View Full Version : Dağ Çiği/ Bahçe
dağ çiği
30-01-2010, 13:55
Bahçenin bulunduğu şehir: Yalova
Bahçenin büyüklüğü: ev diğer mekanlar hariç 100m2
Güneş, rüzgar,yağış tuzluluk vb koşulları: Sabah tan ikindiye kadar güneşli.poyraz rüzgarı alıyor
Bahçenin türü: Konut
Bahçenin geçmişi: Doğup büyüdüğüm iki katlı kocaman bir balkonu olan önünde bahçesi olan ahşap evimiz vardı. Bahçesine yeni evimizi yaptık. Eski evimizde depremde hasarlı çıkınca yıkım kararı alındı.
Bizde orayı bahçe yaptık. Üç yıldır da bahçeyle ben ilgileniyorum.
Bahçenin bakımı: Bakımını kendim yapıyorum.
Bahçede ek alan: Yüz yıllık olduğu söylenilen bir ahır birde odunluk.Kivileri ve üzümü sardırdığımız çardaklarımız var.
Bahçe için hayalim: Malesef hayallerim çok tu ama öylesine binalarla doldu ki etraf güneş bile alamıcak bu gidişle.Bahçemde inşaat sektörüne yenik düşecek gibi.
Bahçe içindeki bitkiler: 5 dişi 1 erkek kivi 1adet şefteli(kendi çıktı şeftaliside çok güzel)1 adet kayısı(o da kendi çıktı ama meyvesini görmedik daha)
10 adet gül 1adet sarmaşık gül 1 adet yeni diktiğim yedi veren limon 4 asma 2 adet çan sarmaşığı,selluka çeşitli çiçekler
1begonvil 3adet yasemin
Bahçenin sulama durumu: musluk suyu
Özellikle ilgilendiğim bitkiler: Gördüğüm her bitkiye aşık oluyorum ne olucak halim bilmem.Bu aralar sukulentlere fena sardım
Hatalarım: Düşündüm, düşündümm aklıma bişe gelmedi.
İyiki yapmışım dediklerim: İyiki bahçeye ben bakmaya başlamışım.
dağ çiği
30-01-2010, 13:59
Diğer resimler
dağ çiği
30-01-2010, 14:03
Sizlerle paylaşmak istediğim çok resim var ama resim boyutları çok küçük geldi bana.Yardımcı olursanız sevinirim.saygı ve sevgilerimle.
Hoş geldiniz.bahçenizin genel görünümü fotoğrafları varsa onlarıda görmek isteriz
dağ çiği
30-01-2010, 15:01
Teşekkür ederim Tubay.Elimde olan fotoğrafları yüklemeye çalışıcam.
dağ çiği
30-01-2010, 15:05
Resimlere devam
dağ çiği
30-01-2010, 15:10
Devam
dağ çiği
30-01-2010, 15:23
Evimdeki güzeller,
Romantik
30-01-2010, 18:23
Bahçenize sanki yaz gelmiş gibi, çok güzel.
Sadece fotoğraf yüklemeyin, yazın da... Yoksa galeri yerine foruma fotoğraf yüklemenizin bir anlamı olmaz...
dağ çiği
30-01-2010, 20:27
Teşekkür ederim romantik, teşekkür ederim malina. Yazışmalara katılmak büyük arzum, şimdi biraz acemilik var.Zamanla inşallah ağaçlar. netin bir parçası olurum
Sevgi Durul
30-01-2010, 21:08
Sayın dağ çiği, evdeki ve bahçedeki çiçekleriniz çok güzeller. Elinize, emeğinize sağlık. Hele bahçedeki minik kedi çok sevimli.
Bahçedeki çiçekleriniz soğuktan etkilendiler mi? İnşallah etkilenmemişlerdir. Etkilenmişlerse aynı duruma getirmek zaman alacaktır.
fikreteren
30-01-2010, 21:24
Sayın dağ çiği resimler çok güzel.Yalovada olmanızın da avantajı var tabii. Kedinin keyfine diyecek yok.Bahçeye yakışmış.
Orhan Özbilgiç
30-01-2010, 21:25
Sayın dağ çiği;
Yeni bir bahçe, yeni renk cümbüşlerinide beraberinde getiriyor. O nedenle yeni bahçeler hemen ilgimi çekiyor.
Sevimli tekiriniz de iyi oyuncu doğrusu!:p Her kareye girmek için adeta yarışmış. Aslında o da bahçenizle bütünleşmiş gibi.
Önümüzdeki yaza çok güzel fotoğraflar göreceğimiz bir bahçemiz daha oldu. Sağolun. İyiki geldiniz. Keşke herkes bahçe sahibi olsa. Allah isteyen herkese versin.
Merhaba, 7 mesajdaki en alttaki foto bitkisi gölevez ( kolakaz) mi? Yemeğini yapıyormusunuz?
dağ çiği
31-01-2010, 00:14
Sayın SDurul teşekür ederim.Camgüllerini yaz sonu saksılara alarak soğuk bi odada,cam keneranda muhafaza ediyorum. Mayıs ayında tekrar bahçeye alıyorum.Dallarını kırıp direk toprağa ekiyorum. Her sene tazeleniyorlar.Begonvili iyice sarmıştım.Durumu gayet iyi.Galalrın yaprakları baya zarar görmüş.Ahh o minik kedim şimdi yok.Beş yavru vardı, bir tane kaldı.Yaramazlar yola çıkıp durdu.Arabalar o kadar hızlı gidiyokii ezmişler.Çok üzüldüm bu yaz.Her yaz bahçemizde yavru kediler oluyo. Besliyoruz ama malesef koruyamıyoruz.
dağ çiği
31-01-2010, 00:20
Teşekkür ederim Sayın Fikreteren, ben acemi bahçivan sizlerden öğrenicek çok şeyim var.
dağ çiği
31-01-2010, 00:28
Teşekür ederim Sayın orijin, çok mutluyum sizin gibi insanlarla karşılaştım.Türkiye de bi Hayrettin Karaca birde ben varım sanıyodum.Ama ne kadar çokmuşuz.İnanın çok mutluyum.Evet Allah isteyen herkese güzel bi bahçe nasip etsin.Bitki aleminin tadı hiç birşeyde yok
dağ çiği
31-01-2010, 00:30
Merhaba Sayın agozce yemek yaptığımız hiç bitki yok resimlerde.
dağ çiği
31-01-2010, 00:35
Sizlere bahçemin diğer yaramazını göstermek istiyorum.
Sayın DağÇiği merhaba, Çok güzel yetiştirmişsiniz. O güzelim gölevezleri heba etmeyin. ( 7. mesajdaki, büyük yapraklı bitki)
O gölevezlerin köklerinde, iri patatesleri olur. çok güzel yemeği olur. Bu sebzeyi sadece Kıprıslılar ve Anamur biliyor.
Aynı patetes gibi pişirilir. Kuşbaşı et ile de yapılır ama, biz zeytinyağlı, biber salçalı ve sarımsaklı yaparız. Yalnız soyduktan sonra yıkamayın. Bir bezle silin. Kuşbaşı doğrayın. Zeytinyağı, biber-domates salçası ile biraz kavurun.Kavururken ( bamya gibi sümüklenmesin diye ) en az yarım limon sıkın. Suyunu koyduktan sonra bir kaç sarımsak ezip elave edin.Yumuşayana kadar pişirim. Çok lezzetli bir yemektir. Yanında bulgur pilavı ile harika olur. Denemenizi tavsiye ederim. Şimdi tam zamanı.
Farklı tarifleri Kıbrıs yemekleri bölümünde var.
Sakın soyduktan sonra ısırmayı denemeyin. Asiti bogazınızı yakar.
İremsıla
02-02-2010, 15:49
Tebrik ederim,bahçeniz çok sevimli görünüyor.kalb kalbe karşıdır derler ya,sayfanızı açarken yalovadan olduğunuzu görünce, menekşelerinizin olabileceğini düşünmüştüm.yanılmamışım ben menekşelerinizde takılı kaldım.çok güzel görünüyorlar.
Özellikle ilk çiçekli olana bayıldım.kıvırcık sevsinler seni maşallahı var.
dağ çiği
02-02-2010, 22:00
Sayın agözce dediğini büyük yapraklı çiçek galla.Sanırım sizin bahsettiğiniz bitki bizim buralarda domuz lahanası diye bilinen bitki. havalar düzelsin sizin için arayıp resmini çekeceğim.
dağ çiği
02-02-2010, 22:03
Teşekür ederim iremsila,yeni yapraktan üretmeye çalıştıkarım var.Bakalım başarırsam sizlerle paylaşırım.
dağ çiği
02-02-2010, 22:07
Kurutmuş olduğum güllerimi sizlerle paylaşmak istedim. gül sepetlerim
bahtiyar02
02-02-2010, 22:13
Sevgili dağ çiği;
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Bahçeniz ve yetiştirdiğiniz bitkileriniz çok güzel.Canlı bitkilerin yerini hiç bir şey dolduramaz.Ellerinize emeğinize sağlık.
Hoşgeldiniz :) Bahçeniz çok şirin. Cam güzelleri ne güzel coşmuş öyle...
Kurutulmuş gül sepetlerine de bayıldım. Kurutmak için nasıl bir yol izlediniz?
dağ çiği
04-02-2010, 00:01
Teşekür ederim sayın Bahtiyar. Aranızda olmaktan çok mutluyum.
dağ çiği
04-02-2010, 00:06
Hoşbuldum Gilan,cam güzelini çok seviyorum.Onlarda kivilerin altında çok mutlu. İyice açmış gülleri özellikle kurutuyorum. Karanlık ışık almayan biyere ters asıyorum, ama dolap içi değil.Yaz sonu güllerin rengi hiç değişmeden kuruyo.
dağ çiği, saygılarımı sunarım, hem bahçeniz hem de bahçedekiler (kedicik ve bitkiler) çok güzeller !
günebakan
04-02-2010, 19:39
Sevgili Dağ Çiği çiçekleriniz ve bahçeniz çok güzel ama çiçeklerinizin isimlerini yazarak tanıtsaydınız daha iyi olur gibi geldi bana. Çiçeklerinizi güle güle büyütün:) Ayrıca güllerin kurutulmuş hali bile süper görünüyor
dağ çiği
04-02-2010, 22:11
Teşekürler günebakan. Haklısınız acemilik işte bundan sonra daha dikkatli davranıcam.
dağ çiği
04-02-2010, 22:15
Teşekür ederim smaragd, o kediileri okadar seviyorumkii yoksa bahçemi alt üst etmelerine göz yumarmıyım sevgiyle kalın.
dağ çiği
05-02-2010, 19:23
Bugün düştüm yollara, bizim buralarda domuz lahanası denilen bitkinin gölevez denilen bitkimi acaba diye resimlerini çektim.Bilgisi olan arkadaşlar lütfen yorumlayın.
dağ çiği
05-02-2010, 19:27
Zeytin ağaçları çok hoşuma gitti, sizler için resimledim. Çileklerimde kar demiş kış dememiş çiçek açmış.
dağ çiği
05-02-2010, 19:30
Evdeki cam güzellerin keyfi gayet yerinde.
dağ çiği
05-02-2010, 19:32
Sakız sardunyalarda camekenlı balkonda coşmuş.Diğerlerini bahçeye indirmekle hata etmişim.
fikreteren
05-02-2010, 21:45
Sayın Dağ çiği bahsettiğiniz yılan yastığı denilen bitkiye benziyor.Cam güzelleri çok güzel bilhassa katmerlisi.
Sn Dağçiği bahçenizdeki ve evinizdeki çiçeklerinize bayıldım, beyaz cam güzeli hiç görmemiştim doğrusu güle güle büyütün
dağ çiği
09-02-2010, 23:23
Teşekkürler sayın hüzün cam güzelinin her rengi var bende. Nedense çok seviyorum camgüzellerini.
Sayın dağ çiği gölevez değil, gölevezin yaprağı halk arasında fil kulağı denilen çiçeğin yaprağına benziyor.
günebakan
10-02-2010, 14:10
Sevgili Dağ çiği cam güzelleriniz çok güzel görünüyor. Güle güle büyütün:)
dağ çiği
12-02-2010, 00:10
Teşekürler sayın fikreteren teşekürler sayın günebakan. Dağlıklı günlerde hep beraber büyütürüz inşallah.
dağ çiği
12-02-2010, 00:11
Verdiğiniz bilgi için teşekkürler Ülkü hanım.Sevgiyle kalın
Adalet Yağcı
12-02-2010, 08:35
Sevgili Dağ çiği, bahçeniz de bitkileriniz de yaramaz arkadaşlar da çok şekerler.
Tabi sizYalova nın iklim özelliklerinden dolayı ayrıca şanslısınız, bahçenizde ortanca göremedim, halbu ki, Yalova da olup da ortancası olmayan yoktur sanırım.
İlk yüklediğiniz fotoğraflar çok küçük, sonrakiler daha iyi, cam güzelleriniz ve sardunyalarınız harika.
Bu yaz siz de bizim gibi kolları sıvayacaksınız, yeni fotoğraflar bekliyoruz sizden.
Kolay gelsin.
dağ çiği
13-02-2010, 00:34
Sevgili Adalet hanım teşekkür ederim.Ortancam var ama resimleri ras gele çekmiştim.İnşallah bundan sonra daha detaylı fotoğraflarım.Havaların düzelmesini iple çekiyorum.Yapılıcak o kadar çok iş varki hep beraber çalışıcağız . Hepimize kolay gelsin.Sevgilerimle
dağ çiği
15-02-2010, 20:45
Her sabah uyanır uyanmaz ilk yaptığım cama koşup bahçeme bakmaktı.Busabahta öyle yaptım. Camdan baktığımda beni güzel bi süpriz karşıladı. Hemen fotoğrafledım sizler için.
dağ çiği
15-02-2010, 20:59
Güne güzel başladım havada çok güzeldi.Hem yürüyüş hemde ocak başı diktiğim enginarları bakmaya büyük bahçemize gittim.Doğa bütün güzelliklerini sergilemeye başlamış.Sizler için özellikle büyük şehirde yaşayanlar için bir kaç fotağraf çektim.
dağ çiği
15-02-2010, 21:03
Bahçemizde çok sevdiğim bende hayranlık uyandıran, zeytin ağacının kovuğuna heralde bir sincap tarafından bırakılan bademin güzelliği.
Dağ çiçeği; ellerine sağlık. Çok güzel fotoğraflar. Baharın ayak sesleri yükseliyor bahçenizden. Fotoğraflara bakarken içim ısındı.
Gerçekten elinize sağlık, fotoğraflarınız da yorumlarınız da çok güzel. :)
Adalet Yağcı
16-02-2010, 11:26
İlk fotoğraf çok anlamlı, demek ki, "kedi köpek gibi dalaşmak" diye bir şey yok.
Dil, din, ırk farkı gözetmeksizin sarmaş dolaş olmuşlar.
Diğer güzellikler de insanın içini kıpırdatıyor, bahar geliyor, yaşasın!!!
Paylaştığınız için teşekkürler.
dağ çiği
17-02-2010, 00:29
Teşekürler sevgili almira, gilan,Adalet hanım. Bahar tatlı bi heyecan veriyor insana. Gördüğüm bütün güzellikler istiyorumki tüm doğa dostlarına göstereyim. Sizlerde aynı duygular içindesiniz biliyorum. Ne mutlu bize böyle güzel bi sitemiz var.Teşekkürler site kurucularına, bizleri bir araya getirdikleri için.
dağ çiği
17-02-2010, 00:35
Sevgili Adalet hanım köpeğimiz(panki) çok özel bir köpek.Yavru geldiği günden beri kedilerle dost. Yavru kedilerin başında bekledi bu yaz yola çıkmasınlar diye. Her yoldan gelen geçenin ilgi odağı resimleri çekiliyo videoya alıyolar. Hayranlıkla seyrediyo görenler.Yaradanın güzellikleri o kadar çok kii görene.
dağ çiği
05-03-2010, 21:21
Sümbüllerim çok güzel açtı ama nergislerin arasına ekmiştim. Hayalimde hepsinin birden açtığı vardı. Malesef nergisler erken açtı hemde çok az, hayal kırıklığı yaşadım. Geçen yıldan kalan çuhalarımın keyfi yerinde
Orhan Özbilgiç
05-03-2010, 21:33
Sevgili dağ çiği;
Bahçeniz, bitkileriniz, çevreniz ve de özellikle kedi ile köpeğinizin sıra dışı ilişkisini yakaladığınız fotoğraf çok ama çok güzel..
İnşaallah, yaşamınız boyunca hep güzellikler içinde sağlıklı ve mutlu yaşarsınız.
dağ çiği
05-03-2010, 21:38
Ağustosta bir dal ektiğim sarıyaseminin tutması beni çok sevindirdi.Boyu küçük ama gonca vermiş. Yol kenarındaki çirkinlikleri örtmek için orayıda çiçeklik yaptım.Çocukluğumda ustaları seyreder hep duvar örmek isterdim.Eski usül samanla toprağı karıştırıp duvarımıda ördüm. Garip şekilde eski şeyleri seviyorum galiba eski insanlara hayranlık benimkisi.
dağ çiği
05-03-2010, 21:43
Çok sağolun Orhan bey hepimizin amacı doğanın bize sunduğu güzellikleri paylaşmak paylaştıkçada mutlu olmak. Malesef değerini bilen o kadar azkii.
Sevgili dağ çiği
Sabah sabah bahcenizin güzellikleri içimi actı. Maşallah çiçekleriniz coşmuş, bayıldım hepsine. Yaramazınızda çok şirin. Sevgiyle kalın.
dağ çiği
11-03-2010, 21:27
Çok teşekkür ederim Birol bey.
dağ çiği
24-03-2010, 23:13
Geçen yıl kuzenimin dağdan getirdiği soğanlı bitkinin kardelen olduğunu sanıyodum. Geçenlerde yaptığımız dağ gezisin de gerçek kardeleni görene dek.
dağ çiği
24-03-2010, 23:18
Bahçemde ki soğanlı bitkiyi araştırdım ve göl soğanı olduğunu öğrendim
dağ çiği
24-03-2010, 23:24
Dağ yolculuğumuz sırasında pankiden(köpeğimiz)kaçamadık.Arabayı uzunca bi süre takip etti.Babam dayanamadı arabaya aldı.O gün çok mutluydu yanında en çok sevdiği varlık babam vardı.Derelerde oynadı durdu ıslanmış çamurlu bi halde eve geldik.
dağ çiği
24-03-2010, 23:34
Havalar güzel oldukça bahçeyi toparlamaya çalışıyorum.Yapılıcak işleri düşündükçe baya korkuyorum ama bahçede olunca hiç bir şey zor gelmiyor.Sebze tohumlarımı bu yıl bahçede çimlendirmeye karar verdim.Mini seralara tohumları ektim.Tatlı kabaklarını kasımda hazırladığım çukurların içine direkt ektim.Çilekleri çapa yapıp samanlarını yaydım.
dağ çiği
24-03-2010, 23:41
Dağdan bolca yosun topladım.Çiçeklerin diplerini onlarla bi güzel kapladım.Görünüşte çiçekler pek memnun gibi görüntüde çok hoş oldu.
Sevgili dağ çiği bu yosun fikri çok güzel çiçeklerede çok yakışmış.
Adalet Yağcı
25-03-2010, 09:29
Sevgili Dağ çiği, yosunlar gerçekten güzel olmuş, bahçe uyanmaya başlamış.
Bahçe elinizin altında olunca sebzeleri çimlendirmek kolay oluyor, ben ekemiyorum bahçeye, her yıl evde çimlendirip götürüyorum, böyle olunca da adaptasyonda zorlanıyor yavrucaklar.
Her şey çok güzel olacak, çileklerinizin gelişimi çok güzel, bir aya kalmaz çilek yersiniz.
Ne zamandır bakmamıştım bahçeye sebze bahçesi çok hoşuma gitti. Menekşelerinizin yaprakları ne kadar büyük kocaman kocamanlar:) Küçük oval yapraklı senservianızda güzel gelişmiş. Güle güle büyütün bol çiçeklerini görün, bol ürünler alın sebzelerinizden:)
Çok çalışmış çok yorulmuşsunuz, elinize sağlık. Çileklerin dibine bu yıl bende saman veya ağaç kabuğu sereceğim. Sizinkiler çiçeklenmişler bile, Yalova buradan biraz daha ılıman kalıyor. 1-2 derece bile bitkilerde ne kadar fark ediyor.
Panki babanızın, babanız da Pankinin yanında ne kadar memnunlar. :) Bizimki arabadan nefret ediyor (çok tutuyor), arabayı karşıdan görünce salyaları akmaya başlıyor, binmemek için saklanacak yer arıyor.
Arada bir mecbur kalınca(hiç tercih etmiyorum), Bremen Mızıkacıları gibi kedimizin seranadı (arabaya binice hiç durmadan miyavlar), köpeğimizin salyaları eşliğinde yolculuk yapıyoruz. bir de biz durmadan konuşunca, yolculuk sonunda hepimiz ambele olmuş şekilde 2 günde ancak kendimize geliyoruz. Etrafta görüyorum, arabalarının arka camlarını açıyorlar, köpekleri başlarını çıkarıyor öylece mutlu mesut gidiyorlar. Camı açınca bizimki atlamaya kalkıyor. :)
Bol ürünlü, bol çiçekli bir sezon dilerim.
dağ çiği
25-03-2010, 22:33
Sevgili dağ çiği bu yosun fikri çok güzel çiçeklerede çok yakışmış.
Teşekkür ederim sevgili kılıç yosunusunu çok seviyorum asil bi duruşu var.
dağ çiği
25-03-2010, 22:46
Sevgili Dağ çiği, yosunlar gerçekten güzel olmuş, bahçe uyanmaya başlamış.
Bahçe elinizin altında olunca sebzeleri çimlendirmek kolay oluyor, ben ekemiyorum bahçeye, her yıl evde çimlendirip götürüyorum, böyle olunca da adaptasyonda zorlanıyor yavrucaklar.
Her şey çok güzel olacak, çileklerinizin gelişimi çok güzel, bir aya kalmaz çilek yersiniz.
Haklısınız bahçe yakın olunca işlerde kolaylaşıyor.Geçen yıl sebze fidelerini evde çimlendirmiştim.Boyları okadar uzadıki ekerken sırık dikdekmek zorunda kalmıştım.Derinde ekememişim yaz ortasında küllenme oldular.
Geçen yıl çok az ektiğim çilekler okadar çoğaldıki kıyamadım güllerin etrafına diktim.Hallarinden pek memnun gözüküyolar.
dağ çiği
25-03-2010, 22:53
Ne zamandır bakmamıştım bahçeye sebze bahçesi çok hoşuma gitti. Menekşelerinizin yaprakları ne kadar büyük kocaman kocamanlar:) Küçük oval yapraklı senservianızda güzel gelişmiş. Güle güle büyütün bol çiçeklerini görün, bol ürünler alın sebzelerinizden:)
Menekşenin cinsinden heralde yapraklar gerçekten büyük.
dağ çiği
25-03-2010, 23:02
Çok çalışmış çok yorulmuşsunuz, elinize sağlık. Çileklerin dibine bu yıl bende saman veya ağaç kabuğu sereceğim. Sizinkiler çiçeklenmişler bile, Yalova buradan biraz daha ılıman kalıyor. 1-2 derece bile bitkilerde ne kadar fark ediyor.
Panki babanızın, babanız da Pankinin yanında ne kadar memnunlar. :) Bizimki arabadan nefret ediyor (çok tutuyor), arabayı karşıdan görünce salyaları akmaya başlıyor, binmemek için saklanacak yer arıyor.
Arada bir mecbur kalınca(hiç tercih etmiyorum), Bremen Mızıkacıları gibi kedimizin seranadı (arabaya binice hiç durmadan miyavlar), köpeğimizin salyaları eşliğinde yolculuk yapıyoruz. bir de biz durmadan konuşunca, yolculuk sonunda hepimiz ambele olmuş şekilde 2 günde ancak kendimize geliyoruz. Etrafta görüyorum, arabalarının arka camlarını açıyorlar, köpekleri başlarını çıkarıyor öylece mutlu mesut gidiyorlar. Camı açınca bizimki atlamaya kalkıyor. :)
Bol ürünlü, bol çiçekli bir sezon dilerim.
Bahçeyide hayvanlarıda çok seviyoruz bahçesiz hayvanın hayvansıda bahçenin tadı yok gibi geliyor bana.Hep beraber bol ürünlü çiçekli sağlıklı bi yaz geçirmek dileğiyle.
Amin canım hep beraber bol ürünlü çiçekli sağlıklı bir yaz geçirmek ümidiyle
menekşeleleriniz ve seralarınız çok güzel
yosunlar faklı bir hava katmış bence saksılarınza, güle güle kullanın.
Sevgili Dağ Çiği hem bahçeniz hemde içerideki çiçekleriniz çok güzel ellerinize sağlık kaktüslerinizde güzelmiş bir kaktüs sever olarak hemen dikkatimi çekti ,Bahar erken gelmiş çileklerinizden belli oluyor bizim taraflarda daha 2 ay hiç birşey kendine gelemez iklim farkı çok belli oluyor. Bahçenizde kediniz, köpeğiniz, bitkilerinizle sağlıklı ve mutlu yaşayın .
dağ çiği
26-03-2010, 20:27
Amin canım hep beraber bol ürünlü çiçekli sağlıklı bir yaz geçirmek ümidiyle
menekşeleleriniz ve seralarınız çok güzel
yosunlar faklı bir hava katmış bence saksılarınza, güle güle kullanın.
Teşekkürler sevgili hüzün güzel bir yaz bizleri bekliyor.Yaradan emeğin ve sevginin karşılığını mutlaka verir.
dağ çiği
26-03-2010, 20:33
Sevgili Dağ Çiği hem bahçeniz hemde içerideki çiçekleriniz çok güzel ellerinize sağlık kaktüslerinizde güzelmiş bir kaktüs sever olarak hemen dikkatimi çekti ,Bahar erken gelmiş çileklerinizden belli oluyor bizim taraflarda daha 2 ay hiç birşey kendine gelemez iklim farkı çok belli oluyor. Bahçenizde kediniz, köpeğiniz, bitkilerinizle sağlıklı ve mutlu yaşayın .
Kaktüs delisi kardeşim ben onu mutlu etmek için ilgileniyorum.Çİlekler çok ilginç karda bile çiçekliydi.GÜzel dileklerin için çok teşekkürler.Bu kaktüsler senin için.
Burdan negüzel gözüküyor kaktüsler çağ çiçeyi.
mormenekşe
31-03-2010, 23:40
Sevgili Dağ Çiği, bahçenize hayran kaldım ne kadar doğal ve sıcak. Gerçekten çok emek vermişsiniz gösterişten uzak rengarek bir ahenk var. Arkadaşların da belirttiği gibi sıcak iklimin çok faydası var şanslısınız. Pankiye bayıldım duygu dolu bakışları var, babanız benim babama çok benziyor :) Bahçenizin ve sevimli dostlarınızın yeni fotolarını da görmek isterim.
dağ çiği
01-04-2010, 21:31
Sevgili mormenekşe bahçemin ruhunu hisstmen çok hoşuma gitti.Panki diğer köpeklerden çok farklı sevgi dolu kedilerle olan dostluğu diğer köpekler tarafından hiç te hoş karşılanmıyor.Ellerine geçirseler parçalıcaklar pankiyi. Kedileri kucağında yatıran panki ona olan düşmanlık karşısında aslan kesiliyor doğa harikası bir köpek.Babamın babanıza benzemesi de çok hoş desenize bizler çok şanslıyız.
Sevgili Dağçiği,
Yosun fikrini çok beğendim, üstelikte çiçeklere çok yakışmış bende denemeden bir şey sorayım toprağın hava almasını engellemez mi?
Ayrıca 65 nolu mesajınızın ikinci resimdeki (öndeki ve arkadakiler) kılıça çok benziyor (kısa olması dışında) adını biliyormusunuz?
dağ çiği
06-04-2010, 20:49
Sevgili turko-g
Yosunu daha önce benjamin ve bodur kılıçta denemiştim, çiçeklerin daha canlı olduğunu gördüm.Menekşelerde yeni denedim şimdilik keyifleri yerinde.KIlıca benzeyen bodur kılıç.
dağ çiği
06-04-2010, 21:10
İki yıldır uğraştığım bahçeyi şekilden şekile sokup duruyorum.İstediğim şekile gelmesi iki üç yılımı alıcağa benziyor.Allah sağlık sıhat verirse çalışmaya devam.Bahçenin tamamaını beşinci kattan resimleye bildim.Yavaş yavaş değişimler.Uyduruk sebze adaları yaptım,Uyduruk diyorum çünkü tam hesaplı kitaplı değil elimizde olan inşaat artık keresteleriyle yaptım.İnşallah bol ürün alırım sebze adalarını babama kanıtlamam gerekiyor.Herkese anlatmak yoruyo bazen insanı.Burdan sayın Meyveli Tepeye teşekkür ediyorum bizlere verdiği değerli bilgiler için.
dağ çiği
06-04-2010, 21:18
Saksılara özel bir köşe yaptım.KOmşuları şöyle bi dolaşıp çeşit çeşit çiçekler topladım.Saksılara arajman yaptım, bakalım tutarlarsa nasıl olucak.Uzun saksılara petunya ekmek niyetim.
dağ çiği
06-04-2010, 21:31
bizim bahçenin hemen yanı olan halamın bahçesi,halam tarafından bana emanet edildi.halam seksen küsür yaşında mandalinalara bak ne olurdedi.KIramadım başıma bi dünya iş aldım.Bahçe çöplüktü adate baya düzene soktum.Toprak delisi ben toprağı görmüşüm ekmeden dururmuyum orayıda ekmeye başladım.Çok işim var çokk.Halamın bahçesinden görüntüler.
Geçen yıl bir arkadaşımın verdiği sedef çiççeklerini oraya ekmiştim.Daha önce hiç çiçeğini görmediğim sedef çiçekleri ne kadar güzelmiş.Yoncalarda halamdan.
dağ çiği
06-04-2010, 21:47
Bahçede bahar iyice hissedilmeye başladı.Göl soğanları gün geçtikçe daha da güzelleşiyorlar.
dağ çiği
06-04-2010, 21:56
Çuhalar her zamanki gibi çok güzeller.Küpelilerinde keyfi yerinde.Kalalarda yeni yeni canlanıyor kar kötü etkiledi.
Güngör Salman
06-04-2010, 21:57
Bahçede bahar iyice hissedilmeye başladı.Göl soğanları gün geçtikçe daha da güzelleşiyorlar.
Çok güzeller.
dağ çiği
06-04-2010, 22:06
Bahçemin olmazsa olmazları panki (bana küstü) Güzel kızım fındıkım.(diye sevdiğim kedinin erkek olduğunu öğrendim.)Ortancayı unutmuşum göstermezsem küser.
dağ çiği
07-04-2010, 20:20
Dağlarda gezerken rasladığım hayran kaldığım çiçeğin, araştırmalarım sonunda çöpleme çiçeğine benzettim.
dağ çiği
19-04-2010, 21:39
Bonsai şekli vermeye çalıştığım benjaminimi katlettim
137156
Sakız sardunyalarım bugün çok güzel geldi bana acaba balkona çıkınca keyiflerimi geldi.
137158
dağ çiği
19-04-2010, 21:44
Yazıyla birlikte resim eklemeye çalışıyorum deneyerek öğreneceğiz
137166
Sevgili dağ çiği,
katmerli pembe sardunyanızı ve göl soğanlarınızı ( ilk kez görüyorum) çok beğendim. Menekşeler çok canlı görünüyor. Baharın kıpırtıları bitkiler gibi,bizleri de canlandırıyor, öyle değil mi? Ellerinize sağlık.
Sevgi Durul
19-04-2010, 22:36
Sevgili dağ çiği, pembe sardunyanız dışarıyı sevmiş. Benim sardunyalar soğuktan etkilendiler. 8-9 saksıdan iki saksı kaldı. Onları da derin budamıştım, bir türlü neşeleri yerine gelmedi.
dağ çiği
01-05-2010, 00:10
Sevgili ozbey SDdur Hoş gelmişiniz bahçeme.Rahatsızlığım nedeniye epeydir giremedim foruma.Hava okadar kötü ki burda soğuk bir rüzgar kötü çarptı beni çiçekleride fidelerimide. İnşallah tez vakitte normale döner bende bahçede doya doya çalışırım.Bahçeleri gezdim bu gece maşşallah içim açıldı.
dağ çiği
02-05-2010, 22:25
Çok sevdiğim gülüm140943Sümüklü böceklerle salyongozlarla savaşımın yanında birde kediler.Bahçem çarşamba pazarı gibi.Seyrekte olsa domates fidelerimi büyütebildim.140944Neyseki çileklere dokunmuyorlar.140945
dağ çiği
02-05-2010, 23:01
Tatlı kabaklarını kül ve talaşla kurtardım.Şimdilik güzel büyüyorlar.140984
Geçen yaz dökülen latin tohumlarım kendiliklerinden çimlenp beni mutlu ettiler140985
Düşen bir kividen kendiliğinden çimlenen kivi fidanı140986
Kasımda ektiğim aşılı böğürtlenler çok güzel gelişti.Merak ediyorum bu yaz meyve vericekmi.140987
Çilekler olmaya başladı.140988
dağ çiği
02-05-2010, 23:17
Rüzgar kivileri mahvetti nasibimi bende aldım hastalandım soğuk bir rüzgardı.140991
Dalları bezlerle bağlamak zorunda kaldık kivileri dilek ağaçlarına döndü.140992
katsız küpelilerim kışı rahat atlattı keyifleri yerinde ama daha çiçek yok.
Çiçeklerin arasında kendiliğinden çıkan nar fidanı ve gelincikler.
140995
dağ çiği
02-05-2010, 23:31
Komşularımız tarafından katledilen çınar ağacımızın kurtadığımız bir dalı budaklanınca kumruların keyfine diyecek yoktu.141011
Arkadaşımın hediye aldığı klementis141012
Hocam 100 den aldığım lilyumlar kendini gösterdi141013
Renkli galalar yeni uç vermeye başladı.İnşallah açtıklarınıda görürüm.141014
dağ çiği
02-05-2010, 23:44
Fırça çalım açmaya hazırlanıyor.141017
Bu haliyle bile çok güzel141018
Begonvilim sürgünde şükür kışı atlattık.141019
Bu da evimizin ön yüzü ama ben arkada bahçeden çıkmıyorum.İster deli diyin ister akıllı geçen yaz denize bir kere girdim.141020
geçen yaz ektiğim sarı yaseminim açtı.Ne büyük mutluluk insanın kendinin ekip büyüttüğü.141021
dağ çiği
04-05-2010, 20:10
Mis gibi kokan gülüm yanında gala ve hanımeliyle çok mutlu gözüküyor141476
141473
141475141474
sedef çiçekleri paralarını göstermeye başladı.141472
dağ çiği
04-05-2010, 20:54
Çevremdeki doğal güzellikler, paylaşmak istedim.141513
dağ çiği
04-05-2010, 20:59
Çileklerim olmaya başladı,her gün bir avuç topluyorum. Anneme götürüyorum.Annem şeker hastesı çilek yiyebilir diye boğazımdan geçmiyor.Annemde bize öyle taşırdı bir zamanlar.
dağ çiği
04-05-2010, 21:07
Yeni çiçekler aldım ama küpelinin güzelliği bambaşka.141540
141541
141545
141546
141547
dağ çiği
08-05-2010, 20:17
Bahçemin yanındaki eski ahır yıkılıp harfiyatı yapılırken iki dev küpe raslanması bütün köyü heyacana boğdu.Yetkililere haber verildi.Herkes merak içinde kaç yıllık olduğu ne küpüydü.Kimine göre şarap kimine göre zeytinyağı bana göre ise su küpü.Harfiyat durduruldu küpler korumaya alındı.Paylaşmak istedim her zaman böyle değerli şeylere raslayamayız.
Benol Hazaroğlu
08-05-2010, 21:21
sevgili dağ çiği
bahçeni gezdim. çok doğal manzaranda çok güzel. anlaşılıyor ki bayağı uğraş veriyorsun.2 bahçe kolay gelsin. emeklerinin karşılığını görürsün inşallah.
dağ çiği
08-05-2010, 22:22
Bu ara çok yoruldum bir bahçeden diğerine koşuşturup duruyorum.Çiçek ve sebzeyi bir arada yetiştirmek çok emek istiyor.Çimleride kendim yetiştirince bayağı zorlandım.Bahçede kedi, köpek birde sümüklü böcek, salyongoz la mücadele beni iyice yordu.Zevk için uğraştığım bahçe işleri yoğun mücadeleye döndü.Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için.
Küplerle ilgili gelişmeleri merakla bekliyorum. Size ne sürpriz olmuştur kimbilir? Ben bile heyecanlandım fotoğraflara bakarken. :)
Sevgili dağçiği küpler çok ilginç gerçekten ,içi altın dolu olsaymış ne güzel olurdu :))
Yeni çiçeklerinizi güle güle büyütün hepsi de çok güzeller .
dağ çiği
09-05-2010, 20:47
Sevgili Hatice, limon küplerin verdiği heyecanı anlatamam.İlk görüldüğünde tesadüfen ordaydım.Aman dikkat edin değerli olabilir dedim.Sağ olsunlar büyük özen gösterdiler.Üç kişiydik bir saat içinde bütün köy ordaydı.Kimi altın dolu olsa kimide ahh şarap dolu olsa vahlanıp durdular.daha sonrada ikinci küpe raslanınca heyecan iki misli arttı.Sanırım kapakları vardı onlar kırıldı.Yetkililer bizans dönemine ait tahmini beşyüy yıllık olduğunu söylediler.yerlerinden kaldırmadılar arkiolaglar gelip detaylı bir kazı olacak her halde.
Orhan Özbilgiç
10-05-2010, 07:26
İnanın böyle bir ev dostlar başına!;)
Manzara desem; arkası da, önüde kartpostallık..
Bahçe desem, rengarenk. Her bitki ayrı güzel..
Ehh.. Bize de, size: ''Burada; tüm sevdiklerinizle birlikte, uzun yıllar, sağlık ve mutluluk içinde yaşayın e mi?'' Demek düşer.;)
Vildan Sönmez
10-05-2010, 08:34
Küplerin kırılmamış olması büyük şans, belki kapakların kırıkları da bulunup eklenebilir. Ayrıca çok derinde olmaması da ilginç.
Tabii bu olay sizin bahçe çalışmalarınızı bir süre askıya almıştır.
İpek Kozası
10-05-2010, 09:32
Çok güzel bir bahçeniz var sevgili dağ çiği, ama tabii siz de çok çalışkansınız. Gelişmeleri heyecanla takip edeceğim, küpleri çok merak ettim doğrusu. Eski şeyleri ben de çok severim. Annem kızar ama eskici diye yine de dayanamam.
Bahçenizde keyifli günler...
Bahçemin yanındaki eski ahır yıkılıp harfiyatı yapılırken iki dev küpe raslanması bütün köyü heyacana boğdu.Yetkililere haber verildi.Herkes merak içinde kaç yıllık olduğu ne küpüydü.Kimine göre şarap kimine göre zeytinyağı bana göre ise su küpü.Harfiyat durduruldu küpler korumaya alındı.Paylaşmak istedim her zaman böyle değerli şeylere raslayamayız.
Sevgili dağ çiği, bu heyecanı bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim, küplerin tarihi geçmişini şimdiden bende merak ettim.
Maşallah arı gibisiniz, anlaşılan bu sene bahçenize bakmaya doyamıyacağız.
Çilekleriniz çok verimli görünüyor, afiyet olsun.
Sevgili dağ çiçeği, emeyine ve yüreyine salik her yer mis gibi .
dağ çiği
10-05-2010, 20:43
İnanın böyle bir ev dostlar başına!;)
Manzara desem; arkası da, önüde kartpostallık..
Bahçe desem, rengarenk. Her bitki ayrı güzel..
Ehh.. Bize de, size: ''Burada; tüm sevdiklerinizle birlikte, uzun yıllar, sağlık ve mutluluk içinde yaşayın e mi?'' Demek düşer.;)
Çok sağolun Orhan bey gerçekten köyümüz çok güzel ama yazlık yer olması nedeniyle inşaat çok.Bakmaya doyamadığım doğal güzellikler yok oldukii.Benim bahçemde bu gidişle inşaat sektörüne yenik düşücek.Çok üzülüyorum çok.
dağ çiği
10-05-2010, 20:49
Küplerin kırılmamış olması büyük şans, belki kapakların kırıkları da bulunup eklenebilir. Ayrıca çok derinde olmaması da ilginç.
Tabii bu olay sizin bahçe çalışmalarınızı bir süre askıya almıştır.
Çok haklısınız Vildan hanım bahçe işlerim aksadıı.Ama seyretmesi bile okadar zevkliydikii. Gerçekten büyük şans nasıl olmuşta yüzyıllar boyunca sağlam kalmışlar.İyikide kalmışlar bizlere büyük mutluluk yaşattılar.
dağ çiği
10-05-2010, 20:55
Çok güzel bir bahçeniz var sevgili dağ çiği, ama tabii siz de çok çalışkansınız. Gelişmeleri heyecanla takip edeceğim, küpleri çok merak ettim doğrusu. Eski şeyleri ben de çok severim. Annem kızar ama eskici diye yine de dayanamam.
Bahçenizde keyifli günler...
Çok teşekkür ederim İpek Kozası. İki yıldır her şeyi unuttum bahçe alemine daldım çok yoruluyorum ama içimde öyle güzel bir huzur yarattıki.
Eskiye geçmişe karşı ben de çok ilgiliyim.Geçmişteki insanlar çok çalışkan ve çok zekiymişler.Bugün biz ilerdeyiz sanıyoruz ama onlar bizden çok ilerdeydiler.
dağ çiği
10-05-2010, 21:02
[QUOTE=ozbey;635387]Sevgili dağ çiği, bu heyecanı bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim, küplerin tarihi geçmişini şimdiden bende merak ettim.
Maşallah arı gibisiniz, anlaşılan bu sene bahçenize bakmaya doyamıyacağız.
Çilekleriniz çok verimli görünüyor, afiyet olsun.[/QUO
Gördüğüm güzellikleri inanın sizinle paylaşmak çok hoşuma gidiyor.Sizlerde aynı duygular içindesiniz bundan eminim.Bizim buralar yeni yeni ısınmaya başladı.İlk gülümseyen çileklerim oldu.Aman ne mutlu oluyorum onları toplarken.Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim sevgili Ozbey.
dağ çiği
10-05-2010, 21:04
Sevgili dağ çiçeği, emeyine ve yüreyine salik her yer mis gibi .
Çok teşekkür ederim Sevim hanım Sizin gibi güzel insanlarlarla payşalmak mutlu ediyor beni.
dağ çiği
10-05-2010, 21:17
Neyseki diğer küp sağ salim çıkarıldı yerine ulaştı.
dağ çiği
10-05-2010, 21:25
Bu kadar değerli bir küple resim çekilmesem çok ayıp olurdu.Kardeşim benide tarihi eser gördüğü için siyah beyaz çekmiş.
dağ çiği
11-05-2010, 22:28
sevgili arkadaşlar yetkililer küplerin en az sekiz veya dokuz yüz yıllık olabileceklerini söylediler.Fırınlanmamış güneşte pişirilmiş olduğunu belirttiler.Biri çatlaktı kırıldı diğeri sağ salim yerine gitti.Bende bahçeme işlerimin başına çok işim var çokk.
Satı Uğurtan
13-05-2010, 00:14
Neyseki diğer küp sağ salim çıkarıldı yerine ulaştı.
Sevgili dağ çiği,küpler çok güzel o güzelliği bizlerle paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
Sayın Dağ Çiği,
Emeğinize sağlık allah sağlıklı günlerde keyfini sürmeyi nasip etsin.
nurcanaybay
18-05-2010, 13:25
Ne güzel yerler de yaşıyorsunuz ,yemyeşil manzaraları gıpta ederek seyrediyorum.
Sağlıkla tadını çıkarın.Kolay gelsin.
dağ çiği
18-05-2010, 21:09
Çok teşekkürler sayın ttrut Nurcanaybay, herşeyin başı sağlık yaşamadan anlamak çok zor.
dağ çiği
18-05-2010, 22:06
Zeytinliğimiz deki katır tırnakları öyle güzeldilerki sizler için resimledim.
145214145219
İsmini bilmediğim bir ağacın çiçekleri çok hoşuma gitti.
145215145217
fasulyeliğimiz145218
dağ çiği
18-05-2010, 22:14
Zeytinliğe yedi ocak kabak ektim iki ocak benim bahçemde beş ocakta halamın bahçesine ektim.Çok merak ediyorum kaç kabağım olucak.Garip ama kabak yetiştirmek çok hoşuma gidiyor.145223145222
nar ağacımız145220
ocakta onbeş ocakta enginar dikmiştim hepsi tutmuş ama meyve yok.geçen yıl babamın diktiği enginar meyva vermiş bir adet, meyvesi az olsada güzelliği yeter.145221
dağ çiği
18-05-2010, 22:24
bodur kılıcın güzelliği145224
dev menekşem çiçeklendi145228145225
çiçekçinin isminin cennet kapısı olduğunu söylediği çiçeği çok sevdim145226145227
dağ çiği
18-05-2010, 22:38
Güllerim en nihayet açmaya başladı145231145232
sarmaşık gül zakkuma sarılmış çok güzel duruyo145233
Galalar çok güzel oldu ama ben hepsini birden çekemedim.Beceriksiz bir fotağrafçıyım.145234
Şu anda en güzel beyaz petunyam diğerleri yerinde sayıyor.Biraz coşsunlar onlarıda resimlicem.145235
Sevgi Durul
18-05-2010, 22:42
Sevgili dağ çiği galalar, güller, petunyalar çok güzel. Petunyaları çok seviyorum, ama sanırım yetiştirmeyi başaramadım. Petunyalarımda yapışkanlık oluştu, ilaçladığım halde geçmedi.
dağ çiği
19-05-2010, 21:21
Teşekkür ederim SDurul güzel olsunlar diye elimizden geleni yapıyoruz.Gerçi bu aralar sebzelerle öyle meşgulüm ki çiçekleri sadece suluyorum. Petunya bu yıl ilk diktim şimdilik iyiler.Açıkça çok ilgimi çeken bir çiçek değildi.Forumda güzelliklerini görünce çok ça aldım.Ağaçlar net sayesinde çiçekçiler yaşadı.
dağ çiği
19-05-2010, 21:30
Bahçe canlanmaya başladı, bende resimledim durdum bugün.Çiçekler mutluluk,sebzeler ise heyecan veriyor bana.İkisinide yetiştirmeyi çok seviyorum.Bahçemden genel görüntüler.
dağ çiği
19-05-2010, 21:41
Sebzelerimin bir kısmı145433
aşılı böğütlenin keyfi yerinde145434
küpelimin iki çeşit dikilmiş bana süprüz oldu145435
dağ çiği
19-05-2010, 21:52
Lobelyalar çok güzel çiçekmiş gerçekten.Adalet hanımın sayesinde tanıdım.Bahçede bırakamadım balkona aldım sabah kavami içerken seyredicem onları.Lodos çıkıncada evin içine almak zorunda kaldım bendekide şans balkon altüst oldu.145457145459
Ne mutlu bana benimde artık mavişim var.Ne zaman çiçek verir bilmem.145460
E145461n nihayet katsız küpelerim çiçeklerini göstermeye başladı.
Sevgi Durul
19-05-2010, 21:59
Sevgili dağ çiği, her tarafı doldurmuşsunuz maşallah. Ped şişeleri sera etkisi yapması için mi koydunuz? Altlarında hangi bitkiler var?
dağ çiği
19-05-2010, 22:03
Biriside saksılarımı silseydii.Valla hiç vaktim yok.145465
buz çiçeğim halinden pek memnun gözüküyor.145466
Sardunyayla ceylan ekmiştim sardunyalarda tık yok anlamadım bi onlar olmuyo bahçede.145467
Bu gülü bir önceki kasımda dikmiştim 145468bütün pembe gülleride.
Biz zambak diye bilirdik te siz ne dersiniz bilmem.145469
dağ çiği
19-05-2010, 22:10
Sevgili Sdurul çok dikkatlisiniz ,Çelikten ürettiğim her şeyi petliyorum yüzde doksandokuz tutuyolar.Çoğunlukla küpe çiçeği var.Bugünde menekşe yaprakları gömdüm bakalım onlarda sonuç nasıl olucak.
dağ çiği
19-05-2010, 22:16
Sevgili SDurul sevgili Limonun sarı şekerinden bir budak aldım.aynı yöntemle bahçede çimlendirdim.Sabah güneşi alan kivilerin dibinde,güneş alan yarde olmaz tahminim.
dağ çiği
19-05-2010, 22:20
Öyle yazmışım ki sanki Limona oturmaya gitmişimde almışım gibi.
Sevgi Durul
19-05-2010, 22:26
Limonun sarı şekeri derken neyi kastettiğinizi anlayamadım.
Küpeleri bahçede mi köklendiriyorsunuz? Herhalde kışın saksıya ve içeri alıyorsunuzdur.
dağ çiği
19-05-2010, 23:19
Pardon çiçeğin adı sarıkız mış yanlış yazmışım.Limon arkadaşımızda bu çiçeği tanıdığım için.Evet küpeleri bahçede çimlendiriyorum saksıya alıp kışa camekanlı balkona koyucağım.Katsızlar hep dışarda karda sadece üstlerini örttüm buz çiçeklerim sakız sardunyalarım hepsi karda dışardaydı.
finduk52
20-05-2010, 01:38
Sevgili dağ çiği ne kadar güzel bir bahçeniz varmış , bayıldım.Sevgi dolu ellerin yaptığı ne kadar da belli ,ellerinize sağlık.Çilekleriniz, çiçekleriniz hepsi harika.
Ama ben en çok gallalarda takıldım .Herkesin çocukluğundan bir çiçek kalır ya aklında , benimde gallalar çocukluğumu hatırlatır .Çok hoşuma giderdi , okula gidip gelirken görürdüm bahçelerde bembeyaz asil saf temiz çiçeğinin içinde güneş gibi sapsarı ibiği . Hala çok seviyorum bu çiçeği .Şuan bahçemde yok ama bende istiyorum bu çocukluğumun çiçeğini.
Mis gibi dağ kokulu bahçenizde çok güzel ve keyifli bir hayat diliyorum sizin için.Sevgıler gönderiyorum..
Öyle yazmışım ki sanki Limona oturmaya gitmişimde almışım gibi.
:) Beklerim, çok şeker yazmışsınız. :)
Sarı güzel, hep ismini unutup başlığına baktığım, Sarıkız (Lysimachia nummularia)
çok arsız bir bitki. Bir saksı almıştım, oldu 4 saksı, bir de yerlerde, orda burda çıkanlar da var onları saymıyorum. Ben gölgeyi sevdiğini gözlemledim, tam güneşte yaprakları pörsüyüp, sararmaya başlıyor. Şu anda her yaprak dibinden ya sürgün ya tomurcuk veriyor.
Diğer Sarı Güzel Lysimachia procumbens(Golden Globes) da çok yayılıyor. Şu anda bol tomurcuk hazırlığında. Onun da dallarının kırmızı oluşunu seviyorum. Diğerine göre daha gösterişli bir bitki. Çiçek rengi de daha canlı sarı. İsterseniz kök salmış dallarından göndereyim?
Ben de sebze yetiştirmekten çiçek yetiştirmekten daha çok keyif alıyorum sanki. :) Sebzeleriniz, çiçekleriniz harika görünüyor.
dağ çiği
20-05-2010, 22:29
Çok teşekür ederim güzel sözlerin için sevgili Finduk.Galayı bende çok seviyorum asil bir çiçek.Bahçeyede ekilen ilk çiçek yerinide çok sevdi.Renkli gala yumruları aldım onlarda çok hoşuma gidiyor.İnşallah onlarda sever bahçeyi.
dağ çiği
20-05-2010, 22:40
:) Beklerim, çok şeker yazmışsınız. :)
Sarı güzel, hep ismini unutup başlığına baktığım, Sarıkız (Lysimachia nummularia)
çok arsız bir bitki. Bir saksı almıştım, oldu 4 saksı, bir de yerlerde, orda burda çıkanlar da var onları saymıyorum. Ben gölgeyi sevdiğini gözlemledim, tam güneşte yaprakları pörsüyüp, sararmaya başlıyor. Şu anda her yaprak dibinden ya sürgün ya tomurcuk veriyor.
Diğer Sarı Güzel Lysimachia procumbens(Golden Globes) da çok yayılıyor. Şu anda bol tomurcuk hazırlığında. Onun da dallarının kırmızı oluşunu seviyorum. Diğerine göre daha gösterişli bir bitki. Çiçek rengi de daha canlı sarı. İsterseniz kök salmış dallarından göndereyim?
Ben de sebze yetiştirmekten çiçek yetiştirmekten daha çok keyif alıyorum sanki. :) Sebzeleriniz, çiçekleriniz harika görünüyor.
Siz buyrun gelin, gerçekten yolunuz bu taraflara düşerse çok memnun olurum.
Sarı güzele hiç dikkat etmemişim demekki gerçi ikisini karıştırmışımdır.İsim hafızam o kadar zayıfki.Çok sağolun istemem mi, ama size zahmet vermek istemem.
Sebze bahçenizi yakından takip ediyorum son hali çok güzeldi.En kısa zamanda resim istiyorum.
dağ çiği
21-05-2010, 21:30
Halamın bahçesine ektiğim marul rokalar146104
mandanilara güzel bakmışım bol ürün vericek busene inşallah.Hastalıklı ağaçları geçen yıl derin budama yaptırdım hiç ilaç kullanmadım, şu anki durumları çok güzel146103
ekildiği günden beri meyve vermeyen ceviz bu yıl beni sevindirdi.Yengem ilgiye ihtiyacı varmış diyo.146105
Çok vefalı bir bitki şu çilek taşların arasına kol atmış ne su ne gübre ama meyveyi bol vermiş.146106
geçtiğimiz kasımda ektiğim kokulu reçellik güllün açması beni sevindirdi.Açanı toplayıp reçel için biriktiriyorum.146107
dağ çiği
21-05-2010, 21:38
Hanım elinin kokusu hiç bir şeye benzemiyor.Bütün yaz açsaydı her yeri hanımeli doldururdum.146114
Mandalinaların altında kendiliğinden çıkan şeftali öyle sağlıklıki şaşırdım.146115 146116
kendiliğinden çıkan sabah sefaları146117 146118
dağ çiği
21-05-2010, 21:45
Ebegümeçleri çok hoşuma gitti146121146122
ektiğim ay çekirdekleri, ne bulursam ekiyorum146123
narı budadım uzaktan bakıldığında bonsai tabağındaymış gibi duruyor ama ben güzel çekemedim.146124146125
dağ çiği
23-05-2010, 21:41
Yağmurdan sonra bahçe başka güzel oluyor.Bende resimledim tüm güzellikleri. Sarmaşık latinim bir metreye yaklaştı.
146488
146490
Çok sevdiğim beyaz gülüm nihayet açtı.
146491
146492
Küpe çiçeğim sararıp solmuştu toprak ekledim gübre suyu verince canlandı.
dağ çiği
23-05-2010, 21:50
Saksıdan iki renk çıkması süprüz oldu.Tabii çok sevindim ama ilk aldığımda tombul bir küpeliydi şimdi zayıflamış.
146494
Ben zayıf halini daha çok sevdim.
Katsız küpelerde açmaya başladı.
146495
Beyaz yonca ve pembesi
146497
clemetis yerini çok sevdi hızla büyüyor goncalarını görünce ne kadar sevindim anlatamam.kağıdına bakmadan attım ne cins olduğunuda bilmiyorum sadece pembe olduğunu biliyorum.
146498
dağ çiği
23-05-2010, 21:55
Cam güzelleri geçen yıldan yeni yeni canlanmaya başladılar.
Maşallah sevgili dağ çiçeyi, bu güzelleri nerde sakladınız? çok güzel gelişmiş.
Cam güzelinin katmerlisi varmış sende.
dağ çiği
23-05-2010, 22:17
Cam güzeli hastalığı vardı bende hemen hemen her rengini toplamıştım .Baharda bütün dallarını kırıp kivilerin dibine ekiyorum.Orayı çok sevdiler, üçüncü yılları olucak bu yıl.kasımda saksılara alıp kullanmadığımız sabah güneşi alan bir odamız var oraya yerleştiriyorum, cam önüne.Kırk elli saksı oluyor (akıllı uğraşmaz)yine çelikledim bir aya kalmaz hepsi coşar.
dağ çiği
23-05-2010, 22:26
Bir aylık begonyam, pet şişe sera yöntemiyle.146507
kivilerin çiçeği çok güzel146508
Begonvilim çiçek açmaya başladı çok mutluyum 146509
somon latin 146510
saksıda çıkan gelincik öyle güzelki sökmeye kıyamadım146511
dağ çiği
23-05-2010, 22:34
Bahçede en çok sevdiğim oturup on dakikada olsa dinlendiğim köşe.Be uğraşıyorum bahçenin keyfini yan binalar yapıyor.146513
146514
bahçenin diğer güzelleri.
dağ çiği
23-05-2010, 22:43
zeytinlikteki erik ağacı çok çekiciydi sizin için resimledim.146518
Çuhalar hala güzel146520
146519
Birazda petunya146521
146522
dağ çiği
23-05-2010, 22:49
Doğanın güzelleri.146526 kimdir kimlerdendir bilmem ama çok güzel146527
146528
Bu çiçekte doğadan gece mumuna benzettim(o mudur yoksa akrabasımı)146529 siz ne dersiniz.
146530
Vildan Sönmez
24-05-2010, 00:08
Komşularınız inşallah ne kadar şanslı olduklarının farkındadırlar Sevgili dağçiği.
Ayrıca doğal sarmaşık da çok güzel, inşallah çok yıllıktır ya da seneye de tohumlarından yeniden çıkar.
Bahçede en çok sevdiğim oturup on dakikada olsa dinlendiğim köşe.Be uğraşıyorum bahçenin keyfini yan binalar yapıyor.
günebakan
24-05-2010, 08:56
Hepsi de birbirinden güzel özellikle küpe çiçekleri elinize sağlık:)
Sevgili Dağçiği, bahçeniz çok güzel. Hele küpelinizin bir saksıdan iki renk çıkması muhteşem bu demektir ki farklı renkleri aynı saksıya dikebiliriz.
Güngör Salman
24-05-2010, 12:38
Bu çiçekte doğadan gece mumuna benzettim(o mudur yoksa akrabasımı)146529 siz ne dersiniz.
146530[/QUOTE]
Tarla Sarmaşığı,Gündüz güzeli (Convolvulus sp.)
Sevgili dağ çiği, bahçenize nazar değmesin. çiçekleriniz, meyve ağaçlarınız, marullar hepsi çok iştah kabartıcı, emeklerinize değmiş doğrusu.
Gece mumu' na benzettiğiniz, zarif bir doğa sarmaşığı.
Sağlıkla keyfini çıkarın.
dağ çiği
24-05-2010, 21:54
Çok teşekkürler sevgili arkadaşlar. Güzel sözlerinizle beni mutlu ettiniz.İyiki varsınız.
Sevgili Dağ çiği bahçenize çok emek vermişsiniz,beyazlı mor küpe çiçeğinden bende de var, çelikten inanılmaz hızla büyüyüp gelişti ,acaba cinsinden mi? Maşallah sizinki de bayağı gelişmiş. Ellerinize sağlık,
merhaba,
bahçeniz çok güzel çiçekler meyveler hepsi de coşmuş ellerinize sağlık
dağ çiği
03-06-2010, 01:08
Sevgili Fatoş hanım, fmerry bahçeme gelmişiniz güzel sözler söylemişiniz teşekkür ederim.Bu ara öyle yoğunum ki, bahçe işlerinin yoğun olduğu bir dönem özellikle sebzeler hergün ilgi istiyor.Birde yaz temizliği eklenince yorgun düştüm.Bu ay koşturmacam devam edicek her halde.
dağ çiği
04-06-2010, 22:03
Clematisim açtı çok mutluyum üstündeki resim pembeydi ama lila açtı çok ta hoşuma gitti. Dünya gözüyle ilk defa clematis görüyorum sırtım yere gelmez artık.Üzerinde baya tomurcuk var dayanamadım ilk açanı resimledim. Sizlerin sayesinde tanıdım bu çiçeği ve bir çok çiçeği.149540
149541
Aldığım küpe çiçeği iki renk açınca sevinmiştim şimdi üçlendi güzel bir süpriz] oldu.
149542
149543
149544
dağ çiği
04-06-2010, 22:09
Güllerim
dağ çiği
04-06-2010, 22:14
güllere deevam
dağ çiği
04-06-2010, 22:17
petunyalar
Sevgi Durul
04-06-2010, 22:21
Sevgili dağ çiği, çiçekleriniz coştukça coşmuş, maşallah. Güzel günlerde keyfini sürmenizi dilerim.
dağ çiği
04-06-2010, 22:25
bahçedeki diğer güzeller
dağ çiği
04-06-2010, 22:33
Cam güzelleri canlanmaya başladı bir ay sonra her yeri kaplıcaklar inşallah.
dağ çiği
04-06-2010, 22:41
Annemin kıymetli laz üzümleri bahçenin dört bir kenarına dikilmiş.Babamın çok sevdiği kivileri bu yıl maşallahları var babam pek mutlu, benimde böğürtlenim.Her halde kar yağmasının etkisi var meyveler çok verimde.
dağ çiği
04-06-2010, 22:52
Çok sevdiğim begonvilim şöyle çok açsada doya doya seyretsem149597
ÇOk sevdiğim köşem işlerim bir bitsede duvarları bir güzel kireçle boyasam149598
Küpelerimde çiçekten gözükmese
149599
Şu lilyumlarla renkli galalarım bir açsada görsem149600
149601
Hepsi çok güzel çiçeklerinizin keyfini sürün o köşenizde on dakikada olsa
kahve içmek güzel gider.
dağ çiği
04-06-2010, 22:55
Sevgili SDurul çok teşekkür edirim güzel dilekleriniz için. havaların ısınmasıyla herşey hızla büyümeye başladı bahçe canlandı.Sebzeler inanılmaz büyüyorlar doğa mücizesi.
Sevgili dağ çiği, bayldım misgibi hebiside küpe çiçeyine diyecek yok ellerine sağlık.
dağ çiği
04-06-2010, 22:58
Buyrun gelin Bahar hanım beraber içeriz kahvemizi.
dağ çiği
04-06-2010, 23:01
Sağ olun Sevim hanım daha çok işim var. Evdeki bahar temizliğimi bir bitirsem doya doya bahçede iş yapsam.
dağ çiği
04-06-2010, 23:10
Sebzelerimi unutmuşum,çok ayıp etmişim. Bu ara bütün emeği onlara veriyorum. Kestaneliklerden kestane toprağımı taşımadım Derelerden kum mu taşımadım ,şerbetlermi vermedim.Zavallı çiçeklerimi bir suluyorum o kadar.
Zeki Yağlı
06-06-2010, 21:00
Sevgili dağ çiği, bahçenizi gezdim.
Başından bu yana vardığınız noktadan etkilendim. Bravo.
Herşeyi, bitkileri, yerleşimlerini her sene gözden geçirmek gerekiyor.
Azim ve gayretle her sene daha daha güzelleşiyor.
Selamlar
Bravo ,siz, tebrik ederim .Çok emek sarfetmişsiniz ama değmiş .Yetiştirdiğiniz sebzeleri toplarken daha da mutlu olacaksınız:
Orhan Özbilgiç
06-06-2010, 21:42
Sevgili dağ çiği,
O sebzeler, harcadığınız emeğin karşılığını fazlasıyla verecek görünüyor. Baksanıza, ne kadar sağlıklı görünüyorlar!
Ha bu arada, ''Tarla sarmaşığı'' nı bahçenize pek bulaştırmayın derim. Yayılmasına izin verirseniz, tüm bitkilerinizin dibine yakın yerlerden çıkarak, onlara sarılıp boğacaklardır. Benim Fındık bahçemde, birçok fındığın gelişmesini engellediler.:mad:
dağ çiği
06-06-2010, 22:20
Sayın Zeki Yağlı, sizden bu güzel sözleri duymak beni öyle mutlu ettiki anlatamam.Sizden öğreniceğimiz çok şey var.Çok teşekkür ediyorum, sizin gibi değerli insanları tanıdığım içinde çok mutluyum.
dağ çiği
06-06-2010, 22:28
Sevgili Hatice Çok teşekkürler güzel sözlerinle beni mutlu ettin.Sebzelere gerçekten çok emek verdim.Geçen yıl domatesler erkenden külleme olmuştu,nedenide derin dikememiştim.Arkadaşlarım, evdekiler hep dalga geçti benimle.Okadar uğraşıyosun ortada bir şey yok diye.Biberlerim güzel olmuştu on tane bal kabağım ama insanlar hep olmuyanı görür.Acayip hırs yaptım.Bu yıl En az on kg çilek topladım, salatalık yarın inşallah toplarım.Evdekilerede zulüm yapmıyor değilim gelene geçene dağıtıcam size bir şey yok diye.Ama insanın ailesine arkadaşlarına emeğinin ürününü sunması büyük mutluluk.
dağ çiği
06-06-2010, 22:33
İNşallah Orhan bey allah utandırmasın.Tarla sarmaşığını yol kenarına bir çiçeklik yapmıştım ona ekmek için aldım ama tutmadılar.İstiyorumki her yer çiçek olsun. Malesef ben ekiyorum insanlar çalıyor **** çiçekliğe çöp atıyorlar ahh insanımız değer bilmiyor hiç.
umutyolcusu
07-06-2010, 14:59
Ben izlerken yoruldum bir de sizi sormalı.Çok emek vermişsiniz.İnşaallah emeğinizin karşılığını alırsınız. Çiçeklerinizin keyfi yerinde görünüyor.Hem ev hem bahçeler...Allah kolaylık versin size.
dağ çiği
08-06-2010, 21:25
Çok teşekkürler umutyolcusu.Bu ara gerçekten çok yoruluyorum.Koşuşturmadan dört kg vermişim buna çok memnunum ******.Dünyadaki en güzel şeylerden biri her şeyi yiyip zayıflamak.Bunu da bahçe aşkına borçluyum.
Zafer İnandıklı
08-06-2010, 23:01
Maaşallah, allah emeklerinizi zayii etmesin, hepsi çok güzeller elinize emeğinize sağlık.
Kolaylıklar diliyorum. Sağlık ve mutlulukla keyfini yaşayın.
Sevgili dağ çiği
Çiçekleriniz, sebzeleriniz çok güzeller ellerinize emeğinize sağlık.
dağ çiği
09-06-2010, 21:57
Çok teşekkür ediyorum Zafer bey,Birol bey.ALLah hepimizin emeklerinin karşılığını verir inşallah.Bizlerde burada mutluluğumuzu paylaşırız.
dağ çiği
16-06-2010, 22:53
Yoğunluktan burdaki bahçemi ihmal ettim bu aralar.Fırsat buldukça resim çektim ama yorgunluktan yükleyemedim. Ara ara çektiğim resimler.
Sebzelerin keyfi yerinde,153449 böğürtlen coşmuş durumda.bu yıl bol bol marmelet yapıcam inşallah.
turuncu lilyum açtı sonunda kırmızıda açmak üzere153450
galaların gelişimi çok güzel giderken ne olduysa yapraklar sararıp düşüyor çok üzüldüm.çok istediğim bir çiçekti.Sadece iki tanesi açtı onlarda keyifli değil 153451
153452
Katsız küpeler tüm güzelliklerini sergiliyorlar.153453
dağ çiği
16-06-2010, 23:07
B153454ahçede bulmuş kardeşim ne annesi varmış ne babası aldı getirdi. Evde bakımı zor olduğundan ardiyeyi ona tahsis ettik.adınıda tarçın koyduk.Kendini öyle sevdiriyoki maskotumuz oldu153455
Bahçedeki diğer miniklerimiz.Annelik başka bişen nasıl bakıyo onlara ama tarçını istemedi.153456
.
dağ çiği
16-06-2010, 23:28
Clematis bol bol çiçek vererek sevindirdi beni.daha çok çiçek vericeğede benziyor çiçekleride çok dayanıklı.On beş gün oldu hala ilk çiçeği duruyor.153473
sevdiğim köşe153475
Kendiliğinden çıkan şeftali fidanımız ilk meyvesini verdi.Ne büyük bir mutluluk.153474
Naneleri ikinciye biçtim.153476[/A
Bayadır salatalık topluyorum.[ATTACH]153477
Sevgi Durul
16-06-2010, 23:36
Sevgili dağçiği, turuncu lilium ve büyük saksıdaki küpe çok güzel. Küpe tek kök mü?
Ayrıca sebzeleriniz sizi pazara gitmekten kurtaracak. Bereketleri bol olsun. Sevgiler.
dağ çiği
16-06-2010, 23:42
Evdeki çiçeklerin keyfi yerinde balkonda yerlerini aldılar.
dağ çiği
16-06-2010, 23:46
Teşekkürler sevgili SDurul küpe tek kök.Sebze çok ektim, pazar sebzesini beğenmediğimden bu kadar uğraşıyorum.Yerli diyolar tatları o kadar faklı ki.Bendende size sevgiler.
dağ çiği
16-06-2010, 23:51
Evdeki çiçeklere devamı.
Selim-i Ahir
17-06-2010, 00:06
Fotoğraflardan hareketle bir şeyler söylemek gerekire estetik ve pratiğin harika uyumu diyebilirim.
Elinize sağlık...
Cumhur Tonba
17-06-2010, 00:58
Beni bu yaştan sonra hırsızlığa başlatacaklar.
Bu ne harika fotoğraflar, ne harika görüntüler. Maskotunuz da çok sevimli. Neyse, bir tanışalım ben size esas niyetimi söylerim.
dağ çiği
17-06-2010, 22:43
Çok teşekkür ederim Selim bey elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorum.Daha yolun başındayım.
dağ çiği
17-06-2010, 22:48
Güzel sözleriniz için teşekkürler Cumhur bey.Benim bahçem burdaki bahçelerin yanında deve de kulak sizi neyin cezb ettiğini merak ettim.Tanıştıkta artık beni fazla merakta bırakmayın.
Cumhur Tonba
17-06-2010, 23:20
Merhaba dağ çiği.
Biliyorsunuz agaçlar.net'te Bitki delileri diye bir bölüm var. Bizde aramızda şakalaşırken kendi kendimize 15 Mart Dünya Bitki Delileri Günü olsun dedik ve ben Facebook'ta böyle bir grup açtım. Orada sadece üyelerimizin ve onların tanıdıklarının çekmiş olduğu fotoğrafları yayınlıyoruz.
Sizde, kendi bahçenizin fotoğraflarına bir bakarsanız çok doğal ve güzel fotoğraflar olduğunu göreceksiniz.
Hani diyorum sizin adınızla birkaç tanesini ... anladınız herhalde.
Not; Zorlu çıkarırsanız Hhatice'yi yardımcı kuvvet olarak sevk edeceğim haberiniz olsun.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=8436
dağ çiği
08-07-2010, 22:40
Cumhur bey kusura bakmayın bayağıdır buralardan uzaktım.Ben nasıl olduda görmemişim bitki delilerini o delilerden biride ben olduğuma göre ****** alabilirsiniz istediğiniz ..... ları.Hatice hanıma kapım her zaman açık.
dağ çiği
08-07-2010, 22:46
Buralardan uzaktım ama resim çekmeyi ihmal etmedim.Bu gidişle hepimiz fotoğraf sanatçısı olucaz.Haziran yirmialtıdan itibaren en son bügüne kadar çektiğim resimler.Lilyumlar anlaşmış gibi sırayla açtılar.
Hepsi cok güzel açmış ama, gözüm hemen küpelilere takıldı:))
Küpeliye doymıyacağım ben. Acık hava ve ağaç altlarına bayılıyorlar bence.
Güle güle keyifle izleyin hepsini.
dağ çiği
08-07-2010, 22:56
lilyumun bu rengini çok sevdim keşke daha dayanıklı bir çiçek olsaymış.158939
158940
yağmur damlalarıyla kabak158941
o kadar çabuk büyüyolr ki doğa harikaları158942 y
yavru kedileri neden bu kadar çok seviyorum acaba158943
dağ çiği
08-07-2010, 22:59
Sormayın küpe hastalığı fena vurdu hepimizi.Bu yıl ingilizlerden küpe aldığımızı duydular sanki o kadar çok çeşit küpe satılmaya başladı ki habire alıyorum.Merak ediyorum kışın nere koyacağım onları.
dağ çiği
08-07-2010, 23:06
Pet şişe yöntemiyle çeliklediğim küpeler açmaya başladı.
İngilizlerden aldığımız küpeler farklı birşey cıkmadı ki. Yana döne mavi küpe getirttik, lila çıktı:))
Kışın benim bütün küpeler kar altında kaldı. Dondular diye cok üzülmüştüm, ama baharda hepsi filizlendi. Bende baharda duvara küpeler için yer yaptırdım derince. Bol çam iğnesi koydum toprağına ve diktim. Artık kışı bahcede geçirecekler. Birkaç tanesini küvet havuzun yanına diktim . Bakalım bu kış nasıl olacak.
Küpe çiçekleri perlitte çok çabuk kökleniyor. Bir deneyin isterseniz.
dağ çiği
08-07-2010, 23:22
158955
158956
Bu küpeliler çay bahçesine ait sıcak kavurmuş onları zavallılar baygın bir vaziyette dayanamadım gittim çay bahçesi sahibine.dedim ver onları tedaviye aliyim iyileşsinler getiriyim sana o da verdi sağ olsun şimdi durumları gayet iyi yarın teslim edicem.
158957
158958158959 bu benim yeni aldıklarımdan.
dağ çiği
08-07-2010, 23:25
Katsızlar benimde dışardaydı katlılarda dayanıklımı çok sevinirim.
Katlı katsız hepsi dışarıdaydı benim.
dağ çiği
08-07-2010, 23:33
küpelere devam158960
158961
158962
158963
yağmurun altında birbirlerine sarılmış güzellerim hepsini ****** içeri taşıdım çok güzeller yaa.158964
dağ çiği
08-07-2010, 23:35
Çok sevindim içim rahatladı şimdi, sağolun iyiki varsınız.
nazlı hilal
08-07-2010, 23:42
SN.Dağ çiği,lilyumlar ve küpeler harikada kedi yavruları çok tatlı,kızlarım görmesin:p
Adalet Yağcı
09-07-2010, 09:47
Sevgili Dağ çiği, özlemişiz bahçenizi.
Küpeler konusunda uzmanlaşmışsınız, ne güzel coşmuşlar.
Bu sene benim liliumlar da çok güzel açtılar ama bütün şölen 15 gün sürdü.
Önce açanlar kokusuzdu, şimdi kokulular sırada bekliyor.
Kediler bahçeleri çok seviyor anlaşılan, benim de sarışın bir misafirim var :)
finduk52
09-07-2010, 12:24
Sevgili dağ çiği , kendinide bahçenide özlettin. Küpelilerin ne güzel coşmuşlar maşallah , ellerine sağlık canım. Liliumların rengi çok hoş. Acaba kokuları varmı ? Benim liliumların hepsi kokusuz . Seneye kokuluların peşine düşeceğim sanırım. Minik yavrularda çok tatlılar .
Kucak dolusu sevgiler .
dağ çiği
09-07-2010, 22:14
Teşekkürler sevgili nazlı,lilyumlar güzelde ömrü az.Küpe çiçeklerini hep sevmişimdir sağolsun arkadaşlar onların bilgiler sayesinde bu yıl sağlıklı bir şekilde küpeleri yetiştirdim kışıda atlatırsak her şey ozaman çok güzel olucak.Kedileri okadar seviyorumki bahçeyi kırıp döküyorlar hiç ses yok bende ama biri yanlışlıkla bir dal kırsa kıyamet kopuyo dilsiz hayvanlar korumak gerek.Kızlarınıza sevgiler sizedeee.
dağ çiği
09-07-2010, 22:52
Sevgili Dağ çiği, özlemişiz bahçenizi.
Küpeler konusunda uzmanlaşmışsınız, ne güzel coşmuşlar.
Bu sene benim liliumlar da çok güzel açtılar ama bütün şölen 15 gün sürdü.
Önce açanlar kokusuzdu, şimdi kokulular sırada bekliyor.
Kediler bahçeleri çok seviyor anlaşılan, benim de sarışın bir misafirim var :)
Bende sizleri özledim Adalet hanım bizler doğanın birleştirdiği dostlar olduk gerçi ben aranızda yeniyim ama sizi yıllardır tanıyor gibiyim.
Küpeler konusunda sitedeki arkadaşların deneyimleri sayesinde başarılı oldum sağolsunlar allah böyle güzel dostları eksik etmesin.
evet ya lilyumlar güzelliklerini gösterip kaçan cinsten.
Sarışın misafiriniz çok tatlıydı ne güzelde bakıyodu çiçeklerin arasından kediler kadar zevk sahibi hiç bir hayvan yoktur her halde onun için onları çok seviyorum.
dağ çiği
09-07-2010, 23:05
Sevgili dağ çiği , kendinide bahçenide özlettin. Küpelilerin ne güzel coşmuşlar maşallah , ellerine sağlık canım. Liliumların rengi çok hoş. Acaba kokuları varmı ? Benim liliumların hepsi kokusuz . Seneye kokuluların peşine düşeceğim sanırım. Minik yavrularda çok tatlılar .
Kucak dolusu sevgiler .
Sevgili finduk bende sizleri çok özledim.Yaz gelince böyle oldu, arkadaşlar bırakmıyor dışarda oluyorum, gündüzleride bahçede.Aman bir yaz gelse diye bekliyoruz gelmesiyle gitmesi bir oluyor iki ay sonra yine biz bize kalırız.
Küpelerin keyfi yerinde havaların yağmurlu gitmesi onları mutlu ediyor her halde.
Benim lilyumlarda kokusuz seneye bende kokuluların peşinde olucam galiba.
dağ çiği
09-07-2010, 23:49
Hazır hava yağmurluyken biraz daha resim eklim.
marul camgüzeli kardeşliği159254
çuhayla camgüzeli159255
kiviler159256
159258
üzümler159257
düşünüyorumda yüz metre kare bahçeye ne çok şey sığdırmışız.
dağ çiği
09-07-2010, 23:59
çok cam güzeli gördüm ama hiç biri bunun kadar güzel değil159259
159260
ben galiba çiçekleri karışık ekmeyi seviyorum159261
begonvilin çiçekleri tek tük ama keyfi yerinde159262
patlıcanın çiçeğiyle kına çiçeği görüntüleri hoşuma gitti.gerçi kınalar nedense marul gibi çiçeklenmeye pek niyetleri yok159263
dağ çiği
10-07-2010, 00:06
petunyalar hala güzel
dağ çiği
10-07-2010, 00:18
Sebzelerin güzelliği
dağ çiği
10-07-2010, 00:33
yağmurda güller başka güzel159289
159290
159292
son açan lilyumum159291
ortancayla geceyi bitirelim159293
finduk52
10-07-2010, 00:38
Fotoğraflar mest etti beni yine sevgili dağ çiği . Cam güzeli çok güzel . Geçen gün bende vuruldum bir tanesine hemen aldım eve getirdim. Oda böyle pembiş pembiş.
Sebzelerinde çok sağlıklı ve güzeller maşallah.Ellerin dert görmesin.
Yazın daha çok dışarıda geçiyor zaman. Bahçe arkadaşlar eş dost Allah eksikliğini göstermesin. Biz yine buradayız inşaallah .
Kucak dolusu (lilyumlarımız kokulu değil ama olsun , farzetki kokulular :) ) lilyum kokulu selamlar ...
Canım bu negüzellik böyle birkez daha hayran kaldım.
finduk52
01-08-2010, 09:23
Sevgili dağ çiği nerelerdesin ? Kayboldun yine ...
Sevgi Durul
04-08-2010, 12:24
Sevgili dağ çiği, inşallah her şey yolundadır. Uzun süre yazmayan arkadaşlar olunca merak ediyorum, doğrusu.
Küpeleriniz güzelliğini koruyabildi mi? Benim küpeler can çekişiyor, şimdi budadım. Kuru dal kaldılar. Bugünlerde, en büyük isteğim kuruyan dalları yeşertmek. Bahçede aylar sonra yeşeren yasemin ümitlerimi arttırdı. Şimdi sıra nektarin ve küpelerimde.
Sevgiler...
Umarım herşey yolundadır, güzel bir tatildesinizdir.
Orhan Özbilgiç
20-08-2010, 20:22
Sevgili dağ çiği;
Yokluğunuz, farkediliyor. :(
Sevgi Durul
26-09-2010, 22:22
Sevgili dağçiği merak ediyoruz artık, bir ses verin.
dağ çiği
26-09-2010, 23:59
Sevgili Finduk, Cemo, Orhan bey, SDurul, değerli arkadaşlarım ilginiz için çok teşekkür ederim.Sizleri merakta bıraktığım için üzüldüm.Özellikle seni Durul cuğum Allaha şükür olsun iyiyim.Sadece hani bazen olurya herşeyden uzaklaşmak istersin.yaz sıcakları ağır geldi bana galiba.İnşallah bundan sonra yine hep beraber oluruz.
Sevgi Durul
27-09-2010, 00:05
Hoşgeldin, sevindim şimdi, şimdi birisi görse, neden gülümsediğimi merak eder.
Zaman zaman hepimize aynısı oluyor. Herşeye rağmen hayat yaşamaya değer.
Sevgiler...
dağ çiği
27-09-2010, 00:44
Hoş buldum sevgili arkadaşım, çok haklısın hayat yaşamaya değer.
Bonsai şekli vermeye çalıştığım benjaminimi katlettim
137156
Sakız sardunyalarım bugün çok güzel geldi bana acaba balkona çıkınca keyiflerimi geldi.
137158
manzaranız tek kelimeyle harika.çiçeklerinizede bayıldım.emeğinize sağlık.
küpelere devam158960
158961
158962
158963
yağmurun altında birbirlerine sarılmış güzellerim hepsini ****** içeri taşıdım çok güzeller yaa.158964
yavrularınız çok tatlı.bende dışarıda ne bulsam kıyamayıp eve götürüyorum.15 yetişki kedim var.yavruları saymıyorum.bahçede bakıyorum.sabah akşam aynı saatlerde süt veriliyor.hiç kaçırmazlar.bizde ailece bütün hayvanlar çok sevilir.
Orhan Özbilgiç
27-09-2010, 03:07
Artık tam Sevgili Barış Manço' nun ''Binboğa' nın Kızı'' adlı şarkısından bir dizeyi yazmaya sıra gelmişti ki geldiniz.
''Bir göründün, bir yok oldun, serap misali.''
İyiki geldiniz. Çünkü; bayağı bir iz bırakmıştınız.:) Sizi, bir gazete muhabiri gibi, o tarihi küple çektirdiğiniz fotoğrafla hatırlayacaktım...;)
dağ çiği
27-11-2010, 11:35
Sevgili Dlk, Sevgili Orhan abim, ilginiz için teşekkür ederim.Bu yaz bedenende ruhende çok yoruldum.Havalrın sıcaklığı aşırı nem bana hiç iyi gelmedi kendimi inzivaya çektim biraz.Sizleride bahçemide çok ihmal ettim neyseki havalar soğuyunca kendime geldim.
fikreteren
27-11-2010, 11:39
Aman kendize iyi bakın.Gerçi havalar dengesiz ama olsun.Kendinizi koruyun.
dağ çiği
27-11-2010, 11:45
Yaz boyu resimleri çektim ama yüklemeye fırsatım olmamıştı.Temmuzda çektiğim resimler.181866
kendiğiğinden çıkan nektarin
181867
181868
Domateslerden iyi verim aldım181869
Böğürtlenler çıldırmış gibiydi verim çok olmasına rağmen çok iriydiler.181870
dağ çiği
27-11-2010, 11:51
Haklısınız Fikret bey kendimi hiç korumadım. Elimde değil bahçeye girdiğimde kendimi kaybediyorum.Bu tprak aşkı hiç birşeye benzemiyor.
dağ çiği
27-11-2010, 12:01
181871
ilk kızaran domates kırmızı kurdaleyi hak etti 181872tohumluk oldu
181873
halamın bahçesinde dikenlerin içinde yaşam savaşı veren yabani yasemin181874
181875
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.