View Full Version : Tavuk yetiştiriciliği
Sayfalar :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
faruk5525
15-10-2009, 14:42
pazardan alınan civcivler hemen niye ölüyo nasıl baklamıyız onlara neler yedirmeliyiz
http://inlinethumb04.webshots.com/43523/2537256350105083838S600x600Q85.jpg
18 Ekim 2009 İtibariyle Feriklerim
http://inlinethumb46.webshots.com/45549/2484614750105083838S600x600Q85.jpg
yeniceri09
26-10-2009, 16:03
celil hocam sizin ufaklıklar her yerde karşıma çıkıyor :)
ali can..
http://inlinethumb04.webshots.com/43971/2521645450105083838S600x600Q85.jpg
27 Ekim 2009 Salı Günü Akşam Sefasında Feriklerim
cihan_as
27-10-2009, 19:31
Fotoğrafını ekledigim, brahma ırkı bu senene yetiştirdiğim piliçler,
bunları damızlık olarak büyütüyorum.
bahtiyar02
27-10-2009, 20:11
pazardan alınan civcivler hemen niye ölüyo nasıl baklamıyız onlara neler yedirmeliyiz
pazardan alınan civcivler yumurtadan çıktıktan yaklaşık bir hafta veya 3 gün sonunda satışa sunulmaktadır.Civcivler ani sıcaklık ortamına girdiklerinden vucut dirençleri düştüğünden ne yazık ölümle sonuçlanmaktadır.Civcivleri pazardan aldığınızda özellikle gözlemlerle hareketli yem yiğen civcivleri tercih edin.Daha sonra evde karton kutu içne 40'lık bir ampül ile ısıtılacak bir ortam oluşturun.Kutunun içinde lamba sürekli yanmalı taki civcivler 1 aylık olana kadar.Bu arada yem olarak civciv yemi, palet yem ve haşlanmış yumurtayı rendeleyip yedirin.Veteriner ilaçları satılan yerde vitaform ilacı alıp suluklarına koyarsanız vucut dirençlerine katkısı büyüktür. Vitaform vitamin katkılı antibiyotiktir. ayrıca daha önce resimlerini aşağıdaki linkte yayınlanmıştır.İsterseniz göz atın derim.Benim kuluçka makinemde çıkarıp büyüttüğüm civcivlerim
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=17402&page=3
bahtiyar02
27-10-2009, 20:21
sevgili cihan_as brahmalarınızın maşallahı var.Sağlıkla büyütmeniz dileğiyle.
bahtiyar02
27-10-2009, 20:25
aynen kendisi :) ama ali baba çiftliği ve park hayvancılık ellerindekileri satmış sadece damızlıkları ellerinde kalmış
sevgili dostum afrikan kazı besleyen trakyalı bir dostumda var.kendisi ancak ilk baharda satabilirmiş.zamanınız varsa görüşe bilirsiniz
cihan_as
27-10-2009, 23:38
Sayın bahtiyar02, yaz aylarında yolun izmire düşerse brahma ırkı yetiştirdiğim civcivlerden sizinle paylaşırım.
Sn thares, dremre,haksan yazdıklarım sizin içinde geçerli.
sevgili dostum afrikan kazı besleyen trakyalı bir dostumda var.kendisi ancak ilk baharda satabilirmiş.zamanınız varsa görüşe bilirsiniz
Teşekkür ederim
Sayın bahtiyar02, yaz aylarında yolun izmire düşerse brahma ırkı yetiştirdiğim civcivlerden sizinle paylaşırım.
Sn thares, dremre,haksan yazdilarım sizin içinde geçerli.
Çok naziksiniz teşekkür ederim. Kısmet. :)
sayın bahtiyar02, yaz aylarında yolun izmire düşerse brahma ırkı yetiştirdiğim civcivlerden sizinle paylaşırım.
bizim
izmirde evimiz var her yaz tatile gideriz söz vermeyeyim ama yerinizi öğrenırsem mutlaka ziyaret etmeye çalışırım
cihan_as
28-10-2009, 17:43
Sn haksan, bornova altındağ semtindeyim, bahce pınarbaşına yakın. Sizin ev semt olarak neresi?
İzmire geldiginde görüşürüz, gelmene yakın adresimi özeline yazarım.
Hint cinsi horoz ve tavuklarım var, onları dövüş amaşlı beslemiyorum, size onlardanda verebilirim(dövüştürmemek şartıyla)
bahtiyar02
28-10-2009, 18:30
çok teşekkür ederim.sizin burdan bir isteğiniz olursa hiç çekinmeden profilimde iletişim bilgilerim var.saygılar
Sayın tavuk sever forum sakinleri,
Benim bir sorum olacak. Güvercinlerde erkek kendi yavrusu ile çiftleşirse gaga bozukluğu gibi durumlar ortaya çıkıyormuş. Aynı durum tavuk, kaz, keklik, sülünde de geçerli midir?
Bir sorum daha var... civcivler büyürken ibikleri ilk gelişenler horoz mu olacak demektir? Davranışlarından sadece birinin horoz olabileceğini düşünüyorum ama aynı ibik gelişkinliğine sahip 2 tane daha var. horoz olduğunu düşündüğüm biraz asabi diğer tüm civcivlere dalaşıyor. Pratik bir ayırtetme yolu var mıdır?
Sayın tavuk sever forum sakinleri,
Benim bir sorum olacak. Güvercinlerde erkek kendi yavrusu ile çiftleşirse gaga bozukluğu gibi durumlar ortaya çıkıyormuş. Aynı durum tavuk, kaz, keklik, sülünde de geçerli midir?
Hayır, tavuklarda böyle bir olumsuzlukla karşılandığını duymadım. Ancak aslında göz ardı edilecek bir olay değil olabilir. Civcivlerin bazıları dört ayaklı iki başlı oluşumlarla karşılaşabiliyor ama sebebi bu olabilir mi bilemiyorum. Bu güne kadar böyle bir ihtimalden söz edenle ben karşılaşmadım.
Sağlıkla Kalınız
http://inlinethumb12.webshots.com/42315/2995307440105083838S600x600Q85.jpg
karadeniz_28_
04-11-2009, 22:18
Baytiyar02 dostum civciv buyutme ve kuluçka işin,de tecrübeli zamanın da banada yardımı oluştur.Wepcam,dan onun tarifi ile civcivi yumurtadan, çıkarmıştık şimdi yumurtluyor.
karadeniz_28_
04-11-2009, 22:20
http://inlinethumb12.webshots.com/42315/2995307440105083838S600x600Q85.jpg
Sayın thares,piliçler çok sağlıklı gözüküyorlar maşallah.
karadeniz_28_
04-11-2009, 22:23
Sayın cihan as,brahmalar çok güzel hayvanlar sizinkiler çok güzel gözüküyorlar benimde var hemen, hemen aynı sizin piliçlerle.Bir ara resimlerini yayınlarım.
sn.
thares
sizin tavuklarla ilgili bir hayli bilginizin olduğunu yazılarınızdan anlıyoruz. Bir kaç sorum olacak bilgi alırsam sevinirim.
Yaz sonunda uygun büyüklükte bir kümes yaptık. İki adet yumurtlayan tavuk aldık, daha sonra sayı arttı ve toplam 6 oldu. Ancak aldığımız 4 adet tavuk yumurtlamıyor . Satan kişi tüy dökme dönemi olduğu için normal diyor .Gerçekten böyle midir?
Ekteki tavukta bunlardan biri, bize ilginç geldi, ancak menşei nedir bilemedik. Avusturya cinsi olabilir mi? (resim ortasındaki füme renkli olan)
teşekkürler
Sayın M ŞAFAK Bey iltifatınız için teşekkürler. Tavuklarınız çok sağlıklı, canlı ve güzel görünüyorlar.
Tavuklar yer değişikliğinde de yumurtayı keserler tüy değişim mevsimindeyiz bununla birlikte yer değişikliği de söz konusu olunca yumurtayı kesmeleri normaldir.
Yumurtlamalarını sağlamak için yumurta yeminin içerisine az miktarda acı biber tozu karıştırırsanız normalden daha önce yumurtlamaya başlarlar.
Her şey Gönlünüze Göre Olsun
Sağlıkla Kalınız
beyzagıda
05-11-2009, 18:31
sayın msafak bana füme renkli tavugunuz hakiki köy tavugu gibi geldi gerçi ben bu konuda uzman bir kişi degilim sayın thares sorunuzu yanıtlamamış diye fikrimi beyan ettim o işin uzmanı yinede sayın thares.
sn. Thares ve Beyzagıda cevaplar için teşekkür ederim. Acı biber sanırım pul biber olmalı? İlk fırsatta deneyeceğim. Füme tavuk ben de bilmiyorum. Sanki iyi bir cins gibi geldi bana.
Bilgiler için tekrar teşekkür ederim.
güvercin01
07-11-2009, 20:15
sn.
thares
sizin tavuklarla ilgili bir hayli bilginizin olduğunu yazılarınızdan anlıyoruz. Bir kaç sorum olacak bilgi alırsam sevinirim.
Yaz sonunda uygun büyüklükte bir kümes yaptık. İki adet yumurtlayan tavuk aldık, daha sonra sayı arttı ve toplam 6 oldu. Ancak aldığımız 4 adet tavuk yumurtlamıyor . Satan kişi tüy dökme dönemi olduğu için normal diyor .Gerçekten böyle midir?
Ekteki tavukta bunlardan biri, bize ilginç geldi, ancak menşei nedir bilemedik. Avusturya cinsi olabilir mi? (resim ortasındaki füme renkli olan)
teşekkürler
Öncelikle google den- park hayvancılık- diye siteye bakın süs tavuğu türleri var orada ama sizin tavuk tahminimce yerli ırklarla biraz melezleşleşerek türediği için sağlıklı bilgi pek veremiyorum.SEVGİYLE KALINIZ...
bahtiyar02
08-11-2009, 16:53
Baytiyar02 dostum civciv buyutme ve kuluçka işin,de tecrübeli zamanın da banada yardımı oluştur.Wepcam,dan onun tarifi ile civcivi yumurtadan, çıkarmıştık şimdi yumurtluyor.
Sevgili dostum çok teşekkür ederim. Ayrıca şanslının yumurtlaması çok güzel.:rolleyes: Saygılar sevgiler.
karadeniz_28_
08-11-2009, 21:26
Benim evcillerden bazıları.
karadeniz_28_
08-11-2009, 21:33
Fizan,kafkas sülünü,brahma palazı,köy tavuğu palazı.
karadeniz_28_
08-11-2009, 21:41
Denizli palazları.
Karadeniz28 Bey
Kanatlılarınızın hepsi birbirinden güzel Denizli palazları bir başka güzel sağlıkla büyüsünler sanırım horozu tavuğu henüz tam belli değil nedense denizli palazlarında horoz az çıkıyor köy tavuklarında hepsi horoz çıkmak için yarışıyor yoksa bana mı öyle geliyor bilemiyorum.
Maşallah Emeklerinize Sağlık
karadeniz_28_
09-11-2009, 20:13
Sayın thares; teşekkür ederim.Denizlilerin çoğu horoz benim palazlarda,horozların kuyrukları sonra çıkıyor.İlk çıktıklarında tüyleri çok az oluyor nerdeyse yok gibi sonradan tüyleniyorlar.Köy tavuklarında dediğiniz gibi yarıdan fazlası horoz oluyor.
bahtiyar02
09-11-2009, 20:18
Sevgili dostum hepsinin maşallahı var. Sülünlerde harika.Yavru almışsındır umarım. Şnslı hanhisi resimini koyman mümkünmü? saygılar
Sayın arkadaşlar,
bu palazların dişi ya da erkek olduğunu anlamak için net bir kriter var mıdır? İbiği erken çıkan horoz mu olacak demektir. Horozların kuyruğu hep geç mi uzar? Yardımcı olabilir misiniz?
cihan_as
10-11-2009, 22:54
Fotoğrafdanı ekledigim tavuk cinsiyet degiştirdi ibikleri büyüdü horoz gibi ötüyor, bu günlerde gözle gözükür degişiklikler oldu.
3 senedir beslediğim ve devamlı yumurta yapar ve gurk olur civciv bile büyüttü.
Uzun süredir yumurtayı kesti, bundan sonra onu ayrı bir yerde hal ve hareketlerini takıp edecegim.
Kanatlılarda cinsiyet değişikliği oldugunu duymuştum, ben ilk defa karşılaşıyorum.
Fotoğrafdanı ekledigim tavuk cinsiyet degiştirdi ibikleri büyüdü horoz gibi ötüyor, bu günlerde gözle gözükür degişiklikler oldu.
Uzun süredir yumurtayı kesti, bundan sonra onu ayrı bir yerde hal ve hareketlerini takıp edecegim.
Kanatlılarda cinsiyet değişikliği oldugunu duymuştum, ben ilk defa karşılaşıyorum.
şaşkınlıktan ne diyeceğimi bilemiyorum. benim de tavuk diye düşündüğüm bir yarka horoz gibi duranı geçen gün sopaladı, horozda pıstı kaldı onu görünce kaçıyordu, yeni horozlananı ayırdım. Benimkilerde de sizin tavukta olan olmuş olabilir mi? yoksa ben ilk başta cinsiyet tayini yapamamış mıyımdır?
yeniceri09
11-11-2009, 06:42
hormon bozukluğundan böyle şeyler olabiliyor. haberlere filan çıkmıştı...
İyi günler,
Ankara Gölbaşı'ndaki bahçemde tavukların suyunun donmaması için yapabileceklerimin neler olabileceğini söyleyecek arkadaşlara şimdiden minnettar kalırım.
Ben suya alkol veya tuz katmayı düşündüm.
Ayrıca akvaryum ısıtıcısı ile suyu ısıtmayı da düşündüm. Ancak haftada bir gittiğim için bunun pek sağlıklı olmayacağı kanaatindeyim.
güvercin01
17-11-2009, 19:42
İyi günler,
Ankara Gölbaşı'ndaki bahçemde tavukların suyunun donmaması için yapabileceklerimin neler olabileceğini söyleyecek arkadaşlara şimdiden minnettar kalırım.
Ayrıca akvaryum ısıtıcısı ile suyu ısıtmayı da düşündüm. Ancak haftada bir gittiğim için bunun pek sağlıklı olmayacağı kanaatindeyim.
Arkadaş hiç hayvanların suyuna tuz ve alkol konur mu insaf yahu hayvanları alkolik mi yapacaksın.:( Ankara gibi memleket kışın soğuk olur.Yuvalarının uygun olması lazım.Tavuklara günlük bakamazsan tanıdık birine emanet et ama güvenilir ve bakacak biri olursa iyi olur.Ya da tanıdık bir kümese aktarabilirsiniz.Tuzlu su susuzluğu daha beter artırır sonra tavukçuklar telef olur.Aman dikkat.SEVGİYLE KALINIZ...
bahtiyar02
17-11-2009, 21:33
İyi günler,
Arkadaşım haftada bir gidiyorsan tavuklara bir haftalık yem önlerine koyuyor sularınıda bir haftalık bırakman anlamına mı geliyor? Eğer böyle bir uygulama yapıyorsan bana göre hiçte iyi yapmıyorsun. Kimse bakımına yardım etmeyecekse hiç tavuk besleme derim.Bir hafta içinde Ankara gibi kışları sert geçen bir bölgede tam teşkilatı baksanda en az iki günde bir uğraman gerekir. Sadece hayvanların önlerine yem ve su koymakla hayvanlar beslenmez bakılmaz. Yinede sen bilirsin.
Bildiğim Kadarıyla Tavuklara Kesinlikle Tuzlu Su Verilmez
Araştırırsanız Tavuklarınızın Sağlığı İçin Çok Önemli Alkol Olayını Bilemiyorum
Bence Bir Çeşmeyi Belli Bir Seviyede Açık Bırakıp Donmasını Önleme Gibi Bir Tedbir Alınabilir
Hakan KINACI
18-11-2009, 08:55
İyi günler,
Bence, Türkişraki verin:D hiç değilse hepsi alkolik olur :D hiç alkol ve tuz olurmu Allah aşkına :) bir canlı alıyorsunuz ve onu hafta bir ziyaret edeyim diyorsunuz kaldı ki onlar size muhtaçlar bu durumda ya hiç beslemeyeceksiniz **** en azından iki günde bir mutlaka göz atacaksınız.hastalana bilirler, yemsiz kalabilirler bir yere sıkışmış olabilirler... vs. vs
Kusuruma bakmayın çok özür diliyorum bu kadar yazmak istemezdim....
Saygılar,
http://www.parkhayvancilik.com/
Sn. kon4224
Burada tavuk v.s. bakımıyla ilgili çok açıklayıcı bilgileri inceleyebilir siniz.
http://www.mypetchicken.com/catalog/Feed-and-Water-Supplies-c13.aspx
Sn.kon4224;
bu siteyi incelerseniz, sanırım probleminizi çözebilirsiniz. Isıtıcılı suluklar var.
Orhan Özbilgiç
21-11-2009, 01:15
Birkaç gün önce bir Sekoya resimlemek için gittiğim komşumun bahçesinde gördüm. Çok tatlılar. Koyu renklisi bana horozlanıyordu!:D
Demin sayfanıza girip şöyle bir gözattım. Sayın mandalina' nın da aynı cins tavukları olduğunu farkettim.
Nedir bu cinsin adı? Şimdiden teşekkürler.
114841
yeniceri09
21-11-2009, 01:56
cinsi fizan sn orijin ama bu kadar cafcaflısını görmemiştim.
Orhan Özbilgiç
21-11-2009, 14:18
cinsi fizan sn orijin ama bu kadar cafcaflısını görmemiştim.
Sağol, yeniceri09.
Bu arada ''kemaneliğin'' çok yavaş kuruyor!;)
yeniceri09
22-11-2009, 14:32
acelemiz yok :)
bahtiyar02
25-11-2009, 13:05
Birkaç gün önce bir Sekoya resimlemek için gittiğim komşumun bahçesinde gördüm. Çok tatlılar. Koyu renklisi bana horozlanıyordu!:D
Demin sayfanıza girip şöyle bir gözattım. Sayın mandalina' nın da aynı cins tavukları olduğunu farkettim.
Nedir bu cinsin adı? Şimdiden teşekkürler.
114841
Sevgili dostum bahsettiğiniz türün ismi Tepeli Fizan'dır. Bende bir çift var.Dişileri aşırı ürkek oluyor.Sanırım nedeni tepe tüylerinin gözlerini kapatması.ayrıntılı bilgiyi
www.alibabaciftligi.com adresinden edinebilirsiniz.
saygılar
MEHMET1071
25-11-2009, 18:53
Ben bu siteye yeni üye oldum.Tavuklar hakkında herşeyi bir senede öğrendim.4 tavukla başladım kuluçkayla bir kaç ayda 40 tavuğum oldu.hepside çok sağlıklılar bu yaza hepsi yumurtlayacaklar.sorularınıza açığım saygılar.
Sizlere bir sorum olacak. ben dev brahma cinsi süs tavuğunun palazını satın almak istiyorum.fakat tavuğun gurk olup olamıyacağını merak ediyorum.satan adam güvenilir iyi birisi.gurk olabileceğini söyledi ama civcivler makinadan çıkma olduğu için şüpheliyim.Sizce bu hayvanlar büyüdüğünde Gurk olurmu ??
cihan_as
26-11-2009, 01:23
Sn kartal7, kuluçka makinasından çıkan civcivlerden yetişen tavuklarım gurk oldular, kuluçkaya yatarlar.
Benim brahma cinsi tavuk gurk olmadı uzun süre yumurta yaptı, yumurtaların yarısından civciv cikmadı, dölü yumurta oranı brahma cinslerde düşük oluyor.
Tavuklardan civciv çikartmak istiyorsan hint cinsi tavuk bulundur kısa sürede kuluçkaya yatarlar.
506 nolu mesajda fotoğrafını ekledigim brahma piliçlerim.
MEHMET1071
26-11-2009, 19:42
benimde hint kırması bir horozum var bu sene yazın kendi yetiştirdiğim dört tavuğum gurk oldu yumurtalar döllü olduğu için civcivlerim sapasağlam çıktılar.feriklerim aynı horozuma benziyorlar sert bakışlılar.hint cinsleri çok kolay gurk oluyolar.bir senede 2-3 defa gurk oluyolar.yavruları küçükken terk edip 15 gün yumurtlayıp gurk oluyor.
http://inlinethumb59.webshots.com/14394/2013766670105083838S600x600Q85.jpg
güvercin01
04-12-2009, 22:01
THARES - Saygıdeğer hocam tavuklarınız gayet güzel ilgi alanınızda kuşlar gözüküyor besledikleriniz varsa resimlerini görebilirmiyiz.Burdur a kucak dolusu sevgiler saygılar diliyorum efendim...
Orhan Özbilgiç
04-12-2009, 22:36
Sevgili dostum bahsettiğiniz türün ismi Tepeli Fizan'dır. Bende bir çift var.Dişileri aşırı ürkek oluyor.Sanırım nedeni tepe tüylerinin gözlerini kapatması.ayrıntılı bilgiyi
www.alibabaciftligi.com adresinden edinebilirsiniz.
saygılar
Çok teşekkürler. Tavuklar bir harika!:D:D
selam arkadaşlar uzun zamandır giremediğim için yorumlarınızı takip edemedim
malum burası kars olduğu için kış biraz erken geldi tavukların kışın rahat edeceği bir yuva hakkında biraz bilgi verirmisiniz
wolf man
09-12-2009, 17:40
herkese merhaba ben yeni üye oldum
wolf man
09-12-2009, 17:42
sayın thares sizi gerçekten kutlarım hayvanlarınıza olan ilginiz gerçekten süper
idris şenol
09-12-2009, 19:48
evin ön tarafında veranda çalışmalarım var burası bitince bende evin arka tarafında kalan bölümr kümes yapmaya karar verdim
Sn İdris Şenol
Kümesi; mümkün olduğu kadar evin uzağına yapınız. Yazın dışkıları; hem sinek, hem de koku yapar. Emeğiniz boşa gider. Selamlar
*** arkadaşlar ben bu sene ördek bakmaya karar werdim biraz ordek war ama bakım koşullarını pek iyi bilmiyorum bu konuda biraz bilgi werirseniz sewinirim...
wolf man
11-12-2009, 17:38
merhaba haksan
ben de ördek besliyorum
wolf man
11-12-2009, 17:42
ördeklerin suyunu günde 2- 3 kere değiştiriyorum.
kümeste altlarına kum seriyorum ve haftada bir değiştiriyorum bu onları kuru tutuyor
yem olarak buğday ve mısır arada da ıslanmış ekmek veriyorum
wolf man
11-12-2009, 17:48
sayın haksan siz ne ördeği besliyorsunuz?
ben pekin ördeği besliyorum
güvercin01
11-12-2009, 19:02
*** arkadaşlar ben bu sene ördek bakmaya karar werdim biraz ordek war ama bakım koşullarını pek iyi bilmiyorum bu konuda biraz bilgi werirseniz sewinirim...
Kars ta yaşıyorsanız kaz beslemeniz daha iyi olmaz mı. Bildiğim kadarıyla Kars ta yetişen kazların eti çok lezzetli oluyor.Sevgiyle kalınız...
sayın haksan siz ne ördeği besliyorsunuz?
ben pekin ördeği besliyorum
benimkilerde pekin ördeği
sn güvercin01 tabii öylede benimki hobi amaçlı biz her sene 15-20 adet kaz alır bir hafta içinde keseriz kazları beslemeyi biliyorum fakat ördeklerin yaşam koşulları daha farklıymış
ördeklerin suyunu günde 2- 3 kere değiştiriyorum.
kümeste altlarına kum seriyorum ve haftada bir değiştiriyorum bu onları kuru tutuyor
yem olarak buğday ve mısır arada da ıslanmış ekmek veriyorum
suyunu değiştirmek dedinizde suların donmasına karşı nasıl bir çözüm bulabiliriz açaba
tuz katmayı denedim ama bu yüzden 2 ördeğim öldü bu yüzden tuz katılmasını tavsiye etmem..
wolf man
12-12-2009, 11:47
bizim buralar sizin oralar kadar soğuk olmuyor çeşmeyi açık bırakıyorum donmasın diye çok soğuk olursa suya sıcak suda ekliyorum.
siniroluyorum
12-12-2009, 21:01
Bahsettiğiniz su içme suları mı yoksa yüzdükleri su mu? Benim de geçen aya kadar pekin ördeklerim vardı pis gelincikler...
Merhaba
Tavuklara tuzlu su ,içine başka birşey koyulmuş su vermeyin sakın.
Suyun içine birşey koymayın, sularınıda illa hergün değiştirin, temiz suyu çok seviyorlar
Su kabı,içine girip kirletemeyecekleri bir şekilde olsun.
Tavukların yemlerini keserseniz yumurtlamazlarmış.
Yeşil bitki otlamalarına imkan vermeniz lazım,kendileri otlayamayacak ise siz koparıp önlerine koymalısınız.
Bizim kümesimizde 6 tavuk,2 horoz,4 hindi,4 kaz var.
Geçen sene ördekte vardı sansar öldürdü.
Yaza birçok bebek tavuklar ve kazlar olur diye umuyorum.
Hayvan yetiştirmek,onları seyretmek gibi paha biçilmez bir hediye veriyor insana,
kazların su dolu havuza girip yüzmesi, tavukların otların hangisini yiyeceğini şaşırması gerçekten inanılmaz güzel.
İlgilenemeyecekseniz hayvan yetiştirmeyin, yanlarında dolaşmanızdan bile mutlu oluyorlar.
Hersabah işe gitmeden gidip yemleyip,kümeslerin kapısını açıyorum ,
Akşam gidip toparlıyorum,kümese kapatıyorum, 2-3 yumurta buluyorum.
Herkese selamlar
wolf man
13-12-2009, 14:52
gerçekten bir hayvanı besleyip büyütmek ve faydasını görmek güzel bir duygu.
Ördeklerin gurk zamanı ne zaman ve belirtileri nelerdir? Bu zamanda ne yapmak gerekir?
Teşekkürler
wolf man
15-12-2009, 10:09
Ben hiç ördek gurk yatırmadım, tavuk yatırmıştım ördek yumurtasıyla, çıkmıştı tavuk onlara bakıyodu.
wolf man
15-12-2009, 10:10
Ördeklerin gurk olması için göletlerinin olması gerekiyormuş ve yumurtalarının toplanmaması.
ördek besliyorsanız muhakkak su birikintisi yapmanız gerek,
onlar ağızlarına ne alsalar gidip suyun içinde yiyorlar,
yerdeki çamurları toplayıp suda oyun oynamayı seviyorlar,
içinde yüzmeleri bir ihtiyaç, yem yerken de suya ihtiyaç duyuyorlar buda çok önemli onlar için.
benim ördeklerim yumurtaları saklayıp biriktirmişlerdi,
yere olduğu gibi yumurtluyorlar,özel bir hazırlık gerekmiyor,
yumurtalar birikince kendileri karar verip üzerine yatıyorlarmış,
yavru çıkarma zamanıda diğer kümes hayvanları ile aynı..
bildiğim kadariyla ördek 30 günde yavru çıkarır bizim köyde babannem her sene hindinin altına koyarak çıkarır ördek yumurtalarını
siniroluyorum
15-12-2009, 16:00
Benimki de yatmıştı kuluçkaya ama annem zorla da olsa kaldırmamı söylemişti de ben ona kızmıştım bu yüzden bütün yumurtalar çürüdü çok üzülmüştüm
güvercin01
16-12-2009, 18:14
Arkadaşlar güvercinler 17-20 günde, tavuklar 20-22 günde, ördek ,kaz ,hindi türü kümes hayvanları 27-30 günde -ortalama yazdım- yumurtadan çıkarlar. Hayvanları kuluçkaya yatırırken altlarına konulan yumurtalara hafif is veya çok az boya -sulu boya gibi- sürersek sonradan kazayla başka hayvanların yumurtladığı yumurtayla karışmazlar.Yeni yumurtalar bu sayede tanınıp alınabilir. Yumurtaları elle kırıp yavruyu siz çıkarmayın -özel durumlar hariç- BOL ŞANS...
beyzagıda
16-12-2009, 18:29
Arkadaşlar benimde bir sorum olacak 2 tane köytavugu yavrusu almıştım tahminen 4 aylık oldular henüz tavukmu horozmu oldugunu anlayamadım 4 aylık yavrunun cinsiyeti nasıl belirlenir?
wolf man
16-12-2009, 19:08
4 aylık yavrunun cinsiyeti genelde anlaşılır. ibiğine bak eğer büyükse horozdur küçükse tavuktur. horozların bacakları küçükken uzun olur.
wolf man
16-12-2009, 19:09
resimlerini ekleyebilirseniz daha iyi anlayabiliriz
wolf man
16-12-2009, 19:25
sayın thares sitenizi inceledim köy tavuklarınız çok güzel. 1.grup feriklerinizden beyaz karışık renkli olan horozunuz çok hoşuma gitti, onu kapınıza damızlık olarak ayırmanızı tavsiye ederim, gerçekten çok güzel.
Sayın forum üyeleri,
Elinde saf ırk Langshan, Ligorin, Sultan, Arakunas çifti olup satmak isteyenler benimle irtibata geçerlerse sevinirim.
sayın thares sitenizi inceledim köy tavuklarınız çok güzel. 1.grup feriklerinizden beyaz karışık renkli olan horozunuz çok hoşuma gitti, onu kapınıza damızlık olarak ayırmanızı tavsiye ederim, gerçekten çok güzel.
İlgi ve alakanız için çok teşekkür ederim wolf man şu anda iki tane damızlık horoz ayırdım ben seçimi yaparken saldırgan tavır sergilemeyen horozları seçiyorum tabi ki en çok beğendiklerimin içinden bunları seçiyorum. Sağlıklı Günler Dilerim
http://img03.blogcu.com/v2/images/editor/t/h/a/thares/725055434544269_1261212221.jpg
19 Aralık 2009 İtibariyle Horoz ve Tavuklarım
Ayrıntılar http://thares.blogcu.com/ da
wolf man
19-12-2009, 16:46
sayın thares hayvanlarınız gecede orda mı kalıyor? ön tarafı tel üşürler diye sordum.
beyzagıda
19-12-2009, 18:06
benim köy tavugu yavrularına tavuk odugu teşhisi koyuldu bilenler tarafından ne zaman yumurtlamaya başlayacaklar merak ediyorum kaç aylık olunca yumurtaya başlarlar henüz 4 aylık oldu benim piliçler yumurtlamaları için neler yedirmeliyim acı biber falanmı vermem gerekiyo
benim köy tavugu yavrularına tavuk odugu teşhisi koyuldu bilenler tarafından ne zaman yumurtlamaya başlayacaklar merak ediyorum kaç aylık olunca yumurtaya başlarlar henüz 4 aylık oldu benim piliçler yumurtlamaları için neler yedirmeliyim acı biber falanmı vermem gerekiyo
Hayır, acı biber falan verip hayvanlara işkence etmeyin zamanı geldiğinde onlar yumurtlamaya başlarlar. Özel bi yem kullanmıyorsanız 6. aydan itibaren başlarlar bu da olduğunuz yerde sert kış zamanına denk geliyorsa havalar ısınmaya başladığı andan itibaren yumurtlayacaktır.( Tavukhane ortamında, en uygun şartlarda, en erkenci yumurtlama dönemi 120 gündür)
wolf man
19-12-2009, 18:18
arkadaşlar ben tavuklara mısır ve buğdayı karışık veriyorum,günde 2 saat dışarı salıyorum,gayet iyide yumurtluyor. ben tavuklara hiç acı biber vermedim, verme taraftarı değilim hayvana yazık.
wolf man
19-12-2009, 18:21
arkadaşlar siz tavuk dışında hangi hayvanları besliyorsunuz.?
ben ördek,tavuk,güvercin,köpek,kedi,
beyzagıda
19-12-2009, 18:25
arkadaşlar verdiginiz bilgiler için teşekkür ederim yavrular küçükken horoz ihtimali çok yüksek oldugu için etlik civciv yemiyle besliyordum şimdi tavuk oldugu kesinleşti ama elimde biraz daha o yemden mevcuk yem bitinceye kadar vermeye devam etsem nasıl olur yumurtlaması gecikirmi
wolf man
19-12-2009, 18:32
bence bir zararı olmaz çünkü şu an gelişmekte olduğu için yağ yapmaz diye düşünüyorum.
wolf man
19-12-2009, 18:35
arkadaşlar hint tavukları kaç aylıkken yumurtlamaya başlıyor bilen var mı?
beyzagıda
19-12-2009, 18:35
tavuklar yag baglayınca yumurtlamakta zorlanırlarmı
wolf man
19-12-2009, 18:44
yağ yumurta dizininde yumurtaların etrafını sarar yumurta büyümez, genç tavuklar genelde yağ bağlamaz, yaşlı tavuklar yağ bağlar, kışın tavuk yağ bağlar, yazında yumurtlamaz.
beyzagıda
19-12-2009, 18:57
teşekkürler sayın wolf man
faruk5525
19-12-2009, 20:41
sayın wolf güvercin beslemissiniz benim 1 çift güverrcinim eş olamk istemiyor erkek istiyorr dişi istemiyor ne yapama gerek
Sayın Faruk5525, forumda böyle bir imlaya izin vermiyoruz.
Forumda, Türkçenin doğru kullanımı hakkında (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1669) başlığını okur musunuz?
Bu konu başlığı içeriği bayağı karışmış Kümes hayvanı yetiştiriciliği olsa daha iyi olacak!
Sayın Nariçi, dediğiniz doğru ve bir çok başlık var böyle karışmış durumda olan. Yakında tüm hayvanlar bölümünde komple temizliğe girişeceğim. Her mesajı kendi ait olduğu başlığa taşıyıp, ilgisiz mesajları ve fotoğrafları sileceğim.
İyi olur. Çünkü, örneğin burada ördek konusu geçiyor ama ördek ile ilgili bilgi görmek isteyenler bunları göremez.
wolf man
20-12-2009, 16:37
sayın faruk5525 genelde böyle sorunlar yaşanır, onları ayrı bir boş yere atın birbirlerine alışırlar, birde şimdi kış ayı etkisi vardır.
wolf man
20-12-2009, 17:05
arkadaşlar hiç hint tavuğu besleyen yok mu?
ne zaman yumurtaya gelir bu hintler bilen yok mu?
MEHMET1071
21-12-2009, 23:34
hint tavukları ve diğer cins tavuklar 6-7 aylık olunca yumurtlamaya başlar.kışa denk gelince soğuktan yumurtlamazlar.bendede hint kırması feriklerim var 5 aylıklar şimdi kış 3 aya kadar yani yaza kadar yumurtlarlar.bütün yaz yumurtlarlar.kuluçkayada otururlar.saygılar.
wolf man
22-12-2009, 15:39
sayın mehmet1071 verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Ben hint kırmalarının ne zaman yumurtladıklarını biliyorum. Bendeki saf hint, yaşıtları olan köy tavukları başladı, hint dahaca başlamadı. Bazıları hintler yaşında başlar diyor.
Merhaba arkadaşlar,
Sitenizi merakla takip ediyordum.Ne var ki artık üye olmanın zamanı geldiğinin kanısına vardım ve üye oldum.İyiki olmuşum.İyi akşamlar.
wolf man
22-12-2009, 19:58
sayın baran57 aramıza hoşgeldin. Aramıza yeni arkadaşların katılması bizleri çok memnun ediyor.
MEHMET1071
22-12-2009, 21:37
sayın Wolf Man hint tavukları hakkında bilgi aradım ama bulamadım.yumurtlaması hakkında diğer tavuklar gibi olduğunu düşünüyorum.zaten hint tavuğu kuluçka tavuğu 14-15 gün yumurtlar gurk olur civcivlerini büyütmeden bi daha gurk olur.yeri güzel olursa iyi bakılırsa yaz kış oturur yani.umarım yardımcı olabilmişimdir.saygılar.
Forumda, Türkçenin doğru kullanımı hakkında (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1669)
wolf man
23-12-2009, 13:44
Sayın mehmet1071 ilginiz için teşekkür ederim.Hintlerin ne zaman yumurtladığını benim hintte öğreniriz inşallah.
güvercin01
23-12-2009, 18:55
Hint tavukları Anadolu tabiri ile İstanbul horozu veya tavuğu veya dövüş horozu - dövüştürmek ****** hoş değil ve suç- Arkadaşlar bu kümes hayvanları da diğer tavuk türleri gibi beslenir.Tabi ki biraz daha itina isterler. Yavruluktan çıktıkları dönemlerede ve fazla olarak bir arada bulunmaları zaman zaman birbirleriyle kavga etmelerine ve ciddi yaralanmalara sebep olabilir. Merak ettiğiniz hususlar olursa net olarak sorun elimizden geldiğince cevaplandırmaya çalışalım.LÜTFEN DÖVÜŞTÜRMEYELİM.O GÜZELİM HAYVANLARI KAN REVAN İÇİNDE GÖRÜNCE SAHİPLERİNİ DÖVÜŞTÜRMEYİ İSTİYORUM İNANIN.YAZIK YAHU. SEVGİYLE KALINIZ...
Hiç bir hayvanı döğüştürmek hoş değil
Arkadaşlar merhaba,
Küçük çapta bir kümesim var.Hafta sonları onlarla vakit geçirmek en büyük hobim.Değişik ırklarda tavuklar beslememk istiyorum.Yaşadığım bölge küçük bir taşra şehri olduğundan bu farklı cinslere ulaşmak benim için oldukca zor.
Özellikle merakım olan kaliteli brahma cinsine ulaşamıyorum.Net üzeri satışlar yapan yerlerden iki sene önce almıştım.Yavrularıda oldu. Ama malesef yavruların ırkları bozuk.Demek oluyor ki gönderdikleri kardeş veya bilemediğim bir durum söz konusu.Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Şunuda anlatmadan geçemiyeceğim.Bu brahma cinsini iki sene önce pazara civciv satmaya gelen bir satıcıda gördüm.Adam brahma horozunu gösteriyor ve civcivlerin bu cins olduğunu söyleyerek bayağı sattı.Bizde atladık hemen aldık tabi.Nerden bilelim brahma civicivini görmemişiz ki.Paçaları tüylenecek diye epey bekledik.Ve anladık ki Adam bize legorn horozlarını bir güzel kakalamış.Aklıma geldikçe hala gülerim.Bu cinslerim merakım hala o horozdandır.
arkadaşlar geçen gün kümesin ısıtma sisitemi bozulduğu için ördeklerimden birisi soğuğa dayanamayıp öldü ...... :(
wolf man
24-12-2009, 16:06
sayın haksan ördekleri ahırınız var ise oraya atın bence. Birde yüzdürmeyin.
ahır yok ama kümeste kablolarla duvarlardan ısıtma sisitemi kurmuştum kısa devre yapınca kablolar yanmış bu yüzden bir geceyi soğuk geçirdiler -burda her gün kesintisiz kar yagıyor- bu yüzden dayanamadı bide zaten yüzdürmüyorum sularını bile ılık koyuyorum
wolf man
24-12-2009, 16:29
kümes büyükse ufaltabilirsin daha iyi ısınırlar. Altlarını ıslak tutma kül,talaş,saman koyabilirsin sıcak tutar, kümesin dışını naylon ile iyice kapat, daha soğuk fazla etkilemez bence.
baran57 hiç gerze tavuğu ve horozu yetiştirmeyi düşündünüz mü?
Malum soyu tükenmekte olan ırklar arasında sayılıyor
sayın thares Hacı Kadın da denilen Gerze tavuklarından bir çift var şuan elimde.
10 tane tavuk var, bir yumurta günde bir haftadır iki yumurta yapıyorlar, diğer 8 tavuk bedavadan geçiniyorlar. Diğerleri nasıl yumurta yapacak?
sn wolfman zaten diğerlerini kalörufer dairesine aldım şimdi sıcak sıcak yaşıyorlarr :D
wolf man
25-12-2009, 17:13
sn haksan ördekleriniz şu an yumurtluyor mu?
wolf man
25-12-2009, 17:17
sayın nariçi bende de aynı durum söz konusu, Şu an sadece yeni ferikler yumurtluyor.Mart başı başlar diye düşünüyorum. Şimdilik yeni feriklerin yumurtası yetiyor.
sayın thares Hacı Kadın da denilen Gerze tavuklarından bir çift var şuan elimde.
Fotoğraflarını yayınlamanız mümkünmü bende bu ırka çok meraklıyım
zooteknist
25-12-2009, 23:02
Sayın baran57
Elinizdeki Gerze tavuk ırkının ibikleri nasıl? Gerze ırkında kaç çeşit ibik şekli olabiliyor?
yasarugur
26-12-2009, 08:49
Lalahan Hayvancılık Merkez Araştırma Enstitüsü'nde Denizli ve Gerze cinsi tavukları yerli tavuk ırklarının genlerini koruma projesi dahilinde üretiyorlarmış
sn haksan ördekleriniz şu an yumurtluyor mu?
hayır sn wolfman daha küçükler ama bahara doğru yumurtlayabılırler
bide bunların dişimi yoksa erkekmi olduğunu nasıl anlayacağım
wolf man
26-12-2009, 14:22
sn haksan dişilerin sesi kalındır, vak vak diye kalın gene bağırırlar.Erkeklerin sesi kısık bir ses tarzında ve erkeklerin kuyruk uçlarında iki,üç tüyü geriye doğru dönüktür.
wolf man
26-12-2009, 14:23
sn haksan sizinkiler kaç aylık?
Fotoğraflarını yayınlamanız mümkünmü bende bu ırka çok meraklıyım
sayın thares Gerze'de hacı kadın yetiştiren bir arkadaşım var.O arkadaşımın iki ferik sözü var mart ayı için.Gerze'ye gidince fotoğraflarını çekerim.Ayrıca Gerze İlçe Tarım Müdürlüğü Bu cinsi Koruma ve geliştirme adına proje ve çalışmalar yürüttüklerini duymuştum.Ama yumurta bulmak sanırım sorun olmaz.
güvercin01
26-12-2009, 19:51
Nedense bu Gerze horozları bana yabani dağ horozlarını çağrıştırdı.Ne dersiniz bu konuda bir araştırmadan haberi olan var mı acaba.Melezleşmiş olabilir mi acaba...
sn haksan sizinkiler kaç aylık?
5 aylıklar daha.:D
Dün akşam, tavuklardan birini kedi kaptı götürdü.
Devamlı kapalı kalıyorlar bazı günler akşama bir saat kala açıyorum, çevreyi tanıyıp uzaklaşmasınlar diye.
wolf man
31-12-2009, 18:39
benimkilerde de 5 aylık olan var çiftleşmeler başladı.
wolf man
31-12-2009, 18:41
sayın nariçi geçmiş olsun. Kedilerin civciv falan yediğini gördüm ama tavukları yemiye başladığını bilmiyodum.
Eğer kedi çok açsa ve yiyebileceği başka bir şey bulamıyorsa tavuğa saldırabilir.
Burada bayağı doğadan avlanmaya alışmış büyük kediler var.
Nariçi dostum geçmiş olsun. Banada çok garip geldi kedinin tavuğu kapabilmesi ama olurmu olur.
Tekrar Geçmiş Olsun
Teşekkür ederim sayın thares, onun rızkıymış demekki; komşu zile basıp haber verdi. Çıkıp baktım ki tavukların her biri bir yere gizlenmiş. Alışığız zaten daha önce otuz ördek bir defada (gece) boğulmuştu. Arasıra da tavuklarda telefat oluyor geçen yıl üç tane gitti onları da sansar hal etmişti.
http://inlinethumb10.webshots.com/21897/2058298830105083838S600x600Q85.jpg
02 Ocak 2010 İtibariyle Tavuklarım ve Horozlarım
Ayrıntılar http://thares.blogcu.com/ da Ziyaretlerinizi Bekliyorum
Sayın thares, blogcu'daki resimlere baktım. Çok sıhatliler kümesde aydınlık. Ben, kümesi kapalı kümesin dışında tel kafes yaptım. Kümesine akşamları girince kapısını kapatıyorum. Yumurta yaptıkları yer gece tünedikleri için devamlı kirletiyorlar. Halbuki onun altı boş ve temiz oraya yumurtlamıyorlar. Yumurta koydum yine gece tünedikleri yere yumurtluyorlar.
Sayın thares, blogcu'daki resimlere baktım. Çok sıhatliler kümesde aydınlık. Ben, kümesi kapalı kümesin dışında tel kafes yaptım. Kümesine akşamları girince kapısını kapatıyorum. Yumurta yaptıkları yer gece tünedikleri için devamlı kirletiyorlar. Halbuki onun altı boş ve temiz oraya yumurtlamıyorlar. Yumurta koydum yine gece tünedikleri yere yumurtluyorlar.
Sayın Nariçi tavukların yumurtladıkları yere folluk diyoruz malumunuz. Folluklar kümeslerde direk güneş ışığı görmeyen hafif loş olan yerlerdir. Çünkü tavuklar direk güneş ışığı görmeyen hafif loş olan yerlere yumurtlarlar. Siz gece tünedikleri yere üzeri kapalı genişçe bir kutu koyarak folluk oluşturabilirsiniz
beyzagıda
02-01-2010, 19:01
sayın thares siz kümese nasıl bir folluk koyuyorsunuz resmini görebilirsem bende koynayı düşünüyorum benimkilerde yumurtaya başlacayak gibi ses çıkarmaya başladılar
bahtiyar02
02-01-2010, 22:06
Sanırım Aşağıdaki likteki folluk tipleri işinize yarıyacaktır. Tünek çeşitleri ve satışları var.
kaynak: www.vixpet.com/
beyzagıda
04-01-2010, 09:44
teşekkürler sayın bahtiyar02
merhaba
Benim tavuklar ( 5 adet ) iki hafta öncesine kadar tek tük te olsa yumurtuyorlardı. Ancak hava ısısının düşmesinden mi nedir , artık yumurtlamıyorlar. Yemi , suyu , altı üstü , kireci ,kum'u , pul biberi tamam bu durum normalmi dir? . **** kesme zamanı mı geldi ? ))
wolf man
04-01-2010, 13:42
sayın msafak havaların soğumasıyla tavuklar yumurtlamayı keserler, şu an yeni yumurtlamaya başlayan tavuklar yumurtlar genelde.
cevap için teşekkür ederim.
wolf man
06-01-2010, 13:39
arkadaşlar yeşilbaş cinsi olan evcil ördekler kaç ayda yumurtlamaya başlıyor?
bahtiyar02
06-01-2010, 14:13
Şubat ayının son haftası itibariyle yumurtlamaya başla.Hava sıcaklıklarıda önemli.
sayın thares siz kümese nasıl bir folluk koyuyorsunuz resmini görebilirsem bende koynayı düşünüyorum benimkilerde yumurtaya başlacayak gibi ses çıkarmaya başladılar
http://inlinethumb37.webshots.com/44068/2922441990105083838S600x600Q85.jpg
beyzagıda Benimkiler Henüz Yumurtlamıyorlar Ancak Folluğumu Hazırladım
berduray
07-01-2010, 21:56
Bu süper bir fikir...tam tavuğun istediği gibi...kuytu, korunaklı, rahatsız edilme durumu yok...yan tarafında daire şeklinde bir delik mi var, gözüm mü yanılıyor, delik ise havalandırma amaçlı mı acaba?
Keşke bir de diğer açıdan resimleseydiniz bizim için...
Bidonu suntaya nasıl monte ettiniz?
Tutma kısmını tam kesmediniz sanırım, biraz pay bıraktınız, yanlışım varsa düzeltin lütfen.
Tebrikler Sayın Thares bize de fikir oldu..
Yumurtlamayan tavukların yemini gözden geçirin derim ben...Nedense hep buğday veriyordum... havanın 45 derece sıcağında bile yumurtlamayan tavuğum, kış girerken yumurtlamaya başladı...Çok şaşırdığımı itiraf etmeliyim...
Yem satıcısına gittim ve bana tavuk yumurtlatacak kadar iyi bir karışım yap, bıktım tembel tavuk beslemekten dedim.
Satıcı biraz arpa, mısır, darı, buğday ve kahverengi minik silindirler halinde olan yemlerden karışım yaptı.
Tavuk memnun, ben memnun...
Sayın berduray
Folluğun yan tarafındaki yuvarlak delik yumurta almak için yapılmış bir deliktir. Ön tarafına MDF montajı pencere de çıkarılan camın yerine monte için yapıldı ve somunlu vidalarla tutturuldu benim kümes dar olduğu için folluğu bodrum içine montaj ettim.
Tavuklarımın yumurtlamamasının sebebi ise henüz yumurtaya gelmediler 157 günlükler köy tavukları 180 günü tamamlıyorlar yumurtlamak için tabi hava şartları da önemli.
Saygılar
berduray
08-01-2010, 14:37
Tam anlayamadım, montaj yerini yakın plan çekip yükleyebilirseniz, çok sevinirim.
Ben yem olayını diğer mesajlarda yazan arkadaşlara bir öneri olsun diye dedim...
Sizin bu konuda yeterince profesyonel olduğunuzu düşünüyorum, gerekeni yaparsınız zaten...
Tavuklarının yumurtlamadığından bahseden üyelere sözüm...
Saygılar bizden de...
Tam anlayamadım, montaj yerini yakın plan çekip yükleyebilirseniz, çok sevinirim.
Ben yem olayını diğer mesajlarda yazan arkadaşlara bir öneri olsun diye dedim...
Sizin bu konuda yeterince profesyonel olduğunuzu düşünüyorum, gerekeni yaparsınız zaten...
Tavuklarının yumurtlamadığından bahseden üyelere sözüm...
Saygılar bizden de...
Sayın berduray celil sami avatarıyla http://www.kulucka.net/index.php?topic=2859.0
linkinde açıklamalı bilgiler verdim.
berduray
08-01-2010, 16:56
Teşekkür ederim, zahmetler verdim.
Size kolaylıklar dilerim.
http://inlinethumb15.webshots.com/38094/2310458510105083838S600x600Q85.jpg
Tavuklarım İştimada
http://inlinethumb52.webshots.com/42675/2755157900105083838S600x600Q85.jpg
wolf man
17-01-2010, 07:25
sayın thares tavuklarınız her zamanki gibi sağlıklı görünüyor. Yalnız kümesin ön tarafı telden orayı gece kapatıyor musunuz?
Evet kış aylarında bir mekanizma yaptım naylonla akşam kapatıp sabah açıyorum.
faruk5525
19-01-2010, 10:41
Pazar civcivlerinin horozları büyüdüklerinde çok saldırgan oluyorlar yoldan geçen herkese saldırıyorlar neden?
ewet faruk5525 bende de var o horoz dan bunu yazmadan önce bizim komuşuya saldırdı kadın bayılıyordu neden oluyo bunlar onlara ziraat horozu diolar bizim burda
faruk5525
19-01-2010, 14:30
evet beyaz renklerdeler üzerlerinde kahve renklerinde noklar var ama süper horozlar yardın edin neden oluyor bu
wolf man
19-01-2010, 16:38
arkadaşlar bende de aynı sorun var, ligorin cinsi bir horozum var, ben hariç kedilere köpeklere çoçuklara hep saldırıyor.
idris şenol
19-01-2010, 17:05
bidondan yapılan yumarta folluk hem pratik hemde güzel elinize sağlık
faruk5525
20-01-2010, 19:21
20 yumurta tavuguna kümeste kaç folluk lazım bu folluk sayısını tavuklara göremi ayarlıyalım yoksa tavuklar hep aynı 1veya 2 folluk yapıp bütün tavuklar orayamı yumurtalar
faruk5525
20-01-2010, 19:41
Yalnız civcivken ana şefkati ile büyüyen gelişen tavuklar ve horozlar daha akıllı oluyor. Makine civcivlerindeki gözlemlerime göre, bunlar horoz olursa her şeye sinirlenip saldırırlarıyorlar ..38sinan kardeşim horozların sorununu araştırdım buşldum buymuş.
arkadaşlar merhaba,
köpeklere karşı tavukları nasıl koruyabilirim. kümese köpek girdi ve bir çok tavuğu parçalamış. Horoz olsaydı faydası olurmuydu?
idris şenol
21-01-2010, 15:36
arkadaşlar merhaba,
köpeklere karşı tavukları nasıl koruyabilirim. kümese köpek girdi ve bir çok tavuğu parçalamış. Horoz olsaydı faydası olurmuydu?
eğer köpek bildik bir köpekse sağlam bir dayağa hak etmiş
faruk5525
21-01-2010, 16:15
20 yumurta tavuguna kümeste kaç folluk lazım bu folluk sayısını tavuklara göremi ayarlıyalım yoksa tavuklar hep aynı 1veya 2 folluk yapıp bütün tavuklar orayamı yumurtalar
wolf man
21-01-2010, 20:06
4 folluk yeterli, 4 folluğu yan yapma bence. Her köşeye 1 folluk koy benim tavsiyem, yerden 50 cm yüksekte olsa yeter.
ewet faruk bunlar makine den çıkdığını duymuştum
mşafak eğer çok giriyorsa kuluçka makinesinden çıkan horozlardan al anlar tanımadığı her canlıya saldırıyor
mşafak eğer çok giriyorsa kuluçka makinesinden çıkan horozlardan al anlar tanımadığı her canlıya saldırıyor
38 Sinan Kuluçka makinesinden çıkan horozlar kendisine zarar gelmeyecek canlılara saldırıyorlar gelinciğe, sansara güçleri de yetmez saldıramazlar da çünkü gelincik, sansar gibi hayvanlar gece saldırısında kümesteki bütün tavuk ve horozların boğazına sıkıp öldürüyor bir tanesinden az bir şey yiyip bırakıp gidiyor. Sanıldığı gibi makineden çıkan her horoz saldırgan olmaz, saldırgan olan horozlarda köpeğe kediye hele hele sansara, gelinciğe hiç saldıramazlar. İstisnası varsa onu bilemeyeceğim.
sansara saldıramazda kedilere filan saldırıyo benim horoz
arkadaşlar aranızda ticari olarak besleyen warmı tavukları ben yazın yapmayı düşünüyorumda ufak çapta 50 tavuk kapasiteli yerim war ligorin cinsi tavuklar yumurta verimi çok iyi oluyorlarmış doğrumu sizce
http://inlinethumb43.webshots.com/39850/2361671380105083838S600x600Q85.jpg
arkadaşlar aranızda ticari olarak besleyen warmı tavukları ben yazın yapmayı düşünüyorumda ufak çapta 50 tavuk kapasiteli yerim war ligorin cinsi tavuklar yumurta verimi çok iyi oluyorlarmış doğrumu sizce
Sayın 38Sinan,
Okuduğum kadarıyla ligorin cinsi şu an bizim marketlerde aldığımız yumurtaların elde edildiği ırkların atası. Market yumurtalarını üreten ırkları oluşturmak için ligorin ırkının bazı genleri ile oynuyorlarmış, mesela daha yumurtadan çıkar çıkmaz cinsiyet taniyi sağlayan kanat tüyü meselesi oynanılan genlerden sadece biri. her neyse kısacası şu an marketlerde satılan yumurtalar aslında bir nevi gdo. ligorinlere geri dönersek italya kökenli bir ırk, fazla gurk olmuyorlarmış, senede 250-300 beyaz iri yumurta yapıyorlarmış. hep mışlı anlatıyorum çünkü tecrübem yok sadece okuduklarımı anlatıyorum. Tecrübesi olan arkadaşlar daha da yardımcı olurlar sanırım. Ancak okuduklarımdan anladığım kadarıyla light sussexler kadar çevre şartlarına dayanıklı değiller. gerçi yine okuduklarımdan sussexlerden daha erken olgunluğa ulaşıp yumurtluyorlarmış. benden şimdilik bu kadar.. sözü işin ehli arkadaşlara bırakıyorum.
Bu ligorinleri bizim burda genellikle tavuk çiftliği olanlar kullanıyorlarrr ben adamlarla konuştum bunları kısırlaştırıyorlarmış o yüzden de yatmıyordur gurka birde yumurta yemleri warmış günde en az iki kere yumurtlatıyorlar
maşallah thares güzel horozun war benimki ne benziyor ama benimki kırmızı tonda
Bu ligorinleri bizim burda genellikle tavuk çiftliği olanlar kullanıyorlarrr ben adamlarla konuştum bunları kısırlaştırıyorlarmış o yüzden de yatmıyordur gurka birde yumurta yemleri warmış günde en az iki kere yumurtlatıyorlar
bildiğim kadarını söyleyeyim yine... eğer bir dişi kısırlaştırılırsa yumurtlamaz da.. tavuklar bildiğim kadarıyla horozlu ve horozsuz yumurtayı ayırtedebiliyor ve horozsuz yumurtaların üstüne yatmıyorlar. Ancak okuduğum kadarıyla ligorinler ırk olarak çok gurk olan bir tür değil. Mesela hintler yanlış bilmiyorsan sık gurk oluyorlarmış.
ewet olmadığını bende biliyorum
Sayın 38sinan, sizin kullandığınız şekilde bir imlaya forumda kesinlikle izin vermiyoruz. Lütfen forum kurallarını okuyunuz ve mesajlarınızı kurallara uygun olarak düzenleyiniz. Aşağıdaki bağlantılardan forum kurallarına ulaşabilirsiniz.
Forum Kuralları (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=11)
Forumda Türkçe kullanımı hakkında kurallar var mı? (http://www.agaclar.net/forum/faq.php?faq=vb_faq#faq_111)
problem85
30-01-2010, 00:45
arkadaşlar bende tavuk beslemek istiorum ama biraz büyük çaplı olsun istiorum ve profosyonel bi yer ve bakım istiorum acaba maliyeti ne olur neler yapmak gerekir bilgi verirseniz sevinirim
güvercin01 banada bilgi verirmisin rica etsem bu konularda
Yılmaz Yalçın
30-01-2010, 11:15
Arkadaşlar,
Babamın 30 tane tavugu ve 4 adet horozu var Samsunda sahile yakın bir kasabada evinin bahçesinde bakıyor,onlara yer yaptı folloğuda var iyi bir yer yaptı ancak tavukları yumurtlamıyormuş epeydir yumurtlayanlarda haftada bir yumurtluyorlarmış.Size sormamı istedi yumurtlaaması için tavukların ki çoğu piliç tarzı genç tavuklar bunlar nasıl yumurtlatılır?
berduray
30-01-2010, 14:26
Konunun baş tarafındaki sayfalarda bu konuyu ele almıştık, bir göz atın dilerseniz.
dogalhayat
31-01-2010, 15:38
arkadaşlar merhaba,
merhaba
bende aynı sorunu yasıyorum. 2 tane akbas kopegim var . bir tanesi 3 aylık daha yeni aramıza katıldı o geldikten sonra tavuklara hic zarar vermeyen 8 aylık kopegim ufaklıkla beraber 8 tane 12 haftalık civcivlerimi oldurdu. ceza verdim bagladım ama fayda etmedi. civcivleri artık dısarı cıkarmıyoruz.dun yine 1 adet tavugumu oldurduler.diger 4 tavuk ve horozda hep evin dısında daglarda dolasıyorlar.bazıları aksam kumeslerine girmiyor. ne yapmalıyım ?
Doğalhayat merhaba,
Yazımda da anlattığım gibi sanıyorum köpek(ler) 6 tane yumurtlayan tavuğumu, gayet muhafazlı olan kümesin tellerini iki yerden parçalayarak girmiş ve hepsini yemişler.
Bu iş yapan tilki ve sansar olduğunu sanmıyorum. Çünkü tüylerden başka kalan hiç bir şey yok.
Bu konuda çözüm olarak Kümesi tamir edip etrafına yere paralel iki **** üç sıra tel çekip, insana zararlı olmayan ve şok etkisi yaratan cihaz ile tedbir alacağım. Bu yöntem her türlü canlı için bir hayli caydırıcı olacaktır.
Bizim en ufak köpeğimizde yumurtalara dadanıyor zilli :) bekçimizde dövüyor gine yumurtaya ortak çözüm bulamadık, ben kendim elimle kırıp veriyorum kümese girmesin diye ama haftada bir kümese girip bekçimden bir tekme kesin yer :) büyüyünce giremeyeceği kesin.2 büyük 1 yavru Bizimkiler bildiğim kadarı ile tavuk ve horoza şimdilik bişey yapmıyor.Belki horoz olduğundandır.
http://inlinethumb22.webshots.com/43925/2281082590105083838S600x600Q85.jpg
Sayın Thares, forum kurallarını hiç okudunuz mu?
agaclar.net Forum Kuralları (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=11)
Nihayet kümesimi kurdum,kuluçka makinamıda hallettim .4 tavuk 1 horoz fakat 2 gündür sadece günde 1 yumurta almaktayım sanırım diğerlerinin kümese alışmasını bekliyecem.
Sayın forum sakinleri,
Döllü yumurtayı kaç derecede, ne şartlarda ne kadar saklayabiliriz?
berduray
08-02-2010, 10:14
Oda ısısında olmak şartıyla, bez, saman gibi koruyucu bir şeye sarıp, kıpırdatmadan 3-4 ay saklanabilir.
Buzdolabına girip çıkmış yumurtadan sadece omlet olur.
merhaba arkadaşlar bana maliyeti en ucuz el yapımı bi kuluçka makinesi önerebilir veya öğretebilirmisiniz.........bu aralar doğal yollardan deilde makine yoluyla civciv üretmeye karar verdim....... :)
Oda ısısında olmak şartıyla, bez, saman gibi koruyucu bir şeye sarıp, kıpırdatmadan 3-4 ay saklanabilir.
Buzdolabına girip çıkmış yumurtadan sadece omlet olur.
"kıpırdatmadan" değil bilakis "kıpırdatarak" saklamalısınız. Günde en az iki defa yumurtalar ters düz şeklinde çevrilmelidir. Yoksa yumurta sarısı akına göre özgül ağırlık farkında dibe çökecek ve uzun süreli kalırsa zara yapışacaktır. Bu da embriyonun gelişim süresince sabit kalmasına yol açıp çıkımda zaiyata sebep olacaktır. Doğru ısı, doğru nem ve mutlaka hareketlilik; kuluçka için saklama şartlarının başında geliyor.
Sayın A.Şahin,
bahsettiğiniz günde en az iki kere çevirme, kuluçkaya konmuş yumurtalar için mi geçerli yoksa 2 ay sonra kuluçkaya koyacağımız yumurtaları da çevirmeli miyiz?
Kuluçkaya konulacak olanlarda da kuluçkadakilerde de çevirmek gereklidir. Bir de iki ay uzun bi süre. Ben onbeş günden fazla beklemiş yumurtayı çok tercih etmiyorum çıkım düşük olabilir.
Aslında yaptığımız doğal kuluçkaya yatacak olan bi kuşun hareketlerini taklit etmektir. Bu bir tavuksa eğer; en fazla 15 kadar yumurta yapıp yatacaktır, bu da her gün 1 yumurta olsa yuvadaki en eski yumurta 15 günlük demektir. Tavuk yumurtalarını biriktirirken düzenli olarak yuvaya uğrayıp hem o günün yumurtasını bırakır hemde yumurtlamak için yatmadan önce bütün yuvayı gagasıyla ters düz eder. Ama bahsettiğim tavuk kümesten başka bi ortam görmeyen, aşırı evcilleşmekten iç güdülerinin bi kısmını yitirmiş olan tavuk değil. Bazen köy yerlerinde ya da kendine uygun bulduğu bol yeşillikli daha doğal ortamda böyle tavuklar olabiliyor. Gizlice böğütlen çalılıklarında biriktirdiği yumurtalarını başarıyla çıkarıp, civcivlerini kümese getiren tavuklar olabiliyor. :)
berduray
10-02-2010, 17:15
Ben sarısı ve beyazı birbirine karışacak şekilde; hızlıca sallamamayı kastetmiştim, ama sizin ifadeniz daha doğru olmuş, teşekkürler.
Bu aralar pek görünmeyen güneşin tadını çıkarıyorlar :)
faruk5525
11-02-2010, 15:49
tavuklarıma yeni kümes yapıcam bahçeye tahtadan yapıcam ama fazla tahtam yok kümesin duvarlarını kaldırım taşlarıyla yapmak isitoyrum aralarına harc koymadan bişey olurmu soğuk girerimi acaba
murat4545
11-02-2010, 15:57
*** arkadaşlar benim öğrenmek istediğim iki konu var yardımcı olursanız sevinirim.
Bende 4 tavuk 1 horoz var bunlar yaklaşık 10 aylıklar.3 aydır tavuklar hemen hemen hergün yumurtluyordu.Fakat son 2-3 haftadır yumurtlamıyolar haftada 3-4 yumurta anca alıyorum.Soğuklardan olabilirmi.
2.Sorum ise civ civ çıkarmak istiyorum tavukalrı gurga nasıl yatırabilirim
Maşallah Çok Güzeller
Emeklerinize Sağlık Paylaşımlarınız İçin Teşekkürler
faruk5525
11-02-2010, 17:28
tavuklarıma yeni kümes yapıcam bahçeye tahtadan yapıcam ama fazla tahtam yok kümesin duvarlarını kaldırım taşlarıyla yapmak isitoyrum aralarına harc koymadan bişey olurmu soğuk girerimi acaba
wolf man
11-02-2010, 17:46
sayın faruk5525 kaldırım taşlarının devrilme tehlikesi var, tavuklara zarar verebilir, soğuk gireceğini sanmıyorum,tavanı yaparken hava alma yeri bırak iyi olur, taşlar devrilmezse bana göre mantıklı olabilir harç kullansan iyi olur.
benim soruma cevap verecek olan yokmu....
Yeni yaptığımız kümeste 4 tavuk 2 horoz var ,horozumuzun birini aslen kesmek için aldık fakat küçük olunca sonraya ertelendi fakat bu küçük horoz akşam oldumu kümese girmiyor, diğerleri çıktığında giriyor ve onlardan genelde uzak hareket ediyor acaba diğer büyük horoz mu engelliyor ? 2 horozu kapattığımızda kümese kavgada etmiyorlar çözüm buladık tavsiyeniz nedir ? Dün arpa koyup kıstırarak yakaladık bugün akşam gine ortada yok.
berduray
12-02-2010, 00:08
Bir kümeste 2 horoz olmuyor, benimkiler de sürekli didişip duruyor.
Yaşlı ve tecrübeli baba çömeze rahat vermiyor, asla haremine yaklaştırmıyor.
Sizinki de mutlaka gözünü korkutmuştur genç horozun, o yüzden pek ortalıkta görünmüyordur.
Birini feda etmek zorundasınız...kümesin huzuru için.
http://img444.imageshack.us/img444/2643/fotoraf018.jpg (http://img444.imageshack.us/i/fotoraf0183.jpg/)
bende de iki tane horoz var kırmızı olan beyazı sürekli dövüyor .
beyaz olanı sürekli kaçıyor...
Fotoğrafları foruma yüklemelisiniz.
Fotoğrafları foruma yüklemelisiniz.
yüklemeyi bilmiyorum bende böyle yaptım nasıl yapacağım ?
Foruma fotoğraf nasıl yüklenir? (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=6256)
sayfası size yardımcı olacaktır.
anladım çok yardımı olacak teşekkr ederim hocam....
Sayın Thares, forum kurallarını hiç okudunuz mu?
agaclar.net Forum Kuralları (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=11)
Okudum Sayın Todor hem de bir kaç kere ama yanlış yaptığım bir şey olduğunu konusunda bir maddeye rastlamadım.
beyzagıda
17-02-2010, 19:01
Arkadaşlar benim piliçler yumurtaya başladılar bir kaç gündür yumurtluyolar ama yumurtaları çok küçük ileriki günlerde büyürlermi başladıkları gibimi devam eder.
İlerleyen zamanlarda daha büyük olacaktır. İlk yumurtaya başlarken küçük oluyor yumurtaları.
beyzagıda
18-02-2010, 09:16
Teşekkürler sayın A.Şahin merakımı giderdiniz
Sayın A.Şahin
Resimdeki tavuklarınız ve horozunuz çok güzel hangi tür olduklarını sorabilirmiyim?
doğacılık
23-02-2010, 17:27
bunlar tepeli fizanmı
istikbalci
23-02-2010, 22:20
*** arkadaşlar kuluçka makibası arıyorum **** bilen biri varsa tarifle kendim yapmak istiyorum ilgilenen arkadaşlar lütfen yardımcı olsun
bunlar tepeli fizanmı
Evet. Bu da bi başka yakışıklı :)
arkadaşlar merhaba;
ben de tavuk yetiştirmek istiyorum.forumu baştan sona okudum neredeyse, çok bilgilendirici olmuş hepinizin eline sağlık...
kafama takılan bir soru var yardımcı olursanız memnun olurum.
köydeki garajımın içinde bir köşeye kümes yapmayı düşünüyorum
ama kapalı bir alan içinde ikinci bir kapalı alan olacak
çok da küçük bir penceresi var
acaba tavuklar için uygun bir yer midir burası?
hepinize şimdiden çok teşekkürler...
Tavuklardan bir tanesi gurk oldu kuluçka yatırdım. 10 Gün geçti kalktı, hazır yumurtalar da bozuldu. Ben de kendisini diğer tavukların yanına koydum.
Buna yalancı kurk olmak diyorlar. Civciv çıkaracak gerçek kuluçka yatacaklarını nasıl anlayacağız?
mandalina
27-02-2010, 09:35
arkadaşlar merhaba;
ben de tavuk yetiştirmek istiyorum.forumu baştan sona okudum neredeyse, çok bilgilendirici olmuş hepinizin eline sağlık...
kafama takılan bir soru var yardımcı olursanız memnun olurum.
köydeki garajımın içinde bir köşeye kümes yapmayı düşünüyorum
ama kapalı bir alan içinde ikinci bir kapalı alan olacak
çok da küçük bir penceresi var
acaba tavuklar için uygun bir yer midir burası?
hepinize şimdiden çok teşekkürler...
Sn. afyon kümes yapacağınız yer kaç m2 ve burada ne tür ve kaç tavuk beslemeyi düşünüyorsunuz.
mandalina
27-02-2010, 09:39
Tavuklardan bir tanesi gurk oldu kuluçka yatırdım. 10 Gün geçti kalktı, hazır yumurtalar da bozuldu. Ben de kendisini diğer tavukların yanına koydum.
Buna yalancı kurk olmak diyorlar. Civciv çıkaracak gerçek kuluçka yatacaklarını nasıl anlayacağız?
Sn. nariçi tavuğunuz 10 gün yattıysan yumurtaların üzerinde buna yalancı gurk denmez.Aslında yalancı gurk diye birşeyde yoktur.Benim bildiğim yumurta gurku olmak vardır.O da 1-2 gün sürer.10 gün yattıktan sonra kalktıysa tavuğunuz muhtemelen yattığı yerdeki birşeyden rahatsız oldu.Veya siz veya başkaları tarafından sık sık kontrol edildiyse bundan dolayı rahatsız olup kalkmışta olabilir.Bir başka sebepte yattığı yer soğuksa buda etkili olmuş olabilir.Tavuklar havanın soğuk olduğunu hissettiklerinde yavrularına bakamayacağını düşünürler içgüdüsel olarak, bu da yumurtalar üzerinde kalkmasına sebep olmuş olabilir.
sayın mandalina,
Folluğu yapacağım yer yaklaşık 6m.ye 4m. yükseklik de 2.5 m. garaj içine 2m.ye 1m. 1.50m.yüksekliğinde düşünüyorum.
Duvara da tavukların geçebileceği kadar bir delik açarak dışarıya 3m. ye 1m. 1.5 m. yüksekliğinde telle çevrili bir alan yapmayı düşünüyorum.
Light Sussex tür 8-10 adetle başlamayı düşünüyorum tabii bulabilirsem bu ırktan.
Bulamazsam kırmızı köy tavuğu olur artık.
İlginize teşekkürler.
Saygılarımla...
Sayın nariçi,
Böyle durumlarda tavuk yumurtalarından kalktı diye gurk durumu bozulmaz.
Yapılacak tek bir şey vardır, yumurtaların üzerine tavuğu zorla da olsa yatırıp
üzerine ters bir sandık veya sepet gibi birşey kapatıp;günde 1 veya 2 kez kapağı açıp hayvanın 15-20 dakika dışarı çıkarıp havalandırılmasını sağlamak lazımdır.
Biz bu tür uygulamaları çok yapmışızdır.
faruk5525
01-03-2010, 12:50
4 veya 5 tavuga kaç folluk yeter arkadaşlar
beyzagıda
01-03-2010, 14:10
Bir tane folluk koymanız yeterli olur
mandalina
02-03-2010, 12:36
Sayın nariçi,
Böyle durumlarda tavuk yumurtalarından kalktı diye gurk durumu bozulmaz.
Yapılacak tek bir şey vardır, yumurtaların üzerine tavuğu zorla da olsa yatırıp
üzerine ters bir sandık veya sepet gibi birşey kapatıp;günde 1 veya 2 kez kapağı açıp hayvanın 15-20 dakika dışarı çıkarıp havalandırılmasını sağlamak lazımdır.
Biz bu tür uygulamaları çok yapmışızdır.
Önerdiğiniz yol bana çok değişik geldi.Bana göre kalkan tavuğu zorla yatırısanız yumurtaları kıracaktır.Eğer kendi isteğiyle kuluçkadan vazgeçtiyse yapacak bişey yok.
venus_trap
02-03-2010, 15:05
sayın mandalinaya katılıyorum büyük hayvanlar bile bazen yavruların dan vazgeçebiliyorlar bazı kuş türlerinin yavrularına bakamayacaklarını anladıkalrın yuvayı terk edip yumurtaları ise kırarlarmış.
hasan hüseyin
05-03-2010, 03:01
Arkadaşlar ben yeni üye oldum ama sizin yazılarınızı arada bir okuyordum
ben 1 ay önce kümes yapıp tavuk yetiştirmeye başladım. 4 tavuğum var ve ikisi yumurtlamaya başladı fakat her ikiside yeşil yumurtluyorlar. Dış kabuğu yeşil başka herşeyi normal yumurtaların
bu konuda bir bilgi verebilen olur mu?
yasarugur
05-03-2010, 08:08
Sn. hasan hüseyin, Güney Amerika kökenli araucanas tavuklarının yumurtaları mavi ve yeşilin tonlarında olabiliyormuş.
Sn. hasan hüseyin; bence çok şanslısınız, sıra dışı tavuklarınız var :) Muhtemelen sn. yasarugur da dediği gibi araucanastır.
Sn Hasan Hüseyin,
Tavuklarınız nerden aldınız. Tanıdığınız birisinden mi? Bazen bahse konu olan araucanasların melez kırma türleride yeşil ve mavi tonlarında yumurtlayabiliyor. Acaba sizdekiler saf ırkmı yoksa melez ırkmı? Resimlerini yükleyebilirseniz ben ve arkadaşlar daha da yardımcı olabiliriz.
berduray
05-03-2010, 10:33
Geçen sene yumurtadan çıkan piliçim bu sene gurk oldu.
Diğer tembel tavuklarım nasıl olsa yatan biri var mantığıyla doldurmuşlar zavallının altına yaklaşık 20 yumurta...garibim hepsini toparlayamıyor.
Yumurtlamayan, beleş geçinen tavuğun birini yakalayıp, eski çamaşır sepetine yatırdım.
Üzerini tahtayla kapatıp, 10 yumurtayı oraya aktardım.
Zorunlu gurk oldu anlayacağınız, arada kontrol ediyorum, hemen annelik moduna girmiş, kalkmadı .
Sevindim yumurtlar ziyan olmayacak.
Peki 1 soru daha normalde gurk olmayan bir tavuk gurk yaptırılabilir mi?
Yani tabiat ananın doğal döngüsüne müdahale edilebilir mi? Bu mümkün mü?
Berduray nereden nereye maşallah siz kendinizi aştınız TEBRİKLER
berduray
05-03-2010, 17:41
Okuyup, gelişmeye çalışıyorum.
Üstatların izindeyiz:)
Tecrübelerden faydalanıyoruz.
Yumurtlamayan, beleş geçinen tavuğun birini yakalayıp, eski çamaşır sepetine yatırdım.
Üzerini tahtayla kapatıp, 10 yumurtayı oraya aktardım.
Şanslısınız berduray; cümle çok orjinal olmuş doğrusu :) İnşallah o 10 yumurtanın hepside çıkar sağ sağlim büyütüp yavrularını görürsünüz. Saygılar.
beyzagıda
05-03-2010, 18:51
sayın thares ve sayın berduray ilk defa duyuyorum bir tavugun zorla gurka yatırıldıgını sonucu merakla bekliyorum işe yarıyorsa bende deneyecem.
berduray
05-03-2010, 22:14
Sayın Arnavut güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.
İnşallah torunlarım sağ salim dünyaya gelir:)
Sayın Beyzagıda bu yöntem her tavuk için garanti olur mu bilemiyorum, denemekten ne çıkar?
Arkadaşlar ben yeni üye oldum ama sizin yazılarınızı arada bir okuyordum
ben 1 ay önce kümes yapıp tavuk yetiştirmeye başladım. 4 tavuğum var ve ikisi yumurtlamaya başladı fakat her ikiside yeşil yumurtluyorlar. Dış kabuğu yeşil başka herşeyi normal yumurtaların
bu konuda bir bilgi verebilen olur mu?
Sayın hasan hüseyin,
Horozunuz yok mu?Babasız aile olmaz değilmi.Yeşil yumurluyorlarsa şanslısınız.Aracunas cinsi tavuklar yeşil **** mavi renkli yumurta yaparlar.Dış görünüşü bakımından hoştur.Aslında diğer beyaz ve sarı yumurtalardan hiçbir farkı yoktur.Hatta horozunuz olunca (döllü)yeşil yumurtalarınızdan 3-5 tane ben de sizden satınalıp gurk tavuğun altına koyup
civciv çıkarmaya uğraşabilirim bile.
hasan hüseyin
06-03-2010, 03:58
Evet bir de horozum var çok güzel ve gösterişli bir horoz. 2 tane de ötmeye başlamamış yetişen horozlarım var ama yetişkin olan ikisini çok hırpalıyor.
Yeşil yumurtlayan 2 tavuğu yaşlı bir amcadan aldım ama o da fazla tavuktan anlamıyor. Ikisinin yumurtalarının tonları farklı biri biraz daha maviye benziyor.
Isteyen herkese de bu yumurtalardan gönderebilirim. Tabii ki kuluçka amacıyla kullanacaklara. Yeter ki doğal olan tavuklarımız çoğalsın.
Sizler gibi bilinçli arkadaşlarımız artsın
laboratuvarda genleriyle oynanan, yemlerine gdo lu gıdalar karıştırılan, hatta tavukların kendi bağırsak, kafa vb. Atık organlarının tahıllarla karıştırlıp kurutulup yem olarak verildiği 10 binlerce tavuğun 2 metre adım atmadan büyütüldüğü çarpık tavuk yetiştirme sistemi olmasın da...
Bir görseniz bu tavukların halini 40 günlük civciv şişirilmiş, yürüyemiyor bile . Vücudunda tüy dahi yok. Kaçmayı hatta korkmayı bile bilmiyor. Acınacak halde garabet bir durumu var zavallı suni tavukcukların..
O haliyle giyotinle kesilip pazara sunuluyor..
hasan hüseyin
06-03-2010, 04:03
Ve bu suni tavukları üretenler asıl insanoğlunu tehlikeye süreklediklerini hiç umursamadan kuş gribi hikayesi döneminde, köy tavuklarını hedef gösterip milyonlarca doğal ve gerçek tavuğu devlet eliyle imha ettirdiler. Kendi pazarlarını büyütmek için, medyayı da kullanarak. Yazık ettiler yüzyılların kazanımı olan anadolu tavuklarımıza...
hasan hüseyin
06-03-2010, 04:13
bu arada tabi resimlerini de gönderecem fakat elimde iyi bi makine yok şu an ...
iyi bi fotğraf makinesi bulayım da sonra resimlerini gönderirim.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.