PDA

View Full Version : Aizoaceaefan / sukulent ve kaktüslerim

Sayfalar : 1 2 3 [4] 5

AizoaceaeFAN
26-05-2011, 16:43
Ceropegia armandii

Vildan Sönmez
26-05-2011, 19:20
Perulu iştah açıcı bir salkım üzüm sanki, Ceropegia armandii ise kömürleşmiş gibi.
Bir de çiçek açarmı? Açar. (internette baktım, fener mi desem, kral tacı mı, çok değişik çiçekleri var.)

Sağolun daha neler göreceğiz bakalım...

nesli6
26-05-2011, 19:52
Peperomia harika! Yine çok beğendiğim, ender ve aradığım bir tür, bulmak kolay olsa Haworthialar gibi küçük bir Peperomia koleksiyonu da, yapardım aralarında nadir bulunan ve çok güzel türleri var. Güle güle büyütün sayın Aizocaceaefan.

zenfree
26-05-2011, 23:47
Ender bulunan bitkileri sayenizde tanımış oluyoruz. Google'dan bile iyisiniz.;) Zira bir çok bitkinizin görselleri google'da çok az. Bu güzellikleri tanıttığınız için çok şanslıyız. Teşekkürler.

AizoaceaeFAN
27-05-2011, 10:50
Perulu iştah açıcı bir salkım üzüm sanki, Ceropegia armandii ise kömürleşmiş gibi.
Bir de çiçek açarmı? Açar. (internette baktım, fener mi desem, kral tacı mı, çok değişik çiçekleri var.)

Sağolun daha neler göreceğiz bakalım...

Teşekkürler sayın Vildan Sönmez, Ceropegia armandii 'nin gövdesi kertenkele derisi gibi. Rengi de muhteşem. Çiçek de açarsa tamam olur.
Peperomia ise çok aradığım bir türdü. Tohumdan 2 kere denedim ama çıkmadı. Sonunda kendisini buldum. Yeni bitkiler tanıtmaya devam edeceğim.

AizoaceaeFAN
27-05-2011, 10:52
Peperomia harika! Yine çok beğendiğim, ender ve aradığım bir tür, bulmak kolay olsa Haworthialar gibi küçük bir Peperomia koleksiyonu da, yapardım aralarında nadir bulunan ve çok güzel türleri var. Güle güle büyütün sayın Aizocaceaefan.

Sağolun sayın nesli6, umarım sizde bulursunuz. Gerçekten çok güzel bir bitki. Peperomia nın diğer türlerini de araştırıyorum. Etli yapraklı birkaç türü daha var. Kısmet, bakalım bulabilecekmiyim.

AizoaceaeFAN
27-05-2011, 10:54
Ender bulunan bitkileri sayenizde tanımış oluyoruz. Google'dan bile iyisiniz.;) Zira bir çok bitkinizin görselleri google'da çok az. Bu güzellikleri tanıttığınız için çok şanslıyız. Teşekkürler.

Sağolun sayın zenfree, elimden geldiğince yine yeni bitkilerle devam edeceğim.
Takip ettiğiniz için teşekkürler.

nesli6
28-05-2011, 10:19
Sağolun sayın nesli6, umarım sizde bulursunuz. Gerçekten çok güzel bir bitki. Peperomia nın diğer türlerini de araştırıyorum. Etli yapraklı birkaç türü daha var. Kısmet, bakalım bulabilecekmiyim.

Özellikle Peperomia graveolens ın yaprakları çok güzel bence ama oda oldukça zor bulunan bir türe benziyor.

şenol dalkıran
28-05-2011, 14:33
Özellikle sukulentlerinizi izliyorum hem siz hemde ülkemiz bu türleri kazanmış oluyor,bol bol elinizdeki çoğaltmanızı dilerim.

bıcırık
28-05-2011, 14:47
Muhteşemler...Ellerinize sağlık...

AizoaceaeFAN
31-05-2011, 13:07
Sayın nesli6 sizin bahsettiğiniz bitkiye benziyor ama benim aradığım diğer bir Peperomia ise Peperomia asperula. Umarım siz de bulursunuz.
Sayın şenol dalkıran teşekkür ediyorum yorumlarınız için. Takip etmenize sevindim.
Sayın bıcırık çok sağolun.

1 hafta içindeki gelişmeler...

Özellikle Sulcorebutia raushii 'Apple Green' in mor çiçekleri gerçekten çok canlı.

AizoaceaeFAN
31-05-2011, 13:08
...

AizoaceaeFAN
31-05-2011, 13:10
....

AizoaceaeFAN
31-05-2011, 13:11
Son iki resim Sulcorebutia raushii 'Apple Green'...

yağ-mur
31-05-2011, 14:04
gözlerimiz bayram etti yine,çok güzeller,emeğinize sağlık

mrmusti
31-05-2011, 17:36
Sayın AizoaceaeFan, Mesaj 769, dördüncü resimdeki Huernianın hangi cinsi, bende olmıyan bir cins gibime geliyor. Aramaya başlasam iyi olacak.

....

sevim.K
31-05-2011, 19:27
Şu sayfalara takılıp hayran hayran bakmıyormuyum uyuşmuş gibi bazan bende kendime şaşıyorum:eek: Çiçekler müthiş. Ama sadece çiçekler değil kaktüslerin sukulentlerin kendileri, dokuları görünüşleri de müthiş.

Teşekkürler sunumlarınız için sn AizoaceaeFan:)

AizoaceaeFAN
01-06-2011, 09:57
gözlerimiz bayram etti yine,çok güzeller,emeğinize sağlık

Sayın yağ-mur teşekkürler çok sağolun.

AizoaceaeFAN
01-06-2011, 10:05
Sayın AizoaceaeFan, Mesaj 769, dördüncü resimdeki Huernianın hangi cinsi, bende olmıyan bir cins gibime geliyor. Aramaya başlasam iyi olacak.

Mustafa bey bitki Huernia McCoy sp. Ben yurt dışından almıştım. Küçücük olmasına rağmen çiçek açtı.

AizoaceaeFAN
01-06-2011, 10:06
Şu sayfalara takılıp hayran hayran bakmıyormuyum uyuşmuş gibi bazan bende kendime şaşıyorum:eek: Çiçekler müthiş. Ama sadece çiçekler değil kaktüslerin sukulentlerin kendileri, dokuları görünüşleri de müthiş.

Teşekkürler sunumlarınız için sn AizoaceaeFan:)

Sayın sevim.K ben teşekkür ederim bu güzel sözleriniz için.

sariefe
02-06-2011, 09:47
Sayın nesli6 sizin bahsettiğiniz bitkiye benziyor ama benim aradığım diğer bir Peperomia ise Peperomia asperula...

Sayın AizoaceaeFAN aradığınız yetişkin bitki mi bilmiyorum ama ebay' da tohumu şu an satışta. Son fotoğraflarda da turuncu çiçek çok hoş, Trichocaulon cactiforme ise ayrı bir güzel.

zenfree
03-06-2011, 00:16
Büyüleyici güzellikteler.:)

Oğuzhan
03-06-2011, 21:46
Süper kolleksiyon.İnsan sayfanızda kaybaluyor.Büyülü bir sayfa :)

AizoaceaeFAN
08-06-2011, 11:16
Sayın sariefe, teşekkür ediyorum. Peperomia'ya bakmak için zamanım pek olmuyor bu ara. Bilgilendirdiğiniz için sağolun. Sizinde yeni bitkilerinizin resimlerini merakla bekliyorum.

Sayın zenfree ve sayın Oğuzhan, yorumlarınız ve sayfamı takip ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum.

PlentyPlant
05-07-2011, 09:49
Burası uzun süredir sessiz kaldı Sayın AizoaceaeFAN. Sadece yoğun işleriniz veya uzun bir tatil nedeniyle olduğunu umuyorum. Güzel çiçekleriniz ve türlerinizle bekleyenleriniz var.

şenol dalkıran
05-07-2011, 22:03
Bende Conophytum burgeri lerin son durumunu merak ediyorum.

Oğuzhan
23-08-2011, 23:06
Liphtoslar nasıl bir sulama yapıyorsunuz.Birkaçtanesini kaybettim.Düzenli olarak mı suluyorsunuz.

gülenmelek
15-09-2011, 23:22
Sayın AizoaceaeFAN (yine kopyala-yapıştır yaptım :D) ; bana lithops konusunda yardımcı olduğunuzda ilgili olduğunuzu anlamış ama bu kadar ilgili olabileceğinizi tahmin etmemiştim ;)
Sayfalarınızı tesadüfen gördüm ve ne demeliyim ki ? Azminize, sabrınıza, sevginize, titizliğinize ........ hayran kaldım. Eşinize sevgilerimi gönderiyorum, size yardım ve desteğinden dolayı. Size de saygılarımı.

(Bir soru; evinize küçük çocuğu olan misafir geliyor mu ve bu güzellikleri o miniklerden nasıl koruyorsunuz ? ;) Benim lithopslarımı ucundan tuttuğu gibi topraktan çıkarıvermişti bir minik ;) )

AizoaceaeFAN
20-09-2011, 17:27
Tüm forum kullanıcılarına selam ve sevgilerimle; ara verdiğim sayfama tekrar resim yüklemeye karar verdim.
Tabii bu başlangıç Kral Conophytum burgeri ile olur dedim. Sayın şenol dalkıran sizin merakınızı da gidermiş olacağım bu sebeple.
Sayın PlentyPlant artık tekrar buradayım,
Sayın Oğuzhan, benim konu başlığımı baştan sona okuma fırsatınız olursa veya Lithops konu başlığını okuyabilirseniz orada bir çok kere bu sorulara cevap verdim.
Sayın gülenmelek ilginize teşekkür ederim. Evime çocuklu misafir geldiğinde o balkon kapısını kapalı tutuyorum.

İşte Türkiye'deki tek yetişkin Conophytum burgeri'ler...

AizoaceaeFAN
20-09-2011, 17:29
Conophytum burgeri çiçekleri....

gülenmelek
20-09-2011, 17:49
Ne kadar da saydam, tomurcuğun iç taraftaki kısmı bile görünüyor. Çok çok güzel gerçekten. İnsan buna bitki demez ki ilk gördüğünde, jel gibi duruyor ;)

zafer1326
20-09-2011, 20:02
Tek kelime ile mükemmel. Ellerinize sağlık.

nesli6
20-09-2011, 20:13
Harikalar, bu cinslerle pek ilgilenmesemde bu ikisini çok beğeniyorum, bunlardan bir tanesi kırmızı değilmiydi, ikiside açmış tohum alabilicekmisiniz çok merak ediyorum.

selis
20-09-2011, 20:21
Bitkinin ismini Conophytum burgerleri diye okuyan tek ben değilimdir umarım.. :)

Ayrıca tomurcuklanma evresi çok ilginçmiş..

mrmusti
21-09-2011, 11:40
Nihayet aramızdasınız. Özledik valla. Hoşgeldiniz...

sevim.K
21-09-2011, 13:14
Nihayet aramızdasınız. Özledik valla. Hoşgeldiniz...Aynı düşüncedeyim.:)

Altıncı ayda bir mesajınız var. Beşinci aydan beri aktif değilsiniz. Çok fazla tohum, yeni bitkiler almıştınız. Onların bakımları nedeniyle bir süre uzak kaldığınızı düşünüyorum.

Bu forum, kaktüs ve sukulentlerim bölümü siz olmadan olmaz sn AizoaceaeFAN. Hem sizde görüp tanıyacağımız çok fazla güzellik var. Hemde sizden öğreneceklerimiz.:)

AizoaceaeFAN
21-09-2011, 17:35
Sayın gülenmelek ilginize teşekkürler, çok değerli ve ender büyütülebilen bir conophytum. Yetiştirilmesi çok sabır ve emek istiyor. Kendisi de dediğiniz gibi şeffaf bir bitki.

Sayın zafer1326 ilginize teşekkürler, sağolun.

Sayın nesli6, tozlaştırdım inşaallah tohum verirler. Bu bitkiler kışın dormancy(kış uykusu) döneminde turuncudan-kırmızıya dönen bir renk alırlar. Yazın tekrar yeşil renge dönerler.

Sayın selis, 'ler' ekini ayırma işaretini unutmuştum düzelttim. İlginize teşekkürler.

Sayın sonerordo, kışın tekrar kırmızıya dönecektir. Saydam oluşları ve diğer conophytumlardan büyük, iri ve nadir bulunmalarından ötürü kıymetliler.

Sayın mrmusti (Mustafa bey) teşekkür ederim, çok sağolun artık aranızdayım yeniden.

Sayın Sevim.K teşekkür ederim iyi niyetiniz ve dilekleriniz için. Biraz ara verdim hem yazın bitki bakımı biraz zorlaşıyor bu vakti onlara biraz kaydırdım hem de tekrar bir heves ve şevk geliyor ara verince. Biraz uzaklaşmak iyi oldu. Dediğiniz gibi bir sürü yeni bitki ve tohum görücüye çıkmaya hazırlanıyor, yakında hepsini sizlere sunacağım. Ben naçizane bilgilerim ve tecrübelerimle forumdaki herkese elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum, sizin gibi değerli büyüklerim varken birşeyler öğretmek değil de bilgi paylaşmak ancak olabilir.
Saygılar selamlar...

PlentyPlant
21-09-2011, 19:25
Tekrar hoşgeldiniz Sayın Aizoaceafan.
İki yıl önce yine sizin sayfalarınızda tanıyıp hayran kaldığım Conophytum burgerilerin çiçekleriyle dönmeniz çok daha hoş oldu. Bitkilerinize ve emeklerinize hayran olmamak mümkün değil.

Hatice Tarhan
21-09-2011, 22:40
Sayın Aizoaceafan yokluğunuzda inanın gözlerimiz sizi aradı.bu uzun aradan sonra gözlerimiz bayram edecek inşallah.Lithops ların açma dönemi artık bol bol çiçekli lithopsları nızı görürüz umarım. Tekrar aramıza hoşgeldiniz....

ankstel
22-09-2011, 07:25
Kutlarım sizi beyfendi gerçeken emeginize saglık..
emek bu işte !!!

zenfree
25-09-2011, 21:04
Hoşgeldiniz. Sizin gibi ustaları izlemek bize şevk veriyor. Bu sayfaları -kendi adıma konuşayım- benim gibi acemilere bırakmayın lütfen.:)

elifsena
27-09-2011, 14:59
tek kelimeyle harikasınız.

jineop
27-09-2011, 15:09
Sayın Aizoaceaefan,
günlerdir sayfalarınıza bakıyorum . Önerilerinizi çaktırmadan not aldım. Tüm paylaşımlarınız için teşekkürler. Bizi fotoğrafsız ve bilgisiz bırakmayın lütfen. Hatta günlük kaktüs ve bilgilerini bize sunabilirseniz , çok seviniriz. Sağlıcakla kalın.
Not: Muthişsiniz....

AizoaceaeFAN
27-09-2011, 17:28
Sayın PlentyPlant teşekkür ederim. Artık sayfamı tekrar sahiplendim ve ara ara bitki fotoğraflarını yüklemeye ve bilgiler vermeye devam edeceğim. C.burgeri'leri ne kadar aradığımı bilemezsiniz. Malesef satılmıyor açık artırmalarda dahi satan yok. Tesadüf yabancı bir beyefendi benim bu bitkiyi çok aradığımı söylediğimden etkilenmiş ve bana çok pahalı da olsa temin etmemi sağlamıştı. Şimdi tozlaştırdım ve tohum kapsülü olgunlaşıyor. Seneye artık yüzlerce C.burgeri tohumu çimlendiririm inşaallah.

Sayın Hatice Tarhan biraz özletmek istedim sayfamı, merakla bekleyen siz değerli forum takipçilerine tüm bitkilerim ve çiçekleriyle (özellikle de bu forumda pek olmayan Conophytum ve Lithopsların çiçekleriyle) ara ara karşınızda olacağım. Takip ettiğiniz için çok teşekkürler.

Sayın ankstel teşekkürler, emeksiz hiçbir iş malesef hayat bulmuyor. Sizler de sağolun.

Sayın zenfree, üstadlık henüz ulaşamadığım bir merhale. Umarım forumdaki değerli büyüklerim gibi o ustalık seviyesine gelebilirim. Çabalarım, denemelerim ve araştırmalarım sürüyor bu yönde. Sizlerden de çok öğreneceklerimiz var. Bilgi istendikçe paylaşılmalı bana da bu yönde ne düşerse sayfamda veya diğer kullanıcıların sayfalarında veya diğer forum konu başlıklarında paylaşmaktan mutlu olurum. Tekrar teşekkürler.

Sayın elifsena teşekkür ederim.

Sayın lir, sayfamı takip etmenize ve beğenmenize sevindim. Bitkiler ve bilgiler inşaallah devam edecek bu sayfadan. Sizlerde sağlıcakla kalın, teşekkürler .

AizoaceaeFAN
29-09-2011, 17:26
Muhteşem çiçekleriyle Avonia quinaria ssp. alstonii...

AizoaceaeFAN
29-09-2011, 17:26
...

gülenmelek
29-09-2011, 18:00
41. sayfada 41 kere maşallah !!! Sizin elinizde hepsi çiçekleniyor ;) En son fotoda yanında duran da çok değişik ve güzel. Onun adı nedir acaba ?

zenfree
29-09-2011, 19:51
Harkulede görünüyor. İğne oyası gibi. Çiçekler uzun kalıyor mu? Bir sürü de tomurcuk var.

jineop
29-09-2011, 21:19
Çok güzel çiçekleri var, ışıl ışıl. Bu kaktüsler insanı hayrete düşürüyor. Sevgiler...

zafer1326
29-09-2011, 22:40
Harikasınız sayın AizoaceaeFan. İnsan bu güzellikler karşısında ne diyeceğini bilemiyor. Yalnızca Maşallah diyorum.

selis
29-09-2011, 22:47
İğne oyası gibi.
Aynı şeyi düşündüm. Muhteşemler..
Niyeyse güzel koktuklarını da düşünüyorum..

PlentyPlant
30-09-2011, 09:39
Bu ne hoş Alstonii görüntüsü böyle. Eve gidince benimki ile biraz konuşmam gerekecek. Artık açsa bile, bu güzel kraliçe fotoğrafının üzerine fotoğraf eklemem. :)

fund@
30-09-2011, 18:16
Çok güzel açmış çiçeğiniz..valla nerden buluyorsunuz bu bitkileri bilmiyorum ama ağzım açık izliyorum sayfanızı. 'aaa böyle bitkilerde mi varmış' diye geçiyor içimden

Oğuzhan
30-09-2011, 20:49
Çok güzeller.Nerden buluyorsunuz.Harikalar..

sariefe
30-09-2011, 21:11
Avonianız gerçekten çok güzel çiçeklenmiş sayın AizoaceaeFAN. Çiçek sayısı fazlaca ve canlılıkları muhteşem. Ne kadar süre dayandılar acaba? Darısı benimkilerin başına ;)

AizoaceaeFAN
01-10-2011, 12:05
Sayın gülenmelek teşekkürler. Yandaki bitki Pseudolithos. Onun da çiçekl hallerini yakında sayfamda görebileceksiniz.

Sayın zenfree teşekkürler, çiçekler birkaç gün açık kalıyor. Kokuları da var ama keskin değil. Araya yağmurlu günler girmişti diğer tomurcuklar malesef açamadı.

Sayın lir teşekkürler, daha bir çok farklı bitki yakında sayfamda olacak.

Sayın zafer1326 çok sağolun, sizlerin çiçeklerine de maşaallah.

Sayın selis gerçekten muhteşemler, kokuları da var ama çok değil.

Sayın PlentyPlant iyi bir çiçeklenme dönemi geçirdi. Sizin alstonii'nin seneye böyle açacağına eminim. Yerini garipsemiştir seneye mutlaka coşacaktır.

Sayın funda teşekkürler, araştırıp buluyorum. Çok özel bitkiler için uğraşıyorum artık. Yakında yenileri eklenecek.

Sayın Oğuzhan teşekkürler, yeni ve farklı bitkiler tanıtmaya devam edeceğim.

Sayın sonerordo teşekkürler yorumunuz için, 'apple gren'ler çiçekte açtılar. Yakında resimlerini yükleyeceğim.

Sayın sariefe teşekkürler, birkaç gün açık kaldılar. Öğleden sonra açıp akşam bitene kadar açık kalıyorlar. Darısı sizin bitkilere.

Şimdi çok özel bir Ceropegia türünün çiçekleriyle sizleri baş başa bırakıyorum. Keyifli seyirler...

Ceropegia stapeliiformis var. serpentina

AizoaceaeFAN
01-10-2011, 12:05
...

AizoaceaeFAN
01-10-2011, 12:06
....

Sevgi Durul
01-10-2011, 12:08
Çok güzel sayın Aizoaceaefan. Avizeye benzettim. Paylaşım için teşekkürler.

sariefe
01-10-2011, 15:55
Daha birine doymadan diğeri geliyor ;) Bu bitkinizin çiçekleri de çok güzelmiş üstadım. Kutlarım.

yener.T
01-10-2011, 16:18
Bu güzel çiçekleri bizlere görsel bir şölen havasında sunmanızı tebrik eder ve paylaşımlarınız için teşekkür ederim.

PlentyPlant
01-10-2011, 20:09
Bu türün çiçeklerine hayran kalmamak mümkün değil. Sayın Sdurul çok haklı. Sizde gelişen formu ile 19. yüzyıl Londra sokak lambalarını hatırlattı bana. Gövdenin ışığa uzanışı çok hoş bir hava katmış.

zafer1326
01-10-2011, 22:24
Gerçekten çok özel ve güzel bir bitkiymiş maşallah diyorum. Ellerinize yüreğinize sağlık.

zenfree
01-10-2011, 22:33
Çok çok güzel. Birden çok çiçek aynı anda açınca görsellik de o derece artıyor. Tüm çiçekler aynı anda açmış, sizi kutluyorum olağanüstü görünüyor.

sevim4
02-10-2011, 08:46
Çok güzel ilkdefa gordüm.

gülenmelek
03-10-2011, 08:25
Beynim bu sayfadan uzak dur dese de gözlerim hep arıyor işte ;) Maşallah !!!

AizoaceaeFAN
06-10-2011, 11:57
Sayın SDurul, teşekkürler ziyaretiniz için.

Sayın sariefe teşekkür ederim. Çiçek açtıkları zaman sayfamda yer bulacak birçok bitki var özellikle de bir Conophytum bombardımanı yakında sayfamda olacak.

Sayın serilaaa, ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkürler.

Sayın PlentyPlant teşekkürler, birer ikişer açmıştı ama 5 tane açtığı halini özellikle kaçırmadan çektim. Gerçekten sokak lambası gibi. Kokusu da diğer stapeliadlar gibi.

Sayın zafer1326, yorumunuz için teşekkürler, sizler de sağolun.

Sayın zenfree, teşekkürler çok sağolun.

Sayın sevim4, teşekkürler ziyaretiniz için.

Sayın gülenmelek çok teşekkürler ziyaretiniz için.

ayhat
06-10-2011, 12:10
Hernekadar çiçek delisi olsamda bu sitede hiç birşey bilmiyormuş gibi oluyorum, eğer yanlış değilse tespitim -yani sizin bilginizin yanında- ben bir yorumda bulunmak istiyorum, kaktüs ve sukulentlerin dünyadaki en ilginç ve gösterişli çiçek açtıklarını düşünüyorum.

ankstel
07-10-2011, 17:16
Sayın AizoaceaeFAN ekteki Lithops.. türleri hk yardımcı olurmusunuz. bu türlerde yeni çiçeklendi dostlarla ikilemdeyiz de .

Serdar
08-10-2011, 02:06
Tek kelimeyle muhteşem.
Büyük bir zevkle sayfaları gezerken epey bir zaman geçmiş. Bide bunlar için harcanan emeği düşününce... helede Erzurum gibi soğuk bir memlekette büyük bir başarı gerçektende.

sevim.K
08-10-2011, 05:05
Her ne kadar doğayla son derece uyumlu dış yüzey renklerini beğensemde bir türlü ısınamadım lithopslara. Ama Ceropegia stapeliiformis var. serpentinanın çiçeğine aşık oldum.

Yanlış hatırlamadıysam Mustafa beyde eklemişti bu güzel çiçek fotoğrafını. O zamanda hayranlıkla balmıştım bu bitkiden bulmak, bulupta almak gerek diye:) Emeklerinize sağlık. Teşekkürler bu güzellikleri sunduğunuz için.

jineop
08-10-2011, 05:19
Ceropegia stapeliiformis var. serpentina usta bir elden çıkmış yapma çiçek gibi. Teşekkürler, ellerinize sağlık.

AizoaceaeFAN
08-10-2011, 10:49
Sayın AizoaceaeFAN ekteki Lithops.. türleri hk yardımcı olurmusunuz. bu türlerde yeni çiçeklendi dostlarla ikilemdeyiz de .

Sayın akstel ilk resim Lithops schwantesii ikincisi ise Lithops bromfieldii.

Sayın truva38, teşekkür ederim yorumunuz ve ziyaretiniz için.

Sayın sevim.k, ben teşekkür ederim yorumunuz için. Zannedersem Taner beyde bir ara bu bitkiden vardı. Satışta mı bilemiyorum.

Sayın lir, çok teşekkürler çok sağolun.

sevim.K
08-10-2011, 13:17
Galiba tükenmişti, sormak lazım:)

ankstel
09-10-2011, 07:04
[QUOTE=;867568]Sayın akstel ilk resim Lithops schwantesii ikincisi ise Lithops bromfieldii.

Sayın AizoaceaeFAN Yanıt için teşekkür ederim.
Lithops schwantesii türü hk ikileme devam üç arkadaşımızda sekiz saksı bir araya koyuyoruz.
Sanki hepsinin babaları ayrı gibi :)
İkilem netleşmedi ilginç olan hepsinin üreticisi sanırım büyük üretici Taner Bey. Bu işi çözse çözse o çözer tam olarak…!!

AizoaceaeFAN
09-10-2011, 14:21
[QUOTE=;867568]Sayın akstel ilk resim Lithops schwantesii ikincisi ise Lithops bromfieldii.

Sayın AizoaceaeFAN Yanıt için teşekkür ederim.
Lithops schwantesii türü hk ikileme devam üç arkadaşımızda sekiz saksı bir araya koyuyoruz.
Sanki hepsinin babaları ayrı gibi :)
İkilem netleşmedi ilginç olan hepsinin üreticisi sanırım büyük üretici Taner Bey. Bu işi çözse çözse o çözer tam olarak…!!

Sayın ankstel, Lithops schwantesii'nin 33 çeşidi vardır ve bunlar Cole numarasıyla numaralandırılmıştır. Genel olarak hepsi schwantesii ancak subspecies yani alt türleri farklı. Birebir hangi tür olduğunu anlamak için lithopslarla ilgil tam resimli sitelere veya yabancı lithops kitaplarına bakmanız lazım. (örn. S.Hammer veya D.T Cole ' ün lithops kitapları.)
Büyük üstad Taner bey'in de bu 33 schwantesi'yi birebir tanımlaması oldukça güç. Çok özel gözlem ve bilgi gerektiriyor. Sadece Cole numara sistemiyle numaralandırılmış 416 adet farklı lithops var. Bu da sadece Cole numaralandırma sisteminde . Bu ve bunun gibi pek çok meşhur Lithops üretici ve araştırmacısının kendi çaprazladığı ve numaralandırdığı binlerce farklı lithops var. Bunları birebir ezbere bilen dünyada bir kişi bile olduğunu tahmin etmiyorum. Ben bile yıllardır uğraştığım halde bazen türleri dahi karıştırabiliyorum kaldı ki bir bakışta (L. schwantesii için) bu lithops kesinlikle budur demek çok çok büyük bir ustalık ister.

Oğuzhan
09-10-2011, 14:40
Tek kelime ile muhteşem.avize abajur gibi.Çok enteresan.Kokusu var mı?

nuray topcu
09-10-2011, 22:49
Efendim,ne diyeyim bilemedim.Acaba siz gerçekmisiniz?şaştım kaldım,tek tek baktım,bu kadar çeşit nasıl olur.ayrıca düzen,tertip,temizlikde cabası.sizi tebrik ediyorum.o milyonlarca tohumdan yetişenler ne oluyor,satıyormusunuz ya da niye satmıyorsunuz.hiç taş kaktüsüm olmadı.edinmem şart oldu.paylaşımınız için teşekkürler.

ankstel
10-10-2011, 10:14
Sayın ankstel, Lithops schwantesii'nin 33 çeşidi vardır ve bunlar Cole numarasıyla numaralandırılmıştır. Genel olarak hepsi schwantesii ancak subspecies yani alt türleri farklı. Birebir hangi tür olduğunu anlamak için lithopslarla ilgil tam resimli sitelere veya yabancı lithops kitaplarına bakmanız lazım. (örn. S.Hammer veya D.T Cole ' ün lithops kitapları.) [/QUOTE]

Sayın AizoaceaeFAN ayrıntılı açıklamanız ikilemi sonlanırdı
Yanıt için teşekkür ederim. Zaten konuştuğumuz dostlarda yılların
Kaktüs sukkulent koleksiyoneri arkadaşlar tabii kimsede sizin gibi bir Lithops çeşidi yok.
net bir isimlendirme için ustalıktan öte bir şey gerekiyor sanırım. Belki otopsi yapmak gerekecektir parça alınarak..:)

mrmusti
12-10-2011, 11:03
Kim ne derse desin, Ceropegia stapeliiformis bir doğa harikası.

Jezebel
12-10-2011, 20:14
Sayın Aizoaceaefan,
hepsi çok ayrı güzellikte, nefes kesici.
Avonia quinaria özellikle çok başka ...
Teşekkürler.

günebakan
12-10-2011, 20:37
Hepsi birbirinden güzel ama Ceropegia stapeliiformis var. serpentina ayrı bir güzel:) Teşekkürler

AizoaceaeFAN
13-10-2011, 16:45
Sayın ankstel, Lithops schwantesii'nin 33 çeşidi vardır ve bunlar Cole numarasıyla numaralandırılmıştır. Genel olarak hepsi schwantesii ancak subspecies yani alt türleri farklı. Birebir hangi tür olduğunu anlamak için lithopslarla ilgil tam resimli sitelere veya yabancı lithops kitaplarına bakmanız lazım. (örn. S.Hammer veya D.T Cole ' ün lithops kitapları.)

Yanıt için teşekkür ederim. Zaten konuştuğumuz dostlarda yılların
Kaktüs sukkulent koleksiyoneri arkadaşlar tabii kimsede sizin gibi bir Lithops çeşidi yok.
net bir isimlendirme için ustalıktan öte bir şey gerekiyor sanırım. Belki otopsi yapmak gerekecektir parça alınarak..:)[/QUOTE]

Sayın ankstel, çözüme katkım olduysa memnun olurum.
Kaktüs ve sukulent koleksiyonerleri için bu bitkilerin ülkemizde 5-10 yıllık mazisi var. Bilmemeleri gayet normal. Ben yurtdışından getirttiğim kitaplarla bu işi geliştirmeye devam ediyorum. Aklınıza herhangi birşey takılırsa cevaplamaktan menmum olurum.
Saygılarımla.

AizoaceaeFAN
13-10-2011, 16:48
Sayın Oğuzhan, teşekkürler, kokusu diğer stapeliadlar gibi kötü malesef.

Sayın nuray topçu, teşekkür ederim, evet gerçeğim. Biraz fazla hobiden öte oldu bu bitki sevgisi bendeki. Tertip düzen olmasa o güzellikleri kaybolur gider.
Hem sayıca çok olmaları sebebiyle hem de kendi alışkanlığım gereği hep düzen ve tertip vardır balkonumda.
Henüz milyon tane olmadı ama 5000 i geçen sayıda lithops ve diğer mesemb bitki filizi şu an balkonumda yatıyor. Satmayı düşünmedim hiç.
İleride büyüdüklerinde yer kalmazsa balkonda, birşeyler düşünürüm artık. İlginize teşekkür ederim.

Sayın mrmusti, teşekkürler. Gerçek bir baş yapıt gibi çiçekleri. Bir yaratılış mucizesi. Gösterişsiz bir bitkiden muhteşem bir çiçek.

Sayın jezebel teşekkür ederim, beğenmenize sevindim.

Sayın günebakan, ziyaretiniz için teşekkür ederim.

Artık sözün kısası 'Yalancı Kaya'larla yani Pseudolithos'larla başbaşa bırakıyorum.
Balkonumdaki Pseudolithoslar...

Pseudolithos miguirtinus

Pseudolithos caput-viperae

Pseudolithos sphaericus...

AizoaceaeFAN
13-10-2011, 16:49
...

AizoaceaeFAN
13-10-2011, 16:49
....

AizoaceaeFAN
13-10-2011, 16:50
.....

Hatice Tarhan
13-10-2011, 16:53
Bu güzelliklere başka ne denilebilirki MUHTEŞEM,ellerinize yüreğinize sağlık....

Vildan Sönmez
13-10-2011, 19:49
Bizi şaşırtmaya devam ediyorsunuz. Hem bu kadar sağlıklı hem de çiçek açıyorlar, bence de MUHTEŞEM.

gülenmelek
13-10-2011, 20:39
Hey Allahım, internet, sevgi, sihirli parmaklar, emek ve fotoğraf makinası olmasa nereden bileceğiz veya göreceğiz böyle güzellikleri. Yine bakakaldım fotolara. Paylaştığınız için teşekkürler ;)

ankstel
14-10-2011, 07:34

Sayın AizoaceaeFAN degerli bilgileriniz için tüm dostlar adına teşekkür ederim.
Birde herkes sizi merak ediyor.
Genelde Kaktüs sukkulent koleksiyoneri birbirlerini tanırlar çünkü toplumda bu tür hobi edinen rafine ve özel İnsanımız az.

Her şey gönlünüzce olsun

yener.T
14-10-2011, 07:45
Sayın AizoaceaeFAN Allah (C.C) gönlünüze göre versin.O kadar güzel çeşitler ve bir o kadar güzel çiçeklerle bizleri tanıştırıyorsunuz ki,bendekileri bir hiç oldukları kanısına kapılmaktayım.Bu görüntüler için teşekkür ederim.

AizoaceaeFAN
15-10-2011, 11:26
Sayın Hatice Tarhan, teşekkür ederim sizlerinde eline yüreğine sağlık.

Sayın Vildan Sönmez çok sağolun. Şaşırtmaya devam edeceğim.

Sayın gülenmelek ziyaretiniz için teşekkürler, sağolun.

Sayın ankstel ben teşekkür ederim. Sayın ankstel ben Erzurum'dayım. Kaktüs ve sukulent toplantıları ve sohbetlerine katılamıyorum mesafeden ve işimden ötürü. Kısmet olursa ileride tanışırız ayrıca yolu buraya düşen bu bitkilere meraklı herkesle tanışmayı bende isterim. Siz ve diğer dostlarınıza saygı ve selamlar.

Sayın serilaaa çok sağolun, sizin de Allah(c.c) gönlünüze göre versin. İlginç bitki ve çiçeklerle sayfamda olmaya devam edeceğim. Takip eden herkese selamlar saygılar...

nuray topcu
15-10-2011, 15:36
Sayın AizoaceaeFAN Allah (C.C) gönlünüze göre versin.O kadar güzel çeşitler ve bir o kadar güzel çiçeklerle bizleri tanıştırıyorsunuz ki,bendekileri bir hiç oldukları kanısına kapılmaktayım.Bu görüntüler için teşekkür ederim.

sayın Serilaaa,bu güzellikleri seyrederken sizi görmek isterdim.

PlentyPlant
15-10-2011, 17:51
Henüz başa çıkabileceğimden emin olamadığım Pseudolithopslara bu kadar güzel baktığınız ve bu kadar güzel bizlere sunduğunuz için teşekkür ederim. Ellerinize, emeklerinize, gönlünüze sağlık.

Oğuzhan
17-10-2011, 21:52
Muhteşemler.Emeğinize sağlık.Bunlar uzaydan mı :)

mrmusti
20-10-2011, 12:25
Hepside birbirinden güzel, Nazar değmesin inşaallah.

zafer1326
20-10-2011, 14:11
Emeğinize sağlık. Bu kadar güzel bitkilere bir arada sahipsiniz. Çok merak ediyorum. Bu kadar çok çeşitle nasıl başa çıkıyorsunuz. Hepsinin bakımları ve sulama istekleri farklı, ne zaman suladım, ne zaman toprak değişimi yaptım, ne zaman ektim gibi birçok takip edilmesi gereken işler var. Allah sizlere kolaylık versin. Gerçekten çok emek isteyen, çok zahmetli ama inanıyorum ki bir o kadarda zevkli bir uğraş. Gerçekten sizi takdir etmek az kalır. İnsan bazen tıkanır ya, ne dese az gelir. İşte o durumdayım. Helal olsun diyorum. Emeklerinize sağlık.

merdal36
14-11-2011, 13:33
Sayın AizoaceaeFAN
Selamlar bu siteye yeni katıldım. Tüm bitkileriniz özellikle yavru lithops’larınız çok güzel elinize emeğinize sağlık. Mümkünse bir konuda bilgi almak istiyorum.Tohumdan lithops yetiştiriken yapay gün ışığı kullandığınızı forumda okudum. Nasıl bir ışık kaynağı, kaç wattlık, ne kadar uzaklıkta ne kadar süre uyguluyorsunuz. Bilgi verirseniz sevinirim.

aburcuburs
18-11-2011, 08:22
sayın AizoaceaeFAN 1 haftalık lithops bakarım. bu sebeple genel lithops sayfasını okudum daha sonra sırsız toprak saksıya torf, kum ve dere kumu karıştırarak diktim.

Ama kalorifere çok yakın olduğundan 3 gün sonra dipten yumuşama başladı. şimdi kaloriferin yanmadığı ama sıcak bir odada aydınlık bir yere koydum. 4 tane lithops aynı saksıya yerleştirmiştim üzerilerine 1-2 yemek kaşığı su damlattım.

Sizce başka ne yapabilirim. Taner Beyden toprak almayı düşünüyorum fakat yeni değişim yaptım hem de zamansız o sebeple bahara kadar beklemeliyim diye düşünüyorum.

Ayrıca sırayla kaktüs sever üyelerin sayfalarına bakmaya başladım önce Bettyicim sonra siz Maşallah emeklerinize sağlık. Hayranlıktan nefesim kesildi ve tekrardan MAŞALLAH...

sevim.K
18-11-2011, 17:25
Yalancı kayalar hem muhteşem hemde gerçek!!!! Güzellikleriyle, çiçekleriyle...

Emeklerinize sağlık sn AizoaceaeFAN, ellerinize, yüreğinize.. Teşekkürler bu güzellikleri tanıttığınız için. Lütfen bu güzelliklerle olun her zaman. Lütfen bu sayfalarda olun. Hem sizden öğreneceğimiz çok şey var hemde göreceğimiz daha nice güzellikler var. Selamlarımla:)

cemo
19-11-2011, 00:27
Aman tanrımmmmm.. bunlar nedir böyle, gözlerim pörtledi gece gece.:)) Kaya mı, uzaylı yaratıklar mı ne, aklım durdu.

Emeğinizi ve sevginizi alkışlıyorum. Biraz da kıskanıyorum sanırım:)))

AizoaceaeFAN
20-11-2011, 10:47
Sayın PlentyPlant, siz başa çıkarsınız merak etmeyin. Lithopslardan 1 derece daha zor bakımları var. Lithopsları başarıyla yetiştirenler eminim bu bitkileri de yetiştirebilir. Çok nazlı ve çabuk çürüyen bitkiler ama yapıları ve çiçekleri muhteşem. Teşekkür ederim yorumlarınız için.

Sayın Oğuzhan, çok sağolun, bitkilerin bir kısmı uzak doğudan bir kısmı da avrupadan.

Sayın zafer1326, teşekkür ederim. Nadir bulunan ve özel bitkilerle uğraşmaya çalışıyorum. Binbir zorluk ve maddi külfetle elde ettiğim bitkilere tabii ki gözüm gibi bakıyorum. İnsan hobisinden dert yanmaz bende sıkılmadan usanmadan zevkle bunlarla uğraşıyorum. Hepsini takip etmek zor ama hepsi çiçek açıp gelişince bütün yorgunluğum keyfe dönüşüyor. Tekrar teşekkür ederim güzel duygularınız için.

Sayın merdal36, size de selamlar, Yapay güneş ışığını takviye olarak kullandım. Tamamen aydınlık fakat direkt güneş almayan bir yerde büyüttüm yavru lithopsları. Aksi halde günşten kavrulur giderler. Ben osram spot natura kullanıyorum, memnunum fakat çok dayanıklı değiller bir müddet sonra dökülüyorlar.

Sayın aburcuburs, lithops konu başlığı ve benim konu başlığımda epey bir yetiştirme bilgisi mevcut lithopslarla ilgili. Saksı mutlaka çok küçük olmalı. Toprak saksı iyi bir seçim fakat büyüklüğü önemli işte.
Aydınlık bir cam kenarında çok sıcak ve soğuk olmayan bir ortamda artık sulamayı tamamen keserek nisana kadar beklemelisiniz. Saksı değişimi ve toprak değişimi artık yapmayın ve lithopsu rahat bir uyku dönemine bırakın.
Yorumlarınız için teşekkür ederim

AizoaceaeFAN
20-11-2011, 10:49
Balkonumdaki 300'e yakın conophytum türünün yüzlerce çektiğim resimleri arasından Conophytum turrigerum'un muhteşem çiçekleriyle conophytumlara başlamak istedim. Henüz lithopslara geçemedim malesef. Balkonumdaki neredeyse tüm lithopslar açtı ve hepsinin resimlerini çektim. Daha conophytumları bir dosyada yeni toplayabildim. Lithopslar, conophytumların resimleri bitmeden malesef hazır olmayacaklar. Yaklaşık 300 resim conophytum yüklenmeyi bekliyor. Sözü uzatmadan o güzelim çiçekleriyle
Conophytum turrigerum..

AizoaceaeFAN
20-11-2011, 10:50
Conophytum turrigerum..

zafer1326
20-11-2011, 15:19
Yaklaşık bir aydır yoktunuz sayın Aizoaceaefan. dönüşünüz muhteşem olmuş yine. Ellerinize sağlık.

umutyolcusu
20-11-2011, 20:18
300 mü?Maşaallah,bekliyoruz devamını o zaman,ellerinize sağlık.Renkler harika!

zenfree
20-11-2011, 21:24
Sayın AizoaceaeFAN bu kadar bekletmeyin lütfen gözlerimiz yollarda kalıyor.:) Conophytum turrigerum ne kadar da güzel. Renkler harika.

mrmusti
21-11-2011, 17:09
Offf offf offff da oooffffff. Ellerine sağlık kardeşim.
Hepsinede nazar değmesin. Güle güle büyüt.
Ne yaparsanız yapın, ne kadar güzel olursa olsun ben bunlara bulaşmıyacağım..

Vildan Sönmez
21-11-2011, 21:52
Bir ooooof da benden, karşıki dağlar kendini korusun :eek::eek::eek:

Açıkça söylüyorum, sizde, Mustafa Bey'de ve Plantyplant'da bulunan bazı türleri internette bile görmedim daha önce. İyi ki varsınız.

Oğuzhan
26-11-2011, 22:04
Offf offff nazar değmesin.Maşallah.

neyzen06
03-12-2011, 20:49
Conophytum turrigerum..

Merhaba
kaktüs ve lithopslarınız mükemmel .. Benimde Taner beyden aldığım 4 lithops var. ancak istediğim gibi bir gelişme olmadı. Sulamayı nasıl yapıyorsunuz. Bu aylarda sulamayı tamamen kesmek gerekiyor mu?
Selamlar..

Manolya_
04-12-2011, 00:25
Sayın AizoaceaeFAN,
Kaktüslerinizi aheste aheste seyrederken ( aklıma ''erzurum çarşı pazar'' türküsü geldi)
Fakat sizin pazarınız bir başka pazar.
41 kere maşallah, hepsi, birbirinden güzel. En önemliside gerçekten değişik görmediğimiz türlerden var kolleksiyonunuzda.
Zevkli oldugunuz her halinizden belli oluyor.
Sizi izlemeye devam edeceğim. Zira keyif veren bir çalışmanız var.
Saygı ve Selamlarımla
Asuman

AizoaceaeFAN
17-12-2011, 23:45
Sayfamda yorum yapan herkese teşekkür ederim, zamanında cevap veremediğim için de hepinizden özür dilerim. Fırsat bulamadığımdan malesef aksattım sayfamı.

Sayın zafer1326, malesef zaman zaman siteye girme imkanım oluyor bu aralar. Siz ve diğer forum kullanıcılarının sayfalarından da uzak kaldım bir süredir. Zamanım oldukça tek tek hepsini gezeceğim. Daha resim çok ama fırsat bulamadığımdan ara ara yüklüyorum. Teşekkürler.

Sayın umutyolcusu evet 300 e yakın bir conophytum çeşitliliğim var. Her fırsatta artırma çabasındayım. Bütün ender bulunan türlerine sahibim şu anda.
Zamanla hepsini yüklerim inşaallah. Teşekkürler.

Sayın zenfree teşekkürler, yeni resimler yeni bitkilerle karşınızdayım.

Sayın mrmusti (Mustafa bey), teşekkürler, çok sağolun. Ben mesemblerle yakinen ilgilendiğimden kaktüslere oranla daha bir verim alıyorum. Siz bulaşırsanız ben size yardımcı olurum bu konuda. Çünkü bilirim ki bunu da çok iyi yetiştireceksinizdir.

Sayın Vildan Sönmez, çok teşekkür ederim. İyi ki sizler de varsınız.

Sayın Oğuzhan, teşekkürler.

Sayın neyzen06, teşekkür ederim. Lithopslarda sulama genel olarak kasım sonu biter nisan ortası yeniden başlar.

Sayın manolya teşekkür ederim yorumlarınız için. Çok naziksiniz. Sizler gibi sayfamı takip eden herkese selam ve sevgilerimle.

Yeni conophytum resimlerini sizlerle paylaşıyorum. Bitkilerin sayısı çok olduğundan ve çoğusu numaralandırma sistemiyle numaralandırıldığından bundan sonra ekleyeceğim conophytumların isimlerin yazmadan resimlerini yükleyeceğim. Çünkü isimlerini tek tek bulmak çok yorucu benim için.
Sizlerin, ismini sorduklarınızı cevaplarım elbette.

Keyifli seyirler...

AizoaceaeFAN
17-12-2011, 23:46
...

AizoaceaeFAN
17-12-2011, 23:47
.....

zenfree
18-12-2011, 17:26
Harika bitkler. Keyifle izliyoruz. Teşekkürler.:)

şenol dalkıran
18-12-2011, 19:42
Sayın AizoaceaeFAN Conophytum türleride harika görünüyor maşallah,yavaş yavaş bu türlerden edinmek artık luzümlü hale geldi.

sariefe
20-12-2011, 02:52
Maşallah. Çok sağlıklılar. En sevdiğim bitkiler sağlıklı olanlar ;)

AizoaceaeFAN
21-12-2011, 20:55
Sayın zenfree teşekkür ederim ziyaretiniz ve yorumunuz için. Devamı gelecek inşaallah resimlerin.
Sayın şenol dalkıran bence yetiştirmeyi denmelisiniz. Tüm kaktüs ve sukulentlerden daha çok zevk veriyorlar insana. Tüm Türkiye'ye bu bitkileri sevdirirsem çok mutlu olacağım. Özellikle de Lithops ve Conophytum ları. Bu konuda da çok iddialıyım, dünya çapında koleksiyonerlerin elinde olan conophytum ve lithopslara çok şükür sahibim. Tüm meraklı bitki severlere kapım açık gelip görebilirler.
Sayın sarıefe, tüm varlıklarda olduğu gibi bitkilerin de en güzeli sağlıklı olanları. Var gücümle onlara en sağlıklı ortamı sunmaya çalışıyorum. Fazladan ısıtma sağlıyorum ve elektrik harcıyorum. Hepsinin sağlıklı olması benide mutlu ediyor. Teşekkürler.

Vildan Sönmez
21-12-2011, 21:30
İsimsiz beyaz güzele:

Papatya gibisin beyaz ve ince
Eziliyor ruhum seni gorunce
İsmin dudaklarimi yakiyor neden
Nedir bu cektigim senin elinden

.....

AizoaceaeFAN
21-12-2011, 21:35
Vildan hanım teşekkür ederim bu güzel şiir için.
Sizin için adını vereyim beyaz çiçekli conophytumun : Conophytum pellucidum pardicolor.

selcuk44
21-12-2011, 22:58
İyi Akşamlar,İlk açtığınız günden beri sayfanızı defalarca okudum bitkilerinizi imrenerek seyrettim ve hatta bazılarını bulmak için internette saatlerce dolaştım .Allah kolaylık versin çok başarılısınız.

Ben son zamanlarda özellikle fl ayağı 'nızdaki gelişmeleri çok yakından takip ediyorum zira ben de epey zorlukla 3 adet fil ayağı(Testudinaria elephantibes) ve biri bayağı büyük, ikisi küçük üç adet de Eupherbaia Obesa aldım.

Bakımları hakkında klasik bilgilerim var onları uyguluyorum.

Tekrar bu konuda başarılarınızdan dolayı sizi kutlar ve sağlıklar dilerim.

Not Resimlerini 28 aralıktan sonra kısmet olursa yayınlıyacağım.

Emre Kuzu
22-12-2011, 18:49
Sayın AizoaceaeFAN 'Dioscorea elephantipes' nasıl büyüdümü biraz daha? :)

PlentyPlant
23-12-2011, 21:18
Uzun bir aradan sonra paylaştığınız bu muhteşem güzellikler için teşekkür ederiz Sayın AizoaceaeFAN. Hakikaten "şiirsel" görüntüler hepsi.

mrmusti
24-12-2011, 17:07
Hepside kitap gibi maşşallah. Sayfalarını çevir çevir oku.

sakdag
30-12-2011, 11:02
Sayın Aizoaceaefan (isminiz çok zor yazılıyormuş bu arada) , bitkilerinizin hayranıyım ben de herkes gibi. Hatta ilk lithopsumu sizin sayfalarınızdan özenerek aldım. Taner bey'den sipariş verdim , lithopsum yanında bir yavruyla geldi, ben bunun farklı bir tür olduğunu sanıyorum. Anne lithops buruşmaya başladı, tecrübelerinize dayanarak sormak istiyorum, bebek lithopsumun gelişimi nasıl olacak, o da diğeri gibi buruşup kabuk değiştirecek mi yoksa bu işlem belli bir gelişme döneminden sonra mı gerçekleşiyor.

261848

jineop
30-12-2011, 13:36
Sayın AizoaceaeFAN, Conophytumlara bittim. Kalbler çiçek açmış sanki...

AizoaceaeFAN
01-01-2012, 00:13
Sayın selçuk44 ve sayın Emre Kuzu, yorumlarınız için teşekkürler. Selçuk bey benim dioscorea'm (testudinaria) iri bir ceviz tanesinden daha büyük bir halde. Çıkıntıları artık çok belirgin. Yakında resimlerini sayfamda görebilirsiniz ama önce conophytum ve lithops resimlerini yüklemem lazım.

Sayın PlentyPlant, teşekkür ederim. Sizin kadar açıklayıcı ve özenli resimler yükleyemiyorum malesef zamanım yok. Ama mesembler hakkında isteyen herkese bilgilerimi paylaşabilirim. Çok sağolun.

Sayın mrmusti(Mustafa bey), çok sağolun. Sizin sayfalarınızdaki bitkilerin ta kendileri şiir gibi.

Sayın sakdag, teşekkür ederim. Lithops sevdirip sizin almanıza vesile olmuşsam çok mutlu olurum. Sevgili Taner beyin pek çok bitkisinin yanında içinde küçük yavru bitkiler gelebilir. Lithops saksısında da lithops yavrusu olması çok doğal ve şans işi. Sevgili Taner bey onları çıkarmadan yolluyor herkese. Yavru lithopslar büyüklerinden farklı olarak katı bir susuzluk dönemi geçirmezler. Yetişkinlerin aksine 1 yıl içinde defalarca yaprak tazeleyebilirler. Bunu gözlemleyerek bitkinin ihtiyacı olduğunu anlayarak ancak sulama yapabilirsiniz. Bu gözlem de tecrübe işi. En basitinden yaprak değişiminden bir müddet sonra az biraz su verebilirsiniz.

Sayın lir teşekkür ederim. Daha sırada ne conophytumlar var...

Ve şimdi sıra geldi çok özel iki conophytumuma;

_ Conophytum obcordellum v. ceresianum

_Conophytum lydia

Hayırlı seneler herkese...

AizoaceaeFAN
01-01-2012, 00:14
...

AizoaceaeFAN
01-01-2012, 00:15
.....

zafer1326
01-01-2012, 16:14
2012 nin güzelleri harika. Yeni yılınız sağlıklı, mutlu ve bol çiçekli olsun sayın Aizoaceaefan.

AizoaceaeFAN
04-01-2012, 18:46
2012 nin güzelleri harika. Yeni yılınız sağlıklı, mutlu ve bol çiçekli olsun sayın Aizoaceaefan.

Zafer bey çok sağolun, teşekkür ederim. Sizlerin de yeni yılı hayırlı ve uğurlu olsun.

zenfree
05-01-2012, 16:03
Conophytum obcordellum v. ceresianum' un şekli ve rengi çok değişik ve güzel. İnsanda hayret ve hayranlık uyandırıyor. Yine harika türler. 2012'ye çok güzel bir başlangıç olmuş. İyi seneler.:)

Spectra
05-01-2012, 17:01
çok hoş bıtkıler cogunu ılkkez goruyorum cok canlı renklerı varmıs:) Saygılar

AizoaceaeFAN
06-01-2012, 21:23
Sayın zenfree, teşekkürler. 2012 herkese hayırlı ve uğurlu olur inşaallah. Conophytumlar başka bir alem, insan seyre daldıkça yaratanın kudretini düşünmemek mümkün değil. Yeni resim ve bitkiler yakında sayfamda olacak.

Sayın spectra bu bitkileri ilk kez görmenize vesile olduğum için sevindim, teşekkürler.

Sırada iki yeni conophytum ve muhteşem çiçekleri...

Conophytum pubescens ve Conophytum pageae

AizoaceaeFAN
06-01-2012, 21:24
...

AizoaceaeFAN
06-01-2012, 21:24
....

sevim4
07-01-2012, 10:12
Sayın AizoaceaeFAN,nekadar güzeller ellerinize sağlık.

AizoaceaeFAN
13-01-2012, 21:33
Sayın Sevim4 çok teşekkür ederim yorumunuz için. Beğenmenize sevindim.

Ortaya karışık Conophytumlar...

AizoaceaeFAN
13-01-2012, 21:33
Conophytumlara devam...

AizoaceaeFAN
13-01-2012, 21:34
Devam...

selenn
13-01-2012, 21:41
Tam bir görsel şölen. Muhteşemler, bize söyleyecek tek şey bırakıyorsunuz. Ellerinize sağlık...

emily14
13-01-2012, 21:48
Ben sizin sayfanızı öööyle ağzım açık seyrediyorum :)
ne kadar değişik ve ilginç türler ve ne kadar keyifliler, mutlular, size bolca dua ediyorlardır bence :D
ama en çok merak ettiğim bu türler doğada nasıllar?
netten baktım ama hep sera fotoğrafları var.
Sevgili Aizoaceaefan Siz de hiç doğal ortamlarına ait fotoğraflar var mı?

mrmusti
14-01-2012, 11:19
Ellerine, emeklerine sağlık...

zenfree
16-01-2012, 18:41
Bitkilerinizin özellikleri ve bakımı konusunda çok fazla bilgi sahibi olmadığım için, yeterince emeklerinizi takdir edemediği düşünüyorum. :) Sadece çok güzeller demek size ve bitkilerinize haksızlık gibi geliyor. Emeklerinizi ve bitkilere olan sevginizi çok takdir ediyorum.

PlentyPlant
20-01-2012, 19:17
Fotoğrafları nasıl çektiğinizin ne önemi var Sayın Aizoaceaefan. Şu güzelliklere hayran olmamak mümkün mü? Bitkilerinizin fotoğraflarda yaptığı gibi, ben de şapkamı çıkartıyorum karşınızda. Gönlünüz, emekleriniz dert görmesin.

pulibet
21-01-2012, 02:21
Saat 2 de yatmam gerekiyordu ama işte saat kaç görüyorsunuz.:o
Önünüzde saygıyla eğilmemek mümkün değil.
Sizi tebrik etmek isterim. Ne kadar büyük bir uğraş verdiğiniz belli.
Yaptığınızın büyük bir hizmet olduğuna inanıyorum.
Her yeni bitkiniz bana yaradılış mucizesini hatırlatıyor. Bunun için ayrıca teşekkürler.
Hayran kitlenize beni de ekleyin lütfen. Başarılarınızın devamı dileğiyle.

ykolko
26-01-2012, 12:01
Sayın Aizoaceaefan Öncelikle azminiz ve emeğiniz için tebrik ediyorum,sayfalarınızı incelemem iki gün sürdü,sayenizde bir çok nadide türle tanışmış oldum,ayrıca yetiştirmiş olduğunuz türler hakkında,aralarda vermiş olduğunuz,çok önemli bilgiler içinde çok teşekkür ederim.
Ben şuanda ön araştırma devresinde olan öğrenci amatör olarak,Conophytum'larla ilgili yabancı sitelerden aldığım bir bilgiyi doğrulamak istiyorum,Conophytum'lar doğada,genellikle,(Kurak bölgeler) yüksek kayalıkların,kuzey doğu yönünde kaya aralarında rastlanan bir türmüş ve sizinde dediğiniz gibi,yazın uykuya yatan,kışın büyüme sürecine giren bir bitki.bu bitkinin,sıvı ihtiyacının büyük bir bölümünü,genelde dağlara sabahları oturan sis ve çiğ tarafından karşılandığı,bu durumda bizlerin,Conophytum'lara uzaktan sprey yardımı ile çok ince sisleme yapmamız ve bu sisleme yaptığımız PH'ı düşük suyun içine, azot oranı düşük, çok seyreltilmiş, yaprak besini koyarak uygulamamız sizce doğru olurmu?
Koleksiyonunuzun sağlık ve azminizle büyümesini dilerim.

AizoaceaeFAN
28-01-2012, 18:54
Sayın selenn, çok teşekkür ederim yorumunuz için, conophytumlar daha başlangıç. Lithopslara ise daha hiç geçmedim. Sayfam resimlerle dolacak yakında.

Sayın emily14, sözleriniz için teşekkür ederim. Bitkilere iyi bakınca onlar da beni çiçekleriyle mutlu ediyorlar. Karşılıklı bir paylaşım var onlarla aramda.
Conophytumların doğal resimleri çok sitede yok ama S.Hammer ve C.Rodgerson'un beraber yazdıkları ve resimledikleri doğadaki tüm conophytumları ve kültür ortamında çaprazlanarak üretilen tüm conophytumları gösteren dev bir eser var ancak Türkiye'de yok. Yurt dışından çok özel getirttim kendime ama bazı sitelerde doğal fotoğrafları mevcut. Biraz detaylı arayınca bulabilirsiniz.

Sayın mrmusti sonsuz teşekkürler, darısı sizin balkona bunlardan 3-5 tane koyup sizi de bu bitkilere başlatmaya.

Sayın zenfree, bu güzel sözleriniz beni gayet mutlu ediyor. Bu bitkilerle ciddi uğraşan Türkiye'deki tek isim olan sevgili Taner beyden sonra bu bitkilere merak salan ve titizlikle dünyanın dört bir yanından toplayan hatta yabancı basım conophytum ve lithops yetiştirme ve tanıtma kitaplarını uzun aramalar sonucu edinen benim heralde. (Hepsi Taner beyle tanışmam sayesinde oldu. Ona buradan kucak dolusu sevgiler). Zira küçük balkonumu kaktüs ve sukulentlerin yanında en nadir lithops ve conophytumlara ayırmış bulunuyorum. Sevgili Taner beyde bile 25-30 tür kadar conophytum varken ben bu sayıyı 250 nin üzerine çıkardım hala edinmek istediğim çok nadir onlarca conophytum var ancak hepsini birden bulmak zor, bulsamda inanın çok pahalı oluyorlar. Bu nadir conophytumları bulup toplayabilmek için hem senelerimi hemde epeyce bir para harcadım. Mutluyum çünkü 5-10 yıl sonra bu bitkiler Türkiye'de popüler olmaya başlayınca o zaman bu bitkilerin ne kadar zor büyütüldüğünü herkes anlayacak. İnanın kaktüs büyütmek ten kat be kat daha zor bu bitkiler. Herbiri asıl vatanları olan topraklardaki koşulları istiyorlar. Herbirinin sulama sıklığı ve bakımları farklı. Çok yorucu ama bir o kadar da zevkli. Türkiye için bir ön ayak olabilirsem bu bitkilere heves edenler için; bu beni yıllar sonra kendi emeklerimin de bir yerde karşılığı olacaktır.

Sayın PlentyPlant, çok sağolun, ben sizin fotoğraf çekimlerinizi çok beğeniyorum. Daha iyisini hak ediyor bu bitkiler, ama ben bu kadar becerebiliyorum çekmeyi. Teşekkürler.

Sayın pulibet, çok teşekkür ediyorum. Beğenmenize sevindim, uykunuzu kaçırmanızı istemezdim ama ben de bu bitkilerle tanışınca günlerce uykusuz kalmıştım. Nereden bulup nasıl yetiştireceğim diye uykusuz gecelerim çok olmuştur. Ben bu bitkilerle forumda conophytum ve lithopslara merak salan herkese bir önayak olabilme amacındayım. Ülkemizde kaktüs kadar tanınmayan bu bitkilerin yaygınlaşması için bir hizmet yapıyormuşum gibi düşünmeniz beni mutlu etti. İnşaallah bu hizmetin karşılığı güzel olur da bu forumda conophytum ve lithopslar üzerine derin konuşup tartışacağımız arkadaşlarımız çoğalır.

Sayın ykolko, sayfalarımı baştan son okuyup takip etmeniz beni sevindirdi. Zevk aldıysanız ve faydalı olabildiysem ne mutlu bana. Conophytumlar dahil tüm kaktüs ve sukulentler genel anlamda doğada sisten kaynaklı suyu gözeneklerinden emerek hayatta kalırlar. Bu conophytumlar için bilhassa yaz dönemi için geçerlidir. Güneşi,n direkt değmediği sıcak günlerde günde bir kaç kez spreylemek iyidir. Çünkü bu kış ve sonbahar dönemi conophytumların aktif büyüme dönemidir. Şubat sonu uykuya dalacaklar ve mayıs sonuna hatta haziran ortasına kadar sulanmasalar iyi olur çünkü eski yapraklarını çekecekler. Ancak şubata kadar 2-3 haftada bir sulamak ve sık sık spreylemek oldukça faydalıdır. Spreyleme yaparken sadece su kullanınız. İçine besin koymayın. Besini gözeneklerden değil kökleri vasıtasıtyla normal sulamayla hazirandan sonraki ilk bir ay içinde kullanın.

Sırada iki müthiş conophytum ve çiçekleri var. Birincisi Conophytum minimum 'wittebergense' desenleri ve canlı rengiyle ender bir conophytumdur ( bunu bulmam ve almam pek kolay olmadı), ikincisi ise Conophytum verrucosum onunda baş kısmının berraklığı ve çiçeklerinin güzelliği bambaşka.
(Not:Unutmadan conophytumların çiçekleri lithopslarınkinin aksine çok güzel kokarlar. Bu çiçekler de baharat-karanfil-tarçın karışımı bir kokuya sahiptirler.)
Birinci resimdeki Conophytum geceleri çiçeğini açıyor, ikincisi ise öğleyin açıp akşam üstü kapatıyor.
Not: Conophytumların gece çiçek açan türleriyle gündüz çiçek açan türleri mevcuttur. Fakat bütün lithopslar her zaman öğleden sonra açıp akşam üstü kapanırlar.

Conophytum minimum 'wittebergense' ve Conophytum verrucosum ...

Conophytum minimum 'wittebergense'

AizoaceaeFAN
28-01-2012, 18:56
Conophytum verrucosum

emily14
28-01-2012, 19:44
Sevgili AizoaceaeFAN,

kitabı bayaa aradım ancak çok güzel bir journal buldum. 81. volume tamamı sizin ismini verdiğiniz yazarlar tarafından yazılmış. 2006 dan bu yana tüm ciltlerini DVD olarak satıyorlar. Amerika menşeili, bir arkadaşım sorup bilgi verecek. Kısmetse geldiğinde istediğiniz bölümleri paylaşırım sizinle. Pek çok farklı türü de içeriyor. Alabilirsem sanıyorum ağaçlar netin kaktüs ve sukulent aşıklarına iyi bir kaynak olacak. Sizin kitabın adını öğrenebilirmiyim, çünkü bu iki isime ait birsürü kitap çıkıyor. Becerebilirsem ondan da bir tane getirtebilirim. Bilgiler için çok teşekkürler.

EMEL

AizoaceaeFAN
28-01-2012, 20:34
Sayın emily14 kitabın ismi : Dumpling and His Wife: New Views of the Genus Conophytum. Şimdiye kadar yazılmış en kapsamlı kitap bence. 400 sayfa ve büyük resimlerle dolu.

emily14
28-01-2012, 21:17
Sayın emily14 kitabın ismi : Dumpling and His Wife: New Views of the Genus Conophytum. Şimdiye kadar yazılmış en kapsamlı kitap bence. 400 sayfa ve büyük resimlerle dolu.

Çoook teşekkürler...

dokuzuncu
29-01-2012, 00:30
Bu nasıl muazzam bir koleksiyondur yahu? Sizi tebrik ederim. Nazarım değmez ama ben yinede maşallah diyeyim. Bir daha diyeyim; maşallah, maşallah, maşallah...
İnanın sayfanızın tamamını inceleyemedim. Zira yarın devam edeceğim buna emin olun. Çok güzel kaktüsleriniz var. Samimi söylüyorum beni gerçekten heyecanlandırdınız. Hele ki #154 numaralı mesajınızdaki kaktüsünüze diyecek kelime bulamıyorum... Tebrikler, saygılar, alkışlar....

AizoaceaeFAN
31-01-2012, 13:55
Sayın dokuzuncu, teşekkürler, yorumlarınız için çok sağolun.

COYOTE
04-02-2012, 20:13
Sn Aizoaceaefan hepsi ayrı güzel ve emeklerinzi bosa cıkarmamislar. Valla bende hepi tpu 80 saksi var ama boylesi ilgi gosteremiyorum tebrik ederim. Merak ediyorum ayni turden epey var elinizde satıs yapmayacak misiniz.? Cevapladiysaniz da kacirdiysam kusuruma bakmayin sormadan edemedim:))

AizoaceaeFAN
05-02-2012, 11:58
Sayın COYOTE, teşekkür ederim sözleriniz için, şimdilik satış düşünmüyorum. Hepsi daha çok küçükler ve beni bunaltacak yer sıkıntısı vermiyorlar. Ama ileride düşünebnilirim.
Sayın jezebel, teşekkür ederim. Tohumdan kaktüs uygulaması çok yaptım. Şimdi 1-1.5 yaşındalar ama o kadar küçükler ki bunların çiçek açması en az 3-4 yıl sürer. Ümidinizi kırmadan devam etmeniz dileklerimle.

Şimdi yepyeni resimler ve en nadide conophytumlardan bir tanesi de aralarında olan 3 conophytumumun resimleri...

1 Conophytum limpidum
2 Conophytum obcordellum
3 Conophytum maughanii (ender ve nadide bir türdür, C.burgeri gibi, conophytumlar içinde en iri bitkilerden ikincisidir.)

AizoaceaeFAN
05-02-2012, 11:59
Conophytum maughanii

AizoaceaeFAN
18-02-2012, 11:44
Conophytumlara devam....

AizoaceaeFAN
18-02-2012, 11:45
...

AizoaceaeFAN
18-02-2012, 11:46
.....

AizoaceaeFAN
18-02-2012, 11:46
......

AizoaceaeFAN
18-02-2012, 11:47
........

elta
18-02-2012, 13:55
Çok güzeller...
Ben de hafta hafta içi 2 tane lipthos almıştım. Bu sabah birinin iyice ayrıldığını farkettim. Öyle mutlu oldum ki. Sabah güneşi görünce coştu sanırım benimki. Sizinkiler gibi oluşlarını da görürüm umarım.

zenfree
19-02-2012, 17:22
Bu güzellikler için teşekkürler. Maşallah hepsi de çiçekli ve keyifli. Son fotograftaki "çarkıfeleğe" hayran oldum.:)

Vildan Sönmez
19-02-2012, 19:14
Conophytumlar bambaşka bir alem ve siz de onların dilinden çok iyi anlıyorsunuz. Ne diyelim siz yetiştirin biz de hayranlıkla izleyelim. Kutlarım sizi...

PlentyPlant
19-02-2012, 19:25
Ben canım artık birşey yazmak istemiyor. Ne yazılabilir ki? Siz böyle sürdürün, biz de çayımızı alıp keyifle seyredelim.

gülenmelek
20-02-2012, 08:15
Sayın AizoaceaeFAN, ellerinize sağlık, buradan seyretmesi bile çok keyifli ;)

Bu arada izninizle bir şey sormak istiyorum. Kaktüsler kışın sulanmaz, ama özellikle lithopslar hiç sulanmaz, ölürler deniyor ya; 921. mesajınızın ilk fotoğrafındaki bitki sulanmış mı acaba ? Fotoğraf güncelse sulama işlemini nasıl yapıyorsunuz, tüyo verirseniz sevinirim. Yok güncel değil önceden çekilmiş ise o zaman sulanmış olması normaldir diyeceğim ;)

AizoaceaeFAN
20-02-2012, 17:00
Sayın elta, Teşekkürler. İnşaallah büyüdüklerin görürsünüz ama mutlaka yetiştirme bilgilerini okuyun derim Lithops konu başlığından.

Sayın zenfree, Çok sağolun, Çiçeği açmayan conophytumum olmadı desem yalan olmaz. Lithopslardan daha verimliler çiçek konusunda. Çiçek boyutu,rengi ve şekli yöüyle de çok değişken olmaları beni lithopslardan bir adım daha fazla onlara kaymaya itiyor. Ama her halükarda Tüm mesembler içinde Lithops ve conophytumlar her zaman başta geliyor benim için.

Sayın Vildan Sönmez, çok teşekkür ederim. Dillerinden anlamam yıllarımı aldı. Kendileri yetiştirilmesi bakımından zaten çok zor bitkiler, bir de bunları Erzurum soğuğundan korumak beni bir hayli yordu ama meyvelerini almak yıllar sonrasına nasip işte. Çok sabır ve çok emek istiyor.

Sayın PlantyPlant, ziyaretiniz için teşekkürler. Sizler keyifle izleyin bende daha bir sürü resim var eklenecek.

Sayın gülenmelek, Teşekkür ederim. Sulanmış olarak gördüğünüz bitki ve son 2 sayfamda olanların çoğu Conophytum. Yani başka bir tür bitki çeşidi. Lithops değiller. Bunların sulama peryotları lithopslardan çok farklı. Asıl büyüme zamanları sonbahar ve kışın.
Lithopsların ise ilkbahar ve yaz. Yani siz lithopslarınıza sakın su vermeyin İlkbahara kadar.

kızılelma
20-02-2012, 17:05
hepsi çok ğüzel valla ne diyeyim tohum göndermek isterseniz yok demem kabul ederseniz adresi özelden verebilirim.teşekkürler

pulibet
21-02-2012, 08:11
Bize yine görsel bir şölen sunmuşsunuz. Teşekkürler.

emily14
22-02-2012, 09:54
922. mesajdakiler sanki deniz altı anemonlarına benziyor. Hani elini uzatınca pat diye kapananlar varya onlara... Muhteşem güzellikte çiçeklere sahip... Ellerinize, sevginize sağlık Sevgili AizoaceaeFAN :)

nuray topcu
23-02-2012, 07:42
bu sayfada gezinmek bana iyi geliyor..

sevim.K
23-02-2012, 10:01
En son yalancı kayalarda kalmışım ne ayıp. Ama mazeretim vardı affederler beni bu güzellikler:)

Teker teker fotoğraflara bakıp bu güzellikleri sindirmeye çalışacağım. Emeklerinize sağlık sn AizoaceaeFAN.:)

AizoaceaeFAN
25-02-2012, 18:01
Sayın kızılelma teşekkür ederim,
Sayın pulibet daha nice güzel resimler yolda, teşekkürler.
Sayın emily14,teşekkürler, conophytumların çiçeklerine; lithopsların ise kendilerine hayranım. Beğenmenize sevindim.
Sayın nuray topcu, teşekkürler takip ettiğiniz için.
Sayın Sevim hanım, teşekkürler, baya zaman ara vermişsiniz demekki. Ben yaklaşık 2 aydır conophytumlara yönelik resimler ekledim. Daha pekçoğunu zamanım az olduğundan sık yükleyemiyorum. Beğenmenize sevindim.

Şimdilik conophytumlara kısa bir ara verip Lithopsların muhteşem bölünme resimlerini ekleyeceğim.
Onların bu muhteşem yaprak değiştirme mevsiminde en güzel kareleri seçip bir kaç hafta yayınlayacağım.
İlk etapta kendi ektiğim tohumlarımın ve balkonumun bir kısmında bulunan mesemblerimin genel görüntülerini paylaşıyorum. Devamı gelecek...

Keyifli seyirler...

Lithopslarım....

AizoaceaeFAN
25-02-2012, 18:02
Lithopslarım....

AizoaceaeFAN
25-02-2012, 18:04
Lithopslarım.....

AizoaceaeFAN
25-02-2012, 18:05
Lithopslarım.....

Vildan Sönmez
25-02-2012, 18:50
Gerçekten muhteşem.
Yazmadan yapamıyacağım, bana doğumu hatırlattı, acaba doğum sancısı hissediyorlar mı?
(bilmem bu mesajı silsem mi..?)

Şimdilik conophytumlara kısa bir ara verip Lithopsların muhteşem bölünme resimlerini ekleyeceğim.
Onların bu muhteşem yaprak değiştirme mevsiminde en güzel kareleri seçip bir kaç hafta yayınlayacağım.
Keyifli seyirler...

Lithopslarım....

Emre Kuzu
25-02-2012, 18:56
Çok güzel ve ilginçler. Tohumdan üretimde sıcaklığı kaç derecede tutuyorsunuz?

MKurtoglu
26-02-2012, 09:34
Sayın AizoaceaeFAN,

Bir seneye yakındır çalışmalarınızı takip ediyorum. Müthiş bir emeğin ürünü gözler önünde. Bu kadar saksıya yer bulmak büyük sıkıntı olmalı. Ev haricinde bir sera oluşturmayı düşünüyor musunuz.? Erzurum'da botanik park kurulup tüm doğa severlerin ziyaretine açmalısınız. Sponsor bulmanız zor olmayacaktır.

Çalışmalarınızın takipçisi olmaya devam edeceğim.

Saygılarımla...

AizoaceaeFAN
27-02-2012, 11:15
Sayın Vildan Sönmez, ne diyeyim hiç aklıma gelmemişti yaprak değiştirirken acı çekme olayı. Ben de merak ettim. Bi araştırayım.
Sayın Emre Kuzu, teşekkürler, şu kış şartlarında +7 derece ile +15 derece arası tutmak zorunda kalıyorum.
Sayın Mkurtoğlu, teşekkür ediyorum, bir balkonu tümüyle onlara ayırmış durumdayım. Daha fazla yerim olsa onu da onlara ayırırdım. Sera düşüncem var ama teraslı bir eve sahip olduğumda bunu gerçekleştirebileceğim ancak.

sevim.K
27-02-2012, 12:05
Sn AizoaceaeFAN; iki aysüreyle eklediğiniz conophytumları biliyorum mesajlara baktım tek tek fotoğrafları inceliyemesemde. Conophytumlar lithosplara göre daha sevimli, daha sıcak geliyor ama benim asıl aşklarım astrophiytumlar başta olmak üzere kaktüsler.:) Hepsini tanımam, bilmem mümkün değil ama çok seviyorum. Örneğin uzun, sarmal dikenleri olanları çok beğeniyorum hele o dikenlerin gövdeyi sarmalarına müthiş hayranlık duyuyorum.:)

Lithopslarınıza baktım doğrusu bir türlü ısınamadığım için bir fikrimde yok. Aslında çok yalın, çok çıplak haliyle doğayı, doğallığı simgeliyorlar sanki. Sadece bu nedenle bile sevmem lazım. Keseyle doğan canlılarda doğum sonrası kesenin yırtılması ve canlının görülmesi gibi bölünmeleri... Vildan hanımın bu anlamda sorusunu da haklı buluyorum. Bende irkilmeye yol açıyor onların yavrulama olayları. Adeta hissediyorum.:)

ezo
27-02-2012, 15:48
Benim 9 aylık tohumdan ürettiğim lithopslarım hala daha hiç yaprak değiştirmemişken sizin lithopslarınızı imrenerek seyrettim. Ben başaramıyorum bu işi.

gülenmelek
27-02-2012, 16:10
Diyecek bir şey bulamadım,
271126 ve 271127

gülen:)
29-03-2012, 10:29
Hepsi çok güzeller ...
Bende tohumdan üretimi denemek istiorum uzun zamandır ancak yapı marketlerde sadece kaktüs tohumu bulabiliyorum internettede aradığım gibi Lithops tohumu bulamadım,tohumları nereden edindiniz acaba Sn.AizoaceaeFAN

ykolko
29-03-2012, 12:26
Sn. AizoaceaeFAN çalışmalarınızı zevkle izlemeye devam ediyorum,yavru lithopslarınızın gelişimleri mükemmel,onların son halini görünce,İstanbulda toplu taşıma araçlarındaki insan manzaralarını görür gibiyim :)) '' yanaşalım beyler arkatarafda boşluklar var '' :)

elifnaz
30-03-2012, 22:33
Ben ilk defa bugün gezdim balkonunuzu ve anladım ki siz gerçek değilsiniz sitenin bize yaptığı şakasınız:)) Çünkü bunlar gerçek olamayacak kadar güzel ve inanılmaz. Beni yeni bir dünya ile tanıştırdınız.Teşekkürler...

AizoaceaeFAN
31-03-2012, 10:29
Zamanında mesajlarınıza cevap yazamadığım için herkesten özür dilerim. İşlerimin ve derslerimin yoğunluğundan siteye bile giremiyorum.

Sayın Sevim.K, kaktüsler ve diğer sukulentler sizin ilgi alanınız olduğu için lithops ve conophytumlara ısınmanızın zor olduğunu anlıyorum. Aynı zamanda conophytum ve lithops bakımı çok çok zordur. Yüzlerce conophytum ve yüzlerce lithops türünü aynı anda büyütebilen dünyada çok az sera var ve de çok az bireysel koleksiyoner var. Ama kaktüsler öyle değil. Belki de onbinlerce serada ve bireysel olarak yetiştiriliyordur. Sitede bir çok arkadaşın lithopsu ve bazılarının da conophytumları var. Yıllardır sitede lithopslarını gösteren üyeleri okuyorum. İşin açıkçası çoğunluğunun devamı yok. Yani dediğim şu ki satın aldıktan sonra istenen şartları lithops ve conophytum için sağlayamazsanız ya fazla sulamadan ya az sulamadan ya da şeklilleri bozulur, zamanla uzar ve sonunda da ölürler. Ben bu sıkıntıları senelerce tecrübe ede ede öğrendim. Çok zorlu süreçlerdi bunlar. Şimdi çok şükür yüzlerce mesemb içinden senede ya bir ya iki tane kaybım oluyor. Her geçen sene büyüyüp çoğalıyorlar ve formlarını kaybetmiyorlar. Yani sizin çekinmeniz bir bakıma bunları büyütmenin çok zor olduğu için olabilir. Çünkü kaktüslerin ne lithops ne de conophytum gibi zorlu istekleri var. Atın bir kenara orada da büyüyorlar. Umarım sevdiğiniz bütün astrophytumları bulursunuz.

Sayın ezo, 9 aylık lithops hiç yaprak değiştirmemişse bir gariplik var. Zira yavrular çok daha sık yaprak değiştirirler. Farklı bir ortama koymayı deneyin bir de.

Saın gülenmelek, teşekkür ederim. Sağolun.

Sayın gülen:), arama motoruna lithops tohumu yazın Türkiye'de satan siteler gelir karşınıza. Kolaylıklar diliyorum.

Sayın ykolko, teşekkür ederim, aynen dediğiniz gibi çok sıkışıklar. Kısmetse bu yaz yeni saksılarına geçecekler.

Sayın eilfnaz, geriye dönüp bakınca geçirdiğim merhaleleri düşününce gerçekten hem de zor bir iklimde bunu başarınca bazen bana da bir rüyaymış gibi geliyor şimdiki halim. Türkiye'de mesemb üzerine daha gidecek çok yolum ve çalışmam var ama şunu söyleyebilirim ki benim kadar kapsamlı bu bitkilerle uğraşan sadece sevgili Taner bey var, o da zaten sadece satılabilecekleri ekip yetiştiriyor. Çok pahalı türler yok kendisinde. Ben bu yüzden çok sıkınıtı çektim. Dünyadaki onlarca ülkede sera sahipleriyle bağlantıya geçtim. Bulmak istediğim en nadir bitkileri senlerdir topluyorum. Sonunda dünyaca ünlü mesemb koleksiyonerleriyle yarışacak seviyeye geldim. Şimdilik bir balkonla idare ediyorum. Bu yaz büyük ihtimalle kaktüslerimin büyük bir bölümünü pencere önlerine taşıyıp mesemblere daha fazla yer vereceğim. İlginize teşekkürler.

Yakında yeni edindiğim çok özel mesemblerin resimlerini ve lithopsların yaprak değişimlerini ve de yüklemediğim conophytumlarımın çiçeklerini siteye yükleyeceğim. Takip edip yorum yapan herkese sonsuz sevgiler ve teşekkürler.

AizoaceaeFAN
14-04-2012, 13:23
Selamlar, koleksiyonumda uzun zamandır olmasını istediğim dünyanın en nadir ve pahalı mesemblerinden biri Muiria hortenseae 'yi sonunda buldum hem de 3 tane. Bunlar Türkiye'de bir ilk.
Çiçek açtıklarında tohum alabileceğim ve kendim ekip üretebileceğim. Hali hazırda kendi çabamla bulduğum orjinal Muiria hortenseae tohumlarından 50 kadarı çimlenmiş durumda ve şu anda 4-5 aylıklar. Sayın Selen hanımın gönderdiği 10 tohumdan da 4 tanesi çimlendi. onlar da 1 aylıklar şimdilik.
Bunarın dışında çok özel birkaç lithops türü de edindim.
Onlar ise;
Lithops salicola ' Bacchus'
Lithops gracilidelineata 'Café au Lait'
Lithops lesliei albinica C36A - C36B
lithops optica rubra'lar

Ve son olarak da yine Türkiye'de bir ilk; aynı zamanda da çok özel bir çaprazlama sonucu elde edilmiş olan Muirio-Gibbaeum. Üzerindeki tüycükler ve de çiçekleri muhteşem.

Ve bitkiler:

AizoaceaeFAN
14-04-2012, 13:24
Muiria hortenseae

AizoaceaeFAN
14-04-2012, 13:25
Muirio-gibbaeum (Muiria hortenseae x Gibbaeum album)

Hatice Tarhan
14-04-2012, 14:05
Fazla söze gerek yok muhteşem hatta muhteşem ötesi devamını bekliyoruz....

selcuk44
14-04-2012, 14:17
Lithops Obtica rubra lara hayranım iki sene evvel getittirmiştim ama sulamasına dahi çok dikkat ettiğim halde bırakın çiçek açtırmayı , yaşatamadım dahi,ama sizinkileri de zevk ve ilgiyle izliyor ve çiçeklenmiş hallerini çok merak ediyorum.

yener.T
14-04-2012, 14:29
Sayın AizoaceaeFAN bu muhteşem çeşitler ve fotoğrafları ile tanıştığıma kendi açımdan çok memnun oldum.Elimde bulunan 10 kadar Lithops ile 2.nci senedir yavrulamalarını görmek,2 adet conophytumların çiçekleri ile tanışmak beni yeteri kadar memnun etti.

Tohumdan yetiştirmeyi çok istekli olduğum halde,bu yaşımdan sonra büyüdüklerini görmek için ömrümün yetmiyeceği düşüncesiyle vazgeçmekteyim.Sizinkileri görmek ve seyretmek beni yeteri kadar mutlu etmekte,bu yüzden size teşekkür ederim.İşlerinizde kolaylıklar dilerim.

almira
14-04-2012, 15:42
Muhteşem bir kolleksiyon olmuş. Hiç bu kadar farklı türü bir arada görmemiştim. Kaktüs serası gibi. Böyle bir kolleksiyonu ne kadar sürede oluşturdunuz ? Erzurum gibi soğuk bir şehirde yaşatmayı nasıl başardınız ? Ellerinize emeğinize sağlık.

mrmusti
14-04-2012, 17:22
Muirio-gibbaeum (Muiria hortenseae x Gibbaeum album) harika bitkilermiş. Emeklerine, ellerine sağlık.

AizoaceaeFAN
16-04-2012, 12:34
Sayın Hatice Tarhan, teşekkürler. Devamı gelecek inşaallah.

Sayın Selçuk44, benim de çok sevdiğim lithopslar bunlar. Bende 5 tane Lithops optica rubra var, birisi 3 başlı diğerleri tek baş ayrıca tohumdan ektiğim birkaç tane yavru optica rubram daha var. Bakalım onları büyütebilecek miyim?. Çok hassas bitkiler. Diğer lithopslardan çok çok narinler. Kışı zarasız atlattık darısı yazın başına.

Sayın Yener.T, sizin bu bitkilere ilginizi biliyorum. Bence cesaretinizi kırmayın ve tohumdan da deneyin. Ülkemizde lithops ve conophytum koleksiyoneri kimse yok. Bari sayımızı artıralım. Takip ettiğiniz için teşekkürler.

Sayın almira, teşekkürler. Bu koleksiyon yaklaşık 6 yıldır azar azar artmakta. Daha kendimi yolun başında görüyorum. Benim dışımda bu bitkileri bu kadar çeşitle elinde bulunduran ve yetiştren ve hatta en zorlarını tohumdan yetiştirmeyi başaran başka kimse yok sanırım ülkemizde. (Değerli üstad Taner bey hariç) Erzurum'da başarmak ayrıca bir zorluktu benim için. Bunun da üstesinden geldim. İnşaallah böyle de gider.

Sayın Mustafa bey, teşekkürler. Muirio-gibbaeum çok ender bir tür. Steven Hammer'in (kendisi mesembler üzerine çok sayıda kitap yazmış ve dünyaca kabul edilen en büyük bitki koleksiyonerlerinden biri) spheroid enstitü isimli serasında bu bitkiler ve çiçekli halleri mevcut. Gerçekten muhteşemler. Çok istediğim bir türdü, bir yerde bulabildim ancak.

mrmusti
16-04-2012, 19:35
Sayın AizoaceaeFAN,
Alçak gönüllü olmanız gerekmiyor. Artık şunuda bilmelisiniz ki; İsteyen katılır, isteyen katılmaz, benim için bu türlerin ÜSTADISINIZ. Zaten yaptıklarınızı taktir etmemek gibi bir lüksümüz de yok. Erzurum gibi soğuk bir yerde bunları yapabiliyorsanız, Antalya veya Güney bölgelerinden bir şehirde olmanız, kimbilir nelerde yapabileceğinizi düşündürmüyor değil. Verdiğiniz emekler için, bizleri hiç görmediğimiz, isimlerini bile çoğumuzun bilmediği bitkilerle tanıştırarak, öğrettiğiniz için ne kadar teşekkür etsek azdır. Nacizane olarak benden yana, her türlü övgü ve her türlü saygı sizin hakkınız sevgili Üstad;
Ellerin dert görmesin, Emeklerin boşa gitmesin, Allah hep gönlüne göre versin.
Gönül dolusu Saygı ve sevgilerimle kardeşim.

cemo
16-04-2012, 20:10
Erzurum gibi soğuk bir yerde bunları yapabiliyorsanız, Antalya veya Güney bölgelerinden bir şehirde olmanız, kimbilir nelerde yapabileceğinizi düşündürmüyor değil. Verdiğiniz emekler için, bizleri hiç görmediğimiz, isimlerini bile çoğumuzun bilmediği bitkilerle tanıştırarak, öğrettiğiniz için ne kadar teşekkür etsek azdır. Nacizane olarak benden yana, her türlü övgü ve her türlü saygı sizin hakkınız sevgili Üstad;
Göremediğim baba memeleketimde siz bunları yapabildiyseniz, bana da sevgili mrmusti abimiz gibi alkış tutmak kalır.

Siz pir oldunuz benim için. Takipcinizim her zaman.

Dilerim, gönlünüz kadar geniş bir bahceniz olur ve tüm bahceyi kaktüslerinizle donatırsınız da, bende avrupa memleketlerinde değil de, sizin bahcede görürüm bu güzellikleri.

Kocamannnnn bir sera diliyorum size. Kalın sevgi ile...

Vildan Sönmez
16-04-2012, 21:04
Eklenecek bir kelime bulamıyorum. Katılıyorum, kutluyorum sizi.

Sayın AizoaceaeFAN,
Alçak gönüllü olmanız gerekmiyor. Artık şunuda bilmelisiniz ki; İsteyen katılır, isteyen katılmaz, benim için bu türlerin ÜSTADISINIZ. Zaten yaptıklarınızı taktir etmemek gibi bir lüksümüz de yok. Erzurum gibi soğuk bir yerde bunları yapabiliyorsanız, Antalya veya Güney bölgelerinden bir şehirde olmanız, kimbilir nelerde yapabileceğinizi düşündürmüyor değil. Verdiğiniz emekler için, bizleri hiç görmediğimiz, isimlerini bile çoğumuzun bilmediği bitkilerle tanıştırarak, öğrettiğiniz için ne kadar teşekkür etsek azdır. Nacizane olarak benden yana, her türlü övgü ve her türlü saygı sizin hakkınız sevgili Üstad;

AizoaceaeFAN
18-04-2012, 11:23
Sayın AizoaceaeFAN,

Mustafa abi, Allah hayırlı uzun ömürler versin, sizin gibi değerli bir büyüğümden ve de bir kaktüs ustasından bu övgüleri duymak beni onurlandırdı. Sağolun, varolun. Türkiye'de bir ilki başarmaya çalışıyorum, sizin de dediğiniz gibi hem de Erzurum'da. Azcık yerim büyük olsa daha ne bitkiler yetiştiririm ama şimdilik bu kadar türü ancak sığdırabiliyorum.
Mustafa abi saygılar hürmetler.

Göremediğim baba memeleketimde siz bunları yapabildiyseniz, bana da sevgili mrmusti abimiz gibi alkış tutmak kalır.

Siz pir oldunuz benim için. Takipcinizim her zaman.

Dilerim, gönlünüz kadar geniş bir bahceniz olur ve tüm bahceyi kaktüslerinizle donatırsınız da, bende avrupa memleketlerinde değil de, sizin bahcede görürüm bu güzellikleri.

Kocamannnnn bir sera diliyorum size. Kalın sevgi ile...

Sayın cemo, sizin bahçeye, bahçedeki bitkilere hele de o kaktüs ve sukulentleri dış ortamda büyütmenize hayranım. Sizin gibi değerli bir insan tarafından övülmek beni mutlu etti. Ben bu yolun başında sayıyorum kendimi. Yakın zamanda küçük de olsa bir tearsı olan bir ev bulabilirsem hazır seralardan alıp kurmayı düşünüyorum. O zaman tüm Türkiye'deki meraklılar gelip bu bitkileri görebilecekler. Sizleri de ağırlamaktan memnun olurum.
Saygılar, sevgiler..

Eklenecek bir kelime bulamıyorum. Katılıyorum, kutluyorum sizi.

Sayın Vildan Sönmez, değerli büyüğüm teşekkür ediyorum. Saygı ve selamlar sunuyorum.

selenn
18-04-2012, 15:15
Hakikaten tüm övgüleri son kelimesine kadar hak ediyorsunuz. Bu bakımı hiç de kolay olmayan narin bitkileri Erzurum ikliminde yetiştirmek her yiğidin harcı mıdır? Teraslı bir eve ve seraya en kısa zamanda kavuşmanızı dilerim.

Not: Bu arada sizin sayfanızı açtığımda bilgisayarımın bağlantısı son 2 keredir kopuyor. Bugün de aynı şey olunca kendimi gülmekten alamadım. Anlaşılan benim bilgisayarım sizin başlığınızı ve bitkilerinizi kıskanıyor:)

PlentyPlant
20-04-2012, 19:40
"Bir ilki gerçekleştirmeye çalışıyorum" cümlenizdeki 'çalışıyorum' sözcüğü gereksiz bir fazlalık olarak duruyor. Ustalığınıza, titizliğinize, sabrınıza ve adanmışlığınıza hayran olmamak mümkün mü? Bizi olmadık, bulunmadık, görülmedik şeylerle buluşturduğunuz için teşekkür ederim.

AizoaceaeFAN
07-05-2012, 11:10
Hakikaten tüm övgüleri son kelimesine kadar hak ediyorsunuz. Bu bakımı hiç de kolay olmayan narin bitkileri Erzurum ikliminde yetiştirmek her yiğidin harcı mıdır? Teraslı bir eve ve seraya en kısa zamanda kavuşmanızı dilerim.

Not: Bu arada sizin sayfanızı açtığımda bilgisayarımın bağlantısı son 2 keredir kopuyor. Bugün de aynı şey olunca kendimi gülmekten alamadım. Anlaşılan benim bilgisayarım sizin başlığınızı ve bitkilerinizi kıskanıyor:)

Sayın Selen hanım, çok sağolun. Teraslı evim inşaallah olur. Olursa Türkiye'de bir ilk olacak olan tüm sukulent ve mesembleri yetiştireceğim Allah nasip ederse. Sizin vasıtanızla ektiğim muiriaların resimlerini yakında sayfama koyacağım. Tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Eksik olmayın.

"Bir ilki gerçekleştirmeye çalışıyorum" cümlenizdeki 'çalışıyorum' sözcüğü gereksiz bir fazlalık olarak duruyor. Ustalığınıza, titizliğinize, sabrınıza ve adanmışlığınıza hayran olmamak mümkün mü? Bizi olmadık, bulunmadık, görülmedik şeylerle buluşturduğunuz için teşekkür ederim.

Sayın PlentyPlant teşekkür ediyorum bu nazik ve güzel sözleriniz için. Sizin titizliğiniz yanında benimki biraz hafif kalır. Sizinde sayfanız epeydir suskun. Merakla bekliyorum yeni resimleri.

AizoaceaeFAN
19-05-2012, 11:21
Selamlar.
Biraz Mesemb lerden uzaklaşıp nisan-mayıs arası balkondaki diğer çiçek açan bitkilerim.
Keyifli seyirler...

AizoaceaeFAN
19-05-2012, 11:21
...

AizoaceaeFAN
19-05-2012, 11:22
....

AizoaceaeFAN
19-05-2012, 11:23
.....

AizoaceaeFAN
19-05-2012, 11:23
.......

ykolko
19-05-2012, 12:46
Sayın AizoaceaeFAN görsel şölen için çok teşekkür ederim,ellerinize sağlık,sizden ricam mümkünse fotoğrafları eklediğinizde isimlerinizide koysanız,biz amatörler kaktüs türleri hakkında daha bilgilenir ve sayfanızı bir çeşit kaktüs rehberi olarakda ziyaret ederdik.

nuray topcu
19-05-2012, 18:47
hangisini beğeneyim,hangisini paylaşayım,her biri birbirinden şahane.

AizoaceaeFAN
21-05-2012, 17:21
Sayın AizoaceaeFAN görsel şölen için çok teşekkür ederim,ellerinize sağlık,sizden ricam mümkünse fotoğrafları eklediğinizde isimlerinizide koysanız,biz amatörler kaktüs türleri hakkında daha bilgilenir ve sayfanızı bir çeşit kaktüs rehberi olarakda ziyaret ederdik.

Sayın ykolko, teşekkürler. Yüklediğim resimlerdeki kaktüs ve sukulentlerin tür isimlerini biliyorum ancak cins isimlerini ezberimde tutmadığım için yazmıyorum. Ben mesembler konusunda kendimi geliştirmeye çalıştığım için tüm bitkilerin isimlerini malesef aklımda tutamıyorum. Etiket olarak da hiç birinin ismi yazılı değil saksılarımda. Bu yüzden kusura bakmayın. Asıl ilgim olan mesembler ile ilgili tüm isim ve aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hangisini beğeneyim,hangisini paylaşayım,her biri birbirinden şahane.

Sayın nuray topçu, çok sağolun. Hepsi biribirinden güzel olarak yaratılmış, hepsini beğenmek bundan olsa gerek.

PlentyPlant
29-05-2012, 09:07
Yine enfes çiçekler, enfes kareler. Hakikaten "iyi seyirler" sunuyorsunuz Sayın AizoaceaeFAN.

Ayşe Yıldız
14-06-2012, 23:44
Hepside göz alıcı.

p.m.nihan
28-06-2012, 11:57
Sayın AizoaceaeFAN bu başlığı yeni gördüm ve her sayfaya teker teker baktım. Çalışmalarınıza hayran kaldım, gönülden tebrik ediyorum. Amaçladığınız bütün nadir türleri bulmanız ve daha geniş bir alana sahip olmanız dileğiyle sevgiler.

AizoaceaeFAN
09-08-2012, 17:00
Sayfama yazı yazıp takip eden herkese merhaba. Uzun bir ara verdim bu yüzden zamanında cevap yazamadığım için kusura bakmayın.

Yine enfes çiçekler, enfes kareler. Hakikaten "iyi seyirler" sunuyorsunuz Sayın AizoaceaeFAN.

Sayın PlentyPlant çok teşekkürler. Yine bir resim ziyafeti geliyor...

Hepside göz alıcı.

Sayın Ayşe Yıldız teşekkürler.

Sayın AizoaceaeFAN bu başlığı yeni gördüm ve her sayfaya teker teker baktım. Çalışmalarınıza hayran kaldım, gönülden tebrik ediyorum. Amaçladığınız bütün nadir türleri bulmanız ve daha geniş bir alana sahip olmanız dileğiyle sevgiler.

Sayın p.m.nihan, çok sağolun. İnşaallah nasip olursa aradıklarımı bulabilirim.

Şimdi conophytumlarımdan haziran ve temmuzda çiçek verenler...

AizoaceaeFAN
09-08-2012, 17:01
...

AizoaceaeFAN
09-08-2012, 17:01
....

AizoaceaeFAN
09-08-2012, 17:02
.....

AizoaceaeFAN
09-08-2012, 17:05
Son iki resmin ilki en nadir conophytumlardan Conophytum burgeri ( kendi yetiştirdiğim tohumlar 6 aylık), son resim en nadir mesemblerden Muiria hortenseae ( kendi yetiştirdiğim tohumlar 3 aylık).

zafer1326
09-08-2012, 22:51
Özlemiştik sizi ve bitkilerinizi. Tek kelimeyle mükemmeller.

sevim.K
10-08-2012, 10:08
Nihayet bu güzel sayfayı sindire sindire takibedebileceğim:)

şenol dalkıran
10-08-2012, 10:47
Yine çok güzel fotoğraflar tebrikler,benimde conophytumlara ilgim gittikçe artıyor yaşatabilirmiyim diye 2-3 çeşit aldım eğer bir dahaki yaza kadar bakabilirsem çeşitleri artırmayı düşünüyorum.Conophytum burgeri ve Muiria hortenseaeyi tohumdan yetiştrimeniz ayrı bir haz veriyordur size, umarım bizde başarabiliriz.

AizoaceaeFAN
13-08-2012, 10:16
Özlemiştik sizi ve bitkilerinizi. Tek kelimeyle mükemmeller.

Sayın zafer1326, teşekkürler. Fazla zaman bulamıyorum o yüzden çok ara veriyorum siteye.

Nihayet bu güzel sayfayı sindire sindire takibedebileceğim:)

Sayın sevim.k, keyifli seyirler.

Yine çok güzel fotoğraflar tebrikler,benimde conophytumlara ilgim gittikçe artıyor yaşatabilirmiyim diye 2-3 çeşit aldım eğer bir dahaki yaza kadar bakabilirsem çeşitleri artırmayı düşünüyorum.Conophytum burgeri ve Muiria hortenseaeyi tohumdan yetiştrimeniz ayrı bir haz veriyordur size, umarım bizde başarabiliriz.

Sayın Şenol Dalkıran, teşekkürler. Conophytumlar başka bir alem. Çok zevkli onları yetiştirmek ama bir okadar da meşakkatli. Umarım başarırsınız. Bu tohumdan yetişen muiria ve c.burgeri ilk yerli üretim. Bu gurur bana nasip oldu. Zor olan aşamayı geçtik (tohumdan çimlenip fide olana kadar geçen süre) sırada 2 yıl sonra gerçek büyüklüklerine ulaşabilecekler mi o var.
Darısı diğer mesemb severlere.

şenol dalkıran
13-08-2012, 11:16
Umarım gerçek boyutlarına ulaşırlar ve buradan paylaşırsınız,bilgi paylaşımı açısından muiria ve c.burgeri tohumdam yatiştirmedeki aşamalrdan kısaca bahsedebilirmisiniz hangi karışıma ektiniz,sulama gibi detaylar,**** bunlardan bahsettiğiniz sayfa varsa link verebilirmisiniz,ayrıca yurt dışında bitki ve tohum aldığınız güvenli, çeşit zenginliği olan sitelerden link paylaşırmısınız.

AizoaceaeFAN
14-08-2012, 13:18
Kaktüs ve diğer sukulentlerimden haziran temmuz arasında çiçek açanlar...

AizoaceaeFAN
14-08-2012, 13:19
....

AizoaceaeFAN
14-08-2012, 13:20
.....

mrmusti
14-08-2012, 17:24
Hoşgeldin Kardeşim. Ellerine sağlık. Güle güle büyüt hepsinide.

AizoaceaeFAN
15-08-2012, 09:20
Mustafa bey teşekkürler, Ramazanınız ve bayramınız mübarek olsun.

Sizin de sevdiğiniz stapeliad ailesinden, Türkiye'de sitemizde bir ilk olacak olan Edithcolea grandis ve muhteşem çiçeği...

Edithcolea grandis

mrmusti
17-08-2012, 12:29
Sizlerinde Ramazan Bayramınızı kutlar nice bayramlara sevdiklerinizle bereber sağlıklı, bereketli girmenizi temenni ederim.
Bendeki Edithcolea grandis maalesef çiçeğini göremeden öldü.
Artık sizinkilerin çiçekleriyle avunuyorum. Ellerinize sağlık, muhteşem güzeller...

sakdag
18-08-2012, 11:11
Edithcolea grandisin çiçeği harika görünüyor. Desenleri ve renk geçişleri hayranlık uyandırıcı. Çiçeğinin kokusu var mı acaba? Klasik leş kaktüsü kokusu mu hakim acaba?

AizoaceaeFAN
18-08-2012, 11:20
Sizlerinde Ramazan Bayramınızı kutlar nice bayramlara sevdiklerinizle bereber sağlıklı, bereketli girmenizi temenni ederim.
Bendeki Edithcolea grandis maalesef çiçeğini göremeden öldü.
Artık sizinkilerin çiçekleriyle avunuyorum. Ellerinize sağlık, muhteşem güzeller...

Mustafa bey teşekkür ediyorum cümlemize Allah hayırlı bayramlar nasip etsin. Edithcoleanız için çok üzüldüm. İnşaallah tekrar balkonunuzda yer alır.

Edithcolea grandisin çiçeği harika görünüyor. Desenleri ve renk geçişleri hayranlık uyandırıcı. Çiçeğinin kokusu var mı acaba? Klasik leş kaktüsü kokusu mu hakim acaba?

Teşekkürler sayın sakdag, kokusu aynı diğer stapeliadlar gibi malesef. Bu kadar güzel ve büyük bir çiçek, kokusunu unutturuyor insana.

AizoaceaeFAN
18-08-2012, 11:22
Balkonumdaki diğer çiçek açan bitkiler...

AizoaceaeFAN
18-08-2012, 11:23
....

AizoaceaeFAN
18-08-2012, 11:24
.....

AizoaceaeFAN
18-08-2012, 11:24
......

AizoaceaeFAN
18-08-2012, 11:25
.........

eoe1234
18-08-2012, 12:20
Hepsi birbirinden güzel.Ramazan Bayramınızı kutlarım bütün sevdiklerinizle mutlu geçrmenizi dilerim.

Türkan
19-08-2012, 13:19
hayatimda bu kadar guzel ve garip kakyus gormedim cok guzeller.masallah.cok begendim

_Esin_
21-08-2012, 14:07
Güzel olduklarını biliyordum ama bu kadar güzel olduklarını sayfalarınızda gezerken anladım. Hepsi çok güzel maşallah. Ellerinize sağlık. Mutlu ve sağlıklı günler dilerim. Sevgiyle kalın.

Tika
22-08-2012, 14:30
Basliginizin sayfalarina teker teker bakarken,sanki bir kaktus ve sukulent serasinda dolasiyormus gibi hissettim kendimi.Bu nasil bir emek,bu nasil bir sevgi,bunlar nasil guzellikler boyle...Elleriniz dert gormesin.
Balkonunuzda sakli bir cennet yaratmissiniz,fotograflari gorunce inanamadim.Artik siki bir takipcinizim.Harikasiniz.

Not:Forumda uyelerin actigi kaktus ve sukulent basliklarini yeni yeni gezmeye basladim.Anladim ki,cok sey kaciriyormusum.

AizoaceaeFAN
12-09-2012, 17:12
hayatimda bu kadar guzel ve garip kakyus gormedim cok guzeller.masallah.cok begendim

Sayın Türkan hanım, çok teşekkür ederim.

Güzel olduklarını biliyordum ama bu kadar güzel olduklarını sayfalarınızda gezerken anladım. Hepsi çok güzel maşallah. Ellerinize sağlık. Mutlu ve sağlıklı günler dilerim. Sevgiyle kalın.

Çok teşekkür ediyorum Esin hanım. Sizler de sağlıcakla kalın.

Basliginizin sayfalarina teker teker bakarken,sanki bir kaktus ve sukulent serasinda dolasiyormus gibi hissettim kendimi.Bu nasil bir emek,bu nasil bir sevgi,bunlar nasil guzellikler boyle...Elleriniz dert gormesin.
Balkonunuzda sakli bir cennet yaratmissiniz,fotograflari gorunce inanamadim.Artik siki bir takipcinizim.Harikasiniz.

Not:Forumda uyelerin actigi kaktus ve sukulent basliklarini yeni yeni gezmeye basladim.Anladim ki,cok sey kaciriyormusum.

Sayın Tika çok sağolun, takip ettiğiniz için teşekkürler.

sibelim
12-09-2012, 20:15
41000 kere maşallah kaktüsler harika... çiçekleri ise inanılmaz güzellikte ilk kez gördüğüm türler oldu. elleriniz dert görmesin

ipektuğçe
12-09-2012, 23:19
Kaktüslerinize ve çiçeklerine bayıldım,hepside muhteşemler.Büyük emekler verdiğiniz ve onların da size karşılık verdiği her hallerinden belli oluyor.Emeklerinize sağlık,bol çiçekli günler...

AizoaceaeFAN
23-09-2012, 14:37
41000 kere maşallah kaktüsler harika... çiçekleri ise inanılmaz güzellikte ilk kez gördüğüm türler oldu. elleriniz dert görmesin

Sayın sibel hanım, teşekkür ediyorum. Çok sağolun.

Kaktüslerinize ve çiçeklerine bayıldım,hepside muhteşemler.Büyük emekler verdiğiniz ve onların da size karşılık verdiği her hallerinden belli oluyor.Emeklerinize sağlık,bol çiçekli günler...

Sayın ipektuğçe, eksik olmayın çok teşekkürler.

Aşağıdaki 50 fotoğrafın boyutlarını ayarlamam vaktimi çok alsada bu güzel ve nadide türleri sizlerle paylaşmak istedim. Tek tek isimlerini yazamadım ama istediklerinizi sorabilirsiniz. Keyifli seyirler.

AizoaceaeFAN
23-09-2012, 14:38
...

AizoaceaeFAN
23-09-2012, 14:39
5. resim yine nadide bir tür olan tüylerle kaplı Gibbaeum pilosulum.