View Full Version : serpil özdemir / balkon
serpil özdemir
12-07-2010, 10:39
Sevgili Arkadaşlar,
Birbuçuk yıldır gezdiğim balkonlardan sonra,bu başlığı açmakta çok zorlandım.Amacım övünmek değil,öğrenmek.Ve bu başlık altında yardımlarınızla biraz daha hızlı yol alacağımı hissediyorum .(Formları okurken diyar dan diyar a dağılan ağaçlar.net dostluklarını gördükten sonra)
Yıllardır bahçeli bir ev hayalim vardı,ama sanırım bu hayal daha çok uzak bana .
En iyisi çatı kat bir ev kiralamak dedim ve geçen sene Eylül ayında taşındım.
Hemende başladım çiçeklenmeye (değil tabi önce topraklanmaya). Söyleyecek çok şey var ama sanırım şu başlığı açtıktan sonra daha kolay olacak, hadi hayırlısı.
serpil özdemir
12-07-2010, 10:51
A benim dilsiz dillerim !....
Balkona her çıktığımda dilime dolanan şarkı bu günlerde .
düşen bir goncada .sararan hastalanan her bir yaprakta ,aklıma gelen şarkı.Çiçeklerimle diliniz olsada şunu bunu istiyoruz diyebilseniz diye konuşurken .
Tohumdan yetiştirdiğim ilk çiçeğim, karanfilimle başlamak istedim .Gün gün heyecanla çıkmalarını beklediğim
serpil özdemir
12-07-2010, 10:55
İşte ilk lerim
serpil özdemir
12-07-2010, 11:01
Bunlarda yine tohumdan.
serpil özdemir
12-07-2010, 11:03
devam
umutyolcusu
12-07-2010, 11:08
İlk ziyaretçiniz ben olayım.Karanfilleri ben de seneye tohumdan deneyeceğim.Bu yıl çelikten diktim ama geç kaldığım için tutmadılar sanırım(öylece duruyorlar).Sizinkiler ne güzel kokuyordur şimdi.İkinci çiçeğinizi (beyaz)tanıyamadım.İsimlerini biliyorsanız yazarsanız iyi olur.Hadi kolay gelsin.
Benim terasada beklerim.
Sevgi Durul
12-07-2010, 11:25
Önce sayfanız hayırlı olsun, çiçekleriniz artsın eksilmesin, bol çiçekleriyle sizi sevindirsin.
Anladığım kadarıyla tohumdan yetiştirmenin zevkini tadanlardansınız. Ellerinize sağlık. Devamını bekleriz. Sevgiler...
serpil özdemir
12-07-2010, 11:27
İlk misafirimin bu kadar hızlı geleceğini tahmin etmiyordum .
hoş geldiniz umut yolcusu çok mutlu oldum ,çiçeğin ismi sanırım kına çiçeği ,pembe pamuk helvası gibi bayılıyorum ona,karışık tohumdan çıktı
serpil özdemir
12-07-2010, 11:30
Hoşgeldiniz ve kocaman bir amin diyorum SDurul .Teşekkür ederim
serpil özdemir
12-07-2010, 11:33
Buda kan ter içinde Zeytinburnu belediyesi fidanlığından taşıdığım Leylak ım.
Mart ın başındaydı sanırım
serpil özdemir
12-07-2010, 11:40
Buda ilk aldığım hediye gülüm ,sarı kızım dün ve bu sabah beş buçuktaki resimleri
Çok güzel aranjman olmuşlar.Birbirlerini de sevmişler sanki.
serpil özdemir
12-07-2010, 11:53
İş yerindeyim vakit buldukça devam edeceğim
Ellerinize sağlık.
Çiçek yetiştirmek heleki kendi elinizden oldu mu çok zevkli oluyor.
Serpil hanım, aramıza hoş geldin sayfan hayırlı olsun.
Karanfilin ve cam güzelin çok güzel ikisinide çok severim emeklerine sağlık.
Hiç tohumdan bir süs bitkisi yetiştirmedim. Serpil hanım sizin gibi tohumdan çok güzel ve sağlıklı süs bitkisi yetiştirenleri görünce insan iyice şevke geliyor. Paylaşımlarınızın devam etmesi dileklerimle, balkon sayfanız bol çiçekli olsun.;)
serpil özdemir
13-07-2010, 11:37
Teşekkür ederim fmerry .Evet onlar büyük bir zevk yaşama bağlılık hissi veriyor insana .
serpil özdemir
13-07-2010, 11:44
Sevim hanım .Sizin bahçenizide çok gezmiştim habersiz sessiz ,kırmızı sarmaşık gülünüze bayılıyorum .henüz fırsat bulup resmini ekleyemediğim iki sarmaşık gülüm var ,beni çok üzüyorlar ,bir türlü gelişmiyorlar
serpil özdemir
13-07-2010, 11:53
Hiç tohumdan bir süs bitkisi yetiştirmedim. Serpil hanım sizin gibi tohumdan çok güzel ve sağlıklı süs bitkisi yetiştirenleri görünce insan iyice şevke geliyor. Paylaşımlarınızın devam etmesi dileklerimle, balkon sayfanız bol çiçekli olsun.;)
Faruk by teşekkür ederim .Tohumdan yetiştirmek ap ayrı bir duygu ,sabah gözünüzü açınca ilk akla gelen o oluyor ,acaba çıkmışlarmı diye .sonra o kara kuru noktadan çıkıp gelişen güzelleşen şey muhteşem .Bu duygu iki satırla anlatılmaz anlatmaya kalkarsamda en az bir sayfa sürer .En iyisi yaşayın görün derim.
serpil özdemir
14-07-2010, 09:14
Çok güzel aranjman olmuşlar.Birbirlerini de sevmişler sanki.
Sizi geç farkettim nisan07 ziyaretiniz için teşekkür ederim .Evet ben cede birbirlerini sevdiler karışık tohumdu onlarda hangisi ne olacak diye meraktan az çatlamamıştım.Bu arada balkonunuzu gezip kaktüs ve taşlarınızdan esinlendiğimide bilmenizi isterim.
Ne kadar güzel. Bende mutlu oldum şimdi. Zaten bende bu siteden esinlenerek yapmıştım .
serpil özdemir
16-07-2010, 10:30
Birkaç yeni resim.
serpil özdemir
16-07-2010, 10:39
hanımeli m biraz yavaş büyüyordu saksısını değiştirdim ,ilerleme var .
serpil özdemir
16-07-2010, 10:47
Passiflora m onun yeri için biraz uğraştım ,balkon demirine ek demir yaptırıp koçtaştan hazır pergole aldım .Ama büyüdüğünü nerdeyse gözümle takip edebildiğim tek çiçeğim
Serpil hanım hamıeli sadece 1 kez baharda mı açıyor yoksa bir ara verip kış gelmeden tekrar açıyor mu?
Sevgili serpil, hoşgeldiniz aramıza.
Bu azimle, yakında bahceye başlarsıniz. Hiçte uzak değildir, yeter ki isteyin.
Balkonlarda yıllarca debelenmiş ve zorluğunu yaşamış, keyfini sürmüş bir ablanız olarak, gönlünüzdeki tüm güzellikleri yakalamanızı diliyorum.
Balkondaki japon gülünüz, beni 2 yıl önceye götürdü. Nasılda oturur dakikalarca acan japon gülümü izlerdim. Çok güzel, devammmm
Adalet Yağcı
16-07-2010, 20:09
Sevgili Serpil hanım, başlığınız hayırlı uğurlu verimli olsun :)
Balkonunuz bana çok tanıdık geldi nedense.
Tüm çiçekleriniz çok güzel, fotoğraflar temiz, anlaşılan bir balkonu daha yakından takip etmemiz gerekecek.
Yardım konusunda hiç çekinmeyin, her konuda yardım isteyebilirsiniz, elimizden geleni yaparız hiç kuşkunuz olmasın.
serpil özdemir
19-07-2010, 09:26
Serpil hanım hamıeli sadece 1 kez baharda mı açıyor yoksa bir ara verip kış gelmeden tekrar açıyor mu?
SN erol21 hanım elini geçen sene annemle birlikte ilk sarmaşık gülümü saksıya dikerken ,onun bahçesinden çelik koparıp dikmiştim ,Eylül ayında,henüz çiçeğini görmek nasib olmadı .Ve ben çok acemiyim çiçekler hakkında .Sorunuzu hanımeli başlığında sorarsanız cevap gelecektir .
sevgiler
serpil özdemir
19-07-2010, 09:32
Sevgili Cemo abla ziaretiniz ve güzel dilekleriniz için teşekkür ederim .
Japon gülünü bende açtığında sizin gibi seyrediyorum .Nedense bazı tomurcuklar açılmadan düşüyor ,açılanda benim için çok değerli oluyor.Her açılan çiçeği resimlemek istiyorum ,buda bu sabah tamamen açan çiçeğim.
serpil özdemir
19-07-2010, 09:41
Sevgili Serpil hanım, başlığınız hayırlı uğurlu verimli olsun :)
Balkonunuz bana çok tanıdık geldi nedense.
Tüm çiçekleriniz çok güzel, fotoğraflar temiz, anlaşılan bir balkonu daha yakından takip etmemiz gerekecek.
Yardım konusunda hiç çekinmeyin, her konuda yardım isteyebilirsiniz, elimizden geleni yaparız hiç kuşkunuz olmasın.
Adalet abla balkonuma gelmiş ne mutlu bana .Yardım konusunda kuşkum yok zaten bir buçuk yıldır bahçenizi sizi okadar gezdim okudumki .Bu siteden tohum istemeye ilk sizden başladım (klematis tohumu).
balkonun tanıdık gelmesi normaldir ,en büyük esin kaynaklarımdansınız .
sevgiler
serpil özdemir
19-07-2010, 09:57
Bu sabah biraz resim çektim çok güneş vardı biraz soluk çıkmışlar .
ilk gardenyamı yükleyeceğim.Arkadaşımla bir hafta sonu Ayvalığa annesinin yanına gitmiştik ,çiçek serasını görürde durur muyum .Hemen daldım çiçeklerin arasına ve birtanecik tomurcuğuyla onu gördüm .Ayvalık tan onu getirişimde olaydı .Arkadaşımın koli yapalım şoföre teslim edelim diye dil dökmelerine rağmen bir çocuk gibi onu kucağımda bir yaprağına bile zarar vermeden getirdim .Aramızda farklı bir bağ var,umarım onu uzun yıllar yaşatıp büyütebilirim.
serpil özdemir
19-07-2010, 10:08
Pembe diye vermişti ,satıcı çocuk kırmızı çıktı ama kızmadım öyle güzelki kırmızı gülüm.Gece ve sabah resmi
Sevgili Serpil hanım, ellerinize sağlık hepsi harika gözüküyor. Ayrıca övünebilirsiniz de doğa dostları, bitki sevenler ayrıcalıklı insanlardır. Mutlulukla kalın..
serpil özdemir
19-07-2010, 10:37
Teşekkür ederim sevgili Asiye ,elimden geleni yapmaya çalışıyorum ,gelmeyenide öğrenmeye .Evet doğa dostluğu ayrıcalık ,ziyaret edip mesaj yazmanızda bunun kanıtlarından.
sevgiyle kalın
serpil özdemir
19-07-2010, 11:18
Başka bir katmerli japon çiçeğim.Sarı ve pembe aynı saksıdalar Haziran sonunda almıştım önce yaprakları döküldü sonra yeniden yapraklandı .Çok kel görünüyordu saksı dibine ceylan sardunya diktim galiba sevdiler birbirlerini hepside tomurcukta ve çiçekte
serpil özdemir
19-07-2010, 11:23
Tek tük te olsa hala çilek veriyor çileklerim .Kendi yetiştirdiğimden banamı öyle geliyor bilmiyorum ama öyle tatlı ve mis kokulularki.
serpil özdemir
19-07-2010, 11:25
Kedi tırnaklarımda pek keyifliydiler bu sabah
türkansultan
20-07-2010, 14:38
Çok güzel cıvıl cıvıl renkler ellerinize sağlık.
serpil özdemir
21-07-2010, 10:52
Gece ve beyaz da bi başka oluyor .
serpil özdemir
21-07-2010, 10:57
Bu sabah tohumdan yetiştirdiğim karanfil lerimi bir araya topladım .Hemen her saksının dibine bir fide ekmiştim .Hemen hemen hepside gelişti toparlamak zor oluyordu .Umarım yeni yerlerine alışmakta zorlanmazlar bozulurlarsa çok üzülürüm.
serpil özdemir
21-07-2010, 11:51
Bu sabah taptaze açmış çiçekleri görünce dayanamadım resim ledim,gerçi patlamış iki tomurcuğu yerde görmek beni üzdü ama .Sadece kırmızı japon çiçeğimin tomurcukları düşüyor ,aldığımda yalın kat çiçeği vardı üzerinde ama katmerli açtı buda onu zorluyor galiba anlayamıyorum.
Serpil hanım hayırlı olsun balkonunuz. Çiçeklerinizi güle güle büyütün. Beyaz tomurcuğun görünümü çok hoş:) Japon gülünüz de
serpil özdemir
21-07-2010, 12:15
pembe yalınkat ta sorun yok.
serpil özdemir
21-07-2010, 12:21
bunlarda katmerli sarı ve pembe açmaları dört gözle bekleniyor .pembe bekletmeyecek .
serpil özdemir
21-07-2010, 12:33
Serpil hanım hayırlı olsun balkonunuz. Çiçeklerinizi güle güle büyütün. Beyaz tomurcuğun görünümü çok hoş:) Japon gülünüz de
Teşekkür ederim Sevim hanım .Balkonumun o köşesi akşam karanlıkta kalıyor gece sırf onları görüp seyredebilmek için ,şarjlı lamba aldım görüntüyü görüncede dayanamadım resimledim.
Adalet Yağcı
21-07-2010, 15:02
Çok güzel...
Serpil hanım, siz bu işin sırrını sevgiyle çözenlerdensiniz, gardenyanızı o koca saksıda mı getirdiniz, hem de kucağınızda :)
Bitki delileri başlığımıza yeni bir deli eklendi, mutluyum...
serpil özdemir
21-07-2010, 15:41
Adalet ablacım teşekkür ederim.
Yılların özlemini sevgisini verebiliyorum şimdilik sadece onlara .İnşaallah dillerinide çözeceğim .
Gardenyamı bu saksıda değilde çiçekçinin biraz daha ufak siyah saksısında getirdim .Otobüstekilerin bana nasıl baktığını tahmin edebilirsiniz.yarı uyur yarı uyanık geldim bişey olmasın ona diye:)
serpil özdemir
21-07-2010, 15:43
Sabah gözümden kaçmış bu yaramazlar ,öğlen eve gidince farkettim .
Başlığınız hayırlı olsun.
Arkadaşların da yazdığı gibi sizde bu sevda varken çok çabuk yol katedersiniz.
Çektiğiniz fotoğrafların flû olanlarını yüklemeyiniz, daha sonra daha güzellerini çekersiniz mutlaka.
İpek çiçeklerini daha uzun bir saksıya ekseydiniz sanki daha güzel yayılacaklarmış gibi geldi bana.
Çiçekler bulundukları yerlerden sık sık başka yerlere taşınır veya konursa yere uyum sağlamakta zorluk çeker ve tomurcuk dökmeye başlarlar.
Aynı saksıya birden fazla çiçek ekerken çiçeklerin istedikleri su miktarını da unutmamak gerekir. Kimi bitki daha çok su sever, kimisi daha az.
Kolay gelsin.
serpil özdemir
21-07-2010, 18:29
Yaşasın iyiki bu başlığı açmışım .Yeni olmanın verdiği mahcubiyetle yazmak isteyip yazamadığım ,tanışmak isteyip tanışamadığım,ama bunun için can attığım ,bitki dostlarıyla diyaloğum kolaylaşıyor .Güler hanım ziyaretiniz beni nasıl sevindirdi bilemezsiniz.
bahçenize hayranım ,özellikle güllerinize gülleri okadar çok seviyorumki ,ama okadarda acemiyimki tecrübelerinize ihtiyacım var.
Ayrıca verdiğiniz bilgiler ve öneriler için çok teşekkür ederim,flu resimlerin farkındayım onları en kısa sürede düzelteceğim.Açık sarı tırnağımı aldığımda minicik bir fideydi ,evet saksısı yetmedi bi kısmını ayırdım .seneye inşaallah daha bilinçli olacağım.
Sevgiler
serpil özdemir
22-07-2010, 10:54
Sabah güneşe yakalanmadan çekilen resimler daha canlı çıkıyormuş .Dünki beklenenler sabah günaydın dediler:)
serpil özdemir
22-07-2010, 10:58
Sildiklerimi yeniden ekliyorum biraz daha düzgün sanırım .
serpil özdemir
22-07-2010, 11:00
Küstüm ü küstürmeden resimleyebildim nihayet:)
serpil özdemir
26-07-2010, 10:22
İlk defa iki çiçek bir arada açtı .Resimlemeden geçemedim (görmemişin japon çiçeği misali:) )
serpil özdemir
26-07-2010, 10:29
Cumartesi günü Eminönü nde müşterimle buluşup malzeme almaya gitmiştim.Eminönü ne gidilirde çiçek pazarına uğramadan olurmu .Balkonumun yeni üyelerinin metro yolculuğu
serpil özdemir
26-07-2010, 10:39
Bunlarda çiçek pazarından çıktıktan sonra dinlenme molası verdiğimde ,bulduğum ithal çiçekler. Dil olarak anlaşamadık, bir orta okuldan kalma çat pat adlarını öğrenebildim .Ama gönül diliyle baya bir anlaştık öyle cana yakınlardıki resimlerini çekmeden geçemedim .Onlarda çiçek değilmi Sonya ve Ameyna
Satı Uğurtan
26-07-2010, 13:07
Gece ve beyaz da bi başka oluyor .
Sevgili serpil, bende beyazın cazibesine hayranım, çok güzel, sağlıkla keyfini sür balkonunun sevgiler.
serpil özdemir
26-07-2010, 16:35
Sevgili satı hnm , çok teşekkür ediyorum ziyaretiniz ve iyi dilekleriniz için ,daha henüz çok başındayım ve sizlerin ziyareti önerileri bana şevk veriyor .ağaçlar net te olmasa bu konuda çok yanlız hissedeceğim ,çevremdekiler çiçeklerle bozduğumu düşünüyor ,hatta sokağımın köşesindeki dönercinin dikkatini çekmiş abla siz çiçekçimisiniz dedi habire çiçek taşıyorsunuz .Burada birbirinin dilinden anlayan insanlarla olmak çok güzel
sevgiler
serpil özdemir
03-08-2010, 14:05
Bu sabah kına çiçeklerimden biraz tohum topladım. Kapsüller elimde pıtır pıtır açıldılar , ve içlerinden birinde gördüğüm şeye inanamadım .Uzaktan belli olmuyordu yakındanda bi sürü resim çekmeme rağmen netliği sağlayamamışım en düzgün olanı yüklüyorum .Kapsüllerden birinin içinden resmen içerde çimlenmiş tohum çıktı.
serpil özdemir
03-08-2010, 14:19
Hanımeli m ve yasemin imde ilerleme var dün ikindi vakti çekilmiş resimleriyle eski resmini karşılaştırdım.
serpil özdemir
03-08-2010, 14:21
Buda yasemin im bi sürü sürgün verdi .Ayrıca tomurcuklar açıp bitmişti ,yeniden tomurcukta,
serpil özdemir
03-08-2010, 14:29
Bauhaus a Klematis bulma ümidiyle gidip ,kalmadığı için ahududu yla dönmüştüm ,ilk senemiz meyvesiz geçmedi .Ayrıca büyüdüde.
serpil özdemir
03-08-2010, 14:35
Domates lerimi unutmuşum ,oysa yirminin üzerinde domates yedik .Ama galiba kırmızı örümcek le başı dertte .Yapraklar bu haldeler
Serpil hanım tüm çiçekleriniz çok güzel...Çileklerinize de bayıldım...Ellerinize sağlık...Çiçek çiçek mutlu olursunuz inşaallah...Sevgilerimle...
Serpil hanım maşallah çok sağlıklı hepside.
İnsanın kendi yetiştirdiği meyve ve sebzeleri yemesi ayrı bir keyif olsa gerek Serpil hanım. Ama bir yandan da insanın kendi yetiştirdiği sebze ve meyvelere kendi emeği olduğu için kıyamama durumu da var öyle değil mi?
serpil özdemir
04-08-2010, 10:06
Sevgili bıcırık çok teşekkür ederim . Bende size dolu dolu kaktüs rafları diliyorum .Ayrıca çileklerim bisürü kol attı isterseniz size fide gönderebilirim .
Sevgiler.
serpil özdemir
04-08-2010, 10:08
Sevim hanım teşekkür ediyorum.
serpil özdemir
04-08-2010, 10:08
tykhe hoşgeldiniz teşekkür ediyorum.
serpil özdemir
04-08-2010, 10:16
Faruk bey haklısınız o sendromu atlatmak biraz güç oldu .Ama domatesler dalında buruşup kötü olmaya yüz tutunca .Onların yaradılışına haksızlık olacağı tesellisiyle yemeye başladım. Ama yerken görmeliydiniz normalde pazardan aldığım domatese soyarken hiç dikkat etmem .Benimkileri soyarken verdiğim ihtimamı yüzümdeki tebessümü ,her bir dilimi ahenkle yerken yüzüme yayılan mutluluğu gören olsa hafif sıyrık der herhalde . Kabuklarını bile atamıyorum sitede öğrendiğim bilgi işime yaradı yasemin domates seviyormuş .bende bilendırdan geçirip kabukları yaseminime veriyorum .Oda coştu maaşallah bi sürü sürgün ve tomurcuk verdi yeniden sevgi karışımı doğal gübre yani.
Sevgiler
serpil özdemir
05-08-2010, 08:40
Bu sabah işe erken gelmem gerekiyordu .Bunları görüpte balkondan ayrılabilmek ne mümkün
serpil özdemir
05-08-2010, 08:47
Sarı gül ümün dibinden (topraktan ) böyle bir sürgün verdi ,uzadı gidiyor sürgün ünde sürgünleri var bakalım ne olacak.
Sevgili bıcırık çok teşekkür ederim . Bende size dolu dolu kaktüs rafları diliyorum .Ayrıca çileklerim bisürü kol attı isterseniz size fide gönderebilirim .
Sevgiler.
Hİç istemez miyim...:Dçok memnun olurum sevgili serpil özdemir...:D çok teşekkür ederim...adresimi hemen yazıyorum...:o sevgilerimle...
serpil özdemir
06-08-2010, 08:20
Sevgili bıcırık sitede ilk paylaşımım olacak bu .Bende çok mutlu olacağım kolları toprakla buluşturup tuttuğuna emin olunca göndereceğim mutlaka ayrıca çiçeklerimden topladığım tohumlarımdanda göndereceğim ne kadar paylaşım okadar fazla yeşil dünya .
Sevgilerimle
serpil özdemir
06-08-2010, 08:29
Üyesi olduğum başka bir sitede doğa gurubu bölümünde paylaşılmış ve beni çok etkilemiş bir projeyi aktarmak istiyorum buradan sizlere
İsterseniz önce ne olduğunu firkrin babası Op.Dr.FAHRETTİN ER'in ağzından öğrenin...
HER ÇEKİRDEK,BİR AĞAÇTIR
Yazının başlığı her ağacın bir çekirdekten meydana geldiğini anlatmaktadır.Birçoğumuz şunu biliriz
veya gözlemlemişizdir ,bahçeli bir evimiz var **** bir dönem küçük kasaba ve köyde yaşadıysak
yediğimiz çeşitli meyvelerin çekirdeklerini rastgele çevremizdeki toprak alanlara veya bahçeye
atmışızdır.Yazın veya sonbaharda yediğimiz meyvelerin toprağa attığımız çekirdeklerinin ilkbaharda
küçük fidecikler olarak toprağın altından çıkıp yeşerdiklerini görmüşüzdür.İşte "HER ÇEKİRDEK ,BİR
AĞAÇTIR PROJESİ" bu temel prensibe dayanmaktadır.Yani her meyve çekirdeği(diğer çekirdeklerde
aynı şekilde çimlenmek ister ve bu kromozomlarında bu bilgi vardır) ağaç olmak,dal budak vermek ister
PROJENİN DOĞUŞ AŞAMASI.
Bu proje nasıl ortaya çıktı dersiniz.Bu projenin fikir babası ve sahibi olan ben Op.Dr.FAHRETTİN
ER Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesinde üroloji uzmanı olarak çalışmaktayım.Hem tıp doktoru
hemde fen fakültesi biyoloji bölümü mezunu biyoloğum.Bu biyolog olmamdan dolayı sürekli
ormanlarda ve dağlarda boş zamanlarımda yürüyüşler yaparım.Bu yürüyüşler esnasında şunu
farkettim ormanlarımız çokça çam ağaçları içermesine rağmen çok az sayıda kuş,tavşan,tilki,sincap
gibi hayvanlar içermekte yani ormanlarımız hayvan yönünden oldukça fakirdir.Bunun sebeplerini
düşündüm ,temel sebebin ormanlarda hayvanların beslenebileceği ortamın olmadığını ve yiyebileceği
maddelerin çok çok sınırlı olduğunu düşündüm.Taşıma suyla değirmen dönmiyeceği için hayvanlar
için nasıl bir besin kaynağı bulabilirim diye düşündüm.Araştırmalarımın sonucunda özellikle batı
anadolu ormanlarında çokca bulunan ,"yabani armut-ahlat-deli armut" denilen ve her türlü şarta
uyabilen, çok küçük ve besleyiciliği az meyveleri, olan ağaçları farkettim .Bu yabani ağaçları aşılarsam
çok harika,sulu,bol şekerli,iri meyveleri olan armut ağaçlarına dönecekleri için ormandaki hayvanlar
için temel besin kaynağı olabilirlerdi.1997 yılında deneme aşılarına başladım ve sonuçlar olumlu
olunca her yıl ocak ve mart ayları arasında aşılamalara devam ettim ve şimdiye kadar yaklaşık 3000
ahlat ağacını aşılayarak armut veren ağaçlara çevirdim.Ayrıca farklı aylarda olgunlaşan armut türlerini
her bölgeye karışık aşılayararaktan mayıs ayından kasım ayına kadar ormanlarda armut olmasını
sağlayaraktan hayvanlar için besin devamlılığı sağladım.
Geçtiğimiz yıl çok sayıdaki doktor arkadaşımla beraber ormandaki gagalı kuşları ve özellikle
sincapları düşünerekten yaklaşık beşbin kadar badem ,ceviz ağaçlarını tohumlarından ektik.
Manisa Belediyesi ve ilgili sivil toplum kuruluşlarınca oluşturulan bir komisyon oy birliği ile ,bana
ülkemizin ilk çevrecisi olan "MANİSA TARZANI " adına verilen "MANİSA TARZANI ÇEVRE ÖDÜLÜNÜ"
verdi,aynı komisyon ünlü dağcımız NASUH MAHRUKİ'ye de "TÜRKİYE geneli " Manisa Tarzanı çevre
ödülü"nü verdi.
HER ÇEKİRDEK BİR AĞAÇTIR PROJESİNİN AMACI
Birinci amaç ormanlarımızda yeterli gıda bulamadığı için çoğalıp yaşayamayan böcekler, arılar,
kuşlar, tavşanlar, tilkiler gibi yaşam zinciri birbirine bağlı olan hayvanları ekosistem halinde yaşatmak
ve ormanlarımızın ekosistemine katkıda bulunmak.Ünlü bilim adamı Einstain eğer arıların nesli
biterse ,insanoğlu yeryüzünde ancak 4-5 yıl yaşayabilir diyor.Son zamanlarda arıların hızla kullanılan
tarım ilaçlarına bağlı olaraktan azaldığını ve öldüğünü unutmayalım.
İkinci olarak hepimizin bildiği kardeniz bölgesi ormanlarımız hariç hemen hemen tüm ormanlarımız
iğne yapraklı ,yani reçineli çam ve türlerinden oluşmaktadır,bu durum orman yangınlarında
ormanlarımızın çok hızlı yanmasına ve çam kozalaklarının adeta bir yangın bombası gibi bir yangın
halinde tutuştuktan sonra yüz metre kadar ileriye fırlayaraktan yangınların sıçrayaraktan ilerlemesine
sebep olmaktadır.İşte ormanlara atacağımız ve toprağa gömeceğimiz meyve ağaçları yayvan yapraklı
ve reçinesiz oldukları için bir yangın halinde orman altı bitkisi olsa dahi yangın anında alevlerin
ilerleme hızını yavaşlatacaktır ve kontrolu nisbeten kolaylaştıracaktır.
Üçüncü olarak "küresel ısınma" tüm insanlığı tehdit eder boyuta gelmiştir.Küresel ısınmanın temel
sebebi havadaki karbondioksit oranındaki onbinde 3 veya 4 'lük artışlara bağlıdır .Artan karbondioksit
dünyamızın etrafındaki atmosferi bir sera gibi sarıp örtmekte ve dünyamız soğuyamamakta ve ısınan
dünyada ilk olarak kutuplardaki buzullar erimekte ve buzuların altından çıkan kara parçaları daha çok
güneş ışığını soğurdukları için dünya dahada ısınmakta ve bir fasit daire tarzında ısınma giderek
artmakta ve iklimsel değişmeler oluşmakta.Bu küresel ısınmaya sebep olan karbondioksit artışı
nelere bağlıdır.Dünyadaki hızlı nufus ve sanayi artışı üretile karbondioksiti artırmıştır.Ayrıca bu
karbondioksiti oksijene çevirecek olan denizlerdeki tek hücreli bitkiler olan fitoplanktonlarda son elli
yılda deniz kirliliğine bağlı olarak hızla azalmakta,yine en önemli fotosentez alanları olan yağmur
ormanlarınında hızla azalması ,havadaki karbondioksiti hızla arttırmakta ve buna bağlı olarakta küresel
ısınma hissedilir olaraktan artmaktadır. İşte ormanlara atacağımız her çekirdek çok büyük ağaç
olmasada yeşil yapraklı bitki olacağı için karbondioksiti oksijene çevireceğinden küresel ısınmayı
azaltıcı etkisi olacaktır.
Dördüncü olarak her ülkenin en önemli zenginliklerinden biriside sahip olduğu hayvan ve bitki
çeşitleri ve bunların gen havuzlarıdır.Genleri ile oynanmış bitki ve hayvanlar verimli nesiller vermediği
için vahşi olarak doğada var olacak meyve ağaçları zamanla kendi aralarında çapraz tozlaşmalar
sonucu daha verimli ve zor şartlara dayanıklı nesiller verebileceğinden atacağımız çekirdekler gen
havuzumuzun zenginleşmesi bakımından önemlidir.
Beşinci olarak bu proje maliyeti sıfır denecek kadar az olduğu için katılım çok kolay ve yüksek
olacaktır. Katılımın yüksek olması çevre duyarlılığını arttıracağından çok önemlidir.Ve bu proje çok
sade olduğu için çok kolay algılanacaktır.
Altıncı olaraktan küçük çocukların meyve yeme alışkanlıkları , çıkardıkları çekirdekler kendilerine
ektirilerekten ve bir yıl sonra ektiği çekirdeği çimlenmiş olarak gösterildiğinde kendiliğinden artmış
olacaktır.
ÇEKİRDEKLERİN TOPLANMASI VE KURUTULMASI
Yenilen çeşitli meyve çekirdekleri ( erik,kiraz,kayısı,vişne,şeftali,yeni dünya,elma,iğde) balkonda
pencere kenarında ,beton zemin veya kağıt üzerinde iki üç gün gazete üzerinde kurutulur.Daha sonra
bez veye naylon poşetler ile depolanır.Depolamanın bez torbalarda olması daha uygundur.
ÇEKİRDEKLERİN TOPRAĞA EKİLME MEVSİMİ ve ŞEKLİ
Sonbahar da ilk yağmurlar toprağı ıslattıktan sonra nemli toprağa ekilmesi daha kolay olacağı için
ilk yağmurların akabinde toplanan çekirdekler ekilebilir .Her çekirdek kendi kalınlığı kadar veya kendi
kalınlığının iki üç katı kadar bir derinliğe gömülmesi yeterlidir.Gömülme işlemi ucuna geçirilmiş konik
sivri demir uç ile delme gücü arttırılmış sopa veya baston ile çukur açılıp içine bir veya iki çekirdek atılıp
ayak ile çukur kapatılarak en pratik ve kolay bir şekilde böyle yapılabilir.Bu şekilde ekilen çekirdeklerin
çok büyük bir kısmı ilkbaharda mutlaka çimlenecektir.
Ayrıca sarp kayalık ve derin vadilere ise çekirdekler şöyle ulaştırılabilir.Ağaç çürüğü,humuslu
topraktan oluşan TORF ile çekirdekler kaplanaraktan bu çekirdekler yamaç parşütcüleri veya helikopter
ile atılabilir.Bu şekilde çekirdekler hem yukarıdan düşünce kırılmamış olur,hemde ilk yağmur
damlaları ile dışındaki TORF ıslanınca çekirdeğin çimlenip kök salacağı uygun ortam sağlanmış
olur.Böylece paraşüt ile atılan çekirdeklerinde çimlenme ve gelişme ihtimali çok çok artmış olur.
PROJENİN SAKINCALARI VE YAN ETKİLERİ
Bazı ormancılar ve çevre bilimciler birtakım eleştiriler yapmaktalar.En önemli eleştiri ormanlardaki
bitki florasını bozacağı yönündeki eleştiridir.Şunu unutmamak lazımdır devlet yıllardan beridir zaten tek
tip iğneli çam türlerini dikerekten ormanlarımızın ekosistemini bozmuş durumdadır.Doğada hiç
mümkünmüdür bizim ektiğimiz veya diktiğimiz gibi kızılçam ,beyaz çam,karaçam serileri görmek.Asla
mümkün değildir tabii ormanlar karışıktır.Burada devletin ormanlara salt tomruk,odun,selüloz olarak
bakmasından kaynaklanan bir problem vardır.Oysa ormanlar yaşayan ekosistemlerdir.Bu yüzden
bizim atacağımız meyve çekirdekleri ormanların ekosistemini bozacak boyutta olmayacağından bir
sakıncası yoktur.
PROJENİN UYGULANMA ALANLARI
Ülkemizin özellikle iç ve batı anadolu bölgelerinde kolaylıkla uygulanabilir.Bu projenin nihai amacı
bireysel duyarlılığı arttırıp her bireyi yazın yediği meyvelerin çekirdeklerini ve gerekirsede çam
tohumlarını kendisini ekebilir hale getirmek.Her sivil toplum kuruluşunu bunu yapmaya teşvik etmek.
TOHUM EKMENİN ,FİDAN EKMEYE OLAN ÜSTÜNLÜĞÜ
Ağaçlandırmanın fidan olarak yapılması hem çok maliyetli olduğu için hemde fidanlar yetiştirilirken
daha sunii ortamlarda ve özel toprak ve gübreler ile yetştirildiği için bu fidanlar doğaya dikildiğinde
ortama uyumu zor olacağı için bir çoğu kuruyup ölecektir.Ancak tohumdan çıkacak olan fideler çıktıkları
andan itibaren doğal şartlarla büyüyeceği için daha dirençli ve daha dayanıklı olacaktır.Üstelik bir
fidanlıkta yetişen fidan en az yarım metre toprak derinliği istediği halde ,tohumdan çıkacak olan fidan
bir avuç toprakta bile çimlenip kayaların çatlaklarına köklerini salıp gelişecektir.
DÜNYADA DAHA ÖNCE UYGULANMIŞ MI ?
Ben bu "her çekirdek bir ağaçtır" projesini yaptığımda çevremdeki birçok insan bana inanmadı ancak
iki dönem Manisa Belediye başkanlığı yapan Sayın Ertuğrul Dayıoğlu bana bunun Amerika 'da
Floridada çok güzel bir örneğinin olduğunu kendisinin burayı gidip gördüğünü söyledi.1870 lerde John
adıda bir şerif sorumluluk alanı olan 60-80 km lik bir alana tüm çevreden topladığı elma çekirdeklerini
tüm görev süresince ekerek o bölgede yüzbinlerce elma ağacının oluşmasına sebep olduğunu ve o
bölgeye "elmalar şehri " anlamında Apple Town denildiğini anlattı.Ayrıca Pakistan ve Japonya'da da
buna benzer örnekler var.
Serpil Hanım bu sabah balkonunuzda dolaştım .Çiçekleriniz çok güzel,Ben de tohumdan yetiştirmeyi çok seviyorum .Topraktan başlarını çıkarmalarını seyretmek ayrı bir haz veriyor.Bir süre siteye giremedim .Az daha bu güzellikleri kaçırıyormuşum .
serpil özdemir
06-08-2010, 09:15
Çok teşekkür ederim Hatice hanım , hayranlıkla izlediğim siz usta üyelerin balkonuma uğramaları mesaj yazmaları büyük mutluluk
serpil özdemir
06-08-2010, 09:27
Ben onu hergün seni yaramaz neler yaptın bu gün diye minik fiskelerle küstürmeye bayılıyorum oda küsmüş numarası yapmaya .Küsse böyle çiçek ve tomurcuklar verirmi ,ayrıca öperken dokunduğumda küsmüyor
serpil özdemir
06-08-2010, 09:45
Büyük abileri ve ablalarının yanına korunup kollansın ,hayatı öğrensin diye emanet edilip,misafir olan tohumdan yetişme karanfil ler büyüyüp serpildikten sonra hiç fire vermeden kendi evlerine alıştılar :)
Serpil hanım duyarlılığınız için teşekkürler. Eklediğiniz yazı çok güzel ve anlamlı. Ben üç dört senedir meyve çekirdeklerini biriktiriyorum. Yeşillik, ormanlık alanlara giderken ya da orada çekirdekleri serpiyorum. Umarım filizlenenler oluyordur.:)
serpil özdemir
06-08-2010, 10:53
Teşekkür ederim sevgili Sevim hocam.
Benim bir hayalim var bulabildiğim , toplayabildiğim bütün tohumlardan çekirdeklerden minik define sandıkları hazırlayıp içinede bu yazı da dahil notlar resimler koyup ,ulaşabildiğim heryere , denizlere saklamak umarım ihtiyaç duyulmaz ama belki bir gün bulanlar için altın değerinde hazineler olurlar .(bana bunu düşündüren etrafımda baktığım ,çocukluğumda koşuşturup piknik yaptığımız yeşil alanların önüne geçilmez bir hızla betonlaşması) Tabiiki önce asırlara dayanacak uygun saklama koşullarını bulmam lazım.
Çok güzel. Gelecekteki olası gıda sıkıntısını, açlık tehlikesini düşünen bazı ülkeler geleceğe tohum biriktiriyorlar Ağaç ve bitki türlerini koruyorlar. Biz de kendi çapımızda küçük çabalar gösterirsek büyük sonuçlar ortaya çıkar. Sevgiler
laf kalabalığı
09-01-2011, 22:21
Çiçeğin birini hapsetmişsini<z.
laf kalabalığı
09-01-2011, 23:01
Küstüm'ün çiçeğini görmek hiç nasip olmamıştı, ne kadar güzelmiş..!
Emeğinize sağlık...
benim evimdeki açıyor sağolsun ama çok küçük ve çiçeğin ömrü bir günlük
serpil özdemir
07-05-2011, 19:49
2011 balkonda yeniler ve gelişmeler . Model çalışması yapılmış sonra bir kenara atılmış ferforje bir masanın çiçekliğe dönüşü
serpil özdemir
07-05-2011, 19:59
Önce kalın ama su geçiren kumaştan saksıyı oluşturdum ,kenarlarına kuş gözü bastım ve iple masaya tutturdumm .Sonra toprak doldurup çuha ve acem halısı diktim gelişmeleri ve daha ayrıntılı resimleri ekleyeceğim
serpil özdemir
07-05-2011, 20:06
Bu baharın balkondaki ilk renkleri erengül lerdi
serpil özdemir
07-05-2011, 20:14
Yeni sakinlerden prenses dipladenia
Sevgili serpil hanım,sardunya şakayıklar sünda villa çok güzel güle güle büyütün.
Sevgili serpil balkonunu zevkle gezdim şakayıklar rengarenk ne kadar güzel ellerine saglık...
Ronunculuslar çok güzel renk renk, dipladenya da:) Ferforje masanın saksıya dönüşü ilginç emeklerinize sağlık:)
serpil özdemir
08-05-2011, 20:32
değerli dostlar sevim4 ,burak alkan ,sevim.k teşekkürler ediyorum
serpil özdemir
08-05-2011, 20:39
Bu gün bütün günüm balkonda geçti ,saksıya geçmeyi bekleyen güller ,havalandırılıp gübrelenmek için yere dökülmüş koca bir mevsimlik çiçek saksısı toprağı ,düzenleme , balkon yıkama derken akşam olmuş .Yeni resimlerde çektim tabi ki.
serpil özdemir
08-05-2011, 20:48
Bu ferforje raf yakında farklı bir çiçeklik olacak inşaallah.
Serpil Hanım ferforje masadan yaptığınız çiçeklik çok güzel olmuş. Bitkileriniz de harika görünüyor.:)
serpil özdemir
08-05-2011, 21:01
Karanfil giller ortadaki geçen yıl tohumdan yetiştirdiğim. Geçen sene uzun uzun du , bu sene böyle birşey oldu . Sarkan karanfil.
serpil özdemir
08-05-2011, 21:16
Beyaz sardunyam şaşırmış yanındakilere mi özendi ne yarısı beyaz yarısı pembe açmış . Oysa ben onu rengi için özellikle almıştım.
serpil özdemir
08-05-2011, 21:26
Bu kışı tepesinde tek tük yaprakla çıplak geçiren ceylan ıma hiç dokunmadım budamadım azar azar sulamaya devam ettim ,bu günlerde çoştu yakında ceylan ceylan bakacak.
serpil özdemir
08-05-2011, 21:39
Teşekkür ederim zenfree, birde acemler gelişip aralardan sarkarsa hayal ettiğim görüntüye ulaşacağım.
serpil özdemir
08-05-2011, 21:44
Profil resmimdeki çiçeğim geçen sene karışık ektiğim tohumdan çıkmıştı .Onu çok sevdim ,oda anladı ki bol bol tohum verdi .Bu sene kendi topladığım tohumları ektim bu bebekler onlar.
serpil özdemir
08-05-2011, 21:58
Nikah şekeri yerine dağıtılan minicik çam fidanım .Geçen sene yanında davetsiz bir misafir belirdi , topraktan başını çıkardığında üzerinde çekirdeğe benzer bir kabuk vardı önce ay çiçeği zannettim ama değilmiş dallanıp budaklandı , kışın dalları düştü kalem gibi kaldı . Son bi hafta on gün içinde patlayıp yeniden dallandı , bakalım ne çıkacak merak ediyorum .
serpil özdemir
08-05-2011, 22:09
Geçen sene birden bire hastalanıp bütün yaprakları iki gün içinde dökülen hanımeli mi toprak üstünde on beş santim kadar budamıştım bu sene ki hali bu.
serpil özdemir
08-05-2011, 22:18
İki ay evvel aldığım kamelya çiçekli ve bir sürü tomurcukluydu , çiçekler çok çabuk döküldü .Tomucuklarında çoğu açmadan düştü. açanda çok kısa kaldı üzerinde ,ama galiba yerine alıştı ,yeni bir tomurcuk ve uçlarda gelişme var .Vilmorin in gül için özel gübresinden vermiştim oda yaradı sanırım
serpil özdemir
08-05-2011, 22:30
Geçen hafta kenar saksılarında atan kollardan iç içe girmiş çilekleri ayırıp seyreltmiştim korka korka ,üzerinde çilek ve çiçekleri vardı , bu hafta baktım hiç bozulmamış keyifleri hatta geniş geniş yayılmışlar yeni evlerine .
ilksenozturk
09-05-2011, 08:01
serpil hanım, balkonunuz çok güzelmiş, ellerinize sağlık.
çileklere bayıldım, geçen yıl benimkiler hiç meyve vermeden kol atarak bir kökten 10 köke çıktılar ama sürekli hastalanıyorlar, sizinkilere maşallah
Serpil hanım çiçekleriniz , ferforje masadan yaptığınız düzenleme çok güzel. Bende merak ettim çam fidanın yanından çıkanı, bilen arkadaşlarımız herhalde yazarlar . Ellerinize sağlık.
serpil özdemir
09-05-2011, 20:18
İlksen hanm teşekkür ederim .Daha çok acemiyim el ve gönül yordamıyla ilerlemeye çalışıyorum.Ama çilek ler balkonumdaki sıfır sorunlu bitkiler sadece suluyorum geçen senede baya çileğini yedik 6 kökten altı kenar saksısını doldurdular ,on tane dağıttım daha bi okadarda çıkar .Çileklerde hastalık olduğunu bilmiyordum umarım bilmemde.Gül lerin hastalığı biti yeterince üzüyor zaten
serpil özdemir
09-05-2011, 20:25
Fatoş hanım hoşgeldiniz teşekkür ederim . Sizin bahçelerinizin yanında sönük kalır bile diyemiyorum yakınlarda olmanızı istediğim ustalardan birisiniz
Vildan Sönmez
09-05-2011, 22:34
Serpil Hanım balkonunuz bahara rengarenk girmiş.
Avatarınzıdaki çiçeği ilk kez kardeşimin komşusunun bahçesinde görmüştüm, sonbaharda buduyor ve sonraki yıl tekrar açıyordu. Geçen yıl tohum alıp ektim, özellikle aynı yıl çiçek açması çok hoşuma gitti. Ama benimki çiçeklenmesinin ardından soldu. Bu yıl yeniden tohum ektim, hemen hemen sizinkiler kadar oldu. Birlikte çiçeklenecekler galiba....
Profil resmimdeki çiçeğim geçen sene karışık ektiğim tohumdan çıkmıştı .Onu çok sevdim ,oda anladı ki bol bol tohum verdi .Bu sene kendi topladığım tohumları ektim bu bebekler onlar.
Sevgili Serpil Ferforje masadan yaptıgınız düzenleme hoş duruyor kamelya çok güzel elinize saglık...
serpil özdemir
10-05-2011, 18:54
Vildan hanım hoşgeldiniz ,teşekkür ederim sizinkilerin yanındaa çok fırın ekmek yemek gerek.Evet aslında o çiçek çok yıllıkmış sonradan öğrendim .Ve ne yazıkki sararınca bende sökmüştüm budamak gerekiyormuş. Allahtan tohumları boldu güle güle büyütürüz inşaallah.
serpil özdemir
10-05-2011, 18:59
teşekkür ederim burak alkan. Kamelyadan korkmuştum çiçekleri dökülünce ama sanırım olacak
serpil özdemir
13-05-2011, 07:52
Balkonda açması dört gözle beklenen senenin ilk gül tomurcukları . Külleme ve bitlerle savaşı kazandık galiba (bir kaç tomurcuk zayiatımız oldu ama )
serpil özdemir
13-05-2011, 07:54
devam
serpil özdemir
13-05-2011, 08:02
Geçen sene tek bir çiçekle beni avutan gardenyam , yine yaprak oluşumunu tomurcuk sanmıyorsam eğer bu sene sevindirecek.
Bu sabah farkettiğim balkonunuzu keyifle gezindim hayran kaldım, çiçekleriniz ne kadar güzeller, ellerinize sağlık
sevgili serpil özdemir balkonunuz harika ne kadar güzel ve bakımlı çiçekleriniz var. çok emek verdiğiniz anlaşılıyor. ençokta rengarenk erengüllerinize bayıldım. o balkonda güzellikleri seyrederek çay yudumlamak çok güzel olsa gerek emeğinize sağlık.
Sevgili Serpil güllerin tomurcuk hali çok güzel...
serkan_istanbul
13-05-2011, 16:07
Bayıldım bitkilerinize ellerinize sağlık güle güle büyüsünler. sevgiyle kalın. mutlu baharlar.
Satı Uğurtan
16-05-2011, 13:25
Sevgili Serpil, balkon değil maşallah bahçe, bu balkon çok bahçeye taş çıkartırcasına bol çeşit var.
Hanımeli, japon gülleri, gardenyalar, kamelyalar, güller, muhteşem bir balkon sağlıkla tadını çıkarın sevgiler.
serpil özdemir
18-05-2011, 23:07
Sayın Cebeci hoş geldiniz teşekkür ederim .
serpil özdemir
18-05-2011, 23:14
Semra hanım teşekkür ederim , ağaçlar netten öğrendiklerim sayesinde bişeyler oluyor galiba ,ama öğrenecek çok şey var.
serpil özdemir
18-05-2011, 23:16
Periş hanım birazdan açmış hallerinin resimlerinide yükleyeceğim
serpil özdemir
18-05-2011, 23:18
Teşekkürler serkan by ,hepimizin mutlu ve bol çiçekli baharları yazları olsun.
serpil özdemir
18-05-2011, 23:32
Ah satı hanım, ne yazıkki kiracıyım bu beni frenliyor inanın kendi evim olsa bir odasını daha feda edip balkona katardım .Bu arada haberiniz yok sizin bahçenizde de çok gezip iç geçirmişliğim olmuştur ( ama kıskanarak değil imrenerek :) çiçekleriniz hep bol olsun inşaallah sevgiler.
serpil özdemir
18-05-2011, 23:38
Eveet şimdi sıra açan tomurcuklarda önce karanfil imden başlıyayım tohumdan yetiştirmede ilk göz ağrım .Tohumdan yetişti tohum verdi yenileri geliyor
serpil özdemir
18-05-2011, 23:45
Ceylanım bol bol açacak sanırım kışı rahat atlattı ,birde yeni arkadaşı var beyaz ceylan
serpil özdemir
18-05-2011, 23:49
Minyatürler hariç 9 tane gülümden ikisi açtı öbürleri sırada
serpil özdemir
18-05-2011, 23:53
Artık eminim gardenyamda gördüğüm tomurcuklar yaprak oluşumu değil tomurcuk umarım bütün tomurcukları açar.Çok bekletti beni gözünün içine baktırdı resmen .
serpil özdemir
18-05-2011, 23:58
Nihayet petunyam da oldu ,birde serpilip sallandığını görsem :)
serpil özdemir
19-05-2011, 00:05
Sabah böyle bir pozla karşılaşılırda resim çekilmezmi ? :)
serpil özdemir
19-05-2011, 00:10
Bebek latinlerim camdan bakarken dışardakilerle oynamaya can atan çocuklar gibiler .
Satı Uğurtan
19-05-2011, 00:20
Ah satı hanım, ne yazıkki kiracıyım bu beni frenliyor inanın kendi evim olsa bir odasını daha feda edip balkona katardım .Bu arada haberiniz yok sizin bahçenizde de çok gezip iç geçirmişliğim olmuştur ( ama kıskanarak değil imrenerek :) çiçekleriniz hep bol olsun inşaallah sevgiler.
Sevgili serpil, çok sağol, inşallah kendi evin bahçeli veya balkonu kocaman olur, bahçemden bir isteğiniz olursa seve seve gönderirim sevgiler.
umutyolcusu
19-05-2011, 02:35
Serpil hanım,hepsi çok güzel,bol bol keyfini sürün inşaallah.
Latin tohumları kaç günde çimlendi? Özel bir işlem uyguladınız mı?
Ben şubat sonu terasta bir saksıya ekmiştim ama çıkmadılar.Şimdi de birkaç tohumu suda bekletiyorum,öylece duruyorlar.Geç çimlendiğini biliyorum ama yine de çimlenmenin kaç günde olduğunu merak ediyorum,şimdiden teşekkürler.
serpil özdemir
19-05-2011, 12:51
Satı hanımcığım iyi dileklerinize amin diyor teşekkür ediyorum .Birde arayıpta bulamadığım çiçeklerden, mavişçiçeği olan güzel yürekli birinin teklifine utanıp teşekkür ederim demeyeceğim,:o eğer size çok zahmet vermezsem mavişinizden istiyorum sevgiler .
serpil özdemir
19-05-2011, 13:03
Merhaba Umut yolcusu , latinleri 24 saat ılık suda beklettim bi kısmını bir kaba dikip naylonla kapattım ,hergün havalandırıp tekrar kapattım ılık bir yere koydum ama hala çıkmadılar 3 hafta oldu .16 tohumdan 2 tanesi çimlendi .Onlarda özenerek ektiğim kapta yer kalmadı diye minik bir boş kaktüs sakksısına ektiğim bitanecikle , arkadaşıma ektiğim almaktan vazgeçtiği için bana kalan 4 taneden biri .Minik saksıdaki pazar günü ektim ertesi pazar çıktı ötekide ondan 3-4 gün sonra .
türkansultan
19-05-2011, 19:08
Sevgili serpil özdemir.Maşallah güllerin çok güzel petunylarında büyüyüp güllerin kadar güzel olur inşallah ellerinize sağlık.
serpil özdemir
20-05-2011, 12:20
Türkan hanım hoşgeldiniz teşekkür ederim .
serpil özdemir
20-05-2011, 12:25
Adını bilmediğim bitki hızla gelişiyor, minik çam fidanımı gizledi nerdeyse . Onları ayırmam gerek ama saksının dibinde dökülen tohum kapsülünden çıkan ipek çiçeği fideleri var biraz daha gelişmelerini bekliyorum.
serpil özdemir
20-05-2011, 12:28
Leylak ağacım geç uyandı hızlı gelişti ama sanırım çiçek yok .Geçen sene iki kez açmıştı oysa.
serpil özdemir
20-05-2011, 12:31
Japon güllerimde geç uyananlardan .Hatta kurudu diye söküyordum az kalsın.
serpil özdemir
20-05-2011, 12:35
93 no lu mesajdaki sundaville nin yanındaki sardunya coşmuş durumda .Wilmorin gül gübresinden verdikten sonra , kocaman yaprakları var .
serpil özdemir
21-05-2011, 08:53
İş yerimin çok yakınında salı günü kurulan pazarda bir çiçekcim var,ona sarı kız siparişi verdim (ne hikmetse gittiğim her serada vardı kalmadı denen ,benimde aklıma takılmış durumda olan sarı kız ) cuma günü kurulan pazara getireceğini söyledi oda eve yakın ama hiç bilmem. Tarife göre aradım durdum bulamadım başka bir çiçekçi buldum ve onu gördüm bir sürü gülün içinde apayrı bir renk .Sen benim için yürüdün bu kadar hadi al beni diye gözümün içine bakıyordu ,bırakabilirmiydim onu sizce ?...;)
serpil özdemir
21-05-2011, 09:05
Bunlarda peşimize takılıp gelenler .Ceylan sardunya larıda çok sevdim bu sene balkonumda bulabildiğim her renginden bolca olacak sanırım . Bu gün minyatür ceylan için bauhaus ziyaret edilebilir
Sabah böyle bir pozla karşılaşılırda resim çekilmezmi ? :)
Çekilir vallahi. Hemde birkaç poz çekilir;)
serpil özdemir
21-05-2011, 09:30
Çektim sevgili Sevim hnm .Hep bana demedim ikisinide sardunya sayfasına ekledim
Sevgili Serpil güllerin rengine bayıldım harika bebek latinler ne güzel bakıyorlar dışarıya çiçeklerin hepsi çok canlı maşallah ellerine saglık
Gördüm gördüm teşekkürler iyi yaptınız. Havalar ısındıkça başımızı nereye çevirsek bir güzellik görüyoruz ne güzel:)
serpil özdemir
21-05-2011, 19:51
Bu gün üç sera gezildi, Zeytinburnu belediye fidanlığı ( sanki bu gün herkez ordaydı cıvıl cıvıl ne güzel herkez çiçeğe koşmuştu bugün:) tekzen ve forum marmara .Giderken söz verildi bugün amaç sadece minyatür ceylan çünki toprak yok . forum marmarada siyaha yakın bordo kadife gülün başından zor bela ayrıldım ağır dedim taşıyamazsın (toprak olsa , daha evde yerine dikilmeyi bekleyenler olmasa öylede bir taşırdım ya neyse ) ama dönüşte Zeytinburnu belediye fidanlığında göz koyduğum bordo ve beyaz petunyaları almaktan vaz geçiremedim kendimi
serpil özdemir
21-05-2011, 19:57
Hemen orada hızlıca düşünüldü ve petunyalara yer bulundu aylar önce çan sarmaşığı tohumu ektiğim ve artık çıkmasından ümidi kestiğim saksı:rolleyes: ve yerlerinede yerleştiler bile .Saksı kurcalanırken hiç bir ize rastlanmadı ama Çanlarda çıkarsa süpriz olur .
serpil özdemir
22-05-2011, 11:55
Kayısı renkli sarmaşık gülüm dün tomurcuktu ,sabah açmıştı ,öğlen böyle olmuş. Sırada iki tomurcuk var.
günebakan
22-05-2011, 14:04
Bordo beyaz sardunyanız çok güzel gerçekten güle güle büyütün:)
serkan_istanbul
22-05-2011, 17:07
Bu gün üç sera gezildi, Zeytinburnu belediye fidanlığı ( sanki bu gün herkez ordaydı cıvıl cıvıl ne güzel herkez çiçeğe koşmuştu bugün:) tekzen ve forum marmara .Giderken söz verildi bugün amaç sadece minyatür ceylan çünki toprak yok . forum marmarada siyaha yakın bordo kadife gülün başından zor bela ayrıldım ağır dedim taşıyamazsın (toprak olsa , daha evde yerine dikilmeyi bekleyenler olmasa öylede bir taşırdım ya neyse ) ama dönüşte Zeytinburnu belediye fidanlığında göz koyduğum bordo ve beyaz petunyaları almaktan vaz geçiremedim kendimi
Maşallah güle güle büyütün hepsi çok güzel. zeytinburnu fidanlığında fiatlar nekadar bitkilerin. sevgiler
Hemen orada hızlıca düşünüldü ve petunyalara yer bulundu aylar önce çan sarmaşığı tohumu ektiğim ve artık çıkmasından ümidi kestiğim saksı:rolleyes: ve yerlerinede yerleştiler bile .Saksı kurcalanırken hiç bir ize rastlanmadı ama Çanlarda çıkarsa süpriz olur .
Sayın serpil özdemir,
Balkonunuz çok düzenli ve renkli.
Çan sarmaşığını bende bahçeye dikmiştim, heralde 2-3 ay oldu daha tık yok.
serpil özdemir
22-05-2011, 23:06
Sn. Günebakan çok teşekkür ederim .Umarım hayal ettiğim gibi büyür.
Sn. Serkan Zeytinburnu fidanlığı çok uygun bence . Ful yasemin imi 5 liraya almıştım geçen sene ,yine passifloramı da 5 liraya . Bu hafta 4 tane petunya fidesine 2 lira verdim uğramanızı tavsiye edebilirim meyve fidanından süs bitkisine aradığınız pek çok şey bulabiliyorsunuz .
Sn Nevzat ekip gözünün içine baktığımız mini seralar yapıp uğraştığımız tohumlar nazlarından öldürüyor .Binbir emek verdiğim latin tohumlarından yanlızca ikisi çıktı .Kalanları birkaç gün suda bekletip balkondaki saksılara ektim çıkarsanız çıkın dedim . (nasıl olsa elde var iki ya )Şaşırdım teker teker çıkmaya başladılar . Hemde onlar daha kuvvetli daha kalın gövdeli .Şimdi nereye baksam önüm arkam sağım solum latin. Artık karar verdim tohumlar için özel çaba yok .
serpil özdemir
25-05-2011, 12:48
Minyatür güllerimde şenlik var.
serpil özdemir
25-05-2011, 19:20
Akşam güneşinde passiflora resmi çekiyordum kiii , tomurcukları gördüm.
serpil özdemir
26-05-2011, 20:11
Akşamları birer ikişer atıştırmaların dışında , ilk toplu hasat ;)
serpil özdemir
30-05-2011, 19:39
Nihayet ferforje rafım çiçekliğe döndü ve bu gün geldi.
serpil özdemir
30-05-2011, 19:45
Hanımeli sarılmak için sol tarafta ,pembe kokulu sarmaşık gül sağ tarafta tenekelerinin boyanmasını bekliyorlar.
serpil özdemir
30-05-2011, 19:51
Ceylanda ikisinin ortasında yer alacak .
Sevgili Serpil balkonunuz harika görünüyor.
Hele ceylanlarınız muhteşem duruyor.Emeklerinize sağlık.
serpil özdemir
30-05-2011, 22:31
Bizde pişer (:D yetişir ) komşuyada düşer . Bir tanesini ıskaladım ama iki tanesi tam isabet , karşı komşuda baktı çileklerin tadına .
serpil özdemir
30-05-2011, 22:39
Hoş geldiniz nardane hnm. ,ziyaretiniz için teşekkür ederim .Onları nasıl öpüp sevip şımartıyorum bilseniz , kuruyan sararan yapraklarını çiçeklerini alırken bile saçlarınızda kırıklar var onları alıyorum hanımefendi diyorum .Onlarda böyle cevap veriyorlar .
mandalinci
31-05-2011, 07:20
Afiyet olsun, çilekler harika, kayısı renkli gülün rengi çook güzel. Ellerinize sağlık Serpil Hanım:)
serpil özdemir
31-05-2011, 08:17
Çok teşekkür ederim sevgili mandalinci . Kayısı gülüm çok nazlı ama çokta tatlı .
türkansultan
31-05-2011, 18:41
Sevgili serpil rafın çok kullanışlı olmuş ayrıca çileklerinede imrendim afiyet olsun sevgiler.
serpil özdemir
31-05-2011, 22:56
Bu gün tenekelerimin boyasıda kurudu ,saat altıbuçuktan dokuza kadar ancak ceylanımla hanımelimi yerine yerleştirebildim .Hanımeli tam bir arap saçıydı oda bende çok yorulduk çok dikkat ettim ama umarım hırpalamamışımdır . artık oda huzura erdi , nereye saracağını şaşırmış oraya buraya uzayıp duruyordu.
serpil özdemir
31-05-2011, 23:01
Saat on itibariyle son durum yarın akşamda sarmaşık gül yerine yerleşecek
serpil özdemir
31-05-2011, 23:12
Bana ceylan aşkını aşılayan sevgili Türkan hnm hoş geldiniz , çok teşekkür ediyorum sardunya aşkınız ve siz iyiki varsınız
türkansultan
01-06-2011, 18:41
Sevgili serpil.
Ne mutlu bana eğer böyle bir güzelliği size aşıladıysam.Tabi bu bir şaka inanıyorumki bu sevgi sizde hep vardı bundan sonrada olacaktır sağlıkla bu güzelliklerin keyfini sür inşallah sevgiler.
serpil özdemir
01-06-2011, 22:30
BİR İLKBAHAR ŞİİRİNE BAŞLANGIÇ
Hava ne kadar güzel öğretmenim,
Yollar, ağaçlar, kuşlar ne kadar güzel.
Yeryüzü pırıl pırıl öğretmenim,
Gizlisi saklısı kalmamış dünyanın,
Nesi var nesi yoksa dökmüş ortaya
Bütün bitkiler, bütün hayvanlar, bütün taşlar
Sürüngenler, konglomeralar, serhaslar,
Hepsi, hepsi orada öğretmenim.
Ne olur biz de gidelim,
Burada kalsın kitaplar,
Burda kalsın iğneli karafatmalar,
Kollarından bacaklarından gerilmiş kurbağalar,
Burda kalsın hepsi.
Bomboş kalsın evler,okullar
Hapishaneler, hastaneler..
Öğretmenim, sevgili öğretmenim,
Sırtımıza alırız hastaları,
Kimbilir ne özlemişlerdir kırları.
Ya mahpuslar?
Ne sevinirler kim bilir,
Sarılıp sarılıp öperler adamı...
M. Cevdet ANDAY
serpil özdemir
01-06-2011, 22:59
KIR ŞARKISI
Tam otların sarardığı zamanlar,
Yere yüzükoyun uzanıyorum
Toprakta bir telâş, bir telâş..
Karıncalar öteden beri dostum.
Ellerime hanımböcekleri konuyor
Ne şeker şey onlar!
Uç böcek, uç böcek diyorum
Uçuyorlar..
Pan'ın teneffüsü bile
Ilık, okşamakta yüzü.
Devedikenleri, çalılık vesâire
Bir âlem bu toprakların üstü.
Tabiatla haşır neşir
Kırlarda geçen ikindi vakti.
Sakin - dinlenmiş - rahat
Bir gün daha bitti...
Behçet Necatigil
( 1916 - 1979 )
serpil özdemir
01-06-2011, 23:10
Sevgili Türkan hnm evet sardunyaların kadifemsi yaprakları ve buruk kokusu çocukluk anılarımın kokusudur .Pek çok insanın anılarında vardır vita kutulu pencere önlerinin vazgeçilmezleri sardunyalar .Kokusunu sevmiyorum diyenler bile sever gizli gizli aslında anıların kokusudur o .Bende anılar dosyasında biyerlere kilitlemiştim belkide bu kokuyu bana tekrar siz ve balkonunuz hatırlattı ellerinize emeğinize sağlık
serpil özdemir
01-06-2011, 23:59
gece
karanlık
ve
yinede
dahada bembeyaz
gül
sevgili Serpil hanım, ferforje çiçekliğinize vuruldum desem inanır mısınız? ben de balkonumda saksıları bu şekilde aralıklı yerleştirebileceğim, ferforje bir sistem arıyordum. Hem asabileceğim, hem saksı koyabileceğim bir şey.
Ankara koçtaştan aldığım 3lü ferforje saksılıkta saksılar düz duramıyor, bugün mumçiçeğim devrilmiş. siz özel mi yaptırdınız, nerelere yaptırailiriz böyle bir şeyi? nasıl bilgiler vermeliyiz? ellerinize emeğinize sağlık diyorum.
serpil özdemir
02-06-2011, 09:12
Teşekkür ederim sevgili SerDag , o gördüğünüz ferforje benim eski vitrin rafımdı. Önceki sayfalarda eski hali var . Yakındaki bir demirciye götürdüm çapraz demirleri söktürüp bir sıra daha ekleyerek düz yaptırdım , en alttaki kısmıda köşe bent yaptırdım tenekelerimin düzgün durması için ve kullannacağım saksılarımın ölçülerini alıp çemberler yaptırdım sonra ben yerine karar verdim usta kaynattı . Kapı ,pencere demirleri yapan demirciler var onlara giderseniz sizde yaptırabilirsiniz istediğiniz ölçülerde
serpil özdemir
02-06-2011, 09:16
Kışında üzerine naylondan ön taraf boydan boya fermuarlı bir elbise dikeceğim sera olacak
serpil özdemir
04-06-2011, 09:43
Bu üçlüye bakıp aşağı doğru çiçek çiçek sarktıklarını hayal ediyorum .
serpil özdemir
04-06-2011, 09:47
Bu gün hayal günü , bu masayla ilgili de farklı hayallerim var .
minik fidelerimde o hayalin içinde olacak .
serpil özdemir
04-06-2011, 09:51
Melissam kendi halinde gelişmeye çalışıyor , bu ikinci yılı.
serpil özdemir
04-06-2011, 09:58
Yasemin yeni yerinden memnun görünüyor , buraya geçirince fark ettim ne kadar uzamış . Tomurcuk büyütmekle meşgul kendileri .
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=164086&stc=1&d=1280838181
serpil özdemir
04-06-2011, 10:17
Kırmızı kız nazlı nazlı yaprak büyütüyordu , biraz fırça yedi , birde yeni gelen çalışkan sakız kızı görünce hasedinden kudurdu :) Birde üstüne yan yana yerleştirdim onları yaşasın kötülük :rolleyes:
Sevgili Serpil balkonunuz çok düzenli sardunyalar harika elinize emeginize saglık
serpil özdemir
04-06-2011, 10:33
Komşum bakamadığından bana verdiğinde bakımsız uzun bir şeydi , biraz budama biraz geniş yerle , elimden büyük yapraklar geliştirdi, hemde etli etli .Ne tomurcukları gelişiyordu ,nede yanındakilere izin veriyordu , biraz çektim kulağını kıydım azıcık yapraklarına . Hem çiçeklendi hemde ötekiler nefes aldı .
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=214346&stc=1&d=1305887742
serpil özdemir
04-06-2011, 10:38
Onlarda mutlu şimdi .Gülümsemelerinden belli değilmi ?
serpil özdemir
04-06-2011, 10:51
Teşekkür ederim Periş .;) mutfak kapısı balkona açılıyor çay kahve hemen elinin altında çiçek manzaralı masada balkonda , ben olmasamda keyfine bak .Mersine sevgiler.
serpil özdemir
10-06-2011, 12:29
Bitlere ve mantara inat .
Balkonunuz harika Serpil Hanım, ellerinize sağlık...
serpil özdemir
11-06-2011, 19:59
Teşekkürler sayın Livadi ziyaretiniz ve ziyaretiniz sayesinde farkedip okuduğum birdik adlı hikayeniz için , sevgiyle kalın.
serpil özdemir
15-06-2011, 12:18
Güne mutlu başlamak için bundan ala sebepmi olur ? ;)
Gardenyam nihayet ilk tomurcuğunu açtı ötekilerde sırada .
Yasemin öncülük etmişti , ikisi yanyana müthiş bir koku ziyafeti olacak.
serpil özdemir
15-06-2011, 12:24
Passiflaram b5a verdikten sonra tomurcuğa boğuldu ,yanlız sanırım biraz fazla kaçırdım yapraklarda sararmalar oldu.
türkansultan
15-06-2011, 19:11
Sevgili serpil balkonun yine şenlenmiş maşallah.
Benim gibi sadece sardunyayla kalmamışsınız her çeşit var ne güzel ellerine sağlık.
serkan_istanbul
16-06-2011, 09:52
Harika çiçekkler açmış bitkileriniz maşallah. Bu arada gardenyanız her zamn dışardamı nasıl bir yerde tutuyorsunuz bendede iki adet var şimdilik iyiler. sevgiyle kalın.
Sevgili Serpil gardenya ve yasemin ne güzel kokuyordur şimdi ellerine emeklerine saglık..
serpil özdemir
16-06-2011, 12:13
Sevgili Türkan , aslında sarmaşık ve gül ağarlıklıydı balkonum .Söylemiştim ya beni sardunyalara siz sardırdınız ;)
serpil özdemir
16-06-2011, 12:16
Perişciğim , evet misler gibi kokuyorlar,çabuk solmasınlar diye burnumu değdirmemek için zor zabdediyorum kendimi .
türkansultan
16-06-2011, 18:03
Sevgili serpil .
Eğer gerçekten sardunyalara benim yüzümden bulaştıysan ne mutlu bana bu öyle bir hastalıki bir daha kurtulamassın.
Birde istanbulun hangi semtinde oturduğunuzu merak ettim eğer bir mahsuru yoksa bu arada ben dört levent çeliktepede oturuyorum.
serpil özdemir
16-06-2011, 22:06
Hiç bir mahsuru yok Türkan hanmcığım ,Bahçelievler _Şirinevler de oturuyorum .
Evet siz bana neler ettiniz bilmiyorsunuz , önce sardunyalara sardırdınız sonra ceylanlara ,yetmedi minyatür ceylanı astınız balkona poz poz resimlediniz ertesi gün soluğu bauhausta aldırdınız :mad:
İşte bu bebek ceylanlarım iki renk bir arada yeni yeni alıştı evine .
2. resimdeki sardunyamla farklı bir yakınlığımız var ona söylediklerimi anladığını ve dinlediğini hissediyorum .Veee ben ona birkaç gündür Türkan sultan diyorum.
türkansultan
17-06-2011, 06:18
Ayy sevgili serpilcim benim adımla bir çiçeğe hitab etmeniz beni çok sevindirdi teşekkürler canım.
ceylanına gelince bendeki ceylanın cinsinden,o ileride hepsi biraz daha koyu açacak inanamayacağın bir renk olacak.
Benim ceylanların hepsi geçen yıldan yerde olan anaç cam önünde olanlar onun yavruları ben yetiştirdim satın almadım.İnan serpilcim geçen yıl aldığımda aynı sendeki ceylanın rengindeydi ilk sayfalarda rengine bakabilirsin ama bu yıl daha koyu pembe,daha canlı açtılar resimlerde asıl rengini belli olmuyor, yani ceylanı kurutmadan seneye görebilirsek renginin değiştiğini görüceksin daha güzel bir renk olucak lütfen bunu deneyin.Serpil hanımcım fazla uzattım kusuruma bakmayın sevgiler.
sevil_24
20-06-2011, 01:25
çok güzel resimler devamını bekleriz serpil hanım...
serpil özdemir
20-06-2011, 23:37
Ne güzel Türkan hnm. , ben filiz tutturamıyorum bir türlü . Ya satın alıyorum ya da tohumdan yetiştiriyorum , sardunyada hiç denemedim , deneyeyim bakalım olacakmı.
serpil özdemir
20-06-2011, 23:40
Çok teşekkür ederim Sevilciğim ,annemin memeleketi Ordu ya kocamaaan sevgiler .
serpil özdemir
26-06-2011, 17:43
Bahçeli bir ev hayalim bana çok uzak , bende minyatürüyle avunuyorum ,telefonum arızalandığı için ayrıntıları resimleyemedim. Evimin yapım aşamaları henüz çatısı yok.
serpil özdemir
26-06-2011, 17:48
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=220303&stc=1&d=1307173626
Evimin arsası burası , şuan evim bitti arsaya yerleşti minik dere ve mini göl çalışmaları yapılıyor . Onların resimlerinide ekleyeceğim .
Sevgili serpil hayal etmesi bile güzel ...
serpil özdemir
26-06-2011, 19:38
Evet hayal etmesi bile güzel periş
serpil özdemir
26-06-2011, 19:43
Bu arada kaktüs ve sukulentlerede bulaşmış oldum ucundan
Çok güzel düzenli harika olmuş hayalde böyleyse gerçekte kim bilir ne kadar güzel olur elinizden kaktüsler sukulentler harika ellerinize saglık sevgiler...
Çok şirin olmuş:p Sukulentlerle dolduğunu düşündüm bakarken harika, emeklerinize sağlık Serpil hanım:)
serpil özdemir
28-06-2011, 00:03
Sevgili periş teşekkür ederim.
serpil özdemir
28-06-2011, 00:10
Teşekkürler Sevim hnm .Masa altı olduğu için bitki seçimlerinde çok zorlanıyorum ,masanın üzeri cam ve en fazla 15 - 20 cm büyüyecek bitkiler olabilir .Çıplak yerleri yosun ya da
kuş yemiyle çimlendirmeyi düşünüyorum .
serkan_istanbul
28-06-2011, 13:45
çok güzel olmuş ellerine sağlık...
serpil özdemir
01-07-2011, 08:03
Teşekkür ederim sevgili serkan
serpil özdemir
01-07-2011, 08:07
Artık dereden geçerken paçaları sıvamaya gerek yok , bi köprümüz var ;)
serpil özdemir
01-07-2011, 08:11
Evimizin çiti ve birde bankıda var
Sevgili Serpil çok güzel olmuş köprüye bayıldım...
Tebrik ederim Serpil Hanım, başta bahçeli eviniz olmak üzere her şeye yaratıcılığınız değmiş balkonda.
Maket bahçeli eve bayıldım. :)
Hem ne ince işçilik, hem de ne çok emek. Ellerinize sağlık! :)
(İnşallah gerçeğine de sahip olursunuz.)
Köprü özellikle çok güzel olmuş. Yosun türlerinden de çim olabilir belki. :rolleyes:
serpil özdemir
04-07-2011, 13:02
Perişciğim teşekkür ederim
Syn. M.Saygın teşekkür ederim objeler üzerinde hayal kurmayı değişiklik yapmayı seviyorum .
Sevgili gilan iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim ,bende beğeniyle gezdiğim bahçenizde bol çiçekli sağlıklı çoook mutlu günler diliyorum
türkansultan
04-07-2011, 13:59
Ay serpilcim o ne şirin şey öyle inşallah gerçeğide nasip olur gönlünce her çeşit çiçek eker keyfini çıkarırsın.
superi80
18-07-2011, 14:53
Yok böyle bir şey yaaaaa.Çocuklar ile bakıyorum sayfanıza hayran kaldıkkkkkk.Bizde istiyoruz hepsinden bütün çiçeklerden.Galiba türkan sultanın size yaptığını siz bana yapıyorsunuz şu anda .
superi80
18-07-2011, 14:54
Meyveli tepe ve sizler beni tuksak ettiniz,bağ bahçe balkon üçgeninde yoruldum artık koşturmaktan.
serpil özdemir
21-07-2011, 11:15
Hoş geldin sevgili superi, ziyaretin ve güzel sözlerin için teşekkür ederim. ağaçlar net ve içindeki değerli dostlar insanı böyle tutsak ediyor ve benim hayatımda abartısız kocaman bir yeri var ,siteye girmediğim gün yok diyebilirim . Keşke bütün tutsaklıklar ve yorgunluklar böyle olsa , keşke yakın olsakta bahçen ve bağında yorgunluğuna büyük bir zevkle ortak olsam :)) bahçen , bağın ve balkonunda huzur dolu bol bitkili günler diliyorum sevgiler.
İremsıla
22-07-2011, 13:41
Merhaba ellerinize sağlık çiçekleriniz ve bahçeli eviniz harika görünüyor.ne kadar özenli bir çalışma,pencere tülüne kadar muntazam olmuş.zerafetinize hayran kaldım.
Çizgi filmlerdeki gibi bir an küçülüp,kendimi şirin evinizde hayal etmedim dersem yalan olur.sevgiler..
serpil özdemir
27-07-2011, 11:04
Merhaba İremsıla, güzel sözleriniz için teşekkür ederim .Hayal evimin kapısı gördüğünüz gibi hayal kurmayı seven herkeze açık , bendende sevgiler :)
aburcuburs
05-12-2011, 11:12
Allah'ım çıldırıcam, arkadaşlar inanın beni hayranlıktan delirteceksiniz. arkadaşların balkon ve teraslarına göz gezdiriyorum ve herkesin kendince bir dünyası ve o dünyalarda muhteşem yenilikler var. Serpil Hanım bu evi hangi malzemelerle yaptınız? neler kullandınız? biraz anlatırsanız çok sevinirim. Ayrıca ilk sayfada pamuk helva çiçeğiniz( kına çiçeği) bayıldım sizde tohumunu mevcut mu? rengi çok tatlı da :))))
serpil özdemir
13-01-2012, 16:03
Merhaba aburcuburs , uzun süredir sayfamla ilgilenemediğim için cevap yazamadım üzgünüm .Önce güzel sözleriniz için teşekkür ederim , evin yapımına gelince tamamen amatörce yapılmış bir şey , duvarlar köpükten çatı ince bir ahşap , zemin alçıdan :D çitler ve bank bizim sokağın çocuklarının yediği ve benim için topladığı dondurma çubuklarından .Köprünün parmaklıkları çöp şiş için satılan çöplerden trabzan ince bir dal parçası .Derenin yapımı toprağı ıslak elle oyup alçı dökülerek . Dağı oluşturan taşlarda ormandan toplandı . Kına çiçeğine gelince geçen seneden di tohumunuda topladım yanlız ayrı ayrı toplamadım karışık renkli .
Sevgili Serpil Hanım,böyle güzel çiçeklerle süslenmiş ve çiçekleriyle olduğu kadar düzenlemesiyle de göz kamaştıran balkonunuzu bugüne kadar farkedemediğim için adıma eksiklik hissetim.Ne kadar güzel bitkiler yetiştirmişsiniz,herşey o kadar güzel ki bazı sayfalara geri dönüp bir daha baktım.Özellikle bu son çalışmanıza hayran kaldım ve hayranlığımı ifade edebilecek söz bulamıyorum.Tek kelime ile herşey muhteşem,elinize emğinize sağlık,saygılar, sevgiler...
nuray topcu
13-01-2012, 20:50
Serpil hanım,inanmıyorum,bu ne güzellikler böyle.tasarımlar,çiççekler...her şey her şey çok güzel.inanın evinizi bilsem,kapınızı çalardım,kolay gelsin.sevgiler.
Manolya_
13-01-2012, 22:48
Sevgili Serpil Özdemir,
Arkadaşlargereken herşeyi yazmış. Hepsine katılıyorum.
Veee hayal evinizin gerçekleşmesi dileklerimle. . .
Zevkiniz ve emeğiniz takdire şaiayn nitelikte.
Selam ve sevgilerimle
Asu
(ben yine sessiz sessiz bu şahaseri izlemeye geçeyim);)
sabırsız0606
13-01-2012, 23:30
gerçekten harikasınız serpil hanım :) teras şahane.Ellerinize sağlık.fotoğraflarda gayet güzel sanki bende oradaydım :)
serpil özdemir
20-05-2012, 11:44
İşlerim dolayısıyla çok uzun bir süre balkon sayfamı ıssız bırakmışım . Oysa benim balkonumada bahar yaz geldi ,kayıplarıyla yeni üyeleriyle . Bu sene ilk rengim leylaktı
serpil özdemir
20-05-2012, 11:49
Kayısı renkli sarmaşık gülüm tam 6 tane açtı.
serpil özdemir
20-05-2012, 11:54
ve ötekiler
serpil özdemir
20-05-2012, 12:02
Ve beyaz
serpil özdemir
20-05-2012, 12:05
Ana kıraliçem tohumdan yetiştirdiğim ilk çiçeğim karanfilim ,canım ,kar kış dinlemiyor.
serpil özdemir
20-05-2012, 12:09
Mis kokulum pembişim
serpil özdemir
20-05-2012, 12:15
Bu demet benim balkonumdan
serpil özdemir
20-05-2012, 20:35
Balkon sağ taraf ,passiflora ,acem borusu ,sarmaşık gülüm, gül hatmi , çilekler ,bodrum papatyası ,kasımpatı lar.
serpil özdemir
20-05-2012, 20:39
Papatyalar kasımpatı lar
serpil özdemir
20-05-2012, 20:47
Balkon sol taraf ,yasemin (tomurcuk dolu bu sene ) sardunyalar, hanım eli ,
serpil özdemir
20-05-2012, 20:51
Tek tek
serpil özdemir
20-05-2012, 20:54
Devam
serpil özdemir
20-05-2012, 21:02
Yasemin her yanı tomurcuk
serpil özdemir
20-05-2012, 21:15
3 senedir gözünün içine baktığım hanımeli min açmayacağına karar vermiştim artık . Söküp açmışını görerek alacağım yeni bir fide düşünüyordum ve bunu onada söyledim ciddi ciddi elimde makas . Gerçekten inanamıyorum şoklardayım ,çiçeklerin anladığını okurdumda.. birebir şahit olmak başka bişey .Tehtit ten çok kısa bir süre sonra tek bir dalda ama başka yok göz boyama .Ama bukadarla kandıramazsın beni diyorum :rolleyes: acaba devamı gelecekmi.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.