View Full Version : Yıldız Çadırı (Ipomea quamoclit)
kışın yaprakları kuruyormuydu?
Adalet Yağcı
24-08-2012, 15:19
Kışın tamamen yok oluyor, dökülen tohumlardan yeniden çimleniyor.
Bitki benim yayla bahçemde.
Yayla soğuk olur ama Mersin'de kışı atlatabilir belki.
Arkadaşlar bu sene yıldız çadırı yohumlarınızdan rica edeceğim eğer fazla tohumu paylaşmak isteyen olursa ilk ben talibim
Yıldız çadırını kırmızı örümcek nedeniyle budamıştım, tekrardan canlanıyor.
329707
Sulamayı da kestim, ama bana mısın demedi :) sıfır çiçek ..
329836
Gölgesi güzel ama :p
329838
3 yaşındaki sellukaya sarıldı ve kalınlığı onun iki katı..
329837
Adalet Yağcı
05-09-2012, 20:37
Bu haliyle de çok güzel, yaprak yapısını ben çok beğenirim.
Bu sıcaklarda yemyeşil yapraklarını seyretmek de güzel.
Güneşi çok seviyor, İzmir'in güneşi açması için yeterli olmalı.
Özel bir bakım uyguluyor musunuz, çiçek coşturan deneseniz bir de nasıl olur acaba.
Dediğiniz gibi çiçek açmasa bile yeşilliği bile güzel.. :)
Özel bir bakım uyguluyor musunuz, çiçek coşturan deneseniz bir de nasıl olur acaba.
Gübrelerden pek anlamıyorum ama Güler Hanım fosfor-azot ağırlıklı sıvı gübre tavsiye etmişti.. Bir de bu sene enzim işine el attım.. Onlar bitkinin boyunun uzamasını sağladı sanırım..
Bu nedenle bütün sarmaşıklar birbirine girdi.. Hangisinin ucu nerde belli değil ;)
Muhteşem sevgili selis, hiç bu kadar kalın yıldız çadırı gövdesi görmemiştim. Çok yakında çiçekleriyle birlikte fotoğraflarını göreceğimizden eminim...
Gövde odunsu yapıya dönmüş gibi. Belki de tüm ezberlerimizi bozarak yaz kış yaşayan bir yıldız çadırınız olacak :)
merhabalar benimde bahçemde yıldız çadırı var kırmızı renkte fakat tohumu hala beyaz renkte vede ıslak tam olarak nasıl olması gerekiyor acaba birde beyaz veya yinede kırmızı renkte olabilir elinde tohum olan varsa gönderebilirmi teşekkürler
Sulamayı da kestim, ama bana mısın demedi :) sıfır çiçek ..
329836
Gölgesi güzel ama :p
329838
329837
Bu bitkinin tek yıllık olduğundan emin misiniz?:D
Sayın aşkan,
Tohum kesesinin kurumasını beklerseniz, tohumlar olgunlaşır ve rengi siyaha döner.
Belki de tüm ezberlerimizi bozarak yaz kış yaşayan bir yıldız çadırınız olacak :)
İlginç; tek yıllık bir bitkide böyle bir şey mümkün mü ki?
Ben de, nasıl olsa çiçek açmıyor, sellukayı rahat bıraksın diye sökecektim..
Ki bugün tepelerde 2-3 kırmızı çiçek el sallıyordu.. ;)
İlginç; tek yıllık bir bitkide böyle bir şey mümkün mü ki?
Forumda 3 yıllık petunyası olan bir arkadaş vardı. Bitki dünyası insanı her zaman şaşırtıyor. :)
Tohumları geç ekmeme rağmen çiçeğini görebildim :)
333336
333337
yıldız çadırın yaprakları bir bir sararıyor:(
yıldız çadırın yaprakları bir bir sararıyor:(
Mevsimi geçiyor, ondandır..
Çiçek açmayacak derken, hava serinleyince birden coştu..
334471
334472
Tohum bağlamaya başladılar.. Yanında pembe de olsa iyiydi :rolleyes:
334473
Rana+miraç
26-09-2012, 20:56
Merhaba... Yıldız çadırını daha önce hiç bir yerde görmemiştim forumda tanıdım . Resimlerini görüp hayran kaldım . Seneye tohum bulabilirsem ben de yetiştirmek istiyorum. Çiçeklerinin büyüklüğünü tam anlamadım küçükmüş gibi duruyor. Yaprakları da çok hoş.
Tohumlar, tohum takas etkinliğinde mutlaka olacaktır.. Bu bitkiden çok kişide var..
Çiçek boyutu da dediğiniz gibi minik.. Sanırım 25 kuruş boyutunda.. Belki de 10 kuruş..
Ama bir çoğu bir arada açınca güzel görünüyor :)
Merhabalar! Ben sanirim en yeni uyeyim:)) Bu yaz Bodrum'dan bir arkadasimin verdigi Yildiz Cadiri tohumlarini bir gece suda bekletip diktim.Malum Ankara bu mevsimde oldukca serin oldugundan evin icinde tutuyorum.yaklasik 10 gun olmasina ragmen hala bir cimlenme belirtisi yok acaba umudumu kessemmi?
İlkbaharı bekleseniz daha uygun olurdu.
Yanit icin tesekkurler.Bahara sakladigim birkac tohum var birde oyle deneyeyim
Birde konuyla pek alakasi yok ama Bodrumda bir komsumun vermis oldugu begonvil gibi sarici nefis acik mavi cicekleri olan oradaki bahceme ektigim bir cicek var tum arastirmalarima ragmen adini bulamadim seneye yaza oraya gittigimde insallah tutmustur da ciceklerinin resmini koyarim o konuda da yardim rica edecegim
Gsıdal elinizde fotoğraf olduğu sürece Bu bitkinin adı nedir? (http://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/17088.htm#post1037532) başlığında sorunuzu sorabilirsiniz.. Mutlaka size yanıt veren olacaktır..
Cok tesekkurler ilginize Selis
Oleeeeeeyyy yildiz cadirim cimlendi Elimde kalan birkac tohumu oylesine saksidaki topragin uzerine serptim bu sabah minik bir filizle karsilastim umarim buyutebilirimde isteyenlerle tohumlarini paylasirim resim cektim ama koymayi bilmiyorum Lutfen yardim
Sanırım aşağıdaki link sorununuza çözüm getirir:)
http://www.agaclar.net/forum/forum-kullanma-kilavuzu-bazi-sorularinizin-cevaplarini-burada-bulabilirsiniz/6256.htm
Beyaz renkli çiçeklerin açması bugünlere kaldı. Tohum oluşturabilecek mi, bilmiyorum.
341780
Beyaz renkli çiçeklerin açması bugünlere kaldı. Tohum oluşturabilecek mi, bilmiyorum.
341780
Umarım tohum olur sevgili maki01, komşuda pişer bize de düşer:))
Bende de çok tatlı kırmızısı var, size ayırdım isterseniz...
yıldız çadırım sararıp kurudu, tohumu ilk kez topladım,bana bu tohumu gönderen sagolsun ilk kez yetiştirdiğim bitkinin yeşilliği çiçeğini görmüş oldum..bahara tekrar görüşmek üzere:D
ayseldeniz
12-12-2012, 12:10
Dün alt sokaktaki bahçeden tohum alırken evsahibine yakalandım.Çiçek uğruna bunlarıda yapmaya başladım.Evsahibi çok olgun davrandı.Biz toplamıyoruz alabilirsiniz dedi sağolsun.İlk defa böyle bir şey yaptım.Göçtüm resmen.
Dün alt sokaktaki bahçeden tohum alırken evsahibine yakalandım.Çiçek uğruna bunlarıda yapmaya başladım.Evsahibi çok olgun davrandı.Biz toplamıyoruz alabilirsiniz dedi sağolsun.İlk defa böyle bir şey yaptım.Göçtüm resmen.
Ne var ki bunda? Ben her yerden tohum çalarım. Tohum ne kelime, celikler alırım. Arka cebimde makasla gezer oldum artık. Takmayın bunları kafanıza. Hatta ben sizin yerinizde olsam ev sahibi haksız bile çıkabilirdi. "Neden toplamıyorsunuz bu tohumları?" diye çıkışırdım... :cool:
ayseldeniz
13-12-2012, 15:19
Yok.Adamcağız çok kibardı.Baharda kendiliğinden yeşeriyor fidanlarından da alabilirsiniz deyince sesim çıkmadı.
Rana+miraç
09-03-2013, 18:49
Bir ay önce ektiğim yıldız çadırı tohumlarım çimlenmedi.Acaba erken mi ektim ?
hercai2007
11-03-2013, 12:04
bir ay önce ektiğim yıldız çadırı tohumlarım çimlenmedi.acaba erken mi ektim ?
bende çok istiyorum bu bitkiden yetitirmeyi bana tohum yollayabilecek birileri var mı acaba
Tohumların çimlenebilmesi ısı ve ışığa ihtiyacı var sevgili rana+miraç, erken ekmişsin. Yıldız çadırı tohumları oldukca dayanıklı tohumlar, kolay kolay çürümüyor. Hala çimlenme şansı olabilir.
Ücretsiz tohum ya da çelik taleplerimizi aşağıda yer alan bölümümüze yazıyoruz hercai2007.. Siz de o bölüme yazarsanız elinde tohum olan arkadaşlarımız varsa yardım olacaklardır.
Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas (http://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/page2.htm)
bende çok istiyorum bu bitkiden yetitirmeyi bana tohum yollayabilecek birileri var mı acaba
Sayın hercai2007,
Aramıza hoş gelmişsin. Misafirlik süresini dolduralı epey olmasına rağmen hala buraya (http://www.agaclar.net/forum/uyeler-tanisiyor-tartisiyor-toplaniyor/2595-409.htm) uğramamışsınız buraya uğrar ve yukarıda belirttiğiniz isteğinizi burada (http://www.agaclar.net/forum/ariyorum/) yaparsanız umarım ilgilenen arkadaşlar çıkacaktır.
limon1115
17-03-2013, 19:26
Merhaba; Dün yaklaşık 6 saat kadar suda beklettiğim tohumlarımı akşam ekmiştim. Sabah kalktığımda ise çimlenmişlerdi. :)
Umarım öldürmeden büyütmeyi başarabilirim..:)
379372
Oyun Hamuru
19-04-2013, 12:35
Merhaba arkadaşlar ben ilk defa yıldız çadırı ektim. Çimlendiler ve çok hızlı uzamaya başladılar şuan 15 cm civarındalar. Ancak birkaç tanesi boyunlarını eğdi bu normal midir?
Resmini koyarsanız daha iyi anlaşılır. Çünkü bitkiler çok su verildiğinde ve yetersiz ışıkta hızlı bir uzama gösterirler. Tohumdan üretmeye yeni başlayanlarda bunu gerçek bir uzama zannettikleri için , boyunlarını bükünce (gövde o yapay uzunluğu ve ağırlığı kaldıramıyor ve bitki yana doğru yatıyor) çok iyi büyümüştü neden böyle oldu diye düşünmeye başlıyor.
O nedenle eğer resim koyarsanız neden boyunlarını eğdikleri anlaşılır
Oyun Hamuru
26-04-2013, 17:53
Resmini koyarsanız daha iyi anlaşılır. Çünkü bitkiler çok su verildiğinde ve yetersiz ışıkta hızlı bir uzama gösterirler. Tohumdan üretmeye yeni başlayanlarda bunu gerçek bir uzama zannettikleri için , boyunlarını bükünce (gövde o yapay uzunluğu ve ağırlığı kaldıramıyor ve bitki yana doğru yatıyor) çok iyi büyümüştü neden böyle oldu diye düşünmeye başlıyor.
O nedenle eğer resim koyarsanız neden boyunlarını eğdikleri anlaşılır
İşin aslı ilk defa bitki yetiştiriyorum ve buradaki konuyu okuyup ona göre davranmaya çalıştım. Üç ayrı kaba ekmiştim güneşi iyi alan yerde duranlar sapasağlam duruyorlar ve boyları çok uzun değil. Diğerleri 15 günde 15 cm filan olmuşken onlar 7-8 cm civarında. Dediğiniz gibi 3 kaptan biri iyi güneş alamadı ve ondan böyle oldular sanırım.
Sulama konusundaysa toprağın üst tarafı kurumaya başlayınca sulama yapıyorum onun haricinde spreyle nemli tutmaya çalışıyorum bitkileri. Yanlış yapıyorsam nasıl yapmam gerekiyor bunu anlatırsanız sevinirim.
Resmi de eve gittiğimde atayım buraya
Oyun Hamuru
27-04-2013, 12:32
İşte resimleri
Sevgi Durul
27-04-2013, 12:44
İşte resimleri
Bunlar yıldız çadırı değil, sabah sefası.
Oyun Hamuru
27-04-2013, 13:35
Bunlar yıldız çadırı değil, sabah sefası.
Aldığım tohumun üzernide öyle yazıyordu valla :/
Kazıklanmış oluyorum sanırım
Aldığım tohumun üzernide öyle yazıyordu valla :/
Kazıklanmış oluyorum sanırım
Evet bunlar yıldız çadırı değil. Sulamayı doğru yapıyorsunuz bu arada :)
Oyun Hamuru
27-04-2013, 15:08
Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ediyor ve bitkinin asıl konusuna doğru yol alıyorum :)
Sağolun arkadaşlar
ayseldeniz
08-05-2013, 13:53
Yıldız çadırlarım çıktı.4 parmak yüksekliğinde oldulaR.Emeklerime değdi.
dağçiçeği
31-05-2013, 14:49
Bunlar da benim minikler . Acaba bu yaz çiçeklerini görebilir miyim ?
limon1115
31-05-2013, 14:56
Ben tohumlarımı mart sonunda ekmiştim. 20 gündür çiçek açıyorlar, akşam çiçeklerini de yüklerim. Ancak çiçeklerin ömrü bir gün sabah açıyor akşam solmuş oluyor.
Sizinkiler de bence bu sene açarlar. Belli bir süre durgunluk oluyor, hiç boyları uzamıyor, daha sonra aniden uzamaya başlıyorlar. Benimki 1,5 ayda 2 metre kadar oldu.
dağçiçeği
31-05-2013, 15:23
Teşekkürler ben zannedersem ekmekte geç kaldım. Bu yüzden tedirgin olmuştum. Çiçek açacağını duyduğuma sevindim.
limon1115
31-05-2013, 21:50
2 ay önce ektiğim Servi Sarmaşığım..
412652
412653
412654
Rana+miraç
31-05-2013, 22:27
2 ay önce ektiğim Servi Sarmaşığım..
412652
412653
412654
Sayın limon1115
Tohumunu mu 2 ay önce ektiniz,fidesini mi ?
dağçiçeği
31-05-2013, 23:08
Bende merak ettim . Bir ayda bu kadar büyüyor demek ki.
Cymbelina
31-05-2013, 23:29
Sn. Limon1115, maaşallah, ne güzel olmuş, üstelik kapalı balkonda ve saksıda. Demek ki saksıda da olsa böyle büyüyüp çiçek verebiliyor, o halde benimkilerde ve bizim balkonda bir sorun var:(. Valla bıktım artık, şeytan diyor bırak bu tohum işlerini:( Olunca oluyormuş demek ki, 2 ayda tohumdan - süper olmuş, güle güle büyütün.
Mümkünse saksınızın büyüklüğünü gösteren bir resim de koyabilir misiniz?
limon1115
01-06-2013, 08:13
20 Mart'ta tohumları ekmişim. Ben de forumda eylül ekim gibi çiçek açtığını okumuştum ama benimkiler nedense erken açmaya başladı.
Saksısı yaklaşık 25cm çapında ve güney cephede duruyor.
Tohum alabilirsem gelecek sene için paylaşırız. Solan çiçeklerini koparmak mı gerekiyor acaba yoksa tohum olsun diye beklemelimiyim.
Sayın limon1115
Çiçeklenme erken olmuş gerçekten. Solan çiçekleri koparmayın, onlar tohuma dönüşüyor sonradan. Saygılar kolay gelsin.
kendiliğinden çıkan yıldız çadırı
sutanir669
03-05-2015, 16:27
Merhabalar,yildiz cadirlarim bugun tam 3 haftalik oldu.durumlari nasil sizce? Tecrubeli uyelerin yardimina ihtiyacim var. Sasirtma yapmadan direkt saksilarina dikmek istiyorum. daha beklemelimiyim? Uzun balkon saksisina kac tane dikmeliyim? Gur olmalarini istiyorum. Ne dersiniz?
sutanir669
03-05-2015, 16:41
Saksimin fotosunu bir turlu ekleyemedim. yaklasik 60 cm uzunlugunda 15 cm eninde😊
sutanir669
03-05-2015, 21:52
Tecrubeli ve yardimsever uyelerimizden yardim bekliyorum..
sutanir669
08-06-2015, 10:47
Yildiz cadirimin yapraklari ice dogru bukulup kuruyor. Koyun gubresi vermistim ondan olabilirmi.**** fazla sulamadan.
sutanir669
09-06-2015, 16:40
Yildiz cadirimin yeni surgunleri kuruyor.eskilerde ice dogru bukuluyo.lutfn yardim.bu foruma ne sorduysam cevap gelmiyor.uzuluyorum
sutanir669
09-06-2015, 17:14
Yildiz cadirimin yeni surgunleri kuruyor.eskilerde ice dogru bukuluyo.lutfn yardim.bu foruma ne sorduysam cevap gelmiyor.uzuluyorum
Bir foto 100 mesajdan daha fazlasını anlatabilir bize. Yardım edelim nasıl edeceğiz? Bahsettiğiniz durumun türlü nedeni olabilir. Bozulan yerlere özellikle yeni sürgünlere sabunlu su püstürtün. Camsil şişesine fındık kadar arap sabunu atın suyla doldurup bunu püskürtün. Sabah erken saat yapın, akşam güneş batınca tekrarlayın. Nedeni bir parazitse gidermiş olursunuz, değilse de zararı yoktur. Forumu dikkatlice incelemiş olsanız şu yazdıklarımı bulurdunuz.
sutanir669
02-08-2015, 15:30
Bir foto 100 mesajdan daha fazlasını anlatabilir bize. Yardım edelim nasıl edeceğiz? Bahsettiğiniz durumun türlü nedeni olabilir. Bozulan yerlere özellikle yeni sürgünlere sabunlu su püstürtün. Camsil şişesine fındık kadar arap sabunu atın suyla doldurup bunu püskürtün. Sabah erken saat yapın, akşam güneş batınca tekrarlayın. Nedeni bir parazitse gidermiş olursunuz, değilse de zararı yoktur. Forumu dikkatlice incelemiş olsanız şu yazdıklarımı bulurdunuz.
Sayin kallium! Boyle ukela ukela cevap verdiniz de basiniz goye mi erdi. Istemiyorsaniz yanitlamayin. Yanitlayacaksaniz da uslubunuza dikkat edin lutfen..
S Güngör
26-08-2015, 18:28
İngilizce kaynaklara baktım. Bitkinin bütün kısımları -özellikle tohumları- zehirli deniyor. Yeğenim dere otu sanıp minik bir yaprak yemiş. Endişelenmeli miyiz? Yoğurt yedirip kusturduk. Şimdilik bir şey yok.
Arkadaşlar fide **** tohumunu nerden bulabilirim
şlar
Doğa.dostu
07-04-2020, 14:15
Merhaba bir sorum olacak geçen yılki yıldız çadırımın tohumlarını 12 gün önce (27 martta) ektim ama halen bir belirti yok. İlk etkiğimde balkondaydı hava sıcaklıkları 10-13 derece aralasında seyrediyor bazen daha da düşüyordu. Soğuktan etkilenebileceğini düşündüm ve ektikten 1 hafta sonra içeriye aldım. Sizce tohumlarım filizlenir mi dersiniz ?
Jasmine Tea
07-04-2020, 19:59
Merhaba bir sorum olacak geçen yılki yıldız çadırımın tohumlarını 12 gün önce (27 martta) ektim ama halen bir belirti yok. İlk etkiğimde balkondaydı hava sıcaklıkları 10-13 derece aralasında seyrediyor bazen daha da düşüyordu. Soğuktan etkilenebileceğini düşündüm ve ektikten 1 hafta sonra içeriye aldım. Sizce tohumlarım filizlenir mi dersiniz ?
Tohumlar taze ise filizlenir. Tohumların filizlenmesi için uygun sıcaklık gerekiyor. içeride filizlendirip dışarı almanız daha iyi olur bence
Doğa.dostu
07-04-2020, 21:41
Tohumlar taze ise filizlenir. Tohumların filizlenmesi için uygun sıcaklık gerekiyor. içeride filizlendirip dışarı almanız daha iyi olur bence
2 haftaya yaklaştı ama beklemedeyim. Filizlenirlerse fotoğraf paylaşırım :)
Doğa.dostu
16-04-2020, 11:23
Yıldız çadırı tohumlarımdan yalnızca bir tanesi çıkmayı başarabildi ama mutluyum (her ne kadar şu an yıldız çadırına benzemese de ) :) 3 günde bu hale geldi.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.