PDA

View Full Version : alideryacengel

Sayfalar : 1 [2]

Oğuz Karsan
08-08-2010, 22:58
Merhaba.

burada sadece 2 sorun yaşıyoruz.
birincisi köyümüze su sağlayan kuyu kurudu.kaymakamlığa ve ankaraya yazmamıza rağmen aldığımız cevaplar oyalayıcı ilgileneceğiz , ilgileniyoruz türündendi.

Sn. alideryacengel, Bildiğim kadarıyla barajın yakınındasınız. Kaymakamlık en azından geçici bir süre de olsa size barajdan su basabilecek bir pompa bulabilir.

Kaymakamlık Makamı, Vatandaşın sorununu çözmek için vardır. En azından bize yurttaşlık bilgisi dersinde öyle öğretmişlerdi.

Sorununuzun bir an önce çözülmesi dileğiyle.

Saygılar

Kedi Tırnağı
09-08-2010, 00:31
gölden kullanım suyu almak mümkün ancak göle gelen çok sayıda dereler var.bu derelerin tamamı meyve bahçelerinin aralarından geçiyor.meyve bahçelerinde bitkilere zarar veren böcekler için ilaçlar kullanılıyor.bu ilaçların kalıntıları yağmur ve yeraltı suları ile derelere ve oradan da baraja geliyor.yani su her ne kadar temiz görünse ve sürekli sirkülasyonda olsa bile içinde böcek zehirleri kalıntıları var.şebekeye verilemiyor.
en uygun çözüm bizi köyümüzden daha yüksekte olan bir köyden su getirmek.böyle bir su bulundu.5-6 köye dağıtılacaktı.tahlili yapıldı ve içme suyu için uygun ve debisinin de yeterli(saniyede 100 litreden daha fazla) olduğu da kesinleşti.ancak suyun yakınındaki köy suyu vermiyor.kendi köylerinde sulamada kullanmak istiyorlar.sorun çözülebilirse 5-6 köyle birlikte bizim köye de yeterli içme suyu gelecek.kaymakamın o köyün halkını ikna etmesi lazım.

Ali abiye daha önce göl suyunun kullanımı ile ilgili sorduğumda bu yanıtı vermişti. Anlayacagimiz, o baraj gölünün suyu kullanim açisindan güvenli değilmiş maalesef.

Ihlamurti
28-10-2010, 23:13
Sayın alideryacengel Bey
Sizin samimi bir şekilde ifade etmiş olduğunuz hayat hikayenizi bir solukta okudum ve sayenizde siteye üye olmuş bulunmaktayım. Eşimle birlikte doğada bizde benzer deneyimleri yaşadık ve yaşamaktayız. Sizin gibi insanların olması ne güzel ve ilham verici. Paylaşımlarınız için size ve eşinize gönülden teşekkürler...

ayşe elmas
01-11-2010, 14:20
Sayın, Cengel çifti ve insan kardeşlerim,gönül dostlarım.Hikayenizi diğer kardeşlerim gibi bende okudum.Hikayeniz ile insan kardeşlerimize gönül kapılarını açtınız. Bence, sizi doğaya fırlatan şey, kendi öz bilincinizin gücüdür.Her yaşamın zorluğu vardır,bu köy veya şehir hiç farketmez, önemli olan kendimizin bilincinde ve şuurunda olmaktır.Yazılarınızı ve fotoğraflarınızı izlerken, eşinizin ve sizin, kalbinizin berraklığını görebiliyorum buradan.Hislerime göre, siz Cengel çifti olarak dervişlik yoluna girmiş birer yolcusunuz.

Kırsalda yaşayan, Barış ve Ayşe çiftinden sevgiler.

alideryacengel
11-11-2010, 18:30
uzunca bir süredir sizlere buradaki yaşantımızdan resimler ve detaylar iletemedim.fotoğraf makinemde bir arıza oluştu.bilgisayarım bir fırtınada düşen yıldırımlardan etkilenip arızalandı.bilgisayarım onarıldı ama fotoğraf makinem hala arızalı.onarıldığında sizlerle burada gördüklerimi paylaşmaya yeniden devam ederim.
köyümüzün yakınlarında yeterli suya sahip bir kaynak bulundu.suyu köyün şebekesine getirmek için ilçe özel idarenin proje hazırlaması ve bütçe ayarlaması sonrada ihale etmesini bekliyoruz.tahminim seçimden önceye yetiştirirler.
burdaki yaşantımıza eşimle birlikte yani 2 nufus başlamıştık.kedilerimiz , köpeğimiz derken ; şimdilerde misafir gelen 2 civciv , 6 piliç , 3 tavuk , 1 horoz ve 3 ördeklerle birlikte yaklaşık 30 nufus olduk.artık horoz sesiyle gün doğacağını haber alıyoruz ve taze yumurta yiyiyoruz.tavuklardan birinin ayağı sakat.yüyümekte zorlanıyor.ördeklerden birinin de boynunda bir sakatlık var.eğri kalmış.ikisinle de özel ilgilenmek zorundayım.yoksa diğerlerinin arasında yem yiyemiyorlar.
bu 15 misafir kümes hayvanı komşu köyün dışında bir arazi alarak arazilerinde karavanda yaşayan bir aileye ait.o aile kış için evlerine döndüler.onlar ilkbaharda dönene kadar kümes hayvanlarını bize misafirliğe gönderdiler.
10 kasımda erken ödenen emekli maaşımı aldım ve kredi borcumun son taksidini de ödedim.bundan sonra zaten az olan ssk emeklisi aylığımı tam alacağım.borcumun bitişinin kutlamak için bir şişe şarabımız vardı.hanımla onu açtık.kedilerimize de balık alıp verdik.kutlamayı ev ahalisi olarak hep birlikte yaptık.
şimdilik aklıma gelenler bu kadar.yeniden bir aksaklık yaşamazsam burda yaşadıklarımızı sizlerle paylaşmaya devam ederim.
her şey gönlünüzce olsun.

Nuri Murvet
11-11-2010, 20:20
Merhaba sayın alideryacengel

Hayranlıkla sizin ve muhterem eşinizin hayata sıkı sıkı bağlılığınızı gıpta ile izliyorum, her şey gönlünüzce olsun..!

Tüm aksilikler sizlerden uzak olsun..!

alideryacengel
11-11-2010, 21:26
sayın Ihlamurti.ben sadece son 20 ayda burda yaşadığım ve gördüğüm şeyleri anlatan şeyler yazabiliyorum.oysa bu sitede çok faydalı bilgiler içeren bölümler var.buralardan da faydalanmanızı öneririm.
faydalı olduğuna inandığım bu siteye bir tane dahi üye kazandırabildiysem sevinirim.
sayın barış ve ayşe.bizler huzur arayan , aradıkları huzuru da bu sessiz sakin köycükte kendimiz gibi yoksul insanların arasında bulan iki ihtiyarcığız.bu keyfimizi de birileri ile paylaşmaktan ve sizler gibi birilerinin moralimizi yükselten destekleri ile daha bir mutlu oluyoruz.
sayın nuri mürvet.karşılaştığımız aksilikler moralimiz yerinde olduğu sürece bize sorun olmuyor.iki yoldaş birbirimize destek olup kırıp sarıp üstesinden bir şekilde geliyoruz.evimizde bizimle yaşayan diğer yoldaşlarımız da bize destek veriyorlar.tavuğumuzun bize bir yumurta vermesi ya da kedimizin yanımız sokulup mırmır etmesi bizi keyifli ve yüksek moralli yapabiliyor.çok büyük ve üstesinden gelemeyeceğimiz bir aksilikle de geldiğimizden beri karşılaşmadık.

*EYLÜL
12-11-2010, 14:15
Ali Bey,
Size ve eşinize sağlıklı uzun ömürler dilerim. Zorunlulukların sürüklediği bir yaşam, bugün imrenilecek bir yaşama dönüşmüş.Cesaret, azim ve sabırla koruğu bal eylemişsiniz.Büyük kentin ikiyüzlü ve menfaatçi ortamından ve insanlarından kaçmak için ben de emekli olmayı bekliyor ve sizinki gibi bir yaşamı hayal ediyorum.Selam ve sevgiler...

beyzagıda
12-11-2010, 17:29
sevgili aliderya bey borcunuzun son taksidini ödeyip emekli maaşınız azda olsa artık tamamını alacak olmanıza çok sevindim allah agız tadıyla yedirmek nasip etsin bizde sizin gibi 6 aydan beri şehire uzak dogayla başbaşa bir hayatı tercih ettik tavuklarımız taze yumurta veriyor keçimizden taze süt sagıyoruz dogada yaşamak gerçekten her şeye deger.şimdiden kurban bayramınızı tebrik eder mutlu ve huzurlu günler dilerim.habersiz bırakmayın bizleri lütfen

Gül Batur
19-11-2010, 18:32
Sayın Ali Bey ve Değerli Eşi;
Siteye üye olduğumdan beri sayfanızı takip ediyorum. Bayram öncesi sizden haber almak beni çok mutlu etti. Fırsat bulup ancak yazabiliyorum. Sizin ve eşiniz hanımefendinin Kurban Bayramını kutlarım. Ev ahalisi, misafirlerle birlikte epeyce artmış, kolaylıklar diliyorum. Borcunuzun bitmesi çok sevindirici gözünüz aydın. İkinci kışınızın daha kolay geçeceğini ümit ediyorum, site sakinlerini habersiz bırakmayın ayda bir dahi olsa sizden haber almak isteriz. Sevgiler, saygılar....

ayazkentli
31-12-2010, 12:34
Sevgili ali ağabeyimiz ve sevgili yengemiz, yeni yılınızı kutluyorum. 2011 yılı size, çok daha fazla iyilikler sunsun.

Bu akşam sizin için bir kez daha kadeh kaldıracağım.

Nuri Murvet
31-12-2010, 18:20
Merhaba

Sayın Ali bey ve muhterem eşinizin, yeni yılınızı sağlık, afiyet ve mutlulukla geçirmenizi temenni ediyorum...

ardacan2000
15-02-2011, 18:52
Umarım iyisinizdir Ali Bey.

mmavi
26-02-2011, 22:54
Ali Bey?

Ozi'nin Bahçesi
16-04-2011, 23:12
Bende merakla bekliyorum, inşallah bir sağlık sorunu yoktur...

alideryacengel
18-04-2011, 09:41
köyde ikinci yılımızı bitirdik.çok şükür ikimizinde her hangi bir sağlık sorunumuz yok.
köyde su olmayışını dha muhabirini davet ederek ulusal yayın yapan cnntürk ve kanal d de yayınlattım.su getirme işlemleri hız kazandı.ödenek gönderildi.projesi il özel idarede hazırlandı ve ilçeye gönderildi.bugün yarın çalışmalar başlamak üzere.
yeniden kredi çekip evimizin küçük odasını banyo ve tuvalete çevirmeye , giriş holümüze mutfak ve bahçeye yeni bir sızdırmalı fosseptik yaptırmaya karar verdik.şu anda inşaat başladı ama bu gün çok yağmur yağıyor , ustalar gelmedi.sanırım bir hafta içinde bitecek.
istanbuldan misafir gelen 20 yıllık bir arkadaşıma da köyden bir ev aldık.o da buraya gelecek.
bu arada kendimize kazdağlarının güzelliklerini gezebilmemiz için az yakıt tüketen bir de motorsiklet aldık.inşaat bitince hanımla gezeceğiz.sizlerle gezdiğimiz yerlerden güzelliklerin resimlerini paylaşırım inşallah.
anlayacağınız burada her şey çok güzel.eşimle birlikte mutlu yaşantımızı sürdürüyoruz.
her şey gönlünüzden geçenden daha iyi olsun.

Nuri Murvet
18-04-2011, 12:39

Sizden haber almayalı uzun zaman oldu, sizi takip edenleri meraklandırdınız...

İyi haberlerinizi almaktan mutluluk duydum, Kazdağlarının güzelliğine arkadaşınızda katılmış iyide olmuş, uyarmadan edemeyeceğim Motorsiklet çakıllı yollarda çok tehlikelidir aman dikkat..

Sağlıklıklı ve mutlu bir yaşantınızın olması dileği ile...

ayazkentli
18-04-2011, 13:58
Hoş geldiniz ali bey.

Sizi burada çok ilgi ile takip eden, çok sayıda arkadaşımız var, bizleri habersiz bırakmayın. Aklımıza kötü kötü şeyler geliyor'du. Neyse'ki güzel haberler aldık.

Size ve sevgili eşinize selam ve saygılar yolluyor, elleriniz'den öpüyorum.

Gül Batur
18-04-2011, 21:18
Ali Bey;
Sizden haber almak beni de çok sevindirdi. İnşaat işiniz kolay gelsin. Daha rahat edersiniz inşallah. Her şey gönlünüzce olsun. Kazdağları fotoğraflarınızı bekliyoruz.

qokhanyilmaz
19-05-2011, 20:42
Ali bey o bölgede muratlı diye bir köyden arsa alma planı yapan yakınlarım var.O bölge hakkında bilginiz varmı acaba ?

RİKO
27-05-2011, 16:03
ali bey haberleriniz çok güzel,mutlu yaşantınızın devamını dilerim.bizleri mahrum bırakmayın.benim de bir bebegim oldu,epeydir agaclara girememiştim,tekrar sizden haber almak çok güzel,size ve eşinize sevgiler,saygılar...

alideryacengel
28-05-2011, 14:13
evimizde yaptığımız tadilat bitti.yeni bir fosseptik çukuru , evin küçük odasına banyo/wc vegirişine birmutfak tegahı yaptırdık.doğramaları çürümüş ve açılamayan 2 penceremize de yeni pencereler taktırdık.arkadaşıma aldığımız eve de bir fosseptik çukuru ve bir banyo-wc yaptırdık.bir başka arkadaşa da köyden bir bahçeli ev aldık.yaklaşık 3-4 yıldır motorsikletim yoktu.şimdi motorsiklet alınca biraz hasret giderip bolca gezdim.az yakıt tüketmesi ve yolu olmayan yerlere gidebilmesinin keyfini çıkartıp civardaki güzel yerleri dolaşıyorum.
tadilat ırasında çektiğim bir kaç resim var.bir fikir sahibi olabileceğinizi umarak ekliyorum

aygün
28-05-2011, 14:57
Ali Bey, inanın böyle güzel gelişmeleri okuduğumda sizin adınıza çok seviniyorum, mutlu oluyorum. Tezgahınız çok şirin olmuş. Güle güle kullanın. Motorsikletinizi de tabi...

Güzel haberlerinizi sürekli almak isteriz. Sağlıcakla kalın.

alideryacengel
28-05-2011, 15:10
sevgili riko kardeşim.verdiğiniz çok güzel habere mutlu olduk.allah analı babalı büyütsün inşallah.
sayın gökhan yılmaz.buralarda muratlı adında bir köy yok.muratlar köyü var ama ben oraya henüz hiç gitmedim.bir bilgim yok.
sayın nuri murvet.uyarınız için çok teşekkür ederim.ilkokul yıllarımdan beri motorsiklet kullanıyorum.yaşım nedeniyle reflekslerimin zayıfladığını bildiğimden kullanırken daha az risk alıyorum.merak etmeyin , buraların en güzel manzaralarını bulup resimlerini sizlerle paylaşmadan bir kaza yapmamaya kararlıyım :)
sayın ayazkentli , sayın gül batur ve sayın aygün.iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederiz.

alideryacengel
28-05-2011, 16:01
gezerken çektiğim birkaç resim.

RİKO
02-06-2011, 10:38
sevgili Ali agabey,güzel temennileriniz için çok teşekkür ederim.eviniz zaten çok güzeldi,şimdi bir o kadar da konforlu olmuş,çok sevindim.Allah güle güle oturmak nasip etsin inşallah,şimdi oraların tadını daha rahat çıkarırsınız diye düşünüyorum.bizim için de gezin tozun,bol bol sigara börekleri yiyin emi? ;)eşinize de saygılar sevgiler...

Sinarit
02-06-2011, 22:32
İdaya benden selam söyleyin,ufuk diyin o anlar.:rolleyes:
Filme konu olucak bir yaşam.Sizi tebrik ederim.

elek
03-06-2011, 10:44
Ali Bey, Mühendiz hanım denetimlerini bitirip memmun kalmışa benziyor, o zaman olmuş demektir evdeki değişiklikler :rolleyes:

Buraya üye olduğumdan beri, zaman zaman açıp tekrardan okuyorum başlığınızı... "Başka bir hayat mümkün" sözüne inancım artıyor sayenizde, sağolun! Herşey gönlünüzce olsun...

takorof
14-06-2011, 16:28
İşi gücü bıraktım 2 gündür yazılanları okuyorum. bir kere herşeyden önce, böyle bir kararı verdikleri ve kararlarını uyguladıkları ve de 3 yıldır sürdürdükleri için, Sn. Hanımefendiyi ve Ali beyi yürekten kutlamak gerek. Yaklaşık iki yıl önce böyle bir karar alıp,temelli olmasa bile, işlerimden fırsat buldukça kaçtığım, Yalova da 3 dönüm arazi içinde bir köy evinin sahibi oldum. Evim belki Ali bey'in evinden biraz daha derli topluydu ama, aynı şekilde sahibi vefat etmiş ve yaklaşık on yıl boş kalmış bir ev ve araziydi. Doğa hayatını yaşayanlar çok iyi bilirler, bırakın on yılı, bir yıl bile arazinin üzerinden elinizi çektiğinizde, eski haline getirmek için ne kadar uğraşılacağını.
Çok fazla boş vaktim olmadığı için, sizlere buradan maceralarımı anlatabilecek durumda değilim ama, kısaca bahsedecek olursak, böyle bir hayatı yaşamayı düşünen arkadaşların, her şeyden önce, doğaya ve gerçek sahiplerine saygılı olması gerekir ki, takip ettiğim kadarıyla, bu sitenin müdavimleri, genci ile yaşlısı ile bu konuyu aşmış insanlar. Çünkü köy halkının büyük bir kısmı, kendilerine zarar verecek olan şeyleri imha etme, ortadan kaldırarak yok etme anlayışında (kendilerine göre haklı oldukları yerler de var)örneğin çimlerime dadanan köstebekleri, zehirlemeyi veya köstebek tabancası ile vurmayı teklif ettiklerinde, benim '' hayır onlar buranın sahibi, ben sonradan geldim,başka bir şekilde uzaklaştıralım tepkime çok şaşırmışlar'', sonrasında da, aldığım Köstebek kovucunun iş görmesi hepsinin çok hoşuna gitmişti.
Bir diğer önemli konu ise, gidilen yerde, her istediğinizde elinizin altında bir usta bulmanız mümkün değil, dolayısı ile, Elektrik, sulama, fayans , duvar örmek gibi basit tamiratları yapabilecek, bilgi seviyesine sahip olmanız gerektiğini düşünüyorum.
Neyse fazla uzattım, ama dalından koparıp yediğiniz, meyvanın, sebzenin tadının hiç bir şeyle değişmeyeceğini de söylemek istiyorum.
Kalın sağlıcakla...

ayazkentli
09-07-2011, 14:53
Sevgili Ali ağbimiz ve sayın yenge hanım merhaba, nasılsınız?

Sizden çok güzel haberler var. Hem sizin adınıza, hem'de sizi severek ilgi ile takip eden biri olarak, kendi adıma çok sevindim. Sıkıntılarınızın en önemli ayağı borç olayı bitmiş. Gerçi insanın borcu asla bitmez. Hep bir şeyler alınır ve borç yapılır ama bundan sonrası, artık sizin hayatınıza renk ve düzen katacak olan borçlardan olacağı için, onlar borç sayılmaz.

Ayrıca bir kaç arkadaşınızın'da oradan ev alması çok çok güzel bir gelişme. O arkadaşlarınızı'da tebrik ediyorum. Yeni bir yaşama başlamak, kolay kolay hayata geçirilir bir şey değil.

Motorsikletinizi kazasız belasız, güzel gezmelerde kullanın. Gerçekten, arabaya göre çok ekonomik bir araç ve bahsettiğiniz gibi, arabanın giremediği bir çok yere giriyor. Artık sizden bol bol, İDA'nın değişik yerlerinin eşsiz güzellikte'ki fotoğraflarını bekliyoruz.

Zaten güzel fotoğraf çekiyorsunuz, bir de ortam güzel olunca, sizden harika fotoğraflar ortaya çıkıyor.

Not: Sevgili riko, sizide tebrik ediyorum. Yaşı uzun olsun.

RİKO
12-07-2011, 10:38
:) çok teşekkür ederim sayın ayazkentli,çok seviliyormuş insanın kendi çocugu...Allah her isteyene versin inşallah...

gulbirsen
14-07-2011, 16:29
sevgili çengel ailesi,
hikayenizi bir solukta ta en başından okuyarak geldim.cesaretinizden, sabrınızdan ve en önemlisi eşinizle olan sevgi ve saygı bağınızdan dolayı sizi kutluyorum.
emekliliğimiz yakındır.bizde eşimle böyle bir yaşam için hazırlık yapıyoruz. inşallah başarırız.
lütfen yazmaya, yaşantınızdan fotoğraflar ekleyerek renk katmaya devam edin.
selam ve sevgiler...

gökceada
03-08-2011, 22:57
Sevgili Ali abi
uzun bir aradan sonra tekrar merhabalar.

özel nedenlerle bende agaclar.net`ten uzunca zaman ayri kaldim.
Ama hep aklimdaydiniz,siz ve diger dostlar...

iyi oldugunuzu ögrendim,cok sevindim.

Ailenize selam ve sevgiler...

mandalinci
04-08-2011, 00:02
Sn. alideryacengel,

Siteye kısa bir göz atıp yatma fikriyle oturduğum bilgisayarın başından, sizin yaşam mücadelenizi fark edip okumaya başlayınca kalkamaz oldum.

Sizi ve eşinizi tebrik ederim, tüm olumsuzlıkları nasıl da güzelliklere çevirmişsiniz. Hayatın size verdiği limonu nasıl da herkesin imrenerek baktığı, buz gibi hoş kokulu nefis bir limonataya döndürmüşsünüz.

Sizlere sağlıklı, mutlu ve huzur dolu, güzelliklerle dolu bir yaşam dilerim.

qokhanyilmaz
04-08-2011, 00:09
Sizin bu depoyu temin edebileceğiniz en ucuz yöntem bursa'da nilüfer bölgesindeki plastik enjeksiyoncular **** kimyasal işiyle uğraşan firmalar.Çıkma olarak çok rahat 200-300 liraya bulabilirsiniz ve nakliye işinide ucuza getirmiş olursunuz diye düşünüyorum.Ama içme suyu olarak kullanacaksanız 1 ton civarında bir depo işinizi çok rahat görür hatta yanında bir tane 1 tonluk daha koyarsanız birisini güneşte bırakarak sıcak su ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

alideryacengel
14-08-2011, 22:04
mitolojide ilk güzellik yarışmasının kazdağlarında yapıldığı anlatılıyor.bayramiç ilçesinde her yıl bunun anısına bir festival düzenleniyor.festivalde güzellik yarışması eğlenceler ve başka etkinlikler gerçekleştiriliyor.
bu yılki festivalde köylüler arasında yerli tohumların koruma ve çoğaltma amaçlı takası ve ilçenin eski fotoğrafları etkinliği düzenlendi.ordan fotoğraflar paylaşıyorum.bir de bu yörede çok beğenilen süt verimi yüksek saanen keçisinin fotoğrafı var.

alideryacengel
14-08-2011, 22:23
iki tavuğumuz kuluçkaya yatarak sekiz civciv çkartmıştı.ancak tavuklarımız eşelenirken kendi civcivlerinden üçünü öldürdü.bizde pazarda satılan civcivlerden bir kaç tane aldık ve tavuklarımızın yanına bıraktık ama tavuklarımız yeni civcivleri kabul etmediler.onlara saldırdılar.bizde üç haftadır yeni civcivlere kendimiz bakmaya çalışıyoruz.onlara bahçeden çekirge yakalıyor ya da bitkilerin tohumlarını toplayıp yediriyoruz.en çok karpuz ve kıyma yemeyi seviyorlar.günün sonunda da semaverde demlediğimiz çayımızla kendimize ödül veriyoruz.

alideryacengel
14-08-2011, 22:27
bu gün öğlen SUYUMUZ AKMAYA BAŞLADI

alideryacengel
14-08-2011, 22:38
yaklaşık bir buçuk ay kadar önce açık havada 100km.uzakta bir yere gitmek için motorsikletle yola çıkmıştım.yola çıktıktan kısa bir süre sonra yağmura yakalandım.tüm yol boyunca üstümde bir gömlekle yağmur altında gidip döndüm.15 gün sonra da sağ kolumda ve omuzumda ağrılar başladı.doktora gittiğimde iş olsun diye tansiyonumu da ölçtüreyim dedim.tansiyonum 22 çıktı.ilaç verip bir süre dinlendirdiler.şimdi sürekli tansiyonumu ölçüyorum.bir süre daha 54 yaşında biri gibi yaşamak zorundayım. :)

aygün
15-08-2011, 03:46
Geçmiş olsun sayın alideryacengel.
Suyunuzun akmasına çok sevindim. Gözünüz aydın.

gulbirsen
15-08-2011, 10:55
Geçmiş olsun Ali bey,
suyunuz hayırlı olsun.bol olsun.yeni fotoğraflar çok güzel.özellikle saanen keçisi.siz bu gidişle bir keçi alırsınız :)

hosseda
15-08-2011, 18:19
Ali bey suya kavuşmanız çok güzel.

Hastalanmanız isabet olmuş ki tansiyonunuzdaki yüksekliği yakalayabilmişsiniz. Bundan böyle size doktor mutlaka ilaç verecek aman ihmal etmeyin hergün o tansiyon hapınızı alın. Üstelik bunu ömrünüz boyunca almanız gerektiğine kendinizi ikna edin aksi halde kan damarlarınızı hasara uğratacaksınız demektir. Aort büyümesi diye bir hastalık var, sonunda kalp yetmezliğine kadar götürüyor yüksek tansiyonu olanları. Ben doktor değilim ama damdan düşenim, biraz bilgim var bu konularda. Tabii sigarayı da bırakacaksınız bu arada çare yok. Ona da ileride şükredeceksinizki tansiyon sebep oldu kurtuldum bu meretten diye. Ancak o noktada iştah çok açılacak aman dikkat boğazınıza. Anormal kilo almamalısınız.

RİKO
17-08-2011, 16:32
su çok güzel akıyor,şırıl şırıl:) gözünüz aydın!
hoşseda da çok haklı tansiyona dikkat.hapnızı aksatmadan almalısınız,benim kayınbiraderim maalesef bu yüzden diyaliz hastası oldu.sevgiler size ve eşinize...

fundas
08-09-2011, 08:40
Sevgili Ali Abi,

İzninizle "Abi" demek istiyorum...

Siteye yeni üye oldum ve ben de bir çokları gibi gecenin geç saatinde bir göz atayım derken hiç soluksuz konuyu başından sonuna kadar okudum. Öyle inanılmaz bir şey yapmışsınız ki... Azminize, cesaretinize hayran kalmamak mümkün değil. Tanrı, mutluluğunuzu daim etsin.

Kaçış planları yaparken tesadüfen bulduğum bu sitedeki diğer tüm dostlar; başka bir dünyanın mümkün olabildiğini, hala birbirine elinden geldiğince yardım edebilen insanların varolduğunu, en değerli hazine olan bilgiyi herkesle cömertçe paylaşabildiğinizi görünce, umutlarım iyice yeşerdi.

O kadar kıymetli bilgiler var ki sitede, her akşam hangi birini okuyacağımı şaşırıyorum. Uykusuz gecelerimin sorumlusu oldunuz:)

Kalın sağlıcakla,

atillademir
26-09-2011, 22:09
Ali bey harika ekmekler ve kurabiyeler, tavandan asilanlar bir o kadar guzel gorunuyor. Benimde hayalim olan seyleri yapmissiniz.Kapinizdaki ekmek firinindan icerideki ocaga kadar harika sade ve samimi.

hande akın
15-10-2011, 17:18
iyi akşamlar ali bey bu siteye bugün üye oldum.kızım sizi köye gidişinizi yaşantınızı ve bu siteyi öyle bir anlattıki hemen üye oldum ve saatlerdir okuyorum.okudukça sanki ordaydım .imrendim inşallah bir gün banada nasip olur.bütün hayalim doğayla iç içe yaşamak.stresten uzak yeşillikler içinde küçük bir ev bahçesinde kendi yetiştirdiğim sebzelerim,meyvelerim.geceleri sonsuz gökyüzüne bakabilmek,sabahları kuş sesleri ile uyanmak.dilerim bende hayalime bir gün kavuşurum.
size ve eşinize sağlıklı mutlu bir hayat diliyorum.

Ozi'nin Bahçesi
15-10-2011, 20:15
Abi neredesin, haberlerini eksik etme, merakla bekliyoruz..
Selamlar..

kasap.94
21-10-2011, 11:23
Sayın: alideryacengel: Yazılarınızı başından son sayfaya kadar iki defa okudum. Yılmadan karamsarlığa düşmeden yaşama sarılmanız taktir edilecek bir davranış. Sizi ve eşinizi tebrik ederim. Köyünüzde ki gölete bu sene iki defa balık tutmaya geldim yazılarınızı daha evvel okumuş olsa idim mutlaka sizi de ziyaret ederdim. Tekrar gelecek olursam size de bir merhaba demek için mutlaka uğramak isterim. yaşam mücadelenizde ikini zede başarılar dilerim.

mrduran
21-10-2011, 15:18
Merhabalar efendim,

Güzel yaşantınız beni çok etkiledi. Hepsini gezemediğim Ağaçlar.net 'ten, Sayın Meyvelitepe' den sonra hayallerimi(Benim) yakalamış ikinci kişisiniz. Yani ortağımsınız. Hiç olmazsa bir kısmının:))

Çok güzel herşey. Yazılarınız da, doğayı anlamamızda ayrı bir dürtücü. Dilerim ki, modern ve lüx kavramı, sizi unutur ve mutlu bırakır.

Doğal yapınız ve çevrenize uymayan tek şey, önerdiğiniz Ayazma Videosundaki Japon ezgisi/kültürü idi.(Sipsi, ney, çoban kavalı, ud, kanun, saz, tulum.. vs. bilmiyordu o kişi sanırım). THY da, senelerce Türk Kahvesi içilmemesi zihniyetinin başka bir temsilcisi. Yurdumda Türk Kahvesi yok diyen her yerin ta müdürüne kadar çıktım, eleştirdim.(Trabzon'da Belediye Çay bahçeside dahil-Her akşam, elimde Kahve kutum ile gittim, pişirttim-seyehatım bittiğinde de 2 kutu kahveyi ona bıraktım. Zihniyeti değiştiysede,sanırım benden dolayı değil, paradan dolayıdır).

Dilerim, zaten önemsemediğiniz, ama zamanında acısını çektiğiniz para kaygınız olmadan, nice seneler mutlu evinizin dumanı sağlık içinde hep tüter. Taş tan mutluluk çıkaran birisi olduğunuz bilincindeyim efendim.

Eşiniz hanımefendi ve Size saygılarımla lütfen.

Ayazma' nın akarken, düştüğü gölet etrafındaki kayaları yontması gibi, eleştirilere karşı zaman içinde yontulmuş, hoş görülü biri.

suatduran
24-10-2011, 11:50
Ali Abi, üye olduğumdan çook uzun zamandır siteyi takip etmekteyim. Sizin hikayenizi ise en başından beri takip ediyorum. Eşim, annem,babam, yakın arkadaşlarım dahil çevremde sohbet ettiğim herkes hikayenizi biliyor. Dün babam üçüncü defa sordu, "Ali Bey nasılmış, napıyormuş?" lütfen bizi habersiz bırakmayınız. İyi olduğunuzu bilsek yeter.. Sağlıklar, mutluluklar dilerim..

alideryacengel
05-11-2011, 15:55
yine uzunca bir süre yazamadım , affınıza sığınıyorum.
tansiyonum sürekli yüksek seyredince çanakkaledeki hastahaneye gönderildim.orada yapılan tahlil ve görüntülemelerde sayın hoşseda nın bahsettiği aort kapakçığında düzensiz çalışma kalp büyümesi teşhisi kondu.ilaçlarımı verdiler ve 3 ay sonra tekrar kontrole çağırdılar.ani ve yorucu hareketlerden kaçınmam , üzülüp sıkıntı yapmamam gerektiğini söylediler.kendimi iyi hissediyorum.ilaçlarım sanırım oldukça güçlü.tansiyonum normale döndü.daha dün hanımla birlikte dağa çıkıp kestane ormanlarına gittik.ama bu yıl (sanırım ilbahardaki fazla , yazın da hiç yağmayan yağmur yüzünden)kestanelerde üzümler ve kirazlar gibi çok azdı.yinede kendimizi yormadan biraz toplayabildik.
her şey sizlerin istediğinizden de daha iyi olsun dostlar.

kasap.94
05-11-2011, 21:44
Alibey geçmiş olsun
MUTLU BAYRAMLAR

Ozi'nin Bahçesi
06-11-2011, 20:04
Ali Abi Geçmiş olsun,
Size ve eşinizin bayramını kutluyorum. Sağlıklı , huzurlu nice bayramlar diliyorum.
Kendinize İyi bakın.
Selamlar.

mrduran
07-11-2011, 13:16
Geçmiş olsun efendim.
İnşallah tez vakitte, sevdiğiniz ortamınız içinde atlatırsınız.
Nice güzel bayramlar dileklerimle, ailenize saygılarımı sunarım efendim.

suatduran
10-11-2011, 09:07
Ali abi geçmiş olsun. Sağlıklı,huzurlu, mutlu, bereketli ve sevdiklerinizle birlikte, uzuuuuuun bir ömür dilerim. Tüm ailemin sizlere selamları var. Sizin ve eşinizin bayramını kutluyoruz.

fundas
10-11-2011, 13:32
Geçmiş olsun Ali abi, kendinize dikkat edin...
Geçmiş bayramınız da kutlu olsun.
Arda birşeyler yazın ki, merak etmeyelim.

gulbirsen
24-11-2011, 16:48
sevgili alideryacengel,
çok geçmiş olsun.hiç moralinizi bozmayın.tam tersi moralli ve huzurlu olun ki hastalığınızı atlatabilesiniz.içinde bulunduğunuz doğal yaşam bunu sağlayacaktır.bizlere yine çok güzel resimler göndererek ve yaşantınızdan yazarak haberdar edin.sizden iyi haber almak inanın beni mutlu ediyor.eşinize sevgi ve saygılarımla...

Kaderga
14-12-2011, 17:13
Merhaba,
Kendini tanıtma mesajını saymazsanız, ilk mesajımı size yazıyorum. Cesaretiniz, içtenliğiniz, alçakgönüllülüğünüz, dünyaya bakışınız güç veriyor. Eşimle birlikte eşinizi de kutluyoruz. Sağlıklı günler diliyoruz.

ardacan2000
03-03-2012, 14:44
Gecmis olsun.

alideryacengel
14-03-2012, 19:40
tüm doğa severlere iki ihtiyardan selamlar.
uzun süredir çeşitli problemler yaşamamız nedeniyle yazı yazamadım.
kış çok çetin geçiyor.evimizin içindeki musluklarımız bile bu kış dondular.
eşim bahçede düşerek sağ el bileğini kırdı.çok şükür ezine devlet hastahanesindeki ortopedi doktorunun tedavisiyle bileği normale döndü.yaklaşık iki ay çamaşır bulaşık yemek ve benzeri ev işlerinin tümü bana kalmıştı :)
işte bu ve benzer problemlerle mücadele ederken yazı yazamamıştım.ama bu gece buraya gelişimizin üçüncü yılını tamamlayıp dördüncü yılımıza girdik.her yıl olduğu gibi yine pastamızı yiyerek ve çayımızı içerek kutlarken sitedeki moral destekçim olan dostlarım aklımıza geldi ve keyfimizi sizinle bölüşmek istedik.
çengel ailesi.

acemifüsun
14-03-2012, 19:49
Sayın alideryacengel size eşinizle birlikte sağlıklı, huzurlu uzun yıllar dilerim:) Saygılar.

Nuri Murvet
14-03-2012, 20:00
Merhaba sayın Çengel ailesi

Uzun süreden beri sizden haber alamıyorduk, merak etmeye başlamışken, merhabanızı duyunca çok sevindim...

Aksilikler yaşamışsınız, geçmiş olsun...

Bahar geldi sayılır, sizin ve eşinizin üzerinden kış kasveti kalkıp, baharla beraber bütün güzelliklerin sizlerin olmasını temenni ediyorum.

Sağlıklı ve huzurlu nice yıllara....

Aklımız sizlerde, merhabanızı duymak için uzun süre ara vermeyin..

Saygı ve selâmlarımı gönderiyorum...

ardacan2000
14-03-2012, 21:20
Gecmis olsun.

sındırgılı
14-03-2012, 22:00
Sevgili Cengel Ailesi,
Nuri Beyin dileklerine tum kalbimle katiliyorum.Sizler, her ne olur ise olsun bizlere on ayak oluyorsunuz....O genis Yureginiz ile bizlere asiladiginiz isiklarin, bilmem farkindamisiniz ?
Saglik ve de mutluluk dileklerimle....
Her sey gonlunuzce olsun.

alideryacengel
14-03-2012, 22:36
sayın sındırgılı.ben size ön ayak oluyormuyum bilmem ama emin olduğum bir şey varsa o da bu sitedeki arkadaşların bize verdikleri moral desteği bize burda karşılaşacağımız her türlü sorunu eğlenceli bulabilme gücü verdiği. :)
çanakkaleye gittiğimizde çektiğim nusrat mayın gemisinin aslına sadık kalınarak ve yüzermüze olarak yapılmışı , denizaltılardan savunma için çekilen ağın dev çapaları , müze ve liman resimlerini yüklüyorum.

alideryacengel
14-03-2012, 22:51
her yıl ilkbaharda ve sonbaharda kurulan ilçe panayırında ilgimi çekenler.macuncu , çevirmeci ve çan satıcısı tezgahları.

Tura
15-03-2012, 13:11
Geçmiş olsun. Kış bitti sayılır. Şimdi oralar yavaş yavaş yeşilleniyordur. Panayır resimlerini görünce yıllar öncesine döndüm. Oranın panayırlarını özledim:)

Hatice Tarhan
15-03-2012, 17:16
Ali bey eşinize geçmiş olsun dileklerimi iletin uzun bir aradan sonra sizi buralarda tekrar görmek beni çok mutlu etti.

Ozi'nin Bahçesi
15-03-2012, 21:48
Çok geçmiş olsun..Sizlerden haber almak sevindirdi bizi.
Lütfen arayı fazla uzatmayın.
Selamlar..

mrduran
16-03-2012, 03:13
Merhaba efendim,

Size ve eşinize geçmiş olsun, hoş geldiniz.

Güzel kareleriniz ile de hoş geliş yaptınız maşallah. Onlarca dört yıl sürsün inşallah katılımınız, sağlığınız, birlikteliğiniz, doğa aşkınız.

Saygılarımla lütfen.

Kaderga
16-05-2012, 18:09
Merhaba,
Yazdıklarınızı yeni fark ettim. Nasıl sevindiğimi anlatamam. Yıllardır tanıdığım bir dosta kavuşmuş gibi, kaybedilen çok değerli bir şeyi yeniden bulmuş gibi...
Sağlıklı olmanıza ailece çok sevindik. Eşinize de selamlar, saygılar.

Tolga Özmeral
21-05-2012, 18:30
Sevgili Ali Abi,
Dün, bu başlık altındaki 11 sayfayı da okudum.
Ve ben de, yazmaya biraz ara verdiğinizde sizi merak eden zümreye katıldım :).
Abi neredesiniz, sağlığınız sıhhatiniz yerinde mi?

Theraphy
22-06-2012, 16:07
Harika bir öykü gibiydi okuduklarım hayallerimi gerçekleştiren Ali Bey'e hem tebrikler, hem de gönlümde, zihnimde bıraktığınız bu tat için sonsuz teşekkürler... Biz şehirli doğa fakiri çocukların, doğaya dönen ilk temsilcilerine selam olsun...bize ilham ve güç verdiniz...Saygılarımla...

femete
22-06-2012, 20:45
Bir masaldı sanki.. Tüm sayfalarınızı okudum. Size ayak uyduran eşinize de saygılarımı sunuyorum. Pek çok insanın hayal edip, ama asla cesaret edemeyeceği bir hayat tarzını yaklaşık 4 yıl sürdürmek her babayiğidin harcı değil... Yazılarınız bekliyorum.. Selamlar..

Ahmet
01-08-2012, 14:48
Sayın Çengel Ailesi,
4 yıllık yeni bir başlangıç serüveninizi 4 saatlik bir zaman diliminde soluksuz ve eksiksiz olarak okudum. Zaman zaman hüzünlendim, bazen de gülümsediğim anlar oldu.Öncelikle aile olarak, sonrasında yöre halkıyla dayanışmanız ve dar bir bütçeyle de ömrün son demlerinde hayata sıkıca sarılmanız ve tüm bu yaşantınızı katışıksız, bizim insanımıza has bir dille anlatımınız, sizi uzun yıllardır tanıyormuşum hissine kapılmama neden oldu. Umarım tüm yaşadığınız sağlık sıkıntıları bundan sonraki günlerde azalır ve sizden mutlu haberler alırız.
Sağlıcakla ve dostça kalın.

ayazkentli
11-09-2012, 16:51
Güzelim KAZ DAĞLARI mahvoldu.

Edremit bölgesi feci duman altındaydı. Sizin oralar ne alemde Ali ağabey.

330910

Yangın en çok ta, orman sakinleri dostlarımızın hayatını mahvetti.
Belki de milyonlarca hayvan yok oldu. Yazık.

330911

(Not: Son fotoğrafın alıntı linki).

https://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=277308275717057&set=a.105367449577808.7582.104991819615371&type=1&theater

alideryacengel
08-10-2012, 09:08
saygıdeğer dostum ayazkenti.kazdağlarının iç tarafında dışardan gelip yerleşenler de , gezi amaçlı gelenler de az sayıda olduğu ; yöre köylülerinin de yazın otlar kuruduğu zamanlarda yangına karşı dikkatli olmaları sayesinde az sayıda yangın ile bu seneki aşırı kurak geçen yazı , birkaç küçük yangın dışında , neredeyse zararsız atlattık.yağmurlarda yakında başlar ve risk tamamen biter inşallah.yinede köyümüzün yakınındaki büyük baraj gölünde su kalmadığı için bu günlerde çıkabilecek bir yangın çok tehlikeli olur.yangın söndürme uçakları göle inip su alıyorlardı.gölde o uçakların inip su alabilecekleri kadar su kalmadı.
yazın başlarında , daha göldeki sular tükenmeden önce gölden su alan bir yangın söndürme uçağının ve gölün sular çekilmiş halinin resmini ekliyorum.
not: yöre insanı yangına karşı okadar dikkatli ki ; traktör kullanırken sira içen köylüler avucunun içine tükürerek siaralarını yere atmadan önce orda söndürüyorlar.defalarca bu olaya şahit oldum.

Ahmet
08-10-2012, 13:14
Yaklaşık 7 ay gibi uzun bir aradan sonra sesinizi duymak güzel,

alideryacengel
08-10-2012, 20:38
evimiz yaklaşık 50-60 yıllık bir ev.oda tavanlarındaki tahtalar ocaklarda yanan çıralı çamlar ve ocaklarda pişirilen yemekler nedeniyle çok kararmıştı.bir de taş evlerde pencerelerin çok küçük oluşu nedeniyle odalar az ışık aldığından gündüzleri bile çok karanlık oluyordu.
hanımla birlikte düşündük.önce vernik yapmak için tavandaki tahtaları zımpara ile temizlemeye kalktık ama çok zor oluyordu ve tahtalar yinede ağarmıyordu.biz de yağlı boya ile beyaza boyamaya karar verdik.
sonuçta ortaya bir sanat eseri çıkmadı ama odamızın içi çok aydınlandı ve eski haline göre çok daha güzel gibi geldi bize.belki de daha güzel olmamış bile olsa kendi emeğimizle bu hale geldiği için bize öyle geliyor. :)

ardacan2000
09-10-2012, 20:02
Sesinizi duymak ne güzel. Sağlıklı günler.

myildiz
09-10-2012, 21:25
ali abim ;

sana o kadar imreniyorumki bende kaçsam gitsem keşke diyorum bıktım usandım artık ikiyüzlü insanlardan daha çok yazarımda yazasım varda edebe adaba uymaz ... aman gözünü seveyim oraların kıymetini bil abim saygılar sevgiler

gulbirsen
12-10-2012, 16:20
sayın ali abimiz (affınıza sığınarak böyle yazıyorum ama) ohh çok şükür sizden bir ses geldi. bizi merakta bırakmayın lütfen, oralarda neler oluyor bilmek istiyoruz.evinizin yeni rengi de ayrıca çok güzel olmuş, güle güle kullanın.
selam ve saygılar

alideryacengel
13-10-2012, 09:50
bu yıl üç tavuğumuzdan sadece bir tanesi kuluçkaya yatmıştı.7 civciv çıkmıştı.civcivlerimizden 4 tanesini doğan ve şahinler kapınca kalan 3 civcivimi korumak için bir ay kadar başlarında nöbet tutmak zorunda kaldım.yaklaşan yırtıcı kuşlara da öldürmek için üzerlerine değil , korkutmak için sağa sola ateş ettim.sonuçta son üç civcivimde yırtıcı kuşlarda hayatta kaldı.üstelik te o civcivler beni anneleri olarak kabul ederek bana çok yakın oldular :))
ayni tavuk dün tekrar kuluçkaya yattı.diğer iki tavuğumuz bu sene kuluçkaya yatmadılar.o tavuğun cinsini bilmiyorum ama diğerlerinden değişik bir ırk olduğu kesin.

Ozi'nin Bahçesi
21-10-2012, 21:09
Abi haberlerin almak sevindirdi bizi.
Selamlar..

İsmail Karagülle
25-12-2012, 17:56
Gerçekten yeniden doğuş öyküsü. Film olacak bir öykü. Ve merak ettim acaba sağlık durumu nasıl . Tansiyona bağlı kalp problemi vardı. Şimdi nasıl acaba? İnşallah sağlığına kavuşur.

ardacan2000
25-12-2012, 19:55
Nasılsınız?

oz26
03-01-2013, 16:11
satılık ilanınızı gördüm bugün.
içim cızzz etti...

iyisinizdir umarm.

abay54
13-01-2013, 10:37
içim cızzz etti...

iyisinizdir umarm.

Gerçektenmi satılık..
hayırdır acaba sağlık sorunlarından dolayımı satılıyor... Birde içimize kuşku düştü bizde kötü duruma düşermiyiz sağlık sorunları vb...
Bende çok üzüldüm eğer satılık etmişse ...:(

oz26
14-01-2013, 10:39
sayın abay54;
Ali Bey rahatsızlıklarını şehirden taşıyıp gelmiştir. Kazdağlarının havasından, suyundan olduğunu sanmıyorum. Bana kalırsa; sağlıklı bir yaşam için bir an önce şehirden kaçmalı. Bayramiç'i gördüm, büyük bir ilçe... Ayvacık Devlet Hastanesinde tetenoz aşısı oldum, hiç bir problem yaşamadım ve hatta sıra bile beklemedim.

İlanı (burada yazmak bana düşmez ama) sahibinden'de gördüm.

abay54
15-01-2013, 11:49
Üzüldüm ama bence daha sağlıklı olmalı insan hayırlısı olsun inşallah sağlığına kavuşurda gene bizlere o güzel yerden resimler yayınlar...

abay54
17-01-2013, 08:37
Ali bey den haber yok galiba forumada girmiyor galiba ...

ephaleus
20-01-2013, 18:04
merhaba, aranızda Ali beyin telefonu olan yoku mu
sayfaları hızla okudun ve yaşadığım coğrafyada böyle güzel insanların olması beni umutlandır dı Ali bey umarım iyisisinizdir, bunu canı gönülden diliyorum

Charlaux
20-01-2013, 20:45
Sahibinden'de ilaninin var oldugunu biliyorsak o linkte telefon ulasim bilgileri yazmiyor mudur ? Benim bildigim emlak sitelerinde kredi kartiyla alim olmuyor o yuzden de iletisim bilgilerinin bir yerde yazmasi gerekiyor :rolleyes:

abay54
21-01-2013, 12:44
içim cızzz etti...

iyisinizdir umarm.

Bu ilanı yazan arkadaşla iletişime geçersen belki bulunabilir gelişmelerdende bizide haberdar edersin ...İnşallah mutlu haberler verirsin:(

ardacan2000
21-01-2013, 16:58
İlanı gören buraya link koyabilirmi?

İsmail Karagülle
21-01-2013, 17:13
Tam işte kentten kaçışın mükemmel bir örneği diyorduk . Ali bey hepimize örnek bir eylem gerçekleştirmiş diyorduk . Uzunca zamandır yazmıyor. İnşallah sağlığı yerindedir.

açık-pozisyon
27-01-2013, 11:54
içim cızzz etti...

iyisinizdir umarm.

Nerede bu ilan, umarım bir yanlışlık vardır...

açık-pozisyon
27-01-2013, 11:56
Evet ilan burada, ilanda telefon da var... Sebep ne acaba...
Sahibinden Satılık Müstakil Ev 54.000 TL m2 2+1 odalı Çanakkale Bayramiç Kurşunlu Köyü - 109441504 (http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-kapanmaz-dag-orman-gol-koy-ve-yol-manzarali-koy-evi-109441504/detay)

İsmail Karagülle
28-01-2013, 23:35
Kentin kargaşasından bunalan bir çok insan böyle bir yerde yaşamak ister. Ama belli bir süre geçince çok değişik sebepler , hevesini almak , sıkılmak, çoluk çocuk baskısı , en önemlisi sağlık kurumlarına yakın olma istediği , ve bir çok nedenlerle bu isteğinden geri dönebilir. Bunun çaresi kentteki düzenini bozmadan bu tür bir yaşam alanı oluşturmak zaman zaman her iki yaşamı da sıkılmadan sürdürmek olmalı. Kentten sıkılınca kaçmalı , kırsaldan sıkılınca kente geri dönebilmeli .

Bu ayarı tutturabilmek oldukça zor. Kırsal hayatta yaşayan insanın hayvanları olur. Bitkileri olur . Her istediği zaman onları bırakıp gitmek zor olur.

Ama orada yaşayan birileri olursa , kente döndüğünde hayvanlarına bitkilerine bakan birileri olursa ( ki bu oldukça zor . El, elin eşşeğini ıslık çalarak arar. )

Her iki hayatı da sürdürebilir.

3-5 yakın dost birlikte böyle bir yaşam alanı oluştursa biri gittiğinde diğerleri bitki ve hayvanları yanlız bırakmaz . Bir bakıma ortak bir yaşam oluşturabilinirse zorluklar aşılabilir diye düşünüyorum

ephaleus
08-02-2013, 14:49
Söz konusu ilan yayından kaldırılmı, umarım ,Ali bey vazgeçmiş ve güzel hayatına devam etmektedir.

abay54
08-02-2013, 20:51
Bende bekliyorum ali beyin dönüşünü .. korkum da yok değil hanii..

kashmir
23-02-2013, 05:26
Arkadasar,
Kendisini dun esi ile birlikte Bayramic'te gordum. Gayet iyi gorunuyordu. Detayli bilgiyi kendisi vercektir...

virgom66
14-03-2013, 12:29
İlanı halen yayında..

Vardır bir bildiği veya sebebi mutlaka..Hayırlısı..

Sahibinden Satılık Müstakil Ev 60.000 TL 1700 m2 2+1 odalı Çanakkale Bayramiç Kurşunlu Köyü - 116723633 (http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-manzarali-yerlesim-yerinde-ama-bir-ciflik-rahatliginda-2-dnm-116723633/detay/)

Amca
27-03-2013, 12:36
Ali beyin istanbulda sade bir yaşamı vardı , yanılmıyorsam taksicilik yapıyordu, borçları vardı, şehrin stresi vardı... Ve satırlardan anladığım kadarı ilede maddi olarak baya bir çıkmazda idi... Doğa sever doğa aşığı falan değildi nereden mi çıkardım kullandığı teflon tavalara, boya tabancalarına bakarsanız ne kadar kapitalizmin kucağında olduğunu çevre cilik doğa gibi bir misyonu olmadığını anlarsınız.. Ama buradaki arkadaşlar kendi hayalleri sandığı Ali beyin hikayesine bayılınca... O da İSTEMEDİĞİ MAHKUM OLDUĞU BİR HAYATI YAŞAMAYA KENDİNİ ZORLADI... Ve MASAL BİTTİ....

Boşuna hayal kurmayalım gerçekçi olalım... Vahşi kapitalizmin içinde büyümüş, o okullarda eğitim almış insanlarız... BİZDEN DOĞA ADAMI OLMAZ... :( Acı ama gerçek bu malesef... Eminim pek çok insan karşı çıkacak buna ama bu böyle...
SAYGILAR

SAHIRE
28-03-2013, 15:51
Ali beyin istanbulda sade bir yaşamı vardı , yanılmıyorsam taksicilik yapıyordu, borçları vardı, şehrin stresi vardı... Ve satırlardan anladığım kadarı ilede maddi olarak baya bir çıkmazda idi... Doğa sever doğa aşığı falan değildi nereden mi çıkardım kullandığı teflon tavalara, boya tabancalarına bakarsanız ne kadar kapitalizmin kucağında olduğunu çevre cilik doğa gibi bir misyonu olmadığını anlarsınız.. Ama buradaki arkadaşlar kendi hayalleri sandığı Ali beyin hikayesine bayılınca... O da İSTEMEDİĞİ MAHKUM OLDUĞU BİR HAYATI YAŞAMAYA KENDİNİ ZORLADI... Ve MASAL BİTTİ....

Boşuna hayal kurmayalım gerçekçi olalım... Vahşi kapitalizmin içinde büyümüş, o okullarda eğitim almış insanlarız... BİZDEN DOĞA ADAMI OLMAZ... :( Acı ama gerçek bu malesef... Eminim pek çok insan karşı çıkacak buna ama bu böyle...
SAYGILAR

Gerçekte olanları hiçbirimiz bilemeyiz. Bilmeden yargılamak da doğru değildir. Tekil bir örnekten tümevarım yapmak ve kesin yargılar ortaya koymakta...

oz26
28-03-2013, 21:43
BİZDEN DOĞA ADAMI OLMAZ... :( Acı ama gerçek bu malesef... SAYGILAR

Burada kimsenin "tarzan" olmak gibi bi derdi yok ki. olabildiğince doğal ve olabildiğince sade/sakin yaşamak niyetindeyiz.

alideryacengel
30-03-2013, 22:49
ara verdiğim ve endişelendirdiğim için sizlerden tüm içtenliğimle özür diliyorum.
arkadaşlar evimi satılığa koyduğum doğru.bunun özel nedeni var.
kalp kapakçığımdaki sorun kalıcı ama ilaçlarımı düzenli aldığım ve yaşadığım stressiz temiz havalı bu yerler sayesinde "şimdilik" sıkıntısız yaşıyorum.gelecekte ne olacağını da hiç birimiz bilemeyiz :)
sayın ismail karagülle.14 mart ta 4. yılımızı bitirdik ama hala buralardan sıkılmadık :)
sayın kashmir.sizin geldiğiniz gün çanakkaleye muayeneye gitmiştim.kötü bir tesadüf nedeniyle görüşemediğimize üzüldüm.mademki bayramiçtesiniz , havalar da düzeldi , güzel bir havada lütfen tekrar buyrun gelin.
sayım amcanın hakkımdaki görüşlerinin çoğu doğru.maddi durumumu kimseden saklamadım.teflon tavanın doğaya zararı olacağı konusunda da bilgisizim.
ben sadece istemediğim bir hayata mahkumken , mahküm olduğum hayatı istediğim bir hayata çevirmeye çabalıyorum.
masalın bittiği konusunda da yanılıyorsunuz :)
yapabilirsek , başka bir köye geçip eşimle masalı orada devam ettirmeyi düşünüyoruz.

alideryacengel
30-03-2013, 22:59
Gerçektenmi satılık..
hayırdır acaba sağlık sorunlarından dolayımı satılıyor... Birde içimize kuşku düştü bizde kötü duruma düşermiyiz sağlık sorunları vb...
Bende çok üzüldüm eğer satılık etmişse ...:(
sayın abay54.sakın endişelenmeyin.böyle yerlerde büyükşehirlerdekinden çok daha sağlıklı yaşarsınız.hastahanelerinde kalabalık yok.doktorları hastalarla daha ilgili.hiç tasalanmayın lütfen.

alideryacengel
30-03-2013, 23:39
bu kış için aldığımız odunlardan birinin içi boştu.onu sakladım.budadığım gül ve leylak dallarını onun içine diktim.benim hoşuma gitti :)

alideryacengel
31-03-2013, 00:10
sonbaharda komşularımızın getirdiği mantarlar.ben onlar gibi cinslerini ayırdedemediğim için asla kendim toplamaya cesaret edemiyorum.sizlere de yanınızda mantarları çok iyi tanıyan biri yoksa toplamamanızı tavsiye ederim.

Tohumcu Nılgun
31-03-2013, 00:16
bu kış için aldığımız odunlardan birinin içi boştu.onu sakladım.budadığım gül ve leylak dallarını onun içine diktim.benim hoşuma gitti :)

Sayin alideryacengel, iyi fikir dogal olmus, ben de cok begendim :)

oz26
31-03-2013, 05:30
sonbaharda komşularımızın getirdiği mantarlar.ben onlar gibi cinslerini ayırdedemediğim için asla kendim toplamaya cesaret edemiyorum.sizlere de yanınızda mantarları çok iyi tanıyan biri yoksa toplamamanızı tavsiye ederim.

afiyetli ve bol şifalı günler olsun....

Nuri Murvet
31-03-2013, 20:29

Sizi çok merak ettik....

Sessizde olsa, sizi takip ediyorum...

Hayırlı haberlerinizi aldık, çok sevindim...

Yaşam sevinciniz hiç eksik olmadan, ailenizle, sağlıklı bir ömür dilerim...

Ozi'nin Bahçesi
31-03-2013, 21:11
Sağlıklı ve keyfinizin yerinde olmasına çok sevindik.
Selamlar..

RİKO
01-04-2013, 13:27
sağlıklı olduğunuzu duyduğuma çok sevindim:) mantarlı fotoğraf kareleri beni benden aldı.afiyet olsun :))

kasap.94
01-04-2013, 14:25
Sayın: aliderya çengel geçmiş olsun. Sıkıcı kalabalık şehirden uzak köylerin doğallığında nice uzun yıllar sağlıklı yaşamanızı dilerim.
Köyünüzün göletine üç senedir balık avı için gelmekteyim sizi ziyaret etmek birtürlü kısmet olmadı. bu sene gele bilirsem mutlaka sizide ziyaret etmek isterim.

Melih Bakırlıoğlu
01-04-2013, 17:58
BU MANTARLARA BİZ MELİKE DİYORUZ. iZMİR'LİLER DE ÇİNTAR DERLER. ÇOK LEZZETLİDİRLER, AFİYET OLSUN

alideryacengel
01-04-2013, 20:42
sayın kasap94.ne zaman yolunuz düşerse mutlaka bir kahvemizi çayımızı içmeye beklerim.yalnız geçen yazki kuraklıkta gölün suyunu hep ovayı sulamakta kullandılar.göl kimi yerlerde 1.5 km. çekilerek adeta bir dereye döndü.inşallah balıklar zarar görmemiştir.epeydir göl tam dolu ve gölü kiralayan kooperatifin kayığı her gün balığa çıkıyor.
sayın melih bakıroğlu.o mantarlara burada da MELKE diyorlar.

ardacan2000
01-04-2013, 21:22
Sesinizi duymak güzel Ali bey...

virgom66
02-04-2013, 10:53
Ali Bey..Merhaba
Bende bu forumu ilk başından buyana uzaktan takip edenlerdenim..Onca imkansızlık içerisinde verdiğiniz mücadeleden inanın çok etkilendim...
Yazın bende Gömeç Karaağaç' a geliyorum. Geldiğimde sizin oraya da gelip, müsait olursanız sizinle tanışmak isterim..Google dan baktım aramız aşağı yukarı 100km..Yanlız size bir şey sormak isterim...Yollar otomobil için uygun mu? **** Burhaniyeden sizin oraya en uygun yol hangisidir?
Bu arada kediniz dikkatimi çekti. Maaşallah pek güzel bişey. Benim de İzmir de evde beslediğim 3 kedim var..Hayvanları çok severim..İnşallah olmaz ama onunla ilgili herhangi bir sorun olursa burdan size yardım edebilirim..Veteriner değilim ama 15 yıldır "kedikolog" oldum diyebilirim...
Yaza umarım görüşebiliriz..Sağlıcakla kalın..İzmir den size selamlar..

alideryacengel
02-04-2013, 20:19
sayın virgom66.gömeçten benim köye gelen uygun yol edremit , ayvacık , ezine bayramiç ve bayramiçten sonra köye kadar 22 km. diğer yollar çoğu yerde orman yoluna dönüşüyor.navigasyon cihazı kullanıyorsanız en kısa yolu göstererek sizi yanıltabilir.önerdiğim yol tamamı asvalt olan tek yoldur.istediğiniz zaman buyrun bir yorgunluk kahvemi içmeye gelin.
kedimizi bayramiçten güneydoğuya tayini çıktığı ve lojmanda kalacağı için bakamayacağını düşünen bir memure hanım verdi.van kedisi.kulakları hiç duymuyor.iki ihtiyar köyde köpekler ona bir zarar vermesin diye peşinden koşturuyoruz.benim de kendimi bildiğimden beri mutlaka kedi ya da köpek bir yoldaşım olmuştur.biz ailece bu dostlarımızla iyi geçiniriz :)

SAHIRE
04-04-2013, 22:35
BU MANTARLARA BİZ MELİKE DİYORUZ. iZMİR'LİLER DE ÇİNTAR DERLER. ÇOK LEZZETLİDİRLER, AFİYET OLSUN

Muğla'da da çıntar diyorlar:) Bol bol yedik çok lezzetli ve müthiş bir protein kaynağı. Fiyatı biraz yüksek olsa da yine de etten çok ucuz.. Geçen hafta da ilk defa Kuzugöbeği mantarı yedim o da süperdi ama o çok daha pahalı buralarda- belki de az bulunduğundandır...

abay54
08-04-2013, 10:12

Sağlıklı olmanıza sevindim iş arkadaşımda sizin gibi kalp kapakçığında sorun varmış hafif yorduğunda kendini ağrıları ve vücudunda kırgınlık oluyor aman dikkat edin ...
Mantarlarda süper yani bu sene burada yani Kastamonuda kıtlık oldu mantar yönünden fotoğraflara bakıp bakıp sulandık ...)
Sağlıcakla kalın mutluluklar dilerim..

alideryacengel
20-06-2013, 21:38
4 yıldan fazla yaşadığımız evimizi özel nedenlerle satıp yine çanakkalenin bir başka köyünde bir başka köy evi aldık.yeni evimize taşındık.biraz badana ve boya yaptık.
yeni evimizin ufak bir bahçesi var ama bahçesinde irili ufaklı bir çok ağaç var.altlarına da biz domates salatalık patates ektik.bir de bu evimiz diğerine göre çok daha kullanışlı.4 odası ve çift tuvaleti çift banyosu var.
internet bağlantı hızım da 0.8 mb tan 4,5 mb a yükseldi.yol sorunumda kalmadı.burada bahçe kapım asvalta açılıyor.

Gül Batur
21-06-2013, 00:06
Sayın Ali Bey. yeni eviniz hayırlı olsun güle güle sağlıklı sıhatlı oturun.

hosseda
21-06-2013, 08:37
Hayırlı uğurlu olsun Ali bey.

Tolga Özmeral
21-06-2013, 10:43
Yeni eviniz harika görünüyor Ali Ağabey.
Eşiniz ve sevdikleriniz ile birlikte yeni yuvanızda nice güzel günler geçirmenizi dilerim.

Jezebel
21-06-2013, 12:07
Hep gönlümün bir köşesinde "şehirden kaçıp gitmek" fikri olan biri olarak sizi biraz kıskandım.
Sağlık ve sıhat içinde yeni evinizde sevdiklerinizle güzel günler geçirmenizi dilerim.
Hayırlı olsun.

Hatice Tarhan
21-06-2013, 16:41
Ali bey yeni evinizde, eşiniz le birlikte, sağlık ve huzurla oturmanızı dilerim..

mustafademir24
23-06-2013, 23:46
hayırlı olsun..sağlıkla sevgi ile oturunuz:))

ardacan2000
02-07-2013, 22:00
Hayırlı olsun. Bu eviniz daha güzel Ali bey.

abay54
04-07-2013, 08:59
hayırlı ve mutlu yaşamlar dilerim ....

gulbirsen
09-07-2013, 09:19
ali abi sizden epey haber alamayınca çok üzülmüştüm.şimdi yine yeniden başka bir köyde yaşamaya başlamanıza inanın çok sevindim. yeni eviniz hayırlı olsun .sağlıklı mutlu yaşayın ve bizlere de oraları anlatın.anlatın ki hayalleri olanlar heyecanlansın ve hayallerin gerçekleşebileceğine inansın.
saygı ve sevgilerimle.

empax
28-07-2013, 21:02
hayırlı olsun burası neresi acaba ? buarada bende korucak tan bir yer aldım inşallah seneye yazın ev yaptırıcaz en ucuzundan.

alideryacengel
01-08-2013, 10:35
tüm iyi dileklerinize teşekkür ederim.
yeni evimiz iyice alıştık.tavuklarıma bir kümes yaptım.odun aldım ve büyük bir kısmını yarıp odunluğa istif ettim.
sık sık eski köyümüzdeki dostlarımızı ziyarete gittik.bitişik köydeki limanda hoşumuza giden bir çay bahçesi bulduk.yeni köyümüzün etrafında çok sayıda arkeolojik eser var.fırsat buldukça bulabildiklerimin resimlerini sizlerle paylaşarak buraları hakkında bilgi vermeye çalışacağım

alideryacengel
01-08-2013, 11:13
biz yine bir köyde , yine bir köy evinde yaşıyoruz ama deniz kenarındaki bir çok sayfiye yerine en yakın köyüz.o nedenle buraya taşındığımızdan beri çok sık yüzmeye gidiyoruz.
bizim köye bitişik yerler odun iskelesi(eski bozcaada iskelesi) , dalyan ve tavaklı iskelesi.
odun iskelesi geyiklinin plajı sayılıyor.geyikli sahilden biraz içerde bir yerleşim yeri.odun iskelesi yazlıkçıların evlerinin olduğu siteler , oteller , pansiyonlar ,lokanta bar diskotek gibi işletmelerin olduğu bir bölge.metro ve turuva otobüsleri buraya kadar geliyor. resimleri :

alideryacengel
01-08-2013, 11:34
dalyan çok sakin bir yer.limanı olan minik bir köy.ancak köye bitişik çok sayıda yazlık ev var.genelde emeklilik çağındakilerin tercih ettiği evler bunlar.
köyde limana bakan hoş bir çay bahçesi var.
limana bitişik güzel bir plajı , pansiyonları ve lokantaları var.
köyün minibüsleri var.turuva ile metro otobüsleri buraya kadar geliyor.

alideryacengel
01-08-2013, 11:38
köyümüzün yakındaki sahil hafta içi çok sakin oluyor.hafta sonları da ezinede yaşayan aileler buraya geliyorlar.

alideryacengel
01-08-2013, 11:45
tavaklı iskelesi de çok sakin bir yer.buradan geçen çok sayıda minibüs ile ulaşım sağlanıyor.

ayazkentli
01-08-2013, 11:56
Sevgili Ali bey (ağbi), yeni yerinizi de çok beğendim.

İstanbul-Ankara-İzmir gibi büyük şehirlerde yaşayanların belki de en büyük hayali olan "Sessiz, sakin küçük bir sahil köyüne yaşamak" hayalini gerçekleştirmiş'siniz şimdi.

Çok çok güzel yerler ve köyünüze de yakın.

Sağlıklı ve mutlu olarak uzun yıllar yaşayasanız bu cennette.

alideryacengel
01-08-2013, 12:11
komşu köyle bizim köyün arasında arkeolojik kazılar yapılan alanlar var.

alideryacengel
01-08-2013, 12:23
kazı alanları.

alideryacengel
01-08-2013, 12:27
Sevgili Ali bey (ağbi), yeni yerinizi de çok beğendim.

İstanbul-Ankara-İzmir gibi büyük şehirlerde yaşayanların belki de en büyük hayali olan "Sessiz, sakin küçük bir sahil köyüne yaşamak" hayalini gerçekleştirmiş'siniz şimdi.

Çok çok güzel yerler ve köyünüze de yakın.

Sağlıklı ve mutlu olarak uzun yıllar yaşayasanız bu cennette.

teşekkür ederim ayazkentli kardeşim.
sevgiyle bakanlara memleketimizin her köyü ayrı bir cennet.yeterki içimizde o sevgi olsun.

alideryacengel
11-12-2013, 21:14
dört yıldan fazla yaşadığımız köyün dibinde kurulu olduğu dik bir yamacın hemen üstünde bir madencilik şirketi ocak açmaya çalışıyordu.biz taşındıktan yaklaşık 5 ay sonra madene yol ve kazı alanı açmak için bin kadar yetişkin ağaç kesildi.bir köylü ağaçlar kesilince heyelan olabileceği ve köydeki dayanıksız köy evlerinin oluşabilecek heyelanda toprak altında kalabileceği , can kaybı olabileceğine dikkat çekmek için madenin bulunduğu tepeye bir çadır kurarak açlık grevine başladı.3 hafta sonra sağlık nedenleri ile açlık grevini bıraktı.köyde yaşayanlar ve çevredeki doğa severler olarak elimizden geldiğince destek vermeye çalıştık.bölge milletvekillerinden serdar soydan da köyümüze geldi ve sorunumuzu mecliste "umursanmayan" bir soru önergesiyle dile getirdi.3 ayrı mahkemede maden açma çalışmalarının yürürlüğünün durdurulması için dava açıldı ama çanakkale vali yardımcısı ilerde madenin valiliğe tazminat davası açabileceğini söyleyerek madenin çalışmalarını durdurmadı.
sonuçta artık eski evimin tam karşısında ve köyün evlerinin tepesinde şimdi gece gündüz çalışan bir maden ocağı var.

alideryacengel
11-12-2013, 21:21
diğer resimler.eski evimi alan kişi hemen taşınıp yerleşeceğini söylemişti ama 6 aydır hiç gelmemiş.evim bomboş ve garip kalmış.

suatduran
20-10-2015, 09:09
Ara ara eski bir dostu yoklar gibi bakıyorum sayfanıza. Yeni bir mesaj göremeyince telaşla hemen diğerlerini okuyorum. Belki bir haber alan vardır diye. Sağlık ve huzur haberlerinizi aldım sevindim.
Evinizi satılığa çıkarınca siz, üzülmüştüm. Sonra bencilce gülümsedim. :) Aaa bundan harika bir macera daha çıkar diye.. (kızmayın) :) Sağlıcakla kalın, bizleri habersiz bırakmayın lütfen.

Zambaksfk
08-06-2016, 12:54
Helal olsun inşallah bir gün biz de eşimle cesaret ederiz ve şehirden kaçarız.

doğa07
15-12-2016, 13:45
Merhaba ali abi yazılarınızı baştan sona kadar okudum eşinizle beraber ne güzel bir köy hayatı sürdürüyorsunuz size ve eşinize sağlıklı huzurlu mutlu günler dilerim en son 11.12.2013 tarihinde yazmışsınız

kimyager147
16-12-2016, 13:59
Sizden haber beliyoruz. Nerelerdesiniz.

doğa07
18-12-2016, 11:11
diğer resimler.eski evimi alan kişi hemen taşınıp yerleşeceğini söylemişti ama 6 aydır hiç gelmemiş.evim bomboş ve garip kalmış.
ali abiyi tanıyan yokmu 3 yıldır yazmıyor

abay54
12-11-2018, 13:58
Alibeyden hala haber yokmu yaaa

qokhanyilmaz
27-07-2019, 14:22
Ali bey merak ettik sizi..

SecretGarden..
07-01-2020, 22:39
merhaba arkadaşlar.ben doğma büyüme istanbulluydum.dum diyorum çünkü bir buçuk yıl önce çanakkalede kaz dağlarının iç taraflarında yoksul bir köyden , samanlık olarak kullanılan , 10 yıldır oturulmayan bir köy evi almıştım.istanbulda geceleri taksilerde çalışarak kazandığım az miktarda para ve düşük işçi emeklisi maaşımla kiramı , faturalarımı ödüyor ve geçinmeye çalışıyordum.ancak geçen yılın ikinci yarısından sonra yolcu adedi ve kazancımız azaldı.yılbaşına doğru da sıfırlandı.sürekli borçlanarak daha da batmaya başladım.bardağı taşıran son damlada ev sahibimin krizde ev kirama yüksek miktarda zam yapmaya kalkması oldu.eşimle gözümüzü kararttık ve mart ayında çanakkalenin bir köyüne taşındık.evin içini temizledik.camlarını taktık.bahçede yıkılmış olan wc sinin duvarlarını taşla ördük.ormandan odunumuzu kestik.30 litrelik musluklu bidonlar satın alıp onlarla su ihtiyacımızı karşıladık.kavga döğüş telekomculara telefon ve adsl bağlattık.dörtbuçuk aydır eşimle birlikte burada yaşıyoruz.internette dolaşırken yazılarınızı gördüm ve sitenize üye oldum.hep istanbuldan doğaya kaçmakla ve bunun maliyetiyle ilgili yazılarınızı okudum.burada evler çok ucuz.doğa da bozulmamış.etrafta ormanlar tepeler nehirler ve göl var.belki sizin de ilginizi çeker diye bende yazmak istedim.
evim köyün en üstünde bir tepede olduğu için etrafımdaki çam ormanlarını , kaz dağlarını ve gölü görüyor.becerebilirsem resim yüklemeyi deneyeceğim.

Alı abı nerede haberı olan varmı ?

edemirtas67
05-02-2020, 09:17
Kendilerinin youtube kanalı var. Ordan bakabilirsiniz.

ahsapevimkubbev
06-02-2020, 18:20
Enterasan bir hikaye...