View Full Version : Atlas çelikleri
Tuğçe - r-ü-z-g-a-r - atlas çelikleriniz Aras Kargoya bugün verildi. Elinize geçtiğinde lütfen haberdar edin.
Teşekkür ederim, beklemedeyim :)
Kargom biraz önce ulaştı elime, tekrar teşekkür ederim :)
r-ü-z-g-a-r
24-07-2013, 14:32
güler hanım.
kargom elime ulaştı.çok teşekkür ederim ellerine yüreğine sağlık
Sayın sumeyra47, atlas çeliği talebiniz vardı.
Adresinizi eksik yazmışsınız sanırım şehir Bursa ama semt yok.
Verdiğiniz telefon numarasından size ulaşmaya çalıştım ama olmadı.
Atlas çeliğiniz bugün Aras Kargoya verildi, lütfen aldığınızda bildirin.
Güler ablacığım banada bir çelik yollamanız mümkün mü? burada bir amcada gördüm mayıs ayında, bahçede çiçekleri suluyordu, 15-20 adım gittikten sonra geri dönüp, utana sıkıla "amca dedim o çiçekten minicik bir parça verirmisin?
"çelik zamanı geçti"dedi kaşlarını çatarak:) anladım amca dedim:)
Tamam hira, adresini özelime yaz ama lütfen tam adres yaz ve telefon numaranı da unutma.
Böyle söylediğim için de kusura bakma, çünkü eksiklikler olunca zorlanıyorum. Sağ olsunlar arkadaşlar adres bilgilerini verirken ya ad ve soyadlarını yazmıyor... (hira desem nasıl gelsin ki?) ya da bulundukları semt ve şehiri.
Kargo şirketi mutlaka kendilerine ulaşabilecekleri bir telefon da istiyor.
Bu arada atlasa bakım yapacağım, bu demektir ki İstanbul'a doğru yolculuğa çıkmadan evvel sağı solu kesilecek.
Atlas çeliği talepleri olanlar (ama ecele etmeyeceklerse) ;) bana yazabilirler.
Güler ablacım bende istemiştim ama beni es geçtiniz sanırım.Oysa bi başka talep için adresimde mevcuttu sizde :)
güler abla benim acelem yok bende atlas çeliği isterim. evet derseniz özel e adres tel numarası yollarım.ben de yeni üyeyim çeşidim çok az yeni başladım.mutlu olurum.
Güler Abla atlastan bende rica edebilir miyim? İstanbul da toplantıda bana kalmamıştı bu güne kısmetmiş diyelim :)
güler hanım banada atlas çeliği gönderirseniz çok sevinirim. acelesi yok .adresimi size daha önce göndermiştim. tekrar özelden mesaj atabilirim.
yigit666
06-08-2013, 16:53
sevgili güler hanım . daha önce sizden atlas çeliği istemiştim ,gönderdiğiniz atlas çeliğini uzun zaman önce kuruttum ,bir daha sizden isteyemedim ,lakin şimdi atlas çiçeğinizi budayacağınızı öğrenince bir kere daha istesem gönderebilirmisiniz .
Zerrin Torun
06-08-2013, 17:38
güler hanım banada atlas çeliği gönderirseniz sevinirim.Adresimi özelinize bırakırım.
Zerrin Torun
06-08-2013, 17:44
Güler hanım özelinize adresimi yazdım.Banada gönderirseniz sevinirim.
cörekotu
07-08-2013, 23:16
Güler hanim daha önce buraya yazmistim ama sanirim görmediniz, atlasiniza bakim yapacaginizi okuyunca tekrar umutlandim banada gönderebilirseniz cok sevinirim.
Tamam hira, adresini özelime yaz ama lütfen tam adres yaz ve telefon numaranı da unutma.
Böyle söylediğim için de kusura bakma, çünkü eksiklikler olunca zorlanıyorum. Sağ olsunlar arkadaşlar adres bilgilerini verirken ya ad ve soyadlarını yazmıyor... (hira desem nasıl gelsin ki?) ya da bulundukları semt ve şehiri.
Kargo şirketi mutlaka kendilerine ulaşabilecekleri bir telefon da istiyor.
Bu arada atlasa bakım yapacağım, bu demektir ki İstanbul'a doğru yolculuğa çıkmadan evvel sağı solu kesilecek.
Atlas çeliği talepleri olanlar (ama ecele etmeyeceklerse) ;) bana yazabilirler.
gerekli olan tüm bilgileri özelinize yazdım, teşeekkür ederim Güler abla :)
Dilek Sarıkaya
09-08-2013, 07:37
Merhaba Güler Hanım, kalırsa ben de talibim.Bilgilerimi yazıyorum.Teşekkürler.
sumeyra47
12-08-2013, 20:15
Sevgili Güler hanım atlas çelikleri bugün elime ulaştı:p.Size sonsuz teşekkür ediyorum.Çok uğraştırdım sizi hakkınızı helal edin.
danışman_32
12-08-2013, 23:54
Jabuticaba ağacı meyvesinin tohumunu arıyorum olan arkadaş varsa orjinal ısparta gülü çeliği iel takas edicem
Arkadaşlar Aras kargo Manyas'a Pazartesi günleri geliyor ama eşim bugün Gönen'e torunlara üzüm ve incir göndermek için gitmeye karar verince ben de hemen atlas çeliklerini hazırladım.
mumittopçu, Dilek Sarıkaya, Eylem Tuğçe, hira, byavuz pli kolileriniz bugün Aras Kargoya verildi.
Kargosu eline geçen lütfen haberdar etsin.
Güler Hanım merhabalar,
Daha öncede talip olmuştum fakat çelikler bitmişti. Mümkünse banada uygun bir zamanınızda atlas çeliği gönderebilirmisiniz? Adres bilgilerimi özelinize gönderiyorum. (Eksiksiz olarak:) )
Selamlar...
Arkadaşlar Aras kargo Manyas'a Pazartesi günleri geliyor ama eşim bugün Gönen'e torunlara üzüm ve incir göndermek için gitmeye karar verince ben de hemen atlas çeliklerini hazırladım.
mumittopçu, Dilek Sarıkaya, Eylem Tuğçe, hira, byavuz pli kolileriniz bugün Aras Kargoya verildi.
Kargosu eline geçen lütfen haberdar etsin.
Güler ablacığım çok teşekkür ederim. kargom bugün geldi. ben evde olmasamda şuan. birazdan yola çıkıp şubeden alacağım.. çok mutlu oldum.
Arkadaslar sabırla Guler hanımın atlasını beklemıstım ve bana göndermişti..Cokta guzel köklenmişti.Bayramda evden 9 gun ayrılınca anahtarı verdıgım komsum ne yazık çiçeği sulayıp çürütmüş...Elinde fazla atlas yapragı olan varsa bana gönderebilirmi acaba....
Adresini yazıver ıldır, yenerr'e gönderirken sana da göndereyim.
Diğer arkadaşlardan ses seda yok, sadece hira geldi diye belirtmiş, diğerleri alamadılar mı?
Adresimi özelinize atıyorum...Bırdaha çiçeklerimi kimseye emanet etmeyecegım..Bu bana ders oldu....
mumittopcu
19-08-2013, 12:53
güler hanım,
çelikleri aldım. çok canlı duruyor. teşekkür ederim.
doğrudan toprağa dikmek mi gerekli yoksa köklendir melimiyim.
güler hanıım bence eski çiçekler konusunda bir sayfa açsanız çok iyi olurdu....
Dilek Sarıkaya
19-08-2013, 13:29
Merhaba Güler Hanım;atlasım dün elime geçti.Çok teşekkür ederim.Direkt toprağa diktim, umarım yanlış yapmamışımdır...
Güler hanım her atlas paylaşımınızda talip oluyorum ama hala ulaşamadım bir kez daha rica etsem olur mu??
Zerrin Torun
19-08-2013, 23:10
güler hanım atlas çeliklerim bugün elime geçti çok teşekkür ederim size.
mumittopcu
19-08-2013, 23:20
güler hanım,
atlas çiçeği çeliki bugün elime geçti. forumu kullanan arkadaşlara güler hanımın yapmakta olduğu gibi paylaşımlarda bulunmalarını öneriyorum. çok güzel şekilde paketlenmiş olarak teslim aldım. bir canlıya bu denli özen göstermesi bir hekim olarak forumu kullanmakta olan diğer arakadaşlar konusunda da bana fikir vermiş oldu. örnek alınmalı bence. kendisine çok teşekkür ederim...
çelikleri kum. torf, bahçe toprağı ve odun kömürü tozu karışımına diktim. umarım tutar. galiba suyu pek sevmiyor. su ve güneş isteği nasıldır? bilgisi olan varsa paylaşılırsa sevinirim
Adresini yazıver ıldır, yenerr'e gönderirken sana da göndereyim.
Diğer arkadaşlardan ses seda yok, sadece hira geldi diye belirtmiş, diğerleri alamadılar mı?
güler ablacım,benimde vardı bu forumda atlas talebim ama..unuttun beni sanırım?kargo bilgilerim daha önceden mevcuttu sende bana da gönderebilirmisin? ya da benimkilerin hepsini tek paket mi yapacaksın ? :eek:
Arkadaşlar atlas çeliklerini hazırlıyorum, büyük bir ihtimal pazartesi günü kargoya vereceğim.
Listeme göre talepleri olan arkadaşlar:
Sudem, mirbe, v.kaplan, ıldır, yenerr, yiğit666, musnur
vehbi, siz almış mıydınız?
çörekotu size daha sonra siz tamam dediğinizde göndereceğim.
Adresleri ve telefon numaraları eksik olanlar lütfen tamamlasınlar.
Başka talep edenler de varsa acilen bildirsin.
helin-123
24-08-2013, 18:35
bende talibim güler hanım adresimi özelinize gönderiyorum şimdiden teşekkürler
bende talibim güler hanım adresimi özelinize gönderiyorum şimdiden teşekkürler
Tamam, notunuzu aldım. ;)
yigit666
25-08-2013, 21:01
sevgili güler hanım .adres bilgilerimi özel mesaj bölümünde size gönderdim atlas çeliği paylaşımlarınız için bende teşekkür ederim .
Güler hanım vallahi size bayılıyorum. Kimseyi kırmıyorsunuz. Ne tatlısınız:)
Teşekkür ederim fatitoo.
Sevgili MİRBE adres ve telefon numarasını lütfen acilen yaz.
Sevgili ıldır - yigit666 - helin_123 - vkaplan - yenerr - musnur
atlas çelikleriniz bugün Aras Kargo'ya verildi.
Sevgili SUDEM, koli bulamadığım için sizinki yarına kaldı, şimdi sadece atlas gönderiyorum. Diğerlerini biraz daha bekleyeceksin. :p
Güler hanım bende rica etsem bana da gönderirmisiniz? Atlas çiçeği ve diğer çiçeklerinizden
Güler hanım biraz önce atlasım geldi.çok teşekkür ederim. nasıl özenle paketlemişsiniz. ellerinize sağlık. dikerken dikkat etmem gereken bir nokta varmı acaba.
helin-123
27-08-2013, 16:29
güler hanım benim atlasımda az önce geldi. bana büyük süpriz oldu cuma gibi bekliyordum ama çabuk geldi. çok teşekkür ederim. beni çok mutlu ettiniz artık benimde güler atlasım oldu
yigit666
27-08-2013, 17:04
sevgili güler hanım ,benim atlasımda şimdi geldi ,ellerinize sağlık gönderdiğiniz atlas çeliği için çok teşekkür ederim .
Kayahann
27-08-2013, 22:50
hala mevcutsa ben de isterim bi çelik, babannemin en sevdiği çiçekti bu çocukluğum aklıma geldi
Atlas çeliklerim bugun elime geçti..Sonsuz tesekkürler..Sagolun....
Sevgili ıldır - yigit666 - helin_123 - vkaplan - yenerr - musnur
atlas çelikleriniz bugün Aras Kargo'ya verildi.
Sevgili SUDEM, koli bulamadığım için sizinki yarına kaldı, şimdi sadece atlas gönderiyorum. Diğerlerini biraz daha bekleyeceksin. :p
Ablacım şunu farkettim..Bu saydığın isimlerin en başında benim adım vardı kargonuz hazırlanacak derken..Nasıl olduysa en sona kalıp kutu bulunamayan da ben oldum. ;) Ben hep yaşantımda "bunda da vardır bir hayır" düsturunu ele aldım.. O sebeple merak ve heyecanla kutumu bekliyorum..Büyükler derler ya sona kalan "ya onar, ya donar" .. :D
Güler ablacım aldım ben kargoyu..bu durumda onmuş oluyorum sanırım :D ama nasıl dikeceğim hakkında biraz bilgi verebilirmisin?kaybetmek istemem atlaslarımı...suda köklendirme yapmalı mıyım?yoksa direkt diksemde olur mu?
Guler Hanim,
Kargomu cok saglikli bir sekilde aldim. Sonsuz tesekkurlerimi sunuyorum.
Bana gelen pakete baktigimda yuzlerce emegi de goruyorum. Ciddi zaman ve ugras Sozkonusu.
Tekrar tesekkur ederim, hersey gonlunuzce olsun.
Selamlar,
Saygilar...
Sevgili SUDEM, ben kaktüs ve sukulentçi değilim. Bildiğim kadarı ile hiç suya koymadan hemen toprakla buluştur. Daha sonra da başlığı iyice bir oku.
Sayın KAYAHANN, adres bilgilerinizi ve kargo şirketinin size ulaşabileceği bir telefon numarasını özelime yazarsanız Pazartesi günü yaren06'ya gönderirken size de gönderirim.
sevgili güler hanım.
mümkünse bende rica ediyorum mümkünse .özelinize yazdım şimdiden teşekkür ederim.
telefon numarasını unutmuşum özelinize yazıyorum,
iyi akşamlar.
dr.jacksparow
02-09-2013, 00:35
Sayın Güler hanım paylaşımlarınızı zevkle takip etmekteyim. Eğer size zahmet olmazsa ve elinizde atlas çeliklerinden mevcutsa banada gönderebilirmisiniz.Özelden size adres bilgilerimi gönderiyorum umarım çok geç kalmamışımdır.
Sayın dr.jacksparow, atlas çeliklerini bugün kargoya verdim. Kargo şirketi Manyas'a haftada bir gün uğruyor, o yüzden sizinki haftaya kaldı.
Sayın KAYAHANN, adres bilgilerinizi vermediğiniz için size gönderemedim.
Sevgili MİRBE - yaren06 - efeege, atlas çeliklerinizi bugün Aras Kargo ile gönderdim, lütfen elinize geçtiğinde beni bilgilendirin.
cörekotu
03-09-2013, 02:18
Sevgili Güler hanim, gider gitmez sizi haberdar edicem ama o zamana atlas celikleriniz bitecek diyede korkmuyor degilim... ;)
dr.jacksparow
04-09-2013, 01:55
Sayın Güler hanım gönderceğiniz çeliği heyecanla beklemekteyim.Şimdiden çok teşekür ederim.
301 numaralı mesajıma ektir.
Arkadaşlar, hazırladığım çelikleri Pazartesi günü Manyas'a götürüp bıraktım ama Aras Kargo uğrayıp da almamış. Haftada bir uğruyordu.
Koliler gelecek pazartesiye kadar orada beklemesinler diye alıp, beraberimde İstanbul'a getirdim ve yarım saat evvel Aras Kargo'ya verdim.
Sayın dr.jacksparow, şu an İstanbul'dayım büyük bir ihtimal haftaya pazartesi sizin çeliği de kargoya vermiş olurum. Yine de sizi bilgilendiririm.
Sevgili Yaren06, mesajınızı okuyunca üzüldüm ama elimde olan bir şey değildi, lütfen kusura bakmayın. Büyük bir ihtimalle yarın elinizde olur.
Sevgili cörekotu, merak etmeyin anacı bende sağlıklı olduğu müddetçe size de diğer arkadaşlara da gönderebildiğim kadar gönderirim.
Zerrin Torun
05-09-2013, 08:31
Sevgili Güler Hanım.Begonviliniz varmı.Bende bodur begonvil var.Boyu 1 mtreyi geçti.Verebilecek birini araıyorum.İsterseniz size verebilirim.Eğer istiyorsanız hazır İstanbuldayken alabilirsiniz.
Güler ablacım. Kargoyu aldım teşekkürler :)
çok teşekkür ederim güler, hanımcığım size büyük zahmet verdik
eşimden geldi haberini almadım henüz. gelince size iletirim.
iyi akşamlar...
Sayın Ümit Bey, Aras Kargo Şehitlik Şubesinden aradılar, adınıza gönderdiğim çelik şubede beklemekteymiş, evinizde sizi bulamamışlar.
(Benim de not defterim Manyas'da kaldığı için Ümit adındaki arkadaşımızın sitede kullandığı adı hatırlayamadım.)
Taleplerinizde telefon numarası yazılmış olsa size daha kolay ulaşabilecekler.
Mine Pakkaner
06-09-2013, 11:10
Bana yıldönümü toplantısında hediye ettiğiniz atlas çelikleri ilk seneden hemen açtı. :)
mumittopcu
06-09-2013, 17:50
Güler hanım göndermiş olduğunuz atlas çeliklerini alalı uzun zaman oldu. Acaba ümit adında başka bir üye olabilir. Benim üye kullanıcı adım mumittopcu olarak geçiyor. Mehmet ümit topçu
iyi akşamlar güler hanım .
bana gönderdiğiniz kargom gelmiş çok teşekkür ederim.
Güler hanım göndermiş olduğunuz atlas çeliklerini alalı uzun zaman oldu. Acaba ümit adında başka bir üye olabilir. Benim üye kullanıcı adım mumittopcu olarak geçiyor. Mehmet ümit topçu
...;) Bu arkadaşımız Ankara'dan. Sanırım yaren06.
Bana yıldönümü toplantısında hediye ettiğiniz atlas çelikleri ilk seneden hemen açtı. :)
Çok sevindim. ;)
Sayın yaren06, Aras Kargo şehitlik şubesinde bekleyen atlas çeliği kargonuzu alabildiniz mi?
helin-123
08-09-2013, 17:13
sevgili güler hanım bana gönderdiğiniz atlas çeliğinden küçücük bir yaprak çıkmaya başladı çiçeğimin tutmasına çok sevindim size tekrar teşekkür ederim
Mesajları söyle bir okudumda maşallah Atlas çiçegi fabrikada üretılse bu kadar yogun dagıtım yapılamazdı...Kendim ve tüm çelik göndediğiniz arkadaşlar adına bir kez daha tesekkur etmek istedim...Sagolun.. varolun....
mumittopcu
10-09-2013, 07:53
güler hanım, sizden almış olduğum atlas çeliğinden filizlenmeler başladı. zannedersem tuttu. evde yetiştirebileceğimiz başka fide paylaşımında bulunmayı düşünüyor musunuz? bunu sorma nedenim maalesef çiçekçilerden veya serada yetişmiş olan ne kadar çiçek aldıysam kısa bir sürede ya çürüdü ya da kurudu. ev ortamına adapte etmek çok zor oluyor. fide dikerek tutturabiildiğim ilk çiçek sizden aldığım atlas çeliği .... ve gerçekten insan mutlu oluyor...
güler hanım birde bahçe toprağı, torf, kum ve odun kömürü tozu karışımı toprak gerçekten güzelmiş evde bulunan diğer salon çiçeklerime de kullandım. hepsinin sanki yüzüne renk geldi....sizinde tecrübe ettiğiniz bizlerle paylaşmak istediğiniz öneriniz var mı acaba....teşekkürler
Sayın mumittopçu, güle güle büyütün.
Bu başlık ücretsiz çelik ve tohum başlığı, burada sadece paylaşım yapıyoruz. Rica etsem sormak istediklerinizi bitki ile ilgili başlıkta sorsanız, bu durumda hem siz hem de sizin gibi konu hakkında bilgi sahibi olmak isteyen arkadaşlarımız da öğrenmiş olurlar. ;)
Sayın KAYAHAN - dr.Jacksparow, atlas çelikleriniz bugün Aras Kargoya verildi.
Elinize geçtiğinde lütfen beni haberdar edin.
Sayın yaren06, sizden halâ bir haber alamadım. :(
Gecikmeli de olsa atlas çeliğimi aldım teşekkürler..
dr.jacksparow
11-09-2013, 19:06
Sayın Güler hanım atlas çeliğime bu gün ulaştım.Çok mutlu oldum.Çok teşekkür ederim.Umarım tutturmayı başarabilirim.Hayırlı akşamlar.
Kayahann
11-09-2013, 20:59
güler hanım çelikler elime geçti çok sağolun gerçekten baya büyü ve sağlıklı bi çelik, ayrıyeten bi de bonusu var yanında, sağolun
Güle güle büyütün arkadaşlar.
bu çiçekler ne oluyor daha yeniyimde
bu çiçekler ne oluyor daha yeniyimde
Ne demek istediğinizi anlayamadım?
Başlığa baktınız mı? " Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas", yani burada paylaşımlarda bulunuyoruz demektir.
Sizden rica etsem önce kendinizi bize tanıtır mısınız? :)
http://www.agaclar.net/forum/uyeler-tanisiyor-tartisiyor-toplaniyor/2595.htm
hala elinizde varsa bende talibimm
gokcegokce
08-10-2013, 23:48
Yine kaçırmışım sanırım:( Sağlık olsun, seneye inşallah Güler Hanım. Atlasınıza bol sağlıklı nice yıllar dilerim.
mumittopcu
11-10-2013, 22:54
Güler hanım, merhaba. Atlas çelikleri tutmuş çok güzel gelişirken yeni sürgün verdiği dalların dibinde beyaz küf benzeri pamuksı görünümlü birşeyler oluşmuş. Bu normalmidir acaba karar veremedim. Sadece bu durum ana çeliklerin üzerinde olan sürgünlerin birleşim yerinde var başka yerde yok. Ayrıca çiçekte herhangi bir sararma vs yok. Bilgi verirseniz çok sevinirim. Teşekkürler
Güler hanım, merhaba. Atlas çelikleri tutmuş çok güzel gelişirken yeni sürgün verdiği dalların dibinde beyaz küf benzeri pamuksı görünümlü birşeyler oluşmuş. Bu normalmidir acaba karar veremedim. Sadece bu durum ana çeliklerin üzerinde olan sürgünlerin birleşim yerinde var başka yerde yok. Ayrıca çiçekte herhangi bir sararma vs yok. Bilgi verirseniz çok sevinirim. Teşekkürler
Sayın mumittopcu; Fotoğraf çekerek bu başlıkta sorabilirseniz arkadaşlar daha yardımcı olabilirler. http://www.agaclar.net/forum/kaktus-hastaliklari/27022-3.htm#post1208269
Beyazlama var ise unlu bit olabilir. elinizle ezdiğiniz zaman hemen ölüyorlar. O başlığı da inceleyerek olup olmadığı konusunda bilgi alabilirsiniz.
alpersddk
19-10-2013, 19:21
Sn. Güler;
Bu doğa harikası çiçeklerden bir adette bana yollar mısınız?
Şahsen çok sevinirim,bitki meraklısı biriyim..
Ablacım Atlasım yeni bir dal ve çiçek açtı..Hem de kocaman ve kıpkırmızı...İnanılmaz mutluyum..Tekrar teşekkür ederim..Görenler şaşıyor.Bizim burda sanırım herkes ben gibi sonradan öğreniyor kaktüsgillerin çiçek açtığını...Aman nazar değmesin...maşallah maşallah.
çoook teşekkürler.güler hanım.
benimde atlasım birçok filiz verdi bir tanede tomurcuk var açacak.
açınca resmini gönderirim .
selamlar.
Bugün Aras Kargo Gönen'den
cörekotu
melek yüzlü
alp37
gokcegokce'nin atlaslarını gönderdim.
Elinize geçtiğinde lütfen haberdar edin.
drhegeli
22-10-2013, 15:49
Güler Hanım,
tohum kapsülleri için rahatsız ediyorum. 1-2 kapsül yeterli benim için. Lakin başka talibi olmaz ve ziyan olacak ise hepsini de alabilirim. :)
Tamam sevgili drhegeli, size 3 tane ayırayım. Ne zaman koparmam gerekir, renkleri daha mor kırmızı arası, nasıl olunca koparmam gerekir?
drhegeli
23-10-2013, 13:13
Bilmiyorum ki... :D
Nette ararken bunları buldum:
Olgun kapsül
449197
Ve kesidi
449198
Kapsülü kiviye benzetmiş. Sertliği gevşeyip biraz yumuşayınca olgunlaşmış sayabiliriz sanırım... :)
Bu bitkinizle eş zamanlı açan başka atlasınız oldu mu? Hani diyorum, çaprazlaşma olmuştur belki?
Kaynak : GROW YOUR OWN EPPI FROM SEED (http://www.epiphyllumsociety.org/penticocollect/grow.html)
Sevgili Güler hanim, gider gitmez sizi haberdar edicem ama o zamana atlas celikleriniz bitecek diyede korkmuyor degilim... ;)
Sayın cörekotu, iki gün önce İstanbul'da olduğunuzu ve atlas çeliğini beklediğinizi bildiren mesajı alınca dün Gönen'e gidip kargonuzu postaladım.
Biraz evvel göndermemi istediğiniz adresten (Mehmet Dursun- Chinese Time- Abbasağa Mah. Ihlamur Yıldız Cad. No.45/A Yıldız Beşiktaş İST.) böyle bir şey beklenilmediği ve kargo parasını ödememi talep ettiler.
Kargo parasını öderim hiç sorun değil ama siz bu adrese bir koli geleceğini söylemediniz mi veya siz o adreste değil misiniz?
Lütfen acilen beni haberdar ediniz.
449342
güler ablamın gönderdiği benim de sevgiyle diktiğim atlasım.teşekkür edercesine hemencecik bu yeni sürgün ve çiçeği verdi..hayran kalmamak ne mümkün.benim gibi kaktüslerin çiçeği olduğunu sonradan öğrenen biri için...maşallah...tekrar teşekkürler ablacım.
Sevgili DUDEM, güle güle büyüt, ancak ana dalda yumuşama mı var, bir de sağ taraftaki çiçeksiz sürgün dibinde pamukçuk var gibi geldi bana.
Şu an benim atlasımın da bir iki dalında gördüm, eğer öyleyse hemen oksijenli suyu biraz su ile seyreltip kulak pamuğu yardımı ile bunları temizleyin. Aynı pamuğu başka dala sürmeden yenisi ile tekrar temizleyin.
Ablacım vallahi süpersin.Nasılda gördün hemen..Evet çiçeksiz sürgün dibinde (araştırdığıma göre un bitiymiş ) beyaz beyaz bişeyler vardı ve ben onu kulak pamuğuyla nazikçe temizledim.Ama çok ta korkuyorum tekrar olur mu acaba diye?Oksijenli suyla tekrar dediğin gibi yaparım.Ana dalda yumuşama yok ama içime kurt düştü tekrar eve gidince bakacağım..Teşekkürler ilgin için...
Bu güzellik senin eserin...
loveforlife
24-10-2013, 18:24
Sayın cörekotu, iki gün önce İstanbul'da olduğunuzu ve atlas çeliğini beklediğinizi bildiren mesajı alınca dün Gönen'e gidip kargonuzu postaladım.
Biraz evvel göndermemi istediğiniz adresten (Mehmet Dursun- Chinese Time- Abbasağa Mah. Ihlamur Yıldız Cad. No.45/A Yıldız Beşiktaş İST.) böyle bir şey beklenilmediği ve kargo parasını ödememi talep ettiler.
Kargo parasını öderim hiç sorun değil ama siz bu adrese bir koli geleceğini söylemediniz mi veya siz o adreste değil misiniz?
Lütfen acilen beni haberdar ediniz.
Böyle tatsızlıklar da olmasa paylaşmak ne kadar güzel!
Günaydın,
Güler abla eve gidince geçtim çiçeğimin başına..Ne görsem iyi? Sabah fotosunu çekip buraya koyduğum o canım çiçek pörsümüş,diğer dallar senin dediğin gibi yumuşamış...Ne kadar üzüldüm bilemezsin..Oysa ilk defa bu kadar gösterişli bir çiçeğe sahip olmuştum.Aşırı sevgimden nazarım değdi sanırım..Gene de dediğin şeyi yaptım.sağına soluna bakınıp dua ettim..Bugün onu yeniden yaprakları açık vaziyette görmeyi diliyorum.İnş bişey olmaz :(
cörekotu
25-10-2013, 22:21
Güler hanım İstanbul'a bu gün yeni geldim, avrupa yakasına salı günü geçeceğim, bu gün sizi aradım fakat ulasamadım, durumu size mesajla bildirdim, çok üzgünüm sizi tekrar arayacagım. Olayın ic yüzünü bilmeyen arkadaşlar, takdir edersinizki insan bilmediği konu hakkında yanlıs yorum yapabilir, yerimde olsaydınız sizde çok üzülürdünüz... Bununla beraber Güler hanımcım tekrar tekrar özür dilerim görüşmek üzere hoşçakalın...
loveforlife
26-10-2013, 08:00
Güler hanım İstanbul'a bu gün yeni geldim, avrupa yakasına salı günü geçeceğim, bu gün sizi aradım fakat ulasamadım, durumu size mesajla bildirdim, çok üzgünüm sizi tekrar arayacagım. Olayın ic yüzünü bilmeyen arkadaşlar, takdir edersinizki insan bilmediği konu hakkında yanlıs yorum yapabilir, yerimde olsaydınız sizde çok üzülürdünüz... Bununla beraber Güler hanımcım tekrar tekrar özür dilerim görüşmek üzere hoşçakalın...
Sayın cörekotu,
Yorum yazanlar demişsiniz, yazacağım elbette! Olayın içini dışını bilmeyebilirim ama benim bildiğim Güler Ablamın bu konuda gerçekten çok üzüldüğü... Burada yaptığım yanlış bir yorum yok. Sonuçta sizin Güler Abla'yı yanlış bilgilendirmeniz, başkalarını da konu hakkında bilgilendirmemeniz dolayısıyla benim çok ama çok değer verdiğim bir insan üzüldü... Ben sizin yerinizde olsam böyle bir insanı üzmemek için her şeyi düşünür, herkese tembihlerdim kargo geleceğini... Zira ben sizin yerinizde olmadan da çok üzüldüm Güler Ablamın üzülmesine!
Saygılarımla...
449342
güler ablamın gönderdiği benim de sevgiyle diktiğim atlasım.teşekkür edercesine hemencecik bu yeni sürgün ve çiçeği verdi..hayran kalmamak ne mümkün.benim gibi kaktüslerin çiçeği olduğunu sonradan öğrenen biri için...maşallah...tekrar teşekkürler ablacım.
Sayın Sudem; Çok kısa zamanda o güzel çiçeği görmüşsünüz. İnşallah isteyen herkes görür. Benim çelikler de önce pörsüdü, daha sonra filiz verdi düzeldi. Unlu bit olayı çok kötü bir şey. Bir arkadaşta nerede ise bütün çiçeklerini sardı. Çok da zarar veriyor. Sizde az olunca dikkat ederseniz kısa zamanda kurtulursunuz. Ben de de bir tane oldu. Hemen öldürdüm. Benim dikkatimi çeken diğer kaktüs cinslerine göre atlas biraz daha fazla su daha doğrusu nemli bir ortam istediği şeklinde. Tabi suyu da fazla vermemek gerekiyor. Ben toprağı kurudukça su veriyorum. Hangi çiçek olursa olsun genel kural sulamaya dikkat ederek ortamda az su kaldığını tohum yapma ihtiyacı duyduğu zaman çiçeklenmeye çalışıyor. Çiçek açtığı zaman ise bitkinin yapraklarında bulunan enerjiyi çiçeği oluşturmaya devamında neslini devam ettirebilmek için tohum yapmaya harcıyor. Sulama sıklığınız ve miktarı ne kadar. Biraz su verince atlasınız düzeldi mi.
Sayın cörekotu, özelimde yeni bir mesajınız yok. Daha evvel gönderdiğiniz mesaja istinaden verdiğiniz adrese çeliği postaladım.
Göndermemi istediğiniz Mehmet Dursun Bey'den aldığım telefon görüşmesi beni şaşırttı.
Hiç bilgisi olmadığını sizi daha doğrusu Almanya'da tanıdığı olmadığını belirterek kargo ücretini göndermemi ve bitkiyi ne yapacağını sorunca üzüldüm.
Kargo parasını öderim hiç sorun değil ama keşke ilgiliye adınıza bir koli geleceğini bildirmiş olsaydınız da bu nahoş durum olmasaydı.
Durumdan beni haberdar ederseniz sevinirim.
Mehmet Dursun Bey 0545 521 9004 de cevap beklemekte.
Talihsiz bir durum umarım düzelir.Böyle durumlarda gerçekten sorun yaşanıyor.
Güler abla üzülme .
saygılar selamlar
Sayın Muda,
İlginiz için çook teşekkürler.Ama Güler Atlasım sanırım öldü..Yine de toprakla bağlantısını kesmedim.birazcıkta su verdim.Gözüne baka baka nazarım değdi ve kendime kızıyorum.Biraz da yok gibi davranayım belki beni tekrar mutlu eder...
Sevgili Guler hanım,
Bu sayfayı takip ediyorum, şansımı denemek istedim. Banada celik gönderme imkanınız olabilirmi? Olumlu cevap verirseniz adresimi ozelinize mesaj olarak bildiririm...sevgiler
Bunenenem
29-10-2013, 17:15
Güler Abla Ben Eskişehirdeyim
Banada Gönderirmisin ? Çok hevesliyim
Evet sayın bunenene ve kyora sizlere de gönderirim.
Lütfen adres bilgilerinizi tam olarak ve telefon numaranızı da ekleyerek özelime gönderin.
Koli bulduğum an gönderirim. En zoru da boş koli bulmak.
cörekotu
29-10-2013, 23:42
Güler hanımcım bugün atlasıma kavustum gayet sağlıklı görünüyor, çok teşekkür ederim.
Evet sayın bunenene ve kyora sizlere de gönderirim.
Lütfen adres bilgilerinizi tam olarak ve telefon numaranızı da ekleyerek özelime gönderin.
Koli bulduğum an gönderirim. En zoru da boş koli bulmak.
Sevgili Guler Hanım,
Cok teşekkür ediyorum guzel niyetiniz icin. Bilgilerimi ozelinize gönderiyorum..
Selamlar...
Bunenenem
31-10-2013, 13:49
Güler abla Adres bilgilerimi Özeline gönderdim.
Sn Güler hanım o güzel atlas çeliğinize talibim.Mümkünse lütfen.
Bunenenem
01-11-2013, 18:07
Güler abla hesabımın şifresi degişmiş bu hesaba msj atarsın msj atman gerekirse adres bilgilerimi gönderdim bunenene hesabımdan zaten...
Ademiroğlu
02-11-2013, 11:53
Güler Hanım iyi günler, Atlas Çiçeğiniz çok güzel Maşaallah. Bende Atlas Çiçeğinizin çeliğine talibim. Banada yollarsanız çok sevinirim. Özel mesajla adres bilgilerimi yazdım size. Şimdiden Teşekkür ederim
yeşilkolik
17-11-2013, 17:20
Sn Güler hanım eger çok geç kaldın demezseniz bende rica edecegim.
Güler hn merhaba.
Eğer çok çok çok geç kalmadıysam ben de sizden çelik rica edecektim:)
sevgili güler hanım sizden bir çelik rica etsem.mümkünmüdür efendim.çok aradım bulamadım.lütfen bu isteğimi kırmazsanız çok sevinirim.saygı ve sevgiler.
Sevgili arkadaşlar hepiniz biliyorsunuz ki; elimdeki gerek atlas , gerekse aloevera ve maviş çeliklerini gönüllü olarak sizlerle paylaşıyorum ve buna zevk veriyor.
Ancak bu paylaşımı yaparken siz üyelerin Forumumuza katkılarına da bakıyorum. Lütfen, sizler de aramıza daha sık katılın, başlıklarda-sohbetlerde sizlerin de mesajlarınızı görelim.
Forumda bu konuda bir kural yok, bana yolla veya yollama da diyen yok, bu sadece benim tutumum.
Sitemize üye olmuş ama daha kendisini tanıtmamış olan arkadaşların ilk mesajı " Güler Hanım ben de ... çeliği istiyorum" diye geldiğinde cevap vermiyorum.
Sayın yaman, sitemize 2010 senesinde üye olmuşsunuz ve ilk mesajınız " ben de çelik rica edeceğim" olmuş. Kusura bakmayın.
mmanager
23-11-2013, 18:00
Sevgili Güler Hanım eğer paylaşım yapıyorsanız ben de atlas çiçeği çeliği istiyorum.Sizden daha önce sizden gelen potasyumdan kurudu da bir tanesi de çürümesin diye az su verdiğim için kurudu bu yüzden istiyorum eğer mümkünse tabii şimdiden teşekkür ederim..Saygılarımla
Memnuniyetle sevgili mmanager, ancak atlasları Manyas'da bıraktım. Daha evvel söz verdiğim arkadaşlar için çelik getirmiştim, bugün de onları postaladım.
Umarım acelesi yok, zira 20 gün sonra bordobulamacı yapmak için 2 günlüğüne Manyas'a gitmeyi düşünüyoruz o zaman size de çelik hazırlarım, olur mu?
Sevgili arkadaşlar....
ahsen - berçin - Bunenenem - kyora - erena ve redbullah, atlas çelikleriniz bu gün Aras Kargo'ya verildi.
Iyi aksamlar Guler hanim,
Cok tesekkur ederim.
Nevin Marangoz
29-11-2013, 23:27
Ankara toplantısında verdiğiniz atlas bayağı büyüdü.Ne zaman ve ne renk açacak acaba merak ediyorum.Sevgiler......
Ankara toplantısında verdiğiniz atlas bayağı büyüdü.Ne zaman ve ne renk açacak acaba merak ediyorum.Sevgiler......
Daha açmadı mı? vah vah... kızın ona biraz " Güler'in yolladığı atlaslar daha minicikken çiçek açıyorlar da senin aklın nerede" diye sorun. :D
Baktınız olmuyor hemen bana bir mesaj atın, gereğine bakarız. ;)
Size karşı mahçubum zaten.
güler hanım çok teşekkür ederim efendim.
güler hanım çelikler elime geçti size çok teşekkür ederim.bonusada bayıldım.
Çelikleri eline geçen arkadaşlar, bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim. Güle güle büyütün.
Sevgili ahsen, aras kargo'dan aradılar. Birkaç kez evinize gelmişler sizi bulamamışlar. Verdiğiniz telefon numarası da açmıyormuş. Lütfen Aras Kargo hasköy şb. ile irtibat kurun.
Sayın Güler hanım,bende Güler atlastan çok istiyorum.Gönderebilirseniz beni çok mutlu edeceksiniz ,çünkü atlaslarım var ama çok nazlılar,bir türlü çiçek açtıramıyorum.Belki sizin sevimli atlasınız bana kalender davranır da bende çiçek görme şerefine erişebilirim.Bir de arzu ederseniz beyaz tek gecelik çiçekler açan kokulu atlasım var size gönderebilirim,sevgiler.
Teşekkür ederim sayın Yenisu.
Ben İstanbul'a dönüş yaptım ama atlas Manyas'da. O yüzden şu aralar gönderme imkânım yok.
Bana şubat sonu, mart başı hatırlatırsanız göndermeye gayret ederim.
Teşekkür ederim sayın Güler hanım ...Mutlaka hatırlatacağım...
Sevgili ahsen, özeline de yazdığım halde cevap alamadım.
Benden talep ettiğin atlas çeliğini İstanbul'a gelince verdiğin adres postaladım, ancak kargo şirketi 2 defa verdiğiniz adrese geldikleri halde sizi bulamamışlar. Bana yazdığınız telefon da cevap vermiyormuş ben de denedim ben de cevap alamadım.
Rica minnet kargoyu tutmaları için 3 gün beklettim ama bu sabah iade edilmiş.
Üzgünüm, madem almayacaksınız neden talepte bulunuyor, bir başka arkadaşın hakkını alıyorsunuz?
Sayın Güler Manyas a döndüğünüzde hatırlatmak üzere sizden ben de atlas talebinde bulunabilir miyim?
Atlasınız hakikaten çok güzel dillere destan..
tranquila
07-12-2013, 21:25
Güler hanım, resim biraz gecikti, kusura bakmayın. İşte burdayız :)
yeşilkolik
11-12-2013, 20:01
Güler hanım bende aloevera var maviş çiçek ve atlas gönderme imkanınız varsa çok çok mutlu olurum şimdiden teşekkür ederim.
Atlas çeliği talep eden arkadaşlar isteklerini lütfen Şubat ayı ortasından sonra yapsınlar.
mmanager
23-12-2013, 09:53
Güler Abla 15-20 gün sonra bordo bulmacı yapmaya gideceğiz o zaman göndersem olur mu demiştiniz bana.Ben de Şubat ayını bekleyeyim mi yoksa gittiğiniz zaman gönderir misiniz.Saygılarımla..
Sevgili mmanager, şubat ayından önce gidersem bitkinin durumuna bir bakarım, gönderilecek gibi ise gönderirim, aksi durumda şubat ayında gönderirim.
mmanager
13-01-2014, 09:16
Teşekkürler sağolun ablacığım dört gözle bekliyor olacağım.Sağlıcakla kalın.Selamlar....
çiçeksever
13-01-2014, 13:57
Güler Abla bende istiyorum.
Atlas çelikleri nden bende isteyebilirmiyim:o Bir de maviş:)
Sevgili çiçeksever - dalya35, Manyas'a gittiğimde bitkinin durumu iyi ise sizlere de göndermeye gayret ederim.
Atlas çeliği kaydı ile adres bilgilerinizi özelime yazın lütfen.
Sayın dalya35, maviş için söz veremiyorum.
Ben şimdiden çok çok teşekkür ediyorum:)
Sevgili Güler hanım; Öncelikle dikkatinize çok teşekkür ederim. Ben aslında doğma büyüme İstanbulluyum 3-4 ayda bir İstanbula geliyorum, geldiğimde size zahmet olmazsa İstanbuldaki adresime gönderebilirseniz çok sevinirim, eğer sizinde istediğiniz bitkiler varsa seve seve paylaşabilirim sizinle.
Bende alabılırmıyım bırtane :)
Guler hanim subatta yazacaktım ama baktim herkes yaziyor. Bende yazayim dedim. Lutfen beni de siraya koyarmisiniz.
Arkadaşlar şubat ayında sanırım hem atlas çeliği hem de aloevera dağıtma şansım olacak.
Maviş saksılarının durumu nasıl bilemiyorum onun için maviş dağıtımı için söz veremem.
Atlas çeiliğ talep edenler, Atlas çeliği, aloe vera isteyenler de aloe vera çeliği ibaresini koyarak lütfen tam adres bilgilerini ve kargo şirketinin kendilerine ulaşabileceği bir telefon numarasını özelime yazsınlar.
Aloevera dağıtımı yaptığımda da rica etmiştim; kargolarını alan arkadaşlar lütfen aldık diye bildirin. Halâ cevap alamadıklarım var, bu da beni üzüyor.
Saygıdeğer Güler Hanım ben bu sitede yeni sayılırım bir arkadaşımın sayesinde bu siteyle tanıştım onda da yokmuş.Atlas çiçeğini çocukken anneannemin leçe taşı denilen siyah taş evinden hatırlıyorum.Hatayın Erzin ilçesinden acaba bana da gönderebilir misiniz.Anneme sürpriz yapacağım da.Selamlar.
Sayın Güler Hanım adres bilgilerimi özelinize gönderiyorum. Eğer eksik bir bilgi verdiysem lütfen beni uyarın. Teşekkür ederim.
yesiilimm_27
24-01-2014, 09:42
güler hanım bende alabilirmiyim ,,
Atlas çeliği talep eden arkadaşlar, atlasım Manyas'da şu an bitkinin durumu bilemiyorum. Manyas'a gittiğimde sanırım talepleri yerine getirebilirim.
Çelik talep eden üyeler, lütfen adres bilgilerinizi tam olarak bir de kargo şirketinin size ulaşabileceği bir telefon numarasını özelime yazsınlar.
(Atlas talebi diye de belirtin lütfen, aloevera ile karışmasın)
cengaver22
12-02-2014, 17:38
Merhabalar bende atlas fidesi alabilir miyim? Güler hanım yardımlarınızı bekliyorum. Bu site ile bilgi ve arkadaşlığımız artıyor. Herkese teşekkürler.
Sevgili arkadaşlar, atlas çeliği dağıtımını elimde olmayan sebeplerden dolayı ertelemek zorunda kaldığım için üzgünüm.
http://www.agaclar.net/forum/1252856-post637.htm
Sevgili Güler hanım, başınıza gelen olaya çok üzüldüm. Umarım en kısa zamanda hepsi eski sağlıklarına kavuşurlar, siz sakın üzülmeyin bizlere gönderemediniz diye. Sağlık olsun da varsın geç olsun.
coskun8553
24-02-2014, 16:56
Sevgili arkadaşlar, atlas çeliği dağıtımını elimde olmayan sebeplerden dolayı ertelemek zorunda kaldığım için üzgünüm
Ne denir ki, geçmiş olsun Güler hanım
Onlar güler hanımın çiçekleri. Yaşama sevinçleri onların bu badireyi kolay atlatmalarını sağlayacaktırır. Emin olun. Onlar iyi olsunlar da bizim için önemli olan bu. Tekrar geçmiş olsun.
Sayın Güler Hanım, Güler Atlası bir an önce toparlanır umarım. Günün birinde başına bir şey gelirse, arar tarar size yine bir Güler Atlası bulur, ondan çelik isteriz:) Atlas siz paylaşınca daha da güzelleşiyor.
yeşilkolik
25-02-2014, 18:01
Sevgil güler hanım inanın çok üzüldüm çelik gönderiminizin ertelenmesi önemli deyil önemli olan güler atlas saglıgına kavuşsun geçmiş olsun :(
serkan_istanbul
14-03-2014, 19:08
çok üzüldüm güler abla inşallah düzelir. bende atlas istiyorum diyecektim.
Sayın Güler hanım,bana atlas çeliği için hatırlatın demiştiniz,ama görüyorum ki güler atlas bir sarsıntı geçiriyor .Umarım en kısa zamanda düzelir geçmiş olsun...
Atlas'ım toparlandı.
Çelik talep edenler lütfen adres bilgilerinizi tam verin, mutlaka kargo şirketinin size ulaşabileceği bir telefon numarası yazın.
Özellikle özelime yazdığınız adres bilgilerinde istediğiniz çeliğin adını belirtin Atlas veya Aloevera, Haseki küpesi, Osmanlı çileği gibi. Yoksa karışıklıklar oluyor.
Bugün Gönen'e gidiyorum Amerikan Sarmaşığı ve Osmanlı Çileklerini göndereceğim. Adres bilgileri eksik olanlar veya telefon numarası olmayanları maalesef gönderemiyorum.
yeşillim
07-05-2014, 12:21
Güler Hanım,
Atlas başlıklı mesaj gönderiyorum. Tam teşkilli adresimi, tel numaramı da ekliyorum.
Hangi kargo ile gönderi yaparsanız, şubeden almam daha uygun olacaktır.
Adreste olamazsam, şubeden alır veya muhakkak aldırabilme şanşım olacaktır.
teşekkür ederim.
minenine
07-05-2014, 18:01
Güler hanım sizden atlas çeliği rica ediyorum adresimi bildiriyorum .Sizinde bizden istediğiniz olursa her zaman yardımcı olurum. İyi günler
yeşillim
16-05-2014, 10:17
Benim de bir Güler atlasım oldu..:) Epeydir, bu atlası izliyordum.
Müteşekkirim, Güler hanım.
tarick06
16-05-2014, 14:04
Güler Hanım,
Kaldıysa bir çeliğinize de ben talibim. Adresimi mesaj ile yolluyorum.
Teşekkür ederim emeğiniz için
Merhaba Güler hanım; atlas çeliği galiba bana göndermiyorsunuz.Daha önce söz verdiğiniz için adresimi size göndermiştim.Yine de sağolun...
Elimden geldiğince atlas çelikleri, aloevera ve daha başka türlerden göndermeye gayret ediyorum.
Koliler hazırlıyorum, 34 km gidip onları gönderiyorum ve tekrar 34 km lik yolu geri dönüyorum.
Ne olur, talep eden arkadaşlar da bir zahmet "gönderdiğiniz koliyi aldım" diyerek bir mesaj yazsalar.
İstediğim çok zor bir şey mi?
(Bildiren arkadaşlara teşekkür ederim) ;)
mmanager
19-05-2014, 08:59
Teşekkür ederim Güler Hanım atlas çelikleri elime ulaştılar.Çok sağolun herşey gönlünüzce olsun.Zahmet ve emeklerinize sağlık...Bol çiçekli günler dilerim....
Güler Hanım atlas çiçeklerimiz elimize ulaştı .Çok teşekkürler size çok zahmet ettik.Aslında cumartesi öğleden sonra zor alabildik diğer arkadaşlara göre daha geç yani.Biz üstüne düşüp almaya gitmeseydik hala kargoda bekliyor olacaklardı ve yarına kalacaktı.Haftasonu araya girince internetimiz olmadığı için evde ,aldığımızı yazamadık.Sizi üzdüysek affola..Aynı şey mmanager için de geçerli inanın.Tekrar teşekkür ederim.....
Rica ederim sayın Uzer, affedilecek bir durum yok ortada. İstediğim; arkadaşlar kargolarını aldıklarında elime geçti deseler yeter benim için.
Bir öğretmen arkadaşımız okul bahçesi için Amerikan sarmaşığı istemişti. Sanırım gönderdiğim 20 günü geçmiş olduğu halde, alıp almadığını bilmiyorum.
Osmanlı çileği gönderdiğim arkadaşlardan sadece biri aldığını bildirdi.
Sanırım bundan böyle göndermelerimi kısıtlı tutacağım.
Gül-bahar
22-05-2014, 07:39
Bitkiyi kazasız sağsalim gönderebilmek için, özelliğine göre paketleme malzemesi, zaman, özen olmazsa olmazı. Tabi kargo şirketine teslimat da var. Daha önce gönderi yapanlar, anlayacaklardır. Sevgili Güler hanımı takdir ediyorum, hakkını helal etsin.
Güler hanım önceden osmanlı çileği talebinde bulunduğumdan, gönderi yapılanlar listesindemiyim merak ettim. Eğer öyleyse, hangi kargo şirketiyse kargo takip numarasından durumunu öğrenebilirim. Sevgiler...
Sevgili Gül-Bahar, ben de Fulya mah. Alisamiyen sok. oturmaktayım. Size Osmanlı Çileklerini elden teslim ederim diye göndermedim. İstanmbul'a geldiğimde Cevahir'de buluşur hem bir çay içer hem de tanışırız diye düşündüm.
Sizce de uygun mu?
Atlas çeliği talebi olanlara kutu bulduğum kadar bugün postalama yapacağım.
mumittopçu - Zafer İnandıklı - yeşilkolik - confuset - cenan - Benol Hazaroğlu - hozat - Fatih -lusoari -yenisu - Sudenur
Aras kargo Gönen.
Güler hanım, kargom sapasağlam geldi;). Çok teşekkür ederim. Emeğine, yüreğine sağlık...
Güler Ablacım çeliğim geldi çok teşekkür ederim. :)
Birkaç gün yara yerleri kuruyana kadar bekledikten sonra yeni yerlerine geçecekler. :)
Sevgili Güler hanım,kargom geldi ,hiç vakit kaybetmeden atlaslarımı diktim ,şimdide size çok teşekkürlerimi yazıyorum,elinize sağlık....
Gül-bahar
29-05-2014, 19:35
Sevgili Gül-Bahar, ben de Fulya mah. Alisamiyen sok. oturmaktayım. Size Osmanlı Çileklerini elden teslim ederim diye göndermedim. İstanmbul'a geldiğimde Cevahir'de buluşur hem bir çay içer hem de tanışırız diye düşündüm.
Sizce de uygun mu?
Ben de şehirdışındayım, Yalova'dan bir arkadaşımdan edindim, ilginize teşekkür ederim.
Gerçekten de evlerimiz yakınmış :) inşallah Istanbulda görüşürüz.
Merhabalar;
Ben bu çiçeği bulamıyorum ve okuduğuma göre birbirinize gönderiyorsunuz ne güzel... ben de istesem?
Güler ablacığım, çok teşekkür ederim kargo sağlam bir şekilde ulaşmış.
Ellerinize, emeklerinize sağlık. Tekrar çok teşekkür ederim.
Emir Özkan
30-05-2014, 16:36
bende alabilirim istediğiniz zaman yollayabilirsiniz
Emir Özkan
30-05-2014, 16:41
◕══════════════●◕◕◕►:ஜ۩۞۩ஜ:◄◕◕◕●═════════════ ═◕
beni unutmayın...
Çok heyecanlandım ;) Az önce "efeege'nin bahçesini" gezerken, -maşallah çok güzel çiçek açan- Atlas için size teşekkür ediyordu bahçe sahibi ve ben de imrenmiştim bu paylaşıma...
Umarım geç kalmamışımdır.
Sevgili Güler Hanım; her ne zaman müsait olursanız, ben de çeliklerinizden isteyeceğim. Hatta sadece Atlas değil, mümkünse AloeVera da, Amerikan Sarmaşığı da, Haseki Küpesi de isteyeceğim :o
Hatta Amerikan Sarmaşığını yerde ararken, sizde buldum :) Hem evim için, hem okullarımız için istediğim bir bitkiydi.
Size hemen özelden yazıyorum ve yürekten teşekkürlerimi gönderiyorum.
Akhilleus
13-06-2014, 11:40
Atlas çeliklerine bende talibim Yaklaşık 40 gün önce oğlum oldu adı da ATLAS onun için büyütmek istiyorum eğer mümkünse gönderebilirseniz sevinirim...
Güler abla lütfen bana da gönder, diğer sayfalarında sarı Atlasta pylaşmışsın, ondan da istiyorum. Lütfenn Adresimi mesajla gönderdim sana. selamla, selametle...
Sevgili güler abla bende daha önce size mesaj yazmıştım kırmızı dışında olan atlas çeliklerinize talibim.Büyüdüler mi?Heyecanla bekliyorum.Adres ve telefonumu özelden yazmıştım tekrar yazmama gerek varmı?Saygılarımla...
Arkadaşlar, somon-kırmızı atlas çeliklerinden gönderebilirim ancak sarı ve sıklemen olanlardan henüz dağıtım yapamıyorum.
Sevgili Güler abla somon renginde gönderebilirseniz istiyorum.:rolleyes: Özelden adresimi göndermiştim yeniden göndereyim mi?Şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba Güler Hanım
Eğer kaldıysa bende çeliklerinizden almak isterim. Rengi önemli değil. Adresimi özel'den yolluyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Sayın aaozkan, mesaj kutum sık sık dolduğundan bazı mesajları alamıyorum, siz adres bilgilerinizi yenileyin lütfen.
Varsa bende kırmızı ve somon renginden isterim size zahmet olmasa teşekürler
Varsa bende kırmızı ve somon renginden isterim size zahmet olmasa teşekürler
Adres bilgilerinizi ve telefon numaranızı özelime yazar misinız?
çiçeksever67
09-07-2014, 09:37
kaldı mı ?
Sevgili Milla, aaozkan, floperx çelikleriniz dün Aras Kargoya teslim edildi.
eoe1234 sizin adres bilgileriniz eksik olduğu için bugün teslim edeceğim.
Çok teşekkür ederim Güler hanım,
Biraz evvel elime ulaştı. Sabahın sürprzi oldu bana...
Sevgili Güler Hanım
Mesaj sayım az olmasına rağmen kırmayıp çeliklerinizden gönderdiğiniz için çok teşekkür ederim. Bu iyiliğinizi asla unutmayacağım. Şu anda çimlenen fesleğenlerim, ballıcam, sellukalarım ve jalapeno biberlerim var. Bunları yaşatmayı başarabilirsem bir gün bende tohum ve çelik paylaşımı yapacağım.
Sizden veya bilen arkadaşlarımızdan son bir ricam var. Yeni olduğum için ne yazık ki çok bilgiye sahip değilim. Bu yüzden çeliği nasıl köklendirmem gerektiğini, ne tür bir saksı ve toprak almam gerektiğini kısaca anlatırsanız çok sevinirim.
Tekrar teşekkürler
1-Dikilecek olan çelikler kesildikten sonra kuruyup kabuk bağlayana kadar serin, güneş almayan kuru ve nemsiz bir ortamda peçeteye ya da kuru bir beze sarılarak bekletilmelidir.Bazı uzmanlar kesimleri buruşmaya başlayana kadar bekletilmesi gerektiğini savunsalar da bu fikrin çok radikal olduğu düşünülmüştür.Kesimlerin boyu 10-17 cm uzunluğunda ve sağlıklı olmalıdır.Dikimden önce bu bekletme süresi 10-15 gün arasındadır.Kesimleri aldıysanız ve ne zaman kesildiğini bilmiyorsanız bir hafta bekletin.Su içeren bir bitki olduğu için 1 ay susuzluğa dayanabilirler.
2-Dikilecek olan toprak temiz ve kuru olmalıdır.Aynı zamanda mutlaka drenajlı olmalıdır.Bunun için bahçe toprağı,torf ve pomza taşı kullanılabilir.Eğer pomza bulamıyorsak.Perlit ,kum ,bahçe toprağı,ağaç kabukları ,torf,ufalanmış strafor toprak çömlek ve tuğla kırıkları ,kullanılabilir.Plastik veya çömlek saksılar tercih edilmeli drenaj sağlayabilmesi için büyüklüğü 10 cm civarında olmalıdır.
3-Kesimler 2.5 en fazla 5 cm derinlikte olmalıdır.Derin dikimler çürümeyi teşfik edebilir.2 çentik toprağın altına gelecek şekilde dikilmelidir.Dikim yapıldıktan sonra aydınlık ,güneş almayan havadar bir yerde tutulmalıdır.Bir hafta sulama yapmadan sislemeyle yani bizim yapacağımız şekilde fıs fıslayarak hafif nemlendirilmeli.Bir hafta sonra sulayarak yine fısla nem verilmeli bu işlem bir ay boyunca sürmelidir.1 aylık köklenme işlemi tamamlandıktan sonra kalıcı yerine taşınmalı asla direk güneş ışığına maruz bırakılmamalı ,köklerinin tamamen kurumasına izin verilmemelidir.Yağmur ormanı kaktüsleri olduğu için nem ihtiyacı fazladır.
Umarım bu bilgiler yeterli olur ayrıca burayı (http://www.agaclar.net/forum/kaktus/3259.htm) da baştan sona incelerseniz faydalı olacaktır, güle güle büyütün...
Cevabınız için teşekkür ederim. Yazmasaydiniz hemen saksıya dikecektim. Kurumasi gerektiğini bilmiyordum. Çok sağolun :)
Rica ederim, güle güle büyütün efendim..
Teşekürler Güler hanım iyi akşamlar.
Sevgili Güler abla atlas çelikleri bugün elime geçti.Çok teşekkür ederim.
Güler abla kargo bugün geldi çok teşekkür ederim.
eğer elinizde varsa bende almak isterim
ankaramk
30-07-2014, 11:28
Merhabalar. Eger elinizde varsa cesitli celikler bende rica edebilirim.
merhaba güler hanım,
eğer elinizde varsa bende almak isterim.
ozlemiles
05-08-2014, 03:42
Eger kaldiysa ben de alabilir miyim? Balkonum bomboş :(
masallale
03-09-2014, 22:23
bende rica etsem olurmu :S
Sevgili masallale bu gün Gönen'e giderken sizin atlasınızı göndermeği düşünüyordum ama adres bilgilerinizde adınız ve soyadınız yoktu, masallale olarak da gönderemeyeceğim için kaldı.
Arkadaşlar, lütfen adres bilgilerinizi yazarken adınızı ve soyadınızı, kargo şirketinin size ulaşabileceği bir telefon numarasını yazmayı ihmal etmeyiniz.
Bayramdan sonra on tane atlas çeliği gönderimi yapabilirim.
Tabi olanlar bildirsinler.
Güler Hanım mümkünse bana da gönderebilirmisiniz.Bilgilerimi özelden yazdım.Teşekkürler.
helin-123
01-10-2014, 13:31
Güler abla bende istiyorum eger mümkün se. Adresimi yazdım. Şimdiden teşekkür ederim.
coskun8553
01-10-2014, 15:50
Güler hanım bana göndermiş olduğunuz atlas çelikleri hangi renk mesaj attım görmediniz sanırım. Merak ettim renklerini ;)
celalim01
01-10-2014, 22:48
Merhaba ,sanırım 10 kişi dolmadan sıraya girebildik.Hemen adres bilgilerimi yazıyorum.
serpilcan1988
02-10-2014, 15:14
bende istiyorum lütfen ne olur bu cicege asık oldum bi türlü bulamıyorum lütfen bi çelik
Kayahann
04-10-2014, 21:38
İzmirde olanlara ben de yavr aloe vera veririm , Güler abladan almıştım zaten yavruladı kocaman oldu, kargo parası ödemez burdakiler en azından
Sayın Güler Hanım merhaba, eğer uygun olursanız ben de sizin atlas çeliklerinize talip olabilir miyim? İsim, telefon ve adres bilgilerimi özel mesaj ile gönderiyorum. Atlası ağaçlar.net sayesinde tanımış oldum ve hiç canlı kanlı görmedim, çok merak ediyorum. Bir yandan böyle bir talepte bulunurken çok geriliyorum, hiç tanımadığım bir bitki diye. Diğer yandan da Güler Atlası olduğu için kendime değil fakat bitkiye güveniyorum. Gözlerinizi daha fazla yormak istemem:) Saygı ve sevgilerimle iyi günler dilerim.
serpilcan1988
11-10-2014, 14:11
güler hanm sizi bekliyorz lütfn bi cvp yazın
güler hanm sizi bekliyorz lütfn bi cvp yazın
Sevgili serpilcan1988, adres bilgilerinizi göndermişsiniz ama isim ve soyadı yok. Önce Serpil Can adına göndereyim diye düşündüysem de belki avatar ismidir bu dedim ve vazgeçtim.
Bu gün nothing, masallale, astraliliya, helin123, ankaramk ve ERKEN48'in atlas çelikleri Aras Kargo'ya verildi.
Koli temin ettiğimde de celalim01 ne dinazor'un kargolarını göndereceğim.
gokselcetin
13-10-2014, 12:04
Güler hanım merhaba,
Sarı ve somon renkli olanlardan kaldı mı hiç acaba?
Çok teşekkürler Güler Hanım:)
ankaramk
13-10-2014, 13:37
Tesekkurler guler hanim
serpilcan1988
13-10-2014, 15:10
serpil canpolat adım güler hanm lütfen bekliyorum y
Güler hanım merhaba,
Sarı ve somon renkli olanlardan kaldı mı hiç acaba?
Adres bilgilerinizi yazın göndereyim sevgili gokselcetin.
(Umarım yarın bir iki koli bulabıleceğim.)
Sarı atlasın çelik alınacak yerlerinin hepsini harcamayın, benim dalım arada kaynayıp gitmesin e mi? :D
edelvays58
13-10-2014, 19:06
Sarı atlas çelikleri mi gönderiliyor yoksa? Eğer öyleyse ben de talibim varsa...
Sarı atlas çelikleri mi gönderiliyor yoksa?...
Burayı (http://www.agaclar.net/forum/1324535-post468.htm) görünce ben öyle algılayıp panik oldum :D
Aysel Yavuz
13-10-2014, 19:40
Ne ? Sarı atlasmı ? Sarı varsa bende varım. :))
sumeyra47
13-10-2014, 21:08
:D Bende sarı atlas istiyorum lütfennn
celalim01
13-10-2014, 23:31
Bu yoğunlukta koli ve zaman yetişmiyor sanırım Güler hanım.Şahsen ben bu kadar zaman bulamazdım ev sabırla tek tek ilgilenmeye çalışıp unutmamışsınız.Ne diyelim tutuğunuz her işte kolaylıklar dilerim.
helin-123
15-10-2014, 14:11
Güler hanım kargo elime ulaştı çok teşekkür ediyorum ellerinize sağlık.
Evet arkadaşlar sarı atlastan da bir iki göndermeye başladım, ama koli sıkıntım var, koli buldukça göndereceğim.
Adresler lütfen.
Güler ablacığım rica etsem benim için de sarı ve fuşya rengi atlaslarından birer çelik ayırabilirmisin? Kasım ayında göndermeni rica etsem sorun olur mu?
Sarı olabilir ama sıklamen rengi için söz veremiyorum, saksı pek iç açıcı görünmüyor inceleme yapacağım.
Kargolarını alan arkadaşlar güle güle büyütün.
Sarı olabilir ama sıklamen rengi için söz veremiyorum, saksı pek iç açıcı görünmüyor inceleme yapacağım.
Sonsuz teşekkürler. :D
En kısa zamanda haber vereceğim.
Dilek Sarıkaya
16-10-2014, 07:29
Merhaba Güler Hanım; mümkünse ben de sarı ve fuşya atlas çeliğinize talibim.Koli bulur da gönderebilirseniz sevinirim. Teşekkürler
gokselcetin
16-10-2014, 14:05
Güler hanım atlaslar şuan elime ulaştı. Hepsi çok sağlıklı, sağolun. Sıklamen renkli hediyeniz için de ayrıca teşekkür ederim.
Sağlıcakla kalınız.
521377
Bugün atlas çeliklerini postaladım.
http://www.agaclar.net/forum/1326409-post4384.htm
Hiç atlasım yok..Mümkünse çeşitlerinden bende rica etsem,tabii müsait olduğunuz zamanda mümkün olurmu acaba...Teşekkürler...
Sevgili A.NOMAD, size ve dinazor'a elden vereceğim.
Güler hanım kalan çelik varsa ben de rica edebilir miyim.
edelvays58
21-10-2014, 13:44
Güler hanım,sarı atlas çeliği ve amarillys soğanını aldım . Çok teşekkür ederim.
Ben zaten acele etmiyorum dalında beklesin şimdilik 'kökü bizde, nasılsa bir ara alırım rahatlığındayım', çok teşekkürler ;)
sumeyra47
21-10-2014, 15:10
Kargom elime ulaştı çok teşekkür ederim sevgiler.
fazilakgun
21-10-2014, 15:18
Güler hanım hala çelik mevcut ise bende alabilirmiyim
Aysel Yavuz
21-10-2014, 15:48
Benimki hala gelmedi :((
Aysel Yavuz
21-10-2014, 16:11
Aradım şimdi kargoyu.. Benim kargomu dağıtım aracına almayı unutmuşlar :( Yarın getirceklermiş..
Hiç atlasım yok..Mümkünse çeşitlerinden bende rica etsem,tabii müsait olduğunuz zamanda mümkün olurmu acaba...Teşekkürler...
Kırmızı-soman arası (hani arkadaşların Güler atlası dediklerinden) isterseniz var ama sarı ve sıklamen dağımım yok.
Güler Hanım, beni de unutmadığınız için çok teşekkür ederim:) Çok mutlu oldum:)
Aysel Yavuz
22-10-2014, 16:02
Kargom az önce elime ulaştı..Teşekkürler Güler abla..
Kırmızı-soman arası (hani arkadaşların Güler atlası dediklerinden) isterseniz var ama sarı ve sıklamen dağımım yok.
Oldukları zaman paylaşabilirseniz sevinirim...Sevgiler...Teşekkürler..
Merhaba, atlasımı bana siz göndermiştiniz. Eskişehir'de okuyorum. Giderken tomurcuktaydı. Dün geldim ve bugün çiçek açtı. Tekrar teşekkür ederim.
serpilcan1988
27-10-2014, 13:54
güler hanım benim çelikler gelmeden çürüdü galiba oysaki en çok ben istemiştm ama tüm aksilikler beni buldu gelsede artık tutmaz galiba çok üzgünüm:(
serpilcan1988
30-10-2014, 14:01
kargom ulastı güler ablacım cok sagolun hediyeniz için sizin hatıralarıniz her yerde ne mutlu size emeginize yüreginize saglık umarım tutar celiklerim
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.