View Full Version : Finduk52 / Bahçe
finduk52
09-09-2009, 12:22
Arkadaşlar burasıda bizim bahçemiz .
Çiçekleri çok sevmeme rağmen bu seneye kadar bu kadar ilgili olmamıştım çiçeklerle . Bu sene bana birşeyler oldu müthiş derecede heveslendim ve ilgilenmeye başladım hatta gözümü kapattığımda bile çiçekler görmeye başladım .
Sizlerin o muhteşem güzellikteki bahçeleriniz kadar değil elbette ama naçizane bu da bizim bahçemiz ...
101889
101890
101891
101892
101893
finduk52
09-09-2009, 12:25
101894
101895
101896
101901
101903
finduk52
09-09-2009, 12:32
101904
Buradakiler daha sonra bahçedeki yerini aldılar.
101905
101906
finduk52
09-09-2009, 12:33
Devamı daha sonra inşaallah ..
Adalet Yağcı
09-09-2009, 13:19
Sevgili Finduk52, naçizane filan deyip de tevazu göstermeyin, bahçeniz harika.
Hepsi de birbirinden güzel, mavi çiçeklerinize bayıldım, güllerinize de, üzümlerinize de.
Aman vazgeçmeyin, bir yıl içinde o boşlukları doldurup harikalar yaratabilirsiniz.
Bu hali ile bile çok çok güzel, ellerinize sağlık, kocaman bir maşallah bahçenize.
Tabi size de :)
üzümleriniz iştahımı kabarttı :)
bahçeniz çok güzel yan yatmış saksılara bayıldım doğrusu
ellerinize sağlık ..
finduk52
09-09-2009, 17:54
Sevgili Adalet Yağcı ve Hüzün ,
Çok teşekkür ediyorum güzel sözleriniz için . Sizlerin bahçeleri kadar olmasa da bu sözlerinizle bana daha bir şevk verdiniz , teşekkür ediyorum.
Burası bizim evimizin arka bahçesi , birde ön tarafta bahçemiz var .
Yine bunlardan hariç arka bahçemizin sonunda kömürlüğümüzün arkasında yine bize ait olan bir bahçemiz daha var , yani toplamda 3 bahçemiz var aslında .
Ön ve arka bahçeye çiçekler dikiyoruz . Kömürlüğün arkasındaki bahçeki eşimin deyimi ile tarla :D oraya sebze ekiyorum.
Aslında sebze konusunda hiçbir deneyimim olmadığı halde birşeyler yapmaya çalışıyorum . Çok seviyorum onların büyümesini izlemeyi . Hergün başına gider yavrucuklarım diye severim. Emekle büyüttüğün sebzeleri toplaması ise o ayrı bir zevk zaten .
Sevgili Adalet Yağcı , seneye o gördüğün kenar boyunu olduğu gibi mavişlerle kaplamak istiyorum inşaallah , o mavişlere eşimde bayılıyor .
Sevgili hüzün , keşke imkan olsa üzümlerimden gönderebilsem . Geçenlerde biraz topladım yıkayıp poşetledim difrize attım , ama maşallah o kadar var ki hepsini toplasam yerim yok koymaya . Yan komşuma verdim eşi seviyormuş ama başkada verecek kimse yok , burada genelde herkesin bahçesinde bulunuyor kara üzüm , kendilerinde olmasada annesinde ablasında oluyor .
Gelecek seneyi sabırsızlıkla bekliyorum . Sizlerden aldığım fikirlerle ekeceğim çiçek tohumları,açmasını beklediğim güllerim , mor salkımım , yaseminlerim ...
Bugün bahçeme kışdan hemen sonra için anemon , çiğdem ve nergis diktim . Baharda inşaallah açınca onlarında resimlerini çeker eklerim .
Adalet Yağcı
09-09-2009, 18:11
Sevgili Finduk52, benim de bayıldığım o maviş çiçeklerin ismi nedir acaba?
Yakın plan bir çekim yapabilirmisiniz?
finduk52
09-09-2009, 18:55
Mesajınızı okur okumaz bahçeye çıkıp hemen yakın resimlerini çektim .
İsmi Maviş çiçeği (campanula) .Bu çiçekle ilgili bilgiyi buradan (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=16238) bulabilirsiniz.
http://img216.imageshack.us/img216/3185/campanula.jpg
Bu çiçekte benim çok hoşuma gitti. İsmini bilmiyorum ama çok sirin çıtı pıtı çiçekleri var .
http://img524.imageshack.us/img524/4127/41540907.jpg
Sevgili finduk52 ne güzel papatyalar, maviş, yatık saksılar, küp. emeklerinize sağlık. Hepsi çok güzel:)
Adalet Yağcı
09-09-2009, 19:09
Gerçekten çok hoş, hemen fotoğraflamanız ise daha hoş, ellerinize sağlık.
Pembiş de süper, ama hepsi de birbirinden güzel ne diyeyim, şimdiden aklımın bir köşesine yazdım :)
Arkadaşlar burasıda bizim bahçemiz .
Çiçekleri çok sevmeme rağmen bu seneye kadar bu kadar ilgili olmamıştım çiçeklerle . Bu sene bana birşeyler oldu müthiş derecede heveslendim ve ilgilenmeye başladım hatta gözümü kapattığımda bile çiçekler görmeye başladım .
Sizlerin o muhteşem güzellikteki bahçeleriniz kadar değil elbette ama naçizane bu da bizim bahçemiz ...
101889
101890
101891
101892
101893
Sevgili finduk bahçeniz çok güzel keyfini sürün.Pembe çiçeğiniz çok güzel adını öğrenebilirmiyim:confused: Sevgiyle kalın.
101904
Buradakiler daha sonra bahçedeki yerini aldılar.
101905
101906
Sevgili finduk ğülleriniz içerdemi duruyor:confused:Çok bakımlı gözüküyorlar.Bu arada hemşeriyiz galiba:p
Merhaba,
Bahçen çok güzel. Hollanda'daki seraları bahçene taşıyacaksın çok yakında.
Sana sözünü ettiğim mavişin kardeşlerinden de var. Harika. Tohumları var mı biliyor musun? Mavişin taa kendisiymişşş :)Pembelere de bayıldım. Benim için aranmana gerek kalmayacak sanırım. Aradıklarımı bahçende bulabileceğiz gibi :)
Sevgiler...
finduk52
09-09-2009, 23:34
Sevgili sevim.K , çok teşekkür ediyorum .
Sevgili Bahar , çok teşekkür ediyorum .Güllerimi o zaman yeni almıştım henüz bahçeye dikmemiştim , ama şimdi hepsi yeni yerlerindeler.Hatta birkaç tanesinde tomurcukları var yeni açacaklar o resimde henüz açmamışlardı.Açtıklarında onlarıda resimler ve eklerim .
Pembe olanın adını bende bilmiyorum inan. Belki burada bilen arkadaşlar varsa yazarlar , olmazsa ben yine bir seraya gittiğim zaman ismine dikkat eder buraya yazarım.
Sevgili Maki ablacığım , teşekkür ederim . Bütün serayı satın alsam gözüm doymayacak sanırım . Ablacığım seninle konuşmamızdan sonra ben seraya gittim ama eşimle gittim öyle yerlere giderken eşleri evde bırakmak en iyisi aslında :) buna rağmen yinede birkaç not aldığıma baktım .
Özellikle mavişin tohumunada baktım 2 seraya gittim o gün , birisinde campanula tohumu vardı fakat bu cins değildi farklı daha uzun boylu bir cins idi .
Amaryllis black pearl değilde beyaz olanı vardı, ben sana daha detaylı yazacağım tekrar gideceğim ablacığım .
Bu arada eğer mavişten tohum oluyorsa ve almayı öğrenebilirsem zarfın içine koyup postalayabilirim de , ama önce öğrenmem lazım nerden tohum verir nasıl olur .
Bahçeniz gerçekten çok güzel olmuş ellerinize sağlık. Bahçenin geri kalan kısmını da merakla bekliyoruz. Çok şanslısınız çiçek cenneti bir ülkede yaşıyorsunuz. Bizim burada bulamadığımız farklı türlere ulaşma imkanınız var. Campanula'larınız da harika. Sitede campanula tridentata başlıgında aradığımız bazı türlerin resimleri var. Bu türleri orada bulabilme imkanınız olabilirmi?
finduk52
10-09-2009, 01:20
Sevgili almira teşekkür ederim yorumun için .
Campanulaların çan çiçek formundaki ve katmerli olan cinsleri birde bu benim bahçemdeki cinsleri burada mevcut .
Çan şeklinde açan cinsin çiçekleri daha iri bahçemdekine göre beyazı ve eflatunu var yanlış hatırlamıyorsam.
Katmerli olanıda çok güzel ondan da var . Fakat bu çeşitler bahçede yetişirmi onu bilmiyorum .
Bu aralar Türkiye ye gelme durumum olsa inanın uçakta elimde getirir, orada da olmazsa kargoya verirdim ama öyle bir durumda yok şuan için .
Başka nasıl yapabiliriz bilemiyorum .
Bol bol fotoğraf koyarsın, biz de izleriz sevgili finduk :) Mavişin tohumu olmuyor malesef. Baharda yeni verdiği kökleri ayırıyorsun. Ben arkadaşları ikna edemedim ama mavişimiz hybrid campanula denilen türde.
Pembeleri sorarsan çok sevinirim. Tohumdan yetişiyorsa hemen listeye ekleyeyim :)
Katmerli campanula tohumu buldum ve aldım. Buzdolabında baharı bekliyor.
Konuşuruz yine :)
Bol çiçekli, mis kokulu günler diliyorum sana..
Merhaba,
Pembe çiçeğiniz erica. Bahçenizden daha fazla resim isteriz. Kolaylıklar dilerim.
Sevgili Finduk52, bahçenizi çok hoş düzenlemişsiniz, şimdilik çeşit az deseniz de gözüme çok doyurucu geldi.
3 bahçe var demişsiniz, kimbilir daha oralara neler ekip dikeceksiniz, başlığınızı dikkatle takip ediyor olacağız.
Daha fazla resim lütfen.
pembeler ve mavişler çook güzel bayıldım doğruusu.
fikreteren
19-09-2009, 15:38
finduk 52 bahçenizi ilk bakışta beğendim.çicekler gayet güzel. maviş ve erika çok güzel bende de pembe ve beyazı mevcut.
finduk52
28-09-2009, 14:20
Sevgili Arkadaşlar,
Bugün birkaç yeni resimler çektim . Kaç gündür açmasını beklediğim kırmızı gülüm nihayet açtı . Oldukça iri bir cinsmiş çok hoşuma gitti. Diğer gülümde tomurcukta onunda açmış halini heyecanla bekliyorum. Tam 4 tane goncası var.
104771
104777
Minik yaseminimde çiçke açtı 2 tane açmış 2 tane de tomurcuğu var miniğimin .Kokusu muhteşemmiş gerçekten . Büyüyüpte tamamen çiçeklere bezeneceği günü sabırsızlıkla bekliyorum.
104780
104772
104773
finduk52
28-09-2009, 14:28
Buraya yasemini ve diğer tarafından da hamınelini sardırmak için bunu monte ettik. Tamamen sardığında kapının görüntüsündense kokuları eşliğinde güzellikleri seyretmekdaha bir güzel olur diye düşündük . Ne dersiniz oldumu sizce ?
104782
Çıplak duran duvar renklendi birden ...
104781
104783
Bu (sukulent olduğunu düşünüyorum) eşimin çok beğendiği çiçeği şimdilik saksısı ile birlikte toprağa gömdüm. Biraz daha soğuklar başlayınca içeri almayı düşünüyorum.
104784
finduk52
28-09-2009, 14:30
Sırada menekşelerim var .....
104787
104788
104789
104790
finduk52
28-09-2009, 14:32
104796
104797
104798
Adalet Yağcı
28-09-2009, 16:26
Sevgili Finduk, menekşeler, kasımpatılar ve diğerleri tam bir şölen, duvara monte edilen kasımpatılar ne kadar da yakışmış, demek böyle küçük alanlarda da coşabiliyorlar.
Eh artık sizden bakım önerileri almanın zamanı gelmiş, çiçeklerinizin fotoğraflarını yüklerken bakım özelliklerini de yazsanız bir zahmet.
Ve lütfen daha çok fotoğraf çekin, kırmızı gülünüzün arkasında görünen eflatun gülün cinsi de çok güzel görünüyor, Türkiye de kaliteli gül bulmak çok zor.
Tohumlarınızı Mersin'e dönünce postaya vereceğim.
fikreteren
28-09-2009, 16:45
Hercai menekşeler ve krizantemler çok nefis.Ellerine sağlık.
finduk52
28-09-2009, 20:42
Sevgili Adalet ablacığım ,
Bende burada sizlerden ve diğer çok değerli dostlarımızdan öğreniyorum inan buraya üye olana kadar çiçek yetiştirmenin inceliklerini hiç bu kadar ince düşünmemiştim. Çiçeklerle ilgili her ne öğreniyorsam sizlerin sayesindedir.
Ablacığım o eflatun gülümde de 4 tane gonca var ilk defa açacak inşaallah 3-4 güne açar sanıyorum. Sabırsızlıkla bekliyorum açmasını. Eğer istediğin olursa yaza inşaallah getirmek isterim Türkiye ye gelirken yola dayanması içinde bir çareler buluruz inşaallah . Mesela acaba gül çelikleri ıslak peçetelerle sarılsa bir poşetin içinde gelmezmi acaba ?
Sevgili fikreteren çok teşekkür ediyorum yorumunuz için.
Adalet Yağcı
29-09-2009, 09:21
Sevgili Finduk, hiç zahmet çekmeyin çelik için, biz burada olanlarla idare ederiz :(
Sizlerin bahçesinde bu güzellikleri görmek yeterli inanın, daha bir buçuk ay olmuş siz üye olalı ama bizim bahçeleri katlıyor güzel bahçeniz.
Sevgiler.
Sevgili finduk52,
Çok kısa sürede çok güzel bir bahçe yarattın. Kutluyorum seni. Menekşelerine bayıldım. Kasımpatın çok yakışmış duvara . İlk kez gördüm böylesine güzelini.
Herşey gönlünce olsun...
Merhaba,bahçe konusunda çok alçak gönüllüsünüz.Hepsi çok güzel ama kırmızı gül,kasımpatları,mavişler ve pembeler bir başka.Elleriniz dert görmesin.Sevgiler.
finduk52
29-09-2009, 14:30
Sevgili maki ablacığım ve hazan-z çok teşekkür ediyorum güzel yorumlarınız için. Sırada ön bahçem var ama bugün resim çekemiyorum .
Bugün dünya tatlısı bir bebişe bakıyorum eltimin işi olduğundan bugünlük bende .Şuan ben bu mesajı yazarken o mışıl mışıl uyuyor , uyumak istemedi ilkin ama sonra baktım başını koydu yastığa , çok tatlı birşey maşaallah.
finduk52
01-10-2009, 22:53
Arkadaşlar işte ön bahçemizin fotoğrafları . Bahçe girişindeki gül çardağını yeni ekledik oraya , önceki akşam da bir yanına sarmaşık sarı gül , diğer yanına ise arka bahçemdeki pembe gülü diktik. Ama sanırım pembe gül oraya olmadı cinsinden dolayı.
Gülün cinsi Princess Alexandra Renaissance , emin değilim ama belki deneyimli arkadaşlardan fikirler alabilirim bu konuda ...
Birde kenarlardakiler kekik. Ben biraz şekil verelim , sökelim bir kısmını dediysem de eşime henüz ! dinletemedim . Böyle çok hoşuna gidiyormuş patika yol gibi diyor ....
105717
105718
Burada güllerin aralarına siyah , pembe lale ve nergis soğanları diktim minik şirin çiğdem soğanları da diktim . Anemone yumruları diktim . Baharda şenlendirecekler inşaallah bahçemizi . Tabii ki resimleriyle de Ağaçlar.net i .
105719
Buradaki resimde de Madam Galen cinsi acem borusu diktim . Ama oda yerini değiştirecek görünüyor. Zira sizlerden öğrendiğim kadarı ile yer konusunda yanlış seçim yapmışım . Tam kapı girişi ....
105720
105721
finduk52
01-10-2009, 23:00
Bunlar da kasımpatılarım ...
105726
105727
Bu kasımpatı çok hoşuma gitmişti , kocaman karbeyaz çiçekleri var . Alırken 1 senelik diye talimat vardı ama bakalım seneye kalacak mı ...
105728
Adalet Yağcı
03-10-2009, 22:43
Sevgili Finduk, bahçe Bahara hazırlanıyor, kimbilir neler göreceğiz Baharda.
Acem borusu için köklerinin çok yayılıcı olduğu, betonu bile delip odanın ortasından çıktığı gibi söylentiler var dikkat edin derim.
Ben bahçemin en uzak köşesine yani sizin gibi kapı girişine diktim, evet çiçekleri sürekli dökülüyor ama kapının üstündeki demiri sarmaya başladı, bir kaç yıl sonra orayı tamamen kaplayacaktır.
Kasımpatılar süper, bence tek yıllık değildirler, siz yine de çiçekleri geçtiğinde atmayın, ve ya minik çeliklerden yeni fideler yapın bakarsınız çoğaltır bütün bahçeye yayarsınız.
Kolay gelsin.
finduk52
04-10-2009, 10:01
Ablacığım teşekkür ederim verdiğin bilgiler için . Dikkate alacağımdan emin olabilirsin , verdiğiniz bilgiler tavsiyeler benim için çok kıymetli .
Acem borusunu kapı girişinden almaya karar verdik. Arka bahçemdeki üzüm fidanı en arkadaki bahçeye taşınacak . Sanırım daha önce bahsetmiştim. En arka bahçenin yarısını meyve ağaçlarına ayırmaya karar vermiştik . Üzümü de oraya taşımayı düşünüyoruz bahar gelmeden.
Şuan üzümün bulunduğu köşeye yaza kadar ufak bir şelale yapmayı istiyoruz . Şelalenin hemen yanından garajın üzerine doğru düşündük acem borusunu garajın çatısına sardırırsak belki o kadar dökülmez (öylemi olur acaba ) .
Acem borusunun eski yerine yani ön kapı girişine de dün iki tane clematis aldım onların ikisini bir yere dikmeyi düşündük . Tam kapı girişinde bütün yaz muhteşem clematis çiçekleri açmış bir şekilde ... Hayali bile çok güzel.
Dün bir tane gül daha aldım 'Claire Renaissance' cinsi , kokusu muhteşem , çok güzel kokusu var , toz pembe gülleri.
Çalı güllerini sürekli takip ederek destek vererek gül çardaklarına sardırabileceğimi düşünüyorum . Acaba olabilir mi , yanlış mı düşünüyorum ? Bu konuda bilgi sahibi dostlardan cevap bekliyorum .
finduk52
04-10-2009, 10:24
Bunlar da bahsettiğim clematisler birisi katmerli çiçekli , pembe tonlarında her ikiside ..
106131
106132
Burada da sözünü ettiğim toz pembe mis kokulu gülüm . Gülleri var üzerinde ama geçmek üzere , olsun seneye açacaklar ya ;)
106133
106134
finduk52
05-10-2009, 17:12
Sarmak istediğim güllerimin yakından çekimi umarım anlaşılır olmuştur .
Bu bahsettiğim koyu pembe açan daha önce arkaya diktiğim sonra da ön bahçeye gül çardağının yanına aldığımız gül.
106356
106357
106358
Bu da cumartesi o koyu pembenin yanlış olduğunu düşünerek aldığım gül. Bu gülü bugün kiraz almaya gittiğim yerden almıştım . Orada sordum tırmanıcı dediler . Ama aslında yukarıdaki koyu pembe gül olursa aslında onu orda tutmak isterdim bu toz pembeyi de arka bahçeye oturacağımız çardağın yanına .
106359
Adalet Yağcı
05-10-2009, 18:21
Sevgili Finduk, girişte koyu pembe çok daha çarpıcı olacaktır, ben sarı diktim ama doğrusu koyu pembenin gösterişi başka, bulabilseydim koyu pembe seçerdim.
Koyu pembenin diğer tarafına ne dikmiştiniz, isterseniz karşılıklı dikebilirsiniz, hemen yanına da clematisleri dikersiniz, katmerli mor clematis koyu pembeye sarılırsa harıka olur.
Bahçeyi yeniden dolaşıp tekrar yazacağım, bu konuda sevgili Limon, Kiraz, Güler arkadaşlarımızın da çok güzel fikirleri olabilir, onlar benden daha deneyimliler.
Bu gece tekrar bütün fotoğrafları inceleyip daha derli toplu bir fikir oluşturmak istiyorum, şimdi yemek zamanı :)
Adalet Yağcı
05-10-2009, 18:25
Şimdi baktım da, bu gün aldığınız açık pembeyi, arka bahçe çardağına sardırmak daha güzel olurdu, güllerin aşağı doğru bir eğilimi var, saplar ince, çardaktan sarktıklarını düşünün, süper olur.
Devam edecek...
finduk52
05-10-2009, 20:25
Ön taraftaki koyu pembenin karşısına sarı sarmaşık gül diktik. Sarı ile pembe gül olarak düşünmüştük yani aslında uyumlu olur mu nasıl durur , aslında clematisleri oraya düşünerek almamıştım ama sen yazınca daha hoş olur gibi geldi şimdi .
Clematisleri 34. mesajımda evimizin kapı girişine acem borusunun yerine düşünmüştüm. Kapının yan tarafından ordan üzerine oradan da cam tarafına doğru sardırmayı düşünmüştüm . Hatta iki clematisi bir arada dikip birbirine karışırsa çiçekleri daha güzel olur diye düşünerek almıştım. Ama ablacığım diyorum ya ben acemi çaylak eşim benden acemi çaylak , hadi onu oraya alalım bunu buraya diyorum zavallım benimle birlikte uğraşıyor .
Ablacığım şimdi benim elimde sarmaşık olarak saksıda bekleyenler 2 clematis , o toz pembe gül var. Acem borusu ,sarıgül ve bu koyu pembe gül var sarmaşık olarak . Sanırım koyu pembe gülü sarabileceğimizi söylüyorsun yanlışmı anladım ablacığım ?
Benim düşündüğüm şöyle idi , sarı gülle koyu pembe gül(eğer sarılıcı tür ise) ön tarafa girişe , 2 clematis birlikte ön kapı kenarına , acem borusunu arka bahçedeki garajın üzerine , toz pembe gülü de senin dediğin gibi oturacağımız çardağın kenarına .Hatta yasemini de çardağın kenarına alabilirim . Bir taraftan yasemin diğer taraftan da toz pembe gül daha çabuk kaplar ve hoş koku olur otururken .
Bu şekilde nasıl olur acaba ablacığım , hatta çok kıymetli diğer arkadaşlarımız da fikirlerini bildirirlerse çok mutlu olurum .
Adalet Yağcı
05-10-2009, 20:49
Sevgili Finduk, sitede size örnek olabilecek bahçeleri gezdim, clematislere baktım.
Sizin giriş kapısı için çok güzel olacağını düşündüğüm, sevgili Sonja Varol'a ait bir fotoğraf buldum, hani önceden acem borusu diktiğiniz yer için. 106413
Ön bahçe girişinde kekiklerin hemen arkasına boydan boya ortancalar çok güzel olur, özellikle mavi tonlarda olanları.
Boşluktaki alanları mevsimlik çiçeklerle doldurabilirsiniz, hazeranlar için duvar diplerini tercih edin, çok uzarsa yıkılabileceğinden duvardan destek alır.
Adalet Yağcı
05-10-2009, 21:00
Finduk'cuğum :) sarı ile pembe gülü karşılıklı dikeceksiniz anlaşılan, ben olsam karşısına beyaz ve ya pembe dikerdim, bu benim fikrim, ama yine de olmaz değil tabi.
Sarı gülünüzü kapı girişine dikeceğiniz clematislerle destekleyebilirsiniz, özellikle mor ve ya mavi renklerle çok hoş olur, clematislerin de kokulu türleri var biliyorsunuz.
Arka taraftaki çardağa yasemin ve acem borusu sardırabilirsiniz, ve ya acem borusu yerine oraya da kokulu çardak gülü yasemin ile birlikte sarabilir.
Acem borusu çok güzel ama sürekli dökülen çiçekleri sorun yaratıyor, kökleri de her yere yayılıyor.
ciceksever70
05-10-2009, 21:18
Sevgili Finduk bahcenizi birkac kez gezdim ama yazmaya henüz vakit buluyorum. Her sey cok güzel görünüyor elinize saglik. Ben sukulentlerimi tüm kis bahcede birakiyorum. Bozulacaklarini sanmam. Hollandadasiniz Bakker cicek sitesine bir göz atmanizi tavsiye ederim. Güzel fikirler edinebilirsiniz. Yeni bir bahce yaratmaya calismak kolay degil bunu en yakindan bilenlerdenim. Kolayliklar dilerim.
finduk52
05-10-2009, 21:21
Adalet ablacığım şimdi bana yeni bir fikir daha verdin. Ev kapısının girişine sarı gülle birlikte bir tane de mor clematis alsam ikisini bir diksem aynı yöne doğru sarsalar karışık olarak , dediğin gibi koyu pembe gül ile o iki clematiside karşılıklı sardırsam ön girişteki gül çardağına , toz pembe gülle yaseminide karşılıklı oturulacak çardağın kenarlarına alsam , acem borusunu kapı girişinden alıp garaj çatısına almamın sebebi zaten çok dökülüyor olması ablacığım , forumda okuduktan sonra pişman olmuştum oraya diktiğime , bu yüzden garaj çatısına sardırırsam oturduğumuz yerin karşı tarafı oluyor .
O resimde görülen üzüm çardağı tamamen kalkacak oradan en arka bahçeye gidecek tüm meyveler en arka bahçede olacak . Onun yerine de acem borusu gelecek ama çatıdan saracak.Bu şekilde bahçeye fazla dökülmez sanırım.
finduk52
05-10-2009, 21:26
Çok teşekkür ederim sevgili çiçeksever , gerçekten de çok zormuş . Bir kez belli başlı şeyler tam yerini bulsa sonrası daha kolay olacak ama , hayırlısı inşaallah bizde o aşamalara geliriz sizler gibi sevgi dolu yardımsever dostlarla .
Bu arada sütüde taşırdım ocakta iyimi ...
Adalet Yağcı
05-10-2009, 22:17
Sanırım en iyi şekilde böyle olur.
Benim bahçem sekiz yıllık, her yıl bir şeyleri söker yerini değiştiririm, düşündüğümüz şeyleri yapmak her zaman tam isabet olmayabiliyor.
Bazı temel prensipleri göz önünde bulundurmak sonraki işlerimizi kolaylaştırır.
Fidanbotanic.com sitesinden bazı ipuçlarını sizin için alıntıladım.
Önce kağıda plan çizin
. Düzenleme işlemine başlamadan önce bir kağıda bahçenizin ölçekli bir planını çıkarın.
. Bu planda yürüme yolunu, çim ekilmesi ve çiçek dikilmesi gereken yerleri belirtmeyi unutmayın.
. Bahçenizin herhangi bir cephesinde görmek istemediğiniz bir yapı varsa oraya duvar örmenin yerine daha dekoratif ve doğal bir görünüm için sarmaşık kullanın.
Uzağa uzun yakına kısa bitki dikin
. Bahçe sınırında büyük ve uzun boylu bitkiler, evin yakınında ise daha kısa bitkiler kullanın.
. Bahçenizde sebze veya meyve yetiştirebileceğiniz bir alan yaratın. Bu alan, evden uzakta bir yerde olmalıdır.
. Bahçenin kışın da güzel görünmesi için mutfak veya salondan görünen kısmına çam gibi bitkiler dikebilirsiniz
Bahçede yetiştirilecek bitkiler, yerel bitkiler arasından seçilmeli ya da yanlızca tek tip süs bitkileri uygulanmalıdır. (petunya, sardunya vb.) Taş süslemeler, küçük süs havuzları, tuğla duvarlar, deniz kabuğu taklitleriyle küçük mağaralar, eski ve kırık vazo ve saksılarla güzel bahçeler yaratabilirsiniz. Kendi bahçenizi yaratmak, hem eğlenceli hem de sağlıklı bir uğraştır.
Açık tonların bir alanı büyüttükleri, koyu renklerin boğdukları, canlı ve parlak renklerinse değişik bölümlerin belirlenmesinde ve ayrılmasında yardımcı oldukları unutulmamalıdır.
finduk52
05-10-2009, 22:42
Bu güzel ve faydalı bilgiler için çok teşekkür ederim sevgili Adalet ablacığım .
Seninde dediğin gibi bahçede herşey yerli yerine oturana kadar bitkiler daha çok yerini değiştirecek . Her ne kadar resimlere bakarak fikir üretmeye çalışılsa da bu pek kolay birşey değil . Haliyle gerçekte görüpte neyin nereye uygun olacağını saptamak daha farklı bir durum .
Bu gece de seni çok çok yordum ablacığım , benim için araştırmalar yaptın , fikir üretmeye çalıştın , sana ne kadar teşekkür etsem azdır . Hakkını helal et ablacığım .:o
Yarın gidip bir tane de mor clematis alacağım sarı gülün yanına . Bugün kiraz almaya gitmiştik , yanına yoldaş birde armut aldık . Onlarında resimlerini çekip ekleyeceğim.
Çok işimiz var yarın çok . Yeri değişecek güller taşınacak , en arka bahçe düzenlenip kiraz ve armut fidanı dikilecek, mor clematis almaya gidilecek , çardak için malzeme bakmaya gidilecek.Biz tüm bu işleri yaparken bir de %95 yağmur yağacak :(
Sevgili Finduk,
Çok muhteşem bir bahçe olmuş,oluyor ve olacak.. Herşey var çünkü...Clematislerin yanına bence yaprak dökmeyen bir sarılıcı da ekleyin.Sevgiyle kalın.Çok güzel olmuş,oluyor,olacak...:)
Adalet Yağcı
06-10-2009, 10:52
Sevgili Finduk, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
Sanırım son kararınız isabetli, clematislerin armandii türü(yanılmıyorsam)kokulu olması gerekiyordu, mor renkli.
Sarı gül ile yanyana dikerseniz muhteşem olur.
Baldur Garten (http://www.baldur-garten.de/searchResult.jsf) adlı sitede clematis diye aratırsanız nasıl olacağını görürsünüz.
Kolaylıklar diliyorum ve bahçenin yeni halini merak ediyorum.
finduk52
06-10-2009, 19:56
Sevgili jineop çok teşekkür ediyorum , sizler tarafından beğenilmesi ayrı güzel .Acaba yaprak dökmeyen sarmaşık olarak bir tavsiyeniz var mı ? Yazın çiçeklş kışın yapraklarını dökmeyen bir çeşit ne olabilir acaba ?
Sevgili Adalet ablacığım , gönderdiğin adrese baktım clematis armandii beyazmış ablacığım . Şimdi clematis başlığına gidip mor renkli çeşitlerine bakacağım . Şöyle iri ve bol çiçekli çok güzel olurdu .
Bugün burada yağmur hiç durmadı diyebilirim . Buna rağmen eşim gitti çardak için malzemeler aldı . Biz blraz ekonomik olsun istedik tahtadan değilde demirden yapacağız zaten ayak takmamıza gerek yok çünki her iki tarafta da duvar var yarın resmini çeker eklerim bahsettiğim bölümün . Yani sadece bir çatı gerekiyor bize oraya . Kenarlarına da o toz pembe gülü sardırdık mı harika olacak .
Kiraz ve armut fidanıda dikildi eşim tarafından o yağmurun altında ıslanma pahasına da olsa .Bende yanında tabii . Sanıyorum bu yaz meyva alamayız ama sabredeceğiz artık .Onlarında resimlerini çekip ekleyeceğim ama o bölüm biraz karışık derlenip toparlanmadı , sadece dikeceğimiz bölüm alelacele toparlandı .
Eşimde şifayı kaptı sanırım, hapşırmaya başladı nezle oldu :(
Adalet Yağcı
06-10-2009, 21:23
Eşinize geçmiş olsun, hemen bir ıhlamur kaynatın, bol limonlu içsin.
Bitki delileri (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=8436&highlight=bitki+delileri) başlığımız vardı bizim, oraya girebilmek için deliliğimizi tescil ettirirdik, tam da başlığa yakışacak kadar deliyiz bitki konusunda değil mi?
Eşinizi de bulaştırmış olmanız çok güzel :dilli:, bu işler maddî, manevî, fizikî destek olmadan çok ama çok zor.
Kokulu clematisin mor olduğunu biliyorum, belki ismini yanlış hatırlıyor olabilirim, fazla araştıramadım.
finduk52
07-10-2009, 08:48
Teşekkür ederim sevgili Adalet ablacığım .Dün akşam clematis konusunu baştan sona gezdim okudum , bugün seraya gidip bakacağım çeşitlerine ,eşimin fikride sarı gülü pembe gülle çardağa sardırmak birer taraflı , ön kapının yanına da mor ve beyaz clematis . Birde kışında yapraklarını dökmeyen sarmaşık bulsaydım kapı girişine çok güzel olacaktı .
Çardak yapmayı düşündüğümüz bölüm. Aradaki boşluğa çatı yapılacak yani oturmak için.
106764
106765
106766
denizakvaryumu
07-10-2009, 09:05
Kiraz ve armut fidanıda dikildi eşim tarafından o yağmurun altında ıslanma pahasına da olsa .Bende yanında tabii . Sanıyorum bu yaz meyva alamayız ama sabredeceğiz artık .
Umarım diktiğiniz meyve fidanları kendine verimlidir aksi halde tozlayıcısı olmadan meyve almanız mümkün olmaz.
Satıcı eşinizi bu konuda aydınlatmıştır.
Herşey çok güzel olacak. Baharda rengarenk bir bahçede oturacaksınız. Ne hoş.
Mavişler dikkatimi çekti. Hollanda Türkiye'ye göre soğuk ve sizin mavişler çok canlı. Yeni mi ektiniz yoksa önceki yıllardan kalma mı?
Kasımpatılar nasıl da güzeller öyle! Maşallah diyorum bu güzelliklere.
finduk52
07-10-2009, 09:14
Sevgili denizakvaryumu ,
Kirazın cinsi Stella kendine verimli , armut ise conference oda kendine verimliydi sanırım .
Yanlız kirazın zamanı temmuz ortası diye yazıyor tam izin zamanına denk geliyor , bakalım artık haziran sonu olgunlaşmaya başlarsa yeme şansımız var alırken buna dikkat etmemişim :(
finduk52
07-10-2009, 09:18
Sevgili uzman16 ,
Çok teşekkür ediyorum öncelikle , mavişlerimi bu sene diktik fakat burada diğer bahçelerde gördüğüm her sene açıyor . Bir de sanki çok çok sıcakları sevmiyor gibi mavişler ama sanırım seneye daha belirgin olacak herşey.
Buranın iklimini karadenize çok benzetiyorum ben sulak bir memleket .Yazın güzel havalar da oluyor fakat sürekli bir sıcak olmuyor .
Sevgili Finduk,
Yaprak dökmeyen,passiflora,yasemin (Jasminum officinale )özellikle öneririm.Yine yaprak döksede clematisle hoş görünen hanımelide bence düşünün. Sevgiyle kalın.
Adalet Yağcı
07-10-2009, 09:39
Sevgili Finduk, çardak yapmayı düşündüğünüz yer sanırım mutfak bölümünde, o kısmı kapattığınızda mutfağın ışığını kesmiş olmazmısınız?
Bir de, acem borusunu da çardağa sardırmayı düşünüyordunuz, her ne kadar dökülen çiçekler çardak üstünde kalsa da, yağmur yağdığında hepsi yine bahçeye dökülecek diye düşündüm.
Çardak yerine kapı girişine yaptığınız gibi, güllerin sarması için, biz talvar diyoruz, demir çemberler yapsanız nasıl olur, böylece hem ışığa mani olmazsınız hem de çok şık bir görünüm olur.
Acem borusunu dikeceğiniz başka nereler olabilir, bir düşünün bakalım, her gün yüzlerce çiçeği dökülüyor, dışarıda kapı önü gibi bir şansınız olabilir mi?
Son olarak, giriş kapısı için mor ve beyaz clematis süper olur, hatta yanına bir de pembe alın derim :p üçü bir arada açtığında seyrine doyum olmayacaktır.
Adalet Yağcı
07-10-2009, 09:43
Acem borusu için bir uyarı daha; acem borusu, uzattığı dallarından nerede yer bulursa orada kökleniyor, ölmüş çiçekleri ve ya sürgünleri çatıdan inen tahliye borularını tıkayıp başınıza iş açabilir.
finduk52
07-10-2009, 10:07
Acem borusu için düşündüğümüz yer burası , burası bizim ardiye/kömürlük . Asmayı ordan alıp en arka bahçeye alacağız kirazla armutun olduğu yere destek ayakları ile birlikte , bu resimdeki bölüm oturma yeri yapacağımız yerin tam karşısı oluyor . Dökülen çiçekleri oturduğumuz yere değilde karşı tarafa dökülecek , hatta resimde sol köşeye ileride küçük bir şelale düşünüyoruz . Acem borusunuda o taraftan sağ tarafa doğru sardırmayı düşündük.
Tahliye boruları ile ilgili yazınız düşündürdü şimdi beni , resimde belli mi acaba kömürlüğün çatısı boyunca yağmur suları için tahliye borusu var . Ama olmazsa onada bir destek yapar çatıya değilde o desteğe sarmasını sağlarım . Böylece çiçekleri yere dökülür , artık bende süpürge elimde süpürürüm ya da son çare onuda meyvelerin olduğu bahçeye alırım. Ama çiçeklerini görmek için epey bir büyümesini beklemem gerekir .
Yazık bu kadar güzel bir sarmaşık bu kadar dökülüyor olması üzücü . Ama her güzelin bir kusuru olurmuş tabii .
106779
106780
Adalet Yağcı
07-10-2009, 10:51
Son derece fonksiyonel! bir bahçe olacak, her bölüm ayrı tatta ve güzellikte.
Uykularınız kaçıyor değil mi?
Haydi kolay gelsin, aşamaları sık sık fotoğraflarsanız, biz de meraktan kurtuluruz :)
finduk52
07-10-2009, 12:04
Uykularımız kaçmaz mı ablacığım , özellikle de benim :D sonuc için acayip heyecanlanıyorum merak ediyorum bende. Ahh bir an önce bahar gelse , herşey yeniden yeşerse çiçeklense canlansa , daha ne hayallerim var ne hayaller ....
Ablacığım öğleden sonra seraya gideceğim tekrar söylediğin gibi 3 renk clematis bakacağım , mor , beyaz ve pembe .
Sevgili jineop , passifloraları bizim burada kışın içeriye almak gerekiyormuş soğuğa dayanıklı değillermiş araştırdığıma göre . Yasemin çeşitlerinden sadece 2 tanesini bulabildim buralarda ben birisi pervane yasemin diğeri sarı yasemin , ikisinden de almıştım arka bahçeye . Olmazsa şimdilik clematisleri dikerim , yaprak dökmeyen sarmaşığı daha sonra da dikebilirim değil mi ?
Sevgiler gönderiyorum bahçemden diğer güzelliklerle ..
Adalet ablacığım bu gül o eflatun vardı ya goncası olan resminden merak ettiğin , hala açmadı ama tomurcuğu irileşti . Bugün yarın açar , ama çok bekletti bende meraktayım .
106811
106812
Bu mini güllerimde yeni daha saksısında eşim dün kocaman bir kova almış , diyorum ona diksem 3ü bir arada arkasına da lale soğanları diksem nasıl olur , karar verdiğimde hemen dikeceğim fazla geciktirmeden ..Rengi çok hoş ne kırmızı ne de pembe tam gül kurusu renginde ..
106813
106814
106815
Adalet Yağcı
07-10-2009, 12:29
Sevgili Finduk, eflatun gülü çok merak ettim şimdi, tomurcuğu bile çok görkemli, çiçek yaprağı sayısı 100 den az değildir sanırım, aman açınca bol bol fotoğraflayın.
Ama son aldığınız gül kurusu rengindeki minyatür gül bir harika, üçünü aynı kovaya dikebilirsiniz tabi ama laleleri dahil etmeyin bence, İlkbahardan sonra laleler dinlenmeye geçerler, gülleri sularken lale soğanlarını çürütebilirsiniz.
Laleleri de yine genişçe bir saksıya ve ya kovaya sık dikin, beş altı cm. aralıkla, bir arada çok güzel görünürler.
finduk52
09-10-2009, 07:43
Sevgili Adalet ablacığım soğanların çürüyeceğini düşünmemiştim gerçekten , teşekkür ederim . Ayrı dikerim onları .
Veranda çalışmalarımızda başladı . İşte çalışmalardan görüntüler . Resimleri akşam olduğu için karanlıkta çekmek zorunda kaldım. Malum eşim sadece işten gelince uğraşabiliyor , o zamanda karanlık oluyor . Yanında yardımcısı ben tabii ki . Dün akşam demirlere delik açıldı ve boyandı . Saat 23:00 e kadar çalışıldı .Artık devamı bu akşam Allah nasip ederse .
Pazar gününü iple çekiyorduk eşim evde olduğu için ama o günde bütün gün yağmur varmış .:(
107166
107167
finduk52
09-10-2009, 18:28
Bu fotoğraf senin için . Henüz tam açmadı ama açmaya devam ediyor . Tam açtığı zamanda ekleyeceğim .
107273
Bunlar da beşi bir yerde güzellerim . Yerlerine yerleşmek için sıra bekliyorlar .
107274
Sevgili jineop ,
Senin tavsiyen üzerine aldığım passiflora . Ama bu beyazı . Çok güzel görünüyor resminde. Fakat bilgiye göre kışı dışarda geçiremiyormuş . Kışın içeri almam gerekiyormuş . Öyle olunca da saksıda kalması gerekiyor . Gerçekten de kışın don yapınca ölür mü ?
107275
finduk52
09-10-2009, 18:32
Armut fidanım ...
107276
Kiraz fidanım ...
107277
Ceviz ve aşağıdaki incir fidanımı dün akşam diktik . Sağolsun burada bir Türk komşum verdi bu iki fidanı.
Ceviz fidanım..
107278
İncir fidanım ..
107279
finduk52
09-10-2009, 18:39
Bu incir çeliklerini nisan ayında babam vefat edince gittiğiğmizde rahmetli babacığımın Türkiye de evinin önüne diktiği incir ağaçlarından getirtmiştim eşime. Babacığımdan bir hatıra onlar bana . Dört çelikten 2 tanesi tuttu .
Ama Türkiye den gelen incirlerin Hollanda da olmadığını söylüyor arkadaşlar . Bilemiyorum tabii belki cinsine göre değişiyordur. Beklemekten başka çaremiz yok sanırım öğrenmek için .
107285
107286
Bunu da oğluşum için aldım . Elma fidanı . Onun da yeri hazır dikilecek .
107287
fikreteren
10-10-2009, 20:58
Sayın Finduk52 meyva bahçenizin güzel olacağına eminim.Baba yadıgarına iyi bakın.Kolay gelsin
Merhaba,
Bir aksilik olmazsa 29'unda oğlum Amsterdam'da olacak. Araba olmadığı için şehir merkezinde nerelerde canlı çiçek ve tohumlarını bulabilir. Özellikle mum çiçeği bulabileceği satış noktaları var mı? Bahçendeki pembe çiçeği (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=494691&postcount=9)çok sevdim. İsmini hatırlayabiliyor musun? Canım sorularımla daraltacağım seni ama son soru söz:)) Canlı çiçek çıkış ve Türkiye'ye girişi konusunda sorun var mı?
Bilgi verirsen çok sevinirim...
acemifüsun
26-10-2009, 14:32
Sevgili Maki01 yanılmıyorsam pembe çiçekler erica, bir cins funda:) Ben bir ay önce İzmirde Koçtaştan saksıda aldım, hatta sevgili Volare geldiğinde ona da bölüp verdim.
finduk52
27-10-2009, 07:22
Sevgili Maki ablacığım ,
Estağfirullah sıkmak söz konusu bile olamaz . Canlı çiçek şehir merkezlerinde süpermarketlerde de olabiliyor bazılarında fakat öyle yerlerde çeşit az olur . Fazla seçenekler için seralara gidebilirse iyi olur.
Mum çiçeği ben seralarda da hiç görmedim ablacığım burada . Ya da dikkatimi çekmemiş de olabilir şimdiye kadar . Yanlız ağaçlar netin e-dergisinde Hollanda dan bir mum çiçeği serasından bahsediliyordu . Fakat nerede olduğunu bilemiyorum.
Bahsettiğin pembe çiçek erica buradaki ismi ile winter heide olması lazım ablacığım . Çiçekleri çok uzun süre kalıyor üzerinde şuan hala aynen çiçekli ve kışa dayanıklı bir bitki.
Canlı çiçek hiç getirmedim Türkiye ye uçakla ama bir sorun olacağını sanmıyorum ablacığım .Elinde bir poşetle getirebilir sanıyorum .
finduk52
14-05-2010, 09:27
Sevgili çiçek doğa sever dostlarım , burayı ve sizleri çok ihmal ettiğimin farkındayım .Bunun için sizlerden çok özür diliyorum . Fakat çok yoğun zamanlar geçirdim .
Sizlere bir söz vermiştim . Burada senede bir defa çiçek pazarı olduğundan bahsetmiştim , resimlerini eklemek içinde söz vermiştim , unutmadım . Çok fazla resim çekemedim cep telefonumun şarzının azizliğine uğradım birde kaçak çektiğim için fazla çekemedim .
Ama çok güzel oluyor heryer çiçeklerle kaplanıyor , rengarenk .
http://img163.imageshack.us/img163/5136/foto471.jpg
http://img199.imageshack.us/img199/7489/foto470g.jpg
http://img265.imageshack.us/img265/4596/foto469a.jpg
http://img704.imageshack.us/img704/5659/foto468.jpg
http://img714.imageshack.us/img714/9447/foto467.jpg
http://img63.imageshack.us/img63/9849/foto466.jpg
http://img225.imageshack.us/img225/4169/foto472.jpg
Yeniden hoşgeldin sevgili finduk52.
Fotoğraflar da senden bir ses duymak da çok güzel. Endişelenmeye başlamıştım. Bir daha bu kadar uzun süre ara verme olur mu:)
Sevgiler.
Kendini özlettin sevgili finduk, bu ne güzellik böyle hollandayamı taşınsak.
finduk52
15-05-2010, 12:16
Sevgili Maki ablacığım hoşbuldum teşekkür ederim , inşaallah bir daha sizlerden bu kadar ayrı kalmayacağım .
Sevgili sevim4, özlenilmiş olduğunu duymak güzel , demek ki sevilmişim .Bende sizleri ve burayı özlemişim. Buyrun gelin tabii , ama buraya gelmeyen 1 gelen bin pişman. Yurdum bambaşka hele yurdumun insanı daha bir başka .
Sizleri seviyorum .Hala soğuk ülke Hollanda dan kucak dolusu sımsıcak sevgiler ..
finduk52
15-05-2010, 12:56
Bizim bezelyelerimiz yeni çiçeklenmeye başladı ...
http://img6.imageshack.us/img6/3889/foto442f.jpg
Burası bizim tarlamız. Bu sene roka , marul, tere, maydanoz, yeşil soğan, bezelye, bakla, kara lahana, yer fasulyesi, dereotu ektim.
Birde ıspanak ektim ama ıspanaklarım oldum olası hiç güzel yetişmiyor benim havasından mı yanliş zamanda mı ekiyorum bilemedim .Bir iki kök dışında iyi olmadı ıspanaklarım ..
http://img12.imageshack.us/img12/2954/foto443h.jpg
http://img263.imageshack.us/img263/3729/foto444b.jpg
Geçen sene diktiğimiz kirazda (sabırsızlıkla bekliyorum kirazlarını) üç bilemedin dört tane kiraz var , gözünün içine bakıyorum onlarıda kuşlar yemesin diye , çok olunca yesinler tabii ama en azından bir göreyim şeklini şemalini olunca .
http://img23.imageshack.us/img23/1883/foto449q.jpg
Burada da eşimin armutları. İlk senesi olmasına rağmen oldukça meyvesi var dallarında .
http://img695.imageshack.us/img695/3050/foto446.jpg
http://img40.imageshack.us/img40/5843/foto445o.jpg
finduk52
15-05-2010, 12:56
Eeee tarlada iş yapınca yoruluyorsun haliyle , arada oturup dinlenmek gerek bir fincan da kahve içmek gerek değil mi ?
Bu oturağı ikinci el aldık ama bir zımpara bir vernik attık mı padişah koltuğu olur değil mi he he hadi tamam padişah olmasa da yorgunluk atma koltuğu olsun bize yeter :)
http://img197.imageshack.us/img197/464/foto450.jpg
Ne güzel bir tasarım , padişahı bilmem ama keyfli bir oturma grubu olmuş.
Hemen yerleşelim. Kahveler hazır mı :)
Adana'da balkon demirlerine asılmış CD'ler görüp duruyordum. Dekorasyon amaçlı diye düşünmüş çok da ilgilenmemiştim. Süs değilmiş, güvercinleri balkondan uzak tutmak için asıyorlamış. Sen de dene istersen sevgili Finduk :)
Ben de kumruları balkona çekmeye çalışıyorum, sarkan saksı bile koydum içinde gazete kırpıklarıyla. Eski balkonumda yaşayan kumru ailem vardı ya da ben aile olduğunu düşünüyorum :) Rulo pencere telinin içine yuva yapmışlardı. Her sene yuvaya yerleşip, yavrularını büyütüyorlardı. Bu balkonuma da alışsalar çok mutlu olacağım.
Satı Uğurtan
15-05-2010, 13:52
Sevgili finduk52, bahçen çiçeklerin meyvelerin ve sebzelerin hepsi çok güzel sağlıkla keyfini sür sevgiler.
Hepsi çok güzel sevgili finduk 52,eline emeğine sağlık ,huzurla bahçenin keyfini çıkarmanı dilerim .
finduk52
16-05-2010, 22:31
Sevgili Maki ablacığım , kahveler her zaman hazır ;) ahh keşke ne güzel olurdu öyle bir imkan olsaydı ahh bu mesafeler ...
Cd den kuşları kovma tekniğini duymuştum daha önce evet fakat ağ almıştık eşimle kuşlar şuan için dokunmuyorlar ama yakın zamanda ağ örtebiliriz üzerlerini armuta dokunurlarmı bilemiyorum ama kirazı rahat bırakmıyorlar onu biliyorum.
Sevgili Satı Uğurtan ve sevgili Hhatice çok teşekkür ediyorum :)
finduk52
16-05-2010, 23:52
Bu sene bahçemde açan çiçeklerden bir demet ...
http://img16.imageshack.us/img16/5494/dsc00228wq.jpg
http://img46.imageshack.us/img46/5839/dsc00227bx.jpg
http://img33.imageshack.us/img33/4277/dsc00226rp.jpg
http://img339.imageshack.us/img339/1524/dsc00225s.jpg
finduk52
17-05-2010, 00:00
Devamı ....
Geçtiğimiz yaz sonu aldığım sarmaşık kırmızı gül çelikleri iyi görünüyor ama sevgili Güler ablamın tavsiyesine uyup bu sene dokunmayacağım seneye hala iyi durumda olurlarsa yeni yerlerine gidebilirler .
http://img405.imageshack.us/img405/2203/dsc00224ng.jpg
http://img691.imageshack.us/img691/165/dsc00223cm.jpg
Bahçemin yeni şekeri pembiş kamelya. 2 tane var birisi ön bahçede ama onuda arkaya alacağım.Ön taraf bütün gün güneş alıyor ve anladığım kadarı ile orayı çok sevmedi çiçekleri kuruma çürüme yaptı .
http://img29.imageshack.us/img29/4237/dsc00222vb.jpg
http://img189.imageshack.us/img189/4452/dsc00220r.jpg
http://img39.imageshack.us/img39/319/dsc00219zl.jpg
finduk52
17-05-2010, 00:04
http://img202.imageshack.us/img202/5691/dsc00218m.jpg
Şu sarı nergizlerin kokusu müthişti ..
http://img13.imageshack.us/img13/8818/dsc00216gm.jpg
http://img413.imageshack.us/img413/7084/dsc00215z.jpg
Sonbaharda diktiğim hercai menekşelerim hala güzeller ...
http://img101.imageshack.us/img101/1228/dsc00212g.jpg
finduk52
17-05-2010, 00:19
Ya o kadar uğraşmama rağmen resimlerin yönünü çevirip yükleyemedim görüntülemede çevirip yükledim olmuyor olmuyor :(
http://img683.imageshack.us/img683/1274/dsc00244r.jpg
http://img299.imageshack.us/img299/7938/dsc00245fx.jpg
http://img263.imageshack.us/img263/3285/dsc00253n.jpg
http://img706.imageshack.us/img706/2836/dsc00254a.jpg
http://img96.imageshack.us/img96/7821/dsc00255v.jpg
finduk52
17-05-2010, 00:24
Bu bana çok değişik geldi sanırım tek bir sapında demet demet çiçek açması beni cezbetti .
http://img299.imageshack.us/img299/2449/dsc00260df.jpg
http://img693.imageshack.us/img693/5189/dsc00259tj.jpg
http://img508.imageshack.us/img508/7492/dsc00251h.jpg
http://img268.imageshack.us/img268/5043/dsc00250y.jpg
Kokulu bir nergis çeşidi daha ...
http://img10.imageshack.us/img10/686/dsc00252yc.jpg
finduk52
17-05-2010, 00:27
Anemonelar çok güzel açtılar ..
http://img34.imageshack.us/img34/8479/dsc00249pb.jpg
Bu da beyaz anemone ..
http://img340.imageshack.us/img340/1513/dsc00248c.jpg
http://img94.imageshack.us/img94/322/dsc00247is.jpg
http://img340.imageshack.us/img340/6333/dsc00246h.jpg
finduk52
17-05-2010, 00:33
Tarlamızda bir de kümesimiz var artık :D hem de 2 tane de tavuğumuz var hergün taze taze yumurta veriyor bize ..
İlk geldikleri günü görmeliydiniz , geldikleri yerde taş üzerinde idiler toprağı öyle özlemişler ki adeta banyo yaptılar toprakla buluşunca . İnanın kızım oğlum eşim ve ben 1 saat boyunca öylece onların mutluluğunu izledik .Sanki şölen yapar gibi boyunlarını toprağa sürüyor kanatlarıyla toprağı üzerlerine atıyorlardı ,resmen gömüldüler toprağa , izlemesi müthişti ..
http://img203.imageshack.us/img203/8154/dsc00263w.jpg
http://img263.imageshack.us/img263/9457/dsc00261gb.jpg
Satı Uğurtan
17-05-2010, 09:24
Tarlamızda bir de kümesimiz var artık :D hem de 2 tane de tavuğumuz var hergün taze taze yumurta veriyor bize ..
İlk geldikleri günü görmeliydiniz , geldikleri yerde taş üzerinde idiler toprağı öyle özlemişler ki adeta banyo yaptılar toprakla buluşunca . İnanın kızım oğlum eşim ve ben 1 saat boyunca öylece onların mutluluğunu izledik .Sanki şölen yapar gibi boyunlarını toprağa sürüyor kanatlarıyla toprağı üzerlerine atıyorlardı ,resmen gömüldüler toprağa , izlemesi müthişti ..
http://img203.imageshack.us/img203/8154/dsc00263w.jpg
http://img263.imageshack.us/img263/9457/dsc00261gb.jpg
Bu güzellere, nergizlere, anemonlara, kamelyana bayıldım,çok sağlıklı ve çok güzel görünüyorlar sağlıkla tadını çıkar sevgiler.
Adalet Yağcı
17-05-2010, 22:24
Sevgili Finduk, Hollanda'da olduğunuz nasıl da belli, tam bir lale cenneti yapmışsınız bahçeyi, siyahlar ise müthiş.
Çiçek pazarına çok imrendim, neden bizde de yapmazlar ki, senede bir gün de olsa istediğimiz tüm bitkileri bulabileceğimiz bir yer olması çok iyi olurdu.
Gözlerimi kırmızı sundavilleden alamadım.
Bahçenize yaz gelmiş bile, tavuklardan taze yumurta, bahçeden domates biber, eh artık güzel bir menemen yapılmaz mı :)
dağ çiği
17-05-2010, 22:58
Sevgili Finduk çiçekleriniz ne kadar güzeller.Tektek sayamıcam hepsine bayıldım.Tavuklarınızda bahçeye çok yakışmış hergün yumurta toplamak çok zevkli.Bizimde vardı hiç üşenmez sabahları sepetimi alıp yumurtaları toplardım.Malesef bi kuş gribi çıkardılar bizde etkilendik kaldırdık ahh ne pişmenım.
finduk52
18-05-2010, 09:57
Sevgili Adalet Ablacığım ,
Hollanda da olupta lale dikmeden olmaz dimi :) Aslında rengi çok koyu bir mor ama siyaha çok yakın .Çiçek pazarı gerçekten her sene iple çektiğim bir etkinlik oluyor . O renk cümbüşünün içinde gezmek dolaşmak bile yetiyor insana .
Geçenlerde kırmızı ve kırmızı beyaz alacalı sundaville aldım henüz resimlerini çekmedim.Ayrıca 4 tane daha Clematis aldım , üzerlerinde çiçekleri bile var açmış. Hepsinin resmini çekip ekleyeceğim.
Vallahi bahçemizde biberimizde domateslerimiz de mevcut e tavuklarımızda yumurta veriyor sen gel ablacığım melemen benden ellerimle hazırlarım .
finduk52
18-05-2010, 10:02
Sevgili dağ çiği ,
Çok teşekkür ederim yorumlarınız için, gerçekten çok zevkli hergün yumurtlamışlar mı acaba diye bakıyoruz , beni gördüklerinde ki heyecanlarını görseniz biliyorlar çünki elimde ekmek poğaça ne varsa o an onlarada bir lokma olsun veriyorum . Bahçeden marulların alt yapraklarına lahana yapraklarına bayılıyorlar . Nasıl da kapışıyorlar yarış ediyorlar :D
Kuş gribi evet , bazen aklıma geliyor acaba hala varmıdır diye uzun zamandır birşey duymadık o konuyla alakalı , aman duymayalım da olmasın .
Sevgi Durul
18-05-2010, 10:07
Sevgili finduk52, herşey çok güzel maşallah. Hele 67. mesajdaki gül ve babacığınızın incirinden diktiğiniz incir, beni çok etkiledi. İnşallah şartlara uyum sağlar da kocaman ağaç olur.
Orada olup çiçek pazarına gitmek isterdim.Sevgiler...
finduk52
18-05-2010, 10:19
Bu sene duvarıma hercai menekşeler diktim saksılara , geçen sene kasımpatılar vardı bu duvarda . Kasımpatılarımda duruyor ama daha yeni yeni çıkmaya başladılar .
160705
160706
Küpelim...
160707
Mor salkımda da çiçekler var ..
160708
Katmerli sardunyam ..
160709
finduk52
18-05-2010, 10:26
Sevgili SDurul ,
Çok teşekkür ederim yorumlarınız için. Babacığımın incirleri geçen sonbaharda güzel güzel yapraklar verdi tuttu sandık , ama bu sene hiç kıpırdama olmadı tutmadılar çok üzüldüm ama yılmak yok öyle ya da böyle o incirlerden tutturacağım .
Hollanda da o incirler olmaz dediler ama olsun baba yadigarı bir parça yanımda olsun istiyorum.
günebakan
18-05-2010, 10:29
Sevgili Finduk52 bahçeniz çok güzel umarım herşey gönlünüze görü olur ama sardunyaya bayıldım rengi çok güzelmiş güle güle büyütün:)
finduk52
18-05-2010, 10:45
Geçen sene aldığım ama kışı içeride geçiren snow queen clematisim neye uğradığını şaşırdığından bu sene böyle yeşil yeşil açtı . Bu sene artık bembeyaz açarmı bilemiyorum ama seneye ümitliyim .
160710
160711
Kırmızı sarduyam daha pembişlerimde var ama onların resimlerini çekmemişim ..
160712
Beyaz leylağımız. Çiçekleri çok yok 5-6 tane anca .Ama buradan edindiğim bilgiye göre çiçekleri geçer geçmez hemen bir göz altından budama yapmalıymışım seneye daha çiçekli olması için.
160713
160714
finduk52
18-05-2010, 10:48
Sayın günebakan , çok teşekkür ediyorum . İmkan olsa çelik göndermek isterdim ama buradan oraya gelene kadar kimbilir ne hale gelir:(
Sevgi Durul
18-05-2010, 10:52
Küpeniz ve katmerli sardunyanız da bir ömür. Benim küpe çiçeklerim açmıyor nedense. Açtırmak için özel bir şey veriyor musunuz?
finduk52
18-05-2010, 11:27
Sevgili SDurul, küpelileri yaklaşık 1 ay önce aldım tomurcuklu idiler .Şimdi hepsi açtılar . Şuan için bende bilemiyorum seneye nasıl olmalı kışa dayanıklımı onu bile araştırmadım henüz .İyi hatırlattınız bunları bir araştırayım .
Snow Queen, bembeyaz değil de çok uçuk pembe-lila ebruli tonlarında açıyor. Bundan sonra açacaklar normal tonlarında açarlar sanıyorum. Onun yanındaki sarı çiçekli etiketi olan nedir? Gözümden kaçmaz :)
Duvardaki saksılardaki hercailer ve küpe çiçeğiniz çok güzelmiş. Saksıda olunca bodur ve bol çiçekli hallerini daha çok seviyorum. Elinize sağlık.
nurcanaybay
18-05-2010, 13:34
Tuğla duvarlar ,saksıların pratik askıları ilk gözüme çarpanlar .Çiçekleriniz zaten güzel,
özellikle beyaz leylak çok hoşuma gitti.
Elinize sağlık.
günebakan
18-05-2010, 13:35
Çok teşekkür ederim Sevgili Finduk52 göndermiş kadar oldunuz sağolun:)
Adalet Yağcı
18-05-2010, 19:14
Sevgili Finduk, benim oralara gelmem biraz hayal ama benim için siz pişirin menemeni, yerken de beni hatırlayın :)
Clematis gerçekten ilginç, bundan sonra yeşil açan clematislerin peşine düşermişiz.
Sardunyalar, menekşeler, küpe çiçeği, harika, bolca keyfini sürersiniz inşallah.
dağ çiği
18-05-2010, 21:11
sevgili Finduk off hercailer küpeliler sardunyalarr çok güzeller.Kuş gribi falanda olduğunu sanmıyorum afiyet şeker olsun yumurtalar.Bahçeniz çiçekleriniz harika.
finduk52
18-05-2010, 23:09
Sevgili Limon ,
sarı çiçekli etiketi olan kış yasemini bu kış sarı sarı çiçekler açtı ama henüz küçük .Çok teşekkür ediyorum mesajın için.İçinde bitki sevdası olanın gözünden kaçarmı hiç ;)
Sevgili nurcanaybay , çok teşekkür ediyorum sanalda olsa bahçeme yine beklerim mis kokulu beyaz leylaklarımdan bir demet size yolluyorum .
Sevgili Adalet ablacığım buralara gelmem hayal demişsiniz fakat siz buralara gelmeden eşim dostum ailem sizi tanıdılar benin aracılığımla .Hep bahsediyorum Adalet ablam Mersindeki ablam diye .Güler ablam ve sizin bahçenizi meşhur ettim burada .
Ablacığım göndermiş olduğun tohumlar elime ulaşmıştı . Camekanı olan bir arkadaşım o tohumları benim için camekanda çimlendirdi.Bugün eve getirdim onları , sanırım hepsi çıkmamış . Benim tanıyabildiğim kadarıyla akşam sefası çimlenmiş . Bir diğerinin datura olduğunu sanıyorum ama emin değilim.Yarın resimlerini ekleyeceğim , bana yardımcı olursun değil mi ablacığım ?
finduk52
18-05-2010, 23:12
Çok teşekkür ederim sevgili dağ çiği , yarın çok çok güzel resimler yükleyeceğim. Yine beklerim , sevgiler gönderiyorum.
finduk52
19-05-2010, 11:52
Yeni güzellerim ...
Multi Blue
160715
160716
Pink Fantasy
160717
160718
160719
Westerplatte
http://img708.imageshack.us/img708/607/foto542.jpg
http://img185.imageshack.us/img185/408/foto543.jpg
finduk52
19-05-2010, 11:55
Westerplatte
160720
Kışın içeriye alacağımı düşünerek sundavillerimi direk toprağa değilde bir boy büyük bir saksıya geçirmeyi düşünüyorum .
160721
160722
160723
160724
finduk52
19-05-2010, 12:03
Yaseminim kışın soğuğuna güç bela dayanmış.Yapraklarını tamamen dökmüştü. Eşimde hiç tasvip etmediğim birşey yaparak sökmüştü yaseminimi.Hakikaten tamamen kurudumu kurumadımı derken 2-3 gün bekledi çıplak kökleriyle kenarda.
Sonra yine dayanamadım ve onu bir saksıya bir ümit diyerek tekrar diktim.Ilk yaprak uçlarını görmeye başlayınca sevincime uçuyorum.Bulunması zor değil burada bu türünün fakat illa ki bu yeniden yeşersin yaşasın istedim , çok şükür Rabbime .
Acaba kışın üzerini bir naylonla kapatsaydım daha şimdi daha iyi bir durumda olabilirmiydi ?
160725
160726
160727
finduk52
19-05-2010, 12:06
Bunlar da sonbaharda yaptığım diğer birkaç gül çeliklerim , iyi görünüyorlar gibi tutmuşlar değil mi?
160728
160729
finduk52
19-05-2010, 12:07
Yine yönünü yanlış çekmiş olduğum ve çeviremediğim bir fotoğraf ..
160730
finduk52
19-05-2010, 12:10
Rengarenk petunyalarım ..
160731
160732
Gazanyalarım illede güneş illede güneş diyorlar güneşte ne güzel açıyorlar , yazın bol güneşte daha iyi olacak sanıyorum.
160733
finduk52
19-05-2010, 12:12
Çingene pembesi sardunyam ..
160734
160735
160736
finduk52
19-05-2010, 12:18
Biraz da sebze meyve bahçemden son görüntüler ...
160737
elmamız ..
160738
Erik ağacımız hiç çiçek açmadı son baharda dikmiştik , güzel yeni sürgünler verdi fakat bir tane bile çiçek açmadı.
160739
160740
Ceviz ..
160741
finduk52
19-05-2010, 12:20
160742
160743
160744
160745
160746
finduk52
19-05-2010, 12:23
160747
160748
160749
160750
160751
finduk52
19-05-2010, 12:27
Son olarakta sürpriz yumurta:D
160678
nurcanaybay
19-05-2010, 15:53
Özellikle Clematis'lere bayıldım.İsimlerini de yazarmısınız rica etsem ve bir de çiçeklenme dönemini ...ayrıca beyaz leylağım için de teşekkürler :)
dağ çiği
19-05-2010, 21:16
Sevgili finduk çok güzeller kırkbirkere maşallah.Bezelyelerinizi ne güzel dikmişiniz, ağ germişsiniz sanırım çok hoş gözüküyor.Clematislere zaten diyecek yok bayıldım valla.Bütün çiçekleriniz çok güzel sebzelerinizde öyle ellerinize sağlık.
finduk52
20-05-2010, 00:37
Sevgili nurcanaybay bugün bir delilik yaptım .Eşimi işten almaya gittim gelirken bir bouwmarkta uğradım son clematisleri aldığım yere . O geçen aldığım clematisler hep %50 indirime girmiş heyecandan küçük dilimi yutacaktım yok fiyata 8 clematis daha aldım .3 tanesini kayınvalidemin bahçesine dikeceğim.
Hepsinin isimlerini yarın kartlarına bakıp yazacağım .
finduk52
20-05-2010, 00:43
Sevgili dağ çiği , evet bezelyeler için ağ gerdim oraya sarılmaları için .Bezelyelerin bir gerisinede fasulye ektim , bezelyeler bitene kadar onlarda sarılacak kıvama gelirler.Bu şekilde yapınca sağlam oluyor hem de fasulyelerin yeride hazır oluyor .
Çok teşekkür ediyorum mesajınız için , yapılan iş beğenilince ve işe yarayınca daha da bir anlam kazanıyor. Ben bu işlerin daha çok başındayım öğrenecek o kadar çok tecrube var ki .İyi ki ağaçlar.net ve sizler varsınız ..
finduk52
20-05-2010, 09:57
Sevgili nurcanaybay ,
Şuan bendeki clematislerin isimleri şunlar .
Bunlar son aldıklarım..
Dr. Ruppel
Multi Blue
Pink Fantasy
The President
Miss Bateman
Wester platte
Bunlar da sonbaharda aldıklarım..
John Paul ll
Hagley Hybrid
William Kenneth
Piilu
Snow Queen
ciceksever70
20-05-2010, 14:29
Sevgili Finduk52 bahceniz gecen yildan beri cok yol katetmis. Insan caba harcayip güzel sonuclar alinca ne kadar mutlu oluyor degil mi? Bahcenizde keyifli günler dilerim.
nurcanaybay
20-05-2010, 14:46
Yeni clematislerinizi de sağlıkla büyütün.Fotoğraflarını paylaştığınız zaman isimlerini yanına eklemenizi rica edeceğim ,böylece çeşitleri öğrenmeye başlarız ( ben kendileriyle yeni tanıştım da ).
Sevgiyle kalın :)
finduk52
20-05-2010, 15:05
Sevgili çiçeksever70 ,
evet baharında gelmesiyle çalışmalarda başladı . Hemde nasıl bu mutluluğuda zaten en iyi siz çiçekseverler anlayabilirsiniz.Çok teşekkür ediyorum.Sevgiler gönderiyorum.
finduk52
20-05-2010, 15:24
Çok teşekkür ediyorum sevgili nurcanaybay , haklısınız aslında isimlerinide hemen yazarsak daha iyi olur .
Ben şimdi hemen resimlerinin yanına düzelterek ekliyorum isimlerini fotoğrafı olanlarını.
Sevgiyle kalın .
nurcanaybay
20-05-2010, 15:48
Teşekkür ederim:)
finduk52
20-05-2010, 16:00
Yollamış olduğun çiçek tohumlarından çimlenenler.Komşum camekanında çimlendirdi önceki gün getirdim eve .Hangisinin ne olduğunu az buçuk tahmin ediyorum ama birde sizlere sormak istedim emin olmak için .
Bunlar tahminim akşam sefaları....
160680
Şu arkadaki büyük yapraklı olan yine akşam sefası sanırım ama diğerleri karagözlü suzan olabilirmi acaba ?
160681
Bu hazeran olabilirmi acaba ?Tek bir tane var .
160682
Buradakini cosmosa benzettim ben yapraklarını ama ??
160683
Buda datura olabilir mi ?Yapraklarını sanırım sümüklü böcek kemirmiş :(
160684
http://img340.imageshack.us/img340/1580/foto558.jpg
finduk52
20-05-2010, 16:01
Buda annemin ilave ettiği sarmaşık turuncu çiçekli .Araştırmalarıma göre ismi Tropaeolum türkçe ismini bilmiyorum .Bir de sanırım bunun iki türü var sarmaşık ve normal saksıda olanı ...
160685
finduk52
20-05-2010, 16:05
Gazanyalarım güneşigörünce nasılda açtılar , çok sevdim ben bu gazanyaları ama keşke sadece güneşte değilde hep açık kalsalar ...
160686
160687
160688
160689
160690
finduk52
20-05-2010, 16:07
Petunyanın bu rengi muhteşem kokuyor , yanından gelip geçtikçe kokusu burnuma geliyor bayılıyorum kokusuna ..
160691
finduk52
20-05-2010, 16:10
Campanulalarımda açmaya başladı çok şükür .Üzerleri hep tomurcuk , yakın zamanda eflatun halı gibi kaplayacak yine ..
160692
160693
finduk52
20-05-2010, 16:12
Az önce kasımpatımın uçlarını aldım boya değilde ene gitsin toparlansın biraz diye , yanlış yapmadım umarım ..
160694
finduk52
20-05-2010, 16:17
Liliumlarım , yanlış hatırlamıyorsam turuncu açacaklar .Ama ben bunların aslında pembe benekli o çok aromalı kokusu olanları var ya işte onları çok seviyorum .Sanırım bu kokulu olan bir çeşit değildi ..
160695
Gazanyaların çok çok güzel açmış. Çekimlerin ise olağanüstü güzel. Kutluyorum canım. Mor halıyı görmek için sabızsızlanıyorum.
Adana'dan sevgiler...
dağ çiği
20-05-2010, 22:48
Sevgili finduk her gece maşallah diyorum sana.Fidelerin ne güzel çimlenmişler, campula maviş çiçeğine benziyor.yayılıyosa çok güzel bir görüntü olur.Ya inanın gazanyalar pazarda görünce hiç ilgimi bile çekmedi.Sizlerde görünce sanki başka bir çiçekmiş gibi, acaba sevgimi onları böylesine güzel yapan.Kasımpatları kırmakla iyi yapmışınız bende kırıp kırıp ekiyorum.Kırdıkça daha çok budaklanıyor görüntüde hoş oluyor.Bu arada resimler çok güzel çekilmiş.
finduk52
21-05-2010, 09:04
Yorumlariniz için çok teşekkür ediyorum sevgili Maki01 ablacığım ve sevgili dağ çiği .
Geçen seneye kadar ben gazanyaları tanımazdım bile. Ne öğrendiysem ağaçlar.net sayesinde Allah razı olsun hepinizden de .Sizlerden çok şeyler öğrendim ve öğrenmeye devam ediyorum .
Kasımpatıları kırarken öyle içim gitti ki .Geçen sene aldığımda öncekisayfalarda resimleri var toparlak bir şekilde çok güzeldi.Belki ben aynı şekile getiremem ama en azından gürleşir diye düşündüm.
Dün clematislerin 3 tanesini üçünü bir yere kayınvalidemin bahçesine diktim .Öyle sevindi ki onlarla konuşmaya başladı . Onunda çok güzel bir bahçesi var .Birgün inşaallah o bahçenin resimlerini de paylaşırım.
finduk52
21-05-2010, 10:01
Hagley Hybrid çiçeğini gösterdi oldukça büyük ve rengide çok güzelmiş ..
160696
160697
finduk52
21-05-2010, 10:06
Bu güzelde kayınvalidemden geldi dün akşam .İsmini bilmiyorum ama hosta çeşidi olabilir sanıyorum.Bugün ön bahçeye dikeceğim.
160698
Sebze bahçeme bir kaç çıtır daha .Lahana ve acı biber fidesi.Bizde acı yiyen yok ama turşulara iyi olur .
160699
finduk52
21-05-2010, 10:17
Birazda evimdeki güzeller...
Bu cimcime beni çok sevindirdi , uzun bir aradan sonra yeniden çiçeklendi ,görünce öyle sevindim ki çığlık atmışım özlemişim çiçeklerini ..
160700
Buradakiler yapraktan köklendirdiğim menekşelerim .
160701
160702
Anthuriumda beni sevindirecek sanırım bu bir tomurcuk yanılmıyorumdur inşaallah
160703
Son olarakta kızımın bonsaisi . Kızımın nedense çiçeklerle pek ilgisi yok hatta benim çiçeklere olan ilgimi bile kıskanır ama bonsailere merakı var oda uzak doğuya ilgisinden ileri geliyor sanırım ..
160704
finduk52
21-05-2010, 14:00
Sevgili Adalet ablacığım fidelerle ilgili bir soru sormuştum arada kayboldu sanırım ya da görmedin mutlaka :confused::rolleyes:
Pınarcım, bahçen muhteşem olmuş. Clematis ne kadar güzel açmış.
finduk52
22-05-2010, 09:43
Huriye ablacığım ,çok teşekkür ediyorum . Bu sene kendi bahçemi clematis doldurduğum yetmezmiş gibi etrafımızdakilere de aşılıyorum clematisi.:D
Adalet Yağcı
22-05-2010, 14:50
Sevgili Adalet ablacığım fidelerle ilgili bir soru sormuştum arada kayboldu sanırım ya da görmedin mutlaka :confused::rolleyes:
Sevgili Finduk, dün akşam yollardaydım,(İstanbul-Mersin)bu yüzden mesajını geç gördüm.
Fidelerle ilgili tüm yorumların doğru, hazeran tohumlarını direk bahçeye ekseydin keşke, kendiliğinden çimlenirdi.
Türkçe adını bilmediğin, annenin gönderdiği turuncu sarmaşığın adı, Latin çiçeği, çiçekleri yeniyormuş.
Geri kalan her şey o kadar güzel olmuş ki, tebrik ediyorum, campanulalar dışarda kışı geçirebiliyorlar demek, ben de saksıdakileri toprağa alayım o zaman.
Sizin bahçedeki hali çok hoşuma gitmişti geçen sene.
finduk52
22-05-2010, 15:23
Ablacığım evine hoşgeldin sefalar getirdin . Umarım kızının taşınma işleri de kolaylamıştır.
Çok sevindim demek ki karagözlü suzanlardan bayağı çimlenen varmış.Aslında komşum ilk söylediğinde iyi fikir gibi gelmişti serada çimlendirme ama sonradan keşke kendim çimlendirseydim dedim ayrı saksılarda isimlerinide yazarak ekerdim tohumları.Neyse yine de sağolsun benim için o kadar uğraştı kadıncağız .
Latin çiçeğinin iki türlüsümü var acaba sarmaşık ve sarmaşık olmayan normal ?Annem gönderdiği çiçeğin balkonu sardığını sarmaşık olduğunu söylemişti .
Campanulalar kışı dışarıda geçirebiliyorlar ablacığım, burada kışın -15 lere kadar düştü hatta buzda yaptı .Ama campanulalara birşey olmadı şükür. Yanlız tek tarafta diktiğim 4 campanulanın bir tanesi gitti .Ama diğer 7 campanula sapasağlam.
Adalet Yağcı
22-05-2010, 15:47
Teşekkürler sevgili Finduk.
Latin çiçeğinin sarkan ve sarkmayan türü olduğu söyleniyor, ben de bu sene ilk defa latin ekmiştim ama sarmaşık gibi sarıp sarmadığını bilmiyorum.
Campanulalar için iyi haberi aldım, bahçemin güneş gören kısımlarına dikeceğim, senin bahçendeki gibi olurlar inşallah.
finduk52
22-05-2010, 17:33
Senin ellerinden olurda o çiçek olmaz mı hiç ablacığım maşallahın var nazarlar değmesin.
Orhan Özbilgiç
23-05-2010, 21:29
Sevgili finduk52;
Bahçenizi baştan sona tekrar dolaştım. Bizim bahçelerimizden en büyük farkı, galiba bitki kaliteleri. İstisnasız tüm bitkilerinizin çiek renkleri, canlılıkları, sağlıklı görüntüleri bizimkilerden çok farklı.;)
Gerçi sizinde zevkinizi bir kenara atamayız. Renk tercihleriniz muhteşem. Hercailer, gazanyalar, çuhalar çok ama çok tatlı renklere sahipler.
Bahçeniz de son derece derli toplu ve aksesuarlar iyi seçilmiş. Ehh! Bizede, sağlık ve mutluluk içinde yaşayın demek düşüyor.
Hollanda'ya sevgi ve selamlar.:)
finduk52
24-05-2010, 18:05
Sevgili Orhan Özbilgiç ,
Çok teşekkür ediyorum yorumunuz için . Sanırım çiçek yönünden Türkiye den daha şanslıyız . Bir de yeterli bilgimiz olsa bahçelerimiz cennet gibi olacak . Bu da sizlerle birlikte olacak inşaallah . Ben yeni başladım, aslında bahçe düzenleme çiçekler konusunda daha yolun çok başındayım.
Sizlerden öğreneceğim çok şey var , iyi ki varsınız , iyi ki ağaçlar net var .
Oradaki bir çok çiçeğin anavatanı burası.
Bence biz çok daha şanslıyız ama birde değerini bilsek...
finduk52
24-05-2010, 18:21
Elbette ki sevgili mhra , hollandanın sanılan laleler zamanında Türkiye den gelmiş buralara .Hatta patates içinde aynısı geçerli. Ama sahip çıkan zenginleştiren hollandalılar olmuş ne yazık ki .
Birisi lale hollandanın çiçeği dedimi sinirleniyorum. Ama dediğim gibi hangi değerimize yeterince sahip çıkabildik ki .Neyse konuyu dallandırmadan burada bırakayım en iyisi.
Ben şanslılık konusunda sadece burada seracılık çiçekçilik Türkiye ye göre daha yaygın kolayca bulunabiliyor demek istemiştim .
finduk52
25-05-2010, 10:59
Geçtiğimiz pazar günü ön bahçede ummalı bir çalışma yaptık eşimle.Ön bahçemin önceki resimlerinde görülebilir en arkada camın önünde kocaman bir alanı kaplamış yer çamı vardı daha önceki ev sahibinden kalan.
Toprakla mesafesi az olduğu için sümüklü böcekler için vazgeçilmez dinlenme tesisi konumundaydı :D Söktükten sonra bir de ilaç attım sümüklü böcekler için.İki gündür sümüklü böcek topluyorum ilacın etkisinden.
O çamı oradan çıkarınca yeni çiçeklerim için kocaman bir alanım oldu. Ama çok yorulduk, inanın o günden beri hala her tarafım ağrıyor.İyice köklenmiş senelerdir ..
160404
160405
Yakın zamanda şu papatya ile ortanca arasında kalan bitkiyide çıkarmak istiyorum.
160406
finduk52
25-05-2010, 11:08
Ve şuan ki hali . O cam kenarının oraya dün galla yumruları aldım iki paket onları ektim.Bu sene geç kaldım sanırım ama olsun seneye açar inşaallah.
O boşluk alana şimdi ya ortanca ya da kırmızı pembe güller dikmeyi düşünüyorum.
160407
160408
Sevgili Adalet ablacığımın gönderdiği akşam sefası ve karagözlü suzanların bir kısmını ön bahçeye diktim.Kalanlarını arka bahçeye dikeceğim.
160409
160410
160411
finduk52
25-05-2010, 11:15
Bu sevimli gelini dün seradan aldım . İsmini biliyordum etiketinde yazıyor ama unuttum şimdi . Araştırdığıma göre kışa dayanıklı yazında güneşe dayanıklı imiş .Bakalım göreceğiz ..
160412
160413
160414
Lupinlerim bu sene daha çoğaldı ve tüm güzelliğini sergiliyor .
160415
160416
finduk52
25-05-2010, 11:18
160417
160418
Güllerimden ilk açan bu oldu diğerleri tomurcukta , sabırsızlıkla bekliyorum açmalarını ..
160419
160420
160421
finduk52
25-05-2010, 11:36
160422
finduk52
25-05-2010, 11:59
160423
160424
160425
160426
finduk52
25-05-2010, 12:03
Yeni aldığım sarmaşık gül ..
160427
160428
160429
finduk52
25-05-2010, 12:09
Sundavillerime saksı aldım dün kışın içeri alacağım için saksıya dikmem gerek .
160430
Clematisim iyice açtı üzerinde 3-4 tomurcuğu daha var .
160431
Buradaki ismi scheefbloem bu çiçeğin hani şu uzun büyük saksılarımın içinde de aynısından var , isimleri aklımda çok tutamıyorum .Geçen sene görümcemin bahçesinden minicik bir dal alıp toprağa daldırmıştım. Tutmuş şekercik bir de çiçek bile açmış boyuna bakmadan ..
160432
finduk52
25-05-2010, 12:15
Bezelyelerimde olmaya başlamış . Acayip sevindim görünce ..
160433
160434
Bizim tarlacığa kara kabak çekirdekleri ekmiştim turşu yapmak için . Onlarda çıkmışlar . Her çıkan şey öyle sevindiriyor ki beni . Karşı tarafına da bal kabağı çekirdekleri ekmiştim ama onlardan henüz belirti yok . Kara kabak çabuk çimlendi henüz 1 hafta olmuştu ekeli.
160435
Dün iki tane Cherry domates fidesi almıştım.Bakalım büyüdüklerinde nasıl olacaklar.İlk defa cherry domates diktim.
160436
finduk52
25-05-2010, 12:21
Artık birazda sulama vakti bu sıcak bahar günlerinde .Susuz kalırlarsa nasıl büyürler dimi . Eşim bahçe işlerini hiç mi hiç sevmezdi , benim merakım hevesim onuda bu aşka getirdi benim kadar olmasa da .Dün şaşırdım kaldım çiçeklerin resimlerini çekicem diye boylu boyunca taşların üzerine yerlere yattı .
Burada da kimseye birakmıyor sulama işini .Bana bile ....:rolleyes:
160437
Ordan tavukcuklarına bakıp gülümsüyor .Sularken tavuklarını da gözlemliyor bi yandan .Çok marifetlidir benim eşim :D
160438
finduk52
27-05-2010, 09:54
Bu köşeye küçük bir şelale yapmayı planlıyoruz.Bunun için gerekli olan malzemeleri toparlamaya başladık bile . Bir kaç güne yapım aşamaları ve bitmiş halini eklerim inşaallah.
160439
finduk52
28-05-2010, 01:28
Huriye ablacığım bende oraya çok yakışacağını düşünüyorum. Oturduğumuz yerin tam karşısında kalıyor o köşe.
Biraz uzak olması da daha iyi olacak. Kenarlara dizeceğimiz dere taşlarının aralarına da küçük lambalar yerleştirdiğimiz zaman akşamları da görsel olarak güzel olacağını düşünüyorum.
Adalet Yağcı
28-05-2010, 13:49
Sevgili Finduk, geçen sene ağlaşıyordun "bu bahçeyi nasıl güzelleştirsem" diye :)
Bakıyorum da çok hızlı yol almışsın, tabi eşinin desteğini de inkar etmemek lazım, çok yardımcı olmuş, bahçe sulamak kolay mı :)
Her şey yerini bulmuş, clematisler, güller, ortancalar ve hele lupinler harika.
Ben şunu anladım ki, çiçeklerin büyük çoğunluğu çok sıcak havadan hoşlanmıyorlar, bu nedenle şanslısın, clematislerin çok güzel açmış, çiçekleri geçtikten sonra üzüerinde 1-2 tohum kapsülü bırakıp diğerlerini kopart ki, bitki enerjisini büyümeye versin.
Gerçekten çok güzel bir bahçe olmuş, ellerinize sağlık, gelişmelerini sık sık fotoğrafla, bizler de görelim bu güzellikleri.
finduk52
29-05-2010, 17:55
Sevgili Adalet ablacığım,
Yorumun için çok teşekkür ediyorum , yavaş yavaş yapmak istediklerim gerçekleşiyor şükürler olsun. Ama yeni yeni planlarda gelişiyor bu arada.
Üzüm bağının oraya barbekünün yanından itibaren bir sıra taş söküp çiçeklik yapmak istiyorum. Eşimle onun mücadelesini veriyorum bu ara. Ona kalsa yeter bu kadar çiçeklik bana kalsa sadece oturma yeri kalsın gerisi olduğu gibi toprak olsun hep çiçek dikeyim.
Ama bu düşüncemi bilse artık daha neler der bilemiyorum :) Ben şimdilik 1 sıra taştan başlayayım da gerisi Allah kerim :D
Clematislerle ilgili verdiğin tavsiyelere uyacağım. Sevgili Adalet ablacığım bizim sizlerden öğreneceğimiz daha çook şey var. İyi ki varsınız bu siteyi ve sizleri çok seviyorum.
ciceksever70
29-05-2010, 19:41
Sevgili Finduk gercekten cok yol almissiniz bu sene. Lupinler her yil daha da büyür sizi üzmet alt yapraklarini kesmekten cekinmeyin. Benim merak ettigim biz neredeyse bütün yaz bahceyi hic sulamiyoruz sürekli yagan yagmurlardan dolayi. Size pek ugramiyor galiba yagmurlar. Sevgiyle kalin.
finduk52
29-05-2010, 20:42
Sevgili çiçeksever70 , Lupinlere eşim özellikle bayılıyor aramızda onun ismi ''senin çiçek'' :) İlk defasında nerden geldiğini bile anlamadık sanırım kendiliğinden çıktı. Her senede kendiliğinden çıkıyor. Geçen sene tohumlarını topladığım halde hiç ekmedim ama o daha da çoğalarak büyüyor.Gerçekten çok kanaatkar ve güzel bir çiçek.
Hollanda da hava durumları çok gelgitli oluyor sevgili çiçeksever.Bir bakarsın 1 hafta oldukça sıcak olur (geçenlerde 27 dereceye kadar çıkmıştı) Bir bakarsın yağmur suyu bidonları dolup taşar. Topraklarımız sonradan doldurma toprak olduğu için geneli kumludur. Bu yüzdende suyu tutmaz pek. Böyle olunca da 3-4 gün yağmur yağmayınca sulamazsan hemen boyunlarını büküyor çiçekler sebzeler.
Yarın gök gürültülü yağmur yağacakmış meteorolojiden alınan bilgiye göre , aman yağsında bahçeler suya kansın.
ciceksever70
30-05-2010, 08:06
Demek ki ayni iklimi yasiyoruz sevgili Finduk cünkü bizde de gecen hafta cok sicakti insanlar havuzlara yüzmeye gitti. Ama bizim sansimiz mi sanssizlik mi bilmem topragimiz cok su tutuyor yagmur sonrasi suyu iyice cekip kurumasi neredeyse iki gün aliyor. O yüzden yagmur bidonlarini sadece balkon ciceklerine kullaniyorum. Tabii yas toprakta salyangoz da hic eksik olmuyor. Sabah sabah kayinvalidemin tohumlarini Istanbul´dan gönderdigi canim salataliklarimin ikisini yemisler.
finduk52
08-06-2010, 15:19
Güzel güllerle tekrar merhaba bahçe dostlarım ..
160440
160441
160442
160443
160444
finduk52
08-06-2010, 15:24
Şakayık..
160445
Anemonelar hala açmaya devam ediyor..
160446
Clematislerim..
160447
160448
Adalet ablacığım bu sana ...
160449
finduk52
08-06-2010, 15:28
Petunialar coştu ...
160450
Bu da fanatik petunia
160451
160452
Papatyalarım açmaya hazırlanıyor ..
160453
finduk52
08-06-2010, 15:36
Önceki mesajlarımda küçük bir şelale yapmak istediğimizi yazmıştım.İşte resimleri. Artık şırıl şırıl su sesi ile bahçede oturmak daha güzel oluyor.Sanki bir dere kenarındaymış gibi ..
160454
160455
160456
160457
Garajın duvar dibinede çiçeklik yaptım. Çiçekler çoğalınca yer yetmez oldu ilaveler yapıyorum eşime rağmen :D
160458
Sevgili finduk52,yine her şey harika ama maviş çok güzel bayıldım.
finduk52
08-06-2010, 15:42
Çok teşekkür ederim sevgili Sevim ablacığım, mavişlerden bu sene nasipse çiçekliklerin kenarı boyunca olduğu gibi dikmek istiyoruz. Bunun içinde epeyi bir maviş almam gerekicek.
Tam dinlenme köşesi olmuş çok beğendim.Güle güle kullanın çiçeklerinizde çok güzel.
Hepsi çok güzel ama Campanula muhteşemmiş. Şakayık ta çok güzel çiçeklenmiş. Her köşe başka güzel, elinize sağlık.
Bir kere tohumdan uzun boylu olan Çan Çiçeği yetiştirdim ama çiçek ömrü çok kısaydı. Bu türün çiçek ömrü nasıl? Bir kere bu zamanlarda mı açar tüm yaz çiçeklenmeye devam mı eder?
Ben bu bahçeyi çok sevdim:D Çok güzel olmuş
Adalet Yağcı
08-06-2010, 22:00
Sevgili Finduk, inanılmaz güzellikteki campanula fotoğrafları için çok teşekkür ederim.
Gerçekten tablo gibi, inşallah benim tohumdan yetiştirdiklerim de sizinki kadar güzel açarlar, bu güzelliği yaşatmak lazım, müthiş bir şey.
Şelale de çok güzel olmuş, testiden su akması güzel, ayrıca bahçe çok derli toplu ve çok canlı görünüyor.
Ellerinize sağlık, fotoğrafları da çok beğeniyorum, değişikliklerden haberimiz olsun :)
Sevgiler.
finduk52
09-06-2010, 08:38
Sevgili fmerry çok teşekkür ederim. Sevgiler.
finduk52
09-06-2010, 08:44
Sevgili Limon ,
Çok teşekkür ediyorum öncelikle. Campanulaların çiçek ömrü pek kısa olmuyor biten çiçeklerinin yerini yenileri dolduruyor farkına varmadan. Tamamen bitincede kurumuş çiçeklerini budamıştım ben geçen sene.
Tavsiye ederim gerçekten bordur olarak muhteşem bir çiçek. Ayrıca kırılan dalları olmuştu onlarıda toprağa sokmuştum. Minicik dalları öyle çabuk tutuyor ki. O minik dalların üzerinde bile çiçekleri var.
finduk52
09-06-2010, 08:45
Sevgili Sevim ablacığım çok teşekkür ederim. Her zaman beklerim.;)
finduk52
09-06-2010, 08:53
Sevgili Adalet ablacığım,
Çok teşekkür ederim. Çok şükür yavaş yavaş birşeyler oluyor. Bu campanulaları askılı saksılarada dikmişler gördüm. Çok da güzel duruyordu. Her şekile uyum sağlayan çok güzel bir çiçek.İnşaallah senin tohumdan çıkanlarda bunlardandır ablacığım. Eğer değil ise de Türkiye ye gelirken getirmek isterim sana. Oradan da artık ya kargoyla ya da İstanbul a gelme ihtimalin olursa bir şekilde ulaştırırdık.
Adalet Yağcı
09-06-2010, 08:58
Canım, oralardan taşımak çok zor olur, bekleyelim görelim bakalım benimkileri, inşallah bu sene açarlar.
Soğuğa dayanıklı olduğunu söylemiştin yanılmıyorsam, bu yüzden saksıları bahçeye geçirdim.
Tohumla uğraşmak çok zor, bu hale geldikten sonra kaybetmek istemem.
Bir tanesini ben de askılı saksıda düşünüyorum.
finduk52
09-06-2010, 23:45
Adalet ablacığım , senin tohumunu ektiğin campanula farklı bir çeşidi. İnşaallah oda soğuklara dayanabiliyordur. Aslında google dan araştırmak lazım oda dayanırmı soğuklara.
Sevgili finduk52 bahçen çok güzel şelalene bayıldım .Güllerin petunyaların clamantisin hepsi harika hele sevgili Adalet hanıma armağan ettiğin o ne güzellik kocaman bir maşallah diyorum .
finduk52
10-06-2010, 00:00
Çok teşekkür ederim sevgili Hhatice. Sizlerin yorumları insana ayrı bir şevk veriyor
Kucak dolusu gül kokulu sevgiler :)
finduk52
10-06-2010, 00:07
Campanula çeşitlerinden nette gördüğüm birkaç çeşidinin resimleri , çok güzeller..
160370
160371
160372
160373
finduk52
10-06-2010, 00:07
160374
160375
160376
160377
Ben bunların hepsinden istiyorum.
finduk52
10-06-2010, 08:40
:) Huriye ablam , şu 4. mesajdakinden ve sondaki beyaz olandan komşum bahçesine dikti geçenlerde . Kışa dayanıklı demişler . Bakalım nasıl geçirecek kışı:confused:
finduk52
10-06-2010, 08:53
Bugün doğum günüm , şimdiye kadar hiç kimseden hediye isteğinde ya da siparişi vermemiştim. Ama bu sene zincirleri kırıp açık açık söyledim eşime çocuklarıma :D
Bana başka birşey almayın ben çiçek istiyom çiçek hatta gül olsun ama köklü olsun dedim :D Eşimin hediyesi biraz daha ağır olmalı dimi :D '' sen beni seraya götür yeter dedim '' bugün seraya gidecekmişiz eşimle ben istemiyorum o götürüyor dermişim :D
Şimdiden çiçeklerin hayaline başladım. Güllerin çoğu açmıştır seralarda . Campanula çeşitlerine de bakılacak ,ayrıca tohum bakılacak. Ha bir de beyaz papatyalara bakacağım , ön bahçeme istiyorum şu iri açan papatyalardan. Tohum alıp ekmiştim ama fidelerinden anladığım kadarı ile irilerinden değil. Yaprak yapısı farklı.
Doğum günün kutlu olsun .Sağlıklı nice uzun yıllar yaşa ,eşinle çocuklarınla:)
Bu yeni yaşında bol çiçeklerin olsun sen onlara baktıkça onlar sana çiçekleriyle teşekkür etsinler .İyi ki doğdun finduk52 yeni yaşın kutlu olsun :)
Adalet Yağcı
10-06-2010, 11:06
Sevgili Finduk, 193. mesajdaki campanulaların hepsi de süper, 192. dekiler de çok güzel.
İnşallah bu günü hayal ettiğinden daha güzel yaşarsın, kucak kucak çiçeklerle mutlu dönersin evine.
Doğum günü kutlama (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=655981&postcount=2938)n ilgili başlıkta.
Tatlı Finduk'um, iyi ki doğdun, iyi ki tanıdık seni. Güzel bahçende onyüzbin çiçekle sağlıklı bir yaşam diliyorum sana. Serayı eve taşırsın bugün , biliyorum :)
finduk52
10-06-2010, 12:07
Sevgili Hhatice ablacığım ne güzel temenniler bunlar çok teşekkür ediyorum.:)
Adalet ablacığım o konuyu yeni farkettim gerçekten foruma girince çiçeklerin büyüsünden bakamamışım görememişim . Çok teşekkür ediyorum çiçek ablam o güzel dileklerin için. ;)
Sevgili Maki ablacığım çok teşekkür ediyorum , ben de iyi ki tanımışım sizleri . Bu arada beklenen an !! eşim geldi . Ben şimdi jet hızıyla çıkıp hazırlanıyorum. Kucağım dolu dönmek dileği ile . Nasıl da bilir eşim beni akşama ancak döneriz diyor seradan:D
Sevgili Finduk yaş gününü kutlar,ailenle birlikte mutlu, huzurlu, sağlıklı, bol çiçekli ömürler dilerim.
Bahçendeki çiçeklere bayıldım, hepsi birbirinden güzeller. Huriye hanımın dediği gibi campanuların hepsine sahip olmak isteği oluşuyor. Sevgiler.
günebakan
10-06-2010, 13:47
Sevgili Finduk doğum günün kutlu olsun İnan hepimiz aynıyız ben de hediye alacakları zaman bana çiçek alın yeter diyorum. Campanulalar çok güzelmiş özellikle katlı olanlar:)
nurcanaybay
10-06-2010, 18:55
Her yıl daha çok çiçeğiniz olması dileği ile çok uzun sağlıklı yıllar ....
Bu ara da katmerli mor olanına bayıldım ,bulursanız onu da aldırın :)
finduk52
11-06-2010, 12:33
Sevgili Fatoş ablacığım çok teşekkür ediyorum. Senin çiçeklerinde ayrı bir güzel ablacığım . Kısa gezintiler yaptım bahçende ama en kısa zamanda ayrıntılı bir gezinti yapacağım. Kucak dolusu sevgiler gönderiyorum.
Sevgili günebakan , bakalım bizim bu çiçek sevdamız nereye varacak :)) bahçe dün aldıklarımla birlikte müthiş doldu . 2 tane mis kokulu gül aldım dün. Gidip gelip kokusunu içime çekiyorum. 2 saksı papatya ön bahçe için, 2 büyük saksı yer minesi ve 1 askılı saksıda begonya aldım .
Resimlerini çekip ekleyeceğim en kısa zamanda . 1 tane elma ağacı 1 tanede kivi hediye geldi komşumdan .Çok mutlu oldum.
Çok teşekkür ediyorum sevgili günebakan, kucak dolusu sevgiler gönderiyorum.
Sevgili Nurcan ablacığım çok çok teşekkürler .Burada katmerli minik çiçekleri olan bir campanula görmüştüm bir ara ama o ev çiçeği idi . Bu resimdeki sanırım bahçe için çiçekleride daha iri. Bulursam kaçırmam . Sevgiler gönderiyorum ..
finduk52
14-06-2010, 12:39
Bahçemden yeni düzenlemeler ile birlikte yeni resimler ..
Pembe gülüm ...
160378
160379
İlk açan tomurcukları artık solmak üzere ama uzun süre kalıyormuş dalında. Çokta iri bir gül.
160380
160381
finduk52
14-06-2010, 12:43
Bu tatlış sarmaşık gülüm resminde tam bir pembe renkti. Ama açınca lila bir renk çıktı ortaya. Üstelik kokuluymuş etiketinde yazmıyordu kokulu olduğu.
160382
160383
160384
Kartındaki rengi böyle ..
160385
finduk52
14-06-2010, 14:03
Geçenlerde laleler geçtikten sonra o tepelerindeki yumru nedir diye merak etmiştim.Meraktan açıp bakmıştım içlerine.
160386
160387
finduk52
14-06-2010, 14:08
Doğum günü hediyesi güllerim..
160389
160390
160391
160392
160393
finduk52
14-06-2010, 14:15
Yer mineleri askılı saksıda ..
160395
160396
160397
160398
160399
finduk52
14-06-2010, 14:16
160400
160401
160402
160403
finduk52
14-06-2010, 14:19
160139
160140
160141
160142
Piilu nun tomurcuğu açmaya başladı ama katmersiz.
160143
finduk52
14-06-2010, 14:26
Diğerleri tomurcukta ...
160144
160145
John paul II uzamaya devam ediyor ama hala çiçek açmadı..
160146
Sneew Queen çok şükür kendi renginde açabildi..
160147
Hagley hybrid tomurcuklarını açmaya devam ediyor..
160148
finduk52
14-06-2010, 14:32
Tohumdan diktiğim gelincikler daha tomurcukları yok ..
160149
Bu çiçekleri merak ediyorum nasıl açacaklar. Komşum verdi bir arkadaşından almış . Ne olduklarını bilmiyorum.
160150
Geçen gün seraya gittiğimde arabayı park ettiğimizde baktım yerde kırılmış bir dal minik çiçekli petunya. Aldım hemen eve gelince toprağa daldırdım bakalım tutacakmı. Bu pet şişe uygulamasını sanırım sevgili dağ çiğinde görmüştüm.Kopya çektim .:D
160151
Hanımelinin kokusuna dayanamıyorum , her yanından geçişimde mutlaka koklamak istiyorum.
160329
160330
finduk52
14-06-2010, 14:39
Sarkan petunya fidelerim. Sanırım artık şaşırtmalık oldular .
160331
Ve yine güllerim..
160332
160333
160334
160335
finduk52
14-06-2010, 14:40
160336
160337
Bu gülüm geçen seneki kadar kocaman açmadı neden acaba ..
160338
160339
finduk52
14-06-2010, 14:46
Bu cimcimeyi geçen sonbaharda çeliklemiştim. Kırmızı sarmaşık gül. Bu yaz boyuna bakmadan iki tane tomurcuk vermiş..Görseniz minicik boyuyla maskot gibi..
160340
Baklalarımdan aldığım ilk ürün ..
160341
Doğum günü hediyesi gloxinialar ..
160342
Beyaz lilium da doğum gününde hediye geldi. Sağolsunlar çiçek hastası olduğumu bildiklerinden gelenler çiçek getirdiler. Birde elma ve kivi ağacı gelmişti .
160343
Geçen sene aldığım bardak menekşelerimi mutfak camının önüne dizdim.
160344
finduk52
14-06-2010, 14:53
Bahçede ufak tefek düzenlemeler. Güneş vurduğundan çok net çıkmamış sanırım . Daha güzel fotoğraf çektiğimde yine eklerim ileri ki günlerde ..
160345
Buraya aslında ahşap masa ve sandalyeler istiyorum, oda olacak inşaallah ileride ..
160346
160347
160348
160349
Adalet Yağcı
14-06-2010, 18:02
Bahçe güzelleştikçe güzelleşiyor, kıskandıracak hale geldi.
Güller mükemmel, hele buna (http://img534.imageshack.us/img534/5224/foto778.jpg)bayıldım.
Sevgili Finduk'cuğum, inan gezmekten çok büyük keyif aldığım bahçelerin başında geliyor senin bahçen.
Bir yıl sonraki güzelliğini hayal bile edemiyorum.
Güllerin formları ne kadar da güzel, neden bizde böyle mükemmel güller yetiştiremiyoruz, topraktan mı, havasından mı, suyundan mı?
Ellerine sağlık canım, bol bol fotoğraf çek, bizleri bu güzelliklerden mahrum etme.
Sağlıcakla otur güzel bahçende, keyifli bir yaz geçir.
nurcanaybay
14-06-2010, 20:31
Ben de aynen böyle düşünüyorum :))
Hepsi çok sağlıklı ,rengarenk ,tertemiz .Clematis' ler de duvarları sardığın da seyrine doyum
olmayacak.Tadını çıkarın.
Minarislim
14-06-2010, 21:14
Sayın finduk 52;Abartısız bir sattir bahçenizde geziyorum.Taa baştan başladım.Harika görsel bir şölen izledim. Elinize ,emeğinize sağlık.Gurbet elde harikalar yaratmışsınız.Anadolu motiflerle bezenmiş köşeniz çok güzel olmuş.Anadoludan Hollandaya kucak dolusu selamlar,saygılar.
dağ çiği
14-06-2010, 22:15
Sevgili finduk çiçeklerin çok güzeller.Bahçen her baktığımda başka bir güzel oluyor.Peştamallarda çok yakışmış Karadenizlisin her halde bizim aslımızda oralardan.Pet şişeyle gölgede ne ektiysem tuttu.İnşallah senin çiçeğinde tutar.Bu arada doğum günün kutlu olsun.Allah sağlıklı huzurlu nice doğum günleri yaşatsın sana haa bol çiçeklii de olsun. Çok güzel hediyeler gelmiş hepsini güle güle büyüt.
dağ çiği
14-06-2010, 22:20
Bu da benden doğum günü hediyesi.
finduk52
15-06-2010, 09:30
Bahçe güzelleştikçe güzelleşiyor, kıskandıracak hale geldi.
Güller mükemmel, hele buna (http://img534.imageshack.us/img534/5224/foto778.jpg)bayıldım.
Sevgili Finduk'cuğum, inan gezmekten çok büyük keyif aldığım bahçelerin başında geliyor senin bahçen.
Bir yıl sonraki güzelliğini hayal bile edemiyorum.
Güllerin formları ne kadar da güzel, neden bizde böyle mükemmel güller yetiştiremiyoruz, topraktan mı, havasından mı, suyundan mı?
Ellerine sağlık canım, bol bol fotoğraf çek, bizleri bu güzelliklerden mahrum etme.
Sağlıcakla otur güzel bahçende, keyifli bir yaz geçir.
Sevgili Adalet ablacığım senden bu sözleri duymak beni çok onurlandırdı. Çok teşekkür ediyorum. Senin cennet köşesi bahçenin yanına bile yaklaşamaz bu bir gerçek ablacığım.
Kayınvalidem geçen gün artık çiçek miçek alma kıskanmaya başladım dedi şakayla (oda çok sever çiçekleri).:D
Ablacığım o gül henüz yeni geldi bakalım seneye benim elimden nasıl olacak bu kadar güzel olabilecek mi. Ben sizlerin güllerini çiçeklerini görerek benim çiçek aşkım depreşti inan.
Hala yapmak istediklerim bitmedi bitmesinde , şimdi yeni bir fikir oluştu bende hani ortadaki taş alan var ya orayı çim hayal ediyorum şimdide , şöyle yemyeşil ...
Eşim o kadar taşıdık canımız çıktı şimdide çıkaralım deme diyor.Dedim biz çim yapalım ben hergün onar onar taşır 1 haftaya bitiririm dedim. Ama ne kadar güzel olurdu değilmi piknik masası salıncak çimlerin üzerinde , oturduğumuz yerden kömürlük kapısına kadar çimlere gömülü yürüme yolu.
Ama ondan önce yapılması acil olan başka şeyler var. Mesela yağmur suyu bidonu yan duvara taşınması gerekiyor böyle çok sırıtıyor.Yan duvarın oraya minik bir mutfak tezgahı ve lavabo sebzeleri orada yıkamak için. İlk sırada bu işler var . Yavaş yavaş inşaallah.
Tekrar teşekkürlerimi sunuyor kucak dolusu sevgiler gönderiyorum ablacığım ..
finduk52
15-06-2010, 09:32
Ben de aynen böyle düşünüyorum :))
Hepsi çok sağlıklı ,rengarenk ,tertemiz .Clematis' ler de duvarları sardığın da seyrine doyum
olmayacak.Tadını çıkarın.
Sevgili Nurcan ablacığım çok teşekkür ediyorum.Siz ustalarımın yorumları benim için hakikaten çok önemli.Bende Clematislerin büyüyüp sardığını hayal ediyorum. Seneye inşaallah biraz daha kaplamış olacak duvarları.
Kucak dolusu sevgiler ..
finduk52
15-06-2010, 09:37
Sayın finduk 52;Abartısız bir sattir bahçenizde geziyorum.Taa baştan başladım.Harika görsel bir şölen izledim. Elinize ,emeğinize sağlık.Gurbet elde harikalar yaratmışsınız.Anadolu motiflerle bezenmiş köşeniz çok güzel olmuş.Anadoludan Hollandaya kucak dolusu selamlar,saygılar.
Sevgili Minarislim ,çok teşekkür ediyorum ne güzel şeyler yazmışsınız.Sizin bahçenizde güzel ayrıca maharetli bereketli ellerinizle bizlere daha ne güzellikler sergileyeceksiniz kimbilir.
Hollanda dosthane selamınızı aldı çok teşekkür ediyorum. Bizlerden de sizlere kucak dolusu sevgi ve selamlar.
Adalet Yağcı
15-06-2010, 09:46
Finduk'cuğum, çim harika olur, geçen sene orta bölüme diktiğim üzümleri söküp tekrar çim ekmeyi kafama koymuştum ben de.
Ama, yaylada su sorunumuz var, bu yüzden vaz geçtim.
Bahçenin tüm güzelliğini öne çıkarıyor çim, biraz yorulacaksın ama sonuç seni çok mutlu edecektir, üzerinde piknik masası ve salıncak, oh...bundan güzel ne olabilir?
Çimlerin kenarına düzgün sıralar halinde Aubrerata(obrizya)ekersen İlk baharda manzara muhteşem olur, aubreratalar çok yıllık, ya da campanula dikersin.
Yeşilin üzerinde ne ekilirse ekilsin kusursuz görünecektir, hadi gayret, taşları boşaltmaya başla, yakın olsak yardıma gelirdim :)
finduk52
15-06-2010, 09:50
Sevgili finduk çiçeklerin çok güzeller.Bahçen her baktığımda başka bir güzel oluyor.Peştamallarda çok yakışmış Karadenizlisin her halde bizim aslımızda oralardan.Pet şişeyle gölgede ne ektiysem tuttu.İnşallah senin çiçeğinde tutar.Bu arada doğum günün kutlu olsun.Allah sağlıklı huzurlu nice doğum günleri yaşatsın sana haa bol çiçeklii de olsun. Çok güzel hediyeler gelmiş hepsini güle güle büyüt.
Sevgili dağ çiği, çok teşekkür ediyorum. Eşimi bıktırmadan devam edebilirsem daha çok şeyler yapmak istiyorum . Ama laf aramızda yapılınca onunda hoşuna gidiyor beğeniyor. Geçenlerde baktım ki çiçeklerin resimlerini en güzel haliyle çekebilmek için taşların üzerine yerlere yatmış kendisinden beklenilmedik bir eylem :D Bu ağaçlar netin başarısıdır. Hiç ilgisi alakası olmayan insanları bile nasılda ilgiye teşvik ediyor .
Ben baba tarafımdan dedelerimden Trabzon of kökenli , Fatsa Ordu da doğmuş fakat İzmit te büyümüş şimdi ise Hollandada ikamet etmekteyim. Yurdumun heryerini çok seviyorum ama yeşil doğa harikası karadenizimi ayrı seviyorum. Bir taraf masmavi deniz bir taraf yemyeşil çaylıklar fındık bahçeleri çeşit çeşit meyve ağaçları bolluk bereket .
Pet şişe uygulamasını sende gördüğümde çok hoşuma gitmişti . Akıl akıldan üstündür derler , gerçekten öyle . Bu uygulamayı bizlerle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum kendi adıma .
Rabbim o güzel günleri hep beraber yaşamayı nasip etsin inşaallah. Güzel dileklerin içinde ayrıca teşekkür ediyorum.
Kucak dolusu gül kokulu sevgi ve selamlar ..:)
finduk52
15-06-2010, 09:53
Bu da benden doğum günü hediyesi.
Sevgili dağ çiği benim callaları çok sevdiğimi biliyorsun herhalde , bu güzel hediye için çok ama çok teşekkür ediyorum :) .
finduk52
15-06-2010, 09:57
Finduk'cuğum, çim harika olur, geçen sene orta bölüme diktiğim üzümleri söküp tekrar çim ekmeyi kafama koymuştum ben de.
Ama, yaylada su sorunumuz var, bu yüzden vaz geçtim.
Bahçenin tüm güzelliğini öne çıkarıyor çim, biraz yorulacaksın ama sonuç seni çok mutlu edecektir, üzerinde piknik masası ve salıncak, oh...bundan güzel ne olabilir?
Çimlerin kenarına düzgün sıralar halinde Aubrerata(obrizya)ekersen İlk baharda manzara muhteşem olur, aubreratalar çok yıllık, ya da campanula dikersin.
Yeşilin üzerinde ne ekilirse ekilsin kusursuz görünecektir, hadi gayret, taşları boşaltmaya başla, yakın olsak yardıma gelirdim :)
Ablacığım senin verdiğin enerji ile ben dağları delerim vallahi . Şu minik tezgah lavabo ve yağmur suyu bidonu yerini bulsun , inşaallah ondan sonra başlayacağım çim işine. Yanlız niyetim hazır çim kullanmak eğer bütçemizi aşmazsa.
Obrizyaları merak ettim şimdi , hemen araştırmaya başlayacağım.
finduk52
19-06-2010, 17:53
Annemin gönderdiği Latin çiçeği . Annem sarmaşık gibi sardığını söylemişti ama benim pek ümidim yok saracağından. Boyu daha minicik ama çiçek açmaya başladı bile ..
Saracak diye sevgili Adalet ablamın gönderdiği suzanlarla birlikte sarma telinin etrafına dikmiştim .Gerçi suzanlarda yeni başladı sarmaya .
160350
160351
finduk52
19-06-2010, 17:56
Sakız sardunyalar coştu ..
160352
160353
Zambaklarım henüz açmadı ama bugün yarın açarlar artık. Gözüm heyecanla onların üzerinde ..
160354
finduk52
20-06-2010, 23:11
Hediye gelen liliumların tomurcuklarıda açınca görüntülemeye değer olduğunu düşündüm.
160355
Biber ve marul fidelerim bugün sebze bahçemde yerlerini aldılar.
160356
160357
finduk52
20-06-2010, 23:15
Sundavil açmaya devam ediyor . Yanlız birşey dikkatimi çekti tam güneşi sevmiyor benim gözlemlediğim. Tam güneşte çiçekleri canlılığını kaybetti benimkinin. Bu yüzden yarı gölge bir yere aldım onu.
160358
160359
160360
finduk52
20-06-2010, 23:19
Bu aslında minyatür gül. Geçen sene minik saksılarda aldığımda daha küçük açmıştı gülleri. Bu sene daha büyük çapta açıyor. Rengi çok ilgimi çekmişti , kiremit rengi .
160361
160362
finduk52
20-06-2010, 23:23
Küpeliler açtıkça açıyor ....
160363
160364
Kaç yıldır bahçemde olan pembe gülüm sanki yanına diktiğim sarı güllerden etkilenmiş gibi . Her sene pespembe açardı . Böyle birşey olabilir mi acaba , güllerde yanındaki diğer renk güllerden etkilenebilir mi acaba ? Ya da açınca yine pembeye dönecek mi ... Sabırsızlıkla tamamen açmasını bekliyorum.
160365
finduk52
20-06-2010, 23:27
Bugünlük son olarak birşey sormak istiyorum . Acaba bu bitkiyi tanıyan var mı ? Yabani ota benzetemedim. Ama böyle bir çiçekte ektiğimi hatırlamıyorum. Sizce ne olabilir bu ? Bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum..
160366
160367
dağ çiği
20-06-2010, 23:42
Sevgili finduk,çiçeklerine bakmaya doyamıyorum inan.Şu güzel bu güzel diyemiyorum hepsi birbirinden güzel.Bahçenin düzeni tertipi o tuğla duvarr çok güzeller yaa.Güle güle sağlıklı günlerde büyüt hepsini.Gala çiçeğini sevdiğini bahçeme ziyaretinde yazmıştın.Keşke yakın olaydıkta sana kökünden yolluyaydım.Sorduğun bitkiyi bende ota benzetemedim sökmeyin bakalım ne çıkıcak.
finduk52
21-06-2010, 09:51
Çok teşekkür ederim sevgili dağ çiği o güzel yorumların için. İnşaallah izine geldiğim bir zamanda uygun düşerse ziyaret etmek isterim sevgili dağ çiği. Geldiğim zaman İzmit e geliyorum. Annemler oradalar.Kucak dolusu sevgiler gönderiyorum.
finduk52
21-06-2010, 09:52
Bir kaç hafta önce 6 tane galla çiçeği soğanı almıştım seradan , ön bahçeye ekmiştim. Filizlenmeye başlamışlar . Ama benim aldığım gallalar beyazdı paketinde. Filizlenenler ise benekli yapraklı. Endişelenmeye başladım şimdi benimkiler beyaz değilmi diye . Renklileride çok güzel tabii ki ama ben saf asil beyazını istiyordum.
Acaba benekli yapraklı beyaz açan galla varmıdır yoksa bunlar beyaz değilde renklimi ?
160368
160369
Finduğum, bahçen çok güzel olmuş daha da güzelleşiyor. Sen izne gelince ben o bahçeye bahçıvan olarak geleyim.
finduk52
21-06-2010, 19:21
Sen bahçıvan değil onur misafirimiz ol ablacığım benim. Çok teşekkür ediyorum kucak dolusu sevgiler gönderiyorum sizlere..;)
finduk52
21-06-2010, 19:23
Acaba galla ve ismini bilmediğim bitki hakkında fikri olan yok mu ? Galla hakkında soğanlı bitkiler bölümünde de sordum ama ya kimse bakmadı ya da bilen olmadı ..:confused:
nurcanaybay
21-06-2010, 20:25
[QUOTE=finduk52;661696]Bugünlük son olarak birşey sormak istiyorum . Acaba bu bitkiyi tanıyan var mı ? Yabani ota benzetemedim. Ama böyle bir çiçekte ektiğimi hatırlamıyorum. Sizce ne olabilir bu ? Bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum..
Kasımpatı'nın yaprağına çok benziyor ,isterseniz sökmeyin biraz daha bekleyip emin olun derim.
Benim gördüğüm, beyaz galla'ların beyaz açanların da yaprak formu daha düz ve beneksiz oluyor ...ben oyumu beyaz olmadığın dan yana kullanacağım :)
Minarislim
21-06-2010, 22:09
Merhaba iyi akşamlar. Bu fotoğraftaki çiçek olabilirmi? yapraklarını parmaklarının arasında hafifçe sürtünce parmaklarınızdan güzel bir koku yayılıyormu?
finduk52
22-06-2010, 08:31
Sevgili Nurcanaybay cevabın için çok teşekkür ediyorum. Dün soğanını aldığım seraya gittim yeniden . Aldığım paketlerden daha vardı , yaprak yapısını göstermiyordu resimde ama tekli pakette satılan bir başka pakette beyaz açmış benekli yapraklı olanını gördüm. İnşaallah bir yanlışlık yoktur da bunlarda beyazdır.
İsmini bilmediğim bitki ise kasımpatı değil sevgili Nurcanaybay, bunun yaprakları daha yumuşak ipekimsi gibi .Bekliyorum bakalım bir iki yaprak sonra tomurcuk gördüm .
Çok teşekkür ediyorum ilgin için . Sevgiler gönderiyorum.
finduk52
22-06-2010, 08:34
Hayırlı sabahlar sevgili Minarislim.Malesef bu da değil. Yapralarına elimi değdirdim hiç bir koku vermedi. Zaten yaprak yapılarıda değişik geldi bana . Yine de ilgin için çok teşekkür ediyorum. Belki de çiçek açtığında tanıyan çıkar.
Saygılar sunuyorum...
Ayhan Yüksel
26-06-2010, 10:36
okadar güzel ki tek keliymeyle harika güzel bir yorum yazmak icin insan şaşırıyor hangisine bakmakla hepsi bir biriinden güzelller
Adalet Yağcı
26-06-2010, 13:07
Finduk'cuğum, klasik galla değil sendeki çimlenenler, onlar böyle çilli olmuyor biliyorsun.
Ama belki de daha güzel bir görüntü yakalayacaksın, bekleyip görelim bakalım, olmadı benim bahçeden bir kök sökerim sana.
Sevgi Durul
26-06-2010, 13:52
Bir kaç hafta önce 6 tane galla çiçeği soğanı almıştım seradan , ön bahçeye ekmiştim. Filizlenmeye başlamışlar . Ama benim aldığım gallalar beyazdı paketinde. Filizlenenler ise benekli yapraklı. Endişelenmeye başladım şimdi benimkiler beyaz değilmi diye . Renklileride çok güzel tabii ki ama ben saf asil beyazını istiyordum.
Acaba benekli yapraklı beyaz açan galla varmıdır yoksa bunlar beyaz değilde renklimi ?
http://img46.imageshack.us/img46/3570/foto866.jpg
http://img21.imageshack.us/img21/7997/foto867.jpg
Sevgili Finduk52, sorunuzun cevabı. Bu galla sizin için.
156004
finduk52
28-06-2010, 22:15
okadar güzel ki tek keliymeyle harika güzel bir yorum yazmak icin insan şaşırıyor hangisine bakmakla hepsi bir biriinden güzelller
Bahçeme hoşgeldiniz sevgili Ormancı Ayhan . Çok teşekkür ediyorum güzel yorumunuz için. Tekrar beklerim :)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.