View Full Version : yener.T / Kaktüs ve Sukulentlerim
Merhaba yener bey.Yeni çeşitleriniz çok güzelmiş.Saglıkla büysünler.,Büyüsünlerdeeee
bu güzeller nereden geldi sormak ayıp olmaz ise... :))
Birde 495 nolu mesajdakı ilk resimdeki bordo gibş olan çeşidin adı nedir acaba
Teşekkürler
Sayın Sevgice iyi günler dilerim.Bu güzelleri İstanbul Ağaç AŞ.Alibeyköy fidanlığından aldım.
495 nolu mesajımdaki bitkinin adı Sedum spurium red form diye buldum.
abi çiçeklerin gerçekten çok güzel maşallah. şimdi imrendim valla kaktüslere.birde saksılar, çiçeklerin şekilleri çok düzenli ben çok sevdim iyi çalışmalar.
abi çiçeklerin gerçekten çok güzel maşallah. şimdi imrendim valla kaktüslere.birde saksılar, çiçeklerin şekilleri çok düzenli ben çok sevdim iyi çalışmalar.
Sayın mujix teşekkür ederim.
Artık İstanbul'a bahar geldi sayılır.Bu yüzden bitkiler de canlanma ve uyanış içersinde.Bendeki çiçek açan bitkilerden bazıları ;
Yener Bey, maşallah hepsine. O yılbaşı sarı renk mi yoksa ben mi yanlış görüyorum... ;)
Başka tomurcuğu var mı, tomurcuk fotoğrafını da görmemiz mümkün mü acaba? Kışın aldığım yılbaşımı beyaz zannediyordum ama tomurcuklarını döktüğü için rengi maallakta kaldı. Tomurcuklar sarımsı gibi de duruyordu da, acaba benimki de böyle bir renk mi? (inşallah böyledir)
(Bir de çok özür dileyerek birşey söylemek istiyorum, 495 nolu mesajınızdaki fotoğrafların yerleşiminden kaynaklanan bir sorun var sayfanızda, sayfanızı tamamen görmek için sağa sola kaydırmak gerekiyor, düzeltilebilir mi acaba? )
Yener bey paskalya çiçeğinizin rengi çok değişik ve güzel,bu bahar yine fotoğraflarınızla,buraları renklendireceksiniz besbelli.
Yener Bey, maşallah hepsine. O yılbaşı sarı renk mi yoksa ben mi yanlış görüyorum... ;)
Başka tomurcuğu var mı, tomurcuk fotoğrafını da görmemiz mümkün mü acaba? Kışın aldığım yılbaşımı beyaz zannediyordum ama tomurcuklarını döktüğü için rengi maallakta kaldı. Tomurcuklar sarımsı gibi de duruyordu da, acaba benimki de böyle bir renk mi? (inşallah böyledir)
(Bir de çok özür dileyerek birşey söylemek istiyorum, 495 nolu mesajınızdaki fotoğrafların yerleşiminden kaynaklanan bir sorun var sayfanızda, sayfanızı tamamen görmek için sağa sola kaydırmak gerekiyor, düzeltilebilir mi acaba? )
Sayın Sakdağ o yılbaşı çiçeğinin rengi sarımsı beyazdır.Şu anda tek çiçek açtı
başka bir tomurcuk gözükmüyor.
Bu arada ikazınız üzerine 495 nolu mesajımdaki fotoğrafları küçültüm.Selamlar
Yener bey paskalya çiçeğinizin rengi çok değişik ve güzel,bu bahar yine fotoğraflarınızla,buraları renklendireceksiniz besbelli.
Yurdaer bey iyi günler dilerim.Paskalya çiçeğimin rengini beğendiğinize sevindim zira sizdeki çelikte aynı saksıdandır.Zamanı gelince aynı renkte çiçekleri görürsünüz.Selamlarımla.
Bu gün Bauhausta biraz malzeme alırken hoşuma giden bir kaç kaktüs ve suculentle evin
yolunu zor buldum.Toprak ve saksı değişiminden sonra fotoğrafları:
Pleiospilos nelii
görünüm itibari ile lithops türlerini andırıyor
275608275609275610
Aloe Brevifolia
275611
Sağdaki saksı Espostoa lanata
Soldaki saksı Espostoa melanostele
275612
Mammallaria ernestii
275613
Notocactüs magnificus
275614
275615
Yener bey ''Tanquana hilmarii'' çok güzel ve enteresanmış güle güle büyütün,çiçeklerini görün(bizde bu vesileyle görmüş oluruz) :)
MKurtoglu
22-03-2012, 20:26
Size en kısa sürede sevgilerini göstermeleri dileği ile.. Bende de Espostoa lanata
ve Espostoa melanostele mevcut. Fakat bende ki isimleri farklı.. Sanırım yanlış adlandırmışım. Etiketlerini bu akşam düzelteceğim.
gülenmelek
22-03-2012, 22:17
Sayın yener bey, 509. mesajınızdaki bitki Tanquana hilmarii yerine Pleiospilos nelii olabilir mi acaba ;)
Sayın yener bey, 509. mesajınızdaki bitki Tanquana hilmarii yerine Pleiospilos nelii olabilir mi acaba ;)
Sayın gülenmelek ben aşağıdaki lingten ismini buldum.Birde siz kontrol ediniz
selamlar.
Tanquana hilmarii (Syn: Pleiospilos himarii) (http://www.cactus-art.biz/schede/TANQUANA/Tanquana_hilmarii/Tanquana_hilmarii/Tanquana_hilmarii.htm)
Size en kısa sürede sevgilerini göstermeleri dileği ile.. Bende de Espostoa melanostele - Google'da Ara (http://www.google.com.tr/search?aq=f&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=Espostoa+melanostele)
ve Espostoa melanostele mevcut. Fakat bende ki isimleri farklı.. Sanırım yanlış adlandırmışım. Etiketlerini bu akşam düzelteceğim.
Sayın MKurtoglu aşağıdaki linglerden kontrol edebilirsiniz.Sizinki de doğru olabilir.
Selamlar.
Espostoa melanostele - Google'da Ara (http://www.google.com.tr/search?aq=f&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=Espostoa+melanostele)
espostoa lanata cactus - Google'da Ara (http://www.google.com.tr/search?aq=f&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=espostoa+lanata+cactus)
Yurdaer bey teşekkür ederim.Selamlar.
gülenmelek
23-03-2012, 08:25
Sayın yener bey, verdiğiniz linki kontrol ettim ;) Sizdeki bitkiden ben de kış başında almıştım. Forumda adını ve bakımını öğrenmek için arama yapınca Pleiospilos nelii (http://www.cactus-art.biz/schede/PLEIOSPILOS/Pleiospilos_nelii/Pleiospilos_nelii/Pleiospilos_nelii.htm) olarak bulmuştum.
Sayın AizoaceaeFAN'ın açıklamasını yaptığı bu sayfada (http://www.agaclar.net/forum/kaktus-ve-sukulent/3956-48.htm#post535304) ve şu mesajı (http://www.agaclar.net/forum/535304-post950.htm) ile Sayın İnceefe'nin bu sayfadaki (http://www.agaclar.net/forum/kaktus-ve-sukulent/3956-38.htm#post405526) şu mesajını (http://www.agaclar.net/forum/405526-post743.htm) örnek gösterebilirim. Benim, bitki budur diyecek kadar bilgim yok. Araştırdığım zaman ortaya çıkan sonuçlar bunlardı ;)
Sayın gülenmelek vermiş olduğunuz lingleri inceledim ve siz haklısınız.Bitkimin adının Pleiospilos nelii olduğunda ikna oldum.Bu yüzden ilgi ve alakanız için teşekkür ederim.
Geçen gün Alacakaranlık arkadaşımızla bir Yalova turu yaptık,seraları gezdik,kardeşimiz alış veriş yaparken bende bir kaç çeşit aldım.
Merhaba Yener bey,köklendirmek için diatomite ektiğim bitkiler var. Sulamasını nasıl yapmalıyım? İlk kez deniyorum,bilgilendirirseniz sevinirim.Sağlıkla kalın.
Sayın Dansel diatomite diktiğiniz bitkileri çift kap yöntemi ile yani bitkiyi ektiğiniz diatomit dolu kabı ayrıca bir daha büyük bir kabın içerisine oturtuktan sonra suyunu dış kaba koyacaksınız.Daha fazla bilgi için aşağıdaki lingten çift kab yöntemini inceleyiniz.
Selamlar.
plantsinwater.freeforums.org • Portal (http://plantsinwater.freeforums.org/portal.php)
Bu gün itibariyle kontrol ettiğim Echeveria'larda çiçeklenme emareleri gördüm.
Kedi Tırnağı
31-03-2012, 18:22
Son fotoğraftaki manzara gerçekten müthiş. Echeverialara bayılıyorum. Yan yana ne de güzel görünüyorlar. Benim henüz sadece echeveria glaucam var. Salonda duruyor hala. Camın önünde ama yine de boyu uzuyor. Yetersiz geliyor sanırım ışığı. Sulamaya başlamalı mıyız artık echeveriaları? İstanbul için vakit gelmiş midir?
Sayın Cemo' nun bahçesi gibi echeverialarla dolmuş taşmış bir bahçem olması hayalim var. Umarım hepimizin sukulent hayalleri gerçekleşir.
MKurtoglu
01-04-2012, 06:40
Bitkiler kardeş verdi derler. Bebek verdi demezler. Merak etmişimdir, bu tanımlama nasıl doğdu. Bu kardeşler ayrılır eşe dosta dağıtılır. Tüm Echeveria'larınız kardeşler vermiş.Her şeyin küçüğü sevildiği, bize mutluluk, umut verdiği için yolları gözlenir. Yeni fotografları sabırsızlıkla bekliyorum.
Arkadaşlar ilgi ve alakalarınız için teşekkür ederim.Balkondaki diğer Echeveri'larım.
Doğum gününüz kutlu olsun Yener bey,nice sıhatli,mutlu,çiçeklerle dolu yıllar dilerim...
280771
(fotoğraf alıntıdır)
Yurdaer bey, kaktüs çiçekleri çok güzel,bu güzel hediyeniz ve doğum günü tebrikiniz için teşekkür ederim.
ipektuğçe
08-04-2012, 13:46
Yener abi,nice nice doğum günlerine.Böyle güzel kaktüs ve sukulentlerinizin olması dileğiyle:p
Sayın İpektuğçe gördüğüm en güzel ve en istek duyduğum suculent cinsi Crassula buda olduğunu tahmin ettiğim bu güzel kaktüs ve doğum günü mesajları için çok teşekkür ederim.
Senecio Rowleyanus :
280850
280851
Senecio herreianus
280852
280853
MKurtoglu
08-04-2012, 15:23
Senecio Rowleyanus saksısı ile aynı renk olması çok görsel olmuş. Ellerinize sağlık..
ipektuğçe
08-04-2012, 16:22
Sayın İpektuğçe gördüğüm en güzel ve en istek duyduğum suculent cinsi Crassula buda olduğunu tahmin ettiğim bu güzel kaktüs ve doğum günü mesajları için çok teşekkür ederim.
Evet Yener abi,crassula buddha bunlar,bende çok beğeniyorum,inşallah bu güzelliklerden buluruz.
Crassula cv. BUDDAH'S TEMPLE (http://www.cactus-art.biz/schede/CRASSULA/Crassula_cultivar/Crassula_buddha_temple/Crassula_buddah's_temple.htm)
Succulent Plant Information: Crassula 'Buddha's Temple' (http://succulentplantinfo.blogspot.com/2010/12/crassula-temple-1870.html)
Bakabilirsiniz,ne kadar güzeller değilmi?Gördüğüm günden beri gözlerimi alamıyorum:p:o
alacakaranlik
08-04-2012, 16:37
Doğum gunun kutlu olsun sayın abim.
Sayın Alacakaranlık teşekkür ederim.Fakat bu güzelim çiçekleri açan kaktüsü isterim.
İpek hanım çok haklısınız bulunmasını çok arzu ettiğim bir sukulent Crassula 'Buddha's
inşaAllah bir gün çeşitlerime katabilirim.
Yener bey Crassula Buddha bulduğum,aldığım an mutlaka sizin içinde alacağım,olmadı çelik bulursam çelikden köklendireceğim.
Yener bey Crassula Buddha bulduğum,aldığım an mutlaka sizin içinde alacağım,olmadı çelik bulursam çelikden köklendireceğim.
Sn.ykolko benim içinde benim içinde ..... :p :)
Yener abi,nice nice doğum günlerine.Böyle güzel kaktüs ve sukulentlerinizin olması dileğiyle:p
Yener Bey, geçmiş doğum gününüz kutlu olsun.
Görmez olaydım bu Budha tapınağını, bayıldım :)
İnternetten araştırdım, bulsam tohumlarını alacaktım ama bulamadım.
Şuradan sipariş ettim ;
Crassula 'Buddhas Temple' succulent (http://www.crassula.info/EN/BuddhasTempleEN.html)
Ne zaman elime geçer- geçer mi- bilemiyorum tabi.
Gecikmeli olarak doğumgününüzü kutluyorum Yener Bey, herşey gönlünüzce olsun.
Echeverialarınız çok güzel gelişmişler, ellerinize sağlık. Bu arada aklıma geldi, kemik ununu deneyebildiniz mi? Umarım olumlu sonuç alırsınız, ben oldukça memnun kaldım geçen sezon.
Gecikmeli olarak doğumgününüzü kutluyorum Yener Bey, herşey gönlünüzce olsun.
Echeverialarınız çok güzel gelişmişler, ellerinize sağlık. Bu arada aklıma geldi, kemik ununu deneyebildiniz mi? Umarım olumlu sonuç alırsınız, ben oldukça memnun kaldım geçen sezon.
Sayın Selenn doğum günü mesajınız için teşekkür ederim.Kemik unu buldum ve sizin yazdığınız gibi sukulentlerimde saksı değiştiriken kullanmaktayım.Bu sene gelişmeleri göreceğime inanıyorum.Selamlar.
Diatomitte köklendirdiğim yaprak çelikleri :
Yener Bey,
543 nolu mesajınıızın ilk resmindeki menekşe mi? Ne kadar zamanda köklendi?
Diatomitte köklendirdiğim yaprak çeliklerim
Sayın elta 543 mesajın 1 no lu fotoğraftaki bitki peperomia(Zümrüt Dalgası)dır.Asıl çiçeğin dökülen yapraklarını diatomite diktim.Bu yapraklar köklenip yeni yaprak verdikten sonra
ayrı,ayrı saksıladım.Yaprakların köklenmesi;
Ben de ilk kez yapraktan köklendirme yapıyorum. Echeveria ve graptopetatum köklendirdim, filizler henüz çok küçükler. Kalanchoe de deniyorum, bakalım o da köklenecek mi.
Sn. yener bey bu yeniler yeniler nerden geldiler bakiim :p
Çok şekerler miş. :) İyi günlerde büyüsünler...
Sayın Sevgice teşekkür ederim.Bu yenileri Alacakaranlık arkadaşımızdan satın aldım.
Yener Abi, hepsi çok güzel. Biri size dur demeli... Oya Abla.....:o
Aysel hanım teşekkür ederim.Hanıma da kaktüs sevgisi aşıladım.Bilhassa çiçekleri gördükçe
daha çok bağlanıyor.Selamlar.
Echeveria çeşitleri çiçeklerini açmak üzere ;
Mammillaria spinossima ve çiçekleri:
Yok yok ben anladım benim elimde bişeyler var.:mad: Çiçeklerimi hergün kontrol ediyorum agır agır büyüyorlar. Ama sizinkiler maşallah boylarına bakmadan çiçek acıyolar deli olucam yaaa.:eek: :(
Yeni kaktüslerim.
Astrophytum asterias gonzales
287954
Astrophytum myriostiğma quadricortatum
287955
Astrophytum myriostigma onzuka
287956
Astrophytum myriostigma nudum
287957
Gymnocalycium baldianum : iki tane tomurcuk var287958
Gymnocalycium mihanovichiiüç tane tomurcuk var
287959
Bunlar boylarına bakmadan çiçek tomurcukları vermiş,yakında çiçek açarlar.
287960
Yeni sukulentlerim.
Crassula Springtime:
287962287963
Crassula campfire:
287964
Crassula hirta :
287965
Bunlarda yolda gelirken kazaya uğrayıp üst kısmı kırılan Senecio Citroformis
287966
Adromischus cristatus
287967
ipektuğçe
28-04-2012, 18:28
Hayırlı olsun Yener abi,hepside birbirinden güzeller...
İpek hanım teşekkür ederim.
Gymnocalycium baldianum kaktüsün çiçeklenme safhası ;
Çok güzel fotoğraflamışsınız Yener bey.
Astrophytum asterias gonzales kaktüsün çiçeklenmesi
maşallah hepsi birbirinden güzel.
Bol bol ve cıvıl cıvıl açan chamaecereusların tüm renklerini çok beğeniyorum. Ellerinize sağlık Yener Bey, çiçekleriniz çok güzel...
maşallah hepsi birbirinden güzel.
Teşekkür ederim Yurdaer bey
Bol bol ve cıvıl cıvıl açan chamaecereusların tüm renklerini çok beğeniyorum. Ellerinize sağlık Yener Bey, çiçekleriniz çok güzel...
Sayın sakdağ teşekkür ederim.Chamacecereus silvestrii çok güzel çiçekleniyorlar
daha tomurcuklu olanlarda var
Chamaecereus silvestrii kaktüs ve çiçekleri ;
Minik kaktüsüm boyuna bakmadan çiçek açmakta:
296454296455296456
Mamillaria bir saksıda iki çeşit iki renk çiçek :
296459296460
Yeni sukulentlerim
Crassula perforata varigate
296623296624
Crassula marnieriana
296625296626
Aeonium arboreum atropurpurreum
296627
Echeveria subrigida
296628
296629
296630
Kalanchoe serrata
296631
Tunilla chilensis
296632
Gymnocalycium mihanovichii ve çiçeklenmeleri ;
Gymnocalycium baldianum ve çiçekleri .
Bugün çiçek açan kaktüslerimi fotoğrafladım.
Bunlarda Apartman bahçesindeki Agaveler
Kaktüslerimin her gün bir tanesi çiçek açmaktalar.Bazıları ise tomurcuk vermiş,sırasını beklemekte
yeni kaktüs ve sukulentlerimden bazıları:
300389
Matucana madisoniorum
300390
Lophophora williamsii
300391
Haworthia cuspidata
300392
Haworthia cooperi
300393
Haworthia cuspidata
300396
Astrophytum ornatum
300397
Haworthia cooperi
300398
Yener Bey harika tüm bitkileriniz. Çiçek bahçesi olmuş camın önü. Ellerinize sağlık. Lophophora ve Motucana da ayrıca çok güzeller.
Selen hanım teşekkür ederim.Sizin balkondaki echeveriaların güzelliği yanında benimki
ancak özenti.
PlentyPlant
29-05-2012, 08:54
Ne kadar "çok" ve ne kadar "güzel"ler. Bu kadar emeğin ve sevginin bir karşılığı olmalıydı elbette. Paylaştığınız için teşekkür ederim Sayın Yener.
Ne kadar "çok" ve ne kadar "güzel"ler. Bu kadar emeğin ve sevginin bir karşılığı olmalıydı elbette. Paylaştığınız için teşekkür ederim Sayın Yener.
Teşekkür ederim
Arkadaşlar bu aralar tatil dolayısı ile Antalya'dayım.Buralarda gördüğüm bazı görüntüleri sizlerle paylaşmak isterim.
Antalya Larada bulunan düden parkı içersindeki Kaktüs Bahçesi ;
Antalya Hava alanı çevresi
Antalya ve dev kaktüsler... İklim müsait olunca ağaç olmuş hepside.
Vaktiniz olursa Cam Piramidin olduğu parka da gidin Yener Bey. Orada da çok güzel kaktüsler vardı....
Bunlar da benim ganimetlerim.
Ganimetler eve gidene kadar geçici yerlerine dikildi,bu arada opuntia çiçek bile açtı.
Hazır başlamışken bazı fotoğraflarıda yüklemeliyim.
Antalya iline bağlı Alara han'dan bazı görüntüler.
Antalya iline bağlı Alanya'ya 35 km mesafede Çimtur Tatil Sitesinde görüntüler
Yener abi ellerine sağlık çok güzel görüntüler.
Teşekkür ederim Sevim hanım mevsim ve iklim olarak buralarda çiçekler çok güzel,kaktüsler ise alabildiğine gelişmekteler.
nuray topcu
10-06-2012, 21:16
oooo Yener bey,ne güzel ganimetler..hayırlı olsun,kırmızı saksılar da harika...
Nuray hanım teşekkür ederim.Ganimetlerin çoğu yollardan alınma.Kırmızı saksılar ise yoğurt kapları eve dönene kadar idareten dikildiler.
Nuray hanım teşekkür ederim.Ganimetlerin çoğu yollardan alınma.Kırmızı saksılar ise yoğurt kapları eve dönene kadar idareten dikildiler.
Sn. yener bey ganimetlerinizde yogurt kaplarınızda .(saksılarınız)çok şekermiş. ;)
Antalya işde herşeyi bigüzel :p :). Yollarda katüsden başka sukullent türü yokmu:confused: :p
İyi tatiller... :)
Sn. yener bey ganimetlerinizde yogurt kaplarınızda .(saksılarınız)çok şekermiş. ;)
Antalya işde herşeyi bigüzel :p :). Yollarda katüsden başka sukullent türü yokmu:confused: :p
İyi tatiller... :)
Sayın Sevgice yollarda daha çok Opuntia ağaçları vardı.Ben dağlarda biraz sedum buldum.
Agave kaktüsü ve çiçekleri.
gencerker
29-07-2012, 13:19
kaktüsleriniz çok güzel, sukulentler hele ayrı bi güzelmiş :)
bende 1 tane var daha çok bulmaya çalışıyorum umarım ilerde sizinki gibi güzel bir koleksiyonum olur :)
Yazlığa gittiğim şu günlerde evde bıraktığım sukulentlerde çok zayiat yaşadım.
Sıcaklar ve ev içinde havasız kalmalarından ötürü sukulentler bozuldu fakat
çok şükür Kaktüslerde zayiat yok.
Her şeye rağmen yüzümü güldürenler de oldu .
Echeverialarım ve diğerleri ;
denizhoca
04-08-2012, 21:02
yazık olmuş güzelliklere sanki benimmişler gibi üzüldüm,
ama diğer bitkileriniz çok güzel acılarını çabuk unuttururlar umarım
yazık olmuş güzelliklere sanki benimmişler gibi üzüldüm,
ama diğer bitkileriniz çok güzel acılarını çabuk unuttururlar umarım
Sayın denizhoca ilginize teşekkür ederim.
Geçmiş olsun abim çok üzüldüm.
Sn.Yener.T,Yazın bu en sıcak zamanlarında olanlar normaldir.Bununla geçmiş olsun.
şenol dalkıran
06-08-2012, 10:09
Kayıplarınıza üzüldüm umarım daha güzellerini yerine koyarsınız.
Echinopsis oxygona çiçek açmak üzere merakla beklemekteyim.
Merak içersinde beklediğim Echinopsis oxygona gece yarısı çiçekleri ile beni mutlu etti.
Maşallah avşa yaramış :)
Yurdaer bey teşekkürler,evde bıraksaydım bu güzelim çiçekleri göremiyecektim.
Ben evdeyim ama sabah çıkıyorum akşam geliyorum, tabii bu arada açanları göremiyorum :)
ipektuğçe
08-08-2012, 22:00
Çok güzel açmış,iyiki yanınıza almışsınız abi.Siz göremeyince,doğal olarak bizde bu güzelliği göremiyecektik.;)
Echinopsis oxygona kaktüsü bayram mesaisinde,yeniden iki çiçek açtı;
Sayin yener.T,
Kaktuslerinize ve sukulentlerinize hayran kaldim.Olenler icin uzuldum,ama tatil donusu ne yazik ki boyle goruntulerle karsilabiliyoruz.:( Ben de bir haftaligina ailemin yanindayim,bakalim balkondaki sukulentlerimi nasil bulacagim?
Sukulent konusunda cok acemiyim.Henuz isimlerini bile bilmiyorum.:) Sizinle ortak olan turlerimiz oldugunu gordum.Adlarini da hep yazmissiniz.Tesekkurler.Eve donunce ben de bilgisayar elimde,sayfalarinizi tekrar dolasarak bende olan turlerin isimlerini eklemeye baslayacagim.
Teker teker tum fotograflariniza baktim.Gorsel solen oldu bana.Siteye i pad'den giriyorum.Fotografi begenince surekli sayfanin en ustune atiyor.O nedenle begene tiklayamadim;ama hepsine bayildim.:)
gokcegokce
03-09-2012, 13:07
Austrocylupontia vestita cristata
253863
253864
Merhaba, benim de bu kaktüsten var benim merak ettiğim sizdeki hiç çiçek açtı mı?
Austrocylupontia vestita cristata
253863
253864
Merhaba, benim de bu kaktüsten var benim merak ettiğim sizdeki hiç çiçek açtı mı?
Maalesef bende daha çiçekleri ile tanışamadım.
handanhanım
06-09-2012, 21:03
Bence de hobiden çıkmış muazzam bir koleksiyon olmuş. Ellerinize sağlık az iş değil bunca bitkiye bakmak.
[QUOTE=sakdag;887763]Yener Bey, çok kaktüsünüz olduğunu biliyordukta sizinkiler maşallah daha bir çokmuş :) Yer gök kaktüs - sukulent dolmuş. Gerçek bir koleksiyoner olmuşsunuz
hayırlı olsun kaktüsleriniz çok güzeller
Lithopslarım çiçeklenmeye başladı:
Haworthia attenuata 3 ayrı klon
Şu carassulaların yanına bir buddha ekleyemedik :(
Bir bulsak Bayram geldi zannedeceğim.Ama arayan bulurmuş derler,aramaya devam Yurdaer bey.
Şu carassulaların yanına bir buddha ekleyemedik :(
buddha ne demek ?
buddha ne demek ?
Sayın ankstel crassula buddha's temple:
Echeveria çeşitlerim ve bazı sukulentler toplu halde
Faucaria tigrana
336667
Rhombopyllum dolabriforme
336663
Stepella hirsuta
336664
Senecio crassissimus
336665
Cylindropuntia spinosior
336666
Kalp kalbe karşı çiçeği (ceropegia woodii) uzamaya ve gelişmeye devam ediyor.
Yener Bey bitkileriniz her zamanki gibi çok bakımlı, sağlıklı ve düzenliyor. Ellerinize sağlık. Cereopegia woodii'nin birkaç dalını döndürerek toprağın üzerine bırakırsanız yaprakla sap birleşiminden yeni sürgünler veriyor. Bendeki de çok uzamıştı, sulamada zarar vermekten korktuğumdan ben öyle yaptım. O sürgünler de gelişti ve daha gür bir görüntü oluşturdu.
Yener bey sukulentler br harika maşallahları var ben beyaz kare saksıları nereden aldınız merak ettim kahvesini ben kullanıyorum beyazını hic görmedim .
Ellerinize saglık
ipektuğçe
07-10-2012, 21:46
Yener abi,hepside harika görünüyor,yeni düzenlemniz de mükemmel olmuş.Bol bol çiçeklerini de görüp sağlıkla yetiştirmeniz dileğiyle...
kaktüssevdası
08-10-2012, 00:39
abi 640. mesajdaki son resimdeki kaktüs ile benim kaktüs aynımı???
337059
Yener Bey bitkileriniz her zamanki gibi çok bakımlı, sağlıklı ve düzenliyor. Ellerinize sağlık. Cereopegia woodii'nin birkaç dalını döndürerek toprağın üzerine bırakırsanız yaprakla sap birleşiminden yeni sürgünler veriyor. Bendeki de çok uzamıştı, sulamada zarar vermekten korktuğumdan ben öyle yaptım. O sürgünler de gelişti ve daha gür bir görüntü oluşturdu.
Sayın Selen beğenilerinize teşekkür ederim.Cereopegia ile ilgili önerilerinizi
göz önüne alacağım ve uygulayacağım,tekrar teşekkürler.
Yener bey sukulentler bir harika maşallahları var ben beyaz kare saksıları nereden aldınız merak ettim kahvesini ben kullanıyorum beyazını hic görmedim .
Ellerinize saglık
Sayın iris41 beğenilerinize teşekkür ederim.Ben beyaz kare saksıları üyelerimizden Sayın Alacakaranlık arkadaşımızdan aldım.Selamlar.
abi 640. mesajdaki son resimdeki kaktüs ile benim kaktüs aynımı???
337059
Sayın kaktüssevdası fotoğraftaki kaktüs maşaAllah çiçeklerinden kendisi gözükmüyor.Aradan gördüğüme göre Cylindropuntia spinosior kaktüsüne
benzemekte.Selamlarımla.
Lithops çeşitlerim toplu halde :
Huernia angolensis. ve çiçeği
Yener Abi fotoğraftaki huernia zebrina değil. Huernia angolensis.
Yener Abi fotoğraftaki huernia zebrina değil. Huernia angolensis.
Fatih'çiğim düzeltmen için teşekkür ederim
Evreca yaşasın , işte ben bu taşa benzeyen bitkiden istiyorum , imdat yardım eden yok mu ? :)
Evreca yaşasın , işte ben bu taşa benzeyen bitkiden istiyorum , imdat yardım eden yok mu ? :)
Sayın olcim bu taşa benzeyen bitkinin adı Yaşayan taşlar (Lithops) tur.Çeşitlerini üyelerimizden alacakaranlık satış sayfasında bulabilirsiniz.
Nihayet,, büyük özlemle beklediğim Crassula Buddha's Temple bitkisine nihayet kavuştum.
Nihayet,, büyük özlemle beklediğim Crassula Buddha's Temple bitkisine nihayet kavuştum.
Tebrikler yener bey Crassula Buddha's Temple kavuştunuz çok güzeller forumlarıda öyle
nerden aldınız fiyatıları ne arlıgında açaba ?
Güle güle büyütün, çok güzeller.
Lithopslarım çiçeklenmeye başladı:
Sayın yener.T ,lithopslarınız çok güzel.Kısaca bakımını nasıl yapıyorsunuz.Bende minik bir adet var...Kaybetmek istemem,kaktüs ve sukulentlerden farklı gıbı geliyor bana sanki başka bir canlı....
Tebrikler yener bey Crassula Buddha's Temple kavuştunuz çok güzeller forumlarıda öyle
nerden aldınız fiyatıları ne arlıgında açaba ?
Sayın ankstel bu ürünleri sizin Önerilerinizle İst.Ağaç Aş.den aldım.
Sayın yener.T ,lithopslarınız çok güzel.Kısaca bakımını nasıl yapıyorsunuz.Bende minik bir adet var...Kaybetmek istemem,kaktüs ve sukulentlerden farklı gıbı geliyor bana sanki başka bir canlı....
YAŞAYAN TAŞ BAKIMI
Yaşayan taşlar (Lithops) Güney Afrika ve Namibya çöllerinin bitkileridir. Bakımları kaktüs bakımıyla oldukça paraleldir.
Ayrıldığı Noktalar: İlkbaharda gübre (vitamin) verilir, yazın verilmez. Yani gübre vermeye Nisanda başlarsanız Mayıs sonu kesmelisiniz. Bir de kışın asla su verilmez. Sonbaharda çiçek açtıktan sonra Kasım-Aralık gibi bitkinin üzeri yamuşamaya başladığında sulama kesilir, İlkbaharda bitki üzerindeki yarıktan yeni bitki göründüğünde tekrar alıştıra alıştıra sulamaya başlanır, eski kısım iyice incelince suyu arttıtabilirsiniz. Kışın bir defa su verirseniz bitki ölebilir. Yaşayan taşınız zamanla uzamaya başlarsa az güneş aldığının belirtisidir. Bitki yüzeyinde çatlamalar çok su ve az güneş belirtisidir. Gübreleme işi de sadece İlkbahar’da yapılır. Haziran’dan itibaren gübre vermeyin. Temmuz-Ağustosta biraz gölgeye alıp suyu azaltın. Lithops toprağı mineral ağırlıklı olmalıdır.
Alıntı-Kaktüs ticaret.
Sayın ankstel bu ürünleri sizin Önerilerinizle İst.Ağaç Aş.den aldım.
Kalabalık bir gurupla olunca gözümden kacmış demek yazık kalabalık bir toplulukla gezinçe gözünden kaçırıyor bazı çeşitleri bak ben kaçırmışım kısmet:)
Gülegüle büyütün Yener bey çok güzellermiş.
YAŞAYAN TAŞ BAKIMI
Yaşayan taşlar (Lithops) Güney Afrika ve Namibya çöllerinin bitkileridir. Bakımları kaktüs bakımıyla oldukça paraleldir.
Ayrıldığı Noktalar: İlkbaharda gübre (vitamin) verilir, yazın verilmez. Yani gübre vermeye Nisanda başlarsanız Mayıs sonu kesmelisiniz. Bir de kışın asla su verilmez. Sonbaharda çiçek açtıktan sonra Kasım-Aralık gibi bitkinin üzeri yamuşamaya başladığında sulama kesilir, İlkbaharda bitki üzerindeki yarıktan yeni bitki göründüğünde tekrar alıştıra alıştıra sulamaya başlanır, eski kısım iyice incelince suyu arttıtabilirsiniz. Kışın bir defa su verirseniz bitki ölebilir. Yaşayan taşınız zamanla uzamaya başlarsa az güneş aldığının belirtisidir. Bitki yüzeyinde çatlamalar çok su ve az güneş belirtisidir. Gübreleme işi de sadece İlkbahar’da yapılır. Haziran’dan itibaren gübre vermeyin. Temmuz-Ağustosta biraz gölgeye alıp suyu azaltın. Lithops toprağı mineral ağırlıklı olmalıdır.
Alıntı-Kaktüs ticaret.
Bu mevsimden itibaren iç mekanamı almalıyım?
Teşekkür ederim Sayın yenerT.
Crassula Buddha's Temple bulmuşsunuz Yener Bey, gözünüz aydın. Güle güle yetiştirin.
Echeveria Topsy Truvy cristata
338466338467
Pleiospilos nellii
338468338469
Haworthia globifera
338470
Euphorbia milii
Kırmızı ve sarı çiçekli
Kaktüs çeşitlerim; İsimleri konusunda yardımlarınızı bekliyorum
ilk fotoğraftaki Echinocereus '' türü diğeri '' Gymnocalycium '' (Sayın Ykolko ya teşekkürler
Portulaca Afra
338493
Delosperma echinatum
338494
Sedum sieboldi varigate
338495
Senecio cineraria
338496338497
Peperomia çeşitleritoplu halde
338501
Peperomia obtusifolia
338502338503
Peperomia fereirae
338504
Peperomia carperata
338505
Aeonim Kiwi
338509338510
Echaveria çeşitleri
338511338512
Sedum çeşitleri
338513
#669 mesajda birinci fotoğrafta uzun olan '' Echinocereus '' türü diğeri '' Gymnocalycium '' ( benim görüşüm )
Bu sayfaya bayılıyorum.Bitkileriniz harika.
ipektuğçe
13-10-2012, 18:27
Hepside şahane ama arajmanlara bayıldım,süper...
toprak kız
13-10-2012, 22:07
ne muhteşem şeylermiş tarihi eser koleksiyonu gibi çok değerli göründüler gözüme ki eminim öyledirler yarın gidip kendime bir sukulet alıp başlıyorum bu işe hayranlığımı tarif edemiyorum anlaşıldı sizin sayfanın da takipçisiyim iyi geceler :)
Mustafa Abdal
13-10-2012, 22:41
Aeonim Kiwi
338509338510
Echaveria çeşitleri
338511338512
Sedum çeşitleri
338513
338636
işaretli olan Crassula atropurpurea var anomala'ya benziyor. Böyle sağlıklı ve çeşitli türlerle bizi bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler.
Parlak Mustafa (Plectranthus australis) Çiçekleri ile beni şaşırttı bu tür çiçeklerini pek
görmemiştim.
Diatomit'e diktiğim ufak bir çelik Buz çiçeği boyuna posuna bakmadan çiçek açtı
AizoaceaeFAN
19-10-2012, 10:14
Yener bey çeşitleriniz çok artmış maşaallah. Ama en çok peperomia koleksiyonu beğendiğim. Benim de aradığım bir peperomia türü var, Peperomia rotundifolia. Bakalım bulabilecekmiyim.
Sayın AizoaceaeFAN peperomia türlerine rastladığım zaman alıyorum.Ben de dediğiniz Peperomia rotundifolia çeşidini aramaktayım.Sarı kız bitkisine benzeyen çok güzel bir çeşit bilhassa sarkan saksılarda çok güzel duruyor.
Tohumdan diatomit içersinde yetiştirdiğim çöl gülü-Adenium-bitkisinin 1 sene sonraki görüntüleri boy sırasına göre :
Maşallah Yener bey adeniumlar gelinlik çağına gelmişler :)
Maşallah Yener bey adeniumlar gelinlik çağına gelmişler :)
Evet Yurdaer bey yakında gelin olacaklar
Yener bey hepsi çok güzel:) Ben görmeyeli hem öncekiler çok güzel gelişmiş hem de çok güzel, çok değişik yeniler eklenmiş. Hepsini güle güle büyütün..:)
Echeveriaların son durumları yavrular ile
Crassula ovata
340543340544
Kalanchoe thyrsiflora
340545
Yener bey ilk defa (#687 ) Echeveriaları beğeniyorum formları çok güzel olmuş.
Evet Yurdaer bey echeveriların yavruları uzadıkça saksıların içersinde anaçların gövdelerini oynattığını gözlemledim.Bunlara yeniden bakım yapıp saksı değişimi ile daha hoş bir hale getirdim.
Merhaba yener bey bu Echeverialar cicek uzattıgı sapındanmı cıktı nasıl bir gelişim gösterdi paylaşırmısınız .Bende cok begendim güle güle keyfini sürün .
Sayın İris41 Echeveria çiçek sapı gibi uzantılarından yavrular çıkmakta,yoksa çiçeklerinden sonra yavrular oluşmamaktadır.
Merhaba yener bey bu Echeverialar cicek uzattıgı sapındanmı cıktı nasıl bir gelişim gösterdi paylaşırmısınız .Bende cok begendim güle güle keyfini sürün .
Sayın iris41 Echeverianın sizin için fotoğrafını yeniden çektim.Yavrunun gelişimini daha iyi gözlemliyebilirsiniz.
Teşekkürler yener bey zahmet oldu bende de bu echeveriadan var henüz yavru görmedik .Şimdi daha bir merakla bekliyor olacagım bu güzeligi ;)
Teşekkürler yener bey zahmet oldu bende de bu echeveriadan var henüz yavru görmedik .Şimdi daha bir merakla bekliyor olacagım bu güzeligi ;)
Çiçeklerini de yavrularını da görürsünüz inşaAllah.
Çok güzel görünüyor. Ancak echeverianın ilk defa böyle yavruladığını gördüm. Acaba orostachys ile çaprazlama bir tür olabilir mi?
Çok güzel görünüyor. Ancak echeverianın ilk defa böyle yavruladığını gördüm. Acaba orostachys ile çaprazlama bir tür olabilir mi?
Sayın Zenfree beğenmenize teşekkür ederim.
Bu Echeveria'ların (echeveria Ikebana style naturally) olabileceğini yabancı bir siteden öğrendim.Fakat tam emin değilim,sizin dediğiniz gibi çaprazlama bir türde olabilir.
Bilgi için teşekkürler, gerçekten çok güzelmiş.:)
Denizardacan
23-10-2012, 15:34
Yener Bey merhaba,
Şu an 9. sayfadayım, ama ben bu sukulent dünyasının bu kadar geniş olduğunu bilmiyordum, sayenizde görmüş oldum. Her birisi birbirinden harika ve siz ne kadar büyük bir emek ve sevgiyle bakıyorsunuz bitkilerinize. Tebrikler ve ellerinize sağlık. Ben henüz düştüm ben bu derde o yüzden biraz heyecanlı hareket etmiş olabir, belki size bir özel mesaj göndermiş olabilirim. Lütfen dikkate almayın.:( Heyecanıma verin.
Saygılarımla,
Yener Bey merhaba,
Şu an 9. sayfadayım, ama ben bu sukulent dünyasının bu kadar geniş olduğunu bilmiyordum, sayenizde görmüş oldum. Her birisi birbirinden harika ve siz ne kadar büyük bir emek ve sevgiyle bakıyorsunuz bitkilerinize. Tebrikler ve ellerinize sağlık. Ben henüz düştüm ben bu derde o yüzden biraz heyecanlı hareket etmiş olabir, belki size bir özel mesaj göndermiş olabilirim. Lütfen dikkate almayın.:( Heyecanıma verin.
Saygılarımla,
Sayın Denizardacan beğenileriniz için teşekkür ederim.Ayrıca düştüğünüz derdin çok güzel ve zevkli bir uğraşı olduğunu çeşitleri edindikçe anlıyacaksınız.Aramıza hoş geldiniz.
Çiçeklerinin açmasını dört gözle beklediğim Stepelia Grandiflora en sonunda bu gün bana pazar sürprizi yaparak çiçeklerinin açtı:
346965346964
346966346967
Bu da sırasın beklemekte:
346968
günebakan
18-11-2012, 15:28
Hepsi de harika Yener bey dün bende İstanbul ağaç ve peyzaja gittim kaktüslerde pek çeşit kalmamıştı bir saksıda 3 çeşit yılbaşı çiçeği ve Sedum sieboldi varigate alabildim sizin sedumlar harikalar güle güle büyütün ayrıca echeveri ve yavrularının görüntüsü harika bendede aynısından var ama hiç yavru görmedim daha.
Yener Abi açan stapelia hirsuta değil. Şuan hatırlayamadım ismini ama kesinlikle hirsuta değil.
ipektuğçe
18-11-2012, 17:13
Yener abi,bende Stapelia grandiflora ya daha çok benzettim.Çok güzel açmış,iyi seyirler...
İpek hanım siz haklısınız yeniden kontrol ettim.Stepelia grandiflora olduğuna kanaat getirdim ve düzelttim.Bilgiler için teşekkür ederim.
İkinci Stapelia'm da çiçek açtı.Çiçeğine göre Stapelia hirsuta olduğunu düşünmekteyim.
Bugün ailemize katılan iki adet kaktüs ve sukulenti sizlerle tanıştırmak isterim.
Mamillaria wildii f.cristata
354675
354676
Pleiospilos nelii
354677354678
Çoktandır istediğim Açık balkonumu nihayet kapatarak kaktüs ve sukulentlerim için kışlık bir sera haline getirebildim.Görüntülerini sizlerle paylaşmak isterim.
gülenmelek
14-12-2012, 17:19
Yeni düzenleme gerçekten muhteşem olmuş Yener Bey ;)
Önü açık, güneşi de güzel alıyor galiba. Bitkileriniz çok mutlu olacaklar ;)
Güle güle kullanın.
Yener bey, gerçekten çok güzel olmuş, çok beğendim ben de. Güle güle kullanın.
Artan bitki çeşitliliğinde ben de düşünüyorum doğrusu. Normal cam galiba sizin ki, bir de siyah görünenleri var. Çevremde hep siyah yapıyorlar balkonları, bir çok kişiye bunun bitkilere nasıl yansıyacağını sordum ama bilmiyorlar. Siz böyle bir araştırma yaptınız mı acaba? Benim balkonumda komple güney cephe olduğu için, normal cam cephenin yazın sera etkisiyle aşırı sıcak olmasından korkuyorum, öte yandan koyu renkli camlar da bitkiler için olumsuz etki yapar mı, henüz cevabını bulamadığım sorulardan...
Yener bey balkonunuz harika özelikle kaktüs rafınıza bayıldım Ailecek güle güle keyfini sürün .
balkon gerçekten harika olmuş maşallah dolu dolu ve bir o kadarda güzel. sizden rica etsem #707 nolu mesajda Pleiospilos nelii yeni almışsınız sanırım fiyatını ve nerden aldığınızı sorsam söyler misiniz?
selcuk44
14-12-2012, 21:38
Yener bey,Kutluyorum sizi, balkonunuz çok güzel ve saksı adedinde beni geçmişsiniz .Bu demektir ki ; ben biraz daha çiçek (tabiiki crassula gollum ve crassula ovata) alabilirim.
Çiçekleriniz çok güzel ve sağlıklı ,başarılar dilerim.
Balkonunuzun yeni haline bayıldım.Hepsi ne kadar derli toplu olmuş.Çok güzel görünüyor.
Bu arada Pleiospilos nelii ne kadar harika gelişmiş öyle.
zafer1326
14-12-2012, 23:02
yener bey balkonunuz harika olmuş. Allah güle güle keyif sürmenizi nasip etsin inşallah. İnşallah bir gün benim bitkilerime de nasip olur böyle bir balkon. Kış gelince cam önlerinde yer kalmıyor. Hal böyle olunca da malum, hanımın dırdırı başlıyor :)
Yener bey, gerçekten çok güzel olmuş, çok beğendim ben de. Güle güle kullanın.
Artan bitki çeşitliliğinde ben de düşünüyorum doğrusu. Normal cam galiba sizin ki, bir de siyah görünenleri var. Çevremde hep siyah yapıyorlar balkonları, bir çok kişiye bunun bitkilere nasıl yansıyacağını sordum ama bilmiyorlar. Siz böyle bir araştırma yaptınız mı acaba? Benim balkonumda komple güney cephe olduğu için, normal cam cephenin yazın sera etkisiyle aşırı sıcak olmasından korkuyorum, öte yandan koyu renkli camlar da bitkiler için olumsuz etki yapar mı, henüz cevabını bulamadığım sorulardan...
Sayın Sakdağ evvela beğenileriniz için teşekkür ederim.Renkli camları hiç soruşturmadım.Balkona beyaz stor taktırdım fazla güneş ışıklarının gelmesini
engelliyor.Yazın ise camlar katlanarak tamamen açılıyor ve fazla sıcak olmayacağını düşünüyorum.Selamlar.
balkon gerçekten harika olmuş maşallah dolu dolu ve bir o kadarda güzel. sizden rica etsem #707 nolu mesajda Pleiospilos nelii yeni almışsınız sanırım fiyatını ve nerden aldığınızı sorsam söyler misiniz?
Sayın Sibelim Pleiospilos nelii'yi Beşiktaştaki kaktüsçü Kaya beyden aldım
Mammillaria ile beraber 25.00 tl verdim.Selamlar.
Balkondaki sukulent çeşitleri ;
Hobi odasındaki kaktüs ve suculentlerim.
Hobi odamda topraksız tarım kapsamında diatomit içersinde yaptığım çelik köklendirme denemelerim.
354928354929
Hobi odamın genel görüntüsü,günümün yarısı bu odada geçer ;
354930
Bu kadar yorgunluktan sonra cam balkondaki çay-simit ziyafeti ziyafeti çok hoş
olmakta
354931
Hemen hemen bütün evi dolaşmış olduk,bu arada arka balkonda ki bitkileride bir ziyaret edelim.
Yener bey gerçekten ciddi bir koleksiyoner olmuşsunuz. Harika bitkiler var ve hepsi çok sağlıklı ve güzel görünüyorlar. Belli ki zamanınızın büyük bölümünü bakımlarına ayırıyorsunuz. Büyük bir emek sarfettiğiniz belli, ellerinize sağlık.
Bir de söylemeden geçemeyeceğim. Saksı düzenlemelerindeki simetri ve renk uyumları müthiş:)
Maşallah bu ne kadar çeşit böyle.
Nevsune Hanımında belirttiği gibi saksıların hepsi bir nizama göre dizilmiş,çok guzel.
Hobi odanıza hayran kaldım. Baktıkça içim açıldı.Sağlıklı mutlu günler dilerim,sevgiyle kalın.
Arkadaşlar beğenilerinize çok teşekkür ederim.
Bu arada Balkonun boşluklarını kullanma kararı alarak tavana kancalar yardımıyla biraz saksı asarak evdeki fazlalıkları dışarı taşıyabildim.Bundan sonra artık fazla yer bulamam herhalde ...
Bu gün diatomit içersinde canlandırdığım.sukulentleri toprağa transfer ettim.Yine bir çok saksı fazlalaştı.Artık Ocak ayında yapılacak Ağaçlar.net toplantısında da bazılarını paylaşım için ayırabilirim.
Ne yapalım şimdiden hazırlık yapmamız lazım.
Yener Bey zaten pek güzel ve sağlıklıydı sukulentleriniz ama kapalı balkonunuz sayesinde inanıyorum ki daha da güzelleşecekler. Baharda inanıyorum ki bol bol çiçeklenmiş sukulent fotoğrafları göreceğiz. Özellikle Echeverialarınızın takipçisiyim ama diğer bitkilerin de güzellikleri meydanda, haklarını yemeyeyim :)
Ellerinize sağlık. Saksılarıyla, düzenleriyle ne kadar emek verdiğinizi görüyorum. Bu güzel kareleri paylaştığınız için teşekkürler, izlemek çok keyifli.
ipektuğçe
21-12-2012, 18:52
Yapraktan ne çok çeşit kökleniyor,bende artık kırılan hiçbir yaprağı atmıyorum,ya tutarsa deyip direk toprağa koyuyorum.Birçoğunun köklenip yeni yaprak vermesi de ayrı bir mutluluk yaşatıyor. :)
Emeklerine sağlık Yener abi,herşey mükemmel görünüyor,güzel günlerde keyfini sürmen dileğiyle...
en sevdiğim sayfalardan biri sizin yener bey. üstad , pir, hoca :) ... allah sağlık sıhhat versin inşallah böyle güzelliklerle gözlerimize bayram yaptırıyorsunuz ya sevgili eşinizin ve sizin ellerinizden hürmetle öperim :)
Hocam, sanırım biliyorsunuzdur. Kış mevsiminde tavana astığınız bitkiler, evdeki soba veya kaloriferlerden ısının yukarıya çıkmasıyla fazla sıcaktan etkilenip kuruyabilirler. Dikkatinizi çekmek isterim.
Sayın mrmusti dediğinizde haklısınız.Fakat benim tavana astığım yer kapalı balkondur,burada kalorifer ve ısıtıcı bulunmamakta salon kapılarını açmazsam ısı soğuk havalarda 5-10 derece olmaktadır.İlginize teşekkür ederim.
Aman da aman :p Ne kadar çok çeşidiniz var öyle, gez gez bitiremedim henüz sayfalarınızı ama hemen birşeylerde yazmak istedim açıkçası, Çok güzel görülüyor güzelleriniz, sizi tebrik ediyorum, en güzeli de balkonunuzdaki keyif fotoğrafınız, kesinlikle BAYILDIMM:p
Şimdi evinizdeki misafirliğime kaldığım yerden devam edeceğim
Sayın papağan misafirliğinizden memnun oldum.Temennileriniz için çok teşekkür ederim.
Bendeki biraz da delilik evde yer yok fakat ben olmayan bir kaktüs ve sukulent görürsem dayanamıyorum alıyorum.Bu arada dökülen yaprakları ısraf etmemek uğruna yeni bir bitki yetiştiriyorum,böylece çoğalmakta devam ediyor.Ne denir Allah tan hayırlısı demek lazım.Selamlar.
2012 senesinin son kaktüslerini de dayanamadım aldım.
Weberbauerocereus johnsonii
357640357641
Matucana madisoniorum
357642357643
Bu arada cam balkona çıkan sukulentlerde hareketlenme mevcut :
Sera gezilerinizde çektiğiniz fotoğraflar için de teşekkür ederim, sayenizde hem gezmiş kadar oldum hem de bilmediğim ne denli güzellikler olduğunu gördüm.
.....
Koleksiyonunuz çok geniş, (41 kere maşallah diyorum, aman nazara gelmesin) merakımı mazur görün lütfen, bunları nasıl suluyorsunuz.??? çok merak ettim gerçekten (benden başka gülenmelek de merak etmiş kare saksılarınızı ve sulama stilinizi, birkaç sayfa ilerleyince yanıtımı aldım :p )
...
Aman Allahım, burası tam bir hobi odası olmuş, her biriyle tek tek ilgilendiğiniz, incelediğiniz belli zira hepsi de pırıl pırıl görülüyor, bir kere daha sizi tebrik ediyorum.
...
Diatomit ya da toprak, sukulent ya da diğer bitkiler.. Sizin için hiç farketmiyor, elinizin değdiği türü rahatlıkla çoğaltabiliyorsunuz. Benim birkaç türüm var onlar da tutsun diye gözlerinin içine bakıyorum ;)
....
687 numaralı mesajınızdaki echeverialarınız yavruları ile birlikte ziyadesiyle heybetli görülüyorlar, hiç böylesini görmemiştim
...
Bu Ağaçlar.net toplantıları neden İstanbulda yapılyor, onlar için bu denli hazırlıklar yapıyorsunuz peki ya gelmek isteyip de gelemeyen üyeler.. Onlar için de güzellikler yapıyor musunuz.??? :confused:
...
Kesinlikle Allahtan hayırlısı sevgili Yener Bey.. Sizin bu denli büyük bir kalbiniz ve muhteşem ilginizle, eminim ki bu büyüleyici hazineniz sizi hiç üzmeyecek, enerjinize enerji katacaktır..
Hatta bakin ben bunları yazarken yeni yeni güzellikler sızmış evinize ;)
Benim misafirliğim biraz uzun sürdü ama sizin çeşitler bitmedi, bir çok sayfayı beğendim ama o kadar beğendim ki bazılarını tıklayamadım bile cazibesinden..
Bu güzellikleri bizimle paylaştığınız için bir kere daha teşekkür ederim
Sevgiyle kalın
Emre Kuzu
27-12-2012, 22:18
En son kaktüs gerçekten harika, bir titan kaktüs sayfanızın takipçisiyim ben de tohum konusunda kendi durduramamaya başladım.
Yanii nedenirki yener bey. Hani belki bisüre sonra çiçeklerinize yer açmak için evdeki eşyaları bile çıkartıcaksınız sanırım.Hepsi çook güzeller.Umarım çiçekleriniz size dua ediyolardır.Bu kadar bakım ilgi için
41 kere maaşallah...
Weberbauerocereus johnsonii (http://www.google.com.tr/search?hl=tr&gs_rn=1&gs_ri=hp&cp=27&gs_id=7&xhr=t&q=weberbauerocereus+johnsonii&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.1355534169,d.d2k&bpcl=40096503&biw=1366&bih=626&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=IMTcUIK8GsmzhAf-loG4BQ)
357643
Çok da çekinerek, bu isimden emin misiniz diye sormak isterim..
Fotoğraftakine benzer bir kaktüsümü Gymnocalycium multiflorum (http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=Gymnocalycium&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.1355534169,d.d2k&bpcl=40096503&biw=1366&bih=626&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=WmfcUP1U1ISFB7jsgPgE#um=1&hl=tr&tbo=d&tbm=isch&sa=1&q=gymnocalycium+multiflorum&oq=Gymnocalycium+mul&gs_l=img.1.0.0i19.119700.122609.0.123289.4.3.0.1.1 .0.188.424.0j3.3.0...0.0...1c.1.7tFygd6R3tE&fp=1&bpcl=40096503&biw=1366&bih=626&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&cad=b&sei=QsbcUJO8JtSGhQf8lIHgBQ) olarak tanımlamıştım.. Alt türünden emin olmasam da, gymnocalycium türünden olduğuna kesin gözüyle bakıyordum.. Şimdi aklım karıştı..
Emre Kuzu
27-12-2012, 23:34
Yer karışıklığı olmuş Matucana madisoniorum alta gelecek üstteki türde Weberbauerocereus johnsonii.
Çok da çekinerek, bu isimden emin misiniz diye sormak isterim..
Fotoğraftakine benzer bir kaktüsümü Gymnocalycium multiflorum (http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=Gymnocalycium&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.1355534169,d.d2k&bpcl=40096503&biw=1366&bih=626&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=WmfcUP1U1ISFB7jsgPgE#um=1&hl=tr&tbo=d&tbm=isch&sa=1&q=gymnocalycium+multiflorum&oq=Gymnocalycium+mul&gs_l=img.1.0.0i19.119700.122609.0.123289.4.3.0.1.1 .0.188.424.0j3.3.0...0.0...1c.1.7tFygd6R3tE&fp=1&bpcl=40096503&biw=1366&bih=626&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&cad=b&sei=QsbcUJO8JtSGhQf8lIHgBQ) olarak tanımlamıştım.. Alt türünden emin olmasam da, gymnocalycium türünden olduğuna kesin gözüyle bakıyordum.. Şimdi aklım karıştı..
Sayın Selis isim karışıklığı olmuş fotoğrafları düzelttim.Fotoğraf matucana madisoniorum olacak aşağıdaki lingten bir de siz kontrol ediniz.
Matucana madisoniorum - Google'da Ara (http://www.google.com.tr/search?q=Matucana+madisoniorum&hl=tr&tbo=u&tbm=isch&source=univ&sa=X&ei=YT_dUMSrM4GRhQexq4GICQ&ved=0CDEQsAQ&biw=1366&bih=616)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.