View Full Version : Sevim K./ Kaktüs ve Sukulentlerim
Doğrusu bu bölümde değerli arkadaşların birbirinden güzel, sağlıklı, bakımlı kaktüslerini, sukulentlerini, sedumlarını gördükçe hem sevgiyle hem de özenmeyle bakmadım değil.:o
İlk kez kaktüsmü almıştım sukulent mi hatırlamıyorum bütün bildiğim "seviyorum şu dikenli şeyleri" dediğimden bu yana otuz yıla yakın bir zamanın geçmiş olduğu.
Zaman zaman kaktüs dostu arkadaşlara söylemişimdir hiç bir zaman onlarca kaktüsüm olmadı ama her zaman o üç beş kaktüsüm veya sukulentim baş köşe konuğu oldu yüreğimin
Aristatayı ne zaman almıştım hatırlamıyorum. Bakmayın öyle bir çırpıda adını yazabilmiş olmama. İsim hafızam çok zayıftır. Bana kalsa "emine" derdim "ne kadar ilginç çiçekleri var" dediğim zaman çok çabuk çoğalıyorlar diye saksısından hemen bir tane yavruyu çıkarıp bana veren emine'yi anmak adına:)
Bir diğeri ayşe. Akçakoca'ya gittiğim bir gün ayşe abladan almıştım nohut kadar bir yavruydu. Doğrusu o annenin büyüyeceğine, onlarca yavru vereceğine ihtimal vermedim bir iki yıl boyunca inatla nohut büyüklüğünü koruyunca. Öyle sevdim ki minicik krem rengi çiçeklerini büyü demedim ondan sonra olur ya gücenir diye:) Bakın ismini hatırlayamadım işte ayşe derken:o
Sevgili sevim hanim, kaktüs sayfan hayırlı olsun güzel kaktüslerinle gözümüz gönlümüz açılır.
Sevgili sevim hanim, kaktüs sayfan hayırlı olsun güzel kaktüslerinle gözümüz gönlümüz açılır.
Teşekkür ediyorum.:)
Çiçeklerine vurulmuştum gördüğüm zaman bu yılan kıvrımlı şeylerin:p Şu sıralar tomurcuğa benzer şeyler gördükçe açtı açacak nöbetleri tutuyorum başında:o
Sevgili Sevim Hocam ,
Sizi de bu sayfa da gördük ya gam yemem desem yeridir .Sayfanız hayırlı olsun .O gönlünüzün bir teline dokunan '' sevdiğiniz dikenli şeyleri '' bizlerde burada görüp paylaşmanızdan zevk alacağız .
Öyle deme ümit. Hem zamansızlık hem de ara ara nükseden rahatsızlığım nedeniyle belki. Biraz da tembellik mi benimki:o Üstelik bir türlü fotoğraf makinasıyla barışamadım. Üç beş kaktüs ve sukulent işte. Paylaşırız zamanla:p
Geçenlerde yirmi yıllık toprak kabının dökülmeye başladığını görünce değiştirme zamanı gelmiş artık diyerek yeni saksılarına aktardım bu emektarları. Çoktular. Keyifle çoğalırlardı birken üç beş yedi olarak. Taşarlardı saksıdan salkım salkım. Azaldılar, üzüldüler belki de kim bilir ilgilenemediğim zamanlarda:) Tabi azalmalarının bir nedeni de paylaşım. Yıllar içinde o kadar çok yere gittiler ki ellerimle, selamlar sevgiler hepsine gittikleri yerlerde:) sempervivum
O ne balkon öyle asuman diye diye bıktırmış olmalıyım. Susturmanın başka çaresi yok anlaşılan demiş olmalı sevgili Asuman:p Kaya bahçesi için sevgili Satıyı ziyarete gittiğimiz gün sevgili Cemoyla yollamış "bir süre benim kaktüs ve sukulentlerim nefes alsın" diyerek. Bu kasenin adı asuman. Eli gibi, yüreği gibi bereketli asumanın. Minik minik büyüyorlar sağdan soldan. Kaplarından çıkarmaya kıyamıyorum hiç birini bütünlüğü bozulmadan büyüsünler diyerek kardeş kardeş:p Öpüyorum asumancım, sevgiyle:)
Kaktüs kardeşliği adına sevgili laleden kargo geldiğinde çocuk gibi sevindiğimi saklamıyacağım. Bir özür borçluyum kendisine yaşama savaşında yenik düşen kayıplarımız için
Satı Uğurtan
04-06-2010, 21:54
Sevgili Sevim.K, hayırlı olsun herşey çok güzel ve dahada güzel olacak:)
Benden istediğiniz bir şey varsa göndereyim sevgiler.
Sevgili Sevim.K, hayırlı olsun herşey çok güzel ve dahada güzel olacak:)
Benden istediğiniz bir şey varsa göndereyim sevgiler.
Satıcım teşekkür ediyorum:) Kimbilir belki birgün kaya bahçesini ziyarete geliriz yine:))
Stapeliayla berduraydan gelen güzellerle tanıştım. Doğrusu leş kaktüsü diye hakaret etmişler bu güzel şeylere demiştim o desenli dünya harikası çiçeği gördüğüm zaman her ne kadar bu saksıda görünmüyorsa da;) Saksıda semizotum ve adını şu an hatırlayamadığım, kışın tüm yapraklarını döken bir iki sukulentim daha var. Yanılıyor olabilirim isim konusunda
graptoveria
echeveria
Diğeri de Echeveria Topsy olabilir
Sayın Sevim.K,
Kaktüslerinizden çok kaktüslerinizi sevdiklerinizle özdeşleştirmeniz ve bunu bir çırpıda anlatıvermeniz hoşuma gitti.
Sizde bu sevgi olduktan sonra da, nohut tanesi kadar olan bir kaktüs öylesine nasıl çoğalmaz.
Hoşgeldiniz...
Teşekkür ediyorum sn skaraca:) Ben aslında hep buradayım. Bu bölüm benim açımdan inanılmaz güzelliklerle dolu aklımı, gözümü, yüreğimi alamadığım bir bölüm. Siz de hoşgeldiniz:)
Sedumları, yer örtücüleri çok seviyorum. Bir türlü fırsat bulup hazırlayamadığım köşemde yerlerini almak üzere bekleyen yer örtücülerim. Yardımcım her geldiğinde Sevim hanım bizim köye gittiğimde görüyorum bunları. Dönüp bakmıyordum hiç. Ama burada görünce sanki bir başka gibi görünüyor gözüme diyor:D Sıralamasında yanlışlık yapabilirim, sedumlarım;
sedum sermentosum
sedum reflexum
sedum acre
sedum album
sedum spirium
sedum hispanicum
Vildan Sönmez
04-06-2010, 23:15
Kutlarım Sevgili Sevim Hanım. Kaktüsleriniz hiç de az değil ve çok da güzeller.. Hani tek saksıya ektikleriniz var ya (9 nolu mesaj), biraz zaman geçsin büyüsünler kabına sığmayacaklar.
O yılan gibi olan bende bu gün açtı yıllar sonra.
Sadece , Fotoğrafları biraz daha büyük yükleyin. tek tek detayları da paylaşın bizimle.
Vildan Sönmez
04-06-2010, 23:17
Vay vay vay. ben mesaj yüklerken muhteşem sedumlar gelmiş. Onları ben de çok seviyorum. Daha çok büyüyorlar, daha çok ve uzun süre çiçekli kalıyorlar.
p Evet sedumlar. Balkonu kapatalım. Bu yaz taşınalım mı:confused: kararsızlığımız arasında köşemi düzenleyemedim. Ama yine de durdukları yerde harika görüntü oluşturuyorlar:)
Tabi bu arada "çalış senin de olur" cümlesine yanıt olabilir mi bilemiyorum. Ne dersiniz;)
Biraz daha. Sevgili jineopa sevgilerimle:p
sempervivum
sedum palmeri
Vildan Sönmez
05-06-2010, 00:03
Hani utanmasam şimdilerde gençlerin kullandığı bir söz var onu söyliyeceğim :o
Hem de ne yanıt olmuş yani.
Bir de 'iste senin de olur' kısmı var onu da unutmayalım.;);)
Tabi bu arada "çalış senin de olur" cümlesine yanıt olabilir mi bilemiyorum. Ne dersiniz;)
asumandilek
05-06-2010, 01:13
O ne balkon öyle asuman diye diye bıktırmış olmalıyım. Susturmanın başka çaresi yok anlaşılan demiş olmalı sevgili Asuman:p Kaya bahçesi için sevgili Satıyı ziyarete gittiğimiz gün sevgili Cemoyla yollamış "bir süre benim kaktüs ve sukulentlerim nefes alsın" diyerek. Bu kasenin adı asuman. Eli gibi, yüreği gibi bereketli asumanın. Minik minik büyüyorlar sağdan soldan. Kaplarından çıkarmaya kıyamıyorum hiç birini bütünlüğü bozulmadan büyüsünler diyerek kardeş kardeş:p Öpüyorum asumancım, sevgiyle:)
Daha güzelleri olsun inşallah. Gönlüne sığamayacak kadar çok mesela. :) Asuman'a ve içindekilere iyi bak. Sevgini esirgeme küseriz. :)) Naif, şımartan, yüreğimi güldüren sözler için teşekkürler...
asumandilek
05-06-2010, 01:14
Ha unutmadan. " Hele şükür " bu sayfayı görebildik. :))
Ha unutmadan. " Hele şükür " bu sayfayı görebildik. :))
:o Utandırma beni yaa. Hiç bir şeyden çekmedim şu fotoğraf çekiminden çektiğim kadar diyeceğim neredeyse:D Fotoğraf makinasını değiştirdim yine olmadığına göre gözlüğümü değiştirmem gerekiyor demektir;).
Kıskandım doğrusu Vildan hanım o zarif beyaz çiçeği. O çiçeğin çıktığı gövdeyi. Koca bir kap dolusu hemde. Baktıkça al beni diyor. Üstelik benim güzellerim henüz çiçeklenmemişken:(
Bu güzelliğe sahip olmamı sağlayan sevgili arkadaşıma teşekkürler. Pembe çiçeği de çok zarifmiş değil mi:D
Adromischus cooperi
Adromischus Cristatusum da vardı kışın yaprakları döküldü. Güçlü yaprakları çelik yapmıştım. İki üç tanesi köklenmiş. Filizlensin diye bekliyorum:)
Burada bir aloe büyüyecek barışabilirsek. Kesinlikle kızdırmış veya küstürmüş olmalıyım. Farkına varmadan ihmalmi ettim bilmiyorum. Gövdenin iç kısmı yeşil olduğu için canlı olduğunu, ölmediğini düşünüyorum.
Nihayet Sayın sevim.K, Hoş geldiniz.
Duyguyla sevginin birleştiği ortam yaratmışsınız. Fotoğraflar varsın iyi olmasın, içimizdeki kıpırtıları ortaya koydu ya; bu bile yeter. Yılmadan devamını dilerim..
Sayın sevim.K
DOĞUM GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN. SAĞLIKLA VE MUTLULUKLA NİCE YILLARA...
Sn mrmusti teşekkür ediyorum. Sevgiyle kabul ediyorum güzel dileklerinizi. Herkes için diliyorum, tüm sevdiklerimiz için huzur ve sağlık, gelecek zamanlarda teşekkürlerimle:)
Mutlu yaşlar, tüm güzellikler etrafınızdan eksik olmasın...
Teşekkür ediyorum sevgili lir bütün sevdiklerim için kabul ederek güzel dileklerinizi:)
Sevim ablacım kaktüs sayfan hayırlı olsun. Kaktüslerinin hikayesini okumak çok keyif vericiydi. Devamını bekliyoruz zamanla...
Vildan Sönmez
05-06-2010, 14:19
Sevim Hanım sağlık mutluluk ve en güzel çiçekler sizin olsun.
Sevim ablacım kaktüs sayfan hayırlı olsun. Kaktüslerinin hikayesini okumak çok keyif vericiydi. Devamını bekliyoruz zamanla...
Teşekkür ediyorum sevgili Faruk, devam edecek inşallah:)
Sevim Hanım sağlık mutluluk ve en güzel çiçekler sizin olsun.
Vildan Hanım teşekkürler:). Hepimiz için, ailelerimiz sevdiklerimiz için, sağlık ve huzurla:)
Fotoğraf çok güzel. Güzel dilekleriniz için teşekkür ettikten sonra benim yılanın başına dikildim. Ayıp ayıp bir çiçeğin bile yok diyerek. Bakalım dinleyecek mi:)))
günebakan
05-06-2010, 18:42
Geçenler de bu güzelliklere yorum yazmıştım diye biliyorum ama bakıyorum yok neyse tekrar yazayım hepsi de birbirinden güzel Sevgili Asumanın dediği gibi "Hele şükür bu güzellikleri de gördük" ama bize yetmez daha isteriz:)
Ayrıca doğum gününüz kultu olsun Sevim hocam.
Sevgili günebakan teşekkürler:) Geçenlerde "asuman" için yazmıştın evet. O zaman bu sayfa yoktu. Şimdi diğerleri de var gördüğün gibi. Hepsine "çok güzelsiniz" diyoruz değil mi küsüp darılmasınlar;):D
oki_1655
06-06-2010, 00:10
Hocam 1-2 gündür giremiyordum siteye sürpriz oldu banada.Hayırlı olsun sayfanız.Tüm güzelliklerinizi paylaşın buradan.
Bu arada şuan Bursa dayım ve telefonunuz ajandamda kalmış o da Kütahya da.Geç kaldım arayamadım farkındayım ama doğum gününüzü gecikmelide olsa kutluyorum.
Nice sağlık dolu, mutlu, huzurlu ve bol çiçekli yaşlara.
Geç kaldım arayamadım farkındayım ama doğum gününüzü gecikmelide olsa kutluyorum.
Nice sağlık dolu, mutlu, huzurlu ve bol çiçekli yaşlara.
Geç ne demek oki teşekkürler güzel dileklerin için:) Ben de kendim için, sevdiklerim için aynı güzellikleri diledim, sevgiler:)
Geçenlerde koçtaşa gittiğimizde sardunyalara baktım şansıma istediklerimden yoktu. Kaktüslere yöneldim. Kızım da benimle baktı. Bilgisayar masasına koyacağım onun için bakıyorum diyerek.:) İki üç tane kaktüs seçtik maalesef birini kurtaramadık eve döndükten sonra. Siyah bir benek hızla yayıldı:( Kızımın kendine ayırdığı şimdilik güzel, yerini de yadırgamadı. Koçtaştan iyi bakılıyorum demiştir kendince;)
Kim bu dağınık saçlı güzel diyesi geliyor insanın. Rasgele uzamış dikenlerine baktığı zaman. Bu güzel şeye sahip olmamı sağlayan sevgili arkadaşım, teşekkürler:)
PlentyPlant
06-06-2010, 08:50
Doğum gününüz (üç gündür giremediğim için farketmedim) ve yeni doğan sayfanız için yürekten kutlarım. Güzel bir sürpriz oldu bize. Ellerinize sağlık. :)
Teşekkürler teşekkürler:p bir usta daha ziyaret etmiş benim minik dostlarımı:p
Yaş aldıkça daha bir başka bakıyor insan hayata. İstekler farklılaşıyor, beklentiler, özlemler. Bu yıl sağlık ve huzur diledik biz, kendimiz ve tüm sevdiklerimiz için:)
Stapelialar baş köşe çiçeklerim olacak bu gidişle:p Bu koca saksı dolusu gelişmiş çiçeğe sahip olmamı sağlayan sevgili arkadaşım teşekkür ediyorum size. Umarım yakında bol bol çiçeklendiğini de görürüz:)
Sevim Öğretmen,Ağaçlar netteki paylaşımlarınızın boyutunu genişletmenizden dolayı sizi candan yürekten kutluyorum, bitkiler konusunda ki Kaktüs ve sukulentler sizin ilgilerinizle daha iyi bir paylaşımlar yaratılacağı inancı taşımaktayım.
Epsody'inin bahçesine gösterdiğin ilgilerine her zaman minnettar kalmışımdır, doğal özlemlerinin bitkilerinle beraber yaşayarak size sonsuz mutluluklar dilerken, zaman buldukça sizin başlığınızdaki bitkilerinizi izleyerek, bitkilerinizin toprak istekleri ve besin isteklerini karşılamada elimden gelen paylaşımları göstereceğimden emin olabilirsiniz, sevgiyle kalınız Saygılarımla.
Harikasınız epsody teşekkürler:) Bir doğa dostu ziyaret etmiş sayfamı ne güzel. Zaman zaman yine yazdıklarınızı okuyor elimden geldiğince notlarımı alıyorum. Yine yararlanacağım kuşkunuz olmasın.
Ağaçlar net. teki kaktüs ve sukulent bahçemin - bahçem diyeyim izninizle- sürekliliği şu an sahip olduklarımdaki gelişmeleri paylaşmak; kendime yeni kaktüs ve sukulentler kazandırmakla olabilir ancak.:)
Burada kaktüs ve sukulent dostlarıyla paylaşımlar ile küçücük bütçemden ayırabildiklerim destek olacaklar bana bundan sonra;)
Kızlarla balkondayız. "Şu çirkin şeylere bakar mısınız:confused:" dedim. Hemen bir savunma
- Hiçte çirkin değil. Hem çiçeğini görmüştüm çok güzel:D
Bulaşıcı galiba;)
Bana bu güzelleri kazandıran sevgili arkadaşım teşekkürler. Umarım çiçeklendiğini de görürüm
Tabii bu arada adlarını unuttuğumu üzülerek söyleyeceğim kaktüs ve sukulentlerimin adlarını yazarsanız sevgiyle teşekkür ederim ve bir daha unutmam:o
Tutarlar mı tutmazlar mı endişesiyle bir saksıya iki üç tane diktim. Bir iki kaybın dışında tuttular ve yavaş yavaş büyümeye başladılar:)
Dördüncü fotoğrafın arkasında aloe veram var. O kadar minicikti ki bir süre öylece kıpırtısız bekledi saksıda. Büyümeyecek galiba diye üzüldüm kocaman bir saksı dolusu aloe verayı yavrularıyla birlikte kaybettikten sonra onu da kaybetsem çok üzülürdüm. Canlandı minik minik yaprak verdi. Artık kendisine özel saksıyı hak ediyor:)))
merhabalar,
kaktüsleriniz çok güzel sevim hanım, güle güle büyütün..Stapelialar benim de çok ilgimi çeken çiçeklerin başında geliyor...bol çiçek açtıkları günleri görürsünüz inşallah..forumda yeni olduğumdan yavaş yavaş tanıyorum üyeleri..aynı mesleği paylaşmamız, aynı havayı solumamız size karşı bir sempati oluşturdu bile...yeni kaktüs paylaşımlarınızı bekliyorum
Teşekkürler funda hanım hem sayfama hem foruma hoşgeldiniz:). Zaman içerisinde paylaşımlar arttıkça forumda daha keyifli zamanlar geçireceksiniz inanıyorum çok güzel paylaşımlarınız olacak. Ufak tefek birikimler işte benimki;) Sevgiler
Bir sukulent daha:) Yine teşekkürlerimi ileteyim bu güzellikle tanıştıran arkadaşıma. Şimdilik üç dört arkadaş birlikte duruyorlar. Arkasında bir başka crassula Ama en arkada görüneni bilmiyorum
İkinci fotoğrafta kırmızı daire içine aldığım Aeonium Arboreum' un minicik gövdesi. Yaprakları döküldü küçücük bir gövde kaldı sanırım bir daha hiç büyümeyecek diye yakınıyorum sürekli. Şimdiye kadar hiç kulak asmadı. Berduraydan geldiği zaman çok mutlu olmuştum.Umarım büyür ve sevindirir beni:)
Crassula Falcata
Crassula Perforata
Truncu çiçekli kalanşomda minik bir çiçek yakaladım:) Diğerlerinde henüz bir tomurcuk yok.
Bu benim geçen yıl çelik köklendi ama bir türlü filizlenmiyor diye yakındığım paşakılıcı. Tembel şey bahara doğru filizendi. Dikerken niyet tutmayı unuttuğum için olabilir belki;) Nasıl olsa özel bir niyeti yok demiş olmalı:D
Saksının kenarında köşesinde sukulent yaprakları var. Köklensinler diye bekliyorlar.
Sevgili öğretmenim yine bütün güzellikleri sergilemişsiniz bizlere hepsi birbirinden güzel görünüyor sanırım yavaş yavaş bana da bulaşıyor kaktüs hastalığı buralarda fazla dolanıyorum güzellikleri gördükçe bende istiyorum bu güzellerden :D yeni sayfan hep çiçekli ve dikenli olsun ;)
Güngör Salman
09-06-2010, 13:18
Sevgili Sevim.K, hepsi çok güzel ellerinize sağlık.
Sevgili Sevim.K, hepsi çok güzel ellerinize sağlık.
Güngörcüm teşekkür ediyorum ufacık tefecik şeyler işte karınca kararınca toparlayabildiklerim:) Güzel bir kaktüs ve sukulent köşesi oluşturmaya çalışacağım elimden geldiğince:)
Sevgi Durul
09-06-2010, 16:21
Sevgili Sevim öğretmenim, sayfanız hayırlı olsun. Kaktüs sevgisi de başka bir şey herhalde. Hepsi çok güzeller, anlatımınız çok güzel.Nerede bir yazınızı görsem okumadan geçmiyorum. Bazen duygu ve düşüncelerime tercüman oluyorsunuz. Elinize, yüreğinize sağlık. Sevgiler...
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim doğanın kıymetini bilen herkes hep daha iyilerine sahip olsun. :) Hiç merak etmeyin Sevim Hanım uygun olduğum zaman kendime bir kaktüs köşesi yapmak istiyorum o zaman bende kaktüs kardeşliğine katılacağım :) şimdilik elimde birkaç saksı kalanchoe, bi saksı stapelia (henüz kendini yeni topluyor), bi saksıda adını bilmiyorum ama bu ara tomurcuğunu büyütmekte olan dikenli bir kaktüsüm var (çiçeğini açtığı zaman kendi sayfam olmadığı için izin verirseniz burada paylaşmak isterim) Sevgilerle...
Teşekkür ediyorum Sevgi öğretmenim teşekkürler. Elimden geldiğince, anlatabildiğimce arada bendeki "iz" lerini paylaşarak tanıtmak istedim sizlere. yardımcımın çeşitli otlar dediği sedumları, benim etli şeyler veya dikenli güzeller dediğim kaktüs ve sukulentleri:p
Bende sizin bahçenizi ilgiyle izliyorum, sevgiyle:)
Sevgili Sevim Hanımın izniyle bu saatte bana sürpriz yapan adını bilmediğim kaktüsümün resimlerini yayınlıyorum sabah daha güzel fotoğraflarını çekerim çok mutluyum :D
Sevgili Sevim Hanımın izniyle bu saatte bana sürpriz yapan adını bilmediğim kaktüsümün resimlerini yayınlıyorum sabah daha güzel fotoğraflarını çekerim çok mutluyum :D
Sevgili Emrezgi kaktüsünüz echinopsis;)En güzel çiçek resmini sabah 7,5-8 gibi çekebilirsiniz.Benim açan kaktüsüm öğleye yaklaşırken solmuştu en iyi fotoyu 7,30-8 gibi çekebilmiştim.
Sevgili Emrezgi kaktüsünüz echinopsis;)En güzel çiçek resmini sabah 7,5-8 gibi çekebilirsiniz.Benim açan kaktüsüm öğleye yaklaşırken solmuştu en iyi fotoyu 7,30-8 gibi çekebilmiştim.
Sevgili Fatih cevabın için çok teşekkür ederim sayenizde adını öğrenmiş oldum ;) şimdi yeni fotolar çektim birazdan yayınlarım hala çok güzel görünüyor :D
Canım benim pembiş pembiş ne güzel:p Gülegüle büyüt bol bol çiçeklerini gör sevgili emrezgi, sevgiler:p
Çok teşekkür ederim Sevim Hanım güzel dilekleriniz için tek dikenli kaktüsüm bu bu sene hediye olarak geldi ve birkaç ay sonra açması beni çok mutlu etti (bana arkadaş getir diye kulağıma fısıldıyor :dilli: )
Echinopsis 'in sabah güzelliği :)
Ayşe Yıldız
15-06-2010, 09:34
Allahım kendisinden büyük çiçeği olmuş maşallah. Harika doğrusu nazar boncuğunu iyi düşünmüşsünüz Allah nazarlardan korusun üzerinden çiçeği eksilmesin inşallah.
Sayın emrezgi,
Bunu gördükten sonra artık iflah olmazsınız :p
Yanına arkadaş getirmeyi bırakın bir bakmışsınız koca bir kaktüs aileniz olmuş.
Muhteşem bir güzellik keyifle seyredin hepimizin yerine...
Kaktüs ailesinden bazı üyelerin kendinden kocaman çiçek açmaları ne kadar ilginç, çok şaşırıyorum. Sayın emrezgi sizin kaktüsünüzünde çiçeği kaktüsünüzden daha büyük ve çok ihtişamlı. Çok güzel. Gözünüz aydın siz çiçeğini gördünüz sıra bizim açmamaya direnen sıpalarda...
Pembişiniz çoooookkkkkk güzel
Allahım kendisinden büyük çiçeği olmuş maşallah. Harika doğrusu nazar boncuğunu iyi düşünmüşsünüz Allah nazarlardan korusun üzerinden çiçeği eksilmesin inşallah.
çok teşekkür ederim bende bu kadar büyük bir çiçek beklemiyordum ilk çiçeğim olduğu için korktum nazardan ;)
Sayın emrezgi,
Bunu gördükten sonra artık iflah olmazsınız :p
Yanına arkadaş getirmeyi bırakın bir bakmışsınız koca bir kaktüs aileniz olmuş.
Muhteşem bir güzellik keyifle seyredin hepimizin yerine...
bugün solana kadar başından ayrılmadım desem yeridir böyle bir güzellik neden bu kadar kısa ömürlü :( iflah olmayacağım kesin çünkü ne zaman foruma girsem kendimi hep bu sayfalarda buluyorum :) sanırım 1, 2, 3, derken dediğiniz gibi kocaman bir ailem olcak ;)
Kaktüs ailesinden bazı üyelerin kendinden kocaman çiçek açmaları ne kadar ilginç, çok şaşırıyorum. Sayın emrezgi sizin kaktüsünüzünde çiçeği kaktüsünüzden daha büyük ve çok ihtişamlı. Çok güzel. Gözünüz aydın siz çiçeğini gördünüz sıra bizim açmamaya direnen sıpalarda...
Teşekkürler Sayın Faruk umarım en kısa zamanda sizin sıpalarda indı bırakıp açarlar :D
Pembişiniz çoooookkkkkk güzel
Hoş geldiniz sevgili EBRU-Li, sizin minişler de çok güzel. Parmak ısırtıyorlar. Bizim memlekete komşusunuz ne yapsam komşu hakkı var mı diye sorsam mı:o;).
Bu kaktüsüm çiçeksiz. Yıllardır büyüyüp yavrulayıp duruyor ama hiç çiçeğini görmedim. Çiçek vermiyor
olmazmı Sevim.K Hanım yeter ki isteyin.sizin için uygun olanlardan **** sizin istediğinizden gönderirim.daha fazlası var ama yükleyemedim,yeniden çekicem resimlerini artık
olmazmı Sevim.K Hanım yeter ki isteyin.sizin için uygun olanlardan **** sizin istediğinizden gönderirim.daha fazlası var ama yükleyemedim,yeniden çekicem resimlerini artık
Aman Allahım ben bu mesajı nasıl görmedim:eek:. Harikasınız. Hem de daha fazlası var. Merakla tüm kaktüslerinizin fotoğraflarını bekleriz. Çok teşekkürler. Sevgiler:p
Vildan Sönmez
25-06-2010, 22:15
Sevgili Sevim Hanım, kaktüslerinize bir daha göz attım da, yoladığınız sukulentler sizinkiler gibi olursa, yaşadık demektir.:D:D
Çok teşekkür ederim.
Sevgili Vildan hanım ben de sizinkilerin gözüne bakıyorum beni mahçup etmesinler diye. Şimdilik kardeş kardeş bir kaptalar ayrı saksılara dikmedim. Çok şükür şimdilik halinden şikayetçi olan yok. Kayıpta yok.:) Balkonu kapatacağız- her ne kadar ben çok istekli olmasam da- bugün de ustalar geldi. İşlerimiz bitince düzenleyebileceğim. O zamana kadar da biraz gelişme gözterirler umarım:)
Zafer İnandıklı
06-07-2010, 20:50
Sayın sevim.K, adres bilgilerinizi istemiştim, göndermediniz.
Zafer bey çok özür diliyorum. Adresimi hemen yazacağım:o
sevgili Sevim Hanım bizi evinizde,güzel balkonunuzda kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederiz.biraz geç oldu biliyorum ama sağlık sorunları buna engel olan.ayrıca hediyeleriniz için de teşekkürler.size mutlu yuvanızda sağlıklı ve çiçekli günler diliyorum.yeniden görüşmek umuduyla,hoşçakalın
Sevgili EBRU-Lİ ne demek başım üstüne. Keşke daha fazla zaman olsaydı ve daha güzel ağırlayabilseydik. Eşim ve ben herzaman bekleriz:) Daha birlikte gidecek yerlerimiz var.
Rahatsızlık, sağlık sorunları için geçmiş olsun dileklerimi kabul et. Eşine ve sana sevgiler
Sevim Hn. ( Meslektaşım ) Sedumlara bayıldım. Diğerleride harika. Devamını bekliyoruz.. Sevgiler.
Teşekkür ediyorum. Ben de bayılıyorum onlara üstelik dört gözle devamını bekliyorum:D
Sevgili aysahay arkası geldikçe büyük bir zevkle fotoğraflarını8 ekleyeceğim:D
Yeni sukulentlerim. Henüz mini minnacıklar ama olsun:)
Adromischus Grandiflorus
Adromischus Hemisphaericus
Adromischus Maculatus
Adromischus Mamillaris Fusiformis
Adromischus Mammillaris V.Filicaulis
Aeonium Sedifolium
Bunlarda kaktüslerim. Biraz toparlansınlar teker teker fotoğraflarını çekip eklerim:)
Mustafa beyin güzelim kaktüslerini gördükçe dış yüzeylerindeki desenli yapıya bayılıyorum diyordum. Taner beye sipariş verirken özellikle "çok istiyorum" dediklerimi seçtim. Artık bundan sonra galiba siparişler bitmeyecek. Gördükçe alası geliyor insanın.
Tabi nezaketinden dolayı Taner beye de teşekkürlerimi iletmiş olayım:)
Astrophytum myriostigma ONZUKA
Astrophytumlardan biri:)
günebakan
26-07-2010, 19:28
Güle güle büyütün Sevim hanım:)
kartalpin
26-07-2010, 21:00
Sevgili Sevim K.
Çok ama çok mutlu gözüküyorlar. emin ellerde olduklarını biliyorlar ve o nedenle hepsi ışık saçıyor gibiler.
Mutluluğunuz daim olsun...
Güle güle büyütün Sevim hanım:)
Teşekkür ediyorum günebakan:)
Sevgili Sevim K.
Çok ama çok mutlu gözüküyorlar. emin ellerde olduklarını biliyorlar ve o nedenle hepsi ışık saçıyor gibiler.
Mutluluğunuz daim olsun...
Sevgili kartalpin teşekkür ediyorum. Ben de onların arasında mutluyum biliyorlar. Belki de ondandır ışıkları:);)
Minişlerinizi güle güle büyütün eminim en kısa zamanda kocamannn olurlar :D
Hepside çok güzeller.. Bu arada iki günlük bir kaçamak yapıp Antalyaya seraya gittim. Ama bu defa almaya değil, Eşimle birlikte sadece ziyarete gittim.(Genede ufak ufak 5 kaktüs aldım geldim Eşime göstermeden. Zira Balkonda oturamak şöyle dursun, dolaşmakta zorlaştı)
Mustafa bey; Taner beye bir mesajımda "Kuruşlarımı biriktiriyorum durmadan ama yetmiyor" diye yazmıştım. Sağolsun çok hoş bir yanıt aldım. Dikkat ettiyseniz kaktüslerde sizin kaktüslerinize bakarken dış yüzeylerini, deri desenlerini çok beğendim dediğim kaktüslerden seçmeye çalıştım:).
Onları yerleştirdikten sonra da yeniden kuruş biriktirmeye başladım;)
Yücel Canpolat
28-07-2010, 11:12
Merhaba Sevgili Hocam kaktüs bahçesi yapmaya karar verdim teknik bilgiye ihtiyacım olacak yardımlarınızı bekliyorum.:)
İyi ki kıskandım mı ne diye yakınmışım Satıcığımın bahçesinde;)
Yücel bey hoşgeldiniz benim gariban balkonuma. Elimizden gelecek birşey olursa başım üstüne:D
AizoaceaeFAN
29-07-2010, 17:09
Yeni bitkileriniz hayırlı olsun. Bol çiçeklerini görürsünüz inşallah..
Teşekkür ediyorum.:) İnşallah, inşallah. Gözlerim yollarda bekliyorum çiçekler geldi gelecek diye:)
Maşallah Sevim Hocam , yeni güzellerde gelmiş . Hepsi birbirinden hoş görünüyor. Yeni kuruşlarla alınan güzelleri de görürüz inşallah...
Maşallah Sevim Hocam , yeni güzellerde gelmiş . Hepsi birbirinden hoş görünüyor. Yeni kuruşlarla alınan güzelleri de görürüz inşallah...
Sevgili ümit teşekkür ediyorum.:) Yarın veya öbürgün gelecekler var inşallah kazasız belasız gelirler:).
Sevim ablacım yeni kaktüs ve sukkulentlerin hayırlı, yavru verme yönünden bereketli, çiçek açma bakımından arsız olsun. Yeni kaktüs ve sukkulentlerine imrenmedim desem yalan olur. Sanırım yavaş yavaş iyice şevke gelip internet üzerinden kaktüs ve sukkulent siparişi vermeme ramak kaldı...
Teşekkür ediyorum sevgili Faruk böyle güzel duaya ancak bütün kalbimle "amin" diyebilirim.:)
Önceki fotoğraflar çok dağınık, düzensiz. Bazı kaktüs ve sukulentlerimin saksı toprak bakımlarını yapmam gerekiyor. İnşallah bir fırsat bulup yapabilirsem gelişimlerini buradan daha düzenli bir şekilde yansıtabilirim:).
Tahmini atmış yetmiş cıvarındalar ama o kadar dağınık ve düzensizlerki hepsini bir arada ben de göremedim daha:o
sevgili sevim hanım kaktüsleriniz ve sukullentleriniz çok güzel...Elleriniz dert görmesin...ama sedumlarınız çıldırtıcı...maşallah diyerek izledim...sevgili dostum yüreginize sağlık...sevgilerimle...
Buz çiçeğim. Az da olsa çiçekleniyor
Opuntialar alt isimlerini bilmiyorum
Bu görüntüye bayılıyorum:p
Sevgi Durul
16-08-2010, 22:35
Bu görüntüye bayılıyorum:p
Bu görüntüyü ben de çok sevdim.
Sevim ablacım pencere önü resmen göz kamaştırıyor. Bu görüntüyü kim sevmez. Birde çiçeklendiğini düşünürsek değmeyin keyfine...
Bu görüntüyü ben de çok sevdim.
Sevim ablacım pencere önü resmen göz kamaştırıyor. Bu görüntüyü kim sevmez. Birde çiçeklendiğini düşünürsek değmeyin keyfine...
Sevgili sevgi ve faruk, harika değil mi:p Balkonu kapattık. Uygun bir yerde mini kaktüs köşesi yaptım. Pencere önünde bahçeyle bütünleşmiş bu görüntü çok hoşuma gitti.:)
Tomurcuklar:p Stapeliamda nihayet tomurcuk var. Minicik olduğu günden beri takibediyorum. İçim gidiyor açarken yakalıyamıyacağım diye:( Gerçi gidip gelip tembih ediyorum açarken görmeliyim muhteşem bordoları diye:p
Sevim hanım çok güzel gelişmiş rengi nasil acab?
Bordo çiçek açıyor. Birkaç güne kadar çiçek açar:p
Ablacım demek seninkide iki tane tomurcuk verdi:D
Benim stultitia tapscotti de iki tomurcuklu yavaş yavaş büyüyor.Açacağı günü sabırsızlıkla bekliyorum.Dershanede başladı bakalım yakalarsam açma evresini tek tek resimleyeceğim:D
Fatih minik tomurcuklarda var:D
Yok olup gitmesine gönlüm razı olmadı kaktüsüme söylemimin:(
VEDA
Veda diye yazmam gerekir biliyorum ama bir yürek acısı vedalaşmak içim acıyor. Öylesine dost, öylesine sıcak ki bütün dikenlerine rağmen. Kaçtır gidiyorum yanına git gide irileşen, kahverengileşen sarı lekelerine bakıyorum. Sarı lekeler yeşilliğini örtercesine yayılıyor. Siyahlar koyulaşan kahverengiyle yarışıyor sanki tükenmenin yok oluşun hızını göstermek istercesine
Kaç zaman oldu diyorum her soluksuzluğuyla konuşurken. Hatırlamıyorum, hatırlayamıyorum birlikte olmadığımız zamanları. Hep vardı diyorum küçücük bir saksı içerisinde yüreğime geldiği zamanları yaşarken.
Yüreğimin yalnızlığını yok etmek istercesine yüreğine can olsun diye yanına kattıklarımı hatırlayarak birer birer. Elim varmıyor zamanın çöplüğüne yollamak için kim bilir diyorum umutsuzluğum içinde bir can görürmüyüm.
ikimiz varken diyorum ilk kez kucaklaştığımızdan bu yana kimler katılmadı ki aramıza ya da kimler terkedip gitmedi ki ilk yol ayrımlarında. Her gelişte sevinçler yayılmadı mı yüzümüze sıcaklığını duyarken yüreklerimizin gidişlerinde yanışımız kadar.
Bir parça daha ertelemek istercesine yok oluşu güneşe bakıyorum.
Sen güneşi seversin diyorum. Sıcağı.. Isıtır yüreğini diyorum aydınlığı güneşin.
Sen aydınlıkları seversin.
Bir parça umut.
Derken güneşe.
Neredeyse hatırlayamadığım uzak bir zamandan bu yana benimle olan sahip olduğum ilk kaktüsüme, dostuma, sırdaşıma, arkadaşıma veda zamanı gelmiş ne yazık ki....
İçimden gelmedi fotoğrafını eklemek.
Tüm kaktüs dostlarına sevgilerimle
TOMURCUK
Sevgili Asuman'a "memlekete gidiyorum" dediği zaman selam söyle demiştim memleketine, memleketime.... Özlediğim ama yıllardır gidip göremediğim. Dağına, taşına, ağacına, kuşuna, çiçeğine, otuna selam söyle benden
Söylemiş
Özenle paketlediği kurutulmuş çiçekleri gördüğüm zaman ne kadar güzel yerlere gittim düşüncelerimde. Ne kadar güzel yaşantıları tekrar tekrar hatırladım gülümsemelerle. Ne kadar çok insanı andım. Ne kadar çok yerlere gitti selamlarım sevgilerim özlemlerimle birlikte.
Dağa tırmandım çocuk ayaklarımla tırmanırcasına biraz yorgun biraz yaşlı, ağır ağır, yılların yorduğu yürek çarpıntılarımla yarım kalmış ciğerime çekerek kızılağaç kokularını, orman güllerini, eğrelti otlarını, kır çiçeklerini. Sonra denize döndüm yüzümü tepeden kuşbakışı seyrederken Karadenizi dalgalarında babamı andım. Bana yüzmeyi öğreten güçlü kollarını, sevgisini, şefkatini unutmadığım.
Kocaman bir gülümseme yayıldı yüzüme diğer paketi açtığımda. Kaktüs ve sukulent köşesi bir kabın içinde Nasıl teşekkür etmem, nasıl sevinmem, nasıl mutlu olmam o kabı düzenleyen ellerinde.
Adını Asuman koyduğum kaktüs kabıyla birlikte geçirdik kışı. Gidip gelip konuştum, dokundum, sevdim, okşadım en güzel köşesinde odamın. Kımıldatmadım, oynatmadım yerlerinden incinmesinler, küsmesinler diye alıştıkları yerden.
Acaba ayrı kaplara alıp bir köşe mi yapsam daha rahat mı olur, daha güzel mi büyür serpilirler diye bakınıp durdum bugün öylece başında Asuman'ın tek tek kaktüslere. İşte o zaman farkettim minicik yavrusunu. Annesinin henüz bir adı yok. Ama "ah benim tomurcuğum" dedim o ufacık çıkıntıya.
Hoş geldin tomurcuk
Asuman'ın küçük tomurcuğu.
Hoşgeldin
Sevgiyle geldin.
Hoşgeldin
Satı Uğurtan
28-08-2010, 18:33
Tomurcuklar:p Stapeliamda nihayet tomurcuk var. Minicik olduğu günden beri takibediyorum. İçim gidiyor açarken yakalıyamıyacağım diye:( Gerçi gidip gelip tembih ediyorum açarken görmeliyim muhteşem bordoları diye:p
Sevgili sevimk, bu ne güzellik hayran kaldım, sevgiyle kal.
Sevgili Satı teşekkürler:) Tomurcuk sayısı dört oldu. İki tanesi açtı açacak. İkisi henüz küçük. Daha sonra yani. Arka arkaya çiçekler. Tam bir şölen:D
Sevim hanım'cım pencerenin önü çok güzel olmuş .Maşallah ne kadar güzeller Tomurcukları merakla bekliyoruz .Pembe millide çok güzel açmış.
Hatice hanımcım teşekkürler:) Pencere önündeki kaktüslerimi bu yaz Taner bey'den aldım. Henüz çok minişler. Ben de çok seviyorum onları.
Pembe milli büyüme sürecinde. Yan taraftan dallandı. Ama beyazında çiçek yok:mad:
gürkan63
28-08-2010, 23:45
Sayın sevim K.stapelianın çiçek açmış halini kendi gözlerimle gördüm,muhteşem bir şey..Kadir gecesi balkona çıktım bir de ne göreyim ? avucum büyüklüğünde kadifemsi,koyu mor rente bir güzellik.Ne yazıkki bir daha açmadı.sizde görünce paylaşmak istedim.Umarım o muhteşem likleri yakında görür ve bizlerle paylaşırsınız.saygılar.
Hiç kuşkunuz olmasın çiçek açınca zevkle paylaşacağım.:) Bir haftadır adım adım büyümesini izliyorum:)
Sevgi Durul
29-08-2010, 12:56
Yok olup gitmesine gönlüm razı olmadı kaktüsüme söylemimin:(
VEDA
Veda diye yazmam gerekir biliyorum ama bir yürek acısı vedalaşmak içim acıyor. Öylesine dost, öylesine sıcak ki bütün dikenlerine rağmen. Kaçtır gidiyorum yanına git gide irileşen, kahverengileşen sarı lekelerine bakıyorum. Sarı lekeler yeşilliğini örtercesine yayılıyor. Siyahlar koyulaşan kahverengiyle yarışıyor sanki tükenmenin yok oluşun hızını göstermek istercesine
Kaç zaman oldu diyorum her soluksuzluğuyla konuşurken. Hatırlamıyorum, hatırlayamıyorum birlikte olmadığımız zamanları. Hep vardı diyorum küçücük bir saksı içerisinde yüreğime geldiği zamanları yaşarken.
Yüreğimin yalnızlığını yok etmek istercesine yüreğine can olsun diye yanına kattıklarımı hatırlayarak birer birer. Elim varmıyor zamanın çöplüğüne yollamak için kim bilir diyorum umutsuzluğum içinde bir can görürmüyüm.
ikimiz varken diyorum ilk kez kucaklaştığımızdan bu yana kimler katılmadı ki aramıza ya da kimler terkedip gitmedi ki ilk yol ayrımlarında. Her gelişte sevinçler yayılmadı mı yüzümüze sıcaklığını duyarken yüreklerimizin gidişlerinde yanışımız kadar.
Bir parça daha ertelemek istercesine yok oluşu güneşe bakıyorum.
Sen güneşi seversin diyorum. Sıcağı.. Isıtır yüreğini diyorum aydınlığı güneşin.
Sen aydınlıkları seversin.
Bir parça umut.
Derken güneşe.
Neredeyse hatırlayamadığım uzak bir zamandan bu yana benimle olan sahip olduğum ilk kaktüsüme, dostuma, sırdaşıma, arkadaşıma veda zamanı gelmiş ne yazık ki....
İçimden gelmedi fotoğrafını eklemek.
Tüm kaktüs dostlarına sevgilerimle
Biraz önce tekrar okudum, veda yazınızı. Yine beni, ilk okuduğumdaki kadar duygulandırdı. Her hecesi, her kelimesi, bana beni anlatan yazınızı, iyi ki buraya taşımışsınız. Teşekkürler...
Yücel Canpolat
29-08-2010, 20:13
bütün ayrılıklar her canlıya aynı acıyı verir.sizi anlıyorum Sevgili Öğretmenim.
Yücel Canpolat
29-08-2010, 20:15
Zannetmeyin acı çeken sadece sizsiniz,o da sizden ayrılıyor.
Sevim hanım, çok güzeller...ellerinize sağlık. Şu yılan gibi kıvrımlı olanı merak ettim aporo kaktüs mü acaba? oysa ben de fotoğrafta görüp çok aradım ama hiçbir yerde bulamadım :( çiçekli halinin fotoğrafı varsa paylaşmanızı rica edecektim...
Sevim ablacım ilk göz ağrın olan kaktüsünün ölüyor olması çok üzücü. Bu arada stapelia tomurcukların da çok iri ve göz alıcı. Darısı benimkilerin başına...
Sevim ablacım ilk göz ağrın olan kaktüsünün ölüyor olması çok üzücü. Bu arada stapelia tomurcukların da çok iri ve göz alıcı. Darısı benimkilerin başına...
Farukcum ilk göz ağrım öldü maalesef. Kış soğuğuna dayanamadı bu kez. O yazıyı kaktüsüm öldükten sonra yazmış ve sevgili kartalpinin sayfasına eklemiştim. Kartalpin sayfasının silinmesini isteyince ben de yazımı sayfama taşıyayım dedim yok olup gitmesine içim elvermedi:)
Stapelia Hirsutamın (Nobilismiş) ikinci tomurcuğu çiçek açtı. Bu kez adım adım fotoğrafladım. Ekleyeceğim düzeltmeleri yaptıktan sonra:)
Sevgili İ ebru hangisi olduğunu anlayamadım. Eğer adını yazmadıysam büyük bir ihtimalle bilmiyorumdur. Mesaj numarasıyla yazarsanız birlikte sorar öğreniriz:)
bütün ayrılıklar her canlıya aynı acıyı verir.sizi anlıyorum Sevgili Öğretmenim.
Zannetmeyin acı çeken sadece sizsiniz,o da sizden ayrılıyor.
Sevgili Yücel bey; en hazırlıksız olduğunuz zamanlarda vedalaşmak zorunda kalmışsanız sevdiklerinizle ayrılık acısını yüreğinizde, taa içinizde hissetmeyi öğreniyorsunuz.
Biliyorum bırakıp giden de acı çekiyor, biliyorum
Orhan Özbilgiç
31-08-2010, 01:15
Sevgili Öğretmenim,
Başlıkta birkaç arkadaşın sayfasını okudum. Sonra sizinkini farkettim. İlk mesajınızdan sonuna kadar bir çırpıda okudum. Zira, herşey o kadar sürükleyiciydi ki! Fotoğraflar ile yazılarınız adeta bütünleşmiş. Resimli roman gibi.;)
30 yıllık tutku! Doğrusu dile kolay...O yüzden, bir kaktüs için, bu kadar lirik ve o ölçüde dramatik bir anlatım... Şaka değil! Bayağı bir acıttı yüreğimi.;)
Neyseki, öykümüz mutlu bir doğumla sonlandı.
Dilerim, başka ayrılıklar yaşamazsınız.
Sağlık ve mutlulukla.:)
Evet ilginç değil mi:confused: Neredeyse otuz yıl olmuş:)
Orhan bey neden diye hiç sorgulamadım ama kaktüslerle aramda bir bağ, bir benzerlik olduğunu düşünüyorum. Kaktüsler güçlü, dayanıklı, dirençli bitkiler. Ama bir o kadar da hassas ve kırılgan. Belki de ondandır dikenleri kimbilir. Korunma içgüdüsü;) Dikenlerin ardına saklanıyorlar zarar görmemek için. Bizim de savunma duvarlarımız yok mu:confused:
Birinci tomurcuğun çiçeği
İkinci tomurcuğu açarken gözlemledim ve fotoğraf çektim. Ne kadar özendiysem de istediğim gibi olmadı fotoğraf. Öğrenicem. Kararlıyım;)
Aman Allahım bu ne güzellik kocaman bir maşallah ,kendinize haksızlık etmeyin çok güzel çekmişsiniz resimleri ,Tohum yaparsa talibim :))
Kalbim var benim ,duracak şimdi :))
Güngör Salman
01-09-2010, 20:18
Çok güzelmiş, ellerinize sağlık.
Maşaallah, çok güzel açmış.;)
Sevgi Durul
01-09-2010, 23:46
Ben böyle bir güzellik görmedim. Çok güzel. Çiçek kaç gün açık kalacak, yazar mısınız?
Sevgili SDurul bir hafta kadar açık duruyor:)
AizoaceaeFAN
02-09-2010, 09:21
Bu yıl ki ilk stapelia çiçekleri sizden geldi. Maşallah çok güzeller.. Çok iyi bakmışsınız. Darısı bizlere...
Hocam Stapelia Nobilis çok güzel açmış, diğerlerinin durumu nasıl bir hareket yok mu?
İsim konusunda kuşkum vardı Mustafa bey. Stapelia Nobilis olarak biliyordum. Bir arkadaşım Stapelia Hirsuta olabileceğini söylemişti. En doğrusunu ustalar bilirler. Diğer stapelialara çiçekleri gözterdim "utanın bak ne güzel çiçekler " dedim. İnşallah dinlerler de sıcaklar bitmeden yeni çiçekler görürüm. Ama çiçekleri harikaa. Daha sırada iki üç tomurcuk var:D
Beni bu güzel çiçekle buluşturan sevgili arkadaşıma teşekkür ediyorum:)
Bu yıl ki ilk stapelia çiçekleri sizden geldi. Maşallah çok güzeller.. Çok iyi bakmışsınız. Darısı bizlere...
Teşekkür ediyorum:). Sizin güzel çiçeklerinizi görünce kıskanmış olmalıyız ben ve stapelialarım;)
Merhaba biz geldik.:D
168793
168794
Hoşgeldiniz:D Ne iyi yaptınız teşekkür ediyorum. Biz de önümüzdeki hafta dolaşmaya çıkacağız. Artık nerelere uğrarız bilemiyorum:)
Sevgili sevim her zaman beklerim:).
Sevgili sevim hanım, izin almadan geldik ama bir berhaba demek istedik.
Sizide bize bekleriz efendim.:D
Çok güzeller emeğinize sağlık..
Kaktüs yeni ilgi alanım dolayısıyla kaktüs forumları da vazgeçilmezim oldu..
Hoşgeldiniz, teşekkür ediyorum. Kaktüs benim de ilgi alanım. Uzun yıllardan beri az olsa da kaktüs ve sukulentim olmuştur:).
Sevim hanım sukulentler daha çok tercihim olsa da dikenlilerde çekiyor beni görünce almadan duramıyorum..
Bu yaz afrika menekşelerim beni o kadar yordu ki sıcaklardan çoğunu kaybettim durum böyle olunca kaktüslere yöneldim..
Evet afrika menekşeleri ve küpe çiçekleri beni de çok yordu. Onlar yordukça ben de kaktüs ve sukulentlerime teşekkür ettim. İyi ki varsınız diyerek:)
tomurcuk Çiçekler yolda geliyor:D
Birkaç gün içinde hirsutayı başlığımda göreceksiniz. Resimlerini düzenliyorum.
İsim konusunda kuşkum vardı Mustafa bey. Stapelia Nobilis olarak biliyordum. Bir arkadaşım Stapelia Hirsuta olabileceğini söylemişti. En doğrusunu ustalar bilirler. Diğer stapelialara çiçekleri gözterdim "utanın bak ne güzel çiçekler " dedim. İnşallah dinlerler de sıcaklar bitmeden yeni çiçekler görürüm. Ama çiçekleri harikaa. Daha sırada iki üç tomurcuk var:D
Beni bu güzel çiçekle buluşturan sevgili arkadaşıma teşekkür ediyorum:)
Gördüm mustafa bey görmez miyim? Hemen başladım bunlardan bende yok demeye:o:(
günebakan
03-09-2010, 15:50
Bunlarda çok güzel görünüyor Sevim hanım umarım bol bol çiçeklerini görürsünüz:)
Yücel Canpolat
03-09-2010, 15:56
(Evet afrika menekşeleri ve küpe çiçekleri beni de çok yordu. Onlar yordukça ben de kaktüs ve sukulentlerime teşekkür ettim. İyi ki varsınız diyerek)
Bizler de size teşekkür ediyoruz iyiki varsınız Sevgili Hocam.
Yücel bey teşekkür ediyorum beni şımartıyorsunuz:o İyi ki sizler de varsınız. Hep var olun, sevgiler:)
Tomurcuklarımız çiçeklendi:)
Doya doya izleyin hocam, hep güzelliğiyle hatırlarsınız.
Öyle yaparız artık ne yapalım.;)
Ephorbia Milli. yaz boyu pembe olan çiçekler koyulaşmaya başladı sanki
AizoaceaeFAN
04-09-2010, 10:48
Sevim hanım kaktüs çiçekleriniz çok güzel açmış. Tebrikler.
E.mililerinizin renk değiştirmesi ise çok enteresan..
Sevgi Durul
04-09-2010, 11:10
Kaktüsünüzün çiçekleri harika, özendim. Yavaş yavaş kaktüsleri çoğaltacağım galiba.
Bunlarda çok güzel görünüyor Sevim hanım umarım bol bol çiçeklerini görürsünüz:)
Sevgili günebakan teşekkür ediyorum:) Galiba bol bol çiçeklerini göreceğim evet. Tomurcuk dolu:)
Sevim hanım kaktüs çiçekleriniz çok güzel açmış. Tebrikler.
E.mililerinizin renk değiştirmesi ise çok enteresan..
Teşekkür ediyorum:) Çiçeklerin ömrü oldukça kısa. Ama yine de merakla beklemek tomurcuğun açılışını gözlemlemek, çiçeğe dönüşmesini izlemek güzel. Çok mutlu oluyor insan.:)
E. millinin çiçeğinin koyulaşmasına gelince güneş, su, besin de dahil olmak üzere bir çok sebebi olabilir. Ya da beni merakta bırakmak istemiştir;)
Kaktüsünüzün çiçekleri harika, özendim. Yavaş yavaş kaktüsleri çoğaltacağım galiba.
Sevgili SDurul eğer çoğaltmaya karar vermişseniz bilin ki çoğalıyorlar:)
Bayram tatili boyunca ilgilenemedim balkonda çiçeklerimle. Astrophytum asterias bozulmuş. Ne olmuş olabilir anlayamadım. Sanki içi boşalıyor gibi, ölüyor gibi:(
Astrophytum asteriasım öldü:( Yeniden almam gerekecek çok hoş bir kaktüstü çünkü:(
Stapelialarda çiçek ve tomurcuklar var. Tür adlarını not almadığım için bilemiyorum:o
Muhteşem sevim hanım,güle güle büyütün.
günebakan
23-09-2010, 12:13
Harika görünüyorlar Sevim Hocam:)
Hatice Tarhan
23-09-2010, 22:22
Sevim hanım ilk resim deki stapelia dan da yok bende paylaşmak isterseniz.(çiçeğine hayran oldum)
Ayşe Yıldız
24-09-2010, 08:20
:)) Hatice Hanıımmm; önce taşının isterseniz sonra sayınızı arttırmaya devam edersiniz. Şaka bir yanada hastalık gibi değil mi insan gördüğünü edinmek istiyor. Ben evim olmadan çok çeşit yapmak istemiyorum :((( Taşınmak zor çünki. Böyle dediğimede bakmayın dayanamayıp alıyorumm :))
Hatice Tarhan
24-09-2010, 08:28
Güzel ve kendim de olmayan bir bitki gördüğüm zaman taşınmayı filan unutuyorum.
Ayşe Yıldız
24-09-2010, 08:36
:)) Biz herşeyi taşırız dikenlisini dikensizini yeterki elimizde çeşit olsun :)))) İnşallah kolay ve hasarsız bir şekilde taşırsınız çiçeklerinizi.
günebakan
24-09-2010, 11:26
Evet yeni taşınmış biri olarak zor oluyor ama vazgeçilmez ve güzel bir hastalık bu. Ben ilk ev bakmaya geldiğim de küçük saksıları bir karton kutuya koyup yanımda getirmiştim gerisini de plastik sandıklara koyup binbir tembihle kamyona yükletmiştim. Şimdi yeni evime taşınınca gene almaya başladım oysan bir süre sonra kendi evimi alınca gene taşınıcam :)
Size kolay gelsin Hatice hanım'cığım.
Hatice Tarhan
24-09-2010, 23:12
Teşekkürler sevgili Günebakan ve Ayşe afyonlu.Minimum zaiyatla atlatırım ***. taşınma işini.
Sevim hanım ilk resim deki stapelia dan da yok bende paylaşmak isterseniz.(çiçeğine hayran oldum)
Durmadan çiçek açıyor. Yine çiçekte sizinki:p
Cumhur Tonba
25-09-2010, 01:59
günebakan; bir süre sonra kendi evimi alınca gene taşınıcam :)
Siz kendi evinizi alınca biz çiçekleri taşırız. Hiç merak etme günebakan.
günebakan;
Siz kendi evinizi alınca biz çiçekleri taşırız. Hiç merak etme günebakan.
Siz uzaksınız biraz :p Ama eğer ablamız isterse ben gönüllü olurum seve seve okulum veya işim yoksa o gün uçarak gelirim ;)
Cumhur Tonba
25-09-2010, 16:20
Edirne İstanbul arası 2,5 saat. Siz tarafikten çıkıncaya kadar oradayız. Ne mutlu ki günebakan'a sizin gibi kardeşleri var.
Yaşasın sevgili günebakan:D. Karada havada denizde destek hazır size:D.
Edirne İstanbul arası 2,5 saat. Siz tarafikten çıkıncaya kadar oradayız. Ne mutlu ki günebakan'a sizin gibi kardeşleri var.
Doğru ben anadolu yakasından avcılara 2 saatte gidiyorum.Oda tren ve metrobüsle;)Yardım etmekten kimseye zarar geldiğini görmedim.Ben büyüklerime kardeş,küçüklerime de abi olabilirim istedikleri zaman.
Çiçeğin güzelliğine bakın. Harika bir şey:D
günebakan
28-09-2010, 18:13
Evet Sevilmek böyle birşey işte teşekkür ederim Furkyt ve Cumhur abi Yardım gerektiğin de il kapısı çalınacaklardan ikisisiniz:)
Yücel Canpolat
28-09-2010, 18:48
kıskanmamak mümkün mü arkadaşlar Sevgili Hocam yüreğinizin güzelliği ni yansıtan bir kare ellerinize emeğinize sağlık,bu gün Orhan Hocamın ve Eşi sevgili öğretmenimin elini öpmek bize nasip oldu Siz Sevgili Öğretmenimin elini öpmek verdiğiniz emeklerin boşa gitmediğini Size gösterebilmenin mutluluğunu da yaşamak bizi bahtiyar edecektir.
Abla çok güzel açmış maşallah.Benim çiçeklerin sapları kısaydı sanırım güneşi istediği gibi aldığından öyle oldu.Peki stultitia tapscotti ve stapelia orbea(Orbea olduğunu düşünüyorum son açanın) kokusu arasında fark var mı?
Ben şuan sadece stultitia tapscotti nin kokusunu aldım.Yakında stapelia grandflora nında kokusunu alacağım tam kesin olmamakla birlikte anlam veremediğim bir çıkıntı çıkartan stapelia hirsuta nın da kokusunu alacağım.Arada bulunan farkı o zaman söyleyebilrim.
Peki bu farklı mı kokuyor??
Ayşe Yıldız
28-09-2010, 19:45
Çiçeğin güzelliğine bakın. Harika bir şey:D
Ama buda küçücük bir stepelia nasıl açmış inanmıyorum. bunu ne zaman dikmiştiniz?
günebakan
28-09-2010, 21:34
Bir güzel daha podyuma çıkmış Sevim hocam maşallah:)
kıskanmamak mümkün mü arkadaşlar Sevgili Hocam yüreğinizin güzelliği ni yansıtan bir kare ellerinize emeğinize sağlık,bu gün Orhan Hocamın ve Eşi sevgili öğretmenimin elini öpmek bize nasip oldu Siz Sevgili Öğretmenimin elini öpmek verdiğiniz emeklerin boşa gitmediğini Size gösterebilmenin mutluluğunu da yaşamak bizi bahtiyar edecektir.
Bir gün o güzel bahçenizi gezmek üzere ziyaretinize geleceğim:) Ama ne zaman olabilir bilemiyorum. Emeklerin boşa gitmediğini görmeğe gelince bundan hiç kuşkumuz yoktu ki zaten:)
Fatihcim koku almıyorum. Daha doğrusu güzellikleriyle öylesine meşgul oluyorum ki kokuyu hissetmiyorum. Ama yine de çok rahatsız edici kokusu yok:)
Sevgili ayşe afyonlu minik bir tanecik dikmiştim yaz boyu bu kadar oldu:)
Teşekkür ediyorum sevim4:) Maşallah gerçekten
Sevgili günebakan yakışmış ama podyuma değil mi;)
günebakan
28-09-2010, 22:00
Yakışmaz mı inşallah peşinden gelenler de olur:)
gürkan63
28-09-2010, 22:57
Ben biraz fazla ilgi alaka gösteriyorum herhalde sıkıldılarmı acaba.İsterdimki benim stapelia larım da böyle güzel renk renk desen desen çiçekler versin,olur gider herhalde.Ellerinize sağlık.
Yakışmaz mı inşallah peşinden gelenler de olur:)
İnşallah inşallah:) Henüz çiçeğini görmediğim bir iki tür daha var:)
Sn gürkan63 yani yirmidört saat başlarında beklemiyorum onlara ayırabildiğim zamanlar çok sınırlı. Ama o sınırlı zamanlarda kendilerini sevdiğimi anlayabiliyorlar demekki:)
umutyolcusu
29-09-2010, 13:14
Sevim hanım 3-5 diye yola çıkmışsınız ama şimdi onlarca olmuş kaktüs ve sukuletleriniz.Her birini ilgiyle izledim.Özellikle stepilanın çiçeği muhteşem.Bol çiçekli ve sağlıklı günler dilerim.
Teşekkür ediyorum sevgili umutyolcusu:)
Ben de beni bu güzel çiçeklerle buluşturan sevgili arkadaşıma teşekkür ediyorum:)
Yücel Canpolat
17-11-2010, 15:00
sınırlı zamanlarda kendilerini sevdiğimi anlayabiliyorlar demekki:)[/QUOTE]
ben onların sizi anladıklarından çok eminim çünkü sevildiklerini hiç inkar etmemişler ve kendi aralarında karar alıp çiçeklerini zatıalilerinize sırayla sunuyorlar Sevgili Hocam.
Aaah evet Yücel bey haklısınız büyüleri de burada saklı sanırım:) Şimdi yılbaşım tomurcuk dolu, açtı açacak bekliyorum.:)
Sevgili Satının deyişiyle minicik anne çiçeğimin tomurcukları ancak döküldü öyle uzun süre çiçekli kaldı ki minişim:)
Ephorbia millim az da olsa çiçek vermeye devam ediyor ve ben mutlu oluyorum onları gördükçe:)
Doğayla Barış
17-11-2010, 20:31
Ne güzel şeyler bunlar,dönüp dönüp tekrar baktım,hele 2 tanesi var ki 41 kere maşallah.
En sevdiğinizi bulmuşsunuz :-)), kara sevdanız da bende sizin için büyüyor,diğer çeliklerle beraber. Sevgiler.
Harikasın Doğayla Barış teşekkür ediyorum:)
Can Dostum
20-11-2010, 17:44
yılbaşı çiçeğniz çok güzel çiçeklendi sevgili SevimK yeni yılı erken getirdiler benimki henüz yeni tomurlandı
İçten bir maşaallah..Ben geçen yıl bir çiçeğiyle yetindim bu yıl üç çiçek tomurcuğu gördüm bakalım dökülmeden açarsa hep birlikte göreceğiz ;)
Ama paskalya olduğunu sanmıyorum.Paskalyaların çiçek yapısı farklı oluyor.
Yılbaşı deriz bizde Fatihcim. İddiam yok yanılmış olabilirim:) Ama yılbaşımın lobları daha ince,uzun daha küçük kısacası
yılbaşı çiçeğniz çok güzel çiçeklendi sevgili SevimK yeni yılı erken getirdiler benimki henüz yeni tomurlandı
Size de bol çiçekler diliyorum sevgili can dostum. Değişik renklerinden alıp çoğaltmak istiyorum ben de. Özellikle beyazı çok hoşuma gidiyor:)
Sevgili sevim hanım çok güzel açmış yılbaşı çiçeğim.
gerçekten çok güzel açmış ellerinize sağlık...sevgilerimle...
Adromiscus cooperi
En sevdiğim sukulent :) İyi günlerde büyütün .
gerçekten çok güzel açmış ellerinize sağlık...sevgilerimle...
Teşekkür ediyorum sevgili bıcırık:). Bir de minicik bir tane var henüz çiçeğini görmediğim. O da tomurcuklansa çok iyi olacak:( Sevgiler
En sevdiğim sukulent :) İyi günlerde büyütün .
Teşekkür ettim sevgili Hatice. Baharda gaura gelecekti sana yazmayı un utmuştum;)
Sayın sevim.K çiçeğiniz biraz erkenci ama kesinlikle yılbaşı kaktüsü paskalya değil. Maşallah diyorum.
Saygılar...
Teşekkür ediyorum sariefe tür konusunda fatihcimle anlaşmıştık zaten. Çokta önemli değil. Şimdi aklım beyaz çiçeklisinde. Bulabilirsem çok mutlu olacağım:)
Ben buldukça her rengini alacağım. Beyaz bende de öncelikli. Hatta ilkini alırken satıcı üç tane yan yana dizmişti. Üzerinde tomurcuk vs. yoktu. Rengini sorduğumda "şu kırmızı, bu pembe ortadaki beyaz" demişti. Bende beyaz olanı almıştım ama pembe çıktı. Açıkçası üçününde aynı renk olduğunu satış taktiği olarak farklı renk söylediğini düşünmüştüm. Bu sıralar tekrar gidip tomurcuklu halde yakalamak istiyorum. Önce kim bulursa paylaşır ;)
O zaman siz benden şanslısınız çünkü şu dönem alışveriş merkezlerine gitme imkanım yok. Kimbilir belki bir sürpriz olabilir, kısmet:p
Adromischus Mamillaris fusiformis
Adromischus Maculatus
Maalesef düşüp kırıldık, yapraklarımız koptu temizlik sırasında:o. Yeniden büyümeye çalışıyoruz:(
Kalanşolar. Henüz küçükler, büyüyecekler:) Tam isimlerini bilmiyorum:o
Adromischus Maculatus
Maalesef düşüp kırıldık, yapraklarımız koptu temizlik sırasında:o. Yeniden büyümeye çalışıyoruz:(
Kırılanları ekmediniz mi?Hepsi köklenirdi bize de gelirdi gezmeye :)
Teşekkür ettim sevgili Hatice. Baharda gaura gelecekti sana yazmayı un utmuştum;)
Yeni gördüm bu mesajı :)
Nereden geliyor ,geldi mi?
Sevim Hocam ,merhaba uzun zamandır inceleyememiştim sayfanızı.Yeni çocuklarınızda gelmiş harika olmuş. Emeklerinize sağlık çok güzeller..
Yücel Canpolat
29-11-2010, 17:56
gravilla çalısıda çok güzel arkadaşlar ibreli türler içinde çiçek açan tek tür.))
Guara farklı gravilla farklı çalılar mı?
Sordum ama cevabı bekleyemem araştıracağım .
Yücel Canpolat
29-11-2010, 19:14
ayrı çalılar))
İyi oldu öğrendiğim .Birde onun peşine düşecektim .:)
İyi oldu öğrendiğim .Birde onun peşine düşecektim .:)
İlahi Sedef; ;):p ne oluyor diye baktım takılıvermişiz yine çalılara
Sevim Hocam ,merhaba uzun zamandır inceleyememiştim sayfanızı.Yeni çocuklarınızda gelmiş harika olmuş. Emeklerinize sağlık çok güzeller..
Ooo sevgili Ümit hoşgeldin.:) Karınca kararınca ekliyoruz yavaş yavaş.:) Özledik seni. İnşallah herşey gönlünce olur
Yücel Canpolat
01-12-2010, 07:08
Sayın Hocam günaydın kaktüs bahçesi için Satı Hanım destek veriyor fakat sera ortamı yapamadığım için dış mekana dikiyorum bu konu da pek bilgi sahibi olmadığımdan sonucu kestiremiyorum sizin kaktüs bahçenizle yarışamayacağım kesin ama bu yarıştan çekileceğim anlamına gelmiyor bilesiniz.))
Yücel bey günaydın:) Kaktüs bahçesine sevgili Satının destek verdiğini yazarken üstü örtülü "siz destek vermediniz" demek istediniz sanırım. ;) Eğer öyleyse benim bilgim, imkanlarım, gücüm dahilinde elimden geleni yaparım" demiş biri olarak "bizde teklif vardır ama ısrar yoktur." dediğimi de hatırlatmak isterim size.;)
Bildiğiniz üzere bahçem yok. Kaktüs bahçesi yapma imkanımda yok bu durumda. Balkonumda küçük bir kaktüs köşem var. Bu yıla kadar kaktüslerim kışı dışarda geçiriyorlardı. Yani sera uygulaması yapmadım. Sadece kaktüslerimin topraklarının ıslak olmamasına dikkat ettim dondan etkilenmemeleri için. Bu yıl kapalı balkonda olacaklar ama yine ısıtılmış bir ortam yok balkonda. Durumumuz bu.
Yarışmaya gelince vallahi değil yarışmak koca bir botanik bahçesiyle yarışmayı aklımdan bile geçiremem. Mümkünmü bu. Olsa olsa elimdeki kaktüsleri de seve seve botanik bahçenize gönderirim:p
Yücel Canpolat
01-12-2010, 19:51
Sevgili Hocam çok teşekkür ediyorum tabi ki hepsi latife,Siz, yüreğinin güzelliği diline tercüman olmuş Hocamız olarak güzel sözlerinizle bizim motivasyon kaynağımızsınız, sizin varlığınız yeter, sizinle yarışmak haddimizi aşmak olur, bizler ancak açmış olduğunuz iziniz de yürüyebiliyoruz.
Sevgili Hocam çok teşekkür ediyorum tabi ki hepsi latife,Siz, yüreğinin güzelliği diline tercüman olmuş Hocamız olarak güzel sözlerinizle bizim motivasyon kaynağımızsınız, sizin varlığınız yeter, sizinle yarışmak haddimizi aşmak olur, bizler ancak açmış olduğunuz iziniz de yürüyebiliyoruz.
Yücel bey teşekkür ediyorum güzel cümleleriniz için. Hayatım boyunca şımarmak nedir bilemedim ama şımaracağım galiba:p
Bahçeyle, bitkilerle ilgili olarak eline su dökemem, hocam olur, ustam olur diyeceğim çok değerli üyeler, forum dostları var burada. Ben bütün bu ustalarla yarışamayacak kadar acemiyim. Çırağım. Sizlerden öğreniyorum.
Yücel Canpolat
07-12-2010, 21:09
kaktüs tohumları ne kadar zaman da çimlenir ki?:o
Ben birkaç tohum ektim dün. Dünden beri kaba bakıp duruyorum henüz kıpırtı yok;) Yücel bey daha önce tohum denememde on günde tohumlar çimlenmişti.
Yücel Canpolat
09-12-2010, 22:13
offf, yaaa sabır!!!
Evet gerçekten sabır. Çünkü çimlenmek daha başlangıç. Bir de büyüme süreci var ağır mı ağır. İşte o zaman sabır demeli insan;)
bahtiyar02
11-12-2010, 18:37
Tomurcuklar
Maşallahı var.Ellerinize sağlık.
Saygılar
Teşekkür ediyorum sevgili bahtiyar. O tomurcuklar çiçek açtı ve döküldü. Yeniden tomurcuklanacak diye bekliyorum:)
.Yılbaşım ikinci kez çiçeklenmedi henüz umutla bekliyorum. Ama bu arada birkaç renk yılbaşı çiçeğim oldu. Beni beyazla buluşturan sevgili arkafdaşlarıma teşekkür ediyorum.
Sevgili sariefe teşekkürler:). Beyazı arkadaşıma ulaştırdım. Renkler anlaşılır şekilde çok güzel sarmışsın diğer çelikleri. Hepsini diktim sanırım köklendiler de. Geçici yerlerine dikmiştim hayatlarından memnun görünüyorlar. O nedenle şimdilik kıpırdatmadım.
Sevgili bettyycim sizin çeliğinizde dikildi. Söz pazartesi hepsinin fotoğraflarını ekleyeceğim. Kalançhoenin bir yaprağı gitti sadece saksının kenarına koydum. Umarım köklenir, sevgiler
Ayşe Yıldız
24-12-2010, 19:07
Sevim Hanım, yaprağı koyduğunuz toprakta nem varsa yaprak çürüme yapabilir. Ben çok denedim ama yeni farkettim bunu. Sizde dikkat edin derim. Eğer toprakta az nem varsa yaprağı bir gün bekletin kuru bir yerde daha sonra koyun. Yeni türleriniz için çok sevindim umarım bolca çiçek alır çoğaltırsınız.
Sevgiler...
Teşekkür ediyorum:) Neme dikkat ediyorum evet fazla nemli olursa çürüyor. Toprak yüzeyi kuru.
bettyycim
24-12-2010, 19:28
Güle güle büyütün Sevim Hanım, Kalanchoe başlığında 738 numaralı mesajda günebakan arkadaşımız aynı saksının dibinde 2 yaprağı çimlendirmiş ;)
Benimde iki yaprak var dibinde. Biri yolda gelirken kopmuştu. Diğeri de oda temizliğini yapan personel masayı silerken düşürmüş:(. Çok hassas yapraklar dikkat etmek gerekiyor.
Ayşe Yıldız
24-12-2010, 19:34
Yapraktan çoğalma konusu çok ilgi çekici. Bitkilerin yaşama azmini ortaya koyuyor sanırım. Geçen gün Echevieramı incelerken kırılan bir yaprağı diğer yaprakların üzerinde kalmış ve ben farketmemişim. O yaprakların üzerinde havada kök salmış görünce inanamadım fotoğraflamak aklıma gelmedi hemen toprağın üzerine koydum. İnşallah sizinkide çabuk köklenir.
Evet, ortamın neminden dışarıya kök uzatabiliyorlar. Tomentosanın da üst kısımda kökleri var:) Belli belirsiz görünüyorlar.:)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.