View Full Version : SDurul / Bahçe
Sayfalar :
1
2
3
4
5
[
6]
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
Sevgi Durul
23-05-2011, 13:45
Üzerinde gezen tırtıl, kırmızı gülümün açmasını engelleyememiş. :rolleyes:
215268
215269
Sevgi Durul
23-05-2011, 13:55
Güllerin hepsi tomurcukta. Bu da yeni aldığım pembe gülüm. Dün götürmeyi unutmuşuz. :( Dikilmeyi bekliyor. Bu gün gidebilirsek, dikerim.
215270
Sevgi Durul
24-05-2011, 11:40
Dallarda olan büyük böcekler, küçük zararlıları mı yiyor, merak ettim.
Sevgili SDurul, süsenleriniz çok güzel.
Beğenmenize sevindim, sevgili Kiraz. O kadar çok fotoğrafını çektim ki, en güzellerinden biri, sizin için gelsin. Sevgiler...
215847
Sevgi Durul
24-05-2011, 15:32
Bunları biz yetiştirmedik. Örneğin sarı çiçekli yasemin, adeta komşu bahçelerle çit oluşturmuş Önceden bir kök var sanıyordum. Bitkinin adını sanını öğrenince farkettim ki çok var. Sadece bizim bahçede değil, her yerde var burada. Yol kenarlarında bile var.
215952
215953
215954
215955
215956
Sevgi Durul
24-05-2011, 15:36
Bunlar da yetiştirmediklerimizden. Sarı çiçeği çok hoşuma gitti.
215961
215962
Kır papatyası,
215963
Gelincik tomurcuğu,
215964
Sevgi Durul
24-05-2011, 15:49
Geçen bahar, bahçedeki ilginç bitkileri görüntülerken, orobanş otuyla tanışmıştım.
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=150597&d=1275923031
Parazit bitki olduğunu o zaman öğrendim. Bu sene bu kadar açıp tohum dökmeden, yerlerinden kazıp, poşete koydum. Yine çıkarsa yine kazılacak. Bu bitkinin diğer adı da canavar otu.
215974
215975
215976
215977
Bunu yazmadan geçemeyeceğim. ağaclar.net bir okul. Bir elli yıl daha yaşasam bu otu, zararlarını öğrenemezdim. Ayrıca bu bilmediğimiz bitkilerin isimlerinde yardımcı olan sevgili Güngör Salman'a teşekkürü borç bilirim.
Sevgi Durul
25-05-2011, 11:18
Pazar günü çektiğim görüntülerin devamı. Bu sene Antep fıstıklar erken kızarmış
ve bol olacağa benziyorlar.
216315
216316
216317
216318
Sevgi Durul
25-05-2011, 11:26
İki bardak çay eşliğinde, bahçeden genel görüntüler...
216320
216321
216322
216323
Tarla faresi veya köstebeğin eseri.
216324
karalale
25-05-2011, 11:35
Çayın birini müsadenizle ben içtim. Bu güzel görüntülerle çok da iyi gitti valla. Delik te köstebek işine pek benzemiyor, ben çok çekiyorum köstebekten. Tüm çiçeklerin diplerin de geziyor. Lale ve glayör lerin tüm soğanları gitti. Bahçenizde keyifli günler diliyorum, selamlar...
Sevgi Durul
25-05-2011, 12:10
Afiyet olsun, sevgili karalale, gerçekten buraya gelip bir bardak çayımızı içebilseniz. Yeni semaverin çayı da başka çaylara benzemiyor. ;)
O toprakta görülen deliklerden bir kaç yerde var. Köstebek değilse tarla faresidir, o zaman. Yılan, çıyan, solucan, fare, böcek bana görünmesinler de, mutlu mesut yaşasınlar, bahçede.
Eşim o gün, asmalarında yapraklarında seyreltme yaptı. Ben de yaprakları demetledim, zeytinyağlı sarma olacaklar. Zeytinyağ da bahçeden.
216341
216342
216343
Üzüm ve üzüm yaprakları harika sarmasıda pek güzel olur. Afiyet olsun
Sevgi Durul
26-05-2011, 17:12
Üzüm ve üzüm yaprakları harika sarmasıda pek güzel olur. Afiyet olsun
Teşekkür ederim, hoş geldiniz, gülsu.
Bahçeden bir görüntü.
216980
Üzerinde su damlası olan fotoğraf çekemesem aklımda özür bulunacaktı, çekebildim.
216981
Evin bahçesinden,
216982
216983
Su damlalı aynısafanın güzelliği.
216984
Sevgi Durul
26-05-2011, 17:42
Bulutlar va ağaçlar havuzda.
217011
Uğur böcekleri görülmeye başladı.
217012
Geçen sene diktiğim diğer renkleri yaşamazken, bu renkte açan yer minesi yaşamaya ve yayılmaya devam ediyor.
217013
217014
Tomurcuk çiçek ve meyve bir arada.
217015
Sayın SDurul; Güller harika. O pembe gülden daha bugün bahçeye inip zemin komşudan istesem mi dedim. Budama zamanı gelince istemeye karar verdim. Bir de baktım sizin sayfada da aynısı var. Sanki benden edinmelisin diyor.;)
Oturduğum apartmanın otoparka bakan tarafta minicik bir bahçesi var. Apartmanca telle çevrildi. Bir kaç kişi ağaç dikmişti. şimdi tamamen zemin komşu bakıyor. Bahçe ile uğraşırlarken laf attım mutfak camından. İnip arabadan çiçek tohumları verdim. Komşu İsmail amca sebze bir şey getirdiniz mi dedi. Ben de çok az kara kabak var dedim. Sefte topladım. Geçen istediğinde bezelye getiremediğimden kabakları sattım gönlü olsun diye. Daha ben bile tadına bakmadım dedim.;)SOnra mutfağa girip kalan üç taneyi yemek yanına ikinci bir yemek daha yaptım. Tadmadan durmadım yani. Bahçede yene ne varsa yemeye çalışıyorum. Neden bilmem. Özlenen bir merak herhalde.:D
Çayları görünce aklıma geldi. Geçen gün bahçede tüp bitti. Eşim mangalı yakıp çayı öyle koyunca gitti benim ayna gibi parlayan çaydanlığım dedim. Aklıma sizin semaver geldi. Bir tane alalım dedim eşime.
Yaprakları görünce ağzım sulandı adeta. Daha yeni sofradan kaltım oysa. Aslında ben tadımcıyım. Yemek yapmayı ve tatmayı çok seviyorum. Aslında yemeyi de seviyorum. Ama beni de bu iştahlı yazılarla obezim zannedecekler.:p Her şey çok güzel ellerinize sağlık.
Kaplumbağanın da yavruları yanında olacağı hiç aklıma gelmedi. Acaba ondan mı bizim bahçede sayıca fazla ıceberg yenmiş. Öyle ise feda olsun onlara..
Sağlıcakla Kalın...
Yücel Canpolat
26-05-2011, 22:07
Sayın hocam anlasılan çayınıza yetişemedim ama su damlacıklı resimleriniz harika görünüyor hele gökyüzünün havuzda ki görüntüsü harika asma yaprakları Siz de zeytin yağlı sarma olmaya başlamış afiyet olsun,ben de bu sene bir kaç kök üzüm diktim ne derece başarabilirim bilemiyorum,bildiğim biraz ilçlama konusun da hassas oldukları,sizin üzümler harika geçen senekileri görmüştüm:)bir kaç cumle ile üzüm tecrübelerini beyefendi bizlere aktarırsa çok seviniriz:)
Sevgi Durul
27-05-2011, 10:58
Sevgili Uzaylı, gülleri ben de çok seviyorum. Geçen yıl aldıklarımı evdeki inşaat dolayısıyla, saksılarda balkonda tutmuştum. Geçenlerde bahçeye geçirdim. Bahçe tam düzene girmese de, güzel güzel açmaya başladılar. Bahsettiğiniz pembe gülün aynısını yine aldım, uzak bahçeye diktim. Bir gülüm eşimin çapa makinasının gazabına uğradı, yanlışlıkla.:( Üzerinde tomurcukları da vardı. Neyse ki şimdi sürgün verdi.
Sizin sebzelerinizi imrenerek izliyorum. Biz domates, biber, patlıcan, maydanoz, roka, vs dışında sebze yetiştiremiyoruz. Eşim emekli ama, özel MTSK da yöneticilik yaptığı için, fazla boş vakti olmuyor. Olan boş vaktini de ancak ağaçlara ayırabiliyor.
Bizim semaverden almanızı şiddetle öneririm. Çayının güzel olması bir yana, bir kaç çalı çırpıyla, çayınızı demleyip içebiliyorsunuz.
Yapraklar çoğalınca konserve işi çıkacak. Yaprak konservesini de öneririm. Taze yapraktan farkı olmuyor.
Kaplumbağayı bir daha görmedim. Tekrar geldiğinde, yanında yavruları da olur, umarım.:p
Bizim bahçede her geçen gün eşyalar, alet edavat gittikçe artıyor. Bir çok şeyi ya çit olmadığından, ya da depolanacak er olmadığından ertelemek zorunda kalıyoruz. Ama nihayet su depolarını yükseltmek için altı küçük depolu bir yer yapmaya başlıyoruz. O zaman bazı eşyaları arabada taşıyıp durmak zorunda da kalmayız. Hepsi sırayla olacak inşallah. Ama sabır benim için çok zormuş. Allah'tan bahçe ile ilgilenirken stres atıyorum. Nankörlük etmeyeyim, çok şükür.
Her bahçenin farklı özellikleri artıları var. Maaşallah, Manisa üzüm diyarı zaten. Yaprak konservesi kuru yapılan mı, yoksa salamura gibi mi? merak ettim. Görümcem, geçen sene pet şişeye bükülerek doldurulmuş yapraklardan bir şişe bana vermişti. Başta tereddüt ettim ama yeni toplanmış gibi, çok güzelmiş. Siz nasıl yapıyorsunuz? Yemekle aram çok iyidir. Ama kışlık bir hazırlıkla yardım dışında uğraşmadım. Bu sene dipfrize bezelye koyduk annemlerle bakalım hoşumuza gidecek mi?
Kolay gelsin...
Sevgi Durul
27-05-2011, 20:06
...., ben de bu sene bir kaç kök üzüm diktim ne derece başarabilirim bilemiyorum,bildiğim biraz ilçlama konusun da hassas oldukları,sizin üzümler harika geçen senekileri görmüştüm:)bir kaç cumle ile üzüm tecrübelerini beyefendi bizlere aktarırsa çok seviniriz:)
Sayın Yücel Canpolat kardeşim, beyefendiyi ağaclar.net'e üye yapmanın ikna turlarındayım. İkna edebilir miyim bilemiyorum ama, üzüm ile ilgili tecrübelerini
buradan aktaracaktır umarım.:confused:
Sevgi Durul
27-05-2011, 22:59
Sevgili Uzaylı, bahçeye depo tarzı bir yer yapmanız çok iyi olur. En azından sürekli gerekli olan malzemeleri, taşımak zorunda kalmazsınız. Biz evciğin merdiven altını depo olarak kullanıyoruz. Kazma, kürek, çapa damlama hortumları, ilaç motoru, çapa motoru, motorlu tırpan ve daha aklıma gelmeyenler biraz zor sığışıyoruz. Bu yaz arka tarafa yeni bir depo, üstü de balkon olarak kullanılacak şekilde yaptırmayı düşünüyoruz. Zaten inşaat işleri bizde yılan hikayesine döndü.:mad:
Önceden kullanırdık, sağlığa zararlı olduğu bilincine varalı pet şişeyi pek kullanmamaya çalışıyoruz. O şekilde kuru olarak burada da yapanlar var. Ben hiç yapmadım. Deneyin göreceksiniz, yaprağın en iyisi konserve edilmiş olanı. Tarifini vereceğim linkte anlatmıştım.:p
http://agaclar.net/forum/showthread.php?t=8801&page=2
Hepimize kolay gelsin... Sevgiler...
Sevgili SDurul gülleriniz,havuzunuz,uğur böceğiniz,,o kıpkırmızı fıstıklar,bir de iki bardak çay, eh daha ne olsun .Bütün sevdiklerimiz bahçenizde .Ağaçlarınızda çok sıhhatli görünüyor.Asma yapraklarınızın konserve kısmını okudum.Eskiden bezelye,taze fasulye. şeftali konserveleri ile çok uğraştım,ama asma yaprağını bilmiyordum.Sayende öğrendim.Ben bu senelerde sadece turşu, ev tarhanası ve şefkali konservesi yapıyorum.Bezelye ve barbunya fasulyesini deep frizde saklıyorum.Bahçeniz yazın daha da renkli olacaktır.resimlerini bekliyorum.Selamlar sevgiler canım .
Orhan Özbilgiç
30-05-2011, 05:52
Eh artık! Sizde yazı yakalamışsınız. Bir biz kaldık.
Güller açmış, asma yaprakları toplanmış. Bende birkaç gün sonra toplayacağım. Ancak oluyorlar.
Bahçenizde çay gerçekten içilir artık.:)
O doğal olarak yetişen sarı çiçeklerde ne güzel öyle! Ben 1407 no' lu mesajdakini ''Katır Tırnağı'' na benzettim. Çünkü bildiğim kadarıyla bir maki.
Tüm çiçekleriniz açmaya başlamış. Sağlık ve mutluluk içinde bir yaz geçirmenizi diliyorum.
mandalinci
30-05-2011, 06:23
Ellerinize sağlık Sn.SDurul,
Çiçekler güzel, çay güzel hele hele asmanız ve yapraklarına bayıldım. Ellerinize sağlık, afiyet olsun, tadını çıkarın.
Sevgi Durul
30-05-2011, 12:41
Sevgili berrinb, teşekkür ederim.
Asma yaprağından konserve yapın, hiç pişman olmazsınız. Cam kavanozda yapıldığı için sağlıklı ve dalından koparılmış gibi taze. Barbunya ve bezelyeyi, vişne kayısı gibi bazı meyveleri, biz de deep frizde saklıyoruz. Söylemeyi unuttum, asma yaprağını da deep frize koyuyoruz bazen.
Benden de selamlar, sevgiler... Berrin Hanım'cım.
Orhan Özbilgiç Öğretmenim. Bu hafta hava yine soğuk. Her gün yağmur, dolu yağıyor. Uzun zamandan beri ilk kez bu pazar bahçeye gidemedik. Evin içersinde hırkalarla dolaşıyoruz.
Katır tırnağına benzeyen bitkiyi, ''bu bitkinin adı nedir?'' bölümünde, sormadıysam araştırıp sorayım. Öyle çok bitki adı soruyorum ki bazılarını unutabiliyorum.
Ben de size güzel bir yaz diliyorum. Saygılar...
Sayın mandalinci bahçemize hoş gelmişsiniz. Teşekkür ediyor, esenlikler diliyorum.
kelebekçalısı
03-06-2011, 21:30
Sayın SDurul bahçenize ziyaret geldim merhaba,keyifle dolanırken asma yaprakların da gözüm kaldı,benim asma yapraklarım henüz mercekle gözüküyor siz'e afiyet olsun,epey zamandır ara vermek zorun da kaldım ama dostların bahçelerine habersiz ziyaretlerim oluyor du fakat yazmayı ihmal ettiğimi biliyorum inşallah bir daha olmaz:)Sizlere bahçe çalışmalarınız da kolaylıklar diliyorum sağlıcakla kalınız:)
Sevgi Durul
03-06-2011, 22:12
Sevgili kelebekçalısı, hoş geldiniz, safalar getirdiniz. Sizi uzun süre, forumlarda göremeyince, bir daha gelmeyeceksiniz sanmıştım. Bahçemizin kapıları siz sevgili dostlara, her zaman açıktır.
Ben de size kolaylıklar diliyorum. Sevgiyle kalın...
Cumhur Tonba
03-06-2011, 22:37
SDurul,
Havuz, sarma, zeytinyağı. Güller, üzümler, meyveler.
Siz artık oralardan hiç kımıldamazsınız sanırım. Ege'nin harika iklimi de cabası.
Kolay gelsin. Saygılar, selamlar. Baş sayfanızdaki çayın birisni hak ettim. Zira bahçenizi dolaşırken çok yoruldum.
Sevgi Durul
03-06-2011, 23:15
Sayın Cumhur Tonba, bir de Simav'ın artçı depremlerini hissetmesek daha güzel olacak. Burada (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=24616) deprem sonrası ile ilgili görüntüler ekledim.
Sevgi Durul
04-06-2011, 11:13
Melisam açmaya başladı. Çok güzel kokuyor, keşke daha önce alsaymışım.
220322
220321
Sevgi Durul
04-06-2011, 11:24
Tohumdan yetişip, büyümeye çalışanlar.
Sevgili cemo'dan, sabah sefaları.
220323
Sevgili Uzman'ın gönderdiği horozibiği ve tütün çiçeği fideleri.
220324
220325
Sayın tturt'un gönderdiği altın çilekler.
220326
Tohumdan pembe sardunya.
220327
Sevgi Durul
04-06-2011, 11:28
Satın alınan altın çilekler, dikilmeyi bekliyor.
220328
Sayın malbman'ın gönderdiği red robinler.
220329
Sevgi Durul
04-06-2011, 11:32
Gaura çalısı, bahçedeki yerini sevdi. Alındığından beri açıyor.
220330
220331
220332
Sevgi Durul
04-06-2011, 11:37
Güller,
220333
220334
220335
220336
Sevgi Durul
04-06-2011, 11:45
Unuttuğum kırmızı gül, mahsun kalmasın.
220337
Ellerine sağlık ablacığım muhteşemler, tam gül zamanı heryer rengarenk :)
Bahçemiz
04-06-2011, 14:37
Melisam açmaya başladı. Çok güzel kokuyor, keşke daha önce alsaymışım.
220322
220321
Bu güzel kokulu bitkiye Melisa da dendiği için tıbbi Melisa (Oğulotu / Melissa Officilanis) ile kesinlikle karıştılmaması gerekiyor tabiiki..:rolleyes:
Paylaşım için teşekkürlerSDurul, birbirinden güzelller hepside, elerinize sağlık.
ciceksever70
04-06-2011, 15:52
Resimler cok güzel cikmis. Tüm bahceler senlendi ne güzel...
ciceksever70
04-06-2011, 15:55
Sevgili SDurul deliklerden ne haber? Aklima geldi icine bir cubuk sokup yoklayinca tünel olup olmadigini anlayabiliyorsunuz. Tünel devam ediyorsa tarla faresidir yoksa danaburnu ya da yilan olabilir.
Sevgili SDurul güllere bayıldım maşallah harikalar ellerinize saglık
Canım sabah sefalarını seyerlt dik. Mesela, istemediğin kötü duvar diplerine ve tel örgülere sardır. İri, pembe beyaz acacaklar. Ben ekmeyi unutmuşumda:(
Sende izlerim artık.
Sizde melissalar açmaya başlamış, ben ölmezmiyim. Kokusu burnuma geldi sanki. Süper bir koku, süper. Ellerine ve yüreğine sağlık.
Cumhur Tonba
04-06-2011, 22:25
Sayın Cumhur Tonba, bir de Simav'ın artçı depremlerini hissetmesek daha güzel olacak. Burada (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=24616) deprem sonrası ile ilgili görüntüler ekledim.
Sayın SDurul,
Bu konuda çok haklısınız. Neyimiz doğru ki oturduğumuz evler doğru yapılmış olsun. . Para hırsı, vurdumduymazlık ne yazık ki oturduğuz evleri tabutumuz yapıyor.
Görüyorruz ki ilk yıkılanlar da kamu binaları oluyor.
Sevgi Durul
05-06-2011, 23:05
Ellerine sağlık ablacığım muhteşemler, tam gül zamanı heryer
rengarenk :)
Sevgili Dudi, gülleri ben de çok seviyorum. Hangi çiçeği sevmiyorum ki? Tam açmamış halleri daha da güzel.
Bu güzel kokulu bitkiye Melisa da dendiği için tıbbi Melisa (Oğulotu / Melissa Officilanis) ile kesinlikle karıştılmaması gerekiyor tabiiki..:rolleyes:
Paylaşım için teşekkürlerSDurul, birbirinden güzelller hepside, elerinize sağlık.
Sayın Bahçemiz buna parfüm çalısı, kolonya çiçeği de deniyormuş. Önceden de söylediğim gibi keşke daha önce alsa imişim.
Ben teşekkür ediyorum.
Sevgili SDurul deliklerden ne haber? Aklima geldi icine bir cubuk sokup yoklayinca tünel olup olmadigini anlayabiliyorsunuz. Tünel devam ediyorsa tarla faresidir yoksa danaburnu ya da yilan olabilir.
Sevgili çiçeksever, bugün gittiğimizde baktım, göremedim. Son yağan yağmurlarda bahçeye sel inmiş, ara ara toprak yarılmış. Eşim otları biçmeyip çapaladığına, çok pişman oldu. Önümüzdeki zamanlarda yonca ekip, büyüdükçe motorlu tırpan ile biçmeyi planlıyor.
Bu günkü bahçe yolculuğumuz acilde noktalandı. Hiç anlamadığım bir şekilde kaşıntıyla birlikte ayaklarım davul gibi şişti. Hastaneye gitmek istemedim ama, evdekilerin zoruyla gittik. Saat 23:30'a kadar serumum ancak bitti. Allerjik reaksiyon dendi, ben hala böcek vs sokması olduğunu düşünüyorum.
Hani demişsiniz ya, yılan da olabilir. Ayağım şişince herşey aklıma geldi. Yılan olmasın ne olur, ya da ben görmeyeyim.
Sevgi Durul
05-06-2011, 23:56
Sevgili SDurul güllere bayıldım maşallah harikalar ellerinize saglık
Teşekkür ederim, sevgili Periş. Güller sırayla açmaya başladı. Eşimin yerlerini değiştirttiği güller keyifsiz. Çapa makinasının gazabına uğrayan pembe gül, sürgün vermiş.
Canım sabah sefalarını seyerlt dik. Mesela, istemediğin kötü duvar diplerine ve tel örgülere sardır. İri, pembe beyaz acacaklar. Ben ekmeyi unutmuşumda:(
Sende izlerim artık.
Sizde melissalar açmaya başlamış, ben ölmezmiyim. Kokusu burnuma geldi sanki. Süper bir koku, süper. Ellerine ve yüreğine sağlık.
Cemo'cum, sardunyaları bahçeye geçirince saksılarına hep tohum ekmiştim.:D
Sabah sefalarını saksıdan alıp alıp istediğim yerlere dikiyorum. Açmalarını merakla bekliyorum.
Melisanın üzeri salkım salkım çiçek. Geceleri çok güzel kokuyor. İçeri mi alsam ne?
Geçmiş olsun sevgili arkadaşım, neyse ki ucuz atlatmışsın.
Sayın SDurul; Geçmiş olsun. Şimdi iyisinizdir inşallah...
Sevgili öğretmenim geçmiş olsun. O "alerjik reaksiyon"a ne sebebiyet vermiş olabilir. Böcek sokması kesin mi? Aman dikkatli olun.
ciceksever70
06-06-2011, 15:33
Gecmis olsun sevgili SDurul. Aslinda tarla faresi bitkiler icin daha tehlikeli. Yilanlar onlari ve salyangoz yumurtalarini yiyor. Biz yilanlara alistik, zararsiz olan minik yilanlardan cok var bizde. Büyük oglum bile görünce bir sopayla alip suyun kenarina birakiyor. Tabii biraz ürperiyor insan soguk hayvan ne de olsa.
Sevgi Durul
06-06-2011, 17:22
Sevgili arkadaşlarım Maki, Uzaylı, sevim.K, çiçeksever, teşekkür ederim.
Şu anda iyiyim. Eşimin söylediğine göre boya otu değmiş. Bundan sonra bahçede çorapsız gezmek yok. Hatta çizme alsam iyi olacak. Sevgiler...
Sevgili çiçeksever, yılan korkum fobi derecesinde. Sizde ki gibi bahçede görsem, herhalde bir daha gidemem. Muhakkak vardır da, iyi ki görmüyorum.
Sevgili SDurul,çok geçmiş olsun güller harika ellerine sağlık.
Sevgi Durul
06-06-2011, 21:00
Son yağan yağmurlarda bahçeye sel inmiş, ara ara toprak yarılmış. Eşim otları biçmeyip çapaladığına, çok pişman oldu. Önümüzdeki zamanlarda yonca ekip, büyüdükçe motorlu tırpan ile biçmeyi planlıyor.
Bahçe daha yeni çapalanmıştı. Şiddetli yağış, sel her tarafı mahvetmiş. Benim bildiğim daha önce hiç böyle olmamıştı.
221176
221177
221178
221179
221180
Sevgi Durul
06-06-2011, 21:24
O gün ilk iş olarak, eşim asmaları budadı. Burada yerel dille buna, kızıl kel diyorlar.
Budanan dallardaki körpe yapraklar, sarmalık için bir bir ayrılıp demetlendi. Tabii bu da benim işimdi. Neredeyse akşama kadar sürdü.
221201
221202
221203
Sevgi Durul
06-06-2011, 21:26
Bahçedeki güller de açmaya başlamıştı.
221208
221209
221210
bettyycim
06-06-2011, 21:27
Kışlıklar hazır, ohhh mis gibi sarmalar gözümün önün de :D
Bahçemiz
06-06-2011, 21:46
Sayin Durul öncelikle geşmiş olsun, bu arada düzelmişsinizdir inşaAllah.
Bir adıda Melissa olan çiçeğin diğer isimlerinide vermişsiniz, teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.
Güllerinizin görüntülenmesini harika gerşekleştirmişsiniz, kartpostal gibiler maşaAllah, kimbilir nede güzel kokuyorlardır.
Eşiniz dikkat etsin asmaları toplarken, tehlikeli gördüm ekrandan:)
Selamlar
Sevgi Durul
06-06-2011, 22:23
Sayın Bahçemiz, teşekkür ederim, iyiyim.
Güllerin fotoğraflarını beğenmenize sevindim, kokuları da çok güzel.
Gördüğünüz fotoğrafta eşim barbekünün üzerindeydi, korkulacak bir şey yoktu. Daha sonra, bu demirler beni götürür mü, götürmez mi derken, balkondan demirlerin üstüne çıktı. Asıl tehlike o zamandı. Allah'tan bir şey olmadı. Saygılar...
Sevgili SDurul,çok geçmiş olsun güller harika ellerine sağlık.
Çok sağol arkadaşım, teşekkür ederim. Sevgiler...
Kışlıklar hazır, ohhh mis gibi sarmalar gözümün önün de :D
Sevgili bettyycim, sizi burada gördüğüme sevindim. Evet kışlıklar, neredeyse kış bitmeden, hazırlanmaya başladı. :D Yapraklar konserve olacaklar.
Yılmaz Yalçın
06-06-2011, 22:32
Sevgili SDurul,
Çok ama çok geçmiş olsun,Allah kazadan beladan ve böceklerden korusun..güller için de Maşallah diyelim:)
Sevgi Durul
06-06-2011, 22:43
Teşekkür ederim, kardeşim. Çok sağ olun.
Bu ceviz ağacında ceviz olmuyordu, neredeyse kesilecekti. Bu sefer salkım salkım cevizi var, bahçeye gidemediğimiz süre içinde epeyce büyümüşler.
Güneş yanığı için, cevizlere bu gün kaolin kili atıldı.
221252
221253
Arbutus unedo çiçek açtı, meyvesini göreceğiz derken meyve yapmadı. Bu bahar, epey sürgünle büyümüş görünüyor.
221254
221255
İncir yaprağında arı.
221256
diver_bird
06-06-2011, 23:38
Sevgili SDurul Ablam Merhaba
Bahçen şenlenmiş çok güzel güller var içim gitti mis gibi kokuyorlardır şimdi.
Yılan korkusu nedir bilmiyordum bende hayvanat bahçesinde gördüm hep. Fakat geçen yaz tomurcuklanan güle bakarken bişi gördüm yerde yavruydu solucan sandım önce brden kaydı ve gitti; off yılan var kaçtı diye bağırdımm. Sanırım yüzü soğuk derlermiş ya doğru sözmüş. Birde büyüğünü görsem ne yapardım bilmem.
Sevgi Durul
07-06-2011, 11:44
Sevgili diver_bird, yeniden hoşgeldin. Çok teşekkür ediyorum. Evet güller mis gibi kokuyorlar. Şimdi tomurcuklanan güllere bakarken senin gördüğün yılan aklıma gelecek. Tedirgin oldum şimdi.:eek:
Sevgili SDurul geçmişler olsun,derken şunu da ekleyeyim,çok cesaretlisiniz. Ben bir karış bahçede ya çizme veya bot giymeden dolaşamam. O kadar büyük alanda her türlü haşarata karşı kendinizi hazırlayın derim. Eşinizin dediği gibi bazı otlarda yapıyor .Benimde ellerim de oluyor.Gülleriniz harika açmışlar,Asma yapraklarını çook güzel katlamışsınız,sabırla.. Benim İst. daki bahçemde Melisa var ama çok farklı ve yaprakları harka kokar,hersene yolup atıyorum,bahçeyi sardı saracak ama sizinkine benzetemedim. Kendinize iyi bakın.Selamlar, sevgiler.
Sevgi'ciğim geçmiş olsun, uzun süre siteye giremediğim için geçmiş olsunları görünce endişelendim. Eğer herhangi bir ot yaptıysa onu dikkate almalısın çünkü ciddi bir şey yaşamışsın. Bende de anjio ödem var böyle şiştiğim zaman yanımda taşıdığım iğnemi yapıp hemen hasteneye gidiyorum. İhmale gelmiyor kendine dikkat et canım.
Güllerin harika olmuş, kış hazırlıklarına başlamışsın, bende yaprakları yazlıktan toplayıp yapacağım ama oraya bir türlü gitmeye fırsatım olmuyor.
sevgi ve sağlıcakla kal arkadaşım.
Sevgi Durul
07-06-2011, 23:08
Sevgili berrinb, cahil cesareti diyelim buna. Son mesajlardan sonra gözüm korkmadı dersem yalan olur. Sizin melisa bundan mı (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=1197&stc=1&d=1146314609) acaba? Bundansa, oğulotu ya da latince adıyla melisa officinalis olabilir.
Benden de size, selam ve sevgiler...
Sevgi Durul
07-06-2011, 23:28
Fatoş'cuğum, teşekkür ederim arkadaşım. Eşime göre ottan olmuş. Söylendi durdu, çorap giy demedim mi diye. Ben çorapları çantaya koymuştum, bahçeye gidince unutup ektiğim tohumlara bakmaya gidince olan oldu. Ama şimdi hiç bir şeyim kalmadı, iyiyim.
Yaprak toplayacaksan gecikme, sonra kartlaşıp kalınlaşıyorlar.
Gülleri beğenmene sevindim. Daha güzel olacaklardı. Eşimin yerlerini değiştirttikleri, keyifsiz açıyorlar. Ancak toparlanacaklar herhalde.
Sevgiler...
Sevgi Durul
08-06-2011, 09:23
ben de bu sene bir kaç kök üzüm diktim ne derece başarabilirim bilemiyorum,bildiğim biraz ilçlama konusun da hassas oldukları,sizin üzümler harika geçen senekileri görmüştüm:)bir kaç cumle ile üzüm tecrübelerini beyefendi bizlere aktarırsa çok seviniriz:)
Kendisi aslında benden konuşkandır, iş buraya yazmaya gelince bugün yarın diyerek beni atlattı. Ben de kendisine sorarak not aldım. Sayın Yücel Canpolat ve özelden soran arkadaşımızın sorularını buradan cevaplayayım.
Önceden belirtmekte yarar olacağını düşünüyorum, bu uygulamalar babadan öğrenilmiş uygulamalardır ve iklim şartlarına göre değişkenlik gösterebilir. Örneğin bizim Mayıs ayında yaptığımız uygulama, Salihli'de Nisanda yapılırmış.
Ocak-Şubatta bağ kesimi.(Budama)
Şubatta bordo bulamacı uygulama.
Haziran başında külleme ilacı.
Kızıl kel ve doğru kırma ise Mayısta yapılıyor. Asmanın dip sürgünleri ve küçük yaprakları ve tepe dalları kırılıyor. Bu asmanın hava almasını sağlıyor, mantari hastalıkları önlüyor.
Sevgili S.Durul bahçende dolaştım, iki bardak çayı görünce de durakladım ama birini içmişler...:)
Demetlediğin yaprakları görünce " ahh ben de vakit bulup da hazırlasam" dedim.
Güllerin ne güzel açmışlar, herşey güzel sen de çok güzel fotoğraflamışsın.
Uğur böceğini bile.
Uğur böceği deyince aklıma geldi. On gün evvel oğlum ailesi ile Urla'ya kısa bir tatil için gitmişti.
Büyük torunla beraber sörf yaparlarken sahilden ufaklığın çığlıkları gelmiş, dönünce de ne olduğunu öğrenmiş.
Ufaklık annesi ile sahilde kumla oynarken bir uç uç böceği koluna konmuş. Bizimki çığlığı basmış " anne koluma kondu, beni yiyip bitirecek."
Geçmişler olsun canım. Daha dikkatli ol artık.
Asma yapraklarını görünce, aman tanrım ne sabır işi dedim. Hiç bana göre değil:))
Zaten asmamda da bir şişelik yaprak yok:))
Güller bu sene daha mı güzel bahcelerde, bana mı öyle geliyor. Benim çelikten büyüttüklerim bile epey boylandı ve açtılar.
Mutlulukla kal arkadaşım.
Yücel Canpolat
08-06-2011, 12:01
Sayın Durul hocam bağ bilgileri için teşekkürler hemen külleme ilacını atacağım:)
Aslında yaprakları boşverin, budama maksatlı kesilen dalların bile 100-150 TL'ye yaptırabileceğiniz basit bir öğütme makinesiyle planya talaşına benzer ufalayıp ağaçların dibine bırakınız. Özellikle mekanınız sanıyorum biraz kurak, bu işlem sizin ağaçların dibinde bolca nem tutarak sulamayı geciktirir, ani kurumaları engeller. Fazlaca gübreye de ihtiyaç kalmaz. Özellikle hayvan gübresi kullananlar bunu mutlaka düşünmeli, taze gübreye kattığınız ot, dal parçaları, yaprak vs organik materyal 3 aydan önce çürür, neresinin gübre, ne kadarının ağaç parçası olduğunu bilemezsiniz.
Sevgi Durul
08-06-2011, 13:43
Sevgili Güler hanım, güzel sözleriniz için teşekkür ediyorum. Torununuzun uğur böceği hikayesi çok hoşuma gitti. Hatta eşime de okudum. Beraberce Allah'ım bize de göster dedik. Minicik bir kol üzerinde, uğur böceği, hayal edemiyorum.;)
Geldiğiniz yere neşe ve sevinç getiriyorsunuz, her zaman beklerim.
Cemo'cuğum, teşekkürler... Dikkatli olacağımdan emin olabilirsin. Bir musibet, bin nasihat hikayesi. :p
Asma yapraklarını tek tek demetlemek sabır işi, eskiden kızım yardım ederdi. Demetlerken aklıma geldi.
Evet güller giderek güzelleşiyor. Bir de rahatsız edilmeseler. Yer değiştirdiklerim keyifsiz. Dün, eşim cevizlere kaolin atarken, güllere de gelmiş. Bir de müjdeliyor, güller kaolin oldu diye.:mad:
Senin bahçene yazmadım, ama gerçekten çok güzel bir bahçe oldu. Gezilip görülmeye değer. Flama sende unutmayasın.:cool: O güzel bahçende artık dinlenerek keyfini sürmeni diliyorum.;) Sevgiler...
Sevgi Durul
08-06-2011, 13:48
Yücel Canpolat kardeşim, bilgiler gecikti, eşimin yazmasını bekledim. Selamları var kendilerinin. Bizim kullandığımız külleme ilacının ismi topas.
Sayın aydoner, verdiğiniz bilgiler için teşekkürler... Eşime ileteceğim.
acemifüsun
08-06-2011, 14:50
Sevgi hanımcığım geç oldu fakat, yeni okudum, geçmiş olsun canım. Aman dikkat edin kendinize, allerjik durumlar hiç şakaya gelmiyor arkadaşım.
Bahçenizdeki güzellikler içimizi açıyor:) Bol, bereketli ürünler olsun:)
Sevgi Durul
08-06-2011, 15:15
Her şey için, çok teşekkür ediyorum, Füsun Hanım. Bahçemiz eskisine göre biraz güzelleşti. Bu seneki tohumdan yetişenler açınca, daha da güzel olacak umarım. Güzel sözleriniz yüreklendirdi. Sevgiler...
Sevgi Durul
08-06-2011, 21:19
Fotoğraflara devam edelim. Çörekotları dökülen tohumlardan çıktığı için bu sene erken açtılar. Tohum keseleri bile oluşmaya başlamış. Beyaz ve mavi var, pembesi yok.
222087
222088
222089
222090
Fare kulağını diktiğim yerde geçen sene iki kök kına çiçeği vardı. Dökülen tohumlar çimlenmiş.
222091
Unuttuğum kırmızı gül, mahsun kalmasın.
220337
O unuttuğunuz gül, hiç unutulacak gibi mi? Ne harika şey o öyle...
Sevgi Durul
08-06-2011, 21:54
Sevgili Uzaylı, unutulacak gibi değil, o gül. Bu gün öyle bir fotoğrafını çektim ki, çok beğenirsiniz. Bilgisayara aktarınca sizin için yüklerim.
Görüntülere devam....
Süs yoncaları yani uyku çiçeğinden birkaç kök bahçeye de götürmüştüm, açmaya başlamışlar.
222106
222107
Pembe papatyayı geçen bahar almıştım. Soğuğa dayanıklıymış demek ki.
222108
Beyaz alisyumun neşesi yerinde, mor o kadar değil.
222109
Kına, tohumdan,
222116
Sevgi Durul
08-06-2011, 22:04
Limon sanıyorduk, önceki yıllarda çiçek açıp, meyve vermemişti. Keselim bari yer kaplıyor, meyvesi de yok demişti, eşim. Yanına gidince önce çiçeklerini, sonra meyvesini gördük. Limondan çok mandalinaya benzettik. Bakalım meyvesini büyütebilecek mi?
222111
222112
Sevgi Durul
08-06-2011, 22:55
Bahçeden ilçemiz,
222134
Bahçede bağ.
222135
Altın çilekler dikildi.
222132
222133
Sevgi Durul
08-06-2011, 22:59
Trabzon hurması ilk çiçeğini açacak. Dört tane tomurcuğu var, meyveye dönecek mi bakalım?
222138
222139
İğde açmış, kokusu bahçeyi sardı.
222140
Sevgi Durul
08-06-2011, 23:15
Gülen adamı (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=139527&d=1272405565) kaybettim. Çalıların arasında kaldı herhalde. Onu ararken, yosun tutmuş kesik bir ağacın ve yosun tutmuş taşların görüntüsü, hoşuma gitti ve çektim. Bunlar kıyılardan.
222156
222157
222158
Sevgi Durul
08-06-2011, 23:27
Son olarak, orobanşlarla başımız dertte. Her gidişte bir poşet imha ediliyor.
222169
222170
Kıyılarda gördüğüm mantarlar. Zehirli olup olmadığını bilmiyorum.
222171
222172
222173
sibel774
09-06-2011, 12:32
Bahçemde 2 adet bilmediğim bitkiler çıkmıştı. Güzel birşeye benziyor büyüsünler bakayım ona göre sökerim dedim. Şimdi sizden öğreniyorum orobanş imiş. Bayağıda zararlı bir bitkiymiş. Eve gidince hemen sökücem. Sayenizde birşey daha öğrendim. Teşekkürler.
Sevgi Durul
09-06-2011, 13:37
İlk gördüğümde (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=150597&d=1275923031), ben de güzel bir bitki çıkmış bahçede, diye sevinmiştim. Parazit bir bitki olduğunu, Sevgili Güngör hanım sayesinde öğrendim. Bu sene yağış nedeniyle olsa gerek biraz fazla çıkıyorlar. İlkte göründüğü gibi açmadan, imha ediyoruz.
Hep birlikte öğreniyoruz. Sevgiler...
kelebekçalısı
12-06-2011, 21:00
Sevgili SDurul öğretmen'im istanbul'a gelince arkadaşlarımın bahçelerini ziyaret ediyorum Sizi de ziyarete geldim,iğdelerin kokusu buralara kadar geldi bu sene ben de altın çilek diktim bakalım başarabilecekmiyim,yosunlu taşların görüntüsü çok güzel fakat mantardan kuşkuluyum siz sormadan toplamayın ben de köyde mantar toplarken köyde ki tecrübeli teyzeler le birlikte topluyorum.
Sevgili öğretmen'im Siz'in ve eşinizin emeklerini Allah boşa çıkarmasın emeklerinize sağlık güle güle tadını çıkarırsınız inşallah.
Bahçeden ilçemiz,
222134
Bahçede bağ.
222135
Altın çilekler dikildi.
222132
222133
Sevgili SDurul,
Bence bu physalis sp pruinosa türü olabilir. Altın çilek fideleri ektiğiniz için emin olamadım. Sevgiyle...
Sevgi Durul
13-06-2011, 10:12
Sevgili kelebekçalısı, hoş geldiniz, safalar getirdiniz. İğdenin kokusunu ben de çok seviyorum, baharın öz kokusu adeta. Bizim buralarda yol kıyılarında, bahçelerde çok var. Bir yere giderken yol boyunca, o güzel koku arabayı doldurur. Bahçeye benim isteği üzerine dikilen tek ağaç, iğde.:rolleyes: Pazar günü gittiğimizde çiçekleri geçmişti.:(
Mantarlar toplanacak kadar çok değil. Uyarınız için teşekkürler. Pimpirikli birisi olduğum için toplamam mümkün değil, zaten.:dilli:
Güzel dilekleriniz için teşekkür ediyor, her zaman bekliyorum. :)
Sevgi Durul
13-06-2011, 10:19
Sevgili lir,teşekkür ederim. Galiba anladığım kadarıyla, altın çileğe physalis, yer kirazı da deniyor. Ya da ben öyle sanıyorum, zamanla öğreneceğiz artık.:o
Sevgiler...
sevgili SDurul bahçenize hayran kalmamak mümkün değil. Eşimle bir karar verdik, büyük bahçesi olan ev alacağız, her türlü meyve ağacı dikeceğiz ve sabahtan akşama kadar toprakla uğraşacağız. Huzur bu olsa gerek.
EMEĞİNİZE SAĞLIK...
Sevgi Durul
13-06-2011, 14:50
Sevgili m.ural teşekkür ederim. Beğenmenize sevindim.
Dilerim en kısa zamanda niyetini kurduğunuz, bahçeli evinize kavuşursunuz. Kocaman bahçesine istediğiniz bütün ağaçları dikersiniz. Evet, huzur gerçekten bu. Biz de eşimle karar verdik, gelip gidip duracağımıza bahçede kalalım dedik. Bakalım gerçekleştirebilecek miyiz? Korkularımı yenebilecek miyim? Her türlü börtü böcek korkusu.
Sevgiler...
Sevgi Durul
13-06-2011, 16:49
Aylardır ilk kez, bu Cumartesi çiçekçiye gitmedim. Neden her hafta gidiyorsunuz, toptan alsanız, diyebilirsiniz. Her hafta değişik çiçekler geliyor da ondan. Örneğin, mor salkım, filbahri, fırça çalısı, havlu püskülü, değişik renkte güller, coreopsis grandiflora hep ayrı haftalarda alındı. Rudbeckia ve adını hatırlamadıklarım da.
Çiçekçiye gitmemek için önemli bir nedenim vardı, uzaklardan taa İstanbul'lardan kargom gelecekti. Ve geldi, içinde neler vardı, derseniz, neler yoktu ki. Çok istediğim ve çiçekçime bir türlü getirtemediğim, clematisler (Piluu, Jackmanii) ve sayamayacağım kadar çok çelikler, köklü bitkiler, soğanlar...Tabi ki hepsini diktim, sadece Akebia Quinatayı suda köklendirmeye aldım. Umarım başarırım. Bütün bu güzellikler için, binlerce teşekkürler sevgili lir.
Sevgi Durul
13-06-2011, 22:05
Bahçeye gittiğimizde eşim selin yardığı kısımları, çapa makinesi ile düzeltti. Hafta arası cevizlere kaolin atıldığı için ağaçlar bembeyazdı.
224238
224239
224240
224241
224242
Sevgi Durul
13-06-2011, 22:16
Bahçeden görüntüler, kır bitkileri.
224250
224251
224252
224253
224254
Sevgi Durul
13-06-2011, 22:22
O gün hava çok bulutluydu. Çapa işi bittiğinde yağmur çiselemeye başlamıştı. Hemen çapa makinası toparlandı, o sırada bir kaç fotoğraf çektim.
224263
224264
224265
224266
Sevgi Durul
13-06-2011, 22:38
Biraz daha kır bitkisi...
224273
224274
224275
Bahçenin yukarı kısımlarında, çok miktarda, koloniler halinde orobanş otu çıkmış ve bir tanesi çiçek bile açmış. Yağmur şiddetlenince erken dönmek zorunda kaldığımız için, temizleyemedim. Bir dahaki gidişte ilk işim onları temizlemek olacak.
224276
224277
Sevgi Durul
13-06-2011, 22:54
Kıyılara ektiğim çiçeklerden sabah sefaları.
224282
224283
224285
224284
Sevgi Durul
14-06-2011, 11:38
Son görüntülerin devamı. İlk iki görüntü, kaolin kili atılmış ceviz.
224417
224418
Zeytinlerin çiçeği çok fazla, ama döker.
224419
Kirazlar kızarmaya başlamış.
224420
224421
Sevgi Durul
14-06-2011, 11:46
Antep fıstıkları ve İtalyan erikleri büyüyor.
224422
224423
Satı Hanım'ın gönderdiklerinden ilk cosmos açtı. Rengi fotoğrafa tam yansımamış.
224424
Sarı gülüm açmaya devam...
224425
Sevgi Durul
20-06-2011, 10:42
Bu haftanın görüntülerine, Trabzon hurması ile başlamak istiyorum.
Meyveleri oluşmaya başlamış. :)
226492
226493
Sevgi Durul
20-06-2011, 10:51
Kirazların bazıları olgunlaşmış, bazıları yeni kızarıyor. Önümüzdeki günlerde, kiraz toplama işi var. Bu sene kirazlar sağlıklı.
226496
226495
226497
Kirazların bazıları olgunlaşmış, bazıları yeni kızarıyor. Önümüzdeki günlerde, kiraz toplama işi var. Bu sene kirazlar sağlıklı.
Benim ağacımdaki yarım kilo kiraz, kuşlara yem oldu yine.
Senin kirazlara maşallah, biz hasret gideceğiz kiraza:(
Allah ağız tadıyla yemek nasip etsin size canım, benim için de ye emi:))
Sevgi Durul
20-06-2011, 11:47
Bahçedeki canlılardan uğur böceği. Değişik yerlerde öyle çoklar ki. Hem de görev başındalar. Böceklenmiş otların üzerlerinde gördüklerim, temizlik yapıyorlardı.
226528
226529
Bu salyangoz çok büyük. Saatlerce kıpırdamadan duruyordu.
226530
Galeride, sayın Ayşe Özdil'in kelebeklerini gördükçe hayret ediyordum, nasıl çekilebiliyor, diye. Bir anda çekiliverdi.
226531
Sevgi Durul
20-06-2011, 21:52
Benim ağacımdaki yarım kilo kiraz, kuşlara yem oldu yine.
Senin kirazlara maşallah, biz hasret gideceğiz kiraza:(
Allah ağız tadıyla yemek nasip etsin size canım, benim için de ye emi:))
Teşekkür ederim arkadaşım. Ağaç sayısı fazla olunca kuşlara da yetiyor, bize de.
Buralarda bir söz vardır; kurtla kuşla, eşle dostla, ağız tadıyla yemek herkese nasip olsun. ;)
SDurul bahçenizi dolaştım dolaşırken bayağı yoruldum bizim bahçeler sizinkinin yanında minyatür bahçe kalır herhalde çok büyük ve güzel bahçeniz var her çeşit meyve sebze çiçek yetiştiriyorsunuz sizi tebrik ediyorum kolay değil bu kadar büyük bahçe ile uğraşmak.güllerinizin ilk dikildiği resimlere baktım daha sonra büyümüş çok güzel açmışlar.özellikle sarı kırmızı gül çok hoşuma gitti.hünnap ağacı çok güzel bende de var ama daha küçük bahçenizde bir köşe gördüm köpek ördek kurumuş kapak değirmen taşı galiba çok güzel olmuş ilginç olan saksılar gördüm çaydanlık çizmeler çok hoş fırınınız var o zamanlar pide yapmışsınız italyan eriği dikkatimi çekti.bahçenizi tam dolaşamadım vakit buldukça dolaşırım. bahçeniz çok güzel ellerinize ve emeğinize sağlık...
Sevgili SDurul kirazlar harika görünüyor maşallah uğur böceğine bayıldım kelebek çok tatlı kanadındaki desen bile bir başka güzel ellerinize o güzel yüreginize saglık sevgiler...
Satı Uğurtan
21-06-2011, 13:36
Sevgili SDurul, o bahçeye gelip öyle bir kaç saat gibi kısıtlama olmadan uzun uzun o meyveleri izlemek dalından yemek lazım tadına doymak için.
Bu bahçe bana huzur veriyor, beni çok güzel yerlere çocukluğuma götürüyor, yeni tohumlar hazırlanıyor yakında gönderilecek sevgiler saygılar.
ayhan219
21-06-2011, 14:16
sdurul merhaba
bahçeniz harika tam benim hayalim her türlü sebze meyve çiçek var
bende bir bölümünü ceviz dikip geri kalan alanın kenarlarına çeşitli meyve ağaçlarından tadımlık dikip orta kısımda sebze çim çiçek hertelden bulunsun istiyorum
kocasinan
21-06-2011, 14:29
Sayın SDurul, bahçenizi o kadar güzel resimleyip, aynı zamanda anlatıyor ve açıklamalarda bulunuyorsunuz ki; insan kendini bir doğa belgeseli izliyor zannediyor, sizi tebrik ediyorum, emeklerinize sağlık, kolaylıklar diliyorum.
Sevgi Durul
22-06-2011, 21:57
SDurul bahçenizi dolaştım dolaşırken bayağı yoruldum çok büyük ve güzel bahçeniz var her çeşit meyve sebze çiçek yetiştiriyorsunuz sizi tebrik ediyorum
bahçenizi tam dolaşamadım vakit buldukça dolaşırım. bahçeniz çok güzel ellerinize ve emeğinize sağlık...
Sayın çetin, çok teşekkür ediyorum. Bahçede gerçekten dolaşmak ve çalışmak da hayli yorucu. İlçemiz dağlık bir bölgede olduğu için haliyle bahçe de engebeli. Zor bir arazi, toprağımız çok da verimli değil. Ama biz en iyisi için, çaba sarf ediyoruz.
Sizin bahçeniz ve bitkileriniz de çok güzeller. Yazmaya fırsat olmadı şimdiye kadar, ama takip ettiğim bahçelerden oldu. Sizin de emeklerinize sağlık.
Sevgi Durul
22-06-2011, 22:01
Sevgili SDurul kirazlar harika görünüyor maşallah uğur böceğine bayıldım kelebek çok tatlı kanadındaki desen bile bir başka güzel ellerinize o güzel yüreginize saglık sevgiler...
Sevgili Periş, kirazlar harika görünüyorlar ama toplaması biraz sıkıcı. Sabah beşte gidilecekse daha da sıkıcı oluyor.
Teşekkür ederim... Sevgiler.
Sevgi Durul
22-06-2011, 22:06
Sevgili SDurul, o bahçeye gelip öyle bir kaç saat gibi kısıtlama olmadan uzun uzun o meyveleri izlemek dalından yemek lazım tadına doymak için.
Bu bahçe bana huzur veriyor, beni çok güzel yerlere çocukluğuma götürüyor, yeni tohumlar hazırlanıyor yakında gönderilecek sevgiler saygılar.
Sevgili Satı, ah keşke gelseniz. Ne kadar güzel olurdu, hem tanışmış olurduk. Her zaman bekleriz.
Ayrıca güzel sözleriniz için teşekkür ediyorum. Ama çan çiçeği tohumlarını kaybettiğim için suçluyum. Çok iyi bir yere koydum, zarfını bile atmadım, ama tohumlar yok. Bulursam çok geç olacak, ekilmeleri seneye kaldı.
Saygı ve Sevgi bizden...
Sevgi Durul
22-06-2011, 22:11
sdurul merhaba
bahçeniz harika tam benim hayalim her türlü sebze meyve çiçek var
bende bir bölümünü ceviz dikip geri kalan alanın kenarlarına çeşitli meyve ağaçlarından tadımlık dikip orta kısımda sebze çim çiçek hertelden bulunsun istiyorum
Sayın ayhan219, teşekkür ederim beğenmenize sevindim. Bahçe çalışmalarınızı takip ediyorum. Kolaylıklar diliyorum. Bahçenizin hayalinizdeki bahçeye, kısa sürede dönmesi dileklerimle...
Sevgi Durul
22-06-2011, 23:00
Dinlenirken bile ayakta ve elinden hiç düşürmediği budama makası ve emektarı.
227527
Aynı safalar hem açıyor hem tohum yapıyor. Sökmeye kıyamıyorum.
227530
Bodrum papatyaları iyice coştu. Beyazları daha çok açıyor.
227529
227528
Ağaç bamyalar kışı sağlam geçirdiler. Büyüyorlar, çiçeğini bekliyoruz.
227531
Sevgi Durul
22-06-2011, 23:12
Bahçeden ayrıntılar. Verem otları görülmeye başladı. Hemen elle temizledik.
227535
227534
Yabani bir bitki, legousia sp.
227536
Güller açmaya devam...
227532
227533
Sevgili S.Durul,meyva ağaçlarınız ,çiçekleriniz çok iyi gelişmişler.Kirazlarınızın maşallahı var. Bizim kirazlar geçen sene çok az ,bu sene hiç vermedi.Koca ağaçta l0 tane kiraz var yok.Sebebini anlayamadık. Aynı bahçede armut ağaçlarının dalları eğildi doluluktan,kirazlarda tık yok ,ne olabilir ,biliyor musunuz ?
ağaç bamyası çiçek mi meyva mi ilk defa sizden duydum.Birde verem otunun ismini sizden öğrenmiş oldum.Geçen sene cam güzellerine sarılmışlardı.Oğlumla ikimiz bu nedir diyerek şaşırdık kökü de yoktu ,acaip bir canlı gibiydi. Gülleriniz harika renkli ve formlu ,bayıldım. ellerinize sağlık,İyi mevsimler dilerim.Sevgiler selamlar..
Emre İlhan
23-06-2011, 11:19
Maşallah, SDurul öğretmenim. Gene başarmışsın her yeri çiçeklerle donatmayı. ;)
Bu arada çiçeklerin diğer meyve ağaçlarına ve sebze fidelerine çok yararlı olduğunu biliyor muydunuz? :)
Sevgi Durul
23-06-2011, 21:37
Sevgili berrinb, kirazınız çiçek açtı mı? Açtıysa çiçekten sonra sıcaklık eksi derecelere düştü mü? Bu durum, meyve oluşumunu engelliyor. Böyle bir durum yaşanmamışsa, tozlaşma olmamış olabilir. Benim aklıma gelenler bunlar. Bu konuda uzman arkadaşlar daha doğru cevap verebilirler, sanırım.
Ağaç bamyasının tohumlarını, sevgili mormenekşe göndermişti. Geçen sene ekmiştim. Henüz çiçek açmadılar. Bu bitkiyle ilgili tek bildiğim soğuğa dayanıklı oluşu. Ağaç bamyası (Araujia Sericifera) ile ilgili bilgilere buradan (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=8366&highlight=a%F0a%E7+bamya) ulaşabilirsiniz. Sevgiler...
Sevgili Emre, karne nasıl? Her yeri çiçeklerle donatamadık henüz. Bahçe çiçek konusunda emekleme devresinde. Önümüzdeki zamanlarda, izlemeye devam edersin umarım. Yeni çeşitler büyüyor. Açtıklarında paylaşırım.
Sadece kadife çiçeğinin sebzelerle ekildiğinde yararı olduğunu biliyordum. Bilgi için teşekkürler....
Sevgi Durul
23-06-2011, 23:09
Yine mi kiraz diyenler, gözlerini yumsunlar. Bıktırıcı olduğumun farkındayım ama bugün kirazları toplamaya başladık. Eşimin fotoğraf sırası değil, sözleri arasında yine de birkaç fotoğraf çekebildim.
227820
227821
Karadut bu yıl meyvelerini çoğaltmış.
227822
227823
Sevgi Durul
23-06-2011, 23:17
Kıyılara ektiğim sabah sefaları coşmuşlar. Önceden paylaşmıştım ama beyazlar pembeye dönüştüğü için tekrar çektim. Önceden böyleydiler. (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=224285&d=1307998393)
227824
227825
Hazeranın mor olanı açmış. Bu sene daha boylular.
227827
227826
Dahlialar da açmaya başladı.
227828
Satı Uğurtan
24-06-2011, 00:11
Sevgili Satı, ah keşke gelseniz. Ne kadar güzel olurdu, hem tanışmış olurduk. Her zaman bekleriz.
Ayrıca güzel sözleriniz için teşekkür ediyorum. Ama çan çiçeği tohumlarını kaybettiğim için suçluyum. Çok iyi bir yere koydum, zarfını bile atmadım, ama tohumlar yok. Bulursam çok geç olacak, ekilmeleri seneye kaldı.
Saygı ve Sevgi bizden...
Sevgili Sdurul, umarım bir gün kısmet olur görüşürüz, sizinle tanışmayı çok istiyorum.
Benimde çan sarmaşığımı budamıştım ve daha yaprak çıkarmadı, galiba kurudu bende çok üzüldüm, umarım sen tohumlarını bulursun sevgiler.
Sevgi Durul
24-06-2011, 11:25
Eski evimizin bahçesinden getirdiğim aslanağızları güzel gelişti. Bir ara diğer renklerinden de getireyim. Pazardan aldıklarım bu seneye çıkamadılar.
227861
227862
Geçenlerde eski komşumuzun verdiği, beyaz uyku çiçeğim.
227863
Buz çiçeği saksıdan bahçeye geçince yaprakları büyüdü ve gelişmesi hızlandı.
227864
Sevgili lir'in gönderdiği campunala, geldiğinde çiçekliydi ve açmaya devam ediyor. Bu çiçeği de çok sevdim. Sevgili lir gönderdiği bitkilerin adlarını yazmış, bazılarını da tek tek söyledi, ama ben unutmuşum. Galerideki fotoğraflardan anladığım kadarıyla, campunala glomerulata.
227865
Sevgili SDurul,
campanula çiçekleri kuruduğunda bol tohum olacak, Eylül'de istediğin yere direk toprağa serp, bahara açıyor. Çok yıllık olması daha bir güzel . C.Jackmani de tomurcuk var mı ? Çok öptüm .
Sevgili Durul güller çok güzel kirazlar karadut enfes görünüyor sabah sefalarının rengi çok güzelmiş hazeran, uyku çiçegi, campanula harika görünüyor maşallah ellerinize saglık sevgiler...
Sevgi Durul
26-06-2011, 08:37
Sevgili SDurul,
campanula çiçekleri kuruduğunda bol tohum olacak, Eylül'de istediğin yere direk toprağa serp, bahara açıyor. Çok yıllık olması daha bir güzel . C.Jackmani de tomurcuk var mı ? Çok öptüm .
Sevgili lir, bu günlerde yoğun işler ve misafirler dolayısıyla, geç cevap yazabiliyorum. Campanulanın bol tohum yapacak olmasına ve çoğalacak olmasına sevindim. Gerçekten çok hoş bir çiçek ve ben onu çok sevdim.
Jackmani ve piluunun geldiği zamandaki yapraklarının bazıları karardı. Daha tomurcuk emaresi yok ama, bol sürgünle geliyorlar. Yerlerini ise her zamanki gibi karıştırdım. Açınca belli olacak. Yaprağı küçük olanın daha çok sürgünleri var, ama.
Sevgili lir, hepsi için, her şey için, tekrar tekrar teşekkür ediyor, öpüyorum.
228248
228249
228250
228251
Sevgi Durul
26-06-2011, 08:48
Sevgili Durul güller çok güzel kirazlar karadut enfes görünüyor sabah sefalarının rengi çok güzelmiş hazeran, uyku çiçegi, campanula harika görünüyor maşallah ellerinize saglık sevgiler...
Sevgili Periş, çok teşekkür ediyorum, beğenmenize sevindim. Bu güller size gelsin. Sevgiler....
228252
Ne kadar güzel olmuşlar bayıldım güllere:) Sevgili SDurul meyveleriniz ne güzel büyümüş çiçeklerinizde. Harika görüntüler. Emek olmadan olmuyor tabi ellerinize emeklerinize sağlık hem sizin hemde gönüllü bahçıvanınızın;):p
Sevgi Durul
26-06-2011, 10:24
]O güller cim bomlu kızımın gülleri. Sevgili Güler hanım, O'nun için göndermişti. Şimdiden en az selefi kadar sevdiğimiz halefi geliyor, yaklaşık beş hafta kadar sonra.:cool: Bakalım O da cim bomlu gülleri sevecek mi?
Güzel sözleriniz için teşekkür ediyorum, Öğretmenim. Sevgiler...:p Kızıma şiirlerden şiir bekliyoruz.
Sevgili öğretmenim umarım beğenirsiniz:)
Sevgi Durul
26-06-2011, 23:23
Beni kırmamış yazmışsınız da hiç beğenmez miyim? Çok güzel bir şiir. Her dizesi çok şey anlatıyor. Hele son beş dize, benim için çok anlamlı. Yüreğinize sağlık Öğretmenim.
Emre İlhan
27-06-2011, 09:39
Sevgili Emre, karne nasıl? Her yeri çiçeklerle donatamadık henüz. Bahçe çiçek konusunda emekleme devresinde. Önümüzdeki zamanlarda, izlemeye devam edersin umarım. Yeni çeşitler büyüyor. Açtıklarında paylaşırım.
Sadece kadife çiçeğinin sebzelerle ekildiğinde yararı olduğunu biliyordum. Bilgi için teşekkürler....
;)Teşekkür ederim, karnem güzel SDurul öğretmenim. Liseden kurtuldum nihayetinde. Evet kadife çiçeği çok doğru. Balkonda bir tane var, kırmızı örümcekleri üzerine çekiyor zavallı kendini sebzeler için kurban ediyor.:( Artık hep buralardayım, her zaman ki gibi güzel bahçeni özenle takip ediyorum. :)
Sevgi Durul
27-06-2011, 22:52
Senden de bu beklenirdi sevgili Emre. Tebrik ederim, liseyi bitirmişsin. Yüksek öğrenimine, istediğin bir bölümde devam edebilmen dileklerimle...
Kadife çiçeklerini domates karıklarının iki başlarına diktim. Hem görüntüleri güzel oluyor, hem de zararlı böceklerden koruyor.
Sevgi Durul
28-06-2011, 09:07
Bu sezonun ilk crisentemosu.
228986
Liliumlar da açtı.
228987
O kadar özen gösterip torfta va sera ortamına ektiğim haseki küpeleri çimlenmediler. Bahçeye ise ektiğimi bile unutmuştum.:rolleyes:
228988
Süs ayçiçekleri, tomurcuk oluşturmaya başlamışlar.
228990
Hünnap da tomurcuklanıyor.
228989
Bitkiler tabiiki çok güzel onlar bir yana ama sizin emektar çok hoşuma gitti.
Sevgi Durul
28-06-2011, 23:27
Bitkiler tabiiki çok güzel onlar bir yana ama sizin emektar çok hoşuma gitti.
Sorma sevgili Dudi. Emektar otuz sekiz yaşında. Oldum olası eski arabalara meraklıyızdır. Köyde çalıştığımız dönemlerde, 1975-1987 yılları arasında eski amerikan jeepler, land roverler, elimizden çok geldi geçti. O zamanlar yollar böyle asfalt değil idi. Şimdi de bu emektar, bahçede çok işimize yarıyor. Hem yük taşımada, hem de yağışlı havalarda gidip gelmek için. Bahçe yolunun bir kısmı, toprak çünkü.
Sevgi Durul
29-06-2011, 22:33
Bahçem ve bitkilerimdeki gelişmeler.
229749
229750
229751
229752
229753
Sevgi Durul
29-06-2011, 22:44
Havaların serin gitmesi godetialara yaradı. Tohum yapmışlardı, geçecekler sanmıştım. Yoğun çiçeklendiler.
229754
229755
229756
229757
229758
Sevgi Durul
29-06-2011, 22:51
Bunlar ağaç olacaklar.
229759
Hanımelini bu bahar aldım. Biraz çiçeklendi. Bugünlerde sürgün vermekle meşgul.
229760
229763
Begonvilim iyice yapraklandı, çiçek belirtisi yok.
229762
Saksıdaki uyku çiçeğim.
229761
Sevgi Durul
29-06-2011, 23:05
Cevizler antraknoza karşı ilaçlandı.
229770
Geçen seneden.
229772
İmpatiensler tohumdan çoğalmışlar ve başka başka yerlerde çimlenmişler.
229771
Sonradan aldığımız kısımdaki kesilen nar yeniden fışkırmış.
229773
Gülsüz olmaz.
229769
Sevgili SDurul,
Son eklediğin çiçekler de çok güzel. Bunlar da grafon mu :)
Sevgi Durul
29-06-2011, 23:09
Sevgili SDurul,
Son eklediğin çiçekler de çok güzel. Bunlar da grafon mu :)
Teşekkür ederim, sevgili maki, öyle mi görünüyorlar? :)
Sevgili acemifüsun'un balkonunda benzer çiçeklerden görmüştüm.
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=229755&d=1309380109
Grafon çiçeği adını takmıştı. Orijinal ismini hatırlayamayınca çağrışım yaptı :p
Sevgi Durul
29-06-2011, 23:16
Eskiden bayramlarda sınıf süslerken, rengarenk grafon kağıtları kullanırdık. Şimdi senden duyunca gerçekten ben de benzettim. :) Bu çiçek Ankara Çiçeği, yer açelyası, godetia adlarıyla anılıyor. ;)
Sevgi Durul
29-06-2011, 23:29
Şimdilik son görüntüler olsun. Küpeler tomurcukta.
229779
229784
Eltimin verdiği pon pon gül yer değiştirdiği için olsa gerek çok geç uyandı. Az kalsın söküp atacaktım. Ve çiçek açtı.
229780
Sempervivum da bahçeye alındı.
229781
Vapurdumanları açmaya devam ediyor.
229782
Sevgili arkadaşım,
bana ulaştırdığın nefis lezzetler için çok teşekkür ederim. Hünnap beni çok şaşırttı. Bahçemdeki daha çiçek halinde . Geçen sene yediğimiz tat senden gelenlerle karşılaştırdığımda çok yavan kaldı. Hepsi çok güzel. Hele o cevizleri benim için teker teker ayıklayıp yollamışsın ya, söyleyecek söz bulamıyorum. Tekrar tekrar yürekten teşekkürler...
Sevgili SDurul, hepsi çok taze ve güzel. Bu (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=829540&postcount=1573) da çok güzelmiş, gece mumu dedikleri çiçek mi?
Sevgili SDurul, hepsi çok taze ve güzel. Bu (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=829540&postcount=1573) da çok güzelmiş, gece mumu dedikleri çiçek mi?
Sevgili kiraz, o godetia gece mumu olandan bahçemde var . Arsız , yana doğru aşağıya sarkarak büyüyor. Neden gece mumu diyorlar bilmiyorum ama 2 aydır sürekli çiçekte , saksıda ve bordür çiçeği olarak beni çok mutlu eden çiçekler içinde yerini aldı.
Sevgili SDurul izninle resmini bahçene eklemek istiyorum.
Sevgi Durul
30-06-2011, 23:40
Sevgili Kiraz, sağ olsun sevgili lir cevaplamış ama, şu kadarını söylemem gerekirse, geçtiğimiz yılın baharında bu yer açelyalarını pazardan gece mumu
sanarak almıştım.:D Ve adını forumda öğrenmiştim.
Sevgili SDurul izninle resmini bahçene eklemek istiyorum.
Gece mumu çok hoşmuş, sevgili lir.
Sevgi Durul
30-06-2011, 23:44
Sevgili arkadaşım,
bana ulaştırdığın nefis lezzetler için çok teşekkür ederim. Hünnap beni çok şaşırttı. Bahçemdeki daha çiçek halinde . Geçen sene yediğimiz tat senden gelenlerle karşılaştırdığımda çok yavan kaldı. Hepsi çok güzel. Hele o cevizleri benim için teker teker ayıklayıp yollamışsın ya, söyleyecek söz bulamıyorum. Tekrar tekrar yürekten teşekkürler...
Sevgili lir, teşekküre değecek kadar bir şey değil, işte tadımlık. :o Yalnız hünnap bu senenin değil, bizimkiler de çiçekte henüz.
Yürekten teşekkür ve sevgiler benden sana arkadaşım...
Sevgi Durul
01-07-2011, 10:51
Uzak bahçemizdeki ağaçlar az geldi herhalde, evimizin bahçesine de inşaat aşamasındayken ağaçla doldurdu eşim. İyi de oldu galiba, oradaki vişneler kurumuştu. Bu vişne evin bahçesinden. Daha tam olgunlaşmadı.
230116
230117
Saksımda büyüyen ot olabileceğinden şüphelendiğim bitki, pysalis alkegengi imiş. İsim için sevgili lir'e buradan teşekkür ediyorum.
230118
Buradan bulduğum pasiflora çeliklerim tuttular, şimdilik saksıdalar. Bahçeye ne zaman geçirmem gerektiğini bilemiyorum.
230119
Sevgi Durul
01-07-2011, 11:01
Amaryllisim nihayet, iki kandilcik açtı. Buna da şükür derken, tırtılın gazabına uğradı. :mad:Bu sabah çiçeğinin birini yerde buldum.:(
230128
230129
230130
Pazardan aldığım ceylanım. Bahçedeki sardunyalar da tomurcukta.
230131
230132
Merhaba:p
passiflorayı bence toprağa geçirebilirsin. Ama geçirirken düşünülmesi gereken konu istilacı olduğu. 1-2 sene sonra metrelerce uzaktan yeni sürgünler verecek. Yani çok fazla miktarda kök yapıyor ve o köklerin her noktasından yeni sürgünler çıkıyor. İlk başta keyifli olsada sonra sıkıntı yaratabiliyor. Gece mumu sana ayırdım, her bahçede olmalı. Çok yıllık, arsız ve kış hariç sürekli çiçekte ve yaprakları sürekli yeşil. Çok öptüm.
nurcanaybay
01-07-2011, 11:39
Sn.SDurul ;
belki biliyorsunuzdur ,passiflora da clematis gibi köklerinin gölge de olmasından hoşlanıyor.
Zevkle uğraşacak iki bahçeniz var ne mutlu size :)
Sevgi Durul
01-07-2011, 12:10
Merhaba:p
passiflorayı bence toprağa geçirebilirsin. Ama geçirirken düşünülmesi gereken konu istilacı olduğu. 1-2 sene sonra metrelerce uzaktan yeni sürgünler verecek. Yani çok fazla miktarda kök yapıyor ve o köklerin her noktasından yeni sürgünler çıkıyor. İlk başta keyifli olsada sonra sıkıntı yaratabiliyor. Gece mumu sana ayırdım, her bahçede olmalı. Çok yıllık, arsız ve kış hariç sürekli çiçekte ve yaprakları sürekli yeşil. Çok öptüm.
Merhaba sevgili lir. O zaman hemen bahçeye geçireyim. İstilacı olması benim için sorun değil.:dilli: Toprakta iğne atsan düşmeyecek kadar yoğunluk olsun istiyorum zaten. Fazla sürgünleri de isteyenlere veririm hem.:D
Gece mumlarına sevindim, çok teşekkür ediyorum arkadaşım. Çok yıllık ve nazsız oluşu, tam aradığım özellikler. Sana yakın olsaydım, bilemiyorum yani.:o
Geçenlerde bir yere giderken eski komşumuzun bahçesinde beyaz süs yoncası gördüm. Dönüşte yolumu uzatarak yine oradan geçtim.
-Bir kök verir misiniz?
Tamam, bir koca kök söküldü. Bu arada gözüm diğer bitkilerde.
-Bundan da, bundan da...
Derken koca bir poşet bitkilerle doldu. Ama bahçeye dikince, sanki kayboluyor hepsi. Gelişsinler güzel olacak. Sevgiler...
Sevgi Durul
01-07-2011, 13:29
Sevgili sarıgöz'ün gönderdiği lupin tohumlarından sadece bir tanesi çimlendi. Yüksük otu çiçeğinde çimlenme olmadı henüz.
230174
Biraz büyüdü.
230175
Geçen yıl tohumdan yetiştirdiğim şebboylar, açtı geçti ve tohum yapıyorlar. Pazardan aldıklarım açmaya devam ediyor. Alınanlar, kendi şebboylarım gibi boylu değil, cinsi ile alakalı sanırım.
230176
230177
Red robinler çiçeklendi.
230178
Sevgi Durul
01-07-2011, 14:04
Gazanyalar,
230192
230193
Pazardan aldığım dahlialar, istediğim gibi açmadı. Tohumdan yetişenler nasıl açacaklar bakalım?
230194
230195
Sevgi Durul
01-07-2011, 14:10
Bu hafta son görüntümüz, papatya ve kelebek.
230201
230202
karalale
01-07-2011, 15:58
Sevgili SDurul, güzel bahçenizi uzaktan da olsa sık, sık gezenlerdenim. 1367.mesajınız da saksıda çıktı bahçeye ektim dediğiniz bitki acaba Physalis alkekengi olabilirmi? Görüntüsünü benim bahçemde çıkanlara çok benzettim. Altın çilekten daha kısa boy yapıyor, aynı meyve oluşuyor ancak rengi koyu kavuniçi. Kurutulup süs amaçlı kullanılıyor, yenmiyor. Bahçenizdekolaylıklar diliyorum, bol çiçekli ve meyveli günler, selamlar....
Ben demiştim diycem, dedim gitti.:D Çok dekoratif bir bitki ama felaket yayılıyor. Bir karış arayla yeni sürgün veriyor. Bu sene düzenleme yaparken bayasını sökmüştüm. Şu an 2 metre ilerden çıkanlar var ve hala uzuyor. :( Bahçenizde buna göre yer ayarlayın. Benimkiler de şu an meyve oluştu, reklenmesine sıra geldi. Hala çiçek de veriyor. Cennet bahçeniz de sağlıklı bol çiçekli günler diliyorum, selamlar...
Sevgili SDurul.
Bahçen muhdeşem gez gez bitiremedim hepsi birbirinden güzel çiçekler güller.
İçlerinde dikkatimi en çok çeken yaprakların ortasında kırmızı çiçeği olan birde
vapur dumanı dediğiniz çiçek çok enteresan hiç daha önce görmemiştim.
Rüya gibi bahçenizde mutlu huzulu günler dilerim.
sevgiler.
Sevgi Durul
02-07-2011, 13:11
Ben demiştim diycem, dedim gitti.:D Çok dekoratif bir bitki ama felaket yayılıyor. Bir karış arayla yeni sürgün veriyor. Bu sene düzenleme yaparken bayasını sökmüştüm. Şu an 2 metre ilerden çıkanlar var ve hala uzuyor. :( Bahçenizde buna göre yer ayarlayın. Benimkiler de şu an meyve oluştu, reklenmesine sıra geldi. Hala çiçek de veriyor. Cennet bahçeniz de sağlıklı bol çiçekli günler diliyorum, selamlar...
Ah sevgili karalale, siz söylemişsiniz ve ben anlamamış mıyım ya da anlamak mı istememişim. Ne söyleseniz haklısınız. Ama şöyle bir şey de var. Ben bu bitkiyi, geçtiğimiz yıl da, sormuştum. Cevap veren çıkmadı. Çiçek açmış, sizdekiler gibi meyve oluşturmamıştı. Ve en pysalis olabileceğini düşünmemiştim açıkçası. Ama eklediğiniz fotoğrafları görünce iyice emin oldum.
Yayılıcı olmasına sevindim. Şimdilik evimin bahçesi çok boş ve yavan, yeşillik olur hiç olmazsa. Çok çok fazlalaşınca isteyenlere veririm, hem. Benimkiler meyve verdiğinde paylaşırım.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Sevgiler...
Sevgi Durul
02-07-2011, 13:18
Sevgili SDurul.
Bahçen muhdeşem gez gez bitiremedim hepsi birbirinden güzel çiçekler güller.
İçlerinde dikkatimi en çok çeken yaprakların ortasında kırmızı çiçeği olan birde
vapur dumanı dediğiniz çiçek çok enteresan hiç daha önce görmemiştim.
Rüya gibi bahçenizde mutlu huzulu günler dilerim.
sevgiler.
Sevgili Bahar, çok teşekkür ediyorum. Sizin gülleriniz de çok güzeller.
Vapurdumanını ben de sevgili Kiraz'ın bahçesinde görmüş ve çok beğenmiştim. Şimdi hem pazardan aldıklarım, hem sevgili Kiraz'ın gönderdiği tohumlardan açanlar bahçeyi süsleyecekler. Yaprakların ortasındaki kırmızı çiçeği olan da buz çiçeği.
Tohum alabilirsem, her ikisinden de gönderebilirim, hatırlattığınız takdirde.
Sevgiler...
Sevgili S.durul çiçekleriniz ve meyva ağaçlarınız emeklerinizin karşılığını vermeye başlamışlar.Ne mutlu size ,keyfini çıkarınız.. Bu arada son resimdeki Hünnap ın üzerindekiler meyva mı çiçekmi, diye sormak istiyorum.Çünkü benim bacaksız hünnap da aynı şekilde üzerinde tomurcuklar var. Hatırladığım kadarı ile 5 sene filan olmuştu,çekirdekten saksıda yetiştirmiştim, iki senedir de yazlıkta toprakta ,boyu 35 cm kadar,gelişmedi bir türlü....Sizinkinin halini görünce heyecanlandım.Acaba benimki de meyva mı verecek.Meyvayı taşıyacak kadar dalı da gelişkin değil.....Göreceğiz...Selamlar sevgiler...kolay gelsin....bbb....
Sevgi Durul
02-07-2011, 23:56
Sevgili berrinb, meyveler tamam da çiçekler, eh işte. Sizlerin bahçelerindeki çiçeklerin yanında biraz sönük kalıyor ama, geçen seneye göre biraz gelişme var sayılır. Hünnabın son fotoğrafında görülenler tomurcuk daha. Çiçek açtığında başka bir güzel ve kokulu oluyor.
Sizin hünnaba biraz koyun veya tavuk gübresi verirseniz gelişimi hızlanacaktır. Biz tohumdan yetiştirmedik, fidan olarak diktik. Allah meyvelerini de yemek nasip etsin dileklerimle...Sevgiler...
Bakmak isterseniz burada (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=36756&catid=member&imageuser=52368) ve burada (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=36755&catid=member&imageuser=52368) hünnap fotoğrafları var.
Sayın SDurul; 1536 nolu mesajdaki enişte beyin fotoğrafı müthiş. Ne kadar güzel çekmişsiniz. Tam çerçevelik. Western filmlerin afişlerini hatırlattı bana. Ben olsam bu fotoğrafı bir afiş olarak çıkarttırıp eve asardım. Çok orjinal olurdu. Çok beğendim gerçekten. Bu arada enişte bey de güzel poz vermiş. Jeepe söyleyecek bir lafım yok. Süper ötesi...
Allah ağız tadınızı hiç bozmasın. Sağlıcakla kalın...
Amaryllislere bayılıyorum. beni hep çocukluğumdaki bahçelere götürüyor. Ah şu işler bir rayına otursa da onlardan bahçeye doldursam doldursam. Zor işmiş sabretmek. Sizleri izledikçe sabırsızlanıyorum... Sevgiler...
Sevgi Durul
04-07-2011, 09:04
Sevgili Uzaylı, herhalde şapka western filmlerinin afişlerini hatırlattı. Kenya'dan hediye,
bir de yeni olunca onu takmıştı. Jeep çok eski, ama çok işimize yarıyor. Araçlarımızı da bahçeye göre kullanıyoruz. Çünkü burası hem engebeli hem de yağışlı havalarda yolun bir kısmı çamurlu. Bahçe yaşam biçimimiz oldu.
Amaryllisleri ben de çok seviyorum. Bana rahmetli anneannemin bahçesini hatırlatıyor, ve tabii çocukluğumu. Bir de ortancalar çok vardı onun bahçesinde. Hey gidi günler...Açan amaryllisim maalesef tırtıl saldırısına uğradı, balkondaki diğer bazıları da. Geceleri tırtıl avına çıkıyorum, şu ana kadar yakalayamadım.
Ayrıca iyi dileğiniz için teşekkür ediyorum. Hiç birimizin ağız tadı bozulmasın. Sevgiler...
Sevgili SDurul, çiçekleriniz ağaçlarınız nasılda bakımlılar nasılda güzeller.
Amaryallis ilk kez yetiştirdiğim bi çiçekti beyazı güzeldi ama kırmızısı daha güzelmiş.ilk işim kırmızı amaryallis almak olacak.
sevgiler.....
Sevgi Durul
05-07-2011, 11:54
Sevgili hanndan, teşekkür ederim. Amaryllis güzel açmıştı, ama tırtıl çiçeğini yedi bitirdi. Sakınan göze çöp batarmış ya. Çiçek bittikten sonra yapraklarını yemeye başlamıştı ki, bu sabah buldum onu. Yavruladığında istersen sana da gönderirim. Senin beyazın da çook güzel. Sevgiler...
Sevgi'ciğim bahçen de bizde geçen çiçeklerin bir kısmı yeni yeni açıyor hele ponpon gül onu çok seviyorum, eskiden balkonda benimde saksıda vardı ve bütün yaz çiçekliydi ama bahçedeki baharda açıp bitti, acaba cinsinden mi, yoksa aldığı güneş ışığı miktarından mı bilemedim.
ayazkentli
05-07-2011, 14:31
Durul hocam,
hanndan hanıma tırtılın yavrusunu'mu göndereceksiniz yoksa:confused:::
(Yazıyı ilk okuduğumda, dalgınlık ile öyle algılamışım).
Galiba, Amaryllis yavrusundan bahsediyorsunuz. Jeton sonradan düştü.:p
Sevgi Durul
06-07-2011, 21:22
Fatoş'cuğum, çiçekçiden aldığım pon pon güller çabuk açıp geçtiler. O sonradan açanı eltim vermişti. Yapraksız kuru bir ağaçcıktı. Epey zaman sürgün vermedi ve ben onu iyice budadım. Neredeyse söküp atacaktım. Sürgünle birlikte tomurcuk verdi, atılmaktan kurtuldu. Sürekli açanlar cinsiyle ilgilidir sanırım.
Sayın ayazkentli, anlatım hatalı olunca, yanlış anlaşılmış. Tekrar okuduğumda farkettim. Tabii ki amaryllisten bahsediyordum.:o
Sevgili SDurul, bahçeniz harika görünüyor. Ponpon güllerden burada da var ve çok güzel kokuyorlar. Kasım ayını sabırsızlıkla bekliyorum çelik almak için:)
Yavruladığında istersen sana da gönderirim. Senin beyazın da çook güzel. Sevgiler...
Sevgili SDurul çok sevinirim takas yapalım kırmızı ve beyazı,siz tarif ederseniz nasıl yavru alacağımı bende hemen gönderirim size.
Sevgiler,hoşcakalın
Sevgi Durul
06-07-2011, 22:10
Sevgili katmer, teşekkür ederim, beğenmenize sevindim. Pon pon güllerin kokusuna dikkat etmemişim, bir daha ki bahara...:) Çelik isterseniz sarının yanısıra beyazı da var.
Sevgili hanndan, çok sevinirim. Amaryllis soğanının yanından küçük yavru soğan çıkıyor. O çıkan yavru, ayrılarak başka yere dikiliyor. Yavrular doğduğunda haberleşiriz. Sevgiler...
Sevgi Durul
06-07-2011, 22:19
Hafta sonu çektiğim görüntüler.
231657
231658
231659
231660
231661
Sevgi Durul
06-07-2011, 22:25
Gelişmeler...
231663
231664
231665
231666
231667
Sevgi Durul
06-07-2011, 22:38
Limon mu mandalin mi, bilemediğimiz meyve büyüyor.
231675
Trabzon hurması da büyümekte.
231676
Kıyamaya kıyamaya söktüğüm aynısafalar. Yerine başka çiçek dikilecek.
231677
Güller kaolinden nasibini almış, sarı gül açmaya devam ediyor.
231678
231679
Sevgi Durul
06-07-2011, 22:44
Havalar geç ısındığı için, geç dikilen biber ve domatesler çiçekte.
231681
231682
231683
231684
Bir otun dalında sanki kurumuş gibi görünen bu canlının ne olduğunu bilemedim.
231685
Emre İlhan
06-07-2011, 23:40
Bir otun dalında sanki kurumuş gibi görünen bu canlının ne olduğunu bilemedim.
231685
Bu böcek danaburnunu çok andırıyor. Çok dikkâtli olmalısınız SDurul öğretmenim. Şu sırlarda hiç anlamsızca kuruyan sebze fideniz oldu mu? :(
Emre İlhan
09-07-2011, 00:31
Sevgili Emre, dikatti bakınca ben de benzettim. Anlamsızca kuruyan sebze olmadı ama, sebze karıklarının başlarına diktiğim kadife çiçeği buruşmuştu. Ne olmuş, susuz mu kalmış diye baktığımda, sanki makasla kesilmiş gibi dümdüz kesik olarak gördüm. Danaburnu mu yapmış olabilir?
SDurul öğretmenim; bahsettiğiniz zararlı danaburnu. Bitkiyi kökten kesip kurumasına sebep oluyor. Eşinize hemen durumu bildirin. Zehirli kepekler var danaburnu için, hemen bahçeye alıp koyun. Danaburnunu hemen öldürmek gerekli. Yoksa bahçede yerde birşey bırakmıyor. Sebze fideleri çiçekler vs... hep kökten kesip kurutuyor. Çok acil, çok hızlı davranmanız lâzım. :(
Sevgi Durul
09-07-2011, 08:49
Teşekkür ederim, sevgili Emre. Eşime hemen ilettim. Zehirli kepek aramaktansa, kepeğe zehir karıştırıp koyarız, dedi. Bu sene orobanşların, verem otlarının bolluğundan sonra, bir de danaburnu çıktı. Neyse sağlık olsun. Mücadeleye devam. :)
Sayın SDuru;l Faydası dokunur mu bilmiyorum. Ama bakın ne buldum. Bizim bahçede de bir böceği danaburnuna benzettim.
Fide, çim ve diğer bitkilerin köklerine çok zararlı olan danaburnu böceğinden doğal yoldan kurtulmak mümkün. İlaç kullanmadan bu davetsiz misafirleri toprak dibinden dışarı çıkartıp artık bahçenize rahat bir nefes aldırabilirsiniz.
Danaburnu için en etkili ve doğal mücadele yöntemlerinden biri bulaşık deterjanıdır. Çevreye zarar vermeyen kaliteli bir bulaşık deterjanı kullanın. 10 litre suya, yarım çay bardağı bulaşık deterjanı karıştırın. Süzgeçli sulukla çim veya diğer bitkilerinizi sulayın. Birkaç dakika bekleyin. Danaburnu böceklerinin dışarı çıktıklarını göreceksiniz. Çıkanları toplayıp bahçeden uzaklaştırın. Ayrıca diğer zararlı böcek türleri için de faydası olacaktır.
http://www.techrehber.com
Sayın SDurul; Mine Pakkaner; Ağaçlar.net dana burnu başlığında bu mesajı yazmış. Sanırım bu daha cazip. Onca alana biz bulaşık deterjanı ile yetişemeyiz. Gübre tuzakları bana daha mantıklı geldi. At gübresi bulmakta şanslıyım. Çünkü bahçeye giderken atların Ateş Harası var. Baharda at gübrelerini çuvallara doldurup kapı dışına bırakmışlardı. Sanırım insanlar oradan sürekli temin ediyor. At gübresini sıcak yastık hazırlamada kullandıklarını okumuştum. Ben henüz bir tane gördüm. Çok ergin değildi. Mücadele için bir şeyler yapmayı düşünüyorum. Bizim kompost çukuru da dana burnunu kendine çektiği için fideleri korumuş oluyormuşuz ama çoğaldıklarını düşünmek bile istemiyorum. Bir araştıracağım. Size de kolay gelsin...
Danaburnu mücadelesi
--------------------------------------------------------------------------------
Hümeyra'cığım ilaç kullanmak istemiyorsan çözüm kolay değil.
Sonbaharda bahçende 30-40 cm derinliğine bir çukur aç. İçine 2-3 kürek taze at gübresi, bulamazsan inek gübresi koy ve üzerini toprakla ört. Sonra yerini unutmamak için işaret kazığı çak.
Bu bir tuzak.Bu tuzaktan bahçede birkaç yere hazırla. Gübre sıcak olduğu için danaburnu erginlerive yavruları buralarda toplanarak kışı geçirmeye çalışırlar.
Kışın sonunda yani şubat ayında bu çukurları açarsın ve çukuru boşaltıp zaralıları imha edersin.
Ya da muhtelif yerlere talaşla pekmezi veya şeker şerbetini karıştırarak yem hazırla koy. Gece 2- 3 kişi fenerlerle gidin, yeme gelmiş olanları toplayın. Işığı tutunca kaçamaz.
Son olarak, bakımını ve danışmanlığını üstlendiğim bir otel bahçesinde her tarafta çocuklar oynadığından korkudan zehirli yem hazırlayamadık, çözüm bahçıvanımızın tavukları oldu. Mevsimlik çiçeklerin hırpalanmasını göze aldım ve tavukları bahçeye bıraktık. 25 dönüm bahçede 10-12 tavuk 15 -20 günde ne danaburnu ne akrep bıraktılar. Müşterilere de animasyon oldu
Sevgi Durul
09-07-2011, 11:35
Sevgili Uzaylı, eklentideki (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=231685&d=1309984909) canlının danaburnu olup olmadığını kesinleştirelim önce. Sevgili Emre ve ben öyle düşündük, ama bir yandan da bir arkadaş çıkıp, bu danaburnu değil dese istiyorum. Çok can sıkıcı bir durum.
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum, yararlanacağız. Sevgiler....
Aslında size başından beri bu danaburnu değil demek istedim. Ama yanıltma olmasın diye de çekindim açıkçası. Hiç böcek inceleyemezdim. İçim almıyor. Ama emin olmak için inceledim netteki fotoğraflarla. Bence ne gözleri nede başı üzerindeki adını aldığı kalkan gibi yapı kesinlikle benzemiyor. Arkasındaki uzuvları da göremedim. Böyle bir şey gördüğümüz zaman farklı açılardan fotoğraf çekmek daha kesinlik kazandırır. Aklımın bir köşesine yazdım bunu.
Bana kalırsa bu danaburnu filan değil. Bir arı türü gibi. Ben bahçede danaburnunun henüz ergin olmayanını gördüm ve fotoğraflardan tanıdım. Tanımadığım böceklerden daha çok korkuttuğumdan, bir ön inceleme yapmıştım korkumu yenmek için. Yine de gübre tuzağı yapmak düşünceleri dağıtır bizi biraz rahatlatır diyorum. Sizde küçük çocuk yok. Güler hanımın uyguladığı ilacı uygulayabilirsiniz. Kolay gelsin...
ayazkentli
09-07-2011, 12:56
Sdurul hocam,
bu böceğin canlı'mı ya'da kurumuş'mu olduğunu farkedebildiniz'mi?
Eğer canlı idi ise, kesinlikle danaburnu değil.
Kurumuş durumdaydı ise, sanki danaburnu'nu andırıyor gibi ama büyük ihtimal ile, iri eşşek arılarından birinin kurumuş hali gibi duruyor. Belki, kadı lokması denen tür böcektir.
Sevgi Durul
09-07-2011, 13:33
Bir deli bir kuyuya bir taş atmış, bin akıllı çıkaramamış. Biraz önce eşim, kaolinli ceviz ağaçlarının fotoğraflarına bakmak için sayfayı açtı. Ben de hemen dana burnuna benzettiğimiz canlının görüntüsünü sordum, fırsattan istifade. Direk bu danaburnu mu, diye sordum. Gülmeye başladı. Danaburnu dala çıkmaz, hem rengi koyudur. Bu ömrünü tamamlamış Ağustos böceği, dedi.
Haklısınız sayın ayazkentli, sevgili Uzaylı. Danaburnu değilmiş.
Önceden eşime sorma fırsatım olmamıştı. Bu vesileyle Ağustos böceğini de tanımış olduk.
Sevgili S.Durul , o zararlı böcek danaburnu galiba, bizde iki gece evvel kumda yakaladık.. Üç sene evvel güllerin bazıları dibinden kesilmiş gibi perişan oldu...
Sevgi Durul
09-07-2011, 14:10
Böyle bir şey gördüğümüz zaman farklı açılardan fotoğraf çekmek daha kesinlik kazandırır.
Değişik bir açıdan fotoğrafı çekmişim.
232792
Eşim söyledikten sonra Ağustos böceği ile ilgili arama yaptığımda, görsellerde bizdekine benzeyen görüntülerin olduğunu gördüm. Ayrıca hepimizin bildiği karınca ile ilgili hikayesinin dışında, ilginç yaşam döngüleri var. Benim fotoğrafını çektiğim canlısı değil, ömrünü tamamlamış ve kurumuş.
Sevgili S.Durul , o zararlı böcek danaburnu galiba, bizde iki gece evvel kumda yakaladık.. Üç sene evvel güllerin bazıları dibinden kesilmiş gibi perişan oldu...
Büyük ihtimalle, sizdekiler de Ağustos böceği olmalı, sevgili berrinb.
Emre İlhan
09-07-2011, 22:13
:(Peki ya kesilen kadife. Ona ne olmuş olabilir? Bu arada içime bir su serpilmiş oldu.:)
Sevgi Durul
10-07-2011, 09:01
Kadı lokması, kökünü kesmiş olabilir.:mad: Bahçede zararlı, aramadığın kadar çok.:(
Emre İlhan
10-07-2011, 09:50
Ne diyeyim vallahi kolay gelsin SDurul öğretmenim. Toprak denince hep mücâdele geliyor aklıma.:)
Sevgi Durul
11-07-2011, 09:51
Çok sağ ol Emre. Gerçekten mücadele çok zor ve yorucu. Orobanşları temizleye temizleye bitiremedim. Komşu ile sınır olan, bir metre enindeki duvarlardan ve başka yerlerden çıkmışlar. Ve ben o taş duvarlara yaklaşamıyorum, yılan çıkıverir diye, hem yoruldum artık. Eşim bunları umursamıyor. Dün dolaşırken, orobanş ve cır cır böceğinin kurusunu, bir arada gördüm. Ha bir de, cır cır böceği sesinden durulmuyordu dün.
233028
Sevgi Durul
11-07-2011, 10:59
Aldığım pittosporum çeliği tutmadı. Ben de çiçekçide görünce hemen aldım. Bakalım yakında açar mı?
233062
Yeni alacalım.
233063
Eşimin yanlışlıkla üzerinden çapa motoru ile geçtiği gül için çok üzülmüştüm. Yeniden sürgün vererek çiçeğini açtı.
233064
Küpeler keyifli, açmaya başladılar.
233066
Bu karanfilin rengini çok sevdim.
233065
Sevgi Durul
11-07-2011, 11:20
Ektiğim ipek çiçeği tohumlarını çimlendiremedim. Daha doğrusu bir kaç kez çimlendiler, yaşamadılar. Alakasız saksılarda ise çimlenip, büyüdüler. İlk açan ipek hanım.
233067
Sardunyalar bahçede hiç olmadıkları kadar keyifli. Yavaş yavaş açmaya başlıyorlar.
233068
233069
Solanum rantonettii, tek tük açıyor. Mor çiçekleri çok seviyorum.
233070
Bahçedeki geç uyanan yasemin, hala uyanmadı. Aldıklarımdan bir tanesi de uyanmamıştı. Havalar ısınınca yapraklar görünmeye başladı. Diğer ikisi tomurcukta. Açsalar da türlerini öğrensem.
233071
günebakan
11-07-2011, 11:24
İşte böyle Sevgili Sdurul tohum ekince gözüne baktıkların çimlenmiyor ya da çimlense de ölüyor. Sonra da hiç beklemediğiniz anda başka bir saksı da çıkıyor ve insanı çok mutlu ediyor:) Hepsi de çok güzel arkadaşım :)
Çok sağ ol Emre. Gerçekten mücadele çok zor ve yorucu. Orobanşları temizleye temizleye bitiremedim. Komşu ile sınır olan, bir metre enindeki duvarlardan ve başka yerlerden çıkmışlar. Ve ben o taş duvarlara yaklaşamıyorum, yılan çıkıverir diye, hem yoruldum artık. Eşim bunları umursamıyor. Dün dolaşırken, orobanş ve cır cır böceğinin kurusunu, bir arada gördüm. Ha bir de, cır cır böceği sesinden durulmuyordu dün.
233028
Hayvanları çok seviyorum ama bu ürkünç. Sevgiler...
Sevgi Durul
12-07-2011, 08:50
İşte böyle Sevgili Sdurul tohum ekince gözüne baktıkların çimlenmiyor ya da çimlense de ölüyor. Sonra da hiç beklemediğiniz anda başka bir saksı da çıkıyor ve insanı çok mutlu ediyor:) Hepsi de çok güzel arkadaşım :)
Evet sevgili günebakan, aynen söylediğiniz gibi. Çok istediğiniz bazı bitkiler
nazlı oluyor maalesef. Örneğin; onca lupin tohumundan, tek bir tanesi çimlendi.
Ekip unutmak gerekiyor galiba, üzerlerine düştükçe nazlanıyorlar.
Ama topraktan başlarını çıkardıklarını görmek, sonrasında büyüdüklerini fark etmek her şeye değer.
Beğenilerin için, teşekkürler arkadaşım. Sevgiyle kal...
Hayvanları çok seviyorum ama bu ürkünç. Sevgiler...
Ben de bahçeye gittiğimde, özellikle çok sıcak ve güneşli günlerde tedirgin oluyorum, sevgili lir. Her an önüme bir şey çıkıverecek gibi, tetikteyim.
Bugünlerde, önceden fotoğrafını koyduğum yeşil kertenkele, ayva ağacının altında cirit atıyor. Biraz alışsam da oradan geçerken hızlı hızlı geçiyorum.
Sevgiler...
Emre İlhan
12-07-2011, 09:42
Aslında bahçenin bir köşesine tüm tohumları serpeceksiniz. Orada kışlayacaklar. Bahara hepsi çimlenir gibi geliyor bana. Doğa böyle yapıyor.:) Biz üstüne titredikçe, hergün kontrol ettikçe şimarıyorlar herhalde. :D
Bu arada danaburnu olayını düşündükçe gülmekten kırılıyorum. Halimiz çok komik geliyor bana. Daha öğrenmemiz gereken çok şey var. En azından benim öyle.:)
fatma sunay
12-07-2011, 19:14
Danaburnundan sonra gelen bu çiçekler Herşeyi unutturdu . İpek çiçekleri çok arsızdır düştüğü yerden biter . Bende tohıum almıyorum kendiliğinden birdahaki seneye çıkıyorlar hemde çayır gibi oluyor. Bence toprağa sep kendi haline bırak ki şımarıpta çıkmamazlık yapmasınlar. Selamlar.....
Sevgi Durul
12-07-2011, 23:04
Aslında bahçenin bir köşesine tüm tohumları serpeceksiniz. Orada kışlayacaklar. Bahara hepsi çimlenir gibi geliyor bana. Doğa böyle yapıyor.:) Biz üstüne titredikçe, hergün kontrol ettikçe şimarıyorlar herhalde. :D
Bu arada danaburnu olayını düşündükçe gülmekten kırılıyorum. Halimiz çok komik geliyor bana. Daha öğrenmemiz gereken çok şey var. En azından benim öyle.:)
En doğrusu tohumları bahçeye serpmek olacak. Bu sefer de çapa motorunun gazabına uğramaları an meselesi olur. :(
Dana burnuna eşim de çok güldü.:D Ama bilmemek değil, öğrenmemek ayıp. Ne yapalım, her gün yeni şeyler öğreniyoruz burada.
Danaburnundan sonra gelen bu çiçekler Herşeyi unutturdu . İpek çiçekleri çok arsızdır düştüğü yerden biter . Bende tohıum almıyorum kendiliğinden birdahaki seneye çıkıyorlar hemde çayır gibi oluyor. Bence toprağa sep kendi haline bırak ki şımarıpta çıkmamazlık yapmasınlar. Selamlar.....
Bahçemize hoş gelmişsiniz. O danaburnu sandığımız Ağustos böceğiymiş.:dilli: Öğrenmiş olduk.
İpek çiçeğiyle ilgili tavsiyeleriniz için teşekkür ederim, dikkate alacağım. :)
Benden de size selamlar.
Sevgi Durul
12-07-2011, 23:17
Pazar günü çektiğim görüntüleri, eklemeye fırsat bulamamıştım. Yakında epey süre ara vereceğimi düşünerek, hiç olmazsa şimdi paylaşayım istedim.
233457
233458
233459
Altın çilekler gelişiyor ama çiçek belirtisi yok.
233460
233461
Sevgi Durul
12-07-2011, 23:22
233466
Biberler ürün vermeye başladı.
233462
233463
Domatesler sırada.
233464
233465
Sevgi Durul
12-07-2011, 23:29
Fındık fidanı ilk kez meyve veriyor. Dört tane fındığı var.
233467
233468
Vişneler epey olgunlaştı. henüz toplamadık.
233469
Kayısılar olgunlaşmadan dökülüyor.
233471
Kabaklar açtı.
233470
Sevgi Durul
12-07-2011, 23:42
Sevgili Satı'nın tohumunu gönderdiği cosmoslar,
233472
233473
Artık buralara uğramayan sevgili mormenekşe'nin gönderdiği hatmi çiçeği. Çimlenen iki kök, geçen sene açmadı. İlk açıyorlar.
233474
Fidesini eltimden aldığım impatiensler, oldukça çoğalmışlar. Alakasız yerlerde bile çıkmışlar.
233475
Sevgili cemo, süs ay çiçekleri boyuma yaklaştı. Bodur olacaklarını sanıyordum.
Yakında açacaklar.
233476
Emre İlhan
13-07-2011, 00:15
Maşallah.:) Kayısılar neden olgunlaşmıyor acaba? Bu arada Kaolin kili kendini baya belli ediyor. :p
Sevgi Durul
13-07-2011, 20:37
Teşekkür ederim, Emre. Kayısı evin bahçesinde. Eşim uzak bahçedeki meyveler yetmezmiş gibi, evin bahçesini de meyve ile doldurdu. Ayva, elma, armut, vişne, kiraz, şeftali, kayısı, nar, zeytin, dut fidanları birer tane inşaat aşamasında dikildi. Şu anda dört veya beş yaşındalar. Kayısı evin gölgesinde kalıyor, öğleden sonra güneş alıyor. Bir de bu yıl havaların azizliğine uğradı sanırım.
Sevgi Durul
15-07-2011, 23:46
Bugün evin bahçesinden çektiğim görüntüler.
234298
234299
234300
234301
Sevgili SDurul pembe gülün asaleti harika papatyanın üzerindeki bu güzel misafire bayıldım ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler...
Sevgi Durul
18-07-2011, 08:55
Sevgili Periş, çoook teşekkür ediyorum. Sevgiler....
Vermeyi planladığım aranın vakti, henüz gelmemiş. Ve dün bahçeye gidebildik.:p
Hava çok sıcak olduğu için, camlar iyice açıktı. Bahçeye yaklaşırken arabanın içinde bir cırıltı, gürültü koptu.:eek: Arkaya dönüp baktığımızda bunun cır cır böceği, namı diğer Ağustos böceği olduğunu gördük.;)
234661
Sonra bahçeye Ağustos böceklerinin senfonisi eşliğinde indik. Ve ağaçlarda çok sayıda olduklarını, yakınımdaki kuvvetli sesin geldiği yere bakınca daldaki hallerini ve o sesleri çıkarırken harcadıkları eforu, bizzat gözlerimle gördüm.
234662
Ağaçların iyice büyüdüğünü düşünürsek bu kaçınılmazdı. :)
234663
234664
234665
Sevgi Durul
18-07-2011, 09:00
Bahçedeki bitkilerdeki gelişmeler.
234666
234667
234668
234669
234670
Sevgi Durul
18-07-2011, 09:04
Ağaç bamya uzuyor. Tomurcuk, çiçek belirtisi yok.
234671
Altın çilekler tomurcuklanmış.
234672
234673
Asmalar iyi durumda, geçen seneye göre evciğe daha fazla gölge yapıyor.
234674
234675
Sevgi Durul
18-07-2011, 09:10
Meyveler birer ikişer olgunlaşıyor.
234681
234682
234683
234684
234685
Sevgi Durul
18-07-2011, 09:16
Devam ediyoruz.
234687
234688
234689
234690
İlk mahsül, tam dokuz tane. :)
234691
Sevgi Durul
18-07-2011, 09:57
Kaolin zeytinde, yüz güldürecek gibi görünüyor.
234704
234705
Haftanın ilk gününe senin bahçenle başlamak huzur veriyor bana. Herşey o kadar güzel ki.
Ağustos böceği karene bayıldım. Cırcır böceğinin böyle zarif kanatları olduğunu sayende görmüş oldum.
Ve fotoğrafların öyle güzel taşıyor ki bahçeni bizlere, emeğine sağlık canım arkadaşım.
Seneye bu bahçede dolaşacak iki ayaklı afetin bu şeftaliyi sularını akıtarak yemesi anlık gözümün önüne geldi. Çok sagol.
Sevgili SDurul maşallah herşey çok güzel görünüyor şeftaliler ,elmalar ,kayısılar harika ellerinize emeklerinize sağlık...
mavikartal5
18-07-2011, 20:01
sayın SDurul,
bizim pazarda Manisa üzümü diye satışlar başladı. sanırım sizden almamışlar veya bizi kandırıyorlar. bu arada bol miktarda beyaz boncuklar var ağaçlarda ve meyvelerde. ilaç mıdır?
saygılar
Sevgi Durul
18-07-2011, 22:14
Haftanın ilk gününe senin bahçenle başlamak huzur veriyor bana. Herşey o kadar güzel ki.
Ağustos böceği karene bayıldım. Cırcır böceğinin böyle zarif kanatları olduğunu sayende görmüş oldum.
Ve fotoğrafların öyle güzel taşıyor ki bahçeni bizlere, emeğine sağlık canım arkadaşım.
Çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum, sevgili maki.
Bir şey itiraf edecek olursam, Ağustos böceğini ben de ilk kez gördüm, hem de yakından. Sesi çok aşina ama, daha önce ben de görmemiştim.
Sizler beğendiğiniz sürece fotoğrafları paylaşmaya devam edeceğim. Bu gün yine gittik. Bu sefer konserve yapmak için oradaydık. Yine fotoğraflar çekildi, fırsat bulduğumda yüklerim, canım arkadaşım. Sevgiler...
Sevgi Durul
18-07-2011, 22:26
Seneye bu bahçede dolaşacak iki ayaklı afetin bu şeftaliyi sularını akıtarak yemesi anlık gözümün önüne geldi. Çok sagol.
Babaanne ve dede olarak görmeyi çok istediğimiz, o güzel görüntüyü hatırlattığın için teşekkür ederim, sevgili lir. Az kaldı.:) Allah tüm isteyenlere göstersin.
Sevgi Durul
18-07-2011, 22:44
Sevgili SDurul maşallah herşey çok güzel görünüyor şeftaliler ,elmalar ,kayısılar harika ellerinize emeklerinize sağlık...
Sevgili Periş, beğenileriniz için çok teşekkür ediyorum.
Ama bu güzellikleri oluşturabilmenin bazı bedelleri de oluyor. Örneğin bu gün eşim havuzu temizledi, dalgıcı çalıştırıp tekrar doldurmaya başladık. Konservelerimizi kaynattık, ortalık çok dağılmıştı, çalı çırpıları fırına doldurup ateşledik. Arabamıza binip, akşam ezanlarından sonra eve döndük.
Biraz önce eşim, suyu kapatmışmıydık diye sordu. Şöyle bir düşündüm, arabaya binerken hiç su sesi gelmiyordu, ama emin değilim dedim. Üşenmedi, giyinip suya bakmaya gitti. İyi ki de gitmiş, havuz dolup taşmış. Sabaha kadar her tarafı sel götürürdü, yoksa.:)
Sevgi Durul
18-07-2011, 23:04
sayın SDurul,
bizim pazarda Manisa üzümü diye satışlar başladı. sanırım sizden almamışlar veya bizi kandırıyorlar. bu arada bol miktarda beyaz boncuklar var ağaçlarda ve meyvelerde. ilaç mıdır?
saygılar
Sayın mavikartal, bizim bulunduğumuz ilçe Manisa'ya oldukça uzak. Kesin bilmiyorum ama, yaklaşık 200km. kadar mesafe var arada. Dolayısıyla biz daha çok, iç anadolu ve ege iklimlerinin geçiş bölgesindeyiz. Yani burası Manisa'ya göre daha soğuk. Üzümlerde aldanmamışsınız, orada çoktan olmuştur, üzümler.
Ağaçlardaki beyazlıklar kaolin kili. Zararlılara ve güneş yanıklığına karşı atıldı. Yararlanmak isterseniz, forumda kaolin kili ile ilgili başlık var.
Sevgi Durul
19-07-2011, 08:32
Hala clematisim olduğuna inanamıyordum, şimdi de tomurcuklarına inanamıyorum.
Gerçek galiba. Sevgili lir'im sana ne kadar teşekkür etsem az gelir. Canlı olarak çiçeğini göreceğim ya, çok sevinçliyim.
234991
Cemo'cuğum çok güzelmiş bu, tekrar teşekkürler canım.
234988
Mavi yaseminim açtı. İyi ki almışım.
234989
234990
Yücel Canpolat
19-07-2011, 09:00
Sayın Hocam merhaba ne desem bilemiyorum meyveler sebzaler çiçekler böcekler hepsi biribirinden harika çok merak ediyorum zatıalilerinizin tüm bitkileri o kadar sağlıklı ki buradan fark ediliyor sitede sağlıklı bitki yetiştirenler başlığı açılmalı bence:)
Sizin emeklerinizi bilyorum ancak ben bu noktada beyefendinin sabrını ve tecrübesini görüyorum ve çok teşekkür ediyorum.Ellerinize emeklerinize sağlık,Sizlerin sayesin de bizler de öğreneceğiz:)
Sevgi Durul
19-07-2011, 21:16
Sayın Yücel Canpolat kardeşim, çok teşekkür ederim. Sizin gibi botanik bahçesi sahibi bir kardeşimizden, bu sözleri duymaktan onur duydum. Her ağacın, her bitkinin daha sağlıklı olması, bol ürün vermesi için uğraşıyoruz, birlikte. Daha doğrusu, eşim daha çok uğraşıyor. Ve biz de her gün, yeni bilgiler öğreniyoruz. Eşim adına da ayrıca teşekkür ederim.
Babannelerin en tatlısı bebişe kavuşmanın mutluluğu içinde. 2850 gr sağlıklı güzel bir kızımız olmuş. Anne ve Babayı kutluyorum. Sağlıkla , mutlulukla büyütürler inşallah. Tüm güzellikler sizinle olsun, yaradan size başka acılar tattırmasın. Çok öpüyorum. Güle güle büyüsün.
Adalet Yağcı
20-07-2011, 20:45
Sevgili Durul, bahçenizden bereket taşıyor maşallah.
Kaolin kili kendini ispatlamış, sıcak yaz günleri için ilaç gibi, tek kusuru güzelim yeşilleri kapatması.
Yayladaki tüm üzümler hastalanmış, her yıl böyle oluyor, sürekli ilaç vermek gerekiyor, sizin üzümler çok sağlıklılar.
Kayısılar, vişneler, elmalar göz dolduruyor, başladığınız günden bu yana çok yol almışsınız, keyfini sürün.
Sevgiler.
Orhan Özbilgiç
20-07-2011, 21:09
Öğretmenim;
Gerçekten tüm bitkileriniz çok ama çok sağlıklı. Özenilecek ölçüde.;) Ama meyvelerde Beyefendinin düzenli bilinçli bakımını yadsımamak gerek. Sizinde zaman zaman fotoğraf karelerine aldığınız, ilaçlama ve benzeri kükürtleme gibi belli aralıklarla yapılması gerekenleri o yapıyor.
Çiçekli bitkilerdede siz oldukça mahirsiniz. Mavi yaseminiz çok şeker. Diğerleri de ondan aşağı kalmıyor.
Güle güle sefasını sürün. Sağlık ve mutlulukla.
Sevgili SDurul
Bahçenizi hep ziyaret edip , beğenen bir arkadaşınız olarak,
Bebişinizin sağlıklı dünyaya merhaba dediğini,Lir arkadaşımız yazmış.
Mutlu ,güzellikler içinde bir hayatı olmasını diliyorum.Size çok büyük mutluluk getireceğini söyleyebilirim.Aynı duyguları yaşıyan bir aanneanne olarak ,onların sevgisi çok başka .
Sağlık ve mutlulukla .Güzel günler.
acemifüsun
21-07-2011, 13:11
Sevgili SDurul torununuz dünyaya gelmiş, babaanne olmuşsunuz, tebrikler:) Sağlıklı, mutlu, uzun ömürlü olsun, güzel günler görsün:) Allah analı, babalı büyütsün:)Sevgiler.
günebakan
21-07-2011, 13:22
Allah analı babalı büyütsün tebrik ederim Sevgi hanım'cığım:)
Babannelerin en tatlısı bebişe kavuşmanın mutluluğu içinde.
Sevgicim harika. Bütün kalbimle sevincinizi paylaşıyorum. Sağlıkla, mutlulukla, huzurla büyüsün inşallah. Anne ve babayı kutluyorum. Öpüyorum seni, sevgiyle
Sevgili SDurul çok mutlu oldum Allah analı babalı büyütsün sevgiler.
Sevgi Durul
25-07-2011, 21:58
Hayran hayran dolaştım. Herşey muhteşemdi . Ellerinize sağlık.
Teşekkür ederim, sayın füsunANK, Beğenmenize sevindim. Sevgiler...
Babannelerin en tatlısı bebişe kavuşmanın mutluluğu içinde. 2850 gr sağlıklı güzel bir kızımız olmuş. Anne ve Babayı kutluyorum. Sağlıkla , mutlulukla büyütürler inşallah. Tüm güzellikler sizinle olsun, yaradan size başka acılar tattırmasın. Çok öpüyorum. Güle güle büyüsün.
Bütün iyi dileklerin için, çok teşekkür ederim sevgili lir. Sevinçler paylaştıkça çoğalıyor. Tüm güzellikler, herkese, hepimize olsun inşallah.
Clematis bile açmış, sevincimizi paylaşıyor. Teşekkürlerimle, ben de öpüyorum.
236559
Sevgi Durul
25-07-2011, 22:31
Öğretmenim;
Gerçekten tüm bitkileriniz çok ama çok sağlıklı. Özenilecek ölçüde.;) Ama meyvelerde Beyefendinin düzenli bilinçli bakımını yadsımamak gerek.
Güle güle sefasını sürün. Sağlık ve mutlulukla.
Bugünlerde torun heyecanıyla bahçeyi ve bitkileri ihmal ettik, Öğretmenim. Biraz biraz şoku atlattık, eşim yine bahçe seferlerine başladı. Bu sefer ben eşlik edemiyorum.
Teşekkürler... Saygılar...
Sevgili SDurul
Bahçenizi hep ziyaret edip , beğenen bir arkadaşınız olarak,
Bebişinizin sağlıklı dünyaya merhaba dediğini,Lir arkadaşımız yazmış.
Mutlu ,güzellikler içinde bir hayatı olmasını diliyorum.Size çok büyük mutluluk getireceğini söyleyebilirim.Aynı duyguları yaşıyan bir aanneanne olarak ,onların sevgisi çok başka .
Sağlık ve mutlulukla .Güzel günler.
Sevgili farezya, bahçemize hoş gelmişsiniz. Hele öyle bir günde gelmiş, sevincimize ortak olmuşsunuz. İyi dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum. Benim iyi dileklerim de sizin için, herkes için. Doğru söylüyorsunuz, bu mutlulukların en güzeli. Bu sardunya kızımın balkonundan... Sizin için....
236562
Sevgi Durul
25-07-2011, 22:53
Arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum.
Bu, kızımın balkonundaki, sardunya da sizler için....
236564
Emre İlhan
25-07-2011, 22:53
;)Hayırlı, uğurlu olsun SDurul öğretmenim. Yeni fertiniz hepinize sağlık, mutluluk, huzur getirir inşallah. Sağlıklı, analı babalı büyüsün inşallah.:)
Sayın SDurul; Torununuz oluyormuş. Hayırlı,uğurlu ve sağlıklı olsun dilerim. Allah analı-babalı, babaanneli-dedeli büyütsün dilerim. Sizin adınıza çok mutlu oldum. Şimdi ayaklarınız yere basmıyor gibidir. Hele bir de kucağınıza aldınız mı neler hissedersiniz kimbilir? Yeni babaanne olan yengem 4 aylık torunu için "onu öyle seviyorum ki severken içime alasım geliyor" diyor ve gözleri doluyor.
Çok çok güzellikler yaşamınızı dilerim. Desenize bahçenizde minik ayaklar gezecek...;)
Sevgili arkadaşım, uzun zamandır girmeyince güzel haberleri kaçırmışım. Babaanne olmak çok yüce bir sevinçtir herhalde. Gözünüz aydın, Sağlık ve sıhhatle yetişsin, vatana hayırlı evlat olsun inşallah.
Minik yavruyu ve sizi sevgiyle öpüyorum.
Sevgili farezya, bahçemize hoş gelmişsiniz. Hele öyle bir günde gelmiş, sevincimize ortak olmuşsunuz. İyi dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum. Benim iyi dileklerim de sizin için, herkes için. Doğru söylüyorsunuz, bu mutlulukların en güzeli. Bu sardunya kızımın balkonundan... Sizin için....
236562[/QUOTE]
Teşekkür ederim.Sevgi hanım.:)
Evlatlarınızla huzur ve mutluluk içinde. geçen günleriniz olsun inşallah.
Çok selamlar.
Sevgili S.Durul torununuzu iyi günlerle büyütün inşaallah...Babaanneliğiniz hayırlı olsun.Kutlarım...Selam ve sevgiler....
Yücel Canpolat
30-07-2011, 09:17
Sayın hocam malum meyve mevsimi olduğundan en güzel meyveler hangi bahçede, tabi ki SDurul hocam'ın bahçesin de, birazıcık koparalım tadalım dedik ee komşuluk hakkı:)
Sayın hocam,yıllar önce diktiğiniz fidan büyümüş ağaç olmuş,meyvesi şirin mi şirin tatlı mı tatlı torun olmuş,Allah ana lı baba lı tüm sevenleriyle büyütsün hepinizin gözü aydın.
Darısı ben'im başıma bu akşam büyük oğlumun nişanını yapıyoruz.Selamlar sağlıcakla kalınız:)
karalale
30-07-2011, 14:07
Sevgili SDurul, gözünüz aydın. Bebişinizi Allah analı babalı sağlıkla büyütsün. Ne derler, vatana, millete (bahçenize) hayırlı evlat etsin. İlerde bahçeniz de apaladığı, koşturduğu resimler le onuda severiz inşallah... Kucak dolusu sevgiler, selamlar....
Merhabalar Sevgi hanim..
Sizi canigonulden kutlarim.Torun sahibi olmaniza,anne ve babaya..Hayirli evlat olarak buyutsunler bebiskoyu.Allahtan sihhat ve uzun omurler dilerim.
Bu arada,tohumlardan haber bekliyorum.Yazmadiniz merak ettim?
Selam ve saygilarimla
Sevgi Durul
01-08-2011, 22:41
Bahçe görüntüleri,
238005
238006
238007
238008
238009
Sevgi Durul
01-08-2011, 22:48
238010
Kıyılara ektiğim tohumlar çimlendi ama, çalı çırpılar üzerlerini kapladı. Seneye kıyılara tohum ekilmeyecek. Pembe çörekotu tek kök çıktı.
238011
238012
Hayat kaynağı su. Havuz temizlendi, yeniden dolduruldu. Ne de çabuk yosunlanıyor.
238013
Süs ayçiçeği tomurcuğunun arasında, uğur böceği benzeri böcek.
238014
Sevgi Durul
01-08-2011, 22:57
Bu sene konservelerimizi bahçede yapıyoruz. Geçenlerde vişne, cuma günü de kayısı konservesi yaptık. Bahçede konserve macerası.
238016
238018
238017
238015
Bu arada fırın yakıldı, ama bir şey pişmedi. Etrafta biriken çalı çırpı temizlendi.
238025
Sevgi Durul
01-08-2011, 23:32
Limon sandığımız fidanın meyvesi, galiba mandalin.
238043
238044
Biraz da çiçekler. Bu bahar yeniden aldığım gardenyam iki çiçek açtı. Umarım bu yaşar.
238045
Sardunyanın güzelliği,
238046
Kızımın balkonundan,
238047
Sevgili SDurul, ne kadar güzel fotoğraflamışsın hem sebzelerini hem de çiçeklerini, ellerine sağlık.
Ben de vişnelerden hem reçel yaptım hem de sorbe. Bol bol da vişne suyu içtik. Konserve yapmak aklıma gelmedi.
Herşey çok güzel, doya doya tadını çıkart.
Sevgili SDurul bahçenin görüntüleri harika konserveler iştah açıcı gardenya sardunya çok güzel görünüyor ellerinize sağlık sevgiler...
Sevgi Durul
02-08-2011, 13:31
Sevgili Güler Hanım,, bahçe ziyaretlerinde yolunuz bizim bahçemizden de geçtiği ve
beğenileriniz için çok çok teşekkür ediyorum. Sizin fikirleriniz benim için çok önemli.
Ben bu yıl reçel yapmıyorum, çünkü evde benden başka yiyen yok. Bir misafir geldiğinde, kahvaltı masasında çeşit olmaktan öte gitmiyor. Ayrıca kızımın yaptığı reçeller bize de yetiyor. Sorbe ise hiç yapmadım ve yemedim. Siz yaptığınıza göre muhakkak güzeldir. Bir ara sizden öğrenmek isterim. Vişneleri konserve olarak değerlendirdik. Az şekerli, eşimde diabet var da.
Ayrıca iyi dilekleriniz için, çok sağ olun, var olun. Sevgiler...Saygılar...
Sevgi Durul
03-08-2011, 09:35
Konserveler nefis görünüyor.Afiyetle tüketin inşanlah.
Selamlar
Sevgili cetasule, teşekkür ederim. Cuma günü yaptığım kayısı konservesinin fotoğraflarını, dosyalar içersinde kaybetmiştim, şimdi buldum.:D Daha önce denemediyseniz şiddetle öneririm. Hem meyveleri değerlendirmiş olursunuz, hem çok pratik.
238242
Reçeller nefis görünüyor ellerinize sağlık, afiyetler olsun
Handan'cım, teşekkür ederim. Bunlar reçel değil, konserve.:) Biraz da derin dondurucuya ayırdık.
Sevgi Durul
03-08-2011, 09:55
merhabalar toruna sağlık sıhhat başarı ve mutluluklar diliyorum hayatında
fırın ve havuzunuz çok hoş
havuzdan sulama yapıyorsunuz anladığım kadarıyla
damlama sistemi kurdunuz mu kuyu kazıldıktan sonra biz de havuz veya büyük bir depo düşüneceğiz damlama yapmak istiyorum iş yükü azalır ve sudan tasarruf olur
biz de içtiğimiz içeceklerin şişelerini biriktirmeye başladık çiftliğe fırın yapmayı düşünüyoruz tabana cam kırıkları ve kum döşenirmiş sonra ateş tuğlası ile kapatılırmış taban kısmı öyle duyduk pideciden
Sayın ayhan219, iyi dilek ve temennileriniz için teşekkür ediyorum.
Havuz bahçemizin olmazsa olmazlarından. Sulama amaçlı kullanıyoruz. Yaklaşık 18 ton kadar su alıyor. Bahçede su yokken çektiklerimizi düşünürsek, su çıkarılıp depo ve havuz yapıldıktan sonra bahçedeki ağaçlar adeta şahlandı.
Evet damlama sulama da kurulu, hortumla sulama da yapıyoruz.
Fırını eşim kendi yaptı. Bu (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=17576&page=26) sayfadan başlayan, evimizin terasına yaptığı fırının yapım aşamaları mevcut. İlgilenirseniz bakabilirsiniz. Cam kırığı eskiden kullanılırmış, biz kum ve ateş tuğlası kullandık. Çok da güzel pişiriyor.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.