View Full Version : kasap.94 /bahçe
acemifüsun
01-10-2010, 14:10
Mavilerin saltanatı gerçekten:) Bu asterlerin sırrını rica etsek bize detaylı açıklarmısınız?:)
kasap.94
04-10-2010, 18:49
Mavilere devam.
kasap.94
08-11-2010, 16:44
8-11-2010bahçem ve kasımpatlarım.
kasap.94
08-11-2010, 16:47
devamı
kasap.94
08-11-2010, 16:56
devamı ve bahçemin son bahar temizliği
bugün. güler hanım eşi oğuz bey ve lilium ziyaretime geldiler.hepsine çok teşekkür edrim.yarında ilknur aşık hanım geleceğini bildirdi.
nurcanaybay
08-11-2010, 17:08
Bir ara mavi aster'ler göz dolduruyordu şimdi de kasımpatlarınız ...çok güzeller .
Aster'lerin çiçeklenmesi bitti mi ?
kasap.94
08-11-2010, 18:15
Arkadaşlar bende hurma kurutmaya meraklandım.başara bilecekmiyim bilmiyorum.30-9-2010- tarihinde .başladım .resimleri aşağıda
kasap.94
08-11-2010, 18:17
devamı
Sayın kasap.94 merhaba...
Aman aman aman...İşte böyle konuştum kendi kendime bahçenizde gezinirken. Muhteşem bir bahçe yaratmışsınız.
İnsan burada yaşlanmaz abiciğim. Ömrüne ömür katılır adamın.:D Bayıldım valla. Özellikle de şu mavi mavi gülümseyen muhteşem öbeğe. Ellerinize sağlık...
Cumhur Tonba
09-11-2010, 00:48
Saygıdeğer kasap.94
İnsan bu harika çiçeklerin içinde kokudan sarhoş olur. Eline sağlık. Çok güzeller.
Orhan Özbilgiç
09-11-2010, 05:06
Sayın kasap.94;
Şöyle bir bakınca, tam bir çiçek bahçesi oluşturduğunuz farkediliyor. Her mevsim ayrı ayrı renklerde açan bitkileri hep gruplamışsınız. Hemde,sıralı ve düzgün gruplar. Tabii tüm mevsimlik gruplar açınca daaaa... Ortaya nefis renk kümeleri çıkıyor.
Bahçeniz, seyretmeye değer bir tablo gibi.;)
Sağlık me mutluluk içinde keyfini sürün. Kolaylıklar diliyorum.
Asterlerlerin açmış haline rastlamadım ama dün kasımpatıların güzelliklerini gördüm. Avuçlarımın arasına alıp öptüm durdum.(Tabii arı var mı yok mu kontrolünden sonra)
Kasap94, kış temizliğine başlamış ve bayağı da kolaylamış, darısı başımıza.
Ben ve lilium çiçeklerle oyalanırken Oğuz, kasap94'ün eşinin sunduğu yer fıstıklarını yemekle meşguldü ama bu arada çok daha ilgisini çeken bir şey buldu.
Kasap94'ün yeni icadı..... önce fotoğtaflamaya niyetlendiysek de çiçeklere dalınca unuttuk.
Bu arada sayın eşi de bizlere bol bol ikramlarda bulundu. Yemekten henüz kalkmıştık ama ikramlar çok güzeldi yemeden duramadık.
Güzel bir gün geçirdik, teşekkür ederim.
günebakan
09-11-2010, 07:30
Sayın kasap94 bahçeniz hala çok güzel görünüyor. Ayrıca hurmaların ipe asılmış şekli bile çok güzel görünüyor umarım kurularıda öyle olur:)
kasap.94
09-11-2010, 09:53
Orhan bey.Güne bakan hanım.Güler hanım.hepinize teşekkür ederim güzel övgüleriniz için.
Oğuz beyin beğendiği tenekede tavuk pişirme düzeneği.
kasap.94
09-11-2010, 10:22
Arkadaşlar- 09-11-2010- hurmalarımın bugünkü görünüşü.sanki ben bu işi yapa bildim.10 günde bu duruma geldiler .farkına vardı iseniz dizilerden biri eksik. uzmanı incelemek için el koydu.
Ellerinize,gönlünüze sağlık içim açıldı...Harika bir bahçe
kasap.94
09-11-2010, 10:30
Dün kırmızı lilium soğanını söktüm kardeşlenmiş yerini değiştirip tekrar ektim.
kasap.94
09-11-2010, 11:01
Geçen hafta bigaya gidip .Sayın Pira dan aldığım nergiz soğanlarınıda toprağa ektim.
Alt resim de meradan toplanan yabani otlar yemeği yapılacak.
Doğru arkadaşlar. Ben kasap94 ün hurmalarını hayranlıkla incelerken ağzımın suyu mu aktı nedir dayanamadı bir ip bana verdi. İnanın istemedim yani söz ile istemedim ama bakışlarımla istedim galiba, o da verdi. Teşekkürler sevgili kasap94.
Bu arada size kasaptan öğrendiğim bir tüyo vereyim mi?
amatör hobici
09-11-2010, 13:25
Sn.kasap.94
Bahçenizi gezdim Cennettten bir köşe bu olsa gerek, çok emek harcamışsınız elinize sağlık.
bahcenıze hayran kalmamak elde değil ellerinize sağlık
Sayın Kasap94, sayın hemşehrim,
Bahçen her mevsimde ayrı güzel. Karugaki ler de sadece Sayın Güler hanımı değil hepimizi özendiriyor. Sağlıkla, mutlulukla yemeyi nasip etsin ulu tanrı.
Her şey gönlünce olsun.
kasap.94
18-11-2010, 15:35
Komşumun çiçeği bahçemde
kasap.94
18-11-2010, 15:40
kumkuatın zararlısı
amatör hobici
18-11-2010, 16:22
Bahçeye bir kelebek gelmiş.!!!
Allah bağışlasın
Böyle zararlıya, can kurban:)
kamelyavadisi
18-11-2010, 16:47
Merhaba kasap.94;
Bahçende büyük bir zevkle gezinti yaptım.
Gerçekten mutlu oldum. Ellerinize sağlık.
fatma sunay
18-11-2010, 20:55
Merhaba Kasap94 bahçenizi büyük bir zevklegezdim . Çiçeklere bakmaya doyamadım. Ellerinize sağlık güle güle oturun.
kasap.94
02-12-2010, 11:17
2-12-2010-bahçemden görüntüler.
kasap.94
02-12-2010, 11:26
Devamı
günebakan
02-12-2010, 12:32
Hepsi de çok güzel görünüyor Alirıza bey:)
kasap.94
02-12-2010, 12:37
teşekkür ederim güne bakan hanım.gönderdiğiniz pembe trompet yumruları bahçemden selam ederler
kasap.94
02-12-2010, 12:41
tohum dalabım yenilendi yeri değişti
kasap.94
02-12-2010, 12:47
devamı
günebakan
02-12-2010, 14:53
Selamını aldım filizlenmesine sevindim İnşallah çiçeklerini de görürsünüz:)
Orhan Özbilgiç
02-12-2010, 16:26
Sevgili kasap 94;
O minik yavruyu ''Torun kasap'' zannetmiştim.:p
Bahçedeki bitkilerin çok güzel ve sağlıklı. Tamam da, o tohumlara gösterdiğin itibar ne öyle.;) bu ne düzenlilik?
Bizimkiler Az tuzlu Marmara Birlik zeytin kutularını zor buluyorlar. Kağıt havlu ambalajlar ve ikinci üretim naylon poşetlerde durumu idare ediyorlar valla.:D
Tabii ömürleride ancak bir yıl oluyor bu yüzden.:(
Bundan sonra onlara sizin kadar olmasa bile, daha güzel bir mekan hazırlayacağım.
Sağlık ve mutlulukla yaşa. E mi?:)
Orhan Özbilgiç
02-12-2010, 17:32
Orhan bey.Sağlıklı bahçe sağlıklı tohumla oluşur
Tabii Sayın kasap.94;
Bitkileriniz ve bahçeniz, bu sözünüzü doğruluyor zaten.
Çiçeklerin arasında bir minik çiçek. Ben nasıl kaçırmışım bu güzelliği:p Bahçeniz her zamanki gibi güzel, düzenli, emeklerinize sağlık. İnsan keyifle bakıyor bu güzelliklere. Teşekkürler bize sunduklarınız için:p
fikreteren
02-12-2010, 18:13
Kasap 94 bayağı bir tohum çeşidiniz var.Seneye bayağı bir çeşitle karşıkarşıyayız demektir.
Kumkatınız nekadar güzel maşallah, sadece kumkat değil herşey çok güzel bahçenizde,ellerinize sağlık...
kasap.94
03-12-2010, 10:31
selluka tohumları.kuruyunca paylaşılacak
kasap.94
03-12-2010, 10:35
Kırmızı sivri acı biber.
Göbekli marul fideleri.
Sayın kasap.94; Bahçenizde yok yok maaşallah. Sardunyalara ne yapıyorsunuz da coşuyor böyle. Şöyle bir gezdim bahçenizi. Daha önce de bir kaç kez uğramıştım. Ne diyeyim yutkunuyorum sadece. İnşallah benim bahçe de böyle, boool çeşitli olur. Sağlık ve esenlikler diliyorum.
sındırgılı
03-12-2010, 21:56
Hemserim, Yine costurmussun;
Eninde sonunda, beni de zeytinlik aldirip araniza katacaksiniz. Gidisat, oyle gosteriyor.
Tabii Hanimi da ikna etmek sart. Onsuz, cer copuz :)
Her sey gonlunuzce olsun,
kasap.94
03-12-2010, 22:47
Hemserim, Yine costurmussun;
Eninde sonunda, beni de zeytinlik aldirip araniza katacaksiniz. Gidisat, oyle gosteriyor.
Tabii Hanimi da ikna etmek sart. Onsuz, cer copuz :)
Her sey gonlunuzce olsun,
Bahçeme hoşgeldin sevgili hemşerim. buyurun cevizli karogaki ikram edeyim
sındırgılı
03-12-2010, 23:09
Yengeye soyle; kekini de yapsin. Sn. Meyvelitepenin esi cok guzel yapmisti.Parmaklarimizi yedik. Tarifini, Sn. Meyvelitepenin esi verir.
Zeytinlik işini iyi bir profosyenele iyi danış derim.! Aylaz izi olsun dersen cam fıstığı ek, işim garanti olsun dersen ceviz ek, işim çok olsun dersen zeytin ek, daha da çok işim olsun dersen şeftali elma ek.
Bahçeme hoşgeldin sevgili hemşerim. buyurun cevizli karogaki ikram edeyim
Eh bu karogaki için gönene gelinir. Belki yanında da başka bir şeylerde çıkabilir.
Vallah buna yatılı gidilir, ne dersin sevgili sındırgılı bi toplansak mı ne yapsak şu karogakiler alabalıklar öksüz gitmesinler.;)
kasap.94
04-12-2010, 00:23
öksüz gitmeseler.
Gitmez gitmez.öz evladı da bulunur yanında
benden teklif sizden tercih.
Ohooooo bu havuzlarda yüzülür bile mayoları da alsak mı açaba?
Şu öz evladı anlıyamadım, biraz açsak mı açaba.
kamelyavadisi
04-12-2010, 21:57
sn kasap.94;
Bahçenizde bir gezinti yaptım.
Şahane ve bir o kadarda özenle bakımlı bir bahçe. Emeklerinize sağlık.
Ben de diyordum ki tenekede tavuk mu var?
Korogakiler sunulmaya bile başlanmış. Bana hiç bakmayın bende hiç kalmadı dermişim....:D
kasap.94
04-12-2010, 22:23
Bana hiç bakmayın bende hiç kalmadı dermişim....
-----------------------------------------------
Sizde buyurun güler hanım başımızın üzerinde yeriniz var
Sağol sevgili kasap94, yok yok yazılanlardan siz erkek erkeğe toplanmaya niyetlenmişiniz gibi geldi bana.
Sağol sevgili kasap94, yok yok yazılanlardan siz erkek erkeğe toplanmaya niyetlenmişiniz gibi geldi bana.
Evet evet kasap94 dün dediği gibi kesinleşen ve ya kesin bir şey yok, hani kesinleşirmi diye aramızda takılıyoruz. Sonra biz erkek erkeğe bayan bayana diye birşey bilmiyoruz ağaçlar net çatısı altında doğaseverler bitki severler olarak hepimiz bir aile değilmiyiz.
Bir gün de olsa biz pişirir hanımlar yer, hanımlar dolduruz biz içeriz hayat ortak değilmidir. belki hanımlar da bize eşlik ederler, belki de bizi geçerler bilemeyiz.
Ama biz ağaçlar netliyiz.
Haydiyin o zaman bu güzel havaları değerlendirelim mi? Ne dersiniz.
Hazan yaprakları arasında bir gün geçirmek istermisiniz.
Bellimi olur bakarsınız tenekede tavukta çıkar şansınıza.
Teşekkür ederim . Sayın uzaylı. bahçemden istediğiniz bir şey varsa temin etmekten mutluluk duyarım.
Sayın kasap.94; Size çok teşekkür ederim. Şu an için ne diyebilirim bilemiyorum. Her şeyden dermişim:D.
Bu kadar çeşitle uğraşırken ciddi bir tecrübeye sahip olmuşsunuzdur. Bahçemize aldığımız bitkileri fotoğraflarken, şu bitkiye şunu şunu uygularsan çok iyi olur gibi önerilerde bulunursanız, işte benim için en değerlisi o olur.
Sağlıklı günler diliyorum.
kasap.94
07-12-2010, 17:15
2010 yaza veda
Sayın kasap.94 bahçe bu haliyle de güzel.
Ammaryllis tohumlarını yeşertebildiniz mi ? Merak ettim.
sercan1969
12-12-2010, 20:44
Sn kasap 94 gönderdiğiniz soğanları tekrar gazete kağıdına sarıp kutu içinde serin bir yere kaldırdım.Şubat 15 gibi saksıya dikmeyi düşünüyorum.
Soğanlar çok sağlıklı görünüyor.Teşekkürler.
Vildan Sönmez
13-12-2010, 11:30
Sevgili Kasap94 benim amarılıslerim saksıda. Benim soğanları çıkarmama gerek yok herhalde.
Saksıları sarıp terasta bıraksam donarlar mı acaba ?
Sizinkiler bahçede kalıyor sanırım..
Sn kasap 94 gönderdiğiniz soğanları tekrar gazete kağıdına sarıp kutu içinde serin bir yere kaldırdım.Şubat 15 gibi saksıya dikmeyi düşünüyorum.
Soğanlar çok sağlıklı görünüyor.Teşekkürler.
kasap.94
02-01-2011, 21:52
Arkadaşlar ben tohum çimlendirmede bu minik seraları kullanıyorum daha pratik ve takibi kolay oluyor
Cumhur Tonba
02-01-2011, 22:14
Güler Ablanın mesajı.(Çay ocağı)
Bence ilk şık şöyle olmalı saat 09.00 Gülerin bahçesinde kahvaltı.
Ertesi günü Hasanbey ve Tuzakçı köyü tenekede tavuk partisi. Kasap64 ün bahçesini dolaşma.
Lilium, gündemi takip etmiyorsun. Hazırlan. Bir de insan öz evladı unuturmu. Kasap 94 büyük bir ipucu da vermiş. Bugünlerde anlaşılan çok yoğunsun.
Gündemi takip etmeye çalışıyorum, evet biraz yoğunum arkadaşın birine bahçe kurmaya çalışıyoruz hava raporlarını takip ederek bir an önce fidanları ekmeye bakıyoruz, bir 4 dönüm bitirdik 28 dönüm daha var, bakalım şansımız yaver giderse onları da bir an önce ekmeye bakıyoruz.
kelebekçalısı
02-01-2011, 23:03
Sayın kasap.94,işi kişinin aynasıdır derler ya ,bu bahçede bunu gördüm. Doğal ve sıcak bir bahçeniz var.Emeklerinize sağlık.
Cumhur Tonba
02-01-2011, 23:15
Gündemi takip etmeye çalışıyorum, evet biraz yoğunum arkadaşın birine bahçe kurmaya çalışıyoruz hava raporlarını takip ederek bir an önce fidanları ekmeye bakıyoruz, bir 4 dönüm bitirdik 28 dönüm daha var, bakalım şansımız yaver giderse onları da bir an önce ekmeye bakıyoruz.
Belli ki yorgunsun. Bir karar ver.
Ekiyor musunuz? Dikiyor musunuz?
mükemmel birbahçe üstelik çok yakınsınız ziyaret etmek isterim bende
tohumunu elde ettiğim henüz çimlendirmeye başlamadığım
bitkilerimin en çoşmuş halerini gördüm sizde
Tek kelimeyle muhteşem olmuş
nazar değmesin :)
kasap.94
03-01-2011, 13:37
Bahçemde sonbaharın son temsilcileri.
furkan yıldız
03-01-2011, 15:33
Sevgili Kasap.94
Tereyağ kaplarındaki minik seraları mermer üstüne koymazsanız daha iyi olur diye düşünüyorum. Benim mermer üzerine koyduklarım diğer seralara göre ya çok geç çimleniyor ya da sonuç olumsuz oluyor :)
fatma sunay
03-01-2011, 22:14
Sayın Kasap94 hepsi çok güzel görünüyor. Tohumlar bayağı çok görünüyor. Karagoki neden yapılıyor merak ettim. Biraz meraklı biriyimdir.
fatma sunay
03-01-2011, 22:41
Karogaki Trabzon hurmasının kurutulmuşu diye biliyorum.Acaba doğumu hatırlıyorum.
kasap.94
18-01-2011, 23:26
Söktüğüm bir ocak
Kırmızı amaryllis soğanlarım.
Yirmi litrelik teneke üzerindeki görünüşü
Maşallahları var, şimdi bunları saksılara alacaksınız değil mi?
Pekii, bu söktüğünüz ocak kaç senelik? Kaç senede bu kadar yavruladılar?
furkan yıldız
19-01-2011, 07:45
Kasap abicim maşallah ne kadar çok yavru olmuş. Güler ablamın dediği gibi merak ettim acaba kaç senede bu kadar oldu ?
kasap.94
19-01-2011, 22:21
Sevgili güler hanım .Sayın kardeşim furkan bey. Görmüş olduğunuz amerils ailesi on sene önce bahçeme bir adet olarak ekildi. Bugünse. altı adet 700 gr) 8 adet 350 gr,) 9 adet 250 gr)12 adet 100 gr) minik olarak ta 33 adet)toplam olarak 68 kardeş olarak topraktan çıkardım. Sökül meyi bekleyen 19 ocak daha var. bunların üç veya dört boyunu satmayı düşünüyorum bahçe masraflarına yardımı olsun diye. satışa koymak için hazırlıyorum
kasabalı
21-01-2011, 00:20
Sayın kasap.94
Bahçeniz çok güzel sağlıkla tadını çıkarın.Cennet bahçesi Maşaallah ve tohum bankası gibisin sizi kutluyorum
fatma sunay
22-01-2011, 20:47
Sayın Kasap 94 emeğinize sağlık çok güzel büyütmüşsünüz. Karogakiyi İstanbul toplantısında sevgili Güler ablamız getirdi taddım gerçekten çok güzelmiş.
fatma sunay
22-01-2011, 22:23
Sayın Kasap kurutma işlemi kaçgünde oluyor.
ademoğlu
19-02-2011, 11:17
Sevgili Kasap 94 Bahçenizi gezerken kendimi kaybettim.Ruhumu orada bıraktım belki gezerken görürsün.Selam ve sevgiler.
ayazkentli
19-02-2011, 12:32
Sn. kasap94,
güzel bahçenizi gezerken 6. sayfaya kadar geldim'ki, bir şey dikkatimi çekti ve tekrar 1. sayfadan itibaren, son sayfaya değin pür dikkat fotoğrafları inceledim ve emin oldum.
Çiçeklerinizin bulunduğu ev bahçenizde, nerede ise bir tane bile yabancı ot yok.
Bizler o kadar çapalamamıza ve mücadele etmemize rağmen mutlaka yeniden yeniden çıkıyorlar, büyük çoğunluğumuz bahçelerimiz'de fotoğraf çekerken, bir tane bile olsa yabancı ot oluyor. Yer'de ekili olmalarına rağmen, maydanozların bile arasında yabancı ot göremedim.
Bunu nasıl başarıyorsunuz? Gıpta ettim doğrusu. Sizi, bunun için ayrıca tebrik ediyor ve ellerinizden öpüyorum.
224'te ki mavi yıldızlar müthiş.
kasap.94
10-03-2011, 13:47
Sevgili ayazkentli. Bahçem ufak olduğu için otları temizlemesi kolay. Büyük bahçelerde tek tek temizlenemediği için mutlaka sorun yaratıyor. dikkatiniz için teşekkür ederim bunu ilk siz fark ettiniz.
kasap.94
10-03-2011, 14:19
Sevgili çiçek dostları.tohum çimlendirmede yaşadığım sorunlar sebebi ile uzun zamandır ısıtmalı bir sera yapmayı istiyordum. Nihayet bugün bir sera yapmayı bitirdim. Resim lerini sizlerle paylaşmak istedim. Çatı iskeleti alimiyon. Örtü kalın şeffaf plastik. Isıtma alttan. camiler için kullanılan ısıtma sisteminden temin edildi.( termostat kullanmadım) gerekirse kullanmayı düşünüyorum. İki gündür dışarıda kar olduğu halde ondört derecede sabit sıcaklığı muhafaza ediyor.
Sayın kasap.94; Tek kelime ile süpersiniz. Üstelik çok ta titiz çalışıyorsunuz. Takdir etmemek mümkün değil.
serkan_istanbul
10-03-2011, 16:04
Bahçenize bayıldım. Maaşallah ellerinize sağlık
kasap.94
10-03-2011, 16:21
Teşekkür ederim .Sayın serkan_istanbul
Sizede teşekkür ederim. Uzaylı. İsot tohumlarından rica etsek göndermeniz mümkünmü.
Kayınvalidemin bahçesindeki biberlerden bahsetmiştim. Çok yıllık olandan. Eğer onlardan bahsediyorsanız memnuniyetle gönderirim.
ademoğlu
10-03-2011, 17:41
Sevgili abim senin elinden hiç bir şey kurtulmaz.Muhteşem bir teknik iyi oldu bizimde fideleri çimlendiririz.Sağ ol var ol selam ve sevgiler.
sevgili Kasap.94 bahçeniz ve çiçekleriniz çok tatlı bahçenin son durumu çiçeklerin son hali nasıl acaba büyük bir zevkle bakakaldım. küpelilerin son hali nedir acaba ellerinize sağlık saygılar....
harika bağçe kavunlar süper olmuş...elinize saglık hocam
kasap.94
17-03-2011, 11:05
(burak Alkan, 26esk) Teşekkür ederim. Sayın Burak bey çiçeklerim saksılı olanlar içeride korumaya alınmıştı bundan sonra yavaş yavaş dışarıya çıkarıyorum alışmaları için. İşlerimin yoğunluğundan resimlerle pek ilgile nemi yorum inşallah bundan sonra müsait oldukça resim leyip sizlerle paylaşırım. Birde fırın yapımı ile meşgulüm bittiğinde onuda burada sizlerle paylaşmak için resimli yorum.
Isıtma alttan. camiler için kullanılan ısıtma sisteminden temin edildi. İki gündür dışarıda kar olduğu halde ondört derecede sabit sıcaklığı muhafaza ediyor.
Sayın hemşehrim,
Yaptığın mini sera çok iyi olmuş. Teknik konularda da marifetli olduğun anlaşılıyor. Bende benzerini yapmak istiyorum. Alttan ısıtma için bulduğun sistemi buradaki arkadaşlardan mı temin etmiştin? Elektrik kablo ve bağlantılarında su izolasyonu konusunda nasıl bir çözüm düşündün? O konu sorun yaratabilir diye düşünüyorum.
Bahçen yine düzenli ve yazın ne kadar güzel olabileceğini(o halini görmüş biri olarak) çok iyi tahmin ediyorum. Ellerine, kollarına sağlık.
Herşey gönlünce olsun.
Büyük merakla bekliyorum Sn kasap.94 çalışmalarınızda başarılar dilerim saygılar...
kasap.94
17-03-2011, 23:19
OSMAN45. Isıtıcıyı camilere ısıtma sistemi kuran halıcılardan temin ettim. Metresi 30 lira.eni 75 santim boyunu istediğin kadar kesiyorlar bağlantısını da onlar yapıyorlar. Bağlantı yapılan kısımları kendim silikonladım. şimdilik sudan ve rutubetten etkilenmiyor. Termostat takılırsa daha daha kullanışlı olacağını sanıyorum ben devamlı kontrol ediyorum. Ekmiş olduğum şebboy tohumları beşinci gününde hepsi çıktılar. selamlar hemşerim
kasap.94
18-03-2011, 12:03
2011 MART 18 .Baharın müjdecileri
kasap.94
18-03-2011, 12:55
Bahçemde sebze bölümü (1-yaprak marul, dürüm marul, brokoli, kırmızı havuç,yeni ektim ıspanaklar.(2 resim -yeni ekilmiş maydanoz, (duvar dibinde lavanta salatada kullandıklarımdan ) kırmızı pancar. mor havuç, yeşil sarımsak, kasada marul fideleri, ada çayı, maydanozlar.
Enfes harika bir sistem ısıtma sistemi sümbüller rengi çok tatlı ya ellerinize saglık bahçeyle ugraşmak inanılmaz insanı rahatlatıyor bende bu güzellikleri görünce mutlu oluyorum size bu zevki bizlere yaşattıgınız için çok teşekkür ediyorum size saygılar....
kasap.94
18-03-2011, 17:59
pira.dan aldığım kokulu beyaz nergisler de açtılar, Girit laleleri de açıyorlar, skulent te çiçeklendi.
Çok Güzel bahçeniz. hayran kaldım. Mutlu mesut sağlıkla yaşayın. elinize ve emeğinize sağlık.
kasap.94
19-03-2011, 11:02
zsakaer.teşekkür ederim
Harika, sebzelerin olgunlaşma zamanı sizin bahçenin oralardan geçer gibi yapıp bahçeye dalmak lazım :D
kasap.94
19-03-2011, 11:14
Bahçem bütün dostlara açık sayın( dudi) paylaşmaktan zevk alırız yeter ki siz gelin.
insan içeri daldımı çıkmakta zor olur sevgili kasap.94 harika çiçekler sebzelerde ayrı güzellikte baharda bol çiçekli olması dilegiyle
fatma sunay
19-03-2011, 19:19
Sümbüllerin kokusu buraya kadar geldi Çok güzel görünüyorlar. Sebelerinizde epey büyümüşler yakında yemeye başlarsınız bizde burdan size bakarız. Tadını çıkararak yemek nasip etsin.
Sevgili kasap.94 nerelerdesiniz sesiniz çıkmıyor hayırdır....
l
sibel774
23-03-2011, 14:30
Ne güzel ve çeşit bolluğu olan bahçeniz var. Bahçenizi gezerken kaptırmışım kendimi saatler geçmiş farkında değilim. Bu kadar bitkiyle uğraşmak kolay değildir ama siz bunu görüldüğü üzere gayet iyi başarıyorsunuz ellerinize sağlık.
6/9/2010
Sayın kasap 94,Selamlar.
Fenerbahçe renklerinde olan çiçeğinizin tohumunu istiyorum dersem.Ne dersiniz?Mümkün olursa özelinize adresimi yazabilirmiyim?
kasap.94
30-03-2011, 23:08
yaza hazırlanan bahçemden birkaç resim
kasap.94
30-03-2011, 23:25
resimlerin devamı
Ademoğlu görmesin, Yoksa yolar ;)
Ama anlaşırsınız yaa, bir çiçeğe, bir diş. ;)
furkan yıldız
31-03-2011, 08:05
Kasap abim nergis olayını aşmış. Seneye nergis soğanı adresim belli oldu :)
Sayın Kasap,
Yer sümbülleri maşşallah çok güzel yetişmişler. Nedir bunun sırrı.
kasap.94
31-03-2011, 10:43
Kasap abim nergis olayını aşmış. Seneye nergis soğanı adresim belli oldu :)
--------------------------------------------------------------------------
furkan kardeşim senin istediğin nergis olsun ne kadar istersen gelip sökersin. Sana ben bu beyaz olandan vereyim kokusuda çok harika.
-------------------------------------------------------
zsakaer.yer sümbüllerinin sırrı bol gübre birde sevgi başka istekleri yok.
kasap.94
31-03-2011, 12:06
resimlerin devamı
günebakan
31-03-2011, 12:16
Hepsi birbirinde güzel son resimdeki yanılmıyorsam çuha toplu halde çok güzel görünüyor:)
nurcanaybay
31-03-2011, 12:35
Bu yıl ,benim nergisler açmayınca ,bahçeler de ilk gözüme çarpan onlar oluyor :)
Diğerleri de çok güzel ama nergisler bir başka güzel....siz sanırım topraktan hiç çıkarmıyorsunuz değil mi ?
Elinize sağlık.
Ellerinize saglık nergisler sümbüller çok tatlı harika görünüyorlar.... sevgi herşeyin ilacı zaten
Bahçeniz ne kadar güzel canlanıyor . Nergislerin çiçekleri çok hoş. O en son fotoğraf, öbek halindeki çiçeklerde:)
kasap.94
31-03-2011, 22:42
nurcanaybay= nergisler imi üç senede bir düzenleme yapmak için söküp tekrar ekiyorum.
fatma sunay
01-04-2011, 19:21
Bahçelerinizi gezdikçe sizleri kıskanmaya başladım. Bende bahçemle buluşmayı iple çekiyorum. Çiçekler içimi ferahlattı çok güzeller.
Vildan Sönmez
01-04-2011, 19:31
Sayın Kasap94, amarillyslerimde gelişme olmadı, ne yapmalıyım, sizinkiler ne durumda ?
kasap.94
01-04-2011, 22:11
Vildan hanım amarillysler bundan sonra havalar ısındıkça gelişme gösterir. Benim kiler yeni canlanmaya başladılar. ilk resim saksılarda olanlar ikinci resim yerde olanlar.
Bahçede amarillys şenliği yapmamız gerekebilir, tavukları cumhur getirecek nasıl olsa, tenekede tavuk nasıl oluyormuş görmek isteyenler olabilir. Kasap 94 bu konuda iddialı bilesiniz.
kasap.94
01-04-2011, 22:24
Beklerim. Geçen yaz yapamadık inşallah bu sene yaparız. CUMHURUN ÇİLLİ DE YAKIŞIR TENEKEYE.
CUMHURUN ÇİLLİ DE YAKIŞIR TENEKEYE.
Yakışmamı, ah onu bir tenekede görebilsem, göremezsem gözlerim açık gider. ;)
Vildan Sönmez
01-04-2011, 23:53
Teşekkürler, içim rahatladı.Vildan hanım amarillysler bundan sonra havalar ısındıkça gelişme gösterir. Benim kiler yeni canlanmaya başladılar. ilk resim saksılarda olanlar ikinci resim yerde olanlar.
Benol Hazaroğlu
02-04-2011, 19:09
Sayın kasap.94
Bu gün Trabzon korkunç derecede sisli. 30 metre ilerisi görünmüyor. Ben de bahçenize konuk olayım dedim. Gez gez bitmiyor. Renkler ve çiçekler dans ediyorlar. İçim açıldı bahçenizde gezerken. Dışarıdaki sisi unuttum. Hele sardunyalarınız, mavi, pembe çiçekleriniz coştukça coşmuş.
Sayenizde güzel bir gün geçirdim. Emeklerinize sağluk.
Vildan Sönmez
02-04-2011, 21:35
Fotoğrafa tekrar baktım da siz geçen yıldan kalan yaprakları kesmişsiniz galiba, bende hala yzpraklar var, keseyim mii, yoksa geç mi kaldım?
Vildan hanım amarillysler bundan sonra havalar ısındıkça gelişme gösterir. Benim kiler yeni canlanmaya başladılar. ilk resim saksılarda olanlar ikinci resim yerde olanlar.
kasap.94
02-04-2011, 21:50
vildan hanım. Benimkiler dışarıda olduğu için kışın soğuklarda yaprakları tamamen kuruyup döküldüler şimdi havalar ısındığından yeni yaprak çıkarıyorlar.bakın-34 sayfa 334 numaralı resim hepsi karın altında kışı bu şekilde geçirdiler.
sayın kasap 94 bahçenizin hemen hemen tamamını gezdim sayfa 8 noda iki renkli gül dikkatimi çekti çok hoş ayrıca sayfa 12/360 noda 17ve 24 nolu çiçeklerin isimlerini merak ettim bilgilendirirseniz memnun olurum selamlarımı sunar kolaylıklar dilerim
kasap.94
02-04-2011, 23:28
sayın. r.ali-Yazmış olduğunuz numaralarda hepsinde mesajlar var. daha dikkatli bakar da yazarsanız yardımcı oluruz. Ayrıca iki renkli gülde 23 sayfa 230 noda
Beklerim. Geçen yaz yapamadık inşallah bu sene yaparız. CUMHURUN ÇİLLİ DE YAKIŞIR TENEKEYE.
Sayın Kasap.94,
Afiyetler olsun.Ne kadar süreyle ateş yakıyorsunuz.Selamlar.
kasap.94
03-04-2011, 10:42
Sayın Kasap.94,
Afiyetler olsun.Ne kadar süreyle ateş yakıyorsunuz.Selamlar.
-------------------------------------------------------------------
45 DAKİKA yetiyor .yaktığınız odun, ateşin şiddeti.zamanı etkiler onuda deneme ile öğrenirsiniz.
Tohumların hazır, adresini bekliyorum .
-------------------------------------------------------------------
45 DAKİKA yetiyor .yaktığınız odun, ateşin şiddeti.zamanı etkiler onuda deneme ile öğrenirsiniz.
Tohumların hazır, adresini bekliyorum .
Sayın Kasap.94,
06.04.2011 Tarihinde özelinize adresimi bildirdim.İsterseniz tekrar bildirebilirim. Selamlar.
kasap.94
08-04-2011, 23:17
Sayın Kasap.94,
06.04.2011 Tarihinde özelinize adresimi bildirdim.İsterseniz tekrar bildirebilirim. Selamlar.
---------------------------------------------------------
Adresinizi aldım. Tohumları kiltli poşette zarfa koydum postaneye teslim edilecek.
furkan yıldız
09-04-2011, 08:14
Kasap abicim sık açan sümbüller yeni mi yoksa önceki senelerden sende miydi acaba ? Satılan sümbüllerin çoğu F1 diye birşeyler okudum. Diğer senelerde o kadar sık açmıyormuş. Artık ne kadar doğruysa
kasap.94
09-04-2011, 10:39
Sevgili furkan kardeşim, sümbül soğanlarını, yalova fuarına gittiğimizde, K. gürsan hediye olarak vermişti. Benim kendiminkiler yerde ekili olanlar pembe ve mor daha seyrek açıyorlar ama kokuları yoğun. Balıkesire geldiğinde ada kızımızla birlikte mutlaka bekleriz. BANDIRMA, GÖNEN, MANYAS, BALIKESİR, turu
---------------------------------------------------------
Adresinizi aldım. Tohumları kiltli poşette zarfa koydum postaneye teslim edilecek.
Sayın Kasap.94,
Çok teşekkür ederim.iki soruma yanıt alabilirsem memnun olurum.Altın Çilek i şaşırtmam gerekecek mi?Tenekede tavuk pişirirken tenekenin üstünden veya herhangi yerinden havalandırma açılması gerekir mi?Selamlar.
tomurcuk-toprak
10-04-2011, 00:00
Sayın Kasap.94 ;
ellerinize ve emeklerinize sağlık... sabahtan beri netteki bahçenizden ayrılamadım...sabah olsun balkonuma cuma günü aldığım çileklerimi dikeceğim...malum apartman hayatı :)
kasap.94
10-04-2011, 00:23
Sayın Kasap.94,
Çok teşekkür ederim.iki soruma yanıt alabilirsem memnun olurum.Altın Çilek i şaşırtmam gerekecek mi?Tenekede tavuk pişirirken tenekenin üstünden veya herhangi yerinden havalandırma açılması gerekir mi?Selamlar.
----------------------------------------------------------------
Altın çilek tohumlarını sık olarak ufak bir yere ekti iseniz tabii ki şaşırtma yapmanız gerekir, tek tek saksılara ekti iseniz şaşırt maya gerek olmaz.
Tenekede tavuk pişirirken teneke üzerine ağırlık koyup hiç bir şekilde hava almaması sağlanır.
----------------------------------------------------------------
Altın çilek tohumlarını sık olarak ufak bir yere ekti iseniz tabii ki şaşırtma yapmanız gerekir, tek tek saksılara ekti iseniz şaşırt maya gerek olmaz.
Tenekede tavuk pişirirken teneke üzerine ağırlık koyup hiç bir şekilde hava almaması sağlanır.
Harika gözüküyor. Ellerinize sağlık.
Sevgili kasap.94 elinize saglık tavugu yemiş kadar olduk bu ne güzellik böyle
kasap.94
13-04-2011, 12:27
13-4-2011- çarşamba. Bahçemin bugünü.
kasap.94
13-04-2011, 12:39
Devamı.
kasap.94
13-04-2011, 12:50
Devamı
river-wish
13-04-2011, 13:13
Kolay gelsin..Çiçekleriniz çok güzel.Bugün yayınladığınız 7. resimdeki çiçeğinizin adını öğrenebilirmiyim.Nasıl çoğaltıldığı hakkında bilgi verebilirmisiniz.Pembe çiçekli,yaprakları tırtıklı olan.
kasap.94
13-04-2011, 19:16
Kolay gelsin..Çiçekleriniz çok güzel.Bugün yayınladığınız 7. resimdeki çiçeğinizin adını öğrenebilirmiyim.Nasıl çoğaltıldığı hakkında bilgi verebilirmisiniz.Pembe çiçekli,yaprakları tırtıklı olan.
Bizde ismi kış ortancası. üretimi kırma ile çoğaltı yorum.
kasap.94
13-04-2011, 19:20
Bugünün son resimleri.
furkan yıldız
13-04-2011, 19:46
Sevgili furkan kardeşim, sümbül soğanlarını, yalova fuarına gittiğimizde, K. gürsan hediye olarak vermişti. Benim kendiminkiler yerde ekili olanlar pembe ve mor daha seyrek açıyorlar ama kokuları yoğun. Balıkesire geldiğinde ada kızımızla birlikte mutlaka bekleriz. BANDIRMA, GÖNEN, MANYAS, BALIKESİR, turu
Balıkesir'e geldiğimizde mutlaka uğrayacağımız 3 kişiden birisisin abi. Yakında soğanlı bitki satış başlığında daha sık göreceğiz galiba seni. Üretimhane gibi olmuş bahçe :) Her resimden ne kadar emek verdiğin belli. İnşallah karşılığını fazlasıyla alırsın abi
fatma sunay
13-04-2011, 19:56
Maşallah bahçeniz rengarenk olmuş hepsi birbirinden güzel.
sercan1969
13-04-2011, 20:04
Sn kasap94 bakçenizin metre kare olarak büyüklüğü nekadar merak ettim...
kasap.94
13-04-2011, 20:10
200 metre kare yollar dahil
amatör hobici
13-04-2011, 20:44
Sn.kasap.94,
Bahçeni cennetten bir köşe yapmışsın. Ellerine sağlık
ALLAH size uzun bir ömür versin aileniz,bahçeniz hepsi harika.kamkatınız süper.selam ve saygılar...
nurguldk
15-04-2011, 14:56
O çarşamba itibariyle bahçeniz renklenmiş. Ellerinize sağlık.
Nergisleriniz nefis görünüyor. Hele o beyaz olanları bildiğimiz bol kokulu nergislerden sanırım. Bizlerin yapı marketlerden aldıkları böyle olmuyor elbette.
Kış ortancası hakkında biraz daha bilgi verebilir misiniz? Güneş mi, gölge mi seviyor? Bir de çiçekleri ne zaman geçiyor?
Bol çiçekli günler dilerim.
kasap.94
17-04-2011, 23:41
Sayın nurguldk: Saksısını bahçemin neresinde boş bir yer varsa oraya koyuyorum belli bir yeri yok yazın aşırı sıcak tan pek hoşlanmıyor kışı bahçede geçiriyor. Çiçeklerinin ne zaman geçtiğine hiç dikkat etmedim. Her sene yeni çıkan filizlerini kırıp ufak saksılarda köklendirip isteyen arkadaşlara hediye olarak veriyorum. Bu seneki son fideyi ankaraya nefsune hanıma yarın gönderiyorum.
kasap.94
17-04-2011, 23:48
17-4-2011-bahçe
kasap.94
17-04-2011, 23:59
Resimlere devam.
Satı Uğurtan
18-04-2011, 00:15
kasap.94, yer şakayığı, şebboylar, menekşe çok güzel görünüyorlar, benimkilerde daha çiçek diye bir şey yok, sağlıkla büyütün.
Vildan Sönmez
18-04-2011, 01:42
Şebboyların her rengi güzel, kokusu sarmıştır bahçenizi.
sayın kasap.94 tenekede tavuğu görünce yine iştahım kabardı bende yapıyorum bahçede tenekenin altına folyo serip patates koyuyorum tavuğun üzerinede domates koyuyorum o şekilde pişiriyorum o şekildede leziz oluyo
Sayın Kasap.94 ;rumuzunuzdan ne kadar ürksemde,bahçenize gizlice girdim. Aman efendim bu nasıl bir güzellik, 4 mevsim bir bahçe bu kadar güzel ve verimli olsun .Kardeşim siz bir cennet yaratmışsınız,hangi çiçeğe bitkiye övgü yağdıracağımı şaşırdım.Bu ellerde ne var, bu toprağa ne katıyorsunuz,bin kere maşallah diyorum. Emeklerinize gönlünüze sağlık.30 yıllık bahçeciyim,bu güzellik ve verimlilik karşısında dilim tutuldu diyebilirim.Sizi saygıyla selamlıyorum. Renkli, sıhhatli,bol çiçekli bahçeler hepimizin olsun efendim.Görüşmek üzere.
ciceksever70
19-04-2011, 15:59
Sayin Kasap94 bahceniz bahara cok senlikli merhaba demis. Erengüller cok güzel, bu yil almadigima pisman oldum. Saglikli bir yaz dilerim.
Benol Hazaroğlu
20-04-2011, 10:43
Saın Kasap94
Tohumlarınız elinize ulaşmadı mı? Geçen hafta postaya verildi.
Poseidon
20-04-2011, 13:00
sayın kasap.94
Bahçeniz çok güzel çiçekleriniz harika , keşke közde tavuğun fotolarını yayınlamasaydınız tam da aç anıma denk geldi :)
kasap.94
20-04-2011, 13:28
Sayın:Berrin hanım. Kasaplık benim mesleğim idi. 49 okul numaram 94 olarak (nikime) ekledim.
Korkmanıza gerek yok emekli olunca kasaplık ismimde kaldı. Bahçem ve çiçeklerim. Emekli olan birinin doğaya olan sevgisi ve aşkı. Bizden bir isteğin olursa karşılamaktan mutluluk duyarım. Yolunuz bu taraflara düşerse mutlaka bekleriz. sağlıkla kalın.
----------------------------------------------------------------------------Tohumları mektup içersindemi gönderdiniz .
Benol hanım:tohumlar elime ulaşmadı sabırla bekliyorum bu hafta gelirler herhalde. Çalışanların devlet kurumlarına davranış biçimleri . Özel bir şirkette çalışsalar bu şekilde davrana bilirler mi. Maalesef ekmek yediği yere ----- bunlar Benim gönderdiklerim ulaştı mı.
kalambaklı
20-04-2011, 14:05
Sayın kasap.94, bahçenizi gezerken inanın kemdimden geçtim, bu ne güzelllikler böyle, ellerinize sağlık, bu arada selluka tohumlarını aldınız mı?..
kasap.94
20-04-2011, 14:18
Bekliyorum sayın kalambaklı. mektup olarak mı göndermiştiniz. yarın yine postaneye gidip kontrol ederim. Aldığım da mutlaka bilgilendiririm. Hoşça kalın.
Benol Hazaroğlu
20-04-2011, 17:47
Hayır sizinkiler de gelmedi.
kalambaklı
21-04-2011, 08:01
Sayın kasap.94, mektup olarak gönderdim ve bayağı da oldu. Bende merak ettim, çünkü bazı arkadaşlarda alamadıklarından şikayetçi.
Benol Hazaroğlu
22-04-2011, 11:52
Bu gün tohumlarım geldi çok teşekkür ederim. İnşallah sizinkilerde elinize ulaşır içinde pembe domates tohumları da var. Çok büyük yerli tohum. Batum'dan almıştım.
kasap.94
27-04-2011, 19:31
27-4-2011 -görüntüsü
Sayın kasap.94 bahçeniz, çiçekleriniz, ağaçlarınız çok güzel.ayrıca üst resimdeki sarı çiçeklenen ayrı bi güzel.adı nedir bu güzelin.
kasap.94
27-04-2011, 19:38
Devamı.
Sayın kasap.94 ,inanın l0 dakika evvel kasap arkadaşa bir uğrayayım, bir zamandır,görünmüyor diyordum.Bir kaç bahçeye uğrayıp gezdim,sonra baktım liste başısınız.Aynı saatlerde resim eklemişsiniz.Sarı çiçek mimozamı ,harika olmuş,diğerleri galiba Anemon türü,hepsi çok güzel içim açıldı akşam akşam.Ellerine sağlık arkadaşım,Fotoğraflarını bekliyorum,bütün bahçeler güzel ama sizin bahçenizde nostaljik bir güzellik buluyorum.İyi günler arkadaşım.
kasap.94
27-04-2011, 19:42
Sayın kasap.94 bahçeniz, çiçekleriniz, ağaçlarınız çok güzel.ayrıca üst resimdeki sarı çiçeklenen ayrı bi güzel.adı nedir bu güzelin.
---------------------------------------------------------------------------
sayın:hanndan.İsmi. kanarya gülü
günebakan
27-04-2011, 20:28
Kanarya gülü muhteşem Alirıza bey:)
Çok güzelmiş, bende bahçem için istiyorum hemen arayışa geçmeliyim. güle güle büyütün maşallah.
Sevgili Kasap94 kanarya gülü çok güzel ellerinize saglık....
furkan yıldız
28-04-2011, 17:10
İri kartopunu Fikret abimde gördüm, şimdi de kanarya gülünü öğrendim abi senden. Hep keseye zararsınız abi ya :D
kasap.94
02-05-2011, 12:22
Bahçemde iki senedir sefte açan beyaz katlı nergiz kokusuz fakat sunduğu güzellik şahane. İsmi nedir bilgim yok. bilgisi olan yazarsa memnun olurum.
fatma sunay
02-05-2011, 21:39
Çiçekler harika cıvıl cıvıl hepsi birbirinden güzel.
Sevgili kasap 94 ten çaldığım çok güzel bir lilium çeşidi,(Rivayete göre calınca daha güzel uluyormuş) :) çok koktuğunu söylemekte, küçük olmasına rahmen çiçek sapıda çıkarıyor açacak gibi duruyor.
209798
kasap.94
07-05-2011, 12:50
Bende merak ediyordum soğanlar niye eksik çıktı diye.
Sayın Kasap hercailerin arasındaki herhalde Anemon cinsi gül biçimindeki çiçekleriniz,çok yıllıkmı,yoksa senelik bir bitki midir,yazın da açarlarmı?.Ben bu çiçeği çok beğenmekle beraber şimdiye kadar hiç edinmedim,çünkü sadece baharda açan bir çiçek dedi,seracılar.Çiçekleriniz çok güzel bir tablo oluşturmuş,bayıldım renkler fevkalade kontrast yapmış,güzel fotoğraflamışsınız,şebboylar ve nergis de harikaydı,Bendede sarısı var ,nergislerin soğanlarını çıkartıp saklıyormusunuz,topraktamı kalıyor. size daha renkli baharlar diliyorum arkadaş.selamlar.
kasap.94
07-05-2011, 13:36
Svgili berrin hanım hercailerin arasında olan çiçekler ,yer şakayığı, eren gül, isimleri ile biliniyor. pençe şeklinde soğanlı bahar başından yaza kadar çiçekleniyorlar çok güzel renkleri olan bir çiçektir çiçekleri solduktan sonra sökülüp ocak ortalarında ekimi yapılıyor. Ben bu sene hiç topraktan çıkarmadım kıştan zarar görmediler.
Nergislerin bende beş çeşidi var değişik renklerde. Soğanlarını üç senede bir söküp yeniden ekiyorum hepsinin açma zamanları farklı. İsimleri açma sırasına göre sarı, katlı sarı, beyaz katlı yoğun kokulu, beyaz iri katlı az kokulu, kaplan gözü, kara göz. Sağlıklı kalın ,mutlu olun. Selamlar.
--------------------------------------------------------------------
Bilginize: bende bazı çiçeklerin kışı bahçede zarar görmeden atlatmalarının sebebi ben her sene kışa girerken bahçemin tamamını ağaç bıçkılarından aldığım ince kavak talaşı ile dört beş santim kalınlığında malçlama yapıyorum, hem toprağı zenginleştiriyor birde sümüklü böcek oluşumunu engelliyor. toprağı da sıcak tutuyor.
Vildan Sönmez
08-05-2011, 22:39
Sayın Kasap94, sabrın sonu tomurcuk. Amarilislerimin 2 tanesi çiçek oluşumuna başladı. Bakalım ne renk açacaklar ...
Sayın kasap 94,
Selamlar.Gönderdiğiniz Altın çilekler çimlendiler.Poşetlere şaşırttım, gelişimleri iyi.Havalar biraz ısınınca toprağa dikeceğim.Sormak istediğim geçen seneden Sayın Adalet Yağcı'nın gönderdiği Altın Çilekler ürün verdi.Kışa doğru onları budadım.Şu an herhangi bir filiz yok.Bu konuda bilginize ihtiyacım var.Bana çok yıllık bir bitki olduğunu söylemişlerdi.10 cm den buda etrafınıda yanmış gübere ile besle, seneye aynı ürünü tekrardan alırsın denildi.Resimleri görün yardımcı olursanız sevinirim.
kasap.94
12-05-2011, 20:17
Sayın adavci: aşırı soğuklara dayanmıyorlar. Resimdekilerin yeşereceğini sanmıyorum. Benimkilerin hepsi kurudu.
kasap.94
15-05-2011, 17:49
15-5-2011-bahçemin resimleri. 1. ayı gülü, 2.haseki,3.sardunya. 4.5.ponpon gülü
Sevgili Kasap 94 ayı gülü otsu şakayık mı acaba?
Ellerinize sağlık bitkilerinizin hepsi birbirinden güzel..
kasap.94
15-05-2011, 20:03
Sevgili Kasap 94 ayı gülü otsu şakayık mı acaba?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------Ben orman da bulup sökmüştüm aslı nedir bilmiyorum. sökerken yanıma gelen çoban ismini ayı gülü olduğunu söylemişti.
---------------------------------------------------------------------------------------- -------------------Resimlerin devamı. 1.ponpon gül. 2.yeni açan küpe. 3.sardunyanın iki rengi. 4. çilek kulesi resim yan duruyor doğrultamadım kusura bakmayın. 5. tere ve maydanozlar.
Kanarya gülü muhteşem:) Ponpon gülde öyle çok güzel, ronunculuslarda. Ceylanlar ne güzel çiçeklenmiş. Salkım salkım küpe çieği bir yanda. Sevgili kasap94 bahar bütün renkleriyle bahçenize gelmiş:)
kasap.94
15-05-2011, 21:02
Bugünün son resimleri.
kasap.94
17-05-2011, 11:39
Yeni bahçıvanım.
Sevgili kasap94 ponpon gül sebzelerin gelişimi çok güzel yeni bahçıvanınıza bayıldım maşallah elinize saglık...
furkan yıldız
19-05-2011, 08:16
Abicim yeni bahçıvanında yorgunluk belirtileri görünüyor. Çok iş az aş mı veriyorsun :) Ayı gülünü bende şakayığa benzettim. Ama çoban ne diyorsa o geçerlidir. Onlar hepimizden fazla geziyorlar neticede.
ugurtelefon
19-05-2011, 10:55
@kasap.94
Maşallah bahçeniz çok güzel,cennet gibi.
Yeni bahçevanda cennetin meleği sanki,Allah nazardan saklasın.
Sayenizde adını bile duymadığım çiçekleri gördüm.Malum ben çiçek cahiliyim.Yavaş yavaş öğreniyoruz :)
15-5-2011-bahçemin resimleri. 1. ayı gülü, 2.haseki,3.sardunya. 4.5.ponpon gülü
cok güzeller gercekten ..1 resimdeki kırmızı çiçeği hep sevmişimdir adını bilmiyorum gerçi ama nerden bulunur biliyormusunuz bende almak isterim..çünkü ben bu çiçeği genelde uzak köylerde gördüm evimdede olmasını izterim..
fatma sunay
19-05-2011, 19:13
Maşallah yeni bahçıvan pek masum duruyor. Çiçekler tam gaz açmışlar hepsi birbirinden güzel.
kasap.94
25-05-2011, 01:14
24-5-2011- bahçemde yeni açanlar. 1 acem halısı-2- karanfil gül.-3pembe gül--4-yoğun kokulu pembe çok katlı-5- koyu kırmızı kokulu yerli gül.
kasap.94
25-05-2011, 01:31
Lisiantus --lale gül fideleri.
Sevgili kasap çok güzel çimlenmişler Lisiantus üreticisi olsam kıskanırdım :)
Sevgili kgursanın kulakları çınladımı açaba. :)
kasap.94
25-05-2011, 08:44
Resimlerin devamı
Bu gün kasap 94 dün bahçesine girip çiçeklerini biraz yoldum, yolarken de resimledim.
216569
216570
216571
günebakan
26-05-2011, 09:32
Sevgili Kasap.94 güller muhteşem görünüyor:)
Sayın Kasap.94 bahçeniz çok güzel keyifle gezindim, ellerinize sağlık
kasap.94
01-06-2011, 23:37
1-6-2011-bahçemden resimler.
kasap.94
01-06-2011, 23:40
devamı
Sayın kasap94 bahçeniz her zamanki gibi harika güzellikte,canaryaların hepsine hayran oldum,ama o pembe ebruli gibi olan çılgınlar gibi açmış,çok güzeldi.Güllerinizde fevkalade ,siyah kırmızılısı favorim. Sondan ikinci resimdeki çiçekleri tanıyamadım ,bakmaktan gözlerim yandı,ıhlamura benzettim,acaba ıhlamur mu?Bizim ıhlamur ağacımızın tomurcukları daha açılmadı.Sizdeki erken davranmış sanki.Herşey çok güzel , çobanyıldızları da güzel uzamışlar.Ellerinize sağlık .Selamlar,sevgiler.
kasap.94
02-06-2011, 01:03
Berrin hanım hoş geldiniz. Bahçeyi beğendiğinize memnun oldum. Sondan ikinci resim kivi çiçekleri iki, senedir çiçek açıyor fakat meyvasını daha göremedik.
günebakan
02-06-2011, 11:39
Güller sardunyalar harika maşşallah kivi de çiçeklenmiş ama o kıvırcık sardunyaya bayıldım çok güzel. Benim içinde bir bardak çay için bu güzel bahçe de:)
kasap.94
02-06-2011, 12:06
Hoş geldiniz günebakan hanım çayımız her zaman hazır dostlar için buyurun bekleriz , İstanbul gönen iki saatlik mesafe.--- Dünün devamı.
kasap.94
02-06-2011, 12:20
devam
furkan yıldız
02-06-2011, 15:55
O güllerle melisalar ne güzel kokuyordur şimdi. Abi bu kivinin meyve verme olayı erkek dişi anaç olayından olabilir mi ?
kasap.94
02-06-2011, 16:06
Tek olup ta meyve verenler komşularda var .
Furkan kanarya gülünü ektim seni bekliyor.
Cumhur Tonba
02-06-2011, 17:28
Sayın kasap.94,
Burası bahçemi, cennetten bir köşe mi? Biga'ya gelince ilk işim bahçenize gelmek olacak.
kasap.94
02-06-2011, 17:31
Merhaba cumhur bey: ziyaretinizden mutluluk duyarız her zaman bekleriz.
günebakan
02-06-2011, 17:33
Teşekkürler Alirıza bey:)
Sevgili kasap94 bahçenin genel görünümü çok güzel güller bir harika sarı çiçegin ismi nedir acaba çok güzel görünüyor ellerinize saglık
kasap.94
02-06-2011, 18:42
Sevgili kasap94 bahçenin genel görünümü çok güzel güller bir harika sarı çiçegin ismi nedir acaba çok güzel görünüyor ellerinize saglık
Kaçıncı sayfa: çiçek numarasını yazarsanız bilgi vermeye gayret ederiz.
sayın kasap.94
hernekadar yazmasamda tüm bahçeleri devamlı takipteyim çiçekleriniz muhteşem iklim değişikliği nedeniyle malesef burada herşey gecikti mesela benim kiviler henüz yeni tomurcuklandı sizin kivinizin çiçekleri meyveye dönüşmüyosa erkektir meyve tutmaz komşun muhtemelen sizinkinden istifade ediyo sağlık ve huzur içinde çalışmalarınızda başarılar dilerim
kasap.94
02-06-2011, 19:27
Bilgi için teşekkür ederim ali bey. komşununki kimsede kivi yoktu yine yapıyordu tek olarak.
Sayın kasap94, sayın arkadaşım,
Bahçen yine övgüleri hakedecek güzellikde. Ellerine sağlık. Bahçen bir defa değil her sene ziyaret edilecek bir yer. Allahtan burada görüyoruz.
Benim de bahçemde 3 kivim var. Birisi erkek ama hangisi bilmiyorum. Aynı zamanda dikilmesine rağmen ikisi çok gelişti ama üçüncüsü çok ince gövdeli. Galiba O ince gövdeli olan ince Mehmet:D Nihayet 6 yıl sonra geçtiğimiz mevsim 4 adet kivi verdiler.
fatma sunay
02-06-2011, 20:42
Kivinin çiçekleri çok güzelmiş benimde iki tane var gözünün içine bakıyorum ama bu senede açmadı.
ciceksever70
02-06-2011, 21:16
Cicekler cok güzel acmis rengârenk. Umarim bu yil cicek yönünden uzun bir sezon olur. Tüm yil sabirsizlikla bahcelerimizin ciceklenmesini bekliyoruz ama ne yazik ki cok cabuk geciyor.
(Devam) Ev değiştirip kızımdan evmize gelince yarım kalan mesajı tamamlayım dedim.:D
Son 3 yıl çiçek açtılar ama bizim Mehmet tembel çıktı o üç yıl. Gerçekten kiviler tek eşeyli imiş. Yani dişi ve erkek. Yeri olmayan küçük bahçeler işin kolayını bulup daha çabuk gelişen dişi dallardan biri üzerine erkek çelik aşılayıp sorunu çözmüşler diye duydum. Ne kadar doğru bilmiyorum. Sizin komşunun da böyle bir çift eşeyli ile ürün alma ihtimali var o zaman.
Herşey gönlünce olsun.
mandalinci
03-06-2011, 05:42
Sayın kasap.94,
Bahçenize bayıldım, hangi birini sayayım hepsi çok güzel ve verimli görünüyor. Hele de yeni bahçıvan işe dahil olduysa artık sırtınız yere gelmez. Maşallah.
kasap.94
07-06-2011, 12:37
6-6-2011-bahçemde bugün açanlar
kasap.94
07-06-2011, 12:47
Amerils lerim bu sene çoğu altılı açıyor.yedi kandil olanlar da var birkaç gün içinde açarlar açsınlar onları da siteye eklerim.
kasap.94
07-06-2011, 12:54
Devamı
Sayın kasap94 artık yaz geldi ,bahçenize giren sağ çıkamayacak herhalde :)) O Çoban yıldızlarına ne yaptınız ,bakarken kalpten kayıp gideceğiz. Üstelik saksılarda ,sizi kutluyorum .Hepsini kökten ayırarak mı ürettiniz.Biz buraya Samanyolu gibi ÇOBAN YILDIZI YOLU diyelim.Maşaallah. Ebruliside harikaymış. Ellerinize sağlık arkadaş.Kolay gelsin selamlar.
furkan yıldız
07-06-2011, 13:00
Şiir gibiler abicim. Senin onlara verdiğin emeğin karşılığını verircesine açmışlar.
kasap.94
07-06-2011, 13:12
Teşekkür ederim berrin hanım. Hoş gel din furkan kardeşim. Onlara hizmet ettikçe oyalanıyoruz ,sizlerle paylaştıkça da mutlu oluyoruz.-----------------------
Son resim reçel için hazırlanan süt cevizler
cetasule
07-06-2011, 14:17
Bahçenizde gerçek anlamda tam bir şenlik var
Elinize sağlık
Kolay gelsin
Sevgili kasap 94, amaryllisleri 221784 şekilde saksılı açmış vaziyette satışa koymayı düşünmezmisin, her bahçeye her balkona yakışır doğrusu.
Vildan Sönmez
07-06-2011, 23:55
Sayın Kasap94 sizden aldığım kırmızı ve beyaz amarılyslerim hepsi çok güzel açtı. Bir soğanda 2 çiçek sapı yapan bile var. Sizde 6 ya da 7 çiçek açanlar hep böyle miydi? benimkiler 4 lü açtı, sonraki yıllarda çiçek sayısı artabilir mi ? Amerils lerim bu sene çoğu altılı açıyor.yedi kandil olanlar da var birkaç gün içinde açarlar açsınlar onları da siteye eklerim.
Haaa haa, benimkilerde altılı açanlar var.
Geçen sene lilium'un yaptığı gibi çakma yedi kandil değil mi sevgili kasap94? :D
kasap.94
08-06-2011, 14:56
Hayır güler hanım gayet ciddiyim. BİZDE ASLA YANLIŞ OLMAZ Gerçek ne ise bizde odur.
yedisi de açsın öyle resimleyeceğim. 481 no lu ebruli olan dört açmış üç tomurcuğu var.
Senin yapmayacağına eminim sevgili kasap94, bakarsın lilium gelir de bir iki kandil takar. :D
nurcanaybay
08-06-2011, 18:49
Amarilis cenneti ....çok güzeller.Ben bir tanesine bile hayranlıkla bakıyorum :))
Sn.Kasap 94;
kaç yıl da bu kadar çoğaldı merak ettim.
Ellerinize sağlık.
günebakan
08-06-2011, 19:34
Amarlisler muhteşemler benimkiler galiba bu sene çiçek vermeyecekler öyle görünüyor ama gene de ümitle bekliyorum:)
kasap.94
10-06-2011, 20:06
Yedi kandil açan amerils değişik açılardan çekilmiş fotoğrafı.
kasap.94
10-06-2011, 20:15
10-6-2011- bahçemin bugünü. İlk üç resim güler hanımın geçen sene hediyesi olan katlı kırmızı.
günebakan
10-06-2011, 20:47
Off off muhteşemler amarliss cenneti demek az kalıyor yani çok güzeller:)
füsunANK
10-06-2011, 20:47
O ne güzel bir bahçıvan maşallah , çiçekler sönük kalmış yanında. Allah sağlıklı uzun ömür nasip etsin. Yedi kandil çok güzel açmış, elinize sağlık.
kasap.94
10-06-2011, 20:55
devamı
fatma sunay
10-06-2011, 21:17
Katmerli amerils çok güzel fırça çalısınada gözlerimin yaşı aktı sardunyalar desen iyice çoşmuşlar hangibirine bakacağımı şaşırdım emeğinize sağlık
kasap.94
10-06-2011, 23:40
devamı. son resim. altın çilek. domates. salatalık. lale gül. İzmir karanfili fideleri.
kasap.94
10-06-2011, 23:50
devamı.
Sn Kasap 94 maşallah sizin bahçede de yok yok. Yolum bir oralara düşerde o bahçeye bir girerim inşallah. Sizinkileri tutamaz ama bende 7 kandilli amalils yetiştirdim sanırım resimleri çektim ama net olmadı.Birde şu süt ceviz reçeli nasıl oluyor. İlk defa duydum ilgili çekti zahmet olmasa tarifini yazarmısınız püf noktası varmı. Şimdiden teşekkür ederim. O güzel bahçenizde sevdiklerinizle berabar güzel günler geçirin.Saygılar
kasap.94
17-06-2011, 14:17
Sayın gülsu hanım: Yolunuz GÖNENE düşerse mutlaka bekleriz .
CEVİZ REÇELİ
75 adet yeşil ceviz
75 adet badem
50 adet karanfil
1,500 gram şeker
2 adet limonun suyu
1/2 su bardağı limon suyu
1/2 kg sönmemiş kireç
Yapılışı
• Cevizlerin yeşil kabuklarını soyun
• Tam baş kısmından bir kesik yapın
• Geniş bir kaba alın
• Üzerini örtecek kadar su ekleyin
• Suyunu her gün değiştirmek üzere 7 gün suda bekletin
• Sekizinci gün suyunu dökün
• Tekrar suyla yıkayın ve üzerini örtecek kadar suya koyun
• Kireci temiz bir tülbende koyup, ağzını sıkıca kapatın Bu şekilde cevizlerin bulunduğu suya koyun
• Arada bir karıştırarak, 6 saat bekletin ve cevizleri birkaç su yıkayın
• Genişçe bir tencereye aktarın ve üzerini örtecek kadar su ilave edin
• 5 dakika kaynatın
• Tencereyi ateşten alıp, cevizleri soğuk suyla yıkayın
• Tekrar tencereye koyup, 5 dakika kaynatın
• Soğuk sudan geçirin
• Tekrar tencereye aktarın
• Yaklaşık 45 dakika kaynatın
• Yeterince yumuşayıp, yumuşamadığını kontrol edin
• Cevizleri başka bir tencereye aktarın
• 2 adet limonun suyunu ve üzerini örtecek kadar suyu ekleyin ve 2 saat bekletin
• Cevizleri sudan alıp, kesik kısımlarından 1 adet badem ve 1 adet karanfil koyun
• Cevizleri tekrar başka bir kaba alın
• Üzerine şekeri ekleyin
• Bu şekilde 1 gece bekletin
• Sabah cevizlerin üzerine iki su bardağı su koyup hafif ateşte kaynatın
• Şeker eriyene dek karıştırın
• Ateşten alıp ve soğumaya bırakın
• Soğuduktan sonra yarım su bardağı limon suyunu ekleyin
• Tekrar ateşin üzerine koyup, şurup koyulaşana dek kaynatın
• Şurubu ile birlikte kavanozlara doldurun
• Ilıyınca ağızlarını kapatıp kaldırın. AFİYET OLSUN
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.