Bağlan

View Full Version : Bu sukulentin adı nedir? (Sormadan önce ilk mesajı okuyun)

Sayfalar : 1 [2] 3 4 5 6 7

Arzu Kasapoğlu
25-11-2008, 22:21
Sukulentin adı Lampranthus deltoides (http://images.google.com.tr/images?hl=tr&q=Lampranthus%20deltoides&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi)imiş :)

Bulabilirmiyiz acaba?

günebakan
25-11-2008, 22:26
Evet bulabilirsek güzel olacak Arzu kasapoğlu:)

Arzu Kasapoğlu
25-11-2008, 22:29
******* çok güzel olacak :)

günebakan
26-11-2008, 21:22
Arzu kasapoğlunun sorduğu sukulent kimsede yok galiba tüh:(

Sevilay
26-11-2008, 21:26
Ben bu gün sordum.
Antalya da, Taner Angay da var.
Bilginize.:)

Diğer adı da, Oscularia deltoides imiş.

günebakan
26-11-2008, 21:27
Teşekkürler Sayın Sevilay ama Taner beye nasıl ulaşıcaz acaba:)

Ferda Ülkümen
26-11-2008, 22:14
Çiçeksiz hali de çok güzel.

Sevilay
26-11-2008, 22:18
Taner hocaya bu mail adresinden ulaşabilirsiniz.

tanerangay@superonline.com

günebakan
26-11-2008, 22:19
Teşekkür ederim sevgili Sevilay:)

ninina84
04-12-2008, 19:27
Merhaba
Bu bitkinin adı nedir acaba? Yaprakları etli olduğu için bu başlık altında sordum. Parlak Mustafa gibi isimler yazılmış fakat resimdekiler tam bu değil gibi geldi bana. İsmini bulursam başlıklardan bakımı hakkında bilgi edineceğim böyle giderse ölecek sanırım. Normalde yaprakları böyle şapka gibi veya sarı kenarlı olmamalı.

limon
04-12-2008, 19:40
"Parlak Mustafa" Latincesi " Plectranthus" imiş.

ninina84
04-12-2008, 20:03
Teşekkür ederim. Umarım bakımı ve zararlıları hakkında birşeyler bulabilirim.

günebakan
06-12-2008, 16:12
Geçen gün googlede gezerken gördüğüm bu güzel sukulentin adı nedir bilen varmı acaba:)

55123

Orkun Kırcı
27-12-2008, 11:42
Sedum palmeri
İlkin

Çiçeğim açtıkça açıyor. Bu sukukentin latince ya da türkçe adı nedir ya?

57243

İlkin
27-12-2008, 13:07
Sedum Palmeri

Nariel
31-01-2009, 18:54
Doğada bulduğum ve bir dal aldığım bu sukulent nedir acaba?

muyurdakul
05-02-2009, 17:50
http://img220.imageshack.us/img220/3290/soruhr4.jpg (http://imageshack.us)

Arkadaşlar bu bitkinin ismi nedir? 20'nin üzerinde kök vardı elimde, uçları sararmaua başlayınca mevsimi olmadığı halde toprağını değiştirdim, şimdi hepsi kurumuş gibi hissediyorum..Gerçekten kurudular mı ismi nedir ve ne yapmalıyım? selam ile..

Minem
05-02-2009, 18:04
Myurdakul sukulentiniz bir hawortia olmalı...Türünü bilemiyorum.
BURADA (http://images.google.com.tr/images?gbv=2&hl=tr&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=haworthia&spell=1) inceleyebilirsiniz türlerini...

selenn
05-02-2009, 20:58
Sukulentiniz Hawortia fasciata Myurdakul.

muyurdakul
05-02-2009, 22:35
Teekkürederim arkadaşlar türün ismini öğrenmiş oldum:) Peki neden uçları sararıyor ne yapmam gerekir?

İlkin
06-02-2009, 09:08
Uçları aşırı susuzluktan kurumuş, daha da kurumaması için bitkiyi fazla susuz bırakmamanız gerekmektedir.

muyurdakul
11-02-2009, 21:35
Arkadaşlar herkese tekrar merhaba; doğru yerde mi soruyorum bilmiyorum ama split rock (Pleiospilos nelii) tohumlarım var, bir sukulent olduğunu biliyorum nasıl bir toprağa ekeceğimi aşağı yukarı tahmin edebiliyorum ama nasıl uygulayacağımdan pek emin değilim 5 tane tohumum var ve korkuyorum:) neler önerirsiniz? selam ile..

johnny guitar
11-02-2009, 21:44
Arkadaşlar herkese tekrar merhaba; doğru yerde mi soruyorum bilmiyorum ama split rock (Pleiospilos nelii) tohumlarım var, bir sukulent olduğunu biliyorum nasıl bir toprağa ekeceğimi aşağı yukarı tahmin edebiliyorum ama nasıl uyguluycağaımdan pek emin değilim 5 tane tohumum var ve korkuyorum:) neler önerirsiniz? selam ile..
Selamlar bulunduğunuz ortam (sıcaklık ve ışık müsait değilse)mart ayının son haftası ekmenizi tavsiye ederim (şahsi deneyimim sonucu)Değişik tavsiyelerde bulunan olabilir.Şimdi ekerseniz 5/1 ihtimal olur Dediğim tarihte ekerseniz 5/4 olma ilimali yüksektir.Tabiiki tohum , ekeceğiniz malzeme kalitesi ve ortam sıcaklığı,ışıkla alakalıdır.
Saygılarımla

attaleia
11-02-2009, 22:29
****** karadeniz gezisinde aldığım ve tohumlarını ekip bahçemde yetişen kabağın cinsini merak ettim merakımı giderirseniz sevinirim...

attaleia
11-02-2009, 22:33
pardon resimler kaldı şimdi tamam şimdiden teşekkürler

muyurdakul
11-02-2009, 22:52
Selamlar bulunduğunuz ortam (sıcaklık ve ışık müsait değilse)mart ayının son haftası ekmenizi tavsiye ederim (şahsi deneyimim sonucu)Değişik tavsiyelerde bulunan olabilir.Şimdi ekerseniz 5/1 ihtimal olur Dediğim tarihte ekerseniz 5/4 olma ilimali yüksektir.Tabiiki tohum , ekeceğiniz malzeme kalitesi ve ortam sıcaklığı,ışıkla alakalıdır.
Saygılarımla

Johnny Guitar merhaba;

Isı ve ortam müsait gibi, evim güney cephe, eskişehirde oturuyorum, sıcaklık gündüz ortalama 22 derece gece de çok soğuk olmuyor ışık problemim yok gibi tohum sayısı az olduğu için tereddüt ediyorum ne dersiniz uygun mu ekeyim mi? ekmezsem tohumları nasıl muhafaza edeyim?

johnny guitar
12-02-2009, 18:53
Johnny Guitar merhaba;

Isı ve ortam müsait gibi, evim güney cephe, eskişehirde oturuyorum, sıcaklık gündüz ortalama 22 derece gece de çok soğuk olmuyor ışık problemim yok gibi tohum sayısı az olduğu için tereddüt ediyorum ne dersiniz uygun mu ekeyim mi? ekmezsem tohumları nasıl muhafaza edeyim?

Isı müsait ama güneş ışığı bu günlerde kısa süreli önümüzdeki ay daha müsait diye düşünüyorum direkt güneşe maruz kalmayacak fakat ışık alacak bir bölge daha müsait olur.Ben ektiğimde 5 tohumdam 1 adet alabildim toprak ve aksesuar hepsi tamam fakat iş yerinde olduğu için 7.5 saat ışık alabiliyorlar oda havalar bulutlu ve yağmurlu olduğundan ışık yetersiz gelebiliyor.Bu işin uzmanı bir arkadaşıma danışarak oluşturduğum bir izlenim.Tohumları saklama konusuna gelirsek.10 derce bir ısıda olan nemsiz kuru ortamda saklarsanız iyi olur.Hem bir ay sonra beraber ekersek izlenimlerimiz birbirimize ve diğer arkadaşlara da tecrübe olur diye düşünüyorum.
Saygılarımla Sümer ÇAVDAR

muyurdakul
12-02-2009, 20:34
Isı müsait ama güneş ışığı bu günlerde kısa süreli önümüzdeki ay daha müsait diye düşünüyorum direkt güneşe maruz kalmayacak fakat ışık alacak bir bölge daha müsait olur.Ben ektiğimde 5 tohumdam 1 adet alabildim toprak ve aksesuar hepsi tamam fakat iş yerinde olduğu için 7.5 saat ışık alabiliyorlar oda havalar bulutlu ve yağmurlu olduğundan ışık yetersiz gelebiliyor.Bu işin uzmanı bir arkadaşıma danışarak oluşturduğum bir izlenim.Tohumları saklama konusuna gelirsek.10 derce bir ısıda olan nemsiz kuru ortamda saklarsanız iyi olur.Hem bir ay sonra beraber ekersek izlenimlerimiz birbirimize ve diğer arkadaşlara da tecrübe olur diye düşünüyorum.
Saygılarımla Sümer ÇAVDAR

Tamam Sayın Çavdar bir ay sonra için sizden haber bekliyorum ben 2 birim torf 2 birim ince kum 1 birim magmatik kayaç kırıntısı ve 1 birim mangal kömürü kırığından oluşan toprak harcımı hazırladım bile:) selamlar..

johnny guitar
12-02-2009, 20:55
Tamam Sayın Çavdar bir ay sonra için sizden haber bekliyorum ben 2 birim torf 2 birim ince kum 1 birim magmatik kayaç kırıntısı ve 1 birim mangal kömürü kırığından oluşan toprak harcımı hazırladım bile:) selamlar..
Sayın muyurdakul çimlenmde kömür kullanmayın isterseniz
1-Saksının en alt kısmına Çiçekçilerde bulunan ince gözenekli file koyunuz karışımın saksı altına ulaşmaması için
2-Onun üstüne kalın çakıl taneleri 1 cm kalınlığında döşeyiniz.
3-Torfu kalın bir elekten geçirip 3 mm kalınlığında olabilir bunu sterilize edilmiş aynı kalınlıkta kumla karıştırıp dibine döşediğimiz çakıl ın üzerine çimlenmeden sonra bitkinin 1 yıl kalacağını tahmin edersek kök salması için kullanacağız.Bu karışıma %10 gibi perlit ve %10 gibi coca peat karıştırabilirsiniz.Köklerin hava almasını daha iyi sağlayabiliriz.
3-En üst kısma 1 veya 1.5 mm elekten geriçirilmiş torf ve sterilize edilmiş kum karışımı ekleyebilirsiniz.Fazla kalın olmaması şartıyla.
Bu karışımları hazırlayıp kutulara sınıflandırabilirsiniz daha kolay olur çimlendirme zamanında.Bu arada kum a dikkat ediniz inşaat kumu değilde akvaryumcularda her ebat kum ve malzemeler mevcut.Bunları temiz bir kapta yıkayıp 150 veya 200 derece fırında 20 dk bekletip soğuduktan sonra ağzı kapalı bir kapta bekletebilirsiniz.
Saksının ağzında 3 cm kadar boşluk kalsın üstünü streçle kapattığımızda bir günlük oksijen yetecek miktarda olması lazım.
Tohum çimledirmeden önce ben size haber veririm.Zaten yeni bir kısım tohumlarım elime ulaşmadı.Bu hafta sonuna kadar gelir.
Sağlıcakla kalınız.
Saygılarımla

muyurdakul
13-02-2009, 20:45
Sayın muyurdakul çimlenmde kömür kullanmayın isterseniz
1-Saksının en alt kısmına Çiçekçilerde bulunan ince gözenekli file koyunuz karışımın saksı altına ulaşmaması için
2-Onun üstüne kalın çakıl taneleri 1 cm kalınlığında döşeyiniz.
3-Torfu kalın bir elekten geçirip 3 mm kalınlığında olabilir bunu sterilize edilmiş aynı kalınlıkta kumla karıştırıp dibine döşediğimiz çakıl ın üzerine çimlenmeden sonra bitkinin 1 yıl kalacağını tahmin edersek kök salması için kullanacağız.Bu karışıma %10 gibi perlit ve %10 gibi coca peat karıştırabilirsiniz.Köklerin hava almasını daha iyi sağlayabiliriz.
3-En üst kısma 1 veya 1.5 mm elekten geriçirilmiş torf ve sterilize edilmiş kum karışımı ekleyebilirsiniz.Fazla kalın olmaması şartıyla.
Bu karışımları hazırlayıp kutulara sınıflandırabilirsiniz daha kolay olur çimlendirme zamanında.Bu arada kum a dikkat ediniz inşaat kumu değilde akvaryumcularda her ebat kum ve malzemeler mevcut.Bunları temiz bir kapta yıkayıp 150 veya 200 derece fırında 20 dk bekletip soğuduktan sonra ağzı kapalı bir kapta bekletebilirsiniz.
Saksının ağzında 3 cm kadar boşluk kalsın üstünü streçle kapattığımızda bir günlük oksijen yetecek miktarda olması lazım.
Tohum çimledirmeden önce ben size haber veririm.Zaten yeni bir kısım tohumlarım elime ulaşmadı.Bu hafta sonuna kadar gelir.
Sağlıcakla kalınız.
Saygılarımla

Efendim saygı bizden, sabırsızlıkla çimlendirme zamanını haber vermenizi bekliyorum..selam ile..

limon
25-02-2009, 19:55
64382 64384

Bugün rasladığım Sukulent olduğunu düşündüğüm bitkinin adı nedir acaba? Sukulentmidir ? Bir parça köklü kısmından alıp saksıya diktim.

albiza
25-02-2009, 21:42
Bitkiniz bir sukkulent.Türünün de Sedum album **** Sedum oreganum olduğunu düşünüyorum..kesin teşhisi çiçek rengi belirleyecektir.Çiçeği beyaz ise album ,sarı ise oreganum .

limon
26-02-2009, 11:53
Teşekkür ederim.

ozgunce
26-02-2009, 21:57
merhabalar...

ben özgünce ...

ağaçlar net ailesine uzun bir zaman önce katıldım fakat daha önce yazmadan forumlarınızı takip ettim.****** bende bir çiçeksever ve doğa aşığıyım.sizlerden benimlede engin bilgilerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.
resimini gönderdiğim sevimli bitki bir sukulent fakat ben adını tam olarak bilmiyorum , nette yaptığım naçizane araştırmalarımda sedum isimli sukulent bitkiye benzettim fakat emin değilim lütven bu çiçeğimin ismi ve bakımı hakkında bilgilerinizi benimle paylaşın...

saygılarımla...

selenn
27-02-2009, 12:45
Sevgili ozgunce merhaba,
Öncelikle hoşgeldiniz. Sizin de dediğiniz gibi sukulentinizin Sedum. Türü konusunda da Sedum anglicum olduğunu düşünüyorum. Bakımı kolay bir türdür. Toprağını nemli tuttuğunuz sürece kayıp vermezsiniz. Sukulentler içinde bakımı en kolay ve zahmetsiz türdür. Yer örtücü özelliği olduğundan hızlı yayılım gösterecektir. Saksınızı büyük ve geniş turmanız bu açıdan iyi olmuş. Zamanla sarkacaktır. Budama yapabilirsiniz. Budanan parçaları köklendirebilir **** Kaktüs Kardeşliği başlığında paylaşabilirsiniz. Sevgiler.

selenn
27-02-2009, 12:47
Sedum türlerinin tespiti için faydası olacak bir linki aşağıda sizlerle paylaşmak istedim. Fotoğraflar sayesinde rahatlıkla tespit edebilirsiniz.
Sevgiler.

http://www.sedumphotos.net/v/sedum-a/?g2_page=1

ozgunce
27-02-2009, 19:03
Sn.Selenn merhabalar...

yardımızın için çok teşekkür ederim. Sizinde belirttiğiniz gibi gönderdiğiniz site linki çok işime yaradı. tabiiki çiçeklerimi paylaşmayı çok isterim. herşey gibi çiçeklerde paylaştıkça daha da güzelleşiyorlar çoğalıyorl,gürleşiyorlar...

teşekkür ve saygılarımla...

sweet_cat
02-03-2009, 23:03
Aloe aristata
izzeterisen

resimdeki çiçeğin sukulent olduğunu düşünüyorum fakat türünü bulamadım.aloe vera olabilirmi acaba?

osmann
09-03-2009, 19:41
Sayın limon, o gördüğünüz sukulentten ben de birkaç dal istesem çok şey istemiş olur muyum? Sanırım siz bu sukulenti doğal olarak dışarda görüp edindiniz. Eğer size zahmet olmayacaksa bana da birkaç dal ya da kök gönderebilir misiniz?Bana özelden ulaşabilirsiniz.

mozturkgss
09-03-2009, 19:42
Merhaba

Evimde uzun zamandır büyüttüğüm ama ismini bilmediğim çiçeğimin :) adı nedir?
Çok sevdiğim için işyerinede diktim.
Forumunuza yeni katıldım. İnşallah soruyu doğru yere sormuşumdur.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Crocus Şen
09-03-2009, 21:47
Sayın mozturkgss,çiçeğinizin adı spathiphyllum,arama kısmından ismi yazarsanız daha detaylı bilgilere ulaşırsınız..

Crocus Şen
09-03-2009, 21:55
Çiçeğinizin yapraklarında çok fazla kararmalar mevcut,okumanızı tavsiye ederim.[COLOR="Sienna"]
Spathyphyllum bakımı hakkında ingilizce bir kaynağın çevirisinde bu tür bitkilerin yarı gölge ve gölgeyi sevdiğini,daha sağlıklı ve hızlı geliştiğini öğrendim.Aydınlık ortamlarda ise gelişimin yavaşladığı,çiçeklenmenin azaldığı ve yaprakların uçlarında önce sararmaların ve sonrasında telafisi mümkün olmayan kahverengi ve sert kurulukların düzeltilemeyeceğini öğrendim.

Bitkide problem varsa yapılabilecek en iyi şey bitkiyi daha az ışık gören gölge bir yere almak,mart-ekim aylarında 15 günde bir,kasım-şubat aylarında ise ayda bir kez gübrelemek tavsiye ediliyor.

Yapraklarda sararmalar ve kahverengi yanık tarzı lekelenmeler mevcut ise bitkinin toprak içindeki azotu daha iyi emmesi için yapraklarına birer hafta arayla toplam 3 hafta piyasada satılan tonikleri ince püskürten bir sprey kutusu ile sıkmakta yapraklarda oluşacak sararmaları ve lekelenmeleri önlüyor.

Ben bu tonikten sadece bir kez uygulamama rağmen değişiklikleri görebiliyorum.Kireçli suya karşı hassas bir yapısı var.
COLOR]
Sitede yelken çiçeği **** barış çiçeği olarakta bulabilirsiniz.

mozturkgss
10-03-2009, 08:48
Çok teşekkür ederim.
Son bir senedir çiçek açmadığının nedeni galiba güneşli ortamda bulunması.

berduray
10-03-2009, 09:36
Bu konu başlığı bilmediğimiz sukulentlere ait.

Neden yelken çiçeği başlığı altında yazışmıyorsunuz?

Crocus Şen
31-03-2009, 15:03
Merhabalar,

Evimin balkonunda yaklaşık 1 yıldır pek de özenle bakmadığım fakat resimlerde görünen çiçekleri verdikten sonra kesinlikle daha fazla özen göstereceğim çiçeğim:) Fakat açıkçası türünü bilmiyorum ve bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevnirim. Her ne kadar çiçeklerin görüntüsü "bence" mükemmel olsa da inanın kokusu hiç de öyle değil.:)

Not: Eğer konunun başka bir yerde açılması gerekiyorsa veya daha önceden açıldıysa,silip doğru yerde açabilirim.

Çok güzel bir bitki,dalları çok sade ama çiçeği çok ihtişamlı,İstanbul'da nerden bulabiliriz acaba?

berduray
01-04-2009, 23:30
Bu leş kaktüsü, konu başlığı altında İstanbul'daki arkadaşlara bir çağrı yapın, temin edemezseniz ben yollarım.

Crocus Şen
01-04-2009, 23:41
Teşekkürler sevgili Berduray..

Emel
05-04-2009, 16:12
Kazayağı
berduray

Arkadaşlar bu fotoğraftakiler sukulentmidir? Eğer öyleyse türü nedir? Bu dalları bu sabah yürüyüşümde yolda sahil kenarından aşırdım :rolleyes: eve gelince torfa diktim.. Acaba tutarmı ? Nasıl bakmalıyım, yardım ederseniz çok mutlu olucam :p

izzeterisen
05-04-2009, 17:33
resimdeki çiçeğin sukulent olduğunu düşünüyorum fakat türünü bulamadım.aloe vera olabilirmi acaba?

Aloe veraya benziyor ama değil. Şu linke bir bakar mısınız?
http://www.succulents.co.za/aloes/dwarf-aloes/aloe-aristata.php

berduray
07-04-2009, 18:41
Arkadaşlar bu fotoğraftakiler sukulentmidir? Eğer öyleyse türü nedir? Bu dalları bu sabah yürüyüşümde yolda sahil kenarından aşırdım :rolleyes: eve gelince torfa diktim.. Acaba tutarmı ? Nasıl bakmalıyım, yardım ederseniz çok mutlu olucam :p

Bitkiniz "kazayağı"dır.

Crocus Şen
11-04-2009, 13:26
Crassula perforata
selenn

Arkadaşlar resimlerde görülen bu sukulentin adı nedir acaba??

berduray
15-04-2009, 13:31
Çiçeğe dönen şahane yaratık ne ola?

72760

72761

İklimsiz
15-04-2009, 13:43
Pachyphytum compactum bu :)

berduray
16-04-2009, 13:01
Değil Sayın İklimsiz, google araştırmamdaki gördüğüm fotolar, benim bitkiye benzemiyor.

Benim foto da net değil, zor tabi teşhis, cep telefonuyla yakın çekimler bulanık oluyor maalesef.

Arzu Kasapoğlu
16-04-2009, 14:52
Ben Haworthia cymbiformis'e benzettim.

http://images.google.com.tr/imgres?imgurl=http://www.agaclar.net/galeri/files/17371-haworthia_cymbiformis.jpg&imgrefurl=http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php%3Fi%3D14269&usg=__5y7UNQ9yNBzjzls8GbT7S7avFMM=&h=599&w=800&sz=34&hl=tr&start=3&um=1&tbnid=y0t1Jy_vhn0W_M:&tbnh=107&tbnw=143&prev=/images%3Fq%3Dhaworthia%2Bcymbiformis%26hl%3Dtr%26s a%3DX%26um%3D1

COYOTE
16-04-2009, 15:09
Haworthia cuspidata da olabilir. :)

selenn
16-04-2009, 23:15
Bu sukulentten bende de var. Haworthia cymbiformis bu yanılmıyorsam.

berduray
17-04-2009, 13:46
Arzu Hanım ve Selenn Hanımın teşhisi doğru, bilgisini paylaşan herkese teşekkür ederim.

Orkun Kırcı
27-04-2009, 17:47
Bu konu neden burada açılmış anlamadım doğrusu. Bence kaktüs ve sukulentler bölümüne taşınsa daha iyi olur.

calandiva
28-04-2009, 08:30
Merhabalar,
Kaktüslerin türlerini öğrenebilmek için güzel bir web sitesine rastladım sizlerle de paylaşmak istedim, http://samaracactus.ru/holland3.htm bu web sitesini ziyaret ettiğinizde 6 sayfa boyunca bir çok kaktüs resmi ve numaralandırma sırasına göre isimlerini bulacaksınız... benzer türdeki üst gruplar bir arada olduğu için diğer alt grupları da yanyana görerek farklarını net olarak anlayabileceksiniz, böylelikle incelemek biraz uzun sürse de en azından hepsine karşı bir göz aşinalığı oluşacaktır, herkese iyi günler:)

Gatay
03-05-2009, 21:59
Merhaba, resimlerini eklediğim sukulentin ismi hakkında bilenlerden bilgi alabilir miyim ? Bir sebum cinsi olduğunu tahmin ediyorum ancak emin olamadım. ( İkinci resimde arkada yer alan açık renkli sukulenti dikkate almayın lütfen )

Yardımınız için şimdiden teşekkürler

calandiva
03-05-2009, 22:51
Merhaba, resimlerini eklediğim sukulentin ismi hakkında bilenlerden bilgi alabilir miyim ? Bir sebum cinsi olduğunu tahmin ediyorum ancak emin olamadım. ( İkinci resimde arkada yer alan açık renkli sukulenti dikkate almayın lütfen )

Yardımınız için şimdiden teşekkürler

Sukulentinizin türünün Crassula Perforata olduğunu düşünüyorum.

Gatay
04-05-2009, 11:06
Açıkcası Crassula cinsi olduğunu düşünmemiştim. Siz yazdıktan sonra resimlerini inceledim . Tam isabet :) Yardımınız için çok teşekkür ederim. Saygılarımla

meraklı
05-05-2009, 14:52
Echeveria
züleyha

Yeni aldığım sukulentimin adını bilen var mı?

züleyha
05-05-2009, 15:37
Sayın Meraklı sanırım bitkiniz Echeveria, bende de var aynısından. Maşallah çok sağlıklı görünüyor. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=4706&highlight=echeveria bu linkten bitki ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

selenn
17-05-2009, 21:23
Arkadaşlar resimlerde görülen bu sukulentin adı nedir acaba??

Crassula perforata olabilir mi?

maki01
21-05-2009, 14:17
80206 80207
Bunlar da benim balkonumu paylaştığım çiçekler. Çiçeklerim diyemiyorum çok az emek verdim bunlara . Türleri sukulent olmalı mesajlarınızdan öğrendiğim kadarıyla. İsimlerini yazar mısınız lütfen?
Teşekkürler

selenn
22-05-2009, 00:31
Sayın maki01 soldakinin Crassula nussbaumerianum, sağdakinin de Graptopetalum paraguayense olduğunu düşünüyorum. Az emek verdim diye üzülmeyin çünkü çok fazla istekleri olmayan türler. Hele Graptopetalum çok arsızdır.

maki01
22-05-2009, 02:28
Teşekkürler Selenn

Carlos_Cortes
08-06-2009, 23:20
Arkadaşlar lithops'larımın cinslerini benimle paylaşır mısınız?

optimus
09-06-2009, 09:53
bunu 2 hafta kadar önce, taşınan komşusunun bıraktığı bu çiçeğe bakamayan bir arkadaşımdan almıştım. ne olduğunu bilmiyoırum. getirince temizldim kuru yapraklarını, öbek öbekler. bunun ismi nedir bilen varmı. pek kendilerini toparlayamadılar sanki.

AizoaceaeFAN
09-06-2009, 11:06
Arkadaşlar lithops'larımın cinslerini benimle paylaşır mısınız?

Sayın Coyote'nin Lithops başlığı altındaki 813. mesajdaki link gayet başarılı eminin işine yarayacaktır..

selenn
09-06-2009, 23:42
Sayın optimus,
Bitkinizin ismi Sanseveria hahnii. Sanseveria ile bilgilere buradan (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3017&highlight=k%FDl%FD%E7) ulaşabilirsiniz.

optimus
10-06-2009, 11:02
ben paşakılıcının bu kadar çeşidi olduğunu bilmiyordum. paşakılıcının sadece düz olarak yukarı doğru çıkanlarını biliyordum. o kadar çok çeşidi varmış ki benimki hangisi acaba, tam çıkartamadım.

saolun selenn..

nisann23
30-06-2009, 13:54
Merhaba succulent olduğunu düşünüyorum. Umarım doğru yerde arıyorum. Bilen varsa ismini öğrenebilirmiyim.

İlkin
30-06-2009, 16:03
Sizin sukkulentin adı Crassula ovata 'Hobbit'
Kendi gibi ne sevimli bir ismi var. ;)
Bundan bende de var, bonsai yapmaya çalışıyorum onu.

nisann23
30-06-2009, 16:08
Sizin sukkulentin adı Crassula ovata 'Hobbit'
Kendi gibi ne sevimli bir ismi var. ;)
Bundan bende de var, bonsai yapmaya çalışıyorum onu.

Çok teşekkür ederim İlkincim. Nasıl bansai yapmaya çalışıyorsun merak ettim açıkçası...:confused:

İlkin
01-07-2009, 09:44
Rica ederim. :) Bendeki henüz çok büyük değil alt dallarını biraz kestim, üstten büyütmeye çalışıyorum biraz daha dallasın, birkaç dalını kesip tellerle çekiştirip şekillendireceğim. Bir de internetten bakarsanız bu türün çok güzel çiçekleri var ama henüz göremedim ben de.

nisann23
01-07-2009, 11:52
Hiç çiçek açar diye düşünmemiştim. Artık Crassula ovata Hobbit' imden daha çok beklentim var;) Umarım gösterir o güzelçiçeklerini.

nisann23
01-07-2009, 12:02
İsmini bilmediğim bir çiçeğim daha:o

İklimsiz
01-07-2009, 12:06
Crassula arborescens (yeşim ağacı) (Crassula arborescens (yeşim ağacı))

Bitkiniz ve bonsaiye en uygun adayınız bu :)

asumandilek
01-07-2009, 17:47
Sevgili İlkin ve İklimsiz bonsai dedi yanlış okumadım değil mi?

Dilek hemen ayırıyorsun bana crassula arborescens' den. Nisanım 23'üm benim. :dilli:

nisann23
01-07-2009, 22:07
Eyvah arkadaşlar ki ne eyvah:eek: bunların bonsai olacağını söylemekle hiç iyi yapmadınız. Asucuğum (Asumandilek) hemen hepsine el koyacak.Bonsai hakkında inanılmaz bilgisi ve isteği olmasına rağmen henüz bir bonsaisi olmayan bir insan düşünün etrafındaki minik ağaççıklara bakarak;
_ Acaba bunun gövdesi eğilir mi?
_Acaba neresinden budasam?
Diye arayış içinde olan birinin benim succulentçiklerime ne gözle bakacağını düşünün artık:(

nisann23
01-07-2009, 22:13
Crassula arborescens (yeşim ağacı) (Crassula arborescens (yeşim ağacı))

Bitkiniz ve bonsaiye en uygun adayınız bu :)

Bu arada teşekkür etmeyi unuttum İklimsiz.
İsimlerini ve bonsaiye yatkın olduklarını öğrendikten sonra acaba bilmeseydim daha mı iyi olurdu diye düşünmeden edemiyorum . Galiba succulentlerim artık misafir bu evde:dilli:

optimus
18-07-2009, 11:17
bu sukulentin adı nedir? aldığımda küçüktü ve yaprakları birbirine çok yakındı. bende büyüdü, fakat ben anormal büyüdüğünü düşünüyorum. yapraklarının arasındaki mesafe çok arttı. 2 resim ekledim bunun için. adını ve nerde hata yaptığımı söyleyebilir miisniz?

mutationation
19-07-2009, 01:28
bu sukkulentin adı nedir?
su, ışık vs. istekleri hakkında beni bilgilendirirseniz sevinirim...

selenn
19-07-2009, 01:31
Bitkinizin türü Sempervivum sayın mutationation. Bu tür ile ilgili başlığa buradan (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=11084) ulaşabilirsiniz.

papatya367
21-07-2009, 23:10
Sayın mutationation sukulentiniz çok güzel görünüyo bi arkadaşımda var sürekli güneş görüyo ve coşmuş bi şekilde

mutationation
27-07-2009, 15:33
balkona doğrudan güneş almayan bir yere koydum ve kenarlarından uzayan kısımları koparıp ekerek epey urettım.gerci urettıklerım dahah kucuk boyutta ama sayıca fazlalaşmaya başladılar.dün 8kucuk çeliği mor bir kase içine ektim:)

DefneD.
07-08-2009, 12:38
Bu bir sukulent mi? Eğer öyleyse ismi nedir, nedir?:)

96906

Kocaman bir saksıdan koparttım, kökü bile yoktu ama sanırım tuttu. Gövdesinin içi su dolu gibi.

Teşekkürler.

mavincan
10-08-2009, 21:11
Resmini koyduğum bitkinin adı ne?
Kırılan dallarını nasıl köklendirebilirim?
Cevaplayacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

berduray
10-08-2009, 21:46
Crassula lycopodioides'e benzettim, büyükçe bir saksıya hepsini toplayıp, ilk resimdeki kıvrılan kökler de dahil, üstlerini örtecek kadar toprak ekleyin.

Yeşil renkli olmayan tüm aksamdan kök verecek, güçlenecektir.

mavincan
11-08-2009, 08:33
Çok teşekkürler yardım sever arkadaşım berduray, hızır gibi yetiştin.

Ben hemen "Crassule ıycopodioides" hakkında bilgi toplayayım. İlk saksımı da rüzgar telef etmişti, kırılan dalları ekmeme rağmen öldü.

Tekrar teşekkürler.

k0900
13-08-2009, 22:38
Bu sukulentin adı nedir?

97951

berduray
13-08-2009, 23:38
Aşağıdaki taç yaprakları net görünmemekle beraber Echeveria ailesinden olduğunu sanıyorum.

k0900
14-08-2009, 00:01
Alt kısmının fotoğrafı altta :)

sabah
14-08-2009, 09:27
Sempervivum olmalı.

k0900
14-08-2009, 20:00
Teşekkürler, Sempervivum tectorum imiş;

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Illustration_Sempervivum_tectorum0.jpg

mehtap051
15-08-2009, 11:03
sukulentimin adı nedir,bakımı nasıldır?

Arzu Kırlangıç
15-08-2009, 18:31
Sevgili Mehtap; Graptosedum 'Francesco Baldi' . Biraz güneş birazda su . Zahmetsiz güzel bir sukulent. Yapraklarındanda yavru üretmesi çok kolay. Toprağın üzerine bırakmanız yeterli.

Sevgili Crocus Sen arkadaşımızın Graptusedumu;

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=465505#post465505

Arzu Kırlangıç
15-08-2009, 19:07
Ben kopan yaprakların bir kısmını çay tabağına( mutfakta duruyor tabakta toprak yok), bir kısmınıda saksının dibine dikmeden koydum. Toprağa dikmedim sadece yaprakları yatırdım. 1-2 yaprak deneyebilirsiniz. 1 haftada minik yavrular çıkıyor.

huzunperest
19-08-2009, 22:18
Bu sukulentin adı nedir acaba?

papatya367
19-08-2009, 22:41
Çok aradım ama adını bulamadım.

neconeco
19-08-2009, 22:47
Arkadaşlar bana yardımcı olacak kimse yok mu?Sukulentlere baktım ama birebir benzerini göremedim.Belki de gözden kaçmışta olabilir ama sizlerden cevap bekliyorum.Teşekkürler

selamlar sanırım buz kaktüs

neconeco
19-08-2009, 22:55
Selamlar bir adıda kader çiçeği diye duydum.

papatya367
19-08-2009, 22:56
selamlar sanırım buz kaktüs

Merhaba sayın neconeco, buz kaktüs adında bir kaktüs adı hiç duymadım ben, eğer resimleri varsa elinizde bana da gösterebilir misiniz? Bilgimiz olsun diye.

berduray
19-08-2009, 23:22
Sayın Hüzünperet bitkiniz para çiçeği.

huzunperest
20-08-2009, 00:37
Teşekkürler sevgili berduray, simdi netten baktım latince ismini de öğrendim. Sedum sieboldii imiş. Bitkinin ismini bilmeden yetiştirmek çok tuhafıma gidiyor sanki tam olarak benim değilmiş gibi :D

sakagun
20-08-2009, 22:32
Arkadaşlar acaba bu bitkimi (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=483762&postcount=32)tanıyan var mı? Ben acem halısı sandım ama sizin de fikrinizi almak isterim.

mavincan
24-08-2009, 11:01
Merhaba arkadaşlar, yardımlarınıza ihtiyacım var.

Aşağıda resimlerini eklediğim ve adını bilmediğim kaktüs ya da sukulent olduğunu düşündüğüm bitkiyi bizim fırının önündeki kırılmış bir saksıda gördüm. Fırıncıdan izin alarak söküp eve getirdim.( sokak hayvanlarından sora kötü muamele görmüş bitkilere de el atmış durumdayım)

Gövdesi oldukça zarar görmesine rağmen köklerinin sağlam olduğunu ve kurtarabileceğimi düşünerek orta boy bir saksıya, kaktüs toprağına diktim.

Bu bitkiyi kurtarabilmek ve yaşatabilmek için yapmam gereken başka neler var bilemiyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

Teşekkürler.

selenn
24-08-2009, 11:33
Sayın mavincan bitkiniz bir Gasteria türü.

mavincan
24-08-2009, 13:22
Teşekkürler selenn.:)

Orkun Kırcı
25-08-2009, 10:01
Yoldan bulduğum(balkondan kırılıp düşmüş) çeliğimi sukulente benzettim. Kalanşo gibi etli yaprakları var. Annem yedi kardeş dedi ama muhtemelen yerel bir ad.

neconeco
25-08-2009, 20:19
Sayın mavincan bitkiniz bir Gasteria türü.

Selamlar ismini öğrendiğim iyi oldu en az 10 saksı var. bilmeden satmak garip oluyor. teşekkürler soranada söyleyenede.))).

Nariel
25-08-2009, 22:38
Yoldan bulduğum(balkondan kırılıp düşmüş) çeliğimi sukulente benzettim. Kalanşo gibi etli yaprakları var. Annem yedi kardeş dedi ama muhtemelen yerel bir ad.

Sn. Orkun Kırcı, bitkiniz bir sedum türü. Yerörtücü bitkiler başlığından sedumları incelerseniz sizinkinin aynısından görebilirsiniz.

selenn
31-08-2009, 00:43
Sn. mehtap051,

Bence bırakın biraz daha büyüsünler. Gözle zor gözükecek kadar miniklerse saksıya almanız esnasında çok kırılgan olduklarından zarar görme ihtimali çok yüksek. Nemli ortamda biraz büyüttükten sonra uygun boyutlu bir saksıya aktarırsanız bence daha iyi olur.

dua-çiçeği
31-08-2009, 21:10
Bu sukulentin adı nedr?

zeynepdincer.k
31-08-2009, 21:18
Merhaba
Bitkiniz çok sevimli bir sukulent türü.
İsmi latince Portulacaria afra variegata.

_kardelen_
01-09-2009, 09:11
Bu sukulentin adı nedr?
Crassula arborescens (yeşim ağacı)

Pardon sevgili zeynepdincer; cevap verdiğini farketmedim.Ama fotoğraf çok net olmamakla birlikte bana yeşim gibi geldi. Bende de var çünkü.

dua-çiçeği
01-09-2009, 15:45
Teşekkürler zeynepdincer.k ve kardelen .Daha önce bonzai olarak satın aldığım yaprakları koyu yeşil ,dalları yukarıya uzayan bir çeşidi vardı. Yaprakları önce buruştu sonra kurudu. Bende ona benzettim ama emin olamadım.

cinyus
01-09-2009, 17:50
bunu 2 hafta kadar önce, taşınan komşusunun bıraktığı bu çiçeğe bakamayan bir arkadaşımdan almıştım. ne olduğunu bilmiyoırum. getirince temizldim kuru yapraklarını, öbek öbekler. bunun ismi nedir bilen varmı. pek kendilerini toparlayamadılar sanki.

Sayın optimus ben siteye yeni üye oldum bu nedenle mesajınızı yeni okudum. Çiçeğinizin latince adını bilmiyorum ama halk arasında tavşan kulağı deniyor. Çok uzun yıllardır baktığım bir çiçek. Fazla suyu sevmez normal sulamanız lazım. Fazla su verirseniz çürür. Güneş ışığını sever ama çok aşırı güneş altına koymayın. Onu yakmayacak şekilde güneş alması gerekiyor. İyi baktığınız zaman yanlarından yavrular çıkacaktır. İsterseniz onları ayırıp başka saksılarda çoğaltabilirsiniz.

k0900
02-09-2009, 00:51
Bu sukulentin adı nedir?

sedum sieboldii
zeynepdincer.k

stapelia
10-09-2009, 09:59
ACİL YARDIM
aşagıda gönderdiğim diğer kaktüs için yardım istiyorum arkadslar boyu 3.29 metre eni 1.81 cm dir yakından çekebildiğim kadar çektim. Nenem 1961 yılında ekmiş bahçeye devasal oldu. her sokaktan geçen durup bakıyor hatta turisler fotoğrafını çekti dün.yardımcı olun cinsi ve ismi ne bu kaktüsün dikeni yok fakat içindeki sıvısı hastanelik ediyor babam bukamaya kalktı yüzüne sıvısı aktık 2 gün hastanede kaldı............

selenn
10-09-2009, 12:09
Sayın stapelia öncelikle babanıza geçmiş olsun. Evet sıvıları zehirli bu bitkilerin.
Türü Euphorbia tirucalli diye düşünüyorum.

zeynepdincer.k
10-09-2009, 13:25
Bu sukulentin adı nedir?

Sayın k0900 sukulentiniz sedum sieboldii.

k0900
10-09-2009, 16:11
Teşekkürler.

Timecatz
04-10-2009, 19:18
Arkadaşlar birer sukulent türü olarak tahmin ettiğim bu bitkilerin cinsleri konusunda bilgi sahibi olan varmı?

İlk ikisini 10 yıl kadar önce İzmir botanik bahçesinden almıştım.O zamandan bu zamana kadar epey yıprandı,yenilendi,yıprandı.Toprağa düşen her parçası yeni bir kök veriyor sanırım.
Son ikisinede,yıllardır annem balkonunda bakıyor.Birkaç yorum öncesinde bir arkadaşımız benzerini yayınlayıp bilgi istemiş,orada yazana göre Crassula lycopodioides'e epey benzettim.Bununda cinsi Crassula lycopodioides'mıdır?

zeynepdincer.k
05-10-2009, 10:20
Sayın timecatzz, fotolarınız yüklenince hangi bitki olduğunu görebileceğiz. Selamlar

Timecatz
05-10-2009, 10:38
Resimlerdeki bir hatayı düzeltip,tekrar ekledim efendim.

praecox
05-10-2009, 10:54
Adromischus cooperii

selenn
05-10-2009, 16:38
Diğeri de Crassula lycopodioides sanırım.

selis
06-10-2009, 18:03
Yüksek rakımlı çorak bir dağdan kopardım..

praecox
06-10-2009, 18:10
Sayın selis,

keşke kopartmasaydınız. Ne olduğunu dahi bilmediğiniz bir bitkinin bakım isteklerini de bilmeden doğadan toplamanız doğru değil.
Kaldı ki forum olarak doğal yaşamdan bu şekilde bitki toplamalarını hiç de tasfip etmiyoruz.
Kanunen de suç teşkil edebilir.

Yüksek rakkım diyorsunuz. Bakacağınız yerin de yüksek rakkımda olmadığını düşünürsek yazık olmuş.

Resmedin yeter.

selis
08-10-2009, 13:35
praecox verdiğiniz bilgiler için sağ olun.. Doğaya karşı kimin ne kadar duyarlı olduğunu asla bilemezsiniz..

duygumit
08-10-2009, 13:54
sevgili selis çok güzel görünüyor. umarım sağlıkla büyütürsünüz.

zeynepdincer.k
14-10-2009, 10:45
Yüksek rakımlı çorak bir dağdan kopardım..

Sayın selis ben bitkiyi bir sedum türü olarak biliyorum. Yurdumuzda
yükseklerde-dağlarda en çok sempervivum ve sedum türleri mevcut. Ayrıca zaman zaman türler için kullandığım bir siteyi tavsiye ederim.
www.sedumphotos.net
selam ve sevgiler

Güngör Salman
28-10-2009, 14:32
Sevgili Zeynepdincer.k insanın 20-25 çeşit sukulenti olunca bu site işine yarıyor teşekkürler. :))

Satı Uğurtan
28-10-2009, 15:49
Sevgili Güngör Salman one güzellik öyle.

zeynepdincer.k
29-10-2009, 10:11
Sevgili Zeynepdincer.k insanın 20-25 çeşit sukulenti olunca bu site işine yarıyor teşekkürler. :))

Rica ederim, zevkle. Sağlıkla ve neşe ile büyütün.

ankstel
12-11-2009, 15:51
*** arkadaşlar. bu resimdek kaktüslerin isimleri konusunda yardım riça ediyorum.

öyle benzer ve farklı adlar varki anlatamam yardımçı olursanız sevinirim nr olarak ***.

Bonsaiforever
14-11-2009, 17:56
Merhaba arkadaşlar,
1)Kırmızı çiçekli bitkinin sukulent olduğunu sanmıyorum ama yine de bilgilendirirseniz sevinirim.
2)Boru yapraklı olan (garip bir tabir oldu farkındayım) Crassula ovata hobbitmiş. Evden çıkarmayı düşünmüyorum 26 derece idealmiş zaten. Kasımdan Marta kadar gübrelemeyin diyor site. Suyunuda toprak kuruduktan sonra verin diyor yazın, tabakta kesinlikle su kalmasın diyor. özellikle dormancy sürecinde çok çok az verin diyor. Direk güneşe koyabilirsiniz. 2-3 yılda birde toprağını değiştirin diyor. Bunu sizce üstten mi sulamalıyım yoksa tabağından mı? Bu bilgilerden yanlış olan var mı arkadaşlar her zaman tecrübeye daha çok güvenmişimdir =)
3) Yaprakları fasulye gibi olanda peperomia amigo greensplit ama emin değilim. Açıkcası bu bitki hakkında pek bir bilgi bulamadım. Bilgilendirirseniz çok çok memnun olurum.

Merak edenlere söyleyeyim, bitkileri Ümraniye IKEA'dan aldım. Yaklasık tanesi 7 milyon filandı. Baya güzel bitkiler kaktüsler, ufak bonsailer mevcuttu.

Şimdiden çok teşekkürler...

selenn
15-11-2009, 14:17
Sayın bonsaiforever, bitkileriniz çok güzeller, güle güle yetiştirin.
Ben de sorularınıza madde madde cevap vereyim,

1) Bu bir Calluna vulgaris yanılmıyorsam Ericaceae familyasına ait. Sizin de tahmin ettiğiniz gibi sukulent değil. Soğuğa dayanıklı bir tür olduğundan bahçe ya da balkonda daha uzun süre dayanacaktır. Ben güzelliklerini daha sık görebilmek için ev içerisine aldım ama çiçeklerini dökmeye başladı.

2)Crassula hobbit'i üstten sulamanızda bir mahsur yok. Bahar ile havalar ısınmaya başladığında sulama miktarını arttırırsınız. Daha sonra da kaktüslere uygun br sıvı gübre ile belli aralıklarla gübrelemeye devam edebilirsiniz. Ev içerisinde bulunacaksa ki şuanda benimkisi evde, ben kaloriferin sıcaklığından etkilenmemesi için haftada bir sulamaya devam ediyorum. Bahçemdeki ise yağmur ile sulanıyor, her ikisi de keyifli görünüyor. Aslında çok zahmetli bir tür değiller.

3)Peperomia amigo'ya burada Peperomia himalaya diyorlar. Çok fazla suyu sevmiyor. Mümkün olduğunca az sulamaya özen gösterin özellikle de bu aylarda. Benimkisini bu nedenle kaybettim. Yarı gölge yerlerde keyifli gelişimlerini devam ettiriyorlar. Dona çok hassas olduklarından ev içerisinde yetiştirilmesi gereken bir tür.

Bonsaiforever
15-11-2009, 17:46
Öncelikle çok teşekkür ederim cevaplar için.
Peperomia ile ilgili elinizde bir kaynak var mı acaba? Ben hiç bulamadım, sadece Dutch(hollanda) dilinde buldum. Ondan da yarım yamalak anladım. Yağmur suyu kullanın diyordu, gerçeklik payı olabilir mi sizce?

selenn
15-11-2009, 21:43
Burada (http://www.donsgarden.co.uk/plants/543?ordr=0&telephone=5) Peperomia amigo ile ilgili genel bilgilere yer verilmiş.

Burada (http://www.botany.com/peperomia.html) da genel anlamda Peperomia'lar hakkında birkaç bilgi var.

http://pss.uvm.edu/pss123/folpeper.html

http://houseplants.suite101.com/article.cfm/all_about_peperomia

http://houseplants.suite101.com/article.cfm/all_about_peperomia (Bu sitede üretimi ile ilgili bilgiler var.)

Bu (http://www.answerbag.com/articles/video/Peperomia-Plant-Care/60dffb75-7acd-28bd-1511-d39fbd0eab15) sitede de Peperomia ile ilgili bilgi veren bir video izleyebilirsiniz. İyi direnajlı toprak karışımına ve yarı gölge yerleri sevdiğine değinilmiş.

Yağmur suyu tüm sukulentler için ideal. Biriktirme imkanınız varsa yağmur suyu ile sulamanızı tavsiye ederim. Ben bahçedeki bitkilerimi çok sık yağmur yağdığından sulamıyorum. Gelişimleri çok güzel.

ceromaya
16-11-2009, 11:33
Bu sukulentin adını bilen var mı?

selenn
16-11-2009, 13:34
Cotyledon orbiculata olabilir.

ceromaya
16-11-2009, 14:14
Cotyledon orbiculata olabilir.
Teşekkürler. İngilizce adının 'Pig's Ear' yani Domuz Kulağı olduğunu öğrendim Google'da aratınca da.

querelle
18-11-2009, 13:35
Aloe Arborescens

Umarım yanlış yere göndermemişimdir.

2 seneyi aşkın süredir benimle, geçen yaz upuzun bir dalın ucunda çiçek açtı tam ortasından. Çiçek fazla dayanmadı, belki 1 hafta.
Aşağıda 10 civarında yavrusu var ama nasıl ayıracağımı bilmediğim için şimdilik ellemiyorum.

Türünü bilen var mı ?
Aşkın gözyaşına benzetiyorum ama o değil.

http://img94.imageshack.us/img94/1092/madrs.jpg

(biraz büyük olduğu için pencere içinden çekmek zorunda kaldım, arada cam var)

livadi
18-11-2009, 13:54
Arkadaşlar lütfen.Yapmayın.Koymayın bu resimleri.Her gezindiğim başlıktaki bitkilerin hepsinden hemen istiyorum ve sabırsızlıktan yerimde duramıyorum.Ooof of ...Nezaman benim bukadar çeşidim olacak.Ayrıca son günlerde tüm vaktimi forumda geçirir oldum, acaba bir psikiyatriste danışsam mı?

Kıskanç arkadaş...

esen
18-11-2009, 14:24
Sevgili querelle çiçeğiniz aloe bence

querelle
18-11-2009, 16:35
Livadi :)
Yavrularını ayırabilirsem (uzman yardımıyla) size bir tane yollarım hiç merak etmeyin, bitkilerin en güzel yanı paylaşılabilmeleri.

Sayın Esen teşekkür ederim öneriniz için ama bende Aloe de var, bence ikisi farklı. Aloe daha yumuşak ve etli, kazayla kırıldığında bir dolu sıvı akıyor.
Bu ise hem daha sert hem kenarları dikenli hem de diklemesine baya uzuyor.
Yaprakları da Aloe kadar etli değil üstelik, oldukça ince.

Acaba bir aloe türü olabilir mi ? Hiç benzemiyor da değil yani...

AizoaceaeFAN
18-11-2009, 16:57
Sayın querelle büyük bir ihtimalle bu Aloe arborescens.

querelle
18-11-2009, 17:03
Sayın AizoaceaeFAN,

Sanırım haklısınız. Ama internetten baktıklarım yine de biraz daha farklı. Bu arada baya büyüyebilen bir bitki olduğunu gördüm, acaba benimki saksıda diye mi benzetemiyorum bir türlü ?
Arborescens'in çiçeğini gördüm, benimki çiçek açtığında da aynı öyleydi ama daha cansız renkleri vardı ve biraz daha güdüktü.

Sanırım doğada yetişenlerin üstünlüğü beni yanıltıyor.

Sayın Esen, aloe dediğinde ben hemen Vera'yı düşünmüştüm ama görülen o ki o da haklıymış.

İkinize de çok teşekkürler. Sanırım bahar gelince bitkimi daha büyük bir yere alıp, olması gerektiği hâline ulaştırmaya çalışacam.
Minicik saksıda n'apsın zavallı, tıkışmış kalmış :rolleyes:

not: altta birsürü yavru var gördüğünüz gibi, isteyen olursa bana ÖM atabilir, ayırmayı becerdiklerim sizindir.

ankstel
18-11-2009, 17:51
Arkadaşlar paylaşmak istedim kaktüslerin isimleri hk.yanlış olan varsa ikaz ederseniz memnun olurum:)

Latif
19-11-2009, 10:42
Resmini ekledigim sukulentin ismini ve bakımını bilen yazarsa sevinirim.
saygı dolu sevgiler.

kalambaklı
19-11-2009, 12:04
Sevgili Latif arkadaşım, crassula

Latif
19-11-2009, 12:12
Arkadaşım teşekkürler

zeynepdincer.k
19-11-2009, 12:26
Resmini ekledigim sukulentin ismini ve bakımını bilen yazarsa sevinirim.
saygı dolu sevgiler.

Merhaba latif.
Sukulentiniz Crassula arborescens. Bakımı için söyleyebileceklerim, bol güneş veya ışık, yarı geçirgen toprak, sulama: yazın haftada bir toprak kurudukça, kışın düzenli sulama gerektirmez, çok ılık günlerde suya ihtiyacı olduğunu gözlemlediğinizde veya bitkinin soğuk nedeniyle sulamadan etkilenmeyeceğini düşündüğünüz zamanlarda.

Latif
14-12-2009, 13:57
Katkı veren arkadaşların ve siteden ögrendiklerim sayesinde sukulentin keyfi yerinde.Cam kavonoza akvaryurmcudan aldıgım taşları üstüne odun kömürü ve kalan kısma torf toprak karışımı koyarak diktim.Bu uygulamayı sitede okudugum bir yazıdan ögrenerek yaptım.
Sevgi dolu saygılar
Not:390 nolu mesajdaki sukulent

fevziye
31-12-2009, 10:58
Merhabalar, geçen yıl bir arkadaşımdan aldığım succulentim bu yıl çiçek açtı. Ama adını bilmiyorum.

oki_1655
10-01-2010, 20:59
Sevgili abilerim ve ablalarım bende olan ve ismini bilmediğim bazı sukulentlerin ismlerini biliyorsanız paylaşır mısınız?

1-121448
2-121449
3-121450
4-121452
5-121453

oki_1655
10-01-2010, 21:01
...

6-121455

Yardımcı olan herkese şimdiden çok teşekkür ederim..

Fatih
11-01-2010, 00:23
1.den emin değilim ancak 2. ve 3.resimlerde bulunanlar sempervivum,6.resimde bulunan ise buz çiçeği.

zeynepdincer.k
13-01-2010, 22:56
...

6-121455

Yardımcı olan herkese şimdiden çok teşekkür ederim..

Sayın oki_1655
Bildiğim kadarı ile 1,2,3 nolu fotolar sempervivum (soğuğa dayanıklı, suyu seven alpin bir bitki), 4 nolu foto emin değilim sizde bir internette aratın bir sedum ve/veya crassula türü, 5 nolu foto benim de çok beğendiğim bir sedum türü sedum telephium (ilerde pembe top top çiçekleri olacak) ve son olarak 6 nolu foto aptenia bir yer örtücü türü yerli adı buz çiçeği. Selamlar

oki_1655
21-01-2010, 08:58
Sayın Zeynep Hanım
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.4 nolu fotodaki sukulenti çok aradım ama bulamadım.Aramaya devam edicem.Size tekrar çok teşekkür ederim...

Siyah
25-01-2010, 09:07
Buz çiçeğini nasıl yetiştirebilirim?

İlkin
25-01-2010, 10:56
Buz çiçeği yetiştirilmesi en kolay sukkulent türlerinden bir tanesidir. Elinizdeki çeliği toprağa daldırıp ara ara sularsanız, bol ışık da alırsa en kısa zamanda köklenip büyümeye başlayacaktır sayın taba.

Nariel
26-01-2010, 13:40
Bu sukkulentin adı nedir acaba? Bana veren teyze "çok güzel pembe öbek öbek çiçekleri olur" demişti ama beklediğimden çok farklı açtı. Bir çeşit sedum sanırım ama ne olduğunu bulamıyorum.

Güngör Salman
26-01-2010, 14:09
Bu sukkulentin adı nedir acaba? Bana veren teyze "çok güzel pembe öbek öbek çiçekleri olur" demişti ama beklediğimden çok farklı açtı. Bir çeşit sedum sanırım ama ne olduğunu bulamıyorum.

Çiçek yapısı kalanchoe Pumila'ya benziyor.İsmini bende merak ettim çokta güzel görünüyor.

_kardelen_
27-01-2010, 10:56
Bu sukulentlerimin ismini öğrenmek istiyorum. (4 numaralı olanın yeşim olduğunu sanıyorum, doğru mudur?)
1-123282 2-123283

3-123284 4-123285

5-123286

zeynepdincer.k
27-01-2010, 12:07
Merhaba sayın kardelen

1- Graptopetalum paraguayense
2- Echeveria sp.(echeveria glauca ve echeveria perle von nürnberg arasında kararsız kaldım. Ortam değişikliğinde (balkon ya da cam önübe konduğunda) rengi pembeye dönüp kızarır ise perle von nürnberg)
3- Sedum palmeri (çiçeklenme sarı renkte olur ise sedum palmeri)
Burda şöyle bir dipnot koymak isterim :Bir sukulentin adını tam olarak bilemez isek ki; bazı türler yaprak-gövde formu ve renk olarak birbirinden ayırt edilemeyebilir, o zaman, çiçeklenmesini bekleyip, çiçek formu ve rengine bakarak ayırt edebiliriz.
4- Crassula ovata (ülkemizde yeşim çiçeği olarak adlandırılmış)
5- Kalanchoe blossfeldiana

İyi günler dilerim.

Nariel
28-01-2010, 14:06
Bugün sokakta bir sukkulent gördüm, çiçekleri harikaydı. Yanında bitmiş küçük bir kökü söküp aldım çoğaltmak için. Bunun adı nedir acaba?

Güngör Salman
28-01-2010, 14:27
Bugün sokakta bir sukkulent gördüm, çiçekleri harikaydı. Yanında bitmiş küçük bir kökü söküp aldım çoğaltmak için. Bunun adı nedir acaba?

Kalanchoe tubiflora sanırım.

selenn
28-01-2010, 23:15
Kalanchoe tubiflora sanırım.

Yapraklarına bakınca bana da Kalanchoe daigremontiana gibi geldi ama yanılıyor da olabilirim. Her iki türün de çiçek yapısı hemen hemen aynı gibi.

Nariel
28-01-2010, 23:20
Yaprakları ne Kalanchoe daigremontiana kadar geniş, ne de Kalanchoe tubiflora kadar inceydi; yok mu bunun ortası;)?

selenn
28-01-2010, 23:33
Var var:) Sanırım bakımsız kalmış olabilir daigremontiana, bakımsız kalınca yapraklarını inceltebiliyor. Sanki normal boyundan daha da uzun yapraklara dönüşüyor. Ama yine farklı bir tür de olabilir.

cigdemsi
07-02-2010, 22:07
Oki cevabiniz icin tesekkür ederim.10 günde bir sulama yaz icin gecerli,dogru anladim mi.Ben alali 3-4 hafta falan oldu ve hic su vermedim.Yalniz sorun su ki alt taraftaki yapraklari hafif burusmaya ve yumusamaya basladi.Acaba benden su istiyor olabilir mi?Kisin su verme araligi ne kadar olmali acaba?

zeynepdincer.k
08-02-2010, 23:51
Merhaba cigdemsi
Siz Almanya'da yaşıyorsunuz değil mi? Evetse hava sıcaklığı eksilerde olmalı şimdi. Bitkiniz dışarda değildir diye umuyorum. Evin içinde ise en aydınlık en çok güneş alan yere alın. Kaloriferli bir ortam ise toprağına kabaca olacak ama parmak daldırın ve toprak size kuru geldikçe sulayın. Dışarda bakılan bir bitki ise Almanya koşullarında dışarda tutmayın. İçerde baktığınız tahmin ederek sulama yapın dedim. Bahar ve yaz aylarında yine toprak kurudukça sulayın. Cotyledon çok dayanıklı bir bitkidir. Türkiye'de güney bölgelerde yetişkin bir Cotyledon bahçede bile yetişir. Kolay gelsin. Selamlar.

cigdemsi
09-02-2010, 16:00
Zeynep tesekkürler.Hayir tabi ki icerde,zaten pencere önünde fakat evim sicak.Yapraginin yumusamasi susuzluktan galiba.Cünkü sukulent oldugu icin sulamaya korktum.Artik dediginiz yöntemle bakip sularim.

Jezebel
15-02-2010, 18:59
Bu sukulenti tanıyan var mı ?

zeynepdincer.k
16-02-2010, 00:26
Merhaba Jezebel
Bu sukulentin adı kalanchoe marginata. Kolay çoğalır. Gövdenin ortasından kopartıp toprağa saplayın hemen tutar. Ya da yaprağı toprağa bırakın toprağı nemli tutun yapraklardan bebek geldiğini göreceksiniz.
Selamlar

justice
21-02-2010, 12:33
merhabalar. resimlerini eklediğim kaktüs tarzı bitkilerimden kısa boylu olanını türünü bilen biri varmıdır acaba...(sorumu nerede sormam gerektiğini bulamadığım için burada yazdım yanlış olduysa ilgili linki iletebilirseniz oraya taşıyabilirim..esenlikler...)

126447

126448

günebakan
12-03-2010, 21:05
Bu sanırım bir sukulent satıcı hint küpelisi dedi ama acaba gerçekten adı bu mu?

129740

venus_trap
17-03-2010, 07:47
Bunların adını bilen varmı?

skaraca
17-03-2010, 08:22
Sayın venus trap,

İlk fotoğrafınızdaki sukulent Haworthia türü, alt tür olarak birbirlerine benzedikleri için net birşey söyleyemeyeceğim. Siz görsellerden araştırarak bir karar verebilirsiniz.

İkinci fotoğrafta orta sol taraftakı yeşil yapraklı olan Difenbahya, diğerini bilemiyorum.

venus_trap
17-03-2010, 10:41
Teşekkürler sayın skaraca:)

Hhatice
02-04-2010, 12:40
Bu sanırım bir sukulent satıcı hint küpelisi dedi ama acaba gerçekten adı bu mu?

129740

çok güzelmiş Günebakancım .Tohum verecek mi bakalım

berduray
02-04-2010, 15:02

129740

Kalanchoe manginii 'Mirabella' Uzakdoğuda oldukça popüler.

Gatay
06-04-2010, 22:30
Merhaba ,

Bu haftasonu resimde görülen sukulenti aldım. İsmi konusunda yardımcı olur musunuz ? Ayrıca bakımında dikkat edilecek bir husus varsa iletirseniz sevinirim. Dış yaprakları nedense yumuşayıp büzülüyor. Aldığımda da dış yapraklarda bu durumu fark etmiştim. Bir iki günde sanki bu durum biraz daha çoğaldı.

Ekleme 11/04/2010 : Bu sukulentin "Echeveria Pulvinata - ruby" olduğunu öğrendim. Ancak yaprakların yumuşamasına henüz bir çare bulmuş değilim :(

günebakan
06-04-2010, 22:53
Teşekkür ederim sevgili Berduray:)

k_donmez
10-04-2010, 23:30
Bu sedumun adı nedir?

Sedum reflexum

k0900

k_donmez
10-04-2010, 23:31
Bu sedum üstteki sedumla aynı mı? Farklı bir tür mü?

k_donmez
10-04-2010, 23:32
Bu bitki kışın yaprak döküp, baharda tekrar yeşeriyor. Odunsu dalları var. Adı nedir?

sedum sieboldii

Carlos_Cortes

Carlos_Cortes
11-04-2010, 00:10
Bu bitki kışın yaprak döküp, baharda tekrar yeşeriyor. Odunsu dalları var. Adı nedir?

Sayın k_donmez, bitkinizin adı sedum sieboldii.

betito
14-04-2010, 19:24
bunun adı ne ?

9660

Cylindropuntia subulata

Bunun Türkçe adı yok mu acaba?

Selçuk Örnek
17-04-2010, 10:28
Merhaba, resimlerdeki sukkulentlerin adını bilen var mı acaba?

oki_1655
17-04-2010, 16:33
Sayın Selçuk Örnek ilk fotoğraftaki bitki yanlış hatırlamıyorsam Platycerium.Türkçe ismi ise geyik boynuzu bitkisi olarak geçer.
2. fotoğraf içinse google a Cotyledon orbiculata v. oophylla yazarak aratırsanız benzeri çıkıyor ama uçları mor benim bulduğumun belki zamanla sizinki de değişebilir ya da farklı bir varyetesi olabilir.

Selçuk Örnek
20-04-2010, 21:42
Teşekkür ederim Sayın Oki, yalnız 1. resimdeki sukkulent için geyik boynuzu resimlerine baktığımda çok bir benzerlik kuramadım.

oki_1655
20-04-2010, 23:50
Sayın Selçuk Bey alt türlerinden biri olabilir ama yanlış hatırlıyorda olabilirim.Ben biraz araştırayım tekrar size yazıcam..

nurcanaybay
21-04-2010, 19:15
Arkadaşlar bu sukulent'in adını öğrenebilirmiyim ?

nurcanaybay
21-04-2010, 19:23
Bunun da lütfen...

günebakan
21-04-2010, 22:06
Nurcan hanımcığım ilk sukulentiniz Kalanchoe Daigremontiana yanılmıyorsam.

skaraca
21-04-2010, 22:41
Nurcan hanım, ikincisi de Gasteria...

oki_1655
21-04-2010, 23:09
Sevgili Günebakan yanılmıyorsunuz ilk fotoğrataki Kalanchoe Daigremontiana.Ben de çok severim bunu.O uçlarındakiler toprağa dökülüp tekrar büyüdüğünde çok hoşuma gidiyor.İkinci fotoğraftaki ise Gasteria Ernestii-Ruschii.Türkçeye de çevirmişler fiyonk sukulent olarak söylendiğini duymuştum..

nurcanaybay
22-04-2010, 17:40
Sevgili Günebakan ,Skaraca ve Oki çok teşekkür ederim.

Gatay
23-04-2010, 23:44
Merhaba, resimdeki sukulent cinsi hakkında bilgi alabilir miyim. ? Resim yakından çekildiği için biraz büyük çıkmış oysa kendisi henüz bebek ;) yapraklar mor rengine çalıyor. Aslında biraz sedum sieboldii'ye benziyor ama sanırım değil. Sizlerden yardım alabilirsem sevinirim.

Saygılarımla

berduray
24-04-2010, 11:08
Bence kalanşoe türlerinden.

Kalanchoe fedtschenkoi variegata'ya benzettim.

nurcanaybay
25-04-2010, 16:19
Bu sukulent'in adını öğrenebilirmiyim ?

Gatay
25-04-2010, 22:27
Sayın berduray, çok teşekkürler. Belirttiğiniz gibi Kalanchoe fedtschenkoi olabilir. Resimlerine baktığımda benziyor. Satan kişi gösterişli çiçekleri olduğunu belirtmişti. Saygılarımla

Jezebel
26-04-2010, 16:41
Bu sukulenti tanıyan var mı ?

günebakan
26-04-2010, 17:54
Sevgili Jezebell sukulentiniz echeveria.

Jezebel
28-04-2010, 23:38
Echeveria elegans mı , yoksa Echeveria secunda mı ?
Karar veremedim de ...

günebakan
29-04-2010, 11:20
Bence Echeveria secunda sevgili Jezebell.

haşiye
08-05-2010, 20:39
Herkese merhabalar. Bu sukulentin adı nedir acaba..?;)
Şimdiden teşekkürler...

Hhatice
08-05-2010, 20:43
Şimdiden teşekkürler...

Yılbaşı çiçeği (Christmas cactus)

skaraca
09-05-2010, 10:28
Sayın Haşiye,

Bu linkteki (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=633631&postcount=902) fotoğraflarla karşılaştırabilirsiniz. Sayın Hhatice hanım, yılbaşı çiçeği olduğunu belirtmiş ancak, fotoğrafta çiçekler net belli olmasada sanki paskalya çiçeği gibi duruyor. Benzer olmakla birlikte her ikisi ayrı türdür. Paskalya çiçeği latince Rhipsalidopsis gaertnerii olarak bilinir.

haşiye
09-05-2010, 10:35
Sayın skaraca teşekkür ederim linke baktım. Evet çiçeğim paskalya çiçeği imiş.

Sayın Hhatice sizede teşekkür ederim..

Sebahattin Sargın
15-05-2010, 10:52
Bu sukulentlerim isimleri nedir acaba?
Sedum album
Oki 1655
Teşekkür ederim :)

144244
Sedum spurium
Sevgili Cenan
Teşekkür ederim :)
144245

Sevgiler ;)

oki_1655
15-05-2010, 11:41
Bu sukulentlerim isimleri nedir acaba?
144244

144245

Sevgiler ;)

Sebo ilk fotoğraftakini ilk gördüğümde Sedum hernandezii diye düşünmüştüm ama yanılmışım sanırım Sedum Album gibi duruyor.İkinci fotoğraftakinin adını bende merak ediyorum.Bende de var ve çok hızlı gelişip çoğalıyor.

cenan
19-05-2010, 15:31
Sn. Sebahattin bey, ikinci resimdekini sedum spurium' a benzettim. Sizdekinin yaprakları yeşil, bende de var fakat yapraklar çoğunlukla pembe. Yaz gelmesiyle beraber çok canlandı ama bitlendi:mad:

sevim.K
26-06-2010, 07:37
Yeşil ve pembe yapraklı her ikisindende var bende. Yeşilde bir şey yok ama pembe yapraklıdan bir temizliyorum sürekli:mad:

k_donmez
02-07-2010, 14:58
Bu sedumun adı nedir?

mrmusti
02-07-2010, 15:19
Sayın k_donmez,
www.kaktusresimleri.biz sitesinden succulentlerin içinde sedum başlığının altında beşyüzden fazla sedum resmi var. Oradan araştırabilirsiniz.

Bu sedumun adı nedir?

k_donmez
02-07-2010, 15:37
Sayın Mrmusti
İlginize teşekkürler.

zeynepdincer.k
02-07-2010, 20:49
Bu sedumun adı nedir?

Merhaba k_donmez emin değilim ama Sedum rupestre'ye benziyor.

Tubalcain
18-07-2010, 08:39
Leş Çiçeği olarak arattığımda ''stapelia'' farklı türlerde leş kaktüsleri içinde çıktı birisi kesin bir bilgi verebilirmi acaba?

nazlı2323
10-10-2010, 14:24
Bahaus kaktüs bölümünden aldım ne olduğunu bilmiyorum ve nasıl bakıldığını bilgi verirseniz çok mutlu olacağım çünkü bugün yaprakları aşağı doğru düşmeye başladı şimdiden teşekkkür....

cenan
11-10-2010, 08:02
Nazlı2323 çiçeğinin adı Hypoestes.

yağ-mur
11-10-2010, 12:06
Bahaus kaktüs bölümünden aldım ne olduğunu bilmiyorum ve nasıl bakıldığını bilgi verirseniz çok mutlu olacağım çünkü bugün yaprakları aşağı doğru düşmeye başladı şimdiden teşekkkür....

çiçeğiniz çok güzel sağlıklı görünüyor maşallah fitonya(hypoestes)olarakda bakabilirsiniz soğuk sevmiyor balkondaysa içeri alın eğer eviniz kaloriferliyse arada yapraklarına ılıksuyla püskürtme uygulayın

nesli6
05-11-2010, 13:47
ilk fotoğraf Peperomia asperula
ikinci fotoğraf Senecio himalaya

178734178735
Arkadaşlar bu sukulentleri (özellikle ilk resimdekini) tanıyan, yetiştiren veya nereden bulunabileceğini bilen var mı ? Ayrıca şu linke http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1685&page=8 isminin Rebutia mansoneri olduğunu düşündüğüm sarı bir kaktüs eklemiştim onuda bulamıyorum :(

aysahay
23-11-2010, 16:02
Sütleğen
Ayşe Yıldız

Arkadaşlar bu çiçeği bayram tatilinde gittiğim ve gezdiğim Isparta'nın dağlarından getirdim. Ben bir sukulente benzettim. Aslına bakarsanız saksıda yaşar mı yaşamaz mı bilmiyorum. Mevsimlik mi çok yıllık mı onu da bilmiyorum ama çok tatlı bir çiçek. Eğer ismini bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

181163

Ayşe Yıldız
23-11-2010, 17:14
Ben sütleğene benzettim sevgili aysahay.

alperfect
26-11-2010, 00:48
succulent olduğunu tahmin ettiğim bitkiyi iki dal olarak bir tanıdığımdan almıştım çok kolay tuttu ve bu boya geldi (diğeri biraz daha küçük) çok güzel görünen bu bitkinin adını öğrenebilirsem çok sevineceğim
Aeonium domesticum lindleyi
Teşekkürler günebakan

selis
02-12-2010, 15:55
Atlas olmadığını sanıyorum sadece..
Bunun ne olduğunu bilen var mı?
http://agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=177815&stc=1&d=1288525675
http://agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=177816&stc=1&d=1288525675

bettyycim
02-12-2010, 22:49
succulent olduğunu tahmin ettiğim bitkiyi iki dal olarak bir tanıdığımdan almıştım çok kolay tuttu ve bu boya geldi (diğeri biraz daha küçük) çok güzel görünen bu bitkinin adını öğrenebilirsem çok sevineceğim

Crassula arcentea

bettyycim
02-12-2010, 22:53
178734178735
Arkadaşlar bu sukulentleri (özellikle ilk resimdekini) tanıyan, yetiştiren veya nereden bulunabileceğini bilen var mı ? Ayrıca şu linke http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1685&page=8 isminin Rebutia mansoneri olduğunu düşündüğüm sarı bir kaktüs eklemiştim onuda bulamıyorum :(

Sanırım soldaki Crassula Springtime ve sağdaki Crassula Hirta

sdeger
03-12-2010, 03:59
http://img542.imageshack.us/img542/4995/grnt0133.jpg

Görüldüğü üzere 5 damarlı bir ot. Bu yabani otun adı nedir?

bettyycim
06-12-2010, 19:26
Şimdiden teşekkürler...

Schlumbergera gaertneri biraz geç ama :)

FIRUZAN
15-12-2010, 21:51
Merhaba ,resimde eklediğim bitki uzun süredir bende devamlı yaprak olarak uzuyor,koparıp bir kaçkere çoğaltıp arkadaşlarıma vermiştim sizce çiçek açıyor mu? Adı nedir teşekkürler

bettyycim
15-12-2010, 22:02
Merhaba ,resimde eklediğim bitki uzun süredir bende devamlı yaprak olarak uzuyor,koparıp bir kaçkere çoğaltıp arkadaşlarıma vermiştim sizce çiçek açıyor mu? Adı nedir teşekkürler

Haworthia coarctata
Haworthia Reinwardtii
Haworthia Superfasciata

Bu üçünden biri olması lazım resmini çok net olmadığı için tam olarak, tespit edemedim

bettyycim
20-12-2010, 09:54
Bu sukulentin adını bilen var mı?

Fenestraria Rhopalophylla
Plenty Plant

PlentyPlant
20-12-2010, 10:37
478. mesajınızdaki sukulentin adı Fenestraria Rhopalophylla, Sayın Bettyycim.

bettyycim
20-12-2010, 10:46
Teşekkür ederim, ama anladığım kadarıyla Lithops vari bir şey değil mi? Tam olarak sukulent değil, su verip de öldürmeyeyim garibi :(

PlentyPlant
20-12-2010, 21:58
Teşekkür ederim, ama anladığım kadarıyla Lithops vari bir şey değil mi? Tam olarak sukulent değil, su verip de öldürmeyeyim garibi :(

Bence, hele de bu dönemde su vermeyin derim. Güneşi de eksik olmasın.

alperfect
27-12-2010, 09:59
Crassula arcentea
Sn. bettyycim Crassula'ları incelediğimde biraz farklı olduklarını gördüm benimkinin yaprakları tüylü. Yanında yeşim ağacı ile birlikte olan bir fotoğrafını ekliyorum (yeşim ağacının net görünmeyen desteği kurşunkalem:))

günebakan
30-12-2010, 11:43
Sayın Alperfect sukulentiniz Aeonium domesticum olabilir

alperfect
03-01-2011, 22:15
teşekkür ederim sn. günebakan aeonium domesticum (özellikle lindleyi) fotoğrafları benim bitkime çok benziyor

sariefe
07-02-2011, 00:44
Resimdeki sukulentin adını bilen varsa ve paylaşırsa sevinirim.

Peperomia Ferreyrae
nesli6

191691

Teşekkür ederim.

bettyycim
07-02-2011, 08:21
Resimdeki sukulentin adını bilen varsa ve paylaşırsa sevinirim.

191691

Crassula Rattrayi sanırım, arkadaşım bende de var çok çabuk boy atıyor oysa ;)

sariefe
08-02-2011, 02:20
Crassula Rattrayi sanırım, arkadaşım bende de var çok çabuk boy atıyor oysa ;)

Sevgili bettyycim netten "Crassula Rattrayi" olarak arattım fakat ne görsellerde ne de konularda bu bitkiye rastlayamadım. Bu sukulentin etli yapraklarının ortası bazı haworthialarda olduğu gibi saydam bir yüzeye sahip. Bilmem resimden gözüküyor mu?