View Full Version : SDurul / Kaktüslerim Sukulentlerim
Sevgi Durul
02-10-2020, 21:20
Çok geçmiş olsun... Şimdi ferahfeza günler başlar eminim. Sevgiler. : ‘ )
Teşekkür ederim. Umarım. :)
Çekip ekleyemediklerimden bir kaç görüntü.
Bu sene bol tomurcuk yaptı fakat sadece üçünü açabildi. Night blooming cereus.
713210
713211
Bazı kaktüslerimin kellesini uçurdum. Sonuç.
713212
Bir sayfada fotoğraf eklerim demiştim ama nerede olduğunu unuttum. Opuntia subulata, kesince dallandı.
713213
En güncel görüntü. Stapelia gigantea. Şu anda açmış durumda.
713214
Sevgi Durul
02-10-2020, 22:36
Açmasını merakla beklediklerimden, Sayın muda'nın gönderiği sedum telephiumlar. Teşekkürler yeniden. Eklemeyi unutmuşum. :)
713234
713235
713236
713237
713238
Sevgi Durul
11-10-2020, 15:14
608 nolu resimdeki opuntianızı kastedmiştim ,alttür sorarken.eski paylaşımlarınızdandı.
Bu arada enzim yapımı için kabaca ,sadece organik atık + toz maya+ şeker kullanıp akvaryum pompası vs.kullanmadan yapılandanmıydı?(ben mayasız olarak aynı tarifi yaptım ve bütün bitkiler şoklanmış gibi oldular ,gelişmeleri aniden durdu ama sizinkisinde maya varsa belki onu koymadığımdandır)
Bu (http://www.agaclar.net/forum/1512186-post608.htm) mesajın son iki fotoğrafı, opuntia vulgaris olarak öğrendim.
Enzim yapımını burada (http://www.agaclar.net/forum/1002844-post2160.htm), Sevgili nevsune gayet anlaşılır anlatmıştı, aynısını uygulamıştım. :)
En basit olandan, düzenek yok, bidonda. Maya kullanılıyor, ben şeker yerine pekmez kullandım. Bazı kereler evde yenmeyen reçelleri de kullanmışlığım var.
Bir de böyle deneyin. Enzim kullanıma hazır hale geldiğinde suyla seyreltilip veriliyor.
Kaktüs ailemize yeni katılanlar. Adlarını bilmiyorum. :)
713507
713508
713509
713510
Sedum telephium renkten renge geçiyor.
713511
Sn. Sevgi hocam;
Sedum telephiumları saksı içerisinde yetiştirmişsiniz gördüğüm kadarı ile. İsterseniz bahçede de rahat bir şekilde yetiştirirsiniz. Biraz gübreli arada su verebileceğiniz bir yere dikerseniz çok güzel gelişiyorlar. Ben her yıl çiçekleri geçtikten sonra birkaç parçaya kesip kestiğim kısımları köklendirmek istiyorum. Ancak şu ana kadar uygulamaya geçemedim. Soğuklarla beraber toprak üstü kısmı bozulup kuruyor. Baharla birlikte yeniden çok fazla olarak toprak altından çıkıyorlar. Arılar ve kelebekler çiçeklerini seviyor.Gördüğüm kadarı ile iki çeşit var. Yaprakları kırmızı olan çıkmadı mı? 754. mesajdaki içlerinde en çok büyüyen ve renkleri yıllara ve zamana göre değişen tür.
Çok geçmiş olsun sayın Sevgi Durul..sağlıklı güzel huzurlu günleriniz yıllarınız olsun inşallah...sayfanızı tekrar tekrar geziyorum...emeğinize sağlık... sağlıklı günler diliyorum...
Sevgi Durul
22-11-2020, 21:46
Sn. Sevgi hocam;
Sedum telephiumları saksı içerisinde yetiştirmişsiniz gördüğüm kadarı ile. İsterseniz bahçede de rahat bir şekilde yetiştirirsiniz. Biraz gübreli arada su verebileceğiniz bir yere dikerseniz çok güzel gelişiyorlar. Ben her yıl çiçekleri geçtikten sonra birkaç parçaya kesip kestiğim kısımları köklendirmek istiyorum. Ancak şu ana kadar uygulamaya geçemedim. Soğuklarla beraber toprak üstü kısmı bozulup kuruyor. Baharla birlikte yeniden çok fazla olarak toprak altından çıkıyorlar. Arılar ve kelebekler çiçeklerini seviyor.Gördüğüm kadarı ile iki çeşit var. Yaprakları kırmızı olan çıkmadı mı? 754. mesajdaki içlerinde en çok büyüyen ve renkleri yıllara ve zamana göre değişen tür.
Sayın Muda, geçen sene bahçeye gitmediğimiz zamanlarda elime geçtiği için mecburen saksıya dikmiştim. Çok büyük bir saksıda oldukları için çok güzel geliştiler ve bolca açtılar.
Yaprakları kırmızı olan açtı. Dört beş çeşit göndermişsiniz. Yeniden teşekkür ederim. Bu sene çiçekleri geçtikten sonra budayarak götürüp bahçeye diktim. Yerde daha güzel gelişirler umarım.
Birkaç güncel görsel. :) İçlerinde çekip ekleyemediklerim de var.
714604
714605
714606
714608
714607
Sevgi Durul
22-11-2020, 21:57
Çok geçmiş olsun sayın Sevgi Durul..sağlıklı güzel huzurlu günleriniz yıllarınız olsun inşallah...sayfanızı tekrar tekrar geziyorum...emeğinize sağlık... sağlıklı günler diliyorum...
Çok sağ olun, Sayıneaaelif. Hepimize sağlıklı günler. :)
Pembe aşkın gözyaşı almıştım ama rengi biraz soluk. İlerleyen zamanlarda istediğim gibi olmasını umuyorum.
714609
Yeni aldıklarımdan peperomia.
714610
Stapelia gigantea açmıştı.
714611
Sevgi Durul
30-01-2021, 12:03
Her ne kadar yeni bitki edinmemeye kendime söz vermiş olsam da sözümü tutamayarak yeni kaktüs ve sukulentler aldım. :)
Pandemi dönemi başka türlü nasıl geçecekti?
Hem artık eşim de eskisi kadar tepkili değil. Evin her odasını işgal etmiş bulunuyorum. Kadının fendi erkeği yendi oluyor bu durumda.:rolleyes:
Euphorbia bupleurifolia.
715884
Faucaria tigrina
715885
Kalanchoe thyrsiflora
715886
Kaktüslerin adını bilmiyorum, Sevgili Sûz-i Dilârâ'nın hediyesi.
715887
715888
Sevgi Durul
30-01-2021, 12:13
Sevgili Sûz-i Dilârâ alacağımı duyunca ''alma abla ben göndereyim'' demişti. Gelir gelmez de açtı. Çiçekli halini makinayla çekmemişim. Kendisine çok teşekkür ederim. Titanopsis.:p
715889
Yanı sıra bir çok bebek kaktüs gönderdi, onları büyüdükçe paylaşırım. Çekmiştim ama hiç net değidi. O yüzden sadece bu ikisini paylaşayım.
715890
715891
Echeveria nodulosa biraz büyüdü.
715892
Pembe aşkın gözyaşı da iyi gidiyor. :)
715893
Gökçeyurt
06-02-2021, 21:42
Sayın Sevgi Durul,
Çok geçmiş olsun, inşallah eşiniz iyileşmiştir. Çiçekleriniz çok güzel maşallah.Enzimle ilgili benim de bir sorum olacak. Bir yıldan fazla beklemiş enzimi bitki besini olarak kullanmam bitkiye zarar verir mi acaba?
yardimcierhan
08-02-2021, 07:11
Sevgi abla, çok geçmiş olsun. Umarım her şey yolundadır. Sevgiler. ❤
Sevgili Sevgi Durul'un kaktüslerini gördükçe acaba ben de bulaşsam mı diyorken aniden vaz geçiyorum " başına iş alma Güler" diyorum. Böyle güzellikleri arkadaşların sayfalarında seyretmek daha güzel diye kendimi avutuyorum.
Ellerine sağlık Sevgi'ciğim.
Merhaba sevgi hanım çiçekleriniz çok güzel. Bayılarak takip ediyorum büyümelerini. Bana 3 yıl önce çelik paketi göndermiştiniz pek çoğunu buyutebildim ancak kalp kalbe karşı tuğlu serpevrium.lar tesbih çiçeği kaybettigime en uzulduklerimden. Bahar geldi eğer çiçeklerinizden çelik alırsanız bana göndermenizi çok isterim tekrar. Bende bı kaç güzel tür edindim yoksa size de göndermek isterim. Dogudayim görev nedeniyle ve böyle güzel türlere erişme imkanım kisitli oluyor. Severek takip ediyorum sizi teşekkür ederim sayenizde büyüttüğum çiçeklerim için sağolun.
yardimcierhan
21-04-2021, 14:43
Sevgili Sevgi Durul'un kaktüslerini gördükçe acaba ben de bulaşsam mı diyorken aniden vaz geçiyorum " başına iş alma Güler" diyorum. Böyle güzellikleri arkadaşların sayfalarında seyretmek daha güzel diye kendimi avutuyorum.
Güler Hanım, çok haklısınız. İnsan yetiştirme fırsatı bulamadığı türleri de böyle dostların sayfasında görüp yetiştirmiş kadar oluyor. Sevgiler. : ' )
yardimcierhan
21-04-2021, 14:44
Merhaba sevgi hanım çiçekleriniz çok güzel. Bayılarak takip ediyorum büyümelerini. Bana 3 yıl önce çelik paketi göndermiştiniz pek çoğunu buyutebildim ancak kalp kalbe karşı tuğlu serpevrium.lar tesbih çiçeği kaybettigime en uzulduklerimden. Bahar geldi eğer çiçeklerinizden çelik alırsanız bana göndermenizi çok isterim tekrar. Bende bı kaç güzel tür edindim yoksa size de göndermek isterim. Dogudayim görev nedeniyle ve böyle güzel türlere erişme imkanım kisitli oluyor. Severek takip ediyorum sizi teşekkür ederim sayenizde büyüttüğum çiçeklerim için sağolun.
Sevgi abla, vakti zamanında bana da birçok çelik yolladı. Sonra ben de onları dostlarımla paylaştım. Bu paylaşımlara vesile olmak ne güzel bir şey. Müthiş bir his. Sevgiler. : ' )
Sevgi Durul
03-09-2021, 20:43
Sayın Sevgi Durul,
Çok geçmiş olsun, inşallah eşiniz iyileşmiştir. Çiçekleriniz çok güzel maşallah.Enzimle ilgili benim de bir sorum olacak. Bir yıldan fazla beklemiş enzimi bitki besini olarak kullanmam bitkiye zarar verir mi acaba?
Çok teşekkür ederim sayın Gökçeyurt.
Çok özür dilerim çok zaman geçmiş ama yazayım. Kendi deneyimlerime dayanarak, zararı olmuyor. Ancak enzim bozulmuşşsa, (bunu da kokusunun kötü olmasından anlayabiliriz) kullanmamalıyız, diye düşünüyorum.
Sevgi Durul
03-09-2021, 21:05
Sevgi abla, çok geçmiş olsun. Umarım her şey yolundadır. Sevgiler. ��❤
Çok teşekkür ederim, bizim açımızdan herşey yolunda. Uzun süredir yazayım diyorum, bir türlü olmadı. Fotoğraf sorununu çözdük, bu sefer de makınanın pilleri değişecek, almayı ihmal ediyoruz. :)
Sevgili Güler, ama kendinize haksızlık ediyorsunuz. En güzel kaktüslerden olan atlaslar rengârenk sizde. Eee daha ne olsun. Bence elinizden kurtulmaz.
Çok teşekkür ederim.:)
Merhaba,
Pandemi başlayalı dağıtım yapmadım. Bazen kargolar geri geldi, çift kargo ücreti ödedim, bazen de istekte bulunanlar ellerine geçtiğinde haber bile vermediler. Bu yüzden çok isteyenler için böyle (http://www.agaclar.net/forum/fide-fidan-celik-saksili-bitki-kesme-cicek-kaktus-sukulent-satis/44856.htm) bir başlık açtım. Dilerseniz inceleyin.
Fotoğraf makinası işlevliyken çektiğim bir kaç fotoğraf. Sanırım Mayıs ayından.
721211
721212
721213
721214
721215
Bunların dışında pek çok bitki, kaktüs sukulent katıldı bitki ailemize. Bazı kayıplarım da oldu. Örnegin, iki sene sağ salim baktığım ve sürekli yavrulayan lithopsumu kaybettim. Euphorbia obesa da ona keza. :(
yardimcierhan
09-09-2021, 15:51
https://www.hizliresim.com/rd07wt1
https://www.hizliresim.com/jodsse3
Olağanüstü sukulent ve tohumlar edindim Sevgi abladan. Elbette hediyeler yolladı. Detaylı bilgi için onun Bitki Satışı 2021 sayfasına bir göz atmanızı tavsiye ederim. Hepsi çok güzel : ' )
Sevgiler.
yardimcierhan
09-09-2021, 15:52
https://i.hizliresim.com/jodsse3.JPG (https://www.hizliresim.com/jodsse3)
yardimcierhan
09-09-2021, 16:14
https://i.hizliresim.com/59goqqn.jpeg (https://www.hizliresim.com/59goqqn)
Sevgi Durul
29-09-2021, 22:50
Sevgili yardımcıerhan, güzel günlerde büyüsünler.
Bu yazdan bazı görüntüler ekliyorum. Bazıları bende ilk kez açtı. :)
Caralluma hesperidum.
721878
Echeveria setosa olacak.
721875
Orostachys iwarenge.
721874
Cylindropuntia imbricata sonunda bu yaz açabildi.:p
721873
721877
Sevgi Durul
29-09-2021, 23:17
Devamı.
721887
721888
721889
721890
721891
Sevgi Durul
04-10-2021, 20:42
Geç vakitte tomurcuk yapan aşılı atlas. Açabilecek mi bakalım?
721947
Bitki ailemize bu bahar katılan orostacys iwarange, namı diğer Bangoklu sukulent. Donlara dayanıklı, kışın uykuya yatıp baharda uyanıyor. Semperviviumlar gibi bunda da açan rozet ölüyormuş.
721943
Bir gecelik gelin de yine tomurcuk yapmış.
721944
Graptoveria bronze.
721945
Sedum autumn joy.
721946
sevgili s.durul. bana yıllar önce yolladığınız autumm joy u Şanlıurfadaki işyerimin bahçesine dikmiştim. oradan pek çok arkadaşın kendilerine de çoğalttılar. sağolun:) şimdi emekli oldum ve Mersine döndük ama autumm joy lar orada benden, sizden hatıra olarak kaldılar. Paylaşmak çok güzel:)
Sevgi Durul
29-01-2023, 23:03
Uzun bir aradan sonra, birkaç güncel görselle geldik.:)
727817
Görselleri yükleyemedim. Alakasız bir fotoğraf ama bunu yeni aldım. Aeonium blush beauty.
Forumdan hiç kopmadım. Zaman zaman paylaşımlarıma devam edeceğim. :)
Sevgi Durul
05-02-2023, 22:51
727830
727832
727833
Yazdan kalma görüntüler.
Cymnocalycium mihanowichii ve epiphyllum peach magic. :)
Sevgi Durul
15-04-2023, 22:58
Bir kaç güncel görselle iyi akşamlar.
728038
728039
728040
728041
728042
Sevgi Durul
06-07-2023, 09:00
Hibrid echinopsis beyaz açtı. :)
728615
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.