View Full Version : yeşillim / Hoyalarım
yeşillim
12-01-2011, 22:34
İşte benim Hoyalarım...
Afrika menekşesinden başka tutku benim için yok derken
Hoyalar benim için ikinci tutkum oldu. Günün yorgunluğunu
salonumun bir penceresinde Hoyalar, diğerinde menekşelerim
ve ağız tadıma göre çay ve iyiki varsınız...
yeşillim
12-01-2011, 22:43
Bella ilk çiçeğini verdi. Çelikten dikildi ve tam dört ay olmadan çiçek açtı.
Sevgi Durul
12-01-2011, 22:58
Sayın yeşillim, hoyalarınızı sağlıklı ve güzel günlerde büyütünüz.
Maşallah dört ayda açtırmayı başarmışsınız. Darısı başımıza diyelim.
yeşillim
12-01-2011, 23:03
Tricolor ve Kerii
missmenas
12-01-2011, 23:29
Sevgili Yeşillim,
Sizi gayet iyi anlayan hoyacılardan brisi olduğuma inanıyorum, bende her sabah hoyalarımın karşısında Sabah kahvemi içmeye bayılıyorum. Hoyalarınızın hepside çok sağlıklı yeşilparmaksınız bence. Hele yeni edindiğiniz bellaya çiçek açtırmanız buna söyliyecek kelimeler yetmez bende sizi canı yürekten kutluyorum.
Pencerenizin manzarasıda çok güzel o manzarada hoya olup günboyu süzülmek isterdim:D hoya kerrinizde epeyce büyümüş baharla birlikte büyümesi hızlanır ve çiçeklerini bekleriz artık bu yıl çiçek açarsa hiç şaşırmam çünki Siz başarırsınız.
Evinize konuk ettiğiniz için de çok Teşekkür ederim
sayın yeşillim mum çiçeklerinize bayıldım.Benimde bellam var ben ona ladybella diyorum:) şu an üzerinde çiçek sapı var ama bir türlü gelişip çiçeğini göstermedi :( sizin bellanızın çiçek sapındaki tomurcuğun çiçeğe dönüşmesi ne kadar zaman aldı acaba?
yeşillim
13-01-2011, 08:02
Sayın ayse_afyonlu, Tricolor çiçek açmasa da gam yemem ona bakarken gözüm takılı kalıyor bir müddet bakışıyoruz onunla...
Sayın SDurul, dilerim tüm hoyacıların hoyaları iyi dileklerinizi yaşaşın gülsün ve güldürsünler.
Sayın missmenas, Bu vakitten sonra Hoya olamayız ama Kütahya'ya işiniz düşerse
hoyalarımın pencere kenarında kahve içebiliriz. Ehh birazda süzülürüz.
Sayın gulşen, forumda bella başlığı altında bilgilerim var bakarsanız ayrıntılarıyla yazdım.
Aslında Hoya konusunda fazla tecrübem yoktur fakat deneyimlerimden biri de eğer bitkide
hızlı bir gerileme yoksa endişe etmemek lazım. Üç ay üç hafta gibi bir çelik dikiminden sonra
çiçek sapı verip, çiçeğini açması oluştuğuna göre hemen hemen çiçek sapından sonra
sanırım birbuçuk ay kadar çiçek verme zamanı oluştu.
Bu da canımın içi Fungii'm
delete61
13-01-2011, 08:31
Tebrik ederim sayın yeşillim. Çok güzeller ve en önemlisi ise bu güzelleri sadece internet sayfalarında veya yurt dışındaki yetiştiricilerin evlerinde değilde, arkadaşlarımızın evlerinde' de yetiştiğini hatta çiçek açtığını bilmek, görmek sizler kadar benide mutlu ediyor. Rica etsem benim yerimede hoya eşliğinde kahve içermisiniz.
NazMurat
13-01-2011, 11:27
Sevgili Yeşillim,
Sizi gayet iyi anlayan hoyacılardan brisi olduğuma inanıyorum, bende her sabah hoyalarımın karşısında Sabah kahvemi içmeye bayılıyorum. Hoyalarınızın hepside çok sağlıklı yeşilparmaksınız bence. Hele yeni edindiğiniz bellaya çiçek açtırmanız buna söyliyecek kelimeler yetmez bende sizi canı yürekten kutluyorum.
Pencerenizin manzarasıda çok güzel o manzarada hoya olup günboyu süzülmek isterdim:D hoya kerrinizde epeyce büyümüş baharla birlikte büyümesi hızlanır ve çiçeklerini bekleriz artık bu yıl çiçek açarsa hiç şaşırmam çünki Siz başarırsınız.
Evinize konuk ettiğiniz için de çok Teşekkür ederim
hepsi nekadar gelişmiş çabuk büyüyecek çiçeklenecek anlaşılan. kutlarım
Bol çiçekli günler dilerim umarım bende görürüm benimkilerin çiçeklendiğini.
Bırakın çiçeklenmeyi yeni bir filiz, bir yaprak görsem yetecek ama yok.
sevgili missmenas ın 6 ay önce gönderdiği çelik öylece bakıyor bana. :cool:
böylesi güzelliklerle bizleri ümitlendirdiğiniz için teşekkürler. :)
furkan yıldız
13-01-2011, 21:54
Çiçeklerinin ömrü ne kadar oluyor acaba sevgili Yeşillim
yeşillim
14-01-2011, 11:51
Şimdiye kadar hoyalarda carnosa (mum çiçeği) yaklaşık bir hafta, Bella onaltı gün
fungii sekiz gündü sanırım benim sağladığım şartlarda çiçekte durma süreleri.
Açıkcası başlık açıp açmamak konusu beni düşündürdü sebep başlığımla ilgilenemeyip
istemeden de olsa kırıcı olabilirim endişesini taşımak. Fakat her hoya başlığını takip etmem
beni mutlu ediyorsa belki ben de mutlu edebilirim düşüncesi ağır bastı ve siz arkadaşlarımın
desteğiyle cesaret aldım.
İnşallah faydalı bir başlık olur.
yeşillim
26-01-2011, 07:06
Kar manzarası ve Diatomitte denemem Mum çiçeğimi sunuyorum.
Hatice Tarhan
26-01-2011, 07:44
Sevgili Yeşillim sayfanızdaki güzellere baktım döndüm bir daha baktım sonra dayanamadım yine baktım hayran kaldım, hele bellaya, sonra benim bella ya baktım bir metre civarında her bir dalı çiçek varmı derseniz daha çiçeklerini göremedim.(sansaveryayı korkuttuğum gibi bellayıda korkutup şikayet edeyim belki açar)Birde nerde yanlış yaptığımı bulsam......
yeşillim
26-01-2011, 11:49
Hatice Hanım, Bellam birşeyler anlatmak istiyor ama ben anlamıyorum. Bella çeliği ''Y''= V+I olarak
''V'' ve ''I'' olmak üzere iki Bella çeliği dikmiştim. ''I'' Bella önce yaprak döktü ve köküne baktığımda çürüme mevcuttu.
Ben de alabildiğim kadar aldım ve Diatomite geçirdim. İnşallah başarılı olurum.
Kendimce nedenim, evimin ısınma probleminden herhalde dedim. Merkezi sistemle ısınıyoruz.
''V'' Bella da krizlerde duyduğum halde kapalı balkonuma almadım çünkü ben üşüyünce onlar da üşür sandım.
Diyeceğim o ki, Çiçek vermemesi sizi üzmesin fakat dikkat
edin derim yaprağının altını üstünü kontrol edin.
Merkezi sistemden Bella hoşlanmıyor diye çoğu yerde okudum.Bella soğukların çiçeği.
Hatice Tarhan
26-01-2011, 17:50
Merkezi sistemden Bella hoşlanmıyor diye çoğu yerde okudum.Bella soğukların çiçeği.
Bella soğuk çiçeğide ben ılıman iklimde yaşıyorum,buna da bulabileceğim bir çözüm yok zira adeta kış yok gibi bir şey burda..
Hatice Tarhan
26-01-2011, 17:53
Sayın Yeşillim gözüm üzerinde yaprağında toprağında ve kışın bile su fısfıslıyorum..Benim tek sıkıntım üstüne çok düşüyorum hoyaların.Rahmetli Mucip beyin dediği aklımda ilgilenmeyin bırakın bir kenarda dursun kurudukça su verin diyordu....
missmenas
28-01-2011, 01:05
Sevgili Yeşillim,
Hoya bella nıza üzüldüm inşallah diatomite ektiğiniz bella sağlığına kavuşur ve sizi çiçeklerinden mahrum bırakmaz.
Kar manzarınız beni aldı çocukluğuma götürdü. Almanya'da bahçeli bir evimiz vardı. Tabii penceremizin önünde böyle çiçekler sıralı kar yağarken pencerenin önünde saatlerce oturur kar yağışını izlerdim. Baharla birlikte bahçe öyle güzel yeşerirdiki leylak ağacımız vardı çiçek açan sonra baharın müjdecisi beyaz ve sarı fulya çiçeklerimiz, laleler , sümbüller. Özledim o Bahçemizi.
Antalyada hasretiz böyle kar manzaralarına, Allahtan Saklıkent kayak merkezi yakında arada bir gidebiliyorduk. Bu yıl ilk defa bu haftasonu gideceğiz Kızımada ödül olur.
hoya bella dan güzel haberlerinizi bekliyoruz.
sayın yeşiilliim hoyalarınızdan insan gözlerinii alamıyor.hepsi birbiriinden güzel hele kerri niz bi harika görünüyor.yerleriini çok sevdikleri gelişimlerinden belli .koCAMAN bi maşallahh diyeyim ki nazar felan deymesin demi :)insan bıkmadan hepsini tekrar tekrarr seyredebiliyor.ben klasık mum çiceğini yıllarca aramış fakat bulammış birisiydiim taki mum çiçeklerinin resiimlerini karıştıtırken burayı bulana dek.normalini bulamazken burada çeşit çeşitt hoyaları görünce insan ne yapacagınıı şaşırıyor.inşallah sizleriinki kadar güzell benimde hoyalarım olurda burada sizlere göstere bilme şansını yakalarım.sevgileriimle ...
yeşillim
18-02-2011, 19:52
Sayın kedicik,
Yeter ki istek olsun devamı geliyor. Geçen yıl bu zamanlar sadece carnosam vardı ve ben
Fungii peşindeydim. Ardından ortak siparişler ve yeni tür arayışları... Bir ses diyor ki abartma, diğeri devam et. Düşünmüyor da değilim yeni müstakil bir ev neyse hele şimdilik düşüneyim.
Bella da yaprak dökülmesi ve bozulmalar vardı;
Bella sanki birşeyler der gibi demiştim. Çözdüm galiba bana bebek muamelesi yapma diyormuş. Ben de kapalı balkonuma az güneş gören bir yere geçirdim. Sanki keyfi yerinde, oysa bildiğim, duyduğum halde kıyamamıştım üşür diye!!
Eğer çiçek sapı verirse ona beslediğim aşırı ilgiyi azaltacağım...
adige leyla
27-02-2011, 20:00
sevgili yeşillim...
çiçek açtırmak için hoyalarınıza ne yapayorsunuz...Çünkü çok zor çiçek açan bir bitki.Besin veriyormusunuz? harika büyütmüşünüz
yeşillim
28-02-2011, 08:29
Sayın adige leyla, piyasada bulunan ucuz sıvı bitki besininden ve arasıra da yaprak gübresi (yaprağına fısfıs) veriyorum.
En önemlisi de elimde bir mercek deneme yanılmayla gözlem
yapıyorum. Doğrusu çiçek açtırma gibi iddiam olamaz. Sadece isteklerine cevap vermeye çalışıyorum.
Siz hoyalar hakkında tüm yorum ve bilgileri takip edin lakin ben öyle yapıyorum.
adige leyla
28-02-2011, 16:20
*** YEŞİLLİM bu hoyaları nasıl bir yöntemle sardırıyorsunuz?? hoyaların sizde sarkan türleri var mı ?? teşekkür ederim sorularıma açıklık getirdiğiniz için...
yeşillim
01-03-2011, 11:33
Sayın adige leyla
Hoyalarım şu an küçükler önceki mesajlarımı tekrar okursanız sorularınızın cevabını alırsınız.
Kısmet olur büyürlerse tasarladığım şeyler var işte o zaman görselle paylaşırım.
Eğer sardırmayı düşündüğünüz hoyanız varsa ayrı bir konu başlığı altında irdeleriz.
yeşillim
26-03-2011, 13:57
Diatomit'e çeliklediğim H. carnosa problemsiz gelişme yolunda.
delete61
15-04-2011, 13:13
Sayın yeşillim Diatomit' e ekeceğiniz şu aralar çelikleriniz var ise rica etsem aşama aşama resimleyip sayfanıza ekleme imkanınız varmı benim gibi deneme yapacak arkadaşlarada yardımcı olur. Birde ekimden sonra ikinci saksıya koyacağınız su miktarını saksı üzerinde ufakta olsa bir çizgi ile belirtebilirmisiniz. En çok tereddütte kaldığım nokta bu . Teşekkür ederim.
yeşillim
16-04-2011, 05:32
Sayın delete61,
Benim kurduğum sistemde, eğer çelikse musluk suyu biraz fazla olabiliyor.Fakat gözlemle
yapıyorum. Bunun için de aşamaları var, sistem yemek tarifi değil ki nasıl kolayca anlatayım.
( başedemeyeceğim konularda ev hanımı olduğumu vurgularım)
Köklü ise kök bölgesinden besin eriyiğini, engin sevyede tutuyorum.
Hani ben öğrenci olmaya çalışırken, başlıbaşına sistemi nasıl anlatabilirim ki?
Öğrenciden öğretici olur mu? Yanılmış ve yanıtmış durumunda olmak istemem.
En doğrusu konuya hakim olan kişilerle benim yaptığım gibi bilgi alışverişinde bulunmanızdır.
delete61
16-04-2011, 21:57
Teşekkür ederim sayın yeşillim.
yeşillim
18-04-2011, 19:27
Sayın delete61,
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
archboldiana pink köklü
Hoya retusa köklü
Hoya cv. Chouke köklü
Hoya dennisii köklü
Hoya lobbii 2 black flowers köklü
Hoya ly Burma köklü
Aleya dan gelenler köklü olduğu için hepsinden çelik alarak katı kültür iç içe diatomit içerikli ve kök kısımlarını da
toprağa diktim.
yeşillim
19-04-2011, 22:05
Hollanda'dan gelecek olan siparişim için saklama kabı ve saksı almam gerekiyor.
Gelecek olan çelikleri kısmetse Diatomit içerikli çift kapta katı kültür ortamında dikeceğim.
Parçalarına ayırdığım köklüler.
yeşillim
19-04-2011, 22:10
Topraksız katı kültür ortamında hazırlıklar.
Maşallah çok canlılar.İnşallah çiçeklerinide görmek nasip olur.
missmenas
20-04-2011, 12:19
Sevgili Yeşillim,
Maşallah diyorum hoyalarınıza. Çok güzel bir çalışma olmuş,
ya sepete ne demeli, dün geceden beri hem gülüyorum hemde kafamda kocaman bir soru işaretiyle dolaşıyorum. İnsanın sevdiği bir şey olunca yapmıyacağı yoktur. Kutlarım sizi bu pratik sepet olayınız eminim birçok kişiye değişik güzel fikirler verecektir.
Ev ahalisinide hoya meraklısı yapmayı nasıl başardınız püf noktası varsa hemen uygulamaya geçelim.:D
Hoyalarınız bundan sonra Sizi ve diğer Aile fertlerini, çiçekleriyle heyecan ve sevgiye bürüsün dileğim.
Teşekürler bu güzel çalışmayı paylaştığınız için.
yeşillim
20-04-2011, 13:54
Sevgili missmenas,
Ev hanımının elinin altında herzaman bir çamaşır sele, sepeti bulunur. Akla ilk gelen geçen yıl uyguladığım yöntem buydu, hepsinde de kayıp yaşamadım. Dedim var bu sepette bir keramet... Ahh ah başarı yok, bakıyorlar ki onlarla duygusal bağımız kuvvetli, gerek biraz dominant mıyım ne benim dediğim oluyor. Ama son turfandam var ya resmen kıskanıyor geçen yıl
Anne beni mi seviyorsun, hoyalarını mı seviyorsun diye itiraf etti. Ben ne dedim tahmin...
Hoyalarımı da seviyorum, seni de..Duraklayınca oğlum seninle kan bağım var tabii ki önce sen...
Hollanda dan gelen çeliklerim.
Madem faydalı olabilecek...
yeşillim
25-04-2011, 11:41
Yalnız Diatomitle dikim yapacağınız zaman, maske kullanmanızı öneriyorum. Uyarı almama rağmen diatomiti suya tutunca solumamaya çalıştım, demekki yetersiz geldi. Gerek ondan veya sebep başka ama tesadüf bu ya bir haftadır ciğer problemi yaşıyorum.Akciğer filminde irritasyon çıktı. Rahatlayamazsam göğüs hastalıklarıyla devam edeceğim tedaviye.
missmenas
25-04-2011, 20:42
Sevgili Yeşillim,
Çok büyük geçmiş olsun. Hatırlıyorum Sayın Hydrosuccess bir yazısında bu konuyla ilgili uyarıda bulunmuştu. Dikkat etmek gerekiyormuş bu kadar sağlık sorunu yaşatıyorsa, diatomitte çalışma yapan Arkadaşlarımız inşallah bu uyarıyı dikkate alırlar.
Hoyalar Sağlıklı bir bakıcı ister, hepsinide kayıpsız hayata bağlanmasını dilerim. İleride birlikte çiçeklerini Seyretmek ümidiyle,
Acil şifalar diliyorum.
yeşillim
26-04-2011, 07:56
Dikim yaparken maske kullanmadığım için hayıflanıp duruyordum. Sayın hydrosuccess'in
bilgi paylaşımı bir nebze de olsa içimi rahatlattı. Kokuya duyarlı, alerjik bir yapıya sahip
olmam dolayısıyla daha dikkatli, mümkün olduğunca açık havada özellikle de diatomiti yıkarken solumamaya dikkat edilmesi gerekiyormuş.
Ben mutfakta çalıştım, Allahtan ki
ev bireylerini çalışırken yanımdan uzaklaştırdım. Anne olmak bu ya!!
Yazdıklarımın katı kültür ortamında Diatomit içeriği olan sisteme karşı şüphelerin oluşmasını
istemem. Evet çok hassas bir bünye ile karşılaştı o kadar. Mesela sardunyalarımı hep dağıttım çok sevmeme rağmen ciltte bir kaşıntı evlere şenlik durumları yaşardım.
Sayın mismenas, Çok severek çalıştığım bu sistemde dilim döndüğünce gördüğüm aşamaları aktarmam(öğrenci olarak) gerekir diye düşünüyorum. Hem bu kadar uzun yazabiliyorsam demekki durumlar iyiye gidiyor, korkulacak birşey yok.
Salata yaparken bıçağı yanlış kullanmak da
istenmeyen sonuçlar doğurabilir.
İster toprakta ister diatomitte olan hoyalarımda yaprak çürüğü ve düşmüş kurumuş yaprak varsa ortamdan uzaklaştırıyorum.
yeşillim
03-05-2011, 16:38
Fotoğraftaki Hoya lobbii 2 black flowers köklü,
Taylant'tan gelen köklülerin kök kısmında dikim yapabilecek kadar bölüp kök
kısmını toprak kültürüne, kalan çelikleri deiçeriği Diatomit olan katı kültür çift
kap sistemiyle uyumlu düzenek kurdum ki kayıp oranımı aza indireyim.
Gelen köklülerin kökleri biraz yıpranmış gibi geldi. Taylant'dan gelen köklülerin bazılarının köklerini zayıf buldum.
Zaten onlar da farkında ki bir yerine
üç köklü koydukları olmuş. Benim tabirimle valla Diatomitteki kökleri yakından görünce
sanki şahdamar, gelenlerinki de kılcaldamar!!
Kök çürümüş!!
Kalanı Diatomit'e tek parça olarak diktim. Yaprak kaybı şimdilik görmedim.
Açıkcası bu vakitten sonra görmem heralde...
yeşillim
03-05-2011, 16:51
Katı kültür ortamına H.Carnosa ile Sayın Hydrosuccess'in bilgilendirmesi doğrultusunda
kolaydan başlayarak Hoyalarda zor türe doğru yol almalıydım.
Sanki şahdamar kökler!!
missmenas
03-05-2011, 20:34
Sevgili Yeşillim,
üzüntümü dile getiremiyeceğim. Ama biliyorumki hiç bir kayıp bizleri yıldıramaz. Eminim katı kültür çalışmalarında, başarı oranın dahada güzelleşecek tecrübelerin gelişecek. Çok isteyince mutlaka başarıda peşinden gelir buna inanıyorum.
Çalışmalarını yakından takip ediyorum, üzüntünü ve sevincini paylaşmak bana yanlız olmadığımı hissettiriyor. Başarılar diliyorum sana.
yeşillim
17-05-2011, 12:20
Şimdi carnosa crinkle 8 bildim de diğerlerinin türünü tanımamda yardım isteyecektim.
Teşekkür ederim bilgilendirme için.
yeşillim
19-05-2011, 01:17
Özellikle sağ üstekini merak ettim!
missmenas
19-05-2011, 01:29
Sevgili Yeşillim,
Maşallah ne de güzel gözüküyorlar ellerinize sağlık.
crinkle 8 in arkasındaki hoya memoria, lacunosanın arkasındakide, hoya diversifolia.
Sevgi dolu bol bol çiçek açmalarını dilerim.
yeşillim
19-05-2011, 01:45
Demek ki tanıyamadığım hoya diversifolia.
Oysa hem toprakta hem de Diatomitte dikili var.
Yaprakları beni şaşırttı!
Abla crinkle 8 bi harika görünüyorr çok çok güzell gelişmiş .maşallahh diyiim de nazarr deymesiin.Diğer hoyalarıınn , kerrriiniin felan resiimlerii de görmemmiz mümkünmüü acaaba ??
yeşillim
20-05-2011, 16:35
O crinkle8 çelik olarak bakımlı haliyle gelişmiş olarak geldi. Bana geldikten sonraki hemen dikimim. Hoyalarımı balkona taşıdım. Bu yılki siparişlerim sera ortamındalar.
Hele bir maşallah... zaten sallanıyoruz. Toplu halde erişkin hoyalarım.
yeşillim
20-05-2011, 16:39
şimdilik bu kadar
çok mutluyum benim mum çiçegimde tomurcuklandi,sabirsilikla açmasini bekliyecegim şimdi
missmenas
20-05-2011, 23:30
Sevgili Yeşillim,
Balkonun Maşallahı var, biryerlere nazar boncuğu takmalısınız siz. Çok aydınlık güzel bir balkon tam hoyalara göre, bol çiçek açar bu balkonda hoyalar. Ellerinize sağlık, Çok güzel sağlıklı ve bakımlı hoyalar...
Kutlarım Sizi, Teşekkürler güzel paylaşım için...
Geçmiş olsun öncelikle.Şiddetli bir şekilde sallandık.Tabi biz burda böyle sallandık ama siz daha yakın olunca daha etkili olmuştur.
Ablacım harika görünüyor bunlar maşallah ;)
yeşillim
22-05-2011, 07:00
Sayın hanif, Çiçek açınca öyle mutlu olunuyor ki!
Sayın missmenas, dün kerii'nin yakınında inceleyim derken... sizinki gibi bir sıvı içim acıdı
dersem yeridir. Çok meraklı olursam olacağı budur.
Sayın Fatih, sayfanda bellayı diatomite aldığını belirtmişin. Çok da iyi yapmışın.
Benim bella (I) bu şekilde kurtardı ve gayet iyi durumda toplu hoyaların fotoğrafında sol üst rafta poz vermiş.
2011 siparişinde gelen çelik Hoya imperialis'den eser kalmadı.
yeşillim
19-06-2011, 08:18
Davidcummungii, sera ortamına tekrar alındı.
Fungii, çiçek sapı çok ama açar mı zaman gösterecek.
İlk Diatomit deneyim carnosa ise habire çiçek sapı veriyor ama onun da zamana bıraktım.
Çok güzeller ablacım hele Fungii çok güzel gelişmiş maşallah.Sormak istediğim iki şey var ;)
1.Hoya davidcummungiiçok geç mi sürgün veriyor yoksa bende ki bana mı inat yapıyor? ;)
2.Hoya fungii'nin yaprakları kendine has olduğu için mi böyle yoksa deforme mi oldu?Eğer kendine hassa edinileceklerin ilk dördüncüsü olacak ;)
yeşillim
19-06-2011, 13:40
Sayın Fatih, Fungii'de deforme yaprak oldu ama ben onları yavaş yavaş keserek uzaklaştırıyorum.
Yukarıdaki bir mesajımda deforme hali vardı.
Birşey uygulamadım kendiliğinden düzeldi.
Fungii hakkında birkaç gözlemim var kök gelişimi öyle güzel ki her yıl toprak değişimi
ile daha da güzelleşiyor, gelişiyor. Yaprakları öyle güzel ki, bitkide yaprağa da
önem verdiğimden olsa gerek o damarlı yapraklarını seyret dur, yaşayan bilir.! transa mı
geçiyorum ne, tam bir terapi.
Davidcummungii, bana göre gerçekten nazlı bir hoya. Kesinlikle diatomit kurtardı.
Kökler var ama, gelişimini yavaş göşteriyor. Neredeyse bir yıllık olacak.
Sera ortamından yavaş yavaş ayırayım dedim, hemen son çıkardığı yaprak boynunu büktü.
İşte 2010 siparişinde edindiğim Bella.. Toprakdız ortama geçirerek kurtardığım Bella, bir çiçek sapı
verdi, açarsa hemen ilan ederim artık. Topraktaki ise dört çiçek sapı verdi ama bakalım sonuç ne olacak. Sonuç olarak emek emek...
yeşillim
19-06-2011, 13:44
iyi seyirler
yeşillim
19-06-2011, 16:52
Poule bey, ne vardı büyük bir çelik verseydi dedim durdum. Hani riski aza indirmek adına.
Şu güzelliğe bakar mısınız?
missmenas
20-06-2011, 00:12
Sevgili Yeşillim,
hoyalarınız gerçektende tam seyirlik. Ya hoya serpens e ne demeli, serpens filizine bakışımı görmelisiniz. Temebssümle birlikte süpriz filiz bakışı vardı.
Çok sevindim Sizin adınıza, Kutlarım hoya serpens e hayat vermişsiniz.
Benim hoya Fungii yok:( Takas listeme ekledim Sizce uygunsa bu teklif Hoya listemden seçim bekliyorum Sizden;)
Ellerinize sağlık, hepside birbirinden güzel...
yeşillim
30-06-2011, 11:14
Bu da Bella başlığında detaylarıyla anlattığım, 'I' Bella.
Üzerinde çiçek sapı bugün baktım dört tane, çiçek açar mı, açmaz mı zaman gösterecek.
yeşillim
30-06-2011, 11:17
Toprakta 'V' Bella
missmenas
30-06-2011, 11:30
Sevgili Yeşillim,
Diatomitteki bella ve toprak ortamındaki bellada her ikiside çok güzel sağlıklı. Maşallah nazar değmesin, toprak ortamındaki açmak üzere sanırsam.
Ellerinize sağlık, Sevgi ve itinayla bakıldıkları her halinden belli;)
Hepsi çok sağlıklı görünüyor.Elinize sağlık. Bol bolçiçekli halinide görürüz dilerim.
Kocaman maşallahhhhh... Ablacım gerçekten sizin ellerinizde bir sihir mi desem bilemeyeceğim bişeyler var ;)
yeşillim
02-07-2011, 20:23
Sayın missmenas,agozce,fatih ilginizden dolayı teşekkür ederim.
Evet Hatice Hanım, başina bir kaza gelmezse iki güne açar diye bekliyorum.
Fotoğraflarını çekip sizlere bir şölen havası vermek istiyorum.
Fatih Bey öğrenemediniz gitti' Başarı dikkatin içinde gizlidir' Sınavlara da hazırlanacaksın ona göre!
yeşillim
05-07-2011, 21:31
Sabah çıt sesi ile tek gözünü açtı Bella.
İkindi çayımı gideyim de Yanında içeyim derken.
Çıtır da çıtır, çıt çıt.
Emre İlhan
05-07-2011, 21:53
Maşallah, inşallah çıtırtıları hiç eksik olmaz.;)
Bende bütün gün evin içinde çıtırtının kaynağını aramıştım baksen üst kat komşumun Bellası çiçek açıyormuş demekki.Hiç aklıma gelmemişti.Gece müsait olduğunuzda koklamaya uğrayacağım ;)
karalale
06-07-2011, 11:44
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi yeşillim
Bu sabah balkona çıktığımda bir çıtırdı duydum!!
Fare dir fare.... Kendi küçük, güzelliği çok büyük bellanızın çiçekleri hayırlı olsun sevgili yeşillim. Size ve tabii ki sonraki resimlerle bize iyi seyirler. Koklamayı unutmayın... Çok güzel, çok......
yeşillim
06-07-2011, 17:28
Sayın Emre İlhan çok teşekkür ederim tüm hoya severlerin hoyalarının çıtırdayarak
açması dileklerimle.
Fatih Bey, Çıkaramadınız değil mi sesi.
Bella'nın çıt çıt çıtırdamasını önceden bilir misiniz?
Çok kibar çıtlar, 'çıt' diye..
Sayın karalale, ben kokladım da siz koklayabildiniz mi?
Artık Bella baktı benden rahat yok, ben inat o inat derken hafif kokusunu hissettirdi.
Fare olsa bile, bellanın çıtırdamasını bilirim. O bellanındı.
karalale
06-07-2011, 18:02
Sevgili yeşillim, Fatih arkadaşımız hatırlatmasa koklamak aklıma gelmezdi.... ;) Güzelliği seyre öyle bir dalmışım ki... Bellanın çok hafif bebe pudrası gibi hoş bir kokusu var değil mi? Ben sadece akşamları koku aldım. Aynı anda 6-7 öbek açmıştı. Çok güzeldi, çokkkk....:DBundan sonra bol, bol çıtırdama sesi duymanız dileklerimle, selamlar....
yeşillim
18-07-2011, 08:09
Sayın karalale, teşekkür ederim. Peki sizde Kerii var mıydı?
H. Kerii nerelere doğru gidiyor böyle!!
2010 siparişinde köklü olarak geldi, geldiği günlerde nasıl da korkmuştum.
Bence Hoya' ya ilgisi olanın toplu siparişleri kaçırmaması lazım veya istediği tür yurtiçinden temin edebilirlerse
daha uygun olur. Ben öyle yapıyorum. Elimdeki türleri de takasla hoyaseverlerle genişletmek istiyorum.
karalale
18-07-2011, 09:18
Sevgili yeşillim, evet keriim de var. O olmadan olur mu hiç? Köklü gelmişti, 2 ye böldüm. Hydrokültür de, 5. yaprağını çıkarıyor, avuç içi kadar yaprakları var. İki renk olandan. Kestiğim diğer çelik yeni köklendi, toprakta 2. yaprağını çıkarıyor. Sizin kerii muhteşem gözüküyor, çiçek oluşumu var mı? Selamlar....
yeşillim
18-07-2011, 10:31
Çiçek oluşumu vardı da işte fazla merak da olmuyor. Birgün inceleyim derken
çiçek sapı baktım ki sütten gözükmüyor.
Şimdi katı kültür ortamındaki retusa, görselde merak edip de sormak istediğiniz sorulara yanıt vermeye çalışacağım.
Sayın yeşillim, kerrii nin maşallahı var doğrusu. Saksı büyüklüğü nedir acaba? Topraksız ortamda mı? Bende topraksız ortamda olan kerrii yaprak çıkarmakta çok tembel, 1 m sürgünü var, destekledim ama yaprak yok sürgün üzerinde hiç :(
Retusa da epey fazlaca gelmişti diye hatırlıyorum, elinizde tek kök mü kaldı? Tür sarkıcı olmasına rağmen sanırım biraz destekleyip sonra sarkıtmak istedini, yanılıyor muyum?
yeşillim
18-07-2011, 11:38
Sayın elek, toprakta yetişiyor.Hiç çelik almadım, şimdi ölçtüm 14cm. Toprakta sık saksı değişimi isteyecek gibi. Bu türde katı kültüre geçerim, ama sonra çiçeğini görmeliyiz değil mi? İlk günlerde çok tembeldi, sonra coştu. Sizin Kerii de beklemededir.
Evet retusa bayağı vardı. Kök kısımlarını toprağa çeliklemiştim olmadı. Diğer diatomittekiler de öldü. Uzun yola dayanamayan türden olsa gerek hallerinden belliydi.
Evet haklısınız, bu plastik kap, kıyamayıp atmadığım altın çilek plastiği. Doğrusu
saksıyı tutup kaldırmada da pratik geldi. Şimdilik öyle kalsın gelişimine göre birşeyler düşünürüm. Hem yanına yaklaşana mesaj veriyor!!
Ablacım retusa gayet güzel gelişmiş.Kerrii'yee ne demeli bilemedim. :)
Bu balkon kışın ısıtılmayan bir balkon değil mi ablacım?
yeşillim
18-07-2011, 12:28
Bilemiyorum Fatih bey komşum, iki oğlumun ayrı odası var ranza alırsan odanın birini veririz diyorlar. Ama ben sıcak bakamıyorum.
Biri çok temiz, titiz öteki evlere şenlik aradığını
bulamaz öyle dağınık. başım ağrır değil mi? Artık kış gelsin bakacağım çaresine inşallah. Balkon ısıtılmayan kapalı bir balkon. Yani tam Bella için.
Abla bence hiç elleme dursunlar orda benimkiler atlattılar denizli kışını hiç ısınmadan.Hele bella tam istediği yer :) Bu yılda aynısını yapacağım.Durumu kötüleyen olursa -umarım olmaz- direk ısınan odaya alacağım. Lacunosayı hiç tehlikeye atmadan ısınan odaya alacağım :)
yeşillim
21-07-2011, 19:00
Hoya sp. Square, Sayın elek el atmasaydı bu güzellik olmazdı. Teşekkür ederim Sayın Elek.
Çiçekleri açınca inşallah sayfanıza ziyarete geleceğiz.
yeşillim
21-07-2011, 19:08
H. c.v Chouke
yeşillim
21-07-2011, 19:21
H. Memoria ve Lacunosa, Hatice Hanım'dan geldi. Aynı saksıyı paylaşıyorlar.
Sizin Lacunosa da pembe açacak bence...:)). (Hamilelere, bence kız olacak der gibi oldu ama..)
ly Burma da çok güzel duruyor. Bende almadığıma pişman oldum.
Dilerim en kısa zamanda açarlar.
yeşillim
22-07-2011, 06:02
Sayın agozce, Hoya sp. Square için üzülmenize gerek yok, tanıtımlarımda beğenilerinize
faydam olsun diye de görselini foruma taşıyorum. O halde bu türü edinmek istiyorsunuz.
Gelelim pembe konusuna, yaprak arkası mı söyledi, rengi hakkında bilgim yok, kolay ama, Hatice Hanım'dan öğrenirim.
iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Bu da H.carnosa 'Tricolor'
yeşillim
22-07-2011, 06:38
Hoya lobbii 2 black flowers köklü. tayland'dan geldi. Geldiğinde salaş hali vardı.
Kök kısmını toprak, fotoğrafta diatomite olmak üzere iki adet diktim.
Köklü topraktaki önceki mesajlarımda kaybımı ifade etmiştim. İyi ki direk dikmedim.
hiç olmazsa birini kurtardım. Yolda su kaybını daha fazla yaşayabilirdi diye düşünüyorum.
Köklü olması avantaj mı emin değilim.:confused:
Sevgili Yeşillim ben sadece aracı oldum, marifet sizde ;) Chouke'yi böyle kocaman görünce inanamadım, geldiğindeki mini mini hallerini hatırlıyorum da... Besin ne veriyorsunuz biraz tüyo verin lütfen :rolleyes: Dün İsveç hoya klubünden birinin chouke ve mathildeyi keşif öyküsünü okudum, fotoğraflarını inceledim detaylı; ikisi de listeye girmişti. Bir de böyle hızlıca büyüdüğünü görünce kesinlikle edinilecek türler arasında artık :D
Burma gerçekten başka güzel, hele bebek yaprakları çok şirin değil mi :p Benimkini yaşamaz diye bekliyordum ama şaşırttı, 2 çelikten biri dipten diğeri üstteki yaprak arasından iki sürgünle büyüyor; küçük olan çelik yaprak arasından bir yaprak verdi, sürgüne çalışıyor. Şimdilik; sanırım sıcaklardan olsa gerek, büyümesi çok yavaşladı.
yeşillim
23-07-2011, 06:16
Sayın agozce, benim H. Lacunosa, beyaz renkli hem de süt beyaz.
Sizin pembeler de benim hoşuma gitmiyor değil uzaktan uzaktan..
Sayın elek, Burma' yı iyi ki şipariş etmişim. Coşmak için fırsat arar gibi.
Benim gözlemim Diatomitte daha iyi gelişiyor. Bende böyle.
Elimde Birçok gübre var. Şimdilik fazla uğraşmak istemediğim için rutinim
yalnız Diatomittekileredir. Deneme yanılmayla elde ettim, sanırım doğruyu buldum.
Normal hatta en ekonomik piyasadan önce azot oranı fazla olanla başlıyorum.
Sonrasını gelişimine göre, çiçeklilere doğru gidiyor. Tiyo değil de asıl olanım bu.
Topraktakiler bende hayvan gübresi ile mutlu olabildiler. 20 10 20, yarasa, elimde var.
Bir de yaprak gübresi arasıra yaprağına püskürtürüm oranı çok az piyasada satılan gübrelerde üstündeki yazılara göre vermedim.
Azını kullanmak tercihimdi.
Yapraklar koyu renkli diye öyle demiştim. ...:))
Bir bembiş de size gelecek o zaman, şu an her taraf tomurcuk dolu.Geçince haber veririm.
Ama silver pink hala favorim. İlk salkım çiçeği hala duruyor ve kokuyor. 15 günden fazla oldu..:))
Sevgili yeşillim, 77 nolu mesajdaki sepetten arıyorum. Bebek vandaları ekmek için...)))
Nereden aldınız?
(Sayfanızı bir kez daha dolaştım. Özellikle Bellla konusunda harikasınız.)
yeşillim
29-07-2011, 21:16
Sayın agozce, marketten altın çilek almıştım, onun kabı
selamlar.
yeşillim
30-07-2011, 05:47
Promosyon yaptıklarında migrostan almıştım.
Sebze, meyva reyonundan.
Tamam teşekür ederim. Bende bakayım.
yeşillim
31-07-2011, 17:23
Sayın kedicik, saksıda iki kök var. Arkadaki hoya lacunosa çiçeği beyaz olan
yeşillim
03-08-2011, 13:23
Son turfandamı yanıma çağırdım. Hadi dikkatli tut fotoğraf çekeyim dedim.
Bana ne desin, anne ben biliyorum, daha önce de tutmuştum.!
Meğerse tecrübeliymiş!! Açıkcası yerini değiştirdim, suyunu her zamanki gibi verdim
yalnız bir çiçek öbeğini sarararak dışladı.
Sevgili yeşillim tebrikler, harika görünüyor.
Kokusu var mı?
Of of of çok güzel maşallah. İftara da az kaldı yesek tadından doyulmaz.
yeşillim
04-08-2011, 00:12
Sayın agozce, çok hafif olmakla birlikte hoş bir koku alıyorum.
Arzu ederseniz takas yapabilirim.
Evet Sayın Fatih, tür bana nazlanmadı. Ahh H.Bella ah!!
Çok güzeller sevgili yeşillim, yüreğine sağlık...
missmenas
04-08-2011, 11:42
Sevgili Yeşillim,
mükemmel bir kare. Son turfandanın elinede ne yakışmış öyle, Çocuklarınızada böyle güzel bir sevgiyi aşılamanız doğrusu Taktir ediyorum Sizi. Canı yürekten kutluyorum bu olayı, ve başarınızın devamını diliyorum. Son turfandayı bizlerin adına öpün lütfen.;)
Çok teşekür ederim. Bende de var. Henüz tomurcuk yok malesef.
Sizinkiler harika maşallah.
Bella'nın diğer tomurcuklarından yok mu bir haber? :)
yeşillim
21-08-2011, 10:45
Halen devam ediyorlar. Bella fotoğraflarını artık kısmetse seneye ekleyeceğim.
Diatomittekiler tomurcuk sayısı bellisiz verdi ama çiçek açamadılar.
Sevgili yeşillim, Hoya Dennisii'nin boydan bir fotosunu görebilirmiyim. Çok güzel çiçekleri varmış.
Yaprak yapısını merak ettim. Sanırım büyük değil, Davidcumingii kadar, doğru mu?
Artık küçük yapraklıları toplayacam. Malum yer darlığı...
Fungii de çok güzelmiş. Yeni farkettim..:))
yeşillim
23-08-2011, 18:51
H.Davidcummungii, Dennisii'ye daha etli yaprağı var.
H. Dennisii'yi yakından görsem ve Hoya olduğunu bilmesem H. Dennisii diyemem.
Ama ben onun yaprağını da seviyorum. Hele arkasında güneş varsa şeffaflaşıyor sanki.
Evet H. Fungii yaprağı çok güzel, en azından benim için öyle.Neredeyse ceviz yaprağının boyutuna ulaşan bile oluyor.
Böyle,
Sağdaki galiba. Güzelmiş.. Listeme aldım.Teşekür ederim.
Çiçekleri Davidcumingi den daha güzel ve büyük çiçekleri var galiba.Kokulu mu? bilginiz var mı?
Not: Sıcaklarda diğer hoyaları büyümesi durdu ama Davidcumingi hem çok hızlı büyüyor, hem tomurcuk veriyor. Sayabildiğim 8 tomurcuğu var.
Bundan sıcağı sevdiği anlamını çıkardım. Direk güneş olmadan sıcak bir yere alabilirsiniz.
yeşillim
24-08-2011, 00:31
Daha yeni benim H. Dennisii bu yıl siparişten edindim.
İnternetteki çiçeğini beğenerek siparişte bulundum.
Çiçeğinin kokusu hakkında bilgim yok.
Sizin de dediğiniz gibi, Davidcummungii bendeki haliyle en iyi günlerini yaşıyor. Evet sağdaki H. Dennisii
Bir de nemi seviyor. Pencere camına kağıt yapıştırdım. Güneşin konumuna göre bitkimin
tepkisine göre kağıtta şeritler kestim. bazen şeritler açılıyor, bazen de kapanıyor.
Ben karar verdim bitkimin yaprağı nasıl isterse öyle yapıyorum. Bana göre burada güneş fazla yakıcı değil.
Fırsatı değerlendirip ne kadar güneş alırsa o kadar iyi diye beklentim oluyor.
Sevgil yeşillim hoya başlığınızı baştan sona okudum yaptığınız çalışmalar ve sonuçları harika ellerinize sağlık.İnşallah bende gelecek ufaklıklara sizin kadar iyi bakabilirim. Sevgiler...
yeşillim
25-08-2011, 22:12
Sayın smiy, çok istiyorsanız, olmaması için neden yok.
En azından yurt içinden ortama adapte olmuş hoyalar olacak.
Bakarsınız hem de benden iyi bir şekilde...
Çok zevkli, tam bir tutku hoya sevgisi
Zaten bakımsız göndermeyi düşünmüyorum. Ama bir huyum var
verdiğim bitkilerin son durumu hakkında bilgi alırım, Kıymeti biliniyor mu, bilinmiyor mu?
Sevgili yeşillim hiç merak etmeyin onlara gözüm gibi bakarım ve en ufak bir değişiklikte bile sizinle paylaşırım.Belki bu sayede benimde bir hoya sayfam olur.
yeşillim
26-08-2011, 10:02
Teşekkür ederim Sayın smiy, benden önceki başlıklardan faydalanmasam, ben de açmazdım.
Yazılarım derli toplu, takip etmesi daha kolay oluyor.
Şimdi Diatomite çelik olarak diktiğim, H. Memoria buradan Hatice Hanım'a teşekkür ederim.
Bu Türle tanıştırdığı için. Yaprak meraklısı olan ben, beneklerine bakıp duruyorum.
yeşillim
27-08-2011, 13:12
Sağolsun Sayın Hydrosuccess'in paylaşımla kazandırdığı, H. Bilobate
Bu tür elime geçmeden önce yaprağına dokunmak, onu yakından görmek gibi bir hissim vardı.
Gerçekten de haklıymışım. Hani çiçeğini görmesem de olur.
yeşillim
27-08-2011, 13:30
Sağda H. cembra, cv. Mathilde, solda yarım çıkmış olan da H. carnosa.
Katı kültüre sıcak baktığım için, Diatomit yerine Dolomit kullandım.
Olmaz dedim, bile bile lades dedim ama merakım nedeniyle denedim. Sonuç olumlu.
Dolomitin içine göz kararı perlit de eklemiştim.
Çok güzel sevgili yeşillim ellerine sağlık.
missmenas
28-08-2011, 11:58
Sevgili Yeşillim,
hepside birbirinden güzel ve sağlıklı. Hoya memoria diatomit ortamını çok sevmiş, yakın bir zamanda sarkmaya başlar. Sürgün uçlarını gölgeye doğru uzatır, gelecek bahara çiçek açarsa hiç şaşmayacağım. Hoyalar sizi çok seviyor, emeklerinizin karşılığını göstermek için adeta yarışıyorlar gibi:p
Ellerinize sağlık, Teşekkürler Paylaşım için...
yeşillim
29-08-2011, 09:00
sayın Sevim4, missmenas,
Teşekkür ediyorum, şöyle desem sevilen sevildiğini biliyor..
Buradan hazır yeri gelmişken söz verdiklerim hariç, yani ikinci paylaşımı
yaptıktan sonra bir ev hanımı, üç öğrenci okutan bir anne olarak paylaşımlarımın
ücrete tabii/ takas, olması gerektiği kararını aldığımı da bildiririm.
Benden tür için istekte bulunanların ona göre özel mesaj atmanızda yararı var diye düşünüyorum.
Mutlu Bayramlar
Ablam hepsi harika. Hani diyorsun ya bella hala açıyor bu öğrenci kardeşine bir bayram hediyesi eklesen bella olmaz mı?
Hoya lobbii,cembra,Dennisii ablacım bunları seneye takas için hazırla :) Benden istediklerinide yaz ki bende şimdiden senin hakkını güzelce ayırayım :)
missmenas
29-08-2011, 12:55
Sevgili Yeşillim,
Ücretsiz paylaşım gerçektende güzel bir olay. Bu olayı ben yurtdışından getirttiklerimizle hiç yapmadım yapmayacağımda. Yurtdışından siparişe katılan arkadaşlarımız biliyor neler çektiğimizi, geldi gelecek streslerimiz, siparişlerimizin kargoda kaybabolması, sonra yaşatmak için çeliklerimizle verdiğimiz emekler böyle olmamalı. Dikkat ederseniz ücretsiz paylaşımda genelde hep aynı kişilerin olmasıda cabası. Bu kişilerden kaç tanesi bizim siparişimize katıldı. Hatta sipariş yazışmalarımıza bakarsan detaylı siparişten kendini geri çeken bile oldu baktı peşin ödeme olayı var katılmadılar. Bizler karşılıksız birbirimize güveniyoruz. Sağolsun bu olayda Değerli Arkadaşımız liderliğinde Sayın Dilaver bey, Sayın Elçin hanım, çalışan kişiler ve yoğun zamanlarında yaklaşık 2 ay gibi süre zarfında bizler için değerli zamanlarını feda ettiler. Bu fedakarlığın karşılığı böyle olmamalı. Kendi aramızda takas yapmak hoş bir olay yurtdışına tekrardan para akıtmadan, yeni türlere değişebiliyoruz. Takas dışında sınırlı sayıda aldığımız çelikleride köklendirip, yeni türlere iç geçiren arkadaşlara satabilmeliyiz ve bu satışta kendilerini bence şanslı hissetmeliler bizim yaşadığımız stresi yaşamıyorlar en azından. Birde illaki ilkbaharı beklemek zorunda kalmıyorlar. Günlerce kargo beklemekten kurtuluyorlar.
Ben Sizin düşüncenizi taktir ediyorum. Verdiğimiz emeklerin bir bedeli olmalı, kaldıki ücretsiz paylaşıma carnosa sunduğunuz halde illaki ısrarla bizlerden diğer türlerden istemeleride cabası. Buyursunlar beğenmiyenler bireysel sipariş açsınlar.
Burdan Sevgili Dilaver Beye ve Sevgili Elçin hanıma bizler için ayırdıkları değerli zamanlarından dolayı Tekrardan TEŞEKKÜRLERİMİ sunuyorum.
yeşillim
30-08-2011, 11:37
Hani H. Bella vardı sizde Fatih Bey, Bella veremem.
Bu saydığın türlerden çelik alırsam ilk sana çoğatırım.
Teklifiniz hoşuma gitti. Bu sayede de çocukların nafakalarına dokunmadan
türleri elde etmiş olacağım.
Sayın missmenas, dışarıdan bakmayla olmuyor işte, yaşamak, sindirmek gerekiyor.
Siz de laf aramızda amma da dolmuşunuz. Dilavar Bey ve Elçin Hanım'ın dilleri olsa da söylese ama onlardaki de tevazuu canım. Çok hakları geçti, çok emekler verdiler.
Şahsen ben bu ödünü veremezdim. Daima minnettar kalacağım her ikisine ve Hakkını hiçbir
zaman yememem gerektiğini düşündüğüm, Sayın Hydrosuccess'e, benim için yetiştirme
şekli farklı bir kültürü benimsetip, öğrettiği ve paylaşımlarından dolayı.
Sözün kısası, birden herşey olmuyor, bu işin kısa yolu yok.
Sayın missmenas dan 2 tür hoya siparişi verdim ptt İstanbul merkezinin taşınmasından dolayı geçen pazartesinden beri kargolar teslim edilemiyor.Bir haftadır aramadığım yer kalmadı.Çoğu aradığım yaşattıkları aksaklıklardan dolayı cevap bile vermedi.Şeker hastası olduğumdan dolayı inanın inanılmaz sıkıntılara girdim.Karşımda bir muhattap bulamamak beni çok sinirlendirdi.Ben bunları şehirler arası kargoda yaşıyorsam dış ülkelerden talep etsem ki yabancı dil de bilmiyorum sonuçlarını düşünemiyorum.Kısacası bu tür paylaşımların ücrete tabi olmasını destekliyorum.Burdan bu türleri önce ülkemize sonrada bizlere ulaşmasını sağlamakta emeği olan kişilere burdan teşekkürlerimi sunarım.
Hani H. Bella vardı sizde Fatih Bey, Bella veremem.
...
Sözün kısası, birden herşey olmuyor, bu işin kısa yolu yok.
Ablacım sen yanlış anladın :) bayram hediyesi Bella Fotoğrafı eklemeni istemiştim :) Sadece :)
İyi Bayramlar :)
yeşillim
31-08-2011, 07:25
Sanırım bunu istediniz Fatih Bey,
Bu sabah..
missmenas
31-08-2011, 20:16
Sayın missmenas dan 2 tür hoya siparişi verdim ptt İstanbul merkezinin taşınmasından dolayı geçen pazartesinden beri kargolar teslim edilemiyor.Bir haftadır aramadığım yer kalmadı.Çoğu aradığım yaşattıkları aksaklıklardan dolayı cevap bile vermedi.Şeker hastası olduğumdan dolayı inanın inanılmaz sıkıntılara girdim.Karşımda bir muhattap bulamamak beni çok sinirlendirdi.Ben bunları şehirler arası kargoda yaşıyorsam dış ülkelerden talep etsem ki yabancı dil de bilmiyorum sonuçlarını düşünemiyorum.Kısacası bu tür paylaşımların ücrete tabi olmasını destekliyorum.Burdan bu türleri önce ülkemize sonrada bizlere ulaşmasını sağlamakta emeği olan kişilere burdan teşekkürlerimi sunarım.
Sayın M.TÜRK,
Siz Bayramınızı hoş geçirmeye bakın lütfen canınızı sıkmayın hoyalar için.
Nasılsa bende devamı var, daha öncede söylemiştim, hernekadarda bizlerin hatası olmasada. Telafisi kolay, bayram sonundada kargonuzu alamayacak olursanız haberleşelim, yeniden gönderirim. Bu tür olayları biz yurtdışı siparişinde çok yaşadığımız için Sizin stresinizi anlayabiliyorum.
Hoyaları kargoda 10-15 gün dayanacağı şekilde paketleyip gönderiyorum.
Ama ordan oraya paketler atılarak saksısından çıkmış olasılığı olabilir yinede yaşama şansı yüksek.
Ayrıca düşüncenizi belirten mesajınız içinde çok Teşekkür ederim.
İyi Bayramlar diliyorum Size ve Ailenize.
missmenas
31-08-2011, 20:26
Sevgili Yeşillim,
Kocaman kocaman Maşallah Hoya bellanıza. Lütfen bu bellaya nazar boncuğu takın, her defasında iç geçirerek seyrediyorum. Hoya Bella Sizi çok seviyor biliyorum çelikken bile çiçek açtırmıştınız.
Lütfen bu bella konusunda kendinize sakladığınız bir formül varsa açıklarmısınız:D Bizde faydalanalım... Benimkisi garibim kelaynağa döndü çünki:( Veya Kütahya'dan serin hava üfle buraya:D
Kutlarım Başarılarını, ayrıca yardım amaçlı ücretsiz paylaşımınıda çok Takdir ediyorum.
Sevgiler, İyi Bayramlar....
yeşillim
01-09-2011, 19:49
Sayın missmenas
H. Bella'dan çelik alarak diatomitte yetiştirmeyi denemenizi tavsiye ediyorum.
Valla sakladığım birşey yok, H.Bella başlığında yazdım, birde şu an erişkin yerine koydum.
yapraklarının durumuna göre müdahale ediyorum.
Serin hava gelecek, biraz dişinizi sıkacaksınız;)
yeşillim
07-09-2011, 16:38
Katı kültür ortamında iç kabın içinde diatomit ile yetiştirmek istediğim H.carnosa' Tricolor'.
Yavaş yavaş torfun dışına çıkıyorum. Benimsediğim sistemde yetiştirmeye karar verdim de..
Bir de menekşelerimde sistemi oturtabilsem..!!
yeşillim
07-09-2011, 16:57
H. Fungii
Önce büyük bir çelikle başladım. Dipten sürgün verdi, besin eriyiğine başladım.
İkiside son derece sağlıklı görünyor. Güle güle büyüsünler...
Sn yeşillim merhabalar, hoyaları baştan sona kadar izledim okudum muhteşemler. Hoyaların bu kadar çeşidi olduğunu bilmiyordum. Yıllar önce çok yaygın bir türü olan, adını bilemiyorum ama toz pembe çiçekleri vardı müthiş bir kokusu vardı. O kadar çok büyüdü ki yuvarlak tel yapıp sardırça sardı. Sonrada kurudu. Hala kokusu burnumda duruyor. Sizin hoyaları görünce hoya aşkım depreşti. Birde bu hoyaların hepsi kokulumu. Benide hoya sahibi yaparsanız dünyanın en bahtiyar insanı olacağım. İlginize şimdiden teşekkür ederim. Hoyalarınız ile bol çiçekli günler dileğiyle....
yeşillim
08-09-2011, 15:33
Sayın Gülsu,
Sanırım ilk bilinen mum çiçeği bahsettiğiniz. Elimde bulunan tüm Hoya deryasında, damla bile
etmez. Hoya konusunda o kadar aç gözlüyüm ki.!! Özel mesaj yazdım hoyalarım hakkında.
''Artık bir set yaptım hoyalarımın önüne..! arzu eden, çok isteyen engeli geçer ''
Zaten' Hoya ve Afrika menekşesi' dışına ortamım uygun oluncaya kadar çıkmamayı düşünüyorum. Hoya aşkı bambaşka, kolay gelsin.
Sayın Yeşillim ,
Bu benim küçük Carnosa crinkle 8 :D Boyuna bakıp aldanmayın nisandan beri 3 yaprak çıkarttı :)
244492
Birde sp. Tanna'nın yaprak detayı :)
244493
(Sayfayı izinsiz kullandım özür dilerim.)
yeşillim
08-09-2011, 22:48
sp. Tanna ile dennisii aynı saksıda yakışacak gibi
Tamam zamanı gelince bana ayırır mısın?
Maşallah, yine iyi yaprak vermeye başlamış.
Hoya carnosa Compacta variegata için ölse de üzülmeyeceğim.
Kendi haline bıraktım. O potansiyel suçlu olabilecek bir hoya.
Niyeyse soğudum ondan.
( ne yazdın oraya turkuaz turkuaz)
(Sayfayı izinsiz kullandım özür dilerim.) Yazmıştım;)
Sp. tanna dennisi nin yanında bil ablacım ek olarak birde cumingiana,curtisii göndereceğim. Ama sp. tanna biraz büyüsün istiyorum. Marta olabilir ya da son baharda. durumuna göre haber veririm.
yeşillim
09-09-2011, 06:44
Artık bir set yaptım hoyalarımın önüne,
bakıyorum da emeğe saygı göreceli.
Siz paylaşıyorsunuz can-ı gönülden.
Türlü sorunlar çıkıyor karşınıza.
İşte o zaman diyorum ki,
Durduk yerde başını ağrıttın.
Artık bir set yaptım, hoyalarımın önüne.
İsteyen, çok isteyen var olan engelimi geçer.
Saygı ve sevgiyle
Sayın Yeşillim,
sizden gelen çeliklerin ağustos ayı içinde çektiğim fotosunu daha yeni yükleyebiliyorum. şu anda hepsi sağlıklı ve sürgün vermelerini bekliyorum. ilerleyen zaman içinde yeni fotolarını çekip tekrar yükleyeceğim.
yeşillim
13-09-2011, 06:46
Sayın mozen,
Torunlarımı görmem sabah sabah güne iyi başlamama sebep olacak.
O yeşil kızılımsı olanlarda tricolor, zamanla renk değişimi olurmuş.
Solda arkada duran Fungii, Bella sağda önde olan.
Fazla sulayıp kök çürüğü olmadıktan sonra gelişmesi devam eder.
Saksımda belli aralıklarla arasıra böyle yeşil çıkmış hali alabiliyorlar.
Çiçeklerini görmeniz dileğimle
Sayın yeşillim,
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Artık etiketlerini doğru olarak yerleştirebilim. Sağ arkadakinin cinsi nedir? Ortada duran carnosa değilmi? Fazla sulamamaya özellikle dikkat ediyorum. İnşallah kök çürümesi yaşamam.
Bir de kaç zamandır sizin ve diğer arkadaşların diatomit içinde bitki yetiştirmenizi izliyorum. Deneme yapmak için malzeme toplama aşamasındayım. Ancak saksı dibine konulacak elyafı sağlayamadım. Elimde fazla olan sardunya çeliklerinde uygulamaya başlayacağım. Daha önce bu konuda tecrübeleriniz olduğu için umarım sorularımla sizi bunaltmam.
yeşillim
13-09-2011, 14:02
Sayın mozen, ben elyafı akvaryumcudan aldım.
Sağ arkadaki Hoya carnosa 'tricolor' zamanla rengi ortaya çıkar.
Vallahi ortadakini kargo boş yer olmasın diye carnosa koymuş olabilirim.
Yaprak arkasını inceleyin. Sağdakinden farklıysa carnosadır.
Kolay gelsin
kargom bugün elime geçti nasıl mutlu oldum anlatamam :p yanlız bazılarının toprakları bayagı dokulmüştü taşırken dikkat etmemişler sanırım :mad: yoksa çok güzel paketlenmiş yanlız bir tanesini tanıyamadım bilgi verebilirmisiniz?:o
Carnosa crinkle 8 miş sevgili yeşillim :)
yeşillim
13-09-2011, 14:40
Çok sevindim. Aslında ilk kez ptt kargoya verdim. O kadar da itinalı paketledim ki!!
O da H. carnosa 'tricolor' zaman zaman yaprağı bu renge dönüşebiliyor. Yaprağının arkasını incelemenizi öneririm.
Aslında etiketlemem gerekiyordu, neyse bundan sonra eksiğimi tamamlarım.
Dediğiniz carnosa krinkle '8' olamaz mümkün değil..
büyük yapraklı olanı benzettim sanırım peki isimlerini söyleyebilirmisiniz kusura bakmayın sabah 7 de kalktım temizlik vardı kafam davul gibi ;) tricoloru tanıdım diğer ikisinin adını söylemeniz yeterli :o
paketleme gerçekten çok iyiydi ama taşıyanlarda iş yoktu maalesef :mad:
yeşillim
13-09-2011, 14:53
İki büyük yapraklı H.Fungii, ikisi H. carnosa 'tricolor'. Şimdi diyeceksiniz ki niye öyle yeşil?
Arasıra böyle değişebiliyormuş rengi, tekrar dönebilirmiş eski haline.
yeşillim
21-09-2011, 17:35
Hoya kentiana pek sevdim bu türü..
missmenas
21-09-2011, 19:03
Hoya kentiananın çiçekleride çok güzel... Dilerim çiçeklerinide severiz hepbirlikte.
çok güzel gelişmiş ve sağlıklı prıl pırıl yapraklara sahip... Ellerine sağlık, endamlı bir şekilde sarkabileceği bir yer ayırın bu güzel türe Sevgili Yeşillim.
Hatice Tarhan
21-09-2011, 22:43
Çok güzel sayın Yeşillim umarım çiçeklerini de en kısa sürede görürsünüz.Üzerindeki aparata bir anlam veremedim ne olduğunu, amacını anlatabilirmisiniz?
Tanna da çok güzelmiş, çalı formunda mı?
yeşillim
22-09-2011, 08:59
Sayın missmenas, yeri hazır, aslında evde yer kalmadı ama hani evde yoksa başka yer de var.
Açıkcası evdekilerin ev içinde yaşama alanı sınırlı olmaya başladı... gücüm yettiği sağlığım elverdiği müddetçe hoyalara devam.
Sayın Hatice Tarhan, karşıdan bakan için anlam verilemeyebilir, benim için pratik yol o aparat. Hem bitki sağlığı,
hem de benim pratik kullanmam açısından. Saksıyı kaldırırken
rahat tutabiliyorum, kolumun teki biraz yorgun da, o aparatın üzerinden sarkıtmayı düşündüm.
Sayın agozce, H. tanna nın yapraklarını görseline baktığımda, H. dennisii'ye benzetiyorum.
Bende H. tanna yok ama edinmek istiyorum. Yukarıdaki kentiana, o kafesin üzeri yeşilden gözükmeyecek hale gelip sarkacak diye beklentideyim.
yeşillim
23-09-2011, 10:25
Özellikle bu yıl yaptığım paylaşımlarda hemen hemen hepsinde paylaştığım, mesela en son Gülşen Hanımla 151 numaralı mesajımda
yazışmamda bahsettiğim yaprağı yeşil olarak arasıra çıkabilen H. carnosa tricolor çiçek verecek..
Paylaşım yaptığım hoyasever arkadaşlardan ricam, onlara iyi bakın.!!
elimizden gelenin en iyisini yapacağımıza emin olabilirsiniz :) bu arada bütün çiçekli hoyalarınıza kocaman bir maşallah
Sevgili yeşillim kargomu bugün teslim aldım.Bu güzelliklerle beni buluşturduğun için çok teşekkür ederim. Paketlemeyi o kadar güzel yapmışsınki hepsi sapasağlamdı.Bende ilk iş olarak onların resimlerini çekip sizlerle paylaşmak istedim.İnşallah daha sonraki günlerde de yeni hallerini paylaşırım.
Sevgiler...
247540
Ablacım açınca bu güzelliği benim içimde koklar mısın ???
O güzel pembe çiçeğini görürüz inşallah.
yeşillim
24-09-2011, 13:05
Sayın smiy, Her yaptığım gönderiyi takip etmeye çalışıyorum.
Eskişehir, Afyon, Adana merkez, Adana yüreğir, Mersin .. bayağı bir yolculuk ettiler ve benim torunlar
buradan çok hoş duruyorlar. Bir de sizden önceki gönderinin alıcının eline geçip geçmediğini
kendinden duyabilseydim.!!
Paylaşmak güzel de bana stres yaptı artık.
Öyle ki evdeki net bağlantısını bile ciddi ciddi kestirmeyi bile düşünür oldum. Şu günlerde kuru göz sendromu
yaşıyor, yapılabileceklerin hepsinin yapılmasına rağmen şikayetlerim devam ediyor.
Bunun üzerine bana denilen şey, tetikleyen şeyleri bulup, hayatımdan çıkarmakmış Nasıl olacaksa!! Bu cüseyle kavanoza da giremem ya..
Yani hoyam açarsa koklamayacak mıyım Koklamam lazım, Fatih'ciğim öyle dedi. Koklar mısın abla dedi?? gel hadi koklama !!
.....................
Şükür haber aldım, önceki gönderimdeki hoyalarım sağlam bir şekilde alıcıya ulaşmış.
yeşillim
25-09-2011, 18:17
Bu yıl, onbeş üyeden fazla paylaşım/ takas yaptım.
Başta sınırım beşti ama isteyen çok olunca kıramadım.
Hatta baktım sonu gelmiyor, özür dilerim paylaşımı yapmadığım üyelerden.
İki üyemiz kaldı Sayın Fatih ve kedicik. Biraz nefes
alayım, sıra onlarda, ondan sonra upuzun, derin bir nefes.
.
missmenas
25-09-2011, 18:38
Sevgili Yeşillim,
Sizi canı yürekten kutlarım. Paylaşım çok güzel bir olay, sanıldığı kadarda kolay birşey değil. Alnınızın akıyla bu işinde üstesinden geldiniz.
Ayrıca mükemmel bir paylaşım oldu biz dışardan olaya bakanlar için. Benim minik prenseslerde çok endamlı bir şekilde yerlerinde süzülüyorlar. ilk hayat belirtisi başlar başlamaz resimleyip size misafir getireceğim.
Çok Teşekkür ederim paylaşım için...
Sevgili yeşillim öncelikle çok geçmiş olsun, kendinize çok iyi bakın sağlığın yerini hiçbirşey tutamaz.Ayrıca kavanoza filan girmenize de gerek yok içinde bulunduğunuz durumu kabullenip biraz daha fazla dikkatli yaşamaya başlarsanız inanın üstesinden gelirsiniz.Bunu tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim.Heleki sizin için bu kadar önemli ve değerli olan güzel çiçeklerinizden asla vazgeçmeyin.
Sevgiler...
yeşillim
27-09-2011, 14:24
Allah'ım yarabbim bu nasıl bir mutluluktur, şükürler olsun.!!:)
Şimdi bunların hepsi benim mi?
Yoksa yoksa serap mı görüyorum.
Mümkün değil hoyalarımdan vazgeçemem.
Çaya tiryaki olduğum gibi, hoyaların da tiryakisi olmuşum...
karalale
27-09-2011, 14:29
Harika görünüyorlar sevgili yeşillim. Gözünüz aydın, tiryaki değil de hoyakolik oldunuz gibi geliyor. Yeni hoyalarınız da bol şans diliyorum. Hadi kolay gelsin....:-)
Ooo evde net gitti bu fırsatta sipariş mi verildi ne? Hayırlı olsun ablacığım mutlu günlerde büyüt.
yeşillim
27-09-2011, 19:15
Teşekkür ediyorum Sayın karalale, hep beraber çiçeklerini görelim değil mi?
Fatih komşum valla sipariş felan değil, kendi gelen desem daha iyi olacak, paylaşım.
Hoyalar bendeki hoya sevgisini hissediyorlar herhalde ki, kendilerini bana emanet ediyorlar.
Bir bakarsınız belli mi olur, bir parti daha hoya adresimi bulur. İçime öyle doğuyor.:cool:.
Yukardaki görseldeki Hoyalar,
Saygıdeğer bir hoya dostumdan, deneyimlerinden kattığı bilgilerle ilerleme yolundayım.
Buradan teşekkür ederim, foruma girmese de..!
yeşillim
02-10-2011, 11:30
Ahh ah daha çözemedim.
Acaba diyorum, acaba.!
Ben mi kendimi harcadım, yoksa başkaları mı?
Tam botanikçi bilim kadını olacakmışım.:cool:
H. Fungii'mi parçalarına ayırdım. Çok kişi kısmetini aldı, şükür. Malum diatomite geçiyorum ya.. oldu bitti deneyi de severdim.
Saksılar plastik, deterjan kutuları da öyle...
Aldım elime bir vim plastiği, defolu mağzalardan 1tl ye bir vazo almıştım bu günler için.
yeşillim
02-10-2011, 12:00
Bu da yakın zamanda diktiğim piknik bardağına fungii
Bugün baktım tek bir kök bardağın altından çıkıyor ben de akarını genişlettim.
Diğerlerinden farklı olarak yandan akar yerleri açtım gelişmeleri zamanla göstereceğim.
Orkun Kırcı
02-10-2011, 15:25
Farklı denemeler, farklı çalışmalar maşallah çok hızlısınız :))
yeşillim
02-10-2011, 19:59
Sayın Orkun Kırcı, sadece paylaşma isteğinden olsa gerek yaptıklarımı döküyorum ki
belki fikir geliştirilir. Ben öyle yapıyorum, konunun özünü kavrayıp ihtiyacım doğrultusunda da geliştiriyorum sanırım.
Hani hobii ya, böyle çalışmak müthiş dinlendiriyor beni
Sevgili Yeşillim merhaba sayfanızda ders çalışırken dikkatimi çekti 'V' Bella ''I'' bella ne oluyor farklı tür mü?,farkı anlayamadım :) Acaba benim bella'm 'V' mi 'I' mı...! neyse bella'm var sonuçta bir gün o da ''çıt çıt'' açacak beni benden alacak :))
Tüm güzel günlerin sizlerin olmasını dilerim.
yeşillim
04-10-2011, 20:10
Valla şimdi uzun uzun yazarım da inanın kolum parmaklarım yorgun. Ama H. Bella sayfasında
anlatmıştım. Y şeklinde geldi. İkiye böldüm. ''V' + ''I'' = Y ediyor.:)
Formüllere aşınayım,anladım,y nin alt kuyruğu ı oluyormuş :) iyi ıstırahatler.:)
missmenas
04-10-2011, 20:18
Sevgili Ykolko,
Akşam gülümsemesini size borçluyum, harikasınız. Acemi fıkrası gibi oldu bu soru. Süpersiniz....
Sevgili missmenas, 'gibi''si fazla acemiyim zaten,üstelik ustalarımdan dersini iyi çalışmıyorsun fırcası yiyen acemi,ama azimliyim, hoya üniversitesini derece yaparak bitireceğim. :))
yeşillim
05-10-2011, 14:56
Sayın ykolko, biraz üstüme alındım da
Dersinizi tekrar edin pekiştirin gibilerden dersinize iyi çalışın kelimesi edebilirim.
Ama ben daha öğrenciyim daha dünküyüm yani. Ben de sizin gibi azimliyim hem de acayip.
Kimbilir direç gösterebilecekmiyim o da kısmet işi
missmenass hanım retusa çiçek açmadı daha tomurcuğu çok küçük bitkinin kuvveti ve başına da bir kaza gelmezsse inşallah çiçeğini gösterir bilgilendiririm.
Sevgili Yeşillim sizler benim hocalarımsınız hoya sevdasına sizlerin sayesinde kapıldım, sadece Sevgili Hatice hanımın ''Akşam gülümsemesini size borçluyum, harikasınız.'' sözüne istinaden latife yapmak istemiştim kızdırmak istememiştim :(
Sizde archboldiana pink vardı hiç çicek açtı mı?
yeşillim
06-10-2011, 07:22
archboldiana pink var köklü siparişten edindim.
iki ayrı kültürde yaptım ikisi de sağlıklı
yaprakları şahane tam translık hoya diyebilirim.
sonra kerii yaprağı gibi kaba değil zarif ve büyük yaprak oluyor bence
yeşillim
08-10-2011, 10:52
157. mesajdaki tricolorun güncel fotoğrafı
Allah bağışlasın çok güzel ve sağlıklı,benim kızımda iki yeni yaprak veriyor,umarım onu da ablası gibi görmek nasip olur :)
yeşillim
08-10-2011, 16:48
Teşekkür ederim Sayın ykolko inşallah görürüz
karalale
08-10-2011, 16:56
Bol çiçekli bir salkım, ne güzel. Sevgili yeşillim, genel görüntüsünü de ekleyebilirmisiniz. Ne kadar süre de bu hale geldi merak ediyorum. En kısa zaman da açmış hallerini de görmemiz dileklerimle, selamlar....
yeşillim
08-10-2011, 17:06
hani Adanadan alınan tricolor var ya en son sn missmenass için alınmıştı
15 tatilde oradan almıştım. çok paylaşım yaptım bundan sn karalale yukarılarda
biryerde olacaktı balkon fotosunda birkaç güne açar inşallah benden de selam olsun
2. sayfa 50 no da, şimdi hava karardı güncelini foto çekip eklerim
karalale
08-10-2011, 17:27
Tekrar baktım, ben sizin minikler den biri büyüdü de, çiçeklendi zannettim. Çok gelişmiş bir treecolor sizin ki. Devamlı ve bol çiçek açar inşallah, koku fikirlerinizi de merakla beklyorum. Benim garibim bir sene sonra, bir çok filiz vermeye başladı anca. Suyu sevmediğini öğrendim, yarısını kaybettikten sonra... Yeni çıkan kırmızı yapraklarına hayranım... Görsel bir şölen. Güncel resimleri bekliyorum..... :-)
yeşillim
09-10-2011, 17:38
Sn karalale bu sizin için gelsin
karalale
09-10-2011, 18:18
Oy, oyyyy... bu ne kadar şirin ve güzel bir şey böyle.;) Bizi tanıştırır mısınız lütfen.:D Benim mathilda ma benzettim ama... teşekkürler...
yeşillim
09-10-2011, 20:09
evet cv. Mathilde
bu da H. retusa:)
karalale
09-10-2011, 20:17
Mathilde çok çabuk büyüyen bir tür. Yaprakları çok kibar. Çieğinin de yapraklara göre daha büyük olduğu söyleniyor. Ben de tomurcuk bol ama daha fazla büyümediler. Retusa da sağ üst köşede görünen tomurcuk mu acaba? Üstünde ki aparat da çok yaratıcı valla... :-)
yeşillim
09-10-2011, 20:26
Retusa da tomurcuk var inşallah çiçeğini görürüz. Son tayland siparişinden.
Aparat dönüşüm canım. 4. sayfa 94 no mesajla okursanız bir de bitki sağlığı ve benim için kolay olsun diye yaptım çok da iyi oldu doğrusu..
Sayın Yeşillim,
Sessizce sayfanızı takip ediyorum. Tüm çiçeklerinize maşallah. Sizin bana yolladığınız tüm çelikleriniz toprak içinde tuttu. Hiçbirinde problem yok. sadece hoya bella da hiç hareketlenme yoktu. bugün dayanamadım ve köklenme var mı diye merak ettim. Evet köklenme vardı ve karar verip diatomite geçirdim. umarım transfer şoku yaşamadan bu işi başarabilirim. Ancak fotoğraf makinesinde oluşan uygunsuzluk nedeniyle uzun zamandır fotoğraflarını çekerek size göstermek istedim ancak olmayınca ancak böyle sözel olarak yazabiliyorum.
Tüm paylaşımlarınız için tekrardan çok teşekkür ederim.
Sevgili yeşillim, sizin ufaklıklardan güzel haberler var.Darısı diğerlerinin başına...:))
250397
250398
yeşillim
09-10-2011, 22:31
Paylaşım yaparken pek yorulmuştum sn mozen,smiy şimdiki duyguyu yaşattığınız için teşekkür ederim. çiçekleri size huzur versin.
Ablacığım hoya mathilde istikrarlı büyümüş gözüküyor. Hoya retusa da öyle güzel gelişmiş ki seni mutlu etmek için dalından geleni yapıyor. ;) . Iyi günlerde kokla çiçeklerini ablacığım.
Torun sevmek ayrı bir zevk herhalde ;) ;)
yeşillim
09-10-2011, 22:58
bugün de hep gönderesim tuttu canım..
bu da komşum fatihe gelsin
dennisii
şimdi kimse sormadan yazayım tava yoğurdun tutaçları aparat oldu
merhaba sevgili yeşillim,size torunlardan haberler getirdim :p fungi sürgününü bayağı büyüttü ikide yaprak çıkardı tricolor 3,yaprağını büyütüyo sürgünü henüz çok küçük yeşil yapraklı tricolor da 4.yaprağını büyütüyor diğer tricolora göre sürgünü daha büyük şu ana kadar keyifleri yerlerinde yeni yerlerinide çok sevdiler sanırım ;) tek problem henüz kalıcı saksılarına geçiremedim hatice abladan gelecek olan toprak karışımını bekliyorum inşallah bu hafta sonuna kadar elime geçer. geçer geçmezde saksılarına alıcam ama merak etmeyin hatice ablayla devamlı irtibattayım şimdilik bir problem olmayacağını bir müddet daha idare edebileceğini söyledi.
yeşillim
10-10-2011, 00:15
Merhaba gulşen hanım takas yaptığım hoyalarımı aynı zamanda köklendirmedim.!
özellikle yeşil olan tricolor bendeyken kökleri pet bardakta sıkışmıştı. diğer tricolor da öyle
ikisinin rahatlaması lazım bence belki fungii biraz daha bekleyebilir . yine siz bilirsiniz. Kökleri
yakından siz daha iyi takip ediyorsunuz. Maşallah çok sağlıklı duruyorlar.Toprağınız bir an evvel gelsin bence..
Teşekkür ederim.
yeşillim
11-10-2011, 12:26
Kıyamıyorum hoyalarıma
ama ben de baş edemiyorum
Elimdekiler bile beni yoruyor
Karar vermek ne zormuş meğer
Tam kararımı verdim takas felan olmamalı dedim bana
bir yerden de derin bir üzüntü ama kıyamıyorum
başladım dağıtmaya hoyalarımı !!
uzattım bu gün gittiğim bir yerden telefon geldi..
hem de hiç bitki olmayan ruhsuz bulduğum bir yerden
bir teklif aldım meğer o ruhsuz dediğim yere
ruh katabilecekmişim. Yani takasa devam edebileceğim
bu nasıl bir tutkudur!!
H. retusa tomurcuğum etkilendimi ne?
Belli 1 , 2 güne tomurcuğunu düşürecek
Tricolor yakında bella gibi değil çıtırdamak
Kulağım hep onda eminim çatırdıyacak
Teşekkür ederim ruhsuz ev
bir ışık doğdu sayende
Komşu Ablam Hoya dennisii sp. tanna gibi çok güzel yaprak yapısına sahip umarım çiçeklerini görürsün :)
karalale
11-10-2011, 14:02
Sevgili yeşillim, son yazdıklarınızı okurken kendi sonumu görmüş gibi oldum. Nerde, ne zaman durucaz ya da durabilecekmiyiz bilemiyorum valla. Anladığım kadarıyla bir çıkış yolu bulmuşsunuz. Sizin ve hoyalarınız için hayırlı olur inşallah. Retusa ya üzüldüm, nazarımıza mı geldi acaba? Her resme beğeni ve maşallahla bakıyoruz ama... Bir saat önce yetişkin bir Retusa satın aldım. Dükkandakiler garanti benim kafayı yemiş biri olduğumu zannediyorlardır. Allah sonumuzu hayır etsin..... Selamlar....
yeşillim
12-10-2011, 11:16
Nedense ben çok üzülmedim çiçeğini görmeyi çok istiyordum, elimden geleni yaptım
halen dalda duruyor eğer kısmetse yaşar değilse yaşamaz. Hani benim ihmalim sonucu etkilenirse üzülürüm. Herşey olacağına varıyor değil mi? madem canlı, olacak olumluluk ve olumsuzluklar baştan göze almalı, olacağın önüne geçebilir miyiz? onun için fazla kaptırmamak lazım. bizden de selam olsun.
Evet Fatih komşum ne demek istedin yani H.sp. tanna hakkımdan dönmem bilesin. O ruhsuz eve gidecek..
Aksine uyumlu olduğu için daha bir güzel duracaklar ikiside aynı saksıda :)
yeşillim
12-10-2011, 11:46
Komşum önceleri düşündüğümü dile getirdin
Hoyacı hoyacının halinden ancak böyle anlayabilir.!
Sayın karalale'ye gelsin,
karalale
12-10-2011, 19:31
Offfff... bu kadar yavaş mı gelişiyor yoksa biz mi çok sabırsısız...:D :D :D
yeşillim
16-10-2011, 11:00
Hoşuma gidiyor farklı uygulamalar..
Farklı uygulamalarda çok güzel, elinize sağlık.Bende evde seramik saksı mı üretmeye başlasam diye düşünmüyor değilim,düşük ısıda pişen,toprakla evedeki normal fırında pişirerek,değişik model saksılar yapmak mümkün gibi,hemde su tahliyesinden çift kap yöntemine kadar özellikleri kendimiz ayarlayabiliriz, ama eşim bu konuya pek sıcak bakmıyor :)
yeşillim
16-10-2011, 13:58
Sayın ykolko, eşiniz sıcak bakmamakta haklı bence
evde olur da maliyeti yüksek olur üstelik adım atacak mekanınız kalmaz.
Mümkünse dışarıda kurslarda, atölyede olacak işler bunlar.
Plastikte yapıp kamufle de edilebilir.
Aslında düşündüklerimi şimdilik yapamıyorum. plastik arzu ettiğiniz tahliye vb
uygun bir dış kap plastik bile olabilir astar, boyama, peçete tekniği en basitinden boya ve vernik. Çoğaltılabilir.
Sayın gultar çok güzel, teşekkür ederim.
missmenas
16-10-2011, 16:36
Sevgili Yeşillim,
hoya retusaya hayran hayran baktım. Çiçek açtığı günüde görmek dileğiylen.
Kutlarım Başarını...
Birde böyle minik prensesler ziyerete gelmiyorlarmı seyrine doyun olmuyor, çok keyif verici bir olayı başardınız...
Çeliklerini köklendirmeyi başarıp hayat kazandıran Arkkadaşlarıda ayrıcana kutluyorum...
Sağlıcakla büyüyüp çiçeklensinler...
gülenmelek
16-10-2011, 22:15
Sevgili yeşillim, kalp kalbe karşı derlermiş. Biraz önce sayfalarını gezeceğim tuttu tekrar ;) Öyle, ağır ağır inceliyordum kendimce. H. carnosa tricolor hediyeni de şimdi gördüm, sevindim ;) (Ya, tricolor, yaprakları 3 renk olan değil miydi, hani sarı, yeşil ve pembeli oluyor. Ben fotoda 3 renk göremedim de. Ya da ben bir şeyleri karıştırıyorum yine :( ) Keşke ben de torun fotoları ekleyebilsem ama henüz bir gelişme yok. Allahtan geriye gidiş de yok. Beklemedeyim hala.
Dedim ya sayfaları geziyordum diye, bu mesajdaki (http://www.agaclar.net/forum/865479-post170.htm) son durum nedir merak ettim. Ben şimdi tek kap, yandan delikli yönteme bir tane kaktüs diktim, onu deneyeceğim ;)
Sevgilerimle.
yeşillim
16-10-2011, 22:28
Sayın gülenmelek merhaba, evet tricolor sizin dediğiniz gibi.
Altındaki çiçek aynı bitkiye ait ama yaprakları ara ara tek renk olabiliyor.
Verdiğiniz linkteki H.Fungii ise 207 nolu mesaj da bugünkü görsel.
Güzel gelişiyor, yalnız o da çift kapta, tek akarı fazla
gülenmelek
16-10-2011, 22:48
:D Ben taktım ya tek kap yöntemine, onu da öyle zannettim ;)
Başka sorular da aklıma geldi şu an ama cevap yazmaya zorlamamak için sormayacağım ;) Başka bitkilerimle deneme yanılma yapacağım galiba ;)
yeşillim
17-10-2011, 21:35
Tek kap sistemini yakalarsan arkandan geleceğime emin olabilirsin sn gülenmelek.
Katı kültür hakkında mı soracaktın? eğer öyleyse sorumluluk üstlenemem biline.!
Ablacığım hoyalar güzel gelişmiş. Ellerine sağlık. Sorduğun soruyu geçte olsa yanıtladım. 2 gün il dışındaydım. Internet bağlantısı kötü olduğundan kesintili olsada girip okuya bildim cevaplayamadım . Cevabını yazdım. Kısa sürede görsellerle destekleyeceğim.
yeşillim
17-10-2011, 22:09
Teşekkür ederim. Ben de günlerdir fotoğraf çekiyorum. Hani görücüye çıkacak ya yapabileceğimin en iyisi olmalı
ama ne mücadeleler veriyorum nefesimi tutuyorum
olmuyor. Aslında bir foto eklicektim bi baksan nasıl olmuş var ya bunu yakalamak için
ne feleğin çemberinden geçtim. Yok yok olmamış çalışmam gerekiyor:D
yeşillim
17-10-2011, 22:15
balkonda tricolor epey yer değiştirdi
Ablacığım sana tavsiyem çekerken daha çok ışığı arkana al. Odak merkezini tomurcuklara ayarlamaya çok dikkatet. Olmadı deme hiçbir zaman. Oluyor, zamanla olacakta. Herkes doğduğunda öğrenerek doğmadı ya :) ;)
yeşillim
17-10-2011, 22:22
Siz gençlerin önüne geçmek istemiyorum aslında yaparım da
Bir bakmışım koca tricolor fotoğrafçıya gitmiş:D
karalale
17-10-2011, 22:25
Ayyyy gece gece güldürdünüz sevgili yeşillim, Allah ta sizi güldürsün. Arka fona da Tayland fosteri koyarsınız,:D :D sizden korkulur. İyi geceler..
yeşillim
18-10-2011, 09:49
Tayland posteri olmaz ben onu güzel yurdumun sıcacık ili olan Adana'dan aldım.
Olsa olsa Adana posteri olabilir. haydi o zaman sizden de korkalım sn karalale H. retusa
fotoğraflarıyla yaşamaya başlayalım ne dersiniz?:)
Benim tricolor salona doğru yol aldı kapalı balkonun camları yansıma yapıyor
makina da sanırım ışıktan rahatsız oluyor. Hayırlısı olsun bakalım kısmet belki de
asansöre kadar yol alabilir..bu son aşamada olabilecek bir durum olabilir.
karalale
18-10-2011, 10:32
Günaydın, sevgil yeşillim. Bu size olsun o zaman. ;) Diğer resim ve bilgileri benim sayfa ya yüklüyorum.
yeşillim
20-10-2011, 20:18
Bugün 3 gibi gözünü açtı Adana'lı tricolorum.
Şimdi ise gözler tam açıldı, ortalık mis mis..
karalale
20-10-2011, 20:31
Offffffff.... çok güzellllll, benim içinde koklayın lütfen.:p Çok ama çok resim çekin sağdan, soldan, üstten.:D :D Büyüklüğünü de çok merak ettim. Teşekkürler sevgili yeşillim...
yeşillim
20-10-2011, 21:19
Eğer boydan Tricolorumun fotosunu eklesem tircolor diyemezsiniz.
Paylaşımda tri kısmını dağıttığım için one kısmı bendekiler diyebilirim.
Koklamama gerek yok solumam yetiyor:)
Yarın konu başlığına foto eklerim
bu günlük bu kadar iyi seyirler..
missmenas
20-10-2011, 21:23
Sevgili Yeşillim,
hep ilklere imzanızı atıyorsunuz umarım farkındasınızdır. Bu ayda soğuklara rağmen çiçek açtırabildiniz.. Canı yürekten kutlarım başarınızı... Benim içinde koklayın Lütfen, eminim bütün Aile Adanalı'nın başında nöbettedir şimdi:D bol bol resim bekliyoruz;)
gülenmelek
21-10-2011, 08:08
Darısı çooook uzun zaman sonra olsa da bizlere inşallah ;) Duyabilecekmiyiz acaba biz de o kokuları. Tam açmış halinin fotosunu bekleyenler arasındayım ben de . ;)
Bende şimdilik emanet sayılan Hoyalardan en hızlı Fungii çıktı galiba. Onda küçücük, ben de ise çok büyük hareketlenme var. Gidip gelip bakıyorum ne alemde diye :D Büyüyecek mi acaba, gerçi her saat bakarken pek büyüyor gibi gelmiyor ama.... ;)
Sevgiler.
Sevgili yeşillim,çok güzel bizikilerde böyle açar inşallah.
yeşillim
21-10-2011, 09:56
H. Carnosa 'Tricolor'um konuşsun sevgilerimizle..
karalale
21-10-2011, 10:00
O konuşuyor, ben de şevkle dinliyorum muhabbetine doyulmuyor... Bu ara da gözlerim de bayram yapıyor. Yalnız dikkatimi çekti, triecolor un çiçeklerinin daha pembe olması gerekmiyor mu sevgili yeşillim. Teşekkürler.....
yeşillim
21-10-2011, 10:17
Aslında ben de daha pembe bekliyordum. Benim çekimimden de olabilir biraz daha pembe gibi
yakından. Bu renk değişimi Sn İlkin'in Davidcummungii de de olmuştu bir öneri üzerine ışığı
daha çok alan bir yere yerleştirmişti diye hatırlıyorum . Sonraki çiçeği kendi renginde çıkmıştı
Dikkatinizi çeken konuyla ilgili yazı hazırlayacaktım gözlemlerime dayanarak. siz önce davrandınız. Tebrik ederim
Ablacığım sözün var benin içinde koklayacaktın bol bol kollamayı unutma.
Muhteşem görünüyor.
yeşillim
21-10-2011, 14:49
Komşum bir çay demleyip hemen gidiyorum, doğru söz vermiştim değil mi?
Sana öyle bir tricolor gelecek ki çiçeğini sen koklayacaksın inşallah.
Kutluyor sevgili yeşillim, yüreğine sağlık.
Benim hoyalar menekşelerin bulunduğu salonda yaşamaya çalışıyor. Yaz aylarında menekşeler zarar görmesin diye perde , pancur ne varsa kapatınca bu sene çiçek göremedim. Bakalım seneye çiçek görmek kısmet olacak mı :)
Orkun Kırcı
21-10-2011, 17:54
H. Carnosa 'Tricolor'um konuşsun sevgilerimizle..
Bu tricolor mu?
Sevgili yeşillim gözünüz aydın bu güzellikleri izlemeye doyamadım doğrusu. Acaba bende gönderdiğiniz ufaklıkların böyle güzel çiçeklerini ne zaman göreceğim?Bizim ufaklıklardan en hızlı H.pubicalyx silver pink çıktı 2. sıra yapraklarını verdi.Diğerlerinde pek bir değişiklik yok.En kısa zamanda resimlerini yüklerim.
Sevgilerle...
Açmasını fotoğraflarla da olsa adım adım izlemek çok keyifliydi, tebrikler sevgili yeşillim!!
Tricolor değiller ama bendeki carnosalar da büyümeye bir karar verseler çok mutlu olacağım. Carnosa çiçeğini ilk kez geçen haftalarda İznik'te 1. kat bir evin camında gördüm. Utanmasam o camın önünde bi yarım saat dikilebilirdim, insanın aklını başından alacak derecede güzeller :)
yeşillim
21-10-2011, 18:47
Teşekkür ederim mesaj yazan arkadaşlara. İnşallah sizler de güzellikleri yakın zamanda görürsünüz.
Sn Orkun Kırcı, evet H. carnosa 'Tricolor' yaprak rengi değişebiliyor ara ara.
yeşillim
21-10-2011, 21:26
Öğrendiğim kadarıyla aktarmaya çalışacağım;
H.carnosa 'Tricolor' ayrı bir hoya türü değil Hoya carnosa varyetisinin bir kültüvarı oluyor.
H. carnosanın bir dalında genetik bozukluk görülüyor o daldan parça alıp ayrıca dikiliyor
sonuçta kompacta, hindu rope gibi genetiği bozuk olan bitkilerin çoğaltılması ile oluyor.
Önceden bu H. carnosa Tricolorun yaprak değişimini farkettiğim yerden çelik almıştım.
yaprakları inceler misiniz?
Bir de şöyle düşünelim, H.carnosa'Tricolor' zaten carnosanın genetiği bozulmuş halidir.!
Yanlışım varsa düzeltmenizi istiyorum.
yeşillim
23-10-2011, 13:08
H. carnosa 'tricolor' da bir alem
Baktım aslına dönüş yapıyor, yardım edeyim dedim.
Tricolor belirtisini olan dallardan başladım çelik almaya.
Metrelerce yani:D
Bir geri, bir ileri derken H.carnosa 'tricolor' damarı tuttu.
Orkun Kırcı
23-10-2011, 13:52
Minik çelikler çok şeker. Keşke pembe renk daim olsa. 3 yıl önce carnosa dışında sahip olduğum ilk türdü bu. Babamın erik ağacı için attığı ilaç yüzünden kaybetmiştim. Açıklamanız için de ayrıca teşekkür ediyorum.
yeşillim
23-10-2011, 20:45
Faydalı olabiliyorsam ne mutlu Orkun Bey.
Şimdi Dilaver Bey köklendirmişti üç çelik H.davidcummungii ortak açılan siparişte Hollanda'ya verdiğim siparişimden edindiğim.
Yalnız şehir dışına çıkmam gereken bir zamanda geleceği için
sağolsun Sn dkp, köklendirip 3 köklü halde gönderdi.
Biri öldü, ikincisi çift kapta yeni kendine geldi umutluyum ondan, diğeri ise tek yaprakla kaldı.
yani 2010 ağustosuna gelen çeliğimin hikayesi..!
Kök kuvvetli, çürüme olsa o da yok. Gittiği yere kadar gidelim bakalım.
foto yeni çekim
yeşillim
25-10-2011, 20:31
2010 yılında gelen davidcummungii çeliğimin biri de eklediğim fotoğraftaki
Bana geldiğine konu başlığı açmıştım gelişimini takip etmek isterseniz.
http://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya-carnosa/22151.htm
Üzerinde yaprağından fazla çiçekli aynı tür vereyim deseler illaki emeğim derim.
İyi ki çift kap sistemini öğrenmişim.
saygılarımla..
yeşillim
29-10-2011, 18:53
Birinci sayfamdaki tricolor görselleri Hollanda'dan 2010 nisan ortak siparişinde edindiğim çeliğe aittır.
Dün toprağını boşaltıp köklerine bakmak istedim. Geldi geleli iki çelik aldım.
Doğrusu hoyaseverlerin elinde bulunan akran veya adaş tricolorların kök gelişiminin
görsellerini de merak etmiyor değilim. Kök çürümesi başlamış bile..
missmenas
29-10-2011, 21:09
Canım moral olsun, gönderdiğin Hollandalı carnosa tricolour gelişimi gayet güzel oldu. Hoyalar seni çok seviyor bunu biliyorum Senin adına dikmiş olduğum hoya callicina çeliğinde çiçek sapı vardı tomurcuk büyütme çabasına girdi:p kök gelişimini gayet güzel başardı, Çiçek açarsa hiç şaşmayacağım.
Takas hoyalarını istersen baharda göndereyim sana bırakıyorum, istersen hazır durumdalar, hafta başına gönderebilirim.
Sevgili yeşillim, 1 ay yokluğumda hoyalarım ve çelikler epey kötü olmuş. Uç sürgünler kurumuş, çelikler buruşmuş...Az sulayın demiştim, hiç sulamamışlar...
Tekrar çelikledim. Sağlıklı çelikler yollamak istiyorum. Biraz daha zaman...
yeşillim
29-10-2011, 22:14
Sn missmenas, agozce hiç acele etmiyorum. Zaten evin içi Hoya doldu açıkçası yoruluyorum.
bazen onların bakımına gücüm yetmiyor diyebilirim. Benim için yormayın kendinizi olur mu?
Hatta sana hoya yok deyin diye yazacağım ama her an bu konuda fikrimin değişmişliğini yaşıyorum.
Hatice Hanım, buradan callicina, tricoloru görmek çok güzeldi teşekkür ederim.
yeşillim
02-11-2011, 20:23
Şimdiye kadar hoyalarımda çok az olmakla beraber unlu bit dışı hastalık olmadı.
Unlu bitin önüne bitkiselle geçebildim şükür. Bundan sonrası da var.
Ya kimyasal kullanmam gerektiğinde!!
Elimde bulunan bitkilerimin sağlığı bunun yanında kendime özel materyallerim olacaktı.
Mesela bitkimin materyalinden tutun da genel hal itibariyle hafif olması..
Bunun içindir ki zaten koleksiyoner olamam, mekan ve zaman kısıtlı ev işlerinde ve hobimde yardımcım olmadığına göre
daha fazla kendimi zorlamanın gereksiz olduğunu düşünüyorum. Belli bir zamana kadar elimdeki hoyaların dışına çıkmayacağım.
Sakıncası yoksa,
Takas karşılığı verilecek olan hoyaların Fatih Beyin adresine yönlendirmek istiyorum.
Teşekkür ederim.
Orkun Kırcı
02-11-2011, 20:35
Bitkisel çözüm tam olarak nedir? Bende az miktarda olsa da can sıkıcı unlu bit oluyor arada.
yeşillim
03-11-2011, 07:20
Şimdi Orkun Bey, gözünüzü bozacak derecede belirtilerini izlemeyle başlıyor
İşler büyüyüp baş edemeyecek duruma gelene kadar beklenmemeli
Duşun altında sıcak suyla dikkatlice yıkıyorum.
Gerekirse büyüteç ki ben büyüteç kullandım tek tek inceleyip kulak çöpü yardımıyla
elinizdeki bitkisel ilaçla tek tek mekanik yol yardımı ile ve her temasta yineliyorum kulak çöpünü. Sonra da fısfıs sulandırarak.
Ama bunun yanında bitkisel piyasada satılan hatta marketten almıştım onu da kullandım. Devamı olmuyor mu derseniz oluyor 15 güne bir tekrarlıyorum bitene kadar.
Ama şimdilerde ihmal ediyorum, hoş birşeyler yok. Bir de kuşku
duyduğum bitkilerimi ayrı yere alırım. Geçen baharda Hatice hanım göndermişti onunla yaptım. Valla ne kullanırsan kullan dikkat ve rutin şart.
size önerim ev yapımı ilaçlarını da tekrar tekrar okumanızdır. Nasıl okuyorsunuz anlamıyorum oysa en basiti değil mi unlu bit.
Orkun Kırcı
03-11-2011, 07:38
Teşekkürler ben halihazırda bitkisel bir ilaç zaten yaklaşık 2-3 haftada bir kullanıyorum. Ayrıca büyüteç ve kulak çubuğu elimden düşmez:D Ama tam bitti artık yok derken bir bakıyorsunuz taze bir sürgünde konuşlanmaya başlamış. Yoksa iyi okurum :) ev ilaçları başlığındaki birçok tarif ajandamda kayıtlı şu anda.
Arkadaşlar unlu bit ile mücadelede. saksının yüzey toprağını da (tahmini 3-5 cm kalınlıkta) mutlaka değiştirmemiz gerekiyormuş, bu parazitler toprakta ürüyorlarmış, Sayın Mine Pakkener' in eğitim seminerlerinde öğrendim ve uyguladım, sonuçlar başarılı.
Orkun Kırcı
03-11-2011, 08:25
İşte bu çok iyi oldu Dilaver bey, haftasonuna iş çıktı :) Teşekkürler.
yeşillim
03-11-2011, 10:55
Ayrıca yeni hoyacı olduğumu ifade ederek kaldığım yerden devam etmek istiyorum:cool:
Maşallah diyelim, H. retusa çiçek açar mı açmaz mı!
missmenas
03-11-2011, 11:04
Sevgili Yeşillim,
Bu karaden sonra hemen kalkıp retusanın başına gidiyorum fırça çekmeye;)
Tebrik ederim, açacak hemde ne açacak bizleri ekrana yapıştıracak bu retusada öyle gözüküyor:D
yeşillim
03-11-2011, 11:09
Hayırlısı sn missmenas transa geçmeye başladım bunda da
sesim geliyor mu oraya hıım hıım diye..
yeşillim
03-11-2011, 11:35
Siz benim H. serpensimi en son ne zaman gördünüz!
yeşillim
03-11-2011, 13:04
Bu gün sanki bir dr botanik havasına girdim.
Hollanda'dan gelen ve sıkıntısı olduğunu farkettiğim tricolorda teşhis olarak
kök çürümesini buldum ve tedaviye başladım. Oysa ben ev hanımıyım.
Açacağım ben! Diyor bu güzel kızı:) benden demesi:) Fazla nazlı gördüm ;)
Ablacığım tekrardan teşekkürler. Bu arada torunların hareketlenmeye başladılar. Eve gidince fotoğraflarını eklerim. Çok selamlari varmış. :) :)
yeşillim
05-11-2011, 19:22
Başlığımı baştan sona gezdim
Benim hoyalar bebe halleriyle pek hoşuma gitti
Mutlu bayramlar
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.