PDA

View Full Version : İstanbul'dan Konya'ya giden horoz...

Chotanaq
16-09-2010, 11:14
Elimdeki 2 buçuk aylık horozu bağışlamak istiyorum!

Merhaba,

2 buçuk ay önce aldığım civciv horoz oldu ve çok yaramaz. Balkonda bir selede büyüdü. Çok üzülüyorum topraktaki mineralleri alamadığı için küçük kalabilir ve hep 1 metre kare içerisinde. Seleyi üstünden alınca tavana kadar uçuyor.

Önemli olan kesilmesin.

Ben Avcılardayım diğer ilçelere de getirebilirim metrobüste buluşabiliriz.

Bedava.

thares
16-09-2010, 14:14
Keşke Fotoğrafını eklemeniz mümkün olsaydı

Chotanaq
16-09-2010, 15:03
Keşke Fotoğrafını eklemeniz mümkün olsaydı

Akşam eklerim fakat şu an biraz çirkin :D

:rolleyes:

Chotanaq
16-09-2010, 22:49
Horozun resimleri,

Kesinlikle bulgur pirinç buğday yemiyor,

Islanmış olsa bile yemiyor. Eğer yemek gibi pişirilmişse belki yer.

Çoğunlukla sebze ile besledim onun dışında mısır bezelye, ev yemeklerinden karnıyarık, sarma, börek, kek, elma, çikolata... :D

Bunları seviyor.

thares
17-09-2010, 00:45
Maşallah
Çok Sosyetik Bir Civciv Olduğu Her Haliyle Belli Emeklerinize Sağlık
Allah Sahibine Bağışlasın

Cumhur Tonba
17-09-2010, 01:00
Sayın Chotanağ,
agaclar net üyelerinden Lilium, Yalcın ve Cemo'ya vermeyin de, kime verirseniz verin.

aygün
17-09-2010, 07:00
Görüntüsü tavuk gibi daha çok :D Fakat ötüyorsa bir şey diyemem.

Chotanaq
17-09-2010, 07:53
Sn.@aygün

Ötmüyor henüz, daha küçük. Milli olamadı daha :rolleyes:

Sn. @Cumhur Tonba

Kesiyorlar sanırım kanatlıları hemen :(

Sn. @thares

Teşekkür ederim. Nazını çekecek biri arıyorum işte. :rolleyes:

limon_sever
17-09-2010, 15:25
Çok hoş çok güzel bir horoz, ben talip olcaktım ama tee neredeyim :)
bir tavuğum var yanına bir kaç tane tavuk ve horoz alcaktım, sezonun kapandığını söylediler, bugün tavuğum ilk kez yumurtladı çok küçük yumurtası var çok sevindim :)

limon_sever
17-09-2010, 15:29
işte bu tavuğum
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=687317#post687317

Chotanaq
17-09-2010, 15:44
@limon_sever, teşekkür ederim sizin tavukta çok anlamlı bakmış...

Yakın olsaydı evet hemen getirirdim. Kargo şansı olsa yine gönderirimde bizim horoz kamyonet arkalarında gitmez otogardan bilet almak lazım kontur'dan falan :eek:

50-60 tl bilet parası değmez :dilli:

Sosyetik ya o yüzden.

limon_sever
17-09-2010, 16:22
:):) otogardan gönderme şansınız varsa bir firmada yakın tanıdıklarım var, konya otogarında çalışıyolar. Onların adına gönderdiğiniz zaman para ödemeyebiliriz :) horozunuza eziyetsiz bir yol sunmuş oluruz. :)

Chotanaq
20-09-2010, 10:06
Hala kimseye veremedim horozu, ilan açıktır. :)

limon_sever
20-09-2010, 10:32
Hala ben de talibim :p

nazlı2323
20-09-2010, 11:14
Kimseye vermeyin bence, sonra çok üzülürsünüz, ya da bildiğiniz ve de görebileceğiniz bir yakınınıza verin

Chotanaq
20-09-2010, 11:49
@nazlı2323

Öyle ama böyle daha çok üzülüyorum o da doğa da yaşamayı hak ediyor.

Hem verdiğim kişi ara sıra resmini koyar belki..

@limon_sever, size göndermek istiyorum, ben onu dayanıklı çok yer kaplamayan rahat edebileceği birşeyin içine koyarım. Büyük istanbul otogarından tanıdık biri varsa ya da oradan sizin söyleyeceğiniz bir ismi referans verebilirim.

Horoz eminim eliniz geçtiği zaman kocaman olacak doğal ortamda.

Sevgi Durul
20-09-2010, 11:52
Çok bilgi sahibi değilim, ama kutu gibi bir şeyin içinde, hayvanın o kadar yola dayanabileceğini sanmıyorum. Eziyet etmiş olursunuz. Yine de siz bilirsiniz.

Chotanaq
20-09-2010, 11:56
Çok bilgi sahibi değilim, ama kutu gibi bir şeyin içinde, hayvanın o kadar yola dayanabileceğini sanmıyorum. Eziyet etmiş olursunuz. Yine de siz bilirsiniz.

Benim horoz dayanıklıdır, ben onu çok havasız bıraktım kutu içlerinde. Balkonda sussun diye.
Otobüsün alt kısmı ferah olur. Bir de yüksek bir yere koyarlar...Hayırlısı.

limon_sever
20-09-2010, 17:33
Teşekkür ederim Sayın Chotanaq.
Bugün Konya'dan İstanbul'a giden bir abimizle yarın irtibata geçeceğim. Size özelden mesaj atacağım. Muhtemelen yarın akşam büyük İstanbul otogarından Konya'ya gelecek.

thares
25-09-2010, 18:06
Teşekkür ederim Sayın Chotanaq.
Bugün Konya'dan İstanbul'a giden bir abimizle yarın irtibata geçeceğim. Size özelden mesaj atacağım. Muhtemelen yarın akşam büyük İstanbul otogarından Konya'ya gelecek.

Nihayet yeni evine kavuşacak

kalambaklı
25-09-2010, 19:27
Hayırlı olsun arkadaşlar.

zulkufhacettepe
28-09-2010, 20:01
horoz duruyorsa alalım yahu. geçmi kaldık :(

limon_sever
28-09-2010, 23:46
Sağolun arkadaşlar, horoz bu gece itibariyle yeni evinde. Biraz sorun yaşasakta geldi (Emanetçiler unuttuğu için bir geceyi otogarda geçti o yüzden). Gündüz fotoğraflarını eklerim. Karton kutu içinde beklerken, büyük helke içinde geldi. Taşıma için güzel bir çözüm. Benim aklıma gelmezdi :) Chotanaq arkadaşımıza çok teşekkür ederim.

Chotanaq
29-09-2010, 08:31
:p

Bende teşekkür ederim.

Horoz inşallah Konyada güzelleşecek. Doğal ortamda 2 gün kaldıktan sonra keyfini düşünemiyorum 3 aydır balkonda seledeydi.

Horoz Otogarda binmeden önce iyi yemişti, 2 baklava 1 milföy böreği 1 bardakta karışık cappy içmişti :D

@kalambaklı, teşekkürler.

@zulkufhacettepe, horoz Konya'ya gitti. Denizli horozuyla meşhur siz gönderin bu taraflara cins horozlardan :)

limon_sever
29-09-2010, 10:34
İşte horozdan ilk kareler :p biraz tüyleri ıslanmış ama toprakta kurulandı, iki üç gün içinde kendini toparlar eminim. ;)

Chotanaq
29-09-2010, 11:33
Çok iyi ya :)

Bahçe sizin eve mi ait?

Toprak susuz mu ne ya da güneşten öyle göründü, ekim yapılmıyor mu?

Horoz çok mutlu görünüyor. Çok merak ediyorum ilk dışarıya çıkışını ya şaşırdı ya uçarak fırladı.

Ben onu 3 kez yıkamıştım sabunla, acaba yıkamak cücelik sebebi mi öyle söylentiler var.

yağ-mur
29-09-2010, 11:46
yerine kavuşmuş nihayet gerçekten mutlu görünüyor merak etmeyin hiç bir şey olmaz aç kalınca her şeyi mecburen yer doğası gereği o konuda tereddütünüz olmasın

limon_sever
29-09-2010, 12:22
Evet bahçede bir dolanışı var görmeye değer, bahçedeki herşeyin tadına baktı :) Çok mutlu görünüyor. Geçen pazar gün arkadaşım tavuklarından bir tanesini bana verdi, o da 3 aylık. Tavuğun yanına koymuştum gözlemledim. Yavru tavuğu dövünce kümesin içinde bir bölme yaptım. Horozu onun yanına koydum. Yanlız kalmayacak en azından. Bir kaç ay sonra diğer tavuğun yanına alacağım ikisini de.

Bahçe bize ait, evin yan kısmı, fazla ekip biçmiyorduk. Bu sene yan kısma çilek,kavun ve çiçek diktim ama gübre istiyor toprak fazla iyi değil eskiden yol olarak kullanılmış ev yapılmadan önce. O yüzden baya sert, bu sene epey taş çıkarmıştım, yaklaşık olarak 5 kova kadar, daha da var, yüzeydekilerdi onlarda, kürek ve bel kullanılmadı yani daha :) yavaş yavaş toprak iyileşiyor ama.

limon_sever
29-09-2010, 12:30
Sabah hepsini ekleyememiştim, diğer fotoğraflar ;) bahçe biraz daha net görünüyor.

Chotanaq
29-09-2010, 12:33
Çok güzel çiçekler yetişir o bahçede çünkü çok iyi güneş alıyor. Vay bee...
Bahçem yok terasta hapisteyim.

Horozu 1 aylıken tartmıştım 190 gramdı :) şimdi olmuştur 450 gram..

limon_sever
29-09-2010, 12:44
Evet evin en iyi güneş alan kısmı diyebilirim. Buraya diktiğim çileklerden 2 büyük kavanoza çilek reçeli yaptık. Ama dayanıklı çilek olmadığı için pek hoş olmadı onun yerine yediveren cinsi bir çilek deniyorum. Tuttu bakalım çoğalmasını bekliyorum. Meyve ağaçları çok olduğu için diğer yerler bu kadar güneş almıyor. Evin dört bir kısmına çiçekler diktim. Hatta sokaktaki ağaç kenarlarına bile. Tohumlarını alıyorum yavaş yavaş güzelleştiriyoruz. Önceden pek ilgilenemiyodum. Şimdi vakit buldukça uğraşıyorum.

İnşallah size de bir bahçeli bir evde oturmayı Allah nasip eder.

Malesef tartım yok. Ama görünüşü 450-500 gr gösteriyor. :)

Güler
29-09-2010, 19:07
Oooo, horoz bayram ediyordur. Sahi bu horoza bir isim takmak gerekmiyor mu?
Biraz daha sonra ne de güzel öter kimbilir.Ü ürüü üüüü çok mutluyum der mutlaka.
Gönderen de yeni sahibi de mutlu olsun.
Ama yine de bir adı olsun.....

limon_sever
29-09-2010, 19:33
sosyete horozu :)

limon_sever
29-09-2010, 19:34
Temenniniz içinde teşekkürler ;)

Cumhur Tonba
30-09-2010, 22:36
Mutlu son. İnanın çok sevindim.

yarenimex
30-09-2010, 22:50
Sayın Limonsever, horozunuza kavuşmanız güzel.Horozun bahçenizdekilerin tadına bakmasına da diyecek bir şey yok ama kavunlarınızın tadına siz bakmadan horoz bakabilir..Kavunlarınızı horozun gazabından korumanızı öneririm..

limon_sever
01-10-2010, 12:45
Teşekkür ederim yarenimex, önerinizi dikkate alıp kavunları koruma altına alıyorum :)

Chotanaq
01-10-2010, 13:32
Bende sevindim mutlu sona :)

Doğal ortamda horoz. Acaba sağa sola saldırmaya devam ediyor mu. Tüm yapraklara sarılıyordu balkonda...Gerçi yerde saldırılacak daha çok şey bulmuştur.

limon_sever
01-10-2010, 18:14
Gördüğü her şeyin tadına bakıyo hoşuna gidenden aranıyo buluyo :)

Chotanaq
19-10-2010, 08:57
Gördüğü her şeyin tadına bakıyo hoşuna gidenden aranıyo buluyo :)

Dostum limon_sever, horozda gelişme var mı :)

limon_sever
19-10-2010, 14:39
Fazla bir gelişme yok normal seyirinde devam ediyor. Ama sanki pek büyümedi gibi geliyor bana. Gayet iyi de besleniyor. Belki daha zamanı vardır. Üzümü horoz seviyor. Diğerleri pek yanaşmıyor. Bahçe de ekili yeşilliklerde öldü. Onları da yiyolar. Hindilerde son karede görünüyor, büyüdüler baya.

Chotanaq
19-10-2010, 15:43
Fazla bir gelişme yok normal seyirinde devam ediyor. Ama sanki pek büyümedi gibi geliyor bana. Gayet iyi de besleniyor. Belki daha zamanı vardır. Üzümü horoz seviyor. Diğerleri pek yanaşmıyor. Bahçe de ekili yeşilliklerde öldü. Onları da yiyolar. Hindilerde son karede görünüyor, büyüdüler baya.

:p süper ya, ibiği çıkmış... :D

O burada gelişme çağında hiç güneş görmedi + 2-3 kez yıkadım ondan olabilir mi :confused:

Neyse tavuk da besiliymiş hee :) Horoz üzüm mü yiyor :D alışmış evde.

Teşekkürler fotoğraflar için.

ide
19-10-2010, 18:38
Horozun hikayesi içimizi ısıttı:D Minicik bir canlının mutlu olması için çaba veren arkadaşlarımın hepsinden Allah razı olsun... Sayımızın artmasını diliyorum;)

Saklı Bahçe
20-10-2010, 14:54
Horoz size minnettardır arkadaşlar.:p Sizi tebrik ederim.:D

Chotanaq
10-01-2011, 12:42
Merhaba,

Horoz büyüdü mü merak ettim :)

limon_sever
10-01-2011, 17:25
Merhaba, çok büyümediğini söyleyebilirim. Yarın unutmazsam fotograflarını çekerim. 6 aylık olmasına karşın hala horoz belirtisi göremedim :) sanırım horoz değil de biraz tavuk gibi.

limon_sever
11-01-2011, 10:48
ayrılmaz ikili :p

Cumhur Tonba
11-01-2011, 12:17
Önemli not: Bu bölüme Lilium, Cemal bey ve Yılmaz Yalçın'ın girişini yasaklarsanız iyi olur.
Saygılarımla.

Sonul
11-01-2011, 12:25
Başlığı değiştirelim. Çocuklarda okuyor. Horozu yanlış algılamasınlar. "İstanbul'dan Konya'ya giden tavuk" olsun. Çilli'nin imajı yıkılmasın.

Kiraz
11-01-2011, 12:26
Sn. Limon_Sever, izniniz olursa yukarıdaki fotoğraflardan birini Gülümseten anılar (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=22540&highlight=g%FCl%FCmseten+an%FDlar&page=9) başlığına koymak istiyorum. İtirazınız olursa hemen sileceğim.

Cumhur Tonba
11-01-2011, 14:08
Başlığı değiştirelim. Çocuklarda okuyor. Horozu yanlış algılamasınlar. "İstanbul'dan Konya'ya giden tavuk" olsun. Çilli'nin imajı yıkılmasın.

Teşekkürler Sonul.

limon_sever
11-01-2011, 14:28
Önemli not: Bu bölüme Lilium, Cemal bey ve Yılmaz Yalçın'ın girişini yasaklarsanız iyi olur.
Saygılarımla.

Konuya uzak olduğum için bilmiyorum sebebi nedir?

limon_sever
11-01-2011, 14:28
Sn. Limon_Sever, izniniz olursa yukarıdaki fotoğraflardan birini Gülümseten anılar (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=22540&highlight=g%FCl%FCmseten+an%FDlar&page=9) başlığına koymak istiyorum. İtirazınız olursa hemen sileceğim.

Hiç bir mahsuru yok kullanabilirsiniz tabi ki ;)

Chotanaq
19-01-2011, 12:27
Merhaba, çok büyümediğini söyleyebilirim. Yarın unutmazsam fotograflarını çekerim. 6 aylık olmasına karşın hala horoz belirtisi göremedim :) sanırım horoz değil de biraz tavuk gibi.

:D

Teşekkür ederim cevap için.
Gerçekten bu tavuk gibi ya :) Bence de tavuk bu. İlk yumurtasını yapınca anlaşılacak sanırım %100 tavuk olduğu. Yavaş geliştiğini bu yüzden düşündük sanırım. :)

Gerçekten hep bir arada ikisi de.

addo
20-01-2011, 18:43
konyaya gelin giden tavuk olmuş bu :))

çiftçi5234
03-02-2011, 14:40
arkadaşlar tavuk yetiştiriciliğinin 29. sayfasındaydı sanırım bir arkadaş horozun mahmuzu olur tavuğun olmaz, civcivken ayaklarının altınada toplu iğne başı kadar mahmuzu belli olan civciv erkek olurmuşdiyordu bu hayvanın mahmuzu var ama tavuk deniyor ben anlamadım

Chotanaq
08-02-2011, 20:39
Biri açıklık getirebilir mi şimdi horoz mu tavuk mu?

Hızır idi yunis idi gibi oldu bu.

yarenimex
08-02-2011, 22:29
Biri açıklık getirebilir mi şimdi horoz mu tavuk mu?

Hızır idi yunis idi gibi oldu bu.

Sayın Chotonaq, fotoğraftaki resmen piliç. Horoz olsa şimdiye kadar hem ötmeye başlardı, hem de mahmuzları ve ibiği ve ortaya çıkar gözle görülür bir hal alırdı. Bundan böyle "İstanbul'dan Konya'ya giden Piliç" denebilir.

limon_sever
20-02-2011, 22:37
Bu mahmuz tam olarak nedir? Sayın çiftçi5234 arkadaş mahmuzu var demiş, Sayın yarenimex arkadaş ise mahmuzu ortada yok diyor. Konuyu aydınlatacak arkadaş yok mu?

yarenimex
20-02-2011, 23:22
Bu mahmuz tam olarak nedir? Sayın çiftçi5234 arkadaş mahmuzu var demiş, Sayın yarenimex arkadaş ise mahmuzu ortada yok diyor. Konuyu aydınlatacak arkadaş yok mu?

Sayın Limon Sever, mahmuz horozların bacaklarının arka yüzünde bazen de hafif yana doğru, ayak parmaklarından üç dört cm kadar yukarda bulunan ayak parmak uzunluklarından biraz kısaca uzamış tırnak gibi sert dokudan oluşan bir yapıdır.Bu yapı tavuklarda bulunmaz. İri ibik (kafa üstündeki kırmızı renkli et parçası) bazı cins tavuklarda da olabiliyor ama mahmuz ile horozun ötüşü, horoz mudur tavuk mudur konusunu netleştirmenizde ipuçlarınızdır..

limon_sever
21-02-2011, 14:53
Bu hayvanda mahmuz göremedim ama mahmuz yeri belirgin yuvarlak aynı şekilde diğer tavuklara baktım onlarda da yeri belirgin sadece yuvarlak olarak bacak kısmında, yeni genç bir horozun mahmuzu yarım santime yakın var, sanırım bu horoz değil gerçi ibiği de yok ayrıca yumurta da yapmıyor bizi bir hayli merakta bıraktı :) ayrıca ötmüyor ve genç horoz buna yakın temas uygulamıyo diğer tavukların peşinde sürekli :)

yarenimex
22-02-2011, 15:01
Bu hayvanda mahmuz göremedim ama mahmuz yeri belirgin yuvarlak aynı şekilde diğer tavuklara baktım onlarda da yeri belirgin sadece yuvarlak olarak bacak kısmında, yeni genç bir horozun mahmuzu yarım santime yakın var, sanırım bu horoz değil gerçi ibiği de yok ayrıca yumurta da yapmıyor bizi bir hayli merakta bıraktı :) ayrıca ötmüyor ve genç horoz buna yakın temas uygulamıyo diğer tavukların peşinde sürekli :)

Yumurta yapmaması tüy değişimi döneminden veya bulunduğu kümesin uygun sıcaklıkta olmamasından da kaynaklanabilir.Havalar ısınınca yumurtlamaya başlayacaktır bence. Bir başka karine de kuyruk tüylerini diğer tavuklarınkiyle ve horozunuzunkiyle karşılaştırmanız olabilir.Diğer tavuklara yakın temastan uzak durması da tavuk olduğu yönünde önemli bir işaret. Diğer genç horozunuzla kavga edip etmediklerine de dikkat etmenizde fayda var. Bir kümeste iki horoz olduğunda, birisi diğerini sindirene kadar, illa kavga çıkar.

addo
22-02-2011, 18:32
horoz değil % 100 garanti tavuk

limon_sever
24-02-2011, 20:58
Yumurta yapmaması tüy değişimi döneminden veya bulunduğu kümesin uygun sıcaklıkta olmamasından da kaynaklanabilir.Havalar ısınınca yumurtlamaya başlayacaktır bence. Bir başka karine de kuyruk tüylerini diğer tavuklarınkiyle ve horozunuzunkiyle karşılaştırmanız olabilir.Diğer tavuklara yakın temastan uzak durması da tavuk olduğu yönünde önemli bir işaret. Diğer genç horozunuzla kavga edip etmediklerine de dikkat etmenizde fayda var. Bir kümeste iki horoz olduğunda, birisi diğerini sindirene kadar, illa kavga çıkar.

Tavuk gibi duruyor. Normal tavuğun yarısı kadar boyu var. 1 kg var yok arası bişey. Horozla hiç kavga etmiyor. Havaların ısınması ile inşallah bir netice alırız :)

limon_sever
24-02-2011, 20:59
Çabalarınızı takdir ettim, Allah gönlünüze göre versin..!
Tavuk mu horoz mu ben de merakla takip edeceğim..!

Teşekkürler...

Chotanaq
04-03-2011, 11:12
Yumurtasını bari yiyin :)))

limon_sever
16-03-2011, 22:52
2 horozu farklı bir yerde 1 hafta kadar tuttum ve 1 hafta sonunda istanbullu tavuğu onların yanına koydum. 2 horozda bu tavuğa ilgi gösterme çiftleşme girişiminde bulunmak istese de bu tavuk kıvraklığı ile yanına hiç yanaştırmadı. Ama bu olay karşısında sonuç olarak tavuk olduğu kesinleşti :)

Ghengistr
20-03-2011, 23:44
KIRILDIM bu konuya Chicken Run.. cok guzel abi yaa :))) tavuk cok mutlu gorunuyor :)) yeni yerine adapte olmus.

isin sakasi bir yana tam bir doga ve hayvan dostusunuz. sabunla 2-3 kez yikamis olmaniz da harika

limon_sever
25-03-2011, 14:47
KIRILDIM bu konuya Chicken Run.. cok guzel abi yaa :))) tavuk cok mutlu gorunuyor :)) yeni yerine adapte olmus.

isin sakasi bir yana tam bir doga ve hayvan dostusunuz. sabunla 2-3 kez yikamis olmaniz da harika

Teşekkürler :)

Baki Berk Kayalar
02-04-2011, 13:33
Bu konuda bahsi geçen tavuk dostumla ilgili olabilecek bir haber.

Horoz olan tavuk
Son güncelleme: 31 MART 2011 - TSİ 14:12

Facebook
Twitter
Bu sayfayı arkadaşıma gönder
Yazıcı için

Gertie

Gertie, Huntington yakınlarında yaşayan Jeanette ve Jim Howard'ın sahip olduğu iki tavuktan biriydi.
İlgili Konular

Yaşam

Jeanette Howard, her iki tavuğun da kış aylarında daha az yumurtladığını ama bir süre sonra Gertie'nin yumurtlamayı tamamen bıraktığını ve horozlara özgü belirtiler göstermeye başladığını anlatıyor.

Cambridge'de kümes hayvanları konusunda uzman veteriner Marion Ford, depolanmış yemlerde oluşan bir tür mantarın ya da mikotoksinlerin yapay hormon etkisi yaratabileceğini söyledi.

Mikotoksinlerin yarattığı bu tür değişimlerin geri dönüşü olup olmadığı bilinmiyor.

Jeanette Howard, Gertie'nin görünümündeki ve davranışındaki değişikliği, birkaç ay önce, her iki tavuk da tüy dökmeye başladığında farkettiğini belirtiyor.

"Gertie'nin bu durumdan gayet iyi çıktığını düşünüyordum. Önceden çok seyrekti tüyleri; yeni tüyleriyse çok gür çıktı. Ayrıca kilo almış ve çok sağlıklı görünüyordu." diyen Howard, daha sonra Gertie'nin gerdanının belirmeye başladığını, ibiğinin çok daha büyüdüğünü ve belirgin bir hal aldığını, hatta bahçede gezinme şeklinin de değiştiğini anlatıyor.

Ve birkaç gün içinde de Gertie horoz gibi ötmeye başlamış.

Jeanette Howard, "Başta iyi ötemiyordu. Ama güzel bir ilerleme kaydetti ve şimdi gerektiği gibi ötebiliyor." dedi.

Veteriner Marion Ford, BBC'ye verdiği bilgide, tavuklarda cinsiyet değişimine zaman zaman rastlandığını belirtiyor.

Jeanette Howard ise, "Gertie'nin gerçekten cinsiyet değiştirip değiştirmediğinden emin değilim. Ama şu anda her bakımdan bir horoza benziyor." diyor.

http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/2011/03/110331_sex_change_chicken.shtml

limon_sever
03-04-2011, 22:58
Sayın Baki Berk Kayalar,

Bu konuda hala kararsızlığım devam ediyor. Son gözlemlememde hayvanın mahmuzları yaklaşık olarak 3-4 milim kadar belirginleşmişti. Hayretler içinde kaldım :) Veteriner Marion Ford'u desteklercesine bir dönüşüm içinde. Galiba kesin bir şey söylemek için daha erken olduğunu düşünüyorum.

limon_sever
19-04-2011, 19:11
2-3 gündür istanbullu diğer tavuklar folluktayken folluğa girip girip çıkıyor. Daha önce hiç yapmazdı. Yarın bir gün yumurtlayabilir mi ki?

limon_sever
21-04-2011, 12:48
Ve bugün follukta üç yumurta buldum. Dün akşam folluk boştu. 3 tavuktan başka bir hayvanımda yok. 2 tavuğum sürekli yumurtluyordu. Tüy dökmelerine karşın. Yumurtlamasalardı yine istanbullunun olduğunu bilemezdim. Diğerlerinin derdim. Zaten 2-3 gündür sürekli folluğa girip çıkıyordu. Bunda bir iş var diye düşünmeye başlamıştım ki bugün sürpriz yaptı. Rengi diğer tavukların yumurtalarına göre biraz daha koyu ve küçük. Zamanla diğerlerinin yumurta boyutuna getirecektir. Başlığı değiştirebiliriz artık. "İstanbul'dan Konya'ya Giden Tavuk" olarak.

204826

thares
21-04-2011, 15:55
Elimdeki 2 buçuk aylık horozu bağışlamak istiyorum!

Merhaba,

2 buçuk ay önce aldığım civciv horoz oldu ve çok yaramaz. Balkonda bir selede büyüdü. Çok üzülüyorum topraktaki mineralleri alamadığı için küçük kalabilir ve hep 1 metre kare içerisinde. Seleyi üstünden alınca tavana kadar uçuyor.

Önemli olan kesilmesin.

Ben Avcılardayım diğer ilçelere de getirebilirim metrobüste buluşabiliriz.

Bedava.

Temmuz doğumlu sosyetik tavuk tam 9 ay sonra yumurtlamaya başladı bu işte çok büyük gariplik var. Ya da Sosyetik tavuklar 9 ay da yumurtaya geliyor.

limon_sever
21-04-2011, 20:57
Evet, bizde aylardır bu garip olayı çözemedik :)

limon_sever
21-04-2011, 21:25
Çok teşekkürler. Yumurtayı görmemizle belirsizlikte bitmiş oldu.

Chotanaq
29-05-2011, 21:20
Çok güzel paylaşım limon_sever arkadaşım. Diğer arkadaşlara da teşekkür ediyorum.
Çok ilginç olaylar gelişti gerçekten :)

Tadını merak ettim şimdi yumurtanın... :)
Zamanla asimile olacaktır. Bu arada tavuğun ilk zamanlar yemek artıklarından tavuk yediğini de dikkate almayı unutmayın, kümesteki diğer tavuklara dikkat, ama pişmiş seviyor.. :)

limon_sever
05-06-2011, 20:50
10 gündür felan yumurtlamıyordu. Bugün güvercin yumurtasından hafifçe büyük bir yumurta yumurtlamış. Bugün bir garipti. Yumurtanın tadı diğer tavuklarımın yumurtaları gibi :) Ama çarşı yumurtalarına göre epey lezzetlililer. Protein ihtiyaçlarını börtü böcek yiyerek gideriyorlar :) Ayrıca ayırt etmeksizin herşeye alıştı. Antioksidan değeri yüksek çileklerden bile yediriyorum :)

aygün
05-06-2011, 21:03
Görüntüsü tavuk gibi daha çok :D Fakat ötüyorsa bir şey diyemem.

"E, ben demştim." bu kadar yakışır:)

limon_sever
09-06-2011, 00:05
Evet dediğiniz oldu :)

222204

Beymen
27-08-2011, 16:21
Merhaba.. güzel bir paylaşım zevkle okudum..teşekürler..
resimdeki hanımefendi minyon görunuyor..resimin çekim açısından mı..yoksa zaten ufakmı kalmış..

aygün
02-09-2011, 08:56
Yumurtluyor mu hala sevgili limonsever?
Umarım durumu iyidir. Uzun zaman oldu.

limon_sever
24-09-2011, 10:30
Bazı aksilikler ve yoğunluk sebebiyle siteye giremiyordum. O yüzden bilgi paylaşımı yapadığım için kusura bakmayın. Öncelikle şunu söylemeliyim ki yaklaşık olarak 20-25 gün önce İstanbullu ve gurk tavuğunu 3 gün ara ile kaybettiğimiz. Çok üzgünüm :( Sebebini her ne kadar bilmesemde muhtemelen siyah hindilerin ezdiğini düşünüyorum. Çünkü geçen hafta da hindilerin altında kalan bir başka tavuğu zor kurtardım. Başka tavuklarında hindilerin gazabına uğramaması için hindileri kümesten bir an önce çıkarma girişimlerine başladım. Yeni bir kümes çaktım. Sadece sağlamlaştırma ve ön kısmında tel kısmı kaldı. Onu da bugün halledeceğim.

thares
24-09-2011, 18:41
Bazı aksilikler ve yoğunluk sebebiyle siteye giremiyordum. O yüzden bilgi paylaşımı yapadığım için kusura bakmayın. Öncelikle şunu söylemeliyim ki yaklaşık olarak 20-25 gün önce İstanbullu ve gurk tavuğunu 3 gün ara ile kaybettiğimiz. Çok üzgünüm :( Sebebini her ne kadar bilmesemde muhtemelen siyah hindilerin ezdiğini düşünüyorum. Çünkü geçen hafta da hindilerin altında kalan bir başka tavuğu zor kurtardım. Başka tavuklarında hindilerin gazabına uğramaması için hindileri kümesten bir an önce çıkarma girişimlerine başladım. Yeni bir kümes çaktım. Sadece sağlamlaştırma ve ön kısmında tel kısmı kaldı. Onu da bugün halledeceğim.

Çok Üzgünüz Geçmiş Olsun

aygün
24-09-2011, 20:07
İşte buna çok üzüldüm. Yazık olmuş. Geçmiş olsun.

Chotanaq
28-11-2011, 09:14
Limon_sever arkadaşım, çok üzüldüm ama yapacak birşey yok. Yeni kümes hayırlı olsun öyleyse yeni nesiller için.