View Full Version : Bu sukulentin adı nedir? (Sormadan önce ilk mesajı okuyun)
Sayfalar :
[
1]
2
3
4
5
6
7
Sorular ve cevapların daha işlevsel olması için bazı kurallara uyulması iyi olacak diye düşündük. Böylece, sadece bilgilerinizi tazelemek için bakarken ya da bitkinizi bulmaya çalışırken, fotoğraf ile isimleri aynı mesaj içinde göreceksiniz. Hangi mesajda, hangi soruya cevap verilmiş bulmaya uğraşmayacaksınız.
Sorularına cevap alanlar, mesajlarında tekrar bir düzenleme yapmak zorunda kalacaklar ama bunu bir angarya olarak göreceklerini sanmıyoruz.
Teşekkür ederiz.
Soru sorarken dikkat etmeniz gerekenler:
1. Her mesaj alanında, sadece bir bitki adı sorunuz.
2. Bitki ile ilgili başka hiçbir şeyi, bu konu altında yazışmayınız.
3. Zorunlu haller dışında aynı bitkiye ait birden çok fotoğraf yüklemeyiniz.
4. Fotoğrafları mutlaka foruma yüklemeniz gerektiğini unutmayınız.
Çok önemli:
5. Bitkinizin adını öğrenince, düzelt butonunu kullanarak, kendi mesajınıza ekleyiniz.
Bitki adının kolay bulunması için mesajın en üstüne ve aşağıdaki formatta yazınız. Öğrendiğiniz kişinin adını eklemeyi unutmayınız.
Örnek:
Ribes aureum
Sarı Çiçekli Bektaşi Üzümü
Herbaryum
(Yazıların boyutu 4, kırmızı, kalın
Söyleyenin boyutu 2, siyah, kalın)
(Adın net olmadığı, farklı isimlerin söylendiği durumlarda da, adları ve söyleyenleri kendi mesajınıza ekleyiniz.
Konu netliğe kavuşunca, diğerlerini silebilirsiniz.
6. Teşekkür mesajlarını buraya yazmayınız, istiyorsanız özel mesajla iletebilirsiniz.
Cevaplarken dikkat etmeniz gerekenler:
1. Sadece emin olduğunuz durumlarda cevap yazınız. Yanlış cevaplar verdiğinizi farkettiğiniz zaman, bu bölümü sadece izlemekle yetininiz.
2. Cevap verirken mutlaka alıntı yapınız ama tüm fazlalıkları siliniz. (Alıntıda yer alan oka tıklandığı zaman, hangi mesaja cevap verildiği kolayca anlaşılır)
Örnek:
Bu çiçeğin adını öğrenebilir miyim?
3. Her mesaj alanında, sadece bir bitki adı sormayanlara cevap vermeyiniz, onları uyarınız.
Önemli:
1. Bu kurallara uymayanların yazıları silinir, ısrarla uymayanların üyelikleri engellenebilir.
2. Bitki fotoğrafları, (sonradan eklenmiş isimleriyle birlikte) dışındaki mesajlar, daha sonra silinecek ve arananların takibi kolaylaştırılacaktır.
3. Soru takıları ayrı yazılır. Bu nedenle "Bu bitkinin adını öğrenebilir miyim?" yazarken dikkat edin. Hiç olmazsa burada, öğrendiğiniz bilginin karşılığını böyle ödemiş olursunuz :)
Halit Togay
01-10-2006, 09:48
bir sukkulent gördüm ki ağaç kadar büyük olmuş . Fethiye de denize yakın bir tatil köyü bahçesinde. tanıyan var mı? ben elimdeki kitaba baktım bulamadım.
resmi ekleyemedim bir daha deneyeceğim
4096
Euphorbia tirucalli
Halit Togay
01-10-2006, 20:03
Bu da başka bir sukkulent , Cressula arborescense benziyor , ama ben kitaplarda göremedim.
Halit Togay
01-10-2006, 20:04
bundan birkaç dal kopardım ..
bonsaici arkadaşların dikkatine ..
BARAN VURAL
03-10-2006, 10:38
Evet tanıyorum. kalem agacı filan gibi isimler soyleniyor ama esas ismi Euphorbia tirucalli. Ana vatanı kuzey afrika. sanırım 10 mt ye kadar boylanıyor.
Halit Togay
04-10-2006, 20:20
"Oğuz Bey
"Geyik boynuzu olarak bahsettiginiz kaktüs Euphorbia tirucalli."
yazmışsınız.
Baran Bey , Oğuz Bey'in fotografını koyduğu geyik boynuzu benim fotografını çektiğimden epice farklı görünüyor . Benimkinin dalları (**** yaprakları) kalın ve daha güdük , Oğuz Bey'inkiler ince gerçekten geyik boynuzuna benziyor.
Kısa bir ara verdim internette resimlerine baktım . Haklısınız ikisi de aynı bitkinin varyeteleri.
Ya ikinci fotografını çektiğim cressula arborescense benzeyen hakkında ne düşünüyorsunuz?
Oğuz Sağlam
05-10-2006, 08:29
Eski bir yeşil dostum olan kalem ağacını (ki gerçek adını dost olduktan yaklaşık onbeş yıl sonra öğrenmek de benim ayıbım olsun) burada da görmek gözlerimi ışılattı. Uygun ve sağlıklı biçimde konulduğu mekana en az bir Salvador Dali tablosu kadar gerçeküstü hava katan bu güzel bitki her konum ve koşulda farklı gövde kalınlığında olabilir sanırım. Aynı bitkinin varyetesi olması ihtimalinin yanında bulunduğu yerin, tabanında uzanan zemin koşullarının, üzerine dalga dalga yağan fotonların farkından dolayı bu fotoğraftaki örneğin benimkilerle aynı ancak daha "gürbüz" bir delikanlı olabileceğini de düşünüyorum.
Saygılarımla,
BARAN VURAL
05-10-2006, 11:50
Isık olayı sizinde bildiginiz gibi cok onemli. Golge ve yarı golgedeki bitkiler aydınlık yerdekilere gore biraz daha acık renkli zayıf ve boylu olurlar. Aydınlık yerdeki bitkiler yeterli ısığı alabildikleri icin daha kısa ve saglıklı (gürbüz) olurlar. Bu yuzden iki bitkinin de aynı bitki oldugunu dusunuyorum.
wholusee
16-11-2006, 04:17
Herkese selam,
Geçenlerde bu kaktüsü aldım ama ne olduğunu ve gereksinimlerini bulamadım. Beni aydınlatırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler..
http://img153.imageshack.us/img153/9779/cimg1978pb6.th.jpg (http://img153.imageshack.us/my.php?image=cimg1978pb6.jpg)
SAYGILAR
BARAN VURAL
20-11-2006, 09:17
Uzerindeki kendi cicegimi yoksa yapıstırmamı
wholusee
21-11-2006, 02:20
Uyar11 teşekkür ederim.
Baran bey sanırım kendi çiçeği değil koparmadım ama.
Saygılar...
Kisa cevap icin ozur
kaktusunuzuz cicekleri sahte cicek malesef
kaynanadili dedigimiz kaktusun silindir seklinde olan bir turu
Fazla sudan ve soguktan hoslanmayan bol gunesi seven ve bir agac kadar buyuyebilen ve ciceklerinide anca buyudukten sonra verebilen, sanirim ufak kirmizi cicekleri olan bir tur
Izmir icin ideal bir bahce bitkisi de olabilir
saygilarimla
wholusee
24-11-2006, 01:36
Çok teşekkürederim,
Ben bi soru daha sorucam gövdedeki sararma normalmi yani bir süre sonra odunlaşma gibi birşeyimi var? Yoksa kötü bir sararma olayımı?
Saygılar...
Sevgili Burak,
Yakindan goremedigim icin net bir cevap veremiyecegim.
Sanirim su an kaktusunun topragi kuru. Saksisindan cikarip kok sistemini kontrol edebilirsin. Eger koklerde bir curume baslamissa curuyen kisimlari hemen yok etmen gerekiyor. Curukluk ana govdeye kadar ulasmissa bu tur sararmalara sebep oluyor. Boyle bir durum karsisinda yapilacak ilk is saglikli bolgeye ulasana dek curukleri yoketmek ve henuz saglikli olan surgunleri ana govdeden ayirip koklenmeye birakmak. Umarim bu tur islemlere gerek duymazsin.
Saygilarimla,
uyar11
wholusee
05-12-2006, 02:37
İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.
Saygılarımla...
Teşekkür ederim ferdi binici.başka çeşit
ferdi binici
28-01-2007, 21:31
allttaki fotoğraf Crassula lycopodioides variegata üstteki de crassula olduğunu düşünüyorum.kesin öğrenince cevap yazarım.epeyi çeşidin var herhalde.yardımcı olamay çalışırım
Sevgili Ferdi,
Ustteki de Haworthia reinwardtii.
Alttaki Crassula lycopodioides dogru ama variegata oldugunu sanmiyorum zira beyazimsi kenarlarin olmasi gerekiyor alttaki resimdeki gibi
Sevgili Ferdi,
Uzun zamandir sitenize giremiyorum, hemen hemen her gun denememe ragmen, her defasinda olumsuz. Hata bende mi diye dusunuyorum ama diger hic bir site de boyle bir sorun yasamiyorum. Umarim sorun cozulur.
Gorusmek dilegiyle,
ferdi binici
29-01-2007, 09:22
merhaba Uyar Bey
Düzeltme için teşekkürler.Bende kopyala yapıştır yapmıştım.Silecektim unutmuşum.Succulent bilgim kaktüsler kadar değil.Kaktüsler hakkında bilgimde ****** sizin kadar değil.Bu yüzden burada da benim sitemdede sizin giibi üstadlara ihtiyacımız var.
Siteye giriş için inanın hiçbir şikayet gelmiyor.Sağolsun bu siteden de çok arkadaşımız var.Bir sorun var ama anlayamadım.Siteyi güvenilen siteler arasına alın belki virüs programı tehlikeli görüyordur.birde öyle deneyin.Sizide mutlaka bekliyoruz.
Nedense sarı açıyor Beğendiğim bir kaktüs.Kırmızı açanları vardır herhalde.
ferdi binici
18-02-2007, 09:42
Adı Haworthia fasciata var. Kaktüs değil succulenttir.
Ferda Ülkümen
25-02-2007, 21:47
Bu bitki kaktüs mü,sukkulent mi?
Sevgili Ferda Ulkumen,
Fotolariniz pek net olmamakla birlikte sanirim bitkiniz bir succulent. Turu Haworthia, sanirim reinwardtii.
Nette biraz arastirirsaniz daha genis bilgi edinebilirsiniz.
Saygilar,
bunun adı ne ?
9660
Cylindropuntia subulata
bir de bu.
9661
Sempervivum tectorum
Ustteki Cylindropuntia subulata
alttaki de Sempervivum tectorum
sayın Uyar çok teşekkür ederim. İlginiz ve bilginiz çok mükemmel.
acaba bu bitkinin adı nedir sarı sabır(aloe) olarak tahmin ediyorum ama emin değilim ve eğer bu bitkiden çoğaltmak istesem nasıl yapabilirim?
(Not forumda yeniyim eğer yanlış yere mesaj attıysam özürler... dilerim)
Ferda Ülkümen
07-06-2007, 10:48
Bu bitki aloe değil,agave.Bozulmuş yaprakları testere ile kesip temizlerseniz,yeni yapraklar verip kendine gelebilir.Dibinden bol miktarda yavru verir,onlarla çoğaltabilirsiniz.
bu dibinden vereceği yavrular bitkiyi budadıktan sonra mı gelişir ? foto çekerken baktım da bir şey göremedim. Eğer budama sonrası bitkiden çelik alabilirsiniz diyorsanız işin aslı buna imkanım olmaz zannedersem çünkü burası bir parkın bahçesi...
Ferda Ülkümen
07-06-2007, 13:05
Agave çok bol yavru verir.Dibinde olması lazım.Bahçemdekileri devamlı söküyorum,gene yavruluyor.Size gönderebilirim ama bulunduğum yerde hiçbir kargo şirketi yok .Özelden adresinizi verirseniz Gemliğe gittiğimde kargoya verebilirim.
Ferda Ülkümen
07-06-2007, 16:16
yavruların resimleri
Vildan Sönmez
08-06-2007, 12:37
Bu bitki yaşlanınca yukarıya doğru çok uzun bir sapın ucunda çiçekler açıyor ve sonra soluyor.
Evet Sayın Ferda Ülkümen yavrularından aldım. O gün İst bol yağışlı olduğundan ve bitki kenarları su içerisinde kaldığından görememişim . Ve işte benim minişler...
Ferda Ülkümen
12-06-2007, 09:59
Güle güle büyütün sayın nrş.
soframiz
12-06-2007, 23:34
Bu bitki yaşlanınca yukarıya doğru çok uzun bir sapın ucunda çiçekler açıyor ve sonra soluyor.
Maalesef cicek actiktan sonrada ölüyor bu bitki.
değişik zamanlarda almıştım. büyüdükçe birbirlerine benzemeye başladılar. acaba ikiside aynı mı?
üsttekinin dikenleri yok gibi.
Aşağıda resmini verdiğim etli bitkinin cinsi konusunda kararsızım. Acaba bileniniz var mı?
İpekotugiller (Asclepiadaceae) familyasından bir Orbeopsis ya da Stapelya olduğunu sanıyorum. Ancak bu familyadan Caralluma (Frerea), Diplocyatha, Edithcolea, Hoodia, Huernia, Orbeopsis ve Stapelia cinsleri birbirlerine dış görünüş bakımından çok benziyorlar.
ferdi binici
07-07-2007, 21:55
çiçek açarsa daha kolay anlaşılır ama bence stapelia bende de var ve aynısı
Başka bir başlıkta bendekinin çiçek açmış fotoğrafını koymuştum, bir bakayım nerdeydi..
Buldum buradaki başlıkta (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1679&highlight=kakt%FCs%FC)
Öğrendiğim iyi oldu merak etmiştim. Bendeki cactus&succulents kitaplarında benzerleri var ama tam emin olamamıştım. Türkçe ismini biliyor musunuz? Biz polis rozeti derdik:D
saydemir
10-07-2007, 15:27
Damat bohçası deniyor sanırım. Sitede bir yerlerde okumuştum.
Arkadaşlar bu bitki bir stepelia bence...
Kesinlikle o bir stapelia. Tam emin değilim ama bordo renkli çiçek açacak sanırım.
Türü veya adı ne acaba
Öncelikle soruyu yanlış bölümde sormuşsunuz. Çünkü bu bir etli bitki (sukkulent) değil, bir kaktüs...
Kaktüsünüzün bir "Cylindropuntia fulgida" olduğunu sanıyorum...
ferahzade
26-07-2007, 13:13
http://img353.imageshack.us/img353/37/dscf1747xb9.jpg (http://imageshack.us)
Shot with FinePix S9600 (http://profile.imageshack.us/camerabuy.php?model=FinePix+S9600&make=FUJIFILM) at 2007-07-26
17 numaralı mesajdaki sukulente benziyor ancak yaprakuçlarında canlı bir renk yok hatta renk olarak sadece yeşil var. Komşu teyzenin balkonuna yapışmış ilerliyordu istedim bir kaç kök verdi. İsmi konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
Sn filiz bende de var benzeri. Ancak o kadar çok türü varmış ki baktım ama tam adını ayırt edememekle beraber Sempervivum tectorum olabilir:confused:
Sempervivum tectorum'a şekil olarak benziyor ama dediğim gibi mor değil yaprak uçları. Teyzenin balkonunda o renklerini kaybetmiş olabilir mi acaba? Sonuçta balkonda yapışık duruyordu üzerine kar bile yağıyordu.
filiz hanım o kadar çok türü var ki dedimya bende de var diye merak ettim hepsi birbirine benziyor ama uçlar hep renkli yeşil olanlardan en çok bu benziyordu.Wikipedia'daki resim daha farklı ve sizdekine en çok benzeyendi. Bir bakın isterseniz. Benim de kafam karıştı şimdi. :(
http://pacifisttechno.az.googlepages.com/dikenlikayra.gif
Sn kayra79 çiçeğiniz kaktüsler ve sukulentler başlığında vardır tahmin ediyorum. Eğer yok ise konunuzu ilgili başlıkta açarsanız daha kolay cevap alırsınız.Yeni gelen arkadaşlar başlığına da uğrayın olur mu?
Buraya (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=479&page=49&highlight=%E7i%E7e%F0in+ad%FD) tıklarsanız, adını bilmediğimiz bitkileri sorduğumuz başlıkta, sorunuzu sorabilirsiniz.
Sayın GLCN, büyük ihtimalle o bir Crassula. Alt türü olarak da cordata olduğunu düşünüyorum. ;)
yamacsonmez
18-08-2007, 23:50
Merhabalar,
Evimin balkonunda yaklaşık 1 yıldır pek de özenle bakmadığım fakat resimlerde görünen çiçekleri verdikten sonra kesinlikle daha fazla özen göstereceğim çiçeğim:) Fakat açıkçası türünü bilmiyorum ve bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevnirim. Her ne kadar çiçeklerin görüntüsü "bence" mükemmel olsa da inanın kokusu hiç de öyle değil.:)
Not: Eğer konunun başka bir yerde açılması gerekiyorsa veya daha önceden açıldıysa,silip doğru yerde açabilirim.
Sn.Yamac Sönmez,
Kağan Beyin eklediği fotoğraftaki ile aynı tür olduğunu zannediyorum. (31 no'lu mesaj) Yanlış bilgi vermek istemem ama stapelia olduğu kanısındayım. Çiçekleri çok güzel bende de var ama henüz çok minikler ve çiçeklerinin kötü kokusunu duyma şansım henüz olmadı.:)
Leş kaktüsü olarak bir başlığı var bu çiçeğin. Bendeki de açtı. Özen gestermeye fazla gerek yok, ama kesinlikle koklamaya kalkmayın. Adına dikkatinizi çekerim.
Sizin sukulentin türü Huernia sp nova coll. ;)
şengül akalınlı
22-08-2007, 11:16
Arkadaşlar merhaba,
Bu bitkiyi daha önce hiç görmedim. Geçenlerde Kaktüs sergisi açan bir arkadaşımdan aldım. İsmini bilmiyorum. Sizlerle paylaşmak istedim.
saygılar
Sevgili şengül akalınlı,
Bitkiniz sanirim KALANCHOE BEHARENSIS
Saygilar.
şengül akalınlı
23-08-2007, 10:14
Sayın uyar11,
Teşekkür ederim, şimdi Türkçe adını araştırabilirim.Sağolun.
Saygılar
şengül akalınlı
23-08-2007, 14:31
http://www.kaktusrehberi.com/gallery/sukkulent.asp
adresinde buldum ama benim çiçeğimle ayni değil gibi.
Resmi yükleyemedim galiba özür dilerim.
sukranayalp
23-08-2007, 15:00
Sn Şengül hanım, Sn. Uyar doğru bilgi verdi; aşağıda eklediğim fotoğrafı göreceksiniz.
şengül akalınlı
23-08-2007, 15:44
Sayın Uyar11 ve sayın sukranayalp çok teşekkür ederim.
Saygılar
Leş kaktüsü olarak bir başlığı var bu çiçeğin. Bendeki de açtı. Özen gestermeye fazla gerek yok, ama kesinlikle koklamaya kalkmayın. Adına dikkatinizi çekerim.
Bizdeki stapelia kesinlikle kötü kokmuyor. Leş kaktüsü demeye dilim varmıyor.
http://www.grimadde.com/agaclar_net/stapelia_variegata.jpg
Sayın gugu sizinki stapelia değil, kendisi Huernia sp nova coll. ;) Çok da güzel çiçek açmış doğrusu.
Tam olarak sukkulent olup olmadığından emin değilim. Ama eğer öyle ise adı nedr ? :p
Sebahattin Sargın
03-09-2007, 10:35
Sevgili miriel bence bu bir kalanchoe(kalonşo). Bu isim ile bir araştır bakalım...
Sebo araştırmasına gerek yok , sayın miriel in çünki tam üzerine bastın.:D
Benim 49 nolu mesajda sorduğum sukkulente nasıl bakılır?Hiç bir bilgim yokta...Sanırım yanlış birşeyler yapıyorum pek halinden memnun değil..
sayın glcn , ona parlak mustafada derler halk arasında bol güneşalan biryerde olsun özellikle sabah güneşini çok sever , toprağıda nemli tutun sık ama az su verin.
sayın glcn , ona parlak mustafada derler halk arasında bol güneşalan biryerde olsun özellikle sabah güneşini çok sever , toprağıda nemli tutun sık ama az su verin.
Bizde "yalabık mustafa" derler ona.Genç kızlar sevgililerinin ismiyle seslenirse bitkinin büyüyp geliştiğine inanılır.:p Örneğin genç kızın sevgilisinin ismi Ahmet ise ve bitkiyi "yalabık Ahmetim" diye severse bitki gelişir,büyür ve pek başka bir şey de istemez.:p :p Arzu eden deneyebilir.:p
Teşekkürler sn kagan ve sn ephesos.
zaten tam sizin dediğiniz yere koymuşum bilmeden.Sizin söylediginiz kırmızılıkları ben bozulma zanntmiştim demekki güneştenmiş ozaman sorun yok .Saygılar.Teşekkürler.
Bu fikirde iyi sevgili abk ama ne yazıkki seslenecek isim hanesi boş::))):D
Size katılıyorum kagan bey.Gerçekten bu site çok şey öğretti.Bende güneş altına koyunca mutsuzlaştı o yüzden eski yerine alacağım orda daha mutluydu.Teşekkürler ilginişz için.
bir de bu.
9661
Sempervivum tectorum
Merhabalar,
Ben bir öğretmenim. İstanbul'da yaşıyorum. Çiçekleri, onları üretmeyi ve bakmayı çok seviyorum. Yaz tatilimi bu hobime oldukça zaman ayırarak geçirdim.
Bende de yukarıdaki bitkiden ve bir benzerinden vardı. Satın alıp eve geldim, saksısı küçüktü saksısını değiştirdim. Sadece saksı değiştirmeden sonra suladım ama haftasına ikiside çürüyüp öldü. Sağlam kalanları daha kuru topraklı
bir saksıya geçirdim ama kurtaramadım.
Bu bitkiyi çok sevmeme rağmen yetiştiremiyorum. Daha öncede bir akrabamızdan bir çelik alıp üretmeye çalışmıştım. O zamanda başarılı olamamıştım.
Bu bitkinin üretimi ve bakımı hakkında bilgi verirseniz çok memnun olacağım.
Cevap verecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.:)
Arzu Kasapoğlu
04-09-2007, 13:14
Sayın Damse, eğer yanlış anlamadıysam yalabık mustafa isimli çiçekten bahsediyorsunuz.Bu çiçekten köküyle birlikte alıp diktiğiniz de üsteki canlı kısım kuruyabilir ama sakın söküp atmayın, dip kısmından yeni filizler vererek büyür.Aynı durum çiçeklenmeden sonrada oluyor. Çiçeklenme bittikten sonra üst kısımlar kuruyor, bir süre sonra toprağın içinden bir sürü yeni filiz çıkıyor.
herkese teşekkürler ^^ :)
Penelophe
13-09-2007, 15:33
Bu sukkulentlerin adı nedir?
1. fotoğraf sanırım aloe vera ama türü?
mehtap gürbüz
13-09-2007, 20:31
Merhabalar, 1. gasteria pulchra ......... fiyonk diyoruz ,
2. hawortia ......... minyatür aleo diyoruz.
Bu iki cinste direkt güneşi sevmez, perde arkası çiçeklerdendir. Aydınlık, sıcak, gölge bir yere yerleştirin.
Penelophe
14-09-2007, 19:56
Çok teşekkür ederim Mehtap hanım.;)
Bu sukulentimin adı nedir?
Sevgili İlkin ya Haworthia cymbiformis ya da Haworthia cuspidata. Bende de var ama bir türlü şöyle tombul tombul olamadılar gitti. 3- 4 yıl önce kayınvalideme almıştım şu an 3 saksı olmuş durumda inanılmaz bir şekilde büyüyüp yavru verdi. Her gittiğimde bir iki alıveriyorum ama yok öyle olmuyor.
Teşekkürler sevgili COYOTE, gerçekten de ikisine de benziyor ama daha çok Haworthia cuspidata'ya benziyor not alıyorum bunu artık ;)
Seninkini ışıklı bir yere koy bence o zaman büyüyecektir. :)
Teşekkürler İlkin. Balkonda ışıklı bir yerde duruyor ama:( Taner Beye kaktüs toprağı da sipariş ettim bir de ona dikeceğim sanırım toprağını sevmedi:confused:
zeynep kübra
20-09-2007, 09:22
:rolleyes: Elimdeki çiçek bir suklent olabilir mi acaba. Ne olduğuna dair hiçbir fikrim yok maalesef. Sadece suyu çok sevmediğini biliyorum o kadar.
Arzu Kasapoğlu
20-09-2007, 10:07
Buz çiçeği. Dışarda güneşte durması gerekiyor. Mor renkli çok güzel çiçekleri var.
Sebahattin Sargın
20-09-2007, 11:25
Arzu Hanım ben bunu buz çiçeğine benzetemedim, buz çiçeğinin yaprakları daha geniş olur. Galeride resimleri var:
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=9088&c=462
zeynep kübra
20-09-2007, 16:05
Çiçeğim galeride bulunan fotoğraftaki çiçeğin aynısı değil. Evet yaprakları çok ince ve kristalimsi görüntü var üzerinde su zerrecikleri gibi. :(
Vildan Sönmez
20-09-2007, 17:17
sanırım çiçeğin aşağıdaki linktekinin bir cinsi.Çiçekleri pembe olanı.çiçeğe sardığı zaman yeşil yapraklar görünmez oluyor.Bunun için baharı bekliyeceksin.Yeşil yapraklar sarı olanın.
http://www.agaclar.net/galeri/files/3080-gazania.JPG
Arzu Kasapoğlu
20-09-2007, 20:33
Haklısın Sebahattin, ben acem halısı ve buz çiçeği isminin aynı çiçeğe ait olduğunu sanıyordum. Bu çiçeğin ismi acem halısı olarak geçiyor.Ev@Bahçe dergisinde görmüştüm.
Bu sukkulentin adı nedir?
saydemir
30-09-2007, 14:46
Bu hangi huernia cinsidir acaba?
Bu hangi huernia cinsidir acaba?
Sevgili saydemir,
Sanirim bu bir Huernia pendula (http://images.google.com/images?svnum=10&um=1&hl=tr&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Anl%3Aofficial&q=Huernia+pendula&btnG=Resimlerde+Ara),
Saygilar.
Sevgili esen,
Sukkulentiniz sanirim bir Kalanchoe tomentosa (http://images.google.com/images?svnum=10&um=1&hl=tr&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Anl%3Aofficial&q=Kalanchoe+tomentosa&btnG=Resimlerde+Ara)
Saygilar.
Vildan Sönmez
01-10-2007, 09:07
Arkadaşlar, bu sukkulentin geniş yapraklı ve yaprak kenarlarında her kıvrımda bir tane çiçek gibi köklü yavru atan cinsi vardı.Bunu ilk gördüm sivri yaprakların ucunda birer tane yavru var .Yaprak dizilimi çok ilginç,geometrik bir düzeni var.Adını öğrenebilir miyim ?
Sevgili Uyar11
teşekkür ederim
saydemir
01-10-2007, 16:08
Sevgili saydemir,
Sanirim bu bir Huernia pendula (http://images.google.com/images?svnum=10&um=1&hl=tr&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Anl%3Aofficial&q=Huernia+pendula&btnG=Resimlerde+Ara),
Saygilar.
Teşekkürler uyar11
Arzu Kasapoğlu
01-10-2007, 16:42
Vildan hanım, çiçeğinizin adı aşkın gözyaşları. Yıllar önce bende de vardı, kışın balkonda kalınca kaybettim çiçeğimi. Şu an bende onun geniş ve dar yapraklısı var. Güneşi çok seviyor ve bol ışıkta daha kalın gövdeli ve benekli oluyor, ayrıca kırmızı renkli, çan şeklinde çiçekler açıyor.
Vildan Sönmez
01-10-2007, 16:58
Teşekkürler,geniş yapraklısı vardı,ama çiçeğini hatırlamadım.O halde çiçeğini bekliyeceğiz.
Fotograflar: http://www.yamadori-bonsai.info/Putz_Beistell.html
Teşekkürler...
Fotograflar: http://www.yamadori-bonsai.info/Putz_Beistell.html
Teşekkürler...
Sevgili zenfree,
Ustteki bir Sedum (http://images.google.com/images?q=sedum&ie=UTF-8&oe=UTF-8&rls=org.mozilla:nl:official&client=firefox-a&um=1&sa=N&tab=wi) cinsi.
Alttaki de bir Sempervivum (http://images.google.com/images?q=sempervivum&ie=UTF-8&oe=UTF-8&rls=org.mozilla:nl:official&client=firefox-a&um=1&sa=N&tab=wi).
Saygilar.
Bu hızlı cevap için çok teşekkürler. :)
Zenfree, çok güzel ikisi de. Ama kendileri kadar saksıları da çok güzel değil mi?
Kalanchoe bir sukkulent midir ?
Fotograf:http://www.giftinfo.uni-mainz.de/gift_de/images/Pflanzen/kalanchoe15.jpg
Evet bildiğim kadarı ile kendisi bir sukulent. Umarım bendeki de böyle güzel çiçekler açar.
kaktüsçü
22-10-2007, 14:04
Herkese merhaba,
Geçen gün elime yavru bir bitki geçti. Yapraklarının etli olması nedeniyle sukulent olabileceğini düşündüm. Acaba bu bir sukulent midir???
kaktüsçü
22-10-2007, 14:27
Ayrıca, köklenmesi için suya koymak doğru mudur???
sukulent olup olmadığını bilmiyorum ama bu bir buz çiçeği forumlarda ararsan gerekli bilgiyi bulabilirsiniz...
Benim bahçede ki buz çiçeklerini, taze uçlardan 5-10 cm.kesip, yeni bir yere yatırıyorum, kesik tarafını da birazcık torf vs. ile örtüp sabitliyorum, su falan vermiyorum, gayet güzel yetişiyorlar.
Kışa doğru, herhalde kendisini korumaya aldığı için, yapraklar daha kaba ve hoyu bir renk alıyor.
Evde de, bence, hiç suya koymadan, güzel bir toprağa dikebilirsiniz.
Herkese merhaba,
Geçen gün elime yavru bir bitki geçti. Yapraklarının etli olması nedeniyle sukulent olabileceğini düşündüm. Acaba bu bir sukulent midir???
Sevgili kaktuscu,
Bitkin Aizoaceae ailesinden bir succulent. Adi Aptenia cordifolia (http://images.google.com/images?q=Aptenia+cordifolia+&rls=com.microsoft:en-us:IE-SearchBox&ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=ie7&rlz=1I7GGLR&um=1&sa=N&tab=wi). Gerekli bilgiye bu isim altinda ulasabilirsin.
Saygilar.
Kalanchoe bir sukkulent midir ?
Fotograf:http://www.giftinfo.uni-mainz.de/gift_de/images/Pflanzen/kalanchoe15.jpg
Bu çiçeği yakın zamanda Carrefour da görmüştüm renk renkler .Ama nerede nasıl bakacağımı bilmediğim için almadım.Ev içinde mi bakmak gerekli?
Sevgili Ozz, kalanchoe bence bakımı en kolay çiçek. Benimkilerden ikisi salonda, diğer ikisi de yarı kapalı balkonda duruyor. Sulanınca da keyfliler, sulanmayınca da. Ve durmadan çiçek açıyorlar. Ben kalenderlik ve hoşgörü sıralamasında doğrusu en başa yerleştiririm bu çiçeği. Üstelik renkleri çok canlı ve hele hele katmerlilerinin güzelliğine diyecek yok.
Salondakini sulamayıp bonzai formuna getirdim, o çiçek açmıyor ama ayrı bir güzelliği oldu.
Kışın da suluyor musunuz ve içeride mi duruyor esen hanım? Çiçek açmasını sağlamak için ne yapmak lazım acaba? :rolleyes:
İklimsiz
28-10-2007, 11:54
http://img152.imageshack.us/img152/9670/grnt002ip8.jpg
Sevgili İlkin inan hiç bir şey yapmıyorum çiçek açması için. Evet kışın da suluyorum ama daha az sıklıkta tabii ki. Toprağı kupkuru olunca suluyorum ve bol güneşli bir cam önünde tutuyorum. Güneş görenler açıyor, daha az görenler açmıyor
Sayın iklimsiz sukkulentiniz bence sempervivum. Ama tam alt türünü bilemiyorum hepsi birbirine benziyor:)
handanhanım
29-10-2007, 20:09
Maalesef cicek actiktan sonrada ölüyor bu bitki.
Yanlışınız var. Özür dilerim ama kesinlikle ölmezler.
Ben agave cenneti bodrumda yaşıyorum. Tavsiyem yanılıp bahçenize filan dikmeyin. Son derece arsız, inanılmayacak kadar büyüyebilen, çiçeklerinin uçlarındaki tohumlar dökülünce, döküldüğü her yerden çıkan bir bitkidir.
Çiçek açması için uzun zaman geçmesi gerekir.
mehtap051
29-10-2007, 21:27
Benim avatarımdaki çiçekte 115. mesajdaki gibi.Sanırım çiçekler farklı.Sempervivum olarak aradım ama bulamadım.Adını yazarsanız sevinirim.
Uyar11'in bu başlıktaki 102. mesajındaki sempervivuma bir tıklayın isterseniz.
Vildan Sönmez
30-10-2007, 13:23
Her iki arkadaşımızda haklı.Son derece arsız tabir ettiğimiz,sürekli dibinden sürgünlerle yayılan bir bitki. Ama çiçekleri derseniz,çiçek açması çoook uzunyıllar alıyor, ve solunca bitki ölüyor. Kaçınız bahçenizdekinin açtığını gördünüz.? Sadece çok yaşlı olanlar açıyor.
Yanlışınız var. Özür dilerim ama kesinlikle ölmezler.
Ben agave cenneti bodrumda yaşıyorum. Tavsiyem yanılıp bahçenize filan dikmeyin. Son derece arsız, inanılmayacak kadar büyüyebilen, çiçeklerinin uçlarındaki tohumlar dökülünce, döküldüğü her yerden çıkan bir bitkidir.
Çiçek açması için uzun zaman geçmesi gerekir.
Vildan Hanım ,
Kaktüs Datçadan mı ?
Vildan Sönmez
01-11-2007, 12:15
Hakan Bey,
Çiçekli fotoğraf Assos'tan,diğeri bildiğiniz Datça Aktur'un arkasındaki okaliptus ormanından.
Saygılar Efendim.(Cumartesi görüşmek üzere, avatarınızdaki Duman fotoğrafı da harika olmuş)
Sebahattin Sargın
04-11-2007, 14:52
Bu sukulentleri Sevgili Selenn bana hediye etmişti, isimlerini bilen arkadaşlarımız yardımcı olursa sevineceğim ;)
23770
Sevgiler ;)
Bu sukulenti eylül ayında aldım. Saksısını değiştirmek istiyorum. Bu mevsimde değiştirirsem bir problem olur mu? Bir de adını öğrenebilir miyim?
Bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim Kagan Bey.
Bunun adı nedir???
adını nette buldum Sedum sieboldii imiş bilmeyen arkadaşlar varsa diye tekrar yazmak isterdim..
Vildan Sönmez
07-11-2007, 11:39
bu çiçeğimin sukulent olduğunu düşünüyorum.En az 5-6 yıllık.Yaz aylarında uzun sap üzerinde beyaz gösterişsiz çiçekler açıyor.
menekşemehtap
07-11-2007, 11:45
Güzel bir bitkiymiş bilen arkadaşlar yazacaktır ismini ne güzel olsa gerek 5,6 yıl bir bitkiyle yaşamak allah daha çok uzun ömür versin bitkinize.
Vildan Sönmez
07-11-2007, 15:35
Tek bir gövdeydi saksısı iyice sıkıştıkça büyüterek bu hale geldi.Şimdilerde yine şeytan dürtüyor.:D
Uzman arkadaşlara soruyorum: Hangi ayda saksıyı değiştirebilirim ?
Güzel bir bitkiymiş bilen arkadaşlar yazacaktır ismini ne güzel olsa gerek 5,6 yıl bir bitkiyle yaşamak allah daha çok uzun ömür versin bitkinize.
Vildan Hanım merhaba,
Uzman değilim ama kaktüs ve sukulentlerin bu ay itibariyle dinlenme dönemleri bence saksı değişimi için bahar aylarını beklemenizde fayda var.
Sevgiler.
Vildan Sönmez
08-11-2007, 12:31
Teşekkürler Selenn. Doğrudur. Ben de baharda daha önce yaptığım gibi daha büyük bir saksıya, köklerini ayırarak dağıtırım. Kısa sürede yanlarından sürgün verip bu sıkışık forma ulaşıyor.
Vildan Hanım hakikaten çok güzel gelişmiş bitkiniz. Belli ki şuanda da durumu iyi acil saksı değişimine ihtiyacı yok. O nedenle bence bahar aylarında yine kökleri dağıtıp bu güzel bitkiyi üretebilirsiniz. hatta belki bize de birer kök ayırırsınız:) Sevgiler, selamlar.
Mucip Gürbüz
08-11-2007, 12:35
130 Nolu mesajdaki çiçeğin adı ALOE ARBORESCENS tir. Saksı ve yer değiştirmeyin, bol su ve ışık ister.
Vildan Sönmez
08-11-2007, 12:39
Bahara tamamdır o zaman.;);)
Vildan Hanım hakikaten çok güzel gelişmiş bitkiniz. Belli ki şuanda da durumu iyi acil saksı değişimine ihtiyacı yok. O nedenle bence bahar aylarında yine kökleri dağıtıp bu güzel bitkiyi üretebilirsiniz. hatta belki bize de birer kök ayırırsınız:) Sevgiler, selamlar.
129 numaralı mesajdaki Sedum sieboldii ne güzel çiçekler açıyor vay canına.
Bu sukulentleri de Mucip Abinin Kaktüsland serasından aldım. İsimlerini bilmiyorum.
Mucip Gürbüz
15-11-2007, 10:34
İsimler:
1- Faucaria tigrina (sarı çiçekli, lithops'a benzer )
2- Anacampseros papiracea ( İkindi güzeli dediğimiz, pembe açar )
3- Lithops ( beyaz çiçekli )
İklimsiz
15-11-2007, 10:44
Merhaba arkadaşlar, Sedum adolphii çiçek açar mı?
İnternette baktım onca resme ama hiç çiçekli resmine rastlayamadım.
Mucip Gürbüz
15-11-2007, 17:59
129 numaralı mesajdaki Sedum sieboldii ne güzel çiçekler açıyor vay canına.
İlkinciğim, sedum seiboldii sana gönderdim, bizim burada kışın yaprak sap hepsini döker ve ilk bahar da yeniden sürer,sana gelenleri derin dikme zaten havalar iyi gidince sürmeye başlamıştı, güneş gören sıcak bir yere koy suyu sever ama boğma sakın, dalların birinin ucunda küçük bir çiçeği de vardı, o dallar kurursa kök kısmı sakın atma bu ölmez bir çiçektir. Selamlar.
Evet gördüm onu Mucip Abi, dediklerini uygulayacağım, yarın akşam bir sürü saksı almaya çıkacağım, şimdilik biraz toprak içinde duruyor, biraz da suladım. Umarım benimkiler de bol çiçekli olur, çiçekleri harika çünkü. Çok teşekkür ederim ;)
Merhaba arkadaşlar, succulentler çok ilgi alanıma girmese de bu çiçeği gördüğümde çok beğendim. Bir kalanchoe ama hangi türü bilmiyorum. 2 dal çelik aldım ve bir gün beklettikten sonra diktim. (Dikim zamanı değil diye biliyorum ama inşallah tutar.)
Türü konusunda bilgi alabilir miyim?
Vildan Sönmez
20-11-2007, 11:24
Yaprakları kalanchoe,ama çiçeği farklı. Çok hoşmuş.Bu aralar çok çiçek market gezdim.Hiç Görmemiştim.Nereden aldınız Hafize Hanım ?
Teşekkür ederim Sevgili Vildan Hanım, İzmir'de bir seradan rica minnet iki dal aldım. Ben de hiç görmedim ve inanılmaz hoşuma gitti. İnşallah yarın tekrar gideceğim ve saksı ile alacağım.
İklimsiz
20-11-2007, 11:56
Sevgili Hfz kıskandırıyorsunuz bizi:)
:o:o Vallahi amacım bu değildi.:o Sadece türünü bilmek istedim. İnşallah kaldıysa ve alırsam tabii ki paylaşırım. (Artık para yetirememeye başladım ben bu hobi'ye, eşim için de fobi'ye dönüştü.:dilli: )
Hafize Hanım, siz gönül rahatlığıyla alın, biz paylaşırız masrafını:)))
Gerçekten çok güzel, ben de çocukluğumdan hatırlıyorum ama yıllardır görmemiştim.
Yemeğine bayıldığım iki sebze, kuşkonmaz ve enginar. Bunlar sukulent mi?
Ben de bu bitkinin tam adını öğrenebilir miyim? Teşekkürler.
Echeveria pulvinata (http://images.google.com.tr/images?q=echeveria+pulvinata&gbv=2&svnum=10&hl=tr) olabilir mi?
Bu güzel sukulentin adı nedir? Bir de minik yaprakların çevresindeki kırmızılık yapraklar büyüyünce geçiyor mu ve çiçek açıyor mu bu harika şey? ;)
Sevgili İlkin, bu succulentin adı Kalanchoe Tomentosa. Benim de en sevdiklerimden. Ve hatta yaşamasını garantilemek için üç ayrı saksıya böldüm, hani birinin başına bir şey gelirse öbürü kalsın diye.
Bu arada hatırladığım kadarıyla, ben bunun çeliğini de göndermiştim sana.
Çiçek açıyor mu bilmiyorum ama o kırmızılıklar geçmiyor. Bende bunun bir böyle yuvarlak yapraklısı, bir de daha sivri yapraklısı var.
Senin mi bu, yoksa internetten mi?
İlkin bak bu da daha uzun yapraklısı.
Sağdaki sukkulentin adı bebek parmağı olabilir mi?
esen hanim çok teşekkür ederim isim için, gerçekten de çok güzel bir sukulent, ben de sizin gibi garanti olsun diye 1-2 tane daha çoğaltayım bari. Bu benim çektiğim bir resim, Mucip Abi'den geldi bu sukulent. Siz bu türden yollamamıştınız bana. Belki adromischus cooperii yolladınız onunla karıştırdınız. Aşağı linkte var sizin yolladıklarınız. Teşekkür ederim tekrar, hepsi sağlıklı kalanchoe bile köklendi ;) O kadar mutlu bakıyorum ki onlara onlar da beni üzmüyor :p
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=168647#post168647
İlkin senin gönderdiğin fotoğrafın en üst sırasının ortasında yuvarlak içine aldığın işte bu tür. ama büyümediği için farklı görünüyor
mehtap gürbüz
26-11-2007, 15:03
Merhaba İlkin, 153'deki KALANCHOE TOMENTOSA.
mehtap051
26-11-2007, 15:21
Esen kalanchoe tomentosadan bana göndermiştin.Sanırım tuttu.Bir problem yok onda ama
bebek parmağı diye yazdığın çiçeğim kurudu.Çok üzüldüm.Diğer gönderdiklerin gayet iyi.Yaprak olanlarda birşey yok, onları bahara belli olacak sanırım.Birde sen bana pembe çiçekli 2 tane çelik göndermiştin.Onların adı ne?
İlkin senin gönderdiğin fotoğrafın en üst sırasının ortasında yuvarlak içine aldığın işte bu tür. ama büyümediği için farklı görünüyor
Gerçekten mi ama sizin yolladığınızın yemyeşil yaprakları var çok ilginç :p belki bir alt türü de olabilir büyüdükçe daha iyi anlayacağım sanırım. Sağolun tekrar.
Mehtap Hanım çok teşekkür ediyorum tekrar. Harika bir sukulent;)
Sevgili Mehtap, pembe çiçekli de KALANCHOE olabilir mi? Etli yaprakları varsa odur, hatırlayamadım da ne gönderdiğimi...
Bebek parmağını evde üretmeyi deneyeyim, tutarsa gönderirim yeniden:rolleyes:
Bu arada enginar ve kuşkonmazın sukkulent olup olmadığı benim için bilinmez bir soru olarak mı kalacak? Yok mu bilen?
menekşemehtap
26-11-2007, 15:56
Sevgili esen bende soru içinde soru sosrayım dedim :D.Uzun zamandır ismini arıyordum bulamamıştım.Sizin sukulentlerin arasında gördüm daire içine aldığım bitki nedir?Sevgili ataser göndermişti bana oda ismini bilmiyordu.Bendeki biraz daha küçüğü yaprakları kötü durumda ama ölmedi de olmalıda öylece duruyorlar ismini bilsem belki onun için bir şeyler yapacağım.
mehtap gürbüz
26-11-2007, 17:09
Gerçekten mi ama sizin yolladığınızın yemyeşil yaprakları var çok ilginç :p belki bir alt türü de olabilir büyüdükçe daha iyi anlayacağım sanırım. Sağolun tekrar.
Mehtap Hanım çok teşekkür ediyorum tekrar. Harika bir sukulent;)
İlkin o işaretlediğin sukulent, tüysüz,yeşilimsi mavi veya gri, etli, boncuk gibi yapraklı üstü mumlu gibi ise "pachyphytum hybrid" dir.
mehtap051
26-11-2007, 17:15
Esen ayıp olmazsa bebek parmağından üretebilirsen göndermeni isterim.Bahsettiğim çiçek İlkin'in 157.mesajındaki linkte var.Onada göndermişsiniz(.Pembe çiçekliden.)
Mehtap Hanım benimkisi tüylü, yemyeşil etli yaprakları var.
Evet kalanchoe o, tabii gönderirim.
bu çiçeğimin sukulent olduğunu düşünüyorum.En az 5-6 yıllık.Yaz aylarında uzun sap üzerinde beyaz gösterişsiz çiçekler açıyor.
Eşimin annesinin evini düzenlerken saksısı çok küçük çiçeği çok büyük olduğu için dengesizlikten düşürüp dağıttığım ve mecburen bana hediye edilen sukulentin adını araştırırken sizinkinin aynısı olduğu gördüm Vildan Hanım. :)
Benimki baharı bekleyemeden bir kaç saksıya bölünmek zorunda kaldı. Yaşatabilirim inşallah :)
Bu arada adını henüz öğrenememişsiniz sanıyorum. (Ya da ben göremedim)
Bunlar da Gürbüz ailesinden gelen sukulentlerim ama adlarını bilmiyorum. Bunların adını da yazarsan çok sevinirim Mucip Abi. Teşekkür ediyorum.;)
25904
25905
25906
mehtap gürbüz
03-12-2007, 15:00
Merhaba İlkin,
İsimleri :
1...gasteria
2...crasula ....?...
3...cotyledon ladysmiths
Çok teşekkür ederim, hepsi de birbirinden güzel. Sağolun tekrar.
Vildan Sönmez
03-12-2007, 15:41
Bence yaşar.Çok nazlı olduğunu düşünmüyorum.İsimlerini ise hiç sormuyorum dikkat edersen. Latince ve nasılsa ezberleyemiyorum.
Eşimin annesinin evini düzenlerken saksısı çok küçük çiçeği çok büyük olduğu için dengesizlikten düşürüp dağıttığım ve mecburen bana hediye edilen sukulentin adını araştırırken sizinkinin aynısı olduğu gördüm Vildan Hanım. :)
Benimki baharı bekleyemeden bir kaç saksıya bölünmek zorunda kaldı. Yaşatabilirim inşallah :)
Bu arada adını henüz öğrenememişsiniz sanıyorum. (Ya da ben göremedim)
menekşemehtap
03-12-2007, 23:49
Sukulent olduğunu sandığım sevgili ekin97'nin gönderdiği bitkilerin isimlerini bulamadım bana yardımcı olabilirseniz sevinirim. :rolleyes:
Mehtap'cım merhaba,
ilk resimdekiler iki çeşit katmerli kalonşe,
ikici resimdeki yanlış öğrenmediysem ALOE ARBORESCENS
üçüncüyü bende bilmiyorum maalesef...
Birde aşkın gözyaşı diye bilinen çiçekten göndermiştim o ölmüş mü?
menekşemehtap
04-12-2007, 12:14
Esracığım aşkın gözyaşları dediğin köklü minik yapraklı bitki ise o kaktüsün tekine yapışmıştı ve yapraklarının hepsi erimişti.Ama köküne güvenerek diktim bakalım bekleyip göreceğiz şuan ölü değil ama canlıda değil.İsimler için teşekkür ederim.Katmerliye bayıldım çok saol sayende ailem baya bir gelişti.Benden de bir isteğin olursa hiç çekinmeden söyle kardeşlik adına ben hep burdayım.
İklimsiz
04-12-2007, 14:36
Esracığım çok çok teşekkürler gönderdiklerin için, hepsi birbirinden güzel. Hepsinden güzeli incelik, duyarlılık. Yüreğine, emeğine sağlık.
Ayseloge
04-12-2007, 17:06
Kalancohe'larımı aldığımda o kadar güzellerdi ki...kırmızı,pembe,eflatun çiçekleriyle.Ama sanırım sera ortamından dükkanımıza geldiğinde biraz hava değişiminden birazda sanırım yanlış bilgiden olacak epey bir değişim gösterdiler.Son durumları ise işte böyle...Kötü görünen yaprakları diplerinden kesmeyi düşünüyorum.Daha başka neler yapabilirim?
Sayın Ayselyangılı, çok mu suladınız acaba? Kök çürümesi gibi gözüküyor. Bence bozulan yaprakları koparın dibinden, bir de bakın bakalım toprağı çamur gibi mi? Öyleyse yenileyin toprağını. Bende bu çiçeğin turuncu, fuşya, kırmızı ve toz pembe rengi var. Güneş gören kapalı balkonumda aklıma geldikçe (sık gelmiyor aklıma) suluyorum. Ve durmadan çiçek açıyorlar.
Bu kaktüs ve sukulentin adı, türü ne? (http://www.agaclar.net/galeri/browseimages.php?c=658)
Galeride, her sorulan bitkinin altında yazışma yapıldığı zaman, anlatılanlar karışmayacak. Adını ve türünü öğrendiğiniz bitkiyi daha sonra olması gereken bölüme taşıyabileceksiniz/taşıyabileceğiz.
Bu nedenle, bundan sonra soracağınız sorular için, galeriyi kullanmanızı rica ediyoruz. Bu kaktüs ve sukulentin adı, türü ne? (http://www.agaclar.net/galeri/browseimages.php?c=658) bölümünde sorularınızı sorabilirsiniz.
saydemir
21-02-2008, 20:16
Bu sukkulentin adı nedir acaba?
papatyam
22-02-2008, 08:03
Saydemir, ne kadar güzel birşey bu böyle :)
fatmadundar
22-02-2008, 10:33
Çok ilginç. Hiç bir yerde görmemiştim.Aynı bitkinin tomurcuğu galiba.Bir de açmış hali olsadı.(o zaman tanırdım ;) )
Nerden buldunuz?
saydemir
22-02-2008, 14:29
Nerden buldunuz?
İnanın bir bulsam hiç kaçırmadan alırdım. :p Benimde çok hoşuma gitti. infojardin.com diye bir site var. Çok ilginç bitki resimleri buldum. Bu da onlardan birisi. Ama bilmiyorum türü nedir, çünkü adı yazmıyordu.
saydemir
22-02-2008, 14:35
Belki bu olabilir ismi. "Crassula capitella"
huzunperest
23-02-2008, 01:04
Bu linkte tüm crassula türleri var ama eklediğin tarzda göremedim. Gerçekten benim de çok hoşuma gitti.
http://www7a.biglobe.ne.jp/~JSS/succulent/main-crassula.htm
Merhaba, bu sukulenti yeni aldım. Resim, Sn zenfree'ye ait.O da sormuş zaten. Ama sonraki mesajlarda yanıtı göremediğim için bende sorayım dedim. Bu sukulentin ismi nedir ? Bakımı hakkında bilgi alabilir miyim ? Aldığımdan beri alt yaprakları yumuşayıp sararıp dökülüyor. Suyu azalttım olmadı. Çoğalttım olmadı. Yaprakların sararıp dökülmesine engel olamadım. Sizlerden bilgi alabilir miyim? Teşekkürler
İklimsiz
14-03-2008, 12:53
Graptopetalum pentandrum diye biliyorum.
Evet, ben de araştırmıştım. Galiba graptopetalum paraguayense (http://images.google.com.tr/images?um=1&hl=tr&q=Graptopetalum+paraguayense&btnG=G%C3%B6rsellerde+Ara).
Sn Zenfree sizin bitkinizde de yaprakları dökme sorunu var galiba. Daha sonra yüklediğiniz resimlerde yapraklar tepede kalmış. Acaba bu bitki bu şekilde mi gelişiyor? Hiç bol yapraklı olanına rastlamadım.
Sayın Gatay, sap uzadı. Yaprak kısmında henüz bir gelişme yok. Yeni toprak değiştirdim ve düzenli sulamaya başladım.
Aldığımda yumuşama bende de vardı. Yarım gün güneş alan pencere önüne koydum. Hiç sulamadım. Yumuşama durdu. Baharla birlikte hareketleneceğini düşünüyorum. Bu fotografta (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=212853&postcount=170)farkedebilirsiniz belki.
Bende yarım gün güneş alan bir yerde tutuyorum ve az su veriyorum. Yaklaşık 1 ay oldu ama yaprak dökülmesi durmadı. Bu durumda bekleyeceğim. Yardımınız için teşekkürler.
Vildan Sönmez
14-03-2008, 14:36
Arkadaşimiz CARETTA' nın gönderdiği kaktüslerden biri bu.
Kutuda düşmüş bazı yaprakları, hafifçe toprağa gömdüm ve az suladım. iki tanesi yeşerdi.
Arzu Kasapoğlu
14-03-2008, 16:00
Bu çiçek gölgede ve içeride kalırsa ince uzun bir hal alıp formunu kaybediyor. Dışarıda bol güneş alan bir yere koyarsanız problemi çözersiniz.
Vildan Sönmez
15-03-2008, 19:25
Filizlenen yapraklar
Arkadaşimiz CARETTA' nın gönderdiği kaktüslerden biri bu.
Kutuda düşmüş bazı yaprakları, hafifçe toprağa gömdüm ve az suladım. iki tanesi yeşerdi.
Vildan Hanım, çok güzel. Ne kadar sürede çimlendi?
Arzu Kasapoğlu
15-03-2008, 21:59
Yağmur yağdığı zaman bu sukulenti hemen yağmurun altına koyun.
Bambaşka bir görünüme kavuşuyor.
Nasıl bir görünüm Arzu, biraz açar mısın?
Arzu Kasapoğlu
16-03-2008, 17:47
Aslında çok canlı ve sağlıklı demek istemiştim. Yaprakları dipdiri, kalın ve parlak görünüyor.
Denerseniz farkı anlarsınız, birde kesinlikle gölgede durmaması lazım, formunu kaybediyor.
Sukulentim (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=13248&catid=member&imageuser=17458) özellikle yağmur suyundan faydalansın diye pencere önüne koydum.
İklimsiz
14-04-2008, 12:06
Trabzon Bonsai Atöylesi grubu olarak dünkü yayla gezi ve pikniğimizde tespit ettiğimiz sukulentler. İsimlerini hiç birimiz bilemedik.
İklimsiz
14-04-2008, 12:11
Bu sukulent ise, son derece sarp kayalar arasına sıkışmış, güneş sevmediği belli çok sevimli bir tür.
Arzu Kasapoğlu
14-04-2008, 14:22
Hepsi çok güzel sevgili Güler. İkinci resimdeki sukulent kaya koruğuna benziyor.
son resimdeki sukulent çok ilginç Güler hanım, çoğalınca bir tanesine talibim. Şimdiden söyleyeyim:)
Koyu yeşil
18-04-2008, 09:01
BU sukkulenti komşum hediye etti. Erzurum'da dağlarda yetişirmiş. Adını gelin parmağı olduğunu söyledi. Doğru mu acaba? Yöresel bir isim gibi geldi bana.
Sn Koyu yeşil sukkulentiniz sempervivum orası kesin de alt türünden tam emin olamamakla birlikte sempervivum tectorum'a benzettim.
Koyu yeşil
18-04-2008, 09:30
Teşekkürler Coyote :)
huzunperest
03-05-2008, 21:56
Trabzon Bonsai Atöylesi grubu olarak dünkü yayla gezi ve pikniğimizde tespit ettiğimiz sukulentler. İsimlerini hiç birimiz bilemedik.
Sevgili iklimsiz, ikinci fotoğrafta bulunan sukulentin bende bulunana çok benzediğini düşünüyorum. Çocukluğumda üzerinde oyun oynadığım büyük bir kayanın üzerinde yetişirdi. Yıllar sonra aklıma düştü o bitki, tek hatırladığım mini mini çiçekleri olduğuydu. 15 gün önce yolum memlekete düşünce ilk işim o kayayı bulmak oldu. Kayanın oyuk kısmına biraz toprak birikmiş ve hala aynı yerde aynı bitkilerden vardı. Bir parça almadan duramadım:) Aslında onu doğada olduğu gibi bir kayanın üzerine dikmeyi istedim. Yolculuktan yıpranmış olabileceğini düşünerek, kaya parçasını temin edene kadar gülün dibine yerleştirdim. Bir hafta sonra tomurcuklandı. 3-4 gündür de hafızamda kalan o minik sevimli çiçekleriyle beni sevindirdi. Tam türünü ben de bilmiyorum. Sedum Alba gibi geldi bana ama onların çiçeklerinde 5 yaprak var benimkinde ise 6 ve 7 yaprak. Sanırım dişi ve erkek çiçeklerde yaprak sayıları ve görüntüleri farklı...
Merhaba, bu sukulenti yeni aldım. Resim, Sn zenfree'ye ait.O da sormuş zaten. Ama sonraki mesajlarda yanıtı göremediğim için bende sorayım dedim. Bu sukulentin ismi nedir ? Bakımı hakkında bilgi alabilir miyim ? Aldığımdan beri alt yaprakları yumuşayıp sararıp dökülüyor. Suyu azalttım olmadı. Çoğalttım olmadı. Yaprakların sararıp dökülmesine engel olamadım. Sizlerden bilgi alabilir miyim? Teşekkürler
Sayın Gatay, bende bir saksı içinde ve devamlı güneşin altında duran bir cins bu..Tahminem boyu uzadıkça alt yapraklarını döküyor ve alt yapraklardan ürüyor..Yani dökülen her yaprağı hiç ıslatmadan bir kenarda bekletirseniz yeni filizlerle çiçek verecektir..Gittikçede saksıdan sarkıp kendini güneşe veriyor..Döküldükçe saksının boş yerlerine yaprakları sokarsanız kısa zamanda doldurursunuz..
Eve gidince saksıyı ve yeni filizlenmiş yaprağı çekerim..
Bugün , iklimsizin piknikte denk geldiği sukulent türlerine ben de denk geldim demek ki ülkemizde çok yaygın bu türler.
http://img185.imageshack.us/img185/894/suculentikz2.jpg
http://img185.imageshack.us/img185/84/suculentiioa3.jpg
Bu güzelliklere İstanbul'daki pikniklerde rastlanmıyor. Karadeniz yaylalarına çıkmak lazım sanırım. Böyle bir şeyi doğal ortamında görmek için bu yıl Karadeniz gezisine çıkacağım
Sebahattin Sargın
18-05-2008, 14:35
Üstteki kırmızı tür çok hoş, sanırım bir tür sedum. Saksı aranjmanlarında çok hoş dururdu gerçekten. Karadenize gitmek artık farz oldu ;)
Evet sedum olmalılar.Su kenarında büyükçe bir kayanın her yanı bu 2 çeşitle doluydu.Yer Kızıldere-Almus/Tokat.Önce getireyim eve dedim ancak her taraf kırmızı örümceklerle doluydu açıkçası evdeki türleri riske etmemek için almadım.
http://img517.imageshack.us/img517/1411/sedumkolonixi7.jpg
Sebahattin Sargın
18-05-2008, 14:50
Rota Tokata yöneldi ;)
İyi yapmışsınız doğadan türler alırken çok dikkatli olmak gerekiyor. Rengi çok hoş gerçekten, paylaştığınız için teşekkür ederim Sevgili the engine...
Sevgiler ;)
İklimsiz
18-05-2008, 15:21
Sevgili Sebo, rota ister Tokat, ister Karadeniz yaylaları olsun öyle her adım başı rastlanamıyor bu sukulentlere.
Benim gördüklerim oldukça sarp yerlerdeydi, biraz akrobasi yaptırıyor anlayacağın :)
Sayın Gatay, bende bir saksı içinde ve devamlı güneşin altında duran bir cins bu..Tahminem boyu uzadıkça alt yapraklarını döküyor ve alt yapraklardan ürüyor..Yani dökülen her yaprağı hiç ıslatmadan bir kenarda bekletirseniz yeni filizlerle çiçek verecektir..Gittikçede saksıdan sarkıp kendini güneşe veriyor..Döküldükçe saksının boş yerlerine yaprakları sokarsanız kısa zamanda doldurursunuz..
Eve gidince saksıyı ve yeni filizlenmiş yaprağı çekerim..
Biraz zaman aldı ,üzgünüm..
Resim için teşekkür ederim sayın Caretta.Bende öneriniz üzerine çok güzel alan bir alana koydum .Saygılarımla
Merhaba,
Ben bunları geçen seneden beri yetiştiriyorum..Mat yeşil olan deli gibi çoğalıyor ve havada kalan kökleri bile oldu.Ama türlerinin aradığım halde ne olduğunu pek çözemedim.
Sevgiler.
Görüntüsü çok güzelmiş ,sevgili darla.
Güle güle büyüsünler diyebileceğim,isim konusundan hiç anlamıyorum da:))
Sevgilerr
Teşekkürler.Nasıl olsa deli gibi büyüyorlar isteyene yollayabilirim.
Eee ilk sıraya benim adımı yazın o zaman sevgili darla:))
Tamamdır Sevgili Cemo.Bana özelden adresinizi yazın en kısa zamanda size yollayayım.
İklimsiz
22-06-2008, 12:42
Burası (Burası) yardımcı olabilir.
Teşekkür ederim İklimsiz sanırım iyice araştırmadan sormuşum.Adı kaz ayağıymış.
Sevgili arkadaşlar,
Resmini eklediğim sukulent stapelia ya da bildiğimiz adı ile leş kaktüsü olabilir mi?Eğer öyle ise ne tür çiçek açacağı hakkında bir bilginiz var mı?
41354
bu katır tırnağı olarak adlandırılan tür, bende de var ancak daha çok yayılmacı bir tür olduğu için saksıda çok iyi yetişmiyor malesef....
Evet sedum olmalılar.Su kenarında büyükçe bir kayanın her yanı bu 2 çeşitle doluydu.Yer Kızıldere-Almus/Tokat.Önce getireyim eve dedim ancak her taraf kırmızı örümceklerle doluydu açıkçası evdeki türleri riske etmemek için almadım.
http://img517.imageshack.us/img517/1411/sedumkolonixi7.jpg
bu türlere buralarda kaya koruğu deniyor... ancak sıkıntılı bir tür ev için çünkü evde çok hızlı gelişiyor, çok sayıda çiçek yapıyor ancak güneşten korunaklı bir yer lazım yoksa hem çok zayıf bir halde uzuyor, hemde çabuk kuruyor...
daha çok sonbaharda ve ilkbaharda ortaya çıkıp yazın kayboluyor....
Lalezar78
11-08-2008, 23:36
İsmi nedir bilmiyorum. Geleneksel olarak şenlik yapılan yaylada buldum.
Merhaba,
Ben bunları geçen seneden beri yetiştiriyorum..Mat yeşil olan deli gibi çoğalıyor ve havada kalan kökleri bile oldu.Ama türlerinin aradığım halde ne olduğunu pek çözemedim.
Sevgiler.
Sevgili darla sanırım senin sulukentin bu.Crassula_tetragona44918
Hepsini çok beğendim arkadaşlar bu da bizimki adını yeni öğrendik kaz ayağıymış ama suyu çok seviyor sukkulent olduğundan emin misiniz :p
Sevgili Baldaş evet bu bitki bir sulukent. Araştırdım bayağı bi. Forumdaki arkadaşlar da yardımcı oldular. Bende de var suyu seviyor, kolay kolay birşey olmuyor susuzluğu değilde bence sıcaklığa dayanıklı harika çiçekleri var.
İklimsiz
14-08-2008, 00:52
Susuzluğa da dayanıklı :)
Teşekkürler.Nasıl olsa deli gibi büyüyorlar isteyene yollayabilirim.
Merhaba darla;
teklifiniz hala geçerliyse bende sıraya girmek isterim:)
Sevgili İklimsiz karadenizi bilmemde denizli çok sıcak olduğundan sürekli sulamak gerekiyor sanırım:)
Adını bilmediğimiz bitkimiz...
Sevgili mermaid,
İsterseniz yollayabilirim bana adresinizi iletin lütfen.
***.
Sevgili darla;
çok teşekkürederim.
Özelinize bırakıyorum adresimi
Merhaba,
Söz veripte istemeyerek atlamış olduğum,tarafınıza ulaşmayan bir tür varsa lütfen belirtin.Atladıysam çok üzülürüm.
Sevgiler..
berduray
21-09-2008, 22:31
Tam olarak bu guruba mı giriyor bilmiyorum da boncuk gibi yuvarlak yuvarlak şekilde olan bitkimin adını bilen var mı acaba?
Bilen çıkmazsa yarına foto eklemeye çelışacağım, yeşil minik minik boncuk gibi yuvarlak şekilde.
Acil adını öğrenip bakım detaylarını öğrenmeliyim, boncukların şekli bozulup kurumaya yüz tuttu.
İklimsiz
21-09-2008, 22:35
Çiçeğiniz bu mu?
47936
berduray
21-09-2008, 22:36
Bravo şahanesiniz...BİNGO...
Acaba nedir nedir?
İklimsiz
21-09-2008, 22:40
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=6081&highlight=senecio+rowleyanus
Bunlar sukulent mi acaba? Adlarını bilmiyorum bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
52880
Bu biraz parlak çıkmış. Nedir acaba?
52881
Arzu Kasapoğlu
15-11-2008, 10:49
Birincisi kalonşo, ikincisi buz çiçeği :)
Evet yaa... Nasıl farketmemişim :) Çok teşekkür ederim Sayın Arzu Kasapoğlu...
Bu sukulentin adı nedir acaba?
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=321596&postcount=13
53838
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.