View Full Version : Balkabağı ve Dev Balkabağı üretimi
Bitkiyi, özellikle de meyveyi sağlam bir şekilde askıya alabilirseniz olur tabii.
Ben geçen yaz balkonda büyük bir saksıya su kabağı dikmiştim balkondan sarkıp alt katın balkonuna inmesi çok kısa sürdü, rahatsızlık vermemek için yukarı çekip uçlarından kopardıkça aşağı tekrar sarktı en sonunda başa çıkamayınca söktüm.
o saksıda verim alacağınızı sanmıyorum ama daha büyük bir saksıda da bitki bir hayli dallanıp budaklanacağı için balkonda veya odada mümkün değil.Belki ben biraz sabretseydim meyve tutmaya başlamıştı ama uzun bir hasata gelme süresi var kabağın bu da sökmemde etkendi.
its_just_a_ride
11-04-2019, 17:20
merhaba,yazdan almış olduğum ve severek yediğimiz bir balkabağının tohumlarını çimlendirdim fidanım yere değil yukarıya doğru büyümeye başladı garip gelse de onun isteğini yerine getirdim ve bir sırığa sarılmasına yardım ettim.merak ettiğim şu ki daha ne kadar uzayacak?veya sırık balkabağı olur mu?
Saksı ve de sırık çok küçük. Yalnızca torfa ekmişsiniz gibi duruyor. Yapraklarda da mildiyö var gibi. Fazla bir şey beklemeyin. Vejetatif büyüme olur ancak. O da bir yere kadar.
İstanbulda apartmanın ufacıkbahçesinde kızımla bakmaya çalıştığımız bal kabakları. Bakalım ne kadar başarılı olabileceğiz.
Pumpking
28-07-2019, 11:28
Bu konuyu takip ediyordum , mesajlar bitmiş artık .Ben de balkabağı yetiştiriyorum.Paylaşabileceğinjz dev balkabağı tohumunuz var mı?
2 yıldır balkabağı dikimi deniyorum, 10-15 adet kökten onlarca çiçek çıkmasına rağmen hiç meyve alamadım, tozlaşma olayını yeni okudum, bu tarihte el ile tozlaşma yapsam sizce kabak oluşur mu?
Pumpking
28-08-2019, 14:13
Evet oluşur ama meyve tam büyüyüp olgunlaşamaz.
Erdem 01
29-08-2019, 10:48
Balkabağı bol güneş alan yerde olur. Ağaç altlarında gölgeli bina aralarında gelişme ve verim iyi olmaz. Deneme yapacaksanız bol güneş alan yerde 50 cm çapında derin çukur açın. İç toprağa, bol hayvan gübresi, ev sebze meyve artıkları, kurumuş yapraklar ile karıştırın. Tohumu evde çimlendirip yapraklar 2-3 tane olunca sıcak havalar başlayınca bahçede bu gübreli toprağa aktarın. Dişi erkek çiçeği ayrıdır. Dişi çiçeğin altı yumruludur. Bu şekilde çiçekleri ayırt edip elle tozlaştırabilirsiniz. Bu yazıyı okuyun yararlı olacaktır.
http://hbogm.meb.gov.tr/modulerprogramlar/kursprogramlari/bahcecilik/moduller/kabak_yetistiriciligi.pdf
Bu yıl atlantic giant tohumlarından edindim.Amacım çok büyük bir kabak yetiştirmekten ziyade tohumun devamını sağlamak için sağ salim bir tane kabak yetiştirebilmek önceliğim.Tabi büyük bir kabağada hayır demem ancak büyük bir çukur açıp içini gübreyle doldurup çeşitli organik gübrelerle takviyede etmedim seraya öyle ektim.
Pumpking
28-03-2020, 13:34
Rica etsem,yetiştirdikten sonra tohumlardan paylaşman mümkün mü devrann?
Pumpking
04-05-2020, 12:28
Yetiştiren arkadaşlar buyurun konuyu aktif yapalım. Yaptıklarınız paylaşınız lütfen .
Bu yıl bahçemde bol miktarda bal kabağı olacak.
Şu ana kadar 30 kök dikildi.
Zen gardenden jack be little tohumu aldım. Yenilebilen ama süs gibi görünen kabak.
709783
10 tohumdan 8 tanesi başarıyla çimlendi.
Devamı da aynen gelir umarım, çok sevimli bir kabak.
Etkinlikten aldığım bir çeşit tohumdan hiç biri çimlenmedi, sebebini bilmiyorum.
O da minik bir kabah cinsiydi.
Merhaba,
Jack be little kabaklarımdan biri 3 adet kabak verdi, darısı diğerlerinin başına.
711988
Yemekten ziyade tohum alıp daha çok ekebileceğim için mutlu oldum.
Tek öğünlük kabak fikri çok güzel.
Kalabalık nüfus veya kabarık iştah sahibi olmayanlar beni anlar, 3-4 gün aynı yemeği ısıtıp yemek fikri bile kötü.
Cezveden hallice bir tencerede yemek yapıp taze taze yemek varken.
Bu arada sormak isterim bu kabak tohumunun talibi olur mu?
Etkinlikte dağıtmak için tohum ayırayım mı ki?
Başka bir şey arar iken Amerikan dev balkabağı yetiştiricisinin yaptığı kabak tozlaştırma videosunu buldum. Daha sonra linke tıkladığım zaman oldukça fazla video paylaştığını gördüm. Bizim balkabakları da bu şekilde yetiştirilirse acaba ne kadar büyüyebilirler. Benim şimdiye kadar en fazla büyüttüğüm balkabağı 28,8 Kğ oldu.
https://www.youtube.com/shorts/k8c_aD-exCg?feature=share
https://www.youtube.com/@northeastgiantpumpkinshorts/shorts
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.