View Full Version : Camgüzeli (Impatiens hybr.)
aysegulhatay
21-06-2011, 13:30
Benim de yaklaşık 100 fidem bir haftada gövdelerinden çürüdü. Seradaki peyzaj mühendisi hanım bu yıl cam güzellerinde bir hastalık olduğunu ve hepsinin çürüdüğünü söyledi. Tamamını sökmek zorunda kalacağım. Oysa geçen yıl sonbahara kadar çiçek açmışlardı.
ciceksever70
22-06-2011, 20:31
Baska bölümde de sordum ama cevap alamadim henüz. Cam güzeli tohumu ektigim saksida cimlenen bu bitki cam güzeli midir? Ben pek benzetemedim.
saimerguvan
22-06-2011, 21:08
Katmerlisinin hali başka oluyor
Katmerlisinin hali başka oluyor
Saim bey çok güzel ellerinize saglık:p:p
emine kaya
01-07-2011, 12:39
merhaba ben sayfada yeniyim 1 senedir katmerli cam güzelim vardı ama şu son bir aydır yapraklarını ve tomurcuklarını döktü şimdide dalları geriye doğru yavaş yavaş çürümeye başladı (forumu okadar inceledim kendime tam bir cvp bulamadım) onu çok seviyordum kurtarmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum resminide koyacaktım ama nasıl koyacagımı bulamadım yardımlarınızı bekliyorum
emine kaya
01-07-2011, 13:47
230190
emine kaya
01-07-2011, 13:49
hıh resmide yükledim lütfen cvp verin acaba toprağınımı degiştirmeliyim bu mevsimde toprek degişi olurmu birde bu halde iken dalından alsam yeniden köklenir mi çiçeğim ölmeden aydınlatın beni...
Yılmaz Yalçın
03-07-2011, 14:57
hıh resmide yükledim lütfen cvp verin acaba toprağınımı degiştirmeliyim bu mevsimde toprek degişi olurmu birde bu halde iken dalından alsam yeniden köklenir mi çiçeğim ölmeden aydınlatın beni...
Bu yıl seralarda satılan tüm cam güzellerinde bulaşıcı mantar hastalığı varmış.Geçen gün serada gördüğüm katmerli cam güzelleri de sizinki gibi hastananıp ölmüşler sera sahibi söyledi.Tohumdan yetiştirilen cam güzelleri ise daha sağlam oluyormuş.Seracı mümkünse kendiniz tohumdan yetiştirin dedi.
Yeni toprak takviyesi ile yerlerini hazırlamıştım, bir kasa çok sağlıklı fide almış ve dikmiştim. İlk iki hafta çok güzel geliştiler ama son on gündür hemen hemen hepsi çürüdü, daha önce hiç böyle olmamıştı.
230190
Bu sene çoğu kişinin başına geldiği gibi sizinki de iyi durumda değil. Çelikten üretilebiliyor, bir kaç dalı kırıp dikin isterseniz, belki yaşatabilirsiniz.
emine kaya
04-07-2011, 22:15
Bu yıl seralarda satılan tüm cam güzellerinde bulaşıcı mantar hastalığı varmış.Geçen gün serada gördüğüm katmerli cam güzelleri de sizinki gibi hastananıp ölmüşler sera sahibi söyledi.Tohumdan yetiştirilen cam güzelleri ise daha sağlam oluyormuş.Seracı mümkünse kendiniz tohumdan yetiştirin dedi.
şimdi benimki de mi ölecek:( ben dün toprağını degiştirdim son olarak şimdi bekliyorum bakalım.. tohumu yok bende şimdi ama bulursam tohumdan tekrar yetiştireyim.. yardımınız için teşekkürler
emine kaya
04-07-2011, 22:16
Bu sene çoğu kişinin başına geldiği gibi sizinki de iyi durumda değil. Çelikten üretilebiliyor, bir kaç dalı kırıp dikin isterseniz, belki yaşatabilirsiniz.
denedim o kadar kötü durumdaki çeliklerde köklenmiyor:(
Sevgili Emine kökü sağlamsa birşey olmaz tekrar canlanır benimkide geçen sene bu durumdaydı canlandı umudunuzu yitirmeyin bence sevgiler...
emine kaya
05-07-2011, 12:41
Sevgili Emine kökü sağlamsa birşey olmaz tekrar canlanır benimkide geçen sene bu durumdaydı canlandı umudunuzu yitirmeyin bence sevgiler...
bende bu umutla bekliyorum.. bu gün büyük canlı dallardan biri daha elimde kaldı oda çürümüş düştü :(
selam. bende yeni ginelerimden dertliyim. 3 taneydi bi tanesni kaybettim. çok üzüldüm ve şmdi diğer ikiside aynı belirtileri göstermeye başladı malesef :( tomurcukları daha açmadan kuruyup düşüyor. yapraklarıda sararmadı ama semsert oldu kuruyor.. içeride pencerede duruyorlar. sabah 10-12 arasına kadar direk güneş görüyorlar.sonra yarı gölge düşüyor. akşam üstü gölgesinde iki güne bi balkona çıkarıp hava aldırıyorum. toprağını az az hergün suluyorum bazen yaprakalrını yıkıyorum ama yinede kuruyolar. napıcağımı şaştım lütfen yardım
Benol Hazaroğlu
08-07-2011, 19:36
Bu sene cam güzellerini fide olarak alan ve aldıktan sonra bozulduğunu gören arkadaşlar hiç kusuru kendilerinde aramasınla. Kusur gelen hastalıklı fidelerde. Bir arkadaşım 6 kasa aldı hepsi öldü.
Bulunduğum sitede 7 arkadaş cam güzeli fidelerinden epeyce aldılar hepsi öldü.Ben hersene tohumdan firesiz yetiştirirken bu sene yetiştirdiğim fideler büyümeden öldü.
Bir sorun var ama nerede anlıyamadım. Belki de havada.
Yılmaz Yalçın
08-07-2011, 19:41
Bu sene cam güzellerini fide olarak alan ve aldıktan sonra bozulduğunu gören arkadaşlar hiç kusuru kendilerinde aramasınla. Kusur gelen hastalıklı fidelerde. Bir arkadaşım 6 kasa aldı hepsi öldü.
Bulunduğum sitede 7 arkadaş cam güzeli fidelerinden epeyce aldılar hepsi öldü.Ben hersene tohumdan firesiz yetiştirirken bu sene yetiştirdiğim fideler büyümeden öldü.
Bir sorun var ama nerede anlıyamadım. Belki de havada.
Size katılıyorum.Ben de bir kasa cam güzeli almıştım.Özenle bakmama rağmen hepsi çürüdü gitti.Sevgili Füsun Ablamın yolladığı cam güzeli tohumlarından elde ettiğim bir fide epey gelişti.Yakında açmak üzere:)
acemifüsun
08-07-2011, 19:45
Benim Yeni Gine'nin maşallahı var:) Yine tomurcuklandı, açmaya başladı:)
Sevindim sevgili Yılmaz, ellerine sağlık:) Çiçekleri geçince çelik almayı denersin:)
bende tohum istiyorum :( nerden bulablrim.. tamam yeşillenmesi ve çiçeklenmesi bir sene sürücek ama olsun sağlıklı olsun hep benimle olsun :)
dün akşam işten eve gider gitmez balkona çıkardım havasız kalıyolarsa diye umarım biraz iyi gelir..
Sevgili manjong çok güzeller maşallah...
Teşekkür ederim, Sayın Periş.
Benim 2 tane var arkadaşlar, biri bodrumdan pembe katmerli Ayşe teyze verdi bir dal, bir dalda kırmızı katmerli Ezineden bir dal, ikisi de tuttu, hatta bayaaa büyüdüler ama bir bit veya kene türü geldi, sardı tüm yaprakları, ilaç aldım püskürtme biri ondan sonra küstü öbürüne vermedim onu görünce sürekli yapraklarını yıkayıp tek tek elimle böcekleri öldürmeye uğraşıyorum ama üstü çiçek dolu, çiçeklerini açamadan kurutp döküyor
böcekleri yok edemedim... çözüm önerisi olan var mı? :-(
oooo süperler valla maşallah yaaa hepsi katmerli ve farklı renklerdeler... sırf çelik almaya Mersine gelesim oldu şimdi :-) harikalar tekrar maşallah :)
Baska bölümde de sordum ama cevap alamadim henüz. Cam güzeli tohumu ektigim saksida cimlenen bu bitki cam güzeli midir? Ben pek benzetemedim.
cevap alamismiydiniz bilmiyorum ben yeni giriş yaptım siteye gördüğüm kadarıyla çiçeğiniz cam güzeli değil...
blaze ash
24-11-2011, 23:13
Herkese selamlar.
Bir tanıdığımdan çelik alarak yetiştirdiğim güzellerim nedense bu ara keyifsizler. Yapraklarının önden görünüşlerinde sorun yok ama arkalarında kahverengi kurumuş gibi lekeler var. Sebebi nedir? Ne yapmalıyım. Cam önünde güneş gören yerde duruyor.(kalorifer üstü)
256947
256946
Bu boya gitmişti, yaprakları iyice sararmaya başlamıştı. Saksısının küçük geldiğini düşünerek büyüttüm. (Eski saksısı son resimdeki gibiydi.)
256948
Bu normal, sorunsuz olan.
256941
blaze ash
24-11-2011, 23:17
Çiçekleri geçince çelik almayı denersin:)
Ben çiçekli iken çelik alıp torfa dikiyorum. Hatta çeliklerin üzerinde bile çiçek oluyor. Sorunsuz hepsi tutuyor. Şimdiye kadar tutmayan olmadı :) Sadece paylaşmak istedim.
ozge.albayrak
01-12-2011, 21:51
merhaba,
benim de yeni gine cam güzelim var.3 sene oldu.ancak bu sene sonbahar da kırmızı örümcekler ve beyazlaşmalar oldu yapraklar üzerinde bende yaprakların tamamını temizledim ve budama yaptım.bakalım yaz gelince düzelebilecek mi ? Olumlu sonuç verdiği takdirde tekrar paylaşacağım.
Geçen bahar tohumdan yetiştirdiğim cam güzelim yazı camekanlı balkonda geçirdikten sonra iç mekanda çok yıllık, dış mekanda yıllık yetiştiği yönündeki bilgi nedeni ile sobaharın başlangıcı ile işyerime götürdüm.
Bir müddet sonra üzerinde incecik örümcek ağları ve toz zerresi kadar minik böcekler fark ettim, 2 kez toz kükürt uyguladım ama netice alamayınca tüm toprak üstü aksamı kestim, dalları iyice yıkadım ve çelikleri tekrar diktim. Tamamına yakını köklendi ve yeniden yaprak verip dallanmaya başlamıştı ki tekrar aynı böcekler, aynı zararı vermeye başladılar, nasıl başa çıkacağım, diğer bitkilere de geçmesinden endişeliyim. Yardıma ihtiyacım var, teşekkürlerimle...
blaze ash
20-12-2011, 17:41
Çynı sorun bende de var. Çözüm bulursanız benimle de paylaşırsanız çok sevinirim.
Ben, çözüm bulamayınca çareyi atmakta buldum :(
Benim de cam güzelinin üzeri tomurcuk dolu ama ne yazık ki örümcek ağlarından dolayı tomurcuklarını döküyor, her gün dallarını yıkamasam çoktan ölmüştü. Yaprakları sararıyor, büzüşüyor, ne yapılması gerek.
Zannediyorum herkeste aynı sorun.
nurcanaybay
12-03-2012, 17:11
2 Yıllık ,kışları kapalı balkon da geçiriyor.Kış boyu tomurcuklu idi ama çoğu açmadan dökülüyordu.Bu günler de şöyle..
çok güzel, camgüzellerini kaybetmiş biri olarak tekrar tekrar bakıyor ve iç çekiyorum, maaşallah.
Merhaba arkadaşlar,
Yenigine bakımı ile ilgili yardımınıza ihtiyacım var.Nette araştırdım iyice kafam karıştı;aldığım yer serinde kalsın dedi, net te bazıları gölge/yarı gölge sever diyor, bazıları ise güneş alan cam önü ve sıcak diyor.Yorumlarınızı bekliyorum.
kelebek çalısı
03-04-2012, 00:17
İlk defa camgüzeli yetiştireceğim. Şubat ayı başında tohumlarını ekmiştim. Kamelya çiçekli olanlardan ve de holstii türünden. Sorunsuz bir çimlenme periyodundan sonra, bir boy büyük saksılara şaşırtma yaptım ve açık hava, terasta korunaklı bir yerde dış mekan koşullarına alıştırdım. Dün esas yerleri olarak düşündüğüm torf ve bahçe toprağı karışımından harç ile doldurduğum saksılara geçirdim. Tek sorunum kamelya çiçeklileri diğerlerinden önce dış koşullara bırakmak oldu, onları kaybettim çünkü ne yazık ki rüzgarın azizliğine uğradım.
Benim için heyecanlı bir durum, çünkü hiç tanımadığım, huyunu bilmediğim bir çiçek. Fakat bütün sayfaları ilgi ile okudum ve dersimi çalıştım. Gerçek yapraklar göründüğünden bu yana azar azar sıvı gübre ile de besin takviyesi yapıyorum. Bu desteği yedi ile on gün arasında uyguluyorum.
Rüzgardan ve güneşten sakındığım bitkilerim saksılarına alıştıktan sonra ise onları daha aydınlık ama yine de gölge ve korunaklı bir alandaki son yerlerine taşıyacağım. Kuzey Kıbrıs' ın sıcak ikliminde cam güzeli iddası ile yola çıktım, umarım yolda kalmam :)
Sizlerin yetiştirdikleri kadar güzel çiçeklerim olur umarım.
Bende bu yıl iki camgüzeli var.İzmir'in sıcakları bitkilerimize iyi gelmiyor.Bakalım nasıl geçireceğiz o günleri.
kelebek çalısı
04-04-2012, 22:54
Saksıya yeni aldığım camgüzelleri, biraz yadırgadılar yerlerini ama toparlanacaklar.
Sizlere danışmak istediğim, tek bir camgüzeli fidesini hangi çapta ve derinlikte bir saksıya yerleştirirsem güzel bir gelişim gösterir?
Seyfi Dağdeviren
04-04-2012, 23:07
Sayın Hülya sarı renkliside mi camgüzeli?
Sayın Hülya sarı renkliside mi camgüzeli?
Sayın Seyfi Dağdeviren, onlar menekşe.
kelebek çalısı
10-04-2012, 19:05
Benim tohumdan yetiştirdiğim camgüzeli alttan epey bir yapraklanma ve dallanma yapacak gibi görünüyor, boyları 12cm. civarı gibi. Yanlara doğru gelişmesi için tepeden kırmamı tavsiye eder misiniz bu durumda? Yoksa daha boylanması mı gerekir?
Cam güzelini çok severim.Küçükken bahçemizde vardı çocukluğumu hatırlatıyor bana :)ne tesadüf ki şu an masamda cam güzeli tohumlarım var :)yarın onları dikip sabırla çıkmalarını bekleyeceğim.İnş burda fotolarını paylaşırım...
Benim tohumdan yetiştirdiğim camgüzeli alttan epey bir yapraklanma ve dallanma yapacak gibi görünüyor, boyları 12cm. civarı gibi. Yanlara doğru gelişmesi için tepeden kırmamı tavsiye eder misiniz bu durumda? Yoksa daha boylanması mı gerekir?
Boya gitmesin yanlara doğru yayılsınlar istiyorsanız, tomurcuklanma başlamadan tepe uçlarından biraz kırabilirsiniz.
Uzuuun bir aradan sonra merhaba ufak fakat tam istediğim gibi bir balkonla .)
Öncelikle size bir sorum olacak, Ankara'da bir yapı amrketten üzerinde cam güzeli yazan bir güzeller güzeli aldım fakat cam güzeli resimlerine baktığımda benzemediğini farkettim :/
link burada: https://hotfile.com/dl/153823443/7a2c50e/IMG-20120423-00039.jpg.html
çiçeği bilmediğim için bakımını da araştıramıyorum? yardım eder misiniz bana?
sanırım üstteki link çalışmıyor? bir de bunu deneyeyim
https://hotfile.com/dl/153823443/7a2c50e/IMG-20120423-00039.jpg.html
Bir hafta önce tohumunu ektiğim karışık renkli cam güzellerim. Çimlenme oranı neredeyse %100. ;)
287471
kelebek çalısı
28-04-2012, 16:04
Bunlar da tekli saksılara şaşırtarak diktiklerim. Bakalım ne zaman çiçeklerini görebileceğim? Yapraklarına zeytin çiçeklerinin uçuşan polenleri nokta halinde minik sarı lekeler yapmıştı, spreyle yıkadığım yapraklar yine de fotoğrafta lekeli olarak görünmekte.
Bunlar tohumdan yetiştirdikleriniz midir acaba?
kelebek çalısı
28-04-2012, 16:48
Bunlar tohumdan yetiştirdikleriniz midir acaba?
Sn. sakdag, bu fotoğraflanan camgüzelleri, şubat ayında viyollere tohumlarını ektiğim, impatiens holstii türü olanlardır.
Elimde arta kalan tohumları da ektim sonrasında ve şu anda onların da durumu iyi, yine aynı türden 10-12 adet elde ettim. Ekte görünmekteler.
Bunlar da benim cam güzellerimin bugünü... Ne kadar hızlı gelişiyorlar...;)
Ektiğim bütün tohumlar çıkınca, böyle çabuk büyüyünce ve farklı renklerde olması nedeniyle bayağı heveslendim doğrusu..
İnşallah en kısa sürede çiçeklerini de görürüz Sayın Kelebek Çalısı.
1tl'ye aldığım tohumlardan evin bütün camları cam güzeli dolacak galiba...;)
287940
kelebek çalısı
28-04-2012, 17:09
Bunlar da benim cam güzellerimin bugünü... Ne kadar hızlı gelişiyorlar...;)
Gerçekten gelişimleri konusunda ben de sıkıntı yaşamadım. Tek üzüldüğüm kamelya çiçekli olan cam güzellerini dış mekana erken şaşırttığım için kaybetmek oldu. Sizin çimlenen tohumların yaprakları gibi parlak yapıda idi onların da yaprakları. Holstii olanlar ise mat yaprak yapısındalar.
Güle güle büyütün.
kelebek çalısı
29-04-2012, 18:01
539 numaralı mesajımdaki camgüzellerinin gelişimi ise bu durumda.
Sadece sol ortadaki camgüzelini tepeden kırdım denemek için, diğerleri doğal formunda büyüyor.
kelebek çalısı
01-05-2012, 22:18
İki günde meydana gelen hızlı gelişim ve oluşan çiçek tomurcukları.
Sûz-i Dilârâ
02-05-2012, 17:24
İki günde meydana gelen hızlı gelişim ve oluşan çiçek tomurcukları.
Ne renk açıyorlar biliyor musunuz?
Ben de katmerli, koyu pembe açan cam güzeli çelikleri aldım bir arkadaşımdan şimdilik gayet sağlıklı gidiyorlar.
kelebek çalısı
02-05-2012, 18:00
Ne renk açıyorlar biliyor musunuz?
Ben de katmerli, koyu pembe açan cam güzeli çelikleri aldım bir arkadaşımdan şimdilik gayet sağlıklı gidiyorlar.
İlk defa yetiştirdiğim cam güzelinin ne renk açacağını ben de merak ediyorum. Katmerli olanlardan değil, yalın çiçeklilerden olsa gerek. Karışık renklidir umarım. Ektiğim tohumlardan çıkan cam güzellerinin hepsi aynı renk çıkarsa çok sıradan olacak :o
kelebek çalısı
06-05-2012, 00:35
Bu nazlı bitkinin açtığı ilk çiçeği görmek benim için büyük heyecan oldu :)
Cam güzellerimin son halleri...;)
Bol bol güneşlendiriyorum, gövdeleri sertleşsin diye. 3-5 güne kadar saksılara ayıracağım. Arkadaşlarımın ve komşularımın anneler günü hediyeleri belli oldu... Heh he he...:D:D
291719
tıpkı kına çiçeğine benziyorlar.
kelebek çalısı
07-05-2012, 22:29
Kına çiçeğini ilk kez duydum. Sorguladığımda latince adı impatiens balsamina olan bir bitki ile karşılaşıyorum ki, o halde camgüzeli ailesinden olan kına çiçeğinin farkı kokulu olması sanırım.
Teşekkürler, sayenizde kına çiçeğinden de haberdar oldum :)
Ben de şüphelendim şimdi siz kına çiçeği deyince. 2 nedenle şüphelendim. 1. Ekerken tohumlar iri iriydi, cam güzeli nasıl bu kadar büyütmüş bu tohumları diye söylenmiştim kendi kendime. Şu anda fideler iri iri, tosuncuk gibiler...;)
2. nedende paketlerine melisa çalısı diye, melisa otu tohumu koyan firmanın tohumlarından. Adını hatırlayamadım. Pakette cam güzeli yazısı ve resmi vardı onu net hatırlıyorum da. Tabi boş paketi hemen ''gene mi tohum alındı'' lafını duymamak için çöpe atmıştım...;);)
Bakalım kısmet diyelim, ne çıkacak bahtımıza. Neyse kimseye hediye falan etmiyeyim bari, bahçe çiçeği çıkarsa komik olur...:D:D
kelebek çalısı
19-05-2012, 18:01
Yapraklarda oluşan problem konusunda öneri ve yardımlarınızı bekliyorum.
Çiçek tomurcuğu sağlıklı. Gövde yapısı sağlıklı, yapraklarda böyle bir durum söz konusu.
Toz işlemiş gibi görünüyor ilk bakışta, fakat su tuttuğumda geçmeyince ve biraz çoğalınca bunun bir problemden ileri geldiğini düşündüm.
Sizce sorun nereden kaynaklı olabilir? Çözüm önerileriniz nelerdir?
Teşekkür ederim.
Sûz-i Dilârâ
19-05-2012, 18:11
Bitkinizde örümcek ağı benzeri şeyler var mı? Dikkatlice bir kontrol edin.
kelebek çalısı
19-05-2012, 18:25
Bitkinizde örümcek ağı benzeri şeyler var mı? Dikkatlice bir kontrol edin.
Örümcek ağı ya da başka gözle görünür bir zararlı tespit etmedim. Külleme olabileceği üzerinde duruyorum. Fakat bu çiçeğe has bir hastalık, zararlı var mıdır? Tipik problemleri nelerdir, daha önce yetiştirmediğimden bilmiyorum.Yardımlarınıza ihtiyacım var.
Sûz-i Dilârâ
19-05-2012, 18:34
Sizi yanlış yönlendirmek istemem ama kış ortasında benim cam güzelimin yaprakları da aynen böyleydi, uzun süre takip ettim, minik, boz renkli tırtılımsı bir böcek yaprakları bir güzel kemiriyor özellikle taze, yeni çıkan yaprakları. Sizinkinde gördüğüm kadarıyla yenmiş yaprak yok. Sonra yaprak arkalarında da çok ince, neredeyse gözle görülmeyecek minik örümceklerin ördüğü ağlar. O sıra cam güzelini fazla sevmediğim için arkadaşıma "saksımı isterim" diye verdim. :) Arkadaşım da bir güzel kökten budamış, perde ardından güneş alan bir odaya koymuş geçen gittiğimde gördüm ki filizlenmiş, büyüyor.
İlk defa yetiştiriyorum dediniz, belki güneş, su, toprak ihtiyaçlarında yanlışlık yapmışsınızdır bunları da buraya yazarsanız bilenler daha iyi yardımcı olabilir diye düşünüyorum.
kelebek çalısı
19-05-2012, 18:48
Diğer camgüzeli bitkilerimde sorun yok. Dolayısıyla toprak ve ışık isteği seçeneğini baştan eledim. Umarım bu konuya aşina olan bir üyemiz vardır. Yarın fungusit uygulaması yapmayı düşünüyorum, eğer bir yanıt bulamazsam.
Yapraklarda yenme sorunu yok. Camgüzelinin hastalık ve zararlıları konusunda yabancıyım. Ama şöyle bir yabancı kaynaklı sitelerden inceledim ve külleme bana yakın geldi. Dolayısıyla diğer camgüzeli bitkilerime sıçramasından endişe ettiğim için, fungusit veya arapsabunlu, karbonatlı karışım uygulamasını deneyeceğim yarın.
Sevgilerimle Sn. Sûz-i Dilârâ, teşekkür ederim ilginiz için :)
Diğer camgüzeli bitkilerimde sorun yok. Dolayısıyla toprak ve ışık isteği seçeneğini baştan eledim. Umarım bu konuya aşina olan bir üyemiz vardır. Yarın fungusit uygulaması yapmayı düşünüyorum, eğer bir yanıt bulamazsam.
Yapraklarda yenme sorunu yok. Camgüzelinin hastalık ve zararlıları konusunda yabancıyım. Ama şöyle bir yabancı kaynaklı sitelerden inceledim ve külleme bana yakın geldi. Dolayısıyla diğer camgüzeli bitkilerime sıçramasından endişe ettiğim için, fungusit veya arapsabunlu, karbonatlı karışım uygulamasını deneyeceğim yarın.
Sevgilerimle Sn. Sûz-i Dilârâ, teşekkür ederim ilginiz için :)
Sn. Sûz-i Dilârâ'ya katılıyorum. Bence de bu kırmızı örümceğin verdiği zarardır. Çıplak gözle zor görünecek kadar küçük zararlılardır. Ben kırmızı örümcek için Neopan 500 Ec kullanıyorum işini yapıyor.
sayın kelebek çalısı kına çiçeğinin çiçekleri gövdeye tamamen sarılmış şekilde açar.tohumları diktiğiniz yerlerden seneye onları 1-2 metre bile ileriye sıçramış halde bulabilirsiniz. o derece şımarıktır ve bakım gerektirmezler. güneşe dayanıklıdırlar.
peki cam güzelini herhangi bir dalından koparıp direk toprağa dikmekmi ya da suda köklenmesini beklemekmi daha iyi olur?
Sûz-i Dilârâ
20-05-2012, 21:23
Bence suda köklenmesini beklemek daha iyi. Çok çabuk kökleniyorlar, toprağa geçirince de uyum sorunu yaşamıyorlar.
forumda katmerlilerin daha nazlı olduğu yazıyor.üzüldüm doğrusu.çünki benim bulduğumda gelincik renginde ve pompom gibi açmıştı.ilk defa rastladım bu türe.
loveforlife
26-05-2012, 12:16
Yeni Ginem eve geldiğinde bir tanecik çiçeği vardı. Balkonda gölge bir yere yerleştirdim. Yaklaşık bir ayda geldiği son durum....Çok seviyorum kızımı... (hava soğuduğun eve girecek elbette)
Katmerli cam güzelim diğerlerinden daha nazlı çiçeklerini açar açmaz döküyor.
Fazla su da vermiyorum nedendir sebebini bulamadım.
İlk aldığımda çok zorlandım.Yaprakları kuruyor,çiçekleri çok narin hemen zedeleniyor.
Direk güneşi sevmediğine karar verdim,çok suyu da sevmiyor.Yeni yeni kendilerine geliyorlar...
Katmerli olanlar daha hassas ama daha tomurcuklu...
ardabora
31-05-2012, 09:04
Bahçeye diktiğim cam güzellerinin bir aylık gelişimi...Geçen sene seralarda cam güzeli bulamamıştım,hepsi hastalanmıştı ama bu sene gayet sağlıklı büyüdüler...
Sayın Hüzün haklıymışsınız, benimkiler kına çiçeğiymiş. Annemde onayladı bu durumu.
O kadar da sevinmiştim ne güzel çimlendiler, ne çok büyüyorlar diye. :(
Bahçeye diktiğim cam güzellerinin bir aylık gelişimi...Geçen sene seralarda cam güzeli bulamamıştım,hepsi hastalanmıştı ama bu sene gayet sağlıklı büyüdüler...
Sayın Ardabora camgüzelleriniz gerçekten bu kaya bahçesine çok yakışmışlar, çokta güzel gelişmişler. Nispeten gölge bir alan mı bulundukları yer?
acemifüsun
01-06-2012, 16:35
Cam güzellerini 1 ay önce fide olarak aldım. Balkonun Doğu tarafında hafif sabah güneşi görüyorlar, şimdilik hallerinden memnunlar:)
ardabora
01-06-2012, 21:35
Sn.sakdag,
sabah 10 ile,öğlen 14 arası güneş alıyorlar,sonra sürekli gölgedeler...
kelebek çalısı
07-06-2012, 23:46
Şubat ayında tohumunu ektiğim Impatiens holstii lerden en çok büyüyenler bu tekli olarak saksıya şaşırttıklarım oldu.
Diğerleri bunlar kadar büyümedi. Kökleri kendine daha geniş yer bulan bu tekli saksıdakiler ise neredeyse küçük birer camgüzeli çalısı oldular.
ipektuğçe
13-06-2012, 18:49
Toz pembe güzelim :)
Sûz-i Dilârâ
30-06-2012, 08:08
Çelikten üretim, katmerli, pembe cam güzellerim. Biraz yağmur yedi, çamurlandı.;)
gokcegokce
10-07-2012, 14:38
Merhaba benim de cam güzellerim var baharda çelikten üretmiştim. Ancak benimkiler çiçeklenmedi. Balkona çıkarmıştım ve Karsta havalar hala kötü acaba içeriye alsam nasıl olur? Çiçek açmalarını o kadar çok istiyorum ki...
bozo.0606
15-07-2012, 13:51
buda benim camgüzelim. işyerimde ve keyfi yerinde, çiçeklerini yeni döktü ve minik bir ağaç formunda..
yaprakları yeşil değil bordo ilginç bir tür..
ardabora
17-07-2012, 23:05
bu mesajımdaki (http://www.agaclar.net/forum/976392-post575.htm) camgüzellerinin bir hafta önceki halleri...Dün hepsini söküp attım çünkü son bir haftadır ortalığı kavuran sıcak ve nem hepsini mahvetti.:(
Benim cam güzelimde yeni tomurcuklandı rengi ve katmerli olup olmadığını bilmiyorum. süpriz olacak bana da :) gerçektende harika bir görüntüye sahipler cıvıl cıvıl..
Allah aşkına bu katmerli cam güzellerini nereden buluyorsunuz daha bir tane denk gelmedi bulsam hiç affetmem alırım :)
ipektuğçe
04-10-2012, 14:48
Sn.sibelim, ben alacakaranlık arkadaşımızdan almıştım.;)
sn. ipektuğçe teşekkür ederim dükkanı ilk ziyaretimde oda listemde olacak inşallah :)
cam güzelleri benim favorilerimden biridir 5 veya 6 cinsim var ama yazları iklimden çok sıcaklarda mahfoluyor gariplerim :(
yildirim_34
15-10-2012, 02:25
çok güzel :)
Cam güzellerinin en coşkulu zamanları sanırım. Katlı olanlar birer minyatür gül sanki :)
339635
339636
339637
339638
Bu da yalın kat olanı, yaprakları yeni ginenin yapraklarına benziyor ama çiçeği az.
339639
Arkadaşlar nolur yardım edin.
Bu camgüzelini kurtarmak için ne yapabilirim?
Yaşı 10 senenin üstünde. Eskiden çok gür dalları vardı. Bol çiçek açardı. Evi taşıdıktan sonra bir türlü kendine gelemedi.
http://b1302.hizliresim.com/16/t/kh3uu.jpg
http://b1302.hizliresim.com/16/t/kh3xb.jpg
gokcegokce
27-02-2013, 01:45
Merhaba sn. Lektem, bence kalan dallarını budayıp suda köklendirin. Zaten çabuk köklenir. Ana bitkiyi de iyice kurumadıkça sulamayın ve direkt güneş almayan aydınlık bir yerde muhafaza edin. Yeni yaprak çıkartacaktır. İyi günler.
Merhaba sn. Lektem, bence kalan dallarını budayıp suda köklendirin. Zaten çabuk köklenir. Ana bitkiyi de iyice kurumadıkça sulamayın ve direkt güneş almayan aydınlık bir yerde muhafaza edin. Yeni yaprak çıkartacaktır. İyi günler.
Teşekkürler. Başka bir başlıkta aspirini ufalayıp toprağa karıştırmanın köklenmeyi teşvik edeceğini okumuştum. Camgüzelini köklendirdikten sonra saksıya dikerken biraz da ufalanmış aspirin koysam işe yarar mı, ne dersiniz?:confused:
gokcegokce
27-02-2013, 18:58
Aspirin konusunda hiç tecrübem yok o nedenle bir şey diyemem. Ancak cam güzeli çelikten çok zahmetsiz bir bitkidir kolay köklenecek ve çiçeklenecektir. Yalnız tavsiyem sulamayı fazla yapmamanız. Ben bu nedenle öldürdüm kendi cam güzellerimi. Şimdi tohumdan yetiştirmeye çalışıyorum ancak henüz tohumlarımda kıpırdama yok.
Gazi Barış
27-02-2013, 19:05
Cam güzelinin tohumları da çok çabuk çimleniyor, annem her sene tohumdan yeniden ekiyor; kışın bitki barındırmaya da hiç gerek kalmıyor. Ortancalarla beraber direk ışık almayan aydınlık ortamda çok iyi yetişiyor
gokcegokce
27-02-2013, 19:11
Ben de cam önünde muhafaza ediyorum ektiğim tohumları. Üzerindeki açıklamada direkt toprak üstüne bırakılması gerektiği yazıyordu ben de öyle yaptım. Bir kaç tanesi kök benzeri bir şeyler çıkarttı ama sonra kurudular. Anlamadım aslında zahmetsiz bir bitki ama nedenle tohumdan üretemedim.
Gazi Barış
27-02-2013, 19:17
Ben de cam önünde muhafaza ediyorum ektiğim tohumları. Üzerindeki açıklamada direkt toprak üstüne bırakılması gerektiği yazıyordu ben de öyle yaptım. Bir kaç tanesi kök benzeri bir şeyler çıkarttı ama sonra kurudular. Anlamadım aslında zahmetsiz bir bitki ama nedenle tohumdan üretemedim.
Bu işi 3 günde başaran arkadaşa (http://www.agaclar.net/forum/1102512-post63.htm) sorun, yardımcı olabilir, tohumunuz kalmadıysa bir miktar gönderebilirim
gokcegokce
27-02-2013, 19:46
:) 3 günde çimlendirme karın hala kalkmadığı Karsta zor gibi. Teşekkür ederim nazik teklifiniz için. Tohumum biraz daha var. Eğer kalanlar da çimlenmezse sizi rahatsız ederim sn. Gazi Barış. İyi akşamlar dilerim.
merhaba ben forumda yeniyim hemen bir sorunumu paylaşmak istiyorum
benim camgüzellerim çiçek açmaya çok yaklaştı ama olgun tomurcuklara el değince hen çiçekleri düşüyor sizce bunun sebepi ne ?
nazenin34
25-03-2013, 14:00
Ben de aynı sorunları yaşadım aldıgımda üstünde çiçekleri bol olan çiçegim bir süre sonra çiçeklerini ve yapraklarını döktü.. bende bir filiz koparıp suda bekleterek köklendirdim başka saksıya diktim, diger çiçegim zamanla çürüdü.. şimdi yeni cam güzelimi büyütmeye çalışıyorum umarım aynı sorunları yaşamam çiçegim katmerli kırmızıydı..
demek ki cam güzelinin sık raslanan sorunu bu.. aynı şeyler benim çiçeğimde de oldu.. en nihayetinde kışında öldü:( ama çok güzel bir çiçek, sürekli tomurcukta, insanın yüzünü güldürüyor:)
2 yıldır tohumdan yetiştirmekte inat ediyorum maalesef başarılı olamadım. 1 ay önce ektiğim tohumlardan ses seda yok bugün bir forumda çimlenme süresinin 14 hafta olduğu yazıyordu. Umudu kesmek üzereyim artık fide bulmaya çalışacağım. Herhalde mayıs gibi satışa çıkarlar
bay tömürcek
03-04-2013, 22:06
2 yıldır tohumdan yetiştirmekte inat ediyorum maalesef başarılı olamadım. 1 ay önce ektiğim tohumlardan ses seda yok bugün bir forumda çimlenme süresinin 14 hafta olduğu yazıyordu. Umudu kesmek üzereyim artık fide bulmaya çalışacağım. Herhalde mayıs gibi satışa çıkarlar
Sayın adacık aslında camgüzeli tohumu çok çabuk çıkar 14 hafta demişsiniz bu çok çok uzun bir süre!!! Ben ekiyorum her sene en geç 2 haftaya çıkıyorlar. Tohumlarda sorun olduğunu düşünüyorum ve daha camgüzeli ekmek için erken nisan 20 olsun ondan sonra ekin. Ben poşet geçiriyorum üzerlerine ekince poşetide biraz deliyorum her sene sorunsuz çıkıyorlar.
Sayın Tömürcek geçen sene Vilmorun marka tohum ekmiştim bu sene de tohum takastan gelen 2012 hasat tohumları ektim. Olmadı 20 Nisanda tekrar hazır tohum alıp deneyeyim fena taktim ben bu işe...Bu arada 14 hafta sonra çiçeklenir yazıyormuş. Ben tohumları kurtarayım derken yazıyı kendimce yorumlamışım
bay tömürcek
04-04-2013, 12:05
Sayın Tömürcek geçen sene Vilmorun marka tohum ekmiştim bu sene de tohum takastan gelen 2012 hasat tohumları ektim. Olmadı 20 Nisanda tekrar hazır tohum alıp deneyeyim fena taktim ben bu işe...Bu arada 14 hafta sonra çiçeklenir yazıyormuş. Ben tohumları kurtarayım derken yazıyı kendimce yorumlamışım
Bende o vilmorinden aldım geçen sene ama gayet başarılı çimlendiler :) Ama ben her sene kendimden tohum alıp ekiyorum :) Dediğim gibi nisan 20 yi bi geçsin ozaman toprağı aşırı kurutmayın ozaman çıkmıyorlar nemli olsun toprak saksınız güneş görsün içeri koymayın. bence çimlenmemeleri için hiç bir bahaneleri kalmaz dediğim yöntemleri uygulayınca ancak tohumlar bozuk olursa çıkmazlar :)
YeniGine
05-04-2013, 01:01
Ben de cam güzeli tohumları ektim direk bahçeye. Ektim ama gerçekten tohummuydu, tuz muydu bilemedim. Ektim diyorum ama sadece poşetinden döktüm. Ektikten sonra güzel bir yağmur yağdı. Bugün de fısfıs ile suladım. Tuz gibi bir tohumcuklardı. İnşallah çimlenirler.
bay tömürcek
05-04-2013, 14:47
Ben de cam güzeli tohumları ektim direk bahçeye. Ektim ama gerçekten tohummuydu, tuz muydu bilemedim. Ektim diyorum ama sadece poşetinden döktüm. Ektikten sonra güzel bir yağmur yağdı. Bugün de fısfıs ile suladım. Tuz gibi bir tohumcuklardı. İnşallah çimlenirler.
Sayın yenigine tohumlar okadar ufak olmuyor ya yine susam kadar oluyorlar kahverengi renkleri oluyor tohumların :) Biraz erken davranmışsınız ama inşallah sorun yaşamazsınız :)
ben kaplı tohum almıştım. süper çıktı bence hala alıp ekebilirsiniz
Cam Güzeli Çiçeği Tohumu Hollanda'dan İthal GittiGidiyor'da 58309095 (http://urun.gittigidiyor.com/ev-dekorasyon-bahce/cam-guzeli-cicegi-tohumu-hollanda-dan-ithal-58309095)
buradaydı ama kalmamış maalesef.
YeniGine
05-04-2013, 23:51
Sayın yenigine tohumlar okadar ufak olmuyor ya yine susam kadar oluyorlar kahverengi renkleri oluyor tohumların :) Biraz erken davranmışsınız ama inşallah sorun yaşamazsınız :)
Sevgili bay tömürcek; hiç de dediğiniz gibi öyle susam kadar değillerdi paketten çıkanlar tuz gibi, hadi toz şekerden daha minicik birşeylerdi. Neyse artık bakacağım; bakalım çıkacaklar mı çıkarlar ise ne çıkarlar... Teşekkür ediyorum.
bay tömürcek
06-04-2013, 08:33
Sevgili bay tömürcek; hiç de dediğiniz gibi öyle susam kadar değillerdi paketten çıkanlar tuz gibi, hadi toz şekerden daha minicik birşeylerdi. Neyse artık bakacağım; bakalım çıkacaklar mı çıkarlar ise ne çıkarlar... Teşekkür ediyorum.
Şaşırdım doğrusu :) Cam güzeli tohumu susam kadar oluyor ve kahverengi oluyor okadar ufak olmasına anlam veremedim ama paket tohum ya belki üzerinde oynama falan yapmışlardır üzerinde cam güzeli yazıyorsa öyledir mrak etmeyin inşallah çıkarlar :)
maysan80
27-04-2013, 01:49
resmini eklediği cam güzeli hediye olarak geldi. saksısını yeni değiştirdim. bakımı konusunda acemiyim. ama şuan için bir sorun yok gibi duruyor bir hafta oldu bana geleli.
maysan80
27-04-2013, 02:31
benim cam güzelim farklı gibi duruyor diğer paylaşılanlara göre..
YeniGine
27-04-2013, 02:39
Sizin bitkiniz yenigine; yani sonuçta camgüzeligillerden.
Cymbelina
27-04-2013, 19:14
Şaşırdım doğrusu :) Cam güzeli tohumu susam kadar oluyor ve kahverengi oluyor okadar ufak olmasına anlam veremedim ama paket tohum ya belki üzerinde oynama falan yapmışlardır üzerinde cam güzeli yazıyorsa öyledir mrak etmeyin inşallah çıkarlar :)
Tömürcek camgüzelinin tohumu susam gibi demişsin. Ben geçen yıl paketli tohum almıştım, geçen yıl açmadım paketi, bu yıl bir deneyeyim dedim. Çok severim camgüzelini. Ancak paketten çıkanlar kına çiçeği tohumu ile birebir aynıydı. Susam gibi değiller. İri bir kum tanesi gibi, büyükçe bir kum tanesi düşünün, rengi kahverengi. Muhtemelen kazıklandım. Gene de büyüyorlar şu an, şaşırtma da yaptım ama şimdi kına çiçeği mi cam güzeli mi bilmiyorum.
Nasıl oluyor cam güzeli tohumunun şekli? Google görsellerde bulamadım.
çiçeğinizin rengi çok farklıymış , bende değşişk renkleri var, yaprakları cansızlaşınca içinde su olan bir başka saksıya oturtuyorum hemen canlabıneriyor.
maysan80
28-04-2013, 10:40
cam güzelindeki gibi yeni gine'den de tohum almak mümkün müdür?
bay tömürcek
28-04-2013, 11:00
Tömürcek camgüzelinin tohumu susam gibi demişsin. Ben geçen yıl paketli tohum almıştım, geçen yıl açmadım paketi, bu yıl bir deneyeyim dedim. Çok severim camgüzelini. Ancak paketten çıkanlar kına çiçeği tohumu ile birebir aynıydı. Susam gibi değiller. İri bir kum tanesi gibi, büyükçe bir kum tanesi düşünün, rengi kahverengi. Muhtemelen kazıklandım. Gene de büyüyorlar şu an, şaşırtma da yaptım ama şimdi kına çiçeği mi cam güzeli mi bilmiyorum.
Nasıl oluyor cam güzeli tohumunun şekli? Google görsellerde bulamadım.
Cymbelina ablacım evet cam güzeli tohumu yapı olarak ta boyut olarak ta susama benziyor sadece rengi koyu kahverengi. Senin aldığın o yuvarlak tohumlarda büyük ihtimal kına çiçeğidir. Ben tohumların fotosunu ekliyorum son resimdekiler kınayla cam güzeli tohumu.
396460
396461
396462
maysan80
28-04-2013, 11:03
yeni gine türünün kokulu olanları var mıdır?
bay tömürcek
28-04-2013, 11:56
yeni gine türünün kokulu olanları var mıdır?
Sanmıyorum çünkü cam güzeli familyası kokusuz.
maysan80
28-04-2013, 12:07
Sanmıyorum çünkü cam güzeli familyası kokusuz.
teşekkürler. bilgileriniz için.
Cymbelina
28-04-2013, 17:30
Tömürcekciğim teşekkür ederim:) İşte benim dediklerim aynen son resimdeki gibi, yuvarlak top toptu. Hem kına çiçeği hem de cam güzeli paketinden aynı bu tohumlardan çıktı.
Ama şimdi hevesim kursağımda kaldı. Bu arada sende de yok yok maaşallah:)
bay tömürcek
28-04-2013, 19:34
Tömürcekciğim teşekkür ederim:) İşte benim dediklerim aynen son resimdeki gibi, yuvarlak top toptu. Hem kına çiçeği hem de cam güzeli paketinden aynı bu tohumlardan çıktı.
Ama şimdi hevesim kursağımda kaldı. Bu arada sende de yok yok maaşallah:)
Ne demek ablacım önemli değil :) Seninkiler kına çiçeği ozaman ama olsun kınalarda çok güzel açıyor inşallah katlıdırlar kınalar çünkü katsızları pek bi gösterişsiz oluyor :) Yıllardır sağdan soldan toplamayla bişeyler edindim ablacım ;)
Bugün beyaz cam güzeli fidesi aldım.Eve geldim teneke salça kabına diktim.katmerli olanlardan değil.Salça tenekesi yeterli olur mu gelişimi için? Küçük bir teneke.
Bugün beyaz cam güzeli fidesi aldım.Eve geldim teneke salça kabına diktim.katmerli olanlardan değil.Salça tenekesi yeterli olur mu gelişimi için? Küçük bir teneke.
:))
maysan80
01-05-2013, 15:16
yeni gine'Den tohum alabilir miyiz? alırsak nasıl alırız?
bay tömürcek
01-05-2013, 20:17
yeni gine'Den tohum alabilir miyiz? alırsak nasıl alırız?
Malesef sayın maysn yenigineler tohum yapmaz çelikle üretceksiniz ancak :)
geçen gün pazardan aldım bende 1 tanecik cam güzeli.yalınkat kırmızı. parmak kadar boyuna bakmadan 5 tane çiçek açtı:) bir arkadaştan duyduğum kadarıyla,cam güzelini kışa girerken toprak hizasında budarsan,yaza tekrar yeşeriyormuş öylemi??
bay tömürcek
01-05-2013, 21:20
geçen gün pazardan aldım bende 1 tanecik cam güzeli.yalınkat kırmızı. parmak kadar boyuna bakmadan 5 tane çiçek açtı:) bir arkadaştan duyduğum kadarıyla,cam güzelini kışa girerken toprak hizasında budarsan,yaza tekrar yeşeriyormuş öylemi??
Maşallah diyelim ablacım senin kırmızı parmak güzeline ;) Evet budanırsa tekrar yeşerir ama benim tavsiyem kışın öylece içeri alman ve yazın dışarıya alacağın zaman budaman hem kırdığın dalları dikersin hem de kışın belki bozulur onu önlemiş olursun ablacım ;) Babannem kışın içeri alır yazın budardı da ordan biliyorum yani ;)
ama tömürcekciğim kışa girerken çatıya çıkardığım 2 cam güzeli gitti yaa:(
bay tömürcek
01-05-2013, 23:21
ama tömürcekciğim kışa girerken çatıya çıkardığım 2 cam güzeli gitti yaa:(
Abla çatı soğuksa dayanmaz. Cam güzeli çabucak yanıyor eve alman lazım aydınlık biryere :)
iyi bari bu kez öyle yapayım:)
maysan80
04-05-2013, 13:24
Malesef sayın maysn yenigineler tohum yapmaz çelikle üretceksiniz ancak :)
bendeki yeni gine, çiçeğini döktükten sonra tohum kesesine benzer birşey bıraktı. ben de bekliyorum ki tohum verecek. boşuna bekliyormuşuz.
bay tömürcek
04-05-2013, 20:10
bendeki yeni gine, çiçeğini döktükten sonra tohum kesesine benzer birşey bıraktı. ben de bekliyorum ki tohum verecek. boşuna bekliyormuşuz.
Yok sayın maysan o öyle kalıyor çiçek döküldükten sonra ;) Ama 2 3 gün sonra sararıp dökülüyor oda, yenigineler tohum yapmıyor malesef :)
cam güzelim kelimenin tam anlamıyla çoştu, her tarafından çiçek fışkırıyor. bayıldım vallahi:) bir bodrum papatyası birde bunu gördüm böyle:)
maysan80
04-05-2013, 20:40
ah kahpe kader
grandbaba
04-05-2013, 22:01
Bunlarda benim cam güzellerim, ortalarınada birer Yıldız çiçeği koydum.
maysan80
14-05-2013, 22:10
rozet adlı çiçek de bu türden midir?
bay tömürcek
14-05-2013, 22:12
rozet adlı çiçek de bu türden midir?
Evet sayın maysan80 bu türden ama rozet tohum yapmıyor çelik ile çoğaltılıyor.
maysan80
14-05-2013, 22:14
anladım teşekkürler
Cymbelina
14-05-2013, 23:42
Arkadaşlar Rozet dediğiniz hani burada da başlığı olan bir çiçek var, o mu? Eğer aynı çiçekten bahsediyorsak, onun tohumları oluyor, tohum kesesi de olgunlaşınca açılıyor. Kesenin içindekiler toprağa saçılmadan önce de elinizle alabilirsiniz. Ben geçen yaz öyle yaptım. Ama başka bir çiçekten bahsediyorsanız, yanıltmış olmayayım. Benim dediğim şu:
http://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/3628.htm
Bu çiçek, cam güzeli ile aynı familyadan mı bilmiyorum, belki öyledir. Aynı çiçekse, tohumundan o başlıkta bahsedebilirim, konuyu dağıtmış olmayayım burada.
bay tömürcek
15-05-2013, 00:42
Cymbelina ablacım benim rozet dediğim bu değil. Aynı cam güzeli gibi fakat boyu daha uzun çiçekleri biraz daha küçük ve tohum yapmayan bir camgüzeli türü. Bu senin dediğin tohumdan üretiliyor. Benim dediğim çiçeğin başka adı olmalı sanırım.
Salça konserve kutusunda cam güzelim büyüyor.Bayağı çiçekli ve tomurcuklu. yavaştan sarkmaya başladı aşağıya doğru. N kadar zamanda ne kadar büyüme gösterir?
bende de pembe katmerli cam güzeli var.o kadar güzel ki..bakmaya doyamıyor insan.namaz sonrası elimde tesbihim çiçeğin güzelliğine baka baka tefekkür ediyorum...ancak bu aralar çiçekler kayboldu..tomurcukları da yok.yapraklar sağlıklı gözüküyor oysa..birde yaprak altlarında su damlasına benzer şeker kırıntıları gibi bişeyler var.neyden kaynaklanmış olabilir?
fikri olan var mı?
:(
Arkadadlar cam guzelim cok guzel ciceklendi gelisti ama bi kac gundur cicekleri dokuldu bi haller oldu cicege anlayamiyorum. Bakiminda bi degisiklik yapmadim. Ne olmus olabilir?
Derya Hanim
13-06-2013, 10:39
Ben cam guzelinden bordur yaptim cicekligimin onune, bir costu bir costuki insan bakmalara doyamiyordu. Tabi simdi Melbourne kisa girdik Turkiye kadar olmasada bazi geceler eksilere dusuyor. Sizce camguzellerim kisi gecirirmi yoksa celik alip bahara kadar yenidenmi yetistirsem. ne dersiniz?
Gazi Barış
13-06-2013, 18:18
Türkiye şartlarında en azından kendi bölgemde (marmara) camgüzelinin kışı dışarıda geçirmesi mümkün değil. İlk dona maruz kaldığında işi bitiyor fakat evin içinde ya da korunaklı bir yerde yıllarca aynı bitkiyi yaşatmanız mümkün. Tohumdan yetişip aynı yıl bitki formuna kavuşarak çiçeklendiği ve de çimlenmesi çok kolay olduğu için fazla da zağmete girmeye gerek yok, herkesin kendi tercihi.
Ben kendim yetiştirmiyorum fakat annem tohumdan her yıl yetişrip bolca eker, hafta sonu mümkün olurda fotolarını çekebilirsem burada yayınlarım.
:))
bu cam güzelim çok güzel gelişti yapraktan cok çiçeği vardı.15 tane falan çiçeği oldu üzerinde ama 15 gün kadar önce çiçekleri dökülmeye başladı. tomurcukları azaldı. aynı yerde aynı şartlarda neden böyle olmuş olabilir acaba :? :((
Gazi Barış
02-07-2013, 17:02
Annemin tohumdan yetiştirdiği bu seneki cam güzelleri:
422580
422581
merhabalar,benim de cam güzelim var doğumda hediye gelmişti.içeri akmıştım,hemen yapraklarını eğdiler.dışarı çıkardım suladım biraz toparlandı,tomurcukları vardı döküldü.bir dalını kırdım suya koydum yaprakları buruştu,toprakta mı çoğaltmalı,suda mı...kışın içeri mi alayım yoksa budayıp sıcak bir yere mi koyayım yardım edermisiniz
mavisedir
06-07-2013, 18:04
Ben cam güzeliyle bir türlü anlaşamıyorum. Her sene heves edip alıyorum yine beceremiyorum.
Bu sene aldım bahçeye ektim yine yapraklar sarı, üstünde gonca yok.
Anlaşamadık bu senede.
merhabalar,benim de cam güzelim var doğumda hediye gelmişti.içeri akmıştım,hemen yapraklarını eğdiler.dışarı çıkardım suladım biraz toparlandı,tomurcukları vardı döküldü.bir dalını kırdım suya koydum yaprakları buruştu,toprakta mı çoğaltmalı,suda mı...kışın içeri mi alayım yoksa budayıp sıcak bir yere mi koyayım yardım edermisiniz
Cam güzelleri suda çok çabuk köklenirler, yapraklarının buruşmasını önemsemeyin birkaç gün sonra düzelir. Bir hafta on gün kadar suda bekletin. Ben hep köklendirip öyle dikerim, köklendirmeden diktiklerimde başarılı olamıyorum. Sabah biraz güneş görmesi yeterlidir, kışın içeri almalısınız, şimdi dışarıda dursun.
Merhaba arkadaşlar. Yeni gine ismiyle almıştım çiçeğimi gayet güzeldi bir sürü tohumu vardı. çiçeğimde bi sorun yoktu dün sabah bi uyandım tüm yapraklarının düştüğünü, cansıslaştığını gördüm çok üzüldüm nedeninide anlamadım :( biraz suladım daha çok güneş alsın diye yerini değiştirdm sabah kalktığımda iyice düşmüştü. çiçek açmak üzereydi çokta seviyordum çiçeğimi :( sizce düzelir mi yoksa çürümüş mü umut yok mu?
Merhaba arkadaşlar. Yeni gine ismiyle almıştım çiçeğimi gayet güzeldi bir sürü tohumu vardı. çiçeğimde bi sorun yoktu dün sabah bi uyandım tüm yapraklarının düştüğünü, cansıslaştığını gördüm çok üzüldüm nedeninide anlamadım :( biraz suladım daha çok güneş alsın diye yerini değiştirdm sabah kalktığımda iyice düşmüştü. çiçek açmak üzereydi çokta seviyordum çiçeğimi :( sizce düzelir mi yoksa çürümüş mü umut yok mu?
Anladığım kadarıyla siz sulamada biraz geç kalmışsınız. Çünki bende bu durumun aynısını yaşadım. Yeni gine çok narin susuzluğa dayanamayan bir türdür. Keşke suyunu biraz daha erken ve fazla versydiniz...Ama şunuda hatırlatayım güneşe koydum demişsiniz suyu çok sevdiği gibi güneşi çok sevmez. Ona perde arkasından sabah güneşi iyi gelir...:D
bitkinizi kurtarmanız dileğimle....:(
benim cam güzelimde bütün güzelliğini kaybetmiş bir halde yaşamını sürdürüyor.
yaprakları matlaştı ve az çiçek açıyor. oysaki 10 günde bir besin veriyorum ve yarı güneş alan bir yerde tutuyorum. ne anlatmak istediğini bir türlü anlamadım.
yaprakları matlaştı ve az çiçek açıyor. oysaki 10 günde bir besin veriyorum ve yarı güneş alan bir yerde tutuyorum. ne anlatmak istediğini bir türlü anlamadım.
Hani her çiçek gibi bununda bi dinlenme süresi vardır her ne kadar kısa olsada...:D
Yarı güneş alan yer en güzeli onun için acaba siz onu içeridemi besliyorsunuz hani öyle bi durum varsada dışarı almanızı tavsiye ederim çiçeklenmemesinin sebepi bu olabilir...:D
Gazi Barış
16-07-2013, 20:44
Güneşi hiçbir şekilde direk olarak görmeyipte çok aydınlık (gün boyunca) (dış ortamda olabilir) ve de sürekli nemli (ıslak değil) bir toprak. Bunları bir arada sağlayabilirseniz 10 numara bir camgüzeline sahip olursunuz.
merhabalar,benim bardağa aldığım cam güzelim hala kök vermedi,10 günden fazla oldu.acaba toprağa mı ekmeliyim.
kılıçh, cam güzelim dışarda ablacım,evi sevmediğni biliyorum;)
teşekkür ederim sn.Gazi Barış,çok su veriyor olabilirim sanırım :dilli:
pembesi çoktan öldü,bari kırmızıyı yaşatayım diyorum:(
kılıçh, cam güzelim dışarda ablacım,evi sevmediğni biliyorum;)
teşekkür ederim sn.Gazi Barış,çok su veriyor olabilirim sanırım :dilli:
pembesi çoktan öldü,bari kırmızıyı yaşatayım diyorum:(
valla ben evi sevmediğini her ne kadar bilsemde evde besliyorum...:D
itiraz etmiyorlar pek akkıllılar ablası...:D
şaka bi yana ben su yu unutmuştum sn. gazi barış söyledi umarım kurtarırsınız kırmızıyı...:D
merhabalar,benim bardağa aldığım cam güzelim hala kök vermedi,10 günden fazla oldu.acaba toprağa mı ekmeliyim.
Eğer bardakta suyun içinde duruyorsa sorun yok...:D
Biraz daha sabredin kökleneceklerdir...:D
ama bardakta suyu ve perde arkasındaki güneşinide hiç ihmal etmeyin...:)
haticeilhan
29-07-2013, 23:45
koyu kırmızı katmerli cam güzelim var. çok güzel tomurcuklarnıyor. ama tomutrcuklar kırmızılaştıktan sonra daha açmadan koparak düşüyorlar lütfen yardım edin arkadaşlar
koyu kırmızı katmerli cam güzelim var. çok güzel tomurcuklarnıyor. ama tomutrcuklar kırmızılaştıktan sonra daha açmadan koparak düşüyorlar lütfen yardım edin arkadaşlar
Çok fazla suluyor olabilirsininiz sn. haticeilhan...:D
haticeilhan
31-07-2013, 04:00
Çok fazla suluyor olabilirsininiz sn. haticeilhan...:D
ve sanırım öyle *** ederim :D
Bir sürü tomurcuk olup çiçek açmadan dökülmesinin sebebi potasyum eksikligi veya sulama fazlalığı olabilirmi. Tecrübe sahipleri ne derler acaba.
Bir sürü tomurcuk olup çiçek açmadan dökülmesinin sebebi potasyum eksikligi veya sulama fazlalığı olabilirmi. Tecrübe sahipleri ne derler acaba.
Ben buna teşhis olaraktan fazla sulama ve aşırı güneş diye düşündüm..:D
potasyum hakkında hiçbir bilgim yok sn.abor..;)
haticeilhan
09-08-2013, 22:55
20-20-20 sıvı besin kullanıyorum potasyum eksikliği olmadığından eminim. biliyorum potasyum eksikliği çiçeklerin açmadan dökülmesine neden olur çünkü. ama az sulamama rağmen de hala tomurcukların tamamı açmadan dökülmeye devam ediyor. son çare olarak hiç güneş görmeyen bir yere koydum çiçeğimi bakalım sonuç ne olacak.
Katmerli cam güzelini bir türlü yaşatamadım. Tam 3 kere beceremedim. Ama tek katlısı o kadar uğraştırmadı. Bu da benim cam güzelim.
Mart ayında tohum ekip büyütügüm cam güzellerimin hepsi öldü yaklaşık 15 kök vardi :( gözlerinin icine bakıyordum ilk çiçeklerini görünce cok mutlu olmuştum..buraların sıcağına dayanamadi yavrucaklarim oysa ne cok emek vermiştim..:(
Gazi Barış
11-08-2013, 22:32
Mart ayında tohum ekip büyütügüm cam güzellerimin hepsi öldü yaklaşık 15 kök vardi :( gözlerinin icine bakıyordum ilk çiçeklerini görünce cok mutlu olmuştum..buraların sıcağına dayanamadi yavrucaklarim oysa ne cok emek vermiştim..:(
Güneşi direk görmeyen aydınlık gölgeye koyaydınız iyiydi.
tohumdan çimlendirdiğim minik cam güzelim
ümit var mı acaba arkadaşlar..
Gazi Barış
11-02-2014, 09:19
Bence en güzeli he baharda her seferinde tekrardan ekim, zaten esas aktif çiçeklenme dönemi yaz dönemi (düzenli sıcakların olduğu dönem) tohumdan rahatlıkla yetişiyor ve de o yaz sizi çiçekleriyle mest ediyor. Kış geliyor bir telaş bitkiyi nasıl soğuklardan korurum, bahara nasıl çıkartırım; tek bir çiçek olsa neyse herbir çiçeğimize yer bulma çabasına giriyoruz, herkezin uygun yeri olmayabiliyor (ben gibi) Soğuk ve sıcaklık farklarından çok çabuk etkileniyor, su gibi eriyiveriyor, üzülüyoruz. Kışlatacaksak uzun dallarını esas gövdeye yakın yerden kırarak kışlatsak daha iyi olur, baharda yeni sürgünlerden oluşan bitki eski dallardan oluşan bitkiye göre daha şekilli oluyor.
Benimki boylandıkça boylanıyor. Üstten budamak sorun yaratır mı? Budamak için doğru zamanda mıyız?
Benimki boylandıkça boylanıyor. Üstten budamak sorun yaratır mı? Budamak için doğru zamanda mıyız?
Uzadı uzadı ve kırıldı. Maalesef çöpe gitti.
Hodurice
08-03-2014, 13:30
Bu da bizim camgüzelimiz:) Henüz ufak kendileri ;)
474612
Dillerinden hiç anlamadığım cam güzeli ailesinin diğer ferdi olan yenigine ile karşınızdayız bugün:D dün pazardan aldım fakat ben bu çiçeğe nasıl davranacağımı bilemiyorum. Sayfaları 1'den başlayıp, sanırım 6-7 tanesini okudum. Yinede çok şey anlamadım. Pencere kenarında ısıtılmayan iç mekanda bırakacağım.
Sizce?
papatya 55
15-05-2014, 15:39
492898
turuncu2013
20-05-2014, 15:37
Kaybetmek istemediim katmerli cam güzelim için yardımıza ihtiyacım var :( küçük saksıda bulunan katmerlı cam guzelım uzerınde tomurcukları var dun cok ıyıydı ama bugun yaprakları boynunu bükmüş hergün suyunu verıyorum ruzgardan koruyorum bugun yapraklarının dustugunu görunce saksısını degıstırıp gubrelı topraga koydum ve içeri aldım korkumdan ama ıyımı yaptım kotumu yaptm bılmıyorum:(.
Birde pembe cam guzelım var 20 gunlugune ailemin yanına gıdıp eşime emanet etmiştim sanırım pek ıyı bakamamıs bır ara cok ruzgara maruz kaldıgını dusunuyorum dalında tek bır yaprak kalmamıs ne yapabilrim tavsiyelerinizi bekliyorum:o
Gül Batur
26-05-2014, 22:19
Camgüzeli yaz çicegi yaz geldi.
hacsakir
12-07-2014, 17:03
çiçekleriniz çok güzel maşallah.Bendede bunun aynısı var yapraklarında minik tozlar var ve tohumları kocaman oluyo ama açmadan kuruyo,yardım lütfen.
derya_murat
14-07-2014, 17:32
minnak cam güzelim açtı :)
sinemkrtl
20-07-2014, 20:09
merhabalar benim bir sorum olacak. yaklaşık iki ay önce hediye gelen yeni gine çiçeğim bu aralar uçlardan kurumaya başladı. ayrıca bugün bir yaprakta siyahlaşma gördüm tam ortasından. neden olabilir ve ne yapabilirim??
Yeniginem çok mutlu şu ara:) kış gelince ne yaparım, nasıl korurum diye kara kara düşünüyorum. Isıtılmayan iç mekan uygun deniliyor ama geçen yaz kaybetmiştim cam güzellerimi. Bakalım.. kısmet..
Güneşe koyuyorum olmuyor, gölgeye çekiyorum yine olmuyor.. Yanlışım ne bilmiyorum. Ben cam güzelinin dilinden anlamadım zaten hiç.. Bugünde bahçeden aldım balkona getirdim, göldege bırakacağım bakalım ne olacak.
Gazi Barış
28-07-2014, 02:45
Tez kafası kesile, tekrar sürgün verdirile. :D
Peki.. Hemen:) Eminmiyiz ama?
Gazi Barış
01-08-2014, 20:49
Bu dallarla bu bitki nereye kadar, tercih sizin. Gerçi mevsimde artık geçiyor, daha önceki sayfalarda yazdğım gibi her yıl tohumdan tekrar tekrar ekimi tercih ederim
Geçen gün budadım, şuan ne durumda bilmiyorum çünkü evde yokum:( 2 gündür tüm çiçeklerim susuz.. Bazı arkadaşlar kışın ev içerisinde cam güzelini yaşamasının mümkün olduğunu yazmış ama?
Budamak iyi geldi güzellerime:) Yukarıdaki fotoğrafa bakınca fark ortada... Teşekkürler Gazi Barış:)
raif_junior
25-08-2014, 12:27
Merhaba arkadaşlar iş yerinden girdiğim için geçmiş konuları pek okuyamadım o yüzden benzer birşey sorulduysa kusura bakmayın.
Bundan 1-2 hafta önce bende bir yeni gine satın aldım kapalı balkonumda en az güneş gören yerde tutuyorum 1-hafta kadar evden uzaktım geri geldiğimde o canlı çiçek neredeyse tamamen kurumuştu. Drenajlı saksıda olmasına rağmen.
Neyse kuruyan saksıyı bol su ile suladıktan sonra kurumuş bütün çiçek ve yaprakları temizledim. sizce bu çiçeğim kurtulurmu? Resimdeki yaprakların yarısı nemli yarısı kuru kalmıştı ben geldiğimden suladığımın ertesi gün bu kuruyan kısımlar düzelmişti. Ve acemi bir çiçek yetiştiricisiyim ben. Gövde kısmının bazı kısımlarında ufak ufak yapraklar var acaba bunlar büyürmü?
http://i.hizliresim.com/72JAd5.jpg (http://hizliresim.com/72JAd5)
derya_murat
26-09-2014, 00:07
Bana yardım edebilir misiniz?
Cam güzelimden çelik almak istiyorum , neresinden kesmeliyim? yanlış yapmak istemiyorum
Bana yardım edebilir misiniz?
Cam güzelimden çelik almak istiyorum , neresinden kesmeliyim? yanlış yapmak istemiyorum
Tabii ki en uzun dalı keseceksiniz:)
derya_murat
26-09-2014, 00:43
Tabii ki en uzun dalı keseceksiniz:)
elbette ama çeliğin boyu ne kadar olmalı manasında sormuştum :)
Ben olsam tam buradan keser ve o dalı suda köklendirirdim:)
derya_murat
26-09-2014, 13:13
teşekkür ederim , öyle yapayım o zaman bende ;)
Bu arada, kışın yaşayacağından emin misiniz? ben cam güzellerini kışın yaşatamıyorum. yeniginem öldü bile:(
derya_murat
26-09-2014, 13:42
Maalesef yaşayacağından pek emin değilim , aslında biraz da bu yüzden çelik alıp yedeklemeyi düşünüyorum, çoook nazlı bir güzel bu ;)
raif_junior
29-09-2014, 10:44
Bu arada, kışın yaşayacağından emin misiniz? ben cam güzellerini kışın yaşatamıyorum. yeniginem öldü bile:(
Çicekler konusunda bu forumdaki bir çok kişi gibi profesyonel biri değilim ama benim çelik aldığım ve köklenen yeni ginem şu an çiçek açmış durumda ve ikinci çiçekte açmak üzere. Aldığım çelik 2 hafta içinde köklenmişti. Resimdeki kısımdan çelik almıştım
http://i.hizliresim.com/zE51NO.jpg (http://hizliresim.com/zE51NO)
raif_junior
30-09-2014, 08:23
İşte dün bahsettiğim çeliğin şu anki hali. bir çiçek açtı diğeri ise kendini göstermeye başladı. Flaşlı çekim yaptığım için çiçeğin rengi garip gözüküyor ama normalde kırmızı.
En sağdaki ise üzerinden çelik aldığım gövde. O da oldukça canlandı ve birde tomurcuk açmak üzere
http://i.hizliresim.com/1ndaOY.jpg (http://hizliresim.com/1ndaOY)
Bu işin profesyonellerinden veya tecrübeli arkadaşlardan yorum ve eleştiri bekliyorum
raif_junior
08-10-2014, 09:09
Çiçek nazara geldi sanırım üstteki fotoğrafta ki tomurcuk açtı ama önceden açmış olan çiçek döküldü. Büyük olandaki tomurcuk ise açmadan döküldü ve neredesye bütün yapraklarını dökmeye başladı bu mevsimde normalmidir? ve açmadan dökülen tomurcuktan bir şekilde tohum almam mümkünmü?
ayşegül bal
08-10-2014, 21:42
cam güzelimi fideleyeli üç hafta oldu... minnacık yapraklar gözükmeye başladı ama yapraklarının kenarları matlaşmaya başladı. Pek mutlu değiller sanırım. acaba nerde hata yapıyorum?
Fotoğrafları burda http://www.agaclar.net/forum/ariyorum/35570.htm
ayşegül bal
10-10-2014, 22:52
biri baksın lütfenn... nerde cam güzeli severler ?
murvettuncer
22-10-2014, 08:30
Günaydın arkadaşlar..YENİGİNE NASIL ÇİÇEK AÇTIRILIR...Bir ay önce aldığım çiçeğim gonca yapıyor ama açmadan dökülüyordu.Bende bu sitedem öğrendiğim şeyi uyguladım,akşam bir poşeti ıslattım fazla sularını döktüm poşeti çiçek üstüne geçirdim yani sera yaptım sabah baktığımda çiçek açmıştı ve yapraklar direlmişti.Bu akşam yine poşet takıp diğer goncaları açtırıcağım inşallah.uygulamak sizden...KOLAY GELSİN...
FotoĞraflar cok kaliteli olmasa da bu soğuk günde bir yudum bahar yaşatabilir ;)
raif_junior
09-03-2015, 17:21
Geçen yaz bakmayı beceremediğim yeni gine çiçeğimden henüz kurumamış bir tomurcuğu alıp kurutmuş bir süre sonrada boş bir saksıya ekmiştim. (Bilinçsizce tabi:) )
Geçenlerde bahsettiğim saksıdan iki adetfiliz çıktığını gördüm sizce bu filizler yeni gine çiçeğinemi ait?
http://i.hizliresim.com/1Yap9A.jpg (http://hizliresim.com/1Yap9A)
Gül Batur
04-04-2015, 20:15
Şükür baharı gördük. camgüzeleri coştu.
Sn Gül Batur, Maşallah cok güzel olmuş. Ben ne yaparsam yapayım bu bitkiyi kışın yaşatamıyorum. Sırrı nedir?
Gül Batur
04-04-2015, 22:17
Sevgili hira adı gibi camın önümde duruyor başka sovuk odada .
Yeni gine bitkisi cok ilginc bir bitki. Gecen sene ben de tomurcuk ve ciceklerine aldanip aldim. Saksisini degistirdim, sivi besin verdim. Bu bitki ile ilgili aklimda kalan. Birkac sey var;
1. Cok kilcal bir kok yapisi var. Yani susuzluga hic dayanamiyor. Hic unutmam bir sabah cicegime baktigimda yapraklari porsumustu. Tabi panikle topragi kontrtol ettim ve hemen su verdim. On dakika sonra hicbirsey olmamis gibiydi.yapraklari dirildi falan
2. Cok sicak havalari sevmiyor. Evin serin bir kosesinde durmasi kanaatimce uygundur
3. Bu cicek ile ilgili hala duraksadigim nokta; bir sure sonra yapraklarindan sekerimsi bir sivi cikardi. Buna ne sebep oldu anlayamadim. Galiba sivi besin cok vermemek gerekiyor. Tabi. Tatli birsey olunca bortu bocek istila etti ve bende kisa surede kuruyan bitkimi atmak zorunda kaldim. Yine alirmiyim bu bitkiyi ? Almam galiba. Gecen sene beni bayagi panikletti bu yaramaz.keske celik alsaydim diye simdi dusunmuyor degilim ama hala onyargilarim degismis degil.
Bu arada yeni gine bitkisi icin ayti bir sayfa olursa daha iyi olur. Bitkinin dilinden anlamayi gectim burada yazilanlar iki bitki icin karisik ve anlamsiz kaliyor. Lutfen ayirin sayfalari...
nefes1971
11-05-2015, 07:45
Selamlar, benim Yeniginem balkonda duruyor. Çiçek açma konusunda bir sorun yok ama yaprakları ilk aldığım güne nazaran daha küçüldü ve uçlarında kurumalar oluyor. Çiçek bol ama yapraklarda zayıflama var. Sıvı besini ya da suyu fazla kaçırıyor olabilir miyim?
nefes1971
12-05-2015, 08:08
Bunlar da resimleri. Umarım yaprakların durumu net olarak görülebiliyordur.
Yeni Gine türü olduğunu forumdan öğrendiğim Cam Güzelim fazlaca narin.. Sabah capcanlıydı. Sabah erken suladım. Öğleden sonra bir baktım dalları yere doğru yaklaşmıştı. Hemen balkonu yıkayıp kapı eşiğine aldım, yapraklarına elimle su püskürttüm. Yaklaşık 2 saat içinde toparlandı, bu duruma geldi.
Forumda baştan itibaren konuyu okumama rağmen ne yapacağımı kestiremedim.
1 - Dalları fazla mı uzamış acaba? Dallardan çelik alıp, suda 2 hafta köklendirip, daha sonra köklenen çelikleri toprağa yeniden mi dikmeliyim?
2 - Yeni toprak karışımını nasıl hazırlamalıyım?
3 - Çelik almam gerekliyse çeliklerin uzunluğu ne olmalı?
4 - Dalların hemen hepsinde çiçekler ve tomurcuklar var. Yoksa bu çelik alma işlemini çiçekler ve tomurcuklar açıp bittikten sonra mı yapmalıyım?
Sorularla sıkmamış olmayı umuyorum. Bu kadar nazlı olduğunu bilseydim alırken çekinir miydim bilmem. Ama o kadar güzel ki çiçekleri yine de alırdım herhalde.. :)
O kadar paniklemiştim ki, o kötü halinin fotoğrafını çekmek aklıma gelmedi. En sağdaki dal yere yarım cm. mesafedeydi.
Fotografı göremiyorum maalesef ama şunu çok net söyleyebilirim, asla güneşten hoşlanmıyor.
Fotografı göremiyorum maalesef ama şunu çok net söyleyebilirim, asla güneşten hoşlanmıyor.
Çok teşekkür ederim. Ben de forumda kimi yerlerde sabah ve akşam güneş istiyor diye okudum ve öyle yaptım. O zaman yarı gölgede tutmak daha iyi olmalı.
Bir de güneş olmadığı zamanlarda balkonda tutmaya karar verdim. Umarım düzelir..
cengoakca
11-06-2015, 16:36
Herkese selam.
Katmerli cam güzeli çok hoşuma gidiyor.Ama bir türlü yaşatamıyorum.
Çiçeğim toprağa değdiği yerden bir zaman sonra kopuyor.
Balkonum saat 3 gibi güneş alıyor ve batana kadar güneş görüyor.Cam güzelim saat 4-5 gibi güneş görmeye başlıyor.Toprağı genelde nemli kalacak şekilde suluyorum.Çok sevdiğim bu çiçeği bir türlü yaşatamadım.
Bilgisi olanların yardımını bekliyorum.
Saygılar.
Bende bugüne dek aldığım Cam güzellerini yaşatamadım.. Bende yalınkat olanları çok beğeniyorum, mayısta aldığım cam güzeli ölünce tekrar aldım, şuan o da kötü durumda.. Yenigine kışa kadar dayanıyorda, cam güzeli umutsuz vaka oluyor bende..
derya_murat
13-06-2015, 15:07
Herkese selam.
Katmerli cam güzeli çok hoşuma gidiyor.Ama bir türlü yaşatamıyorum.
Çiçeğim toprağa değdiği yerden bir zaman sonra kopuyor.
Balkonum saat 3 gibi güneş alıyor ve batana kadar güneş görüyor.Cam güzelim saat 4-5 gibi güneş görmeye başlıyor.Toprağı genelde nemli kalacak şekilde suluyorum.Çok sevdiğim bu çiçeği bir türlü yaşatamadım.
Bilgisi olanların yardımını bekliyorum.
Saygılar.
Bence çiçeğinizi fazla suluyorsunuz ve çürüyor bu yüzden , tavsiyem toprağı kurumadan sulamayın ben öyle yapıyorum ve direkt güneş ışığı sevmiyor camgüzeli
gokcemne
14-07-2015, 00:34
Merhabalar cam guzelim cok hizli uzuyor.asagi dogru sarkiyo kirilmak uzere destek cubuk taktim ama bile yetersiz geliyo.oneriniz nedir nekadar uzayacak daha
hobiciakvarist
22-07-2015, 13:00
Cam güzellerinin hangi hibrit'ten elde edildiğine baplı olarak biraz farklı ihtiyaçlar sergileyebiliyorlar. I. glandulifera örneğin sulak toprağı sever; toprağı tamamen kurumamalı hiç bir zaman ama sulak da olmamalı (mantar problemleri)...
melis inanc
22-07-2015, 14:19
benim cam güzelide henuz küçük ama gelisimi güzel yeni yapraklar çıkarıyor saksida onu rahatsiz edecek böcüklerde yok ama tomurcuklari tam acakken dökülüyor (tomurcukta kuruma soz konusu degil)neden olabilir
sardunya18
22-07-2015, 17:55
Merhabalar cam güzeli sıcağı sevmiyor.Bu mevsim de serin bir yere alın
sardunya18
27-07-2015, 14:17
Sıcaktan herhalde çiçekleri tam açılmıyor.Yaprakların gelişimi iyi sabahtan iki saat güneş görüyor.
bcekderi
27-07-2015, 21:39
Buda benim cam güzelim.
Buda benim cam güzelim.
içerdemi kalıyor sürekli? Kac günde bir su veriyorsunuz şu ara ?
bcekderi
28-07-2015, 05:36
İçerde cam kenarında duruyor.Sıcaklarda susuz bırakmıyorum birde daha büyük saksı da olanı var onuda Balkonda biraz kuytuda tutuyorum.onunda akşama resmini çekerim.
bcekderi
28-07-2015, 21:23
Balkon daki cam güzelim. Sabah günesleniyor. Çiçekleri biraz cansızlaştı.Sıcaklar çiçekleri de bunalttı.
sardunya18
11-11-2015, 20:58
Cam güzeli ismiyle müsemma
burcumdenizateş
18-01-2016, 21:21
herkese merhaba bu da benim cam güzeli 2 gün oldu çelikten dikeli nasıl bi ortamda bulundurmalıyım
sardunya18
20-01-2016, 15:33
Merhaba direk güneş almayan ama aydınlık bir yerde durabilir.Yazın balkona çıkarabilirsiniz.Benim çiçeğim salonda masa üzerinde duruyor güle güle büyütün
burcumdenizateş
21-01-2016, 23:37
Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için sardunya18
aysglkvk
01-03-2016, 16:27
herkese merhaba bu da benim cam güzeli 2 gün oldu çelikten dikeli nasıl bi ortamda bulundurmalıyım
Işık gören bir yerde benimki. O kadar hızlı büyüyor ki her gün şaşırıyorum.
Gecen hafta pazardan aldığım katmerli cam güzelim tomurcuklarından vazgeçti! Pencerenin iç kısmında ve aldığım şekilde paletinde duruyor. Tofa dikilmiş, 1 liralık minik bir fide. Henüz saksıya aktarmadım, çünkü ne zaman cam güzeli alıp saksı degiştirsem, bitkiyi kaybediyorum. Yanlışım nedir bilemem.
Selma_321
26-04-2016, 09:02
Katmerli cam güzeli bulsam hemen alacağım .çok seviyorum ama yok
Selma_321
03-05-2016, 10:13
Sayfanın gerisi gelmemiş. Artık kimsenin cam güzeli yok mu
Lütfen yardımcı olun. İki gün önce bauhaustan aldığım cam güzelinin yapraklarında ufak ufak yürüyen şeyler var ne yapmalıyım
sevgihoca
03-05-2016, 20:20
Benim camgüzelim de bitlenmişti.Bulaşık deterjanını elimde köpürtüp,bütün yapraklarını ovaladım,biraz bekletip bol suyla yıkadım.Bir müddet sonra gene bitler kendini gösterince tekrar aynı işlemi uyguladım.Şu an iyi,her tarafı tomucuk dolu.Resmi sayfama koyacaktım ama kısmet burayaymış.Umarı faydalı olabilmişimdir.
609629 609630
Benim camgüzelim de bitlenmişti.Bulaşık deterjanını elimde köpürtüp,bütün yapraklarını ovaladım,biraz bekletip bol suyla yıkadım.Bir müddet sonra gene bitler kendini gösterince tekrar aynı işlemi uyguladım.Şu an iyi,her tarafı tomucuk dolu.Resmi sayfama koyacaktım ama kısmet burayaymış.Umarı faydalı olabilmişimdir.
609629 609630
Çok tesekkurler hemen deneyeceğim insallah benimki de kurtulur. Sizce neden olmuştur bu bitler
sevgihoca
03-05-2016, 21:57
Bu bitlerin niye olduğunu bilmiyorum,Sn Faruk.Belki bu konuda bir açıklama yapan olur.Varsa Arapsabunu ile de yıkayabilirsiniz.Çiçek alırken yaprakları kontrol etmek gerekiyor.Sanırım havadar bir ortam iyi gelebilir.Benim balkon güneşli ve sıcak.Hergün sulamazsam boynunu büküyor.Kışın da toprağı kurudukça suladım.İnşallah kurtulur,haber ederseniz sevinirim.
Sayın sevgihoca çiçeğin bu hale geldi bitlerden kurtarayım derken sanırım cicegi kaybediyorum dallarından kırıp koklendirsem en azından bi ihtimal olur mu sizce
Bu arada benimki sanırım farklı bi tür sizin cam guzeline benzemiyo. Benim cicegimin dalları şeffaf gibi
sevgihoca
04-05-2016, 23:22
Sn Faruk,Çiçeğiniz cam güzeline benzemiyor ama gene de kesin bir şey diyemem.Bence de dalları kesip suya koyun.Çiçeği de atmayın belki kalan dallardan ya da dipten sürebilir.Direk güneş almayan cam önüne yakın bir yere koyabilirsiniz.Ben işin uzmanı değilim,kendi adıma yapabileceklerimi ifade ediyorum.Kolay gelsin.
Başka arkadaşlar da yardım edebilir belki.
sardunya18
15-05-2016, 12:01
Cam güzelim çelikten yetiştirdim .Anaç olanı donmuştu tomurcuklanmaya başladı bile havadar olmayan sıcak ortamlarda çok çabuk bitleniyor Geçen sene yazın kapalı balkonda bitlenmişdi ben bahçeye indirmiştim çok güzel olmuştu .Bitler için arap sabunlu karışımı kullanmış tim .Bakalım bu sene nolacak
Merhaba,
Cam güzelini sulamak için eşim yanlışlıkla tuzlu su dökmüş. çiçekleri dökülmeye başladı. yaprakları da büzüştü. nasıl kurtarabilirim acaba?
sardunya18
22-05-2016, 11:23
Merhaba,
Cam güzelini sulamak için eşim yanlışlıkla tuzlu su dökmüş. çiçekleri dökülmeye başladı. yaprakları da büzüştü. nasıl kurtarabilirim acaba?
Merhabalar önce uygun bir daldan fide alıp suya koyun saksının altlığını alıp çiçeği suyun altında tutun o sayede belki topraktaki tuz temizlenir .Fideden kolay yetişiyor inşallah kurtarırsınız
sardunya18
24-05-2016, 12:39
Cam güzelimi bahçeye diktim ne kadar dayanır buranın soğuğuna bilmiyorum ama evde var yedeği diye diktim bakalım görücez .İkinci resimdeki tohum herhalde:p
yeşilaşk
01-06-2016, 19:21
Merhaba sevgili arkadaşlarım benim katmerli cam guzelimin yapraklari üzerinde sanki tatlı birsey bulaşmışcasına yapış yapış görünen lekeler var yalnız yaprak altlarında bir sorun yok ve bitki sağlıklı çok korkuyorum ölmesinden sizce hastalık veya zararlimidir yoksa önemsenmeyecek bir durummu
Merhaba sevgili arkadaşlarım benim katmerli cam guzelimin yapraklari üzerinde sanki tatlı birsey bulaşmışcasına yapış yapış görünen lekeler var yalnız yaprak altlarında bir sorun yok ve bitki sağlıklı çok korkuyorum ölmesinden sizce hastalık veya zararlimidir yoksa önemsenmeyecek bir durummu
bitlenmiş olabileceğini düşündüm. bi kontrol ediverin. ipek çiçeği almak için gittiğim çiçekcim askılı saksıda katmerli kırmızı veya pembe mi desem, bir cam güzeli verdi. fazla sulandığını ve o nedenle yapraklarını döktüğünü iddia ediyor. toparlanana kadar 3_4gün su verme dedi. nasıl bakım yapacağımnı bilemedim. besin vermem doğru olabilirmi şu durumda? güneşe dayanamadıklarını biliyorum, şu haldeyken nasıl bir ortamda bulundurmalıyım sizce? kolay diyceksiniz ama ben böyle hassas çiçeklere pek bakamıyorum ;)
Katlı cam güzelim tomurcuklarını döküyor arkadaşlar, iç ekanda pencere kenarında duruyor. Guneş degil ama bol ışık alıyor. Sıcaktan olabilirmi bu sorun
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.