View Full Version : Kaktüs ve sukulent alınacak mekanlar
Sınav haftaları sebebiyle evime mesafesi az olan yerlere gidebiliyorum ama b.pasa bauhausa sahiden hic kaktus gelmiyo. Bir şekilde ulaşmak lazim yetkililere. :(
Ünal kaktüs sera nın internet üzerinden satışı yok sanırım.adreslerine baktım birkaç çeşit var.internetten satışı olan sera ismi verebilirmisiniz ??
Seabert74
25-06-2014, 12:23
kaktus.web.tr
Taner bey
Taner Bey'in serasını sattığını okudum. Ne kadar doğru bilemiyorum.
Teşekkürler seabert,Taner beyin serasına bakıyorum istediğim türler yok? Başka internet üzerinden satışı olan neresi var?
nodesperat3
29-06-2014, 15:02
Teşekkürler seabert,Taner beyin serasına bakıyorum istediğim türler yok? Başka internet üzerinden satışı olan neresi var?
Onlarca bitki, kakts, im eidi ve meyve fidan Bitkiiek.com'da. (http://www.bitkicicek.com/)
Burası da Zeki KIRKIM Bey'in serası Kaktüs Cenneti.
kominiko
19-07-2014, 00:44
öncelikler herkese merhabalar
daha önce bu konuya atılmış olan mesajları incelerken istanbul ağaç aş de bol miktarda kaktüs ve sukkulent çeşidi olduğu ve fiyatlarının uygun olduğunu yazan arkadaşlar olmuş.
alibeyköydeki fidanlıklarında hala kaktüs ve sukkulent satışı devam ediyormu. çeşit varmı acaba
anadolu yakasında oturduğum için gitmeden bilgi almak istedim
teşekkürler
evet ağaç a.ş. de küçük-orta-büyük boyda çok çeşitli kaktüs türleri mevcut; sukulent çeşitleri olarak üzerinde dam koruğu yazan echeverialar, sempervivumlar, crassula türleri, aloe veralar var ve de çok çeşitli ev ve bahçe bitkileri bulunuyor.
geçtiğimiz senelerde sukulent çeşitleri daha fazlaymış sanırım, hatta bir aralar lithops türleri de bulunuyormuş, ama şu sıralar sukulentler konusunda çok fazla çeşit gelmiyor ağaç a.ş. ye ne yazık ki.
aşağıdaki başlıkta ağaç a.ş ve yapı market türü yerleri ziyaret eden üyelerin verdiği bilgilere ve fotolara ulaşabilirsiniz
http://www.agaclar.net/forum/alisverisler-ve-ilanlar-hakkinda/12545-85.htm
kominiko
21-07-2014, 17:36
tekzen mağazalarında varmı acaba kaktüs sukkulent
tekzen mağazalarında varmı acaba kaktüs sukkulent
Sayın kominiko; bahsettiğiniz mağazada zaman zaman kaktüs ve sukulent (son satışta) geliyor. Almaya ne kadar değer siz kendiniz görüp karar verin. Benim fikrimi sorarsanız bitkiler oldukça küçük, fiyatları hatırladığım kadarıyla 4 küsürdü.
Saygılar...
öncelikler herkese merhabalar
daha önce bu konuya atılmış olan mesajları incelerken istanbul ağaç aş de bol miktarda kaktüs ve sukkulent çeşidi olduğu ve fiyatlarının uygun olduğunu yazan arkadaşlar olmuş.
alibeyköydeki fidanlıklarında hala kaktüs ve sukkulent satışı devam ediyormu. çeşit varmı acaba
anadolu yakasında oturduğum için gitmeden bilgi almak istedim
teşekkürler
Telefonla arayabilirsiniz cevap veriyorlar. Ben gül için aradığımda istediğim çeşit fiyat miktar bilgisini vermişlerdi kaktüs için de farklı davranacaklarını sanmıyorum. Sadece ayırmıyorlar erken giden alıyor.
Merhaba aranıza yeni katıldım ama bayağıdır takip ediyorum siteyi.Çiçeklerimle ilgili takıldığım her konuda burada yardım bulabiliyorum.
Bende her yerde sukulent ve kaktüs arayanlara katkım olsun dedim.
Geçenlerde Beşiktaş köprü altından geçtim baktım her yer bolca sukulent ve kaktüs çeşitleri dolu. 1 saat nerdeyse hangisini aldam diye seçmeye çalıştım. Hangisini alacağımı şaşırdım :) 3 tane aldım ama en kısa zamanda yine gideceğim.:) İstanbul da olan veya yolu düşen mutlaka uğrayıp baksın.
Sayın muaddib, sizin dediğiniz yeri bu sitede birçok kişi zaten biliyor. En son geçen hafta ben de uğradım. Sizinle aynı kanıda değilim, bitkilerin birçoğu sağlıksız ve formu bozulmuştu. Fiyatlarda cabası... Oradan aldığım hiçbir bitki yaşamadı. Ama yine de elinde ne var diye bakmadan geçemiyorum. Eğer gerçekten sağlıklı bitki almak istiyorsanız orası doğru adres değil. Doğru bilgilendirmek adına yazmadan edemedim.
Saygılar...
Onlarca bitki, kakts, im eidi ve meyve fidan Bitkiiek.com'da. (http://www.bitkicicek.com/)
Burası da Zeki KIRKIM Bey'in serası Kaktüs Cenneti.
Söylediğiniz adrese baktım ancak fiyatları oldukça pahalı...
Merhabalar yakında Ankara'da olacagim succulents satisi yapılan bir yer biliyorsanız paylaşırsanız sevinirim.Koctas var ama orada cok cesit bulamıyorum.
Merhaba,
Üsküdar çamlıca civarında Şeyma çiçekçilik var, ufak bir yer ama çok fazla çeşitte ve boyutta sukulenti mevcut, sanırım kendileri üretim yapıyorlar. hiç sipariş vermedim ama internetten de satışı varmış.
litoriachloris
25-11-2014, 11:46
Angay Kaktüs - ANA SAYFA (http://www.kaktus.web.tr/) güzel görünüyor daha önce sadece havale ile satış yapıyorlardı galiba artık kredi kartı ile de satış yapıyorlar sanırım. Tohumdan kaktüs yetiştiriyorsanız zengarden bu konuda fena değil. Tohumlar görece taze oluyor. Bunun dışında şeyma çiçekçilik ve bitkiçiçek sitelerinden alışverişlerim oldu. Şeyma çiçekçilikte tür bol fiyatlar makul ancak bitkiler çok küçük ve bazıları sağlıksız. Paketleme de biraz zayıf. Kaktüslerde sorun olmuyor ama sukulentler biraz hırpalanıyor. Bitkiçiçek sitesinde ise fiyatlar kağıt üstünde pahalı gözükse de gelen bitkiler insanı şaşırtacak kadar büyük. Bugün iki siteden de kargo geldi yaklaşık aynı boyda kutu ile. şeyma çiçekçilikten 15 bitkiçiçekten 2 adet bitki siparişim olmuştu. boyut farkını siz düşünün :) 11.80 tl'ya aldığım Ferocactus horridus 5 litrelik pet şişeden yaptığım saksıya zor sığdı.
Merhabalar,
Daha önce yazılmış olabilir belki. İstanbul Beşiktaş'ta iskelenin arka tarafında geçitin altında bol çeşitte kaktüs ve sukulent var. En küçük boy saksılar genelde 7-10 TL arası.
Sayın litoriachloris, sizin tavsiyenizden sonra Kasım ayı içerisinde ben de Angay Kaktüs'ten 17 adet sukulent siparişi verdim. Her biri özenle paketlenmiş; saksı ve toprakları da yanında gönderilmişti. Elbette kargo sonrası biraz hırpalanmış birkaç tane vardı ama gerisi çok iyi durumda, sağlıklı ve yeterli büyüklükteydi. Özellikle Stapelialardan 2' si tomurcuklu halde geldi ve 1 adet çiçeğini gördüm ;) Kesinlikle tavsiye ederim kendilerini.
Merhaba. Daha ünce giden olup adres verilidi bilmem ama ben ziyaret ettım.Güzel ürünler var.Sanırım yeni büyük yerinide acdılar.Bayagı ürün mevcut .Facebook sayfasıda var .Link vermek dogrumu bilmiyorum ama adresi şu
Yenidoğan mah sultangazi cad no 180 çiçek serası
Çekmeköy, İstanbul
https://www.facebook.com/pages/Muzaffer-kaktüs-ve-sukkulent-dünyası/440036469432182
mmanager
27-12-2014, 10:19
İyi günler Eminönünde ATLAS BOTANİK var onlarda çok güzel ve değişik kaktüsler var.Facabookta girerseniz bulursunuz.Ellerinde bulunan ve yeni gelen kaktüslerin resimlerini yüklüyorlar.Kargoları da çok güzel paketliyorlar.Ters dönen bir kargoya bile bir şey olmamış.Bir de sera Liliput da yeni olarak sukkulent satmaya başlamış.7 TL idi küçük saksılar.
Selamlar, bugün Marmara Forum Bauhaus'ta kaktüslere rastladım 11 çeşit saydım, 5cm.lik saksılar adet 3,5 TL. Bilginize..
Ankara kızılay'da,çiçekçilerden kaktüs toprağı varmı diye sordum bir tanesi bile böyle bir şey olduğunu duymamış!birde yorum yapıyolar öyle toprak olmaz diye:)Tutturmuşlar aynı türleri satıp duruyorlar hiç kendilerini geliştirmek yok,üretim araştırma yok hep cahillik!
Ben şunu anladım sinirlenmek istemiyorsan,özel ve değişik türler edinmek istiyorsan internetten şaşmayacaksın
mmanager
13-02-2015, 09:09
Arkadaşlar Ünal kaktüsü herkes duymuştur.Zaten gezilerde de oraya yapılan gezilerle ilgili paylaşımlar olmuştur.Ben de yeni farkettiğim için paylaşıyorum.Artık facebooktan da satış yapıyorlar.İlgilenenlere de duyurulur.
mmanager
13-02-2015, 09:12
Arkadaşlar Ünal kaktüsü herkes duymuştur.Zaten gezilerde de oraya yapılan gezilerle ilgili paylaşımlar olmuştur.Önceden kargo ile gönderi yapmıyorlardı.Ben de yeni farkettiğim için paylaşıyorum.Artık facebooktan da satış yapıyorlar.İlgilenenlere de duyurulur.Ayrıca yeni başlayanlar için de küçük değişik cinslerden oluşan 20 çeşit kaktüs 70 TL gibi toptan satışlar da var.Hem fiatı da uygun hiç çeşdi olmayanlar için güzel bir başlangıç olur.;););););)
ozancolak
16-02-2015, 09:10
Ankarada kaktüs çeşitleri beğendikde 8,5 lira dün Kızılay Bakanlık ve sakarya da ki fiyatlar ise 15 tl civarıydı sanırım yapı marketler daha uygun...
Bauhaus Beylikdüzü şubesinde farklı succulent çeşitleri vardı, cumartesi günü.
The Island
01-04-2015, 22:30
Arkadaşlar Ünal kaktüsü herkes duymuştur.Zaten gezilerde de oraya yapılan gezilerle ilgili paylaşımlar olmuştur.Önceden kargo ile gönderi yapmıyorlardı.Ben de yeni farkettiğim için paylaşıyorum.Artık facebooktan da satış yapıyorlar.İlgilenenlere de duyurulur.Ayrıca yeni başlayanlar için de küçük değişik cinslerden oluşan 20 çeşit kaktüs 70 TL gibi toptan satışlar da var.Hem fiatı da uygun hiç çeşdi olmayanlar için güzel bir başlangıç olur.;););););)
Merhaba,
Bahsettiğiniz siteyi şimdi dolaştım ama belirttiğiniz kampanyayı göremedim . :(
Merhaba,
Bugün Şeyma Çiçekçiliğe uğradık ve etli bitkilerimize yeni üyeler ekledik,
Hem hizmet kalitesi hem çeşitlilik hem de uygun fiyatları ile yeterince tatmin ediciydi.
Aldığımız tülerin latince isimlerinden, uygun toprak karışımları, uyku dönemleri, sulanmaları, ışık gereksinimleri konusunda pek çok detaylı bilgiyi de bize verdiler.
Özellikle İstanbul'daki arkadaşların uğraması gereken yerlerden Üsküdar Kirazlıtepe durağının oradalar.
Vicia Ervilia
05-06-2015, 14:08
50 adet kaktüs almak istiyorum. Yardımcı olabilecek biri var mı acaba? hoya kerii olursa muhteşem olur :)
İstanbul'daki kaktüs ve sukulent severlere bende Şeyma Çiçekçiliği önermek isterim, istanbul içinde gördüğüm en çok türü barındırıyor, adres burada Şeyma ÇİÇEKÇİLİK (http://www.seymacicekcilik.com)
sizlerin tavsiyeleriyle ben de şeyma çiçekçiliğin internet sitesinden bir kaç çeşit lithops aldım. bakalım nasıl gelecekler. 4 gözle bekliyorum :)
Bir tanede ben ekliyeyim. Adres Yenidoğan mah. Sultangazi cad. Hattat sokak, Sancaktepe .0532 316 6133. Muzaffer kaktus ve sukkulent dunyası.
Aynı isimde sosyal paylaşım sitesinde sayfası var. Bolca da ceşıt var. Bilginize...
Merhaba son keşfettiğim kaktüs üreticisi Muzaffer Beyin kaktüs serası mutlaka uğramanız gereken bir sera. İstanbul da en uygun fiyatlı sera olabilir tür bakımından da oldukça zengin zaten eklediğim fotoğraflardan anlarsınız.
Adres: Yenidoğan mah. Sultangazi cad. Hattat sokak, Sancaktepe
Facebook sayfası da var.
sahibinden.com da sukulent satışı yapıyor bir kaç kişi. incelemek isteyen arama kısmına sukulent yazıp bakabilir.
Mücevher Çalısı
08-10-2015, 19:11
Kısa süreliğinedir ama Antalya Kipa'da kaktüs ve sukulent satışı var bugünlerde (sadece sukulent değil başka bitkiler de mevcut). Minik saksılarda olanlardan ve fiyatı 3.5 lira. Tüm Kipaları kapsıyor mu bilmiyorum...
Pek çok değişik tür sukulent getirmişler şaşırdım:)
Sukulentler ne kadar?Echeveria Perle von Nürnberg ve Sedum Sieboldii'ler güzelmiş.Crassula Budda's Tempe'ın o kadar pahalı bir bitki olduğunu bilmiyordum.
Buraya sanırım toplu taşıma ile ulaşım yok,değil mi?
Bir de bu yıl nedense üşeniyorum.Geçen yıl her yeri geziyordum,bu yıl internetten alıyorum çoğunlukla.Hiç yorulmuyorum.
Bu arada fotoğraflardaki tüylü Echeveia'da çok güzelmiş.
merhaba, internetten hangi sitelerden alıyorsunuz acaba?
umutdunyasi
16-10-2015, 15:31
Merhaba arkadaşlar bulunduğum yer kaktüs ve sukulent konusunda yetersiz olduğu için internetten sipariş vermek istiyorum. Araştırmalarım sonucu aşağıdaki adresi buldum güzel kaktüs ve sukulent vb. çiekler ayrıca toprak çeşitleride mevcut. Bu site hakkında bilgisi olan varmı ? Sizce alışveriş yapmalımıyım... daha güvenilir çeşidi bol alternatifleriz varmı ?
http://www.zengardentr.com/Kaktus-ve-Sukulent,LA_1033-2.html#labels=1033-2
flaneuse
18-10-2015, 10:55
Merhaba arkadaşlar bulunduğum yer kaktüs ve sukulent konusunda yetersiz olduğu için internetten sipariş vermek istiyorum. Araştırmalarım sonucu aşağıdaki adresi buldum güzel kaktüs ve sukulent vb. çiekler ayrıca toprak çeşitleride mevcut. Bu site hakkında bilgisi olan varmı ? Sizce alışveriş yapmalımıyım... daha güvenilir çeşidi bol alternatifleriz varmı ?
Kaktüs ve Sukulent | Zengarden Ev ve Bahçe (http://www.zengardentr.com/Kaktus-ve-Sukulent,LA_1033-2.html#labels=1033-2)
İletinize henüz yanıt veren olmadığını görünce forumun sağ üstteki 'arama' özelliğinden yararlanarak şöyle bir baktım- Zengarden, birçok üyenin tohum, fide, çiçek ve kaktüs/ sukkulent alışverişi için tercih ettiği sitelerden biri... Görebildiğim kadarıyla kargo, ödeme vb hususlarda herhangi bir şikayete de konu olmamış.
Sukulent ve teraryumun Turkiye'deki ilk adresi Cambahçe. Facebookda Cambahçe diye aratırsanız bulursunuz.
instagramda da cambahce diye aratırsanız ulaşabilirsiniz. Ellerinde her tür sukulent mevcut. Yoksa da getirtiyorlar.
mmanager
13-11-2015, 16:47
Adana da yaşayan arkadaşlar kaktüs ve sukkulent almak isteyenler istanbullu Botaniğe uğrasınlar .Değişik kaktüsler ve sukkulentler var.Yeri Türkmenbaşı Bulvarında Özel Gündoğdu Liselerine gelmeden sağda.Bitki alma krizi tutanlar için 24 saat açık bekçisi de var çünkü...( yakında yeni türler de gelecekmiş.):o:o:o:o:o:o
shawshang
13-11-2015, 16:56
Kaktüs ve Sukulent | Zengarden Ev ve Bahçe (http://www.zengardentr.com/Kaktus-ve-Sukulent,LA_1033-2.html#labels=1033-2)
ben fırsatım olunca direk yerine gidiyorum. Çok kibar efendi bir kişi işletiyor ve her türlü yardımı oluyor.
kargo konusunda nasıl tedbir alırlar onu bilemiyorum
Zengarden sitesinden bende almıştım küçük saksıların tam oturdugu plastik çanta gibi birşeyin içinde geldi paketleme güzeldi ama malum kargo ters düz olmuş sanırım gelirken toprağı biraz dökülmüştü ama sorun teşkil etmiyordu. Firma şikayet bölümünde adı geçiyor fakat bugüne kadar hiç olumsuzluk yaşamadım ne tohumlarda ne de fidelerde benim için mükemmel bir site
lonelywarrior40
21-02-2016, 01:19
Merhabalar :)
Daha geçen yaz kaktüs ve sukkulent merakına profesyönel anlamda merak salmış biriyim; elimde çok az tür var ama isteğimin sınırı yok :)) Sürekli araştırıp öğrenmek için uğraşıyorum. İki kez kaktüs alışverişim oldu ve elimdeki türler de o kadar zaten :)
Bulunduğum ilden dolayı pek kaktüs alma imkanımız yok.Var ise Kayseri'de bildiğiniz yerler çok memnun olurum öğrenmekten :) Zira internetten alışverişe de mahkum olmamış oluruz.Teşekkürler şimdiden.
Sayın Lonely. Başlangıç tarihimiz aşağı yukarı aynı sayılır. Ben kaktüsleri mi, dilenme (isteme) ve yer değiştirme (çalma) yöntemi ile çoğaltmaya çalışıyorum. Çünkü burada da büyük marketlerin haricinde başka elde etme yöntemi yok ve onlarda da çok bilinen türlerden başkası bulunmuyor. Tabi silikonla yapıştırma çiçekli olanlar çoğunlukta. Ama vaçgeçmeden yola devam. Başarılı olmanı dilerim.
Selam arkadaslar.bursada sukulent satan bi yer biliyor musunuz?
Yapi marketlerine gittim nilufer ve gecitteki seralar da gittim fakat nisan ayinda diyorlar..kesin sattığını bildiğiniz yer varmı?
Ben Bursa'da bulunduğum sırada (2,5 yıl kadar önce) Bauhaus'tan oldukça güzel sukulentler alıyordum. Nispeten Metro'nun yanındaki Koçtaş'ta da oluyordu. İKEA ve onun yanındaki şu an ismini hatırlayamadığım yapı markette bazen bulunuyordu. Eğer şu an bulamamış iseniz Nisan'a az kalmış, biraz bekleyebilirsiniz veya hemen yakınınızda olan Yalova'ya gidebilirsiniz. google'den sera liliput diye ararsanız bulacağınız link ve telefonlar aracılığı ile güzel sukkulent temin edebilirsiniz. Ya da Yalova'da 10-15 kmlik bir güzergah içinde bulunan seraları ve ithalatçı firmaları varsa özel aracınızla gezebilirsiniz.
Can tropical succulent. Geniş çeşit var. Çok da güzel fiyatlarıyla katalog hazırlanmış Facebook dan ulaşılabilir. Her yere gönderim var.
Katalog (Resimlere tıklayarak fiyat boy ve isimler görülebilir.)
https://goo.gl/QW3cb5
umutyolcusu
23-03-2016, 19:40
Selam arkadaslar.bursada sukulent satan bi yer biliyor musunuz?
Yapi marketlerine gittim nilufer ve gecitteki seralar da gittim fakat nisan ayinda diyorlar..kesin sattığını bildiğiniz yer varmı?
Bursa Bauhaus ta çoğu zaman güzel kaktüsler bulunuyor,Koçtaş takiler pek sağlıklı olmayabiliyor
lonelywarrior40
27-03-2016, 17:16
Sayın Alaoğlu, merhabalar öncelikle.
Gerçekten kaktüs edinme ve çeşit bulabilme konusunda çok doğru söylüyorsunuz, çiçeklilere hiç girmiyorum ki yapay çiçek yapıştırılmışları hiç alamıyorum malesef. Çünkü biliyorum ki çıkartsam dahi izi kalacak zamanla formunda...
Diğer bahsettiğiniz iki yöntemin ikisini de yapamadım ben :D Yani çekiniyorum, ne isteyebiliyorum ne de sağından solundan çelik alabilir miyim diyebiliyorum... Bunu demek vallahi ölüm bana, bir türlü çıkmıyor benden; çıksa belki de daha farklı olabilir iyi yönde :) Ayrıca o kadar enteresandır ki, gerçekten çok bilgili ve bu kulvarda ilerlemiş insanlara bakıyorum; ki buradaki hedefim sadece şuana dek muhatap olabildiklerimdir sakın kimse yanlış anlamasın, sadece 1 kişi bana yardım etti. Onun verdiği bilgilerle bugünkü gelişimime sahibim. Halbuki; paylaşılsa, takas edilse, yahut işte konuşulsa ve yardım edilse yeni başlayanlara o kadar güzel olur ki :) İnternet üzerinden almış olduğum 12 türün 6sını daha 3 hafta evvel gece/gündüz sıcak farkından dolayı yanmasından mütevellit kaybettim :) Hamdolsun hevesimde kayıp yok ama insan üzülüyor tabi.
Samimiyetinizin değeri pahal biçilemez nezdimde, çok teşekkürler... Umarım yakın gelecekte çok daha güzel seviyelerde karşılaşırız sizinle tekrar, canı yürekten dilerim bunu.
YALNIZ DEĞİLSİNİZ sayın LONELY :) Bende iyi dileklerinize katılıyorum. Çorum'a yolunuz düşerse keyifle sizi ağırlarım.
İstanbul Libadiye Soyak yakınlarında oturan arkadaşlar için oradaki Migros'ta (başka şubelerinde bulamadım) çok güzel ve uygun fiyata sukulentler vardı. Maalesef taşınma derdinden alamamıştım. Şimdi çok üzülüyorum. Fırsatı olan baksın derim.
ozkan1979
14-04-2016, 17:55
izmirde alınacak yerler neresi gidip almak istiyorum
işyeri ismi vermeden tarif edeyim. Çınarlı polis karakolunun orda benzin istayonun karşısında hoş bir yer var her salı günleri ithal yeni ürünler geliyormuş. halihazırda birsürü sukulent ve diğer bitkilerden bolca vardır.
Merhaba,
Bu sukulentten istiyorum ama bulunduğum şehirde yok. Tohumlarından ya da direk bitki halinden nerede bulabilirim ?
Ayrıca n11'de tohum satan birini buldum ama tohumlardan değişmiş bir tür çıkma olasılığı var mıdır ?
Yardımcı olursanız sevinirim.
Zengarden Ev ve Bahçe (http://www.zengardentr.com/)
Bu adresten bitkiyi satın alabilirsiniz.
Zengarden Ev ve Bahçe (http://www.zengardentr.com/)
Bu adresten bitkiyi satın alabilirsiniz.
teşekkür ederim.
Black Prince Echeveria için zengarden maile cevap vermedi. Ayrıca forumda mağdur olan birilerini gördüm.
Güvenilir ve ilgili başka firma fikri olan var mı ?
Ilgileri, cesitleri,bakim tavsiyeleri ve tabi ki fiyatlari ile istanbulda daha iyisi benim gezdiğim yerler arasında yok.
Muzaffer kaktüs serasindan aramıza yeni katılanlar
Sevgi Durul
26-05-2016, 22:33
Black Prince Echeveria için zengarden maile cevap vermedi. Ayrıca forumda mağdur olan birilerini gördüm.
Güvenilir ve ilgili başka firma fikri olan var mı ?
Güvenilir firma var mıdır bilmiyorum fakat ben buradan (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153815297688143&set=pcb.965967500169196&type=3&theater) temin ettim. (Echeveria Black Prince) Bu (http://www.agaclar.net/forum/1462708-post523.htm) mesajın son fotoğrafı.
Özel türler, özenli paketleme, uygun fiyatlar, indirimli kargo ile PATİ CACTUS&SUCCULENT&FLOWER (https://www.facebook.com/groups/944629068969706/?fref=ts)'dan bugün gelen kargomu ve içinden çıkan bazı bitkileri ekliyorum. Pek çok çeşit kaktüs ve sukulente bu adresten sahip olabilirsiniz.
614683
614684
614685
614686
Güvenilir firma var mıdır bilmiyorum fakat ben buradan (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153815297688143&set=pcb.965967500169196&type=3&theater) temin ettim. (Echeveria Black Prince) Bu (http://www.agaclar.net/forum/1462708-post523.htm) mesajın son fotoğrafı.
Özel türler, özenli paketleme, uygun fiyatlar, indirimli kargo ile PATİ CACTUS&SUCCULENT&FLOWER (https://www.facebook.com/groups/944629068969706/?fref=ts)'dan bugün gelen kargomu ve içinden çıkan bazı bitkileri ekliyorum. Pek çok çeşit kaktüs ve sukulente bu adresten sahip olabilirsiniz.
Zengarden'dan aldım ben sonra. Yalnız gelen kaktüsün Echeveria Black Prince olup olmadığından tam emin değilim. Sadece black diye geçen bir tür var. yani bizim esas istediğimiz melez türü oluşturanlardan biri. İkisi nasıl ayırt ediliyor bilemedim. mesela sizdeki echeveria ile bendeki farklı duruyor.
Zengarden'dan aldım ben sonra. Yalnız gelen kaktüsün Echeveria Black Prince olup olmadığından tam emin değilim. Sadece black diye geçen bir tür var. yani bizim esas istediğimiz melez türü oluşturanlardan biri. İkisi nasıl ayırt ediliyor bilemedim. mesela sizdeki echeveria ile bendeki farklı duruyor.
Echeverianız Black Prince bence. Black diye isimlendirmelerinin sebebi Echeveria Black Prince ve Echeveria Black Knight birbirine görsel anlamda en çok karıştırılan türler. Gerek bitki rengi, gerek çiçek rengi birbirinlerine karıştırılmasına sebep oluyor.
Black Knight'ın yaprakları daha dar ve uzun olur, yukarı doğru bakar.
Black Prince'in yaprakları kalın ve geniştir, yapraklardaki kıvrılma diğeri kadar bariz değildir.
Echeverianız Black Prince bence. Black diye isimlendirmelerinin sebebi Echeveria Black Prince ve Echeveria Black Knight birbirine görsel anlamda en çok karıştırılan türler. Gerek bitki rengi, gerek çiçek rengi birbirinlerine karıştırılmasına sebep oluyor.
Black Knight'ın yaprakları daha dar ve uzun olur, yukarı doğru bakar.
Black Prince'in yaprakları kalın ve geniştir, yapraklardaki kıvrılma diğeri kadar bariz değildir.
teşekkür ederim cevap için :)
ANKARA da gimat tarafındaki Bauhousda envayi çeşit kaktüs ve sukulent mevcuttur hatta etobur bitki bile vardı :eek:
Ayrıca Nataveganın en alt katında (ikeanın alt katı ) aşılı kaktüsler var 2.99:eek:. İkeada da aynı şekilde kaktüs ve sukulentler mevcuttur. ama Bauhous daki bitki çeşitliliği hiç bir yapı markette yok sanırım:rolleyes:
Merhaba İzmir'de koçtaş dışında nereden kaktüs ve sukulent bulabilirim? Koçtaşta sürekli aynı türler oluyor farklı çeşitleri göremiyorum hiç.
Urlada çok büyük kaktüs seraları mevcut...Narlıderee de zengarden var ...
Urlada çok büyük kaktüs seraları mevcut...Narlıderee de zengarden var ...
Baya uzak kalıyor o taraflar bize, Menderes'deyiz biz.
shawshang
08-03-2017, 16:17
Bize ulaşın zengarden, zengarden izmir, zengarden adres (http://www.zengardentr.com/sayfa/bize-ulasin)
Narlıderede çok güzel bir yer
Merhabalar uzun bir aradan sonra :) Maalesef bahçeli evden apartman dairesine (arkada küçük beton bahçe olsa da) taşınınca çocukluğumda sürekli ölen kaktüslerimin anısına sukkulent işine soyundum. Pazarlardan, Yalova seralardan (Beşir süs bitkileri/sukkulent cenneti) aldıklarımın yanına; çeşit ve fiyat açısından uygun gördüğüm "Zenfidan" dan sipariş verdim. Bu site hakkında değişik platformlarda yaşadıkları sorunları yazan arkadaşlarımız olsa gözümü kararttım.
Eklediğim fotoğraflar Zenfidan'a ait ambalajlar. Biri kargo elemanlarının sallaması sonucu toprağından ayrılmış ama karar sizlerin. Yeniden sipariş vereceğim.
Atatürk Türkiyesi'nin koruyucusu tüm babaların "Babalar Günü"kutlu olsun.
Saygılarımla
Bu da sitenin kargo linki: Saksı ölçüleri Zengarden bitki kargo paketleme bilgileri (http://www.zengardentr.com/index.php?do=dynamic/view&pid=60)
İzmirde seralar haricinde ege üniversitesi ana biba girişindeki çiçekçide bol miktarda kaktüs oluyor piyasaya oranla fiyatları da gayet makul.
Sûz-i Dilârâ
06-10-2017, 21:49
İçeriğinde neler olur bilmiyorum ama benim sürekli bitki aldığım yer şöyle bir şey yapmış:
nikah bitki, nikah şekeri, düğün sukulent, sukulent toptan, sukulent toptan fiyat - ZENGARDEN - 130,00 TL (http://www.zengardentr.com/45-adet-toptan-sukulent-bitki-nikah-dugun-ve-organizasyonlara-ozel,PR-8778.html)
"Evlenmiyorsunuz size satamayız" demezler herhalde:D
mmanager
24-10-2017, 16:43
Arkadaşlar Nadir Bey var Adana da kaktüsleri kendisi üretiyor ve mümkün olduğu kadar dadoğal yollarla büyütmeye ve üretmeye çalışıyor.Bu yüzden de ürettiği çiçekler çok dayanıklılar.İthal kaktüsler gibi hormon ve gübrelerle şişirilmiş çiçekler değil.Artık çeşitlerini epey artırdı.Adana Zeytinli köyü Kestel mahallesinde.Temsa yı geçince biraz ilerden sola dönüyorsunuz.Beyza tesislerinin arkasında cami var camiyi geçince ilerde sağda.Özel günleriniz için düğün törenleriniz için kaktüs alıp misafirlere dağıtabilirsiniz.
Internet satışı henuz iyi organize değil. Internetten satış vede anlaşmali kargo isini çoğu seracı yapmıyor ya da yapamıyor. Sera işletmelerinin satıslari daha organize olmalı, hobici satışı gibi olmamalı.
turuncukaktüs
01-11-2017, 10:43
Şok markette bu hafta Harika kaktüsler var,mutlaka bakın derim
Sûz-i Dilârâ
24-12-2017, 21:32
GittiGidiyor'da "kaktussukulent06"; n11.com'da "Kaktüs&Sukulent" diye bir dükkan var. İkisi de aynı. Tavsiye ederim.
kader_bpkp
09-01-2018, 17:11
İnternet üzerinden fazlaca bitki alan biri olarak en iyi kargolama en iyi fiyat deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.
zengarden in gönderdiği kaktüsler gerçekten sağlıklılar ama yaprak hasarı kullandıkları paketlerden dolayı çok oluyor. Kargo da çok uygun.
Ünal kaktüs çoğu kaktüsümün kaynağı.. Eskiden Angay kaktüs favorimdi ama internet şatışından vazgeçtiler.. Neyse.. Gerçekten çok iyi bir müşteri iletişimleri var. Paketleme çok güzel. Bitkiler resimlerdekilerden çoğunlukla daha büyük geliyor.. Kendi seralarındaki bazı bitkileri satışta yok ama internet üzerinden kaktüs alınabilecek en iyi yerlerden..
gittigidiyor üzerinden satış yapan iki yer var. Can tropikali maalesef önermeyeceğim. Nedeni, kendilerinin "iyi bir ticaretin iyi bir iletişim ve müşteriyle konuşma adabını bilme" yle olacağından habersiz olmaları..
Kaktüssukulent adlı satıcı satın aldığım bitkilerden ve kargolamasından çok memnun kaldığım satıcılardan.. Kargo ücreti 25 tl üzerine almıyorlar.. Bitkilerde hiç hasar olmuyor..
Şeyma Çiçekçilik değişik tür ve büyük boy ürünleriyle koleksiyonerler için daha ideal.. Küçük boyutlu türlerini daha uygun fiyata başka yerlerden almak mümkün.. Ama paketleme çok iyi.
İnstagram üzerinden satış yapan @sukulentci benim yeni tanıştığım ve çok sevdiğim bir satıcı. Kendisi üretici değil ama fiyatları yine de çok uygun ve bitkiler çok sağlıklılar. Paketlemesi çok özenli tek bir yaprak hasarı bile olmuyor. Kargo iyi. Yeni ve değişik türler getiriyor. Kendisiyle iletişim halindeyseniz yeni ürünlerini ilk sizinle paylaşmak gibi bir inceliği de var..
Toptan alım için gerçekten çok uygun fiyatlarıyla @egzotikgarden var.. En az 45 adet alım yapabiliyorsunuz. Belli çeşit türleri var üretip sattıkları ama hiç hasarsız ve çok sağlıklı bitkiler gönderiyorlar. Boyut olarak kısmen küçükler ama aranjman yapan ya da nikah şekeri hazırlayanlar için çok iyi bir seçenek..
Zengardenin 45 lik ürünleri tek tek paketli olmadıkları için biraz hırpalanmış olarak geldiler. Ama sukulent merakı yeni olanlar için 45 adet birbirinden farklı tür iyi bir seçenek.. Sadece echeveria, grapto. Türleri az. Çoğunluğu sedum..
Benim naçizane tavsiyelerim bunlar..
Son olarak Şok tekzen Vs sukulent alınmaz.. Ucuz evet ama sağlıklı değiller..
alperaslan
21-03-2018, 03:21
Merhaba arkadaşlar;
İzmir bayındır ve torbalı civarında sukulent satışı yapan sera varmıdır acaba? Bildiğim kadarıyla zengarden in serası bayındırda ama onlarda seradan satış yapmadıklarını belirttiler, yardımcı olursanız sevinirim. Selamlar.
Alper ASLAN
zengarden satış yapıyordu seradanda
Sûz-i Dilârâ
08-04-2018, 20:01
Günün fırsatı olarak geçen lithops ve bazı türler 4 tl -8 tl arası.
Almak isteyenlere duyurulur.
gittigidiyor.com - arama bölümüne kaktüs sukulent yazın, gelen sayfalardan incelersiniz. :)
Mahmut Leventoğlu
12-04-2018, 13:00
Sitemiz üyelerinden sevgili Cemal Sansar kardeşime ait Yalovada ki TEKNİK PEYZAJ ı öneririm .Eşi Aysel kızın kendi elleri ile çoğalttığı nefis kaktüsler ve sukulentler var meraklısına :)
Sûz-i Dilârâ
12-04-2018, 21:02
Sitemiz üyelerinden sevgili Cemal Sansar kardeşime ait Yalovada ki TEKNİK PEYZAJ ı öneririm .Eşi Aysel kızın kendi elleri ile çoğalttığı nefis kaktüsler ve sukulentler var meraklısına :)
Üye adı CemalS idi değil mi;) Oysa hatırlıyorum sitede epeydir göremediğim üyelerden.
Facebook ya da internet sayfaları var mı?
Yavrukuş
22-07-2018, 22:35
Ben Kocaeli'nde Kartepe de bir seradan alıyorum. Fiyatlar gayet uygun. Yavrular 6 TL den satılıyor
Arkadaşlar can tropikalden sukuoent almaya calisirken, bir urunde yanlislik yapip bedelin iade edilmesini istedigimde islemleri geciktirdiler, aradigimda küfür ettiler. Dikkatli olmanizi tavsiye ederim.
mehmet0791
30-10-2018, 05:58
https://www.youtube.com/watch?v=x3ksgAUmwYw
Mesut Temiz
16-11-2018, 01:32
https://www.youtube.com/watch?v=x3ksgAUmwYw
Harikaymışlar Mehmet Bey... Kaktüs ve sukulent sevenler için cennet gibi bir yer... Yaza artık bir ziyaret edeyim o yeri...
MEsut bey giderseniz bir de Eminönü'ne uğrayın. Atlas botanik de çok nadir çeşitler görüyorum. Fb sayfasından takip edebilirsiniz
Mesut Temiz
16-11-2018, 14:03
MEsut bey giderseniz bir de Eminönü'ne uğrayın. Atlas botanik de çok nadir çeşitler görüyorum. Fb sayfasından takip edebilirsiniz
Oraya da mutlaka uğrayacağım. Facebook sayfasına göz attım, bayağı zengin...
Uzun yıllardır yeni kaktüs/sukulent hiç almadım... Hep eski türlerle devam ediyorum... Epey çeşit var, ama kafamda özellikle birkaç euphorbia ve orbea/stapelia türü var... Sanıyorum Beşiktaş'taki çiçekçide ve sizin söylediğiniz Atlas Botanik'te hepsini rahat bulacağım.. Teşekkürler...
Busramontauk
12-12-2018, 11:43
Merhaba Ankara'da uygun fiyatlı, sağlıklı sukulent/kaktüs alınabilecek güncel yerlerleri söyleyebilir misiniz?
tranquila
03-01-2019, 09:50
Ben de 5 çeşit ürün sipariş etmiştim. 4 ürün geldi, 5.yi isteyince çok çirkin bir şekilde çamura yattılar. Kesinlikle önermem.
tranquila
03-01-2019, 09:51
Arkadaşlar can tropikalden sukuoent almaya calisirken, bir urunde yanlislik yapip bedelin iade edilmesini istedigimde islemleri geciktirdiler, aradigimda küfür ettiler. Dikkatli olmanizi tavsiye ederim.
Ben de 5 çeşit ürün sipariş etmiştim. 4 ürün geldi, 5.yi isteyince çok çirkin bir şekilde çamura yattılar. Kesinlikle önermem.
posedion78
23-01-2019, 17:16
Benim merak ettğim bir konu var. Geçen gün Kadıköy'de kaktüs ve lithops aldığım dükkana bir kaç çeşit sordum. Bana Salı günleri Hollanda' dan tır geldiğini oradan ürün aldığını o zaman belki aradığım ürünü bulabileceğini söyledi. Acaba bu ithal ürünler toptan olarak nerede satılıyor satıcıya sordum ancak pek tabii ki yanıt alamadım.
Mesut Temiz
05-03-2019, 14:31
Benim merak ettğim bir konu var. Geçen gün Kadıköy'de kaktüs ve lithops aldığım dükkana bir kaç çeşit sordum. Bana Salı günleri Hollanda' dan tır geldiğini oradan ürün aldığını o zaman belki aradığım ürünü bulabileceğini söyledi. Acaba bu ithal ürünler toptan olarak nerede satılıyor satıcıya sordum ancak pek tabii ki yanıt alamadım.
Küçükken babamın çiçekçi bir ahbabı vardı, ben de birkaç yaz yanlarında çalışmıştım (hayatımın en keyifli dönemlerindendir bu arada... Sürekli bitkilerin içindesiniz...)... Bildiğim kadarıyla mezatla satışı yapılıyor toptan çiçeklerin ve haftanın belli günleri yapılan mezatlara sadece kayıtlı kurumları temsil eden kişiler katılıyor.. Ben de çok kere gitmiştim onlarla beraber... Ama şimdi sistem değişmiş midir, bilemiyorum...
yasirbilgic
15-04-2019, 09:43
Merhaba, Kayseri'de sukulent alabileceğim bir yer var mı?
capsaicin
19-04-2019, 11:49
Eskişehirde bol ve ilginç sukulent bulabilecğeim sera vs bilen var mı?
Arkadaslar merhaba , baslıktanda anlaşılacagı uzere ben Ankara da ikamet ediyorum, kaktuslerimi suana kadar buyuk marketlerden (koctas, praktiker vs ) alıyorum ama hem fiyatlar uygun olmuyor bazan hemde farklı ceşitleri bulma sansımız olmuyor.Ankarada boyle bir mekan **** mekanlar varmı acaba? hem fiyatı uygun hemde çeşiti bol mekanlar?
Merhaba hocam. Halen arayış içerisindeyseniz size Mustafa Abiyi önerebilirim. Kendisini Çankaya Nişantaşı Pazarında bulabilirsiniz. Uzun zamandır kendisinden alırım.Almak istediğiniz türler elinde yoksa bile yardımcı olup, bulur ve size bilgi verir. Ayrıca ne zaman ne yapmanız, hangi aralıklarla sulamanız, hangi toprak karışımını kullanmanız gibi bir çok konuda da bilgi verir. Fiyatları da epey uygundur. Pazarın cadde üzeri girişinde sol tarafta bulabilirsiniz kendisini.
Şu ana kadar Afyonkarahisar'da kaktüs ve sukulent üreten yer olmadığı için genellikle Ankara'dan, gittiğim yerlerden arada yapı marketlerden alıyordum. Burada bir sera sahibi üretmeye başlamış. Elindeki çeşitler bulunduğum yere göre oldukça iyi. Tek sıkıntı Afyonkarahisar'ın soğuğu. Geçtiğimiz yıl vermiş olduğum sedum autumn joy çeşitlerinden de üretmiş durumda. Zaman içerisinde fotoğraflarını yükleyeceğim.
698576
698577
698578
698579
698580
698581
698582
698583
698584
698585
698586
698587
698588
698589
698590
698591
698592
698593
698594
698595
sanpedro
07-10-2020, 22:55
bu tarz bitkiler genelde ege ve akdeniz bölgesinde daha ucuzdur İstanbulda fiyat iki katına çıkıyor
Merhaba. Ankara'da nereye bakmak lazım? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Ankara ivedik dallıoğlu serası çeşit bakımından çok zengin tavsiye ederim
Fatih_Soydemir
29-09-2021, 22:42
Envai çeşit kaktüs ve sukulent hepsi özel türler bazı türleri sadece ben üretiyorum Türkiyede. Yeni sezon öncesi çok özel spefik türler isterim diyenler sayfama bakarak en azından fikir edinebilir soru sormak isteyenler sorularını sorabilir. Echinopsis, Lobivia, Chamae Lobivia, Chamae Cereus, TrichoCereus, Yeni nesil Gymnocalyciumlar. Cüce Trichocereuslar , Stapelia, Huernia hibritleri hepsi yeni sezon için hazırlanmaya başladı. Kış döneminde satış yapmıyorum. Özel tür Asterias türlerininde üretimini yeni sezonda tamamlayabilirsem resimlerini ekleyeceğim. Akabana türler Shinshowa asterias türleri bu tarz türlerin üretimine başladım Aynı zamanda yeni sezonda Gymnocalycium ve diğer türlerin tohum üretimide olacaktır.
721867
721869
721870
721871
721872
Merhaba hepsi burada Trendyol gibi yerlerden kaktüs toprağı almak istiyorum hangi toprak kalitelidir bilgisi olan var mı acaba
Merhaba hepsi burada Trendyol gibi yerlerden kaktüs toprağı almak istiyorum hangi toprak kalitelidir bilgisi olan var mı acaba
ören bonsai'nin toprağı tavsiye ediliyor
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.