PDA

View Full Version : Yeşim özgün/ Bahçe

yesim ozgun
29-08-2009, 22:23
Herkese selamlar...

benim ufacık bir bahçem var. Ancak çok bakımsız ve bir o kadar kuru. Toprağı en az 50 yıllık. Bahçe de bir tane osuruk ağacı var. Ne kadar kestirsem de bir türlü mücadele edemiyor. Heryerden filizleri fışkırıyor. Ağacın kökü evimin altına kadar yürümüş. Banyodaki giderden bile bu agacın filizleri çıkıyor. Bahçede bitki yetiştirmemi önlüyor. Bir tek soğanlı bitkilere izin var bahçe de. Onlar agaçtan fırsat buldukları gibi büyüyorlar. Tabi bahçeyi güzelleştirememin en byük nedenlerinden biri maddi kaygılar:( Yani ancak kendi uğraşılarımla birşeyler yapabiliyorum. Bahçeye toprak getirttiremiyorum çünkü bahçe arkada ve heryer 4 bir taraf binalar ile kuşatılmış durumda. Ancak çuval çuval taşınarak dökülmesi lazım. Onu da yanlız yapmak benim için imkansiz.

Bu sene azimliyim. Bu bahçeyi güzelleştirip oturup çay içeceğim. Sizlerin fikirleri benim için çok önemli. O kadar kötü durumdaki lütfen bilgisayarınızın ayarlarıyla oynamayın. 18 yaşından küçüklere göstermeyin.:(((

100299
100300
100301
100302
100303

ortada gördüğünüz zakkumu nisan ayında yolda buldum. Getirip soktum. Başka yer yokmuş gibi. tutacağını sanmıyordum ama tuttu.

yesim ozgun
29-08-2009, 22:33
Dördüncü resimdekiler 10 senelik güller. Ancak güllerime tel dolanmış durumda. Dikenli tel. bu ay gülleri dipten budayıp, hem telden kurtarmak istiyorum hem de daha sağlıklı gelişmelerini.

İkinci resim güllerin olduğu bölüm, Burası ana bahçe diyeceğim ( ortadaki büyük bölüm yani ilk resim )ana bahçenin sağında kalıyor.

beyaz kedinin arkasındaki boş küçük yerde lale soğanları dikili.

yesim ozgun
29-08-2009, 22:36
Bu resim ise bahçemde neler olduğuna dair ipuçları.

mavi ile işaretlediklerim. Yazamadım cok yer kaplayacaktı.

akşamsefası
lilyum soğanlarının yapraklı hali (sağ üst köşede)
karpuz ( sol üst köşede )

100305

yesim ozgun
29-08-2009, 22:49
Burası da evimin dıştan görünüşü.

Pek çok çiçeğim benim yokluğumda kurumuş. Atmak zorunda kaldım. Var olanlar bir küçük saksı petunya, 2 sümbülteber, 6 küçük saksı sakız sardunya, 2 saksı cam güzeli, kedi trınakları. Camın altında saksı da pitosporum var. Kokulu. Hemen dibinde kedi tırnakları.

Raflı bölümde, iki yıldız çiçegi <8 bodur) bir fesleğen, bir saksı kopan kırılan dalların sokulduğu rehabilitasyon saksısı.üstten ikinci de Top sardunya, begonya bodur yıldız.

raflı bölümün yanında Mellissa, çitin önünde sardunyalar, kadife çiçeği

kapının yanında güneşten yılmış rozetlerim,sukulentlerim

Bahçe ve camın önü sabahtan akşama kadar güneş alıyor. Yazın özellikle yakıcı oluyor güneş ışığı:(

berduray
29-08-2009, 22:50
Aynı toprak kalitesizliğinden ben de muzdaribim.

5 senedir inşaat artığı ayıklıyorum hala bitiremedim.

O yüzden size ilk önerim toprağı ıslah etmeniz.

Kalitesiz bir toprağa ne dikerseniz dikin verimsiz bitki elde edeceksiniz.

Önümüz sonbahar ve kış, size tavsiyem, yeşil gübre yapmanız.

Böylece ilkbahara dek toprağa kaybettiği maddeleri, biraz da olsa geri kazandırmış olursunuz.

Bol bol bakla ekin, çiçeğe durunca toprağı kazıp, olduğu gibi yatırın, ilkbahara dek çürüme oluşur,biraz daha iyice bir toprağınız olur.

Bunun dışında kompost yapımı başlıklarını da okursanız, evsel atıklarınızı da değerlendirmeyi öğrenirsiniz.

Kolaylıklar dilerim.

yesim ozgun
29-08-2009, 22:54
100311
100312
100313
100314

yesim ozgun
29-08-2009, 23:00
BERDURAY yardımın ve tavsiyelrin için teşekkürler.

aslında toprağı kalitesizleştiren o ağaç. Araştırdım. Fidanlıktaki mühendislerin söylediği;
'' O ağacın salgıladığı sıvılar toprakta birşey yetiştirmeye izin vermez'' Kıyamıyorum da, ağaç ağaçtır. bir tane de değil 2 adet nerden baksanız 60 yaşlarındalar. Ancak 2 senedir içim tükendi çimlenen tohumları ve köke bağlı olan filizleri yolmaktan. Ama dediğim gibi bu sene başaracağım. O ağacı söktürüp yandaki parka aldıracağım ve neyse masrafı bir şekilde ödeyeceğim. Evsel atıkları okuyorum uygulayacağım bu sene. Baklalar kesin dikilecek:)))

DefneD.
29-08-2009, 23:07
Yeşim Hanım, küçük de olsa, toprağı kötü bile olsa bahçe bahçedir. Zamanla istediğiniz hale getirirsiniz:)
Rozetleri yeni almamışmıydınız? Ne hale gelmişler yazık. Oysa güneşi çok severler. Benim de mineler hayretmedi. Kuruyup gittiler.

berduray
29-08-2009, 23:10
Rica ederim, bir de hızlı yazarken, harflerin yer değiştiriyor:)

Sevgiler.

maki01
29-08-2009, 23:16
Sevgili Yeşim,
Aramızdaki şanslı insanlardan birisin. Bahçeli bir evin var. Bir de güzel mi güzel ahşap çiçekliğin :)
Bahçen çok kısa sürede güzelleşecek biliyorum. Deneyimli arkadaşlarımızın bereketli elleri uzanacak bahçene , senin ellerin gibi.
Sevgiler...

yesim ozgun
29-08-2009, 23:35
:o Evet Berduray, farkındayım. Dikkat ediyorum ama arada kaçıyor.
Daha dikkatli olacağım.

Defne ;Rozetlere ne olduğunu anlamadım. Güneş diyorum. Alttaki rozette gitmek üzere ama halen yaşam savaşı veriyor. Üsttekiler daha çok güneş ışığına mağruz kaldıklarından herhalde çok üzdüler beni..

İnşallah makiciğim inşallah. Birde üst komşuların çer çöplerini bahçeye atmalarından vazgeçirsem aslında o bile yetecek.günde bir saat çöp topluyorum, sigara izmariti topluyorum bahçeden. Diş hekimliği var üstte. Hastalar sıra beklerken benim bahçeme gelip sigara içip, kedilerimi ve beni kınıyorlar. Bunu da engellemem gerek. Apartman bahçeye kapı yaptırmama da izin vermiyor. Oysa benim evimin kapısı apartmandan bağımsız.
100323

berduray
29-08-2009, 23:41
o zaman uygun yerlere kültablası koyup, uygun pankartlarla insanları yönlendirebilirsiniz.

İzmaritin, doğada çözünme süresi ile ilgili, ya da çiçeklerin ağzından bir izmarit resmine, bunlar yüzünden nefes alamıyorum karikatürü, kedi resmi elinde pankart, biz de doğanın bir parçasıyız, sizin olduğunuz kadar, bizim de yaşam alanına hakkımız var vs..vs...

Arzu Kasapoğlu
29-08-2009, 23:41
Evden kaçan yaramaz bunlardan hangisi :)

yesim ozgun
29-08-2009, 23:56
arzuuuu:))))

soldan 2. siyam olannnn

oğlum şeker hastası.

tanıtıyım bari..

soldan sağa...

sahra; 4 yaşında, tarfik kazası neticesinde duyma organları çalışmıyor. Dişi. Tuğra' nın Kankası
Tuğra; 4 yaşında aile içi şiddet görüp, psikolojik problemlerinin yanında şeker hastası. Erkek.
Ela; Bayrampaşa cezaevinde doğum yapmış bir annenin diğer mahkumlardan ve gardiyanlardan kurtulan, bir hükümlünün onu ranzasının altında saklaması sayesinde hayatta kalmayı başarmış dünya tatlısı, sürekli uyusun diye rakı verdikleriden ( bilmeden adamda sonra cok üzüldü ) karaçiğerinin yarısı yok.
meloş; Çöp tenekesinde çöp poşetine sarılı olarak bulduğum biberondan büyüttüğüm dünyanın en geveze kedisi. Full yaprağı manyağı..
cindirella; Çok zengin bir ailenin zavallı kedisiydi. Sürekli dayak yedi. 6 ay boyunca bir evde yanlız başına yaşadı. Şöförü gelip kumunu temizleyip mamasını verip gidiyordu hafta da bir. Zorlada olsa aldım kızımı. 5 yaşında.
5 tane daha var ama resimde değiller:)
yaşam
sekentop
boncuk
berrak
karaca

yesim ozgun
30-08-2009, 00:01
Yaptım berduray...Kültablalarını gören yok zaten. Görseler de yerler daha cazip geliyor.

Diş hekimi bu bahçe apartmanın ortak kullanım alanı ve hastalar girebilir diyor. Kapıcı var temizliyor diyor. Ama kapıcı da tek tek toprağa sokulmuş izmartileri temizlemiyor. Söyleyince de problem oluyor... Falan filan...

Kedi olayı zaten anlamayan bir insana anlatılamaz ki, eleştirilerden ve kınamalardan vazgeçsinler.

büyük teneke kültablaları koyacağım artık...

DefneD.
30-08-2009, 00:05
İzmariti bahçeye atmalarını geçtim, dişçi koltuğuna oturmak için sıra bekleyen insan nasıl sigara içer anlayabilmiş değilim.

yesim ozgun
30-08-2009, 00:08
Bahçem güzel koksun diye, pitosporum, full ve mellisa açana kadar idareten kullanığım, kapı önümde ve bahçenin muhtelif yerlerinde bulunan koku hazneleri.

Kimi bodur incire bağlı kimi camımın önünde..

Tavsiye ederim. :)))

Dış kapıdan bahçeye girer girmez bir anda enfes bir koku alıyorsunuz. Gizli olunca da herkes çiçekler kokuyor sanıyor:)
100328

Güngör Salman
30-08-2009, 00:09
Sevgili Yeşim anlayışsız komşularla işiniz zor eminim bahçeniz çok güzel olacak kolay gelsin sevgiler.

Arzu Kasapoğlu
30-08-2009, 00:12
Zavallıların yaşadığı kötü bir film gibi, başlarına gelmedik kalmamış. Kediye rakı içermek, poşete sarıp çöpe atmak... :( Bunları yapanlar tam bir insan müsfettesi olmalı. Neyseki sizin gibi bir melek onları yaşama döndürmüş.

Sahra, Tuğra, Ela,Meloş ve cindirella'nın resimdeki pozlarına bakılırsa hallerinden çok memnunlar :) Yaşadıkları kötü günleri çoktan unutmuşlar.

yesim ozgun
30-08-2009, 00:17
Unuttular çok şükür. Ancak halen çok korkuyorlar herşeyden. Tuğra efendi hariç:)

Erkek ya evimin direği:)

Teşekkür ederim benzetme için. Çok naziksiniz.:)

Yarın resimlerime devam edeceğim.

limon
30-08-2009, 13:02
Yeşim Hanım, öncelikle baştan uyarayım, yazımı sadece kibarlık olsun diye "Ah çok güzel" diye başlayarak yazamayacağım. :) Gerçekçi bir yazı yazacağım sakın alınmayın olur mu?

Bahçeniz gerçekten çok bakımsız ancak benim dikkatimi başka bir şey daha var ki saksılardaki çiçekleriniz de çok keyifsizler. Bahçeyi düzenlemeye geçmeden önce lütfen kendinizi bir sorgulayın, "Saksıdaki çiçeklerim neden keyifsizler?" diye.

1-Toprakları güzel değil, kaliteli toprak alamadım.
2-Düzenli sulayamıyorum.
3-Aldıkları ışık yetersiz.
4-Periyodik bakımlarını, gübrelemelerini yapamıyorum.
veya başka seçenekler...

Bu sorunları çözmeden bahçenize boşuna masraf yapmayın. Ne zaman saksıdaki çiçeklerinizi coşturmayı başarırsanız o zaman bahçeye el atın. Çünkü, bahçe işi daha zordur. Sadece bir iki bitki alıp dikmekle işiniz bitmez. En güzel toprağı da kullansanız, gerekli bakımı, sulamayı vs.. yapmazsanız sonuç yine hüsran olacaktır.

Önce lütfen bitki bakımı konusunda kendinizi geliştirin. Yukardaki 4 maddenin de çözümü kolay. Sadece sorun nereden veya nerelerden kaynaklanıyor onu tespit etmeniz gerekiyor bence.

Ha para sorun değil derseniz tutarsınız bir bahçıvan olduğu kadarıyla idare edersiniz ama buradaki kimsenin amacı bu değil sanıyorum. Bizler kendi işimizi yapıp, terleyip, yorulup, karşılarına geçip mutlu olan insanlarız. :) Ayrıca maddi zorluklardan da bahsetmişsiniz.

Bitki bakımı konusunda kendinizi yeterli hissettiğinizde bahçe için kolları sıvayın. Bahçe tüm gün gölge bile olsa veya tüm gün güneş bile olsa, konuma göre bitkiler seçildiğinde, cennet gibi olmaması için neden yok. Toprak kötüyse ve çuvalla taşınacaksa, Sn. Meyvelitepe'nin sebze bahçesi uygulasındaki gibi bitkiler için zeminden daha yüksek tarhlar hazırlayıp, gübre+toprak+torf karışımıyla doldurup, her bitkiyi yetiştirebilirsiniz. Diğer zemini de illaki çimle kaplamak sorunda değilsiniz ki bunun için ciddi çalışma gerekecektir. Toprağın çok sert olduğundan bahsetmişsiniz, tüm toprağı bellemek oldukça zor olacaktır bu yüzden o alana da uygun malzeme serip, üzerine doğal taşlar serebilirsiniz. Bitki tarhlarını köşelere, kenarlara veya isterseniz ortaya ki ben ortanın boş kalmasından yanayım hazırlayabilirsiniz. Bir iki de aydınlatma ile kendi cennetinizi yaratabilirsiniz.

Kızmayın ama insanlar bahçe bakımsız olduğundan girip sigara içip atıyorlardır. Bakımlı tertemiz bir bahçeye gireceklerini bile sanmıyorum. Olmadı benim kurtiyi vereyim bir haftalığına, bahçenin yakınına bile yaklaştırmaz kimseyi. ;)

thomasina
30-08-2009, 16:26
Başlayınca her şey oluyor Sevgili Yeşim Özgün. Yavaş yavaş hepsini yoluna koyacağınızdan eminim. Üç metrekare bir bahçem olsun diye canımı verebilirim. Elli civarı saksımı evin küçük cumbası ve az güneş gören yarı kapalı balkonumun nerelerine yerleştireceğimi şaşırıyorum. Bazen istediklerimi ekememekten, dikememekten kahroluyorum. O yüzden şanslısınız, baş koyunca olacağından eminim. Arkadaşlarında dediği gibi kocaman saksılara bahçe bitkileri olabilir, toprak sorununu çözünceye kadar. Sizde kocaman yürek var, hepsine yeter.
Ben ayrıca o camda kendini gösteren parlak gözlü melekleri arada gelip sevmek istiyorum. O arada taşınacak çuvallara, toplanacak izmaritler için yardıma talibim. Arkadaşlarımın geniş balkonlarında kendimi kaybettiğime göre sizin minicik bahçenizde çalışabilirim:) O tüylü koca bebekleri de kucağıma almış olurum birazcık, bu bana yeter.
Bir ses edin yeter, nasılsa uzakta değiliz.
Sevgilerimle...

yesim ozgun
30-08-2009, 16:37
Sevgili Limon, Gördüklerinizi açık ve net yazmanız beni çok memnun etti. O kadar üzgünüm ki bir sene boyunca uğraştığım çiçeklerim 3 ayda yokoluşu beni gerçekten çok derinden üzdü.

Sıraladığınız seçenekler
1-Toprakları güzel değil, kaliteli toprak alamadım.
Fidanlıktan kaliteli toprak alıyorum. Adıyaman toprağı adı altında satılıyor.Eskiden kırlarda kokardı ya hani aynen öyle kokuyor toprak.
2-Düzenli sulayamıyorum.
Evet yokluğumda yaşanan en büyük sorun:(
3-Aldıkları ışık yetersiz.
Işık konusu biraz farklı. sabah 10 dan akşam 7 ye kadar güneş alıyor. Hatta yakıcı olabiliyor çoğu zaman. Sardunyalar bundan dolayı çok mutluydu. Ancak cam güzellerim, petunyalarım, begonyalarım mutlu değildi. Ama günde iki kere az miktarda sulama ile gayet güzel açmışlardı yaşıyorlardı. Yokluğumda onlarda gitti.4-Periyodik bakımlarını, gübrelemelerini yapamıyorum.
:) Defter tutuyorum, o kadar yani. Granül organik gübreler kullanıyorum. Güllere yavaş salınımlı, saksı bitkilerine hızlı salınımlı. Anneme taşıdığım küpelilerim, fullum gayet güzel durumda. Zaten sağlıklı olanlar birtek onlar kalmış. Tekrar baştan başladım diyebilirim.

Saksıdaki çiçeklerim çok çok bakımlılardı. Karşı apartman komşularım benim çiçekleri görünce heveslenip salı pazarındaki çiçekçiyi zengin ettiler.Ta ki ben İngiltere' ye gidene kadar. 3 aylık süre zarfında emanet ettiğim yeğenim maalesef ya çok suladı **** hiç sulamadı. Geliğimde gördüğüm manzara saksılar birer çamur gölüydü. Hiç sulamadığını ve ben gelmeden bir gece önce litrelerce su döktüğünü düşünüyorum. Soramıyorum da.... Ayıp olucak kalbi kırılacak diye. Mum çiçeğimi geldiğim gece buraya koydum ne yapabilirim diye. Allahtan onu kurtardım.Çoğunu atmak zorunda kaldım, bunlar kurtarabildiklerim. 7 büyük saksı sardunyam, petunyalarım( tohumdan yetiştirdiğim ), cam güzelellerim, fransız kadifelerim ( tohumdan yetiştirdiğim ), aslanağızlarımı, hepsini kaybettim. Periodik şekilde gübrelemelerini yapıyorum. Ama geleli 5 haftaya girdim, ölenlere nispeten yaşam savaşı verenler halen can çekişiyor. Gülerime dikenli tel dolanmış, leylağımda küllenme oluşmuş.
Bahçenin içinde iyi toprakla doldurulmuş ve gömülmüş çamaşır sepetleri, toprak saksılar vardı içlerinde sardunyalarım aynısefalarım vardı. Kupkuruydu hepsi geldiğimde. Çıkardım onları geldiğimde:( saksıları dezenfekte edip tekrar sandunya dikmek istiyorum.

Maddi kaygıları bir kenara bırakıp, kendim uğraşmadıktan sonra ne değeri var. Ellerim toprağa değecek ki meditasyonum tamamlansın:) aynen dediğiniz gibi burda kimsenin amacı bence de bu değil.

Şimdi ben yapacaklarımı düşündüm dün gece. Seneye hazırlık yapacağım. Kapıcıya toprağı belleteceğim. Yanlız yapabilmeme imkan yok. Bu saatten sonra ancak soğanlı bitkilerin çiçekleriyle neşelenir bahçe. Dediğniz gibi Sn. meyvelitepe' nin tarhları gayet uygun olacaktır. Ekim ayında bahçedeki bitkilerinde yerini değiştirip bahçeye buz çiçeği ekmek uygun düşer diyorum. Komple kaplar sert ve eski toprağı.

heheh Kunti gibi bir azmanda bende var. Özgür oğlan. Bir tek öğlen yemeğine ve akşam yemeğine geliyor. Birde gece yatmaya. Hovarda biraz. O kadar besle didin işe yaramıyor :)

Hadi bakalım seneye nasıl olacak.

Çok çok teşekkürler Sevgili Limon. Tespitlerin harikaydı.

yesim ozgun
30-08-2009, 16:42
Sevgili Thomasina; çok çok teşekkür ederim. Çok kibar, çok naziksiniz.

Toprak taşımaya değil ama her zaman beklerim. Buyrun gelin, kızlarımı sevin. Onlarda sizi sever hem de yoğura yoğura:)

Bahçemin yarısını size temin edebilirim isterseniz. yarı yaırya kardeş payı yaparız. Hobi bahçeniz olur, gelemediğinizde ben bakarım çiçeklerinize yeter ki bahçe isteyin buyrun burda var.

thomasina
30-08-2009, 16:50
Ah nasıl sevindim bilemezsiniz. Yer bulamadığım için arkadaşlarımın balkonlarında duran saksılarım var. Arkadaşlarım da benim kadar ilgili değil maalesef. O yüzden yer yokluğundan sıkıntı yaşadığım zaman size bırakacağım, güzellerimi. Bir yere sıkıştırırsınız nasılsa. Onlar yaşasın biraz, güneş görsünler yeter bana. Ben nasılsa sürekli yetiştirip, saksıyla dağıtıyorum:))
Sevgilerimle....

ciceksever70
30-08-2009, 17:49
Toz halde satilan topraga humus kazandiran gübreler var. Sulandirip arada onlarla bahcenizi sularsaniz faydasini göreceginizi düsünüyorum.

DefneD.
30-08-2009, 20:46
Yeşim Hanım, sizin rozetlerin aldığınızda sorunlu olduklarına karar verdim.(Uzmanım ya ben:p)
Yani, fazla güneşten sararıp solmamaları lazım. Bizim belediye her yere dikti. Sabahtan akşama kadar güneş altında olanlar var, hepsi deli gibi açıyor. Hele aralarında somon rengi olanlar var ki, tam seyirlik. Yanlış bir şey yaptım diye üzülmeyin:)

yesim ozgun
30-08-2009, 21:00
Doğru tespit Sevgili DefneD. Uzmansınzı bence:) Çünkü aynı seradan aldığım kedi tırnaklarıda rozetler gibi kuruyup yokoldular. Ayrıca yine aynı seradan aldığım begonyalarda gölgede olmalarına rağmen 5 gün içinde tek tek kurudular. Bugün aklıma geldi ne yalan söyliyeyim. Hele kedi tırnaklarının içinden çıkan solucanları hatırladım sonra tamam dedim serayla ilgili. Toprağa değil sanki solucana dikmişlerdi kedileri. Tamamen temizleyip köklerini yıkayıp dikmiştim.

Pazardan aldığım begonyalar, camgüzelleri ve kedi tırnakları ( sera alışverişinden 2 gun sonra gittim pazara ) patır patır çiçek patlatıyorlar.

Çok çok doğru...

bu arada çok teşekkür ederim size:) beni düşündüğünüz için.

ciceksever70
30-08-2009, 21:49
Yesim hanim burada yazilarini takip ettigim bir bahce tasarimcisi var bu aksam sizin bahcenin sorununa benzer bir sorunla ilgili yazisi vardi. Öncelikle topraga humus kazandirilmasi gerektigini, bunun da humuslu gübreler ve kompostla mümkün oldugunu yazmisti. Sevgiler.

yesim ozgun
30-08-2009, 21:54
çiceksever70 bir önceki mesajınızla beraber oturup araştırdım. Humuslu gübre için yarın büyükçekmeceye gideceğim:)) çok çok teşekkür ederim.

ciceksever70
30-08-2009, 22:08
Bir sey degil Yesim hanim, bilgilerimizi paylasmak icin burdayiz. Ben de bahcemdeki ilk günlerimde buradaki dostlardan cok yardim aldim fikir olarak. Umarim isinize yarar hayalinizdeki bahceye kavusursunuz. Sevgiler.

mormenekşe
31-08-2009, 00:43
Sevgili Yeşim,öncelikle bahçen birçok arkadaşın ben de dahil olmak üzere, sahip olmayı hayal ettiği bir bahçe.Sizi engelleyecek birçok faktör var,ama bunlar aşılmayacak problemler değil.

Ben inanıyorum ki kısa sürede orası bir cennete dönecek.Bende buraya yeni taşındığımda bahçemden 7-8 çuval çöp atmıştım.Bahçemi düzenledikten sonra defalarca ikaz etmeme rağmen, çöp atmaya devam ettiler.

Yılmadım halâ nazikçe uyarmaya devam ediyorum.Bazen ben saksıları kaldırıp altını temizlerken kolay gelsin diyorlar, demekle olmuyor hiç kolay değil diyorum.
Komşularımla aram bozulmasın diye sabrediyorum ama gerçekten kötü bir durum seni anlayabiliyorum.

Bahçen tam bir rehabilitasyon merkezi olmuş,pisiciklerin herbiri ayrı güzel ama ben en çok meloşta takılı kaldım.Benim küçük kızımın adı Melike, biz ona hep Meloş diyoruz :)

Bahçenin sıkı takipçisi olacağımdan şüphen olmasın,benden istediğin birşey varsa da seve seve yardımcı olurum.Hadi bakalım bahara beş çayına inşallah senin bahçeye gelicez:)

Kolay gelsin, sevgiyle kal arkadaşım.

yesim ozgun
31-08-2009, 01:17
Teşekkür ederim Mormenekşe,Çok naziksin.Şuna inanın seneye bu bahçe gerçekten güzel olacak. Humuslu gübre alacağım yarın. Apartman görevlisini aradım gelecek toprağı belleyeceğiz. Gübre olan yerde buz çiçeklerinin fideleri varmış:) onları da haftaya alacağım. O toprak bir hallolsun gerisi gelecek inanıyorum.

Uzun zaman bekledim bahçenin resimlerini koyup koymamakta endişelerim vardı. Hatta bundan çok daha iyi durumdayken bile huzursuzdum ama tüm arkadaşlar bana hem gerçekleri gösterdi hem de inanılmaz yardımcı oldu.

Meloş, geveze kızım. Adı Melon:) Resimde tam rengi çıkmamış olsa da rengi tam bir kavuniçi. Ama Melon' a bakmıyor Meloş' a bakıyor, seslenince. Çok yaramaz, çok geveze. Hiç durmadan miyavlayan bir kedi... Sizin Meloş' u çok öpüyorum.

İnşallah içeriz beş çayını. Azimliyim kesinlikle. Bu harabe seneye çok güzel olacak..:)))

Volare
31-08-2009, 05:41
Sevgili Yesim ,
bir bahcen varmis . Yeni gordum . Keske buralarda olsaydi , ben hemen omuz atardim .
Hatta her hafta sonu gelip adam (bahce)olana kadar fikirsel ve fiziksel destek verirdim .
Toprak belleme olayini bile ekzersis niyetine parti parti yapardik .
Belediyenin seralarinda calisan tanidiklarimiz var , onlara rica ederdik .
Yer noksanligindan bonsai yaptigim guller ve calilar var elimde , bos toprak var hemen
dikerdik .Gulleri isterseniz sonbaharda topraklarindan cikarip gonderebilirim ,
hemen dikerseniz tutarlar . Benim bahcem cok sulak soganlarin hepsini size verebilirim ,
bende curuyorlar .
Mugelerim var , harika yer ortucu oluyorlar ve mayista da nefis kokulu
cicekleri olur . Sarmasiklara izin varsa ful yasemin celiklerim var , koklenmis iki adet ,
Iki de hibiskus celigi . Portfoy bu , artik ...
Belleme isini yagmurlar yagdiktan sonraya birak bence fikir , proje asamasiyla mesgul ol.
Nereye ne dikilecek ?Ben ilk bahceme kavusunca hizlica yesillendirmek ve
merakli bakislardan kurtulmak icin iki asma diktim , su an tel orgunun tamamini kapattilar .
Oneri... Bir de cok hizli buyup ureyen bir cicek var , soganli mi yumrulu mu bilmiyorum ,
duvarin onune ektim gorunmemesi icin .Su an duvarin boyunu asti .
Onun soganlarindan sonbaharda istedigin miktarda PTT kargoya verevilirim .
Cirkin duvarlari hizli kamufle ediyor :) tecrubeyle sabit !
Simdilik bu kadar . Izmirde olsaydin olayi selale ve havuza
kadar proje asamasini tamamlardik !
Kolay gelsin !

begonvil 14
31-08-2009, 12:49
Sevgili Yeşim Hanım
Kızlarınızın hayat hikayeleri gerçekten çok acımasızca. Çok üzüldüm. Ama o kadar da sevindim. Sizin gibi bir meleğin korumasında oldukları için. Hepsi birbirinden güzel ve sevimli. Şuncağızlara nasıl kıyarlar anlayamıyorum.

berduray
31-08-2009, 12:55
Sn . berduray ,
bu teklifler Yeşim hanıma özel , genel olarak dağıtım yaptığım bitkiler değiller .
Belli ki Yeşim hanım bana çok jest yapmış ki , karşılğını bir şekilde vermek istiyorum :)
Bahsettiğim bitki şu linkte
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=489409&posted=1#post489409
Adını biliyorsanız bana da söyleyin ,üç kök olarak ekmiştim bir yıl önce , şimdi orman
gibi oldu ;)

Yeşim hanım adına sevindim.Bitkinizin adı canna.

yesim ozgun
31-08-2009, 15:04
Sevgili Volare; Çok ama çok mahçup oluyorum gerçekten. Burda söylemek yeri değil ama benim yaptığım jest şu an senin yaptığın karşısında devede kulak kalır.

şöyle yapalım. Ben bir çizim yapayım. Sendeki bitkilere bak ve ona göre gönder:) Tasarım özürlü olmam bahçe dizaynı konusunda bana büyük bir engel.Artık kabul etmemen çok çok ayıp olacak. Zahmete sokmak istemiyorum netekim. mesajı okuyunca gözlerim doldu. Çok teşekkür ederim Volare....:)

Volare
31-08-2009, 15:24
Sevgili Yeşim ,benim için zevk olur .
Bir süredir keyf almadığım hiç bir uğraşta bulunmuyorum .
Hayat çok kısa , zevk almadığımız işler için bu değerli dakikaları harcayamayız .
O yüzden sakın ola ki mecburiyetten yapdığımı düşünmeyin .
Bir tebessüm olarak düşününün , siz bana , ben de size tebessüm ettim ...
Koşulsuz ...
Bir de ben bir karış boş bir alan görünce çok bozulurum , ''niye ekmezler ki '' diye söylenirim .
Hiç boş bırakılır mı ? Hele pencerenizden baktığınız yerse ...

yesim ozgun
31-08-2009, 15:29
Sevgili Begonvil 14; Mecaz-ınız için çok çok teşekkür ederim. Bimukabele...

Bir damla su hayat kurtarır ( bu bahane ile bu mesajıda araya sıkıştırayım ) :)

yesim ozgun
31-08-2009, 15:36
Tamam o zaman çarşambadan itibaren çizim yapıp ( çok amatörce olacak ) buradaki herkesle beraber tasarıma başlayalım. Gerçekten çok mutlu ettiniz beni Volare....

maki01
31-08-2009, 16:00
İşte bu kadar sevgili yesim ve volare... Duygulandım gerçekten. Ne yapabilirim diye bakınıyorum ama şimdilik sadece goji berry fidem var. İstersen gönderebilirim :)

thomasina
01-09-2009, 23:02
Sevgili Yeşim Özgün ben de ziyarete geldiğimde birkaç çeşit tohumla geleceğim. Siz karar verirsiniz nereye ekmek istediğinize. Ama en çok şehir dışına veya yurt dışına gittiğinizde bahçenizi sulamaya ve bakımını yapmaya talibim. Gözünüz arkada kalmasın)
Sevgilerimle...

sabah
02-09-2009, 15:51
Birçok bahçenin önceki hal fotoğrafları sizinkine benzer. Önemli olan karar verip sonraki hal fotoğrafını düşünmek. :rolleyes:

Dışardan girişleri biraz önlemek için girişi perdeleyici, zorlaştırıcı koşullarınıza uygun çalılar, mini ağaçlar dikmenizi öneririm.

Benim hemen aklıma gelenler: çalı iğde -ağaç gibi olmadığı için avantajlı-, berberis -üstü genişlediği için-, ardıç türleri -çok bodur olmayan bazıları kolay geçit vermez-.

yesim ozgun
02-09-2009, 17:36
Sevgili Makiciğim; çok teşekkür ederim. Şimdilik toprağı islah etmeye çalışıyorum. Sanırım humuslu toprak, gübre ve evsel atıkla kompost projesi bittikten sonra ( 5-6 ay ) bahara yaklaşırken yeni fideler, tohumdan üreteceğim bitkileri baharda toprakla kavuşturacağım. İnşaat atığı ve o.... ağacının köklerini temizlemeye çalışıyorum. Sonra minicik bir goji fidesi isterim:)

Thomasina;Ne diyeceğimi bilemedim. Artık kolay kolay uzun zaman biryerlere gitmeyi düşünmüyorum inşallah. Londra da tamamen sağlık nedenleriyle gittiğim için o kadar uzun sürdü. Normalde kızlarımı bırakıp bu kadar uzun zaman biryerlere gitmem. Ama baharda haftanın bir günü gelip benimle sulama, temizlik yapacağının sözleşmesini noter huzurunda hazırlatıp beni ziyarete geldiğinde imzalamam için sana sunacağım :P

Sabah:) zorlayıcı birşey dikersem ben nasıl gireceğim içeri:)Ben bu tavsiye ettiğin bitkileri bahçenin diğer apartmanların bahçeleriyle birleştiği yerlere dikebilirim. O yerlerde sadece dikenli teller var. Hem güvenlik sağlanır hemde çirkin görüntü kapanır. Benim evimin kapısı bahçenin içinde. Apartmandan bağımsız.Ama küçük bir açılır kapanır çit şeklinde birşey monte etmeyi düşünüyorum. Sevgili Sabah; şu anki hali gerçekten içler acısı. Dediğiniz gibi sonraki resmi hayal ediyorum sürekli. Bir sene sonra işte önceki hali, bu da şimdiki hali diye fotoğraf koymak istiyorum.Bunu düşünmek bile nasıl haz veriyor bana anlatamam. Yemyeşil bir bahçe, çok çicek olmasada olur, düzgün, tertipli, disiplinli ve yeşil olması benim için yeterli olacak aslında.Limon' un söylediği tarhlardan yapma kararı aldım. Biraz daha kış aylarına girmeyi bekliyorum. O zamana kadarda ordan burdan tarhlar için çerceve de bulabileceğim sanırım. Resimleri koyacağım kapı girişi, eve giden yolun v.b. o zaman tam tavsiye istiyorum ona göre:) çok çok teşekkürler.

Cumhur Tonba
02-09-2009, 17:56
Sayın Yeşim. Hikayeleriniz okumayı sabırsızlıkla bekliyorum.

jineop
03-09-2009, 14:12
Sevgili Yeşim Özgün,
Ta İngiltere den paylaştığınız görüntülerle sizi hatırlıyorum ,hatta sizin resimlerden esinlenerek 5 tane küpeliyi iki grup halinde bahçemin büyüyebileceğini düşündüğüm yerlere iki grup olarak ektim. Hayalimse kocaman sizin fotografınızdaki gibi açmış küpeli ağacı,olur mu bilemiyorum ama 2 aydır hayali bile güzel. Başarabilirsem eserin sahibi siz olacaksınız.Tüm canlıları çok sevdiğinizi yazdıklarınızdan ve görüntülerinizden çok iyi biliyorum.Çok şanslısınız ki herşeyiniz var ,ve eminim ki muhteşem bir bahçe olacak ...O yüzden öncelikle elinizdeki bitki sayısını bir listeleyin,sonra karşılarına isteklerini,büyüme sonrası boyunu kaydedin.Ve bizlerle de listeyi paylaşın.
Ekim ayı gelince de güzel kompozisyonlar oluşturalım,ne dersiniz?Ben de yardıma hazırım. Bahçenize gelmek isterim.

Volare
03-09-2009, 17:26
Sevgili jineop ,
arkadaşımızın gerçekten yardım ve desteğe ihtiyacı var .
Hayal gücü ve zevkinize bahçenizden şahit ve hayran oluyoruz .
Desteğinizin ve sevgili Yeşimin azmiyle başaracağınıza inanıyoruz .
Bıze düşen katkıları da yapmaya hazır olduğumu söylemek istedim .
Yerinde incelemek çok daha pratik fikirler verecektir...
Şimdiden kolay gelsin .

limon
03-09-2009, 18:55
Yeşim Hanım, bende de bahçeyi bellemek için bol yağmurların yağmasını beklemek en güzeli, toprak nispeten yumuşar işiniz kolaylaşır.

Siz bahçeye kapım yok demiştiniz diye hatırlıyorum ama ilk mesajdaki son fotoğrafta balkon kapısı görüyorum sanki? Kapı yoksa dolaşmak zor olur, sulama için üşenir insan diye düşünüyordum hep kafamda. :) Eğer kapı varsa daha güzel.

Toprağı bir istediğiniz kıvama sokun, güzel fikirler oluşuyor kafamda. Öncelikle kötü görünen boruları kapatacak sarıcılı, çiçek açan, yaprak dökmeyen sarmaşıklar. Onları upuzun uzatmadan, duvara sabitleyerek, istediğimiz şekilde sarmasını sağlarsak, kötü görünen her şeyi kamufle edebiliriz.

Şimdi biz sizin bahçeyi tam güneş olarak düşüneceğiz değil mi?

Bakın tarhlarla ilgili güzel uygulamalar ve bilgiler var. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=16978

yesim ozgun
04-09-2009, 12:50
Keyifsiz bir dönemdeyim. Hergün inşaat artığı temizliyorum ufak ufak bahçeden. Yağmurun yağmasını bekliyorum.

Balkon kapım yok Sevgili Limon, o görünen benim evimin giriş kapısı:)

Akşama ayrıntılı, resimli, bitki listeli olarak sunum yapacağım sizlere:)

hepinize ne kadar teşekkür etsem azdır.

hüzün
04-09-2009, 17:54
sevgili yesim ozgun bir bahçeye sahip olmanın keyfini çıkartmanın da bedeli var tabi ki .Ama istemek ve çalışmak çok önemlidir her işte oduğu gibi , güzel resimlerinizi bekliyoruz inşaallah

yesim ozgun
05-09-2009, 01:15
ilk resimdeki bahceye giden yol. Hemen sağda gördüğünüz çıkıntı apartman girişi. Yolun sonu benim evime ve bahçe. Yol üstünde sol tarafta bir defne ağaı, 2 tane gül fidanı, bir limon ve çit görevi gören çalılar var.( resim çekildikten sonra akşaüstü budandılar :) )
101208

Aşağıdaki resim incirin olduğu yerin arkasında ilk resimdeki koridor var. Net çıksın diye karşıya geçip çektim. ilk resimde bakılınca bahçe İncirden görünmüyor. O incir de fotoğrafı çektikten sora budanıp yuvarlak form verildi.
Bahçenin içindeki nanelerin yarısını söktüm ve kalan kısmı budadım. Ortadaki taşlarla çevirdiğim yerde çiğdem soğanları dikili. ancak o tarafın toprağındaki yabani otları temizlemeye fırsat bulamadım.
101210

Aşağıdaki resimde evin kapısına sırtınızı verince sağda kalan taraf.

Orada gider borusunun önünde sağdan sola 5 iris , 4 gül fidanı, aradaki boşlukta lale soğanları, Defne fidanı ve incir ağacı var. Siyah incir veriyor.
hemen önündeki beton kısım, beton kısmın önünde orta bahçenin içinde Sevgili Jineopun aylar evvel gönderdiği acı baklalar ekili, 10 tanesi başını çıkarmıs durumda. Büyüyecekler inşallah:)

O tarafın toprağındaki yabani otları biraz olsun temizledim. Hemen sağ tarafta bahçede leylak var. Leylağın altında çiğdem soğanları ekili. Çiğdemlerin yanında Begonya var 3 kök.
101209

yesim ozgun
05-09-2009, 01:40
Petunyalarımdan bir saksıyı kurtarabilmiştim Londra dönüşü. Daha doğrusu kökten budayıp hergün sulamış ve gübresini vermiştim. Bugün açmış:)
101213

Sardunyalarım kendi biraz toparlamış.
101212

Elimdeki bitkilerin listesi:
1- Mellisa( 1 mt boyunca, çiceğe durdu heryeri tomurcuk )
2- Ful ( 1,5 mt boyunda evin içinde duruyor, Bu ara budayacağım )
3- Bir ortaboy saksı mor- beyaz petunya ( yukarıdaki resim )
4- Pitosporum ( saksısız 60 cm boyunda, her sene çiçeklenir mis gibi kokar )
5-2 küçük saksı cam güzeli Bu sene fide olarak almıştım kurtarabildiklerimden
6- 3 büyük saksı kırmızı, pembe top sardunya
7- 10 tane begonya saksı da, 3 begonya bahçede
8- 70 tane çiğdem soğanı, bahçe de ekili
10- 1 ortaboy saksı fransız kadifesi
11- 20 kök kedi tırnağı ( her saksının dibinde ekili )
12-1 kök 30 cm beberis ( saksı da )
13- yoğun bakımda olan ufaklı tefekli saksılarda cam güzelleri, fransız kadifeler, saksı sardunyalar, ceylan sardunyalar.
14- leylak 1,50 mt boyunda bahçede ekili
15- zakkum 1.00 mt boyunda bahçede ekili
16- 8-9 ad. lilyum soğanı bahçe de ekili
17- 3 ad. amaliysbahçe de ekili
18- 1 kök yukka bir karış boyundabahçe de ekili

Elimdekiler şu an için bunlar.

Gülleri budadım. Tüm bahçeyi ilaçlayacağım. Leylak ve güllerde külleme var.

2 adet Hanımeli, 5 adet ortanca, 20 adet gazanya, 2 adet mellisa, 2 adet beberis siparişlerimi pazar günü alacağım.

yesim ozgun
05-09-2009, 02:00
Sevgili Jineop; Listeyi yaptım. Boylarını poslarını yazdım. Ancak ayrı bir bakım uygulamıyorum. Kurudukça su, gübre zamanlarında güberlerini veryorum. Ve her zaman beklerim, Size güzel bir naneli limonata ikram ederim. Thomasina da gelecek. Minik bir agaclar.net yardıma muhtaç bahçe toplantısı düzenlemiş oluruz.:)

Volare, Limon, Thomasina; desteğiniz ve bahçemi ziyaret edip bana motivasyon sağlamanız ........ Ne diyeceğimi bilemedim. Kötü günlerimde inanılmaz moral desteği oluyorsunuz. Çok teşekkür ederim....

Sevgili Limon;Evet tüm gün güneş alıyor. Bir tek sağ taraf bahçe fotografındaki en soldaki incir sayesinde oradaki bölüm 4 ten sonra güneş almıyor. Gder borularının kapanması için hanımeli sipraiş ettim.??? Tarhlara baktım başımın üstünde ampuller yanıp yanıp söndü:)

Hüzün;:) evet istemek ve çalışmak gerekiyor. Burayı adam etmeden rahat edemeyeceğim. Aslında bu halde olması şu an için benim çok işime geliyor. Yabani otları temizlerken, taşları toparlarken ve buraya ne yapmalıyım diye düşünürken o kadar odaklanıyorum ki, tüm dertleri, tasaları bir kenara bırakıveriyorum. Şu anda o bahçe bu halde olmasaydı ne ile uğraşır rahatlardım:)

Hadi bana kolay gelsin.

trida
05-09-2009, 02:33
yeşim hanım,

bahçe geçişini böyle bir çit ile engelleyebilirsiniz belki.

En azından caydırıcı olur, kolaylıklar diliyorum.

Severek yapılan çalışmalar yük gelmiyor insana, terapi oluyor tam tersine.

yesim ozgun
05-09-2009, 02:54
Evet Trida, aynen böyle birşey istiyorum işte.:) Baktım birkaç yerde. Yakında böyle birşey takılıcak inşallah:)

jineop
05-09-2009, 06:25
Sevgili Yeşim,
Ekim ayında ben de bahçemde yeni düzenlemeler yapacağım. Bahçem de şu an fazlalık olan ,passiflora ,pitosporuim,alacalı taflan,papatyalar,bodrum paptyaları ,güller var. Yine adaçayı,gazanya,kedi nanesi ,dianthus,zinnia,şebboyun çok fazla ,kasımpatı,sadunya ,canna fidesi var.Gazanya şiparişlerini iptal bile edebilirsin gelirken bunlardan zaten getiririm.Bu arada düşünmeye devam.Adresini mesaj atarsan sevinirim.

Volare
05-09-2009, 07:43
Planlar yapılıyor , sparişler veriliyor , listeler , çiçekler , bitkiler , soğanlar ...
Yorucu belki ama , tatlı bir telaş , sonuçlar insanın yüzünü güldürüyor .
Yeşim hanım , jineop kolay gelsin ...
İnciri ortadan kaldırsanız iyi olur , onun gölgesinde hiç bir şey yetişmez ,
hani derler ya''ocağıma incir ağacı diktin'' diye , doğru söz ...
Şimdi küçük ve sevimli , büyünce ...
Sevgili Yeşim bahçenin yüzü gözü açılmış , otların temizlenmesi çok işe yaramış .
Bir bahçen olacak , olunca da çok zaman alıyor merak etme , seni hep güzel bir meşguliyet bekliyor .
Güller budanır , kuruyan yapraklar toplanır , çelik alınır , tohum toplanır , saksı değişir , sonu yok .
Zevk alınca yük olmuyor .
Güzel günler var önünde , sonunda hepsini kendi elimle yaptım diyeceksin , büyük mutluluk .
Güler hanımın bir sözü var , hiç unutmuyorum '' her bitkinin dibinde parmak izim var ''
Çok hoş ...

Cumhur Tonba
05-09-2009, 10:18
Yeşim. Çok değil. Kısa sürede güzel bir bahçeye kavuşacağına adım gibi eminim. Takviye kuvvetlerin çok sağlam. İnan sırtın yere gelmez. Tellerin arkasındaki o güzelim kızları görünce biraz üzüldüm. Temennim onların da o güzel bahçede koşup oynayabileceği bir ortam oluşması. İlk yazını da okudum. Devamını bekleriz.
Senin gibi kişilerin çoğalması için dua ediyorum.
Sağlıcakla kal.

nurcanaybay
05-09-2009, 11:31
Yeşim hanım ;
ben çimden yana oyumu kullanacağım.Orta da ki bitkileri sökün ,çimlendirmek için uygun
aydayız.Çim için bir şekil belirleyin ,kenarları da öbekler halinde çiçeklendirin.Komşunuzla ortak duvarın önüne de ,duvarı kapatacak yükseklikte bitkilendirin ,ora da yeşil bir duvar
oluşsun.Toprağın yüzeyi çimle kaplandığı an ,gözünüze güzel görünmeye başlayacak
daha bir şevkle çalışacaksınız.

Kolay gelsin ,sevgiyle kalın.

acemifüsun
05-09-2009, 13:55
Yeşim Hanım çok kısa bir sürede, çok güzel bir bahçeniz olacak ve sizinle birlikte bizler de uzaktan da olsa bunun keyfini yaşayacağız, sevgiler:)

ozbey
05-09-2009, 16:32
merhaba yeşim hanım,
öncelikle kolay gelsin,bu azimle ortaya neler çıkacak görün.heleki biraz şekil alsın,emeğinizin karşılığını görmeye başlayınca ,bahçeden eve girmeye vakit bulamıyorsunuz.inşallah o güzel kıpırtıları ve gelişmeleri hep birlikte paylaşacağız.

yesim ozgun
07-09-2009, 21:49
Herkese çok çok teşekkürler. Sevgili Jineop ne kadar teşekkür etsem azdır. Ekim ayını sabırsızlıkla bekleyeceğim. Adresimi özelden gönderiyorum. Gazanyaları iptal ettim diğerlerini de daha getiremişler zaten :( Neyseki bugün yağmur yağdı ve ben hafta sonu toprağı belleyebileceğim.

Volare, Cumhur,acemifüsun, Nurcan Hanım, Özbey çok çok teşekkürler motivasyonunuz ve desteğiniz için.:)

Asıl güzel haberi vermek isterim . İŞE BAŞLADIM!! Nihayet. 1 senedir ne çalışmak geliyordu içimden, ne de beni işe almak isteyen vardı ortalarda:) Ama bugün ilk iş günümdü.

Şimdi artık haftasonları ilgilenebileceğim bir bahçem var. Sıkıntıdan oturup kalkıp bitkilerile uğraşıp onları yormayacağım dee oluyor bu:) Bir ara benden nefret ediyorlar çünkü biliyorum. ''''Yeter artık sulama... Offf budaya budaya bir tel dalım kalmadı... dediklerini duyar gibi oluyordum ara ara.. Rahat nefes alabilecekler

İncirin bir tanesini kestim. Top şeklini verdim. Sanki bodur bir incir türü gibi bahçede su an.
Gülleri budadım. Dikenli teli ortan çıkardım. Leylağımı külleme yüzünden ilaçladim. Hazır elim değmişken gülleri ve defneyi de ilaçladım. İki gül fidanı arasına fransız kadifesi tohumu ektim. İki tane çuham vardı bahçede onların yerlerini değiştirdim. Tüm bitkileri gübreledim. Yavaş salınımlı olanlarla. Kedi tırnağının tohularını topladım. Çarık çürük yaprakları temizledim saksılardaki bitkilerden.:) Dün yaptım bunların hepsini:)

Resimleyeceğim yarın inşallah.

Seneye baharda resimlerini koyacağım bahçenin.

DefneD.
07-09-2009, 22:06
Sevgili Yeşim, bahçe öyle ya da böyle adam olacak. İşe başlamış olmanız ise harika bir haber. Daha da bir şevk gelir şimdi size. Zaten dün yaptıklarınızdan da belli. Gözünüz aydın:)

Arzu Kasapoğlu
07-09-2009, 22:10
Asıl güzel haberi vermek isterim . İŞE BAŞLADIM!! Nihayet. 1 senedir ne çalışmak geliyordu içimden, ne de beni işe almak isteyen vardı ortalarda:) Ama bugün ilk iş günümdü.

Sevgili Yeşim, işe başlamana çok sevindim :)Yeni işin hayırlı olsun...

İnşallah bugünden itibaren herşey gönlünce olur.

Sevgiler...

thomasina
07-09-2009, 22:21
Hayırlı olsun Yeşim Hanım. Umarım yeni iş size yeni enerjiler, yeni umutlar, yeni başlangıçlar getirir.
Sevgilerimle...

almira
07-09-2009, 22:25
Hayırlı olsun Yeşim Hanım. Sizin adınıza çok sevindim. Yeni işinizde ve bahçenizde kolaylıklar dilerim.

Volare
07-09-2009, 22:33
Yeni işinde başarılar dilerim ,
hayatının her alanında taze başlangıçlar ...

maki01
07-09-2009, 22:48
Yeni işin, yeni bahçen hayırlı olsun sevgili Yeşim...

trida
07-09-2009, 22:55
Sevgili Yeşim,

Yeni işin hayırlı olsun. Dilerim huzurlu ve mutlu şekilde her zaman başarılara imza atarsın.

Her şey gönlünce olsun.

yesim ozgun
08-09-2009, 01:58
Arkadaşlar çok teşekkür ederim. Tüm iyi dilekleriniz için çok çok teşekkürler.

Az önce bahçedeki kedişlere mama vermek için dışarıya çıktım. Bir koku aldım. Nasıl ıhlamur gibi, parfüm gibi birşey kokuyor anlam veremedim. Mamaları verdim. Yağmurdan korunmaları için bir klube gibi birşey vardı evde onu dışarı çıkarttım. Nasıl güzel bir koku alıyorum? Klubemsi şeyi koydum başımı bir çevirdi ki, melissam çiçek açmış!!!!! Minicik minick çiçekleri var. Burnumu daldırdım bir müddet ayrılamadım yaprakların arasından.

Yarın sabah fotoğraflayacağım onu da... Nasıl güzel kokuyor? Saksı da hem de. Melissa konusundaki açmış melissalardan biraz daha farklı çiçekleri.

koku topuna ihtiyaçım kalmadı artık:)

jineop
08-09-2009, 07:50
Sevgili Yeşim,
Yeni işin hayırlı olsun. Bu arada rica etsem mesaj kutunu boşaltsan.Sevgiyle kal.

hüzün
08-09-2009, 12:10
Sevgili Yeşim, yeni işin hayırlı olsun, çalışmak güzel, kendini faydalı hissetmek, verimli olmak güzel, hele bu güzelliğin verdiği yorgunluğu bahçe ile atmak daha bir güzel.. başarılar.

cenan
10-09-2009, 11:25
Yeşim hanım işiniz hayırlı uğurlu olur inşallah.Şu malum ağaçtan burda işyerimdeki apartmanın bahçesinde de var. Etrafında ot bile bitmiyor. Bahçen gerçek bir emek istiyor ama şu bir gerçek ki emek verilen herşey güzel oluyor. Biliyorsunuz burada çok yakınız elimden bir şey gelirse bende seve seve yardımcı olurum. Paylaşım sayfasına yazmıştınız kapı önüne su koyun diye.Benim koyduğum suyun şimdilik bir tane abonesi var ( gri bir kedi) Daha önce böle bir şey yapmamıştım, o da ayrı bir mutlulukmuş;)

yesim ozgun
11-09-2009, 02:15
Arkadaşlar sayfaları doğru dürüst okuyamıyorum bile lütfen kusura bakmayın.

2 gün önce Istanbul kara bir gun yasamakta. Sadece Istanbul degil cevresi ve trakya tarafi da. Sabahin ilk saatlerinde ozellikle Ikitelli ve Halkali civarinda yogun yagis sebebi ile cok sayida insanimizi kaybettik. Cok cok uzgunum, uzgunuz!!!

Bunca insanin oldugu felakette elbette insan sayisinden daha fazla kedi ve kopeklerimiz de canlarini yitirmislerdir.

Şahsim adina acili ailelerine sabir olenlere Allahtan Rahmet diliyorum.

Kaybolanlarin da sagsalim bulunmalari icin dua ediyorum.

Dünden beri bahçeşehir barınağında balçığa saplanmış sessiz canları kurtarmaya çalışıyoruz. Pek cok sivil toplum orgutu uyeleri de insanlarımız için calışmaktalar.

thomasina
11-09-2009, 09:39
Sevgili Yeşim Özgün ben de az önce yağmur ve gök gürültüsünden kaçayım derken mahsur kalıp yaralanan bir minik kediciği az önce veterinere bıraktım. Bütün gece uyumadık, ama iyi olacak umarım. Yüzündeki korkuyu anlatmam imkansız. Sıkıntılı günlerde herkese umut ve sabır diliyorum.

Volare
17-09-2009, 13:45
Sevgili Yeşim ,
nerelerdesiniz , bahçede neler oluyor ? Sesiniz çıkmayınca sağlığınızdan endişe duyuyorum .
Benimki paranoya , umarım iyisinizdir ve bahçenizde olumlu gelişmeler oluyordur .
Uzaktan yapılacak , gelecek bir şey varsa lütfen çekinmeyin :)

fikreteren
19-09-2009, 09:20
Yni işiniz hayırlı olsun.

Güngör Salman
19-09-2009, 13:54
Sevgili yeşim Özgün, İyi bayramlar.

Adalet Yağcı
21-09-2009, 23:18
Sevgili Yeşim Özgün, bu başlığı ne kadar geç farketmişim :(
Evet, bahçenizi baştan sona gezdim, haklısınız, işiniz kolay değil ama bir artınız var, toparlamanız gereken alan küçük.
Üstelik canı gönülden yardıma koşan arkadaşlarımız var, herkes bahçeniz için seferber olmuş, tabi ben de üzerime düşeni seve seve yaparım.

Tohum listemde isminizi göremedim, ama size mis kokulu akşam sefaları, hüsnüyusuf, kara gözlü suzan sarmaşığı, yıldız çiçeği tohumu, tohumlarını olgunlaştırmayı başarabilirsem datura tohumu gönderebilirim.
Zaman içinde daha farklı imkanlar da olabilir, siz en çok ne görmek istiyorsunuz bahçenizde, karar verin biz ona göre toparlayalım.

Zaten kış geliyor, baharda toprağınız yumuşadığında kaliteli bir torf ve bulabilirseniz çiftlik gübresi ile zenginleştirebilirsiniz toprağınızı.

Bu arada, yeni işinizi ben de hayırlamak isterim, kedilerinizin hikayelerine de bayıldım :)

yesim ozgun
28-09-2009, 00:49
Tüm dostlarıma,

Uzun zamandır özel birkaç nedenden dolayı sitemize giremedim. Ancak bu vesile ile bana büyük bir mutluluk yaşatan sizlere çok çok teşekkür ederim. Meğer halen bu yaşadığımız zaman da sizin gibi iyi, düşünceli ve hassas insanlarda varmış. Bugün beni mutluluktan birkaç kere ağlattınız inanın. Kendimi özel hissettim:) Verdiğiniz destek ve moral için de ayrıca müteşekkirim... Hepinizi çok seviyorum.

Sevgiyle kalın.

Bahçeme gelince uzun zamandır ilgilenemiyorum. Bugün haftadir ilk kez bahçeme indiğimde gördüğü manzara inanamadım. Hemen hemen tüm bahçe de çiğdemler açmış, ilaçladığım ve budadığım güllerim çok sağlıklı, sardunyalarım bol çiçekli ve yapraklı, kedi tırnaklarımlarımın üzerinde halen çicekleri var. Begonyalarım çoşmuş, cam güzellerim çicekli:) yağmur suyu iyi gelmişe benziyor. Fotoğraflayamadım ama en yakın zamanda fotoğraflayıp ekleyeceğim buraya. Mellisa bile halen çiçekli. Küçük ırk siklemenim yaprak vermiş. yabani otlar bile çiçeklenmişler minicik beyaz beyaz. Bugün nihayetinde ellerimi toprağa değdirdim. Birkaç lale soğanı ektim çok çok özlemişim bahçemi:)

fikreteren
28-09-2009, 08:17
Yeşim hanım hoş geldiniz.bizi bayağı meraklandırdınız.

DefneD.
28-09-2009, 08:30
Sevgili Yeşim,

Epeyi meraklandırdınız bizi. Neyse ki, dün sizinle görüşen arkadaşlarımız oldu da rahatladık.:)

Kendinize dikkat edin. Bahçenizin yeni fotoğraflarını da en kısa zamanda görelim.