View Full Version : fund@ / kaktüs ve suklentlerim
soğuk bir kış mevsiminden sonra yeni resimlerle sayfamıza dönelim dedim.. kışın kaktüs ve sukulentlerimi yer olmadığı için içeri almadım..üzerlerini naylonla kapatıp dayanıklıklarını da ölçmüş oldum.:rolleyes:kaktüsler baya dayanıklı çıktı.2 tanesi bozuldu, sukulentlerin ise çoğu dondu..:(:(ayrıca soğuk kaktüslere hakikaten çok iyi geliyormuş bunu anladım.. bu sene hiç açmayan kaktüslerim de tomurcuk dökmüşler. bol çiçekli bir yıl olmasını dilerim.:p:p
MKurtoglu
16-04-2012, 21:31
Muhteşem paylaşımlar. Ellerinize sağlık.
zafer1326
16-04-2012, 22:15
Ellerinize saylık sayın Funda. Tomurcukların çiçek halini şimdiden merak etmeye başladım. İnşallah bizleri çok bekletmezsiniz. :)
teşekkür ederim arkadaşlar..inşallah çiçekli hallerinide koymak nasip olur
çiçek açan bazı kaktüslerim..
MKurtoglu
05-05-2012, 13:38
Sakarya çiçeklenmiş. Gözler sizin katüslerinizde olmalı. Ellerinize sağlık.
Sevgili Funda hanım, hepsi çok güzeller maşallah. :eek: Elinize emeğinize sağlık. :) Paylaşımda bulunacağınızı duyurduğunuzdan beri gözüm kargo görevlisinde bekliyorum bir heves. Sağlıklı günlerde büyütün. ;)
gürkan63
25-05-2012, 12:03
Sayın Funda hanım gözlerimiz bayram etti,teşekkür ederiz ellerinize sağlık.
PlentyPlant
29-05-2012, 08:58
Hakikaten kış mevsimi yaramış görünüyor kaktüslerinize. Sizi mutlu edecekler bu yaz. Güzel karalar için teşekkürler Sayın Fund@.
MetinEngin
29-05-2012, 10:32
Kaktüslerinize bayıldım.Çok güzel çiçeklenmişler :)
Funda hanım, sayfanıza yazmak istedim. Dün kargomu aldım nihayet. Ne kadar çok çeşit göndermişsiniz. Umarım hepsini yaşatıp bende dağıtacak kadar büyütebilirim. Tekrar teşekkürler. Şimdi biraz araştırma yapmam lazım. Görüşmek üzere.
gürcan_keskin
03-06-2012, 00:40
Merhaba Funda hanım.
Sayfanın başından beri kaktüslerinizi ve sulukentlerinizi inceledim.
İlk başlarda yaşadığınız aksiliklere rağmen azminizi kaybetmeyip çeşitlerinizi çoğaltıp,oldukça güzel bir koleksiyona sahip olmuşsunuz.
Herbiri birbirinden güzel.
Nedense bugüne kadar kaktüsler hiç ilgimi çekmezdi,dikensi olanlar çok itici gelir tuhafıma giderdi.İlk defa bu kadar yakından ilgilenip inceledim ve oldukça hoşuma gitti.İncelediklerimden yazabildiğim kadar 41 çeşit kaktüslerin ismini deftere not aldım.İsimler birbirine yakın olduğu için tek tek bir daha inceleyip yazdım.:)
Epey bir zor oldu.
Bir kaktüs koleksiyonuda ben yapmak istiyorum :)
Bakalım becerebilecekmiyim..
Bu koleksiyonuma sizin gönderebileceğiniz kaktüslerle başlayabilirim :))
Saygılar.
Funda hanım, sayfanıza yazmak istedim. Dün kargomu aldım nihayet. Ne kadar çok çeşit göndermişsiniz. Umarım hepsini yaşatıp bende dağıtacak kadar büyütebilirim. Tekrar teşekkürler. Şimdi biraz araştırma yapmam lazım. Görüşmek üzere.
güle güle sağlıkla büyütün..umarım çabuk tutarlar
Merhaba Funda hanım.
Sayfanın başından beri kaktüslerinizi ve sulukentlerinizi inceledim.
İlk başlarda yaşadığınız aksiliklere rağmen azminizi kaybetmeyip çeşitlerinizi çoğaltıp,oldukça güzel bir koleksiyona sahip olmuşsunuz.
Herbiri birbirinden güzel.
Nedense bugüne kadar kaktüsler hiç ilgimi çekmezdi,dikensi olanlar çok itici gelir tuhafıma giderdi.İlk defa bu kadar yakından ilgilenip inceledim ve oldukça hoşuma gitti.İncelediklerimden yazabildiğim kadar 41 çeşit kaktüslerin ismini deftere not aldım.İsimler birbirine yakın olduğu için tek tek bir daha inceleyip yazdım.:)
Epey bir zor oldu.
Bir kaktüs koleksiyonuda ben yapmak istiyorum :)
Bakalım becerebilecekmiyim..
Bu koleksiyonuma sizin gönderebileceğiniz kaktüslerle başlayabilirim :))
Saygılar.
Sayın gürcan_keskin çok teşekkür ederim, sayfama hoş geldiniz..inşallah sizinde güzel bir koleksiyonunuz olur. bir kaç çeşit kaktüsümün yavrularını arkadaşlara dağıttım.. elimde kayda değer bişey kalmadı, çok da hırpalamak istemiyorum..siz koleksiyona başlayın, biraz zaman geçsin ben de katkı yaparım size. selamlar
turuncu çiçeği çok güzelmiş. ilk kez açıyor
maşallah çok güzel çiçeklenmişler. hepsi ayrı ayrı güzel ellerinize sağlık.
maşallah çok güzel çiçeklenmişler. hepsi ayrı ayrı güzel ellerinize sağlık.
teşekkür ederim sevgili sibelim..
ilk kez açan leş kaktüsümün çiçeği kocamandı. elimden daha büyük hemde..
gürkan63
10-09-2012, 01:28
Muhteşem,Harika ötesi..
kaktüsleriniz çok güzel işallah çiçek de açarlar ben de yeni merak sarmaya başladım bi kaç tane aldım azıcık büyüsünler resimlerini ekliycem
leş kaktüsü çiçeği ne kadar süre ile durabiliyor çok güzel bir görüntüsü var adı nerden geliyor umarım güzel kokuyordur...:))
leş kaktüsü çiçeği ne kadar süre ile durabiliyor çok güzel bir görüntüsü var adı nerden geliyor umarım güzel kokuyordur...:))
tam tersine, hakkaten leş gibi kokuyor. bu şekilde sineklerin ilgisini çekiyor. içi de kurtlanıyor. fakat görüntüsü çok güzel, 2 gün falan açık kalıyor
Leş kaktüsünüzün adı Stapelia gigantea. Muhteşem bir görüntüsü vardır.
leş kaktüsünün görüntüsü muhteşem ama madem ki o kadar kötü kokuyor yetiştiremeyeceğim ortada . ellerinize sağlık çok güzeller yine...
funda hanım kaktüsleriniz süper tüm sayfalara bakamadım ama kaktüslerinizin fotolarını koymuşsunuz ilk mesajınızı düzenleyip tüm kaktüslerinizin fotolarını koyup altlarına da isimlerini yazarsanız koleksiyonunuzu tamamen görmüş oluruz hem de hepsini tanımış oluruz sayfalara bakınca hangisi hangisiydi karışıyor ortalık :)
leş kaktüsü çok güzelmiş ilk defa öyle birşey görüyorum çok hoşmuş :)
leş kaktüsünün görüntüsü muhteşem ama madem ki o kadar kötü kokuyor yetiştiremeyeceğim ortada . ellerinize sağlık çok güzeller yine...
kokusu hevesinizi kırmasın, çok güzel bir çiçek. hem uzaktan kokusu duyulmuyor, yaklaşıp koklarsan duyarsın ancak..
funda hanım sayfanız ve kaktüsleriniz harika ötesindeler ,imrendim doğrusu ,bukadar çok çeşiti nerden temin ettiniz.
acem halısına bayıldım ben ömrümde böyle güzellik görmedim eğer bana bir dal ayırırsanız çok mutlu olurum ve adını funda hanım koyarım .
sevgili funda hanım durum 1: leş kaktüsüm yok nasıl temin ederim bilemiyorum
durum 2: huyum kurusun çiçek gördüm mü koklama ihtiyacı hissederim :)
durum 3: sizin sayfanız benim olmayan leş kaktüsümü var ediyor ekrandan sahiplendim bu güzellikleri :) böyle yorulmadan mis gibi çiçek sahibi oluyorum.
durum 4: sinekti kurttu oluyormuş içinde sanırım bunlarada hiç gelemem.
sonuç itibari ile görüntüsü fevkalede olan ancak sahip olmadığım kötü kokulu böcüklü bu güzellikleri siz ve leş kaktüs yetiştiricilerinin sağlıklarına duacı olarak siteden izleme keyfinide biz yaşayacağız... elleriniz dert görmesin yeniden.
acem halısına bayıldım ben ömrümde böyle güzellik görmedim eğer bana bir dal ayırırsanız çok mutlu olurum ve adını funda hanım koyarım .
Sevgili zerre, öncelikle sayfama hoş geldiniz..kaktüs yetiştirmeye 2 sene önce sıfırdan başladım ve çoğunluğunu 1 senede azimle gayretle elde ettim. hatta daha fazlaydılar 10 tane falan kışın dondu. bir kısmını satın aldım, bir kısmını konu komşu akrabadan çelik aldım, bir kısmını da sitedeki paylaşımcı arkadaşlar yolladılar.. hepsine burdan çok çok teşekkür ediyorum. en zevklisi bir bitkiyi çelikten yetiştirmek olduğunu söylemeliyim. acem halısı ayırırım tabi ki. sakaryanın neresinde oturuyorsunuz?
ben hendekteyim siz neredesiniz,birde nezaman dikiliyor bir mevsimi varmı ,yüzsüzlük olmazsa kaktüs çeliklerinede hayır demem
ben hendekteyim siz neredesiniz,birde nezaman dikiliyor bir mevsimi varmı ,yüzsüzlük olmazsa kaktüs çeliklerinede hayır demem
ben erenlerde oturuyorum.. sizin için acem halısı ve diğer yavrulardan bir yere dikeyim köklendilerinde bir şekilde iletirim.
çok teşekkür ederim,köklendiklerinde buradan bildirirseniz ben gelip alabilirim
Sevgili Fund@; bana gönderdiğiniz kaktüs ve sukulentlerin hepsi tuttu. İçlerinde küçük bir parça da leşkaktüsü çeliği vardı. Yukarda fotoğrafı olan tür olabilir mi? Yakında hepsini fotoğraflayacağım. Kızlarımla ziyaretinize geleceğiz. :D Sevgiler.
Fundacım sayfanı bayıla bayıla gezdim ablacım ellerine sağlık kaktüslerin harikalarçiçekli kaktüsleri daha bi çok seviyorum.Balkonunu hep ziyaret edeceğim arada misafirin olucam artık:D
nuray topcu
20-09-2012, 11:33
aman aman,ne büyük bir leş kaktüsü çiçeği...bende de var 3 tür,ama bundan yok...harika..
[QUOTE=almira;1018244]Sevgili Fund@; bana gönderdiğiniz kaktüs ve sukulentlerin hepsi tuttu. İçlerinde küçük bir parça da leşkaktüsü çeliği vardı. Yukarda fotoğrafı olan tür olabilir mi? Yakında hepsini fotoğraflayacağım. Kızlarımla ziyaretinize geleceğiz. :D Sevgiler.[/Q
sevgili almira ancak siteye uğrayabildim, bu yüzden cevap yazamadım. kaktüslerinizin tutmasına sevindim, güle güle büyütün.. size gönderdiğim leş kaktüsü bundan değildi sanırım çünkü bunun fazla yavrusu yoktu göndecek kadar. bordo renkli olanından veya orbea türü olabilir. açınca haber verirsiniz. selamlar
Fundacım sayfanı bayıla bayıla gezdim ablacım ellerine sağlık kaktüslerin harikalarçiçekli kaktüsleri daha bi çok seviyorum.Balkonunu hep ziyaret edeceğim arada misafirin olucam artık:D
sayfama hoş geldiniz, güzel yorumlarınız için de teşekkürler..ziyaretinizden mutluluk duyarım
aman aman,ne büyük bir leş kaktüsü çiçeği...bende de var 3 tür,ama bundan yok...harika..
sevgili nuray sizinkilerin türü ne?
ipektuğçe
27-09-2012, 21:00
Görüntüler harika,liptos papatya gibi çok şirin açmış,emeklerinize sağlık.
bugün kaktüslerimi balkona çıkardım tekrar..kışın ölü halini üzerlerinden atıp renklenmelerini bekliyorum..bazılarının saksılarını yeniledim, zira saksılarını doldurmuşlardı..toprağa birazda yanmış keçi gübresi ilave ettim. umarım bitkileri yakmam..:D:D:D
şimdilik bu kadar devamı gelecek en yakın zamanda..;)
Funda hn. Kaktüslerinizin maşallahı var. Ne güzel çiçek açmışlar. Kaktüs dilinden anladığınız belli oluyor. Ben iki senedir kaktüslerimde çiçek görmüyorum.
Bol çiçekli ve sağlıklı günler dilerim.:)
mandalinleerik
20-03-2013, 22:55
Kaktüsleriniz çok güzel, emeğinize sağlık.
bunlarda benim yeni miniklerim. sayıları fazla, dikecek saksı yok.ben de hepsini bir yere diktim.. yakında yeni yerlerine alınacaklar.:D:D
bunlarda miniklerden..onları dikecek yer buldum.
Sayın fund@,
Kaktüsleriniz çok güzel görünüyorlar.Önceleri kaktüslere pek ilgim yoktu;ama bu güzel fotoğraf ve bilgi paylaşımları sayesinde sonunda benim de gönlümü kazandılar.Her biri ayrı birer sanat eseri gibi...
Sayın fund@,
Kaktüsleriniz çok güzel görünüyorlar.Önceleri kaktüslere pek ilgim yoktu;ama bu güzel fotoğraf ve bilgi paylaşımları sayesinde sonunda benim de gönlümü kazandılar.Her biri ayrı birer sanat eseri gibi...
Teşekkürler Sevgili Tika, kaktüsler bağımlılık yapıcı özelliğe sahiptir.:D:D
şenol dalkıran
29-03-2013, 20:18
Kaktüslerinizi güle güle büyütün,son mesajındaki kaküsleri kendilerinden oldukça büyük saksılara tet tek diktiniz genelde önerilen kaktüs çapından 1.5 cm büyük saksıya dikmektir,
bügün fazla güneşli bir gün..kaktüslerimin balkonu güneye bakıyor ve sıcaktan kavrulmak üzereler. sabah kaktüslerim süpriz yapmış ve senenin ilk çiçeklerini açmışlar.:D:D
ilk kez çiçek açacak..nasıl açtığı hakkında hiçbir fikrim yok.
http://www.agaclar.net/forum/955136-post361.htm
Bu fotoğraf size yardımcı olabilir.
teşekkür ederim..benimki de resimdeki gibi sadece ana gövdeden çiçek çıkarıyor...diğer kollarda çiçek yok.
sn.fund@ sayfanızı keyifle gezdim çok güzel karelerle karşılaştım kaktüsleriniz çok güzeller keyifle büyütmeniz dileğiyle
ne kadar güzel kaktüsleriniz var Funda Hanım. Bayıldım hepsi öyle güzeller ki gelecek olan kaktüsleri heyecanla bekliyorum insallah sizinkiler gibi olur.
ne kadar güzel kaktüsleriniz var Funda Hanım. Bayıldım hepsi öyle güzeller ki gelecek olan kaktüsleri heyecanla bekliyorum insallah sizinkiler gibi olur.
teşekkür ederim nova35, inşallah daha güzelleri sizin olur...
bu kaktüsün çok çelimsiz şekilde büyüyordu..açıkçası çok önemsemediğim için kışın içeri almadım onu..sonra bazı dalları kurudu ben de yoldum onları. ama kalan tek tük dallarında öyle güzel çiçekler açtı ki, beni utandırdı doğrusu:D.:D değer verilmeye layık olduğunu göstermek istercesine..
baharın müjdecisi, ilk açan kaktüsüm demiştim daha önce. bugün diğer çiçeğini de açtı. :p:p
bu kaktüsün çok değişik türleri var sanırım..ben de buna benzer (yukarda resmini eklemiştim) bir tane daha var. her sene çiçeklenir, hiç şaşmaz..çiçekleri pek gösterişli olmasa da çok sevdiğim bir tür kendisi.:p:p
Sevgili funda sayfan çok güzel, keyifle bütün sayfalara baktım ve tek tek kaktüs ve sukulentlerine. Adapazarı iki adım yer ne adapazarına gitme imkanım oldu ne de sizinle tanışmaya. İnşallah görüşme imkanımız olur sevinirim. Sevgiler
kışı dışarıda geçirdi bu sukulentim..şimdi de çiçeklerini açtı
Sevgili funda sayfan çok güzel, keyifle bütün sayfalara baktım ve tek tek kaktüs ve sukulentlerine. Adapazarı iki adım yer ne adapazarına gitme imkanım oldu ne de sizinle tanışmaya. İnşallah görüşme imkanımız olur sevinirim. Sevgiler
Hoş geldiniz sayfama Sevim Hanım..inşallah bir gün tanışırız..bakarsın ilerde Sakarya toplantıları da olur..(neden olmasın?);)
Yanlış hatırlamadıysam geçtiğimiz yaz Sakarya'da Sapanca'da toplantı oldu. Bu yıl da arkadaşlardan teklifler olursa yapılabilir sanırım.
Sakarya grubu toplantısıysa o yönde bir kıpırtı olamadı maalesef. :)
ama olmaz ki üyelerin kaktüs ve sukulentlerini gezdikçe kıskanıyorum elimdeki kaktüslerim kurudu 2 yıldır da adını bilmediğim sopa gibi bir kaktüsüm var 40 cm buyunda ve yanında da 10 cm boyunda. bırakın çiçek açmayı, ne enine ne de boyuna gitmiyor ben nerde yanlış yapıyorum acaba
ama olmaz ki üyelerin kaktüs ve sukulentlerini gezdikçe kıskanıyorum elimdeki kaktüslerim kurudu 2 yıldır da adını bilmediğim sopa gibi bir kaktüsüm var 40 cm buyunda ve yanında da 10 cm boyunda. bırakın çiçek açmayı, ne enine ne de boyuna gitmiyor ben nerde yanlış yapıyorum acaba
sopa gibi dediğin kaktüs büyük ihtimalle Türkiye şartlarında çiçek açmayan türlerdendir..kaktüsleriniz öldüğünde pes etmeyin, gidin yenisini alın..;);)benim de şimdiye kadar o kadar çok bitkim öldü ki..kaktüs başlığı altında bakımlarının nasıl yapıldığını okursanız, faydası olur..kanaatkar bitkilerdir kaktüsler..:p:p
n.yıldız
18-04-2013, 19:03
Sevgili meslektaşım, kaktüs ve sukulentleriniz çok güzeller gerçekten. Emeklerinize sağlık.
Ben de meslektaşım sevgili Feriha hanım sayesinde bir kaç kaktüs ve sukulente sahip oldum. İnşallah en kısa zamanda sayılarını artırmak istiyorum. Eğer kaktüslerinizin yavrucukları olursa bu kaktüs sever meslektaşınızı hatırlar mısınız, desem yüzsüzlük etmiş olur muyum acaba :o
Çünkü burada çeşit bulmakta gerçekten zorlanıyorum. Büyük şehirler kadar şanslı değiliz maalesef :(
Sağlıcakla kalın, sevgiler.
sayfanızda özellikle kaktüslerinizin hastası oldum mükemmeller bende meraklısıyım benimde kaktüslerim var ama sizinkiler yanında yok denecek kadar
Sevgili meslektaşım, kaktüs ve sukulentleriniz çok güzeller gerçekten. Emeklerinize sağlık.
Ben de meslektaşım sevgili Feriha hanım sayesinde bir kaç kaktüs ve sukulente sahip oldum. İnşallah en kısa zamanda sayılarını artırmak istiyorum. Eğer kaktüslerinizin yavrucukları olursa bu kaktüs sever meslektaşınızı hatırlar mısınız, desem yüzsüzlük etmiş olur muyum acaba :o
Çünkü burada çeşit bulmakta gerçekten zorlanıyorum. Büyük şehirler kadar şanslı değiliz maalesef :(
Sağlıcakla kalın, sevgiler.
teşekkür ederim meslektaşım..ben de bu yolculuğa başladığımda elimde sadece 1 kaktüsüm vardı. Sakarya da kaktüs bulma konusunda Sivastan farklı değil. çoğunu dışarıdan arkadaşlardan ya da internet satışlarından elde ettim..yavruları fazla olursa zaten forumda paylaşıyorum. inşallah bir sonraki sefer sizinle paylaşırım.
Merhabalar Funda hanım,bütün sayfalarınızı gezdim.Hepsi harikalar.Elinize sağlık.Sayfanızı takip etmeye devam edeceğim.Sevgiler.
n.yıldız
19-04-2013, 08:21
Teşekkür ederim Funda hanım. Kaktüsleriniz bol bol yavrulasın diye dua edeyim o zaman. Sevgiler...
bunu da yeni aldım.pembe çiçekli...
ferdagozcan
26-04-2013, 12:17
merhaba,
kaktüslerinize bayıldım bende Sakarya'da oturuyorum bu kadar çeşidi hiçbir yerde görmedim. Koçtaş, Migros dışında nerelerden alıyorsunuz?
Bol çiçekli günler :))
merhaba,
kaktüslerinize bayıldım bende Sakarya'da oturuyorum bu kadar çeşidi hiçbir yerde görmedim. Koçtaş, Migros dışında nerelerden alıyorsunuz?
Bol çiçekli günler :))
Teşekkür ederim..Sakarya da çok fazla kaktüs satılan yer yok. Bazı çiçek dükkanları satıyor ama çeşitleri çok az. genelde internetten spariş verdim. istanbula gittiğimde ordan aldım. bazı arkadaşlar çelik yolladı derken bu kadar oldular.
bay tömürcek
26-04-2013, 14:58
Teşekkür ederim..Sakarya da çok fazla kaktüs satılan yer yok. Bazı çiçek dükkanları satıyor ama çeşitleri çok az. genelde internetten spariş verdim. istanbula gittiğimde ordan aldım. bazı arkadaşlar çelik yolladı derken bu kadar oldular.
Funda ablacım merhaba :) Dün kamelya çiçekçiliğe gittim kaktüs ve çok güzel sukulentler getirmiş 2 kasa :) İstersen bi uğra :) Belki de hep sende olan çeşitlerdir ama bi görmüş olursun almasanda :)
Funda ablacım merhaba :) Dün kamelya çiçekçiliğe gittim kaktüs ve çok güzel sukulentler getirmiş 2 kasa :) İstersen bi uğra :) Belki de hep sende olan çeşitlerdir ama bi görmüş olursun almasanda :)
Sağol Enescim, bir ara bakayım o zaman. belki değişik türler bulurum. kaktüsler haricinde bir kaç çiçeğim var, bugün onları balkona çıkardım. sen begonyaları seviyorsun diye aklıma geldi. bilmem sen de var mıdır?yaprakları çok güzel, beyaz çiçekleri o kadar gösterişli değil ama. çok çabuk büyüyor. sende yoksa budama yaparken bir kök sana ayırayım.resmini ekliyorum
Bu kaktüsümü 2 sene önce satın almıştım..tam saksısını değiştirirken yeğenim üstüne basmış yaralamıştı. ben hep öyle kalacak artık diye düşünürken, kaktüsüm büyüdü ve o yaralı kısım kayboldu. bir de şimdi üstüne üstük çiçek açtı...
son resim yaralı hali
tam adını bulamadım.. bulunca eklerim..
aldığımdan beri hiç büyümedi. 2 yıldır aynı ama her sene çiçek açar..
yurtdışından (eBay) 35 adet yavru kaktüs satın almıştım 1-2 ay önce. hepsine saksı bulamayınca tek saksıya dikmiştim. şimdi yeni saksılarına alındılar ve artık büyüme zamanı...bu masada hepsi yok, sığmadı bazıları başka masada.gerçekten de minicikler:D:D
bu kaktüsüm de 2 yıldır ilk kez açıyor.
Görmemişin bir çiçeği olmuş, kırk açıdan fotoğrafını çekmiş..aldığımdan beri ilk kez açtığı için çok sevdim. maruz görün:D:D
bugün balkonuma küçük bir misafir geldi.(arada sırada bize geldiğinde balkona götürürüm) Beraber tek tek kaktüslerimizi inceledik. hepsini o kadar çok seviyor ki sormayım. parmağıyla bir onu bir bunu gösterip mutluluğunu ifade etti. :D:D
bir de poz verelim beraber dedik:D
mandalinleerik
06-05-2013, 21:00
Kaktüsleriniz ve succulentleriniz çok güzel. Özellikle yurtdışından getirdiklerinizi daha yakın plandan fotoğraflarsanız sevinirim. Misafirinize de maşallah, çok ilgili.
gürkan63
07-05-2013, 00:22
Muhteşem,hele Euphorbia Aeruginosa .......
Kaktüsleriniz ve succulentleriniz çok güzel. Özellikle yurtdışından getirdiklerinizi daha yakın plandan fotoğraflarsanız sevinirim. Misafirinize de maşallah, çok ilgili.
en yakın zamanda yüklemeye çalışırım
çiçekler üç oldu. diğer kaktüslere oranla çiçeği çok daha uzun ömürlü.
ninina84
11-05-2013, 15:40
Lobivia Silverstrii için "Beğen" butonuna defalarca tıklayasım geldi =)
Lobivia Silverstrii için "Beğen" butonuna defalarca tıklayasım geldi =)
ben de çok beğendim çiçeğini..ne renk açacak diye sabırsızlıkla bekliyordum:D
sarı çiçekler solmak üzere, bayağı üzerinde durdular..pembe olan çift açtı bu kez, hem de bu soğuk yağmurlu havada.
daha önce resimlerini eklediğim bir kaç tanesi açmaya devam ediyor..ben de izlemeye devam ediyorum:D:D
ilk çiçeğini açtı..devamını bekliyorum.
internette adını aradım, çok uzun bir isim çıktı..umarım doğru adlandırmışımdır..
mandalinleerik
18-05-2013, 23:21
Maşallah Sn fund@ Paskalya'nın çiçeği çok güzel. Acaba Paskalya ile Atlas aynı mıdır?
Diğer rebutia türünün adı daha kısa.
Maşallah Sn fund@ Paskalya'nın çiçeği çok güzel. Acaba Paskalya ile Atlas aynı mıdır?
paskalya ile atlas çiçekleri farklı. atlasın çiçeği daha büyük..her ne kadar bir atlasa sahip olamamış olsam da, izlenimlerime göre öyle
Bu minik kaktüsüm çok yavaş büyüyor. her sene çiçeklenir. geçen sene daha çok çiçeği vardı, bu yıl sadece iki çiçeği var..tavşan kulağı gibi durmuyor mu sizce de:D:D
ilk çiçeğini açtı..üzeri tomurcuk dolu. çiçekleri çoğaldığında yeniden resimlerini ekleyeceğim.
bir kaç toplu resimle bu akşamı kapatalım..yarın da yeni çiçeklenenleri eklerim inşallah..bu sıralar her gün bir-iki yeni açan kaktüsün oluyor.resimleri eklemeyince birikiyorlar sonra;);)
mandalinleerik
19-05-2013, 23:31
Funda hanım sizi tebrik ediyorum. Hepsi çok güzel. Lithops epey yavru vermiş sanırım. Bakımını nasıl yapıyorsunuz?
Funda hanım sizi tebrik ediyorum. Hepsi çok güzel. Lithops epey yavru vermiş sanırım. Bakımını nasıl yapıyorsunuz?
lithops aldığımda öyleydi. bakımı hakkında çok şey bilmiyorum ama şu an uyku döneminde olduğundan yarı gölgede tutmam gerekiyormuş..ve az su.umarım zarar görmez
MKurtoglu
21-05-2013, 22:39
Sayın Funda Hanım,
Güzel ve zengin bir kolleksiyonunuz var. Ellerinize, emeklerinize sağlık. Çiçeklenme dönemine girmişsiniz, herbiri yüzünüzü güldürüyor. Ağız tadı ile bu sezonu geçirmenizi dilerim. Kolay gelsin. Saygılarımla.
mehmetçiçek
21-05-2013, 22:58
Yılan kaktüslerinizin son halini merak ediyorum. Ben bir türlü bulamadım bu kaktüsten.
Yılan kaktüslerinizin son halini merak ediyorum. Ben bir türlü bulamadım bu kaktüsten.
aslında çok yaygın bir tür, ama bulamazsanız yollarım size...
mehmetçiçek
21-05-2013, 23:35
:oBen Urfa'dayım. Çiçekler özelliklede kaktüsler konusunda her istediğinizi bulamıyorsunuz. **** çok zor buluyorsunuz. Teklifiniz için teşekkürler. Ancak gönderecekseniz leş kaktüslerinizden de isterim. Özellikle bordo renkliçiçek açanından.
:oBen Urfa'dayım. Çiçekler özelliklede kaktüsler konusunda her istediğinizi bulamıyorsunuz. **** çok zor buluyorsunuz. Teklifiniz için teşekkürler. Ancak gönderecekseniz leş kaktüslerinizden de isterim. Özellikle bordo renkliçiçek açanından.
olur yollarım ama sonbahara kadar bekleyin o zaman. çünkü onları çok hırpaladım arkadaşlarıma çelik vermek için. daha yeni yavru vermeye başladılar..
en son hali..sayesinde bol kaktüs çiçeği görüyorum
ninina84
22-05-2013, 21:25
Rebutia heliosa x pulvinosa cv.sunrise ve Mammillaria Pectinifera'nın çiçekleri muhteşemmiş. Eline sağlık =) Chamaecereus Silvestri için diyecek bir şey yok zaten.
mehmetçiçek
22-05-2013, 23:43
Olur beklerim. Sonbaharda tekrar hetırlatırım. Muhteşem çiçeklenmişler. Çiçeklerin rengide bir o kadar muhteşem. Emeklerinize sağlık.
Namı diğer kaynana topuzları dün gece açmışlar..çok ilginç bazı kaktüsler gece açıyor, bazıları gece mutlaka büzüşüyor. bu akşam üzeri solmaya başladılar.
ilk iki resim gece, sonrakiler gündüz çekildi.
MKurtoglu
25-05-2013, 19:37
Namı diğer kaynana topuzları dün gece açmışlar..çok ilginç bazı kaktüsler gece açıyor, bazıları gece mutlaka büzüşüyor. bu akşam üzeri solmaya başladılar.
ilk iki resim gece, sonrakiler gündüz çekildi.
Kaynana Topuz'unun çiçeğini gören herkes hayran kalıyor. Kaktüsleriniz muhteşem çiçeklenmişler. Bu yaz güzel geçecek. Ellerinize sağlık.
mehmetçiçek
28-05-2013, 00:31
kırmızı açan kaktüsler çok farklı duruyor. Bence kaktüste en güzel renk kırmızı ve kırmızının tonları.
açmaya devam..Notocactus'ün 2 çiçeği soldu, yeni iki tane açtı..
bilmem neden ama bu kaktüsümü çok seviyorum..çiçek açmasa da ilginç bir yapısı var. internette de aradım çiçek açmış resmi hiç yok.
mmanager
28-05-2013, 18:11
yurtdışından (eBay) 35 adet yavru kaktüs satın almıştım 1-2 ay önce. hepsine saksı bulamayınca tek saksıya dikmiştim. şimdi yeni saksılarına alındılar ve artık büyüme zamanı...bu masada hepsi yok, sığmadı bazıları başka masada.gerçekten de minicikler:D:D
Kaktüsleriniz çok güzeller doğrusu ben de ebay dan 50 çeşidini almıştım.Şimdiye kadar sadece birini kaybettim.Bana kalırsa öncelikle daha küçük saksılara ekmeliydin çiçekler büyüdükçe daha büyük saksıya ekebilirsin.Ben geldiği gün gece 3.00 a kadar uğraşıp dikmiştim en sonunda küçük saksılarım bitince yeter dedim 8-9 tanesini uzun bir saksıya diktim.Astophytum cinsleri çok küçükken bile çiçek açıyormuş senki benimkilerden birkaçı yakında açacak gibi.Çok beğendim tebrikler....
Kaktüsleriniz çok güzeller doğrusu ben de ebay dan 50 çeşidini almıştım.Şimdiye kadar sadece birini kaybettim.Bana kalırsa öncelikle daha küçük saksılara ekmeliydin çiçekler büyüdükçe daha büyük saksıya ekebilirsin.Ben geldiği gün gece 3.00 a kadar uğraşıp dikmiştim en sonunda küçük saksılarım bitince yeter dedim 8-9 tanesini uzun bir saksıya diktim.Astophytum cinsleri çok küçükken bile çiçek açıyormuş senki benimkilerden birkaçı yakında açacak gibi.Çok beğendim tebrikler....
teşekkür ederim. seninkiler 1 yılda ne kadar büyüdüler merak ettim. çünkü belirgin bir büyüme gözlemleyemedim daha. minicik saksılar vardı, her yıl değiştirmeyeyim diye onlara dikmedim..daha büyükte bunları buldum.
mmanager
29-05-2013, 07:49
Aslında ben aldığımda ekim ayının sonlarındaydı .Kasım ayı bitene kadar biraz büyüdüler.Şimdi ise daha yeni yeni kendilerini göstermeye başladılar.Bazıları neredeyse 1 cm kadar büyüdü ve uzadılar ,bazıları ise hala aynılar.Çünkü kaktüsler türlerine göre farklı gelişim gösteriyorlar.Ara sıra kaktüsler için olan sıvı gübrelerden vermeniz gerekir sanırım...
Herkese merhabalalar foruma yeni üye oldum.Çok güzel kaktüs fotoğrafları gördüm ve hayran oldum.Benim de çevremden edindiğim ve aldığım bir kaç kaktüsüm var.Ama haklarında hiç bir şey bilmiyorum.Sizlerin tecrübe ve bilgilerinize ihtiyacım var.Ben de güzel kaktüsler edinmek istiyorum.Nereden ve nasıl başlamalıyım.Şimdiden herkese teşekkürler.
Herkese merhabalalar foruma yeni üye oldum.Çok güzel kaktüs fotoğrafları gördüm ve hayran oldum.Benim de çevremden edindiğim ve aldığım bir kaç kaktüsüm var.Ama haklarında hiç bir şey bilmiyorum.Sizlerin tecrübe ve bilgilerinize ihtiyacım var.Ben de güzel kaktüsler edinmek istiyorum.Nereden ve nasıl başlamalıyım.Şimdiden herkese teşekkürler.
foruma hoş geldiniz öncelikle. üyelerin kaktüs sayfalarını ve kaktüslerin bakımı hakkındaki konuları okumanızı tavsiye ederim..kısa zamanda çok şey öğreneceğinizden eminim. kaktüs satın alınabileceğin yerler hakkında birkaç tavsiye verebilirim. koçtaş, bauhaus, migros, tekzen gibi yapı marketlere mutlaka bakın..birde internetten alışveriş için aşağıdaki sayfalarla irtibat kurabilirsiniz.
https://www.facebook.com/seyma.cicekcilik?fref=ts
Angay Kaktüs - ANA SAYFA (http://www.kaktus.web.tr/)
türünü bilmiyorum, fazla da bakamadım..uzun bir çiçeği var
ve günün süprizi...tomurcukları vardı üzerinde ama bu kadar çabuk açacağını tahmin etmemiştim..bugün öğleden sonra eve gelince bu güzellikle karşılaştım..
yeşil çiçekte ilk kez gördüm sayesinde..
mehmetçiçek
13-06-2013, 00:38
kırmızı açan kaktüslerinize bayıldım. Emeklerinize sağlık.
Muhteşem...Emeğinize sağlık,hepsi birbirinden güzel.
esemeral
15-06-2013, 11:59
Ayyy Fund@ hanım sayfanıza bayıldım. sizi ve kaktüslerinizi okadar kıskandım ki anlatamam. Resmen mest oldum. Herbirine tek tek maşallah çektim. Yakın olsam kesin ziyaretinize gelirdim. Bol çiçekli hafta sonu dilerim.
Ayyy Fund@ hanım sayfanıza bayıldım. sizi ve kaktüslerinizi okadar kıskandım ki anlatamam. Resmen mest oldum. Herbirine tek tek maşallah çektim. Yakın olsam kesin ziyaretinize gelirdim. Bol çiçekli hafta sonu dilerim.
Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. yolunuz düşerse beklerim..daha güzelleri sizin olsun
loveforlife
01-07-2013, 20:24
Funda Hanım,
Ne yapıyorsunuz, nasıl bakıyorsunuz bu güzellere böyle? Hangisine bakacağım, hangisini beğeneceğim; şaşırdım! Emeklerinize sağlık...
Funda Hanım,
Ne yapıyorsunuz, nasıl bakıyorsunuz bu güzellere böyle? Hangisine bakacağım, hangisini beğeneceğim; şaşırdım! Emeklerinize sağlık...
çok teşekkür ederim.:D
eceyıldız
12-09-2013, 14:27
Funda Hanım şimdi sayfanızın ilk 2 ve son sayfasına baktım sadece ve nutkum tutuldu ellerinize emeğinize sağlık bol çiçeklerini görürsünüz inşallah.
serpil D
17-10-2013, 22:58
bilmem neden ama bu kaktüsümü çok seviyorum..çiçek açmasa da ilginç bir yapısı var. internette de aradım çiçek açmış resmi hiç yok.
Gerçekten ilginç bir formu var bu güne kadar rastlamadığım bir kaktüs türü iyi günlerde büyütün sayın Funda
Narinkhn
19-10-2013, 00:11
Çok beğendim bütün kaktüs ve sukkulentlerinizi.Ellerinize sağlık.Ben hangi sıvı kaktüs besinini kullandığınızı ve nereden alabileceğimi sormak istemiştim.Mart ayına kadar elimde hazır olsun istiyorum.Teşekkürler...
helin-123
19-10-2013, 01:20
sayfanızı çok beğendim, ellerinize sağlık çiçekleri çok tatlılar ama kendileri pek dikenliler
Çok beğendim bütün kaktüs ve sukkulentlerinizi.Ellerinize sağlık.Ben hangi sıvı kaktüs besinini kullandığınızı ve nereden alabileceğimi sormak istemiştim.Mart ayına kadar elimde hazır olsun istiyorum.Teşekkürler...
teşekkür ederim ilginize..ama sıvı besin olarak özellikle kullandığım bir marka yok..piyasada satılanlardan alıyorum işte..
Seabert74
24-02-2014, 10:15
Funda hanım elinize saglık..
Tüm kaktüsleriniz , sukulentleriniz, en cok da (benim ilgimi çeken) lithopslarınıza bayıldım..
Maşallah diyorum, tebrikler
cansuyu_yagmur
12-03-2014, 16:46
adaşım hepsi birbirinden güzeller maşallah inşallah ilerde benimde böyle güzel bir birikimim olur
confuest
30-04-2014, 22:00
gymnocalyciumlar muhtesem cicekler vermisler turleriniz cok guzel sevgili fund@ , mutlu mesut hastaliksiz buyusunler insallah
meryem güman
25-10-2014, 00:01
Fundacigim kaktuslerin cok guzel
Teşekkür ederim Sevgili bıcırık...
mammillaria prolifera daha da açtı. ve acem halısıda zaten coşmuş durumda.
Hepsi ayrı güzellikte, kaktüsleriniz muhteşem maşallah diyorum ama saksıda yaşayan bir acem halısının bu denli çiçeklendiğine ilk kez şahit oluyorum. Maşallah, Allah nazarlardan saklasın.
meryem güman
11-11-2014, 20:15
Funda hanim kaktusleriniz cok guzel fakat yeni resimlerini paylasmanizi diliyorum sizin kaktuslerinizi takip ediyorum umarim kaktuslerinizin bol cicekli gunlerini gorursunuz
Funda hanim kaktusleriniz cok guzel fakat yeni resimlerini paylasmanizi diliyorum sizin kaktuslerinizi takip ediyorum umarim kaktuslerinizin bol cicekli gunlerini gorursunuz
meryem hanım teşekkür ederim, daha iyileri sizin olur inşallah:D
Nurtenese
15-12-2014, 23:11
Şu 356 no lu mesajınızda ki pembeli minik kaktüsünüzden bir çelik verirmisinız lutfen. Hatta birkaçtane çok canım çekti . Çok tatlıymış. Lutfen...
...
Ayyyyyyyyyy bu ne guzellik.Gerci hepsi cok guzeller Funda hanim.Ellerinize saglik.Kiskaniyor gibiyim.Ben bunca sene bosa beklemisim.Benimkiler kocaman oldular 3 u haric ciceklerini goremedim daha.Neyse ki bu sene kis uykusuna yatirdim onlari, forumun katkilari ile.Bakalim benimkiler de sevindirecekmi beni.
meryem güman
26-12-2014, 11:30
sevgılı funda hanım sızden ogrenecegim coksey var masallahınız var
Nurtenese
08-05-2015, 21:37
Sevgili fund@ size bahsettiğim , 356 mesajdaki pembeli ,ona tabi kaktüs demek yanlış olmuş maşallah allah nazardan korusun komşunun çiçeği galiba ama verirsen hayırdemem Öpe , koka biraz da ısıra yerim.
wynmert2
27-06-2015, 15:14
gerçekten çok fazla kaktüsünüz var bunlara bakmak oldukça zor olur
Irmak Deniz Cal
27-06-2015, 15:26
...
Benim kaktüsüm de bu kaktüsten. Bunun türü nedir? :D
meryem güman
29-06-2015, 01:21
Funda hanim kaktusleriniz her gecen gun daha da buyuyor ve guzellesiyor tebrik ederim sizi
meryem güman
01-08-2015, 01:33
Sevgili funda hanim cicekciden mum cicegi diye aldigim cicek meger madagasjar yasemini imis cicek guzel buyudu gelisti ustelik neredeyse acmak uzere cok heyecanliyim fakat pamuklu bit sardi cok uzuluyorum ne yapabilirim yardimci olursaniz cok mutlu olacagim Teşekkürler
Elinize saglik Funda hanim çok beğendim.
Sanırım bu hobiyle ilgili paylaşimlar üç yıl sürüyor.
Sonra ara veriliyor.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.