Bağlan

View Full Version : Kelebek makarnadan cips




Müjgan
24-01-2010, 18:33
Rozanne Gold'un "üç malzemeli beş yıldızlı yemekler" kitabında okuduğum bir tarifi denedim dün.

Yeterli miktardaki kelebek makarnayı tuzlu suda 10-12 dakika haşladım. Makarnaları iyice süzdüm ve bir kağıt havlunun üstünde sularını çekmesini bekledim, çok bekleyince en alttaki makarnalar kağıda yapışıyorlar. :)
122970


Çok bekletmemek için kızartma öncesi malzemeyi önceden hazırlamıştım. Yeteri miktarda mısır unu, biraz tuz, biraz toz acı biber, karabiber, birazcık kekikten oluşan toz karışımını homojenize etmiştim.


122971


Makarnaları o tozun içinde her yerlerini buladıktan sonra, kızgın yağın içine atıp, birbirlerine yapışmamalarına dikkat ederek, altın rengi alıncaya dek kızarttım.

122972


Evde çocukların arkadaşları vardı, onlara test ettirdim.:) İlginç buldular ve beğendiler. Ama soğan ya da sarmısak tozu da olsaymış daha lezzetli olacakmış dediler. :)
Evde cips bittiğinde, ya da değişik ve piyasadaki cipslerden daha doğal bir malzemeyle cips yemek isterseniz deneyin. Fena olmuyor. Baharat karışımı varyasyonları ile farklı cipsler yapmak da mümkün.




gece
24-01-2010, 21:00
Bu tarif iyi oldu, çocuklardan büyük olan lâftan anlıyor ama küçük olanı vazgeçiremiyorum cips yeme sevdasından :( İkisi de makarna canavarı olduklarından yalamadan yutacaklardır bu cipsi.

Teşekkürler.


gece
Gipsy Kings dinleterek, çocuklarına cipsin kralını yedirebilecek forum kişisi!

malina
24-01-2010, 21:15
Madem makarna haşlayınca oluyor, böyle de olur...

2 yumurta kırıp, aldığı kadar un ekle, sert bir makarna hamuru yap.
Aç 1-2 cm kalınlığında ver çocukların eline buna benzer kesicileri,
kendi cipslerinin biçimlerine kendileri karar versinler:)

123022

"Doktor bu ne?" repliğini hatırlıyorlarsa, makul kesimler yapacaklardır, değilse öğretirsin :)

mayısgülü
24-01-2010, 21:20
bende yapıyorum baharat karışımının içine kimyon tavuk suyu bulyonunu un gibi ezdikten sonra katıp kızartırsanız tam çips tadı oluyor

karaselvi
24-01-2010, 21:55
Neler öğreniyoruz böyle ilk fırsatta deniyeceğim. Ayrıca bu tür şeyler çerez başlığı altında toplansa daha rahat ulaşılabilir gibi.

karaselvi
29-01-2010, 10:23
Kelebek makarna olmadığı için uzun makarnayı 3 e bölüp yaptım görünümü ve tadı süper oldu sanki hazır çips gibi. Ama makarna dışındaki baharatların bir kısmı yağ içine dökülüyor ve bir süre sonra yanıyor içinden almak mümkün olmuyor.

Müjgan
29-01-2010, 10:43
Baharatlarını kızgın yağdan çıkardıktan hemen sonra dökmeli. :)

begonya26
01-03-2010, 17:55
harika bir bulus en kısa zamanda deneyecegim :D

backyard
14-03-2010, 07:29
acaba bunun fırınlanmış versiyonu nasıl olur :rolleyes:
deneyip bilgi vereceğim size :)

anilozer112
14-03-2010, 11:19
acaba bunun fırınlanmış versiyonu nasıl olur :rolleyes:
deneyip bilgi vereceğim size :)

Fırın versiyonu mu? Valla olursa çok güzel olur. Biraz yağlı yiyeceklerden kaçarımda.. :p

backyard
14-03-2010, 11:47
denedim :)
makarnaları tepsiye koyup sprey yağla yağladım

sonuç:
bazıları yandı :(
bazıları tam çıtır olmadı, onların tadı kötüydü :o
bazıları tam çıtır/kıtır oldu, onlar güzeldi :rolleyes:

ders:
neymiş, demek ki fırın tepsisine koyarken makarnaların az miktarda olmasına ve üstüste gelmemesine dikkat edilecekmiş

denemeye devam :)

karaca27
06-04-2010, 10:05
harika görünüyorlar bende en kısa zamanda yapacagım.

anilozer112
08-04-2010, 14:18
denedim :)
makarnaları tepsiye koyup sprey yağla yağladım

sonuç:
bazıları yandı :(
bazıları tam çıtır olmadı, onların tadı kötüydü :o
bazıları tam çıtır/kıtır oldu, onlar güzeldi :rolleyes:

ders:
neymiş, demek ki fırın tepsisine koyarken makarnaların az miktarda olmasına ve üstüste gelmemesine dikkat edilecekmiş

denemeye devam :)

:) Kızgın yağda yapmak iyi olucak gibi :)

rumma
12-04-2010, 11:15
Çok ilginç cidden..:)

küstümçiçeği
28-06-2010, 15:32
Bu tarifte benim oğluma yaptığım cips. Patatesleri soyup rendenin iri tarafı ile rendeleyin daha sonra nişastası gidene kadar 5-6 kez yıkanır. Daha sonra tuzlu suda bekletip suyu süzülür. Çok kızgın yagda kızartılır ve daha sonra kağıt havlu üzerine konarak fazla yağı alınır.

boshaft
02-08-2011, 13:14
yapıyorum :))