PDA

View Full Version : Yaprak Begonya (Begonia Rex)

Sayfalar : 1 [2]

Jezebel
05-06-2010, 16:12
İyi ki aklına geldi ,
şişen tabletlerde böyle sorun oluyor , daha önce de bu sorunu yaşamıştım .
Dış tabaka toprakta çözülmüyor . O yüzden şişen tablet kullandıysam dar bir makasla köklenmeden sonra dış zarı kesiyorum .

umıt79
05-06-2010, 16:12
Sevim Hocam Rexlere sürekli sıvı besin vermelisiniz.Bu anlamda çok dayanıksız bitkiler. Topraktaki besin onlara bir süre sonra yetemiyor. İki haftada bir sıvı gübre verin ve yapraklarına spreyleme yapın hafifçe. Kuru sıcağa çabuk tepki verir. Hafifçe rüzgar alan gölge ya da yarı gölge alanda size hiçbir zorluk çıkarmayacaktır..

oki_1655
05-06-2010, 23:55
Benim rexim sürekli iki yaprak. Yeni yaprak verdikçe bir yaprağımızı kaybediyoruz. Bir şey olursa çok üzülürüm hem kendi adıma hem de benim için o kadar zahmete giren oki adına:(

Hocam aynı sorun bende de var sizdeki yaprak veriyormuş, bendeki onuda yapmıyor.2 yaprak duruyor öylece.Şuan Bursa'dayım salı günü Kütahya ya gidince benimde ilk işim açıp köküne bakmak olucak.Acaba nasıl bir sıvı besin vermemiz gerekir bunlara?

sevim.K
06-06-2010, 00:00
Yaprak besinim var. Ondan vereceğim ben.

umıt79
06-06-2010, 01:01
Bitkiye takviye olsunda içeriği çok önemli değil. Dışardan besine mutlak ihtiyaç duyuyor.Bu salon bitkileri için olan sıvı besinlerde olur. Ben birkaç gün önce 2,5 lt cola petine bir çay bardağı kadar güvercin gübresi koyup iyice sallayarak gübrenin özenerek suya karışmasını sağladım.

Gübreleri daha önceden elime eldivenleirimi giyip iki avucum arasında ovalayarak toz haline getirmiştim.Sonra sevgili ablalarım Adalet ve jezebel in önerisini dikkate alarak suda bir gece beklettim. Ertesi sabah sulama kabına döküp üzerine biraz daha su ilave ederek (güvercin gübresinin yakmasından korktuğum için ) eriyiği sulandırdım ve küpe çiçeklerim ,rex begonyalar başta olmak üzere tüm bitkilerimi suladım. Bir kaç gün olmasına rağmen hiçbir problem olmadı. Üstelik küpelerim çok sağlıklı duruyor ,rexlerde keza öyle canlandı ki.

Fakat Rexlerin içinde birkaç çeşit var ki ne yaparsam yapayım yaprak kaybı oluyor.

siniroluyorum
06-06-2010, 12:57
246.mesaj, ikinci fotodaki rexten aldım bir-iki haftadır bende çok sağlıklı gözüküyor.İki haftada bir sıvı gübre vermeyi planlıyorum.Ceviz ağacının altında duruyor.Hafif gölge var.Sizce uygun olmayan bir şey var mı?

umıt79
06-06-2010, 17:04
246.mesaj, ikinci fotodaki rexten aldım bir-iki haftadır bende çok sağlıklı gözüküyor.İki haftada bir sıvı gübre vermeyi planlıyorum.Ceviz ağacının altında duruyor.Hafif gölge var.Sizce uygun olmayan bir şey var mı?

Sayın siniroluyorum 246.mesaj ikinci resimdeki Rex begonya escargot varyetesi . En dayanıklı rexlerden biri kolay kolay bozulmuyor yaprakları.Gölge ve az ışıklı ortamlarda daha iyi .Nemsizliğe karşıda dayanıklı ama siz güzelliğini kaybetmemesi için nemlendirmeyi ihmal etmeyin.Güneşte kalmak öldürücü etki yapıyor sadece buna dikkat . Şartlarınız da gayet iyi rex escargot için...

Ayşe Yıldız
08-06-2010, 13:46
Çok güzeller.

yağ-mur
05-07-2010, 02:35
Sevim Hanım okuduklarım içinde bu bitkinin Hindistan üzerinden dünyaya yayıldığı ve Peru ,İngiltere ,Amerika gibi ülkeler tarafından doğal ortamlarına uyarlamak için genetik oynamalarla kazanıldığı yazıyordu.Bakın Bir Amerikan varyetesi olan Çikolata Begonia resmi ekliyorum.Diğeride birkaç Rex begonia yaprak çeşidi..
122760

bu ne güzelliktir böyle maşallah;)

günebakan
05-07-2010, 10:13
Ben de rex begonya'mın toprağı gözüme kötü göründüğü için toprağını değişmiştim bütün yapraklarını döktü zaten iki taneydi şu anda yapraksız bir şekilde duruyor ne öldü nede yeşerme var bakalım ne olacak.

ilksenozturk
05-07-2010, 12:39
yaprak begonyalarım bir türlü yüzüme gülemedi. siteden satışını yapan bir arkadaşımızdan almıştım iki cins. sürekli yaprak döküp duruyorlar. hiçbir gelişme yok:(

ekşimtrak
11-07-2010, 02:52
renkleri harika:)

cemo
11-07-2010, 05:40
Rex begonyalarım ve yaprak kenarlarını rastgele keserek, perlite diktiğim rex yaprakları. 4 yaprakta yavru verdi, artık ayrı saksıya alma zamanı geldi.

MİRBE
13-07-2010, 12:12
Sonunda çiçekcime geldi Escargot benim de oldu artık:)

MİRBE
29-08-2010, 22:55
Şu anda Konya Koçtaşta 3 çeşiti satılmakta...

Ben de 2 çeşit var aynı saksıya alsam sorun olur mu?

Muka
24-10-2010, 16:27
Begonia Boweri satışa ne zaman çıkacak acaba bır adet edinmek isterim.

iyiarama
22-11-2010, 17:48
http://www.cografyamiz.com/resimler/begonya.JPG

yeni diktim. komsumun bahcesinden bir dal kırdım ve diktim. acaba cok nem ve su seviyormu?

umıt79
27-11-2010, 09:24
Sevgili İyiarama öncelikle hayırlı olsun .Fakat bitkiniz Rex begonya değil , o bir çilli begonya .Çok çabuk gelişir ve çok güzel boylanır.Sularken abartmamak gerek ,toprağı hafif kurudukça sulayın .Çok sulamayın ...

Hydrosuccess
27-11-2010, 12:00
Begonia boweri Meksika kökenli daha çok yaprakları için yetiştirilen rizomlu bir begonya türüdür.''Boweri'' sözcüğü bitkinin yaprak kenarları ve filizlerinde yer alan yarı şeffaf tüyleri tanımlamakta olup bitki ''Kaş Begonyası'' olarak da bilinmektedir.Görsellerini paylaştığım 'Tiger' yaprakları desenli bir hibriddir.Açık pembe beyaz çiçekleri küçük ve gösterişsizdir.
Begonyalar topraksız yetiştirme yöntemlerine nispeten zorlukla uyum sağlıyor ve diğer birçok bitkiye göre daha fazla gözlem ve ilgi gerekiyor.Bunun en önemli nedeni bitkinin zayıf kök yapısı.Bitkinin genel görünümü, kestane renginde genç yaprak ve yaprak kenarlarındaki yarı şeffaf tüylerin detayları.

sevim4
27-11-2010, 14:01
Muhteşem ellerine salık bir gün kapını çalarız inşallah.

siniroluyorum
18-12-2010, 19:40
Sayın siniroluyorum 246.mesaj ikinci resimdeki Rex begonya escargot varyetesi . En dayanıklı rexlerden biri kolay kolay bozulmuyor yaprakları.Gölge ve az ışıklı ortamlarda daha iyi .Nemsizliğe karşıda dayanıklı ama siz güzelliğini kaybetmemesi için nemlendirmeyi ihmal etmeyin.Güneşte kalmak öldürücü etki yapıyor sadece buna dikkat . Şartlarınız da gayet iyi rex escargot için...

Malesef sanırım çok suladığım için tüm yaprakları gitti ama saksısını büyütüp suyunu azalttım ve sonuç:)

cemo
18-12-2010, 21:00
Rex lerin kış bakımı nasıl. Bilgi verirseniz sevinirim.

siniroluyorum
17-04-2011, 20:14
Ben çoğu çiçeğime uyguladığım şekilde suyunu azalttım.Pencere kenarında durdular.Şu an renkleri iyice ortaya çıktı.Acaba yeni türleri nerede bulabilirim.Çok seviyorum begonya rexleri ancak internette de bulamadım.Acaba birileri bana minicik bir yavru gönderebilir mi?

nobel7
18-05-2011, 15:48
arkadaslar bendeki rex begonyanin tam ismi türü nedir acaba?

selis
19-07-2011, 19:40
Yaprağı çok güzel, ama maalesef güneşe karşı aşırı duyarlı..

zencefil cicegi
04-09-2011, 12:19
selamlar bende cicek bakmayi sevenlerdenim ve onlari kirmadan incitmeden en iyi nasil bakabilirim cabasindayim sizleri buldum ve bir kac gündür inanilmaz bilgi sahibi oldum.
Bende bu yesil begonyalarin hayraniyim ama benim ciceklilerden var ismini tam bilmiyorum ve bakimi hakkindada acikcasi hhic bilgim yok yardimci olursaniz sevinirim.http://www.hizliupload.com/dm-KNKW.jpg http://www.hizliupload.com/dt-6MVS.jpg

günebakan
04-09-2011, 12:55
Hoşgeldiniz sevgili Zencefil çiçeği eğer begonyalarınızın fotoğraflarını eklerseniz bilgisi olan arkadaşlar eminim size yardımcı olurlar:)

zencefil cicegi
04-09-2011, 13:02
hosbulduk tesekkür ederim resimleri ekledim zaten sari ve turuncu cicekliler sizde görülmüyormu acaba ?

günebakan
04-09-2011, 13:13
Daha önce görülmüyordu şimdi görünüyor.begonyalarınızla ilgili bilgileri aşağıdaki linkte bulabilirsiniz:)

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=5719&highlight=begonya

Ayrıca bu linke de uğrarsanız iyi olur:)

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2595

zencefil cicegi
28-09-2011, 00:28
merhabalar begonyami alali 3 hafta oluyor saksisini büyütmeyi düsününüyorum fakat yerine alismasini beklemek istedim.
Degistirmemde sakinca olurmu,beklemelimiyim?
resimlerde sagliklimi sizce?

ZeDomac
23-10-2011, 15:02
merhabalar begonyami alali 3 hafta oluyor saksisini büyütmeyi düsününüyorum fakat yerine alismasini beklemek istedim.
Degistirmemde sakinca olurmu,beklemelimiyim?
resimlerde sagliklimi sizce?

Iyi Günler :D

Evet Begonyan cok Saglikli fakat cok sulanmis gibi gözükiyor. Saksiyi büyültmeni Tavsiye etmem, cünki Rex Begonya cok hassas dir.

Birsey soricam siz Rex Begonya´yi nerden aldiniz, bende Almanyada yasiyorum.

eslem
24-10-2011, 12:19
rex begonya arayışlarım sonuç vermedi artık sadece dua edeceğim galiba....

MİRBE
24-10-2011, 12:27
Sn.eslem
geçen sene Konya Koçtaştan almıştım ama öldü..Bu senede takipteyim bakın sizde oraya değişik türler geliyor.

yesilgiresun
24-10-2011, 12:32
rex begonya arayışlarım sonuç vermedi artık sadece dua edeceğim galiba....

merhaba eslem.rex begonya arayip bulamadini yazmissin.inanki üzüldüm.bir ara bende cok aradim ,kendime bunu dert ettim.her memlekete gidene ismarliyordum.ancak sonuc alamadim.ama su elimde cok var.isterdimki sanada göndereyim ama nasilhttp://www.agaclar.net/forum/images/smilies/frown.gif

yesilgiresun
16-11-2011, 10:00
anlasilan rex begonyalarla artik ikgilenen yok.ama ben onlarsiz yapamiyorum.su anda birkac tane begonyam telef oldu.artik yasamiyorlar.öyle üzgünümki anlatamam.neyse insallah onlari ilerde telafi ederim

yesilgiresun
21-11-2011, 13:40
nihayet dün Türkiye-den cok sevdigim bir kök rex begonyam geldi.ama mevsim kisa yaklastigi icin acaba yasayacakmi.nasil bir bakim lazim bilmiyorum.tecrübeli üyelerimizden acil yardim istiyorum.tesekkürler

alcen
22-11-2011, 00:52
Sn. Yeşil giresun, az su verin çok soğukta bırakmayın.

yesilgiresun
23-11-2011, 12:49
tesekkür ederim sayin alcen.insanin cocugu hasta olunca nasil yana döne care ariyorsa bende su an öyleyim.ama yapacak birsey yok.umutla tutmasini bekliyorum.saygilar

yesilgiresun
21-12-2011, 23:22
maalesef bütün begonyalarim öldü.o kadar ugrastigim halde bir faydasi olmadi.üzülmekte sonucu degistirmiyor.saglik olsun.

yesilgiresun
11-01-2012, 14:09
gördügüm kadariyla benden baska rex begonyayla ilgilenen yok.benim bütün rexlerim öldü.simdi benim gibi yurtdisinda yasayan üyelerimizden rica etsem acaba benimle ciceklerini paylasirlarmi.ilgilenen birileri cikarmi.

sinekvalesi20
09-02-2012, 00:17
merhaba bende bu ilk sayfada ki resimde olan şekilde bordo renk üzerine kırmızı noktalı çiçek gibi ama yeşil üzerine kırmızı noktalı çiçekten var yaprak güzelinin bir türü diye geçiyor ama bulamadım google da falan aradım bu çiçek hakkında bilgi verebilirmisiniz.

yesilgiresun
15-02-2012, 23:12
merhaba bende bu ilk sayfada ki resimde olan şekilde bordo renk üzerine kırmızı noktalı çiçek gibi ama yeşil üzerine kırmızı noktalı çiçekten var yaprak güzelinin bir türü diye geçiyor ama bulamadım google da falan aradım bu çiçek hakkında bilgi verebilirmisiniz.

eger resim koysaydiniz daha kolay bulunurdu.ama tarifinize göre ciceginiz cilli begonya olabilir.internette isim yazip arastirirsaniz kolayca bulursunuz.ciceginizide güle güle büyütün.hoscakalin.

Güzin Çakar
16-02-2012, 07:30
gördügüm kadariyla benden baska rex begonyayla ilgilenen yok.benim bütün rexlerim öldü.

1-2 hafta önce, bir yapı marketden, 3 farklı tür rex begonya aldım. Ev içine koyamadığım için, bir hayli soğuk olan kapalı balkonuma koydum. Sularsam, toprak kuruyamayıp çürüyecekler. sulamazsam kuruyup ölecekler.Ortam sıcaklığı da begonyaların isteğinden düşük,soğuktan ölecekler. Çok olumsuz yazdığımın farkındayım ama deneme yapıyorum. Soğukta, toprağı kurusa bile sulanmayan begonyaların yaşama şansının çok fazla olduğunu düşünüyorum. Havalar çok ısınmazsa mart sonuna kadar kendi hallerine bırakacağım. Sonucu, olumlu veya olumsuz , fotoğrafları ile paylaşacağım.

(Ev içine koyamama nedenim, kızımın-köpeğimin bitkilerimi çok lezzetli yiyecekler olarak görmesi, kaşla göz arasında bulduğunu midesine indiriyor.)

yesilgiresun
18-02-2012, 19:19
sayin gcakar,bildigim kadariyla rexler kesinlikle soguk havayi sevmezler.bu sene havalar cok sogukmus.balkonunuz kapali bile olsa soguga dayanabileceklerini sanmiyorum.nacizane kanaatim bu.ayrica köpeklerin cicek yedigini hic bilmiyordum.evde hayvan beslemek cocuklar icin zararli zararli olmazmi?

Güzin Çakar
19-02-2012, 14:07
Sevgili yeşilgiresun, aldığım Rex'lerin yaprakları çok iyi durumda değildi. Çürüme değil de,hırpalanmış gibi. Ben almazsam zaten, bir süre sonra çürütürlerdi. Bu şekilde hırpalanmış ve çöp olarak ayrılmış o kadar çok bitki görüyorum ki...En azından ne kadar soğuğa dayandıklarını öğreneceğim. Benim eski bir çilli begonyam var.Onu kışın söylediğim şartlarda tutuyorum. Havalar ısınana kadar bütün yapraklarını ve uç sürgünlerini kaybediyor. Havaların ısınmasıyla kendini topluyor. Rex'lerde de aynı durumu görmeyi ümit ediyorum.

Gelelim kızıma,daha önce başka bir köpeğimiz vardı. Yaşlandığında sağlık problemleri olup, belli yiyecekler yasaklandığında çok zorluk çektik. Bu nedenle kızıma kuru mama dışında, yalnız bizim de çiğ yediğimiz meyve ve sebzeleri veriyoruz. Yarı vejeteryan oldu sayılır:) Evde köpek beslemek, aşıları aksatılmadığı sürece bir problem yaratmıyor.İlk köpeğimizle beraber büyüyen oğlum, şimdi koca bir adam oldu... Sevgilerimle...

nobel7
21-02-2012, 19:44
merhaba arkadaslar,274 uncu mesajdaki resimdeki rex begonyami 3 ay once kaybettim.aldigimda kucucuktu sonra buyudu cok guzel hale geldi,sonra ne olduysa yapraklari teker teker sararmaya vede kopmaya basladi sonrada komple oldu.simdi tekrar bu cicegin arayisi icerisindeyim ama kafama takilan bazi sorular var sizlerle paylasmak istiyorum.bu cicekler yillikmi yoksa uzun yillik ciceklermidir?ikinci sorum ben bu cicegi devamli tabagından suluyordum dogrumudur?yaprakları bozulur diye su spreyi hic yapmadim.klorlu su hic vermedim.vitamin veriyordum.simdi tekrar alirsam nelere dikkat etmeliyimki ilki gibi erkenden kaybetmeyeyim.birde sabah gunesi goren penceremin tul perdesinin arkasına koysam olurmu yoksa hic gunes gormuyen aydınlık biryeremi koymalıyım?cok soru sordum ama bilenler varsa mutlaka yazmalarını rica ediyorum.

yesilgiresun
21-02-2012, 23:29
merhaba arkadaslar,274 uncu mesajdaki resimdeki rex begonyami 3 ay once kaybettim.aldigimda kucucuktu sonra buyudu cok guzel hale geldi,sonra ne olduysa yapraklari teker teker sararmaya vede kopmaya basladi sonrada komple oldu.simdi tekrar bu cicegin arayisi icerisindeyim ama kafama takilan bazi sorular var sizlerle paylasmak istiyorum.bu cicekler yillikmi yoksa uzun yillik ciceklermidir?ikinci sorum ben bu cicegi devamli tabagından suluyordum dogrumudur?yaprakları bozulur diye su spreyi hic yapmadim.klorlu su hic vermedim.vitamin veriyordum.simdi tekrar alirsam nelere dikkat etmeliyimki ilki gibi erkenden kaybetmeyeyim.birde sabah gunesi goren penceremin tul perdesinin arkasına koysam olurmu yoksa hic gunes gormuyen aydınlık biryeremi koymalıyım?cok soru sordum ama bilenler varsa mutlaka yazmalarını rica ediyorum.
sayin nobel,daha öncede yazmistim.rexler suyu cok sevmiyorlar.yazdiginiz asamalardan anladigim kadariyla suyu fazla olmus.ayrica bu cicekler nem ortami yüksek olan bölgelerde cok güzel büyürler.direk günesi sevmezler.aydinlik ve havadar yer en iyisi olur.cok vitaminde iyi degil.umarim 274.cü mesajin resmindeki cicegi bulursunuz.o zaman bende cok sevinirim.hoscakalin.

yesilgiresun
21-02-2012, 23:38
ayrica yerini severse uzun ömürlü bir cicektir

nobel7
24-02-2012, 19:14
merhaba arkadaslar yeni rex begonyami sonunda buldum vede aldim.sizlerle paylasmak istedim.274 ncu mesajdaki begonyami kaybettikten sonra onun gibi bulmayi isterdim ama cok aradim bulamadim.anca bu turu elime gecti,bununla ilgili bilgisi olan arkadaslar varsada yardimci olmalarini isterim.

zencefil cicegi
29-02-2012, 10:28
Iyi Günler :D

Evet Begonyan cok Saglikli fakat cok sulanmis gibi gözükiyor. Saksiyi büyültmeni Tavsiye etmem, cünki Rex Begonya cok hassas dir.

Birsey soricam siz Rex Begonya´yi nerden aldiniz, bende Almanyada yasiyorum.

Sayin ZeDomac
özürdilerim mesajinizi biraz gecikmeli oldu ama yeni farkettim ben bu begonyami NETTO'dan almistim fakat Dehner'de oldukca cok cesitleri var gecen hafta gittigimde görmüstüm rahatlikla ulasabiliriniz tabi bulundugunuz bölgede Dehner bulunuyorsa.

Ben alali 7'8 ay oluyor hic kuruma falan yok arada bir alttaki eski yapraklarinda tek tük dökülmeler oluyor ortadan yeni yaprak sürgünleri veriyor devamli ama öyle aman aman bir gelisim göstermiyor sanki yerinde sayiyor hep buyrun birde fotografini paylsayim.

yesilgiresun
01-03-2012, 17:38
merhaba zencefil cicegi,rex begonyayla ilgili yazinizi görünce dayanamadim.ben bu cicegin adeta hastasi oldum.cok cesitli yapraklari oldugunu biliyorum.acaba elinizde degisik cesitler varmi?mesela pazar güzeli yazan mesajdaki gibi.eger varsa paylasirmisiniz?trsekkürler

zencefil cicegi
01-03-2012, 20:50
Sevgili yesilgiresun
Bende suan sadece resmini ekledigim cesidi var gümüs gibi yapraklari kirmizi dalgalar var
profil bilgilerinizde dikkatimi cekti yanilmiyorsam Almanya'dasiniz Dehner magzasinda cesitleri var sizin icin gidip fotograflarini cekebilirim.

yesilgiresun
02-03-2012, 12:13
cok tesekkür ederim zencefil cicegi.dediginiz gibi Almanya-dan yaziyorum.eger resimleyebilirseniz beni cok sevindirirsiniz

ZeDomac
02-03-2012, 22:35
gördümki bugün dogum günün.belki burasi yeri degil ama iyiki varsin.seni cok seviyoruz.dogum günün kutlu olsun yesilgiresun

yesilgiresun
09-03-2012, 07:53
sana ve ailene cok tesekkür ederim ZeDomac.incelik göstermissiniz.bende size bir ömür boyu mutlu ve huzuklu bir hayat diliyorum.annenize selamlar

yesilgiresun
09-03-2012, 08:05
Sevgili yesilgiresun
Bende suan sadece resmini ekledigim cesidi var gümüs gibi yapraklari kirmizi dalgalar var
profil bilgilerinizde dikkatimi cekti yanilmiyorsam Almanya'dasiniz Dehner magzasinda cesitleri var sizin icin gidip fotograflarini cekebilirim.

sayin zencefil cicegi,nasilsiniz,bir problem yok insallah,bana yazmistiniz, bende size yazdim.ancak geri yazmadiginiz icin merak ettim-hem ben bir arkadasa rica ettim,dehneri bakti,benim aradigimdam yokmus. lütfen siz zahmet etmeyin.tesekkür ederek iyi günler dilerim

Cankalli2012
09-03-2012, 16:08
Iyi günler
bende burada yeniyim. Benim´de bir Begonya var fakat ömrü bitmek üzere yardimci olurmusunuz.?? fazla sogukda birak miyorum ve günes´de aliyor.cevap yazarsaniz cok sevinirim cünkü o begonyam benim Hayatim

Saygilar Cankalli

layle
09-03-2012, 19:30
Iyi günler
bende burada yeniyim. Benim´de bir Begonya var fakat ömrü bitmek üzere yardimci olurmusunuz.?? fazla sogukda birak miyorum ve günes´de aliyor.cevap yazarsaniz cok sevinirim cünkü o begonyam benim Hayatim

Saygilar Cankalli

iyi akşamlar. belki bitkiniz yaşlanmıştır bir yaprağını koparıp suya koyunuz veya bir kaç yaprakla bunu deneyin. yani bitkinizi çelikleyerek yenilemiş olursunuz. bitkinizin kötüleşmesinin sebebi toprağın verimsizliğinden de olabilir. yani gübre deneyin. genel bitki gübresiy le gübrelemiştim baktım bizimkiler canlandılar.. saygılar

P.S. sebebi aşırı veya eksik su lama da olabilir

zencefil cicegi
09-03-2012, 19:36
merhabalar bu aralar fazla gidemiyorum seralara gecen haftasonu cektigim iki tane vardi buyrun bunlar.http://d1203.hizliresim.com/v/9/3cmdw.jpg
http://d1203.hizliresim.com/v/9/3cmjg.jpg

zencefil cicegi
09-03-2012, 19:38
resimlerin boyutu icin özür dilerim eklentiden ekleyemedim
internet üzerindende upload edince böyle oldu :((

yesilgiresun
09-03-2012, 22:59
resimlerin boyutu icin özür dilerim eklentiden ekleyemedim
internet üzerindende upload edince böyle oldu :((

hic önemli degil.inanin size zahmet vermek istemezdim.ikinci resimdeki koyu bordo yapraklidan ariyordum.daha önce yazmistim,bir arkadas benim icin dehneri bakti diye,sadece düz ,acik kirmizi renklisi varmis.acaba size özelden yazmamda bir sakinca varmi,telefonlasabilirmiyiz?

yesilgiresun
09-03-2012, 23:18
Iyi günler

Saygilar Cankalli
merhaba Cankalli2012,aramiza hosgeldiniz.buradaki resimlere bakarak begonyanizi karsilastirin ya da hemen resmini yükleyinki yardim etmek daha kolay olsun.eger buradaki cicekler gibiyse mutlaka su ve soguktan etkilenmistir.simdi canlanip büyümeye gecme zamani geliyor.eger üstünde yapraklari varsa saplarindan kesip suya koyun.onlar 15-20 gün icinde köklenirler ,yeni dikersiniz.birde uzun zaman topragi degismezse bitki solup gider.bunlara dikkat ederseniz iyi olur.oda sicakligi düsük olursa ondanda etkilenirler.kolay gelsin.eger mümkünse ciceginizin resmini görmek isterdim.cünkü benimde aradigim bir begonya var,belki ondandir

Cankalli2012
10-03-2012, 14:54
Merhaba benim iki cesit begonyam var http://3.bp.blogspot.com/_QCVDCCdWTog/SxMTWNmVC2I/AAAAAAAAA4M/gD7IC77qxfI/s1600/100_1441.jpg Birde bundan var

http://darwinsflowers.files.wordpress.com/2009/07/9-1-2_rex_begonia3.jpg

Fakat 2. resim deki begonyam üstü hep kirilmak üzere birtek bir dal kaldi. Simdi Suyun icine koydum ve bekliyorum :(. Sayin YesilGiresun sizde bir resim paylasirmisiniz. ??

yesilgiresun
10-03-2012, 19:16
benim su anda paylasabilecegim begonya resmim yok.ama aradigim cicegimi bulursam belki o zaman.benim aradigim yaprak begonya sizin 2.resimdekine benziyor ama sanirim aynisi degil.asiri derecede o cicegin hastasiyim.hani siz demissiniz ki -hayatim-diye bendede öyle.keske onu bulabilsem ,baska cicek istemem,zaten evimde cok müsait degil.az olsun ama cok sevdigim olsun.sizin diger ciceklerinizde cok güzel.insallah onlarda sorun yoktur.eger fazlaysa arsizlik etmeyeyim ama benimlede paylasirmisiniz.hoscakalin

yesilgiresun
22-03-2012, 13:06
sevgili cankalli2012,bir görünüp ,bir kayboldunuz.umarim hersey yolundadir.sizi merak ettim

eslem
26-03-2012, 08:19
teşekkür ederim hala aramaya devam..

yesilgiresun
26-03-2012, 22:57
teşekkür ederim hala aramaya devam..

sevgili eslem,uzun bir aradan sonra yazmissiniz.size yardimci olmak istiyorum.su an benim 5 cesit rexim var,size nasil ulasabilirim bilmiyorum.eger isterseniz geri yazin.size gönderebilirim

yesilgiresun
06-04-2012, 21:21
acaba rex begonya severler neredeler.sayfalarca yazi yazanlardan hic ses yok.nerede bu cicege tutkun olanlar?yakinda,cok yakinda bende bütün ciceklerimin resimlerini koyacagim.baharla birlikte yeni rexlerde cikmaya basladi.isteyen olursa Almanya ici veya yakin cevreye gönderebilirim

eslem
11-04-2012, 17:14
rex begonya bende sevgidende öte ama istenen türleri bulmak zor ...sevgili yesilgiresun çok naziksin ama yurt dışından göndermek zor olur sanıyorum düşünmen yeter resimlerini ekle bakalım resimlerle avunalım herzamanki gibi...

yesilgiresun
11-04-2012, 18:45
rex begonya bende sevgidende öte ama istenen türleri bulmak zor ...sevgili yesilgiresun çok naziksin ama yurt dışından göndermek zor olur sanıyorum düşünmen yeter resimlerini ekle bakalım resimlerle avunalım herzamanki gibi...

sevgili eslem gercekten dikkatimi cekti,önceki yazanlardan hic ses yok.lütfen bu cicek unutulmasin,hep yasatilsin.ben bakmaya kiyamiyorum,yine 2 cesit daha aldim.size gönderme meselesine gelince;elbetteki severek gönderirim.bu aylarla birlikte buradan izine gelen cok oluyor,size en yakin neresi bildirin,hic belli olmaz ,bakarsiniz elinize ulasir,,, resimleri eklemeyi bende cok istiyorum ancak bir türlü basaramiyorum.yanimda cok iyi bilen birisi olmasi gerek.insallah en kisa zamanda eklerim.sevgi ve selamlar

eslem
13-04-2012, 08:05
sevgili eslem gercekten dikkatimi cekti,önceki yazanlardan hic ses yok.lütfen bu cicek unutulmasin,hep yasatilsin.ben bakmaya kiyamiyorum,yine 2 cesit daha aldim.size gönderme meselesine gelince;elbetteki severek gönderirim.bu aylarla birlikte buradan izine gelen cok oluyor,size en yakin neresi bildirin,hic belli olmaz ,bakarsiniz elinize ulasir,,, resimleri eklemeyi bende cok istiyorum ancak bir türlü basaramiyorum.yanimda cok iyi bilen birisi olmasi gerek.insallah en kisa zamanda eklerim.sevgi ve selamlar

size özelden adersimi yazarım bu sabah duyduğum en güzel haber çünkü begonyalar daha çok yurt dışında oluyor ...şimdiden teşekkürler

eslem
13-04-2012, 08:10
bu çiçeklere olan sevgime inanamazsınız evde güç bela edindiğim bir tür var ama ben yaprakları renkliolanları da seviyorum benimkinin yaprağı yeşil..

eslem
13-04-2012, 08:18
Mirbe koçtaşada soruyorum ama bi türlü dek gelmiyo esgargot türünden benim için bakarmısın rica etsem teşekkürler..

mutter
14-04-2012, 07:45
Çikolata begonia buralarda bulunur mu acaba? Çok hoşuma gitti.

yesilgiresun
14-04-2012, 19:38
iste benim güzellerim
282979[/attach

[attach]282980
cok sevdigim güzelim
282981

282982
en güzellerimden biri
282983

yesilgiresun
14-04-2012, 19:41
iste benim güzellerim
282979[/attach

[attach]282980
cok sevdigim güzelim
282981

282982
en güzellerimden biri
282983
yaprak güzeli

yesilgiresun
15-04-2012, 23:02
283356
bu yuvarlak yaprakli, yani escargot türü

283357283358cok güzel parlak renkli güzelim
283359
adini yanardagdan almis--ETNA

283360
ayri bir cesit yaprak güzelim

eslem
16-04-2012, 07:53
hepsi çok güzeller güle güle büyütün..

yesilgiresun
16-04-2012, 09:19
hepsi çok güzeller güle güle büyütün..

tesekkür ederim sevgili eslem.onlarla ilgilenmek bana terapi oluyor.size verdigim sözüde unutmuyorum,özeli okudum.arastiriyorum,bakalim Karaman-li birine rastlayabilirmiyim.simdiden 3 cesit ayarladim.nasip olursa onlari size ulastiracagim.ama yok .olmadi,o zaman üzülmek yok,ben elimden geleni yapacagim.hoscakalin

yesilgiresun
16-04-2012, 09:40
bunlarda daha yavru olanlar

eslem
17-04-2012, 08:31
önemli değil yeşilgiresun düşünmeniz yeter kendinize iyi bakın..

yesilgiresun
17-04-2012, 11:23
önemli değil yeşilgiresun düşünmeniz yeter kendinize iyi bakın..

tesekkür ederim,sizde kendinize iyi bakin,sözüm söz

yesilgiresun
03-05-2012, 10:29
kücücük bir saksiyla aldigim rex begonyami havalarin iyilesmesiyle birlikte yeni toprak ve saksiyla degistirdim.simdilik iyi.escargot türü

eslem
04-05-2012, 18:52
muhteşem güle güle büyüt ......söylemeden geçemicem çok imrendim..

yesilgiresun
05-05-2012, 14:26
muhteşem güle güle büyüt ......söylemeden geçemicem çok imrendim..

sevgili eslem,birde bakarsin seninde olmus.ben arastirmaya devam ediyorum.eger gelen kimseyi bulamazsam kargoyu deneyecegim.careler bitmis degil.

yesilgiresun
11-05-2012, 21:49
olmazsa olmazlarimdan secmeler.süslülerim

Pinky2012
13-05-2012, 23:34
Merhaba sevgili Yesil Giresun Hanim

sayfalariniz cok gùzel. Begonyalarinizi nerden buldunuz benimcde var fakat ölmek üzereler.sizin ikinci resminiz gibi dipleri hastalanmaya asladi. Yapraklari hep döküliyor. Ne yapa bilirim ?

yesilgiresun
14-05-2012, 13:01

sayfalariniz cok gùzel. Begonyalarinizi nerden buldunuz benimcde var fakat ölmek üzereler.sizin ikinci resminiz gibi dipleri hastalanmaya asladi. Yapraklari hep döküliyor. Ne yapa bilirim ?
öncelikle belirteyim,ikinci resimdeki begonyam hasta degil,saksisini büyüttüm, ortada kaldi.durumu gayet iyi.sizin ciceklerinize gelirsek;mutlaka fazla sulama dolayisiyla cicekleriniz kötü olmustur.cünkü bu cicekler suyu fazla sevmezler.ilk bastan bende cok kayip verdim,ama simdi hersey güzel gidiyor.günesi direk olarak istemezler,hemen ölürler.sizin su an yapmaniz gereken,suyu azaltmak,iyi isik alan,aydinlik bir yere koymak,eger topragi azsa iyi bir toprak ilavesi yaparak dinlenmeye birakmak.hoscakalin

nurcanaybay
14-05-2012, 13:25

Sulamayı alttan yapmanızı öneririm.Tabağına suyu koyup gözlemleyin ,suyu emdiğinde bir miktar daha koyun.Böylece yaprakları da ıslanmaz fazla sudan mantar hastalıklarına da maruz kalmaz.

Bitkinizin toprağı çok ıslaksa saksıdan çıkarıp, çevresinde ki toprağı alıp
yeni toprak koyun ve bir süre sulamayın.Daha sonra alttan veririsiniz.

yesilgiresun
20-07-2012, 15:46
Benim pazar güzeli

iste beni aramaktan hasta eden cicek

yesilgiresun
26-09-2012, 22:26
HEEEEEEY. rex begonya severler nerlerdesiniz.yoksa artik güzel rexleri sevmekten vazmi gectiniz?

eslem
02-10-2012, 14:04
asla sevmeye ve aramaya devam.....

şehzade
03-10-2012, 18:27
Merhaba, begonyamın yapraklarının kenarları kurumaya başladı. Sebebi ne olabilir.

lusoari
06-10-2012, 19:32
sevgili şehzade yaprak kurumaları genelde havanın kuru olmasından kaynaklanan bir sorun saksının yanına su dolu küçük bir kap koyarak bakımına kaldıgın yerden devam edebilirsin bu ara çok güzel bir begonya cinsine sahipsin..

lusoari
06-10-2012, 19:49
Begonia boweri Meksika kökenli daha çok yaprakları için yetiştirilen rizomlu bir begonya türüdür.''Boweri'' sözcüğü bitkinin yaprak kenarları ve filizlerinde yer alan yarı şeffaf tüyleri tanımlamakta olup bitki ''Kaş Begonyası'' olarak da bilinmektedir.Görsellerini paylaştığım 'Tiger' yaprakları desenli bir hibriddir.Açık pembe beyaz çiçekleri küçük ve gösterişsizdir.
Begonyalar topraksız yetiştirme yöntemlerine nispeten zorlukla uyum sağlıyor ve diğer birçok bitkiye göre daha fazla gözlem ve ilgi gerekiyor.Bunun en önemli nedeni bitkinin zayıf kök yapısı.Bitkinin genel görünümü, kestane renginde genç yaprak ve yaprak kenarlarındaki yarı şeffaf tüylerin detayları.

bu cins bowerii değil bu begonia tiger cinsi begonia boweri biraz daha değişik ve az bişey daha büyük olmaktadır yaprağının ölçüsü.

şehzade
09-10-2012, 10:03
Teşakkürler lusoari, dediğinizi yapıcam inşallah kuruma ilerlemez. Çiçeğimi gören bayılıyo nazar değdiricekler:p

yesilgiresun
09-10-2012, 15:35
asla sevmeye ve aramaya devam.....
sevgili eslem,seni unutmadim.bana özelden bir adres gönderirsen,kargoyla sana rex begonya göndermeyi deneyecegim.selamlar

yesilgiresun
09-10-2012, 15:44
Merhaba, begonyamın yapraklarının kenarları kurumaya başladı. Sebebi ne olabilir.

sevgili sehzade,rex begonyalar fazla suyu sevmezler.bazen uzun süre toprak islak kalirsa yapraklarda büzülme,asagi cökme ve yaprak kenarlarinda kahve rengimsi kurumalar olabilir.iyi günler

yesilgiresun
09-10-2012, 16:01
jezebel arkadasin sayfasinda gördügüm bu rex begonyayi cok ariyorum.yetistiren veya cevresinde bulunan varsa bana yardimci olmalarini rica ediyorum.

vedate
16-10-2012, 00:25
Arkadaşlar bahçemde uzun zamandan beri sadece yaprak olan çiçeklerden var. Rex begonya konusunda görünce açıkçası benzettim. Resimdekiler Rex Begonya mı?

Güzin Çakar
16-10-2012, 05:13
Sayın vedate, bitkileriniz Begonia Rex değil ama en az onun kadar güzel, Gelin Teli yani Saxifraga stolonifera. Bu kadar çoğunu birarada görmemiştim.Maaşallah diyeyim.

vedate
16-10-2012, 17:08
Sayın Güzin Çakar en sonunda adını buldum çok teşekkür ederim. O kadar yayılıcı bir tür ki her tarafa yayılıyor. Verimsiz yerlerde bir sürü ada yaptım. Abartısız binlerce var. Sizden sonra araştırdığımda Strawberry Begonia diye de yazmışlar. Bahar ayında gelin tacı gibi çiçekleri oluyor.

serkan_istanbul
16-10-2012, 22:49
gelin teli çocukluğumda çiçekçiler satardı şimdilerde yok. maşallah ne kadar güzeller.

eslem
17-10-2012, 07:44
biz evde gözüne bakıyoruz büyüsün diye maşallah ..

lusoari
12-11-2012, 19:43
arkadaşlar gözümüz aydın olsun dün begonia yetiştiren bir adamla tanıştım tesadüfen pazarda çok güzel begoniaları vardı iki tane yeni cins begonia yavrusu aldım ve hemen sordum nasıl yetiştirdiğini oda beni kırmayıp söyledi.Yaprağını kesdikten sonra direk toprağa dik bol sula ve şeffaf naylon torbayla ağzını hava almayacak şekilde kapat taki yavrular toprağın altından çıkana kadar dedi.İki,üç hafta önce komşumdan bir yaprak almıştım suda köklendikten sonra toprağa diktim ama zaman geçtikce yaprak kurumaya başlamıştı (gerçi bugüne kadar ne kadar begonia yaprağı diktimse hepsi öyle olup bozulmuşlardı) bende hemen naylonla kapatıp camın önüne yerleştirdim ve bir hafta sonra baktığımda yaprak düzelmiş ve alttan yavru bie vermişti (gerçi ben bunu bilmeden yapmıştım ama olsun) eve gelince denedim hemen bakalım ne olacak gelişmeleri bildiririm bana bol şans dileyin.

yesilgiresun
12-11-2012, 22:09
Bol sanslar arkadas.ama saticinin tarif ettigi yöntemi 4-5ci aylarda yaparsan bence daha iyi sonuc alirsin.cünki kisin köklenme zor olur,bitkini kaybedebilirsin.kolay gelsin

lusoari
13-11-2012, 06:03
Güzel dileklerin için sağolasın yeşilgiresun 4-5ci aylara kadar bekleyemedim napim denemeye değer diye düşündüm bakalım nolacak :)

ahmeter
25-12-2012, 09:25
Begonya

Kani
07-03-2013, 14:51
Benim begonya rexs'imin yaprak ucları kurumaya başladı neden olabilir yardımcı olacak arkadaşlara duyurulur,teşekkürler.(suyunu normal veriyorum)

sla
07-03-2013, 22:56
Merhaba sayın ağaçlar.net üyeleri. bu siteyi düzenli olarak takip ediyorum. Bitkiler konusundaki kılavuz kitabım burası :) 3 hafta önce begonia rex aldım. Yalnız aydınlık konusunda biraz kafam karıştı. Sabah güneşi alan pencere yakını bir köşeye mi yoksa aydınlık ancak daha az sabah ışığı alan uzak bir köşeye mi koysam karar veremedim. Bu konuda ne yapmalıyım ?

sla
07-03-2013, 23:11
Bu da begonyamın resmi.
376105

cemo
08-03-2013, 08:20
Sayın Sla, begonyanızı aydınlık ama direkt güneş almayan bir yere koymanızı öneririm.Zira güneş yapraklarını yakabilir.

Toprağı kurudukca su verin. Yumrulu olduğundan, çürütmeyin.

Sonbaharda yapraklar kurumaya başladığında, suyunu kesin ve bir kenara kaldırın. Baharda sulamaya başlayın yeniden canlanacaktır.
Güle güle büyütün.

sla
09-03-2013, 15:41
sonbaharda yapraklarının kuruyacağından haberim yoktu. Tüm yıl yeşil kalıyor sanıyordum. Önerileriniz için çok teşekkür ederim.

kılıçh
13-03-2013, 11:44
acaba yaprak begonyanın çiçeği varmı?

bay tömürcek
13-03-2013, 11:51
acaba yaprak begonyanın çiçeği varmı?

Çok gösterişli olmasa da çiçek açar yaprak begonyalar kılıçh :)

kılıçh
13-03-2013, 17:18
hmm bende geçenlerde komşumuzdan almıştım çiçeğin tomurcuğu belirince acaba bunun çiçeği de mi var diye sormuştum zaten yapraklarıyla ayrı bir güzellik

sla
16-03-2013, 20:24
Yaprak begonyaların saksıya sık dikilmesi yapraklarının çürümesine sebep olur mu ?

yesilgiresun
11-04-2013, 17:18
Yaprak begonyaların saksıya sık dikilmesi yapraklarının çürümesine sebep olur mu ?

evet bence olur.cünkü zaten cok nazik yapisi olan bu cicek dar saksilarda daha yavas gelisim gösteriyor.birde icinde cok fazla kök olursa bu onun yapraklarinin kücük kalmasina neden olur.kök cok olunca yapraklarda cok olur,iyi beslenemez ve yapraklarda bozulup dökulme olur.

Yeşilado
22-10-2013, 23:37
beğenerek aldım getirdim bulunduğu ortamıda sewdi büyümeye devam ediyor ama ben yeni küçük bitkicikler elde etmek istiyorm bi yaprak alıp suda mı köklendirceğm yoksa yaprakları felan mı doğrayacağm inanın kafam karıştı yardımcı olurmusunz ??

yağmur
22-10-2013, 23:51
Başlığın 4. sayfasında görsel verilerek anlatılmış buyrun.
http://www.agaclar.net/forum/598986-post105.htm
http://www.agaclar.net/forum/598989-post106.htm

yesilgiresun
25-01-2014, 10:23
Yaprak begonyalarin cogaltilmasi zor degil.ister dip surgunlerini yeni bir saksiya ayirarak, ister saglam yapraklardan suya , koyup koklendirerek cogaltilabilir.ancak her iki islem icinde uygun zamani secmek lazim.....bunun Icinde uygunzaman 2.ci ve 6.ci aylardir....

SU2014
17-02-2014, 14:40
kolay gelsın bu begonyadan bır dal gonderebılırmısınınz **** bır yaprak cok guzel bır begonya

SU2014
17-02-2014, 14:51
tesekkür ederim sevgili eslem.onlarla ilgilenmek bana terapi oluyor.size verdigim sözüde unutmuyorum,özeli okudum.arastiriyorum,bakalim Karaman-li birine rastlayabilirmiyim.simdiden 3 cesit ayarladim.nasip olursa onlari size ulastiracagim.ama yok .olmadi,o zaman üzülmek yok,ben elimden geleni yapacagim.hoscakalin

begonyalarınız cok guzel cok aradım bende ama bulamadım eyer mahsuru yoksa bende bır yaprak ısteye bılırmıyım :( bır sakıncası yok sa

SU2014
17-02-2014, 14:54
harıka bır sey bu bıtkı

SU2014
17-02-2014, 14:59
Bende iki gün önce buldum ve aldım.Tam oniki saksı rex haftaya da onbeş saksı gelcek rex bolluğu içine giriyoruz :)

Fotoğraf makinemin hafıza kartı kaybolduğu için telefondan çektiğim resimleri yüklüyorum çok net değil üzgünüm..

135696
135697
135698

ya nerden buluyosunuz begonyaları ben de almak ıstıyorum ama pazarda hıc görmuyorum :(

sadet demirel
25-02-2014, 13:31
ben de almak istiyorum bu begonyalardan. nereden bulabiliriz arkadaşlar

SU2014
13-03-2014, 11:04
Sevgili oppss!
bu gün edindiğim bunlardan biri , 1 saat olmadı ;)
arkadasım kolay gelsın bende ızmırdeyım ama bır turlu begonya satan cıcekcı bulamadım sen nerden aldım bende almak ıstıyorum

SU2014
17-03-2014, 16:33
Bu da begonyamın resmi.
376105

arkasadım bende ızmırdeyım ama bır turlu bulamıyorum :(

yesilgiresun
24-03-2014, 15:15
Sevgili su2014 ben uzun zamandir sayfama girmemistim.bakinca sizin israrla rexbegonya aradiginizi gordum.eger benim bulundugum taraflarda tanidiginiz birileri varsa ben size seve seve gonderirim.lutfen uzulmeyin.bende rex begonyanin pazar guzeli olarak bilinen turune hastayim, ama bulamiyorum.

yesilgiresun
17-04-2014, 21:48
Iki haftadir bir cicekciden rex begonya siparisi yaptim.dort saksi degisik renkli begonyalarim var resim yuklemeye calistim ama olmadi.insallah en kisa zamanda sizlerle resimlerini paylasmak istiyorum...

Sevgi Durul
29-04-2014, 22:33
Adının begonya rex olduğunu biraz önce öğrendiğim yaprağımı önce bir kaç gün suda beklettim. Köklenme olmayınca toprağa sera usulü diktim. Tutmuş galiba.:)

487692

487693

yesilgiresun
12-05-2014, 12:04
491905

yesilgiresun
12-05-2014, 12:51
Resimler cok berbat cikmis.ama begonyolarim cok guzel.

yesilgiresun
12-05-2014, 12:58
Resimler cok berbat cikmis.ama begonyolarim cok guzel.salyangoz seklinde olan tam kendine gelemedi ama yinede durumu iyi...

yesilgiresun
12-05-2014, 19:11
Guzellerim.

yesilgiresun
12-05-2014, 19:18
En yeni begonyalar

yesilgiresun
12-05-2014, 19:21
En yeni begonyalar

yesilgiresun
13-05-2014, 11:42
Sivri yaprakli

yesilgiresun
14-05-2014, 12:49
Bunlarda ayri guzel...

yesilgiresun
14-05-2014, 13:10
Gerisi geliyor

yesilgiresun
07-06-2014, 12:05
500352

500353:)

yesilgiresun
09-06-2014, 12:39
500821kadife gibi yapraklariyla gercekten yaprak guzeli adini hak ediyor.

Pileas
20-12-2018, 20:34
iki ay önce çoğaltmak anacıyla diktiğim begonya tutmamış diye düşünmüştüm ama bana sürpriz yaptı. Şimdi bu miniklerin büyümesi için özel bişey yapmalı mıyım? Fotoda yakınlaştırıp çektiğim için büyük gözüküyorlar fakat boyları 1 cm yi bulmuyor.

ahmeter
22-12-2018, 15:09
Hiç yerinden kımıldatmayın bol işık sıçak bir ortam yavaş yavaş büyümeğe devam edecek mayıs başı uygun bir saksıya geçirirsiniz kolay gelsin

mabeyadi
17-10-2020, 03:45
Merhabalar, begonya hastası biri olarak ben de elimde olmayan çeşitleri satan varsa almak isterim.