PDA

View Full Version : Fatoş / Bahçe

Sayfalar : 1 2 3 [4] 5 6 7

iyibiriyim
07-12-2010, 16:58
Yerim ben o kediyi :D

Orhan Özbilgiç
07-12-2010, 17:27
Bende Erica' ları beğendim. Ayrıca yılbaşı çiçeği ve o sarı çiçeklerde çok güzel açmışlar. elinize sağlık.:)

Fatoş
07-12-2010, 19:33
Günebakancığım, teşekkür ederim, ericaları geçen sene almıştım, çiçekleri çabuk geçmişti, bu sene keyifleri daha iyi.

Fatoş
07-12-2010, 19:38
Yerim ben o kediyi :D

Aramıza hoş geldiniz. Tarçın bahçe de baktığım kedilerin sadece birisi, çok beyefendi, akıllı bir kediciktir. İçlerinden en çok onu seviyorum:)

Fatoş
07-12-2010, 20:02
Teşekkür ederim Orhan bey, ericalar bu sene daha iyi açtılar. Yılbaşı çiçeği saksısı geçen sene açık pembe açmıştı bu sene içinden üç renk çıktı bu akşam işten ayrılırken baktım saksıda bayrak kırmızısı çiçek daha açmış, hayret ettim nasıl oldu diye:) Sarı çiçek dediğiniz herhalde minik hercai menekşeler çok güzel kokuyorlar.

iyibiriyim
07-12-2010, 22:13
Bu gibi siteleri internette yeni keşfettim. Bende balkonumda kende çapımda birşeyler yetiştiriyorum. Bitkilere baktıkça içim huzur doluyor :D

sevim4
07-12-2010, 22:16
Sevgili fatoş hanım, maşallah diyorum bu çiçekler insan çatlatan dürden.:D
İlk gülün rengine hayran kaldım ya nedemeli yılbaşı bekonyaya diyerleride muhteşem.
Hep aklım kaldı.;)

MaruL
08-12-2010, 02:50
Fatoş hanım inanın bahcenize o birbirinden güzel muhteşem çiçeklerinize hayran kaldım..öyle bi aşka geldimki hemen hepsinden dikmek istiyorum.:) sayenizde duymadıgım bikaç cicegide ögrendim tohum ve soganlarını bulursam hemen dikecegim mesela zıpcıktı :D hiç duymamıştım ismine cok güldüm :D buarada kızınızın evi hayırlı ugurlu olsun cok güzel..inanın bi masal gibi anlatmışsınız eşinizle ve kızınızla olan yazıları cok hoşuma gitti tebrik ediyorum ellerinize saglık herşey cok güzel..

sevim.K
08-12-2010, 05:07
Benim ericalarda hala çiçekli. Ama çok fazla döküntüleri oluyor. Suyla araları nasıl. Galiba isteklerini tam karşılayamadım. Yılbaşı çiçeğinin rengine bayıldım. O kızaran lobları ne hoş. Sanki loblarla çiçek rengi birbirlerini tamamlıyorlar:)

Fatoş
08-12-2010, 12:36
[QUOTE=iyibiriyim;724069]Bu gibi siteleri internette yeni keşfettim. Bende balkonumda kende çapımda birşeyler yetiştiriyorum. Bitkilere baktıkça içim huzur doluyor :D[/QUO

Doğayla, bitkilerle ilgilenmek insana iç huzuru verir, genç yaşta bunu fark etmek çok güzel.

Fatoş
08-12-2010, 12:42
Sevgili fatoş hanım, maşallah diyorum bu çiçekler insan çatlatan dürden.:D
İlk gülün rengine hayran kaldım ya nedemeli yılbaşı bekonyaya diyerleride muhteşem.
Hep aklım kaldı.;)

Teşekkür ederim, Sevim hanımcığım. Bana, o gül senin bahçendeki gülün aynısı gibi geldi. Geçen sene koyu kırmızı, nerdeyse siyaha yakın açmıştı, gübreledikten sonra bu renk oldu.

Fatoş
08-12-2010, 14:13
Fatoş hanım inanın bahcenize o birbirinden güzel muhteşem çiçeklerinize hayran kaldım..öyle bi aşka geldimki hemen hepsinden dikmek istiyorum.:) sayenizde duymadıgım bikaç cicegide ögrendim tohum ve soganlarını bulursam hemen dikecegim mesela zıpcıktı :D hiç duymamıştım ismine cok güldüm :D buarada kızınızın evi hayırlı ugurlu olsun cok güzel..inanın bi masal gibi anlatmışsınız eşinizle ve kızınızla olan yazıları cok hoşuma gitti tebrik ediyorum ellerinize saglık herşey cok güzel..

Hoş geldiniz, sevgili Marul, iyi dileklerini ve beğeniniz için teşekkür ederim. Bizler yani üyeler birbirimizin balkon ve bahçelerini gezdikçe olmayan çiçeklerin peşine düşüyoruz. Geçen yaz ortası o kadar çok bitkim ve çiçeğim vardı ki bakımlarına yetişemiyor, onları kimseye emanet edip yazlığıma gidemiyordum artık bu kadar çok çiçek edinmeyeceğim sadeleştirmeliyim dedim, gerçi onu eşim ben yokken adıma yapmış:( Şimdi bu aralar yine çiçeklerin peşinde koşmaktayım, bir türlü kendime vermiş olduğum sözü yerine getiremiyorum;)

Fatoş
08-12-2010, 14:26
Benim ericalarda hala çiçekli. Ama çok fazla döküntüleri oluyor. Suyla araları nasıl. Galiba isteklerini tam karşılayamadım. Yılbaşı çiçeğinin rengine bayıldım. O kızaran lobları ne hoş. Sanki loblarla çiçek rengi birbirlerini tamamlıyorlar:)

Sevim hanımcığım,benimkilerin de döküntüleri oluyor, galiba susuz kaldıklarında daha fazla döküyor, toprağının devamlı nemli olmasından hoşlanıyorlar, yarı gölgedeler, tam güneşe çıkarmaya korktum, bu yaz bir ara kurur gibi oldular,havalar serinleyince yeni dallar verdi, bende yeni yeni huylarını öğrenmeye çalışıyorum. Yılbaşıların çiçeklerinin loplarınının renklerine vurulup almıştım, bu sene daha farklı tonlarda açtı, nedendir bilmem.

Fatoş
08-12-2010, 14:41
Bir saksıda üç renk yılbaşı çiçeği, bende bu işe şaştım. Geçen sene iki renk ayrı yılbaşı saksısı vardı, öteki açmadı ama çiçeklerini merakla bekliyorum;)183491
Çiçekler böyle süprizler yaparsa tabii kendime verdiğim sözü unuturum:o

Fatoş
08-12-2010, 14:55
Gönül hanımın hediyesi olan minik çiçekli sarkan bitkinin adını bilmiyorum, onu Almanya'dan bir seradan getirmiş o da bilmiyor, kızının adını koymuş:) Gülşen
183494
183495
183496
183497

Fatoş
08-12-2010, 15:07
183499
183500
183501
183502
183503

sevim4
09-12-2010, 15:49
Sevgili fatoş hanım,ooooof muhteşem.

nurcanaybay
09-12-2010, 16:56
Fatoş hanım ;
ismini bilmediğiniz çiçeği Sutera'ya benzettim.Bir araştırın isterseniz.

Eğer sutera ise sabah güneşin den ,nemli ve asitli topraktan hoşlanıyor.

Fatoş
10-12-2010, 14:54
Teşekkür ederim, Sevim hanımcığım.

Fatoş
10-12-2010, 14:59
Fatoş hanım ;
ismini bilmediğiniz çiçeği Sutera'ya benzettim.Bir araştırın isterseniz.

Eğer sutera ise sabah güneşin den ,nemli ve asitli topraktan hoşlanıyor.

Teşekkür ederim ,Nurcan hanım. Sayenizde ismini öğrendim, tesadüfen sabah güneşini gören yerde, nemli ve asitli toprağa ekmiştim, ondan benimki daha neşeli.

N.Cebeci
10-12-2010, 16:49
Çok güzel çiçekler var. Allah nazardan saklasın.

fikreteren
10-12-2010, 19:03
Sardunyalar hala açıyor..yılbaşı çiceği çok güzel ellerinize sağlık.

Fatoş
15-12-2010, 14:33
Çok güzel çiçekler var. Allah nazardan saklasın.

Bahçeme hoş geldiniz ,sayın Turabi. Çiçeklerimin çoğu bu son soğuklardan etkilendiler ama kendilerini zamanla toparlayacaklarından eminim. Teşekkür ederim.

Fatoş
15-12-2010, 14:37
Sardunyalar hala açıyor..yılbaşı çiceği çok güzel ellerinize sağlık.

Sardunyaların keyifleri güzeldi, birkaçı soğuklardan etkilendi, diğerleri onlara göre daha iyice. Teşekkür ederim Fikret bey.

Yücel Canpolat
15-12-2010, 15:08
Benim sardunyalar kar altında kayalara yaslanıp baharı görebilme umuduyla yaşamaya çalışıyorlar.:(

Fatoş
15-12-2010, 15:23
Bahçemize geçen senemart sonunda ektiğimiz limon fidesi meyvesini verdi ve boy attı.
184350
184351
Duvarlara tırmanmama galiba değdi, çan sarmaşığı tohum kesesini olgunlaştırıyor yanılmıyorsam:)
184353
184354
Zeytin ağacının yukarılarında hala çiçeklerini vermeye çalışıyor galiba bu soğuklardan pek etkilenmemişe benziyor.
184352

cemo
15-12-2010, 15:31
Sevgili Fatoş

Limon ne kadar cabuk büyümüş, yediveren mi. Limon çiçeğinin kokusuna bayılıyorum. Gecen yıl dondan etkilenen limonum, bir tane bile çiçek açmadı bu yaz:( Mart ayında bir tane daha alıp, büyükce bir saksıya dikmeyi düşünüyorum. Belki kıskanırlar birbirini de bolca açarlar.:))

Fatoş
15-12-2010, 15:33
Benim sardunyalar kar altında kayalara yaslanıp baharı görebilme umuduyla yaşamaya çalışıyorlar.:(

Sevgili Yücel bey, ne yazık ki benimkileri de koyabileceğim korunaklı bir yerim yok, yazın sıcağın da kaybetmediğim sardunyaların bu kış akıbetlerinin ne olacağını da bilemiyorum. İnşallah bu kışı
hepimiz bitkilerimizle, sevdiklerimizle birlikte sağlıcakla atlatalım.

Yücel Canpolat
15-12-2010, 15:44
( yazın sıcağın da kaybetmediğim sardunyaların bu kış akıbetlerinin ne olacağını da bilemiyorum. )
Fatoş Hanım,ben akıbetlerinin ne olacağını biliyorum da:hani umutsuz da yaşanmıyormuş.Biz yine de bir kaç fide alıp bir saksıya koyup içeride bir köşeye koyalım beklesinler derim.

Fatoş
15-12-2010, 15:45
Sevgili Fatoş

Limon ne kadar cabuk büyümüş, yediveren mi. Limon çiçeğinin kokusuna bayılıyorum. Gecen yıl dondan etkilenen limonum, bir tane bile çiçek açmadı bu yaz:( Mart ayında bir tane daha alıp, büyükce bir saksıya dikmeyi düşünüyorum. Belki kıskanırlar birbirini de bolca açarlar.:))

Yediveren diye almıştık, Sevgili Cemo. Ama bir kere çiçek açtı, meyvaları oluştuktan sonra tekrar çiçeğe durması gerekir diye biliyorum. Ama kendini boya verdi. Eşim onunla özel ilgileniyor, en son gördüğümde toprağına büyükbaş hayvan tırnağını gizlice gömerken yakaladım, haberim olmadan kendice bir şeyler yapıyor,ufacık şey devleşti. Galiba budamamızda gerekecek ne zaman nasıl olmalı pek bilemiyorum.

Fatoş
15-12-2010, 15:49
( yazın sıcağın da kaybetmediğim sardunyaların bu kış akıbetlerinin ne olacağını da bilemiyorum. )
Fatoş Hanım,ben akıbetlerinin ne olacağını biliyorum da:hani umutsuz da yaşanmıyormuş.Biz yine de bir kaç fide alıp bir saksıya koyup içeride bir köşeye koyalım beklesinler derim.

Dediğinizi yapmak lazım, en kısa zamanda fidelemelerini yapacağım.

cemo
15-12-2010, 16:37
[QUOTE=Fatoş;726689] Eşim onunla özel ilgileniyor, en son gördüğümde toprağına büyükbaş hayvan tırnağını gizlice gömerken yakaladım,QUOTE]

Hayvan tırnağı ne işe yarıyor acep:confused: Şimdi hayvan tırnağı bulmam gerekecek:p

Budama konusunda Mutlu Kutlu dan yardım al istersen. Ben gecen sene yanlış budadım, onun da etkisi oldu çiçek açmayışında.

Bahar
15-12-2010, 18:25
Sevgili fatoş bahçen çok güzel gönlümce dolaştım.
Şu soğuk kış gününde içimi açtı ellerine emeklerine sağlık.

Yeşil Çay
28-12-2010, 22:27
Çok güzel bir bahçe,çok çeşitli bitkiler.Şimdi başlasam kaç yılda bu kadar bitki çeşidim olur acaba,çok kıskandım.

Fatoş
29-12-2010, 14:25
[QUOTE=Fatoş;726689] Eşim onunla özel ilgileniyor, en son gördüğümde toprağına büyükbaş hayvan tırnağını gizlice gömerken yakaladım,QUOTE]

Hayvan tırnağı ne işe yarıyor acep:confused: Şimdi hayvan tırnağı bulmam gerekecek:p

Budama konusunda Mutlu Kutlu dan yardım al istersen. Ben gecen sene yanlış budadım, onun da etkisi oldu çiçek açmayışında.

Cemo'cuğum, eşime sordum meyva bahçesindeki fidanlarına da koymuş, arkadaşı meyva ağaçlarını dibine bu tırnaklardan koyuyormuş, bitkilerin kalsiyum ihtiyacı için, kemik tozunu toprak hemen emip tüketiyormuş ama tırnaklar yavaş yavaş eriyormuş, onları mezbahadan almışlar.
Budama için Mutlu beye de sorarım ama yakınımızda narenciye bahçesi olan bey gelip bakacakmış.

Fatoş
29-12-2010, 14:29
Sevgili fatoş bahçen çok güzel gönlümce dolaştım.
Şu soğuk kış gününde içimi açtı ellerine emeklerine sağlık.

Sevgili Bahar'cığım çok teşekkür ederim. Senin güllerin hiç aklımdan çıkmıyor:)

Fatoş
29-12-2010, 14:45
Çok güzel bir bahçe,çok çeşitli bitkiler.Şimdi başlasam kaç yılda bu kadar bitki çeşidim olur acaba,çok kıskandım.

Sevgili Yeşil çay, bahçeme hoş geldiniz.
Bir sene içinde bu bitkilere sahip oldum, çoğunuda tohum, çelik ve yumrulardan elde ettim geçen sene yaz başında o kadar çok bitki sahibi oldum ki bakımları için baya yorulmuştum, kendime söz vermiştim bu kadar bitki yetiştirmeyeceğim için ama bu sözü yavaş yavaş unutmaya başladım, sizde aramıza girdiğinize göre yaz başında elinizdeki bitkileri görünce sizde kendinize şaşıracaksınız, sevgilerimle.

siniroluyorum
31-12-2010, 11:43
Çiçekleriniz çok güzel.Ayrıca ahşap saksıları da çok beğendim.İzmir'de oturduğunuz için çok şanslısınız.Ne de olsa sellukanın en iyi yetiştiği yerlerden biri.

Fatoş
04-01-2011, 11:00
Çan sarmaşığı hala yükseklerde açıyor, geçen akşam bizim orada hafif buzlanma olmasına rağmen etkilenmemiş, birde beni çok şaşırtan clematislerden nelly moser yapraklanıp çiçek hazırlığına girişmiş, rudbekia da çiçeklerini hiç eksiltmedi, martta onu bahçeye ekeceğim.

187301
187302
187303
187304
187305

Fatoş
04-01-2011, 11:02
187306
187307

Fatoş
04-01-2011, 11:08
Çiçekleriniz çok güzel.Ayrıca ahşap saksıları da çok beğendim.İzmir'de oturduğunuz için çok şanslısınız.Ne de olsa sellukanın en iyi yetiştiği yerlerden biri.

Sevgili kardeşim, bahçeme hoş geldiniz, çiçeklerimi beğendiğiniz için çok teşekkür ederim, selluka konusunda şanslıyız ama İzmir hariçinde olan arkadaşlarımızda bizden daha başarılı oldular bu konuda, istenirse neden olmasın.

Sevgi Durul
04-01-2011, 11:11
Fatoş'cuğum benim rudbeckialar, öldü gibi görünüyor. Baharda yeniden canlanabilirler mi?
Seninkileri görünce aklıma geldi. Çok sevmiştim bu çiçeği.

Fatoş
04-01-2011, 11:21
SDurul'cum, kök yapıları güçlü görünüyor, seneye belki canlanabilir.

sevim.K
04-01-2011, 12:04
Fatoş hanım merhaba; Gönül hanımın komşunuz olduğunu yazmıştınız. Ben telefonla ulaşamadım. Sitesinin adresini de unuttum. Yazarmısınız. Şimdi erken saklamakta zorlanabilirim. Baharda sakız sardunya almak istiyorum.

acemifüsun
04-01-2011, 12:25
Fatoş hanımcığım size ve ailenize nice sağlıklı, mutlu, bereketli yıllar dilerim:) Sevgiler.
Çingene eteği tohumlarını ekmeye daha cesaret edemedim. Martta eksem, yaza çiçeklenir mi, nedersin arkadaşım? Bir de fideciklerin şaşırtma ihtiyaçları var mı?

Fatoş
04-01-2011, 12:58
Fatoş hanım merhaba; Gönül hanımın komşunuz olduğunu yazmıştınız. Ben telefonla ulaşamadım. Sitesinin adresini de unuttum. Yazarmısınız. Şimdi erken saklamakta zorlanabilirim. Baharda sakız sardunya almak istiyorum.

Sevim hanımcığım yeni yılda bütün isteklerinizin yerine gelmesini sağlıkla sevdiklerinizle mutlu yaşam dilerim.
Gönül hanıma 25 gün önce uğramıştım, hummalı bir şekilde sardunya fideleri ekiyorlardı dediğine göre değişik ,çeşitli sardunya imiş, bahçeden saksısıyla alınan sardunyadan bir daha almak isteyince bana kızdı yoksa öldürdün mü dedi,o sende vardı ne yaptın diye sordu, verdiği çiçekleri çok güzel takip ettiğini görünce şaşırdım. Çalındığını söylemeseydim galiba bana vermeyecekti, vakit bulabilirsem bende gitmek,merakla yeni çeşitleri görmek istiyorum.
Adresi:Avrupa Çiçekçilik
Gönül Basel, İzmir Çeşme yolu, Kalabak mevkii, no:86
tel: 02327520104 gsm:0537 365 46 16
Avrupacicekcilik@hotmail.com
sevgilerimle.

Fatoş
04-01-2011, 13:06
Fatoş hanımcığım size ve ailenize nice sağlıklı, mutlu, bereketli yıllar dilerim:) Sevgiler.
Çingene eteği tohumlarını ekmeye daha cesaret edemedim. Martta eksem, yaza çiçeklenir mi, nedersin arkadaşım? Bir de fideciklerin şaşırtma ihtiyaçları var mı?

Teşekkür ederim Füsun hanımcığım, bende sizin yeni yılınızı kutlar sağlık ve mutluluklar dilerim,
Tohumlarını martta dikmiştim, ben şaşırtmadım ama dayanıklı bitki geçen yaz saksısına dökülenler çimlenip çiçek verdi, şimdi gidip fotoğrafını çekeyim, galiba İzmir şartlarında kışı geçirebiliyor.

Fatoş
04-01-2011, 13:16
Çingene eteklerini çekip geldim, galam açmış bu sardunyaların keyfi yerinde imiş.:)
187325
187326
187327

günebakan
04-01-2011, 15:09
Harika görüntüler Ablacığım:)

Orhan Özbilgiç
04-01-2011, 16:27
Renklerin giderek gri ve siyaha dönüştüğü bu günlerde, hala canlı renkleri görebiliyoruz sayenizde.
Baksanıza, Rudbekya, gala, Ericalar, Çan sarmaşığı ve diğerleri, bahçenizde hala açmaya devam ediyor.
Sağolun, varolun.:)

Güler
04-01-2011, 16:49
Sevgili Fatoş, ne güzel bahçeniz yine rengarenk. İzmir'de oturmanın avantajı da var güzel emeklerinizin yanında.

Ben de dün bir sera'dan Calicanthus aldım. Minik minik çiçekli olduğuna bakmayın kış ayı için dış mekanın kraliçesi olabilir derim. Önüme gelene şiddetle tavsiye ediyorum; mutlaka siz de bahçenize ekin diye. Muazzam bir kokusu var.
Çiçekli minicik bir dalını bile bir çay bardağı su ile salona koyun da verdiği kokuyu bir duyun-hissedin.
İsterseniz bir araştırın ve iklim şartlarınıza uygun düşerse bahçenizin kuytu bir yerine ekim derim.

furkan yıldız
04-01-2011, 16:57
Ocak ayında hala bu güzelliklerin açtığı şehirde yaşamak Güler ablamızın dediği gibi çok güzel olsa gerek. Bizim güller 1 tane açsa seviniyoruz sizin çiçeklerin maşallahı var :)

Fatoş
04-01-2011, 17:03
Harika görüntüler Ablacığım:)

Teşekkürler Günebakancığım yeni yılın kutlu olsun sağlıkla sevdiklerinle birlikte tüm isteklerinin gerçekleşmesini dilerim, bendeki kaktüsün yavruladıkça yavruladı, hala senin için istediğim bitki gelemedi :(, diğerleriyle birlikte kaktüsünü göndereceğim eğer o gelirse arkadan gönderirim.

Fatoş
04-01-2011, 17:47
Renklerin giderek gri ve siyaha dönüştüğü bu günlerde, hala canlı renkleri görebiliyoruz sayenizde.
Baksanıza, Rudbekya, gala, Ericalar, Çan sarmaşığı ve diğerleri, bahçenizde hala açmaya devam ediyor.
Sağolun, varolun.:)

Teşekkür ederim Orhan bey, yeni yılınızı kutlar ailenizle birlikte sağlıklı mutlu yıllar dilerim
Bahçe de eskisi gibi çiçekler renkli değil ama ara ara açıyorlar bu da bizi sevindiriyor. Sevgiler.

Fatoş
04-01-2011, 17:56
Sevgili Fatoş, ne güzel bahçeniz yine rengarenk. İzmir'de oturmanın avantajı da var güzel emeklerinizin yanında.

Ben de dün bir sera'dan Calicanthus aldım. Minik minik çiçekli olduğuna bakmayın kış ayı için dış mekanın kraliçesi olabilir derim. Önüme gelene şiddetle tavsiye ediyorum; mutlaka siz de bahçenize ekin diye. Muazzam bir kokusu var.
Çiçekli minicik bir dalını bile bir çay bardağı su ile salona koyun da verdiği kokuyu bir duyun-hissedin.
İsterseniz bir araştırın ve iklim şartlarınıza uygun düşerse bahçenizin kuytu bir yerine ekim derim.

Teşekkür ederim Güler hanımcığım, yeni yılınızı kutlar, sevdiklerinizle birlikte sağlıklı ve mutlu uzun yıllar dilerim.

Dediğiniz çiçeği araştıracağım, kokulu olması çok güzel, kışın çiçek açması o daha güzel, hemen onu temin edip ekeceğim. tavsiyeniz için çok teşekkürler.
Sevgilerimle.

günebakan
04-01-2011, 17:59
Acele etme ablacığım sen nasıl istiyorsan öyle olsun:)

Fatoş
04-01-2011, 19:53
Ocak ayında hala bu güzelliklerin açtığı şehirde yaşamak Güler ablamızın dediği gibi çok güzel olsa gerek. Bizim güller 1 tane açsa seviniyoruz sizin çiçeklerin maşallahı var :)

Bahçeme hoş geldiniz Furkan, yeni yılınızı kutlar sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.
İzmir de her mevsimde yaşamak çok güzel, bu yüzden şanslı sayılırız. En azından bitki kayıplarımız çok az oluyor, kışın az çok yine çiçeklerini bizden esirgemiyorlar, sevgilerimle.

Fatoş
04-01-2011, 20:00
Acele etme ablacığım sen nasıl istiyorsan öyle olsun:)

Hacer'ciğim, senin kaktüsünün fotoğrafını koyacaktım ama çekmemişim, yarın bir ara çekerim, şaşıracaksın.

Doğum günün kutlu olsun canım, nice yıllara çocuklarınla eşinle sevdiklerinle mutlu, sağlıklı uzun yıllar dilerim tatlım

Orhan Özbilgiç
04-01-2011, 20:05
Teşekkür ederim Orhan bey, yeni yılınızı kutlar ailenizle birlikte sağlıklı mutlu yıllar dilerim
Bahçe de eskisi gibi çiçekler renkli değil ama ara ara açıyorlar bu da bizi sevindiriyor. Sevgiler.

Teşekkür ederim Fatoş Hanım. Bil mukabele..
Siz ara ara da açsa, sayfanızda sergileyin lütfen! Bu mevsimde, bakmak müthiş keyifli oluyor.:)

Fatoş
04-01-2011, 20:19
Tamam, siz istedikten sonra seve seve fotoğraflarım:)

Orhan Özbilgiç
04-01-2011, 20:34
Teşekkürler..
Kış ortasında, bahar özlemini bastırma kandırmacası işte.:) Ne yapalım?

günebakan
04-01-2011, 20:34
Sağol ablacığım çok teşekkürler:) Resmi bekliyorum.

Fatoş
04-01-2011, 20:41
Teşekkürler..
Kış ortasında, bahar özlemini bastırma kandırmacası işte.:) Ne yapalım?

Bu ayı saymazsak bahara iki ay kaldı, bende kendimi öyle kandırıyorum;)

Fatoş
04-01-2011, 20:45
Sağol ablacığım çok teşekkürler:) Resmi bekliyorum.

Yarın çekerim, saksına kendiliğinden benim kızın kaktüsünden bir lop düşmüş, birde aşkın gözyaşlarından, kimseye elletmiyorum, senin kısmetin diye;)

acemifüsun
04-01-2011, 20:51
Fatoş hanımcığım çingene etekleri, sardunyalar maşallah hala çiçekli, ellerinize sağlık:) Gerçekten siz de yeşil parmaklardansınız:))

günebakan
04-01-2011, 20:59
Ohh kısmetlerim çoğalıyor desene:)

Fatoş
04-01-2011, 21:10
Füsun hanımcığım, çingene etekleri ikinci nesil, saksına dökülen tohumları çimlendi. Bu kışı geçirmezler sanıyordum ama çiçeklendiler, ama o sardunyalar hep çiçekli bodur cins hep aynı boydalar senelerce,üç yaşındalar üstelik denize en yakın da onlar diğerleri uzakta olmasına rağmen soğuklardan etkilendiler.

Fatoş
04-01-2011, 21:16
Ohh kısmetlerim çoğalıyor desene:)

Hem de kendi kendine bende şaşırdım kaldım:) yarın bakarsın, bu Nasretin hoca fıkrası gibi oldu, birken küçücük saksıda birkaç kaktüs oluverdi.

günebakan
04-01-2011, 21:48
Süpersin Ablacığım kazan yerine kaktüsler doğurdu yani:)

ciceksever70
04-01-2011, 21:58
Bu ayı saymazsak bahara iki ay kaldı, bende kendimi öyle kandırıyorum;)

Bize bahar ancak Nisan`da geliyor inanin zor bekliyorum.

Cumhur Tonba
04-01-2011, 23:14
999.ncu mesajda Fatoş'un bahçesini ziyaret etmek nasip oldu. Yarın geniş olarak yazarım. Şimdi iyice gezip, tadını çıkarayım.

Fatoş
04-01-2011, 23:44
999.ncu mesajda Fatoş'un bahçesini ziyaret etmek nasip oldu. Yarın geniş olarak yazarım. Şimdi iyice gezip, tadını çıkarayım.

Cumhur bey hoş geldiniz, beni çok sevindirdiniz.

Cumhur Tonba
04-01-2011, 23:47
Aslında ben çok sevindim. Geç de olsa sizin bahçenizi ziyaret etmek nasip oldu. Artık sık sık gelirim. İnşallah bıkmazsınız.
Saygılarımla.

Fatoş
04-01-2011, 23:49
Bize bahar ancak Nisan`da geliyor inanin zor bekliyorum.
Sevgili Ciceksever İzmir'de olmama rağmen baharı çok özlüyorum, karasal iklimde yaşasam acaba ne yapardım diye düşünüyorum.

Fatoş
04-01-2011, 23:52
Aslında ben çok sevindim. Geç de olsa sizin bahçenizi ziyaret etmek nasip oldu. Artık sık sık gelirim. İnşallah bıkmazsınız.
Saygılarımla.

Hiç öyle şey olur mu, çok memnun olurum.

Fatoş
05-01-2011, 09:51
Sadece sizin bahçelere kış gelmedi,benimde bahçem bu durumda, meşe palamutu yapraklarını döküyor hergün eşim toplamaktan başı dönüyor

187430
187431
187432
Kısırlaştırdığımız mırnav iyleşti,yaramazlıklarına kaldığı yerden devam ediyor.
187433
187434

Fatoş
05-01-2011, 10:05
187435
187436
Kınalı sardunyayı Günebakan, Füsun hanımla paylaşacağız.
187437
187438
187439

Yücel Canpolat
05-01-2011, 10:13
Sevgili Fatoş Abla'nın bahçesine bahar gelmiş,bizim bahçeye kar geliyor:)

Fatoş
05-01-2011, 10:15
187442
187443
187444[/atta
Hatice arkadaşıma çeliklediğim kırmızı sandavilla tuttu ve annesinden daha güzel yapraklandı.
[attach]187445

Günebakancığım bana verdiğin yumruları ekmiştim ama ne olduğunu hala hatırlayamıyorum,tatlım.
187446

Yücel Canpolat
05-01-2011, 10:16
Hatırlatma:dökülen yaprakları küçük boy bir çim biçme makinası ile rahatlıkla toplayabilirsiniz.;)

Cumhur Tonba
05-01-2011, 10:20
Mırnav da çiçekleriniz kadar güzel, çiçekleriniz kadar renkli. Bahçenize apayrı bir tat katmış.

furkan yıldız
05-01-2011, 10:25
Yaşasın güller :D Ocak ayında yine bizi kıskandırmaya devam ediyor Sevgili Fatoş. Nasıl da güzel bakıp kulağıma fısıldıyorlar ''Bizi çal, bizi çaaaaal'' diye :) Yücel abicim sizin bahçeye kar gelmesini ayrı bir heyecanla bekliyoruz biliyorsun

Fatoş
05-01-2011, 10:26
Günebakancığım, senin kaktüs saksın epeyce komşu saksılardan rüzgarın yardımıyla başka kaktüsleri çalmış, hele birtanesini arkadaşım Renata Meksikadan getirmişti onunda bir lopbunu saksısında buldum, ne saksıymış bu anlamadım:p
187447
187448
187449
187450
187451

Yücel Canpolat
05-01-2011, 10:31
Furkan kardeş ben de kar bekliyorum günlerdir,zaman zaman sinek gibi uçuşuyor ama şu an niyeti yok gibi:)Fatoş Ablamız da bizi orta yerimizden çatlatmak için mi renkler armonisinden demetler sunuyo ne?:p

Fatoş
05-01-2011, 10:42
Furkan kardeş ben de kar bekliyorum günlerdir,zaman zaman sinek gibi uçuşuyor ama şu an niyeti yok gibi:)

O sohbet başlamış, ben acemi çaylak fotoğrafları yüklerken, biz İzmir' de kar yağsın istiyoruz ama yok, benim küçük kız 2 yaşındayken kar yağmaya başladığında anne havadan pamuk yağıyor diye şaşırmıştı,sonra çocukları dağa çıkarıp karla tanıştırmıştım. Bir yağsa bir de tutsa büyük küçük hepimiz işi gücü bırakıp kar topu oynarız ama neyazık ki ayazı geliyor kendisi yok.:(
Çim makinası işini eşime ileteyim hemen. Teşekkürler.

Fatoş
05-01-2011, 10:47
Yaşasın güller :D Ocak ayında yine bizi kıskandırmaya devam ediyor Sevgili Fatoş. Nasıl da güzel bakıp kulağıma fısıldıyorlar ''Bizi çal, bizi çaaaaal'' diye :) Yücel abicim sizin bahçeye kar gelmesini ayrı bir heyecanla bekliyoruz biliyorsun

Furkan'cığım bahçe seni bekliyor, artık eşim, damadım, komşularımdan sana sıra kalırsa:D

furkan yıldız
05-01-2011, 10:51
Çatlatmayı başarıyor Yücel abi. Bu sene kar bir yağarsa tam yağacak bence ama ne zaman. Fatoş abla ben mızıkçıyım ilk sırada ben vardım bakkala gitmiştim derim kandırırım :D

Fatoş
05-01-2011, 10:54
Mırnav da çiçekleriniz kadar güzel, çiçekleriniz kadar renkli. Bahçenize apayrı bir tat katmış.

Bende bahçede kedi çok,bırakıp gidilen kediler, sahibinden memnun olmayan kediler hepsi bende. Akşamları eve geldiğimde hemen onlara mamalarını pişiriyorum artık hiç biri kuru mama yememeye başladılar işim iş oldu. Bu yüzden evdeki emektar kedişimden oldum, onların yüzünden strese girince kızım onu evine aldı:(

Fatoş
05-01-2011, 10:59
Çatlatmayı başarıyor Yücel abi. Bu sene kar bir yağarsa tam yağacak bence ama ne zaman. Fatoş abla ben mızıkçıyım ilk sırada ben vardım bakkala gitmiştim derim kandırırım :D

Sen gel de seni ön sıraya alırız, çatlatma işinde kar manzaraları başladığında asıl ben çatlayacağım:):):)

Fatoş
05-01-2011, 11:14
Daha ellerine ulaştıramadığım arkadaşlarımın beyaz mavişleri var,ilki Gül hanımın diğer çeliklediklerim de diğer arkadaşların , söz verdim, arkadaşların hiç birini unutmadım hepsine çelik yaptım zaman içinde ellerine mutlaka ulaştıracağım.
187457
187458

Sevgi Durul
05-01-2011, 11:17
Hakikaten de insanı çatlatıyorsun, Fatoşcuğum. Kaç kere çelik aldıysam, beyaz mavişi tutturamadım. Ama yanlış anlama, istemek için yazmadım. Sevgiler...

Fatoş
05-01-2011, 11:28
Hakikaten de insanı çatlatıyorsun, Fatoşcuğum. Kaç kere çelik aldıysam, beyaz mavişi tutturamadım. ama yanlış anlama, istemek için yazmadım. Sevgiler...

Merak etme güzel arkadaşım ben sana da yetiştiririm , seni bu çiçeksiz bırakırmıyım, ama kötü bir huy edindim, bunları tam vaktinde gönderemiyorum, eğer kabul edersen ama etmesende sana sana çelikyeceğim.

fikreteren
05-01-2011, 11:46
Fatoş hanım hepsi çok güzel.Mırnav ağaca asılmış gibi geldi bana.Buralarda da soğuk var ama kar yok.Pek yağacağa da benzemiyor.

Yücel Canpolat
05-01-2011, 11:46

Sayın Cumhur Bey Zatıalinizin bahçelerimizi ziyareti apayrı bir tat:))

Sevgi Durul
05-01-2011, 11:53
Kabul etmez olur muyum, canım arkadaşım? Sana zahmet vermek istememiştim.
Teşekkür ederim.

Merak etme güzel arkadaşım ben sana da yetiştiririm , seni bu çiçeksiz bırakırmıyım, ama kötü bir huy edindim, bunları tam vaktinde gönderemiyorum, eğer kabul edersen ama etmesende sana sana çelikyeceğim.

Yücel Canpolat
05-01-2011, 11:53
Sen gel de seni ön sıraya alırız, çatlatma işinde kar manzaraları başladığında asıl ben çatlayacağım:):):)

Fatoş Ablacığım üzgünüm seni hiç üzmek istemezdim ama gerçeklerden malesef ki kaçılmıyor.:DAblacığım şaka tabi ki Sizin gibi renklerin Anası'nın yanın da bizim esamemiz bile okunmaz:)

Fatoş
05-01-2011, 12:02
Fatoş hanım hepsi çok güzel.Mırnav ağaca asılmış gibi geldi bana.Buralarda da soğuk var ama kar yok.Pek yağacağa da benzemiyor.

Onun her şeye asılma huyu var, bahçeye çıktığımda hırkama asılıp yani zıplayıp üstüme yapışır birlikte bahçede dolaşıp dururuz:)

Fatoş
05-01-2011, 12:05
Sevgi'ciğim hiç öyle şey olur mu?

Cumhur Tonba
05-01-2011, 13:06
Sayın Cumhur Bey Zatıalinizin bahçelerimizi ziyareti apayrı bir tat:))

Teşekkür ederim yücel Bey,
Bu benim için bir zevk. Bahçeleriniz güzel, sizler güzelsiniz. Daha ne isteyeyim. Güzellikler arasında dolaşmak daha da güzel.
Tüm bahçe sahiplerine, bu güzellikleri bize izleme imkanı verdiği için çok teşekkürler.

günebakan
05-01-2011, 15:21
Çok kısmetliyim ben ablacığım ayrıca bahçedekiler hala çok güzeller:)

bettyycim
05-01-2011, 15:43
Daha ellerine ulaştıramadığım arkadaşlarımın beyaz mavişleri var,ilki Gül hanımın diğer çeliklediklerim de diğer arkadaşların , söz verdim, arkadaşların hiç birini unutmadım hepsine çelik yaptım zaman içinde ellerine mutlaka ulaştıracağım.
187457
187458

Süpersiniz Fatoş Hanım :D

Fatoş
05-01-2011, 17:38
Fatoş Ablacığım üzgünüm seni hiç üzmek istemezdim ama gerçeklerden malesef ki kaçılmıyor.:DAblacığım şaka tabi ki Sizin gibi renklerin Anası'nın yanın da bizim esamemiz bile okunmaz:)

Hiç üzülme , elimdeki işler bittiğinde, hele o zaman karda yağarsa eşimi ikna edebilirsem size gelebiliriz, ne çok olabilir dedim acaba bu soğukta eşim hiç bir yere çıkmaz onun için herhalde:(
Renkleri seviyorum ama senin bahçen kadar düzenli değiliz :)

Fatoş
05-01-2011, 17:41
Teşekkür ederim yücel Bey,
Bu benim için bir zevk. Bahçeleriniz güzel, sizler güzelsiniz. Daha ne isteyeyim. Güzellikler arasında dolaşmak daha da güzel.
Tüm bahçe sahiplerine, bu güzellikleri bize izleme imkanı verdiği için çok teşekkürler.

Sizin renkli, candan kişiliğinizle bahçelerimizi renklendiriyorsunuz.Biz size teşekkür ederiz.

Fatoş
05-01-2011, 17:43
Süpersiniz Fatoş Hanım :D

Sizleri hiç unutmadım, hepinizin çiçekleri hazır hayatım.

furkan yıldız
05-01-2011, 18:10
Duydum ki Fatoş abla çiçek dağıtıyormuş ben de aradan sıyrılıp gülleri biraz seveyim :)

Yücel Canpolat
05-01-2011, 18:24
Gelebilirseniz ne çok sevinirim bir bilsen Fatoş Ablacığım:)

cemo
05-01-2011, 19:19
Sevgili Fatoş

Çiçekler bahar gibi gercekten.
Bahcelere gül foto.su koyup, sevgili Furkan ı hırsızlığa zorlamayalım:))

furkan yıldız
05-01-2011, 19:42
Görüyorsun Cemo ablacım koyuyorlar mis gibi gülleri sonra çalınca diyecekler dün gece Furkan yolmuş bütün güllerimizi, yaprak bile bırakmamış :) Zaten hepsinin listesini çıkaracağım yakında her gece birisini ziyaret edeceğim :D

Fatoş
05-01-2011, 22:03
Gelebilirseniz ne çok sevinirim bir bilsen Fatoş Ablacığım:)

Teşekkür ederim, Yücel kardeşim. İnşallah bir gün kısmet olur.

Fatoş
05-01-2011, 22:08
Sevgili Fatoş

Çiçekler bahar gibi gercekten.
Bahcelere gül foto.su koyup, sevgili Furkan ı hırsızlığa zorlamayalım:))

Teşekkür ederim Cemo'cuğum, Furkan kardeşimin istediği gül olsun.

Fatoş
05-01-2011, 22:10
Görüyorsun Cemo ablacım koyuyorlar mis gibi gülleri sonra çalınca diyecekler dün gece Furkan yolmuş bütün güllerimizi, yaprak bile bırakmamış :) Zaten hepsinin listesini çıkaracağım yakında her gece birisini ziyaret edeceğim :D

Furkancım sen gel istersen bütün güller senin, çalmana gerek yok.

furkan yıldız
05-01-2011, 22:52
:( hep böyle kandırıyorlar beni. Gel güller senin diyorlar gidiyorum hadi hadi sen küçüksün gül senin neyine diyerek gönderiyorlar :(

furkan yıldız
05-01-2011, 23:01
:( ooooooooof of bu zamane büyükleri de yeni yeni adetler çıkarıyor yetişemiyorum :(

Fatoş
05-01-2011, 23:06
Koluna bir kız takta git. Damsız olana gül vermiyorlarmış:D:D:D

Çok doğru, kız arkadaşıyla gelsin ama çiçekleri arkadaşı alır:):):)
Öyle değil mi Ayşe'ciğim.

furkan yıldız
05-01-2011, 23:10
Ama benim sevgilim küçücük minnacık o taşıyamaz yumuk yumuk eline dikenler batar, yorulur terler hasta olur, ağlar falan :) Ya ne senaryolar yazıyorum 2 dakikada :)

Fatoş
05-01-2011, 23:15
:( ooooooooof of bu zamane büyükleri de yeni yeni adetler çıkarıyor yetişemiyorum :(

Ah Furkan , asıl biz senin hızına yetişemiyoruz,, ayrı ayrı başlıklarda sana cevap yazacağız diye başımız dönüyor, sayende bu yaşta hızlı klavye kullananlar arasında olacağız.:D:D:D

furkan yıldız
05-01-2011, 23:21
:) Ablacım siz bakmayın bana 15 senedir bilgisayarla kardeş oldum. Parmaklarımı göremiyorum bazen klavye sesine annem yataktan uyanıp terlik atıyor gidiyor :) 1995 model bilgisayarım geçen aya kadar hala duruyordu. Özelliklerini saysam herkes gülmekten yerlere yatar :D En basiti 2 gb hard disc var :)

Fatoş
05-01-2011, 23:35
Furkan'cığım teknik terimleri tam adamına anlatıyorsun, bu yaştan sonra öğrenmeye çalışıyorum, seneye ancak biraz anlarım herhalde;)

furkan yıldız
07-01-2011, 12:31
:p kim yazdıysa benim için yazmış heralde ''Cihan yandı gül aşkına'' , ''Gönül güle oldu hayran'' :p

ayazkentli
11-01-2011, 15:05
Fatoş abla, umarım kıza bir şey yapmamışsın'dır!?

3 günden beri pek, ses soluk çıkmıyor.:rolleyes:

Fatoş
12-01-2011, 12:12
Atilla'cığım, yapar mıyım hiç, Elo Ankara'ya taşınıyor,tayinleri çıktı bu yüzden sıkılıyorum.:( Keşke burda kalsalar da şakalarını her gün yapsalar ona razıyım, sağlık olsun.

Yücel Canpolat
12-01-2011, 12:33
zor iş miş baharı beklemek:rolleyes:

kuyrukk
12-01-2011, 12:36
zor iş miş baharı beklemek:rolleyes:

Yücel Bey ;
Ne kadar haklısınız.. bir sabırsızlık bir heyecan sormayın. :-)

ayazkentli
12-01-2011, 12:50
Bergama'da papatyalar açtı bile!

günebakan
12-01-2011, 12:54
Ablacığım kızından ayrılmana üzüldüm ama ne yapacaksın iş peşinde olunca böyle oluyor.İnternet sağolsun uzağı yakın ediyor.

İstanbulda da bir kaç gündür ağaçlar çiçeğe dönmüş:)

ayazkentli
12-01-2011, 12:56
Sevgili Fatoş abla,

bardağın dolu tarafından bakalım. Kızımız ile damadımız, en azından İZMİR'in kıymeti'nin farkına varacaklar (sonuç'ta nasıl'sa gidecekler, bari buna yarasın).

Benim 2 kardeşim Ankara'da.

Biri doktor (ağabeyim), diğeri kameraman (kardeşim). Her ikisi'de Ankara'ya gittikten sonra, İzmir'in kıymetini anladılar.

gardenya_
14-01-2011, 18:16
fatoş hanım bugun yıne sızın sayfanıza baktım bahcenıze bayılıyorum :)

acemifüsun
14-01-2011, 18:45
Fatoş hanımcığım hayırlısı olsun, sıkılma canım:) Haklısın gurbet olacak ama artık iletişim çok gelişti. Şükür ayaklarının üstünde durabiliyorlar, işleri var, zamanı gelince İzmire nasıl olsa döneceklerdir. Sık sık da sizleri, İzmir'i özleyip, kaçamak yaparlar:) Sevgiler..

Uzaylı
14-01-2011, 19:00
Sayın Fatoş; Gerçi çok uzak değil ama yine de örnek olarak anlatayım. Kardeşimin tayini Turgutlu'ya çıktığında, her sabah gidip gelmek eziyetli olacağından ev kiralamış ve ona yeni bir düzen kurmuştuk. Her şeyi vardı ama ne yazık ki akşamları yalnız kaldığından çok sıkılıyordu. Akşamları belli zamanlarda msn'e görüntülü bağlanıyorduk. Görüntüyü büyük ekran tv'ye aktarıyorduk. Kamerayı da tv önüne koyuyorduk. Kardeşim odadayım her yeri görüyorum diyordu. Aynı odada sohbet eder gibi oluyorduk. Yeğenlerine çok düşkün oradan yaptıkları hareketlere bile laf atıyordu. Bir süre alışana kadar böyle oldu. Böyle bir imkan vardı. Ama yine de zor dayandı. Kalabalığa ve İzmir'e alışık olduğumuzdan herhalde. Araba alıp evi İzmir'e taşıdı. İki haftaya kadar İzmir'e tayini çıkacak inşallah.Bir tanecik kardeşim Bankacı.

Size de sabırlar diliyorum. Onlar iyi olduğu sürece nerede oldukları önemli değil. Nasıl olsa bir şekilde iletişim kurarsınız. Ya da benim kardeşim gibi uzak olunca daha da sık iletişim kurarsınız belki.

Bir İzmir'linin dönüp dolaşacağı yer yine İzmir'dir.;)

Orhan Özbilgiç
17-01-2011, 17:20
Fatoş Hanım;
15 gündür tohum dağıtma telaşı ile bahçelere pek gözatamadım. Arada birkaç mesajlaşma dışında tabii.
Bu arada kızınızı Ankara' ya uğurlamışsınız ve canınız sıkılmış. Kolay değil! İnsan bir komşusu başka bir yere taşınınca bile, yoklluklarına alışması bazen yıllar alıyor.
Zor, ama alışacaksınız. Dilerim kısa zamanda tekrar kavuşursunuz.Bu arada Sayın uzaylı' nın sözettiği gibi, teknolojinin nimetlerinden yararlanarak bu ayrılığın acısını biraz olsun hafifletebilirsiniz inşallah...

fatmadundar
23-01-2011, 13:48
Fatoş Hanım, dün değerli zamanınızı bize ayırdınız. Yorgun ve üzüntülü olmanıza rağmen bize çok nazik ve içten davrandınız.
Birlikte çok güzel vakit geçirdik. Bizim için hazırlamış olduğunuz beyaz mavişler için de ayrıca teşekkür ederiz.
Kızınızın Ankara'ya gidecek olması sizi çok üzmesin. Uzaylının dediği gibi her İzmir'li mutlaka İzmir'e döner. Ben de uzun yıllar Ankara'da çalıştıktan sonra İzmir'e döndüm.Allah size ve kızlarınıza sağlık versin.

acemifüsun
24-01-2011, 21:41
Fatoş hanımcığım sizlerin sayesinde çok güzel bir gün geçirdim, her şey için bir kez daha teşekkürler:) Sevgiler.

Fatoş
25-01-2011, 10:10
Sevgili arkadaşlarım sıkıntılı bir dönem geçirmekteyim. Allah'a çok şükür ki daha kötüsü de olabilirdi, sonuçta bizden ve yeni aldıkları evden ayrılıyorlar ama işlerinde büyük bir atamaya sahip oldular aslında çok sevinmem lazım mutlaka ben de bir tuhaflık var, belki de ailemin ilk defa bir araya gelip rüya gibi sağlıklı iki sene bir ara da zaman geçirdik, şimdi yine yavaş yavaş dağılıyoruz. En büyük tesellim hepimizin sağlığı yerin de ayrılıklar güzel sebeplerle. yine de şunu sorguluyorum, tekrar bir araya gelmek için acaba ne kadar vaktimiz var, bu ayrılıklara değer mi? Tekrar bir araya gelecek vaktimiz olacak mı? Eşim de işleri dolayısıyla yurt dışına uzun sürelerde kalıyor, küçük kızım da aynı şekilde sonuçta ben de işlerim dolayısıyla İzmir de kalmak durumundayım, önümde görünen yanlızlık beni ürkütmekte ama bunlara da alışacağım, sağlık olsun.
Sizlerin vermiş olduğunuz destek, candan mesajlarınız ve ziyaretleriniz bana büyük moral veriyor hepinize çok teşekkür ederim.

Orhan Özbilgiç
25-01-2011, 10:38
Fatoş Hanım;
Baksanıza İzmir' li arkadaşlarımız ziyaretinize bile gelmişler. Artık işten arta kalan zamanlarınızı daha çok agaclar.net' e ayırırsınız. Böylece yalnızlığınızı bir parça daha fazla unutursunuz. :)
Anladığım kadarıyla oldukça sosyal bir kişiliğiniz var. Sizin için yalnızlık çok önemli bir kavram olmamalı.
Saygılarımla..

Sevgi Durul
25-01-2011, 11:49
Canım arkadaşım, yaşadığın sıkıntılı dönemi çabuk atlatmanı dilerim. Evlatların sağ ve sağlıklı olsunlar, bunu bilmek bile bazen yeterli olabiliyor, inan. Seni anlayabiliyorum, ama buna da şükür. Teknolojinin nimetlerinden yararlanarak hep bir arada gibi olursunuz.

Köyde çalıştığım dönemlerde ki, bu otuz yıldan öncelere denk geliyor. Telefon bir tek köy kahvesinde vardı. Ailem uzakta olduğu için mektupla haberleşirdik. Şimdi düşünüyorum; yakınlarımın sesini duyamadan, sağlıklı olduklarını bilmeden, nasıl yaşayabildiğime şaşırıyorum. Şimdi herşey daha kolay, yeter ki sağlık olsun.

En iyi dileklerimle...Sevgiler...

nurcanaybay
25-01-2011, 12:40
Sevgili arkadaşlarım sıkıntılı bir dönem geçirmekteyim. Allah'a çok şükür ki daha kötüsü de olabilirdi, sonuçta bizden ve yeni aldıkları evden ayrılıyorlar ama işlerinde büyük bir atamaya sahip oldular aslında çok sevinmem lazım mutlaka ben de bir tuhaflık var, belki de ailemin ilk defa bir araya gelip rüya gibi sağlıklı iki sene bir ara da zaman geçirdik, şimdi yine yavaş yavaş dağılıyoruz. En büyük tesellim hepimizin sağlığı yerin de ayrılıklar güzel sebeplerle. yine de şunu sorguluyorum, tekrar bir araya gelmek için acaba ne kadar vaktimiz var, bu ayrılıklara değer mi? Tekrar bir araya gelecek vaktimiz olacak mı? Eşim de işleri dolayısıyla yurt dışına uzun sürelerde kalıyor, küçük kızım da aynı şekilde sonuçta ben de işlerim dolayısıyla İzmir de kalmak durumundayım, önümde görünen yanlızlık beni ürkütmekte ama bunlara da alışacağım, sağlık olsun.
Sizlerin vermiş olduğunuz destek, candan mesajlarınız ve ziyaretleriniz bana büyük moral veriyor hepinize çok teşekkür ederim.

Bu mesaj, beni geçmişe götürdü .Yüreğimin sızlamasına sebeb oldunuz,
haberiniz olsun :)......babamın, beni otobüse bindirip el salladığın da ,gözlerinin nasıl dolduğunu , telefon da ''nasılsın kızım '' dan başka bir
söz söyleyemeyip ağlamaya başladığını hatırlattınız .

Siz de bir tuhaflık yok ,siz bir Annesiniz .
Şu internet üzüntünüzü öyle azaltacak ki...kamerayı açtığınız da ,başka bir şehir de olduklarını bile unutacaksınız.

bettyycim
25-01-2011, 12:41
[QUOTE=Fatoş;747101]Sevgili arkadaşlarım sıkıntılı bir dönem geçirmekteyim. Allah'a çok şükür ki daha kötüsü de olabilirdi, sonuçta bizden ve yeni aldıkları evden ayrılıyorlar ama işlerinde büyük bir atamaya sahip oldular aslında çok sevinmem lazım mutlaka ben de bir tuhaflık var, belki de ailemin ilk defa bir araya gelip rüya gibi sağlıklı iki sene bir ara da zaman geçirdik, şimdi yine yavaş yavaş dağılıyoruz. En büyük tesellim hepimizin sağlığı yerin de ayrılıklar güzel sebeplerle. yine de şunu sorguluyorum, tekrar bir araya gelmek için acaba ne kadar vaktimiz var, bu ayrılıklara değer mi? Tekrar bir araya gelecek vaktimiz olacak mı? Eşim de işleri dolayısıyla yurt dışına uzun sürelerde kalıyor, küçük kızım da aynı şekilde sonuçta ben de işlerim dolayısıyla İzmir de kalmak durumundayım, önümde görünen yanlızlık beni ürkütmekte ama bunlara da alışacağım, sağlık olsun.
Sizlerin vermiş olduğunuz destek, candan mesajlarınız ve ziyaretleriniz bana büyük moral veriyor hepinize çok teşekkür ederim.[/QUOTE

Allah böyle güzel ayrılıklar versin Füsun ablacığım, can sağ oldukça hayat devam ettikçe daha çok bir araya gelir mutlu günler yaşasınız, salmayın kendinizi siz evin kalesisiniz ;)

sevim.K
25-01-2011, 12:53
Siz de bir tuhaflık yok ,siz bir Annesiniz .

Fatoş hanımcım sevgili nurcanaybayın bu cümlesinin üzerine birşey söylenmez gibi geliyor bana. Daha dün eşimle yola çıktığımız zamanlara geldik yeniden dedik. Çocuklar kendi hayat çizgilerinde devam edecekler yaşamlarına. Bizde kah yalnız kah hayat arkadaşımızla yürüyeceğiz yolumuz olduğunca bütün kalbimizle sağlık, huzur ve mutluluk dileyerek onlar için.

Bu arada yaşasın dedim beyaz mavişi görünce. Sevgilerimle:)

günebakan
25-01-2011, 16:28
Ablacığım inan ki sen de bir tuhaflık yok ama üzme kendini zaman o kadar çabuk geçiyor ki bir bakmışsın evlatların yanındalar. Ben 25 sene o şehir senin bu şehir benim dolaştıktan sonra İstanbula döndüm ailemle daha çok zaman geçirmeye çalışıyorum heee giden zaman geri geliyor mu gelmiyor ama ekmekğinin peşin de bu tür ayrılıklar yaşanıyor. Allah can sağlığı versin gerisi istedikten sonra herşey eski haline geliyor:) Çok öpüyorum ablacığım seni.

acemifüsun
25-01-2011, 20:27
Sevgili arkadaşım sağlık en önemlisi, günler göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor. Bir de bakmışsın; kızlar İzmir'e hayırlısıyla, iyi bir kariyerle dönmüş, eşin yurtdışı işlerini sağlıkla bitirmiş. İnan çok çabuk geçecek ve çocukların ve eşinle nice rüya gibi yıllar geçireceksin. Daha dur, inşallah torunlar göreceğiz:) O güzel bahçende torunların koşturacak:)
Ayrıca insan canlısı kişiliğinle çok yanlız kalacağını asla düşünmüyorum:)

Fatoş
18-02-2011, 12:56
Sevgili canım arkadaşlarım, bana yazmış olduğunuz içten mesajlarınıza geç cevap verdiğim için çok üzgünüm, ne var ki hayatımda ki değişikliklere alışmam çok güç oluyor, hani insan bazen konuşmak bile istemediği anlar var ya bazen aynı durumda oluyorum, ne yazacağımı bilemiyorum, şoku yavaş yavaş üzerimden atıyorum. Samimi içten desteklerini için teşekkür ederim, sizlerin yanımda olduğunuzu bilmek, hissetmek çok güzel, sağ olun.
Şimdi çocukların bahçesinden görüntüler vereceğim, taşınma olayı gündeme gelmeden bahçe duvarlarını yapmaya başlamışlardı, ilk önceleri damadım kendisi taş duvarları yapmaya kalktı ama çok zorlanınca işin ustasına bıraktı:)193204
193205
193206
Bu çiti kendisi yaptı sebze bahçesi girişi olarak.
193207
193208

Fatoş
18-02-2011, 13:16
Bahçeye taştan eve giriş yolu yaptılar, fazla yağmur yağdığında eve girmeye zorlanıyorlardı.Taşların arasına led ışıklandırma yaptılar, gece çok hoş görünüyor.

193209
193210
193211
Mutlu beyden onlara aldığım yasemini kendi yaptıkları saksıya diktiler yine kendi yaptığı paravana sardırdılar. Yerdeki minik saksılarda ise benim atölyenin bahçesinden, eşimle birlikte aşırdıkları çiçekler bahçe düzenlemesi bitince ekeceklerdi:)
193212
193213

Fatoş
18-02-2011, 13:33
Yaptıkları büyük saksılara onlarca lale çeşitleri ekmişlerdi, baklaları çiçeklendi.

193215
193216
193219
Bunlar da benim evin bahçesinden.
193217
193218

Sevgi Durul
18-02-2011, 13:54
Sevgili canım arkadaşlarım, bana yazmış olduğunuz içten mesajlarınıza geç cevap verdiğim için çok üzgünüm, ne var ki hayatımda ki değişikliklere alışmam çok güç oluyor, hani insan bazen konuşmak bile istemediği anlar var ya bazen aynı durumda oluyorum, ne yazacağımı bilemiyorum, şoku yavaş yavaş üzerimden atıyorum. Samimi içten desteklerini için teşekkür ederim, sizlerin yanımda olduğunuzu bilmek, hissetmek çok güzel, sağ olun.
Şimdi çocukların bahçesinden görüntüler vereceğim, taşınma olayı gündeme gelmeden bahçe duvarlarını yapmaya başlamışlardı, ilk önceleri damadım kendisi taş duvarları yapmaya kalktı ama çok zorlanınca işin ustasına bıraktı:)193204
193205
193206
Bu çiti kendisi yaptı sebze bahçesi girişi olarak.
193207
193208

Canım arkadaşım, biliyorum canın sıkkın. Konuşmak istemediğin anlarda mısın bilmiyorum, ama içimden sana yazmak geldi.

Ne güzel; çocuklar, döndüklerinde bahçelerinin kendilerini beklediğini bilerek dönecekler. Şimdi yapmışlar, daha sonra rahat ederler ve sağlıkla yaşarlar bu güzel bahçelerinde. Yeter ki canları sağ olsun.

Sen de toparlan artık, eski Fatoş'u burada ve daha sık görmek istiyorum.
Biraz emrivaki gibi oldu, ama. Sevgiler...

Vildan Sönmez
18-02-2011, 14:18
Fatoş Hanım'cım keşke bütün ayrılıklar böyle olsun, yeter ki sağlık olsun. O an için zor geliyor tabii. Ama yine biraraya gelip hasret gidereceksiniz.

(Bakın çan sarmaşığınız hala çiçekli, ne güzel, ben bu yıl şansımı denemek için yine tohum ektim. Önceki yıl da tavana kadar büyüttüm, ama çiçek açmadan kışa girerken bozulmuştu.)

Fatoş
18-02-2011, 14:33
Sevgili canım arkadaşım, o devreyi atlatmaktayım, yavaş yavaş etrafımla ilgilenmeye başladım. Çocukların bahçesine çiçekler ekme hazırlığındayım ama çocuklar evi kiraya vereceğiz bakmazlarsa sana yeni üzüntü kaynağı olur diyorlar, bende evin bahçesini bahara hazırlamaya karar verdim,çok ihmal ettim bakalım bu sene bahçeyi renklendirebilecekmiyim. Geçen hafta eşimin meyva bahçesine son bordo bulamacı attırdım, Dikili ye gidip oradaki zeytinlikte dalların aralanmasını ve sürdürülmesi için uğraşacağım, bu işler beni baya rahatlatıyor kendime geliyorum.
Bundan sonra burada daha çok olacağım:) Teşekkür ederim Sevgi'ciğim.

Sevgi Durul
18-02-2011, 14:43
Sevindim şimdi, bahçeyi renklendirmez olur musun? Senin elinden kurtulmaz Fatoş'cuğum.

Fatoş
18-02-2011, 14:59
Fatoş Hanım'cım keşke bütün ayrılıklar böyle olsun, yeter ki sağlık olsun. O an için zor geliyor tabii. Ama yine biraraya gelip hasret gidereceksiniz.

(Bakın çan sarmaşığınız hala çiçekli, ne güzel, ben bu yıl şansımı denemek için yine tohum ektim. Önceki yıl da tavana kadar büyüttüm, ama çiçek açmadan kışa girerken bozulmuştu.)

Teşekkür ederim Vildan hanımcığım, dediğiniz gibi çocuklar hafta sonları sendeyiz , uçağa atlayıp geleceğiz deyince bende bahçe katını düzenleyip yeni perde taktırdım, oraya yeni oturma odası ve yatak odası takımı aldım, banyo ve küçük mutfağı düzenledim onlara apayrı bir mekan yarattım, bu yaptıklarım beni rahatlattı.
Çan sarmaşığı bu sene birkaç kere don olmasına ve dolu yağmasına rağmen yaşamaya devam ediyor. Dayanıklı çıktı, hala çiçeklerini veriyor ama tohum bağlamadı. Alt tarafları kupkuru dallar şeklinde üstleri yapraklı ve çiçekli, onları bahçeden çok göremiyorum,aşağıya indirsem bozulur diye de kokuyorum.Sevgilerimle.

Fatoş
18-02-2011, 15:03
Sevindim şimdi, bahçeyi renklendirmez olur musun? Senin elinden kurtulmaz Fatoş'cuğum.

Canım benim, bana şevk veriyorsun.
193237

Uzaylı
18-02-2011, 15:20
Sayın Fatoş; Çocuklarınız ve siz çok zevkliymişsiniz. taş yolu çok beğendim. Ama en çok ta country tarzı (başka nasıl ifade edeyim bilemedim ) çite bayıldım.

Kolay gelsin...

Fatoş
18-02-2011, 15:29
Sevgili Uzaylı kardeşim teşekkür ederim. Damadım bu tür işleri yapmayı çok seviyor ama Ankara'da apartman katında ne yapacak onu bilemiyorum. Sevgilerimle.

ayazkentli
18-02-2011, 15:33
Gözlerimiz yollar'da kalmıştı fatoş abla. Hoşgeldin.

Fatoş
18-02-2011, 15:39
Sağ ol Atilla'cığım:)

günebakan
18-02-2011, 15:51
Ablacığım çok ara verme ne olur burası terapi gibi gelir sana. Keşke ben orda olsaydım bana da ekecek bahçe çıkardı sonra kiracıda ektiklerimiz sökermiş. Bence siz kiracıya vermeden önce onu sorguya çekin çiçekleri seviyormuymuş bahçeyle uğraşmaktan hoşlanırmıy mış. Hatta bahçe de devamlı çiçek yetiştirmek şartını koşun:))) Ablacığım üzme kendini zaman çok çabuk geçiyor zaten havayolları sağolsun Ankara -İzmir arası 1 bilemedin 1.buçuk saat.
Çok öpüyorum seni.

acemifüsun
18-02-2011, 19:20
Sevgili arkadaşım bahar geliyor, bahçeler seni bekliyor:) Kim bilir yine ne güzeller yetiştirip, bizimle paylaşacaksın?:)

Fatoş
28-02-2011, 10:39
Hace'ciğim, keşke burada olsaydın, şimdi sana çok hak veriyorum. İstanbul'a gitme kararınızı duyduğum da sana gönül koymuştum ama ailenin yanında olman çok güzel. Bizim kızın evi tutuldu hem de ilan verdikleri ilk günü, bahçeye çok meraklılar. Bizimkiler martın son haftası Ankara'ya taşınmış olacaklar. Bende seni özlemle öpüyorum canım.

Fatoş
28-02-2011, 10:42
Füsun'cuğum daha bahçe işlerine başlayamadım, korkarımki nisanda ancak bahçeyle, tohum işleriyle ilgilenebileceğim.

Fatoş
28-02-2011, 11:10
Kasım ayın da kızımla birlikte evlerinin bahçesine ektiğimiz çiğdem, lale ve sümbül soğanları çiçeklenmeye başladılar.
194599
194600
194601[/ATTACH
Bu 3. resimde ki hangi soğanlıydı bir türlü hatırlayamıyorum, çocuklar bana bunun için çok gülüyorlar, lütfen yardım edin bana:o
[ATTACH]194602
194603

Fatoş
28-02-2011, 11:22
194604
194605
194606
194607
194608

nurcanaybay
28-02-2011, 11:35
Fatoş hanım ;
ismini bilmediğiniz soğanlı bitkinizin '' mis zambak ( lilium candidum ) '' olduğunu düşünüyorum.

Fatoş
28-02-2011, 11:37
194609
194610
194611
194612
Bu çocuk evi yan komşularının küçük kızının havalar güzel olduğunda arkadaşlarıyla oynadıkları oyun eviydi , onlarda işleri sebebiyle evlerini alman bir yaşlı çifte sattılar bu çocuklara nazar değdi, bu yaz bahçeye ortak yüzme havuzu gibi birçok hayalleri vardı, ne olduğunu anlayamadım?
194613

Fatoş
28-02-2011, 11:39
Çok teşekkür ederim, Nurcan hanımcığım.

Fatoş
28-02-2011, 11:48
Bunlarda benim bahçeden.

194614
194615
194616
194617
194618

Fatoş
28-02-2011, 11:54
194620
194621
194622
Bilin bakalım benim çan sarmaşığım kimin gazabına uğramış? Bu hale gelmeden önce en az sekiz tane çiçeği vardı mart ayı ne kadar kaldı dedim yani yarın resmini çekecektim. ''Artık duvara tımanmıyacaksın, biz yokken düşersen sonra ne olacak diye yaptım'' dedi sevgili :mad: eşim.
194623
194624

Fatoş
28-02-2011, 12:08
194625
194626
194627
Bahçede bıraktığım küpeler oldukça sağlıklı, minik yapraklı ceylanların üstü çiçek tomurcukları ile dolu,gecen yaz Günebakanla bahçede çalıların arkasında kendiliğinden çıkmış şeboy fidesi bulmuştuk galiba çiçekleri beyaz olacak, inşallah kokuludur.

194628
194629

Fatoş
28-02-2011, 12:28
Bu yaramaz geçen sene bahçeye ektiğim bodur karanfillerimi parçalayıp sanki yiyordu. Karanfil katili kediçik.
194630

Ayşe Yıldız
28-02-2011, 12:31
Küpeliniz çok taze ve parlak görünüyor. Dışarda mı duruyor Fatoş Hanım?

Fatoş
28-02-2011, 12:45
Hoş geldiniz Ayşe hanım, eşim küçük kızımın alerjisi sebebiyle içeriye bitki koymama izin vermiyor bu yüzden bazılarını kaybediyorum ama küpelilerin hepsinin keyfi dışarıda iyi, tabii oldukça korunaklı bir yere koydum.

günebakan
28-02-2011, 13:12
Ablacığım senin bahçeye bahar gelmiş maşallah hepsi de çok güzeller benim aldığım küpe çelikleri bir türlü köklenmiyorlar seninkiler güzel olmuş ne renk acaba:)

Fatoş
28-02-2011, 13:29
Onları geçen yaz pazardan almıştım, sen geldiğinde merdiven başlarındaydı, renkleri beyaz pembe çiçekli, beyaz mor yalın katlı diğeri de kırmızı pembe idi. Yurt dışından gelenlerin hepsini kaybetmiştim bunlar herhalde yerli.

fikreteren
28-02-2011, 18:42
Sayın Fatoş çuhalar çok güzeller .Ellerinize sağlık.Güle güle seyredin.

cemo
28-02-2011, 19:53
Sevgili Fatoş, bahcene bahar gelmiş bile, çok şanslısınız.

Sizdeki güzelliklere bakıp, az kaldı buraya da bahar gelecek diyerek, umudum hevesim artıyor.

Daha cok fotoğraf yükle ki, hevesimiz artsın bizimde.:)

pati*
28-02-2011, 20:15
Hepsi birbirinden güzel. hayran oldum...

CEBECİ
28-02-2011, 21:09
Bahçeniz çok güzel ellerinize sağlık:)

Fatoş
01-03-2011, 13:19
Fikret bey çok teşekkür ederim. Çuhaları atölyemin bahçesinden çıkardım, daha toprağa dikemedim. Evin bahçesine renk gelsin diye. İşyerinin olduğu yer bu sene çok poyraz alıyor ve bütün çiçeklerim bozuluyor, böyle devam ederse korkarım eşimin yerine ben çiçekleri eve taşıyacağım:)

Fatoş
01-03-2011, 13:26
Sevgili Cemo daha bahar gelmedi ama yavaş yavaş bitkiler de uyanmalar başladı. Bu sene esen poyraz bitkileri çok etkiliyor, geçen sene bu kadar poyraz olmuyordu. Buraya taşınınca hangi rüzgarın bitkilere ne etkisi var öğrendim. Tıpkı balıkçıların yaptığı gibi;)

Fatoş
01-03-2011, 13:29
Sevgili Pati ve sevgili Cebeci teşekkür ederim. Aramıza hoş geldiniz.

Fatoş
01-03-2011, 14:30
Bu sabah kızımın evine gittim, yavaş yavaş toplanmaya başladılar, birde ne göreyim masanın üstünde güzeller güzeli orkide iki aydır onlarda üst kattaymış ama ben görmemişim:p

194886
194887
194888
Dün iş yerimizi erken kapatıp eve gittim. Bir arkadaşım ne yapıyorsun diye aradı. Bende evde yanlızım canım sıkılıyor dedim, bekle ben yanına geliyorum dedi. Gelirken bana süprizler getirmiş ne kadar çok sevindim bilemezsiniz.

194889
194890

Fatoş
01-03-2011, 14:44
194894
194895
194896
Eşimle damadım, kiracıların köpekleri için öbür evi satın alanlar laf söyleyince ara sınıra tel örgü çekme işine giriştiler, daha hiçbiri taşınmadan sorunlar başlıyor galiba:(
194897

Fatoş
01-03-2011, 15:18
Daha ağaçların yapraklarının tamamı dökülmedi,yerler yapraklardan kurtulamadı.
Baklalar pencere pervazını geçmiş üstlerinde çok çiçek var olgunlaştıklarında dalları galiba taşıyamıyacak.
194908
194909
194910
Dış bahçe de golden besliyorlardı komşularıyla tutanlar kalsın bizde demişti, biri zehirlemiş zavallıyı, çok üzüldüm:(
194911
Bu gün atölyeye geç gittim, kapıya afrika menekşesi bırakmışlar. Kim getirdi bilemedim, notta yoktu ama çok sevindim.
194912
not: Menekşeyi Antalya'dan Vahip Dede ve sevgili eşi getirmiş, beni bulamayınca kapıya bırakmışlar,haberim olsaydı daha erken gelir onları karşılardım, geri dönmelerine çok üzüldüm. Menekşe için çok teşekkür ederim.

ayazkentli
01-03-2011, 15:31
Fatoş abla bu yıl, bizim memlekete (izmir ve civarı) kış gelmedi desek yeri'dir.

Yılbaşından beri, Bergama'nın hemen her yeri papatya dolu. Geçen yıl'da çok ılık bir kış oldu ama, papatyalar mayıs'a doğru ancak çıkmıştı. Ocak sonunda ve bu hafta oldukça soğuk olmasına rağmen, papatyaların neşesi gayet yerinde duruyor. Bu yıl ilk defa böyle bir şeye şahit oluyorum.

Sizin atölye ve bahçelerde'ki çiçeklerde neredey'se aynen duruyorlar.
Salonda'ki büyük beyaz çiçeği, Ankara'ya götürecekler'mi?

Fatoş
01-03-2011, 15:38
Atölyede çiçekler poyrazdan çok hırpalandılar,keyifsizler, bunlar evin bahçesinde, orası daha korunaklı.
Kızıma hediye gelmiş, Ankara yolcusu. Senin düşündüğünü bende düşünüyorum ama:)

fikreteren
01-03-2011, 23:04
Fatoş hanım hercailer çok nefis görünüyor.

cemo
01-03-2011, 23:11
Sevgili Fatoş

Benim baklalar 2 aydır 1 karış oldular. Maşallah sizde baklalar cicekte. Yakındır tencereye girmeleri:)

Bizim cicekler bu kadar acsa, yaz geldi derdik:)

Fatoş
02-03-2011, 09:40
Fatoş hanım hercailer çok nefis görünüyor.

Teşekkür ederim Fikret bey, onları toprağa ekebilsem neşeleri daha iyi olacak.

Fatoş
02-03-2011, 09:56
Sevgili Cemo, baklaları ağustos sonu gibi sevgili dünürümle kızım ekmişlerdi. Şimdi taşınıyorlar, baklaları kiracılarına nasip olacak. Ama gözümüzün önünde bu hale gelmeleri de çok güzel.

İş yerimin arka balkonuna korumaya aldığım geçen seneden kalan latinler bana bu sabah süpriz yapmışlar, bugün kızım Ankara'daki evlerini taşınmak için hazırlamaya gitti. İşyerini bugün buruk şekilde açmıştım, sanki bana bak biz burdayız sana ihtiyacımız var sana güzelliklerimizi sunalım diyor:)
Şimdi baharın geldiğine inandım.
194991
194992

Fatoş
02-03-2011, 10:14
Dün sabah evlerine gittiğimde bahçe kapısının girişindeki basamağa ayağım takılıp düşünce damadım kollar sıvayıp düzgün bir şekilde taşlardan rampa yapmaya koyuldu. Akşamda gittiğim de bitmiş olduğunu gördüm:)
194993
194994

Satı Uğurtan
02-03-2011, 11:53
Sevgili Fatoş hanım,çuhaların, latin çiçeğin harika olmuşlar, sizde yaz gelmiş artık.
Goldenin zehirlenmesine çok üzüldüm.

Fatoş
02-03-2011, 12:13
Satı hanımcığım, teşkkür ederim. Bu gün burada soğuk rüzgar var, içimize kadar ayazı hissediyoruz Ama baharı çiçekler erken karşıladı.
Bizde çok üzüldük köpeciğe, çok oyuncu neşeli idi, hiç kimseye hatta kedimize dahi zararı da yoktu. iki evin bahçesinden dışarı bile çıkmazdı.Zaten izin vermiyorduk. Neden bu caniliği yaptılar, bir bulsam yapanları ...

acemifüsun
02-03-2011, 13:44
Sevgili Fatoş hanım bahçelerinize bahar gelmiş, yine rengarenk çiçeklerinizle içimiz açılıyor:) Sevgiler.

Fatoş
08-03-2011, 11:27
Füsun hanımcığım, tam da İzmir'e bahar geldi derken iki gündür soğuklar ve şiddetli poyraz hüküm sürüyor, atölyenin arka balkonunda ki çiçeklerim daha iyi durumda, evin bahçesinde ki bitkilerim bu sefer etkilenecek. Bende canım sevgilerimi gönderiyorum.

Fatoş
08-03-2011, 12:22
Bugün hava hepimizi içeriye hapsetti. Allah dışarıda çalışanlara, kalanlara yardım etsin.
Dün öğleden sonra güzel bir bahar havasını yaşadım, sabah atölyeden çıkarken hava kötüydü. Çeşme'ye yapılmakta olan bir otelin son kalan montaj işleri için oraya gittik, dönüşte de öğlen yemeği için Çeşme' nin antik köylerinde Ildırı (Erythriai) ya geçtik orada ne rüzgar nede soğuk vardı, sanki baharın ortasında gibi bir hava vardı. Karaburun dağları soğuk ve rüzgara karşı oraya siper olmuş. Çektiğim fotoğraflara bakarken iyi ki yolumuzu uzatmışız dedim. Sizinle paylaşmak istedim.
Sabah atölyeden çıkarken
195712
195713
195712
Erythriai
195715
195716

Fatoş
12-03-2011, 14:35
Kızımla birlikte kasım ayında ektiğimiz lale ve çiğdemler açmaya başladılar.
196287
196288
196289
196290
196291

Fatoş
12-03-2011, 14:56
196292
196293
196294
196295
196296

Sevgi Durul
12-03-2011, 15:34
Evlat kokuyordur, o laleler, çiğdemler şimdi.

Fatoş
12-03-2011, 15:53
Sevgi'ciğim, cuma günü evlerini taşıyacaklar, artık o bahçe de başkaları olacak, onlar taşınıncaya kadar ben oralardayım sonra oraya gitmeye gönlüm razı olmaz ama yan taraftaki evi alan hanım benim çocukluk arkadaşım çıktı, illa çocuklar gittikten sonra bana gelmezsen kırılırım diyor,bakalım ne yapacağım?

fatma sunay
12-03-2011, 19:22
Fatoş hanım negüzel baharı çok güzel karşılamışsınız. Çiçekler çok güzeller.

günebakan
12-03-2011, 19:48
Ablacığım mevsim farkı nasıl da belli oluyor laleler çiğdemler çok güzel görünüyorlar benim laleler daha yapraklılar. Eminönün deki satıcılar çiğdem diye mezarlık irislerini satmasalardı sanırım benim de çiğdemlerim yüzünü göstermiş olurlardı. Neyse kısmet bakalım neler olacak:)

Fatoş
12-03-2011, 22:45
Fatoş hanım negüzel baharı çok güzel karşılamışsınız. Çiçekler çok güzeller.

Fatma hanımcığım teşekkür ederim, bahar güzel çiçeklerini göstererek geliyor.

Fatoş
12-03-2011, 22:56
Hacer'ciğim, bahar geldi, çiçekler renkleriyle kendilerini göstermeye başladı. Bizde de ektiğimiz lalelerin bir kısmı daha açmadı, bunlar erkenci, kasım başlarında ektik ondan herhalde.

Yücel Canpolat
12-03-2011, 23:09
Şimdi İzmir de olmak varmış,Fatoş Ablanın bahçesine bahar gelmiş bizim bahçe de karların ancak dörtte üçü eriyebildi:)

Fatoş
12-03-2011, 23:36
Sevgili Yücel kardeşim, karlar eriyince sizler daha güzel bir bahar yaşayacaksınız. Doğa daha güzel uyanıyor. Bence sizler daha şanslısınız bütün mevsimleri gereği gibi yaşıyorsunuz, bizler kara hasretiz:)

Fatoş
16-03-2011, 14:21
Kızım artık taşınmak için toplanmaya başladı, bende alacağı çiçekleri tasnif etmeye başladım.
197048
197049
197050
197051
197052

Fatoş
16-03-2011, 14:41
197053
197057
197058
197059
197060

hanndan
16-03-2011, 14:55
maşallah çiçekler cok güzel,
bizim bahçeye baktım şimdide karlar daha yenı yenı eriyor.....benım yerime koklayın o sümbülü......

Fatoş
16-03-2011, 15:05
Teşekkür ederim, Handan hanım.

ayazkentli
16-03-2011, 15:09
Fatoş ablacığım, tasnif yaparken salonda'ki beyaz çiçeği saklamayı unutma!

Fatoş
16-03-2011, 15:14
197063

Fatoş
16-03-2011, 15:18
Bazılarını aldım, Atillacığım ama orkideyi alamıyorum:)
Daha bir çok fotoğraf ekleyecektim ama yükleyemiyorum Ankara dan dönünce paylaşırım artık.

Periş
16-03-2011, 17:01
Fatoş hanım bahçeniz ve çiçekleriniz çok tatlı ellerinize sağlık sayğılar

sevim.K
20-03-2011, 15:36
Fatoş hanımcım merhaba; laleler, sümbüller çok güzel açmışlar. Ben soğan ekmedim bu yıl. Beyaz maviş çelikliyecektiniz. Çelikleyebildiniz mi? Beyaz mavişim olduysa havalar biraz daha ısındığında alab ilirim değil mi? sevgiler:)

Sevgi Durul
03-04-2011, 00:07
Daha bir çok fotoğraf ekleyecektim ama yükleyemiyorum Ankara dan dönünce paylaşırım artık.

Sevgili Fatoş, Ankara'dan dönmeni ve güzel görüntülerin devamını bekliyoruz.
Sevgiler...

Fatoş
04-04-2011, 12:30
Sevgili Burak teşekkür ederim.
Sevim hanım,teşekkür ederim, mavişiler tuttu , onları bir türlü telaşlarımdan gönderemedim, en kısa zaman da göndereceğim, benim bulunduğum bölgeye kargo şirketleri uzak o yüzden arkadaşlara da hazırladıklarım atölyenin arka balkonunu doldurdular.
Sevgi'ciğim, döndüm, resimleri yüklemeye çalışacağım.

Periş
04-04-2011, 12:56
Sevgili fatoş dönmenize sevindim maviş çok tatlı bir çiçek hayran kaldım küpeliler ne durumda acaba...

Fatoş
04-04-2011, 15:47
Sevgili Burak geçen sene dışarıdan gelen bütün küpelilerimi kaybettim. Bu sene Füsun arkadaşımın getirdiği küpe ile kızımın bana bıraktığı ve geçen sene pazardan aldığım küpeler yaşıyor, bilgisayarım da problem oluştu resim yükleyemiyorum.

Orhan Özbilgiç
04-04-2011, 16:14
Sevim hanım,teşekkür ederim, mavişiler tuttu , onları bir türlü telaşlarımdan gönderemedim, en kısa zaman da göndereceğim, benim bulunduğum bölgeye kargo şirketleri uzak o yüzden arkadaşlara da hazırladıklarım atölyenin arka balkonunu doldurdular.
Sevgi'ciğim, döndüm, resimleri yüklemeye çalışacağım.

Fatoş Hanım' mı desem? Fatoş Elibol' mu?:D
Onca işin arasında, arkadaşlarını düşünen güzel insanlardan biri. Habire paylaşıyorsunuz. Sizi kutluyorum.
Şu bilgisayardaki sorunu bir çözümleyinde, kış görüntülrinden sonra, İzmir ve doğal olarak bahçenizdeki bahar görüntülerini kaçırmayalım.:)
Sağlık ve mutluluk dileklerimle, saygı, sevgi ve selamlarımı sunuyorum.

Fatoş
04-04-2011, 16:42
Çocuklar gidince bilgisayar özürlü ben onunla başım derde girdi, evdeki bilgisayardan akşam yüklemeye çalışacağım, inşallah onunda beynini yemem:)))

basakalk
05-04-2011, 10:34
ellerınıze saglık fatos hanım , ne kadar guzel bır bahce , darısı basımıza

ayazkentli
05-04-2011, 13:15
Fatoş ablacığım, hoş geldin. Özlemiştik sizi.

Fatoş
05-04-2011, 13:27
Sağ ol, Attillacığım, geldim de resim yükleyemiyorum. Atölyedeki yazıcı bilgisayarın bağlantısından kopmuş, evde de fırsatım olmadı, bakalım bu akşam yüklerim nasipse:)

Fatoş
05-04-2011, 21:13
ellerınıze saglık fatos hanım , ne kadar guzel bır bahce , darısı basımıza

Beğendiğinize sevindim, teşekkür ederim Başak hanım.

Fatoş
05-04-2011, 21:57
Ankara'ya gitmeden önce çektiğim çiğdemler.
201211
201212
201213
201214

Fatoş
05-04-2011, 22:15
Çiğdem ve laleler.
201220
201221
201222
201223
201224

günebakan
05-04-2011, 22:20
Bahçe rengarenk olmuş harika görünüyor. Şu tahta saksılardan birtane de ben de olsa süper olurdu domatesleri ekerdim içine. Ellerine sağlık ablacığım harika görünüyor:)

Sevgi Durul
05-04-2011, 22:23
Sevgili Fatoş, çiğdemlerin renkleri ne kadar güzel. Hele çizgili olana bayıldım. Laleler de açmış. Benim geçen sene aldığım laleleri, çiçeği geçince bahçeye dikmiştim. Yeni yeni yapraklanıyor. Bugün bir tanesinde tomurcuk gördüm. Bir bebeğin gelişimini takip edercesine bitkilerle haşır neşiriz. Allah hayır eyleye..

Orhan Özbilgiç
05-04-2011, 22:30
Bende, ilk kez bu kadar güzel bir çiğdem görüyorum. Gerçi diğer renklerde güzel ama, mor-ebruli çok hoş.;)
Lalelerde seçkin renklerde.
Elleriniz dert görmesin. Teşekkürler.:)

acemifüsun
05-04-2011, 22:31
Hoş geldiniz sevgili Fatoş hanım:) Renkleri de getirmişsiniz:) Çiğdemler, laleler, sümbüller harika, ellerinize sağlık.

Fatoş
06-04-2011, 10:17
Hacer'ciğim, o saksılardan bende istedim ama damadın onu yapacak vakti olmadı kendi evimin bahçesine taşımak istedim ama çok ağır olduğu için vazgeçtim, şimdi çiçeklerin, o bahçenin sefasını kiracılarımız sürüyor.Güle güle otursunlar:)

SDurul'cuğum, çocukların bahçesine çiğdem, lale ve diğer yumruları kasım ayın da ekmiştik, evin bahçesine de martın ortasında ektim, lalelerden hiç ümidim yoktu en erken onlar çıktı, tomurcuklarını göstermeye başlamışlar:)

Fatoş
06-04-2011, 10:26
Sevgili Orhan bey, bu çiğdemleri çocukların bahçesine ekmiştim, benim bahçeye geç ektim, bir iki tanesi yapraklarını gösterdi ama çiçekleri yok bakalım aynı cins mi, bu yıl açacak mı? Ben de meraktayım:)

Teşekkür ederim Füsun'cuğum, döndüm ama buruk bir şekilde bu da geçer:)

Yücel Canpolat
06-04-2011, 11:11
Çiğdem ve laleler.
201220
201221
201222
201223
201224

kuş olup uçsam aha bu diyarlara konsam:)

Fatoş
06-04-2011, 12:15
Yücel kardeşim sizleri her zaman bekleriz.

Fatoş
06-04-2011, 14:11
Gidecekleri için bahçeye çocuklar yasemin, meyva ağaçlarını dikmekte kararsızlardı sonra geldiklerinde yetişmiş olarak bulacaklarını düşünüp 18 meyva ağacı, 8 yasemin diktiler taşınmadan bir hafta önce.
201280
201277
[201276
Taşındıkları gün onca kalabalığa rağmen sicaplarından biri bütüngün orada onları seyretti,akşam çocuklar arabalarına binip uzaklaşıncaya kadar onları ağacın üzerinden takip etti.
201278
201279

Fatoş
06-04-2011, 14:25
Gelelim benim evin bahçesine, ben yokken nasıl operasyon yapmış sevgili eşim. Çiçekli bitkiler atılmamış :( ama yerleri değiştirilmiş, altı delik olmayan saksılara aktarılmış mış mış....
201282
201283
201284
201285
201286

Fatoş
06-04-2011, 14:39
Erengül ve kızımın verdiği küpelimi delik olmayan saksısıya dikmiş:p su sümbülümüde sudan çıkakarıp saksıya dikmiş:(

201290
201291
201293
201296
201297

Fatoş
06-04-2011, 14:56
Saksısıyla üzerinde çiçeği olmayan minik sardunya cinsi olan üç çiçeğimi atmış, ikisini komşum görüp almış ve onda açmış dün onları bana verdi. Attıklarımda çiçek filan yoktu demez mi bize:) Bir tek clematislere elleyemiyor, çünkü onların parasını ona ödetmiştim, dünyanın parasını verdirtin onlarda hep kuru dal diyor ama kökleyemiyor.:dilli:
201299
201300
201301
201302
201303

Sevgi Durul
06-04-2011, 15:11
Sevgili Fatoş, nedir bu eşlerden çektiğimiz? Üzerinde çiçek yok diye hiç bitki atılır mı?
İyi ki komşu almış da yazık olmamış, sardunyaya.

Geçenlerde ben de on beş gün evden uzaktaydım. Döndüğümde ne göreyim, bitkilerim susuzluktan bayılmış. Hele kışın bile çiçek açan süs biberime çok üzüldüm. Susuzluktan ölmüş. Pencere önündeki kaktüsleri perde açıp kapatırken yerlere düşürmüş. Bir zahmet kaldırmamış bile. Her yer toprak içinde. Neyse sağolsunlar...

Arkadaşım küpeler ne güzeller, bir daha almayım demiştim, ama yine küpe alasım geldi.

Fatoş
06-04-2011, 15:18
SDururul'cuğum geldiğimde Hacer'e anlatmıştım çöpe atıldığını o da komşularına sor demişti , bu konu da umutsuzdum sormadım, yazık kendi getirdi hem de eşime çıkıştı ama üçünçü sardunyam yok onuda başka zaman atmış olmalı, küpenin saksısının altını delmeliyim bakalım nasıl yapacağım.

sevim.K
06-04-2011, 15:18
Bahçenize hoşgeldiniz fatoş hanımcım. Çiçeklerde sizin geldiğinizin farkında, neşelenmişler, coşmuşlar:) Eşinize fazla kızmayın hem komşu getirmiş attığı sardunyayı çiçekli çiçekli. Ben bir sürü kaktüs ve sukulentimi kaybettim eşimin zamansız sulaması ,havaların dengesizliği yüzünden. Çok üzüldüm. Çok ağladım. Hala gözlerim doluyor kalan bir avuç sukulent ve kaktüse baktıkça.

fatma sunay
06-04-2011, 15:37
Sevgili Fatoş çiçeklerin çok güzel olmuş. Sen azimli birisin hepsinin üstesinden gelirsin. Saksıların altından delmen zor olacak acaba enaltın yanından delsen daha kolay olurmu.

Fatoş
06-04-2011, 15:48
Ah Sevim hanımcığım yaptıklarına kızmayayım diyorum ama kızıyorum, güllerimi kökleyip yerine erik, badem ekmiş, onlarıda Mutlu beyden aldığım renkli glayörleri ektiğim yere ekmiş, soğanlarını sordum, soğan filan görmedim dedi. Renkli gala yumrularımın üstüne de aynı safa çiçeği ekmiş, Mutlu beyin gönderdiği gün güzeli bitkisine de bunlar ot deyip duruyor:(

Fatoş
06-04-2011, 15:50
Sevgili Fatoş çiçeklerin çok güzel olmuş. Sen azimli birisin hepsinin üstesinden gelirsin. Saksıların altından delmen zor olacak acaba enaltın yanından delsen daha kolay olurmu.

Evet, güzel bir fikir,deneyeceğim. Teşekkürler sevgili Fatma.

günebakan
06-04-2011, 16:25
Ah ablacığım herşeyi birbirine karıştırmış enişte neyse canı sağolsun olan olmuş minyatür sardunyalarını bir tane kayıp olsada bulmana sevindim gözün aydınneyse sen şimdi elden geçirirsin bahçeyi:)

Fatoş
06-04-2011, 16:49
Bahçenin idaresini eline almış, biraz zor olacak ama..........

günebakan
06-04-2011, 17:11
Ablacığım sınır çiz enişteye o tarafta kendisi eksin biçsin belki seninkine ellemez:)

Periş
06-04-2011, 17:29
Sevgili fatoş çiçekler çok tatlı elinize saglık bahçenin idaresini almak sizin gibi azimli bir bayan için zor olmasa gerek biraz yorulacaksınız ama buna deger begonyalar ne durumda acaba....

Fatoş
06-04-2011, 17:58
Ablacığım sınır çiz enişteye o tarafta kendisi eksin biçsin belki seninkine ellemez:)

Sınır filan dinlemez, onun düzen takıntısı var, irili ufaklı bitkiler, saksılar, açmamış bitkiler daha niceler... hatırlar mısın dalhialarım yayılmış çiçeklenmişti hepsini hizaya getirmek için iplere bağlayıp idam etmişti:(

Fatoş
06-04-2011, 18:04
Sevgili fatoş çiçekler çok tatlı elinize saglık bahçenin idaresini almak sizin gibi azimli bir bayan için zor olmasa gerek biraz yorulacaksınız ama buna deger begonyalar ne durumda acaba....

Sevgili Burak, biraz zor olacak:)
Begonyalarımı kışın kaybettim ama toprağıyla saksısını saklamıştım belki içinde yumrusu var diye bundan sonra sulamaya başlamalı.

Periş
06-04-2011, 18:32
Üzüldüm çok enfes görünüyorlardı daha güzellerini görürüz inşallah sevgili fatoş

acemifüsun
06-04-2011, 18:33
Fatoşcuğum renklere devam, gözlerimiz bayram yapıyor:) Küpe ve erengüllerin kökleri saksının altına delik olmadan çürür diye düşünüyorum. Makkapla delersin canım, kökler saksı altına kadar ulaşmamıştır henüz.

Kiraz
06-04-2011, 18:38
Fatoş Hanım, tüm kayıplarınız için geçmiş olsun. Küpeniz çok güzel, begonya için de üzülmeyin, çıkacak ve sizi sevindirecek.