PDA

View Full Version : Bahtiyar02 / Adıyaman-Merkez

bahtiyar02
07-05-2010, 10:32
Sevgili dostlar; Kendimi burda http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=20224&page=7 anlatmıştım ama buraya taşımak daha doru sanırım.
Kamuda çalıştığım için ancak hafta sonları tarlaya ve içinde oluşturmaya çalıştığım hobi bahçeme gidebiliyorum.
Tüm dostların ürettiklerine baktığımda çok yeni olduğumu gördüm. Bir çok dostun ürettikleri tam ticari boyutta. Oysa benim 2 senedir aldığım Adıyaman merkeze yaklaşık 13 km uzaklıkta. Ana yola 1 km mesafede içinde su ihtiyacımı tammuz ayına kadar karşılayan küçük bir deresi olan bir tarla.
Tarlamda geçen yıl Tarım İl müdürlüğünden aldığım çıplak köklü 300 kök Aşısız Amerikan asması, 2 adet Feyiko(Kaymak ağacı) 1 kök Naşi armudu, 30 kök yerli nar ve hicaz narı,13 kök israil bademi(Bu yıl ilk meyvelerini verdiler), 12 kök ceviz, 20 kök Ayvalık, 15 kök Gemlik ve 4 adet Kalamata zeytin, 3 kök kivi, 6 kök değişik tür erik, 6 Kök Sumak ağacı, 2 kök Hünnap, 3 kök Menengüc, 1 Kök Ihlamur, 4 kök yenidünya , 2 kök turunç,1 kök rize portakalı(Deneme olarak ekildi) 1 kök gojii Bery,5 kök aşısız dut, 10 kök çilek, 1 kök ters dut, Yöremize ait değişik tür 6 kök incir,1 kök siyah Bursa inciri, 4 kök aşılı Çekirdeksiz üzüm ,1 kök Ayva, 2 kök Elma,1 kök Nektarin ,5-6 adet Antep fıstığı fidanı , birkaç kök çam fıstığı , iki adet muz fidanı ve 1 adet sarı alıç ağacı(Önceden dikilmiş meyve veriyor)dikilmiş durumda.
Sebze olarak değişik kabak çeşitleri,Yerli siyah karpuz(Ceyhan yöresine ait)diğer karpuz çeşitleri, Bamya,Salatalık,Pembe domates,Sarı ampül domates,çeri domates,Yöremize ait değişik türde domates türleri,Deşti domates,Ay çekirdeği,Kavun, Sudan babyası(Deneme ekimi) Değişik türde Acı dolmalık biberler , Acı süs biberi türleri, Yeşil soğan
Dikilmeyi bekleyen ağaçlarım Balkon seramda. 1 Kök aşılı urmu dut(Ekşi kara dut)1 kök Trabzon hurması,4 kök dikensiz böğürtlen, 2 kök Güz zeytini,3 kök gilaburu, ,2’şer Kök Rize mandalinası,portakalı,limonu, 2’şer kök ağaç kavunu, Mayer limon,kamkat,6 çelik Siyah nar(çimlenmesini bekliyorum).1 kök karayemiş,Halen büyümelerini beklediğim süs biberi fidanları çeşitleri,
Sulamayı tarlamın sınırında bulunan dereden su motorumla Temmuz ayı sonuna kadar yapıyorum.Geri kalan aylarda Eniştemlere ait Su romorkunu 3 km uzaklıktaki köyden traktörle getirtip sulamayı yapıyorum.Bu yıl şartlar el verirse Tarlaya Elle kuyu kazdırmak.Sondaj için elektrik yok. Ayrıca bana göre elle kazdırılan kuyu daha ekonomik.
Gübre olarak Yine köyden getirtiğim yanmış hayvan gübresi kullanıyorum.Şuana kadar tarladaki bitkilerim ve ağaçlarıma sadece Biyonem kullandım.Hiç bir şekilde zehirli ilaç ve suni gübre kullanmadım kullanmıyacağım.
Tarlanın yaklaşık 7 dönümünü tahıl ve diğer ihtiyaçlarımızı karşılamak için boş bıraktım.Şuan sürülmüş şekilde nadasa bırakılmış.İlerde zaman neyi gösterir bilemiyorum.Tüm içtenliğimle tamamen doğal yöntemler kullanmak amacım. Bir acemi olarak uygulamaya çalışıyorum.
Şuan ürettiklerim küçük çaplı bir üretim. Çoğunlukla kardeşlerim ve Annem’in ihtiyacını karşılayacak düzeyde.Buda yaklaşık 4-5 aileyi kapsar. 7 Dönümlük boş araziyi Deşti domates, bamya, kavun ve karpuz ekerek değerlendirme düşüncesindeyim.Bu hafta traktör ayarlayabilirsem sanırım olur.
Tüm sebze ve meyve tohumlarımı gerek eş dostan ve gerekse agaclar.net ‘teki dostlarımdan temin ettim. Kendim çimlendirip fidanlarımı dışarıdan almıyor ve üretiğim tohumları gelecek yıla ayırıyorum. Elimden geldiğince de her yıl ürettiğim sebze ve meyvelerin tohumlarının bir kısmını siz dostlarla paylaşacağım.Bahçemin resimlerini ve yaptığım uygulamaları resimleyerek http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=15582 bu konu başlığında daha önceden paylaşıyorum.Bilmeyen dostlar için bahçeme göz atabilirler.
Saygılarımla

denizakvaryumu
07-05-2010, 10:43
Bu bahçe "Bahtiyar02 botanik bahçesi" adını hak ediyor :)

Her türlü bitkinin bulunduğu nadir bahçelerden biri olacak, kolay gelsin...İyi ki benim bahçe ılıman iklimde değil :)

bahtiyar02
07-05-2010, 12:10
Bu bahçe "Bahtiyar02 botanik bahçesi" adını hak ediyor :)

Her türlü bitkinin bulunduğu nadir bahçelerden biri olacak, kolay gelsin...İyi ki benim bahçe ılıman iklimde değil :)

Sevgili dostum;Çok teşekkür ederim. sizlerin desteği ve yardımları sayesinde birşeyler yapmaya çalışıyoruz.
Saygılarımla

bayindirmevki
07-05-2010, 12:37
Maşallah, Gerçekten batonik bahçesi gibi olmuş. Anladığım geleneksel tarım uyguluyorsunuz. Tebrikler. Kolay gelsin diyorum.

Bir-iki resim de fena olmaz.

acemi_caylak
07-05-2010, 13:03
Sayın Bahtiyar02,

Üyelerin Bahçesi bölümündeki resimlerin bir kısmını burada da isteriz.

bahtiyar02
07-05-2010, 14:17
Sevgili bayindirmevki ve Sevgili acemi_caylak;
Çok teşkkür ederim. Benim bahçem sizinkilerinin yanında Mini bahçe.İlk fırsatta resimleri ekliyeceğim.
Saygılar

ensar
07-06-2010, 22:04
Sevgili Bahtiyar,

Biraz, hatta birazdan epey fazla geç oldu. Öncelikle sayfan hayırlı olsun. Maaşallah yok yok bir bahçe. Fotoğrafları bekliyorum.

Sevgiyle kalın

athena -asena
07-06-2010, 22:20
Sayın Bahtiyar02,

tebrikler , allahtan hafta sonları gidiyorsunuz bahçeye birde hergün gitseydiniz o bahçeyi düşünemiyorum.

epsody
08-06-2010, 09:41
Sevgili Bahtiyar,

Biraz, hatta birazdan epey fazla geç oldu. Öncelikle sayfan hayırlı olsun. Maaşallah yok yok bir bahçe. Fotoğrafları bekliyorum.

Sevgiyle kalın

Sevgili Bahtiyar topraklarla zorlu mücadeleni Senin Bahtiyar-02 bahçe başlığında izlemekteyim, Tarlandaki bahçe çalışmalarını takdirle izleyenlerdenim, sakın kusura bakma başlıklarına uğrayıpta bir yorum getirmediğime, zorlu toprak çalışmalarındaki gayretlerine söz bulamıyorum menfi veya müspet olarak. Bana düşen sadece yaptıklarını insan üstü gösterdiğin gayretini saygıyla izlemek kalıyor.

Size söyliyeceklerim kişisel uğraşılarımla topraklara hizmeti, organik atıkların geri dönüşümünü sağlamanın çeşitli yolları üzerideki çalışmalarımdaki bilgilerimi paylaşmak isterim, tabii bunu senin zamanın uygun oldu bir aralıkta yapmak, toprak çalışmalarına engel olmayacak ortamı seçerek daha faydalı olur kaanatini taşımaktayım.

Selam olsun doğunun toprak dostlarına diyerek, çalışmalarında başarılar mutluluğunla daim olsun sevgiler saygılar sunarım.:)

bahtiyar02
08-06-2010, 11:54
Sevgili ensar,athena -asena dostlar;
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=15582.
Öncelikle tüm iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür ederim.Dediğiniz gibi büyük bir bahçeyle uğraşmak sevgi,zaman ve sabır gerektirdiğini öğrendim.Her hafta gitmeme rağmen aklım hep bahçede.Bu hafta Allah nasip ederse kepçe ile kuyu kazdırmayı planlıyoruz.Gelişmeleri sitede paylaşacağım.
Saygılar.

bahtiyar02
08-06-2010, 12:00
Sevgili Bahtiyar topraklarla zorlu mücadeleni Senin Bahtiyar-02 bahçe başlığında izlemekteyim, Tarlandaki bahçe çalışmalarını takdirle izleyenlerdenim, sakın kusura bakma başlıklarına uğrayıpta bir yorum getirmediğime, zorlu toprak çalışmalarındaki gayretlerine söz bulamıyorum menfi veya müspet olarak. Bana düşen sadece yaptıklarını insan üstü gösterdiğin gayretini saygıyla izlemek kalıyor.

Size söyliyeceklerim kişisel uğraşılarımla topraklara hizmeti, organik atıkların geri dönüşümünü sağlamanın çeşitli yolları üzerideki çalışmalarımdaki bilgilerimi paylaşmak isterim, tabii bunu senin zamanın uygun oldu bir aralıkta yapmak, toprak çalışmalarına engel olmayacak ortamı seçerek daha faydalı olur kaanatini taşımaktayım.

Selam olsun doğunun toprak dostlarına diyerek, çalışmalarında başarılar mutluluğunla daim olsun sevgiler saygılar sunarım.:)

Sevgili epsody dostum;
Tüm iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür derim.Organik atıkların geri dönüşümünü sağlamanın çeşitli yolları ve sizin bilgilerinizden faydalanmayı çok isterim. İnanın bahçeye gittiğimde halen eksikliklerimin olduğunun farkındayım.Ancak Gidermek içinde hafta içinde ayarlamaya çalışıyorum.İyiki sizler gibi desteklerini ve bilgilerini esirgemeyen dostlarım var.
Saygılar

balbay
08-06-2010, 21:53
Sevgili Dostum Bahtiyar02'

Anadolunun en batısından, Adıyaman da verdiğiniz mükemmel mücadeleyi epeydir takip ediyorum. Telefonda paylaştığınız heyecanı bahçeniz de de görmek çok güzel. Siyah nar ve çekirdeksiz nar çeliklerini baharda bahçenize göçmen olarak göndermeye çalışacağım.

Emeğinize sağlık. Deşti tohumlarını hevesle bekliyorum.

bahtiyar02
09-06-2010, 09:30
Sevgili Dostum Bahtiyar02'

Anadolunun en batısından, Adıyaman da verdiğiniz mükemmel mücadeleyi epeydir takip ediyorum. Telefonda paylaştığınız heyecanı bahçeniz de de görmek çok güzel. Siyah nar ve çekirdeksiz nar çeliklerini baharda bahçenize göçmen olarak göndermeye çalışacağım.

Emeğinize sağlık. Deşti tohumlarını hevesle bekliyorum.
Sevgili Dostum Balbay;
Çok teşekkür ederim.Siz dostların manevi destekleri inanın beni çok sevindiriyor.İnşallah hep birlikte hobibahçesinde beraber olmak nasip olur.
Saygılar

bahtiyar02
01-07-2010, 15:04
sevgili dostlar bu gün Öğlen arası iş yerinden bir dostumun bağına gezemeye gittik.Bu gün bize büyük bir süpriz yaptı.Asmalarından 4-5 adeti aşılıymış. geçen yıl dikmiş ve ilk üzümleri Adıyaman'da hiç görülmeyen bu günde olgunlaşmıştı.İnanın gözlerimize inanamadık.Burda en erken üzüm Temmuz ayı sonu Ağustos ayı ortası olgunlaşmaya başlar.Bağ bozumu eylül ayı içinde yapılır.Bir süprizde yetiştirdiği Deşti domatesler.;)Adıyaman'ın iklimi gittikçe Akdeniz ve çukurovaya benziyor gibi

bahtiyar02
01-07-2010, 15:13
Bağ olarak düzenlediği 4,5 dönüm arazisinde kenarlarına deşti domates dikmiş.Uzun bir şerit halinde.Oda benim gibi zamanı kısıtlı olduğundan diğer sulu dikilen sebze ve meyvelerle uğraşmamış.Sonuçta deşti dikim şahane. Ne su ne ilgi alaka bekliyor sizden.Kendi kendine yetişiyor.Hem lezetli hemde bol ürünlü.
Daha ne ister insan.;)Resimleri yanımda bulunan cep telefonumla çektim.
Saygılar

acemi_caylak
01-07-2010, 16:25
Bahtiyar Bey,

Üzümler gerçektende çok erkenci. Bizim oralarda Temmuzda olgunlaşan tek üzüm türü tahnebi dediğimiz üzüm türüdür.
Bu yıl Marttan sonra hiç yağmur yağmadı ve havalar çok sıcak gidiyor. Sanırım bu yüzden erken olgunlaştılar. Afiyetle yiyiniz.

bahtiyar02
01-07-2010, 20:46
Bahtiyar Bey,

Üzümler gerçektende çok erkenci. Bizim oralarda Temmuzda oldunlaşan tek üzüm türü tahnebi dediğimiz üzüm türüdür.
Bu yıl Marttan sonra hiç yağmur yağmadı ve havalar çok sıcak gidiyor. Sanrım bu yüzden erken olgunlaştılar. Aifyetle yiyiniz.
Sevgili dostum inanın daha tahnebi üzümü dahi olgunlaşmadı burda.Bende görünce çok şaşırdım.Gelecek yıl çelik alıp kendi bağımda üretmeyi deneyeceğim.
Saygılar

kalambaklı
01-07-2010, 21:01
Sevgili arkadaşım bahtiyar02, inşallah kepçeyle açtıracağın kuyudan sağlıklı olarak suya kavuşursun, ne olursa olsun kuyunda kullanacağın pompayı sana hediye olarak göndermek istiyorum, olur da bir aksilikten dolayı diyalog kopukluğu olursa özel mesaj bölümümden hatırlatmanı kesinlikle rica ediyorum.
Olmayacağı başaran arkadaşıma en derin sevgilerimle,

bahtiyar02
02-07-2010, 08:13
Sevgili arkadaşım bahtiyar02, inşallah kepçeyle açtıracağın kuyudan sağlıklı olarak suya kavuşursun, ne olursa olsun kuyunda kullanacağın pompayı sana hediye olarak göndermek istiyorum, olur da bir aksilikten dolayı diyalog kopukluğu olursa özel mesaj bölümümden hatırlatmanı kesinlikle rica ediyorum.
Olmayacağı başaran arkadaşıma en derin sevgilerimle,

Sevgili kalambaklı Dostum:
Düşünmeniz yeterli.Dediğiniz gibi inşallah kuyuyu kazdırıp suyu alırsam çok güzel olacak.****** Allah'ın yardımıyla.Sizinde bu taraflardan bir isteğiniz olursa başımla gözüm üstüne.
Saygılar sevgiler

kalambaklı
02-07-2010, 09:29
Kuyunuzun gelişmelerini merakla bekliyoruz, şimdiden kolay gelsin.
Saygılar,

bahtiyar02
28-07-2010, 22:12
Kuyunuzun gelişmelerini merakla bekliyoruz, şimdiden kolay gelsin.
Saygılar,
Sevgili dostum Allah izin verirse yarın kuyuyu açtırmaya başlıyacağız.İnşallah bir aksilik çıkmadan suyu buluruz.
Saygılar.

balbay
29-07-2010, 12:33
Sizin kadar bende sevineceğim inanın, emeklerinizin karşılığı için gereken suyu kolay bulmanız dileği ile.

kalambaklı
29-07-2010, 15:06
Sevgili arkadaşım, sondaj çalışmaların nasıl gidiyor.

bahtiyar02
30-07-2010, 23:02
Sevgili dostlar umarım yanlış anlamasınız Kuyu ile ilgili bilgileri http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=15582&page=9 burda anlatmaya başladım.Konuyu bahçeyi ilgilendirdiği için bu başlıkta açtım.
Tüm iyi dilek ve temmenileriniz için ve destekleriniz için ayrı ayrı teşekkür eder saygılar sevgiler sunarım.

acemi_caylak
01-08-2010, 18:53
Sn. Bahtiyar02,

Tahnebiler olmuş, hatta bitmek üzereymiş. Aslında Antep ve Adıyaman'a özgü bu üzüm çeşidinin tıpkı Deşti Domates gibi tanıtıma ihtiyacı var. Ben uzakta olduğum için olanağım yok. Olanağınız varsa bir çevre bağlardan fotoğrafını ekleyebilir misiniz?

bahtiyar02
04-08-2010, 19:37
Sn. Bahtiyar02,

Tahnebiler olmuş, hatta bitmek üzereymiş. Aslında Antep ve Adıyaman'a özgü bu üzüm çeşidinin tıpkı Deşti Domates gibi tanıtıma ihtiyacı var. Ben uzakta olduğum için olanağım yok. Olanağınız varsa bir çevre bağlardan fotoğrafını ekleyebilir misiniz?

Çok haklısın dostum kuyu ile uğraşınca inanın bende ne hal nede takat kaldı.Tahnebi üzümler çoktan olgunlaştı ve tezgahlarda yerlerini aldı.İlk fırsatta resimlerini çekip ekleyeceğim.
Saygılar

acemi_caylak
04-08-2010, 20:17
Bahtiyar Bey,
Kuyu hayırlı olsun, resimleri gördüm. Aynısını 2 yıldır bende yaptıracağım diyorum, ama bir türlü bütçeyi ayarlayamadık. Tahmini ne kadara mal oldu? Elektrik var mı, yoksa jeneratör mü kullanacaksınız? Bilgi verirseniz sevinirim.

bahtiyar02
04-08-2010, 20:35
Sevgili dostum;
Kuyu tam olarak bitmediği için maliyetini çıkarmadım.Yüzeysel olarak 100 metrelik bir sondaj yaklaşık olarak 5000tl'yi bulur.Tarlada elektirik olmadığından jeneratör kullanmak zorundayım.
Saygılar

Lilium
09-08-2010, 23:50
Çok haklısın dostum kuyu ile uğraşınca inanın bende ne hal ne de takat kaldı.
Sizleri çok iyi anlayabiliyorum, çıktı çıkacak, olmadı taşa geldik, burgu kırıldı, yoksa su çıkmayacakmı sitresi, insanda ne hal ne de can bırakıyor, ama mutlu sonda ise yorgunluğunu bir nebzede olsa atıyor, rahat bir uyku uyuyabiliyorsun.
Hele bir de şaldır şaldır suyun akışını görünce ne yorgunluğun ne de sitresin kalır, çocuklar gibi suyla oynadığını görür gibi oluyorum.
Umarım orayı yemyeşil her türlü bitkiyle yeşertir, çocuklarla torunlarla kocaman ağaçlar altında keyifli günler geçirirsiniz.

bahtiyar02
10-08-2010, 13:39
Sizleri çok iyi anlayabiliyorum, çıktı çıkacak, olmadı taşa geldik, burgu kırıldı, yoksa su çıkmayacakmı sitresi, insanda ne hal ne de can bırakıyor, ama mutlu sonda ise yorgunluğunu bir nebzede olsa atıyor, rahat bir uyku uyuyabiliyorsun.
Hele bir de şaldır şaldır suyun akışını görünce ne yorgunluğun ne de sitresin kalır, çocuklar gibi suyla oynadığını görür gibi oluyorum.
Umarım orayı yemyeşil her türlü bitkiyle yeşertir, çocuklarla torunlarla kocaman ağaçlar altında keyifli günler geçirirsiniz.
Sevgili Lilium; Bu kuyu işi çok berbat bir işmiş.86 Metrelik kuyuya 1,5kw'lık pompa indirdik 60 metre ine bildi.Yaklaşık 26 metre kuyuda mil oldu tesbit edildi.Sondajcı firma bana göre esnaf birisi değilmiş.Bugün kuyuyu temizlemek için başka bir firma götüreceğim.İnşallah kuyuyu temizlerde dediğiniz gibi yarım kalan mutluluğa kavuşuruz.
Kuyu yüzünden iznim bitmek üzere ve ben halen kuyuyla uğraşıyorum.
Saygılar

Lilium
11-08-2010, 00:21
Nasıl firmaymış bu artezyen temizlenmeden bırakılırmı.

Temizleme işi, Kuyuyu yani artezyeni açtıracağınız kişiyle yıkama işini baştan konuşup konuşmadığınızı bilmiyorum, konuştuysanız gerçekten ayıp etmiş. Artezyen açtırmalarda en önemli yeri yıkamadır, yıkanmamış artezyenlerden su alamayabilirsiniz.
Onun içindir ki açılan artezyeni çok güzel yıkamak gerekir. Bundan sonra açtıracak olanlar da bu konuya dikkat ederlerse üzülmemiş olurlar.

İnşallah getireceğiniz firma işinin erbabıdır da yüzünüzü güldürürler.

Siz orada suyu görün ne izninizin bittiğine üzüleceksiniz ne de yorgunluluğunuz kalacak.
Haydi kolay gelsin işiniz rast gitsin.

bahtiyar02
11-08-2010, 22:20
Nasıl firmaymış bu artezyen temizlenmeden bırakılırmı.

Temizleme işi, Kuyuyu yani artezyeni açtıracağınız kişiyle yıkama işini baştan konuşup konuşmadığınızı bilmiyorum, konuştuysanız gerçekten ayıp etmiş. Artezyen açtırmalarda en önemli yeri yıkamadır, yıkanmamış artezyenlerden su alamayabilirsiniz.
Onun içindir ki açılan artezyeni çok güzel yıkamak gerekir. Bundan sonra açtıracak olanlar da bu konuya dikkat ederlerse üzülmemiş olurlar.

İnşallah getireceğiniz firma işinin erbabıdır da yüzünüzü güldürürler.

Siz orada suyu görün ne izninizin bittiğine üzüleceksiniz ne de yorgunluluğunuz kalacak.
Haydi kolay gelsin işiniz rast gitsin.
Sevgili dostum artezyen benim kuyu değil bize çalışan traktörcümüzün.Dün götürdüğümüz kuyu temizleme firması kuyu temizledi.Bu gün kuyuyu devreye soktuk.Çok şükür suyumuz bize yetecek derecede.Dediğiniz rezillikler ve yorgunluğu bir anda unutturdu.İnşallah devamı gelir.Sevgiler saygılar

nrş
10-09-2010, 08:12
Sayın Bahtiyar02 öncelikle size çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Ben şu an Antakya'da ikamet etmekteyim . Bahçecilik ve toprak o kadar çok hoşuma gidiyor ki 10 dönüm kadar bir yer almak üzereyim . İnşallah hayırlısı olur.
Sizden sormak istediğim siz de benim gibi memursunuz anladığım kadarıtyla , acaba memur olarak kısıtlı zamanımızı vererek hangi ürünleri yetiştirilmesini öneriyorsunuz. Mesela buralarda zeytin oldukça bol ve uğraşısı az.
Anladığım kadarıyla deşti domates bu iş için uygun ( eğer tarla işi olursa fideler sizden :p )
Başka fikirleriniz olursa paylaşırsanız sevinirim .

Bu vesile ile herkesin Ramazan Bayramını kutlarım...

bahtiyar02
13-09-2010, 08:22
Sayın Bahtiyar02 öncelikle size çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Ben şu an Antakya'da ikamet etmekteyim . Bahçecilik ve toprak o kadar çok hoşuma gidiyor ki 10 dönüm kadar bir yer almak üzereyim . İnşallah hayırlısı olur.
Sizden sormak istediğim siz de benim gibi memursunuz anladığım kadarıtyla , acaba memur olarak kısıtlı zamanımızı vererek hangi ürünleri yetiştirilmesini öneriyorsunuz. Mesela buralarda zeytin oldukça bol ve uğraşısı az.
Anladığım kadarıyla deşti domates bu iş için uygun ( eğer tarla işi olursa fideler sizden :p )
Başka fikirleriniz olursa paylaşırsanız sevinirim .

Bu vesile ile herkesin Ramazan Bayramını kutlarım...
Sevgili nrş;
Çok teşekkür ederim.
Bu tarlayı aldığımda ticari boyut hiç aklıma gelmeden tamamen hobi amaçlı emekli oduğumda zamanımı geçirebileceğim bir yer tasarlamıştım.Agaclar.net' ve sitedeki dostlar sayesinde yetiştirmek istediğim bitkilerin türünü,uygulayacağım yöntem ve araçlar hepsini burada öğrendim ve uygulamaya çalışıyorum.Başta en büyük destekleyicilerim hiç bir zaman deneyim, tecrubelerini benden esirgemeyen Hocalarım(Annem ve ablam)Ailem ve dostlarım sayesinde karma bir meyve bahçesi,ev ihtiyacımızı karşılayacak türde sebze ve meyve türleri.Tabi bu arada ülkemize ait yok olmaya başlamış bazı sebze ve meyveleri tekrar üretmek ve dostlarla paylaşmak(Örnek: Siyah yerli karpuz ve deşti domates) Ayrıca tropikal veya yarı tropikal meyveler deneme mahiyetinde yetiştirmeye çalışıyorum. Tarlada hiç bir organik veya zehirli ilaç uygulamıyoruz.Tamamen doğal.Sadece yanmış hayvan gübresi kullanıyoruz.
Kamuda çalışan birisi olarak Ben ve tüm ailem hafta sonlarında ancak tarlaya zaman ayıra biliyorum.Tüm çalışmalarımızı bu iki güne sığdırmaya çalışıyorum.
Şayet tarlayı aldığınızda yetiştirdiğimiz ürünlerden severek sizle paylaşmayı isterim. Şimdiden hayırlı olması dileğiyle,
Saygılar

nrş
13-09-2010, 18:46
Sayın Bahtiyar Bey cevabınız için teşekkürler. Evet benim de düşüncem yaklaşık sizinle aynı. Benim en çok korktuğum işim dolayısıyla vakit ayırmada yaşayabileceğim zorluk. Ama bunun da elbet üstesinden gelebiliriz . Tropik ve subtropik meyveler benim de ilgili çekiyor. Özellikle tadı çok övülen feijoa (kaymak ağacı ) tabi ben tadını daha bilmiyorum ama denildiği gibi güzelse bunu düşünebilirim.
Bir yerden bulup tadına bakacağım ne de olsa kendi yemiyeceğim birşeyi yetiştirmek mantıklı değil :rolleyes:

bahtiyar02
13-09-2010, 20:35
Sayın Bahtiyar Bey cevabınız için teşekkürler. Evet benim de düşüncem yaklaşık sizinle aynı. Benim en çok korktuğum işim dolayısıyla vakit ayırmada yaşayabileceğim zorluk. Ama bunun da elbet üstesinden gelebiliriz . Tropik ve subtropik meyveler benim de ilgili çekiyor. Özellikle tadı çok övülen feijoa (kaymak ağacı ) tabi ben tadını daha bilmiyorum ama denildiği gibi güzelse bunu düşünebilirim.
Bir yerden bulup tadına bakacağım ne de olsa kendi yemiyeceğim birşeyi yetiştirmek mantıklı değil :rolleyes:
Sevgili dostum kaymak ağacı meyvesini bir dostum göndermiş ve tadına bakmıştım.Gerçektende güzel bir meyve.Bu ağaçtan iki fidan 3 yıl önce Sevgili hocam Yusuf USTAOĞLU'dan almıştım.40-50cm civarındaydı.Geçen yıl tarlamdaki bahçeme diktim. Fidanların boyları 1,5- 2 metre çiçek açtılar ancak meyve tam olgunlaşmadan döküldü.Umarım önümüzdeki yıl meyvelerini yemek nasip olur. Benim yapmaya çalıştığım zoru başarmak.Kolayı zaten herkes yapabilir. Sizlerinde başarılı olacağınıza ben canı gönülden inanıyorum.
Saygılar

nrş
24-09-2010, 18:33
Bahtiyar Bey nasılsınız? Bahçe işleri nasıl gidiyor. Ben daha bahçeye el atamadım. Kepçe ile düzetmek gerekiyor. Bir miktar eğimli. İlk yazınızda farketmemişim israil bademi dikili demişsiniz bunlar kabuğu ince elde kırlabilenlerden mi? Acaba Feijoa gibi şu an için bilinmeyen bir şey yerine badem mi düşünsem ?

bahtiyar02
24-09-2010, 22:39
Bahtiyar Bey nasılsınız? Bahçe işleri nasıl gidiyor. Ben daha bahçeye el atamadım. Kepçe ile düzetmek gerekiyor. Bir miktar eğimli. İlk yazınızda farketmemişim israil bademi dikili demişsiniz bunlar kabuğu ince elde kırlabilenlerden mi? Acaba Feijoa gibi şu an için bilinmeyen bir şey yerine badem mi düşünsem ?
Sevgili dostum çok teşekkür ederim.Haftasonlarını iple çekiyorum;)İnanın tarlada iken başka dünyalara giriyorum.Tarlada bulunan tümseği dozer ile 4 saat çalışma sonucu biraz adam ettik.Bitkiler konusunda aç gözlü,gözü doymaz birisiyim.Her türlü bitkiyi yetiştirmeye çalışıyorum.İsrail bademlerini Adıyaman Tarım il Müdürlüğünden almıştım.Bana söylenen ince kabuklu olduğu.Bu yıl 10-15 adet tutmuşlardı.Taze olarak tükketmiştik.İnanın çok tatlı ve pütürsüz bir yapısı vardı.Kaymak ağacından 2 kök var inşallah bu önümüzdeki yıl meyvesini yemek nasip olur.Size önerim her bitkiden 2 kök dikin.Hem dölleme açısından,hemde biri zayi olursa diğeriyle yetinmek gibi.
Saygılar

tugrulbaba
15-10-2010, 21:58
Bahtiyar bey;

Allah gönendirsin diye bir sözümüz vardır buralarda. Bilmem sizin oralarda da bilinirmi.
Şu anda diyecek daha güzel bir şey bulamıyorum.

Bende aşağı yukarı sizin gibi bir botanik bahçesi oluşturmak çabasındayım. Ancak belli bir kısımda bu amacıma yönelik hareketim olacak. yaklaşık olarak 2 dekarlık bir alanda . Geriye kalan 5 dekarda ceviz ve asma düşünüyorum. Tabi bu pazartesi toprak analizini yaptırdıktan sonra tamamen netleşecek hadise.

Allahım selamet versin. Yardımcınız olsun.

Not: Samimiyetinize ve anadolu insanının yüce gönüllü olmasına sığınarak; siyah karpuz tohumundan edinme şansım nedir? Gelecek sene için ebter olmayan tohumlardan toplama gayretindeyim. Şu anda bana ne tohumu gönderilse alıyorum.
Bahçecilik konusunda bugüne kadar toprak sahibi olmadığım için hiç bir birikimim olmadı. Bu seneden itibaren inşallah bir şeyler başarma azmindeyim bende..

bahtiyar02
16-10-2010, 09:29
Sevgili tugrulbaba;
Öncelikle tüm dileklerinizin gerçekleşmesini dilerim.Yerli karpuz tohumlarına gelince henüz bir ayarlama yapmadığımdan paylaşımda bulunamıyorum.Düzenlemelerim bittikten sonra sitede tohum paylaşımı yapacağım.
Saygılar

fikirci
26-11-2010, 13:20
elektrik için öneri... guneş enerjisindne elektrik uretimi artık yasak degil bu konuda çalısmalar yapan arkadaslarım var. ayrıca bir kaç dönumluk kucuk bahçeleri olan dostlar el traktörleriyle tarla surme işini ucuza getirebilirler.

bahtiyar02
29-11-2010, 20:53
sevgili dostum el traktörü benim 13 dönümlük yer yer engebeli arazi için uygun değil.Güneş enerjisi fikri gözardı edilmeyecek önemli bir konu.
Saygılar