View Full Version : Aizoaceaefan / sukulent ve kaktüslerim
Neden su en son resimdeki kaktuslerin yanlarinda madeni para var. Bunu baska cesitlerinde de gormusdum baska sitelerde.sebebini bilen varmi ?
tesekkurler.
Sayın sevgice1981 madeni para bitkinin boyutunu anlatabilmek için konuluyor. Yani paraya göre ne kadar büyüklükte olduğunu gözümüzde canlandırabilmek için.
AizoaceaeFAN
18-01-2011, 09:14
Sayın dilekş, zeynim, sevgice1981, a1919 görüşleriniz için çok teşekkür ederim.
Sayın Mustafa bey, H. maughanii gerçekten çok istediğim bir türdü. Malesef Taner beyde olmadığından şimdiye kadar bulamamıştım. İnşallah büyür ve bol yavru verir.
Sayın selenn, sayfamı keyifle takip etmeniz, bu uğraş için verdiğim emeğin karşılığı olunca bende mutlu oluyorum. Teşekkürler. Yetiştirme konusunda gerçekten daha ılıman bir yerde olsaydım bu kadar zorluk çekmezdim. Ancak azmederek bol güneşte büyüyen bu bitkileri güneşin oldukça eğik geldiği bir yerde büyütmeyi ve hatta bol bol çiçek açtırmayı başardım inşaallah.
Merhaba AizoaceaeFAN,
Sayfanıza büyük bir zevkle bakıyorum,bende sizden ve diğer sukulent/kaktüs meraklısı dostlardan imrendim ve sonunda dayanamadım Taner beye siparişler verdim (Ankara'da da her çeşidi bulmak çok zor), yapılan yorumların yardımıyla yetiştirmeye çalışıyorum ancak aldığım sukulentlerimin arasında olan Conophytum Jucundum Maximum(Gratum) yerinde sallanıyor, acaba onu çıkarıp bir daha diksem mi yoksa hiç dokunmasam mı bilemedim. Yardımcı olursanız sevinirim, rüyalarıma bile girmeye başladı:)
AizoaceaeFAN
27-01-2011, 14:15
Merhaba AizoaceaeFAN,
Sayfanıza büyük bir zevkle bakıyorum,bende sizden ve diğer sukulent/kaktüs meraklısı dostlardan imrendim ve sonunda dayanamadım Taner beye siparişler verdim (Ankara'da da her çeşidi bulmak çok zor), yapılan yorumların yardımıyla yetiştirmeye çalışıyorum ancak aldığım sukulentlerimin arasında olan Conophytum Jucundum Maximum(Gratum) yerinde sallanıyor, acaba onu çıkarıp bir daha diksem mi yoksa hiç dokunmasam mı bilemedim. Yardımcı olursanız sevinirim, rüyalarıma bile girmeye başladı:)
Sayın cey, öncelikle teşekkür ederim. Bu bitkilere merak salıp yetiştirmenizi kutluyorum. Bakımı Lithopslardan daha zor ve daha farklı olan conophytumlar ( örneğin sulama peryotları ve gübreleme peryotları birbirine neredeyse tam zıt) ince bir kök yapısıyla birbirine bağlıdır. Size tavsiyem toprağını biraz tümsek yapıp conophytumu da içe doğru gömerseniz bitki artık daha sağlam olur. Sağlıklı büyütmeniz dileklerimle..
Şimdi işyerimdeki bazı lithopslarımın yaprak değiştirme döngülerine ait resimleri ekliyorum. Çok kısa bir zaman sonra, sipariş verdiğim nadir birkaç conophytum yurtdışından gelecek. Bir kısmı geldi fakat tamamını saksılayıp fotoğraflarını öyle yayınlayacağım. Ayrıca stapeliad türü çok farklı çiçekleri olan bitkiler de geldi. İçinde Huernia zebrina da var. Hepsini en kısa zamanda sayfama ekleyeceğim. Sevgilerimle...
AizoaceaeFAN
27-01-2011, 14:16
Devamı
AizoaceaeFAN
27-01-2011, 14:16
Devamı.
AizoaceaeFAN
27-01-2011, 14:17
Devamı..
Ayşe Yıldız
27-01-2011, 14:45
Lithopslar, yandan sürgün verirler mi? Yoksa sadece yeniden içten büyüyenlerden mi çoğalıyorlar? Çok ilginçler doğrusu.
AizoaceaeFAN
27-01-2011, 16:18
Sayın ayse afyonlu, lithopslar içinden kendi yapraklarını yenileyerek çoğalırlar. Kökü soğanlı bitki olmadığından kökten sürgün vermezler. Bazen bitkinin içinden değil de kenarından yeni yaprağın çıktığı görülebilir ancak bu yandan çoğalabiliyor anlamına gelmez. Ana bitkiyi bazen yandan delip yeni yaprak çıkarabilirler. Lithopsları üretmenin iki yolu vardır: Birincisi tohumdan, ikincisi ise uygun yerinden ana bitkiden koparıp tekrar köklendirmekle. İkinci yöntem tecrübe ve bilgiye dayanıyor. Taner beyden öğrendiklerim ve kendi okuduklarımla ben de denemeler yaptım ama bu yöntem gerçekten çok zor.
Hatice Tarhan
27-01-2011, 16:32
Sebebini bilmiyorum fakat lithops larda ayrı bir gizem var.Ellerinize ,yüreğinize sağlık, üzerlerinden çiçekleri eksilmesin....
Ayşe Yıldız
27-01-2011, 19:01
Yani şimdi sondan ikinci resimdeki gibi. Sanırım bu çoğalmış hali. Ben daha ayırma işlemleri yapabilmem için çok gözlem yapmam gerek. Uzunca bir süre hatta.
Sayın Aizoaceaefan,yeni türleriniz çok güzel ama bir tanesi var ki bayıldım doğrusu Mammillaria bocasana gerçekten harika bir tür sizinki internetteki benzerlerinden bile daha güzelmiş güle güle büyütün hatta hızla büyütüp, çoğaltıp ;) fotolarını bizlerle paylaşmanızı diliyorum, harikalar;)
Hepside birbirinden harika, hele yurt dışından getirttiğinizi söylediğiniz stapeliadları merakla bekliyorum. Benim yurt dışı imkanlarım müsait olmadığı için bulabildiklerimle yetiniyorum. Sizinkileri de büyük bir heves ve heyecanla bekliyorum.
AizoaceaeFAN
28-01-2011, 14:47
Sayın Hatice Tarhan, ayse_afyonlu ve nesli6 teşekkür ederim güzel sözleriniz için.
Sayın ayse_afyonlu, lithopslar her yıl genelde 1 veya 2 başlı yaprak vererek çoğalıyorlar. Bazen 3 baş bitki bile çıkabiliyor tek bitki içinden. Tamamen bitkinin genetik yapısı ve beslenmesiyle ilgili.
Sayın nesli6, bu mamillaria bocasana için çok uğraştım ve sonunda alabildim. Geçekten benzerlerine göre formu tam olması gerektiği gibi. İnşallah büyür, çoğalır ve çiçeklenir.
AizoaceaeFAN
28-01-2011, 14:50
Hepside birbirinden harika, hele yurt dışından getirttiğinizi söylediğiniz stapeliadları merakla bekliyorum. Benim yurt dışı imkanlarım müsait olmadığı için bulabildiklerimle yetiniyorum. Sizinkileri de büyük bir heves ve heyecanla bekliyorum.
Mustafa bey teşekkür ederim. Gelen bitkiler şöyle:
Huernia pillansii
Orbea cooperi
Piaranthus comptus
Huernia McCoy sp.
Stapeliopsis pillansii
Huernia zebrina.
Bugün saksılarına ekip resimlerini çekeceğim. Yarın büyük ihtimalle sayfama yüklerim. İnşallah bu yıl çiçek verirler, ben de sizlerle paylaşırım.
Vildan Sönmez
28-01-2011, 16:48
Sayın Aizoaceaefan,
Özelden yazacaktım ama mesaj gitmiyor. İnternet alışverişlerinden çekiniyorum. Sizin daha önce kaktüs ya da sukulent aldığınız güvenilir bir site adı verebilir misiniz ?
Sayın Aizoaceaefan,
Siz bitkileri eklemeden ben olası çiçek fotoğraflarını ekleyeyim.
Arkadaşlar yeni bitkilerinizin çiçeğinin nasıl olacağını görmüş olurlar böylece...
190770
190771
Huernia pillansii
190772
Huernia Zebrina
190773
Orbea Cooperi
190775
Piaranthus comptus
PlentyPlant
29-01-2011, 15:10
Lithopsların doğumları, serpilmeleri bir başka. Her resmi dakikalarca inceliyorum. Sayfalarınızı boş bırakmayıp paylaştığınız için teşekkür ederim Sayın Aizoaceaefan.
AizoaceaeFAN
31-01-2011, 14:10
Sayın Vildan Sönmez, ben daha çok seralarla bağlantı kurup öyle alışveriş yapıyorum. Ancak online alışveriş olarak ebay internet sitesinden de aldığım oluyor. Güvenilir satıcılardan çok çeşitli bitkiler alabilirsiniz.
Sayın skaraca yüklediğiniz resimler için teşekkür ederim, evet aynen eklediğiniz resimlerdeki bitkiler bana gelenler. Ben de yakında resimlerini yükleyeceğim. İnşaallah böyle çiçeklerini görürüz hep beraber.
Sayın PlentyPlant teşekkür ediyorum. Yükleyeceğim daha çok lithops resmi var. Hepsini birden tüketmemek için ara ara yüklüyorum. Eksik olmayın.
Şu Lithopsları bir türlü memnun edemiyorum; bendekiler acınacak hal alıyorlar gün geçtikçe. Sizin Lithopslarınıza baktıkça içim açılıyor, tükenmez sizin güzel Lithops resimleriniz yükleyin de bendekilere göstereyim utanırlar belki. Bu arada nerede eksik yapıyorum diye ilgili yazıları baştan sona okuyorum bakalım ne olacak. Ellerinize sağlık hep böyle canlı ve keyifli kalsınlar.
AizoaceaeFAN
07-02-2011, 11:27
Güney Afrika, İtalya ve özellikle de Amerika'dan sipariş verdiğim 250 tür bitkinin tohumlarını ekmekle ilgilendiğim için zamanında cevap veremedim sayın selenn. 3 gün uğraşıp yaklaşık 15 saatimi vererek ve 14 kap içine, her bir türü ortalama 20 tohumdan 5000 tohum ektim. (170 Lithops, 30 conophytum, 20 oftalmophyllum, 10 kaktüs, 20 diğer sukulentler) Hali hazırda daha önce ektiğim 4000 civarı lithops ve conophytum fideleri şu anda büyüyorlar. Çoğunluğu 1.5 yaşında ve daha bir nohut büyüklüğündeler. Bu ektiklerimin çoğunluğu elimde olmayan türlerdi. Şimdi lithops ve conophytumlarda istediğim büyüklükte bir tür sayısına ulaştım. Darısı bu bitkileri seven herkesin başına. Ektiğim kaplara ait resimleri yakında yükleyeceğim.
Sayın selenn teşekkür ederim. Ben lithopsları çok tecrübeler sonrasında balkonumun camına en yakın yerine koydum, o da yetmedi bir sene sonra ışık sistemiyle takviye yaptım. Doğadaki ışık istegini ancak yakalayabildim. Su, gübre ve havalandırma problemleri de cabası. Bu olmazsa olmazlardan herhangi birini eksik yaptığınızda malesef formu bozulup ölüyor. O yüzden kaktüs bakımı lithops bakımından kat kat kolay.
PlentyPlant
07-02-2011, 14:45
Fotoğraflarınızı gördükçe zaten çok net anlaşılıyor ama rakamlar da işin içine girince titizliğinize, araştırmacılığınıza ve sabrınıza tekrar tekrar hayran kalıyor insan. Siz bu sayfaları hiç "resimsiz" ve bir o kadar önemlisi, "yazısız" bırakmayın Sayın AizoaceaeFAN.
Tohumları bir kenara bırakıyorum ama bitki getirme konusundaki deneyiminize dayanarak bir sorum olacaktı: Son getirdiğiniz Mammillaria ve Haworthia türlerinizi gözönüne alınca, bitkileriniz bu kış koşullarında nasıl donmadan gelebildiğini merak ediyorum. Görüştüğüm satıcıların hemen tümü selülozik ambalaj kullanıyorlar. Üç ay kadar önce Portekiz'den aldığım türlerin yarısı (kat be kat gazetelere sarılı olmalarına rağmen) uçak bagajında dondular.
AizoaceaeFAN
07-02-2011, 16:40
Fotoğraflarınızı gördükçe zaten çok net anlaşılıyor ama rakamlar da işin içine girince titizliğinize, araştırmacılığınıza ve sabrınıza tekrar tekrar hayran kalıyor insan. Siz bu sayfaları hiç "resimsiz" ve bir o kadar önemlisi, "yazısız" bırakmayın Sayın AizoaceaeFAN.
Tohumları bir kenara bırakıyorum ama bitki getirme konusundaki deneyiminize dayanarak bir sorum olacaktı: Son getirdiğiniz Mammillaria ve Haworthia türlerinizi gözönüne alınca, bitkileriniz bu kış koşullarında nasıl donmadan gelebildiğini merak ediyorum. Görüştüğüm satıcıların hemen tümü selülozik ambalaj kullanıyorlar. Üç ay kadar önce Portekiz'den aldığım türlerin yarısı (kat be kat gazetelere sarılı olmalarına rağmen) uçak bagajında dondular.
Çok teşekkür ederim sayın PlentyPlant, bu işe gönül vermiş birisiyim. O yüzden çok araştırıyorum ve çok denemeler yapıyorum. Eczacı olmasam kesinlikle bu işi yapardım diyorum. Türkiye'de bu bitkiler konusunda (lithops ve conophytum) kendimi belli bir yerde görüyorum ama daha ileri gitmenin yollarını deniyorum. Bakımı ve büyütmesi zor olan bitkileri yetiştirmeye çalışıyorum. Tohumlar ekiyorum farklı metodlar deneyerek. Tüm dünyadan bu işle uğraşanlardan yardım ve tavsiyeler alıyorum. Türkiye'de hiç olmayan belki de hiç kimsenin şimdiye kadar getirtmediği bitkileri bulup getirtiyorum. Bakalım hayırlısı daha ne kadar ilerleyebilirim. Bir balkonla idare ediyoruz bu kadar bitkiyle. Hele tohumlar 3-4 yıl sonra bir balkon daha isterler gibi görünüyor. 20 metrekare alanım olsa 10bin den fazla bitki sığdırırım. Bu kadar bitkiye bakmak gerçekten zor ama ben severek yapıyorum. Daha resimlerini sayfama koymadığım onlarca nadir tür sukulent var elimde. Ben bitkileri olabildiğince çiçek açtıkları zaman eklediğimden çiçek açmayan türleri henüz siteme eklemedim. Ama zamanla ekleyeceğim onları da.
Sorunuza gelince sayın PlentyPlant, mesela daha 2 gün önce Tayland'dan 2 farklı pseudolithos türü getirttim. Bitkiler hava kabarcıklı naylona sarılı ve strafor köpükle kaplı sert-kalın bir kolinin içinde 1 haftada geldi. Amerika'dan getirttiğim conophytumlar ise sert bir plastik kutunun içinde peçeteye sarılı bir halde hava kabarcıklı zarfla geldi. Daha önce aldığım sizinde bahsettiğiniz Mammillaria ve Haworthia ise kalın sert bir koli içinde kat kat peçeteye sarılı gelmişlerdi. Aslında satıcının insiyatifinde herşey. İyi bir iletişimle bu sorunu çözebilirsiniz. Donma olayı gerçekten bir risk ama bunu göze alıyorum. Çok şükür donma problemiyle ölen bitkim olmadı.
AizoaceaeFAN
08-02-2011, 09:19
Yeni ektiğim tohumlar ve tohumdan yetişen lithopslarım...
AizoaceaeFAN
08-02-2011, 12:25
...
Pıtır pıtır, mantar gibi, ne güzel çıkmışlar öyle.. Ellerinize sağlık..
Sn. AizoaceaeFAN o lıthopslarınızın sadece 1 kare kutuda olanını calmak ıstıyorum mumkun mudur ? :)
Umarim benimde olurlar .simdi bu kucuk sevimli seyler kac yillik oldular acaba?
AizoaceaeFAN
10-02-2011, 08:56
Sayın aysahay teşekkürler,
Sayın sevgice1981 teşekkürler, her bir kap içindeki türler kendi orjinal Cole numaralarına göre ekildi. Yani herbir kutu farklı türler içeriyor. Hiçbiri birbirinin aynı değil. O yüzden her bir kap benim için altın değerinde. Bunların tamamı 1 yaşındalar.
AizoaceaeFAN
10-02-2011, 11:02
Yaklaşık 2 yaşındaki lithops fideleri, 1 yaşındaki conophytum fideleri ve 120 tür conophytum koleksiyonum.
AizoaceaeFAN
10-02-2011, 11:03
...
İnanamıyorum bu nasıl bir emeğin ürünüdür böyle...:eek:
Sizi tebrik ediyorum keşke mesajlara bir de alkış efekti eklenebilseydi sayfanız alkış kıyamet yıkılırdı :p
AizoaceaeFAN
11-02-2011, 10:22
Sayın a1919 teşekkür ediyorum bu içten sözleriniz için. Emeğimin karşılığını Allah'a çok şükür alıyorum. Umarım büyürler ve hep birlikte çiçek açtıklarını da görebiliriz.
AizoaceaeFAN
14-02-2011, 12:47
Uyku dönemine girmelerine az bir süre kala conophytumlarımdan bazılarının son halleri...
AizoaceaeFAN
14-02-2011, 12:48
...
AizoaceaeFAN
14-02-2011, 12:50
1.resim Karışık lithops tohumları.
2.resim Lithopslar içinde özel bir yeri olan Lithops coleorum ve Lithops lesilei albinica.
3.resim Eylülde aldığımdan beri biraz daha büyüyen Testudinaria ( Dioscorea ) elephantipes.
4.resim Hızla büyüyen Mammillaria luethyi.
5.resim Üzerinde sürekli tohum oluşturan keseleri ve saksı içinde kendi üzerindeki tohum kesesinden çıkarıp tohumunu ektiğim Frailea mammifera.
AizoaceaeFAN
14-02-2011, 12:52
Kışın yaprak uçlarını kızartan Titanopsis calcarea.
Haworthia'nın en güzel türlerinden biri: Haworthia cooperii.
Koleksiyonuma yeni eklenen epeyce büyük 2 adet Pseudolithos migiurtinus ve yanında daha önce sayfama eklediğim Pseudolithos cubiforme.
Koleksiyonuma yeni eklediğim diğer 2 bitki: Trichocaulon clavatum (Larryleachia clavatum) ve Trichocaulon cactiforme (Larryleachia cactiforme).
lionstone
14-02-2011, 15:36
Hepsi çok güzeller, emeğinize sağlık....
Sayın AizoaceaeFAN,
Cevabınıza teşekkür ederim. Sizin de dediğiniz gibi zor bitkiler Lithopslar ama maşallah sizin yeni yetişenler de diğerleri de son derece sağlıklar. Gelişmelerini buradan izlemek çok keyifli umarım yeni ektiğiniz tohumlarda sağlıkla gelişir ve resimlerini görebiliriz.
Bu arada Lithopslardan bahsederken Conophytum, Pseudolithos ve en sevdiğim tür olan Mammillaria luethyii'den de bahsetmeden geçemeyeceğim. Ellerinize sağlık herbiri birbirinden güzel ve ne kadar emek verdiğiniz fotoğraflarınızdan belli oluyor. Bitki sayısı arttıkça bakımları, toprak değişimleri ve sulamaları oldukça zaman alıyor ve yorucu oluyor ama bütün yorgunluğun mükafatı herhalde bu sağlıklı halleri.
PlentyPlant
14-02-2011, 19:26
Sayfalarınıza bakmak, bir botanik müzesini gezmek gibi Sayın AizoaceaeFAN. Artık bu sayfalara yazılacak çok şey anlamsız geliyor. Sadece keyfini sürüyoruz.
Resimlerinize bakınca, bir-iki şeye takıldım.
Beher kare saksıyı yaklaşık 10 cm sayarsak, kapladıkları alan itibariyle en uçtaki saksıya bakım için, ayırma için, besin için vb. ulaşmak oldukça zahmetli görünüyor. Mutlaka kolaylaştırıcı bir sistem geliştirmişsinizdir ama bu hissi uyandırıyor işte.
Ne kadar titiz biri olduğunuzu bildiğimden soruyorum: 542. mesajınızdaki Clavatum ve Cactiforme'nin toprak yapısı, ihtiyaçları aynı olmakla birlikte, birbirinden farklı görünüyor. Özel bir seçim mi, yoksa farklı koşullar yaratıp denemek mi?
Not: Sipariş konusundaki sözlerinizden cesaret alarak Avrupa'daki bir sera ile görüşerek birkaç tür sipariş ettim. İyi bir paketleme yapacağını sanıyorum. Sağlıklı gelir de baharda hızlı gelişim gösterirlerse paylaşmaya çalışacağım.
Sayın AizoaceaeFAN bitkilerinize ve size diyecek söz yok da; son iki fotoğraf için "dibim düştü" desem yeridir sanıyorum. Çok istediğim türler; ben yalnızca Trichocaulon cactiforme'nin tohumlarını edinebildim. Çok merak ettim nereden temin ettiğinizi bu bitkileri.
AizoaceaeFAN
15-02-2011, 09:12
Teşekkürler sayın lionstone.
Sayın selenn çok sağolun. Elimden geldiğince yeni resimler yüklemeye çalışacağım.
Yeni türler geldikçe ve tohumdan çıkanlar oldukça resimlerin arkası gelecek.
Uğraşan herkesin emeğinin karşılığını almasını dilerim.
Sayın ashiza öncelikle teşekkürler, Trichocaulon ları Macaristan'dan, Pseudolithosları Tayland'dan getirttim.
Sayın PlentyPlant sayfamı keyif alarak gezmeniz çok hoş. Yalnız sukulent içeren küçük bir botanik bahçesi diyebiliriz.
Kare saksılar, yeni bitkiler aldıkça gittikçe artıyor.
400e yakın kare saksı var, 400 civarı da en küçük yuvarlak saksı var balkonda. 30-40 kadarda daha büyük saksılardan var.
Kışın rahat ediyorum, besin ve su ihtiyaçları olmadığından. Ancak yazın çok yorucu oluyor.
Mesela conophytumlar yarı gölgede olması lazım dolayısıyla onlara ayrı bir işlem uyguluyorum.
Conophytumlar ve diğer mesembler yaz aylarında besin istiyorlar, Lithopslar ilkbaharda, kaktüsler de yaz boyu.
Sulamaları ise toprakları kurudukça yani ortalama yazın 2 haftada bir oluyor bazen haftada bire indiği de oluyor.
1000e yakın bitki var. inanın her birinin ihtiyacına göre suyu ayarlayıp veriyorum. Sulama işi tam 6 saatimi alıyor böylece.
Trichocaulonlardan birinin kök yapısı daha kısa olduğundan daha ince toprak bir tabaka içine ektim,
diğerinin ise kökü uzun olduğundan toprağa yakın yerine suyu toprakta tutmaması için kaba toprak ekledim. Dikkatinizden de birşey kaçmamış:)
Sizinde siparişlerinizin en kısa sürede gelmesini ve resimlerini bizlerle paylaşmanızı sabırsızlıkla bekliyorum.
PlentyPlant
15-02-2011, 18:51
"Dikkatle izliyorum" diyorsam, dikkatle izliyor ve öğrenmeye ve görmeye çalışıyorumdur Sayın AizoaceaeFAN. :)
Hatice Tarhan
16-02-2011, 07:11
Sayın AizoaceaeFAN sayfanızın en yakın takipçilerindenim.Hepsi birbirinden güzel bakımlı nadir bulunan türler sayın PlentyPlant in de söylediği gibi bakımları çok zor bence inanılmazı başaran insanlardan birisiniz.Sayfanıza bişeyler yazmasam bile bakmadan atlayamıyorum.Ellerinize yüreğinize sağlık bizleri tanımadığımız türlerle tanıştırdığınız içinde sonsuz teşekkürler...
AizoaceaeFAN
16-02-2011, 12:58
Sayın Hatice Tarhan yorumlarınız için teşekkür ederim. Elimden geldiğince yeni bitkileri sizlere sunmayı sürdüreceğim.
Elimdeki birkaç bitkinin resimleri...
Conophytumlar içinde özel olarak üretilen ve nadir bulunan iki tür :
Conophytum reconditum 2 farklı hibrit ve Conophytum pellucidum terricolor.
Lithopslar içinde en nadir bulunan türlerden biri Lithops steineckeana C388 (kabuğundan sıyrılmış olan) ve Lithops vallis-mariae (en küçük olan).
Seyretmenin bile zevkini çıkarıyorum Sayın AizoaceaeFAN, teşekkürler.
Bu hafta sonuda nasip ise Antalyadayım. Eksiklerimi tamamlarım diye düşünüyorum. Bahara da az kaldı, değmeyin keyfime...
AizoaceaeFAN
17-02-2011, 08:37
Mustafa bey teşekkür ederim. Taner beye benden de selamlar iletin. Aldıklarınızın da en kısa zamanda resimlerini bekliyoruz.
Sayın AizoaceaeFAN, her biri harika görünümleri olan bitkileriniz var. Sayfalarda keyifle gezindim. Darısı benim başıma;)
Bol çiçekli ve sağlıklı bitkiler diliyorum.
AizoaceaeFAN
18-02-2011, 15:54
Çok teşekkürler sayın nikon, darısı herkese inşaallah.
AizoaceaeFAN
23-02-2011, 12:46
Birkaç sukulentimin bu mevsimdeki halleri...
AizoaceaeFAN
23-02-2011, 12:47
...
AizoaceaeFAN
24-02-2011, 11:17
Biraz da Lithopsların muazzam değişimlerini sizlere sunayım...
İlk iki resim değerli bir tür olan Lithops karasmontana 'Top Red'. Koyu kırmızı renkleri çok hoş bir görüntü sağlıyor.
Üçüncü resim ise tek baştan 3 baş oluşturan (Bu durum ender bir durumdur) L. bromfieldii.
AizoaceaeFAN
24-02-2011, 11:18
...
Hepsi bir harika. Özellikle Lithops Karasmontana 'Top Red' çok güzel bir kırmızıya sahip.
Saksılarda toprakların üzerinde lav taşı kırığı görüyorum. Lav taşları, toprağa salınım yapıyor mu? İçinde barındırdıkları yoğun demir elementinin suya veya toprağa salınım yapabileceğini duymuştum.
AizoaceaeFAN
24-02-2011, 14:01
Sayın nikon 'Top Red' çok özel bir üretim, rengi gerçekten diğer lithops türlerinden çok farklı.
Lava taşını yurt dışında pek çok seranın toprak karışımlarında kullandığını biliyorum. Sevgili Taner bey (Antalya Kaktüs Ticaret) senelerdir kullanıyor, bir problem hissetseydi devam etmezdi diye düşünüyorum. Ben de tüm bitkilerimde senelerdir bu lava taşı ve torf karışımını kullanıyorum. Herhangi bir bozulma veya bitkide zarar görmedim. Sizin de bu konuda bilgilerinizi paylaşmanız faydalı olur. Demirin fazlasının (eğer ki lava taşından suya geçiyorsa ) bitkiye ne gibi zarar verebileceğini araştırmak lazım.
Ben de nasıl kaçırmışım bu forumu, hayret ediyorum kendime. İşyerimde öğlenden beri açık bu sayfa, biraz çalışıp, çokca bakıyorum.
Ellerinize, emeklerinize sağlık. Müthiş bir emek. Tebrik ediyorum.
Hepsi muhteşem..
Sevgiler..
Sayın AizoaceaeFAN, esasında lav taşı toprağa demir salınımı yapıyorsa, bu birçok bitki için istenen bir katkı olacaktır.
Lav taşının bitki kullanımında ne gibi etkileri olduğu konusunda açıkcası fazla bilgi sahibi değilim. Ancak, akvaryumlarda taban malzemesi olarak kullanımındaki etkilerini paylaşabilirim. Lav taşı, bitkili akvaryumlarda hem pH'ı etkilememesi(nötr) ve hem de suya yavaş bir şekilde demir salınımı yapması nedeniyle tercih edilen bir malzeme. Genellikle tek başına kullanmak yerine, dere kumu ile karıştırılarak kullanılıyor. Özellikle, kırmızı renkli bitkilerde yararlı olduğu söyleniyor.
Kaktüslerde bir zararının olabileceğini düşündüğüm için sormamıştım aslında. Sadece, kaktüs gibi mineral yönünden fakir topraklarda yaşayan bitkiler üzerinde nasıl bir etkisinin olduğunu bilmek istiyordum. Zaten siz ve Taner Bey uzun zamandır kullandığınızı ve bir sorunla karşılaşmadığınızı söylediniz. Özellikle kırmızı renk barındıran lithopslarda iyi bir sonuç veriyor olabilir. Tabi bu benim düşüncem, bilimsel bir karşılığı yok.
Sağlıklı bitkiler.
AizoaceaeFAN
25-02-2011, 10:20
Sayın se-rap çok teşekkür ederim yorumunuz için, keyifli seyirler.
Sayın nikon verdiğiniz bitkiler için çok teşekkür ederim.
Biraz da kaktüslerimin resimlerini ekleyeyim dedim...
AizoaceaeFAN
25-02-2011, 10:21
...
PlentyPlant
25-02-2011, 19:18
Böyle güzel bir "bahçe"ye evin içinde sahip olmak ne kadar güzel, Sayın AizoaceaeFAN. İki canavar vejeteryan kedimiz olmasaydı, belki biraz şansım olabilirdi. :)
Lithopslarınızın yeni gövdelerine bakınca, bir süredir aklımda olan şeyi sormak isterdim. Sizin de daha önce sayfamda gördüğünüz sıkışık yavruların gövdeleri hafifçe çatladı ve yeni gövdeler gelecek gibi görünüyor. "Ayırma" önerinizi uygulayacağım ama canlanmaya başladıkları bu dönem mi daha iyi sonuç verir sizce, yoksa yaz ortasındaki dinlenme dönemi mi?
AizoaceaeFAN
26-02-2011, 11:13
Sayın PlentyPlant sağolun yorumlarınızı eksik etmediğiniz için. Sizinde 400 den fazla sukulentiniz ve iki kediniz olduğuna göre evinizin cümbüşü bol olsa gerek.
Lithopsları ayırma işini bu dönemde yapmanız daha verimli olur. Çünkü Lithopsların dinlenme dönemi bu zamanlardır. Yani Dormancy (uyku dönemi) deler şu anda. Bitkiye su vermediğiniz için kökler oldukça rahat ayrılabilirler. Lithopslar diğer pekçok sukulent gibi bahar ve yaz aylarında büyürler (kuzey yarım küre için.) Mesemb üyesi pek çok bitki bahar ve yazları büyürler. En önemli istisna conophytumlardır. Zira onlar sonbahar ve kışın büyürler. İlkbahar ve yazın dinlenme dönemine girerler.
Sayın sevim.K, her yaştan kaktüs ve diğer sukulentler mevcut elimde. Resimlerde gördüğünüz kaktüsler en az 10 yaşındalar.
PlentyPlant
26-02-2011, 14:56
Cevabınız ve bilgiler için teşekkür ederim Sayın AizoaceaeFAN. Tavsiyenize uyacağım.
AizoaceaeFAN
01-03-2011, 12:19
7 şubatta ektiğim Lithops-conophytum-ophtalmophyllum ve diğer mesemb tohumlarının bir bölümünün görüntüsü..
Kış vakti açan huernialar ve mammillaria...
Ayşe Yıldız
01-03-2011, 13:01
Hemde Erzurumun kışında açmışlar. Sanırım sizin kaktüslerde savaşçı bir ruh var. Soğuğa aldırmadıklarına göre. Tamam kapalı balkondalar ve ısıtma kullanıyorsunuz. Peki ya yeterli güneş ışığı... Yok yok! Bence savaşcı kaktüsler. :)
Sayın sevim.K, her yaştan kaktüs ve diğer sukulentler mevcut elimde. Resimlerde gördüğünüz kaktüsler en az 10 yaşındalar.
Ne kadar güzel:) Benimde neredeyse otuz yıldır hep kaktüsüm oldu bir kaç tane birkaç tane. Ne yazıkki o kaktüslerimi bu günlere ulaştıramadım:(
AizoaceaeFAN
01-03-2011, 14:47
Hemde Erzurumun kışında açmışlar. Sanırım sizin kaktüslerde savaşçı bir ruh var. Soğuğa aldırmadıklarına göre. Tamam kapalı balkondalar ve ısıtma kullanıyorsunuz. Peki ya yeterli güneş ışığı... Yok yok! Bence savaşcı kaktüsler. :)
Sayın Ayşe Yıldız, kapalı balkon ve ısıtma bir yana balkon ışıl ışıl. Lambalarla mesemblere ışık sağlayabiliyorum çünkü onların bazılarının (conophytum gibi) su istekleri var, su verince de ışık ve ısı lazım yoksa formları bozulur. Ancak kaktüslere su vermediğimden güneş ışığı olmasa da olur. Su versem büyüme eğilimi gösterdikleri için sağlıksız uzarlar. Güneş ışığı olmasada normal gün ışığı bu kış ayları için yeterli. Yıllardır benimle olmaları ve Erzurum'da yaşamaları mutlaka dayanıklı bir yapı oluşturmuştur, bunun da etkisi elbette vardır.
Sayın Sevim.K, umarım bundan sonraki kaktüslerinizi yıllarca kaybetmeden büyütürsünüz ve bizde yıllar sonra onların o muhteşem büyük resimlerini görebiliriz.
asumandilek
01-03-2011, 15:12
Hurneia ne güzel açmış öyle maşallah. Kışın daha mı çok seviniyor insan onları açmış görünce. :) Kırmızı sı muhteşem görünüyor. Emeklerinize sağlık.
AizoaceaeFAN
04-03-2011, 13:04
Sayın asumandilek teşekkürler,
Kaktüs ve diğer sukulentlerimden seçmeler...
Son resim Cristat ve normal formu aynı bitkide barındıran ve bu yönüyle çok değerli olan Euphorbia.
AizoaceaeFAN
04-03-2011, 13:05
...
AizoaceaeFAN
04-03-2011, 13:06
....
AizoaceaeFAN
04-03-2011, 13:06
.....
AizoaceaeFAN
04-03-2011, 13:07
......
AizoaceaeFAN
04-03-2011, 13:08
.......
AizoaceaeFAN
04-03-2011, 13:10
........
AizoaceaeFAN
04-03-2011, 13:11
..........
AizoaceaeFAN
04-03-2011, 13:12
...........
Yaşattığınız bu görsel şölen için teşekkürler.
saydemir
04-03-2011, 20:10
Vftler çiçeklenmiş bile. Son resim huernia pillansia sanırım. Bitkileriniz muhteşem aizoaceafan.
AizoaceaeFAN
05-03-2011, 10:54
Sayın sckn ben de teşekkür ediyorum yorumunuz için.
Sayın saydemir teşekkürler, vft ler çiçeklendi ve tozlaştırdım umarım tohum elde ederim. Bu arada sarracenialar da çiçeklendi ama onların resimlerini henüz çekmedim. Son bitki dediğiniz gibi Huernia pillansii.
asumandilek
05-03-2011, 13:46
Muhteşemmm... Kaktüsler, sukulentler, lithopslar aklımı korusun Rabbim. :)) Nasıl güzel hepsi. Ellerinize, yüreğinize sağlık.Takdir ve özenimle izliyorum bu sayfayı...
İnanılmazsınız tebrikler.
Emre Kuzu
06-03-2011, 14:27
Sayfanızı baştan sona okudum. Herbiri harika bitkileriniz var. Özellikle Pseudolithos cubiforme harika resmen piramit gibi aynı şekilde bir saksıyla dahada harika olur. Bu türün tohumu internette mevcutmu? Belki gözünüze denk gelmiştir ben biraz araştırma yaptım bir yerde 15 euroya canlısını buldum ama tohumuna rastlayamadım.
Bence piramit şekilli bitkinizin yanına en değerli bitkilerinizi koyun daha bir güzelleştiklerini göreceksin :D çünkü piramit şeklinin özel bir pozitif enerji etkisi vardır bu yüzden avrupa eski evler ve piramitler o şekildedir :) Bunu bir yerde okumuştum
Görsel şölen... Ellerinize sağlık, hepsi birbirinden güzel. Paylaştığınız için teşekkürler. Serada dolaşmış gibi hissettim kendimi:))
AizoaceaeFAN
08-03-2011, 10:56
Sayın asumandilek teşekkür ederim, kendi kendime amatörce bir uğraş olarak vakit harcıyorum, sonuçta güzel birşeyler ortaya çıkarabiliyorsam ne mutlu.
Sayın Atalya sağolun.
Sayın Kalyon sayfamı takip ettiğiniz için teşekkürler,
Pseudolithos cubiform gerçekten koleksiyonumun en özel 5 bitkisinden biri. Pek çok resimini internetten gördüm ama bendeki kadar şekli tam piramit olanına rastlamadım. Bu yönüyle de gerçekten çok seviyorum. Tohumlarının satıldığını görmedim, diğer türlerinin var ama bu türün tohumuna ben rastlamadım. Canlısını bulduysanız bence beklemeden alın zor bulunan bir bitki. Dediğiniz gibi pozitif enerjisi varsa tüm balkonuma yayılır inşaallah.
Sayın selenn çok teşekkür ediyorum, resimlerin devamı gelecek.
Şimdi bu formda hiç görmediğim hatta Türkiye'de olduğunu tahmin etmediğim bir yeni bitkiyi sizlere tanıtacağım.
Hibrit bir mesemb türü. Dinteranthus vanzijlii ve Lithops lesliei nin çaprazlanmasıyla oluşmuş yeni bir tür.
Kendisi tohum verebiliyor yani tohumdan tekrar bu bitki üretilebiliyor.
Bitkinin ismi Dinterops.
Emre Kuzu
09-03-2011, 22:52
Rengi güzelmiş ve tohumdan üretiliyor olmasıda ayrıca bir avantaj denersiniz artık :) Bu arada üzerindeki pütürüzlü cisimler nedir? Bana zamanı geçmiş çiçeği anımsattı.
AizoaceaeFAN
10-03-2011, 09:35
Evet sayın Kalyon üzerindekiler geçen sonbaharda açan çiçek kalıntıları, bir bitki daha bulursam tohumlarını elde edebilirim tozlaştırmayla.
Çiçeğini tekrar açan Crassula ausensis v.titanopsis ve çiçeğini beklediğim Pelecyphora pseudopectinata.
Emre Kuzu
10-03-2011, 14:45
Maşallah gerçekten çok ilginç bitkileriniz var hayranlıkla izliyorum fotoğrafların devamını diliyorum. İnsan bunlara bakınca dünyadan sıyrılıyor sonra fotoğrafların sonu gelince bu tatlı rüyadan uyanıyor. Yaratan herşeyi çok güzel yaratmış sonsuz şükürler olsun.
AizoaceaeFAN
11-03-2011, 08:28
Sayın Kalyon teşekkür ederim, elimden geldiğince resim eklemeye devam edeceğim.
AizoaceaeFAN
15-03-2011, 11:10
Çiçeğini açan Pelecyphora ve diğerleri...
saydemir
15-03-2011, 17:13
Sayın AizoaceaeFAN,
Pelecyphora pseudopectinata ile Mammillaria pectinifera aynı türler midir?
AizoaceaeFAN
15-03-2011, 20:53
Evet sayın saydemir Pelecyphora, Mammillaria pectinifera nın sinonimi. Sınıflandırmalardaki değişikliklerden dolayı bazı bitkilerin birden çok sinonimi oluyor.
AizoaceaeFAN
21-03-2011, 14:37
Bu haftasonu çiçek açanlar...
_Anacampseros
_Rhombophyllum
_Cotyledon
Hepsi muhteşem görünüyor. Ellerinize sağlık..
AizoaceaeFAN
23-03-2011, 10:04
Sayın aysahay teşekkürler.
Sayın AizoaceaeFAN, Cotyledon çok güzel çiçeklenmiş. Ben de bir türlü bu cinslere ısınamadım nedense. Başlasam mı acaba diyorum, balkon tıka basa dolsada değer aslında.
Harikasınız hepsi birbirinden güzeller...ellerinize sağlık...
AizoaceaeFAN
24-03-2011, 10:19
Sayın AizoaceaeFAN, Cotyledon çok güzel çiçeklenmiş. Ben de bir türlü bu cinslere ısınamadım nedense. Başlasam mı acaba diyorum, balkon tıka basa dolsada değer aslında.
Mustafa bey başlayın bence, İzmir'in havası güzel gelecektir onlara. Bir de sizin bakımınızla fazlasıyla sizi çiçeğe doyuracaktır. Keşke balkonunuz biraz daha büyük olsaydı daha ne türler büyütürdünüz siz.
Sayın bıcırık çok teşekkür ederim yorumlarınız için.
AizoaceaeFAN
25-03-2011, 10:33
Yurt dışından epey araştırma sonucu çok zor edindiğim 5 ender bitki dün itibariyle geldi. Resimlerini paylaşmak istedim...
Navajoa peeblesiana...
Ariocarpus kotchobeanus albiflorus....
Puna bonniae.....
Sulcorebutia rauschii 'GREEN'...
Othonna herrei....
AizoaceaeFAN
25-03-2011, 10:33
...
AizoaceaeFAN
25-03-2011, 10:35
....
AizoaceaeFAN
25-03-2011, 10:35
.....
AizoaceaeFAN
25-03-2011, 10:36
......
maşallah ne kadar güzeller sağlıkla büyütün,604 tedi mini palmiye ağacı gibi çok güzel
AizoaceaeFAN
25-03-2011, 15:26
sayın aizoacefan, çok güzeller ve itiraf edeyim biraz tuhaflar :)
606 daki kaktüsler rebutia canigueralii mi? ( http://cactiguide.com/cactus/?genus=Rebutia&species=canigueralii ) bi ara görmüştüm tesadüfen. biraz elimdekileri yetiştirip tecrübe kazandıktan sonra alırım diyordum ki... eğer oysa yurtdışından getiremem artık, sizin sayfadan izleriz.
Sayın sonerordo öncelikle teşekkürler, artık ilginç ve ender bulunan türler toplamaya çalışıyorum. Sulcorebutia rauschii'nin kırmızı-mor formda olanı elimde vardı ancak resmini yüklediğim Sulcorebutia rauschii cv. "Apple green" olarak isimlendiriliyor. Yeni edindiğim bir bitki. Rebutia canigueralii ile Sulcorebutia rauschii biribirinin sinonimi (eşdeğer isimlisi) yani aynı bitkiler. Ama bendeki üstte yazdığım gibi Sulcorebutia rauschii cv. "Apple green". Yani biraz daha zor bulunan bir tür. Yakında Sulcorebutia rauschii'nin açık yeşil-gri formda olanı da elimde olacak. Onun da resmini gelince yükleyeceğim. İnşaallah bu yaz çiçeklenirse resimlerini paylaşacağım.
AizoaceaeFAN
25-03-2011, 15:28
maşallah ne kadar güzeller sağlıkla büyütün,604 tedi mini palmiye ağacı gibi çok güzel
Teşekkürler sayın yağ-mur. Minyatür bir bonzai gibi duruyor. Ariocarpuslar çok zor büyüyen bir kaktüs türü. Bu bitki küçük olmasına karşın en az 10 yaşında.
serkan_istanbul
25-03-2011, 15:36
Maşallah allah nazardan saklasın güle güle büyütün.
bsevencan
25-03-2011, 15:36
Maşallah... çok değişik tür ve ilginç kaktüsleriniz var ellerinize sağlık....izninizle izliyoruz. Teşekkürler.
Wow diyorum. Başka bişey demiyorum. Ben bunlara bayıldım..
AizoaceaeFAN
26-03-2011, 10:54
Teşekkürler Sayın serkan istanbul, bsevencan ve aysahay. Sizlerde sağlıkla büyütün tüm bitkilerinizi.
asumandilek
26-03-2011, 14:38
Sizinle bir çırpıda büyüyüp, serpileceklerine hiç şüphem yok. Daha bir çok yeni kaktüsünüz ( müz ) olsun inşallah. :))
AizoaceaeFAN
28-03-2011, 11:11
Sayın asumandilek çok teşekkürler, inşaallah sağlıklı gelişimlerini sürdürürler de ben de paylaşırım.
Sayın cellin çok teşekkürler, Navajoa'lar kemiksi dikenleriyle ünlü kaktüsler. Biraz daha yaşlandığında çok kalın ve kemiksi bir diken yapısı olacak. Ariocarpuslar benim de en sevdiğim türlerden. Ne yazık ki hem çok pahalılar hem de çok geç büyüyorlar. Bu yüzden Türkiye' de hemen hemen hiç satan yok.
Bu mudur? İşte budur. Erzurum gibi bir yerde bunlar oluyorsa, Eğe ve Akdeniz bölğesinde olsaydınız, acaba neler olurdu?
Tahmin bile edemiyorum..
Ellerinize, kollarınıza sağlık..
AizoaceaeFAN
29-03-2011, 15:07
Bu mudur? İşte budur. Erzurum gibi bir yerde bunlar oluyorsa, Eğe ve Akdeniz bölğesinde olsaydınız, acaba neler olurdu?
Tahmin bile edemiyorum..
Ellerinize, kollarınıza sağlık..
Mustafa bey teşekkür ediyorum. Sizin oralarda olsaydım, bana koca bir bahçe lazım gelirdi ki; her türden bitki yetiştirirdim o zaman.
Gel abicim, bedava işçin olurum o bahçende.
Mustafa bey teşekkür ediyorum. Sizin oralarda olsaydım, bana koca bir bahçe lazım gelirdi ki; her türden bitki yetiştirirdim o zaman.
AizoaceaeFAN
30-03-2011, 16:19
Gel abicim, bedava işçin olurum o bahçende.
Mustafa bey eğer böyle imkanım olsaydı sizinle seve seve bir küçük sera kurar beraber yetiştirirdik. Bir gün oralara yolum düşerse size mutlaka uğrayacağım. Saygılar..
Hatice Tarhan
30-03-2011, 17:43
İki büyük kolleksiyoncunun bir arada olduğu bir sera, düşüncesi bile çok güzel ender türler olur, bizlerde yararlanırız. Sayın AizoaceaeFAN yine birbirinden güzel ve değişik türler, hepsini güle güle yetiştirin.
Dostlarımın her zaman başımızın üstünde yeri var..
Mustafa bey eğer böyle imkanım olsaydı sizinle seve seve bir küçük sera kurar beraber yetiştirirdik. Bir gün oralara yolum düşerse size mutlaka uğrayacağım. Saygılar..
Ne diyebilirim ki çok çok güzel kaktüsleriniz var ve sevgiyle bakıldıkları çok belli, tebrik ediyorum sizi.;)
AizoaceaeFAN
02-04-2011, 09:34
İki büyük kolleksiyoncunun bir arada olduğu bir sera, düşüncesi bile çok güzel ender türler olur, bizlerde yararlanırız. Sayın AizoaceaeFAN yine birbirinden güzel ve değişik türler, hepsini güle güle yetiştirin.
Sayın Hatice Tarhan teşekkür ederim sağolun. Yakın bir yerde veya aynı şehirde olsaydık mutlaka bir şeyler yapardık Mustafa beyle. Küçük bir serada ben mesemblerle ilgilenirdim, Mustafa bey de kaktüs ve diğer sukulentleri seve seve yetiştirirdi heralde.
AizoaceaeFAN
02-04-2011, 09:35
Dostlarımın her zaman başımızın üstünde yeri var..
Mustafa bey başınız varolsun. Seve seve geliriz.
AizoaceaeFAN
02-04-2011, 09:36
Ne diyebilirim ki çok çok güzel kaktüsleriniz var ve sevgiyle bakıldıkları çok belli, tebrik ediyorum sizi.;)
Sayın elifert teşekkür ederim. Darısı yeni başladığınız sizin bitki koleksiyonuna.
PlentyPlant
03-04-2011, 07:56
Sayın MrMusti ve Sayın AizoaceaeFAN. Konuştuğunuz proje, sarfettiğiniz cümleler kadar küçük olmayacaktır ve ikiniz herşeye yetişemeyeceksiniz. Eminim çalışanlara da ihtiyacınız olacak. Uygun bir arada CV'mi yollayacağım. :)
AizoaceaeFAN
05-04-2011, 12:34
Sağolun sayın Plentyplant, bir hayal işte. Olursa kadroya sizide seve seve ekleriz.
Yeni aldığım bir kaç bitki ve kendi ektiğim Monilaria, Huernia zebrina, Pseudolithos mccoyi, Pseudolithos migiurtinus fideleri..
Büyük bitkiler:
_Pseudolithos sphaericus
_Pseudolithos caput-viperae
_Sulcorebutia rauschii 'APPLE GREEN'
AizoaceaeFAN
05-04-2011, 12:35
...
En kısa zamanda CV, ikametgah sureti, nüfus sureti, evlilik cüzdanı ve Psikoloğlardan alınmış akıl noksanlığı rapor fotokopisini bekliyoruz.
Akıllı olanların başvurmamalarını önemle rica ediyoruz.
Sayın MrMusti ve Sayın AizoaceaeFAN. Konuştuğunuz proje, sarfettiğiniz cümleler kadar küçük olmayacaktır ve ikiniz herşeye yetişemeyeceksiniz. Eminim çalışanlara da ihtiyacınız olacak. Uygun bir arada CV'mi yollayacağım. :)
AizoaceaeFAN
05-04-2011, 15:30
en kısa zamanda cv, ikametgah sureti, nüfus sureti, evlilik cüzdanı ve psikoloğlardan alınmış akıl noksanlığı rapor fotokopisini bekliyoruz.
Akıllı olanların başvurmamaları önemle rica ediyoruz.
;) ...
AizoaceaeFAN
06-04-2011, 10:27
Dünyayı didik didik ettim ve yıllardır bulmaya çalıştığım 'Conophytumların kralı' olarak nitelendirilen Conophytum burgeri'lerden 2 adet aldım. Gerçekten yıllardır arıyordum, sormadığım sera kalmamıştı ki Amerikalı bireysel bir koleksiyonerden ancak temin edebildim. Çok da pahalıya mal oldu ama dünyada en zor ve nadir bulunan conophytum türü olması bunu telafi ediyor. Oldukça da büyük bitkiler.
Bitki satışta değil, hiçbir sera da satmak istemiyor; genelde tohum elde edip tohumunun tanesini 1 dolardan satıyorlar. Tohumdan yetişmesi oldukça zahmetli, diğer lithops ve conophytumlardan daha özel şartlar istiyorlar. Ama ben tohumunu da ekmiştim yaklaşık 1 ay önce. Şimdi 40 a yakın çimlenen oldu. Bakalım hayırlısıyla kaçını sağlıklı olarak yetişkin hale getirebileceğim.
Amerikalı koleksiyonerle 1 tanesi için anlaşmıştım sağolsun 1 tane de daha genç bir C.burgeri eklemiş ki çiçek açtıklarında tohum elde edebileyim. Bunu da mail ile bana bildirmiş. Tanımadığım yabancı birinin böyle düşünüp ekstra bir bitki daha koyması beni çok mutlu etti. Sonbaharda çiçeklerini açmalarını bekleyeceğim artık. Birisi 5 diğeri 3-4 yaşlarında...
Diğer iki conophytum da özel ve nadir türler. Onların isimleri de şöyle...
İlk üç resim Conophytum burgeri
4.resim Conophytum luckhoffii ex Aurora
5.resim Conophytum minimum wittebergense ex
Hepsi şu anda dormancy deler. O yüzden şekilleri solgun ve çökük. Susuz bir dönemdeler. Asıl hallerinin resimlerini dormancy bitince yaz başında yükleyeceğim.
Emre Kuzu
06-04-2011, 11:47
Tebrikler sizin adınıza sevindim :) sayenizde hayatımızda görmediğimiz bitkileri görmüş oluyoruz harbiden çok ilginçler :) Yabancılar böyle herzaman ekstradan hediye katıyorlar iyi insanlar :)
Sayın Aizoaceaefan, Conophytum burgeriler çok değişik ve güzeller doğrusu aradığınıza değmiş, güle güle büyütün, umarım en yakın zamanda çiçeğinide görebiliriz.
Sayın AizoaceaeFAN, benim itirazım var. Aman sakın sayın mrmusti ile biraraya gelmek gibi projeleriniz olmasın:) Zaten ayrı ayrı başlıklarınız yeterince akıl sağlığımı tehdit ediyor bir de biraraya gelmenizde neler olur bilemiyorum:))
Baksanıza Conophytumlara... Dakikalardır güzelliklerini inceliyorum, ne iyi etmişsiniz de inatla aramaya devam etmişsiniz. Dilerim bu nadir bulunan güzellikleri çoğaltıp, bolca güzelliklerini resimlersiniz.
Bazen seralarda çok aradığımız türlere rastlıyoruz ama anaç olarak bir iki bitkiyi kendilerine saklıyorlar ve satışa sunmuyorlar. Çok istediğim bir türe rastladığımda alamamak bana çok can sıkıcı geliyor. Sizin istediğiniz türleri bulduğunuza sevindim. Eminim sizin bakımınız ve bilgi, becerilerizle daha nice yavruların fotoğrafını izleyeceğiz.
denizakvaryumu
06-04-2011, 21:23
Sn AizoaceaeFAN
Mammillaria bocensis kırmızı meyveler oluşturduğunda meyvelerini yiyor musunuz?
Bu bitkiden bende de var...
Ara sıra meyvelerini yerim.
Zehirli mi yararlı mı nette bir bilgi bulamadım :)
Sayın AizoaceaeFAN, daha öncede söylediğim gibi mesembler pek ilgimi çekmiyor. Fakat sizin aradıklarınızı bulmanıza ve yeni türler edinmenize çok seviniyorum. Aynı şekilde çabalarınızı da takdir ediyorum.
Yeni bitkileriniz gerçekten çok farklı türler. Böyle bitkilerin Erzurum' da da olduklarını bilmek sevindirici. Umarım sağlıklı olarak geliştirir ve tohumlarını elde edebilirsiniz. Hayırlı olsun.
AizoaceaeFAN
07-04-2011, 11:50
Tebrikler sizin adınıza sevindim :) sayenizde hayatımızda görmediğimiz bitkileri görmüş oluyoruz harbiden çok ilginçler :) Yabancılar böyle herzaman ekstradan hediye katıyorlar iyi insanlar :)
Sayın Kalyon gerçekten bazen bizim birbirimize yapmayacağımız şeyleri yabancıdan görünce ister istemez şaşıyor insan. Gerçi kendisiyle epey bi iletişim kurdum, niyetimin bir koleksiyon oluşturmak olduğunu anlattım sağolsun yardımcı oldu. Yeni türler getirtmeye ve tanıtmaya devam edceğim.
AizoaceaeFAN
07-04-2011, 11:55
Sayın Aizoaceaefan, Conophytum burgeriler çok değişik ve güzeller doğrusu aradığınıza değmiş, güle güle büyütün, umarım en yakın zamanda çiçeğinide görebiliriz.
Sağolun sayın nesli6, C. burgeri lerin çok güzel ve büyük bir mor çiçeği var. İnşaallah açtığında resmini sayfama yükleyeceğim.
AizoaceaeFAN
07-04-2011, 12:26
cahilliğimi mazur görün ama tohum elde etmek için iki bitki mi gerekiyor? dişisi erkeği mi oluyor bu bitkinin? eğer öyleyse bu tüm kaktüsler için mi geçerli?
azminiz takdire şayan bu arada ;)
Sayın sonerordo Mesembler (lithops, conophytum vs..) için farklı bitkilerin tohumlarından büyümüş iki ayrı bitki lazım ki verimli tohum oluşsun. Kaktüsler için aynı şey sözkonusumu onu tam bilmiyorum. Ama size şöyle bir örnek verebilirim; Frailea mammifera kendi üzerinde hiç çiçek açmadan tohum oluşturuyor ve bu tohumlar verimli. Ben ektim ve şu anda 10 a yakın küçük Frailea mammifera var. Hiç çiçeği olmadı, hiç tozlaşmadı yani.
Daha yeni türler getirmek için şu aşamada yoğun çaba sarfetmekteyim.
İlginiz için çok teşekkür ederim.
Ben bu sayfadaki güzellikleri takip edemiyorum artık sn AizoaceaeFAN:) Hem özel bulma imkanımın olmadığı türler hem de başımı çeviriyorum yeni birşeyler gelmiş. Olağanüstü güzellikte bir sayfa.:)
AizoaceaeFAN
07-04-2011, 12:54
Sayın AizoaceaeFAN, benim itirazım var. Aman sakın sayın mrmusti ile biraraya gelmek gibi projeleriniz olmasın:) Zaten ayrı ayrı başlıklarınız yeterince akıl sağlığımı tehdit ediyor bir de biraraya gelmenizde neler olur bilemiyorum:))
Baksanıza Conophytumlara... Dakikalardır güzelliklerini inceliyorum, ne iyi etmişsiniz de inatla aramaya devam etmişsiniz. Dilerim bu nadir bulunan güzellikleri çoğaltıp, bolca güzelliklerini resimlersiniz.
Bazen seralarda çok aradığımız türlere rastlıyoruz ama anaç olarak bir iki bitkiyi kendilerine saklıyorlar ve satışa sunmuyorlar. Çok istediğim bir türe rastladığımda alamamak bana çok can sıkıcı geliyor. Sizin istediğiniz türleri bulduğunuza sevindim. Eminim sizin bakımınız ve bilgi, becerilerizle daha nice yavruların fotoğrafını izleyeceğiz.
Sayın selenn, Mustafa bey ile böyle bir projede olmak tabi ki isterim ancak bu şimdilik çok güzel bir hayal olarak aklımızın bir tarafında duryor. Böyle bir işe kalkışırsak eğer sizlerden de yararlanabileceğimiz pek çok şey olacak.
İnatla mesemb aramaya devam ediyorum, conophytumlar, lithopslar ve de özellikle aradığım bir tür var ki tüm mesembler içinde en ender ve zor bulunanı ve bence mesembler içinde en değerlisi. Tohumlarına bile ulaşmak için çok uğraştım, malesef çok pahalı, tanesi 2 dolar civarı ve sınırlı sayıda alabiliyorsunuz. Sadece Güney Afrika'nın Little Karoo denen çok küçük bir alanında büyüyen bir mesemb. Tohumlarında büyük bir kısmı bu bölgede özel izinle toplanıyor. Seralarda bakımı çok zor, bildiğim kadarıyla dünya üzerinde yalnız bir ya da iki serada var. Bitki satışı hiç yok. Bir tane küçük bir fidesini bulmuştum o da açık artırmada 400 dolara yakın bir fiyatla satıldı. Benim tohumdan denemelerim ise 2 yıldır devam ediyor ancak şimdiye kadar başaramadım. Ta ki 1 ay önce ektiklerim çimleninceye kadar. 20 tane tohum şu anda çimlenmiş durumda ve özel ışık altında özel bir sıcaklıkta sabit tutuyorum. Adeta gözüm gibi bakıyorum. Sevgili Taner bey bile çok ısrarıma rağmen bu bitkinin büyümesinin çok zor olduğunu bana söylemişti. O yüzden ekemedi. Ben azmettim bu tohumları buldum ve ektim. Bakalım hayırlısı. Bu kadar methettikten sonra bitkinin adını söyleyeyim bari Muiria hortenseae. Resimlerine internetten bakabilirsiniz. Mumsu beyaz renkli çiçeği, belli belirsiz bir şekli, çiçeğini farklı bir yerden vermesi ile tarif edebilirim.
Sayın selenn yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Siz Almanya'da olduğunuz için sizden bir ricam olacak eğer oralardaki koleksiyonerlerden birine rastlarsanız veya serlara yolunuz düşerse Muiria hortenseae tohumu veya (olmaz da) canlı bitkisi var mı diye sorup bana bilgi verirseniz çok memnun olurum.
AizoaceaeFAN
07-04-2011, 12:58
Sn AizoaceaeFAN
Mammillaria bocensis kırmızı meyveler oluşturduğunda meyvelerini yiyor musunuz?
Bu bitkiden bende de var...
Ara sıra meyvelerini yerim.
Zehirli mi yararlı mı nette bir bilgi bulamadım :)
Sayın denizakvaryumu, bildiğim kadarıyla tüm Mammillaria ların meyveleri yenebilir. Bazısı tatlı bazısı ekşi olabiliyor. Zehirli olduklarıyla ilgili herhangi bir bilgim yok ama bende meyvesini yemiştim.
AizoaceaeFAN
07-04-2011, 13:07
Sayın AizoaceaeFAN, daha öncede söylediğim gibi mesembler pek ilgimi çekmiyor. Fakat sizin aradıklarınızı bulmanıza ve yeni türler edinmenize çok seviniyorum. Aynı şekilde çabalarınızı da takdir ediyorum.
Yeni bitkileriniz gerçekten çok farklı türler. Böyle bitkilerin Erzurum' da da olduklarını bilmek sevindirici. Umarım sağlıklı olarak geliştirir ve tohumlarını elde edebilirsiniz. Hayırlı olsun.
Sayın Sarıefe teşekkür ederim, Benimde kaktüsler mesembler kadar ilgimi çekmesede elimde onlarcası var. Bence sizde mutlaka mesemblerden edinmelisiniz, çeşitlilik çok güzel oluyor.
Farklı bitkiler bulmak çok zor, özellikle yurtdışıyla iletişimde saat problemi var ve tüm ülkelerde koleksiyoner ve sera sahiplerinin ingilizce bilmesi gerekiyor ki rahat iletişim kurabileyim. Bu bazen mümkün olmuyor. Elimden geldiğince yeni bitkiler getirmeye devam edeceğim. Çünkü gerçekten ileriye dönük güzel bir projem var ve bunun için aradığım bitkileri bulup en makul fiyatla almam lazım. Hele bunları bir de Erzurum'un iklim şatlarında bakmak var ki en çok o zorluyor beni. Ayak uyduramayanlara özel şartlar sağlıyorum bu da beni çok yoruyor ama sonuçları güzel olunca bu yorgunluğum hiç kalmıyor. İlginiz ve temennileriniz için çok teşekkürler.
AizoaceaeFAN
07-04-2011, 13:10
Ben bu sayfadaki güzellikleri takip edemiyorum artık sn AizoaceaeFAN:) Hem özel bulma imkanımın olmadığı türler hem de başımı çeviriyorum yeni birşeyler gelmiş. Olağanüstü güzellikte bir sayfa.:)
Sayın sevim.K çok teşekkür ederim, takibi zor bir döneme giriyorum, gelmesini beklediğim 40 a yakın çok farklı bitki var. Yakında yenilerini sayfama yükleyeceğim. ilginiz için tekrar teşekkürler.
Sayın selenn yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Siz Almanya'da olduğunuz için sizden bir ricam olacak eğer oralardaki koleksiyonerlerden birine rastlarsanız veya serlara yolunuz düşerse Muiria hortenseae tohumu veya (olmaz da) canlı bitkisi var mı diye sorup bana bilgi verirseniz çok memnun olurum.
Seraları dolaşmak için baharı bekliyordum, şuanda Türkiye'deyim. 10 güne kadar Almanya'ya döneceğim. Dolaştığım tüm seralarda şahsen ya da mail ile soruştururum. Umarım sizi sevindirecek haberi verebilirim.
Emre Kuzu
07-04-2011, 23:28
Sayın selenn, Mustafa bey ile böyle bir projede olmak tabi ki isterim ancak bu şimdilik çok güzel bir hayal olarak aklımızın bir tarafında duryor. Böyle bir işe kalkışırsak eğer sizlerden de yararlanabileceğimiz pek çok şey olacak.
İnatla mesemb aramaya devam ediyorum, conophytumlar, lithopslar ve de özellikle aradığım bir tür var ki tüm mesembler içinde en ender ve zor bulunanı ve bence mesembler içinde en değerlisi. Tohumlarına bile ulaşmak için çok uğraştım, malesef çok pahalı, tanesi 2 dolar civarı ve sınırlı sayıda alabiliyorsunuz. Sadece Güney Afrika'nın Little Karoo denen çok küçük bir alanında büyüyen bir mesemb. Tohumlarında büyük bir kısmı bu bölgede özel izinle toplanıyor. Seralarda bakımı çok zor, bildiğim kadarıyla dünya üzerinde yalnız bir ya da iki serada var. Bitki satışı hiç yok. Bir tane küçük bir fidesini bulmuştum o da açık artırmada 400 dolara yakın bir fiyatla satıldı. Benim tohumdan denemelerim ise 2 yıldır devam ediyor ancak şimdiye kadar başaramadım. Ta ki 1 ay önce ektiklerim çimleninceye kadar. 20 tane tohum şu anda çimlenmiş durumda ve özel ışık altında özel bir sıcaklıkta sabit tutuyorum. Adeta gözüm gibi bakıyorum. Sevgili Taner bey bile çok ısrarıma rağmen bu bitkinin büyümesinin çok zor olduğunu bana söylemişti. O yüzden ekemedi. Ben azmettim bu tohumları buldum ve ektim. Bakalım hayırlısı. Bu kadar methettikten sonra bitkinin adını söyleyeyim bari Muiria hortenseae. Resimlerine internetten bakabilirsiniz. Mumsu beyaz renkli çiçeği, belli belirsiz bir şekli, çiçeğini farklı bir yerden vermesi ile tarif edebilirim.
Aradığınız bitkinin resimlerine bakıyorken bu siteye rastladım 10 adet tohumu 4 dolar 32 sente satıyorlar. Bu bitkide gayet ilginç :) (maşallah)
http://www.exotic-plants.de/seeds/succulents/Muiria-hortenseae-succulent.php
başarılar,başarılar,başarılar inşallah bunca emeğiniz maddi manevi boşa çıkmaz karşılığını alırsınız...
AizoaceaeFAN
08-04-2011, 09:20
Seraları dolaşmak için baharı bekliyordum, şuanda Türkiye'deyim. 10 güne kadar Almanya'ya döneceğim. Dolaştığım tüm seralarda şahsen ya da mail ile soruştururum. Umarım sizi sevindirecek haberi verebilirim.
Sayın selenn teşekkür ederim.
AizoaceaeFAN
08-04-2011, 09:29
Aradığınız bitkinin resimlerine bakıyorken bu siteye rastladım 10 adet tohumu 4 dolar 32 sente satıyorlar. Bu bitkide gayet ilginç :) (maşallah)
http://www.exotic-plants.de/seeds/succulents/Muiria-hortenseae-succulent.php
Sayın Kalyon verdiğiniz siteyi 2 yıldır biliyorum fakat sitede bitki tohumu almak için direkt Paypal aracılığıyla ödeme yapmak gerekiyor. Bu da sorun değil ama bu bitkinin tohumu hep var bu sitede. Asıl olan bu bitkinin tohumunun tazeyken ekilmesi. Taze olup olmama riski var. Bir de normalde dünyada çok zor bulunan bir tohum, bulunan yerlerde de hemen tükeniyor. Pek güvenemedim açıkçası. O yüzden bu siteye pek yanaşmadım. Yardımınız için teşekkürler.
AizoaceaeFAN
08-04-2011, 09:36
başarılar,başarılar,başarılar inşallah bunca emeğiniz maddi manevi boşa çıkmaz karşılığını alırsınız...
Çok sağolun sayın yağ-mur, Allah herkesin emeğinin karşılığını verir inşaallah.
AizoaceaeFAN
11-04-2011, 12:17
Bu hafta sonu çiçek açan bitkilerim :
_Cotyledon
_Mammillaria
_Echinopsis
maşallah çok güzeller ne güzel çiçeklenmeler başlamış,varsa biraz da sukulentlerin fotolarını da görebilir miyiz?:rolleyes:
Ayşe Yıldız
11-04-2011, 15:02
Çok güzeller. Bende ne çiçek ne de tomurcuk belirtisi var. Ben seneye inşallah açtıklarını görürüm. Bu sene için pekte umutlu değilim. Bu konuda sizi tebrik ederim.
sözü bittiği yerdeyim...gözlerimize verdiğiniz ziyafet için çok teşekkürler...
AizoaceaeFAN
12-04-2011, 09:54
Sayın yağ-mur teşekkürler, bende kaktüslerimden çok daha fazla sayıda sukulent var. Daha çok çiçek açınca yüklemeyi tercih ediyorum. Ara sıra normal hallerini de yüklemeye çalışıyorum.
Sayın Ayşe Yıldız teşekkür ederim. Sizde iyi bir bakım ve sonrasında sabır gösterirseniz çiçek açacaklardır. Benim 5 senedir açmayan bitkilerim açmaya başlıyorlar. Daha yeni tam isteklerini anlayabildim. Herşey tecrübeyle kazanılıyor.
Sayın bıcırık çok teşekkürler.
Sayın sonerordo, ben Taner beyden almıştım yıllar önce. Sanırım şimdi yok. Belki yeniden ekmiştir. Sormak lazım. Türkiye'de Taner beyde bulamayınca başka pek alternatif kalmıyor malesef. Doğal olarak artık ben bulamadıklarımı yurt dışından sipariş veriyorum.
Ellerinize saglık hepsi birbirinden güzeller
Saatlerdir sayfalarınızı dolaşıyorum. Söün bittiği yerdeyim. Sadece ellerinize sağlık diyebiliyorum.
AizoaceaeFAN
25-04-2011, 17:26
Sayın burak alkan ve sayın ezo teşekkür ederim yorumlarınız için.
Biraz ara verdikten sonra hem yeni çiçek açan bitkilerimi hem de nadir bulunan bir kaç özel bitkimin resimlerini sizlerle paylaşmak istedim. Bunların içinde Rebutia ve Sulcorebutia koleksiyonum da mevcut. Keyifli seyirler.
İlk olarak rebutia-sulcorebutia koleksiyonu...
AizoaceaeFAN
25-04-2011, 17:27
...
AizoaceaeFAN
25-04-2011, 17:28
....
AizoaceaeFAN
25-04-2011, 17:31
.....
AizoaceaeFAN
25-04-2011, 17:32
3-4-5. resim Stomatium alboroseum .
AizoaceaeFAN
25-04-2011, 17:32
1. resim Stomatium alboroseum
2,3,4,5 Avonia çeşitleri .......
AizoaceaeFAN
25-04-2011, 17:33
Cintia knizei
Crassula mesembryanthemopsis
Dioscorea elephantipes(Testudinaria elephantipes)........
AizoaceaeFAN
25-04-2011, 17:35
Dioscorea elephantipes
Euphorbia neohumbertii...........
AizoaceaeFAN
25-04-2011, 17:36
Mammillaria
Uebelmannia pectinifera..............
Tek kelimeyle muhteşem of of bu ne güzellik ya...
Hepside birbirinden güzel, ellerine sağlık Sayın AizoaceaeFAN...
Aman allahım bunlar ne böyle bayıldım..
PlentyPlant
25-04-2011, 19:22
Bakımlı ve hoş koleksiyonunuzu keyifle izliyoruz Sayın AizoaceaeFAN. Emekleriniz ve paylaşımlar için teşekkürler.
aman Allah'ım daha neler göreceğiz bakalım
Ascleplerde dahil hepsi çok güzeller. Sulcorebutianın tam adını öğrenebilir miyim:confused:
Vildan Sönmez
26-04-2011, 08:11
Şok şok şok. Güzelliklerini geçtim, bazılarına bakarken kendimi sualtı belgeseli izliyormuş gibi hissettim.
669/1-2 667/2-3-4 Bu türlere sahip olmak ve yaşatmak ciddi bir şey. Kutlarım sizi.
AizoaceaeFAN
26-04-2011, 09:10
Sayın burak alkan, ezo, mrmusti(Mustafa bey) çok teşekkür ediyorum güzel sözleriniz için.
Sayın Plentyplant, sayın yağ-mur teşekkür ediyorum. Keyifle izlemeye devam edebilirsiniz sırada çok güzel ve çok uzakalardan gelen conophytum ve bazı kaktüsler var. Yakında onları da ekleyeceğim.
Sayın Sevim.K teşekkürler, Turuncu çiçekli olan Sulcorebutia'dan bahsediyorsunuz sanırım. Etiketine bakıp yazarım yarın.
Sayın Vildan Sönmez teşekkür ediyorum. Bahsetiğiniz türler gerçekten de zor bulunan türler. Hele Avonia türleri. insanı baktıkça büyülüyor. Kısmet inşaallah sağlıklı yetiştirebilirim ve bu türlerin çiçeklerini sizlerle paylaşabilirim.
Vildan Sönmez
26-04-2011, 13:04
Sayın kardeşim, siz bakın büyütün, çiçek açtırın, biz izlerken de keyif alırız.
Sayın Vildan Sönmez teşekkür ediyorum. Bahsetiğiniz türler gerçekten de zor bulunan türler. Hele Avonia türleri. insanı baktıkça büyülüyor. Kısmet inşaallah sağlıklı yetiştirebilirim ve bu türlerin çiçeklerini sizlerle paylaşabilirim.
Ben dün akşam mesaj yazmıştım son yüklenen fotoğrafları gördükten sonra ama demek ki yanlışlıkla kayıt yapmadan sayfayı kapatmışım ve bu nedenle mesajım yayınlanmamış.
Sadece izlemekle yetiniyorum. Çünkü söylenebilecek şeyler zaten söylenmiş durumda ve aynı şeyleri tekrar etmek gereksiz.
Sıcak bölgelerde yapılabilecek birşey, Erzurum gibi 2600 rakımda ve Türkiye'nin en soğuk illerinden birisinde sizin tarafınızdan gerçekleştiriliyor. Bu durumu ifade edebilmek için sözcükler yetersiz bence. Çok yakında sizde yurtdışındaki kolleksiyonerler gibi sayılı ve görüşlerine başvurulan birisi olacaksınız umarım.
AizoaceaeFAN
27-04-2011, 09:23
Ben dün akşam mesaj yazmıştım son yüklenen fotoğrafları gördükten sonra ama demek ki yanlışlıkla kayıt yapmadan sayfayı kapatmışım ve bu nedenle mesajım yayınlanmamış.
Sadece izlemekle yetiniyorum. Çünkü söylenebilecek şeyler zaten söylenmiş durumda ve aynı şeyleri tekrar etmek gereksiz.
Sıcak bölgelerde yapılabilecek birşey, Erzurum gibi 2600 rakımda ve Türkiye'nin en soğuk illerinden birisinde sizin tarafınızdan gerçekleştiriliyor. Bu durumu ifade edebilmek için sözcükler yetersiz bence. Çok yakında sizde yurtdışındaki kolleksiyonerler gibi sayılı ve görüşlerine başvurulan birisi olacaksınız umarım.
Sayın skaraca yorumlarınız ve temennileriniz için teşekkür ediyorum. Yaşadığım il itibariyle bu zevkten kendimi mahrum etmedim ve bitkilerin ihtiyaçlarını karşılayarak onları yetiştirmeye karar verdim. Zoru başardığım için mutluyum. İlerde Türkiye'de bilgi ve tecrübeme başvurulacak bir koleksiyoner olabilirsem ne mutlu bana.
AizoaceaeFAN
27-04-2011, 13:54
Ascleplerde dahil hepsi çok güzeller. Sulcorebutianın tam adını öğrenebilir miyim:confused:
Sayın sevim.K, turuncu çiçekli Sulcorebutianın tam ismi Sulcorebutia arenacea.
Teşekkür ediyorum sn AizoaceaeFAN çok güzel çiçekleri var. Aslında internette gördüğüm truncu çiçekli kaktüsün adını arıyorum. Aynısı olup olmadığından emin değilim.
Ayşe Yıldız
27-04-2011, 15:52
Teşekkür ediyorum sn AizoaceaeFAN çok güzel çiçekleri var. Aslında internette gördüğüm truncu çiçekli kaktüsün adını arıyorum. Aynısı olup olmadığından emin değilim.
Sizin baktığınız kaktüsün adının Rebutia Pygmaea olduğunu sanıyorum SevimK Hanım.
AizoaceaeFAN
27-04-2011, 15:52
Sayın sevim.K, resimdeki kaktüs büyük ihtimalle Lobivia.
Ayşe Yıldız
27-04-2011, 15:57
Görsellerden baktığımda iki isimle bu resmi buluyorum Sayın AizoaceaeFAN. Rebutia Pygmaea ve Rebutia Pallida. İkisinden birisi olmalı.
AizoaceaeFAN
27-04-2011, 17:09
Sayın Ayşe Yıldız, bahsettiğiniz bitki ile Lobivia birbirinin sinonimi.
Rebutia Pallida = Lobivia pygmaea = Mediolobivia pygmaea = Echinopsis pygmaea hepsi aynı bitki.
Sayın AizoaceaeFAN bunların saksıda yaşayan bitkiler olduğuna emin misiniz? Deniz canlılarını andırıyorlar.. :))
AizoaceaeFAN
28-04-2011, 10:31
Sayın aysahay, nice ilginç bitkiler var ama bunlar benim ulaşabildiklerim. Çiçekli hallerini eklediğimde daha da şaşıracaksınız.
tomurcuk-toprak
29-04-2011, 00:35
.... emeklerinize sağlık.... sayfalarınızın tamamını gezdim.... tebrikler....
Ayşe Yıldız
29-04-2011, 06:46
Sayın Ayşe Yıldız, bahsettiğiniz bitki ile Lobivia birbirinin sinonimi.
Rebutia Pallida = Lobivia pygmaea = Mediolobivia pygmaea = Echinopsis pygmaea hepsi aynı bitki.
Keşke tek bir isimle bilinselermiş. Çok fazla kafa karıştırıcı oluyor bazen. Ama zamanla kaktüsler arasındaki ayrımları öğreneceğiz inşallah ( Bu çok uzun yıllar alsa bile). Şu kaktüs şu sınıftan diyebiliriz inşallah.
Nediyelim, kaktüs ailesi derya-deniz.
AizoaceaeFAN
30-04-2011, 16:48
Koleksiyonumdan bir kaç özel kaktüs...
_Aztekium hintonii
_Mammillaria luethyi
_Tephrocactus geometricus
_Pelecyphora aselliformis
AizoaceaeFAN
30-04-2011, 16:49
...
Emeğine, ellerine sağlık Sayın AizoaceaeFAN.
Hepside çok güzel, fakat favorim Pelecyphora aselliformis.
Hepside çok güzel, fakat favorim Pelecyphora aselliformis.
Benim de:)
Hepsi de çok güzel. Tephrocactus geometricus dikenli bir futbol topuna benziyor.
Orkun Kırcı
30-04-2011, 23:09
Yine tüm güzellikler burada:) Maşallah.
Lava taşını nereden temin edebilir acaba?
ayy bu ne güzellik:eek:,yanlış isim vermeyeyim 692 de 3.fotonun yanındaki güzellerden var mı? daha başka görüntü;)
Ama olmadı ki :( Bir adaya düşsen yanında hangi dört kaktüsü götürmek isterdin deselerdi bu dördünü sayardım. Dördüde çok güzel ama... Aztekium hintonii bir yana diğerleri bir yana. Maşallah diyim de nazar değmesin. İyi günlerde büyütün sevgili AizoaceaeFAN. Darısı başıma..
Saygılarımla...
Benim için tüm kaktüslerin ve sukulentlerin vazgeçilmezliği var, hepsini benim için özel kılan bir nokta var ama bu Mammillaria luethyii nedendir bilmem çok özel. Belki de çok uzun zaman aradıktan sonra bulmamdan kaynaklandı. Geçen sene bulduğum fuarda luethyii'yi görünce maden bulmuş gibi sevince satıcının bana tuhaf bakışlarını unutamıyorum hala.
Sizinkiler de çok güzel hakikaten. Ama Aztekium da ayrı bir güzellik. Gövdesinin tırtıklı yapısı çok hoş ve farklılık katıyor. Her zamanki gibi ellerinize sağlık, bize yine güzellikler sunmuşsunuz sayın AizoaceaeFAN.
AizoaceaeFAN
02-05-2011, 12:25
Sayın mrmusti ve sevim.K teşekkür ediyorum. Benim de özenerek büyüttüğüm bir kaktüs Pelecyphora aselliformis.
Sayın zenfree teşekkür ederim. Tephrocactus üst üste top top büyüyerek yükseliyor. Çok güzel bir görüntüsü var.
Sayın Orkun Kırcı teşekkürler. Lava taşını Antalya'daki sevgili Taner beyden temin edebilirsiniz.
Sayın yağ-mur teşekkürler, o bahsettiğiniz bitkinin resimlerini ilerki günlerde yükleyeceğim.
Sayın Sarıefe teşekkür ediyorum. Sizdeki bu düzen ve intizamla yetiştirdiğiniz kaktüsler arasına temennimdir ki en kısa zamanda bu 4 kaktüste eklensin.
Sayın selenn o Mammillaria luethyi yi ilk sizin sayfanızda görüp sonra çok aramıştım. Sizin sayenizde o bitkiyi tanımış oldum. Uzun bir arayış sonunda buldum. Artık benim de özel bitkilerimden. Aztekium ise çok özel bir kaktüs. Nadir bulunuyor seralarda. Çok şükür onada kavuşmuş oldum. Darısı sizlere.
Sayın Aizoaceaefan, yeniler yine çok güzeller Aztekium hintonii ayrı bir güzel ve ender güle güle büyütün.
Ayşe Yıldız
02-05-2011, 13:46
Sayın AizoaceaeFAN, yeni türleriniz hayırlı olsun. 4-5 tane çok beğendiğim türler dışında diğerlerini ilk kez görmüş oldum sayenizde. Özellikle 667. mesaj 2. kaktüs ve 669. mesajın 1. ve 2. kaktüsleri çok enteresan. Yeni türler edinmenize çok sevindim. Ülkemde de böyle türlerin olduğunu bilmek güzel.
İnşallah çoğaltırsınız sağlıkla. Belki yıllar sonra ( Bu işin ticaretini yapmak isterseniz eğer) sizden satın alma imkanımız olur inşallah.
acemifüsun
02-05-2011, 18:40
Sayın AizoaceaeFAN yeni kaktüslerinizi sağlıkla büyütün, hepsi ayrı güzel ve özel:)
acemifüsun
02-05-2011, 18:41
Yine tüm güzellikler burada:) Maşallah.
Lava taşını nereden temin edebilir acaba?
Orkuncuğum lav taşı diye de geçiyor. İzmirde büyük taşçılardan almıştım, daha sonra akvaryumcularda da satıldığını gördüm.
Sayın selenn o Mammillaria luethyi yi ilk sizin sayfanızda görüp sonra çok aramıştım. Sizin sayenizde o bitkiyi tanımış oldum. Uzun bir arayış sonunda buldum. Artık benim de özel bitkilerimden. Aztekium ise çok özel bir kaktüs. Nadir bulunuyor seralarda. Çok şükür onada kavuşmuş oldum. Darısı sizlere.
Bulabildiğinize çok sevindim, sizin bakımınızla çok güzel gelişeceğine inanıyorum luethyii'nin.
AizoaceaeFAN
03-05-2011, 09:05
Sayın nesli6 teşekkür ediyorum. Aztekium hintonii ye gözüm gibi bakıyorum.
Sayın Ayşe Yıldız çok teşekkür ediyorum. Dilerim sizler de en kısa zamanda bu bitkilere ulaşırsınız. Kim bilir belki çok ilerde sadece özel bitkiler üretip bunları özellikle arayanlara verebilirim. O da yıllar sürer.
Sayın acemifüsun teşekkür ediyorum. Darısı tüm kaktüs severlere.
AizoaceaeFAN
04-05-2011, 09:45
Bugün sabah balkona girdiğimde karşıma çıkan çiçekler:
_Gymnocalycium
_Echinopsis
_Sulcorebutia arenacea (üzerinde bir sürü tomurcuk daha var )
_Mammillaria theresae (bana göre en güzel mammillaria çiçeği)
AizoaceaeFAN
04-05-2011, 09:47
Sulcorebutia arenacea
AizoaceaeFAN
04-05-2011, 09:50
Mammillaria theresae
En sevdiğim Mammillaria çiçeği...
Güzel, güzel, hepsi güzel... Mammillariada güzel.
Ama Sulcorebutia arenacea'nın sol tarafındaki tomurcuk gibi olan daha açacak mı, açmış hali o mu? Daha önce bu kaktüsün fotoğrafını yayınladığınızda tomurcuklar yoktu sanıyorum.
Ahh ahh, Theresae 3 yıl önce yine bir kış günü beni terkedip gitmişti, gidiş o gidiş, artık buralardan izlemekle yetiniyorum. Hepside harikalar Sayın AizoaceaeFAN, eline, emeğine, gönlüne sağlık.
Mammillaria theresae
En sevdiğim Mammillaria çiçeği...
Harika görüntüler. Sulcorebutia arenacea'nın tomurcukları ne kadar çok. Maşallah.:) Mammillaria theresae büyüleyici. Bu ayın yarışma konusuna da çok uygun.:)
Bende de minik bir Echinopsis var. Büyümesini bekliyorum. Umarım çiçeklenit. En inanılmaz çiçekler onlarmış gibi geliyor bana.
Sulcorebutia arenacea harika çok beğendim.
Ellerinize,emeklerinize sağlık.Çok güzel -özellikle Echinopsis- çiçeklenmişler.Echinopsis Kokusu hala burnumda.Belki bu yılda beni sevindirmek isterler.Çok harika bir kokusu vardı.Diğer açtığında birkez benim için koklar mısınız?
Vildan Sönmez
04-05-2011, 23:21
Sulcorebutia tomurcukları daha açmadan başımızı döndürüyor.
Mammillaria theresae çiçeği çok güzel de dikenleri de çiçek gibi. Bu dikenlerin yakın çekim fotoğrafı varsa rica etsem...
Beyaz çiçekli echinopsis çok güzel çiçek:)
Mammillaria theresae muazzam güzellikte. Sulcorebutianın bol çiçekli halini görmek lazım. 10 çiçekli bir gösteri olabilir. Sayın AizoaceaeFAN benim gibi kaktüs severler için bu fotoğraflar çok değerli. Daha neler göreceğimizi merakla bekliyorum. Paylaşım için teşekkürler.
AizoaceaeFAN
05-05-2011, 09:23
Güzel, güzel, hepsi güzel... Mammillariada güzel.
Ama Sulcorebutia arenacea'nın sol tarafındaki tomurcuk gibi olan daha açacak mı, açmış hali o mu? Daha önce bu kaktüsün fotoğrafını yayınladığınızda tomurcuklar yoktu sanıyorum.
Sayın skaraca o bitki Euphorbia neohumbertii. Geldiğinde yoktu bu tomurcuklar. Çiçekleri böyle. Daha fazla açmıyor. Yakın çekim resimlerini yakında yükleyeceğim.
AizoaceaeFAN
05-05-2011, 09:24
Ahh ahh, Theresae 3 yıl önce yine bir kış günü beni terkedip gitmişti, gidiş o gidiş, artık buralardan izlemekle yetiniyorum. Hepside harikalar Sayın AizoaceaeFAN, eline, emeğine, gönlüne sağlık.
Mustafa bey teşekkür ederim. Çok hassas bir mammillaria türü bu. Umarım en kısa zamanda tekrar bu bitkiden edinirsiniz.
AizoaceaeFAN
05-05-2011, 09:33
Harika görüntüler. Sulcorebutia arenacea'nın tomurcukları ne kadar çok. Maşallah.:) Mammillaria theresae büyüleyici. Bu ayın yarışma konusuna da çok uygun.:)
Bende de minik bir Echinopsis var. Büyümesini bekliyorum. Umarım çiçeklenit. En inanılmaz çiçekler onlarmış gibi geliyor bana.
Sayın zenfree, Sulcorebutia'nın çiçeklerini bende merakla bekliyorum ama güneş yok bugün. Yarın güneş olursa büyük ihtimalle hepsi açacak.
Echinopsislerin çiçekleri hem büyük hemde aromatik kokulu. Umarım sizin bitkinizinde çiçeğini görürüz.
AizoaceaeFAN
05-05-2011, 09:34
Sulcorebutia arenacea harika çok beğendim.
Sayın nesli6 teşekkürler.
AizoaceaeFAN
05-05-2011, 09:35
Ellerinize,emeklerinize sağlık.Çok güzel -özellikle Echinopsis- çiçeklenmişler.Echinopsis Kokusu hala burnumda.Belki bu yılda beni sevindirmek isterler.Çok harika bir kokusu vardı.Diğer açtığında birkez benim için koklar mısınız?
Sayın Fatih teşekkürler. Diğer tomurcuklar açtığında sizin için de koklayacağım.
AizoaceaeFAN
05-05-2011, 09:38
Sulcorebutia tomurcukları daha açmadan başımızı döndürüyor.
Mammillaria theresae çiçeği çok güzel de dikenleri de çiçek gibi. Bu dikenlerin yakın çekim fotoğrafı varsa rica etsem...
Sayın Vildan Sönmez Mammillaria theresa'nın yakın çekim resmini yükleyeceğim yakında. Gerçekten çiçek açmasa bile çiçekli gibi duruyor dikenleri sayesinde.
AizoaceaeFAN
05-05-2011, 09:38
Beyaz çiçekli echinopsis çok güzel çiçek:)
Darısı sizin bitkilerinize sayın Sevim.K.
AizoaceaeFAN
05-05-2011, 09:45
Mammillaria theresae muazzam güzellikte. Sulcorebutianın bol çiçekli halini görmek lazım. 10 çiçekli bir gösteri olabilir. Sayın AizoaceaeFAN benim gibi kaktüs severler için bu fotoğraflar çok değerli. Daha neler göreceğimizi merakla bekliyorum. Paylaşım için teşekkürler.
Sayın sarıefe teşekkür ediyorum, fotoğraf konusunda hiç sıkıntı çekmeyecek siz ve diğer tüm kaktüsseverler. Daha fotoğraflamadığım pek çok yeni bitki mevcut. Zamanla hepsini yükleyeceğim (özellikle de çiçek açmalarını beklediğim için). Benim başlığımı baştan sona gezdiyseniz sitedeki en çok fotoğraf ekleyen birkaç kişiden biriyim. Resim ekleyip onun üzerinden yorum yapmaya gayret ediyorum. Fotoğraflar artarak devam edecek inşaallah.
AizoaceaeFAN
06-05-2011, 10:05
Sırsıyla bugün balkonda çektiğim resimler:
Huernia...
Stapelia...
Euphorbia neohumbertii...
Mamillaria...
Crassula springtime...
Sulcorebutia raushii...
Asclepiadaceae familyasından Larryleachia' lar...
Sulcorebutia arenacea...
AizoaceaeFAN
06-05-2011, 10:06
...
AizoaceaeFAN
06-05-2011, 10:06
....
Merak ettiğim neymiş? Euphorbia neohumbertii...
Teşekkürler
Ayşe Yıldız
06-05-2011, 11:39
Bu resimleri gördükten sonra hayranlığımı dile getirmemek için kendimi tutamıyorum. Güzel bakım yapılmasaydı bu kadar çok çiçek açar mıydı acaba? Cevap beli; açmayı bırak belkide ölürlerdi. Bu kadar çok türün isteklerine cevap verebilmek çok güzel. Emeklerinizin karşılığınıda bizimle paylaşmanız ayrıca güzel. Umarım yıllar sonra benimde böyle gösterişli bitkilerim olur. ( AMİN... ) :)
Sayfalarda gereksiz yazışmalar olmasın diye yazmak istemiyorum.:) Ama bu güzellikleri görünce yazmadan olmuyor. Çok güzeller. Buraya facebook gibi bir beğen butonu lazım.
Önceki bir mesajımda sulcorebutia için 10' lu bir çiçek şöleni olabilir yazmıştım. Şimdi gördüğüm kadarıyla şölen 18' li olmuş. Maşallah diyorum. Çok güzel.
Elinize saglık enfes görünüyorlar
AizoaceaeFAN
18-05-2011, 12:24
Sayın skaraca, Ayşe Yıldız, zenfree,sariefe, nesli6 ve Periş yorumlarınız için teşekkür ederim.
Şimdi 1 hafta içinde balkonumdaki gelişmeleri sizlerle paylaşmak istedim. Keyifli seyirler.
AizoaceaeFAN
18-05-2011, 12:25
4 farklı Trichocaulon (Larryleachia) ve çiçekleri
AizoaceaeFAN
18-05-2011, 12:26
...
AizoaceaeFAN
18-05-2011, 12:27
Conophytum reconditum
Conophytum francoiseae ex Augrabies
AizoaceaeFAN
18-05-2011, 12:28
Glottiphyllum depressum ex Zebra
Crassula springtime
AizoaceaeFAN
18-05-2011, 12:29
Mammillaria
AizoaceaeFAN
18-05-2011, 12:30
Stapelia
ooo:eek:en sondaki harika,süslenmiş gelin gibi:p
Harika görüntüler. Kocaman bir Maşallah. Sayın AzioaceaeFAN, bu güzellikleri tek tek yükleyin lüfen, hepsini bir arada görünce şok etkisi yapıyor.:)
kırlangıç48
18-05-2011, 14:03
Harikulade.......
hepsi harika tek kelimeyle süper en son paylaştığınız beyaz çiçekli kaktüse bayıldım ellerinize sağlık
Neyse ben bişiy demiyeyim, siz demişle bir sayın...
O ne öyle kırmızı yengeç kıstırgaçı gibi ne güzelmiş. Huerniaya benzeyen minik çiçekler, yanında bulunan tabureye hemen çökmüş, yorgunluğunu giderir gibi duran stapelia, saksı içerisinde minicik gövdesine karşın gövdesinden büyük çiçek veren Conophytum francoiseae ex Augrabies hepsi birbirinden güzel...
Emeğinize sağlık.
umutyolcusu
18-05-2011, 16:29
Gerçekten keyifle seyrettik efendim,teşekkürler,darısı başımıza:)
Trichocaulon ve Stapelia gigantea harika Sayın AizoaceaeFAN.
Elinize emeginize sağlık.
PlentyPlant
18-05-2011, 18:54
Sayın Zenfree haklı: Bir beğeni düğmesi lazım Ağaçlar'a.
Bu kadar güzellik karşısında sarfedilecek sözlerin pekçoğu yavan kalacak çünkü. Emeklerinize sağlık Sayın AizoaceaeFAN.
Kırmızı yengeç kısgacı gibi olana bayıldım harika.
bettyycim
18-05-2011, 19:54
Ben de Sevgilili nesli6'ya katılıyorum kırmızı olan harika, çiçek açmasına bile gerek yok :D tabi diğerlerinin de hakkını yememek lazım, hepsi göz alıcı ;)
AizoaceaeFAN
23-05-2011, 10:00
Sayın yağmur, sayın zenfree, sayın kırlangıç48, sayın SEMRA45, sayın skaraca, sayın umutyolcusu, sayın mrmusti, sayın PlentyPlant, sayın nesli6 ve sayın bettyycim yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum. Hepinizin sayfasını bende keyifle geziyorum.
Aman allahım bu ne güzellik böyle hepsi birbirinden harika elinize saglık
Vildan Sönmez
24-05-2011, 21:00
Glottiphyllum depressum ex Zebra çiçek mi kaktüs mü, çok başka, çok güzel. Trichocaulon'lar pıtrak misali açmış, gözlerimiz bayram etti yine....
Ben de minik bir sprıgtime edindim. Bakalım ne zaman çiçek açacak.
AizoaceaeFAN
26-05-2011, 16:42
Sayın Periş teşekkür ederim.
Sayın Vildan Sönmez, Glottiphyllum bir mesemb. Yani sukulent türü bir bitki.
Yorumunuz için teşekkür ederim, sizin springtime da inşaallah kısa zamanda çiçek verir.
Şimdi Peru'ya özgü ve nadir bulunan bir sukulent olan Peperomia columella 'nın resimlerini ekliyorum. Sanırım sitede bir ilk.
Ve çok aramama rağmen yeni bulabildiğim bir ceropegia türü : Ceropegia armandii.
Muhteşem çiçekleri var. Kısmet olur açarsa siteye yine ekleyeceğim resimlerini.
Peperomia columella
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.