PDA

View Full Version : yeşillim / Hoyalarım

Sayfalar : 1 [2] 3 4

karalale
07-11-2011, 22:39
Her şeyin bebeği güzel oluyor sevgili yeşillim ama bence hoya her dem bir başka güzel. Resim için teşekkürler, size de iyi bayramlar.... Sevgiler.....

yeşillim
11-11-2011, 14:34
Haklısınız sayın karalale, benim ufaklığa bakar mısınız?

yeşillim
11-11-2011, 14:38
Bu gün yarın açmaya hazırım diyor adeta..

karalale
11-11-2011, 14:44
Maşallah sevgili yeşillim, tomurcuklar çoğalıyor. Filiz ucunda olanlar açtımı acaba? Tomurcuk gelişimini kendi h.Retusa nız da takip edebildiniz m? Kaç günde açıyor? Eeeee h. Retusa çiçek resimleri nerde? Ben de kocaman bir h. australis aldım. Üstünde eski çiçek sapları var ve açmaya niyetliler. Merakla bekliyorum. Teşekkürler, selamlar...

yeşillim
11-11-2011, 14:50
İlk büyük tomurcuğunu düşürürken yukarıdaki tomurcuğu büyüttü.
Bu tomurcuk büyürken de yanındaki tomurcuğu bu gün düşürdü güç bende diyor!
açmadı ama kulağım çıt sesinde:)

karalale
11-11-2011, 15:03
Bu iş kısırdöngü halinde devam etmez inşallah. Resimlediğiniz garanti açacak gibi. Hoyalar işini biliyor, güç dengelerini kendileri ayarlıyor. Bende ki h. multiflora açarken büyümesini durdurmuş ve yeni oluşan tomurcuğunu dökmüştü. Çiçekler soldu büyümeye devam ediyor, dökülen çiçek sapı da yeniden gelişmeye başladı. Akıllı bitkler bu hoyalar....

yeşillim
11-11-2011, 15:09
Eh işte onlar akıllı da hiç mi bizim katkı payımız yok?
Retusanın ilk çiçeği açtığında tarihleriyle paylaşımda bulunmayı düşünüyorum.
Az sonra derler ya!
Ben de bu gün, yarın diyorum.

yeşillim
12-11-2011, 14:17
Bu gün 15 itibarıyla çıt diye bir çıtırdama sesi duydum.
Arkamı döndüm ki bir de ne göreyim!
Benim gördüğümü siz de görmelisiniz:)

karalale
12-11-2011, 14:20
Alkışşşş, alkışşşş, alkışşşşş..... Gelin bohçası açılıyor. Çok güzel sevgli yeşillim, gözünüz aydın. Gelişim fotoğraflarını merakla bekliyorum. (Az sonraaa...)

yeşillim
12-11-2011, 14:30
sevgilerimizle, bu gün şımarmak hakkım bastırmayacağım duygularımı:D

yeşillim
12-11-2011, 14:40
Ayol bu H. Retusa kaç aylık!! ilkbaharda toplu siparişte Sayın elek sayesinde edindim
bunlar sayın elek'e gelsin.

Şimaracağım dedim ya, kutlamaları almadan devam yok. Az sonra var.

mozen
12-11-2011, 16:11
sayın yeşillim,
sizden gelen çeliklerimin son halleri. sadece hoya carnosayı ekleyemedim. o da sağlıklı. yanılmıyorsam köklerini büyütüyor.

yeşillim
12-11-2011, 17:21
Sn mozen, bella'yı diatomite dikmişsiniz, bence isabetli bir karar olmuş.
Hepsi çok güzel gelişmiş. Çiçekleri size ve ailenize mutluluk versin.
Tam 3 saat sonra tamamı açıldı. Gece çekimim anca bu kadar oldu

yeşillim
12-11-2011, 20:53
Evet kokusu tarafımca 21.45 itibarıyla alınmıştır.
Az sonra.....:cool:

mozen
12-11-2011, 21:48
sayın yeşillim,
maşallah. darısı bizim evdeki hoyaların başına.

karalale
12-11-2011, 21:55
Kefal ya da sazan gibi atlıyormuş olmak istemiyorum ama dayanamıyorum. :D Heyecanınızı paylaştığımı bilmenizi isterim. Değişik zamanlarda ki teşebbüslerime rağmen ben h. Retusa da koku alamamıştım. ;) Nasıl bir koku, benzetme yapabilirmisin sevgili yeşillim. Şımarmak hakkınız, elinizde gelişip çiçek açtı çünki....:D

Fatih
12-11-2011, 23:30
Maşallah :) :) :) Hemde kocaman :) :)

Bende öğleden sonra çıtırtı duymuştum demekki senden geliyormuş komşum:) Birde Ablacığım bunu da benin için koklar mısın?

delete61
13-11-2011, 00:32
Maşallah ne kadar güzel, darısı diğer hoyaların başına inşallah. Tebrikler.

Hatice Tarhan
13-11-2011, 00:57
Bende çıtırtı duymak istiyorum...Sayın Yeşillim şımarmak sa eğer duygularınız ne kadar şımarsanız azdır şımarın sevinin hatta bir çığlık atın mutluğunuzu bol bol resimlerle ölümsüzleştirip bizimle paylaşın.Tebrik ediyorum sizi....

yeşillim
13-11-2011, 07:53
Teşekkür ederim arkadaşlar. Umarım her evde bir hoya çiçeği olsur ve çiçeğini açar dileklerimle başlıyorum. Sabah erken kalktım, valla kan ter içinde kaldım yani kıymetimi bilin istedim. H. Retusa'nın kokusunu almak şöyle birşey. Retusanın yanına doğru burnunu yaklaştıracaksın hatta yaprakları burnuna, gıdı gıdı teması. Şimdi H. Bella çiçeğini göreniniz var mı? kokusunu hissettiniz mi? Eğer bellanın kokusunu alamadıysanız retusanınki mümkün değil. Bella öbek halinde retusa tek çiçek yani yoğunluk kısmını eledik.;)
Hoş bir yasemin kokusu alabildim, yabancı kaynaklarda nasıl tarifi yapılıyor siz de
bana söyleyin.

iyi seyirler..

yeşillim
13-11-2011, 07:58
...

agozce
13-11-2011, 17:41
Çok zarif, çok güzel.

Keşke bunları dondurup küpe, kolye yapabilsek ne güzel olurdu...

Bu işten biraz anlasam, Sedef ve ortasına yakuttan bir deneme yapardım..

Fatih
13-11-2011, 19:39
Offfff offf muhtesem.....

sevim4
10-12-2011, 10:25
Sevgili yeşillim muhteşem, bu benim çok isdediğim tür ellerine sağlık.

yeşillim
10-12-2011, 13:21
Teşekkür ederim Sayın sevim4
H. Retusayı edinmeyi öyle istedim ki elime geçince de pek sevdim.
Umarım sizin de olur ve o muhteşem duran çiçeklerini görürsünüz.

yeşillim
10-12-2011, 14:06
Fungii nin son halini ekleyemeyeceğim. Şehir dışındayım. Hoş kel kaldı kökü bende nasılsa!
evet H.Mathilde yi ben de çok seviyorum. Ona benzer yapıda bir de chouke var o daha çabuk gelişti.

yeşillim
11-12-2011, 21:57
Bu da tricolor

ykolko
11-12-2011, 22:14
Sevgili Yeşilim şehir dışından bile bizlerle paylaştığınız güzellikler için teşekkür ederim,H. Retusa mı,H.C.Tricolor veya diğerleri ayrım yapamadan muhteşem buluyorum.
H.Fungii konusunda merak etmeyin,yedeği sonderece sağlıklı,daha sürgün vermesede her an verecek gibi,önemli olan sizin biran önce,sağlıklı bir şekilde evinize dönmeniz.

kedicik
11-12-2011, 22:34
Trikolor çok güzel görünüyor :) ama mathilde ,chouke göre daha şık geldi bana.

yeşillim
11-12-2011, 23:01
Güzel temennileriniz için teşekkür ederim sayın ykolko, H. Fungii ölmedi sağlıklı hatta küçük bir saksıda yanımda getirdim yaprağına bakar dururum diye.

Sevgili kedicik büyük yapraklılar tercihin biliyorum. Şıklık göreceli olsa gerek yakından bir görsen o Mathilde, chouke nasıl da fikrini değiştirecek. Şeyy şık olmayan hoya kerii:)

kedicik
11-12-2011, 23:23
Abla senin kerrri çok güzel nasıl şık diğiil dersiin:D Maşaaallah diyiim kerriine.demek chouke daha güzel görünüyor sen öle dediysen bi bildigiin vardır :D

yeşillim
26-12-2011, 10:30
İşte hızlı trenle bir el çantam ve yapraklarına bakar dururum bir nebze de olsa bana diğer
hoyalarımı hatırlatır diye ruhsuz eve ruh katan Fungii m.

Hissediyorum H. davidcummungii m üç üzüm salkımı gibi petallarını açtığını
Hissediyorum hatta gözümün önünde kar manzarasına karşı renk cümbüşüne hazırlanıyor.
Efendim mutlu sağlıklı nice yıllara

ahmeter
26-12-2011, 11:04
Bir kapıdan bakayım dedim iyi günler

yeşillim
26-12-2011, 16:39
Sayın ahmeter başka zaman da beklerim ziyaretiniz için teşekkür ederim.
Kapım her zaman açık sizlere doğa dostlarına..

Sayın kedicik sana verdiğim sözü yerine getirebilseydim! vermiş olduğum
sözün yerine getirmemenin huzursuzluğunu yaşamaktayım.

yeşillim
29-12-2011, 11:05
Bazen sayfamı gezerim bir mesajımda h. Kerii yi edinilesi bir hoya olarak tavsiyede bulunmuşum.
Çünkü o zaman bebe olduğu için bana ağırlığı yoktu.

Sonra H. kerii kocaman kalın yapraklarıyla bayağı bir saksı ağırlığı ile ve yer kaplaması..
kerii ye olan ilgimi azaltmış olmalı. Aslında türü seçerken bilinçli değilmişim şimdi
bu konuda kendi açımdan daha mantıklı kararlar alabiliyor tür seçimi yapabiliyorum. en azından bugünkü kararımla.
Eğer şartlarım uygun olursa şekillendirmeye çalıştığım düşüncelerim var.
Olabilecek gibi olursa zaten burada paylaşmak isterim.
Sevgi ve saygılarımla

yeşillim
29-12-2011, 12:07
:cool:Tüm internet duysun duymayan varsa da duyursun H. Davidcummungii m çiçek açmış.
Rengini tarif ettiremedim bir türlü budur ya işte budur.

agozce
29-12-2011, 12:21
İşte budur....Bundan sonra çok çiçek göreceksin emin ol...

ykolko
29-12-2011, 14:51
H. Davidcummungii size hoşgeldin,özledimi çiçekleri ile anlatmaya çalışıyor sanırım. :) (Bir kaç güne kalmaz fotoğrafınıda göreceğiz herhalde)

yeşillim
29-12-2011, 19:39
Sevgili agozce teşekkür ederim zaten sizin H.davidcummungii yi foruma eklediğinizde tamam dedim.
Demekki benim davidcummungii bana nazlanıyor problem değil dedim. herkesin nazını çekiyorum da bunu mu çekmeyeceğim!! Bazen naz çekmek de işe yarıyormuş meğer.

Yurdaer Bey hele bir ben göreyim zaten gördüğüm güzellikleri sergilemem lazım sizlere.
Fotoğrafını çeker hazırlarım kısmet nete girdiğim ilk fırsatta eklerim.

karalale
30-12-2011, 10:30
Harika bir haber sevgili yeşillim. Bu mutluluğunuz 2012 de de sürsün inşallah. Sağlıkla, huzurla, tüm sevdiklerinizle bol çiçekli yeni yıllar diliyorum. Selamlar... :-)

Fatih
01-01-2012, 00:00
Yeni yılda ne mutlu bir haber okudum:)
Ablam yeni yıl sana huzur ,mutluluk ve bolca sağlık getirsin :)

yeşillim
08-01-2012, 10:40
iyi seyirler

ykolko
08-01-2012, 11:06
Ve....Sevgili Yeşilim ve hoyaları :)
Çok güzel ve narin,teşekkür ederiz,bu güzelliği bizimle paylaştığınız için.
Ayrıca tekrar aramıza katılmış olmanızdan,sağlığınıza kavuştuğunuzu anlıyorum.
Tekrar geçmiş olsun.

yeşillim
08-01-2012, 11:27
Teşekkür ediyorum Sayın ykolko
size gelsin

yeşillim
08-01-2012, 11:32
muradına ermiş.

sakdag
08-01-2012, 11:33
Sevgili Yeşillim, sayfanızın sessiz takipçilerindenim.
Burdan bir waaaooov sesi geldi mi oraya. :) çok güzelmiş.
Çiçeğinin makro çekimlerini de bekilyoruz, Saygılar.

Manolya_
08-01-2012, 11:37
Sevgili Yeşillim,
Harika, tebrikler ellerinize ve emeğinize sağlık.
Müthiş bir pazar sürprizi bu. Harika görünüyor maşallah.
Bizim içinde koklarsınız değil mi.
Bol çiçekli günler ve sevgiler
Asu

yeşillim
08-01-2012, 11:40
Sayın sakdag
bundan öteye gitmek istesem de gidemiyorum. Kabul ederseniz bu da size gelsin.

yeşillim
08-01-2012, 11:46
Sayın Manolya_
Kokusu nedense beni rahatsız etmedi.
Zaten fotoğraf çektikçe kokluyorum, sizin için de koklarım.
Kokunun bana göre tanımı çok ilginç gelebilecek türden..!

Mama önlüğüne midesindeki fazla sütü çıkarmış bebek ve biraz bekletilmiş
mama önlügü..

Yeni doğan bebeğin altını değiştirirken salgıladığı koku..
Doğru ekşimiş süt.!

Manolya_
08-01-2012, 11:49
Sevgili Yeşillim,

Koku tarifinize çok güldüm:D
Ama o kadar güzel anlatmışsınız ki.
Çiçeğin resmine baktığımda adeta kokusunu hisseder gibi oldum.
Teşekkürler ve sevgiler

sakdag
08-01-2012, 11:51
Teşekkür ederim, kırkbir kere maşallah...

yeşillim
08-01-2012, 11:54
Bu da Sayın Manolya_ için..

yeşillim
08-01-2012, 11:57
Şimdilik bu kadar.
Tekrar nete girdiğimde bu mesajımı siler güncelleme yaparım.
Keyifli pazarlar diliyorum

Manolya_
08-01-2012, 12:07
Bu da Sayın Manolya_ için..
Sevgili Yeşillim,
Ne kadar mutlu ettiniz beni anlatamam.
Bu zarif jestiniz için çok ama çokkk teşekkürler.
Camın iç kısmında yeni açmış gülümseyen mutlu eden bir güzellik, sonra camın dışından (flu olsa bile) yansıyan daha farklı bir güzellik var.
O güzel gönlünüze yüreğinize sonsuz teşekkürler.
Selam ve sevgilerimle
Asu

gülenmelek
08-01-2012, 13:41
Çiçeklerinin güzelliğini görünce hafif ekşimiş süt kokusu gözardı edilebilir sanırım ;)
Hoş geldin sevgili yeşillim ve gözünaydın, gerçekten çok güzel görünüyorlar.
Mutluluğunu tahmin etmek zor değil ;)

huzunperest
08-01-2012, 21:54
Gözünüz aydın sevgili yeşillim. Güzel bir sürpriz oldu, gözlerimiz bayram etti, sağolun var olun:)

karalale
08-01-2012, 22:18
Bir başka sabreden dervişten teşekkürler ve selamlar. Güzeller güzeli, ekşimik kokuluya da kocaman maşallah. Kokusu çok yoğun değilse, koksun dursun. Güzelliği ile önce sizi, sonra bizi mutlu etsin de... Arka manzaraya ben de takıldım, tekrar hoş geldiniz...:-)

yeşillim
12-01-2012, 13:23
Hepinize teşekkür ediyorum hoya dostlarım.
Bunun kokusunu alınca diyorum ki eğer torunumun altını değiştirmem gerekirse şimdiden
alıştırma yapmak lazım değil mi? Ne var ki Torunumun salgıladığından rahatsız olunur mu?:)

Manolya_
12-01-2012, 13:34
Hepinize teşekkür ediyorum hoya dostlarım.
Bunun kokusunu alınca diyorum ki eğer torunumun altını değiştirmem gerekirse şimdiden
alıştırma yapmak lazım değil mi? Ne var ki Torunumun salgıladığından rahatsız olunur mu?:)
Harikasınız vallahi, çok güldüm :D
evet yani şimdiden burnunuz alışsın :))))

yeşillim
13-01-2012, 20:14
Diğeri h. chouke, 317 numaralı mesajımda solda duruyor.Ortadaki h. davidcummungii diğeri ise verticillita
Sayın missmenas dan toprakta köklü gelmişti, diatomite çelikledim..
Mathilde biraz gelişsin eklerim..

missmenas
13-01-2012, 21:55
Sevgili Yeşillim,
Kış Aylarında bayılıyorum Sizin penceredeki manzaranıza, çocukuluğuma alıp götürüyor beni hep böyle manzaralar. Her yeni kareler eklediğinizde bu Manzarayla birlikte hoyalarınıza bakmanın keyfi bende nasıl tarif bile edemem. Çok ama çokkk Teşekkür ederim paylaşım için.
Geçmiş olsun dileklerimle birlikte gönülden kutluyorum Sizi.. Hoya verticillata mükemmel gelişmiş. Ellerinize sağlık...
Sevgiler...

Orkun Kırcı
23-01-2012, 18:23
Sevgili Yeşillim Fungii ile misafirliğe geldik. Katı ortam kültüründe gelişmeye devam ediyor. Yeni yaprakların rengi bir harika. Paylaşımınız için tekrar teşekkür ederim.

yeşillim
24-01-2012, 11:40
Teşekkür ederim Orkun Bey, Fungii nin yaprağını beğendiğim kadar var değil mi?
Bana hiç nazlanmadı tür, carnosa nasıl kolaysa Fungii daha kolay hoya benim için.
Sizin h. chouke yaşıyor mu?

Orkun Kırcı
24-01-2012, 11:45
Evet chouke iyi durumda, yeni yeni gelişime başladı.

yeşillim
27-01-2012, 23:32
:( 2010 yılında erişkin toprak kültüründeki H. Diversifolia çelik aldım.
2011 yılında diatomitteki erişkin diversifolia çelik aldım.
2011 yılında yurtiçinden edindiğim h. Curtisii, yaprak kaybı ve kök çürümesi fark ettim çelik aldım yeniden başladım!!
2011 de edindiğim h. Densifolia diatomitte idi iyi gelişiyordu tamamen kaybettim.
Küçük serpens çeliğim vardı besin eriyiğine geçmemiştim yedeklemek amacım vardı o da gitti.
Hoyadaki kayıplarım bunlar. Nedense ben yanlarındayken iyi gelişiyorlardı !

Bu konudaki üzüntüm, emeğe saygı olmamasıdır. Ben böyle kabul ediyorum.
Hani ben yokken hoyalarım perişan!

yeşillim
28-01-2012, 22:32
Burası mutfak balkonuna bakıyor.
Yaylı bir aparat şimdilik kolay bakımı. Şöyle bir alt saksıdan çekiyorum.
Üstteki saksı sevyeme pozisyon alıyor. Toprakta 2010 siparişiyle gelen Hoya pubicalyx'ler. Oradaki palyaço da benim..

ykolko
28-01-2012, 23:31
Sevgili Yeşillim merhaba...
Sizin pubicalyx'ın fotoğrafını bendeki pubicalyx'a gösterdim,yapraklarından iki damla su damladı,sanıyorum annelerini görünce duygulandı. :)

missmenas
28-01-2012, 23:32
Sevgili Yeşillim,
kayıplarınız için üzülmeyin lütfen bütün kayıplarınızdan bende yedekte var serpens hariç inşallah onuda baharda yedeklerim. Sil baştan başlanacak ama en azından yurtdışından beklemezsiniz, birde köklü olmasının avantajı olacak.
Bende sizden edindiğim Hoya dennisii yi kaybettim en azından bir takas olayımız fırsat gözüküyor;) Bahara hazırlanalım lütfen çocuklarada kızmayın, ne de olsa onlar çocuk, bitkilerimiz için sorumluluk almaları için çooookkk erken, kaldıki sizinkiler Erkek, ya benim Kızlara ne demeli:p al birini vur öbürüne misali
beklentimiz çok fazla çocuklardan...
Sevgilerimle, Bahara heyecan var yine:D

ykolko
28-01-2012, 23:39
Sevgili yeşillim bende bulunan tüm hoyaların sizinde hoyalarınız olduğunu biliyorsunuz,lütfen üzülmeyin kayıplarınız bir şekilde telafi edilir.

yeşillim
01-02-2012, 21:26
Sipariş ettiğimde Ly burma idi.

Şimdi de. Hoya sp. Square olarak söyleniyor.:confused:

elek
01-02-2012, 21:36
Sipariş ettiğimde Ly burma idi.

Şimdi de. Hoya sp. Square olarak söyleniyor.:confused: Bir de aslında H. rotundifolia diyenler var sevgili Yeşillim. İçinden ben de çıkamadım, benimkinin adını "Huysuz keçi" koydum :D Bir sürgün 2 yaprak verip kurumasından usandım artık da :p Sizinki çok güzel gelişmiş maşallah...

yeşillim
01-02-2012, 22:06
Sayın elek şu an için H. rotundifolia dan daha çok sp. Square taraftarı var sanırım.
Benim takip edebilmem sınırlı zaten beni aşıyor hele karar verildikçe güncelleme yaparız.
Bu da yabancı siteleri takip eden hoya dostlarımızdan olmakla sınırlı sağolun sizler varsınız.

Aslında bana Ly burma daha cazip geliyor yazma hususunda zorlanmıyorum. Diğerlerini anca kopyalama ile...;)

Aslında elim dursa bunun iki katı olabilirdi. Çelik aldım, sizin bitkiniz neden uç kuruması yapıyor acaba, normalde sorunsuz bir tür.
Takip etmenizde fayda var. Sayenizde maşallah'ı da alıyorum.:)

dkp
02-02-2012, 06:58
Sayın yeşillim, Hoya Burma konusunda benzer düşünce ve davranış icindeymişiz. :)
Pencere manzaralarınız Hoya' lardan daha mı güzel ?
Karar veremiyorum...:confused:

yeşillim
02-02-2012, 08:14
Günaydın,
Sağda tricolor canım halacığıma, nostalji yapsın diye carnosa saksıda vermiştim.
Anaç carnosa bende çiçek açmadı, yavrusu gittiği yerde açtı.
Ben de bir hoya arajmanı yaptım kendisine. :)

Soldaki Tricolor, 90 yaşın üzerinde çok kıymetli, saygıdeğer, bir dost, bayılıyorum onun canlıya sevgisi ve saygısına.
Bir gün ofisine gittiğimde pencere önünde carnosa ve üzerinde çiçek tomurcuğu vardı..
Biraz gelişmesini bekliyorum, ziyaretine gideceğim. Hayırlı uzun ömrü olsun, kendisinden öğreneceğimiz çok şey var!

karalale
03-02-2012, 11:45
Merhaba sevgil yeşillim, hoya bulmacanızı çözebildiniz mi?;) İsim netleşti mi? Yaprak şekli ilginç ve çok güzel ama... Trei color çok güzel gözüküyor. Benim çiçekçi ye yine, gelişmiş ve uzun filizlisi gelmiş.:p Bende ki yeni, yeni gelişmeye başladığı için çelik almak istemiyorum. Aklım diğerin de kaldı, bereket hava çok soğukta dışarı çıkmak istemiyorum. Gidersem garanti alırım....:D

yeşillim
03-02-2012, 12:18
Sayın yeşillim, Hoya Burma konusunda benzer düşünce ve davranış icindeymişiz. :)
Pencere manzaralarınız Hoya' lardan daha mı güzel ?
Karar veremiyorum...:confused:
Sanırım birbirini tamamlıyor, Sayın dkp.:)

Sayın karalale, bulmaca konusu önceki ly burma isimli olan hoya ise, o bulmacayı çözmek beni aşıyor. Beni yalnız elimde bulunan hoyaların sağlığı, ortamıma uyumu hakkındaki bulmacayı çözmek ilgilendiriyor ve bu konuda böbürlenerek başarılı olabileceğime inanıyor ve kendimi bu konuda, geliştirmeyi düşünüyorum
Benden de en soğuk, karlı yerden selam olsun.
;)

yeşillim
03-02-2012, 14:10
Madem pencere manzaralarım ilgi alıyor biraz önce gelen bir konuk güzel poz veriyor da!
profosyonel ellerde çok güzel kareler çıkardı.
Sayın Lale'ye gelsin..

karalale
03-02-2012, 14:16
:D Çok güzel bir şey bu... Renkleri de ortama ne kadar uygun. Yiyecek bir şeyler koymuşsunuzdur inşallah, hoyalara pek bir hoş bakıyor....:D

yeşillim
03-02-2012, 14:22
Valla bana mı bakıyor, yoksa hoyalarıma mı veya menekşelerime mi tartışılır!
Yiyecek hususunda duyarlıyımdır.:D

ykolko
03-02-2012, 14:51
Sevgili Yeşillim misafiriniz evcil bir güvercin,sanıyorum kar yağışında yolunu kaybetmiş ve acıkmış size sığınmış,kar geçene kadar misafir etseydiniz,gübresindende faydalanabilirdiniz:)

yeşillim
03-02-2012, 17:34
Zil çaldı bakıp tekrar döndüm uçmuş. Toplu halde ona benzeyen güvercinler gördüm uçuşan
bilmem belki o da içindeydi. Geçmiş aylarda bir güvercin konakladı balkonumda, iki yavru çıkardı..
Bu arada o gübrelerden faydalanmadım değil. Şerbetini bile yaptım, tabi ki topraktaki bitkilerime.

yeşillim
05-02-2012, 14:05
Hoya dennisii atağa geçti, çiçek sapı yok.

ykolko
13-02-2012, 17:44
Sevgili Yeşillim merhaba.
Ben mesaj #333'de,sağ tarafta bulunan,H.C.Tricolor'un yaprakları dikkatimi çekti,ilk yapraklar düz yeşil, sonraki yapraklar mı renkli?

yeşillim
13-02-2012, 18:25
Sayın ykolko, sizin Tricolor aynı anaç bitkiye ait, o saksı içinde Hoya pubicalyx ve birden fazla tricolor var. yeni çıkan yapraklar eğer tricolor almaktan çıkmadıysa pembe açıklı koyulu alacalı olabiliyorlar.

ykolko
13-02-2012, 18:37
Sayın Yeşillim teşekkürler.
fotoğraf biraz karanlık olduğundan alt kısımdaki pubicalyx'i fark edememişim,dikkatli bakınca tanıdım:)

gülenmelek
13-02-2012, 20:15
Biz de şükür misafirliğe gelebildik ;) Tekrar teşekkürlerimle Sevgili yeşillim ;)

yeşillim
14-02-2012, 07:28
Fungii, almış başını gidiyor, sevgili gülenmelek, ben teşekkür ederim hoyalarınızı önemsemişsiniz:)

yeşillim
21-02-2012, 16:48
Genelde çalışmalarımı başlığımda, hoya ana başlıklarında da türlerini tanıtıyorum.
Fikir vermesi bakımından raf ve ağırlığı kaldıracak uygun uzantılar için küçük bir paylaşım.

GÜLSEN_
26-02-2012, 09:32
sevgili yeşillim sayfanı büyük bi zevkle ziyaret etme şansım oldu hayırlı olsun ellerine emeğine sağlık inşallah bol çiçeklerinide görelim hep beraber, ama birde küçük ricam var bellanız büyüdüyse eğer bir küçük çelik rica edicem. Birde diatomitte nedir bunu öğrenebilirmiyim acaba sevgiyle kalın

yeşillim
26-02-2012, 10:28
O halde Hoyaların topraksız ortamda yetiştirilmeleri diye aratın forumdan bulursunuz bilgilerini.
Ayrıca Uygun sayfada çelik talebinde bulunabilirsiniz. Beğeniniz için teşekkürler. Size anca bu şekilde yardımcı olabilirim. http://www.agaclar.net/forum/ariyorum/26202.htm burada aradığınız gibi.

yeşillim
21-04-2012, 09:19
Bu yıl içinde yeni hoya türlerim oldu. Gelişimi oldukça başlıklarda gelişimiyle belgelemeyi düşünüyorum.

smiy
01-05-2012, 17:29
Sevgilli yeşillim, uzun zamandır sizi habersiz bıraktık biliyorum ama güzel haberlerle geldik.Bizim ufaklıklar genç olma yolunda adım atıyorlar.:)
289636

smiy
01-05-2012, 17:37
Bu görünenin bir tomurcuk olduğunu söylerseniz (öyle olduğunu umut ediyorum ama gözlerime inanamıyorum) sevincimi tahmin bile edemezsiniz.
289641

Sevgilerle...

yeşillim
01-05-2012, 22:07
Sayın smiy bana öyle süpriz oldu ki! hemen söyleyeyim o bir tomurcuk:) Yerini değiştirmeyin nasıl baktıysanız aynen devam Allahım yarabbim bu nasıl bir mutluluk göz yaşartan cinsten.
Size ve ailenize neşe kaynağı olsunlar.. Teşekkür ederim coşmuşlar coşmuşlar ..

smiy
02-05-2012, 10:11
Böyle küçücük birşeyin insana bu kadar mutluluk vermesi inanılmaz birşey değil mi?
Yıllardır bir tek klasik hoya ile uğraşıp çiçek açsın diye gözünün içine bakarken siz beni bu güzellerle buluşturdunuz ve onlarda emeğimi boşa çıkartmayıp çok kısa sürede beni bu güzel tomurcukla ödüllendirdiler.
İyi dilekleriniz ve bana bu mutluluğu yaşattığınız için ben çok teşekkür ederim.

some_at
02-05-2012, 14:52
Yeşillim epeydir agaclar.nete girmiyordum bugün bir bakayım dedim. Ve sizin hoya bahçesini görünce şaşırdım. Nerden nereye gerçektende hoya cornosa'ya çiçek açtırmaya çalıştığınız o günler geldi aklıma :) şimdi çeşit çeşit çiçekli hoyalarınızı görünce hem şaşırdım hem sevindim. Ben şuanda memleketim hatay'dayım. Bende mum çiçeğimin bu yılki çiçeklerini bekliyorum. Hiçbir uygulama kök saksı değişimi yapmadım. Bakalım ne zaman çiçekler gelecek :))

agozce
02-05-2012, 16:06
Sevgili Yeşillim bu senden gelmişti ve ne olduğunu hatırlayamamıştın. Tekrar bakarmısın, elindeki türlere göre ne olabilir?

290041

yeşillim
02-05-2012, 18:13
Sevgili some_at, İlk carnosayı sizden edinmiştim. İki 5km yoldan iki oğlum çiçeğe zarar vermemek için biraz da didişe didişe yaya getirmişlerdi:) Toprakta açtıramadım ama dolomit perlit karışımı denememde bu gün eve geldiğimde çiçek açmış gördüm. Kesinlikle elimde olup da beğendiğiniz tür varsa sizinle paylaşmaktan onur duyarım!

Sevgili agozce, bu h. carnosa tricolor'un aslına dönüş yaprağı sanırım! Ayrıca alacalı yaprak vermem gerekiyrdu vermiş miyim?

On gündür şehir dışındaydım, evde yokken ptt kargo gelmiş kapıya kağıt bırakılmış!
Merak ettim benim siparişim olmadı bu bana yapılan bir süpriz mi yoksa!
Muhtemelen ptt kargo ile gelebilecek ağaçlar net üyelerindedir!!
İlgili kişi burada bilgilendirirse sevinirim. Bırakılan kağıdın üzerinde kimden ve nereden geldiği yazmamaktadır.

agozce
02-05-2012, 19:03
Teşekürler..Alacalısı da var. Gayet iyi durumda...

yeşillim
03-05-2012, 18:35
Sevgili some_at, sayfamı ziyaret ederseniz bu sizden gelen carnosa yeni çiçek açtı :)
Toprak kültüründe değil!

some_at
05-05-2012, 17:10
Gözünüz aydın Yeşillim sizin sabrınız galip geldi :) çok sevindim. Bende şuan istihdam uzmanı oldum şehir belli değil umarım memleketim olur derslerden ve sınavlardan kurtuldum umarım memleketime atanırım bende hoya bahçemi kurarım :) çok şeyler var aklımda zor tutuyorum kendimi :))))

nılgun_dogan
11-05-2012, 11:25
Sevgili yeşillim gönderdiğiniz hoyaların hepsinde canlanma var durumları çok iyi fotograf makinam pek iyi değil sürgünleri çok minik gözükmiyecek diye resimleyemedim bu güzeller için tekrar teşekkür ederim.

nılgun_dogan
14-05-2012, 14:03
Sevgili yeşillim güzellerinin son halleri nasıl gözüküyorlar şimdi onları güzel saksı ve doğal bahçeden aldığım toprağa geçirmek istiyorum ne dersiniz.
http://lh6.googleusercontent.com/-uBUvVp6QRWI/T7DqXmSfeyI/AAAAAAAAALo/KhwWzWVrt4Q/s512/IMG_1908.JPG

http://lh4.googleusercontent.com/-di0SpU7hpIY/T7DzNhtVI3I/AAAAAAAAAOE/--BiWJZ7xK4/s640/IMG_1904.JPG

http://lh4.googleusercontent.com/-aZy-MPYKOs4/T7DzTqRdYtI/AAAAAAAAAOM/3n8JAdatQmM/s640/IMG_1905.JPG

http://lh4.googleusercontent.com/-Q8luJ-6pV-0/T7Dsnf7iUsI/AAAAAAAAANU/9pcEXGQIyQQ/s640/IMG_1906.JPG

http://lh4.googleusercontent.com/-ZzWUr-oBJRE/T7Ds51IIGwI/AAAAAAAAANk/verpI_yE0K0/s512/IMG_1909.JPG

yeşillim
14-05-2012, 16:05
Nilgün Hanım, Bella ne güzel olmuş öyle!
Siz topraksız kültür de yapmışınız, yeni öğrenmiş oldum.:)
Dediğiniz gibi toprağını değiştirin isterseniz. Çiçeğini görmeniz dileğimle..

nılgun_dogan
14-05-2012, 16:32
Topraksız kültürde daha güzel ve çabuk köklendiğini gördüm onuda toprağa geçirebilirmiyim biraz korkuyorum açıkçası.

yeşillim
14-05-2012, 16:52
Nilgün Hanım, Topraksız kültürde, topraklıya göre köklenme çabuk ve daha sağlıklı olur. Topraklı ortamdan, topraksız ortama geçirmek biraz riskli olabiliyor.

Örneğin, topraksız ortamda inorganik içerik olmaktadır. Organik içerik olduğunda ortamda bozulma meydana gelebilir ki kökleri topraktan tamamen arındırmak gerekmekte ve bunun yanında trans sırasında yaralanmaların olmamasına dikkat edilmelidir.

Siz rahatlıkla toprağa geçirebilirsiniz, problem olmaz.:)

maki01
20-06-2012, 21:39
Sevgili yeşillim,

H. davidcummngii ve Lobbii'nin aynı karede yer aldığı fotoğrafları ekler misin lütfen? Bu tür karelere çok sık rastlamıyoruz :)

yeşillim
21-06-2012, 03:55
Hemen efendim, ekliyorum. Yaptığım çalışmaları yakında sayfamda paylaşacağım.
H.lobbii ve davidcummungii.

yeşillim
21-06-2012, 04:26
Yeni bir fotoğraf makinası istiyorum. Hoyalarımın güzelliğini yansıtamıyorum!!

yeşillim
21-06-2012, 09:55
Bu kadar salkımdan tek bir çiçek yaprak arkasına saklanmıştı!!

yeşillim
21-06-2012, 12:38
Yeni bir ışık yakaladım..

maki01
21-06-2012, 13:37
Teşekkürler sevgili arkadaşım , gönlüne sağlık...

Lobii, çiçeğinin rengiyle büyüledi beni. Küçük yapraklı ve sarkan hoya türlerinden edinmeyi düşünürken, yeniden büyük yapraklı bir türe gönül vermiş oldum :)

yeşillim
21-06-2012, 15:19
Büyük yapraklı ama kerii gibi sukulent yapıda değil.
Bir de dikkat ederseniz aparata sıkıca sarılmış!
Kerii'de biraz zor bunu sağlamak!!

yeşillim
22-06-2012, 12:25
Son çeliklediğin türlerde kayıp olmadı diyebilirim!! Gerekeni yerine koyunca olabiliyor. Çok da kolay değil rutin şart büyük ihmallere gelmez.
Sistemin keyfi bilir anında çökebilir:))
Bir kısmının görselini paylaşıyorum.

maki01
22-06-2012, 15:41
Topraksız ortamda ben de çok başarılı değilim sevgili yeşillim. Bana göre topraklı ortamdan çok daha düzenli takip edilmesi gerekiyor.

Daha önce dile getirmemiştim ama topraksız ortamda sistemi susuz bırakmak çok riskli gibi geliyor. Acaba mı dedirten konu ise, ortamdaki materyalin ( diatomit ) su tutma özelliğinin fazla olması nedeniye köklerdeki suyu da kendi bünyesi almaya çalışabilir mi?

Uçuk bir düşünce belki ama kafamı kurcalıyor işte :)

yeşillim
22-06-2012, 16:00
Diatomitin köklerdeki suyu çekme aşaması, çok çok gecikilmiş besin eriyiği sırasında olabilir mi??

Doğrusu tam bir bilgim yok bitki kaybı aşamasında diatomitten nemi çeker mi ?Kesin bilemeyeceğim ama düşünceniz mantıklı arkadaşım!!
Arkasından da tabii diatomit de tamamen kuruduktan sonra zamanla aksi de olabilir! Bizim çalışma ev ortamında veya sınırlı olmak üzere, ev bitkilerinde yapılabilecek
basit bir sistemin kurulmasıdır. Bunun çeşitli donanımlı tedbirleri vardır o da ayrı bir konu olmakta.

Fakat benim için problem teşkil etmiyor. Belki de plan proğrama uyumlu olmam ve rutini sağlayabilmemden kaynaklı bu başarı.

Yabancı platformlarda da paylaşıma başladım. Övünmek gibi olmasın gerçekten bitkilerim beğenilmekte:))

yeşillim
23-06-2012, 07:35
Hoya pachyclada

Çok değerli hoya dostumdan köklü olarak bu bahar geldi.
Tek kapta yetiştirmeyi planlıyorum.
Büyük bir sürahiyi kap olarak kullanıyorum.
Gelişmesi gayet güzel gidiyor.

maki01
23-06-2012, 12:39
Güzel günlerde büyüt sevgili yeşillim, çok sağlıklı bir hoya.

Topraksız ortamda senden öğreneceğimiz çok şey var. Deneyimlerini bizlerle seve seve paylaşacağını biliyorum diyerek ilk sorumu soruyorum :)

Topraksız ortamda çift kap yöntemini kullanırken belirli aralıklarla ortam metaryalinde ( Diatomit gibi ) zamanla gübreden kalan birikintileri temizlemek için ılık su dolu bir kaba bitkiyi iç saksısıyla oturtup yıkıyoruz. Su yüksekliği metaryalin üzerini örtecek kadar oluyor. Hatta ılık suda bir süre bekletmemiz de öneriliyor.

Çift kapta yıkama işlemini yaparken sorun yaşamıyorum ancak tek kapta bu işlemi nasıl gerçekleştirebileceğimizi bilmiyorum.

Yardımını rica ediyorum :)

yeşillim
23-06-2012, 13:59
Bildiğimi paylaşmaktan zevk duyarım Faydalı olabilirsem ne mutlu :))

Sizin tarif ettiğiniz yıkama şekli aşağı yukarı yılda bir olabilir. Dediğinizi ilk deneyimim olan carnosa’da yaptım. Genelde çift kapta olan hoyalarımı, bitki ile beraber duş altında yıkıyorum. Olur da önlem almam gerekecek durumlarda mesela aşırı birikmelere karşı temizleme suda bekletilebilir . Sizin de söylediğiniz gibi tercih edenler de olmakta.

Arasıra yaptığım gözlemle musluk suyu verdiğim oluyor. Besin olmayarak. Ben de böylece olabilecek kalıntılara karşı önlem aldığımı düşünüyorum.

Tek kapta, Kap altında iki delik açıp bitkinin besin eriyiğini kontrol etmede kolay oluyor. Tek kapta bile olsa o delikler yardımıyla sonuca ulaşılabilir diye düşünüyorum.

Sistemi kavradıktan sonra açıkcası kendim gözlemle yol buluyorum. Henüz tek kapta çok yeniyim.

maki01
23-06-2012, 15:14
Tek kap yönteminde su seviyesini kontrol etmek için belli bir yükseklikte delik açılması gerektiğini unutmuştum sevgili arkadaşım.

Tek kapta duşla altında yıkarak birikintilerin deliklerden tahliyesini sağlanabilir, çok haklısın :)

Paylaşım için çok teşekkür ediyorum.

yeşillim
23-06-2012, 15:44
Aslında delikler şart değil. Ortamda alg oluşmasından dolayı ki alglerin bir zararının da olmadığını söylemem gerekecek.
Alg yoğunluğu besin sevyesini gözlemlemede sıkıntı yapıyor.
Bu da böyle bir çözüm olmakta. Bir görsek ekleyeyim daha net anlaşılabilir.

8. sayfa, 234 numaralı mesaj soldaki tricolor mavi kapta olan :)

H. carnosa tricolor, Hoya chinghungensis

yeşillim
04-07-2012, 12:01
Hayırlı kandiller..

yeşillim
07-07-2012, 13:35
iyi seyirler..

yeşillim
16-07-2012, 08:27
Yukarıda 367 numaralı mesajda Hoya pachyclada, cam arkasındaydı, güneşten yaprakları etkilendi. Yaprakları buruşuk olarak farkettiğimde gölgeye aldım.
Biraz zaman geçirip ara ara fıs fıs yaparak durumu kurtarabildim şükür!

yeşillim
17-07-2012, 10:56
Davidcummungii, lobbii, verticillata:)

nılgun_dogan
17-07-2012, 11:49
Sevgili yeşillim bu güzellik kaç gün sürüyor muhteşem.

yeşillim
17-07-2012, 14:15
Sevgili nılgun_dogan, H davidcummungii aylardır çiçek öbeğini sıralı, devamlı açmakta.
H. lobbii ise sanırım bir aydır sıralı çiçek öbeğini açıyor.
H. verticillata ise bir iki güne açardı! diyorum çünkü fotoğraf çekerken bu gün kazaya uğradı.
Üzerinde başka çiçek sapı var kısmet belki onda kokusunu alırım.

Aşağı yukarı on gün kadar çiçekte kalmaktalar.:)

yeşillim
17-07-2012, 18:45
Suda gölge bir yerde beklettim belki açar diye ve çiçek öbeğini açtı:)

yeşillim
17-07-2012, 18:50
:))

maki01
17-07-2012, 18:54
Koku da var mı:)

yeşillim
17-07-2012, 18:57
Açtı açtı bulmuşa döndüm. Kokusu da çok güzel. carnosaya benzettm kokusunu. Hele foto seçeyim başlığına eklerim. Üçü biryerdelerin:))

yeşillim
24-07-2012, 06:25
Sayfa 8, 234 numaralı mesajdaki 2010 yılında gelen tricolor çeliğinin bir kısmı yukarıda,solda olan! Bir de bu sayfada 371 numaralı mesajda son görseli var.
Bu gün çektiğim görselini eklemek istedim. Doğrusu emek ve emeğimin karşılığını alabilmek benikat be kat mutlu ediyor. :))

Şimdilik tek kapta olmakta. İleride ne gösterir gözleme dayalı bir yol takip ederim kısmetse!!

nılgun_dogan
27-07-2012, 22:19
El öpmeye geldi hanım kızın.

https://lh3.googleusercontent.com/-pPzfdUtXnnc/UBL4KRq_pzI/AAAAAAAAAq0/VkUfUfYZpfY/s640/IMG_0008.JPG

yeşillim
27-07-2012, 22:49
Aman Allah'ım, Nilgün Hanım çok teşekkür ederim çok iyi bakmışınız ki karşılık vermiş:)
Yok böyle bi huzur. Ellerinize sağlık iyi ki paylaşımda bulunmuşum! Ne yazacağımı şaşırdım herşey gönlünüzce olsun:))

nılgun_dogan
27-07-2012, 22:51
Çok teşekkür ederim senin cömertliğini mahçup etmedi kaşılığını verdi ben çok teşekkür ederim.

yeşillim
27-07-2012, 22:55
Ya ben niye böyle duygu doluyum? Dışarıdan bakınca her ne kadar katı prensip sahibi gözüksem de aslında tam tersi olmaktayım. Hayatın gereği belki de duruşum. Çok duygulandım çok tekrardan ellerinize sağlık. Bir yıllık küçük bir çelikten buraya gelebilmek sizin hüneriniz.

yeşillim
04-08-2012, 22:46
Evimden bir görüntü, iyi seyirler..

yeşillim
11-08-2012, 12:44
Bu gün koleksiyonuma bir renk geldi. Pembesi vardı şimdi de beyazı geldi. Her iki renk H. Erythrostemma, aynı hoya dostumuz tarafından kazandırılmış olup kendisine müteşekkir olduğumu belirtmek isterim.

yeşillim
12-08-2012, 06:23
Hoya Serpens, çalışmalarımda istediğim gibi randıman alamadım!
Anaç, erişkin olan Serpens'den uzun süre çelik almayacağım. Üzerinde tomurcuklar var.
Çelik almam bitkimin filiz ucunu kurutmasına sebep oldu diye düşünüyorum.

Bu gün daha çok nem sağlayarak, çiçek tomurcuğunu geliştirmesine faydam olabilir mi diye
ev ortamımda sera bir tane küçük bir hava deliği açtım. Gözlem şart! İnşallah çiçek öbeğini açar!!

agozce
13-08-2012, 01:18
Serpens serin sevmez miydi?

(Bende üzerine fısfıslayıp, sabah güneşi alan bir yere koymuştum. Kötüleşti. Tekrar kuzey pencere önüne aldım. Düzel di)

yeşillim
13-08-2012, 03:41
Haklısınız H. Serpens, serin ve nemli ortam seviyor. Yaşadığım şehir Kütahya serin ama nem yok!
Serpens 30 derecelere kadar dayanabiliyor fakat bunun yanında nem şart!

Direk güneş ışığını hoyalarıma vermiyor özellikle Serpens'e daha dikkat ediyorum. Sabah güneşi alan yer ve daha çok ışığından faydalanılan yerde tutuyorum. Ev koşullarında hazırladığım sera eğer yakıcı güneşi de almış olsa benim serpens'ler haşlanırlar. O hataya düştüğün çeliğim oldu!

yeşillim
13-08-2012, 19:43
Fotoğraf çekimi bu gündür. Acaba serpens tomurcuğunu büyütür mü, büyütmez mi?
Çok ufak ihtimal de olsa ümit ederek heyecanla bekleyeceğim!

yeşillim
16-08-2012, 07:18
Günaydın, sırasıyla soldan sağa H. pachyclada, (H. pubicalyx silver pink

Hoya pubicalyx GPS 282 tek kapta ikisi bulunmakta), H.Bella, H. Linearis.

yeşillim
18-08-2012, 07:21
Sayfamı ziyaret eden doğa ve bitki dostlarıma mutlu bayramlar diliyorum.

Bayçalı
18-08-2012, 08:59
sn.yeşillim hoya larınız çok güzel gülegüle büyütün bir gün benimde hoyam olur inşallah sizinde bayramınız kutlarım sağlıklı ve mutlu nice bayram görmek dileğiile.

yeşillim
18-08-2012, 09:12
Sayın BAYÇALI, O kadar çok seviyorum ki hoyalarımı iyi ki de varlar!!

İsteyince oluyor, bizim hoyaya ulaşmamız zordu, bizden öncekilerde daha da zormuş:)

Zaten başlayınca bir bakıyorsunuz tür sayısının artışının önüne geçilemiyor.
Çok teşekkür ederim, Mutlu, Hayırlı bayramlara..

jineop
18-08-2012, 09:28
Günaydın, sırasıyla soldan sağa H. pachyclada, (H. pubicalyx silver pink

Hoya pubicalyx GPS 282 tek kapta ikisi bulunmakta), H.Bella, H. Linearis.

Harika görüntüler. Hoyalar mutlu siz mutlu;)
Mutlu Bayramlar, bol çiçekler...

maki01
18-08-2012, 14:37
Mutlu bayramlar sevgili sanal komşum :)

eylül
25-08-2012, 15:45
sevgili yeşillim
kardeşimle beraber sayfanızı en baştan gezdik.Beğen tuşuna basmak yeterli değil
güzellikleriniz karşısında .Emekleriniz ve sevginize karşılıksız kalmamış hoyalarınız.
Sizin hoyalarınızın yavrularını dört gözle bekliyoruz.Teşekkür ederiz .

yeşillim
25-08-2012, 16:47
Sevgili eylül, zaten sayfama aşinalığınız varmış:) beğeni atmanız ve mesaj yazmanız beni onore etti teşekkürler..

Sayın mozen, siz de ziyaret etmişiniz:) beğenilerinizden dolayı teşekkürler...

yeşillim
01-09-2012, 11:00
Hoya Rotindiflora iyi seyirler:)

maki01
01-09-2012, 13:30
Rotindiflora da çekim de muhteşem, darısı çiçeklerini görmeye sevgili yeşillim :)

yeşillim
01-09-2012, 17:51
Kendimi aşmazsam ayıp:)

Hoyalarımın uğruna tatil değil de Nikon'u tercih ettim.
Özellikle de hızlandırdım Dennisii çiçek öbeğini karşılayıp, bayram havası şöleni estireceğim.
Böyle planladım, kısmetteki neyse hep beraber göreceğiz. Ayrıca beğeninize sevindim efendim:)

Şimdilik denklaşöre basmayı öğreniyorum;) Aşağıdaki görsel yakın zamanda çekilmiştir. Facede yabancı grupları da takip ediyorum. Ünlü koleksiyoner Christina Karlsson'un dennisii'si ile aynı zamanda ve aynı gelişimi gösteren dennisii çiçeklerimizi heyecanla bekliyoruz. Bakalım nasıl sonuçlar çıkacak.

iris41
08-09-2012, 16:34
Sizin hoya bakımınızı begenmemek ne mümkün sevgili yeşilim ;) ama sayfanızı gezerken buldum sebebini konumları cok önemli pencere kenarında okadar güzel yansımışki güneşin etkisi süzülerek okşuyor sanki hoyalarınızı ;) cok şanslısınız .

tuya
09-09-2012, 14:56
Sayın yeşillim hoyalarınızın hepsi birbirinden güzel umarım hep böyle güzel kalırlar

yeşillim
10-09-2012, 18:00
Sayın iris41, tuya güzel dilekleriniz ve beğenileriniz için teşekkür ederim.

Aslında benim hoyalarım da şanslı:) Sağlık problemim olmadıkça hobimde kendimi yenilemeyi düşünüyor ve elim ayağım tuttukça güzelliklerine katkıda bulunacağımdan emin olabilirsiniz.!!

Kısmet olursa yarın hoyalarıma kavuşacağım. Dennisii ne alemde acaba? Davidcummungii de zaten çiçek ve tomurcuk vardı!!! ne bileyim valla heyecanlıyım:)

iris41
10-09-2012, 19:29
Hoyaları seviyorum ama farklı renklerde arajman olunca bir başka sevdim ,sayenizde ilgim arttı .
Hoya bellam sanırım sürgün veriyor fıs fıs işe yaradı

yeşillim
11-09-2012, 05:48
Sayın iris41, mesajınız beni mutlu etti:) faydalı olabiliyorsam daha ne isteyebilirim ki!!

Carnosa ile kalınmamalı değil mi? Açıkcası evdekiler beni doyurmuyor yeni türlere merhaba demenin zamanı geldi. Kısmetse bu akşam evime dönmüş olacağım:) artık kelebek misali ben oradan oraya! bu hoyalar adamı gençleştiriyor desem yalan olmaz:=)
Şimdi benim tricolor da çiçek öbeğini açmıştır. Hayali bile tebessüm ettiriyor.

Ne vitaminler aldım ben onlara hoyalarımı ödüllendireceğim. onlar benim canım canım..

Bol hoya ve çiçekli günler diliyorum.

tuya
11-09-2012, 11:50
tamam sayın yeşillim carnosayla kalınmamalı ama diğer hoyaların çeliklerini nerden bulabileceğimi inanın bilmiyorum eğer bu konuda bana yardımcı olrsanız beni çok mutlu edersiniz
arkadaşlarıma sizin hoyaların resimlerini hiç gösteremiyorum inanın çünkü ben onlara benim mum çiçeğim açtı diye çok hava atmıştım eğer sizinkileri görseler benim bütün karizmam çizilir yeni hoya çelikleri bulana kadar arkadaşlarımı bilgisayardan uzak tutmam lazımmm :))))

yeşillim
12-09-2012, 18:02
Sevgili tuya, özelinize baktığınızı umuyorum!!
Yaprağı yeşile dönen tricolor. Bir bakıyorum tri bir bakıyorum one!!

Şehirdışı dönüşünde kayıplarım oldukça fazla şimdilik konusunu bile edemiyor, istemiyorum! ileride belki çünkü çok üzüldüm.

iris41
12-09-2012, 22:25
Sizin trikolor neden bu kadar cok degişime ugruyor sevgili yeşilim.
Bendeki 2 yıldır üzerindeki tek bir yapragı dahi düz yeşil degil bir sebebi olmalı.
Kayıplarınıza üzüldüm sizdeki Hoya Obscurada gözüm var ilk baharda yetişmiş bir fide icin kapınızı calabilirim :)

nılgun_dogan
13-09-2012, 00:01
Sevgili yeşillimden gelen trikolor çeliğimden çıkan yeni yapraklarımda yeşil çıkıyor bende merak ediyorum neden yeşile döndü.

yeşillim
13-09-2012, 06:33
Sevgili iris41, bende üç ayrı yerden edindiğim tricolor var. Birisinde bir saksıda birkaç kök var yalnız o Tricolor'da gördüm şimdilik. Arasıra değişim yaşaması yani özüne dönmesinin normal olabileceğini öğrendim. Mesela Hollandadan gelen tricolor da çok ağır gelişiyor! Hollandalı'dan paylaşım da yaptım, bende de var. http://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/15240.htm linkte 24 numaralı mesajda Hollanda'dan gelen. Aynı link 25 numaralı mesajda ise özüne dönmemiş yapraklarıyla son zamanda çiçek öbeğini paylaştığım tricolor(aslına geçiş yapabilen) :)Çiçek açmasında, gelişiminde sorun yok! İleri bir açıklama da getiremeyeceğim fakat varyetelerde yaşanılan bir olaymış.

http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/23052-13.htm 371 numaralı mesajımda ise Tek kaptaki Hollanda'lı tricolor. Bir de rafta tricolor görselim vardı yukarılarda incelemek isterseniz. Sizin tricolorun görseline bakmak isterim doğrusu. Hiç çiçek verdi mi? rengi koyu mu açık renkte mi acaba? Bilgilendirirseniz sevinirim. :)

iris41
13-09-2012, 08:08
Sayın yeşilim ben hic hoyada canlı cicek görmedim sadece resimlerde hoya özürlüsüyüm :( gecen hafta 3 yıllık karnosamı kaybettim kök delikleri kapamış saksı su sızdırmadıgından cok üzüldüm cok. tricolor bir ara resimlerim .

Bendeki yaprakları cok beyaz yeşili az anacıda öyleydi yer yer yeşil yaprak görsemde ben özelikle alacası bol olan yerden celik aldım gecen yıl, bu yıl sürgün verdi cicege ne gerek var diyorum kızıl sürgünler cok güzel yakışıyor bu türe.
Kızılıklar giderek beyaza bırakıyor rengini ;)

Seneye kısmetse iyi bir ceşite yönelicem sukulentlerde oldugu gibi trikolor vegriyatalar ilgimi cekiyor araştırıyorum .
Saglıcakla kalın .

yeşillim
13-09-2012, 08:42
Peluş havasına doğru deneme nasıl olmuş?

Gül-bahar
13-09-2012, 09:59
Sevgili Yeşillim,hiç bukadar yakından ve bukadar da çarpıcı hoya çiçeği görmedim. Ne diyeyim? Hem maşallah hem de sizi daim mutlu kılsınlar inşallah. Sevgiyle kalın...

TaşevliBahçe
13-09-2012, 10:11
Hoya çiçeği de resim de harika olmuş elinize sağlık....

Bengisu2
13-09-2012, 10:16
İnsanın baktıkça bakası geliyor.

sibelim
13-09-2012, 10:22
peluş havasındaki hoyayı mıncıklamak gerek :) maşallah resim harika görünüyor birde koklayabilsek

yeşillim
13-09-2012, 11:08
Sevgili Gül-bahar, TaşevliBahçe, Bengisu2, sibelim Beğenmenizle öyle mutlu oldum ki!
Eksiklerimi az çok biliyor, kendimi fotoğraf konusunda profosyonel olmasa da hoyalarımın görsellerini daha güzele götürmek istiyorum. Sizin de mesajlarınız bende olumlu etkiler bıraktı sağolunuz. En güzel görsellere hazırlanıyorum öyleyse:)

eylül
13-09-2012, 11:46
Sevgili Yeşillim,kayıplarınız için çok üzüldüm ama inanıyorum ki siz daha güzellerine sahip
olacaksınız hoyalarla olan gönül bağınız sağlayacak bunu.Bizimle paşlaştığınız fotoğrafla
bizde keyif çaylarımızı yudumluyoruz karşısında.Son yüklediğiniz fotoğraf ile içimdeki hoya sevgisi birazda arttı ekrana dokunmak istedim ama kıyamadım nasıl bir güzelliktir bu.
Sizin cömertce güzellikliklerini sergileyen hoyaların yavrularına bakmak beni mutlu ediyor.Bendeki bebelerinize bakıp boşuna "Anasına bak kızını al" dememişler diyorum.
Sağlıcakla kalınız.

maki01
13-09-2012, 22:05
Alınan yol muhteşem sevgili yeşillim, peluşun hayırlı olsun :)

iris41
15-09-2012, 12:11
Sevgili yeşilim trikoloru ekliyorum işallah begenirsiniz ;)

Dedigim gibi beyazlık cok yogun birde yakında sögüt bulursam topragına ekleme yapıcam o konuyuda takipteyim .

yeşillim
15-09-2012, 12:53
Sevgili iris41, ilahi beğenmemek de neymiş:) Ben kimim ki beğenmiyecekmişim;)

Beni kırmayıp eklediniz, teşekkür ederim. Gelelim düşünceme, benim tricolor yaşlandı ya

nostalji yapıyor...;)

yeşillim
20-09-2012, 22:10
Bu gün yola çıkmış bana denilen ben anlamıyorum siparişten. İnşallah sorunsuz elime Aleya'dan gelir!!

maki01
20-09-2012, 23:12
Çok güzeller sevgili yeşillim.

Umarım fazla hırpalanmadan sağ salim teslim alır, güzel günlerde büyütürsün çeliklerini :)

nılgun_dogan
20-09-2012, 23:32
Çok güzel bir haber hayırlısıyla kavuşursunuz inşallah.

yeşillim
21-09-2012, 04:30
ikinize de güzel temennilerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Öyle bir heyecan ki bendeki
nasıl desem yol, yön tarifi yapamaz hale geldim. İnşallah sorunsuz elime geçer ben de gereken hizmeti onlara sunarım.

iris41
21-09-2012, 08:52
Yeşilim yeni hoyaların cok güzeller , özelikle yeşil kırmızı yapraklıya bayıldım .
Güle güle büyüt .
Aleya gerdanın listesine göz gezdirdim 82 sipariş gecilmiş cok titiz calışılmış ve güzel ceşitler var.

yeşillim
22-09-2012, 11:37
Sevgili iris41,82 siparişin tamamı bana ait değil, 12 tür siparişim olmuştur. Çok heyecanlıyız çok :)
Önümüzdeki haftasonuna doğru gelebilirse beklentideyim.

Ne hayaller kuruyorum bakalım kısmet!

iris41
23-09-2012, 11:21
yeşilim verdiginiz linkte 82 sipariş gecilmiş aleya gerdenin diger müşterilerin siparişi sanırım , saglıklı celikler gözüme carptı titiz bir calışma yapılmış .
Umarım kayıpssız yetiştirirsiniz , yeşil kırmızı yapraklının türü nedir acaba

yeşillim
23-09-2012, 11:57
Sevgili iris41, Hoya flores island UT039 çeliği olduğunu düşünüyorum! Bir gelselerdi..

iris41
24-09-2012, 20:57
Beklemenin ne zor oldugunu cok iyi biliyorum ;) ha geldi ha gelecek

yeşillim
24-09-2012, 21:05
;)Sevgili iris41, hani takip edemiyorum da nerede nasıl? henüz anlamıyorum, anlayacağımı bilsem bu da yeter. Dün gece bir rüya üzerine kabus etkisiyle uyandım. Gümrükten hoyalar geçmemiş olduğunu pc başında hemi de öğrendim. Uyanan uyuyabilir mi ? işte böyle gerisini de tahmin edersiniz...

yeşillim
27-09-2012, 01:42
Aleya'dan siparişimi kendi elimle PTT den aldım. Dağıtımını yarına bırakmışlar. Dedim bir günün beyliği, beylik. Gecenin bu saatinde çeliklerimle ilgileniyor yapraklarını seve seve keyfle..

Bir kez daha farkettim ki, bu hoyalarda ne varsa mutluluk hormonu aşılıyor insana!!
Çeliklerimin durumları güzel ve sağlıklı görsel destekli olmak üzere sayfamda çalışmalarımı aktaracağım kısmet olabildiğince:)

nılgun_dogan
27-09-2012, 01:44
OOOOO gözün aydın hayırlı uğurlu olsun inanki benimmiş ler gibi sevindim berekettli olsun.

tuya
27-09-2012, 06:37
çok memnun oldum sayın Yeşillim güle güle büyütün desenize hoya serasına bir adım daha yaklaştınız haydi kolay gelsin :)))

yeşillim
27-09-2012, 08:11
Nilgün Hanım, oovv ki ne oww adıma sevineceğinizi adım gibi biliyordum:) bu gün formumdayım malum çelikler beni şımarttı:)

Sevgili tuya, aynen dediğiniz gibi biraz önce facede yazdım şart oldu hoyalarıma en güzelinden bir mekan:) bu mutluluğu sizlerin de yaşaması dileğimle teşekkür beğeni ve yorum atan arkadaşlara..

eylül
27-09-2012, 09:50
Sevgili Yeşillim gözünüz aydın olsun.Çok mutlu oldum sorunsuz çeliklerinize ulaşmanıza.
İnşallah en kısa zamanda hayata bağlandıklarınıda görürüz.

yeşillim
28-09-2012, 07:43
Teşekkürler sevgili eylül :) duygularımı anlayacağınızdan eminim!!

Yeni gelen çeliklerini ev ortamında hazırlamış olduğum seraya aldım.
Benimki amatör ruhuyla yapılan bir çalışma, ama çok isterim tekniğine uygun gerçek bir profosyel ruhuyla çalışabilmeyi!

Sormak istedikleriniz var ise bildiğim kadarıyla cevap vermenin, beni hiç yormadığını belirtmek isterim. Yeter ki heves, gayret olduğunu hissedebileyim.

Görselde topraksız kültür çalışmam ve materyal içeriği diatomit olmaktadır. Tek kap ve çift kap olmak üzere çelikleme yaptım.
Önde duran H. revulata, başlık açıp tanıtım yapacağım, uygun link aşağıdadır.

http://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/28560.htm#post1024521

eylül
28-09-2012, 09:55
Sevgili Yeşillim,
Sizin duygularınızı çok çok iyi anlıyorum zira aynı duyguları bana sizden gelen hoyalar fazlasıyla yaşatıyor.Artık ofise gelirken heyacanlanıyorum.Bugün kim bana şirinlik yapacak
diye.Mutlu oluyorum onların gelişimi izlemek ve çiçekli hallerini hayal etmek.
iyiki satış sayfası açtınız ve beni bu güzelliklere kavuşmamı sağladınız.

lusoari
28-09-2012, 10:25
Peluş havasına doğru deneme nasıl olmuş?

sevgili yeşillim bayıldım bu nekadar harika bir hoya tam olarak adı nasıl bu güzelliğin?

yeşillim
28-09-2012, 16:21
Sayın lusoari, H. carnosa tricolor tam adı budur.

lusoari
28-09-2012, 18:20
görüntüsü harika bayıldım gerçekten İstanbula gelmeyi iple çekiyorum ki hemen size haber vereyim ki gönderesiniz bir iki cins. Bu arada unutmadan size bir sorum daha olacak beni mazur görün devamlı sorularla sık boğaz ettiğim için sizi benim aşağı yukarı bir hoyam var hemen hemen 30 yaşında bana geldiğinde tomurcukları üstündeydi ufacık bi saksının içinde kökleri iyice sıkışmıştı bende ****** hemen söktüm yeni saksıya diktim 1 nunara büyüğüne canlandı rengi düzeldi bu sezon yeni dallar verdi ama bir türlü üstündeki çiçek tomurcukları gelişmiyo yani çiçek açmıyo onu çiçek açmaya ikma etmem için neyapmalıyım sizce?

yeşillim
28-09-2012, 19:12
Size bir link vereyim 7 numaralı mesajda şema halinde ihtiyaçları gösterilmektedir.http://www.agaclar.net/forum/yeni-baslayanlar-icin-yardim/1951.htm

Genelde topraksız ortamı tercih etmeme rağmen topraklı ortamda da yetiştirdiğim hoyalarım var. Onlara hayvan gübresi verdiğim oluyor. P ağırlıklı gübre! çiçek açmasını destekler. Birde her iki ortamdaki hoyalarıma mümkün olduğunca bol ışık veya güneşten
yaprakları zarar görmeyecek şekilde cam arkası güneş almalarını sağlıyorum.

kolay gelsin.

iris41
09-10-2012, 06:30
Güle güle büyütün cok güzeller ;)

yeşillim
14-10-2012, 12:48
Yukarı çekerseniz sol alt köşede 425 numaralı mesajda, bu gün görsel,
henüz besin eriyiğine geçmedim.

yeşillim
28-10-2012, 19:02
Aleya dan gelen çelikler; Sağdan itibaren: H.camphorifolia, H.darwinii dark flower.
Hayata tutundular diye kabul ediyorum. Henüz vejetatif gelişme (sürgün, yaprak gelişmesi, filizlenme) gerçekleşmedi fakat kök yaptığını kabın şeffaf olmasıyla da görebiliyorum.

yeşillim
29-10-2012, 21:37
Bunlar da köklü 24 Ekim 2012 de elime geçti Gelen yer Tayland olmaktadır.
Zamanla gelişimlerini aktarmayı düşünüyorum. Şimdilik iki hoya riskli durumda sera ortamında hoylarım H. prateorii' nin geldiğinde iki yaprağı sararmıştı şimdi o iki yaprak da düştü.

Yapraksız olarak hayata bağlanmasında gerekeni yapacağım Kısmet sadece dal, köklü ve gözleri var. İçimdeki ses olacak diyor:)

Diğer riskli olan megalantha Çok ince dal yapısına sahip, köklü tek bir sarımsı yaprağı var ne kadar bitkide kalırsa bir o kadar da bitkinin şansıdır diyorum. Sera ortamında fısfısla nem veriyor havalandırmaya dikkat ediyorum.

Fısfıs suyuna 1/2 aspirin koydum. Topraklı ortamdalar.

A-EMEL
30-10-2012, 19:55
Sevgili yeşillim,sana Ankara'dan sevgilerimizi getirdik ;)
Fungii sanırım çiçek açmak üzere ya da ben öyle görüyorum :D
Tricolorda hızla büyümeye devam ediyor..
Bu güzellikler için Teşekkür ederim..

yeşillim
30-10-2012, 22:48
Sevgili Emel, Fungii maşallah erken vermiş çiçek sapını taze taze yapraklar ne kadar da güzel olmuş böyle!!

Tricolor da coşmuş :)) ellerine, emeklerine sağlık. Umarım çiçeklerini yakın zamanda görürsünüz.

Kütahya' dan, selamlar...

A-EMEL
31-10-2012, 16:04
Çok teşekkür ederim :)
Evet sırada tricolor var..Güzel dileklerin için sağol..
Ankara'dan sevgiler :)

yeşillim
06-11-2012, 09:09
Yukarı mesajlara 449 numaralı olan siparişlerimin arasında durumları acil, yoğun bakımda olmak üzere hepsine ayrı hizmette bulunuyor ve böylelikle günlük beş saat kadar uyku bana kalıyor!!

Solda H. prateorii, köklü gelmesi avantajdı!!
geldiğinde sararmaya yakın iki yaprağı vardı. Ne kadar fotosenteze yardımcı olabilirse o kadar da şanslıydım. Bol ışık, nem sağladım. yaprakları birkaç gün üzerinde durdu.
Şimdiye gelecek olursam :)) yan gözlerde kabarma görüyorum. Benim yapraksız kalan praetorii, gövdeden fotosentez yapabiliyor:))

sağda H. buotii, valla hizmette sınır yok, bu da nazım nazım nazlananlardan hele bir belgeleyeyim mutlu sonu hep beraber yaşarız inşallah!

yeşillim
10-11-2012, 10:04
Topraktaki hoyalarımın bir kısmı;

Ev ortamı seraya aldım. Öğrendiğim kadarıyla aspirinli su ile fısfıs yapmak köklenmede ve ortamda sağlıklı gelişim göstermekteydi! ve bunu 2 yıldır toprak ortamında uygulamaktayım. Dinlendirilmiş söğüt suyu yok ise aspirinli su!

Görselde de görüldüğü gibi dinlendirilmiş söğüt dallarıyla hazırlan suyun üzerine, evden ayarladığım mantı kalıbını koydum . Su buharlaşarak ortamı nemlendiriyor. Bardakların su ile temasını önlemek için tabana çakıl taşları yerleştirildi.

Bitki tabanlarına suyun direk değmemesi şartıyla bunun gibi bir alternatif de olabilir. Tabii serayı açıp bakımını yaptıktan sonra fotoğrafını çektim. Bu esnada sera havalanmış oldu!!

yeşillim
10-11-2012, 10:09
H. Spartiodies, geldiğinde 6 yapraktı yaprak sayısı ikiye düştü ve durdu:) o iki yaprağın bitkinin üzerinde durmasının keyfini yaşamaktayım!!
görsel bu gün çekilmiştir.

maki01
10-11-2012, 15:15
Doğada bile nadiren rastlanan çok zor ve bir o kadar güzel bir tür Hoya Spartiodies.

Doğru olduğundan emin olmamakla birlikte bu türün, yapraklarının olmadığı ve yaprak sapı ( Peduncle ) aracılığıyla fotosentez yaptığı söylenmekte.

Bol şans diliyorum sevgili arkadaşım.

yeşillim
21-11-2012, 08:45
Yukarı çekersek 453 numaralı mesajımdaki Solda H. prateorii bu gün fotoğrafını çektim.
Başına bir kaza getirmezsem ve bu şekilde devam ederse tamamdır diye düşünmekteyim :))

eylül
21-11-2012, 13:10
Sevgi ve emeğin karşılığında hangi bitki katlanır ki uykuya.Gözünüz aydın çiçeklerini görmeniz dileklerimle.

yeşillim
21-11-2012, 13:17
Eğer erişkin bir hoya olursa sevgili eylül, olabilirse şayet hatırlat bana lütfen ilk çelik küçük prensesimizedir...

eylül
21-11-2012, 13:23
Bugün okula rahatsızlığından gitmedi ve şuan oda mesajı okudu.Kurtuluşunuz yok artık
muhakkak hatırlatırırız.

yeşillim
29-11-2012, 07:31
H. Prateorii ile günaydınlar efendim...

gülenmelek
29-11-2012, 08:05
İçindeki ses gerçeği görmüş sevgili yeşillim ;) Gözün aydın ve kocaman tebrikler ;)

yeşillim
29-11-2012, 23:52
Sevgili gülenmelek, bazen içimizdeki ses rehber olmakta :)

Hoyaların zor şartlarda hayata bağlanmasının hazzını yaşamak güzel bir duygu !!
Emek ve emeğin karşılığını alabilmek çok şükür!!

yeşillim
07-12-2012, 17:18
Bizden haber;
H. Prateorii minicik yaprağını gösterdi.
Biraz daha büyüsün sayfamda fotoğrafıyla belgeleyeceğim.

H. Spartiodies, ölmedi ya buna da şükür.

H. desvoeuxensis (megalantha-pink) ve en zor şartlarda bakımını üstlendiğim. Çok narin, incecik dal yapısına sahip!!
biraz ışık gördüm o ışık gözlerimi kamaştırdı. Şimdi benim gözler pırıl pırıl !

sevgilerimizle

yeşillim
09-12-2012, 14:04
H. Burtonii,
Canım Ağbeyim, bende olmadığını tesbit etmiş ve benim için hediye hazırlamış. Müteşekkirim kendisine sağ olsun, var olsun!

Başlık açarak gelişmeleri diğer hoyalarımda olduğu gibi bayram şöleni havasıyla çiçeklerini görmememiz kısmet olur inşallah.

Sevgi ve saygılarımızla

yeşillim
19-12-2012, 18:24
H. Prateorii, 461 numaralı mesajda bir önceki görselimiz ve sevgilerimizi sunuyoruz..

yeşillim
22-12-2012, 10:44
H. Spartiodies, bu günkü durumuyla;
Sürahinin üzerine su şişesi kapatıyor, böylelikle sera ortamı yapıyorum.

Evdeyken kontrolünü yapabildiğim için kalorifer peteğinin üzerindeki mermerin üzerinde keyfi yerindeydi! Evden bir müddet şehir dışına çıkacağımdan peteğe yakın bir konumda olmak üzere yerini değiştireceğim. bakalım eve döndüğümde nasıl bulacağım!!

maki01
22-12-2012, 14:27
O kadar çok emek verdin ki bu türe, eminim dönüşünde seni, bizleri daha da mutlu edecek kıpırtılarla karşılaşacaksın :)

Ev halkının dokunmasına izin vermeyeceğini biliyorum. Havalandırmanın sağlanması için serasına küçük delikler açmak gerekecek herhalde.

Sevgili Fatih fusca'yı köklü ve üzerinde yapraklarla göndermişti.Diatomitte köklendiği için diatomitle devam ettim. Yaprakları döküldü, yaşam belirtisi kalmadı. Senden öğrendiklerimi uygulamaya çalışsam da ev kaloriferli olmadığı için sanırım başaramadım. Hala ümidimi kesemiyorum , serasında duruyor. O üzgün, ben üzgün...

yeşillim
28-12-2012, 10:55
Evime döndüm korktuğum üç türde kayıp yok şükür H.cembra, durumunu beğenmedim.
Ölmese emeğimi esirgemem. Hatta emek verdikçe kaybetsem, etmesem de mutlu oluyorum emek verdiğimden dolayı!
Onu da şuna bağlıyorum. elimden geleni yaptım diye bakıyorum. Sonuçta canlı elbet ölümlü.. pek mi kasvetli yazdım ne?

Sayfa 4, 110 numaralı mesajda yeni çeliklendiği görseli mevcuttur.

H. bilobata ile iyi seyirler...

yeşillim
31-12-2012, 11:51
Bu gün yani 2012' nin son günü ve merhaba 2013 diyor, sayfamı ziyaret eden tüm doğa dostlarıma sağlıklı, mutlu yıllar diliyorum.

yeşillim
01-01-2013, 19:41
H. Prateorii, 466 numaralı mesajdan bu gün, güncel görsel iyi seyirler efendim...

Sayfamda belgeledikten sonra konu başlığında derli toplu sunmayı düşünüyorum.

yeşillim
01-01-2013, 19:58
EPC- 684 EPC de kayıtlı numaralı.. EpiPhytiCa
Tayland'da yeralan bir bitki üreticisi ve satıcı firmadır.
desvoeuxensis (megalantha-pink)

almanyalı
03-01-2013, 12:22
Davidcummungii, lobbii, verticillata:)

merhaba,sevgili yeşilim,
hoyalarınız inanılmaz güzel, ellerinize sağlık çok özenmiş çok güzel bakmışsınız hem çok beğindim hemde kıskandım...:o özellikle bu resimdekilere içim gitti :D renkler çok güzel maşallah,
hemen aklıma düştü(mutlaka bende bu türe sahip olmalıyım) geçen hafta hoya bakmaya gittik fakat en erken mart"ta gelecekmiş..soğuk diye çıkarmamışlar satışa.
bu türün yaprak yapısını yakından çekip koyarsanız çok sevinirim.
sevgilerimle

yeşillim
03-01-2013, 17:59
Sevgili almanyalı;

http://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/26294.htm
http://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/5932-2.htm Özellikle 40 numaralı sayfa
güncel yaprak fotoğrafları çeker eklerim.

Beğenileriniz için teşekkür ederim. Siteye girdim bir de ne göreyim beğeni bombardımanı!!
Sevgilerimle..

yeşillim
12-01-2013, 23:42
Hoya sp. Palawan GPS 9057 ihmal etmezsem bu yaz çiçek verir diye düşünüyorum!

yeşillim
12-01-2013, 23:52
H. Spartiodies 467 numaralı mesajda onu kaybettim. Denemedim demem en azından yakından görmeyi çok istemiştim ve gördüm!!

sadecegeçen
12-01-2013, 23:52
Çok emek vermişsiniz ama hepsi çok güzel. Başka çiçekleriniz yok mu ?

yeşillim
13-01-2013, 00:08
Sayın sadecegeçen,

Hoya dışında kastediyorsanız, hoya dışında bitkilerim de var ama yer nedeniyle ve hoyada istikrarlı gitmek istediğimden dolayı çoğaltmıyorum. Hoyalarımı sırası geldikçe tanıtmaya çalışıyorum. Gerçekten büyük ödün benim yaptığım ama severek yapmaktayım.Teşekkür ederim

yeşillim
13-01-2013, 00:37
Hoya linearis tomurcuğu...

mozen
20-01-2013, 14:52
sayın Yeşillim,
o kadar uzun zaman sonra ancak izleyici olmaktan çıkıp, sizin yolladığınız hoya çeliklerinin son hallerinin fotolarını yükleyebiliyorum. ancak bella yı kaybettim diğer çeliklerimin keyfi yerinde. sizi sayfanızı zevkle izliyorum. saygılarımla

yeşillim
20-01-2013, 19:07
Sayın mozen, güzel bir sürpriz oldu benim için!
Zevkle inceledim sağlıklı saksılar seçmiş ve kısa zamanda çok güzel olmuşlar.
Tricolor, renklerini korumuş, Fungii de güzel olmuş. Diğerleri de aslının rengini alan tricolor ve carnosa sanırsam! Bella'yı kaybetmişiniz, canınız sağolsun.
Ellerinize sağlık bol ışık alıyorlardır umarım çiçeklenmeleri için.

tekrar teşekkür ederim.

mozen
22-01-2013, 10:25
sayın yeşillim,
nazik mesajınız için çok teşekkür ederim.
çiçek açacağı günü heyecanla bekliyorum. sizin çelikleriniz sayesinde böyle güzel çiçeklerim oldu.

yeşillim
05-02-2013, 13:51
Hoya caudata köklü olarak 24 kasım 2012 de Aleya'dan elime geçti. Kök kısmını toprak, olmak üzere bir çelik alarak çeliği de topraksız kültüre geçirdim. Mini serada tutuyorum. Gözlerinde hayat belirtileri başladı ;)

yeşillim
05-02-2013, 14:03
Bu yıl iki oğlumu bir odaya aldım. Hoyalarıma oda yetmedi!
Çılgın oda diyorum, hoya odasına...fotoğraf kalitesinden dolayı özür dilerim. Bir daha olmaz!!

Çılgın odamdan bir kare.

Nevin Marangoz
13-02-2013, 04:01
Sn Yeşillim;Bir hoya meraklısı olaarak sayfalarınızı gezdim.Ellerinize,emeğinize sağlık.Benim de klasik hoyam var.Çok sağlıklı ve güzel.Sayfalarınızı gezerken ben de meraklandım.Şimdilerde toprağını değiştireceğim. Şimdiye kadar mum çiçeği diyordum.Sizlerle tanıştıktan sonra çiçeğime hoya diyorum.Saygılarımla..

yeşillim
13-02-2013, 14:36
Merhaba Sayın, Nevin Marangoz;

Sayfamı ziyaret etmenizden dolayı ve ayrıca verdiğiniz nazik mesajınız için teşekkür ederim.
Ne mutlu sayfamdaki bilgi paylaşımlarımla sizlere katkıda bulunabiliyorsam!

Sevgilerimle..

yeşillim
16-02-2013, 12:10
desvoeuxensis (megalantha-pink) 472 numaralı mesajda son görselidir.

Türde herşey yolunda şükür. Saksısını değiştirdim, yavaş yavaş mini sera ortamından ayırarak gözlem yapıyorum ki dış ortama adapte olabilicek mi!

Kayıplarım da elbette oldu. Bunun değerlendirmesini yaptıktan sonra sizleri bilgilendirmeyi düşünüyorum.

sevgilerimle..

yeşillim
22-02-2013, 11:19
Hoya büyüdükçe, imkanlarım dahilinde bir alternatif doğuyor!
Sizlere de fikir olması bakımından görsel sunuyorum.
Sevgilerimle..

dua
15-03-2013, 14:04
Torunlarinizla sayfanizi ziyarete geldik ;) sizce nasil gorunuyorlar torunlar ? Bella disinda iyi gidiyor gibi sanki
378430

yeşillim
15-03-2013, 19:05
Sevgili dua,
Torundan ziyade o çit dikkatimi çekti! Benim hoyalar da süsü, püsü severler ne diyeyim:)
Anaçlardan geçmiştir aktarım. Ellerine emeklerine sağlık.

Nacizane düşüncem, muhakkak hoyacı olman gerektiği yönündedir.

Kolay gelsin.

almanyalı
15-03-2013, 19:30
merhaba,

Sevgili yeşillim,
Elinize sağlık hoya odasına bayıldım doğrusu,
oda sıcaklığı nasıl, soğuk olsa zarar görürler mi?
benimki soğuk odada duruyor, tomurcuk sapı oluşmuş artık sıcak odaya alsam olur mu?( doğrusu bu hoya odasının genel görüntüsünü görmek isterdim, eminim çok guzeldir).

sevgilerimle

dua
15-03-2013, 22:42
Çok teşekkür ederim sevgili Yeşil, sayenizde çok mutlu oldum ve bilgi edindim. Bella yaprakların 1 tanesini düşürdü 2 yapraktada sararma söz konusu. Çok istiyorum yaşamasını, bende şimdi geceleri hoyalar ile ilgili ne bulursam okuyorum ki iyi bir hoyacı olabileyim. Tekrar çok teşekkür ederim.

yeşillim
15-03-2013, 23:55
Sn. almanyalı,
Oda sıcaklığı 21 gibi, sizin hangi tür hoyalarınızın olduğunu bilmediğim için yorum yapamıyorum. Tomurcuk varsa ortam değişikliği yapılmamasını tavsiye edebilirim. Hoya odasının fotoğraflarını ileride başlığıma eklerim.

Sn. dua,
Her çeliğin 100/100 olumlu yanıt vermemesi normaldir. Olmadı bir daha, derken sonuca ulaşabiliyoruz. Pes etmeden biz de devam ederiz. Bella'lar sizi üzmesin! Hoya'ya başlamadan bir yıl boyunca açılmış olan başlıkları, hoya dergisi, Paul ile yapılmış olan röportajları ..hep okudum. Yanlışlardan sonuç çıkarmaya çalıştım. Şimdi de hem toprak, hem de topraksız kültürde hoyalarımın bakımını yapmaktayım. Hoyalarda istekli olunduktan sonra başarılamıyacak birşey yok diye düşünüyorum.

yeşillim
19-04-2013, 22:02
Yukarılara doğru çekersek desvoeuxensis (megalantha-pink) 488 numaralı mesajdaki hoyam zor durumda, sanırım ihmal ettim. Mücadeleye aylardır devam.. Kasım 2012 de Tayland'dan siparişimdir.

yeşillim
20-04-2013, 10:01
Karar vermek, işin yarısıdır.
Benim için zaman kaybı olmamalı. Bir an önce bitkim için ama panik yapmadan neler yapabilirim!!

Nadide hoya'mı, incelemeye aldım. Bilgisine güvendiğim dostlarımla fikir alışverişi yaptım. Riski almak istemiyorum. Gövdenin yan filizi beslediğine inanmaktayım.
H.megalantha, nemi seven bir tür. Toprak ortamında mini sera bazı olumsuzluklar yaratabileceğini düşünerek hava sürkilasyonu yeteri kadar sağlayamayacağımdan nem verebilecek fakat tam sera anlamında olmayan bir düzenek hazırladım. Eğer Bitkimden çelik alabilme aşamasına gelebilirsem İlk fırsatta topraksız kültüre çelik almayı düşünüyorum.

İnşallah o günleri görebiliriz. Gelişmeleri başlığımda işlemeye gayret göstereceğim.
Belki hoyaya gönül veren üyelerimize bir nebze faydası olabilir düşüncesindeyim.

Sevgilerimle..

yeşillim
26-04-2013, 07:58
Bu gün Tayland'dan yolcularım gelecek.
Bir güzel yorgunluklarını gidermen lazım.
Hizmete devam:)
İnşallah fazla yorgun değillerdir.
Kargo hareketlerini takip etmekten ben de yorulmuştum.
Dağıtıcıya verilmiş, ee ben de hazırlıklarımı yaptım.
Hoşgelsinler, sefalar getirsinler.

sevgilerimle...

incii
26-04-2013, 08:43
Sevgili yesillim insallah hic bir zarar görmeden elinize ulasmasini dilerim.
Yolculuk yorgunu olsalar bile sizin elinizde yakinda atlatirlar.
Yeni biktilerinizi güle güle büyütün insallah, simdikten minikler hosgelmisler sefa getirmisler :),
Sevgilerr

yeşillim
26-04-2013, 12:00
Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için sevgili incii...

Yukarıdaki mesajı yazdıktan hemen hemen yarım saat sonra misafirlerim teşrif ettiler efendim.
Tamam ben zoru seviyorum da bu hoyalar da anlıyor! Tüm nazlar bana;)

İyi dedim, sizin de nazınızı çekerim! Herşey bir yana hakikaten çok yorgunlar.
Ben nasıl üstesinden gelirim diye düşünmeye de başladım. Ev hanımlığı zaten başlıbaşına yorgunluk. Hani bu yaştan sonra hobii buldum kendime, ama seviyorum.
Şu ev işlerini yapan olsa hoyalar beni yormayacak ;)

Gelen çelikler arasında gövde çürüğü olup yapraklı, yapraksız olanlar mı dersiniz! Yaprakları sararıp, tamamen bir dal üzerinde sararmış veya çürümeye yön almış yapraklı çelikler mi! gövde ve bunun yanında tek bir gövde yara almaya başlamış olarak da var. Bunun yanında kolay adapte olabildeceğini düşündüklerim de diyebilirim.

Önceden edindiğim tecrübelerimi gözden geçirdim. Bu seferki siparişimde, deneme yanılma olmadan yeni çeliklerimin hayata bağlanacağına inanarak işe koyuldum. Örnein H. prateorii'deki gibi!

Şimdilik bu kadar bilgimi vereyim. Zamanla başlığımda çalışmalarımı aktarır.
İnşallah, hayata tutunduklarında tür isimlerine göre başlıklarında çiçeklerini görürüz.

sevgilerimle..

mozen
26-04-2013, 22:59
Sevgili Yeşillim,
Her şey gönlünüze göre olsun.
İnşallah çiçeklendiklerinde sayfanızdan hep birlikte takip ederiz

zevren07
27-04-2013, 00:31
Allah sabır ve kolaylık versin. Benim ilk seferkiler kadar kötü değildir herhalde. Onların bile çoğu hayata tutundu. Sizin elinizle daha hızlı tutunacaklardir. Inşallah.