View Full Version : Finduk52 / Bahçe
finduk52
23-08-2010, 13:17
Sevgili Yücel bey , çok teşekkür ederim :) Minişlerden 2 tanesi horoz olacak sanırım. Ama tavuklarıma dokundurtmam:D
finduk52
23-08-2010, 13:19
Sevgili SDurul, Emine ablamı artık sizlerde tanıyorsunuz az çok, gerçekten hem çok becerikli hem de çok tecrübeli.
Sevgili SDurul eğer suzanlardan bulamazsanız alabilirsem tohumlarından bende gönderebilirim size.
finduk52
23-08-2010, 13:25
Bu sakız sardunyamı çok seviyorum , renkleri çok albenili .
167477
Sevgili Adalet ablacığım, bu saksıda lobelya vardı, kurumuştu. Dibine düşen tohumlardan sanırım yeniden çimlenmiş.
167478
Burada ise hüsnü-yusuf tohumları ekmiştim. Çimlendiler, birazcık daha büyüsünler şaşırtacağım.
167479
Sarmaşık pembe gülüm tek tük açmaya devam ediyor. Kokusu çok hoş, vanilya aroması gibi.
167480
Şu an bahçemde tek çiçeği olan clematisim.
167481
Sevgi Durul
23-08-2010, 13:50
Sevgili SDurul, Emine ablamı artık sizlerde tanıyorsunuz az çok, gerçekten hem çok becerikli hem de çok tecrübeli.
Sevgili SDurul eğer suzanlardan bulamazsanız alabilirsem tohumlarından bende gönderebilirim size.
Sevgili finduk teşekkür ederim, çok uzaklardasınız. Buralarda bulamazsam, yine de sana müracaat ederim. Saksıda düşen tohumlardan yeniden yeşeren lobelyandan isterdim, komşu olsaydık. Bazen düşünüyorum, ağaçlar.net üyeleri, hepimiz aynı yerde olsaydık, ne güzel olurdu diye. Kargo, posta telaşı olmazdı o zaman.
Türkiye'den Sevgiler...
Adalet Yağcı
23-08-2010, 14:56
Sevgili Finduk'cuğum, buralar yirmi günden fazladır yanıyor, kelimenin tam manasıyla kavrulduk.
Sıcaklardan sonra benim bahçemde bir şey kalmadı, çok dikkat etmeme rağmen, pek çok çiçeğim kurudu, söküp atmak zorunda kaldım.
Senin bahçene Bahar yeni gelmiş sanki, bütün bitkilerin çok canlı, clematisler için üzülme, seneye çok daha güçlü olacaklardır.
Emine hanımı tarafımdan tebrik et, buradaki sebzeleri özlemeyin, sizin yetiştirdikleriniz harika, biberler patlıcanlar çıtır çıtır görünüyor.
Bakıyorum akşam sefaları yüzünü güldürmüş, akşam üzeri yanından geçerken misler gibi kokar onlar şimdi.
Çok ilginç değil mi, bir tek kökte bütün renkleri açıyor, gördüğümde ben inanamamıştım.
Ellerine sağlık canım, Emine ablanın da tabii.
Orhan Özbilgiç
23-08-2010, 16:40
Sevgili Finduk;
Emine Hanım, dolma biberi kaçtan satıyor? Bi, soruverir misin?:p
Vallahi pes doğrusu! Değme çiftçi eline su dökemez hanımefendinin...
Sizin tüm çiçekleriniz çok iyi durumdalar. Benim Clematisler' de artık açmıyor. Demekki sezonu kapattılar.
Kadifeler gerçekten dev gibi.
Pembe gül de öyle.. Elleriniz dert görmesin. Çok güzel, çok renkli bir bahçe yaratmışsınız.
Selam ve sevgilerimizle.:)
finduk52
23-08-2010, 23:00
Sevgili SDurul , aynı şeyi bende düşünürüm hep. Keşke ah keşke ...
Kucak dolusu sevgiler ..
finduk52
23-08-2010, 23:12
Sevgili Adalet ablacığım , toparlanın gelin buraya en iyisi. Buralar oldukça serin. Bu sene doğru dürüst bir yaz göremedik. Topu topu 2-3 hafta çok güzel yaz havası oldu ama yaklaşık 1 aya yakındır hep serin gidiyor. Gerçi bazende diyorum iyiki de serin yoksa ramazan günü oruçlu çok zor olurdu bu uzun günlerde.
Çiçeklerin için çok üzüldüm ablacığım. Elimizden gelen birşey olursa ne olur söyle olurmu ? Bende diyorum ablam bu aralar fazla resim eklemiyor, sıcaklardandır diye düşünüyordum. Çok üzüldüm şimdi.:(
Emine ablama ileteceğim sözlerini ablacığım. Yeni koparılmış çıtır çıtır öyle güzel oluyor ki. Sanırım bende belediye bahçelerinden bir bahçe alacağım. Emine ablama söyledim. Forum doldurmam gerekiyormuş. Ama şartım illla ki Emine ablamın bahçesine yakın olmalı. Çalışırken yanlız olmayayım. Başımı kaldırınca görmem lazım. Yoksa tek başıma oralarda korkarım.
Oyy akşam sefaları hakikaten muhteşem ablacığım. Kokuları muhteşem. Eve girişte püfür püfür kokusu geliyor burnuma. Bir kökte farklı farklı açmasıda ayrı bir güzel. bu güzelle beni buluşturduğun için sana nasıl teşekkür etsem azdır ablacığım.
Kucak dolusu sevgiler ..
finduk52
23-08-2010, 23:24
Sevgili Finduk;
Emine Hanım, dolma biberi kaçtan satıyor? Bi, soruverir misin?:p
Vallahi pes doğrusu! Değme çiftçi eline su dökemez hanımefendinin...
Sizin tüm çiçekleriniz çok iyi durumdalar. Benim Clematisler' de artık açmıyor. Demekki sezonu kapattılar.
Kadifeler gerçekten dev gibi.
Pembe gül de öyle.. Elleriniz dert görmesin. Çok güzel, çok renkli bir bahçe yaratmışsınız.
Selam ve sevgilerimizle.:)
Sevgili Orhan ağabeyim :p gördüğüm anda soracağım.
Evet sanırım sezonu kapattı clematisler ağabeyciğim , ya da benimki bu sene toprakta ilk senesi , yerine adapte olma döneminde de olabilir. Seneye inşaallah daha kuvvetli ve uzun açarlar.
Hakikaten bahçe çok renkli oldu. Dün akşam eve girerken eşimle şöyle sırayla komşu evlerle bizim evi gözden geçirdik. Hepsi de sade yeşil bitkiler iken bizimki renk cümbüşü olmuş. Sanırım bu sene biraz arsızmı hareket ettim ne. Fazlamı renkli oldu acaba diye düşünmeye de başladım :D
Şimdi birde en arka sebze bahçeme sera alma peşindeyiz. Bir yerde buldum 2. el sera 6 metreye 3 metre . Bütün kışa dayanıksız çiçeklerimi orada toplayabilirim. Ayrıca tohumları çimlendirmek için fidelerim için çok iyi olacak. Birde sevgili Emine ablamlar camekan içinde yetiştirdi domateslerini salatalıklarını. Bahçelerde henüz olmamışken onlar topluyorlardı bile. Marul desen öyle. Çok hoşuma gitti, vallahi özenmedim desem yalan olur. Perşembe günü gidip bakacağız hayırlısı ile inşaallah.
Eşinize ve size kucak dolusu sevgi ve selamlar.:)
Cumhur Tonba
24-08-2010, 00:20
Seranın tadı bambaşkadır finduk,
Ben inan sadece yağmur sesini dinlemek, marul-soğan-maydanoz-roka ve diğer yeşilliker için 6x4x2,5 portatif bir sera kurmuştum. Org da serada idi. Çok güzel dakikalar geçirirdim. Serayı kurarsan kışın içinden çıkmak istemezsin. Kolay gelsin. Sakın vazgeçme.
finduk52
24-08-2010, 12:14
Sevgili Cumhur ağabeyim , perşembe günü inşaallah bakmaya gideceğiz bulduğum serayı. İki tane kırık camı varmış ama o sorun değil yeterki kasnağı iyi olsun. Sağolsun bu konuda sevgili İsmail ağabeyim yardımcı oluyor bize. Vallahi iyi kı varlar.
Biz bu yaz bahardan beri hep dışarıda oturuyoruz ağabeyciğim. Bahçede veranda yaptık. Yağmur yağsada rahat rahat oturup yemek yiyebiliyoruz. Televizyonu herşeyide ayarladık. Öyle alıştıkki şimdiden düşünüyorum havalar soğuyunca tekrar içeride nasıl oturacağız.
Cumhur Tonba
24-08-2010, 23:51
İnan bana, soğuk havada oturmak için bile bir çare bulacaksınız. Hele bir serayı kurun. Oraya yatakları da taşırsanız şaşırmam. O kadar güzel, o kadar şahane oluyor yani. Tepenize yağmur yağıyor. Herşey yemyeşil.
Adalet Yağcı
25-08-2010, 08:57
Yarın sera geliyor demek, şimdi sen sera da var diye bir bu kadar daha çiçek yaparsın, bence iyi de yaparsın :D
Ama dikkat!!! Sera, bahçe, oda içindekiler derken ipin ucu çabuk kaçıyor, bir de belediyeden hoby bahçesi alacaksın, tüm bunlarla nasıl baş edeceğini sormuyorum Finduk'cuğum :p
Allah gücünü arttırsın.
Sevgili finduk gözünüz aydın. Ser almak hem güzel hem de akıllıca bir iş. Daha profesyonel bakabiliyor insan. Bitki kayıpları en aza iniyor
Findukcum hadi gözün aydin çok sevindim.
Yücel Canpolat
25-08-2010, 11:03
Darısı benim başıma:)
finduk52
25-08-2010, 23:38
İnan bana, soğuk havada oturmak için bile bir çare bulacaksınız. Hele bir serayı kurun. Oraya yatakları da taşırsanız şaşırmam. O kadar güzel, o kadar şahane oluyor yani. Tepenize yağmur yağıyor. Herşey yemyeşil.
Vallahi Cumhur ağabeyciğim laf aramızda geçen gün teras sobalarına bakıyordum . Ama ben oturmak istesemde eşim oturmaz soğuklar tam gelince. Şuan bile bazen akşamları serin oluyor diye bir kaç kez içeri girelim dedi ama hırkayla battaniyeyle çözdük şimdilik olayı. İnanın şimdiden kara kara düşünüyorum ben kışın içeride dört duvar arasında nasıl oturacağım. Hiç kış gelsin istemiyorum:o
finduk52
25-08-2010, 23:55
Yarın sera geliyor demek, şimdi sen sera da var diye bir bu kadar daha çiçek yaparsın, bence iyi de yaparsın :D
Ama dikkat!!! Sera, bahçe, oda içindekiler derken ipin ucu çabuk kaçıyor, bir de belediyeden hoby bahçesi alacaksın, tüm bunlarla nasıl baş edeceğini sormuyorum Finduk'cuğum :p
Allah gücünü arttırsın.
Sevgili Adalet ablacığım, yarın nasipse bakmaya gideceğiz. Anlaşabilirsek (ki eşimin dediğine göre sesi çok tatlı yaşlı bir bayan sesiymiş, anlaşırız ümit ediyoruz) alacağız. Ama kurulması hemen olmayacak sanırım. Serayı kuracağımız yer en arka tarla. Kümesin oradan başlayacak arkaya doğru. Hoby bahçesi için sebze fidelerimi , soğuklara dayanıksız olan çiçeklerimi saksılarıyla beraber oraya koyacağım inşaallah. Fide döneminden sonrada domates salatalık orada yetiştiririz diye düşündük.
Ayrıca eşimin bir şartı var . Camekana şeftali ağacı dikecekmiş. Bende olur tabii dedim. Körün istediği bir göz Allah verdi iki göz. Zaten görüp özeniyordum o hobi bahçelerindeki camekanlardaki şeftalilere :D
Ablacığım bizim tarlanın toprağı pek verimli değil. Hiç olmuyor değil ama öyle delirmiyorda sebzeler o toprakta. Birde tarlaya ağaçlar dikmiştik.2 çeşit elma, armut, kiraz, erik, ceviz, birkaç incir ağacı . Bunlar büyüdüğü zaman zaten sebzeler gölge alanda kalacağı için hiç olmayacak. Birde yağmur yağmadığı zaman şebeke suyu ile sulamak 3 bahçeyi.. Ver senede 32,50 euro gübresi ayağına geliyor , suyu bedava hemde verimli toprak. Evime de çok yakın yürüme 5 dakika. Tabii kuralları var işte . Çok bakımlı olacak. Hiç ot olmayacak. Birde ara yolunda ufak bir yer veriyorlarmış oranın otlarını temizliyormuşsun, genel bakım yani.
Rabbim kuvvet versin yeterki. Bizde pişsin başkalarına da düşsün, etrafımda benden faydalansın.
Canım ablama kucak dolusu sevgi ve selamlar :)
finduk52
25-08-2010, 23:57
Sevgili SevimK ve sevgili Sevim4 çok teşekkür ederim.
Sevgili Yücel bey inşaallah , amin :)
Cumhur Tonba
26-08-2010, 01:13
(İnanın şimdiden kara kara düşünüyorum ben kışın içeride dört duvar arasında nasıl oturacağım. Hiç kış gelsin istemiyorum. finduk52) )
Hele sen serayı kur. Gerisi kolay.
Hayırlısı olsun sevgili fiduk52,zor ama zevkli bir uğraş Tanrım başarılı etsin :)
Amin sayın Canpolat sizden korkulur değilmi kafanıza koydunuz yakında duyarız güzel haberleri :)
fatmadundar
27-08-2010, 07:49
Finduk'cuğum hadi bakalım kolay gelsin. Önün açık olsun:p
Yücel Canpolat
27-08-2010, 09:17
Hhatice Ablam gelmiş sizi çok özledik,güzel haberleri vermenin gayreti içindeyim hiç meraklanmayın.Finduk52 Kardeşimize de serasını güzel günler le bol ürünler yetiştirmesini temenni edelim.
finduk52
28-08-2010, 03:30
Sevgili dostlar güzel mesajlarınız için çok teşekkür ederim. Seraya bakmaya gittik perşembe günü ama resimde görüp beğendiğimiz gibi çıkmadı sera. Oysa ki resimde gayet iyi görünüyordu.
Boşu boşuna o kadar yolu gittik oruçlu oruçlu. Üstelik birde aldatmaca vardı işin içinde. 6 metre uzun 3 buçuk metre geniş diye belirtilen sera çok olsa 2 ye 3bucuk 4 metre gibiydi. Bayağı kötü durumdaydı , öyle ki söküldükten sonra hasar görüp tekrar kurulamayabilirdi büyük ihtimalle .
Neyse sağlık olsun. Demek ki bu konuda bütçeyi biraz daha geniş tutmak gerek iyi birşey için. Ama üzülmedim desem yalan olur. Zaten pek keyfimde yok bu aralar Rabbim hayırlara çıkarsın inşaallah.
Sevgi Durul
28-08-2010, 03:34
Sevgili finduk, bunda da bir hayır vardır. İnşallah daha iyisi nasip olur. Sevgiler...
Sevgili finduk,üzülme sen bunu yaparsın daha iyisine layıksın sakın vaz geçme.
İlk müşterin benim canım benim hep hayalim bir seram olması.
Adalet Yağcı
28-08-2010, 15:24
Sevgili Finduk'cuğum,
Hayırdır inşallah, bir sıkıntı mı var?
Belki de oruçtan kendini iyi hissetmiyorsun, bir kaç gün ara ver, sonra yine devam edersin.
Sera için üzülme, eski bir sera sana yenisinden daha pahalıya malolurdu.
Ama sanırım sorun bu değil :(
Kucaklar dolusu selâmlar sevgiler Ana Vatan Türkiye'den.
finduk52
29-08-2010, 02:46
Sevgili SDurul moral veren mesajın için çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Kucak dolusu sevgiler .
Sevgili Sevim4 ,çok teşekkür ederim güzel mesajınız için . Fakat sanırım yanlış anlaşılma olmuş sera ile ilgili. Ticari amaçla değildi sera düşüncemiz. Daha o kadar tecrübe ve bilgiye sahip değilim maalesef. Çok fırın ekmek yemem lazım bunun için :) Bahçemizde bir köşeye kurup kışın soğuğa dayanıksız çiçekleri koymak istiyordum, baharda fideler yetiştirip , yazında domates ve salatalık dikmek istiyordum. Ama nasip işte şimdilik ertelendi. Sağlık olsun.
Kucak dolusu sevgiler .
finduk52
29-08-2010, 02:53
Sevgili Finduk'cuğum,
Hayırdır inşallah, bir sıkıntı mı var?
Belki de oruçtan kendini iyi hissetmiyorsun, bir kaç gün ara ver, sonra yine devam edersin.
Sera için üzülme, eski bir sera sana yenisinden daha pahalıya malolurdu.
Ama sanırım sorun bu değil :(
Kucaklar dolusu selâmlar sevgiler Ana Vatan Türkiye'den.
Canım ablam , bu ara biraz bunaldım galiba. Henüz hala izine gelemedim. Bahçede yapmak istediğim şeyler öylece duruyor . Yaz bitiyor, ramazanda araya girince eşimede birşey diyemiyorum şunu yapalım, vakti hiç yok bunuda biliyorum.
Bir kaç gündür de bi minicik fare huzurumu kaçırdı bahçede . Fare duvara tırmanırmış bunuda gördüm ya , nereye gideyim ben bilemiyorum artık. Ne güzel keyifli keyifli oturuyordum bahçede akşamları. Bahçeden içeri girmeyen ben eşimin zoruyla oturuyorum şimdi bahçede ama tedirgin bir vaziyette :(
Anavatanıma buram buram özlemle kucak dolusu sevgiler .
Sevgi Durul
29-08-2010, 03:35
Sevgili finduk, yapmak istediklerimi yapamadım diye üzülme, sağlık olsun, bir gün gelir hepsi olur. Ama tez zamanda farenin çaresine bak. Çizgi filmlerde göründüğü gibi sevimli değil. En kısa zamanda ana vatana kavuşman dileğiyle, sevgiler...
Adalet Yağcı
29-08-2010, 10:13
Sevgili Finduk'cuğum, hepsi bu kadarsa mesele yok.
Zaman zaman hepimizin içine düştüğü bir psikoz dönemi yaşıyorsun anlaşılan.
Unutma ki güzelim, hayat düz bir çizgi gibi devam etmiyor, yolumuzun üzerindeki her şeyi bir lütuf olarak kabul etmemiz gerekiyor.
Tabii bunu yapmak söylemekten çok farklı, yine de güçlü olmak zorundayız, minik bir fare senin keyfini kaçıramaz.
Ben mutfağımda gördüm, buna ne dersin, sonra bir kartonun üstüne biraz yapıştırıcı yayıp, üzerine de peynir koydum.
Ertsi gün minik fare tutkala yapışmış durumda debeleniyordu, öyle çaresiz ve öyle minicikti ki, çok üzüldüm, ne yapacağımı bilemedim, hatta oturup ağladım onun çaresizliğine.
Hiç endişelenme, her şeyin bir çözüm yolu vardır ama sonunda sen de benim gibi oturup ağlama :)
Tabii Vatan hasreti de ağır basıyordur, sen oralarda yalnız değilsin ki, bak Emine ablan ve tanımadığımız daha bir çok dostun var, burada ise, seni seven, her gün seni merak eden bir çok bitki delisi var :)
Kendini yalnız hissetme lütfen, bazan bir salon dolusu insanın içinde bile yapayalnız kaldığımız olur, önemli olan sağlıklı ve huzurlu olmak, gerisi hikâye...
Kucak dolusu sevgiler, selâmlar benim Vatan özlemi çeken güzel kardeşime.
Sevgili finduk52, zaman zaman hepimizde bıkkınlık ve yılgınlıkların yoğunlaştığı zamanlarımız oluyor. Belki hayat koşuşturmalarımız içinde kendimizi ihmal ediyoruz da ondan diye düşünüyorum. Allah her sıkıntımızı hayırlara vesile etsin inşallah.
Fare konusuna gelince kendinize bahçenizi dar etmeyin lütfen, muhtemelen aç kalımış bu sebeple birşeyler bulma ümidi ile gelmiştir. En ufacık ses ve çıtırtıda o sizden korkup kaçar.
Geçen yıl bizim pergulenin kiremitlerinin altına bir fare ailesi ile yerleşmişlerdi. Meğerse asmasının üzümünü yemeğe geliyorlarmış.
Bizde asmanın perguleye dayanan bölümünü kestik, bu sene yoklar.
En kısa zamanda sizinde bu sıkıntılarınızdan kurtulmanızı dilerim.
Sevgi Durul
26-09-2010, 01:28
Sevgili finduk, her zaman sitede görmeye alıştığımız arkadaşları göremeyince, doğal olarak merak ediyoruz. Bahçedeki güzel çiçeklerinin görüntülerini paylaşmaya devam etmeyecek misin? İnşallah iyisindir, bir sorun yoktur. En kısa zamanda görüşmek dileğiyle...
Kucak dolusu sevgiler...
Orhan Özbilgiç
26-09-2010, 06:43
Sevgili finduk;
Neredeyse bir aydır forumda yokmuşsun. Tatilde misiniz yoksa? Benim yoğunluktan foruma giremediğim günlerde anlaşılan tansiyonun zikzaklar çizmiş. Hobi bahçesi, fare, sera derken.
Gerçi sizler gençsiniz. Kolay kolay yorulmazsınız. Ama yinede yıprandığınız muhakkak.
Bence hedeflerinizi biraz oluruna bırakın. Yıpratmayın kendinizi. Daha önünüze çoook fırsatlar çıkacak. Herşeyin daha iyileri ile karşılaşacaksınız. Geç olsun, güç olmasın. Yaşıyor olmak bile, tek başına, her şeye rağmen çok güzel.:p
Siz biran önce yine yazmaya başlayın. O Vıcır vıcır, sevimli seslenişlerinizle sizi özledik.:)
ciceksever70
26-09-2010, 08:52
Sevgili Finduk sizi o kadar iyi anliyorum ki. Bazen benim burada ne isim var diyorum insan ne kadar da uzun yasasa yabanci bir ülke kendi ülkesi gibi olmuyor. Ama zaman icinde düzenini kurup o kadar yerlesik duruma geciyorsun ki gitmek de imkansiz hale geliyor. Bizde bu aralar secimler ve artan issizlik dolayisiyla yabanci düsmanligi iyice tirmandi siz ne alemdesiniz bilemiyorum. Biz de esimle o yüzden bahce isine o kadar önem veriyoruz burada kendimize kücük bir dünya kurduk isi gücü halledip kücük dünyamiza cekiliyoruz. O yüzden sabahlari ilk is olarak agaclar net i aciyorum biraz kendimden insanlarla bir arada olayim diye. Zaman zaman hepimiz yasiyoruz bu ait olamama durumunu. Yine de hayat güzel. Size Avusturya`dan kucak dolusu sevgiler gönderiyorum.
Adalet Yağcı
26-09-2010, 19:56
Finduk'cuğum, bak hepimiz seni özledik, bir ce deyiver artık, meraktan kurtar bizi.
finduk52
27-09-2010, 18:58
Sevgili SDurul , sevgili Orhan ağabeyim , sevgili çiçeksever ve sevgili Adalet ablacığım ,
Sizleri ve bahçemi bu ara çok ihmal ettiğimin farkındayım. Fakat bazı ailevi sorunlarımız var bu ara, bahçelerimle de çok ilgilenemedim. En kısa zamanda bu arayı kapatacağımdan emin olabilirsiniz.
Sevgili çiçeksever yabancı düşmanlığı her yerde var. Farklı gözle bakılıyorsun ve öyle davranılıyorsun. Ben buraları hiç sevmedim , sevmeyeceğimde. Ama ne yaparsın mecburen yaşıyoruz yinede. Eşimle çok hayaller kuruyoruz, 45 ten emeklilik yasası var burada ama bakalım herşeyin hayırlısı.
Asterlarım çok güzel açtılar, muhteşem görüntüsünü eklemeden olmaz. Şu an karanlık olmak üzere dışarıda da yağmur var , inşaallah yarın öbür gün yeni resimler çekip ekleyeceğim.
Sizleri çok seviyorum.
Adalet Yağcı
28-09-2010, 12:00
Hele şükür sesini duyabildik Finduk'cuğum.
Bu günlerde ben de biraz yoğunum, ayrıca Türkiye'deki bahçelerin tadı kalmadı artık tüm mevsimlikler bitti.
Asterlerin fotoğrafını merakla bekliyorum canım.
finduk52
06-10-2010, 09:23
Sevgili Adalet ablacığım işte üzeri çiçek dolan asterlarım.
Ve bahçemden diğer bir kaç görüntü ..
173930
173931
173932
173933
173934
finduk52
06-10-2010, 09:27
173935
173936
173937
173938
173939
Sevgili finduk, hoş geldin şukür kavuştuk çok güzel asterler kadife çiçeyi diyerleri.
Bahçenin tadı keldi.
Orhan Özbilgiç
06-10-2010, 14:29
''Yokluğunu hissettiğimiz bir komşumuz tatilden geri döndü.'' Diye düşünüyorum. Artık ''çatkapı'' uğrarız.:D
Ben üç haftadır İstanbul' da olduğum için, kendi bahçemden haberim yok! Ama içinde bulunduğumuz şu günlerde İstanbul' da, çiçekli bitkilerin pek keyfi kalmadı.(Kasımpatılar hariç) Ama maaşallah sizin bahçeniz hala capcanlı..
Yüreğinizde, beyninizde, bedeninizde, uzun yıllar, bahçeniz gibi ''capcanlı'' kalsın.:) Hep güzel şeyler yaşayın!
ciceksever70
06-10-2010, 14:54
Asterler cok güzel sevgili Finduk. Bu aralar bizim bahceye de asterler ve kasimpatilar renk veriyor. Iyice sonbahar renklerine büründük yagmurlar da durmak bilmiyor. Sevgiler.
finduk52
10-10-2010, 13:26
Sevgili sevim, Orhan ağabeyim ve çiçeksever çok teşekkür ediyorum.
Kadife çiçeklerim, dahlialar hatta güllerimde hala açmaya devam ediyorlar. Duyduğuma göre Türkiye de yağmurlar başlamış, oralarda havalar bozdukça buralarda açmaya başlıyor. 3-4 gündür buralarda havalar yumuşadı sanki hafiften bahar havası gibi. Artık son demlerinin keyfini veriyor sanırım bizlere.
İki gün önce çektiğim görüntülerden bir demet gönderiyorum sizlere.
Bahçemden fasulyelerim , daha önceki topladıklarım hariç bir seferde 15 kilo topladım turşu yaptım bunları kara kabakla karışık. Vallahi meraktan kilo kilo tarttım :D
174420
174421
Bu köşemi seviyorum.
174422
Hani kesme çiçek fiyatına aldığım koyu pembe gülüm vardı ya işte bu o. Hala açıyor . Bayılıyorum rengine.
174423
Sevgili Adalet ablacığım senin akşam sefaları nasılda coşkun görüyormusun ?
174424
finduk52
10-10-2010, 13:33
Gazanyalarda tek tük açmaya devam ediyor . Hatta kenar kısma tohumları düşmüş sanırım oradan kendiliğinden yeşermiş. İnşaallah seneye kalırlar .
174425
Küpelilerimde iyi durumda .
174426
Hani o birazcık kendinden geçmiş olarak indirimden aldığım Hüsn-ü yusuflar vardı . Bakın ne güzel kendine geldiler. Kenarlarındaki tek tük olanları ise tohumdan yeşertip dikmiştim. Seneye kalırlarsa inşaallah onlarında çiçeklerini görürüz.
174427
Bu sarı şirinide çok sevdim ben. Yaprakları çok narin tiril tiril sanki .
174428
Çeşme papatyamda coştu gelişti. Seneye kalırmı tek yıllıkmı bilemiyorum.
174429
finduk52
10-10-2010, 13:36
Aynı safa tek kökten ne güzel gelişti.
174432
Kenar boyu bu kısa kadifeleride sevdim.
174433
Dahlialarımı bu sene geç diktiğimden sanırım çiçek açmalarıda geç zamana kaldı. Seneye daha coşkulu daha güzel olurlar inşaallah.
174434
174435
174436
finduk52
10-10-2010, 13:37
174437
174438
174439
174440
174441
finduk52
10-10-2010, 13:42
174442
Minik çiçekli karanfil.
174443
Suzanların ben böyle o desteği kapatacağını ummuyordum ama çok güzel kapladı. Minik turuncu çiçekleriyle muhteşem bir görüntüsü var. Sevgili Adalet ablacığım seni çok seviyorum.
174444
Bahçe girişindeki pembe gülüm. Mis gibi kokusu var. Her gelip geçerken koklamaktan kendimi alamıyorum.
174445
174446
Adalet Yağcı
11-10-2010, 12:37
Sevgili Finduk'cuğum, senin bahçen mevsimleri şaşırmış anlaşılan, bunlar ne böyle güzelim.
Bizde ancak İlkbaharda görülebilecek görüntüler yaratmışsın, dahlialardan eser kalmadı bahçelerimizde.
Suzanlara dikkat etmeni öneririm, çok şımarıklar, seneye bahçenin her yerinden fışkıracaklar, çok yüz verirsen diğer bitkilerine sarılıp onları rahatsız edebilirler.
Küpen, güllerin, fasulyelerin harika, ben senin bahçene 10 yıldız veriyorum.
Sevgilerimle, öpüyorum.
Orhan Özbilgiç
11-10-2010, 15:35
Adalet Hanım haklı!
Bahçeniz ilkbaharı yaşıyor gibi. Dahliaların renkleride çok hoş. Fasulyeler bahçenin bereketinin timsali. Sağlık içinde tüketin, mutluluk içinde keyfini sürün.:)
Sevgili Finduk çiçekleriniz çok güzeller, hele küpeniz maşallah, biz burada çoğumuz küpelerimizi kaybettik,kalanlar da sürünüyorlar.Ellerinize sağlık.
finduk52
18-10-2010, 00:03
Sevgili Adalet ablacığım, çok kıymetli Orhan ağabeyciğim ve sevgili Fatoş ablacığım hepinizede ayrı ayrı teşekkür ediyor sevgiler gönderiyorum.
Bu hafta feci soğuk başladı buralarda . Hatta bu sabah buz bile yapmıştı arabaların camları. Bahçedeki çiçeklerim son bir gayretle açıyorlar hala. Erken geldi kış. Sanırım artık bazı çiçelklerimi içeri alma zamanı geldi.
8 kasımda nasip olursa Türkiye ye geliyorum. Biletimi aldım, 19 günlüğüne. Ama yeter , çocuklar her ne kadar büyükte olsalar bensiz zorlanıyorlar.
ciceksever70
18-10-2010, 06:59
Sevgili Finduk cok güzel canli bir sonbahar var bahcenizde. Gercekten yesil parmaklilardan oldugunuza inaniyorum dokundugunuz her bitki yeseriyor. Bu yil biz de oldukca canli bir bahce mevsimi yasadik, her ne kadar vakitsizlikten oturup tadini cikarmaya zaman kalmasa da bakimli bir bahce güzel. Insan bir yerden evine gelirken mutluluk duyuyor. Soguklar burada da basladi 1000 metreye kadar kar bile yagdi. Daglardan inen arabalarin üstü kar dolu. Umarim gecen yilki gibi uzun bir kis yasamayiz. Sevgiyle kalin.
finduk52
20-10-2010, 09:12
Bahçemden yeni görüntüler. Dahlialar tüm güzelliklerini sergiliyor soğuklara rağmen.
176095
Bahçemizin güzel konuklarından. Oldukça iri bir kelebekti.
176096
176097
176098
finduk52
20-10-2010, 09:15
176099
176100
Sevgili Adalet ablamın tohumunu göndermiş olduğu datura tohuma durdu. Sanırım bu kesecikler tohum kesesi. Acaba koparılmalımı şimdi, olmuşmudur ? Yoksa biraz daha beklemem gerekirmi?
176101
Orhan Özbilgiç
20-10-2010, 09:33
Sevgili finduk;
Dahlialarda, diğerleride çok güzel.
Datura tohum kesesini şimdi koparmayın! Kesenin kurumasını bekleyin. Eğer; kuruyamadan gece donları(0 derecenin altı) başlarsa koparıp içeriye almanız daha uygun olur.
Aslında doğadaki daturalar, bu donlardan etkilenmiyor ve kendiliklerinden tohumlarını döküyorlar, o tohumlar büyük olasılıkla toprak yüzeyine yakın bir seviyede, tüm koş koşullarına göğüs geriyorlar ve bir sonraki ağustosta tekrar arz-ı endam ediyorlar ya!
Biz, yinede tedbiri elden bırakmayalım değil mi?
Sağlık ve mutluluklar.:)
finduk52
20-10-2010, 09:39
Çok teşekkür ederim sevgili Orhan ağabeyim. Aslında buralar oldukça soğudu , pazar gecesi buz bile yaptı. Bu durumda koparsam iyi olur sanırım. Yanlız birkaç tane tohum kesesi var üzerinde , aslında birini feda etsem olgunlaşmış mı diye baksam.
Size ve eşinize kucak dolusu sevgiler.
Orhan Özbilgiç
20-10-2010, 10:56
Çok teşekkür ederim sevgili Orhan ağabeyim. Aslında buralar oldukça soğudu , pazar gecesi buz bile yaptı. Bu durumda koparsam iyi olur sanırım. Yanlız birkaç tane tohum kesesi var üzerinde , aslında birini feda etsem olgunlaşmış mı diye baksam.
Size ve eşinize kucak dolusu sevgiler.
Birini koparın. Açıp tohumların alın. Siz buraya (Türkiye' ye) gelinceye kadar, güneş almayan bir yerde kurutun. Sonra bir cam kavanoza koyun. Baharda dikersiniz. Sorun olacağını sanmıyorum.Sonuçta tohumlar olgunlaşmış, iş sadece kurumaya kalmıştır, diye düşünüyorum.
Bende, tüm aile bireylerine sevgilerimi sunuyorum.
Adalet Yağcı
21-10-2010, 00:39
Sevgili Finduk'cuğum, bahçene inanamıyorum, bu soğuklarda yine de capcanlılar, efsunluyor musun yoksa :)
Datura için Orhan bey yazmış, bence de kendi haline bırak, o tohum kesesi kendiliğinden çatlıyor, içindeki tohumlar görünüyor, işte o zaman toplayabilirsin tohumlarını.
Topladıktan sonra bir kağıt peçete içinde kurumaya bırak yoksa küflenebilir.
Sevgiler canım.
finduk52
22-10-2010, 00:14
Sevgili Adalet ablacığım iki haftası var kurumak için. Bu zaman zarfında kurudu kurudu , kurumazsa mecburen koparmam gerekecek. Türkiye ye geleceğim için ben yokken kuruyup kaybolmasını istemiyorum.
Ablacığım inanın ki hiç bir şey yapmıyorum hele şimdi biraz rahatsızlıklarım var , bahçeyle hem soğuklardan hem de bu sebeplerden ilgilenemiyorum. ( 7 aydan az bir süre sonra nasipse çok başka bir çiçek gelecek evimize )
Ayrıca 554 numaralı mesajımda son resimdeki beyaz dahlianın kocaman açmış halini resimledim bugün. Henüz bilgisayara aktaramadım. Bugün yarın aktarıp onuda ekleyeceğim. Her gördüğümde aklım gidiyor ona. Kocaman iri bembeyaz, öyle güzel ki..
Sevgiler gönderiyorum canım ablama ..
Sevgi Durul
22-10-2010, 22:11
Sevgili Finduk, dahliaların bir ömür. Renkleri çok hoş, diğer çiçeklerin de öyle.
Evinize yeni gelecek çiçeğiniz için sevindim. Hayırlı, sağlıklı, ömürlü olur, inşallah.
finduk52
24-10-2010, 14:07
Çok teşekkür ederim sevgili SDurul.
Bu beyaz dahliamın daha önceki mesalarımda tam açmamış halini eklemiştim. Önceki gün tam açmış halini resimledim, bugün ekleyebildim. Çiçek çapı oldukça büyük.
176783
176784
finduk52
08-11-2010, 00:04
Sevgili çiçeksever doğa sever dostlarım, Allah nasip ederse yarın öğle uçağı ile Türkiye ye geliyorum. 19 gün sonra tekrar yuvama döneceğim nasip olursa. Bu zaman zarfında siteye giremeyebilirim.
Hepinizi Allah a emanet ediyorum, haklarınızı helal ediniz. Varsa şayet benden yana bir hak benden yana da helal olsun.
Kucak dolusu sevgi ve selamlarımla ..
Sayfanızı yeni keşfettim. Hepsi birbirinden güzel. Bahçeniz çok temiz ve düzenli. Örnek alınabilecek bir bahçe. Tatilden yeni cevherlerle dönersiniz inşallah.
Adalet Yağcı
09-11-2010, 15:07
Finduk'cuğum, nihayet Vatanına ve sevdiklerine kavuşmuş olmalısın, hoş geldin canım.
Dilerim bu tatilde hem kendini hem de ruhunu dinlendirirsin.
Ben İstanbul'dan yeni döndüm, zamanımızın çakışmasını çok isterdim, inşallah başka sefere.
Öpüyorum canım.
fikreteren
24-11-2010, 00:06
Finduk çiceklerin ve bahçen çok güzel.Hollanda daki çicek seralarını geziyorsundur umarım. Ben gezmeden duramamda.Çok güzel çicekler vardır.Benim içinde gezersen çok mutlu olurum.
ciceksever70
15-01-2011, 19:45
Sevgili Finduk uzun zamandir yoksunuz umarim hersey yolundadir. Yoksa siz de benim gibi kis bunalimindamisiniz? Bizde oldukca cok kar yagdi ama bir haftadir ilik gidiyor hava. Önümüzdeki hafta yine soguyacakmis. Bahcenizde ne yenilikler var? Bahar hazirliklari basladi mi? Sevgiler.
finduk52
23-01-2011, 10:30
Sevgili dostlarım , uzun zamandır sizleri habersiz bıraktığım için özür diliyorum .
Sevgili çiçeksever çok şükür herşey yolunda biraz bebekten dolayı rahatsızlıklarım oldu, randevular hazırlıklar derken burayı ve sizleri ihmal ettim. Çok özür diliyorum.
Buralarda bu ara havalar ısınma turları yapıyor. Ara ara da olsa bazen çok yumuşak bahar başlangıcı gibi bir hava oluyor. Geçenlerde eşimle bahçe turuna çıkmıştık , havayı ılık yumuşacık görünce özlemişim ben bahçeyi , yazı dedim . Üzerlerimizde paltolarla elimizde sıcacık kahvelerimizi yudumladık . Birazcıkta temizlik yaptık. Ama kıştan çıkan bahçe bayağı bir perişan vaziyette. Bazen bakıyorumda yazınki görüntüsünü özlüyorum ve yine aynı olabilecekmi bu bahçe diye iç geçiriyorum.
Henüz hiç tohum ekmedim fide için. Sadece sevgili Orhan ağabeyimin göndermiş olduğu kahvaltılık biberleri bir saksıya ektim evin içinde bekliyorum çıkmasını.
Kış gelmeden çuvalla almış olduğum nergis soğanlarım vardı, onları bile dikemedim zamanında , kış gelince de toprak sert olduğundan kaldı öylece. Ama şimdi yumuşadı , gerçi geçen seneden kalan soğanlar yeşermeye başladılar ama yinede şansımı denemek istiyorum . Bugün yarın öbek öbek toplu bir şekilde ön bahçeye dikmek istiyorum .
Artık minik çiğdemler nergisler boy göstermeye başladı. Yaşasınnnn bahar geliyorrr ..:D:rolleyes:
Tüm dostlarıma kucak dolusu sevgiler ....
ciceksever70
23-01-2011, 11:32
Sevgili Finduk bebek mi geliyor hayirli olsun. (Bu yil bizim de böyle bir sürprizimiz olacak insallah)
Bizde de geceleri hala sifirin altina inse de gündüzleri biraz günes görüyoruz cok sükür. Nergisler hizla büyüyor. Viburnum Bodnantese Dawn cicek acmaya hazirlaniyor. Sabirsizlikla bahari bekliyorum.
Sevgiyle kalin.
Allah bağışlasın sayın finduk52.
Benim şuan ilgimi çeken gazanyalarınızın çiçek yapısı. Bende çiçeklerin uçları dairesel, sizdeki sivrilmiş halde, kıvrılmış da.
Şirin misafiriniz de güzelmiş. Öyle büyük kelebek görmek her zaman mümkün olmayabilir. :)
finduk52
25-01-2011, 09:36
Sevgili çiçeksever , güzel haberlerini tez zamanda heyecanla bekliyorum inşaallah. Çok teşekkür ediyorum.
Burada da bahar kendini göstermeye ben geliyorum demeye başladı artık. Nasıl da insanın içi huzur ve heyecan doluyor. Hele o bitkilerin yeniden uyanışı, yeni pıtıramış yaprakları nasıl heyecanlandırıyor insanı.
Dün oğluşumuzla birlikte bahçemizde temizlik yaptık birazcık. Ama o birazcıkta çok yordu bizi sonrasında iki seksen uzandık koltuğa yorgunluktan. Ama sonuca da değmedi değil. Oh be dedirten bir düzen geldi ön bahçeye. Sırada arka bahçeler var , inşaallah kısa zamanda onlarıda bir düzene sokmak için girişeceğiz.
Bahsettiğimiz nergis soğanlarını diktik ya nasip !! diyerek. Bekleyip göreceğiz artık.
Kucak dolusu sevgiler gönderiyorum ..
finduk52
25-01-2011, 09:38
Sevgili betito , güzel mesajınız için çok teşekkür ediyorum.Gazanyalar şu an hala uykuda, kışı atlatabildiyse artık yavaş yavaş baş göstermesini bekliyorum heyecanla.
Kucak dolusu sevgiler ..
furkan yıldız
25-01-2011, 10:37
Bahçenize hoşgeldim :)
Hollanda'dan bir bahçe ama Türkiye'de yetişen türleri götürebilmişsiniz ne mutlu size. O kadar çok güzel çiçeğiniz var ki şunu beğendim bunu beğendim diyemedim. Ama gülleriniz değişik olduğu kadar çok çok güzel
Nefin Nur
25-01-2011, 12:34
Merhabalar Finduk 52,
bahçenize bayıldım, maşallah herşey çok güzel, inşallah darısı başıma diyorum,
iyi günler
dağ çiği
25-01-2011, 13:54
Sevgili finduk senide bahçenide çok özledim arkadaşım.Tatlı bir telaş içinde olmanada çok sevindim.Allah analı babalı büyütsün bebeğini.Sevgiler...
finduk52
26-01-2011, 09:29
Sevgili Furkan Yıldız ,
Bahçeme hakikaten hoşgeldiniz. Ben de yaprakların yeni uyanışlarıyla büyük bir heyecan duyuyorum. Tekrar baharın daha sonra da yazın geliyor olması , birbiriyle güzellikte yarışan çiçeklerin mis kokularını derin derin içime çekmek için sabırsızlanıyorum.
Güzel mesajınız için çok teşekkür ediyorum. Sevgiler ..
finduk52
26-01-2011, 09:32
Sevgili Nefin Nur,
Bahçeme hoşgeldiniz sefalar getirdiniz. Bu güzellikleri yaşamak ve yaşatabilmek için elimizden ne geliyorsa acemice birşeyler yapmaya çalışıyoruz. İnşaallah tez vakitte Rabbim sizede nasip etsin.
Çok teşekkür ediyorum , kucak dolusu sevgiler ..
finduk52
26-01-2011, 09:36
Sevgili dağ çiği ,
Bende seni çok özledim canım arkadaşım. Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için.
Yürekten kucak dolusu sevgiler canım arkadaşıma ...
Nefin Nur
13-02-2011, 18:23
Sevgili Finduk 52,
yaklaşık 1 yıl önce hollanda menekşesi diye satılan bir menekşe aldım,üzerinde bir sürü tomurcuk vardı ,fakat bu tomurcuklar bir türlü açmadı,evimiz güneş almadığı için eşimin ailesine verdim, onlarda aylarca çok güzel güneş alan bir yerde durdu , yeni tomurcuklar çıkardı fakat yine açmadı ve benim menekşe yine bana döndü, siz hollanda da yaşadığınız için size sorayım dedim,resimdeki gibi bir menekşeyle karşılaştınız mı? Hollanda menekşesi diye bir cins varmı acaba siz daha önce böyle bir cins adı duydunuzmu? Ben google'da arattım fakat bulamadım
iyi akşamlar
Nefin Nur
ciceksever70
13-02-2011, 18:59
Sevgili Finduk 52,
yaklaşık 1 yıl önce hollanda menekşesi diye satılan bir menekşe aldım,üzerinde bir sürü tomurcuk vardı ,fakat bu tomurcuklar bir türlü açmadı,evimiz güneş almadığı için eşimin ailesine verdim, onlarda aylarca çok güzel güneş alan bir yerde durdu , yeni tomurcuklar çıkardı fakat yine açmadı ve benim menekşe yine bana döndü, siz hollanda da yaşadığınız için size sorayım dedim,resimdeki gibi bir menekşeyle karşılaştınız mı? Hollanda menekşesi diye bir cins varmı acaba siz daha önce böyle bir cins adı duydunuzmu? Ben google'da arattım fakat bulamadım
iyi akşamlar
Nefin Nur
Nefin hanim sevgili Finduk`un izniyle menekseniz hakkinda bir iki sey söylemek istiyorum. Saksida cok sikismis icindeki kökleri baska saksilara paylastirsaniz iyi olacak. Bir de ciceklenmesi icin suyunu toprak iyice kupkuru hale gelene kadar azaltin, suladiginiz zaman da cicek costuran gübreden verin faydasini göreceksiniz. Ben bu kis neredeyse ayda bir suladim cicek hic eksik olmadi menekselerimden. Sevgiler.
Nefin Nur
14-02-2011, 16:52
Merhabalar cicek sever70,
vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkürler,Hollanda menekşesinin haricinde 4 tane daha menekşem var onlarda sorun yok sadece bu açmıyor,saksıda çok sıkıştıkları konusunda size katılıyorum ama ilk aldığımda böyle değildi,yaprakları sonradan çoğaldı , yapraklarının bu şekilde bol olması hoşuma gittiği için nasıl olsa açmıyor deyip başka saksılara paylaştırmadım. Mart ayında deneme yapmak için bölebilirim
iyi akşamlar
finduk52
14-02-2011, 23:37
Sevgili Nefin Nur,
Bahçeme hoşgeldiniz. Hollanda menekşesi diye adlandırılan bir menekşe bizim buralarda duymadım hiç. Acaba siz nerden aldınız? Hollanda dan mı aldınız ? Fakat belirtmeden geçemeyeceğim çiçeksiz olmasına rağmen gayet sağlıklı görünüyor. Güle güle büyütün.
Sevgili ciceksever ,
Bahçemi öksüz bırakmadığın için ayrıca sana teşekkür etmek istiyorum. Kucak dolusu sevgiler arkadaşım.
Bu arada kendimden de bir haber vereyim. Rahatsızlandığım için cuma günü doktor kontrolünün ardından direk hastaneye yatırıldım. Şu an hala hastanedeyim. Ama şükürler olsun zorlu günlerin ardından şimdi daha iyiyim. Doktor gözetiminde bir kaç gün daha buradayım sanırım.
Tüm doğasever bitki sever dostlarıma sevgiler gönderiyorum.
Sevgi Durul
14-02-2011, 23:57
Sevgili Finduk, geçmiş olsun, kısa zamanda sağlıklı bir şekilde taburcu olmanı dilerim. Sevgiler...
Sayın finduk52; Geçmiş olsun. Dilerim bir an önce iyi olursunuz...
Nefin Nur
15-02-2011, 15:49
Sevgili Finduk52,
geçmiş olsun,inşallah en kısa sürede sağlıkla evinize dönersiniz :)
menekşeyi istanbuldan aldım ,bahçe dünyasından olabilir hatırlamıyorum,üzerinde Hollanda menekşesi yazıyordu, Mart gibi saksılara bölmeyi düşünüyorum ,inşallah zarar görmez,ne yapalım bu da çiçek açmasın,görüntüsü çok güzel
iyi akşamlar
furkan yıldız
15-02-2011, 16:21
Finduk abla geçmiş olsun acil şifalar. Bize orada bile vakit ayırdığın için sonsuz teşekkürler.
ciceksever70
15-02-2011, 19:17
Sevgili Finduk gecmis olsun umarim ciddi bir sey degildir.
günebakan
15-02-2011, 21:07
Sevgili Fındık geçmiş olsun İnşallah kötü birşey değildir.
bahceniz gercekten cok guzel...bana ilham kaynagi oldu.bende hollandada yasiyorum ve sayenizde bu hafta sonu cicek bakmaya gidicem.on bahceyi sizinkiler gibi rengarenk yapmak istiyorum bu senede arka bahcede sebze yetistirme cabalarim devam edicek.gecmis olsun acil sifalar diliyorum.
dağ çiği
27-02-2011, 17:09
Sevgili finduk, geçmiş olsun inşallah iyisindir şimdi. Senide bahçenide çok çok özledik .
Sevgili finduk geçmiş olsun nasıl oldun acaba
ciceksever70
02-05-2011, 07:41
Sevgili Finduk52, uzun zamandir yoksun. Umarim sagligin düzelmistir. Gecen yaz bize cennet gibi bahcenden resimler gönderdin. Bu yaz da güzel resimlerini (tabii önce saglikli olmani) bekliyoruz. Sevgiler.
Adalet Yağcı
02-05-2011, 21:18
Sevgili dostlar, sevgili Finduk'umuz bebişini kucağına aldı inşallah, bu yüzden ara vermiş olduğunu düşünüyorum.
Finduk'cuğum, bize kısacık da olsa güzel haberler ver, seni merak ediyoruz ve özledik.
Sevgi Durul
02-05-2011, 23:58
Arkadaşlar, sevgili Finduk bebeğini Mayıs sonu gibi kucağına alacakmış, inşallah. Kendisi de şu anda iyiymiş. Merak etmeyin.
finduk52
03-06-2011, 18:34
Sevgili arkadaşlar , hepinizi merakta bıraktığım için özür diliyorum. Sağlık sorunlarım nedeniyle forumdan uzak kaldım. Nihayet bebeğimizi kucağımıza aldık şükürler olsun.
Oğlumuz Muhammed Kerem 26 mayıs akşamı 23:50 de dünyaya ve bizlere merhaba dedi.
İkimizinde sağlık durumu gayet iyi çok şükür. Artık kendimizi toparlamaya ve yeni yoğun düzene alışmaya çalışıyoruz. Hakikaten unutmuşuz bebekle ne kadar yoğun bir döneme girildiğini. Bugün tam 1 haftalık , oldukça yoruyor bir düzene girene kadar ama herşeye değiyor , onun o mis kokusunu içine çekince yorgunluk gidiveriyor.
Burada bahçede çiçekler arasında bir resmini eklemek isterdim ama oda olur ileride inşaallah.
Hepinize kucak dolusu sevgi ve selamlar ...
220151
Sevgi Durul
03-06-2011, 18:39
Sevgili Finduk, Muhammed Kerem akşam akşam sürpriz oldu. Hayırlı, sağlıklı, ömürlü olması dileklerimle...Sevgiler...
Satı Uğurtan
03-06-2011, 18:45
Sevgili Nefin Nur,
Bahçeme hoşgeldiniz. Hollanda menekşesi diye adlandırılan bir menekşe bizim buralarda duymadım hiç. Acaba siz nerden aldınız? Hollanda dan mı aldınız ? Fakat belirtmeden geçemeyeceğim çiçeksiz olmasına rağmen gayet sağlıklı görünüyor. Güle güle büyütün.
Sevgili ciceksever ,
Bahçemi öksüz bırakmadığın için ayrıca sana teşekkür etmek istiyorum. Kucak dolusu sevgiler arkadaşım.
Bu arada kendimden de bir haber vereyim. Rahatsızlandığım için cuma günü doktor kontrolünün ardından direk hastaneye yatırıldım. Şu an hala hastanedeyim. Ama şükürler olsun zorlu günlerin ardından şimdi daha iyiyim. Doktor gözetiminde bir kaç gün daha buradayım sanırım.
Tüm doğasever bitki sever dostlarıma sevgiler gönderiyorum.
Sevgili finduk52, çok geçmiş olsun, seni sağlığın yerinde, bahçende sağlıklı bir şekilde görmek dileğiyle.
ciceksever70
03-06-2011, 18:51
Hayirli olsun sevgili Finduk52. Cok yakisikli bir oglun olmus. Iki ay sonra bizim evde de mis gibi bebek kokusu olacak insallah. Ikinizi de sevgiyle öpüyorum.
finduk52
03-06-2011, 23:17
Sevgili SDurul , Sevgili Satı Uğurtan ve Sevgili çiçeksever
Ayrı ayrı çok çok teşekkür ediyorum.
Sevgili çiçeksever rabbim yardımcın olsun, inşaallah sağlıkla kucağına almak nasip olsun bebeğini , sevgilerle..
Cumhur Tonba
03-06-2011, 23:23
Finduk 52 Merhaba,
Son mesajlara bakınca ve adınız görünce gülümsedim. Eski bir dost a kavuşmanın sevinciyle. Uzun zamandır hiç yazışmamıştık. Hemen sayfanızı tıkladım. Ve Süpriz. Sevincim ikiye katlandı.
Çok yakında Canınız Muhammed Kerem'in Çiçekler arasında fotoğraflarını, daha sonra emeklemesini ve yürümesinide hep beraber izleriz inşallah.
Tüm ailenize saygı ve sevgiler. Mutluluklar senin olsun. Bebek kerem dilerim sağlıklı bir şekilde büyümesine devam eder.
Satı Uğurtan
03-06-2011, 23:31
Sevgili finduk52, ben mesaj yazarken sen bebişin resmini yüklemişsin, bende rahatsızlık duyunca hastalık sandım böyle rahatsızlığa can kurban:)
Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin çok şirin sağlıkla büyütün sevgiler.
sayın finduk 52
yavrucuğunuzun tüm sevenleriyle beraber ismine layık bi şekilde sağlık ve huzur içinde yaşamasını diler ömür boyu mutluluklar dilerim herşey gönlünüzce olsun inşallah
Nefin Nur
04-06-2011, 07:17
sevgili Finduk52
çok şükür dünyanın en güzel çiçeğini kucağınıza almışsınız:p,maşallah çoookkk şirin bir bebek,inşallah ismi gibi huyuda güzel olur,sizler için hayırlı bir evlat olsun,sağlıkla torunlarınızıda görmenizi dilerim
aramıza geri döndüğünüz için çok sevindim ;)
fatmadundar
04-06-2011, 08:56
Sevgili Finduk52 bebeğiniz çiçeklerin en güzeli maşallah. Allah analı babalı, sağlıkla büyütmek nasip etsin.
Dönüşünüz muhteşem oldu.
Maşallah yakışıklıya... Sağlıklı, huzurlu, mutlu, anneciği ve babacığıyla, upuzun bir ömrü olsun...
Sevgili Finduk52 dünyanın en güzel çiçegi maşallah allah analı babalı büyütsün sevgiler selamlar...
cetasule
04-06-2011, 11:41
Allah analı babalı büyütsün
Allah bağışlasın
Bebişiniz çok tatlı maşallah nazar değmesin
Orhan Özbilgiç
04-06-2011, 17:01
Sizlerle birlikte, sağlık ve uzun bir ömür diliyorum.
Tüm yakınlarıyla birlikte sağlıklı, mutlu upuzun bir ömür diliyorum... Gıdışından benim için de kokla lütfen...
Sevgi Durul
11-12-2011, 19:12
Sevgili Finduk, bebiş büyümüştür, hayırlısıyla. Bizimki bile yirmisinde beş ayını dolduracak.
Yavaş yavaş sesler çıkarmaya başladı, yakında dede, babaanne demeye başlayacak.
Haberlerini bekliyoruz. Türkiye'den kucak dolusu sevgiler...
Adalet Yağcı
12-12-2011, 17:38
Sevgili Finduk'cuğum, Muhammet Kerem 6,5 aylık oldu, bütün yaz görünmedin.
Sevgili Durul merak etmiş bak, hepimiz merak ediyoruz seni, nerelerdesin, nasılsın, neler yapıyorsun.
Kısacık bir ceee...deyiver canım.
ciceksever70
15-01-2012, 16:00
Sevgili Finduk, nerelerdesin merak ediyoruz. Umarim hersey yolundadir. Sevgiler.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.