Bağlan

View Full Version : Ankara'lı etobur bitki severler

denizakvaryumu
20-10-2006, 12:36
Ankara da yaşayan etobur bitki severler ,

fikir ve tecrübelerimizi paylaşabileceğimiz, birbirimizden etobur bitki alışverişi yapabileceğimiz toplantılar düzenleyelim diyorum.

Bu konudaki fikirlerinizi yazarsanız sevinirim.

Oğuz Sağlam
20-10-2006, 12:44
Karnivor bitki sahibi olmak için 4 yıllık eğitim sürecini tamamlamam ve ardından başarılı bir staj dönemi geçirmem lazım ;) .

Haliyle 3,5 yıl sonraki ilk toplantınıza katılabilirim.

denizakvaryumu
20-10-2006, 13:15
Oğuz Hocam,

hızlandırılmış eğitim var biliyorsunuz:D
Erkan Hocam sağolsun öğretmenimiz , her konuda yardımcı üstadımız...

Bu durumda, o kadar bekletmeyin lütfen...

Oğuz Sağlam
20-10-2006, 13:28
Çok teşekkür ederim.
Ben gene de bildiğim gibi ağır ve emin adımlarla yol alayım.
Ancak karnivor bitki muhabbeti olursa dinlemek üzere katılabilirim. ;)

praecox
20-10-2006, 14:01
:p
Anlaşılan buradan ben Ankara'ya açık öğretim vermeye başlamam gerekiyor yoksa kürsümü asistanlarım kapıcak.:rolleyes:

murare
20-10-2006, 14:15
Ya severler burda da satarlar nerde. Bu etobur bitkileri bir kaç çiçekçiye sordum lakin yok. Nereden bulabilirim bu arkadaşları.

praecox
20-10-2006, 16:12
Ne arıyorsunuz sayın murare? hangi türü?:confused: Özel bir hybrid mi sp.'mi ssp.'mi???
P.Coelho'nun Alchemist'ini (simyacı) eminim okumuşsunuzdur.:D

murare
26-10-2006, 10:31
Simyacıyı okudum ama demek istediğinizi anlayamadım kusura bakmayın. Ne aradığıma gelince bu bitkileri ilk kez burada tanıdım, pek bilgim yok, bakabileceğim ufak birşey arıyorum. Bakımı kolay çok fazla birşey istemeyecek çiçeklerimin dibinde uçuşan küçük sineklerle beslenecek bir bitki. Belki devamı gelir hele bir tanışalım.

denizakvaryumu
26-10-2006, 11:03
Drosera Capensis öneririm.Yeni başlayanlar için ideal,bir de akşamdan sabaha üzerine yapışan ufak böcekleri görebiliyorsunuz,Droseralar dışında bu olayı görmek pek mümkün değil.
Erkan Hocam sağolsun bana bir tane hediye etmişti,gözüm gibi bakıyorum bu sene 3.kez çiçek açacak ancak tohumlarından büyütmeyi başaramıyorum.

murare
26-10-2006, 12:29
Mesela Ankara'lı bir arkadaş. Denizakvaryumu bu etcil otlar :) nereden temin edilebilir söylersen sevinirim.

denizakvaryumu
26-10-2006, 13:37
Mesela Ankara'lı bir arkadaş. Denizakvaryumu bu etcil otlar :) nereden temin edilebilir söylersen sevinirim.

Bu işin üstadı,benim akıl hocam Sayın Erkan Bey den temin edebilirsin..

http://www.agaclar.net/gallery/kategori.php?blm_id=179&ktg_id=582
Bu tarih itibarıyla (benim de eklediğim resim dahil) Galeride resmi olan tüm etobur bitkiler Erkan Hocamın ürettiği etobur bitkilerdir.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1931
bu linkte ise satışı var.

Bu arada ph 3 olan sarı torfu da almayı unutmayın.

murare
26-10-2006, 15:21
Sağol denizakvaryumu.

praecox
26-10-2006, 15:40
Sayın murare,

simyager biliyorsunuz ki aradığı hazineyi hemen hemen tüm dünyayı dolaşıp aradıktan sonra romanın ilk başlarında rüyalarına daldığı yerde buldu yani sizde dışarda aramayın üzerinde oturuyorsunuz gibilerden bir gönderme yapayım dedim. simyager romanı ile ilgisi o kadardı konumuzda...

murare
27-10-2006, 09:48
Hııı sizinle konuştuktan sonra en azından anlamam gerekiyordu ama kusura bakmayın hocam.

denizakvaryumu
28-11-2006, 23:06
ANKARA LI ETOBUR BİTKİ SEVERLER LİSTESİ

1-avukatkemal
2-mcdogan
3-denizakvaryumu

Hadi Hayırlısı, etobur bitki severler çoğalıyor...............:D

http://www.agaclar.net/gallery/album.php?id=583

avukatkemal
29-11-2006, 00:27
koca ankaradan 4 kişimi :)

denizakvaryumu
29-11-2006, 07:37
koca ankaradan 4 kişimi :)

Sessiz bir çoğunluk takipte....:D

Başlangıç için 4 kişi de yeterli bir sayı.....Ancak 300 lt lik etobur bitki torfunu bölüşmek için ,hiç olmazsa 6 kişi olması lazım ki, adam başı 50 lt torf düşsün...

6 kişi olursak, ilk toplantıyı düzenleyeceğim...Çaylar ve simitler benden....:D

avukatkemal
29-11-2006, 18:47
ne torfmuş :) hint kumaşı gibi.. ankaraya torfçu acacam yakında böle giderse

Mine Pakkaner
29-11-2006, 20:10
Bu öyle heryerde bulunan ve her bitkiye kullanılan bir torf değil ama :)

praecox
29-11-2006, 20:35
Hint kumaşı bulunur oldu hatta sanayi gelişdi boya bile hindistandan çinden nerde ise bedava denecek bir fiyata geliyor... asıl önemlisi üretilebiliyor devamlılığı var ancak sarı torf ise 1 mm bir yılda yükselen bir mamul vede petroldan evvel sphagnum torf reservlerimiz 350 milyon yıl sonra dünya (en azından avrupa) turba kömürüne dayanmı bitmiş durumda... olası reservlerin ise sökümü yasaklandı... kısıtlandı...
nerde ise. dolayısı ile tofçu açın bir dahaki sevkiyatı size 350 milyon yıl sonra gelirse bir balya da bana ayırın... :)
sorunu bu kezde biraz abartarak dramatize ederek anlatmaya çalışdım.
espridir yanlış anlaşılmaya.... Lütfen...!

avukatkemal
30-11-2006, 19:00
bi blyası sizindir :) bu arada ankarada bazı çiçekçilerde ve koçtaşta torf adıyla satılan toprak nedir? ucuz da.. bu torf o torf değilmi :)

Mine Pakkaner
30-11-2006, 19:19
Hayır değil Kemal Bey.

Bu arada siz de etobur yetiştiriciliği maceranıza başlamadan önce Sayın Praecox'un yazdığı bütün başlıkları okursanız bir ön bilgi sahibi olursunuz. Bu torf konusu da uzun uzun konuşuldu, orada görebilirsiniz.Hatta bu işin olmazsa olmazı.Uygun torfunuz yoksa etobur yetiştirme imkanınız da yok :)

denizakvaryumu
07-06-2007, 11:18
Ankaralı etobur bitki sever arkadaşlar

Kienne nikli arkadaşla gartengold dan 40 lt lik etobur torfu almayı planladık...
Ankaradan başka katılmak isteyen olursa lütfen buraya yazsın..

4 kişi olursak 10 lt olarak paylaşırız diyorum...torf miktarından elimizde ne kadar çok etobur bitki olduğu belli oluyor :D

avukat kemal arkadaş seni 3.kişi olarak banko görüyorum :) ne dersin?

1-Kienne +
2-denizakvaryumu +
3-avukat kemal ?
4-

.

avukatkemal
07-06-2007, 22:51
:) yazın beni de tabi.. erkan beyi epey rahatsız ettik :D torfa 4 torfa 4

denizakvaryumu
08-06-2007, 07:46
1-Kienne +
2-denizakvaryumu +
3-avukat kemal +
4-

Evet Ankara dan 4. kişi arıyoruz... olmazsa 3 kişi paylaşacağız...koçtaştan etobur bitki alıp da saksı değiştirmek isteyen Ankaralı arkadaşlara son çağrı...Uçak kalkıyor :)

Not:Gartengold la 40 lt üzerinden anlaşamazsak yine praecox hocayı rahatsız edeceğiz ...

.

Kienne
08-06-2007, 09:32
Arkadaşlar, şu an itibariyle siparişimizi verdim. Bir aksilik olmazsa yarın (en kötü ihtimalle Pazartesi günü) 40lt torfumuz gelmiş olacak.
Bu arada sadece tek saksı değiştirecek olup, 5 - 10 lt istemeyen birkaç kişiye daha az da verebileceğimizi düşünüyorum.

denizakvaryumu
08-06-2007, 09:48
Ankara'lı etobur bitki severler artık torf bulamama derdinden böylece kurtulmuş oldular...şimdi artık etobur bitkileri çoğaltma zamanı :D

sayın kienne torfu alacağımız yeri ve zamanı belirtin lütfen...

evet 4. kişi aranıyor eğer 4.kişi çıkmazsa bu payı da ben almak isterim..(kuzen senin için--bir koçtaş etoburcusu daha)

.

Kienne
08-06-2007, 11:20
Teslimat adresi olarak kendi adresimi verdim (Yenimahalle). Eğer yarın gelirse yarın öğleden sonra **** Pazar öğlene kadar uğrayıp alabilirsiniz. Pazartesiye kalırsa akşam 19:00'dan sonra evde oluyorum. Uygunsa adresi özelden yollarım, değilse başka bir yol düşünelim.

denizakvaryumu
08-06-2007, 13:23
Benim için uygundur...

.

avukatkemal
09-06-2007, 17:12
teşekkürler..zahmet oldu size de..iyi tatiller..

Teslimat adresi olarak kendi adresimi verdim (Yenimahalle). Eğer yarın gelirse yarın öğleden sonra **** Pazar öğlene kadar uğrayıp alabilirsiniz. Pazartesiye kalırsa akşam 19:00'dan sonra evde oluyorum. Uygunsa adresi özelden yollarım, değilse başka bir yol düşünelim.

denizakvaryumu
09-06-2007, 21:06
teşekkürler sayın kienne

.

Kienne
09-06-2007, 21:23
Rica ederim arkadaşlar, ne taş attım ne de kolum yoruldu :)
kişi başı 40'ar lt alacağımız günler de gelir elbet.

denizakvaryumu
10-06-2007, 20:23
Rica ederim arkadaşlar, ne taş attım ne de kolum yoruldu :)
kişi başı 40'ar lt alacağımız günler de gelir elbet.

inşallah ...hele bir roridula dentata saksım olursa bu dediğiniz rakama ulaşırım:)

Bu arada sizin önderliğinizde Ankaralı arkadaşlar olarak güzel bir organizasyon gerçekleştirdik...

Ekim gibi Ankaralı etobur bitki sever arkadaşlar olarak yine sizin organizasyonuzla bir çay içimlik kızılayda toplanalım derim...

.

Kienne
12-06-2007, 05:49
Olur, toplanırız tabii.
Bakarsınız Ekim'e kadar sayımız da artar belki :)

tiribeg
13-06-2007, 19:44
Ben metin,forumunuzu inceledim.Et obur bitkiler hakkında sayenizde epeyce bilgi edindim ve çok ilgimi çekti.Olağan üstü canlılarmış gerçekten.Ve aklıma neden bende bir tanesine daha sonrasındada daha fazlasına sahip olmayayım ki diye geldi.Ama anladığım kadarıyla bayağı zahmet gerektiren bir hobi olacak.Yinede herşeye rağmen uğraşmaya değer sanırım.

unalceleb
13-06-2007, 21:29
Ben metin,forumunuzu inceledim.Et obur bitkiler hakkında sayenizde epeyce bilgi edindim ve çok ilgimi çekti.Olağan üstü canlılarmış gerçekten.Ve aklıma neden bende bir tanesine daha sonrasındada daha fazlasına sahip olmayayım ki diye geldi.Ama anladığım kadarıyla bayağı zahmet gerektiren bir hobi olacak.Yinede herşeye rağmen uğraşmaya değer sanırım.

Aramıza hoşgeldiniz sayın Metin bey. Öncelikle kendinizi yeni gelenler arkadaşlar, kendinizi tanıtın ( http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2595&page=130 ) bölümünden tanıtmanız gerekiyor. Aslına bakarsanız çok zahmet gerektirmiyor gerektirsede buna değiyor. Forumu incelemişsiniz neler gerektiğini az çok biliyorsunuzdur zaten, sitemizde başka yerde bulamayacağınız kadar bu konularda bilgili üstadlarımız var, hepimiz size yardımcı olmaya çalışırız.

avukatkemal
13-06-2007, 23:09
aslen amasyalıymışsın..demek hemşeriyiz :D bir amasyalı daha vardı forumda.. sayımız artıyor ;) hoşgeldin tekrar

NewYorklu
28-06-2007, 11:29
Herkese merhaba,

Sayın denizakvaryumu, Sayın avukatkemal ve Sayın kienne; Ankara'da acaba bir kere daha etobur bitkiler için toprak organizasyonu yapma imkanımız var mı? Teşekkür ederim.

Kienne
28-06-2007, 12:31
Aramıza hoşgeldiniz NewYorklu.
Yakın zamanda bir organizasyon daha yapar mıyız bilemiyorum ama ihtiyacınız acilse, bu hafta sonu benim bitkilerin saksı değişikliğini yaptıktan sonra artan torfu paylaşabilirim.

denizakvaryumu
28-06-2007, 13:26
kienne
avukatkemal
newyorklu
denizakvaryumu

Ankara'da torfa 4 tamamlandı :)

.

NewYorklu
28-06-2007, 14:16
Napcez şimdi.. Yani toprakmı alalım acaba, yoksa Kinne'den bu seferlik ilerisi için otlanayım mı? :))

denizakvaryumu
28-06-2007, 14:29
Ankara'da torf organizasyonu bu sene için bitti...

Bu durumda elinde fazla olan arkadaşlardan alabilirsiniz, ben son organizasyonla gelen torfların hepsini kuzenime verdim.O da forumu gizli takip edenlerden bakalım ne zaman ortaya çıkacak :)

2007 etobur bitki yarışmasında ödül iyi olursa mutlaka çıkacaktır :D

Bir dahaki torf siparişi, sanırım kış uykusu sonrası ,yani 2008 mart ayında olur...

Bu arada elinde fazla torf olan arkadaşlar, dikkat edin torflar kurumasın aksi halde bir işe yaramaz.

.

praecox
28-06-2007, 14:42
Bende ihtiyaç fazlamdan var... Ben genelde 3-4 adet 330 litrelik balyalarla aldığım için arada isteyen arkadaşlara 5-10 litreler halinde verebiliyorum. Ancak Ankara'ya kargo ücretleri konusunda bir şey diyemiyorum astarı yüzünden fazlaya mal olabiliyor. istden elden aldırma da olabilir rahatlıkla.
EB ye uygun torf ihtiyacınızı sanırım çok rahat karşılıyabilirim bunu belki birden talep patlamasını önleyip de açıkta kalmamak adına belki isteğe göre organize olabilmem adına bilmem gerek.
Kendi sitemde türe özel karışımları da teklif ettim ancak bunun sadece substrat veya torf bazında bir ticarete dönüşmesine de değilim...
Sadece eb lerde zorlanan arkadaşları bu konuda desteklemek amaçlı...
Bilgilerinize...

NewYorklu
28-06-2007, 15:17
Umarım biraz yüzsüzlük yaparsam ayıp olmaz.

Kargo ücretine de katlanayım artık değilmi? Elden almam gerekirse kendimin alıp gelmesi lazım. Gerçi bu arada öncelikle sizi tanımış ve de görmüş olurum.

Elimde 2 tane VFC 1 tane de VFT var. Bunlar için yeterli torfa ihtiyacım var.

Koçtaş tan aldığım şekilde duruyorlar. Biran önce rahat etmelerini sağlamak istiyorum. Fotoğraflarını bugün yarın galeri ye ekleyeceğim.

Teşekkür ederim.

:p Koçtaş ta satış sırasında Sarracenia'lar için küçük paketin üstünde reklam amaçlı plastikte Venus Fly Catcher yazısı var. Dionaea'lar içinse Venus Fly Trap yazıyor :D

praecox
28-06-2007, 15:27
Umarım biraz yüzsüzlük yaparsam ayıp olmaz.

Kargo ücretine de katlanayım artık değilmi? Elden almam gerekirse kendimin alıp gelmesi lazım. Gerçi bu arada öncelikle sizi tanımış ve de görmüş olurum.

Elimde 2 tane VFC 1 tane de VFT var. Bunlar için yeterli torfa ihtiyacım var.

Koçtaş tan aldığım şekilde duruyorlar. Biran önce rahat etmelerini sağlamak istiyorum. Fotoğraflarını bugün yarın galeri ye ekleyeceğim.

Teşekkür ederim.

Pardon VFC nedir? VFT Venus Fly Trap; VFC Venus Fly Catcher, sanırım ikisi de Dionaea muscipula için verilen aynı adlardır. Burda sanırım kısaltmalardan biri Sarracenia türlerinden biri için kullandınız.

denizakvaryumu
28-06-2007, 20:07
Pardon VFC nedir? VFT Venus Fly Trap; VFC Venus Fly Catcher, sanırım ikisi de Dionaea muscipula için verilen aynı adlardır. Burda sanırım kısaltmalardan biri Sarracenia türlerinden biri için kullandınız.

Koçtaşda satılan vft lerin etiket ismi, vft .
Vft haricinde satılan tüm sarr.çeşitlerine vfc adı verilmiş. 3 çeşit sarr.var ama etiket adları aynı yani vfc.

.

avukatkemal
28-06-2007, 21:10
talep etmeniz halinde ihtiyacınız kadar torf gönderebilirim madem gerçekten bu konuda niyetlisiniz ;) bana ulaşın yeter

bu arada torfun kurumaması için ne yapmalıyız?

avukatkemal
29-06-2007, 07:41
newyorklunun torf sorunu şimdilik çözülmüştür :D

denizakvaryumu
29-06-2007, 09:17
newyorklunun torf sorunu şimdilik çözülmüştür :D

Ankara'lılar olarak, 2007 etobur bitki yarışmasına hazırız o zaman...
Yolumuz açık olsun :D

Yaşasın leuco x brooks lar ...

.

NewYorklu
29-06-2007, 16:25
Merhaba. Galeriye birkaç fotoğraf ekledim. Umarım beğenirsiniz. Orkide ve etoburlarımın. Dionaea ya dikkatli bakarsanız sağ üstteki kapalı kapanda bir karınca var. Ama bilseydim diğer taraftaki kapalı tuzakta kendi başına sinek yakaladığını verirmiydim ben canlı karınca ona. Ahh Ahhhh...

Kienne
29-06-2007, 18:59
... bilseydim diğer taraftaki kapalı tuzakta kendi başına sinek yakaladığını verirmiydim ben canlı karınca ona. Ahh Ahhhh...

Bence bu kadar yufka yürekli olmayın :D
Yanlış hatırlamıyorsam VFT'nin bütün kapanlarını dolduracak kadar ve kapanların boşalıp tekrar açıldığı sıklıkta besleyebiliyoruz bunları.

Ben Bodrum'dan aldığım iri kapanlıya hazır bulmuşken kaçırmamalı diyip iki tane bunlardan (http://insects.tamu.edu/images/insects/color/sgstink1.jpg) vermiştim :D

noreks
29-06-2007, 20:23
Sayı Kienne,

Galiba bunlar yaprak biti ve fazla sıkıştırılırsa bir koku bırakır ki...
Bir burnunuz olduğuna pişman olursunuz.

denizakvaryumu
29-06-2007, 20:36
http://www.artvinansiklopedisi.com/index.php/Resim:Bocek_104.jpg

bu böcek "pis kokulu böcek" diye kibarca söylense de, halk arasında os... böceği diye bilinir.

Ben de sarr. hunisine bir kere atmıştım ama hunide kaldığı bölümde bozulma yaptı, bir daha atmadım...

Yine artık hiçbir etoburuma böcek-sinek atmıyorum, kendi yakaladıkları zaman çok daha keyif veriyor ;)

Purpurların içi tanımlayamadığım küçük böceklerle doluyor, daha önce resmini eklemiştim.

Sarr.excellensde yakalanan böcek-sinek kolay gözükmüyor ancak dormansiden çıkarken ölü ibrikleri keserseniz yakalanan böceklerin cesetlerini görebilirsiniz.

.

Kienne
29-06-2007, 20:55
Sayı Kienne,

Galiba bunlar yaprak biti ve fazla sıkıştırılırsa bir koku bırakır ki...
Bir burnunuz olduğuna pişman olursunuz.

Bu böceklerin kokulu olduklarını biliyorum, daha önce kedim yemeye kalkışmıştı.
Ben de zaten bitkilerin açık havada olmalarına güvenerek verdim. Ama nasıl sindirdiyse dışarı hiç koku çıkmadı (evet, özellikle baktım :D ).

Bu arada böceğin adı gerçekten de "Green Stink Bug" yani "pis kokulu yeşil böcek" olarak geçiyor.

avukatkemal
29-06-2007, 22:23
arkadaşlar lütfen bitkilerinizin yakaladığı böcek ve sineklerden bahsetmeyin.. belki etrafınızda humanist ve barıışçıl ruhlu bitkileri olanlar vardır ve gıpta ederler :D

http://www.artvinansiklopedisi.com/index.php/Resim:Bocek_104.jpg

bu böcek "pis kokulu böcek" diye kibarca söylense de, halk arasında os... böceği diye bilinir.

Ben de sarr. hunisine bir kere atmıştım ama hunide kaldığı bölümde bozulma yaptı, bir daha atmadım...

Yine artık hiçbir etoburuma böcek-sinek atmıyorum, kendi yakaladıkları zaman çok daha keyif veriyor ;)

Purpurların içi tanımlayamadığım küçük böceklerle doluyor, daha önce resmini eklemiştim.

Sarr.excellensde yakalanan böcek-sinek kolay gözükmüyor ancak dormansiden çıkarken ölü ibrikleri keserseniz yakalanan böceklerin cesetlerini görebilirsiniz.

.

noreks
29-06-2007, 22:31
Panter Emel duymasın...:)

denizakvaryumu
30-06-2007, 10:25
Panter Emel duymasın...:)

Panter Emel,

http://www.youtube.com/watch?v=ojdaoqNLEIc&mode=related&search=

bu görüntülere ne der bilemem? Farelerden nefret eden biri olarak bu görüntüleri görünce ilk defa bir fareye acıdım :)

Etobur bitkiler, sinek- böcekleri kendi yakaladıkları zaman çok daha keyif verici oluyor.

Bunun için en şanslı olanlar, etrafında ağaçların otların bol olduğu yerde yaşayanlar, aksi halde yakalama şansları çok az...

.

praecox
30-06-2007, 20:32
Mahle nicht den Teufel an die Wand.
tam türkçesi şeytanın resmini duvara çizme...!
veya köpek ... çomak relasyonur... :):D

saydemir
01-07-2007, 17:49
Benim vft in 14-15 yaprağı çıkmasına rağmen hala bir böcek yakalamış değil. İlk başlarda ne zaman yakalayacak diye merakla dört gözle bekliyordum ama artık beklemiyorum. Ara sıra bir böcek yakalayıp versem nasıl olur diye düşündüm, ama sonradan vazgeçtim. :rolleyes: Doğal yolla yakalamasını bekliyeceğim.
Nepenthesim baya hızlı çıktı. O küçücük ibriklerin içerisine nasıl böcekleri çekiyor anlayamıyorum. Ara sıra içerisine su ilave ediyorum ibriklerin. İbriklerin rengide kırmızılaşmaya başladı. Sanırım sıcaklardan.
Droseram sirke sineklerine acımıyordu. Üzerinde bir sürü küçük sirke sineğinin yanında geçen gün bir kara sinek gördüm. Sanırım yemek konusunda terfi etti. Vft nin dibinde duruyor, belki kıskanır ;)
Bence görünüşleri bile çok güzel, böcek yakalasalarda yakalamasalarda...

NewYorklu
02-07-2007, 10:56
Sayın AvukatKemal'e toprak sorunumu çözdüğü için çok teşekkür ediyorum.

avukatkemal
02-07-2007, 11:08
güzel günlerde kullanın ;)

Sayın AvukatKemal'e toprak sorunumu çözdüğü için çok teşekkür ediyorum.

NewYorklu
17-07-2007, 12:53
Ankara KoçTaş a yeni VFT ler gelmiş. İçlerinde iyi duranlar var.

devil666
04-10-2007, 19:59
ya ben etobur bitki nasıl nerde bulurum yaaaaaaaaa

praecox
05-10-2007, 16:18
ya ben etobur bitki nasıl nerde bulurum yaaaaaaaaa

Sayın devil666,

Etobur bitki nerden bulacağınızı öğrenmek için, öncelikle forumu okuyun sonrada bu yazı tarzınızı değiştirmenizi öneririm.

geras
07-10-2007, 18:44
sevgili ankara'lı etobur severler. eğer aranızda yetişkin ve sağlıklı Nephentes (eğer mümkünse Highland türü) sahibi olan varsa makul bir fiyat karşılığında bir tane satın almak istiyorum. ilgilenenler bana cevap verirse çok sevinirim.

praecox
07-10-2007, 19:17
Sayın geras highland türünü nerde nasıl bakacaksınız? veya neden highland türü istiyorsunuz diye sorsam... ?

geras
07-10-2007, 19:35
yine sizin forumdan edindiğim bilgiye göre highland türü, Lowland türlerine göre daha az nem istiyor (%50-70 arası) ve Güneş ışığını lowland türlere göre daha çok seviyor. malum ankara fazla nemli bir şehir değil. ayrıca evimin bir odası oldukça güneş alıyor. bu yüzden bu türü tercih ettim. okuduğum kadarıyla lowland türü %70-90 gibi nem oranı istiyor. bu yüzden highland türü ankara gibi bir ortamda büyütmek için daha uygun geldi.

praecox
07-10-2007, 19:41
Evet bende sonradan farkettim kemal bey biraz konuyu genel toplamış. Neplerde bakım koşulları hiç de kolay değildir. Nepler zaten sp.leri terraryumda bakılmazsa pek yaşam olasılıkları yok evde. yüksek nem vede aydınlatama gerektirirler. Özelikle de highland türleri. bu türler gündüz bazen yakıcı sıcaklık yüksek nem isterken akşamları 12-15 derece farklılıkları da ister. yani yazın gündüz 30 derece ise akşamları 20 dereceye düşürmek gereklidir. kışın bu fark en maximumda.
Bunun için terraryum geceleri soğuk hava üfleyen teçhizat v.s. de eklemek gereklidir. bir diğer böylesi bela bir EB türü de Heliamphora'lardır.

geras
07-10-2007, 19:54
eğer terraryum gerekiyorsa onu temin edebilirim ama ankara gibi bir yerde bakımı çok zor diyorsanız en iyisi başından bu işi bırakayım. aslında bu bitkinin bir resmini, yine sizin forumda saksı içinde ve terraryum olmaksızın, bir pencere kenarında çok iyi yetişmiş bir şekilde gördükten sonra bu bitkiyi almaya karar verdim ve o resimdeki bitkiye hayran oldum. zor bile olsa bakabilmem mümkünse bir tane almak çok isterim.

resim için:
http://agaclar.net/forum/showthread.php?t=2226

praecox
07-10-2007, 20:54
Son yıllar highland ve lowland türlerin çaprazlanması ile intermediat diye daha makul çevre şartlarında gelişen türleri üretildi. Nepenthes ventricosa x alata yı tafsiye ederim başlangıç için. Forumun bu kısmında tamer beyin ve ali beyin nep.lerin resmi var onlar da terrasız evde bakıyorlar. vede ibrik oluşumları gayet iyi.

avukatkemal
07-10-2007, 22:23
Neph'ler benim de çok beğendiğim etoburlar ama erkan beyle görüşmelerimiz soınucunda terrayuma bağlı bitkiler olduğunu anladım tabi eğer nemli bir mutfağınız yoksa :D ankara nephentesler için galiba zor bir şehir çünkü nem oranı düşük..antalya ve adana yöresinde yaşayanlar daha şanslı gibi bu hususta :)

geras
08-10-2007, 09:09
Son yıllar highland ve lowland türlerin çaprazlanması ile intermediat diye daha makul çevre şartlarında gelişen türleri üretildi. Nepenthes ventricosa x alata yı tafsiye ederim başlangıç için. Forumun bu kısmında tamer beyin ve ali beyin nep.lerin resmi var onlar da terrasız evde bakıyorlar. vede ibrik oluşumları gayet iyi.

peki bu tavsiye ettiğiniz melez türü (Nepenthes ventricosa x alata) nereden elde edebilirim? acaba sizden temin etmem mümkün mü?

praecox
08-10-2007, 09:42
Evet bende bu melez de var. Ancak bunu özelden konuşalım.

Kienne
15-10-2007, 07:25
Arkadaşlar üzülerek Ankara'lı EB severler arasndan ayrıldığımı bildirmek isterim, zira sessiz kaldığım 2 ay içerisinde İstanbul'a taşındım :D.

Taşınmayı bitkiler korkuğumdan iyi atlattılar ama maalesef planladığım gibi yarışma hazırlığı yapmaya hiç fırsatım olmadı. Son iki günlük yağışları saymazsak bitkiler iki haftadır günde 7-8 saat neredeyse direk güneş alabildikleri kapalı bir balkonda duruyorlar. Eskiden sadece sabah güneşini aldıkları hallerine kıyasla inanılmaz gelişme gösterdiler. Bilahare ilgili başlıklara resimleri eklerim. Şimdilik bu kadar ;)

denizakvaryumu
15-10-2007, 07:40
Hımm, sessizliğin nedeni anlaşıldı :) artık İstanbul'lu etobur bitki severler olarak haberlerinizi bekliyoruz :)

praecox
15-10-2007, 09:46
Sayın Kienne,

demek İstanbula bir transfer daha yaptık :D
Siz devamlı yazdığım EB'lerin saf su ve güneş taleplerini demek tasdikliyorsunuz.D

Evet bugün itibarı ile EB yarışmamıza katılımlarınızı merakla bekliyorum.

avukatkemal
15-10-2007, 09:49
Ankarada bir ben kaldım nerdeyse..Hakan bey de yalnız bıraktı bizi :) yeni ankaralı etoburcuları bekleriz takviye olarak :)

Kienne
15-10-2007, 10:37
Sayın Kienne,

demek İstanbula bir transfer daha yaptık :D
Siz devamlı yazdığım EB'lerin saf su ve güneş taleplerini demek tasdikliyorsunuz.D

Evet bugün itibarı ile EB yarışmamıza katılımlarınızı merakla bekliyorum.

Tasdik olur mu efendim, ne haddime :)
Ankara'da sadece doğu cephede uygun bir balkonum vardı, şimdiki kapalı balkon köşe, sabah tan öğleden sonraya kadar direk güneş alıyor.

Bu arada hemen bir de sorum var. Taşınma sonrası ölü yaprak temizliği sırasında vft'lerden birinin yavruları ayrıldı (resimler akşama), öte yanda da daha yeni adam olmaya başlamış DS yavrularım var. Bunlar yanlış anlamadıysam dormancy için fazla genç. Diğer bitkileri kapalı balkonda (ısıtmasız) kışlatmayı planlıyorum ama sanırım ufaklıkları içeri almam gerekecek, ne dersiniz?

praecox
15-10-2007, 11:41
Sayın Kienne,

DC'in zaten dormancy gereksinimi yoktur. diğer küçük VFT yavrularını da çok serinde dinlenmeye almayın. Bir şekilde yavaş da olsa vegetasyonlarına devam etsinler.

denizakvaryumu
15-10-2007, 13:19
Ankarada bir ben kaldım nerdeyse..Hakan bey de yalnız bıraktı bizi :) yeni ankaralı etoburcuları bekleriz takviye olarak :)

Roridula Dentata yok...1 metrelik sarr.broks hibritleri yok...

DC ler DS ler bir zaman sonra tatmin etmiyor... benden şimdilik paydos :D Size kolay gelsin ...

M.Sema
07-03-2008, 21:58
İyi akşamlar. Kimse yok mu? Tam etoburlarla tanışmışken ve bir de sarr.almışken hatta bütün öğleden sonra konuyla ilgili tüm yazılanları okuyup, anlamaya çalıştıktan sonra (bu iş zormuş hocam yaaa) tiripleriyle başımı salladığımı fark etmişken bir anda kendimi tek başıma hissettim bu karanlıkta.

praecox
07-03-2008, 22:09
Yok burası karanlık değil... bilakis...

Sadece gözlerinizi kapalı size karanlık gibi geliyor :)
Açın gözlerinizi :D

M.Sema
07-03-2008, 22:24
Saygılar hocam. Verdiğim selama sizden karşılık gelmesi benim için onurdur. Karanlık tanımlamasını yazdığım yer için değil bulunduğum konum için kullanmıştım. Saatin bu kadar geç olmasını önemsemeyip çeşitli bahaneler (korkmak gibi) ileri süren oğlumun uyuması için, odasında gece lambasının ve bilgisayarın ışığında onun uyumasını bekliyor olmamdan kaynaklanıyor.
Aslında aydınlanmamız, hatta gözümüzü açmamız konusunda da haklısınız. Bu sebeple okumaya ve araştırmaya devam.

praecox
08-03-2008, 12:34
Gün aydınlandı İstanbulda güzel bir hava güneşli bir gün var.
Acaba sarr.ınızın resmini çekebildiniz mi? Burdan eklerseniz, veya Sarracenia başlığına, size bazı yardımlarda da bulunabilirdik.
Ancak yine de ilgili başlıkları incelemenizi salık veririm. Şeytan bu konunun detayında gizlidir. :)
Gözden kaçan bir şeyler varsa burdan da hepberaber size yardım edelim.
Ankarada bu konuya gönül vermiş bir dizi arkadaşımız var. Onlarla da temasa geçmiş olurdunuz.

M.Sema
18-03-2008, 17:08
Selamlar dostlar. Su sorununu şu şekilde çözdüm. Bence fiyat oldukça uygun ama gene de bir danışmakta fayda var. İş yerime yakın Dörtel gıda ve iht.malz.paz.tic.ltd.şti.den 5 lt. saf suyu 1,5 YTL 'ye aldım. Bu bedeli 1 YTL' si bidon parasıymış. Eğer fiyat uygun derseniz ve evde ki sarr.da hala yaşıyorsa (dilerim bir şey olmaz ilk göz ağrım o benim) isteyenlere de alıp gönderebilirim.

M.Sema
18-03-2008, 17:09
Ancak torf, perlit sorunumu çözemedim.

urikasit
19-03-2008, 10:46
ben de ankara'da koçtaş'tan 2 ay önce aldığım dionaea muscipula için torf ve perlit arıyorum. görenler, bilenler, elinde olanlar bir seslenirse makbule geçecek.

praecox
19-03-2008, 11:02
Hazır EB'lere uygun saf su ile nemlendirilmiş torf/perlite karışımını (takribi 7 litre kadar) arzu edenlere 5TL bedeli mukabili kargolıyabilirim. Kargo ve banka havale ücretlerini de hesaba katıp uygun gören üyeler özel mesajıma yazabilirler.

M.Sema
19-03-2008, 12:53
İşte bir İstanbul' ludan Ankara'lı EB severlere destek. Ne diyeyim hocam kıvranıp duruyordum.

geras
19-03-2008, 13:46
ankara'dan cephalotus fidesi satan yok mu?

praecox
19-03-2008, 13:53
ankara'dan cephalotus fidesi satan yok mu?

Türkiye'de var mı ki, Ankara'da olsun? Bunu bende merak etim.
Kimlerde Cephalotus follicularis var acaba? Nasıl bakıyorlar deneyimleri nelerdir? yazarlarsa sevinirdik.

denizakvaryumu
19-03-2008, 14:37
Yakında bauhausda ceph. da satılırsa şaşırmam :)

avukatkemal
19-03-2008, 15:19
O gün gittim bauhausta birşey kalmamıştı..Pratikere de göz attım, nephentes veya benzeri eb göremedim. Bende mi bir uğursuzluk var :D

nkoksal
19-03-2008, 18:56
Sayın Erkan hocam şu 5 YTL lik açıklamanızı okuyunca nerdeyse havalara sıçrayacaktım. Bu kış aldığım EB lerin saksı değişimlerini yapmaktan tam umudumu kesmiştim çünkü. Hemen özelinize adres bilgilerimi yazıyorum, sizde hesap numaranızı verirseniz havalenizi hemen yaparım. Teşekkürler ve saygılar

nkoksal
23-03-2008, 12:48
Hocam sağolun toprak dün gayet iyi durumda geldi. ( Çok güze ambalaj yapmışsınız ) Bugün VFT ve Sarr.ımızın saksısını değiştirdik ama çok büyütmedik umarım doğru yapmışızdır. (Eşimle beraber ) Vft mizin bir kapanında sinek vardı, sanırım yemek yerken rahatsız ettik, :D biraz evvel baktım kapan kötülüyor. Şimdilik diğerleri iyi durumda. Tekrar teşekkürler

M.Sema
08-04-2008, 14:44
Erkan Hocam ben de çok çok teşekkür ederim. Miniğim ve torfum geldi. Şimdi bu torfu EB ile ilgili bilgilerin olduğu sayfalardan birinde okuduğumdan aklımda kaldığı kadarıyla saf su ile ıslatıp ,1 gece bekleyip sonra mı kullanacağız yoksa kullanıma hazır mı? Bir yanlış yapıp taa oralardan o kadar korunarak ve dikkatle paketlenmiş olarak gelen yeni bebeğime birşey olsun istemiyorum. Evdekinin ve miniğimin resimleri ekde.
Selam, sevgi ve saygılarımla.

praecox
08-04-2008, 16:20
Size yolladığım torf perlitle karıştırmadan bir güzel saf su ile ıslatığım hazır bir karışım olduğundan herhangi başka bir ön işleme gerek yok. İstaediğiniz gibi ekim, dikim işlerinde kullanabilirsiniz. Tabii belirtmemde fayda var başka bitkilere kullanabilmeniz için biraz pH ayarlaması gerekebilir. Bu size yolladığım saf hali ile sadee EB'lerde kullanımı öngörülmüş bir karışımdır.
VFT'nizi kolibandlı paketlemesinden dikkatlice kurtarın. arzu ederseniz de 10 cm çapında bir saksıya yeni torf saksı harcına dikebilirsiniz.

M.Sema
17-04-2008, 10:21
Arzu ederim tabii ki ve hemen 10 cm çapında saksı alınıp çok dikkat ederek, hatta ellerim biraz titreyerek VFT'min saksısını değiştirdim. İşte 14.04.2008 tarihinde ki durumu.

ohannesburger
05-06-2008, 18:58
Bir ay önce Çankaya Yıldız'da açılan 365 alışveriş merkezindeki Koçtaş'tan aldığım dionaea biraz serpilip bu hale geldi.
39740
Dün gittiğimde hala 8-9 adet dionaea vardı. Kapan boyları 3 cm. civarındaydı ve bazıları da iyi durumdaydı.
İlgilenelerin dikkatine.

ohannesburger
05-06-2008, 19:09
Benzin istasyonlarında 600 cc.lik plastik şişesi 60-75 kuruşa satılan saf suya para vermekten çok getirip götürmesinden usanmıştım. Şişenin üzerinde yazan adrese 8 litrelik pet damacanayla gittim, 1 YTL.ye doldurdum.
İlgilenelere:
Ak-İş Tic. San. Koll. Şti.
İvedik Organize Sanayi Bölgesi Güleryüz Yapı Koop. 537 Sok. No : 55 - 57
Ostim - Ankara
Tel : 0 ( 312 ) 395 57 17 ( 3 Hat )
http://akisfiltre.com/

Weezer
05-06-2008, 20:52
hocam bir tane RO al bence.. Oyle zor oluyor.

avukatkemal
05-06-2008, 21:46
Tek b,tkiyse pek zorun olmaz da sayı çoğaldıkdıkça taşıma su ile değirmen dönmüyor

ohannesburger
05-06-2008, 22:56
Kaba bir hesapla;
3 saksı etoburun haftada harcadığı saf su 0.5 L, ayda eder 2 L, yılda eder 24 L, yani benim damacanayla aldığım fiyatla yılda sadece 3 YTL'ye geliyor.
Şöyle bir gezindim, ters ozmos su arıtıcıların fiyatı 500 YTL'lerde geziyor. Neredeyse kendini 150 yılda amorti ediyor.
Yani 3-5 bitkisi olan birisi için ticari bir işletmeden toptan saf su almak daha mantıklı gibi.

avukatkemal
05-06-2008, 23:31
3 saksı bir haftada yarım litremi? Şaka yapıyor olmalısınız.. Kışın bile daha fazla gider.. Yazın bir gün gitmez 3 saksıya yarım litre.. ROyu ben 350ye aldım.. 11 saksıya günde 2-3 litre gidiyor şu an..

ohannesburger
05-06-2008, 23:45
Sayın Avukatkemal,
üstteki mesajıma eklediğim resimde de görüleceği üzere saksı ile altındaki su kabını boşluksuz iç içe geçirdiğim için yanlardan kaçak buharlaşma olmuyor. Dolayısıyla sadece saksının üst yüzeyinden su buharlaşmaktadır ki bu da bitkinin Ankara gibi kuru bir şehirde gereksinimi olan nemi bir nebze sağlamaktadır. Bu şekilde yılbaşından beri bir şişe saf su (600 cc.) 2-3 saksıyı bir hafta idare edebiliyor. Tabii dediğiniz gibi bu rakam yazın katlanacaktır ama şimdilik taşıma suyla değirmen dönüyor gibi.

patryn
09-07-2008, 18:43
Yapımarketlerden topladığım EBlerim. DC çiçek açmaya çabalıyor. Tatile çıkacağım için sarr.da sulama sistemi deniyorum. Sistem tutarsa diğerlerine de uygulayacağım.

ohannesburger
23-07-2008, 14:16
sisteminiz yanlış anlamadıysam su, yukarıdaki pet şişeden cazibeyle aşağıdaki başka bir pet şişeye gidiyor, oradan bir boru ile sarraceniaya gidiyor. sarraceniada su eksildikçe bileşik kaplar mantığında alttaki pet şişeden su tamamlıyor. resimdeki kaymaksız yoğurdun da beslenmede etkisi var mı bilemiyorum ;)

patryn
27-07-2008, 16:01
Tamamen doğru mantık, kaymaksız yoğurt kabı potansiyel enerji arttırıcı olarak bulunuyor.

verdoque
14-09-2008, 19:44
Merhabalar,

3 hafta önce Koçtaş'tan aldığım vft'm ile ben de ankaralı etobur bitki severler arasına katıldım.:D Sanırım dormancy bitimine kadar ihtiyacım olmayacak ama yeni bir torf organizasyonu olursa haberdar olmak isterim...:rolleyes:

lunatic
29-10-2008, 14:09
Merhaba,

Bende de Ba*use'dan aldığım Sarracenalar ve DC var. Aldığım zamana kıyasla oldukça geliştiler ve küçücük kaplarına sığmıyorlar. Bahar'a yakın saksı büyüteceğim ve DC'mi ve Sarracenalar'ımı da bölrek çoğaltacağım. Ko*aş'ta gördüğüm vft'ye de göz diktim ama pahalıya veriyorlar (18.90) bahara doğru BH'a gelir 9.90'a alırım diye düşünüyorum. Bu arada torf getirtecek olursa ben de ortak olmak isterim. Mangal kömürü tozunda süzdüğüm yağmur suyuyla besliyorum. Aldığımdan beri bayağı geliştiler. Hatta Sarracenaları ve DC'i arkadaşla bölüştüm bile. Kışı atlatabilirsek iyice dinlenmiş halde ve bir de saksı büyütürsek seneye canavar :) gibi olurlar diye umuyorum. DC'imin toprağı bölüşme sırasında azaldığı için suya çok batıyor. Bu nedenle alt yaprakları çürüdü. Ayrıca yazın tatile çıktığım zaman emanet ettiğim arkadaşın eline sağlık biraz da susuz kaldılar (ağustos ayında güneye bakan cam önünde!) Sar'larımın boynu biraz büküldü.
http://img243.imageshack.us/img243/8634/picture208gx3.jpg

http://img522.imageshack.us/img522/5548/picture209kv8.jpg

Görüşmek üzere,

saydemir
29-10-2008, 17:03
Sayın lunatic sarracenialarınıza imrendim. Çok güzel gelişmişler.

lunatic
30-10-2008, 18:39
Teşekkürler. Saksıları bu kadar küçük olmasa çok daha iyi olurlardı. Kökleri deliklerden dışarı çıktı artık saksının. Seneye 50cm den aşağı olmaz inşallah. Biraz da böcek lazım tabii. DC'm evdeki bütün küçük sinekleri 1 hafta içinde bitirdi. Bütün yaprakları sinek doluydu. O günden bu güne yaz boyu beni rahatsız eden hiç sinek görmedim. Her eve lazım.

s_m_x
30-10-2008, 22:27
herkese merhaba

s_m_x
30-10-2008, 22:31
ben yeni üye oldum bir tane vft var koçtaştan aldım ama saksısı çok küçük değiştirecem ama toprağını bulamadım nerden bulabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

cello_001
31-10-2008, 14:26
Yapı marketlere bakın veya internetten sipariş edin GG de var.

s_m_x
31-10-2008, 22:40
herkese selam ben vfm min topragını degiştrecem bauhausta birine sordum sırf perlite ekecekmişim. Sırf perlite eksem olur mu yoksa başka bişey koyacam mı? kusura bakmayın ben biraz acemiyim...

saydemir
01-11-2008, 09:17
Acemi arkadaşım, hoşgeldin. Ama bu sayfayı açmadan etobur bölümünü incelersen
1)Yapı marketlerden alınan etoburların sorunları
2)Etoburlarda torf sorunları
3) Etoburlarda su sorunları vb. başlıklar göreceksin. Onları bir oku. Orada her türlü bilgi var.
Sırf perlit olmaz. Bauhaustakiler o kadar bakmayı bilseler, oradaki bitkiler bir süre sonra ölmezdi. :(

lunatic
01-11-2008, 09:35
Aman onlara kulak asmayın. Ben de belki ucuza verirlerse toprağını kullanırım diye ölmek üzere olan birtanesine göz diktim. Çocuk bana satmaya çalıştı. Dedim toprak lazım bana. Toprak dedi normal törfe dikeceksin özel bir topak değil. Tabiii olur dedim ve uzaklaştım. Bu arada Sarr'lar ne kadar dormancyde kalmalı. Dikmende geceleri 5 derece ve altına düşer oldu. Balkona koyarsam uyumaya başlar ve Mart sonuna kadar da uyanamaz. bu ona 5 ay verir. Biraz fazla değilmi? Gerçi tam olarak uykuya girmesi Aralığı bulur herhalde. Tabii bir de dikmenin rüzgarından korumak gerekecek. Gecenin donundan da. Kış biraz zor geçecek buralarda.

s_m_x
01-11-2008, 10:50
sayın saydemir dediklerini okudum ama bu topragı nerden bulacaz ankarada yok diyorlar bulursam toprakla perliti karıştıracaz herhalde okuduklarımdan o anlaşılıyo yanlış bişey söylüyosam beni uyarın cevap veren arkadaşlara teşekürler biraz cok soru sordum kusuruma bakmayın.EGER ELİNDE FAZLA OLAN ARKADAŞ VARSA ÜCRET KARŞILIĞI BANA GÖNDERİRLERSE SEVİNİRİM.Herkese teşekürler.

saydemir
01-11-2008, 18:05
Daha doğru tanımla torfunu bu sitede satan arkadaşlar vardı. Satış bölümüne bir bak. Sarı baltık torfu diye ara. Kaldıysa onlardan alabilirsin. Veya gittigidiyor'da da bulunuyor sanırım ama oradan hiç satın almadım. Açıkcası pek de güvenmiyorum.
Aynı ölçüdeki torf ve perliti karıştırıp saf su ile ıslatacaksın. Sonra kullanabilirsin.

s_m_x
01-11-2008, 18:17
saydemir teşekürler cevapların için ama bu torak ankaranın hiçbiyerinde yok artık bir arkadaştan alacaz

semeni
20-11-2008, 00:15
Ankara'lı etobur bitki severler grubuna bende dahil olabilirmiyim.

mfirat
22-12-2008, 10:02
Öncelikle herkeze merhaba 2 gündür üye olmadan nerdeyse tüm yazılarınız okumaya çalıştım.EB sahibi olmak istiyorum.Nerelerden temin etmem mümkündür.

ve erkan bey size bir kaç şey danışmak istiyorum;
evim kuzey batı cephe sıkıntı yaşarmıyım?
malum aralık ayındayız ,önümüz kar ve ankara iklimi sert eğer EB temin edebilirsem sağlıklı ve sorunsuz bakabilirmiyim?
ilgi ve alakanıza şimdiden teşekkür ediyorum...

patryn
22-12-2008, 14:38
koçta'tan bulabilirsiniz.

mfirat
22-12-2008, 16:09
koçta'tan bulabilirsiniz.

Koçtaşa gittim bugun ordaydım malesef bulamadım.
cepa da da olmadığını söylediler kızılay sakarya tarafındada yoktur sahibinden.com da tohumlarını buldum ancak ne kadar güvenilir bilgim yok..

praecox
22-12-2008, 17:03
...
ve erkan bey size bir kaç şey danışmak istiyorum;
evim kuzey batı cephe sıkıntı yaşarmıyım?
malum aralık ayındayız ,önümüz kar ve ankara iklimi sert eğer EB temin edebilirsem sağlıklı ve sorunsuz bakabilirmiyim?
...

Teoride kuzey batı cephesinde dormant EB'lerin kışı geçirmeleri uygun olur. Ancak yazın en geç nisandan sonra tüm güneşi alabilecekleri güney penceresi uygun olur.
15 kasım- 15 şubat arası tropik olmıyan ve dormancy'ye gerek duyan EB'lerin satışı saksı bazında mümkün değildir. Ancak rizom, soğan, turion veya rizom parçalarının satılması makul olur. Bu tür satışlar da genelde bilenler arasında revaç bulduğundan ve görüntüsünün ssatışa uygunsuzluğundan koçtaşta veya diğer yapımarketlerde bulabileceğinizi zannetmiyorum. Olası satıştaki bitkilerin de dormancy'ye sokulmadığından kışın bu aylarda, amatör birinin satın almasını da pek tefsiye etmiyorum.
Bu aylarda Nepenthes, Pingucula (mexican tropik türleri), Drosera capensis v.b. tropik türleri satılabilinir veya satın alınabilinir.

cepa da da olmadığını söylediler kızılay sakarya tarafındada yoktur sahibinden.com da tohumlarını buldum ancak ne kadar güvenilir bilgim yok..

Tohum macerasına, herhangi bir EB'yi o güne değin bakamamış birinin atılması konusundaki şahsi fikirlerim de forumun ve üyelerinin malumudur.

Tohum ve turion hatta pygmae Drosera türlerinin alışverişine bizim forumun ilgili bölümünde de rastlıyabilirsiniz, ancak oradan müspet bir sesin yükselmemesi de bu konudaki fikirlerimi teyid eder maiyettedir.

Saygılarımla

denizakvaryumu
22-12-2008, 17:17

Forum Bauhausda büyük cam kavanozlar içinde ve sarı torfta yetişkin sarracenialar halen mevcut, oldukça sağlıklı görünüyorlardı.

mfirat
22-12-2008, 17:23
Tohum ve turion hatta pygmae Drosera türlerinin alışverişine bizim forumun ilgili bölümünde de rastlıyabilirsiniz, ancak oradan müspet bir sesin yükselmemesi de bu konudaki fikirlerimi teyid eder maiyettedir.

Sayın hocam;

Forumun ilgi bölümlerine baktım ancak şu an için temin edebileceğim kiseyi bulamadım.Gerekli EB ve techizatın teminatını sizden yapmam mümkünmüdür ?

mfirat
22-12-2008, 17:25
Forum Bauhausda büyük cam kavanozlar içinde ve sarı torfta yetişkin sarracenialar halen mevcut, oldukça sağlıklı görünüyorlardı.

bu sarracenialar'in bahsini sanıyorum daha öncede okumuştum.Hatırladığım kadar fiyatları biraz yüksekti.Yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum..
Teşekküler ilgi ve alakanız için;)

denizakvaryumu
22-12-2008, 17:32
65 YTL ...Büyük kavanoz, sarı torf, yetişkin sarr. için normal denilebilir.

denizakvaryumu
22-12-2008, 17:35
Pahalı derseniz karınca70 yeni bir başlık açtı, droseralar oldukça uygun.Torf da gönderiyor.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=11824

Bu türler akvaryum içinde bitki floresanıyla bile yetiştirilebilir.

mfirat
22-12-2008, 18:02
Pahalı derseniz karınca70 yeni bir başlık açtı, droseralar oldukça uygun.Torf da gönderiyor.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=11824

Bu türler akvaryum içinde bitki floresanıyla bile yetiştirilebilir.

Karıncanın actığı ilanı inceldim peki bunlar için terrarium mu kurmam gerekli ? yoksa ben cümleyi yanlış mı anladım :rolleyes:

denizakvaryumu
22-12-2008, 18:04
Terraya gerek yok ama terra olursa gelişmeleri ve görüntüleri çok daha iyi oluyor tabi nemi ayarlamanız şart.

mfirat
22-12-2008, 18:12
Verdiğiniz değerli bilgiler doğrultusunda sipariş vericem teşekkür ederim denizakvaryumu ve sayın erkan hocam...

denizakvaryumu
22-12-2008, 18:46
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=50110&postcount=4

İşte mükemmel bir terra.

mfirat
22-12-2008, 19:03
aslında tropikal balıklarım var onları satıp yerine tarrarium mu kursam ki ne :D 1m akvaryum olabilir mi ?

denizakvaryumu
22-12-2008, 19:39
Onları satmayıp ama sayılarını indirerek terraryum yerine paludaryum da kurabilirsin.Paludaryumda da etobur bitkiler (droseralar) çok rahatlıkla bakılabilir.

56914

http://www.aquariumdesigngroup.com/index.php?option=com_wrapper&wrap=Portfolio

http://showcase.aquatic-gardeners.org/2003.cgi?&op=showcase&category=3&vol=-1&id=79

http://showcase.aquatic-gardeners.org/2003.cgi?&op=showcase&category=3&vol=-1&id=80

http://showcase.aquatic-gardeners.org/2003.cgi?&op=showcase&category=3&vol=-1&id=78

56913

mfirat
22-12-2008, 19:51
harkulade
mükemmel
ancak çok ama çok profesyonel.Ben Paludaryum kursam torf u nereye koyucam EB leri nereye dikicem acaba balıklarım saf suda yaşayabilecek mi biliyosunuzdur ki chiclid ler de suyun durumu cok farklı.Amonyum(NH4) ,amonyak(NH3)(Ki bilirsiniz amonyum ve amonyak zehilidir) ,Nitrit ve nitrat vs vs.. bilmiyorum olabilir mi:rolleyes:

verdoque
23-12-2008, 07:38
Haftasonu bir arkadaşım için Ankara Koçtaş'tan vft aldım. Fiyatı 18.90YTL. Ama görünmesi zor bir yerdeydi. Yerde duruyolardı. Ayrıca 3-4 çeşit etobur bitki de vardı yanlarında. 3 vft den birini ben aldım. Diğer ikisi çiçek açmaktaydı. Saksıları da benim vft'me göre bayağı büyüktü. Bence tekrar bir bakın. Ayrıca Krizenten'e de özel mesajla sorun derim, yardımcı olabilir.

mfirat
23-12-2008, 08:00
Haftasonu bir arkadaşım için Ankara Koçtaş'tan vft aldım. Fiyatı 18.90YTL. Ama görünmesi zor bir yerdeydi. Yerde duruyolardı. Ayrıca 3-4 çeşit etobur bitki de vardı yanlarında. 3 vft den birini ben aldım. Diğer ikisi çiçek açmaktaydı. Saksıları da benim vft'me göre bayağı büyüktü. Bence tekrar bir bakın. Ayrıca Krizenten'e de özel mesajla sorun derim, yardımcı olabilir.

Bu gün birdaha bakar buraya bildiririm.Dün gittiğimde yoktu malesef göremedim
Teşekkürler

patryn
23-12-2008, 08:25
Cumartesi günü gittiğimde 8-9 saksı farklı türde EB vardı. Bahçe bölümünde girince 2. sıranın sonunda yerde duruyorlar.

verdoque
23-12-2008, 21:01
1 tane çiçekli pinguicula wesser, 2 tane drosera capensis, 2 tane sarracenia, 2 tane de çiçekli vft vardı. İsimlerini forumdan öğrenip yazabildim de :)

aerdem00
26-01-2009, 19:45
arkadaşlar bana dönem ödevim için sinek kapan bitkisi satan yok mu? ankara keçiörende oturuyorum lütfen 2. döneme kadar bu bitkiyi bulmam lazım..

lunatic
26-01-2009, 20:48
arkadaşlar bana dönem ödevim için sinek kapan bitkisi satan yok mu? ankara keçiörende oturuyorum lütfen 2. döneme kadar bu bitkiyi bulmam lazım..
139 nolu mesaja bir bak derim.

verdoque
29-01-2009, 10:21
En son baktığımda Koçtaş'taki etoburlar bitmişti malesef...

avukatkemal
29-01-2009, 10:56
Realin ordaki pratikerde vardı bazı türler..zaman zaman bauhausta da oluyor..

verdoque
15-02-2009, 22:54
Forum Ankara Bauhaus'taki çiçek reyonunda 3 tane sarracenia gördüm. Çok kötü durumdaydılar. Toprakları kuruydu. İbrikleri üstlerden kararmaya başlamıştı. Kurtarılabilirler mi bilmiyorum ama bilgilendireyim dedim...

iron-b
26-02-2009, 21:04
Selam arkadaşlar
benimde bir tane karnivor bitkim var :D
çiçeği çıkıyor ve üretmek istiyorum ama nasıl yapıcağım hakkında en ufak fikrim bile yok(araştırıyorum ama öss öğrencisi olduğumdan fazla zamanda ayıramıyorum)
türü Dipnaea Muscipula
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler :D

lunatic
28-03-2009, 13:27
Selam arkadaşlar
benimde bir tane karnivor bitkim var :D
çiçeği çıkıyor ve üretmek istiyorum ama nasıl yapıcağım hakkında en ufak fikrim bile yok(araştırıyorum ama öss öğrencisi olduğumdan fazla zamanda ayıramıyorum)
türü Dipnaea Muscipula
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler :D
Aşağıdaki linkte bu bitkilerle ilgili 17 sayfalık bir başlık var. Orada da tohumdan yetiştirmenin zor olduğu ayrıca çiçeğin bitkiyi güçsüz düşürdüğü bu nedenle de kesilmesi gerektiği yazar. Bir oku istersen.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=938&highlight=Dionaea+Muscipula
Bu arada beyaz baltık torfu ayın 9unda geliyormuş gartengolt'a. Ankara'dan 7-8 kişi çıkarsa 340lt spariş edip bölüşebiliriz. Yok çıkmazsa henüz aramadım ama SG'dan daha küçük hacmde spariş edeceğim eğer ellerinde kalmışsa. Artık bizimkilerin toprağını değiştirme ayrıştırma ve uyandırma zamanı geldi.:D

lobovenüs
03-04-2009, 18:13
Selam Ankara'lı dostlarım. Ben şu an itibariyle aranıza katıldım. Tabii kabul buyurursanız :)
Benimle ilgili kısa özbilgiye aşağıdan ulaşabilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=392673&postcount=7330

Not: Yarın VenüsFly tohumlarım geliyor. praecox arkadaştan tork ve pelit varsa rica etsem irtibata geçerse sevinirim. Bitkiyi heba etmeyelim.
Saygılar.

praecox
03-04-2009, 18:23
Böylesine örnek bir davranış, örnek bir mesaja ilk kez rastlıyorum. :)
Tebrik ederim. böylesi bir EB'lere giriş karşısında saygıyla eğilirim. :)

Aramıza hoş geldiniz. Ankara'lı olmasam da bulunduğunuz ilde EB'lerle çok ilgili nezih üyelerimizin de sizi zevkle aralarına kabul edeceğinden eminim.

Gelelim torfa. Torf konusu sıkıntılı. Ancak 10-15 nisan gibi yeni bir ithalatla elime yine bir miktar torf geçeceğinden emin olduğum şu günlerde kendi saksı değişimim için ayırdığım miktardan size gönderebilirim.

Bana özelden miktar ve kargo için adres ve telefon bilgilerinizi iletmeniz dileği ile.

Saygılarımla

praecox
08-04-2009, 17:11
Ankara'lılar uyuyor mu hala?
Dormancy bitti EBseverler...

lobovenüs arkadaşınız çok hızlı bir depar aldı.
Bu sene de bir EB yarışması düzenlesek mi?
Bir de diğer illere sormalı?

verdoque
08-04-2009, 17:48
Hocam ben vft'min saksısını değiştirdim hazırım :)

Bir de DC istiyordum ama yapımarketlere uzun zamandır gelmiyor.

lobovenüs
11-04-2009, 13:43
inşallah bizim minikler yarışmaya kadar yetişir. ilk üçe girsek yeter :D

anurt
12-09-2009, 01:44
aylardır yapı market geze geze bi hal olup (inanamazsınız, misafir gittiğim şehirlerde bile!) sonunda bu ayda bu mevsimde koçtaş'ta (hala var, fiyat 19 küsür) bulup, sonunda adımı buraya yazdırdım! vakit bulursam (misafirim ve bir çuval iş) resimlerini çekip en kısa zamanda ekleyeceğim. resmen sevindirik oldum:)
şimdi, günün sorusu : Sphagnum yosunu kalan var mı elinde acaba? :D

verdoque
12-09-2009, 08:38
Sanırım daha çok sonbaharda getiriyorlar, ben de vft'mi geçen sene Eylül ayında Koçtaş'tan almıştım. Şimdi yanında yavrusu da var :)

Denizatı
12-09-2009, 09:37
Merhabalar, ben de izninizle aranıza katılmak istiyorum.
Dün koçtaştan bir vft ve bir de drosera aliciae aldım. Yalnız etoburların yönetimsel sorunlardan dolayı dinlendirilmiş normal suyla sulandıklarını öğrendim. Bunun için saf suyla iyice sulayıp içindeki mineralleri akıtmaya çalıştım. Çözümü olan bir sorun ama yine de can sıkıcı. Oradan etobur alan arkadaşlar aman dikkat edin.
İnşallah bu sene yarışma düzenlenir, ben ve etoburlarım merakla bekliyoruz. :)

avukatkemal
12-09-2009, 21:19
Geçen hafta bilgilendirme mesajı atmıştım o konuda.. bugun 4-5 saksı kalmıştı

Badjojo
05-10-2009, 18:15
Forumun bu sayfasını çok beğendim bir Ankaralı bi VFT sahibi olarak bende aranızda yer almak isterim tabi kabul ederseniz.

codgervural
05-10-2009, 18:57
Merhabalar, ben de izninizle aranıza katılmak istiyorum.
Dün koçtaştan bir vft ve bir de drosera aliciae aldım. Yalnız etoburların yönetimsel sorunlardan dolayı dinlendirilmiş normal suyla sulandıklarını öğrendim. Bunun için saf suyla iyice sulayıp içindeki mineralleri akıtmaya çalıştım. Çözümü olan bir sorun ama yine de can sıkıcı. Oradan etobur alan arkadaşlar aman dikkat edin.
İnşallah bu sene yarışma düzenlenir, ben ve etoburlarım merakla bekliyoruz. :)

artık koçtaşa drosera aliciae demi geliyor ?

Badjojo
07-10-2009, 13:20
bu arada torf almak için bi organizasyonunuz daha olursa ben de katılmak isterim. acil torfa ihtiyacım var **** ankarada bulabileceğim bir yer var mı?

anurt
12-10-2009, 17:29
sayın avukatkemal, her ne kadar torf için yazdıklarınızı ilgili başlıkta okumuş olsam da, torf siparişi için uygun gördüğünüz, elimize siparişin doğru geçeceği adres nedir hangisidir?
yoksa, sn. denizakvaryumunun 2008 başında bildirmiş olduğu (http://www.tarimtedarik.com/) yerle mi görüşmeli?
mümkünse tecrübe edilmiş torf alabileceğim bir yer yazabilir misiniz?
şimdiden teşekkürler.

silence
15-10-2009, 08:27
http://www.smoothgarden.com/?title=gartengold_torf_toprak_ph_2_5_3_5_340_litre&b=94112/2091

ben bundan almıştım :)

anurt
15-10-2009, 14:20
http://www.smoothgarden.com/?title=gartengold_torf_toprak_ph_2_5_3_5_340_litre&b=94112/2091

ben bundan almıştım :)

@sayın silence, o kadar torf ile benim, çocuklarımın ve de hatta torunlarımın (ya da ankaradaki tüm etobur sever arkadaşların) torf ihtiyacını gideririm sanırım. ama doğruya doru, bir ara alsam mı diye de düşündüm:dilli: öyle bir şey yaparsam da, beraber organize oluruz, diğer arkadaşlar da bu işten faydalanır:D size de çok teşekkür ediyorum. memnun olup olmadığınız konusunda da bilgi verirseniz, tercihlerimizi ona göre yaparız.
şimdilik sayın avukatkemal bey (kendisine tekrar teşekkür ediyorum) bana yardımcı olacak sanırım.
@sayın verdoque, yavru eb.nize çok özendiğimi ve o günleri görmek istediğimi söylemek istedim. hayırlı olsun.
en yakın zamanda da benim ufaklıkların resimlerini ekleyip 1-2 şey sormak istiyorum izninizle.

anurt
15-10-2009, 23:34
merhabalar tekrar.
sonunda minik bebeklerimi ve sorularım için ilgili resimleri yüklüyorum. şimdiden teşekkürler.

anurt
15-10-2009, 23:44
bunlar benim miniklerim. terraryum gibi bir şansım henüz olmadığı için, kocaman bir salata kasesini onlara ayırdım.
izniniz olursa, sorularım 4 ve 5. resimle ilgili.
4. resimdeki drosera, sanırım pek mutlu olmadı benimle. 1-2 sağlıklı yaprak çıkardıktan sonra önce yaprakları yapışkan ve parlak görüntüsünü kaybetti, daha sonra da çürüme gibi iyice yapışıp kaldılar. menüleri genelde buzluk suyu, akü suyu ve yağmur suyu (hepsi kaynatılıp, soğutulup, dinlendirilmiş). balkonun en güneş alan yerinde, manzaralı bir mekanları var. zaten görebildiğim kadarı ile de bir tek onda sorun var gibi.
5. resimde ise, dioneanın içinden yuvarlak (ve benim biraz tomurcuk olabileceğinden umutlandığım :D ) bir oluşum çıkıyor. en azından diğer yaprak formlarına pek benzemiyor. ne olduğu hakkında bir fikriniz var mı acaba?
bir de, hiç birinin 2 yaşında fazla olduğuna ihtimal vermiyorum. sonuçta bu arkadaşlar koçtaş bebekleri. kış uykusuna yatırmasam olur mu?
çok teşekkürler şimdiden. iyi çalışmalar.

hayvan dostu
22-10-2009, 21:04
Ankara'dayım etobur bitkileri seviyorum ama hala etobur bitkim yok:(

flora_x79
24-10-2009, 12:24
Eğer hala kaldıysa, Cepa Alışveriş Merkerzi'nde bir kaç tane eb vardı geçen haftasonu. Eğer yoksa benim gibi Ankara'da olup da elindeki eb'lerinin bazılarını sizinle paylaşmak isteyen arkadaşlar vardır herhalde;)

lunatic
25-10-2009, 13:44
Ankara'dayım etobur bitkileri seviyorum ama hala etobur bitkim yok:(
Bende dc tohumu ve tohumundan çoğaltma yüzbinmilyon tane yavrusu var istersen bir ara takdim ederim. Bende törf de var biraz. Sen yeter ki su bul. Bu yaz yağmursuz uzun sürdü Ankara'da, yakında yağmur sularını bitireceğim. Ama kasım gibi yağmurlar başlayacak gibi gözüküyor. Eğer yazın çiçeklerimi sulaması için emanet ettiğim kişi yanlışlıkla biriktirdiğim 100lt suyun 60-70lt sini diğer çiçeklere vermemiş olsaydı 10lt su da beraberinde verebilirdim ama artık mümkün değil. :(
Birazdan BH'u yoklayacağım bakalım hiç vft kalmış mı!

Maalesef hiç bir şey kalmamış. Ancak Cuma günü tarifinden anladığım kadarıyla Nephentes geliyormuş hem de büyüklerinden. Uygun fiyatta olursa almayı düşünürüm.

lunatic
04-11-2009, 11:53
Cuma günü gelen çiçekler arasında yoktu. Bugün de çıkmamış gelen partide. Sipariş veriyoruz ama tedarik edemiyor herhalde şirket diyorlar. Haberimiz olmadığı bir gün gelir ve bize kalmaz. Kısmet artık....

verdoque
12-12-2009, 22:16
Merhabalar,

Cepa Bauhaus'a etobur gelmiş. Vft, Sarr. ve drosera capensis vardı. Fiyatlar 12.90 hem de büyük saksılılar.

lunatic
19-12-2009, 18:59
Ah... Bakalım kalmış mı. Ah bu bauhause. Tam da taşınırken yapılır mı?

anurt
29-12-2009, 21:56
cepa bauhaus'da 2 boy, iyi durumda nephentes mevcut. küçük olanlar 27, büyükler ise 40küsür. en güzelini ben almış olsam da :) geriye her iki çeşitten de 10ar tane siz sevgili forum arkadaşlarıma bıraktım. bilginize...

verdoque
30-12-2009, 20:17
Teşekkürler Sn. anurt, ben de aldım bugün. İlk defa yakından nephentes gördüm. İki farklı çeşit vardı, üzerlerinde yazdığına göre nephentes alata ve nephentes miranda. Mirandaların kapanları benekli ve dev gibiydi. Yetiştirmeye korktum açıkçası. Balkonda kuş bile yakalayabilir sonra üzülürüm dedim. Alata aldım o yüzden:)

lunatic
05-01-2010, 11:09
Teşekkürler Sn. anurt, ben de aldım bugün. İlk defa yakından nephentes gördüm. İki farklı çeşit vardı, üzerlerinde yazdığına göre nephentes alata ve nephentes miranda. Mirandaların kapanları benekli ve dev gibiydi. Yetiştirmeye korktum açıkçası. Balkonda kuş bile yakalayabilir sonra üzülürüm dedim. Alata aldım o yüzden:)
Küçüklerden kalmamış ancak büyüklerden kalmış. Birazdan almaya gideceğim ama motorla nasıl getireceğim bilmiyorum açıkçası.

denizakvaryumu
05-01-2010, 11:14
Saksısı o kadar büyük değil, motor çantasına sığar.

verdoque
05-01-2010, 12:40
Büyük olanlar tamamen naylona sarılıydı. Bitkinin dışarda sallanan yaprağı, ibriği yoktu, o yüzden taşımak zor olmaz bence. Küçükler açık duruyordu arabaya zor yerleştirdim. İbriklerdeki sular yere döküldü.

lunatic
05-01-2010, 13:24
Sn. Anurt teşekkürler. Ben de aldım büyüklerden. Bir kutuya koyup diklemesine paketledik orada ve motorun arkasına bağladım işe getirdim. Akşama da eve sağ salim attım mı tamamdır. Artık ihtiyacım olmayan şu borulardan yapma elbise dolabını bunun için saklıyordum. Şimdi şeffaf naylonla kapatıp fermuarı da çektim mi tamamdır. 2 tane daha kaldı bilgilerinize. Yarın yenisi gelir mi bilmem. Büyüklerin ibrikleri gerçekten görkemli. Serçe filan rahat götürür. :)

denizakvaryumu
05-01-2010, 13:37
Ben gittiğimde 10 dan fazla vardı, demek meraklısı çokmuş.

Küçük sera ya da terraryum benzeri yerde tutulmazsa bir daha ibrik oluşturmaz.Nemi çok sever.

anurt
06-01-2010, 09:24
ankaranın havası malum, bende terraryum yok, elimde fısfıs gelip gidip tepesine dikiliyorum. sanki iki fısfıslama arası fark yaratacakmış gibi de yeni yapraklardaki muhtemel ibrik oluşumlarına gözümü dikiyorum.
ben korktum bu bitkiden :S.

verdoque
06-01-2010, 10:28
Ankara'da bu bitkiye bakmak gerçekten zor. Evdeki nem %25'lere kadar düşüyor.

Ama telden yaptığım kafesin etrafına streç film geçirerek yaptığım sera işe yaradı sanırım. Gündüz ve gece boyunca nem kaybetmesini engellemek için içeriye droseralarımı altında su kabıyla beraber koymuştum. Dün seranın içine nem ölçer koydum, gece fıs fıs sonrası %80, sabah da %78 gösteriyordu. Sıcaklık 18-20 derece arası. Işık da alıyor. Buna rağmen bazı ibrikler üst yarısından kurudu. Sn. Praceox nephentes başlığında kışın ibriklerin kuruması normal demişti. Bakalım yeni ibrikler görebilecek miyim...

denizakvaryumu
06-01-2010, 10:33
Bu bitkiler zaten seradan çıkıp geliyor, yer ve hava değişikliğinden mevcut ibriklerin bozulması doğal.

Önemli olan yeni ibriklerin oluşumunu sağlayacak ortamı oluşturmak.

Terraryumu olan arkadaşlar miranda ları kaçırmasın derim.Satışa bu kadar büyük ibrikli bitki getireceklerini açıkçası hiç ummuyordum.

İbrikler gerçekten muhteşemdi.

avukatkemal
07-01-2010, 13:04
Kışın nemi sağlamak, yazın kadar önemli değil.. Biraz daha rahat edebilirsiniz kışın.. Ayrıca havalandırmayı da ihmal etmeyin bitkinizi kapalı ortama koyarsanız..

verdoque
09-01-2010, 21:32
Cepa Bauhaus ilgiden memnun kalmış heralde 10 kadar yeni nephentes miranda getirmiş. İbrikler öncekiler kadar olmasa da iriceydi. Şuna benziyorlardı:

ayvacı
12-01-2010, 11:16
Bu etobur bitkilerin, resimlerini isimleri ile birlikte topluca görebileceğim bir sayfa varmıdır?aradım bulamadım yardım istiyorum.

praecox
12-01-2010, 11:47
Buraya (http://www.agaclar.net/galeri/browseimages.php?c=583&userid=), galeriye bir bakın.

ayvacı
13-01-2010, 21:11
Teşekkürler, çok geniş bir yelpaze.

anurt
14-01-2010, 11:32
praecox hocam, buhar makinelerını uygun bulmuyordunuz değil mi? bir arkadaşım elindeki buhar makinesini teklif etti de, ne yapsam diye düşünüyorum.
ne kadar idare eder bilmiyorum da, çamaşır odasına (evin geri kalanı kadar güneş alıyor) bir sehpa atıp, etoburlarla orkidelerin bir kısmını koydum. banyoyu saymazsak evin en uygun yeri orası olabilir gibime geliyor...

praecox
14-01-2010, 17:47
Ultrasonique buhar makinelerini yıllarca kullandım. Hiç bir artısını göremediğim gibi bu ses ötesi dalgaların dğil bitkiye insana bile zararlı olabileceklerini okuduğum son 2 yıldır çalıştırmaz oldum.
Önyargı veya değil bilemiyorum, ancak nepenthes hariç diğer hiç bir EB'nin böylesi bir neme ihtiyacı yok. Nepentheslerin de terraryum dışında ibrik oluşturma şanslarının olmadığını göreli... çok da mantıksal bir gereksinimlik olarak göremedim.
Kısacası Nep.ler için su buharı jeneratörü yetersiz,
diğerlerini de fazla bir ihtiyacı yok.
Orkidlerde dahi sınırlı bir etkisi var.

Seçim sizin :D

anurt
22-01-2010, 11:56
teşekkür ediyorum hocam. tabii ki tecrübeden yana yapacağım seçimimi:D

mree58
05-02-2010, 03:46
Ankara'da etobur bitki alabileceğim bir yer mevcut mu? Yardımcı olursanız sevinirim...

avukatkemal
09-02-2010, 15:35
Bauhausta nephentesler vardı.. Onun dışında interneti tavsiye ederim..

tommy1515
16-02-2010, 19:05
tmm da bauhausun hangi şubesinde. Bütün şübelerde bulunur mu tahmini ne kadardır ????

avukatkemal
22-02-2010, 14:03
Cepa bauhausta geçen hafta vardı.. diğerlerini bilemiyorum..

Ysa1992
10-07-2010, 00:54
Arkadaşlar Bauhaus İle Koçtaşa Etcil Bitkiler Ne Aralıklarla Geliyor ?
Bide Gelidiğini Nasıl Öğrenebiliriz ?

verdoque
10-07-2010, 08:55
Daha çok yaz sonundan başlayıp sonbahar kış boyunca ara ara geliyor. Ben en çok Cepa Bauhaus'ta görüyorum, Koçtaş uzun zamandır getirmiyor gibi. Gerçi ben de oraya pek sık gitmiyorum. Cepa Bauhaus'tan Söğütözü Bauhaus: 0312 2956200-8-33 numarasını verdiler, bu numarayı arayıp etobur gelip gelmediğini sorabilirmişiz. (Hiç denemedim) Tirelerden sonrakiler bitki bölümüne bağlanmak için gereken dahili numaralar sanırım.

sitkialtan
15-08-2010, 17:13
bende alacam arkadaşlar ama yetişmişini istiyorum nerden alabilirim

tarik1907
09-09-2010, 22:41
bende alacam arkadaşlar ama yetişmişini istiyorum nerden alabilirim

Genelde bahar aylarında yapı marketlerde bulunuyor, Koçtaştan VFT, Bauhausdan da Sarracenia türleri almışlığım var Nephentes leride bu yaz Bauhausda görmüştüm (Ankara). Ara ara bu yapı marketlerin bitki reyonlarına bakmakta fayda var.

gzm...
05-11-2010, 20:40
ben konuya yabancıyım ama böcekçil bitkiler hakkında bilgim var.böcekçil bitkilerle ilgili biyoloji projesi hazırlamayı düşünüyorm. 4 , 5 böcekçil bitkiye ihtiyacım var. acaba bu bitkileri bulabilirmiyim. bulabilirsem nerede bulabilirim vede nekadardır yaklaşık olarak? yardımcı olabilirseniz sevinirim.

bilkos
28-05-2011, 20:59
geçen hafta cepa bauhaus u aradım yok dedi bana. demek getirmişler. bu yıl gelmeyebilir ithal ürün demişti. Vft bulabilir miyim peki? Tohumlarını aldım burmannii hong kong çıktı çimlendi sonra dolu vurdu öldü ama vft lerden tık yoktu. Aynı internette yazdığı şeyleri yaptım. saf su verdim, gömmedim, nemli tuttum, torfu da kendi torfuydu ama çıkmadılar işte. Görürseniz ankarada ya da izmirde forumda belirtseniz olur mu :) arıyorum hep bulamıyorum.

para
20-09-2012, 15:48
Dentate Venüs Sinek Kapan Bitkisi ankarada nerden bulabilirim? Ekim ayı uygunmudur?

skosse3
29-10-2012, 08:48
Merhabalar okulda yapacagimiz proje icin yaklasik 30 kadar VFT ariyorum eger satacak arkadaslar varsa yardimci olabilirlerse sevinirim. Su aralar dormancy hazirliginda olduklarinin farkindayim ama teslim almak icin subati da bekleyebilirim simdilik sadece bitkileri bulmam gerekiyor sonradan ortada kalmamak icin. İlgilenen arkadaslara simdiden tesekkur ederim.

skosse3
29-10-2012, 08:49
Bir de sadece VFT degil diger etoburlari da ariyorum.

korhan_ulku
09-12-2012, 21:53
ankarada bir aralar yeni açılan baumax de görmüştüm ama şimdi hiç göremiyorum acep ankara koşullarında yetiştirmesi çok mu güç acaba tohumu **** kendisi elinde fazla bulunan varsa banada dönebilirse çok mutlu olurum.
Bulunduğum semt Batıkent ;)

RaJeV
26-03-2015, 16:12
3 senedir kimse mesaj atmamış. Yok mu buralarda olan. Bende yeni katıldım aranıza.

anurt
27-03-2015, 08:17
yok, yok buradayız (sanırım) :) .

ubahar
25-04-2015, 20:54
Benim Sarracenia purpureo,sarracenia oreophilla,pinguicula ve venus flytrap etoburlarım var.

saisha
05-05-2015, 18:57
ben de etobur bitki almak istiyorum, yazları Ankara'da oluyorum, işim Bursa'da. burda pekçok çiçekçiye sordum, koçtaşa gittim ama malesef yok :( internetten almaktan başka çare yok, alabileceğim en güvenilir yer de bu forum. satışla ilgili bir link verilmiş önceki sayfalarda ama sayfa açılmadı, konu kapatılmış olabilir gibi birşey yazıyordu (daha pek çok madde vardı ama diğerleri durumuma uygun değildi). yani ki; eğer varsa, ben almak istiyorum

RaJeV
05-05-2015, 20:54
Ankara'da bauhaus'a gelebiliyor genelde 45 günde bir falan oradan bakabilirsiniz. Yine forumdaki arkadaşlara sorabilirsiniz.

anurt
18-05-2015, 13:42
Sayın saisha; dün bauhausdaydım, rahmete 1 kalmış birkaç zavallı etobur vardı, almanızı öneremeyeceğim.
"yeni gelir ama bir ara gelir ama ne zaman gelir...." gibi şeyler söylediler.
Ara ara bakınmanızı öneririm. Denk gelirsem de buradan yazarım.

Vicia Ervilia
22-05-2015, 01:21
Drosera Glanduligera bulmam ve yetiştirmem sizce mümkün mü?

lost_raven
22-05-2015, 08:25
Drosera Glanduligera bulmam ve yetiştirmem sizce mümkün mü?

Neden özellikle Drosera Glanduligera istiyorsunuz acaba? ;) Bu tür yanlış bilmiyorsam çok yıllık değil ve kışın büyüyen türlerden, genel olarak bu tarz türler tecrübe gerektirir. Tecrübeniz ne kadar bilemiyorumm tabi ;)

Vicia Ervilia
31-05-2015, 02:23
Neden özellikle Drosera Glanduligera istiyorsunuz acaba? ;) Bu tür yanlış bilmiyorsam çok yıllık değil ve kışın büyüyen türlerden, genel olarak bu tarz türler tecrübe gerektirir. Tecrübeniz ne kadar bilemiyorumm tabi ;)

Hiç tecrübem yok. Sadece çok beğendim :) Venüs sinek kapan istiyorum aslında ama onu bulmak kolay sadece mevsimi uygun mu almam için onu bilmiyorum daha araştırma kısmındayım. Daha önce etobur bitki bakmadım... :rolleyes: Sanırım özel toprakları falan varmış.

nikon_
18-12-2015, 16:35
Etobur bitki severler ihtiyaçları varsa hiç beklemeden Bauhauslara gitsin:p Çok güzel 5-6 türde eb ler gelmiş, fiyatları da gayet uygun diye düşünüyorum. Ben iki tane alma niyetiyle gidip 5 adet alıp döndüm:cool:
sinek kapan, sarracenia'nın iki türü, drocera capencisler (18,90 TL) ve nepenthes miranda(29,90 TL) vardı. Hepsi gayet sağlıklıydı, hele nepenthesler mükemmel durumdalar.

589388

589389

589390

589391

589392

lost_raven
18-12-2015, 18:09
Etobur bitki severler ihtiyaçları varsa hiç beklemeden Bauhauslara gitsin:p Çok güzel 5-6 türde eb ler gelmiş, fiyatları da gayet uygun diye düşünüyorum. Ben iki tane alma niyetiyle gidip 5 adet alıp döndüm:cool:
sinek kapan, sarracenia'nın iki türü, drocera capencisler (18,90 TL) ve nepenthes miranda(29,90 TL) vardı. Hepsi gayet sağlıklıydı, hele nepenthesler mükemmel durumdalar.

589388

589389

589390

589391

589392

Bitkiler yeni gelmiş belli baya sağlıklı görünüyorlar. Ama nepenthesler miranda değil ventrata türü hep yanlış yazıyorlar :)

nikon_
19-12-2015, 09:37
Sayın lost_raven, üzerinde miranda yazıyordu, açıkcası ben de bilmediğimden üzerinde yazana itibar ettim :)

Bu arada, bunları dormancye almam gerekiyor mu yoksa bu sezonu böyle geçirmelerinde bir sakınca yok mu?

lost_raven
19-12-2015, 13:38
Sayın lost_raven, üzerinde miranda yazıyordu, açıkcası ben de bilmediğimden üzerinde yazana itibar ettim :)

Bu arada, bunları dormancye almam gerekiyor mu yoksa bu sezonu böyle geçirmelerinde bir sakınca yok mu?

Evet evet genelde hep miranda yazıyor üzerlerinde ama ventrata türü oluyorlar. Bazen gerçekten miranda da bulunabiliyor ama sizinki ventrata. :rolleyes:

Nepenthes dışındakileri dormancye almalısınız.

redchili
26-12-2015, 10:51
bende 5 kök venüs var ama sadece 1 tanesi büyüdü :D ben de öteki kökleri başka saksıya almak istiyorum sadece baltık torfunda mı yetişiyor bu

RaJeV
26-12-2015, 11:47
bende 5 kök venüs var ama sadece 1 tanesi büyüdü :D ben de öteki kökleri başka saksıya almak istiyorum sadece baltık torfunda mı yetişiyor bu

Evet baltık torfunda yetişiyor. Bence bu mevsimde saksı ile oynamayın. Mart-Nisan aylarında saksı değişimi yaparsanız daha sağlıklı olur

redchili
26-12-2015, 12:07
Evet baltık torfunda yetişiyor. Bence bu mevsimde saksı ile oynamayın. Mart-Nisan aylarında saksı değişimi yaparsanız daha sağlıklı olur

tamam o zaman teşekkürler

uygarb
07-07-2020, 17:51
Mümkünse bu konuyu tekrar yeşillendirelim