Bağlan

View Full Version : Aizoaceaefan / sukulent ve kaktüslerim

Sayfalar : 1 [2] 3 4 5

AizoaceaeFAN
23-09-2010, 11:19
.......

AizoaceaeFAN
23-09-2010, 11:20
........

AizoaceaeFAN
23-09-2010, 11:23
.........

Ayşe Yıldız
23-09-2010, 11:44
:))) ya boyuna posuna bakmadan nasılda açmış inanamıyoruuummm.

günebakan
23-09-2010, 12:09
Küçük devler büyük işler başarıyorlar:)

umutyolcusu
23-09-2010, 12:40
Gerçekten ben de aynı şeyi düşündüm.Minicik boylarıyla bizde varız diyorlar,şeker gibiler.Nazar değmesin maşaallah...

Satı Uğurtan
24-09-2010, 00:41
Böyle bir güzellik görmedim, elleriniz dert görmesin elinize sağlık.
Nasıl bir şey denilir bilmiyorum dilim tutuluyor.

AizoaceaeFAN
24-09-2010, 08:55
Sayın ayşe afyonlu, günebakan, umutyolcusu ve Satı Uğurtan çok teşekkür ederim görüşleriniz için.

Vildan Sönmez
24-09-2010, 11:22
Hepimiz kaktüs sukulent yetiştirmeye çalışıyoruz, ama sizin lithopsları gördükçe çocuk gibi özeniyoruz. Ben şahsen ilk gördüğüm yerde yeniden alıp deneyeceğim.

sevim.K
24-09-2010, 12:21
Ben henüz lithops ve conophytumlara ısınamamış durumdayım. Ama kaktüslerinize aşkla baktığımı söyleyebilirim.

Sevgili Taner bey kuruşlar zor birikiyor yine kapınızı çalacağım ama, bekliyorum:D

AizoaceaeFAN
24-09-2010, 14:23
Vildan hanım sizi tekrar cesaretlendirdiysem ne mutlu bana, yeniden lithopslarınızı görmek dileğiyle...

Sevim hanım astrophytumunuzu kaybetmenize üzüldüm. Dikensiz yuvarlak hatlı kaktüslerin suya dayanıklılığı çok düşük. Bu bitkileri diğerlerinden daha az sulamanızı tavsiye ederim. Sukulentlerin tabiattaki yaşadıkları ortama göre nekadar suya ihtiyaç duyduğu, birçok yabancı kaynakta yer alıyor. Malesef yerli ve kapsamlı bir sukulent kitabı yok. Yabancı kaynaklardan okuduklarım ve kendi tecrübelerime dayanarak her bitkinin su ihtiyacına göre sulama yapıyorum. Benim bitkilerimi sulamam 4 saatimi alıyor. Bitkilerin çok olmasından değil her birine ayrı miktar su verdiğim için. Biraz zahmetli ancak başka türlü bitkiler fazla sudan ölüyorlar.

sevim.K
24-09-2010, 14:33
Bilgilendirme için teşekkürler. Aşırı sulamadan ölen kaktüsüm olmadı şimdiye kadar o niye öldü anlamış değilim. Hastane dönüşü ölmüş buldum içi boşalmıştı sanki:(, kısmet değilmiş büyütmek. Yine deneriz artık:)

Engin
24-09-2010, 15:09
Lithops işini beceremiyorum.Daha geçende 2 tanesi kurudu.Ben bildiğim gibi kaktüslerle devam edeyim en iyisi,lithops işini sizin gibi tecrübeli arkadaşlara bırakayım.

AizoaceaeFAN
25-09-2010, 15:52
Engin bey lithops sabır işi gerçekten, şimdilerde 1.5 yaşındaki kendi çimlendirdiğim yüzlerce lithopsu ayırıp kare saksılara almaya başladım. 1.5 yıllık halleri bile bezelyeden daha büyük değil. Çok yavaş büyüme gösteriyorlar.
Siz kaktüsler konusunda gayet başarılısınız , fotoğraf çekim kaliteniz de bir o kadar başarılı. Lithops konusunda hemen pes etmeyin bence..

Hatice Tarhan
25-09-2010, 23:46
Bugün 24 günlük oldu çimlendirdiğim lithopslarım büyük bölümü çimlendi ,sitede yaptığım aramalarda bazı yazılarda direk güneş ışığına koyun yazıyor, bazılarında üzerinde camla birlikte güneşe koyun yazıyor, bazılarında gölgede muhafaza edin diyor. Bence bu işin profösörü sizsiniz siz ne derseniz onu yapacağım, fikirlerinizi bekliyorum.Saygılar.

Ayşe Yıldız
26-09-2010, 16:00
Lithopslar benimde çok ilgimi çekiyor. Denemek istiyorum fakat şuan bulunduğum ilçe küçük olduğu için belli kaktüsler geliyor.Bu ilçede birinde lithops olduğunu duydum;) Çok derin takipteyim yakaladığım yerde alacam tohumlarını (kabul ederse tabi) Yoksa hevesimi büyük şehirlere saklamam gerekecek:(

AizoaceaeFAN
27-09-2010, 09:43
Bugün 24 günlük oldu çimlendirdiğim lithopslarım büyük bölümü çimlendi ,sitede yaptığım aramalarda bazı yazılarda direk güneş ışığına koyun yazıyor, bazılarında üzerinde camla birlikte güneşe koyun yazıyor, bazılarında gölgede muhafaza edin diyor. Bence bu işin profösörü sizsiniz siz ne derseniz onu yapacağım, fikirlerinizi bekliyorum.Saygılar.

Hatice hanım öncelikle estağfurullah, ben kendi çapımda amatör bir yetiştiriciyim, yakıştırmanız için teşekkür ederim.
Lithops çimlendirmedeki en kolay evreyi atlatmışsınız. Çimlenme evresi. Tebrikler. Yalnız asıl zorluk şimdi başlıyor; sulama sıklığı, havalandırma sıklığı ve ışık problemi. Üzerini streç folyoyla örtmenizi tavsiye ederim ancak güneş görecek büyüklüğe henüz ulaşmadılar. Bir kaç ay daha bol ışık alan fakat direkt güneşışığı kesinlikle almayan bir yerde muhfaza etmenizi tavsiye ederim. Diğer detaylı bilgiler için lithops konu başlığındaki mesajlarıma bakarsanız size yardımcı olacaktır. Bu yolda başarılar dilerim..

Sayın ayşe afyonlu tohum işi zor iş. Yetişkin alıp tecrübe edinmek sizin için çok daha zevkli olur en azından hersene çiçeğini görürsünüz. Tohumdan yetişenler türüne göre en az 2.5-3 yaşına gelmeden çiçek açmıyorlar. Bıkma olasılığınız çok yüksek, çok yavaş büyüyorlar. Birkaç yıl geçmesi lazm ki bir lithops fındık kadar olsun. İstedikleri büyüme şartlarından birini bile bu sürede sağlayamazsanız isterseniz 2 yaşında olsun lithopslar ölüyorlar malesef. Ümidinizi kırmak istemem ama çimlendirme kolay oluyor büyütmesi çok çok zor. Yine de denemek sizin elinizde kolaylıklar dilerim...

Ayşe Yıldız
27-09-2010, 11:05
Ümidim hep var yetiştirmeyi çok istiyorum en azından denemedim demeyeceğim. Burda lithopsu olan arkadaşa bir aracı gönderdim (kendisini tanımadığım için) eğer vermek istersem aklımda bulunsun dedmiş. Umarım verir ve bende denemiş olurum en kısa zamanda. İnşallahda başarılı olurum.

Ayşe Yıldız
27-09-2010, 11:08
Eğer vermeyecek olursa da Taner Bey'in kapısını çalarız bizde ne yapalım :)

Hatice Tarhan
27-09-2010, 23:05
Sayın AizoaceaeFAN verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.Üzerlerine cam koymuştum sürekli cam var arada bir açıp havalandırıyorum direk güneş ışığına maruz kalmamaları içinde güneş alan tarafa polikarbon koydum.Bu zor evreyi de atlatırsam hayallerime bir adım daha yaklaşmış olacağım.Saygılar.

AizoaceaeFAN
28-09-2010, 11:16
Balkonumuzdan yeni resimler...

Bu mesajdaki resimler özel bitkilerimden.

2.resimdeki çok ender bulunan Testudinaria elephantipes
3. resimdeki ise Juncus effusus 'Spiralis'.

1. ve 4. resimdekilerin isimleri için Mustafa beyden ve Taner beyden yardım bekliyorum. İkisininde mammilaria olmadığını biliyorum.

AizoaceaeFAN
28-09-2010, 11:18
Conophytum ve lithopslar...

AizoaceaeFAN
28-09-2010, 11:19
Stultitia ve stapelia...

Damla
28-09-2010, 11:53
çok kıskandım :) gerçekten hepsi birbirinden güzel devamını bekliyorum dört gözle...tohum yetiştirme konusunda biraz bilgi verebilirmisiniz ??

milyonstar
28-09-2010, 12:16
merhaba AizoaceaeFAN bitkileriniz cok güzel görünüyor başarılarınızın devamını dilerim kolay gelsin

AizoaceaeFAN
28-09-2010, 12:17
Bunlar da kendi ektiğim 25 saklama kabındaki lithopsların sadece bir kabı. Şimdilerde ayrım yapıp asıl saksılarına almaya başladım.

milyonstar
28-09-2010, 12:18
damla hanım :d biraz sabırla basara bilirsiniz sanırım

Damla
28-09-2010, 12:26
evet henüz çok başındayım...2 yıl oldu kaktüs bakmaya başlayalı sabırla büyümelerini bekliyorum :)

AizoaceaeFAN
28-09-2010, 13:35
Sayın damla ve milyonstar teşekkür ederim.
Tohum konusunda çok yazışma var forum içinde. Ancak daha ziyade lithopslarla ilgili tohum çalışmalarım olduğundan lithops konu başlığını baştan okuyabilirseniz bütün tecrübelerimi yazdım oraya.

Damla
28-09-2010, 14:24
çok teşekkür ederim ilgiyle okuyacağım...

dlk
28-09-2010, 15:51
muhteşem.böyle bir bahçeye sahip olmak için neler vermezdim.birgün bende böyle resimler yayınlamak istiyorum.gerçekten çok güzeller.sizin ve eşinizin bu bahçeye çok emek verdiği belli.devamını görmek için sabırsızlanıyorum.

umutyolcusu
28-09-2010, 15:52
Testudinaria elephantipes kaktüsünüzün nasıl bir kaktüs olduğunu pek anlayamadım.Açıkçası patates renginde ve filizler çıkmış gibi görünüyor.Başka açıdan fotoğrafını görmek isterdim.Merakımı mazur görürsünüz umarım.
Saklama kabındaki lithopsları ayırmak baya bir zamanınızı alacak gibi duruyor.Hepsi çok şirinler,kolay gelsin.

AizoaceaeFAN
28-09-2010, 17:08
Sayın dlk teşekkürler. Keşke bahçem olsaydı ama şimdilik bunların hepsi balkonumda.
Sayın umutyolcusu testudinaria bir sukulent. Bendeki daha yavru. Asıl şeklini 3-5 yıl sonra görebiliriz. İnternetten ismini aratırsanız 20-30 yıllık karpuz büyüklüğündeki halleri çok mükemmel. Bitkinin özelliği gövdesi zaten, üstten normal yaprak veriyor. Gövde şekli çok değerli.
Tohumları ayırmak çok vakit alıyor ama onları elimle almak dikmek apayrı bir zevk.

Vildan Sönmez
28-09-2010, 20:40
276. mesajdaki lithopsların görüntüsü muhteşem. Bu toplu halleri ile, sımsıkı büyüyemezler mi ? Çiçeksizken bile renkli cam bilyeler gibi güzeller.

Vildan Sönmez
28-09-2010, 20:45
Testudinaria elephantipes tanıttığınız için sağolun. Ne kadar farklı bir tür. İnternetten bu iki fotoğraftakiler ahşap görünümüyle ne kadar güzel ve şaşırtıcı. Sizin çiçeğinizi de böyle görelim inşallah.

Ayşe Yıldız
28-09-2010, 20:45
:((( burdan bakmayla olmuyorki. Ben şuan o bilyeleri tutmak istiyorum.

Ayşe Yıldız
28-09-2010, 20:46
Kaplumbağa kabuğunu anımsattı bana

mrmusti
29-09-2010, 10:04
Sayın AizoaceaeFAN,
1. resim Mammillaria luethyi,
4. resimdekini araştırıyorum.

Balkonumuzdan yeni resimler...

Bu mesajdaki resimler özel bitkilerimden.

2.resimdeki çok ender bulunan Testudinaria elephantipes
3. resimdeki ise Juncus effusus 'Spiralis'.

1. ve 4. resimdekilerin isimleri için Mustafa beyden ve Taner beyden yardım bekliyorum. İkisininde mammilaria olmadığını biliyorum.

AizoaceaeFAN
29-09-2010, 11:03
276. mesajdaki lithopsların görüntüsü muhteşem. Bu toplu halleri ile, sımsıkı büyüyemezler mi ? Çiçeksizken bile renkli cam bilyeler gibi güzeller.

Vildan hanım teşekkürler. Lithops yavruları bu şekilde büyüyemezler çünkü birbirlerini sıkıştırdıkları için şekilleri bozulur. Kök gelişimi de aynı şekilde etkilenir.( Keşke büyüyebilselerdi, böyle çok güzeller).
Testudinaria inşallah birkaç yıl sonra aynen fotoğrafta eklediğiniz gibi olacak. Tüm gelişimini siteye ekleyeceğim.

AizoaceaeFAN
29-09-2010, 11:06
:((( burdan bakmayla olmuyorki. Ben şuan o bilyeleri tutmak istiyorum.

Sayın ayse afyonlu, lithopsları tek tek ayırmak zahmetli ve yorucu ama sonuçta onlara dokunmak ayrı bir keyif.

AizoaceaeFAN
29-09-2010, 11:07
Sayın AizoaceaeFAN,
1. resim Mammillaria luethyi,
4. resimdekini araştırıyorum.

Mustafa bey teşekkür ediyorum hemen not aldım.

Vildan Sönmez
29-09-2010, 11:31
Takip edeceğiz bizler de. İnternette tohumlarını satan bir yer var. Ama tabii hiç göze alamam, ben normal bitkileri bile tohumdan yetiştirmeye cesaret edemiyorum. Böyle olmasa lithops denemeyi çok isterdim..
Testudinaria inşallah birkaç yıl sonra aynen fotoğrafta eklediğiniz gibi olacak. Tüm gelişimini siteye ekleyeceğim.

PlentyPlant
29-09-2010, 11:41
271. mesajınızın dördüncü resimde (bendeki kayıtılı bilgilere göre) yer alan türü de ben yazayım Sayın AizoaceaeFAN: Mammillaria Bocasana cv. Caterpincy.

AizoaceaeFAN
29-09-2010, 13:14
271. mesajınızın dördüncü resimde (bendeki kayıtılı bilgilere göre) yer alan türü de ben yazayım Sayın AizoaceaeFAN: Mammillaria Bocasana cv. Caterpincy.

Sayın plentyplant not aldım. Yalnız çiçekleri bendekinin pembe sizin verdiğiniz bitkinin ise kırmızı. Ama bu türünü değiştirmez sanırım. Çok teşekkürler...

aysahay
29-09-2010, 14:06
Gören maşallah desin.. :))))

PlentyPlant
29-09-2010, 14:24
Sayın plentyplant not aldım. Yalnız çiçekleri bendekinin pembe sizin verdiğiniz bitkinin ise kırmızı. Ama bu türünü değiştirmez sanırım. Çok teşekkürler...

Pembe çiçekli olanın da altında aynı isim yazıyor Sayın AizoaceaeFAN. Ayrıca diken yapısı da sizinki ile aynı. Başka kaynaklardan da bir kontrol edeyim yine de.

PlentyPlant
29-09-2010, 14:33
Ayrıca aşağıdaki iki linkten kontrol etmenizde yarar olabilir:

http://www.succulente.info/cactus/mammilla/mammilla.htm

http://stranepiante.blogspot.com/2009/05/piante-grasse-comprate-ad-amsterdam.html

AizoaceaeFAN
29-09-2010, 14:42
Teşekkürler sayın plentyplant ilgilendiğiniz için,
Eksik olmayın sayın aysahay, hepimizin bitkilerine nazar değmesin.

mrmusti
29-09-2010, 15:48
Sayın AizoaceaeFAN,4.resimdekinin ismini aramama gerek kalmadı, Sayın plentyplant sağolsun benden önce buldu. Bir teşekkürde benden..

Hatice Tarhan
29-09-2010, 21:23
Sayın AizoaceaeFAN yakınlarda bir yerlerde olsaydınız ben seve seve yardıma gelirdim, karşılığında sizin tecrübelerinizden yararlanmak olunca gönüllü bahçivanlık yapardım.

AizoaceaeFAN
30-09-2010, 16:00
Sayın AizoaceaeFAN yakınlarda bir yerlerde olsaydınız ben seve seve yardıma gelirdim, karşılığında sizin tecrübelerinizden yararlanmak olunca gönüllü bahçivanlık yapardım.

Hatice hanım teşekkür ederim. Keşke tecrübelerimizi tüm kaktüs-sukulent severlerle yüzyüze tartışabilecek yakınlıkta bir mesafede olsaydık. Kimbilir belki ilerde Avrupa da olduğu gibi katüs-sukulent kulüpleri gibi oluşumlar çoğalır da bizler de tüm bitki severlerle buluşma olanağı buluruz. Tecrübelerim benim için henüz yüzeysel bir bilgi gibi ama gün geçtikçe derinleştirmeye uğraşıyorum. Yetiştirme (cultivation) konusunda siz ve tüm bu bitkilere gönül verenlerin sorularına dilim döndüğünce cevap vermeye çalışırım her zaman. Saygılar.

AizoaceaeFAN
30-09-2010, 16:58
Birkaç yeni bitki ve resimleri...

-Conophytum stephanii
-Conophytum uviforme
-Conopytum obcordellum
-Ariocarpus
-Astrophytum myriostigma tricostatum..

AizoaceaeFAN
30-09-2010, 16:59
...

günebakan
30-09-2010, 17:35
Birinci resimdeki çok ilginçmiş:)

aysahay
30-09-2010, 19:31
Bence de... Ariocarpuz oymuş.. İsmi de güzel 'Arı yiyo karpuz' der gibi...

Hatice Tarhan
30-09-2010, 21:58
Sayın AizoaceaeFAN kaktüs rehberine üyeyim, üye değilseniz tavsiye ederim, bilgi alışverişi ve toplantıları oluyor malesef hiç bir toplantılarına katılamadım.

AizoaceaeFAN
01-10-2010, 12:03
Sayın günebakan ve aysahay, resimdeki ariocarpus 5 yaşında, kendisi daha bir fındık büyüklüğünde. Çok geç büyüyorlar ve çok değerliler.
Sayın Hatice hanım kaktüs rehberine üye değilim ama bir ingiliz ya da alman sukuklent society gibi kapsamlı bir kuruluş olursa mutlaka üye olurum. Biz avrupanın bu konuda yıllarca uzağındayız malesef.

oki_1655
01-10-2010, 17:43
Size katılıyorum sevgili AizoaceaeFAN.İnsan o gibi kuruluşların sitelerine girince kaybediyor kendini.Ben başladığımda saatlerce kalkamıyorum pc başından.Malesef bizde onlar kadar çok ilgilenen olmadığından bu konularda da onlardan epey gerideyiz..

şenol dalkıran
05-10-2010, 16:43
Sayın AizoaceaeFAN ilgi, sabır ve emeğiniz için sizi tebrik ederim,bitkileriniz de karşılığını fazlasıyla vermiş.Eşinizinde bitkileri sevmesi gerçekten büyük şans biz balkonlara her istediğimizi alıp koyamıyoruz malesef.İstediğiniz bitkilere ulaşmanız dileği ile

AizoaceaeFAN
06-10-2010, 16:28
Sayın oki 1655, şenol dalkıran ve cellin, yorumlarınız ve iltifatlarınız için eksik olmayın teşekkürler.

Conophytum ve lithopslarımın bugünlerdeki halleri...

İlk olarak conophytum şöleni...
Sonrasında Lithops şöleni...

AizoaceaeFAN
06-10-2010, 16:29
...

AizoaceaeFAN
06-10-2010, 16:30
....

AizoaceaeFAN
06-10-2010, 16:31
.....

AizoaceaeFAN
06-10-2010, 16:32
......

AizoaceaeFAN
06-10-2010, 16:33
.......

AizoaceaeFAN
06-10-2010, 16:33
........

PlentyPlant
06-10-2010, 22:41
Bir "görsel şölen" ancak böyle olabilirdi. Bu zenginliğe ulaşabilmemiz için, bir ton lithops yememiz gerekiyor. :) Gönlünüze sağlık.

Ayşe Yıldız
06-10-2010, 22:49
Ahh ben 1tane bulabilsem lithops ton şurda dursun. :)))

AizoaceaeFAN
07-10-2010, 08:30
Sayın pentyplant teşekkür ediyorum, zamanla sizinde yüzlerce bitkiniz olması temennim.
Sayın ayse afyonlu lithops isterseniz sevgili Taner beyde fazlasıyla var hemde uygun fiyata.

mrmusti
07-10-2010, 10:33
Bazılarına boyundan büyük işler yapma der kızarız. Ya bunlara ne demeli, bunlar boylarından büyük işler yapmıyorlar mı? Gel de kız kıza bilirsen, aksine devam et güzellerim diyoruz devam et. TEŞEKKÜRLER SAYIN AizoaceaeFAN...

AizoaceaeFAN
08-10-2010, 07:31
Bazılarına boyundan büyük işler yapma der kızarız. Ya bunlara ne demeli, bunlar boylarından büyük işler yapmıyorlar mı? Gel de kız kıza bilirsen, aksine devam et güzellerim diyoruz devam et. TEŞEKKÜRLER SAYIN AizoaceaeFAN...

Sağolun Mustafa bey, havalar soğudu burada, tomurcukta onlarca lithops ve conophytum öylece bekliyor. Bakalım açabilecekler mi?

acemifüsun
08-10-2010, 10:11
Sn. AizoaceaeFAN
Erzurum şartlarında bu nazlı güzelleri tohumdan üretmek, yetiştirmek ve çiçek açtırmak gerçekten çok zor, kutluyorum:) Ellerinize sağlık, saygılar.

Vildan Sönmez
08-10-2010, 11:35
Sizin elinizde hepsi açacak bizler de izleyeceğiz. Darısı benim iki tomurcuk büyüten stepliadesmetianama ;)
Sağolun Mustafa bey, havalar soğudu burada, tomurcukta onlarca lithops ve conophytum öylece bekliyor. Bakalım açabilecekler mi?

AizoaceaeFAN
09-10-2010, 17:07
Sn. AizoaceaeFAN
Erzurum şartlarında bu nazlı güzelleri tohumdan üretmek, yetiştirmek ve çiçek açtırmak gerçekten çok zor, kutluyorum:) Ellerinize sağlık, saygılar.

Gerçekten çok emek var bu çiçekleri sizlere sunana kadar, teşekkürler sağolun.

AizoaceaeFAN
09-10-2010, 17:11
Sizin elinizde hepsi açacak bizler de izleyeceğiz. Darısı benim iki tomurcuk büyüten stepliadesmetianama ;)

İnşallah Vildan hanım, çok soğudu havalar hem de aniden, bitkiler soğuk şokuna girmemeleri için artık balkonu ısıtıyorum.

yağ-mur
10-10-2010, 00:23
tebrikler AizoaceaeFAN yine herşey çok güzel maşallah gözümüz gönlümüz açıldı.Soğuk şoku derken kaç dereceye kadar soğukta bırakıyorsunuz İsatanbulda hava 15 derece civarında benimkiler balkonda çok küçükler yağmur almasın diye poşet geçirdim öneriniz ne olur Saygılar...

Ayşe Yıldız
10-10-2010, 08:30
Poşetten kaynaklanan nem kaktüslerinize zarar verebilir.

yağ-mur
10-10-2010, 13:30
Poşetten kaynaklanan nem kaktüslerinize zarar verebilir.

havasız kalmaması için delikler bıraktım ama :o

nazlı2323
10-10-2010, 14:08
.......
Harika gerçekten koskoca İstanbul'da böyle bir şey yokkk... Güle güle büyütün:D

nazlı2323
10-10-2010, 14:13
Testudinaria elephantipes tanıttığınız için sağolun. Ne kadar farklı bir tür. İnternetten bu iki fotoğraftakiler ahşap görünümüyle ne kadar güzel ve şaşırtıcı. Sizin çiçeğinizi de böyle görelim inşallah.

Hiç böyle garip bir bitki görmedim bu kaktüsler insanı şaşırtıyor diğer bitkilerden çok farklılar bana göre...:p

AizoaceaeFAN
11-10-2010, 14:25
Sayın yağ-mur teşekkürler, sonbaharı yaşayamadan kış soğuğuyla karşılaşınca bitkiler ( nasıl ki aşırı sıcakta sıcak şokuna girip büyüme duruyorsa aynısı soğuk için de geçerli.) zarar görmesin diye artık balkonu ısıtıyorum. Bu mevsimde akdenizde yaşamıyorsanız açıkta bitkilerinizi bırakmamanızı öneririm. Sera ortamı sağlayabilirseniz dışarıda -5santigrat dereceye kadar dayanabilirler ama bu riske girmeye değmez. Cam önü ya da kapalı balkona almak en iyisi.

Teşekkürler nazlı2323, ben Erzurum havasında bu işi becerebiliyorsam İstanbul da olanlar çok daha şanslılar. Mutlaka benden daha çok bitkisi olanlar vardır da bu forumdan haberleri olmayabilir.

Artık havalar soğudu, tomurcuklar açamayabilir, uzun bir süre çiçek resmi olmayacak gibi ama gelişimlerini paylaşmayı sürdüreceğim.
Yeni çektiğim birkaç resim...

AizoaceaeFAN
11-10-2010, 14:26
...

AizoaceaeFAN
11-10-2010, 14:27
....

AizoaceaeFAN
11-10-2010, 14:33
.....

AizoaceaeFAN
11-10-2010, 14:34
......

Ayşe Yıldız
11-10-2010, 15:43
Harika....

AizoaceaeFAN
12-10-2010, 12:32
Harika....

Teşekkürler.

umutyolcusu
12-10-2010, 12:55
Son fotoğraftaki de değişikmiş.Ne güzel çiçek açmış.Çiçeksiz de olsa fotoğrafların devamını merak ederiz bundan sonra da,kolay gelsin.

AizoaceaeFAN
17-10-2010, 16:08
Yeniden merhaba, bu hafta içinde gelmesini beklediğim Almanya ve Amerika'dan bitki ve tohum siparişlerim var. Daha önce Türkiye'de hiçbir yerde bulamadığım onlarca ender bitkinin tohumunu aldım ve kısmet olursa bu ay içinde ekeceğim. Ayrıca yeni gelen bitkileri de saksıladıktan sonra resimlerini ekleyeceğim.
Şimdi tomurcukta olan lithops ve conophytumların bir kısmını , açmış olan lithops ve conophytumlarımı ve de diğer bitkilerimden bir derleme sunuyorum. Keyifli seyirler...

AizoaceaeFAN
17-10-2010, 16:09
...

AizoaceaeFAN
17-10-2010, 16:10
....

AizoaceaeFAN
17-10-2010, 16:11
.....

AizoaceaeFAN
17-10-2010, 16:12
......

AizoaceaeFAN
17-10-2010, 16:13
.......

AizoaceaeFAN
17-10-2010, 16:14
.........

AizoaceaeFAN
17-10-2010, 16:15
..........

AizoaceaeFAN
17-10-2010, 16:16
...........

Hatice Tarhan
17-10-2010, 16:47
Pazar günümüzü renklendirdiğiniz için çok teşekkürler.Hepsini ayrı ayrı keyifle izledim müthiş harika söyleyecek söz bulamıyorum.Ellerinize yüreğinize sağlık.

günebakan
17-10-2010, 17:16
Çok güzeller özellikle pembe ve beyaz çiçekliler.Çok teşekkürler sn.Aizoaceaefan:)

sevim.K
17-10-2010, 17:27
Görsel şölen için teşekkürler. Hepsi çok güzel.:)

Vildan Sönmez
17-10-2010, 17:34
345 ve 348 nolu mesajdakiler yepyeni, hiç görmediğim türler, o toz pembe açan, sarı beyaz açan, aklımızı başımızdan alıyorsunuz. (Siz yine de fotoğraf gönderin, teşekkürler bu güzelliklerle tanıştırdığınız için.)

AizoaceaeFAN
17-10-2010, 18:31
Sayın Hatice Tarhan, günebakan, Sevim.K ve Vildan Sönmez hepinize yorumlarınızdan ötürü çok teşekkür ederim. İnşallah sizlerde ve bu bitkileri hiç tanımayanlar da bu bitkilere sahip olurlar da daha çok tecrübe ve birikimlerimizi paylaşırız. Tek arzum yüzlerce insanın bu bitkilerle bizler gibi gönülden uğraştığını görmek. İşte o zaman yurtdışından bitki veya tohum almak zorunda kalmayız.
Sayın Vildan Sönmez, bir defada çok resim eklediğim için siz de hakverirsiniz ki hepsinin isimlerini yazamıyorum. Ancak belittiğiniz bitkiler olursa seve seve isimlerini yazarım.
345.mesajın 2.resmi Conophytum obcordellum.
4.resmi ise Conophytum uviforme Francisi form.
348. mesajdaki ilk resim ise Pseudolithos migiurtinus. Anavatanı Somali olan ve çok ender aynı zamanda da çok pahalı bir bitki. Tohumunun bir tanesi 1 dolardan fazla. (1 yıldır yanından ur şeklinde yavru vermesini ve çok özel olan çiçeğini vermesini dört gözle bekliyorum, yaklaşık 5 yaşında)

PlentyPlant
17-10-2010, 18:45
Gerçekten tam bir tatil keyfi oldu Sayın AizoaceaeFAN! Ellerinize sağlık.
Çiçek açmaları hiç önemli değil. Kış ortasında Erzurum'da sahip olunabilen güzellikleri görmek yeter bizlere.
Bu arada sormak istediğim bir konu var. 345. mesajınızın 3. fotoğrafındaki yüzeydeki lezyon mantar gibi birşey mi, bitkinin doğal gelişiminde güneş vb. faktörle mi oluştu? Mantara bu kadar açık bir bitki koleksiyonunuz var. Ama hepsi sağlıklı. Özel bir yöntem, ilaç, vb. şeyler kullanıyorsanız ve paylaşabilirseniz çok memnun olurum.

AizoaceaeFAN
17-10-2010, 19:10
Gerçekten tam bir tatil keyfi oldu Sayın AizoaceaeFAN! Ellerinize sağlık.
Çiçek açmaları hiç önemli değil. Kış ortasında Erzurum'da sahip olunabilen güzellikleri görmek yeter bizlere.
Bu arada sormak istediğim bir konu var. 345. mesajınızın 3. fotoğrafındaki yüzeydeki lezyon mantar gibi birşey mi, bitkinin doğal gelişiminde güneş vb. faktörle mi oluştu? Mantara bu kadar açık bir bitki koleksiyonunuz var. Ama hepsi sağlıklı. Özel bir yöntem, ilaç, vb. şeyler kullanıyorsanız ve paylaşabilirseniz çok memnun olurum.

Sayın PlentyPlant teşekkürler çok sağolun. 345. mesajın 3. resmindeki mantar değil, fazla sudan oluşan bir çatlak. Bitki kendisini bu şekilde fazla su verdiğinizde (özellikle sıcak zamanlarda) çatlatabiliyor. Mantar konusuna gelince; Temiz ve sirkülasyonu olan bir hava mantarın birinci düşmanı. Balkonum cam balkon olduğundan aradaki fitillerden ve kombi ızgarasından devamlı temiz hava giriyor. Bir de ben bir kaç tane fan ile daha fazla rüzgar etkisi oluşsun diye takviye ediyorum. Özel bir ilaç kullanmadım hiç. Ancak balkonu açık olan yerlede duruyorsa bitkileriniz gelen geçen sinek ve böcekler ve hatta rüzgar (çok şükür Erzurum soğuk yönünden dezavantajlı ama temiz hava açısından 1900 metredeyiz, dağ havası ve kuru bir hava olduğundan pek mantar riski yok.) mantar getirebilir. Çaresi Captan isimli mantar tozundan bitkiye tuz serper gibi mantarlı yüzeyine dökmek.

PlentyPlant
17-10-2010, 19:42
Teşekkür ederim, Sayın AizoaceaeFAN! Adana'nın nemi ve sıcağı sürekli mantar üretiyor maalesef. Kullandığım bakır içerikli sıvı ilaç ise (dozu doğru bile olsa) hem yakıcı etkiler yapıyordu, hem de toprağı da ıslattığı için sulama dengemi bozuyordu. Toz ilaç hiç denememiştim. Öneriniz için tekrar teşekkür ederim.

yağ-mur
18-10-2010, 01:45
Sayın AizoaceaeFAN maşallah yine her şey çok güzel görünüyor emeğinizin karşılığını bol bol almanızı diliyorum...

Ayşe Yıldız
18-10-2010, 09:04
Sayın AizoaceaeFAN, ben sizi ayakta alkışlamak istiyorum.

AizoaceaeFAN
18-10-2010, 12:02
Sayın yağ-mur ve sayın ayse afyonlu çok teşekkür ederim. Bir iki gün içinde yurtdışından gelen bitkilerimi saksılayıp resimlerini ekleyeceğim.

umutyolcusu
18-10-2010, 12:13
YAŞASINN!!Yeni türler geliyor.
Bu koleksiyonu izlemeye bayılıyorum.Hepsi çok güzeller:))

Ayşe Yıldız
18-10-2010, 13:47
Ekleyin ekleyin :) biz burda sabırsızlanıyoruz. Taaa nerelerden gelecekler görmezsek çatlarız haberiniz olsun. :) :)

yağ-mur
18-10-2010, 21:57
sabırsızlıkla bekliyorum her kaktüs ayrı bir güzellik...biliyorum çok yoğunsunuz :rolleyes: ama bir sorum var cevaplarsanız sevinirim kaktüsümün üzerindeki kahverengi lekeler artarıyor ne yapabilirim bu bir hastalıkmıdır diğerlerine geçer mi?:(

AizoaceaeFAN
19-10-2010, 13:09
Sayın umutyolcusu, ayse afyonlu ve yağ-mur. ilginize teşekkür ederim. En kısa zamanda resimleri yükleyeceğim.
Sayın yağ-mur o kahverengi lekelerden benim bir-iki bitkimde de oluşmuştu. Bu yaz büyüyen kısımlarda oluşmadı o lekeler. Bir çeşit mantar olduğunu düşünüyorum. Toz mantar ilacı üzerine serpebilirsiniz.

Oğuzhan
21-10-2010, 16:12
MAŞALLAH hepsi birbirinden güzel.Tebrik ederim.Baştan sona tam bir şölen olmuş.
Saygılar

yusufcuk
21-10-2010, 17:02
Çiçeklerinizi seyrederken dünyayı unutmuşum sayın AizoaceaeFAN. Film gibi, başımı sayfadan çevirdim, başka bir dünyadayım. Hepsi harika.

AizoaceaeFAN
22-10-2010, 13:03
Teşekkürler sayın Oğuzhan ve yusufcuk. İyi dilek ve temennileriniz için çok sağolun.
Yurtdışından gelen L. pseudotruncatellalar, L. leslieiler, L. bromfieldi, L. comptoni, L. dinteri, L. fulviceps, L. geyeri, L. herrei ve daha resmini ekleyemediğim L. rusciorum, L. optica rubra ve bazı conophytumlar var. Kısmetse onları da bir daha ki sefere resmini çekip sayfaya yüklerim.

AizoaceaeFAN
22-10-2010, 13:04
Devamı...

AizoaceaeFAN
22-10-2010, 13:07
Bunlar da bir-iki gün içinde çektiğim Lithops ve conophytumlar...

AizoaceaeFAN
22-10-2010, 13:07
...

AizoaceaeFAN
22-10-2010, 13:08
....

AizoaceaeFAN
22-10-2010, 13:09
.....

AizoaceaeFAN
22-10-2010, 13:11
......

AizoaceaeFAN
22-10-2010, 13:12
.......

AizoaceaeFAN
22-10-2010, 13:14
.........

mrmusti
22-10-2010, 14:12
Allah nazardan korusun.. Maşşşaaallahhh..

AizoaceaeFAN
22-10-2010, 19:43
Allah nazardan korusun.. Maşşşaaallahhh..

Teşekkürler Mustafa bey.

AizoaceaeFAN
23-10-2010, 17:55
ben lithopsları deniz kıyısındaki taşlara benzetiyorum. çok ilginçler. 373. mesajın ikinci resmi plastik gibi hatta. çok güzel görünüyorlar.

Teşekkürler sayın sonerordo. Bahsettiğiniz resimdeki bitki conophytum.

yağ-mur
24-10-2010, 01:27
teşekkürler AizoaceaeFAN yine görsel bir şölen en üsttekiler cevizli kurabiye gibi çok güzeller;)

bilge5130
24-10-2010, 11:09
Sayın AizoaceaeFAN ellerinize sağlık.Gerçekten çok güzeller. Bu güzellikleri tohumdan bu hale getirmek için sonsuz sabır gerekiyor herhalde. Ben almış olduğum kaktüsleri bile hergün kontrol ediyorum acaba büyüdü mü diye? Sizdeki sabıra hayran kaldım...
Size birşey sormak istiyorum. Saksılardaki toprak karışımınızı merak ettim. Kaktüsler ve lithopslar için en uygun karışım nedir?Cevap verirseniz sevinirim...Sevgiler...

AizoaceaeFAN
25-10-2010, 10:33
Sayın yağ-mur çok teşekkürler.
Sayın bilge5130 zamanında ben de sabırsızdım bu bitkileri yetiştirmeye başladığımda. Çabuk büyüsünler istiyordum. Bu yüzden bir çok bitkiyi fazla sudan malesef kaybettim. Yıllar içinde sabrı öğrendim. Onların doğası gereği çabuk büyümelerini beklemiyorum artık. Bu yüzden çok şükür çok sağlıklılar. Emek ve sabır bu bitkiler için en önemli faktör.
Toprak karışımına gelince ben Antalya'daki Taner beyin toprak karışımını kullanıyorum (ithal torf ve lava taşı). Çok az da perlit ve işlenmemiş (dağ yamaçlarındaki veya ormanlık alandan) topark eklediğim oluyor.

yusufcuk
25-10-2010, 11:31
Çok güzeller sayın AizoaceaeFAN çook. Sitedeki kaktüs çılgınlığını görünce dayanamayıp bir kaktüs de ben aldım. Şimdi bu güzellikleri gördükten sonra bir de Lithops ya da Conophytum almaya karar verdim. Hadi hayırlısı. :)

AizoaceaeFAN
26-10-2010, 11:34
Teşekkürler sayın yusufcuk. Mutlaka alıp yetiştirmeyi denemelisiniz. Onların içinde başka bir alemde oluyorsunuz.

AizoaceaeFAN
05-11-2010, 15:20
Selam herkese,
Mesemblerin ve tohumların gece çektiğim toplu resimleri.

umutyolcusu
05-11-2010, 17:53
Hepsi çok hoş ve özenle bakılıyor besbelli.Bu arada son fotoğrafta görülen büyük kaktüslerinizide yakından çekerseniz memnun oluruz:)

skaraca
05-11-2010, 18:03
Artık güzel yazmakta yetmiyor...

dlk
05-11-2010, 18:44
Süper. Ben de denemeye karar verdim. Tohumdan üretmek çok keyifli olsa gerek.

aysahay
05-11-2010, 19:45
Kısaca kusursuz demek istiyorum.. Hepsi çok özenli ve düzenli yetiştiriliyorlar. Sahiplerine dua ediyorlardır emin olun.

AizoaceaeFAN
05-11-2010, 19:57
Sayın umutyolcusu çok teşekkürler, ben daha çok çiçeklendikleri zaman resim eklemeye çalışıyorum. Artık kış geldi, çiçek resmi de ekleyemeyeceğimden büyük kaktüslerimi de sayfama eklerim artık.

Sayın skaraca teşekkürler, daha güzelleri sizin olur inşallah.

Sayın dlk, denemeniz başarılı olur inşallah.

Sayın aysahay çok teşekkürler, Allaha çok şükür ki ben onları onlar da beni mutlu ediyor. Darısı herkesin başına.

sevim.K
06-11-2010, 07:19
Ooooo diye baktım masaya boylu boyunca dolmuş önce maşallah diyelim bir yığın emek ve para var orada değil mi;) Tabi bana kalsa o masalarda kaktüs ve sukulent dolu olsa bende aşkla baksam isterdim doğrusu:(:)

Satı Uğurtan
06-11-2010, 13:00
Sayın Aizoaceaefan, bu güzelliğe diyecek söz bulamıyorum muhteşem.

bıcırık
06-11-2010, 13:06
muhteşemler...ve siz de muhteşemsiniz...bu kadar emek,özveri,bilgi....sevgilerimle...

aygün
06-11-2010, 13:46
Selam herkese,
Mesemblerin ve tohumların gece çektiğim toplu resimleri.

Sayın AizoaceaeFAN,

Bunca emek özenle yetiştirmeyi sürdürdüğünüz bu güzel bitkiler için bir yer; sera mesela, düşünüyor musunuz?

Çünkü bu gidişle zorunluluk haline gelecek bence.

Başarılarınız daim olsun....

dlk
06-11-2010, 14:04
Her 10 dakikada bir tohumların durumuna bakıyorum. Hiç değişiklik yok. Yaklaşık ne kadar sürüyor.

AizoaceaeFAN
08-11-2010, 13:56
Sayın Sevim K. dediğiniz gibi fazlasıyla emek ve masraf var o masalarda. Kaktüs sehpalarını da çekip eklerim, mesembleri fazla sevmiyorsunuz anlaşılan.
Sayın Satı Uğurtan ve sayın bıcırık çok sağolun.
Sayın Aygün nasip olursa ilk hedefim teraslı bir ev ve terasa yapacağım bir sera olacak.
Sayın dlk bu gördüğünüz mercimek kadar olan lithops fideleri yaklaşık 1.5 yaşında. Çok sabır isteyen bitkiler.

lionstone
14-11-2010, 20:57
Sayın AizoaceaeFAN; sayfanıza küçük bir çocuğun bonibonları iştahla izlemesi gibi bakıyorum. Ziyadesiyle emek harcadığınız belli. Sizi tebrik etmek istiyorum...
Saygılarımla.

bettyycim
15-11-2010, 06:58
Sayın Sevim K. dediğiniz gibi fazlasıyla emek ve masraf var o masalarda. Kaktüs sehpalarını da çekip eklerim, mesembleri fazla sevmiyorsunuz anlaşılan.
Sayın Satı Uğurtan ve sayın bıcırık çok sağolun.
Sayın Aygün nasip olursa ilk hedefim teraslı bir ev ve terasa yapacağım bir sera olacak.
Sayın dlk bu gördüğünüz mercimek kadar olan lithops fideleri yaklaşık 1.5 yaşında. Çok sabır isteyen bitkiler.

Merhabalar, ben pek bu bitkiler hakkında bir şey bilmiyorum benimde 4 tane lithopsum var ve bir tanesi çiçek açarkn yanından yarıldı, bunun ne gibi zararı olur ne yapmalıyım yardımcı olurmusunuz :(

AizoaceaeFAN
15-11-2010, 11:15
Sayın AizoaceaeFAN; sayfanıza küçük bir çocuğun bonibonları iştahla izlemesi gibi bakıyorum. Ziyadesiyle emek harcadığınız belli. Sizi tebrik etmek istiyorum...
Saygılarımla.

Teşekkür ediyorum , o tarif ettiğiniz çocuk gibi bende onları şevk ve zevkle yetiştiriyorum.

AizoaceaeFAN
15-11-2010, 11:21
Merhabalar, ben pek bu bitkiler hakkında bir şey bilmiyorum benimde 4 tane lithopsum var ve bir tanesi çiçek açarkn yanından yarıldı, bunun ne gibi zararı olur ne yapmalıyım yardımcı olurmusunuz :(

Sayın bettyycim, çok sulanmış bu yüzden çatlamış. Bitki kendini tedavi edecektir. Herhangi birşey yapmanıza gerek yok. Lithopsların sulama dönemi bitti. Artık kesinlikle su vermemelisiniz.
Ayrıca bu bitkilerin nasıl yetiştirildiğini bilmeden bence herhangi bir işlem yapmayın derim. En kısa zamanda kaktüs ve sukulentler başlığında bulunan lithops konu başlığını okumanızı ve buna mukabil bakım yapmanızı tavsiye ederim.
Saygılar.

bettyycim
22-11-2010, 15:59
Teşekür ederim, yeterince araştırma yaptım bu satıcıdan geldikten iki gün sonra böyle oldu yani benim, yaptığım bir şey olmadı :( suda vermiyorum bu arada, ve 4 numaralı mesajınızda çiçek açan kaktüsün cinsi nedir bayıldım ona :)

AizoaceaeFAN
02-12-2010, 14:05
Sayın bettyycim o bitkinin ismi Rebutia heliosa.

Herkese selam. Uzun bir aradan sonra bitkilerimin ve çiçeklerinin son haftalarda çektiğim resimleriyle sezonu kapatıyorum. Burada havalar iyice soğudu, malesef açmasını beklediğim hatta tomurcuk veren bazı bitkilerim çiçek açamadı. Ömür varsa yaza doğru tekrar çiçekleri ve gelişimleriyle resimlere devam edeceğim. Şimdilik bu kadar. Herkese keyifli seyirler...

AizoaceaeFAN
02-12-2010, 14:05
...

AizoaceaeFAN
02-12-2010, 14:06
....

AizoaceaeFAN
02-12-2010, 14:08
.....

AizoaceaeFAN
02-12-2010, 14:09
......

AizoaceaeFAN
02-12-2010, 14:10
.......

AizoaceaeFAN
02-12-2010, 14:12
........

AizoaceaeFAN
02-12-2010, 14:13
.........

AizoaceaeFAN
02-12-2010, 14:16
..........

AizoaceaeFAN
02-12-2010, 14:18
...........

AizoaceaeFAN
02-12-2010, 14:19
............

AizoaceaeFAN
02-12-2010, 14:20
.................

zenfree
02-12-2010, 14:55
Hepsi çok güzel. Ne kadar çok tür var. Ne kadar itinaya düzenlenmiş.Ve hepsi harika görünüyorlar. Çok özen gösterdiğiniz bitkilerin ışıltısından belli oluyor. Zevkle izledim. Tebrikler.

umutyolcusu
02-12-2010, 15:23
Küçük bir serayı aratmıyor doğrusu,muhteşem görüntüler!
Büyük kaktüslerinizi yakından görmek isterdik.Sezonu hemen kapatmasanız mı acaba?

zenfree
02-12-2010, 15:33
Sayın AizoaceaeFAN sizi ve eşinizi kutluyorum. Sayfaları inceledim. Dünya çapında bir kolleksiyonunuz olduğunu düşünüyorum.:)

PlentyPlant
02-12-2010, 15:33
Harikulade, gönül açıcı bir sezon kapanışı olmuş Sayın AizoaceaeFAN.
Ama bana kalırsa, bu sezon kapanmayacak gibi duruyor. Dilerim yanılmıyorumdur. :)

Ayşe Yıldız
02-12-2010, 15:40
Şu durumda açılışı dört gözle bekleteceksiniz Sayın Aizoaceaefan, muhteşem şeyler görüyorum sayfanızı her açtığımda tebrik ederim.

Sevgi Durul
02-12-2010, 16:03
Sayın AizoaceaeFAN, mükemmel ötesi, hepsi çok güzel, lipthosların çiçekleri ayrı bir güzel. Emeklerinize sağlık.

mrmusti
02-12-2010, 16:09
Yeni sezonda, daha bol bitkiler ve daha çok çiçekler görebilmek
dileklerimle inşaallah..

sevim.K
02-12-2010, 17:49
412/1 ve 2. fotoğraflardaki sukulentlere bayıldım. Aslında parmak ısırılmayacak gibi değil tüm fotolar. Mustafa bey bu güzellikler seneye bizi çiçeğe doyuracak gibi görünüyor;):p

fund@
02-12-2010, 18:49
muhteşem görünüyorlar gerçekten...elleriniz dert görmesin..bizim de gözümüz bayram ediyor sayenizde

acemifüsun
02-12-2010, 19:29
Çok güzeller, Allah nazardan korusun:) Sizlerin de ellerine, yüreklerine sağlık:)

AizoaceaeFAN
03-12-2010, 07:50
Sayın zenfree, umutyolcusu, PlentyPlant, ayse_afyonlu, SDurul, mrmusti, sevim.K, fund@, acemifüsun güzel yorumlarınız için çok sağolun. Katüslerde bir değişim olmuyor ama elimden geldiğince mesemblerin kış boyu geçirdikleri değişimi özellikle de lithops bölünmelerinin resimlerini eklemeye çalışacağım.
Sevgi ve saygılarımla...

bettyycim
03-12-2010, 08:03
Harikasınız hele Erzurum gibi iklimi malum bir yerde bunu başarmanız takdire şayan ;)

günebakan
03-12-2010, 10:48
Hepsi de birbirinden güzel bizim de kaktüslerimizin çiçek acmasını dört gözle bekletiyorsunuz:)

AizoaceaeFAN
07-12-2010, 12:28
Teşekkürler sayın bettyycim, sayın günebakan.

AizoaceaeFAN
06-01-2011, 16:35
Selamlar, çiçeklenmenin bittiği bir zamanda bazı bitkilerimin resimlerini paylaşmak istedim. Sayfayı tümden unutmamak için keyifli seyirler...
Not: Her resimde o bitkinin adı yazmaktadır. (Kayıtlı kullanıcılar için.)

AizoaceaeFAN
06-01-2011, 16:37
Devamı.

AizoaceaeFAN
06-01-2011, 16:38
Devamı..

AizoaceaeFAN
06-01-2011, 16:38
Devamı...

Sevgi Durul
06-01-2011, 16:39
Lipthoslar, çok ilginç ve güzeller. Emeklerinize sağlık.

AizoaceaeFAN
06-01-2011, 16:39
Devamı....

AizoaceaeFAN
06-01-2011, 16:40
Devamı.....

AizoaceaeFAN
06-01-2011, 16:41
Devamı......

AizoaceaeFAN
06-01-2011, 16:42
Devamı.......

AizoaceaeFAN
06-01-2011, 16:43
Devamı........

aysahay
06-01-2011, 16:44
Bunlar harika Sayın AizoaceaeFan.. Rowleynus ne güzel olmuş ve de ne güzel açmış öyle.. Hepsi muhteşem..

AizoaceaeFAN
06-01-2011, 16:44
Devamı.........

serkan_istanbul
06-01-2011, 16:45
hepsi çok güzeller maşallah emeklerinize sağlık.

AizoaceaeFAN
06-01-2011, 16:45
Devamı..........

AizoaceaeFAN
06-01-2011, 16:46
Devamı...........

AizoaceaeFAN
06-01-2011, 16:53
Teşekkürler sayın SDurul, aysahay, serkan istanbul. Ara ara bitkilerimin resimlerini yüklemeye devam edeceğim. Biraz zaman geçsin Türkiye'de bulamadığım ve yurtdışından yakında gelecek olan 7 ender bitkimin resimlerini paylaşacağım.

günebakan
06-01-2011, 18:48
Off bunların hepsi de harika görünüyor hele de seneciolara ve sukulentler bayıldım muhteşemler sayın Aizoaceafan:)

PlentyPlant
06-01-2011, 19:23
Sayfalarınızı gerçekten özlemeye başlamıştım Sayın AizoaceaeFAN. Bu hafta sonu sayfanıza mesaj yazmayı düşünüyordum ki, bir avuç güzellik sundunuz bize. Keyif için teşekkür ederim.

Vildan Sönmez
06-01-2011, 22:21
Sayın Aizoaceafan, Senecıolar şelale gibi olmuş, bir de çiçeklenmiş ki harika.
Lithopsların yeni yaprak doğumu büyüleyici, en az çiçekleri kadar güzel.
436/3 deki çiçeğiniz gökdelenleri andırıyor. Yeni kaktüslerinizi heyecanla bekliyoruz. Yurt dışından sitelerden mi, arkadaşlarınıza siparişle mi getirtiyorsunuz ?

(BEN İSİMLERİNİ GÖREMİYORUM)

sariefe
07-01-2011, 02:59
Sayın AizoaceaeFAN, sayfanızı yeni farkettim. 12, 11, 1,2,3,... derken soluğu mesaj penceresinde aldım. Sizi ve size destek olan eşinizi bu güzelliklere, onlara yakışır şekilde baktığınız için kutluyorum. Bizimle paylaştığınız ve gözlerimize bayram ettirdiğiniz içinde çok teşekkür ediyorum. Maşallah hepsi birbirinden güzeller. Bir sonraki sayfada ne göreceğim diye heyecanla tüm sayfaları bir çırpıda gezdim. Bundan sonrada takip etmeye devam edeceğim. Size ve eşinize sağlık ve başarılar dilerim.

Saygılarımla...

AizoaceaeFAN
07-01-2011, 10:06
Sayın günebakan teşekkür ederim.
Sayın PlentyPlant sizin teşviklerinizle elimizdeki bitkilerin çiçeksiz hallerini de yayınlamaya başladık. Size de teşekkür ederim.
Sayın ayse_afyonlu senecio rowleyanusların çiçekleri gerçekten büyüleyici. Hele tarçın/karanfil karışımı kokuları muhteşem.
Sayın Vildan Sönmez 436/3 teki bitki Haworthia truncata. Çok değişik bir gelişim gösteren bitki. Kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yaptığınızda her resim kendi bitkisinin adını taşıyor. Yurt dışında birçok ülkedeki seralarla bağlantı kurup kendim getirtiyorum. Avusturalya, A.B.D, Almanya, Macaristan ve hatta Güney Afrika Cumhuriyeti'nden bile tohum ve bitki siparişlerim oldu. Biraz pahalıya geliyor bitkiler nakliyeden dolayı ama olsun. Türkiye'de mümkün değil bulamayacağım türler. Sevgili Taner bey bile tohumdan yetiştirme yaptığından (bitki çeşidi konusunda Türkiye'de tek geçtiğim seraya sahip olmasına rağmen), bu bitkilerin tohumlarını bulup yetiştirecek olsa bile her bir tür için 3-5 bitkiyi geçmez çünkü tohumlar neredeyse tane hesabıyla satılıyor ve çok pahalı ve de onun büyümesini beklersek yıllar geçmesi lazım. Ayrıca bu bitkilerin tohumları bile dünya piyasasında açık arttırmayla satılıyor malesef. Yani istediğiniz anda istediğiniz paraya alma şansınız bile yok. Kısacası zahmetli oluyor, hem araştırıyorum nerede ne satılıyor diye hem sera sahipleriyle yazışma trafiği hem de bayağı zaman harcıyorum.. Umarım yakında sağlıklı gelirler ve resimlerini eklerim.
Sayın sarıefe teşekkür ediyorum güzel duygu ve düşünceleriniz için. Kendi çapımda amatör olarak özel bitkileri toplayıp ( özellikle mesembleri ) bir küçük koleksiyon yapma hevesi ile devam ediyorum bu hobime.

Fatih
07-01-2011, 12:02
Hepsine içten bir maşallah.Gördüğüm kadarıyla lithopslarda yeni doğum başlamış.En zevkli tarafı(benim için) çiçek göremesemde bu doğuma şahit olmak.

sariefe
07-01-2011, 12:31
... Sayın sarıefe teşekkür ediyorum güzel duygu ve düşünceleriniz için. Kendi çapımda amatör olarak özel bitkileri toplayıp ( özellikle mesembleri ) bir küçük koleksiyon yapma hevesi ile devam ediyorum bu hobime.

Sayın AizoaceaeFAN kendimi kötü hissettim :( Siz amatörseniz biz neyiz? Mütevazilik yapıyorsunuz. Lütfen yerinizi bilin amatörlüğü de bize bırakın, komplekse girmeyelim ;)

AizoaceaeFAN
07-01-2011, 15:41
Sayın Fatih hepimizin bitkilerine nazar değmesin inşaallah. Ben de en çok bölünme zamanını seviyorum lithopsların.
Sayın sarıefe amatörüm çünkü yetiştiricilikte hala bilmediğim pek çok püf noktası var. Hala yetiştirmediğim ve/veya yetiştiremediğim bir çok ender bitki varken, yetiştiricilikte kazanacağım çok tecrübe varken ve de önümde Taner bey ve Mustafa Remzi bey gibi üstadlar varken dilim varmıyor bu işte ustayım demeye. Ancak mesembler konusunda pekte mütevazi değilim. Mesemblerde Taner beyden sonra Türkiye'de en çok bitki ve çeşide sahip olduğumu düşünüyorum (200 e yakın cins 500 e yakın tür ve 4000e yakın bitki). Hala daha da tür sayısını artırmaya çalışıyorum.
Darısı hepinizin başına...

acemifüsun
07-01-2011, 17:21
Sayın AizoaceaeFAN inşallah yeni bitkilerinize de sağlıklı bir şekilde kavuşursunuz:) Bu güzelleri de bizimle paylaştığınız için teşekkürler:)

mrmusti
08-01-2011, 11:34
Sayın AizoaceaeFAN,
Güzel iltifatınızdan mutluluk duydum. Üstatlık konusunda daha çok fırın ekmek yememiz lazım. Lithopslar ve mesembler konusunda ise elinize su dökemem, gerçek üstat konusundada Taner abimi tek geçerim.

Sayın Fatih hepimizin bitkilerine nazar değmesin inşaallah. Ben de en çok bölünme zamanını seviyorum lithopsların.
Sayın sarıefe amatörüm çünkü yetiştiricilikte hala bilmediğim pek çok püf noktası var. Hala yetiştirmediğim ve/veya yetiştiremediğim bir çok ender bitki varken, yetiştiricilikte kazanacağım çok tecrübe varken ve de önümde Taner bey ve Mustafa Remzi bey gibi üstadlar varken dilim varmıyor bu işte ustayım demeye. Ancak mesembler konusunda pekte mütevazi değilim. Mesemblerde Taner beyden sonra Türkiye'de en çok bitki ve çeşide sahip olduğumu düşünüyorum (200 e yakın cins 500 e yakın tür ve 4000e yakın bitki). Hala daha da tür sayısını artırmaya çalışıyorum.
Darısı hepinizin başına...

AizoaceaeFAN
08-01-2011, 13:15
Sayın acemifüsun teşekkür ediyorum, resimleri paylaşmaya devam edeceğim.
Mustafa bey, tabi ki Taner bey Türkiye için bence büyük bir şans, ondan öğreneceğimiz çok şey var. Taner bey bu siteye fazla uğramadığı için bilgi ve tecrübe olarak kaktüs ve diğer sukulentler konusunda bilgi alabileceğimiz en tecrübeli kişi sizsiniz.
Mesembler konusunda da herkesin sorularını ve öğrenmek istediklerini tecrüblerim ve bilgilerim doğrultusunda yanıtlamaktan memnun olurum.

bilge5130
08-01-2011, 19:01
Sevgili AizoceaeFAN size bir sorum olacaktı kaktüsler ve sukulentler konusunda bilginizden faydalanmak istiyorum. Benim mamillaria cinsi kaktüsüm tomurcuk oluşturdu ben su vermiyorum şu an kaktüslerime ama tomurcuk veren kaktüse su vermeli miyim sizce? Cevaplarsanız sevinirim saygılar...

AizoaceaeFAN
08-01-2011, 20:05
Sevgili AizoceaeFAN size bir sorum olacaktı kaktüsler ve sukulentler konusunda bilginizden faydalanmak istiyorum. Benim mamillaria cinsi kaktüsüm tomurcuk oluşturdu ben su vermiyorum şu an kaktüslerime ama tomurcuk veren kaktüse su vermeli miyim sizce? Cevaplarsanız sevinirim saygılar...

Sayın bilge5130, su vermesenizde o çiçeğini açacaktır eğer güneşi görürse. Ev içinde baktığınız veya kapalı balkonda olan kaktüs ve sukulentlerin bazılarını sulayabilirsiniz. Ben ayda bir suluyorum. Mammillaria türleri susuzluktan içeri doğru çekilirler. Eğer kaktüsünüzde bir yumuşama ve küçülme gözlemliyorsanız ayda bir ılık su verebilirsiniz. Ama çok az olmak şartıyla.

Hhatice
08-01-2011, 20:30
429 daki ilk sukulenttin ismini merak ettim.Yurt dışından mı aldınız.?Her zamanki gibi çok güzeller maşallah .

bilge5130
08-01-2011, 22:17
Bilgilendirdiğiniz için size teşekkür ederim.

selenn
09-01-2011, 23:04
Sayın AizoaceaeFAN,

Ellerinize sağlık, bitkilerinizin genel görünüşünden belli ki çok emek harcanmışsınız. Erzurum gibi soğuk bir iklime sahip bir il ve kaktüs-sukulentleri düşününce insanın bu güzelliklere inanası gelmiyor. Zira ben Almanya'da o kadar zorlanıyorum ki ve bazen bitkiler yetersiz ışıktan formlarını kaybedebiliyorlar.

Sayfanızı keyifle inceledim. Herşey çok güzel, ellerinize sağlık.

selenn
09-01-2011, 23:09
429 daki ilk sukulenttin ismini merak ettim.Yurt dışından mı aldınız.?Her zamanki gibi çok güzeller maşallah .

Sevgili Hhatice Lithops ilki. Ben de son karedeki Adromischus cristatus'u çok beğendim. Gövdesi ne kadar farklı değil mi?

a1919
10-01-2011, 10:07
Sayın AizoaceaeFAN haftasonu ben de bir lithops sahşbş oldum. Üstelik ortasında da tomurcuğu var. Pencerenin önüne koydum ve pencerenin önünde aynı zamanda kalorifer var. Sitede biraz araştırma yaptım ama sulama konusunda ne yapmam gerektiğine emin olamadım. Kış boyunca su vermemeli miyim? Bulunduğu ortam oldukça sıcak olabilecek bir yer. Ya da yerini mi değiştirmeliyim? Şimdiden teşekkürler...

AizoaceaeFAN
10-01-2011, 11:03
Sayın Hhatice, Sayın selenn'in de belirttiği gibi o bitki Lithops schwantesii.
Sayın selenn teşekkür ediyorum yorumlarınıza. Ben de sizin sayfanızdaki bir çok bitkiden heveslenmiş ve satın almıştım. Soğuklardan inanın bende çok zorlanıyorum. Balkona kalorifer takılı artı sıcaklık sağlayan lambalar var. Çok şükür eksiye inmiyor balkon. Ben de yetersiz ışık için lamba sistemi kurdum balkona.
Sayın a1919, lithopslar kışın sulanmazlar. İlkbaharda sulama başlar. Forumdaki Lithops konu başlığında ayrıntılı olarak bilgileri bulabilirsiniz. Işığı bol cam kenarı ideal. Ayrıca çok sıcak ortamda olmamalı. Yoksa bitki kış mevsimine girdiğini anlamayıp yeni yaprak oluşturmaya başlamayabilir. Tomurcuğu ise bu mevsimde bence artık açmaz, malesef öylece kalır. Çok zor bir ihtimal açması.

a1919
10-01-2011, 12:25
Kusura bakmayın tekrar sorumla rahatsız edicem ama Ankara şartlarında kapalı balkonda durması uygun olur mu? Evin içinden balkona çıkartsam ama balkonda herhangi bir ısıtma vs. yok. Camları açılmayan büyükçe bir balkon.

AizoaceaeFAN
10-01-2011, 14:24
Balkon +5 dereceden soğuksa koymayın. 20 dereceden fazla sıcakta da durmasın.

sariefe
13-01-2011, 02:57
Sayın AizoaceaeFAN haftasonu ben de bir lithops sahibi oldum. ...

Sayın a1919, sizin bitkiniz lithops değil pleiospilos. Bakımları arasında bir fark var mıdır bilemiyorum. Bu konuda söz sahibi AizoaceaeFAN ;)

AizoaceaeFAN
13-01-2011, 09:45
Estağfurullah sayın Sarıefe, bu bitkilerle haşır neşiriz yıllardır. Tecrübe ve bilgi birikimimle cevap verirsem her ikisi de mesemb familyasından ve su ihtiyaçları benzer. Aslında en zor bakılabilecek mesemb türlerinden biri Pleiospilos. Kaybetme riski fazla olan bir bitki. Ancak pleiospiloslar lithopslar gibi kışın tamamen susuz bırakılmazlar. Bitkide yumuşama hissederseniz ayda bir ılık ve kireçsiz su ile çok az olmak şartıyla sulanabilirler. Yeter ki suyu fazla kaçırmayın ve 10 derecenin altında bir sıcaklıkta yetiştirmeyin.

a1919
13-01-2011, 12:23
Bilmeden zor bir işe kalkışmışım anlaşılan. Bu sabah az miktarda oda sıcaklığında içme suyu verdim. Hala pencerenin önünde duruyor ve 10 derecenin altına düşecek bir yer değil. Umarım bu işin üstesinden gelebilirim. Bana bu konuda bilgi veren herkese çok teşekkür ederim. Gelişmeleri paylaşırım :)

Ayşe Yıldız
13-01-2011, 20:10
Sayın AizoaceaeFAN, 428. mesajda ilk resimdeki Lithopsun üzerindeki bir tohum kapsülü sanırım. Öyle değilse bile bu çiçek sapının kendi düşmesini mi bekliyorsunuz yoksa kuruduğundan emin olunca siz mi müdahale ediyorsunuz. Bunu bilmem çok işime yarayacak.

selenn
14-01-2011, 00:58
Sayın selenn teşekkür ediyorum yorumlarınıza. Ben de sizin sayfanızdaki bir çok bitkiden heveslenmiş ve satın almıştım. Soğuklardan inanın bende çok zorlanıyorum. Balkona kalorifer takılı artı sıcaklık sağlayan lambalar var. Çok şükür eksiye inmiyor balkon. Ben de yetersiz ışık için lamba sistemi kurdum balkona.

Sayın AizoaceaeFAN,

İşte benim için en büyük problem evimde balkon olmaması. Balkona alternatif olabilecek bitkilerimi muhafaza edebileceğim bodrum katta bir yerim var. Bir kısım bitkilerimi sonbaharda buraya alıyorum diğerlerini de ev içerisine. İşte sonbahar sonu gibi bizim sıkıntımız başlıyor. Evdekiler kaloriferin ısısından rahatsızlar. Petekleri mümkün olduğunca kıssam da bitkilere uygun ısıya düşüremem.

Bodrumda ise ışık oldukça yetersiz. Bu sorunu bir aydınlatma sistemi ile çözmeyi düşündük. Bitki sayısı oldukça fazla olduğundan raf sistemi uyguladık. Bitki lambaları edinmeyi düşündüm. Birkaç kaynaktan araştırma yaptım fakat açıkçası teknik olaylar devreye girince işin içinden çıkamadım. Sizin aydınlatma için kurduğunuz sistemi merak ettim. Biraz bilgi verebilir misiniz? Aslında aydınlatma sorununu halledersem ev içerisindense bodrum kat çok daha kullanışlı olacak.

AizoaceaeFAN
14-01-2011, 09:17
Sayın ayse_afyonlu, Ekim-Kasım gibi çiçeğini açan lithopsun tohum kapsülü o. İçinde tohum olup olmadığı tohum kapsülünün şişkinliğinden anlaşılır. Tamamen kuruduğunda bu kapsüldeki tohumları alabilirsiniz. Bu da yaklaşık 1 yıla denk gelir.
Sayın selenn, benim kullandığım 100 wattlık spot natura (11 tane aynı anda yanıyor), mandallı spotlara takılılar. Dışardan dikkat çekmeyecek bir yerim olsaydı hazır kitlerden alırdım (1000watt lık balast+reflektör sistemi). Alışveriş sitelerinde mevcut bu kitler.

esmasalim
14-01-2011, 09:44
Sayın AizoaceaeFAN, kolleksiyonunuz kesinlikle muhteşem. ayrıca eşimin memleketinde böyle güzellikleri yetiştirebildiğiniz için de ayrıca tebrik ediyorum :)
ben de tohumdan lithops yetiştirmeye heveslendim. ilk denemem bu. yeni çimlenmeler oldu ama sanırım çimlendikten sonra öldürmeden büyütmesi çok zormuş. bu konuda sizin ilk önce yetişmiş birlithops alıp bakmayı tavsiye ettiğinizi okumuştum bir yerde. bende buna karar verdim. sanırım bu konuda taner bey en doğru adres. yalnız sizden birşey talep ediyorum. bu konudaki tecribenize dayanarak bana bakımı olay, çabuk üreyen lithops türlerinden önerebilir misiniz? onları alayım ki öldürmeyeyim..

AizoaceaeFAN
14-01-2011, 14:35
Sayın esmasalim, Lithops aucampiae ve Lithops hookerii yapıları daha sert olduğundan dış etkenlere karşı biraz daha dayanıklı ama sulama konusunda bütün lithopslar gibi hassalar.

Yurt dışından getirttiğim ve şu ana kadar ki koleksiyonumun en nadide parçalarından biri olacak olan ilk bitkimi tanıtmak istiyorum. Çok değerli ve çok zor bulduğum bir bitki. İnternetten ismini yazıp çok enteresan bir çiçeği olduğunu görebilirsiniz.

Pseudolithos cubiforme...

AizoaceaeFAN
14-01-2011, 15:22
Koleksiyonumun diğer ender iki bitkisi...

Larryleachia cactiforme ( Sinonim: Trichocaulon cactifome )
Eulychnia spiral...

nesli6
14-01-2011, 16:28
Sayın Aizoaceaefan, aslında sayfalarınızın hepsini inceleme fırsatım olmadı okadar güzel türler var ki yavaş yavaş ilerliyorum son eklediğiniz türlerde çok güzeller özellikle Larryleachia cactiforme leri çok beğendim bir arada harika duruyorlar maşallah. İnşallah çiçeklendiklerinide görebiliriz.

lionstone
14-01-2011, 16:31
Hayırlı olsun sayın AizoaceaeFAN; hepsi çok güzeller sonuncu kozalağa benziyor :)

mrmusti
14-01-2011, 17:21
Sayın AizoaceaeFAN,
Üçüde süper, birbirinden güzel, Güle güle büyütün.

Ayşe Yıldız
14-01-2011, 18:56
Kocaman, kocaman olduklarınıda görürüz inşallah.

AizoaceaeFAN
14-01-2011, 20:19
Sayın nesli6 çok sağolun. Larryleachia lar muhteşem çiçeklere sahiptirler. Kısmet olur ölmezsek bu yıl çiçekte açarlarsa mutlaka resimlerini eklerim.
Teşekkürler sayın lionstone, dediğiniz gibi Larryleachia'nın boğumlu yapısı kozalağı andırıyor.
Mustafa bey çok teşekkür ediyorum, tekrardan eski neşenizle sizi burada görmek büyük keyif benim için.
Sayın ayse_afyonlu çok sağolun. Hepsinden sizlerinde olur inşaallah.

PlentyPlant
14-01-2011, 20:44
İşte bunlar nefis olmuş Sayın AizoaceaeFAN.
Sizin sayfanız her zaman zevkle, hayranlıkla izlediğim sayfalar arasında oldu ama bu siteye üyeliğimden beri ilk kez, gerçekten ilk kez kıskandığım an budur.
Hedefimde yaklaşık 50 özel tür vardı ve bulmuştum ama kış bastırınca yurtdışı satışlar durdu ve bahara rezerve edildiler. Bu listenin üç üyesini birden sayfanızda görmek çok mutlu etti beni.
Ellerinizde sağlıcakla büyüyeceklerinden hiç kuşku duymuyorum.

skaraca
14-01-2011, 21:36
Pseudolithos cubiforme yapı olarak ilginçmiş. Doğal olarak bu formu almış olduğu mümkün değil gibi görünüyor. Japonların küp şeklinde yetiştirdikleri karpuz ve elmalar gibi. Ama demekki böylesi de varmış.

İkinci Larryleachia cactiforme den sanki sitede bir başlık altında gördüm gibi ama belki benzer bir formda olabilir.

Kozalak hakkında da ilk yazdıklarım gibi düşünüyorum.

Gerçekten kaktüs-sukulent dünyası barındırdığı bitki türleri ile bir derya imiş.

Yeni bitkilerinizi güle güle büyütünüz sayın AizoaceaeFAN.

unal
14-01-2011, 21:59
Sayın AizoaceaeFAN, iki yıl önce işlerim nedeni ile tüm çiçeklerimi dağıttım ve siteye de uğramıyordum. Dün yeniden, unuttuğum şifremi alıp siteye girdim. Size ait bölümü 4 saattir inceliyorum ama bitiremedim. Sanırım sizin sayenizde yeniden evime bu kez kaktüsler girecek. Balkonunuz harika daha doğrusu muhteşem. Tebrikler ve teşekkürler.

selenn
15-01-2011, 01:05
Öncelikle lamba sisteminiz konusunda verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. En kısa zamanda araştıracağım.

Gelelim asıl güzelliklere; yani koleksiyonunuza yeni katılan 3 nadide türe. Çok muhteşemler gerçekten. Dilerim gelişmiş hallerini de görürüz. Şuanda onlara bakınca neler hissettiğinizi tahmin ediyorum. Ben sahip olmayı çok istediğim bir türe kavuşunca çocuklar gibi heyecanlanıyorum. Güle güle yetiştirin yeni bitkilerinizi.

sariefe
15-01-2011, 09:48
Yeni kaktüslerinizi güle güle büyütün. Sayenizde mutluluk hormonu salgıladık. Benim favorim Pseudolithos cubiforme. Çiçeklerini görmek dileğiyle...

Saygılar...

ankstel
15-01-2011, 10:09
Sayın AizoaceaeFAN,

Bunlar nefis Üçüde süper, birbirinden güzel, Sizin sayfanız her zaman zevkle, hayranlıkla izlediğim sayfalar arasında oldu sizi kutluyorum Ellerinizde en sağlıklı şekilde büyüyeceklerinden hiç kuşku duymuyorum Güle güle büyütün.
.

sevim.K
15-01-2011, 10:42
İnternette vaaaavv diye diye çiçeklerine baktım. Sizinkilerinde çiçeklerini bu özenli bakımlarla en kısa sürede görebiliriz umarım:)

AizoaceaeFAN
15-01-2011, 11:23
Sayın Plentyplant teşekkürler. Sizinde bu bitkilerden almak ve büyütme isteğiniz çok hoş. Umarım en kısa zamanda alırsınız. Bizler de sizin sayfanızdan bu güzel nadide türleri seyrederiz.
Sayın skaraca yorumlarınız için teşekkürler ama bir bilgilendirme yapmak istiyorum. Pseudolithos cubiforme ve Larryleachia cactiforme tamamen doğal bitkilerdir, habitatlarında bu formdadırlar. Bu tür çok zor yetişen ve çok zor bulunan türleri bir kaba koyup şekillendirmek çok anlamsız olur zaten. Larryleachia cactiforme (Trichocaulon cactifome) sitede sayın ilkin tarafından ilk kez tanıtılıyor (kaktüs çeşitleri konu başlığında var), yalnız; bu bitkiyi aradığını ve almak istediğini yazıyor. Ben bu bitkiye çok uzun zahmetler sonucu ulaştım, sanırım Türkiye'de bu bitki şu ana kadar kimsede yoktu.
Teşekkürler sayın unal, sizi yeniden bu bitki sevdasına cesaretlendirdiysem ne mutlu bana.
Sayın selenn çok teşekkür ediyorum, gerçekten büyük bir tutkuyla bu bitkileri yetiştirdiğim için ender türleri bulup alınca daha bir mutlu oluyorum. Darısı sizlere inşaallah.
Sayın sariefe, mutluluk verdiğim için çok sevindim. İnşaallah sizler de istediğiniz her bitkiyi bulusunuz.
Sayın ankstel çok sağolun, benim sayfamı severek takip edenlere teşekkürlerimi sunuyorum.
Sayın sevim.K, Pseudolithos ve Larryleachia o muhteşem çiçeklerini inşallah açarlar da ben de resimlerini paylaşırım.
Sayın sonerordo, bitkiler 7 tane birazdan onları da yükleyeceğim. Larryleachia ların üçünü bir sayıyorum.

AizoaceaeFAN
15-01-2011, 11:57
Diğer ender 4 bitkinin resimleri...

Muhteşem dikenli yapısıyla Mammillaria theresae,

Haworthia cinsi bitkilerden en sevdiğim Haworthia maughanii,

Astrophytumlar içinde desenlerini ve tüylerini çok sevdiğim Astrophytum asterias supetrcabuto,

ve en sevdiğim mammillari türü olan dikensiz ve çok şirin olan Mammillaria bocasana Fred...

AizoaceaeFAN
15-01-2011, 11:57
Devamı..

umutyolcusu
15-01-2011, 12:56
Hepsi birbirinden güzel ve değişik.İyiki bizi bu güzelliklerle buluşturuyorsunuz.Güle güle büyütün inşaallah.Ayrıca bizi kırmayıp fotoğraf eklemeye devam ettiğiniz için teşekkürler:)

acemifüsun
15-01-2011, 14:38
Maşallah çok güzeller Sn.Aizoaceaefan. Ellerinizde kimbilir nasıl gelişecekler, ne güzel çiçeklenecekler:) Güle güle büyütün:)

fund@
15-01-2011, 15:31
Yeni bitkilerinizin hepsi çok güzel ve ilginç..kayıpsız büyütmenizi ,beklediğiniz çiçeklerini en kısa zamanda görmenizi dilerim

sariefe
16-01-2011, 00:42
Maughanii, supercabuto ve bocasana. Bunların manevi bakıcısı olabilirim. Su, vitamin, saksı ya da toprak ne lazımsa yolliyim ;) Gerçekten büyüleyiciler. Şu anda bayrağı ileriye taşıyan kişi olarak sizi görüyorum sayın AizoaceaeFAN. Arkadan gelmeye çalışacağım. Lütfen devam.

Saygılarımla...

AizoaceaeFAN
16-01-2011, 12:39
Sayın umutyolcusu, acemifüsun, fund@ ve sariefe çok teşekkürler.
Hepsinden zamanla sizler de edinirsiniz inşaallah. Sayın sariefe artık özel türlerle koleksiyonu artırma hevesindeyim. Çok bitkidense az ama öz bir koleksiyon için uğraşıyorum. Manevi bakıcılık fikrini aklımın bir kenarına yazdım:) .Çok zor edindiğim bu bitkileri en iyi şekilde büyütmek için çabalıyorum. Bütün kaktüs ve sukulent severlerin fikir ve önerilerine her zaman açığım.

aysahay
16-01-2011, 18:23
Ay bu yenilere bayıldım. Hepsi birbirinden güzeller.. Hayırlı olsun..

Vildan Sönmez
16-01-2011, 18:35
Bize bu güzellikleri tanıttınız, sağolun güle güle büyütün. Dediğinizi yaptım ve internette şu gelişmiş halini buldum.
Dilerim sizinkinin de böyle yavruları ve çiçekleri olur, biz de görürüz sayenizde...

sevgice
17-01-2011, 00:31
Sayın AizoaceaeFAN lıthops lar la ılıgı tohumdan buyutme cımlendırme gıbı bılgılerınıza nasıl ulasırız ben bulamadım. lınkı buraya eklermısınız basdan bu yana nasıl cımlendıler ve gerısı ıcın olan ıslemlerı merak edıyorum da.satıcıların dedıgı gıbı tohumdan buyutmek kolaymı degılmı.

tesekkurler

sariefe
17-01-2011, 01:39
...Sayın sariefe artık özel türlerle koleksiyonu artırma hevesindeyim. Çok bitkidense az ama öz bir koleksiyon için uğraşıyorum. Manevi bakıcılık fikrini aklımın bir kenarına yazdım:) .Çok zor edindiğim bu bitkileri en iyi şekilde büyütmek için çabalıyorum. Bütün kaktüs ve sukulent severlerin fikir ve önerilerine her zaman açığım.

Eğer ileride bir sera kurmak gibi bir planınız yoksa çok yerinde bir karar. Yaptıklarınız, yapacaklarınızın teminatı olacak diye düşündüğüm için bitkilerinize layığı ile bakacağınıza şüphem yok. Sadece bu değerli bitkileri hatta mevcut diğerlerini onlara yakışır daha güzel saksılarda yetiştirmeyi düşünmüyor musunuz diye merak ediyorum. Nasıl bir bonsai için özel bir bonsai saksısı vardır. Sizde nadide bitkilerinize özel bir saksı düşünmez misiniz?

sevim.K
17-01-2011, 06:25
Özel türlere yönelmek çok doğru aslında imkan varsa. Succulent ve kaktüsler çok büyük bir dünya ve almanın sınırı yok. Kolay bulunabilen türler amatör kaktüsseverlerin almaktan mutlu olduğu türler ama koleksiyoner olmak farklı. Daha özel olan daha eşsiz olan daha az bulunan ya da bulunması çok zor olan türlere yönelmek.:)

Bu arada benimde bir tane Astrophytum asterias super cabutom oldu:) Tabi sizin aldığınız bayaa gelişmiş, yavruları var. Benim bir tane miniminiş. İnşallah sağlık içinde büyütebilirim:)

AizoaceaeFAN
17-01-2011, 10:09
Sayın aysahay çok teşekkürler, sağolun.
Sayın Vildan Sönmez, sizlerde sağolun. Çok harika bir resim bulup eklemişsiniz. Ellerinize sağlık. İnşaallah bu halini hep birlikte görebiliriz.
Sayın sevgice1981, malesef derli toplu olmadığı için tek bir link veremiyorum. Ancak Kaktüs ve sukulentler ana başlığı altında ilk konu olan sayın Sevilay'ın yazdığı lithops yetiştiriciliği adlı çeviri ve lithops konu başlığını başından itibaren okumalısınız. Satıcının dediği gibi tohumdan yetiştirmek çok meşakkatli.
Sayın sariefe, sera kurma planım var ama teraslı bir eve sahip olursam olacak inşaallah. Ancak satış amaçlı olmayacak. Tüm ender kaktüs ve sukulentlere yöneleceğim o zaman. Saksılarımı içi sırlanmamış seramik kare saksı bulsam elbette değişirim. Ancak bu öyle kolay olmayacak gibi çünkü iki bine yakın bitki için çok maliyetli ve değiştirmek haftalarımı alır. Kısmetse olur ilerde ama şimdilik plastik kare saksılar gelişimleri için en uygun.
Sayın sevim.K, her türden almaya kalksam bana Taner beyin serası kadar alan lazım olur, malesef yerim olmadığı için en nadide bitkilere yöneliyorum artık. Sizin de Astrophytum asterias supercabutonuz hayırlı olsun güle güle büyütün.

dileknş
17-01-2011, 13:32
Sayın AizoaceaeFAN sayfanızı gezmek büyük bir keyif.Çok farklı türleri sayenizde görebilme şansı buldum.Emeğinize sağlık.Hepsini güle güle büyütmenizi dilerim.

selenn
17-01-2011, 17:24
Bu başlığa zamanım elverdiği sürece uğramak beni dinlendiriyor. Bitkilerin hepsi birbirinden güzel ve bakımlılar. Nadir bulunan türlere ait son eklediğiniz fotoğraflar da hakikaten sahip olunası güzellikler. Erzurumdaki iklimde bu bitkileri bu halde muhafaza etmek her yiğidin harcı değil. Sizin tecrübenize ve verdiğiniz emeğe son derece saygı duyuyorum. Bir fincan kahvemi alıp 5 dakika bile bu başlığı dolaşsam dinlendiğimi hissediyorum.

mrmusti
17-01-2011, 17:25
Sayın AizoaceaeFAN,
Haworthia harikaymış, Güle güle büyütün..

zeynim
17-01-2011, 20:23
Bende kaktüs ve sukulent hayranıyım. Sizin kolleksiyonunuzu çok beğendim.Lithopslarınız çok güzel ve sağlıklı. Bende Taner beyden aldım ama benim lithopslarım bu kadar sağlıklı değil böyle güzel olsaydılar resimlerini basardım.
Yakında kaktüslerimin resimlerini basarım.