PDA

View Full Version : ozbey'in bahçesi

Sayfalar : [1] 2 3

ozbey
23-08-2009, 22:04
arkadaşlar,
gösterişsiz, küçük ve şirin bahçeme sıcak sohbetleriniz için beklerim,buyrun gelin.

ozbey
24-08-2009, 22:37
Eşimin, taş'tan yaptığı,mine çiçeğimin şenlendirdiği çiçekliğimin gece görünüşü ve
mevsimine göre açan çiçeklerim.
yüklemelerim çok acemice oldu ama alışmaya dönemindeyim.

acemifüsun
24-08-2009, 22:43
Çiçekleriniz çok güzel, iyice çoşmuşlar, ellerinize sağlık, sevgiler.

ozbey
24-08-2009, 22:51
haziran böceğinin geride bıraktığı çiçeklerim.

ozbey
24-08-2009, 22:55
teşekkürler,acemifüsun.
hoşgeldiniz,diğer üyelerin bahçelerinin yanın da sözü bile olmaz.ama beni mutlu etmeye yetiyor.

Birol
24-08-2009, 23:16
Başkasının tavuğu başkasına kaz görünürmüş, önemli olan sizin mutluluğunuz. Bol çiçekli sağlıklı mutlu bir ömür dilerim. Sağlıcakla kalın.

limon
25-08-2009, 00:07
4 nolu mesajdaki duvar dibindeki pembelere bayıldım. Aynı tür bitkiler bir yerde yoğun olarak dikildiklerinde çok göz alıcı oluyorlar.

Ellerinize sağlık.

hazan-z
25-08-2009, 00:10
Sevgili Ozbey,hızlı tempondan fırsat bulup bunları yapabildiysen seni alkışliyorum arkadaşım.Ellerine ve emeğine sağlık.Yapabildiğin seni mutlu ediyorsa kendini kimseyle kıyaslama.İçindeki doğa sevgisi zamanla herşeyin üstesinden gelir.Bir de benim gibi bahçesi olmayanları düşünürsen...
Pitayalar nerede?Onları göremedim.Gojileri de unutma canım.Bütün güzellikleri resimlediğinde de oturup zevkle çayımızı yudumlayalım olur mu?Selamlar,sevgiler.

berduray
25-08-2009, 00:14
Küçük olsun, bizim olsun... pek şirin, eşinizle verdiğiniz emeğe değmiş.

ozbey
25-08-2009, 04:21
hoşgeldiniz.söylediklerinizin hepsini dikkate alıyorum. yüreğinizden sunduğunuz yorumlara ve verdiğiniz bilgilere teşekkür ederim.

ozbey
25-08-2009, 04:30
sevgili hazan-z,
teşekkür ederim arkadaşım.evet bu kadarı yetiyor.daha büyük bir bahçeye zaten ayıracak zamanım yok.çalışma tempom izin vermez.gojiberry'ler 10 cm kadar olmuşlardı,bir gün içinde hepsi kendini saldı.çok üzüldüm.diğerlerinden daha başını çıkartan yok.
hemen pes etmeyeceğim,yeni denemelere devam.

ozbey
25-08-2009, 04:31
teşekkür ederim,sizinde yüreğinize sağlık

ozbey
25-08-2009, 04:34
sayın limon,
teşekkür ederim,sizin resimler çok güzel,elinize sağlık.verdiğiniz bilgiler harika.

ozbey
25-08-2009, 04:43
sayın birol,teşekkür ederim.
başkasınınki bana kaz göründüğünden değilde,bu sene haziran böceği (kadı lokması)'inden çok muzdarip oldum.ne emekler verdim bahçeme.tam oldu derken günde üç,dört çiçeğimi,yeni fidan ağaçlarımı kesilmiş buldum.neredeyse bir şey kalmadı.mücadelesini yapıyoruz şimdi.bu yüzden biraz buruk oldu mesajım.

günebakan
25-08-2009, 11:04
Sayın. Ozbey bahçenizin küçük olması birşey değiştirmez genede güzel bir görüntü çıkmış ortaya. Hepsi birbirinden güzel elinize sağlık:)

Vildan Sönmez
25-08-2009, 12:18
Sevgili Özbey,
Dilerim bir aksilik olmaz ve bayramdan sonra bu güzel çiçekleri canlı canlı görür bir kahveni içerim. Sağlıkla keyfini sür bahçenin. Datça'da sürekli yaşamak da çok güzel olmalı. Datça'da bir arkadaşımın kadı lokmasına karşı, çiçeklerin dibine aspirin koyuyor. (Ben denemedim)

O minik pembe çiçekli olan çok yıllık mı ve tohumdan mı çoğalıyor. ?

ozbey
25-08-2009, 14:15
vildan hanım'cım,
sanıyorum pembe papatya'dan bahsediyorsunuz,çok yıllık ve daldan üretiliyor.yüklediğim çiçeklerden çoğu çok yıllık.istediğiniz çiçeklerden seve seve veririm.kadı lokması o kadar çokki,aspirin yetiştiremem.eylül ayın da etkili bir ilaçlama yapmayı planladık.

ozbey
25-08-2009, 14:19
sevgili günebakan,
teşekkür ederim.vakit buldukça bu gönül dostlarımla ilgilenmeye çalışıyorum.

limon
25-08-2009, 16:37
Vildan Hanım da sanırım benim bahsettiğim açık pembe çiçekli duvar dibindeki bitkiyi sordu. Sanıyorum O da çok yıllık. Adı nedir? Tohum oluyorsa ben de isterim.

Ben o bitkiyi "Godetia- Yer Açelyası-Ankara Çiçeği" nin yalın katlısına benzettim.

M.Sema
25-08-2009, 16:45
Sn Ozbey, ellerinize sağlık çok şirin, çok renkli bir bahçeniz olmuş sağlıkla, mutlulukla keyfini sürmeniz dileklerimle. Ben de sevgili Limon ve Vildan Hanım'ın dediği 4.mesaj-2.resimde ki çiçeği çok beğendim.

ozbey
26-08-2009, 10:24
sn, M sema,
o güzel dileklerinize teşekkür ederim.daha sade bir bahçe isterken bir de bakıyorum her şeyi yine bir araya getirmişim.bahçem küçük ama ben her mevsim açan çiçeğim olsun istiyorum.o yüzden fazla renkleniyor,
sağlıklı günler dilerim.

ozbey
26-08-2009, 10:37
sn limon,
ben vildan hanımın sorduğu çiçeği önce papatya sanmıştım.sizin sorduğunuz o çiçeğin ilk fidesini komşum almanya'dan getirmişti.adına türkçe'de gece mumu deniyormuş.yapısı yerörtücü,kol atarak fidesinden çoğalıyor.(ayrık otu gibi).en görkemli zamanı bahar ayıdır.yazında açıyor ama bahardaki gibi olmuyor.adresinizi özelime yazarsanız mevsimi geldiğinde gönderirim.
sağlıklı günler.

ozbey
26-08-2009, 10:49
üzümlerim ,hünnap'ım ve çiçeklerim,

fikreteren
26-08-2009, 11:49
Aramıza hoş geldiniz.Biz de sizin gibi başladık.yıllar geçince tecrüblerde artıyor.güle güle sefasını sürün.

ozbey
26-08-2009, 20:39
sayın fikreteren,
teşekkür ederim,hoşbulduk.aslında eski üye2lerdenim.önce zaman buldukça araştırma olarak siteye giriyordum.şimdi aktif olarak katılmaya,çalışıyorum.üstelik sizler gibi,hiç tanımadığım ve aynı güzellikleri yürekten paylaşma fırsatı bulduğum arkadaşlara sahip olunca daha da keyif alıyorum.sağlıklı günler dilerim.

limon
27-08-2009, 00:35
Bitkinin isimleri "Evening primrose-Ezan Çiçeği-Gece Mumu" imiş. Yaz kış yeşil mi kalıyor?

jineop
27-08-2009, 19:04
Sevgili Özbey,
Çakıllarla güzel görüntü oluşturan uçuk pembe çiçekleri burda bir bahçede görmüştüm ve çok hoşuma gitmişti. Gece mumu olduğunu ve yan kollarla çeliklenebileceğini öğrenince çok mutlu oldum. Çok güzel görüntüler var. Ellerinize sağlık.Sevgiyle kalın.

ozbey
27-08-2009, 20:41
Sevgili Özbey,
Çakıllarla güzel görüntü oluşturan uçuk pembe çiçekleri burda bir bahçede görmüştüm ve çok hoşuma gitmişti. Gece mumu olduğunu ve yan kollarla çeliklenebileceğini öğrenince çok mutlu oldum. Çok güzel görüntüler var. Ellerinize sağlık.Sevgiyle kalın.
sevgili jineop,teşekkür ederim.gerçekten insanı işte cennet burası,dedirten bir çiçek ve arsız olmasıda cabası.gören insanların..ne kadar güzel.. bu ne çiçeği'diye soranlardan yorulursunuz. bu, tatlı ,birazda gurur duyulan bir yorgunluk.

ozbey
27-08-2009, 20:47
Bitkinin isimleri "Evening primrose-Ezan Çiçeği-Gece Mumu" imiş. Yaz kış yeşil mi kalıyor?
sevgili limon,ezan çiçeği olduğunu bende şimdi sizden öğrendim.gece mumu ismini biliyordum.burada haziran ayı sonuna kadar bütün güzelliği ile göz dolduruyor.çiçekleri geçtikten sonra(haziran sonu)çim makasıyla biçiyorum.böylece çim gibi hep yeşil ve arada tek tük açan çiçekleri ile ayrı bir güzelliği oluyor.

füsunANK
27-08-2009, 20:55
arkadaşlar,
gösterişsiz, küçük ve şirin bahçeme sıcak sohbetleriniz için beklerim,buyrun gelin.

Merhaba , ben geldim. Siz de hoşgeldiniz Sn.Ozbey. Bu foruma üye oldunuz ya yandınız vallahi. Kısa sürede çok farklı bir bahçeye sahip olacağınıza eminim. Yakında yaseminleriniz olacakkk, Clematisleriniz olacakkk, dahlialarınız olacakkk, daha neler neler . Şimdiden kolay gelsin.:D

ozbey
27-08-2009, 23:34
Merhaba sn FüsunAnk.
Hoşbulduk,hayırlı olsun.ben iki senedir üyeyim ama aktif değildim.zaman zaman araştırma için giriyordum.şimdi ise günümün çoğu burada geçiyor.ne mutlu bize aynı amaç ve güzellikler için bir aradayız.kolay gelsin.
esen kalın.

aysegulo
28-08-2009, 10:45
Sevgili Özbey bahçeniz çok güzel görünüyor. Ama inanın acayip kıskandım. Neyi biliyormusunuz ? Hünnap ağacınızı....Ben kaç yıldır bu ağacın fidesini alıpta yazlığımın bahçesine dikmeyi beceremedim.Ama inanın sizin ki çok güzel görünüyor.Hem de bir sürü meyvesi var.Maşalllah diyeyimde aman sakın nazar değmesin.Ciddi çok kıskandım.

ozbey
28-08-2009, 17:20
Sevgili Özbey bahçeniz çok güzel görünüyor. Ama inanın acayip kıskandım. Neyi biliyormusunuz ? Hünnap ağacınızı....Ben kaç yıldır bu ağacın fidesini alıpta yazlığımın bahçesine dikmeyi beceremedim.Ama inanın sizin ki çok güzel görünüyor.Hem de bir sürü meyvesi var.Maşalllah diyeyimde aman sakın nazar değmesin.Ciddi çok kıskandım.
sayın aysegulo,
teşekkür ederim.bu sene hünnap'ın meyve vermesine bile şaşırdım.çünkü gövdesi kalınlaşsın diye derin budama yapmıştık.bu gördükleriniz sonradan ürün tutanlar.kısa zamanda dikmenizi tavsiye ederim.

ozbey
11-09-2009, 01:06
begonvil ,ful yasemin ve singapur

Vildan Sönmez
11-09-2009, 08:29
Ah bu begoviller Datça'da nasıl da güzel olurlar. Solanumun da coşmuş. Bende yaz başında Eski Datça girişindeki seradan bodur ve çalı begovil ve solanum alıp ta İstanbul'a kadar getirdim. Bahçedeki kadar olmasa da dilerim iyi gelişirler.

ozbey
11-09-2009, 12:32
vildan hanım,
inşallah dilediğiniz gibi olur.solanum soğuk yerde dayanmıyor diye duymuştum,belki yanılıyorlardır.ben singapur'u çelikten yetiştirmiştim.

jineop
11-09-2009, 12:38
Merhaba,
Solanum kesinlikle soğuğa dayanmıyor,geçen sene ben iyi koruyamadığım için bir tanesini kaybettim.Ama Datça da böyle bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Begonvile hayranım ,elinize sağlık.

Mine Akşar
11-09-2009, 12:45
Merhaba sevgili ozbey,

Bahçenizde keyifle yaşayın. Ben de kurabilmeyi ve paylaşabilmeyi diliyorum en kısa zamanda.

34. mesajdaki mavi çiçeği biraz incelemek istedim ancak yazdığınız isim ile pek bulamadım. Siz, "singapur" yazmışsınız ama başka bir adı olabilir mi?

Çok selamlar.

Vildan Sönmez
11-09-2009, 12:53
O halde solanum saksımı kışın kapalı balkonuma alırım. Orası sera gibi oluyor.

ozbey
12-09-2009, 01:52
sevgili ajila,
mavi çiçekli ağaç buralarda bu isimle biliniyor,fakat bir gün internette adına maviş olarak geçtiğinede rastladım.yaz kış narin güzelliğini esirgemediği için ben onu ok seviyorum.
selamlar

ozbey
12-09-2009, 01:57
vildan hanım,
kışın içeriye ,aydınlık ve güneşli bir yere alırsanız, hiç halinden şikayet etmeyecektir.

ozbey
12-09-2009, 02:04
sevgili jineop,teşekkür ederim,begonvil ve solanum datça iklimini seviyor.burada, begonvil'in,her türlü rengini görmeniz mümkün.

Vildan Sönmez
12-09-2009, 14:04
İşte böyle Datça' nın güzelleri.

Sevgili Özbey fırtına yağmur bu gün Datça'da , özellikle limanda hasar yaratmış diye duyduk. Oğlum da Aktur'da dikkatli olun, allaha emanet olun.

ozbey
12-09-2009, 21:02
vildan hanım,
temennilerinize teşekkür ederim.zor bir geceydi.limandakiler için hayat daha da zordu.can kaybı yok.umarım oğlunuz da sağlık sıhhattedirler.herkese geçmiş olsun.

hazan-z
27-09-2009, 19:04
Sevgili Özbey,nerelerdesin?Bahçeni ihmal ediyorsun arkadaşım.Nedeni iş yoğunluğumu?Yoksa rahatsızmısın?Selam ve sevgiler.

ozbey
27-09-2009, 19:58
Sevgili Özbey,nerelerdesin?Bahçeni ihmal ediyorsun arkadaşım.Nedeni iş yoğunluğumu?Yoksa rahatsızmısın?Selam ve sevgiler.

Teşekkür ederim canım. Malum iş temposundan zaman ayıramıyorum. En kısa zaman da ilgilenmeye çalışacağım inşallah.
Selam ve sevgiler.

Satı Uğurtan
04-10-2009, 19:45
Sevgili ozbey 4. mesajın 2. resmindeki çiçeğin çok güzel .Hayran kaldım güle güle büyüt.

hozat
04-11-2009, 22:52
Sevgili Ozbey,

Bahçem küçük diyorsun ama çok güzellik sığdırmışsın.

Ben gece mumunu sarı açar diye biliyordum, pembesi de oluyormuş.
Her şey çok güzel ama fotoğraf göndermeye çok ara veriyorsun, bizi çok bekletme.
Sevgiler..

Vildan Sönmez
05-11-2009, 22:14
Sevgili Özbey, Datça'da hava nasıl, internetten takip ediyorum, yağış ve rüzgar gösteriyor. Ama yine de orada bahçeler hala çiçeklidir.
Bahçenizden fotoğraflar gönderin bize. Gelmiş kadar olalım...

ozbey
05-11-2009, 22:40
Sevgili vildan hanım, bir gün önce gök, yere indi sanki, bugün ise pırıl, pırıl, sıcacık ,güneşli, çok harika bir hava vardı. Yarın da böyle olursa son kez denize girmeyi planlıyorum. Bahçemle ilgili yeni fotoğraflar çekmek için fazla fırsatım olmadı, olunca yüklerim. Mevsim şaşırmış gibi, nar fidanımın üzerinde çiçek var, fakat üzerinde fazla kalmıyor. Datça papatyaları başlarını çıkarıp, 10 cm boylandılar bile. Hünnap ağacımın üzerinde hala meyve oluşumu oluyor, hayretler içindeyim inanın.
Size datça' dan sıcacık sevgi ve selamlarımı yolluyorum.

Vildan Sönmez
05-11-2009, 23:15
Geçen yıl Mart başında Aktur'da kimsecikler yokken gelmiştik. Eski datça kırlarında o, şimdi yeşermeye başlayan papatyalar tarla gibiydi. (Sizin badem ağaçları da Ocak ayında açıyor değil mi ? Ne olur ne olmaz bana ağaçlar bembeyaz oldu diye fısıldayın)

ozbey
06-11-2009, 23:04
Sevgili Vildan hanım, hnüz bademler de çiçek oluşumu görmedim, olunca fotoğrafını yüklerim. Haklısınız, badem ağaçları ocak ayında çiçekleniyor. Burada yaşamayı çok seviyorum.

Vildan Sönmez
06-11-2009, 23:54
Sevdiğiniz yerde yaşamak ne güzel bir şey. Allah uzun ömür versin,
zaten Datça'nın öyküsünde de var: Allah sevdiği kulunu uzun ömürlü olsun diye Datça'ya yollarmış.

Şimdilik kısa zaman dilimlerinde gitsek de, ben ve eşim de çok seviyoruz Datça'yı.

Zafer İnandıklı
07-11-2009, 22:24
Sayın ozbey.Ellerinize,emeğinize sağlık.DATÇA dilimizden düşmeyen,Aklımızdan çıkmayan cennet. Kolay gelsin.Sağlıklı günler.

Satı Uğurtan
11-11-2009, 18:39
Sevgili ozbey sizin sayenizde benim de bahçemde, gece mumu çiçeği oldu teşekkürler.

Güngör Salman
11-11-2009, 18:53
Sevgili Ozbay ne güzel bahçe çiçekleriniz çok güzel özellikle 2. mesaj 5.fotoğraftaki ve 34.mesaj 1 ve 3 fotoğraflar. emeğinize sağlık.

fikreteren
11-11-2009, 19:18
Begonviller harika ellerinize sağlık .

finduk52
13-11-2009, 07:20
Sevgili ozbey ,

Ilk resimdeki sarı/turuncu çiçeğin adı nedir acaba ? Sanki annemde gördüğüm fakat ismini bulamadığımız çiçek bu . Kokulu değil mi ?

Bahçenizde bol çiçekli keyifli günler dilerim .

ozbey
13-11-2009, 22:21
Eski yerinde birtane bile filiz vermeyen limon' un baharda yerini değiştirmiştim. Bu sene, bir çok filiz ver bir sürü de limon verdi.
Kumkuat' ın durumu da fena değil. Yalnız murt meyvesi, taşıyacağından fazla meyve tutunca, hem boyu büyümedi, hem de meyveleri, artık dökülmeye başladı.

ozbey
13-11-2009, 22:40
Bende buralı değilim ama, datça yı çok sevenlerdenim. Bu fotoğrafları iki gün önce ve bugün çektim. İnsan burada bu mevsimde bile, sanki ilkbaharı yaşıyor.

Güngör Salman
13-11-2009, 22:43
Mersin murt bahçemde olmasını istediğim fidanlardan. Sizinkide çok güzelmiş.

ozbey
13-11-2009, 22:50
Sevgili fikreteren,Teşekkür ederim yorumlarınıza.

ozbey
13-11-2009, 23:08
Sayın Güngör Salman, teşekkür ederim. Sanal' da olsa size ikram etmek istiyorum. Sanıyorum site üyelerimizden, sayın Mutlu Kutlu satıyor.

Güngör Salman
13-11-2009, 23:11
Çok teşekkürler inan tadını aldım şu an. :))

ozbey
13-11-2009, 23:11
Sevgili satı, gece mumu, güzelliğine doyamayacağın bir çiçek. Umarım oraların iklimine dayanır.

ozbey
13-11-2009, 23:14
Çok teşekkürler inan tadını aldım şu an. :))

Bu mevsim' de, bu taraflara gelirseniz gerçeğini ikram ederim.

Vildan Sönmez
25-11-2009, 11:49
Kısacık Datça kaçamağında Özbey arkadaşımızın bahçesini ziyaret ettim, forumda paylaştığı tohumları birinci elden teslim aldım. Çok sağolsun.

Bahçeye girer girmez ilk çığlığı attım, senin mavişin varmış diye.

Vildan Sönmez
25-11-2009, 11:51
Sevgili Özbey'in bahçesinde yaşlı palmiye gövdeleri dekoratif birer masa olmuş.

Vildan Sönmez
25-11-2009, 11:56
Tabii biz bahçede beyaz örtülü küçük masa başında mis kokulu mandalinalarımızı yerken, çocuklarımız, iş hayatımız derken sohbeti koyulaştırdık,ben çok kalamıyacaktım, onun da işi vardı. Bahçeyi dolaştık şöyle bir..
Bahçedeki bir çok çiçek öbeğinin çevresinde bol miktarda zıpçıktı vardı. Bol miktarda da aloe ekiliydi.

Vildan Sönmez
25-11-2009, 11:58
Begovil ve mineler...

Vildan Sönmez
25-11-2009, 11:59
Demir ayaklık üzerinde kaktüs düzenlemesi..

Vildan Sönmez
25-11-2009, 12:00
Bulut mu desem kar yumağı mı, bembeyaz güller hala çiçekli.

Vildan Sönmez
25-11-2009, 12:01
Zınnıalar çiçekleriyle bahçeye hala renk veriyor.

Vildan Sönmez
25-11-2009, 12:03
Pembe beyaz zarif sarmaşıktan tohum istedim tabii...

Vildan Sönmez
25-11-2009, 12:04
Benim terasımda saksıda bodur kalan aster, Özbey'in bahçesinde boylanmış.

Vildan Sönmez
25-11-2009, 12:07
Bu çiçek yazın daha bol ve gösterişliymiş, ki bu hali bile çok güzeldi.
(Yüz buldum ya, sevgili Özbey, bahçenin bir köşesinde bana ekerse, yaza gelir alırım :o )

Vildan Sönmez
25-11-2009, 12:08
Ve poz veren bir arkadaş...

Vildan Sönmez
25-11-2009, 12:14
Bu fotoğraflar aceleye geldi. Mesela kasımpatıları hiç çekmemişim.
Vildan ablacım deyişindeki sıcaklığa güvenerek, baharda ya da yaza çiçeklerin en çoşkun olduğu dönemde tekrar buluşmak dileğiyle...
(tohumlardan başka verdiğin minik fideler 3 bahçeye dağıldı, teşekkürler.)

nurcanaybay
25-11-2009, 13:09
Vildan hanım ,siz bu işi biliyorsunuz.Çok güzel kareler yakalamışsınız özellikle 68.mesaj
da ki bölüm çok hoşuma gitti.Palmiye kütüklerine de bayıldım.Her ikinizin de eline sağlık.

fikreteren
25-11-2009, 16:28
Vildan güzel kareler yakalamışsınız.Brovo Özbey'ede teşekkürler.

Sevgi Durul
25-11-2009, 18:24
Sevgili ozbey,bahçeniz ve çiçekleriniz çok çok güzeller, elinize sağlık.

Ayrıca son görüntülerde harika.

Orhan Özbilgiç
25-11-2009, 19:21
Yer Datça olunca, çiçeklerde çiçek gibi oluyor. Tabii birde sevgi dolu ellerde büyüyorsa.
1999 temmuzunda Billurkent' te geçirdiğim 15 günlük Datça tatilini hiç unutamam.
Sevgili özbey;
Çok sevimli bir bahçe. Murtlarınızdan bir avuç da ben aldım haaa..:p
Sağlık içinde yaşayın.

ozbey
25-11-2009, 20:34
Arkadaşlar, güzel dileklerinize teşekkür ederim, fakat bu güzel dileklerin esas sahibi, ustaca çekimler yapan, sevgili Vildan Sönmez ablamdır.
Çekimler o kadar güzel olmuş ki, benim bahçemin çiçekleri olduğuna inanamadım. Kendisini tanımaktan çok mutlu oldum. Evet, çok kısa bir zaman, bir arada olabildik. Sıcacık hoş sohbetine, hediyelerine, adres bulmak için çektiği çileye ve adıma paylaştığı bu güzel fotoğraflara teşekkür ederim.

Vildan Sönmez
25-11-2009, 21:15
Gerçekten de biraz dolaştım sokaklarda. Ama suç Kardeşler pidecisinde. Meğer iki taneymiş :D. Ayrıca 1985 den beri Datça'ya giderim, itiraf ediyorum, yolun o tarafını hiç bilmiyorum. (Bu yaz inşallah o sokaklar arşınlanacak )

Özbey arkadaşımızın bahçesi sonbahar sakinliğini yaşıyordu. Ama bahçesine verdiği emek ortada olunca, bahar ve yazı gözümde canlandırabiliyordum. İlk mesajlardaki pembe çiçeklerinin ve düzenleyici olarak kullandığı zıpçıktılarının açmış hali mutlaka çok güzel oluyordur.

ozbey
26-11-2009, 02:42
Yer Datça olunca, çiçeklerde çiçek gibi oluyor. Tabii birde sevgi dolu ellerde büyüyorsa.
1999 temmuzunda Billurkent' te geçirdiğim 15 günlük Datça tatilini hiç unutamam.
Sevgili özbey;
Çok sevimli bir bahçe. Murtlarınızdan bir avuç da ben aldım haaa..:p
Sağlık içinde yaşayın.

teşekkür ederim. Murt' tan bir avuç değil, iki avuç alsaydınız, afiyet olsun. Datça, anlatılmaz, yaşanır diye boşuna söylememişler.Biz buraya 1999 da tayin ile geldik, bu zamana kadar datça da gelişti, güzelleşti ve biz bu süreci birebir yaşadık. Burayı sizin gibi sevenlerdeniz.
Sağlıklı, huzurlu nice bayramlar dileği ile.

Güler
26-11-2009, 03:32
Sevgili ozbey ben de sabahın bu saatlerinde fırsat bulabildiğim için gezdim bahçenizi.
Ellerinize sağlık çok güzel bitkiler yetiştirmişsiniz.
Sevgili Vildan hanım da ne güzel görüntülemiş, teşekkür ederim.

Ne kadar yorurulsak da bu güzellikleri görünce mutlu oluyorsunuz değil mi? Ben öyle hissediyorum.
Çok çalışıyorum, yoruluyorum ama çiçeklerim teker teker açmaya başladığında veya tohumlarım topraktan başlarını çıkartmaya başladığında adeta sevinç çığlıkları atıyor, kimini okşuyor kimini öpüp kokluyorum sanki ömrüm artıyor.
Beni gören mutlaka deli diyordur ama olsun desinler, beni mutlu ediyorlar ya bu bana yeter.

Güzel bahçenizde size mutluluklar dilerim, benim bahçemden de istediğiniz bir şey varsa lütfen çekinmeden yazınız.

Bir de sizden bir ricada bulunacağım; bahçenize eklediğiniz fotoğraflarda bitkilerinizin adını da yazarsanız yeni üye arkadaşlara yardımcı olmuş olursunuz.

maki01
26-11-2009, 15:20
Sevgili ozbey,
Bahçene her geldiğimde güzellikleri izlemekten mesaj yazmayı unutuyorum :) Yoğun çalışma yaşamından arta kalan kısıtlı zamanını, yarattığın bu güzellikleri bizlerle paylaşmaya ayırdığın için teşekkürler..
Güzel bahçende tüm sevdiklerinle birlikte mutlu, sağlıklı uzun bir yaşam diliyorum...

tamaşa
26-11-2009, 17:01
Sayın Güngör Salman, teşekkür ederim. Sanal' da olsa size ikram etmek istiyorum. Sanıyorum site üyelerimizden, sayın Mutlu Kutlu satıyor.

Bugün pazar da vardı dogrusu tadını bilmedigim için tereddüt ettim,ama minik minik güzel bir görüntüsü vardı;)

ozbey
26-11-2009, 20:06
Sevgili ozbey ben de sabahın bu saatlerinde fırsat bulabildiğim için gezdim bahçenizi.
Ellerinize sağlık çok güzel bitkiler yetiştirmişsiniz.
Sevgili Vildan hanım da ne güzel görüntülemiş, teşekkür ederim.

Ne kadar yorurulsak da bu güzellikleri görünce mutlu oluyorsunuz değil mi? Ben öyle hissediyorum.
Çok çalışıyorum, yoruluyorum ama çiçeklerim teker teker açmaya başladığında veya tohumlarım topraktan başlarını çıkartmaya başladığında adeta sevinç çığlıkları atıyor, kimini okşuyor kimini öpüp kokluyorum sanki ömrüm artıyor.
Beni gören mutlaka deli diyordur ama olsun desinler, beni mutlu ediyorlar ya bu bana yeter.

Güzel bahçenizde size mutluluklar dilerim, benim bahçemden de istediğiniz bir şey varsa lütfen çekinmeden yazınız.

Bir de sizden bir ricada bulunacağım; bahçenize eklediğiniz fotoğraflarda bitkilerinizin adını da yazarsanız yeni üye arkadaşlara yardımcı olmuş olursunuz.

Sayın Güler hanım, güzel söz ve övgülerinize teşekkür ederim. Bütün söylediğiniz sözlere katılıyorum. Bende mahallenin delisi gibiyim. Bahçem, çiçeklerim, kadı lokması adındaki zararlı ile savaşta olmamıza rağmen, hayatım da çok büyük yerleri var. Bir nevi psikoterapi oluyor.
Eklediğim bitki isimlerini genellikle yazıyorum (ilk acemilik dönemi mi saymazsak), ismini bilmediklerimi ve bazen de bildiklerimin ismini unuttuğum için yazamıyorum.
Teklifinize de şimdilik teşekkürlerimi iletirim. Sizin bahçeniz çok emek verilmiş, çok güzel bir bahçe, sağlıklı günler geçirmenizi dilerim.

ozbey
26-11-2009, 20:13
Sayın tamaşa, sizin gördüğünüz murt' lar yabani olanı. Küçükken ormandan toplardık. Olgunlaşmışsa tadı güzeldir. Severmisiniz bilemyeceğim, biraz da alışkanlığa bağlı. Çok faydası olan bir meyvedir. Saygılar.

ozbey
26-11-2009, 20:34
Sevgili ozbey,
Bahçene her geldiğimde güzellikleri izlemekten mesaj yazmayı unutuyorum :) Yoğun çalışma yaşamından arta kalan kısıtlı zamanını, yarattığın bu güzellikleri bizlerle paylaşmaya ayırdığın için teşekkürler..
Güzel bahçende tüm sevdiklerinle birlikte mutlu, sağlıklı uzun bir yaşam diliyorum...

Sayın maki01, bütün güzellikler hepimiz için. İnanın bu uğraş, benim için yorgunluk değil, bir dinlenme oluyor. Nacizane bahçem için belirttiğiniz, güzel düşüncelerinize ve dileklerinize teşekkür ederim. Selam ve sevgiler.

suzan7
27-11-2009, 11:02
Sayın ozbey,
Tohuları dün aldım,çok teşekkür ederim.
Bayramınız kutlu olsun.

suzan7
27-11-2009, 11:05
Latinler çok güzel,
Malesef ben tohumdan yetiştiremdim.

epsody
11-12-2009, 14:44
Sayın ozbey geliboludaki bahçemi gezerek baharın verdiği o güzelliklerin özlemini bende yüreğimde hissettim sağolun var olun, şu anda ben istanbulda bulunmaktayım buradaki evimde bahçeli ama geliboludaki doğal yaşamım şehir içinde bulmak kolay değil.

Sevgili ozbey inanın bahçemdeki o güzellikleri ortaya konmasındaki benim payım çok az diyebilirim, ama bir gerçek varsa toprağıma gösterdiğim özenin bir yansınası o güzellikler.
Toprak hiç namkör değil yapılanı hiç unutmuyor, arada bir bahçeme gelerek sohpetler yaparsak size özel açıklamalarla bahçe ve toprak çalışmalarımdan edindiğim tecrübe ve deneylerimle elde ettiğim sonuçları sizlerle samimi paylaşımlarda bulunarak aktarmak benim içinde büyük bir zevk olacak sizi bahçemde tekrar görme umuduyla sevgiyle kalın.

ozbey
11-12-2009, 16:49
Sayın ozbey geliboludaki bahçemi gezerek baharın verdiği o güzelliklerin özlemini bende yüreğimde hissettim sağolun var olun, şu anda ben istanbulda bulunmaktayım buradaki evimde bahçeli ama geliboludaki doğal yaşamım şehir içinde bulmak kolay değil.

Sevgili ozbey inanın bahçemdeki o güzellikleri ortaya konmasındaki benim payım çok az diyebilirim, ama bir gerçek varsa toprağıma gösterdiğim özenin bir yansınası o güzellikler.
Toprak hiç namkör değil yapılanı hiç unutmuyor, arada bir bahçeme gelerek sohpetler yaparsak size özel açıklamalarla bahçe ve toprak çalışmalarımdan edindiğim tecrübe ve deneylerimle elde ettiğim sonuçları sizlerle samimi paylaşımlarda bulunarak aktarmak benim içinde büyük bir zevk olacak sizi bahçemde tekrar görme umuduyla sevgiyle kalın.

Sayı epsody, kalben samimi açıklamalarınızla beni çok mutlu ettiniz, eminim sizinle paylaşımda bulunmak daha da mutlu edecek. Datça' da biz o doğal yaşamın içindeyiz. Bazı mahrumiyetlerinden zaman zaman, bağımızı da koparmadan, buradan ayrılmayı düşündüğümüz de oluyor, on senedir öyle bütünleşmişim ki ayrılmak düşüncesi bile üzüyor, vazgeçiyorum. Görüşmek üzere, sevgi ve saygılar.

ozbey
16-12-2009, 00:02
İki yıl önce, karşı site'nin kanalizasyonun yapılırken, bağlantısı bizim vimizin yanından yapılmıştı. İçinde bıraktıkları taş ve çakıllardan, tıkanan kanalizasyonumuz bayramdan bir hafta önce, başımıza bir sürü iş açtı. Bahçemiz altüst olmuştu. Yeniden bozulan kısımlar çimlendirildi. Kış şartlarına rağmen çimler çıktı ve büyümeye çalışıyorlar.
Çimlerin üzerine aralıklarla, deniz kenarından topladığımız taşlarla düzenleme yaparak, hareket katmaya çalıştım.
Gül'lerim hala açıyorlar. Zinnia' ların boyu büyümüyor ama, yine de açmaya devam ediyorlar ve renk katıyorlar. Yabani dağ nergiz'im de açtı, hepsi açtığında görünüm ve kokuları bambaşka oluyor.
.

ozbey
16-12-2009, 00:14
Zinnia ve yabani dağ nergiz' i

Vildan Sönmez
16-12-2009, 00:24
Sevgili Özbey, çimlerin yemyeşil olmuş. Güllerin hem hala açıyor, hem de daha başka tomurcuklar bile var üzerinde. Nergislere gelince, yabani nergis demişsin, yanı Dtça kırlarında da var mı bu nergisler ?

fikreteren
16-12-2009, 00:56
Sayın Özbey bahçedizayn güzel.Bu mevsimde bizim buralarda ziinia biraz zor yaşar.yaşayan varsa da kötü üzeri küf kapladığından yaşamazlar.Ellerinize sağlık

Birol
16-12-2009, 09:13
Sevgili ozbey
Kanalizasyon için geçmiş olsun önce tahmin edebiliyorum seni çok üzmüştür. Çimlerin yeniden çıkmasıda bir o kadar sevindirmiştir. Nergizlere bayılıyorum kokuları görüntüsü beni mest ediyor bir tane dik seneye üç tane oluveriyor onu isterim bunu isterim diyede söylenmiyor. Güller hala çok güzel açmış hele o beyaz olanı kar gibi maşallah. Sağlıcakla kalın.

ozbey
16-12-2009, 12:35
Sevgili Özbey, çimlerin yemyeşil olmuş. Güllerin hem hala açıyor, hem de daha başka tomurcuklar bile var üzerinde. Nergislere gelince, yabani nergis demişsin, yanı Dtça kırlarında da var mı bu nergisler ?

Sevgili Vildan abla, teşekkür ederim. Son gördüğünden bu yana çok değişilklik oldu. Bahçe biraz düzene girdiği için daha huzurluyum artık,. Bu nergizi arkadaşım dağlardan toplamıştı, hatta katmerlileri de varmış, getirirse bana da verecek. Güller datça' da bu mevsimini çok seviyor.

ozbey
16-12-2009, 15:41
Sevgili ozbey
Kanalizasyon için geçmiş olsun önce tahmin edebiliyorum seni çok üzmüştür. Çimlerin yeniden çıkmasıda bir o kadar sevindirmiştir. Nergizlere bayılıyorum kokuları görüntüsü beni mest ediyor bir tane dik seneye üç tane oluveriyor onu isterim bunu isterim diyede söylenmiyor. Güller hala çok güzel açmış hele o beyaz olanı kar gibi maşallah. Sağlıcakla kalın.

iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Kanalizasyon işi, gerçekten bizi çok üzmüştü ama çok şükür atlattık artık. Gen' leri ile oynanmamış bitkilerin , yaban hayata ait bile olsalar ( nergiz gibi) kokuları bir başka doğallıklta. Güllerim yazı bile bu kadar güzel açmıyorlar. Tüm güzellikler dostlarla paylaşılınca anlam kazanıyor. Sağlıklı kalın.

ozbey
16-12-2009, 15:47
Sayın Özbey bahçedizayn güzel.Bu mevsimde bizim buralarda ziinia biraz zor yaşar.yaşayan varsa da kötü üzeri küf kapladığından yaşamazlar.Ellerinize sağlık

Sayın fikreteren, son kanalizasyon sorunundan dolayı moralimiz çok bozulmuştu. Küçük oğlum bayram tatiline gelince, doğa yürüyüşüne çıkmıştı. Bu taşları toplamış ve bir tane de örnek yaptı, fikir oğluma ait.
Biz de devamını getirdik, şimdilik hoşumuza gitti. Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Vildan Sönmez
16-12-2009, 20:54
Eski Datça' da Mayıs'ta yabani orkideleriniz ne güzel açıyorlar Ben 4 değişik tür gördüm. Doğadan almak ilk anda kulağa hoş gelmiyor ama yerleşimler büyürken kimseler onların gözünün yaşına bakmıyor. Keşke bahçenizde birkaç yumruyu koruma altına alabilseniz.

Bizim Kurucabük'te okaliptüs ormanını sökeceklermiş. Kimbilir ne kadar kır çiçeği yok edilecek. Orada ilk aklıma gelenler orkideler, çiğdemler, anemonlar, karabaşotu ve daha neler neler. Ayrıca okaliptusları sökerken kendiliğinden çıkmış yuzlerce çam ve maki çalısı da yok olacak. Orman hayvanının yuvası telef olacak.

Gen' leri ile oynanmamış bitkilerin , yaban hayata ait bile olsalar ( nergiz gibi) kokuları bir başka doğallıklta. Güllerim yazı bile bu kadar güzel açmıyorlar. Tüm güzellikler dostlarla paylaşılınca anlam kazanıyor. Sağlıklı kalın.

ozbey
16-12-2009, 21:49
Sevgili Vildan abla, doğada orkilerden gördüm, fakat sayı olarak tespitim yok. Ben doğanın bitki çeşitlerini bahçem de, gözümün önünde görmekle çok mutlu oluyorum.
Bahar da kendiliğinden çıkan papatya çeşitleri ve lale' leri hiç ellemiyorum. Yok etmeye değil de, korumaya yönelik bir davranış olduğu için almaktan rahatsızlık duymuyorum. Orkideler çıkınca bahçem de onlarada yer ayırırım. Okaliptus ağaçları ile ilgili haberleri okumuştum, ve üzüldüm, bu konudaki bütün düşüncelerinize katılıyorum. Sevgiler.

Vildan Sönmez
16-12-2009, 23:48
Üç türe ait fotoğraf buldum.

ozbey
17-12-2009, 14:22
Üç türe ait fotoğraf buldum.

Yüklemiş olduğunuz son iki orkideyi hatırlıyorum, fakat ilk fotoğraftakini hatırlayamadım, bu sene daha dikkatli bakarım. Ne kadar güzel ve özel görünüyorlar.

fikreteren
24-12-2009, 10:11
Tohumlarınızı bugün postaya verdim.

Sevgi Durul
30-12-2009, 23:03
Sevgili ozbey begonviller çok güzeller. Her birinin rengi ayrı güzel. Yaşadığım ilçede kışları sıfırın altına düşen sıcaklıkta begonvil yetiştirmek mümkün olur mu?

Bir de göndermiş olduğunuz tohumları çimlendirmek için sabırsızlanıyorum. Şimdiden ev ortamında çimlendirmeye başlayayım mı? Ne dersiniz? Bahara hazır olur.

Bahar
31-12-2009, 01:35
Bahçeniz çok güzel keyfini sürün.
İnşallah dahada güzel halini görürüz baharda.

ozbey
01-01-2010, 16:09
Sevgili ozbey begonviller çok güzeller. Her birinin rengi ayrı güzel. Yaşadığım ilçede kışları sıfırın altına düşen sıcaklıkta begonvil yetiştirmek mümkün olur mu?

Bir de göndermiş olduğunuz tohumları çimlendirmek için sabırsızlanıyorum. Şimdiden ev ortamında çimlendirmeye başlayayım mı? Ne dersiniz? Bahara hazır olur.

Beğonvil ytiştirebilirsiniz ******, fakat oraların kış mevsiminde içeriye alırsınız, tohumlar için mart ayını bekleyin. iyi günler.

ozbey
01-01-2010, 16:10
Bahçeniz çok güzel keyfini sürün.
İnşallah dahada güzel halini görürüz baharda.

Sayın bahar, teşkkür derim, sağlıkla ve dostlarla keyif sürmek nasip olsun.

ahmetselçuk
13-01-2010, 10:55
çok güzel olmuş benimde bahçeli bi evim olursa farklı egzotik çiçekler dikeceğim

ozbey
13-01-2010, 18:20
çok güzel olmuş benimde bahçeli bi evim olursa farklı egzotik çiçekler dikeceğim

Teşekkür edrim, sayın ahmetselçuk, inşallah birgün bahçeli bir eviniz olur. Yıllarca kiracı olarak oturduğumuz evlerin bahçelerine emek verdim. Neresi olduğunun hiç önemi yok, Ayrıca güzel bir uğraş.

Satı Uğurtan
13-01-2010, 18:49
Sevgili ozbey,sevgili Vildan Sönmezin, 106. mesajdaki orkide resimlerinden birincisi benim bahçede geçen yıl kendiliğinden çıktı, ben başta anlamadım sonra sitede yabani orkide olduğunu öğrendim bu yıl yine yeşerdiler, çok güzel açıyorlar ben çok sevdim.Ve benim korumam altında Sevgili ozbey ve sevgili Vildan sönmez.

Vildan Sönmez
13-01-2010, 22:52
Satı Hanım ben de geçen yıl Ağva'da yol genişletilirken bir kısmı talan olmuş bir alandan iki yumru orkide almıştım, Bekliyorum bu yıl tekrar çıkacaklar mı diye. Hatta şimdi keşke daha çok alsaydım diyorum. Çünkü dozer bu fotoğraftaki alanın hemen kıyısında hala duruıyordu.
Bahçenizin başlığında varsa fotoğraf yüklersiniz umarım.

Sevgili ozbey,sevgili Vildan Sönmezin, 106. mesajdaki orkide resimlerinden birincisi benim bahçede geçen yıl kendiliğinden çıktı, ben başta anlamadım sonra sitede yabani orkide olduğunu öğrendim bu yıl yine yeşerdiler, çok güzel açıyorlar ben çok sevdim.Ve benim korumam altında Sevgili ozbey ve sevgili Vildan sönmez.

Vildan Sönmez
13-01-2010, 22:55
Sevgili Özbey, bahçenizden yeni haberler bekliyorum.
Bir de badem ağaçları ne durumda ?
Bir otobüs firmasının kampanyası vardı her yere gidiş 10 TL, dönüş 10 TL, neredeyse 2-3 günlüğüne geliyorduk sizin diyara. :(

Satı Uğurtan
13-01-2010, 23:51
Sevgili Vildan hanım, daha çiçek açmadılar ama, en kısa zamanda bahçeme resimlerini yüklerim.

Zafer İnandıklı
15-01-2010, 22:09
Sayın ozbey, pasifloranız ne durumda, epiphyllum' u buldunuzmu?

ozbey
17-01-2010, 01:27
Sevgili Vildan Sönmez, burada havalar çok soğuk değil ama yağmur eksik olmuyor. Geçen hafta pazar günü hava güneşli idi, biz de hemen piknik olarak değerlendirdik. Her yerde anemonlar ve bir çok yerde sarı papatyalar açtı. Bahçem de bir çok bitki kış uykusunda. Sizin getirdiğiniz Karaburun nergizlerim açtı. Keşke o fırsatı değerlendirseydiniz, çünkü burası bu mevsimde de ayrı bir güzel. Bademler az da olsa çiçek açmaya başladı. Selam ve sevgiler.

ozbey
17-01-2010, 01:41
Sayın Zafer İnandıklı, Pasifloran yeni filiz ve dibinden sürgün verdi, yağmurlar biraz ara verebilse iyi bir atağa geçecek gibi bekliyor görünüyor. Epiphyllum' bulamadım ama bir arkadaşımda tarif uyan bir çiçek vardı, yaparağından istedim, köklenmesi için suya koydum. Umarım aynı çiçektir. Sağlıcakla kalın.

ozbey
17-01-2010, 02:06
Sevgili Vildan Sönmez' in hediyesi nergiz' im ve geçen pazar günü piknik yaptığımız günün batımı.

Zafer İnandıklı
17-01-2010, 19:25
Sayın ozbey, yetişkin bir epiphyllum istermisiniz?

ozbey
17-01-2010, 19:43
Sayın ozbey, yetişkin bir epiphyllum istermisiniz?

Sayın Zafer İnandıklı, Bu güzel teklifinize ****** cevabım evet olur, çok sevinirim. Teşekkür ederim.

Zafer İnandıklı
17-01-2010, 20:46
En kısa zamanda elinizde olacak inşaallah.

Vildan Sönmez
26-02-2010, 11:32
Sevgili Özbey, bahçenizde son durum nedir.O bahçe duvarının dışındaki pembe çiçeklerin ne alemde ?
Fotoğraf yükle yoksa ben gelicem bak:D:D

ozbey
26-02-2010, 19:10
Sevgili Vildan hanım,
farkındayım epey bir zaman bahçem ile ilgili yeni fotoğraflar yükleyemedim. Malum sınavlarım yaklaşıyor, işe gitmek, ders çalışmak, delikanlılar ve ev sorumlulukları bütün zamanımı dolduruyor. Bugün sizin için bir kaç fotoğraf çektim. İnşallah, mayıs ayından itibaren aktif katılabilirim. Sevgiler, selamlar

ozbey
26-02-2010, 19:17
Sevgili Vildan hanım,
farkındayım epey bir zaman bahçem ile ilgili yeni fotoğraflar yükleyemedim. Malum sınavlarım yaklaşıyor, işe gitmek, ders çalışmak, delikanlılar ve ev sorumlulukları bütün zamanımı dolduruyor. Bugün sizin için bir kaç fotoğraf çektim. İnşallah, mayıs ayından itibaren aktif katılabilirim. Sevgiler, selamlar

sevim.K
26-02-2010, 19:27
Çok güzel bir bahçeniz var, çok şirin ve çok canlı sayın ozbey:) renk renk cıvıl cıvıl bir o kadar da zevkli. Emeklerinize sağlık güle güle oturun:)

L A L
26-02-2010, 19:36
Ellerinize sağlık çok güzel bir bahçeniz var. Darısı bizim gibi hevesli olupda elinde olmayanların başına :)

ozbey
26-02-2010, 19:38
Limonum çiçekte,
Sulukent arajmanım,
Yavru selluka,

Zafer İnandıklı
26-02-2010, 19:41
Datça ya bahar gelmiş bile biz halâ bekliyoruz.

ozbey
26-02-2010, 19:51
Teşekkür ederim sevgili arkadaşlar,
zaman buldukça ilgilenmeye çalışıyorum, daha iyisi sizin olsun.
Sizlere selluka konusunda açıklama yapmak istiyorum. Fotoğrafını yükldiğim yavru selluka, Sayın ahmeter' in gönderdiği yeşil bakla tohumundan çimlendi. Bir ay önce belki ? diye denemek için ekmiştim. Sanıyorum kendisi form' da değil , fakat tesadüfen görürse mutlu olur diye yükledim, buradan kendisine teşekkür ederim.

ozbey
26-02-2010, 19:59
Sevgili Zafer bey, beni güldürdünüz, Allah ömrünüzü uzatsın. Ben bu güzellikleri tek başıma yaşamayıp, sizlerinde yaşamasını istediğim için yükledim, umarım mutlu olmuşsunuzdur.

Birol
28-02-2010, 15:46
Sevgili ozbey
Sellukanızın sağlıklı büyümesine çok sevindim, sukulent aranjmanınıza bayıldım. Bademlerin çiçekleri baharı müjdeliyor. Herşey gönlünüzce olsun.

ozbey
28-02-2010, 23:26
Sevgili Birol, teşekkür ederim,
selluka biraz nazlı büyüyor sanıyorum, ilk çıkışı çabuk olmuştu, büyümesi yavaş.
Tohum edinme sürecim çok sancılı ve uzun bir bekleyişti. İnşallah tohum alacak kadar büyütebilirsem, önce datça' da ve form üyeleri ile paylaşım yapmayı istiyorum. Bu deneme başarılı olmasa bile, sayın kalambaklı' nın göndermiş olduğu tohumlardan iki tanesini çimlenmeye aldım, Sayın kalambaklı' ya buradan bir kez daha teşekkürlerimi iletirim.
Sizin de yüreğinize sağlık.

ozbey
20-03-2010, 20:34
Kayısı ağacımız bol çiçek açtı,
Çağlalar büyüdü,
131363

131364

131365

ozbey
20-03-2010, 20:37
Kırlar yeni sezon çiçeklerini açtı ( Sanırım bu çiçekler safran)

fikreteren
21-03-2010, 06:44
Vildan hanım fotoğrafalrınızın hayranıyım.çok güzeller.Sayın Özbey sıkın dişinizi bahara az kaldı.Herşey güzel olacak.

Vildan Sönmez
21-03-2010, 19:48
Fikret Bey teşekkürler beğeniniz için. Datça'lılar zaten şanslılar. Geçen hafta Datça'daydım Onlar baharı yaşamaya başlamışlar bile. Her yerde kır çiçekleri coşmuş. Bademlerden hasat yapılmaya başlanmış, Pazardan aldığım bçağlaların tadı enfesti. Kesinlikle Datça bademinin üstüne yok.
.

Milka
22-03-2010, 07:51
Sayın Özbey,

Bahçeniz maşallah çok güzel, Datça dahada güzel. Tadına doyulmaz hayatın keyfini bizim yerimizede sürün nolur:) Haziran'da bir haftalığınada olsa bizde Datça ya kavuşacağız bakalım :eek:

limon
22-03-2010, 12:00
Sn Özbey, hem sizin, hem Vildan Hanım'ın fotoğrafları birbirinden güzel, sayenizde baharın güzelliğinin tadını çıkarıyoruz.

Kiraz
22-03-2010, 17:40
Baharı erken görmek ne güzel, herhalde oraların en güzel zamanıdır.

ozbey
22-03-2010, 19:20
Sayın fikreteren, datça'da yaşayınca baharı görmek için dişimi sıkmama gerek kalmıyor, yılın 3/4 ünü zaten bahar olarak yaşıyoruz.

ozbey
22-03-2010, 19:25
Sayın limon, teşekkür ederim.
Ben fotoğrafları cep telefonu ile çekiliyorum, bu sebeple Vildan hanım gibi çok yakın çekimler yapamıyorum. Elimden geldiğince buranın baharını ve havasını sizlere hissettirmeye çalışıyorum, başarılı olabiliyorsam ne mutlu bana.

ozbey
22-03-2010, 19:26
Sevgili kiraz burada bahar neredeyse hiç bitmiyor gibi, her mevsim ayrı bir güzellikte.

ozbey
22-03-2010, 19:28
Sevgili Milka, teşekkür ederim, yazın tatile gelirseniz, sizi kahve içmeye beklerim.

ozbey
23-03-2010, 17:11
Sevgili Zafer İnandıklı' nın paylaşımları,

ozbey
23-03-2010, 17:16
Sevgili Zafer İnandıklı' dan,
yeni filizlenmeye başladı, çiçeğinin rengini çok merak ediyorum,

ozbey
23-03-2010, 17:20
Yine Zafer Bey'den ve ismini kendisi koymuş.

ozbey
23-03-2010, 17:23
Çok güzel gelişti, umarım meyvesini de görürüm.

almira
23-03-2010, 17:31
Sayın Özbey; maşallah pasiflora edulisiniz çok güzel gelişmiş. Hiç çiçek açıp meyve verdimi?
Atlas çiçeğinizin rengi büyük ihtimalle beyaz. Aynı türden bende de var.

ozbey
23-03-2010, 22:38
Sayın Özbey; maşallah pasiflora edulisiniz çok güzel gelişmiş. Hiç çiçek açıp meyve verdimi?
Atlas çiçeğinizin rengi büyük ihtimalle beyaz. Aynı türden bende de var.

Sayın almira, Pasiflora Edulis' i bu sene diktim, sanıyorum bu yaz mevsimi meyvesini de görebilirim.

Zafer İnandıklı
24-03-2010, 19:45
Sayın ozbey, uzun süredir bahçenizde gezinti fırsatı bulamamıştım. Baharın güzel yüzü bahçenizi neşelendirmiş, istanbullular çok mutlu görünüyorlar. Elinize emeğinize sağlık.

Kolay gelsin, sevgi ve sağlıkla kalın.

Birol
24-03-2010, 20:53
Sevgili ozbey
Bahcenize bahar sevgiyle gelmiş, sizin emeginizde birleşince ortaya çok güzel bir mekan çıkmış. Bu güzellik içinde kahvenizi keyifle yudumlayıp keyfini sonuna kadar çıkardığınızı düşünüyorum.:) Sağlıcakla kalın.

ozbey
24-03-2010, 22:15
Sayın Zafer İnandıklı, teşekkür ederim.
Bahçeme bu bahar sizin istanbul'lular ayrı bir renk ve neşe kattı. Fırsatım oldukça sizlere buradaki bahar cıvıltısını fotoğraflarla aktarmaya çalışacağım.

ozbey
24-03-2010, 22:29
Sevgili Birol, teşekkür ederim.
Geceleri halen soğuk, gündüz hava çok güzel. Baharın tüm sevinci insanın içini dolduruyor. Sizinde bahsettiğiniz gibi, yudumlanan kahvenin bile tadı bambaşka.
Birde yakamı haziran böceklerinden kurtarabilirsem çok mutlu olacağım.

ozbey
26-03-2010, 20:18
çiçekleri ile bahara ayrı bir güzellik katıyorlar. O kadar büyüdüler ki boyumuzu aştılar.

ozbey
26-03-2010, 20:26
2010 yılının kır çiçeklerinden.

ozbey
26-03-2010, 20:32
Her yer mimozaların açmasıyla ayrı birşenlik havasında.

sevim4
26-03-2010, 22:38
Çiçekler baharı müjdeliyorlar sevgili ozbey.
Bana gönderdiyiniz tohumları gelince ektim iki tane acem borusu çimlendi biraz uzayınca kurudu ben çok sabırsızlanıyorum tohumları görünçe.

ozbey
26-03-2010, 23:09
Sevgili Sevim4,
aynı sabırsızlığı bazen bende yapıyorum. Buraya bahar erken geliyor ve tadına varmadan sıcaklar bastırıyor. Baharı uzunca yaşamak isterdim.

Vildan Sönmez
26-03-2010, 23:55
Sevgili Özbey
Özellikle Aktur -Datça arasındayolunn sağında ve solunda mimoza ya da Kıbrıs akasyaları
görülmeye değer değil mi? Ben 4 yıl öncesine kadar sadece yazları çiçekleri geçtikten sonra görüyordum, Komşumuz Osman Amca (rahmetli oldu ocak ayında) bana hep 'kızım sen baharda gel, bir tane yeşil yaprağı göremezsin derdi. Haklıymış Osman Amcam.

ozbey
27-03-2010, 02:06
Sevgili Vildan hanım, yazdıklarınıza katılıyorum. Her mevsim yeşil kalmasıda ayrı bir güzellik.

fikreteren
27-03-2010, 11:18
Sayın Özbey şanslısınız.Ne güzel yaz gelmiş bizim buralar hala soğuk.Biran evvel havalar ısınsada yazlığa gitsem diyorum.Toprakla uğraşmak insanı rahatlatıyor değil mi ?

ozbey
27-03-2010, 16:27
Sayın fikreteren,
bence sizde şanslısınız,çünkü baharı daha uzun yaşayabiliyorsunuz.Gerçekten, yaz mevsiminin cıvıltısı bambaşka, insan özlüyor.

ozbey
30-03-2010, 20:17
İki renk olarak açtılar.

ozbey
30-03-2010, 20:22
Birkaç rengi var, şimdilik sadece pembe rengi açtı.

ozbey
30-03-2010, 20:26
Çocukluğumda bütün evlerin bahçelerinde vardı.

ozbey
30-03-2010, 20:30
Neredeyse her mevsim üzerinde meyvesi oluyor, olgunlaşmaya bile başladılar.

ozbey
30-03-2010, 20:35
Hem kaprisi yok, hem de çok güzel.

günebakan
30-03-2010, 20:38
Sayın Özbey sardunyalar ve yer mineleri çok güzel. Güle güle büyütün:)

ozbey
30-03-2010, 20:42
Diğerleri gibi baharın ilk müjdecileri.

nurcanaybay
30-03-2010, 21:27
Sn.Özbey , Fransuva nasıl bir bitki rengi ve formu çok güzelmiş.

Vildan Sönmez
30-03-2010, 21:48
Sevgili Özbey, bahçe duvarının dışındaki pembe açan çiçekten bana da minik fideler vermiştiniz. Kasımda Datça'da ve evde ektiklerim tutmuş. Ama çok minikler. Sizinkileri merak ediyorum, fotoğrafı varsa ekler misiniz ?

ozbey
31-03-2010, 00:04
Sevgili Vildan Sönmez,
benim gece mumlarıda daha büyümelerini tamamlamadı. Havalar güzel olunca aldanıp,tek tük açtılar. Şimdilik boyları bu kadar ve tomurcuklandı.

ozbey
31-03-2010, 00:10
Sn.Özbey , Fransuva nasıl bir bitki rengi ve formu çok güzelmiş.

Sn. nurcanabay, Fransuva: arpa çiçeği olarak biliniyor. Kırmızı, sarı, beyaz renkleri de var, mis kokuludur ve her yıl aynı yerde çiçeklerini açıyor.

jineop
31-03-2010, 07:49
Sevgili özbey,
bahçeniz çok hızlı güzelleşmiş. Kıbrıs akasyanızın resmi büyüleyici. Fransuva ilk defa görüyorum, biraz bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Sevgiler...

nurcanaybay
31-03-2010, 11:54
Biraz araştırınca Frezya olduğunu anladım ,isimlerin den biri de Fransuvay'mış demek.
Teşekkür ederim.

ozbey
31-03-2010, 16:36
Sevgili özbey,
bahçeniz çok hızlı güzelleşmiş. Kıbrıs akasyanızın resmi büyüleyici. Fransuva ilk defa görüyorum, biraz bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Sevgiler...

Sevgili lir,
beğeniniz için teşekkür ederim. Sorduğunuz çiçeğin adını fransuva diye biliyordum, fakat esas ismi : Frezya imiş. Sevgili nurcanabay sayesinde bende araştırdım, ismi frezya olarak çıkıyor. Demekki ben yanlış biliyormuşum.
Frezya: baharın ilk açan, mis kokulu, bulunduğu yerde soğanları ile kendi çoğalan çok güzel bir çiçek, tavsiye ederim.

ozbey
03-04-2010, 22:22
Bugün Muğla, Marmaris arası yolun, her iki yanını süslemişlerdi. Seyretmeye doyamadım.

fikreteren
04-04-2010, 08:59
Erguvanlar çok güzel .Bizdekilerde tık yok.Biraz geç seyredeceğiz ama,şimdilik sizinkilerle yetinelim.

ozbey
04-04-2010, 20:10
Sayın fikreteren, sizinkinler açınca, bizde sizin Erguvan fotoğrafları ile baharı daha uzun yaşarız.

Yılmaz Yalçın
05-04-2010, 16:09
Sayın Özbey,
Bahçeniz gerçekten harika..Emeğinize sağlık..

ozbey
06-04-2010, 11:07
Sayın kubat_izmirli, teşekkür ederim.
zamanım oldukça ilgilenmeye çalışıyorum, beni mutlu etmeye yetiyor.

ozbey
06-04-2010, 11:10
Bir kısmı açmaya başladı.

ozbey
06-04-2010, 11:13
onlarda tek tük açtılar.

ozbey
06-04-2010, 11:18
Nazlı gelincikler, sabahın erken saatinde bile çok güzel görünüyorlardı.

ozbey
06-04-2010, 11:23
Güneş'i gördükçe coştular.

Zafer İnandıklı
06-04-2010, 19:57
Ahhh, ahhhh. Şimdi datça da olmak ve bu güzel bahçeyi yakından görmek vardı, fakat ne mümkün. Sağlık ve mutlulukla keyfini yaşayın. Selamlar, sevgiler.

ozbey
06-04-2010, 21:08
Ahhh, ahhhh. Şimdi datça da olmak ve bu güzel bahçeyi yakından görmek vardı, fakat ne mümkün. Sağlık ve mutlulukla keyfini yaşayın. Selamlar, sevgiler.

Zafer bey, bende bu güzellikleri sizlerle paylaştıkça mutlu oluyorum. İnşallah birgün hep birlikte bahçemde kahve de içebiliriz. Selamlar, sevgiyle kalın.

Fatoş
07-04-2010, 16:02
Sevgili Ozbey bahçeniz ve çiçekleriniz çok güzeller, Vildan hanımın çektiği resımler de harika. Gece mumu çiçeğini ilk defa sizin bahçede gördüm,çok güzeller, ellerinize sağlık. .Sevgiler...

ozbey
07-04-2010, 19:23
Sevgili Ozbey bahçeniz ve çiçekleriniz çok güzeller, Vildan hanımın çektiği resımler de harika. Gece mumu çiçeğini ilk defa sizin bahçede gördüm,çok güzeller, ellerinize sağlık. .Sevgiler...

Sevgili Fatoş,
teşekkür ederim. Gece mumu'nun daha bir kısmı açtı, hepsi açınca yine fotoğrafını koyarım.
Eşim ve çocuklarımın: yine mi bahçedesin ? sızlanışlarına rağmen günün yarısı bahçede geçiyor. Fakat arkadaşları ve komşuları duymazdan gelemiyorum. Onlara da: yeni çıktım, demek zorunda kalıyorum. Herhalde bahçede bir hazine gömülü olsaydı çoktan bulurdum. Sevgiler.

ozbey
07-04-2010, 23:54
Kış' ın ana dalından kırılan Kozmoz' u toprağa dikmiştim, daldan tutar mı acaba ? diye düşündüm. Hem tuttu, hem de çiçek açtı. Böylece bir şey daha öğrenmiş oldum.

ozbey
08-04-2010, 00:04
Karabaş ot'unun doğadaki görüntüsünü çok severim. Yıllardır doğadan alıp dikiyor ama bir türlü başarılı olamıyordum.
Ocak ay'ın da Marmaris' ten dönerken yol kenarından aldığım Karabaş otu, bu sefer tuttu.

Satı Uğurtan
08-04-2010, 00:06
Sevgili ozbey,her şey çok güzel, sağlıkla tadını çıkar bahçenin.

Sebahattin Sargın
08-04-2010, 09:22
Tamda baharın rengini yansıtan renkler =))

Hepsi birbirinden güzel, hele frezyalar mis gibi kokuyorlardır. Elinize emeklerinize sağlık :)

Sevgiler ;)

Orhan Özbilgiç
08-04-2010, 09:49
Sayın ozbey;
Baharı kıskanılacak kadar güzel yaşıyorsunuz. Doğa adeta coşuyor oralarda. Neyseki sizin ve sizin gibi Akdeniz ve Ege kıyılarında bahçeleri olan arkadaşlarımızın fotoğraflarına bakarak, gözlerimiz ve gönüllerimizle baharı erken yaşıyoruz.
Sağolun.

ozbey
08-04-2010, 18:18
[QUOTE=Orhan Özbilgiç;612914]Sayın ozbey;
Baharı kıskanılacak kadar güzel yaşıyorsunuz. Doğa adeta coşuyor oralarda. Neyseki sizin ve sizin gibi Akdeniz ve Ege kıyılarında bahçeleri olan arkadaşlarımızın fotoğraflarına bakarak, gözlerimiz ve gönüllerimizle baharı erken yaşıyoruz.
Sağolun.

Sayın Orhan Özbilgiç, teşekkür ederim.
Bahar, sizlerle paylaşılınca güzelleşiyor. Bende sizin fotoğraflarınızla bu heyecana devam ederim.

ozbey
08-04-2010, 18:26
Tamda baharın rengini yansıtan renkler =))

Hepsi birbirinden güzel, hele frezyalar mis gibi kokuyorlardır. Elinize emeklerinize sağlık :)

Sevgiler ;)

Sayın Sabahattin Sargın, teşekkür ederim.
Bütün çiçeklerin severim, fakat mis kokulu olanları (Frezya, Nergiz, Yasemin gibi) bir başka severim. Haklısınız Çok güzel kokuyorlar.
Sevgi ve selamlar.

ozbey
08-04-2010, 18:31
Sevgili ozbey,her şey çok güzel, sağlıkla tadını çıkar bahçenin.

Sevgili Satı, teşekkür ederim.
Hepimize sağlıkla tadını çıkarmak nasip olsun.

ozbey
13-04-2010, 20:03
Kışın kendiliğinden çıkan domates fidesini iyi ki sökmemişim. Şimdiden hergün üç, beş tane domates veriyor.

ozbey
13-04-2010, 20:09
Güneşi görünce öyle serpildi ve gelişti ki, neredeyse cadde'ye çıkacak diye budamak zorunda kalıyorum.

ozbey
13-04-2010, 20:12
Bakla'larımda toplanacak kadar büyüdüler.

Hhatice
13-04-2010, 20:18
Sevgili Özbey çok güzel çiçekleriniz, bahçeniz :) Keyifle ,sağlıkla tadını çıkarın .

sevim4
13-04-2010, 20:18
Sevgili ozbey, latin çiçeyin rengi çok güzelmiş benim latin çiçeyinin rengi turuncu.

Satı Uğurtan
13-04-2010, 22:01
Güneşi görünce öyle serpildi ve gelişti ki, neredeyse cadde'ye çıkacak diye budamak zorunda kalıyorum.

Sevgili ozbey,inanmıyorum ya maşallah ne güzel büyümüş, benimkiler daha iki yaprak oldular,sağlıkla büyüt sevgiler.

Sevgi Durul
13-04-2010, 22:10
Sevgili ozbey, latin çiçeği bu sitede tanıdığım ve sevdiğim çiçeklerden. Sarmaşık latinleriniz çok güzeller.
Yazı erken getirmişsiniz. Çeri domatesiniz taze taze yemesi, baklaların körpe toplanarak yapılan, zeytinyağlı bakla yemeği ne güzel olur. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve bahçenizde dere otu da vardır sizin.

ozbey
13-04-2010, 23:58
Sevgili Özbey çok güzel çiçekleriniz, bahçeniz :) Keyifle ,sağlıkla tadını çıkarın .

Sevgili Hhatice teşekkür ederim. Sağlık ve keyifler hepimizin olsun.
Sevgiler.

ozbey
14-04-2010, 00:01
Sevgili ozbey, latin çiçeyin rengi çok güzelmiş benim latin çiçeyinin rengi turuncu.

Sevgili sevim4, ilk sene diktiğimde benim Latin çiçeğimde turuncu idi. Bu sene iki farklı renkte açtı, bende anlamadım.

ozbey
14-04-2010, 00:09
Sevgili ozbey,inanmıyorum ya maşallah ne güzel büyümüş, benimkiler daha iki yaprak oldular,sağlıkla büyüt sevgiler.

Sevgili Satı Uğurtan, teşekkür ederim.
Bahar ayını erken yaşıyoruz. Sanıyorum Latinler buranın iklimini seviyor. Müsade etsem bahçedeki her yeri istila edecek. Çoğu zaman budadığım dalları arkadaşlara veriyorum ( dalından da tutuyor). Sıcaklar bastırınca bu güzelliği kalmıyor.

ozbey
14-04-2010, 00:20
Sevgili ozbey, latin çiçeği bu sitede tanıdığım ve sevdiğim çiçeklerden. Sarmaşık latinleriniz çok güzeller.
Yazı erken getirmişsiniz. Çeri domatesiniz taze taze yemesi, baklaların körpe toplanarak yapılan, zeytinyağlı bakla yemeği ne güzel olur. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve bahçenizde dere otu da vardır sizin.

Sevgili SDurul,
Latin çiçeğini bende çok seviyorum. Çünkü yer ve toprak seçmiyor.Çeri domateslerin meyvesi çok küçük ama lezzetli. Bakla yemeğini eşim çok seviyor, ben ise onu gübre olarak kullanmayı seviyorum. Dereotu ekmiştim henüz çok küçükler, şimdilik pazardan almayı tercih ediyorum.

ozbey
17-04-2010, 00:09
Çiçekçi, isminin Gurava olduğunu söylemişti ama araştırdığımda hiçbir bilgiye rastlamadım.

habibe
17-04-2010, 00:43
Sn.ÖZbey, ne güzel çiçekleriniz var. İçim açıldı. Hele latin çiçeği muhteşem.
Kozmoz bende de vardı. Çiçekleri solunca kökten çıkartmıştım. Sizin kozmoz dalını okuyunca, keşke sökmeseymişim dedim. Bu yıl yeniden canlanırmıydı?. Bu sene dikeceklerimi sökmem eğer öyleyse. Bir de kozmoza kolum değdiğinde sonrasında müthiş kaşındırıyordu. Sizde de oldu mu bu :)
Sevgiler.

ozbey
17-04-2010, 15:23
Sn. Habibe, Güzel sözlerinize teşekkür ederim. Sizlere güzel bir duygu yaşatabildiysem ne mutlu bana. Kozmoz çiçeğinde herhangi bir allerjik tepki yaşamadım. Burada ılıman bir iklim hakim. Dalından tutması iklimine bağlı sanıyorum.
Sevgiler.

Zeki Yağlı
18-04-2010, 00:50
Çiçekçi, isminin Gurava olduğunu söylemişti ama araştırdığımda hiçbir bilgiye rastlamadım.

Sayın ozbey

Bitkinizin adı Gaura lindheimeri
Bu şekilde ararsanız çok bilgi bulursunuz.

Selamlar

ozbey
18-04-2010, 01:43
Sayın ozbey

Bitkinizin adı Gaura lindheimeri
Bu şekilde ararsanız çok bilgi bulursunuz.

Selamlar
Sayın Zeki Yağlı, en sonunda ismini öğrenebildim, teşekkür ederim. Saygılar.

ozbey
18-04-2010, 11:47
Bütün üye arkadaşlara, bu güzel Pazar sabah'ı Gelincik'lerle ''günaydın'' derken, iyi Pazar'lar diliyorum.

Satı Uğurtan
18-04-2010, 11:53
Bütün üye arkadaşlara, bu güzel Pazar sabah'ı Gelincik'lerle ''günaydın'' derken, iyi Pazar'lar diliyorum.

Canım günaydın, çok teşekkür ederiz gelinciklere,sanada iyi pazarlar.

günebakan
18-04-2010, 12:30
Sevgili Ozbey gelincikler muhteşem size merhabalar:)

ozbey
18-04-2010, 20:57
Sevgili Ozbey gelincikler muhteşem size merhabalar:)

Sevgili günebakan, teşekkür ederim.

Didem
19-04-2010, 08:32
Gülten hanım merhaba,

Bahçeniz ve çiçekleriniz başımı döndürdü. Hepsi çok güzeller, ellerinize sağlık. Benim gece mumlarım da böyle güzel olur inşallah, yakın yakın diktim. Açtıklarında size resimlerini yollayayım, torunlarınız sayılırlar onlar artık... ;)

Bahçenizde sağlık ve mutluluklar diliyorum, sevgiler.

dağ çiği
19-04-2010, 20:47
Sayın özbey maşallah ne güzel ne canlı bir bahçeniz var.İnsanın içine sıcaklık veriyor gelincikler çok güzel.Bütün çiçekleriniz birbirinden güzel elleriniz kollarınız dert görmesin.

ozbey
19-04-2010, 21:32
Gülten hanım merhaba,

Bahçeniz ve çiçekleriniz başımı döndürdü. Hepsi çok güzeller, ellerinize sağlık. Benim gece mumlarım da böyle güzel olur inşallah, yakın yakın diktim. Açtıklarında size resimlerini yollayayım, torunlarınız sayılırlar onlar artık... ;)

Bahçenizde sağlık ve mutluluklar diliyorum, sevgiler.

Sevgili Didem, teşekkür ederim. İleride sizin Gece Mumları da her sene çoğalacak ve çoğaldıkça sizi mutlu etmeye devam edecek inşallah. Çiçekleri geçince çim gibi biçer ve suyunu eksik etmezseniz bulunduğu yeri çabuk doldurur. Benim Gece Mumlarının tamamı açtı, yarın fotoğraflarını çekip yükleyeceğim. Yolunuz buralara düşerse kahve içmeye beklerim.

ozbey
19-04-2010, 21:39
Sayın özbey maşallah ne güzel ne canlı bir bahçeniz var.İnsanın içine sıcaklık veriyor gelincikler çok güzel.Bütün çiçekleriniz birbirinden güzel elleriniz kollarınız dert görmesin.

Sevgili dağ çiği, teşekkür ederim. Size bir nebze güzellik yaşatabildiysem, ne mutlu bana. Gelincikleri Pazar günü iş çıkışı sabah 07.30' da çekmiştim. Sabahın sessizliğindeki kuş sesleri ve üzerine güneş doğmuş gelincikler beni çok mutlu etmişti, sizlerin de bu güzelliği görmenizi istedim.

ozbey
19-04-2010, 22:12
Nihayet ilk çiçeğini açtı, üzeri tomurcuk dolu. İnşallah Haziran böcekleri sevmiyordur. Ya kökünü keserse diye çok korkuyorum.

Didem
20-04-2010, 10:05
Çiçekleri geçince çim gibi biçer ve suyunu eksik etmezseniz bulunduğu yeri çabuk doldurur. Yolunuz buralara düşerse kahve içmeye beklerim.

Bilgi için teşekkürler. Gelmeyi çok isterim, sizi de İzmir'e bekliyorum..

ozbey
20-04-2010, 21:05
Geceleyin görünümü ismine çok uyuyor.

ozbey
20-04-2010, 21:10
Artık hepsi açtı, nefis görüntüsü ile masal gibi.

Hatice Tarhan
20-04-2010, 21:30
Sayın Zeki Yağlı, en sonunda ismini öğrenebildim, teşekkür ederim. Saygılar.

Zeki bey latince adını söylemiş bende halk arasında kullandığımız ismini söyleyeyim .Haseki küpesi .Sayın ozbey ayrıca çiçekleriniz harika gece mumu nu ilk kez gördüm çok güzel .

Sevgi Durul
20-04-2010, 21:38
Sevgili ozbey gece mumunun diğer adı ezan çiçeği mi? Ben sadece sarı rengini görmüştüm. Pembesi de çok güzelmiş.
Bir sorum daha olacak; yer kirazı şaşırtma yapılarak mı, direk toprağa ekilerek mi yetiştiriliyor?

günebakan
20-04-2010, 21:57
Gerçekten muhteşem görünüyorlar sevgili Ozbey:)

Satı Uğurtan
20-04-2010, 22:09

Sevgili ozbey, sakın bu güzelliğin yok olmasına izin verme:)

ozbey
20-04-2010, 22:17
Zeki bey latince adını söylemiş bende halk arasında kullandığımız ismini söyleyeyim .Haseki küpesi .Sayın ozbey ayrıca çiçekleriniz harika gece mumu nu ilk kez gördüm çok güzel .

Sayın cennetbahçesi, övgünüze teşekkür ederim. Sanıyorum Gaura' yı karıştırdınız. Ben Haseki küpesi yetiştirmiştim, haseki değil. Zeki bey çiçeğin ismini doğru yazmış.

ozbey
20-04-2010, 22:22
Sevgili ozbey, sakın bu güzelliğin yok olmasına izin verme:)

Sevgili Satı, teşekkür ederim. Elimden geldiği kadarı ile kendimce adını '' Mutluluk Çiçeği'' olarak koyduğum Gece Mumu çiçeklerini korumaya çalışacağım.

ozbey
20-04-2010, 22:23
Gerçekten muhteşem görünüyorlar sevgili Ozbey:)

Sevgili günebakan, teşekkür ederim.

Vildan Sönmez
20-04-2010, 22:23
Of of offf. Bu gece mumları nedir böyle, sevgili Özbey.
Harika, halı gibi olmuş.

ozbey
20-04-2010, 22:27
Sevgili ozbey gece mumunun diğer adı ezan çiçeği mi? Ben sadece sarı rengini görmüştüm. Pembesi de çok güzelmiş.
Bir sorum daha olacak; yer kirazı şaşırtma yapılarak mı, direk toprağa ekilerek mi yetiştiriliyor?

Sevgili SDurul, Ezan çiçeği ile çoğu zaman karıştırılıyor, bunlar gece gündüz sürekli açık oluyorlar. Yer Kirazını ben köklü almıştım.

ozbey
20-04-2010, 22:29
Of of offf. Bu gece mumları nedir böyle, sevgili Özbey.
Harika, halı gibi olmuş.

Teşekkür ederim Vildan abla, ileride seninkiler de böyle olacak.

ozbey
20-04-2010, 22:33
Sayın Hocam100' den aldığım Müge çiçeği Mayıs ay' ını beklemeden açtı.

ozbey
20-04-2010, 22:43
Sayın kalambaklının gönderdiği tohumdan çimlenen, bebek Selluka.

Didem
21-04-2010, 09:24
Hiiiiii, gece mumları bir harika, bunlar kendiliğinden mi bu kadar çoğaldı zaman içinde? Nasıl yaptınız bunu ne olur anlatın.

Sellukanıza gözünüz aydın. Bu sene ilk yetiştirmemiz olduğu için çiçeklerini de görürsek içim rahat edecek. Size ayırdığım sellukalar da gayet güzel büyümeye başladılar, bir ara beni mahçup edecekler diye korkmuştum ya, sanırım kurtardılar kendilerini.

günebakan
21-04-2010, 10:05
Sevgili Ozbey mügeniz ne kadar aceleci benimkin de sadece yapraklar var umarım çiçeğini de görürüz:) kokusu nasıl acaba

ozbey
21-04-2010, 10:37
Hiiiiii, gece mumları bir harika, bunlar kendiliğinden mi bu kadar çoğaldı zaman içinde? Nasıl yaptınız bunu ne olur anlatın.

Sellukanıza gözünüz aydın. Bu sene ilk yetiştirmemiz olduğu için çiçeklerini de görürsek içim rahat edecek. Size ayırdığım sellukalar da gayet güzel büyümeye başladılar, bir ara beni mahçup edecekler diye korkmuştum ya, sanırım kurtardılar kendilerini.

Sevgili Didem, seninkiler de böyle olacak. Çiçekleri geçince Yaz ay'ında çim makası ile budarsan ve normal sulamasına devam edersen çoğalır. Sonra kontrol altına almak için bayağı bir çaba harcanıyor :-), benden söylemesi.

ozbey
21-04-2010, 10:41
Sevgili Ozbey mügeniz ne kadar aceleci benimkin de sadece yapraklar var umarım çiçeğini de görürüz:) kokusu nasıl acaba

Sevgili günebakan, Müge çiçeği boyuna bakmadan açtı. Fotoğrafta büyük göründüğüne bakmayın, o kadar minicik ki, eğilip koklayamıyorum bile. Fakat çok şirin görünüyor, ben de ilk kez müge çiçeği görüyorum.

ozbey
21-04-2010, 12:11
Saksıya diktiğim fide salatalık vermeye başladı.

Fatoş
21-04-2010, 17:57
Sevgili Ozbey, bahçeniz çok güzel, çiçekleriniz harika hele gece mumu, yeni evimin bahçesine ondan dikeceğim, çiçekçim getirecek, iyi ki dikmişsiniz, bize fikir verdi, sevgiler.

Güngör Salman
21-04-2010, 18:08
Saksıya diktiğim fide salatalık vermeye başladı.

Bizimkiler şu an 2 yapraklı;)

limon
21-04-2010, 18:35
"Gece Mumu" çiçeklerinize hayran kaldım. Çok yıllık mı bu bitki? Tohumdan mı yetişir?

Vildan Sönmez
21-04-2010, 22:08
Sevgili Özbey, Limon benim terasımda, gece mumunun baharda mı yoksa yaz boyu çiçekli mi olduğunu sormuştu. Doğru cevabı bilmediğimden,ustası sen olduğundan senin cevabını ben de bekliyorum.