Bağlan

View Full Version : Ailemizin dört ayaklı üyeleri: Kediler

Sayfalar : 1 2 [3]

tarku
01-12-2014, 09:12
2 yavru kedi büyüttüm ,birisi bayağı alışmıştı sevdiriyordu kendisini ,diğeri hırçındı ama,sürekli evin içine girmeye çalışıyorlardı. Hem benim (bir çok duruma karşı)alerjim olması ,hemde kızımın alerjik durumu olması ve yaşının daha küçük olması nedeniyle ilerleyen zamanlar açsından dikkat etmemiz gerektiğini düşünerek içeri almadık.Ama bir kaç gündür sürekli akşam saatlerinde ve biz okuldayken bahçemde ektiğim alanlara,saksılarım da ki çiçeklere zarar vermesi nedeniyle artık uzaklaştırmaya karar verdim.Çiçeklerim **** kedi alternatifini masaya yatırınca çiçeklerim dedim mecburen.

İnsanı, insan olduğundan utandıran anlar vardır. Bu yazıyı okuyunca o anlardan birini yaşadım.

Kedileri uzaklaştırmakla hata etmişsiniz. Kediler yollarını bulup tekrar gelirler. Kesin çözüm olarak fare zehiriyle zehirlemeliydiniz! Pek çok şeye alerjiniz olduğunu belirtmişsiniz, bence Hayvanlarında sizin gibi insanlara karşı alerjisi vardır. Bir süre beraber yaşasaydınız, siz onları atmadan, onlar sizi terk ederdi.

mert59
02-12-2014, 21:42
Mahallede beslediğim sokak hayvanları yüzünden komşularla papaz oldum,öyle böyle değil, o şirin canlıları komşuyuz denilen insan müsfettelerine değişmem. Bu canlıların bilmem hangi lüks villanın avlusundakilerden ne farkı varki. Bütün canlılar eşittir, paylaşmayı denemeliyiz. Saygılar.

tarku
05-12-2014, 19:49
Kedi beslemek sünnettir.
....
Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem, Uhud seferinde, ordunun önüne yavrularını emziren bir kedi çıkınca, kedinin başına ezilmemesi için bir nöbetçi dikip koca bir orduyu o kedinin etrafından dolaştırmış. Ve seferden döndüğünde o nöbetçiden kediyi istemiş ve sahiplenerek adını Müezza koymuş. Siyah beyaz bir Habeş kedisiymiş Müezza. Ağzının içinde üst damağında lekeleri varmış. Bu sık rastlanmayan damağında leke olan kedilerin Müezza'nın soyundan geldiği kabul edilir. Müezza, muhtemelen bir sokak kedisiydi ve Mekke'nin sıcak kavurucu çöl sokaklarından Efendimizin ilgisi ile kurtulmuştu.
Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem, kedisi Müezza'yı o kadar çok severmiş ki, Müezza bir gün sedirde oturan efendimizin giysisinin ucunda uyuya kalmış. Her kedi dostu gibi uyuyan bu güzelliğe kıyamayan efendimiz, Müezza'yı uyandırmaktansa giysisinin ucunu usulca keserek kalkmayı tercih etmiş. Hz. Muhammed, kedisi Müezza içtikten sonra kapta kalan su ile abdest alacakken Sahabe-i Kiram Ebu Nuaym "Ya Resul o sudan kedi içti" deyince, Resulullah "Onlar en temiz ağıza sahiptirler" buyurmuş ve abdest almıştır (Hadisi Nakleden Peygamberimizin eşi Hz. Aişe).
Daha sonra da sahabeden Kâb kızı Kebşe isimli bir hanım şöyle anlatıyor:
Eshab-ı kiramdan kayınpederim Ebu Katade'nin abdest alması için bir kaba su koymuştum. Kedi gelip bu kaptan su içiverince Ebu Katâde biraz daha su içmesi için, kabı kedinin önüne uzattı. Benim kendisine hayretle baktığımı görünce, "Niye hayret ettin ey kardeşimin kızı, Resulullah efendimiz, "Kedi pis değildir, etrafınızda (evinizde) serbest dolaşsın buyurdu. Kendisi de abdest almıştı, ben de sünnet eylemekteyim"

Yaratılanı severim, Yaratandan ötürü Yunus Emre dünyayı sadece kendileri için yaratılmış sananlara ...

mert59
07-12-2014, 14:26
Sayın tarku beybizim ailede hayvan beslemek kutsal sayılır, anneannem ile hamile bir kediye ebelik yapmışlığım var kedilerimiz mutfak hariç evin heryerinde özgürdürler,mutfaktan güzel kokular geldiğinde sıraya girerler ve ilk lokmanın onların olduğunu bilirler , anneannemi kaybettiğimizde onunyatağından günlerce kalkmayıp yemeden içmeden kesildilerbiz onların varlığıyla mutlu oluyoruz. Saygılar.

tarla kuşu
26-01-2015, 23:30
Bu da benim güzel kızım Duman. Duman geçen yıl ekim ayı gibi bağ evimize kendiliğinden geldi ve çok yabaniydi.Ben hergün bahçeme gittim (merkezde ki evime 8 km kadar), sobamı yaktım ,ona yemek koydum. İki ay kadar sonra yavaş yavaş yaklaştı, sonra sürtündü, sonra bir gün baktım kucağıma zıpladı oturdu :)) O anı hemen eşime, kızıma tel açarak haber verdim.
Böylelikle duman benim kızım oldu ve benden başkasına kendini sevdirmez. Yabancı birileri gelsin hemen ortadan yok olur.

tarla kuşu
26-01-2015, 23:54
Duman kızımın baharda yavruları oldu.

tarla kuşu
26-01-2015, 23:57
Bunlarda ilk doğumundan 3 ay sonra doğan 2. grup yavrular.

tarla kuşu
27-01-2015, 00:07
Duman yaz sonu kısırlaştırıldı. Bu giysilerde dikişlerini açmasın diye. Her gün pansuman yapıp kıyafetini kendim yeniledim kızımın :))
2 hafta sonra dikişler kapanınca artık evde durmaz , bahçeye alışık diye bağ evine götürdüm.
Akşam eve dönerken hiiiçççç beklemediğim bir davranış yaptı Duman. Arabaya gittim kapıyı açtım binmek için. AAA o da ne Duman benden önce arabaya bindi :)))) Mutluluğumu anlatamam...

tarla kuşu
27-01-2015, 00:16
Duman ın yeri pencerenin önü, kaloriferin üstü. Bütün gün yayılıp yatıyor. Ama 2 gün evdeyse 3. gün bahçeye gitmek için kapı önüne gidip miyavlayıp duruyor. Bazen ben götürüyorum sabahtan, akşama birlikte dönüyoruz. Bazen eşim sabah işe giderken bırakıyor bahçeye. Akşam eve gelirken de alıyor. Bahçede bütün gün deli gibi koşup duruyor. Ağaç tepelerinde, çatı tepelerinde kuş, tarla faresi peşinde. Akşam eve gelince leş gibi uyuyor :))

loveforlife
27-01-2015, 07:10
Maşallah Duman'a... Fincan'ım aklıma geldi okurken... :( Bu arada yavrucuklarına ne oldu? Keşke daha önce kısırlaştırsaydınız...

yeha
27-01-2015, 08:45
Sayın tarla kuşu kediniz de yavruları da çok güzeller, bayıldım :)

yeha
27-01-2015, 09:00
534717

534718

Buda benim kızım Miya 10 gün oldu geleli :)

pria
07-02-2015, 18:18
Kediseverlere:

Kediler burada neden çok mutlu (http://www.odatv.com/n.php?n=kedilerin-burada-neden-cok-mutlu-0702151200)

tarku
07-02-2015, 18:31
Kediseverlere:

Kediler burada neden çok mutlu (http://www.odatv.com/n.php?n=kedilerin-burada-neden-cok-mutlu-0702151200)

Çok doğru. Kapımın önüne 4 tane kedi box'ı koydum, yetmez diye 1 tanede karton kutu koydum. Kutu içinde yatmak için kavga ediyorlar. Bazen 2,3 tanesi birden kutuda beraber yatıyorlar. Boxlara itibar eden yok.

sındırgılı
08-02-2015, 08:11
5 senedir dukkanin demirbasi olan Zeytin, son zamanlarda kendi tuylerini yolmaktadir. Pire, egzama vb bir rahatsizligi bulunmamakta olup Veteriner yegenim, psikolojik takinti icinde oldugunu soyledi.Gunde 1 defa agizdan 5 cc prozac iciriyorum.Gerci, hepsini yutmuyor ama problemde cozulmus degil.
Boyle bir problemle karsilasan arkadaslar var mi ?

tarku
08-02-2015, 08:36
5 senedir dukkanin demirbasi olan Zeytin, son zamanlarda kendi tuylerini yolmaktadir. Pire, egzama vb bir rahatsizligi bulunmamakta olup Veteriner yegenim, psikolojik takinti icinde oldugunu soyledi.Gunde 1 defa agizdan 5 cc prozac iciriyorum.Gerci, hepsini yutmuyor ama problemde cozulmus degil.
Boyle bir problemle karsilasan arkadaslar var mi ?

Kedilerin belli rutinleri vardır. Belli yerden yemek yemek, belli yerlerde gezmek, belirli yerlerde uyumak vs. Hayatlarındaki bu rutinlerden biri değişirse ya da engellenirse çok çabuk etkileniyorlar. Benim kedilerimden biri de, yerini değiştirip bahçeye götürdüğüm için uyuz oldu. Hala tedavi etmeye çalışıyorum. Sizin kedinizin böyle bir sıkıntısı oldu mu?

sındırgılı
08-02-2015, 09:40
Bildigim kadar yok, Fakat dukkan disinda aksam saatlerinde neler yapiyor onu da bilmiyorum.Sabahtan dukkani beraber acariz, aksam beraber kapatiriz. Aksam saatlerinde pasaj ve otoparkta geceledigini tahmin ediyorum.
Bu sekilde baktigim, 4 adet kisirlastirdigim kedi var.Hic birinde, boyle tuy yolma gormedim. Yillar once ufak iken hamile kalip bebeler iceride olmus idi. Zor hayata dondurduk.
Gorundugu gibi biraz hiperaktif bir kisiligi var.Dukkanin icinde kutuda uyumak,en sevdigi
olaydir.
Erkek kedilerin de en fazla arkasinda gezdigi kedidir. (kisir olmasina ragmen ) Bu bir neden olabilir mi ?

tarku
08-02-2015, 09:54
Bildigim kadar yok, Fakat dukkan disinda aksam saatlerinde neler yapiyor onu da bilmiyorum.Sabahtan dukkani beraber acariz, aksam beraber kapatiriz. Aksam saatlerinde pasaj ve otoparkta geceledigini tahmin ediyorum.
Bu sekilde baktigim, 4 adet kisirlastirdigim kedi var.Hic birinde, boyle tuy yolma gormedim. Yillar once ufak iken hamile kalip bebeler iceride olmus idi. Zor hayata dondurduk.
Gorundugu gibi biraz hiperaktif bir kisiligi var.Dukkanin icinde kutuda uyumak,en sevdigi
olaydir.
Erkek kedilerin de en fazla arkasinda gezdigi kedidir. (kisir olmasina ragmen ) Bu bir neden olabilir mi ?

Kedi kısırlaştırmanın 2 yöntemi var. Birincisi yumurtalıkları alınır ve rahmi yerinde kalır. İkinci yöntem rahmi komple alınır. Veteriner tercihlerine göre bu değişir. Pek çok kedi kısırlaştırdım, bunlardan yalnızca 1 tanesinde bahsettiğiniz durum oluştu. Aynı veteriner bahsettiğim kedimin kızını da kısırlaştırdı onda bu durum oluşmadı. Veteriner fakültesinde bu durumu sorduğumda, böbrek üstü bezlerinden hormon salgıladığını ve bunun için yumurtalıklarla beraber rahmin de alınması gerekirdi dediler. Kediniz kızgınlık belirtisi göstermediği halde, salgıladığı koku sayesinde erkek kedilere kızgınlık belirtisi uyarısı veriyor. Kızgınlık göstermeyen dişi kedi çiftleşme eğiliminde olmaz. Bu durumda kedinizin başı erkek kedilerle beladadır. Strese girme sebebi bu olabilir. Belirli bir süre kapalı tutun diyeceğim ama bu da çözüm değil. Çünkü gebe kalamadığı için sürekli bu hormonu salgılamaya devam edecektir.

sındırgılı
08-02-2015, 10:03
Haklisiniz, diger kisir disi kediler erkekleri uzaklastirirken bizimki kuyruk sallamaya devam ediyor.Fakat, sonuc olmamasina ragmen erkek kedilerde pesinden gitmeye devam ediyorlar. Fakat, tuy yolma 12 ay devam ediyor..
Gecen sene deri tahris olumustu, antibiyotik tedavisi ile duzeldi.

habiş
08-02-2015, 11:14
Merhaba arkadaşlar bir kedide ben edinmek istiyorum.. bir iki sene evvel Ankara kedim vardı çok oyuncu ve çok akıllı bir kedi idi çok özlüyorum onu onun gibi bir kedim olsun çok istiyorum.. Bir yandan da bi sokak kedisimi olsa diye tereddütlerim var yine de aklınızda olsun sahiplendirmek isteyen olursa Ankara içinde talibim :)

tarku
08-02-2015, 15:38
Merhaba arkadaşlar bir kedide ben edinmek istiyorum.. bir iki sene evvel Ankara kedim vardı çok oyuncu ve çok akıllı bir kedi idi çok özlüyorum onu onun gibi bir kedim olsun çok istiyorum.. Bir yandan da bi sokak kedisimi olsa diye tereddütlerim var yine de aklınızda olsun sahiplendirmek isteyen olursa Ankara içinde talibim :)

Pet shop'lardan hayvan almak hiç mantıklı değil. Sokakta o kadar güzel kediler var ki pet shoplarda bulamazsınız. Eski kediniz gibi bir kedi bulmanız imkansız. Çünkü kedilerde insanlar gibi karakter sahibi yaratıklardır. Hiçbir kedi diğerinin davranışlarını göstermez. Şahsına münhasır denir ya, tam da öyle işte. 15 senedir kedi besliyorum ve ilk kedimi asla unutamıyorum. Gaflette bulunup kapıyı açık unutmuştuk ve kaybolmuştu. İlk göz ağrısı bambaşka bir şey...

habiş
08-02-2015, 16:14
Pet shop'lardan hayvan almak hiç mantıklı değil. Sokakta o kadar güzel kediler var ki pet shoplarda bulamazsınız. Eski kediniz gibi bir kedi bulmanız imkansız. Çünkü kedilerde insanlar gibi karakter sahibi yaratıklardır. Hiçbir kedi diğerinin davranışlarını göstermez. Şahsına münhasır denir ya, tam da öyle işte. 15 senedir kedi besliyorum ve ilk kedimi asla unutamıyorum. Gaflette bulunup kapıyı açık unutmuştuk ve kaybolmuştu. İlk göz ağrısı bambaşka bir şey...

Evet sayın tarku ilk kediler unutulmuyormuş benimde ilk kedimdi ve elimde olmayan sebeplerden dolayı şehir dışına ağlayarak vermiştim inşallah yeniside duygusal bağ kurabileceğim bi kedi olur..

sındırgılı
08-02-2015, 17:15
Evet sayın tarku ilk kediler unutulmuyormuş benimde ilk kedimdi ve elimde olmayan sebeplerden dolayı şehir dışına ağlayarak vermiştim inşallah yeniside duygusal bağ kurabileceğim bi kedi olur..

Pakize ve siyah incinin 1gomlek yasli kuzenleri vardi.Yemyesil gozler ve hircin bir tabiat..
Kendi isterse sevdirir, fazla sevincede patiyi yerdiniz.
Ilk yillarda o aci ile el cekince epey kanimiz akti.Fakat, sonra patiye karsilik bir tepki vermedik ve de o bize pati atmayi birakti..Karnini sevdirmeye basladi..Fotograflarini yuklemis olabilirim.Bende hic bir hatirasi kalmadi.
Magazanin kapisini tirnaklari ile acar ve kutusuna gecer idi..Digerleri o beceriyi elde edemedi..Siyah inci ile ayni yaslarda olmasina ragmen 2014 ocak ayinda kaybettim.Da hala unutamam, o benim yaban ama sevecen bir arkadasimdi..
Dediginiz gibi unutulmuyorlar..

sındırgılı
15-02-2015, 11:10
Zeytin, yine kendini yolmaya devam ediyor. Yegenim, kortizonlu bir igne ile pire asisini tekrarladi.

tarku
15-02-2015, 16:19
Zeytin, yine kendini yolmaya devam ediyor. Yegenim, kortizonlu bir igne ile pire asisini tekrarladi.

Resimlerden tam anlaşılamıyor ama tüy dökülen yerlerinde kabuklanma ve yaralar var mı? Benim kedilerimden birinde böyle bir durum vardı. Eczanelerde insanlar için bulunan uyuz losyonu ile geçti yaraları. Kortizon çok ağır bir ilaçtır. Sürekli kullanmak sakıncalı olabilir. Tüy yolmasının pire ile alakası yoktur.
Umarım sağlığına bir an önce kavuşur.

birnefestoprak
20-02-2015, 06:35
Tanistirayim: Bocek.

Ozlem A
20-02-2015, 10:46
Maalesef dünya güzeli kızımız Liz'i iki hafta önce kaybettik.

http://www.agaclar.net/forum/1307435-post476.htm

14,5 yaşında yaygınlaşacağı düşünülen bir deri altı tümörü almak üzere alındığı ameliyattan hemen sonra bu operasyonu kaldıramadan bize veda etti. Kızkardeşim hala ağlıyor, hiç ayrılmamışlardı.

Bu acıyı hafifletmek üzere onun için bir yavru bulup sürpriz yapmak isteyen eşi cins kedi arıyor. Pet shoplardan ithal kedi değil, evden bulmaya çalışıyor.

Kediseverlerden cins yavrusu olup çok mutlu bir yuva edinmesini isteyen var ise haberdar olmak isterim.

Sevgilerle..

sındırgılı
23-02-2015, 21:04
Resimlerden tam anlaşılamıyor ama tüy dökülen yerlerinde kabuklanma ve yaralar var mı? Benim kedilerimden birinde böyle bir durum vardı. Eczanelerde insanlar için bulunan uyuz losyonu ile geçti yaraları. Kortizon çok ağır bir ilaçtır. Sürekli kullanmak sakıncalı olabilir. Tüy yolmasının pire ile alakası yoktur.
Umarım sağlığına bir an önce kavuşur.
Butun bunlara ragmen ;
yolmaya devam ediyor.
Yara yok ama boyle gider ise derisinide tahris edecek.

Ilker Mechmet
03-05-2015, 00:43
Bu da bizim Gilbert! Yaklaşık 7 Yıldır ailemizin bir parçası, oğlumla birlikte büyüdüler diyebilirim...

Ilker Mechmet
03-05-2015, 00:46
yenı Foto...

samur
03-05-2015, 11:37
yenı Foto...
Masallah cok guzel hangi cins bu kedicik, kediler ev ashabindan sayilirmis, sizinki de oyle hissediyor herhalde bakislarindan belli, saglikli uzun bir birliktelik dilerim size. Imkanim olsa tum petshoplarda satilanlari alirdim, cok uzuluyorum tel kafeste ozgurlukleri ellerinden alinmis, insanlar para verip aliyor bakani var bakamayip atani var. Tum kedilerin sansi bahti guzel olsun, ozgur ve sevecek bir aileye sahip olsunlar.

samur
03-05-2015, 11:42
Butun bunlara ragmen ;
yolmaya devam ediyor.
Yara yok ama boyle gider ise derisinide tahris edecek.
Sn Sindirgili kediniz nasil oldu? Bizim ki de alin kismi ve ense kismini kasiyarak yara yapmisti, tuyleri yolunmustu.Derisini kontrol etseniz renk degisikligi varsa mantara isaret edebilir. Birde kil koku iltihabı aciaindan anestol ve antibiyotik pomad verdi veteriner, bizim ki toparladi. Bazen de psikolojik olarak kendilerini kotu hissedince, ev ve ortam, evdeki kisilerden giden ya da yeni gelen varsa olabiliyor tuy yolmalari.

Ilker Mechmet
03-05-2015, 21:56
Sayın Samur!
Gilbert "Scottish Fold" ırkından. Daha önceleri Tekir ve "European Burmese" ırklarından kedilerim oldu, inanın böyle bir kedi karakteri olabileceğine inanmazdım... Sadık, evine bağlı ama asla kucak kedisi değil, evin içinde bazen varlığını bile hissetmiyorsunuz... isterse gelip kendini sevdiriyor, yoksa hiçbir şansınız yok. Ha unutmadan, iyi de bir fare avcısı, yakaladığı fareleri eve, bizlere hediye olarak getiriyor.. Büyük bir bahçemiz var, gündüzleri çıkıp istediği gibi geziyor... Geceleri bırakmıyoruz, ev kedisi olarak yetiştirdiğimiz için dış şartlara adapte olması ****** zor, başına birşey gelir diye korkuyoruz... Yatmadan önce aile fertlerinde iyi geceler öncesi hep aynı soru: Gilbert döndü mü?

tarku
03-05-2015, 22:32
Sayın Samur!
Gilbert "Scottish Fold" ırkından. Daha önceleri Tekir ve "European Burmese" ırklarından kedilerim oldu, inanın böyle bir kedi karakteri olabileceğine inanmazdım... Sadık, evine bağlı ama asla kucak kedisi değil, evin içinde bazen varlığını bile hissetmiyorsunuz... isterse gelip kendini sevdiriyor, yoksa hiçbir şansınız yok. Ha unutmadan, iyi de bir fare avcısı, yakaladığı fareleri eve, bizlere hediye olarak getiriyor.. Büyük bir bahçemiz var, gündüzleri çıkıp istediği gibi geziyor... Geceleri bırakmıyoruz, ev kedisi olarak yetiştirdiğimiz için dış şartlara adapte olması ****** zor, başına birşey gelir diye korkuyoruz... Yatmadan önce aile fertlerinde iyi geceler öncesi hep aynı soru: Gilbert döndü mü?

Benim de buna benzer bir kedim vardı. 2011 yılında hastane bahçesinde arabanın altında kalırken kurtarıp almıştım. Maalesef geçen sene kaybettim. Yogi'm

samur
03-05-2015, 23:42
Kayiplarda icimiz cizzz ediyor, ben de kaybettim, yasam kanunu iste, her nefis ölümü tadacak. Ama varliklariyla hayatımız rekleniyor. Gilberte de uzun omur dilerim, diğerlerine de...

samur
08-06-2015, 17:52
http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/08/d6ddae02a540a71126137aebda2bfd8a.jpg

İsmail Kuzucu
08-01-2016, 19:53
Bahçenin yeni kedisi, isimsiz pisi. Çok şerefli insanlarımız yavruluktan çıktıktan sonra hayvanları dışarıya atmaya bayılıyor.

Kedi sütlü ekmeği bile zor yedi, avlanmasınıda hiç bilmiyor. Bizim kedi ile anlaşamadılar, geceleri evin çatısında kalıyor.

591797

tarla kuşu
11-03-2016, 00:50
Bunlar da benim pisiciklerim Duman ve Boncuk...

tarla kuşu
11-03-2016, 01:05
Duman 2 aylık kadardı , bağ evimize geldiğinde. Çok yabaniydi. Ama ben ona sabırla davrandım ve sonunda sadece bana kendini sevdirdi. Bağ evim şehirdeki evime 8 km uzaklıkta . Kışın hergün gittim ona mama götürdüm. Yaz başı bebekleri oldu. Tam kısırlaştıralım derken ikinciye bebekleri oldu. Bebekler iki buçuk aylıkken sahiplendirildi ve Duman kısırlaştırıldı. Ameliyat sonrası 15 gün evde kaldı.
Kış başıydı . İyileşince tekrar bahçeye götürdüm. Ben arabama binip eve döneceğim sırada o da geldi arabaya bindi ve şehirde ki eve geldi.
Kışı evde geçirdi.
Bahar gelgiğinde sokak kapısının önünde durdu ve gitmek istediğini belli etti. Bağ evine götürdük. Yazı orada geçirdi. Avlandı, oynadı .... Özgür kız...
Bilin bakalım bu kış başı yine ne oldu??? Geldi yine arabaya bindi ve şehirdeki eve geldi. Kışı yine evde geçirdi veee 2 hafta önce yine kapının önüne oturdu ve gitmek istediğini belli etti . Götürdük. Şimdi bağ evinde bahçede...
Bu kadar mı akıllı olunur??

tarla kuşu
11-03-2016, 01:14
Oğlum Boncuk....
Onu mayısta evimin kapısı önünde yolun üstünde buldum. Üzerinden araba geçmiş ama çok şükür ezilmemişti, sadece çok korkmuş. Annesini aradık bulamadık. Minicikti, açtı... Sokakta bırakamazdım.
Eve aldık , doyurduk , yıkadık , yatırdık... O gün bu gündür bizim oğlumuz oldu, evimizin neşesi oldu...

tarla kuşu
11-03-2016, 01:17
Lütfen satın almayın, sahiplenin... Sokaklar bizlere muhtaç canlarla dolu...

Sûz-i Dilârâ
11-03-2016, 09:00
Dilleri dışarda uyuyan hallerine bayılıyorum benim Sütoğlum da böyle dili bir karış dışarda uyurdu. :)

tarla kuşu
11-03-2016, 14:49
Maşallah Duman'a... Fincan'ım aklıma geldi okurken... :( Bu arada yavrucuklarına ne oldu? Keşke daha önce kısırlaştırsaydınız...

Sevgili loverlife,
Yavruları sahiplendirdik. En zor süreç bu sahiplendirme işi...

tarla kuşu
11-03-2016, 14:51
Sayın tarla kuşu kediniz de yavruları da çok güzeller, bayıldım :)

Çok teşekkürler sevgili yeha. Annemiz duruyor ama yavruları sahiplendirdik...

Güler
11-03-2016, 16:40
Dilleri dışarda uyuyan hallerine bayılıyorum benim Sütoğlum da böyle dili bir karış dışarda uyurdu. :)

Böyle uyuyanlar da var.

599743

Güler
11-03-2016, 17:07
Oğlumun iş yerinin hemen kapı kenarına terk edilmiş, esasında pahalı bir türmüş ama hasta olduğu için ölüme terk edilmiş.
Miyavlamaya bile takati yokmuş minnacık bir şeymiş yeni doğduğu için çok da ufakmış.
Oğlum dayanamamış hemen alıp veterinere götürmüş. Bir hafta ya yaşar ya yaşamaz denilmiş, doğuştan bağışıklık sistemi çok kötüymüş.
Haftanın dört günü veterinerde geçiyor, evde adeta yoğun bakıma alındı. Eve geleli üç ayı geçti bu arada iki kilodan fazla kilo da aldı ama yaşam tehlikesi hâlâ var.
Maması hazırlanıp enjektörle ağzına veriliyor, günde 4-5 telefon edilerek yemek yedi mi yemedi mi, keyfi var mı yok mu, soruluyor.
Ateşlendi mi hooop veterinerde. Dün de yemek yemediği için yine veterinere gitmiş meğer bizim kız diş çıkarıyormuş.
Bütün aile üzerine titriyor.
Ben biraz uzak duruyorum ama bayağı şekle girmiş, baygın bakışları bile değişmiş. Parkeler üzerinde koşmaya oynamaya başlamış ama koştukça kayıyor, hızını alamayınca tosluyor duvara.
Geçenlerde çocuklara gittiğimde birkaç poz fotoğrafını çekip çocuklara sürpriz yaptım.

599745

599746

599747

Biraz evvel oğlumun face de paylaştığı bir mesajı sizlere iletmek isterim:

Hakan Ozkan " Corona pozitif virus var, sanirim o yuzden attilar. Muhtemelen de bir pet shoptan atildigini dusunuyorum. Ama bayagi ugrastik, yirtacak umarim.."

gürcan_keskin
11-03-2016, 17:26
https://www.youtube.com/watch?v=3Xtf8hX7M5I
Bu da bizim kedimiz. İş yerinde henüz yavruyken bakmaya başladığımız ve adını BONCUK koyduğumuz tatlı mı tatlı kedimiz. Fırça tarak ile taranmayı çok seviyor.

eoe1234
09-04-2016, 19:56
Kızımda sitenin bahçesinde yavru kedi bulmuş terkedilmiş .Alamasına kıyamamiş ama nasıl bakılır bilemiyoruz 3 gündür bakmaya çalışıyoruz .Bakçak biri sahip çıkarsa vermeyi düşünüyoruz çok tatlı daha yeni görmeye başladı .Eşim almasaydınız ölürdü dedi,

tarku
09-04-2016, 20:25
Kızımda sitenin bahçesinde yavru kedi bulmuş terkedilmiş .Alamasına kıyamamiş ama nasıl bakılır bilemiyoruz 3 gündür bakmaya çalışıyoruz .Bakçak biri sahip çıkarsa vermeyi düşünüyoruz çok tatlı daha yeni görmeye başladı .Eşim almasaydınız ölürdü dedi,Sütten başka bir şey yiyemeyecek kadar küçükse, sütü su ile karıştırarak şırınga ile besleyin. Sade süt verirseniz ishal olur ve dayanamaz ölür.

eoe1234
09-04-2016, 20:37
Teşeşekür ederim yorumunuz için .Süte ılık su koyuyor biberonla veriyor ama arada alıyor neden aladığını bilemiyoruz üzülüyoruz odaha bir bebek.

tarku
09-04-2016, 20:52
Teşeşekür ederim yorumunuz için .Süte ılık su koyuyor biberonla veriyor ama arada alıyor neden aladığını bilemiyoruz üzülüyoruz odaha bir bebek.

Eğer gözleri daha yeni açılıyorsa, tuvaletini kendi yapamaz. Annesi olsa yalayarak tuvaletini yapmasını sağlardı. Annesinin yerine bunu sizin yaptırmanız lazım. Islak bir pamukla poposunu silin, bu onun tuvaletini yapmasını sağlayacaktır. Kendi kendine tuvaletini yapmaya başladığında hayata tutundu demektir.

eoe1234
09-04-2016, 21:01
Gözleri açık ama daha bügün görmeye başladı,gözlerini kırpmadan bana bakıyordu.Kızım bakmaya çalışıyo tırmalamayı ve ısırmayı seviyor.Her halde annesi sanıyor,kendi eşyasını koyarsa uyuyo daha çok küçük.

tarku
09-04-2016, 21:18
Gözleri açık ama daha bügün görmeye başladı,gözlerini kırpmadan bana bakıyordu.Kızım bakmaya çalışıyo tırmalamayı ve ısırmayı seviyor.Her halde annesi sanıyor,kendi eşyasını koyarsa uyuyo daha çok küçük.

En çok kim ilgileniyorsa, onu annesinin yerine koyar. Bu arada geçmiş olsun :).
Kedi bakmak virüs gibidir. Bir defa kedi beslemeye başladığınızda, dünyadaki bütün kediler sizinmiş gibi hissetmeye başlarsınız. Bir daha da kedisiz bir hayatınız olmaz. Kedi beslemediğiniz zamanları düşünürken, nasıl kedim olmadan yaşamışım? diye düşünürsünüz.

Sûz-i Dilârâ
21-11-2017, 08:53
Sizi Gönül hanımla tanıştırayım. Geçen cuma günü barınaktan sahiplendik. Yoldayken seçim yapmamak için "ilk gördüğüm kediyi sahipleneceğim" diye karar almıştım ama ilk gördüğüm bir iki saat önce gelmiş, bir arabanın çarpıp felç ettiği, arka ayakları tutmayan bir garibanmış. Tedavisi sürecekmiş biraz o yüzden ikinci kafese yöneldim orada da yeni ameliyat edilmiş ve bir bacağı kesilmiş bir yavrucuk vardı o da kaldı ve sonunda Gönül hanımla göz göze geldik tabii gönül gözümüzle. Gönül'ün iki gözü de görmüyor.

Eve geldiği ilk gün hiçbir şey yemedi, yoğurt, yaş mama hiçbirini. Sadece su içti ve hiç ihtiyacını gidermedi. Ertesi gün de sadece su içti. Ama özellikle akşamları hapşırıyor ve burnundan iltihap akıyordu, hemen barınağa dönüp durumu ilettim, tedavi için ilaçlarını aldım. O gün onun için et haşladım, yedi ama 3-4 saat geçmeden hepsini olduğu gibi çıkardı. Sanırım üşütmüş. Oğlumdan da biliyorum, ne zaman üşütse önce mideye vurur ne yerse çıkarır o da. Oğlum böyle olduğunda hiç bir şey yedirmem önce sıcak tutar, hava akımı varsa evde keserim. Gönül için de öyle yaptım, sadece su içip bol bol sıcak battaniye içinde uyudu. Burnu aktığında sildim.
Dün akşam eti ılıtıp tekrar yedirdim azıcık bu sefer kusmadı çok şükür, bu sabah az daha yedirdim şimdilik iyi gidiyoruz.

Bu arada kaşıntısı var, sol boyun bölgesini kaşıya kaşıya kanatmış. Vücudunda bazı yerlerde küçük kurumuş yaralar var. Veterinerle konuştum bugün tedavi için gideceğiz.

Gözleri görmemesine rağmen ortama çok çabuk adapte oldu, koltukların yerini öğrendi. Çocuklardan dolayı evde eşya fazla bulundurmuyordum (zaten sevmem de eşyayı) ev sade olunca ona da bol bol oynamalık, dolaşmalık yer kaldı. Çocuklarla çok iyi anlaşıyor, özellikle de Oğuz Kağan'la. Öğlen uykusunda sırt sırta yatıyorlar;)

Duru
21-11-2017, 10:57
Sizi Gönül hanımla tanıştırayım. Geçen cuma günü barınaktan sahiplendik. Yoldayken seçim yapmamak için "ilk gördüğüm kediyi sahipleneceğim" diye karar almıştım ama ilk gördüğüm bir iki saat önce gelmiş, bir arabanın çarpıp felç ettiği, arka ayakları tutmayan bir garibanmış. Tedavisi sürecekmiş biraz o yüzden ikinci kafese yöneldim orada da yeni ameliyat edilmiş ve bir bacağı kesilmiş bir yavrucuk vardı o da kaldı ve sonunda Gönül hanımla göz göze geldik tabii gönül gözümüzle. Gönül'ün iki gözü de görmüyor.

Eve geldiği ilk gün hiçbir şey yemedi, yoğurt, yaş mama hiçbirini. Sadece su içti ve hiç ihtiyacını gidermedi. Ertesi gün de sadece su içti. Ama özellikle akşamları hapşırıyor ve burnundan iltihap akıyordu, hemen barınağa dönüp durumu ilettim, tedavi için ilaçlarını aldım. O gün onun için et haşladım, yedi ama 3-4 saat geçmeden hepsini olduğu gibi çıkardı. Sanırım üşütmüş. Oğlumdan da biliyorum, ne zaman üşütse önce mideye vurur ne yerse çıkarır o da. Oğlum böyle olduğunda hiç bir şey yedirmem önce sıcak tutar, hava akımı varsa evde keserim. Gönül için de öyle yaptım, sadece su içip bol bol sıcak battaniye içinde uyudu. Burnu aktığında sildim.

Dün akşam eti ılıtıp tekrar yedirdim azıcık bu sefer kusmadı çok şükür, bu sabah az daha yedirdim şimdilik iyi gidiyoruz.

Bu arada kaşıntısı var, sol boyun bölgesini kaşıya kaşıya kanatmış. Vücudunda bazı yerlerde küçük kurumuş yaralar var. Veterinerle konuştum bugün tedavi için gideceğiz.

Gözleri görmemesine rağmen ortama çok çabuk adapte oldu, koltukların yerini öğrendi. Çocuklardan dolayı evde eşya fazla bulundurmuyordum (zaten sevmem de eşyayı) ev sade olunca ona da bol bol oynamalık, dolaşmalık yer kaldı. Çocuklarla çok iyi anlaşıyor, özellikle de Oğuz Kağan'la. Öğlen uykusunda sırt sırta yatıyorlar;)

Geçmiş olsun gönülcüğe. Çok büyük bir iyilik yapmışsınız allah sizden razı olsun. Kedili hayat çok keyiflidir ve insana çok şey katar. Kalpleri yumuşatır kediler. Keşke her evde kedi beslemek zorunlu olsa belki dünya daha güzel bir yer olurdu. Allah sizinle birlikte uzun bir ömür nasip etsin Gönül hanıma. :)

tarku
21-11-2017, 11:31

10 yaşında bir kedim var, beyninde oluşan tümör yüzünden bir gözü kör oldu, diğer gözü de kör olmak üzere. Veteriner, yaşı ilerlediği için narkoza dayanamaz böyle yaşayabildiği kadar yaşasın dedi. Tek gözü az gördüğü için, eşyaların yerlerinde en ufak bir değişiklik olduğunda, ya bir yerlere çarpıyor, ya düşüyor. Bu yüzden hiç bir eşyanın yerini değiştirmemeye çalışıyoruz. Sizin için en büyük sorun herhalde tuvaletin yerini öğretmede olacaktır. Böyle bir kediyi seçtiğiniz için tebrik ederim.

tarku
01-12-2017, 16:36
Yukarıda bahsettiğim kedim bugün öldü. Kendimi alıştırdığımı sanıyordum ama yanılmışım.

Sûz-i Dilârâ
02-12-2017, 06:47
Başınız sağolsun.

EAkpınar
13-02-2018, 09:22
Adı Mırbey Karapati :p. 2 yaşında. 2017 10 kasım akşamı evimize geldi. Eşimi 20 yıldan fazladır evde kedi beslemeye ikna etmek için çaba sarf ediyorum. O akşam arabanın yanında etrafında dolaşıp ayaklarına sürünmüş. Birlikte dershaneye gidip kızımızı almışlar :confused: arabadan inince peşimden geldi, ben de apartman girişindeki kalorifer peteğinin altında ısınsın diye getirdim dedi. Ancak Mırbey eve kadar gelmek istemiş eşim de eve almış :eek: İnanılmaz bir durum bizim için. Tabii ki ben işten gelince bu durumu hemen fırsata çevirdim :D Yazık değil mi bize sığınmış tekrar dışarı nasıl bırakırız yarın hemen kuduz aşısını yaptıralım, kumunu mamasını alalım dedim. Hala inanamıyorum, Mırbey 1 yılı aşkın bir süredir bizimle eşimin sevgisi ise daha da inanılmaz. Her gün dışarı çıkıp dolaşıyor. Giriş katta oturduğumuz için balkondan içeri giriyor. Saati de belli en geç 4-4,5 gibi evde oluyor. Yalnız ben sokulsun yılışsın istiyorum :( Mırbeyse ağır abi; seni uzaktan sevmek aşkların en güzeli diyor :D Sahiplenmek ayrı bir duygu hatta gurur verici. Sahiplendik derken hafifçe kasılıyorum sanki:p

EAkpınar
13-02-2018, 09:28
Bu da Mırbey in balkon sefası. Artık balkonu o kullanıyor. Yattığında da dışarıyı görebilsin diye üst üste üç minder koyup yükselttim :)

Sûz-i Dilârâ
14-02-2018, 08:17
Mırbey Karapati adı-soyadı süpermiş, okuyunca çok güldüm :)

Şanslıymış Mırbey sizin gibi insanlarla karşılaşmış darısı sokaklarda perişan halde yaşam savaşı veren diğer canlara.

Ben de Gönül hanımın fotoğraflarını eklerim bir ara. :)

elifaydin
14-02-2018, 08:41
Şimdilik size sokaktaki bal gözlülerimle merhaba diyeyim. Bir de evde beyefendi ve hanımefendimiz var 2007 eylülden bu yana birlikte olduğumuz. En kısa zamanda onlarla da sizleri tanıştırmak isterim.

Sûz-i Dilârâ
30-04-2018, 09:09
Gönülüm melek kızım.

Çok akıllı, çok da mazlum bi'şey. Hiç sesi çıkmıyor, nadiren miyavlıyor. Yemeğini yedi mi bir kenara çekilip uyuyor.
Suyu seviyor, balkonu yıkarken geliyor capul cupul suyun içinde geziyor, hortumdan akan suyu yakalamaya çalışıyor, bazen ayağıma dolaşıyor, epey çaba harcıyorum düşmemek için.

Çocuklarla arası çok iyi, onların oyunlarına, sevmelerine çok tolerans gösteriyor. Bana karşı o kadar değil, biraz fazla mıncıklasam tırnağı geçiriveriyor.:D

EAkpınar
02-05-2018, 12:30
Bence hayvanlar çocuklara karşı daha toleranslılar.

tarku
02-05-2018, 17:23
Balkonun yeni üyeleri. Resim çekmeyi bir türlü öğrenemedim.

shawshang
02-05-2018, 18:46
Benim kızın arkadaşı MİNİK

672510

EAkpınar
19-07-2018, 12:52
Bu hanımın adı minnak. Apartman görevlisinin kedisi. Adını ben koydum:D annesi babası hangi isimle sesleniyor bilmiyorum. O da sokaktan sahiplenildi. Yalnız minnak hanım kendi evinden çok bizim evi tercih ediyor. Mırbey rahat girip çıksın diye balkon gece gündüz açık. O da gelip Mırbey için yaptığım minderlerde yatmaya bayılıyor. Bize balkon kapısını açtırıyor. İçeri girip mamasını yiyor sonra da çıkıyor. Dün gece ne derdi vardı anlayamadık. Annesi eve götürmeye çalıştığı halde karşı koydu. Israrla bize gelmek istedi. Zorla götürdü. Aradan 10-15 dakika geçti balkon çamında iki defa çarpma sesi geldi. çıktım baktım ki minnak hanım iki defa kafayı kapalı cama vurmuş içeri girmeye çalışıyor. Aldım içeri bir iki lokma yedi sonra çıktı. Biz gelme evine git diyene kadar karşı koyuyor kendi evine gitmemek için. Söylenenleri de anlıyor çok zeki bir hayvan. Acaba bi derdi mi var ki.:confused:

EAkpınar
19-07-2018, 12:53
Mırbey ütü yapmış çok yorulmuş:D

Metin Y.
03-10-2018, 23:43
Şentop

Kozanli
04-10-2018, 06:34
Sokak hayvanlarını da unutmayalım!

david72
04-10-2018, 15:03
Bu sevimli minnak da karşı bloğumuzdan taşınan "kıymetli" bir hanımefendi tarafından terkedilmiş. Gözleri eski evinin etrafını süzse de, açılan kapılara hamle etse de maalesef ki vicdansızca terkedilmişliği kabullenip etrafta dolanmaya ve kendine yuva aramaya başladı. Tam o sıralar kesişti kaderlerimiz. Ona bir yer açtık, karnını doyurduk, aşılarını yaptırdık, zaman içinde dilinin altında çıkan bir kisti ameliyat ettirdik. Sağolsun veterinerimiz de gelip gittikçe ilgisini eksik etmedi. Dışarıda diğer kedilerin arasında kendine bir alan edinemedi, ara ara dayak yedi, garajdan çıkamadı ve araba altlarına sindi. Her gün akşam 8 e kadar bizimle oldu, besledik, ısınmasına yardımcı olduk ve bol bol konuştuk. Evimizde zaten bir kedi olduğundan eve götüremedik. Pazar günleri mağazanın öünden geçerken onu camekanın önünde bulduk. Hala birlikteliğimiz devam ediyor,yan komşularımız da gördükçe seviyor ve besliyor. Ancak akşamları yine yalnız ve sinecek bir yer arıyor. Mahallede bolca bulunan köpek sürülerinden dolayı açık alana kedi evi de koyamıyoruz çünkü orada sıkışmış oluyor ve saldırılara açık hale geliyor. Her nekadar garajda idame etse de, onunla konuşacak onu sevecek onun da sevgisini verebileceği bir aile arıyoruz.
Normalde sokakta da beslediğimiz kediler çoktur ve onların doğada olmalarını daha doğru bulurum. Ancak bu yavrucak insanlar tarafından büyütülmüş ve tek istediği sıcak bir yuva. Kısırlaştırılmış, aşılı ve sağlıklı bir uskumru tekiri. Sizinle sürekli konuşan bir dişi. Bunca zamandır mağazamızda tek bir koltuğa yan gözle bakmadı.
Haydi siz de bir el atın da mutlu ve huzurlu onu terketmeyecek bir yuvası olsun.

EAkpınar
04-10-2018, 15:49
Niye evinize alırsınız? Niye terkedersiniz? İnsanoğlu neden bu kadar vicdansız? Sitede yeni bir yavru var birkaçgündür. Kapıda mama ve su olmasına rağmen ısrarla eve girmeye çalışıyor. Gördüğüm herkese söyledim. Sahiplendirmeye çalışıyorum. Benim de evde kedim olduğu için eve alamıyorum. 5-6 aylık olduğunu tahmin ettiğim bir dişi tekir. Sevgi manyağı. Patisiyle kafamızı çevirip yalıyor. Sahiplenmek isteyen olursa biz de minik te çok mutlu olacak.

EAkpınar
04-10-2018, 15:53
Bu da minik kızın fotoları

Sûz-i Dilârâ
06-11-2018, 08:09
Köyde baktığım cadı, geçen yaz fareler için sürülen yapıştırıcıların üzerinden söküp getirip mahalleye bırakmışlar. Diğer kedilerle birlikte onu da besledim evin etrafında dolaştı önce sonra eve kaçak girişler yaptı:) Kaynanamdan gizlice akşamları pencereden odaya aldım, güvenli bir yere ihtiyacı vardı, köpekler geceleri sokaklarda, bu da minicik.
Diğer kedilerden babacan olan iki tanesi bunun yapışkanlı yerlerini yalayıp temizlediler:D karnı da doyunca bütün sevimliliği ve cadılığı ortaya çıktı, saksılardaki bitkilerimi perişan ediyordu, kaynanamdan bir iki terlik yemişliği vardır yoğurt tenceresine göz dikince.:D

Sûz-i Dilârâ
06-11-2018, 08:13
Bu da Müdür bey, asil, ağır abi. Upuzun bacakları var bir kediye göre fazla uzun bakanların hemen dikkatini çekiyor.;)

Sûz-i Dilârâ
06-11-2018, 08:19
Hadi bu resimdeki kediyi bulun:D

Tebrikler! Kenardan çitlerin üzerinden atlayan bizim Gönülcük, köye giderken haliyle bizimle geldi. Gözleri görmemesine rağmen yolunu çok güzel buluyor, güzergahı çabuk ezberliyor, kokluyor, sesleri dinliyor, yüksek yerlerin kenarına geldiğinde hafif tökezlese de patisiyle yoklayıp yüksekliği anlayınca yolunu değiştiriyor. Melek kızım benim.;)

Bahçede dolaşırken Badem (en üstteki fotoğraf), Müdür, Gönül ve Karaoğlan beraber gezeriz, peşimden ayrılmazlar, bazen beni kızdırırlar çiçeklerimin üzerine basarlar, ben toprağı kurcalarken oyun sanıp elimi çizerler, ısırırlar.;)

EAkpınar
06-11-2018, 11:03
Maşallah Gönül kıza. Ben sizin yerinizde olsaydım onun hep biyerlere takılıp düşeceğini zarar göreceğini düşünerek evden dışarı çıkarmazdım :o. Ama çitten atlıyor. Müthiş.:eek: Gönül'le beraber ben de size çook teşekkür ediyorum Sayın Suz-i Dilara:p

EAkpınar
27-11-2018, 15:36
Bu da minik kızın fotoları
Bu kıza bir yuva bulamadan bahçeden kayboldu. İnşallah birisi sahiplenmiştir. diye umut etmekten başka çaremiz yok. Bu defa da bu minik kız sığındı evimize. İki gündür yatılı misafirimiz. Herkes çok güzelmiş diyor ama sahiplenmeye yanaşmıyor. Böyle giderse kalıcı görünüyor:p İyi de bir de mırbey vardı biliyorsunuz o nolucak :( Şuan hırlaşmalar gırla gidiyor. İnşallah biri çıkar evlat edinir.

EAkpınar
29-11-2018, 10:33
Bu defa da bu minik kız sığındı evimize. İki gündür yatılı misafirimiz. Herkes çok güzelmiş diyor ama sahiplenmeye yanaşmıyor. Böyle giderse kalıcı görünüyor:p İyi de bir de mırbey vardı biliyorsunuz o nolucak :( Şuan hırlaşmalar gırla gidiyor. İnşallah biri çıkar evlat edinir.

Sosyal medya sayesinde;) çok kısa bir zamanda güzelliği sahiplenmek isteyen çıktı.:eek: Dün akşam teslim ettim. Allah razı olsun. Bu da yeni evindeki fotoları

elifaydin
14-01-2020, 11:56
Takip ettiğim bu sayfaya bu sefer büyük bir üzüntüyle yazıyorum. 12 yıldır evimizde baktığımız iki tane kedimiz var, rahmetli babamla birlikte almıştık onları anneleri yoktu ve daha gözleri bile açık değildi. Neler neler paylaştık onlarla. yılbaşı arefesi dişi olanda elime gelen bir kitle oldu, veterinere götürdük, yaşı da var dendi ama operasyonla kitleyi aldılar. Patoloji raporu geldi adenokarsinom türü kanser. Çok ama çok üzgünüm, hastaneden eve getirdik moral olsun dedi veteriner. Hastalığı hiç yakıştıramıyorum ona, keşke elimizden daha fazlası gelse.

su teresi
18-01-2020, 03:18
.

çok geçmiş olsun inşallah daha iyileşerek rahat huzurlu devam eder yaşamına Allah tüm hayvanların yardımcısı olsun insanlara hepimize vicdan merhamet versin kediniz şanslı sizinle sevgi dolu ortamda, kolaylıklar dilerim

elifaydin
20-01-2020, 08:24
çok geçmiş olsun inşallah daha iyileşerek rahat huzurlu devam eder yaşamına Allah tüm hayvanların yardımcısı olsun insanlara hepimize vicdan merhamet versin kediniz şanslı sizinle sevgi dolu ortamda, kolaylıklar dilerim

Teşekkür ederim sayın su teresi, ona çok da eziyet vermeden acı çekmeden yaşamına devam etmesi dileğimiz, minnoşumuz o bizim.

EAkpınar
05-02-2020, 14:42
Teşekkür ederim sayın su teresi, ona çok da eziyet vermeden acı çekmeden yaşamına devam etmesi dileğimiz, minnoşumuz o bizim.

3 yıldır baktığım minik oğlumu kedimi maalesef 14 aralıkta kaybettik. 3.5 ay süren bir hastalığın ardından. Hayvansever olsa bile evinde bir hayvana bakmayan bu acıyı anlayamıyor. Heryerde izi var. hala kabullenebilmiş değiliz. Umuyorum yavrunuz sağlığına kavuşur. Çok geçmiş olsun.

elifaydin
06-02-2020, 07:35
3 yıldır baktığım minik oğlumu kedimi maalesef 14 aralıkta kaybettik. 3.5 ay süren bir hastalığın ardından. Hayvansever olsa bile evinde bir hayvana bakmayan bu acıyı anlayamıyor. Heryerde izi var. hala kabullenebilmiş değiliz. Umuyorum yavrunuz sağlığına kavuşur. Çok geçmiş olsun.

Dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Size de sabırlar dilerim. Evinde bir hayvana bakmayan kimse anlamıyor o kesin. Dışarıdan bakan kişiler insanlar hastalanıyor açlık çekiyor ölüyor sen nasıl olup da kedi için üzülebilirsin diyorlar. Artık herkesin anlamasını beklemiyorum ben.

emaarist
20-04-2020, 15:18
Selam herkese, bir kaç gün önce british shorthair kedi sahiplendim(farklı durumlar oldu ve ilk defa kedi sahipleniyorum) internette biraz kedi mamaları araştırdım ama çok pahalılar?? bulabildiğim en hesaplı fiyata gelen mama kedimin türüne uygun mudur nasıl oluyor bu kedi mamaları yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

derin35
02-05-2020, 23:26
Oğlumun iş yerinin hemen kapı kenarına terk edilmiş, esasında pahalı bir türmüş ama hasta olduğu için ölüme terk edilmiş.
Miyavlamaya bile takati yokmuş minnacık bir şeymiş yeni doğduğu için çok da ufakmış.
Oğlum dayanamamış hemen alıp veterinere götürmüş. Bir hafta ya yaşar ya yaşamaz denilmiş, doğuştan bağışıklık sistemi çok kötüymüş.
Haftanın dört günü veterinerde geçiyor, evde adeta yoğun bakıma alındı. Eve geleli üç ayı geçti bu arada iki kilodan fazla kilo da aldı ama yaşam tehlikesi hâlâ var.
Maması hazırlanıp enjektörle ağzına veriliyor, günde 4-5 telefon edilerek yemek yedi mi yemedi mi, keyfi var mı yok mu, soruluyor.
Ateşlendi mi hooop veterinerde. Dün de yemek yemediği için yine veterinere gitmiş meğer bizim kız diş çıkarıyormuş.
Bütün aile üzerine titriyor.
Ben biraz uzak duruyorum ama bayağı şekle girmiş, baygın bakışları bile değişmiş. Parkeler üzerinde koşmaya oynamaya başlamış ama koştukça kayıyor, hızını alamayınca tosluyor duvara.
Geçenlerde çocuklara gittiğimde birkaç poz fotoğrafını çekip çocuklara sürpriz yaptım.

599745

599746

599747

Biraz evvel oğlumun face de paylaştığı bir mesajı sizlere iletmek isterim:

Hakan Ozkan " Corona pozitif virus var, sanirim o yuzden attilar. Muhtemelen de bir pet shoptan atildigini dusunuyorum. Ama bayagi ugrastik, yirtacak umarim.."

Güler hanım, çok şaşırdım. Mesajınızın tarihine baktığımda, bu corona, şu anda ülkecek yaşamış olduğumuz kororavirüs müdür?

Kedilerde de mi görülüyormuş? İlginç.

Bu arada kedi çok tatlı. Umarım şimdi sağlığı yerindedir.

Pumpking
03-05-2020, 09:04
Güler hanım, çok şaşırdım. Mesajınızın tarihine baktığımda, bu corona, şu anda ülkecek yaşamış olduğumuz kororavirüs müdür?

Coronavirüs türleri birçok hayvanda olabilir. Hayvanlar bağışıklı diye biliyorum.

elifaydin
03-05-2020, 10:37
Daha önce hastalığından bahsettiğim kedimizi 26 nisanda kaybettik. Son 3 günü gerçekten kötüydü, veteriner daha fazla acı çekmeden öldüğüne şükredin dedi. Bu kanser illeti akciğerlerine de sirayet ettikten sonra çok kısa sürede götürdü. Evdeki diğer kedi ise arkadaşının ölümünden sonra günlerce hiçbirşey yemediği için onu da hastaneye götürmek durumunda kaldık. Çok özlüyoruz ailecek. Çok üzüldük ama çok güzel şeyler yaşamıştık 12.5 yılda, onları hatırlayıp avunuyoruz.

abk
03-05-2020, 15:26
Daha önce hastalığından bahsettiğim kedimizi 26 nisanda kaybettik. Son 3 günü gerçekten kötüydü, veteriner daha fazla acı çekmeden öldüğüne şükredin dedi. Bu kanser illeti akciğerlerine de sirayet ettikten sonra çok kısa sürede götürdü. Evdeki diğer kedi ise arkadaşının ölümünden sonra günlerce hiçbirşey yemediği için onu da hastaneye götürmek durumunda kaldık. Çok özlüyoruz ailecek. Çok üzüldük ama çok güzel şeyler yaşamıştık 12.5 yılda, onları hatırlayıp avunuyoruz.

Çok üzüldüm, ailenin bir bireyi gibi oluyor evcil hayvanlarımız. Diğer kediniz uzun yıllar sizinle yaşar umarım.

derin35
03-05-2020, 19:17

Evde yaşayan canın kaybı, boşluğu çok zor, bilirim. Kalan kediciğe de bir ayrı üzüldüm. Nasıl etkilenmiş. Kıyamam.

elifaydin
04-05-2020, 08:39
Çok üzüldüm, ailenin bir bireyi gibi oluyor evcil hayvanlarımız. Diğer kediniz uzun yıllar sizinle yaşar umarım.

Teşekkür ederim Sayın abk, aynen söylediğiniz gibi evin bir bireyi hatta hiç büyümeyen çocuğu gibi oluyorlar.

elifaydin
04-05-2020, 08:46
Evde yaşayan canın kaybı, boşluğu çok zor, bilirim. Kalan kediciğe de bir ayrı üzüldüm. Nasıl etkilenmiş. Kıyamam.

Teşekkür ederim Sayın derin35, daha yeni yeni normale dönmeye çalışıyor. Biz de onu yalnız bırakmıyoruz.

Güler
05-05-2020, 00:47

Oğlumun kedisi yaşamını devam ettiriyor, büyüdü kilo da aldı ama bütün yaşamı ev içinde bu durum bence onu biraz psikopatlaştırdı. Saniyesi saniyesine uymuyor belki de bana öyle geliyor. Ben böyle söyleyince onlar ailecek bozuluyorlar ama yine de ben öyle düşünüyorum.
Etrafımda gördüğüm kediler gibi sevecen değil, kendini sevdirmeyi istemiyor hırçınlaşıyor. Kendi aleminde dünyasında yaşıyor.
Yine sık sık veterinere gidiyor, ya gözüne bir şey oluyor, ya da başkabir yerine. Bakanlar şikayetçi değil ya bana ne.

Ben bu güzeli seviyorum

707362

derin35
08-05-2020, 23:58
Oy maşallah. Poz da vermiş.

Baruthane
29-09-2020, 16:54
tüm kediler çok tatlı aslında ben de almak istiyorum ama çok fazla ilgilenemem diye almak istemiyorum gördükçe içim gidiyor ama ilgisiz kalmasını istemiyorum ve bir kuşum var ona zarar verir diye korkuyorum sizce ne yapmalıyım

Asoo
29-09-2020, 21:20
tüm kediler çok tatlı aslında ben de almak istiyorum ama çok fazla ilgilenemem diye almak istemiyorum gördükçe içim gidiyor ama ilgisiz kalmasını istemiyorum ve bir kuşum var ona zarar verir diye korkuyorum sizce ne yapmalıyım

Yaklaşık üç senedir bir dağ köyünde yaşıyorum. Şehirli yıllarım, içimde hep bir hayvan edinme arzusuyla geçti.

Şimdi köpeklerim, kedilerim ve çok sayıda tavuğum var, onları gözlemlemek için de bol vaktim.

Ve iyi ki şehirdeyken bir hayvan edinmemişim. Hayvan sevme, can yoldaşı edinme gibi ihtiyaçlarım için bir canlıyı olması gereken ortamdan uzaklaştırmamışım iyi ki.

Kedilerim ve köpeklerimin yaradılışlarına uygun yaşayışlarındaki mutluluğunu gördükçe, evde hayvan beslemeye giderek daha soğuk bakıyorum.

İşin bir de sorumluluk boyutu var ki, o hepten zorlu.

Tabii ki karar sizin.

Not: Kedi, o kuşu bir punduna getirir yer. Yemeli zaten. :D

myrize
16-07-2021, 00:27
kedime isim (https://kediblog.com/kedi-isimleri/) bulamıyorum önerebileceğiniz bit isim varmı erkek mavi gözlü british

TCM
16-07-2021, 07:46
kedime isim (https://kediblog.com/kedi-isimleri/) bulamıyorum önerebileceğiniz bit isim varmı erkek mavi gözlü british

NoName

NameLess