View Full Version : yavru köpek hastalıkları
açıkcası bütün yorumları okuyamadım henüz sebebi 2 aylık terrierimin hasta olması. ve bunun üzerinde araştırma yaparken buldum bu forumuda.
geçen pazar akşamı getirdik oğlumu ilk kez evime (7.11.2010). 2 gün hayatımda gördüğüm en hareketli ve yaramaz şeydi.... birden ishal, kusma ve arkasından iştahsızlık başladı. gece yarısı kliniğe taşındık. bulantı kesici, antibiyotik, antiseptik ve ikide vitamin iğnesi vuruldu. eve döndüğümüzde kusmasi hala devam ediyordu birde üstüne inanılmaz halsizlik başladı. 3 gün iğnelerin ardından c vitamininin acısı ve terrier ırkrnın nazlı ve şımarık yapısı nedeniyle damar yolu açıldı. damar yolu açılmadan önce kan kusmaya ve kanlı dışkılamaya başlamıştı. hergün serum veriyoruz. inanılmaz su içmesine rağmen şırıngayla (elma, muz, kuru mama+su, kuru mama+pastorize yoğurt, ensure muzlu, yoğurt, bir markanın hasta kedi ve köpeklere uygun ıslak maması, kedi maması, kedi maması+kuru mama+tavuk suyu, tavuk göğsü, patates püresi+yoğurt) beslemeyi dnediğimizde inanılmaz direniyor ve zorla yedirdiklerimizide arkasından içtiği suyla anında çıkartıyor. fitilden şuruplara herşeyi denedik. bir bakteriyel enfeksiyon olduğunu ve enterit olduğunu düşünürken yememe sorunu çıktı. kusmasını hiç bir ilaç durduramıyor. bugün son doz antibiotiğini aldı. pelte kıvamında yatıyor. ishalindeki kan kanlı ishal hastalığı dozunda değil ama parçacklar halinde olucak kadarda az değil. bu gece ilk kez arada hafif inlemeleri başladı. çok uzun zamandır bir yorum eklenmemesine rağmen bir umut yazıyorum. alabiliceğim en ufak bir tavsiyeye bile ihtiyacım var. evimi dezenfekte ediyorum asla dışkısı, idrarı ve kusmuğuyla temas ettirmiyorum. kullandığım havlu, çarşaf, ..vs "lerini saatlik programda 2 kez ve 90 derecede yıkıyorum. bir şırıngayı bir kezden fazla kullanmıyorum. birileri yardım etsin ve bana virütik bir hastalığa dönüşmemiştir desin diye bekliyorum. ayrıca hasta olduğundan beri evdeki loş köşeleri veya aydınlık bile olsa köşeleri mesken tutuyor... ilgilerinize şimdiden teşekkürler ve lütfen okuyanlar bir kelimede olsa bir şey yazsınlar buna çok ihtiyacımız var.............
Kıyamam ben ona, bebeğim nolur diren ve iyi ol. Bizleri sevindir lütfen...
Çok üzüldüm minik köpeğinize. Umarım en kısa sürede sağlığına kavuşur.
3 olasılık geliyor aklıma.
1- Gençlik Hastalığı
2- Sindirim sistemini yaralacak sert, sivri bir cisim yutması
3- Viral enfeksiyon
Dilerim sadece viral enfeksiyondur ve uyguladığınız hassa ve titiz bakımla en kısa sürede eski sağlığına kavuşur. Çok küçük ama patatesi haşlayarak yoğurtla sulandırıp vermenizi öneririm. Sert cisimse ya da viral enfeksiyonsa faydası olacaktır. Gençlik Hastalığında ise tamamen işi veteriner hekime bırakmak gerekiyor. Bildiğim tek şey immün sistemin güçlendirilmesine yönelik takviyeler. Kusma olduğu için enjeksiyon yolu ile verilmesi lazım.
Benim Fındık'ımda bizimle birlikte olduğu ilk günlerde böyle bir rahatsızlık yaşamıştı.2-3 günde toparlandı, şimdi 8 yaşında
Rahatsızlığı her ne ise size bulaşacağını düşünmüyorum. Bence bu konuda rahat olmalısınız. Yogurtlu patetes püresi ağzını siz açarak yedirebilirsiniz. Çene eklemine en yakın yerden ağzı açmaya çalışırsanız daha kolay olur. Çok üzgünüm, umarım boncuk gözlüm kısa sürede iyileşir.
yigit666
16-11-2010, 11:57
Bende geçen yıl eminönünden 2 aylık yavru golden retriver almıştım aynı sizinki gibi semptomlar göstermişti , ama bizimki baya ilerlemiş şehir dışından dahi anti serumlar getirttirdik ama fayda etmedi bir köpek yavrusu için en tehlikeli hastalık gençlik hastalığı ( distemper) kusma ,ishal , karnında çıkan minik sivilceler ,nefes almada zorlanıyordu, ağzından köpük geliyordu, iki ay veterinere götürüp serum tedavisi oldu ama iyileştiremedik, o kadar zayıfladıki iğne olurken bile canı yanıyordu , en sonunda kurtulamayacağına karar verip uyutmak zorunda kaldık, size hasta yavru köpekler için konserve mamalar var onlar çok besleyici onlardan almanızı öneririm, birde bize böyle acılar yaşamayalım diye, söylenen yavru köpek alırken veteriner kontrolünde anne altından,alınması ve aşılarının tamamlanması .
patates kar etmedi :( mide asidi gidericilere kadar verdim. bugün mide kanaması başladı ve eve ilk kez onsuz girdim. epilepsi krizleri geldi. ötenazi uygulamıyor veterinerimiz. o yüzden klinikte bıraktık. gençlik hastalığı tanısı koymadılar o yüzden yorum yapamıyorum. dün geceki çığlıkarını ve inlemelerini asla unutamıcam ;,,,(( konserve mamalarıda denemiştim buarada. şimdi çarşaflarına havlularına sarılı klinikte bi kutuda yatıyor. acaba veteriner seçimimmmi yanlıştı bilemiyorum. sürekli acabalar var kafamda. iğneleri yapıldı. ağrıkesiciside yapıldı.... şuuru kapalıydı ben öperken. veteriner kontrolüde yapılmıştı ilk aşısı vardı. iki kez parazit önleyici uygulandı. idrarından kakasına enfeksiyyon olmadığı belliydi ama midesi dayanamadı sanırım akciğerler ve kalpte yoruldu. ödemde başlamıştı dün gece... tarifiimkansız bi acıymış şimdi anlıorum...
Bakmaya kıyamıyor insan. Çok üzüldüm...
Bir çeviri (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=706739&postcount=57)yapmıştım arkadaşımın balkonunda. Dilerim anlatılan öykü , gerçek olur ve can dostlarımızla yeniden buluşabiliriz.
Minişimiz çok şanslıymış yine de. Karşısına siz çıktınız ve onu yalnız bırakmadınız. Ya başka ellere ...
yigit666
18-11-2010, 08:40
en acı olan elinizden birşey gelmemesi bizde iki ayrı veterinere götürdük, hastalığına çare bulamadık , son zamanlarda okadar acı çekiyor ve inliyorduki bu acıya dayanmak çok zordu sizin yaşadıklarınızı anlıyorum .
ben bu bölümü yeni gördüm nasıl üzüldüm anlatamam. benim köpeğimde kuyuk altında iltahaplı yarayı kanatıp yalamıştı. ağzının için inanılmaz yaraydı pis kkuyordu. hiç bişey yemiyor yediğini kusuyordu... bayram günüydü veterinerde bulamamıştık biz kış günüydü ve bayramdı. neler yapmadım neler...
en sonunda köyde hastalanan hayvanlara yal diye adlandırılan bi muhallebi gibi bişeyi yedirdik biz. Tarifi unu suyla karıştırıp azıcık çok az ama tuz atın akışkan olcaka bebek maması gibi şırıngayla yedirin. kusa bilir mideyide bu yal temizlermiş. ilk etapta 1-2 şırınga yeter. köpeğim benim 10 kilodan 4 günde 4 kiloya düşmüştü.görenler hayret etmişti. hiç bişeyde yiymiyordu. ben size birde iğne ismi var onu vereyim şuan evde değilim. eve geçince yazarım eczanedede bulabilirsiniz. yarım cc yapılcak umarım bunları yapınca geçer. iyileşir sizi şuan be çok iyi anlıyorum.... benim köpeğimde 2 aylıktı şuan 8 yaşında bakımı öğrendim veterinersiz her şeyiini kendim yapıyorum. dilinden en iyi anne ve ben anlıyoruz.... dediklerimi ihmal etmeyin lütfen biz şifa bulduk umarım sizde bulursunuz. vereceğim iğneyide 5 senedir kullanıyorum. zararını göredim hastalanınca kendim hemen ön kolun üstündeki boşluğa yapıyorum yarım günde iyileştiriyor....
çok üzüldüm ben boncuk gözlüme yaa... iyi haberlerinizi bekliyorum...uyku halinde isede sorun yok benim köpeğimde 1 yattı. dinenme amaçlı bi direnç o....
arkadşım köpeğinizin durumu açlıktan mide bişey kabul etmediği için yorulmuş... çok kötü oldum habre yazdım kusuruma bakmayın. benim köpeiğim böyleydi... yemediği için bişey sorun ondan... umarım kanaması durur...
iğnenin adı pan terramiycin idi sanırım eve kadar dayanamadım bakıcam gidince hemen....
eve geldim ilacın adı doğru arkadaşım... Bulaşıcı değildir bulaşsa bizimki iltahaplı yara geçirdi ağzının içi hepten apseli yarardı.. köpeğim su bile içemiyordu... Sadece ellerininizi ilgilenmemin sonunda iyi yıkayın.... Kendime kızıyorum 2 gün önce neden görmedim diye bu sayfayı... dua ediyorum... inşaallah atlatır yavrucuk. ama size geldiğinde değilde öncesinde hastalanmış olabilir.... Ya da yavru bilmeden kemik falan yediyse mideye boğaza batmış olabilirmi... o zamanlar veterinerimiz bana yedirme demişti uyarmıştı... doyumsuz, hızlı davranacağını ve hersizlik yapıp tam çiğnemeden yutabileceğini söylemişti....
ANNEM ISRARLAA ŞU YAL DENEN BESİNDEN VERMENİZİ ÖNERDİ....AYRICA BİŞEYLER YEDİRİNCE SU VERMEYİN 1 ŞIRINGA VERİN MİDESİ BULANMASIN KUSMAYA TEŞEBBÜS ETMESİN İNŞALLAH.....
Tahminlerime gore eğer köpeğinizi yeni aldıysanız ve direk aşıya götürdüyseniz aşı ağır gelmiş olabilir çünkü ne yazıkki petshoplar yeterince bilgi wermiyorlar alırken genelde yawru alındığı için parazit aşısı yeni yapılmış oluyor üstünede ilk karmasını olunca hayvana ağır geliyor bi yandan parazitlerini dökmeye uğrasıp bi yandan aşıyla uğraşmak.sonucundada ishal köpük köpük kusma hareketli hayvanın sadece kuyruğunu sallabilmesi oluyor.
Hatam varsa affedin
ilgilerinize çok teşekkür ediyorum... şuan kelimelerle ifade edemem yaşadıklarımı am dünden önceki gece kaybettim oğlumu...
yal deneyemedim ama teramicin vurulmuştu zaten... yal yerine haşlanmış pirinç vermiştim ilk günlerinde... elimden gelenler çok çok kısıtlıydı... allahtan veterinerimiz çok iyi ve bayram, gece, sabah demeden koşturdu bizim için...
kemik veya petshopta yediği kuru mamadan başka vrmedim ki kendi aldığım mamayı bile ikinci gün vermeye başlamıştım. karma aşısı zamanı olmadığından ilk gün sadece puppy dp ydi sanırım o aşısı vardı. henüz karma zamanı gelmemişti...
dışarı çkarmadım başka köpeklerle muhattap etmedim. onu sevdikten sonra değil sevmeden önce ellerimi dezenfekte ettimki benden mikrop kapmasın die...ne oyuncaklarını ne gazeteeri kaldıramıorum. hatta kirli çarşaf ve havlularını bile kaldıramıyorum. eve geldiğimde kokusunu duyabilmek için...çok üzgünüm hemde çok.. ama hepinize teşekkür ediorum... belki ilerde işime yarayabilicek bilgilerdir bunlar...
Sayın ruhii,
Kemik derken hangi kemikten söz ediyorsunuz?
çok üzüldüm yaaa....hemde çokkk :(
neden daha önce görmediğim için kzıgınım kendime halaaa belki bi mucize olurdu :mad:
Kemik konusunu bende merak ettim... yapay kemikmiii? yoksa normal hayvan kemiğimi verilen şey......
ilksenozturk
20-11-2010, 04:15
çok üzüldüm gerçekten :(
çok zor bir duygu...
yemek olarak kemik verdiyseniz boğazına batmıştır oemişti biri ona açıklama yaptım... yapay kemiği sevmiodu biraz büyük geliordu en küçüğü bile ama ayakkabı şeklinde kemirme kemiği vardı... sadece elimdeyken onunla oynuordu... yani boğazına birşey batmadığına eminim **** midesine her neresi olursa.... gözümün önünde eridi....
aaa kemik verdim gibi yazmışım ben kemik **** petshopta yediği mamadan başka hiç birşey yemedi... ev yemeği gibi... kemik falanda asla vermedim ki zaten kemiremezdi... çok minikti ağzıı
Yani işde hersizlikten diri yutmuş olabileceğini düşündüm ben... normalde tam 6 aya girerken süt dişlerini döküyor ve süç dişleri bile yemesi için yeterli değildir herhalde:(
üzüldüm cidden yaaa....keşke bişey yapabilseydik... belkide böylesi hayırlı ama... belkide yaşayıp kötü bi kaza geçirip durumu daha da kötü olabilirdi...bir teselli işde...olan biten herşeyin bi hikmeti olduğunu düşünüyorum hayatta....
yeni konu açamadığım için buradan yazıyorum:
6 gün evvel anne altından bursa da bir çiftlikten jack russell cinsi 55 günlük bir yavru aldım
puppy dp ve parazit aşıları yapıldı dediler.
köpek ilk 2 gün çok hareketli ve iştahlıydı . bazen dışkısı hafif ishal ve sona doğru damla kan şeklindeydi hemen telefonla aradım aldığım yeri parazit dökmeye çalışıyordur zorladığı için kanama vardır dediler ve sitraks şurup içir dediler, telefonla ulaştığım bir veteriner arkadaşım şırınga ile ağızından ilk gün 1cc ver dedi.
hayvan bunu içer içmez iştahını kaybetti ishali arttı ve ishalinde ki kan da artış gösterdi kan tazeydi , hills marka kuru mamayı yemedi bu ilacı aldıktan sonra bir daha.
gene aldığım yeri aradım tavuk göğüsü haşla ver dedi hayvan büyük bir iştahla yedi ve takiben kustu gene aradım çok hareket ettiğinden kusmuştur dedi , bir süre dinlendirip tekrar az miktarda yedirdim ve bu son yediği gıda oldu. Sonra su içti kustu hafif kanlı ishali devam etti , bir kaç kerede köpüklü bembemsi dışkı yaptı.
koştuk bir veterinere, antibiyotik ve kusma önleyici iğneler yaptı ama bir değişiklik olmadı bunun üzerine başka bir veterinere götürdüm hemen serum bağladı ve testler yaptı , gençlik hastalığı çıkmadı ama kanlı virüs hızlı test pozitif çıktı şu an sabah akşam serum antibiyotik takviye vitamin bulantı önleyici oluyor kusması kesildi ama çok az su içiyor ne versekte yemiyor. arada çişini yapsada kaka durumu çok nadir ve tamamen su şeklinde neredeyse. bu 2. gecesi sabah 7de gene seruma götürücem.
bana ne önerirsiniz ben bu hızlı teste pek güvenemedim bana daha çok üşüttü veya parazit toxin durumu var gibi geliyor **** ben böyle olsun kanlı ishal olmasın bari diyorum lütfen bana akıl verin :(
ilksenozturk
24-01-2012, 07:07
istanbuldasınız, uzak değilseniz İÜ. veterinerlik fakültesini tavsiye edebilirim.
Charlaux
07-02-2012, 21:43
yeni konu açamadığım için buradan yazıyorum:
6 gün evvel anne altından bursa da bir çiftlikten jack russell cinsi 55 günlük bir yavru aldım
puppy dp ve parazit aşıları yapıldı dediler.
köpek ilk 2 gün çok hareketli ve iştahlıydı . bazen dışkısı hafif ishal ve sona doğru damla kan şeklindeydi hemen telefonla aradım aldığım yeri parazit dökmeye çalışıyordur zorladığı için kanama vardır dediler ve sitraks şurup içir dediler, telefonla ulaştığım bir veteriner arkadaşım şırınga ile ağızından ilk gün 1cc ver dedi.
hayvan bunu içer içmez iştahını kaybetti ishali arttı ve ishalinde ki kan da artış gösterdi kan tazeydi , hills marka kuru mamayı yemedi bu ilacı aldıktan sonra bir daha.
gene aldığım yeri aradım tavuk göğüsü haşla ver dedi hayvan büyük bir iştahla yedi ve takiben kustu gene aradım çok hareket ettiğinden kusmuştur dedi , bir süre dinlendirip tekrar az miktarda yedirdim ve bu son yediği gıda oldu. Sonra su içti kustu hafif kanlı ishali devam etti , bir kaç kerede köpüklü bembemsi dışkı yaptı.
koştuk bir veterinere, antibiyotik ve kusma önleyici iğneler yaptı ama bir değişiklik olmadı bunun üzerine başka bir veterinere götürdüm hemen serum bağladı ve testler yaptı , gençlik hastalığı çıkmadı ama kanlı virüs hızlı test pozitif çıktı şu an sabah akşam serum antibiyotik takviye vitamin bulantı önleyici oluyor kusması kesildi ama çok az su içiyor ne versekte yemiyor. arada çişini yapsada kaka durumu çok nadir ve tamamen su şeklinde neredeyse. bu 2. gecesi sabah 7de gene seruma götürücem.
bana ne önerirsiniz ben bu hızlı teste pek güvenemedim bana daha çok üşüttü veya parazit toxin durumu var gibi geliyor **** ben böyle olsun kanlı ishal olmasın bari diyorum lütfen bana akıl verin :(
Kesinlikle deneyimli bir veterinere götürmenizi tavsiye ediyorum.
elf_kskli
24-11-2013, 13:04
arkadaslar benımde 2 aylık pekınezim var aldıqım ılk 2 qun nereye gtsem oraya benden once kosuyordu cok hareketlıydı .3.qunden itibaren ishal kusma hepsi meydana geldi :( mama yemek için can atıyordu ilkk qunlerde .. ama artık ne mama nede su yemiyoda içmiyoda . hemen veterınere gttık iğne serum hap hersey verdı. buqun 3.qunumuzddu veterınere herqun serum yemeye gtmemızde .. veterıner su ver dıo verdıqım gıbı gerı kusuyor beyaz balgam seklınde :(:( çok kötuyum konuyu okuyunca öldüğünü yazmıssınız okuduqum andan beri aqlıorum . Bişi olmaz demiii :(
Veteriner ne diyor, önemli olan o. Gençlik hastalığı diye adlandırılan hastalık değilse atlatacaktır. Kaldı ki iyi bir veteriner gençlik hastalığını bile tedavi edebiliyor.
Anlattığınız tabloya benzer bir tabloyu benim köpeğimde ilk bize geldiğinde yaşamıştı. Cahillik diyeyim Adana'nın meşhur mangal keyfi sırasında ayakları kirlenince bir yakınım soğuk su ile ayaklarını filan yıkadı , ben de itiraz etmedim. Üşütmüş tabii, 3 gün o sürekli kustu, ben de sizin gibi ağladım ama şimdi 12 yaşında ve sağlıklı :)
Havalar soğudu, sıcak tutmanızda fayda var.
Derya Hanim
25-11-2013, 14:15
Benimde bir jack Russell cinsi kopegim var bu sene 6 yasini bitirecek. Kisin bazen keyifsiz oluyor yemek yemek istemiyor bende evde yaptigim yemegini biraz isitiyorum ve oyle veriyorum. Belki sizlerde bu sekilde biraz yedirebilirseniz hayvancagiz gucunu toplayacaktir. Umarim cabuktan iyilesir gecmis olsun
http://u1312.hizliresim.com/1j/8/vb79y.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Büyük olan 3 yaşında küçük olan 2.5 aylık
İki adet karma aşı yapıldı bir sonra kuduz aşısı yapılacak
3. karmadan söz ediliyor veteriner 3. aşıdan söz etmedi
http://u1312.hizliresim.com/1j/8/vb7qt.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Kuduz aşısını geçen mayıs ayında zor bela yaptık bu sene ne yapacağız bilmiyorum
şırıngayı gördüğü an deliriyor veterinere götürsem anlıyor
bayıltalım dedik mümkün değil
Benim köpeğime de her sene tekrarlanmak üzere 3 aşı yapılıyor. Kuduz, bronşit ya da akciğerle ilgili olduğunu bildiğim bir aşı diğeri ise sarılık dahil karma aşı diye adlarılan aşı.
Bir dönem 4. aşı olarak mantara karşı bağışıklık kazanmasını sağlayan bir aşı da her sene yapılıyordu ancak o aşı vurulduktan sonra Fındık'ta anlaşılamaz bir kanlı dışkılama yaşanıyordu ve uzun süre pehriz yaparak tedavi oluyordu. Mantar aşısı son kez vurulduğunda dışkıdaki kan uzun süre bitmedi ve ek tahliller yapıldı. Sonuç olarak mantar enfeksiyonu çıkınca aşı yaptırmama kararı aldık.
Yıllık aşılar dışında 3 ayda bir yapılan kist aşıları var ki, köpekten çok bizlerin sağlığı için yapılması zorunlu olan aşı.
Bence veterinerinizle tekrar görüşmelisiniz.
http://u1312.hizliresim.com/1j/8/vb7qt.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Kuduz aşısını geçen mayıs ayında zor bela yaptık bu sene ne yapacağız bilmiyorum
şırıngayı gördüğü an deliriyor veterinere götürsem anlıyor
bayıltalım dedik mümkün değil
Sayin lodos, sadece aşı için anesteziyi düşünmeyiniz. Tek başına çalışan bir veteriner hekimdense, veteriner yardımcılarının da bulunduğu bir klinik tercih ederseniz size yardımcı olacaklardır.
Sayin lodos, sadece aşı için anesteziyi düşünmeyiniz. Tek başına çalışan bir veteriner hekimdense, veteriner yardımcılarının da bulunduğu bir klinik tercih ederseniz size yardımcı olacaklardır.
Çok sayıda köpek besledin fakat resimdeki köpek çok farklı
Hem çok zeki sosyal bir o kadarda vahşi.
Aşı yapılacağını hissediyor veya aşıya götürdüğümü hissediyor ne ben nede başkasını bir metreden fazla yaklaştırmıyor.
Isırmaması için aparat bile takmak mümkün olmuyor.
Tedavi veya aşı dışında her türlü komuta itaat ediyor.
Abbet Abbet
26-12-2013, 08:57
Ruhi bey özellikle size yazıyorum, yavruyu kaybettikten sonra belki, keşke şunu bunu vs. yapsaydın diye yeni tavsiyeler gelmiştir. Üç gün önce Barınaktan aldığımız 1-5, 2 aylık yavru, gayet neşeli ve sağlıklıyken evvelsi gece yogun kusma ve ishal oldu. Dün sabah veterinere götürdüm, bağırsak enfeksiyonu olduğunu söyledi antibiyotik ve vitamin iğnesi yaptı, ancak şu ana kadar ne bir şey yedi ne bir şey içti,şırıngayla sıvı mama vermeye calışıyorum fakat cok azını alıyor, tüm arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum:(
kelebek çalısı
26-12-2013, 18:59
Sn. Abbet Abbet,
Veteriner tarafından görülmesi ve teşhisin netleşmesi ile izlenecek yolun da belirlenmesi ile bir süre sonra tedaviye yanıt vereceğini düşünüyorum.
Barınaktan sonra ortamını yadırgamış ve aynı zamanda da hastalığın etkisi ile hoşnutsuz ve mutsuz olduğundan size yanıt veremiyor olabilir ama siz sevgi ve ilginizi ondan esirgemeyiniz ve yavrunun bakımını veterinerinizle sürekli irtibat halinde kalarak sürdürünüz.
Tedavi ve ilginize sonunda olumlu yanıt vereceğini zannediyorum.
Geçmiş olsun.
Ruhi bey özellikle size yazıyorum, yavruyu kaybettikten sonra belki, keşke şunu bunu vs. yapsaydın diye yeni tavsiyeler gelmiştir. Üç gün önce Barınaktan aldığımız 1-5, 2 aylık yavru, gayet neşeli ve sağlıklıyken evvelsi gece yogun kusma ve ishal oldu. Dün sabah veterinere götürdüm, bağırsak enfeksiyonu olduğunu söyledi antibiyotik ve vitamin iğnesi yaptı, ancak şu ana kadar ne bir şey yedi ne bir şey içti,şırıngayla sıvı mama vermeye calışıyorum fakat cok azını alıyor, tüm arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum:(
Köpekler dayanıklı hayvanlar olmalarına rağmen hastalıklara karşıda bir o kadar hassasdırlar çok çabuk etkilenirler.
Hasta olduklarını hemen anlayabiliriz.
Yavrularda en hasss hastalık gençlik hastalığı ve kanlı ishaldir.
bağırsak enfeksiyonu iyileşir iyileşmez aşılarını tamamlayın.
sayın abbet,
köpeğinizin ateşi vardır, kusması burun akıntısı göz akıntısı bir kac gün sonra kanlı dışkı olur. Köpeğinize yapılan en büyük hata ateşi olan köpeği sıcak ortama getirmek olacaktır. bırakın sogukta kalsın. yazın oluyorsa aynı hastalık mümkün olduğunca soguk ortamda tutmak. veteriner hekime gidene kadar **** size gelene kadar yapılacak ilk iş soguk suya sokmak. veteriner hekim itiraz etsede ilk yapılacak şey ateş düşürücü yapmak, serum ilaç şu bu ile uğraşmayın hastanızı bunlar kurtarmaz. amacım veteriner hekimleri kötülemek değil. çünkü onlara ihtiyacımız var. ikinci çare en önemli unsur köpeğiniz kussa dahi günde üç beş defa küçük pet su şişesine yarı yarıya su pekmez karışımı ağızdan basın. her ne kadar bogulma tehlikesi olsada korkmayın kolay kolay bogulmaz. iştahı geri gelene kadar devam edin. köpeği kurtarabilirsiniz ama kalca salması oluşur veya normal boyutlarına ulaşmaz küçük kalır. artı tavsiyem bu hastalıktan kurtulan (gençlik hastalığından) köpeğinizden yavru almayınız çünkü üç nesil aşılanmadıktan sonra bu illetten kurtulamazsınız. köpeğinize geçmiş olsun. ne kadar acımasız gibi görünsede bu hastalığa yakalanan köpeğinizi ne kadar çok sevsenizde veteriner hekimden onu uyutmasını istemeniz köpeğiniz için en iyisi olucaktır. yinede iyileştirmek isterseniz köpeğinizi tavsiyem kısırlaştırmanızdır. şimdiden köpeğinize geçmiş olsun dilekleriyle..
saygılarımla
tatlıduman
30-03-2014, 18:34
yavru köpüşün için çok üzüldüm Allah yardımcın olsun. arkadaşlar benim bir tane 4 aylık dişi alman çoban köpeğim var. ilk geldiğinde hiçbir sıkıntı yoktu bir türlü fırsat bulamadım veterinere götürmeye tam götürmeme imkan oldu kar yağınca yollar kapandığından şimdi hiç götüremiyorum veterinerimizle irtibattayız. köpeğim son iki gündür kusuyor yemek yemiyor ishal oluyor yemek yemesi için özel mamalar aldım fayda etmedi yediremedim. özel püreler alıp bu sefer zorla ağzını açıp döküyorum gırtlağına ama ne fayda hiç yemeğe yeltenmiyor ilk başlarda baya su içti sonra internetten araştırdım ki bir anda çok su içmekte zararlıymış buz parçacıkları su kaybını daha iyi engellermiş felan filan o kadar araştırdım ki bir sitede farklı diğer sitede farklı şeyler yazılmış kafam karıştı ne yapacağım ne yedirebilirim veterinerimiz püre gibi şeyler yedirin dedi ne yedirmeliyim cevaplarınızı bekliyorum
tatlıduman
30-03-2014, 18:59
benimde 4 aylık dişi bir alman coban köpeğim var alalı pek olmadı. ilk günler de çok hareketliydi sonra halsizleşmeye kusmaya sonrada ishal oldu. daha veterinere götüremeden hasta oldu kar yağdığı için şimdide çarşıya inemiyorum. veterinerimizle irtibattayız. hastalandı zaman çok su içmişti bende iyi olduğunu düşündüm daha sonra internetten araştırınca öğrendim ki bir anda aç karnına çok su içmek yerine buz parçacıkları daha yararlıymış bilmiyorum bir çok sitede bir çok sey okudum kafam karıştı neyin doğru olduğunu bilmiyorum tek bildiğim şey köpeğimin ishal olduğu kustuğu ağzına zorla püreler döküyorum sonun kötü olmasından çok korkuyorum aslında bir şey yapamazken gözümün önünde erimesinden çok korkuyorum. ne yedirebilirim? ne yapmalıyım ? lütfen yorum atın
bu arada Allah yardımcın olsun Allah herkese yardım etsin. yorumlarınızı eksik etmeyin lütfen ne yedirmeliyim dumanıma ?
kelebek çalısı
31-03-2014, 00:57
benimde 4 aylık dişi bir alman coban köpeğim var alalı pek olmadı. ilk günler de çok hareketliydi sonra halsizleşmeye kusmaya sonrada ishal oldu. daha veterinere götüremeden hasta oldu kar yağdığı için şimdide çarşıya inemiyorum. veterinerimizle irtibattayız. hastalandı zaman çok su içmişti bende iyi olduğunu düşündüm daha sonra internetten araştırınca öğrendim ki bir anda aç karnına çok su içmek yerine buz parçacıkları daha yararlıymış bilmiyorum bir çok sitede bir çok sey okudum kafam karıştı neyin doğru olduğunu bilmiyorum tek bildiğim şey köpeğimin ishal olduğu kustuğu ağzına zorla püreler döküyorum sonun kötü olmasından çok korkuyorum aslında bir şey yapamazken gözümün önünde erimesinden çok korkuyorum. ne yedirebilirim? ne yapmalıyım ? lütfen yorum atın
bu arada Allah yardımcın olsun Allah herkese yardım etsin. yorumlarınızı eksik etmeyin lütfen ne yedirmeliyim dumanıma ?
Sizce böylesine ciddi bir durum varsa buradan bir öneri doğrultusunda tedavi arayışınız doğru mu? Lütfen bir şekilde ya veterinere götürün ya da veterineri çağırın evinize. Geçmiş olsun, üzüldüm gerçekten. Geç olmadan veteriner yardımı alın lütfen, çare sizin elinizde.
tatlıduman
31-03-2014, 09:59
dün veterinerimiz evimize geldi,ilgilendi. bize sulu şeyler yedirmemizi söyledi bizde yedirdik onu havlularla güzelce sardık ısıttık.demiştim köpeğim evimizde değil dışarıda kulübesinde yaşıyor diye güzelce sardıktan sonra kulübesini kapattık.sabah annem erkenden kalktı ve yanına gitti. uzanıp hareketsiz yatığını görmüş türtmüş öldüğünü anlamış eve gelmiş babamla konuşurlarken duydum yataktan fırladım 9 da kaltım saat şuan 10 tam bir saattir ağlıyorum daha yuvasına gidip bakamadım bile evin bir üyesi gittiği için ailem de buruk en çok korktuğum şeyin elimden bir şey gelmeden onu kaybetmek olduğunu söylemiştim dediğim şey başıma geldi onunla yapmayı düşündüğüm hiçbir şeyi yapamadım halan daha öldüğüne inanamıyorum benim için bu yazıyı yazmak bile zor geliyor. Allah hiç kimseye böyle bir acı vermesin DUMANIM duman oldu gitti....
Last 6 aylık rottweiler . canım ,kuzum ,oğlum . perşembe günü kahvaltısını yemedi . oburisk diyoruz biz ona , öyle iştahlı ki mamayı kabına kabına dayanamazdı , bir çırpıda hepsini silip süpürürdü . Bir kere daha böyle yememişti ,o yüzden şüphelenmedik . Akşam yine yedi yemeğini .Ablamın kızı Lola 5 aylık oda rot . hasta dedi ablam . Cuma günü veterinere götürdük ikisini . Lolanın durumu ağır hiç kıpırdamıyor . hemen damar yolu açıldı .serum antibiyotik ,vitaminler ,ağrı kesicİ , mide bulantısı iğnesi .Bizde başlayalım dedik . İkisi aynı anda hastalanınca bulaşıcı olacağını düşündüm ben .
Lastın durumu iyiydi veterinerde . yolda gelirken kustu . İlaçlar fazla geldi diye düşündük . Su içse kusmaya başladı . Mamasını yemedi , pirinç haşladık ,kıyma kavurduk üstüne ,obirisk hiç ilgilenmedi bile .ertesi gün ctesi yine serum verildi ,iğneler yapıldı .eve dönerken last ishal gibi kiremit renginde yaptı dışkısını .
Veteriner teşhis koyamadı , pazar günü ara verelim tedaviye dedi . Ama hastalık ilerliyor .internette okuduklarımdan kanlı ishal olabileceğini düşündüm . kesinlikle tedaviye ara verilmemeli yazıyordu . Pazar günü başka veteriner bulup gittik . O hemen kanlı ishal teşhisini koydu .
Lola komaya girmiş dedi ,serum bağladı yine aynı tedavi yöntemi ,yoğun bakıma aldılar . Last gayet iyi görünüyor . Serum bağlayalım eve götürün dedi . Kulubesi bahçede ,eve yatırdık . 6 saat sürdü serumu . hep başındayız okşuyoruz sürekli .öylece yattı saatlerce , sonra kustu , ishali devam ediyor .
bodruma yatırdık gece , battaniyelerle örttük ateşi yoktu .
Sabah 7 kalktık ,kanlar içinde yatıyordu . ishali tamamen kandı . 9 da açıyormuş veteriner .Gittiğimizde lolayı kaybettiğimizi öğrendik .Cimcimemiz melek olmuştu .
Veteriner böyle kanamalı olup 5 gün yaşayanlar oluyor ,bu geceyi atlatalım iyileşir dedi . serum takıldı ,iğneler yoğun bakıma aldılar . saat 12 zor ettim aradım durumu iyi dediler . koca patilim , koca adam . Lola 5 aylık 15 kilo Last 30 kiloydu . Öyle güçlü ki atlatır dedik .
Dayanamadım saat 1 de yanına gittim .yoğun bakıma almıyorlar ,sonra aldılar.Altını bağlamışlar ,her yer kan içinde ,hızlı hızlı nefes alıp veriyordu . kalbi deli gibi çarpıyor . last diye seslendim ,hiç kıpırdamıyor . bağırdım Last last kafasını çevirip baktı oğlum .yanına girdim kafes gibi kapalı . Açtım , okşadım . O kadar kötü ki durumu , o durumda bile kafasını kaldırıp yüzüme bakıyor ,yardım et der gibi .başka yere alın ,yanında kalıyım dedim ,çok kötü kokuyor dediler .kanlı ishalin bir belirtiside dışkının çok kötü kokması .Akşam gelin serumunu takıp eve gönderelim ,siz ayrı kalamıycaksınız dedi veteriner .
Akşam olmadı bir türlü . Arayamadım korkudan öldü derlerse diye .Gittik .Tarifsiz bir acı bu . allah oğluma uzun ömür versin .daha büyük acılar yaşatmasın , ama bu da evlat acısı .2 gündür ağlıyorum . Sabah camı açıp last diye bağırırdım kulübesinden kafasını çıkarıp bakardı . ayaklarını uzatıp esner ,gerinir . kuyruğunu sallardı . her hareketi gözümün önünde . O kadar cüsseli güçlü , ama ağır başlı ,masum ,utangaç .Nasıl atlatıcam bu durumu bilmiyorum . İçim yanıyor .Bu acıyı yaşayan herkese sabır diliyorum .
Veteriner hiç böyle bir vaka görmedim ,çok ağır bir virüsmüş dedi . 4 gün dayanabildi kuzum .Lolayla yan yana gömdük .Koyun koyuna yatıyorlar . Tek tesellim bu yanında arkadaşı var yalnız gitmedi . Sabah babasına kalk dedim kalk . Last açıkmıştır mamasını koy ,suyuna bak var mı .
Bir ricam olucak sizlerden . Lütfen hayvan aldığınızda ,onla ilgili herşeyi öğrenin .Veteriner 2 tane karma aşı yapmış .defalarca sorduk başka aşısı var mı yapılcak diye yok dedi . diğer ırklar için 2 kere yeterli oluyormuş . rot ve dobermanlar için 3 kere hatta 6 aylık ken bir kere daha 4 kere yapılması gerekiyormuş .6 aylıktı kuzum bir hafta önce 4 . aşısı yapılsa ,atlatcaktı bu virüsü . veteriner seçiminizi iyi yapın . Bu kaybın telafisi olmuyor .
loveforlife
23-12-2014, 09:39
Allah sabır versin Sevgili Aleydi...Şiştim ağlamaktan. Doğru veterineri bulmak öyle önemli ve zor ki! İnsanlara bunu anlatamıyorum ben. Kendimi parçalıyorum sahiplendirme yaparken benim yönlendirdiğim veterinerlere gitmeleri için. Ama dinleyen yok, sonuç gözyaşı oluyor...
Sayın aleydi
Kayıplarınız için çok üzüldüm. Ne olduğu önemli değil onlar bizim dostlarımız. Ben de minik bir muhabbetimi ''Bonibon''umu veteriner hatası yüzünden kaybettim. Canı o kadar yanıyordu ki bir kuşun gözünden yaş geldiğini ilk o an gördüm. Çok acı durumlar. Sizin iki kaybınız da çok çok acı. Çok büyük sabır diliyorum. Elden ağlamaktan başka bir şey gelmiyor.
Teşekkürederim arkadaşlar desteğiniz için . sizin kaybınızada çok üzüldüm Milla .Allah sabır versin sizede .Hepsi can .Ben3_4 gün önce bahçeye düşen güvercin buldum gece . Sabah veterinere götürüyüm dedim .Ne yazıkki öldü ona da üzüldüm ,ağladım.
Bazı insanlar belki yadırgıycaklar ama ,evladım gibi üzüntü duyuyorum .Büyüdüğünü ,birlikte geçirceğimiz zamanı düşününce kahroluyorum .Niye üstüm kirlenmesin diye onla çimlerde yuvarlanmadım .Dışarı çıkarken ,sen bekle gelmiyorsun diyordum oturup arkamdan bakıyordu . Niye arabaya bindirip onu da götürmediğime üzülüyorum . Her hareketini ,herşeyini çok özlüyorum .
İçimden haykıra haykıra ağlamaktan başka birşey gelmiyor. Dostlarını kaybeden arkadaşlarıma Allah'tan sabır diliyorum.
Aralığın 29-undan da ben nefret ediyorum. :(
Bakmaya kıyamıyor insan. Çok üzüldüm...
Bir çeviri (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=706739&postcount=57)yapmıştım arkadaşımın balkonunda. Dilerim anlatılan öykü , gerçek olur ve can dostlarımızla yeniden buluşabiliriz.
Minişimiz çok şanslıymış yine de. Karşısına siz çıktınız ve onu yalnız bırakmadınız. Ya başka ellere ...
Sn Maki01 hayvan dostlarımızla yeniden buluşmayı anlatan çevirinizi göremiyorum .tekrar yayınlamanız mümkün müdür .ben sevgili oğlumu ,lastımı yeni kaybettim ,tek dileğim onla yeniden karşılaşabilmemiz .
Linkin adresini hatırlamıyorum malesef, bulabilirsem buraya yeniden yazarım sevgili aleydi.
Çok üzüldüm, başınız sağolsun....
Sevgili lusoari, belli ki sen de yüreği yanmışlardansın. Çok acı vermeyecekse bizimle paylaşabilir misin?
Sevgili lusoari, belli ki sen de yüreği yanmışlardansın. Çok acı vermeyecekse bizimle paylaşabilir misin?
Tabii ki sizlerle paylaşırım hem belki bana da iyi gelir ama affınıza sığınarak sizlerden bir iki gün izin istiyorum, her sene bu zamanlar biraz dalgın ve yorgun oluyorum. En geç ayın 29-unda yazımı paylaşmış olurum, tekrar özür dilerim. :(
(Link vermeyi beceremediğim için 2 sene önce yazmış olduğum yazımı ekleyemiyorum ama eğer okumak isteyen olursa hayvanlarla anılar başlığına bakabilir.)
Oğlum...
Aradan geçen 4 senenin sonunda senin bıraktığın boşluğu kimsenin dolduramayacağını çok iyi anladım.
Birlikte yaptığımız planları hatırlıyormusun? Her sabah erkenden kalkıp arabamıza binip kliniğe gidecektik. Akşam olunca eve gelip yemek yedikten sonra Ataköy'e gidip koşacak ve top oynayacaktık...
Evleneceğim zaman papyonunu takıp gelin arabasında keyf yapacaktık. Çoçuklarım olunca onlara ağabeylik yapacaktın...
Aklıma ne geldi biliyormusun? Hani sen 3 yaşındayken bir keresinde seni İstanbul'da babamların yanında bırakıp, erken dönmem gerekmişti yurt dışına. Her gün bizimkilerle telefonda konuşurken havlayarak telefonu isterdin, seninle konuşurken ise şikayet edercesine homurdanırdın. 15 gün sonra yanıma geldiğinde hava alanında yüzüme bile bakmayarak beni cezalandırmaya çalışmıştın ama akşam olunca uyumak için yanıma gelip, başını kalbimin üstüne koyunca beni affettiğini anladım...
Her sene aralığın 29-u yaklaştığında içimi bir korku sarıyor. Beni bırakmana 5 dakika kala gözlerimin içine baktığın o an ve hemen arkasından benim attığım o çığlık hala gözümün önünde koca bir kabus...
Senden tek bir ricam var oğlum! Hiç değilse ara sıra rüyalarıma gel, gel ki gözlerindeki ışıltınla bana yol göster, parıltılı tüylerini okşamama , mis kokunu içime çekmeme izin ver...
Benim için büyümeyen, hep küçük kalan güzel oğlum! Beni bırakıp giderek kalbime kor düşürmüş olsanda sana kırgın değilim. Aradan değil 4 sene 4000 senede geçse seni hiç unutmayacağım çünki babalar evlatlarını asla unutmaz...
SN Lusoari çok üzüldüm kaybınıza . .Last daha 6 aylıktı ve bizim birlikte yapacağımız çok şeyler vardı . Hep kar yağınca ne yapcak tepksi ne olcak diye merak ediyorduk .O öldükten bir hafta sonra kar yağdı. 0 kadar oburisk omasına rağmen biz mangal yaptığımızda , herzaman çıktığı verandaya çıkmazdı . Merdivenlerde oturup beklerdi . Bizde onunla paylaşırdık pişenleri . 2. aşısına gittiğimizde ,çarşıda dolaştık beraber ,yanımızda dolaştı bizimle ,ben mağazalara girdiğimde hiç sıkıntı yaratmadan oturup dışarda bekledi .İçimdeki acı hiç dinmiyor .Yılbaşında yuvasını süslüycektim .Onlara şapka ,gözlük alıp girdirip özel menü hazırlıycaktım .Hayvanlarında huyları var farklı farklı . Etraftan başka köpek alın acınız hafifler diyenlere .Last gibi iyi huylu güçlü ama ağırbaşlı olur mu diyoruz . Başka bir can onun yerini tutabilir mi . Belki çok sonra
Yinede şanslısınız 5 yıl boyunca birlikte çok güzel zamanlar geçirmişsiniz . Çok güzel paylaşmlarınız olmuş .Paylaşım artıkça sevgi bağlılıkta artar ama ,en azından onun için bizden daha çok şey yapmışsınız ,daha çok yakınlaşmışsınız .Onlar melek oldu ve sonsuz hayatta da bizimle birlikte olcaklar . Allah hepimize sabır versin .
SecretGarden..
11-01-2021, 03:13
...
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.