View Full Version : fund@ / kaktüs ve suklentlerim
Merhaba Değerli ağaçlar.net üyeleri;
Sayfamın hayırlı uğurlu olması temennisiyle başlayalım anlatmaya hikayemizi.:p
Aslında eskiden beri hep meraklıydım dikenli çiçeklere.. hatta 9-10 yaşlarında bir kaynana topuzum vardı, ama sonraki yıllarda unutuldu gitti..Lise-üneversite-meslek sahibi olma stresi derken uzak kalmıştım bitkilerin dünyasından..Ta ki bu ilkbahara kadar..internetten bitki ve tohum satın almak için araştırma yaparken tanıdım bu siteyi...bitki tohumları aldım diktim..çoğunda başarılı olamadım...kaktüs tohumlarım tam çimlenirken saksı yere düşünce darmadağın oldu her şey...:(
Siteye üye oldum ve bitkiler dünyasında araştırma yapmaya başladım..beni en çok etkileyen sizlerin kaktüs sayfaları oldu..çünkü dikenlilere ilgi duysam da bu kadar çeşitli ve güzel çiçeklere sahip olduklarını yeni öğreniyordum...büyük bir hevesle başladım kaktüs toplamaya..ordan burdan, komşudan, forumdaki arkadaşlardan istedim..çiçekçileri gezdim....maalesef buradaki çiçekçiler pek kaktüs satmıyorlar, alan yok herhalde...forumdaki arkadaşlar bana bu konuda çok yardımcı oldular, bir sürü yavru kaktüs yolladılar...Sayın Zafer inandıklı, iel77, lale76 göderdiğiniz kaktüsler için çok teşekkür ederim..çok mutlu olmuştum gerçekten...
Topladığım kaktüsleri hevesle dikip büyümelerini beklemeye başladım..resim mayıs ayında çekildi...henüz yavru halindeler burada..
Yine mayıs ayında migrostan 6 tane kaktüs satın aldım...bakmayın öyle güzel durduklarına...kaktüslerime bir tırtıl dadandı bu dönemde bazılarını kemirdi yedi..ben de ilaç sıkınca mahvoldu birçok kaktüsüm..şu anda onlardan 2 tanesi sağlam sadece..diğerleri büzüşüp tanınmayacak hale geldi...yukardaki resimde yeni diktiğim yavruların çoğunu da bu yüzden kaybettim..benim 2.kez hüsrana uğrayışımdı bu:(
pes etmek yoktu, başlamıştık bir kere..:D çürüyen kaktüsleri attım, sağlamları büyütmeye başladım..aşağıdaki resim temmuz ayının başlarında çekildi...kaktüslerim hızla büyüyordu..
çok güzeller maşallah.benim de yedi tane bebek katüsüm var.kendimden iyi bakıyorum diyebilirim.buldukça yenilerini eklemeyi planlıyorum.sayfanız hayırlı olsun.
sayfanız hayırlı olsun çiçeklerinide görürsünüz inşallah;)
bilge5130
16-10-2010, 15:55
Hayırlı olsun sayfanız Funda hanım maşallah çok güzeller.Ben de sizin gibi önce bu siteyi keşfettim sonra bana da kaktüs hastalığı bulaştı. Benim de burdaki değerli kaktüssever büyüklerimin paylaştığı ve bulup çiçekçiden aldığım kaktüslerim var. Kaktüslerimizin çoğalması dileğiyle sevgiler...
kaktüslerimi yetiştirmeye başlayalı 4 ay oldu..eski resimlerine bakınca ne kadar büyüdüklerini daha iyi anlıyorum...bu zaman içerisinde birçok kakrtüsümün ölmesine rağmen şu anda 45-50 taneler...resimler yeni çekildi..bundan sonra tek tek resimlerini paylaşacağım..:p
sevgili funda sizin çiçeklerinizde çok güzel.bu kadar kısa sürede bu kadar çok çeşit biriktirebilmeniz büyük başarı.
Sevgili funda güle güle büyütün kaktüslerinizi. Dört ayda müthiş başarı. İnşallah kayıpsız, sağlıkla büyütürsünüz.:)
sayın dlk teşekkür ederim...sizinkilerin sayısıda 7 ile kalmayacak eminim....7 den 70'e çıkabilir
sayın yağmur iyi dilekleriniz için teşekkürler..bu mevsimde açmaya yeltenen iki tane var zaten..açarsa resimlerini eklerim
sayın bilge5130 aynı kaderi paylaşıyoruz sizinle..bu site sayesinde kaktüs severler hızla artıyor...bulaşıcı bir hastalık gibi
sevim hanım başta çok kayıp verdim ama sanırım acemilikten kaynaklandı..işin sırrını az da olsa öğrendim artık...inşallah bundan sonra vermeyiz
Ayşe Yıldız
16-10-2010, 18:47
:))) Bu 4 ayda bu kadar 2sene içinde bolkonunuzda basacak yer bulamayacaksınız bu ne hız. Ben 1,5 yılda bu kadar çeşit bulamadım doğrusu tebrikler.
Zafer İnandıklı
16-10-2010, 18:56
Sayın fud@, sayfanız hayırlı olsun. Maaşallah hepsi çok güzeller, yüzlere binlere ulaşırlar, bol bol çiçek açarlar inşaallah.
Sağlık ve mutluluklar diliyorum.
Orkun Kırcı
16-10-2010, 19:49
Öncelikle maşallah diyorum. Sonralıkla saksıların düzeni için tebrik ediyorum. Bir teknoloji tasarım öğretmeni olarak ilk dikkatimi saksılar çekti :D
:))) Bu 4 ayda bu kadar 2sene içinde bolkonunuzda basacak yer bulamayacaksınız bu ne hız. Ben 1,5 yılda bu kadar çeşit bulamadım doğrusu tebrikler.
çok azimliydim başladığım zaman...her gün onlarla uğraşıyordum..sağolsun forumdaki arkadaşlar da çok yardımcı oldular..bu kadar çeşitin olması onların sayesinde...
Sayın fud@, sayfanız hayırlı olsun. Maaşallah hepsi çok güzeller, yüzlere binlere ulaşırlar, bol bol çiçek açarlar inşaallah.
Sağlık ve mutluluklar diliyorum.
Zafer Bey çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için..sizin katkılarınızı unutmadım..ilk siz paylaşmıştınız benimle kaktüslerinizi ve gerçekten beni çok mutlu etmiştiniz..sağlıcakla kalın
Öncelikle maşallah diyorum. Sonralıkla saksıların düzeni için tebrik ediyorum. Bir teknoloji tasarım öğretmeni olarak ilk dikkatimi saksılar çekti :D
bende de takıntı var sayın Orkun Kırcı, onlar düzenli durmadıklarında rahatsız oluyorum niyeyse..:D
umutyolcusu
16-10-2010, 23:22
Kaktüs sayfanız hayırlı olsun.Çok güzel kaktüs ve sukulentleriniz var.Bence de 4 ayda bu kadar olduysa zamanla nasıl çoğalırlar Allah bilir.
Hatice Tarhan
16-10-2010, 23:30
Aramıza hoşgeldiniz sayın Fund@ hepsi çok güzel hızla da çoğalmalarını sürdüreceklerdir mutlaka üzerlerinde bol bol çiçekleriyle hep sizi mutlu etsinler.
günebakan
17-10-2010, 17:25
Hoşgeldiniz kaktüs severlerin arasına sevgili Fund@ kaktüslerinizi güle güle büyütün:)
teşekkür ederim güzel temennileriniz için; sayın sevim4, sayın umutyolcusu, Hatice hanım ve sayın günebakan....hoşbulduk
alt türünü bilmiyorum...bilen yardımcı olursa sevinirim.:rolleyes:
migrostan almıştım bu kaktüsü...eski resmi 3.mesajda mevcut..çok güzel büyüyenlerden bir tanesi..
kaktüslerimi yetiştirmeye başlayalı 4 ay oldu..eski resimlerine bakınca ne kadar büyüdüklerini daha iyi anlıyorum...bu zaman içerisinde birçok kakrtüsümün ölmesine rağmen şu anda 45-50 taneler...resimler yeni çekildi..bundan sonra tek tek resimlerini paylaşacağım..:p
Sayfanız hayırlı olsun .Maşallah ne kadar çabuk gelişmişler .Hepsi de çok çok güzel.
Vildan Sönmez
17-10-2010, 20:51
Funda Hanım, ha bu gün ha yarın, ben gönderene kadar ne çok kaktüsünüz olmuş. İyice baktım sanırım, başta sarkan sedumlar olmak üzere, sizde olmadığını düşündüğüm bir kaç tane var yine de. En kısa zamanda göndereyim.
Fund@ hanım,
Sayfanız hayırlı olsun. 4 aylık serüvende sayıyı 50'ye çıkartmış olmanız iyi bir gelişme.
Ben de yaklaşık bir yıl önce başladım. Forumdaki arkadaşların desteği ile saksı sayım toplamda 200 e, tür sayısı ile 60 a yaklaştı.
Bir süre sonra koyacak yer bulamıyorsunuz bilesiniz.
Gözünüze bir sera kestirmeniz iyi olur.
Sayfanız hayırlı olsun. Kaktüsleriniz ve saksıları çok hoş görünüyor. Galiba ben kaktüslere beyaz saksıyı daha çok yakıştırıyorum artık. İnşallah çiçeklerini de görürsünüz..
ben de sayamayacağım kadar çok çeşidim olsun istiyorum.
Eser İlhan
18-10-2010, 14:50
Sevgili Fund@, kaktüs sayfanız çok hayırlı olsun :) Dilerim size çok uğurlu gelir ve bir sürü güzel çiçekli kaktüsünüz olur,çünkü kendimden biliyorum ki bu yaman bir tutku ve bir kere başlayınca insanın durası gelmiyor.
(Bu arada size verdiğim sözü unutmadım. Bir ara bir sürpriz yapabilirim :p)
Sayın Hhatice ve Sayın sonerordo çok teşekkür ederim...:p
Funda Hanım, ha bu gün ha yarın, ben gönderene kadar ne çok kaktüsünüz olmuş. İyice baktım sanırım, başta sarkan sedumlar olmak üzere, sizde olmadığını düşündüğüm bir kaç tane var yine de. En kısa zamanda göndereyim.
Sağolun Vildan hanım, sizi beklerken boş durmadım bende...ordan burdan toplamaya devam ettim..olmayanlardan gönderirseniz çok memnun olurum...:p
Sağolun Sayın skaraca ve Sayın aysahay,
yaşasın kaktüs kardeşliği diyelim...yoksa nerden o kadar türü bulacaktık...yer sıkıntısı ilerde olacak gibi duruyor...düşünücez bişeyler..:o
Sevgili Fund@, kaktüs sayfanız çok hayırlı olsun :) Dilerim size çok uğurlu gelir ve bir sürü güzel çiçekli kaktüsünüz olur,çünkü kendimden biliyorum ki bu yaman bir tutku ve bir kere başlayınca insanın durası gelmiyor.
(Bu arada size verdiğim sözü unutmadım. Bir ara bir sürpriz yapabilirim :p)
Eser Hanım, güzel dilekleriniz için teşekkür ederim...kaktüs tutkusu ayrı bişey gerçekten..o dikenli şeyler gözüme çok güzel görünüyor artık, ilginç buluyorum ve hayranlık duyuyorum...herkes tarafından yetiştirilmedikleri için sıradan değiller..
(bu arada sürprizlere her zaman açığım:D:D)
bu tür çiçek açıyor mu? bilen varsa söylesin..
ciceksever70
18-10-2010, 18:49
Kaktüsleriniz gercekten cok sirin. Ben uzman degilim bahcemde kendinden olan birkac sukulent disinda ama sempervivum cesitlerini yayvanca bir saksiya ekerseniz yayilip yavruluyor, cogaltma imkaniniz olur. Sevgiler.
Ayşe Yıldız
18-10-2010, 18:51
Eğer aynı türdense nette bu resme rastladım.
175784
kaç gündür açmasını bekliyordum..dün bir bakayım kaktüslere diye balkona çıktım..sapsarı açıkmış çiçeğine hayran kaldım resmen..evde herkese gösterdim..resmini az sonra çekerim diye ihmal etmez olaydım keşke...:(akşama yakın resmini çektiğimde biraz kapanmış, bu hale gelmişti..bugun ise hiç açmadı..ömrü bir gün mü çiçeğinin?:(
bahtiyar02
18-10-2010, 19:06
Maşallah ben kaktüs delisiyim derken benden daha delisi varmış.Ellerinize sağlık.Hepside bir birinden güzel.Güle güle büyütmeniz dileğiyle.
Saygılar
Eser İlhan
19-10-2010, 06:33
bu tür çiçek açıyor mu? bilen varsa söylesin..
Sevgili Fund@,Pilosocereus'un ev ortamında açması çok zor.Bende yaklaşık 1m boyunda birtane var,kaç yıldır balkonda olduğunu unuttum. Tepesi bozuldu,ben de kestim.Kestiğim yerden şamdan gibi 3 büyük kol verdi ve bu kollar da uzamaya devam ediyor,ama hiç çiçek açmadı. (Ama belki de siz benden şanslı olursunuz kimbilir :))
Küçük bir dipnot:Bu mavi kaktüslerin gövdelerine pek fazla su değdirmemeye dikkat edin.(Sıcak günlerde fısfıslamak gibi) Fazla su bu güzel mavi rengi azaltıyor :)
PlentyPlant
19-10-2010, 12:44
Sayın Funda... Lithopsunuzu güneş alan bir yere koyarsanız, tekrar açtığını göreceksiniz. Işık ve sıcaklık... Yeterli olacak sanıyorum.
ziraatteknikeri
19-10-2010, 13:21
Fotoğrafları nasıl yükleme yapıyorsunuz.
Eser İlhan
19-10-2010, 14:33
tepesi bozulmadan da aynı işlemi yapsak, sağlıklıyken yani, aynı şekilde çoğalır mı? ölme ihtimali var mı? kaybetme ihtimalim varsa denemeyeceğim :p
Çeşitli nedenlerle tepesini kestiğim veya yavrusunu ayırdığım bütün sütunlu kaktüsler kesik yerinden yeniden yavruladı. Ölme ihtimali olduğunu hiç sanmıyorum. Ama yavrulama süresi değişebilir tabii.Bir de bunu büyüme mevsimlerinde denemek daha kolay sonuca götürür diye düşünüyorum.
Kaktüsleriniz gercekten cok sirin. Ben uzman degilim bahcemde kendinden olan birkac sukulent disinda ama sempervivum cesitlerini yayvanca bir saksiya ekerseniz yayilip yavruluyor, cogaltma imkaniniz olur. Sevgiler.
teşekkür ederim..sepervivum çok çabuk çoğalıyor gerçekten...bahçede geniş bir saksıda vardı zaten , ondan alıp dikmiştim..
Eğer aynı türdense nette bu resme rastladım.
175784
çiçeği çok güzel duruyor ama açması çok zormuş sanırım...umarım görürüm bende
Maşallah ben kaktüs delisiyim derken benden daha delisi varmış.Ellerinize sağlık.Hepside bir birinden güzel.Güle güle büyütmeniz dileğiyle.
Saygılar
Sağolun Bahtiyar Bey..
Sevgili Fund@,Pilosocereus'un ev ortamında açması çok zor.Bende yaklaşık 1m boyunda birtane var,kaç yıldır balkonda olduğunu unuttum. Tepesi bozuldu,ben de kestim.Kestiğim yerden şamdan gibi 3 büyük kol verdi ve bu kollar da uzamaya devam ediyor,ama hiç çiçek açmadı. (Ama belki de siz benden şanslı olursunuz kimbilir :))
Küçük bir dipnot:Bu mavi kaktüslerin gövdelerine pek fazla su değdirmemeye dikkat edin.(Sıcak günlerde fısfıslamak gibi) Fazla su bu güzel mavi rengi azaltıyor :)
inşallah görürüm ne diyelim..mavi rengi aldığım güne nazaran azaldı biraz...dikkat edeyim bundan sonra su değdirmemeye
Sayın Funda... Lithopsunuzu güneş alan bir yere koyarsanız, tekrar açtığını göreceksiniz. Işık ve sıcaklık... Yeterli olacak sanıyorum.
haklısınız sayın PlentyPlant bugün güneşi görünce yeniden açmış..saat 5 te geldim ve resmini çektim..:p
Fotoğrafları nasıl yükleme yapıyorsunuz.
sayfanın en altında hızlı cevap kısmında ,(gelişmiş mod a dön)diye bir buton var..onu tıklayıp mesajı yazıyorsunuz..orada fotoğraf yükle bölümü var...fotoğrafların boyutunun 70 kb dan küçük olması gerekiyor...
Taner bey in serasından...
Güzel kaktüs türleriniz var. Taner beyin gönderdiği her kaktüsün ismini yazdığı kartları da saksıya koyması oldukça güzel oluyor.
bunlar da Taner bey in serasından...
kocaman dikenleri var bunun...
Bunlara bayıldım.nereden aldınız.ben de istiyorum.
Bunlara bayıldım.nereden aldınız.ben de istiyorum.
Taner Angay ın kaktüs.web.tr adresine bakın..internetten spariş veriliyor...yukarıdakileri ondan aldım
missmenas
22-10-2010, 18:38
Fund@' cığım maşallahın var hüner diye buna denir, taş kaktüsü ne güzel çiçek açtırmışsın bayıldım bende aldım Taner bey'in serasından mayısta ama hala çiçek açmadı balkonamı çıkarsam acaba? Ayrıca serayı gezmeni tavsiye ederim buralara yolun düşerse sanki kaktüs cenneti mükemmel bir sera yok yok ne arasan var, hatta hoya bile köklendirmiş satışa koymuş.
Sayfanda çok güzel olmuş, kutlarım seni başarılarıyın devamını dilerim.
Fund@' cığım maşallahın var hüner diye buna denir, taş kaktüsü ne güzel çiçek açtırmışsın bayıldım bende aldım Taner bey'in serasından mayısta ama hala çiçek açmadı balkonamı çıkarsam acaba? Ayrıca serayı gezmeni tavsiye ederim buralara yolun düşerse sanki kaktüs cenneti mükemmel bir sera yok yok ne arasan var, hatta hoya bile köklendirmiş satışa koymuş.
Sayfanda çok güzel olmuş, kutlarım seni başarılarıyın devamını dilerim.
Sağolun Hatice hanım, eksik olmayın, elimden geldiğince yaptım bişeyler...taş kaktüsüne hiç bakım falan yapmadım, geldiği saksısında duruyor hala..açmasına ben de şaşırdım..balkon işe yarıyor sanırım açık havayı seviyorlar..Taner bey in serasını gezmeyi, o şekilde alışveriş yapmayı çok istiyorum..fakat biraz uzak düşüyor bize..inşallah bir gün yolumuz düşer de gezeriz...
adını bilmiyorum ama ilkbaharda çok güzel mor çiçekler açıyor...ve çok hızlı büyüyor
zafer bey yollamıştı ilkbaharda..büyüdü minik yavru çıkartıyor yanından..:D
Sevgi Durul
23-10-2010, 20:51
Çiçeğiniz Acem Halısı sanırım.
Çiçeğiniz Acem Halısı sanırım.
teşekkür ederim sDurul..
bunun da adını bilmiyorun..sukulent olup olmadığı da bilmiyorum..çiçekaçtığını görünce şaşırdım..bir gün sonra soluyor çiçeği..:( bu 3.çiçek
Ne güzel çiçeği varmış onun öyle..
aldığımda üstteki resimdeki gibiydi..şimdi kocaman olmuş...
Eser İlhan
24-10-2010, 17:46
adını bilmiyorum ama ilkbaharda çok güzel mor çiçekler açıyor...ve çok hızlı büyüyor
Sevgili Fund@, sanırım acem halısı (Lampranthus roseus, Mesembryanthemum roseus) diye bilinen bitki bu.
Sevgili Fund@, sanırım acem halısı (Lampranthus roseus, Mesembryanthemum roseus) diye bilinen bitki bu.
teşekkür ederim Eser hanım..
sayın fund@, aynısından ben de aldım şu an ilk resimdeki gibi. ne kadar sürede bu kadar büyüyorlar acaba?
3-4 ayda bu hale geldi..ama yaz olduğu için hızlı büyüdü tabi...kışın fazla büyüyeceğini zannetmiyorum.
Teşekkürler sayın fund@ baharı bekleyeceğim o zaman.
Eser hanımın verdiği isimleri bitkimin adını bilmediğim için google da araştırdım. Yer örtücü olarak kullanılan başka bir bitki çıkıyor. Sanırım bir yanlışlık var :(
ben de baktım google da onlara...sanırım aynı buna benzeyen bir tür daha var..parklara falan dikiyorlar..çiçekleri biraz daha büyük
günebakan
24-10-2010, 21:48
Sevgili Funda ilk adını bilmediğiniz bitkiniz Acem halısı
Drosanthemum floribundum güzel bir yer örtücü. Diğer ismini bilmediğiniz çiçeğinizin adı ise Tradescantia Sillamontana bir tür telgraf çiçeği:)
Sevgili Funda ilk adını bilmediğiniz bitkiniz Acem halısı
Drosanthemum floribundum güzel bir yer örtücü. Diğer ismini bilmediğiniz çiçeğinizin adı ise Tradescantia Sillamontana bir tür telgraf çiçeği:)
Sayın günebakan verdiğiniz bilgiler için teşekkürler...
birkaç gün önce migrostan aldım bunu..çürüyen ya da bozulan kaktüsleri 0.99 tl ye satıyorlardı..bunun da dikenleri kırılmıştı..adını int.baktım çok emin değilim..
Ferocactus peninsulae den bir süre önce Koçtaş tan bende almıştım. İndirimde 2.99 TL ye. Bu nedenle siz Migrosta 0.99 TL ye beğendiğiniz ne kadar kaktüs varsa alın bence. Bir daha o fiatı bulamazsınız. Dikenlerin kırılması da birşey değil. Gördüğüm kadarı ile de çok fazla zarar verici bir durumu da yok.
Ayşe Yıldız
28-10-2010, 19:05
Yazık, dikenleri kırıldı diye değerini düşürmüşler. Bence de bu fırsatları hiç kaçırmayın, çokta sağlıklı görünüyor.
daha çok almak istedim ama diğerleri gerçekten çok bozulmuştu...içlerinin çürüdüğü belliydi, yumuşaktı hepsi..en iyisi buydu
0.99 a kaktüsmü buluyorsunuz.burda 5 lira.çeşitte yok.
Adını bilmiyorum bunun..yeni aldım..Mammillaria nın bir alt türü olsa gerek..
Son kaktüsünüz mammillaria matudea.
http://www.cactusinfo.net/gallery/M/index.htm linkten kontrol edebilirsiniz.
Ferocactus unuz ise peninsulae değil sanırım. Aynı adresten bakabilirsiniz.
PlentyPlant
29-10-2010, 17:59
Koleksiyonunuz büyük bir hızla büyüyor Sayın Fund@. Bu istekli haliniz yaşam boyu sürmesini dilerim. Kaktüslerin yavaş büyüdüğünü gözönüne alırsanız, yetişkin hallerinin güzelliğini görmek için hakikaten "yaşamboyu" ilgi bekleyecekler. :)
PlentyPlant
30-10-2010, 07:31
69. mesajınızdaki Tradescantia Sillamontana, bizim apartmanın bahçesinde de var Sayın Fund@. Gelişkin formunu görmeniz için aşağıya fotoğrafını ekliyorum.
177574
Son kaktüsünüz mammillaria matudea.
http://www.cactusinfo.net/gallery/M/index.htm linkten kontrol edebilirsiniz.
Ferocactus unuz ise peninsulae değil sanırım. Aynı adresten bakabilirsiniz.
yardımınız için teşekkürler sayın skaraca, ferocactus e baktım ama emin olamıyorum..türler çok benziyor..
69. mesajınızdaki Tradescantia Sillamontana, bizim apartmanın bahçesinde de var Sayın Fund@. Gelişkin formunu görmeniz için aşağıya fotoğrafını ekliyorum.
177574
oo baya büyükmüş sizin apartmandaki..hızlı büyüdüğünü göz önüne alırsak saksısı yetmeyecek benimkinin..çiçekleri bir günlük ama sürekli açıyor..
evet sonunda beklediğim oldu..bir aydan fazladır bu tomurcuğun açmasını bekliyordum..sabah kaktüslere bir bakayım derken gözlerime inanamadım:D:D:D ilk kez görüyorum böyle bir çiçeği, çok da merak ediyordum doğrusu kokusunu falan..gerçekten muhteşem bir görüntüsü varmış, kokusu kötü olsada onu çok sevdim..
Sevgili fund@, darısı bizlerin başına. Çok güzel açmış.
sevgili Cenan, sizin güzelliklerinizi de takip etmekteyim...çok güzel kaktüs ve çiçeklere sahipsiniz..
Yılan kaktüsü deniyor buna galiba..4 ay önce diktiğimde küçücükken çiçek açmıştı (üstteki resim)..şimdi 2 saksıda var bundan ,baya da büyüdü..
mahallede bi abladan almıştım bunu..çok güzel açıyor demişti...adını ve nasıll açtığını bilmiyorum..
Eser İlhan
03-11-2010, 06:24
Sevgili Fund@, kaktüsünüz bir Echinopsis sanırım.
Uzun boru gibi ve tek günlük çiçekler açar. Kitaplarda çok çeşitli renkleri var ama ben çevremde sadece uçuk pembe ve beyazını gördüm.Akşama doğru açar ve ertesi gün öğleye doğru da solar.Kokusu da çok güzeldir.Nazlı değildir. Kolaylıkla büyür ve bol yavrular. Kaktüs başlığında çiçekli resimleri bulunmakta. Ben de sizin için netten iki resim buldum,ekliyorum.
Kaktüsünüzü güle güle büyütün.;)
Eser İlhan
03-11-2010, 06:39
Yılan kaktüsü deniyor buna galiba..4 ay önce diktiğimde küçücükken çiçek açmıştı (üstteki resim)..şimdi 2 saksıda var bundan ,baya da büyüdü..
Yılan kaktüsü de sanıyorum bir Aporocactus.
yardımınız için teşekkürler sayın skaraca, ferocactus e baktım ama emin olamıyorum..türler çok benziyor..
Bende türlerin benzerliği nedeniyle "sanırım" ifadesini kullanmıştım. Kendi bitkiniz ile fotoğrafları karşılaştırmakta sorunu tam çözemedi ve türü belirlemeye katkıda bulunamadı sanırım.
Birde sayın mrmusti nin www.kaktusresimleri.biz isimli sitesine bakabilirsiniz isterseniz.
Sevgili Fund@, kaktüsünüz bir Echinopsis sanırım.
Uzun boru gibi ve tek günlük çiçekler açar. Kitaplarda çok çeşitli renkleri var ama ben çevremde sadece uçuk pembe ve beyazını gördüm.Akşama doğru açar ve ertesi gün öğleye doğru da solar.Kokusu da çok güzeldir.Nazlı değildir. Kolaylıkla büyür ve bol yavrular. Kaktüs başlığında çiçekli resimleri bulunmakta. Ben de sizin için netten iki resim buldum,ekliyorum.
Kaktüsünüzü güle güle büyütün.;)
Teşekkürler Eser hanım, verdiğiniz bilgiler için..beklemek lazım artık açınca görürüm rengini..
Yılan kaktüsü resimlerine baktım netten..benimki onlardan değil galiba, çok uzamıyor onlar gibi.
Sevgili fund@, kaktüslerine gerçekten iyi bakmışsın. Gübre kullanıyorsun sanırım. Merak ettiğim, hangi dönemlerinde kullandığın. Teşekkürler...
sevgili funda hanım kaktüsleriniz çok güzel ve degişik...hepsi birbiriden güzel açmış üstelik...ellerinize ve yüreginize sağlık...sevgilerimle...
Eser İlhan
04-11-2010, 08:04
Yılan kaktüsü resimlerine baktım netten..benimki onlardan değil galiba, çok uzamıyor onlar gibi. O zaman Chamaecereus'ların resimlerine de bir bakın. (Chamaecereusları bazı kaynaklar Lobivialara dahil ediyor). Ben de her ikisi arasında şüphede kalmıştım zaten.
bilge5130
04-11-2010, 09:08
Maşallah 4 ayda ne kadar büyümüş.Ben de de var ama malesef hala büyümedi :( Neden acaba bilemiyorum?
Aporocactus değil Sayın Eser, Chamaecereus silvestrii..
Yılan kaktüsü de sanıyorum bir Aporocactus.
Sevgili fund@, kaktüslerine gerçekten iyi bakmışsın. Gübre kullanıyorsun sanırım. Merak ettiğim, hangi dönemlerinde kullandığın. Teşekkürler...
Sevgili aygün, evet kaktüsler için satılan sıvı gübreden kullandım 2-3 kere...yazın 15 günde bir kullanıyordum..kışın kullanmamak gerekiyor sanırım, o yüzden ama ekim ayından beri hiç kullanmadım..
sevgili funda hanım kaktüsleriniz çok güzel ve degişik...hepsi birbiriden güzel açmış üstelik...ellerinize ve yüreginize sağlık...sevgilerimle...
Sevgili bıcırık, teşekkür ederim güzel dilekleriniz için..
Maşallah 4 ayda ne kadar büyümüş.Ben de de var ama malesef hala büyümedi :( Neden acaba bilemiyorum?
ne zaman diktiniz sizinkini...sonbahardan beri fazla büyümedi benimki de..güneş ve biraz kaktüs besini yazın çok iyi geliyor sanırım:rolleyes:
Eser İlhan
04-11-2010, 14:56
Aporocactus değil Sayın Eser, Chamaecereus silvestrii..
Sayın mrmusti teşekkür ederim. Cins ve tür belirlemeyi çok seviyorum.Sanki bilmece çözmek gibi ;)
bilge5130
04-11-2010, 16:42
ne zaman diktiniz sizinkini...sonbahardan beri fazla büyümedi benimki de..güneş ve biraz kaktüs besini yazın çok iyi geliyor sanırım:rolleyes:
Mayıs ayında dikmiştim.Ama malesef yazın memlektime gittiğim için kaktüslerim içerde durdu ve gübre veremedim.Belki bu yüzdendir.
Yılan kaktüsüm köklendi sanıyorum. Bakalım sizinki gibi güzel olacakmı?
Ayşe Yıldız
04-11-2010, 17:15
Bende çok sevmiştim ilk başlarda isim bulmak için bakınırken çok güzel türlerle tanışıyor insan fakat hepsinin birbirine benzemesi kafamı karıştırınca ben pes ettim biraz daha büyümelerini bekleyeceğim. İsim konusunda bol şanslar :)))
Sevgili dlk, inşallah sizin kaktüsleriniz çok daha güzel olur...:p:p
Bunun alt türünü de bilmiyorum...isim konusunda çok iyi değilim ama kaktüslerimin isimlerini gerçekten bilmek istiyorum..
Sizlerden özendim ve beyaz taşlar aldım saksılarına koymak için.. iyi mi oluyor kötü mü deneyeceğiz bakalım..zarar vermez değil mi?
bana geldikten sonra üstteki minik yavruyu verdi..
benim miniklerimden başka biri..:D
2 hafta önce alındığı için henüz büyümedi..dikenleri çok hoşuma gidiyor.
çengelli dikenleri var..üzerinden çıkan iki yavru yanından geçerken üzerime yapıştı ve koptu..
çengelli dikenleri var..üzerinden çıkan iki yavru yanından geçerken üzerime yapıştı ve koptu..
Benimki de elime takıldı ve düştü yeni sürgünü... Ben yanına hemen dikiverdim. Umarım tutar ve köklenir. Ana çelikle birlikte şu anda üç tane oldular. İkisi aynı şekilde ana çelikten ayrıldı.
Benimki de elime takıldı ve düştü yeni sürgünü... Ben yanına hemen dikiverdim. Umarım tutar ve köklenir. Ana çelikle birlikte şu anda üç tane oldular. İkisi aynı şekilde ana çelikten ayrıldı.
bende kopan 2 parçayı başkalarına verdim, hemde baya büyümüştüler...bu kaktüsü masanın en arka taraflarına bana dokunmayacak bir yere koydum ondan sonra..;)
fenci2020
08-11-2010, 18:30
merhabalar funda hanım, kaktüsleriniz gerçekten çok güzel görünüyorlar ve bu işin ilmini almış görünüyorsunuz, burdan bakmaktan ziyade onları canlı olarak görmeye gelicem nasipse birgün inşallah:)
merhabalar funda hanım, kaktüsleriniz gerçekten çok güzel görünüyorlar ve bu işin ilmini almış görünüyorsunuz, burdan bakmaktan ziyade onları canlı olarak görmeye gelicem nasipse birgün inşallah:)
ooo arkadaşım seni buralarda görmek ne büyük şeref..hoşgeldin sayfama..merak etme kaktüsseverlik bulaşıcı bir hastalık..seni de bu işin içine katıcam..her zaman beklerim buyur gel, bir kahve içeriz balkonda yanıbaşlarında..:D:D
bu lithops um çiçek açmıştı..şimdi kurumuş şekilde duruyor çiçeği..tohum oluşturur mu merak ediyorum?..tohumla çoğalıyorlar sanırım
Bu kaktüsüm de çok hızlı büyüyor..yavrular vermeye başladı bile..
minik kaktüsümün saksısını değiştirirken yeğenim yere düşürüp üstüne bastı..:(:(
aslında onun adı Esmanur..hediye eden kişinin adı..gerçek isim konusunda yardım istiyorum..bir türlü emin olamadım..en çok Mammillaria albilanata türüne benzettim ama..:rolleyes:
aldığımdan beri hiç büyümedi..hala çok minik, büyük bir fındık kadar..son bir kaç gündür üzerinde tomurcuk belirmeye başladı..çiçek açar mı bakıcaz..;);)
Can Dostum
21-11-2010, 18:27
sayın funda@ kaktüsleriniz çok sağlıklı ve güzel ellerinize sağlık 129.mesjınızdaki kaktüsün aynısı bende var şuanda çiçekli sizinkide çiçek açacağa benziyor üzerindeki pamukçuklar bunun işareti
son zamanlarda havalar çok güzel olunca benim kaktüslerin bazıları bahar geliyor zannetti herhalde..çünkü yaz boyu açmayanlardan 2-3 tanesi tomurcuk vermeye başladı..:D:D
Sakaryada da nihayet koçtaş açıldı..bunlar da oradan yeni aldıklarım..bugün yeni saksılarına dikildiler..türlerini bilen varsa söylesin lütfen..çok baktım ama bulamadım.
sayın funda@ kaktüsleriniz çok sağlıklı ve güzel ellerinize sağlık 129.mesjınızdaki kaktüsün aynısı bende var şuanda çiçekli sizinkide çiçek açacağa benziyor üzerindeki pamukçuklar bunun işareti
teşekkür ederim Sayın Can Dostum, 129.mesajdaki kaktüs sanırım gerçekten açacak..pamukçukların arasından tomurcuklar fark edilebiliyor..
Can Dostum
21-11-2010, 20:17
benimkinin yarın açmış halini yayınlarım gelin tacı gibi:)
Vildan Sönmez
21-11-2010, 20:23
Funda Hanım kaktüsleriniz çok güzel, pembe dikenler çok hoş.Aman lithopslara dikkat edin, ben fazla sulamışım iki tür almıştım çürüttüm.
Funda Hanım kaktüsleriniz çok güzel, pembe dikenler çok hoş.Aman lithopslara dikkat edin, ben fazla sulamışım iki tür almıştım çürüttüm.
sağolun dikkat ederim Vildan hanım, benim esas korktuğum kışın ne yapacağım..kaktüslerim ilk kez kış geçirecek..deneyimim yok, ne yapmalı diye düşünüyorum..hepsine içerde uygun ortam bulmam zor ama soğuktan bir kısmını kaybedersen çok üzülürüm..:(
umutyolcusu
22-11-2010, 14:45
Gerçekten de beyaz noktalı olan adı gibi süpermiş,güle güle büyütün kaktüslerinizi.İnşaallah kışı kayıpsız geçirirsiniz.Benim kaktüslerde ilk defa kışı görecek ama hepsi içerde.Bende başka sepeplerden kayıp yaşayacağım sanırım.Bazılarında yumuşama var:(
Sevgi Durul
22-11-2010, 14:49
Çok güzeller. Bir de kaktüs edinmeye başlatacaksınız. Şaka bir yana, her gördüğümüzden edinme isteğine, dur demenin vakti geldi de geçiyor.
teşekkürler Sayın umutyolcusu ve Sayın SDurul,
inşallah kışı hepimiz kayıpsız geçiririz...
sedumlar çiçek açmaya hazırlanıyor..
birkaç tane toplu resim çektim bugün..
PlentyPlant
22-11-2010, 21:52
Çeşitleriniz giderek artmış ve çok daha güzel görünüyorlar Sayın Fund@. Yavaş büyüdükleri için belki, kaktüs sevgisi de mecburen yıllara yayılıyor. :) Sizinkinin de sürekli olmasını dilerim.
Kışın kayıp yaşamamak için de elinizden geleni yapacasınız artık. Sevmek biraz zahmet istiyor. Balkonu kapatacaksınız... olmadı içeri alacaksınız... güneş yetmedi, gün ışığı lambası alacaksınız... vs vs. Yapacaksınız artık birşeyler. :)
Şimdiden emeklerinize sağlık.
Çeşitleriniz giderek artmış ve çok daha güzel görünüyorlar Sayın Fund@. Yavaş büyüdükleri için belki, kaktüs sevgisi de mecburen yıllara yayılıyor. :) Sizinkinin de sürekli olmasını dilerim.
Kışın kayıp yaşamamak için de elinizden geleni yapacasınız artık. Sevmek biraz zahmet istiyor. Balkonu kapatacaksınız... olmadı içeri alacaksınız... güneş yetmedi, gün ışığı lambası alacaksınız... vs vs. Yapacaksınız artık birşeyler. :)
Şimdiden emeklerinize sağlık.
güzel temennileriniz teşekkür ederim.. havalar biraz daha soğusun üzerlerini naylonla kapatmayı düşünüyorum..çok çok soğuk olursa da evde bir yer bulurum herhalde..
Sayın fund@ sukulentleriniz sevginizi hissetmiş olacak ki çiçeklerini bu mevsimde bile göstermeye başlamışlar. Ne mutlu size. Hızlı büyüyen bir koleksiyonunuz var. Umarım sağlıklı olarak daha da büyür. Bizde takipçiniz oluruz.
Saygılar...
Funda hanım, sayfanız yeni kaktüsler ile gittikçe güzelleşmekte.
Yalnız size naçizane önerim, yeni aldığınız kaktüslerin hemen saksısını değiştirmeyiniz. En azından bir yılı kendi saksılarında geçirsinler. Bu sayede ev ortamınızada alışmış olurlar.
Sayın fund@ sukulentleriniz sevginizi hissetmiş olacak ki çiçeklerini bu mevsimde bile göstermeye başlamışlar. Ne mutlu size. Hızlı büyüyen bir koleksiyonunuz var. Umarım sağlıklı olarak daha da büyür. Bizde takipçiniz oluruz.
Saygılar...
teşekkür ederim Sayın sariefe,
benimkiler yaz boyu beni bekletip, ancak çiçek açmaya durdular..bugün de havalar baya soğudu..iki kaktüsümün üzeri tomurcuk dolu ..ama açabilecek mi bilmiyorum..
Funda hanım, sayfanız yeni kaktüsler ile gittikçe güzelleşmekte.
Yalnız size naçizane önerim, yeni aldığınız kaktüslerin hemen saksısını değiştirmeyiniz. En azından bir yılı kendi saksılarında geçirsinler. Bu sayede ev ortamınızada alışmış olurlar.
önerinizi dikkate alıcam Sayın skaraca, ben şimdiye kadar her aldığım kaktüsü hemen yeni saksıya diktim..fazla sorun yaşamadım ama çiçekçiden eve gelince adaptasyon süreci oldu, alışana kadar biraz bozuldu bazıları..sonra toparlanıp daha sağlıklı hale geldiler..bir yıl bekletirsem yeterli büyüme olmayacak diye düşünüyorum nedense, çünkü ilkbahar da aldıklarım birkaç ayda eski minik saksılarına sığmayacak hale geldiler..
bir süre sayfama ara verdikten sonra geri döndüm..artık ekleyecek fazla birşeyim kalmadı..gelişimlerini takip edicem sanırım..bugün de havalar soğudu, kaktüslerimin etkilenmesinden korkuyorum..resimdeki echeveria nın kökleri baya gelişmiş daha büyük bir saksı istiyor anlaşılan..
benim sukulentlerim kaktüslerim kadar iyi gelişemiyor..belki de ben ihmal ediyorum onların isteklerini..sukulent sever arkadaşlara bir sorum olacak..toprak yapısı, ışık, su isteği ,soğuğa dayanıklılık, saksı büyüklüğü, sıvı besin kullanımı açısından kaktüslerden farklılıkları nelerdir?..cevabınızı bekliyorum..
Hoşgeldiniz Sevgili Fund@, Echeveria ya bayılıyorum. Sizin ki de çok güzelmiş. Aman nazar değmesin..
...Echeveria ya bayılıyorum. Sizin ki de çok güzelmiş. Aman nazar değmesin...
bence de güzel bir echeveria sayın fund@. Sağlıkla büyütün.
Sayın aysahay ve Sayın sariefe Echeveria mı beğenmenize sevindim...kış olmasına rağmen tomurcuklu iki kaktüsüm çiçeklenmeye başladı..camın önüne aldım ışık yeterli olsun diye..pembe minicik çiçekleri çok sevimli..
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=181048&stc=1&d=1290433428
arkadaşlar ben bu linkteki kaktüsü alalı 3 aydan fazla oldu..ama hiç bir büyüme belirtisi göremedim..üzerindeki beyaz yapılar pamuklu bit dediğiniz şey mi? ilk kez böyle bişeyle karşılaştım..onlar bit ise ne yapmalıyım?
Ayşe Yıldız
30-12-2010, 18:36
Cereus Peruvianus.
Funda hanım maşallah kaktüsünüz çok güzel açmış.Benim de yaklaşık bir aydır tomurcuk vermiş olan bir kaktüsüm var ama bir türlü açmadı.Benim kaktüsüm balkonda acaba havalar soğuduğu için açmıyor olabilir mi?İçeri mi alsam diye düşünüyorum.
Cereus Perivianus.
Sağolun Ayşe hanım bende baktım ama ceraus çeşitlerinden hangisi oldğuna karar verememiştim...
Funda hanım maşallah kaktüsünüz çok güzel açmış.Benim de yaklaşık bir aydır tomurcuk vermiş olan bir kaktüsüm var ama bir türlü açmadı.Benim kaktüsüm balkonda acaba havalar soğuduğu için açmıyor olabilir mi?İçeri mi alsam diye düşünüyorum.
evet balkonda olduğu soğuktan açmıyor olabilir..içeri bol ışık alan bir camın önüne koyarsanız açabilir..benimki de geçen birkaç gün az da olsa güneşi görünce açabildi..
Orkun Kırcı
30-12-2010, 20:30
Peruvianus olduğundan şüpheliyim. Resimli kaktüs rehberi başlığından tekrar bi göz atın isterseniz.
resmini yayınlamadığım çok az bitkim kaldı..işte onlardan bazıları
Annemin yıllardır baktığı yılbaşı bir kere çiçeklenmişti şimdiye kadar..bu yaz olaya el koydum ve saksısını değiştirdim, budadım, balkona koydum..hemen sonuç verdi ve bu sene açtı..:p:p
2 yıl önce Trabzon'daki yaylamıza gezmeye gitmiştim..o zamanlar sukkulent türü bitkileri yetiştirmeye meraklı değildim..ama yine de geçen gün resimleri incelerken çok ilgimi çeken bu bitkiyi birçok yerde fotoğrafladığımı fark ettim..'aaa bu bir sukulent' dedim bakarken..:eek::eek:büyük kayaların üzerinde kıt kanaat azıcık toprak üzerinde yetişen küçük yapraklı bir bitki..minyatür gibi..:rolleyes:
bu sene gidersen alıp yetiştirmeyi düşünüyorum..devamı..
Bu ne güzellik böyle bunları sadece fotoğraflayıp geçtiğinize inanamıyorum :)
Umarım tekrar rastlarsınız.
İhmal edilmiş veya kaktüs sukulent sevdası başlamadan önceye denk gelen bir güzellik sanırım. Çünkü böyle güzel açan ve yaprakları böyle güzel renklenen bir sukulent yetiştirilmeli bence.
haklısınız arkadaşlar..o zaman kaktüs ve sukulent sevdalısı değilmişim ki, sadece resmini çekip bırakmışım..halbuki ne kadar çok vardı her tarafta..bi dahaki sefere mutlaka alacağım..
Yayladan sukulentler çok güzel.:) Sevgili funda kimbilir daha ne sukulentler görürsünüz o canım yaylalarda alıcı gözle bakarsanız.
Yayladan sukulentler çok güzel.:) Sevgili funda kimbilir daha ne sukulentler görürsünüz o canım yaylalarda alıcı gözle bakarsanız.
sevim hanım bir daha gidersem gözüm hep bitkilerde olacak zaten..
Sevgi Durul
12-01-2011, 21:48
Funda hanım, ekteki kaktüse benzeyen, benim de bir kaktüsüm var. Bu kaktüsün adı nedir? bölümünde sormuştum. Size zahmet olmazsa bakabilir misiniz? http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=188275&stc=1&d=1294692281
Pembe çiçekli kaktüsünüzü ve yılbaşı çiçeğinizi çok sevdim. Sağlıklı günlerde büyütünüz. Ayrıca diğer bitkilerinizin hepsi çok sağlıklı ve güzeller.
Bahsettiğim kaktüsümün adını Sevgili ayse_afyonlu bilmiş. Sizin kaktüsünüzdenmiş.
Funda hanım, ekteki kaktüse benzeyen, benim de bir kaktüsüm var. Bu kaktüsün adı nedir? bölümünde sormuştum. Size zahmet olmazsa bakabilir misiniz? http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=188275&stc=1&d=1294692281
Pembe çiçekli kaktüsünüzü ve yılbaşı çiçeğinizi çok sevdim. Sağlıklı günlerde büyütünüz. Ayrıca diğer bitkilerinizin hepsi çok sağlıklı ve güzeller.
Bahsettiğim kaktüsümün adını Sevgili ayse_afyonlu bilmiş. Sizin kaktüsünüzdenmiş.
Sayın SDurul, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim..bahsettiğiniz kaktüs Opuntia monacantha sanırım..
geçen hafta havalar açar açmaz kaktüslerimi balkona çıkardım..hava sıcaklıkları baya yükselmişti.2 gün içinde baktım ki kaktüslerimin renkleri değişivermiş..kızıl-kahve kış renklerine dönüşmüşler.
dışarda rengi değişti hemen..kızıl-pembe rengi kenarları ile daha çok sevdim bunu
semperviumlar bahçede öylece bir köşede duruyorlardı.bizim oralarda bu sukulente çoban azığı derler, yaprakları yenir..annem de yiyordu bazen yapraklarından..birkaçtanesini yeni bir saksıya diktim ve balkona aldım..
Sevgili Can Dostum dan gelen iki sukulent büyüyebilmek için havaların biraz daha ısınmasını bekliyor...
tomurcukları epey zamandır büyütüyor.havalar açarsa o da açacak sanırım.
tomurcuklu bir kaktüsüm daha..
semperviumlar gelişmeye başladı..
lithopslarım kabuğunu değiştirdi neredeyse. nasıl olduğunu, ne olduğunu anlayamadım ama bir tanesi yaralanmış.:(:(
henüz köklenmemiş olan iki bebeğim.:D
geçen sene böcek ilacı sıktığım kaktüslerimin bir kısmı kurumuş ve büzüşmüşlerdi. onlardan iki tanesi (mamillaria türü) birçok yavru verdiler. bende yavrularını aldım üzerinden..isteyen ve dileyen 5 arkadaşıma yollayabilirim..
Yukarıdaki yavru kaktüslere ilaveten, geçen sene diktiğim köklü opuntia yavrularınıda dağıtacağım..genellikle herkeste olan türler. ama kaktüs yetiştirmeye yeni başlayanlar için başlangıç olur..
Bunlara ilaveten acem halısından bir dal ekleyebilirim..resmi aşağıdadır..başka paylaşabilecek kaktüsüm de yok zaten.:rolleyes:
henüz köklenmemiş olan iki bebeğim.:D
Köklenmediğini nasıl biliyorsunuz
Köklenmediğini nasıl biliyorsunuz
ara sıra çıkarıp bakıyorum meraktan.:D en son baktığımda birtanesi kök çıkarıyordu.
Sayın fund@, bu mesajdaki (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=783226&postcount=181)kaktüsünüz henüz açmadı mı? Merak ediyorum.:)
Sayın fund@, bu mesajdaki (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=783226&postcount=181)kaktüsünüz henüz açmadı mı? Merak ediyorum.:)
çiçeklerinin bir tanesi açmak üzere, hatta içi gözüküyor. ama kaç gündür güneş olmadığı için o da açılamıyor sanırım..açmadan solacak diye üzülüyorum
Bugün hava biraz açık,güneş gidip geliyor..kaç gündür güneş görmediği için tomurcukta bekleyen kaktüsüm açılmaya başladı..senenin ilk açan çiçeği olduğu için bol bol resim çektim.:D
Sevgili zenfree' yi duydu galiba ;) Sayın fund@ kaktüsünüz harika çiçeklenmiş. Rengi çok hoş. Güle güle büyütün.
Sevgiler...
Teşekkürler Sayın zenfree ve sariefe..Bugün daha da açıldı çiçekleri..öğleden sonra fazla güneş olmadığı için kapanıyor.
Sevgili fund@ rengi çok güzelmiş....
teşekkürler burak alkan,,
yeni açan çiçeklerim.:p:p
bunlar da toplu birkaç resim..
Hepside çok güzeller. Gittikçe artıyor mu? Bana mı öyle geldi yoksa..
Allah artırsın..
Sayın zenfree ve Sayın mrmusti çok teşekkürler..Evet giderek çoğalıyorlar Mustafa Bey. İnşallah bir gün sizinkiler gibi olurlar..Sizin yeni açacak çiçeğinizi de dört gözle bekleyenlerdenim..
PlentyPlant
08-05-2011, 17:37
Koleksiyonunuz giderek zenginleşmiş Sayın Funda. Çok da hoş bir konumları var. Muhtemelen hepsi çiçek açıp sizi (ve tabii bizi) mutlu edecekler.
Çok güzeller bayıldım hepsi harika.
Teşekkürler Sayın PlentyPlant ve burak alkan güzel yorumlarınız için..inşallah dediğiniz gibi hepsinin çiçeklerini görürüm
Harikalar ellerinize sağlık.
Teşekkürler Sevgili selenn..
bu sabah çektiklerim...acem halısı coştu yine çiçeklerinden yaprak falan gözükmüyor.:D
bettyycim
15-05-2011, 12:28
Oh oh yaz geldi gözümüz gönlümüz şenleniyor, ne keyilidir onları izlemek değil mi ? Sevgili arkadaşım bir de kahve al eline ohhhhhh :p
PlentyPlant
15-05-2011, 15:22
Sakarya'nın güneşi, Akdeniz'deki güneş kadar yakmadığı için kaktüslerinize çok yaramış görünüyor. Keyifle izliyoruz Sayın Fund@.
Sayın fund@ sayfanızı baştan sonra gezdim,dolaştım iç çektim.Kaktüs,Suculent ve Lithops
larınıza ve çeşitlerinize Nazar değmesin çok güzeller.Sağlıklı günlerde çiçeklerini görürsünüz.
Oh oh yaz geldi gözümüz gönlümüz şenleniyor, ne keyilidir onları izlemek değil mi ? Sevgili arkadaşım bir de kahve al eline ohhhhhh :p
doğru söylüyorsumuz Sevgili bettyycim, bahar yaz ayları kaktüsler için ayrı bir güzel..hızla büyüyorlar ve çiçek açıyorlar..dediğiniz gibi tam karşısında kahve içmelik oluyorlar:D:D
Sevgili PlentyPlant, Akdeniz ikliminin kaktüslere etkisini pek bilmiyorum ama Sakarya nın iklimi bence de uygun..aşırı sıcak ve soğuk olmuyor.
Sevgili serilaaa beğenmenize sevindim..iyi dilekleriniz için de teşekkürler.
confuest
21-05-2011, 22:32
Gerçekten harika bir koleksiyonunuz var funda hanım , insan bunlara dokunmaya kıyamaz ya çok şekerler sizin de gösterdiğiniz emek belli oluyor. Mutlu mesut büyüsünler... :D
Teşekkürler Sevgili confuest, inşallah daha güzelleri sizin olur...
Bugün hava biraz açık,güneş gidip geliyor..kaç gündür güneş görmediği için tomurcukta bekleyen kaktüsüm açılmaya başladı..senenin ilk açan çiçeği olduğu için bol bol resim çektim.:D
Çok merak etmiştim çiçeğini...Çok güzelmiş çok...muhteşem bir şey...
...
Ama bu minişlerde çok tatlı...
Teşekkür ederim Sevgili bıcırık...
mammillaria prolifera daha da açtı. ve acem halısıda zaten coşmuş durumda.
minişim fazla büyümüyor ama çiçek açtı maşallah..
çiçek açan sedum..tohum kapsülü oluşturan leş kaktüsü..ve çok hızlı yavru vermeye başlayan minik opuntina..
nihayet açmaya başlayan echeveria..
confuest
03-06-2011, 18:23
nihayet açmaya başlayan echeveria..
echeverianiz baya büyükmüş sevgili fund@, ne kadar güzel benim echeveria o günleri gorene kadar 2-3 sene gecer :D
echeverianiz baya büyükmüş sevgili fund@, ne kadar güzel benim echeveria o günleri gorene kadar 2-3 sene gecer :D
yok yok çok hızlı büyüyor echeveria ve yavru vermeye başladı bile.. enlemesine büyüdüğü için saksısını biraz büyük tut, yoksa sığmayacaktır bir süre sonra.
Yarın gündüz evde yokum.açarsa göremiycem ama kuzenime tembihledim, resimlerini çekecek
PlentyPlant
07-06-2011, 23:02
Çiçekleriniz ve çekimler çok güzel Sayın Fund@. Bazı kareler insana seradaymış gibi hissettiriyor. Tohum kesesi ise bu yaz çatlayacak. Uçuşmalarını istemezseniz, grip maskesi gibi bir kumaşla korumaya almanızı öneririm. :)
Teşekkürler PlentyPlant, beğenmenize sevindim. çektiğim resimleri 2 gündür bekletiyorum yükleyemedim. kaktüsümün tomurcuklarının ilk gün biri, 2. gün ikisi açtı..bugün hava kapalı olduğu için geldiğimde kapalıydılar ama 3. tomurcukta açmak üzere.:D:D çiçekleri hayranlık vericiydi.
Çok güzel çiçeklenmiş. Son kare harika görünüyor.
Sevgili Funda herbiri birbirinden güzel maşallah.....
teşekkürler zenfree ve periş...
kaktüsüm üç tomurcuğunu da açtı.
Sevgili fund@ sayfanızı tekrar gezeceklerim arasına eklemiştim ve ilk sayfadan başlayarak bir kez daha gezdim. Gerçekten güzel bir koleksiyon oluyor. Sonuna geldiğimde ise yukarıdaki güzellikle karşılaştım. Maşallah diyorum. Kaktüsünüz çok güzel bir görüntü sergilemiş. Ellerinize sağlık.
Sevgili fund@ sayfanızı tekrar gezeceklerim arasına eklemiştim ve ilk sayfadan başlayarak bir kez daha gezdim. Gerçekten güzel bir koleksiyon oluyor. Sonuna geldiğimde ise yukarıdaki güzellikle karşılaştım. Maşallah diyorum. Kaktüsünüz çok güzel bir görüntü sergilemiş. Ellerinize sağlık.
Teşekkürler sariefe, beğenmenize sevindim..sizin kaktüslerinizde çok güzel ve hızla sayıları artıyor..takipçisiyim
Songül Ateş
14-06-2011, 21:33
Funda Hanım bitkilerinize bayıldım, hakikaten çok hızlı ve sağlıklı gelişmişler. Aman nazar değmesi, maşşallah:) Gelişmlerinin bir sebebi de saksılarını büyük tutmanız olabilir mi. Ben Taner Beyden kaktüs aldığımda saksıları büyük olursa suyu çok alacağından mantar riskini arttırıyor demişti. Ama sizin saksılara bakıyorumda, genelde kaktüsten geniş tutmuşsunuz. Kaç günde bir suluyorsunuz? Bir de besini ne kadar zamanda bir veriyorsunuz?
Funda Hanım bitkilerinize bayıldım, hakikaten çok hızlı ve sağlıklı gelişmişler. Aman nazar değmesi, maşşallah:) Gelişmlerinin bir sebebi de saksılarını büyük tutmanız olabilir mi. Ben Taner Beyden kaktüs aldığımda saksıları büyük olursa suyu çok alacağından mantar riskini arttırıyor demişti. Ama sizin saksılara bakıyorumda, genelde kaktüsten geniş tutmuşsunuz. Kaç günde bir suluyorsunuz? Bir de besini ne kadar zamanda bir veriyorsunuz?
Hoş geldiniz Songül Hanım..ben her aldığım kaktüsün saksısını biraz daha büyüğüyle değiştiriyorum. minik saksıların daha iyi olduğu söyleniyor ama sanki o minicik saksılarda kaktüsüm rahat büyüyemez gibi geliyor. zaten bir süre sonra o saksılara sığmayacak kadar büyüyorlar. şimdiye kadar sorun yaşamadım.havalar biraz bulutlu gittiği için sık sık sulamıyorum, şu anda 1.5 haftada bir su veriyorum..(toprağı tamamen kuruyup elle ufalanır olduğunda veriyorum).güneşli günlerde daha sık sulanacaklar. 2 sulamada bir kaktüs sıvı besini veriyorum. daha 2 kez verdim bu yıl, etkisini fazla gösterdiği için bu hafta sıvı besini vermedim, 3. sulamada vericem.
Sevgili fund@ küçük saksıların önerildiği doğrudur. Bunun arkasındaki mantık ise saksı büyük olduğunda toprağın bol olması yüzünden bitkinin toprak altında çalışması ve enerjisini o yönde harcamasıdır. Bu da toprak üstü gelişimi yavaşlatır. Saksı küçük olduğunda ise tam tersine toprak altı faaliyet öncelik olmaz ve enerji toprak üstüne yönlendirilerek hızlı büyüme sağlanır. Tabi ki büyüme için gerekli besin takviyesi yapıldığında ;)
Saksılarınızın büyüklüğü benimde dikkatimi çekmişti. Fakat büyümeden ziyade kapladıkları yeri ve toprak ihtiyaçlarını düşünmüştüm. Çünkü benim en büyük sıkıntım kaktüslere uygun toprak bulamamak. Siz bu konuda neler yapıyorsunuz?
Sevgili fund@ küçük saksıların önerildiği doğrudur. Bunun arkasındaki mantık ise saksı büyük olduğunda toprağın bol olması yüzünden bitkinin toprak altında çalışması ve enerjisini o yönde harcamasıdır. Bu da toprak üstü gelişimi yavaşlatır. Saksı küçük olduğunda ise tam tersine toprak altı faaliyet öncelik olmaz ve enerji toprak üstüne yönlendirilerek hızlı büyüme sağlanır. Tabi ki büyüme için gerekli besin takviyesi yapıldığında ;)
Saksılarınızın büyüklüğü benimde dikkatimi çekmişti. Fakat büyümeden ziyade kapladıkları yeri ve toprak ihtiyaçlarını düşünmüştüm. Çünkü benim en büyük sıkıntım kaktüslere uygun toprak bulamamak. Siz bu konuda neler yapıyorsunuz?
Sayın sariefe benim kaktüslerin saksısını biraz büyük tutmamın bir nedeni de sürekli saksı değiştirmemek. çünkü 1 yıl önce aldıklarım o kadar çok büyüdüler ki, eski saksılarında olmaları şu an imkansızdı. yani büyük saksıda olsalarda hızlı büyüyorlar, test ettim yani..toprak konusuna gelince, hiç özel toprak aramadım onlar için..1/3 dere kumu, 2/3 oranında çeşitli torf karıştırıyorum..bahçe toprağı da önceden koyuyordum ama sulanınca toprağı çamurlu yapıyordu, vazgeçtim. sıvı besin kullandığım için toprağın sadece geçirgen olmasını önemsiyorum
çok güzek bir çiçeği var ama ömrü 1-2 gün..çok kısa:(:(
çok güzek bir çiçeği var ama ömrü 1-2 gün..çok kısa:(:(
Fotoğraf makinasını icat edenin eline sağlık diyelim o zaman. Çiçeğiniz bu sayfada ölümsüzleşti. Açar açar bakarız ;)
Bu mevsim de Kaktüslerin bizlere sundukları çiçekleri seyretmekle geçirmekteyim.Sayın Fund@ sizin kaktüste çok güzel açmış ellerinize sağlık.Selamlar.
Sevgili Funda kaktüsün çiçegi çok güzelmiş maşallah ellerinize saglık...
güzel yorumlarınız için teşekkürler..Sayın sariefe, serilaaa, Periş..
uzun bir aradan sonra yeni açan bazı kaktüslerim..
Muhteşemsiniz, hepsini çok beğendim.
leş kaktüslerine sinekler çok geliyor. bordo renkli olan kurtlandı hemen:mad::mad:
Muhteşemsiniz, hepsini çok beğendim.
teşekkür ederim Sevgili lir, daha güzelleri sizin olsun..
bunlarda yaz boyu büyüyen, gelişen kaktüslerim..
Havaların soğumaya başladığı şu günlerde bu fotoğraflar iyi geldi doğrusu. İç ısıtıyorlar. Özellikle astrophytum ;) Elinize sağlık sevgili fund@.
Sayın Fund@ ,Stepellia (leş)kaktüsünüzün çiçekleri muhteşem güzellikteler.Yaz boyunca büyüyüp serpilen kaktüslerinizin canlılığı ile fotoğraflar çok hoş olmuş,ellerinize sağlık.
PlentyPlant
01-10-2011, 20:04
Kaktüs ve sukulentlerinizle gözümüzü, gönlümüzü açıyorsunuz Sayın Fund@. Çekimleriniz de güzelliklerine güzellik katıyor. Ellerinize, emeklerinize, sevginize sağlık.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.