PDA

View Full Version : Sevim K./ Kaktüs ve Sukulentlerim

Sayfalar : 1 2 [3]

edasu
04-12-2011, 12:19
Teşekkür ediyorum.:)

Çiçeklerine vurulmuştum gördüğüm zaman bu yılan kıvrımlı şeylerin:p Şu sıralar tomurcuğa benzer şeyler gördükçe açtı açacak nöbetleri tutuyorum başında:o

gerçekten harika görünüyor. benimde var ama nedense gelişmiyor kök kısmından çürümeye başlıyor. bu ayda dışardalar acaba ondanı oluyor

sevim.K
04-12-2011, 12:38
Benim hep dışarda durdular edasu. İki yıldırda kapalı balkondalar.

Balkonunuzda durmasında bir sakınca yok, dayanırlar soğuğa. Ama yağmur altında kalırsa kök çürümesi olabilir. Kışın kar altında kalırsa don olabilir. Bunlara dikkat etmek lazım.

edasu
04-12-2011, 14:47
Benim hep dışarda durdular edasu. İki yıldırda kapalı balkondalar.

Balkonunuzda durmasında bir sakınca yok, dayanırlar soğuğa. Ama yağmur altında kalırsa kök çürümesi olabilir. Kışın kar altında kalırsa don olabilir. Bunlara dikkat etmek lazım.

teşekkürler ben topraktan diye düşündüm toprağını değiştirdim.

edasu
04-12-2011, 14:54
O köşeyi bende çok seviyorum:)

Nihayet bir kaktüste çiçek yakaladım.;)

harikalar benim kaktüs çiçek açmıyor hatta tomurcuk vermiyor iki senedir bekliyorum

sevim.K
04-12-2011, 16:04
teşekkürler ben topraktan diye düşündüm toprağını değiştirdim.

Zararı olmaz. Ama bu mevsimde fazla oynamayın kaktüslerinizle. Şimdi dinlenme zamanları. Bırakın uyusunlar. Mart ayından başlayarak düzenli suyunu vitaminini verirsiniz. Bakımıyla ilgilenirsiniz. Zamanı gelince çiçek açarlar.:)

sevim.K
04-12-2011, 16:10
Echeverialarım balkonda havalar yumuşak diye dokunmadım. Kapalı balkondamı bıraksam, içeri mi alsam karar veremedim.

sevim.K
04-12-2011, 16:11
Bir iki tane daha

MİRBE
04-12-2011, 22:00
Sevimcim benimkiler oldum olası kapalı balkonda keyifleri de gayet iyi..

zenfree
05-12-2011, 15:30
Sevim Hanım echeverialarınız göz alıyor. Çok güzeller. Geçen yıl ısıtılmayan iç mekana aldığım echeveria pamuklu bitlerin istilasına uğramıştı. Bu sene dışarda tutmaya kararlıyım.:) Oysa daha önceki yıllar hep dışarıda tutuyordum. Türü echeveria glauca. Bütün türlerin soğuğa dayanımları aynı mı bilemiyorum. Sera liliputtan aldığınıza göre Kubilay Bey'e sormak lazım.:)

mrmusti
05-12-2011, 16:25
Echeverialar genelde soğuğa dayanıklıdır. Sadece don olayı olmasın yeter.

sevim.K
05-12-2011, 16:37
MİRBECİM, sevgili Zenfree, Mustafa bey teşekkür ediyorum.

Hani "çocuklar gibi şendik" derler ya bende çocuklar gibi şenim şu günlerde. Echeveriaları balkonda koruma konusunda kuşkum yok. Kapalı balkon zaten. Zannediyorum Taner beyin sattıklarıyla birlikte on altı on yedi gibi oldu sayıları. Ama asıl istediklerimi alamadım henüz. Baharda biraz daha zenginleştiririz artık;)

PlentyPlant
05-12-2011, 21:20
Echeverialarınız yine çok sağlıklı görünüyorlar Sayın SevimK. İki yıl önce gönderdiğiniz de çok mutlu. Yayılarak büyümeyi sürdürüyor. Bilmek istersiniz diye düşündüm. Emeklerinize sağlık.

sevim.K
09-12-2011, 06:33
Sn plentyPlant güzel habere sevindim. Çam sakızı çoban armağanı cinsinden o güzelim sukulentlerinize minnacık bir katkım olmuş demek. Ne gönderdiğimi hatırlamıyorum önemli olan büyüyor olması. Ama bendeki ölmüşse bu seferde ben isterim galiba madem çoğaldılar:p

sevim.K
24-12-2011, 19:11
Adını hatırlayamadım kontrol etmem lazım echeveria

Echeveria runyonii

sevim.K
25-12-2011, 07:24
Henüz küçük ama sabredemedik fotoğrafını çektik:)

sevim.K
25-12-2011, 07:31
Bu echeveria christata galiba:confused:

yener.T
25-12-2011, 08:51
Sevim hanım iyi günler dilerim.Echeveria çeşitleriniz çoğalmakta 515 mesajdaki Echeveria Topsy Turvy olabilir.Selamlar.

hk50
25-12-2011, 11:09
Sn sevim.K Sayfaları çevirdikçe Beni 45 sene gerilere götürdünüz.Çünkü Adanadan Dikenli bir bitkiyi getirinçe Annem Adanada dikensiz bir Şey Bulamadınmı demişdi.
Çiçeklerin soguk almasına inanın çok üzüldüm.Ançak size tavsiyem.Yeşil bitki ile uğraşanın ,Bitkilerinin hayatı daima sulu arazi köstebeğinin hayatına benzer.Daha gür daha yenilerini yetiştirirsiniz.Sağlık olsun
Saygılarımla.

sevim.K
25-12-2011, 12:47
Yener bey haklisınız. Echeveria Topsy Turvy:).. Çeşitleri arttırdım evet ama hala almayı istediğim bir kaç tür var. Sizin echeverialarda çok güzel.

sevim.K
25-12-2011, 12:52
Ss hk50 bitkilerimi kısmen soğuktan kurtardım sayılır. Kaktüs ve sukulentlerim kapalı balkondalar. Çift cam ve oldukça korunaklı. Don olmadıktan sonra soğukla başa çıkarlar kaktüs ve sukulentlerim. Kapalı balkonda rahat edecekler.

Kayıpları geçen kış yaşadım. Kaybettiklerimi yeniden alamadım ama yenilerim oldu teselli olarak.

Bahçeniz çok düzel. Oldukça doğal ve oldukça yeşil. Dikenlilerde mi var yoksa?. Eğer öyleyse dikensevenler arasına hoşgeldiniz diyeyim:)

PlentyPlant
25-12-2011, 21:24
Sayın SevimK. Hatırlayamadığınız ve iki yıl öncesine ait değerli hediyeniz, size kendini hatırlatmak istedi. Şimdi, 20 cm çaplı bir saksıdan taşarak büyümesini sürdürüyor. Bilmek sizi mutlu eder diye düşündüm. :)
Tekrar teşekkür ederim.

261196

sevim.K
26-12-2011, 07:19
Harikasınız sn plentyplant. Böyle güzel fotoğraflarda bir anlam kazanıyor "paylaşmak" denilen şey değil mi:confused: Ne kadar güzel ve ne kadar mutlu. Bende mutluyum eski bir dosta merhaba dedim sayenizde.

Yüreğinize sağlık, teşekkürler:))

ankstel
26-12-2011, 09:37
Adını hatırlayamadım kontrol etmem lazım echeveria

Aşağıdaki adreste 1 nolu resimde ismi yazıyor.
Bilginize hanımefendi.

http://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/25756.htm

sevim.K
26-12-2011, 10:46
Sn ankstel teşekkür ediyorum bilgilendirme için:)

berrinb
30-12-2011, 10:39
Sevgili Sevim.Kyeni yılınızı kutlar,sevdikleriniz, ve harika kaktüslerinizle birlikte hayırlı ve uğurlu günler dilerim....:))

serkan_istanbul
30-12-2011, 12:31
sevgili öğretmenim mutlu bir yıl diliyorum size saygılarımla.

sevim.K
30-12-2011, 12:33
Sevgili Sevim.Kyeni yılınızı kutlar,sevdikleriniz, ve harika kaktüslerinizle birlikte hayırlı ve uğurlu günler dilerim....:))

Berrin hanımcım teşekkür ediyorum. Aynı dileklerim siz ve aileniz için. Sevgiler:)

sevim.K
30-12-2011, 12:34
sevgili öğretmenim mutlu bir yıl diliyorum size saygılarımla.

Teşekkür ediyorum serkan _istanbul. Sağlık ve mutluluk sizinle olsun. Sevgilerimle:)

jineop
30-12-2011, 12:43
Sevim öğretmenim, echeverialarınız nefisss. Bol çiçeklenip bol yavrularlar inşallah.

Mutlu yıllar, selamlar, sevgiler ve öpücüklerimi sunuyorum size.

sevim.K
30-12-2011, 13:20
Ayselcim teşekkür ediyorum. Birkaç echeveria daha var. Henüz küçükler fotoğraflarını çekmedim o nedenle. Ama aklım bende olmayanlarda. Çok güzeller bir türlü tamam diyemiyor insan:p

Ayselcim sana da mutlu yıllar, ailenle, sevdiklerinle. Öpüyorum seni sevgilerimle

hk50
31-12-2011, 11:41
Yeni yılınız kutlu olsun

sevim.K
31-12-2011, 13:21
Teşekkürler sn hk50:)

Yeni yıl size sağlık, huzur, bereket ve mutluluk getirsin.

sevim4
31-12-2011, 22:15
Sevim hanım yeni yılınız kutlu olsun.

sevim.K
31-12-2011, 22:30
Teşekkürler sevimcim. Sizinde yeni yılınız kutlu olsun . Sağlıkla, mutlulukla:)

sevim.K
14-01-2012, 16:15
Echeveria

selenn
14-01-2012, 22:21
Çok güzel gözüküyor Echeveria'nız Sevim Hanım. Yaprak üzerindeki unlu yapı ne güzel bir renk veriyor bu bitkilere...

sevim.K
14-01-2012, 22:24
Sevgili selenn teşekkürler. Echeveriaları seviyorum. İmkanım olsa tüm türlerini alırdım. Şimdilik sadece on beş on altı tür oldu sanırım:) Çok fazla sukulent almak yerine sevdiğim iki üç türde yoğunlaşacağım artık.:)

zenfree
16-01-2012, 18:25
Sevim Hanım bir kaç türde yoğunlaşmak çok iyi fikir. Ben de bunu düşünüyorum ama uygulamam çok zor gibi görünüyor.:)

sevim.K
16-01-2012, 18:47
Kahvede Hozat öğretmenimin mesajını okurken ve ona yazarken ağladım sizin mesajınızı okurken gülmeye başladım sevgili zenfreee:p

Evet kaktüs ve sukulentlerle meşgul olmak güzel bir karar. Onlarda bir büyü var;)

Seçim konusunda karar vermek zor olacak gerçekten ama bu bir günlük birşey değil zenfreee. Deneme yanılmalar belirleyici olacak. Bakımında zorlanacağımız bizi yoracağını düşündüğümüz bitkilerden uzak durmaya çalışırız zaman içinde. Yapılacak başka birşey yok. Kastettiğim tam olarak fiziksel yorgunlukta değil.

Bitkilerle uğraşmak, onlarla geçirilecek zaman mutluluk vermeli insana. Eğer zorluklar yaşıyor ve strese giriyorsak bir süre sonra bitki bakımı bizi dinlendiren mutlu eden uğraş olmaktan çıkar mutsuzluk kaynağı olur çünkü.

Vildan Sönmez
18-01-2012, 21:10
Sevgili Sevim Hanım, yavrucuklarım geldi, hepsini ektim. İnşallah büyümüş, çiçeklenmiş fotoğraflarıyla selamlarlar sizi. Çok teşekkür ederim.....

sevim.K
18-01-2012, 22:19
Vildan hanımcım çok sevindim. Mesajınızı okuyunca "nihayet ulaştı" dedim rahatladım bir parça. İnşallah daha önce de yazdığım gibi sizin ellerinizde canlanacaklar ve sağlıkla büyüyecekler. Eğer bir sorun olursa baharda yeniden görüşürüz.

Söz verdiğim bir minik kargo var hazırlamam gereken. Havalar çok bozuk. En az havalar kadar benim sağlığımda bozuk. Doktor birkaç gün dinlenmemi söyledi. Yener bey en kısa sürede inşallah size söz verdiğim bitkileri göndereceğim.

Manolya_
18-01-2012, 22:29
Sayın Sevim.K hanım
Mesajınızda rahatsız oldugunuzu okudum :((
Geçmiş olsun, özellikle böyle havalarda kendiinize dikkat edin lütfen.
acil şifalar diliyorum
Selam ve sevgilerimle
Asu

Vildan Sönmez
18-01-2012, 22:36
Sevim Hanım, sağlığınız her şeyden önemli. Kendinize iyi bakın, doktorunuzun dediği gibi yapın, dinlenin, acil şifalar diliyorum.

Vildan hanımcım çok sevindim. Mesajınızı okuyunca "nihayet ulaştı" dedim rahatladım bir parça. İnşallah daha önce de yazdığım gibi sizin ellerinizde canlanacaklar ve sağlıkla büyüyecekler. Eğer bir sorun olursa baharda yeniden görüşürüz.

Söz verdiğim bir minik kargo var hazırlamam gereken. Havalar çok bozuk. En az havalar kadar benim sağlığımda bozuk. Doktor birkaç gün dinlenmemi söyledi. Yener bey en kısa sürede inşallah size söz verdiğim bitkileri göndereceğim.

sevim.K
18-01-2012, 22:44
Sevgili Manolya, Sevgili Vildan Hanım; çok fazla konuşmak istediğim bir konu değil bu sonuçta kronik bir rahatsızlığım var ve kış mevsiminde daha çok dikkat etmem gerekiyor. Buna rağmen üşütmüşüm bir parça. Dinlenmem gerek. Toparlanacağım inşallah. Sevgiler:)

yener.T
19-01-2012, 08:24
Sevim Hanım geçmiş olsun,sağlığınıza dikkat edin.Kargo için acele etmenize gerek yok hele bu havalarda hiç acele etmeyiniz.Selamlar.

sevim.K
30-01-2012, 18:29
Yener bey teşekkür ediyorum anlayışınız için. Kayınvalidem beş gün oldu hastanede durumu ağır. Onu bile istediğimce ziyaret edemedim. Evde hapis hayatı yaşıyorum. Çok soğuk. Hastalanmamak için çok dikkat etmek zorundayım. Önümüzdeki hafta bir parça rahat nefes aldıracak galiba soğuk hava..

sevim.K
30-01-2012, 18:31
Bizim komşu bakkal raf getirmişti. Soğuktan doğru dürüst yerleştiremedim ama baya kalabalık kaldıracak gibi:)

emily14
30-01-2012, 19:04
Sevgili SevimK büyük geçmiş olsun. Acil şifalar, size de kayınvalidenize de...
Raflar çok güzel, güzel sağlıklı ve güneşli günlere çabucak ulaşmak ümidiyle
sevgiler

EMEL

yener.T
30-01-2012, 23:35
Yeni raf ssisteminiz hayırlı olsun.Bu arada yeni çeşitlere de yer açıldı gibime geliyor.
Kayınvalidenize ve size geçmiş olsun.Sağlıklı ve bol güneşli günler dilerim.

ayhat
31-01-2012, 10:51
Sevgili Sevim ablacım raflar çok iyi fikirmiş gerçekten. Selluka ya hendekten nasıl baktığınızı müsait bir zamanınızda anlatırsanız çok memnun olurum, teşekkürler. Geçmiş olsun.

jineop
31-01-2012, 12:31
Bizim komşu bakkal raf getirmişti. Soğuktan doğru dürüst yerleştiremedim ama baya kalabalık kaldıracak gibi:)

Çok güzel olmuş, ellerinize sağlık...

sevim.K
31-01-2012, 17:56
Sevgili emily14 teşekkür ediyorum. Kayınvalidem tehlikeyi atlattı sayılır. Bugün ilk defa kendisi yemek istemiş.

Sevgili ayhat merak ettiğiniz ne varsa, öğrenmek istediğiniz, elimden geldiğince yardımcı olurum. Selluka konusunda da:) Havalar açsın beklerim arzu ederseniz.

Sellukayla ilgili olarak açılan başlıkları takibederseniz çok yararlı olur. Ben o mesajları neredeyse ezberlemiştim ilk tohum ektiğim zaman.:) sevgiler

Sevgili lir teşekkürler.:)

emily14
31-01-2012, 18:26
Sevgili emily14 teşekkür ediyorum. Kayınvalidem tehlikeyi atlattı sayılır. Bugün ilk defa kendisi yemek istemiş.

Sevgili ayhat merak ettiğiniz ne varsa, öğrenmek istediğiniz, elimden geldiğince yardımcı olurum. Selluka konusunda da:) Havalar açsın beklerim arzu ederseniz.

Sellukayla ilgili olarak açılan başlıkları takibederseniz çok yararlı olur. Ben o mesajları neredeyse ezberlemiştim ilk tohum ektiğim zaman.:) sevgiler

Sevgili lir teşekkürler.:)

Çoook güzel haber Sevgili Sevim.K,

güneşli günlerle güzel haberler de gelecek inşallah ;)
kendinize iyi bakın

sevgiler

EMEL

sevim.K
31-01-2012, 20:22
Çoook güzel haber Sevgili Sevim.K,

güneşli günlerle güzel haberler de gelecek inşallah ;)
kendinize iyi bakın

sevgiler

EMEL

Harikasınız sevgili EMEL:) Teşekkür ediyorum. Güzel günler gelecek evet. Güneşli güzel günler:)

sevim.K
31-01-2012, 20:26
On beşlik kare saksıları boylarından aldırdım çok derindiler. Çelikler, küçük sukulentleri şimdilik kare saksılara diktim. Bu soğukları atlatır ve büyümeye devam ederlerse çok sevineceğim:p;)

emily14
31-01-2012, 22:26
Çok ciciler bunlar :)

fazla değil 2 ay sonra yeni hallerini gördüğümüzde vaaay diyeceğiz :D
saksı görünmeyecek, maşallah hepsine, ellerinize sağlık...
size de ilaç olsun :D

sevim.K
01-02-2012, 12:59
Evet:)) Bende öyle umut ediyorum. Raf fotoğrafının yan tarafında yeşil uzun saksı var. Oraya sukulentler dikmiştim. Büyüdüler saksıyı doldurdular. Hatta yaza seyreltilmek bile isteyecekler:)

sevim.K
13-02-2012, 15:24
Echeverialarımdan ikisinin soğuklarda değişen rengine bayıldım:)

sakdag
13-02-2012, 15:26
Sevim Hanım, harika görünüyorlar... Bir de kızdınız öğlende yavrucaklara...:)

sevim.K
13-02-2012, 16:37
Çok şekersin:))

O kızgınlıkla bir baktım böyle güzelleşmişler:))

emily14
13-02-2012, 20:15
Ço9k şekersin:))

O kızgınlıkla bir baktım böyle güzelleşmişler:))

Sevgili Sevim,

bugünün neşesi siz oldunuz sayenizde pek bir güldüm :D
teşekkür ederim...

zenfree
14-02-2012, 00:07
Sevim Hanım çok çok güzeller.

Sevgi Durul
14-02-2012, 00:13
Sevgili Öğretmenim, paylaşımlar sayesinde seneye benim sukulentlerden bazıları dışarı marş...
En azından yedekleyerek. Echeverialarınızın rengi çok hoş olmuş. Havalar ısındığında aynı bitkileri ve değişimi görmek isterim. Sevgiyle...

sevim.K
14-02-2012, 07:19
Sevgili Emel; hayatım çocuklarla iç içe geçti. Bir yanım hep çocuk:)) Çocuklar yetişkinler tarafından yanlış yönlendirilmedikleri sürece tertemiz, saf, dürüst, açık sözlü, meraklı, samimi, sevecen oluyorlar.

Neşeli oluyorlar. Üretken oluyorlar müthiş enerjileriyle.

İstesenizde istemesenizde neşeleri, üretkenlikleri, enerjileri bulaşıyor size sevgileriyle kucaklanıyorsunuz. Yeterki sizde karşılık vermeyi bilin.

Dilerim hep çocuk kalmayı başarabilirler insanlar.

sevim.K
14-02-2012, 07:21
Sevgili zenfree teşekkür ediyorum. Sizin güzellere yetişemem daha ama elimden geleni yapıyorum:)

sevim.K
14-02-2012, 07:25
Sevgili Öğretmenim, paylaşımlar sayesinde seneye benim sukulentlerden bazıları dışarı marş...
En azından yedekleyerek. Echeverialarınızın rengi çok hoş olmuş. Havalar ısındığında aynı bitkileri ve değişimi görmek isterim. Sevgiyle...

Sevgili öğretmenim; benim eckeveriaların dışarda olması sizi yanıltmasın. Onlar kapalı balkondalar dışarda. Yani kaloriferli ortamda değiller. Çift cam var. Bulundukları yer soğuk evet ama açık havayla kıyaslandığında o kadar soğuk değil..

Echeverialar soğuğa dayanıklı sukulentlerdir. Ama yinede ne kadar soğuğa dayanırlar iyi bilmek lazım.

sevim.K
15-02-2012, 14:26
Bir tomurcuk. Nihayet minik bir çiçek açacak.

emily14
15-02-2012, 15:01
Sevgili Emel; hayatım çocuklarla iç içe geçti. Bir yanım hep çocuk:)) Çocuklar yetişkinler tarafından yanlış yönlendirilmedikleri sürece tertemiz, saf, dürüst, açık sözlü, meraklı, samimi, sevecen oluyorlar.

Neşeli oluyorlar. Üretken oluyorlar müthiş enerjileriyle.

İstesenizde istemesenizde neşeleri, üretkenlikleri, enerjileri bulaşıyor size sevgileriyle kucaklanıyorsunuz. Yeterki sizde karşılık vermeyi bilin.

Dilerim hep çocuk kalmayı başarabilirler insanlar.

Bu güzel dileğe katılmamak mümkün değil

Ben de bir gün ihtiyarlayacağım ama hep çocuk kalacağım :D

emily14
15-02-2012, 15:02

Bu nekkadar (yeni bir kelime yaptırdı bana :p) güzeeeelllllll... Çiçeğe gerek yok kendi çiçek gibi...

Manolya_
16-02-2012, 16:28
Sevim hanım merakla çiçeğin açmasını bekleyeceğim. tebriklerrrr cok saglıklı görünüyor

sevim.K
16-02-2012, 19:46
Çok sitem etmediniz değil mi bitkilerinize:D
Asu

Bak tomurcuklandı biri neden acaba:confused:;)

MİRBE
16-02-2012, 21:27
Sevgili öğretmenim; benim eckeveriaların dışarda olması sizi yanıltmasın. Onlar kapalı balkondalar dışarda. Yani kaloriferli ortamda değiller. Çift cam var. Bulundukları yer soğuk evet ama açık havayla kıyaslandığında o kadar soğuk değil..

Echeverialar soğuğa dayanıklı sukulentlerdir. Ama yinede ne kadar soğuğa dayanırlar iyi bilmek lazım.

Sevimcim biliyosun benimkilerde kapalı balkondalar ancak donlarda (-18) kıyamadım yaktım ısıtıcıyı 190 TL elektirik ödendi:)ama şükür olsun hepiciği sapasağlam.

Manolya_
16-02-2012, 22:15
Bak tomurcuklandı biri neden acaba:confused:;)
Fırça yediğinden olabilirmi dersiniz :D

sevim.K
16-02-2012, 22:30
Yok onlar yumuşak fırça sevgili Ahu. Kıyamam ben onlara:)))

sevim.K
16-02-2012, 22:36
Mirbecim benim echeverialarda çok şükür zararsız ziyansızlar. Yüz doksan lira elektrik parası ilk anda fazla gibi görünüyor göze. Ama bizim normal olarak evde elektirik tüketimimiz yüz ile yüz on lira arasında. Bu durumda seksen doksan lira çiçekler nedeniyle tüketilmiş demektir.

Burada da geçen yıl geceleri -5 dereceyi geçmişti soğuklar. Bu sene havalar daha soğuk. Dayanıyorlar soğuğa. Şubat ortalandı sayılır. Marta ne kaldı şurada. İnşallah hasarsız geçiririz.

Manolya_
16-02-2012, 22:50
Yok onlar yumuşak fırça sevgili Ahu. Kıyamam ben onlara:)))
Sevgili sevim Hanım,
Merhamet dolu yüreğiniz mesajlarınıza yansıyor zaten.
Latife ettiğimin farkındasınız, bunu da biliyorum.
Ancak, minik yumuşak fırçalar işe yaramıyor değil hani:p
Saglıklı günler ve selamlar sevgili ögretmenim.

sevim.K
17-02-2012, 11:21
Ancak, minik yumuşak fırçalar işe yaramıyor değil hani:p

Sevgili Ahu; fırça küçükte olsa adı şiddete kadar uzandığından açık etmemeye çalışıyorum. Malum adımız öğretmen. Şiddet yanlısı öğretmene çıkmasın sonra
Sevgiler;):p

sevim.K
24-02-2012, 09:51
Echeveriadaki çiçek sapı sanki bir parça uzamış gibi ya da ben öyle umuyorum;)

sevim.K
24-02-2012, 09:52
Bir sürpriz daha:p Henüz tam açmadı ama çok mutlu oldum çiçeği görünce..

MKurtoglu
26-02-2012, 09:46
Sayın Sevim.K,

Çiçek açan kaktüsünüzü ilgisiz biri görse, kuruduğunu zanneder, hatta çoktan vedalaşır. Kaktüsler görüntüye aldanmamızı bize öğretiyor. İçlerinde ne cevherler taşıyorlar.

Saygılarımla...

sevim.K
26-02-2012, 11:01
Sn MKurdoğlu; hoşgeldiniz kaktüslerimin arasına.:) Aramıza katılan her yeni kaktüs dostu yeni bir heyecan bizim için, yeni bir mutluluk bizim için. Merak içerisinde kaktüslerinizi bekliyoruz. Selamlar:)

sevim.K
09-03-2012, 13:26
Unlu bit nedeniyle tepeden tüm dallarını keserek budadığım crassula ovata. Filizlenmeye başladı. Hazır filizlenmişken bonzai olur mu diye baksak mı acaba???

MKurtoglu
10-03-2012, 17:34
Geçen yıllarda başınıza gelen talihsiz kayıplarınızı okuma şansı yakaladım. Bir daha ilgilenmeyeceğim isyanınızı da üzülerek okudum. Bu sene ki, Sevim Hanım ise, daha istekli, daha azimli. İnsanın ne kadar hayata direndiğinin en güzel örneğisiniz. Tebrikler.

alacakaranlik
11-03-2012, 09:07
Hazır küçükken çalışmalara başlamak lazım çalışmalara :)

sevim.K
15-03-2012, 12:48
Sayın Sevim.K,

Çiçek açan kaktüsünüzü ilgisiz biri görse, kuruduğunu zanneder, hatta çoktan vedalaşır. Kaktüsler görüntüye aldanmamızı bize öğretiyor. İçlerinde ne cevherler taşıyorlar.

Saygılarımla...

Kocaman bir özür sn MKurtoğlu, bu mesajınıza yanıt vermemişim hoşgeldiniz derken:)

Çiçek açan kaktüsümün görünüşü biraz da fotoğrafın kalitesinden ya da kalitesizliğinden. Güzel çekim yapamamışım. Ama öyle olmasa bile haklısınız gözden çıkarmazdım bir çırpıda. Kaktüsler sandığımızdan daha dayanıklı, daha güçlü, daha savaşkanlar, dirençliler. Belki de bu nedenle seviyorum kaktüsleri.

Bana güç veriyorlar:)

sevim.K
15-03-2012, 12:51
Samet çalışmalara başlayacağım ama çok acele etmek istemiyorum. Şu an için sağ taraftaki dalı gözüme batıyor. Tepedeki minik boşluk. Yapraklar biraz daha büyüsün o çıkıntıyı keseceğim sadece daha sonra uzman görüşüne başvururum:)

alacakaranlik
15-03-2012, 15:41
Bendeki K.ovata biraz büyük ama benden birşey kaçmaz deyip bonzai çalışmalarına başlayacağım. Uzun bir yola gireceğiz. Şimdiden hayırlı olsun :D

sevim.K
18-03-2012, 11:53
Hoşgeldiniz Serkan_İstanbul:)

Tamam Samet bende bugün o minik fazlalığı kesip yeniden fotoğraflıyacağım. Zaten fazla müdahale etmem gerekmiyor.

Echeveriadaki bir tomurcuk çiçek açsın diye beklerken ikinci tomurcuk çıkmaya başladı ben hala çiçek bekliyorum:)

Diğer echeveriada da ortada bir oluşum var galiba çiçek gelecek:)

sevim.K
18-04-2012, 11:27
Bir ay olmuş bu sayfayı ihmal etmişim. Balkondaki bitkilerimi ihmal etmiş gini geldi bana:)) Dün stapeliaların fotoğrafını çektim. Henüz çiçek tomurcuğu yok daha erken. Ama seviyorum ben bunları. :)

almira
18-04-2012, 17:01
Maşallah Sevimciğim; stapelia kolleksiyonu tamam galiba. Ne güzel gelişmişler onlar. Bi ara senin kapıyı bir çalayım...

sevim.K
19-04-2012, 07:25
Almiracım teşekkürler. istediğin zaman çalabilirsin:)

Stapelialar tür olarak çok fazla değil bende. Sanrım beş altı taneler. Ama onların beş altı katı kadar da almak istediklerim var. Geniş bir aile ve beni hayran bırakan çiçek çeşitliliği var.

elta
19-04-2012, 08:25
Almiracım teşekkürler. istediğin zaman çalabilirsin:)

Stapelialar tür olarak çok fazla değil bende. Sanrım beş altı taneler. Ama onların beş altı katı kadar da almak istediklerim var. Geniş bir aile ve beni hayran bırakan çiçek çeşitliliği var.

O türleri de alırsanız bu yaz mahalleli sineklerle uğraşmak zorunda kalmaz herhalde :)

sevim.K
19-04-2012, 11:06
Neden, sinek toplar diye mi?? Şimdiye kadar öyle bir durum yaşamadım. Şimdiden sonra yaşayacağımı san mıyorum.

elta
19-04-2012, 23:40
Neden, sinek toplar diye mi?? Şimdiye kadar öyle bir durum yaşamadım. Şimdiden sonra yaşayacağımı san mıyorum.

Forumdan okuyorum çiçeklerinin kokusunun sinekleri çektiğini. Benimkiler henüz çiçek verecek kadar büyümediler, ancak seneye gözlemleyebilirim.

Burada nedeni çok güzel anlatılmış.
http://seraliliputmetinler.blogspot.com/2009/02/stapelialar-neden-kotu-kokar.html

sevim.K
20-04-2012, 07:25
Bilgim var elta:) Satapeliaların kötü koktuğunu biliyorum sonuçta kaç yıllık bitkilerim. Söylemek istediğim o kötü koku mahallede sinek temizliği yapacak kadar fazla değil:)

elta
20-04-2012, 08:07
[QUOTE=sevim.K;950425]Bilgim var elta:) Satapeliaların kötü koktuğunu biliyorum sonuçta kaç yıllık bitkilerim. Söylemek istediğim o kötü koku mahallede sinek temizliği yapacak kadar fazla değil:)[/QUO

Tabi ki mübalağa etmiştim sadece şakayla karışık :)
O kokuyu çocukluğumdan beri unutamam ben de...
Bana o günleri anımsatan bir anı olduğu için seviyorum stapeliaları.
O kokuyu bilmediğinizi hiç düşünmedim zaten :) Yazıda nedeni ile ilgili kısım ilgilimi çekmişti paylaşmak istedim sizinle ve diğer bu mesajları okuyacak arkadaşlarımla.

sevim.K
26-04-2012, 08:59
Çok şekersin:)

sevim.K
10-05-2012, 08:45
Yaşasın çiçekler dedim bir kaç defa. Müthiş keyif onları gözlemlemek:)

sevim.K
10-05-2012, 08:47
Evde olmanın bir avantajı da sanırım daha önce takibedimediğim süreçleri izleyebiliyor olmam:)

sevim.K
10-05-2012, 08:53
Kaktüslerimde henüz kımıldanma yok ama sukulentlerim çiçekleniyor ben de çok seviniyorum.

sevim.K
15-05-2012, 21:39
Balkonda kaktüs sukulent köşem

sevim.K
15-05-2012, 21:40
Kızım evlendi (http://www.agaclar.net/forum/978760-post83.htm)

sevim.K
09-08-2012, 16:30
Arkadaşlar üstüste yaşadığım yorgunluklardan sanırım üst üste aksilikler yaşadım son zamanlarda. e- posta adresimle ilgili bir sorunum oldu. O sorunumu çözemediğim için ağaçlar.net için yeni şifre talebinde bulunamadım kısacası isteğim dışında bir süre uzak kalmış oldum. Fatih Bozoklar arkadaşımızın iletişim kurmamda destek olmasıyla yeniden siteye merhaba demiş bulunuyorum:) İlerki günlerde sevgili kaktüslerimin ve sukulentlerimin fotoğraflarıyla yeniden sayfamda olmayı umuyorum. Sevgiler

sevim.K
10-08-2012, 09:02
Bir sürü telaşlı koşuşturmayı savdık sağolsun arkadaş dost desteklerini gördük artık yeniden bitkilerimizle birlikte sayfamızda olma zamanı. İhmal ettiğim tüm dostlarım en kısa zamanda telafi edeceğimi umarım, sevgiler:)

İkinci ve dördüncü fotoğrafta lila rengi sakız sardunyam var. Orkuncum çok özür diliyorum senden benim için aldığın sakız sardunytaları yetiştirmem mümkün olmadı yaşadığım onca şey arasında. İnan verdiğim para için üzülmedim sevgili öğretmenim emeklerin için üzüldüm.

Birinci fotoğraftaki sempervivum Düzce'den geldi. Bu arada sempervivum türlerime yenileri de eklendiler

Üçüncü fotoğraf echeverialarımdan biri, çiçekte

sevim.K
10-08-2012, 09:12
Cam önü sukulent ve kaktüslerimden:)

sevim.K
10-08-2012, 10:30
Yaz başına kadar neredeyse her gün büyüyüp serpilmelerini takibettim, fotoğraflarını çektim.:)

Ayşe Derin
10-08-2012, 18:47
Sevgili Ayşe Derin o mesajı hangi sukulent veya kaktüs için yazdım bilemiyorum şimdi. Fotoğraf olursa daha yardımcı olabilirim sanırım eğer mesajınızı okumakta geç kalmadıysam.

Tekrar hoşgeldiniz,

Canınız sağolsun, sayfanızdaki 4. mesajda sözünü ettiğim kaktüs var.Selamlarımı gönderiyorum...

ipektuğçe
10-08-2012, 22:05
Hoşgeldiniz Sevim hanım,tekrar güzelliklerinizi görebilmek çok güzel,emeklerinize sağlık,sevgiler...

sevim.K
12-08-2012, 12:51
Sevgili Ayşe Derin; isim hafızam çok zayıf benim yılan dediğim ama latince adını hatırlamadığım kaktüsümden söz ediyorsunuz.. İnanın sebebini bilmiyorum. Fazla susuz bırakmış olabilir misiniz. Bir de çok fazla güneşte kalmış olabilir mi?

sevim.K
12-08-2012, 12:58
Teşekkürler İpektuğçe:) sevgiler

sevim.K
17-08-2012, 14:24
Sempervivumlar ve yer örtücülerden

sevim.K
17-08-2012, 14:28
bir kaç fotoğraf

Bu arada unlu bit savaşımız oldu ara ara.

denizhoca
17-08-2012, 21:55
çokk güzeller emeğinize sağlık

sevim.K
24-08-2012, 10:39
Teşekkürler denizhoca:)

günebakan
24-08-2012, 11:19
Sevim hocam 645. mesaj daki ilk fotoğraftaki echeveria cinsinin çiçeği çok hoş görünüyor yalnız onun fotoğrafı var mı acaba?

sevim.K
05-09-2012, 10:31
Olması gerekiyordu ama bulamadım fotoğrafların arasında. Tekrar bakarım

sevim.K
16-10-2012, 08:10
Bir anne için ne güzel mutluluk ve ne güzel bir gelin. Maşallah, gençlere bir ömür boyu mutluluk diliyorum . Sevgili arkadaşım yaşadığın hüzünlerin hepsi heyecan ve telaştandır. Umarım şimdi daha iyisin. Zaman su gibi akıp gidiyor, sırada bir düğün daha var.;) Evlatlarınla, dizinde hoplatacağın torunlarınla nice nice sağlıklı, huzurlu yıllar temenni ediyorum. Sevgilerimle.

Sevgili Doğayla Barış kocaman bir özür gözden kaçırmışım mesajını. Teşekkür ediyorum, bütün güzel dileklerin için teşekkürler, sevgiler:)

sevim.K
16-10-2012, 08:35
Balkonumdan bir köşe..

Ceylanlarım yeni.. :)

AizoaceaeFAN
19-10-2012, 09:55
Maşallah bitki sayınız her geçen gün artıyor ve her geçen gün balkonun kullanım alanı biraz daha küçülüyor. İşte bitki sevdası böyle birşey. Güle güle büyütün hepsini.

sevim.K
20-10-2012, 21:38
Teşekkürler sn AizoaceaeFAN..:)

Kaltüs ve sukulentlerimde artış oldu evet ama tabi sizin güzellerinizin yanında sözü bile olmaz benim sevgili miniklerimin:) Bir parça ihmal edildiler yazın aşırı sıcaklarında ancak kendilerine geliyorlar yavaş yavaş. :)

resul22
20-10-2012, 22:10
Ben kaktüs, eşimde sukulentleri çok seviyor ama bir türlü yetiştiremedik. Sizinkiler özendirdi şimdi beni. ;) Bu arada sedumlarınıza bayıldım.

sevim.K
07-11-2012, 14:55
Ben kaktüs, eşimde sukulentleri çok seviyor ama bir türlü yetiştiremedik. Sizinkiler özendirdi şimdi beni. ;) Bu arada sedumlarınıza bayıldım.

Teşekkür ediyorum resul22 yer örtücülerimden sıksık kayıp veriyorum daha sonra yeniden toparlamaya çalışıyorum. Yani şu an beğendiğiniz sedumların tamamı elimde mevcut değil. Yazın çok sıcaklarda kuruyanlar oldu. Baharda çıkarlarsa diye bir umut saklıyorum saksılarını.

Başlangıçta ben de sorun yaşamıştım dillerini öğreninceye kadar. Hala sorun yaşıyorum. Yeterli güneş alıyorlarsa. düzenli ve ihtiyaçları kadar su veriyorsanız arada besin desteği de oluyorsa büyüyorlar. İnşallah istediğinizce büyütebilirsiniz:)

sevim.K
25-11-2012, 12:48
Tamam temizledim, kurtuldum demiştim ama maalesef unlu bitten kurtulamamışım. Ne yapacağım bilemiyorum. Etkili, sonuç alıcı bir uygulama. Ne yapabilirim?

sevim.K
31-01-2013, 19:29
Yeniden temizlik yaptık sukulentlerde. Kışı unlu bit olmadan rahat geçireceğimizi umuyorum. Bahar başında bir kez daha gözden geçirip bakım yapacağız.

PlentyPlant
01-02-2013, 20:59
1,5 yıl önceki kayıplarınızdan sonra balkonunuzun ve evinizin yeşillendiğini görmek ne kadar güzel Sayın SevimK. Yazın da güzel çiçekleriyle daha da bir başka olacaklar.
Unlu bit konusu ise maalesef başa çıkması zor bir sorun. Özellikle başlarını pamuktan evlerine sokmuşlarsa. İlaçlı suya batırılmış kulak pamuğu ve kürdan ile onlarca saksıyı elden geçirmek zorunda kaldığımı bilirim. Periyodik bakım ve ilaçlama belki yardımcı olur.

sevim.K
02-02-2013, 11:17
Teşekkürler Sayın PlentyPlant; sizi yeniden sayfamda görmek ne güzel. Elimden geldiğince ilgileniyorum güzel sukulentlerimle. Yeni arkadaşları da olsun istiyorum ama şimdi mevsimi değil, baharı beklemem lazım diyorum bakım sohbetlerimizde. Sizin sayfanıza uğruyoruz zaman zaman. Parmak ısırdığımız nefis bitkilerinizle konuşuyoruz. :)

sevim.K
12-02-2013, 23:01
Sevgili arkadaşım teşekkürler. :)

Kış sürprizi oldu bana bu güzel astrophiytum :)

sevim.K
05-04-2013, 10:59
İlk çiçeğimiz.

Bol çiçekli bir bahar ve yaz istiyorum bu yıl. Özledim minişlerimde bol bol çiçekler gördüğüm günleri. Artık ihmal yok :)

Bayçalı
06-04-2013, 11:23
sn.sevim.K kaktüs ve skullent leriniz çok güzel ve çok çeşidiniz var onlara bakmak çokta kolay olmasa gerek bol çiçeklerini görmeniz dileğiile

sevim.K
10-04-2013, 21:28
Teşekkürler sn BAYÇALI. Kaktüs ve sukulentlerimde o gördüğünüz fotoğraflara göre eksilmeler var. Her yıl istemesem de bazı kayıplar yaşayabiliyorum. Mevcut olanların yavaş yavaş bakımlarını yapıyorum şu günlerde. Kayıpların temizlenmesi, zayıf düşenlerin, hastaların bakımı, yeni alışverişler. Bir düzen sağlayabileyim yeni fotoğraflar olur mutlaka. Hala çok keyifsizler.

mehmetçiçek
10-04-2013, 22:35
emeklerinize sağlık. Dikkatimi çeken bir husus var. Aynı saksıda birden fazla türü barındırmanız bence hata. Çünkü her bitkinin su ışık vb. ihtiyaçları farklıdır. Bence o yüzden kayıp yaşıyorsunuz. Buna dikkat etmenizi tavsiye ederim.

sevim.K
11-04-2013, 04:27
Teşekkürler mehmetçiçek

sevim.K
18-04-2013, 11:26
Balkonumdan. Günlerden beri yağan yağmura isyan eden pencerelerimi görmeyin lütfen. Yardımcımdan hala ses yok. Galiba başka birini bulmam gerekecek uzun aralıklar yaşamamak için. :(

Bunlar cam önünde duranların bir kısmı. Görüldüğü üzere ciddi budamalar yapıldı. Bir aksilik olmazsa bu yaz büyüyecekler

sevim.K
11-05-2013, 07:46
Echeverialardan......

Bazılarında temizlik zamanının izleri belli oluyor yapraklardan. İsimleri yazmamışım saksılara. Öğrendikçe sayfaya da yazarım.

sevim.K
11-05-2013, 07:51
İki üç fotoğraf daha. Fotoğraf çekme konusunda çok beceriksizim. Benim önceki yıllarda aldığım echeveriaların bir çoğu unlu bit kurbanı olarak gitti. Fotoğraflarda kurtarabildiklerim var. Bir de kendi güzel, yüreği güzel bir bayandan, kendi deyimiyle "manevi kızım" dan gelen bahar sürprizleri. :)

Mustafa Abdal
11-05-2013, 09:52
İki üç fotoğraf daha. Fotoğraf çekme konusunda çok beceriksizim. Benim önceki yıllarda aldığım echeveriaların bir çoğu unlu bit kurbanı olarak gitti.

Bitkilerinizi kaybetmenize üzüldüm, şeyma çiçekçilik-alacakaranlıktan aldığım insektisit (böcek) ve fungusit (mantar) leri sprey şeklinde uygulayınca, benim benzer problemim çözüldü. bir deneyin isterseniz.

sevim.K
11-05-2013, 12:35
TeşekkürlerMustafa Abdal ,bilgilendirme için.

sevim.K
27-05-2013, 21:47
Toprak değiştiriyorum sukulentlerde. Geç kaldık biraz ama çok yavaş iş yapabiliyorum.

İlk çiçeğimiz stapeliadan geldi

gürkan63
28-05-2013, 13:32
Çok güzel Sayın sevim.K inşaallah bende görüüm bu sene benimkileride,tadını çıkarın..

sevim.K
29-05-2013, 11:34
Teşekkürler gürkan63, güzel çiçekler göreceğiz eminim :) İzleyeceğim. Sukulentlerden birinde bir çiçek sapı gördüm bugün. Bakalım kaç gün sönra ve nasıl bir çiçek göreceğiz :)

sevim.K
30-05-2013, 08:38
Bir çiçek gördüm sanki dedim, tomurcukmuş.

sevim.K
04-06-2013, 00:06
Çiçek açtık

sevim.K
07-06-2013, 07:05
Beyaz Euphorbia millim çiçek açtı. Teşekkürler bana çelik yollayan güzel insan. Bu ilk çiçeği senin olsun:)

sevim.K
12-06-2013, 17:36
Minik sukulentlerimden birkaç fotoğraf

sevim.K
12-06-2013, 17:39
Bir iki tane daha

sevim.K
26-06-2013, 08:03
Crassula falçatamı kestik. Arkadaşlar yapraklarında bozulma olduğunu söylediler. Şimdi yeniden büyüsün diye bekliyoruz.

sevim.K
28-06-2013, 07:59
Toprak değişimi yaptık. Kardeş bitkilerimizi ayırdık ayrı saksılara diktik.

YeniGine
13-07-2013, 00:50
Sevgili Sevim.K maşallah ne yapmışsınız böyle... Mükemmel, resmen kaktüs cenneti oluşturmuşsunuz... Bir kez daha kaktüsleri görünce ve şimdi tekrar sizin kaktüsleri görünce site bahçesini bıraksam kaktüslere mi ağırlık versem diye geçti içimden açıkçası. Çoğu bitkinizi dağıtmışsınız gerçekten üzüldüm, fakat şimdi kaktüslerinizi görünce rahatladım. Gerçekten çok güzeller. :( Balkonum da güneş görmüyor ki balkonu kaktüslerle donatsam. Neyse artık nasip kısmet diyelim.
Ellerinize, gönlünüze sağlık...

sevim.K
14-07-2013, 21:04
Teşekkürler sevgili YeniGine.

2012 yılı ve öncesi edindiğim, baktığım, yetiştirdiğim bitkilerimin neredeyse tamamını kaybettim bunları tekrar tekrar yazmak beni mutlu etmiyor çok üzülüyorum.

Son bir yıldır, bir buçuk yıldır yaşadığımız herşeyi, üzüntüsü, sıkıntısı, endişesi, telaşıyla geride bırakmaya ve önümüzdeki zamanlar için küçük sevinçler, küçük mutluluklar yaratmaya çalışarak yaşam mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu arada yeni edindiğimiz kaktüs ve sukulentlerimize bakıyoruz. Bir güzel arkadaşımın beni mutlu etmek adına gönderdiği sukulentleri büyütmeye çalışıyoruz. O "sen mutlu ol, iyi ol, ben sana yine gönderirim yeter ki üzülme" diyor ben de ailemin, sevgili arkadaşlarımın desteklerinde yaşadığım sıkıntılı dönemi geride bırakmaya çalışıyorum dikenli doslarımı kucaklayarak.
Eğer kaktüs yetiştirmek istiyorum diyorsanız ve balkonunuz ışık yönünden uygunsa paylaşılır durumda olan bitkilerimden gönderirim,

Sevgiler:)

YeniGine
15-07-2013, 00:53
Sevgili Sevim.K elbette çok haklısınız, bahsetmeyin de, ben de öyle ki sanırım hepimiz aynıyız, acılarımızı, üzüntülerimizi anlatmak, paylaşmak, tekrarlamak istemeyiz. Saygı duyuyorum. İnşallah bundan sonrası daha güzel olsun, çok şükür diyebilelim.
Minicik bir bitki, çiçek, böcek bizleri mutlu edebiliyor, ne mutlu bizlere. Ve o güzel arkadaşınızı tebrik ediyorum, sağolsun varolsun. Ben de aynı şeyi benim de fazlası ile üzüntülerim olmasına rağmen burada bir komşuma yapmaya çalışıyorum. Çok şükür!..
Onu dedim zaten; balkonum güneş almıyor ah keşke alsa idi o zaman bütün kaktüslerinizden, bilgilerinizden minik minik ricalarda bulunur idim.
Sağolun, siz iyi olun inşallah!..

sevim.K
13-08-2013, 17:16
Geçen yıl sonbaharda elimdeki bütün tohumları birkaç çeşidi kendime ayırıp geri kalan ne varsa apartman görevlimize verip bahçeye ekmesini söylemiştim. Arka tarafta çıkan oldu mu bilmiyorum ama bizim tarafta büyüyen olmadı. Geçen hafta baktım yabancı bir çiçek büyümüş, apartman görevlisi müjde verir gibi haber verdi. Üçüz çiçeği çıkmış. :) Birkaç kez fotoğraf çektim ama çok berbat oldu her defasında.

Dünde kaktüs tohumlarım patlamış minik minik bir sürü kaktüsüm olacak büyütebilirsem :)

sevim.K
10-10-2013, 16:33
Bugün Kış hazırlığındaki minik sukulentlerin fotoğrafını çektim. Hala çok acemiyim fotoğraf çekme konusunda

şenol dalkıran
13-10-2013, 09:28
Merhaba Sevim hanım,sanırım birçok sukulentinizi içeride bakıyorsunuz özellikle son sayfadaki sukulentlerin boylarında ışığa yönelmeden dolayı orantısız uzama ve bu yüzdende yaprak aralarında aşırı bir açılma var,bazılarında da yapraklarda buruşukluk ve gövdelerde forumsuzluklar var.Bunların önüne geçmek için yazın güneş görmeleri gerekmektedir biliyorsunuz ve her sukulent ve kaktüs kışı içeride geçirecek diye bir kural yok,ben bazı kalonşe türleri hariç hepsini kışın dışarıda birakıyorum.Netten en düşük kaç dereceye kadar sıcaklığa dayanabilirler diye bir araştırma yapıp bazı sukulentlerinizi özellikler echeveria,graptopetalum,crassula türlerini dışarıda bırabilirsiniz,tabii aşırı don tehlikesi olan gecelere dikkat ederek.

sevim.K
16-10-2013, 10:27
Şenol bey teşekkürler açıklamanız için. Ben sukulentlerimi hiç içeri almam onlar hep kapalı balkonda dururlar. Balkonum sabahtan akşama kadar güneş alıyor. Orada opuntiadaki uzama benim dikkatimi çeken. Bir süre rafta durmuştu ondan olabilir diye düşündüm. Cam önünde fotoğrafı çekilen sukkulentlerden birinci ve dördüncü fotoğraftakiler balkonumun misafirleri henüz. Bir arkadaşımın gönderdiği, yeni diktiğim çelikler. Yerlerine alıştıklarında umarım sorunumuz kalmayacak.

sevim.K
27-10-2013, 12:00
Kış bakımlarını yapmam gerekiyor miniklerin. B u yılı birkaç tanenin dışında çiçeksiz geçirdik diyebilirim. Saksı ve toprak değişiminden sonra çok az çiçek gördüm.

Seneye inşallah diyelim. Sağlıkla

sevim.K
05-11-2013, 07:29
Sukulentlerin içerde vaya dışarda bakılması, ışığın ayarlanması, yetiştirmedeki eksiklerimiz üzerine bir kez daha düşündüm geriye doğru mesajlar bakarken.

Balkonu kapattığımızdan beri bütün bitkilerim "içerde" bakılıyor oldular. Balkon neredeyse tümüyle cam ve büyük pencereler sürekli açık o nedenle hava sirkülasyonu hep oluyor, ısıyı ve ışığı alabiliyorlar. Oyle bakıldığında "dışarda " bakılma kısmen devam ediyor demektir.

Siteye taşındığımızda yol kenarına ve minik bahçemizin çevresine ağaçlar dikilmişti. Ağaçlarımız artık kocaman oldular ve geniş gölgelik alanlar sağlıyorlar. Sukkulentler hala aydınlık yerde durmakla birlikte ışıktan yeterince yararlanıp yararlanmamalarını daha dikkatle gözlemlemeliyim

Unlu bit nedeniyle sıkıntı çekiyoruz. Kimyasal ilaç kullanamıyorum. O nedenle sık sık kontrol edip yayılmadan temizlemeye çalışıyorum. Yayılmayı ve çoğalmayı engelleyebildim diyebilirim. Tam temizlik sağlanabildi mi? Şüphelerim var. Bir gün hiç unlu bit görmediğim bitkide birkaç gün sonra görebiliyorum. Yani hergün olmasa bile gün aşırı tek tek kontrol etmem gerekiyor yeniden yayılmalarını önlemek için.

şenol dalkıran
05-11-2013, 11:08
Sevim hanım bir kaç mesaj önce de belirttiğim gibi açık balkonda bakılsa bile balkon tam güneş alıyormu,bitki kaç saat tam güneşden yararlanıyor bunlar bitkinin formu ,rengi için çok önemli,bazıları yarı gölge istiyor bunu bilip bitkiyi balkonda o konumda tutmamız önemli,bitkinin rengine bir örnek verecek olursam crassula campfire çok sulandığında ve gölgede kalınca kırmızı rengini vermiyor,bu gibi unsurlar sağlanmadığında açık balkonda ama tam güneş almayan bitki güneşe doğru yönelip uzuyor ve formunu bozuyor.Unlu bit veya diğer zararlılar için özellikle bahar başında ben ön ilaçlama yapmaya başladım aradan bir hafta on gün geçiçe kontrol edip bir ilaçlama daha yapıyorum,unlu bit yüzünden neredeyse kaybedeceğim bitkiler olacaktı,saksı sayısı çoksa kontrol haliyle daha zor oluyor,bir tanesinde unlu bit kalsa bile kısa sürede diğerlerine yayılıyor.Bu arada 655 . mesajdaki ilk fotoda bitkiler acaba aynı toprak ve su ihtiyaçı içindelermi acaba, bunları ayrı saksılamak bitkiler için daha sağlık olacaktır,naçizane görüşlerim...

sevim.K
07-11-2013, 20:54
Sevim hanım bir kaç mesaj önce de belirttiğim gibi açık balkonda bakılsa bile balkon tam güneş alıyormu,bitki kaç saat tam güneşden yararlanıyor bunlar bitkinin formu ,rengi için çok önemli,bazıları yarı gölge istiyor bunu bilip bitkiyi balkonda o konumda tutmamız önemli,bitkinin rengine bir örnek verecek olursam crassula campfire çok sulandığında ve gölgede kalınca kırmızı rengini vermiyor,bu gibi unsurlar sağlanmadığında açık balkonda ama tam güneş almayan bitki güneşe doğru yönelip uzuyor ve formunu bozuyor.Unlu bit veya diğer zararlılar için özellikle bahar başında ben ön ilaçlama yapmaya başladım aradan bir hafta on gün geçiçe kontrol edip bir ilaçlama daha yapıyorum,unlu bit yüzünden neredeyse kaybedeceğim bitkiler olacaktı,saksı sayısı çoksa kontrol haliyle daha zor oluyor,bir tanesinde unlu bit kalsa bile kısa sürede diğerlerine yayılıyor.Bu arada 655 . mesajdaki ilk fotoda bitkiler acaba aynı toprak ve su ihtiyaçı içindelermi acaba, bunları ayrı saksılamak bitkiler için daha sağlık olacaktır,naçizane görüşlerim...

Şenol bey teşekkür ediyorum ilginiz için. Bitkilerimin olduğu balkonum sabah güneş almaya başlıyor tüm gün aydınlık, öğleden sonra yazın saat dörde beşe kadar kışın iki üçe kadar güneş alıyor ki neredeyse tam gün sayılır. Sabah ve öğleden sonra dik, sert güneş almıyor ama güneş alıyor.

Bitkilerin unlu bit vb zararlılardan temizlenmesinde kimyasal ilaç kullanamıyorum sağlık nedeniyle. Ben kronik astım hastasıyım O nedenle ilaçlama konusunda dikkatli olmam gerekiyor. Arap sabunlu karışımı denedim. Ağaçlarda olumuştum. Kesin çözüm olmadı ama faydasını gördüm daha emniyetli geldi bana. Tüm eski saksıları ve toprakları değiştirdik, yeniledik. İlk bahar bakımları güzel yapıldı. Önceki gibi yoğun ve yaygın değil ama tek tük yakalıyorum yine. Su, besin isteklerine elimden geldiğince dikkat ediyorum, türleri tanımaya çalışıyorum.

Aynı şeyleri tekrar yazmak istemiyorum çünkü kendim üzülebiliyorum. Bitkiler benim bebeklerim. Onlarla uğraşırken soluk problemim de dahil bir çok şeyi unutuyorum. Onlarla mutluyum. Daha önceleri çeşitli bitkilerim vardı ama beş altı yıldır farklı türleri azar azar temizledim arkadaşlara dağıttım. Şimdi sadece daha az kaktüs ve daha fazla sukulentlerim var. Artık öyle altıyüzlerde falan değiller sayı olarak. Belki yarısı kadar olabilir.

sevim.K
07-11-2013, 20:58
Bugün yağmur demedik bir iki fotoğraf çektik. Fotoğrafın biri net olmadı.

Kaktüsümde çiçek tomurcuğu. Sukkulentlerim minik bebelerdi ama saksılarına, topraklarına ve genelde yerlerine alışmışlar büyüme başladı ve ben çok mutlu oldum :)

GuneSunar
09-11-2013, 10:22
Merhaba Öğretmenim,
Sayfanızı, hikayelerinizi zevkle okudum.
Ne güzel bir aile gibi olmuşsunuz diğer üyelerlede ;)

Bende ani gelişen kaktüs ilgisi ile netten kaktüs tohumu, besini ve toprağı aldım :rolleyes:
31 Ekim de ektim, şuan çimlenmeye başladı ama acemilik, istediğim gibi olmadı. 30-40 tohumdan şuan görünürde 8 tane var. :(
3-4 saatte bir kontrollerim sürüyor acaba yeni yavrucuklarım çıktımı diye :D
Ev içinde büyütmeyi düşünüyorum bir kaç tanesini, diğerlerini kapalı balkonum var orada bende sizler gibi kaktüs köşesi yapacağım.
Daha minnacıklar ama hayallerim var :D
Acaba güzel büyümeleri için ev içimi iyi, yoksa balkon mu?
Ben birde kendi isimlerini aklımda tutamam, öğrendikçe sizler gibi saksıların içine yazmayı düşünüyorum. Ama yinede ben isim takarım. Pakize, hayriye, şaziye gibi :D
Birde merak ettiğim birşey var, bu güzel çiçeklere niye kaynana dili, kaynana parmağı demişler dikenliler diyemi :p

Herkese selamlar sevgiler.

Direkt balıklama daldım ama bende 2 yavrumun gözüktüğü resmi eklemek istedim affınıza sığınarak.

sevim.K
14-11-2013, 07:59
Hoşgeldiniz GuneSunar :)

Sayfama ilgi göstermeniz ne hoş, zaman zaman ihmal etsem de seviyorum ben o sayfayı. Burada gördüğünüz onlarca, yüzlerce sayfadan ilgi duyduklarıma ara ara bakmayı, okumayı, öğrenmeyi. Siteye üye olduktan ve yabancılığınızı, acemiliğinizi attıktan sonra görüyorsunuz ki burada bir çok bölümde bir sıcaklık ve samimiyet, bir aile havası var. Siz de o ailenin bir üyesi olmayı arzu ediyorsunuz. :)

Ben kaktüs ve sukkulentleri seviyorum sizin de ilgi duymanız çok güzel. Bitki alanımı sadece sukkulentler ve kaktüslerle sınırlandırıncaya kadar onların yanısıra çok çeşitli bitkilere de baktım ve büyüttüm. Bir kaç yıldır sağlık sorunlarım özellikle kış aylarında zorladığı için çok fazla ilgilenemiyorum.

Kaktüs tohumlarınızdan çıkan miniklere kışın içerde baksanız daha iyi olur. Benim kapalı balkonda duruyor çünkü bu bitkilerim iklime ve bulundukları yere alıştılar. Ama yine de dikkat etmek gerekiyor. Kayıplar yaşıyorum maalesef.

Fotoğraf için teşekkürler umarım sağlıkla büyütür ve yine paylaşırsınız, sevgiler

GuneSunar
14-11-2013, 15:20
Öncelikle geçmiş olsun diliyorum.
Minnak kaktüslerimi evin içinde bakıyorum. Büyüdüklerinde yine bir kaçını evde diğerlerini balkona almayı düşünüyorum. Benimde balkonum kapalı olduğundan kışın korunaklı olacağından sorun yaşamayacağımı ümid ediyorum.
Aslında ben kocaman kocaman değilde, minik kaktüsleri seviyorum ;)
Birde çiçeklendilermi tadından yenmez :D

sevim.K
14-12-2013, 06:29
Sizin ellerinizde büyüyeceklerinden eminim :)

sevim.K
25-01-2014, 23:07
Çiçeklendik

sevim.K
25-01-2014, 23:14
minik sukulentlerim

hira
30-01-2014, 22:51
Baştan sona gezdim sayfanızı, kısa zamanda bir çok kaktüs türüne sahip olup hakkıyla da yetiştirmişsiniz sevgi ve emeklerinizle.. tebrik ederim:)

sevim.K
08-02-2014, 10:56
Teşekkürler sevgili hira. Aslında kısa süre değil, ilk başta da yazdığım gibi neredeyse otuz yıla yakın bir zamandır sukulentler, kaktüsler yaşamımda var çok az da olsa. Sayıca çok görünmelerinin nedeni değişiyor olmaları. Değişik nedenlerle birçok kaktüs ve sukulentim artık yok. Biraz paylaşımlardan biraz taşınmalar sırasında bırakmak zorunda kaldıklarımdan, biraz istediklerinde kıyamayıp verdiklerimden. Sonra da yerleri boşaldı diye başkalarını aldıklarımdan :)

sevim.K
22-02-2014, 15:15
İlk defa çiçeklendik.

sevim.K
22-02-2014, 15:17
Yeni tomurcuklarımız

ibocandan
28-03-2014, 10:04
Sayın sevim hanım bende yeni üye oldum ve burda gördüklerimden sonra sukulent ve kaktüs hastalığı başladı.ama bizim buralarda hiç bir yerde bulunmuyor.acaba bana sukulentlerinizden yapraklarından veya çeliklerinizden rica etsem bana gönderme durumunuz olurmu.şimdiden teşekkürler ediyorum.

Seabert74
28-03-2014, 13:11
Sevim hanım merhaba,
Yılların emeği kaktüs ve sukulentlerinizin hikayesini baştan sona okudum, izledim.. Elinizde tüm bitkiler yeniden hayat bulmuş, maşallah..
Kayıplar ve hastalıklar her zaman olacak hayatımızda.. Umarım size bir daha ugramazlar.. Ben de yeni yeni sukulent ilgilisiyim ve ilk aldıgım echeveriaya bulaşan unlu bitten ev yapımı ilaçlar bölümündeki arapsabunu+sirke karışımı ile kurtuldum.. Saksısından çıkarıp komple yıkamıştım, yaprak aralarını da teker teker temizlemiştim kagıt peçete ile..
Ben tek echeveriamı kurtardım, umarım sizin için de yararı olur.
Saglık ve sevgilerimle..

sevim.K
30-03-2014, 22:22
Teşekkürler Seabert74.

Elimden geldiğince bakımlarını ihmal etmemeye çalışıyorum ama yine de bazı kayıplar yaşayabiliyoruz maalesef.

sevim.K
30-03-2014, 22:25
Sn İbocan; şu sıralar unlubit mücadelesi yapıyorum. Sukulentlerimi zararsız kurtarır, temizliğini sağlayabilirsem tabi ki paylaşırım. Bana bir süre izin.