View Full Version : Kaktüs ve sukulent alınacak mekanlar
Sayın Sariefe yusufçuk harika sitede böyle güzel fotoların paylaşımı çok güzel, sera ve çiçek alınabilecek yerler hakkında değerlendirme ve bilgilendirmeniz için de ayrıca teşekkür etmeliyim. Ben de sukulent arayışları içerisindeyim Bursa da bauhaus da çok güzel kaktüsler var çeşit ve fiyat iyi ancak sukulent bulamıyorum İstanbul da ki seradan bulabilirim umarım.
Sayın nesli6 güzel yorumunuz için bende size teşekkür ediyorum. Sözünü ettiğim sera başlı başına sukulent serası olduğu için mutlaka aradığınız birşeyleri bulabilir veya aramadığınız halde gördüklerinizi almaya karar verebilirsiniz. Mesela ben ilk gidişimde aporocactus, astrophytum, turbinicarpus, yılbaşı, paskalya, atlas ve bir gecelik gelin gibi kaktüs türlerini aramaktaydım. Sonuç olarak hala aramaktayım fakat haworthia, titanopsis gibi türlerle geri döndüm :p Her halükarda bulamasanız bile eğer meraklısı iseniz çok sayıda sukulenti bir arada görmek güzel bir deneyim olacaktır.
Şahsen görmeden, elime alıp incelemeden bitki alamam ama sizin için sorun yoksa size diğer bir alternatif olarak Taner Angay' ın online sukulent satış sitesi www.kaktus.web.tr yi önerebilirim. Çeşit bol, fiyat uygun ve forumdan bir çok kişinin alış veriş yaptığını bildiğim için güvenli. Bauhause' taki uygun fiyatlı çeşitli kaktüslerin bir kısmınında Taner Bey' in Antalya' daki serasından geldiğini söyleyebilirim. Online siteden veya offline Bauhause' tan bir şekilde zaten alıyoruz.
Saygılarımla...
merhabalar ben yeni uye.ist.unal cicekcisine yakinda giden varmi acaba ben en kisa zamanda gitmek istiyorum Titanopsis sukkulent ve LİTHOPS YAŞAYAN TAŞLAR urunleri varmi acaba goren oldumu.ve bisey daga bu sitenin iletisim mail adresi hata veriyo.tel.ile ulasmak gerekli sanirim deneyen var mi?
Sayın sevgice1981 aramıza hoşgeldiniz. İlk mesajınızı benim konuma yazmış olmanız ayrı bir mutluluk benim için. Ben en son bir ay önce gitmiştim. Serada iki çeşit titanopsis vardı. Fiyatları 5 tl. idi. Çeşitli Lithops türleri olduğunu da biliyorum ama fiyatları hakkında bilgim yok. Telefonla ulaşabilirsiniz. Yer olarak Rumelikavağı' nda.
Ayrıca yeni üye olduğunuz için forum kurallarına bir göz atmanızı tavsiye ediyorum. Forumda imla kurallarına dikkat etmemiz gerekiyor.
Saygılar...
Lithops denince Taner Abimin Antalyadaki serasından başka sera tanımam. www.kaktus.web.tr
merhabalar ben yeni uye.ist.unal cicekcisine yakinda giden varmi acaba ben en kisa zamanda gitmek istiyorum Titanopsis sukkulent ve LİTHOPS YAŞAYAN TAŞLAR urunleri varmi acaba goren oldumu.ve bisey daga bu sitenin iletisim mail adresi hata veriyo.tel.ile ulasmak gerekli sanirim deneyen var mi?
bettyycim
08-12-2010, 10:33
Ben de size Taner Beyin serasını tavsiye ederim, www.kaktus.web.tr muhteşem lithopslar var :p
Bettyycim tavsiye icin tesekkurler evet sera cok guzel cesit bol ama istanbulda degil.
kargo ile gelmeside payagi bi pahaliya geliyor o paraya tohumunu daha cok ucuza alabilcegimiz siteler var.
genede ist.gorup alabilecegimiz genis sera adresleri varsa bilen yazar mi acaba.anadoluyakasinda
cevaplar icin tesekkurler simdiden
jokerkan
08-12-2010, 12:55
Arkadaslar merhaba , baslıktanda anlaşılacagı uzere ben Ankara da ikamet ediyorum, kaktuslerimi suana kadar buyuk marketlerden (koctas, praktiker vs ) alıyorum ama hem fiyatlar uygun olmuyor bazan hemde farklı ceşitleri bulma sansımız olmuyor.Ankarada boyle bir mekan **** mekanlar varmı acaba? hem fiyatı uygun hemde çeşiti bol mekanlar?
Bauhaus'a gittiniz mi bilmiyorum ama sanırım en bol çeşit orda var. Bir de sakarya cad. deki çiçekçilerden kenar ayrılmış üstündeki sahte çiçekleri düşmüş olanları daha uygun fiyata alabiliyorsunuz. Biraz kıyı köşeye bakmanız lazım yalnız.
Kasımoğlu fidanlığı var Anadolu Hisarında, ama küçük bir sera. Çok çeşit yok. Yine de görmeye değer.
jokerkan
08-12-2010, 14:33
diger arkadaslar ne dusunuyor bilmiyorum ama ben cok tecrubeli olmasamda saglıklı buyuk ve fiyatı yuksek bir kaktus almaktansa, uygun fiyata daha cok cesit kaktus alıp onları buyutmek istiyorum, ogrendikce ası yapmak , cogaltmak vs..
sakarya cad. bu haftasonu bakayım biraz daha spesifik bir tarif varmı acaba ? buyuk biryer orası malum.
Sakarya cad yürüyüş alanının ortasındaki çiçekçilerden birinden almıştım ben bu şekilde. Adını hatırlamıyorum maalesef. Bir köşeye ayırmıştı kötü durumdaki kaktüsleri ve bakıma göndereceğini söylemişti. 4 tanesini 5TL ye almıştım yanlış hatırlamıyorsam.
...kargo ile gelmeside payagi bi pahaliya geliyor o paraya tohumunu daha cok ucuza alabilcegimiz siteler var...
Sayın sevgice1981 Ünal Çiçekçilik İstanbul' da ama evinizin yanı değilse kendi arabanızla gitseniz benzin parası, başka bir araçla gitseniz ulaşım ücreti ödemekten kaçındığınız kargo ücretinden kat kat fazla olacaktır. Lithops oldukça küçük bir bitki. Kaç tane alırsanız alın kargo ücreti 10 tl yi geçmez. Net kargo ücretini Taner Bey' den sorabilirsiniz. Ama amaç görerek almak ise yapacak bişey yok. Bu haliylede ulaşım masraflarına katlanacaksınız. Çünkü Ünal Çiçekçiliğe ait sera merkez bir yerde değil.
Saygılar...
arkadaslar pekii bu unal cicekcilik de duva polita varmiydi acep satisda dikkat eden oldumu
tesekkurler
Sayın sevgice1981 forumda, imla kurallarına dikkat etmemiz gerekiyor. Fakat siz pek dikkate almıyorsunuz gibi. Öyle ki özensiz yazınızdan "duva polita" olarak yazdığınız bitkinin "Duvalia Polita" olduğunu sadece tahmin edebiliyorum. Eğer aradığınız bu bitki ise bulmanız hiç kolay değil. Ünal Çiçekçilik' te de yok. Orda bir belki iki çeşit stapelia türü var.
Tabi ki söylediklerim kötülük ya da küfürle alakalı değildi. İmla kuralı derken; noktalama işaretleri, küçük büyük harf veya Türkçe karakter kullanma gibi ayrıntıları kastettim. Bu ayrıntılara dikkat ettiğiniz sürece bildiğim birşeyler varsa bunları paylaşmaktan mutluluk duyarım.
Saygılarımla...
Sayın sevgice1981.................. "duva polita" olarak yazdığınız bitkinin "Duvalia Polita" olduğunu sadece tahmin edebiliyorum. Eğer aradığınız bu bitki ise bulmanız hiç kolay değil.....
Sayın sevgice1981, bulmanız zor dediğim "Duvalia Polita" Taner Angay Bey' in sitesinde satışta varmış. Linkini ekliyorum. Bilginize.
http://www.kaktus.web.tr/default.asp?islem=urunler&id=659&catid=1&sayfa=2&kaktus=SUKKULENT
Arkadaslar merhaba , baslıktanda anlaşılacagı uzere ben Ankara da ikamet ediyorum, kaktuslerimi suana kadar buyuk marketlerden (koctas, praktiker vs ) alıyorum ama hem fiyatlar uygun olmuyor bazan hemde farklı ceşitleri bulma sansımız olmuyor.Ankarada boyle bir mekan **** mekanlar varmı acaba? hem fiyatı uygun hemde çeşiti bol mekanlar?
Sayın Jokerkan bir süredir Ankaradayım ve her gördüğüm çiçekçiyi bir kaktüs ya da değişik bir sukulent bulmak umudu ile gezsemde malisef pek birşey bulamadım meğer nekadar zormuş burada bu tarz bitkiler bulmak siz buldunuzmu acaba?
İzmir'in içinde (merkezde) lithops satılan bir yer var mı?
Sayın Selis ben ikeada görmüştüm bir ara İzmirdeki ikeaya çok değişik çeşitler geliyor ara sıra biraz takip etmek lazım sanırım.
bettyycim
12-01-2011, 20:09
İzmir'in içinde (merkezde) lithops satılan bir yer var mı?
O zaman Ünal Kaktüs Serasına baklmalısınız ;)
bettyycim ne yazık ki Urla'ya gitme imkanım yok.. :(
Ama İkea da bitki olduğunu ilk defa duyuyorum.. Nesli6 teşekkür ederim bakacağım..
bettyycim
13-01-2011, 12:51
Evet IKEA da güzel çiçekler araa değişik kaktüsler bulunuyor.
Yaşayan taşlar veya lithops' ları temin edebileceğiniz yerlerden bir taneside Sayın Taner
Angay'ın Antalyadaki serası olabilir.Kaktüs tic.com adresinden internetten satış yapıyorlar.
Şu anda kampanyaları var.Bilginiz olsun.Selamlar.
http://www.kaktus.web.tr/
jokerkan
17-01-2011, 14:08
ben biraz baktım ama genelde yapı marketler dısında bulamadım fazla ceşit. aslında biraz sans bazan birkac değişik tur getiriyor bu yapı marketler onun dısında klasik cinsler geliyor hep.ankarada kaktus serası da bulamadım malesef
umutyolcusu
17-01-2011, 14:26
Dün bauhaus ta değişik çeşitler ve uygun fiyatlarda kaktüs ve sukulentler vardı.4 çeşit aldım.Litopslar 3,5 lira idi ve sağlıklı görünüyorlardı genel olarak bitkiler.Tavsiye ederim.
Ankara'da haftasonu lithops arayışına girdim, Çayyolu-Ümitköy arasındaki seralarda bulunmakta ama fiyatları biraz yüksek, tam olarak kaktüs serası yok Ankara'da ama aralarında değişik sukulentlerde bulunan seralar mevcut. Çayyolu-Ümitköy arasındaki seralara bakmanızı öneririm, birde Ayvalı serası var çiçekçilerin de sıklıkla alışveriş yaptığı çok büyük bir sera. Bende Ankara'da başka sera bilmiyorum.
Sayın Cey bilgi için teşekkür ederim. Yarın Ankara da bir tur daha sukulent arayacağım bakalım sonuç ne olacak. Sayın Umutyolcusu Bursa da en son Bauhausa gittiğimde lithops bulamamıştım yeni bir posta gelmiş herhalde bakmak lazım merak ettim doğrusu;)
Kaktus severler seralılıput adresınun neresı oldugunu bılen varmı. mesajla sordum ama cevap gelmedı. Orda satıs ypılıyormu bılıyormusunuz.
Unalsera ıstanbul subesının de telefonları calısmıyor sanırım. Calıyor acılınca hısırtı ve ses kesılıyor.pazar gunlerı acıkmıdır orası bılen varmı
tesekkurler
.
jokerkan
19-01-2011, 08:35
sayın cey ayvalı serası nerde acaba bilginiz varmı? bende o semte yakın oturuyorum aslında ya şansa bak :)
Merhaba jokerkan, adı Ayvalı serası ama Ayvalı da değil yeri:) Samsun yolu üzerinde, Ankaralı değilim ama sanırım Siteler'e gidilen yol Samsun yolu , o yolun devamında çok büyük bir yer, çoğunlukla çiçek satıyor, kaktüs cinsi çok olmasa gerek:(
sera llilput Kubilay Tüntül adlı bir arkadaşın serası Yalova'da yeni bir yer yaptı kendine çok güzel ama genel olarak sukkulent ağırlıklı mail adresinden ulaşabilirsiniz "sukkulents@gmail.com" çok çeşiti var elinde
Ünal serasına gelince kagan bey var orada cep telefonunu yazıyorum önceden ararsanız orada olur işi garantiye alın yol uzak ve ters bir yer. ama nisan başı gibi gitmenizi tavsiye ediyorum
cep :05383681137
Umarım yardımcı olmuşumdur.
Kaktus severler seralılıput adresınun neresı oldugunu bılen varmı. mesajla sordum ama cevap gelmedı. Orda satıs ypılıyormu bılıyormusunuz.
Unalsera ıstanbul subesının de telefonları calısmıyor sanırım. Calıyor acılınca hısırtı ve ses kesılıyor.pazar gunlerı acıkmıdır orası bılen varmı
tesekkurler
.
sayın anksel Ünal seraya bir defa gittim çok kaktüs var ama satış az arkadaşım almak istedi satmadılar.
Sayın ankstel ve zeynım tesekkur ederım bılgıler ıcın.
bettyycim
19-01-2011, 23:36
Sayın ankstel ve zeynım tesekkur ederım bılgıler ıcın.
Sevgili sevgice1981 Ünal Kaktüsten önce Kozyatağında bulunan Bauhouse uğrayın, mesajınız geç gördüm fiyat sormuşsunuz 3.75 tl. küçükler, 5.9 tl orta boylar, büyükler de 9.90 sanırım sevgiler.
Sevgili bettyycim, geçen gün Kozyatağı' ndaydım ;) Üçlülerden seçmişsiniz beğendiğiniz güzelleri :D Bir tane beğenemedim içlerinden. Son anda iki tane dikensiz buldum. Bettyycim görmedi mi bunları diye de içimden geçirdim. Biri küçük bir 5' li Astrophytum Myriostigmaydı. Diğeri uzayan dikensiz bir tür ama henüz çözemedim. Bu arada farkettim ki Bayrampaşa ile Kozyatağı Bauhause' lar Ikea' lar gibi ikiz değilmiş. Farklı biyer gibi geldi önce. Bayrampaşa' daki daha düzenli. Sonra çözdüm nerde ne var ;)
Bayrampaşada kaktüs, Kozyatağında kaktüs dışı, öyle değil mi sayın sariefe? :)
bettyycim
20-01-2011, 10:33
Sevgili bettyycim, geçen gün Kozyatağı' ndaydım ;) Üçlülerden seçmişsiniz beğendiğiniz güzelleri :D Bir tane beğenemedim içlerinden. Son anda iki tane dikensiz buldum. Bettyycim görmedi mi bunları diye de içimden geçirdim. Biri küçük bir 5' li Astrophytum Myriostigmaydı. Diğeri uzayan dikensiz bir tür ama henüz çözemedim. Bu arada farkettim ki Bayrampaşa ile Kozyatağı Bauhause' lar Ikea' lar gibi ikiz değilmiş. Farklı biyer gibi geldi önce. Bayrampaşa' daki daha düzenli. Sonra çözdüm nerde ne var ;)
Aslın da Kozyatağı Bauhause da düzenlidir, alışmaya bağlı sanırım 2000 yılından beri giderim ;) bu arada benim oğlum başımın etini yediği için yine mi burdasın of, poh tipik erkek tepkileri :dilli: görmemişim tühhhhh:p
Bayrampaşada kaktüs, Kozyatağında kaktüs dışı, öyle değil mi sayın sariefe? :)
Doğru, öyle demiştim sevgili betito. Nasıl kısa yoldan buldum ama tükkanı ;)
Aslın da Kozyatağı Bauhause da düzenlidir, alışmaya bağlı sanırım 2000 yılından beri giderim ;) bu arada benim oğlum başımın etini yediği için yine mi burdasın of, poh tipik erkek tepkileri :dilli: görmemişim tühhhhh:p
Bir düzen var tabi ama :) Bayrampaşa daha düzenli. Görmemeniz sadece bakıcıyı değiştirmiş oldu. Yabancıda değiller. Ben sizin yerinize sularım. Yakında da resim ekleyeceğim. Özlem gidermiş olursunuz ;)
bettyycim
20-01-2011, 22:50
Bekliyorum resimleri :D, gönlüm rahat merak etme emin ellerde olduklarını biliyorum ;)
kaktüssevdası
23-01-2011, 04:08
denizlideki çiçekçiler kendilerinden geçmiş yaaa :( ne adam akıllı kaktüs oluyor nede fiyatları uygun oluyor. tam aradığımı buldum diyorum fiyatlar dudak ucuklatası... yok anam yok ben bu kaktüs sevdasından vazgeçmeliyim.
şanslısınız milleeeet...
...şanslısınız milleeeet...
Sanmayın ki burdaki herkes kaktüsleri çiçekçilerden, dükkanlardan alıyor. Fiyatı uygun bile olsa bu dediğinz yerlerde çeşit bulmak çok zor. http://www.kaktus.web.tr/ adresi kaktüs sevdası çekenlere iyi gelir. Fiyatlar cebinize, çeşitler de zevkinize iyi gelir. Bir göz atın derim.
Sevgili Kaktüssevdası,Taner Bey'in kaktüslerinden satış yapan iki yer keşfettim.Biri Saltak'ta aile hekimliğinin hemen üst tarafında diğeride doktorlar cad. gelirken Paü yü geçtikten sonra gelen.Ancak Fiyatları öyle 5-6 Lira değil 10 Lira.Ben konuştum 7-8 tane alacam uygun bişey yaparmısınız dedim ama kaç tane alırsan al bu fiyat dediler.Zaten arada denk gelirse birde ders çıkışı canım sıkılırsa geziyorum.Farklı gördüğümdede alıyorum.
Genellikle Koçtaş'tan alışveriş yapıyorum bitki konusunda.Yılbaşılar vardı geçen hafta renk renk.Ancak olumsuzluk cüzdanımı evde unutmuş ve almam gerekeni de alamamıştım.Bugün yarın giderim sanırım.Bakar neler var neler yok söylerim size.
Birde öyle kıyıda köşede kalan çiçekçilerede bakın onlar diğerlerine göre daha uygun fiyattan satış yapıyorlar.2 aşılı kaktüsü 5 liraya almıştım geçen ay.
Hatice Tarhan
24-01-2011, 08:23
Koçtaş a dün yeni kaktüsler gelmiş.Malesef üzerlerinde her zaman ki gibi kuru çiçekler var bu kez uyduruk yapıştırılmış kolay söküldü.Fiyatları3.99 bu kez kendimi frenlemeyi başardım 3 tane aldım.
kaktüssevdası
24-01-2011, 11:09
sarıefe, eşimin verdiği pazar harçlıklarını biriktiriyorum :)) 50 tl olur olmaz taner beye sipariş gececeğim ***. :))
günlerdir kedinin ciğere baktığı gibi sitesine bakıyorum zaten :)) alacaklarımın listesini bile çıkardım ohoooo :)))
kaktüssevdası
24-01-2011, 11:12
fatihcim, saltaktaki hangisi tam çıkaramadım ama doktorlar caddesindekiyle bende görüştüm adamlar 1 kuruş indirim yapmıyor. gecen ay oraya gittiğimde cılız, yarısı çürümüş, ölmek üzere olanları indirimli ver hepsini alayım dedim adam yinede 3,5 tl diye tutturdu. canım yandı ordaki kaktüslere köşede gölgeye atmışlar ya. belki ölmüştür bile şuan hepsi çöpe gidecek neyazıkki.
zincirci eczanesinin yanındaki çiçekçi eski kaktüsleri indirim yapıyor ama onlarda ithal kaktüs hep :( biri aşılı olmak üzere yinede aldım elindeki 4 eski kaktüsü. senin aldığın çiçekçi nerede???
kaktüssevdası
24-01-2011, 11:17
hatice hanım, bende kaktüslerin üstündeki yapaylara sinir oluyorum, hatta gecen ay aldığım tüylü kelepir kaktüsteki çiçeği çıkarayım dedim akşam aman allahım ne göreyim, silikon olsa iyimiş hiç olmazsa bi dikenleri zarar görürdü, kaktüsün boyu 10 cm tepesinden 8 cm lik ince metal sokmuşlar birde silikon yapmışlar:( hem dikenleri zarar gördü ondan ziyade kaktüsümde 2 tane yukardan aşağıya delik oluştu umarım çürümez bu delikten dolayı :( (çürüyecek galiba)
jokerkan
24-01-2011, 12:25
arkadaslar bizim oturdugumuz yere praktiker yakın ben ugruyorum arada dikkatimi cekti, kaktusleri belli peryotlarda yeniliyorlar (hatta eskileri bazan daha ucuza veriyorlar)kaktuslerin yenilendigi zamana denk gelirseniz acayip ceşit oluyor ama ilk 1 haftada en iyi ve farklıları tukeniyor.ben bir kere denk geldim ondada butcem sıkıntılıydı malesef okadar cok alamadım :(
İkea' ya yeni parti kaktüsler gelmiş bulunuyor. Fiyat 3 Tl. Kaktüsçüler bakmayı ihmal etmesinler. Ağırlık mammilaria türü ama farklılarda var ;)
Ayrıca; Eminönü çiçek pazarında doğal sarı ve pembe çiçekli mammilarialar kaktüs satan tüm satıcılarda var gibi. Fiyat 5 tl.
Burdur Migros'ta kaktüs türleri var. Fiyatları da uygun gibiydi. Gelgelelim yarısından fazlası "aynı renk ve şekilde " çiçek açmıştı ! Silikonlu yapıştırıcının izleri dikkatli bakınca görünüyordu. Gene de dayanamadım ve 2 çeşit aldım. Mutfak penceremin önünde çiçek açmış kaktüs istiyordum, benim kaktüslerim ise hiç açmıyordu. Bile bile aldım. Gerçek çiçeklerini de açarlar inşallah birgün...
Merhaba arkadaslar gecen haftalarda unal sera yi ziyarte gittim sonunda.
Kagan bey karsiladi bizi/ Bol Bol resim cekdim.Yeni turler hakkinda bilgiler aldim.
Tabii ki 6-9 arasi cicekle zor cikabildik. Hepsi birbirinden guzel di. Malesef resim ekiyemiyorum sistemde biseyler surekli bana hata veriyor.
Gercekden gezilmesi gereken bi sera.Nisan ortasi gibi de yeni turler gelicekdi ama bakalim bir daha ki sefere kaldi gormek.
Bilgi icin Kagan bey :0538 368 11 37
Sonunda basardım unal sera gezi resimleri
202152
202153
202154
202155
202156
202157
202158
202159
202160
Devamı
202161
202162
202163
202164
Tam küçültmeyi basaramadıklarım bu sekilde çıkıyor
202167
202168
Ağaç A.Ş. nin Alibeyköy' deki merkez fidanlığında yeni bir satış serası açılmış. Bu serada bol çeşit ve fiyatlarıyla en ilgimi çekenler sukulentler oldu. Eski bir cep telefonuyla fotoğraflamaya çalıştığım bitkiler çok sağlıklı ve bence uygun fiyatlı. İlgilenenlerin bakmasını tavsiye ederim.
Fiyatlar altındaki çömlek saksılar dahil 10 tl. Saksılarda gelişmiş boyda dolu dolu üç farklı sukulent var. Saksıların kimi testi şeklinde, kimi kalp şeklinde kimi de sepetti.
203744
Kalp
203745
Testi
203746
Sepet
203747
203748
Hemen buraya gitmem lazım.:) Levent'te de Ağaç A.Ş. vardı yanılmıyorsam. Orada da olabilir diye düşünüyorum. Alibeyköy biraz sapa.
Hemen buraya gitmem lazım.:) Levent'te de Ağaç A.Ş. vardı yanılmıyorsam. Orada da olabilir diye düşünüyorum. Alibeyköy biraz sapa.
Oraya da bakmıştım ama yoktu :( Alibeyköy' deki sera TEM' den 10-15 dk.
Sn. sariefe gittiginiz yerde yer ortücüler gozünüze çarptımı acaba. Yoksa agırlıkda sukkulent mi vardı
Tesekkürler..
Yer örtücülerde vardı tabi ki. Bitki çeşidi oldukça fazla. Tek sorun fiyatları. Sukulentleri vurgulamamdaki sebep fiyatlarının çok uygun olmasıydı.
Beşiktaş İskelesi'nin yanındaki köprü altında kaktüs satan bir tezgah var. Daha önce kendi sayfamda yazmıştım, ona getirmesi için kaktüs türlerinin olduğu bir liste hazırlamıştım. Bazıları gelmiş. Bir kısmı da yarın gelecekmiş. Çok güzeller. Tomurcuklu olanlar inanılmaz.:) Sizler için fotograf çektim.
208632
Chamaecereus silvestrii çok istediğim bir türdü. :)
208633
208634
Bu türün ismini bilen var mı?
208635
208641
208642
Ortadaki Echinocereus Morricali mi?
208643
Chamaecereus silvestrii kırmızı ciceklileri bu sıra her yerde görmek mümkün .
başka renkleri yokmuydu sayın zenfree sarı **** beyaz acanını istesek getirirmi ?
( benimde ciceklerim hep ya sarı ya da beyaz :D )
...Ortadaki Echinocereus Morricali mi?...
Bence Echinocereus ama morricali değil sevgili zenfree.
Euphorbia resinifera olabilir belki.
Ankaralı kaktüs severlerin dikkatine! Kızılayda bulunan çiçek pazarında, yukarıda zenfree hanımın eklediği fotoğrafdakiler gibi büyük ve bol tomurcuklu kaktüsler mevcuttu, fiyatları bana biraz yüksek geldi ama okadar fazla tomurcuğu bir arada görünce alıveresi geliyor insanın.
Euphorbia resinifera olabilir belki.
Ta kendisi ;)
Beşiktaş'taki kaktüsçü türleri artırmaya başladı. Ağaçlar net'ten gelenlere indirim yapacak.:) İskelenin yanındaki geçidin altında satış yapıyor.
234414
234415
234416
234417
234418
Çok güzel. Şimdi İstanbulda olmak varmış:(
Arkadaşlar bu aralarda Istanbulda oturanlar için Eminönü çiçek pazarı (Mısır Çarşısının yanı)nda bol miktarda Kaktüs ve Sukkulent mevcut fiatları için çok sikı pazarlık yapmak
lazım geliyor.Birde alınan ürünün toprak değişiminin yapılması elzem.Bilginiz olsun.
234414
234415
234416
234417
234418
Bugün bende dediğiniz yere uğradım birkaç çeşit satın aldım teşekkür ederim..
Zenfree resimdekiler kadar büyükmü bana baya büyük geldiler degişik türlerde var fiyatları neydi :) Pachypodium lamerei yakın zamanda bundan aldım 40 ytl orda ne kadardı biraz araştırınca oldukca zehirli bir bitki yazıyor yapragı dahil sütü zehirliymiş cok dikat edilmesi gerekiyormuş .beyaz ve kokulu ciceklerini görmek icin baya bekliyecegim
Sevgili iris41, evet büyükler. Fakat fiyatları hatırlamıyorum.
Beşiktaş kaktüsçüsüne yeni türler gelmiş. Çok güzeller. Belki aradığınız türler vardır diye bir kaç fotograf eklemek istiyorum.
alperfect
24-09-2011, 00:44
Sn. zenfree sonuncu fotoğraf lipstic mi yaprakları çok güzel görünüyor.
Tüm fotoğraflar çok güzel görünüyor ne kadar şaslısınız.
Sayın alperfect, galiba o. Yaparakları gerçekten çok güzeldi. Çiçeklerden daha çok dikkat çekiyor.
Bugün Eminönü'ne gitmiştim. Sizler için bir kaç fotograf çektim. Çok güzel türler vardı. Belki aradığınız türler vardır. :) Satış yeri ve telefonları da ekleyeceğim.
Fotografların çekildiği Atlas Çiçek evi. Tel:0212 526 05 00 - 0554 777 50 27- 0532 794 34 21. İsmi ise " Bayburt'lu Recep".:)
İthal kaktüsler ve sukulentler satıyor. Çok beğendim, fiyatlar da bitkilerin büyüklüklerine göre çok uygun.
Diğeri Eyüp Sultan Fidanlığı. 16 Numaralı dükkan. Erdal Çınar tel: 0212 520 81 12 - 0536 216 45 94
Çok güzel ve büyük aeonium schwarzkopflar var. Haworthia ve stapelia türleri var. Bitkiler iç içe olduğundan çok iyi fotograflayamadım.
Sn. zenfree. 81 nolu mesajdakı 4üncü resimdeki yapragı yesıl ucları kırmızı olan ve 82 nolu mesajda 5 inci resimdeki çiçegin adları nedir acaba. Sanki kuru yapay çiçekmis gibi ne kadar güzeller
teşşekkürler.
81'deki bitki kalanchoe, diğer bitkinin adını bilmiyorum malesef. Ortam karanlık olduğu için flaşlı çekim oldu. O nedenle yapay görünüyor olabilir.
osman3773
19-10-2011, 11:50
Selam arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım kastamonu da yaşıyorum ama burada sukkulent bulamıyorum bu konuda bana yardımcı olurmusunuz? internet üzerinde satış yapan site adresi **** satmak isteyenler varsa sevinirim
Eser İlhan
19-10-2011, 12:09
Aşağıdaki adrese bir bakın..
Kakts Ticaret-+90 (242) 4173128, 0532-7153130-+90 (242) 4173128---kakts, kaktus, taner angay, lithops, yaayan ta, sukkulent, aloe, ariocarpus, echeveria, hoodia, lophophora, turbinicarpus, crassula, radyasyon, mammillaria, kakts tohumu, kakts bakm, c (http://www.kaktus.web.tr/default.asp)
alanlar paylasabılrımı nereden nasıl ne sekılde aldınız ? guvenebılırmıyız yanı ınternet alımlarına burda bulamadıgım bazı turlerı ıstıyorum almak ama kararsız kaldım emın olamadım
Kakts Ticaret-+90 (242) 4173128, 0532-7153130-+90 (242) 4173128---kakts, kaktus, taner angay, lithops, yaayan ta, sukkulent, aloe, ariocarpus, echeveria, hoodia, lophophora, turbinicarpus, crassula, radyasyon, mammillaria, kakts tohumu, kakts bakm, c (http://www.kaktus.web.tr/)
ilknurberil
25-10-2011, 18:53
Merhaba bende bugün sayın MİRBE nin linkini vermiş olduğu siteden 8 adet kaktüs 6 adet sukkulent siparişi verdim. 3 arkadaş paylaşacağız. Yarın kargoya verilecek. Sanırım en geç cuma elimde olur. Sabırsızlıkla bekliyorum. Gelir gelmez fotolarını siteye yükleyeceğim.
sabırsızlıkla beklıyorum resımlerı ılknur bende kargo olayı olmadan antalyadan bır tanıdık sayesınde alayı basaracagım galıba kaktuslerı adı gecen seradan bende gelınce yuklemeye calısırım resımlerı
ilknurberil
28-10-2011, 14:39
Benim kaktüslerim geldi, çok mutluyum. Minicikler ama üzerlerinde küçük küçük çiçekleri ve tomurcukları var. Hemen fotoğraflarını yüklüyorum.:D Bu arada Taner beye çok teşekkürler.
Sera Liliput Sukkulent ve kaktüs Serası (http://www.seraliliput.com/)
Sevgili ilknurberil. kaktüs ve sukulentleri çok sevdiğin için. adresini özelime yazarsan bende sana hediye bir kaç çeşit gönderebilirim:)
ilknurberil
29-10-2011, 12:42
Sevgili ilknurberil. kaktüs ve sukulentleri çok sevdiğin için. adresini özelime yazarsan bende sana hediye bir kaç çeşit gönderebilirim:)
Teşekkürler, adresimi özelinize yolladım.
Sayın ilknurberil, bugün kargonuzu gönderdim içinde 10-çeşit kaktüs ve sukulent var.
isimlerini bilmiyorum forumdan araştırır bulursunuz.
ama 3- veya 4- tanesi çiçek açıyor.
bir çeşitten iki tane gönderdim onun çiçeği pembe ve tam tepesinden açıyor.
inşallah büyürler ve çiçeklerini görürsünüz:)
ay cok guzelller cok kıskandım ılknur :))) benımkıler daha yakın zmanda elıme gecemıcek
mıırbe verdıgın adrese baktım facedende takıp ettım sayfayı pekı bu seralılıputtan alan varmı kaktus cesıdı ? cok ucuz dıye duymustum 6 lı sepettekı kaktus ve sukulent cesıtlerını
ilknurberil
03-11-2011, 10:13
ay cok guzelller cok kıskandım ılknur :))) benımkıler daha yakın zmanda elıme gecemıcek
mıırbe verdıgın adrese baktım facedende takıp ettım sayfayı pekı bu seralılıputtan alan varmı kaktus cesıdı ? cok ucuz dıye duymustum 6 lı sepettekı kaktus ve sukulent cesıtlerını
Neden gelemiyor? ben çok çabuk aldım?
tanıdıgım gıdemedı daha seraya herhalde 1 aya kadar elıme gecer ha dedım kargoyle ugrasmayayayım ama bulundugum yerdende araya araya kaktus cesıtlerı buldum aldım kaynanadılı ve yılan kaktus turunden sukkulent alıncak seradan onları burda bulamıyorum
sukkulentlerde o kadar guzelkı taner beyın serasındakı hepsınde gozum kaldı dersem yerı
Alan arkadaşlarımız var. Sayın Serilaaa'nın sayfasında görebilirsiniz. Sera Liliput'tan aldığı bir çok bitki var. http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/23169-10.htm
Sn.zenfree belirtmiş alan arkadaşımızınkilere bakabilirsiniz..Benimkiler 10 gün sonra yola çıkacak.
Selam arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım kastamonu da yaşıyorum ama burada sukkulent bulamıyorum bu konuda bana yardımcı olurmusunuz? internet üzerinde satış yapan site adresi **** satmak isteyenler varsa sevinirim
Sukkullent konusunda tek Kubilay beye selam söyleyin ürünleri tavsiye ederim
Sera Liliput Sukkulent ve kaktüs Serası (http://www.seraliliput.com).
Kubilay bey-Sera liliput siparişlerim bugün ulaştı tek kelimeyle harikulade muhteşem ürünler hem çok canlı bakımlı hem de minnacık değil kocaaman hem de hesaplı..
Tekrar buradan da teşekkürler..
Kubilay bey-Sera liliput siparişlerim bugün ulaştı tek kelimeyle harikulade muhteşem ürünler hem çok canlı bakımlı hem de minnacık değil kocaaman hem de hesaplı..
Tekrar buradan da teşekkürler..
Sayın MİRME
Koleksiyonsuza yeni türler eklemeniz çok güzel olmuştur iyi günlerde Çiçeklerinizde görürüsünüz.
Yalnız ürünlerin resimlerini görmek isteriz neler almışsını
Arkadaşlar İnternet üzerinden satış yapan siteler arasında Kaktüs Ticaret-Sayın
Taner Angay beyin çeşitleri ve hazırlaması tartışılmaz.
Sera liliput-Sayın Kubilay Tüntül'ün ise suculentlerdeki çeşitleri ve albeni'liği
tartışılmaz.Ben her iki sitedende alış veriş yapmaktayım.Şimdiye kadar hiç bir
sorun yaşamadım.Gelen ürünler sağlıklı olarak elime geçmiştir.Soran ve ilgilenen arkadaşlara referans olarak bu iki siteden memnuniyetimi bildiririm.
Manolya_
19-11-2011, 17:59
Sayın Yener Bey,
Sera liliput internet sayfasını inceledim haklısınız evet çeşitleri benimde hoşuma gitti.
Sipariş vermeyi düşünüyorum ancak begendiklerimin bazıları henüz üretim aşamasında.
Ama tropiksera Kutlu beye sipariş verdim. Şiparişimin gelmesini bekliyorum.
Yeni bir katılımcıyım ama diyebilirimki hemen hemen bütün forumları ( hatta bazılatını taaa ilk başlama gününden beri geriye dönük inceledim okudum)
iyiki bu siteyi keşfetmişim siz güzel insanların paylaşımları ve buradaki sıcak atmosferden son derece hoşnutum.
Bazen kendimi buralarda unutuyorum, bakıyorum sabah olmuş :))
Sera liliput güzellerim:))
Çok güzeller. Güle güle büyütün. Bol çiçekler.:)
Sayın Mirbe Kaktüs sepetiniz çok güzel sağlıklı günlerde büyütüp,çiçeklerini de görürsünüz.
gülenmelek
20-11-2011, 09:13
İzninizle bir şey sormak istiyorum. Bu altılı sepetlerin fiatı nedir acaba. Sera Liliput sayfalarını ben de çok inceliyorum ve çok da hoşuma gidiyor. Ama tek eksiği bence, hiçbirinin fiat bilgisi yok :(
Manolya_
20-11-2011, 13:17
sevgili gülenmelek
Evet haklısınız bende fiyatları merak ediyorum. Ama bir türlü göremiyorum :((
Arkadaşlar Sera Liliput'ta görmüş olduğunuz kare saksı içersinde olan bitkilerin fiatı 5 Tl
dir.5-6 adet kare saksı alanlara Sayın Kubilay bey sepeti hediye etmektedir.Daha fazla
bilgi almak için face den kendisi ile irtibata geçebilirsiniz.Selamlar.
gülenmelek
20-11-2011, 14:25
Teşekkür ediyoruz Sayın Yener Bey, bir fikir edindik en azından ;)
Zenfree ve yener t. şok teşekkür ederim.
Fiyatları yener t. belirtmiş +kargo ücreti alıcıya ait..Ama tekrar diyorum ki gönül rahatlığıyla sipariş verebilrsiniz.
yüksek bahçe
20-11-2011, 16:44
İzmir'deki seraların bir çoğunu dolaştım ama çok az çeşitle karşılaşıyorum.Bir çoğununda fiyatları biraz yüksek.Hafta içi birde ege üniversitesi ziraat fakültesinin satış serasına bakacağım belki fiyatlar daha uygun ve çeşit daha bol olabilir.
6 lı seepetler galıba 30 tl ıdı yanlıs degılsem tabı yınede faceden sorun derım cok guzeller gule gule buyutun yenı bıtkılerınızı mirbe:)))))
bu arada osman3773 aynı adla baslık acmıssınız kusura bakmayın sııznkını gormedıgımden bende yenı baslık acmıstım yenıydım o zman sıteden pek ıncelemıstım acmıs bulundum ama sayfaya gerklı duzenleme verılmıs ..
İzmir'deki seraların bir çoğunu dolaştım ama çok az çeşitle karşılaşıyorum.Bir çoğununda fiyatları biraz yüksek.Hafta içi birde ege üniversitesi ziraat fakültesinin satış serasına bakacağım belki fiyatlar daha uygun ve çeşit daha bol olabilir.
Urla'da Ünal kaktüse de gittiniz mi?
Manolya_
11-12-2011, 15:29
Sera liliput güzellerim:))
Sevgili MİRBE,
liliput güzellerinizi güzel günlerde büyütmeniz dileklerimle.
Güzelliklerinizin büyüme aşamalarını merakla takipte olacagım;)
Daha nice güzelliklerde buluşabilmeniz dileklerimle
Saygılar
Asuman
Manolyacım büyüsünler çoğalsınlar paylaşımda aklımdasın hemşehrum:))
Bir tavsiyem daha var ve gerçekten çok ilgili çok bilgili ve çok sağlıklı ve uygun fiyatlı kaktüs - sukulentler aldım. Hepisi birbirinden güzeller 1 kasacık:))))
Ünal Süs Bitkileri (http://www.unalsusbitkileri.com/)
Manolya_
25-12-2011, 22:17
Sevgili Mirbe,
Düşünmen bile beni mutlu etti, canım hemşerim önce güzel yüreğine sonrada kaktüs ve sukkulentlerine iyi bak lütfen.
ah keşke birde yakın olabilseydik.
ama olsun bu bile çok güzel bir duygu AGACLAR NET uzakları yakınlaştırıyor, ne mutlu bu güzel aileye.
Hepsi sevgi dolu hepsi birbirinden saygıdeğer doga dostları birarada,
Canım hemşerim İstanbula yolun düşecek olursa lütfen haberimiz olsun.
ailenle birlikte en güzel günler yaşaman dileklerimle
Asu
Mustafa Abdal
05-01-2012, 15:02
Eminönünde, dükkan dışında bulunan tezgahlarda değilde, dükkan içine girerseniz Dioscorea elephantipes gibi sık görünmeyen arkadaşlarıda bulmak mümkün olabilir.
262706
Bu arada Sinocrassula yunnanensis 20 liraya inmiş.
gencerker
01-08-2012, 23:00
Bursa'da yokmu bu seralar .)
Dostlar bu gün agaçlar aş tırlar dolusu bahçe ve envayı çeşit bitki geldi sitemizde herkesin istifade edeceği ürünler mevcut herkesin gidip görmesini şiddetle tavsiye ediyorum.
Hele kaktüs ve sukkulent çeşitleri inanılmaz bedavadan biraz bahalı
Kaktüsle 1.90 başlayan fiyatlarla kredi kartı ile satış mevcut
nikomedia
12-10-2012, 11:10
İstanbul dışında olanlar için online satış olsaydı keşke. Ya da çeşitlerin görülebileceği bir kataolog olsa çok iyi olurdu.
Güzin Çakar
13-10-2012, 15:49
Teşekkürler sayın Ankstel, haberinizi ilettiğim bir yakınım dün Ağaç AŞ'ye giderek kendine bir yığın bitki, bana da istediğimi bildiği için Buddha Temple almış. Önümüzdeki hafta daha 2 Tır bitki geleceği söylenmiş
Siaboldilere öldüm ;) birde vegriyate of of
Budhanın 30 tl oldugunu yazmamışınız sudan ucuz dediginizde arkadaşlar hayal kırıklıgı yaşamasın :D
Sukulentler ne kadar?Echeveria Perle von Nürnberg ve Sedum Sieboldii'ler güzelmiş.Crassula Budda's Tempe'ın o kadar pahalı bir bitki olduğunu bilmiyordum.
Buraya sanırım toplu taşıma ile ulaşım yok,değil mi?
Bir de bu yıl nedense üşeniyorum.Geçen yıl her yeri geziyordum,bu yıl internetten alıyorum çoğunlukla.Hiç yorulmuyorum.
Bu arada fotoğraflardaki tüylü Echeveia'da çok güzelmiş.
Sayın tika toplu taşıma gidiyor minübüsler var alibeyköyden geciyor şişliden kalkıyormuş ben o taraftan bilmiyorum ;) budalar pahalı malesef yani gercek fiyat öyle :D abartılmamış .
Mustafa Abdal
13-10-2012, 21:38
Buraya sanırım toplu taşıma ile ulaşım yok,değil mi?
Şişliden kalkıp okmeydanı-nurtepe güzergahından alibeyköye inen minibüsler var. Ayrıca otobüslerde bulunuyor. Numaralarını hatırlayamadım. İETT nin sitesinden bilgi alınabilir.
Sayın tika fiyat sormuş aklımda kalanı söyliyeyim ;)
Echeveria kırmızı 10
Echeveria lümberg 16
Sedumlar siaboldi vegriyata 1.90
Kaktüs ceşitleri ufak boy 5 civarı bunlarda küsür var yazmadım .
Birde acerler gelmiş hemen kaptım ;) 20 tl
Teşekkür ederim.Okulum Şişli'de.Okuldan çıkınca gezmek için gitsem fena olmaz.Merak ediyorum,en azından görmüş olurum.Sedum Sieboldi çok uygunmuş.Echeveria'lar biraz pahalı.Sanırım büyük boy.
Crassula Buddha's Temple 30 TL ise pek de pahalı sayılmaz, nadir bulunan bir tür olduğunu gözönünde bulundurursak. Burada 10-15 Euro arası ufak boyların fiyatları.
meraklısının kacırmaması gereken bir sukulent ,sadece 3 adet kalmıştı.
Agaclar A.Ş de şunu fark ettim daha güzel ve özel türler bizi bekliyor olacak ben umudluyum .
meraklısının kacırmaması gereken bir sukulent ,sadece 3 adet kalmıştı.
Hangi sukulentten söz ettiğinizi anlamak için eski mesajlarınıza bakmak zorunda kalmamalıyız değil mi? :)
hevesli meraklı
15-10-2012, 21:30
Sözde Ankara başkent ama tüm güzel fuar, sergi ve gösteriler İstanbul'da oluyor:(
Hayır yani gelip almak sorunu çözmüyor, alacağımız küçük tır dolusu:D bitkiyi sonra Ankara'ya nasıl getireceğiz:confused:
Haklısınız malina Crassula Buddha's Temple ;)
Crassula Buddha's Temple 30 TL ise pek de pahalı sayılmaz, nadir bulunan bir tür olduğunu gözönünde bulundurursak. Burada 10-15 Euro arası ufak boyların fiyatları.
Değerli kardeşim ben satılan yerin resimlerini eklerken Crassula-Buddhas resimlerini koymadım 30 tl bir sukkulente vermek bizim insanımızı zorlar diye düşündüm malumun toplantılarda çay fiyatını 30 krş olsun 40 krş olsun tartışmaları yaşamıştı ucuz olanları yazarak ilğiyi artırmak ki bunda başarılı olundu bizim gibi meraklılar zaten beğendiğimiz türü gördük mü gözümüz bir şey görmüyor çünkü:):D
Sevgili ankstel, Crassula Buddha's Temple'ın fiyatını zaten ben yazmadım.
Siaboldilere öldüm ;) birde vegriyate of of
Budhanın 30 tl oldugunu yazmamışınız sudan ucuz dediginizde arkadaşlar hayal kırıklıgı yaşamasın :D
Bu mesajın üzerine ben de Almanya'daki fiyatları ile pek de bir fark yok diye yazdım. Tabi ki bir bitkiye kaybetme ihtimalini de düşünürsek 30 TL vermek birçok kişiyi zorlar. Ama 30 kuruşa çay hesabı yapan da bizim insanımız, yurtdışından bitki sipariş edip Eurolarca nakliye parası ödeyen de bizim insanımız. Sonuçta kaktüs hastalığı bulaşmaya görsün... Tabi bu benim şahsi fikrim...
Güzin Çakar
16-10-2012, 10:29
Tanıdığım, 3o kuruşun hesabını yapıp, kredi kartıyla 300 liralık ayakkabı alanlar var. Bu kişilerin kendini nasıl mutlu hissedeceği ile ilgili öncelik meselesi. Aynı miktar para 100 kişiye verilse,100 kişi de farklı harcar. Üzerinde durulacak, onaylanacak ya da eleştirilecek bir konu değil.
Güzin Çakar
16-10-2012, 10:48
Crassula Buddha Temple'ı ilk dile getiren kişi olarak ben mi eleştiriliyorum, gerçekten anlayamıyorum. Kişinin kendi parasını nereye, nasıl harcayacağı, kendisini nasıl daha iyi hissedeceğiyle ilgili kendi tercihidir. İsterse alır, istemezse almaz. Daha pahalı bitkiler yanında 50 kuruşluk fidelerden de almışlığım vardır. Onaylanacak ya da eleştirilecek bir durumun söz konusu olduğunu düşünmüyorum.
Sonuç olarak haber veren ve benim için alan 2 kişi sayesinde artık benim de ''Crassula Buddha's Temple''ım var. Kendilerine tekrar teşekkür ederim.
Değerli kardeşim ben satılan yerin resimlerini eklerken Crassula-Buddhas resimlerini koymadım 30 tl bir sukkulente vermek bizim insanımızı zorlar diye düşündüm malumun toplantılarda çay fiyatını 30 krş olsun 40 krş olsun tartışmaları yaşamıştı ucuz olanları yazarak ilğiyi artırmak ki bunda başarılı olundu bizim gibi meraklılar zaten beğendiğimiz türü gördük mü gözümüz bir şey görmüyor çünkü:):D
Siz ağaç AŞ.'nin nesi oluyorsunuz ki böyle yorum yapıyorsunuz? :)
Yalan yanlış bilgi verilirse buna müdahele edersiniz, anlarız ve destekleriz ama herhangi bir firmanın ucuz olan mallarından söz edip, ilgiyi arttırmak neyin nesi? :)
30 TL'ye de satılan bitki var mı yok mu?
Güzin Çakar
16-10-2012, 17:18
Sayın malina, üzerinde çok konuşulan ve sizin de sorduğunuz bitki işte bu; Crassula Buddha's Temple
339168
Arkadaşımız Güzin Çakar doğru söylemiş. İlle de bunu al diye de kimse zorlamamış ki, kendisi beğenmiş ve sahip olmak istemiş 29.90.- TL ödeyerek satın almış. O da alın diye de kimseye emrivaki yapmamış.
O kaktüsü sever bu parayı ödeyerek alır, ben orkideyi severim ve alırım.
Cattleyalarımı alırken ödediğim 150.- TL kimseyi de ilgilendirmez.
Budha temle nin meraklısı cok bu sitede .
Sevgili anksel güzel bir haber verdi, fakat bir cok arkadaş budanın geldigini bildiginden fiyat uyarısında bulundum ve bu fiyatın normal oldugunuda bildirdim şaşılacak bir durum yok aslında.
Sayın iris41, Güzin Çakar'a bir fatura filan kesildiğini nereden çıkartıyorsunuz? Arkadaşımız beğendiği bir çiçeği almış ve fiyatını da yazmış. Hesabına uyanlar alır, uymayanlar almaz.
Bu arada mesajlarınızı yazarken Türkçemizi doğru kullanmaya biraz daha özen gösterin lütfen.
Beşiktaş'a çok güzel türler gelmiş, uzun süredir aradığım bir kaç türü buldum. Cristatalar birbirinden güzeldi.
Bir kaç fotograf.
340685
Orostachys japonica ( Galiba) http://www.agaclar.net/forum/kaktus-ve-sukulent/25873.htm
340686
crassula springtime ( Her zaman bulunmuyor), Euphorbia resinifera
340687
Peperomia fereirae, cristata kaktüsler
340688
crassula moonglow üç kök tek saksıda, crassula perforata
340710
astrophytumlar ( portakala yakın büyüklükleri, torumcuklu olanlar var.)
340711
Cristatalar
340712
Bu da kocaman bir echinopsis.
340713
pachyphytum compactum
Adres
Barbaros Parkı, Geçıt dük. No3. (Tarihi Vapur İskelesi yanı.) Beşiktaş İstanbul
Tel: Kaya Bey (533) 560 44 65
Şu an hatırlamıyorum, bakmak lazım.:)
340724
Echeveria cristatalar
340725
340726
rainbow_girl
26-10-2012, 17:07
astrophytumlar ( portakala yakın büyüklükleri, torumcuklu olanlar var.)
Cristatalar
echinopsis.
pachyphytum compactum
gerçekten çok güzeller. Peki bunların fiyatları kaç civarında acaba ?
Cristataların yanındaki tüylü cok güzel adını biliyormusunuz .
Sanırım o Cylindropuntia kelvinensis:)
Acaba kartal şubesinde de bişeyler var mı?
gerçekten çok güzeller. Peki bunların fiyatları kaç civarında acaba ?
En küçük saksıda olanlar 5 lira;ama ilginç türler hep daha büyük boy saksılarda satışa sunuluyor.:) Küçük saksıda olanlar hep aynı türler.Bir boy büyükler 10 lira.Bu şekilde devam ediyor.
İtiraf etmek gerekirse bu satıcıda farklı türler bulunuyor;bana yalnızca ilk aldığım seferde indirim yaptı,sonra hiç indirime yanaşmadı.Bence boyuta göre fiyatlar pahalı,indirim yapsa daha çok müşterisi olur.Ben de bu yüzden almayı bıraktım;ama önünden geçerken hala neler var diye bakarım.
Acaba nereden getiriyorlar bu türleri? İnsan merak ediyor. :rolleyes:
Sanırım hepside Çinden ithal ediliyor ve dayanıklı değil. Aykarca karanlıkta duruyorlar gemi ile getirdikleri için. Aydınlığa çıkarılınca bitkiler güzel görünüyor fakat bir müddet sonra ölüyor.
Charlaux
09-12-2012, 20:58
Beşiktaş'a çok güzel türler gelmiş, uzun süredir aradığım bir kaç türü buldum. Cristatalar birbirinden güzeldi.
Bir kaç fotograf.
340685
Orostachys japonica ( Galiba) http://www.agaclar.net/forum/kaktus-ve-sukulent/25873.htm
340686
crassula springtime ( Her zaman bulunmuyor), Euphorbia resinifera
340687
Peperomia fereirae, cristata kaktüsler
340688
crassula moonglow üç kök tek saksıda, crassula perforata
Sn.zenfree ben oradan pembe bir cristata kaktus aldim,resmi guzel degil pek ama buyrun inceleyin,bir kez gordum :p Bir de her gun okul yolumun ustunde yemin ediyorum yemeden icmeden kesildim.
Valla sizlere 20 tl arkadaslar,genelde hepsi 20 tl ancak 10 tl'ye isi kapatiyorum yaninda da esantiyon oluyor cogu zaman mis :cool: Kiskandirmak icin soylemedim bu arada,pazarlik yapmayi ihmal etmeyin min 5 tl dusurecektir.
Bana yalnızca ilk aldığımda indirim yapmıştı ki 6 saksı bitki almıştım.
Sonra hiç indirim yapmayınca almayı bıraktım.
Charlaux
09-12-2012, 21:10
Bana yalnızca ilk aldığımda indirim yapmıştı ki 6 saksı bitki almıştım.
Sonra hiç indirim yapmayınca almayı bıraktım.
Ben hem ogrenci oldugum hem de her gun gittigim icin yapiyordur herhalde,okuldaki kantin paramla oradan da aliyorum alabildigim kadar.E ama israr ediyorum yol param diyorum 2 liranin gerekirse 1 liranin pazarligini yapiyorum :p Istediginiz tur olursa soyleyin ben alirim,yolumun ustunde zaten dedigim gibi :rolleyes:
Vildan Sönmez
12-12-2012, 12:34
Arkadaşlar, hafta sonu Eminönü çiçek pazarına uğradım. Yılbaşından sonra Eminönü İskele tarafından girişte sol sıradaki bir dükkanda Kaktüs Dünyası diye bir yer açılacakmış Yaklaşık 2.000 çeşit kaktüs satılacağını söylediler..
Bilginize........
Vildan Sönmez
13-12-2012, 01:19
Beşiktaş'taki sergiyi bize Zenfree arkadaşımız tanıttı, ben de gittim, harika kaktüs ve sukulentler var. Eminönü Çiçek Pazarı'nda ise şu anda dediğiniz gibi çok fazla kaktüs yok. Ama bazı arkadaşlarımızla oradan da kaktüs aldık.
Yeni açılacak yeri de ben şahsen önyargısız olarak merakla bekliyorum.
Charlaux
13-12-2012, 07:35
Merhaba , Eminonu civarlariniza gidebiliyorsaniz Alfred Heirlbloon (yanlia yazmis olabilirim ) gitmenizi tavsiye ederim,guzel bir kakrus koleksiyonlaei vardi yanlis hatirlamiyorsam.Ellerinde birkac tane varsa almayi talep edebiliyorsimunuz,Turnera Ulmifolia cicegimi oradan almistim
Arkadaşlar, Sayın Taner Angay'ın internet istesinde ana sayfada ''Firmayı kapattık, internet satışı yapmıyoruz'' diye bir ilan okudum. Şahsen ben kaktus ve sukulentlerimi bu yolla temin ettiğim için çok üzgün olduğumu belirtmeden geçemeyeceğim... :(
Merhaba.Bir üyemiz 2012 yılında kasımpaşada bir üniversitenın yakınında güzel bir sera oldugunu yazmışdı.Kabaca tarifinide yazmışdı bi tarafında rampadan çıkıp ilerleyınce karşınıza gelıyor diye. Degişik sukullent türleri agırlıkda satılan bir yermiş. O mesajı bulamıyorum. Acaba aramızda o serayı bilen **** yakında giden oldumu.
Adresini ögrenmek istedim.
Teşekürler
Sevgili sevgice bahsettiğiniz mesaj bu (http://www.agaclar.net/forum/965215-post1348.htm) galiba. Yapı Marketlerde Satışı Olan Bitkiler başlığında okumuş olabilir misiniz?
Yol tarifi de aşağıda linkini verdiğim mesajda...
http://www.agaclar.net/forum/966246-post1352.htm
drhegeli
24-12-2012, 07:56
Arkadaşlar, Sayın Taner Angay'ın internet istesinde ana sayfada ''Firmayı kapattık, internet satışı yapmıyoruz'' diye bir ilan okudum. Şahsen ben kaktus ve sukulentlerimi bu yolla temin ettiğim için çok üzgün olduğumu belirtmeden geçemeyeceğim... :(
Sn Taner Angay'ın Antalya'daki serasını devrettiği, İzmir'de yeni bir sera kuracağına dair bir duyum aldım.
Bu gün geçerken uğradım.
Astroloğum myriostigma ,Euphorbia obesa çeşitleri harika idi koleksiyoner lerin kaçırması gerekir
Beşiktaş'ta Üsküdara giden motor iskelesi önünde ki meydanlık alanda kafelerin yanında Kaya bey ile irtibat için: Tel:0212-259 86 96 GSM:0533 560 44 65
Güzin Çakar
25-12-2012, 21:39
Sn Taner Angay'ın Antalya'daki serasını devrettiği, İzmir'de yeni bir sera kuracağına dair bir duyum aldım.
Bir süre önce Bauhaus'da kaktüslere baktığımı gören birisi, Taner Angay'dan istediğim kaktüs varsa, ertelemeyip almamı, daha sonra bulamayacağımı söylemişti.
Taner Angay'ın oğlunun kaktüs işi yapmak istemediğini, bu nedenle devrettiğini konuşmuştuk. Devralan kişinin kaktüs müzesi/sergisi gibi bir şey yapmak istediğinden de bahsetmişti. Taner Angay kaktüs işi yapmayacaksa İzmir'de neden yeniden sera kursun ki?
Merhaba , Eminonu civarlariniza gidebiliyorsaniz Alfred Heirlbloon (yanlia yazmis olabilirim ) gitmenizi tavsiye ederim,guzel bir kakrus koleksiyonlaei vardi yanlis hatirlamiyorsam.Ellerinde birkac tane varsa almayi talep edebiliyorsimunuz,Turnera Ulmifolia cicegimi oradan almistim
Sayın Charlaux, bir müddet foruma girmediğim için mesajınızı geç farkettim..Kusura bakmayın..Önerinize teşekkür ederim..Tam adres tarifini iletebilirseniz bana Eminönündeki yerin,gittiğim zaman mutlaka oraya da uğrarım..Tekrar teşekkürler
Taner Angay'ın internet sitesi açılış sayfasında "FİRMAYI KAPATTIK, İNTERNET SATIŞI YAPMIYORUZ" şeklinde bir açıklama var.
Yukarıda yazılı konu bu şekilde teyit edilmiş oluyor. Keşke böyle olmasaydı! Bir çok kişi Taner beyden bizzat bitki aldığı gibi, satış yaptığı Bauhaus'tanda özellikle Taner beyin bitkilerinden alan arkadaşlarımız vardı.
Hakikaten yazık olmuş. Yurtdışındaki seralara bakıp benim ülkemde neden bu kadar çok kaktüs serası yok diye hayıflanıp, hiç olmazsa Taner Bey var diye bir nebze olsun sevinirken oldu mu bu şimdi? Üzücü bir durum tüm kaktüsseverler için.
yamadorian
07-01-2013, 20:39
Çok üzücü.
valla bende üzüldüm ya inşallah geri dönerler bu işe çünkü bu sevda işi bilenin elinde değerlenir..
Bu Haworthia mı acaba..Öyle ise alt türü nedir.?
Sayın farpali
Hepsi birbirinden güzel birde aldığınız yerleri söyleseniz çok daha güzel ;) olacaklar malum bizim buralarda bulmak zor.:eek:
http://www.agaclar.net/forum/1085760-post729.htm
Bugün, Erenköy Bauhouse'a kasa kasa kaktüsler geldi..Bilginize
Tekzen'de adeti 2 TL'den aldım.
363934
denizhoca
11-02-2013, 21:11
Kaya Bey bugün yeni türler geleceğini söylemişti bilgisi olan var mı acaba? gündüz zamanım olmadı da aramak için
yamadorian
12-02-2013, 16:16
Arkadaşlar, Kaya Beyin tezgahına bugün gelen bazı kaktus ve sukulentleri paylaşıyorum.
369360
369361
369362
369363
369364
0533 560 44 65
yamadorian
12-02-2013, 16:18
369365
369366
369367
369368
369369
yamadorian
12-02-2013, 16:20
369370
369371
369372
369373
369374
yamadorian
12-02-2013, 16:22
369380
369381
369382
369383
369384
Bugün İzmir Mavişehir Praktikerde çok sayıda silindirik paşakılıcı gördüm.fiyatı 17 liraydı.Aynı zamanda bolca Aloe vera da vardı.ilgilenenlere duyurulur
Mustafa Abdal
12-02-2013, 22:58
Praktiker, Türkiye deki mağazalarını kapatma kararı almış.
ttchopper
18-02-2013, 19:18
İyi günler, foruma yeni kayıt oldum. Annem kaktüsleri ve lithops'larıyla yetiştirilmekle uğraşıyor, şimdi istanbul'a ziyarete geldi ve bu tarz şeylerin ( tohum ve bitki olarak ) Istanbul'da nerede satıldığını/sergilendiğini sordu. Burada eski yazılarda Mısır çarşısının girişi ve birkaç seranın adresleri vardı, ama çoğu 3-4 sene önceki mesajlar. Günümüzün birkaç adresi paylaşırsanız, size çok minnetar olurum. ;)
Taner Angay Bey, yakın zamanda internet satışını devam ettirecekmiş arkadaşlar... ;)
n.yıldız
02-03-2013, 10:29
Taner Bey satışa başlarsa çok sevinirim. Kaktüs ve sukulentlere kafayı takmış durumdayım. Bugün bu haberi duyunca bile çok mutlu oldum. Umarım uzun sürmez. Sağlıcakla kalın arkadaşlar.
ninina84
02-03-2013, 10:39
Merhaba Arkadaşlar,
Taner Bey'in satışa tekrar ne zaman başlayacağıyla ilgili bilgisi olan var mı? Sitesinde "yakında" yazıyor; ben de sipariş listem elimde bekliyorum. =)
nodesperat3
04-03-2013, 20:08
Merhaba Arkadaşlar,
Taner Bey'in satışa tekrar ne zaman başlayacağıyla ilgili bilgisi olan var mı? Sitesinde "yakında" yazıyor; ben de sipariş listem elimde bekliyorum. =)
Merhaba sayın ninina84. Bildiğim kadarıyla internet siteside değiştiriliyor tahminimce site hazır olduğunda satışa başlayacaklar. Taner Bey attığı mailde 15-20 gün sonra satışa başlayacağını yazmıştı. Mail geleli 10 gün oldu, 10 gün içinde başlar umarım :rolleyes:
ninina84
06-03-2013, 19:40
Merhaba sayın ninina84. Bildiğim kadarıyla internet siteside değiştiriliyor tahminimce site hazır olduğunda satışa başlayacaklar. Taner Bey attığı mailde 15-20 gün sonra satışa başlayacağını yazmıştı. Mail geleli 10 gün oldu, 10 gün içinde başlar umarım :rolleyes:
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için. Beklemeye devam o zaman...
mandalinleerik
20-03-2013, 14:31
İzmir Baumax'ta 1 Nisan'dan sonra yeni kaktüs çeşitleri gelecekmiş. Dün oradan Lithops aldım, 3,90 TL.
kemal dorter
23-03-2013, 17:06
Forumda okuduğum ve çiçekçilerde gördüğüm kadarıyla atlas çiçeği çiçekçilerde ve seralarda mevcut değil .Satın almak isteyen arkadaşlar sahibinden.com adlı sitede bulabilirler .Sahibinden.com adresinde atlas çiçeği satıldığını görmüştüm.İlgilenen arkadaşlar alabilirler...
sevgili arkadaşlar Yalova daki seraliliputun adresini bilen varmı aranızda ?
Kaya Bey'e çok teşekkür ediyorum sağolsun çok ilgilendi indirim yaptı;) çok güzel kaktusler aldım ... Gidip görmeli mutlaka, tekrar teşekkürler..
Sayın Selejj,
Yalova merkezden Çınarcık yönüne giderken üniversite kampüsünü geçtikten bir süre sonra yolun sağ tarafında hafif bir rampa inişinde Harb İş tatil sitesi tabelasını göreceksiniz. Bu tabelanın olduğu yolun karşısında sol tarafta Akköy köy yoluna gireceksiniz 2-3 km ilerledikten sonra sol tarafta Zeytinlik Sokak levhasını görürsünüz. Sokağa girin 100 m. sonra yol ikiye ayrılır. Siz sol taraftaki yola girin 200 m. kadar gittikten sonra yolun sol tarafında son evin önünden aşağıya doğru seraları görürsünüz. Ben gittiğimde yol biraz bozuk olduğu için aracımla sera önüne gitmemiştim. Altı yüksek bir aracınız varsa evin önünden aşağıya indiğinizde sağdaki ilk sera Kubilay beyin Sera Liliput. Ancak Kubilay bey sürekli serada olmuyor. 10 gün İstanbul, 10 gün Yalova sera gibi bir yaşamı var. Gitmeden önce 0 544 464 59 89 nolu telefonu arayarak Kubilay beyin Yalova'da olup olmadığı konusunda bilgi alabilirsiniz. Ben gittim, oldukça değişik türler bulabilirsiniz.
mandalinleerik
30-04-2013, 12:35
Bende dün akşamüzeri ilginç bir olayla karşılaştım. Tamda çok merkezi olmayan bir yerden geçerken bir aracın arkasında enginar satan bir çiftin yanında kasalar içinde çeşit çeşit succulentler sattığını gördüm. Hiç ummadığım bir yerde aradığım succulentleri buldum. Aldığım succulentleri daha sonra sayfamda paylaşacağım.
Ayak üstü yaptığımız sohbette ellerinde daha çok çeşit succulent ve kaktüsün olduğunu söylediler. Yolu Bornova'ya düşen olursa kaktüs ve succulent severler için güzel çeşitler var. Telefon numaralarını aldım sanırım burada paylaşmamın sakıncası olmaz. Cafer Bey 535 344 91 34
Mustafa Abdal
30-04-2013, 23:13
Kaya Bey'e çok teşekkür ediyorum sağolsun çok ilgilendi indirim yaptı;) çok güzel kaktusler aldım ... Gidip görmeli mutlaka, tekrar teşekkürler..
Çeşit için diyecek pek bir yok ama indirim kısmına bir türlü kafam basmıyor. ağaç a.ş. 15 tl olan pachypodium saundersii 25 lira, ilgilenip iskonto yapınca bazen 20 bazen 17.5. Bu noktada satıcımı, toptancımı, ana seramı desteklenmeli diye insan düşünüp duruyor. Pazarlık iskonto meselesi işin içine girincede elinizde bitki poşeti, aklınızda 25 liralık malı 15e indi acaba 10'a da inermiydi diye bir düşünce kıvrana kıvrana eve dönüyorsunuz :o. Bu mesele kaya bey için değil her türlü alışveriş için geçerli tabii.
Valla bana da pahalı gelen türler oldu almadım. Ağaçlar a.ş nerede bilmiyorum Beşiktaşa gitmişken uğramıştım sizde demişsiniz çeşit de çok mesela baby toes aldım 5tl ydı minumum olsa olsa 3 tl olurdu herhalde küçük boy saksılar genelde 5tlydı bana da makul geldiler. Büyük saksılı da bişiler aldım bence onlar da uygundular. Ben genelde TAner beyen sipariş veriyordum daha pahalıya patlıyordu açıkçası;)
ninina84
01-05-2013, 19:49
Ağaçlar A.Ş. Alibeyköy'de. İstanbul'a bir daha gelirseniz gitmenizi öneririm. Ben geçen hafta gittim ve şimdiye kadar gitmediğime pişman oldum. 3-5 liralık minik kaktüslerde değil de daha büyük boy olanlarda fiyat daha uygundu bana sorarsanız. Yine de Beşiktaş'a arada uğramakta fayda var.
Taner bey sitesini yeniden düzenlenmiş ve satış açılmış galiba arkadaşlar, çok farklı ve özel türler gördüm...
Dün Eskişehir'de 30 Mayısta açılan Baumaxx'a gittim.
3.25 TL'ye küçük saksıda 6-7 yan sürgünü olan euphorbia obesa, euphorbia caput medusa, sarı çiçekli milii, Aeonium arboreum v. atropurpureum 'Schwarzkopf' (bende vardı ama bonsai formunu beğendim), iki soğanlı ve çiçekli scillia aldım. Fotoğrafları daha sonra gönderirim.
İşin ilginci yan tarafta silikonla sahte çiçek yapıştırılmış klasik kaktüslerin çiçekli kaktüs olarak 4,50 TL'den satılması idi.
İlk açıldığı günlerdeki çeşitliliği nasıldı bilmiyorum ama meraklısı için hala güzel kaktüs ve sukulent türleri var Baumaxx'ta. Eskişehir'de veya yakın illerde oturanlar bir an önce gitmeli. Bu arada kaktüslerin olduğu tezgah ve yanında bulunan tezgahın altına da baksın gidenler. Orada da çok sayıda kaktüs ve sukulent gizlenmiş! Sanırım yer darlığından... Sahte çiçeklilerden onları koymaya yer kalmamış tezgahta.
MKurtoglu
19-05-2013, 23:14
Sayın Skaraca,
Sahte çiçekli mi diyelim, yapay çiçekli mi diyelim, boyalı olanlarda tezgahlarda sık görülüyor. Üzücü bir durum. Tüm bu kaktüsler ithal sonrası satış politikası için süsleme işlemine tabii tutuluyorlar. Bu arada şapka ve göz yapıştırılanlarda var. Daha nice uygulamalar olmasoından korkuyorum. Fotograflarınızı sabırsızlıkla bekliyorum. Saygılarımla..
Mustafa Abdal
08-06-2013, 14:09
Çeşit için diyecek pek bir yok ama indirim kısmına bir türlü kafam basmıyor. ağaç a.ş. 15 tl olan pachypodium saundersii 25 lira, ilgilenip iskonto yapınca bazen 20 bazen 17.5. Bu noktada satıcımı, toptancımı, ana seramı desteklenmeli diye insan düşünüp duruyor. Pazarlık iskonto meselesi işin içine girincede elinizde bitki poşeti, aklınızda 25 liralık malı 15e indi acaba 10'a da inermiydi diye bir düşünce kıvrana kıvrana eve dönüyorsunuz :o. Bu mesele kaya bey için değil her türlü alışveriş için geçerli tabii.
Ne olumsuz nede kaba birisi olduğumu sanmıyorum ama nedense sürekli problem yaşıyorum. Zengarden tarafından dolandırılmamdan sonra bir problemde Kaya bey ile yaşadım. Facebookta tanıtımını yaptığı obesa için 6 tl yazmışken, tezgaha gittiğimde 2 tanesini 15e bırakırım dedi.
Zaten yukarıdada yazmıştım fiyatını yazmadığı mal içinse tutturabildiğine. Elinizi her attığınız mal özel, koleksiyonluk oluyor.
Artık alışveriş için gideceğim yerler Seyma çiçekçilik, bauhaus, baumax ve ağaç a.ş.
alışveriş fırsatı olmadı ama Taner Angay beyinde hayal kırıklığına uğratmayacağına inanıyorum.
nodesperat3
19-06-2013, 21:49
Merhaba arkadaşlar, bugün Muğla Kipa'da küçük kaktüslerin yanında sukkulentlerin de satıldığını gördüm. Fikir vermesi açısından aldıklarımın resmini ekliyorum. Türler hiçte fena değil ve fiyatları 3.29TL
419007
İzmir Nema Çiçekçilik'te (Urla) çeşitli kaktüs ve sukulentler var. Hollanda'dan getiriyorlar. Yanlış anlamadı isem iki haftada bir Çarşamba günleri tırları geliyormuş. İzmir ve Eskişehir Baumax'a ürünlerini veriyor.
Fiyatları 5-10 ve 15 TL. Saksı boyuna göre değişiyor.
432716
432717
432718
432719
432720
İki boyda renkli ve aşılı kaktüsler de mevcuttu.
432723
432724
432725
Güzel arajmanlar da vardı. Fiyatları 25-45 TL arasında.
432729
432730
432732
Minik salon çiçekleri de güzeldi. 5 TL
432736
Bonsai çeşitleri bol miktarda idi.
432737
eceyıldız
16-08-2013, 11:21
şu renkli kaktüsler gerçekten renkli mi boyanmış mı çok hoş görünüyorlar tabi renkleri doğalsa...
şu renkli kaktüsler gerçekten renkli mi boyanmış mı çok hoş görünüyorlar tabi renkleri doğalsa...
Bildiğim kadarı ile boyama yapılıyor. Bende de var renklilerden. Büyüdükçe yeni dikenleri beyaz çıkıyor.
altintasna
12-09-2013, 19:52
İzmir'de çeşit çeşit kaktüs bulup alabileceğim bir yer önerir misiniz?
eceyıldız
12-09-2013, 20:01
izmir urlada çok muhteşem bir yer var ama tam olarak nerde bilmiyorum.
altintasna
13-09-2013, 20:48
Çok teşekkür ederim. Araştıracağım.
eceyıldız
13-09-2013, 20:53
Yerin adı ünal kaktüs. kaktüs alınacak yerler bölümünde var bir bakın
altintasna
12-11-2013, 21:59
Ege Bölgesindeki a101 mağazalarında yarından itibaren kaktüs bulabilirsiniz. İlgilenenlere duyurulur. Her mağazaya on kaktüs gidecek. Her mağazada farklı türler olabilir. Önümüzdeki üç gün boyunca mağazalara kaktüs gönderimi devam edecek. Yani en fazla dört günde hepsine ulaşmış olur. El ilanlarındaki satış gününe riayet edilmeyecek. Mağazaya ulaştığı gün satılır çiçekler. =)
balurcaği
23-11-2013, 11:05
Herkese Merhaba,
Copiapoa'm maalesef öldü. Bu türü çok seviyorum, satışının yapıldığı herhangi bir yer, tohumunun satışı hiç fark etmez. Bilen gören varsa ve haber verirse çok çok memnun olurum.
balurcaği
06-12-2013, 20:15
Arkadaşlar yarın yalova'ya gideceğim ve Liliput'a uğramak istiyorum. Hiçbir yerde açık adresi yok. Açık adres nedir nasıl gidebilirim feribot iskelesinden?
Arkadaşlar yarın yalova'ya gideceğim ve Liliput'a uğramak istiyorum. Hiçbir yerde açık adresi yok. Açık adres nedir nasıl gidebilirim feribot iskelesinden?
Gitmeden önce Kubilay Beyi mutlaka arayın. Bazen orada olmayabiliyor. Boşuna gitmiş olursunuz. Yer tarifinide kendisi yapsın. Çok başarılı tarifi var.
balurcaği
06-12-2013, 22:12
Telefon numarası eğer varsa öğrenebilir miyim acaba?
balurcaği
08-12-2013, 17:43
Kubilay Bey mesajıma döndü ve sonunda Sera Liliput'u ziyaret edebildim.
Yağan yağmuru ve annemin acelesini saymazsak her şey harikaydı. Kubilay Bey son derece kibar ve yardımsever biri. Bugüne kadar alışveriş yaptığım hiçbir serada (online veya yüz yüze) bu nezaket ve yardımseverliği görmedim. Ürün çeşidi çok fazla, bitkiler sağlıklı, fiyatlar uygun. Yolu düşenin muhakkak gitmesi gerekir.
Kubilay Bey mesajıma döndü ve sonunda Sera Liliput'u ziyaret edebildim.
Yağan yağmuru ve annemin acelesini saymazsak her şey harikaydı. Kubilay Bey son derece kibar ve yardımsever biri. Bugüne kadar alışveriş yaptığım hiçbir serada (online veya yüz yüze) bu nezaket ve yardımseverliği görmedim. Ürün çeşidi çok fazla, bitkiler sağlıklı, fiyatlar uygun. Yolu düşenin muhakkak gitmesi gerekir.
siteyi bende online ziyaret ettim ama ürünlerin fiyatını göremediğim için tedirgin kaldım sipariş verip vermemekde..
Bursa ve yakın civarında kaktüs ve sukulent alabileceğim mekanlar var mıdır?
Arkadaşlar bugün İzmir İkea dan çok güzel kaktüsler aldım.Yarın müsait olduğumda ilgili başlığa resimlerini koyacağım.Hepsi birbirinden güzeller.İmkanı olan arkadaşlar bitmeden mutlaka gitmeli.
İzmir'de olsam Ünal kaktüsten başka yere uğramazdım, istanbula kadar kucağımda taşıyorum ben urla dan alıp :))
Ben de almak istiyorum ama hangisinden başlayacağımı bilemiyorum.Sağolsun mmanager arkadaşım nerderen alacbileceğimi söyledi.Migrosların mm mmmm olanlarında varmış.Arkadaşlar bim de ben hiç kaktüs görmedim Konya da nasıl oluyor anlayamadım da.Bir de Koçtaş ta var...
mmanager
29-01-2014, 08:25
tesekkurler
.
İyi günler sera liliput daha önce üyelik istiyordu adresi de vardı. Fakat sonra perakende satışı bıraktığı için bilgi amaçlı siteyi açık tutuyor.Sadece toptan satışı var yani.Taner ANGAY var Antalya da İSTANBUL da Şeyma çiçekçilik var.Koçtaş migros gibi yapı marketlerde olmayan değişik türler buralarda mevcut.Zaten İstanbul da bauhause baumax ,ikea gibi yapı marketlerde vardır diye düşünüyorum.Ben mesela koçtaşa yeni çiçeklerin hangi gün geldiğini sorarım değişik türler seçilmeden gider ben alırım.Hoş bazen tekerlekli arabadan kendim indirdiğim bile olur.Sizler daha şansılısınız. Bizim praktikerimiz kapandı çünkü....
rainbowcolor
29-01-2014, 16:03
Kipadan bir görüntü. Minik saksıda 5-6 cm boylarında çiçekli Mammillaria türleri 11,90 lira çok şekerler :p
altintasna
29-01-2014, 18:59
a101 ve bim harici bi yerden kaktüs almak nasip olmadı henüz. =/
GokiCati
30-01-2014, 13:00
Merhabalar Echeveria sukulent almak istiyorum ancak bunlar İstanbulda çok pahalı satılıyorlar. Daha önceden sahip oldugum sukulen cesitlerimi paylaşmıştım. Bana ucuz fiyatlı edinebilecegim Anadolu yakasında bir yerler biliyorsanız yardımcı olabilir misiniz ? Tüm sukulentlerim önceden yasadıgım Ankara'daki evimde ucakla seyahatte de malesef getiremiyorum. Belki aranızda farklı çeşit etli yapraklı ve renk değiştiren sukulentlerini benimle paylaşmak isteyen de olursa çoookkkk sevinirim...
İlginize teşekkürler arkadaslar
GokiCati
30-01-2014, 13:34
Merhabalar Echeveria sukulent almak istiyorum ancak bunlar İstanbulda çok pahalı satılıyorlar. Daha önceden sahip oldugum sukulent cesitlerimi paylaşmıştım. Bana ucuz fiyatlı edinebilecegim Anadolu yakasında bir yerler biliyorsanız yardımcı olabilir misiniz ? Tüm sukulentlerim önceden yasadıgım Ankara'daki evimde ucakla seyahatte de malesef getiremiyorum. Belki aranızda farklı çeşit etli yapraklı ve renk değiştiren sukulentlerini benimle paylaşmak isteyen de olursa çoookkkk sevinirim...
İlginize teşekkürler arkadaslar
mmanager
07-02-2014, 17:15
sitemizde satan can17 can isimli arkadaşımız var fiyatları da uygun.Gitti gidiyor da da ilanı var .
jakobiyem
05-04-2014, 10:02
Merhaba, İzmirde sukulent alabileceğimiz bir yer bilen var mı acaba? İnternette aradım ancak göremedim bir yer.
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim..
çiçeksever67
05-04-2014, 21:08
zonguldakta varmı böyle yerler bim ve a101hariç
Merhaba, İzmirde sukulent alabileceğimiz bir yer bilen var mı acaba? İnternette aradım ancak göremedim bir yer.
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim..
İzmirdeyseniz hiçbir yerle uğraşmayın. Sizi şöyle Urlaya doğru alalım. Ünal kaktüse bir uğrayın. Bir daha hiçbir yerden alışveirş yapamazsınız zaten. Birkaç saatinizi alıcak güzel bir gezi olur :)
jakobiyem
07-04-2014, 07:13
İzmirdeyseniz hiçbir yerle uğraşmayın. Sizi şöyle Urlaya doğru alalım. Ünal kaktüse bir uğrayın. Bir daha hiçbir yerden alışveirş yapamazsınız zaten. Birkaç saatinizi alıcak güzel bir gezi olur :)
Teşekkürler en kısa zamanda gitmeye çalışacağım ;)
Ben Ankara'da oturuyorum. Ankara'da kaktüs, sukkulent ve lithops satın alabileceğim sera var mı acaba? Varsa adresini , telefon numarasını, e-mail adresini parlaşabilir misiniz?
serifekulu
12-04-2014, 15:17
konya ya da karaman'da kaktüs-sukulent çeşitlerini bulabileceğim bildiğiniz yerler var mı?
Arkadaslar son günlerde bayrampaşa bauhausa gideniniz oldu mu? Okukda fırsat bulup gidemedim. Bu haftasonu gitmeyi planlıyorum ama boş yere de gitnek istemiyorum. Gecen sefer gittigimde 2 saksi kaktüsten baska birşey yoktu. Size sorucagim ozetle su bayrampasa bauhausa yebi kaktus gelmiş mi **** ne zaman gelir. Imla kurallarina uyamamis olabilirim telefondan girdigim icin simdiden tesekkurler... :)
Seabert74
28-04-2014, 16:25
Bayrampaşa'yı bilemem ama Cumartesi günü Marmara Forum Bauhaus'ta bol kaktüs vardı. Aradıgınız kaktüsleri bulabilir misiniz bilmiyorum..
Sagol seabert74. Aslinda bayrampasa bauhausta da oluyordu bol miktarda kaktus ama artik getirmiyorlar. Bu aralar marmara forumada gidemem neyse artik sabredip sinav haftasindan sonra bi kaktus gezisi yaparim bende :)
Ben Ankara'da oturuyorum. Ankara'da kaktüs, sukkulent ve lithops satın alabileceğim sera var mı acaba? Varsa adresini , telefon numarasını, e-mail adresini parlaşabilir misiniz?
Sn.seorkun.Ankarada,Karşıyaka mezarlığında Dallıoğlu serası gezmeye değer.
confuest
05-05-2014, 21:18
Sn.seorkun.Ankarada,Karşıyaka mezarlığında Dallıoğlu serası gezmeye değer.
ben karsiyakada birkac sera gezdim ama kaktus yetistiren goremedim nerede tam olarak bu dallioglu? Hangi kapiya yakin?
Merhabalar,
Anadolu yakasında çengelköy sahile yakın Palmiye botanik isimli serada bolca sukulent ve kaktüs var, yolu düşen uğrasın derim sevimli bir sera. Bir de üsküdar meydanda Mihrimah Sultan Camii'nin köşesinde ufak bir çiçekçi var, orda da standart bir çiçekçiye göre fazla çeşit sukulent olduğunu söylemek mümkün.
Merhabalar,
Bir de üsküdar meydanda Mihrimah Sultan Camii'nin köşesinde ufak bir çiçekçi var, orda da standart bir çiçekçiye göre fazla çeşit sukulent olduğunu söylemek mümkün.
Oradan benimde daha ilk satışa başladığı zamanlarından beri birçok alışverişim oldu. İlk başlarda yalova'dan getiriyordu, şimdi ithal getirtiyor. Dolayısıyla torfdan arındırıp kaktüs toprağını değiştirmek gerekiyor. Aldığım son 2 bitki çok sarsıldı. O kadar alışverişime asla indirimde de bulunmuyor. Ben orayı beşiktaş'daki satıcının küçücük versiyonu buluyorum. Hiçbir şeyden habersiz, ne sattığını bile bilmeyen ama fiyatta ise kurt kesiliyor.
İpek Kozası
14-05-2014, 15:53
ben karsiyakada birkac sera gezdim ama kaktus yetistiren goremedim nerede tam olarak bu dallioglu? Hangi kapiya yakin?
Sanırım 3. kapı karşısıydı yanlış hatırlamıyorsam. İnternetten girin adresi çıkar kesin.
Sanırım onlar etiştirici değiller!Bir yerlerden getirtip satıyorlar!Ama güzel çeşitler olabiliyor.Yerleri ise son kapıya yakındı sanırım.
sinsirella
18-05-2014, 21:23
Merhabalar,
İstanbul Anadolu yakası Ümraniye tarafında Büyük Çamlıca Fidanlığı diye bir yer var. Burayada belli aralıklarda sukulent ve kaktüs çeşitleri geliyormuş. Bugün gittiğimde çok fazla sukulent çeşiti kalmamıştı. 1 haftaya kadar yenileri gelicekmiş. Gitmeden telefonla aramakta fayda var.
Mustafa Abdal
24-05-2014, 21:29
Tekzen, yapma çiçekleri saymazsak fena değil.
496091
496092
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.