View Full Version : Yıldız Çadırı (Ipomea quamoclit)
Günaydın arkadaşlar. Yıldız çadırını bahar girerken ekmiştim. Gelişmeleri sizinle de paylaştım.
Yaklaşık bir aydır güneş bize uğramadan geçip gidiyor. Yıldızım güneş görmüyor.
Gübre, Temmuz'da bir kez(çiçek coşturan) verildi o da çok az miktarda ve konukçusu Ficus'la paylaştı.
Ve sabır.... Biz kadınların ilk öğrendiği nitelik... Ocak başında bekleriz, pencerede koca, çocuk bekleriz. Çocuklar yuvadan uçup gidince aramalarını bekleriz. En üzücü olanı ertelediğimiz dileklerimiz, sıra bir türlü onlara gelmez, ömür biter... Kısacası beklemek...
Bitkilerimiz de aynısını yapıyorlar işte. Açan onlarca Yıldız'ın, kapsüllerinin oluşmasını bekliyorum. Elbette güneş olsaydı çabuk kururdu o kapsüller ama yok işte..Sabırla bekleyince yirmiden fazla tohum aldığımı gördüğüm için bunların da olgunlaşacağından eminim.
Gelelim dağıtıma.... Ektiğim sekiz tohumdan yalnızca bir tanesi beni sevindirdiği için Nisan ayında en az yirmidört tohum ekmeyi planlıyorum. Kalanı için öncelik Maki'de... Yıldızları tohum vermezse sekiz tohum onun. Geri kalanı düşünürüz... Kendime ayırdığım 24 tohumun sekizini beyaz (bendeki kırmızı) tohumu olanla değişebilirim.
Çok teşekkürler sevgili Tiya, gerçekten çiçek verme dönemi güneşin nazlandığı günlere denk geldi. Adana bu mevsimde bu kadar serin hiç olmadı sanırım. Gece pencereler kapatılıyor, inanılır gibi değil.
Yine de bir umut bekleyeceğim artık. Belki beyaz tohumları da benim yıldız çadırından alırız :)
Tomurcukları görünce hemen açacaklarmış gibi geldi. Dönüp sevgili uysal16'nın eklediği fotoğraflara bakınca önümde en az 1 hafta olduğunu kavradım. Bakalım...
Bir hafta bekletmedi :) İlk çiçeklerimiz pembe. Diğer tomurcuklar da sanki pembe gibi.
Sevgili nalan'ın yıldızı gibi benimki de zararlı saldırısından toparlanamıyor bir türlü. İkimiz de çok çabaladık çiçek için.
106270
Sevgili Maki01,bu minik güzellikler onca çabaya değmiş.İnşallah tohumunuda alırsın.Sevgiler.
Sevgili Maki,
Resimdeki pembe olan mı?
Saksının birisini senin de dediğin gibi zararlı istilasından kurtaramadım.Benimkinin hastalığı seninkinden farklı;bahsettiğin yaprak kenarındaki yenikliği resimden anlayabiliyorum.Benimkinde üstler çiçek içinde alt dallar kuru kuru. Roa ,kimyasallar her şeyi denedim.
Değişik boylarda dört tane daha var.Onlar şimdilik hasta değil.Garanti olsun diye üç tanesini farklı balkonlara koydum. Hepsini kırmızı zannediyordum ,dün akşam fark ettim, birisi beyazmış.
Hadi gözün aydın makicim. Beklediğine değdi. Çok güzel görünüyor.
Teşekkürler...
Sevgili nalan, fotoda renk koyu çıktı ama pembe. Ben 6 tane aynı saksıya ekmiştim. Biri kurudu. Diğerleri de yaşam savaşı ve çiçek veriyor :)
Benim sorunum beyaz sinek olmalı. İnce, tül gibi yapraklarda onlarca beyaz minik benekler oluşuyor, daha sonra da kuruyor .
Bu fotoğrafta zararlının etkileri daha net görülebiliyor.
106321
Çiçekleri 24 saat bile olmadan dökülmeye başladı. Doğası bu mudur?
Evet Maki yirmi dört saat bile sürmüyor. Tohum bekleme sancısı çiçekten daha uzun sürecek, hazırlıklı olun.
Üzüldüm sevgili Tiya, çabuk vedalaşıyormuş. Neyse ki tomurcuk sayısı oldukça fazla, 2 çiçek döküldü 3 yeni çiçek var.
Pembe tohumlarımız da olgunlaşsın. Kırmızı tohumlara ihtiyacım olacak gibi duruyor.
Kırmızım varmış, beyaz da yarına açacak gibi...
106818
Yıldız çadırında 3 renk karışık tohum satılma nedenini şimdi daha iyi anlıyorum. Renklere göre tohum alabilmek için dilek ağacına çevirmem lazım yıldızı. Bir kaç çiçeğe sevgili DefneD'den kopya çekerek renki iplikler bağladım :)
Adalet Yağcı
07-10-2009, 13:22
Sevgili Maki01, yıldız çadırı konusunda siz hepimizden şanslı çıktınız, üç rengi bir arada görmek her kula nasip olmuyor biliyorsunuz :(
Çiçekler çabuk geçiyor. Sanırım nisandan itibaren eylüle kadar 15 günde bir,aynı saksıya ,duruma göre bir veya iki tohum ekmek lazım.Birinin çiçeği bitince diğeri başlasın.Belki bütün yaz çiçekli olabilir böylece.
Etrafa o kadar bakınıyorum halen beyaz ve pembe bulamadım..
Maki tohum yetişmediği noktada itinayla kırmızı takviyesi yapılır ;)
Benim yıldız çadırım daha yeni çiçek vermeğe hazırlanıyor . Üzeri tomurcuk dolu.
Bu sabah tohumları topladığım bahçeye gittim..
Yıldız çadırının artık vakti geçmeye başlamış..
tahta zeytin
09-10-2009, 10:38
çok ama çok güzel.
ben de bahçeme ekmeliyim
tasdelenmurat
09-10-2009, 23:06
http://g-ec2.images-amazon.com/images/I/51HJ1k1ihnL.jpg
blue morning glory tohumu bende var. hirtsgarden sitesinden 2 yıl önce aldım. 27 tohum kaldı elimde. 4 tanede yeni çıkacak olan tohum keseleri var. şu an bütün çiçekler ölmüş durumda. son 4 tohum kesesini bekliyorum. ortalama 3 tohum oluyor içinde her kesenin, elma çekirdeğine benziyor tohumları. genleriyle oynanmış değil. arılar bir güzel döllerse tohum veriyorlar yalnız bilesiniz.
bana şöyle çeşit çeşit sabah sefası gönderecek olanın hazinesine bende blue morning glory ve bir kaç sürpriz tohum göndererek katkıda bulunabilirim.
bu çiçeklerin tohumunu isteme nedenim ise. öğretmenlik yaptığım lisenin bahçesine dikme isteğimdir. kendi kişisel çıkarlarım değildir.
bu başlık altında da bu tohumdan dağıttımı çok çok önceleri bildirmişliğim vardır.
http://agaclar.net/forum/showthread.php?t=4327&page=6
bu bitkiyle ilgili deneyimlerim
2-3 gün suda bekletin. Kan ısısı diye tabir edilen ılık-sıcak suyun içine atın. 2-3 gün bu suyu kapalı bir mekana koyun. Hemen köklenir. Saksı toprağına dikerseniz büyümesi dahada hızlı oluyor. 1 hafta içinde 2 yaprak olarak karşınızdadır. Martın ilk haftası dikersiniz haziran ayına yeteri kadar büyümüş ve çiçekli olarak yaza merhaba diyebilirsiniz.
Şu ana kadar baktığınız sabah sefalarının aksine yaprakları çiçeğe göre çok küçük kalmakta.
Her yaprağın dibinden bir adet çiçek vermektedir. Mevsimliktir. Kışa doğru odunsu bir gövdeye dönüşmekle birlikte yinede ölmektedir. Ben muglada yaşıyorum. Bu yüzden hala varlığını sürdürüyor. Bir öğretmen arkadaşı vermiştim. o hiç tohum alamadı. Arıların döllemesi gerekiyor anladığım kadarıyla (olaydan kişisel çıkarımımdır)
Şayet boyu 1 karış kadarken su vermeyi bırakırsanız anında çiçeğe yöneliyorki o durum bile çok muhteşem bir tablo yaratıyor. Şayet çok büyüyüp yayılmasını istemiyorsanız su vermeyi kesin.
Sarılıcı olmasına ragmen sarılmayı pek başaramıyor açıkcası, siz şekil vermesiniz sarılacağa yere, yani elle dolamazsınız kaderi yere doğru düşmek oluyor.
Hemen yıldız çadırıyla konuya dönelim...
Pembe ve kırmızı bugün aynı kareye girdi. Üçlüyü beklemekteyim :)
107480
107481
Güneşle pek ilgisi yok sevgili Volare.
Pembe , beyaz, kırmızı tohumlar ekmiştim. Beyazın açan çiçeği arkada kaldı. Şu an en az güneş alan beyaz :)
Sevgili maki01 , bendekiler öyle , ikisi de fuşya rengi , ama güneş görenler koyu , görmeyenler nerdeyse pembe .
Tozlaşmadan mı acaba desek , çevrede hiç İpomea yok !?
Sevgili Volare,
Belki ektiğiniz tohumun tozlaşmasından kaynaklanıyordur. Mutlu Bey söz etmişti.
Benim kırmızılar koyu kırmızı, pembeler de fuşyaya yakın. Beyaz 1-2 çiçek verdi, devamı gelir umarım.
sevgili Volare, Maki haklı,güneşle ilgisi yok renklerinin. Balkonum hiç güneş görmüyor ama çiçekler kırmızı.
[QUOTE=tiya;509906]sevgili Volare, Maki haklı,güneşle ilgisi yok renklerinin. Balkonum hiç güneş görmüyor ama çiçekler kırmızı.
Genetik mutasyon olabilir , ayni kökte hem fuşya hem pembe ;).
Hiç şikayetçi değilim .
Gerçi artık hepsi dökülüp tohuma yattı .
Satı Uğurtan
11-10-2009, 20:21
Sevgili maki01 çok şirinler.
Teşekkürler sevgili Satı Uğurtan,
Yıldız çadırı ile tanışmam yaz ortasını buldu. Tohum siparişi ve ekilmesi sanırım Temmuz ortasını gibiydi. Mart-Nisan gibi ekilebilse çok daha güzel gelişiyor. Yaprakları neredeyse kuşkanmaz kadar narin ve ince, zararlılardan çok çabuk etkileniyor. Kırmızı örümceğe rağmen çiçeklerini görebildim. Oğuz Bey'e ve ROA'ya teşekkür etmeliyim...
Seneye sizin bahçeye de çok yakışacak:)
Satı Uğurtan
11-10-2009, 23:31
Sevgili maki01 yıllar önce Mersinde bir arkadaşımda görmüştüm .Çok beğenmiştim ama Kocaelide hiç görmemiştim.Oraya özgü bir çiçek sanmıştım .Şimdi görünce çok sevindim.Şimdiden teşekkürler.
tasdelenmurat
12-10-2009, 09:31
Gittigidiyor.com'da karinca70'in bayağı bir tohum sattığını gördüm. Birazda ondan alışveriş yapacam hayırlısıyla. Para yurt dışına çıkmasın Türkiyede kalsın.
Nihayet ben de yıldızlarımın açtığını görebildim :)
Yıldız tohumları için sevgili Cemoya o kadar müteşekkirim ki... Anlatamam ...
Bu sabah yolda başka bir sarmaşık gördüm, tohumları oluşmamıştı henüz.Sitede aradım bulamadım.. İnternette aradım sonunda buldum.. .
Ipomoea sloteri bundan kimde var? ;)
Lonicera
13-10-2009, 14:59
Sn selis, bahsettiğiniz ipomea cardinal climber sanırım. Bu ipomea türü üzerinde olgunlaşmayı bekleyen tohumlarıyla bende mevcut.
Güle güle büyüsünler sevgili zeferan. Bolca tohum al:) seneye sıkca dikersen ,daha güzel olur kanımca. Sevgiler
ipomea cardinal climber
Aynı bitkinin görseli çıkıyor haklısınız..
Yıldızım mevsimi bitirdi "öldü artık" diyordum ama inatla çiçek ve tohum vermeye devam ediyor.
Olgunlaşmadan kopardığım birkaç tohumu çöpe değil, saksı dibine atmıştım. İki tanesi gelişmiş ve dantel yapraklarını gün yüzüne çıkarmış. Çok üzüldüm. Kışı sağ salim geçireceğini sanmıyorum. Bakalım ne olacak?
Benim yıldız çadırı hızla kuruyor. Kırmızı ve pembeden tohum alabileceğim sanırım. Beyazdan hiç ümidim yok...
Adalet Yağcı
28-10-2009, 12:34
Arkadaşlar, yıldız çadırı 10C° in altında yaşamıyor, soğuğa karşı çok hasas bir bitki.
Toprakta kendiliğinden çıkan iki fideyi küçük bir saksıya dikip Mersin'e getirmiştim, üç-dört santimcik ancak vardı, hemen tomurcuk vermiş, sıcak hava bol ışık istiyor çiçeklenmek için.
Adalet Hanım,
Sizin önerinizle ağustosta yıldız çadırı ekmiştim.(Aydın sıcak olduğu için geç kalmış sayılmazsınız demiştiniz).Sayenizde bu güzelliği yaşadım.Şimdi bir sürü tohumum var. Saklama koşulları için özel bir şey yapmam gerekiyor mu? Buzdolabı,karanlık,metal kap vs.??
S Güngör
13-11-2009, 11:57
yolumun üstünde gördüm ve tohumlarını henüz yeşil olmalarına rağmen kopardım. mesela akşamsefası çiçeğinin tohumları kurumdan alınınca çimlenme ihtimali oldukça düşüyor. bu bitkiye yabancı olduğum için bilemedim size sorayım dedim. tohumlar olgun fakkat yaş. sizce tutabilir mi
Adalet Yağcı
28-01-2010, 19:32
Sevgili Nalan, çok sevindim, güle güle büyütün yıldızlarınızı.
Özel bir uygulama yapmanıza gerek yok, tohumlar iyice kuru ise küflenmedilerse sorunsuz çimlenecektir.
Nisan Mayıs gibi ekin, sonra şaşırtırsınız.
Geçen ay ektiğim 1 tane yıldız çadırı tohumu süper hızlı gelişerek tomurcuk verdi. Bu yılın ilk çiçeği bakalım ne zaman ve ne renk açacak!
Uzman16 çok erken dikmişsiniz umarım sağlıklı gelişir.. Ben de deneyeyim bakalım filizlenecek mi?
bir hafta önce ektiğim tohumlarda henüz çimlenme yok arkadaşlar
uzman16 arkadaşım siz erkencisiniz, umarım güzel çiçeklerini de görürüsünüz
6-7 tomurcuk var üzerinde. Ben zaten 1 tane ekmiştim. Yoksa erken olduğu kesin. Ama 10-15 gün sonra ekilirse iyi olur, bahar geldi sayılır.
Bu sabah 2010 yılının ilk çiçeği ile tanıştık. Baharı müjdeledi bana.;)
128620
Yılmaz Yalçın
06-03-2010, 18:32
Sayın Adalet Yağcı,
Yıldız çadırını uzun zamandır takip ediyorum ve artık benim de olsun istiyorum..Tohumlarını nerden temin edebilirim İstanbul'da?Ve şimdi bahçeme eksem olur mu?
Adalet Yağcı
06-03-2010, 22:05
Bahçeye ekmek için erken, Nisan başını bekleseniz daha iyi olur, ama iç ortamda çimlendirebilirsiniz, Nisanda esas yerine alabilirsiniz.
Adalet Hanım, yıldız çadırının yan tarafında görünen yaprak da sizden gelen karagözlü suzana ait. Yıldız çadırı ile aynı zamanda ekmiştim. Çok sağlıklı, iyice uzadı, henüz çiçek oluşumu yok. Bol bol yapraklanıyor. Yakında o da çiçeklenince fotoğrafını yüklerim.
Adalet Yağcı
07-03-2010, 17:35
Bu mevsimde çok güzel yetişmiş, tebrik ederim sizi.
Suzan hanım da ne güzel olmuş öyle, ben daha suzanları ekmedim bile.
benim ektiğim yıldız çadırı tohumlarındanhareket yok henüz :(
querelle
09-04-2010, 19:16
Bu sabah yolda başka bir sarmaşık gördüm, tohumları oluşmamıştı henüz.Sitede aradım bulamadım.. İnternette aradım sonunda buldum.. .
Ipomoea sloteri bundan kimde var? ;)
İşte benim aldığım tohum paketi!
Tohumları 24 saat ılık (oksijenli) suda beklettim. Sabaha birçoğu o kadar şişmişti ki çürüdüklerini sandım! Meğer suyun içinde çimlenmeye başlamışlar.
10litrelik su şişesinin dibini kestim, içine ıslak torf ve perlit koyup karıştırdım. Sıkarak suyunu çıkardım ve döktüm, sadece nemli olarak bıraktım. Tohumları oraya ektim. Üstünü streç filmle kapadım. Yarı aydınlık bir yere aldım...
Sonuç,
3 gün önce bir gece ılık suda bekletip ektiğim yıldızçadırı tohumlarımdan hareket yok bu gün poşet geçirdim üstüne , bakalım yarına gelişme olacak mı?
Benim de üçüncü ekişim, hala sonuç yok.. Demek ki çoğumuzda aynı.. :(
Adalet Yağcı
09-04-2010, 22:12
Yıldız çadırı çabuk ve sorunsuz çimlenen bir bitki, çiçek ve yaprak yapısı çok naif, tek kusuru kokusuz olması.
Kırmızı yıldız çadırı, çimlenenler.
Benim yıldız çadırı tohumlarımın olduğu saksı çok nemlenmişti neredeyse küf oluşmuştu , üzerini açtım bakalım yarına ne göreceğim?
Adalet Ablacığım çok gür görünüyorlar maaşallah.
Adalet Yağcı
10-04-2010, 19:37
Ben de çok sık ekmişim sevgili Hüzün.
Bir kaç güne kadar viyollere ayırıp komşulara da paylaştıracağım.
Sizinkiler de en kısa zamanda çıkarlar inşallah.
Adalet Hanım eklediğiniz iki fotoğraf arasındaki ton farkı çiçek rengi ile mi ilgili acaba?
S Güngör
22-04-2010, 13:06
Ben bir ay önce ekmiştim. Ekmeden önce 12 saat suda bekledi. Ama hareket yok. Böyle olunca çok üzülüyor insan. Yapı marketlerde bulabilir myim acaba tohumunu...
S. Güngör görülüyor ki ben ve birçok kişi aynı sizin durumunuzdayız..
Hatta 1 aydan fazla oldu, nihayet dün iki tanesinin çimlendiğini gördüm.. Biraz sabır..
Bir-iki gün daha bekleyin sonuç alamazsanız haber verin 10-12 adet tohum yollayabilirim. (elimdeki tek renk kırmızı)
Yılmaz Yalçın
22-04-2010, 14:18
Arkadaşlar Sevgili Adalet Hanımın yolladığı kırmızı yıldız çadırları 1 gece ılık suda beklettikten sonra torfa ekmiştim 2 gün sonra hepsi çimlendiler hatta epey büyüdüler çok hızlı gelişiyorlar:)
arnavut biberi
22-04-2010, 16:01
Arkadaşlar benimde ektiğim yıldızçadırları çimlendi ama bitürlü büyümek bilmiyolar :rolleyes: daha geniş bir saksıya aldı ama bakalım belki havalar birazdaha ısınınca boy atmaya karar verirler benide sevindiriler. renklerinide bilmiyorum bu arada sürpriz olucak.;)
Yılmaz Yalçın
22-04-2010, 16:03
Benim yıldız çadırları sanki biraz uzun gibi geldi bana korkuyorum eğilip kırılmalarından:(bahçeye koydum güneş görsünler diye ama
BEN DE umudumu kestim çimlenmelerinden dün kasımpatı ektim aynı saksıya.
acemifüsun
22-04-2010, 21:45
Benim yıldız çadırları sanki biraz uzun gibi geldi bana korkuyorum eğilip kırılmalarından:(bahçeye koydum güneş görsünler diye ama
Bence tam gün güneşte dursunlar, bir de çok mu suladınız aceba?
Yılmaz Yalçın
22-04-2010, 22:34
Geceleri içeri alıyorum burda havalar gece soğuk hala.Sulama işini ayarlayamıyorum sanırım fıs fıs ile suluyorum ama ölçüsünü ayarlayamıyorum galiba.
Adalet Yağcı
22-04-2010, 23:04
Adalet Hanım eklediğiniz iki fotoğraf arasındaki ton farkı çiçek rengi ile mi ilgili acaba?
Yıldız çadırları ilk çimlendiğinde bu renk oluyorlar sevgili Selis, daha sonra renkleri yeşile dönüyor.
Sayın Yılmaz Yalçın, bitkiniz dış ortamda ise rahat rahat sulayabilirsiniz, fısfıs devrini atlatmıştır artık.
Güle güle büyütüp bol çiçek görürsünüz inşallah.
Yılmaz Yalçın
22-04-2010, 23:08
Sevgili Adalet Hanım,
Ne kadar teşekkür etsem azdır size:)yıldız çadırları tek tek çimlenip boy atıyorlar.Yarın fotoğraflarını ekleyeceğim..Sizinkiler ne alemde?
Adalet Yağcı
22-04-2010, 23:22
Ben üç dört parti çimlendirdim, meraklısı çok, komşularıma da dağıttım, elimde on kök kadar kaldı :)
Sağlıkları gayet iyi, Hazirandan önce yaylaya götüremem, soğuklardan nefret ediyor.
Benimde 3 tanesi çimlendi sanırım yolda olanlarda var benimkilerinde boyu biraz fazla uzadı suyuna biraz dikkat etsem iyi olacak galiba tohumlarımı ikiye ayırmıştım çimlenmezlerse diye şimdi onlarıda gönül rahatlığı ile toprakla buluşturabilirim
Yılmaz Yalçın
23-04-2010, 23:08
Sevgili Emreezgi,
Benimkiler de biraz uzun ve hafif eğrildiler.Kırılıcak diye korkuyorum.Suyunu biraz azaltıp güneşlendiriyorum bol bol..
Benim yıldızl çadırlarımda çıktılar .İlk iki yaprakta anlamamıştım ama şimdi ince yapraklarıda çıkınca tamam dedim .Dereotuna benziyor:)
Sevgili Emreezgi,
Benimkiler de biraz uzun ve hafif eğrildiler.Kırılıcak diye korkuyorum.Suyunu biraz azaltıp güneşlendiriyorum bol bol..
Benim gözlemim; uzamaya başladıklarında bir çıta,balkon demiri vs. ile desteklenince ona sarılarak daha hızlı büyüyorlar.
Yılmaz Yalçın
26-04-2010, 12:01
Sevgili Nalan,
Bu tavsiyenizi uygulayacağım:)Sarılacak büyüklüğe geldi mi anlamadım henüz.
GothiCat
10-05-2010, 15:09
Merhaba.Bende geçen ay koçtaştan aldığım kırmızı Yıldız Çadır'ı tohumlarını ekmiştim.Hızla filizlendiler.Küçük,tek bir saksıdalar.Hemen oraya buraya uzanmaya başlayıp,sarılacaklarını düşünemediğim için diğer çiçeklerle birlikte içeride,köşede tutuyordum.Fakat hemen yan tarafındaki saksıdaki kestaneme sarılmış :p Kestaneyi sulamak için kaldırmak gibi bir hata ettim görmeden.Neyse ki köklemedim bitkiyi.Fakat bunu görünce saracakları yere alsam daha iyi olur diye düşündüm ve odamın ferforjesine aldım ama yeni yeri çok güneş görüyor.Yazılanların hepsini okudum gerçi bu iyi birşey gibi geldi? Yine de emin olamadım.İzmir'deyim & güneş yakıcı.Kurusunlar istemiyorum.O kadar istedim ki bu yılbaşı süsü gibi çiçekten sardırmayı,kururlarsa çok üzülürüm.Toprak kurudukça su veriyorum.Şimdilik gayet sağlıklı görünüyor.Tabii çiçek yok daha.Acaba bahçeye mi ekmeliyim :confused:
Hemen resimlerini de çekip koyacağım.Tavsiyelerinize ihtiyacım var:rolleyes:
Yılmaz Yalçın
10-05-2010, 15:17
Sevgili Gothicat,
Fotolarınızı bekliyoruz:)Tam olarak ne zaman ektiniz?Benimkiler yavaş gelişiyorda:)
GothiCat
10-05-2010, 17:36
Geçen ay,Nisan ayında ektim sevgili Yılmaz Yalçın.Siz ne zaman ekmiştiniz?Benimkiler şaşırtacak bir arsızlıktalar.İki günde bir suluyorum sadece.Bunlarda yeni yerindeki resimleri :) Resimleri yeniden boyutlandırdığım için pek net değil tabii ama...
http://i41.tinypic.com/5memna.jpg
http://i44.tinypic.com/213f5fm.jpg
acemifüsun
10-05-2010, 17:40
Sevgili GothiCat ellerinize sağlık:) Yanlız bence saksı küçük, büyük saksıya alın, ya da bahçeye ekin, güle güle büyütün:)
GothiCat
10-05-2010, 18:33
Teşekkürler acemifüsun ;) Bende büyük saksıya almayı planlıyorum.Ne zaman saksı değişimi yapmalıyım? :rolleyes:
umudumu kesip saksısına kasımpatı ektiğim yıldız çadırı tohumlarından biri çimlenmiş ve asıl yaprakları da çıkmaya başlamış , bu sabah sürpriz oldu bana,
çiçekleri açan arkadaşlarım e kadar şanslısınız, ama biz de şanslıyız bu güzellikleri biizmle paylaştığını için, teşekkürler...
acemifüsun
10-05-2010, 21:47
Teşekkürler acemifüsun ;) Bende büyük saksıya almayı planlıyorum.Ne zaman saksı değişimi yapmalıyım? :rolleyes:
Bence bugünlerde, hemen saksısını değiştirin, çiçeğiniz daha gelişir ve kuvvetlenir:)
GothiCat
16-05-2010, 01:22
Güçten düşmüş gibi sanki yeni yerinde :( Acaba hata mı ettim çok güneşe koyarak :( Değiştireceğim saksıyı hemen.Çok sağolun
arnavut biberi
16-05-2010, 19:32
sn GothiCat saksısını değiştitrirken çok dikkat edin kökleri çok ince sarsılır **** zedelinirse kaybedebilirsiniz. Ben kendiminkini saksı değişimi sonrasında kaybettim.
Bu işte bir gariplik var :p
Yılmaz Yalçın
24-05-2010, 11:12
Bu işte bir gariplik var :p
İlginç bir gelişme olmuş ve tomurcuk vermiş:)Nasıl bakıyorsunuz özel bir bakım uyguladınız mı?
Sevgili Selis ne güzel bekletmeden açmış.Bu çiçeği çok sevdim.
Yılmaz Bey tam tersine hiçbir şey yapmadım..Diğer diktiklerimde sorun yok.. Gelişimi aksi yönde olması üzücü.. Bu bir sarmaşık sonuçta..
Yılmaz Yalçın
24-05-2010, 15:52
Yılmaz Bey tam tersine hiçbir şey yapmadım..Diğer diktiklerimde sorun yok.. Gelişimi aksi yönde olması üzücü.. Bu bir sarmaşık sonuçta..
Bence potasyumu fazla aldığı için böyle olmuş..Azot ise az almış.
Yılmaz Bey siz bilimsel yaklaştınız ben anlamam..Ama forumdan araştırdığım kadarı ile ve fotoda da görülüyor ki nedeni çay posası sanırım..
Yıldızları olanlar denesinler sonuca bakalım..
Yılmaz Yalçın
24-05-2010, 17:02
Benim yıldızlar hala küçük:(İstanbul'da 2-3 saat güneş gören bahçemde saksıda dikililer ama pek büyümediler.
Üzülmeyin.. gördüğünüz gibi herkesinki küçük henüz uzama safhasına geçmediler.. Bekleyelim güneş tam anlamıyla yüzünü göstersin.. ;)
Benim yıldız çadırlarım geçen seneki gibi hemen kırmızı örümcek oldu.Geçen sene ağustosta ekmiştim;aşırı sıcaklara bağlamıştım.Meğer çok ilgisi yokmuş.
Aynı aileden olan ilk kez bu sene ektiğim kardinal çiçeği de kırmızı örümcek istilasında. Bu cins narin sarmaşıkların (en azından benim yetiştirdiklerim) en önemli sorunu buymuş demek ki.
Yılmaz Yalçın
25-05-2010, 20:49
Sevgili Adalet Hanım,Acemifüsun ve Cemo'nun hediyesi olan yıldız çadırı tohumlarını çimlendirip aynı saksıya şaşırttım balkon demirine sardırmak amacıyla..Ama yavaş gelişiyorlar..
acemifüsun
25-05-2010, 20:56
Sevgili Yılmaz bey bence durumları gayet güzel, ellerinize sağlık:) Şaşırtmadan sonra onlar birden atağa geçerler. İzmirde bile güneş daha tam verimli değil, Haziranda çoşar onlar:)
Benim yıldızlar hala küçük:(İstanbul'da 2-3 saat güneş gören bahçemde saksıda dikililer ama pek büyümediler.
İstanbul'da yarım gün güneş bile bu çiçeğe az geliyor, pek çiçek açmıyor. Mümkünse çok güneşli bir yere taşıyın.
Vildan Sönmez
01-06-2010, 21:25
Mart ayından beri defalarca denedim sonunda 3 tanesini yeşertebildim. İlk kez yıldız çadırım oldu, inşallah yaşatabilirim.
GothiCat
04-06-2010, 14:04
Yaşasın Yıldız Çadırı sahipleri çoğalıyor sitemizde ;) Benimkinin saksısını değiştirdim ama kökleri zarar görecek diye korkumdan hiç ayırmadan olduğu gibi geniş saksının ortasına oturttum.Yanında da Kirli Hanım'lar var.Bakalım nasıl olacaklar zamanla.Buara biraz atak yaptı,sonunda ferforjeye tutunarak,büyümeye başladı.Bitki besini kullandım.Bence çok fayda etti.Küçük kalacak diye korkmaya başlamıştım artık.
Yıldız çadırlarım büyüdü. Sanırım yakında çiçek açmaya başlar.
Adalet Yağcı
05-06-2010, 11:50
Çok güzel olmuşlar sayın Malbman, tabi İzmir iklimi tam yıldız çadırları için.
Mersin'de Ekimde bile bozuluyor yıldız çadırları, çiçek açması için bol ısı ve ışık istiyorlar.
Teşekkür ederim Adalet Hanım. Dediğiniz gibi, büzüm buraların iklimi yıldız çadırları için ideal. Umarım sizinkiler de bol bol açar.
Merhaba, benim de bir yıldız çadırım oldu. Yaprakları hafif sararmış, yolculuktan veya sıcaktan olabilir. Bunun için bir besin uygulaması ya da başka bir şey yapabilir miyim? Teşekkürler... Yılmaz bey, tohumdan çıkanlar çok şirin görünüyor. Tebrik ederim.
Yılmaz Yalçın
06-06-2010, 19:04
Merhaba, benim de bir yıldız çadırım oldu. Yaprakları hafif sararmış, yolculuktan veya sıcaktan olabilir. Bunun için bir besin uygulaması ya da başka bir şey yapabilir miyim? Teşekkürler... Yılmaz bey, tohumdan çıkanlar çok şirin görünüyor. Tebrik ederim.
Bol güneş seven bir sarmaşık o yüzden güneş ve suyunu eksik etmeyin..Ayrıca ayda bir sıvı organik gübre verebilirseniz iyi olur...
Satı Uğurtan
06-06-2010, 22:10
Sevgili maki01, çok teşekkürler sayenizde benimde yıldız çadırım oldu, ve açtı.
Çok sevindim sevgili Satı , güle güle büyüt:)
Kırmızı örümcekten kurtulamadığım için, hala tohumları ekemedim. Bu yaz sizin çiçeklerinizi izleyerek geçecek gibi geliyor :)
Satı Uğurtan
14-06-2010, 00:36
Çok sevindim sevgili Satı , güle güle büyüt:)
Kırmızı örümcekten kurtulamadığım için, hala tohumları ekemedim. Bu yaz sizin çiçeklerinizi izleyerek geçecek gibi geliyor :)
Sevgili maki01,beyaz açtı galiba bir renk daha var o açmadı, umarım kırmızıdır, tekrar teşekkürler.
Sevgi Durul
14-06-2010, 00:42
Sevgili Maki maalesef ben yıldız çadırlarını çimlendiremedim. Amarylissleri de. Üzgünüm.
Sizin gönderdiklerinizden petunyalar çimlendi. Açtıklarında fotoğraflarını yüklerim.
Kırmızı yıldızlarımın yanına Maki'den aldığım beyazları ve pembeleri şaşırtma yaparak ektim. Amacım üçünü bir arada görebilmek. Şimdilik uzuyorlar, henüz çiçek yok.
Maki, apartman bahçesine de ekmiştim kırmızılardan, istersen alabilirsin.
Teşekkürler sevgili tiya. Kendime ayırdığım tohumlardan bir ara çimlendireceğim :) Yıldız çadırı yaz boyunca yetiştirilebiliyor, çok geç kalmış sayılmam.
Sevgili SDurul,
Yıldız çadırı tohumları uzun süre sonra çimlenebiliyor. Sizin tohumlarda sürpriz yapabilir. Kırmızı tohum hala var, arzu edersen gönderebilirim.
GothiCat
18-06-2010, 18:38
Bu çiçek çıldırmış olmalı!Diğer çiçeklerin ölmeye yüz tuttuğu 38 derece sıcakta sevgili Yıldız Çadırı'm tomurcuk veriyor :D Resimlerde ne kadar belli oldu bilmiyorum ama epey büyüdü.Küçük penceremin önünü sarması uzak olmasa gerek.Keşke birde açmadı artık diyerek,boş toprak niyetine Kirli Hanım'ları döküvermeseydim daha düzenli bir saksı olabilirdi :rolleyes:
http://i47.tinypic.com/wguntg.jpg
http://i46.tinypic.com/29wu0pu.jpg
http://i46.tinypic.com/4u9hzc.jpg
http://i46.tinypic.com/m748p5.jpg
arnavut biberi
24-06-2010, 14:01
merhaba arkadaşlar benimde elimde karışık renkli yıldız çadırı tohumlarım vardı hepsini ekmiştim fakat iki tane filizlendi uzun zaman bekledim başka filizlenen olmadı malesef sonrasında birtanesi bir anda solu verdi kurudu gitti şimdi elimde tek birtane kald renginide bilmiyorum. şuanda askılı sarkan birsaksıda ve uzun zaman gelişmeden öylece durdu hatta bir sefer evin kedisi saolsun saksıyı devirip dağıttı bende tekrardan saksısına ektim heralde o zaman kökleri sarsıldı bu yüzden baya bir yavaştı gelşimi şimdilerde yeni yeni sürgün veriyor inşallah çiçeklerinide görürüm hayalim üç rengide bir arada yetiştirip süslenmiş çam ağacı görüntüsü vermekti ama nasip olmadı...
Sayın Arnavut biberi, filizlenmedi dediğiniz tohumlar hala filizlenebilir. Nisan ayından itibaren çeşitli ufak saksılara yıldız çadırı ekmiştim. Çimlenmedi diye aynı toprağı kullanarak başka çiçekler ektim veye toprağı az olan saksıların üstüne ilave yaptım. Şimdi değişik çiçeklerin dibinde minik minik yıldız çadırlarım var.
nalan aynen benim tohumlar da sizinkiler gibi oldu.. Şu sıralar tohumların net çimlendiği zamanlar..
arnavut biberi
25-06-2010, 19:46
arkadaşlar artık çok geç :) üretimini kare yoğurt kabında yapmıştım filizlenenleri dikkatlice ayırıp saksılara yerleştirmiştim yoğurt kabındaki tohumlarıysa bayağı bir zaman bekledikten sonra toprak sineklenmeye başladı bende bahçeye döktüm ....
arnavut biberi kim demiş çok geç diye.. Toprağı döktüğünüz yere bakın geç de olsa çıkacaklar.. ;)
Sevgi Durul
28-06-2010, 23:39
Sevgili Maki maalesef ben yıldız çadırlarını çimlendiremedim. Amarylissleri de. Üzgünüm.
Sizin gönderdiklerinizden petunyalar çimlendi. Açtıklarında fotoğraflarını yüklerim.
Petunyaları çimlendirdiğim kapta galiba yıldız çadırı da çimlendi. Herhalde tohumlar karışmış. Boşuna üzülmüşüm. İki tane çimlenmişti, şimdi üçüncüsü geliyor.
156475
156476
Sevindim sevgili SDurul, fazla bekletmeden asıl yerlerine almanızı öneririm. Bol bol çiçeklerini de görmenizi dilerim.
Yılmaz Yalçın
03-07-2010, 22:22
Yıldız çadırları epey büyüdü ancak çiçek oluşumu henüz yok.
GothiCat
09-07-2010, 11:03
Yılmaz bey,İzmir'in cehennem sıcağında "-oh ne güzel!" diyen bir çiçek bu =)) Biraz azarlarsanız eminim çiçek verir.Su verdikçe hep boya gidiyor sıpalar...
Bir de asıl şunu sormak için girdim :( Benim Yıldız Çadır'ıma nazar değdi sanki.O resimlerden eser yok.Sanki güz gelmiş sanarsınız.Kirli Hanım'lar da zar zor ayakta :( Onların yapraklarından anladığım kadarıyla böcek olayı.Örümcek ve Çekirge görmüştüm iki kere.Ondan olabilir mi?Ne yapsam düzelir.Hala yaşama mücadelesinde =/
Yılmaz Yalçın
09-07-2010, 11:39
Yılmaz bey,İzmir'in cehennem sıcağında "-oh ne güzel!" diyen bir çiçek bu =)) Biraz azarlarsanız eminim çiçek verir.Su verdikçe hep boya gidiyor sıpalar...
Bir de asıl şunu sormak için girdim :( Benim Yıldız Çadır'ıma nazar değdi sanki.O resimlerden eser yok.Sanki güz gelmiş sanarsınız.Kirli Hanım'lar da zar zor ayakta :( Onların yapraklarından anladığım kadarıyla böcek olayı.Örümcek ve Çekirge görmüştüm iki kere.Ondan olabilir mi?Ne yapsam düzelir.Hala yaşama mücadelesinde =/
Sevgili GothiCat,
Evet çok suluyorum iyi gelişsin diye ama bu sefer de çiçeklenmekte inat ediyor:)Ben de fosfor ve potasyum ağırlıklı gübre veriyorum bir haftadır.Bence Sevgili Mine Hanım'ın zararlıları kaçırıcı karışımından;acı biber ve sarımsak-ya da arap sabunlu acı biberli karışımdan püskürtün bitkilerinize eminim kaçıracaktır ve bitkileriniz nefes alacaktır.
GothiCat
09-07-2010, 14:49
Evet denesem iyi olacak.Öldü ölecek çünkü daha düne kadar çiçek açan bitkim...Siz de suyu azaltın bakın nasıl açıyorlar.İnanamıyor insan :) Sanki ne kadar su o kadar iyi gelişir gibi geliveriyor ama çiçek vermiyor işte inatçı.Teşekkürler öneriniz için.Sevgiler
Yılmaz Yalçın
09-07-2010, 15:20
Evet denesem iyi olacak.Öldü ölecek çünkü daha düne kadar çiçek açan bitkim...Siz de suyu azaltın bakın nasıl açıyorlar.İnanamıyor insan :) Sanki ne kadar su o kadar iyi gelişir gibi geliveriyor ama çiçek vermiyor işte inatçı.Teşekkürler öneriniz için.Sevgiler
Kaç günde bir su veriyorsunuz siz?
GothiCat
09-07-2010, 15:26
İki günde bir veriyorum genelde ama İzmir aşırı sıcak,bir de sabah güneşi olduğu gibi bitkimin olduğu tarafta olunca artiriyorum bazen.Tüm bu sıcağa rağmen iki günde bir suya boya gitti durdu inanılmaz =)) Ayda bir de gıda takviyesi yapıyorum.
Yılmaz Yalçın
09-07-2010, 15:29
İki günde bir veriyorum genelde ama İzmir aşırı sıcak,bir de sabah güneşi olduğu gibi bitkimin olduğu tarafta olunca artiriyorum bazen.Tüm bu sıcağa rağmen iki günde bir suya boya gitti durdu inanılmaz =)) Ayda bir de gıda takviyesi yapıyorum.
Hiç çiçek açtı mı bu yıl peki?
Sevgili Adalet Hanım'ın verdiği tohumlardan yetiştirdiğim yıldız çadırım.:D Malesef sadece bir tanesi sağ kaldı. O kadar uzadı ki tam boy fotoğraflayamadım. Teşekkürler Adalet Hanım.
arnavut biberi
11-08-2010, 15:05
sn almira gerçekten çok hoş olmuş yıldız çadırınız. sırığa sarılmış ve uzadıkça uzamış :) umarım bol tohum biriktirebilirsiniz gelecek yıl içinde.. benimde birtane yıldız çadırım var fotograflayıp en kısazamanda eklerim fakat henüz çiçek açmadı benim için süpriz olucak çiçeğin rengi :) merak ve heycanla bekliyorum ...
Yılmaz Yalçın
11-08-2010, 21:41
sn almira gerçekten çok hoş olmuş yıldız çadırınız. sırığa sarılmış ve uzadıkça uzamış :) umarım bol tohum biriktirebilirsiniz gelecek yıl içinde.. benimde birtane yıldız çadırım var fotograflayıp en kısazamanda eklerim fakat henüz çiçek açmadı benim için süpriz olucak çiçeğin rengi :) merak ve heycanla bekliyorum ...
Sevgili Arnavut biberi,
Benim yıldız çadırları da 4,5 metreye ulaştı sürekli sürgün veriyor ama bir tane bile çieçği yok:)İstanbul'da yıldız çadırı henüz açmayan birini daha bulmak güzel:)
Adalet Yağcı
12-08-2010, 09:43
Yılmaz bey, konudaki mesajınızı görünce, "nihayet açtı herhalde" diye düşünmüştüm, yanılmışım :(
Bence sizin yıldız güneşi az alıyor, bendekiler güneşte daha 5 cm. iken açmaya başladılar :cool:
Benimkiler açmayı geçti, tohum telaşındalar. :)
arnavut biberi
12-08-2010, 11:46
yılmaz bey bende son bir haftadır buradaki arkadaşlardan cesaretle yıldız çadırımı direk güneşin altına koyuyorum sabah gün doğumundan itibaren ortalama 14:30 a kadar güneşi direk alıyor. haşlanıyor gibi geliyor bana biraz ama:) olabildiğince hergün suluyorum...
Sevgi Durul
09-09-2010, 00:31
Petunyaları çimlendirdiğim kapta galiba yıldız çadırı da çimlendi. Herhalde tohumlar karışmış. Boşuna üzülmüşüm. İki tane çimlenmişti, şimdi üçüncüsü geliyor.
156475
156476
Yıldız çadırımın çiçeği,
169800
arnavut biberi
12-09-2010, 22:05
beyaz açtı sonunda mutluyum:)
fırsat bulursam resimini çekip ekliyicem.
Yılmaz Yalçın
13-09-2010, 12:16
Arkadaşlar,
Sonunda yıldız çadırlarım tomurcuk vermiş:)Bahçemden 10 gündür ayrıydım bu sabah baktığımda 5-6 tane tomurcuk görünce çok sevindim:)
Adalet Yağcı
13-09-2010, 12:51
Eh nihayet, hadi gözleriniz aydın olsun.
Soğuklara hiç dayanamaz haberiniz olsun.
kalambaklı
13-09-2010, 16:52
Sayın Yılmaz Yalçın, gözünüz aydın.
Yılmaz Yalçın
13-09-2010, 17:36
Eh nihayet, hadi gözleriniz aydın olsun.
Soğuklara hiç dayanamaz haberiniz olsun.
Soğuklara kadar bir kaç çiçek açsa da tohum alsam:)Seneye yeniden ekerim tohumunu:)
Yılmaz Yalçın
13-09-2010, 17:37
Sayın Yılmaz Yalçın, gözünüz aydın.
Teşekkürler:)Sellukadan daha erkenci çıkarak beni şaşırttı:)Selluka da Ekim'de açar inşallah:)
Sevgili Maki'den gelen pembe yıldızlar açtı sonunda. Beyaz yok görünürde ama bekliyorum. Beni şaşırtıp sevindirebilir.
Yılmaz Yalçın
11-10-2010, 12:02
Arkadaşlar,
Yıldız çadırlarım tohum oluşturdu ancak tohum oluşturduktan sonra hala tohum kurumadı ve nerdeyse 15 gündür tohum almak için bekliyorum.Kontrol için içini açtığımda tohumun alınacak kıvamda olmadığını hala yaş olduğunu anlıyorum.Bu kadar uzun mu sürüyor tohum alma evresi?
Vildan Sönmez
11-10-2010, 12:08
Havanın yağışlı olması kurumayı geciktiriyor sanırım benim yıldız çadırı sıcaklarda açmıştı tohumlar çok çabuk kurudu Yılmaz Bey, hatta açılıp yere dökülenler olmuştu.
Yılmaz Yalçın
11-10-2010, 12:32
Havanın yağışlı olması kurumayı geciktiriyor sanırım benim yıldız çadırı sıcaklarda açmıştı tohumlar çok çabuk kurudu Yılmaz Bey, hatta açılıp yere dökülenler olmuştu.
Sevgili Vildan Sönmez,
Haklısınız..Aynı sorunu sabah sefalarında da yaşıyorum.Onlardan da kuruyup olgunlaşan tohum sayısı çok az..Endişem yere dökülmeleri çünkü döküldükleri yer beton..Amacım toplayıp toprak olan bölgeye ekmek.
Adalet Yağcı
11-10-2010, 12:58
Yılmaz bey, tohumlar siyahlaştı ise olmuş demektir toplayabilirsiniz.
Topladıktan sonra kağıt üzerine serip kurumaya bırakın.
Vildan Sönmez
11-10-2010, 13:12
Yeni yeşermiş bir kök var, acaba yaşar mı, içeriye alsam nasıl olur ?
Bu mevsimde yetiştiren var mı ?
Yılmaz Yalçın
11-10-2010, 14:25
Yeni yeşermiş bir kök var, acaba yaşar mı, içeriye alsam nasıl olur ?
Bu mevsimde yetiştiren var mı ?
Bildiğim şey yıldız çadırı soğuklara çok hassas..İlk soğuk gecede yapraklar solmaya başlayacaktır..Benimki hala çiçek açıyor..İçeri aldığınızda cam kenarında güneşte açmaya devam edebilir..
arnavut biberi
13-10-2010, 14:34
yılmaz bey sizin yıldız çadırınız ne renk açtı? benimki beyaz açmıştı yaklaşık 2 hafta içinde tohum kapsülleri kurudu ama henüz üstündeler birkaçtane daha taze kapsül var onlarda biraz kurusun toplıyacam..
Vildan Sönmez
13-10-2010, 14:51
Doğru dediniz, kapalı mutfak balkonuna alayım. Bildiğim şey yıldız çadırı soğuklara çok hassas..İlk soğuk gecede yapraklar solmaya başlayacaktır..Benimki hala çiçek açıyor..İçeri aldığınızda cam kenarında güneşte açmaya devam edebilir..
Yılmaz Yalçın
13-10-2010, 14:52
yılmaz bey sizin yıldız çadırınız ne renk açtı? benimki beyaz açmıştı yaklaşık 2 hafta içinde tohum kapsülleri kurudu ama henüz üstündeler birkaçtane daha taze kapsül var onlarda biraz kurusun toplıyacam..
Benimkiler kırmızı beyaz ve pembe açtılar..Ama hangisi kırmızıydı hangisi pembeydi seçemiyorum.O zamanlar ilgilenemedim yoğunluktan.Benimkilerin hala tohumları kurumadılar.
maysan80
15-12-2010, 00:12
saksıda yetiştirmek istesek nasıl bir saksı kullanmalıyız. kaç litrelik saksı uygun olur
8-10 litrelik bir saksıda yetiştirilebilir sayın maysan80. Saksı ne kadar büyük olursa bitki o kadar çok gelişecektir.
Arkadaşlar yıldız çadırı tohumu birinci resimdeki mi? yoksa ikinci resimdeki mi?2. resimdekileri bana yıldız çadırı diye göndermişlerdi, forumda birinci resimdekileri görünce emin olabilmek için size sorayım dedim.
Resim 1 189533
Resim 2 189534
Sevgi Durul
20-01-2011, 14:41
Birinci fotoğraftakiler, yıldız çadırı tohumudur.
Teşekkür ederim Sayın SDurul
demek ki benim yıldız çadırı tohumum yokmuş :(
Ama araştırırken bu linkte 2.ci resimdeki tohumlarında Ipomoea pandurata aynı guruptan olduğunu öğrenmiş oldum. http://www.pacificbulbsociety.org/pbswiki/index.php/Ipomoea
ykolko bir anlamda daha şanslısınız sanırım.. 2. fotoğraftaki bitkiden pek fazla kişide yok.. Yıldız Çadırını her yerde bulabilirsiniz..
Benim merak ettiğim yılldız çadırı, sabah sefası gibi tohumları döküldüğü yerden seneye kendi kendine çıkıyor mu?
Belki haklısınız, sayın Selis, ama sahip olunmayan, daha çok istenendir belki ondandır :)
arnavut biberi
20-01-2011, 22:46
sn ykolko bukadar çok istiyorsanız özelden bana adresinizi yazın çok az kendim için ayırdığım yıldız çadırı tohumudan 3-4 tane artık çamsakızı çoban armağanı gönderiyim size bendekiler beyaz renkliydi diye hatırlıyorum.Hani maksat elimizdekini paylaşarak çeşitlerimizi arttırmak olsun gelecek seneye daha fazla tohumunuz olur :)
Teşekkür ederim ince düşünceniz için sayın Arnavut biberi.
arnavut biberi
21-01-2011, 17:53
sn ykolko bugün ptt den gönderdim tohumları birkaç güne elinizde olur ulaşınca haberdar edin.
Çok teşekkürler sayın Arnavut biberi geldiğinde bildiririm.
Yılmaz Yalçın
13-03-2011, 19:12
Arkadaşlar,
Elinde fazladan yıldız çadırı olan arkadaş varsa sabah sefası tohumu ile takas yapmak istiyorum?
Adalet Yağcı
13-03-2011, 19:15
Yılmaz bey, geçen sene tohum alamadınız mı?
Geçen gün tohumların içinde 10-15 kadar yıldız çadırı tohumu buldum, sanırım pembe, beyaz ve kırmızı.
Yakında İstanbul'a geliyorum, bir şekilde ulaştırırım size.
Yılmaz Yalçın
13-03-2011, 19:22
Yılmaz bey, geçen sene tohum alamadınız mı?
Geçen gün tohumların içinde 10-15 kadar yıldız çadırı tohumu buldum, sanırım pembe, beyaz ve kırmızı.
Yakında İstanbul'a geliyorum, bir şekilde ulaştırırım size.
Ablacığım,
Ne kadar beceriksiz olduğumu itiraf edeyim:)Ya da benim çiçekler mi tohum yapmadı anlamadım.Kurusun diye beklediklerimin içinde tohum oluşturmadıgını ya da çürüdüğünü anladıgımda iş işten geçmişti.Ya tohum oluşturmadı ya da ben çok geç kaldım toplamada..Niye öyle oldu anlamadım..Bu sefer tohumları sırf güneş gören yerlere saksılarda ekmeyi düşünüyorum.Sagolasın ozaman elden alırım geldiğinde hem de tanışmış oluruz bu sefer..Bende de Bodrum'dan aldıgım ve sizin yörenin iklimine uygun ismini bilmediğim ancak bodrumda meşhur portakal bitkisine benzeyen selluka tohumunu anımsatan tohumlardan var.Onlardan veririm sana.
Adalet Yağcı
13-03-2011, 19:31
Sizin beceriksizliğinizden değil de, geçen yıl bitkiniz inat çıktı.
Bolca yaprak verip boy attı ama çiçek açmakta gecikti.
Bu sene dediğiniz gibi güneşli bir yer seçerseniz daha çabuk çiçeklenecektir.
Yılmaz Yalçın
19-03-2011, 21:34
Arkadaşlar,
İstanbul için yıldız çadırlarını iç mekanda ekme zamanı geldi mi?
günebakan
19-03-2011, 22:10
Ben bir hafta önce ektim ve çimlenmeye başladılar bile:)
nurguldk
23-03-2011, 16:26
Benim için çok önemli olan bir bilgiyi paylaşmak istiyorum.
Peçetede çimlendime işini daha önce de bilmeme rağmen nedense hiç denememiştim. Özellikle büyük tohumlarda bir çok kayıp yaşadıktan sonra hafta sonu yıldız çadırı tohumlarımı 1 gün ılık suda beklettikten sonra peçete arasına alıp çay tabağına koydum. Kararında fısfıslayıp streç ile kapattım. Sadece günde 1 kere açıp kısa süre havalandırdım. Peçete hemen kuruduğu için tekrar fısfıslayıp kapattım.
VEEE inanamıyorum... Sadece 3 günde çimlendiler.. Bundan sonra büyük tohumlarda bu yüntemi kullanacağım...Şimdi yanarım yanarım Clematise ve Kraliçe Çelengine :((
Merhabalar elinde hiç fazla yıldız çadırı tohumu olan varmı. Herkes ekdimi acaba.
Benimde olsa....
bende bi sürü aldım marketlerden ama malesef hiç çiçeklendiremedım paylasan varsa rica edicem
yıldız çadırı fidelerim 5 cm kadar oldular , acaba uzun balkon saksılarına ne kadar uzaklıkta ekmeliyim?
Benim için çok önemli olan bir bilgiyi paylaşmak istiyorum.
Peçetede çimlendime işini daha önce de bilmeme rağmen nedense hiç denememiştim. Özellikle büyük tohumlarda bir çok kayıp yaşadıktan sonra hafta sonu yıldız çadırı tohumlarımı 1 gün ılık suda beklettikten sonra peçete arasına alıp çay tabağına koydum. Kararında fısfıslayıp streç ile kapattım. Sadece günde 1 kere açıp kısa süre havalandırdım. Peçete hemen kuruduğu için tekrar fısfıslayıp kapattım.
VEEE inanamıyorum... Sadece 3 günde çimlendiler.. Bundan sonra büyük tohumlarda bu yüntemi kullanacağım...Şimdi yanarım yanarım Clematise ve Kraliçe Çelengine :((
Paylaştığınız için sağolun,ben de çimlendiremediğim tohumlarda aynı yöntemi deneyeceğim.
benim yıldız çadırlarım 6 cm kadar oldular ve üzerlerinde tomurcuk var arkadaşlar
sizce normal mi?
Adalet Yağcı
30-04-2011, 22:23
Yıldız çadırı fideleri yeterli ışık ve ısı durumunda erken açabiliyorlar sevgili Hüzün, ancak bitki gelişimini tamamlamadığı için çok sağlıklı olmuyorlar.
Çok güneşli bir alandaysa hafif gölgeye alın, ayrıca uzun saksılar yıldız çadırı için yeterli olmayabilir, derince bir saksıda bir kaç kök daha mutlu olacaktır.
bilgilendirmeniz için teşekkür ediyorum Adalet Ablacığım en kısa zamanda 25 cmden daha derin saksılar almam lazım o zaman..
Merhaba arkadaşlar elinde fazla yıldız çadırı tohumu olan var mı? Bauhaus ve koçtaşa baktım ama tohum bulamadım. Paylaşmak isteyen olursa çok sevinirim. İsterseniz elimdeki ipek ve çin karanfili tohumlarıyla takas yapabiliriz.
Birol Ketenci
17-05-2011, 16:51
bende bi sürü aldım marketlerden ama malesef hiç çiçeklendiremedım paylasan varsa rica edicem
Sn Cigdoos;
Elimde tohum yok ancak Bandırma'ya sizin ya da tanıdığınız birinin yolu düşerse pet bardakta çimlendirdiklerimden 3 adet fide mevcut. Seve seve verebilirim. Tohumları aldığımda yıldız çadırı değil de servi sarmaşık yazıyordu. Kendim 10 adet kadar saksılara diktim. Renk olarak 3 değişik renk var şansınıza ne çıkarsa.
Merhaba arkadaşlar elinde fazla yıldız çadırı tohumu olan var mı? Bauhaus ve koçtaşa baktım ama tohum bulamadım. Paylaşmak isteyen olursa çok sevinirim. İsterseniz elimdeki ipek ve çin karanfili tohumlarıyla takas yapabiliriz.
Adresinizi mesajlarsanız size tohum gönderebilirim.
Sayın nalan fazla varsa ben de alabilir miyim? İki aydır peşindeyim ama bulamadım.
Bende beyazı var şuan da goncada,tohumdan yetiştirmiştim,yanına kırmızısını arıyorum,beyazının çiçekleri geçtiği zaman tohumların artanını isteyen arkadaşlara gönderirim.
Beyazı için ben şimdiden rica edeyim...teşekkürler....
Sayın Lilyum ve Ykolko. Adreslerinizi mesajlarsanız size de gönderebilirim.
Sayın Nalan bu ince davranışınız için teşekkür ederim.
orhan123
24-05-2011, 15:39
acaba bende tohumlarınızdan rica edebilirmiyim şimdiden :D
ne kadar güzeller ben bu sene bahçe yapamadım sağlık sorunları yüzünden sizinkilere baktıkça içim açılıyor.
Acaba Eylülde nasıl çiçek vyetiştirebilirim Ege deyim oldukça büyük bahçem var ama mevsimi geçirdiğim için neler yapmalıyım ne yetiştirmeliyim bilemiyorum yardımcı olursanız sevinirim. sevgiler
Merhaba arkadaşlar yıldız çadırım 2,5-3 mt kadar boya ulaştı ara ara çiçek veriyor ama açamıyor ayrıca saksının dibinde 7-8 kök mercan ağacı bulunmakta sebebi bu olabilir mi yoksa başka bir açıklaması var mıdır
Merhaba arkadaşlar yıldız çadırım 2,5-3 mt kadar boya ulaştı ara ara çiçek veriyor ama açamıyor ayrıca saksının dibinde 7-8 kök mercan ağacı bulunmakta sebebi bu olabilir mi yoksa başka bir açıklaması var mıdır
Suyunu azaltmanızı ve sıvı gübre sanırım işi çözer. Fazlasıyla büyümüş, gayet sağlıklı bir bitki.
lir teşekkürler
suyu kök kurudukca veriyorum 2 güne bir sıvı gübre de 10 güne bir veriyorum toprakda leonardit var sanırım beklemeliyim
Sevgili aukesen,
Yıldız çadırı bol güneş ışığı isteyen bir bitki, çiçeklenmeme nedeni ışık eksikliği olabilir mi?
belkide eksik olmayan tek şey ışık 11-12 den sonra güneş batana kadar bol ışık alıyor aslında biraz sabretsem olacak gibi bugün yeni çiçek oluşumları var
esinruzgar
24-08-2011, 22:04
Yıldız çadırı tohumlarından elinde fazladan olan varsa alabilir miyim? teşekkürler.
arkadaşlar sabah ilk çiçeğini görmüş bulunmaktayım çok keyifli uzun zamanın bekleyişinin sonucu olarak ilk çiçek, darısı diğer arkadaşların başına ayrıca tohum istayenler için bende çok istedim sağdan soldan veren çıkmadı gittigidiyor dan aldım sizlerede tavsiye ederim çabuk çimleniyorlar
esinruzgar
25-08-2011, 19:57
Çok güzelmiş çiçeğiniz. Muhteşem bir renk kombinasyonu ve şekli var bayıldım bu yıldız çadırına.
gülenmelek
25-08-2011, 20:23
Merhaba esinruzgar ;)
Bir link vereyim ve bir bak istersen (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=852533&postcount=7) ;)
esinruzgar
25-08-2011, 20:50
Çok teşekkürler sevgili gülenmelek,
Ben bu yıldız çadırına kafayı taktıktan sonra buradan cevap gelmesini bile bekleyemedim:rolleyes:
hemen biraz araştırmaya girdim ve annemin bir arkadaşından bir kapsül koparabildim:p
Sanırım ekim için ilkbaharı beklemem gerekecekmiş. Belki dayanamayıp bir tanesini ekebilirim:cool:
gülenmelek
25-08-2011, 20:59
Sevindim o zaman :p
metetrn de pek istekleri geri çevirmiyor, o yüzden haber vereyim demiştim ;) Zamanı gelince güle güle büyütürsün umarım ;)
Sevgiler.
Beyaz yılldız çadırım o kadar çok açtı ki... Tohum isteyenlere yollıyabilirim.
Adalet Yağcı
06-09-2011, 12:33
Gerçekten de çok fazla açmış, yerini ve sahibesini sevmiş besbelli.
Üç renk bir arada çok güzel görünüyor, geçen yıl bende vardı hatırlarsan, ama bu kadar yoğun açmamıştı, bitki besini çiçeklenme için çok önemli.
gülenmelek
06-09-2011, 13:34
Sevgili lir,
Ben tohumundan rica edebilirmiyim. Kargo ile gönderirseniz hem sizin için hem de benim için iyi olur. Postaya pek güvenemiyorum sanki ;)
Merhaba sn. lir. Elinizdeki tohumların renklilerınden bende rica edebilirmiyim beyaz dışında da varsa.Ve bir rica daha posta ile gönderirseniz daha çok sevinirim.
Teşekkürler..
Sn.Lir e-posta da gönderdim ama buradan da yazayım dedim. Ben de tohum rica etsem olabilir mi? İsterseniz kırmızı ile takas yapabiliriz.Teşekkürler.
Sn.Lir e-posta da gönderdim ama buradan da yazayım dedim. Ben de tohum rica etsem olabilir mi? İsterseniz kırmızı ile takas yapabiliriz.Teşekkürler.
Tüm arkadaşlara tohum yollıyacağım. Maillinize adres yazmanız yeterli. Tohumları bugün toplarım. Pazartesi posta yoluyla yollarım. Kırmızım da var. Çok teşekkürler gultar.
bende de tohumbenzeri şeyler oluştu çiçek geçtikden sonra oluşan topak tohum ise bende de bolca olacak sanırım kırmızı renkli isteyene oluşunca verebilirim
lir
benim sarmaşığın üzerlerinde sararmalar başladı güneş gören yerlerde hastalık belirtisimi yoksa zamanı mı geçiyor **** başka birşey midir
Tüm arkadaşlara tohum yollıyacağım. Maillinize adres yazmanız yeterli. Tohumları bugün toplarım. Pazartesi posta yoluyla yollarım. Kırmızım da var. Çok teşekkürler gultar.
Sayın lir:
Tohum talep etmek için geç mi kaldım bilemem ama ben de seneye yıldız çadırlarım olsun isterim. :o
Sayın lir:
Tohum talep etmek için geç mi kaldım bilemem ama ben de seneye yıldız çadırlarım olsun isterim. :o
Tohumları henüz yollamadım . Bamya sarmaşığı , pondera yasemini tohumlarıda eklemek istiyorum. Ancak bu haftasonu kururlar. Adresinizi lütfen mailleyin.
Tohumları henüz yollamadım . Bamya sarmaşığı , pondera yasemini tohumlarıda eklemek istiyorum. Ancak bu haftasonu kururlar. Adresinizi lütfen mailleyin.
Henüz yollamamış olmanıza çok sevindim. Bamya sarmaşığı dediğiniz Luffa cylindrica mı? Umarım odur; tam güneş bitkisiymiş. :cool: Pondera yasemini hakkında ise hiç bir bilgiye ulaşamadım.
lir hanım
bamya sarmaşığı ile pondera yasemini tohumu bende alabilir miyim teşekkürler
arzuakyurek
30-09-2011, 00:41
Sevgili Lir, bende talepde bulunabilirmiyim ;) Adresimi mesaj olarak yollayayım mı?
Sevgiyle kalın.
Mete Tiren
30-09-2011, 06:54
Arkadaşlar isteyen olursa elimde 1000 kadar kırmızıı yıldız çadırı tohumu var. İsteyen aradaşlara yollayabilirim. Mesaj atmaları yeterli. Saygılar
Deniz-Bora
11-10-2011, 10:48
Mümkünse ben isteim. onaylarsanız adresimi yazarım. İyigünler.
Henüz yollamamış olmanıza çok sevindim. Bamya sarmaşığı dediğiniz Luffa cylindrica mı? Umarım odur; tam güneş bitkisiymiş. :cool: Pondera yasemini hakkında ise hiç bir bilgiye ulaşamadım.
Ağaç bamyası Araujia sericifera http://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/8366.htm
Sevgili arzuakyurek, en kısa zamanda size değişik tohumlar yollamaya çalışacağım.
gülenmelek
17-10-2011, 21:07
Sevgili Lir;
Gönderdiğiniz Yıldız Çadırı ve diğer güzel türlerin tohumları bu gün bana ulaştı. Emekleriniz ve paylaştığınız için çok çok teşekkür ediyorum. ;)
Sevgiler.
Sevgili Lir;
Yıldız Çadırı tohumu için size mesaj yazmıştım acaba bana gönderdinizmi?
Sevgiler...
Sevgili Lir;
Yıldız Çadırı tohumu için size mesaj yazmıştım acaba bana gönderdinizmi?
Sevgiler...
Sevgili periş, çok değişik tohumlar size yolladım. 1-2 gün daha bekliyelim hala elinize ulaşmazsa tekrar yollarım. Sevgiler.
Sevgili Lir;
Gönderdiğiniz Yıldız Çadırı ve diğer güzel türlerin tohumları bu gün bana ulaştı. Emekleriniz ve paylaştığınız için çok çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler.
maysan80
26-10-2011, 22:03
bu çiçekten tohum almak için nasıl bir yol izlemeliyim?
çiçeğini koparıp kurutarak mı yoksa çiçeğin dalında kurumasına müsaade ederek mi? ardından ne yapmam gerekir? lütfen öğretin....
Sevgi Durul
26-10-2011, 22:06
Çiçek dalında kuruyacak, sık kontrol edilerek tohum yere düşmeden alınacak.
maysan80
26-10-2011, 22:10
dalında kuruyan çiçeğin kök tarafında olacak değil mi?
uzgoren26
19-01-2012, 22:54
elinde tohum kalan varsa ben de alabilirimmmm... geç oldu ama:)
Arkadaşlar şimdi yıldız çadırı tohumu yetiştirmeye gidiyorum,gelişmeleri resimlerim inşallah.:D
Ah resim büyük çıktı,nasıl küçülteceğimide bilmiyorum.:(
ayseldeniz
06-03-2012, 07:46
Arkadaşlar tohumlar nisanda atılacaktı toprağa değil mi?
geçen yılki saksısına bolca tohum atmıştım , güneş gören kapalı balkonda henüz çimlenmediler, çimlenirleese hemen bildiririm..
Yıldız Çadırı(Cypress vine) tohumu bulamadım ulusta, yardımcı olursanız sevinirim. :)
ayseldeniz
14-03-2012, 09:18
Sevgili best86 söz vermiyorum ama bir bakayım .Neden bakayım çünkü komşunun bahçesinden 10- 15 kadar toplamıştım.Duruyorsa gönderebilirim.Bugün akşam bakarım.Selamlar.
ayseldeniz
16-03-2012, 12:14
Sevgili best86 5-6 tane yıldız çadırı 15-20 tane sabah sefası tohumu var.isterseniz bildirin.
yıldız çadırım tohumu çimlendi :)
maysan80
26-03-2012, 20:36
şimdi çimlendirmeye kalksam başarılı olur muyum?
Ben evde çimlendirdim,10 cm.kadar oldular.Pencerenin önünde büyüyorlar.Dışarısı iyice ısınınca dışarıya çıkaracağım.Siz de evde çimlenene kadar üzerini kapatın ve bekleyin.Tohumlar çimlenme özelliğine sahipse kolayca çimlenirler.Kolay gelsin :)
Yıldız çadırlarım güzel güzel büyüyorlardı, geçen ki dolu yağışında bütün yaprakları ve sürgünleri kopmuş. 10 cm'lik gövde kalmış, canlı duruyor ama ne zaman gelişir bilemiyorum... :(
Biri size derse ki "bu bitki çiçek açmadan 2 metre uzamalı" sakın inanmayın.:D
Ben bunu aç susuz bıraktım, pek de randımanlı güneş almıyor ama işte 12 cm boyuyla açtı.
307783
.
Bende tohumdan özene bezene çimlendirdim havalar ısınınca dışarı aldım almaz olaydım.Ne oldu anlamadım kurudu ve öldü maalesef. Acaba şimdi denesem geçmi oldu dersiniz. Çiçeklerini görmek için..
Bende tohumdan özene bezene çimlendirdim havalar ısınınca dışarı aldım almaz olaydım.Ne oldu anlamadım kurudu ve öldü maalesef. Acaba şimdi denesem geçmi oldu dersiniz. Çiçeklerini görmek için..
kolay kolay ölüyorlar ama deneyin geç değil çok çabuk büyüyorlar sadece saksıyı biraz büyük tutun
Tohumdan yetiştirdiğim yıldız çadırları. Tüm tohumlar çıktı.Durmadan yeni filiz veriyor. Bende onları ipe sardırıyorum. Ne zaman çiçek verecek acaba? Yeşilliği de çok hoş doğrusu :o316592316593
Sayın Arıkuşu, benim yıldız çadırımda sizinkiyle hemen hemen aynı boyda, açmaya başladı. Yakında sizinki de başlar.
316618
Adalet Yağcı
08-07-2012, 18:02
Eğer gönlü olursa 5 cm. cikken bile çiçek veriyor :)
Hava iyice ısındığında, bol güneş aldığında çiçeklenir merak etmeyin.
2 sene önce topladğım tohumları alakasız bir yere koyup unutmuşum. Uygun olmayan koşullarda saklandığı için çimlenenebileceğinden ümidim yoktu , yine de çöpe atamadım. 50 litrelik bir saksıdaki benjaminin toprağına öylesine serpeleyip toprağı yüzeyden karıştırdım.
Benjamin bu işe ne diyecek bilemiyorum ama hepsi çimlenmiş gibi :)
316803
Mete Tiren
09-07-2012, 13:27
2 sene önce topladğım tohumları alakasız bir yere koyup unutmuşum. Uygun olmayan koşullarda saklandığı için çimlenenebileceğinden ümidim yoktu , yine de çöpe atamadım. 50 litrelik bir saksıdaki benjaminin toprağına öylesine serpeleyip toprağı yüzeyden karıştırdım.
316803
Benjaminize zarar verebilirler çünkü geliştiği zaman durdurmak zor oluyor hele birde düzenli sulanıyorsa hem toprak altında hem toprak üstünde benjamini rahat bırakmazlar tercih sizin :confused:
Köklere verebileceği zarardan çok yıldız çadırı-kırmızı örümcek aşkından korkuyorum sevgili Mete Tiren :)
Mete Tiren
09-07-2012, 13:43
Köklere verebileceği zarardan çok yıldız çadırı-kırmızı örümcek aşkından korkuyorum sevgili Mete Tiren :)
Ben daha önce yetiştirdiğimde sellukam kırmızı örümcekten kırılırken yıldız çadırına hiç bir şey olmamıştı lakin üç kökün olduğu 20 lt lik saksıdaki toprağı ters çevirdiğimde kökten başka bir şey görememiştim. Bu güne kadar gördüğüm saçak kök olarak en güçlü bitkilerden birisi ben bunu yaşayarak gördüm :)
Ama sanırım küçük bir el küreği ile bir kaçını başka saksıya aktarıp diğerlerini feda edebilirsiniz :)
Tam tersi bir tablo yaşıyoruz seninle sevgili Mete Tiren :)
Sellukam kırmızı örümceğe direnebilse de, yıldız çadırının ince narin yaprakları direnemiyor.
ardabora
24-07-2012, 11:52
10 gün önce mini minicikti ama acayip bir hızla büyüyor.
Sn. sakdağ dediğiniz gibi çiçek verdi yıldız çadırım:rolleyes: Çok güzel bir renk bence. 321083
http://i.imgur.com/eYbws.jpg buda benimki yıldızım,henüz çiçekleri yok ,balkonun tavanına kadar dogalgaz borusuna sarılarak uzadı
5 metre uzadı neden çiçek açmıyor ki:?
Sn. dünyam bu sene bu bitkide bir anormallik olduğunu düşünüyorum.. Kaç tane kök var bilmiyorum metrelerce uzayan.. Tek bir çiçek bile yok :))
ne yapsak çiçeği korkutsakmı seni çöpe atacağım desem korkudan çiçek açarmı,ne renk çiçek açacağını bile bilmiyorum ya beyaz ya kırmızı..
316803
Şubat ayından başlayarak Yıldız çadırı tohumlarımı aradım durdum. İyi saklamışım. İki gün önce, sonunda, bulabildim. Kahkaha toumlarıyla birlikteydiler. Küçük bir ilaç şişesinde. Dıştan bakınca kapkara bir görüntüsü var tohumların, yakından bakmaya korkuyorum. Şeytan "ek" diyor, ne dersin?
"Şeytana uy" derim sevgili tiya.
Tohumların bir kısmını seneye ekmek üzere saklayabilirsin :)
Sn. dünyam bu sene bu bitkide bir anormallik olduğunu düşünüyorum.. Kaç tane kök var bilmiyorum metrelerce uzayan.. Tek bir çiçek bile yok :))
Sevgili Selis, bol sulama düzeninde tomurcuğa değilde boya gidiyor. Suyunu azaltın.Tatiller yüzünden benimki dönem dönem aşırı susuz kaldı saksıda olmasına rağmen yığın yığın çiçek açıyor.
Bu aralar kırmzı örümcek sardı, yaprakları döküldü, derin bir budama düşünüyorum ben de.
http://i.imgur.com/JmZPU.jpghttp://i.imgur.com/VkThO.jpg
aşagılardan hergün çiçek ararken, tutmuş balkonun tavana yakın yerden 1 çiçek açmış,şimdi hergün yukarlardan daha fazla çiçek açmışmı diye bakıyorum:)
çiçeğim güzel kırmızıymış ,bunun beyazı bende yok ama istiyıorum.:D
Adalet Yağcı
24-08-2012, 11:02
Bu da benim vefalı yıldızım, tek kök.
327018
327019
İki yıldır bahçemde yoktu, önceki senelerden kalan bir tohum çimlenmiş, görünce çok sevindim, hemen korumaya aldım :)
Yıldız çadırı güneşi çok seviyor, fazla abartılmadığı sürece suya da itirazı yok.
Seneye daha çok çıkacaklar.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.