PDA

View Full Version : ilksenozturk / balkon

Sayfalar : 1 [2]

ilksenozturk
06-09-2012, 21:06
Patos kütüphanesi ve evden bir köşe...
gördüğünüz çiçeklerim büyük bir kısmını kendim çelikten yetiştirdim :rolleyes:

ilksenozturk
06-09-2012, 21:08
onu da çiçeklemek lazımdı...;)

ilksenozturk
06-09-2012, 21:14
bu yıl çiçeklenmede bereket yaşadık;
guzmania(2 yıl bekledi)
difenbahia (4 yıl bekledi)
birgecelikgelin (1,5 yıl bekledi)

Sudenur
06-09-2012, 21:52
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/330172d1346958485-telgraflar.jpg

:eek: onu da çiçeklemek lazımdı...;)

Bebeğiniz saksılara dokunmuyor mu? :D

ilksenozturk
07-09-2012, 07:16
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/330172d1346958485-telgraflar.jpg

:eek:

Bebeğiniz saksılara dokunmuyor mu? :D

cici yapmak ve koklama bahanesi ile yaprakları mıncıkladığı ve ezdiği var :) ama evin her yanı çiçek olduğu için baya bir alışık artık.

GÜLSEN_
07-09-2012, 16:55
ilksenöztürk arkadaşım lisianthusların(lalegül) tohumları oluyormu acaba?

ilksenozturk
08-09-2012, 07:22
forumda tohum alıp yetiştiren de oldu ama ben tomurcuklar geçince yenileri açılsın diye hemen kesiyorum, tohuma durdurmuyorum.

alacakaranlik
08-09-2012, 10:52
Difenbahya çiçekten sonra kuruyormuş. Bir iki kişiden boyle bir soylem duydum.

selis
08-09-2012, 12:15
Birgeceklik gelinde çok şanslısınız.. Forumda 3 yıldır bekleyen var.. :)
Çiçeğin açtığını görmek umuduyla :)

ilksenozturk
10-09-2012, 07:06
Difenbahya çiçekten sonra kuruyormuş. Bir iki kişiden boyle bir soylem duydum.

çiçek çıkardığı dönemde alt yapraklarından birkaçını döktü. şuan çiçekleri geçti ama yaprak çıkartarak hayatına kaldığı yerden devam ediyor. yani bilgi pek de doğru değil sanki...

ilksenozturk
10-09-2012, 07:08
Birgeceklik gelinde çok şanslısınız.. Forumda 3 yıldır bekleyen var.. :)
Çiçeğin açtığını görmek umuduyla :)

haklısınız, farkındayım :o
çiçek açtı fakat ben uyuyakalmışım, en heybetli halini göremedim malesef :(
yani bir gecelik gelin tomurcuğu gördüm diyelim, darısı tüm bekleyenlerin başına...

sakdag
10-09-2012, 07:45
haklısınız, farkındayım :o
çiçek açtı fakat ben uyuyakalmışım, en heybetli halini göremedim malesef :(
yani bir gecelik gelin tomurcuğu gördüm diyelim, darısı tüm bekleyenlerin başına...

Benim gelinimin tomurcuğu da şu an sizin fotoğrafınızdaki kadar... Umarım açtığını görürüm. Bu mesajınızı okuyana kadar hep tomurcuğun başına bir şey gelir de açtığını göremem diye düşünüyordum. Uyuyakalma ihtimalini aklıma bile getirmemiştim doğrusu.:eek: Gerçi bu çiçeği ilk defa ben de gören komşum, açacak olursa lütfen beni de çağır, beraber izleyelim demişti. Sabırla bekliyorum tomurcuğumu. ;)

Uyuyakalmanız, ani bir süpriz sonla biten filmlere benzemiş İlksen Hanım. ;)

En güzel halini görememiş olsanız da, fotoğraf çekmediniz mi İlksen Hanım? :o

Tika
10-09-2012, 09:13
Salon bitkileriniz cok guzel.Ozellikle 255 numaraya bayildim.
Telgraf ciceklerine karsi ozel bir ilgim var:) Sizdeki tuylu telgrafa da bayildim,harika gelismis.

ilksenozturk
10-09-2012, 10:09
Uyuyakalmanız, ani bir süpriz sonla biten filmlere benzemiş İlksen Hanım. ;)

En güzel halini görememiş olsanız da, fotoğraf çekmediniz mi İlksen Hanım? :o

aaaah, ah
sormayın, hiç sormayın....:(

sibelim
10-09-2012, 16:54
sevgili ilksenöztürk bitkileriniz harika görünüyor. özellikle lisianthuslara(lalegül) bayıldım. tohumdan mı yetiştirdiniz? birde guzmania açtı dediniz benimde var bir adet çiçeğin rengi geçti çiçeğini kesip atmalımıyım sizce?

ilksenozturk
11-09-2012, 07:01
sevgili ilksenöztürk bitkileriniz harika görünüyor. özellikle lisianthuslara(lalegül) bayıldım. tohumdan mı yetiştirdiniz? birde guzmania açtı dediniz benimde var bir adet çiçeğin rengi geçti çiçeğini kesip atmalımıyım sizce?

çok teşekkür ederim. lalegülleri fide olarak kamil beyden almıştım, tohum değil.
guzmania çiçeğe döndükten sonra anaç olan 1 yıl kadar sabit kalıp sonra ölüyor ama yanlardan yavrular veriyor. kuruyan kısmı kesip (hatta çekince elinize gelir üst kısmı) yeterince büyüdüklerinde yavruları ayırırsınız. fotoğrafını gördüğünüz guzmaniam 2.nesildir. 3. nesilini de etrafında büyütmekle meşgul.

sibelim
11-09-2012, 11:13
3. nesil hımmm ananelik duygusu daha bir başkadır o vakit. guzmania çiçek açmış renkli iken benim için pek bir albenili ama solduktan sonra insan şaşırıyor ne yapacağını . geçen hasta sonu yeniden alacaktım ama iyiki almamışım diyorum şimdi. guzmania bana yorucu bir çiçek gibi görünmeye başladı. artık üyelerin guzmanialarını sevmeye devam ederim.

GÜLSEN_
11-09-2012, 21:20
Sevgili ilksenöztürk arkadaşım lütfen lisilerinin tohumundan bir kaç tane al rica edicem renkleri çok güzell:pher birinden 2 tohum olsun yeterli:o

ilksenozturk
12-09-2012, 07:11
3. nesil hımmm ananelik duygusu daha bir başkadır o vakit. guzmania çiçek açmış renkli iken benim için pek bir albenili ama solduktan sonra insan şaşırıyor ne yapacağını . geçen hasta sonu yeniden alacaktım ama iyiki almamışım diyorum şimdi. guzmania bana yorucu bir çiçek gibi görünmeye başladı. artık üyelerin guzmanialarını sevmeye devam ederim.

hiç yorucu bir çiçek değil aslında. sadece çiçeği geçtiğinde bir süre çirkin ördek yavrusu misali kalıyor:( ama sonra her bir kökten en az 2 kök çiçeğiniz oluyor, fena mı? :rolleyes: benimkiler şuan 2 anne ve yavruları şeklindeler...

ilksenozturk
12-09-2012, 07:20
Sevgili ilksenöztürk arkadaşım lütfen lisilerinin tohumundan bir kaç tane al rica edicem renkleri çok güzell:pher birinden 2 tohum olsun yeterli:o

tohumdan çok az yetiştirebilen var, zor bir iş ama istiyorsanız denerim.
ama şiddetle fidesini dikmenizi öneririm, bahar aylarında satış başlığı açılıyor.

ilksenozturk
30-10-2012, 09:17
bir tane ve miniminnacık açtı:)
seneye daha derin bir mekana taşınacaklar,
ben de sucul bitkiler çeşitliliğinde ilerleyip yanlarına kardeş getireceğim (umarım)

lalolu
30-10-2012, 18:22
şu kahve rengli,orkidemi bendecde var.bendede curuyor köku nasil kurtardiniz paylaşin.ve tam ismini istiyorum.lutfen

ilksenozturk
31-10-2012, 11:13
şu kahve rengli,orkidemi bendecde var.bendede curuyor köku nasil kurtardiniz paylaşin.ve tam ismini istiyorum.lutfen

öncelikle hoşgeldiniz, paylaşayım ******;

ama sorunuzu anlamakta zorlandım yazım şekliniz yüzünden,
ve bu başlıkta kahverengili çürüyen bir orkide türünü paylaşmadım,

eğer orkide'den bahsediyordak çok kolay suda köklenen bir orkide türüdür,
mücevher orkide de denir (diamond orcid), ludisia discolor da.
eğer çürüyen bitkim çilli begonyadan bahsediyorsak
hiçbirşey ayırdığım dallardan birini toprakta çelikledim ve bir süre sonra kendini kurtardı.

kastamonuluyum
31-10-2012, 13:08
mesaj 200 deki çiçeğin ismi nedir acaba sayın ilksenöztürk.

ilksenozturk
31-10-2012, 15:49
mesaj 200 deki çiçeğin ismi nedir acaba sayın ilksenöztürk.

binlerin annesi denir, aşkın gözyaşları diyen de var. kalanşonun bir türü.
bakımı ve yetiştirmesi çok kolay, üremeye başladıktan sonra başetmesi çok zor bir bitkidir:)

ilksenozturk
01-11-2012, 09:28
sucul bitki arayışım (ama bulamayışım) son sürat devam ediyor :)
bauhaustan bir adet sucul calla aldım, şans işte çıktı karşıma.

forum üyesi bir arkadaşın Callayı suda yetiştirdiğini söylemesinden cesaretle,
bir başka arkadaşın da paludaryuma koyduğunu ama çürüttüğünü söylemesinden korkuyla kalkıştık bir işe.

aslını sorarsanız elimdeki hani şu en dayanıklı olan beyaz türünden bir calla diye düşünüyorum, özel sucul bir tür olduğunu sanmam, çiçek açınca göreceğiz.

fotosu aşağıda, ağustos başında bir karış toprak (kil, torf, bahçe toprağı) ve üstte 4 parmak su ya diktik soğanı.
bir hafta sonra aşağıdaki haldeydi;

ilksenozturk
01-11-2012, 09:41
sucul calla hikayesine devam ediyorum;
bitki için vaadedilen büyüme hızı tek soğanın tek sezonda içine koyduğum kabı doldurmasıydı, göreceğiz. malum ben ağustosta diktim onu ve sezonu kaçırmış olduk:(

görülen beyaz beyaz kökler, gittikçe arttı, gittikçe tüm toprağa yayıldı ve bitki kendini sağlama aldı

işte o sağlama alıştan sonra bitki yaprak vermede atağa geçti boy attı ve soğanın yanından başka dallar da çıkarmaya başladı,

sucul bitkilerde pek de olmayacağını düşündüğüm yapraklardan su damlatma işlemini damlamanın ötesine taşıdı, bildiğiniz hüngür hüngür ağlıyor gibi.

düşündüğümden daha çok güneş sever bir bitki çıktı bizimki, koca yapraklarıyla ışığa dönüp duruyor ama su damlaması yaptığı için de yaprak yanma ihtimaline karşılık pek de güneşe yakın tutmuyorum onu.

büyüme hızını, suseverliğini, çiçek açarlığını ve mevsimlere reaksiyonunu tecrübe ile göreceğim artık
en zorlu tecrübe ise bu kış ne yapacağı olacak.

paylaşacağım...

ilksenozturk
06-11-2012, 15:28
ve kasımpatıların şov zamanı....

ilksenozturk
17-11-2012, 20:12
bir önceki mesajda genel durumunu ve ilk halini paylaştığım sucul calla'mın bugün çektiğim son durumu
boyu 1:30u buldu...
ana yaprakları oldukça büyük.
kış mevsiminde gelişimi ne yöne gider, baharda ne olur bilemiyorum ama bu hali ile devam ederse paludaryumcular için çok enteresan kullanım alanı olabilecek bir bitki haline gelir.

ilksenozturk
17-11-2012, 20:28
güzel görülen bahçelerin sırrı net sınırlar ve düzendir.
fakat bu da ciddi bir maliyet demek; bitkiye harcayacağınız paradan çok daha fazlasını bu iş için harcamak demek.

eldekileri odunları kullanarak bahçede yapılmış bir köşe.

Papağan
17-11-2012, 20:51
Sayın İlksenÖztürk
Tebrik ediyorum inanılmaz güzellikler oluşturmuşsunuz, özellikle bahçenizde oluşturduğunuz odunlarla sınırlı köşe çok şık görülüyor
Ellerinize sağlık..

Sudenur
18-11-2012, 00:21
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/346764d1353180485-duzenleme.jpg :eek: Bence çok güzel. ;) Alacalı hedara mıdır o sarkıcı bitki? Sürünerek mi büyümekte? :))

Bahçenizden daha detaylı fotoğraflar beklemekteyim lakin rahatsızlık vermek istemediğimden sessizim.. :o

ilksenozturk
18-11-2012, 21:46
sevgili papağan, çok teşekkürler.

sevgili sudenur, rahatsızlık ne demek rrica ederim. bahçem öyle pek da aman aman sergilik değil ki paylaşayım. görseniz bana hak verirsiniz. benim iddialı olduğum kulvar iç mekan bitkileri, habire onları gösterip duruyorum :)

hedera saksıda duruyor ama çok verimli bir yıl geçirdi, onlarça kök yaptım ondan, seneye palazlanırlar onlar da. hedera üretmesi kolay, seyretmesi keyifli bir bitkidir...

hk50
19-11-2012, 09:13
güzel görülen bahçelerin sırrı net sınırlar ve düzendir.
fakat bu da ciddi bir maliyet demek; bitkiye harcayacağınız paradan çok daha fazlasını bu iş için harcamak demek.

eldekileri odunları kullanarak bahçede yapılmış bir köşe.

Sn ilksenoztürk,
Bizler için o kütükleri işlemek bir hayli zor.Ama bir uçunu topraga gömerseniz bir hayli aşınıyor.Kullanılması farklı oluyor.
Benimki bir öneri.
Saygılar.

ilksenozturk
19-11-2012, 21:32
Sn ilksenoztürk,
Bizler için o kütükleri işlemek bir hayli zor.Ama bir uçunu topraga gömerseniz bir hayli aşınıyor.Kullanılması farklı oluyor.
Benimki bir öneri.
Saygılar.

çok teşekkür ederim önerinize. dik olarak mı yoksa yatay vaziyette gömmekten mi bahsediyorsonuz peki? :) (selam verdik borçlu çıktık hesabı oldu benimkisi de)

hk50
20-11-2012, 08:32
çok teşekkür ederim önerinize. dik olarak mı yoksa yatay vaziyette gömmekten mi bahsediyorsonuz peki? :) (selam verdik borçlu çıktık hesabı oldu benimkisi de)

Sn ilksenoztürk,
Dik olarak 15-20 cm toprağa gömdüğünüzde o bölğe rastgele çürüdüğü için değişik bir şekil alıyor.
Elbekde birbirimize bildiklerimizi anlataçağız.Yardımçı olaçağız.Ağaçlar net tinde gayesi bu değilmi?
Saygılar.

ilksenozturk
21-11-2012, 09:31
Sn ilksenoztürk,
Dik olarak 15-20 cm toprağa gömdüğünüzde o bölğe rastgele çürüdüğü için değişik bir şekil alıyor.
Elbekde birbirimize bildiklerimizi anlataçağız.Yardımçı olaçağız.Ağaçlar net tinde gayesi bu değilmi?
Saygılar.

çok güzel bir görünüm alacak uygulama olacağı şüphesiz :) deneyelim bakalım. teşekkür ederim...

ilksenozturk
21-11-2012, 09:42
ne ara bu kadar kaktüsüm, sukuletim oldu bilemiyorum valla :D
bir baktım elimdekilere...
ohoooo
tabi durumları bitki sulamayı seven birinin el kararında zorlanmasından mütevellt pek de iyi değil benim ufaklıkların.
ama meğerse 12 küçük saksım, 20ye yakın da farklı türüm varmış, farkında değilmişim.
faili de agaclar.netteki paylaşımcı arkadaşlarım, tamamı sizlerden gelmiştir, bir kaçını fotoğrafladım...
hepinize çok teşekkürler

ilksenozturk
27-11-2012, 08:14
veya katmerli kasımpatı, ismi konusunda farklı görüşler var.
bu cins aslında oldukça boylanmasına rağmen, altı harfiyat dolgu üstü 1 karış toprak olan benim bahçede boyu bir karış olabildi sadece

ilksenozturk
21-12-2012, 19:41
hayır yani, tablo mu assaydık :)

ilksenozturk
21-12-2012, 19:44
4 saksıyı iç içe dekore etmeye çalıştım;

yerim dar diye oynamasa mıydık?:D

ilksenozturk
22-12-2012, 11:46
sukulet sayım artıyor,
sarı çiçekliyi sevgili satı uğurtan göndermişti, ilk defa çiçeklerini gördüm...

ilksenozturk
22-12-2012, 11:48
aloeveram

ipektuğçe
22-12-2012, 14:33
Sn.ilksenozturk,bitkileriniz çok güzeller,sağlıklı ve bakımlı görünüyorlar,emeklerinize sağlık,çok beğendim.

Sudenur
23-12-2012, 00:27
4 saksıyı iç içe dekore etmeye çalıştım;

yerim dar diye oynamasa mıydık?:D

:eek: Bence güzel olmuş, oynamaya devam edin. ;)

Tika
23-12-2012, 11:52
Sayın ilksenozturk,
Salon bitkileriniz gerçekten hoş görünüyor.Özellikle Pothos sarmaşığınızın hayranıyım. :) Her fotoğrafta ayrı bir güzel çıkıyor.Merdiven kenarından sarkan bir tane de vardı diye hatırlıyorum.
Raflarla (sanırım İkea'dan aldınız,çok yaratıcı olmuş) estetik görüntüsü de harika olmuş.
Sucul calla'nız da çok farklı bir bitkiymiş.
Sukulent türlerinizi ve kaktüslerinizi de güle güle büyütün.
Ben de şu an saksıları içiçe koyuyorum;çünkü yer yok.İlkbaharda bazı aranjman çeşitleriyle saksı fazlalığından kurtulmayı hedefliyorum.Örneğin;Difenbahya,Dief Camilla ve fitonyaları aynı saksıya dikmek gibi.Şimdiden düşünüyorum,neyi neyin yanına diksem diye.Sukulentler ve kaktüslerle de ayrı aranjmanlar oluşturma planım var.

ilksenozturk
24-12-2012, 07:25
Sayın ilksenozturk,
Salon bitkileriniz gerçekten hoş görünüyor.Özellikle Pothos sarmaşığınızın hayranıyım. :) Her fotoğrafta ayrı bir güzel çıkıyor.Merdiven kenarından sarkan bir tane de vardı diye hatırlıyorum.
Raflarla (sanırım İkea'dan aldınız,çok yaratıcı olmuş) estetik görüntüsü de harika olmuş.
Sucul calla'nız da çok farklı bir bitkiymiş.
Sukulent türlerinizi ve kaktüslerinizi de güle güle büyütün.
Ben de şu an saksıları içiçe koyuyorum;çünkü yer yok.İlkbaharda bazı aranjman çeşitleriyle saksı fazlalığından kurtulmayı hedefliyorum.Örneğin;Difenbahya,Dief Camilla ve fitonyaları aynı saksıya dikmek gibi.Şimdiden düşünüyorum,neyi neyin yanına diksem diye.Sukulentler ve kaktüslerle de ayrı aranjmanlar oluşturma planım var.

çok teşekkür ederim sevgili Tika

merdiven kenarlarından sarkan patosları budadım, çünkü fazla uzamıştı ve uçlara doğru sağlıksızlaşmıştı. ikea raflarındakiler budama mahsulleri :)

saksıları iç içe koyunca sanki daha şık oluyorlar. dipten sürgün vermeyeceğini bildiğimiz hepsi için bunu yapabiliriz bence.

ayrıca şu avantajı var; üsttekini suluyorum, fazla suyu alttaki kullanıyor ve ayarlayabilirsek saksı tabağındaki suyu dökmek zorunda kalmıyoruz

Sevgi
24-12-2012, 07:51
bir tane ve miniminnacık açtı:)
seneye daha derin bir mekana taşınacaklar,
ben de sucul bitkiler çeşitliliğinde ilerleyip yanlarına kardeş getireceğim (umarım)

Merhabalar sevgili ilksenozturk; sayfanızı takip ediyorum ama ancak yazma fırsatı buldum. Nilüferiniz ne güzel olmuş inşallah dahada çoğaltırsınız. Bauhaus tan mı aldınız? Bir aralar görmüştüm. Ama daha yeni yerleşme evresinde olduğum için sadece bahçe bitkilerine ağırlık vermiştim. Birde hastalıklar araya girince yeni planlar bahara kaldı. Yakın yerlerde yaşıyoruz birgün kahve içmeye beklerim.

Diğer bitkileriniz ve kaktüslerinizde muhteşem görünüyorlar. Maşallah....

Sağlıkla ve hoşçakalın.....

ilksenozturk
24-12-2012, 09:40
Merhabalar sevgili ilksenozturk; sayfanızı takip ediyorum ama ancak yazma fırsatı buldum. Nilüferiniz ne güzel olmuş inşallah dahada çoğaltırsınız. Bauhaus tan mı aldınız? Bir aralar görmüştüm. Ama daha yeni yerleşme evresinde olduğum için sadece bahçe bitkilerine ağırlık vermiştim. Birde hastalıklar araya girince yeni planlar bahara kaldı. Yakın yerlerde yaşıyoruz birgün kahve içmeye beklerim.

Diğer bitkileriniz ve kaktüslerinizde muhteşem görünüyorlar. Maşallah....

Sağlıkla ve hoşçakalın.....

merhabalar sevgi hanım.

nilüferimi nilüfer botanikten almıştım. bu kışı dışarıda iki kap iç içe olarak geçiriyorlar, su seviyeleri de daha yüksek , umarım bir sıkıntı ile karşılaşmam.
bauhaustakileri de gördüm ama cesaret edememiştim, oradan sucul callamı aldım sadece. eğer bu kış nilüfer işini sağsağlim atlatabilirsem çeşitlendirmeyi düşünüyorum.

sizinle yazışmıştık bir ara, yakınız, ben de sizi beklerim :)
hatta beylikdüzü civarı grubu toplantısı mı yapsak diyorum ;) malum bize yeryer uzak kalıyor, istanbul toplantılarına da trafik ve ulaşım problemi yüzünden iç geçirip duruyoruz sadece.

beklerim her zaman; ilk baharda gelirseniz elimdekilerden de paylaşabiliriz sizinle. bende bahçe çeşitlerinden daha fazla salon bitkisi vardır, artık siz hangisine talip olursanız :)

sevgiler...

Bayçalı
24-12-2012, 15:48
sn.ilksenöztürk asyfanızı şöyle bir dolaştım keyifli bir balkon ve sayfa yapmışsınız ellerinize sağlık bol çiçeklerini görmeniz dileğiyle :)

ilksenozturk
25-12-2012, 07:17
sn.ilksenöztürk asyfanızı şöyle bir dolaştım keyifli bir balkon ve sayfa yapmışsınız ellerinize sağlık bol çiçeklerini görmeniz dileğiyle :)

size ve güzel dileklerini , görüşlerini ileten tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.
sevgiler...

Güzin Çakar
05-01-2013, 02:01
....beylikdüzü civarı grubu toplantısı mı yapsak diyorum....

Beni de unutmazsınız değil mi? :)

ilksenozturk
06-01-2013, 21:00
Beni de unutmazsınız değil mi? :)

O kadar çok isterim ki emin olun. Hakikaten yapsak mı? Ben size ev sahipliği yaparım seve seve

ilksenozturk
08-01-2013, 07:48
çok beğendiğim ama aman aman bakımını beceremediğim bitkilerdir orkideler.
ben de çok isterim güldür güldür çiçekler ama olmaması da dert değil.
bu yıl 2 phal çiçek sapı vermeye başladı, her zamanki gibi ludisia da açacak.
çeşitleri artırmayı da çok istiyorum, bakalım.

adneser
21-02-2013, 12:41
Sayın İlksenozturk

Uzun zamandır sayfanızda'ki yenilikler göremiyoruz, bahar geldi siz hala yoksunuz:(

Saygı ve selamlar

gülenyüz
21-02-2013, 12:47
Sayın İlksenozturk

Uzun zamandır sayfanızda'ki yenilikler göremiyoruz, bahar geldi siz hala yoksunuz:(

Saygı ve selamlar

Sn adneser e katılıyorum.Sayfanızda yoktunuz epeydir.:D
Hoş geldiniz.

ilksenozturk
21-02-2013, 13:32
sayfayı güncel tutma işini hiç beceremedim ben zaten :)
şu günlerde tohum, çelik, yer ve saksı değişikliği gibi insana iyi hissettiren ama evin ve bahçenin görüntü olarak pek de iyi görünmediği dönemler.
en kısa sürede fotoğraf paylaşımı yapmaya çalışacağım.

böyle yazmanız da çok hoşuma gitti inanın, teşekkür ediyorum

gülenyüz
22-02-2013, 19:32
Merhabalar,İyi akşamlar diliyorum.Üzülmeyin.Biz sayfanızı ziyaret ederiz.Sayfanız güncel kalır.Sevgi ve Saygılar...

ilksenozturk
25-02-2013, 08:06
sevgili gülenyüz sayfamı şenlendirmiş, ben de devam edeyim.
burası benim kışbahçesi niyetine kullandığım odam.
bitkilerin bir çoğu ilk baharda dışarı çıkacak, şimdilik istirahattalar.

dağınıklığın kusuruna bakmayın

ilksenozturk
25-02-2013, 08:09
kendisine pek iyi bakamıyorum sanırım, sizlerdeki gibi öyle gözterişli olamadı
ama bendeki durum 'bebekliğini bilirim' olduğu için sizinkileri görmesem kendimle gurur duyabilirdim. 2 yapraktı geldiğinde :)
toprağı torf+pomza+yumuşak bahçe toprağı
gübre yok, bahçe toprağı zaten kuvvetli.

ilksenozturk
25-02-2013, 08:14
bahçemdeki 4 cins yaseminden 2si.
en yüksek performansı bu ikisinden beklerken diğerleri daha çalışkan çıktı.
ilk fotoğraf sarı yasemin, kış yasemini veya benim taktığım isimle mızrak yasemin (ben buldum, ben buldum :))
yaprak döken bir cins ama yaprakların yerine kışın ok gibi dalları sarı çiçekler ile doluyor.
diğer pervane çiçekli yasemin, bu yıl yaptığım telleri dolduracak , güldür güldür olacak kendisi.

ilksenozturk
25-02-2013, 09:52
kim istemez mis gibi limon çiçeği kokusunu evinde.
istiyorum, istiyorum da bakalım becerebilecek miyim?
yeni edinmeye başladığım koleksiyonumda turunç ,limon, portakal, şadok ve mandalina var. henüz bebekler
fotoğraftaki bu kış edindiğim mayer limonum
6 yaşında tohumdan yetiştirdiğim turuncum çiçek açma konusunda hiiiç oralı değil, belki diğerlerinden özenir.
ah şu kumkuat ve calamodin bu kadar pahalı olmasaydı...

toprak kız
25-02-2013, 11:31
merhaba ilksen hanım; çiçekleriniz çok güzeller elinize sağlık,bana gönderdiğiniz çiçekleri suya koydum umarım doğru yapmışıdır ,biraz köklenirler diye bekleyeyim diyorum, daha önce callisia çiçeğini tanıma fırsatım olmamıştı bana bu keyfi yaşattığınız için çok teşekkür ediyorum ayrıca simli telgrafa da hayran kaldım yaprakları parlıyor çok beğendim hediyeleriniz ayar ayrı güzeller :)

ilksenozturk
25-02-2013, 12:20
merhaba ilksen hanım; çiçekleriniz çok güzeller elinize sağlık,bana gönderdiğiniz çiçekleri suya koydum umarım doğru yapmışıdır ,biraz köklenirler diye bekleyeyim diyorum, daha önce callisia çiçeğini tanıma fırsatım olmamıştı bana bu keyfi yaşattığınız için çok teşekkür ediyorum ayrıca simli telgrafa da hayran kaldım yaprakları parlıyor çok beğendim hediyeleriniz ayar ayrı güzeller :)

teşekkür ederim.
callisia iki şekilde de köklenir, ondan endişeniz olmasın.
telgraf çiçeği için de aynı şeyi söylemek mümkün.
fakat patosunuzu toprakta köklendirmenizi tavsiye ederim. ilgili başlığa da birkaç birşey karalamıştım onunla ilgili.
güle güle büyütün...;)

Sevgi Durul
25-02-2013, 12:43
Sevgili ilksenozturk, bana gönderdiğiniz patosu suda köklendirdim ben, telgrafları da öyle. Tüylü olanı yaşatamadım maalesef.
Tekrar teşekkürlerimle. Sevgiler...

Bu mesajımı daha sonra silerim, mesaj kalabalığı etmemesi açısından.:)

372978

ilksenozturk
25-02-2013, 14:18
Sevgili ilksenozturk, bana gönderdiğiniz patosu suda köklendirdim ben, telgrafları da öyle. Tüylü olanı yaşatamadım maalesef.
Tekrar teşekkürlerimle. Sevgiler...

Bu mesajımı daha sonra silerim, mesaj kalabalığı etmemesi açısından.:)

elinize sağlık, güle güle büyütün :)
köklenir tabi, sadece toprakta başarı şansı daha yüksektir.
tüylü olanı kuş gibi kaldı garibim. ilk baharda yine gönderebilirim isterseniz.

gülenyüz
25-02-2013, 18:19
Gezdim,gördüm çok beğendim.Önemli olan çok olması değil sağlıklı olması.Hepsi çok iyi gözüküyor.Size de taç konduruyorum.Saygılar...
Ayrıca mesajınızı okudum.Sonsuz teşekkürler.Diğer arkadaşlara da teşekkürler.Onlarda güzel sözlerini paylaşmışlar.

ilksenozturk
26-02-2013, 09:13
hızlı büyür demişlerdi, bir de bol bol kardeşlenir.
hatta bir üyemiz (sanırım denizakvaryumu) bendeki çok büyüyüp yer kapladığı için yazlığa gönderdim' diye yazmıştı
çok büyüyüp yer kaplamasını dörtgözle bekliyorum.
henüz bizimkisi 'takılıyor', havalar ısınınca göreceğiz bakalım:o

jeozuu
26-02-2013, 11:34
Merhaba İlksen Hanım,
Bitki çeşitliliğinize hayranım :) Evde muz ağacı iyi fikir :)

ilksenozturk
26-02-2013, 12:04
Evde muz ağacı iyi fikir :)

muz yapmasa da olur ama gölge yapacak kadar büyürse iyi fikir :)
en olmadı kızıma bitkileri tanıtırken işe yaradı derim, yapraklarını mıncıklarayak muz ağacı bak diye sevgisini gösteriyor, bizim muz bakalım bu sevgiye (!) nasıl karşılık verecek.

jeozuu
26-02-2013, 12:14
Yapraklarını kullanabilirsiniz aslında.

Ada ziyafetleri diye bir program var National Geographic'de, oradaki adam muz yaprağını çok kullanıyor, balığı mesela muz yaprağına sarıp öyle pişiriyor. Denemeye değer...:)

Tabii daha çoook büyüdükten sonra...

ilksenozturk
02-05-2013, 07:02
beyaz callalarımdan 2 tane büyüklüğü aynı olan soğanın birini bol suladığım saksıya, birini de süs havuzcuğuma diktim.
fotoğraflarda saksıdakini ve havuzcuktakini görmektesiniz (solda nispeten küçük olan)

sonuç; calla sucul bir bitkidir :)

ilksenozturk
02-05-2013, 07:06
bakmayın uyanış dediğime, neredeyse hiç uyumadı, hep yapraklıydı hep de diri ve canlı.
iki faktör etkili oldu; biri kışın hafif geçmesi
diğeri de iç içe iki kapta bulunması korunuyor olması.

tabi biraz pasaklı kendisi

ilksenozturk
02-05-2013, 07:15
sizlerden geldi, sizlere selamlarını iletmek ve durumları hakkında bilgi verebilmek için fotoğraflarını ekliyorum, umarım iyi bakmışımdır onlara;

sudenur ağacım
güler atlasım
sevgi atlasım (bebek kendisine bekçilik ediyor)
zafer gelinim (uzadı gitti, durduramıyoruz :p)

ilksenozturk
02-05-2013, 07:19
bu yıl izlediğim orkide bakım yöntemi ;

her hafta üşenmeden tamamını küvette çok hafif yağmurlama ile yıka.
tavsiye edilmiş oranından daha da fazla seyreltilmiş şekilde sprey ile gübrele (yani yapraklarına fıs fıs)

sonuç; bu yıl hepsi çiçekte :D

Sevgi
02-05-2013, 07:38
Sevgili İlksen, hoçgeldin. Bu kadar ara verip bizi görüntülerde mahrum etme lütfen.:)

Maşallah hepside çok güzel gelişmişler.
Nilüferi kışın dışarıda mı bırakmıştın?

sakdag
02-05-2013, 08:12
İlksen hanım, bir gecelik gelinin sürgün uçlarını geç kalmadıysanız bir çubuğa bağlayıp dikine büyümesini sağlayın. Sürgün uçlarından bir sürü dal ayrımı ve yaprak vereceği için bir süre sonra ağırlıktan kırılması kaçınılmaz olacaktır.

ilksenozturk
02-05-2013, 19:08
Sevgili İlksen, hoçgeldin. Bu kadar ara verip bizi görüntülerde mahrum etme lütfen.:)

Maşallah hepside çok güzel gelişmişler.
Nilüferi kışın dışarıda mı bırakmıştın?

hoşbulduk, teşekkür ederim.
evet, nilüfer kışın dışarıda durdu, yakında çiçeğe geleceğinden de şüphem yok nedense :)

ilksenozturk
02-05-2013, 19:09
İlksen hanım, bir gecelik gelinin sürgün uçlarını geç kalmadıysanız bir çubuğa bağlayıp dikine büyümesini sağlayın. Sürgün uçlarından bir sürü dal ayrımı ve yaprak vereceği için bir süre sonra ağırlıktan kırılması kaçınılmaz olacaktır.

haklısınız, fazla başına buyruk bıraktım benimkini,
şimdi kızımı dövmezsem sonra dizimi döverim değil mi :)

ilksenozturk
02-05-2013, 19:18
bardaklarda tohumdan yetiştirdim fideleri.
tohumlarını mart/ nisanda ektim, fakat 10 gün önce diktiğim ile 1 aylık olanlar hemen hemen aynı boyutlarda, yani sıcaklık önemli.
mart ayında diktiğim bir çok fideyi de zamansız serin havalarda kaybettim.
toprak karışımı= bahçe toprağı, humik asit, hindistan cevizi torfu, patates soğan kabukları, çay posası, elime geçince kopardığım tüm ayrık otları..vb
bakalım ne olacaklar...

ilksenozturk
19-07-2013, 07:25
Balkonda sebze yetiştirme konusunda başarılı olamadım (10 domates ve 2 fasülye mahsülüm) ama çıkardığım derslerim var;

* fasülye ile domates yanyana aynı saksıda olmuyor kesinlikle, fasülye galip çıkıyor ama çiçeklenmesi de geç zamana kalıyor. (tek çiçeklenen fasülyem domates olmayan saksıdaki)

* domates ile maydonoz çok iyi anlaşıyor, aynı saksıda kullanılmalı

* kadife çiçeği bir zararlısavar, işinde çok başarılı :) dikkat edilmesi gereken nokta su isteği, domatesin yanına diktiklerim fazla su istedi ve domatesler de fazla sulamadan meyveye durmadı. yani ayrı ayrı saksılarda ama yanyana olmalı.

* biber kadar dayanıklı bir sebze yok, olmadı, olmayacaktır :) her daim biber, hep biber, hep biber

ilksenozturk
19-07-2013, 07:27
bahçeden birkaç genel görüntü

bahçemi genel anlamda pek başarılı bulmuyorum :(
toprak o kadar kötü ki...

ilksenozturk
19-07-2013, 07:32
lalegül'üm açtı (3 yaşında ve saksıda)

sundaville'imi bauhaustan bunun yarısı bir halde iken 6 tlye almıştım, saksısını büyütüp bahçe toprağı ekledim. iyi gidiyoruz, tomurcuklar göründü :)

ilksenozturk
19-07-2013, 07:35
sukuletim sevgi hanım'ın hediyesi, tekrar teşekkürler :rolleyes:
fincan'ı da kızım çatlatıp saksı olmasına vesile oldu, ona da teşekkürler :p

berçin
19-07-2013, 11:07
İlksen hanım neler kaçırmışım meğer,nilüfere hiç cesaretim olmadı ama çok beğeniyorum.Salon bitkileriniz göz kamaştırıyor emeğinize sağlık.

Japon şemsiyesini bakımını nasıl yapıyorsunuz,benimkiler tam yeşeriyor uzamaya başlıyor,kısa sürede sararıp kuruyor.Buduyorum süreç aynı hiç değişmiyor.Sevgiler...

ilksenozturk
19-07-2013, 11:25
hoşgeldiniz sevgili Berçin :)

ben de bugün memleketimdeki o cıvıl cıvıl terastaydım zaten :)

japon şemsiyesi kökleri balçık toprakta, üstü ise su olan deliksiz bir kapta duruyor.
kışın içeri aldığımda cılızlaşıyor, yazın dışarda tam güneş altındalar.
çok az granül gübre atıyorum suyuna, sucul bitki gibi bakıyorum.

sevgiler...

berçin
19-07-2013, 12:02
hoşgeldiniz sevgili Berçin :)

ben de bugün memleketimdeki o cıvıl cıvıl terastaydım zaten :)

japon şemsiyesi kökleri balçık toprakta, üstü ise su olan deliksiz bir kapta duruyor.
kışın içeri aldığımda cılızlaşıyor, yazın dışarda tam güneş altındalar.
çok az granül gübre atıyorum suyuna, sucul bitki gibi bakıyorum.

sevgiler...

Ben tamamen hatalıyım o zaman,benimkiler normal saksıda sadece tabağını suyla dolduruyorum.Şu an kendime nasıl gülüyorum utandım:o:o:o

ilksenozturk
19-07-2013, 12:44
Ben tamamen hatalıyım o zaman,benimkiler normal saksıda sadece tabağını suyla dolduruyorum.Şu an kendime nasıl gülüyorum utandım:o:o:o

bu şekilde yetiştireni ve başarılı olanı da çok var. zafer inandıklı'nın bahçesinde toprağa dikilmiş halde hatta, sulak bir ortamda değil.

Ama ben deliksiz saksı kullanmanızı öneririm, yani bataklık bitkisine bataklık yaratmanızı :)

küçük bir havuzcukta bu işlemi yaparsanız da size su sümbülü gönderebilirim kardeş bitki olarak ;)

Sevgi
19-07-2013, 13:08
lalegül'üm açtı (3 yaşında ve saksıda)

sundaville'imi bauhaustan bunun yarısı bir halde iken 6 tlye almıştım, saksısını büyütüp bahçe toprağı ekledim. iyi gidiyoruz, tomurcuklar göründü :)

Ilksen hn. Hoşgeldiniz. Epeydir yoktunuz.

Lalegülül ünüz çok güzel açmış. Çiçeklerini lisianthus a benzettim ama ona benzer bir bitki mi?

Sevgiler.

ilksenozturk
19-07-2013, 13:21
Ilksen hn. Hoşgeldiniz. Epeydir yoktunuz.

Lalegülül ünüz çok güzel açmış. Çiçeklerini lisianthus a benzettim ama ona benzer bir bitki mi?

Sevgiler.

Hoşbulduk sevgi hanım, teşekkür ederim :)

evet, lalegül lisianthus aslında. ama ben lalegül ismini yakıştırdım ona, dilim de varmıyor latincesine :p

Sudenur
19-07-2013, 15:04
:eek: Hoşgeldiniz İlksen hanım, sayfanızı aktif görmek, gelişmelerden haberdar olmak büyük mutluluk.. özletmiştiniz, hoşgeldiniz.. ;) Eklediğiniz resimleri hiç te yabana atmayın, etkileyici, doğal ve göz alıcı görünüyor, emeklerinize sağlık. Özellikle sarı çiçekli bu bitkiye bayıldım.. http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/427577d1374211634-genelgorunum3.jpg İsmi nedir? Eflatun çiçekli sosyete sarımsağı mıdır? Sizden heveslendim ben de ektim bir kök ama çiçek vermedi henüz, güneşi yetersiz geldi sanırım, yer değişikliği yapmayı düşünüyorum önümüzde ki sezon.. :)

ilksenozturk
19-07-2013, 15:43
hoşbulduk sudenur Hanım :)
ne güzel karşılandım ben böyle :)

sarı bitkinin ismi solidago/ altınbaşak. çok güzelleşti ama çok arı çekiyor :( çiçek tarhlarında arka alan bitkisi olarak çok güzel duracaktır, kışın neredeyse tamamen geçiyor, ben de derin budama yapıyorum.
ayrıca ankara için de soğuklara dayanıklı bir bitki olduğunu söyleyebilirim :)

diğeri ise evet, sosyete sarımsağı. sanırım kireçli toprak ve güneş seviyorlar. soğanlı olduğu için zaten kolaylıkla yer değiştirebilirsiniz, sadece koklama alanına çok yakın olmaması yönünde yorumlar mevcut ;) ki ben aynı fikirde değilim.

ilksenozturk
19-07-2013, 15:58
bu yılki bakım ile 7 saksıdan 5i çiçeklendi.
geçen yıllarda 1 tanesi ile yetinirdim

foto güzelliklerini anlatamamış :cool:

Sudenur
19-07-2013, 16:17
:eek: Orkideleriniz muhteşem görünüyor, çubukla sabitlemeyip özgür bırakmakla ne iyi etmişsiniz, harika çiçeklenmişler elinize sağlık.. :) Altınbaşağı yazdım bir kenara, edinmek istediğim bitkiler sırasına ivedilikle ilave edildi, sosyete sarımsağımın toprağına da yumurta kabukları katılacak.. :)

dağçiçeği
19-07-2013, 16:42
Sayın İlksenozturk , harika bitkileriniz var. Bence bahçenize haksızlık ediyorsunuz. Herşey çok güzel görünüyor. Güzel günlerde sefasını sürün inşallah. Kolaylıklar diliyorum

h_dogan
19-07-2013, 17:10
bahçeden birkaç genel görüntü

bahçemi genel anlamda pek başarılı bulmuyorum :(
toprak o kadar kötü ki...

Benim bahçeyi hiç görmeyin, o kadar uğraşıyorum yine de her taraf boyum kadar ot dolu. Sizin bahçe gayet güzel görünüyor.

Sevgi Durul
19-07-2013, 17:26
Sevgili ilksenozturk,

Her şey yerli yerinde ve çok güzel. Bence de kendinize haksızlık ediyorsunuz.:)

Hatta sayın malina'ya rica etsek, konu başlığınız üyelerin bahçelerine taşınsa.

Benim ki sadece bir öneri, yine de siz bilirsiniz.;)

Aslında orkidelere pek merakım yok, sizinkilerin görüntüsü çok hoşuma gitti. Yedide beşinin açması sizin onlara çok iyi baktığınızı gösteriyor.:)

Kızınız iyi ki fincanı çatlatıp saksı olmasına vesile olmuş. Sedum sarmentosumunuz sarı sarı açtığında saksısına çok yakışacak. Kışın hiç korumaya uğraşmayın, soğuğa dayanıklı bir bitki.

Devamını bekliyoruz. Sevgiler...

serkan_istanbul
19-07-2013, 21:49
sukuletim sevgi hanım'ın hediyesi, tekrar teşekkürler :rolleyes:
Fincan'ı da kızım çatlatıp saksı olmasına vesile oldu, ona da teşekkürler :p

sevgili ilksen hanım o sukulent soğuklara dayanıklı adını bilmiyorum. Kışın kaybolur yazın baharda tekrar çıkar. O fincan ona çok küçük daya bütük ve yüksek bir saksıya dikmenizi öneririm. çok çabuk büyüyor bende de var. Sevgiler.

ilksenozturk
20-07-2013, 07:21
Benim bahçeyi hiç görmeyin, o kadar uğraşıyorum yine de her taraf boyum kadar ot dolu. Sizin bahçe gayet güzel görünüyor.

teşekkür ederim,
nerde sizinki nerde bu bahçe
toprak o kadar verimsiz ki ot bile bürümüyor inanır mısınız?
bir de tabi fotoğraflarda yeni biçilmiş zamanını eklemiştim, bakmayın böyle göründüğüne yani;)
toprağı kaldırıp yeni ilave yapmak gerekir ama gözüm kesmiyor pek.

ilksenozturk
20-07-2013, 07:27
Sevgili ilksenozturk,

Her şey yerli yerinde ve çok güzel. Bence de kendinize haksızlık ediyorsunuz.:)

Hatta sayın malina'ya rica etsek, konu başlığınız üyelerin bahçelerine taşınsa.

Benim ki sadece bir öneri, yine de siz bilirsiniz.;)

Aslında orkidelere pek merakım yok, sizinkilerin görüntüsü çok hoşuma gitti. Yedide beşinin açması sizin onlara çok iyi baktığınızı gösteriyor.:)

Kızınız iyi ki fincanı çatlatıp saksı olmasına vesile olmuş. Sedum sarmentosumunuz sarı sarı açtığında saksısına çok yakışacak. Kışın hiç korumaya uğraşmayın, soğuğa dayanıklı bir bitki.

Devamını bekliyoruz. Sevgiler...

hoşgeldiniz, çok teşekkürler :o

aslında salon çiçekleri ile başladım bu sayfaya, sonra taşındım ve küçük bir bahçem oldu. şuan ortaya karışık şeklinde devam ediyor sayfa :p en güzeli ilksen/ortaya karışık şeklinde bir başlık olur ki iyi bir pazarlama taktiği :D

orkidelerde ilk defa bu yıl başarılı oldum. emek verdim. önceki yıllarda düzenli bakamamıştım.

sedumları da balkon pervazlarında çoğaltayı hedefliyorum. ama o saksı numunelik olarak kalır :)

ilksenozturk
22-07-2013, 08:41
ilk defa bu kadar sağlam gidiyor küpeler bende.

parmak boyunda bir çelikti geldiğinde.
doğu cephesinde sürekli rüzgar alan balkonumda duruyor. bu koşullarda tabir yerindeyse 'pişti' sağlam bir gövde yapıyor ve bol çiçeklendi.
suyu da oldukça seviyor.
kışın içeri almam gerekir mi bilemiyorum bu cinsi

hira
22-07-2013, 08:55
kesinlikle içeri almalısınız diye düşünüyorum. yazık etmeyin bu güzelliğe.

ilksenozturk
22-07-2013, 10:37
kesinlikle içeri almalısınız diye düşünüyorum. yazık etmeyin bu güzelliğe.

çok güzel değil mi ;)
yine sevgi hanım sağolsun diyorum.

kaynaklardaki yorum değişkenlik gösteriyor. kimisi soğuk sevdiğini yazıyor kimisi de içeride korunması gerektiği.
kesinlikle serinlik seviyor, bundan eminim.
ama kışın kanatlarımızın altına girecek sanırım, o kadar da değil gibi...

ilksenozturk
29-07-2013, 07:13
orkideler ile ilgili son foto olacak, çok tekrar ettik.

ilksenozturk
29-07-2013, 07:15
kök sürgününü birkaç ay önce diktiğim kara dut fidem.
tüm yapraklarını önce döktü, sonra yeniden sürdü. (büyüyünce nereye dikeceğim bilmiyorum)

siteden safranlı arkadaşımızın gönderdiği gülibrişim, bu sene bahçede

ilksenozturk
29-07-2013, 07:18
ilk iki fotoğrafın hangisinin ne olduğunu bilemiyorum.
ihtimaller mandaline, portakal ve araç kavunu (manifesto'ya tekrar teşekkürler burdan)
son fotoğraf da daha önce de defalarca yüklediğim çekirdekten yetişen turunç.

ilksenozturk
29-07-2013, 07:21
sakız sardunyalarım (toprak ve derin saksıyı sevdiler)

ilksenozturk
29-07-2013, 07:24
açtı :)

fikreteren
29-07-2013, 12:23
çok güzeller ellerinize sağlık..

sakdag
29-07-2013, 13:22
orkideler ile ilgili son foto olacak, çok tekrar ettik.

Orkideleriniz şımartılmayı hak ediyor İlksen hanım, harika görüyorlar doğrusu. ;)

Çiçek saplarını doğal hallerine bırakıp güneşe göre kendi kendilerini şekillendirmelerini çok sevdim ben. Benim de 2 orkidem var, tekrardan çiçeklendirmeyi başarırsam kendi hallerine bırakmayı düşünüyordum, fotoğraflarınız bana yol gösterici oldu. Bu hallerinde çiçek dizilişleri ile daha güzel görünüyorlar doğrusu.

ilksenozturk
29-07-2013, 14:24
Orkideleriniz şımartılmayı hak ediyor İlksen hanım, harika görüyorlar doğrusu. ;)

Çiçek saplarını doğal hallerine bırakıp güneşe göre kendi kendilerini şekillendirmelerini çok sevdim ben. Benim de 2 orkidem var, tekrardan çiçeklendirmeyi başarırsam kendi hallerine bırakmayı düşünüyordum, fotoğraflarınız bana yol gösterici oldu. Bu hallerinde çiçek dizilişleri ile daha güzel görünüyorlar doğrusu.

çok teşekkür ederim sevgili sakdağ
görünüş olarak daha doğal durduklarını düşünüyorum bu halleri ile, orkide salkımı :)

fakat bitkiyi yıkarken, gübrelerken oldukça zor oluyor. bunu da göz önüne almakta fayda var.

ilksenozturk
30-07-2013, 06:53
benimkisi yavrulamadı ama çiçek açtı :)

ilksenozturk
30-07-2013, 06:56
henüz yüksek bedelle satılan, ucuzunu pek de bulamadığımız zamnia (Zamioculcas zamiifolia ) yumru köklü olduğunu fotoğraftaki bitkim bana gelince öğrenmiş oldum.
tek yumrudan 2 eski dalının yanında bir ay kadar bir sürede 2 de yeni dal sürdü. az oranda bahçe toprağı, ağırlıklı olarak da torf bulunan bir karışımda bulunuyor, tül arkası güneş görüyor ve bol sulanıyor

serkan_istanbul
31-07-2013, 22:12
henüz yüksek bedelle satılan, ucuzunu pek de bulamadığımız zinniaların yumru köklü olduğunu fotoğraftaki bitkim bana gelince öğrenmiş oldum.
tek yumrudan 2 eski dalının yanında bir ay kadar bir sürede 2 de yeni dal sürdü. az oranda bahçe toprağı, ağırlıklı olarak da torf bulunan bir karışımda bulunuyor, tül arkası güneş görüyor ve bol sulanıyor

Zamioculcas zamiifolia (Aroid palm, Arum fern) ilksen hanım çiçeğiniz zinnia deil benim bildiğim zinnia kirli hanım çiçeğide denir. sizin birkinizle ilgili bilgiler sitede mevcut benim bildiğim suyu çok sevmediği bilğiniz olsun isterseniz bir bakın ilgili bölüme sevgiyle kalın hayırlı akşamlar

serkan_istanbul
31-07-2013, 22:25
Araceae ailesinden olan Zamioculcas bitkisinin menşei astropikal iklime sahip olan Tanzanya ve Zanzibar'dır.

Çelik alma yöntemiyle çoğaltılabilen bu bitkiyi %50 torf , %25 toprak, %25 kum karışımından hazırlanan saksı harcına dikmek gerekir.

İçmekan süs bitkisi olarak yarı gölge veya gölgede tutulmalıdır.

Su ihtiyacı çok azdır. Bitki ışık almayan yerde duruyorsa seyrek ve az miktarda sulanmalı; yarı ışık alan yerlerde su miktarı ve sıklığı artırılmalıdır. Toprak asla ıslak bırakılmamalıdır.

İdeal ortam ısısı 20°-24°C, kışın minimum 10°-12°C olmalıdır.

Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında çiçeklenme görülür.
bakımı da bu şekilde ilksen hanım. siz yine de sitede de bakın derim ben.

ilksenozturk
01-08-2013, 06:52
Zamioculcas zamiifolia (Aroid palm, Arum fern) ilksen hanım çiçeğiniz zinnia deil benim bildiğim zinnia kirli hanım çiçeğide denir. sizin birkinizle ilgili bilgiler sitede mevcut benim bildiğim suyu çok sevmediği bilğiniz olsun isterseniz bir bakın ilgili bölüme sevgiyle kalın hayırlı akşamlar

doğru söylüyorsunuz. yapımarketlerde zamnia olarak yazılıyor, ben de çevirmişim zinnia'ya :o

düzeltmeniz ve bilgi paylaşımınız için çok teşekkür ediyorum

ilksenozturk
01-08-2013, 14:28
çelikten yetiştirdiğim gülüm.
şuan boyu 1 metreyi buldu, bu kış sağlam bir budama yapılacak.
gül hastalıkları ile başedemiyorum :(

h_dogan
01-08-2013, 16:37
Budamadan itibaren periyodik ilaçlama yaparsanız sorun kalmaz. Özellikle mantari hastalıklar bulaştıktan sonra gitmek bilmiyor. Ben bile düzenli ilaçlamadığım için bu sene 2 gülümü kaybettim. İlaçlama yapmaya zorsunuyorum.

ilksenozturk
02-08-2013, 23:49
Budamadan itibaren periyodik ilaçlama yaparsanız sorun kalmaz. Özellikle mantari hastalıklar bulaştıktan sonra gitmek bilmiyor. Ben bile düzenli ilaçlamadığım için bu sene 2 gülümü kaybettim. İlaçlama yapmaya zorsunuyorum.

benim epi topu 2 kök yetişkin, 4 kök de bu sonbaharda çeliklediğim gülüm var. ilaç derseniz sarımsaklı arabsabunlu su. kimyasala bulaşmak istemiyorum unlu bit dışında ama sonuç pek iç açıcı değil.

elimdeki güllerimi çelikten üretmiş olmasaydım meiland gülleri gibi hastalığa nispeten daha dirençli olanlardan edinirdim.

berçin
11-08-2013, 11:39
Su sümbülünüz yine çok güzel açmış sevgili ilksen hanım.Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda japon şemsiyesini araştırdım, yeni baştan başlamak için yeni çelikler alıp köklendirmeye bıraktım.Bu arada çok çabuk kökleniyorlar...:) Bende orkidelerin doğal ortamlarında olduğu gibi bırakılması taraftarıyım sanki çiçekleri daha uzun süreli duruyor, balkonumda mayıs ayında açmaya başlayıp tek çiçeğini düşürmemiş orkideleri doğal hallerine bırakmama bağlıyorum...Sevgi ve selamlar.

ilksenozturk
12-08-2013, 07:12
Su sümbülünüz yine çok güzel açmış sevgili ilksen hanım.Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda japon şemsiyesini araştırdım, yeni baştan başlamak için yeni çelikler alıp köklendirmeye bıraktım.Bu arada çok çabuk kökleniyorlar...:) Bende orkidelerin doğal ortamlarında olduğu gibi bırakılması taraftarıyım sanki çiçekleri daha uzun süreli duruyor, balkonumda mayıs ayında açmaya başlayıp tek çiçeğini düşürmemiş orkideleri doğal hallerine bırakmama bağlıyorum...Sevgi ve selamlar.

benim japonlarım pek de çabuk köklenmemişti. sanırım sizin elinizde de var bir hikmet ;)

ayrıca herşeyin doğalı güzel değil mi zaten

ilksenozturk
13-08-2013, 07:11
bauhaus 20 tl
çok hafif ama tarifi zor güzellikte bir kokusu var.
ayrıca genellikle bu tip bitkiler saksıda tek loplu olarak satılırken benimki saksıdan taşıyor nerdeyse:D

ilksenozturk
13-08-2013, 07:15
sundavilla o kadar unlu bit istilasına rağmen çiçeklenmeye başladı
sardunyaların ise çiçeği hiç bitmedi :)

Orhan Özbilgiç
16-08-2013, 13:37
Sevgili ilksenozturk;

Çok güzel bitkileriniz var. SDurul haklı! Bahçe bitkileri de az değil hani. Siz ne kadar toprak kötü, deseniz de, fotoğraflar çok iyi durumda olduklarını söylüyor.

Yeni aldığınız orkide çok gösterişli.
Solidago da öyle.

Tarla zaten başlı başına bir emsalsizlik örneği.:p
Bakmayın takıldığıma. Sizleri tanımasam ironi yapmazdım. Çok gençsiniz. Gerçek anlamda çok büyük tarla ve bahçeleriniz olacak. Zaten şimdiden, bahçeli bir evde oturabiliyor olmanız bile bunun işareti.
Kim bilir? Belki yıllar sonra Yeşilırmak Delta'sında bir bahçe-bir tarla bile olabilir.;)

Ellerinize sağlık. Selam ve sevgilerimle.

ilksenozturk
16-08-2013, 13:44
Tarla zaten başlı başına bir emsalsizlik örneği.:p

:p öyle demeyin, 10 tane kiraz domates, 6 tane fasülye, 1 avuç maydonoz, 4 tane de biber hasat ettim ben ordan.
yedik yedik bitiremedik, o derece :D

bahçe ve bitkiler insana aceleye gerek olmadığını öğretiyor sanırım. sabırsız değilim ben de.
e domatesler bu seneolmadıysa , olmamasına sebebiyet verecek bir şey daha keşfetmiş oldum, büyük kar ettim aslında.

Allah nasip kısmet ederse daha yol uzun :) uğramanıza da çok sevimdim Orhan Öğretmenim.

ilksenozturk
20-08-2013, 07:40
bu fotoğrafların balkon sayfasında işi ne olur bilemiyorum ama dayanamadım güzelliklerine.

ilksenozturk
20-08-2013, 07:44
mor ve beyaz,
beyaz çeşitleri yağmur gibi...

ilksenozturk
03-09-2013, 07:16
artık mevsimi gelmeye başladı, yeniden uyanıyorlar.
bahçede birkaç kök var
fotoğraftakileri ise 1,90a aldım. çiçekleri bakımsızlıktan açmadan geçmiş.
yine de tomurcukları var ama bu yıl büyük beklenti içinde olmamak lazım
bu yıl saksıda kalacaklar

ilksenozturk
03-09-2013, 07:18
bu cinsin de çiçek açtığını bilmiyordum.

ilksenozturk
10-09-2013, 06:46
köklü olarak sökülmüştü,
ben dipten yeniden sürer derken kesilmiş üst kısmından yapraklanmaya koyuldu :)
oldukça kalın çaplı
seneye baharda camekanı olan kapalı bir alanda yere dikmek gibi bir hayalim var, bakalım

h_doğan'a tekrar teşekkür ederim.

ilksenozturk
11-12-2013, 09:05
üst fotoğraftaki muzun son hali...

ilksenozturk
11-12-2013, 09:06
bu da diğer salon muzum
3 kök haline geldi,
bir de en büyüğünde yeni bir oluşum var.
meyve olabilir mi acaba?
bir bilene sormak lazım

ilksenozturk
11-12-2013, 09:14
evde küçük bitkilerden ağaçlara geçmiş bulunmaktayım :D
narenciye çeşidi olarak elimdekiler;

çekirdekten bir limon (turunç)
mayer limon
portakal
mandalina
kalamodin
kumkat

ama hangisi hangisidir bilemiyorum :(
bir bilen yardımcı olsa...

ilksenozturk
11-12-2013, 09:15
kalamodin ve kumkatım

ilksenozturk
11-12-2013, 09:17
sonbaharın renkleri...

Sevgi Durul
24-01-2014, 16:05
Sevgili ilksenozturk,

Ben, patos ve telgraf, sizi ziyarete geldik. Bir de sorumuz var. Aynı saksıda büyüdüler. Böyle devam etmeleri uygun olur mu?

Cevap için, peşin teşekkürler... Sevgiler...

466621

ilksenozturk
29-01-2014, 18:48
Sevgili ilksenozturk,

Ben, patos ve telgraf, sizi ziyarete geldik. Bir de sorumuz var. Aynı saksıda büyüdüler. Böyle devam etmeleri uygun olur mu?

Cevap için, peşin teşekkürler... Sevgiler...

466621

hoşgeldiniiiiiiz :)
bence uygun büyüklükte bir saksı olursa birarada olmalarında bir sıkıntı yok. hatta dolgun dolgun ve güzel bir görüntü bile olabilir.
ayırmak isterseniz de telgrafı kökten alıp / kırıp başka bir saksıya alabilirsiniz.
telgrafı yaşatmaktan daha zordur öldürmesi...

ilksenozturk
26-02-2014, 06:36
2 tane tomurcuğu açmadan döktükten sonra sonunda birini açabildi, diğerleri de yolda, maşallah çiçek açma konusunda pek çalışkan
unlu bit mıknatısı kendisi, sürekli bitli halde :D
bahçe toprağını seviyor. toprağını da her yıl mutlaka değiştirmenizi istiyor, sanırım besinleri hızlı tüketiyor, biraz obur mu ne?

ilksenozturk
26-02-2014, 06:37
bu sene onlar da gümbür gümbür,
toplam 11 tane phal.ın hepsi tomurcukta veya çiçekte.

jasminne
01-03-2014, 13:07
Merhaba bu çiçeğin adı nedir acaba?

ilksenozturk
03-03-2014, 07:13
Merhaba bu çiçeğin adı nedir acaba?

merhaba;

hangisini sormuştunuz?
fotoğrafta 4 cins orkide ve bir de japon gülü mevcut:)
sevgiler...

ilksenozturk
20-03-2014, 07:56
sanırım 2 ay içerisinde Allah'ın izniyle yeni bir eve taşınacağım.
zaten bu sayfamda çok faal olamamıştım, raitingler de düşüktü :)
son bir jübile fotoğrafları paylaşayım istedim.
ondan sonra da bu sayfayı kapatıp yeni bir sayfa ile bahçemi aktarmayı planlıyorum size. inşallah.

jubile fotoğraflarım.
katır kadar olan ama hala çiçeklerini göstermeyen callisiam;

ilksenozturk
20-03-2014, 07:58
sevgili sdurul'dan gelen pıtırcığım.
miniminnacık daldı kendisi
her saksının dibinde öyle gör görünen, toprağı kapatan bir bitki çok şık durur.

sevgi hanıııııım, teşekkür ederim :)

ilksenozturk
20-03-2014, 08:03
phaller saksı sayısı olarak çoğalınca çareyi arajman yapmakta buldum.

ilksenozturk
20-03-2014, 08:04
siz değerli üyelerimizin yeni bahçeme katlılarınız beni çok sevindirir :)
umarım herşey gönlümüze göre olur.

görüşmek üzere...

Sevgi Durul
20-03-2014, 08:40
Sevgili ilkseozturk, callisia ne kadar üzmeyen bir bitkiymiş, açmamasını saymazsak. Benim ahtapotum beş kol uzattı. Bunlardan ikisi gönderdiğim kargolara eklendi, yeni evlerindeler. Kestiğim kollar öylece kalmadı, yeni yaprak çıkardılar. Sabırla ve ümitle açmalarını bekleyeceğiz artık.

Taşınacağınız yeni eviniz ve bahçenizde, huzurla sağlıkla yaşamanızı dilerim. Bahçe sayfanızı merakla bekliyorum. Sevgiler...

sevim.K
20-03-2014, 09:10
Yeni evinizde mutlu yaşayın :) Jübile fotoğrafınızdaki sarkan yeşil bitkiden bana göndermiştiniz. Kocaman oldu. Tekrar teşekkürler.

Sevgi hanımdan gelen pıtırcık minik yapraklı tradescantia mı? Adını bilmiyorum ama bir ara büyüttüğüm ve şimdi olmayan bitkilerimden. Çol güzel büyümüş harika

ilksenozturk
20-03-2014, 09:45
Sevgili ilkseozturk, callisia ne kadar üzmeyen bir bitkiymiş, açmamasını saymazsak. Benim ahtapotum beş kol uzattı. Bunlardan ikisi gönderdiğim kargolara eklendi, yeni evlerindeler. Kestiğim kollar öylece kalmadı, yeni yaprak çıkardılar. Sabırla ve ümitle açmalarını bekleyeceğiz artık.

Taşınacağınız yeni eviniz ve bahçenizde, huzurla sağlıkla yaşamanızı dilerim. Bahçe sayfanızı merakla bekliyorum. Sevgiler...

kesinlikle hiç üzmüyor.torfu değil, bahçe toprağını çok seviyor :) az su ile de idare ediyor. kolay çoğalıyor, kolay büyüyor.
bence inanılmaz şık ve gösterişli bir bitki.
ben de bu siteden edinmiştim onu. torunlarının olduğunu duymak beni çok sevindirdi :)
iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
sizden gelen birçok çiçeğim var. bahçedekileri de yeni yerlerine taşıyacağım.
inşallah bu sene gelinim de açar :)

ilksenozturk
20-03-2014, 09:47
Yeni evinizde mutlu yaşayın :) Jübile fotoğrafınızdaki sarkan yeşil bitkiden bana göndermiştiniz. Kocaman oldu. Tekrar teşekkürler.

Sevgi hanımdan gelen pıtırcık minik yapraklı tradescantia mı? Adını bilmiyorum ama bir ara büyüttüğüm ve şimdi olmayan bitkilerimden. Çol güzel büyümüş harika

iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim sevgili sevim.K :)
Pıtırcıktan da isterseniz gönderebilirim. kendisini uzun süre ihmal ettim hatta. küçücük sığ bir saksıda kaldı, yeteri kadar sulanmadı. ama artık hak ettiği yeri bulacak, diğer saksılarımın dibinde de çoğalacak.

sevgiler...

sevim.K
21-03-2014, 22:23
Harikasınız, utandırdınız beni.

berçin
02-04-2014, 22:32
Sevgili İlksen hanım yeni eviniz ve bahçeniz şimdiden hayırlı uğurlu olsun, böyle haberleri alınca kendim sahip olmuşçasına seviniyorum. Mutlu ve sağlıklı ömürler diliyorum yeni evinizde:)

Difenbafyanın dibindeki pıtırcıktan sevgili SDurul bana da göndermişti ve muhteşem gelişti, bu arajmanınız ilham verici oldu ayrıca:). Şimdiden kafamda birşeyler oluşmaya başladı bile:). Sevgiler...

ilksenozturk
03-04-2014, 07:09
Sevgili İlksen hanım yeni eviniz ve bahçeniz şimdiden hayırlı uğurlu olsun, böyle haberleri alınca kendim sahip olmuşçasına seviniyorum. Mutlu ve sağlıklı ömürler diliyorum yeni evinizde:)

Difenbafyanın dibindeki pıtırcıktan sevgili SDurul bana da göndermişti ve muhteşem gelişti, bu arajmanınız ilham verici oldu ayrıca:). Şimdiden kafamda birşeyler oluşmaya başladı bile:). Sevgiler...

saksı dibine bu pıtırcıklardan yaparsak hem toprağın görünümü kapanır, hem de su kaybı azalır diye düşünüyorum. dopdolu saksılar yani, çok güzel olur değil mi?

iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim, sizin teras benim bahçeden zengin ve her zaman da öyle olur eminim :)...

Sudenur
19-04-2014, 19:28
siz değerli üyelerimizin yeni bahçeme katlılarınız beni çok sevindirir :) umarım herşey gönlümüze göre olur. görüşmek üzere...

Geç bile kaldınız sevgili İlksen, merakla bekliyorum.. :)

Orhan Özbilgiç
19-04-2014, 20:26
siz değerli üyelerimizin yeni bahçeme katlılarınız beni çok sevindirir :)
umarım herşey gönlümüze göre olur.

görüşmek üzere...

Sevgili ilksenozturk;
Sayfanı ''kırk yılda bir'' yoklamış biri olduğumu biliyorsun.:( O nedenle, karşılaşacağım yeni sayfan içinde, aynı tembelliği yapmamaya gayret edeceğim.

Yeni ev ve bahçeniz; Size ailecek, sağlık içinde, daha çok şans, daha çok mutluluk ve huzur getirsin.
Selam ve sevgilerimle...

sevgihoca
20-07-2015, 22:15
Sayın ilksenöztürk,sayfanızı zevkle gezdim.Yeni bahçenizi de zevkle gezeceğime eminim.Evinizdeki çiçeklerinizde tam istediğim gibi zevkli bir dağılım var.Benim çiçeklerim de bir metre yerini oynatsam hemen bozulmaya başlıyor. Aydınlık ve güneşli bir balkon içinde ille de cama yakın olmak istiyorlar.Oyüzden zevkli bir dağılım yapamıyorum. Siz maşallah patosları duvarda güzel bir rafta sergilemişsiniz.Umarım bu durum bana da bulaşır.Bir sırrınız var mı?Nelere dikkat ediyorsunuz?Sevgiler.

sevgihoca
20-07-2015, 22:33
Sayın ilksenöztürk,sayfanızı zevkle gezdim.Yeni bahçenizi de zevkle gezeceğime eminim.Evinizdeki çiçeklerinizde tam istediğim gibi zevkli bir dağılım var.Benim çiçeklerim de bir metre yerini oynatsam hemen bozulmaya başlıyor. Aydınlık ve güneşli bir balkon içinde ille de cama yakın olmak istiyorlar.Oyüzden zevkli bir dağılım yapamıyorum. Siz maşallah patosları duvarda güzel bir rafta sergilemişsiniz.Umarım bu durum bana da bulaşır.Bir sırrınız var mı?Nelere dikkat ediyorsunuz?Sevgiler.