PDA

View Full Version : Tavuk yetiştiriciliği

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15

alnegir
27-08-2012, 20:35
İnşaatı hakkında kısa bir bilgi vereyim. Kümesin alt zeminine yerden 15 cm yüksekte hazır beton döküldü.(topragın altından herhangi bir hayvan geçemesin diye) Duvarlarını ytong yaptırdık. (Normal tuğladan daha saglikliymis) yine hazır siva ile sivattik. Çatısı ahşap ve çatının üstü hiç bir sekilde yağmur suyu gecirmicek sekilde Shingle membran ile kaplandi. Kapılarını da pimapen yaptırıyoruz. Temizliğinin kolay olması acısından tüm bu detayları iyice düşündük.İçeride ahşap tunekler ve folluklarda bulunuyor. Ayrıca hem daha sağlıklı ve aydınlık olması acısından kümesin icini kirec ile sivattik. Mimar ogrencisi olmamın tavuklarima buyuk faydası oldu :))))
Bitmis halini detaylica gormek isterim. Ben de kumeslerimi yenilemek istiyorum. Belki iyi bir ornek olabilir.

banusemiha
29-08-2012, 09:45
Selamlar.Acizane kümesin tabanı konusunda fikrimi paylaşmak isterim.Bence toprak yaparsanız daha sağlıklı olur.Zaman geçtikçe içerideki toprağı çıkarıp yenisiyle değiştirirsiniz..Çıkarttığınız toprağı da bekletip varsa bitkilerinize şerbet olarak kullanabilirsiniz..

çiftçi5234
29-08-2012, 14:20
Sayın
mhmmtygt,

Kümesinizi bende uygun bulmadım, ama bir emek verilmiş çalışılmış o belli.Emeğinize sağlık ancak daha değişik şeyler düşünün.Mesela yağmur yağınca serpintisi kümese girer.Kar yağınca hayvanlar etkilenir :)

ozzy05
31-08-2012, 13:37
arkadaşlar annem pazazrdan erli üretim 2 tavuk bir horoz almışlar.hayvanlar ara sıra hafif öksürüyorlar.Ne tavsiye edersiniz.Antibiotik ve vitamin mi kullanmam lazım.Değerli bilgilerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

mhmmtygt
01-09-2012, 21:49
Sayın
mhmmtygt,

Kümesinizi bende uygun bulmadım, ama bir emek verilmiş çalışılmış o belli.Emeğinize sağlık ancak daha değişik şeyler düşünün.Mesela yağmur yağınca serpintisi kümese girer.Kar yağınca hayvanlar etkilenir :)

Ben henüz o kümesi yaptırmadım. Gördüğüm bir modeldi, fikirlerinizi sormak için fotoğraflamıştım. Halen araştırıyorum, kendim yapıp kışa yetiştirmeye çalışacağım.

bay tömürcek
02-09-2012, 15:23
Kardeşim tavuklarını yükler misin demiştin yüklüyorum da malesef hepsini toplayamadım köyde çok geziyorlar da toplamak zor oldu birazını bulabildim anca :p
329124

329125

329126

329127

hindici
02-09-2012, 21:55
tamamdır kardeşim ben çekicem yarın sabah atcam bakarsın kardeşim..

bay tömürcek
02-09-2012, 22:04
Tavuklar nasıl kardeşim beğendin mi şuan biraz pisler tüy döktüler bazıları yeni tüy düzdü bazıları hala duruyor :D 20 tavuk 40 civciv piliç karışık 21 ördek 8 hindim var sende kaç tane tavuk ördek falan var?

hindici
03-09-2012, 11:07
kardeşim bende koy dedin koyuyorum resimleri 2. resimdeki sakallı tavuğumdan bitanesi brahmada vardı onları bulamadım bahçede dikenler filan var onlarının arasına giriyorlar..

sakdag
03-09-2012, 19:26
Tavuk hastalığı bizim buralarda da etkili oluyor, iki gün önce sapasağlam olan 4 aylık civicivim bir anda öldü. Hastalık belirtisi falan da yoktu. Dün sabah eşim salmış kümesten tavukları, öğlen yem verdim bir tanesi yok, her yeri aradım, komşu bahçeleri falan da taradık, hiç bir yerde bulamadık.

En sonunda atmaca falan kaptı diye düşündük. Akşam üzeri tavukları kapatırken kümesin arka taraflarında civcivimin ölüsünü buldum. Çok üzüldüm. 15 günde bir kümesi temizleyip, toz kireç serpiyorum. yem ve su kaplarını bile çamaşır sulu karışımla dezenfekte ediyorum ama bir şekilde mikrobu alıyorlar sanırım. Diğer tavuk ve civcivlerim de bir problem görünmüyor ama ne olur bilemem. Bir süre kapalı tutmayı düşünüyorum tavuklarımı.

Maviş
04-09-2012, 14:37
Civcivde yara izi varmıydı? Belkide gezerken zehirli bir şey yemiş olabilir. Sağlıklı bir civciv bir anda ölmesi ancak zehir gibime geliyor. Fare zehri olabilir. Komşunuzdan biri evde veya depoya fare zehiri atıp sonra dışarı süpürdülerse civcivde bulup yiyebilir. Siz tüm kümes hayvanlarını bir kontrol edin. Donuşan, titreyen, hareketlerde yavaşlama, ibiklerde kararma ve bozarma gibi varmı? Dikkatlice kontrol edin. Ölen hayvanınızın cesedini dikkatlice konturol edin. Bir bakın Bir diş izi varmı? Boynunda morarma varmı?:(:(

sakdag
04-09-2012, 18:09
Zehirli bir şey yemiş olamaz sanıyorum, bahçemizde kullanmıyoruz. Yara izi de yoktu. Bu ölen süs tavuğu civcivi. Çok uysallar, kümesin yanından 10 metre uzağa bile gitmiyorlar. Civcivin ölüsünü pek inceleyemedim doğrusu, eldivenle üzerine toz kireç serpip naylon poşete koyup toprağa gömdüm.

Yanlız kümeste minik 2 fare görmüştüm, gece kalan buğdayları topluyorlardı. Onlarla bir ilgisi olabilir mi bilemiyorum... :(

alnegir
04-09-2012, 20:15
Zehirli bir şey yemiş olamaz sanıyorum, bahçemizde kullanmıyoruz. Yara izi de yoktu. Bu ölen süs tavuğu civcivi. Çok uysallar, kümesin yanından 10 metre uzağa bile gitmiyorlar. Civcivin ölüsünü pek inceleyemedim doğrusu, eldivenle üzerine toz kireç serpip naylon poşete koyup toprağa gömdüm.

Yanlız kümeste minik 2 fare görmüştüm, gece kalan buğdayları topluyorlardı. Onlarla bir ilgisi olabilir mi bilemiyorum... :(
2 minik farenin annesi civcivinize zarar vermis olabilir. Fakat fareler gordugum kadariyla gunduz pek aktif degiller.
Basimdan gecen bir olayi anlatayim size belki bir fikir elde edebilirsiniz;
Kümesteki 5 civcivimi kaybettigimi farkedince kumesi kontrol etme ihtiyaci duydum. Kumeste ufak bir delik vardi ve arkasi tahta istifledigim yere cikiyordu. Tahtalari kaldirmaya basladim ve yaklasik 50cm boyunda kucuk bir yilanla karsilastim. Yilani civcivlerimi yedigi dusuncesiyle oldurdum. Babam bana yilani niye oldurdun fareleri temizler demeye kalmadan bana fare diskilarini gosterdi. Kapan kurduk fareleri de yakaladik olan gariban yilana oldu.
Sizin verdiginiz bilgilere gore fare belki geceden isirip hastalik kaptirmis olabilir. Gunduz saldiracagini dusunmuyorum. Bunun disinda koca koca tavuklar ya da horozlar da pat diye ansizin olebiliyorlar. Bende pek anlayabilmis degilim acikcasi.

sakdag
05-09-2012, 09:08
Bunlarda balkonumun yeni misafirleri 1-1,5 aylık oldular.:D

Serbest bıraktım mı, başlarından ayrılmıyorum. Pır pır uçuşuyorlar.
329695
329696

Bu senenin tek siyah civcivi, Adı Kahve oldu. ;)
329697

Bunun adı da Almeda ;)
329698

Geceleri örtünerek uyuyorlar, eski bir tişörtün içine giriyorlar. Örtmedim mi sürekli cıraklıyorlar..;)
329699

çiftçi5234
05-09-2012, 18:00
Çok güzeller maaşalah :) Bende civciv alacaktım izin vermediler.Bir dahaki baharda emrivakiyle süt kuzusu alacağım :) Kuyruğuma teneke bağlayacağım yani..

Tekrar maşallah.

hindici
05-09-2012, 18:48
arkadaşlar benim büyük horozumun ayağı bu şekilde şişti ayırdım onu ne yapmalıyım.._? yardım lütfen

Maviş
05-09-2012, 20:47
Sayın Sakdag yılan civcivleri tüm tüm yutar. Sıçan (fındık veya küçük fare) tavukların çişini yaptığı delikten ısırır ve içine girer, iç organlarını yer. Tavuklar fare ve kemirğen hayvanlardan hiç sevmez.:mad: Bu işlemi geceleğin yapar. Benim tavuklar gündüz fare görseler hemen saldırır ve öldürür. Gecelegin kümeste tavuklarda tabırtı varsa! Kümes kapalıysa; yılan, fare, sansar ve karınca (et yiyen ve kanını emen karınca) vardır. Ben hepsini rastladım. Sansar kümeste küçücük bir delikten girer. Hayvanın kanını emer.Karınca ise: Bir keresinde civcivlerimi ve annesiyle kümese yerleştirdim. Gece olunca tavuğum bağırıp tapırtıyordu hemen kümese gidip el feneriyle baktığında civcivlerim ve annesi üstünde karıncalar vardı. Civcivlerimin ayaklırında bir sürü karınca vardı. Isırmış hiç bırıkmıyorlardı. Bir karton kutunun içinde eve aldım. Tavuk bit tozunu civcivler ve annesine sürdüm karıncaları tek tek temizledim.

Maviş
05-09-2012, 20:54
Sayın hindici horozunuzun ayağına bir şey batmış ve iltahaplanmış. Batan şeyi çıkarıp iltahabını temizleyip tentirdiyot ve sarğı beziyle sarıb iltihabın geçmesini bekliyeceksin. Benim tavuklarımda bazen olur. Temizlenmezse daha çok şişer ve horozunuz rahmetli olur.:(:(

bay tömürcek
05-09-2012, 21:05
Kardeşim geçmiş olsun öncelikle. Hint horozu beslerken gelmişti benim başıma horozumun ayagı ceviz gibi şişti napıcam napıcam derken aldım temiz bi jilet oraya bi kesik açtım iltihaplı yerin arkasından tutup kestiğim delikten çıkacak şekilde sıktım o iltihabı hani yumurta haşlıyoruz sarısı oluyo ya aynı pişmiş yumurta sarısı gibi birşey çıktı adam akıllı temizledim herzaman dediğim gibi gres yağını bolca sürdüm oraya tülbentle sardım eski haline döndü orası denemeni tavsiye ederim

sakdag
05-09-2012, 21:22
Sayın Sakdag yılan civcivleri tüm tüm yutar. Sıçan (fındık veya küçük fare) tavukların çişini yaptığı delikten ısırır ve içine girer, iç organlarını yer. Tavuklar fare ve kemirğen hayvanlardan hiç sevmez.:mad: Bu işlemi geceleğin yapar. Benim tavuklar gündüz fare görseler hemen saldırır ve öldürür. Gecelegin kümeste tavuklarda tabırtı varsa! Kümes kapalıysa; yılan, fare, sansar ve karınca (et yiyen ve kanını emen karınca) vardır. Ben hepsini rastladım. Sansar kümeste küçücük bir delikten girer. Hayvanın kanını emer.Karınca ise: Bir keresinde civcivlerimi ve annesiyle kümese yerleştirdim. Gece olunca tavuğum bağırıp tapırtıyordu hemen kümese gidip el feneriyle baktığında civcivlerim ve annesi üstünde karıncalar vardı. Civcivlerimin ayaklırında bir sürü karınca vardı. Isırmış hiç bırıkmıyorlardı. Bir karton kutunun içinde eve aldım. Tavuk bit tozunu civcivler ve annesine sürdüm karıncaları tek tek temizledim.

Karıncaların tavuklara saldırdığını ilk defa duydum Maviş, ilginçmiş. Civcivlerin karınca yediklerinde hastalandıklarını duymuştum daha önce.

Sansar da çok tehlikeli bir hayvan, iğne deliğinden geçiyor derler bizim burda. ;) Bir defa annemlerin kümese girdi, sabaha karşı tavuk seslerine uyandık. Hemen babam kümese koşup kapıyı açtı, fırladı gitti sansar. Birkaç dakikada 2 tavuğu boğmuş, birini de bayılmıştı. Sansar genelde boğuyor ama yemiyor galiba.

sakdag
05-09-2012, 21:32
Bu olaydan sonra annemler tavukları kömürlüğe aldılar, kışı geçirmeleri için. Bir gün 2 tane civciv kayıptı. Kömürlüğü boşalttık, fareler 2 civcivi odunların altına çekip öldürüp, gözlerini falan yemişlerdi. O yıl kış çok sert geçtiği için farelerin yiyecek bulamadığı için bu kadar saldırgan olduklarını düşünmüştük.

Maviş
05-09-2012, 22:44
Bizim ev mezarlığa yakın olunca bu karıca mezarlıklarda oluyor. Babama sordum. Bizim burda azap karıncası diyorlar. Bende ilk defa gördüm karıncaların kafaları diyer karıncalardan büyük oluyor. Çene yapısı büyük ve kuvvetli oluyor.

melodi-raşa
06-09-2012, 12:47
Bizim ev mazarlığa yakın olunca bu karıca mezarlıklarda oluyor. Babama sordum. Bizim burda azap karıncası diyorlar. Bende ilk defa gördüm karıncaların kafaları diyer karıncalardan büyük oluyor. Çene yapısı büyük ve kuvvetli oluyor.

Selam. İçim bir hoş oldu. Maviş senin karınca meselesinden ilk defa duydum karıncayı

hindici
06-09-2012, 15:46
Arkadaşlar ben horozun ayağı patlatıp irini çıkarttım 2 saat sonra baktığımda yine şismişti napıcam?

sakagun
06-09-2012, 15:54
Geçenlerde ördek yumurtası sandığım yumurta çift sarılı tavuk yumurtasıymış. 86 gr. İlk aldığım tavuklardan birinin yumurtası. Tavuk çiftliğindeki çıkma tavuklardan biriydi. Güzel gelişince kesmeye kıyamadığım bir tavuk oldu. Adını kuğu koydum. İyi ki de kesmemişim.

hindici
06-09-2012, 16:32
Arkadaşlar ben horozun ayağındaki şişiği patlatıp irini çıkarttım 2 saat sonra baktığımda yine şismişti napıcam?

bay tömürcek
06-09-2012, 21:28
Kardeşim yine sık yine çıkar temizlenene kadar yap olmadı kesersin horozu acı çekmesin ama büyük ihtimal temizlenir sabret

bay tömürcek
06-09-2012, 21:29
Sayın sakagun ördek yumurtası tavuk yumurtasından biraz büyük beyaz renkte ve hafif kaygan gibi olur iç zarı tavuk yumurtasından daha kalın ve içi daha koyu gibidir.

sdbsr
09-09-2012, 13:33
tavuğumun bugün yumurtlayacağı söylendi ama nasıl yapacak sormayı unuttum benim herhangi birşey yapmam gerekiyor mu kuluçka gibi detaylı anlatırmısınız?

sakagun
09-09-2012, 14:09
Kümese bir folluk koysanız iyi olur. Ben folluk olarak içi saman dolu kasa koydum. Tavuklarımdan biri onun içine yumurtluyor. Kümesin içini talaş doldurdum. Başka biri kümesin bir köşesine yumurtluyor.

Diğerleri ise çalıların arasına yumurtlamış. Bugün aynı yerde 12 yumurta buldum. Bir tanesini işaretleyip yumurtladıkları yere bıraktım. Diğerlerini aldım.

Maviş
09-09-2012, 19:52
Sansara iki sene önce rastladım kümesim kalın küçük kare telle kaplı kümesin köşesinde pin pon topundan küçük bir delik varmış. Ben dikkat etmedim. O küçük delikten gir yedi palazlaşmış civcivlerimi boğ boğ at. :mad::(Tabırtıya uyandım hemen aşağıya indim tam sansarı göremedim hemen kaçtı. İki civcivimi kurtarmıştım. Annem sansarın burnun sığdığı delikten geçer der. Sansara dikkat etmek lazım.

melodi-raşa
09-09-2012, 20:15
Selam evet ben gördüm sansarı. Maviş evimin etrafında devamlı var benim valla bişey itiraf edeyim kümesimin kapısını defalarca açık unuttum sabah bir bakıyom kümes açık allahtan benim tavuklara bişey yapmadı hiç komşularımın kümese giriyor benim kümese girmiyor. hemde kümesimin tepesinde etrafında hep görüyomda banada ilginç geliyo

çiftçi5234
10-09-2012, 02:57
Geçenlerde ördek yumurtası sandığım yumurta çift sarılı tavuk yumurtasıymış. 86 gr. İlk aldığım tavuklardan birinin yumurtası. Tavuk çiftliğindeki çıkma tavuklardan biriydi. Güzel gelişince kesmeye kıyamadığım bir tavuk oldu. Adını kuğu koydum. İyi ki de kesmemişim.

Keşke tavuğunuzuda görebilseydik :):cool:

sakagun
10-09-2012, 07:00
İşte Kuğu.
Sürekli toprak eşelediğinden kendisi toprak içinde. Tavuk çiftliğinden alınan tavukların yürüme bozuklukları oluyor. Kuğuda da vardı ama kendini topladı. Şu an koşabiliyor bile. Özellikle yumurtlayacağı zaman kümese çok hızlı koşuyor.
330656
Soldaki anne tavuk. Sağdaki Kuğu.
330657
Dün bulduğum yumurtalardan ikisini biraz önce kırdım. İkisi de çift sarılı çıktı.
330658

sakdag
10-09-2012, 11:03
Bu sepete kaktus aranjmanı yapmayı planlıyordum ama birileri daha önce kapmış...:p

330678

çiftçi5234
10-09-2012, 13:47
Ena govağarare :)) Maşallah kuğu'ya :)

Valla kendime hakim olamıyorum.Köylü pazarına Kandıra'dan gelen bir adam var.köy tavuğuda getiriyor.Alıvericem 2 tane :)

sakagun
10-09-2012, 13:59
Ben artık marketlerden aldığım tavuktan tat alamıyorum. Bahçede beslenen tavuk gibisi yok. Kuluçka makinesi almayı ciddi ciddi düşünmeye başladım. Böylece civcivleri de pazardan almak yerine kendi tavuklarımın yumurtalarından üretebilirim.

çiftçi5234
10-09-2012, 14:01
Benim fazla yapma imkanım yok, yumurta tavuklarından yaşlananı kesiyorlar, **** etlik için kontenjanım en fazla 1 tavuk.Bahçemi tam kullanamıyorum

sakagun
10-09-2012, 14:20
Bu sene ilk defa tavuk yetiştirmeye başladım. Tavuk kaç yaşındayken yaşlı sayılıyor?

çiftçi5234
10-09-2012, 15:40
Yumurtayı kesince yaşlı sayılır :P 4-5 yaşlarında yaşlı sayıyorum ben efendim

çiftçi5234
10-09-2012, 16:17
Bizden başka kimse yok mu ya hû.Hadi gari foruma gelin arkadaşlar :)

melissa77
10-09-2012, 19:11
bende varim benimde 5 ay olacak feriklerim var ancak 15 gun once
bitanesi yumurtlamaya basladi su ana kadar 7 yumurta yapti hepsi kucucuk
yumurtalar hepmi boyle olacak yoksa ilk diyemi boyle

çiftçi5234
10-09-2012, 21:53
Erken başlamış.İyi beslemeyle düzene girer.(Bende bir yumurta tavuğuyla birde piliç almağa karar verdim.)

sakagun
11-09-2012, 08:31
Ferik cinsini bilmiyorum ama tavuklar ilk yumurtlamaya başladıklarında yumurtaları küçük oluyor.

Maviş
11-09-2012, 21:14
Civcivler 5-6 aylarda dişileri ferik olur ve yumurtlamaya başlar. Yumurtaları küçük olur. Birinci sene sonuna kadar yumurtalar büyümeye başlar. İkinci senesine tavuklar yumurtlamaları en verimli dönemidir. Üçüncü ve dördüncü senesine kadar tavuklar yumurtaların verimi yarıya düşer. Beşinci yılında ise tek tük yumurtlarlar. Ve yumurtlamaz olur ve tavuk şişmanlaya başlar tavuğun içi yağlanmıştır. O zaman tavuk hiç yumurtlamaz.

sakagun
13-09-2012, 13:22
Kuğumun bugünkü yumurtası 89 gr.
Fazla yumurtaları haşlayıp tavuklara vermeye başladım. Bir nevi geri dönüşüm. :)

sakdag
26-09-2012, 07:39
Civcivlerim 2 aylık oldular, balkonda mini kümesleri var. ;) Ama hala gece üstlerini örtmedim mi, uyumuyorlar.:p
Balkonda gezinmeyi seviyorlar...

334426
334427

Pamuk gibi, tertemiz tüyleri var, adı da Pamuk oldu zaten.
334428

Almeda'nın tüyleri çok güzel oldu, hiç böyle renkli bir civcivim olmamıştı.
334429

En çok pilav ve kavunu seviyorlar.. ;) .Salatalık kabuğu, marul, ıslanmış ekmek favori yiyecekleri, ıslanmış ekmekle civciv yemini karıştırıp biraz da bütün buğday ilave ediyorum. Hangisi tavuk, hangisi horoz tam belli değil ama Kahvecik tavuk, Pamuk'la Almeda horoz galiba. (isim değişikliği olacak;) )
334430

tk646
29-09-2012, 00:03
Arkadaşlar bende 2 yetişkin tavuk ve 1 horoz aldım. Satan teyze yılbaşına yumurtlarlar dedi ama sorun şuki ;

Horozum hiç ama hiç ötmüyor nedendir?

hindici
29-09-2012, 07:51
resmini yolla kardeşim

tk646
30-09-2012, 10:04
Horozum,tavuklarım ve kümesleri işte burada :D

banusemiha
30-09-2012, 13:00
Birşey sorucağım.. tavuklarınızı civcivlerinizi aşılıyor musunuz.. aşıları nerden temin ediyorsunuz..

çiftçi5234
30-09-2012, 14:00
Ben hiç aşılamadım hiçte hastalıkla karşılaşmadım açıkçası banusemiha hanım :)

tk646
30-09-2012, 15:38
Fotoğraf ekledim arkadaşlar işte ötmeyen horozum bu neden ötmüyor acaba :(

sakdag
30-09-2012, 16:04
Bu baharın civcivleriyse biraz daha zaman verin bence Sn tk646. En geç bahara kadar hem tavuklarınız yumurtlayacak, hem de horoz ötecektir.

Çok güzeller bu arada .;)

çiftçi5234
30-09-2012, 20:09
Benim ligorin horozum 3 aylıkken ötüyordu.Kapsül biber verirseniz belki öter ibrahim tatlıses hesabı :)

melodi-raşa
01-10-2012, 10:36
Selam. Benim bir sorum olacak size.. en iyi yumurta yapan tavuk cinsini bana adıyla yazar mısınız lütfen

çiftçi5234
01-10-2012, 16:03
Plymouth **** ligorin :)

melodi-raşa
01-10-2012, 18:42
Plymouth **** ligorin :)

ligorini duymuştumda....Plymouth hiç duymamıştım. Kolay bulunabilir tavukmu heryerde olurmu acaba..

çiftçi5234
01-10-2012, 19:40
Çoğu yerde bulunur.Beyaz-gri veya siyah-beyaz-gri çilli olan tavuklardır.Kolay bulunur nispeten.

Bak burada var o cinsin resmi ;

http://www.agaclar.net/forum/1008451-post1945.htm

hindici
01-10-2012, 21:04
arkadaşlar istanbuldan satılık hint tavuğu arıyorum bulunurmu elinizde..

melissa77
02-10-2012, 15:30
selam sabah gordum ferigime gece bisey saldirmis ne olabilir
kuyrugunun ustunu yemis gordumki kan icinde .
oteki ferikler yapmis olamaz . cunku kavga etmiyorlardi
aceba kedi yapmis olabilirmi.?
5 ayi gectiler kediye karsi koyabilirlermi?
yoksa gelincik ya da sansarmi ikiside girse o kadarla birakirmi
yarali ferigime ne yapabilirim .? pansuman yaptim kuyrugu
kopmak uzere sanki

sargi bezide tutmuyor gittimki az once kumese tavugun yarasini
ibikliyorlar tekrar sardim ayri bi yere aldim .
ne yapabilirim yardim edin cok uzgunum .

çiftçi5234
02-10-2012, 16:11
Kesebilirseniz kesin eziyet çekmesin hayvan.Kedi ve cüssece dengi hayvanlardan saldırılmıştır bence. Birşey yapılmaz malesef, elinize iğne iplik alıp sağlam bir iple dikebilirseniz dikin.

Batuhan Bora
08-10-2012, 16:43
Bu aralar gurk tavuklarla başım dertte. Beş tanesi birden gurk oldu.
Ne yapmalıyım bir önerisi olan var mı?
Enerjileri mi fazla geliyor ki, yemden kıssam mı biraz.

sakagun
08-10-2012, 18:09
selam sabah gordum ferigime gece bisey saldirmis ne olabilir
kuyrugunun ustunu yemis gordumki kan icinde.

Benimkilerden birinin de arka kısmını yaklaşık 2 ay önce birşeyler yemişti. O da kan içindeydi. Biz köpeklerimiz yemiştir diye düşünmüştük. Arkasına tentürdiyot sürdük. 1 hafta kadar diğerlerinin erişemeyeceği bir yere koyduk. Şu an durumu iyi. Dışkısını yandan yapıyor.

Tavuklar maalesef kan görünce dayanamıyorlar.

sakagun
08-10-2012, 18:11
Fotoğraf ekledim arkadaşlar işte ötmeyen horozum bu neden ötmüyor acaba :(
Keşke benimkiler de ötmese. Günün ilk ışıklarıyla birbiriyle yarışıyorlar.

hindici
08-10-2012, 18:37
arkadaşlar küçük civcivim maşallah cin gibiyken bugün halsiz napmalıyım yyardım lütfen?

hindici
08-10-2012, 18:38
bit bulaşmış olabilirmi?

melissa77
08-10-2012, 18:43
Benimkilerden birinin de arka kısmını yaklaşık 2 ay önce birşeyler yemişti. O da kan içindeydi. Biz köpeklerimiz yemiştir diye düşünmüştük. Arkasına tentürdiyot sürdük. 1 hafta kadar diğerlerinin erişemeyeceği bir yere koyduk. Şu an durumu iyi. Dışkısını yandan yapıyor.

Tavuklar maalesef kan görünce dayanamıyorlar.

bizimki gece kumeste olmus kopek giremez
annemede sordum gelincik **** sansar olsa oldururdu dedi
kediden supheleniyoruz .!
bende yarasini temizledim simdi iyi otekilerden ayrilmiyor.
yarasi kurudu tuyleri yavas yavas kapatiyor onu oyle gorunce
umidi kesmistim ben cok sukur iyi
sizede gecmis olsun sayin sakagun

melissa77
08-10-2012, 18:48
bit bulaşmış olabilirmi?

eger oyleyse tuylerinin arasina bi bakin goruluyor
benim cin tavugumda bitlenmisti kuyruk tarafiydi
ilacladim duzeldi bitlenmemisse eger aspirin verebilirsiniz.

hindici
08-10-2012, 18:49
tamam bakayım bir.

melissa77
08-10-2012, 18:56
Bu aralar gurk tavuklarla başım dertte. Beş tanesi birden gurk oldu.
Ne yapmalıyım bir önerisi olan var mı?
Enerjileri mi fazla geliyor ki, yemden kıssam mı biraz.

gurk yatirmiyacaksaniz ayri biyere koyun bir haftaya gecer
hemen yumurtaya da baslar

hindici
08-10-2012, 19:10
arkadaşlar civcivimde bit yok aspirin verdim yerine koydum şikayeti olduğu yerde durup gözlerini kapatıyor nasıl düzeltilir??

melissa77
08-10-2012, 19:25
arkadaşlar civcivimde bit yok aspirin verdim yerine koydum şikayeti olduğu yerde durup gözlerini kapatıyor nasıl düzeltilir??

baskada bisey gelmiyor aklima sabah ola hayir ola isallah biraz halsizdir sadece
ya da arastir internetten bakalim ne yapmak gerekiyor .

hindici
08-10-2012, 19:44
yanına ampül veya kavanozda kaynar su koysammı?

Batuhan Bora
09-10-2012, 14:51
gurk yatirmiyacaksaniz ayri biyere koyun bir haftaya gecer
hemen yumurtaya da baslar

Öneriniz için teşekkürler. Söylediğiniz gibi ikisi için ayrı bir yer yapmıştım.
Onları çıkarıp yerine yeni gurk olanları aldım.
Kafama takılan bu kadar tavuğun aynı anda gurk olması.

alnegir
09-10-2012, 20:10
yanına ampül veya kavanozda kaynar su koysammı?
Genellikle civcivler soguktan zarar goruyor. Ampul ise yarabilir fakat derecesini ayarlanamaniz gerekiyor.
Aspirin isanlar icindir:)

dremre
10-10-2012, 09:39
sayın arkadaşlar,
1 ay önce birkaç tane bıldırcın almıştım (1 erkek diğerleri dişi). Aldığım kişi 3-5 güne yumurtaya başlarlar dedi ama halen 1 tane yumurta alabilmiş değilim. Sağlıkları iyi görünüyor, yiyor-içiyorlar maşallah :) Ama yumurta yok. yem kısıtlaması da yapmıyorum. ne tavsiye edersiniz?

Safranlı
10-10-2012, 11:26
sayın arkadaşlar,
1 ay önce birkaç tane bıldırcın almıştım (1 erkek diğerleri dişi). Aldığım kişi 3-5 güne yumurtaya başlarlar dedi ama halen 1 tane yumurta alabilmiş değilim. Sağlıkları iyi görünüyor, yiyor-içiyorlar maşallah :) Ama yumurta yok. yem kısıtlaması da yapmıyorum. ne tavsiye edersiniz?

sabır tavsiye ediyorum....

Batuhan Bora
10-10-2012, 19:22
sayın arkadaşlar,

Cinsiyetleri hakkında bilginiz var mı? Satıcı hepsini erkek vermiş olmasın :))

hindici
12-10-2012, 11:38
kardeşim 15-20 gün yani dahada çok olabilir yerine alışıncaya kadar bıldırcınlar yumurta yapmazlar sabırlı olmasın...

alnegir
17-10-2012, 14:07
Tavuklarimda burun akintisi ve kanat altlarinda sanki terlemeden kaynakli gorunen lekeler var. Bu hastaligi ve tedavisini bilen var mi acaba?

Batuhan Bora
19-10-2012, 10:39
Tavuklarimda burun akintisi ve kanat altlarinda sanki terlemeden kaynakli gorunen lekeler var. Bu hastaligi ve tedavisini bilen var mi acaba?

internetten bir bilgi...
Enfeksiyöz Bronşitis (IB) Klinik bulgular: hastalık tavukçuluğun yoğun olarak yapıldığı bölgelerde yaygındır. Hastalık3 haftadan büyük civcivlerde görülür. Enfeksiyon başlangıçta burun ve gözlerde akıntı, yüzün şişmesi ibiklerin morarması, öksürük, tıksırık, hırıltı ve zor solunum, iştahsızlık, durgunluk, yumurta veriminde, yumurtanın iç ve dış kalitesinde bozukluklar ile kuluçkalama yeteneğinde düşmelere sebep olur. Tedavi: * hastalıklı olanlar ayrılır, durumları ağır olanlar itlaf edilir. * Sekonder enfeksiyonların (E coli,CRD) komplikasyonlarını önlemek için antibakteriyel ilaçlar uygulanır. * sağlamlar (sprey tarzında olmak kaydıyla) aşılanır.

Batuhan Bora
19-10-2012, 10:45
Ayrıca BIO-VAC ND-IB
vb. kümes hayvanları için üretilen aşılar var. Internetten bulabilirsiniz.

sakdag
19-10-2012, 12:38
Bu süs tavuğum bu yıl 3.'ye gurk oluyor. Ve biraz önce haberi geldi, 4 civciv çıkmış bugün. Sevinsem mi üzülsem mi bilemiyorum artık. Bu saatten sonra nasıl büyüyecek o civcivler çok merak ediyorum. Bir nisan ayında, bir temmuzda bir de eylül ayında gurk oldu. 2. dönem civcivlerini çıkarınca bakmamıştı, balkonda büyüttüm. Ama bu sefer umarım bırakmaz civcivlerini.

Gurk olunca öyle tüm gün yumurtların üstünde de yatmıyor doğrusu, canı isterse geziyor, yiyiyor, içiyor. Bizde nasılsa cılk olmuştur yumurtalar diye önemsemedik.:(

http://www.agaclar.net/forum/attachments/kanatlilar/291682d1336284842-new_dsc04929.jpg

melodi-raşa
19-10-2012, 18:29
Bu süs tavuğum bu yıl 3.'ye gurk oluyor. Ve biraz önce haberi geldi, 4 civciv çıkmış bugün. Sevinsem mi üzülsem mi bilemiyorum artık. Bu saatten sonra nasıl büyüyecek o civcivler çok merak ediyorum. Bir nisan ayında, bir temmuzda bir de eylül ayında gurk oldu. 2. dönem civcivlerini çıkarınca bakmamıştı, balkonda büyüttüm. Ama bu sefer umarım bırakmaz civcivlerini.

Gurk olunca öyle tüm gün yumurtların üstünde de yatmıyor doğrusu, canı isterse geziyor, yiyiyor, içiyor. Bizde nasılsa cılk olmuştur yumurtalar diye önemsemedik.:(

http://www.agaclar.net/forum/attachments/kanatlilar/291682d1336284842-new_dsc04929.jpg Ne güzel bir tavuğunuz var öyle çok şirin maşallah çok beğendim.

çiftçi5234
19-10-2012, 21:36
Böyle tavuğum olsunda hep gurk olsun.. ;)

melissa77
19-10-2012, 23:20

http://www.agaclar.net/forum/attachments/kanatlilar/291682d1336284842-new_dsc04929.jpg

bende cok begendim cok cok guzel bi rengi var
kendi yumurtasiysa eger civcivleri nasil kimbilir
civcivlerinide gormek isteriz. sayin sakdag gule gule buyutun ...

melissa77
19-10-2012, 23:22
Böyle tavuğum olsunda hep gurk olsun.. ;)

aynen oyle sn ciftci5234 bende isterdim boyle tavugum olsun.
masallahhh

sakdag
20-10-2012, 14:57
Teşekkür ederim arkadaşlar, beğeniniz için, sabah anne tavuk Limon ve 4 civciv için ayrı bir kümes yaptık. 1 metre X 1 metre ölçülerinde, saat onbirden akşama dek güneş alan bir nokta seçtik bahçede, malum kış geliyor, ısınmaya ihtiyaçları olacak. Tabanına biraz çakıl koydum, çamur olmasın diye, biraz da saman serdim. Yetmedi eski yün kazaklardan birini de serdim... ;)

İşte yeni civcivlerim:

339916

339917

339918

339919

339920

sakdag
20-10-2012, 15:09
Balkonda büyüttüklerim de kümese indi artık.
339922

Bunlar sezonun ilk civcivleri, epey büyüdüler
339923

Bu iki resimde erişkin münyatür tavuklarımın diğer normal tavuklarla büyüklüğünün kıyaslanması için.
İlk resimde soldaki beyaz süs hrozum, sağdaki kırmızı da 3 aylık normal piliç
339924

bu resimde de sağdaki beyaz normal büyüklükte bir tavuk ve soldakiler süs tavuklarım.
339925

hindici
20-10-2012, 16:14
maşallah kardeşim uzun ömürlü olurlar inşallah hepsi birbirinden güzel

alnegir
22-10-2012, 13:23
internetten bir bilgi...
Enfeksiyöz Bronşitis (IB) Klinik bulgular: hastalık tavukçuluğun yoğun olarak yapıldığı bölgelerde yaygındır. Hastalık3 haftadan büyük civcivlerde görülür. Enfeksiyon başlangıçta burun ve gözlerde akıntı, yüzün şişmesi ibiklerin morarması, öksürük, tıksırık, hırıltı ve zor solunum, iştahsızlık, durgunluk, yumurta veriminde, yumurtanın iç ve dış kalitesinde bozukluklar ile kuluçkalama yeteneğinde düşmelere sebep olur. Tedavi: * hastalıklı olanlar ayrılır, durumları ağır olanlar itlaf edilir. * Sekonder enfeksiyonların (E coli,CRD) komplikasyonlarını önlemek için antibakteriyel ilaçlar uygulanır. * sağlamlar (sprey tarzında olmak kaydıyla) aşılanır.
Bilgileriniz icin tesekkurler.

melodi-raşa
24-10-2012, 13:55
Selam bugün moralim çok bozuk çünkü sabah kümesime bakmaya gittiğimde teli açık bozulmuş tavuklarımın hepsi telef olmuş halde buldum. Bahçenin içinde kimisi kimisi kümesim içinde serilmişler hepsi kiminin karnı deşilmiş. Gece köpek girmiş hepsini parçalamış atmış en çokda yeşil yumurta yapan tavuğuma ve horozuma üzüldüm.yaaa offfff

Maviş
24-10-2012, 22:02
Çok geçmiş olsun. Melodi-raşa. Ben kümesime zincir ve asma kilitliyorum. Kapının önünede büyük taş koyuyorum. Ve birde harekete duyar alarm var. Alarm çaldımı dotttttttt etrafı inletiyor.Benim burda köpek, tilki, sansar ve iki ayaklı ( insan) Kümesimin kapısına iki tane asma kilit takılı biri ortadan, diyeri üsten. Çok üzüldüm. :(:(Tekrar yenisini beslersin.

Maviş
24-10-2012, 22:12
Sayın alengir günde böyle bir hastalık varsa tavuk ve horoz günde bir tane bebe aspirini civcivlerde ise yarım bebe aspirini ve tavuk, horoz veya civcivlernizin bağırsakları için yoğurt veririseniz kurtarma ihtimaliniz var. Bu sene horozum hastalanmıştı aynısın uyguladım bir haftaya kadar düzeldi. Onuncu gününde tavuklara kur yapmaya başladı.:D:D:D:D

melissa77
24-10-2012, 22:44
gecmis olsun melodi rasa cok uzûldum.
1 ay kadar oluyor benimde kumesime bisey girmisti.
biz kediden suphélendik yan komsumuzun kac kadisi
var bilmiyorum ama 3.4 vadir heralde kuyrugun ustûnu
yemisti cok uzulmustuk sukur simdi iyi insallah bidaha
yasamazsin ayni seyi

melissa77
24-10-2012, 22:48
sayin mavis sizden ogrenecegimiz cok sey var .:p
ne guzel bildiklerinizi paylasiyorsunuz.

alnegir
26-10-2012, 08:09
Sayın alengir günde böyle bir hastalık varsa tavuk ve horoz günde bir tane bebe aspirini civcivlerde ise yarım bebe aspirini ve tavuk, horoz veya civcivlernizin bağırsakları için yoğurt veririseniz kurtarma ihtimaliniz var. Bu sene horozum hastalanmıştı aynısın uyguladım bir haftaya kadar düzeldi. Onuncu gününde tavuklara kur yapmaya başladı.:D:D:D:D
Ben aspirinin insanlar icin oldugunu dusunuyorum. Bu nedenle once tavugun hastaligini daha sonra da tedavi yontemlerini arastiriyorum. Hasta civcivin birini bilgisine inandigim bir veterinere goturdum ve bana CRD hastaligi oldugunu soyledi. Tedavisi zor bir hastalik olsada antibiyotikle duzelebileceini belirtti. Ben de 3 gundur sulu cozelti hazirlayip uyguluyorum. Sonuc alamazsam siringa yoluyla deneyecegim. Yine de bilgileriniz icin tesekkurler.

Maviş
27-10-2012, 20:03
Bebe aspirini insanlar için ama ben senelerden beri kulanıyorum. Tavuklarda ben 8-9 yaşlarıda salgın hastalık olurdu komşu köylerden tavuklar hastalanıp ölüyor diye haber alırdık. Komşuların tüm tavukları ölürdü. Annem ve ben hastalık gelmeden bebe aspirni verir, bizim tavuklar ölmezdi. Sadece bebe aspirini veriyorum. Herkese hayırlı bayramlar.

melodi-raşa
30-10-2012, 09:50
Çok geçmiş olsun. Melodi-raşa. Ben kümesime zincir ve asma kilitliyorum. Kapının önünede büyük taş koyuyorum. Ve birde harekete duyar alarm var. Alarm çaldımı dotttttttt etrafı inletiyor.Benim burda köpek, tilki, sansar ve iki ayaklı ( insan) Kümesimin kapısına iki tane asma kilit takılı biri ortadan, diyeri üsten. Çok üzüldüm. :(:(Tekrar yenisini beslersin.

Selam. Maviş canım kapıtarafından girmemiş. Yazlık bölümünde önünde telliydi teli parçalamış açmış girmiş gecede hiç ses duymadık duysaydık mutlaka bakardık.

Maviş
02-11-2012, 20:55
Çok geçmiş olsun.:(:( Tekrar tavuk beslerseniz kümesi sağlam yaparsınız.:(

hindici
05-11-2012, 22:26
arkadaşlar bu civcivimin ırkını bilemiyorum sizce nedir?

bay tömürcek
06-11-2012, 00:03
Oo hakan kardeşim hastayım ben bu sakallılara yav :D Bildiğimiz köy tavuğu ama nerden melezlenerek gelmiştir Allah bilir samon favorelle ya da araucanas ırklarından olabilir sakallı ispençlerin zamanla kırma ola ola büyümüş hali de olablir ucu açık bi konu :D

ilyas131
06-11-2012, 19:46
kardeşlerim bende çok seviyorum yaza inşallah bende gurka yatırcam bu sakallıların horozu var onu damızlık olarak koydum .

ilyas131
06-11-2012, 19:51
syn.:rolleyes: bay tömürcek bende bu sakallı cinsi çok seviyorum bizim köyde bu sakallıların köy tavuğuyla melez hale getirilmişi var bende yumurtasını aldım gurk hindiye koydum çıktı ve şimdi horoz damızlık olarak ayırdım resmini yüklemeye çalışırım

bay tömürcek
06-11-2012, 20:53
İlyas kardeşim resmini merakla bekliyorum :) Hindi de var mı sende? Ya da başka hayvan?

ilyas131
07-11-2012, 16:49
var kardeşim hindide var tavukda var güvercinde var fotoğraflarını atmak istiyorum ama nasıl atılır bilmiyorum atmaya çalışırım kardeşim :rolleyes:

ilyas131
07-11-2012, 17:07
344420

bay tömürcek
07-11-2012, 17:10
var kardeşim hindide var tavukda var güvercinde var fotoğraflarını atmak istiyorum ama nasıl atılır bilmiyorum atmaya çalışırım kardeşim :rolleyes:

Oh maşallah Allah yokluğunu aratmasın kardeşim ;) benimkileri hastalık götürdü bi tavuğumla 12 pekin, 7 hoshos ördeğim kaldı sadece :( Ama bahara hindim hazır ananemden getircem tavuklarda hazır sülaleden ayarladım gene bi kümes kuracak kadar baharı bekliyorum getirmek için hem hastalık mikrobu da gider ozamana ;)

Fotoğraf yükleme var bak forum kullanma klavuzuna ben ordan öğrendim gayette kolay öğren biran önce çünkü acayip merak ettim kardeşim hayvanlarını :p

bay tömürcek
07-11-2012, 17:28
Kardeşim maşallah bir kere daha ya negüzel hepside hele o hindilerle yeni çıkmış civcivler ;) Artık bizi mahrum bırakmazsın bu güzelliklerden sık sık fotoğraf atarsın ;) Bi de bişey sorcam bunlar yeni mi çekildi bu zamana böle küçük hindi kalmaz da ondan dedim ya da ikinciye mi yumurtlayıp yattı hindin :p

addo
08-11-2012, 13:05
tavuklarım benden kaçmadığı gibi başkalarından da kaçmıyorlar buda onların kolayca çalınmasına sebep oluyor. 4 tane 5 aylık horozum gitti. insandan kaçmaları için ne yapabilim

ilyas131
08-11-2012, 14:01
yok kardeşim onların hepsi haziranla temmuz arasında çıkan civcivler tavuk civcivleri hepsi köy civcivi büyüdler ve yumurtaya gelmeleri yakın 2 tanede paçalı var boludan geldi yumurtası görmüssünüzdür en üst resimdeki hindilerden satmayı düşünüyorum zaten 1 sini yedik ayagı kırılmıştı 12 tane kaldı anneleriyle birlikte bende satıp kendime 2 dişi bir erkek koymayı planlıyorum resimlerini atarım fotoğrafladıkça merak etmeyin bende bu siteyi sıkı sevenlerdenim:D

bay tömürcek
08-11-2012, 16:59
Bende şaşırdım kardeşim hadi civciv neyse tavuklar herzaman yumurtlayıp yatıyor da hindiler öle değil :) Paçalılar çok zevkli hayvanlar bende çoktu yürüyüşlerini izlemek bile keyif veriyodu aynı şalvar giymişler gibi :D Hindileri de satabilirsen sat kardeşim hindi eti pahalı dediğin gibi iki dişi bi erkek bıraksan seneye dünya kadar olurlar gene ;)

Lafı çok uzattım ama bu hindilere çıkımdan itibaren nasıl bakıyosun kardeşim yem olsun kümesleri olsun, serbest geziyolar mı çimenlikte falan?

melissa77
08-11-2012, 17:56
enes kardeşim hindilerimin son hali bunlar maşallah diyelim arkadaşlar.

o zaman 41 kere masallah gule gule buyut.)))

ilyas131
08-11-2012, 22:17
sn bay tömürcek kardeşim hindilere satıcam müşterileri hazır yılbaşında zaten çok gider hindileri gurka yatırdığımızda bildiğin üzere 28 günde çıkım gerçekleşir . sonra civcivleri ben annenin altından aldım çünkü civcivleri ezebiliyor bundan önceki senede7 civcivi hamur gibi yapmıştı bende çıkanı aldım o yüzden hiç kayıp yaşamadım civcivler çıktıkdan sonra civcivlere ilk 15 gün sadece yumurta süt karışımı veriyoruz dirençli olsunlar diye ve iyi büyüsünler diye alanımız baya geniş sabhatan akşama kadar ot yiyebiliyolar kümesleri bi oda büyüklüğünde ölçülerini tam bilmiyorum tünekleri var 3 metre kadar civcivler 15 günden sonra artık etlik yemi veriyoruz ve gelişimi tamamlandıktan sonra arpa bugday gibi tahıl ürünleri aralardada marul ekmek ıslanmış şekilde bu şekilde büyütüyoruz sonra ben kendim cumartesi günleri koyun gibi güderek gezdiriyorum akşam zaten eve uçarak geliyorlar o yüzden pek sorun olmuyor tavuk civcivleri de öyle ilk 1 hafta şekerli su ve civciv yemi sonra etlik yem veriryorum civcviler çok sağlıklı oluyor tavsiyem civcivniz varsa eğer bolca kavun verin derim yaz aylarında :D

bay tömürcek
08-11-2012, 22:36
Anladım ilyas kardeşim bende aynı şekilde bakıyorum hindilere. Ana altından çıkarıyorum zaten çıkınca alıyorum altından gündüz evde leğende yemleyip kutuda yatırıyorum akşamları analaına veriyorum bi hafta böle yapınca ayaklanıyolar zaten ezilme olmuyo kacabiliyolar. Ben sadece 3 gün yumurta veriyorum 3 günden sonra az az yumurtaya hindi yemi karıştırıyorum bi haftada yumurtayı tamamen kesiyorum. Benim alanım pek geniş değil evimin önü geniş ama çimen olmadığı için bende senin hesap vakit buldukça güdüyorum acayip ot yiyorlar ;)

Tavuk civcivlerini de 1 hafta evde bakarım yine aynı akşamları unutmasın diye analarına veriyorum sonra telli veya tahta civciv kafeslerim var 2 ay kadar hiç salmadan orda bakıyorum etlik yemiyle 2 ayın sonunda dışarı çıkarıyorum çok güzel büyüyorlar :) Kavun karpuz zaten hep önlerinde biz kendimiz ekiyoruz kavunu karpuzu oyüzden bol bol yiyorlar ama genelde hindilerle ördekler deli oluyor kavun karpuza :)

ilyas131
09-11-2012, 15:27
aynen öyle zaten bu tavuk milelti doymayı bilmez kardeşim önlerine tonlarca yem dök yine yapacaklarını yaparlar iyi bakım istiyorlar yani meşakatli iş yorucu yani insanı yoruyorlar bazen sinirleniyorum kuyrukların üstüne vuruyorum anlamıyor hayvan işte gidiyorlar ağaçlara çıkarlar evin çatılarına tünerler indircem diye uğraş dur yani pek yapılcak iş deyil ama seviyoruz yinede onları bırakamıyorum beslemem lazım illa ördek hiç beslemedim sevmiyorum pek ördekleri ama tavuk ları çok severim zaten yaza bir sürü gurka yatırmayı düşünüyorum tavuklardan bende de ne varsa civcivler hep horoz çıkar bu sene yazın 1 tavugum gurka yattı altına 11 yumurta koydum 6 tane çıktı 6 tanedende 4 horoz 2 tavuk ıktı aynı anaç 2 ay sonra yine gurk oldu yine yatırdım 9 yumurtayla bu seferde 3 civciv çıktı onunda 1 tanesi horoz çıktı ama bu yazın hindini birine sadece tavuk yumurtası koyucam 21 tane diğerinede hindi yumurtası koymayı planlıyorum

bay tömürcek
09-11-2012, 16:01
Sorma kardeşim bende ne kadar kızsamda vazgeçemiyorum şunlardan ;) Ama tavukların küçük mü ya neden okadar az yumurta koyuyosun altlarına ben 17 veya 15 koyarım maşallah çok nadir olur eksik çıkması genelde tam çıkım alırım :p Hindiyede tavuk yumurtası koyacaksan 27 30 arası yumurtayı rahat kapatıyor hindi. Ben ördek yumurtası koyarsam hindiye 20 25 arası koyuyorum hindinin büyüklüğüne göre tavuk yumurtası da 30koyuyorum kapatabildikten sonra korkma çıkarır civcivleri ;)

çiftçi5234
09-11-2012, 17:06
Millet tavuktan bıkmış ben tavuk besleyemiyorum :D evet zor ama besleyemeyincede özlüyor insan ya.. :(

bay tömürcek
09-11-2012, 18:36
Can kesinlikle emrivaki yapman lazım senin :D Bana da güvercine izin vermiyorlardı bi akşam kutuyla getirdim güvercinleri koydum odama ama kümesi önceden hazır et ben öyle yaptım sabah koydum kümese bir de asma kilit kapıya kimse elleyemedi kızdılar ama sonradan bi alıştı bizimkiler benden iyi baktılar seninkilerde öyle yapar buna çok eminim bizimkiler bile birşey demediyse kimse bişey demez :D:D

hindici
11-11-2012, 17:02
enes kardeşim nasılsın havalar nasıl orda burda 2 gündür durmadan yağmur yağıyo bu yüzden kümeslerinde yem veriyorum hindilere.

çiftçi5234
11-11-2012, 18:44
Tetikçin kim derlerse seni söyleyecem gururla :P :D :D

bay tömürcek
11-11-2012, 18:54
enes kardeşim nasılsın havalar nasıl orda burda 2 gündür durmadan yağmur yağıyo bu yüzden kümeslerinde yem veriyorum hindilere.

Saol kardeşim iyiyim sen nasılsın :) Şu hindilerini tavuklarını ördeklerini bi görsem de özlemim gitse biliyosun benimkiler gitti bari seninkileri göreyim hakancım ;)

bay tömürcek
11-11-2012, 18:55
Tetikçin kim derlerse seni söyleyecem gururla :P :D :D

Tabi ki can seve seve böyle birşey için kendimi feda edeblirim :D:D

çiftçi5234
11-11-2012, 18:58
Birazda param olsun feriklerin yanına köy tavuğu alıcam bi tane, ördekde almak istiyorum ama finansman yönünden sıkışığım şu bahara bir çıkalımda :D

hindici
11-11-2012, 19:30
enes kardeşim yarın çeker atarım

ilyas131
11-11-2012, 21:28
kardeşlerim size yeni getrdeim atıyorum şimdi

ilyas131
11-11-2012, 21:40
345376

çiftçi5234
11-11-2012, 21:43
Allah bağışlasın ;)

bay tömürcek
11-11-2012, 23:14
Maşallah kardeşim çok güzeller özellikle de hindilere bayıldım ;)

ilyas131
12-11-2012, 12:53
teşşkür ederim arkadaşlar by tömürcek hindilerden orda btane gri kanatlı var dişi o onu bıerakmayı düşünüyorum 2 tane var ondan

sakdag
12-11-2012, 15:23
Bahçeden tavuk manzaraları...

Brahma kırmaları...
345475

Türken ırkı genç horoz...
345476

Köy tavukları...
345482

Tura
12-11-2012, 15:33
Brahmala poz veriyorlar. :)

sakdag
12-11-2012, 15:41
Brahmala poz veriyorlar. :)

Çok uysallar, ve kendi türleriyle geziyorlar, öbür tavuklarla muhatap olmuyorlar... :eek:
345507

Tura
12-11-2012, 15:43
Gençliğine falan bakmamışlar.
Zavallı horoz.

sakdag
12-11-2012, 15:48
Gençliğine falan bakmamışlar.
Zavallı horoz.

Neden böyle dediniz ki? ;):confused:

Tura
12-11-2012, 16:39
Neden böyle dediniz ki? ;):confused:

Boynu yolunmuş ya onun için böyle demiştim.

Yoksa cinsi böyle mi?

Cinsi böyleyse bir özür borcumuz var...horozdan ve...

sakdag
12-11-2012, 19:00
Evet cinsi böyle, kel boyunlu... ;)

bay tömürcek
12-11-2012, 19:23
Sayın sakdag tavuklaınız çok güzel sakallılara hastayım zaten :) O kel boyunluları da çok severim bizde onlara cıbış derler kel demek yani ;)

sakdag
12-11-2012, 19:27
Teşekkür ederim Bay Tömürcek, sakallı ve kulakları tüylü tavukları ben de çok seviyorum, çok süslü görünüyorlar.Tepeli olanları da çok seviyorum, eskiden vardı bizde.

Kel boyunlu horozu civcivken pazardan aldık, civcivken de böyleydi; annem pazardan eve gelirken komşumuz görmüş bu civcivi. Anneme başka varmıydı diye sormuş hemen, bir tane daha varmış. Hemen komşumuz da onu satın almış, onunki de tavuk çıkmış. Bir ara onu görmeye de gidicem... ;)

çiftçi5234
12-11-2012, 19:30
Şu ensesi açık olanlar kesilmeye meyilli :D

sakdag
12-11-2012, 19:35
Kesilmeye değil de, kendi aralarında kavga ederlerken hiç şansları olmuyor. Boyunlarından direkt etleri ısırılıyor, hemen ortamdan kaçıyorlar... Hükmen mağluplar... ;)

bay tömürcek
12-11-2012, 19:38
Bende çok severim değişik tavukları sakallı tepeli kel paçalı ;) Bir de bende kel sakallı tepeli tavuklar da vardı hepsi aynı yerde dura dura kırma oluyolar çok güzel tavuklar çıkıyor :p

RAULGONZ7
13-11-2012, 14:41
Arkadaşlar konu dışı ama yumurta folluk resimleri var ise paylarşırmısınız.Kendim folluk olarak taksi lastiği kullanıyorum ama tavuk sayısı biraz fazla olduğundan yeterli olmuyor.Sizlerden farklı porjeler var ise resimli paylaşırmısınız.

Teşekkürler.

ilyas131
14-11-2012, 11:28
346059

ilyas131
14-11-2012, 11:29
syn sakdag çok güzel resimler koymussunuz

bay tömürcek
14-11-2012, 14:57
İlyas kardeşim son resim harikaymış gerçekten ;) İkinci resimdeki tavuklar senin mi ispenç kırması galiba onlar?

ilyas131
14-11-2012, 16:42
kadeşim sanırımm öyle nallıhandan aldırdım onları ama boyları ispençten böüyük çok sert hayvanlar 5 6 metre kadar uçabilşiyolar özellikle beyaz la sakalıllı kırçıllı olan çok iyi hayvanlar zaten salmıyorum ilk geldikleri gün salmıştım ordada zaten zor topladım inanın gerçekten çok sertler yaban tavukları gibiler dediğiniz ispenç le köy kırması olabilirler tanesini 35 tl den aldım ama bu gidişle anagneme köye gnderecem gibi gözüküyor bu arada son resimdeki kedi ve civciv hiç ayrılmıyorlar :D

bay tömürcek
14-11-2012, 16:50
Çok para vermişsin ya bana fazla geldi ya da :p Özel olarak mı aldırdın peki bunları yoksa rastgele bunlar mı denk geldi ;) Ben kırma değilde hakiki ispençleri çok seviyorum hele karyağdı ispençler favorim bi türlü bulup beslemek nasip olmadı o ayrı :(:D Kediyle civciv harbiden çok güzel poz vermişler :) Fotoğraf çekmek için mi civcivi kedinin kolunun altına koydun yoksa normalde de kedi yatarken buda koynuna mı yatıyor :p Anası yok mu o garibin :D

bay tömürcek
14-11-2012, 17:10
Maşallah kardeşim çok güzel büyümüşler ;) Seneye bunlar kaç tane olur kimbilir :p

hindici
14-11-2012, 17:11
inşallah.

ilyas131
14-11-2012, 19:59
by tömürcek kardeşim bu tavukları annemin teyzesi öldüğü için nallıhana gitmiştik ordaa gördüm ve begendim halam adedim bunlardan istiyorum diye oda sen seç begendiklerini ben getirim dedi ben begendiklerim i seçtim zaten fotodalar ewt biraz pahalı oldular ama dayanamadım daha 10 tanesi hoşuma gitmişti ama malum annem izin vermedi almamadım bu tavuklarıda yazdan beri biriktirdiğim okul harçlıklarımla aldım dayanamadım görünce ama pişman oldum çok yabaniler gerçektende en ufak bi harekette kuş oluyolar o yüzden pek yaklaşmıyorum kanatlarına kesmek istemedim bakalım nereye kadar bakacagım sürekli kavga ediyorlar diğer kümes sakinleriyle şimdilik başka kümese koydum ispençde besledim ama onlarıda bir çift güvercin karşılığında takas ettim işte çocukluk daha 18 yaşındaki biri için fazla abartı sevgi olabilir ama seviyorum elimde deil bide ordaki kediyle civcv alışkın birbirlerine kedi yatıyor civciv gelip yatıyor yanına anneside var zaten yine yatmışlardı bende fotograflamak istedim şimdi toplam tavuk sayısı 13 tavuk 2 yeni büyüyen piliç var 5 tane horoz bide damızlık horozum var horozlardan 2 tenesini kesicez bi tanesinide dayıma vericem yesinler diye bi tanesinide enişteme vericem 2 tenede bana kalır sanırsam inşallah ben zaten bu işi ticari amaçla yapmıyorum yani hobi amaçlı yapıyorum neyse çok konuştum galiba :D

ilyas131
14-11-2012, 21:15
arkadaşlar bir sorum olacaktı hindinin altına kaç tane tavuk yumurtası koyabilirim :D

hindici
14-11-2012, 21:18
eğer hepsini kaplıyorsa 30 tane koyulabilir.

Müjgan Yılmaz
14-11-2012, 21:23
Bayram sırasın da ,ilk gün iki tane,ertesi gün de bir tavuğumu kartal kaptı.Sanırım diğerleri de korkudan strese girdiler,ve yumurlamayı kestiler.Tekrar yumurtlamaları için ne yapılabilir,yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

hindici
14-11-2012, 21:32
nerden kartal kaptı?

ilyas131
14-11-2012, 23:00
teşekkürler sn hindici rahatlıkla hepsini çevirebilirmi acaba yoksa ceviremezmi ben 21 felan diye düşünmüştüm ama ****** sizin önerilerinizde önemli teşekkürler:D

ilyas131
14-11-2012, 23:05
346194

hindici
15-11-2012, 09:03
ilyas kardeşim maşallah tüyü kadar ömrüde uzun olsunlar inşallah.

Müjgan Yılmaz
15-11-2012, 09:45
Sayın Hindici,
Tavukları İstanbul a 140km mesafede (Trakya)çiftlik evimin bahçesin de yetiştiriyorum,benim evimden başka yerleşim yok,tatil günleri de çalışanlar olmuyor,bu sukunet Kartallara davetiye çıkarıyor.Onlara asla kızgın değilim,kimsenin zarar vermesine de izin vermem ancak bir miktar tavuk da bana bıraksa iyi olur:)))
Kartal istilasından sonra,güvenlik görevlisi biz dönünceye kadar tavukları kümesten çıkarmamış ben gelince tekrar serbest biraktık kocaman arazi onlara ait zaten:) ancak o gün bu gündür,yumurta yok,(hepsi de yumurta tavuğu) .
En kısa zaman da tekrar yumurtlamalarını sağlıyacak bir yol var mıdır?

hindici
15-11-2012, 10:43
3-5 gün geçince tekrar yumurta vermeye başlarlar merak etmeyin ..

bay tömürcek
15-11-2012, 14:50
by tömürcek kardeşim bu tavukları annemin teyzesi öldüğü için nallıhana gitmiştik ordaa gördüm ve begendim halam adedim bunlardan istiyorum diye oda sen seç begendiklerini ben getirim dedi ben begendiklerim i seçtim zaten fotodalar ewt biraz pahalı oldular ama dayanamadım daha 10 tanesi hoşuma gitmişti ama malum annem izin vermedi almamadım bu tavuklarıda yazdan beri biriktirdiğim okul harçlıklarımla aldım dayanamadım görünce ama pişman oldum çok yabaniler gerçektende en ufak bi harekette kuş oluyolar o yüzden pek yaklaşmıyorum kanatlarına kesmek istemedim bakalım nereye kadar bakacagım sürekli kavga ediyorlar diğer kümes sakinleriyle şimdilik başka kümese koydum ispençde besledim ama onlarıda bir çift güvercin karşılığında takas ettim işte çocukluk daha 18 yaşındaki biri için fazla abartı sevgi olabilir ama seviyorum elimde deil bide ordaki kediyle civcv alışkın birbirlerine kedi yatıyor civciv gelip yatıyor yanına anneside var zaten yine yatmışlardı bende fotograflamak istedim şimdi toplam tavuk sayısı 13 tavuk 2 yeni büyüyen piliç var 5 tane horoz bide damızlık horozum var horozlardan 2 tenesini kesicez bi tanesinide dayıma vericem yesinler diye bi tanesinide enişteme vericem 2 tenede bana kalır sanırsam inşallah ben zaten bu işi ticari amaçla yapmıyorum yani hobi amaçlı yapıyorum neyse çok konuştum galiba :D

Sana katlıyorum ilyascım bende biriktirdiklerimi bunlara yatırıyorum napıyım benimde sevmemek elimde değil :p Ya bende 18 yaşındayım ama abartı değil bu sevgimiz herkeste olmayan güzel bi nimet gözüyle bakıyorum ben bu sevgiye ;)

Resimleri de eklemişsin dün akşam yine hindilere bayıldım maşallah ama seneye besleyip beslememe konusunda kararsızım:( Benimkiler çok geziyo ya seninkilerde öle mi hiç evin önünde durmuyolar sürekli köyün içinde yarış atı gibi bi oraya bi oraya. Gezmeleri bişe değil ama komşuların evin önüne giriyolar zararlık yapıyolar millette laf ediyo istemiyo:( Ne yapmam lazım bi bilgin var mı?

çiftçi5234
15-11-2012, 14:59
Mesela telle veya ağaç dallarıyla firağti : çit yap ;)

bay tömürcek
15-11-2012, 15:03
Ya aslında telle çevrili yarım dönümden biraz az yerim var bu sene orayı yonca ekip hindilere orda bakmayı düşünüyorum ama o telden de uçar onlar üstüne bi kat daha tel çeksem diyecem ona da maddiyat el vermez işte :) İnşallah bi çare bulcam hindi beslemek için :)

Müjgan Yılmaz
15-11-2012, 16:53
3-5 gün geçince tekrar yumurta vermeye başlarlar merak etmeyin ..

Teşekkürler.Ben de birsüre sonra yumurtlayacaklarına inanıyorum.

bay tömürcek
15-11-2012, 17:02
Bu aralar tavuklar pek yumurtlamaz zaten soğuklar başladı ya verim düşer. Kışın karda da yumurtlamazlar kar yedikleri için yumurtlamaz derler vücut ısısıyla alakalı heralde.

Nuri Murvet
15-11-2012, 18:00
Merhaba

Konu başlığını sessizce takip edenlerdendim.

Sucul bitkiler fidanlığımız çiftlik gibi... Kedilerimiz, köpeğimiz, göletlerde balıklarımız, tavuklarımız, horozumuz, tavşanlarımız ve bıldırcınlarımız var. Bal kovanlarımızda (2 adet) baharda nasip olursa bahçede yerlerini alacak...

Tavuklar ve horozumun varlığı ve bakımından son derece keyif alıyorum.

Arkadaşların kümeslerini ve tavuklarını gördükçe mutlu oluyorum.

Kendimce beslediğim tavukların ve horozumun fotoğraflarını paylaşmak istiyorum.

Cinslerini bilmiyorum,

346276

Kel boyunlu tavuğum

346277

Sakallı tavuğum

346278

Tepeli ve paçalı tavuğum

Nuri Murvet
15-11-2012, 18:19
346279

Çil horozum, çil tavuğum ve siyah köy tavuklarım

346281

Tepeli paçalı tavuğum

346280

Yemlenirlerken

346282

Çil horuzum ve çil tavuğum

Toplam 7 adet tavuk ve horoz.

Birde hediye olarak civcivken verdiler.

346283

Cinsini ve cinsiyetini bilmiyorum. Büyüdü yarka oldu, sabırla bekliyorum son halini...

melissa77
15-11-2012, 18:34
Sayın Hindici,
Tavukları İstanbul a 140km mesafede (Trakya)çiftlik evimin bahçesin de yetiştiriyorum,benim evimden başka yerleşim yok,tatil günleri de çalışanlar olmuyor,bu sukunet Kartallara davetiye çıkarıyor.Onlara asla kızgın değilim,kimsenin zarar vermesine de izin vermem ancak bir miktar tavuk da bana bıraksa iyi olur:)))
Kartal istilasından sonra,güvenlik görevlisi biz dönünceye kadar tavukları kümesten çıkarmamış ben gelince tekrar serbest biraktık kocaman arazi onlara ait zaten:) ancak o gün bu gündür,yumurta yok,(hepsi de yumurta tavuğu) .
En kısa zaman da tekrar yumurtlamalarını sağlıyacak bir yol var mıdır?

artik havalarda soguyor benimkilerde de biraz azalma oluyor
bazen bide sularini ilik verin eger ekmek islatiyorsaniz sicak suyla
islatin aci biber diyorlar bilmiyorum onu gecen bende biberin
tohumlarini alinca biraz verdim yediler . deneyin bakalim bikacgun
sonuc ne olacak.

ilyas131
15-11-2012, 19:11
by tömürcek kardeşim hindilerin gezmelerine mani olabilecegini sanmıyorum bi arkadaşımız çit yapın demiş ben onuda denedim ama başarılı olamadım uçup gidiyolar dün komşun pancar tarlasına girdi diye boynuna vurup anac hindimizi öldürmüşler 100 tl boşa gitti ama hayvan bu nereye ne zman ne yapcagın ı bilmiyor fırlayıp gidiyor lar getir yarım saat sonra bak hepsi yine getyirdiğin yere gitmişler işte orda kafam dönüyo içimde n diyorum şunlara bi vurim akıllansınlar ama düşünüyorum olmaz onlarda bilmiyor ne yaptıını sonra vazgeçiyoruma rtık kendim götürüyorum yayıp getiriyorum zaten müşterileri hazır verip kurtulcam seneyede hindi işine bulaşmıycam yani çok zor işi hindi işi arkadaşlara tavsiyem hindi işine merak salmasınlar gidip tavuk beslesinler daha iyi afedersiniz inek gibi yem yiyorlar kaç çuval ekin verdim hala da doymuyolar ne yaparsan yap hayvan milletinin karnı doymaz kardeşim dediğim artık sende benim gibi kendi n götür yayıp getir
:D

bay tömürcek
15-11-2012, 19:36
Bende çitte telde duracaklarını hiç sanmıyorum çünkü uçuyorlar kanatlarınıda kesmeyi hiç sevmiyorum bi güzellikleri kalmıyor ozaman. Hindini vuranlar da çok akıllıymışlar aynı bizim komşular gibi Allah'ın yarım akıllıları hayvanın ne suçu var dimi aklı olsa zaten senin gibisinin ne tarlasına girer ne tarafına bakar ama hayvan işte. Tanımlamaların çok doğru ilyas topla getir eve yarım saat sonra ya aynı yerdeler ya da başka biyerde evin önünde durdukları yok. Bende senin gibi önüme takıp çayıra götürüyodum otlatmaya ozaman sorun yok tavuğa falan benzemiyo hindi koyun gibi rahatlıkla güdebiliyosun ama vaktim olmuyo işte herzaman. Bi hal çaresi düşüncem bakalım anaç hindim hazır bile ananemde duruyo getircem şubat gibi burda komşununkilerle çiftleştircem bu senede denicem bahçede eğer bu sene de olmadı bidahada eve barka sokmam hindiyi :D

RAULGONZ7
15-11-2012, 20:47
346333

346334

346335

346336

346337

RAULGONZ7
15-11-2012, 20:50
Bu sene 10 tavuğum gurk oldu.resimdeki tavuklar özellikle bu sene alıpta çok istekli gurk olanlarıdır.büyütmüş oldukları yarkaların resimleri ayrıca 5 ayını doldurmuş çok güzel atak-s leriminde resimlerini sizlerle paylaşacağım.

bay tömürcek
15-11-2012, 21:06
Roulgon27 tavukların maşallah çok sağlıklı görünüyorlar :) Diğer resimlerini de görmek isteriz :)

RAULGONZ7
15-11-2012, 23:59
Roulgon27 tavukların maşallah çok sağlıklı görünüyorlar :) Diğer resimlerini de görmek isteriz :)

Teşekkürler bay tömürcek inşallah yeni resimleride paylaşacağım.Fırsat olupta yeni resimleri bi türlü çekemedim.Resimleri çekince herkesle paylaşırız.Sizlerinde o güzel tavuklarınızın resimlerini bekliyoruz.

RAULGONZ7
16-11-2012, 00:04
Arkadaşlar sizlerden ricam elinzde resim olarak var ise kümeslerinizde yumurta folluğu olarak bana alternatif fikirler verebilirseniz çok sevinirim.Benim kümesim de yumurta folluğu olarak taksi lastiği kullanıyorum.Yanlız bu sene inşallah yarkalarımda fazla olduğundan dolayı bu folluklar yetmeyecek gibi görünüyor.Alternatif fikirlerinizi bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler.

bay tömürcek
16-11-2012, 13:00
Raulgon27 hastalık dolayısıyla elimde tavuk kalmadı malesef bi taneden başka bende ço paylaşmak isterdim :( Ama üyelerin balkonları başlığında sayfam var orda bütün ördeklerimin, hindilerimin ve ölmeden önce çektiğim tavuklarımın resimleri var ordan bakabilirsin ;)

Folluk olarak ben ya marul kasalarını, ya bildiğimiz sepetleri, ya kendim tahtadan yaptığım follukları kullanıyorum resim çekip atarım senin için de bir fikir olmuş olur ;) Tekerleği ben folluk olarak değil de içine kurkuk yatırmak için kullanıyorum çok kullanışlı oluyo gerçekten ;)

sakdag
16-11-2012, 13:04
Bu hafta sonu folluk fotoğrafları yüklerim ben de. Ne kadar çok resim o kadar fikir.;)

bay tömürcek
16-11-2012, 13:06
Evet bende yükleyeceğim arkadaşlara fikir vermesi açısından ;)

RAULGONZ7
16-11-2012, 17:21
Raulgon27 hastalık dolayısıyla elimde tavuk kalmadı malesef bi taneden başka bende ço paylaşmak isterdim :( Ama üyelerin balkonları başlığında sayfam var orda bütün ördeklerimin, hindilerimin ve ölmeden önce çektiğim tavuklarımın resimleri var ordan bakabilirsin ;)

Folluk olarak ben ya marul kasalarını, ya bildiğimiz sepetleri, ya kendim tahtadan yaptığım follukları kullanıyorum resim çekip atarım senin için de bir fikir olmuş olur ;) Tekerleği ben folluk olarak değil de içine kurkuk yatırmak için kullanıyorum çok kullanışlı oluyo gerçekten ;)

bay tömürcek paylaşacağınız resimler için şimdiden teşekkürler.Tavuklarınız neden öldü.2 sene önce de aynı durum benim başıma gelmişti.3 gün içerisinde 41 tavuk öldü.Senin tavuklar içinde gerçekten çok üzüldüm.O kadar tavuk ölmesine rağmen bu sevdadan vazgeçemiyoruz.İnanın aşısını,vitaminini,ve dönem dönem yemlerini değiştiriyorum.Tabi ölüm konusunda çare yok.Ama bu sevde bitmiyor.

RAULGONZ7
16-11-2012, 17:22
Bu hafta sonu folluk fotoğrafları yüklerim ben de. Ne kadar çok resim o kadar fikir.;)

Sayın sakdag şimdi den çok teşekkür ederim.Paylaşacağınız resimler ve yardımcı olacak fikirleriniz için.

Saygılarımla

RAULGONZ7
16-11-2012, 17:35
bay tömürcek ölen tavukların için bi aşılama yapmışmıydınız.Kaç tavuğunuz öldü.Yeni üye olduğum için üyelerin balkonları bölümünü de bulamadım.Yardımcı olurmusun.

hindici
16-11-2012, 19:15
enes kardeşim benimkinler yavrularsa yaza inşallah biryere yonca ekip telle çevircem yavruları içine koyarım anneleriyle birlikte nediyorsun olur dimi

bay tömürcek
16-11-2012, 21:20
Raulgon27 tavuklarım aynı dediğin gibi 2 akşamda 50 den fazla tavuğum gitti hastalık vurdu birden. Köyde bikaç kişide varmış diye duydum hemen eczaneden ilaç aldım dedim sabah ben bunları salmam dışarı kümese ilaçlı su yapar kapalı tutarım. Sabah bi gittim kümese zebil gibi serilmişler yere. Ölüp tünekten düşen mi dersin, follukta ölen mi dersin koca kümes başıma göçtü hiç birini kurtaramadım tek tavuğum kaldı sadece :(

Bu akşam yengem iki yeni yetişme horoz, iki piliç ve iki anaç tavuk getirmiş çok sevindirdi beni çekip fotoları balkon sayfama atıcam ordan bakarsın ;) Balkon sayfasının linkini vermeyi bilsem veririm ama bilmiyorum ki ama şey yap benim nickimin üstüne tıkla profil bilgilerim çıkıyo orda istatistik var oraya tıkla ve orada da bu kişinin açtığı tüm konular var onu tıkla zaten bi balkon konusu açtım ordan girebilirsin :p

bay tömürcek
16-11-2012, 21:21
enes kardeşim benimkinler yavrularsa yaza inşallah biryere yonca ekip telle çevircem yavruları içine koyarım anneleriyle birlikte nediyorsun olur dimi

Çok iyi fikir kardeşim bende öle yapcam inşallah ;)

hindici
16-11-2012, 21:34
hem yavru hindilerin gelişimi daha iyi olur

bay tömürcek
16-11-2012, 21:37
Aynen öle. Hatta yoncanın içine çimende karıştır öle ek bayılırlar valla yerken :D

RAULGONZ7
17-11-2012, 14:33
Arkadaşlar Forumdaki paylaşımlar okuyup gördükten sonra inanın çok ama çok mutlu oldum.Burdaki bilgi paylaşımlarını gördükten sonra insanları daha doğru şeyler yapma konusunda bilgilendirilmeleri beni ayrıca mutlu etti.Bende kendimce bildiğim kadarıyla sizlerle bişeyler paylaşmak istedim.Belki faydası olacaktır.Aşağı yukarı 5 yıldır köy tavukları yetiştiriyorum.5 yıllık süre zarfı içerisindeki bildikleriimden bi kaçını sizlerle paylaşmak istedim.Bilmiyorum araştırıp tespit yapan varmıdır.Dışarıdan alınmış köy tavuklarınızın kümesinize alışıpta yumurtlaması zaman alıyor.Ayrıca yumurtlamış olsada randımanlı yumurtalaması zaman alır.Yanlız kendinizin civcivden yetiştirdiği tavuklarınız ( bulada 8 ay ile 1 yaş arasındaki yeni yumurtaya başlayan Konya da bu şekilde deniyor ) o kümese civcivlikten itibaren daha adapte olduğu için sürekli ve çok verimli yumurtladığını takip ve tespit ederek gördüm.Tavukların kümesini benimsemesi çok ama çok önemlidir.2 yıl önce aldığım anaç tavuğum bu yıl verimli olarak yumurtlamaya başladı.Geçen yıldan itibaren büyüttüğüm buladalar ise yaz boyunca hiç kesintisiz (buna inanın )yumurtladılar.Tavukların yumurtlaması kesinlikle çok iyi bakımdan geçiyor.Tavuklar yumurtladıklarında çok enerji kaybettiklerinden dolayı o enerjiyi geri toplamak için iyi beslenmeleri gerekiyor.Tavukların hastalıktan dolayı ölmemesi için aşılama çok önemli.Ayrıca bunlara ilaveten aralıklarla sularına vitamin katmanızda onların daha sağlıklı kalmalarına yardımcı olacaktır.

İlaçlama ve vitamin vermeyle tavukların ölmemesi konusunda başarılı olduğumu sorarsanız en azından fazla zahiyat vermeyi engelliyor.Ben çok tavuk zahiyatı verdim ama vermemdeki en büyük sorun dışarıdan gösterişli,genç rengine aldandığım tavuklardan oldu.

Bunları yaşadıkça gözlemledikçe tecrübe sahibi olunuyor ama bu süre zarfı içerisindede çok tavuğum öldü.

Tabikide ölümler olacaktır.Hatta bizim köyde kapında malın varki ölüyor.Malın olmasa zaten ölmez derler.Doğru söz tabikide.Yanlız herşeyi bi tarafa bırakıp onlara verilen emek yetiştirip büyütüp yumurtlamalarını görmek,gurk olduklarını ve civciv büyütmelerini görmek mutlu ediyor ama öldüklerini görmek inanın insanın dünyasını başına yıkıyor.

Tavuklarım da öldü.3 günde 41 tavuğun hepsi kırıldı bitti gitti.Yumurta alamadığım dönemlerde oldu.Çok fazla yem yedirdiğim karşılığını alamadığımda oldu.Ama bu sevda bitmedi ölene kadarda galiba bitmeyecek.

Saygılarımla,

bay tömürcek
17-11-2012, 16:28
Raulgon27 paylaşımın için çok teşekkürler çok güzel bir yazı yazmışsın eline yüreğine sağlık ;) Zannetmiyorum ki bu sevdamız bitsin okadar telef ölüm bile yıldıramıyor bizi sil baştan da olsa tekrar başlayabiliyoruz bıkmadan usanmadan :p

bay tömürcek
17-11-2012, 16:54
Raulgon27 folluk olarak kullandığım 2 metaryel diyeyim bari onların resmini koyuyorum ;) Ben genelde bunları kullanıyorum folluk olarak :p

346731

346732

hindici
17-11-2012, 18:03
enes kardeşim hayırlı olsun hayvanların çoğalmış siyah tavuğa hayran kaldım hint var onun kanında maşallah.

bay tömürcek
17-11-2012, 18:07
Çok teşekkür ederim kardeşim biraz çoğalttım evet bi tanede kurkuk yatırdım dün akşam ;) O siyah tavuk hint tavuğu onlar çok kurkluyo diye yengem getirdi bu sene tavuğum yok ya o sık sık kurkuk olur çoğaltırım diye getirmiş saolsun yengecim ;)

hindici
17-11-2012, 18:10
hep bir hint tavuğum olsun istemişimdir valla.

RAULGONZ7
17-11-2012, 18:10
bay tömürcek paylaşımın ( resimler ) için teşekkürler.Bende 2 gündür senin göstermiş olduğun sandıklardan 3 -4 adet bi kaç yerden rica ettim ve aldım.Şimdilik bunlarla kümesime ilaveler yapayım.İlerleyen zamanlarda yetmeme durumu olursa kafamda değişik düşünceler var.

Saygılarımla

bay tömürcek
17-11-2012, 18:12
Çok iyi hayvanlar kardeşim sürekli yatıp civciv çıkarıyorlar bi de hintler çok etli oluyo inanki abartmıyorum 4 kilo kesinlikle var o tavuk çok ağır :D

RAULGONZ7
17-11-2012, 18:12
bay tömürcek gurk için biraz geç zaman değilmi.Bu saatten sonra nasıl büyüteceksin civcivlerini

bay tömürcek
17-11-2012, 18:13
bay tömürcek paylaşımın ( resimler ) için teşekkürler.Bende 2 gündür senin göstermiş olduğun sandıklardan 3 -4 adet bi kaç yerden rica ettim ve aldım.Şimdilik bunlarla kümesime ilaveler yapayım.İlerleyen zamanlarda yetmeme durumu olursa kafamda değişik düşünceler var.

Saygılarımla

Ne demek önemli değil faydam olduysa ne mutlu ;) Sayfamda tekerleğin içinde yatan kurkuk var o da bi fikir verir sana bak ordan diğer tavuklarımın resimleri de var yeni gelenlerin ;)

bay tömürcek
17-11-2012, 18:15
bay tömürcek gurk için biraz geç zaman değilmi.Bu saatten sonra nasıl büyüteceksin civcivlerini

Yok raulgon benim yerim müsait bir sürü sayvan var ( garaj kuruluk yani ) kapıları camları var sıcacık oluyo kışın hiç zahmetsiz büyütüyorum orda civcivleri tam zamanı şimdi yatırmanın çünkü yaza kadar büyüyüp erkenden yumurtluyolar ;)

RAULGONZ7
17-11-2012, 18:27
Allah emeğini yağlı etsin.Tez zamanda büyütür yumurtalarınıda yemek nasip olur

bay tömürcek
17-11-2012, 18:57
Allah emeğini yağlı etsin.Tez zamanda büyütür yumurtalarınıda yemek nasip olur

Amin ;) Hepimizinde öle olsun :)

RAULGONZ7
18-11-2012, 00:43
Ne demek önemli değil faydam olduysa ne mutlu ;) Sayfamda tekerleğin içinde yatan kurkuk var o da bi fikir verir sana bak ordan diğer tavuklarımın resimleri de var yeni gelenlerin ;)

bay tömürcek tavuklarını gördüm.Maşallah hepsi çok sağlıklı ve bakımlılar.Allah acılarını göstermesin diyeyim.Benim kümesimdede aynı şekilde 5 adet lastik var.Gurk yatıracağım zaman da lastiklerin içine kendileri yer beğenerek yatıyolar.Bu senede istediğim seviyede civciv büyüttüm.Civcivlerim büyüdüğü için yakın bi tarihte yumurtaya başlayacaklar.Onun için follukları çoğaltmak istemiştim.Ve sizlerdende fikirler alarak kafamda bişeyler şimdilik tasarlanmış durumda.Bu arada gurk yatan tavuğun çok cins bi hayvan maşallahı var.Yavrularınada çok iyi bakacaktır eminim.Sana bi önerim olacak.Atak-s tavuklar var.Bunlardan mutlaka beslemeni şiddetle tavsiye ederim.Çok yumurtacı ve bi o kadarda gurk için yatkınlar.Civcivden alıp bakman daha verimli kılacaktır.

Saygılarımla.

RAULGONZ7
18-11-2012, 00:46
346879

346880

346881

346882

346883

bunlarda kümesimin en değerlibireylerinden.

RAULGONZ7
18-11-2012, 00:47
bu arada fotoğraf makinesinin tarihi geride fotolarım 1 ay öncesinin

bilginize

Saygılarımla,

RAULGONZ7
18-11-2012, 00:51
346887

346888

346889

346890

346891

bay tömürcek son fotoğraftaki sana bahsetmiş olduğum Atak-s tavuklardan

bay tömürcek
18-11-2012, 10:34
bay tömürcek tavuklarını gördüm.Maşallah hepsi çok sağlıklı ve bakımlılar.Allah acılarını göstermesin diyeyim.Benim kümesimdede aynı şekilde 5 adet lastik var.Gurk yatıracağım zaman da lastiklerin içine kendileri yer beğenerek yatıyolar.Bu senede istediğim seviyede civciv büyüttüm.Civcivlerim büyüdüğü için yakın bi tarihte yumurtaya başlayacaklar.Onun için follukları çoğaltmak istemiştim.Ve sizlerdende fikirler alarak kafamda bişeyler şimdilik tasarlanmış durumda.Bu arada gurk yatan tavuğun çok cins bi hayvan maşallahı var.Yavrularınada çok iyi bakacaktır eminim.Sana bi önerim olacak.Atak-s tavuklar var.Bunlardan mutlaka beslemeni şiddetle tavsiye ederim.Çok yumurtacı ve bi o kadarda gurk için yatkınlar.Civcivden alıp bakman daha verimli kılacaktır.

Saygılarımla.

Çok teşekkür ederim raulgon beğenmene sevindim ;) 5 adet tekerlek çok ya 5-6 tavuğa bi folluk yeter zaten biri kalkıyo yumurtadan öteki oturuyo sana tavsiyem dışarı kuruluk gibi yerlere de folluklar koyman öle yerlere bayılıyolar benim her saçak altında asılı bi sepetim folluğum bişeyim var illaki ;) Tavuğum da cins tavuk değil raulgon bildiğimiz köy tavuğu ama maşallah yumurtaları çok güzel topluyo altına bide acayip ısırıyo yavruya iyi bakar o kedi köpek sokmaz yanına :p Atak-s tavuk burda bulabileceğimi sanmıyorumama hintlerde çok kurkluyo onlardan edinirim hem yavruyada çok güzel bakıyolar :) Senin tavukları da çok beğendim bu arada maşallah hele siyah horoz çok gösterişli Allah nazarlardan saklasın ;)

ilyas131
18-11-2012, 11:16
raulgonz7 kardeşim tavukların güzelmiş tüyler,i kadar hayrını gör :D

sakdag
18-11-2012, 16:42
En son çıkan süs tavuğu civcivlerim çok iyi bir şekilde büyüyorlar... Güneş kümese tam vurduğu zamanlarda deli gibi eşeleniyorlar... ;) Anneleri de çok iyi bakıyor yavrulara...

347029

347030

347031

347033

sakdag
18-11-2012, 16:44
Bahçeden tavuk manzaraları...;)

347034
347035
347036
347037
347038

Tura
18-11-2012, 16:46
En alttaki kıraliçe galiba.

sakdag
18-11-2012, 16:52
Ve folluklar.... En önemli ayrıntı, gözden uzak olmak isterler yumurtlarken..
Kümesin bir köşesine önü tuğlayla kapatılmış, saman doldurulmuş bir örnek... Tavuğu da içinde... ;)
347039

Bir sepette folluk olmuş vaziyette... ;)
347040

Altı delinmiş bir su kovasına yarıya kadar saman doldurulmuş bir folluk...
347041

Bu kadar uğrraşır folluk yaparsınız ama tavuk milleti saman gördü mü, kendi yuvasını kendi de yapabilir... ;)
347042
347043

çiftçi5234
18-11-2012, 16:54
Korkarım bu resimlerle çıldıracağım :( Allah tüyü kadar hayrını versin size :(

sakdag
18-11-2012, 16:56
En alttaki kıraliçe galiba.

Kraliçe değil de, kımıldamadan en güzel pozu veren tavuk diyebiliriz...;):D

sakdag
18-11-2012, 17:00
Korkarım bu resimlerle çıldıracağım :( Allah tüyü kadar hayrını versin size :(

Bizim burada tavuk hastalığı var ne yazık ki Sayın Çiftçi5234; kümesleri temizleyip, toz kireç serptim, sularına da birer damla çamaşır suyu damlattım... Komşuların tavukları bir gece de ölüyorlar.. Benim süs tavukları sürekli kapalılar, onlar için tehlike biraz daha az; içinde 6 yaşında tavuklar var; pek çok kere hastalık görmeden kalmayı başardılar. Diğer tavuklar bahçede serbest geziyorlar, umarım bu hastalık devresini zararsız atlatırız...:(

çiftçi5234
18-11-2012, 17:03
Bizim burada tavuk hastalığı var ne yazık ki Sayın Çiftçi5234; kümesleri temizleyip, toz kireç serptim, sularına da birer damla çamaşır suyu damlattım... Komşuların tavukları bir gece de ölüyorlar.. Benim süs tavukları sürekli kapalılar, onlar için tehlike biraz daha az; içinde 6 yaşında tavuklar var; pek çok kere hastalık görmeden kalmayı başardılar. Diğer tavuklar bahçede serbest geziyorlar, umarım bu hastalık devresini zararsız atlatırız...:(

Babama bahseder, bir iki günde 50 tavukları ölürmüş ırmağa atarlarmış.Bunlar sanırım rüzgar eser gibi her tarafa zaman zaman uğrayan hastalıklar.Veteriner adayıyım ama çözebilmiş değilim.Bana tavuk beslediğim zamanlarda hiç uğramadı sadece bir tavuğum zehirlenmişti.

Sanırım yerim yüksekti ondan hastalık olmadı.Ee tabi 7. katta tavuk besleyince ;) :dilli:

sakdag
18-11-2012, 19:39
Kümesten genel görüntü, kenarlarda tahtalar var tünemeleri için. Öğlen güneşi alıyor, kışın tellerin üzerine naylon branda çakıyoruz. Aşırı soğuktan korunmuş oluyorlar.

347093

bay tömürcek
18-11-2012, 19:50
Sayın sakdag ispençleriniz çok güzel ya inşallah bende beslicem bu sene kısmet olursa arkadaşım tavuk bulmuş biyerden yumurtlayınca yumurtalarını alıcak bana ;) Büyümeleri nasıl zahmetli mi küçükler ya hani ;) Bir de çok sık gurk oluyo diyolar o doğru mu :p

sakdag
18-11-2012, 20:06
Sayın sakdag ispençleriniz çok güzel ya inşallah bende beslicem bu sene kısmet olursa arkadaşım tavuk bulmuş biyerden yumurtlayınca yumurtalarını alıcak bana ;) Büyümeleri nasıl zahmetli mi küçükler ya hani ;) Bir de çok sık gurk oluyo diyolar o doğru mu :p

Çok sık gurk olmuyorlar diyebilirim. 6 yıllık 2 tavuğum şimdiye kadar hiç gurk olmadılar. Bu sene bir tanesi 3.'ye gurk oldu. İlkinde yumurta koymadık altına, bir süre sonra gurkluğu geçti, 2.'de yavru çıkardı ama yavrulara bakmadı. 3. seferde çok iyi koruyor yavruları ama ayrı kümes yaptım onlara özel.

Civcivler büyüyene kadar kümeste kalıyor, yoksa kediler baş düşmanı. Tavuklar da biraz uysal olunca, kapıveriyorlar yavruları. Gerçi bu zamana kadar hep yavruları evde baktığım için, insana yakınlıktan uysal oluyorlar galiba. Son yavrulara hiç dokunmadım, sevmek için bile ellemedim. Cİn gibiler, tutulmuyorlar bile, birini zorla tuttum sevmek için. Elimde cırak cırak bağırdı.

Yumurta verimleri de çok düşük, baharda yumurtluyorlar sadece diyebilirim. Tavuk başına 30-40 yumurta yıllık o kadar az yani...

bay tömürcek
18-11-2012, 20:10
Ya yumurta için değil yumurtlamasalarda olur üreyecek kadar yumurta yapsınlar yeter bana ben o güzelliklerine hayranım ;) Demek gurk olmaları diğer tavuklar gibi ;) Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim sayın sakdag ;)

Maviş
18-11-2012, 20:16
Bu aralar tavuklar pek yumurtlamaz zaten soğuklar başladı ya verim düşer. Kışın karda da yumurtlamazlar kar yedikleri için yumurtlamaz derler vücut ısısıyla alakalı heralde.

Tavuklar üşüdüğünde yumurtlamaz. Bizim burda kar yağamaz ama biz kümesi naylonla kapladık. Gündüzleri kümesin kapısını açtığımızda naylonu açıyorum. Akşamlar örtüyorum. Tavuklarım ve horozlarım üşüdüğünde hastalanır ölürler. :(:(:(

bay tömürcek
18-11-2012, 20:23
Tavuklar üşüdüğünde yumurtlamaz. Bizim burda kar yağamaz ama biz kümesi naylonla kapladık. Gündüzleri kümesin kapısını açtığımızda naylonu açıyorum. Akşamlar örtüyorum. Tavuklarım ve horozlarım üşüdüğünde hastalanır ölürler. :(:(:(

Evet soğukta yumurtlamıyorlar yumurtlasalarda tek tük ;) Ama maviş soğukta hasta olmaları konusunda kararsızım çünkü soğukta tavuklar daha az hasta olur yaza göre ve ağaçta yatanlara akşam üstlerine kar yağıyo hiç bişe olmuyo kesinlikle :D

Maviş
18-11-2012, 20:45
Evet soğukta yumurtlamıyorlar yumurtlasalarda tek tük ;) Ama maviş soğukta hasta olmaları konusunda kararsızım çünkü soğukta tavuklar daha az hasta olur yaza göre ve ağaçta yatanlara akşam üstlerine kar yağıyo hiç bişe olmuyo kesinlikle :D

O hiç belli olmaz. Ama yazık onlar canlı. Benim bebişlerim. Ben tetbiri allmazsam ben uyuyamam. Tavukların uyuduğu yer sıcaksa benimde kafam rahat.:D:D:)

RAULGONZ7
18-11-2012, 23:25
raulgonz7 kardeşim tavukların güzelmiş tüyler,i kadar hayrını gör :D

Sağol kardeşim amin hepimizin tavukları var hepimiz görelim.

RAULGONZ7
18-11-2012, 23:29
Bahçeden tavuk manzaraları...;)

347034
347035
347036
347037
347038

Sayın Sakdag yukarıdaki sarı tavukların cinsi nedir.

ilyas131
19-11-2012, 14:20
bildiğimiz köy tavuğu sayın RAULGONZ7:d

RAULGONZ7
19-11-2012, 14:40
Selam. Benim bir sorum olacak size.. en iyi yumurta yapan tavuk cinsini bana adıyla yazar mısınız lütfen

melodi-raşa En iyi yumurta verimi olan tavuklardan biriside atak-s tavuklarıdır.İnternetten Tae nin sitesini araştırısanız orada bu tavuklar hakkında daha iyi bilgi sahibi olabilirsiniz.

RAULGONZ7
19-11-2012, 14:44
bildiğimiz köy tavuğu sayın RAULGONZ7:d

Maşallah Çok güzel rengi var.Bu tipte bendede siyah bi tavuk vardı.Sanki görünüm olarak onu andırıyor rengi haricinde.Köy tavuğu olarak çok cins bi hayvandı Yumurta verimi ve gurk olmasıyla benim kümesin favori tavuklarındandı.2 sene önceki ölen tavuklarımla beraber oda öldü.

addo
19-11-2012, 19:53
Arkadaşlar Maaşallah çok güzel resimler yüklemişsiniz.Benim çalınan horozlardan biri bir ay sonra kaçmayı başarmış ve bugün eve geldi çok şaşırdım ve mutlu oldum.darısı diğerlerinin başına inşallah.

ilyas131
19-11-2012, 21:38
1 ay sonra evini nasıl unutmamış maşallah:D

bay tömürcek
19-11-2012, 22:13
Bende şaşırdım valla 1 ayda o gittiği yere alışması lazım normal şartlarda ama hakikatli horozmuş :D:D

RAULGONZ7
20-11-2012, 00:02
Arkadaşlar Maaşallah çok güzel resimler yüklemişsiniz.Benim çalınan horozlardan biri bir ay sonra kaçmayı başarmış ve bugün eve geldi çok şaşırdım ve mutlu oldum.darısı diğerlerinin başına inşallah.

Atalarından gelen damarı sağlam hayvanmış.Yerini yurdunu yediğini içtiğini unutmayacak kadar sağlam.Helal olsun.

ilyas131
20-11-2012, 10:36
******* helal olsun gerçekten hani güvercinlerde damarlı derler ya demekki tavuklardada varmış ondan gerçekten helal olsun hayvana onu kesmessiniz artık herlade:D

RAULGONZ7
20-11-2012, 15:56
Arkadaşlar elimizde kümeslerimize ait resimler tavuklarımıza ait resimleri elimizden geldiğince paylaşmaya çalışalım.Lütfen herkes elindeki güzel hazineleri (çeşitli ırklar ) sergilesinki bu güzelliklerden mahrum kalmayalım.Ne kadar çok resim paylaşırsak,Forum üyelerinide iştahlandırıp paylaşım konusunda teşviklendirmiş olacağız.

Saygılarımla,

bay tömürcek
20-11-2012, 17:59
Bu mesajına cevap olarak tabi raulgoncum seve seve deyip bir sürü resim paylaşmak isterdim ama biliyosun raulgon elimde iki elin parmakları kadar bile tavuk kalmadı :D Duyarlı arkadaşlara bende sesleniyorum resimlerinizi paylaşın ben de hiç olmazsa kayıplarımın acısını resimlere bakarak bastırıyım bende paylaşcam ölümden sonra yeni aldığım tavukları ;)

RAULGONZ7
20-11-2012, 18:51
Bu mesajına cevap olarak tabi raulgoncum seve seve deyip bir sürü resim paylaşmak isterdim ama biliyosun raulgon elimde iki elin parmakları kadar bile tavuk kalmadı :D Duyarlı arkadaşlara bende sesleniyorum resimlerinizi paylaşın ben de hiç olmazsa kayıplarımın acısını resimlere bakarak bastırıyım bende paylaşcam ölümden sonra yeni aldığım tavukları ;)

bay tömürcek arkadaşım.Bir tavuk sever olarak müsait oldukça internetten tavuk sahibi arkadaşların kümeslerindeki cevherleri görmeye takip etmeye çalışıyorum.Uzun bir süredir takip ettiğim ve baktığım için bi çok arkadaşımızın o kadar güzel renkte,ırkta,çeşitlilikte tavukları varki;sanki pul kollekiyonu gibi veya bir hazine bile denebilir bizler için,insanın baktıkça bakası ve bi o kadarda iştahını kabartıyor.Hepsine maşallah.Allah nazarlardan saklasın.Tabi bu güzelliklerden bu cevherlerden bizde görüp bakmak isteriz.Amacım bu güzelliklerin bizlerden mahrum edilmemesidir.Bende de tavuk çeşidi çok ama genel anlamda köy tavukları.O kadar çok çeşit görüyorumki hiç cinsini duymadığım çeşitler gördüm.Bu duymadığımız görmediğimiz çeşitleri cinsleri görmek istiyoruz.

bay tömürcek
20-11-2012, 19:26
bay tömürcek arkadaşım.Bir tavuk sever olarak müsait oldukça internetten tavuk sahibi arkadaşların kümeslerindeki cevherleri görmeye takip etmeye çalışıyorum.Uzun bir süredir takip ettiğim ve baktığım için bi çok arkadaşımızın o kadar güzel renkte,ırkta,çeşitlilikte tavukları varki;sanki pul kollekiyonu gibi veya bir hazine bile denebilir bizler için,insanın baktıkça bakası ve bi o kadarda iştahını kabartıyor.Hepsine maşallah.Allah nazarlardan saklasın.Tabi bu güzelliklerden bu cevherlerden bizde görüp bakmak isteriz.Amacım bu güzelliklerin bizlerden mahrum edilmemesidir.Bende de tavuk çeşidi çok ama genel anlamda köy tavukları.O kadar çok çeşit görüyorumki hiç cinsini duymadığım çeşitler gördüm.Bu duymadığımız görmediğimiz çeşitleri cinsleri görmek istiyoruz.

Sana katılıyorum raulgon arkadaşım elinde okadar güzel ve çeşitli tavukları olan arkadaşlar var ki imrenmemek elde değil ;) Bende çok beğeniyorum değişik tavuk ırklarını ama bahara hedefim denizli, karyağdı ispenç (tabi başka renkte olabilir:D), tokat tavuğu hani beç veya iran tavuğu da diyolar ve pon pon ördek bunlardan yumurta ayarlayabilirsem edinmek istiyorum şimdiki hedefim bunlar :p

RAULGONZ7
20-11-2012, 19:30
Sana katılıyorum raulgon arkadaşım elinde okadar güzel ve çeşitli tavukları olan arkadaşlar var ki imrenmemek elde değil ;) Bende çok beğeniyorum değişik tavuk ırklarını ama bahara hedefim denizli, karyağdı ispenç (tabi başka renkte olabilir:D), tokat tavuğu hani beç veya iran tavuğu da diyolar ve pon pon ördek bunlardan yumurta ayarlayabilirsem edinmek istiyorum şimdiki hedefim bunlar :p

İnşallah hedefine ulaşırsın.

bay tömürcek
20-11-2012, 19:31
İnşallah kardeşim hepimiz de öyle ;)

RAULGONZ7
21-11-2012, 13:33
Arkadaşlar benim 1 adet bu senenin buladalarından tavuğumun ayağı kümesin içinde tünekteki demirin arasına sıkışmış.sanırım 24 saat kadar o şekilde asılı kalmış.Ayak hareket ediyor.Kırık veya çıkma gibi bi durum yok incelemelerime göre ayağına demir iz yapmış.2 gündürde yeni yeni ayağını basıyor ama iyileşemedi bi türlü.Ayağını iyileştirmek için yapabileceğimiz ne var.**** bunun gibi başına bi olay gelen varsa yardımcı olurmusunuz.

Saygılarımla

melodi-raşa
21-11-2012, 13:49
melodi-raşa En iyi yumurta verimi olan tavuklardan biriside atak-s tavuklarıdır.İnternetten Tae nin sitesini araştırısanız orada bu tavuklar hakkında daha iyi bilgi sahibi olabilirsiniz.
Teşekkürler bilginiz için şu anda kümesim boş yaza işallah düşünüyorum. Önceki sayfalarda bahsettim kümesime birşey girmiş ve tavuklarımın hepsini parçalamış dağıtmış. Kimi kümeste kimi bahçeye serilmiş hepsi teli parçalamış dağıtmış biz köpekden şüpheleniyozda kimide diyor tilki girip öldürmüştür. Köpek sonradan gelip tavuk ölülerini bahçeye gelmiş çıkarmıştır diyorlar. En çokda yeşil yumurtlayan tavuğuma üzüldüm yaa halamdan istemiştim iki tavuk bide horozunu vermişti. Eğer bidaha tavuk beslersem bakalım halamdan birdaha isteyeceğim işte düşünüyom ben yumurta tavuğu istiyom iyi sinden verimli olan beş tavuk bir horoz olsun yeterli benim için bahçemi ektiğim için salmıyom etrafı çevrili telli yerde besliyom. Kümesi elden geçirip sağlam laştırıp yeniden düzene koymamlazım eşimde istemiyor bakalım arık gönlünü yapabilirsem istiyom

RAULGONZ7
21-11-2012, 17:31
Teşekkürler bilginiz için şu anda kümesim boş yaza işallah düşünüyorum. Önceki sayfalarda bahsettim kümesime birşey girmiş ve tavuklarımın hepsini parçalamış dağıtmış. Kimi kümeste kimi bahçeye serilmiş hepsi teli parçalamış dağıtmış biz köpekden şüpheleniyozda kimide diyor tilki girip öldürmüştür. Köpek sonradan gelip tavuk ölülerini bahçeye gelmiş çıkarmıştır diyorlar. En çokda yeşil yumurtlayan tavuğuma üzüldüm yaa halamdan istemiştim iki tavuk bide horozunu vermişti. Eğer bidaha tavuk beslersem bakalım halamdan birdaha isteyeceğim işte düşünüyom ben yumurta tavuğu istiyom iyi sinden verimli olan beş tavuk bir horoz olsun yeterli benim için bahçemi ektiğim için salmıyom etrafı çevrili telli yerde besliyom. Kümesi elden geçirip sağlam laştırıp yeniden düzene koymamlazım eşimde istemiyor bakalım arık gönlünü yapabilirsem istiyom

Melodi-raşa Bu yeşil yumurtacı tavukların yumurtasından bulabilirmiyiz peki.Akrabınızdan alabilirmiyiz.Parası ne kadarsa verelim.10-15 adet kadar yumurta yeterli olacaktır.

Ayrıca 5 tavuk 1 Horoz olarak eğer yumurtacı tavuk istiyorsanız kesinlikle Atak-s al derim.Gerçekten yumurta verimi konusunda çok mükemmel cinsler.Çok kısa sürede tüy dökme zamanını atlatır atlatmaz yumurtaya devam ediyorlar.Kışın bile yumurtasız kaldığımı hatırlamam buna inanın.

melodi-raşa
21-11-2012, 18:18
Melodi-raşa Bu yeşil yumurtacı tavukların yumurtasından bulabilirmiyiz peki.Akrabınızdan alabilirmiyiz.Parası ne kadarsa verelim.10-15 adet kadar yumurta yeterli olacaktır.

Ayrıca 5 tavuk 1 Horoz olarak eğer yumurtacı tavuk istiyorsanız kesinlikle Atak-s al derim.Gerçekten yumurta verimi konusunda çok mükemmel cinsler.Çok kısa sürede tüy dökme zamanını atlatır atlatmaz yumurtaya devam ediyorlar.Kışın bile yumurtasız kaldığımı hatırlamam buna inanın.Malesef satmıyor kimseyede vermiyor.Yumurtasını köyünde herkez istiyormuşda vermiyor muş hekez hayran kalıyorda vermiyor.Ben yiğeni olduğum için beni sever istedim vermişti.kıymetini iyi bil iyi bak herkez istiyor vermiyom demişti .Daha demedim tavukların ve horozu telef olduğunu konyaya babamların yanına gittiğimde halama gidelim deyip birdaha istemeyi düşünüyorum.Hattaa buyazın yeşil yapandan birisi gurk olmuştu.Ama ben başaramadım büyütmesini civcivleri olmadı ben bilemedim bakmasını hattaa komşuma bile kaçsefer verdim yumurtasını oda başarmadı çıkarmasını ama bi arkadaşım başarmış üretmiş civciv birde yalnız bu tavuklar bir yabancı tavuk geldimi asla istemiyor kümese zor alışıyor.Başka bir tavuğa acaip bir huyu var yaaa horozuda tipi bi değişik ibiği felan sesi ince gürdeğil cılızbi ötüşü var yalnız bu yeşil yapan tavuğun horozuda olması lazım yoksa diğer normal horoz oldumu yumurtanın rengini biraz dönderiyormuş.Halam öyle demişti birde yurmuta yapımı süper hiç ara vermeden yaz kış yapıyor.Yumurta gün aşırı ama devamlı yapıyor sadece tüydeğişeceğinde azbişey araveriyor yumurtaya

melodi-raşa
21-11-2012, 18:20
Ayrıca bu dediğiniz yumurta tavuğu heryerde buluna bilen tavuk cinsimi acaba..

sakdag
21-11-2012, 19:04
Sayın Sakdag yukarıdaki sarı tavukların cinsi nedir.

Bir kısmını civcivken satın almıştık, burdaki tavukçuluk tesislerinin birinden, bir kısmıda köy tavuğu. ;)

sakdag
21-11-2012, 19:07
Bugün çok güzel tavuk fotoğrafları çektim... ;) Minyatür sultanlar... Çok güzeller... Ama maalesef benim değiller.

347970

347971

347972

347973

RAULGONZ7
22-11-2012, 00:10
Ayrıca bu dediğiniz yumurta tavuğu heryerde buluna bilen tavuk cinsimi acaba..

Bu sene duyduğum kadarıyla baya bi yaygın olduğunu duymuştum.Ben Konya dan Atak-s tavukçuluğunu yetiştiriciliğini yapan çiftlikten aldım.Bende 10 kadar var.

RAULGONZ7
22-11-2012, 00:13
Bugün çok güzel tavuk fotoğrafları çektim... ;) Minyatür sultanlar... Çok güzeller... Ama maalesef benim değiller.

347970

347971

347972

347973

Maşallah çok güzeller.

melodi-raşa
22-11-2012, 10:52
Bu sene duyduğum kadarıyla baya bi yaygın olduğunu duymuştum.Ben Konya dan Atak-s tavukçuluğunu yetiştiriciliğini yapan çiftlikten aldım.Bende 10 kadar var.Bende konyadayım bende düşünüyordum. Tavuk çifliğinden istesek verirlermi acaba diye.Beyşehir -Konya yolu arasında iki tane tavuk çifliğivar oradaki çiflikten baksak verirlermi acaba bu dediğiniz tavuktan varmıdır acaba oradaki çiflikte bilginiz varmı

melodi-raşa
22-11-2012, 11:03

347970

347971

347972

347973Eşimde böyle süs tavuklarını seviyor alırsak süs tavuğu alalımdiyor.Bende yumurta tavuğu istiyom peki bu süs tavukların yumurtası nasıl iyimiki acaba merak ettim birde yurmurtasının resmi varmı ? birde diğer tavuklarla biyerde yaşarlarmı sorun çıkarmı yoksa çokmu soru soruyom acaba yaaa kusuruma bakman artık benim özürdilerim vallaa meraktan işte

RAULGONZ7
22-11-2012, 12:56
Bende konyadayım bende düşünüyordum. Tavuk çifliğinden istesek verirlermi acaba diye.Beyşehir -Konya yolu arasında iki tane tavuk çifliğivar oradaki çiflikten baksak verirlermi acaba bu dediğiniz tavuktan varmıdır acaba oradaki çiflikte bilginiz varmı

Eğer Konyadaysanız Pazar günleri muhacir pazarına bakın derim.Çok güzel tavuklar geliyor.Atak-s tavuklardan oradada bulabilirsiniz.Ayrıca çiftliklerden tavuk vermezler.Alsanızda çiftlikten çıkma tavuk verimli olmaz.Siz en iyisi genç tavuk alın.Hem verim açısından hem sağlık açısından iyi olur.Dediğim gibi pazar günü muhacir pazarından yetişkin ve genç tavuklar bulabilirsiniz.

sakdag
22-11-2012, 19:22
Eşimde böyle süs tavuklarını seviyor alırsak süs tavuğu alalımdiyor.Bende yumurta tavuğu istiyom peki bu süs tavukların yumurtası nasıl iyimiki acaba merak ettim birde yurmurtasının resmi varmı ? birde diğer tavuklarla biyerde yaşarlarmı sorun çıkarmı yoksa çokmu soru soruyom acaba yaaa kusuruma bakman artık benim özürdilerim vallaa meraktan işte

;)

* Yumurta verimleri düşük,

*Minyatür olanların yumurtaları normal yumurtanın yarısı kadar mini yumurtacıkları var,;)

*Diğer tavuklarla bir yerde pek olmuyorlar, sürekli kavga çıkma durumu oluyor.