View Full Version : Aizoaceaefan / sukulent ve kaktüslerim
AizoaceaeFAN
28-05-2010, 11:04
Selam, herkes kendi bitkileri için bir başlık açınca ben de artık kendi konu başlığımdan derli toplu olarak bitkilerimi huzurlarınıza çıkarmak istedim. Uzun zamandır eşimle beraber lithops, conophytum, sukulent ve kaktüs biriktirmekteyiz. .Yurt içi ve yurt dışından temin ettiğimiz yaklaşık 150 conophytum, 700 e yakın lithops ve 400e yakın kaktüs ve sukulentimi (bunların içinde yüzlerce tohumdan büyüyen bitkilerim hariç) zamanla tek tek bazen topluca resimlerini ve gelişimlerini eklemekten büyük keyif alacağım. Görüş, tavsiye ve yorumlarınızı eksik etmemeniz dileklerimle...
AizoaceaeFAN
28-05-2010, 11:06
Birkaç resimle giriş yapalım..
AizoaceaeFAN
28-05-2010, 11:07
devam
AizoaceaeFAN
28-05-2010, 11:09
devamı
AizoaceaeFAN
28-05-2010, 11:10
Lithops tohumlar..
AizoaceaeFAN
28-05-2010, 11:11
Tohumların devamı
Muhteşem:p Kesinlikle devamını da görmek isteriz:p
günebakan
28-05-2010, 11:29
Off bunlar ne böyle aramız da bir koleksiyoncu daha var galiba muhteşemler:)
Size komşu olmak isterdim sayın aizoaceae, harika nazar deymesin.
günebakan
28-05-2010, 12:36
Sayın Aizoaceaefan Gymnocalycium baldianum'un arkasındaki kaktüsün adı nedir acaba? Ayrıca kaktüs ve bitkilerinizin adlarını yazsanız daha iyi olur bence:)
oki_1655
28-05-2010, 12:44
Allahım bunlar nedir ya siz nerelerdeydiniz bu güne kadar.Maşallah hepsi süper.Yok yok süper yetmez bence...
Bunların hepsini yerinde görmek lazım bana kalırsa.Acaba Erzurum'a gezi mi düzenlesek.:)
AizoaceaeFAN
28-05-2010, 14:11
Herkesin yorumuna ayrı ayrı teşekkür ederim. Daha bunlar başlangıç. İnşallah daha pek çok resim ekleyeceğim ama biraz aralıklı olsun hepsini birden tüketmeyelim.
İsimlerini tek tek yazardım ama işim gereği pek vaktim yok, olduğu kadar yazmaya çalışırım ya da sizin özellikle ismini sorduklarınızı da yazabilirim, bu konuda beni anlayışla karşılayacağınızdan eminim.
Sayın günebakan o kaktüsün arkasındaki Anacampseros Retusus, ayrıca saksı içinde stapeliad ailesinden bir sukulent de var.
Sizi tebrik etmek lazım .Harika görünüyor hepsi...Daha çok resim daha çok bitki görmek istiyoruz.
günebakan
28-05-2010, 14:40
Teşekkür ederim sayın Aizoaceaefan:)
PlentyPlant
28-05-2010, 14:50
Selam, herkes kendi bitkileri için bir başlık açınca ben de artık kendi konu başlığımdan derli toplu olarak bitkilerimi huzurlarınıza çıkarmak istedim. Uzun zamandır eşimle beraber lithops, conophytum, sukulent ve kaktüs biriktirmekteyiz. .Yurt içi ve yurt dışından temin ettiğimiz yaklaşık 150 conophytum, 700 e yakın lithops ve 400e yakın kaktüs ve sukulentimi (bunların içinde yüzlerce tohumdan büyüyen bitkilerim hariç) zamanla tek tek bazen topluca resimlerini ve gelişimlerini eklemekten büyük keyif alacağım. Görüş, tavsiye ve yorumlarınızı eksik etmemeniz dileklerimle...
Yorumlarımızı eksik etmeyiz elbette ama tavsiye edeceğimiz birşey yok gibi görünüyor. :) Hepsi yeterince harika. Erzurum gibi aslında soğuk bir kentte ve iç mekanda böyle bir cennet yarattığınız için ancak kutlayabiliriz. Sizin ve eşinizin emeklerine sağlık.
(Not: Birşeye takıldım fotoğraflarda. Arkada görünen vantilatör tesadüfen mi orada, yoksa kaktüs ve lithopslar için iç mekana hava sirkülasyonu sağlamak için mi kullanıyorsunuz?)
AizoaceaeFAN
28-05-2010, 15:13
Sayın plentyplant görüşleriniz için çok teşekkürler. Bitkiler cam balkonda ve işyerimin en aydınlık yerindeler, bol ışık altındalar ve sıcaklıkta gayet iyi (soğuklarda özel bitki güneş ampulleriyle yeterli ışık ve ısıyı sağlıyorum) ancak doğada olduğu gibi bir rüzgar akımı sağlamak gerekiyor ki kök ve gövde gelişimleri tam olsun. Dolayısıyla 4 tane fanla birebir namibia veya çöl iklimini rüzgar yönünden taklit ediyorum.
Sayın AizoaceaeFAN,
Daha önceden kaktüs kardeşliğinde ve forumda bazı yerlerde lithopslarınıza ilişkin fotoğraflarınızı görmüştüm. Hatırlarsanız size kaktüs kardeşliğinden bir mesajda atmıştım. Ancak kaktüslerinizi ilk kez günışığına çıkartıyorsunuz sanırım. Hepside çok güzeller, ayrıca Erzurum gibi bir kentte mümkün olduğunca doğal ortamlarını sağlamaya çalışmanızda takdire değer.
Devamını bekliyoruz.
Mükemmel mükemmel mükemmel. Fotoğraflara bakarken nutkum tutuldu...
Sevgili AizoaceaeFAN sayfa açmanızı heyecanla bekliyordum :) lithops,çalışmalarıınızı takip ediyordum ama doğrusu kaktüslerde de muhteşemsiniz.Gözlerimiz bayram etti .Maşallah çok güzeller.
Eh hem sayfa sahibi göz doldurmuş hemde yorumlar gereğince yapılmış bana da bakmak düştü. Kolay gelsin.
Vildan Sönmez
28-05-2010, 21:27
Başlangıç mükemmel, sakın hız kesmeyin. Sizdeki cevher tükenecek gibi değil, bizler bir çiçekle tanıştık mı onun gelişmelerini görmeyi de seviyoruz.
Sizi de eşinizi de kutluyorum.
. Daha bunlar başlangıç. İnşallah daha pek çok resim ekleyeceğim ama biraz aralıklı olsun hepsini birden tüketmeyelim.
asumandilek
29-05-2010, 01:55
Erzurum ve kaktüsler. Müthiş. Emeğinize değmiş ve çok muhteşem bir koleksiyona sahip olmuşsunuz. Canı gönülden kutlarım eşinizi ve sizi. Fotoğrafların devamını sabırsızlıkla bekliyoruz.
Sevgili Aizoaceaefan
sizi ve eşinizi kutluyorum. Allah nazardan saklasın, hepsi mükemmel görünüyor;)
Doğru mu gördüm bilemiyorum, kaktüsleriniz (büyük siyah üretim saksında ) oysa hep kaktüsleri minicik saksılarda büyütmeye çalışırız. Sizce büyük saksıda daha rahat mı gelişiyorlar?
Aramıza hoş geldiniz, Hayırlı olsun. Sizin güzelleride görme fırsatı yakaladık. Ne mutlu bizlere.
AizoaceaeFAN
29-05-2010, 11:16
Güzel düşünceleriniz için herkese teşekkür ederim. Erzurum şartlarında bu bitkilere gerekli şartları sağlayarak büyütüyorum (Bitki ampulleri, havalandırma fanları, özel toprak karışımı, yeterli miktarda gübre,kışın 5-10 derece arasında muhfaza etme, etoburların bir kısmı için dormancy vs.) İnşallah ömrüm oldukça bu bitkilerle uğraşmak istiyorum, bu bitkileri hiç görmeyen hiç bilmeyen yüzlerce kişi işyerime gelip bu bitkileri inceliyor bu çok güzel. O insanlar arasında eminim bu bitkilere merak salıp, alıp yetiştirmeye başlayanlar vardır. Buna sebep olmak mutluluk verici. Bu bitkilere meraklıların sayısının ülkemizde artmasına katkıda bulunmak bu bitkilere ulaşılabilirliği de artıracaktır. Arz talep meselesi. Dolayısıyla belki seneler sonra yanıbaşımızdaki bir çiçekçi bile bu bitkileri artık rafına koyup satmak isteyecek. Bu çok güzel. Bizden sonraki nesiller bizim gibi ülkeler arası bitki siparişi verip günlerce belki de haftalarca beklemeyecek, istedikleri bir türü veya ender bir türü artık yaygınlaşan seralarda bulabilecekler. Buradan Antalya daki sevgili Taner beye bizim bu koleksiyondaki bitkilerimizin büyük bir kısmını temin etmemizi sağladığı için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Umarım Taner bey gibi bu işe gönül verenlerin sayısı gün geçtikçe artar.
Not: Kare saksı kullanmamın iki sebebi var. Birincisi derli toplu oluyorlar ve yerden tasarruf edip daha fazla bitki yerleştirme şansım oluyor. Çok derin değiller çokta büyük değiller. Zaten 3 boy var bende. Bitkileri küçüklüğüne veya büyüklüğüne göre ektim. Yani kendinden büyük bir saksıya hiçbir bitkiyi ekmedim. Kare saksı kullanmamın asıl diğer sebebi ise kare saksıda bitkinin kökleri köşelere geldiğinde saçaklanmasıdır. Bu saçaklanma bitki gelişinminde önemli. Yuvarlak saksıda kök durmadan döndüğü için saçak köklenme gerçekleşmez ya da çok az gerçekleşir.
Çok haklısınız Sevgili AizoaceaeFAN... Açıklamalarınız için teşekkür ederim, dikkate alacağım inşaallah...
oguzhansev
29-05-2010, 15:09
Sayın AizoaceaeFAN,
Size bu konuda hayırlı muvaffakiyetler diliyorum. Bu bitkilere gönül verip bize yol gösterdiğiniz için teşekkürler. Eşinizin ve sizin ellerinize sağlık. Lütfen kaktüs kardeşliğine destek verin ve kaktüslerinizi bizimle paylaşın.
Taner Angay
29-05-2010, 16:39
Sevgili AizoaceaeFAN, Erzurum gibi yerde bu işi başarmışsın. TEBRİKLER
oki_1655
29-05-2010, 17:02
Taner Bey'in bu sayfalardan birine yazdığını ilk defa görüyorum..
Hah şöyle yaaa..
TANER ABİMDE ARAMIZA KATILDI, HOŞ GELDİ.
TAKIM ŞİMDİ TAMAMLANDI..
AizoaceaeFAN
29-05-2010, 18:30
Herşey sizi tanımakla başladı...
Sevgili Taner Angay'a teşekkürlerimi sunuyorum.
Benim sayfamda yorum yapıp beni şereflendirdiğiniz için size eşinize ve çocuklarınıza sonsuz sevgiler...
AizoaceaeFAN
29-05-2010, 18:32
yeni çekilen resimler
AizoaceaeFAN
29-05-2010, 18:33
diğerleri
AizoaceaeFAN
29-05-2010, 18:35
Ve şimdilik son...
günebakan
29-05-2010, 19:18
Hepsi de çok güzel açmış çiçekleri ile müthiş görünüyorlar:)
PlentyPlant
29-05-2010, 21:01
Tek kelimeyle "mükemmel" düzenleme.
Etobur bitkileri kaktüsler ile aynı ortamda yetiştirmek ve sağlıklı tutmak, müthiş beceri ve bilgi gerektiriyor bence. Emeklerinize sağlık Sayın AizoaceaeFAN.
Taner Bey hoşgeldiniz .Sizi aramızda görmek çok güzel :)
Hatice Tarhan
30-05-2010, 00:31
Sayın Aizoaceaefan lithops sayfasın dan lithopslarınızın takipçisiydim kaktüslerinizde lithopslar gibi harika . Özellikle tohumdan yetiştirdiğiniz için ayrıca tebrik ederim Erzurumun soğuğunda bu kadar güzel gelişmeleri gerçekten şaşırtıcı .Eşinizin ve sizin ellerine emeklerine sağlık .
Maşşallah, maşşallah, maşşallah... Nazar değmesin İnşaallah...
tek kelimeyle muhteşem Sayın Aizoaceaefan..sayfanızı büyük bir beğeniyle izledim..çok emek vermişsiniz belli, hepsi çok bakımlı görünüyorlar..gün geçtikçe kaktüs tutkusunun ne kadar büyük olduğunu daha iyi anlıyorum..tohumdan yetiştirmek sabır işi ama siz bunu başarmışsınız..bu güzelliklerin devamını görmeyi çok isterim...(erzurum a gelip iş yerinize ugrasam mı?:p
Sayın Aizoaceaefan ,
sıradışı bir koleksyon , fevkalade bir güzellik .
Tebrikler , parmak ısırtıcı ;)
Vildan Sönmez
31-05-2010, 11:36
Hani diğerleri demişsiniz ya 33. mesajdaki turuncu çiçekli olan, o bir kraliçe.
oguzhansev
31-05-2010, 16:13
Sayın Aizoaceaefan ,
Gerçekten çok güzel görünüyorlar. Ellerinize sağlık...
AizoaceaeFAN
31-05-2010, 17:22
Herkese yorumlarından ötürü teker teker teşekkür ederim..
Yurtdışından sipariş verdiğim ender bulunan birçok bitki bugün elime ulaştı. Onları saksılarına ektikten sonra resimlerini sizlerle paylaşırım.
günebakan
31-05-2010, 18:29
Merakla bekliyoruz Sn. AizoaceaFAN:)
Orkun Kırcı
31-05-2010, 22:46
Sayfanız hayırlı olsun. Zengin topluluğunuzu herkesle paylaşmanız çok iyi olmuş. Bu fotonuzun solundaki mammillarianın tam adını öğrenebilir miyim?
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=147973&d=1275150897
saydemir
01-06-2010, 17:05
Benimde hayran olduğum 2 bitki grubunu sağlıklı bir şekilde yetiştiriyorsunuz. Fotoğraflarınızda bitkilerinizde çok güzel. Tebrikler.
AizoaceaeFAN
03-06-2010, 16:53
Sayfanız hayırlı olsun. Zengin topluluğunuzu herkesle paylaşmanız çok iyi olmuş. Bu fotonuzun solundaki mammillarianın tam adını öğrenebilir miyim?
Öncelikle teşekkür ederim. O kaktüsümün cinsi evet mammillaria ama türünü tam bilmiyorum. Ben daha çok lithops ve conophytumları yakından incelediğim için o konuda daha iyiyim.Forumda kaktüs isimlerinde bayağı bilgili kişiler var umarım cevap yazarlar ben de sizin sayenizde türünü öğrenmiş olurum.
AizoaceaeFAN
03-06-2010, 16:57
Benimde hayran olduğum 2 bitki grubunu sağlıklı bir şekilde yetiştiriyorsunuz. Fotoğraflarınızda bitkilerinizde çok güzel. Tebrikler.
Teşekkürler saydemir, CP ( carnivorous plants) lerim bu kadarla sınırlı değil diğerlerini de bir zaman sonra buraya eklerim..
Bana söyleyecek laf kalmamış bende umarım bol çiçekli olurlar demekle yetineyim.Orkun abi ve sevgili AizoaceaeFan kaktüsünüz mammillaria gracilis.En kolay çiçek açan tür.
AizoaceaeFAN
05-06-2010, 15:29
Bu yıl mart başında ektiğim ve bir yıl önce ektiğim lithops yavrularının bu günkü halleri...
Tamamı Cole numaralı ve bir kısmı da mesemb study grup taki bazı uzmanların kendi numaralandırma yöntemleriyle oluşturdukları tohumlar.
Sevgili Taner Angay'ın ekmediği türleri bulup bulup ektim anlayacağınız. İnanın çok emek istiyorlar ve metabolizmaları çok yavaş. Bu yüzden çok geç büyüyorlar. Yoksa Taner bey 416 adet ve bunların alt türleri de dahil 500 e yakın Cole numaralı lithopsun keşke tamamını ekse de hiç bu zahmete katlanmadan hemen alsam :))
Buradan inşallah Taner bey duyuyordur sesimi :))
Lithopsları sevip sevemiyeceğime bir türlü karar veremedim. Oldum olası mesafeli durmuşumdur onlara karşı haksızlık belki ama:o Kaktüs ve sukulentler hele özellikle sukulentleri ilgiyle izleyeceğim:) Emeklerinize sağlık
Gerçekten zoru başarmak yaptığınız . Kelimelerin yetmediği noktadayım. Emeğiniz harika sonuçlar çıkarmış . Dilimi ısırdım maşallah...
AizoaceaeFAN
07-06-2010, 12:04
Teşekkürler Ümit79 ve sevim.K.
Yeni çektiğim bir kaç resim...
İşte bunlara aşık olunur. Siz kaktüs ve sukulentlerinizin fotoğraflarını ekledikçe ben dalgın aşıklar gibi fotoğraflarına bakıyor olurum kesin:D;)
asumandilek
07-06-2010, 13:32
Öncelikle azminizi, hevesinizi, dudak uçurtan cinste kıskandıran çalışmalarınızı takdir ederek izlediğimi ve nasıl özendiğimi eklemeden edemeyeceğim. Daha önce yazmış olduğumun farkındayım elbet lakin her girdiğimde çabanızı takdir etmemek eksiklik ve saygısızlık gibi hissediyorum. Lithops yavruları muhteşem görünüyorlar. Emeğinize sağlık. 54 numaralı mesajın son fotoğrafında bulunan arkadaşımızın adı nedir acaba? Gövdesi tanıdık geliyor lakin yapraklanması çok ilgimi çekti.
AizoaceaeFAN
07-06-2010, 13:56
Teşekkürler sayın sevim K. eksik olmayın. Siz ve daha birçok kaktüs ve sukulent severi fotoğraflarımdan mahrum bırakmayacağımdan emin olabilirsiniz.
Sayın asumandilek yorumunuz için teşekkür ederim, mahçup ettiniz beni.
Belli bir düzende ve muntazam bir şekilde yerleştirdim hatta güneş ışınlarının geliş açılarına göre boy sırasına bile dizdim bütün bitkleri. Eşimle beraber dikkat ederek ve özen göstererek bu bitkileri yetiştirmek bizim için büyük bir keyif. Bitkilerinde hallerinden memnun olmaları ayrı bir mutluluk tabi. O kadar emeğimize haksızlık etmiyorlar, gelişimleri ve çiçekleriyle bizi sevindiriyorlar.
54 numaralı mesajdaki bitki Monadenium Ritchei. Tepesi hep yapraklı olur yılın bu zamanları, orta kısmında da pembe tomurcuklanma var.
Sayın Onur Kırcı, Mammillaria gracilis
kırlangıç48
08-06-2010, 12:56
Sn.AizoaceaFAN;
Tebrik ediyorum hepsi çok güzel emeklerinize sağlık. Geçen ay yurdışından kaktüs tutkunu bir dostum bana da Monadenium Ritchei yolladı. Nasıl bir bakım uyguluyorsunuz rica etsem paylaşır mısınız lütfen?
huzunperest
08-06-2010, 16:47
Sayın AizoaceaeFAN, öncelikle sizi ve eşinizi tebrik ediyorum. Harika bir görsel şölen sunmuşsunuz bizlere. Etoburlar, kaktüs ve sukulentler benim de hayran olduğum türler. Ancak hoya tutkusu ağır basınca etoburlar ve kaktüslerimi biraz rölantiye almıştım. Fotoğrafları görünce sanki tekrar depreşti bu tutku. Ellerinize emeğinize sağlık.
Bu başlıktaki (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=651525#post651525) etobur bitki yarışması yazışmalarına da katılımlarınızı bekleriz.
Not: Peyote (Lophophora Williamsii) kaktüsünüz var mı? :D
AizoaceaeFAN
08-06-2010, 16:58
Sayın kırlangıç48 ve huzunperest teşekkür ederim güzel sözleriniz için. Öncelikle Monadenium için özel bir bakımım yok, diğer sukulentlere ne sıklıkla su ve sıvı besin veriyorsam ona da o şekilde veriyorum. 10 günde veya haftada bir hazır su ile çok az gübre veriyorum. Tabi havadar bir mekan ve bol ışık. Kendiliğinden bu hale geldi anlayacağınız.
Huzunperest sizin sorunuza gelince bir veya iki tane Lophophoram var (bitkiler biraz fazla olunca haliyle tam rakam bilmiyorum ama kesin 1 tane var ikinci de tereddütüm var, varyetesi de olabilir). Onun da resimlerini çekince paylaşırım. Etoburlarım için verdiğiniz linke fırsatım oldukça uğrarım ilginiz için tekrar teşekkürler.
AizoaceaeFAN
08-06-2010, 17:02
Bugün paylaşmak istediğim birkaç resim var.
Balkonun son hali...
Hepsi ne kadar şanslı... (Bugün bir yapı markette can çekişen bitkileri gördüm:() Elleriniz dert görmesin, sevgi emekle birleşince küçük bir cennet oluşmuş. Eşinizle, bitkilerinizle uzun sağlıklı ömürler dilerim;)
AizoaceaeFAN
09-06-2010, 10:13
Teşekkürler sayın ide, hepimize sağlıklı, hayırlı ömürler..
Yapı marketlerdeki bitkiler konusunda duyarlı insanların ve çevreci örgütlerin bu market yöneticilerine bilgi ve destek vermesi gerektiğini düşünüyorum. Ben bireysel olarak gördüğümde söylüyorum ama kimse pek önemsemiyor, bilgisiz ve tecrübesiz elemanlara bitki teslim edilirse sonuç böyle olur.
AizoaceaeFAN
10-06-2010, 10:19
Birkaç resim daha...
Ariocarpus, echinopsis ve gymnolar çok güzel. Gymno bir de pembe çiçeklisi ise çok hoş oluyor.
saydemir
10-06-2010, 19:22
65. mesajdaki 2 resim hangi türe aittir sayın AizoaceaeFAN ve nereden temin ettiniz acaba? Obregonia türlerinden birine benzettim ama etikette farklı bir isim var sanırım.
AizoaceaeFAN
10-06-2010, 19:26
Sayın mrmusti gymnocalycium pembe tomurcuklu olması muhtemel. Ariocarpusun tomurcuğu da uzadıkça uzadı bayağı büyük açacak galiba...
AizoaceaeFAN
10-06-2010, 19:31
65. mesajdaki 2 resim hangi türe aittir sayın AizoaceaeFAN ve nereden temin ettiniz acaba? Obregonia türlerinden birine benzettim ama etikette farklı bir isim var sanırım.
Sayın saydemir o kaktüs encephalocactus strobiliformis. Sevgili Taner beyden 2 yıl kadar oldu alalı. Şimdi yok heralde elinde ama zaten kendi bitkisiydi göz koyup almıştık eşimle.
Sevgili arkadaşım
üç nolu mesajda 2-3-4resimlerde turuncu açmış olan yılan kaktüsünün ve dört nolu mesajdaki turuncu açan kaktüsün isimlerini rica edebilir miyim Taner beyden sipariş etmek istiyorum.
AizoaceaeFAN
11-06-2010, 14:07
Sevgili arkadaşım
üç nolu mesajda 2-3-4resimlerde turuncu açmış olan yılan kaktüsünün ve dört nolu mesajdaki turuncu açan kaktüsün isimlerini rica edebilir miyim Taner beyden sipariş etmek istiyorum.
Sayın ide yılan kaktüsü dediğinizi aporocactus olarak tahmin ediyorum ama tam türünü bilmiyorum. Diğer turuncu açan kaktüsün ismini inanın bilmiyorum. Diğer arkadaşlar umarım yardımcı olurlar.
Sayın ide,
Üç nolu mesajda 2-3-4 resimler Chamaecereus silvestrii, bu cinsin sarı çiçek açanlarıda var. Eğer Taner abide çiçekli değil ise şansınıza ne gelirse.
Dört nolu mesajdaki turuncu açan kaktüs Rebutia heliosa.
Sevgili arkadaşım
bilalong
14-06-2010, 07:39
ya dostum ben bayburttayım bir türlü kaktüs ve sukkulent bulamıyorum yanlış anlama Erzurumdada bulamıyorum doğru dürüst acaba siz fazlasından satıyormusunuz. **** küçük fidanlardan dağıtmayı düşünüyormusunuz
AizoaceaeFAN
14-06-2010, 10:14
Herkese selam, yeni çiçeklenen Echinopsis, gymnocalycium, rhombophyllum ile cristat olmuş lithops ve diğer özel birkaç resim...
AizoaceaeFAN
14-06-2010, 10:16
Devamı...
Allah nazarlardan saklasın kaktüslerinizin üstten kuşbakışı görünümü mükemmel. İnsan ister istemez böyle bir görünümde iç çekiyor...
Sanırım açan echinopsis subnudum.Kokusunu hala burnumda hissediyorum.Çok güzel.Üzerinde gelişen bir tomurcuk daha var benimkinde.Umarım hiç çiçek eksik olmaz?
71.mesajda bulunan turuncu tomurcuklu kaktüsün ismi ne?Yeni siparişte ekleme yapmak istiyorum;)
Ayşe Yıldız
14-06-2010, 13:08
İnanmıyorumm. Şuan o balkonda olmak isterdim.Ne keyifli birşeydir onlarla vakit geçirmek. Ne harikadır her sabah önce onların başına varmak.
AizoaceaeFAN
14-06-2010, 17:10
Teşekkürler Faruk bey, biraz titizim bu konuda; düzen ve intizam bitkilerin güzelliğini de pekiştiriyor sanki.
Sayın Fatih o kaktüs Rebutia heliosa, sayın mrmusti türünü bilmediğimden cevaplamıştı sağolsun.
Sayın ayşe afyonlu teşekkürler, aynen dediğiniz gibi sabah kalkınca ilk iş balkona varmak...
Sabah olunca benim de ilk işim balkona çıkmak. Hem sabah havasını teneffüs etmek hem de balkondaki çiçeklere merhaba demek:) Ama tabi sizdeki etli ve dikenliler müthiş bir güzellik:eek:;)
AizoaceaeFAN
15-06-2010, 10:15
Teşekkürler Sevim K.,
Bugün 10 özel kaktüs ve sukulent siparişim geldi. Özellikle büyük bir melocactus var. Yerini hazırladığımda resmini bugün-yarın siteye eklerim.
Ayşe Yıldız
15-06-2010, 10:59
Beş tane kaktüsüm var eşimin gözüne batıyor.:) Birde sizin balkonu görse ne düşünürdü acaba :)
AizoaceaeFAN
15-06-2010, 11:18
Bu sabah açan Lobiviam...
Lobivia ve rebutialarda bir başka güzel oluyor.
Çok güzel gerçekten. Katmerli çiçekler rengi de güzel:) Çabuk gelişen bir tür mü, yavruları var kenarlarda
AizoaceaeFAN
15-06-2010, 16:28
Evet sayın mrmusti gerçekten lobivia nın çiçeği echinopsis kadar büyük ve gösterişli değil ama çok daha güzel.
Sevim hanım çabuk gelişmiyor, 2 yıldır bu yavruları var yeni yavru farketmedim ama 2 yıl öncesine göre dolgun ve şişmanlar...
Sayın AizoaceaeFAN lobivianıza baktıkça benim lobivia ne zaman açacak diye kendime sormaya başladım. Hakikaten kırmızı çiçeğiyle ne kadar güzel açmış. Mükemmel...
AizoaceaeFAN
16-06-2010, 11:18
Faruk bey sizin lobivianızda en kısa sürede açar umarım ama bu zevk sadece 1 günlük. Ertesi gün çiçek soluyor malesef.
Dün yeni gelen siparişimdeki birkaç kaktüs ve haworthia.
:p Eğer iki yıldır o yavrular varsa gelişmesi çokta yavaş değil:p Yeniler de çok güzelmiş. Güle güle büyütün
Sayın AizoaceaeFAN 88. mesajınızdaki ilk fograftaki kaktüs çok ilginç geldi bana. İlk defa görüyorum. O kaktüsün baş kısmındaki nedir acaba?
Ayşe Yıldız
16-06-2010, 21:45
her birinin ayrı bir anatomisi var kimisinin her yerinde diken varken kimisinin tek sıraya dizilmiş dikenleri ne kadar ilginç.
Söyleyecek söz bile bulamıyorum,ağzım açık balkonunuzdaym yarım saattir;)
Ellerinize ve emeğinize sağlık.
AizoaceaeFAN
17-06-2010, 09:37
Sayın AizoaceaeFAN 88. mesajınızdaki ilk fograftaki kaktüs çok ilginç geldi bana. İlk defa görüyorum. O kaktüsün baş kısmındaki nedir acaba?
Faruk bey o kaktus bir melocactus. Gerçekten çok ilginç bir bitki. Baş kısmı kendiliğinden oluşuyor, fesi andıran bir görüntüsü var. Çiçeklerini de bu tepe kısmından veriyor.
Sayın hulyam teşekkür ederim yorumunuz için.
AizoaceaeFAN
17-06-2010, 10:09
Dün öğleden sonra ilk çiçeğini açan Huernia ?.
Daha 4 tomurcuğu açmayı bekliyor..
saydemir
17-06-2010, 15:55
Sayın AizoaceaeFAN, huernianızın cinsi boleana mı acaba gerçekten? Çünkü ben angolensis' benzettim. Vildan hanımında bir boleanası vardı sanırım forumda açmış ve çiçek rengi farklı. Ayrıca bendeki angolensis'in de sizdeki gibi üzerindeki tırtıkları vida gibi kıvrılarak uzuyor. Taner bey'in sitesinde de resimleri var gerçi. Ordaki resimlerden de sizinki angolensis e benziyor. :)
Bu arada cok güzel açmış, benimki açmadı daha bende sabırsızlandım.
AizoaceaeFAN
17-06-2010, 16:32
Sayın saydemir valla ben de kararsız kaldım şimdi ama etiketinde öyle yazıyor.
Aslında tam türü Huernia schneideriana X Huernia angolensis. Yani bir çapraz huernia bu. Çünkü ne tam angolensis ne de schneideriana. İkisininde çiçeğinden esintiler var çiçeğinde.
Sevgili AizoaceaeFAN Ben de sizlere özendim 4 tane lithops aldım.Umarım öldürmeden yaşatıp çiçeklerini görürüm .Bakımları kaktüs ve sukulent gibi mi? farklı mı?
AizoaceaeFAN
17-06-2010, 17:13
Sayın Hhatice güle güle büyütün, kaktüs ve sukulentlere göre ayrıldığı noktalar var. Forumda Lithops konu başlığı altında benim ve diğer arkadaşların bilgi paylaşımları genişçe var. Buradan kısaca yine bahsedeyim: Ekim - Kasım gibi çiçek açtıktan sonra susuz uyku dönemine girerler. Nisan - Mayıs gibi yeni yaprak görününce sulamaya başlanır. Mayıs - Haziran arası gübre verilir.
Vildan Sönmez
17-06-2010, 21:45
Bu bordo kırmızı çiçeğin albenisi daha fazla, benim çiçeğim sade ve açık sarı.
Sizin çiçeğinizden belirgin farkı da dediğiniz gibi dallarındaki tırtıkların hafif spiral şeklinde uzanması.
Sayın AizoaceaeFAN, huernianızın cinsi boleana mı acaba gerçekten? Çünkü ben angolensis' benzettim. Vildan hanımında bir boleanası vardı sanırım forumda açmış ve çiçek rengi farklı. Ayrıca bendeki angolensis'in de sizdeki gibi üzerindeki tırtıkları vida gibi kıvrılarak uzuyor. Taner bey'in sitesinde de resimleri var gerçi. Ordaki resimlerden de sizinki angolensis e benziyor. :)
Bu arada cok güzel açmış, benimki açmadı daha bende sabırsızlandım.
Sayın Hhatice güle güle büyütün, kaktüs ve sukulentlere göre ayrıldığı noktalar var. Forumda Lithops konu başlığı altında benim ve diğer arkadaşların bilgi paylaşımları genişçe var. Buradan kısaca yine bahsedeyim: Ekim - Kasım gibi çiçek açtıktan sonra susuz uyku dönemine girerler. Nisan - Mayıs gibi yeni yaprak görününce sulamaya başlanır. Mayıs - Haziran arası gübre verilir.
Teşekkür ederim .Ben daha detaylı arayayım formda verdiğiniz bilgilere bakayım .Kışın içeri almak gerekiyor mu ? Güneşi sever mi ?Bunları bilmeme lazım .Belki seri üretime geçerim .Size rakip olurum :)
AizoaceaeFAN
18-06-2010, 11:05
Sayın Hhatice hanım rakip olmak bir yana sevinirim bilakis. Bu bitkilerin güzelliğini daha fazla kişinin farketmesi, büyütme çabası beni de mutlu eder.
Daha çok lithops demek; daha çok lithops resmi ve de çiçekleri demek.
AizoaceaeFAN
18-06-2010, 14:53
Bunlar da özel bitkilerimden..
1. Frithia
2. Gibbaeum
3. Bijlia
4. Ruscia
5. Pleiospilos nellii royal flush.
PlentyPlant
18-06-2010, 15:10
Sayın AizoaceaeFAN! Koleksiyonunuzu ve onları sağlıklı tutmak için yaptıklarınızı büyük bir keyifle izliyorum. Bildiğim kadarıyla yurtdışı da dahil olmak üzere bitki ve tohum getirtiyorsunuz. İzniniz olursa, birşey sormak istiyorum: Canlı bitki ve tohum konusunda (ayrı ayrı) Türkiye'nin gümrük rejimi açısından sıkıntı yaşanıyor mu?. Bizim gümrükçüye sordum, kesin bir cevap bulamadı o da. (Tohumdan kaktüs ve sukulent yetiştiriyorum ama yurtiçindeki türler ve firmalar çok sınırlı)
AizoaceaeFAN
18-06-2010, 16:12
Sayın AizoaceaeFAN! Koleksiyonunuzu ve onları sağlıklı tutmak için yaptıklarınızı büyük bir keyifle izliyorum. Bildiğim kadarıyla yurtdışı da dahil olmak üzere bitki ve tohum getirtiyorsunuz. İzniniz olursa, birşey sormak istiyorum: Canlı bitki ve tohum konusunda (ayrı ayrı) Türkiye'nin gümrük rejimi açısından sıkıntı yaşanıyor mu?. Bizim gümrükçüye sordum, kesin bir cevap bulamadı o da. (Tohumdan kaktüs ve sukulent yetiştiriyorum ama yurtiçindeki türler ve firmalar çok sınırlı)
Sayın plantyplant ben bireysel olarak kendim için alıyorum; satma amacım ve de bu işi ticarete dökme amacım yok. Bunun içindir ki sıkıntı yaşamadım. Ne tohum ne de canlı bitki konusunda gümrükte bir problem olmadı ki 2-3 güne kadar kargolarım geldi. Her ülkenin kendi gümrük şartları var, bazı ülkeler bitki sertifikası gibi, bitki ithalat izinleri gibi şeyler istiyorlar bildiğim kadarıyla. Ben az az, sık sık istediğim için ve dolayısıyla kargo boyutları 1kg yi bile geçmediği için (istediğim bitkiler zaten küçücükler :)) gümrükten yana bir sıkıntım olmadı.
Yani istediğiniz boyut ne kadar küçük olursa o kadar az sıkıntı yaşarsınız. Tohum konusunda daha rahat olabilirsiniz kaktüs ve sukulentler için.
PlentyPlant
18-06-2010, 16:18
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için. Benim de ticari amacım yok elbette ama alım yapılan firmanın keseceği fatura, gümrükte farklı izlenim bırakabilir diye endişelenmiştim. Anlaşılan, gümrükçülerin hoşgörüsü :) sayesinde sorunsuz geçebilecek miktarlarda alım yapılacak.
AizoaceaeFAN
26-06-2010, 17:18
Nihayet huerniam diğer 3 çiçeğini de açtı.
Sayın AizoaceaeFAN, çok güzel açmış ellerine sağlık.
Huernia, leş kaktüsüne çok benziyor. Ben çok karıştırıyorum ikisini. Arada ki fark çiçeklerden mi anlaşılıyor sadece? Peki çiçeksiz aşamada nasıl ayırt edebiliyoruz???
AizoaceaeFAN
28-06-2010, 13:45
Sayın sevim4 teşekkür ederim.
Faruk bey çiçeklerinden ayırt edilebilir, çiçeksizken; huernialar stapelialara göre daha belirgin dikensi çıkıntılara sahip, stapelialara dokunduğunuzda kadifemsi bir yapıları varken huernialarda bu yok ve stapelialar gibi fazla boylu ve iri değiller.
Bu sabah açan Astrophytum asterias...
AizoaceaeFAN
30-06-2010, 13:12
Bu gün açan kaktüs çiçeklerim...
Sayın AizoaceaeFAN ben kaktüslerde sulamayı bir türlü ayarlayamıyorum. Nasıl bir çözüm yolu bulabilirim? En son 2 tane kaktüsümü dipten çürüttüm. Gerçi çürüyen kısımları temizledim ve kalan parçaları köklendirdim ama gene de sulama periyotlarını ayarlayamıyorum. Ayrıca sayın AizoaceaeFAN kaktüslerde nü tür bir gübre kullanmalıyız ve gübreleme periyotlarını nasıl ayarlamalıyım? Çevremde kaktüsler için satılan özel sıvı besinler bulamıyorum. Buna eşdeğer olarak kullanabileceğim farklı gübre isimleri önerebilir misiniz???
AizoaceaeFAN
02-07-2010, 10:01
Sayın AizoaceaeFAN ben kaktüslerde sulamayı bir türlü ayarlayamıyorum. Nasıl bir çözüm yolu bulabilirim? En son 2 tane kaktüsümü dipten çürüttüm. Gerçi çürüyen kısımları temizledim ve kalan parçaları köklendirdim ama gene de sulama periyotlarını ayarlayamıyorum. Ayrıca sayın AizoaceaeFAN kaktüslerde nü tür bir gübre kullanmalıyız ve gübreleme periyotlarını nasıl ayarlamalıyım? Çevremde kaktüsler için satılan özel sıvı besinler bulamıyorum. Buna eşdeğer olarak kullanabileceğim farklı gübre isimleri önerebilir misiniz???
Faruk bey sulama işi çok tecrübe gerektiriyor. Zamanında bende birçok bitkiyi fazla veya sık sulamadan ötürü çürüttüm. Ama sulamanın net bir zamanı veya sulama sıklığının net bir tarihi yok. Herşey sizin bulunduğunuz ortamdaki koşullara bağlı. Sıcaklık, havalandırma süreniz (bitkilerin açık veya kapalı ortamda olması), nem, bitkilerinize güneş ışınlarının geliş açısı-geliş süresi, toprak karışımınızın özelliği (yeterli geçirgenlikte olması) vs... Yani anlayacağınız bu koşulları uzatabiliriz. Hepsi sizin gözlem ve tecrübe kazanmanızla ilgili. Zamanla bu tecrübeye haiz olacağınıza eminim. Yoksa ben size şu kadar zamanda sulayın veya şu sıklıkta su verin diyemem. Bitkilerinizi iyi gözlemlerseniz ne zaman suya ihtiyaçları olduğunu mutlaka size belli edeceklerdir; Büzüşme, küçülme, dalların sarkması, kırışma gibi durumlar sulamanın zamanının geldiğini gösterir (tabi mevsim şartları içindeyse.)
Gübre konusunda hazır satılan sıvı besinleri kullanıyorum. Eğer yaşadığınız yerde bulamıyorsanız internetten sipariş verin derim. Kulaktan duyma bu bitkilere başka bitkilerde kullanılan gübre ve benzeri şeyler vermenizi tavsiye etmem.
Gübrelemeyi ben kaktüsler için baharla başlatıp yazın ortalarına kadar sürdürüyorum.
AizoaceaeFAN
02-07-2010, 10:20
Bunlar da bu günün kaktüs çiçekleri.
Eğer yaşadığınız yerde bulamıyorsanız internetten sipariş verin derim. Kulaktan duyma bu bitkilere başka bitkilerde kullanılan gübre ve benzeri şeyler vermenizi tavsiye etmem.
Gübrelemeyi ben kaktüsler için baharla başlatıp yazın ortalarına kadar sürdürüyorum.
Cevabınız için çok teşekkür ederi sayın AizoaceaeFAN. İnternetten gübre siparişini daha önce akıl edemedim. Belitmeniz iyi oldu...
Grup fotoları harika. Çiçekler bir yandan, değişik gövdeler bir yandan tam bir ziyafet:)
AizoaceaeFAN
03-07-2010, 13:13
Grup fotoları harika. Çiçekler bir yandan, değişik gövdeler bir yandan tam bir ziyafet:)
Sevim hanım teşekkür ederim. Elimden geldiğince güzel çekmeye çalışıyorum. Resim boyutları daha büyük yüklenebilseydi çok daha geniş açılardan çok daha fazla bitkiyi çekip yüklerdim. Bu kadarla yetineceğiz artık.
AizoaceaeFAN
06-07-2010, 12:27
Bugünün çiçekleri mammilariadan, açması an meselesi olan Tavaresia ve Frithia ise sırada.
Kaktüsleriniz çiçekli olmasa dahi her halleriyle çok bakımlı ve çok güzeller...
AizoaceaeFAN
07-07-2010, 09:03
Teşekkürler Faruk bey, özenerek ilgileniyorum, biraz da titizim hem temizlik hem de düzen konusunda. Sonuç; bu soğuk memlekette bile pekçoğuna çiçek açtırabildim. Daha nice tomurcuklar sırada, inşallah onlarda açar.
AizoaceaeFAN
07-07-2010, 12:14
Birkaç lithops ve conophytumum...
AizoaceaeFAN
07-07-2010, 12:19
Bugün açan ancak ismini bilmediğim kaktüs çiçeği..
Çiçekleri, diğer kaktüslerimin çiçeklerinden çok daha bi hoş...
günebakan
07-07-2010, 12:20
Çok güzel görünüyor gerçekten:)
Sayın AizoaceaeFAN, büyük ihtimalle Gymnocalycium pugionacanthum olması lazım. Sitemden bakabilirseniz karşılaştırmanız daha kolay olur. Ben iki resmi yan yana koyup karşılaştırdım. Siz gerçegiyle bedekinin resmini karşılaştırırsanız herhalde daha iyi olacak.
Bugün açan ancak ismini bilmediğim kaktüs çiçeği..
Çiçekleri, diğer kaktüslerimin çiçeklerinden çok daha bi hoş...
AizoaceaeFAN
08-07-2010, 08:34
Teşekkürler sayın günebakan ve mustafa bey...
AizoaceaeFAN
08-07-2010, 08:48
Bugünkü çiçek mini delospermadan ve yavru lithopslarım ...
Son resminizdeki lithopslar çok hoş gözüküyor.Şeker gibiler.Tebrikler.
AizoaceaeFAN
09-07-2010, 10:55
Engin bey aynen dediğiniz gibi, tam ısırmalıklar :)
oki_1655
09-07-2010, 18:52
Sayın AizoaceaeFan sizden bir konuda yardım isteyecektim fakat sanırım siteden mesaj kabul etmiyorsunuz.Bana mail adresinizi ya da msn adresinizi verebilir misiniz bir sakıncası yoksa?
AizoaceaeFAN
11-07-2010, 11:35
Sayın ok,i bugün için özel mesaj kısmını aktif yapacağım. İsterseniz oradan yardımcı olabilirim.
Bugün balkonu şenlendirenler...
Tavaresia ...
Frithia ...
Delosperma ...
AizoaceaeFAN
11-07-2010, 11:36
Devamı...
AizoaceaeFAN
11-07-2010, 11:38
Şimdilik son...
oki_1655
11-07-2010, 11:38
Tabi ki bekliyorum.Bu arada çiçekler yine muhteşem..
Benim delospermam kışın öldü çok dikkat ettiğim halde dayanamadı. Bu arada çiçekler yine çok güzel:)
günebakan
11-07-2010, 14:45
Sayın Aizoaceaefan diğerleri de güzel ama Tavaresia gerçekten muhteşem görünüyor:)
AizoaceaeFAN
12-07-2010, 11:29
Sayın Sevim K., delospermanızı kaybetmenize üzüldüm, yorumunuz için de teşekkürler.
Sayın günebakan, tavaresia gerçekten çok güzel çiçek açtı, daha 2 tomurcuğu var. Ben stapelialar gibi kokulu olur diye endişelenmiştim ama kokusu hiç yok.
AizoaceaeFAN
27-07-2010, 11:45
Selamlar, iki haftadır bitkilerimden ve evimden uzaktaydım. Ben yokken açan birkaç kaktüs çiçeğini kaçırdım malesef ama bu iki gün içinde yetişebildiklerimi sizlerle paylaşmak istedim.
AizoaceaeFAN
27-07-2010, 11:46
devamı
AizoaceaeFAN
27-07-2010, 11:47
devamı...
AizoaceaeFAN
28-07-2010, 16:37
Bugün açan kaktüslerim. Mammillaria yaklaşık 3 aydan beri her gün pembe çiçeğini veriyor hiç boş geçtiği gün olmadı maşallah.
Lithopslarda ise çiçek açma mevsimi gelen Lithops pseudotruncatella larda tomurcuk oluşumu var.
AizoaceaeFAN
29-07-2010, 11:42
Tekrar açan tavaresia ve kaktüs çiçeği...
inanılmaz ve muhteşemsiniz...karmakarışık duygular içindeyim şu an...Kıskançlık,imrenme çokça beğeni,en çok da takdir...Ne diyeyim dilim tutuldu klavyem harfleri şaşırdı bu güzelliler arasında..harikasınız...harikasınız..
AizoaceaeFAN
29-07-2010, 17:10
inanılmaz ve muhteşemsiniz...karmakarışık duygular içindeyim şu an...Kıskançlık,imrenme çokça beğeni,en çok da takdir...Ne diyeyim dilim tutuldu klavyem harfleri şaşırdı bu güzelliler arasında..harikasınız...harikasınız..
Çok teşekkürler... İnşallah siz de büyük bir koleksiyona sahip olursunuz ve biz de onların resimlerini görebiliriz.
inşaallah...12 günlük bir kaktüs kolleksiyoncusu olarak çok duaya ihtiyacım var...ama yinede geç kalmış sayımam değil mi bu güzellikleri bir ucundan yakaladım...sevgiyle kalın...
Taveresia hakikaten çok mükemmel açmış. Çok beğenip listeme aldığım görkemli bir tür...
PlentyPlant
05-08-2010, 09:25
Sayfalarınızı hayranlıkla izlemeyi sürdürüyorum Sayın AizoaceaeFAN. Devam! :)
AizoaceaeFAN
05-08-2010, 09:42
Sayın bıcırık, plentyplant ve faruk çok teşekkürler. Resimlere tabi ki devam edeceğim inşallah.
Maşşallaaahhhh, maşşallaahhhh diyeyimde nazar değmesin..
AizoaceaeFAN
07-08-2010, 11:44
Maşşallaaahhhh, maşşallaahhhh diyeyimde nazar değmesin..
Sağolun mustafa bey, hepimizin bitkilerine nazar değmesin inşallah.
AizoaceaeFAN
07-08-2010, 13:03
Bugün sizler için biraz fotoğraf çektim, umarım beğenirsiniz ...
AizoaceaeFAN
07-08-2010, 13:06
Devamı
AizoaceaeFAN
07-08-2010, 13:08
Resimlere devam..
AizoaceaeFAN
07-08-2010, 13:11
Devam...
AizoaceaeFAN
07-08-2010, 13:12
Devam ediyorum..
AizoaceaeFAN
07-08-2010, 13:13
Ve son;)
oguzhansev
07-08-2010, 16:00
Sayın Aizoaceaefan, bizi yine mest ettiniz. Bu resimlerin üstüne daha ne denebilir ki? Hayırlı muvaffakiyetler.
kartalpin
07-08-2010, 16:48
Bu muhteşemlik Erzurum gibi bir yerde yapılabiliniyorsa bunun tek bir açıklaması tek bir kelime ile yapılır. AŞK...
AizoaceaeFAN, çok çok cok teşekürler
Kaktüs ve sukkulentlere aşık olmak ve onları muhteşem çiçekleriyle aşka getirmek bu olsa gerek. Onlara bakan elleriniz dert görmesin AizoaceaeFAN...
AizoaceaeFAN
08-08-2010, 11:15
Sayın oguzhansev, değerli görüşlerinize teşekkür ederim.
Sayın kartalpin ve Faruk bey, bence gerçek sevgi ve aşkla bitkilerin ruhuna hitap edilebilir. Onlar, ancak o zaman bizlere gerçekten mutlu olduklarını bu muazzam çiçekleriyle hissettirebiliyorlar. Yüreğinize sağlık. Saygı ve sevgiler sunuyorum hepinize..
Bugün 5 tomurcuğunu da aynı anda açan minik kaktüsüm..
Sayın AizoaceaeFAN bu eklediğiniz kaktüsün tür ismini biliyor musunuz? Çok güzel çiçeklenmiş.;)
Evet bu kaktüsün türünü ben de öğrenmek isterim. Gövde rengi, dikenleri çok güzel. Çiçeklerine hayran oldum:)
jojoba çiçeği
08-08-2010, 13:22
mükemmel görünüyor hepsi :) hangi biri için yorum yapacağımı şaşırdım. ellerinize sağlık...
Maşşallah, çok güzel çiçeklenmiş,
Turbinicarpus laui yanılmıyorsam.
AizoaceaeFAN
10-08-2010, 10:39
Sayın Faruk bey, Sevim hanım, Jojoba çiçeği ve Mustafa bey çok teşekkürler.
Sayın Jojoba çiçeği hepsi için yorum yapabilirsiniz, teşekkürler.
Faruk bey ve Sevim hanım sanırım Mustafa beyin dediği gibi Turbinicarpus. Tam tür ismini bilmiyorum ama.
Bugünün çiçekli bitkileri...
Sayın AizoaceaeFAN, İsimlerini hatırlıyamadıysanız Son iki bitki Stultitia tapscottii, önceki Huernia angolensis..
Faruk bey ve Sevim hanım sanırım Mustafa beyin dediği gibi Turbinicarpus. Tam tür ismini bilmiyorum ama.
AizoaceaeFAN
10-08-2010, 12:04
Sayın AizoaceaeFAN, İsimlerini hatırlıyamadıysanız Son iki bitki Stultitia tapscottii, önceki Huernia angolensis..
Teşekkürler mustafa bey, son bitkinin ismini bilmiyordum, makbule geçti yani...
muhteşemler.. özellikle 154 nolu mesajdaki resimler. Bende krem açanı var. pembesini görmüştüm, şimdi de bunu.. yapmayın böyle, aklım kalıyo, ;) yavrularınız olursa şimdiden talibim :)
Sayın AizoaceaeFAN,
154 nolu mesajınızdaki kaktüs resminizin, Taner abimin kolleksiyonundan bulduğum ismi echinopsis Al-Kırmızı.
Ve son;)
AizoaceaeFAN
13-08-2010, 12:33
Bugün açan bitkilerim...
Mammillaria lar
Huernia
Frithia
Delosperma
Turbinicarpus...
AizoaceaeFAN
13-08-2010, 12:35
Devamı...
AizoaceaeFAN
13-08-2010, 12:37
Şimdilik son...
Kesinlikle maşallah demek gerekiyor. Parmak ısırttırıyorlar:)
AizoaceaeFAN
13-08-2010, 16:00
Kesinlikle maşallah demek gerekiyor. Parmak ısırttırıyorlar:)
Eksik olmayın sevim hanım, sizin bitkilere de maşallah...
Sayın AizoaceaeFAN,
Huernianızın ikinci ismi boleana,
Frithia diye yazdığınız bitkinin yapraklarının üzeri pütür pütür ise Frithia, Ben pek pütür göremedim. Sanırım Fenestraria. İsterseniz Taner abime resmini gönderirseniz size yardımcı olmaktan sakınmaz.
Bugün açan bitkilerim...
Mammillaria lar
Huernia
Frithia
Delosperma
Turbinicarpus...
Evet Sayın AizoaceaeFAN,
Benim çiçek açan ile karşılaştırdım, Turbinicarpus laui.
AizoaceaeFAN
14-08-2010, 12:48
Sayın AizoaceaeFAN,
Huernianızın ikinci ismi boleana,
Frithia diye yazdığınız bitkinin yapraklarının üzeri pütür pütür ise Frithia, Ben pek pütür göremedim. Sanırım Fenestraria. İsterseniz Taner abime resmini gönderirseniz size yardımcı olmaktan sakınmaz.
Mustafa bey teşekkür ederim katkılarınız için... Kaktüslerde sizin kadar bilgiye sahip olmam mümkün değil (ama çalışıyorum, sizin kadar bilgiye sahip olma adayıyım;) ) Ancak konu mesembler olunca pek bir rahatım. Çünkü epey araştırma yapıyorum. Çok miktarda mesemb bitkim var ve mesemb leri tüm bitkilerden daha çok seviyorum.
Bitki Frithia pulchra, dediğiniz gibi pütürlü yüzeyi var. Ben yurtdışından getirttim bu frithia yı. Taner bey de malesef yoktu. Elimde 6 frithia cinsi bitki ( Frithia humilis 3, Frithia pulchra 3) ve 9 tane de Fenestraria cinsi bitki var (Fenestraria aurantiaca 5, Fenestraria rhopalophylla 4). Zaten fenestraria sarı ya da beyaz çiçek açtığından frithia dan ayrılıyor bu yönüyle..
Saygılar...
Sayın AizoaceaeFAN, olurmu öyle şey, bildiklerimizi paylaşıyoruz. Benim hocam Taner abim. Ne biliyorsam ondan öğrendim, Allah razı olsun ve sizlerle birliktede paylaşıyoruz. Taner abimin elindeki frithialar da öldü maalesef arayıp duruyor. Bir tanesini kurtarabilmiş sanırım pulchra o da. 20 gün önce oradaydım, ufacık bir şey. Gözü gibi bakıyor büyüsün diye..
Mustafa bey teşekkür ederim katkılarınız için... Kaktüslerde sizin kadar bilgiye sahip olmam mümkün değil (ama çalışıyorum, sizin kadar bilgiye sahip olma adayıyım;) ) Ancak konu mesembler olunca pek bir rahatım. Çünkü epey araştırma yapıyorum. Çok miktarda mesemb bitkim var ve mesemb leri tüm bitkilerden daha çok seviyorum.
Bitki Frithia pulchra, dediğiniz gibi pütürlü yüzeyi var. Ben yurtdışından getirttim bu frithia yı. Taner bey de malesef yoktu. Elimde 6 frithia cinsi bitki ( Frithia humilis 3, Frithia pulchra 3) ve 9 tane de Fenestraria cinsi bitki var (Fenestraria aurantiaca 5, Fenestraria rhopalophylla 4). Zaten fenestraria sarı ya da beyaz çiçek açtığından frithia dan ayrılıyor bu yönüyle..
Saygılar...
Satı Uğurtan
18-08-2010, 01:01
devamı
Sevgili AizoaceaeFAN, muhteşem bayıldım hayran oldum, daha ne desem çok güzeller ellerine sağlık.
bu kadar emek karşısında ne denebilir ki; maşallah...
AizoaceaeFAN
18-08-2010, 09:08
Sayın Satı Uğurtan ve sayın yağ-mur çok teşekkürler.
Mustafa bey yorumlarınızı ve katkılarınızı her zaman beklerim, saygılar...
AizoaceaeFAN
23-08-2010, 17:10
Lithopslar ve conophytumlar yavaş yavaş çiçek vermeye başladı. Bir kaç resim ekleyelim. Devamı gelir inşallah.
AizoaceaeFAN
23-08-2010, 17:11
Resimler..
AizoaceaeFAN
23-08-2010, 17:12
Conophytum pellucidum lar...
Allah'ım bu ne güzelliktir böyle maşallah:eek:,çiçek açmaları için özel bir şey yapıyor musunuz?yoksa sadece sabretmek ve ilgi mi gerekiyor?:confused:
AizoaceaeFAN
25-08-2010, 15:20
Allah'ım bu ne güzelliktir böyle maşallah:eek:,çiçek açmaları için özel bir şey yapıyor musunuz?yoksa sadece sabretmek ve ilgi mi gerekiyor?:confused:
Sayın yağ-mur teşekkürler öncelikle. Sadece sabretmek yetmiyor. Benim bitkilerimin toprağı sevgili Taner beyin yurtdışından getirttiği ithal toprak karışımı. Sağolsun ondan zamanında epey almıştım. Bu yönüyle zaten çok verimliler, bir de zamanında gübreleme yapıyorum. Çiçek vermesi gübre (çiçek besini veya vitamini) olmadan çok çok zor.
kaktüsler için olan özel sıvı gübremi kullanıyorsunuz?bir marka verebilir misiniz?
AizoaceaeFAN
26-08-2010, 09:52
Lithops ve conophytumların gübresi toz halinde. Kaktüslerin sıvı besininden onlara vermedim hiç. Siz kaktüs besininden verebilirsiniz çünkü içerdiği mineraller açısından benzerler. Katüsler için çiçek coşturan (kahverengi plastik şişe) var ben onu kullanıyorum.
Orkun Kırcı
26-08-2010, 13:30
Maşallah hepsi çok güzeller. Emeklerinize sağlık...
Lithops ve conophytumların gübresi toz halinde. Kaktüslerin sıvı besininden onlara vermedim hiç. Siz kaktüs besininden verebilirsiniz çünkü içerdiği mineraller açısından benzerler. Katüsler için çiçek coşturan (kahverengi plastik şişe) var ben onu kullanıyorum.
teşekkür ederim .Elazığ'a geliş-gidiş'im hep apar topar oluyor inşallah bir gün nasip olursa gelip o güzellikleri görmek isterim.Saygılar...
AizoaceaeFAN
28-08-2010, 11:04
Teşekkürler sayın Orkun Kırcı ve sayın yağ-mur.
Bugün açan ve açmaya devam eden conophytumlar, huernia, astrophytum ve Stultitia.
AizoaceaeFAN
28-08-2010, 11:05
...
AizoaceaeFAN
28-08-2010, 11:07
.....
Çok güzel. Huerniaların çiçeklerini alıp benim tembellere yapıştırsam mı acaba:mad: Belki çiçeklenmeye karar verirler:D
sevgili AizoaceaeFAN,
sizin ve eşinizin emeğine sağlık...balkonunuzu yakından görmeyi çok isterdim...bu kadar çok sayıda, bu kadar güzel kaktüslere sahip olmak ne büyük keyif :) kaktüsleriniz çok şanslı...
günebakan
30-08-2010, 22:39
Gerçektende hepsi birbirin den güzeller:)
Gene harikalar her zaman ki gibi. Emeğinize sağlık...
AizoaceaeFAN
31-08-2010, 15:08
Sayın sevim.K, inanın tam 2 aydır durmadan açıyor bu huerniam. Darısı sizinkilere...
Sayın i ebru çok teşekkürler. İnşallah nasip olursa herkes gibi sizde gelip görebilirsiniz, yeterki ben ve eşim müsait olalım. Malum tam gün çalışıyorum..
Sayın günebakan çok sağolun...
Faruk bey size de çok teşekkürler.
Bugün biraz canlandıralım bu sayfayı... Haftasonu çektiğim resimlerden bazıları...
Astrophytumlar....
AizoaceaeFAN
31-08-2010, 15:10
Gymno., Frithialar(pembe beyaz çiçekli),ve mammillaria...
AizoaceaeFAN
31-08-2010, 15:13
Lithops, Conophytum pellucidumlar, Stultitia...
AizoaceaeFAN
31-08-2010, 15:15
Bu da mini boyutlardaki conophytumun çiçeği...
Harika çiçekler... Ellerinize sağlık..
PlentyPlant
31-08-2010, 15:34
Paylaştığınız tüm bu güzellikler için size teşekkür ederim.
hem de ne canlanmış sayfanız maşallah; size,eşinize ve çiçeklerinize
AizoaceaeFAN
01-09-2010, 10:43
Sayın aysahay, plentyplant ve yağ-mur içten görüşleriniz için teşekkürler...
Hatice Tarhan
01-09-2010, 11:32
Dilim tutuldu ve hayranlıkla izledim.Hepsi bir birinden mükemmel ellerinize sağlık.
AizoaceaeFAN
02-09-2010, 09:36
Sağolun Hatice hanım, teşekkürler.
NazMurat
02-09-2010, 14:16
gülü seven dikenine katlanır derler
dikeni seven çiçeğini görür de demeliler.
maşallah ellerinize sağlık. hepsi bir başka güzel, harika.
heyecen veren bir bekleyiş, sonunda size gülen ve sayenizde bizlere de gülen bir çok yüz.
teşekkürler.
AizoaceaeFAN
03-09-2010, 09:44
Teşekkür ederim sayın NazMurat....
Kaktüs ve sukulentler dışındaki bitkilerle henüz tanışmadım. Çiçekli hallerini çok beğensem de hala mesafeliyim. Ama kaktüs ve sukulentlerinize bırakın beğenmeyi hayranlıkla aşkla baktığımı söyleyebilirim;):).
AizoaceaeFAN
03-09-2010, 17:00
Kaktüs ve sukulentler dışındaki bitkilerle henüz tanışmadım. Çiçekli hallerini çok beğensem de hala mesafeliyim. Ama kaktüs ve sukulentlerinize bırakın beğenmeyi hayranlıkla aşkla baktığımı söyleyebilirim;):).
Teşekkürler sayın Sevim hanım, ben ve eşim de onlara aşkla bakıyoruz. Çok emek veriyoruz. Onlar da farkındalar ki bizleri çiçekleriyle ödüllendiriyorlar... Kaktüslerin büyümesi uzun zaman aldığından mıdır bilemiyorum ama ben büyüme siklusu daha hızlı olan ve her sene yaprak değişip, çoğalan lithops ve conophytumlara hayranım. Daha lithops ve conophytumların çiçek mevsimi tam başlamadı yakında açtıkları zaman siteye fotoğraflarını yüklediğimde inanın muhteşem olduklarını göreceksiniz. Ancak kaktüs ve diğer sukulentlerin de çiçekleri büyük, gösterişli ve muazzam güzel. Yani herkesin her bitkiden beklentisi farklı. Bakımları çok zor olsa da benim favorim lithops ve conophytum...
Vildan Sönmez
03-09-2010, 21:32
Sayın AizoaceaeFAN, Erzurum'da neler olmuş öyle. Kutlarım, harika. Ben de sonunda iki lithops almıştım, ama ikisi de resmen pelte kıvamına gelip çürüdüler. Çok sulamadığıma eminim.
Erzurum Erzurum olalı böyle güzellikler görmemiştir herhalde. Keşke bu güzelliklerinizin bulunduğu mekan yol kenarında biryerlerde olsaydı da herkez bunların farkına ve zevkine varabilseydi.
Tebrik etmek şöyle dursun, sözün bittiği yer burası. Daha ne söylenebilir ki.
Allah emeklerinizin karşılığını eşinize ve size her zaman daim kılsın.
AizoaceaeFAN
04-09-2010, 12:04
Sayın Vildan hanım çok teşekkürler. Lithopslar çok hassaslar, nekadar az su verseniz de onlara çok gelmiş olabilir. Su fazlası dışında pelte haline gelmezler. Ben de çok lithops kaybettim sulama yüzünden ama tecrübeyle birşeyler kazanılıyor. Eminim tekrar lithops aldığınızda daha dikkatli sulayacaksınızdır tecrübenizden dolayı.
Mustafa bey yorumlarınız çok değerli benim için. Gerçektende benden başka bu bitkileri bu çoklukta Erzurum'da yetiştiren yok. Keşke dediğiniz gibi yakın olsaydı da herkes görebilseydi. Eşim ve ben de sizlere teşekkür ederim.
Şimdi asıl eylül 1 den beri balkonumuzda çiçek açan bitkilerimizin bizlere hediyelerini sizlerle paylaşmak istiyorum.
AizoaceaeFAN
04-09-2010, 12:05
...
AizoaceaeFAN
04-09-2010, 12:06
....
AizoaceaeFAN
04-09-2010, 12:09
.....
AizoaceaeFAN
04-09-2010, 12:11
......
AizoaceaeFAN
04-09-2010, 12:12
.......
Şapkası olanlar lütfen şapkalarınızı çıkarınız!!!!!!!!!!!
Ben çıkardım şapkamı.:eek:
Sayın AizoaceaeFAN, etiketlerini göremediğim güzellerinizin bazılarının isimlerini bildirmek istedim.
212. mesaj son resim Mammillaria decipens,
216. mesaj ilk resim Mammillaria guelzowiana,
215. mesaj sondan ikinci guelzowiananın solundaki uçuk pembeli mammillaria boolii.
AizoaceaeFAN
04-09-2010, 12:49
Sevim hanım çok sağolun, Mustafa bey bazılarının etiketi yoktu. Çok teşekkürler hem yorumunuz için hem de bilgilendirdiğiniz için...
Ne demek, bir şey güzelse güzeldir değil mi:confused: Bu arada kıskandığımı da itiraf etmeliyim. Zaten mustafa beyin sitesinde balkon kaktüslerine bakarken çakılı kalıyorum fotoğraflara. Taner beyin sitesini açtım bakınıyordum sizin fotoğraflardan sonra:)
AizoaceaeFAN
05-09-2010, 19:00
Eksik olmayın, biraz fazla özen biraz fazla ilgi onları mutlu etmeye yetiyor.
umutyolcusu
06-09-2010, 19:11
Ben de bu güzelliklere şapka çıkartıyorum.İnanasım gelmedi bu kadar çeşitin bir evde olmasına.Maşaallah sera gibi.Emeklerinize sağlık.
PlentyPlant
06-09-2010, 20:32
Hepimiz kendimizce katüs seviyoruz ama "karşılıklı sevgi" ve "ilgi" ancak böyle resmedilebilirdi.
AizoaceaeFAN
07-09-2010, 16:12
Ben de bu güzelliklere şapka çıkartıyorum.İnanasım gelmedi bu kadar çeşitin bir evde olmasına.Maşaallah sera gibi.Emeklerinize sağlık.
Teşekkür ederim... Sera yapacak kadar geniş bir teraslı eve sahip olsaydım kesinlikle yapardım ama şimdilik balkonla idare ediyorum. İlerde nasip olurda böyle bir evim olursa sera yapıp bitki sayısını onbine çıkarmayı planlıyorum.
AizoaceaeFAN
07-09-2010, 16:15
Hepimiz kendimizce katüs seviyoruz ama "karşılıklı sevgi" ve "ilgi" ancak böyle resmedilebilirdi.
Teşekkür ederim, gerçekten ilgiye karşılık veriyorlar.
umutyolcusu
10-09-2010, 13:16
Teşekkür ederim... Sera yapacak kadar geniş bir teraslı eve sahip olsaydım kesinlikle yapardım ama şimdilik balkonla idare ediyorum. İlerde nasip olurda böyle bir evim olursa sera yapıp bitki sayısını onbine çıkarmayı planlıyorum.
Ne diyorsunuz.Yapmayın 10000 ciddi bir sayı.Hani kaktüs sevdası bir kere başladı devamı gelir diyenler gerçekten çok haklılar o zaman.Ne diyeyim hayalleriniz gerçek olur inşaallah.
yeni kaktüs fotoğrafları ve çiçeklerini bekliyorum merakla,10.000 yolunda başarılar...
Ayşe Yıldız
16-09-2010, 15:20
Kıskanmaya başladım. Hatta iyiden iyiye hasetleniyorum:mad: galiba çok kötüyüm. Şu ana kadar gördüğüm en güzel kaktüsler sizde. ( şaka bir yana) Muhteşemler doğrusu. Birşey soracağım 54. mesajınızda 4. resimdeki kaktüsünüz çok fazla ilgimi çekti. ismini öğrenebilir miyim acaba.ismine göre nerelerden temin ederim bir araştırayım öğrenince.
pegasus79
17-09-2010, 13:19
Sevgili AizoaceaeFAN
Dun itibariyle canli lithopslarim kargoyla geldi size soracagim soru su; bir tanesi ciceklenmis digerleri cicekli degil simdi sulayacak miyim ve sulayacaksam fisfis mi tercih etmeliyim yoksa bayagi cicek sular gibi mi sulamaliyim?
Bir de su vermeyi ne zaman kesmem gerek?
Tesekkur ederim
Aman Allah' ım bunlar nasıl güzellikler böyle. Eridim bittim mahvoldum:eek: Bir milyon 41 kere maşallah:cool:
Eriyen, biten ve de mahfolan biri daha var burada. Allahım bu nasıl bir sevgi ve ben başarınızın ve sabrınızın önünde saygıyla eğiliyorum. Harikalar, muhteşemler...
Hele ki mini minnacık litopslara bile çiçek açtırmışsınız ya ... Sözün bittiği yerdeyim. Tüm yüreğimle kutluyorum sayın AizoaceaeFAN.
AizoaceaeFAN
19-09-2010, 14:11
Selamlar...
Yaklaşık 10 gündür siteye bakamadım. Yazdıklarınıza zamanında cevap veremediğim için üzgünüm. Şimdi hepsini cevaplayacağım.
Sevgili Taner bey (Antalya kaktüs ticaret) ve eşi Tülin hanıma buradan tekrar selam ve sevgilerimi yolluyorum. Birkaç gün önce yanlarındaydık eşimle. Sabah erken saatlerden akşam geç saatlere kadar hem sohbet etme imkanı bulduk hemde serayı doya doya gezdik ve fotoğrafladık. Koleksiyonumda olmayan 100 civarı bitkiyi de sipariş ettim. Onlar gelince yeni saksılarına koyduktan sonra birkaç gün içinde fotoğraflarını siteye ekleyeceğim.
Bu arada balkonuma tam bir haftadır bakamadım, döndüğümüzde 30 kadar conophytum ve 10 kadar lithops tomurcuklanmış. Yakında sizlere yine bu muazzam bitkilerin çiçekli hallerini fotoğraflayıp ekleyeceğim.
Sayın yağ-mur sanırım mesajınıza yukarda yazdıklarım arasında cevap vermiş oldum, çok yakında tüm tomurcuklar açınca fotoğraflar yine eklenecek. Malum conophytumlar ve lithopslar sonbahardan itibaren çiçekleniyorlar.
Sayın ayse afyonlu teşekkürler öncelikle. Kaktüs sayımız oldukça fazla (300 civarı). Artık nadir türler toplamaya başladım.Şu an Lithops ve Conophytumlar gözdem. Kaktüslerde hobi olarak doyum noktasına ulaştım sanırım. Zaten Taner beyden olsun, yurt dışından olsun artık ender türleri almaya çalışıyorum. Bu kaktüs de öyle bir tür. Tam ismini şu anda çıkaramadım ancak Taner beyde bile sayısı bir elin parmaklarından az olan bir kaktüs. İsmini bulup eklemeye çalışacağım.
Sayın pegasus79 lithopslarla ilgili detaylı bilgiye benim tüm mesajlarımın içinde ulaşabilirsiniz ayrıca forumda lithops konu başlığını inceleyebilirseniz orada ayrıntılı olarak yazmakta. Ben yine de özetle toprağının içi tam kuruyunca tek bir seferde bol su verin alttan akıp gitsin, hava güneşli olmalı ve bitki üzerinde damlacık bırakmamalısınız. Sulama peryotlarını ve dönemlerini tam okumadan bence sıradan bir bitki yetiştiriyor gibi davranmamalısınız. Çünkü bu bitkileri alıp yetiştiremeyenlerin sayısı oldukça fazla. Bitkinizi kaybetmemeniz için lithops konu başlığını okumanızı tavsiye ederim. Bitkileriniz sağlıklı büyür inşallah...
Sayın cenan hanım çok teşekkür ediyorum yorumunuza.
Sayın aygün hanım bilmukabele saygılar sunarım. Çok sağolun. Oldukça üzerine düştüğüm bir hobim, sonuçları böyle güzel olunca daha bir aşkla bakıyorum artık onlara.
Herkesin gönlündeki gibi bitkileri olur inşallah.
günebakan
19-09-2010, 17:23
Hepsi de çiçeklenmiş halleri ile muhteşem görünüyorlar Sn.AizoaceaeFAN sanırım size yetişmek çok zor ama takipteyim :)
pegasus79
20-09-2010, 10:28
Selamlar...
Yaklaşık 10 gündür siteye bakamadım. Yazdıklarınıza zamanında cevap veremediğim için üzgünüm. Şimdi hepsini cevaplayacağım.
Sevgili Taner bey (Antalya kaktüs ticaret) ve eşi Tülin hanıma buradan tekrar selam ve sevgilerimi yolluyorum. Birkaç gün önce yanlarındaydık eşimle. Sabah erken saatlerden akşam geç saatlere kadar hem sohbet etme imkanı bulduk hemde serayı doya doya gezdik ve fotoğrafladık. Koleksiyonumda olmayan 100 civarı bitkiyi de sipariş ettim. Onlar gelince yeni saksılarına koyduktan sonra birkaç gün içinde fotoğraflarını siteye ekleyeceğim.
Bu arada balkonuma tam bir haftadır bakamadım, döndüğümüzde 30 kadar conophytum ve 10 kadar lithops tomurcuklanmış. Yakında sizlere yine bu muazzam bitkilerin çiçekli hallerini fotoğraflayıp ekleyeceğim.
Sayın yağ-mur sanırım mesajınıza yukarda yazdıklarım arasında cevap vermiş oldum, çok yakında tüm tomurcuklar açınca fotoğraflar yine eklenecek. Malum conophytumlar ve lithopslar sonbahardan itibaren çiçekleniyorlar.
Sayın ayse afyonlu teşekkürler öncelikle. Kaktüs sayımız oldukça fazla (300 civarı). Artık nadir türler toplamaya başladım.Şu an Lithops ve Conophytumlar gözdem. Kaktüslerde hobi olarak doyum noktasına ulaştım sanırım. Zaten Taner beyden olsun, yurt dışından olsun artık ender türleri almaya çalışıyorum. Bu kaktüs de öyle bir tür. Tam ismini şu anda çıkaramadım ancak Taner beyde bile sayısı bir elin parmaklarından az olan bir kaktüs. İsmini bulup eklemeye çalışacağım.
Sayın pegasus79 lithopslarla ilgili detaylı bilgiye benim tüm mesajlarımın içinde ulaşabilirsiniz ayrıca forumda lithops konu başlığını inceleyebilirseniz orada ayrıntılı olarak yazmakta. Ben yine de özetle toprağının içi tam kuruyunca tek bir seferde bol su verin alttan akıp gitsin, hava güneşli olmalı ve bitki üzerinde damlacık bırakmamalısınız. Sulama peryotlarını ve dönemlerini tam okumadan bence sıradan bir bitki yetiştiriyor gibi davranmamalısınız. Çünkü bu bitkileri alıp yetiştiremeyenlerin sayısı oldukça fazla. Bitkinizi kaybetmemeniz için lithops konu başlığını okumanızı tavsiye ederim. Bitkileriniz sağlıklı büyür inşallah...
Sayın cenan hanım çok teşekkür ediyorum yorumunuza.
Sayın aygün hanım bilmukabele saygılar sunarım. Çok sağolun. Oldukça üzerine düştüğüm bir hobim, sonuçları böyle güzel olunca daha bir aşkla bakıyorum artık onlara.
Herkesin gönlündeki gibi bitkileri olur inşallah.
Sevgili AizoaceaeFAN; verdiginiz cevap icin cok tesekkur ederim. Inanin 10 gundur siteyi 2 kere okudum ve daha once de tohumdan lithops calismalarim olmustu ve maalesef hepsini kaybetmistim o zamanda herseyi dikkatle okuyup uyguladigimi dusunmustum ama sulamada hata oldu sanirim. Bundandir ki bu sefer cok daha dikkatli olmaya calisiyorum. Dun sabah bir corba kasigi kadar bir miktar su verdim hepsine fakat sizin mesajinizi okuduktan sonra galiba az verdim diyorum ama yine de tam kurumadan vermemeye calisacagim sanirim. Bu arada sabah kalktigimda bir tanesinin tepeden hafifce burusmaya basladigini gordum; okudugum kadariyla bu su vermem gerektigini gosteriyor ama dun suladigim dusunulurse ne yapmam gerektigini anlayamadim Bitkilerimi alali 5 gun oldu ve onlara zarar vermek istemiyorum.
AizoaceaeFAN
20-09-2010, 12:52
Sayın pegasus79, lithopslarla ve conophytumlarla ilgili her tür soruyu bildiğim kadarıyla cevaplarım, siz o buruşukluğun biraz daha artmasını bekleyin derim. Bitki yüzeyindeki buruşukluklar uzaktan farkedilebilecek hale gelmişsse su verin. Bu süre uzayabilir 10-15 günü bulabilir (yaz ayları olsa dahi), çünkü susuzluğa dayanıklılar. Su verme konusunda diğer sukulentlere nazaran bu bitkiyi sulamayı unutmanızı tavsiye ederim. Çünkü susuzluktan değil fazla sudan ölürler.
Sayın günebakan teşekkürler umarım zamanla sizde istediğiniz bitkilere ulaşırsınız, ben çok fazla bitkiye sahip değilim en azından küçük bir terasta sera yapana kadar da çok bitkim var diyemeyeceğim çünkü çokluk ve azlık göreceli olduğundan ben henüz yeterli bitkiye ulaşmadım..
AizoaceaeFAN
22-09-2010, 11:38
Selamlar, Lithops fulviceps v. fulviceps 'Aurea' lar çiçek açtılar. Tabi iki ayrı bitki olduğundan hemen tozlaştırdım. Bu muazzam fulvicepsler umarım tohum tutar...
Vildan Sönmez
22-09-2010, 13:08
Sayın AizoaceaeFAN sayfanızda yeni mesaj görünce Erzurum'dan haber var diye seviniyorum. Ben de Lithops alıp yetiştiremeyenlerden biri olarak ilgiyle takip ediyorum.
Taner Bey'den gelecek yenilerinizi de sabırsızlıkla bekliyorum. 100 çeşit mi dediniz ?:eek:
100 çeşit inanılmaz....heyecanla bekliyoruz...bu arada benim minik liposumda açtı ekleyecegim inşaallah resimlerini...sevgilerimle...
liposlarınızda çok çok güzeller...
umutyolcusu
22-09-2010, 17:05
İşte kaktüsün avantajı da bu.Diğer bitkilere birkaç gün bakamadığımız zaman bozuluyor.Oysa kaktüs çiçek açmış ne güzel değil mi...
Ayşe Yıldız
22-09-2010, 21:38
inanamıyorum papatya gibi, hatta papatyalar duymasın bunların yanında sönük kalırlar. MUHTEŞEMMMM...
Ayşe Yıldız
22-09-2010, 21:39
Bu arada tozlaştırma işlemini nasıl yapıyorsunuz?
Satı Uğurtan
22-09-2010, 22:05
Sevgili Aizoaceaefan, aylardır bu güzellik sergileniyor ve ben farkına varmamışım, diyecek söz bulamadım bu güzelliklere, harika muhteşem çok çok güzel ellerinize sağlık, artık her gün bu sayfayı bekleyeceğim yeni güzellikler için sevgiler.
yine birbirinden harika güzellikler,tebrikler kolaylıklar diliyorum;)
AizoaceaeFAN
23-09-2010, 11:11
Herkese selam,
Sayın Vildan Sönmez, sayfamı takip etmeniz çok mutlu edici. Teşekkürler.
Ben lithops yetiştirmenizi tekrar denemenizi isterim. Çabuk vazgeçmeyin. Kaktüsler ilgilenmesenizde bir şekilde büyüyorlar ama bu bitkiler daha zor.
Zoru başarınca inanın Lithopsu bırakamazsınız. Ben de çok umutsuzdum ilk zamanlar. Çok kayıp verdim.
Lithopsları Erzurum şartlarına adapte etmem 2 yılımı aldı. Yardımcı olurum bakımla ilgili sorularınıza.
Taner beyden 100 kadar bitki aldım. Birkısmı satışta değil aradığım ender türlerdendi. Sağolsun kendi bitkilerinden verdi. Bunlar saksılanmadı ama resimlerini mutlaka ekleyeceğim. Saygılar.
Sayın bıcırık teşekkürler, evet 100 çeşit bunların 70i elimde olmayan yeni türler. Fotoğraflarını ekleyeceğim.
Sayın umutyolcusu söylediğiniz gibi kaktüs yetiştirmesi mesemblere göre çok çok daha kolay.
Sayın ayse afyonlu teşekkürler, gerçekten papatya gibiler, ancak yalnızca birkaçgün açık kalıyorlar.
Tozlaşma işlemi aynı tür lithopsun iki ayrı bitkisiyle yapılıyor (aynı tür bitki tohumuna sahip olmak istemezseniz farklı türleri de tozlayabilirsiniz )
2. ya da 3. gün açık olan çiçekleri ince samur fırçayla tozlaştırıyorum o kadar.
Sayın Satı Uğurtan teşekkürler çok sağolun, daha ekleyeceğim çok tomurcuk, çok bitki var hepsi zamanla inşallah.
Sayın yağmur çok teşekkürler eksik olmayın.
Şimdi lithops, conophytum ve diğer bitkilerimin 2 gün içinde çektiğim resimlerini paylaşıyorum. İyi seyirler...
AizoaceaeFAN
23-09-2010, 11:12
...
AizoaceaeFAN
23-09-2010, 11:14
....
AizoaceaeFAN
23-09-2010, 11:17
.....
AizoaceaeFAN
23-09-2010, 11:18
......
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.