PDA

View Full Version : SDurul / Bahçe

Sayfalar : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Sevgi Durul
04-10-2009, 23:12
Bahçenin bulunduğu şehir: Manisa-Demirci

Bahçenin büyüklüğü: 7000 metrekare

Güneş, rüzgar vb koşullarıDoğuşundan batışına kadar güneş görüyor. Ağaçlar büyümeden önce çok rüzgarlıydı. Şimdi biraz kesildi.

Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri: 8a

Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb)Hobi.

Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Kaç yıldır sizde? Önceki hali nasıldı?Aslında bahçenin bir tarafı, ceviz ve kirazların olduğu bölüm, eşimin büyükannesinden kalma. Sanırım 1999 yılında, mirasçılardan satın alındı. Çok eskilerden üzüm bağıymış. Bağ kuruduktan sonra ekin tarlası olarak kullanılmış. Biz aldığımızda harap ve boştu. Kıyılarda birkaç ağaç dışında herhangi bir bitki yoktu. Fidanları diktikten 5-6 sene sonra zeytin diktiğimiz kısmı başkasından satın aldık.

Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı?:Hayır. Profesyonel yardım almadık. Sadece eşim bazı konularda, ziraat mühendisine danışmıştı.

Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa
ekleyiniz Google Earth alıntısı Burada (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=191524&d=1296938724)

353228

Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel):Kişisel.

Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir?Bağ evi, evin önü ve arkasında çardak, havuz, köy fırını, sondaj kuyusu, su deposu.

Köy fırını yapım aşamaları bu (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=17576&page=26) sayfadan başlıyarak devam ediyor.

Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? Eşimi bilmem ama benim hayalim, bahçede torunlarımın koşup oynayıp, yaramazlık yaptıklarını görmek.

Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler)
1-Ceviz
2-Kiraz
3-Zeytin
4-Elma
5-Ayva
6-Badem
7-Antep fıstığı
8-Üzüm
9-İncir
10-Kayısı
11-Muşmula
12-Koca yemiş (Arbutus unedo)
13-Trabzon hurması
14-Hünnap
15-Şeftali
16-Nar
17-Erik
18-Kuşburnu (Rosa canina)
19-Sumak
20-Sarı yasemin (Jasmium fruticans)
21-Dut
22-Himalaya sediri
23-İğde
24-Fındık
25-Güller
26-Biberiye
27-Armut
28-Fırça çalısı
29-Filbahri
30-Havlu püskülü
31-Gaura Çalısı
32-Yaseminler
33-Leylak
34-İspirya
35-Melisa(Parfüm çalısı)
36-Mor Salkım
37-Kartopu
38-Clematis
39-Solanum Dulcamara
40-Alacalı Taflan
41-Ajuga Reptans
42-Potentilla
43-Bergenia
44-Papatya çeşitleri
45-Muskari
46-Lilium
47-Aster
48-Ekinezya
49-Gelin Tacı
50-Amaryllis
51-Glayöl
52-Ağaç Hatmi
53-Veronica
54-Tradescantia Andersoniana
55-Şebboy
56-Coreopsis Grandifloora
57-İris
58-Verbena
59-Impatiens
60-Yazkarı
61-Frambuaz
62-Dikensiz Böğürtlen
63-Haseki Küpesi
64-Ihlamur
65-Kasımpatı

Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı?Ben bahçede yeni dikilmiş fidanların sulanması ile ve çiçek yetiştirmekle ilgileniyorum.

Varsa çok özel bir bitkinizin adı?Bütün bitkilerim benim için çok özel.

Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? Yapmaya çalışıyoruz.

Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? 20 m. den suyun çıktığı sondaj kuyusu ve su deposu var. Suyun debisi, saniyede 2 l. Ayrıca 18 tonluk sulama havuzu mevcut.

Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? Bahçenin bazı bölümlerinde damlama sulama yapılıyor.

Kompost yapıyor musunuz? Hayır.

Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? Zaman zaman bitkilerin yerleri hatalı olabiliyor. Farkedildiğinde değiştirme yoluna gidiliyor.

İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? Zeytin bahçesi oluşturmak, sondaj yaptırmak, elektrik hattı çektirmek gibi.

Arkadaşlar, ağaçlar nette sadece afrika menekşesi ile ilgili bölümü okuyordum önceleri. Daha sonra buranın bağımlısı oldum. Hele üyelerin bahçeleri bölümündeki bahçelere hayran kalmamak mümkün değil. Her biri ayrı güzeller.

Bizim de sizlerinki kadar olmasa da, içinde çeşitli meyve ağaçları, ceviz, zeytin ağaçlarımızın bulunduğu yedi dönüm kadar bir bahçemiz var.

Yaklaşık on yıl önce ceviz ve aralarına kiraz fidanlarının dikimiyle başladı bizim bahçeciliğimiz. O zamanlar bahçemizde su yoktu. Dikilen bu fidanlar tabiri caizse taşıma su ile yaşama tutundular. İki üç yıl kadar tankerle getirilen su ile sulandılar. Daha sonra burada sondaj yaptırdı eşim. Şu anda sulama problemimiz yok.

Bahçemizin telefonla çekilmiş eski görüntüleri ve geçtiğimiz hafta çekilen görüntülerini paylaşmak istiyorum.

Sevgi Durul
04-10-2009, 23:28
Bahçemizden bazı görüntüler;

106221

106222

106223

106224

106225

Orhan Özbilgiç
05-10-2009, 07:52
Sayın SDurul;
Dilerim bu güzel mekanınızda, sevdiklerinizle birlikte, sağlıklı ve uzun yaşarsınız.
Resimlerden anlaşıldığı kadarıyla, çeşitli sayıda fidan ve ağaçlarınız var. Ancak; resimlerdeki ağaçların ne ağacları olduklarını, yeni bir mesajda belirtirseniz, bizleri de bilgilendirmiş olursunuz.
Örneğin, birinci mesajdaki 4. resimde üzerinde meyveler olan, henüz çok dallanmamış ve 5. resimlerdeki hünnap veya iğdeye benzer meyveleri olan ağacınızı çok merak ettim.( Ateş Dikeni de olabilir?)
Sağlıkla kalın.

Sevgi Durul
05-10-2009, 12:38
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim sayın orijin. Birinci mesajdaki dördüncü resimdeki dallanmamış olan hünnap, beşinci resimdeki meyveli olan da vişne fidanları.

Ben önce bahçenin eski resimlerini yüklüyorum, biraz ilgisiz alakasız gibi oluyor,ama daha sonra yenilerini yükleyince aradaki fark görünecek sanırım. Şimdi de bahçede kış ve yine bahçeden, dalında kiraz görüntüleri...

Sevgi Durul
05-10-2009, 13:23
Avatarımda kullandığım Kuzyakada akşam fotoğrafı;

Sevgi Durul
05-10-2009, 13:43
Mevsim geçti, biraz geç oldu, birçok meyveyi dalında görüntüleyemedim ama bunlarda bahçemizin son görüntüleri.

Sevgi Durul
05-10-2009, 13:49
Devamı;

Güler
05-10-2009, 14:11
Bahçenizin doya doya tadını çıkartın inşallah.
Hünnap ağacının meyveleri ne kadar iri görünüyor, bu kadar iri mi?

Sevgi Durul
05-10-2009, 14:34
Sevgili Güler hanım teşekkür ederim. Mesajınız beni çok sevindirdi. Sizin bahçenizi ben defalarca gezdim. Şuanda eski bir dosttan haber almış gibiyim.

Sizin bahçenizdeki güzellikler yanında bizimkinin lafı bile olmaz. Ama yine de eşim emeklilik günleri için çok önceleri hazırlamaya başladı, bu ortamı. Gerçi yine çalışıyor ama hafta sonlarımızı burada geçiriyoruz. Burada rahmetli kayınpederim ve kızımızla çok güzel anılarımız var. Meyve ağaçlarımızın yanı sıra domates, biber gibi dalından taze koparıldığında yemeye doyulmayan bazı sebzeleri de yetiştiriyoruz eş dostla beraber yiyecek kadar.

Hünnap ağacımızın meyveleri çok iri değil, iriler tek tük.

Görüntülerin devamı;

Güler
05-10-2009, 14:51
Emekli olunduğunda bahçe işi ile uğraşmanın keyfi bambaşka. Ama o zaman da insan diyor ki "Ahhh keşke daha evvel başlasaydım".

Güzel bahçenizde mutluluklar dilerim. Eminim ki çok daha güzel şeyler meydana getirecek ve bununla da gurur duyacaksınız.

Kolay gelsin.

Adalet Yağcı
05-10-2009, 15:05
Sevgili SDurul, ne iyi etmişsiniz, şehirden uzakta kocaman bir bahçe, meyve ağaçları meyve verecek durumda, seneye siz o bahçeye bir çok çiçek de ekersiniz, cennet gibi olur.
Su sorununuzun olmaması da ayrıca güzel, öyle bir yere su tankeri ile su taşımak ne kadar zor oldu kimbilir, hem de çok masraflı olmuştur.
Buna rağmen bahçeyi bu duruma getirebilmek büyük başarı, kutlarım sizi ve eşinizi.
Bir kaç yıl içinde bu bahçeyi siz bile tanıyamazsınız, etrafta fazla bahçe olmaması bitkilerin zararlıları açısından bir avantaj, bir bahçeden diğerine kolaylıkla bulaşabiliyorlar çünkü.

Güle güle oturun bahçenizde, bol meyveli günler.

Sevgi Durul
05-10-2009, 15:17
Sevgili Adalet hanım, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Söylediğiniz gibi eksiğimiz çiçekler. Ama çiçek merakımız yeni başladı. Yine de bu bahçede biri sarı, diğeri rengini hatırlamadığım iki gülümüz ve bir yaseminimiz var. İnşallah baharda bunların bakımına daha bir özen gösterip, yeni çiçekler de dikeceğiz.

Ayrıca söylemeyi unuttum, ben de sizin bahçenizi defalarca gezmiş biri olarak sizi tebrik ediyorum. Siz de güle güle oturun, o güzel bahçenizde.

Orhan Özbilgiç
05-10-2009, 15:37
[QUOTE=SDurul;506394İyi dilekleriniz için teşekkür ederim sayın orijin. Birinci mesajdaki dördüncü resimdeki dallanmamış olan hünnap, beşinci resimdeki meyveli olan da vişne fidanları.

Sevgili SDurul;
Bilgilendirdiğiniz için teşekkürederim.
Aslında, siz bayağıı bir yol almışsınız...İş sadece rötuşlara kalmış. önümüzdeki yıl, birazda tabanı çiçeklerle renklendirdiniz mi, değmeyin keyfinize. İşte o zaman tam bir yalancı cennet olur orası.
Şimdiden kolay gelsin!
Sağlıkla kalın.

Sevgi Durul
05-10-2009, 22:44
Bahçemizden birkaç görüntü daha... Sevgili eşim bahçeyi çapalarken ve diğer görüntüler geçmiş yıllardan. Biberler bu senenin.

mormenekşe
13-10-2009, 13:04
Sevgili SDurul, bahçeniz harika olmuş, meyve ağaçlarına uzun süredir emek vererek bu hale getirdiğiniz belli. Ama sevgili Adalet hanıma katılıyorum biraz da çiçeklerle süslenirse resmen cennet gibi olacak.
İstediğiniz çiçek tohumu olursa, elimde mevcut olanlardan sizinle paylaşabilirim. Özelime adresinizi yazarsanız karınca kararınca paylaşırız, sevdiklerinizle ve sevenlerinizle mutlu sağlıklı günler dilerim.

Sevgi Durul
13-10-2009, 20:20
Sevgili SDurul, bahçeniz harika olmuş, meyve ağaçlarına uzun süredir emek vererek bu hale getirdiğiniz belli. Ama sevgili Adalet hanıma katılıyorum biraz da çiçeklerle süslenirse resmen cennet gibi olacak.
İstediğiniz çiçek tohumu olursa, elimde mevcut olanlardan sizinle paylaşabilirim. Özelime adresinizi yazarsanız karınca kararınca paylaşırız, sevdiklerinizle ve sevenlerinizle mutlu sağlıklı günler dilerim.

Çok teşekkür ederim, sevgili mormenekşe, inşallah baharda bizim bahçemiz de çiçeklenecek. Bir görseniz baharda ağaçlar çiçek açtığında bahçemiz gelin gibi oluyor. Diğer bahçe çiçeklerinden de dikersek, herhalde daha da güzelleşecek.

Ben bu siteyle tanışmadan önce bahçe çiçekleri hakkında pek bir bilgim yoktu. Çiçekleri görünce çok beğeniyor, üyelerin bahçelerini hayranlıkla izliyordum.Şimdi pek çok çiçeğin adını, çeşitlerini sizler sayesinde öğrendim.

Zaten görmüş olduğunuz ağaçları yetiştiren eşim. Sulaması, ilaçlaması, budaması, çapalaması, hasatı kendilerine ait. Tabi bazen sulamaya ve meyve toplamaya yardımcı oluyoruz, ailece.

Tohum paylaşım teklifinize çok teşekkür ederim. Çok memnun olurum. Müsait olduğunuzda adresimi özelden gönderirim. Her şey gönlünüzce olsun.

Sevgi Durul
30-10-2009, 22:17
Bahçemizin eklemeyi unuttuğum bazı fotoğrafları:

Sevgi Durul
30-10-2009, 22:24
Devamı

Sevgi Durul
09-11-2009, 21:54
Bahçeden sonbahar görüntüleri;

Sevgi Durul
09-11-2009, 22:11
Devamı...

Sevgi Durul
01-12-2009, 23:04
115936Bahçe kışa hazırlanıyor. Bayram tatilini fırsat bilen eşim,sararıp dökülen yaprakları toplatıp imha ettirdi. Daha sonra çapa yapıldı. Şimdi sıra ağaçların diplerinin açılıp gübrelenmesinde ve ilaçlamada. İnşallah baharda çok güzel olacak, ağaçlar ve yetiştireceğimiz çiçekler.

Birol
02-12-2009, 07:26
115936Bahçe kışa hazırlanıyor. Bayram tatilini fırsat bilen eşim,sararıp dökülen yaprakları toplatıp imha ettirdi. Daha sonra çapa yapıldı. Şimdi sıra ağaçların diplerinin açılıp gübrelenmesinde ve ilaçlamada. İnşallah baharda çok güzel olacak, ağaçlar ve yetiştireceğimiz çiçekler.

Sevgili SDurul
Dökülen yapraklar ağaçların altında kalsa, yağan kar ve yağmurda erise, baharda yapılacak çapalamada toprak la karışsa daha faydalı olmazmı sizce? Sağlıcakla kalın.

Sevgi Durul
02-12-2009, 07:37
Sayın Birol, Yapraklarda zararlı yumurtalarının bulunabilme ihtimali ve baharda mantari hastalıklara sebep olabileceğinden toplanıp yakılarak imha edilmesi gerekiyor.

Birol
02-12-2009, 08:17
Teşekkür ederim cevabınız için. Ben yaprakları hiç ellemiyorum tarlada düştüğü yerde kalıyor budanan dalları ve kökleri alıyorum gerisini baharda capalıyorum. Bizim buralarda irili ufaklı geneldede büyük tarlalar var ( şeftali ve kiraz ağırlıklı ) çoğu kişi profesyonel yapıyor bu işi ben sonradan öğrendim, bende ilk aldığım sene çalı süpürgelerle süpürmeye calışıyordum yaprakları cevremdekiler hiç gereği yok elleme onlar gübreye dönüşecek diye söyleyince o gün bu gündür ellemiyorum allaha şükür bir mantari hastalıklada karşılaşmadım bundan sonrada inşallah olmaz. Hangisi doğru hangisi yanlış bilemiyorum tabii Ziraat mühendisleri ile görüşmek lazım, benimki kulaktan dolma olduğu için yorum yapamıyorum İzmir toplantımızda Sevgili Mine hocamıza bu soruyu sormak istiyorum onun cevabı benim için önemli. ( Belkide meyve ağaçları bölümünde vardır ben görmedim ) Sağlıcakla kalın.

Güler
02-01-2010, 17:33
Ben de genelde yaprakları toplar kışın bunları güllerimin ve ortancalarımın altına öbek öbek yığarım. Baharda diplerini açtığımda hiç ot olmaz ve kışın kökler dondan korunur.
Ama topladığım yaprakların sağlıklı olmasına dikkat ederim. Meyve ağaçlarından ziyade Amerikan sarmaşığının ve diğer yaprakları tercih ederim.
Bazen şeftali veya bazı meyve ağaçlarının yapraklarının altlarında böceklenme oluyor, onları hiç kullanmaz imha ederiz.

Güler
02-01-2010, 17:36
Sevgili SDurul, çiçekleri evinizin nerelerine dikmeyi plânlıyorsunuz? Bu alanlar güneş mi gölge mi?
Bizlere yakından çekilmiş fotoğraf göndermeniz gerekiyor.

Evinize giriş yolu nasıl? Bu yolun sağına-soluna çiçek ekebilme imkânınız var mı?

Sevgi Durul
02-01-2010, 20:57
Sevgili Güler hanım evin giriş yolu toprak, 22. mesajda görülüyor. Yolun sağına soluna çiçek dikme imkanı yok. Sağolsun eşim çapa makinasıyla her yeri toz duman ediyor.
Eski evimizin bahçesine diktiğim çiçek ve soğanları ertesi yıl bulamazdım. Çapalarken hiç benim çiçeklerimi düşünmez.
Bu bahçemize dikeceğim çiçekleri sadece evin etrafına dikmek istiyorum. En kısa zamanda yakın fotoğraflarını ve güneş alma durumlarını bildiririm.

Sevgi Durul
05-03-2010, 19:39
Bademler çiçek açmaya başlamış.

Sevgi Durul
05-03-2010, 19:43
Bahçedeki diğer ağaçlar, henüz uykuda.

Sevgi Durul
23-03-2010, 22:17
Cumartesi günü aldığım çiçekler, önce çuha çiçekleri...

Sevgi Durul
23-03-2010, 22:23
Devamı...

Adalet Yağcı
23-03-2010, 22:26
Sevgili SDurul, baharla birlikte hepimiz hareketlendik.

Tohumları çimlendirmek çok kolay, ancak çimlendikten sonra bol ışığa ihtiyaç duyduğu için ben dış mekana alıyorum.

Hava soğuksa pet kapların kapaklarını kapatıyorum, gündüzleri kapakları açıyorum ve susuz kalmamasına dikkat ediyorum.
İlk bir kaç gerçek yapraklarını çıkardıktan sonra da şaşırtıyorum.
Kolay gelsin.

Sevgi Durul
23-03-2010, 22:34
Sevgili Adalet hanım, ben tohumlar için biraz acele ettim. Çimlenmesine çimlendiler, fakat gelişemediler, bazıları öldü. Şimdi daha temkinliyim, güneş yüzünü göstermeye başladı ,bundan sonra çimlendireceklerim için umutluyum.

Sevgi Durul
23-03-2010, 22:46
Sabırsızlık edip şubat ortaları gibi ektiğim sabah sefası, latin, horoz ibiği, sedef çiçeği fidelerim.

Sevgi Durul
23-03-2010, 23:40
Pazardan beğenerek aldığım, adını bilmediğim çiçekler.

asumandilek
24-03-2010, 00:24
Çok güzeller.. Umarım fideler de biran önce hayata tutunup sizi sevindirirler. Bahçe de bitince çok daha güzel olacağına eminim.

gilan
24-03-2010, 10:53
Pazardan beğenerek aldığım, adını bilmediğim çiçekler.

Sayın SDurul, ikinci ve üçüncü resimdeki güzel çiçeklerinize şeker tabağı ya da bellis deniyor. Forumda başlığı var. Buyrun. :)

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=8713

Sevgi Durul
24-03-2010, 21:13
Önceki kış ev ortamında, saksıda açtırmak için uğraştığım sümbüllerim tek tük açmıştı. Ben de onları sonbaharda bahçeye gömdüm. Bahçede daha güzel açtılar. Tomurcukta iken hangisinin nasıl açacağı az çok belli oluyordu.

Sevgi Durul
25-03-2010, 11:28
Kalanchoeleri balkona çıkardım. Hele bir tanesi var daha yavru, boyuna bakmadan çiçek açmış. Diğer yavrunun yaprakları adeta çiçek gibi.

Sevgi Durul
25-03-2010, 23:03
Bugün eltimle eski evimize gittik. Zamanında bahçeye diktiğimiz zambak, sümbül, kardelen, papatya, nane, uyku çiçeği gibi çiçeklerden söktük. Karşı komşumuz hacı teyze de bize bazı çiçeklerinin soğan ve çeliklerinden verdi. Komşu teyzemizin bahçesi ve çiçekleri çok güzeldi. Fotoğraf makinası yanımda idi ve hemen fotoğraflarını çektim.

Adını bilmediğim beyazçiçeğimin sarı renkte olanı.
Pembe sümbül.
Yine adını bilmediğim sarı çiçek.
Çuha çiçeği.

Sevgi Durul
28-03-2010, 00:37
Ektiğim tohumlar büyüyüp, çiçek açana kadar bahçeyi ve balkonu süsleyecek çiçeklerimden bazıları.
Önce sevgili Güler hanımın göndermiş olduğu aloe vera. Aloe vera dibinden üç tane sürgün verdi. Gelişimi güzel gidiyor.

Sevgi Durul
28-03-2010, 00:41
Yine Güler hanımın hatırası olan; mavişim. İnşallah çiçeklerini de görürüm.

Çiçekçiden aldığım onbiray çiçeğim.

Aslanağzı.

Sevgi Durul
28-03-2010, 00:50
Çeliğini arkadaşımdan aldığım kaktüsüm. Dikeli on gün kadar oluyor, umarım tutar ve büyür.

Çiçekçiden aldığım açelyam.

Dondan etkilendiği için derin budadığım sardunyalar.

Hhatice
28-03-2010, 08:39
Sevgili SDurul bu sabah bahçenizi gezdim.İlk haliyle son hali ne kadar farklı ,bu sene çok daha güzel olacağına eminim .Ben de bazı tohumları sizin gibi erken ektim. Cılız oldular ve boya gittiler.Bitkiler için en önemli şeylerden biri güneş ,güneş olmayınca sıcaklık yeterli bile olsa gelişim güzel olmuyor .Aslında şimdi tam zamanı ekim için artık güneş yüzünü göstermeye başladı .Yeni tohumlarla yetiştireceğiniz fideler bahçeye geçince orada çay içmenin keyfi bir başka olacak ..:)

Sevgi Durul
28-03-2010, 09:43
Sevgili Hhatice, her zaman beklerim. Keşke yakın olsak, çayları beraber içerdik. Erken ektiğim tohumlardan latin çiçeği ve gündüz sefalarımı yaşatamadım. Gündüz sefası tohumlarımın devamı var, fakat latin çiçeği tohumlarımın hepsini ekmiştim. Ne kadar da sevinmiştim latin çiçeğim olacak diye, neyse arkadaşlar sağolsunlar, başka tohumlarım var ekilecek.

Biraz sonra eşimle bahçeye gideceğiz. O, kuruyan ağaçların yerine fidan dikecek. Ceviz aşılayacak. Ben de direk yerlerine ekilecek olan çiçek tohumlarından ekeceğim.

Dün yine pazardan çiçekler aldım. Kalanchoeler tomurcuklu, katmerli. Açtıklarında fotoğraflarım.

Sevgi Durul
29-03-2010, 20:51
Pazar günü bahçeye gittik. Eşim bir iki fidan dikti. Fazla duramadık, yağmur yağmaya başladı. Eve döndüğümüzde şiddetli dolu yağışı oldu, umarım ağaçlara zarar vermemiştir. Direk yerine ekeceğim tohumların ekilmesi önümüzdeki haftaya kaldı.
Biran önce tohumlar ekilsin, çiçekler açsın diye sabırsızlanıyorum. Çiçek sevgisi gün geçtikçe büyüyor.

Şimdilik pazardan aldığım çiçeklerle idare ediyorum. Aldığımda çiçekleri solmuş olan menekşeler yerlerine alıştı, yeni çiçekler açmaya başladı.

Sevgi Durul
29-03-2010, 21:13
Açelyalarım.

sevim4
29-03-2010, 21:34
Çok güzel sevgili SDurul, beyaz olanda açelyada harika.

Sevgi Durul
29-03-2010, 21:52
Teşekkür ederim sevgili sevim4, beyaz çiçeğin adını forumda sorayım, satıcı tire lalesi dedi, ama burada o adı taşıyan bir bölüm bulamadım. Mutlaka başka bir adı vardır.

Kalanchoelerime yeni arkadaşlar aldım. Katmerli koyu ve açık pembe. Bir tanesinin üzeri tomurcuk dolu, bakalım hangi renkte açacak. Bir de kendi diktiğim bebek kalanchoe, pembe açtı.

Sevgi Durul
29-03-2010, 22:31
Beyaz çiçeğimin adını buldum. Birkaç tane adı var. Erengül,Girit lalesi, ranunculus,düğün çiçeği, şakayık. Satıcının dediği doğruymuş, Tire lalesi de diyorlarmış. Kırmızısını da almıştım, o da tomurcukta. Okuduğum kadarı ile kışa dayanıklı olması sevindirici.

Bu bahçe, çiçek sevdası daha neler öğretecek bakalım?

Lilium
29-03-2010, 23:29
Sayın Sdurul bahçenizi gezdim çok güzel ağaçlar gelişmiş doya doya tadını çıkarın, cevizlerin cinsini merak ettim yalova1 mi? kaç ağacınız var?

Sevgi Durul
29-03-2010, 23:45
Teşekkür ederim, sayın Lilium.

Cevizler de birkaç cins var; Kaman, Şebin, Yalova2, Yalova3 galiba. Eşim daha iyi biliyor. Sayıları 120 civarında.

Lilium
30-03-2010, 00:12
Oldukça iyi verim almalısınız, kaç yaşındalar.
Cevizleri nasıl değerlendiriyorsunuz.

Sevgi Durul
30-03-2010, 00:18
On yaşındalar, geçtiğimiz yıla kadar pek verim alamadık. Alınan ceviz her yıl artıyor, bakalım bu yıl nasıl olacak.

Sevgi Durul
01-04-2010, 21:50
Ektiğim ezan çiçeği tohumlarından sadece üç tanesi çimlendi onlar da büyümüyorlar.
133424

Sedef çiçekleri tohumları çimlendikten sonra pek gelişmediler, çoğu öldü. Birkaç tanesini saksıya şaşırttım. Şimdilik yan yatmış durumdalar. Bakalım tutacaklar mı?
133425

Küpe çiçeğim balkona aldıktan sonra epey canlandı. Yaprakları kızardı. Açsın diye bekliyorum.
133426

Pazardan aldığım pembe lale biraz açmış.
133427

Kırmızı açacak sandığım şakayık, koyu pembe açacak gibi görünüyor.
133428

Adalet Yağcı
01-04-2010, 21:52
Sevgili SDurul, bu hastalık bir kere geldimi kovsanız da dövseniz de gitmez.
Her bahar içim kıpır kıpır olur, ısınan toprakta çıplak ayakla yürümeye bayılırım, enerjiyi dengeler.

Ve, güllerin en sevdiği hallerindendir kırmızı yapraklar, ne kadar canlı görünüyorlar.
Kolay gelsin.

Sevgi Durul
01-04-2010, 21:59
Sevgili Adalet hanım bir önceki mesajımda yazacaktım, benim tohumlar çimlendikten sonra büyümüyor. Sizin fideleriniz çok güzel gelişmişler. Çok istediğim halde benimkiler olmuyorlar. Bugün balkondaki saksılarımın boş bulduğum yerlerine tohumlar ektim. Bir de üstlerine poşet geçirmeden deneyeceğim.

mormenekşe
01-04-2010, 23:59
Sevgili S.Durul, siz yanmışsınız bir kere çiçek almaya,tohum ekmeye başladınız ya, tamam artık sizi kimse durduramaz :) Maşallah çiçekleriniz çok güzel ve sağlıklılar umarım aralarına daha yenileri katılarak çoğalırlar.
Tohumdan yetiştirme konusunda forumdan faydalanabilirsiniz.Sanırım sedef çiçekleri aşırı sulamadan boya gidip güçsüzleşmişler, elinizde tohum varsa yeniden deneyin derim eğer yoksa da üzülmeyin, benimkilerin hepsi çok sağlıklı inşallah böyle devam ederlerse bi tane bende sedefiniz yetişiyor diye düşünün.

Sevgi Durul
03-04-2010, 23:17
Çok istediğim kartopumu nihayet aldım.

Adını bile bilmeden aldığım, burada sonradan öğrendiğim şakayığı çok sevdim. İki rengini daha aldım.

Bahçemizde, geçtiğimiz yıl bize, iri iri ve boyuna bakmadan çok sayıda meyve veren küçücük şeftali ağacının çiçekleri. Kendisinin galeride fotoğrafı var.

Hhatice
03-04-2010, 23:20
Sevgili S Durul kartopunuz çok güzel maşallah ben de aldım ama benimki küçük daha bu sene çiçek açar mı bilmem şakayıkta çok güzel ben de 2 rengini aldım .Tekirdağda kaldı çiçekleri geçecek ben gidene kadar ama seneye yine çıkıyor diye biliyorum yanılabilir de :)

fikreteren
04-04-2010, 08:55
sayın Durul harika görüntüler. Ellerinize sağlık.Bu işe bulaşıldımı kurtulması zor.Her yeni çicek gördüğünüzde almak istiyorsunuz.Size bahar gelmiş.Darısı bize..

sevim.K
04-04-2010, 09:15
Sevgili SDurul siz baharı getirmişsiniz hatta yaz gelmiş neredeyse çiçek çiçek olmuşsunuz:). Benim karanfil çeliklerim kışın dışarda kaldı hiç bozulmadı. Kırmızı çiçeklerini bekliyorum bu yaz. Pembe ve beyazını yetiştiremedim maalesef. Birkaç çelik diktim renkleri ne olur bilemiyorum şimdilik. Güle güle büyütün çiçeklerinizi. Ellerinize, emeklerinize sağlık:)

Hhatice
04-04-2010, 21:47
Sevgili Hhatice kartopu çok istediğim bir çiçekti. Ama nereye dikeceğime henüz karar veremedim. Evin bahçesi için istiyordum, ama evde mayıs ayında inşaat başlayacak. Eşim bahçeye hiç bir şey dikme diyor. Herhalde büyük saksıya dikip, inşaat işleri bitip bahçe rahatladığında bahçeye geçiririm.

Benimkide saksıda balkonda duruyor .Eşim ver ekeyim köye dedi ama ben kıyamıyorum daha çok küçük ağaç kıvamı alsın geniş yerde daha güzel filizlenip boylanır diye düşünüyorum .

Sevgi Durul
04-04-2010, 23:09
Bugün bahçeye gittik. Çiçeklerimi dikeceğim yerlerin fotoğraflarını çektim. Önerilerinizi bekliyorum.

Havuzun önü, sabah ve öğleden sonra güneş alıyor.
133959

Havuzun solu, burası da sabah ve öğleden sonra güneşli.
133960

Havuzun sağı ise kuzey, yani güneş almıyor.
133961

Arka taraf,sabah güneşi alıyor.Bir de yakın fotoğrafını ekliyorum.
133962
133963

Sevgi Durul
04-04-2010, 23:30
Çiçek dikeceğim yerlerin devamı;

Taş duvar ve üstü. Sabah ve öğleden sonra güneş alıyor.
133983
133984
133985

Fırının arkası sabah güneşi alıyor.
133986

Sevgi Durul
05-04-2010, 22:48
Pazar günü bahçeye gittiğimizde, geçmiş yıllarda dikilen,bakımsız kalmış güllerimizin diplerini çapaladım, otlarını temizledim, gübreledim. Güllerle aynı sırada olan yasemin kurumuş gibi görünüyor. Eşim her yıl böyle olduğunu, sonra yeşerdiğini söylüyor. Ben ise kendime şaşıyorum, nasıl olmuş da her hafta sonu gittiğimiz bahçede bu çiçeklerle ilgilenmemişim.
Güllerin ilk hali;
134211

Bu iki gülden bir tanesi sarı, diğerinin rengini bile hatırlamıyorum diye kendime kızıyorum. Bu yıl açtığında benim için sürpriz olacak.
134212

134214

134213
Bu görüntü ise dipleri açılıp, gübrelenip, sulandıktan sonrasına ait;
134215

Sevgi Durul
05-04-2010, 22:59
Bahçeden görüntülere devam ediyoruz.
Çiçekli halini önceki sayfalarda yüklediğim badem ağacı yapraklanmış, çiçekler meyveye dönmeye başlamış.
134217

134218

134219

Sevgi Durul
05-04-2010, 23:16
Kır papatyaları bahçenin bir kısmını kaplamış, adeta bu çiçeksiz bahçeye jest yapmışlar.
134223
134224
134225
Ne otu olduğunu bilmediğim bir ot minicik çiçek açmış.
134226

nurcanaybay
06-04-2010, 14:12
Merhaba ,
ne güzel açık ,geniş ,ferah bir bahçeniz var.Ben taş duvarın bulunduğu bölümü şöyle hayal ettim :)
Duvarın üstün den, yayılıcı bodrum papatyası veya buz çiçeği aşağı doğru sarkmış
duvarın kenarına da uzun boylu canalar dizilmiş.İkisi de sorunsuz gelişen ve yayılan bitkiler.
Geniş bir bahçe olduğu için ,kolay üretebileceğiniz ( uzun boylu sardunyalar
gibi çünkü kırıp toprağa soksanız tutar ) bitkiler seçmek maddi açıdan da önemli oluyor .
Düşünüp planlamaya çalışmak bile zevkli ,kolay gelsin :)

Sevgi Durul
06-04-2010, 21:31
Bahçeden bahar görüntüleri, yaşlı armut ağacı ve çiçekleri;
134486
134487
134488
134489

Fatoş
06-04-2010, 23:13
Sevgili SDurul bahçenizi gezdim, çeşitli meyva ağaçlarınız geniş bahçeniz çok güzel.Hele badem ağaçlarınız benim rahmetli dedemin yayladaki evine götürdü, onların üzerinde bir sincap ailesi yaşıyordu. Acaba sizin bahçede de var mı?

Sevgi Durul
06-04-2010, 23:55
Sevgili SDurul bahçenizi gezdim, çeşitli meyva ağaçlarınız geniş bahçeniz çok güzel.Hele badem ağaçlarınız benim rahmetli dedemin yayladaki evine götürdü, onların üzerinde bir sincap ailesi yaşıyordu. Acaba sizin bahçede de var mı?

Sevgili Fatoş; Çok teşekkürler, beğenmenize sevindim.
Badem ağaçları sizi eski günlere götürmüş. Bizim bahçede ceviz ağaçları çoğunlukta olduğu için,doğal olarak sincapları da barındırıyor. Yolunuz bu taraflara düşerse sizi misafir etmekten mutluluk duyarız.

Sevgi Durul
07-04-2010, 13:43
Geçen günlerde aldığım çilek fidesi çiçeklendi.
134568
134569

Maviş yakında açacak.;)
134570

Sarı menekşe diğerlerinden geç açtı.
134571

Aldığım çiçeklerden petunya, sanırım mor açacak. İlk kez petunyam oldu. Tohumlarını da ektim, henüz çimlenmedi.
134572

nurcanaybay
07-04-2010, 16:03
S.Durul yayılıp toprağı örten ve sarkan bodrum papatyası böyle oluyor

Sevgi Durul
07-04-2010, 21:26
Çiçekleriyle baharı müjdeleyen ağaçlardan görüntüler.

Armut;
134703

Ayvalar tomurcukta;
134704

Şeftali;
134705

Kirazlar açmaya hazırlanıyor, hepsi açtığında çok güzel bir görüntü oluşuyor.
134706

Adını buhafta öğrendiğim, menengeç;
134707

Orhan Özbilgiç
08-04-2010, 05:59
Sayın SDurul;
Bahçeniz geçen yıla göre çok daha zenginleşmişe benziyor. Hele tohumdan üretmekte olduğunuz çiçekleri şaşırtıp, yerlerine diktiğinizde, hele hele birde çiçeklenmeye başladıklarında görüntüleri doyumsuz olacaktır sanırım.
Her geçen yıl çok daha güzelleşmeye aday bir bahçeniz var. Hem hafif meyilli yapısıyla, tatlı bir yamaç manzarası, hem kullanılabilir geniş bir mekana sahip olması, her yıl daha renkli bir görüntü, vesaire,vesaire...
Bahçenizi ziyaret edip, size öneride bulunan arkadaşlarımızın sözüne söz eklemem gerekmez. Onlar artık tam anlamıyla birer tecrübe abidesi. Hepsinin tecrübelerinden, bende yararlandım ve halada yaralanmaya devam ediyorum. Sağolsunlar.Bu nedenle bahçenizin çok daha kısa zamanda, müthiş bir değişime uğrayacağına inanıyorum.
Size ve ailenize, sağlık ve mutluluk içinde yeni bir sezon diliyorum.

Fatoş
08-04-2010, 12:21
Sevgili SDurul'cum aradığın tohumları buldum,adresini özelime yazar mısınız? İsterseniz bodrum papatyalarından da gönderebilirim, bende var,sevgiler.

Sevgi Durul
08-04-2010, 22:37
Bahçedeki meyve ağaçlarının çiçeklerinin bazıları açtı geçti, bazıları çiçekte, bazıları tomurcukta. Ağaçların çoğunluğunu oluşturan ceviz ağaçlarının yaprakları da bahara merhaba demeye başladı.
134988

Ceviz dalına asılı keklik kafesi, ağaç yapraklandığında bu kafesi göremezsiniz.
134989

Güler
09-04-2010, 22:22
Sevgili SDurul, bahçeni şöyle bir dolaştım. Ama fikir verebilmem için biraz daha detaylı incelemem gerekiyor.
Bu arada elimdeki tohumları da tekrar bir gözden geçireyim.
Şu anda elimde oldukça fazla sütleğen var. Hem onlardan hem de Osmanlı çileği gönderebilirim.

Sevgi Durul
10-04-2010, 10:26
Sevgili Güler hanım, onca işiniz arasında bahçeme vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim.
Ben size çimlenmesini beklediğim tohumlarımı yazayım. Çünkü elim ayağıma dolaşıyor, neyi nereye dikeceğimi bilemiyorum. Çimlenmesini beklediğim petunya, cam güzeli, küstüm çiçeği, fesleğen, gülibrişim, orkide ağacı, haseki küpesi, acem borusu,sabah sefası, yıldız çadırı tohumları. Çimlenmiş olan ve büyümeye başlayan süs bezelyem var. Bir de sizden gelen üçüz çiçeği tohumlarım var. Onları direk yerine ekeceğim.

Satı Uğurtan
10-04-2010, 22:46
Bahçedeki meyve ağaçlarının çiçeklerinin bazıları açtı geçti, bazıları çiçekte, bazıları tomurcukta. Ağaçların çoğunluğunu oluşturan ceviz ağaçlarının yaprakları da bahara merhaba demeye başladı.
134988

Ceviz dalına asılı keklik kafesi, ağaç yapraklandığında bu kafesi göremezsiniz.
134989

Sevgili SDurul,meyve ağaçlarınız çok güzel sağlıkla meyvelerini yersiniz inşallah,ayrıca keklik kafesi çok güzel bizim çocukluğumuzda her evde olurdu içindede bir veya iki keklik ben bayılırdım kekliğin güzelliğine.

Sevgi Durul
10-04-2010, 23:16
Çok teşekkür ederim, sevgili Satı hanım.
Keklik kafesi gençlik yıllarımızdan kalma. Bir zamanlar balkonumuzda, içinde bir veya iki keklik olurdu. Dediğiniz gibi çok güzel kuşlar, ötüşleri de çok hoş.

Sevgi Durul
11-04-2010, 23:17
Bahçemi ve balkonumu süsleyecek olan yeni aldığım güzellerim.
Alev çiçeği;
135724

Sindrella çiçeği;
135725

Gazanya, tam olarak açmadı;
135726

Havaların soğuk gitmesine rağmen şakayıklar coştu;
135727
135728

Sevgi Durul
11-04-2010, 23:27
Havalar soğuk ve güneşsiz, ben acele ettikçe ektiğim tohumlardan ses seda yok. Çekirdekten yetiştirdiğim hurmanın saksısına ektiğim süs bezelyesi tohumlarından iki tanesi çimlendi. Diğerlerinin de bir an önce çimlenmesini bekliyorum.
135729

Geçtiğimiz hafta eşim bahçeye bir fidan dikti. Çilek ağacı imiş. Daha önce hiç duymamıştım. Forumlarda da bulamadım. Belki başka bir adı vardır. Bakalım meyvesi nasıl olacak? (Dağ Çileği-Arbutus unedo)
135730

Adalet Yağcı
12-04-2010, 08:44
Ne kadar güzelmiş, alev çiçeğinin bu formunu(mor kuyruklu) görmemiştim.
Şakayıklar da çok güzel açmışlar, yarı şeffaf gibiler, keşke bütün yaz açsalardı.
Sindrellanızı çiçekler geçtikten sonra toprak üstünde 5 cm. kalacak kadar budarsanız yeniden çiçekleneceğini okumuştum.
Rengi harika, kaç defa aldım ama ben yaşatamadım.
Güle güle büyütün.

ahmet salih
12-04-2010, 19:07
Öncelikle merhaba, bahçeniz çok güzel olmuş, resimlerinizden görünen işlemesi zor bir araziniz var . Bu hale getirmek için çok emek vermişsinizdir. ellerinize sağlık. Son resimdeki bitki sanırım koca yemiş ,dağ çileği (arbutus unedo) benim de çok sevdiğim bir bitkidir. sağlıcakla büyütün.

Sevgi Durul
13-04-2010, 00:03
Ne kadar güzelmiş, alev çiçeğinin bu formunu(mor kuyruklu) görmemiştim.
Şakayıklar da çok güzel açmışlar, yarı şeffaf gibiler, keşke bütün yaz açsalardı.
Sindrellanızı çiçekler geçtikten sonra toprak üstünde 5 cm. kalacak kadar budarsanız yeniden çiçekleneceğini okumuştum.
Rengi harika, kaç defa aldım ama ben yaşatamadım.
Güle güle büyütün.

Teşekkür ederim sevgili Adalet hanım, verdiğniz bilgiler benim için çok yararlı olacak. Çiçek merakı hızlanarak devam ediyor. Her hafta pazara gelen çiçekçiden çiçek almaya son hız devam, genelde ilgimi çeken ve çoğunun adlarını bilmediğim çiçekler oluyor. Bazen sizler yardımcı oluyorsunuz, bazen de yöresel adlara göre forumlardan kendim buluyorum. Çünkü burada yok, yok!

Sevgi Durul
13-04-2010, 00:11
Öncelikle merhaba, bahçeniz çok güzel olmuş, resimlerinizden görünen işlemesi zor bir araziniz var . Bu hale getirmek için çok emek vermişsinizdir. ellerinize sağlık. Son resimdeki bitki sanırım koca yemiş ,dağ çileği (arbutus unedo) benim de çok sevdiğim bir bitkidir. sağlıcakla büyütün.

Sayın ahmet salih çok teşekkürler. Bahçenin ve ağaçların bu hale gelmesi epey uzun süreye ve emeğe borçlu. Asıl emek eşimin.

Eşim çilek ağacı aldım dediğinde şaka yapıyor sanmıştım. Gerçek adı hakkında bilgi verdiğiniz için de teşekkür ederim. Hemen ilgili forumda buldum, meyvesi de güzelmiş.

jineop
13-04-2010, 07:11
Sevgili Sdurul,
Kocaman bir bahçe, kocaman bir yürek ve kocaman istek... Siz hepsine sahipsiniz, eminim çok kısa zamanda çok farklı görüntülere kavuşacaksınız. Bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.
Sevgiyle...

Fatoş
13-04-2010, 10:05
Sevgili SDurul, son aldığın çiçekler çok güzeller, çilek ağacı dediğin meyve fidanı bana çok ilginç geldi,nerdeyse bahçeniz de bütün meyva ağaçları var,güle güle büyütün, avatarında güzel olmuş galiba bana mesaj vermişsin.Teşekkür ederim.

Sevgi Durul
13-04-2010, 23:41
Bahçedeki ağaçlardan kara yemiş. Bir adını da trabzon yemişi diye biliyorduk. Forumlarda arama yapınca taflan olduğunu öğrendim. 7-8 yıllık var. Büyümesi yavaş, meyvesini de hiç görmedik.
136122

136123

Sevgi Durul
17-04-2010, 11:21
Kirazlar açmaya başlamış. Eşim dün bazı görüntüler çekmiş. Esas görüntüler yarın.
Ayvalar da açmaya başlamış. Ceviz yaprakları büyümekte.
136628
136627
Kiraz çiçekleri.
136629
136630

Fatoş
17-04-2010, 14:03
SDurul'cuğum, kiraz ağaçlarının çiçekleri çok güzel, allah nazardan saklasın, papatyalar tuttu mu bir sorun olursa saksılısını da gönderebilirim,artık öğrendim

Sevgi Durul
17-04-2010, 22:23
Teşekkür ederim, sevgili Fatoş. Papatyalar tutmuş gibi görünüyor. Durmadan yeni çiçekler açıyor. Şimdi korkum kışın soğuktan etkilenir mi? Çünkü burada -12 leri görüyoruz. Eğer soğuktan etkilenir derseniz saksıya yedekleyeyim.

Zafer İnandıklı
17-04-2010, 23:14
Verilen emekler, dökülen terler karşılığında ne güzellikler ortaya cıkıyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

Kolaylıklar diliyorum.

Sevgi Durul
18-04-2010, 01:11
Bugün yine pazardan çiçekler aldım. Alev çiçeğinin çeşitlerinden, çok hoş zarif bir çiçeği var.
136739

Diğerlerini geçen hafta almıştım, üzerleri çiçek doldu.
136740
136741

Yılmaz Yalçın
18-04-2010, 01:12
Sayın SDURUL,
Yasemininiz uyandı mı?Fotosunu ekleyebilir misiniz?

Sevgi Durul
18-04-2010, 01:15
Yarın bahçeye gideceğiz. Yaseminin akibeti o zaman belli olacak. Sürgün vermişse muhakkak fotoğraflarım.

Yılmaz Yalçın
18-04-2010, 01:22
Sürgünsüz,uyanmamış halini de çekerseniz bitkinin yeşerme ihtimalini konusuruz burdan.Umarım yeşerir

Sevgi Durul
18-04-2010, 06:46
Bir haftada çiçekleri artarak devam eden sindrella çiçeğim.
136743

Sevgi Durul
18-04-2010, 10:13
Kartopum açtı.
136754
136755

Onca tohumdan yaşatabildiğim sedef fidesi.
136756

Balkondaki çiçeklerimden bir grup.
136757

Aloe veramın yanına yeni bir sukulent yerleşti.
136758

nurcanaybay
18-04-2010, 11:17
Alev çiçeği ,özellikle beyaz olanı çok beğendim.Örümcek zambağının çiçeğine benziyor.
Çiçekleri fotoğrafta göründüğü gibi büyük mü ?

Sevgi Durul
18-04-2010, 20:59
Sevgili nurcanaybay, alev çiçeğinin bu rengini ben de çok sevdim. Çiçekleri normal büyüklükte.
Sevgili Güler hanım bugün bahçedeydik, çok yorulduk. Aklıma siz geldiniz. Kendimizce bir şeyler yaptık. Fotoğraflar çektik, bakalım beğenecek misiniz?
Bugün ölüm haberi ile uyandığımız için üzgündük. Sitemiz üyesi çelebi67, geçirdiği kalp krizi sonrası vefat etmiş. Ağabeyi eşimin arkadaşı, öğle namazını müteakip defnedildi. Allah rahmet eylesin. Ailesine sabır versin.

Sevgi Durul
18-04-2010, 23:21
Bugün bahçeye gittiğimizde bizi karşılayan biri vardı. Yeşil bir kertenkele.Çocuklar yakın çekmeye çalıştı, fakat o korkup kaçtı.
136895
136896

Ayva ağacının çiçeklerinin tüm güzelliği üzerinde idi.
136897
136898
136899

Sevgi Durul
18-04-2010, 23:33
Bahçede ilkbahar manzarası eşliğinde kiraz çiçekleri.
136906
Vişne çiçeği
136907
Kiraz çiçekleri
136908
136909
136910

Yılmaz Yalçın
19-04-2010, 07:55
Sevgili Sdurul,
Özellikle ayva ağacı çocukluk yıllarımdan gelen favori ağacımdır:)Yasemininiz sürgün vermiş mi bakabilme imkanınız oldu mu?

limon
19-04-2010, 08:48
Alev çiçeği ne kadar güzel, Sn. SDrurul. Değişik çiçeklisini ilk kez görüyorum. Güle güle büyütün.

Yücel Canpolat
19-04-2010, 09:27
Sayın Durul sizi kutluyor başarılar diliyorum.Emeğinize sağlık.

Sevgi Durul
19-04-2010, 15:29
Sayın kubat izmirli, yaseminde hiç bir gelişme yok. Yine de bol bol suladım. Şimdi ki halini fotoğrafladım. Zaman içersinde belki canlanır.
137050

Yılmaz Yalçın
19-04-2010, 15:40
Sizdeki yaseminin yapraklı halinin fotosu var mı?(eskiden çekilmiş)
Bu haliyle türünü tespit edemedim:)Ona göre yorum yapmak istiyorum.Çünkü benim uyanmayan 3 yasemin türünden 1 tanesi sürgün veriyor uyandı.(Fulyasemin).
Diğerleri Akdeniz ve Arap yasemini ise uyanmadı:(

Sevgi Durul
19-04-2010, 15:52
Dün bahçeye gittiğimizde, benim için büyük dert olan çiçeklerimi nereye, nasıl ekerim sorunu halloldu.Önceki halini fotoğrafladığım havuzun gölge kısmını, çocuklarla birlikte çapaladık. Çapalarken baktık ki asmaların kökleri açığa çıkıyor, oraya bahçeden toprak ve yanmış koyun gübresi taşıdık. Burası düz olmadığı için basamak basamak düzenledik. Eşim çiçek yeri yapacaktı, ama ne zaman?

Oğlum ve gelinimin yardımıyla orayı toparladım. Çocuklar kenarlarına toprak akmasın diye taşlar dizdiler. Direk toprağa ekilecek tohumları oraya ektik.

Eşim orayı düzenlenmiş görünce ona da heves geldi. Buraya şöyle yapalım, böyle yapalım demeye başladı.
137051
137052
137053
137054
137055

Adalet Yağcı
19-04-2010, 19:20
Sevgili SDurul, bahçenizin maşallahı var, ayrıca ne kadar şanslısınız ki, pazar yerinde harika çiçekler bulabiliyorsunuz, ben Mersin'de hiç bir pazarda çiçek görmedim :(

Çiçek cepleri çok hoş olmuş, her zaman duvar diplerini sevmişimdir.
Ellerinize sağlık, bu yaz keyifli geçecek inşallah.

Yılmaz Yalçın
19-04-2010, 19:55
Sevgili Sdurul,
bu fotosunu eklediğim yaseminden mi sizinki?
http://yfrog.com/27s6300758j

dağ çiği
19-04-2010, 20:38
Sevgili Sdurul ne güzel çiçekler almışınız güle güle büyütün.Bahçenizde meyve ağaçlarınızda çok keyifli gözüküyor sağlıklı günlerde meyvalarınızı yersiniz inşallah.

Sevgi Durul
19-04-2010, 22:12
Bahçedeki ağaçlardan erik ağacı ve büyümeye başlayan erikleri.(İtalyan eriği)
137175
137176
137177

Sevgi Durul
19-04-2010, 22:53
Bahçeden bahar görüntüleri.
137178
137179
137180
137181
137182

Sevgi Durul
20-04-2010, 00:04
Gazanya çeşitlerim çoğaldı. Tohum alırsam, seneye bahçeye ekeceğim çiçeklerin başında gelecek..
137190
137191
137192
137193
137194

Sevgi Durul
20-04-2010, 22:33
Bahçeden kiraz çiçeği görüntüleri ve mavi leğene gelen kiraz zararlısı.
137436
137437
137438
137439
137440

Fatoş
20-04-2010, 22:56
Sevgili SDurul aldığınız bütün çiçekler çok güzeller, güle güle büyütün, bahçenizi şenlendirecekler, gazanyalar kendi aralarında tozlaşarak seneye değişik renkte gazanyalara sahip olacaksınız, benim gazanyalar da öyle oldu .Sevgiyle kalın.

Sevgi Durul
20-04-2010, 23:32
Ağacın gövdesindeki kiraz çiçeği.
137449
Kiraz çiçeği.
137450
Yukarı bahçenin su deposundan çekilmiş fotoğrafı.
137452
Burası da yukarı bahçenin merdivenlerden çekilmiş görüntüsü.137451

Sevgi Durul
21-04-2010, 08:27
Çiçeklerimden açanlar.
137483
137484
137485
137486
137487

günebakan
21-04-2010, 10:15
Sayın Sdurul kirazlar gelin gibi gazanyalar harika hepsi çok güzel bol bol kiraz yersiniz inşallah:)

sevim4
21-04-2010, 11:05
Sn.sdurul, petunya ve şakayık negüzel açmış renkleride çok hoş güle güle büyütün.

Sevgi Durul
21-04-2010, 23:10
Sn.sdurul, petunya ve şakayık negüzel açmış renkleride çok hoş güle güle büyütün.

Teşekkür ediyorum sevgili sevim hanım, ben de çok beğeniyorum. Petunya çok koyu renkte bordo idi. Gün geçtikçe rengi biraz açıldı.
137823

Sevgi Durul
22-04-2010, 00:27
Ektiğim tohumlar birer birer çimlenmeye başladı. Her gün yeni bir sevinç, yeni bir heyecan. Tohum seraları.
137860
Her bölüme ayrı tohum ekmiştim. Birer ikişer çıkıyorlar.
137861
Sevgili Fatoş hanımın gönderdiği tohumlardan ilk çıkan funda çimleri.
137862
Sevgili Güler hanımın gönderdiği ezan çiçeği tohumunun fidesi. Ev ortamında çimlendirdiklerimden çıkan, üç fideden ikisi yaşıyor. Tohumların kalanını bahçede direk toprağa ektim.
137863

Fatoş
22-04-2010, 13:13
SDurul'cum tohumların çimlenmesine sevindim, benimkilerin bir kısmını saksılarına şaşırtıp bahçeye koymuştum ,onlarda doludan nasiplerini aldılar neyseki iç balkonda olanlar sağlıklı, tembelliğimden şaşırtmamıştım ,iyi de oldu.

Sevgi Durul
22-04-2010, 16:18
Sevgili Fatoş hanım sormayın, tohumların çimlenmesine ben de çok seviniyorum. Yanlarına gidip gidip bakıyorum. Bu fundaları, saksıya mı bahçeye mi diksem daha iyi olur?
Her işte bir hayır vardır derler ya, iyi ki bazılarını iç balkona koymuşsunuz, hiç olmazsa onlar kurtulmuş.
Benim tohumlardan sevgili ozbeyin gönderdiği süs bezelyeleri gelişmeye başladı. Bunların bahçeye mi dikilmesi gerekir? Yetiştiren arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.
Süs bezelyem.
138010
Sedef çiçeği fidem büyüyor.
138011

Fatoş
22-04-2010, 22:07
SDurul'cum ben onları üçünçü çift yapraklarını çıkarınca saksılara şaşırtım, biraz daha büyümelerini bekleyip sonra bahçeye aktaracaktım. Güle güle büyüt.

Sevgi Durul
22-04-2010, 23:53
Şakayıklar ve turuncu gazanya.
138238
138239
138240
138241
138242

uemmue
23-04-2010, 00:23
Sayin SDurul,

cicekler birbirinden güzel.
Güle güle büyütün,
Insan nasil mutlu oluyor kendi ektigi tohumlarin büyüdügünü görünce.
Ben de bu yil ilk tohum denemelerimi yaptim,

sevgiler

Adalet Yağcı
23-04-2010, 17:35
Sevgili SDurul, gazanyalarınız, şakayıklarınız ve bordo petunyanız göz kamaştırıyor.
Ben buralarda pembe ve kırmızı gazanya bulamadım, bir hafta önce de sevgili Hozat'tan gelen tohumları ektim ama daha çıt yok.

Her şey çok güzel, sefanız bol olsun.

Sevgi Durul
23-04-2010, 22:39
Nisanda günbatımı.
138471
138474
Ceviz ağacının havuza yansıması.
138472
Antep fıstığı ağacı.
138475
İris, daha açmadı.
138473

Yılmaz Yalçın
23-04-2010, 23:15
Sevgili Durul,
Elinize sağlık bu güzellikleri bizlerle tanıştırıyor ve bu zevki bize tattırıyorsunuz..Yasemininizi biraz budarsanız toprak hizasından yukarıya dogru 15 cm. kalsın yeter..Belki kendine gelir..Benim akdeniz yasemini de henüz uyanmadı.

Sevgi Durul
24-04-2010, 00:12
Teşekkür ederim sayın Yılmaz Yalçın, bir de budamayı deneyelim.
Evin bahçesindeki kayısılar büyümeye başladı..
138486
Yine evin bahçesindekli güllerden biri tomurcuklanmış.
138487
Sevgili Güler hanımdan gelen cimbomlu gül. Evin bahçesinde, esas yerine gitmeyi bekliyor.
138488
Bir diğer gül.
138489
Önceki mesajlardaki beyaz şakayık açtı.
138490

Sevgi Durul
24-04-2010, 21:48
Begonvilim, kışın içeri alınacağı için saksıya yerleşti.
138710
138711
138712

Hhatice
24-04-2010, 22:20
Sevgili SDurul bahçeniz gerçekten çok güzel oldukça büyük ve baharın bütün güzelliğini yansıtıyor :)emeğinize sağlık ,ben en çok çilek ağacını merak ettim .Çiçeklendiğinde meyva verdiğinde mutlaka paylaşın bizimle

Sevgi Durul
24-04-2010, 22:59
Yeni aldğım güllerim.Eski evimizin bahçesinde olan, yaz kış açan, buralarda onbiray gülü dedikleri, beyaz gülün aynısını görünce hemen aldım. Çok hafif bir kokusu var.
138715
Kokulu pembe gül. Ortası beyaz.
138716
Sarı gül. Hafif kokulu.
138717
138718

uemmue
24-04-2010, 23:16
Begonviliniz cok güzel.
Tohumdan mi Celiktenmi cogaliyor?
uzun zamandir hayranim Begonvile
ama almak nasip olmadi birtürlü

Sevgi Durul
24-04-2010, 23:33
Bu hafta pazara alev çiçeğinin pek çok çeşidi gelmişti. En çok beğendiklerimi aldım. Bakalım sizler de beğenecek misiniz?
138723
138724
138725
138726
İlk aldığım alevler hiç durmadan açıyor.
138727

Sevgi Durul
25-04-2010, 01:11
Acem halısı diye aldım, fakat karıştırıyorum galiba.
138741
138742

sevim4
25-04-2010, 08:08
SAyın SDurul, hepisinede bayıldım güllerin negüzel açmış helede alev çiçeklerin negüzel renkleri var salıkla tadını çıkar.

Sevgi Durul
25-04-2010, 09:35
Sevgili sevim4, teşekkür ederim.
Haseki küpesi tohumlarını aralıklarla iki kez ekmeme rağmen henüz çıkmadılar. Ben de çiçekçide gördüğüm ve haseki küpesine benzettiğim çiçeği aldım. Çiçekçiye sorduğumda, adının Japon küpesi olduğunu söyledi.
138761
138762

nesne
25-04-2010, 11:00
sayenizde şakayık denilen harika türüde öğrenmiş oldum:)teşekkürler

günebakan
25-04-2010, 11:59
Sn. Sdurul bildiğim kadarı ile şakayık çiçeğiniz şakayık değil erengül adlı bitki.Ayrıca çiçekçiler sanırım çiçeklere kendi istedikleri isimleri takıyorlar sizin aldığınız japon küpelisi değil haseki küpesi. Alev çiçeklerinize bayıldım hepsini de güle güle büyütün:)

feriha
25-04-2010, 19:19
Sevgili SDurul bahçenizdeki ağaçlarınız ve çiçekleriniz çok güzeller.. Ben saksılarda minik ağaçların çiçek açtığını izlemeye çalışıyorum. Bu kadarı bile çok hoş oluyor ise sizin bahçeniz nasıl keyif verir kimbilir! Mis kokulu güller içinde sağlıklı, mutlu günler dileğiyle..

Sevgi Durul
25-04-2010, 22:35
Sevgili SDurul bahçenizdeki ağaçlarınız ve çiçekleriniz çok güzeller.. Ben saksılarda minik ağaçların çiçek açtığını izlemeye çalışıyorum. Bu kadarı bile çok hoş oluyor ise sizin bahçeniz nasıl keyif verir kimbilir! Mis kokulu güller içinde sağlıklı, mutlu günler dileğiyle..

Sevgili feriha, ziyaretiniz ve beğenileriniz için teşekkür ederim. Sizin terasınızdaki ağaçlar, çiçekler de çok güzeller. Terasınıza, neredeyse kocaman bir bahçeyi sığdırmışsınız.

Biz bugün yine bahçedeydik. Bahçede geçtiğimiz haftadan beri çok hızlı gelişmeler olmuş. Çiçekli tüm ağaçlar yapraklanmış ve minicik meyveleri belirmeye başlamış.
Geçen hafta ektiğimiz kabak ve çiçek tohumları henüz çimlenmemiş. Çok fazla miktarda karınca var. Tohumları karıncalar mı götürdü diye endişeleniyorum.

Yaseminin dibinde bir yeşillik var, sürgün mü verdi yoksa ot mu bilemedik. Eğer sürgünse önümüzdeki pazar gittiğimizde bayram var demektir.

Dün eşim aldığı çilek fidelerini dikmiş. Bugün de gelinimle birlikte maydanoz, roka, tere, reyhan, ıspanak, marul, tohumlarımızı ektik.Teşekkürler mormenekşe

Havuzun sağ tarafına ve taş duvarın önüne çiçekler diktik. Bakalım tutacaklar mı? Fotoğraf da çektik, daha sonra küçültüp yüklerim.

Yılmaz Yalçın
25-04-2010, 22:47
Sevgili feriha, ziyaretiniz ve beğenileriniz için teşekkür ederim. Sizin terasınızdaki ağaçlar, çiçekler de çok güzeller. Terasınıza, neredeyse kocaman bir bahçeyi sığdırmışsınız.

Biz bugün yine bahçedeydik. Bahçede geçtiğimiz haftadan beri çok hızlı gelişmeler olmuş. Çiçekli tüm ağaçlar yapraklanmış ve minicik meyveleri belirmeye başlamış.
Geçen hafta ektiğimiz kabak ve çiçek tohumları henüz çimlenmemiş. Çok fazla miktarda karınca var. Tohumları karıncalar mı götürdü diye endişeleniyorum.

Yaseminin dibinde bir yeşillik var, sürgün mü verdi yoksa ot mu bilemedik. Eğer sürgünse önümüzdeki pazar gittiğimizde bayram var demektir.

Dün eşim aldığı çilek fidelerini dikmiş. Bugün de gelinimle birlikte maydanoz, roka, tere, reyhan, ıspanak, marul, tohumlarımızı ektik.Teşekkürler mormenekşe

Havuzun sağ tarafına ve taş duvarın önüne çiçekler diktik. Bakalım tutacaklar mı? Fotoğraf da çektik, daha sonra küçültüp yüklerim.

Umarım yasemin sürgün vermiştir çok sevinicem ben de:)Bunun üzerine benimde ümitlerim arttı:)Bahçeye gittiğiniz de umarım güzel bir süpriz sizi bekler:)

sevim4
25-04-2010, 23:33
SN.SDurul, o sarı güzel bir haseki küpesi çok güzel.

Sevgi Durul
26-04-2010, 22:10
Diğer ağaçlar meyveye dönerken elmalar daha yeni açıyor.
139250
139251
139252

Sevgi Durul
26-04-2010, 22:18
Bodrum papatyaları epey kendine geldi. Taş duvarın üzerindeki yere sıraladık. Hepsi tutup, açtığında güzel bir görüntü oluşacak.
139255
139256
Havuzun alt tarafındaki iris tomurcukta.
139257
Dünürümden gelen hosta.
139258
Taş duvarın önüne yeni diktiğimiz çiçekler.
139259

Sevgi Durul
26-04-2010, 22:32
Bahçenin su deposundan görünüşü. Geçen hafta çiçek çiçek olan bahçe bu hafta yaprak yapraktı.
139261
Bahçeye cumartesi günü eşim tarafından dikilen çilekler.
139264
139263
Taş duvarın önüne yeni dikilen çiçekler.
139262
Naneler canlanmış.
139265

Adalet Yağcı
26-04-2010, 22:33
Sevgili SDurul, alev çiçekleriniz çok güzeller, bu cinsi daha önce hiç görmedim.
Bir de 185. mesajınızdaki son fotoğraflada görünen sarı gülünüzün rengine hayran oldum.
Yaz yaklaştıkça her şey güzelleşiyor, ellerinize sağlık, bir ay sonra bahçelerimiz çok daha güzel olacak.

Sevgi Durul
26-04-2010, 23:35
Ben ne kadar korksam da yanımda cesur biri olunca fotoğraf çekiliverdi. Geçen hafta ektiğimiz kabakların çimlenip çimlenmediğini kontrol ediyorduk, çimlenmiş kabak yoktu, ama olmayan kabakların bir misafiri vardı. İşte ben eskiden bu canlılar yüzünden bahçeyi hiç sevmezdim.
139280
Maydanoz, marul, roka, ıspanaklarımızı ekeceğimiz yer bir gün öncesinde çapa makinası ile birkez daha çapalandı.
139281
Yerleri hazırlanarak, taşları temizlendi. Tohumlar ekilip, sulandı. Sonucu bekliyeceğiz.
139282
139283

Sevgi Durul
27-04-2010, 00:03
Kiraz ağaçları yapraklandı ve minik meyveleri oluşmaya başladı.
139284
139285
139286

Dudi
27-04-2010, 09:19
Hepsi çok güzeller, ellerinize yüreğinize sağlık...

nazlı hilal
27-04-2010, 09:45
Sevgili SDurul bahçeniz çok güzel tohumlarınız çimlenince resimlerini görmek isteriz konyada havalar soğuk gittiği için ben tohumları henüz ekmemiştim ama bu gün ekmeyi çok istiyorum,sizde güle güle büyütün,çiçeklerinide görün.

Sevgi Durul
27-04-2010, 12:54
Bahçemizin üst kısmında, işlenmemiş kıyılarda beyaz çiçekli bir bitki çiçek açmış. Ne olduğunu bilemedim. Sanki sn Limonun bahçesindeki kaya teresine benziyor, ama emin değilim..
139392
139393
139401

Sevgi Durul
27-04-2010, 15:48
Ceviz ağaçlarında cevizler oluşuyor.
139425
Cevizin yakından görünüşü.
139426
Yavru cevizler bebek gibi, körpe ve sevimli.
139427
139428

Sevgi Durul
27-04-2010, 23:03
Sarı çiçekli bir çalı, üst bahçenin işlenmemiş kısmında kendine yer bulmuş.
139521
139522
139520
Değişik bir çalı çiçeği daha.
139519

Fatoş
27-04-2010, 23:40
SDurul'cum bahçeniz size güzel çalıları ile süpriz yapmışlar, çiçekleri çok hoş görünüyor . Kokuları var mı, merak ettim,

Sevgi Durul
28-04-2010, 00:00
Ya sormayın Fatoş hanımcığım, yetiştireyim desem olmazlardı. Belki isimleri de vardır, ama bilemiyorum. Kokabilecekleri hiç aklıma gelmedi, bahçeye gittiğimde solmamışlarsa bakarım.

Bizim bahçe çiçeksiz, arkadaşlara sıkıcı gelebilir ama bazen ilginç görüntüler çıkabiliyor. Kuruduğu için kesilen erik ağacının toprakta kalan kısmını kurt yemiş, bakalım neye benzeteceksiniz?
139527

Dudi
28-04-2010, 08:03
Gülen bir surat var orada, hemde yandan yandan :)

limon
28-04-2010, 08:05
Vay canına, ne enteresanmış.

Sevgili SDurul, Kaya Teresi sarkan türde bir bitki, odunsu dalları yok. Senin fotoğrafındaki sanki meyve çiçeğine benziyor. Belki bir meyve çekirdeği çimlenmiştir.

Sarı minik çiçekli bitkinin pembe çiçeklisi de burda var. Dün fotoğrafını çekmiştim.
139542

tturt
28-04-2010, 10:00
Sayın SDurul,

Sağlık içinde bahçenizin keyfini sürmenizi temenni ederim.

Fatoş
28-04-2010, 10:21
Hakikaten gülen surat, onu altından düzgünce kestirebilirseniz,üst yüzünü mat vernikle verniklerseniz, orjinal bir maska sahip olusunuz. Verandanızın duvarın da hoş durur. Bahçenizin size hediyesi bu.

Sevgi Durul
28-04-2010, 14:03
Gülen bir surat var orada, hemde yandan yandan :)

Evet sevgili Dudi, gülen bir yüz. Eşim de pandaya benzetti. İki görüntüsünü daha ekliyorum.
139593
139594

Yılmaz Yalçın
28-04-2010, 15:24
Sevgili Sdurul,
Bu ağaç oyuğu kardan adam yüzü gibi olmuş:)vernikle uzun süre koruyabilirsiniz:)Yasemine bakabildiniz mi sürgün vermiş mi?

Adalet Yağcı
28-04-2010, 16:27
Çok güzel, kesik ağacı kurtlar sizin için işlemişler, tabiat sürprizlerle dolu değil mi, ya da kozmik şaka...

Sevgi Durul
28-04-2010, 17:00
Hakikaten gülen surat, onu altından düzgünce kestirebilirseniz,üst yüzünü mat vernikle verniklerseniz, orjinal bir maska sahip olusunuz. Verandanızın duvarın da hoş durur. Bahçenizin size hediyesi bu.

İyi fikir sevgili Fatoş. Eşim resimci idi, el becerileri iyidir. O'na müracaat etmem gerekiyor.

Sevgi Durul
28-04-2010, 17:05
Çok güzel, kesik ağacı kurtlar sizin için işlemişler, tabiat sürprizlerle dolu değil mi, ya da kozmik şaka...

Sevgili Adalet hanım, bana kalsa dikkatimi bile çekmezdi. Sevgili gelinim; "Anne bak ne ilginç! " dedi ve o fotoğrafladı. Gerçekten doğa sürprizlerle dolu.

günebakan
28-04-2010, 18:01
Gerçekten de çok hoş bir görüntü doğanın gülümsemesi bu olsa gerek :) Fatoş hanıma katılıyorum vernikletip mask olarak kullanabilirsiniz:)

Sevgi Durul
28-04-2010, 20:56
Gerçekten de çok hoş bir görüntü doğanın gülümsemesi bu olsa gerek :) Fatoş hanıma katılıyorum vernikletip mask olarak kullanabilirsiniz:)

Çok sağolun sevgili günebakan, çizgi film karakterlerini andırıyor.

Hafta sonu çektiğimiz görüntülerin devamı. Antep fıstığı ağacını yapraksız iken görüntülemiştim. Şu anda yapraklanmış ve çiçek açmış. Yaklaşık on senedir bahçeye gelir gideriz, ilk kez gövdesinin ilginçliğine, yaprağına, çiçeğine dikkat ediyorum.
139705
139706
Muşmula (döngel) ağacı.
139707
139708
İncir fidanı.
139709

Sevgi Durul
29-04-2010, 00:04
Bahçedeki ağaçlardan genel görüntü.

139780

İtalyan eriğinin meyveleri büyümeye başlamış.

139781

Kayısı çağlası.

139782

İğde ağacı, açtığında çok güzel kokuyor.

139783

Dut fidanı, daha çok küçük. Cinsini bilmiyorum. Üzerinde meyveleri var.

139784

Sevgi Durul
30-04-2010, 11:58
:Bugün yine çiçekçi günüydü. Mercan çalısı, fırça çalısı, gazanya, kağıt çiçeği, doğum günü hediyesi bir çiçek aldım. Ama aklım çiçekçideki diğer çiçeklerde kaldı. Tomurcuklu küpeler, yer mineleri, petunyalar, kadife çiçekleri, adını hatırlayamadığım rengarenk çiçekler...
Siparişini verdiğim clematisleri sormaya unuttum. Yarın yalnız giderim, eşim yanımda olunca acele ettiriyor, alacağım çiçekleri alamadan geliyorum.:mad:
Önceki hafta aldığım petunya katmerli açtı, ama yapışkanlk başlamış, ilaçlamak mı gerekir?
140124
Alev çiçekleri açmaya devam ediyorlar.
140125
140126
Kartopunun rengi pembeye dönüyor.
140127
140128

Sevgi Durul
30-04-2010, 22:57
Bugün aldığım fırça çalısı, saksıda. Bahçeye dikmeyi düşünmüyorum. Kışın içeri alırım. Sanırım sayın Orhan Özbilgiç'in bahçesinde soğuktan etkilenmişti.
140474
140475
Tomurcukları.
140476
Begonvilim ve fırça çalım.
140477

Yılmaz Yalçın
30-04-2010, 23:02
Sevgili Sdurul,
Maşallah nazar değmesin diyelim bu güzellikler için teşekkürler:)Begonviliniz kışı da atlatırsa seneye eper sürgün vericek.Bu arada yasemininizi merak ediyorum gidebildiniz mi?

Sevgi Durul
30-04-2010, 23:06
Sağolun sayın Yılmaz Yalçın, begonvil kışı mutlaka atlatacak, çünki içeri alınacak.
Yasemini pazar günü göreceğiz.

dağ çiği
30-04-2010, 23:53
Maşallah SDurul meyveler de çiçeklerde çok güzel.Benim fırçalımda begonvilimde kışı zararsız atlattı.Begonvili iyice sarmıştım dibinede samanla karışık yaş gübre koymuştum şu anda sürgünde.fırça çalısını örtmedim kardan etkilenmedi çiçek vermeye hazırlanıyor.

Sevgi Durul
30-04-2010, 23:57
Güzel haberler verdiniz dağçiği, teşekkür ederim. Ama bu kış sardunyalarımın çoğunu don etkiledi. Bulunduğumuz ilçede kışlar epey sert geçiyor. Bu güzel çiçeklerimin donmasına çok üzülürüm. Yalova biraz daha ılıman geçiyor sanırım.

Sevgi Durul
02-05-2010, 10:25
Mercan çalım.
140766
140767

Yılmaz Yalçın
02-05-2010, 10:56
Günaydın Sdurul,
Mercan çalınız maşallah epey gür..Seneye gerçek formunu alacagını düşünüyorum.

Sevgi Durul
02-05-2010, 23:58
Bugün bahçedeydik. Geçen hafta ektiğimiz kabak, ıspanak ve roka tohumları çimlenmiş. Yine onbeşgün önce ektığımiz çiçek tohumları da çimlenmiş. Ekerken yerlerini çok iyi biliyordum. Ama şimdi hepsini karıştırdım. Sürpriz olacak. Unutmadan, maalesef yaseminin dibinden çıkan sürgün değil, otmuş.
Kabaklar,
141023
141026
Rokalar,
141025
Ispanaklar ve diğerleri çok küçük, fotoğraflamadım.

Sevgi Durul
03-05-2010, 00:01
Şimdilik bahçemizin en keyifli açan çiçeği,
141029
141030
141031
141032
141033

Sevgi Durul
03-05-2010, 09:12
Dün, havuzun güneş alan tarafını düzenledik. Evde saksıda olan bazı çiçekleri buraya diktik. Ayrıca kolay çimlenen akşam sefası, sabah sefası, bir türlü çimlendiremediğim yıldız çadırı tohumlarının son beş tanesini ektik. Alev çiçeklerinin iki rengi bu kısımdaki yerini aldı. Güzel gelişirse diğer alevleri de getiririm.
141053
141054
141055
141056

Sevgi Durul
03-05-2010, 09:21
Önceden saksıda olan ve bu hafta aldığım diğer bir mineyi yine bu kısma diktik.
141057
141058
Komşulardan aldığım aynısefalar. Tohumlarını da ektim, çıkmaya başladılar.
141059
Bahçedeki güller de tomurcuklanmış.
141060
Saksıdaki gazanyalar. Önümüzdeki günlerde onlar da bahçeye gidecekler.
141061

Yılmaz Yalçın
03-05-2010, 09:22
Sevgili Sdurul,
Bahçeniz oldukça düzenli görünüyor.Yasemini budayıp dibine keç gübresi koymanızı öneriyorum ve zamanla sürgün verir.Yıldız çadırı zor çimleniyor..Tohum ektiğiniz yeri sürekli nemli tutun.

Sevgi Durul
03-05-2010, 13:29
Çok sağolun Yılmaz Yalçın kardeşim. Yaseminden ümit yok. Yerine köklendirmeye çalıştığım yasemin çeliklerini dikerim.

Fatoş
04-05-2010, 16:20
SDurul'cuğum gazanyalar bahçeni çok sevecekler , bir an önce dik , harika görüntüler elde edeceksin, sevgiler.

Sevgi Durul
04-05-2010, 22:18
Sevgili Fatoş hanım, dün bahçeye gittiğimizde diktiğimiz menekşe ve diğer çiçeklerin daha bir rahat ettiğini, daha iyi gelişeceğini farkettim. Gazanyaları ve diğer çiçekleri bahçeye götürmeye karar verdim. Bakalım nasıl olacaklar?

Sevgi Durul
06-05-2010, 09:14
Yeni çiçeklerim. Bunların da adlarını bilmiyorum. Sadece papatyaya benzettim.
141841
141842
141843
141844
Yeni katmerli kalanchoem.
141845

Vildan Sönmez
06-05-2010, 09:28
Sevgili Sdurul ,Bahçen ne güzel renklenmiş, Özellikle zambakların çok güzel. Mercan Yılmaz arkadaşımızın dediği gibi seneye daha da güzel olacak. Yalnız tek bir bağla toplamasan diyorum. Ben mercanıma 4 çubukla destek yaptım, rahat rahat gelişiyor. Akşama fotoğrafını çekerim.

Sevgi Durul
06-05-2010, 22:55
Sevgili Vildan Sönmez,
Çok teşekkür ederim. Mercanı aldığımda bu şekilde bağlı idi. Bana da sıkışıyormuş gibi gelmişti.
Söylediğiniz iyi oldu. Hiç olmazsa bir çubuk daha koyup bağını gevşeteyim, daha rahat büyüsün.

Sevgi Durul
07-05-2010, 18:11
Bahçedeki ıhlamur fidanı.
142184
142185
Siyah incir.
142186

Hhatice
07-05-2010, 18:33
Bugün aldığım fırça çalısı, saksıda. Bahçeye dikmeyi düşünmüyorum. Kışın içeri alırım. Sanırım sayın Orhan Özbilgiç'in bahçesinde soğuktan etkilenmişti.
140474
140475
Tomurcukları.
140476
Begonvilim ve fırça çalım.
140477

Bahçeniz çok güzelleşecek hele fidanlar biraz daha büyüsünler .Şimdiden çok güzeller ,bana da dün hediye 2 fidan geldi begonvil ve fırça çalısı :) Bu sene bizim memlekette fırça çalıları donmuş ben de almaktan vazgeçmiştim Ama oğlum bana süpriz yaptı.:))Üzerine tomurcuğu var sizinki gibi güzel çiçekler açacak ,Mercan çok güzel ben de istiyorum sıra ona geldi .Tohumlarınız çiçeklendiğinde güzellikleri paylaşmak üzere kolay gelsin :))

Sevgi Durul
07-05-2010, 21:38
Sevgili Hhatice, bahçeniz çok güzelleşecek diyorsunuz ya, Allah mı söyletiyor? Benim de tek isteğim bu. Teşekkür derim.
Oğlunuzun yaptığı sürpriz çok güzel. Anneler günü hediyesi mi yoksa? Çiçekleri seven bir anneye en güzel hediye çiçektir, diye düşünüyorum. İnşallah kısa sürede açarlar. Begonviliniz ne renk? İkisini de güle güle büyütün.

Sevgi Durul
07-05-2010, 22:33
Evimizin bahçesindeki kırmızı gül açmaya hazırlanıyor.
142365
142366
142367

Sevgi Durul
07-05-2010, 23:29
Kağıt çiçeklerim. Çiçekleri çok sert, kağıt gibi.
142389
142390
142391
142392

Sevgi Durul
08-05-2010, 08:13
Sabah sefalarım.
142410
Latin çiçeklerim.
142409
Süs bezelyelerim.
142411

Fatoş
08-05-2010, 13:13
SDurul'cum, çiçeklerin hele kırmızı güllerin çok güzeller, latinlerin çimlenmiş buna sevindim, birlikte ektiğimiz krizantem ve funda bende çiçek tomurcukları vermeye başladı, seninkiler nasıl? Merakla açmalarını bekliyorum. Bu yaz bahçende oldukça renkli görüntüler olacak , gerçi şimdiden başlamış , kolay gelsin arkadaşım

Sevgi Durul
08-05-2010, 21:37
Sevgili Fatoş hanım teşekkürler. Ne kadar güzel, sizin funda ve krizantemler tomurcuk vermeye başlamış. Benimkiler tembel. Fundalardan 12 tohum çimlendi. Perşembe günü şaşırttım. İkisi tutmadı, on tane funda fidem var. Krizantemler ise çok küçükler.
Fundalar, güneşte mi, gölgede mi kalmalı?
142614
Şubat ayında çimlendirdiğim, bir uzun saksı dolusu sedef fidesinden hayatta kalan tek sedef çiçeği fidesi,
142615
Eski evimizden getirdiğim uyku çiçeği yaprak vermeye başladı.
142616
Yine eski evden getirdiğim, büyük, beyaz papatyalar da yerlerine alıştı, yaprak büyütüyor.
142617

dağ çiği
08-05-2010, 22:11
Maşallah Sdurul bahçen iyice şenlenmiş.Meyvelerin, çiçeklerin hepsi çok güzeller en güzelide azmin.

Fatoş
08-05-2010, 22:34
SDurulcum, benim funda fideleri sabah güneşi alıyorlar ,fidelerin sağlıklı gelişmişler, havalar ısındıkça atağa geçiyorlar,krizamtemleri bahçe deuzun bir saksım vardı,son tohumları onun üstüne öylece serpmiştim,çimlenmişlerdi,doludan telef olmuşlardı sonra kök yerinden tekrar çıktılar hızla büyüdüler,onlar da öğleden akşama kadar güneş görüyorlar

Sevgi Durul
08-05-2010, 22:47
İki gün önce tomurcuk olan kırmızı gül açmaya başlamış. Bir de maviş, çiçeğiyle beni sevindirdi. Beni çocukluğumun çiçeğiyle kavuşturan sevgili Güler Hanım'a bir kez daha teşekkür ediyorum.
142636
142637
142638
142639

Sevgi Durul
09-05-2010, 00:23
Annelerin ve anneliğin bir güne sığmayacağına inananlardanım. Annelerin çiçeği beyaz karanfildir diye biliyorum, ama benden tüm annelere pembe bir karanfil... Gününüz kutlu olsun.
142654

Sevgi Durul
09-05-2010, 22:40
Bugün yine bahçedeydik. Ektiğimiz çiçek tohumları çimlenmeye başlamış. Maydanozlar, tereler, rokalar, marullar ıspanaklar da çimlenmiş. Eşim aslında ıspanak şimdi ekilmez, ama hevesin kırılmasın diye sesimi çıkarmadım diyor.
Gazanyaların iki rengini bahçede fındık fidanının altına diktim. Eğer yerlerini severlerse diğerlerini de götürürüm.
Bahçeye gidecek olan gazanyalar.
142820
142821
Balkondaki acem halısı coştu.
142822
Horozibiği büyüyor.
142823
Sindrella çiçeği, alalı bir ayı geçmiştir, hala çiçekleri solmadı. Sadece üzerindeki sarı kısımlar beyaza döndü. Bakalım tohum oluşturacak mı?
142824

Sevgi Durul
10-05-2010, 22:44
Bahçemizdeki kuşburnu (yabangülü) çalısı çiçekte. Yıllardır hep var, ama ben varlığını ve adını yeni öğrendim.
143131
143132
143133

Yılmaz Yalçın
10-05-2010, 22:47
Maşallah ne güzel manzaralar böyle bunlar:)İnsanın çay içesi geliyor elinize sağlık:)Yaseminde gelişme var mı?

Sevgi Durul
10-05-2010, 23:15
Maşallah ne güzel manzaralar böyle bunlar:)İnsanın çay içesi geliyor elinize sağlık:)Yaseminde gelişme var mı?

Teşekkür ederim. Kuşburnu buralarda çok, bahçeye giderken yol kıyılarında görünce çiçekleri dikkatimi çekti. Baktım ki bizim bahçenin komşu ile sınırdaki taş duvarların arasında da var, epeyce de büyük.
Yaseminde gelişme yok maalesef. Yerine komşudan aldığım çelikleri dikeceğim. Köklenmesini bekliyorum.

Sevgi Durul
11-05-2010, 15:18
Bazı çiçek ve tohumlarını ektiğimiz havuzun sağı ve solu, son durum.
143284
143285
143286
Saksıdaki bütün çuha çiçekleri bozulmuştu, tek sağlam kalanı bahçeye diktik.
143287

Yılmaz Yalçın
11-05-2010, 15:47
Sevgili Sdurul,
Bahçenizi oldukça düzenli ve temiz gördüm:)Çuhaların zamanı geçti benim de bahçemde 3 tane diri olanı kaldı.Tohum bağladı bazıları pekı tohumlarını ne zaman almak gerekiyor?

Sevgi Durul
11-05-2010, 23:02
Çok sağolun Yılmaz Yalçın kardeşim,
Bahçenin her tarafı böyle değil, daha düzenlenmemiş yerler de var. Sadece pazarları gittiğimiz için bu kadar oluyor.
Çuhaların tohum bağladıklarını farketmedim. Bu konuda bilgim yok.

Satı Uğurtan
11-05-2010, 23:12
İki gün önce tomurcuk olan kırmızı gül açmaya başlamış. Bir de maviş, çiçeğiyle beni sevindirdi. Beni çocukluğumun çiçeğiyle kavuşturan sevgili Güler Hanım'a bir kez daha teşekkür ediyorum.
142636
142637
142638
142639

Sevgili SDurul, gülleriniz çok güzel ve çok canlı, mavişiniz çok güzel erkenmi açtı? Benimkilerde tomurcuk bile yok daha sevgiler.

Sevgi Durul
11-05-2010, 23:28
Sevgili Satı hanım çok teşekkür ederim. Maviş bir aya yakındır tomurcuklu, açmasını sabırsızlıkla bekliyordum. Şu anda üç tane çiçeği oldu. Bir çok tomurcuğu da var. İnşallah sizin maviş de kısa sürede açar. Sevgiler...

Sevgi Durul
13-05-2010, 22:52
Bahçedeki rengini hatırlamadığım gül kırmızı açtı. Diğeri de açtı açacak, sarı. Bunları, mutlaka bizim cimbomlu kızımız, Sevil'imiz dedesine aldırmıştır.
143930
143931
143932

Sevgi Durul
13-05-2010, 23:12
İğde mis gibi kokan çiçeklerini açmış.
143938
143939
143940

Sevgi Durul
13-05-2010, 23:35
Meyveler büyümeye başlamış.
Elmalar,
143941
Ayvalar,
143942
143943
Erikler,
143944

beyhan2010
14-05-2010, 08:41
Günaydın ben yeni üyeyim, yılan gömleği kullanan arakadaşlardan bilgi almak istiyordum yardımcı olursanız sevinirim..(hangi forumda yazacağımı bilemedim)

Sevgi Durul
14-05-2010, 10:18
Günaydın ben yeni üyeyim, yılan gömleği kullanan arakadaşlardan bilgi almak istiyordum yardımcı olursanız sevinirim..(hangi forumda yazacağımı bilemedim)

Bu konuda herhangi bir bilgim yoktu. Sayenizde yılan gömleğinin vitiligoya iyi geldiğini öğrendim. Teşekkür ederim.

Fatoş
14-05-2010, 10:45
SDurul'cum meyveler harika görünüyor. Gülünün rengi güzelmiş. Bize de küçükken çiftlikte yılan gömleği toplatırlardı, neye yaradığını bilmiyordum,geçenler de benim de aklıma geldi ama soracak büyüğümüz kalmamıştı.Sayenizde öğrendim.

İpek Kozası
14-05-2010, 11:09
Her şey çok güzel görünüyor sayın Sdurul. Emeklerinizin karşılığını alıyorsunuz ne güzel maşallah, Allah nazardan saklasın bana da aynısından nasip etsin inşallah.

Sevgi Durul
14-05-2010, 15:31
Sevgili Fatoş hanım, sevgili İpek Kozası teşekkür ederim.
Fatoş hanım, ağaçlar net sayesinde yeni bilgiler öğreniyoruz. Ne mutlu ki buradayız.

Sevgili İpek Kozası, daha çok gençsiniz, kızım yaşınızdasınız. O, 20 Haziran 1977 doğumluydu.İnşallah ilerleyen zamanlarda, sizin de güzel bir bahçeniz olur. Allah her isteyene nasip etsin. Sevgiler...

fmerry
14-05-2010, 16:31
merhaba,

kağıt çiçekleri ilgimi çekti hiç duymamıştım burda kağıt çiçeğinide öğrendim

sevgiler

bu arada eriklerden benim de canım çekti tuza ban ban ye

Sevgi Durul
14-05-2010, 21:30
Sevgili fmerry, kağıt çiçeğini ben de yeni öğrendim. Çiçekçide görünce hoşuma gitti, aldım.
Yakın sayılırız, buyrun gelin erikleri dalından koparıp yersiniz.Ekşi sevmem, tadına bile bakmam.

Sevgi Durul
14-05-2010, 21:39
Meyvelere devam ediyoruz. Kirazlar irileşiyor.
144143
Şeftali,
144144
Çekirdeksiz üzüm,
144145
Kokulu üzüm,
144146
Kabaklar büyüyor, bakalım ne zaman çiçek açacak?
144147

Sevgi Durul
14-05-2010, 21:46
Bahçedeki zeytin fidanları çiçek açmaya hazırlanıyor.
144158
144159

Sevgi Durul
14-05-2010, 21:49
Bademler, irileşmişler.
144162
144163
Cevizler de büyümeye devam ediyorlar.
144160
144161

ozbey
14-05-2010, 23:29
Sayın SDurul, maşallah nazar değmesin, ne kadar bereketli bahçeniz.
Allah sağlıkla yemek nasip etsin.

Sevgi Durul
15-05-2010, 18:00
Çok sağolun sevgili arkadaşım ozbey, eşim mümkün olduğunca çeşitli fidanlar dikmişti. Domates, biber, patlıcan, soğan, maydanoz, marul, rokaları da yetiştirmeye çalışıyoruz. Allah'a şükür, yazları pazardan pek meyve sebze almaya gerek kalmıyor.

ciceksever70
15-05-2010, 18:52
Sevgili SDurul, bu hafta bizde yagmur bol olunca tek tek bahceleri gezmeye firsatim oldu. Henüz cok isiniz var gibi ama taslaklar güzel günlerin habercisi. Cimlenen cicekleriniz cok güzel. Size kolayliklar dilerim...

Sevgi Durul
15-05-2010, 23:31
Sevgili çiçeksever, iyi ki oralarda yağmur yağmış. Siz de bahçelerde gezme fırsatı bulmuşsunuz. Yorumlarınız için teşekkür ederim. Gerçekten çok işimiz var. Ama sonuçlar güzel olursa bütün yorgunluklar unutulacak. Hepimize kolay gelsin.

Sevgi Durul
16-05-2010, 09:31
Geçen hafta gazanyaları fındık fidanının dibine dikmiştim. Hafta arası gittiğimizde toprak çok kurumuştu. Bol bol suladım, hem gazanyalar hem fındık fidanı kana kana su içtiler. Bir yandan da düşünüyorum, bol su fındığa zarar verir mi diye? Bakalım bugün gittiğimizde nasıl bir manzarayla karşılaşacağız?
144432
Alev çiçeği ve menekşelerin rengi değişmiş.Eflatun beyaz alev çiçeği beyaza dönmüş. Sanırım toprağın yapısıyla alakalı.
144430
144431

Sevgi Durul
16-05-2010, 09:36
Menekşelerle ilgili fark ettiğim, renklerinde açılma, çiçeklerde artış. Bu kısım dökülen tohumların çimlenmesiyle menekşe tarlası olacak.
144435
144436
144437

Birol
16-05-2010, 15:27
Sevgili SDurul
Bahcenizi doyasıya gezdim ellerinize sağlık hepsi çok güzel. Cimbomlu kızınızın sarı kırmızı gülü bir cimbomlu olarak çok hoşuma gitti.:)) Sevgiyle kalın.

Sevgi Durul
16-05-2010, 23:45
Bugün bahçede çok iş vardı. Sebze bahçesi çapalandı, domates, biber, patlıcan fideleri dikildi. Kavun, karpuz ekildi.
Çapa başlıyor.
144648
Bu iş biraz zor galiba.
144649
Tamamlanıyor.
144650
Fideler dikiliyor.
144651
Sulanıp, büyümesi bekleniyor.
144652

Sevgi Durul
17-05-2010, 00:50
Bahçeden güzel çiçekli bir ot, kıyılarda oldukça çok var. Yetiştirmeye uğraşsan olmaz.
144653
144654
Gelincikler bahçeyi renklendirmiş.
144655
144656
Kır papatyaları.
144657

Sevgi Durul
17-05-2010, 10:15
Dağ çileğinin sürpriz konuğu.
144674
144675
144676

Dudi
17-05-2010, 10:18
Bayılıyorum bu konuklara en sevdiklerim ;)

Sevgi Durul
17-05-2010, 10:55
Uğur böcekleri benim de en sevdiklerim, Dudiciğim. Of ya mesajı görünce aklıma yapraklar geldi. Bir daha ki gidişte parmağıma ip bağlıyayım.

Dudi
17-05-2010, 10:58
Göndermesenizde hiç önemi yok lütfen dert etmeyin. Müsait olduğunuz zaman halledersiniz. İllaki olacak diyede lütfen sıkmayın kendinizi :)

Bu arada bu kocayemiş değil mi? Meyvesi oldumu hiç? Çiçeklenmesi ne zaman ouyor?

Yılmaz Yalçın
17-05-2010, 11:01
Sevgili SDurul,
Maşallah uğur böcekleri bahçenizi çok sevmiş:)Benim bahçeye bir tane bile gelmiyor:)Yanlışlıkla konsa bahçeye bağlayacağım:)

Sevgi Durul
17-05-2010, 11:06
Söz verilmişse verilmiştir, ama biraz gecikti, unutkanlığım yüzünden. Dün bahçede çok iş vardı, sebze diktik. Ben eşimin emir eri, onu getir, bunu götür. Arada çatıyorum; ben seninle çiftçi diye evlenmedim, diye.
Evet sevgili Dudi bu kocayemiş. Daha çok küçük, bu bahar diktik. Çiçeğini ve meyvesini görmedik henüz.

Dudi
17-05-2010, 11:10
Erkekler böyle işte, bir iş yaparken eşlerini çırak yapmaya bayılırlar :D Toplarsanız yapraklar körpelerden olursa sevinirim :D
Bende, kocayemişi balkonda saksıya diktim bu bahar bakalım nasıl olacak?

Sevgi Durul
17-05-2010, 12:46
Arkadaşlar, sabah sefası diye ektiğim tohumlardan çıkan fideyi sabah sefasına benzetemedim. Yanlış biliyor da olabilirim, yetiştiren arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler.
144752

Yılmaz Yalçın
17-05-2010, 13:05
Sevgili Sdurul,
Fidelerinizin en büyük olanı hariç diğerleri sabah sefası:)Ben de forumda sormuştum 2 hafta önce:)

dağ çiği
17-05-2010, 22:10
Menekşeleriniz çok güzel meyve ağaçları çok neşeli gözüküyor, sebzelerinizde inşallah hayırlısıyla büyür.Koca yemiş bizim dağlarda çoktur meyvesinin tadıda görüntüsüde çok güzeldir.

Sevgi Durul
17-05-2010, 23:28
Sevgili Sdurul,
Fidelerinizin en büyük olanı hariç diğerleri sabah sefası:)Ben de forumda sormuştum 2 hafta önce:)

Teşekkür ederim cevabınız için, Yılmaz Yalçın kardeşim. Bugün eltim gelmişti, aynen sizin söylediğiniz gibi büyük olanın dışındakiler sabah sefası dedi. Büyük olanı sökecekti, her ihtimale karşı söktürmedim. Belki o da sabah sefasıdır.

Sevgi Durul
17-05-2010, 23:31
Menekşeleriniz çok güzel meyve ağaçları çok neşeli gözüküyor, sebzelerinizde inşallah hayırlısıyla büyür.Koca yemiş bizim dağlarda çoktur meyvesinin tadıda görüntüsüde çok güzeldir.

Teşekkür ederim sevgili dağ çiği,
Kocayemişi forumlarda buldum. Gerçekten çiçeği ve meyvesi çok güzel. Bakalım bizim kocayemiş ne zaman meyve verecek?

Sevgi Durul
17-05-2010, 23:42
Uyku çiçeğim açmaya başladı.
144932
Pembe papatyalar.
144933
144934
Horozibiğinin çiçeğini horozibiğine benzetemedim.
144935
Katmerli kalanchoe katmerlerini tam olarak açamadı,
144936katmerlinin katmerlisiymiş.

Sevgi Durul
17-05-2010, 23:51
Bahçedeki kırmızı gül bütün goncalarını açmış, sarı gül biraz daha gölgede kaldığından mıdır nedir açmamış. İkisi birlikte açsaydı, çok güzel olacaktı.
144941
144942
144943

Sevgi Durul
18-05-2010, 09:59
Antep fıstıkları,
145035
145036
145037
145038