View Full Version : muz
Batuhan Yılmaz
29-07-2010, 08:50
Arkadaşlar muzun tohumu varmıdır nerde bulunur muz ağacı yetiştirmek istiyorum marketten aldıklarımızdan çıkarmı bana birşeyler söyleyin lütfen.
ben gecen sene antalyada otelin bahcesinden 15 cm büyüklüğünde bir fidan almıştım evde salonumda bakıyorum yaklaşık 1.5 metre oldu ama meyva alabileceğimi düşünmüyorum ...
mavikartal5
15-12-2010, 00:55
yaklaşık 3 yıl önce yıkım yapılan bir bahçede bulmuştum, muzun bir yan sürgününü çaldım. halen evimde ve 2 metreyi aştı boyu. meyve vereceğini hiç beklemedim.
bildiğim kadarıyla da muz, tohumla değil, yan sürgünlerden (piç) çoğaltılıyor.
saygılar
ziraatteknikeri
15-12-2010, 09:00
Muz kökten ayırma ile çoğalır. Tüm bitkiler iklim istekleri karşılanmazsa meyve vermez.
Üçtane muz Anamurdan kökden alınma rizom soğanları şeklinde geldi. Bayağı kalın kök gövede yapısıvardı. Sera içine diktim, sıcaklık şimdiye kadar 8 derecenin altına düşürmedim. Boyları 1 metre var veya yok. İki aydır yaprak açması yavaşladı.
Selehattin 67
15-12-2010, 10:15
Bat-uhan adresinizi gönderirsen bir fidan göndermeye çalışırım [ kökten ayırarak ] ben yıllarca baktım fakat meyve alamadım çok yayılıcı bir bitki
kenan210
21-02-2011, 23:39
Muz agaçları yanal yani piç olarak tabir edilen yanal sürgünlerden çogaltılır. Muz yapılarak partiyonikarpi özelligi taşır yani tohumsuz meyve oluşturur. Saksıda yetiştirmek için size musa ornata ( Salon muzu ) yı tavsiye edebilirim. muz vejatatif gelişme gösterse bile gerekli koşullar saglanmadıgı taktirde çiçeklenme yani meyveye yatmaz. Vejatatif olarak gelişimi iyi ise **** çiçeklenmeyi teşfi,k etmek istiyorsanız. azotlu gübrelemeyi kesin ve potasyom agırlıklı az miktarda fosfor gübrelemesi yapın. Belki çiçeklenme teşfik edilebilir.
mavikartal5
21-05-2011, 17:20
balkonumda teneke saksı içindeki muz ağacım yaklaşım 6-7 yıldan beri bende. ilk kez bu yıl yanından sürgün vermeye başladı. kimbilir bu yıl belki de çiçek verir de kocaman kocaman (minik minik:D) muzlarım olur.
saygılar
elifsirin
30-05-2011, 14:19
Pembe muzum kendini gösterdi :D
Batuhan Yılmaz
19-06-2011, 01:23
Merhaba sevgilim arkadaşlar konuyu unuttuğumdan dolayı yazamadım ama ertıkdöndüm istanbulun deniz kenarında sera dışında yaşarmı mesela bayramoğlu yarımadasında yaşarmı arkadaşlar bana vericek olursa oraya götürcemde.
bluemercan
22-03-2012, 21:44
musa velutına türü muz fidesi aldım ben de tek yaprak vardı geldiğinde yeşil ucunda hafif filiz var o tek yaprak sararmaya başladı neden olabilir 37 ltlik saksıya ektim ve balkonda topragı da bahce topragı torf keçi gübresi azot kumlu toprak ve perlit karışımı yaptım ve nemli tutuyorum topragını güneş de öğleden sonra alıyor bi süre sorun ne olabilir?
bluemercan
04-04-2012, 13:05
Sorun yokmuş ağaçta mevcut yaprak sararıp döküldü yeni yeşil filizler çıkmaya başladı ağaç buyudukce resimlerini siteye eklicem
muz agacındaki hevengin uç kısmında bulunan mısırı andıran kısım ne iş yarar kabuk açılıyor içinden çiçekler dökülüyor bu böyle devam ediyor bunu kessek olmazmı boşuna ağacın suyunu emiyor bilgisi olan arkadaşlarda rica edeyim
cevaplasın
bluemercan
19-01-2013, 02:05
Muz ağacım yazın kurudu malesef :(
Selamlar,Antalya'da çektiğim bir fotoyu paylaşmak istedim.İlk defa dalında muz görmüştüm.
381033
herkese merhabalar arkadaşlar. bir ay önce MUSA VELUTINA isimli tohum almıştım. Bana belirtilen şekilde 4 adet tohumu ektim. Bugün 28. gündeler ama herhangi bir filizlenme durumu yok. sizce daha beklemelimiyim. Ektiğim viyolü sıcak tutmaya da çalışıyorum ama olmuyor. Bu konuda tecrübesi olanlar varmı aceba. Teşekkürler.
Hızlan büyümeye devam ediyor bu görüntüye bayılıyorum her hafta bir yaprak
İstermisiniz birde muz versin
limonağacı
25-08-2013, 11:26
Hızlan büyümeye devam ediyor bu görüntüye bayılıyorum her hafta bir yaprak
İstermisiniz birde muz versin
Merhaba sn. ahmeter, muz ağacınız kaç aylık ,ya da kaç yaşında acaba? Benimde küçük bir muzum var, henüz 6 aydır yaşıyor benimle....Geldiğinde minicik kırılmış tek yapraklı bir fidecikti. Ama şu anda haftada bir kocaman yaprak açıyor .Yaprakları bile çok hoş;olurda bir gün meyve oluşturmaya yeltenirse(ümit bu ya) herhalde sevinçten olan aklımı kaybederim..Şu anda büyük bir saksıda kışa daha büyük bir saksıya alıp içeri alacağım.Meyvesini göreceğimiz günlere ......saygı ve selamlar
Sayın Limonağaçı
Kışın iyi muhafaza edemediğim muz bitkisini dondurdum
Aradan 3-4 sene geçtikten sonra bu sene başında Antalyadan tekrar bodur muz ağaçını sayın Mutlu bey gönderdi
Gayet güzel büyüyor .yaprağının güzelliği insanı yeşile doyuruyor
Serada tutuyorum yüksek ısı istiyor 25 yukarısı ne nemli .rüzğarsız bir ortam
Toprağını nemli tutun bu günlerde gün aşırı su ve hayvan gübresi
Üzerinde meyvasını görmek ümidiyle iyi günler
bnymnblr
14-07-2015, 11:12
ahmeter bey muzdan meyve alabildiniz mi?
İstanbul iklimi hele levent hiç muz için müsait değil kışın sıçak serada kalıyor yazın bahçede dekoratif yapraklarını seyrediyoruz
bnymnblr
14-07-2015, 12:09
Levent çok rüzgarlı ve biraz yüksekte kalacağı için biraz zor olabilir. Ben fatih haliç bölgesindeyim. Bahçenin etrafında binalar olduğu için çok sert rüzgarlar dışında pek fazla zarar verici bir etkisi olmuyor. Ama kışın koskoca muz ağacım dondu.
defender77
27-11-2017, 19:49
Yalova'da evin bahçesinde 3 4 yıldır kasım ayında yapraklarını kesip sardığımız muzla bu sene ilgilenemedik. Bize ceee yaptı bu sene. Meyveleri belki olgunlaştıramayacak ama Anneme attırdığı kahkahalar yeter.
Yalova'da evin bahçesinde 3 4 yıldır kasım ayında yapraklarını kesip sardığımız muzla bu sene ilgilenemedik. Bize ceee yaptı bu sene. Meyveleri belki olgunlaştıramayacak ama Anneme attırdığı kahkahalar yeter.
Bu muzun türü nedir?
defender77
23-06-2018, 20:47
Bu muzun türü nedir?
Komşunun eşi Alanya'dan getirmiş. Türünü bilmiyorum, klasik Alanya muzudur muhtemelen.
Tebrikler, Yalova'da meyve veren bir muz ağacı yetiştirmek büyük başarı.
Bende muz fidesi istiyorum evim yüksek tavan meyve vermese bile yaprakları çok hoşuma gidiyor. İsteyen arkadaşla bir yıllık guava fidesi ile takas yapabilirim . Luttfennn
siflera12
26-02-2019, 05:24
Bende muz fidesi istiyorum evim yüksek tavan meyve vermese bile yaprakları çok hoşuma gidiyor. İsteyen arkadaşla bir yıllık guava fidesi ile takas yapabilirim . Luttfennnİnternette muz fideleri satılıyor internetten alabilirsiniz
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
siflera12
26-02-2019, 05:25
Bendede muz var ama gönderen kişi çok derin budadığı için kendini toplayamadı , havalar ısınmaya başladı umarım güzel olur [emoji846]
growfide satışını sapıyor saksılı,tabi piçten üretilen muz gibi hızlı büyümüyor,biraz daha oturaklı ve kalın büyüyor.
chuckybebek79
02-08-2019, 11:18
Bursa'da muz yetişmez diyenlere gelsin Yıldırımdan muz [emoji12]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190802/8c810233b4d4bb4a25308e0583cd2de6.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20190802/6f9c3385c82f995cd853cb54b6d1685f.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20190802/ae8e9a465c1bfa6afdd8b5fbb104b4b9.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20190802/210f6476b2894eb996885e499c55ce67.jpg
Bende Didim den muz ağacının birisinden fide getirdim büyük bir saksıya dikecegim kışın evin içine alayım yazları da terasa çıkarayım diye düşünüyorum ama benim evim çok rüzgar alıyor nasıl yapacağım bilemedim
Bende Bursa da yetistirecegim benim için güzel bir örnek olacak eşim Bursa da yetişmez diyordu bu fotoğrafları kesin göstereceğim chuckybebek79 şimdi muzun durumu nasıl meyve verdi mi
chuckybebek79
28-08-2019, 12:05
Bende Bursa da yetistirecegim benim için güzel bir örnek olacak eşim Bursa da yetişmez diyordu bu fotoğrafları kesin göstereceğim chuckybebek79 şimdi muzun durumu nasıl meyve verdi mi
Üzerinde küçükte olsa birsürü meyve var 🙂
Alanya'da açıkta muz üretimi. Bu sıralar muzların meyve gösterme zamanı. Resimdeki de Alanya'da uzun muz dediğimiz cins.
699370
siflera12
17-10-2019, 21:21
Benim pembe muzum çok güzel oldu [emoji3] birde yavru verdi , oda kocaman oldu nerdeyse [emoji4]
700699
Bizim buralarda bu muza eşek muzu denir. İnsanlar bu muza neden böyle der bilmiyorum ancak yabani bir tür olmasından kaynaklanıyor olabilir. Evet, Türkiye'de muzun, kendiliğinden yetişen yabanisi de var.
700700
700701
Soldakiler bildiğimiz yerli muz. Sağdakiler ise eşek muzu. Yerli muz, musa acuminata türündenken eşek muzu, musa balbisiana olarak geçer.
Eşek muzu görünüş olarak bildiğimiz yerli muzdan hemen ayırt edilebilir. Yerli muzun parmakları uzun, yuvarlak hatlara sahipken bu tür kısa, kalın, köşeli yapıdadır. Tadı ise daha az şekerli ve mayhoştur. Kötü bir tadı yok aslında.
Ağacı yerli muza göre uzundur, soğuğa karşı da oldukça da dayanıklıdır. Ancak tarımı yapılmaz. Hobi olarak yetiştirenler dışında genelde dere kenarları, yol kenarlarındaki sel arkları gibi sulak yerlerde kendilinden yetişir. Bazen parklarda süs bitkisi olarak da görülebilir. Bahçede yetiştirmek ise verimli değildir. Çok su ister ancak meyvesi küçük olur. Zaten ticareti de yapılmaz. Alanya'da pazarda bile zor bulursunuz. Yine de Mersin taraflarında tarımının yapıldığını duydum.
siflera12
14-11-2019, 04:45
Pembe muzum 2-3 aya yakın bir zamanda yavru verdi İnşAllah meyvelerinide görürüz [emoji4]
tropikalist
14-11-2019, 06:24
Arkadaşlar duyduğum kadarıyla pembe muz tohumdan yetişiyormuş doğru mu
siflera12
14-11-2019, 06:29
Arkadaşlar duyduğum kadarıyla pembe muz tohumdan yetişiyormuş doğru muHer muz tohumdan yetişebiliyor zaten [emoji1]
Her muz tohumdan yetişebiliyor zaten [emoji1]
Her muz çekirdekten yetişemiyor. Kültüre alınmış türler çoğunlukla mutasyon sonucu çekirdeklerini kaybetmiş türlerdir. Bunlar yalnız dip sürgünlerinden yetiştirilebilir. Pazardan aldığınız muzlar musa acuminata cavendish grubudur ve çekirdeksizdir. Doğal tabi, karpuz çekirdeğine tahammül edemezken kim çekirdekli muz yesin ki? Yine de o çekirdekler önemli. Geçmişte dünya muz piyasası gros michel üzerine kuruluydu. 1950'li yıllarda bir mantar hastalığı bu türü yok etti. Muz da tohumdan yetiştirilmediğinden mantara dayanıklı hale gelemedi ve yerini cavendishe bıraktı. İlerde cavendish de yok olursa, işte o zaman o tohumları kullanarak yeni türler geliştirebileceğiz.
Tropikal iklim kuşağındaki ülkelerde çekirdekli türlerin de tarımı yapılabiliyor ancak muhtemelen onlar da dip sürgünlerini tercih ediyorlardır. Muz çimlenecek, 4-5 m boya ulaşacak, ondan sonra meyve verecek. Bunun yerine 1-1,5 m'lik bir fidan dikmek daha verimli olur. Ben de yeni bahçe dikimi yapılırken şunun tohumu olsa da böyle fidan taşımakla uğraşmasak diyorum ama olmuyor işte.
siflera12
14-11-2019, 17:59
Her muz çekirdekten yetişemiyor. Kültüre alınmış türler çoğunlukla mutasyon sonucu çekirdeklerini kaybetmiş türlerdir. Bunlar yalnız dip sürgünlerinden yetiştirilebilir. Pazardan aldığınız muzlar musa acuminata cavendish grubudur ve çekirdeksizdir. Doğal tabi, karpuz çekirdeğine tahammül edemezken kim çekirdekli muz yesin ki? Yine de o çekirdekler önemli. Geçmişte dünya muz piyasası gros michel üzerine kuruluydu. 1950'li yıllarda bir mantar hastalığı bu türü yok etti. Muz da tohumdan yetiştirilmediğinden mantara dayanıklı hale gelemedi ve yerini cavendishe bıraktı. İlerde cavendish de yok olursa, işte o zaman o tohumları kullanarak yeni türler geliştirebileceğiz.
Tropikal iklim kuşağındaki ülkelerde çekirdekli türlerin de tarımı yapılabiliyor ancak muhtemelen onlar da dip sürgünlerini tercih ediyorlardır. Muz çimlenecek, 4-5 m boya ulaşacak, ondan sonra meyve verecek. Bunun yerine 1-1,5 m'lik bir fidan dikmek daha verimli olur. Ben de yeni bahçe dikimi yapılırken şunun tohumu olsa da böyle fidan taşımakla uğraşmasak diyorum ama olmuyor işte.Muzun kültür olması farketmez tohum verebilir ve bundan üretebiliriz , ayrıca dünyada envai çeşit yabani muz türü bulunuyor ve bunların da hepsi tohumla ürüyor ama muz üretiminin tohumla yapılmamasının sebebi insanların , muzu kolay bir şekilde üretmek istemesi bu satıcılar için gayet normal birşey , yavrudan üretmek varken tohumla kimse uğraşmaz , birde yabani muzlara kimse dönüp bakmıyor bile çünkü kültür muzları büyük ve çok para kazandırıyor [emoji57]
Muzun kültür olması farketmez tohum verebilir ve bundan üretebiliriz , ayrıca dünyada envai çeşit yabani muz türü bulunuyor ve bunların da hepsi tohumla ürüyor ama muz üretiminin tohumla yapılmamasının sebebi insanların , muzu kolay bir şekilde üretmek istemesi bu satıcılar için gayet normal birşey , yavrudan üretmek varken tohumla kimse uğraşmaz , birde yabani muzlara kimse dönüp bakmıyor bile çünkü kültür muzları büyük ve çok para kazandırıyor [emoji57]
Muzun kültür olması şöyle fark eder. Çekirdeksiz muzlar genetik değişikliğe uğramışlardır. Tohum üretme özelliklerini kaybetmişlerdir. Tarımı yapılan muzlar da çoğunlukla çekirdeksiz türlerden seçilir. Tarımı yapılan çekirdekli muzlar ise oldukça sınırlıdır. Bu yüzden tohumdan ancak yabani muz türlerini üretebilirsiniz.
siflera12
15-11-2019, 08:03
Muzun kültür olması şöyle fark eder. Çekirdeksiz muzlar genetik değişikliğe uğramışlardır. Tohum üretme özelliklerini kaybetmişlerdir. Tarımı yapılan muzlar da çoğunlukla çekirdeksiz türlerden seçilir. Tarımı yapılan çekirdekli muzlar ise oldukça sınırlıdır. Bu yüzden tohumdan ancak yabani muz türlerini üretebilirsiniz.Muzun genetik değişiklikle tohum verme özelliğini kaybettiğini biliyorum ancak benim anlatmak istediğim şey muzun genetiğini değiştirseler bile muz tohum verebiliyor ayrıca zaten yabani muzlarıda kimse çekirdekli yemiyor muzları tohum bağlamadan hasat ediyorlar zaten [emoji846]
tropikalist
15-11-2019, 15:40
Yani evdeki muz çimlenir mi 😂
siflera12
15-11-2019, 15:46
Yani evdeki muz çimlenir mi [emoji23]Tohum olgunsa evet çimlenme ihtimali yüksek [emoji28]
Yani evdeki muz çimlenir mi 😂
Evdeki muzdan kastınız manavdan alınan muzsa çimlenmez. Çimlenirse de o muz değildir.
siflera12
15-11-2019, 17:15
Evdeki muzdan kastınız manavdan alınan muzsa çimlenmez. Çimlenirse de o muz değildir.Pembe muz genelde tohumla üretiliyor o yüzden çimlenme ihtimali yüksek ama tabi tohum bağladıysa , erken hasat ettilerse zaten tohum olmaz içinde
tropikalist
17-11-2019, 20:20
tamam teşekkürler
Bu da Tayland muzu.
Bizim yerli muza göre oldukça uzun bir boya sahip. Meyve yerden 3-4 m yukarıda duruyor. Yapraklarıyla boyu rahatlıkla 5 m'nin üzerinde. Bakalım bu uzun boylu ağaç Akdeniz'in fırtınalarıyla başa çıkabilecek mi?
Ağacı büyük, büyük olmasına da meyvesi küçük. Normalde açıkta bu boyda bir yerli muzdan 40-45 kg meyve alınabilirken Tayland muzunun meyvesi ise 15 kg'ı geçmeyecek gibi duruyor. Tayland'da yerden 5-6 m yukarıda duran 15 kg'lık meyveler de görmüştüm. Onların muz anlayışı böyle. Taylar 5-6 m'lik ağaçlarda 15-20 kg'lık meyveyle tatmin olurken biz 2-3 m'lik ağaçlarda 30-35 kg meyve almaya çalışıyoruz.
Tayland muzunun parmakları yerli muza göre daha kısa. Biraz köşeli. Biçim olarak bizim eşek muzu dediğimiz türü andırıyor ama ondan da farklı.
Tadı yerli muza göre biraz da az şekerli, hafif ekşimsi. Orada muzu sadece soyup yemiyorlar. Balla soslayıp mangalda pişiriyorlar. Kurutup çikolata ya da balla kaplayarak satışa sunuyorlar. Patates gibi kızartıp cips yapıyorlar. Birçok farklı tüketimi var. Bizim yerli muzlar bu işler için pek uygun değil. Çok sulu. Tayland muzu o kadar sulu değil ve bu yüzden daha farklı tüketim olanakları da var.
Diğer bir ilginç tüketim yolu ise yapraklarının da yemeklerde kullanılması. Yapraklar yenmiyor ancak yemek yapımında yardımcı oluyor. Örneğin pirinç, kırmızı fasulye, Hindistan cevizi sütü kullanarak yaptıkları bir tatlıları var. Bunu muz yaprağına sarıp pişiriyorlar. Muz yaprağına sarılmış tatlı bir pirinç topu düşünebilirsiniz. Yerli muzun yaprakları kalın ve gevrek ve bu iş için uygun değil. Tayland muzunun yaprakları ise ince ve yumuşak. Bunun dışında bazı yemeklerin servisinde de kullanılıyor. Yemek tabağının içine, yemeğin altına yerleştiriliyor.
Tayland muzunun çiçeklerinin de tüketildiğini belirteyim. Çiçektem kastım, meyvenin ucundaki kırmızı topuzu. Yerli muzun çiçeklerinin tüketilmesi zor. Çünkü kötü bir tadı var ve kolay kolay yemek istemezsiniz. Tayland muzunun çiçekleri ise pişirilip kolaylıkla tüketilebiliyor. Özellikle hamile kadınlar sık tüketiyor.
Her ne kadar Tayland dışında pek meşhur olmasa da değerli bir tür olduğunu düşünüyorum. Bahçede birkaç tane bulunmasında yarar var.
712341
Daha önce görmeyenler için muz meyvesi yukarıda görüldüğü gibi en son açan yaprakların arasından koni biçiminde çıkıyor. Daha sonra bu koni aşağı doğru sarkıp açılarak muzun parmaklarını ortaya çıkarıyor. Aslında bu durum muzun çiçek açması olsa da doğuma çok benzediğinden "muzun doğurması" olarak adlandırılır. "Muzlar çiçeklendi mi?" yerine "Muzlar doğurdu mu?" denir.
712342
712343
712344
Ben bunun iri ve güzel yapraklarına bayıldım. Acaba nasıl bir fide satın almak lazım evde bakmak için. Harika bir salon bitkisi olur.
evandevan5
06-09-2022, 10:46
Arkadaşlar muzun tohumu varmıdır nerde bulunur muz ağacı yetiştirmek istiyorum marketten aldıklarımızdan çıkarmı bana birşeyler söyleyin lütfen.
tohumundan yetiştirmek çok zor ben direkt bitki yi aldım.size de tavsiye ederim.
Mihael Nasr
12-09-2022, 23:41
Bahçemde açık alandaki muzlar, yazın başında meyve veren bir tane vardı, meyve tutacak kadar olgunlaştığını düşünmediğim için kestim, yerine çıkan yenisi neredeyse 4,5 metre uzunluğa ulaştı ve eylül ayında meyve vermeye başladı. Altında oluşan sürgün muzlar da bitmek bilmiyor, halbuki bu yaz yoğunluktan dolayı doğru düzgün sulamamıştım bile. kültüre alınmış bir muz türü diye biliyorum ama cinsi nedir, nasıl anlayabilirim?
Aynı bahçede başka cins muzlarım da var ama onlar bunun kadar hızlı uzamıyor belki cinsle ilgili değil de konumdan dolayıdır.
Mesut Temiz
29-06-2024, 10:50
Arkadaşlar bahçemde bir öbek muz ağacım var.... Yer Adapazarı/Sakarya... Bunlar yıllardır hevenk verirler, ancak hevenkleri geç vermeye başladıklarından, kış bastırınca muzlar aşağı yukarı 8-10 santim büyüklükteyken büyümeleri duruyor ve tabii ki donup dökülüyorlardı... Yalnız bu yıl Nisan gibi hevenk sapı + çiçekler gelişmeye başladı ve muzlar da hevenkte oluştular... Böyle olunca, yaz boyu olgunlaşmak için fazlasıyla vakit bulacaklarını ve ilk defa muz toplayabileceğimi düşündüm.. Ancak dün baktığımda meyvelerin 6 santim kadar büyüklükteyken sararıp olgunlaşmaya, hatta çürümeye başladığını gördüm...
Resimde paylaştım görüntülerini... Bunun nedeni ne olabilir? Sulamayla ve sıcaklıkla ilgili bir sorun yok... Ağaçlarda bitki biti gibi herhangi bir parazit de yok... Meyve vermeyen sadece görüntü için yetiştirilen bir kültivar olabilir mi? Ya da eksik yaptığım bir şey mi var...
Not: Ağaçlar son derece sağlıklı ve çok soğuk kışlarda yaprakları donsa da ilkbaharda çok hızlı yaprak veriyorlar, görünümleri de harika.. Yani muz vermeleri gerekmiyor, görüntüleri yeter... Ama yine de muz da toplayabilsem çok harika olur işin doğrusu... :p
tropikalist
10-07-2024, 01:20
Ben de elimdeki tek fotoğrafını paylaşayım. Şuan maraş onikişubat ilçesindeler. Bana geldikleri yer ise Maraşın andırın yeşilova tarafı. Çok hızlı büyüyor şuan evimde;) meyveye durur mu bilmem ama saksıda meyveye duracağını sanmıyorum. Düşünceleriniz nedir? Teşekkür ederim.
tropikalist
10-07-2024, 01:24
Bir tane köl boğazı çürüyen 2 karışlık fidem de vardı. Onu da uzun zamandır denemek istediğim iplik üretimi denemek için kullandım. Sadece merdane ile ezip keskin olmayan kahvaltılık bıçak ile kazıdım. Azıcık bir iplik çıktı ancak keyifliydi sizle de paylaşmak isterim.
Benim muz ağacıyla ilgili serüvenşm şimdilik bu kadar. Yıllardır istediğim bir bitkiydi sonunda oldu ;) ayrıca tavsiyeleriniz olursa benim için onurdur. Size son olarak ipliğin fotoğrafını şuraya koyayım ;)
Cookie Policy
16-07-2024, 18:39
Bu mevsim muzun en leziz olduğu sezon nedenini bilen var mı?
Geçen yaz Antalya'dan İstanbul'a dönerken, doku kültürü denemek için satın almıştım. Ev içerisinde bakıyorum yaprakları çok geniş ancak pek uzamıyor(iyi güneş alamadığı için olduğunu düşünüyorum). Antalya'dan bir muz daha getirmiştim ama o çok dayanamadı çürüdü. Keşke bende iplik yapmayı deneseydim ama o zaman aklıma gelmemişti.
Muz bitkisine gübre veriyor musunuz? Sulamasını nasıl yapıyorsunuz? Bendeki çok su istiyor üç gün su vermeyince yapraklarını büküyor.
730551
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.