View Full Version : yener.T / Kaktüs ve Sukulentlerim
Sayın Zenfree ve Sayın Sevim.K ilginize ve güzel temennilerinize teşekkür ederim.
gülenmelek
01-11-2011, 08:01
Sayfalarınızı, bitkilerinizi ilgi ve beğeniyle takip ediyorum Sayın serilaaa. Çok seviyorum bitkilerinizi. Yenilerin hepsi de çok çok güzel.
Tekrar teşekkür ederek; bana gönderdiğiniz ve benim çok sevdiğim ruj çiçeğinde hala gelişme yok maalesef. Herhalde ben bir şeyleri yanlış yaptım. Kurdele çiçekleri tuttu, onlara çok sevindim. Buz çiçeği iyi gidiyor, o da tuttu. Bir tane daha var adını şu an hatırlayamadım. Büyümedi ama ölmedi de, hala ümidim var ondan ;)
Sayın Gülenmelek bu güzel dileklerinize teşekkür ederim.Mademki bu kadar seviyorsunuz ruj çiçeğinden bir çelik alıp köklendireceğim ve daha sonra köklü olarak size göndereceğim.Yeterki isteğiniz yerine gelsin.Selamlar.
Rhombophyyllum dolariforme
253816
Carpuscularia lehmanii
253817
Echinopsis subdenudata
253818
Cylindropuntia spinosoir
253819
bettyycim
01-11-2011, 18:40
Yener abiciğim güzelleriniz harika, bende sevgili zenfree gibi Echeveria purpusorum
bayıldım ;)
Yener abiciğim güzelleriniz harika, bende sevgili zenfree gibi Echeveria purpusorum
bayıldım ;)
Teşekkür ederim.
Sayın Gülenmelek kurumadığı müddetçe ümit var demektir.İstediğiniz zaman haber vermeniz yeterlidir.Selamlar.
Tunilla chilensis.(isim için Sayın Güngör Salman'a teşekkürler)
253862
Austrocylupontia vestita cristata
253863
253864
Opuntia mikrodaysy cristata
253865
Bunlarda Kaktüs sepetleri
Satı Uğurtan
01-11-2011, 23:02
Echeveria pulvinata 'Ruby Blush'
253617
Pachyveria glauca
253618
Adromischus cooperi
253619
Senecio rowleyanus
253620
253621
Sayın serilaaa, bu kadar güzellik karşısında diyecek söz bulamadım inanın, harikulade sağlıkla keyfini sürün, bu arada sepet dolusu kaktüslerede bayıldım:)
Çok özenli, bakımlı ve güzeller. Kaktüs sepetleriniz ise harika.
Sepetler dolusu kaktüs ve sukulentleriniz olsun daima.
Yeni kaktüslerinizle tanıştığıma çok memnun oldum Sayın Serilaa, sepetlerdeki görselleri çok güzel, çok estetik duruyorlar. Ve çok güzel kaktüsler seçmişsiniz yine... Yani hepsi çok güzel, çok çok güzel... (nutkum tutuldu galiba :) ). Saygılar....
Sayın Satı uğurtan,Sayın Cemo ve Sayın sakdağ ilgi ve alakalarınıza teşekkür ederim.
Echeveria cinsi suculent benim en sevdiğim türler arasında gelmekte,bilhassa alt cinslerin çoğunluğu ve değişik hybridleri ile çok çeşitleri bulunmakta.Bende gördüğüm ve bulduğum anda alma arzumu yenemiyorum.İnşaAllah çiçeklerinide görmek nasip olur.
Sn. serilaaa yeni çiçekleriniz çok güzel bu ara hızınıza yetişemiyoruz :p
Bana gönderdiginiz ruj çiçegi sarardı ama ölmedi öyle bekliyo bakalım gelişicekmi:(
İyi günler...
Vildan Sönmez
02-11-2011, 15:54
Güle güle büyüsün, çiçekler açsınlar. Sepet uygulamanız çok güzel, kare saksılar da yer açısından çok ekonomik.
Tunilla chilensis ne kadar gelişmiş, ben de Bauhausedan aldım, sadece 2 top vardı.
Siz nereden alıyorsunuz ?
günebakan
02-11-2011, 19:16
Yeni kaktüsleriniz ve sukulentleriniz çok güzel ve sağlıklı görünüyorlar. Özellikle echeverialar harika.Güle güle büyütün sevgili serilla:)
Sayın Vildan Sönmez iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.Son olarak kare saksılardakileri Sera Liliputtan almaktayım.Serası yalovada,kataloğ olarak Facebook'ta var oradan seçip kod no ile sipariş veriyorum.Acıbademdeki serasından teslim alıyorum.Sepetlerde oradan ücretsiz.
Selamlar.
Sayın serilaaa, sepetleriniz ve suculentleriniz harika.
Hepsinide güle gğle büyütün.. İyi bayramlar dilerm.
Sayın serilaaa kaktüs ve diğer çeşitleriniz harika inşallah çiçekli hallerinide görürsünüz. Bol bol çoğalırlar inşallah bizim bulunduğumuz bölgede maalesef böyle güzellikleri elde etme imkanımız yok inşallah birgün bizlerde bu güzelliklere sahip oluruz.
Tüm sevdiklerinizle beraber yaşayacağınız bol çiçekli günler temennisiyle şimdiden bayramınızı kutlarım. Muğladan sevgi ve selamlarımla.
Yeni kaktüsleriniz ve sukulentleriniz çok güzel ve sağlıklı görünüyorlar. Özellikle echeverialar harika.Güle güle büyütün sevgili serilla:)
Teşekkür ederim
Sayın Vildan Sönmez size teşekkür borçluyum.Sayfanızda yazdığınız Tacitüs bellüs ile ilgili olarak bende kendi bitkimi kontrol ettim ve aşağıdaki manzarayı yakaladım.
Vildan Sönmez
04-11-2011, 16:25
İnşallah aynı hızla gelişmeye de devam eder. Zenfree de baktı, onun tacitus da yavrulamış. Süper.
Sn.serilaaa geç oldu biraz ama istanbul da degildim İyi bayramlar.
Son mesajdaki ilk resimdeki çiçek echeveria türümü acaba.
Çiçekli günlerr...
Sn.serilaaa geç oldu biraz ama istanbul da degildim İyi bayramlar.
Son mesajdaki ilk resimdeki çiçek echeveria türümü acaba.
Çiçekli günlerr...
Sayın Sevgice sizede iyi Bayramlar dilerim..İlk fotoğraftaki çiçek echeverianın
çiçeği diye düşünüyorum.Diğer ikisi ise Sedum sieboldidir.selamlar.
Havaların soğumasına rağmen Echeveria setosa çiçek açmak için uğraşıyor.
Yener bey bitkileriniz ev ortamında gelişmeye devam ediyor ne güzel. Çiçekleniyor üstelik. Ben balkondakileri içeri almadım. Onlar dinleniyor.
Okulda echeverialarım var. Onlar düşük ısıda olsa daha sıcak ortamdalar. İnşallah bende çiçek görürüm.:)
Sayın Öğretmenim bende kaktüs ve suculentlerimin büyüklerini kapalı balkona taşıyorum.Orayı boşalttıkça yenilerini balkona taşıyorum.Evde kalan bitkilerim 1senelik veya daha minikler bu arada tomurcuklu olanları sıcak ve aydınlık ortamlarda tutuyorum ki çiçeklerini görebileyim.Size sağlıklı , huzur dolu ve bol çiçekli günler dilerim.
Echeveria sedusa ve çiçekleri
Dün Bauhaus'ta bazı kaktüslere ucuzluk yapmışlardı.Daha doğrusu formu bozulmuş, saksıdan çıkmış olanlardı,bende içlerinden bir kaç tane seçtim fiatı tanesi2.50 liradan aldım.Yeşil saksıdaki Ekinocactus'ün fiatı ise 4.50 tl Fotoğrafları:
Bunlarıda bugün Gülser Ayata'nın serasından aldım.Fiatları adedi 1.00 tl dan bir kaç tane aldım.
Yeşil saksıdaki yer örtücü sukulentin fiatı 5.00 tl türünü bilen arkadaşlardan
rica ederim.
Yer örtücü bitkinin cinsi : DİCHONDRA
Sayın dostum Y.Kolko'nun bu gün bana verdiği hediye.Sempervivum'la beni sevindirdi. Kendisine teşekkür ederim.Selamlar.
gülenmelek
01-12-2011, 17:49
Yener Bey yine maşallahınız var ;) Güle güle büyütün hepsini. Saksıları doldururlar da taşarlar, bol da çiçek verirler inşallah. Bu arada 1 TL ye takıldım ben, fiatı neden o kadar uygun acaba ? Gayet güzel ve düzgün görünüyorlar çünkü ;)
Sayın Gülenmelek iyi temennileriniz için teşekkür ederim.Ümit çiçekçilik ten almış olduğum bitkilerin fiatları biraz ucuz olmasının sebebi,hem bir kaç sefer alışverişten dolayı tanışık olmam hemde pazarlık ederek kendisine 1tl olanlardan siz seçip getirin demem.İnsanlara itimat ederseniz daha fazla karlı çıkarsınız diye düşünmekteyim.
Bauhaus'taki bitkiler ise fotoğrafta görüldüğü gibi değildiler,hepsini tek tek kare saksılara dikip toprağını değiştirdikten sonra bu duruma geldiler.Selamlar.
Sayın Gülenmelek iyi temennileriniz için teşekkür ederim.Ümit çiçekçilik ten almış olduğum bitkilerin fiatları biraz ucuz olmasının sebebi,hem bir kaç sefer alışverişten dolayı tanışık olmam hemde pazarlık ederek kendisine 1tl olanlardan siz seçip getirin demem.İnsanlara itimat ederseniz daha fazla karlı çıkarsınız diye düşünmekteyim.
Bauhaus'taki bitkiler ise fotoğrafta görüldüğü gibi değildiler,hepsini tek tek kare saksılara dikip toprağını değiştirdikten sonra bu duruma geldiler.Selamlar.
Sayın yener bey
Yeni aldığın kaktüs ve sukkulentler hoş koleksiyonu büyütmeye devam ediyorsun kare saksıya geçmen de çok güzel olmuş kutluyorum sizi
Ayrıca sayenizde İstanbul çevresindeki kaktüs ve sukkulent satan yerlerdeki fiyatlar hakkında bilgi sahibi oluyoruz.
Bol çiçekli günler
Yener Abim, echeverialarınız çok güzel olmuşlar. Maşallahınız var, ellerinize sağlık. Selamlar, sevgiler.
Sayın Ankstel ve Sayın lir teşekkür ederim.
Bugün Faucaria tuberculosa çiçek açmakla meşgul
Arkadaşlar yeni kaktüs ve suculentleri isimlerde yanlışlık var ise düzeltilmesini bilhassa rica ederim.
mammillaria thornberi
258197
258198
Cereus peruvianus
258199
Notocactus leninghausii albispinus
258200
Paradia rutilans
258201
Espostoa lanata
258202
Weingartia lanata
258203
Maihuenia poepigii
258205
Senecio crassissimus
258204
Crassula luederritai (cultrata)
258206
Crassula nealina
258207
Havorthia gluca
258208
Portoluca afra
258209
Haworthia cymbiformis
258210
Graptopetalum paraguayense
258211
Echeveria
258212
Crassula perforata
258213
Aloa vera
258214
Kalanchoe tomantosa
258215
Thelocactus garciae
258216
Faucaria tuberculosa çiçek açmakta devam ediyor.
Hepside çok güzeller. Maaşallah..
Hepside çok güzeller. Maaşallah..
Teşekkür ederim sayın mrmusti,selamlar
Yener bey sayfanızla bugün tanıştım, çok güzel bir kolleksiyon oluşturmuşsunuz.
Sağlıkla büyükmenizi dilerim:)
hepsi cok cok güzel ama ben şu kat kat Crassula nealina
ya bayılıyorum.Büyüten ellerinize sağlık
Yener Bey minikleriniz çok güzeller. Özellikle Senecio crassissimus çok ilgimi çekti. Güle güle büyütün bol çiçekler. Kaç saksınız oldu merak etmeye başladım.:))
PlentyPlant
05-12-2011, 21:25
Yok, siz bu koleksiyonu iyice büyütmeye doğru gidiyorsunuz Sayın Yener. Hepsi gönlünüz kadar büyüsün ve çiçeklensin. Emeklerinize sağlık.
Yok, siz bu koleksiyonu iyice büyütmeye doğru gidiyorsunuz Sayın Yener. Hepsi gönlünüz kadar büyüsün ve çiçeklensin. Emeklerinize sağlık.
Sayın PlentyPlant teşekkür ederim.Selamlar.
Yener Bey, koleksiyonunuzun giderek büyüdüğüne biz de şahidiz, şöyle toplu halde birkaç güzel fotoğraf çeksenizde gözümüz gönlümüz şenlense...
Saygılarımla....
Teşekkür ederim Sayın sakdağ elimdeki kaktüs ve sukulentlerin bir kaç fotoğraf karesine sığabileceğinden endişeliyim.Bir gün hepsini bir arada toplayıp çekebilirim.Selamlar.
Arkadaşlar bugün biraz seralar arasında dolaştım.Bu arada Çengelköy'de Palmiye Botanik'de Hollanda'dan gelmiş çok güzel succulentler var.Fiatlarıda ucuz bilhassa Echeveria çeşitleri büyük ve güzel,bazı boyalı çeşitleri var ama diğerleride fena değil.Ben pazarlıkla tanesi 6.00 tl den aldım.Ufak bir succulent ise 1 tl00. ilgilenen arkadaşlar olur diye bilgi veriyorum. Selamlar.
Aldığım çeşitlerin fotoğrafları;Fenestraria aurantiaca
1-2 Foto Echeveria SETOSA
3-4 fotoğraf BROMELİANDS
Elimde bulunan fazla kaktüslerden bir aranjman yaptım.Saksı adedini biraz azalttım.
Buyrun görüntüleri :
Schlumbergera-Yılbaşı Kaktüsü- 3 renk olarak bulunmakta,turuncu olanı çiçek açmaya başladı,kırmızıda tomurcuklar var,beyaz ise bol bol uzamakta fakat ne tomurcuk ne de çiçeklenme var.
Satı Uğurtan
13-12-2011, 00:08
Sayın yener bey, bir saattir sizin güzellikleri inceliyordum aslında seyre dalmıştım:)
Harikulade bir saat geçirdim, gözlerim güzelliklere doydu, ellerinize sağlık saygılar.
Sayın yener bey, bir saattir sizin güzellikleri inceliyordum aslında seyre dalmıştım:)
Harikulade bir saat geçirdim, gözlerim güzelliklere doydu, ellerinize sağlık saygılar.
Teşekkür ederim.
Sera liliput'tan siparişlerim geldi[/FON
[FONT="Comic Sans MS"]Lynotis somalienes
259324259323
Crassula capitella
259325
Crassula ovata"Hobbit"
259326
Crassula Ovata"Jade Plent"
259327
X Alworthia "Black Gem"
259328
Cleistocactus fieldianus
259329
Echeveria Nodulosa
259330
Echeveria Black prince
259331
Güle güle büyütün Yener Bey,hepsi çok güzeller ancak Crassula capitella ve Echeveria nodulosa'yı daha bir beğendim....Çok şıklar...
Güle güle büyütün Yener Bey,hepsi çok güzeller ancak Crassula capitella ve Echeveria nodulosa'yı daha bir beğendim....Çok şıklar...
Sayın sakdağ teşekkür ederim.
günebakan
13-12-2011, 12:07
Harika görünüyorlar Yener bey güle güle büyütün sormam da bir mahsur yoksa bu güzellerin fiyatları nedir acaba?
gülenmelek
13-12-2011, 12:14
Yener Bey yine maşallahınız var ;) Crassula capitella'yı ben de çok beğendim, gerçekten güzel görünüyor. Hani evim size yakın olsa bir gün kapınızı çalmak isterdim, tüm bu bitkileri nereye, nasıl yerleştirip yetiştiriyorsunuz diye. Benim 15-20 bitkim var valla beynim dönüyor bazen ;) Hepsini güle güle büyütün.
Harika görünüyorlar Yener bey güle güle büyütün sormam da bir mahsur yoksa bu güzellerin fiyatları nedir acaba?
Sayın günebakan çok teşekkür ederim,son fotoğraflar sera liliput'tan aldıklarımdır. fiatları 5.00 er liradır.
Yılbaşı kaktüsüm ve çiçeği
Yener Bey yine maşallahınız var ;) Crassula capitella'yı ben de çok beğendim, gerçekten güzel görünüyor. Hani evim size yakın olsa bir gün kapınızı çalmak isterdim, tüm bu bitkileri nereye, nasıl yerleştirip yetiştiriyorsunuz diye. Benim 15-20 bitkim var valla beynim dönüyor bazen ;) Hepsini güle güle büyütün.
Sayın Gülenmelek teşekkür ederim.Eviniz uzak da olsa size fikir verebilmek için Hobi odamı sizin için görüntüledim.Buradaki sukulentler elimdekilerin bir kısmı ayrıca salonda ve kapalı balkondakileri görüntülemedim.Buyrun bir fikriniz olsun.
gülenmelek
13-12-2011, 16:07
Teşekkür ediyorum, zahmet vermedim inşallah size. Hem ben fotolara bakarken büyük keyif aldım, hem diğer üyelerimizin de beğeneceğini düşünüyorum. 41 kere maşallah !
Kare saksıların kulllanışlılığı bir kere daha ispatlandı galiba. Ben de yavaş yavaş kaktüslerimi kare saksılara alacağım kısmetse. Yalnız dikkatimi çeken altlıklar yok sizde. Altından akmaması için suyu nasıl ayarlıyorsunuz. Bence kare saksılarda en büyük problem bu olsa gerek.
Sayın Gülenmelek şu sıralar fazla sulama yapmıyorum.Fakat kare saksıların en büyük sorunu da bu altlarında tabak olmadığı için toprak dükülmesi yapıyor.Sulama işi kolay teker teker bir saksı altlığına alıp saksıdan tabağa su çıkıncaya kadar sulayıp daha sonra tabağından alıp başka birisini koyarak sulama yapıyorum.Şu muhakkak ki saksı tabağında su olmaması lazım.Tabii biraz uğraşı istiyor.Sevgi oldumu zor olan kolay gelir.Selamlar
Zafer İnandıklı
13-12-2011, 16:58
Sevgili Yener bey;
Sizdeki bu güzelleri gördükçe kaktüslere ilgim artmaya başladı. Maaşallah, yok yok.
Atölyenin üstüne bir sera da kaktüsler için mi yapsam diye düşünüyorum.
Saygılar, sevgiler.
Yener bey maşallah aile her geçen gün daha büyüyor,en son fotoğrafta yavrularınızın arasında ne kadar mutlu olduğunuzun resmi,allah mutluluğunuzu daim etsin.
günebakan
13-12-2011, 18:12
Teşekkür ederim Yener bey:)
serkan_istanbul
13-12-2011, 18:16
Maşallah ne kadar güzeller. bayıldım hatta bayıdım ellerinize sağlık abicim sevgiler.
Yener Bey, evinizi cennete dönüştürmüşsünüz. Hayranlıkla takip ediyorum.:)
Saksıların altından akan toprak için benim uyguladığım yöntemi size yazmak istiyorum. Suyun akmasını engellemeyecek, ama kumun ve toprağın akmasını engelleyecek bir çözüm ararken tül sineklik aklıma geldi. Saksının dibini kaplayacak şekilde tülü kestim ve saksının en altına yerleştirdim. Daha sonra drenaj için küçük taşları ve üzerine toprağı ilave ederek sukkulent ve kaktüsleri saksıladım.
Bunu yaparken köklerin zarar görebileceği aklıma geldi. Ünal Kaktüs'e gittiğimde Kağan Bey'e sordum. Bir sakıncası olmadığını, iyi bir çözüm olduğunu söyledi.
Sulama yaparken toprağın akmasını tamamen engellemiş oldum. Ben de özellikle kaktüslerin altında kesinlikle tabak bulundurmuyorum. Sulama yaparken Sevgili Selenn'den öğrendiğim yöntemi kullanıyorum. Şöyle ki; derin bir kaba suyu dolduruyorum, toprak tamamen suyun içinde, bitki ise suyun dışında kalacak şekilde saksıyı suya batırıyorum. Hava kabarcıkları bitene kadar suyun içinde tutuyorum. Saksıyı sudan çıkarınca biraz suların süzülmesini bekliyorum ve bir bezle saksıyı kurulayıp yerine yerleştiriyorum. Sulama zaman alıyor ama daha sonra temzilemekten daha iyi bir çözüm gibi geliyor bana. Anlaşılabilir yazdım mı emin değilim. Biraz karışık oldu galiba.:))
Yener Bey, evinizi cennete dönüştürmüşsünüz. Hayranlıkla takip ediyorum.:)
Saksıların altından akan toprak için benim uyguladığım yöntemi size yazmak istiyorum. Suyun akmasını engellemeyecek, ama kumun ve toprağın akmasını engelleyecek bir çözüm ararken tül sineklik aklıma geldi. Saksının dibini kaplayacak şekilde tülü kestim ve saksının en altına yerleştirdim. Daha sonra drenaj için küçük taşları ve üzerine toprağı ilave ederek sukkulent ve kaktüsleri saksıladım.
Bunu yaparken köklerin zarar görebileceği aklıma geldi. Ünal Kaktüs'e gittiğimde Kağan Bey'e sordum. Bir sakıncası olmadığını, iyi bir çözüm olduğunu söyledi.
Sulama yaparken toprağın akmasını tamamen engellemiş oldum. Ben de özellikle kaktüslerin altında kesinlikle tabak bulundurmuyorum. Sulama yaparken Sevgili Selenn'den öğrendiğim yöntemi kullanıyorum. Şöyle ki; derin bir kaba suyu dolduruyorum, toprak tamamen suyun içinde, bitki ise suyun dışında kalacak şekilde saksıyı suya batırıyorum. Hava kabarcıkları bitene kadar suyun içinde tutuyorum. Saksıyı sudan çıkarınca biraz suların süzülmesini bekliyorum ve bir bezle saksıyı kurulayıp yerine yerleştiriyorum. Sulama zaman alıyor ama daha sonra temzilemekten daha iyi bir çözüm gibi geliyor bana. Anlaşılabilir yazdım mı emin değilim. Biraz karışık oldu galiba.:))
Sayın zenfree bende kaktüslerimi sizin tarif ettiğiniz şekilde suluyorum, ama ben biraz farklı yapıyorum sanırım. Ortaboy ve derin dikdortgen fırın tepsisini önceden kaynatıp soğumuş su ile dolduruyorum sonra kaktüsleri teker teker içine yerleştiyorum kaktüs toprağının ıslandığı tamamen gördüğümde saksıları çıkartıp fazla sularının süzülmesi için bir bezin üzerine koyuyorum daha sonra yerlerine yerleştiriyorum. Bu sulama şeklini sadece yazın uyguluyorum kışın azar azar sulamaya devam:) umarım yaptığım doğrudur, ama iyi haber hiç kök çürümesi olmadı kaktüslerimde çok şükür.
Yener Bey, çok kaktüsünüz olduğunu biliyordukta sizinkiler maşallah daha bir çokmuş :) Yer gök kaktüs - sukulent dolmuş. Gerçek bir koleksiyoner olmuşsunuz, fotoğrafınızdan anlaşıldığı üzere de mutlusunuz aralarında...Nüfus sayımı yapıyormusunuz hiç; kaç tür, kaç saksı bunlar, maşallah...
Benim de sulama da uyguladığım yöntem şudur: Altlık kullanmam, ben üstten sulama yöntemi kullanırım, büyük saksılara yarım bardak küçük saksılara çeyrek bardak su dökerim. Yaz veya kış olmasına göre sulama sıklığını değiştiririm yanlızca. Bu yöntemimle hiç saksıdan akan su problemimde olmuyor.Tabi toprak yapısını unutmamak gerekiyor.
Saygılarımla.
Sevgili Yener bey;
Sizdeki bu güzelleri gördükçe kaktüslere ilgim artmaya başladı. Maaşallah, yok yok.
Atölyenin üstüne bir sera da kaktüsler için mi yapsam diye düşünüyorum.
Saygılar, sevgiler.
Zafer bey ilginiz için teşekkür ederim. Sizin bahçeyi sanal da olsa gezme fırsatım oldu,çok güzel çalışmalar yapmışsınız,ellerinize sağlık.Bazı uygulamalar benimde hayata geçirmem için sizden fikir almam lazım,görüşmek üzere sağlıklı ve bol çiçekli günler dilerim.
Yener bey maşallah aile her geçen gün daha büyüyor,en son fotoğrafta yavrularınızın arasında ne kadar mutlu olduğunuzun resmi,allah mutluluğunuzu daim etsin.
Yurdaer bey evet aile büyümekte devam ediyor.Bu sevgi anlaşılacak gibi değil,her ne kadar artık yer yok almayacağım desemde elimde bulunmayan bir çeşit görsem kendimi tutamıyorum.Artık bencillik mi yoksa aşırı sevgi mi ne derseniz deyin adını ben koyamadım.Evet hepsiyle bir arada bulunmaktan mutlu oluyorum.İlginize de ayrıca teşekkür ederim. Görüşmek üzere selamlarımla.
Maşallah ne kadar güzeller. bayıldım hatta bayıdım ellerinize sağlık abicim sevgiler.
Teşekkür ederim.Saygılar
Sayın Zenfree ve sayın musbet bilgiler için teşekkür ederim.Bende saksı değişiminde sizin yazdığınız yöntemi aynen yapıyorum.Sera Liliputtan gelenlerin saksı veya toprak değişimini yapmadığım için ve bunların saksılarında dere kumu fazla olduğundan saksı diplerinde kum dökülmesi oluyor.Baharda saksı ve toprak değişimi yaptığımda saksı altına tül yerleştirip üstüne lav taşı koyduktan sonra bitkiyi dikeceğim.Sulamayı ise ben saf su ile yapmaktayım.Damlama suretiyle toprak suya doyana kadar sulayıp daha sonra kuru bir yere alarak ve tek tek saksıları elden geçirip kuruyan veya bozulan kışımları temizleyerek bakımını yapıyorum.Tabii zor bir süreç olabilir ama zevk alabilirsek zor,kolay oluyor.Selamlar
Sayın sakdağ ilginize teşekkür ederim.Bu arada aklıma düşürdünüz ve nüfus sayımı yaptım.Büyüklü küçüklü tam 330 saksı Kaktüs-Sukulent -lithops ve iç- dış mekan bitkileri bulunmakta.İşte envanter;
Hobi odasında=164 saksı sukulent&kaktüs
Salonda =42 saksı kaktüs&sukulent +7 saksı Aranjman+42 Saksı salon bitkisi
Kapalı balkonda=60 saksı Kaktüs/sukulent/lithops+18 saksı dış mekan bitkisi bulunmakta.Buda bendeki ayrı bir deliliğin işaretidir diye düşünmekteyim.Ayrıca Salon ve Kapalı balkondaki bitkilerin yerleşiminide fotoğrafladım.
Nutkum tutuldu 330 saksı .... Sulaması , takibi epey bir zamanınızı alıyordur... Benimkiler 50-60 civarı... Ben nüfus kayıt defteri tutuyorum, bana ne zaman geldi, kimden geldi, çelik mi köklü mü, saksı değişimi ne zaman yapıldı.... Hepimiz biraz deliyiz yani... Ben sanırım kontrollu deli sınıfından.... :)
Saygılarımla efendim....
330 saksı.... 330.... :)
Salon fotoğrafları ;
Aranjmanlar 259486
kaktüs ve sukulentler259487259488
Salon çiçekleri
Kapalı balkonda bulunanlar;
[FONT="Comic Sans MS"]Kaktüs/sukulent/lithopslar ;
zafer1326
14-12-2011, 15:46
Maşallah Yener bey, neredeyse evde size yer kalmamış. Tebrik ediyorum sizi.
Hayırlısı olsun Yener Bey, Bizlere yetişmenize az birşey kalmış. Deliliğe devam.
Maşallah Yener bey, neredeyse evde size yer kalmamış. Tebrik ediyorum sizi.
Teşekkür ederim zafer bey.
mrmusti :" Hayırlısı olsun Yener Bey, Bizlere yetişmenize az birşey kalmış. Deliliğe devam."
Mustafa bey sizin bilgi ve birikimlerinize yetişmek ne haddime,ben ancak deliliğe devam edebilirim yine de teşekkür ederim.
Flower show istanbul fuarından bazı görüntüler
Flower show fuarından görüntüler
Sn. yener bey ilk görüntüler sizden geldi sanırım. Genel anlamda begendinizmi. Ve en önemlisi satış yaplıyor mu acaba.Fiyatlar uçuk mu makul mu sizce.
Ay çok soru sordum yine sanırım..
Teşekkürler....
Sayın Sevgice iyi günler dilerim.Fuarda görüntüler çok güzel.Fakat satış olmadığı için fiatlarda yok.Fuarın son günü olan pazar günü satış yapılacakmış.Selamlar.
Arkadaşlar bugün çok sevinçliyim.Kaktüs ve sukulent severlerin sohbet toplantısına katıldım. Pide park'ta arkadaşlarla buluşup çok nefis patlıcan kebaplarımızı yiyip,karınlarımızı doyurduktan sonra Beşiktaş öğretmen evinde çay ve kahveler eşliğinde doyulmaz sohbetlere katılmak,sanal olarak görüştüğümüz arkadaşlarla gerçekten tanışmak benim için büyük bir zevk oldu.
Bilhassa arkadaşların getirdikleri bitkilerin paylaşımı son derece zarifti.Bana
aşağıdaki fotoğrafları bulunan sukulentleri veren sayın Zenfree arkadaşımıza,
Bu toplantının yapılması için olağan üstü gayret sarfeden SayınGüler hanıma
ayrıca Pide park ve öğretmen evindeki organizasyonuyla fazlasıyla yorulan
Sayın Müjgan Yılmaz arkadaşımıza ve katılan bütün arkadaşlara teşekkür ederim.
Yener Bey sizle ve değerli eşinizle tanıştığıma çok memnun oldum. Bitkilerinizi güle güle büyütün.:)
Fuar fotoğrafları çok güzel gerçekten harikalar.
Arkadaşlar Kaktüs ve sukulentlerin bazılarında hareketlenme var,tomurcuklar belirmiş yakında çiçeklerini göreceğimi umut etmekteyim.
Mammillaria insularis
261153
Titanopsis calcarea
261154
Aloinopsis rubrolineata
261155
Bugün bitkilerin güneşi görmesi ile iki çeşit kaktüs çiçeklerini gösterdi.
Mammillaria insularis
261156
261157
Aloinopsis rubrolineata
261158
261159
Yener bey ellerinize emeğinize sağlık..
Valla ne kebapları ne pideleri kıskanmadım paylaşılan kaktüs sukulentleri öyle bir kıskandım anlatamam:)
Bu mevsimde çiçekler ne güzel. Titanopsis calcarea ise mücevher gibi, harkulade bir tür.:)
Yılın son kaktüs ve sukulentleri
Adromischus fusiformis
261397
Adromischus cooperi
261398
Kalanchoe rombopilasa
261399
Hatiora salicorniodes
261400
crassula ovata"tricolor"
261401
Yener bey son eklediğiniz türler çok güzeller, özellikle ilk üç tanesini çok beğendim. güle güle büyütün.Saygılar.
Fotoğrafları olan kaktüs ve sukulentler Sayın Taner Angay ürünleri olup Bauhaus'tan alınmıştır.
Mammillaria spinosissima
261402
Cleistocactus fieldianus
261403
Echeveria
261404
çiçekleri ile beraber üçlü gurup
261405
Bu senesin son fotoğrafları ile birlikte 2011'i kapatıyor.2012 senesinin
Ağaçlar net üyeleri ve bütün insanlığa Hayırlı olması,Felaketler ve Savaşlardan
uzak bir sene olmasını diler.Yeni Yılınızı Kutlarım.
serkan_istanbul
27-12-2011, 13:35
Çok güzeller maşallah ellerinize sağlık.
Çok güzeller maşallah ellerinize sağlık.
Teşekkür ederim.
Aşağıda fotoğrafı bulunan Kaktüs,bir zamanlar aşılı idi zaman içinde üst parçısı yok oldu,bir seneye yakındır bu durumda ne canlanıyor,nede kuruyor.
Sayın Satı hanımın sayfasında bahsedildiği gibi bu kaktüs te Atlas mı acaba.Selamlar
2012 senesine ait ilk siparişlerim olarak Taner beyden kampanya dahilinde gelenler.
Manolya_
24-01-2012, 23:26
Merhaba Yener bey,
362 nolu mesajınızdaki bitkiyi atlasa benzetemedim ben. Zira atlas dikenli değil.
Ama ben yinede sizi yanıltmış olmayayım.
Kapmanya ürünleri de pek hoş görünüyor maşallah.
Kolleksiyonunuz azimle güzelleşiyor ve artıyor ne güzel.
Bizlerde sunduğunuz görsel güzelliklerden nasibimizi alıyoruz, mutlu oluyoruz.
İyi günlerde büyütmeniz dileklerimle
Selam ve saygılar
Asu
Sayın Manolya iyi günler dilerim.362 no.lu mesajımdaki kaktüsün Euphorbia Flagani olduğunu öğrendim.
Bu güzel temennileriniz için de ayrıca teşekkür ederim.Selamlar.
Echeveria pulvanita çiçek açtı
Taner Angay'dan gelen lithops çeşitleri ;
Lithops Bromfeldii mennellii
265777
Lithops helmutii
265778
Lithops dorothea
265779
Lithops dinteri frederici
265780
Lithops fulviceps aurea
265781
Taner Angay'dan gelen Conophytum çeşitleri :
Conophytum meyeri puberalum
265782
Conophytum marginatum karamaepense
265783
Conophytum pellucidum concordia
265784
Conophytum uviforme francisci form
265785
Conophytum ficiforme worchester
265786
Kaktüs çeşitleri
Astrophytum myriostigma quadricostatum
265787
Astrophytum myriostigma
265788
Frailea mammifera
265789
Echinopsis riviere-caraltii
265790
Gymnocalycıum baldianum
Taner Angay'dan Gelen sukulent çeşitleri :
Huernia Zebrina
265792
Sinocrassula yunnanensis
265793
Echeveria shaviana
265794
Euphorbia valida
265795
Euphorbia obesa
265796
Son olarak Echeveria cornicolor
Vildan Sönmez
25-01-2012, 20:37
Yener Bey, özellikle lithops yolunda başarılar dilerim. Aralarında benim de Taner Bey'den aldıklarım var,ben yazık ki çoğunu kaybettim. Dilerim sizinkiler yaşar, büyür veçiçeklenirler...
günebakan
25-01-2012, 20:48
Maşallah yeni bitkileriniz çok güzel Yener bey gül güle büyütün:)
Yener Bey, özellikle lithops yolunda başarılar dilerim. Aralarında benim de Taner Bey'den aldıklarım var,ben yazık ki çoğunu kaybettim. Dilerim sizinkiler yaşar, büyür veçiçeklenirler...
Vildan hanım iyi günler dilerim.Bundan bir sene evvel Taner beyden aldığım Lithopslarla başladım.Bu güne kadar sağlıklı bir şekilde geldiler,bir ikisi çiçekleri ile beni onore etti iki tanesi ise yavruladı bende buna güvenerek hem lithops larımın çeşitlerini arttırmak hemde conophytum çeşitlerine girmek için cesaret buldum.İnşaAllah bundan sonra daha fazla çiçeklerini görmeyi ümit ediyorum.
Bu güzel temennileriniz için de ayrıca teşekkür ederim.
Maşallah yeni bitkileriniz çok güzel Yener bey gül güle büyütün:)
Sayın günebakan bu güzel temennileriniz için teşekkür ederim.Selamlar.
Sn yener.T yeni kaktüs ve sukulentlerinizi güle güle büyütün. Çok güzel çeşitler getirtmişsiniz. İleriki günlerde çiçekli hallerini görmek dileğiyle:)
Bu arada Echeveria carnicolor ile Sinocrassula yunnanensis etiketleri yer değiştirmiş gibi geldi bana.
Sn yener.T yeni kaktüs ve sukulentlerinizi güle güle büyütün. Çok güzel çeşitler getirtmişsiniz. İleriki günlerde çiçekli hallerini görmek dileğiyle:)
Bu arada Echeveria carnicolor ile Sinocrassula yunnanensis etiketleri yer değiştirmiş gibi geldi bana.
Sayın nevsune temennilerinize teşekkür ederim.Etiket ve isimleri yeniden kontrol ettim.İsimleri ve etiketlerin
yerlerini değiştirdim ve sorun çözüldü.Selamlar.
Manolya_
26-01-2012, 18:58
Sayın Yener bey,
Yeni kaktüs ve sukkulentleri açıklamalı ve tek tek resimleyim güzel bir görsellik sunmuşsunuz.
Zahmetler oldu size. ellerinize sağlık.
En iyi günlerde sağlıklı büyütmenizi diliyorum.
Siz ve sizin gibi geniş kolleksiyona sahip olan arkadaşlarımızın sayfalarını hep hayranlıkla izledim.
Fakat bulaşıcı virüs olduğunu düşünemedim.
Bu virüsten bende kapmışım meğer :))
Yapı markete ugradıkça birer ikişer almışım, (ben bile farkında değilim)
Gizli ve güzel bir hastalıkmış meger.
Baharı bekliyorum, beğenilerinize sunmak için.
Selam ve saygılar
Asu
kartal124
26-01-2012, 20:57
Sayın yener.T,
Kaktüslerinizin maaşallahları var, çok güzeller.
Kaktüs, sukulent ve lithops'lara yeni yeni merak sarmış biri olarak, izniniz olursa bir sorum olacak.
Kaktüs, lithops ve sukulentlerimi Mart ortasına kadar hiç sulamamayı düşünüyorum.Bu uygulamam doğrumu olur sizce?
Özellikle sukulentlerde tereddüdüm oluştu.
Selamlarımla.
zafer1326
26-01-2012, 22:07
Yeni türlerinizi güle güle büyütün Yener bey. Bol bol çiçeklerini görmeniz dileğiyle.Bu yaz şenlik var desenize.
Sayın nevsune temennilerinize teşekkür ederim.Etiket ve isimleri yeniden kontrol ettim.İsimleri ve etiketleri doğrudur.Son fotoğraftaki Sinocrassula yunnanensis olduğuna eminim,fakat minik olduğu için yanıltmış olabilir.
Selamlar.
Ben hala bir karışıklık olduğunu düşünüyorum:) Benim de hemen hemen sizinkinin boyutunda bir Sinnocrassula yunnanensis'im var.
265934
Burada (http://www.agaclar.net/forum/889499-post771.htm) da zenfree'nin yunnaensisini görmüşsünüzdür mutlaka.
Echeveria konusunda fazla bilgili değilim ama Taner beyin sattığı Echeveria carnicolor'a baktığımızda da bu görüntü (http://www.kaktus.web.tr/default.asp?islem=urunler&id=1301&catid=659&kaktus=Echeveria+carnicolor)çıkıyor karşımıza.
Bİrkaç gündür bu sayfayı ihmal etmiştim. ama yorum yapmanın vakti gelmiş :)
Yeni türlerin hayırlı olsun Yener Abi.
Umarım güzel çiçekleriyle seni sevindirirler. Bu arada lithopsların çiçeklerinde tohumları oluyor. Taner beyden benim aldığım birkaç lithopsun çiçeğinden tohum çıkmıştı. Ama kaybettim tohumları.Bir incele istersen abi :)
Tekrardan iyi günlerde büyütmen dileklerimle.
Yener bey yeni türleriniz bol çiçekli olsun... Hepsi çok güzel. Yanlız saksılarıda güzel tam onlara uygun küçük ve renkli. Saksıları nereden ne kadara aldınız acaba .
Bu arada Echeveria pulvanita çiçeginizide kıskandım dogrusu. Bende almışdım 3 yapragı vardı.Halaa 3 yapragım var ...
Teşekkürler
Yener Bey etiketleri yer degistirirseniz tamam bence:)
Şimdi bende iki çeşitte sinocrassola yunnaensis mi oldu acaba doğrusu merak ettim.
Yok, üzülmeyin sizin istediğiniz çeşitler gelmiş ama etiketleri yanlış koymuşlar. Coyote'nin yazdığı gibi etiketleri yer değiştirseniz mesele hallolacak. Güle güle büyütün:)
Bir de, Ykolko'nun başlığında sukulentleri diadomitte çoğaltma konusunu sormuşsunuz. Coyote, sukulent yapraklarını ve hatta kaktüs yavrularını perlitte köklendirmeyi başarıyor. Ben beceremiyorum gerçi ama Coyotecim bu işin uzmanı olmuş. Size yukarda gösterdiğim benim yunnanensisimi ve daha bir çok sukulent yavrusunu perlitte yavrulatmış bir halde getirmişti bana. Hatta aşağıdaki fotoğrafta dikkat ederseniz hala perlitler görünüyor.
Yener bey yine güzel çeşitler katmışsınız kaktüs ve sukulentlerinize. Güle güle büyütün hepsi çok güzel.
Sayın Coyote ve sayın nevsune çok teşekkür ederim Etiketleri değiştirdim ve düzelttim.
Selamlar.
Sayın Manolya bu güzel görüşleriniz için teşekkür ederim.Bu bir hastalıktır ve tedavisi ise daha fazla sukulentle olmaktadır.Bilhassa çiçeklerini gördüğünüzde hastalık kriz noktasına gelmekte.Selamlar.
Sayın yener.T,
Kaktüslerinizin maaşallahları var, çok güzeller.
Kaktüs, sukulent ve lithops'lara yeni yeni merak sarmış biri olarak, izniniz olursa bir sorum olacak.
Kaktüs, lithops ve sukulentlerimi Mart ortasına kadar hiç sulamamayı düşünüyorum.Bu uygulamam doğrumu olur sizce?
Özellikle sukulentlerde tereddüdüm oluştu.
Selamlarımla.
Sayın Kartal124 güzel temennileriniz için teşekkür ederim.Kaktüs,sukulent ve
lithopslara nisan başına kadar su vermezseniz iyi olur.Selamlar.
Yaşayan taşlar (Lithops) Güney Afrika ve Namibya çöllerinin bitkileridir. Bakımları kaktüs bakımıyla oldukça paraleldir.
Ayrıldığı Noktalar: İlkbaharda gübre (vitamin) verilir, yazın verilmez. Yani gübre vermeye Nisanda başlarsanız Mayıs sonu kesmelisiniz. Bir de kışın asla su verilmez. Sonbaharda çiçek açtıktan sonra Kasım-Aralık gibi bitkinin üzeri yamuşamaya başladığında sulama kesilir, İlkbaharda bitki üzerindeki yarıktan yeni bitki göründüğünde tekrar alıştıra alıştıra sulamaya başlanır. Kışın bir defa su verirseniz büyük ihtimalle bitki ölür. Yaşayan taşınız zamanla uzamaya başlarsa az güneş aldığının belirtisidir. Bitki yüzeyinde çatlamalar çok su ve az güneş belirtisidir. Gübreleme işi de sadece İlkbahar’da yapılır. Haziran’dan itibaren gübre vermeyin
Yeni türlerinizi güle güle büyütün Yener bey. Bol bol çiçeklerini görmeniz dileğiyle.Bu yaz şenlik var desenize.
Zafer bey teşekkür ederim.Selamlar.
Yener bey yeni türleriniz bol çiçekli olsun... Hepsi çok güzel. Yanlız saksılarıda güzel tam onlara uygun küçük ve renkli. Saksıları nereden ne kadara aldınız acaba .
Bu arada Echeveria pulvanita çiçeginizide kıskandım dogrusu. Bende almışdım 3 yapragı vardı.Halaa 3 yapragım var ...
Teşekkürler
Sayın Sevgice teşekkür ederim.Echeveria pulvanita genelde Mart ayında çiçek açtığı söylenir.Saksılar için satış sitesi ile ilgili olarak özelinize yazdım.Selamlar.
Sayın SevimK ve Fatih kardeş iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.Selamlar.
Yeni bitkilerinize kocaman bir maşallah Yener Bey, güle güle büyütün hepsini...
Bugün çiçek açan suculentlerim.
Bu mevsimde tozlaştırma için arı veya sinek bulamayacağımdan ev ortamında kendim fırça yardımıyla tozlaştırma denemelerine giriştim.
Yener Bey, bu yöntemi ben de mammillaria cinsi top kaktüslerimde denedim, ama işe yaramadı... Tohum kesesi falan oluşmadı nedense...
Çok güzeller Yener Bey, kar yağarken çiçek seyretmek ayrı bir keyif. Yenileriniz de hayırlı olsun.:)
Çok güzeller Yener Bey, kar yağarken çiçek seyretmek ayrı bir keyif. Yenileriniz de hayırlı olsun.:)
Teşekkür ederim
Yener Bey, bu yöntemi ben de mammillaria cinsi top kaktüslerimde denedim, ama işe yaramadı... Tohum kesesi falan oluşmadı nedense...
Çiçeklenen bitkilerinizden tohum elde etmek için...
Kaktüs ve sukkulentlerinizden tohum elde edip tohumdan yetiştirmek istiyorsanız, bitkilerinizin çiçeklenme dönemlerinde döllenmeye gereksinimleri olduğunu unutmayınız. Açık alanda yetiştirilen bitkiler için bu döllenme arı, sinek, rüzgar gibi (türden türe farklılıklar göstererek) doğal tozlama aracılarıyla sağlanır. Ancak sera, oda vb iç mekanlarda yetiştirdiğiniz bitkilerin çoğunlukla böyle bir şansı olmaz. Dolayısıyla bitkileriniz çiçek açsa da tohuma dönemez, dolayısıyla da tohum kesesi ya da kapsülü oluşturamazlar.
Bu yüzden onlara yardımcı olmanız gerekir. İçeriye arı ve sinek sokamıyorsanız bu işlem için küçük bir suluboya fırçası ya da kulak pamuğu işinizi görecektir. Bitkinizde açan çiçeğin içine sokup hafir döndürerek yapacağınız işlem çoğunlukla sonuç verir. Benzer şekilde bir fön makinesini soğuk rüzgar etkisi yaratmak için de kullanabilirsiniz. Ancak bu yöntem daha az sonuç vericidir.
Yapay tozlaştırma kendine kısır türlerde yeterli olmaz. Bunun için aynı türün aynı dönemde çiçek açmış bir başka bireyine daha gereksinim vardır.
Yine kullanacağınız suluboya fırçası ya da kulak pamuğunu her iki bitkideki çiçeklerin içinde arka arkaya gezdirirseniz döllenmenin sağlanma olasılığını yükseltirsiniz. (Kendine kısır türlerdeki dişi erkek ayrımları da döllenme de etkili olur)
Son olarak, tohum kapsüllerinin/keselerinin ne zaman bitkiden ayrılacağı konusu önemlidir. Atlamayınız. (Bir başka yazıya:-)
Sera Liliput Sukkulent ve kaktüs Serası (http://www.seraliliput.com)
Lithopslarımda gelişmeler var.Yavrulamaya başladılar.
Yener Bey , lithopslarınızın ortam sıcaklığı nedir? Benimde bir lithopsum var, ancak hiç bir değişiklik yok, ben de bölünmesini izlemek istiyorum. Benim ki soğuk odada duruyor 15 derece sıcaklıkta, doğru mu yapıyorum acaba?
Lithopslarımda gelişmeler var.Yavrulamaya başladılar.
Çok güzel bir haber, kutlarım.
Çok güzel Yener bey:) Bu gidişle güzel bir seranız olacak. Başka yolu yok..
Yener Bey , lithopslarınızın ortam sıcaklığı nedir? Benimde bir lithopsum var, ancak hiç bir değişiklik yok, ben de bölünmesini izlemek istiyorum. Benim ki soğuk odada duruyor 15 derece sıcaklıkta, doğru mu yapıyorum acaba?
Sayın sakdağ benim lithopslarım oda içersinde 20 derece sıcaklıkta aydınlık yerde bulunuyorlar.Daha önceleri kapalı balkonda cam kenarında duruyorlardı
karlar başlayınca içeri aldım ve bölünmeler başladı.Selamlar.
Sayın Aysel ve Sevim hanımlar temennileriniz için teşekkür ederim.
Bugünlerde Bauhaustan alınan Kaktüs ve suculent çeşitleri
Aloe juvenna
268331
Agave parryi RUBY
268332
Titanopsis calcarea
268333
Crassula ovata
268334
Sinocrassula yunnaensis
268335
Kaktüslerim.
Notocactus Warasii
268337
Ferocactüs microdiscus
268336
Ferocactus glucescens
268338
Notocactus leninghausi
268339
Mammillaria tenango
268340
Yener Bey, (affınıza sığınarak) mammillaria spinossisima başka bir kaktüstür, resimdeki notocactus türü galiba...
Yener Bey, (affınıza sığınarak) mammillaria spinossisima başka bir kaktüstür, resimdeki notocactus türü galiba...
Sayın sakdag bilgi için teşekkür ederim.İsmi düzeltttim.Notocactüs leninghausi
imiş.Selamlar.
Yener bey,
Kaktüsleriniz, çiçek açan sukulentleriniz çok güzel.
Tozlaştırma işlemini anlatmanız ne iyi olmuş. Ben de deneyeceğim hemen yarın.
Benim kaktüslerimin isimlerini biliyorsanız yazabilir misiniz?
zafer1326
09-02-2012, 19:53
çeşitler gittikçe çoğalıyor yener bey. Güle güle büyütün. İnşallah bol çiçekli ve sağlıklı olurlar.
Yener bey,
Yeni bebeciklerinizde güle güle büyüsünler:)
Crassula ovata Praktirde bulmuştum görür görmez 3 küçük saksıyıda aldım nolur nolmaz bi daha gelmez falan yedekli olsun dedim:)
Yener bey yeni türleriniz çok güzeller.
Sağlıkla büyütmenizi dilerim,Bende bu akşam Titanopsis calcarea aldım ama pek keyfi yerinde değil gibi nette biraz araştrdım ama bilgi bulamadım.
Sizden ricam bu bitki hakkında bilginiz varsa paylaşabilirmisiniz, su ihtiyacı nedir, nazaman sulanır **** sulanmaz gibi.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Sevgiler.
Yener bey yeni türleriniz çok güzeller.
Sağlıkla büyütmenizi dilerim,Bende bu akşam Titanopsis calcarea aldım ama pek keyfi yerinde değil gibi nette biraz araştrdım ama bilgi bulamadım.
Sizden ricam bu bitki hakkında bilginiz varsa paylaşabilirmisiniz, su ihtiyacı nedir, nazaman sulanır **** sulanmaz gibi.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Sevgiler.
Sayın müsbet titanopsislerin bakımı aynı lithopsların bakımı gibidir.Az su bol ışık istekleridir.lithopsların bakımı;
Bir de kışın asla su verilmez. Sonbaharda çiçek açtıktan sonra Kasım-Aralık gibi bitkinin üzeri yamuşamaya başladığında sulama kesilir, İlkbaharda bitki üzerindeki yarıktan yeni bitki göründüğünde tekrar alıştıra alıştıra sulamaya başlanır. Kışın bir defa su verirseniz büyük ihtimalle bitki ölür. Yaşayan taşınız zamanla uzamaya başlarsa az güneş aldığının belirtisidir. Bitki yüzeyinde çatlamalar çok su ve az güneş belirtisidir. Gübreleme işi de sadece İlkbahar’da yapılır. Haziran’dan itibaren gübre vermeyin.Selamlar.
Yener bey,
Kaktüsleriniz, çiçek açan sukulentleriniz çok güzel.
Tozlaştırma işlemini anlatmanız ne iyi olmuş. Ben de deneyeceğim hemen yarın.
Benim kaktüslerimin isimlerini biliyorsanız yazabilir misiniz?
Sayın elta soldaki kaktüsünüz M. bambusiphila var. parva
sağdaki kaktüsünüz ise Cereus Peruvianus'a benzettim.Kati olarak öğrenmek
isterseniz aşağıdaki lingten bir kontrol ediniz.Selamlar.
Photo gallery cactus & succulents (http://www.cactus-art.biz/gallery/Photo_gallery_abc_cactus.htm)
Sayın Mirbe teşekkür ederim.Bende Bauhausta buldum Crassula ovatayı bu üçüncü saksı
fakat renkleri değişik,
Jade Plant ismiylede anılan Yeşim ağacı olarakta tanınır.Bir zamanlar uğurlu olduğuna inanılırmış.Ofis masaları için dayanıklı süs bitkisidir.Selamlar.
çeşitler gittikçe çoğalıyor yener bey. Güle güle büyütün. İnşallah bol çiçekli ve sağlıklı olurlar.
Zafer bey bu güzel temennileriniz için teşekkür ederim.Selamlar
kartal124
10-02-2012, 21:04
Yener bey merhaba,
Kaktüs ve sukulentleriniz çok güzel.Bu arada yavrulayan lithopslarınızda nüfusun artıcağını gösteriyor.
İzin verirseniz bir sorum olacak.
Lithopslar ortadan yavru verdikten sonra özel bir işlem yapıyormuyuz?Yani yavruyu ayırıyormuyuz, yoksa bir şekilde kendisi mi ayrılıyor?Benim lithopsumda da yavrulama başladı da merakım ondan.
Selamlarımla.
Sayın müsbet titanopsislerin bakımı aynı lithopsların bakımı gibidir.Az su bol ışık istekleridir.lithopsların bakımı;
Bir de kışın asla su verilmez. Sonbaharda çiçek açtıktan sonra Kasım-Aralık gibi bitkinin üzeri yamuşamaya başladığında sulama kesilir, İlkbaharda bitki üzerindeki yarıktan yeni bitki göründüğünde tekrar alıştıra alıştıra sulamaya başlanır. Kışın bir defa su verirseniz büyük ihtimalle bitki ölür. Yaşayan taşınız zamanla uzamaya başlarsa az güneş aldığının belirtisidir. Bitki yüzeyinde çatlamalar çok su ve az güneş belirtisidir. Gübreleme işi de sadece İlkbahar’da yapılır. Haziran’dan itibaren gübre vermeyin.Selamlar.
Yener bey zaman ayırıp cevap verdiğiniz içim çok teşekkür ederim.
Saygılar.
Sayın elta soldaki kaktüsünüz M. bambusiphila var. parva
sağdaki kaktüsünüz ise Cereus Peruvianus'a benzettim.Kati olarak öğrenmek
isterseniz aşağıdaki lingten bir kontrol ediniz.Selamlar.
Photo gallery cactus & succulents (http://www.cactus-art.biz/gallery/Photo_gallery_abc_cactus.htm)
Çok teşekkür ederim, tahmininiz çok yardımcı oldu bana.
Verdiğiniz linkte benimkini bulamadım ama şu linkteki benimki
Mammillaria matudae v. spinosior - Cactaceae - Informazioni sulla specie (http://www.cactofili.org/specie.asp?mode=&gen=mammillaria&sp=matudae%20v.%20spinosior)
M. Matudae v. spinosior imiş.
Diğeri de Neocardenasia herzogiona.
Sayın Kartal124 Lithopslar yavruladıktan sonra ayrı bir işlem yapmıyorum anaç olanın kendisi kuruyor.Aynen bir sürüngenin büyürken deri değiştirmesi gibi lithopslarda yavruladıktan sonra dıştaki bitkinin kurumakta olduğunu gözlemledim.Selamlar.
Arkadaşlar dün bir arkadaşın daveti üzerine kaktüslerinin saksı değişimleri için evine ziyarete gittim.Oldukça büyük boy bir kaktüsün kurumakta olduğunu farkettim.Köklü kısmını toprakta bırakarak.Üst kısmını kestim ve yeni bir kaktüs toprağı hazırlamak ve kurumasını beklemek üzere eve getirdim.Evde yaptığım kontrolda gövdesinin odunlaştığını ve etli kısmının ise büzüştüğünü fark ettim. Fotoğrafları buyrun.
Şimdi ben parçalara ayırdığım bu kaktüsü kuruttuktan sonra direk kaktüs toprağına diksem mi ? yoksa köklendirme hormonu kullanarak mı diksem ?
Birde bilen arkadaşlardan bu kaktüsün ismini rica edeceğim.Bilgilendirmeleriniz için önceden teşekkür ederim.
Tabii kaktüs saksılarını değiştirirken kendime de biraz ganimet çıkarttım.eve gelip saksıladıktan sonraki durumları ;
Kalanchoe Blossfeldiana small
270046270047
Kalanchoe nun minişleri diatomite dikildi
270048
opuntia subulata
270049
Not:İsimleri kati değildir yanlışlık varsa düzeltilmesini rica ederim.
Elimde fazla olarak biriken suculentleri 2 aranjman tabağı yaparak azaltttım.
Harika olmuşlar. Çek bir karışık sukullent türlüsü olmuş.
Yener Bey kuruyan kaktüsü kurtarma çabalarınızı merakla takip ediyorum umarım sağlığına kavuşur. Aranjmanlarınız her zamanki gibi yine renkli ve çok güzeller. Ayrıca türlere göre saksılara yerleştirmeniz bakımları konusunda çok iyi bir fikir. Ellerinize sağlık.:)
Harika olmuşlar. Çek bir karışık sukullent türlüsü olmuş.
Sayın Sevgice teşekkür ederim.Kullandığın saksı yoğurt kabıdır.Aynı zaman da güzel bir türlü güveç te yapabilirsiniz.Benim için ise her şey saksı olabiliyor.
Selamlar.
Sayın Zenfree büyük boy kaktüsü kurtarmak için kesim yerlerinin kurumasını beklerken arkadaşların yardımlarını ve fikirlerini beklemekteyim.,
Aranjmanlarımı beğendiğinize memnun oldum.Elimde fazla biriken cinsleri bir tabağa dikerek saksı enflasyonunun önüne geçiyorum.Selamlar.
Yener Bey, 3-4 aydır köklendiremediğim bir kaktüsümü ve aşırı derecede buruşmuş kaynana dilini (hiç umudum yoktu yaşayacağına) , %70 ince dere kumu %30 bahçe toprağı karışımına dikip , kaloriferli oda camına koyup, her gün fısfılayarak suladım, kum karışımım çok geçirgen olduğu için üstü 1-2 cm kupkuru oluyordu. Geçen gün kökünü şöyle bir karıştırdım, gözlerime inanamadım, püskül gibi kök salmış ikiside. Oysa 2 kaktüsümü de gözden çıkarmıştım.... En azından bir parça da denemenizi tavsiye ederim...
Bir parçanızın boyu epey var sanırım, en tepesine su çekmesi sorun olabilir diye düşünüyorum, yani boyunu kısaltmanız daha iyi olabilir...
Yener bey ellerinize sağlık yeni saksınız çok güzel.. ganimetleriniz de;) güle güle büyütün..
Sayın Sakdağ önerileriniz için teşekkür ederim.Bilgiler göz önüne alınacaktır.
MKurtoglu
25-02-2012, 07:37
Selam,
uzun süredir bende de olan, 39 no'lu mesajınızdaki ilk ikisinin adını öğrenebilirmiyiim.
Teşekkürler.
Sayın MKurtoglu 39 no'lu mesajımdaki ilk fotoğraftaki Kaktüsün adı Cereus peruvianus monstruosa dark,ikinci fotoğraftaki kaktüsün adı ise Opuntia tuna monstruosa olarak biliyorum.Selamlar.
Bugün bir saksı bulup bir karışık Kaktüs aranjmanı yaparak 4 saksıyı daha azaltmış oldum.
Sağlıksız bir şekilde yetişen büyük kaktüsü (Cereus aethiops) bu gün saksıladım.Dere kumu,torf,pomza karışımına bir kaşık kadar Kemik unu karıştırıp dikimi yaptım.
MKurtoglu
26-02-2012, 22:29
Yener Bey, umarım kaktüs ve sukulentlerin pabucunu dama atmadınız. Çuhalar mevsimlik olduğunu hatırlatmak isterim. Doğa sever olarak onları bizimle paylaştığınızı düşünüyorum.
Saygılarımla,..
Sayın MKurdoglu sukulent ve Kaktüsler benim başlıca hastalığımdır.Bunları ikinci plana atmam mümkün değildir.Ara sıra mevsiminde açan çiçekler de sayfamda yerlerini bulacaktır.
15 gün evvel karışık kaktüs tohumlarını diatomite ekmiştim.Bugün ki durumları ;
Sn. Yener bir gecelik gelininiz kendi başına mı ayakta duruyor? Genelde kendisini taşıyamaz sizinki dim dik ayakta.. Yukarıdan iple mi bağladınız onu merak ettim..
Yener bey torunlarınız hayırlı olsun maşallah :) allah analı babalı büyütmenizi nasip etsin,mürüvetlerini görürsünüz inşallah :)
Sn. Yener bir gecelik gelininiz kendi başına mı ayakta duruyor? Genelde kendisini taşıyamaz sizinki dim dik ayakta.. Yukarıdan iple mi bağladınız onu merak ettim..
Sayın selis bir gecelik gelin kendi başına ayakta durmaktadır.Hiç bir yerle bağlantısı yoktur.Gövdesi kuvvetli olduğu için rahatça devrilmeden durmaktadır.
Selamlar.
Yener bey torunlarınız hayırlı olsun maşallah :) allah analı babalı büyütmenizi nasip etsin,mürüvetlerini görürsünüz inşallah :)
Yurdaer bey iyi dileklerinize teşekkür ederim.
Yener Bey, diatomitteki minikleri ilgiyle takip edeceğim. Sormak istediğim birşey var, diatomiti hiç kullanmadım, bitkinin büyümesi ve gelişmesi için diatomit uygulamalarında sıvı gübre kullanıyor musunuz ve bunu hangi aralıklarla tekrarlıyorsunuz...
Yener Bey, diatomitteki minikleri ilgiyle takip edeceğim. Sormak istediğim birşey var, diatomiti hiç kullanmadım, bitkinin büyümesi ve gelişmesi için diatomit uygulamalarında sıvı gübre kullanıyor musunuz ve bunu hangi aralıklarla tekrarlıyorsunuz...
Sayın sakdağ diatomitte çelik köklenmesi ve tohum çimlenmesinde süre çok azalıyor.Sıvı gübreyi tohumlar için şu an kullanmıyorum.Tohumlar ilk 2-3 yaprak olduktan sonra sıvı gübre kullanacağım.Bunun oranıda 1/4 oranında
olması gerekiyor.Köklenmiş olan çeliklerde 1/4 oranında sıvı gübre vermeye başladım.
Yener bey çok güzel arajmanlarınız. Ellerinize sağlık.. Yoksa aralarında kendinizi tutamayıp aldığınız yeniler mi var???:))
15 gün evvel karışık kaktüs tohumlarını diatomite ekmiştim.Bugün ki durumları ;
Güzel güzel büyüsünler.
Filizlenen tohumları görmenin hazzı da bir başkadır değil mi...
Ben de bir miktar toprak düzenleyici almıştım. Leonardit mi klinoptilolit mi bilemiyorum ama dün toprak karışımı hazırlarken toprağa sihirli bir toz karıştırıyormuşum edasıyla karıştırdım :)
Siz nereden aldınız diatomitinizi?
Sayın elta diatomiti aşağıdaki lingtte bulabilirsiniz.Fakat diatomit toprak düzenleyici olarak
kullanamazsınız.diatomiti topraksız ortamda kullanabilirsiniz.
eyma iekilik (http://www.seymacicekcilik.com)
MKurtoglu
28-02-2012, 21:44
Selam Yener Bey,
#422 no'lu iletinizde kesdiğiniz kaktüsünüzün kurutma sürecini tamamlayıp, toprağa ektiniz mi? Merak ettim. Bu uygulamanızı sayfalarınızda ara ara bizimle paylaşmanızı rica edeceğim. Deneyiminiz bizlere de ilham verecektir.
Saygılarımla,..
Sayın elta diatomiti aşağıdaki lingtte bulabilirsiniz.Fakat diatomit toprak düzenleyici olarak
kullanamazsınız.diatomiti topraksız ortamda kullanabilirsiniz.
eyma iekilik (http://www.seymacicekcilik.com)
Teşekkür ederim.
Sayenizde biraz araştırdım diatomit'i. İyi bir absorban olması en önemli özelliğiymiş. Sanırım siz de bu nedenle köklendirirken kullanıyorsunuz. Bitkiyi uzun süre nemli tutuyor.
Selam Yener Bey,
#422 no'lu iletinizde kesdiğiniz kaktüsünüzün kurutma sürecini tamamlayıp, toprağa ektiniz mi? Merak ettim. Bu uygulamanızı sayfalarınızda ara ara bizimle paylaşmanızı rica edeceğim. Deneyiminiz bizlere de ilham verecektir.
Saygılarımla,..
Sayın MKurtoglu bahsi geçen kaktüsü 437 nolu mesaj sayfasında fotoğrafları
ile paylaştım.Bilginiz olsun.
Doğayla Barış
29-02-2012, 12:57
Yener bey merhaba, yeni kaktüsleriniz çok güzel maşallah. Aileniz iyice genişledi, ne güzel. Lithopslar da çok şirin. Bu minik taşlarla yavaş yavaş ısınmaya başlıyoruz birbirimize , bakalım biz ne zaman edineceğiz. ;)
Sayfanız bilgi paylaşımlarıyla çok yararlı oluyor, teşekkür ederim. Saygılar.
Bugün iki adet kaktüs ve suculent tabağı hazırladım.Biri Echeveria çeşitleri
Diğeri ise Astrophytum çeşitleri
Ellerinize sağlık, çok güzel olmuşlar, beyaz taşlı olanları daha çok sevdim. Kırmızı taşlar bitkilerin güzelliğini gölgeliyorlar gibi geldi bana.
Sayın Doğayla Barış sayfamı ziyaretinizden memnun oldum.Çeşitlerim biraz fazlaca arttı bende bu yüzden tek tek olan kaktüsleri bir aile ortamına almaya ve bu yüzden aynı aileye ait olanları tek bir saksıya almaya gayret ediyorum. Selamlarımla.
Ellerinize sağlık Yener bey.
Ellerinize sağlık Yener bey.
Yurdaer bey teşekkür ederim.
Bugün de Adromischus çeşidinden bir tabak hazırladım.
MKurtoglu
04-03-2012, 16:06
Selamlar,
Affınıza sığınarak bir soru sormak istedim. 2 no'lu iletinizdeki kaktüse iki farklı tür aşılanmış sanırım. Son hallerini merak ettim.Bu aşılamayı siz mi gerçekleştirdniz? Bir bitkiye tek tür aşılandığını sıklıkla görüyordum. Fakat bu farklı.
Saygılarımla,
dağ çiği
04-03-2012, 16:24
Yener bey,muhteşem bir koleksiyona sahipsiniz güle güle büyütün hepsini inşallah.Arajmanlarınızda çok güzel olmuşlar,ellerinize sağlık.
Selamlar,
Affınıza sığınarak bir soru sormak istedim. 2 no'lu iletinizdeki kaktüse iki farklı tür aşılanmış sanırım. Son hallerini merak ettim.Bu aşılamayı siz mi gerçekleştirdniz? Bir bitkiye tek tür aşılandığını sıklıkla görüyordum. Fakat bu farklı.
Saygılarımla,
Sayın MKurtoglu iyi günler dilerim.2 nolu mesajındaki aşılı kaktüsü dışarıdan
aldın.Çok beğendiğim bir çeşitti.Bu kaktüsü bir aranjman saksısında kullanarak
bir dostuma hediye ettim.Selamlarımla.
Yener bey,muhteşem bir koleksiyona sahipsiniz güle güle büyütün hepsini inşallah.Arajmanlarınızda çok güzel olmuşlar,ellerinize sağlık.
Sayın dağ çiği beğenmenize memnun oldum,teşekkür ederim.
Yener bey,hepsi çok çok güzeller bol çiçekli olsunlar.Saygılar.
Yener bey,hepsi çok çok güzeller bol çiçekli olsunlar.Saygılar.
Teşekkür ederim.
Yener bey hepsi çok güzel düzenlemelerinizin ama ben adromischuslara bayıldım:)
Teşekkür ederim Sevim Hanım,bende sizdeki Astrophytum türlerini çok beğendim.çok güzeller.
Mart ayının gelmesi ile birlikte balkonda bulunan bir kaç Echeverialarımın hem bakımını,hemde saksı değişimini yaptım.
Echeveria Agavoides
272650272651
Echeveria Derenbergii
272652272653
Echeveria agavoides cristata
MKurtoglu
06-03-2012, 20:10
Yener Bey, hepsi çok sağlıklı, görünüyorlar. Yeni saksıları ile daha bir coşacaklardır. Ellerinize sağlık.
Sayın Ağaçlar netin tüm bayanlarına 8.Mart.2012 Dünya Kadınlar günü münasebetiyle ;
Sevdiklerinizle beraber,severek ve sevilerek ama hem insanca hem de kadınca
uzun,sağlıklı bir yaşam dileğimle DÜNYA KADINLAR GÜNÜnüzü kutlarım.
yesilgiresun
07-03-2012, 22:55
bugün OBI-ye gittim. öyle güzel kaktüsler gelmistiki hic böyle cesit ve güzellerini görmemistim.eger arzu eden olursa ben alip kargoyla gönderebilirim.yalniz bende bir cesit rex begonya ariyorum.degis,tokus gibi.isteyen olursa yazsin
alacakaranlik
09-03-2012, 08:16
Üstadım sizi takip ediyorum. Yakında baskına geleceğim :)
Tabagın hazır abi. 3 tahliye açtım bu sefer ;)
alacakaranlik
09-03-2012, 08:22
adenium olduğunu gördüm. Son durumunu merak etmekteyim
Güller muhteşem, teşekkürler.
Teşekkür ederim Sevim Hanım,bende sizdeki Astrophytum türlerini çok beğendim.çok güzeller.
Biliyorum çok sabırsızsınız. Eğer sabredebilirseniz ilk yavrular sizindir;) Emanetlerinizi önümüzdeki hafta göndereceğim
adenium olduğunu gördüm. Son durumunu merak etmekteyim
Sayın alacakaranlık adeniumun son durumlarını gelince gözlerinle görür ve
bilgilerini beklerim.
Biliyorum çok sabırsızsınız. Eğer sabredebilirseniz ilk yavrular sizindir;) Emanetlerinizi önümüzdeki hafta göndereceğim
Sevim hanım bir kaktüssever olarak sabır bizim işimizdir.Emanetler için ise
ne zaman rahatlarsanız o zaman gönderebilirsiniz.
Bu gün gelen hediyelerim.
Bu günde saksı ve ttoprak değişimi yaptığım Evheveria'larım.
O hediyelerden sizde vardı diye hatırlıyorum ben:)
ipektuğçe
09-03-2012, 20:26
Yener abi,yeni bitkileriniz de harika yine.Hayırlı olsun,güzel günlerinizde, sağlıkla büyütmeniz dileğiyle.
O hediyelerden sizde vardı diye hatırlıyorum ben:)
Hediyeler oğlumun hediyesi,Migrostan alışveriş yaparken beğendiği 3 çeşit kaktüsü babası için almış.Bunlardan Euphorbia ferox'un küçük bir parçası bende
vardı.Selamlar.
Saksı değiştirip bakımını yaptığım bir kaç Echeveria daha :
Mevsim itibariyle Lithopslarım yavrulamaya başladılar.
MKurtoglu
10-03-2012, 16:33
Selam Yener Bey, mevsim ilkbahara yaklaştıkça, faaliyetler artıyor. Kolay gelsin.
Selam Yener Bey, mevsim ilkbahara yaklaştıkça, faaliyetler artıyor. Kolay gelsin.
Bahar yaklaştıkça bitkilerde yavaş yavaş canlanmaya başlıyorlar.Bu yüzden de faaliyetler artıyor.Bu mevsim Kaktüs ve sukulentlerin toprak ve saksı değişim
zamanları olduğu için bende yavaş yavaş bu işlere giriştim.
alacakaranlik
11-03-2012, 09:06
Kolay gelsin abi. Ama biraz hayal kırıklığı yaşadım. Ben bitki yogunluğundan nefes alamayacağımız bir yer tahmin ettim ama gayet boş bir salon var . bir kaç yüz :) bitki daha ilave edilebilir :) :)
Sayın Alacakaranlık ziyaretinizden memnun kaldığımı ifade etmek isterim.Müsaade ederseniz salonda biraz boş kalsın.Siz henüz evin salonu ve hobi odası haricinde başka bir yeri görmediniz.Arka balkonum ve oturma odasındaki bitkileri daha görüşe açmadım.
Mutfak pencere önündeki minişlerden ise haberiniz yok.Selamlarımla.
alacakaranlik
11-03-2012, 23:05
Biliyorum bitkilerinizin o kadarla sınırlı olmadığını :D
Saygılar
Kolleksyonuma katılan yeni Sukulentlerim.
1-Süt ağacı-Euphorbia trigona red
273640
2-Aloe Variegata
273641
3-Aşılı kaktüs
273642
4-Sempervivum çeşitleri
273643
5-Sedum palmeri
273644
Sedum çeşitlerim
Sedum spurium red form
275606
275607
Sedum montanum(Sayın Güngör Salman)a teşekkürlerle
273652
Sedum spathulifolium (Sayın Güngör Salman)a teşekkürlerle273653
Sedum palmeri
273654
Merhaba yener bey.Yeni çeşitleriniz çok güzelmiş.Saglıkla büysünler.,Büyüsünlerdeeee
bu güzeller nereden geldi sormak ayıp olmaz ise... :))
Birde 495 nolu mesajdakı ilk resimdeki bordo gibş olan çeşidin adı nedir acaba
Teşekkürler
Yener bey migrosda kaktüsleri görünce ben de dayanamadım 3 çeşit kendime hediye aldım..
MKurtoglu
13-03-2012, 20:40
Mükemmel kolleksiyon, oldukça zengin çeşit edinmişsiniz. Tebrikler.
alacakaranlik
13-03-2012, 21:51
Yener abi, durmak yok son hız devam . Hayırlı olsun yeni çeşitleriniz :) :)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.