View Full Version : kasap.94 /bahçe
Sevgili kasap94 epeydir bahçenizi gezeceğim, nihayet sıra geldi. Ne kadar güzel olmuş yine.
Vallahi amarilis ormanı gibi olmuş:) Bu nasıl bir güzellik böyle. Coşmuşlar resmen. Ben ikili açana bile razıyım, bakalım o günü görecek miyim.
Sardunyalarınız, gülleriniz çok güzel. Karanfil gülü ilk kez gördüm, çok değişikmiş. Umarım kokusu da güzeldir. Sarıkız o saksıya çok yakışmış, nasıl coşmuş. Mavi ve eflatun çiçeklerin adını bilmiyorum ama renkleri bir harika.
Kividen meyve alamadığınızı yazmışsınız ya, yanlış bilmiyorsam onlar erkekli dişili dikiliyor. Gerçi siz biliyorsunuzdur, bilmişlik yapmayayım şimdi.
Aman unutmuşum ilave edeyim. Fırça çalısının bu kadar güzel formlu halini ilk gördüm. Aman daha fazla büyümesin bu hali çok hoş.
Gözüm gönlüm şenlendi. Ellerinize kollarınıza sağlık.
Bebeğiniz büyüyor, kışa iyi haberler vermeyi umut ediyorum. Sevgiler:)
emrecan38
17-06-2011, 21:16
Gerçekten amarilis cenneti.Acaba soğanlarından temin etme şansımız var mı? Siz de satıyor musunuz?
sındırgılı
17-06-2011, 21:53
Sevgili Hemserim, eline koluna saglik. Bahcen cok guzel olmus. Gezerken,kendimi sanki Hollanda bahcelerinde zannettim.Esine de sevgiler.
kasap.94
17-06-2011, 22:03
Teşekkür ederim hemşerim . Nasılsınız sağlığınız iyidir inşallah.
sındırgılı
17-06-2011, 22:18
Eh , yavas yavas sokaga cikmaya basladik. Insallah ,1 ay sonra daha iyi olacagiz.Tesekkurler.......
kasap.94
17-06-2011, 22:23
Eh , yavas yavas sokaga cikmaya basladik. Insallah ,1 ay sonra daha iyi olacagiz.Tesekkurler.......
Seyahat edecek duruma geldiğinizde bilgilendirirseniz memnun olurum.
kasap.94
25-06-2011, 23:52
25-6-2011 Bahçemden bugünün görüntüleri.
kasap.94
26-06-2011, 00:02
devamı.askıda küpeler.üçüncü resim.(lilium regale) çok yoğun bir kokusu var
Gece yarısı Balıkesir de bir cennete girdim,İstanbul a dönmeyip acaba bu cennette mi kalsam diye,bir hayli düşündüm :)))) Ellerinize sağlık,küpeler coşmuş,sakızlar harikaydı. Gece gece ,içim açıldı. Katmerli çobanyıldızını da ilk defa görmüş oldum...Daha ne isterim...
kasap.94
26-06-2011, 20:46
Sayın berrin hanım : Güzel sözlerin için teşekkür ederim. Katmerli çoban yıldızının bolluğu güler hanımın bahçesinde ziyaret etmenizi tavsiye ederim.
sayın kasap.94
bahçenizi devamlı olarak takip ediyorum muhteşem bi çalışmanız var ayrıca kivinizi merak ettim çiçekleri meyveye dönüştümü bende bahçemdeki liliumun kokusunu ikigün önce keşfettim hakikaten çok güzel kokusu var inşallah arttırıp etrafa daha fazla koku vermelerini sağlayacağım çalışmalarınızda başarılar dilerim
kasap.94
27-06-2011, 15:45
Sayın:ali bey bahçemde 5 çeşit lilium var ( regale) nin kukusu hepsinden fazla, çiçeğinin dayanma süresi de öbürlerinden daha uzun. Kivi çiçekleri meyve tutmuyor.
kasap.94
07-07-2011, 11:56
6-7-2011 bahçemden görünüş
kasap.94
07-07-2011, 12:00
devamı.
kasap.94
07-07-2011, 12:34
devamı
kasap.94
07-07-2011, 12:40
son görüntü
ellerinize sağlık, ne kadar güzel desem de kelimeler yetmez. mesai arası çok güzel bir mola oldu teşekkür ederim. saygılarımla.
Ay vallahi neredeyse düşüp bayılacağım, bu güzel görüntülere bakarken...Samimi söylüyorum,sayın kasap.94... Bu ne Tanrı aşkına , nasıl bu kadar hepsi birden açıp,ortalığı cennete çevirmişler...Hangi birine bakacağımı şaşırdım.Küpeler coşmuş, galalar, ortancalar ,narlar,glayöller ....Benim glayöllerim bir tane bile açmadı:((
Sen artık resim filan koyma kardeşim,moralim bozuluyor vallahi :))))))) Şaka bir yana sayın kasap94 siz bu işin profesyoneli olmuşsunuz.....Kuru dalı toprağa sokup can veren cinsten biri olmalısınız....O yolun hali ne öyle ,inanınız bakmaktan kendimi alamadım.duvar fotoğrafları gibi aynen .....Ben maşaallah diyorum. Tek kelime ile şahane bir bahçe ,Bir şarkı vardır," Her yan gülçiçek gülçiçek" Aynen öyle olmuş.... Sağol içim açıldı.........Selamlar sevgiler ..Ellerine sağlık.........bbb...
Sevgili kasap.94 coşturmuşsunuz bitkileri:). Ot dikse çiçek olur dedirten elleriniz var o ne güzellik. Askıda küpeler alt sırada renk renk sardunya. Soğanlılar ayrı bir güzel. Gül çiçekli kırmızı sardunya sanki öbek gül tomurcuğu gibi. Emeklerinize sağlık, ellerinize:)
Sevgili kasap.94tüm çiçekleriniz coşmuş ellerinize sağlık.
kasap.94
07-07-2011, 15:41
Sevgili, berrinb, sevim.K, sevim4 , dostlar hepinizi bahçede dolaşırken görmek bizleri mutlu etmektedir. Sizlerin beğenileriniz ve övgüleriniz bizlerdeki tabiat sevgisini daha üst seviyelere taşımaktadır. Bahçemi ziyaret eden bütün dostlara teşekkür ederim.
Ayrıca çiçeklerin güzel yetişmeleri benim değil bahçe toprağının özelliği birazda bizim sevgimizin katkısı oluyor tabii.
İlk sayfaya bakarsanız toprak özelliklerini daha net görebilirsiniz..
kasap.94
09-07-2011, 11:10
Arkadaşlar asterlerim çok boylandılar onun için çit makası ile yarıya yakın yerlerinden budama yaptım sonuç ne olur bekleyip görelim.
3-ve-4 resimler soğan olarak bir arkadaş hediye olarak verdi ismini bilmiyorum bilen arkadaşlar yazarsa memnun olurum.
günebakan
09-07-2011, 11:13
Sevgili Kasap.94 çiçeklerini gene harika görünüyor. soğanlı hediye çiçekleriniz 3. fotoğraftaki glayör 4. fotoğraftaki ise Kaplan Çiçeği(Tigridia Pavonia). Güle güle büyütün:)
kasap.94
09-07-2011, 11:29
Teşekkür ederim sayın günebakan. Hediye gelenler 3-ve 4 - glayörler kendimin demir başları
Benol Hazaroğlu
10-07-2011, 09:51
Sayın:ali bey bahçemde 5 çeşit lilium var ( regale) nin kukusu hepsinden fazla, çiçeğinin dayanma süresi de öbürlerinden daha uzun. Kivi çiçekleri meyve tutmuyor.
Sayın kasap.94
Kivileri 1 dişi 1 erkek olarak diktiniz umarım. Başka türlü döllenmiyor.
Benol Hazaroğlu
10-07-2011, 09:53
Lisiantus --lale gül fideleri.
Sayın kasap.94
Bunları bir amatör olarak nasıl yetiştirdiniz. Sayfasında etraflıca bir anlatsanızda bize rehber olsanız.
günebakan
10-07-2011, 09:54
Sanırım ikisi de Kaplan Çiçeği(Tigridia Pavonia).
kasap.94
10-07-2011, 20:08
Sayın kasap.94
Bunları bir amatör olarak nasıl yetiştirdiniz. Sayfasında etraflıca bir anlatsanızda bize rehber olsanız.
Sayın, benol hanım yetiştirmek için özel beceri gerekmiyor toprak, su, en önemlisi sevgi. Ve bakımlarından zevk almak.
Göndermiş olduğun hurma çekirdeklerinden ikisi büyümekteler. Domatesler de çiçekteler
232993
233355
Benol Hazaroğlu
11-07-2011, 09:24
Domatesler bir harika eşim bu hafta batumdan 3okg getirdi. Bu domatese alıştktan sonra başka domates yiyemiyoruz. Burada kime verdimse yetiştiremedi. Çünkü biz daha güneş görmedik .
Beğenirseniz ben size yine tohum alıp gönderirim.
Sayın kasap 94,
Gönderdiğiniz Altın çilek tohumunun en son halini görüyorsunuz.Yalnız Altın çilek olup olmadığı konusunda tedirginim.Geçen sene yetiştirdiğim Altın çilek fidesine benzemiyor.Bilgilendirirseniz sevinirim.
loveflower
11-07-2011, 22:58
Sevgili kasap94 bahçenizi baştan sona gezdim,güzelliğinden,bitkilerin ve renklerin çeşitliliğinden nefesim kesildi.Nasıl bir emektir bu,hayran kaldım.Bitkilerin hepsi ayrı ayrı güzel ve sağlıklı,sevgiyle ve emekle baktığınız belli.Yüreğinize ve elinize sağlık.
Bahçenizde sevdiklerinizle beraber güzellikleri doya doya yaşamanız dileğiyle.
kasap.94
12-07-2011, 00:03
Sayın kasap 94,
Gönderdiğiniz Altın çilek tohumunun en son halini görüyorsunuz.Yalnız Altın çilek olup olmadığı konusunda tedirginim.Geçen sene yetiştirdiğim Altın çilek fidesine benzemiyor.Bilgilendirirseniz sevinirim.
Sayın adavci resimler altın çilek değil, mavi yıldız çiçeği
Sayın adavci resimler altın çilek değil, mavi yıldız çiçeği
Sayın kasap 94,
Özel mesajlarınıza bakarsanız sizden altin çilek talebinde bulunmuştum, sizde bana altın çilek diye gönderdiniz.Bende altın çilek tohumu diye eşe dosta dağıttım.Şimdi altın çilek değil,mavi yıldız çiçeği diyorsunuz.Mahcubiyetin yanında çok üzüldüm.Bir sürü emek verdim 5 tane fide yetiştirdim,özel yer ayırdım.Bahçemi gezen arkadaşlarıma ballandıra ballandıra hem sizden hemde altın çilekten bahsediyordum.Şimdi ne diyeceğimi bilmiyorum.Her şeye yazık oldu.
kasap.94
12-07-2011, 14:47
Sayın kasap 94,Selamlar.
Fenerbahçe renklerinde olan çiçeğinizin tohumunu istiyorum dersem.Ne dersiniz?Mümkün olursa özelinize adresimi yazabilirmiyim
--------------------------------------------------------------------------------------Sayın adavci. Göndermiş olduğun istek mesajın yukarıda. Bende bir dost olarak bu isteğinizi karşılamak için mavi yıldız tohumları ile birlikte birkaç çeşit daha tohum ekleyerek sizden hiç bir karşılık beklemeden hediye olarak gönderdim. Demek hata etmişim sizden özür dilerim . Birdaha olmaz
fatma sunay
12-07-2011, 18:42
Bukadar güzel çiçeklere bakınca gözlerim şaşı oldu. Hele zıpçıktı çiçeği gelin tacı gib açmış. Bende bahçemdeki gladyörlere bakınca ay ne güzel açtı diye seviniyordum sizinkileri görünce hevesim kaçtı. Emeğinize sağlık.
Gönderen adavci
Sayın kasap 94,Selamlar. Fenerbahçe renklerinde...
Sayın kasap 94,Selamlar.
Fenerbahçe renklerinde olan çiçeğinizin tohumunu istiyorum dersem.Ne dersiniz?Mümkün olursa özelinize adresimi yazabilirmiyim
--------------------------------------------------------------------------------------Sayın adavci. Göndermiş olduğun istek mesajın yukarıda. Bende bir dost olarak bu isteğinizi karşılamak için mavi yıldız tohumları ile birlikte birkaç çeşit daha tohum ekleyerek sizden hiç bir karşılık beklemeden hediye olarak gönderdim. Demek hata etmişim sizden özür dilerim . Birdaha olmaz
Sayın kasap 94,
Benden kaynaklanan bir hata.Bir anlık sitemkar davranışım oldu bu yüzden ben sizden çok özür diliyorum.Sizi üzdüm ise lütfen bağışlayın.Sağlıklı ve uzun ömürlü olun.Saygılar.
Bahçeniz bu yaz iyice güzelleşmiş. İnsan hangi köşeşine bakacağını bilemiyor. Elinize sağlık.
İlk mesaja tanıtım bilgilerinizi girdiğiniz için teşekkürler.
kasap.94
21-07-2011, 15:22
Bahçeniz bu yaz iyice güzelleşmiş. İnsan hangi köşeşine bakacağını bilemiyor. Elinize sağlık.
İlk mesaja tanıtım bilgilerinizi girdiğiniz için teşekkürler.
Sayın sabah hanım. Önerdiğiniz ilk sayfa bilgisi bahçe ziyaretçileri için yararlı bir sayfa. Bu öneriniz için sizi kutlarım.
Elimden geldiği kadar tanıtım yapmaya çalıştım .
kasap.94
08-08-2011, 13:57
8/8/2011-bahçemden görüntüler
kasap.94
08-08-2011, 14:02
devamı-1 kanarya gülü açmaya devam ediyor
-5-rozetlerde çiçeklendi.
kasap.94
08-08-2011, 14:14
devamı- 1- Minyatür narlarımda hem çiçek hem nar var
- 2-3- tohumunu (cigdos )hanım dan aldığım açık mavi ve kırmızı sarmaşıklarım
-4- amerilslerim açmaya devam ediyorlar
-5- oyalarım
kasap.94
08-08-2011, 14:17
devamı-pembe ve eflatun oyalar
kasap.94
14-08-2011, 20:32
(14-8-2011) bugün bahçemden bir bölümü belleyip tamamen yanmış tavuk gübresi ile gübreledim. elimde kalan lisiantus fideleri ile ipek çiçeği fidelerini ekiyorum. (Kırağıya kabak) geç kalış için söylenen bir deyim
sayın kasap.94 bahçeniz çok güzel ellerinize sağlık.
günebakan
27-09-2011, 16:18
Ali rıza bey güzel çiçeklerimiz size merhaba demeye geldi:)
248405
kasap.94
05-10-2011, 10:53
5-10-2011 -yıldızlarım
Merhaba efendim.
Bu sitenin güzelliklerini dolaşırken anca size misafir olabildim. Her şey güzel. Fışkırıyorlar.
Tavuk düzeneği ve ceviz reçeli not edildi. Hemde izniniz olmaksızın.))
Tüm aileniz, dostlarınız, dostluklarınız ile yaşayın, sağlık içinde inşallah.
Teşekkürler herşeye. Saygılarımla lütfen.
kasap.94
06-10-2011, 10:50
Yaza veda partisi.
Bu bahçeye sağ giren, hastalanıp da çıkar :)) tabelası asmak gerekiyor..Resmen kıskançlıktan çatladığımı hissediyorum:)))))....Bu kadar iç içe geçmiş . gayet sıhhatli, bol çeşit olabilir mi ??. Ne denirki...l0 üzerinden l0......maşaallah ...Sevgili kasap 94 Ellerinize sağlık.....
Ziyaret, tanışma ve şok.
Ziyaret ettim, tanıştım ve bahçeyi gördüm. Devamı vahim. Şoka uğradım. " Yaza Veda Partisi "ni kaçırmışım. " Kışa Merhaba " partisine gitmişim.
Bir sağa, bir sola, bir yukarıya, bir aşağıya dön dur. Sonrasını karıştırdım. Hangi çiçeğe, hangi tarafa bakmayı, neye? bakacağımı karıştırdım. Geldikten sonra anladım ki " şoka " uğramışım. Yeni yeni kendime geliyorum.
Bazı fotoğraflar çektim. Gün batımın da, beceriksizce . Onlar buraya yakışmaz, eklemiyorum.
O' nunla tanışmaya gitmiştim.Ama şimdi bir sürü yavrum var. Ali Rıza abim bana evlatlık verdi. Şimdi onlarla ilgileniyorum.
Daha fazla yazmak mı? Diyordu ya bir şairimiz " Bilmezdim kelimelerin bu kadar kifayetsiz kaldığını." Kelimeler yetmez.
Görmek gerek. Sonrasını da, sonra yazacağım.
Ali Rıza abi ilgin ve bahçen için teşekkürler. Saygılar, sevgiler.
( Bıldırcınlara iyi bak )
kasap.94
26-10-2011, 00:25
altın çileklerim ve yeni açan çiçeğim (sedum sieboldi.)
bu gün fotoğrafladım makina tarihi hatalı
mandalinci
26-10-2011, 06:09
Sn.kasap.94,
Sevgiyle, özenle bakılan bitkilerin nasıl coştuğunu sizin bahçenizde gözleyebiliyoruz.
Hepsi birbirinden güzel. Son resimdeki çiçek açan bitki sukulent cinsi mi? Çok hoş görünüyor, altın çileklerin de hasadı yapılmış, afiyet olsun, ellerinize sağlık.
Benol Hazaroğlu
26-10-2011, 10:58
Sayın kasap.94
Pembe açan çiçeğinize hayran olmamak elden gelmiyor. İsmi nedir? Tohumdan mı, çelikten mi yetişir acaba?
Çok güzel çok.
Selehattin 67
26-10-2011, 11:04
Kasap.94 bahçeniz her zamanki gibi yine çok şık
kasap.94
27-10-2011, 01:11
Sayın ; berrinb: puanlamanız için teşekkür ederim. Sizin bahçenizde mükemmel her ziyaret edişimde zavkle dolaşıyorum. Sevgili hemşerim. YeniBON : sizlerle paylaşmak bizim için mutluluk. Herzaman beklerim. Sayın mandalinci: evet sukulent cinsi bir çiçek son baharda çiçekleniyor saksıda çok güzel duruyor tam bir saksı çiçeği. Sevgili Benol Hazaroğlu:beğendi iseniz size köklü olarak göndere bilirim adresinizi gönderin yeterli. Selehattin 67 : teşekkür ederim . hepinize
Vildan Sönmez
27-10-2011, 12:11
Pembe açan çiçek sedum sieboldi.
Akşam kardeşimle bahçenizi gezdik. Sedum sieboldi ile çocukluğumuza kadar gittik. Bu çiçek bizde ve komşuların çoğunda teneke saksılarda kendi kendine coşar büyürdü. Ben ise ne yapsam yaşatamıyorum, Arzu Kasapoğlu, gönderdi kaybettim. Satı Hanımın gönderdiği ve Taner Beyden aldığım var şimdi ama gözünün içine bakıyorum büyümüyor.
Bahçenizde Sayın kasap.94
Pembe açan çiçeğinize hayran olmamak elden gelmiyor. İsmi nedir? Tohumdan mı, çelikten mi yetişir acaba?
Çok güzel çok.
kasap.94
27-10-2011, 15:41
Vildan hanım: ilginize teşekkür ederim. yedi sene önce yaşlı bir bayan bana hediye olarak vermişti. İsmini bende merak ediyordum.
Benol Hazaroğlu
27-10-2011, 18:18
Çok teşekkür ediyorum bilgilendirdiğiniz için.
Vallahi Sayın Kasap.94 ün teklifine hayır diyemiyeceğim.
kasap.94
28-10-2011, 00:00
Bu güzeli geçen hafta ormanda buldum.bahçeme gtirdiğim için bir haftadır çiçeklerini sunarak bana mutlu olduğunu gösteriyor
Sayın kasap.94
yukarıdaki güzel çiçeğiniz yabani sıklamen. Bizim buralarda doğal ortamda bolca bulunur. Yöre halkı domuz topu diye bilir.Uzun süre serin ortamda çiçekli olarak kalır.
kasap.94
16-11-2011, 13:59
son bahar da kırizantem lerim (kasımpatı)
Cennetten kareler sanki, bahçenize ve emeklerinize hayran kalmamak elde değil, biz yani ben daha öğrenciyim sizlerin yanınızda hocam, ayrıca ceviz reçeli tarifi vermişsiniz onuda aldım çünkü annem ısrarla o ratifi bulmamı istiyordu ama netteki tariflere güvenemiyordum reçel hakkında iki sorum olacak,
1) sönmemiş kireç nerden bulunur?
2) cevizi ne zaman yani hangi safhasında toplamak lazım şimdi yeşil deniyor ama o kadar uzun süre yeşil kalabiliyor ki kolay anlaşılmasının bir yolu var mı?
basakalk
16-11-2011, 14:22
sayın kasap94 , oyalara bayıldım , ne kadar guzeller masallah , bende yetıstırmek ıstıyorum , resımlerden sonra tekrar aska geldım sanırım :-)
kasap.94
20-11-2011, 20:19
Bahçede son bahar temizliği.
kasap.94
20-11-2011, 20:24
devamı.
Sayın Kasap.94;
Siteye üye olduğum zaman gezdiğim ilk bahçe sizin bahçenizdi, o kadar şaşırmıştım ki bu nasıl bir bahçe dedim, gerçek mi? Yoksa rüyadamıyım. Bir sonraki sayfa her yer çiçek, çiçek, çiçek. Öbür sayfa yine çiçek. Ağzım açık, nereye düştüm ben, dedim kendi kendime, burası kesin cennet. Hala aynı şeyi söylüyorum sayın Kasap.94 burası cennetten bir köşe. Ailenizle sevdiklerinizle hep sevgiyle yaşayın. Bizlere bu güzel bahçenizi açtığınız, bizleri konuk ettğiniz ve bizleri sevindirdiğiniz için çok teşekkür ederim.
kasap.94
27-12-2011, 01:45
Kış ortancası istanbul havasını sevdi. Yeni bosnada kızımın balkonuna götürdüğümde çiçeksiz di bir hafta içersinde bu hale geldi.
Çok güzel abim kış ortançası.
Sevgili kasap.94 Bahçenizin yazı çok güzeldi. Kışı da güzel, emeklerinize sağlık.
Mutlu yıllar diliyorum size. Eşiniz, çocuklarınız, sevgili torununuzla beraber. Sağlıkla, huzurla
wellness
07-01-2012, 03:47
Sayın kasap.94 kardeşim, Bahçene girmez olaydım emi. İçimden ah çeke çeke bi hale geldim. O ne güzellik öyle. Hele içlerinde bir çiçek gördüm ki o hepsinden daha güzel. O da yeni bahçivanın. Allah bağışlasın. Allah nazardan saklasın.
kasap.94
07-01-2012, 12:48
Sayın: wellness: bahçemizi sizlere beğendire bildik ise ne mutlu bizlere. Yolunuz buralara düşerse bir çayımızıda içmeye bekleriz.
wellness
07-01-2012, 13:09
Beğendirmek ne kelime. Bittim bittim bahçene. Çayını içmeyi tabii ki çok isterim ama o tarafa yolum düşer mi bilemem. Düşerse kesinlikle içerim çayınızı.
ismet şenad
16-03-2012, 23:51
Alirıza abi; Uzun zamandır giremediğim foruma, senin bahçeni baştan sona hayranlıkla gezerek girdim. Ellerine sağlık çok güzel bir bahçe düzenlemişsin. Başarılarının devamını dilerim. Seninle tanışmaktan çok memnunum, başarılarının devamını, sağlık, sıhhat ve afiyette olmanı dilerim. İsmet Şenad kardeşin.
Vildan Sönmez
14-05-2012, 08:18
Sayın Kasap94, amarıllislerim çiçek sapı oluşturunca aklıma bahçeniz geldi, nerelerdesiniz, iyi olduğunuzu umarım.
Bahçenizi özledik.
kasap.94
15-05-2012, 21:33
Selam . Vildan hanım, İnternetimin kapalı olduğu için resimleri yükleyemiyorum çektiğim resimler yedek leniyor inşallah en kısa zamanda yüklerim. Sağlığım çok şükür yerinde ilğinize teşekkür ederim.
melih500
29-10-2012, 20:05
Bahçeye bayıldım nergislerinize hasta kaldım siz bu işde artık usta olmuşunuz :)
kasap.94
30-10-2012, 21:37
Teşekkür ederim sayın: melih500
pembe zıpcıktılara bayıdım inanın yakın olsak atlardım)
kasap.94
10-12-2012, 17:45
Merhaba bahçe dostları.
Benol Hazaroğlu
10-12-2012, 18:07
Hoş geldiniz. Bahçenizden mahrum bıraktınız bizi.
Özlettiniz kendinizi. Güzel bahçenizin güzelliklerini bekliyoruz.
Sincaba bayıldım:)
kasap.94
10-12-2012, 19:26
Kusura bakmayın. internet bağlantım yok. onun için sizlerden ayrı düştüm bende bütün dostları özledim
kasap.94
10-12-2012, 20:08
yükleye bildiklerim
seyfi0505
10-12-2012, 20:15
sayın kasap94 eşimle birlikte bahçenize hayran kaldık elinize saglık yolum düşerşe oralara
kesin ugrayacagım izniniz olursa
kasap.94
11-12-2012, 14:40
Sayın:seyfi505. Nezaman arzu ederseniz gelin buyurun mutluluk duyarım.
kasap.94
11-12-2012, 15:41
devamı
Kasap.94 gelişinden bellidiirrr...:)) Akşamüstü gözüm gönlüm açıldı....Harika bahçe ve çiçeklerinizin güzelliği ile...Hoşgeldiniz, özlettiniz sevgili kasap.94....:))
Yaz boyunca çektiğiniz kareleri , bu kısır mevsimde bizimle paylaşacağınız için sevinçliyim.... Zinyalarda da gözüm kaldııı.....:)
kasap.94
11-12-2012, 20:25
Sevgili berrin hanım. Yaz boyunca çektiğim fotoğraflar bilgisayarımda depolandı internet sorunlarım hallolduğunda hepsi sizlerle paylaşılmak üzeri bekliyorlar. Şu an balıkesirde kızımın yanındayım makinamda bulunan fotoğrafları torunumun bilgi sayarından yüklüyorum. daha güzel fotoğraflar var ama büyük çekilmiş ufaltamıyorum.
Sevgili arkadaşım,FastStone phote Resizer programı ile torununuz rsimleri küçültsün, sizde torununuzdan öğrenebilirsiniz..Bende ilk zamanlar,makineden bilgisayara resim yüklemeye ve küçültmeye çok zorlandım...Ama aslında çok kolaymış...Sizde iki üç defa gösterildiğinde rahatlıkla öğrenirsiniz...
O harika bahçe ve çiçeklerinizden inşallah mahrum kalmayız....Bu sene kimbilir ne güzelliklerle uğraştınız...Selam ve sevgiler..Kolay gelsin....:))
Sayın kasap.94, bahçeniz muhteşem, bayıldım. Ellerinize sağlık. Forumda daha yeniyim. Anlıyorum ki sizlerden öğreneceğim çok şey var. İnşallah ilerde benim de bu kadar güzel bir bahçem olur...
YeniGine
12-12-2012, 01:50
nurcanaybay= nergisler imi üç senede bir düzenleme yapmak için söküp tekrar ekiyorum.
Sayın kasap94 bahçeniz, çiçekleriniz mükemmel. Herşey o kadar güzel ki sigara kullanıyorum; bahçeyi gezerken öyle derin bir iç geçirmişim ki önümdeki kül tablasının bütün külleriii dışarı çıkıverdi.
Şimdi nergisleri üç senede bir söküp tekrar dikiyorum: Yani söküyor ve hemen mi dikiyorsunuz, yoksa bir bekletme süreniz var mı?
Hâlâ tohum, soğan etkinliğiniz var mı? Henüz bahçe sayfanızın yarısındayım merak ettim sorayım dedim. Var ise 'Hep bu aralar keşke birileri de bana kargo gönderse deyip duruyorum'. İsteyeceğim tohum ve soğanlar olacak...
kasap.94
12-12-2012, 10:54
Sayın-YeniGine: Söktüğüm nergis soğan larının bazılarını hemen ekiyorum bazıları geçen seneden beri ekilmedi dün baktım bozulmamışlar sağlam duruyorlar. Tohum ve soğan olarak elimdeki olanları tohum paylaşım bölümüne gönderiyorum oradan temin edebilirsiniz .
kasap.94
12-12-2012, 19:49
Bahçemde bulunan nar hasatından. Nar fidanım iki buçuk senelik.
kasap.94
12-12-2012, 20:04
Sardunyalarım
YeniGine
13-12-2012, 01:24
Sevgili, berrinb, sevim.K, sevim4 , dostlar hepinizi bahçede dolaşırken görmek bizleri mutlu etmektedir. Sizlerin beğenileriniz ve övgüleriniz bizlerdeki tabiat sevgisini daha üst seviyelere taşımaktadır. Bahçemi ziyaret eden bütün dostlara teşekkür ederim.
Ayrıca çiçeklerin güzel yetişmeleri benim değil bahçe toprağının özelliği birazda bizim sevgimizin katkısı oluyor tabii.
İlk sayfaya bakarsanız toprak özelliklerini daha net görebilirsiniz..
Sayın kasap94 evet bahçeyi gezip de bu kadar güzelliği bir arada görüp de, nasıl başardınız, neler yaptınız, ne verdiniz diye sormamak mümkün değil... Bu bahçe gerçekten mükemmel, çok güzel.
Tam ben de soracak idim size ne yaptınız da bu kadar güzel bitkilere sahip oldunuz diye. Evet kesinlikle ayrıcalı bir toprak özelliği var.
İlk sayfaya bakarsanız demişsiniz. :( Sorumun cevabını oradan öğreneyim bari dedim baktım, ama anlayamadım.
Bu güzelliklere sevgiden başka, ne veriyorsunuz, ne yapıyorsunuz??? Fotoğrafları paylaşırken az da olsa bizlere açıklamalar, bilgiler, öğretiler verseniz ne kadar güzel olur.
Teşekkürler.
kasap.94
13-12-2012, 13:57
Sayın, YeniGine: Bahçenin geçmişi hakkındaki yazıyı gözden kaçırmışsınız her sena aynı bakım yapılıyor. ilaveten 7,5 kilo demiroksit(saçıkıbrızı)veriyorum tamamına. Gerisi SEVGİ ve hizmet.
YeniGine
14-12-2012, 01:09
Sayın kasap.94 tekrar hoşgelmişsiniz. Bahçenizi gezdim herşey mükemmel, ellerinize, yüreğinize sağlık. İnşallah en kısa zamanda internet sorununuzu çözer ve toprak iyileştirmenin haricinde sökme, yenileme, saklama, budama, zararlılarla, mantar vs. ile mücadelelerinizden de bahsedersiniz.
Teşekkürler.
Hem günaydın hemde hoşgeldiniz,resimler çok güzel sincabın resmini ıyı yakalamışsınız cok aktif hayvan oldugu ıcın resim cekmek zor olmalı elinize sağlık.
kasap.94
14-12-2012, 09:26
sayın. hanndan : sincaplar evimin karşısında mezarlıkta yaşıyorlar yani komşularım bahçemin devamlı ziyaretçileri poz vermeyi de seviyorlar. sabahları erkenden seyirleri harika oluyor.
kasap.94
31-12-2012, 19:24
3--1--2012 bahçemden görüntüler
kasap.94
31-12-2012, 19:27
devamı
kasap.94
31-12-2012, 19:30
devam
kasap.94
31-12-2012, 19:44
devamı
kasap.94
31-12-2012, 19:53
devam
kasap.94
31-12-2012, 19:57
devamı
kasap.94
31-12-2012, 19:58
son
melih500
31-12-2012, 23:10
nergislere hasta kaldım çok güzel çoğalıp gelişmişler emeğinize sağlık.... bravo... :)
kasap.94
01-01-2013, 00:37
8--4-2012-Bahçenin görünümü.
YeniGine
01-01-2013, 00:44
Sayın kasap94 umarım net sorununu çözümlediniz... Hoşgelmişsiniz; iyi seneler olsun inşallah.
kasap.94
01-01-2013, 00:49
Sayın kasap94 umarım net sorununu çözümle diniz... Hoş gelmişsiniz; iyi seneler olsun inşallah.
Sayın. YeniGine; Si zede mutlu yıllar. komşumun bilgisayarını kullanıyorum
YeniGine
01-01-2013, 00:52
Anladım; hiç yoktan iyidir... İnşallah kendi bilgisayarınıza nasip olsun.
kasap.94
01-01-2013, 01:15
devamı
Hepsi çok güzel ama nergislere bayıldım maşAllah, ellerinize sağlık.
kasap.94
01-01-2013, 02:31
Bir hafta sonrası
seyfi0505
01-01-2013, 18:35
maşallah kasap94 allah nazarlardan önce seni sonra bahçeni korusun
günebakan
01-01-2013, 20:45
Uzun zamandır güzel bahçenize hasret kaldık Sn. Kasap,94 kanayan kalpler çiçeğine bayıldım bir türlü bulamadığım bir bitki harika çiçeklenmiş:)
kasap.94
01-01-2013, 23:18
16\4\2012
kasap.94
01-01-2013, 23:19
son
kasap.94
02-01-2013, 00:57
2012-mayısın biri
kasap.94
02-01-2013, 01:01
devamı
Tanrı Aşkına ...Bu nasıl bir beceridir....Tarhlar ful, çiçek dolu....ranunculuslar, ile hercailer harika bir tablo gibi olmuşlar....Hayranlık duymamak elde değil.... Hemde daha Mayıs ayının birinci günü ....Haziran ayına kadar neleer olacak kimbilir....:)))
Kalp sektesinden gitmemek için bu bahçeye girerken temkinli olmak gerekir..:))) Şaka bir yana sevgili kasap.94 ellerinize sağlık kardeşim..Siz ve bahçeniz ne kadar övülse azdır bence......
Şu harika görüntüler için çook teşekkürleer size...İyiki döndünüz diyorum...Selam ve sevgiler.....:)
Ali Rıza abi cennet bahçeni yine görmek kısmet oldu. Yaz bitti sizi ziyaret edemedik:(. İnşallah önümüzde ki günlerde gelmek kısmet olur.
kasap.94
02-01-2013, 02:46
Mutlu yıllar: yenibon :dostum nasılsınız görüşmeyeli özledik sizleri. Ya kup be yede çok selam. Görüntüler bahçenin bahar fotoğrafları şu an kışa hazırlıyorum .
kasap.94
02-01-2013, 03:23
devamı
kamelyavadisi
02-01-2013, 09:02
son
Bahçe çalışmaların büyüleyici. Bu arada kamelyalar da çiçek açmaya başlamış. Emeklerine sağlık.
kasap.94
19-01-2013, 13:06
mayıs ayı görüntüleri
kasap.94
19-01-2013, 13:10
mayıs
kasap.94
19-01-2013, 13:15
devamı
kasap.94
19-01-2013, 13:20
mayısın devamı
kasap.94
19-01-2013, 13:30
mayıs devamı
kasap.94
19-01-2013, 15:29
devam
kasap.94
19-01-2013, 15:43
devamı
kasap.94
19-01-2013, 15:57
devamı
kasap.94
19-01-2013, 16:03
mayıs: son resimleri
YeniGine
19-01-2013, 23:53
Sayın kasap.94 bahçe ve bitkileriniz o kadar güzeller ki hayran kalmamak mümkün değil. Ellerinize sağlık. Sayın kasap.94 mesela en son fotoğrafta ceylan sardunyanız toprak karışımı, ek besin veriyor musunuz? Bir izah ediverseniz!.. Çünkü ben o kadar gayret etmeme rağmen bitki coşturanlar vermeme, üzerinde solmuş yaprak bırakmamama, kurumaya yüz tutmuş çiçeği hemen yok etmeme rağmen hiç böyle bir güzellik yakalayamadım!.. En azından onu bir izah etseniz. Lütfen!..
kasap.94
20-01-2013, 12:13
2012- 6- haziran görüntüleri
kasap.94
20-01-2013, 12:15
devamı
kasap.94
20-01-2013, 12:24
Fırça çalısı
Yavru azı gül
doğada bulduğum sarı
Kuruyan kiraz gövdesinde kış ortancası
Yıldız çadırını sardır dığım şemşiye
kasap.94
20-01-2013, 14:31
Sakız sardunya
1 ve 2- nar çiçekleri
4-bahçe
5-Yalova. kemal gür sanın hediyesi
kasap.94
20-01-2013, 14:40
Latin çiçekleri
Bahçenin genel görünüşü
Hüsnü Yusuf (İzmir karanfili)
Ve sihirbaz gül
kasap.94
20-01-2013, 15:13
Alaca amerils
Şubat çiçeği. (yılbaşı)
3-4-5-Değişik açılardan sarmaşık gülü
Kış günü yine döktürmüşsünüz, içimi çeke çeke bir hal oldum. :)
Fırça çalısını her an çalabilirim. :) Saksılı olsaydı bari
seyfi0505
20-01-2013, 20:11
Maşallah sayın kasap94 elinize saglık ne güzel bir bahçe
kasap.94
20-01-2013, 22:27
temmuz 2012.
Güller
Pembe glayörler
kasap.94
20-01-2013, 22:33
Asterler açmaya başladı
Dere otu ile kirli hanım kardeşliği
Güller
Sardunyalar (ebegümeci)
kasap.94
21-01-2013, 12:42
1-Pembe lilium: lilyumun bahçesinden aşırıldı. Görmese bari.
2-Marul fideleri: Kaşık: Kıvırcık: dürüm marul:
3-ve 5- çardaktan görünüş.
4- Biber fideleri
kasap.94
21-01-2013, 12:47
1-2-3-Çardakta saksılarım.
4-Duvarda sakız sardunyalarım.
5-Ekinezya.
kasap.94
21-01-2013, 12:49
Haziran ayı son resim
kasap.94
21-01-2013, 16:04
Ekim ayı görünüşü.
Reyhan tohumda.
Duranda vanilya kokulu.
Kanarya gülü.
Gül goncası
kasap.94
21-01-2013, 16:10
Latin.
Çin lahanası.
Sardunyalar.
İkinci posta marul fideleri.
kasap.94
21-01-2013, 16:15
Ekim: 24
Siyah acı biber.
Ve melek borazanları.
Ellerinize sağlık çok güzeller ; yine ağzı açık seyre daldım vallahi :)
kasap.94
21-01-2013, 16:28
Ellerinize sağlık çok güzeller ; yine ağzı açık seyre daldım vallahi :)
Hoş geldiniz bahçemize, her zaman buyurun gelin
Çok uğraşılar sonucu meydana gelmiş bahçeniz, her şey çok güzel, güzellikler içinde afiyetle yaşayın.
kasap.94
21-01-2013, 21:59
Teşekkür ederim, sayın, TuRaÇ
Sizin gibi dostlarla paylaştıkça dahada mutlu oluyoruz.
kasap.94
21-01-2013, 22:24
Yeni çıkan hüsnüyusuf fideleri.
Tohum için ayrılan- tabak içresinde -salkım çeri- siyah acı-ufak acı inci- tatlı üç burun biberi.
Alaca amerils goncaları.
Manolya goncaları. Mevsimi şaşırdılar.
kasap.94
21-01-2013, 22:29
Temmuz: son resim.
Krem renkli gül.
Beyaz açıp sonra pembeleşen kasım patı.
kasap.94
23-01-2013, 13:32
1-1-2013- Nice mutlu yıllara.hep birlikte.
Kam kat. meyveleri.
Dağlardan söküp ektiğim kuzu kulakları. Salatalarda ekşimsi tadı ile ayrı bir aroması var.
Kendi biten hercai menekşe fideleri. Sökülüp yeniden ekilmeyi bekliyorlar.
Temizlenip yeniden düzenlenmeyi bekleyen bahçenin bugünkü durumu.
kasap.94
23-01-2013, 14:27
Beş gün sonrası
Bahçe temizlenip çapalandı.
Çizi çekilip su döküldü.
Ve fidelerin ekimi.
kasap.94
23-01-2013, 14:48
devamı
kasap.94
23-01-2013, 14:51
Amerils soğanlarının ince bıçkı talaşı ile malçlanması.
tekomusti
23-01-2013, 15:16
Maşallah kasap hocam ellerinize saglık
YeniGine
24-01-2013, 01:30
Teşekkürler Sayın kasap.94... Evet harika; güzelliklerin sebebi geliyor yavaş yavaş. Ellerinize sağlık, rastgele diyeyim!.. İzlemeye devam inşallah!..
YeniGine
24-01-2013, 01:34
:( Benim sanırım 1.5 ay önce saksılarından çıkarıp toprağa diktiğim zavallı amarallis soğanlarım garibimler öyle bahçede duruyorlar. Bilsem ben de biryerlerden talaş bulur üzerlerine koyar idim.
Hâlâ talaş koymak geçerli midir?
Cymbelina
24-01-2013, 01:40
Sayın kasap 94,
Valla yok yok bahçenizde, hepsine maaşallah:) Hepsini sağlıklı güzel günlerde büyütmenizi temenni ediyorum, gözlerimize bayram ettiriyorsunuz sayfanızda:)
kasap.94
24-01-2013, 12:45
Hâlâ talaş koymak geçerli midir?
Soğanlar topraktan dışarı çıkmaya başladı ise üzerini kapatmanız gerekebilir. Kök bölgesinden yavrular büyüdükçe ana soğanı toprak üzerine itiyor, haliyle kısmen dışarıda kalan ana soğan soğuklarda buz tutabiliyor. Yirmi senedir hiç sorun yaşamadığım halde geçen sene iki yüz soğanı kaybettim.
kasap.94
03-02-2013, 23:04
3-2-2013-bahçe bellen mesi
Zahmetli işler bunlar. Ama insan bağ,bahçeyle uğraşmayı sevince kolay geliyor herşey. Allah kolaylık versin.
kasap.94
03-02-2013, 23:12
Bizler bahçede meşgul olduğumuzda mutlu oluyoruz, dinleniyoruz.
kasap.94
03-02-2013, 23:19
Bugün bahçede bir ocak yer elması vardı onları topraktan çıkardım. Komşulardan artanlarda bunlar. Ufaklar tohum, büyüklerde tüketilecek.
Bizler bahçede meşgul olduğumuzda utlu oluyoruz, dinleniyoruz.
Toprakla uğraşmak yormuyor insanlarla uğraşmak kadar. :)
gülenyüz
04-02-2013, 08:44
Sn kasap 94,bahçenizi severek gezdim ellerinize sağlık,bahçe belleme işinede başlamışsınız.Oğğ harika başarılar.Sevgi ve Saygılar....
kasap.94
04-02-2013, 13:46
Kış ortancası açmaya başladı. Beş adet kırma olarak ufak saksılara ektim arzu edenlere hediye gönderilecek.
kasap.94
04-02-2013, 16:03
Şakayık mevsimi şaşırdı
Kış ortancası açmaya başladı. Beş adet kırma olarak ufak saksılara ektim arzu edenlere hediye gönderilecek.
Ben de bu bitkinin adını hep merak etmişimdir ama hiç de araştırmamıştım ( tembellik mi artık ne derseniz :D) . teşekkürler Sn. kasap.94. Şirin pembe çiçekleri çok güzel.
Sayın Kasap94, bahçenizdeki bütün bitkileriniz çok güzeller. Edirne-Balıkesir arasında seyahat eden biri olarak Gönen, otobüsün güzergahlarından biri, Tuzakçı köyünün tabelasını gördüğümü hatırlıyorum. Sarı ponpon gül harika görünüyor, dönüp dünüp baktırdı kendine. ;)
Kanayan kalpler çiçeğinin bakımıyla ilgili bilgi verebilir misiniz? Sadece baharda bir sefer mi açıyor? Kışın sadece kökü mü kalıyor? Bu bitkiden üretebiliyor musunuz? Çiçekleri kokulu mu?
kasap.94
05-02-2013, 00:02
Sayın: sakdag. insan bu kadar yakın geçer de bir çayımızı içmeye uğramaz mı buyurun gelin.
Kanayan kalp çiçeğinin bakımı hakkında bilgim yok. Pazardan aldığımdan beri ayni saksıda duruyor. İlkbaharda çiçeklenmeye başlıyor bir ay çiçekli kalıyor, Son baharda tamamen kuruyor, kokusu yok. Nasıl üretildiği hakkında bilgim yok.
kasap.94
05-02-2013, 00:09
Kokulu nergisler im yakında açmaya başlıyacaklar.
YeniGine
05-02-2013, 00:20
3-2-2013-bahçe bellen mesi
Sayın kasap.94 anlaşılan 'Haydi Bismillah' deyip yeni güzelliklere başladınız. Kolaylıklar diliyor, rastgelsin inşallah diyorum.
Orhan Özbilgiç
05-02-2013, 06:51
Sayın kasap.94;
Ben, sizin bahçenizin tertip ve düzenine hayranım.
Bu düzen, şu son fotoğraflarınızda çok daha belirgin. O siyah saksılar, hepsi bir boy ve sıralı. Eee! Ne de olsa kış. Bahçe çıplak sayılır. Her şey daha net görünüyor.:)
Bu arada yer elmalarıda ağız sulandırıyor. Sirkeli turşusunu hala severim. Bazen pazarda bulunca kaçırmam.
Şakayıklar nergslerden önce davranmış. Olsun. Zaten güzel olan bahçenize, şimdiden güzellik katmaya başlamış.
Kış ortancası, burada, apartman bahçemizde var. Her yıl Samsun'ada götürmek istiyorum ama unutuyorum. İnşallah bu sefer unutmam.:p
Bellemeler başlamış. ''Belleme'' deyince aklıma küçük bir anekdot geldi. Anlatmadan geçemeyeceğim.
Yıllar önce bahçe bellerken, bu işlerin piri bir abimiz (allah rahmet eylesin.)yaptığım işi beğenmedi.
''Elinin körü'' yapmıyorsun.'' Dedi.
''O ne demek?'' Dedim. Malum bazen saçma-sapan yanıtlar verenlere, ''elinin körü'' diyerek, anlamsız bulduğumuzu ifade ederiz.
O yörede bu deyim, belleme sırasında küreğe gelen toprağı ters-yüz edip koyarız ya!
İşte o toprağa, iyice ufalanması için, bel küreğinin tersiyle, bir daha vurmaya derlermiş.
O günden sonra bende her kürekten sonra ''Elinin körü'' yaparım.:)
Selam ve sevgilerimle. Sağlık ve mutluluk dolu yeni bir sezon diliyorum.
kasap.94
05-02-2013, 22:35
Sayın orhan bey: övgülerin için teşekkür ederim. Sizin bahçenizin yanında bizim kinin lafı bile olmaz. Kısıtlı imkanlarla vaktimizi değerlendirmeye çalışıyoruz, zevkte alıyoruz mutluluk ta ikramiyesi.
Arzu ederseniz yer elması yumruların dan ekmek için göndere bilirim. Ayrıca Kış ortancası fidesi de göndereyim.
Size de mutluluklar.
kasap.94
05-02-2013, 22:58
Yeni ektiğim fideler bir haftada çıktılar.
1- İzmir karanfili.
2-bodur şebboy.
3-Acı bakla, pembe ve mavi.
YeniGine
05-02-2013, 23:35
fideler...
Sayın kasap.94 sanki en üstte Hüsnü yusuf yazıyor gibi okudum. Ben can_ı gönülden bu sene çiçek açacak hüsnü yusuf (yani fide) istiyorum. Elimde tohumları var. Hep nisan - mayıs aylarında tohum atılır bahçeye diye bildiğim için tohumlarımı öyle tutuyorum. Sizinkiler maşallah çıkmışlar büyümeye bile başlamışlar. (Maşallah Maşallah)
Ben de elimdeki tohumları eksem mi ki? Hatmi, hüsnü yusuf, petunya daha var birkaç tane.
Teşekkürler.
kasap.94
05-02-2013, 23:47
fideler...
Sayın kasap.94 sanki en üstte Hüsnü yusuf yazıyor gibi okudum. Ben can_ı gönülden bu sene çiçek açacak hüsnü yusuf (yani fide) istiyorum. Elimde tohumları var. Hep nisan - mayıs aylarında tohum atılır bahçeye diye bildiğim için tohumlarımı öyle tutuyorum. Sizinkiler maşallah çıkmışlar büyümeye bile başlamışlar. (Maşallah Maşallah)
Ben de elimdeki tohumları eksem mi ki? Hatmi, hüsnü yusuf, petunya daha var birkaç tane.
Teşekkürler.
İzmir karanfili ile hüsnü Yusuf ayni çiçek (en azından ben öyle biliyorum) eliniz deki tohumları ekerseniz hemen çıkarlar bu sene de çiçek açarlar. Benimkiler dışarıda çıktılar içeride değiller.
kasap.94
05-02-2013, 23:51
Bakın bunlarda 20 gün önce ektiklerim.
YeniGine
05-02-2013, 23:59
Sayın kasap.94 gerçekten maşallah, bu son fotoğrafladıklarınızda mı hüsnü yusuflar.
Yani o halde ben de ekeyim tohumları inşallah. Ne bileyim hep nisan-mayıs derler ya ben de öylee bekliyorum nisan mayıs gelsin diye.
kasap.94
06-02-2013, 00:04
Sayın kasap.94 gerçekten maşallah, bu son fotoğrafladıklarınızda mı hüsnü yusuflar.
Yani o halde ben de ekeyim tohumları inşallah. Ne bileyim hep nisan-mayıs derler ya ben de öylee bekliyorum nisan mayıs gelsin diye.
Şimdi ekilenler biraz erken açıyorlar. Çiçeklenme azaldığında biraz derin budama yapıyorum geç vakit tekrar çiçekleniyorlar
Sevgili kasap94,
Bahçenizi ve yetiştirdiğiniz bitkileri çok ama çok beğendim, hangisi daha görkemli karar veremedim inanın, hepsi öyle güzel ki.. :eek:
Sayenizde Hüsnü Yusufları da konuk etmeye karar verdim bu yıl bahçeme. Hep çok beğenir ve imrenirdim lakin ikinci yıl çiçeklenmeleri sebebiyle tohumdan yetiştirmeye eriniyor, fide almayı da geçiştiriyordum. Hata etmişim.. :o
Yok yok adeta üstadım siz de.. Sardunya çeşit ve renkleriniz, lupinleriniz, rengarenk petunyalarınız, aster ve amerilis çeşitleriniz, küpeli güzellerin zerafetleri, kanarya gülleri, ponpon güller, çuhalar, şakayıklar, hercailer ve daha neler neler.. bir başka coşmuş elleriniz değdikçe..
Hayran oldum, imrendim, özendim. http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/150006d1275759710-resim-024.jpg Yer bulamıyorum bunu nereye koysam ki?" diye geçirmişsiniz ya içinizden "Bana gönderin.." diyesim geldi. :D
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/173329d1285853436-30-9-2010-14-.jpg Bu nasıl bir görüntüdür sevgili kasap? :eek: Sırrınız nedir? Kaç yıl da edindiniz bunca güzellik ve çeşidi? Tüyo vermenizi rica ediyorum ben gibi deneyimsizlere.. :(
Maşallah efendim, on yüz bin kere maşallah, en nadide çiçeğiniz torunuz ve ailenizle birlikte, sağlıklı uzun ömürler dilerim.. Sevgilerimle.. ;)
YeniGine
06-02-2013, 01:41
Sevgili sudenur, sanırım beni haklı kılmışsındır. Senin sorduğun soruların aynısını ben de sordum, gönlünden geçenlerin aynısı benim de gönlümden geçti. Sonuçta; ne kadar güzel maşallaah diyoruz.
Tabii tabii.. gözüm varsa namerdim.. :o
Maşallah diye diye gezdim.. :))
Emek verirsek neler başarabileceğimizin en güzel kanıtı bahçelerden biri. Üstadlarımız..
Saygılar, sevgiler, iyi geceler..
Orhan Özbilgiç
06-02-2013, 06:38
Sayın orhan bey: övgülerin için teşekkür ederim. Sizin bahçenizin yanında bizim kinin lafı bile olmaz. Kısıtlı imkanlarla vaktimizi değerlendirmeye çalışıyoruz, zevkte alıyoruz mutluluk ta ikramiyesi.
Arzu ederseniz yer elması yumruların dan ekmek için göndere bilirim. Ayrıca Kış ortancası fidesi de göndereyim.
Size de mutluluklar.
Sevgili kardeşim;
Bahçenizi hiç yabana atmayın! Hem tertip-düzeniyle, hem bitkilerinizin çeşitliliği ve bakımlılığıyla dört dörtlük.
Hani derler ya! ''Bundan iyisi, Şam'da kayısı.'';)
Çalışkan ve becerikli olduğunuz kadar, gönlü bol birisiniz. Yer elması ve Kış ortancası için teşekkür ederim. Kış ortancası buradaki bahçemizde (apartman bahçesi) var. Yer elmasıda komşu bahçemde senelerdir kendiliğinden çıkıyor. Sarı sarı çiçeklerini camdan beri görüyorum. Bana gelince inanın onu dikecek yerim yok artık. İstihap haddim doldu.:p Çok teşekkür ederim.
Kolay gelsin.
kasap.94
06-02-2013, 12:07
[QUOTE=Sudenur;1097572]Sevgili kasap94,
Bu nasıl bir görüntüdür sevgili kasap? Sırrınız nedir? Kaç yıl da edindiniz bunca güzellik ve çeşidi? Tüyo vermenizi rica ediyorum ben gibi deneyimsizlere.. :(
Maşallah efendim, on yüz bin kere maşallah, en nadide çiçeğiniz torununuz ve ailenizle birlikte, sağlıklı uzun ömürler dilerim.. Sevgilerimle..
----------------------------------------------------------------
Sayın sudenur hanım: Siz pratik becerileri ile, paylaşımları ile, sitemizin değerli üyelerinden birisiniz. Sizi kutlarım:
(Sırrınız nedir? Tüyo vermenizi rica ediyorum ) Bu soruya cevap veremediğim için inanın üzülüyorum. Defalarca yazdım özel hiç bir şey yapmıyorum. Toprak tanrının bizlere bahşettiği bir hazine. Tek yaptığım doğal hayvan gübresi ile her sene gübre takviyesi, gerisi sevgi ve ilgilenir iken zevk almak, mutlu olmak. ilginiz için bütün dostlara teşekkür ederim.
kasap.94
06-02-2013, 12:19
Sebzeliğim -maydanozlar. bugün dört sıra daha takviye ekim yapıldı: --roka--Araya dört sıra dere otu ekildi daha önce ekilenler bitiş m emişti:--tere ler-
dilek aydemir
06-02-2013, 13:15
"Tabana 39 santim iri çakıl döşendi üzerine bir metre mil dolgu yapıldı. Kurulduğundan beri her sene 750 kilo civarı doğal gübre takviyesi yapılmakta. Sığır, koyun, tavuk gübreleri, bahçe artıkları, bir miktar ince bıçkı talaşı, karıştırılıp hazırlanıyor." şeklinde giriş sayfanızda yazmışsınız ya, işte bende bu ayrık otlarını ve kanyaşı otlarını yok etmek için böyle bir teknik yapsammıki bahçeme, ne dersiniz?
kasap.94
06-02-2013, 13:38
"Tabana 39 santim iri çakıl döşendi üzerine bir metre mil dolgu yapıldı. Kurulduğundan beri her sene 750 kilo civarı doğal gübre takviyesi yapılmakta. Sığır, koyun, tavuk gübreleri, bahçe artıkları, bir miktar ince bıçkı talaşı, karıştırılıp hazırlanıyor." şeklinde giriş sayfanızda yazmışsınız ya, işte bende bu ayrık otlarını ve kanyaşı otlarını yok etmek için böyle bir teknik yapsammıki bahçeme, ne dersiniz?
Sayın:dilek hanım. kanyaş ve ayrık otunu üzerini örtmekle yok edemezsiniz. tek çare bahçenizi bir sene boş bırakıp yeşil ot ilacı ile ilaçlamak. Veya tek tek bel ile hiç kökü kalmayacak şekilde temizlemek.
dilek aydemir
06-02-2013, 13:42
tamam teşekkür ederim. geçen yıl yeni aldığımızdan beri epey bir temizlemeye kalkıştım, liaç kullanmak istemediğim için önce temizliyeyim sonra işlem yaparım dedim. baktım başaçıkamıyorum. eylül ayında ilaçlattım. sonuçlarını henüz tam anlayamadım. ancak böyle bahçeden anlayan kişilerden sora sora öğreniyorum. sanıyorum bir kez daha ilaç istiyor. ondan sonra işlemeye başlayabileceğim.
kasap.94
06-02-2013, 22:22
Kanyaş ve ayrık otunu yok etmek için (randup) isimli ilacı kullanın. Kullandıktan sonra bir ay bahçede hiç bir işlem yapmayın ilacın tesiri köklere insin. Diğer marka ilaçlar ayrık, kanyaş, ve saz, bitkisini bitirmiyor. İlaçlama yaparken de ağaç ve fidanları mutlaka korumaya alın.
kasap.94
06-02-2013, 22:28
Kokulu beyaz nergisler im açmaya hazırlanıyorlar.
kasap.94
07-02-2013, 11:54
Araba lastiğinden yaptığım iki adet saksıdan birini tamamlaya bildim. Kesmesi sorun olmuyor da çevirmek çok zor. Dört kişinin yardımı ile çevire bildim.
gülenyüz
07-02-2013, 13:35
Sn kasap.94,çok güzel görünüyor.Değişik olmuş.Yazın sıcakta lastiğin iç kısmı köklere zarar verir mi acaba?
kasap.94
07-02-2013, 13:48
Sn kasap.94,çok güzel görünüyor.Değişik olmuş.Yazın sıcakta lastiğin iç kısmı köklere zarar verir mi acaba?
Zarar görmüş olsa içindeki bitkiler sağlıklı olmazlardı. İçerisinde yabani siklamenler bol çiçeklendiler.
kasap.94
07-02-2013, 23:10
Bu gün bellenen kısımların tırmık ile tesviyesi yapıldı.
kasap.94
07-02-2013, 23:50
Bahçemin kuş bakışı görünümü.
YeniGine
07-02-2013, 23:57
Sayın kasap.94 ellerinize sağlık, sayenizde bizler de görsel şölene hazırız!.. Düzen, nizam, intizam çok güzel, geriye kalıyor bütün renklerin ahengi!.. İnşallah...
kasap.94
07-02-2013, 23:59
Yeni aldığım bodur limon saksısına ekildi
Çok değil iki ay sonra rengarenk çiçekler gülümseyecek bize bu bahçeden, merakla takipteyim.. :)) Lastik saksınız epey uğraştırmış lakin çok güzel olmuş elinize emeğinize sağlık. Kapalı seranız mevcut mu sayın kasap? Nerede mufaza ediyorsunuz onca saksıyı merak ettim? ;) :)
kasap.94
08-02-2013, 00:06
Çileklerim çiçek lenmeye başladılar. Sonları ne olur bilemem.
Aa ama sevgili kasap94,sen biraz fazla oluyorsun :) kış gününde de böyle resimler konulmaz ki, bunu yapan var yapamayan var şimdi canımızı çektireceksin. :)
Şaka bir yana bu şubat ayında bahçe toprağını bu hale getirdiysen bravo derim başkada bir şey demiyorum.
368179
Söyleyecek bir şey kalmışmı ki, toprak bulgur gibi olmuş.
YeniGine
08-02-2013, 00:11
Sayın Lilium çok yaşayın e mi siz!.. Ben de toprağı görünce 'Maşallah bu ne güzel toprak böyle insanın yiyesi geliyor' deyi sesli düşündüm gerçekten...
kasap.94
08-02-2013, 00:11
Sayın: Sudenur hanım. Kapalı seram yok. saksılarımı binanın altında koruyorum.
Çileklerim çiçeklenmeye başladılar. Sonları ne olur bilemem.
Üzerlerine bir sera yap erkence olur. Beyaz enzimin yanına lazım olur, :)
Yeni aldığım bodur limon saksısına ekildi
Mayer limona benziyor. Kaç yaşında bu limon Sn. kasap.94. Bodur gibi gelmedi ondan soruyorum.
kasap.94
08-02-2013, 12:16
Mayer limona benziyor. Kaç yaşında bu limon Sn. kasap.94. Bodur gibi gelmedi ondan soruyorum.
Sayın: doğan bey. Erdekli tanıdığım devamlı müşterisi olduğum bir fidancı arkadaştan aldım. Bodur limon olduğunu söyledi. Kendisine güvendiğim için yaşını sormadım.
kasap.94
09-02-2013, 13:25
Geçen yaz dökülen gelincik tohumları. Havalar ılık olduğun dan erkenden çıktılar.
Sukulentte sarı çiçeklerini açmaya başladı.
Gelincik şaşırtma sevmez diye biliyorum, tecrübe ettiniz mi sayın kasap.94?
Olduğu yerde mi büyümekte, başka yere mi taşıyacaksınız? :)
kasap.94
09-02-2013, 14:41
Geçen sene erken ilk baharda tarlalardan börek yapmak için söküp getirdiklerimin bazılarını köklü olanlarını ekmiştim gayet güzel çiçek lendiler onların tohumları çıkmışlar. Demek ki şaşırtma da yapıla bilecek. Üst resimdekilerin erken çıktıkları için yaşaması zor. buzlanmaya dayanamaz.
kasap.94
09-02-2013, 14:50
sayın, feriha: sümbülleri üretmeyi sormuşsunuz.. ben sümbülleri mi sonbahar başında saksılarından çıkarıp rizomlarını ayırıp çoğaltıyor um. Daha detaylı bilgiyi (kemal gürsan )
arkadaşımız açıklaya bilir. Kemal bey bu işin uzmanı.
Sn. Kasap.94,
Kış ortancasını kırma olarak ayırdığınızı yazmışsınız. Bunu paylaşmanızı rica ediyorum.
Size sümbül diye sordum sanırım yanlış ya da eksik ifade ettim.
Teşekkür ederim.
kasap.94
10-02-2013, 13:16
Arkadaşlar üç gündür o kadar bol yağış var ki eve hapsolduk. Bahçe derseniz adeta deniz. 10-2 2013- saat- 1,55 bahçenin durumu. ve evimin karşısının görünümü.
İzmir'de de durum aynı bir haftadır yağmur durmadı. Umarım bitkilerinize zarar gelmez emekleriniz boşa çıkmasın inşallah.
kasap.94
10-02-2013, 14:12
Teşekkür ederim esin hanım. Yağmur kesildiğin de iki saat içinde (bahçenin yapısın dan) göllenme bitiyor. Zararı mutlaka oluyor, onun da faydası var işsiz kalmıyorum.
İyi günler Kasap.94 amca,bahçenizi kıskançlıkla takip ediyorum.Emeğinize elinize sağlık.Bahçenizin en coşkulu olduğu dönemlerde yolumun oralara düşmesini diliyorum.Komşu sayılırız.Saygılar.
kasap.94
10-02-2013, 16:08
Ne zaman arzu ederseniz buyurun. Siz leri bahçemizde görmekten memnun oluruz.
gülenyüz
10-02-2013, 16:35
Zarar görmüş olsa içindeki bitkiler sağlıklı olmazlardı. İçerisinde yabani siklamenler bol çiçeklendiler.
Sn kasap.94,Daha önce görmediğimden ,ve bilemediğimden sordum.Görsell olarak güzel.Çiçeklenme açısından da iyiyse ne güzel.
kasap.94
10-02-2013, 23:02
Sn. Kasap.94,
Kış ortancasını kırma olarak ayırdığınızı yazmışsınız. Bunu paylaşmanızı rica ediyorum.
Size sümbül diye sordum sanırım yanlış ya da eksik ifade ettim.
Teşekkür ederim.
Feriha hanım, kusura bakmayın soruyu dikkatli okumadığım için yanlış bilgi vermişim.
Buyurun sorunuzun cevabı.
1-yeni bir sürgün dip kısımlarından kırıldı.
2-yaprakları kesilmiş vaziyeti.
3- saksıdaki toprağa yerleştirilmesi.
4-saksıya ekilmiş hali. Balkonda dışarıda bol ışık alan bir yere koyun.
Benol Hazaroğlu
11-02-2013, 09:52
Sizlere hiç yağmur yağmazken bizler yağmurdan bıkardık.
Şimdi tersine döndü ocak- Şubat hiç yağmursuz ve 20 derece civarlarında.
İnşallah toprağınız suyu hemen çekmiştir yoksa o kadar emekleriniz heba olursa çok üzülürüm.
dilek aydemir
11-02-2013, 10:11
haklısınız inanın, şu anda burada bir dolu yağıyor, heryer bembeyaz oldu, bizde kar hasretimizi dolu ile gideriyoruz, epey kar gibi doldu.
Sn. Kasap.04,
Çok teşekkürler.. Size zahmet verdim. Ellerinize sağlık.
Sayın kasap.94 amca,651 no.lu mesajda eklediğiniz melek borazanlarını daha önce hiç görmemiştim.Tohumdan mı,çelikle mi yoksa,soğanla mı ürüyor?Saygılar.
kasap.94
13-02-2013, 23:35
Sayın kasap.94 amca,651 no.lu mesajda eklediğiniz melek borazanlarını daha önce hiç görmemiştim.Tohumdan mı,çelikle mi yoksa,soğanla mı ürüyor?Saygılar.
Bendeki tohum yapmadı. çelikle üretildiğini biliyorum .
Sayın kasap.94 amca,acaba Tuzakçı'dan Kozak'a gelinceye kadar,çelikler dayanır mı? :)
kasap.94
15-02-2013, 01:01
Sağ kalır yaza yeniden canlanırsa, deneriz bakalım dayanır mı. Öğrenmiş oluruz.
Sayın kasap.94 amca,bu cevabınızı 10 kelimeyle yazılmış bir -evet- olarak alıyorum.Teşekkürler,saygılar.
kasap.94
17-02-2013, 15:27
Yeni açan kamelyaları m. Geçen sene kamelya vadisin den geldiler.
kasap.94
17-02-2013, 15:38
14-2-2013- Erdek girişin deki fidancı dan aldığım iki adet kam kat, bir adet yaban mersini, saksılarına dikildi.
kasap.94
17-02-2013, 22:15
5 litrelik su şişelerinde hercai menekşe denemesi. Isıttığım 16 tılık inşaat demiri ile açtığım deliklere menekşeleri ektim.
YeniGine
18-02-2013, 00:07
Çok güzeel; eminim süper olacaklar inşallah süper... Bekleyip görelim Sayın kasap.94, ellerinize sağlık.
kasap.94
18-02-2013, 17:52
Ağaçlar net tohum bankasından gelen-6-adet brokoli tohumundan bir tanesi çıkmıştı. Ben brokoliyi yeşil olarak biliyordum bu karna bahar renginde. Tohumluk olarak bıraktım.
Sayın kasap.94 pet şişedeki menekşe fikri çok güzel,açtığında çiçek topu gibi oluyorlar.
5 litrelik su şişelerinde hercai menekşe denemesi. Isıttığım 16 tılık inşaat demiri ile açtığım deliklere menekşeleri ektim.
Bu sistemi de tuttum. Ben de deneyeceğim bakalım nasıl olacak.
kasap.94
18-02-2013, 23:56
Kış ortancaları m coştular.
kasap.94
23-02-2013, 16:12
Dün: (adanadan ( manifesto) dan gelen ağaç kavunu ve şeker kamışı fidelerini saksıladım. Saksıya ekilişlerini sizler için fotoğrafladım.
--------------------------------------------------------------------------
1--20 Litrelik saksı dip kısmına bir miktar çakıl kondu.
2--Üzerine yem çuvalından kestiğim parça kondu toprakla çakılın karışmasını önlemek için, ve geçirgenliğinin devamı için.
3--Üzerine yanmış çiftlik gübresi ile karıştırdığım toprak konup oksijenli su ile sulandı.
4--Üzerine fidan yerleştirilip vitamin hapları ikiye bölünüp dört parça olarak kondu.
5--Fidanın etrafı bir miktar daha toprak ilavesi yapılarak bol miktarda sulandı ve üzerleri torf ile kapak yapıldı.
kasap.94
23-02-2013, 16:14
bunlarda sonhali.
kasap.94
23-02-2013, 22:12
Havalar devamlı yağışlı gittiği halde çiçeklerde gelişme devam ediyor.
Ağaçlar net tohum bankasından gelen-6-adet brokoli tohumundan bir tanesi çıkmıştı. Ben brokoliyi yeşil olarak biliyordum bu karna bahar renginde. Tohumluk olarak bıraktım.
Bu Romanesco veronica'ya benziyor. ;)
kasap.94
24-02-2013, 16:02
Isıtmalı mini serada selluka tohumları ekildi.
kasap.94
25-02-2013, 12:55
Aralık ayında topladığım çilek fidelerini paketleyip buz dolabı sebzeliğine koymuştum. Çıkarıp poşetlere diktim.( 220 adet ) Çok hızlı gelişmelerini bekliyorum.
gülenyüz
25-02-2013, 17:50
İyi akşamlar diliyorum.Çilekler kendilerini biraz toparlanıncaya kadar Üzerlerine poşet geçirseydiniz daha mı iyi olurdu.Sera etkisi gibi.Saygılar...
YeniGine
26-02-2013, 00:04
Sayın kasap.94 ellerinize sağlık; fide saksılarını ne kadar güzel hazırlamışsınız. Çok beğendim, imrendim, harika gerçekten...
kasap.94
30-03-2013, 15:11
3-30-2013- Bahçemden görünüm
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.