Bağlan

View Full Version : Ailemizin dört ayaklı üyeleri: Kediler

Sayfalar : 1 [2] 3

Perihan Bayram
03-05-2012, 09:12
Canım Mırnak,ne güzel delikanlı olmuş,o renkli gözlerini severim ben.

Perihan Bayram
03-05-2012, 09:22
Rodin'in şimdi dişeti sorunu çıktı,veteriner tedaviye aldı ama olmuyor,vücudundaki bir enzimden ileri geliyormuş,patolojiye örnek gönderdik,çok şükür tehlikeli değilmiş ama zavallımın diş etleri kıpkırmızı,fazlalıkla sarkmış olanlar operasyonla alındı,diş tartarları temizlendi,eskisi kadar değilse bile,genede iyileşme az.

Perihan Bayram
03-05-2012, 10:17
Son fotoğrafları.

Perihan Bayram
03-05-2012, 10:19
Luna hırçın bir kızdır.

Sûz-i Dilârâ
03-05-2012, 17:26
Kedim üç gündür kayıp arkadaşlar. :( Hiç böyle yapmazdı, en azından eve bi' uğrar, yemeğini yer sonra geri giderdi. Öyle korkuyorum ki hayvanın başına bir şey geldi diye. :( Dün çıktım aradım yok.

Benim soytarım da döndü arkadaşlar. ;) Susamış, hemen bardağına yöneldi. Bizim gibi bardaktan su içiyor, tabağı kabul etmiyor, yemeğini alıp bizim olduğumuz odaya getirir, huyunu öğrendikten sonra tabağına yemeğini koyup getiriyorum yanımıza böyle seviyor. :)

Gül-bahar
03-05-2012, 20:24
Sevgili Sûz-i Dilârâ, önceki satırlarını boğazım düğümlenerek okuyor, birşeyler yazıp gönlünü ferahlatmak istiyordum. Lakin yazamıyordum. Son haberine çook sevindim.

ilksenozturk
04-05-2012, 07:24
ben de yazamıyordun bişey, çok sevindim sevgili Sûz-i Dilârâ

Sûz-i Dilârâ
04-05-2012, 08:10
Sabah çiğ yumurtasını yedikten sonra pencere önünde yalanıyordu. Fotoğrafını çekeyim dedim böyle yakalandı. :) Tipsiz oğlum benim. ;)

Yavruyken o kadar çirkindi ki "çirkin, tipsiz" diye severken adı Tipsiz kaldı, öğrendiği için değiştiremiyorum da. ;) Komşularım "bu yakışıklı kediye niye böyle isim koydun?" diye soruyorlar. "Nazar değmesin diye" diyorum. :) Eski bir Türkistan geleneği.

Güzin Çakar
07-05-2012, 11:17
Sevgili Sûz-i Dilârâ,

Kötü bir haber göreceğim korkusuyla, bu sayfaya bakmıyordum. Diğer sayfada sizinle karşılaşınca cesaret dedim. Döndüğünü görünce inanın sizin kadar sevindim. Ara ara bu korkuyu yaşamaktansa kısırlaştırmayı düşünmezmisiniz?
Sevgi ve selamlarımla...

Sûz-i Dilârâ
07-05-2012, 11:57
Düşünüyorum ama şu anda araba olmadığı için iki vasıtayla kampüse gitmek sıkıntı oluyor. Birkaç aya araba almayı planlıyor eşim, o zaman götürüp kısırlaştıracağım. Ama bizimki genel olarak gezmeyi seviyor, kısırlaştırsam bile herhalde dışarı çıkmak istemesinin önüne geçemeyeceğim. Yani öyle de böyle de bu korkuları yaşamaktan kaçış yok. :)

athena -asena
10-05-2012, 18:31
Yavrular büyümeye devam . Analarının sütünden hariç muhallebi makarna da yemeye başladılar.

Güzin Çakar
10-05-2012, 18:48
Pörtlek gözlü, şirin şeyler :) Sağlıkla kazasız, belasız büyüsünler.

Ana gibi
10-05-2012, 19:11
Sevgili Sûz-i Dilârâ,
Yakışıklı oğlunuzun geri dönmesine sevindim. Sonu benim oğlusuma dönecek diye korkmuştum. Bu nedenle artık evde hayvan beslemekten vaz geçtim, sokakta ki kediler, köpekleri ,kış boyunca da kuşları besleyip avunuyorum.

Zaman zaman, hayvanlar mı daha vahşi, yoksa insanlar mı, karar veremiyorum.
Sevgiler, saygılar.

Sûz-i Dilârâ
10-05-2012, 19:20
Allahım sen şunların sulu sulu gözlerine bak :))

Sûz-i Dilârâ
16-05-2012, 11:20
Görünce içim acıdı, ne yazacağımı bilemedim, alıp burda paylaşmak istedim.

ilksenozturk
16-05-2012, 12:26
''sadece balıkçıdan bir balık çaldığı için...''
hikayesini tahmin ediyoruz.

Nuri Murvet
31-05-2012, 20:54
Merhaba

Fidanlıkta bakımını üslediğimiz kızımız bize sürpriz yaptı...

Biz ona daha yavru gözü ile bakıyorduk..

Dört adet yavru doğurdu.

Fotoğraflarınını çektim, makineyi arabada unutmuşum, yarın Anne ve ufaklıkların fotoğraflarını paylaşırım.

302947

Güzel kızımız Sibel

Dennis77
01-06-2012, 13:51
''sadece balıkçıdan bir balık çaldığı için...''
hikayesini tahmin ediyoruz.

nasıl yani balıkçı birşey mi yapmış....
dokunaklı ise hiç yazmayın şimdiden düğüm olurum... bende de 2 tane var aslında 3'dü ama biri fazla özgürdü sanırım, kaçtı. hepsine içim titriyor bakarken, birini çöp karıştırırken yemek ararken görsem evden mama çıkarırım o derece hastalık

çisem
01-06-2012, 17:12
Sayın Nuri Mürvet;
güzel kızınız Sibel ile mutlu günler dilerim.
Kedilerde dişiler henüz 6 aylık bile olmadan hamile kalabiliyorlar.
Şuan 12 yaşında olan kısırlaştırdığım erkek kedime, 15 gün önce yine sokaktan 1 aylık dişi bir kediyi sahiplenerek arkadaş getirdim.

Bu kedinin annesini bir türlü yakalayıp kısırlaştıramıyorduk ve bu sene 5 adet yavru yaptı.
3.kez anne olup bedeni hepten zayıf düştü. Yavruları bereket ki sahiplendirebildik ve en zayıfı ben aldım. Annenin ise sağlığına kavuştuğu an kısırlaştırması yapılacak.

Bunu şundan anlatıyorum; henüz küçük olan Sibel'in bedeni hamileliğe hazır olmadan doğurmuş. Ben böyle kendisi daha yavru anne kedilere ait "hamile-emziren anne kedi mamaları" ve "anne devam sütünü" yarı yarıya sulandırarak veriyorum. Çünkü, kendi bedenlerine bile hakim olamadan bir çok yavruyu ne karınlarındayken ne de doğurduktan sonra besleyememekteler. Size de bu mamalardan vermenizi tavsiye ederim.

Sibelin bu yavrularını ve ileride sürekli doğuracağı yavrularını sahiplendiremezseniz çok kısa sürede çoğalacaklardır. Sibel 'in maalesef 5-6 ay sonra her bir yavrusu da hamile kalabilir veya hamile bırakabilir. Bunlara hazırlıklı olmanızı söylemek durumundayım:)(
Çok tatlılar hepsi ama, erken hamilelik gibi riskler Sibel gibi kediciklerin bedenlerini tahrip etmekte. Genellikle bağışıklık sistemi düşük kediler olmakta.
Size yavruları emzirmeyi kestiği an tekrar hamile kalmadan Sibel'i kısırlaştırmanızı öneririm.

Ben, yeni gelen kızımızı annesi gibi bir kadere bırakmadan kısırlaştırıcam. 1 aylık bu yavruya 15 gündür zayıflığından dolayı hayati aşılarını bile henüz yaptıramadım. Bu yavruyu 5 ay koruyamazsam Sibel gibi o da hamile kalacaktır. O nedenle sokağımda kısırlaştırılmamış kedi neredeyse hiç kalmamış olmasına rağmen yine de takip edilememekteler.

Bu tavsiyem yılların tecrübesine dayalı olup, tabii ki taktirin de tamamen size ait olduğu bir durumdur.

Nuri Murvet
02-06-2012, 20:08
Merhaba sayın çisem

Ne kadar güzel bilgilendirmişsiniz, çok teşekkür ederim.

Kedimizin kızgınlığı, işlerimiz yoğun temposuna denk geldiğinden ilgilemedik...

Sen misin benimle ilgilenmeyen, al sana dünya güzeli dört yavru dedi...

Şimdi yandık...

Yavrularını sütten kesince doğruca Veterinere, başka sürpriz istemiyorum.

Evdeki kedimizi mırnak efendiyide Veterinere, götürmek şart oldu...

Kokular duyunca deliriyor.

303760

İki adet sarman, bir adet sarı beyaz, bir adet kendisi gibi karışık renkli...

303761

303762

Yavrulardan istiyen olursa verebilirim...

Sûz-i Dilârâ
02-06-2012, 20:25
"Beğen" tuşu yetersiz kalıyor bu görüntüler karşısında, 41 kere maşallah. :))) Bayıldımmmm :) Yakınlarda olsaydım keşke birini kesin alırdım :)

Tika
02-06-2012, 20:36
Görünce içim acıdı, ne yazacağımı bilemedim, alıp burda paylaşmak istedim.

:( :(:(
Çok üzücü.Neyseki melek gibi bir kişiye denk gelmiş de,bir şekilde hayatına devam edebiliyor.O balıkçı da hangi balıkçıysa,umarım ifşa etmişlerdir.Kimse balık almasın,işsiz kalsın...Kedinin giden ön patileri yanında az bile;ama...Umarım cezasını bulur.

Bu tontiş de benim tatlı kızım Tika. Kullanıcı adım da kızımın adı.
303784

303786

303787

303788

Bu arada ,yavrular çok sevimliler Sayın Nuri Murvet,umarım onlara çok iyi bakan ailelere giderler.

laydogmus
02-06-2012, 21:12
İşte bizim balkon güzeli oğlumuz Cincan :p Evin içinden çok balkonda takılmayı seviyor .

laydogmus
02-06-2012, 21:23
Kaloriferin üstünde uyuyun kedilerden değil O , kışın bile balkonu seviyor.:rolleyes: işte karla oynuyor :p

kelebek çalısı
02-06-2012, 22:36
Yavrularını sütten kesince doğruca Veterinere, başka sürpriz istemiyorum.

Evdeki kedimizi mırnak efendiyide Veterinere, götürmek şart oldu...

Kokular duyunca deliriyor.

Yavrulardan istiyen olursa verebilirim...

Merhaba Sn. Nuri Murvet,

yavrulardan üç renkli olan, alacalı olan dişi olmalı. Üç renkli kediler kıl rengi tekstürüne göre kaliko olarak sınıflandırılıyorlar ve çok büyük yüzde ile de dişi oluyorlar.

Kısırlaştırma işlemi için zaten en az altı ay süre geçmesini beklemek gerekiyor. En güzeli yavruları iki aydan sonra sahiplendirmeniz.

Artık bu tatlı minnoşları evlat edinenler, aşılarını, iç-dış anti-parazit uygulamalarını ve kısırlaştırma işlemini yaptırırlar.

Biraz büyüdüklerinde, oyunları ile ortalığı epey bir dağıtacaklar hazır olunuz :D

Güzin Çakar
02-06-2012, 23:10
Üç renkli kedileri kesinlikle dişi oluyorlar diye biliyorum. Kısırlaştırma işlemi için bazen 6.ayı beklemek geç olabiliyor. 5 ve 6 aylık iki dişi yavrudan, 6 aylık olanı kısırlaştırmak için veterinere götürdüğümde 5 aylık olanın hamile olduğunu öğrenince neredeyse şok geçiriyordum.

Kedi yavruları çok sevimli, bir o kadar da narin oluyorlar. Bütün yavruların, Sibel'in tatlı bebişleri gibi sevgi dolu bir ortamda bebekliklerinin tadını çıkarıp,sağlıkla büyüyebilmeleri için uğraş verenlere başta Nuri Bey olmak üzere sevgilerimi yolluyorum.

çisem
02-06-2012, 23:22
Ben de size minnoşu kısaca tanıtmak istiyorum.

02.02.2000 'de henüz iki yavrusunu doğurmuş bir anneyi kadının biri taşla kovar ve anne henüz karnında yavrularıyla arabanın altında can verir. Önceden doğmuş iki yavrunun biri çok zayıf olduğundan hemen öldü. Geriye bizim minnoşumuz kaldı. Henüz 2 günlüktü ve hiç anne yüzü görmemişti sahiplendiğimizde.

303878

Önceleri damlalıkla, sonraları prematüre bebek biberonları ile yarı yarıya sulandırılmış ılık günlük sütün içine 1 er çay kaşığı çiğ yumurta sarısı ve zeytinyağını saat başı vererek yaşattık. O zaman internetim de yoktu.
İshal olduğunda annelik tecrübelerimle yaşatabildim onu.
Kızım henüz liseye başlamıştı, her teneffüs bitişiğimizde olan okulundan izinli olup, minnoşu besledi.
Tüm sınıf 2 damla mama vermek için dersi kaynattı çoğu zaman.

303879

Zaman geldi büyüdü ona annelerini ve kardeşlerini sahilde köpeklere parçalattırmış restaurantın birinde bulduğumuz dişi kediyi eş olarak aldık.
Meğer epilepsi hastası imiş bu yavru kedi. Her sara krizinde minnoş bize haber verdi ki başını sağa sola çarpmasın diye hep siper de oldu. Tedavisi olumlu yönde giderken bir gün kayboldu. Sara krizi sırasında kuduz diye öldürüldüğünü düşünürüm hep. Minnoş bu yoklukta ağır bir depresyon atlattı o zamanlar, yaklaşık 10 sene evvel. Aynı bu şekilde birbirlerine sarılarak uyurlardı.

303880

Aradan 1 sene geçti ve yine sokaktan bir kızımız kendini ev ortamına kabul ettirdi. O geldiğinde 6 aylık civarlarında idi ama maalesef gençlik hastalığına yenik düştü.
Minnoşta iyice eve kapandı bu arada. Balkona bile çıkmaz olmuştu.
4 yaşında mart ayında ilk kez cinselliğini keşfetmiş ve biz onun eve gelmesini bekler olduk o dönemlerde.
Kısırlaştırma operasyonları korkum öyle çoktu ki, önce veterinerimden bir operasyonunu izlemek istedim.
Baktım ki erkek kedilerde bu olay 1 damla bile kan olmadan gerçekleşiyor ve dikişte yok. Hemen minnoşla başladım kısırlaştırma işlemine. Dişi kedilerde de artık yumurtalık tüplerini bağlama olarak yapılmakta.
Ben anlayana kadar bunu sokak minnoşun çocuklarıyla doluvermişti.

Sonra kendimi sokak hayvanlarının bu sefaletlerine çare arar buldum.
Sadece kedi değil, köpekler de bu kervana katıldı.
Köpeklere Belediye öncelik verdiği için el birliği ile çok yol katedildi.
Sorunlar hala var ama çözüm yerleri belli hale geldi en azından burada.
Kontrolsüz çoğalmaların önüne az da olsa geçilebildi.

303881

15 mayıs 2012 de ise pıtırcık annesinin güçsüzlüğü sonucu sahiplendirilenlerin en pörtleği ve zayıfını minnoşa kardeş olarak aldım.
Minnoş tek eşli ruha sahip tanıdığım tek kedidir. İnanılmaz sevgi doludur.
Çiftleştiği, eve günlerce gelmediği dönemlerde eşi ile beraber yavrularını korurlarmış. Anne karnını doyurmaya çıktığında minnoş yatarmış yavrularının yanına. Evin sahibinden bile yavruları korurmuş, bunları sonradan öğrendik.

303882

Şimdi pıtırcığı sürekli bir anne gibi yalıyor, temizliyor. Yavruya çiş ve kakayı nereye yapması gerektiğini öğretiyor. Tabii her an şımarık yavrudan evi terk de edebilir. Bu hafta ufaklığın aşıları başlayacak, 15 günde inanılmaz büyüdü.

Minnoşu geçen sene annemin hastalığı sebebiyle Didim'de 3,5 ay yanlız bırakmak zorunda kaldım. Her gün gelip taze su ve maması verildi, sevildi ve dışarı çıkması için uğraşıldı ama yokluğumun onu büyük bir travmaya soktuğundan obez oldu. Şimdi minnoş obez mama yiyor ama pıtırcığın 3.ay-1 yaş arası mamasını, ufaklıkta obez mamayı yiyor. Ufaklık minnoşu çok yorsa da çoktandır bu kadar bebekleşmemişti, bebek mamalarıyla belki de kendini genç hisseder oldu.

Ufaklık yani pıtırcık ise dur durak bilmiyor. Ufak ufak fırça ve dayak ta yiyor minnoştan ama uslanmıyor hiç. En son fotoğrafıda bir fırça yeme anından seçtim ama tek mesajın 5 fotoğraf hakkını doldurmuşum.

çisem
02-06-2012, 23:31
Son fotoğrafımda ağbi minnoşu annesi zanneden pıtırcığın karnında sürekli meme aranmasına atılan fırça.

303883

Güzin Çakar
02-06-2012, 23:57
Şu an oturduğum evime taşındığımda kendimi bir patırtının içinde bulmuştum. Kedileri besleyenler, kovanlar, tekmeleyenler, binanın içine sokanlar,dişarı atanlar. Gün geçmiyordu ki bir ses yükselmesin. Bir süre sonra büyük ya da yavru kedilerin devamlı değiştiğini farkettim. Bakanlara sorduğumda öldüklerini, kaybolduklarını yerlerine yenilerinin geldiğini öğrendim.

Yine de seyirciydim, ta ki benim kapıma mavi gözlü minicik ve huysuz bir kız yerleşene kadar. Kapımda büzüşüp oturuyor, acıkınca haber veriyor, ben yiyecek verdiğimde de saldırıya (!) geçiyordu. Böyle böyle büyüdü ve günün birinde burnumun dibinde dört tane yavru doğurdu. Huysuzluğu bitti, yavrularıyla ilgilenmeme kızmadı, çok iyi bir anne oldu ama yavrularını büyütemeden, bana emanet ederek bir daha gelmemek üzere gitti.
(Devamı var)

Cumhur Tonba
03-06-2012, 00:26
Tüm kedi severlere, kedilere sevgiler.
İyi ki varsınız.

Nuri Murvet
10-06-2012, 20:17
Merhaba

Yavrularda sarman olanlardan biri hastalandı...

Takip edebildiğim kadarı ile iki veya üç gündür yemek yemediğini farkettim...

Dün damlalıkla ağzına süt vermeyi denedim başaramadım, bügün için şırınga ile beslerim dedim ve bıraktım...

Durumu iyi görünmüyordu...

Sabah yanlarına gittim sibel yavrularını emziriyordu...

Saydım üç tane, sibelin altında kalmıştır diye kaldırdım yok...

Merak etmeye başladım...

Yuvayı, dikkatlice incelediğimde bir pati ve kuyruk gördüm inanamadım...

Sibelin suratına baktım, mahcup mahcup bakınıyordu...

Yavruyu hasta olduğu için veya öldüğü için yemişti...

Sibele, kızamadım...

İçgüdüsel olarak doğrusunu yaptığına inandım...

Kalan üç yavrusuna mükemmel annelik yapmaya devam ediyor.

Kocaman oldular.

Gözleri açıldı maviş, maviş bakınıyorlar...

307048

çisem
10-06-2012, 22:46
Kedigillerin içgüdüleri gereği anne, güçsüz ve hastalıklı yavrusunu yer.
Belgesellerde de izleyeniniz varsa pars, leopar, çita v.b. hayvanlarda anne arkada kalan güçsüzü yer, o yemezse zaten başka bir hayvana av olacaktır.
Soyunu devam ettirmeye dayanan "güçlü olan yaşamalı içgüdüsü" diye zoolog açıklaması da vardı bir belgesel metninde.
Aynen kedilerde de hastalıklı yavrunun diğer yavruları koruma adına anne onu yiyerek imha eder.
Bu olaya çok kez tanık oldum. Erkek kediler sadece erkek yavruları anneden çalar ve boğar. Bunun nedeni büyüdüğünde kendine rakip olmaması içindir.

Anne boğulmuş belki henüz ölmemiş olan yavruyu yer ve hemen yavrularını başka yere taşır ağzıyla. Yuvası keşfedildilmiştir ve diğer yavruları koruma adına yer değiştirme telaşı başlar.
Sayın Nuri Mürvet, içgüdüleri ile yaşayan bu hayvanlara kızmak mümkün mü?
Baksanıza yavrularını emzirirken nasıl mest bir ifade var yüzünde.
Bağışıklık sistemi gelişememiş bir yavruydu belki de. Eminim anne Sibel, onu iyileştirmek için masaj amaçlı sürekli yalamış onu kendine getirmeye uğraşmıştır.
Kalanların bir hafta sonra karınlarını da yerden kaldırıp ayaklanmalarına az kalmış.
Onları oynarken izlemek bile büyük bir zevk.

Fatih Şengül
10-06-2012, 23:33
Ben kuşçul insan olduğum için kedilere karşıyım :) ama yıllar önce hayatımıza ansızın giren ve yatağımızın içine 4 tane yavru bırakan, ayrıca ihtiyacını da tıpkı bizler gibi kendiliğinden wc. de gideren, yavrular bir kaç aylık olunca da tekrar kaybolan dişi kediyi hatırlayınca kedilerin düşündüğümden daha asil canlılar olduğunu aklıma getiriyorum... Saygılarımla :)

athena -asena
15-06-2012, 17:51
Yavrular büyümeye devam . Analarının sütünden hariç muhallebi makarna da yemeye başladılar.

1 ay sonra ki halleri ve daha yeni doğan yavru gözleri bile açılmadı.

Nuri Murvet
01-07-2012, 16:26
Yavrular hızla büyümeye devam ediyor.

Yavaş, yavaş meraklanıp etrafı keşfetmeye başladılar.

Yavruları, isteyenler var...

Şunlara bakarmısınız, tam ısırmalık....

Galiba vermeye kıyamayacağım, hepsinin bakımını üsleneceğiz gibi görünüyor.....

314413

314414

314415

314416

çisem
01-07-2012, 17:25
Sayın Nuri Mürvet;
En sevimli halleri şu zamanlar. Gözleri tam göremiyor ve çoğu zaman biryerlere tosluyorlar.
Karınları daha yerde ve dört pati ile ayakta bedenlerini yerden kaldırmaya çalışarak yürümelerini seviyorum.
Hele her şeyi hareket halinde görüp saldırmaları ve oyuna çevirmeleri gözlerinin iyice görmeyi başardığı bir sonraki aşamaya denk geliyor.
Üç kardeşin ortalığı nasıl mükemmel bir şekilde dağıtacaklarından kırılacakları ortadan bir an önce kaldırsanız iyi olur derim :)
Kolay gelsin.

Nuri Murvet
01-07-2012, 20:26
Merhaba sayın çisem

Tebrik ederim...

Çok iyi gözlemcisiniz..

Dediğiniz gibi, bu yaşları ve erginlik dönemine kadar olan zamanları en tatlı dönemleri...

Alan büyük, istediği kadar yaramazlık yapabilirler.

Köpeğimiz Meks'e oyuncak çıktı...

Anaları ile uğraşıyordu şimdi üç bela daha geldi.

Yandı Meks...

314474

Sibel ilgiden memnun...

314475

Meks ilginin Sibelde olduğu görüyor, kıskanarak yan, yan bakıyor.

Biraz sonra alt, alta, üst, üste güreşirler.

Eser İlhan
01-07-2012, 20:52
Nuri Bey, Sibel çok alımlı olmuş :) Maşallah...
O ne bakışlar öyle.....
Gözlerinden belli, çok da akıllı ve anlayışlı....

Eser İlhan
01-07-2012, 20:58
Bunlar da bu hafta sonu bizim bahçeye taşınan ve kendilerini bizim kedilerimiz ilan eden ufaklıklar..

314483

Anneleri geçen yılın yavrularındandı. Bunları yeni terk etti ama daha öyle bebekler ki.. Gri tekir olan çok güzel ama siyah beyaz olanı (biber koydum adını) çok sokulgan.. Onu severken parmaklarımı yalayıp emmeye başlıyor , ben de mest oluyorum tabii...

Nuri Murvet
01-07-2012, 21:22
Nuri Bey, Sibel çok alımlı olmuş :) Maşallah...
O ne bakışlar öyle.....
Gözlerinden belli, çok da akıllı ve anlayışlı....

Merhaba sayın Eser İlhan

O bakışlara kandık sahiplendik ve ismini Sibel koyduk...

Herkesin kendi hayvanı sahibine çok şirin ve akıllı görünür.

İnanın, sanki konuşuyor...

Her isteğini ses tonunu ayarlayarak söyleyebiliyor.

Yavrulardan bir tanesi yuva olarak yaptığımız kasanın arasına girmiş çıkamıyor, çıkartamıyorda...

Yuvası ve bizim oturduğumuz çardağın arası en az 30 metre, yanımıza gelip bizden yardım isteğini bir görseniz, şaşarsınız...

Miyavlayarak kıyameti kopartıyor ve devamlı sundurmaya doğru yöneliyor.

İlgilenmediğimizi görünce feryat figan, baktık olacak gibi değil o önde biz arkada yuvaya kadar götürüp düşen yavrusunu gösterene kadar...

Yavruyu aldık...

Yavruyu, yalayarak sakinleştirdikten sonra, bir saate yakın bize teşekkür kuru yaptı...

314486

Sibelin artistik pozları...

314487

Meks'te konuştu konuşacak ama oburluğundan fırsat bulamıyor, hecelemeye başladı, konuştu konuşacak...

popsie
02-07-2012, 04:04
Bu da benim sıpa Balder. 2008 Şubat doğumlu, ne çabuk geçiyor zaman. :rolleyes:

Nuri Murvet
02-07-2012, 20:02
Sayın popsie

Maşallah...

Çok güzel bir kediniz var....

Nuri Murvet
02-07-2012, 20:06
Bizim, Mırnak bu aralar sakinleşti kuzu gibi sakin...

314781

Aman, nazar değmesin...

Agrasif hali korkutucu oluyor...

popsie
02-07-2012, 22:50
Teşekkürler Sayın Nuri Murvet. Mırnak'ı bu sıcak havalar mahvetmişe benziyor. :] Sağır mı? Beyaz kedilerin genetik havuzundaki bir kusurdan dolayı sık rastlanıyor, Mırnak'a çok benzeyen sağır bir kedimiz vardı bizim de ben çocukken...

Evde üç kedim var. Bir baba ve arkadaşımın kedisinden peydahladığı çocukları (biri yukarıda fotoğraflarını eklediğim Balder, bir de kız kardeşi var Banshee; Persian melezleri).

Baba Rocco Mecidiyeköy gibi işlek bir semtte kaza geçirmiş halde bulundu. Şampanya rengi bir İran kedisi, hormonlarına yenik düşüp evden kaçmış/atılmış, belli. Bulunduğunda ön bacağı mahvolmuş durumdaydı, başına ne gelmiş, kaç gündür o şekilde sokaklardaydı bilmiyorum. Kurtlar yarasına üşüşmüş, canlı canlı yemeye başlamışlardı bacağı. Kesilecek haldeki bacak, ısrarlı Batticon tedavisiyle hafif bir aksama ve kellikle kurtuldu... İki de çocuk peydahladı. :p Ksırlaştırdım tabii sonra hepsini.

marjinalmenekse
03-07-2012, 17:35
taniş

marjinalmenekse
04-07-2012, 11:07
Merhaba

Yavrularda sarman olanlardan biri hastalandı...

Takip edebildiğim kadarı ile iki veya üç gündür yemek yemediğini farkettim...

Dün damlalıkla ağzına süt vermeyi denedim başaramadım, bügün için şırınga ile beslerim dedim ve bıraktım...

Durumu iyi görünmüyordu...

Sabah yanlarına gittim sibel yavrularını emziriyordu...

Saydım üç tane, sibelin altında kalmıştır diye kaldırdım yok...

Merak etmeye başladım...

Yuvayı, dikkatlice incelediğimde bir pati ve kuyruk gördüm inanamadım...

Sibelin suratına baktım, mahcup mahcup bakınıyordu...

Yavruyu hasta olduğu için veya öldüğü için yemişti...

Sibele, kızamadım...

İçgüdüsel olarak doğrusunu yaptığına inandım...

Kalan üç yavrusuna mükemmel annelik yapmaya devam ediyor.

Kocaman oldular.

Gözleri açıldı maviş, maviş bakınıyorlar...

307048
pempiş patiler kiminmişşş ,,,

ilksenozturk
04-07-2012, 15:16
314475

Meks ilginin Sibelde olduğu görüyor, kıskanarak yan, yan bakıyor.

Biraz sonra alt, alta, üst, üste güreşirler.

bence meksin bakışları bombaymış :)

adacık
04-07-2012, 15:23
Meksin kedilerle arasının iyi olması ne güzel köpeğimiz bademden dolayı değil evin yakınına bir kedi yanaşması mahalle sınırlarına bile gelemiyorlar. Kazara evin önünden bir kedi geçsin badem hızla cama yapışır ve avazının çıktığı kadar bağırır, sanarsınız ki dışarda adam kesiyorlar. Bizdeki ilk tepki kedidir kedi olur hep. Oysa dostça kaynaşmalarını ne çok isterdim.

popsie
04-07-2012, 15:36
Yeni köpek sahibi herkese tembih ederim; "Daha henüz yavruyken kedidir, çocuktur kaynaştırın, alıştırın" diye. Özellikle kedili, küçük çocuklu ortamlara sokmalı bol bol ki tahammül etmesini öğrensin. Bir kere yetişkin olup karakteri oturdu mu alıştırması güç oluyor.

Nariel
09-07-2012, 10:20
Merhabalar,

Diğer başlıkta da yazdığım üzere 1 ay kadardır bir kedi sahibiyim ;) Ufaklığım aşırı derecede yaramaz, kesinlikle kucakçı mırmır kedilerden değil, işi gücü birşeyleri yakalayıp ısırmak. Kucağımda tutamıyorum, ısırıp tırmalayıp kaçıyor. Sürekli pusu kurup ayaklarımıza atlıyor ve ısırıyor.

Havada sallanan birşey görsün (kemer, kuşak, tişört vb) BATMAN misali uçuşa geçip yakalayıp ısırıyor. Çok dertliyim bu konuda, şöyle doya doya sevmek bir kenara; bazen köşe bucak kaçıyorum ondan :(

Nasıl başa çıkacağımı bilmiyorum. Kızmayı denedim olmadı. Isırdığında ilgilenmeyi kestim bir daha yapmasın diye yine olmadı.

Dün de biraz kedi yüzü görsün diye dışarı çıkardık tasmasıyla birlikte. Mahallede bundan daha küçük yavrular vardı onların yanına götürdük; mahellenin yavruları arsız arsız bunun etrafını sardı. Bizimki öyle bir korku ve saldırganlık yaşadı ki, çığlıklarıyla mahalle ayağa kalktı, bizi tırmaladı, tıslayıp bağırarak kendini yerden yere vurdu vb. Tabii bizim kız böyle bir gösteri yapınca diğer ufaklıklar çil yavrusu gibi dağıldı. Eve götürdük hemen ama saatlerce kendine gelemedi, kolları bacakları seğirdi durdu. Sinirleri bozuldu hayvancağızın ama sonra düzeldi ve eski yaramazlıklara devam :(

Ben bunun kötü huylarıyla nasıl başa çıkacağım?

Not: Hiç mi iyi huyu yok yavrucuğumun, olmaz mı ;) Çok temiz, kumundan başka hiçbir yere pislemiyor. Yemek seçmeden ne verirsek yiyor. Tüyleri de hiç dökülmüyor. Arada beni uyuklarken görse yüzümü yalıyor; yaptığı tek sevgi gösterisi bu ;)

çisem
09-07-2012, 14:21
Üç ayını dolduran bir pıtırcığımız aynı sizinki gibiydi. Hatta evin içinde çek-yatın altından günlerce tısladı ve çıkaramadık. Her denediğimde saldırıp bizi kanlar içinde bıraktı.
Çekyatın altına çay tabaklarında mama ve suyunu koyup çekildik.
İki hafta kadar sonra evin 12 yaşındaki ağbi kedisi minnoşla eve ve ortamına alışmaya başladı ve saldırmayı unuttu.
Zaman zamanla ortaya çıkmaya başladı, yemek tabaklarını minnoşun tabaklarının yanına taşıdım. Ve anladı ki mama yeri tek ve her kuralı zamanla öğrendi. Ardından kendini minnoş gibi sevdirmeye de başladı.
Bazen başına dokunduğumda parmaklarımı parçalarcasına ısırdı yine de. Annesi hala çok vahşi bir hayvandır ve ondan gördükleri ile geldi evimize.

Evde kendini sürekli sevdiren minnoşu bir tarafıma, ufaklığı bir yanıma alıp sevmeyi sık sık yaptım, başlarda eldivenle sevdim ufaklığı. Sonra beni de sev mırıldanmalarını duyduğumda başardım dedim kendi kendime.
Çok vahşi olan bu kediyi evcilleştirmekte ilk defa çok zorlandım.:)
Hala gece taşıma çantasında kapısı kapalı uyumakta. Uyuyan herkesi uyandırıp biryerlerini oyun amaçlı ısırması ev halkını deli ettiğinden, ufaklık kodesine geceleri kapatılıyor.
İlk günlerdeki saklandığı çekyatın aç-kapa sistemindeki körük bölümünden içine girip tuvaletini birkaç kere yapmış. Halbuki çok güzel öğrenmişti banyoda kendi kabındaki kumuna yapmayı.
Şimdi çekyatın olduğu bölüme gelme yasağı var. Oraya giremiyor ve gelmek için tiz sesiyle yalvarırcasına kapı açtırmaya uğraşıyor ama nafile.

Her kedinin farklı bir kişiliği var. Tıpkı bizler gibi. İki günlük evimize gelen minnoş çok vicdanlı bir hayvandır. Saldırılara karşılık bile vermeyi bilmez ve kızım ve benden başkasına da kendini sevdirmez.
Lider özelliği taşıyan bazı kediler ise mama tabağına kendinden başkasını yaklaştırmaz. Kimisi çok bencildir, tok olsa bile kıskançlığından hakkı olmayanı da yer bitirir.

Şuan artık ısırma huyu bitti ama, biri gelip onu sevmek isterse ne yapabileceğinden emin değilim hala.
Kendini çok güvende hissettikleri an vahşiliği bırakıyorlar.

Siz de sabredin ve zamanla size ve evinize uyum sağlayacaktır mutlaka.

Not olarak düştüğünüz cümlede aslında çok yol aldığınız belli oluyor.
Kedinizin cinsiyeti ve kaç aylık olduğunu yazmamışsınız, sanırım bir kaç aylık ve dişleri kaşındığından ısırıyor. Bizimki başlarda sadece saldırma güdüsüyle hareket ediyordu.
Annesinden öğrendiği savunma mekanizmasını sürekli bizde uyguladı.
Zamanla huyunu çözeceğinizden eminim ama ne öğretirseniz şimdi öğrenecektir.
Size kolay gelsin.:)

elek
09-07-2012, 20:08
Sevgili Nariel, biraz sabır lazım :) Ek olarak elinle oynama; kağıttan top yap, şişe kapağı at önüne, paket lastiğine filan da bayılıyorlar... Bunlar gibi oyuncaklar icat et. Bir de hep bir kelimeyi (mesela "Hayır") seni kızdırdığında söyle, bunu söylediğinde durması gerektiğine koşullanacaktır.

Ayrıca kedi nanesi de bir nevi uyuşturucu gibi; sakinleşmelerini, mırmır mutlu modda gezmelerini sağlıyor. Tohumdan kolayca yetişir; bulamazsan haber ver, bendeki köklerden sana ulaştırmanın bir yolunu bulalım :)

necdet demiray
09-07-2012, 21:01
bu nedir bu dünya şirini yaa..yerim bunu ben.

Nariel
10-07-2012, 09:03
Sevgili çisem, ilginiz için teşekkür ederim. Bizimki vahşilikten değil de daha çok oyunculuktan ısırıyor; inanılmaz oyuncu ama bazen vahşilikle oyunu karıştırıyor sanırım :o Umarım büyüdükçe durulur.

Sevgili elek, benim oyuncak icat etmeme gerek bile yok, o herşeyle oynuyor zaten ;) Koltuklardaki kırlentler, halının kenarları, terlikler, kumanda, sallantılı olan herşey.. Ayrıca topları da var tüm gün onların peşinden koşturuyor. Bunca enerji harcamasına reğmen bir de tatlı niyetine el ve ayaklarımıza saldırıp onları yiyor:p

athena -asena
15-07-2012, 09:44
1. Resimdeki anne ve yavrusu yavrunun 5 kardeşi gece kaybolmuş öldüler mi çaldılar mı bilmiyorum.
2. Resimdeki küçük yavruda 1 aylık oldu gezmeye başladı.
3. Resimde anne, kızı ve yavruları .

Kör olan annenin 2 yavrusu kayboldu . Bir yavrusu daha var onun 3 yavrusu da kayboldu akşama kadar yavrularını arıyor karnı acıktığı zaman eve gelir.

Nariel
16-07-2012, 13:22
Çok tatlı kedicikler. Bir tek bize tatlı geliyor heralde bunlar. Zira dün densizin biriyle karakolluk olduk. Başka başlıkta yazdım mesajımı; http://www.agaclar.net/forum/998799-post58.htm linkinden görebilirsiniz.

Bu kedilerin başı bu adamla dertte, yakın zamanda zehirleyeceğini düşünüyorum. Siyah-beyaz olmak üzere tam 7 tane yavru var; bunları acilen dağıtmam gerekiyor. Lütfen geçici de olsa almak isteyenler alsınlar. Ben tümünü alamam, psikopat adam birşey yapacak kedilere.

http://www.agaclar.net/forum/attachments/kediler/316990d1341902623-imag0057.jpg

Nuri Murvet
11-08-2012, 19:48
Merhaba Arkadaşlar...

Hava çok sıcak; Fidanlıkta gün içersinde biraz çalıştık fakat uzun süre güneş altında kalınmıyor, biraz mola verelim dedik..!

Gölgeye, çardağın altına oğlumla beraber oturduk, fakat çardağı parselleyen başka birileri daha var.

Köpeğimiz Meks ilgi istiyor. Sırnaşıp, biraz ısırıp, biraz yalayıp, üstümüze atlayarak rahatsızlık veriyor...

Oğlum bu maskaralığa dayanamayıp Meksi kucağına aldı...

Bende, bu kareyi çekmek için arabadan fotoğraf makinasını aldım...

Devamında neler mi oldu ?

Sözle anlatılacak gibi değil..!

Ben bu olayı fotoğraflarla, fotoroman usulü anlatayım daha güzel olacağına inanıyorum..

324785

Meks maskaralığının mükafatını, Oğlumun kucağına alması ile sonlandırıyor...

324786

Durun bir fotoğrafınızı çekeyim diyorum, poz veriyorlar...

324787

Kıskanç Sibeli unutmuşuz...

Hop, durun bakalım..!

Bende varım diyor.

Kaçılın kenara...

Aslında bu ikilinin maceraları bir başlık yapar.

Ayrı bir başlık açsam mı acaba..?

Devam edecek...

iris41
11-08-2012, 20:56
Kedi köpek dost olmaz diyorlar bu resimlerdende anlaşılacagı gibi eger sahibi dost kişi ise pek güzel anlaşıp güzel güzel geciniliyormuş .
Yok kişinin huyu bozuksa köpegide huysuz gecimsiz oluyor ,ne güzel kareler nuri bey

Nuri Murvet
11-08-2012, 22:22
Merhaba sayın iris41

Bu ikili muthiş...

Pardon üç ilave daha var, muhteşem beşli...

İnanılır gibi değiller.

Her gün bir olay, film çekilir inanın..

Geçen günü, çardakta oturup dinleniyorum, Meks yerde yatıyor.

Sibel, Meks'in yanına geldi, sürtündü pür dikkat takip ediyorum.

Başladı Meks'i yalamaya Meks, mest...

Sonra yan yatmış olan Meks'in sırtına çıktı, patilerinle başladı masaja gözlerime inanamadım...

Yavaşça kalktım bu anı videoya kayıt etmek için yazıhaneye yöneldim...

Benim kalktığımı görünce masajı bırakıp yanıma geldi..

Bu masaj olayını ara sıra yapıyor.

Takip edip videoya almak ve sizinle paylaşmak isterim...

Evet nerde kalmıştık..

Meks ve Sibelin maceraları...

Devam edelim bu ikilinin maceralarına...

Vay bensiz fotoğraf çekimi haaa...

Yer açın bakalım...

324814

Ben, önde olmalıyım...

324815

Hayır, ilk önce ben geldim.

Sen arkaya geç...

324816

Devam edecek...

Nuri Murvet
12-08-2012, 13:27
... bir türlü yerleşemediler.

Biraz sertçe hadi artık toparlanın diyorum.

Şunlara bakarmısınız..!

Hemen pozlarını veriyorlar.

324938

Şimdi sakin olun, bir poz daha alıcam diyorum...

Rahatlığa bakarmısınız...

324939

Her şey harika tamamdır diyorum..

Fakat..

Meks ve Sibele odaklanmışız, yavrular ne oluyor diye... Merak edip gelmişler.

Kanbersiz düğün olur mu..?

Anaları, Sibel iki mavvv, mavvvv...

Hooop...Haydi yavrularda kucakta....

Biraz itiş kakış, ortalık karıştı...

324940

Devam edecek...

Nuri Murvet
12-08-2012, 17:40
... Bir kucak dolusu maymun, oğlumun sabrına hayranım...

Bir hatıra fotoğrafı çekeyim dedim, başımıza gelmeyen kalmadı...

Yavrulardan tekir olanı biraz çekingen... Bize uzaktan bakıyor.

Bu kareleri bir daha yakalamak zor. Çekime devam ediyorum...

Hadi topluca çekiyorum toparlanın diyorum, Meks yavruyu sakinleştirmek için yalamakla meşgul...

324987

Son olarak hadi bitiriyoruz, diye sesleniyorum...

Hepsi pür dikkat poz veriyor.

324988

Son......

Evet unutuyordum, başrol oyuncusunun (Meks) Son artistik pozunu...

324989

Sevgiler, saygılar...

iris41
12-08-2012, 21:48
Sevgiler bizden kucak dolusu , cok güzel di tadı damagımda kaldı ;)
3 günlük menfaat peşinde koşan insanların böylesi güzelligi kacırmalarına bir anlam veremiyorum .
Oglunuzda bunun farkındaki sevgiyle sarılmış ne mutlu ona ve ailenize

Güzin Çakar
13-08-2012, 07:10
Nuri Bey, o kadar güzel yakalamışsınız ki, son günlerde gördüğüm en güzel karelerdi, içimi ısıttınız. Karşılıksız sevginin, huzurun, mutluluğun fotoğrafları. Bize de yaşattığınız için teşekkürler. Ağzınızın tadı hiç bozulmasın.

Ali_askn
13-08-2012, 14:00
işte buda benim ankara kedisi sandığım ama sanırm ankara-iran melez kedim şebnem :))
http://e1208.hizliresim.com/10/f/bud35.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

dünyam1
13-08-2012, 14:57
arabanıza binerken kapıya tekere vurun öyle bininiz hiç değilse araba altındaki kedi uyanıp kaçarlar..komşunun biri arabayı geri geri giderken araba altında uyuyan güzelim kedi yavrusunu ezmiş..:((

iris41
13-08-2012, 21:26
Şu sıra bizim mahaledede yavru cok ödüm kopuyor karşıdan karşıya gecerlerken ezilicekler diye

Ali_askn
04-09-2012, 11:56
Arkadaşlar 315 nolu gönderimdeki kedim şebneme bir arkadaş arıyorum yalnız beyaz ve uzun tüylü olması şartıyla :) pofuduk pofuduk :)

Sûz-i Dilârâ
15-09-2012, 15:52
Kızımız Maviş, alışveriş dönüşü çocukların elinde gördüm, aldım. Bir haftadır bizimle. Deniz gözlerine, kartopu gibi beyaz tüylerine aldanıp "ay ne sevimli" demeyin. :D O bir Van cadısı.;)

Geldiğinden beri rahat yüzü görmedik, elimize, ayağımıza saldırıyor, pusu kurup üstümüze atlıyor, koltukta otururken arkamdan sinsice yaklaşıp kulağımı ısırıyor, saçlarımı dağıtıyor.;) Gece sabaha kadar canı istediği zaman uyuyor aralıklarla uykusu geçince başımda bitiyor, en sonunda pes edip kalkıyorum salona geçiyorum ve o uyuyana kadar onunla oynuyorum. Kapı altı boşluğu yüksek, bizim kız da pire kadar olduğundan azıcık eğildi mi bütün kapıların altından geçip istediği odaya girebiliyor. Tabi ki tercihi geceleri yatak odası, gündüzleri salondan yana. ;)

Bir de Perşembemiz var. Üç-dört günlük falan. Enjektörle besliyoruz. Alt komşu akşam soğuğunda eve dönerken sesini duyup alıp getirmiş. Yol kenarında atılıymış. Çok vicdanlı (!) bir insancığın onu oraya atması çok muhtemel. Çünkü bir kedi asla yavrusunu yol kenarı gibi korunmasız bir yere bırakmaz. Ki çocukların söylediğine göre Maviş'i de bir arabadan atıp gitmişler.
Perşembe günü bulunduğu için bebek kedimizin adını komşu Perşembe koydu.;) Onun resimlerini ayrıca ekleyeceğim. Önce ablamız Maviş.

iris41
15-09-2012, 16:30
Sayın Sûz-i Dilârâ .
İlk resmi görünce icimden uzanıp almak geldi ;)
Güzel uyu bebegim .

loveforlife
19-09-2012, 22:25
Bugün çok yorucu bir gündü. Bütün gün hastanedeydim neredeyse. Kendi hastalığım yetmiyormuş gibi annem pnömoni olmuş.

Annemi ve bırakıp ilaçlarını almak için çıktım. Dönüşümde hava kararmaya başlamıştı. Şehrim oldukça merkezi bir yerinde oturuyoruz. Birden ciyaklarcasına bağıran bir minik yavru gördüm. Caddeye fırlıyor, acı içinde koşturuyordu. Yakaladım, insana alışık... Herkese sordum soruşturdum sonunda yarım saat kadar önce bir arabadan bırakılıp gidildiğini öğrendim.

Küçük hanım kucağımda geldim eve. Başladı bizimki evi keşfe. Ama kıyamet koptu az sonra. Kuşların kafesinin önünde dikildi. Dikilmesiyle kuşlarım çırpınmaya başlamaları bir oldu. Parçaladılar kendilerini. Şimdi kuşlar banyoda, kedicik ise düz duvara tırmanıp tırmanamayacağını test ediyor...

Tecrübesi olanların yardımlarını bekliyorum. Hepsiyle mutlu olmak adına neler yapabilirim?

iris41
20-09-2012, 07:17
Sevgili loveforlife annenize gecmiş olsun dileklerimi iletin lütfen.
Hayatınıza hem cok güzel hemde büyük bir sorumluluk almışınız , kuşlarınızın kafesini yüksekce bir yere koyun örtüler var kediyi göremesinler kedide zıplayıp ulaşamasın yemek icin degil oyun icin zıplar hoplar.
Bir süre sadece bir birlerinin sesini duysun kokularını alsınlar sonra yavaş yavaş odaya bırakın gözlemleyin alışırlar zor ama başarırsınız ;)
Kolay gelsin hemen pes etmeyin .

Sûz-i Dilârâ
20-09-2012, 08:46
Geldik Perşembe oğlumuzun fotoğraflarını eklemeye. Şu anda takriben 1,5 haftalık falandır (yanılmıyorsam). Durumu gayet iyi, hareketli. Günde üç defa yarımşar saat karnına masaj yapıyorum. Kakasını yapabiliyor, sütü sulandırıp enjektörle içiriyorum. Yalnız paşa oğlum soğuk süt sevmiyor mutlaka ılık süt istiyor. Geceleri uyandığında kalkıp sütünü ısıtıp öyle içiriyorum. :)

Bu sabah ilk defa büyük kakasını da yaptı. :dilli: Gözleri görmeye başladı. Beni gördüğünü anlıyorum çünkü yere bıraktığımda yüzüme baka baka yanıma geliyor. Sesimi tanıyor, duyduğu anda yatağından kalkıp beni aramaya başlıyor. O uyurken artık odada bebek varmış gibi sessiz konuşuyorum. ;) Bulduğumuzda dişleri görünmüyordu bile şimdi mini mini beyaz bir dizi, diş etlerini patlatıp görünmeye başladı. Dişleri kaşındığı için enjektörü ısırmaya, bazen parmaklarımı kemirmeye çalışıyor. ;)

Yalnız sütün haricinde bu dönemden sonra nasıl bir sıvı besin verebilirim hiçbir fikrim yok. Bilenler yardımcı olursa sevinirim.

Sûz-i Dilârâ
20-09-2012, 08:50
Maviş, fanatik bir Anadolu Efes taraftarı ve Kerem Tunçeri hayranıdır. :p
332857
332858
332859
Bu maçın heyecanına dayanamayıp sehpadan düşerken.:rolleyes:
332860

Nariel
20-09-2012, 11:14
Sevgili Sûz-i Dilârâ,

Sütün içine çiğ yumurta sarısı ve birazcık bal koyabilirsiniz (iyice karıştırınca açık sarı renkli bir sıvı olacak), daha besleyici ve iştah açıcı oluyor.

Marketlerde yeni doğan bebek toz mamaları oluyor; bunu sütle karıştırıp sıvı kıvamda verebilirsiniz.

Sûz-i Dilârâ
20-09-2012, 11:51
Süt, yumurta sarısı, bal karışımını birkaç gün önce denedim ama istemedi. Yeni doğan bebek mamalarını deneyebilirim. Teşekkürler. :)

iris41
20-09-2012, 16:50
Cok şanslısınız Sûz-i Dilârâ bu kadarmı sevimli olunur ;)
Ben burdan harika desemde baya zor biliyorum bakımı heleki perşembenin kolay kolay yapılacak iş degil annesiz kediye bakmak bu kadar ufakken .

loveforlife
20-09-2012, 20:24
Cok şanslısınız Sûz-i Dilârâ bu kadarmı sevimli olunur ;)
Ben burdan harika desemde baya zor biliyorum bakımı heleki perşembenin kolay kolay yapılacak iş degil annesiz kediye bakmak bu kadar ufakken .

Şu an Sûz-î Dilârâ'yı en iyi anlayabilen benimdir herhalde:o Benim ufaklık beni annesi olarak kabul etti kesinlikle. Bensiz hiç duramıyor. Durduğu zaman da (annesiyim ya!) sürekli emme gayretinde... Artık nereyi yakalarsa: Kolum, boynum, parmağım... Allah'tan dişleri henüz yok. Yoksa Allah muhafaza:dilli:
Günlerdir hastane ev arasında koşturmaktan fırsat bulup saksısını değiştiremediğim birkaç saksı vardı. Öğleden sonra tedaviden gelince yapayım dedim... Biri olsa ve fotoğrafımı çekse sosyal medyada meşhur olurdum kesin! Ben saksılara toprak karışımı hazırlayadurayım bizimki güç bela tırmandı üzerime ve omzuma yatıp uyudu...:p

Sûz-i Dilârâ
25-09-2012, 17:20
Arkadaşlar, çok acil yeni doğmuş yavru kedi için olan biberonlardan lazım bana. Çok çok ince uçlu oluyormuş, Perşembe'nin ağzına sığacak şekilde. Burada bulamadım. Diğer biberonlar büyük geliyor, yavrunun ağzına sığmıyor. Enjektör yeterli gelmiyor, hem de dişleri yeni çıktığı için enjektörü ısırmaya çalışıyor, bu da damağının yaralanmasına sebep oldu. Veteriner kliniklerinde satılıyormuş bu biberonlardan, bir tane olsa yeterli. Ücretini hesabınıza havale ederim.

Kediciğin sol patisinin orta parmağındaki tırnak sorunluydu, iltihap kapmış, şişti. Baş parmağına da sıçradı iltihap sanırım o da şişti. Şimdi yere basamıyor. Kuru tutmaya çalışıyorum ama enjektörle içerken her tarafını ıslatıyor ve enjektörle mücadele ediyor, hırslanıyor, sütü üstüne başına döküyor. Bu yüzden patisini kuru tutamıyorum. Biberon bunun için de lazım.

Veterinere götürdüm, iltihabı akıtıp tentürdiyotla temizledi. Yarayı her gün temizledikten sonra furacin krem sürmemi söyledi. İltihap bugün tekrarlamıştı, elimle sıkıp çıkardım, tentürdiyotla silip kremden sürdüm ama dediğim gibi bir türlü kuru kalmıyor. Çok sık beslenme ihtiyacı duyduğundan. Sıcak tutmaya çalışıyorum, su torbasını sürekli sıcak suyla takviye ediyorum.

Biberon konusu acil, lütfen yardım edin. İnternetten sipariş etmeye kalksam bir haftada anca gelir.

Sûz-i Dilârâ
25-09-2012, 17:36
Perşembe'nin fotoğrafları 323 nolu mesajda.

marjinalmenekse
25-09-2012, 17:42
Selam ...sayın suz-i dilara ... sizin şartlarınızda geçen yıl bir tanede ben büyüttüm bu yılda anne oldu kızım ... biz biberonla büyüttük şırınga kullanmadık ...ben bizim kediye eti cici bebe ve su ile karıştırılmış ılık süt veriyordum . eşimle çalıştığımız için sadece sabah ve akşamları besliyorduk ...istediğiniz boyutta biberonu petshoplardan **** eczanelerden temin edebilirsiniz . küçük boy olması yeterli ... dişleri çıkmaya başladıysa elinizi ısırmasına izin vermeyin bebekler için olan dişlikten alın bir tane onu kemirsin ..bizde öyle elimizi ısırmasına felan kızmazdık komiğimize giderdi ısırsın varsın dişleri kaşınıyor derdik ama yanlış yapmışız hala ısırıyor bizi büyüyünce bırakır sanıyorduk bırakmadı ... tırnak ayak kafa gibi yaralanmalar için bizim veteriner baticonla temilzeyin teramisin sürün demişti ...ben çok faydasını gördüm ... kediniz 2 hafta sonra kuru mamaya gecebilir ... şimdilik bu kadar yazayım başka bir sıkıntı olursa yardımcı olurum ... şimdi çıkmam lazım özeldende sorabilirsiniz sevgiler

Sûz-i Dilârâ
25-09-2012, 17:49
İlginiz için teşekkür ederim. Aradığım boyutlarda bir biberonu Van'da bulamadığım için buraya yazdım. Kedimiz çok küçük, dişleri daha yeni çıkıyor, aldığım biberonlar büyük geldi ağzına sığmıyor. İnce uçlu bir biberon şart doğru beslenebilmesi için. Üstünü başını ıslatmasa en küçük boy bebek biberonuyla idare edebilirim ama dediğim gibi ayağı iltihaptan iyice şişmiş durumda ve ayaklarının, üstünün başının kuru kalması lazım.

cefrin
25-09-2012, 17:57
Suzi dilara kediler için dondurma külahından biberon yapabilirsiniz. Resimde anlatılıyor bir deneyin belki işinize yarar. Ayrıca küçük kedilerin sindirim sistemi tam gelişmeiştir. O yüzden inek sütünü tam sindiremezler ve onun için sütün içine bir miktar su koyun

limon
25-09-2012, 18:29
Mesajı şimdi gördüm, yarın sabah civardakilere bakacağım, haberdar ederim. ( daha önce hiç dikkat etmemişim, var mıdır bilmiyorum, keçi için tvde gördüğüm şişe ağzına takılan emziklerden aramış ama bulamamıştım)

Sûz-i Dilârâ
25-09-2012, 19:44
Sayın cefrin, öneriniz için teşekkür ederim. Yokluk zamanında dikkate alınabilir. :) Aklımızda bulunsun.

Sevgili limon, çok teşekkür ederim, haber bekleyeceğim. Siteden bir kişi daha bakacağını söyledi, inşallah bulunur. :)

elek
25-09-2012, 20:49
Cumartesiye kadar bulunamazsa beni haberdar edin lütfen. Oturduğum yer biraz mahrumiyet bölgesi ama Eminönü'nde bulabileceğimi düşünüyorum, gider araştırırım.

Ayrıca yara-iltihap için elinizin altında Baticon bulunsa iyi olur.

limon
26-09-2012, 14:19
Buldum, yarın sabah göndereceğim. Sevgili Suz-i Dilara Adresini özelden gönderebilir misin?

Şöyle bir şey, 2 de yedek emziği var.
334477

Sûz-i Dilârâ
26-09-2012, 14:57
Ay çok sevindim. Çok teşekkür ederim. ;) Beş gündür ayağına süt, mama bulaşıp ıslanmasın diye resmen savaş veriyordum. Bugün ilk defa ayağını basmaya başladı, bulanık gözleriyle miyav miyav beni arıyor uyandığında;)

Adresimi gönderiyorum.

limon
27-09-2012, 13:13
Bu sabah 9 da Yurt içi kargoya verdim, kısa sürede ulaştırırlar umarım...

Sûz-i Dilârâ
28-09-2012, 20:38
Biberonumuz bu akşamüstü geldi. :) Şimdi alıştırma çalışmaları yapıyoruz. Kedicik büyük biberonu öğrendiği için başta biraz garipsedi ama ben biberonu yukardan sıkıp ağzına süt girmesini sağlayınca ufak ufak emmeye çalışıyor şimdi. :) Çok teşekkür ederim sevgili limon. :)

Sevgili Nariel, önerdiğin yeni doğanlar için toz mamalardan aldım, kaynamış soğutulmuş suya belirtilen ölçekte karıştırıp süt yapıyorum. Perşembe bu mamaya bayıldı, biberonu bir türlü bırakmak bilmiyor çok içti artık yeter diye çekmeye çalışıyorum, bırakmıyor bütün gücüyle biberonu ısırıyor. :) Maviş de bu mamayı keşfetti Perşembe'yi bertaraf edip mamasına konmaya çalışıyor. :)

Perşembe'nin ayağı çok iyi artık iyiden iyiye üzerine basıp evin içinde dolaşmaya çıkabiliyor (beni aramak için :) tedavisine aynen devam ediyorum.

limon
28-09-2012, 21:56
Umarım kısa sürede ulaştırırlar demiştim ama çok içten dilemişim demek ki... Bu kadar hızlı gelmesini beklemiyordum. :)

Ufaklık senin ellerinde çok kısa sürede iyileşip, kocaman olacaktır. Aslında biraz daha uzun süre minik kalmalarını tercih ederdim(bencillik işte), gıdıma yerleştirip, hırıltısını dinlemek müthiş bir duygu. :)

Sûz-i Dilârâ
04-10-2012, 18:30
Arkadaşlar, yazmaya elim bir türlü varmıyor ama size haber vermek istedim. Minik Perşembe hayatını kaybetti. İki gün oldu. Çok çok çok ... üzgünüm. Kendime gelmeye çalışıyorum. O kadar alışmıştım ki çocuğum gibi olmuştu. Minik patileri, yeni görmeye başlayan iri, bulanık mavi gözleri, palacık bıyıkları, minicik burnu, kepçe kulakları, fındık suratı gözümün önünden gitmiyor. Ev bomboş geliyor, elimi ayağımı nereye koyacağımı şaşırdım, eve sığamıyorum. Ne kadar kötü durumda olduğumu anlatamam. Dün bahçedeki söğüt ağacının altına gömdük eşimle. Annesiz bu kadar oluyormuş demek ki. Allah hiçbir canlıyı annesiz bırakmasın ne kadar da sevseniz yetmiyormuş.

çiftçi5234
04-10-2012, 19:00
Arkadaşlar, yazmaya elim bir türlü varmıyor ama size haber vermek istedim. Minik Perşembe hayatını kaybetti. İki gün oldu. Çok çok çok ... üzgünüm. Kendime gelmeye çalışıyorum. O kadar alışmıştım ki çocuğum gibi olmuştu. Minik patileri, yeni görmeye başlayan iri, bulanık mavi gözleri, palacık bıyıkları, minicik burnu, kepçe kulakları, fındık suratı gözümün önünden gitmiyor. Ev bomboş geliyor, elimi ayağımı nereye koyacağımı şaşırdım, eve sığamıyorum. Ne kadar kötü durumda olduğumu anlatamam. Dün bahçedeki söğüt ağacının altına gömdük eşimle. Annesiz bu kadar oluyormuş demek ki. Allah hiçbir canlıyı annesiz bırakmasın ne kadar da sevseniz yetmiyormuş.

:(:(:(:(:(

kelebek çalısı
04-10-2012, 20:56
Çok üzüldüm...Öte yandan şu kısacık yaşamında sizin sevginizi, ilginizi hissetme şansını bulabildiği ve sokaklarda bir başına sefil olmadığı, belki de insanların işkencesine maruz kalmadığı için bu bir teselli, avuntu sebebi oldu.

çiftçi5234
04-10-2012, 21:02
Ölümlere çok üzülüyorum.1 aylık bir kedi yavrusuda olsa, can vermek kolay değil, yaşamın sönmesi kabul edilemez.

Güzin Çakar
07-10-2012, 18:25
Önceleri okşadığımda bir kedinin mırıltısı, bir köpeğin kocaman gözlerini gözlerime dikip ellerimi yalaması, bir kuşun kara, iri gözleri beni mutlu eder huzur verirdi. Artık hayvanlarla beraber kendimi mutlu hissetmiyorum, boğazıma bir şeyler düğümleniyor, yaşlandığımdan belki de. Bir süre sonra mutlaka, verdikleri huzurdan kat kat fazla bir acı yaşatıyorlar.

Bana ne diyerek, yanlarından yürüyüp geçemediğimizden bu acıyı hepimiz bir şekilde yaşıyoruz. Yanlarından yürüyüp geçmek mi? Ne yapar, nasıl yaşar o zaman bu minik canlar? Zor olsa da bu acılara katlanmamız, dayanmamız gerekiyor...

çiftçi5234
07-10-2012, 20:39
:(:(:(

Gül-bahar
08-10-2012, 08:40
Çomar biliyormusun ağaçlar.net'te Gülbahar teyze kadar sevenlerimiz varmışş!

Ayşe Yıldız
08-10-2012, 08:53
İnanılmaz bir görüntü.

athena -asena
16-10-2012, 18:39
Yeni 2 yavrumuz daha oldu.

kelebek çalısı
29-10-2012, 23:55
Kısırlaştırılmış kedilerin kulaklarına çentik atıldığını, bu yolla işaretlendiklerini okudum bir kaç yerde. Bu konuda bildiklerinizi paylaşır mısınız?

Örneğin bir kaç yıldır mahallemizde yaşayan bu tatlı kedinin kısırlaştırıldığına dair bir işaret olarak kulaklarında bu izler mevcut olabilir mi?

342058

342059

Mernuş
01-11-2012, 20:37
Erkekse kısırlaştırılıp kısırlaştırılmadığı anlaşılır zaten. Dişilerin bir kulağının yan kısmına belirgin bir çentik atılıyor. Minik bir üçgen parça keser gibi, kavga izleriyle karıştırmak pek mümkün değil. Bu kedi dişiyse öyle bir çentik göremedim, kulak kenarları düzgün.

elek
01-11-2012, 21:14
Sol kulağının (siyah olan kulak) ucu kesilmiş gibi duruyor. Sanırım kısırlaştırılmış, ancak dişiyse emin olmak için Mart ayında bir gözlemlemek lazım :p Erkekse şu işaretleme hareketlerini yapmıyorlar.

loveforlife
04-11-2012, 14:30
Bugün çok moralim bozuk. Yaklaşık 2.5 aylık oldu benim minik Fincan'ım. Ama inanılmaz derecede haşarı. Düz duvara tırmanmak tam da onun işi. Onu yol ortasına atmışlar bir arabadan. Minicikti bulduğumda. Beni annesi sanıyor ve hep yanında olmamı istiyor.

Geldiğinden beri evde kırılıp dökülmedik bir şey kalmadı. En güzel dediğim çiçeklerimi saksılarıyla tepetaklak etti. İflahım kesildi toprak temizlemekten. Menekşelerin çiçeklerini ısırıp kopartıyor. Sukulentleri kıtır kıtır dişliyor.

Geçen gün bahçeye inerken yanımda indirdim. Duvarın üzerine çıkıp kedi düşmanı komşuların bahçesine geçmeye kalktı. Son anda alabildim. Bu yüzden bugün bahçeye inerken yanıma almak istemedim. Bahçe dediysem öyle toprak falan yok ama saksılarda ekili çiçekler ve bazı sebzelerim var. Bugün de kışlık bakımları yapacaktım. Uzun sürecekti işim. Balkondan ben de geleceğim diye miyavlamaya başladı. Aradan 5 dakika geçmemişti ki bir gümbürtü koptu. Fincan, bir koca toprak saksı kalanchoe ile beraber ikinci kattan bahçeye düştü.

İnanılmaz bir korku yaşadım. Parçalanan onca çiçek saksısı bir yana, ya ona bir şey olsa ne yapardım ben? Hemen kucaklayıp yukarı çıkardım. Veterineri aradım kırık çıkığı yok gibi ama canı acıyor. Saatlerdir kıpırdamadan yatıyor. Annem son sözünü söyledi: Seçimini yap! Çiçekleri ister at, ister sat dedi. Daha büyüdüğünde uslanacağını biliyorum ama o zamana kadar ne yapacağım ben Fincan kızımla? Ne Fincan'dan ne de çiçeklerimden vazgeçmek istemiyorum...:( Elim ayağım tutmaz oldu...

kelebek çalısı
04-11-2012, 20:06
Sn. loveforlife,

Benim kaybettiğim kedim de sizin ufaklık gibi zamanında oldukça hiperaktif ve türlü yaramazlıklarla(aslında içgüdüsel olarak sergilediği davranışlarla) beni adeta peşinde koşturuyordu. Enerjisini boşaltabileceği her alternatifi kaçırmadan evdeki kanepe, perde, duvarlardaki aplikler, kapılardaki sineklikler, bahçe duvarını aşarak yan bahçelere gezintiler yaparak taa ki enerjisi tükendiğinde süklüm püklüm 'ben geldim, şöyle kaslarıma güzel bir masaj fena gitmez hani' diyerek mırıldanmaya, kendini sevdirmeye başlıyor sonra da derin uykusuna dalıyordu. Uyandığında gözleri ile yeni cinlikler peşinde olduğunu bana hatırlatana dek rahattım, bu da oldukça kısa bir zamana denk geliyordu ;)

Endişe etmekte haklısınız, çünkü ben de tam üç kere üst balkondan bahçeye düştüğüne tanık oldum. İkisi toprak, biri beton üzerine idi yanlış hatırlamıyorsam. Aşağıya inip almak için baktığımda, ben nerdeyim, burası neresi gibi şaşkın oluyor, bitkileri incelerken, beni gördüğünde kabahatini biliyor gibi sessizce miyavlıyordu.

Kötü bir durumla sonlanmasa da bu düşmeler ve aslında kediler için her zaman dört ayak üzerine düşerler ve anatomileri de buna müsaittir dense bile her zaman için şanslı olamayabilirler de.

Çeşitli kırık ya da travmalara maruz kalabilir, sakatlanabilirler. Kedilerin enerjisini atabileceği çeşitli tırmalama aparatları, toplar, severek oyalanabileceği oyuncaklar bularak onu meşgul etmek biraz da kedi sahiplerine düşmekte. Özellikle yaşını tamamlamamış yavru kedilerin hareketliliği maksimum seviyede oluyor.

Bir de kedilerin eş bulmak için evden kaçma, bunu da gerekirse balkon, pencere gibi yüksek ve tehlikeli yerlerden her ne pahasına olursa olsun yapacağını da göz önüne alarak uygun zamanda kısırlaştırma operasyonunu veteriner hekime gerçekleştirdikten sonra daha sakin ve sizinle ev içinde uyum yakalayarak yaşayacak bir kedi sahibesi olacağınızı söyleyebilirim.

Canlılar, kedi, köpek, kuş hiç farketmez, evimizin içinde bizlerle ortak bir yaşam alanını paylaşıyorlarsa bizlere düşen sorumluluk da kendimizi onlara göre programlamamız olacaktır.

Bir müddet bu tip kazalara ve çıkabilecek olası sorunlara karşı azami dikkat etmenizi öneririm. Haklısınız, ne çiçeklerden, ne de Fincan' dan vazgeçmek için sebepten sayılmaz bunlar.

Kedi sahiplerinden size daha bir çok faydalı öneri, tavsiye geleceğinden eminim.

Fincan ile birlikte neşeli saatler, uzun, mutlu zamanlar geçirmeniz dileğiyle ;)

Nuri Murvet
10-11-2012, 16:31
Merhaba

8 Kasım perşembe günü kedilerimizi( Mırnak, Sibel ve kızı küçük Sibel) kısırlaştırmak için veteriner hekime emanet ettik...

Onlar içinde, bizim içinde zor bir gündü..

Neyseki, bir problem olmadan bu operasyonu sağ sağlim atlattık...

Derin oh çektik...

345147

Mırnak

345149

Sibel

Nuri Murvet
12-11-2012, 17:09
Merhaba...

Yavrular büyüdü, kocaman oldular.

Sabahleyin bahçeye geldiğimde, kapıda karşılayanlarım çoğaldı...

345653

Bir haylaz ki sormayın...

345654

Yakışıklı, kerata...

345655

Hık demiş anasının, burnundan düşmüş...

345656

Hepsi bir arada...

Nuri Murvet
12-11-2012, 17:20
Devam ediyoruz.

Genç ve son anne kısırlaştırdık...

Bir güzelleşti sormayın...

345661

Bu da kıskanç köpeğimiz Meks, yalnız onların fotoğraflarını çekiyorsun diye... Nasılda kızıyor.

345662

Surata bakarmısınız.?

iris41
12-11-2012, 18:23
Nuri bey kedinizi ve digerlerini kısırlaştırmışınız ne iyi etmişiniz sizi canı gönülden kutlarım.
Yine sıcacık kareler benim cok hoşuma gidiyor kedi ve köpek besleyenlerin cektigi bu birliktelikler.
Bazende köpek besleyemedigim icin üzülmüyor degilim :(

Ben fakir
12-11-2012, 20:36
Sevgili dostlar,

Aşağıda sunduğum olayı aynen yaşadık, yazıyı da olayı yaşarken yazdım. Yanılmıyorsam beş yıl önce oldu bunlar...

"Beni yakından tanıyanlar bilir. İki kedi var bizim evde. Biri Tırmık, biri Munise...

Kedi cinsi için hiçbir sevgimiz, sempatimiz, hatta ilgimiz yoktu.

Hikayeleri uzun… Şu kadar özetlenebilir: Ondört yıl oldu onları elimize alalı… Gözleri açılmamış iki “enik” idiler. Ölüme terk edilmişlerdi…

Aldık, yaşadılar…

İşin kısası, doğrusu bu!..

Tırmık, maşallahı var; dokuz kiloluk bir toraman… Benimle konuşur. Dediğimi anlar, ben de onun dediğini anlarım. Bazen anlaşamaz, kavga ederiz… Ama, her şeye rağmen, birbirimizi severiz…

Munise, vahşiliğini hiçbir zaman terk edemeyen bir dişi oldu. Hiç evcil bir kedi olmadı. Hep onurlu kaldı…

Geceleri yattığı yer, evin annesinin ya da kızının koynu oldu. Beni, yani evin babasını ne zaman hatırladı derseniz… Mart kedisi olduğu günlerini bana ayırdı. Nasıl bir içgüdü ise?..

O gecelerde, kolumda yatarken… Gözlerine baktığımda, benden medet uman bir dişi görürdüm!..

Doğuştan gelen bedensel zayıflığı, ona çok çektirdi… Bize de!..

Raşitik büyüdü. Sinirsel nedenlerle, her kızdığı durumda, öğürmekten bir hal oldu…

Erkek kardeşi Tırmık’ın dokuz kilo olduğu şartlarda, altı buçuk kiloyu aşmadı. Dişilik duyguları, ona “tenasübünü” korumayı öğretmiş olmalı…

Allah için… güzel kızdı doğrusu!..

Çok çekti, çok hasta oldu…

Yumurtalık iltihabı, karaciğer yetmezliği, son devirlerinde konulan tanılar oldu.

Kediler, insanların yakalanabileceği her türlü hastalığa yakalanabiliyorlarmış, bilir miydiniz?..

Bu nedenle, kedilere özel veteriner ilaçları yok piyasada… İnsanlara, genellikle çocuklara uygulanan ilaç tedavileri, aynen kedilere uygulanabiliyor.

Farkındayım, çok uzattım…

Bir türlü asıl konuya gelemiyorum; ama kabullenmek, söylemek gerek!..

Munise çok hasta…

Ölüyor!..

Önce, arka ayakları felç oldu… Nasıl güçlü bir yaşama azmidir ki, ön ayakları ile kendini çeke çeke direndi hayata önceleri…

Sürekli ilgilenen veteriner kardeşim, bundan sonrasının azap vereceğini, bu nedenle uyutulmasının en doğru hareket olacağını belirtti…

Düşündük doğrusu, taşıyabilir miyiz diye…Çekebilir miyiz diye!..

Ama!..

Allahın verdiği canı almak, haddimiz değil…

Bu yüzden, son nefesine kadar biz bakarız ona diye karar verdik eşimle birlikte…

Hafta sonu, Avşa’ya iki günlük gidiş-gelişimden sonra gördüğüm Munise, bedeninin üst yarısını da kaybetmiş, sadece boynunu kullanabiliyordu.

Daha fazla detaya girmek istemiyorum… Artık, ne yemek yiyebiliyor, ne su içebiliyor…

Sadece bakıyor!..

Ve… Ben… Ağlıyorum!.. "

Evet, öykü bu!.. Tırmık hâlâ yaşıyor, evlenen kızımızın evinde. Tam bir obez oldu!..

Aileden kimse Munise'yi unutmadı!..

loveforlife
12-11-2012, 21:20
Allah'ın verdiği canı almak, haddimiz değil…

Bu yüzden, son nefesine kadar biz bakarız ona diye karar verdik eşimle birlikte…

Hafta sonu, Avşa’ya iki günlük gidiş-gelişimden sonra gördüğüm Munise, bedeninin üst yarısını da kaybetmiş, sadece boynunu kullanabiliyordu.
Daha fazla detaya girmek istemiyorum… Artık, ne yemek yiyebiliyor, ne su içebiliyor…

Sadece bakıyor!..

Ve… Ben… Ağlıyorum!.. "

Evet, öykü bu!.. Tırmık hâlâ yaşıyor, evlenen kızımızın evinde. Tam bir obez oldu!..

Aileden kimse Munise'yi unutmadı!..
Sevgili Ben Fakir,

Yazdıklarınızı okurken gözyaşlarıma hakim olamadım. Ben de olsam, son nefesine kadar o meleği yalnız bırakmazdım. Allah'ın verdiği canı almak ne haddimize! Gururlu ve asi kızınız Munise çok çok iyi bakılmış, yaşadığı zamanlar ona acılarını unutturacak mutluluklar sunmuş. Ne mutlu ki sizin gibi bir aileyle yaşamış o kısacık hayatı.

Allah size sabır versin Muniseciğin ardından. Öylesine aileden biri oluyor ki bu canlar. Şimdi kucağımda kıvrılmış olan Fincan Hanım'a bakıyorum. O anlamlı bakışlarıyla alıp götürüyor beni uzaklara. Geceleri uyumak için (annesi olduğumu zannettiğinden) benim yatağımı tercih ediyor. Ama tüm cadılıklarına rağmen onsuz bir hayat düşünemiyorum...

iris41
12-11-2012, 22:16
15 yıl ne kadar kısa geliyor insana günler su gibi akıp gidiyor :(
Hüzünlü yazıları okumaktan kacınıyorum .
Onlar bizi bedenen bıraksada ruhen hep yanımızda buna inanıyorum .

kelebek çalısı
13-11-2012, 13:18
Bu gibi durumlarda hayvana yapılacak en büyük iyilik acı çekmesini engellemek, ve uyutmak. Veteriner bunu önerebilecek en yetkili ağız zaten. Dünya çapında bir uygulama, hasta ama hastalığının geri dönüşü olmayan canlıların uyutulması.

Üzüldüm doğrusu. Duygular bir yana olmalı bence bazı durumlarda. Bunun adını isterseniz 'gaddarlık' olarak niteleyebilirsiniz sevgili üye arkadaşlarım. Hem kediciğin çektikleri, hem de onunla ortak bir yaşamı paylaşan insanların yaşadığı duygular adına üzüldüm.

Ben fakir
13-11-2012, 13:55
Bu gibi durumlarda hayvana yapılacak en büyük iyilik acı çekmesini engellemek, ve uyutmak. Veteriner bunu önerebilecek en yetkili ağız zaten. Dünya çapında bir uygulama, hasta ama hastalığının geri dönüşü olmayan canlıların uyutulması.

Üzüldüm doğrusu. Duygular bir yana olmalı bence bazı durumlarda. Bunun adını isterseniz 'gaddarlık' olarak niteleyebilirsiniz sevgili üye arkadaşlarım. Hem kediciğin çektikleri, hem de onunla ortak bir yaşamı paylaşan insanların yaşadığı duygular adına üzüldüm.

Sevgili komşum, neden "gaddarlık" diyelim ki!..
Bazı konular vardır, insan yaşamadan bilemez...
Ben de sizin gibi düşünmekteydim, inanın!..
Ama o karar anında... Rasyonalite orada bitiyor, ve moral değerler başlıyor insana hükmetmeye...
İster insan, isterse hayvan, ölüme nasıl verilir elimizle?..
Uyutma, ötenazi... hayvana serbest de insana neden yasak?.. Bir düşünün!..

Sevgi ve selam...

farpali
17-11-2012, 20:03
Teknoloji bağımlısı,henüz 3 aylık..

Nuri Murvet
18-11-2012, 18:41
Yemekler yenildi, temizlenildi.

Beni seyrediyorlar.

Üç eşkiya...

Tavukların yemeklerini hazırlarken...

347068

347069

Perihan Bayram
19-11-2012, 10:03
Allah zalimlere merhamet versin.
Bu zavallı hayvanlardan ne istiyorlar,yazık değil mi,çektikleri işkence hep bizim yüzümüzden,hayvanlara avlanacak yer mi kaldı,şimdi biz onlara elimizden geldiği kadar yardım etmezsek ne yer,ne içerler,etrafta bir damla su bile yok.Çok üzülüyorum.
Rodin ve Luna.

farpali
20-11-2012, 00:25
Bakın netde ne buldum,kedi sahipleri için nasıl güzel bir buluş...Kedi tuvaleti,üzeri çiçeklik...ister yapay canlı bitki konabilir...Ve kedili evlerde mutlaa ya wc de **** mutlaka göze çarpan bir yerdeki kirli görüntüye son..Bence süper..Paylaşmak istedim sizlerle

BrunoL
21-11-2012, 16:08
Benim "Kuzu" adındaki kedim:)

347927

347928

Pusuda , küş avlanıyor.

Nuri Murvet
22-11-2012, 21:07
Merhaba

Fidanlıkta kedi nüfusunu kontrol etmek için dişileri kısırlaştırdık. Bir ay evvel sümsük perişan bir yavru kedi malzemelerin bulunduğu ardiyeye sığındı.

Yakalamak ne mümkün...

Bizinkilerin artıklarınla, onlar doyduktan sonra karnını doyuruyordu.

Meks ve çetesi daha hala onu kabullenmediler.

Ortalıklarda öyle gelişi güzel gezinmesi yasak...

Birkaç gündür bakıyorum kendisini göstermeye ve yalnız bana kendisini sevdirmeye müsade etti... İlk günler tıslayıp kaçıyordu...

Sormayın, bu da dişi...

İş çıktı bize...

Biraz daha büyüsün veterinerden bir randevu alacağız artık...

Taktim edeyim, Zilli'miz.

348176

348175

Sudenur
02-12-2012, 00:01
Göksu Park gezintimiz sırasında karşımıza çıkan bu kedinin profil fotoğrafını çekebilmek için epeyce uğraştım.

350649

"Git işine!" der gibi bakıyordu, ürktüm, dokunamadım.

BrunoL
03-12-2012, 12:30
Ne kadar masum duruyor. Benim Kuzu sever mi bunu?

351113

351114

evlat edinsem mi hayrına.

Nuri Murvet
11-12-2012, 20:16
Merhaba,

Sabah, yemekler yenildi...

Güzelce yalanıp, temizlenildi...

Bizim fidanlık çiftlik gibi, tavuklar, horoz iki tane, bıldırcınlar, köpeğimiz meks, göletlerede balıklarımız, tavşanlarımız bu baharda arılarımız geldi mi? Eeee, yeter artık diyorum.. Başka bir sürpriz olmaz İnşallah...

Bahsettiğim bahçe dostlarımın yemeklerini hazırlayıp, temizliklerini yaptım tekrar sundurmanın önüne geldim.

Hava soğuk...

Bizim üç kafadar vede eşkiyaların hallerini görünce gülmekten kendimi alamadım...

Sizler için fotoğrafladım...

353395

Üç kafadar, eşkiya çetesi... Anaları Sibel eksik....

353396

353397

Elebaşıları baş eşkiya Meks'ide unutmayalım...

353398

Kıskanç, sonra çok kızar...

Eser İlhan
11-12-2012, 20:20
Harikalar Nuri Bey. Hepsi de çok güzel, çok şirinler.. Bu arada arıları bilmiyordum. Kovan da mı yaptınız yoksa ??

Nuri Murvet
11-12-2012, 21:12
Merhaba sayın Eser İlhan,

Sağolsun bir arkadaşımız muhabbet esnasında, aklımıza girdi..

Kendisi arıcılıkla son derece bilgili, ilgili ve kovanlarıda var.

(Arıları) ballandıra, ballandıra bi anlattı ki sormayın...

Merak sardık, heveslendik...

Bir tane olmazmış...

Hemde, iki tane kovan...

Arıcıda olacağız İnşallah...

Nuri Murvet
08-01-2013, 22:04
Merhaba

Evdeki eşkiyamız Mırnak efendi...

360437

Bizim stres topumuz...

Kısırlaştırdıktan sonra tam bir obez oldu...

BrunoL
09-01-2013, 06:05
Bu da Zuzu, dün msafirliğe geldi.
Çantasından çıkmadı ama...

360517

.

berrinb
10-01-2013, 14:33
360754

Merhabalar......Bu da bizim tonton Şehzademiz....Hasret kaldığı bahçelere ,kar havası almaya çıktı.....::))

farpali
29-01-2013, 02:00
Keşke adını Muzur" koysaymışım..İşi gücü evdeki bitkiler ve saksılar;..Bitkileri söküp,saksının içine yerleşmek,tek derdi..

YeniGine
29-01-2013, 02:06
Sevgili farpali, evinizdeki dört ayaklı dostunuz kediniz gerçekten çok mu çok şirin. Çok sevimli. Belli ki kediler seviyorsunuz. Peki 'Sokak Köpekleri' başlığı desem; o da ilginizi çeker mi acaba bilmem?
(Aslında ilginizi çekeceğini biliyorum; amaa bakıp ilgilenesiniz diye dedim öyle.)

farpali
29-01-2013, 02:08
Sevgili farpali, evinizdeki dört ayaklı dostunuz kediniz gerçekten çok mu çok şirin. Çok sevimli. Belli ki kediler seviyorsunuz. Peki 'Sokak Köpekleri' başlığı desem; o da ilginizi çeker mi acaba bilmem?
(Aslında ilginizi çekeceğini biliyorum; amaa bakıp ilgilenesiniz diye dedim öyle.)

İki adet de köpeğim var,biri King Charles Cavalier 6 yaşında,diğeri Pitbull 6 aylık..Her ay da barınaklara mamalarımız gider.....:)

YeniGine
29-01-2013, 02:14
Ne kadar güzel... Sevgili farpali gerçekten doğa dostu... Ne desem az, bitkiler gayet güzel, dört ayaklılar şanslı, gayet güzel... Tebrik ediyorum ben sizi.
Ama bir de Sokak Köpekleri konu başlığı var ve orada da benim saz ekibim fotoğrafları var, sonra pazar günü ormanda bir fotoğrafım var... Hani diyorum bir de onları görseniz.?

gürselbaranlı
02-02-2013, 19:54
Selamlar öncelikle...
2007 yılı sonunda yavruyken sahip oldum ..Cinsiyeti erkek ...bazen kavga etmiyor değiliz açıkcası...Sonradan öğrendim ki erkek kedi evde durmazmış...Yemeği yediği an tutana aşk olsun...(be nankör kedi türküsünü arkasından patlatıyorum) Çok şükür hala beraberiz....saygılar

gürselbaranlı
02-02-2013, 19:57
Umarım beğenirsiniz !

jeozuu
02-02-2013, 23:39
Bizim bir dolu kedimiz var. Libya'dan dahi kedi getirdik nişanlımla, binbir zorlukla!
Tanıtayım size şimdi tontişlerimi;
1. resimdeki felçli kedimiz kunki. O haliyle bile bebeklerine o kadar güzel baktı ki...Onları büyüttükten sonra da cennete gitti:(
2. resimdeki kedimizin ismi "eve girmek isteyen" :) küçükken kapıdan bahçeye atılıp bacadan yeniden eve girmeyi başardığı için ismi öyle. Yavrularını da her defasında eve bir şekilde sokmuştur. Bir de gelince kafasıyla kapıya vururdu açmamız için, ciddiyim :) Geçen yaz bir gün içinde hastalanıp öldü :(:(
3. resimdeki kedimiz "isyankar". Her şeye isyan ederdi :)
4. resimdeki Fatmagül. Cizre'deki kedilerimizden, çok akıllıdır.
5. resimdeki Şakir. Oğlumuz. Bir kez evden kaçtıktan sonra şimdilerde sadece eve yemek yemek için ve güzel bir uyku çekmek için geliyor.

jeozuu
02-02-2013, 23:47
Diğerlerini de tanıtmazsam üzülürler :)
1. resimdeki şantiyedeki kedimiz İdil.
2. resimdekiler İdil ve kardeşi Teko. Şantiyedeydiler kış nedeniyle şantiye kapanınca onları da orda bırakamadık, eve getirdik.
3. resimdekiler Bir önceki mesajımda tanıştırdığım Fatmagül'ün çocukları Karamık ve Pamuk :)
Bütün canların karnının doyması dileklerimle...

gürselbaranlı
03-02-2013, 23:54
Kedim Sinco'dan kareler

gürselbaranlı
04-02-2013, 00:00
Bu Kedilerde mahallemizden

kelebek çalısı
09-02-2013, 20:12
Öğle vakti mamalarını yedikten sonra kutularına çekilerek bir güzel uykuya daldılar. (Özellikle karton kutuları çok seviyorlar)

Bana da bahçede rahatça dolaşabilmem için bir fırsat vermiş oldular :p.

368537

368538

jeozuu
09-02-2013, 20:47
Öğle vakti mamalarını yedikten sonra kutularına çekilerek bir güzel uykuya daldılar. (Özellikle karton kutuları çok seviyorlar)

Bana da bahçede rahatça dolaşabilmem için bir fırsat vermiş oldular :p.

Yoksa ayaklarınıza dolanıp duruyorlar değil mi? Bu yüzden ayaklarına bastığım ya da düşme tehlikesi geçirdiğim çok oldu:) Ben dursam onlar da duruyor, yürüyünce de tam dibimden onlar da yürüyor. Alemler!

kelebek çalısı
09-02-2013, 22:58
Sn. jeozuu, insana yakın olmak onları gerçekten de çok mutlu ediyor. Sürekli takip ederek ayağımın dibinde olmalarından öte, sokularak sürekli sürünmek istemeleri ve budama makasını elime aldığımda başlarını budayacağım dalların altına sokmaları da bazen oldukça sinir bozucu olabiliyor.

Eğer elimde bir şeyler taşıyorsam üzerlerine basmamak için oldukça akrobatik hareketler yapmam gerekebiliyor. Söylediğiniz gibi ben yürüyünce yürüyorlar, durunca da duruyorlar.

Beyaz olan gayet güzel söz dinliyor ama sarı olan tam bir yapışkan sakız gibi. Bu sebeple ismi de sakız zaten :).

gürselbaranlı
10-02-2013, 18:27
yeniden selamlar

İnanın balık mangal varken dahi hiç yaramazlık yapmadan beklemesi mivaylamadan doyacağına emin olmasına hastayım kedimin...

saygılar

gürselbaranlı
13-02-2013, 18:31
Sincodan kalan eski kareler

saygılar

Cumhur Tonba
13-02-2013, 19:28
Gürsel Bey,
Önce hem kendime, hem de size bir çay koyayım.

Bahçemdeki kedilerden ortanca olan (Henüz 4-5 aylık falan) alıştı. Evden çıkıyorum. Kahveye kadar geliyor benle. Orada yan bahçenin duvarına çıkıp bekliyor. Ben eve gidinceye kadar. Yine gazeteleri okudum, çay içtim. Çıktım eve doğru. Hemen geldi yanıma. Aldım kucağıma. Seve okşaya kucağımda getirdim bahçeye. Küçükken en önce o kaçardı. İnsan görmemişti. Zamöanla diğer kedilere yemek verdiğimi ve onların yanıma geldiğini gördü. Yine de bir ay hiç sevdirmedi kendini. Sonra alıştık birbirimize.

Cumhur Tonba
13-02-2013, 19:29
Son fotoğraftaki, pisikletin yanındaki kedi. Aynı o. Onun gibi.

Cumhur Tonba
13-02-2013, 19:34
Sn. jeozuu,

Eğer elimde bir şeyler taşıyorsam üzerlerine basmamak için oldukça akrobatik hareketler yapmam gerekebiliyor. Söylediğiniz gibi ben yürüyünce yürüyorlar, durunca da duruyorlar.
.

Bahçemde devamlı kalan şu an 3 kedi var. Köpekler deseniz ayrı. Kedilere yiyecek verdiğim zaman kömürlüğe gidiyorum, onlar da peşimde. Yoksa köpeklerden onlara fırsat kalmıyor.

Kömür ya da odun almaya giderken 3 ü de ayaklarıma dolanıyor. Hele gece. Kaç defa düşma tehlikesi atlattım, kaç defa onların canı yandı bir bilseniz. Ayağımı kaldırmadan yürümeye çalışıyorum kömürlük yolunda artık

jeozuu
13-02-2013, 21:01
Diğerlerini de tanıtmazsam üzülürler :)
1. resimdeki şantiyedeki kedimiz İdil.

369672

Fotoğraftaki kedimiz İdil'i bugün kaybettik. Bağırsaklarındaki parazitlerden bir türlü kurtaramadık onu. 2 gün içinde oldu her şey.

Hayatımda gördüğüm en sokulgan kediydi, hatta çoğu zaman bu özelliğiyle bunaltıyordu bizi, sürekli kucakta uyumak isterdi.
Kimseyi, hiç bir canlıyı sevmeyenler daha mı mutlu acaba...

gürselbaranlı
14-02-2013, 15:16
369672

Fotoğraftaki kedimiz İdil'i bugün kaybettik. Bağırsaklarındaki parazitlerden bir türlü kurtaramadık onu. 2 gün içinde oldu her şey.

Hayatımda gördüğüm en sokulgan kediydi, hatta çoğu zaman bu özelliğiyle bunaltıyordu bizi, sürekli kucakta uyumak isterdi.
Kimseyi, hiç bir canlıyı sevmeyenler daha mı mutlu acaba...

Çok üzüldüm...çok geçmiş olsun...benim kedim erkek olduğu için çok gezer bazen gelmeyince çok üzülüp aramaya çıkıyorum...allahtan sesime gelir..

gürselbaranlı
14-02-2013, 15:21
Az önce ekmek almaya çıkarken beni kapıda karşıladı demek ki akşam olmadan acıkmış...Dayanamadım fotoğrafladım

saygılar

Revnak
14-02-2013, 15:26
Başınız sağolsun Jeozuu.
Sanki bir hayvanı değil de bireyi kaybetmiş gibi oluyor insan.
Ben ilkokuldayken alınan birlikte büyüdüğüm kedim Pamuk'u 2006 yılında 13 yaşındayken doğal sayılabilecek yaşlılıktan kaynaklanan hastalıklar sebebiyle kaybettik. Ona güzel bir hayat ve sonsuz sevgi verebilmiş olmamız tek tesellim.
Emin olun bizler daha mutlu ve şanslıyız.. Çünkü en az sevdiğimiz kadar sevildiğimize inanıyorum..
Biraz zaman geçtikten sonra belki başka bir kedi edinirsiniz İdil'in yerini tutmaz ama yine sizi çok sevebilir..

pomodoro
14-02-2013, 22:18
Bunlar da benim küçük kızım ve küçük oğlum :)

Siyah olan Missy... Küçücüktü, minicikti, evimizin bahçesinde, tek başına, korkudan bir çalının dibine sinmişti. Aileye dahil olmak istememişti ama tek başına sabahı çıkaramaz diye üstüne havlu atıp ikna etmiştik onu bizde misafir olmaya. Zaten kalamazdı bizde. En son resimdeki yakışıklı büyük oğlumun bir kediyle nasıl anlaşacağını bilemiyorduk. Geçici bir yuvaydı bizimki... Tüm bunlar 5 sene önceydi :) Hala ürkektir kızım. Çok samimi olmayı sevmez. "cool" takılır.

Diğer resimlerdeki sarışın yakışıklı, arkadaşımın evinde doğdu. Hemen aşık olduk kocaman patilerine, o güzel gözlerine... Evden firarlarını saymazsak dışarıyı hiç bilmiyor. Belki de o yüzden bu kadar değer bilmez ve haşarı :) Sarışın, 2,5 yaşında.

En alttaki ise biriciğimiz, evimizin "baba"sı, Vito (Corleone) :) Bu temmuzda 10 bitiyor... Ne çabuk geçiyor zaman :(

Haaa, bu arada Missy ve Vito anlaştılar mı? Çooook.. Muhteşemler :) Sarışın ve Vito da muhteşem bir ikili. Ama maalesef 2 kedi birbirleriyle geçinemiyorlar :( Karakterleri o kadar farklı ki...

pomodoro
14-02-2013, 22:21
Bu da Vito'muzun ne kadar olgun olduğunu gösteren 2008'den kalma bir "film"cik :)

Missy ve Vito - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=fBAvr6wYLkI)

Revnak
15-02-2013, 13:36
Çok güzeller maşallah. Hele son pataklamasına bayıldım =))

jeozuu
17-02-2013, 21:27
Merhaba sevgili kediseverler,
Bugün 17 şubat dünya kediler günü. Hadi en sevdikleri yemeklerle kutlayın canlarınızın gününü :)

jeozuu
18-02-2013, 21:37
Kedilerimi zehirlediler :(

ikisini yaşatamadık, diğeri 1 gün komada yattı ama çok şükür yavaş yavaş iyileşiyor ama hala gözbebekleri kocaman, normale dönmedi. Kim, nasıl kıyar bu bebeklere anlamıyorum. Daha 6 aylıktılar.

Çok üzgündüm son 5 gündür ama Karamık'ın iyileşme gayreti beni kendime getirdi.

Şimdi eşim ve ben gözünün içine bakıyoruz iyileşsin bir an önce diye.

Dualarınızı eksik etmezseniz ailecek çok seviniriz...

Nuri Murvet
18-02-2013, 21:52
Sayın jeozuu

Aklım almıyor bu yapılanları...

Hayvanları sevmiyor diye..!

Çözümü, zehirle yaşamı yok ederek bulan insan diyemiyeceğim...

Fakat bu sıfat adı altında yaşayan canileri lanetliyorum...

Çok üzüldüm sayın jeozuu...

Diyecek kelime bulamıyorum...

Kendi canınıda, yaktığı canlar gibi zor verir İnşallah...

.........

jeozuu
18-02-2013, 22:24
Sayın Nuri Murvet, hala iyi düşünmeye çalışıyorum, belki sokaktan zehirli bir şey yemişlerdir kim neden zehirlesin diye ama üçünün birden aynı anda aynı şeyi bulup yemiş olması küçük bir ihtimal. Eğer biri bunu kasten yaptıysa, ki öyle görünüyor, amin diyorum duanıza.

Mernuş
19-02-2013, 15:52
Sayın Jeozuu, çok üzüldüm. Arabaların altına damlayan antifriz -etilen glikol yalamış da olabilirler belki. Böbrek harabiyetine yol açıyormuş ve soğuk ülkelerde bayağı kedi-köpek ölümleri oluyormuş bu nedenle. Her ne olduysa, inşallah Karamık en kısa zamanda iyileşir. İyi haberlerinizi bekliyoruz.

jeozuu
19-02-2013, 22:43
Sayın Jeozuu, çok üzüldüm. Arabaların altına damlayan antifriz -etilen glikol yalamış da olabilirler belki. Böbrek harabiyetine yol açıyormuş ve soğuk ülkelerde bayağı kedi-köpek ölümleri oluyormuş bu nedenle. Her ne olduysa, inşallah Karamık en kısa zamanda iyileşir. İyi haberlerinizi bekliyoruz.

Teşekkürler Sayın Mernuş,

Evet antifrizin öyle bir etkisi olduğunu duymuştum ben de. Ne oldu bilmiyorum ama zavallı 2 kediciğim gözümün önünde, sessizce öldü. Karamık'ın da belkide gözleri kör kalacak :( Göz bebekleri hala kocaman ve puslu.

Çöpe atılan maddelere de çok dikkat edilmesi gerekiyor ama insanların bu bilince sahip olması çok zor.

Karamık'ı veterinere götürdüğümüzde ordaki bir amca "e at bunu, bizim mahallede çok var ordan alırsın yenisini" deyince eşim çok sinirlendi. "Sen de o zaman çocuğunu at hasta olduğu zaman, nasılsa bi sürü insan var başka alırsın" dedi ama o adama onun da canlı olduğunu, bizim canımız olduğunu anlatmak çok zor, hatta imkansız!

Revnak
21-02-2013, 19:58
Hakısınız bu tarz insanlara onlarında can ve yeri doldurulamaz olduğunu anlatmak neredeyse imkansız.
Kedimin öldüğü gün hüngür hıçkırık ağlarken biri "ne var canım bu kadar üzülecek" demişti, sinirle "senden bunu anlamanı beklemiyorum zaten" diye cevap vermiştim..
O kadar çok ki dugusuz insan..
Umarım en kısa zamanda Karamık sağlığına kavuşur.

gürselbaranlı
22-02-2013, 00:42
İyi geceler

arkadaşımın yakalamış olduğu hoş fotoğraf ...paylaşmak istedim...onlarında hakkı gün batımını yaşadığı yerden izlemek..

saygılar

Nuri Murvet
28-02-2013, 09:19
Bahçeye yavru olarak gelip sığınan kedimiz büyüdü, martla beraber hormonlar üst seviyede....

Bügün veteriner hekimle randevumuz vardı. Kızımızı kısırlaştırmak için kendilerine emanet ettik...

Bugün akşam üzeri alacağım, İnşallah bir aksilik yaşamayız...

373698

Kızımız Zilli...

sındırgılı
28-02-2013, 15:22
Gecen hafta Buyukada`da bulup Yegenin veteriner klinigine getirdigim hasta oglusumu (sokak kedisidir ) maalesef bugun kaybettik. Yasama 1 hafta direndi.
Bu aksam, Buyukada`da bahcenin bir tarafinda topraga verecegim.
O kisacik hayatinda belki neler gordu ?
Hic olmazsa tok ve de sicak yerde son nefesini verdi diye kendimi avutuyorum.

almanyalı
28-02-2013, 15:39
merhaba,

Ayy yazık ya, sevgili Sındırgılı nasıl olmuş, neden ölmüş kedicik?
Buzlu suya mı sokmuşlar yoksa?
Ben küçükken mahallede bir adam evine gelen zavallı kedileri kış günü buzlu suya sokuyordu, ölsünler diye..
görünce aklıma geldi birden içim ürperti...üzüldüm.

Hayvanların kısırlaştırılmasına karşıyım ama sokak hayvanlarının bu halini görünce acaba bu hayvanların günahı sadece sıcak bir köşe azıcık ekmek aramak mı?

Toplanıp bir barınakta hiç olmazsa kışı geçirseler olmaz mı?
Ne güzel bu yavrucuk son günlerini mutlu geçirmiş..darısı diğerlerinin başına..

sevgilerimle

sındırgılı
28-02-2013, 16:03
Inanin bende Klinige goturdugumde, Yegenim ;
-Eniste, yasamasi cok zor ama deneyelim demisti.Benim evin yaninda oynardi. Fakat, 7,8 aylik olmasina ragmen gelisememis bir afacandi.
Buyukada `da bu havada suya sokacak kadar cani kiliklilarin yasadigini zannetmem. Ama, hic te belli olmaz.......
Dun, Klinikte gordugumde ust solunum yollari enfeksiyonunu tekrarlamisti. Olmadi, yasatamadik,
Dun, o haliyle bile on patileri ( ki her tarafi egzama olmus idi ) ile bana bir sarilisi vardiki. su anda bile o ani hatirlarken gozlerim doluyor...
Elveda Kucuk, Yeni hayatinda daha saglikli ol emi ........

Nuri Murvet
28-02-2013, 17:37
Sayın sındırgılı merhaba,

Dediğiniz gibi son gün ve saatlerinde o minicik yüreği sevginizi ve sıcak ortamın huzurunu görmüş....

Yaşamı kısa olmuş ama sevginizi görerek ölmüş...

Ne mutludur ki, sizin gibi yüreği sevgi dolu doğa dostunun elinde can vermiş...

Bakın mezarı bile olmuş...

Yaşamda her şey gönlünüzce olsun...

Nuri Murvet
28-02-2013, 17:46
Bizim Zilli sorunsuz bir şekilde ameliyattan çıktı...

Derin bir oh çektik... Şükürler olsun...

Narkozun etkisi geçti ama daha hala sersemliği bariz görünüyor.

Fidanlıkta Zilliden başka 4 kedimiz, bir köpeğimiz olduğundan ve bu halini bilmedikleri için istemeden zarar vereceklerini düşünerek, ardiyeye yemeğini ve suyunu vererek yarına kadar kendi halinde olsun diye kapattık...

Yarın özel ilgi olarak, kucaktan inmez artık...

sındırgılı
28-02-2013, 18:35
Bende bu durumu her sene Buyukada`da yasarim. Banyo zemini gazete kagitlari ile kaplanir, onlar uyanana kadar beklerim. Ilk sularini icmeleri onemli.
Gecmis olsun, hayati boyunca ilk ve de son ameliyati olsun, hep 4 ayaginin uzerine dussun.
Her sey gonlunuzce olsun.

Revnak
08-03-2013, 19:29
Çok güzel bir ana kulaklarıma şahit oluyorum.
30 dakika önce dışardan "viykk viykk" sesleri gelmeye başladı arandım tarandım kedi yok etrafta. Zaten o sesi çıkartacak küçüklükte kedi de yok zaten sitede. Kapımın önündeki kutudan geliyormuş meğer. Çok hamile tekir kızımız doğurmaya başlamış:eek:

Her zaman en az 1 kedi evi olur kapımda, içinde battaniyesi önünde mamasıyla. Bu hafta doğuracağını tahmin ettiğim için hamile tekir kızımızın yuvasını büyütmüştüm. Oda 2 gündür kutuyu eşeliyor içine koyduğum battaniyeyi kapıya yanaştırıyordu, meğer hazırlık yapıyormuş;)

5 dakika öncesine kadar tek ton "viyk" vardı, şimdi ise sesler oyuncak ördek sesi gibi. Hani oyuncağı sıktığınızda bir ses, sonra bıraktığınızda başka bir ses çıkar ya "viii-yuuvv" şeklinde.
Dışarda sanki biri oyuncak ördekle oynuyor:p

Revnak
09-03-2013, 07:37
Ben 2 farklı ton duymuştum, meğer sonradan 4'e çıkmış:p

376465

376461

376462

376463

376464

Revnak
14-03-2013, 11:53
377987

377988

Revnak
14-03-2013, 14:29
378042

pomodoro
14-03-2013, 17:41
Ne güzelliktir bu böyle :)) İnşallah mutlu birer yuvaları olur. Kurda kuşa trafiğe yem olmazlar sokaklarda...

derya d.
18-03-2013, 11:46
Bu da benim 4 kedimden biri ve evimize yeni gelen ağacım :)

Revnak
18-03-2013, 15:05
Ne güzelliktir bu böyle :)) İnşallah mutlu birer yuvaları olur. Kurda kuşa trafiğe yem olmazlar sokaklarda...

Site yola çok yakın olmadığı için ezilme tehlikeleri çok yok, sadece giren çıkan park eden araçlar var. Kargalardan daha çok korkuyorum aslına bakarsanız. Her gün gelip kuru mamaları ya da hazırladığım yemekleri yiyorlar. Yavrular çok küçük oldukları için henüz kutudan çıkmıyorlar çıkmaya başladıklarında umarım zarar vermezler.
Forumda fotoğrafları görüp sahiplenmek isteyenler olursa çok mutlu olurum;)

jeozuu
18-03-2013, 23:22
Merhaba,

Otobüs yolculuklarında molaları genelde otobüs dışında geçiririm. Dün Cizre'den Tokat'a giderken yine molada dışarıdaydım, etrafı seyrediyordum. Birden gözüm yolun kıyısındaki kediye takıldı. Hiç etrafına bakmadan aheste bir şekilde yola çıktı. Öyle bir "eyvah" dedim ki herkes döndü bana baktı. Kocaman tır ezdi kediyi, tırında yapabileceği bir şey yoktu, bir anda oldu herşey. "Kediye araba çarptı" diye bağırdım bu kez, kimse oralı bile olmadı. Koştum yola, eğer yaşıyorsa (ki buna imkan yoktu) bir şeyler yapabilmek için.

Oracıkta ölmüştü. Aldım yolun kenarına koydum, sımsıcaktı.

Bir ihtimal yaşıyorsa diye yeniden bir kontrol ettim ama yaşamıyordu...

Olayın öncesine tanık olup, yapacak bir şey olmaması çok fena.

Revnak
19-03-2013, 06:36
:(:(:(

Charlaux
19-03-2013, 20:17
Merhaba,

Otobüs yolculuklarında molaları genelde otobüs dışında geçiririm. Dün Cizre'den Tokat'a giderken yine molada dışarıdaydım, etrafı seyrediyordum. Birden gözüm yolun kıyısındaki kediye takıldı. Hiç etrafına bakmadan aheste bir şekilde yola çıktı. Öyle bir "eyvah" dedim ki herkes döndü bana baktı. Kocaman tır ezdi kediyi, tırında yapabileceği bir şey yoktu, bir anda oldu herşey. "Kediye araba çarptı" diye bağırdım bu kez, kimse oralı bile olmadı. Koştum yola, eğer yaşıyorsa (ki buna imkan yoktu) bir şeyler yapabilmek için.

Oracıkta ölmüştü. Aldım yolun kenarına koydum, sımsıcaktı.

Bir ihtimal yaşıyorsa diye yeniden bir kontrol ettim ama yaşamıyordu...

Olayın öncesine tanık olup, yapacak bir şey olmaması çok fena.

Olay boyle olunca aci ceken sadece bizleriz,icinde hayvan sevgisi olmasa da gercekten bir damla sevgiyle de olsa yogrulmus olan kalpler aci cekiyor digerleri icinde umursamadiklari birsey umursamadan yok oluyor.

Revnak
13-04-2013, 00:39
Merhaba doğa dostları,
Bu iki güzellik 4 ve 5 yaşlarında kısırlaştırılmış gayet sağlıklı ancak talihsiz canlılar. Sahibi çocuğu kuru mamaları yiyor diye mama kabını yukarı almak yerine bu iki güzeli sokağa atmaya karar vermiş!
Sokağa atılmaktan son anda kurtulup daha önce hiç kedi bakmayan ama bu güzelliklerle kedi sevgisini tadan yeni sahiplerinin yanında iki aydır çok mutluydular. Ta ki başka bir apartman sakininin kedisi hakkında imza toplamaya gelen yönetim -nasıl bir yönetimse- evde kedileri görene kadar.. Hal böyle olunca da artık gerçekten sokağa atılmak zorunda kaldılar.
Geçen pazar günü haberi alınca doğduklarından beri evde yaşayan sokak nedir bilmeyen bu canların atılmalarına, araba altında ezilmelerine, aç kalmalarına gönlüm razı olmadı. Geçici olarak almaya karar verdim. Ancak zaten evimde iki kedim var, tamam dört kedi ile yaşamak çok büyük keyif ancak gerçekten zor. Duruma alışmaları için şimdilik evdeler ancak hafta içinde ne yazıkki sitenin bahçesine salmak durumundayım.
Bu güzelliklerin fotoğraflarını gerçekten sıcak bir yuva bulabilmeleri umuduyla sizinle paylaşmaya karar verdim. Eğer siz bakamayacaksanız bile tanıdıklarınıza fotoğrafları gösterip hikayelerini paylarşırsanız çok mutlu olurum.

Bu kızımız Ballı.. (ne kadar ballı olduğu tartışılır ya..)
389866

389865

389864

Bu da oğlumuz Masal

389867

389868

sonkez
25-05-2013, 17:00
Bizim evin küçük kızı....

8 Sene kadar önce daha 1 aylıkken kızımın sokaktan kucağına alıp ....
Ne olursun babacığım iki, üç gün bizde kalsın deyip aldığı, daha sonra temelli bir bireyimiz haline gelen kedimiz...

altintasna
14-09-2013, 23:31
Fırsat oldukça kedilerime ait fotoğraflar eklemek istiyorum bu konuya.
Şuan beslediğim iki tane erkek kedim var.
Onlarla başlayayım birer kare ile.
İkisi kardeş:

loveforlife
15-09-2013, 22:38
Fırsat oldukça kedilerime ait fotoğraflar eklemek istiyorum bu konuya.
Şuan beslediğim iki tane erkek kedim var.
Onlarla başlayayım birer kare ile.
İkisi kardeş:

İlk resimdekinin ağzı ne kadar masum! Gerçi ikisi de birbirinden güzeller ama...

loveforlife
15-09-2013, 22:41
Merhaba doğa dostları,
Bu iki güzellik 4 ve 5 yaşlarında kısırlaştırılmış gayet sağlıklı ancak talihsiz canlılar. Sahibi çocuğu kuru mamaları yiyor diye mama kabını yukarı almak yerine bu iki güzeli sokağa atmaya karar vermiş!
Sokağa atılmaktan son anda kurtulup daha önce hiç kedi bakmayan ama bu güzelliklerle kedi sevgisini tadan yeni sahiplerinin yanında iki aydır çok mutluydular. Ta ki başka bir apartman sakininin kedisi hakkında imza toplamaya gelen yönetim -nasıl bir yönetimse- evde kedileri görene kadar.. Hal böyle olunca da artık gerçekten sokağa atılmak zorunda kaldılar.
Geçen pazar günü haberi alınca doğduklarından beri evde yaşayan sokak nedir bilmeyen bu canların atılmalarına, araba altında ezilmelerine, aç kalmalarına gönlüm razı olmadı. Geçici olarak almaya karar verdim. Ancak zaten evimde iki kedim var, tamam dört kedi ile yaşamak çok büyük keyif ancak gerçekten zor. Duruma alışmaları için şimdilik evdeler ancak hafta içinde ne yazıkki sitenin bahçesine salmak durumundayım.
Bu güzelliklerin fotoğraflarını gerçekten sıcak bir yuva bulabilmeleri umuduyla sizinle paylaşmaya karar verdim. Eğer siz bakamayacaksanız bile tanıdıklarınıza fotoğrafları gösterip hikayelerini paylarşırsanız çok mutlu olurum.

Bu kızımız Ballı.. (ne kadar ballı olduğu tartışılır ya..)
389866

389865

389864

Bu da oğlumuz Masal

389867

389868
Ne oldu bu canların durumu? Yuva bulabildiler mi?

Revnak
16-09-2013, 12:18
Ballı yuvalandı, yeni evinde çok mutlu haberlerini alıyorum. Masal ise evimizin asi çocuğu oldu. Günde birkaç kere gelip yemek yiyip hemen bahçeye çıkıyor=)

altintasna
20-09-2013, 19:17
Üç farklı kare daha ekliyorum. Birinde küçüklük halleri var:

altintasna
23-09-2013, 22:32
Havalar soğuk. Bu havada arkadaşım bunu bulmuş =)
İnşallah sağlam olarak geçirebilir kışı. Adını ben koydum: Messi =)

loveforlife
23-09-2013, 22:36

O daha süt bebeği... Lütfen süt anne arayışına geçin. Yoksa ziyan olur bebecik.

altintasna
23-09-2013, 22:40
Bunu hemen arkadaşa ileteyim. Ama çok zor. Süt anne nereden bulacak? Bu mevsimde emziren kedi bile yoktur. Bi bunun annesi varmış. O da kaybetmiş mi yavrusunu ne olmuşsa; arkadaş bulmuş.

Ama bu çok farklı. Hiç böyle yavru kedi görmedim ben. Pokemon gibi. Ya da fotoshoplu gibi. Kafaya bak. Duruşa, bakışa ve yüz ifadesine bak. =)

merkürvenüs
25-09-2013, 14:02
Merhaba,

15 gün kadar önce düzenli olarak yemek verdiğimiz sokak kedilerinin arasına 2 aylık siyah beyaz bir yavru kedi attılar. Travma geçiriyormuş bilemedik ertesi gün ölmek üzereyken veterinere götürdük organlarının yerinde değil karın kısmının deri altına geldiğini söyedi. Önce serum, bakım derken ameliyat edilecek duruma gelince organları toparlamak için ameliyat ettiler. Şuan durumu iyi ama artık sokakta yaşayamayacağını düşünüyorum ve yavru için ev arıyorum. Fotoğrafını da yüklemeye çalışacam.

(Benim iki kedim var biri 7 diğeri 3 yaşında, o nedenle yavruyu eve alamıyorum.)

sedakalan
26-09-2013, 15:18
Yavru Kediler Yatağın Yerini Beğenmezse (http://www.paylas.com/video/kediler-yatagin-yerini-begenmezse)

Mutlaka izleyin:p

altintasna
28-09-2013, 23:57
İlk iki fotoğraftaki kediler artık yok.
Son fotoğraftaki ise şuan beslediğim, yukarıda fotoğrafını paylaştığım kedi:

O daha süt bebeği... Lütfen süt anne arayışına geçin. Yoksa ziyan olur bebecik.

Arkadaşımla görüştüm. Yavrunun annesi varmış. Arkadaşım beslenmelerine yardım ediyor.

altintasna
14-10-2013, 21:03
Bunlar da kedimin son fotoğraflarından:
:D

altintasna
15-10-2013, 23:26
Diğer kedimden bir kare:

turkankaragoz
16-10-2013, 12:32
447952
447953

işte benim canlarım. Efe ve Duman

hira
16-10-2013, 19:24
işte benim saz ekibim:)

Derya Hanim
17-10-2013, 13:38
Aman komsular benim basima gelenler. Benim minnik mindi kizim balkona koydugum guzmanya saksisini esmis bitkiyi sokmus arka tarafini kucucuk saksiya sigdirmaya ugrasiyordu :) Hanimefendinin tuvaleti gelmis meger :) guleyimmi kizayimmi bilemedim :)

hira
17-10-2013, 13:51
Derya hanım, Şuan o kadar gergindim ki, mesajınızla bastım kahkahayı:) güzel yaşayın emi..

Ali_askn
23-11-2013, 23:24
İlk olarak küçük kızım sofya :))

Ali_askn
23-11-2013, 23:35
Sofya :))

Ali_askn
23-11-2013, 23:45
Prensesimm :))

Ali_askn
23-11-2013, 23:49
Asil kızım poly :)

Ali_askn
24-11-2013, 00:03
kara kızım sheryy :)

hira
24-11-2013, 00:03
Çok sevimliler:)

bay tömürcek
24-11-2013, 00:07
Maşallah Ali hepsi birbirinden güzeller yavrularını da görürüz inşallah bu sayfada ;)

Ali_askn
24-11-2013, 00:11
ve haremin sahibi :)) şükrü

sonkez
24-11-2013, 09:28
Maşallah...Bu kadar güzelle nasıl baş ediyorsunuz....

mavisedir
28-11-2013, 15:27
Ben de yakın zaman içerisinde kedi sahibi olacağım inşaallah :)
Fakat soba konusu beni tedirgin ediyor. Yavru kediye sobaya yaklaşmaması gerektiğini bir şekilde öğretmem mi gerekiyor yoksa kendisi zaten sobanın tehlikeli bişe olduğunu anlar mı?

habiş
28-11-2013, 16:11
Ben de yakın zaman içerisinde kedi sahibi olacağım inşaallah :)
Fakat soba konusu beni tedirgin ediyor. Yavru kediye sobaya yaklaşmaması gerektiğini bir şekilde öğretmem mi gerekiyor yoksa kendisi zaten sobanın tehlikeli bişe olduğunu anlar mı?

bence eve bi kaç gün içinde alışır ve neyin doğru neyin yanlış olduğunu gerçekten iyi sezinliyorlar bende biraz önce sokaktan bir kedi getirdim açtı karnını doyurdum suyunu içti geri bırakmak zorunda kaldım çünkü evde bir kuşum var :( :( üzülerek bıraktım binanın önüne.. resmen sevgi yumağı.. birde kedilere nankör derler duyarsızca!!! aksine getirdiğim kedi iki ayağını omzuma koyup nasılda sevdirdi kendini iki lokma ekmeğe beni fazlasıyla sevgiye boğdu... :(:(

altintasna
01-12-2013, 19:31

Bu fotoğraf için herkesten özür diliyorum.
İnternetten bulduğu bi fotoğrafla beni kandırmış arkadaşım. Biraz önce farkettim ki bu kedi fotoğrafı nette değişik yerlerde var.

Bir de onda bu fotoğrafı gördükten sonra farklı zamanlarda kedinin durumunu sordum. Bana cevaplar verdi ya!!

Kandırmış beni.

La sevilmez insan dediğin.

En iyisi börtü böcek; kedi, köpek...

Söz konusu fotoğraf: http://www.agaclar.net/forum/1202346-post436.htm

loveforlife
01-12-2013, 22:04
bence eve birkaç gün içinde alışır ve neyin doğru neyin yanlış olduğunu gerçekten iyi sezinliyorlar bende biraz önce sokaktan bir kedi getirdim açtı karnını doyurdum suyunu içti geri bırakmak zorunda kaldım çünkü evde bir kuşum var :( :( üzülerek bıraktım binanın önüne.. resmen sevgi yumağı.. birde kedilere nankör derler duyarsızca!!! aksine getirdiğim kedi iki ayağını omzuma koyup nasılda sevdirdi kendini iki lokma ekmeğe beni fazlasıyla sevgiye boğdu... :(:(

Keşke bırakmasaydınız. İnanın hiç zor değil birbirlerine alışmaları. Bende 5 tane kuş var. Ama hepsi Fincan Hanım'ın kardeşi. Şayet bulma şansınız varsa, birbirlerine alışmaları için bir şans verin...

habiş
01-12-2013, 22:20
Keşke bırakmasaydınız. İnanın hiç zor değil birbirlerine alışmaları. Bende 5 tane kuş var. Ama hepsi Fincan Hanım'ın kardeşi. Şayet bulma şansınız varsa, birbirlerine alışmaları için bir şans verin...

yavruyken alışınca sorun olmaz sanırım bende bıraktıktan yarım saat sonra pişman oldum farklı odalarda bakarım diye düşündüm inmeden adını bile koydum zeytin idi simsiyahtı kendisi hani insanların karakedi deyip batıl inançla korkup dışladıklarından. indim aşağıya ama bulamadım

:(:(

mavisedir
02-12-2013, 15:13
Arkadaşlar kedi sahibi oldum ben de :) yalnız soba meselesi sorun oldu cidden :(
Kendini hiç sakınmıyor sobadan. Uyarıyorum, sobaya yaklaşınca hayır diyorum ama yok yani illa değmek istiyor.

Bugün kuyruğunun tüyleri değdi ve sanırım uçları hafif yandı. Koktu çünkü. Ne yapayım bilemedim. İnşaallah kısa sürede öğretebilirim sobaya yaklaşmaması gerektiğini.

loveforlife
02-12-2013, 19:56
Arkadaşlar kedi sahibi oldum ben de :) yalnız soba meselesi sorun oldu cidden :(
Kendini hiç sakınmıyor sobadan. Uyarıyorum, sobaya yaklaşınca hayır diyorum ama yok yani illa değmek istiyor.

Bugün kuyruğunun tüyleri değdi ve sanırım uçları hafif yandı. Koktu çünkü. Ne yapayım bilemedim. İnşaallah kısa sürede öğretebilirim sobaya yaklaşmaması gerektiğini.

Alışır, hiç merak etmeyin. Hatta en sevdiği mekan olur soba çevresi... Bayıla, yayıla yatar. Benimki de eve geldiğinde çok minikti. İçgüdüleri öğretiyor onlara her şeyi...

hira
14-12-2013, 15:37
Fotoğraflarda kalan Duman'ım :(

Derya Hanim
15-12-2013, 14:52
Benim bu kizimin [I]minnik kediside cok sorunlu cikti. Hatirlarsiniz once kabiz olmustu sagolsun esim tutmus buna pastirma yedirmis tabi hayvancagizin bagirsaklari kitlenmis. Yavrum bahcede saksilarda desmedik yer birakmadi. Tuvaletini yapamiyor ve kendince sorunun kazdigi yer oldugunu saniyor. On bahcede toplam 15 saksim var ve hepsinin her kosesini denedi :) yetmedi ciceklik alanlarini denedi :) Neyse 2 gun sonar iyilesti tam artik veterinere goturelim kisirlastiralim derken tuttu bir gece evden kacti. Eyvah dedik kizdik ettik ama ne care beklemeye basladi. Ustunden 5-6 hafta gecmesine ragmen kedide bir degisiklik yok iyi dedik simdi veterinere goturelim. Bu seferde benim kedi ishal oldu bu gun gecer yarin gecer tam 3 hafta surdu.Kedide bir hastalik, hlsizlik filan yok, sadece gezdigi yerlere damlatip geziyor ve kendide farkinda degil. Parazit ilaci verdim faydasi olmadi, yemegini degistirdim yine olmadi. pire tasmasini cikardim yok. (Ha bu arada bizim kiz evden kactigi gece bebis degil sadece pire getirmisti). Bende internette arastirdim balkabagi iyi gelir yaziyordu. 1 haftadir geceleri balkagi puresi ve ton baligi karisimi veriyorum, gunduzleriyse kuru mama. ikinci gunu ishali iyilesmeye basladi simdi ise tamamiyla normale donmus durumda. Bu sefer baska bir aksilik olmadan veterinere goturup su kisirlastirma isini hallediyim bari diyorum :) Olurya kedicikleriniz ishal filan olur hemen balkabagini az bir Tuzla haslayip pure haline getirin ve icine tat verecek kadar pismis et, tavuk veya balik karistirin.

hira
20-01-2014, 12:03
;)havayı güzel gören kedicikler dün güneşlenmeye çıkmıştı;)

465751

465752

465753

465754

eşimle oyun bile oynadı içlerinden biri...cok mutluydu dün kedicikler.. çimlere kaldırımlara serilmiş yayılmış yatıyorlardı;)

loveforlife
11-02-2014, 20:46
Dinle beni, ey insan! Ben sana hiçbir şey yapmadım ki, yapamam da zaten. Minicik yüreğim ile sadece senin beni sevmene muhtacım.

Düşünsene seni terk edenleri, canını yakanları... Ben seni terk ettim mi hiç, paran bitti diye ya da başka bir sorunun olduğunda surat asıp bağırıp çağırdım mı sana? Yine öyle bir gecede koynuna sokulan, seni koklayan ben değil miydim?

Bazen yaramazlıklarımla seni deli ettiğimde o yediğim fırçadan sonra bile sokulup uyumadım mı yanında, beklemedim mi daima kapılarda?
Sence ben seni bana verdiğin bir tutam mama için mi sevdim? Bana verdiğin sıcak oda için mi yoksa?...

Yok ey insan yok; ben seni sevilmek ve sevmek fıtratım olduğu ve senin değerli olduğunu bildiğim için ÇIKARSIZCA sevdim.

Beni sev ki dünyanın yaratılış amacındaki sevgiyi öğren...
469151

mavisedir
13-02-2014, 15:57
Camdan dışarısını seyretsin, kuşları izlesin, ben bahçede bişeler yaparken beni izleyebilsin diye düşünerek kedicim lilaya salıncak yaptım.
Belki kedisine böyle bişey yapmak isteyen arkadaşlar olur diyerek paylaşayım dedim.
Tek ihtiyacınız olan orta kalınlıkta bir halat, kullanmadığınız bir örtü ya da polar, ufak bir minder. Açmadığınız bir camın kulplarına yapacağınız bir salıncak, kediniz en sevdiği mekanlardan biri olur :)

Tubay
28-05-2014, 20:44
497361
Zamanında evdeki hayvan dostlarımız ve bebekler ile ilgili bir yazışmamız olmuştu. Nerede olduğunu bulamadım. O dönemde çocuğum yoktu ve bir gün olursa kedimi asla evden göndermem demiştim. Sözümü tuttum ;)Tüm baskılara ve olumsuz eleştirilere rağmen çin çin ve bebeğim aynı evde mutlu mesut yaşıyoruz. Zorlanmadım diyemem bebek bakımının yanında tüy sorunu iki kat uğraş istiyor. Çin çin dışarıya çıktığı için temizliği ve parazit riski ekstra özen istiyor. Tabi birde huysuz kızımız kıskanır mı dedik sadece bebeğin beşiğinde yatma girişimleri ve hafif bir depresyonla atlattık. Oğluşumuz şu anda altı aylık ayaklanmaya başladığında neler olacak bakalım ;) kim kimi tırmalar, kim kimin koynunda uyur göreceğiz.
Lütfen dostlarımızı terk etmeyelim inanın istenirse aynı evde bebekte hayvanda oluyor. Olumsuz düşünmektense olumlu düşünmeye çalışın bir kere bebeğinizin alerjik astım bağışıklığı gelişiyor, evde bir hayvan olması onun diğer canlılara karşı duyarlı bir birey olarak yetişmesini sağlıyor, sorumluluk ve merhamet duygusu gelişiyor.
Bu konuda soruları olan tereddütler yaşayan arkadaşlar varsa tecrübelerimi seve seve paylaşırım (ilerleyen zamanlarda çoook maceralar yaşayacağımızdan eminim :)
Fotğrafta eşim Can ve çino

Tubay
29-05-2014, 20:57
Evde kediler ve bebekler başlığı daha önce açılmış buldum ama konuyu nasıl oraya taşıyacağım yapamadım bir türlü

ilksenozturk
30-05-2014, 07:04
fotoğrafta bebek kucakta yer bulamamış gibi :)

sizi canı gönülden kutluyorum kararınız için. bu konulardaki baskı durumları malum. insanlar işi gücü bırakır, konuşur da konuşur....

Nautilus Cycad
16-07-2014, 23:18
Bu da benim minnoşum :) Dişi

kelebek çalısı
17-07-2014, 12:35
Bu da benim minnoşum :) Dişi

Pek bir minicik, minnoşmuş. :)

Cinsi nedir?

Nautilus Cycad
18-07-2014, 20:14
Pek bir minicik, minnoşmuş. :)

Cinsi nedir?

İran kedisi - bir gözü mavi bir gözü yeşil minnoşumun :)

kelebek çalısı
18-07-2014, 21:37
İran kedisi - bir gözü mavi bir gözü yeşil minnoşumun :)

British shorthair sanmıştım. Büyüdükçe daha belirginleşir sanırım dış görünüm karakteristiği. Çok güzel, pek tatlı. :)

Ozlem A
18-07-2014, 23:54
Evet bana da British Shorthair gibi gelmişti, pek bebek herhalde anlaşılmıyor.

Şu fotosunu koyduğum güzel de gümüş chinchilla cinsi kedimiz Liz Taylor. 6 aylıkken çekilmişti. Şimdi tam 14 yaşında maaşallah. Sadece güzel olmayıp çok akıllıdır da :)

kelebek çalısı
19-07-2014, 00:47
Hakikaten adı da tam yakışmış ona, Elizabeth Taylor gözlü pisicik. :)

Cinsi ne olursa olsun kediler başka türlü bir canlı. Bir kediniz varsa canınızın sıkılması ve monoton bir gün geçirmeniz mümkün değildir. Dünya kedilerle daha güzel. :)

Ozlem A
19-07-2014, 14:53
Adını gözlerinden ilhamla babam koymuştu :) Kendimi bildi bileli hep ailemizde ya da geniş ailemizde kedilerimiz oldu. Küçükken karnımız falan ağrıdığında anneannem bizi yatırıp yanımıza bir de kedi koyardı ısıtsın diye..

Benim hala unutamadığım bir uzun tüylü Ankara kırması sarmanım vardı, bir altın panterdi adeta.. O kadar akıllı ve sezgili bir kedi çok zor bulunur. Dili olsa konuşacaktı neredeyse. 8 yaşında kötü hastalıktan kaybettik maalesef.

hira
31-07-2014, 22:21
aceleyle yürürken kafamı bir an sola çevirmemle bu manzarayla karşılaştım;) sanırım yavruları var ve hepsinin keyfi yerinde belli ki.. hayırsever bi vatandaş hem yuva yapmış, hemde yiyecek içecek temin etmiş onlar için sağolsun;)

aliakrep
11-09-2014, 13:21
BUDA Benim kınalı kızım...

HYC
09-10-2014, 17:49
İlk önce sadece bir kedimiz vardı. Onu eve sokmuyorduk, evimiz de müstakil olduğu için keyfi rahattı. Dışarıda uzun bir koridorumuz var ve oldukça da güvenli orada kalıyordu. Biz onu beslerken bir başka sokak kedisi de geldi ve bize alıştı. Yani bir dişi kedim olmuş oldu. Ama ikisi de kendini sevdirtmiyor ve tırmalıyor. İlk kedimin ismi Paşa, diğer dişinin ismi de Naciye. Naciye başka bir yere doğurmuş. Ben de yavrularını buldum, ilk başta saldırganlardı. Sonra evcilleştirdik. Koridora onlar için kutular koyup örtüyle döşedik. Tuvaletlerini bahçemizdeki toprağa yapıyorlar. Her tarafta içmeleri için sular var. Yiyecek olarak da kendi yemeklerimizden veriyoruz. Kediler çok sağlıklıydı ama yavrular ve annesi evi terk etti. Bir hafta sonra bakımsız ve zayıf olarak geri döndüler. Neler yaptıysak yapalım sadece bir yavru hala eski halini almadı. Oldukça bitkin duruyor. Anneleri ise yeniden hamile. Annelerine daha iyi bakıyoruz ama zayıf olan hala iyileşmedi. Acaba kedilerimin daha iyi olması için kedi maması mı alsam?

dinozor
10-10-2014, 00:30
Sayın HYC, hamile kedinin önceki yavrusuyla ilgilenmesi zor, ancak kendine yetebilir, yeni yavrular gelecek, ufaklık ne kadarlık oldu bilmiyorum ama sizin bakmanıza ihtiyacı olabilir. Kedi mamasını ise almalısınız. Kediler tam anlamıyla etobur hayvanlardır. Açlıktan verdiğiniz ev yemeğini yiyebilirler fakat esas yemeleri gereken şey ettir, yanlış diyet ölüme bile sebep olabilir diye okumuştum kedilerle ilgili olan bir kitapta.

HYC
10-10-2014, 16:21
Sayın HYC, hamile kedinin önceki yavrusuyla ilgilenmesi zor, ancak kendine yetebilir, yeni yavrular gelecek, ufaklık ne kadarlık oldu bilmiyorum ama sizin bakmanıza ihtiyacı olabilir. Kedi mamasını ise almalısınız. Kediler tam anlamıyla etobur hayvanlardır. Açlıktan verdiğiniz ev yemeğini yiyebilirler fakat esas yemeleri gereken şey ettir, yanlış diyet ölüme bile sebep olabilir diye okumuştum kedilerle ilgili olan bir kitapta.

Öneriniz için çok teşekkür ederim. Ama zaten genellikle yemeklerine et koymaya çalışıyorum.

dinozor
11-10-2014, 11:45
Etli yemek de iyi olabilir bilmiyorum ama daha besleyici mamalar var. Hamile/yeni doğum yapmış kediler için daha iyi olabilir. Bizim veteriner hekimimiz mamayı ondan almadığımız halde mama öneriyor. Siz de bir sorun isterseniz, bizim bilmediğimiz ufak tefek önerilerinin çok yardımı dokunabiliyor.

tarku
05-11-2014, 20:18
Kediler, Doğurdukları yavrular sütten kesilmeden tekrar çiftleşme eğilimi göstermezler. Emzirmeyin bırakan kedi yavrularından uzaklaşır hatta onlara şiddet bile uygular. Eğer kedi hamileyse, muhtemelen eski yavrularını emzirmek istemiyordur. Bazı arsız yavrular çıkıyor (bende de vardı böyle bir yavru annesi 2. ye doğurduğu halde emmeye devam ediyordu).

Yavru kedilerden 1 tanesi diğerlerinden daha çelimsiz duruyorsa, yemek yemesinde sorun varsa dişlerini kontrol etmenizi öneririm. Yeni diş çıkaran bazı kedilerin dişleri çürüyor ve ağızları çok pis kokuyor. Bu durumda yemek yiyemiyor sadece sıvı gıdalarla yaşamaya çalışıyordur. Böyle bir durum varsa, insanlar için üretilmiş ağız antiseptiklerinden kullanmanızı öneririm ( Çoğu nane esanslı oluyor ve kediler nefret ediyorlar).
Ağzında ve dişlerinde sorun yoksa, viral bir enfeksiyondur. Yavru kediler bu tip hastalıklara çok açık oluyorlar. Bu durumda bebekler için üretilmiş antibiyotik kullanabilirsiniz. Ben largopen 125 cc kullanıyorum. Bu büyüklükte bir kediye günde bir defa 1 cc antibiyotik yeterli olur.

Umarım bir an önce sağlığına kavuşur. Saygılar

loveforlife
05-11-2014, 21:36
Büyük bir ihtimalle yavru pisicikte viral bir enfeksiyon mevcuttur. Bağışıklığının güçlenmesi gerekir. Öncelikle kuru mama almalısınız bence de. En azından günde bir öğün kuru mama vermeye çalışın. Ayrıca eczaneden alacağınız vitabiol ve immuneks şuruplar ile bağışıklıklarını destekleyebilirsiniz. Yemeklerine günde bir kez katacağınız (aslında enjektörle doğrudan ağzına sıkmak en garantisi) bu ilaçlarla kendini daha kısa sürede toparlayacaktır.

altintasna
05-11-2014, 21:51
Sadece karnında biraz beyazlık var bir de bıyık tellerinden biri beyaz. =)
İş yerinde buldum. Eve getirdim.

İsmail Kuzucu
10-11-2014, 19:11
Bizim üyeler biraz kalaba :) 2 karayaka cinsi köpek ve 7 kedi. Köylüler bakmadığı kedi ve köpekleri yol kenarlarına bırakıp gidiyor. Bu sayede 2 kedi geldi fakat 1 tanesi ortalıktan kayboldu. Geçen hafta bir köpek bırakmışlar boynunda iple hemde. İpini çözdük baktık ama akşam araba çarpıp öldü.

Çok şerefsiz insanlarımız var madem bakmaya niyetiniz yok ana yola bırakmayın, barınak dahi var bırakmaya.

525955

525956

525957

525958

Metin Y.
12-11-2014, 01:19
Bizim Kız: Polahko

esgül73
17-11-2014, 10:04
Ne zamandır eve kedi almak istiyordum.Ama eşimin ve büyük kızımın kedileri sevmemesinden dolayı hep erteliyordum.Bir de cins kedi mi yoksa sokaktan mı edineyim şeklinde tereddütlerim vardı.Hafta sonu kızımın bir arkadaşı okulun çevresinde sahipsiz bu kedinin resmini göndermiş.Gözlerini görünce vurulduk.Küçük kızımla dayanamayıp gittik.Elimizle koymuş gibi orada duruyordu.Karma ve kist aşılarını yaptırdık.Çok yavru değil,3-4 aylık var galiba.İlk gün kaçıyordu bizden.Dün kucağımızda yatmaya başladı.

hira
17-11-2014, 10:42
Tam yoğurmalık :)

celalim01
17-11-2014, 21:12
2 yavru kedi büyüttüm ,birisi bayağı alışmıştı sevdiriyordu kendisini ,diğeri hırçındı ama,sürekli evin içine girmeye çalışıyorlardı. Hem benim (bir çok duruma karşı)alerjim olması ,hemde kızımın alerjik durumu olması ve yaşının daha küçük olması nedeniyle ilerleyen zamanlar açsından dikkat etmemiz gerektiğini düşünerek içeri almadık.Ama bir kaç gündür sürekli akşam saatlerinde ve biz okuldayken bahçemde ektiğim alanlara,saksılarım da ki çiçeklere zarar vermesi nedeniyle artık uzaklaştırmaya karar verdim.Çiçeklerim **** kedi alternatifini masaya yatırınca çiçeklerim dedim mecburen.

loveforlife
17-11-2014, 23:23
Ama bir kaç gündür sürekli akşam saatlerinde ve biz okuldayken bahçemde ektiğim alanlara,saksılarım da ki çiçeklere zarar vermesi nedeniyle artık uzaklaştırmaya karar verdim.Çiçeklerim **** kedi alternatifini masaya yatırınca çiçeklerim dedim mecburen.

Şimdi de çok doğru bir iş yaptığınızı düşünerek burada mı paylaşıyorsunuz? Tebrik ederim! Hiç alıştırmasaydınız, bakmasaydınız keşke. Yüzlerce saksı çiçeğim, 3 tanesi evde olmak üzere ondan fazla baktığım kedim var. Çok nadir zarar veriyorlar. Verseler de canları sağ olsun. Çiçeğin yeri doldurulur ama o canların vebalini ödeyemem ben. Atın bilinmeze zavallıcıkları...

Hayvan sahiplenip hevesleri geçince terk edene "insan", terk edilmesine rağmen sahibinin yolunu gözleyene "hayvan" diyoruz... Çok garibiz, çok...:(

Dipnot: Profilinizde öğretmen olduğunuz yazıyor. Bir eğitimcinin bir mesajında bu kadar çok imla hatası yapmış olması hayret ettirecek, bir o kadar da ürkütücü bir durum...

esgül73
18-11-2014, 10:07
Bizim kedi maceramız komik başladı.Cumartesi günü kediyi sokaktan eve getirmeden önce veterinere götürüp aşılarını yaptırmışık.Bize kedinin dişi olduğunu söyledi.Eve geldik kapalı balkonda ve salonda yanımızda duruyor Happy.Evimizin sıcaklığı gayet iyi.Ama kedide bir hırıltı var.Sanki ciğerlerini üşütmüş gibi.Dün içimize sinmedi ,başka bir veterinere götürdük.Önce kedinin erkek olduğunu söyledi.Bizdeki ilk şaşkınlık.Sonra da veteriner Happy'i kucağına alıp sevmeye başladı. Çıkardığı ses böyle miydi ? diye sordu.Evet hırıltıya benzer sesi duyuluyordu.Siz kediyi çok mutlu etmişsiniz,mutluluktan çıkarıyor bu sesi dedi.Nasıl sevindik bilemezsiniz.

samur
29-11-2014, 21:50
Cicekler gibi kedisler de gunesin keyfini cikariyor.

ahsenn
30-11-2014, 09:19
Ay bu kedicikler ne şekerler böyle nasılda poz vermiş çok güzeller. Tabi çiçekleriniz de hoşgeldiniz draylin.

salihcan
30-11-2014, 12:11
Sayfanız hayırlı olsun sn draylin :) Kedicikler harika :D

samur
30-11-2014, 12:35
Teşekkür ederim arkadaşlar

mert59
30-11-2014, 15:32
Kedicikler ve bitkiler süper bir resim başarılar dilerim, baharda bol bol resim isteriz .Saygılar.

sumeyra47
30-11-2014, 18:44
Maşallah kediler çok tatlı, sayfanız hayırlı olsun. :)

samur
30-11-2014, 21:52
Teşekkür ederim