View Full Version : SDurul / Kaktüslerim Sukulentlerim
Sevgi Durul
30-11-2010, 22:45
Sayıları çok olmasa da, benim kaktüslerim ve sukulentlerim.
Adını bilmediğim kaktüsüm. Opuntia Monocantha Monstruos
182520
Yakın görünüşü.
182521
Sevgi Durul
30-11-2010, 22:51
Bahar aylarında, arkadaşımdan aldığım küçücük parça tuttu ve biraz da büyüdü. Adını forumlarda öğrendim. Mammillaria Gracilis,
182522
Sevgi Durul
30-11-2010, 23:27
Abartısız bir yıldır çiçeğini esirgemeyen kalanchoem.Diğerleri de tomurcuklandı.
182523
Sevgi Durul
30-11-2010, 23:33
En sevdiklerimden, Euphorbia Milii,
182524
En sevdiklerimden, Euphorbia Milii,
182524
evet benim de en sevdiklerimden biri,güle güle büyütün çok güzel
Milinizin rengi cok güzel koyu pembe ;);)
Sevgi Durul
01-12-2010, 09:07
Teşekkür ederim, sayın iris41, yağ-mur. Aslında miliimin rengi daha koyu, kırmızıya daha yakın, fotoğrafta pembe görünüyor.
Sedum palmerim, annemden getirdiklerimden. Hala dediğimiz yakın bir akrabamızın hatırası. Ve şu anda tomurcuklu.
182560
182561
Sevgili SDurul,pempişlerine bayıldım güle güle büyüt.
Sayın Sdurul,
Hoşgeldiniz sayfanızla aramıza...
İlk kaktüsünüz opuntia türü...
Ayşe Yıldız
01-12-2010, 10:21
Sayfanız hayırlı olsun Sevgili Sdurul. Bol bol çeşidiniz olur inşallah.
Bahçeye zaten sözümüz yok. Menekşeler harika. Şimdi de sukulentler, kaktüsler:p Elinizin değdiği yer yeşilleniyor yakında burada da bol çeşitler göreceğiz demek.;) Sevgiler
Kaktüs ve sukkulentlerinizi güle güle büyütün Sayın SDurul, sayfanız hayırlı ve bereketli olsun.
Sevgili SDurul sayfanız hayırlı olsun, kaktüs sukulent ve kaktüsleriniz çok güzel ve sağlıklı görünüyorlar. Güle güle büyütün.
günebakan
01-12-2010, 18:39
Sevgili Sdurul kaktüsleriniz çok güzel umarım daha çoğalırlar. Güle güle büyütün:)
sayfanız hayırlı olsun Sdurul...bir bir derken bakıorsunuz bir sürü oluyorlar...yakında sizinkilerde çoğalır...sevgilerimle...
Sevgi Durul
01-12-2010, 20:24
Sevgili Sevim Öğretmenim, Sevgili fund@, Sevgili aysahay, Sevgili günebakan, Sevgili bıcırık, sıcak karşılamanız içiin hepinize çok teşekkür ediyorum. Ben de sizlerin kaktüslerinizi ilgiyle takip ediyorum. Her biri övgüye layık.
Benim kaktüslerim ve sukulentlerim sizlerin ki kadar çeşitli değil. Bu sayfayı açıp açmamakta çok kararsız kalmıştım. Hem bitkilerimin gelişimini takip, hem de sizlerle paylaşma isteği ağır bastı. Çeşitlerimi çoğaltıp, güzel görüntüler paylaşabileceğimi umut ediyorum. Sevgiler...
Oo ne güzel bir kaktüs sayfası daha Sevgili SDurul hayırlı olsun ,Bahçeniz gibi kaktüslerinizde çok güzel. Bende böyle başlamıştım .Ama kolleksiyoncu ruhu öne cıkıyor insanın .
Sevgi Durul
03-12-2010, 20:10
Şimdilerde çiçeği geçen sedum sieboldiim. Bu bahar diktim. Benim çoğu bitkilerim gibi, bu da bebek sayılır.
182956
182957
182958
PlentyPlant
03-12-2010, 23:06
Yeni sayfanız, kaktüsleriniz ve harika çiçeklenmiş sedumunuzla hoşgeldiniz, Sayın SDurul. Lütfen devamını da getirin. Bu arada, umarım gördüğüm şey mantar oluşumu değildir.
Sevgi Durul
03-12-2010, 23:12
Teşekkür ederim nesli6.
Sayın PlentyPlant, hoşbuldum. Devamını getireceğimden emin olabilirsiniz. Kaktüslerim şimdilik az ve küçük. Ama gördüğüm yerlerden çelik istiyorum. Çelikten yetiştirmek daha zevkli.
Son fotoğraftaki beyazlıktan söz ediyorsanız, toz olabilir. Aman mantar olmasın.
Sevgi Durul
04-12-2010, 21:00
Yeni kaktüslerim; Her ikisi de bebek, dikeli daha bir hafta olmadı. Bakalım tutup büyüyecekler mi?
Mammillaria Prolifera
183057
Maalesef adını bilmiyorum.(Chamaecereus Silvestri)
.
183058
Ayşe Yıldız
04-12-2010, 21:11
Son resimdeki kaktüsün adı Chamaecereus Silvestri, sevgili sdurul.
Sevgi Durul
12-12-2010, 09:57
Kalanchoelerimin hepsi tomurcukluydu. Ve açmaya başladılar. Fakat küçük bir sorunları var. Unlu bit. Dün ilaçladım. Bugün tekrarlarım. İnşallah diğer bitkilerime bulaşmadan kökü kesilir.
183917
183918
183919
183920
183921
Geçmiş olsun Sevgili SDurul. Benim kalanchoelarım da tomurcuktaydı ama İstanbuldaki ani hava değişikliği yüzünden açmayacak galibaa. Bekliyorum başlarında.
Bu yıl bende unlu bitten çok çektim. Kalanşoları seviyor galiba. İki üç kez temizlik yaptım:mad: İnşallah daha fazla zarar vermeden kurtulursunuz.
Ayşe Yıldız
12-12-2010, 17:39
Nefret ediyorum bu bitlerden. Hiç yok derken nerden türüyorlar anlamıyorum bende çok çektim bu sene. Halada çekiyorum, bazen görüp temizliyorum.
Sevgi Durul
12-12-2010, 21:49
Geçmiş olsun Sevgili SDurul. Benim kalanchoelarım da tomurcuktaydı ama İstanbuldaki ani hava değişikliği yüzünden açmayacak galibaa. Bekliyorum başlarında.
Teşekkür ederim, sevgili aysahay,
Kalanchoeler tomurcuklanmaya başladıktan sonra, açmaları için bir aydan fazla süre gerekiyor. Sizinkiler de yakında açacaktır. Ben havalar serinlediğinde ev içine almıştım. Sizinkiler dışardaysa, naçizane önerim ev içine almanızdır. Sevgiler...
Sevgi Durul
13-12-2010, 12:55
Sedum palmerim sonunda açmaya başladı. Çiçekleri, henüz tek tük. Tomurcukların hepsi açtığında nasıl bir görüntü olacak bakalım? Nur içinde yat, Huriye Halacığım.
184073
184074
Sevgi Durul
13-12-2010, 12:58
Diğer bir sedum sieboldiim, bir çok sürgünle geliyor.
184075
Teşekkür ederim, sevgili aysahay,
Kalanchoeler tomurcuklanmaya başladıktan sonra, açmaları için bir aydan fazla süre gerekiyor. Sizinkiler de yakında açacaktır. Ben havalar serinlediğinde ev içine almıştım. Sizinkiler dışardaysa, naçizane önerim ev içine almanızdır. Sevgiler...
Tavsiye için teşekkürleerr. İlk soğuğun başladığı gün içeri aldım ama güzeş fazla gelmiyor durdukları odaya. Başka koycak yer yok. Bakalım artık. Tomurcuklar baya büyüdüler. 3 hafta oldu başlayalı. Yakında açarlar. Fotoğraflarını paylaşırım açınca..
Sevgi Durul
17-12-2010, 14:57
Zaten, güneş yüzünü göstermez oldu. Gerçekten de, bitkilerimizi koyacak yer sorunu, had safhada. Kapalı balkonu olanlar, biraz daha şanslı.
Kalanchoeler açtığında, fotoğraflarını görmek isteriz.
İnşallah Sevgili Sdurul..
Sevgi Durul
19-12-2010, 20:59
Sevgili Güler Hanım'ın gönderdiği 2. aloeveram.
184945
İlkini de Güler hanım göndermişti. Önce güzel gelişim gösterdi. Havalar ısınıp balkona aldığımda bozulma oldu. Yine içeri, yine dışarı derken, şimdi bu halde.
Minicik sürgünü de var. Bakalım yaşatabilecek miyim?
184946
Bu da sevgili arkadaşım Satı'nın gönderdiği, aloe cinsinden olan bitkim. Belki de bu da aloeveradır, ama yaprakları Güler hanım'ın gönderdikleriyle farklı gibi.
184947
Sevgi Durul
19-12-2010, 21:07
Unlu bit mücadalesi verdiğim kalanchoem temizlendi gibi. Bu arada epey hırpalandı. Tomurcukla dolu bir dalı koptu. Onu da aynı saksıya diktim. Herhalde tutacak ki, o halde açtı.
184950
Diğer bir kalanchoemin tomurcukları. O da pembe açacak galiba.
184951
Telgrafım da açtı.
184952
Sevgi Durul
19-12-2010, 21:25
İki saksı sempervivum var, ikisi de çok küçük.
184959
184960
Sevgili SDurul, çok güzeller arkadaşım kalonşlar aharika sevindim bitten temizlendiğine.
Renkleride hoş.
acemifüsun
20-12-2010, 14:58
Sevgili SDurul çiçeklerinizin hepsi çok güzel de, kalanchoelarınız bir başka:) Ellerinize sağlık:) Benim de 3 farklı renk kalanchoem var, fakat çok tembeller:( 10 gün kısa gün uygulaması da yaptım, yine de hiç açmaya niyetleri yok:( Siz nasıl açtırıyorsunuz arkadaşım?
Sevgi Durul
20-12-2010, 18:53
Sevgili sevim4, sevgili acemifüsun, teşekkür ederim. Hep böyle güzel güzel açsalar, zararlılar ve hastalıklar gelmese daha iyi olacak. Bir şekilde baş etmesini öğreniyoruz.
Füsun hanım, kalanchoelerin açması için özel bir şey yapmıyorum. Diğer bitkilerime ne verirsem onlara da veriyorum. En son demir gübresi vermiştim. Ara ara roa natura veriyorum. Anlayacağınız ne duyarsam veriyorum. Sizin kalanchoeler de yakında açacaktır. Tam açma zamanı.
acemifüsun
20-12-2010, 19:14
Umarım dediğiniz gibi olur, yakında açarlar:) Aslında sağlıklılar, bir de tembellik olmasa:)
Sevgili SDurul çiçekleiniz ve tomurcuklarınız harika. 41. mesajdaki aloeye benzettiğiniz son minik galiba agave. Hani bahçelerde devasa boyutlara ulaşıyor ya ondan.
Sayın Sdurul, sempervivumlarınızın ikiside çok güzel maşallah.
Sevgi Durul
21-12-2010, 21:44
Benim bu sayfalarım, sukulent ağırlıklı olacak gibi görünüyor. Bitkilerim, pek kayda değer değil, ama gelişimlerini takip açısından fotoğraflarını paylaşıyorum.
Yılbaşı çiçeğim ve sürgünleri,
185205
185206
Sevgi Durul
21-12-2010, 21:54
Eski açmayan atlasım, bakalım potasyumdan sonra ne yapacak? Sürgün verip duruyor.
185210
Sevgili Güler hanım'ın gönderdiği atlas çeliğini üç parçaya böldüm ve diktim.
En kısa zamanda köklenip, sürgün vermesini bekliyorum.
185211
Sevgi Durul
21-12-2010, 22:02
Abartısız bir yıldır çiçeğini esirgemeyen kalanchoem.Diğerleri de tomurcuklandı.
182523
Bu kalanchoem, balkondan içeri alınınca, renginde böyle bir değişme oldu.
Güneşten uzaklaşınca rengi açıldı.
185215
Sevgi Durul
21-12-2010, 22:05
Sevgili Satı'cığımın gönderdiği echeveria.
185217
günebakan
21-12-2010, 22:06
Sevgili Sdurul bence hepsi de birbirinden güzel. Güle güle büyütün:)
Sevgi Durul
21-12-2010, 22:18
Sevgili günebakan, teşekkür ederim.
Güneşten uzaklaşıp, içerdeki yerini alan euphorbia miliimin çiçek rengi de açık pembeye döndü.
185225
185226
Sevgi Durul
21-12-2010, 22:53
Son olarak kılıçlarım ve yavru kılıcım.
185229
185230
Aman bu millide ne güzelmiş.:D
Sevgi Durul
01-01-2011, 10:06
2011' in hepimize güzellikler getirmesi dileğiyle, kalanchoeler ve tomurcukları,
186778
186779
186780
186781
Sizinde yeni yılınız kutlu olsun sevgili SDurul.
Kalanhorlar çok güzel.
Çok güzeller:) Ben kalançolar konusunda çok şanssızım sanırım. Unlu biti bu kadar seven çiçek görmedim. Bu kış günü başka çiçekte yok kalanşomda unlu bit gördüm.:(:mad:
Sevgi Durul
10-01-2011, 19:33
Canlarım, açmaya devam ediyorlar.
188239
188240
188241
188242
188243
Sevgi Durul
10-01-2011, 19:37
Ve son olarak, katmerli pembem,
188246
umutyolcusu
11-01-2011, 11:25
Ayy bu kalanşolar harika...Güle güle büyyütün.
Her biri ayrı renk ve ayrı güzellikteler sayın SDurul,
Güle güle büyütün.
bahtiyar02
11-01-2011, 20:12
188246
Sevgili SDurul; Hepsi ayrı bir güzellikte ama katmerli pembe çok güzel görünüşü ve dikkat çekici.Ellerinize sağlık.
Saygılar
188246
katmerli pembeniz gerçekten çok güzel..minyatür gül zannettim ilk başta.
günebakan
11-01-2011, 21:58
Sevgili Sdurul kalanşoların harika görünüyorlar bir tek beyaz eksik galiba
benimkiler de uzun süredir tomurcukta yavaş yavaş çiçeklerini göstermeye başladılar:)
Teşekkür ederim arkadaşlar.
Kalanchoeleri çok seviyorum. Beni üzmeyen nazsız bitkiler. Şimdilik her biri ayrı renk olacak, sekiz saksı kalanchoem var. Birinde unlu bit vardı, diğerlerine geçmeden kökünü kesmeyi başardım.
Atlasım ve yılbaşı çiçeğim açmazsa bu sayfamda paylaşabileceğim, şimdilik kalanchoeler dışında başka bitkim yok. Ama baharda çiçekçi buraya gelmeye başladığında kaktüslere ağırlık vermeyi düşünüyorum.
Çok güzeller .İçim açıldı bakarken güle güle büyütün .
Kaktüslere ağırlık vermeniz çok iyi olur Sevgili SDurul bizlerde yeni kaktüsler görmüş oluruz. Ne kadar güzel olur.
Sevgi Durul
12-01-2011, 22:35
Sevgili Sdurul kalanşoların harika görünüyorlar bir tek beyaz eksik galiba
benimkiler de uzun süredir tomurcukta yavaş yavaş çiçeklerini göstermeye başladılar:)
Sevgili günebakan, teşekkürler. Evet beyazım yok. Çok açık pembe vardı. O henüz açmadı. Sizin kalanchoelerin çiçeklerini de görmek isteriz.
Ayşe Yıldız
12-01-2011, 22:36
Benimkiler açmadı diye hücre cezası verdim kendilerine. Bir gün karanlıkta kalsınlar bakalım. Sonra ne olacak. Sizinkiler çok güzel çiçeklenmişler.
Sevgi Durul
12-01-2011, 22:40
Çok güzeller .İçim açıldı bakarken güle güle büyütün .
Kaktüslere ağırlık vermen iz çok iyi olur Sevgili SDurul bizlerde yeni kaktüsler görmüş oluruz. Ne kadar güzel olur.
Beğenmenize sevindim, teşekkür ederim.
Şimdilik beş kaktüsüm var, çok minikler. Bir tanesinin tutup tutmadığı belli değil.
Bahar aylarında ilçemize her Cumartesi gelen çiçekçi, kaktüs de getiriyor. Sayıları çiçekçi gelmeye başladığında, çoğalacak inşallah.
günebakan
13-01-2011, 09:17
İnşallah benimkiler de nazı bırakıp çiçeklerini gösterirlerse eklemeyi düşünüyorum.Sevgili Sdurul benimkiler çok nazlandılar bu sefer:)
Sayın SDurul merhaba;
Sayfanızı gezdim ve gördüm ki sizin amiral bitkileriniz kalanchoelarınız. Ne güzel çiçeklenmişler. Renk renk. Bu arada yılbaşı kaktüsünüz herkeste bulunmayan farklı bir tür (Schlumbergera Russelliana). Ne renk acaba? Atlasın hiç açtığını gördünüz mü? Onun rengi belli mi? Sevgiler...
Sevgi Durul
14-01-2011, 10:00
Sayın sarıefe teşekkür ederim. Aslında bu sayfayı açıp açmamakta çok kararsız kalmıştım. Sizlerin bitkileri yanında benimkiler, yok denecek kadar azlar. Fakat açtıklarında paylaşma isteğim ve gelişmelerini takip açısından sayfamı açmış bulundum. Bazen sizlerin bitkilerini görünce, pişmanlık duymuyor da değilim. Ancak yeni bitkiler edinme isteğim, artarak devam ediyor.
Yılbaşı çiçeğimin, latince ismi için teşekkürler. Onu annemdem getirdim, daha hiç açmadı. Açarsa rengi sürpriz olacak. Ayrıca herkeste bulunmayan, farklı bir tür oluşu da sevindirici.
Üzülerek söyleyeyim ki, atlasım da hiç açmadı. Onu da, burada çelik istediğim arkadaşım, saksısıyla hediye etmişti. Sanırım kırmızıymış.
Bol çiçekli güzel günler diliyorum...
Sevgi Durul
18-01-2011, 22:45
Sizlerdeki bitki çeşitliliği ve çiçeklerini gördükçe bu sayfayı açtığıma çok pişman olmuş ve neredeyse devam etmeme kararı almama ramak kalmıştı. Ama artık ölsem de gam yemem. Devam ediyorum, yeni çeşitlerim olacak ve açacaklar.
Daha yeni diktiğim ve çok küçük olan kaktüsüm tomurcuklandı ve üç tomurcuktan ilki bu sabah açtı. Açmış halini net çekemediğim için eklemedim.
189320
189321
günebakan
18-01-2011, 23:11
Harika görünüyor sevgili Sdurul çok şanslısın:) güle güle büyüt.
bettyycim
18-01-2011, 23:13
Bence doğru yoldasınız sakın vazgeçmeyin ;)
Devam edin yeni çeşitlere Sayın SDurul, Kaktüslere bulaştınız ya, artık siz de iflah etmez duruma geldiniz demektir, bizler gibi.. Bir, iki derken hepsi bir tarafa kaktüsler bir tarafa diyeceksiniz, haberiniz olsun.. Güle güle büyütün hepsinide..
Sizlerdeki bitki çeşitliliği ve çiçeklerini gördükçe bu sayfayı açtığıma çok pişman olmuş ve neredeyse devam etmeme kararı almama ramak kalmıştı. Ama artık ölsem de gam yemem. Devam ediyorum, yeni çeşitlerim olacak ve açacaklar.
Daha yeni diktiğim ve çok küçük olan kaktüsüm tomurcuklandı ve üç tomurcuktan ilki bu sabah açtı. Açmış halini net çekemediğim için eklemedim.
189320
189321
Sevgili SDurul pembeye aşık oldum. Kaktüs konusunda mustafa beye katılıyorum. Öylesine almış olsa bile insan bu kaktüslerde bir büyü var. Sevmeye başlıyorsunuz sonra arkası kesilmiyor çoğalıveriyorlar günden güne:)
Sevgi Durul
22-01-2011, 14:26
Sevgili günebakan, sevgili bettyycim, sayın mrmusti, sevgili sevim öğretmenim, cesaret verici sözleriniz için, teşekkür ederim.
Kaktüslerimin sayılarının artacağından eminim. Çünkü, mammillaria prolifera hiç ummadığım anda çiçeğiyle gülümsedi, bana. Bundan sonra ya çoğalacaklar, ya çoğalacaklar. Çok net çekemesem de paylaşmak istedim. Sevgiler...
189733
189734
Sevgi Durul
12-02-2011, 21:01
Dikeli daha bir hafta olmadı. Bakalım tutup büyüyecekler mi?
Mammillaria Prolifera
183057
Maalesef adını bilmiyorum.(Chamaecereus Silvestri)
.
183058
Chamaecereus Silvestrim galiba tutmadı, bayılıyor derken, üzerinde bir renk değişimi oluştu. Bu bir hastalık belirtisi mi? Yoksa normal bir oluşum mu?
192367
192368
Vildan Sönmez
12-02-2011, 22:17
Sakın vazgeçmeyin sevgili Sdurul, bu güzel kalanşolar sizdeyken.
Hele bir türlü adam edemediğim 2 bitkinizin gelişmelerini paylaşın bizimle;
Sedum sieboldii ve millii....
Sevgi Durul
13-02-2011, 00:10
Vazgeçmek istesem de vazgeçemem Vildan hanım. Bitkilerimin hepsini çok seviyorum.
Sedum sieboldii ve milii şimdilik güzel gidiyorlar, gelişmelerini paylaşırım.
Sizdeki bitki çeşitliliğine ve onların güzelliğine de hayranım, ayrıca.
Sevgicim sayıları arttırma konusunda çok fazla acele etmeyin. Elinizde olanlar çok güzel ve sağlıklı. Kalanşolara bayıldım ben o kadar başarılı olamadım kalanşolara çiçek açtırmakta.:) Öyle beşer onar sayılarını arttırmaktansa birer ikişer tane edinip tanıdıktan, isteklerini öğrendikten sonra yine almak en doğrusu. Yavaş yavaş arttırın ama sağlıkla büyütün. Kaybedince çok üzülüyor insan:)
Sevgi Durul
13-02-2011, 19:27
Sevgili Sevim Öğretmenim, çeşitleri arttırmak için, acele etsem de şimdilik arttıramıyorum. Kış dolayısıyla evde saksıdan adım atacak yer kalmadı. Bazen, bilhassa temizlik yaparken canımı sıkmıyor değiller. İşim bittikten sonra unutuyorum. Havalar bir ısınsın, saksılar balkona çıksın, o zaman kendime bir iyilik düşüneceğim.
Önceden eklemiştim, ama mammillaria prolifera küçücük boyuyla durmaksızın çiçek açıyor. Kendileri yarım ceviz büyüklüğündeler.
192504
Sevgi Durul
13-02-2011, 19:31
Kalanchoelerimden çiçeklerini en sona saklayan beyaz açtı. :cool:
192506
192507
Bu da diğer bir pembe.
192508
günebakan
13-02-2011, 21:52
Kalanşolarınız katmerli katmerli çok güzeller gerçekten:)
Sevgi Durul
15-02-2011, 12:51
Teşekkür ederim, sevgili günebakan.
Chamaecereus Silvestrim galiba tutmadı, bayılıyor derken, üzerinde bir renk değişimi oluştu. Bu bir hastalık belirtisi mi? Yoksa normal bir oluşum mu?
192367
192368
Arkadaşlar eklentideki kaktüsüme ne olmuş olabilir?
Sayın SDurul, gövdesinde herhangi bir yumuşama yoksa endişe etmeyin. Uç kısmından uzaması ve renginin gövdeye göre daha açık yeşil tonunda olması normal. Yeni gelişmeye başladığında oluyor. Bitki daha evvel farklı bir ortamdayken mesela balkonda ısı ve ışık farklılığından dolayı renkleri kızarabiliyor. Yer değiştirdiyse eğer renk farkı olabiliyor. Yumuşama yoksa normal merak etmeyin.
Ayşe Yıldız
15-02-2011, 16:49
Kışın havanın soğumasıylada kaktüs ve succulentlerde böyle renk değişikliği olabiliyor.
Sevgi Durul
16-02-2011, 19:23
Teşekkür ederim, sevgili selenn, Ayşe Yıldız, bu kaktüsüm hep aynı, pencere önünde duruyor ve oda ısısı sabit. Ben çürümesinden korkmuştum, ama yumuşama yok. Bakalım zaman içersinde gelişmesi nasıl olacak?
Sevgi Durul
20-02-2011, 19:18
Güzelim kalanchoelerimden iki saksısı, sarı ve katmerli turuncu kök çürümesi olmuş. Gövdeleri simsiyahtı. Sağlam dallarını kesip yeniden diktim. Onlara üzülürken, burada yeni açılan çiçekçiden iki adet kaktüs aldım. Üzüntüm sevince dönüştü.
Yeni kaktüslerim, adlarını bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Mammillaria Marcosii
193585
Euphorbia Enopla
193586
Sn SDurul,yeni kaktüsleriniz çok güzelmişler.
günebakan
20-02-2011, 21:06
Sevgili Sdurul 2.resim deki Euphorbia ferox aynısından bende de var güle güle büyüt:)
Sevgili SDurul, yeni kaktüslerinizi güle güle büyütün. Bence 100/2' deki kaktüsünüz Euphorbia enopla, ferox değil. Bu iki kaktüs çok karıştırılan iki tür ;)
Sevgili SDurul kjalanşolarınıza üzüldüm. Ama dalların hepsini ektiyseniz çok zahmetsiz tutuyor kalanşolar bir kaç tane çoğaltmış olacaksınız üzülmeyin. Yeni kaktüslerinizi güle güle büyütün:)
Sevgi Durul
21-02-2011, 20:02
Sayın Tamaşa, teşekkür ederim.
Sayın sonerordo isim için teşekkür ederim. Benim için bitkilerimin isimleri çok önemli.
Sayenizde görsellerde baktım, çiçeği de açacakmış, mammillaria marcosiimin.
Biraz daha yakın görüntüleri,
193700
193701
Sevgi Durul
21-02-2011, 20:07
Sevgili günebakan, sariefe her ikinize de isimler için teşekkür ederim.
Bitkim Euphorbia Enopla. Feroxta minik yapraklar var. Bunun dışında çok benziyorlar.
Sevgiler...
Sevgi Durul
21-02-2011, 20:12
Sevgili SDurul kjalanşolarınıza üzüldüm. Ama dalların hepsini ektiyseniz çok zahmetsiz tutuyor kalanşolar bir kaç tane çoğaltmış olacaksınız üzülmeyin. Yeni kaktüslerinizi güle güle büyütün:)
Sevgili sevim.K kalanchoelerin yapraklarında bir baygınlık vardı, buna rağmen çiçeklerini de açmaya devam ediyorlardı. Budasam mı ne yapsam, diye incelerken, gövdenin simsiyah olduğunu gördüm. Sağlam kalan kısımları budayıp, saksılara üçer beşer diktim. Havai kökleri vardı, tutmakta zorlanmayacaklar.
Ben de sulamalarına daha bir dikkat edeceğim. Sevgiler...
Sevgi Durul
26-02-2011, 22:39
En minik kaktüsüm, bunun da adını bilmiyorum.
194400
Genel görünüşü,
194401
Sevgi Durul
28-02-2011, 20:25
Chamaecereus Silvestri, yavrulamış galiba.
194774
Beyaz kalanchoemin çiçekleri, pembeye dönmeye başlamış.
194775
Yeni cicilerim. Adlarını bilmiyorum.
194777
194776
Sevgi Durul
06-03-2011, 10:06
Yukarıdaki mesajda adını bilmediğim ilk kaktüs; Pilosocereus Pachycladus.
İkinci bilmediğim ise; Espostoa Lanata.
Bu isimler için, bu kaktüsün adı nedir bölümünde yazan, sayın nesli6'ya teşekkür ediyorum.
Sayın SDurul rica ederim, sayfalarınızı şöyle bir gezdim ağırlıklı türünüz Kalanchoeler herhalde;) diğer kaktüslerinizde güzel türler güle güle büyütün.
Sevgi Durul
08-03-2011, 10:43
Teşekkür ederim, sevgili nesli. Kaktüsler benim için yeni bitkiler, siz arkadaşlar sayesinde isimlerini öğrenebiliyorum. Onların o dikenli hallerini çok seviyorum. Ve sayılarının çok çok artacağını hissediyorum. Sevgiler...
Sevgi Durul
13-04-2011, 23:16
Benim için uzun sayılabilecek bir aradan sonra, sevgili arkadaşım cemo'nun gönderdiği kaktüs ve sukulentlerim. Diğer boş saksılar tohum ekili olduğu için, geniş bir saksıya aranjman yaptım. Biraz sıkış tepiş olsa da, daha sonra yeniden düzenleme yaparım. Her zaman ki gibi, adlar konusunda yardım alabilirim. Sadece leş kaktüsü ve kalanchoeyi biliyorum.
203126
Sevgi Durul
13-04-2011, 23:19
Ayrı ayrı görüntüleri,
203131
203132
203133
203134
203135
Sevgi Durul
13-04-2011, 23:30
Devamı,
203143
203144
203146
203147
203145
Satı Uğurtan
13-04-2011, 23:42
Sevgili Satı'cığımın gönderdiği echeveria.
185217
Sevgili SDurul sağlıkla iyi günlerde büyüt.
Sevgi Durul
13-04-2011, 23:44
Ah sevgili Satı hanım, yaşatmayı başaramadım ve çok üzüldüm.
Sevgi Durul
13-04-2011, 23:49
Son iki,
203165
203166
Satı Uğurtan
14-04-2011, 00:01
Ah sevgili Satı hanım, yaşatmayı başaramadım ve çok üzüldüm.
Senin canın sağolsun, istediğin zaman tekrar gönderirim sevgiler.
Senin sevginle, dolup taşacak o çanak:))
Güle güle büyüt arkadaşım.
Sevgi Durul
14-04-2011, 12:48
Senin canın sağolsun, istediğin zaman tekrar gönderirim sevgiler.
Çok teşekkür ederim arkadaşım. Echeveriayı yaşatamadığım için üzgünüm, ama tekrar istemeye yüzüm yok. Etraflarından kökler görünmeye başlayınca saksı değiştirmek istedim. Ne olduysa saksı değişiminden sonra oldu, aslında iyi gidiyordu.
Senin sevginle, dolup taşacak o çanak:))
Güle güle büyüt arkadaşım.
Tekrar teşekkür ederim, sevgili cemo. Hepsini çok sevdim, hele o kırmızı ponpon,
şeker gibi.
Arkadaşlar yeni bitkilerimin adları konusunda yardımlarınızı bekliyorum.
Sevgi Durul
15-04-2011, 00:08
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=203131&d=1302729533
Bu bitkimin adı, Sedum Rubrotinctum.
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=203134&d=1302729533
Bu ise, Crassula Lycopodiodies. İsimler için sevgili nesli6'ya teşekkürler.
Sevgili SDurul ellerine saglık çiçeklere hayran kaldım eline emegine saglık...
Sevgi Durul
23-04-2011, 07:13
Teşekkür ederim sayın burak alkan, beğenmenize sevindim.
Sedum sieboldii yaprak büyütmeye başladı.
205409
Nekadar tatlı maşallah...
Sevgi Durul
26-04-2011, 22:32
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=203131&d=1302729533
Yeni sukulentlerim çabuk uyum sağladılar. Büyümeye ve sürgün vermeye başladılar. On iki günlük değişim.
206372
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=203132&d=1302729533
Bu bitkimin adını öğrenemeden sürgün verdi. Bilen arkadaşlar söylerse memnun olurum.
206373
Sevgili arkadaşım uzun zamandır sitede ayrıntılı gezinemiyordum. Bir çok güzelliği kaçırmışım meğer.
Kalanchoelerin çok harika, bende sendekiler kadar çok çeşit yok ama hepsi hala çiçekte ve bende çok seviyorum. Sağlıkla keyfini sür canım.
Selamlar.
Sevgi Durul
28-04-2011, 23:25
Sevgili ozbey, kaktüslerim sayfama hoşgeldiniz. Her zaman aklımdasınız, sitede ilk aldığım zarflardan biriydi, sizin gönderdiğiniz tohum zarfı. Ve kardeşimsiniz demiştim. Hep öyle kalacak. Şimdi o tohumlar çoğaldı, başka bahçelerde de açacaklar. Neyse sözün kısası, sizi eskisi kadar buralarda göremeyince merak ediyorum. O güzel bahçenizden yeni görüntüler bekliyorum.
Kalanchoeler, harika bitkiler. Hele açtıklarında seyretmeye doyum olmuyor. Fakat beni üzdüler, biraz. Bazılarını çok sulamadan ileri gelen çürümekten, bazılarını unlu bitten kaybettim. Neyse ki sağlam dallarından çelik alarak yeniden diktim ve tuttular. Teşekkür ediyor, ben de selamlar gönderiyorum.
Sevgili ozbey, kaktüslerim sayfama hoşgeldiniz. Her zaman aklımdasınız, sitede ilk aldığım zarflardan biriydi, sizin gönderdiğiniz tohum zarfı. Ve kardeşimsiniz demiştim. Hep öyle kalacak. Şimdi o tohumlar çoğaldı, başka bahçelerde de açacaklar. Neyse sözün kısası, sizi eskisi kadar buralarda göremeyince merak ediyorum. O güzel bahçenizden yeni görüntüler bekliyorum.
Kalanchoeler, harika bitkiler. Hele açtıklarında seyretmeye doyum olmuyor. Fakat beni üzdüler, biraz. Bazılarını çok sulamadan ileri gelen çürümekten, bazılarını unlu bitten kaybettim. Neyse ki sağlam dallarından çelik alarak yeniden diktim ve tuttular. Teşekkür ediyor, ben de selamlar gönderiyorum.
Canım benim, sen vefalı bir arkadaşsın ve beni çok duygulandırdın.Bende senin için biliyorum ki uzaklarda ama bir tık kadar da yakınımda hissettiğim kardeşimsin. Seni buralara mutlaka bekliyorum.
Tohumların paylaşılması ve başka bahçelerde hayat bulması bende sevginin paylaşılması hissini uyandırıyor, çiçeklerle birlikte sevgilerde yeşeriyor.
Sevgi ve selamlar.
Sevgi Durul
29-04-2011, 22:16
Teşekkür ederim arkadaşım, duygular karşılıklı. Ben de duygulandım şimdi. Ama bu kadar uzatma, arada bir uğra.
Ben de seni beklerim, birgün karşılaşıp görüşebilmek dileğiyle... Sevgiler...
Sevgi Durul
10-06-2011, 21:38
Gelişmeler,
222725
222726
222727
Sevgi Durul
10-07-2011, 10:54
Gelişmeler,
232914
232915
232916
232917
232918
Sevgi Durul
10-07-2011, 10:56
Yakında açacak.
232919
Çok güzeller sevgili SDurul:) Adını öğrenemedim dediğiniz kalancho ya benziyor.
Sevgi Durul
11-07-2011, 12:20
Teşekkür ederim, öğretmenim. :) Yaprakları benziyor da çiçeği farklı. Adını bilen muhakkak vardır, ama bu sayfama pek ilgi olmadığı için cevap gelmedi. :( Bu bitkinin adı nedir, bölümünde de sormuştum.
Sevgi Durul
31-07-2011, 21:46
Kaktüslerimdeki gelişmeleri fotoğraflamıştım. Pc den biraz uzak kalınca fotoğraf aktarmada sorun yaşadım. Fotoğrafları bulamıyorum, ama opuntiayı yeniden çektim. Balkonda inanılmaz güzelleşti.
237690
Yakında açacak.
232919
Daha açmadı mı? :)
Sevgi Durul
21-08-2011, 23:01
Maalesef açamadı, anlayamadığım bir şekilde tomurcuklar kayboldu. Üzgünüm.
Üzülmemek lazım.:) Bu türlerde oluyor. Daha önce başka başlıklarda da okumuştum. Bitkinin sağlıklı olması önemli, nasıl olsa yine açar.
Tomurcuklar kuruyup düşmüştür sevgi öğretmenim. Yine tomurcuk yapar üzülmeyin görürsünüz çiçeklerini:)
Sevgi Durul
27-08-2011, 23:39
Üzülmemek lazım.:) Bu türlerde oluyor. Daha önce başka başlıklarda da okumuştum. Bitkinin sağlıklı olması önemli, nasıl olsa yine açar.
İnşallah.:)
Tomurcuklar kuruyup düşmüştür sevgi öğretmenim. Yine tomurcuk yapar üzülmeyin görürsünüz çiçeklerini:)
Kayıplar için üzülmemek mümkün değil, öğretmenim. Ama gelip geçiyor.
Bir de yeniler eklenince, insan mutlu oluyor. Bugünkü mutluluğum euphorbia trigona. Şimdilerde öğretmen olan öğrencim, Simav'dan benim için getirmiş. Yani süt ağacım aynı zamanda depremzede. Adını Şeyda verirdim ama; O, kadir gecesi geldi, adı Kadir olsun, dedi. En kısa zamanda fotoğrafını eklerim. Pek minik bir şey şimdilik.:cool:
Teşekkür ederim sayın burak alkan, beğenmenize sevindim.
Sedum sieboldii yaprak büyütmeye başladı.
205409
Hepsi çok güzel.Bunlar çok şeker çıkmış..
Sevgi Durul
31-08-2011, 09:06
Teşekkür ederim, sayın Oğuzhan. Şimdi çok güzel büyüdüler. :)
Sevgi Durul
02-09-2011, 10:46
Süt ağacım, büyüdüğünde de paylaşmak üzere...
243556
Sevgi Durul
11-09-2011, 10:52
Gelişmeler,
245105
245106
245107245108
Sevgi Durul
24-10-2011, 08:16
Sakın vazgeçmeyin sevgili Sdurul, bu güzel kalanşolar sizdeyken.
Hele bir türlü adam edemediğim 2 bitkinizin gelişmelerini paylaşın bizimle;
Sedum sieboldii ve millii....
Sevgili Vildan Sönmez, bu mesajınıza ikinci cevap verişim sanırım. Sedum sieboldii uzun zaman sonra tomurcuklarını açmaya başladı. Hepsi açmadı ama aceleci yapım gereği hemen paylaşmak istedim.
Bir de, siz gibi ben de euphorbia enoplamı kaybettim.:(
252364
Ta İstanbul'lardan sevgili lir'in gönderdiği yeni güzellerim. :p Adlarını henüz bilmiyorum.
Graptopetalum
252365
Sedum Burrito
252366
Euphorbia Flaganii
252367
Crassulla Ovata
252368
Sevgi Durul
02-11-2011, 19:46
Sedum sieboldii çiçeklerinin hepsini açtı. Sadece dört çiçek. Diplerinde ise yavru oluşumları gözlemleniyor.
254049
254050
254051
Doğayla Barış
02-11-2011, 20:29
Hepsi birbirinden güzel. Sedum sieboldii ve saksısı çok şık. Maşallah, darısı başımıza :-)
Sevgicim çok sağlıklı ve güzeller ellerine sağlık. Benim sieboldi nazlanıyor çiçek için.:)
Öpüyorum sizi iyi bayranlar dileklerimle, sevgiler:)
Sevgili SDurul Sedum sieboldii ve saksısı çok şık. Maşallah bayıldım ellerinize sağlık..
İyi bayramlar dileklerimle, sevgiler;)
Sevgi Durul
04-11-2011, 18:26
Sevgili SevimK Öğretmenim, Sevgili Periş ve Doğayla Barış, beğenileriniz için teşekkürler. Aslında daha çok çiçeği olacaktı ama böceklenince bir sürü dalını kopartmıştım.:( Sürgün uçlarından açıyor olacak ki koparılan dallar çiçeksiz kaldı. Bu kadarlık açtı, buna da şükür. İyi bayramlar... Sevgiler...
Saksısı aliminyum folyo kaplanmış, yoğurt kabı.:o Bütün saksıları kaplasam mı ne?
;)
Bayramı çiçeğiyle kutlayan kılıcım. Tam açmadı, acelecilik edip yüklüyorum. Kokusunu alamadım, belki tam açtığında kokar.
254405
254406
254407
Sansevieria çiçekleri üzerinde su damlacıkları olduktan sonra kokmaya başlıyor. Harika bir kokusu var. İyi bayramlar dilerim..
Sevgi Durul
09-11-2011, 08:27
Sansevierianın çiçek diplerinde su damlaları oluştu. Kokusu bana göre pek güzel değil, ya da benimki öyle. Toprak kokusu ile karışık bir koku.
Size de iyi bayramlar...
254672
254673 254674
Sevgili SDurul,
Kokusu çok güzel bir çiçek. Aslında uzaktan da hissedeliyor. Çiçek açtığında dışarıda olduğundan benimki odaya yayılmıyor ancakhafif bir rüzgar estiğinde mis gibi kendine çekiyordu kokusu.
O su damlalarının tadına baktınız mı? :)
Bal gibi onlarda :)
Sevgi Durul
10-11-2011, 20:43
Sevgili Fatih, sizlerinki de öyle mi bilemiyorum. Ben hep gündüzleri koklamışım, toprakla karışık pek de güzel olmayan bir koku alıyordum. Dün akşam fark ettim, melisa gibi geceleri güzel kokuyor, çok hoş bir koku.
Evet, su damlaları da tatlı. :)
Sevgi Durul
01-12-2011, 11:57
Aralık ayı uğurlu geldi ve hiç ummadığım bir zamanda yılbaşımın tomurcuklarını gördüm. Şimdilik tam iki tane.:p
257933
257934
Güler Hanım'ın gönderdiği çeliklerden yavrulayan atlasımdaki oluşum, tomurcuk olabilir mi?;)
257935
257936
Bir bodur paşa kılıcım eksikti. O da oldu.:rolleyes:
257937
Sevgi Durul
01-12-2011, 12:03
Tomurcuklanan diğerleri.
257942
257943
ZZ'm çok yavaş büyüyor.
257944
Sevgi Durul
01-12-2011, 12:05
Ekim sonlarına diktiğim sedumlar tuttu ve büyüyorlar.
257945
257946
257947
257948
257955
İnşallah yılbaşının güzel çiçeklerini de görürüz Sayın Sdurul, Atlas çiçeğinizin yeni filizi hayırlı olsun, tomurcuk değil bence.
Sevgi Durul
02-12-2011, 18:44
Teşekkür ederim, sayın sakdag. Tomurcuklar çoğalıyor bu arada. :)
Bugün yeni bir şey daha fark ettim. Graptopetalum yaprağı yavrulamış.:rolleyes:
Aralık ayı bitkilerime iyi geldi, bir de atlastan atak bekliyorum.:mad:
258048
Aralık kesinlikle yaramış. Çok sağlıklı görünüyorlar.
Aşağıda eklentideki bitki euphorbia flanaganii galiba. Ne güzel büyümeye başlamış. Büyümesini merakla takip edeceğim. Sık sık fotograflarını bekliyorum lütfen.:)
257946
Sevgi Durul
04-12-2011, 23:06
Sayın zenfree,
Evet, eklentideki bitki Euphorbia Flanaganii. Sağ olsun, sevgili lir göndermişti.:) Büyüdükçe büyüme evrelerini paylaşmayı umuyorum.:)
Sizlerin bitkilerine baktıkça, bu sayfamı açmış olduğuma ben bile şaşırıyorum. Cahil cesareti diyelim.:) Ve bu cesaretle, sedum sieboldiimin son hali.:rolleyes: Bu kış balkonda bırakmayı deneyeceğim. Umarım yaşar.
258265
258266
Ooo ne güzel, açan açana ... Hepsi çok mutlu görünüyor, ellerine sağlık.
Sayın zenfree,
Evet, eklentideki bitki Euphorbia Flaganii. Sağ olsun, sevgili lir göndermişti.:) Büyüdükçe büyüme evrelerini paylaşmayı umuyorum.:)
Sizlerin bitkilerine baktıkça, bu sayfamı açmış olduğuma ben bile şaşırıyorum. Cahil cesareti diyelim.:) Ve bu cesaretle, sedum sieboldiimin son hali.:rolleyes: Bu kış balkonda bırakmayı deneyeceğim. Umarım yaşar.
258265
258266
Çok güzel görünüyorlar. Bahçedeki marifetlerinizi takip ediyorum. Meyveler, zeytinler, fıstıklar, çiçekler vs.vs... Sukkulentler sizin için çocuk oyuncağı. Güldürdünüz beni.:))
PlentyPlant
05-12-2011, 21:35
Don yemedikçe dışarıda kalabilirler bence Sayın SDurul. Ayrıca, paylaşımın adı ne zamandan beri "cahil cesareti" oldu. Siz paylaşmayı sürdürün, biz zevkle izleyelim. :)
Sevgi Durul
06-12-2011, 13:00
Ooo ne güzel, açan açana ... Hepsi çok mutlu görünüyor, ellerine sağlık.
Kimler gelmiş sayfama?:p Çok teşekkür ederim arkadaşım. Sevgiyle...
Çok güzel görünüyorlar. Bahçedeki marifetlerinizi takip ediyorum. Meyveler, zeytinler, fıstıklar, çiçekler vs.vs... Sukkulentler sizin için çocuk oyuncağı. Güldürdünüz beni.:))
Sayın zenfree, sizin beğenmiş olmanız beni sevindirdi.;) Çok teşekkürler.
Bahçede olup bitenler eşimin eseri, utandım şimdi.:)
Don yemedikçe dışarıda kalabilirler bence Sayın SDurul. Ayrıca, paylaşımın adı ne zamandan beri "cahil cesareti" oldu. Siz paylaşmayı sürdürün, biz zevkle izleyelim. :)
Bilgi için teşekkürler sayın PlentyPlant. Sizlerin bitkileri çok çok güzeller.
Benimkiler ise henüz bebekler ve pek paylaşıma değmezler gibi. Ya da bana öyle geliyor. Yine de paylaşıma devam...:)
Sevgi Durul
30-12-2011, 12:50
Üç tomurcuğundan ikisini döken yaramaz, umarım bunu da dökmez.
261891
Hımm, bu olmuş Sayın Sdurul, 3 vakte kadar açmış bilin..... :)
Mutlu Seneler....
Sevgi Durul
02-01-2012, 13:05
Sevgili sakdag, söylediğiniz oldu, yılbaşım açtı ve ben cevap yazmak için açmasını bekledim.:)
262277
Ayrıca yeni yıl tebriğiniz için teşekkür ediyor, ben de size yeni yıl için, en içten dileklerimi gönderiyorum. Sevgiler...
Sizinki tam yılbaşı çiçeği oldu, zamanlaması mükemmel Sayın Sdurul. Benimkilerin biri 1 ay önce açtı, diğeri de 1 ay sonra galiba. Tomurcuklar mercimek kadarlar daha. Bitkinizin başka tomurcuğu var mı?
Sevgi Durul
02-01-2012, 13:13
Daha önce de yazmıştım, üç tomurcuğu vardı, diğerleri anlayamadığım şekilde kayboldular. Bu tek çiçekli yılbaşı.:)
Sevgi Durul
31-01-2012, 12:48
Sedum sieboldii, balkonda ve bozulmamış.:) -11, -12 lere rağmen. Anne gibi dayanıklı.
266812
Sedum palmeri ısıtılmayan iç ortamda, çiçeklendi.:)
266813
Sedum rubrotinctum tuhaflaştı, çok fazla havai kök yaptı.
266814
Sevimli sedum burrito büyüyor.
266815
C. Lypodiodies, yanlış yazmamışımdır umarım.
266816
Sevgi Durul
31-01-2012, 13:03
Eski güzelim kalanchoelarımı unlu bitten ve fazla sulamaktan kaybedince yenilerini dikmiştim. Ancak toparlanıyorlar.
Bu ısıtılmayan iç mekanda.
266818
Bu da ısıtılan ortamda.
266819
266820
Graptopetalum sağlıklı, ana bitkide yavru emaresi yok.
266821
Yapraktan doğan yavru büyüyor.
266822
Sevgi Durul
31-01-2012, 13:57
Aşağıda eklentideki bitki euphorbia flanaganii galiba. Ne güzel büyümeye başlamış. Büyümesini merakla takip edeceğim. Sık sık fotograflarını bekliyorum lütfen.:)
Euphorbia flanagii, çok yavaş büyüyecek galiba sayın zenfree.:p
266831
Sevgi Durul
31-03-2012, 12:16
Yeni kaktüsüm.
278557
Sedum sieboldii, kışı dışarda geçirdi ve sağlıklı.
278558
Atlasımdaki kırmızı sürgünü önce tomurcuk sandım. Fotoğrafa bakınca tomurcuk olmadığını anladım. Artık şöyle düşünüyorum, ister açsın ister açmasın, ben onu yine seviyorum. Çünkü adı Güler.
278559
Sevgi Durul
09-04-2012, 10:25
Yeni güzellerim, Füsun Hanım'a teşekkürlerimle...
281144
Ayağının tozuyla açacak galiba.:)
281145
281146
281147
281148
Sevgi Durul
09-04-2012, 10:32
Hepsi tutarsa renk renk paskalyalarımız da olacak.
281150
Şu çiçeğin güzelliğine bakar mısınız?
281149
281152
Tradescantia Navicularis
281153
Hoya kerri, kalp yapraklı hoya, bakalım tutacak mı? Her ne kadar sukulent grubuna uymasa da eklemek istedim.
281151
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/258265d1323036287-sedum-sieboldii.jpg
abla bu çok güzel :)
Sevgi Durul
09-04-2012, 10:42
Bunlar için de Serap'cığıma teşekkürler... Dahası da vardı, önceden eklemiştim.
281154
281155
Chamaecereus silvestrii iki sene olacak, ikinci sürgününü veriyor. Yanına hem İzmir, hem Balıkesirden arkadaşları geldi ama bu ilk göz ağrısı.
281157
Kalanchoe Daigremontiana
281156
Graptopetalum yavrularının büyümesini izlemek çok keyifli.
281158
Sdurul Abla, toprağının geçirgenliğine güveniyorsanız paskalya ve yılbaşı yapraklarına su fısfıslayın ara sıra, bundan çok hoşlanıyorlar. Çabucak köklenip canlanıyorlar. Bu arada benim beyaz yılbaşı yeniden tomurcuk büyütüyor, yoksa sarı yılbaşı mı desem. Açmış çiçeklerini görmediğimden beyaz mı sarı mı anlayamamıştım. ;)
Hoya kerrii'niz de, minikleriniz de çok güzelmiş. Güle güle büyütün...
Sevgi Durul
14-04-2012, 14:44
Sevgili sakdag, beyaz yılbaşınızın, çiçek fotoğraflarını ne zaman görebileceğiz?
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Sevgiler...
Sevgi Durul
17-04-2012, 22:20
Ayağının tozuyla (http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/281144d1333959814-yeni.jpg) açacak demiştim, çok bekletmedi.
284211
Eski kalanchoelerimden bir tek bu kaldı.
284212
Aloea vera bir yıldır ne büyüdü ne öldü. Ben de saksıdan sökerek köklerini temizledim, yeniden diktim. Bakalım ne olacak? Kurtulabilecek mi?
284213
Euphorbia milii açmaya başladı.
284214
http://www.agaclar.net/forum/943080-post622.htm
Bitkiniz açmış ama ismini halen bulamadınız sanırım..
Bendeki de açtı sizin sorunuza yanıt gelir diye bekledim ama yazan olmadı..
Güngör Salman
24-04-2012, 22:10
[QUOTE=SDurul;948887]Ayağının tozuyla (http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/281144d1333959814-yeni.jpg) açacak demiştim, çok bekletmedi.
284211
Delosperma echinatum.
Sevgi Durul
18-05-2012, 17:05
Yakında sayfam şenlenecek.:) Yeni arkadaşlarını kıskanan silvestrii (http://www.agaclar.net/forum/754647-post89.htm) açmaya karar vermiş.:) Tam üç tane tomurcuğumuz var.
297304
Diğerinin tomurcuğu büyüyor.:)
297303
Ana graptopetalum açık havayı sevdi.
297305
Yavrular büyüyor.
297306
Sarı çiçekli sedum, adını öğrenmiştim, unuttum.
297307
Sevgi Durul
18-05-2012, 17:12
Böyleydik (http://www.agaclar.net/forum/721389-post2.htm), iki yılda bu kadar olduk. Kaktüsler sabır istiyor.
297308
Turuncu dikenli de bu kadar oldu. Açmaya hiç niyeti yok.:)
297309
Adlarını öğrenmiştim ama söylemesi zor. Ben buna pamuk helva diyorum.:)
297310
Kalanchoe daigremontiana, birinin yaprakları biraz ensiz, türleri farklı galiba.
297311
297312
Sevgi Durul
18-05-2012, 17:22
Sedum rubrotinctum,
297313
297314
297315
Adı önceki sayfalarda var.:)
297317
Gelişmeler şimdilik bu kadar.
Sevgi Durul
04-06-2012, 17:49
Adlarını bilmediğim iki yeni kaktüs aldım.:rolleyes: Üzerindeki yapma çiçekleri, incitirim korkusuyla iyi çıkaramadım.:(:mad:
304582
Bu kıvrık dikenliyi forumlarda görüyor çok beğeniyordum. Çiçekçide önüme çıkıverdi.:p
304583
304584
Sevgi Durul
04-06-2012, 17:54
Atlasımdaki tomurcuk sandığım oluşum giderek sürgüne benzemeye başladı. Uç kısmı yine kırmızı ama. Acaba?
304585
Yapraklarının güzelliği ile yetineceğim sanırım.:rolleyes:
304586
Sevgi Durul
04-06-2012, 17:59
Euphorbia Milii aniden sararıp soldu. Dip yavrulardan birini almıştım, sanırım kökleri zedelendi.:( Sonbahar gibi.
304588
Kalanchoe daigremontianalar güneşle birlikte gelişmeye başladılar.:p
304589
304590
304591
Sevgi Durul
06-08-2012, 21:40
Uzun zamandır ihmâl ettiğim sayfamda, sevgili nevsune'nin göndermiş olduğu güzellerimi tanıtmak istiyorum. Hepsi için ayrı ayrı, tekrar tekrar teşekkürler, sevgili nevsune. Umarım, ben de çoğaldıklarında birilerini sevindirebilirim. Sevgiler...
İnşallah köklendirebilirim. Farklı bir maviş ve hoya lacunosa, hoya curtisii. Çelikler yetmemiş diatomit de göndermiş, sevgili nevsune.:)
323735
Kaktüsler, ilkinin adını bilmiyorum, sürpriz oldu.
323736
Mammillaria Arizona Snow.
323737
Sempervivumlar toplu halde.
323738
Maalesef bu sempervivum, dün sabahtan baktığımda sağlamdı, gece baktığımda yaprakları yumuşamıştı ve dağıldı. Yapraklar su gibi olmuştu. Aynı saksıda olan diğerleri sağlam. Bir anlam veremedim ama çok üzüldüm.
323739
Sevgi Durul
06-08-2012, 21:54
Devam edelim. Crassula marnireiana.
323748
Senecio rawleyanus.
323749
Bu ikiliyi aynı saksıya diktim.
323750
Adromischus cooperi.
323751
Leş kaktüsü. Kopan sukulent yapraklarını etrafına diktim.
323752
Sevgi Durul
06-08-2012, 22:03
Bitmedi, bu echeveria sanırım.
323757
Adını bilemedim.;)
323758
Bebek sempervivum.:)
323759
Bebek echeveria.:)
323760
Tekrar teşekkürler sevgili nevsune. Gelişmelerini paylaşabilmek dileğiyle...
Sevgiler...
ipektuğçe
06-08-2012, 22:45
Sn.SDurul,bugün sizin sayfalarda gezindim,harika bitkileriniz var,çekimleriniz de mükemmel.Hepsine bayıldım,yeni bitkileriniz de hayırlı olsun,güzel günlerinizde büyütmeniz dileğiyle.Emeklerinize sağlık,bundan sonra fırsat buldukça sırayla tüm arkadaşların sayfalarını ziyaret edeceğim.;)Sevgilerimle...
Sevgi Durul
08-08-2012, 21:11
Sayın ipektuğçe, beğenileriniz için çok teşekkür ediyorum. Bitkilerim henüz bebekler, büyüdüklerinde daha güzel görüntülerini paylaşabilmek dileğiyle... Sevgiler...
Diğer bitkilerimdeki gelişmeler.
324342
324343
324344
324345
Sevgili Güler Hanım'ın en son gönderdiği atlas, sürgün verdi.:)
324346
Sayın SDurul kaktüs ve sukulentleriniz harika, elinize yüreğinize sağlık.Yapma çiçekler eğer silikonla yapıştırılmışsa çıkarmanın en kolay yolu; bol güneşte birkaç saat kalınca silikon eriyor o anı kollayıp dikkatlice temizlemek...
Sevgi Durul
09-08-2012, 12:14
Forumumuza ve sayfamıza hoş geldiniz, sayın dogef.
Silikonlu kaktüsleri güneşe çıkardım bile.;)
Beğenileriniz ve bilgi için çok teşekkürler...:)
Akşam fotoğraf yüklüyordum, fotoğrafların olduğu bilgisayarı eşime kaptırınca yarım kaldı.:rolleyes:
Öyle açan kaktüsüm falan yok ama, gelişmeleri aktarmaya devam edelim.:)
324433
324434
Bu sukulent değil, adını öğrenmiştim şu anda aklımda değil.
324435
324436
324437
Sevgi Durul
09-08-2012, 12:24
Devam...
324438
324442
324439
324440
324441
Sn Durul hoşbulduk, güneş deyince ne olur gölgede olan kaktüsleri direk öğlen güneşine çıkarmayın ben o hatayı yaptım değerli bir kaktüsüm yandı, böyle birşeye neden olmayı asla istemem, inşallah bugün sonunda başarıyla çıkarırsınız, bende sizi yanlış yönlendirmiş olmam..
Sevgi Durul
09-08-2012, 12:29
....
324443
324444
324445
324446
324447
Sevgi Durul
09-08-2012, 12:32
Son olarak yılbaşı, zz, sedum sieboldi, süt ağacının olduğu köşe.
324449
günebakan
09-08-2012, 14:49
Maşallah harika görünüyorlar gelişimleri çok güzel sevgili Sdurul inşallah çiçeklerini de görürüz:)
sayın durul hepsi birbirinden güzeller maşallah...
bana gönderdiğiniz çiçeklerin büyük bir kısmı tuttu bu yazı sizi anarak geçiriyorum yüreğinize sağlık tekrar teşekkürler...
Sevgi Durul
21-09-2012, 20:10
Sevgili günebakan, teşekkürler.
Sevgili eslem, güle güle büyütün, teşekküre değmez. İstediğiniz bir tür olursa yine gönderirim. Paşa çadırı gelişseydi ondan da gönderecektim fakat ne yazık ki yaşatamadım.
Bitkilerimdeki gelişmeler...
333338
333339
333340
333341
333342
Sevgi Durul
21-09-2012, 20:12
Devamı...
333346
333347
333343
333344
333345
Şimdilik bu kadar.:)
Sayın SDurul bazı saksılarınızın topragı ıslak gibi geldi sanırım torf agırlıklı buda nem ve cürümeye sebep oluyor iyi gelişemiyor kökler .
Bende gecen hafta sieboldi aldım alacakaranlık kardeşimizden umarım sizinki gibi güzel olur henüz ufacık ;)
Sevgi Durul
21-09-2012, 21:33
Sayın iris41, evet çok iyi bildiğim halde sulamayı ayarlayamıyorum bir türlü.:mad: Bu yüzden kayıplarım çok oluyor.:(
Sieboldiinizi güle güle büyütün. Çok dayanıklı bir bitki, bana rağmen hayatta.:rolleyes:
sn.sdurul herşey çok güzel ellerinize sağlık fakat kaktüsler ve sukulentlere asla torf olmaz çünkü suyu tutma özelliğinden dolayı çürümeler çok olur.Normal bahçe toprağına ister iri, ister ince kum katmanız hatta çakıl bile kattığınızda daha güzel gelişicektir kaktüs ve sukulentleriniz,suyu geçirgen yaptığı için ve az sularsanız sonuçları görüceksiniz, sağlıkla kalın...Nacizane kendi fikrimi sundum..
Malesef siaboldiyi ve tek liptopsumu kaybettim dipten cürümüş , benimde elimin ayarı yok az sulamak gerek haklısınız .
Bahcede bunları yaşamıyoruzda evde saksıda cok dikkat etmek gerekiyor en ufak ihmalkarlık ölümle sonuclanıyor .
Torf zeten başlı başına bir bela nem küf birde ufak sinekler :mad:
Sevgi Durul
21-11-2012, 14:17
sn.sdurul herşey çok güzel ellerinize sağlık fakat kaktüsler ve sukulentlere asla torf olmaz çünkü suyu tutma özelliğinden dolayı çürümeler çok olur.Normal bahçe toprağına ister iri, ister ince kum katmanız hatta çakıl bile kattığınızda daha güzel gelişicektir kaktüs ve sukulentleriniz,suyu geçirgen yaptığı için ve az sularsanız sonuçları görüceksiniz, sağlıkla kalın...Nacizane kendi fikrimi sundum..
Sevgili GÜLSEN; kaktüs ve sukulentlerim için torf kullanmıyorum zaten. Bazılarına çok az karıştırmıştım. Fakat hiç birinde kum yok, baharda saksı değişimi yaparken kum karıştırayım o zaman. Çünkü gerçekten sulama ayarlarını bir türlü tutturamıyorum. Bu yüzden kayıplarım çok oluyor.
Hatırlatmanız için teşekkürler... Sevgiler...
Malesef siaboldiyi ve tek liptopsumu kaybettim dipten cürümüş , benimde elimin ayarı yok az sulamak gerek haklısınız .
Kayıplar üzücü oluyor, sulamayı iyi ayarlamak gerekiyor. Az sulayayım derken bu sefer de susuz kalabiliyorlar. :rolleyes:
Sevgi Durul
21-11-2012, 14:34
Yaklaşık bir buçuk ay kadar önce sevgili cemo'nun bahçesinden, sevgili syüksek tarafından kargoya verilen sukulentlerim. Hepsi tuttu, küpeler tamamen kuru dal hâline geçmişlerdi, bu gün baktım filiz vermişler. Çok sevindim, fire yok.
Bitkiler için teşekkürler, sevgili cemo. Ayrıca bitkileri bana ulaştırmada yardımcı olan sevgili syüksek size de çok çok teşekkürler...
Tek bir yaprağını bile ziyân etmeden sukulentleri dikmiştim ve bu yaprak bir kaç gün içinde bu halde idi. Cemo bereketi.
347823
Echeveriayı çok istiyordum, gelişmeleri için baharı sabırsızlıkla bekliyorum.
347824
Pachyveria
347825
Sedum lineare
347826
Saksılar için özür, dış cephe boyasında mahvolmuşlar, temizlenecek.
Sevgi Durul
21-11-2012, 14:40
Sempervivumlar...
347827
347828
347829
347830
Sevgi Durul
21-11-2012, 14:56
Devamı...
Adını öğrenemedim.
347836
Haworthia Longiana
347837
Gasteria Bicolor
347838
Sedum spurium
347839
Yapraktan üreyen yavrular. Kalanchoe .... Hatırlayamadım.
347840
Tekrar teşekkürler cemo ve syüksek. Sevgiler....
Denizardacan
21-11-2012, 20:35
Sayfanız ve bitkileriniz harika sn Sdurul,
Kimse yanlış anlamasın da kanaatimce tam ağaçlar. net'e uygun bir konsept yaratmışsınız. Yani beğendiğin bitkiyi git dışardan al getir, sergileden ziyade, Paylaş ve bir yaprağı bile ziyan etmeden köklendir, koca bir bitki oluştur. Elbet dışardan alınan bitkiler de olacak ama gerçekten çok hoş olmuş bence.
Bir de ziyan etmeden büyütmeyi başarmışsınız hepsini çok tebrikler,şu yeşil parmaklardansınız sanırım sizde.
Bitkilerinizle nice güzelliklere.;)
Devamı...
Adını öğrenemedim.
347836
Haworthia Longiana
347837
Gasteria Bicolor
347838
Sedum spurium
347839
Yapraktan üreyen yavrular. Kalanchoe .... Hatırlayamadım.
347840
Tekrar teşekkürler cemo ve syüksek. Sevgiler....
Sayın SDurul,ilk fotodaki adını öğrenemediğiniz sukulent,..Crassula cv. ‘Tom Thumb...sağlıkla büyütün:)
Sevgi Durul
29-11-2012, 18:12
Kimse yanlış anlamasın da kanaatimce tam ağaçlar. net'e uygun bir konsept yaratmışsınız. Yani beğendiğin bitkiyi git dışardan al getir, sergileden ziyade, Paylaş ve bir yaprağı bile ziyan etmeden köklendir, koca bir bitki oluştur. Elbet dışardan alınan bitkiler de olacak ama gerçekten çok hoş olmuş bence.
Bir de ziyan etmeden büyütmeyi başarmışsınız hepsini çok tebrikler,şu yeşil parmaklardansınız sanırım sizde.
Çok teşekkür ederim, sayın Denizardacan. Beğendiğinize sevindim.:)
Çok doğru söylüyorsunuz, paylaşımla çok bitki edindim, parayla da çok bitki aldım. Almaya da devam ediyorum fakat arkadaşların gönderdikleri çeliklerden büyüttüklerim, benim için çok daha değerli. Paylaşımlara katıldıysanız bunu anlarsınız.:)
Bakın iki gün önce bana bir hazine sandığı geldi.:) İçinde kaktüsler, sedumlar, tohumlar... Sevdiğim bir arkadaşım göndermiş, kendi elleriyle yapmış, sağ olsun. Kendisine bir kez de buradan teşekkür ediyorum.:)
350095
350096
Aynı gün, yılbaşı çiçeğimin tomurcuklarını,
350097
Mammillaria bombycinanın tomurcuğunu,
350098
Ve sevgili arkadaşım nevsune'nin gönderdiği, andromiscus cooperinin yavruladığını gördüm.:)
350099
Her günüm böyle olsa keşke.:)
Sevgi Durul
29-11-2012, 18:38
Sayın SDurul,ilk fotodaki adını öğrenemediğiniz sukulent,..Crassula cv. ‘Tom Thumb...sağlıkla büyütün:)
Sayın farpali, isim için teşekkürler...
Bazı bitkilerimdeki gelişmeler.
Şeritli kılıç yazın durdu durdu, Sonbaharda sürgün vermeye başladı.
350123
Graptopetalum, sedum rubrotinctumla aynı saksıda. Kışın içeri almayayım diyorum ama cesaret edemiyorum.
350124
Sedum palmeri tomurcukta.
350125
İki çeşit kalanchoe fedtschenkoi büyütüyorum, galiba bunlar da tomurcuk yapacaklar.
350126
350127
Şimdilik bu kadar.:)
Çiçekleriniz çok güzel sayın SDurul, onlara gösterdiğiniz özene Bayıldım.. Ben de bu sene yılbaşı kaktüsleri aldım bir koçtaştan bir de gördüğüm bir çiçekçiden, eve geldiklerinde çoğu tomurcuk dökülmüş de olsa evimi renk renk çiçekleriyle güzelleştirdiler, umarım kalanlara birşey olmaz..
Bir de sevgili Bay tömürcük ve sevgili maviş paskalya kaktüslerini benimle paylaşma nezaketini gösterdi, onları aynı saksıya diktim, inanır mısınız gözlerinin içine bakıyorum, bi tutsalar ve sonrasında bir hata yapmadan güzel güzel büyüseler benimle..
Zaman zaman diyorum, çiçek açmasalar da olur, yeter ki sağlıklı bir şekilde mutlu mutlu geçinip gidelim :p
Bir de Atlas bulabilsem, karşıma hiç çıkmadı ne bir çiçekçide, ne de dost hanelerinde.. Bu sitede sizin ve diğer arkadaşların sayfalarında gördükçe mutlu oluyorum.
Çiçeklerinizin bu güzelliklerini, mutluluklarını uzun yıllar devam ettirmelerini, her yıl yeni yeni yavrucuklarla, yepyeni ışıl ışıl çiçekleriyle evinizi renklendirmelerini dilerim
Sevgi Durul
29-11-2012, 20:08
İyi dilekleriniz ve beğenileriniz için çok teşekkür ederim, sayın papağan.:)
Evet bazen açmamalarına razı oluyoruz, yeter ki sağlıklı olsunlar.;)
Örneğin benim açmayan bir atlasım var.:rolleyes:
Bu sene açmazsa seneye açar o, ne kadar sevildiğinin farkında ve naz yapıyordur, çürümesin, ölmesin varsın çiçek açmasın değil mi:p
O hazine sandığının içindekileri ne zaman görebileceğiz. ;)
Örneğin benim açmayan bir atlasım var.:rolleyes:
Halâ mı açmadı? Hani bir ara açmaya niyetlenmişti
Ama siz onu ne olursa olsun kimseye vermeyecektiniz.. :(
Sevgi Durul
29-11-2012, 20:47
Hazine sandığının içindekileri en kısa zamanda göreceksiniz.:)
Evet selis'ciğim, açmadı. O açmaya niyetlenen Güler atlasımdı, o da açamadı.:(
Sadece çelik veriyorum, saksısı bende. Ama cezalandırdım, içeri almadım henüz. Üşür de açar belki.:rolleyes:
Ben de hazineyi göreceğiz diye sevinmiştim. Bekleyelim bakalım.. :)
Sadece çelik veriyorum, saksısı bende.
İnanın komple yollayacaksınız sandım.. ;)
El bebek şımarttınız siz onu.. Biraz üşütmekle iyi yapacaksınız..
Kalanchoe nuz da tomurcuklanmış.. Ben de onun çiçeğini göremedim bir türlü..
Hazine sandığının içindekileri merak ediyorum da, o şık kutuyu kim hazırladı daha çok merak ediyorum:p Ben göndereceklerimi elime geçen kutulara tıkıveriyorum. Pek utandım şimdi:rolleyes:
SDurul'cum, graptopetalumu deneme amaçlı dışarda bırakın isterseniz. Nasılsa bir yerden yenisi geçer elinize:)
Bombycinanın tomurcuğu zamansız sanki ama havalar güzel gidince buncağızlar da şaşırdılar. Benim da güneş alan kapalı balkondaki bir çok bitkim kendilerini hala yazda sanıp çiçekleniyorlar. Bence o tomurcuk çiçek açtıktan sonra, onu da diğer arkadaşlarının yanında serin bir yere alıp dinlenmesini sağlamanızda yarar var. Ki gelecek yıla daha çok çiçeklensin.
günebakan
30-11-2012, 10:24
Sevgili Sdurul bende hazine sandığının içindekileri merak ettim ama kutu gerçekten muhteşem kim yapmışsa ellerine sağlık süper olmuş:)
Kalanchoe fedtschenkoi bende kide sanımırım tomurcuk yapıyor gidip gelip inceliyorum yaprakmı tomurcukmu diye bakalım ne çıkacak.
Graptopetalum bence dışarda kalabilir hatta yağmur suyunu ve koyun gübresi karıştırılmış topraktağı çok seviyor inanılmaz gelişiyor. Hepsinide güle güle büyüt arkadaşım:)
Denizardacan
30-11-2012, 14:13
Yalnız tam bir hazine sandığı, böyle el emeklerini görünce çok hayıflanıyorum kendime. Üşenmeden sıkılmadan kim yapmışsa o kutuyu ellerine sağlık.
İçindekileri ben de görmeyi çok isityorum, ben küçükken anneme çeyiz sandığını açtırır başından sonuna hepsini tek tek incelerdim, bir an yine öyle bir ruh haline büründüm:rolleyes: Çok seviyorum böyle şeyleri, hadi artık görelim de uzun uzun sevelim kendilerini.
Sağlıkla büyütün hepsini, sevgiler.;)
loveforlife
30-11-2012, 18:41
Bakın iki gün önce bana bir hazine sandığı geldi.:) İçinde kaktüsler, sedumlar, tohumlar... Sevdiğim bir arkadaşım göndermiş, kendi elleriyle yapmış, sağ olsun. Kendisine bir kez de buradan teşekkür ediyorum.:)
350095
350096
Her günüm böyle olsa keşke.:)
Sevgili SDurul,
Belli ki size çok değer veren biri yollamış bu sandığı size. Aksi halde neden bu kadar göz nuru döküp, emek versin? Bence sizin de bir hazine olduğunuzu bilen biri;)
Siz her şeyin en güzeline layıksınız. İyi günlerde kullanmanızı dilerim. Her gününüz çiçekler kadar güzel geçsin...
Sevgi Durul
01-12-2012, 14:21
Sevgili loveforlife, çok teşekkür ederim, bu güzel sandık için, değer verdiğin için, güzel sözlerin için. Utandım şimdi, çok şey yazmak isterdim ama kelimeler yetmiyor.
Asıl değerli olan sizsiniz ve her şeyin iyisine, güzeline siz lâyıksınız.
Ellerine, gözlerine, o güzel yüreğine sağlık. Sevgiler...
Arkadaşlar merak ediyordu, işte hazine sandığının içinden çıkanlar.:)
350526
350527
350528
350529
Süs narının tohumları da ekildi.:)
Sevgi Durul
01-12-2012, 14:37
Nevsune'cim, bombycina va diğer bazı bitkilerim henüz balkonda.Açmasını hiç beklemiyordum, bakalım sağ selâmet açacak mı? Yılbaşı kaktüsüm de dışarda, içeri koyarsam tomurcuk dökeceğinden korkuyorum.:) Sevgiler...
Sevgili günebakan, hepimiz aynıyız demek ki, günde belki yüz kere tomurcuk kontrolü yapılıyor.:rolleyes:
Graptopetalumdan bir kaç saksı oldu, birini dışarıda bırakıp deneyeceğim.:confused:
Sevgili Denizardacan, çeyiz sandığı karıştırmak, kız çocuklarının hep yaptığı şey, kızım da açar açar içindekileri yeniden yeniden düzenlerdi. Hatırlattınız.:(
Sevgiler...
Dün gelin çiçeğime kavuştum. Sayın Tamaşa'ya teşekkürlerimle...
350530
Crassula lycopodiodes tomurcuklanmış, sevindim.
350531
Sedum sieboldii dipten sürgünler vermiş.
350532
Altı aydır tutan ama hiç bir gelişme göstermeyen yılbaşının sevimli sürgünü.
350533
Sevgili SDurul,dilerim kısa zamanda çiceklerini de koklamak nasip olur:)
imza :
syüksek :p
Sevgi Durul
05-12-2012, 13:00
Afedersiniz, sevgili syuksek. Bu sefer doğru yazdım ama.:p
Sevgili Sdurul Abla, sedum sieboldiinin çiçekleri bittikten sonra, dallar kendi kendine mi kuruyor, ya da kesmeli miyim? Dipten kesmeyi düşünüyorum, bitki bitlerinden kurtulamıyorum bir türlü...
Sevgi Durul
05-12-2012, 13:09
Sakdag'cım, ben kesmiyorum, kendi sararıp kuruyor. Kesilse de olur sanırım.:)
Keseyim en iyisi, çünkü dipten yeni sürgünler belirmeye başladı. Onlara da bitki biti bulaşsın istemiyorum.
(Avatarınızdaki uğurböceğini ödünç alabilir miyim, bitki bitleriyle besleniyormuş galiba. :) )
Afedersiniz, sevgili syuksek. Bu sefer doğru yazdım ama.:p
Sevgili sdurul,
Lütfen yanlış anlamayın. Denizardacan'ın söylediklerinin altına ben de imzamı atarım anlamında yazmıştım yoksa adımı yanlış yazmışsınız anlamında değil.
Bahçenize aboneyim ama bu başlığınızı yeni gördüm. Ellerinize sağlık, cemonun fideleri sizin sevgi dolu elinizde hemen toparlanmışlar.
Sevgiler
Sevgi Durul
05-12-2012, 20:08
Sevgili syuksek, yanlış anlamadım da mesajınızdan sonra nickinizi yanlış yazdığımı fark ettim. Onu hatırlattınız sandım. Yanlış yazımlara takmış durumdayım, kendim de yazım hatâsı yapmak istemiyorum.:)
Güzel sözleriniz için teşekkürler... Sevgiler...
Sevgi Durul
23-12-2012, 15:40
Yılbaşı açtı. Tomurcukların hepsi açtığında çok güzel olacak.:)
356797
356798
356799
Çook güzel açmışlar, ne güzel yeni yıla böyle renkli renkli gireceksiniz, kendi çiçeğim bu denli güzel çiçek açmış gibi sevindim inanın;)
ipektuğçe
23-12-2012, 20:38
Renkte muhteşemmiş,bayıldım.
Sevgi Durul
03-01-2013, 16:30
Sevgili Papağan, Sevgili ipektuğçe,
Beğendiğinize sevindim.:)
Sevgili sakdag, sizin için ekliyorum.
359120
359121
Kalanchoe fedtschenkoiler nihâyet açmaya karar verdiler.
Variegata olanın tomurcuğu.
359123
Bu da bir diğerinin çiçeği.
359122
Sayfanız çok eğitici, öğretici ve heveslendirici. :eek:
Umut veriyorsunuz tecrübelerinizi anlattığınız paylaşımlarınızla. :))
Sevgi Durul
13-01-2013, 18:43
Sayfanız çok eğitici, öğretici ve heveslendirici. :eek:
Umut veriyorsunuz tecrübelerinizi anlattığınız paylaşımlarınızla. :))
Güzel görüşleriniz için teşekkürler...:)
29 Kasım'dan (http://www.agaclar.net/forum/1056764-post216.htm) beri bekleten, mammillaria bombycinanın ilk çiçeği bugün açtı.
361473
361474
361475
Sevgi Durul
14-01-2013, 16:11
Kalanchoe fedtschenkoi variegatanın çiçeği.
361660
361659
Sevgi Durul
17-03-2013, 12:53
Bütün bitkiler baharla canlanmaya başladılar. Sadece kalanchoe daigremontianayı ekliyorum.:)
379261
379262
Merhabalar
Sayfanız yine cıvıl cıvıl içim açıldı
Çok teşekkürler bu güzellikleri bizimle paylaşıp günümüzü aydınlattığınız için
Bu fotoğrafı biraz önce çektim,
Sizinle paylaşmayı o kadar çok istiyordum ki...
Umarım beğenirsiniz
Sevgi Durul
18-03-2013, 09:23
Hiç beğenmez olur muyum, sevgili Papağan. Ne güzel, her yerinden sürgün vermiş.:)
Gurbete gelin verdiğim kızımdan haber almış gibi oldum.:) Yani öyle hayâl ettim. Henüz ben çiçeğini göremedim, dilerim siz benden önce görürsünüz. Sevgiler...
Menekşeleriniz de, çok güzel görünüyor bu arada.
Çok teşekkür ederimm..
O kadar uzun süredir size göstermek istiyordum ki, kısmet işte ;)
Çiçeklerini birlikte görelim lütfen, tomurcuğunu yakalarsam eğer ki eminim müthiş bir görünümü olacak, zira bunca naz :D
Menekşemi beğenmenize sevindim, Sizin güzellerinizin yanında biraz mütevazi kalıyoruz biz.
Uzun bir süredir benimle ama inanır mısınız 2 yıl resmen süründürdü beni bir tomurcuğunu göstermek için, şimdi maviş maviş takılıyoruz birlikte, aman nazara gelmeyelim :p
Ben size çok teşekkür ederim, içimi umutla dolduruyorsunuz.. Elinize emeğinize sağlık
Sevgi Durul
29-03-2013, 21:15
Bugün havayı güzel görünce bazı kaktüs ve sukulentleri balkona aldım. Bir kaç fotoğraf çektim bu arada.:)
Paskalya çeliğim bir yılda bu kadar büyüdü, sanırım tomurcuklanmış.
383271
383272
Delosperma cooperi.
383268
Mammillaria marcosii tomurcuklanmış. bende ilk açışı olacak.:)
383269
383270
Sevgi Durul
29-03-2013, 21:25
Yeni aldığım senecio rawleyanus.
383280
Chamaecereus silvestrii de tomurcuklanmış.:)
383281
383282
Sevgi Durul
03-04-2013, 01:11
İki loblu, iki tomurcuklu paskalyamın tomurcukları büyüyor.:)
384825
384830
Sedum, alt türünü hatırlayamadım. Soğuğa dayanıklı, kışı dışarıda geçirdi.:)
384826
Mammillaria gracilis, büyümesi çok yavaş.:(
384829
Sevgi Durul
04-04-2013, 22:01
Baharla birlikte biraz canlandılar, kocaman olmalarını sabırsızlıkla bekliyorum.:)
Üçü de ayrı ayrı ve çok değer verdiğim üç arkadaşımın hatırası. Çoğaldıklarında ben de paylaşacağım.:) Kışı ısıtılmayan iç mekanda geçirdiler.
385568
385569
385570
Yağmur suyunu içtikçe güzelleşiyorlar. Bir de açsa.:)
385572
Sempervivumla birlikte kışı açık balkonda geçirdi. Sedum album.
385571
Sevgi Durul
04-04-2013, 22:12
Herkesin atlası tomurcuklanmış, benimkilerde henüz bir haraket yok.:) Takipteyim ama.:rolleyes:
385588
Sedum rubrotinctumun bir dalı çiçeklenecek gibi bir hal almış.:)
385589
Sevgi Durul
06-04-2013, 22:10
Evde ne kadar sukulent varsa hepsinden küçücük birar parça alarak hepsini bir araya diktim. Saksı olarak inşaat artığı mermer evye kullandım.
Bakalım hangisi ne kadar gelişme gösterecek?
386348
Pamuklu sempervivum yavrulamış.
386349
386351
386350
Sedum sieboldii.
386352
Sevgi Durul
18-04-2013, 22:46
Atlas başlığında soramadım.:o Güler atlasımdaki bu oluşum tomurcuk mudur?:)
392056
Aranjmanın gelecekteki halini şimdiden merak etmeye başladım Sdurul Abla. Çok güzel olacak eminim.
Sieboldiniz ne güzel görüntüler vermiş öyle...
Atlasınıza gelince birşey söylemek için henüz çok erken bence. Ama çiçek olmasını temenni ediyorum. ;)
Evet inşallah diyelim, biraz daha erken fikir yürütmek için ama madem benim atlasım, sizi sevindirecektir. ;)
Sevgi Durul
24-04-2013, 08:57
Kesinlikle sevindirecek, sevgili Güler hanım. Bu gördüğümüz oluşumlar biraz büyümüşler ve artmışlar.:)
394617
394616
Açacaklar, e hadi çabuk.:rolleyes:
394619
394618
Sevgi Durul
25-04-2013, 21:43
Bebekler biraz büyümüşler.
395441
Bu da açacak sanırım.:)
395442
Yeni kaktüslerim. Henüz adlarını öğrenmedim.
395443
395444
loveforlife
27-04-2013, 11:07
Sedum, alt türünü hatırlayamadım. Soğuğa dayanıklı, kışı dışarıda geçirdi.:)
384826
Bu benden gelen ufaklık değil mi? Eğer öyle ise alt türünü de ben söyleyeyim:
Sedum Makinoi "Kosmosje"
Sevgi Durul
06-05-2013, 22:41
Sevgili loveforlife, Sedum Makinoi ''Kosmosje'' senden gelen. Aslında bir mesajında bu adı okuyup öğrenmiştim, sonra unuttum.:) Şimdi biraz daha gelişti.
Bugün beni çok şaşırtan ve sevindiren bir gelişme oldu. Yıllardır açmamakta inat eden ve bu sayede ünlenen atlasım artık açmaya karar vermiş.:rolleyes: Hiç beklemiyordum, gözlerime inanamadım.:rolleyes: Şimdilik bir tomurcuk görebildim, buna da şükür, hiç olmazsa rengini görebileceğiz.:rolleyes:
400461
Bu da Güler atlasımın tomurcuğu. İkisinin renkleri farklı olacak gibi görünüyor.
400464
Sedum rubrotinctum çiçeklendi.:)
400462
Benim de artık hoya lacunosam oldu.:p Lacunosa ve diğerleri için bir kez daha teşekkür ederim, sevgili nevsune.
400463
Sevgi Durul
21-05-2013, 23:19
Sevgili loveforlife, bu tomurcuklanan bitki son gönderdiklerinden, adını biliyor musun? Sevgiyle...
408011
Sedum sarmentosum açmış, bugün farkettim.
408012
408013
mandalinleerik
21-05-2013, 23:33
Kaktüs ve succulentleriniz hele sarı sarı açan sedumun maşallahı var.
Sevgi Durul
29-05-2013, 22:33
Chamaecereus silvestrii, çok bekletti fakat açması yakındır.
411910
Beyaz sedum açtı, maalesef adsız.
411911
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.