Bağlan

View Full Version : Limon ağacı hastalık ve zararlıları

Sayfalar : 1 [2]

Cemay
27-02-2016, 13:19
Cevap yazabilecek biri var mi :confused::(

nvrsmr
05-03-2016, 11:35
Merhaba arkadaşlar Bende de aynı sorun var yeni çıkan yaprakları daha açık yeşil ve daha geniş oluyor neden olabilir acaba

Cemay
11-03-2016, 12:57
Kimse yok mu:(

Denizada
14-04-2016, 18:42
Yaklaşık 2 hafta önce saksi da yetiştirmeye başladığım lime limonumu siyah siyah kanatlı böcekler sardı. Nasil kurtulabilirim yardımcı olursanız sevinirim.605472605473

Selçuk Boz
14-04-2016, 21:12
Yaklaşık 2 hafta önce saksi da yetiştirmeye başladığım lime limonumu siyah siyah kanatlı böcekler sardı. Nasil kurtulabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

Bitkinizdeki zararlının, ağaç biti olduğunu sanıyorum. Resimlere göre bayağı sarmış bitkinizi. Derhal uygun bir insektisit ile bitkinizi ilaçlamanız gerekli. Zirai ilaç satan bir yere bu zararlıyı gösterip uygun bir ilaç alabilirsiniz.

Bitkiniz çiçekte olduğu için ilacın dozunu fazla kaçırmayın. İlacı alacağınız yere bitkinin çiçekte olduğunu mutlaka belirtin ve buna göre dozaj önermesini isteyin. Bir de, bitkinizi gölgede ya da güneş battıktan sonra ilaçlayın.

putko
18-05-2016, 08:16
Merhaba arkadaşlar,
Limonun ağacımın türü mayer limon. 1,5 aydır bende. Aldıktan sonra köklerini ve toprağını dağıtmadan daha büyük bir saksıya aktardım. Aldığımda üst birkaç yaprağında bazı yaralar vardı. Sorun devam etmedi, o zaman üzerinde hafif sararmaya yüz tutmuş bir kaç yaprak vardı. Sonra onlar sarardı. Yaprağın üzerinde ve arkasında birşey göremedim. Sonra acaba geldiğindeki yapraklar mı artıyorlar mı diye anlayamadığım için onları bitkiden ayırdım ve şu an yine bir çok yaprak sararmış durumda. Yine üzerlerinde birşey göremedim. Ağaç meyveli ve dökmüyor. Az da olsa yeni çiçekler de açıyor. Ama epey yaprak kaybetti. Sizde sorun ne olabilir? Ne yapmalıyım?

612914

612915

612916

612917

612918

Selçuk Boz
21-05-2016, 21:20
Merhaba arkadaşlar,
Limonun ağacımın türü mayer limon. 1,5 aydır bende. Aldıktan sonra köklerini ve toprağını dağıtmadan daha büyük bir saksıya aktardım. Aldığımda üst birkaç yaprağında bazı yaralar vardı. Sorun devam etmedi, o zaman üzerinde hafif sararmaya yüz tutmuş bir kaç yaprak vardı. Sonra onlar sarardı. Yaprağın üzerinde ve arkasında birşey göremedim. Sonra acaba geldiğindeki yapraklar mı artıyorlar mı diye anlayamadığım için onları bitkiden ayırdım ve şu an yine bir çok yaprak sararmış durumda. Yine üzerlerinde birşey göremedim. Ağaç meyveli ve dökmüyor. Az da olsa yeni çiçekler de açıyor. Ama epey yaprak kaybetti. Sizde sorun ne olabilir? Ne yapmalıyım?

Bitkide magnezyum eksikliği olabilir. Mikroelementli bir gübre deneyebilirsiniz.

putko
27-05-2016, 07:16
Bitkide magnezyum eksikliği olabilir. Mikroelementli bir gübre deneyebilirsiniz.

Teşekkürler Selçuk bey cevabınız için. Ancak yazabildim. Mikro elementli bir sıvı besin ile takviye etmeye başladım. Şuan bir haftadır yeni sararma yok. Takip ediyorum. Teşekkür ederim tekrardan.

Nightwalker
30-05-2016, 19:53
Selamlar . Havalar güzel olması sebebiyle limon agacımı balkona aldım . Fakat yaprak çıkmamaya ve uzerindekiler buruşum düşmeye başladı. Konu ile ilgili yardımcı olabilir misiniz?

Turunçgil
30-05-2016, 23:11
Turunçgiller yer değişimlerine karşı hassastırlar,tepkilerini yaprak,çiçek dökme şeklinde gösterirler, ancak bunlar kısa sürelidir.Yeni yerlerine alıştıktan sonra gelişimlerine devam edeceklerdir.

ırmakk
03-06-2016, 16:31
yaklaşık 7 aydır evimde bulunan limon ağacımın dallarında minik minik kahverengi kabuklar oluşmaya nasıl yok edebilirim? yeni de çiçek açıyordu ölürse diye korkarken bu siteyi buldum yardımınızı bekliyorum

ırmakk
04-06-2016, 13:26
benimde yapraklarımda sararma ve kuruma var sizinde sonradan böyle oldu mu

ırmakk
14-06-2016, 11:45
http://https://www.google.com.tr/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjqmJPanafNAhVDPBoKHcvvDXYQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.emrahozkan.com%2F2013%2F08%2F 24%2Fevde-limon-yetistirmek-ve-yaprak-bitleri%2F&psig=AFQjCNErvPGADnP86-MXF3U4kUVc6jVgsw&ust=1465983860766697

bigadicking
17-06-2016, 02:00
Neemazal adlı ilaç olması lazım tarif ettiğiniz ilaç

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Özgür cingöz
28-06-2016, 13:33
Merhab 5 yildir yemyesil olan limon agacimin son 1 haftada yapraklari kurumaya basladi.uzulerek 30 adet yaprak kestim acil destek istiyorum sizden.

Mehmet KÖKNAR
04-08-2016, 20:39
Merhabalar arkadaşlar uzun bi aradan sonra hiç yaprağı olmayan limon ağacım gübre,sıvı çözeltisi,toprak değişiminden sonra kendine gelmeye başladı.Sorunum sol tarafdaki dalının üst kısmında hiç filizlenme olmaması kuru değil sadece ucu kuru ucu mumlu olduğu için oda ilerlemiyor.Ama nedense o dalında filizlenme yok 2. si ise ufak tefek kabuklu bit var her gördüğümde kürdanla temizlerim tabikide azimliler 2 gün sonra yine çıkıyorlar. 3. sü ise kapuklu bitlerden kaynaklı yapışkanlı yapraklar. her gördüğümde onlarıda ıslak bendil ile siliyorum 2 sonra yine bazı yaprakları yapış yapış. Bunlar hakkında ne yapmam lazım arkadaşlar ? İlginizden dolayı teşekkürler.

carizma_009
05-08-2016, 19:17
En yakın tarım bayisine gidin yazlık yağ alın rica edin tenekeden az miktarda bir pet kutuya döküp versinler.Narenciyelerde oluşan böcek zararlılar için etkili çözümdür.Bitkiyi komple kaplar böcekleri öldürür.Bu ilaç çicek öncesi ve sonrası kullanılır bunu da belirtmiş olayım.1litre suya bir tatlı kaşığı yetecektir her tarafını ilaçlayın gübrelemeye 10-15 gün arayla devam edebilirsiniz.Sulamayı ihmal etmeyin.Şunu da açıkca söyleyim ortamınız narenciye için çok uygun bir yer gibi görünmüyor.Kullandığınız gübreyi de belirtirseniz sevinirim.

Mehmet KÖKNAR
05-08-2016, 20:18
En yakın tarım bayisine gidin yazlık yağ alın rica edin tenekeden az miktarda bir pet kutuya döküp versinler.Narenciyelerde oluşan böcek zararlılar için etkili çözümdür.Bitkiyi komple kaplar böcekleri öldürür.Bu ilaç çicek öncesi ve sonrası kullanılır bunu da belirtmiş olayım.1litre suya bir tatlı kaşığı yetecektir her tarafını ilaçlayın gübrelemeye 10-15 gün arayla devam edebilirsiniz.Sulamayı ihmal etmeyin.Şunu da açıkca söyleyim ortamınız narenciye için çok uygun bir yer gibi görünmüyor.Kullandığınız gübreyi de belirtirseniz sevinirim.

Merhabalar carizma_009 ustam ilginizden dolayı çok teşekkürler.Bugün arap sabunu yöntemini uyguladım.Küçük sinekleri fark ettim uçuştular arap sabunu olayından sonra şuan gözükmüyorlar.Dediğiniz yazlık yağı yarın alırım dediğiniz şekilde uygularım.Gübreleme olayını işlenmiş beyaz gübreyi 12.12.2015 yapmıştım.Sonra 5.25.0+ME Gübre çözeltisini 15 günde bir 1lt suyun içine 10 ml sıvı gübre koyarak karıştırıdm suladım.15 gün normal sulama diğer 15. günde sıvı çözeltisi uyguladım. 5 defa yaptım onuda.ziraat mühendisi bayan demişti.Şuan gübreleme ihtiyacımı var ustam ? Bu arada Kapalı balkonda limon ama camlar devamlı açıktır.Ve sabahları çok güzel güneş alır.Saksısı büyük olduğu için köşeye koymak zorunda kaldım ama toprağına kadar güneş alıyor ona dikkat ettim. İlginizden dolayı tekrardan teşekkürler.

carizma_009
05-08-2016, 20:25
Yağ bazlı ilacı kullanmanız yeterli olacaktır 1litre suya bir tatlı kaşığı şeklinde.Gübreleme 15-20 gün sonra bir kez daha yapabilirsiniz.Yalnız gübre içeriği çok zayıf birde kışın beyaz gübre dediğiniz 26 azotmu ,son olarak bulunduğunuz yer neresi ?

Mehmet KÖKNAR
05-08-2016, 22:20
Yağ bazlı ilacı kullanmanız yeterli olacaktır 1litre suya bir tatlı kaşığı şeklinde.Gübreleme 15-20 gün sonra bir kez daha yapabilirsiniz.Yalnız gübre içeriği çok zayıf birde kışın beyaz gübre dediğiniz 26 azotmu ,son olarak bulunduğunuz yer neresi ?

carizma_009 ustam yanıtınız için çok çok teşekkürler.Ziraat mühendisi bayan 1kg işlenmiş beyaz yuvarlak gübre vereceğim sana dedi (sanırım bu tavuk gübresi ) sonra gübre çözeltisi ile kullanacaksın öyle biliyorum sadece. Olmadı tatile gitmediyse onun da yanına giderim ustam. Ziraat mühendislerinde de yazlık yağ satıyorlamıdır usta ? Bu arada Ankara'da otuyorum Eryaman tarafında.Bu arada ziraat mühendisine gitmişken besin filan gerekiyormu usta demir olsun veya başka birşey gitmişken ne varsa alayım uzak çünkü yeri.

sardunya18
11-08-2016, 11:39
Güney cephe kapalı balkon da Limonum ilkbahardan beri yeni yaprak açmama sorunu var .Var olan yapraklarda resimdeki şekilde yardımcı olursanız çok sevinirim .

sardunya18
23-08-2016, 09:49
Yeni çıkan tek tük yapraklarda bu durum da sorun var ama ne .!! Yardımcı olursanız çok sevinirim

Mehmet KÖKNAR
23-08-2016, 13:15
Yeni çıkan tek tük yapraklarda bu durum da sorun var ama ne .!! Yardımcı olursanız çok sevinirim
Bende de ona benzer söz konusu idi Ziraat mühendisin yanına gittim. besin takviyesi verdi.Uyguladım ayda bir yapacağım.uygulammadan 13 gün geçti filizlenmeye başladı yeni yapraklar geliyor.Kuruma olayı durdu.
18-18-18
Azot %18
Fosfor %18
Potasyum %18

carizma_009
26-08-2016, 21:38
Mehmet Bey 15günde bir 1lt suya iki çay kaşığı gübre koyarak sulama yapabilirsiniz.Sardunya18 sizin bitkinizde demir noksanlığı görülüyor sizde böyle bir gübre alabilirsiniz yalnız yeterli olmayacaktır demir -bakır-bor-çinko oranı biraz yüksek olan gübrelerden alıp 10günde bir 1lt suya iki çay kaşığı gübre yaparak bitkilerinizi sularsanız hemen düzelecektir.Narenciyelerde unutulmaması gereken çicek öncesi ve meyve tutumundan sonra yazlık yağ dediğimiz ilaçlarla muhakkak ilaçlanmalıdır.Bitkilerinizin güneşlenme ,sulama ihtiyaçlarını eksik etmeyin.

srcgl
25-01-2017, 19:38
Merhaba. İki ay önce aldığımız limonumuz bir süre sonra yapraklarından kurumaya başladı ve yeni açılan çiçekleri kurudu. Şuan üzerinde hiçbir yaprağı kalmadı. Aşağıda fotoğrafları olan ilaç ve gübreyi kullanmamızı söyledi ziraatteki arkadaş. Şuan güneş alan biryerde düzenli olarak ilaç ve sulamasını yapıyoruz fakat son hali aşağıda. Kurumuş mudur yoksa tekrar canlanır mı? http://i.hizliresim.com/r6oBZB.jpg (http://hizliresim.com/r6oBZB) http://i.hizliresim.com/5L1rMq.jpg (http://hizliresim.com/5L1rMq) http://i.hizliresim.com/ZMPgkA.jpg (http://hizliresim.com/ZMPgkA) http://i.hizliresim.com/pXpqzL.jpg (http://hizliresim.com/pXpqzL)

recepc
08-03-2017, 19:13
Merhaba
Değerli form üyeleri geçen hafta gelen limon ağacım hasta sanırım.Formu araştırıyorum fakat kafam çok karıştı

Ağacın yapraklari delik yer yer sararmalar vb.durumlar mevcut.Vitamin eksikliğimidir yoksa zararlımıdır?Gelince daha büyük bir saksiya aldım.yaprak altlarinda böcek vb.bir şey görmedim.Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Karaasar
13-03-2017, 10:29
Merhaba!
Bahçede İki limonum var. 3 sene önce turunç üzerine aşıladım. Bu sene hiç yaprakları kalmadı. Bende bir güzel budadım.
İlkin diplerine organik+mineral toprak düzenleyicisi "Rekor Gelişim" koydum.
Bir hafta sonra 13.24.12+Me ve Çinko Sülfat gübre verdim. 05.Mart 2017 ertesi günde adamanın mestercop bakır oksiklorür %67,5 ile ilaçladım. Bu gün bakır ilaçı tekrarladım.
Ağaç genç filizleri uyanmaya başladı. Ancak eski yapraklarda bazı sorunlar var. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.

recepc
25-04-2017, 19:20
Bu konu unutulmuş demekki yoksa sorulari bilen vardir illaki çünkü yardımlaşma paylaşım formu olmazdı.

yeşiliseviyorum
25-04-2017, 21:45
Mayer limon yapraklarında çatlamalar var ne yapmalıyım

recepc
02-05-2017, 15:15
Bir anda limon ağacım bütün yapraklarını döktü.Herhangi bir yer değişikliğide yapmadım.Resimlerini paylaşmıştım.

cun85
13-05-2017, 19:02
Merhabalar,

Yaklaşık 1 senedir balkonda yetiştirdiğim ağaçların yapraklarında oluşan problem için yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, zira teker teker yapraklarını döküyorlar.

Not: Limon yapraklarına koşnil zararlısı nedeni ile forumda gördüğüm solisyonu (zyağı, arap sabunu ve sarımsak) denedim. Sonra yapraklarda bu lekeler oluştu.

oturanmimar
08-07-2017, 18:29
Limon ağacını babam hazır almıştı, büyümesini çok fazla beklemyelim diye. Getirdiğinde iki tane yeşil limonu vardı ve hala sararmadılar, var olan limonun bir kısmı da kararmaya başladı. Çok fazla çiçek var ama bir süre sonra kuruyor, ve meyve vermiyor. Üstelik bir haftadır da yaprakları sararmaya başladı.
Resimlerde yikledim. Acaba bu sararmalar neden olabilir. Çok fazla sulamızdan olabilir mi. Günde bir kez suluyoeuz ve saksının altıgı yok, bahçemize sürekli güneş alan bir yerde.
Sorunu ne olabilir ?

cekirdek
12-07-2017, 15:35
Merhaba

Resimde limon ağacımın hastalıklı kısımları görünüyor. Alttan taze ve sağlıklı yapraklar geliyor. sizce alttan gelen dalları budamalı mıyım?
yukarıdaki hastalık için ne yapmalıyım?

teşekkürler. iyi forumlar.

Barmuda
23-09-2017, 18:57
mrhbalar.forumu çok zamandır takip etmekteydim fakat yeni üye oldum.daha doğrusu bilgi almam gereken bir mesele var.çekirdekten yetiştirdiğim limonlarım ın yapraklarında (özellikle alt yapraklarda)renk değişikliği ve zamanla çürüme oluyor.büyümeleri de yavaşladı sanki.mantar ilacı kullandım ama ya doğru kullanmamaktan veya doğru tehşisi koyamamaktdan bir türlü kurtulamadım.sararan yaprakların üzerinde daha sonra kırmızı kırmızı bişeler görmeye başladım sanırım bir tür böcek.acaba limonlarımın nesi var ve ne yapmam gerek?

babavura
06-10-2017, 18:26
Oncelikle iyiaksamlar, forumu uzun zamandir takip ediyorum fakat uyelik acip yazmak bugune nasipmis.
Benimde hazir olarak aldigim bir limon agacim var eve getirdigimde cok guzeldi sonra yavas yavas yapraklarinda bir tuhaflik belirdi. Bende guzel bir torf alip hazir geldigindeki pis topragi guzelce temizleyip koku komple gubreyle karisik (yavas salinimli) yeni topragina koydum.fakat duzelmedi. Rulolasmalar ve yavas yavas delikler var.
https://i.hizliresim.com/nJL7j1.jpg

https://i.hizliresim.com/7yMkNm.jpg

https://i.hizliresim.com/V3vV3V.jpg

https://i.hizliresim.com/mJ1PJV.jpg

https://i.hizliresim.com/qJPYGW.jpg

Kendisi camla kapali balkonda durmakta soguk olmuyir gunes aliyor. Yoksa kuruntumu yapiyorum mevsim itibariyle normalmidir ? Bir baska sorum sulama sikligi ne olmalidir?
Tesekkurler.

blackswans
05-11-2017, 11:39
Merhaba,

Tüm yapraklar fotoğraftaki gibidir, sanırım böcekler öldü gibi sanki ama kapkara yapraklar yapabileceğimiz birşey varmıdır?

Teşekkürler.

660342

virgom66
19-11-2017, 10:48
Merhabalar..
Apt yöneticisiyim bahçe işlerine, çiçeğe böceğe meraklıyım. Geçen ilkbaharda bahçemize diktiğimiz limon fidanlarımızdan birinin durumu iyi görünmüyor. Üst dallardan ikisine kabuklu bit gelmiş; alman organik bit ilacı ile ilaçlama yaptık. Aşağıdaki bit olmayan yapraklarda da sararmalar ve uçlarında yanıklar var. Bunun nedenini ve çaresini bilenler var ise bize yardımcı olabilirler mi? acaba..[URL="http://www.imgim.com/20171117_173916.jpg"]
http://www.imgim.com/20171117_173927.jpg

Ufukkrc
03-12-2017, 09:51
Merhaba 6 aydır forumu takip edip yararlaniyorum bugün mesaj atmak kısmet oldu. 10 gün önce 6 aylık çekirdekten yetiştirdiğim limonumu çatıdan kapalı balkonuma aldım. Bugün yapraklarını ciddi şekilde doktugunu farkettim. Yaprakları hafif kararmış ve gövdesinden kolayca ayriliyordu. Yerini degistirdigimden dolayı mı yoksa eksik bir şeyler mi var anlamadım yardıma ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.

Poyrazbey
11-12-2017, 21:27
Merhabalar
Foruma yeni katıldım çekirdekten yetiştirdiğim limonlarım var ama bir süredir siyah böcekler dadandı nasıl kurtulurum bunlardan. Bir de bir yaşını geçtiler ama meyve alamadım hiç ne yapmam gerekiyor

Hallacı Mansur
18-01-2018, 18:28
Merhaba Yaz başında Antalyadan aldığım iki adet limon ağacım iki gün öncesine kadar güneş alan camekanlı balkonumda duruyordu. Havalar soğuyunca salona aldım. Üzerinde çok fazla çiçek var fakat yaprakları sararıp dökülmeye başladı. ilgilenen arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

sardunya18
14-03-2018, 11:26
Limon ağacımın yaprakları resimde görüldüğü gibi kıvrışıyor .Herhangi bir zararlı görmedim .Limonum şuan tomurcukta .Sebebini bilen yardımcı olabilecek varsa sevinirim .

blick
19-03-2018, 12:39
Selamlar

Geçen yıl sonbaharda satın aldığım 1 yaşında küçük bir lime fidanım var. Aldıktan sonra sonra saksıya alıp budamasını yaptım. İlk birkaç sürgün verdi ancak şimdi çıkmıyor. Sürgün gözleri görünür olmaya başladıktan sonra kuruyor.
Uç kurutan hastalığından şüpheleniyor ama emin de değilim. Bu hastalıkla ilaçsız olarak nasıl mücadele edebilirim bulamadım?
Ya da başka bir hastalık olma durumu olabilir mi? Herhangi bir böcekte yok.

Bengrim
22-03-2018, 11:39
son yazılara baktığım kadarıyla düzensiz sulamalar güneşde kavrulmalar ani yerdeğişklikleri aşırı ilaçlamalar görüyorum forumun bu bölümleri fazla haraketli deil bende bir limon sahibi olarak katkıda bulunmaya çalışacağım buda ilk mesajım olsun herkeze selamlar

manolya
22-03-2018, 14:31
geçen yıl saksıda hediye gelen ve yaz başında bahçeye aktardığım limon kışı korumasız olarak dışarıda geçirdi. Bu kış hava ılıman gittiği için herhalde pek zarar görmedi ama üzerinde hiç tomurcuk yok, ne zaman çiçek açar?

Bengrim
22-03-2018, 15:04
geçen yıl saksıda hediye gelen ve yaz başında bahçeye aktardığım limon kışı korumasız olarak dışarıda geçirdi. Bu kış hava ılıman gittiği için herhalde pek zarar görmedi ama üzerinde hiç tomurcuk yok, ne zaman çiçek açar?

Limonunuz sağlılı görünüyor yeni yılın taze filizlerini vermiş.yarı gölgede kalan limonlar yeni yeni tomurcuk vermeye başladı. hava sıcaklıklarını kontrol edin gündüz sıcaklıkları 22-25 derece gece sıcaklıkları 13 derece civarında olmaya başladığı zaman limonlar tomurcuklanmaya başlar. ayrıca mart ayı gübreleme zamanıdır şuan hafif bi gübreleme yaparsanız faydalı olabilir.

Selma_321
22-03-2018, 15:50
Sayın Bengrim, benimde limon ağacım var bir ay olmuştur alalı. Çiçeklerini döktü ama dört tane filiz verdi. Ne ilaç, gübre kullanmalıyım acaba? Ve bakımı nasıl olmalı? Umarım yanlış yerde sormuyorumdur.

Bengrim
22-03-2018, 16:03
Sayın Bengrim, benimde limon ağacım var bir ay olmuştur alalı. Çiçeklerini döktü ama dört tane filiz verdi. Ne ilaç, gübre kullanmalıyım acaba? Ve bakımı nasıl olmalı? Umarım yanlış yerde sormuyorumdur.

Limonunuz daha çok yeni olduğu için yeni yerine alışma sürecinde bu tip çiçek ve yaprak dökmeleri normal.alışık olduğu ortamın şartları değiştikce il verdiği tepki yaprak çiçek veya meyve dökmekdir. limonunuza çok iyi güneş alabileceği bi yer bulun.ilk aldığınız saksının içinde ise hala büyükce bi saksıya geçin.saksının altına iri taşlarla direnaj yapabilir veya tabakdan biraz yükseltin bunlar aşırı sulama zararlarını azaltıcaktır.mevsim itibariyle gübreleme zamanı hafifce gübreleyebilirsiniz.limonunuzda bi hastalık yok ise ilaç düşünmeyin koruyucu ilaç zamanıda geçti.gubre için sulama suyunda sıvı gübrede tercih edebilirisiniz.

Selma_321
22-03-2018, 17:52
Teşekkür ediyorum sayın Bengrim, saksısını değiştirip dibinede çakıl taşları koymuştum. Size özel bir mesaj attım, gübreyle ilgili olarak.. Tekrar teşekkürler.

Bengrim
22-03-2018, 18:21
Teşekkür ediyorum sayın Bengrim, saksısını değiştirip dibinede çakıl taşları koymuştum. Size özel bir mesaj attım, gübreyle ilgili olarak.. Tekrar teşekkürler.

Ricaederim. Dogru zamanda dogru mudahele ile saglikli bir agac sapsari limonlariniz olur umarim.

manolya
22-03-2018, 19:22
cevabınız için çok teşekkürler sn. bengrim

Bengrim
22-03-2018, 22:23
Selamlar

Geçen yıl sonbaharda satın aldığım 1 yaşında küçük bir lime fidanım var. Aldıktan sonra sonra saksıya alıp budamasını yaptım. İlk birkaç sürgün verdi ancak şimdi çıkmıyor. Sürgün gözleri görünür olmaya başladıktan sonra kuruyor.
Uç kurutan hastalığından şüpheleniyor ama emin de değilim. Bu hastalıkla ilaçsız olarak nasıl mücadele edebilirim bulamadım?
Ya da başka bir hastalık olma durumu olabilir mi? Herhangi bir böcekte yok.

doğru toprak kullandığınıza ve doğru sulama yaptığınıza eminmisiniz? uç kurutanı tespit etmek çok kolaydır. kuruyan bir dalı biraz altında yeşiliyle bereber kesin ve bir falçatayla içini açın. dalın içi turuncuysa uçkurutandan şüphelenebilirsiniz. yetişkin ağaçlarda hastalığın yayılaması sıcaklarda sert budamayla ilerleyişi durdurulmaya çalışılıyor.fakat fidanlarda yapıcak fazla bişey yok genelde 3 ila 5 yıl arasında ölüyor fidan.

tavsiyem farklı bir yerden yeni bir fidan almasız ve şuan kullandığınız saksı toprak gübre vs atmanız, aletleri ise çamaşır suyuyla dezenfekte etmeniz.

blick
23-03-2018, 08:43
Sayın Bengrim

Cevabınız için teşekkür ederim. Sulama ve toprak konusunda %100 olmasamda eminim :) Tespit için kuruyan bir dal kesin kontrol edin diyorsunuz ama benim kuruyan bir dalım yok :confused:. Dallar sapasağlam duruyor yapraklarda da herhangi bir hastalık belirtisi görünmüyor. Bendeki sorun dallardan çıkmaya başlayan filizlerin çıkamadan (yani görünür olmaya başlayıp 1cm **** daha az uzadıktan sonra) kuruması :(.

doğru toprak kullandığınıza ve doğru sulama yaptığınıza eminmisiniz? uç kurutanı tespit etmek çok kolaydır. kuruyan bir dalı biraz altında yeşiliyle bereber kesin ve bir falçatayla içini açın. dalın içi turuncuysa uçkurutandan şüphelenebilirsiniz. yetişkin ağaçlarda hastalığın yayılaması sıcaklarda sert budamayla ilerleyişi durdurulmaya çalışılıyor.fakat fidanlarda yapıcak fazla bişey yok genelde 3 ila 5 yıl arasında ölüyor fidan.

tavsiyem farklı bir yerden yeni bir fidan almasız ve şuan kullandığınız saksı toprak gübre vs atmanız, aletleri ise çamaşır suyuyla dezenfekte etmeniz.

Bengrim
23-03-2018, 09:17
Sayın Bengrim

Cevabınız için teşekkür ederim. Sulama ve toprak konusunda %100 olmasamda eminim :) Tespit için kuruyan bir dal kesin kontrol edin diyorsunuz ama benim kuruyan bir dalım yok :confused:. Dallar sapasağlam duruyor yapraklarda da herhangi bir hastalık belirtisi görünmüyor. Bendeki sorun dallardan çıkmaya başlayan filizlerin çıkamadan (yani görünür olmaya başlayıp 1cm **** daha az uzadıktan sonra) kuruması :(.

dona maruz kaldınızmı? kalmadıysanız azot ağırlıklı bir gübreleme yapın yeşillenmeyi filizlenmeyi teşvik edicektir.sonrada izlemeye alın eger uckurutan ise yayılacakdır.

blick
23-03-2018, 10:28
Hayır dona maruz kalmadı sürekli evin içinde duruyor. Elimde gübretaşın bestline toz gübresi mevcut. sanırım 2 ya da 3 sefer 2 şer 3 haftada bir bu gübreden verdim. bu durumda aklıma tek gelen şey gübreden yanmış olabilir mi :eek: eğer bu gübre uygun diyorsanız bunu kullanırım. Elimde bol miktarda solucan gübresi de var aslında :D

https://gubretasbahcem.com.tr/Uploads/UrunResimleri/buyuk/46524269-847d-4482-b193-33cfd6202180.jpg

https://gubretasbahcem.com.tr/Uploads/EditorUploads/Garanti%20Edilen%20İçerik/Bestline%20İçerik.JPG

dona maruz kaldınızmı? kalmadıysanız azot ağırlıklı bir gübreleme yapın yeşillenmeyi filizlenmeyi teşvik edicektir.sonrada izlemeye alın eger uckurutan ise yayılacakdır.

Bengrim
23-03-2018, 12:55
Hayır dona maruz kalmadı sürekli evin içinde duruyor. Elimde gübretaşın bestline toz gübresi mevcut. sanırım 2 ya da 3 sefer 2 şer 3 haftada bir bu gübreden verdim. bu durumda aklıma tek gelen şey gübreden yanmış olabilir mi :eek: eğer bu gübre uygun diyorsanız bunu kullanırım. Elimde bol miktarda solucan gübresi de var aslında :D

https://gubretasbahcem.com.tr/Uploads/UrunResimleri/buyuk/46524269-847d-4482-b193-33cfd6202180.jpg

https://gubretasbahcem.com.tr/Uploads/EditorUploads/Garanti%20Edilen%20İçerik/Bestline%20İçerik.JPG

kötü bir gübre deil meyve-sebze,meyve agaclarında kullanılabilir meyve olgunlugunu iyileştirir meyve kalitesini arttırır. aşırı kullandıysanız yakabilir tabii potasyum ağırlıklı bir gübre.

sorununuz meyve olmuş olsaydı limonum meyve tutmuyor limonlarım sararmıyor büyümüyor dökülüyor demiş olsaydınız hiç düşünmez budur derdim.ama sizin fidanınız filizlenmiyor ayrıca aşırı gübrelemedende şüpheleniyorsunuz.
bolbol sulayın taşsın toprak yıkansın desem sonucta limon kök çürütme riskiniz olcak ayrıca aynı gübreyi tekrar kullanmak sorunuda derinleştiricek........

en iyisi siz bu sene gübre vermeyin sadece yapraktan azotlu sıvı gübre uygulayın bence.

Doncroco
16-05-2018, 19:46
Herkese merhabalar.benim limon ağacımın yapraklı kenarlardan başlayarak kuruyor.daha önce kırmızı örümcek sorunumuz vardı onu çözeli nerdeyse 3 ay olacak ancak sararmazlar devam ediyor.hiç bir çözüm bulamadım.ziraatçiye götürdüm yaprak gübresi (sıvı) verdik çözüm olmadı.nedir bu ağacın derdi lütfen yardımcı olun .

Bengrim
18-05-2018, 11:35
Herkese merhabalar.benim limon ağacımın yapraklı kenarlardan başlayarak kuruyor.daha önce kırmızı örümcek sorunumuz vardı onu çözeli nerdeyse 3 ay olacak ancak sararmazlar devam ediyor.hiç bir çözüm bulamadım.ziraatçiye götürdüm yaprak gübresi (sıvı) verdik çözüm olmadı.nedir bu ağacın derdi lütfen yardımcı olun .

gübreleme problemi olduğunu düşünüyorum.fazla azot veya toprak tuzluluğu gibi fakat emin olmak için daha fazla bilgi lazım.kırmızı örümcekle nasıl mucadele ettiniz ne kullandınız standart kullandığınız gübrenin değerleri nedir hangi mevsimde verdiniz.ziraatciden aldığınız yaprak gübresinin özellikleri nedir.sulama düzeniniz nasıl.

Doncroco
18-05-2018, 15:47
Agacı internet üzerinden aldım.Saksıya alırken solucan gübresı kullandım ocak-subat ayı gibiydi. bı kısmını direk kök kısmına bırazda toprakla karıstırıp ağacı diktim.Kırmızı örumcek sorunu için sulandırılabılır kükürt kullandım.o sekılde 1 tane bile kalmadı.Sonrasında ziraatcinin verdiği sıvı gübre ile yapraklarına ve bır kısımda suyla topragına verdım.Gübrelerin değerlerini detaylıca bakmadım.Sulamayı kışın 8-10 günde bir sımdı 3 gunde 1 suluyorum (genel mantık topragını ellıyorum üst tabaka kuruysa suluyorum.)acaba fazla mı gübre verdık agacı topragını mı değiştirsem?.ilginize teşekkür ediyorum.

Bengrim
18-05-2018, 17:14
kabaca bir yorum yapayım ozaman gördüğüm kadarıyla.iç mekanda bakılan genç bir limon.mevsim görmemiş yaprakları pişkin değil ve geniş.iyi güneş aldığından emin olun.geniş yapraklar azot fazlalığını düşündürüyor. yaprakların kenarlardan kuruması ise tipik bir potasyum eksikliği.

resimdeki yapraklar dükülecek bunlar için yapacak bişey yok yeni yaprakları izleyin.toprak değişimi hırpalayıcı bir iş bitki için.
bunlar bir tarafa kükürt ya da yaprak gübreside zarar vermis olabilir sonucda içeriğini bilmiyoruz.sizin yapmanız gereken bence limonu biraz kendi haline bırakmak güneşlenmeye ve sulamaya dikkat etmek.daha fazla gübre vermeyin yeni yapraklara göre hareket edersiniz seneye.

Doncroco
18-05-2018, 23:41
Suan yeni filizler çıkıyor onlarda aynı şekilde olmaz umarım daha önce içerde mutfak sürgülü camının kenarındaydı sımdı balkonda duruyor çok rahat direk güneş görüyor.tavsiyenize uyacağım başka bir fikri olan paylaşırsa da dikkate alırım.teşekkür ederim zaman ayırdığınız için. Hem sulama suyuna Hemde yapraklara sıkarak kullandığım sıvı gübre bu.yeni çıkan filizlerde bunlar.

blick
08-06-2018, 10:23
Sayın Bengrim

Bahsi geçen fidanda son durum bu şekilde. Gözüm gibi bakıyorum desem yeridir ama hala tık yok. Eski yapraklarda da ufak sararmalar oluştu ama daha fazlası yok. Yeni çıkan yapraklar ve filizler de kurumaya devam ediyor. :(

675939

675940

675941

kötü bir gübre deil meyve-sebze,meyve agaclarında kullanılabilir meyve olgunlugunu iyileştirir meyve kalitesini arttırır. aşırı kullandıysanız yakabilir tabii potasyum ağırlıklı bir gübre.

sorununuz meyve olmuş olsaydı limonum meyve tutmuyor limonlarım sararmıyor büyümüyor dökülüyor demiş olsaydınız hiç düşünmez budur derdim.ama sizin fidanınız filizlenmiyor ayrıca aşırı gübrelemedende şüpheleniyorsunuz.
bolbol sulayın taşsın toprak yıkansın desem sonucta limon kök çürütme riskiniz olcak ayrıca aynı gübreyi tekrar kullanmak sorunuda derinleştiricek........

en iyisi siz bu sene gübre vermeyin sadece yapraktan azotlu sıvı gübre uygulayın bence.

Bengrim
08-06-2018, 11:47
size büyük marketlerde kolayca bulabileceginiz bir gübre tavsiye edeyim.oranları daha önce bahsettiğim gibi azotca zengin turuncgil ihtiyacına en iyi ikinci yakın oranlar (benim bulabildiğim en iyisi gübretaş altın turunç fakat temini zor) ben resimdeki gübreye ilaveten demir kullanıyorum.iğne yapraklı ağaçlar için diyor limonda yaprak dökmeyen ağaç olduğu için oranları istediğime yakın.

kuruma devam ediyor ve yayılıyorsa haberler iyi değil.konuştuğumuzdan buyana bikaç ay geçti sanırım.hemen enseyi karartmayın biraz kurumuş ama çokda kötü durumda değil bu sene meyve vermeyecek gibi görünüyor.zaten fidanınızın sorunu uçkurutan ise yapıcak bişey yok oyuzden üzülmeyin.

önerdiğim gübreyi ilkbahar ve sonbaharda temel gübre olarak.elinizdekini ise meyve döneminde kullanın.

blick
08-06-2018, 12:13
Teşekkür ederim. Birde bunu deneyelim bakalım umarım bir faydasını görürüm.

Kuruma sadece ilk çıkan filizlerde olup kalıyor devam gelmiyor. Fotoda görünen kurumuş uçlarda birkaç hafta önce çıkmıştı ardından kurudu kaldı.
Henüz 2 yaşında zaten meyve beklentim yok. Biraz büyütüp bahçeye ekmek için almıştım bu gidişle bahçeye göremeyecek

size büyük marketlerde kolayca bulabileceginiz bir gübre tavsiye edeyim.oranları daha önce bahsettiğim gibi azotca zengin turuncgil ihtiyacına en iyi ikinci yakın oranlar (benim bulabildiğim en iyisi gübretaş altın turunç fakat temini zor) ben resimdeki gübreye ilaveten demir kullanıyorum.iğne yapraklı ağaçlar için diyor limonda yaprak dökmeyen ağaç olduğu için oranları istediğime yakın.

kuruma devam ediyor ve yayılıyorsa haberler iyi değil.konuştuğumuzdan buyana bikaç ay geçti sanırım.hemen enseyi karartmayın biraz kurumuş ama çokda kötü durumda değil bu sene meyve vermeyecek gibi görünüyor.zaten fidanınızın sorunu uçkurutan ise yapıcak bişey yok oyuzden üzülmeyin.

önerdiğim gübreyi ilkbahar ve sonbaharda temel gübre olarak.elinizdekini ise meyve döneminde kullanın.

kemyy
11-07-2018, 15:56
Merhaba bir süredir balkonda limon ağacı yetiştirmeye çalışıyorum. Ama ağaçın dallarında yapraklarında bir şeyler çıktı. Yardımcı olursanız sevinirim.

Bengrim
11-07-2018, 20:09
Merhaba bir süredir balkonda limon ağacı yetiştirmeye çalışıyorum. Ama ağaçın dallarında yapraklarında bir şeyler çıktı. Yardımcı olursanız sevinirim.

kabuklu bit. olabildiğince pamukla temizleyip yazlık yağ uygulayın. kış aylarında tekrarlayın

karyadamla
31-08-2018, 16:06
Merhaba..
Çekirdekten çimlendirerek balkonda yetiştirdiğim yaklaşık iki yaşında olan yediveren ve aşılattığım (bir kısmı mandalin) limonum maalesef kuruyor.Bu yaz ilk kez çiçek vermeye ve ve o çiçekler minik meyvelere dönmeye başlamıştı halbu ki.
Yazın 3 hafta yazlığa gittim.Giderken altına susuz kalmasın diye leğenle su koymuştum.Geldiğimde suyu bitmişti ve tüm yaprakları kurumuştu.Hepsini temizledim.Dalların kuruyan uç kısımlarını da temizledim.bir hafta oldu ama her geçen gün diğer dallar da kurumaya başladı.Gövde henüz yeşil.Onu kurtarmak için ne yapabilirim.Susuz kaldı diye ilk günler suya boğmuş olabiliriz ama şimdi su vermeyi kestim.Toprağı iyice kurumadan su vermeyeceğim.Forumu günlerdir inceliyorum ama bununla ilgili hiç bir şey göremedim.Budama yapmalımıyım.Yeniden canlanır mı?Yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim.

karyadamla
31-08-2018, 18:04
Biraz önce sizden öğrendiğim şekilde kuruyan dalları budadım ve budanan yetlete mum damlattım..Toprağı hafifçe kökleri zedelememeye çalışrak havalandırdım ve suladım..Artık Allaha emanet umarım tamamen kurumaz ve canlanır.

huseyindudukcu
04-09-2018, 10:53
https://hizliresim.com/RDAknG
https://hizliresim.com/3z5LEO
https://hizliresim.com/WDzk7q
https://hizliresim.com/6NBPJN

Merhaba arkadaşlar sizin değerli yorum ve tecrübelerinize ihtiyacım var doğu,batı cephe kapalı cahttps://hizliresim.com/RDAknGm balkonumda 1 adet mayer limonu 1 adet kumkatım var bu iki narenciye ağacımda resimde görüldüğü üzere yaprakların arkasında beyaz minik tozgibi böceklenme olduğunu düşündüğüm şeyler var ve narenciyelerimin yaprakları mat parlak değil gübre olarak her 3 sulamada bir sıvı solucan gübresi veriyorum mayer limonum sadece bir def çiçeklendi ve meyve tuttu normalde 7 veren değilmidir bu limonlar. Birde bu yapraklardaki böceklerden nasıl kurtulabilirim. saygılarımlaç şimdiden yorumlarınız için teşekkürler.

inkubus
10-09-2018, 09:51
Merhabalar,

Ailem Yalova'da yaşıyor. Evimizin bahçesinde limon, kayısı, dut, karayemiş, muşmula, armut, erik, kiraz, nar vb ağaçlarımız var.

Yıllardır bizi limona boğan yediveren limon ağacımız son bir kaç yıldır hasta.
Önceleri daha az miktarda lekelenmeler varken şimdi lekeden geçilmiyor ve yapraklar sararmaya/kurumaya başladı.

Meyvedeki lekeler sıkayıp iyice ovalayınca çıkıyor. Yani çürük gibi değil.
Babam birkaç zirai donanım firmasına gitti ama verdikleri ilaçlar fayda etmedi.

Gerek mevye kalitesi gerekse babamın çok sevdiği bir ağaç olduğu için konuyla pek alakam olmasada fotoğraflarını çekip çözüm arayışına girdim.

Bu hastalığı tanıyan bilen var mıdır?

Yardımlarınızdan ötürü teşekkürler.

Bengrim
12-09-2018, 22:44
Merhabalar,

Ailem Yalova'da yaşıyor. Evimizin bahçesinde limon, kayısı, dut, karayemiş, muşmula, armut, erik, kiraz, nar vb ağaçlarımız var.

Yıllardır bizi limona boğan yediveren limon ağacımız son bir kaç yıldır hasta.
Önceleri daha az miktarda lekelenmeler varken şimdi lekeden geçilmiyor ve yapraklar sararmaya/kurumaya başladı.

Meyvedeki lekeler sıkayıp iyice ovalayınca çıkıyor. Yani çürük gibi değil.
Babam birkaç zirai donanım firmasına gitti ama verdikleri ilaçlar fayda etmedi.

Gerek mevye kalitesi gerekse babamın çok sevdiği bir ağaç olduğu için konuyla pek alakam olmasada fotoğraflarını çekip çözüm arayışına girdim.

Bu hastalığı tanıyan bilen var mıdır?

Yardımlarınızdan ötürü teşekkürler.

çok ağır bir kabuklu bit durumu var ağacınızda. buna uygun gerekli ilaçlamaya biran önce başlamalısınız

huseyindudukcu
13-09-2018, 11:14
Arkadaşlar sorunuma cevap verecek yokmu?

huseyindudukcu
14-09-2018, 21:59
sorunuma cevap atıyorum arkadaşlar değerli yorumlarınıza ihtiyacım var

Merhaba arkadaşlar sizin değerli yorum ve tecrübelerinize ihtiyacım var doğu,batı cephe kapalı cahttps://hizliresim.com/RDAknGm balkonumda 1 adet mayer limonu 1 adet kumkatım var bu iki narenciye ağacımda resimde görüldüğü üzere yaprakların arkasında beyaz minik tozgibi böceklenme olduğunu düşündüğüm şeyler var ve narenciyelerimin yaprakları mat parlak değil gübre olarak her 3 sulamada bir sıvı solucan gübresi veriyorum mayer limonum sadece bir def çiçeklendi ve meyve tuttu normalde 7 veren değilmidir bu limonlar. Birde bu yapraklardaki böceklerden nasıl kurtulabilirim. saygılarımlaç şimdiden yorumlarınız için teşekkürler.[/QUOTE]

its_just_a_ride
15-09-2018, 19:34
sorunuma cevap atıyorum arkadaşlar değerli yorumlarınıza ihtiyacım var

Merhaba arkadaşlar sizin değerli yorum ve tecrübelerinize ihtiyacım var doğu,batı cephe kapalı cahttps://hizliresim.com/RDAknGm balkonumda 1 adet mayer limonu 1 adet kumkatım var bu iki narenciye ağacımda resimde görüldüğü üzere yaprakların arkasında beyaz minik tozgibi böceklenme olduğunu düşündüğüm şeyler var ve narenciyelerimin yaprakları mat parlak değil gübre olarak her 3 sulamada bir sıvı solucan gübresi veriyorum mayer limonum sadece bir def çiçeklendi ve meyve tuttu normalde 7 veren değilmidir bu limonlar. Birde bu yapraklardaki böceklerden nasıl kurtulabilirim. saygılarımlaç şimdiden yorumlarınız için teşekkürler.

Neemazal T/S alıp uygulayabilirsiniz.

andronova
17-09-2018, 17:22
Resimde görüldüğü üzere saksımdaki limon ağacımın yaprak uçlarından başlayarak bir sararma var negibi uygulama yapmam gerekli bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirmihttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20180917/a7038fc124eb52276904c8090e7a3155.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20180917/49dc4ba39cda9efc542c1b5ba0cc1aa3.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20180917/4c0cd8041cfb7bb61dc8701fee5f3098.jpg

siflera12
17-09-2018, 17:27
Resimde görüldüğü üzere saksımdaki limon ağacımın yaprak uçlarından başlayarak bir sararma var negibi uygulama yapmam gerekli bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi

Sanırım kabuklu bit var üzerinde her gün arapsabunu ile yapraklarını ve gövdesini fısfıslayın umarım düzelir ( İlk önce eldiven giyerek üstündeki böcekleri temizleyin yani böcekleri öldürün ki bir daha bulaşmasın )
1 litre suya 1 tatlı kaşığı Arap sabunu koyun ve karıştırın .
( Üstündeki kahverengi olan şeyler böcek )
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

andronova
17-09-2018, 17:29
Arkadaşlar saksımdaki limon agacımın yaprak uçlarından başlayan bir sararma var nasıl bir önlem almam lazım besin takviyesi falan bilgisi olan yardımcı olabilirmihttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20180917/2895fa0199f32f5a0ebac10434709cc5.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20180917/6c66466e8fed568f9101e64bb0872b7b.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20180917/83195289ad247eba7319bf295932fbb3.jpg

andronova
17-09-2018, 17:43
Siflera12 kardeşim ilgin için tesekkür ederim. Hemen yanında bir limonum daha var onda böyle bir sorun yok yapraklarıda çok güzel bu böcek bulaşıcımı ayırmam gerekirmi saksıları

andronova
17-09-2018, 18:12
Bunları epeydir görmüştüm bilemedim zararlı olduklarını hocam normal sabun olmazmı ilk müdahale için arap sabunum şuanhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20180917/c8eed4320ed063b5cc11c6b8d1daf1b9.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20180917/1c5bbcd825e09b72dba8f904e37536e9.jpg

andronova
17-09-2018, 18:36
merhaba. balkondaki limon ağacında kırmızı küçük kabuklar oluşmuş. Bazılarının içinde böcek gibi bir şey var. Ağacımı bunlardan nasıl kurtarabilirim? yardımcı olursanız sevinirim. Nasıl bir ilaç kullanmalıyım?Kardeş aynı problem bende de var sağolsun arkaş arapsabunu önerdi siz neyaptınız

siflera12
17-09-2018, 21:17
Siflera12 kardeşim ilgin için tesekkür ederim. Hemen yanında bir limonum daha var onda böyle bir sorun yok yapraklarıda çok güzel bu böcek bulaşıcımı ayırmam gerekirmi saksılarıEvet diğer bitkiyede sarar o yüzden ikisinide ayırın hastalıklı olanı diğer bitkilerden uzak tutmaya çalışın birde en kısa zamanda Arap sabunu almalısınız çünkü en iyi bu şekilde iyileşir ve sürekli böcekleri temizleyin [emoji4]

andronova
17-09-2018, 22:11
Evet diğer bitkiyede sarar o yüzden ikisinide ayırın hastalıklı olanı diğer bitkilerden uzak tutmaya çalışın birde en kısa zamanda Arap sabunu almalısınız çünkü en iyi bu şekilde iyileşir ve sürekli böcekleri temizleyin [emoji4]

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildiTeşekkür ederim

siflera12
18-09-2018, 05:10
Teşekkür ederimRica ederim

Carango
02-10-2018, 20:26
Merhaba,
Yaklaşık bir ay önce limon yediveren aldım.Gövdesi ve yaprakları resimdeki şekilde.Hasta mı anlamadım.Yaprakları detaylı inceledim ama haraket eden bir şey göremedim.Birde bu dönemde besin ve gübre olarak ne vermek gerekir.Yardımınızı ria ederim

andronova
15-12-2018, 20:06
Merhaba arkadaslar yaz boyu disarda duran ve ekim başı gibi iceriye aldigim limon agacimda bir tuhaflık var son 15 gündür iyi gözükmüyor yaprakları kararıp büzüşmeye başladı,son yaptığım altta 2 kucuk dal vardı onları kestim birde suyunu verdim nedir problemi kurumasını istemiyorum 6 yıllık agacımhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20181215/ca3d7bd014cf74738daf402c739616c4.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20181215/85831667dbf71ee306a57a8f95b1d724.jpg

andronova
15-12-2018, 20:07
.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20181215/794175d9dcf5ae93940bb99575739158.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20181215/cbc84c30f6991ba06e02e37e26d99418.jpg

huso93
16-12-2018, 00:18
.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20181215/794175d9dcf5ae93940bb99575739158.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20181215/cbc84c30f6991ba06e02e37e26d99418.jpg

Galeri güvesi zararına benziyor

andronova
16-12-2018, 13:41
Galeri güvesi zararına benziyorTedavisi varmı acaba

andronova
16-12-2018, 13:50
Galeri güvesi zararına benziyor?https://uploads.tapatalk-cdn.com/20181216/40389d4e1a378c176ec6f061e0320ead.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20181216/49f2ea497f2fe25de94d43f6b06013b8.jpg

andronova
16-12-2018, 13:57
Bu haserelerden olabilirmi yazın sabunla yıkamıştım kurumuşlardı,yanlız bunlar varken dal ve yapraklar yapış yapıştı şimdi öyle birşey yokhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20181216/ea4120a74c7699590e6f683642d48d81.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20181216/2ad22abb0d93218596c6ff9bb67dea49.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20181216/a5ce6dfbdae291f0bb75b747394e6e14.jpg

Mahmut Tebir
17-12-2018, 09:46
kabuklu bit onlar. Bitkinin öz suyunu emerler.

Abdullahucar
10-01-2019, 19:39
Limon fidem bir süre sonra büyümesi durdu ve yaprakları dökülüyor ne yapmam lazım

Abdullahucar
10-01-2019, 19:44
Limon fidem büyümüyor ve yaprak döküyor sorun nedir acaba

meric0101
26-01-2019, 14:06
Limon fidem büyümüyor ve yaprak döküyor sorun nedir acaba

Çok tecrübeli değilim fakat benim limonlarda şöyle bir şeyle karşılaştım saksı büyük olunca büyümesi yavaş oluyor fakat kökü daha fazla büyüyor. Tüm enerjisini kök büyümesinde kullanıyor küçük saksı da da boy uzuyor. Limon sağlıklı görünüyor yer değişikliği ya da fazla rüzgara maruz kalmadıysa bence sorunu yok. Bahçede ki limon ağacıma yumurta kabuğu ve yumurtayı haşladığımız suyu soğuğunca Aynı gün de Aynı ölçüde verdim ve yeni yapraklar açtı tesadüf olabilir ama faydası olduğunu düşünüyorum sizde belki denemek istersiniz

hosseda
27-01-2019, 23:09
On yıl kadar önce bir metre boyunda fidan olarak dikilen limonum her kış kurudu ama baharda gene kök tarafından patladı. İlk defa bu yıl kışı atlatacak gibi duruyor. Önceki yıllarda soğuktan korumak için örtü içine aldığımda oldu ama soğuğa dayanamamıştı.

Galiba fidan iyice kendini buldu ve kışa direnebiliyor.

LizbonGeceTreni
28-01-2019, 15:22
Merhaba, benim yediveren ağacım balkonda ve sadece kuru bir dal şeklinde şu an. İçeri alınca küfleniyor diye balkonda tutuyorum.Ancak balkonda ciddi fırtına ve deniz tuzuna (sahilde tarafında olduğum için) maruz kalıyor. Hala yaşayıp yaşamadığını anlamamın bir yolu var mı acaba? Şimdiden teşekkürler.

siflera12
30-01-2019, 06:08
Merhaba, benim yediveren ağacım balkonda ve sadece kuru bir dal şeklinde şu an. İçeri alınca küfleniyor diye balkonda tutuyorum.Ancak balkonda ciddi fırtına ve deniz tuzuna (sahilde tarafında olduğum için) maruz kalıyor. Hala yaşayıp yaşamadığını anlamamın bir yolu var mı acaba? Şimdiden teşekkürler.Gövdesine çok küçük bir çentik atın içi yeşil ve kof değilse yaşıyordur.

Sedat Emir
01-04-2019, 18:34
LİMONUM YASAYACAK MI😣
merhaba bir ay kadar once hediye gelen limon agacimi uygun buldugum bir saksiya hemen dikip balkonuma koydum ama ilkbahar ayinda olmamiza ragmen agacimda hicbir yasam belirtisi yok ustelik yapraklari kurumaya baslamis kurumasini istemiyorum hayata donmesi icin nasil bir yol izlemeliyim

Alkanayşen
08-04-2019, 13:18
Limon fidelerim 1 yaşında. 1 tanesi uzarken diğerleri kısa kaldı. Hatta bir tanesi resimde gördüğünüz gibi yaprak döküp ucu kurudu uzun olan fidanımın yapraklarında ve gövdesinde renk değişiklikleri oldu anlayan biri ne yapmam gerektiği hakkında bilgi verebilir mi acaba

lifeayşenur
11-04-2019, 12:39
Merhaba, bu konu birçok kez yazılmış fakat yazlık yağların uygulanmasıyla ilgili sorularım olduğundan kullanıp kullanmamam konusunda emin olamadım.Benim fidanım kıştan uyandı ve nisan ayındayız üzerinde kabuklu bitler ve yapışkanlıkları var.Yazlık yağ kullanmak için bitkinin uyanmamış olması mı gerekirdi? öyleyse ne yapmalıyım? Lütfen yardımcı olun.Elimle ve su ile temizliyorum tekrar çıkıyorlar.İşin açığı doğaya zararlı ilaçlar da kullanmak istemiyorum çünkü;onu tohumdan çimlendirdim ve hep doğal bir şekilde büyüttüm.

omersensoy
01-05-2019, 18:18
İyi akşamlar
Ankara’da balkonumda limon ağacı bakıyorum. Fakat iki senedir ağacım çiçek açmıyor bir miktar yaprak açıyor oda hastalığından solayı gelişmiyor. Ne yapmam gerekir bana yol gösterir misiniz?

omersensoy
01-05-2019, 18:22
Buda ağacımın resmi

shakman
05-05-2019, 16:00
Merhaba, foruma yeni üye oldum. Isparta'da yaşıyorum..15 gün kadar önce internetten üzerinde çeçekleri saksıda mayer limon ağacı fidanı almıştım. Balkonda tutuyorum..Bütün çiçekleri döküldü. Kontrol ettiğimde bazı yaprakların
fotoğraftaki gibi olduğunu gördüm..Hastalık nedir, tedavisi nasıl olur, ilacı varmıdır? Yardımcı olabilen olursa sevinirim..

mel_fer
08-05-2019, 11:53
işyerinde çekirdekten yetiştirdiği limon ağacımın yaprakları uçtan kurumaya başladı.bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim

xenephon
10-05-2019, 19:50
Merhaba,
Kapalı terasta geçen sene aldığım Limon ağacım var.Limon ağacımda (fotoğrafta ki kumkuat ağacımda ki gibi ) önce beyaz beyaz pamukçuklar çıktı.Ağacın bütün yaprak ve dallarını tek tek sildim.Yaprak arkalarını kontrol etim .(Herhangi bir böcek varlığına rastlayamadım.) Bütün Yapraklarını döküp dalları uçtan kararmaya başladı.
Limon ağacımı nasıl kurtarabilirim, hangi ilaç v.b. benzer bir şeyi tavsiye edersiniz?

Yardımcı olursanız çok sevinirim.Şimdiden Teşekkürler:(:(:(

xenephon
11-05-2019, 14:45
Merhaba,
Kapalı terasta geçen sene aldığım Limon ağacım var.Limon ağacımda (fotoğrafta ki kumkuat ağacımda ki gibi ) önce beyaz beyaz pamukçuklar çıktı.Ağacın bütün yaprak ve dallarını tek tek sildim.Yaprak arkalarını kontrol etim .(Herhangi bir böcek varlığına rastlayamadım.) Bütün Yapraklarını döküp dalları uçtan kararmaya başladı.
Limon ağacımı nasıl kurtarabilirim, hangi ilaç v.b. benzer bir şeyi tavsiye edersiniz?

Yardımcı olursanız çok sevinirim.Şimdiden Teşekkürler:(:(:(
Lütfeeenn yardım

its_just_a_ride
12-05-2019, 12:46
Lütfeeenn yardım

Saksının drenajı nasıl ? Toprak çok ağır gibi duruyor fotoğrafta. Aşırı sulamaya bazen böyle tepki verebiliyor bitkiler.

VLknKLyl
27-05-2019, 13:50
Merhaba arkadaşlar resimde görüldüğü üzere ufak bir alanım var ve yaklaşık 5 yıl önce aldığım limonumu son 1 yılı bahçemde gördüğünüz gibi olmak üzere canlı duruyor ancak çiçek açıp önce yaprakları sonrasında ufak limon tomurcuklarımı kaybediyorum. İlk aldıgımda üzerinde güzel olgunlaşmış 5 adet limonu vardı ve bu kadar yapraklı vs değildi konu hakkındaki yardımlarınızı rica ediyorum.
https://i.hizliresim.com/odQ0WQ.jpg
Buda ilk hali bulabildiğim
https://i.hizliresim.com/QPXvOv.png

VLknKLyl
27-05-2019, 13:51
Kusuruma bakmayın resim biraz büyük oldu:)

bahribedir
09-06-2019, 23:47
İyi günler dilerim:
Ben bahri ankarada yaşamaktayım.
Limon ağacımı geçen sene üstünde iki limonu varken aldım.
Gayet güzel büyüdü şuan balkonda günlük güneş alan bir yerde duruyor.
Benim sorunum yapraklarda yapışkan sıvı oluşması
Yaprak arkalarında küçük iğne ucu kadar kırmızı böcekmi desem bitmi desem bilemedim canlılar var ne yapmam gerek yardımcı olursanız sevinirim.
Not:limon ağacım meyveli 8 e yakın meyvesi var.

çilek82
28-06-2019, 13:07
Limon ağacımın köklerine bir zararlı dadandı. Yardım ederseniz çok sevinirim. Bu zararlıyı daha önce hiç görmemiştim. 5-6 gündür gözlemlediğim zararlı, toprağın üstünde de uçabilen ve köklere doğru yerleşen bir tür. Sinek gibi görünüyor ama sinekten daha büyük. Toprağın bir çok yerinde küçük küçük delikler olmuş görünüyor. Hızlı bir artış var. Ne yapabilirim, bu zararlı ne olabilir?

its_just_a_ride
28-06-2019, 21:19
Limon ağacımın köklerine bir zararlı dadandı. Yardım ederseniz çok sevinirim. Bu zararlıyı daha önce hiç görmemiştim. 5-6 gündür gözlemlediğim zararlı, toprağın üstünde de uçabilen ve köklere doğru yerleşen bir tür. Sinek gibi görünüyor ama sinekten daha büyük. Toprağın bir çok yerinde küçük küçük delikler olmuş görünüyor. Hızlı bir artış var. Ne yapabilirim, bu zararlı ne olabilir?

Saksı harcınızı değiştirin. Steril bir saksı toprağıyla cocopeat karıştırıp yeni bir harç hazırlayabilirsiniz. Değişimi yaparken kök kontrolü de yaparsınız.

çilek82
29-06-2019, 14:55
@its_just_a_ride yanıtınız için çok teşekkür ederim. bugün üstten bir kısım toprağını değiştirdim. zararlılar bazı yerlerde karınca yuvası girişi gibi tepeleme kumla bir takım yuvalar da yapmıştı :( üstteki toprak dokusunda herhangi bir canlıya rastlamadım. toprağı tamamen değiştirmem gerekir değil mi? köklerin arasına yerleşmiş zararlıları da uzaklaştırabilmek için tüm kökleri de yıkamam mı gerekir?? şu anda üzerinde meyveleri de var, limonun köklerine zarar vermekten korkuyorum.

its_just_a_ride
02-07-2019, 22:16
@its_just_a_ride yanıtınız için çok teşekkür ederim. bugün üstten bir kısım toprağını değiştirdim. zararlılar bazı yerlerde karınca yuvası girişi gibi tepeleme kumla bir takım yuvalar da yapmıştı :( üstteki toprak dokusunda herhangi bir canlıya rastlamadım. toprağı tamamen değiştirmem gerekir değil mi? köklerin arasına yerleşmiş zararlıları da uzaklaştırabilmek için tüm kökleri de yıkamam mı gerekir?? şu anda üzerinde meyveleri de var, limonun köklerine zarar vermekten korkuyorum.

Meyveler hasat edilecek durumdaysa hasat edip öyle yapın isterseniz işlemi. Tüm harcı değiştirmekte fayda var. Steril karışımlar üzerinden gittiğiniz sürece bu sorun tekrarlanmayacaktır. Tüm harçtan kurtulduktan sonra kök kontrolü yapın, gerekirse budayın.

tkyildiz
22-07-2019, 18:39
Limon ağacima gozum gibi bakiyorum.Bu yil yaprak alti kristal reçine basladi.Forumda okudugumda kabuklu bitlerin dadanmis oldugunu anladim.Yapraklari budadim.Agaci da zeytinyagi su karisimi ile spreyliyorum haftada birkez.Agaciniz olmez diyin ne olur...

Beneklibergamot
04-08-2019, 12:56
Bir ay önce yaprakları kıvrıldı bir tane böcek yakalamıştım onu alıp yaprakları tek tek sildim ama hâlâ bir düzelme yok acaba başka bir şeyden dolayı mı böyle oldu ne yapmam gerekir bilgisi olan var mıdır?
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=697486&stc=1&d=1564915940

ofseven
15-08-2019, 08:00
Merhabalar,

Bayburtta anneannemin bir limon fidanı var. Düzenli aralıklarla suluyoruz lakin yapraklarında siyah siyah noktalar olmaya başladı. Etrafında sinek vb. bulunmuyor, ama yapraklarını dökmeye ve solmaya başladı. Turunçgil yetiştiriciliğine dair başlığı okudum, ama bit/pire için net bir çözüm/tedavi yazmıyordu. Açıkçası bit veya pire olduğundan da emin değilim bu yüzden resimlerini koyacağım. Ne olduğunu ve ne yapmamız gerektiğini bilen biri yardımcı olursa sevinirim.

Bu problem en çok yukarıdaki, en üst dalda var. Resimler de en üst dalın tepesinden. Alttaki dallarda çok seyrek.

https://i.hizliresim.com/odV0zo.jpg

https://i.hizliresim.com/VQDPyq.jpg

https://i.hizliresim.com/P7DnYv.jpg

Bihterr
22-09-2019, 13:04
Merhabalar, limon ağacımın yapraklarında renk değişimi var, acaba bu normal bir durum mu yoksa bir soruna işaret ediyor olabilir mi?

egeuras
04-01-2020, 12:40
Merhabalar. Nisan ayında almış olduğum limon ağacı yaz aylarında 1 adet meyve verdi. Balkonda duruyordu. Yeni sürgünler ve çiçekler verdi. Hava soğudu diye 20 gün önce içeri aldım.Işık görüyor ve radyatörden uzakta. Fakat üzerinde bazı canlılar var. Beyaz bir kurt aşısız olan dikenli dalında mevcut bal gibi bir sıvı salgılıyor. Onun dışında kıl gibi kurtlar da var resimlenemiyecek kadar küçükler. Çiçeklerin üzerindede örümcek ağı gibi bir şey var. Bir yaprağın arkasında minik siyah noktalar var elimle dokununca alınıyor sanırım böcek. Son olarak toprak üzeri bir sürü sinek dolu. Yardımınıza ihtiyacım var. Ağacım mahvolacak yokaa üzerindeki çiçekleri kuruyup dökülmeye başladı.

Casımcan
23-02-2020, 09:06
Limon ağacında bazı zararlı böcekler var galiba kökten yukarıya kadar yavaş yavaş sarıyo rengi koyu sarıya benziyo yaprakların yarısının üstünü kapladı ve yavaş yavaş yaprakları öldürüyor yardım edin ne yapabilirim

its_just_a_ride
23-02-2020, 13:46
Limon ağacında bazı zararlı böcekler var galiba kökten yukarıya kadar yavaş yavaş sarıyo rengi koyu sarıya benziyo yaprakların yarısının üstünü kapladı ve yavaş yavaş yaprakları öldürüyor yardım edin ne yapabilirim

Ev yapımı ilaç hazırlayarak veya neem oil ile ilaçlama yapabilirsiniz.

Şurayı (https://homeguides.sfgate.com/homemade-lemon-tree-fungal-pest-spray-92478.html)inceleyin.

burak-lemon
02-03-2020, 12:22
Öncelikle merhaba herkese geçen sene aldığımız ve tayin sebebi ile erzurum a getirdiğimiz limon ağaçlarımız meyve vermiyor artık ve yapışkanlık mevcut. kahverengi noktalar oluştu herhangi bir böcek filan yok üzerinde ...

burak-lemon
02-03-2020, 12:37
bunlarda resimleri

its_just_a_ride
02-03-2020, 21:44
bunlarda resimleri

O yapışıklığa sebep olanlar yaprak bitleri zaten. Kahverengi dediğiniz şeyler de yapraklardaki özsuyu emen bitler. Dikkatli bakarsanız hareket ettiklerini görebilirsiniz.

Öncelikle tazyikli bir suyla bitkiye çok zarar vermeden bitlerden kurtulun.

NeemAzal T/S alarak organik ilaçlama yapabilirsiniz. Gittigidiyor gibi sitelerde düşük hacimlerde satılıyor.

burak-lemon
02-03-2020, 23:21
O yapışıklığa sebep olanlar yaprak bitleri zaten. Kahverengi dediğiniz şeyler de yapraklardaki özsuyu emen bitler. Dikkatli bakarsanız hareket ettiklerini görebilirsiniz.

Öncelikle tazyikli bir suyla bitkiye çok zarar vermeden bitlerden kurtulun.

NeemAzal T/S alarak organik ilaçlama yapabilirsiniz. Gittigidiyor gibi sitelerde düşük hacimlerde satılıyor.

Kullanma konusunda tavsiyeleriniz nedir ? Nasıl ve ne sıklıkla kullanılmalı?

Portakal Rengi
03-03-2020, 08:57

İlacı aldığınız zaman üzerinde yazdığını görebilirsiniz. Diğer bir yol ise internetten üretici firmaların sitelerine ulaşıp, incelemek olabilir.
Sitede de ilgili bir bölüm var.

http://www.agaclar.net/forum/genel-bitki-koruma/1621-3.htm

its_just_a_ride
03-03-2020, 10:42

Şurada (https://www.growkent.com/NeemAzal-TS-Organik-Neem-Yagi-100-ml,PR-1018.html) ürün özellikleri konusunda yeterli bilgi mevcut. İlk uygulamadan bir hafta sonra gözlemleyin. Sonra duruma göre ilave 1-2 uygulama yaparsanız. İlk uygulamada sonuç alınır çoğu zaman. O bitler ilk doza dayanmaz genelde.

burak-lemon
03-03-2020, 12:14
siparişi verdim gelince kullanacam buradan yazarım sonucunu şimdiden teşekkür ediyorum.

burak-lemon
07-03-2020, 13:36
Sipariş verdiğim ürünüm geldi ve bugün uyguladım 1lt 5ml şeklinde 5 gün sonra tekrar uygulayın yazıyor. Sonuçu 5 gün sonra paylaşacağım buradan...

MertGndz
23-03-2020, 22:39
Merhaba 2 adet bodur limonum var gecen yil ikisinden toplam 8 tane limon aldim yapraklar vardi ama araliktan sonra yapraklari dokmeye basladi 1 yaprak kaldi sadece oda asili yerinde. Simdi yapraksiz ciplak kaldi. camakei balkonda duruyor balkon gunay bati ve gunay dogu cephesini goruyor bu yapraksi kalmasinin nedeni ne olabilir bir sorun varmi acaba bilgisi olan varmi?

MertGndz
24-03-2020, 00:39
Merhaba,
(Baslikta bodur yazdim ama birde yediveren limon diyiyorlar)
Arkadaslar 2 ayri saksida bodur limonum var idi bunlari ortalama 2 hafta oldu tek buyukce bir saksiya aldim toprak degisimi yaptim.

Sorum aslinda şu; bu limonlar yeşil yaprakli idi ve gecen yil ikisinden toplam 7 8 limon aldim.
Limonlari aralik ayinda topladim sararmislardi. Aralik ayinda yapraklari sararmaya ve dokulmeyede basladi ve goruldugu uzere ciplak kaldi sadece birinde aşı bolumunde bi yaprak var sadece o kaldi.

Endiselerim var yapmam gereken birsey varmi diye

Gorsellerini sizlere sundum bu limonlarim ne zaman yeserir **** gorulen bir sorun varmidir?

Birde kapali balkonda tutuyorum gunduz cam aciyorum gunes alam bir balkon balkonun cephesi guney doğu ve guney bati yi goruyor.

Sulamalarimi meyve olmadigindan haftada bir yapiyorum. Toprak dgisimimde yeni aldigim topraga az gubre attim top top olanlardan.

Yardimci olurmusunuz sorularima ?

Simdiden herkese tesekkurler fotoğraflarini attim yorumlarinizi bekliyorum

Fotoğraflarda boyut kisiti oldugundan diğerlerini link olarak aşşagida verdim;

Diğer Fotoğraflar;
https://imgyukle.com/i/JOLIFY
https://imgyukle.com/i/JOLajv
https://imgyukle.com/i/JOLnjQ
https://imgyukle.com/i/JOLOYp
https://imgyukle.com/i/JOLLd6
https://imgyukle.com/i/JOLYV0

burak-lemon
26-03-2020, 09:03
Evet 3 kere düzenli ilaçlama yaptım ama ne yazık ki çok az sonuç aldım. 3 limonumun birinde hiçbir gelişme olmadı onu budadım diğerlerinde az olduğu için yaprakları tekrar temizledim ve ilaçladım. Yardım edebilecek **** fikri olan varsa dönüş yapsın.

its_just_a_ride
30-03-2020, 23:09
Evet 3 kere düzenli ilaçlama yaptım ama ne yazık ki çok az sonuç aldım. 3 limonumun birinde hiçbir gelişme olmadı onu budadım diğerlerinde az olduğu için yaprakları tekrar temizledim ve ilaçladım. Yardım edebilecek **** fikri olan varsa dönüş yapsın.

Bitlenme devam ediyorsa toprak karışımını değiştirin. Tazyikli sprey veya suyla bitleri uzaklaştırın. Belirli bölgede öbekleşme varsa direkt yaprağı koparak da alabilirsiniz.

Ayrıca ilaçlamaya da devam edebilirsiniz. Bitkiyi iyi gözlemleyin. Bitler ölmüş olabilir.

vişne bahçesi
31-03-2020, 19:38
Merhabalar,Geçen sene aldığım yediveren limon fidanım çiçek açmıyor, boyu uzuyor sağlıklı yapraklar açıyor ama çiçek açmıyor, ne yapabilirim acaba

volkanizmir
05-04-2020, 18:18
merhaba ..bizim bahçemizde yaklaşık 10 yıldır aşılı yediveren bir lımon agacımız var.. fakat son zamanlarda yapraklarında fotografta gördüğünüz durumlar oldu yaprak altlarında ve ustunde.. bunun sebebi nedir kulleme diyolar ama sizin tedavi oneriniz nedir

Talha.35
06-04-2020, 12:41
Öncelikle herkese merhaba benim internet sitesinden aldığım bir limon var limon ile beraber destek çubugumda yeşermeye başladı yaprak verme aşamasında bu çubuk başka bir meyve fidanı vaya güzel bir ağaç ise başka saksıya alacağım yok değilse çıkaracağım limonun köküne zarar vermesin diye bu konu hakkında bşlgşlş arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Talha.35
06-04-2020, 12:55
[QUOTE=Talha.35;1584982]Öncelikle herkese merhaba benim internet sitesinden aldığım bir limon var limon ile beraber destek çubugumda yeşermeye başladı yaprak verme aşamasında bu çubuk başka bir meyve fidanı vaya güzel bir ağaç ise başka saksıya alacağım yok değilse çıkaracağım limonun köküne zarar vermesin diye bu konu hakkında bşlgşlş arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

http://www.agaclar.net/forum/attachments/turuncgiller/705440d1586169700-whatsapp-image-2020-04-06-13.35.02-1-.jpg

http://www.agaclar.net/forum/attachments/turuncgiller/705440d1586169700-whatsapp-image-2020-04-06-13.35.02-1-.jpg

http://www.agaclar.net/forum/attachments/turuncgiller/705441d1586169700-whatsapp-image-2020-04-06-13.35.02-2-.jpg

its_just_a_ride
07-04-2020, 00:18
merhaba ..bizim bahçemizde yaklaşık 10 yıldır aşılı yediveren bir lımon agacımız var.. fakat son zamanlarda yapraklarında fotografta gördüğünüz durumlar oldu yaprak altlarında ve ustunde.. bunun sebebi nedir kulleme diyolar ama sizin tedavi oneriniz nedir

Pas (külleme) gördüğünüz dalları budayarak bertaraf edin. Yetersiz bakım ve budama eksikliğinde olabiliyor bu tür sorunlar.

Lemonade
19-04-2020, 10:06
Merhabalar siteye yeni üye oldum ve bitkilerle ilgilenmeye yeni başladım. Bilgi sahibi olanlara bir sorum olacaktı yardım olursanız çok sevinirim.. Yediveren fidanı hediye geldi uygun saksıya diktim 2 limonu vardı başta evin içinde duruyordu yandaki orkide var olan böcek ona da geçti ve biz cam balkona aldık limonu. Bu sırada içerideysen yeni yapraklar verdi 3 tane çiçek açtı onlarda meyve olma yolundalar. Fakat bu böcek belasından bir türlü kurtulamadım maalesef zarar veriyor ve bugün uyandığımda toprağında mantar çıkmış olduğunu gördüm dün hiçbir şeyi yoktu. Ne yapabilirim? Sağlıklı yetiştirmek istiyorum. (Böcekler siyah uçuşan bir tip, balkonum cam balkon öğleden sonra güneş alıyor)

Lemonade
19-04-2020, 10:21
http://file:///C:/Users/aytosh/Desktop/image0.jpeg

domata
01-05-2020, 12:27
Merhabalar siteye yeni üye oldum ve bitkilerle ilgilenmeye yeni başladım. Bilgi sahibi olanlara bir sorum olacaktı yardım olursanız çok sevinirim.. Yediveren fidanı hediye geldi uygun saksıya diktim 2 limonu vardı başta evin içinde duruyordu yandaki orkide var olan böcek ona da geçti ve biz cam balkona aldık limonu. Bu sırada içerideysen yeni yapraklar verdi 3 tane çiçek açtı onlarda meyve olma yolundalar. Fakat bu böcek belasından bir türlü kurtulamadım maalesef zarar veriyor ve bugün uyandığımda toprağında mantar çıkmış olduğunu gördüm dün hiçbir şeyi yoktu. Ne yapabilirim? Sağlıklı yetiştirmek istiyorum. (Böcekler siyah uçuşan bir tip, balkonum cam balkon öğleden sonra güneş alıyor)

Merhaba, öncelikle siteye hoş geldiniz.
Siteye göz gezdirirseniz genel bitki koruma (http://www.agaclar.net/forum/genel-bitki-koruma/) bölümünde ev yapımı ilaçlar (http://www.agaclar.net/forum/genel-bitki-koruma/3062.htm) ve ev yapımı mantar ilaçları (http://www.agaclar.net/forum/genel-bitki-koruma/14992.htm) bölümünde aradığınız cevaplara ulaşacağınızı düşünüyorum.

Mütebessim
02-05-2020, 09:22
Merhabalar🍋 Yakın zamanda limonkamkat türünde bir limon sipariş vermiştim malesef hiç sağlıklı gelmedi yaprakları sapsarı 2-3 çiçeği var kuruyup dökülüyor yapraklarda lekeli, ne yapabilirim önerilerinizi bekliyorum, Şimdiden teşekkür ederim🌸

eteke
12-05-2020, 12:45
herkese merhaba,
Benim evimde balkonda yetiştirmek için aldığım bir limon agacım var. aldığımda yapraklar üzerinde kirece benzeyen lekeler vardı ve yaprakları biraz sararmıştır. Fakat su anda neredeyse tüm yaprakları sararıp döküldü. ayrıca bazı yapraklarda yapışkan sıvılar da mevcut . Acaba sorunu ne olabilir? yardımlarınızı rica ediyorum

Myigit
23-05-2020, 12:59
Merhaba limon agacimda bir problem var çiçekleri döktükten sonra ufak meyve tomurcukları vardı onlar karardı ve döküldü yanmış gibiydi sebebi ve çaresi nedir acaba

Myigit
23-05-2020, 13:31
Buradaki gibi siyah olup yanan çok oldu 7 veren limon cinsi dokulen de baya oluyor ne yapmam gerek

Koray kaçmaz
07-06-2020, 17:17
Selam arkadaşlar balkondaki limon ağacımda dalların üzerinde delikli tırtıklı oluşumlar var dalların içine kadar işliyor bunun sebebi nedir acaba... ayrıca dallara yapışmış beyaz uğurböcegi büyüklüğünde zararlılar gördüm Bilgisi olan var mı

elmasoglu
18-07-2020, 12:39
Arkadaşla benim sorunum da benzer bir sorun mu? Yapraklarda parlak şeffaf bir kaplama var sanki bir de büzülmüş durumda yaprakları bitkinin yazlık yağ sıksam olur mu? Ben yazın başlangıcında sıkmıştım aslında yazlık yağ ama yine bu sorun oldu. Yardım ederseniz sevinirim. Bu arada limon ağacım Lime türünde bir agaç.

huso93
18-07-2020, 14:28
Arkadaşla benim sorunum da benzer bir sorun mu? Yapraklarda parlak şeffaf bir kaplama var sanki bir de büzülmüş durumda yaprakları bitkinin yazlık yağ sıksam olur mu? Ben yazın başlangıcında sıkmıştım aslında yazlık yağ ama yine bu sorun oldu. Yardım ederseniz sevinirim. Bu arada limon ağacım Lime türünde bir agaç.

Galeri güvesi zararlısı.. Yazlık mineral yağ iyi gelir.

elmasoglu
18-07-2020, 15:06
Çok teşekkür ederim

TolgaGungormus
17-09-2020, 15:30
Merhaba arkadaşlar bahçemizde limon ağacı var eskiden başka biri ilgilenirdi ama burdan gittiği için ben ilgilenmek istiyorum arkadaşalr yaprakları böyle büzüşüyor bu normal mi birde limonların üzerinde böyle küfler oluşuyor bunun için hangi ilacı kullanmalıyız ve ne sıklıkla ilaçalmalıyız?https://hizliresim.com/ueKYFN
https://hizliresim.com/LplyMB

bazgiruli
05-10-2020, 22:25
Arkadaşlar iyi günler.

Yaklaşık 2 hafta önce Yediveren limon fidanı aldım. Çok güzel tomurcukları ve çiçekleri vardı. Eve getirdikten 5-6 gün sonra çiçeklerde tozlanma olmaya başladı. Dikkatli bakınca yaklaşık 1mm boylarında kahverengi kurtçukların olduğunu gördüm. Yaprakları ve gövdesi gayet sağlıklı görünüyor şimdilik. Ama hiç çiçek veya tomurcuk kalmadı. Yardımcı olursanız sevinirim.

Soydan24
05-01-2021, 12:25
Selamlar herkese,
yaklaşık 3 ay önce Yediveren bodur limon ve Kumkuat fidesi aldım. Limon fidem yakın zamanda yaprakları rolu gibi katlanıyor, sonrada dökülmeye başladı. başta bir iki tane derken şimdi fide üzerindeki bütün yapraklar aynı şekilde olmaya başladı.

Forumu okudum baya sayfaları inceledim.
Toprak ta bir canlı zararlı görmedim.
Dallarda yapraklarda bir canlı zararlı görmedim.
Yapraklar yapışkan değil.

fotoğrafları aşağıya ekliyorum. Bana yardımcı olabilirmisiniz, fidanımı kurtarmak istiyorum.

its_just_a_ride
05-01-2021, 16:02
Selamlar herkese,
yaklaşık 3 ay önce Yediveren bodur limon ve Kumkuat fidesi aldım. Limon fidem yakın zamanda yaprakları rolu gibi katlanıyor, sonrada dökülmeye başladı. başta bir iki tane derken şimdi fide üzerindeki bütün yapraklar aynı şekilde olmaya başladı.

Forumu okudum baya sayfaları inceledim.
Toprak ta bir canlı zararlı görmedim.
Dallarda yapraklarda bir canlı zararlı görmedim.
Yapraklar yapışkan değil.

fotoğrafları aşağıya ekliyorum. Bana yardımcı olabilirmisiniz, fidanımı kurtarmak istiyorum.

Toprağı feci kurutmuşsunuz gibi duruyor fotodan. Yoksa sadece torfa mı diktiniz ?

flora_fauna
21-04-2021, 12:46
arkadaşlar evde baktığım 7 yaş limon ağacımda kırmızı bit zararlısı tespit ettim, en etkili yöntem veya en etkili zirai ilaç şudur diyebileceğiniz bir öneriniz var mı?

flora_fauna
14-05-2021, 15:12
arkadaşlar merhaba evimde baktığım 7 yaşındaki limon ağacımda hem kırmızı örümcek hem de unlu bir var. unlu bit için neem azal aldım, uyguladım ama ertesi gün yine unlu bitlere rastladım, bu normal mi? etkisi için bir süre geçmesi gerekiyor mu? bir de aynı miktarda karıştırıp saksıdan da uygulamam gerekli mi?
ikinci sorum da kırmızı örümcekler için, onun için de suda çözünebilen bir akarsit olan power sulphur 80 aldım, neemazal uygulamasından sonraki gün uygulayabilir miyim arada bir zaman geçmesi gerekli mi?

Melsh_wq
26-05-2021, 14:01
Merhaba arkadaşlar, ben bir şey sorucaktım. Burda yeniyim. Limon ağacım 3 yıllık neredeyse. şuan 1 metreye yakın . çekirdekten çimlendirmiştim. Aşılamasını yapmıştım geçen yıl. Acaba ne zaman limon verecek çünkü limon vermedi acaba aşılamayı yapamadık falan mı bir bilgisi olan varsa cevaplayabilir mi çünkü çiçek falan hiçbirşey yok öyle uzuyor ?? (Sağlıklı gözüküyor bu arada) bir de şey toprak üstü beyazlıklar var onun da nedeni nedir ??

Limoncu derler
30-07-2021, 16:03
**** iki limonum var dalları kurudu budadım bırakdıkça aşağı doğru kuruyo bende buduyorum ne yapmam lazım yardim edin çok ***

Limoncu derler
30-07-2021, 22:12
Hâlâ yaşıyor mu limonlarınız ben geçen yıl aldım ama sızdın bu bal yapan böceklerden benim limonda da oldu sonra dalları bir bir kurudu şimdi budadım aşı yerine bir karış kaldı

mutlu_inan
01-08-2021, 07:01
Hâlâ yaşıyor mu limonlarınız ben geçen yıl aldım ama sızdın bu bal yapan böceklerden benim limonda da oldu sonra dalları bir bir kurudu şimdi budadım aşı yerine bir karış kaldıBal yapan böcekler sardıktan sonra işin çok zor ama yazlık yağ "mineral yağ" öneriyorum tarım marketlerde bulabilirsin çok sıcakta kullanımı uygun degil sanırım da tek çarende denemek gibi görünüyor..

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

pavel
01-12-2021, 15:47
İki adet iki yaşında limon ağacım var.Rüzgarlı bir bölgede olduğu için çiçek tutuyor,sonra rüzgarda dökülüyor.Mandalina da aynı şekilde meyve tutmuyor.Rüzgarlı bölgede limon ve mandalina meyve tutmazmı,bunun yerine hangi meyve ağaçları tercih edilebilir.

hakinci
13-05-2022, 13:19
Merhabalar. Yeni taşıdığımız evin bahçesinde limonundan herkesin övgüyle bahsettiği limon ağacı var. Ancak boş kaldığı süre içerisinde böceklenmiş. Biz de bu konularda acemiyiz yardımcı olursanız çok sevinirim.

BedirhanMK
15-08-2022, 15:31
Merhaba. Yaklaşık 4.5-5 ay önce öylesine ekmiş olduğum limonun yaprakları bu şekilde çıkıyor. Herhangi bir böcek vs yok üzerinde. Sorun ne olabilir?

Korayildz
23-01-2023, 20:50
Merhaba limon ağacımın dal uçları bu şekilde karardı. Uçkurutan olabilir diye budadık ancak kararma devam ediyor. Bu konuda bilginiz var mı acaba

Eso48
26-02-2023, 18:19
Merhaba bahçedeki yediveren limonumuzun kök kısmında 10 cm lik kabuğu yok. Köke kadar bu şekilde ilerliyor. Bunun sebebi ne olabilir ? Ne yapmamız lazım ? Üstünde limon var . Ve hala çiçek açıyor .

gaseker
27-02-2023, 12:19
İki adet iki yaşında limon ağacım var.Rüzgarlı bir bölgede olduğu için çiçek tutuyor,sonra rüzgarda dökülüyor.Mandalina da aynı şekilde meyve tutmuyor.Rüzgarlı bölgede limon ve mandalina meyve tutmazmı,bunun yerine hangi meyve ağaçları tercih edilebilir.

Limon ve mandalinalarımız meyve tutmuyordu, tonik kullanmamız önerildi, çiçeklenme döneminde topraktan ve çiçekler açıldıktan sonra yapraktan Atonik uygulaması yaptım, yediveren limonumuzda meyveler tuttu gibi görünüyor küçük küçük. Bizim örnekte henüz kesin işe yaradı demek için erken olsa da denemenizi öneririm. Biizm burası da çok rüzgar alan bir bölge (Urla Gülbahçe) ama her tarafta gayet verimli limon ağaçları mevcut.

Physiker
24-11-2023, 14:03
https://www.mein-schoener-garten.de/themen/schildlaeuse

Bu bitki parazitinin adı , cinsi ve çeşitleri ve bitki için neler yapılabileceği ile ilgili bir link. Google dan Linki girip Türkçe değilse Türkçe translate edilip okunabilir.

fues
17-05-2024, 10:33
Merhaba herkese hayırlı günler dilerim

Resimlerdeki limon fidelerim yaklaşık 2 3 hafta içinde bu hale geldi sorunun ne olduğunu anlamadım. Hastalık mı mevcut? Ne yapmam gerekiyor tekrar canlı hale getirmek için?
Teşekkürler şimdiden