PDA

View Full Version : ozbey'in bahçesi

Sayfalar : 1 [2] 3

ozbey
21-04-2010, 22:38
Sevgili Ozbey, bahçeniz çok güzel, çiçekleriniz harika hele gece mumu, yeni evimin bahçesine ondan dikeceğim, çiçekçim getirecek, iyi ki dikmişsiniz, bize fikir verdi, sevgiler.

Sevgili Fatoş, teşekkür ederim. İsabetli bir karar olmuş, bakımı çok kolay, hastalıklara çok duyarlı olmaması da en güzel tarafı. Sevgiler.

ozbey
21-04-2010, 22:41
"Gece Mumu" çiçeklerinize hayran kaldım. Çok yıllık mı bu bitki? Tohumdan mı yetişir?

Teşekkür ederim. Gece Mumu çok yıllık, aynı zamanda yer örtücü bir çiçek. Rizomları ile çoğalıyor.

Güngör Salman
21-04-2010, 22:43
Gece mumunu (Evening Primrose) bende merak ediyordum çok yıllık olması güzel.

ozbey
21-04-2010, 22:46
Sevgili Özbey, Limon benim terasımda, gece mumunun baharda mı yoksa yaz boyu çiçekli mi olduğunu sormuştu. Doğru cevabı bilmediğimden,ustası sen olduğundan senin cevabını ben de bekliyorum.

Sevgili Vildan abla, çok yıllık, çiçekli çiçeksiz her haliyle ' ben buradayım' diyen bir çiçek.

ozbey
21-04-2010, 22:52
Gece mumunu bende merak ediyordum çok yıllık olması güzel.

En güzel tarafı çiçekleri geçtiğinde bile kaybolmayıp, yeşil kalması. Sadece çiçekleri geçince korkmadan budamak gerekiyor. Budadıklarınızı da atmayın, yatay şekilde, derin olmamak şartı ile toprağa gömün ve suyunu eksik etmeyin, onlarda kökleniyor.

hozat
22-04-2010, 11:27
Sevgili Ozbey,

Bahçenize sık sık uğruyorum. Her çiçeğin görselliği ve uyandırdığı duygular farklı şekilde yansıyor insan ruhuna.

Mesela "gece mumu" çok sevdiğim bir çiçektir. Bodrumda budanıp atılan çelikten üretmiştim, açmış haliyle beyaz gelincik hissi uyandırıyor.

Sitede adını sormuştum öğrenemiştim, sayenizde öğrenmiş oldum.

Benimki saksıda, gider gitmez toprağa da alacağım. B ahçe resimlerim arasinda adını güzellik koyarak göndermiştim.
Her şey gönlünüzce olsun.

hozat
22-04-2010, 11:31
Sevgili Ozbey,

Acaba aynı çiçekten mi bahsediyoruz? Bendekiler beyaz açıyor.

137909

ozbey
22-04-2010, 13:40
Sevgili Ozbey,

Bahçenize sık sık uğruyorum. Her çiçeğin görselliği ve uyandırdığı duygular farklı şekilde yansıyor insan ruhuna.

Mesela "gece mumu" çok sevdiğim bir çiçektir. Bodrumda budanıp atılan çelikten üretmiştim, açmış haliyle beyaz gelincik hissi uyandırıyor.

Sitede adını sormuştum öğrenemiştim, sayenizde öğrenmiş oldum.

Benimki saksıda, gider gitmez toprağa da alacağım. B ahçe resimlerim arasinda adını güzellik koyarak göndermiştim.
Her şey gönlünüzce olsun.

Sevgili hozat, teşekkür ederim. Ben de sizin bahçenize sık uğruyorum, doyasıya geziyorum. Fotoğraftaki benim çiçekten. Esas adı: Gece mumu ama bende kendimce '' Mutluluk çiçeği'' diyorum. Benim çiçeğin rengi pembe, beyazı da gerçekten gelin gibi görünüyordur. Sağlıkla keyfini çıkarmak nasip olsun.

kalambaklı
23-04-2010, 09:47
Sayın ozbey, bahçenizi gezdikten sonra size birkaç adet selluka gerekiyor gibi.
Şimdiden kolay gelsin, saygılar,

ozbey
23-04-2010, 13:38
Sayın ozbey, bahçenizi gezdikten sonra size birkaç adet selluka gerekiyor gibi.
Şimdiden kolay gelsin, saygılar,

Sayın kalambaklı, teşekkür ederim. Bebek Selluka'nın büyüdüğünü ve çiçeklendiğini göreyim de, önerinizi dikkate alacağım. Saygılar.

ozbey
23-04-2010, 15:41
Çiçekleri açmaya başladı, katmersizler ama yinede güzeller.

kalambaklı
23-04-2010, 16:32
Sayın ozbey, size selluka fidesi hediye etselerde bahçeniz daha da güzelleşse.:)

ozbey
23-04-2010, 21:09
Sayın ozbey, size selluka fidesi hediye etselerde bahçeniz daha da güzelleşse.:)

Sayın kalambaklı, mesaj alınmıştır, memnuniyetle :-)).

fikreteren
26-04-2010, 13:38
Sayın Özbey bahçeniz çok güzel.Salatılklar vermiş.Oralara mı taşınsak acaba.Daha bizim tohumlar yeni yeşerdi.Sağlıkla yiyiniz.

ozbey
26-04-2010, 23:02
Sayın Özbey bahçeniz çok güzel.Salatılklar vermiş.Oralara mı taşınsak acaba.Daha bizim tohumlar yeni yeşerdi.Sağlıkla yiyiniz.

Sayın fikreteren, ****** burada sizede yer var, neden olmasın? Sebze diktiğimiz alana köpeğimizin yuvasını taşıyarak, çimlendirdik. Bu sebeple sebze dikecek yerimiz kalmadı. Bu fideyi saksıya diktiğim için çabuk gelişti, diye düşünüyorum. Domates; biber fidelerini de saksıya dikeceğim. Amacım bu zevki tatmak. Sizde sağlıkla büyütün.

Adalet Yağcı
26-04-2010, 23:22
Sevgili Ozbey, 229. mesajınızdaki gece mumu çiçeğini nasıl yetiştirdiniz?
İnanılmaz bir güzellik, sevgili Hozat'ta da beyazı vardı, int. araştırdığımda gece mumu olarak ezan çiçeğini tanıtıyor, oysasizin çiçeğinizin ezan çiçeğiyle alakası yok.

Tohumla mı yoksa fide olarak mı aldınız, nereden aldığınızı öğrenebilirsem çok sevinirim.
Sevgiler.

nazlı hilal
27-04-2010, 09:22
Sayın Ozbey bizi kıskandırmaya ne hakkınız var,olamaz böyle güzellik gelincikler bana çocukluğumu hatırlattı,tomurcuklarından bebek yapardık,gece mumları,latinler,begonviller ayrı bir güzel Allah ağız tadıyla oturmayı nasib etsin,ellerinize sağlık...

Adalet Yağcı
27-04-2010, 11:37
Sayın Ozbey, bu (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=136581&d=1271455662) çiçeğinizin adı Gaura çalısı, minik bir çelikten ben de ürettim.
Çiçek yapısı çok zarif, kışın yaprak dökmüyor, bendeki iki aydır çiçek açıyor, bütün yaz açarsa çok sevineceğim.

Sizdeki fide benimkinden büyük, bahçeye dikebilirseniz daha rahat gelişecektir.

ozbey
27-04-2010, 20:39
Sevgili Ozbey, 229. mesajınızdaki gece mumu çiçeğini nasıl yetiştirdiniz?
İnanılmaz bir güzellik, sevgili Hozat'ta da beyazı vardı, int. araştırdığımda gece mumu olarak ezan çiçeğini tanıtıyor, oysasizin çiçeğinizin ezan çiçeğiyle alakası yok.

Tohumla mı yoksa fide olarak mı aldınız, nereden aldığınızı öğrenebilirsem çok sevinirim.
Sevgiler.

Sevgili Adalet Yağcı, teşekkür ederim, güzelliği konusunda size katılıyorum. İnsana rüyadaymış gibi his uyandırıyor. Sevgili Hozat'ın çiçeği de çok güzel. Bu zarif çiçeğin fidesini arkadaşım Almanya'dan getirmişti. Ezan çiçeği adı altında tanıtılıyor ama ilgisi yok, çiçekleri sürekli ( gece gündüz) açık. Çiçekleri solduktan sonra oluşan tohum kapsülü görmedim, rizomları ile çoğalıyor ve mevsimi bitince dipten biçildiğinde çim vazifesi görüyor. Sevgiler.

ozbey
27-04-2010, 20:50
Sayın Ozbey, bu (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=136581&d=1271455662) çiçeğinizin adı Gaura çalısı, minik bir çelikten ben de ürettim.
Çiçek yapısı çok zarif, kışın yaprak dökmüyor, bendeki iki aydır çiçek açıyor, bütün yaz açarsa çok sevineceğim.

Sizdeki fide benimkinden büyük, bahçeye dikebilirseniz daha rahat gelişecektir.

Sevgili Adalet Yağcı, Gaura' nın adını bende yeni öğrendim, hatta beyazı da varmış. Üye arkadaşlardan birinde varmış, biraz gelişince bana gönderecek. Bahçemde yer kalmadığı için alamadım, belki ileride...
Çiçekçi bütün yaz açtığını söylemişti.

Satı Uğurtan
27-04-2010, 20:57
Sevgili ozbey,pembe gauranın yanına beyazda nasıl yakışır.

ozbey
27-04-2010, 21:04
Sevgili ozbey,pembe gauranın yanına beyazda nasıl yakışır.

Sevgili Satı, sen yakışır diyorsan inanırım. Hafta sonu burada aradım, bulamadım. Sayende ''nereden bulabilirim'' diye bir endişem kalmıyor. Bütün güzel düşünlerine teşekkür ederim.

Adalet Yağcı
27-04-2010, 21:12
Sevgili Ozbey, gaura gerçekten çok güzel bir çalı, beyazı da kelebek kadar güzel olur eminim.
Bahçemin değişik yerlerinde bu çalıyı görmek çok güzel olacak, Son baharda küçük çeliklerden çoğaltmayı düşünüyorum.

ozbey
27-04-2010, 21:20
Sayın Ozbey bizi kıskandırmaya ne hakkınız var,olamaz böyle güzellik gelincikler bana çocukluğumu hatırlattı,tomurcuklarından bebek yapardık,gece mumları,latinler,begonviller ayrı bir güzel Allah ağız tadıyla oturmayı nasib etsin,ellerinize sağlık...

Sayın nazlı hilal, teşekkür ederim. Çocukluğumuzda bizde cam su dolu şişe içine limonun suyunu sıkıp, Gelincik çiçeklerini de içine koyar güneşte bekletirdik. Su kırmızıya ( on gün sonra) dönünce uygun kap içine koyarak buzlukta dondurur, '' Esikomo'' yapardık. Bir çoğumuz için güzel anıları var. Kendiliğinden çıkan bu güzelleri ellemiyorum. Mevsimi bitince yok oluyorlar zaten.

Satı Uğurtan
27-04-2010, 21:25
Sevgili Ozbey, gaura gerçekten çok güzel bir çalı, beyazı da kelebek kadar güzel olur eminim.
Bahçemin değişik yerlerinde bu çalıyı görmek çok güzel olacak, Son baharda küçük çeliklerden çoğaltmayı düşünüyorum.

Sevgili Adalet hanım,inan bana geçen yıl bir kök getirmiştim Almanyadan bu yıl iki kök oldu,biraz çoğalsın pembelerinizin yanına beyaz çok yakışacak:)

Adalet Yağcı
27-04-2010, 22:05
Bu gün benim en şanslı günüm anlaşılan :)
Sevgili Satı hanım, çok teşekkürler ederim, elimdeki pembeyi sevgili Jineop göndermişti, 7-8 cm ince bir çelikti, hiç umudum yoktu ama tuttu ve çabuk gelişti, inşallah dona dayanıklıdır.

Ben beyaz için bir yıl beklerim, iyice gelişsin.

Satı Uğurtan
27-04-2010, 22:31
Bu gün benim en şanslı günüm anlaşılan :)
Sevgili Satı hanım, çok teşekkürler ederim, elimdeki pembeyi sevgili Jineop göndermişti, 7-8 cm ince bir çelikti, hiç umudum yoktu ama tuttu ve çabuk gelişti, inşallah dona dayanıklıdır.

Ben beyaz için bir yıl beklerim, iyice gelişsin.

Sevgili Adalet hanım,ben beyazından sonbaharda sevgili jineopa bir kök götürmüştüm ama ne yaptı bilmiyorum.Sevgili ozbeyin, sizin ve cemonun beyaz sonbahara hazır.

ozbey
27-04-2010, 23:01
Sevgili Adalet hanım,ben beyazından sonbaharda sevgili jineopa bir kök götürmüştüm ama ne yaptı bilmiyorum.Sevgili ozbeyin, sizin ve cemonun beyaz sonbahara hazır.

Güzel arkadaşım, teşekkürler.

Satı Uğurtan
27-04-2010, 23:11
Sevgili Arkadaşım,bir şey değil, senin bahçene herşey yakışır, sağlıkla büyüt.

ozbey
28-04-2010, 21:43
Kırmızı sarmaşık gülümü ve bahçe gülümü iki sene önce çelikten yetiştirdim, bu sene coşkulu açınca beni çok mutlu ettiler.

ozbey
28-04-2010, 21:49
Gelişip, büyüyecek diye bir senedir gözüne bakıyorum.

Satı Uğurtan
28-04-2010, 21:50
Kırmızı sarmaşık gülümü ve bahçe gülümü iki sene önce çelikten yetiştirdim, bu sene coşkulu açınca beni çok mutlu ettiler.
Güzel arkadaşım, ne diyeceğimi şaşırdım inan bana çok güzel,Kesinlikle senden pozitif enerji alıyorlar.

Vildan Sönmez
28-04-2010, 21:59
O güzelim kırmızı gül,
ortancayla yarışacak lila sardunya,
arkalardan sarı ve beyaz papatyalar,
ve ille de gece mumu.
Hepsi harika.

Sevgi Durul
28-04-2010, 23:18

Elinize sağlık, sevgili ozbey, gerçekten coşkulu açmişlar. Kırmızı gülü çok severim.
Gece mumları ve papatyalarla birlikte çok hoş görünüyorlar.

ozbey
28-04-2010, 23:18
Güzel arkadaşım, ne diyeceğimi şaşırdım inan bana çok güzel,Kesinlikle senden pozitif enerji alıyorlar.

Satıcığım, teşekkür ederim. Negatif enerji alıp, kuruyan, tutmayan bitkilerimde oluyor, onlardan hiç bahsetmiyorum bile.

ozbey
28-04-2010, 23:28
O güzelim kırmızı gül,
ve ille de gece mumu.
Hepsi harika.

Teşekkür ederim, Vildan abla, bu mevsim bütün çiçekler çok güzel, hangisini şımartacağımı bilemiyorum inan.

ozbey
28-04-2010, 23:36
Elinize sağlık, sevgili ozbey, gerçekten coşkulu açmişlar. Kırmızı gülü çok severim.
Gece mumları ve papatyalarla birlikte çok hoş görünüyorlar.

Teşekkür ederim SDurul, özellikle sarmaşık Kırmızı Gül'ü ve beyazını da ben çok severim.

fikreteren
29-04-2010, 07:51
Gülller harika..

sevim4
29-04-2010, 09:53
Sevgili ozbey, emeyine salık.

günebakan
29-04-2010, 11:01
Güller harika görünüyor ama gece mumlarının için de daha bir güzel. SDurul lila sakız için üzülmeyin o biraz gelişimini ağırdan alıyor çok güzel ya nazlanıyor galiba:)

ozbey
29-04-2010, 11:38
Sevgili günebakan, fikreteren, Sevim4,
teşekkür ederim. Bütün bu güzellikler sadece benim değil, hepimizin.

kalambaklı
29-04-2010, 12:29
Siz hayalimdeki gibi doğanın içinde yaşıyormuşsunuz da haberim yok, emeğinize değmiş doğrusu.
Saygılar,

Adalet Yağcı
29-04-2010, 15:12
O güzelim kırmızı gül,
ve ille de gece mumu.
Hepsi harika.

Evet, aynı fikirdeyim, ille de gece mumu :D

limon
29-04-2010, 15:50
Bence de :) Bulut gibiler...

ozbey
29-04-2010, 22:39
Siz hayalimdeki gibi doğanın içinde yaşıyormuşsunuz da haberim yok, emeğinize değmiş doğrusu.
Saygılar,

Sayın kalambaklı, teşekkür ederim.
Datça' ya hiç gelmediniz demek ki? Biz, buraya İzmir'den geldik, onbir sene oldu ve hala dönmeyi düşünemiyoruz. Havası hiç benzemez sizin oralara, bağımlılık yapıyor, tavsiye ederim.

ozbey
29-04-2010, 22:42
Sevgili Adalet Yağcı ve limon, bende aynı fikirdeyim.

Kiraz
29-04-2010, 22:53
Sn. Özbey bahçeniz çıldırmış:) Gece mumları da çıldırtıyor, emeğinize sağlık.

ozbey
29-04-2010, 23:51
Sn. Özbey bahçeniz çıldırmış:) Gece mumları da çıldırtıyor, emeğinize sağlık.

Sn Kiraz, teşekkür ederim. Her yıl bu mevsimi dört gözle bekliyorum.

hozat
30-04-2010, 00:03
Sevgili ozbay,
Gece mumu acaba İstanbul'da olur mu?

Çok yakında Bodrum'a gidip döneceğim. Oradaki bahçemden çelik getirip dikmeyi düşünü yorum.

ozbey
30-04-2010, 22:36
Sevgili ozbay,
Gece mumu acaba İstanbul'da olur mu?

Çok yakında Bodrum'a gidip döneceğim. Oradaki bahçemden çelik getirip dikmeyi düşünü yorum.

Sevgili hozat, keşke bunun cevabını verebilseydim. Fidesi Almanya' dan gelmişti, soğuğa toleransını denemeden de öğnemeyeceğiz galiba.
Ben denemenizi öneririm, olmazsa da ben size gönderirim.

ozbey
02-05-2010, 21:23
Bu begonvil'i yeni aldım. Henüz dikili begonviller açmadı.

Adalet Yağcı
02-05-2010, 21:26
Sevgili Ozbey, rüya gibi, güle güle büyütün.

ozbey
02-05-2010, 21:30
İki çeşit olan Kırmızı zambağımın bir kısmı açtı.
Gala'lar uzun zamandır açıyor.

ozbey
02-05-2010, 21:39
Sevgili Ozbey, rüya gibi, güle güle büyütün.

Sevgili Adalet Yağcı, teşekkür ederim.
Ben de rengine vuruldum, Peyzaj Mimarı kendisine ayırmış, fakat sonunda anlaşmanın bir yolunu bulduk.

dağ çiği
02-05-2010, 22:07
Begonviliniz çok güzel güle güle büyütün.Galayla zambakta çok güzel ama kırmızı gülünüzle gece mumlarınızın oluşturduklaru görüntü muhteşem.

ozbey
02-05-2010, 22:29
Begonviliniz çok güzel güle güle büyütün.Galayla zambakta çok güzel ama kırmızı gülünüzle gece mumlarınızın oluşturduklaru görüntü muhteşem.

Sevgili dağ çiği, teşekkür ederim.
İnanın ben hepsini ayrı ayrı seviyorum. Gece mumları konusunda bende aynı fikirdeyim, gün içerisinde o kadar çok talibi oluyor ki, isteyenlere esirgemeden veriyorum. Fakat aşıranlar yüzünden hepsini sökmeyi düşündüğüm anlar bile oluyor.

ozbey
02-05-2010, 23:41
Sayın godofwar' ın çimlenen tohumu.

hozat
02-05-2010, 23:50
Sevgili ozbey,

Begonvilinizin rengi gerçekten çok güzel. Yerine yakışacağından eminim.

Bu çiçek aşırma işinin mağdurlarından biri de benim.

yetişmiş iki kök fırça çalımı kökünde söküp almışlar,üstelik nerede olduğunu da gördüm.
Her şey çok güzel ellerinize sağlık.

Adalet Yağcı
03-05-2010, 07:53
Sayın godofwar' ın çimlenen tohumu.

Sevgili Ozbey, bu çimlenen güvey fenerine benzemiyor hiç, acaba başka bir tohum olabilir mi?

ozbey
03-05-2010, 11:16
Sevgili Ozbey, bu çimlenen güvey fenerine benzemiyor hiç, acaba başka bir tohum olabilir mi?

Haklısınız, ''Güvey Kandili'' olacaktı. Kandil ile fener bilinçaltım da yer değiştirmiş.

ozbey
03-05-2010, 11:30
Sevgili ozbey,

Begonvilinizin rengi gerçekten çok güzel. Yerine yakışacağından eminim.

Bu çiçek aşırma işinin mağdurlarından biri de benim.

yetişmiş iki kök fırça çalımı kökünde söküp almışlar,üstelik nerede olduğunu da gördüm.
Her şey çok güzel ellerinize sağlık.

Sevgili hozat, nerede olduğunu bilmek ve buna gözyummak da zor. Hele aşıranların büyük insan olmaları beni daha çok üzüyor. Bir iki kök alsalar bir şey demiyorum, ellerini dolduruncaya kadar almalarına kızıyorum.
Bazen dayanamayıp '' güzellik görün diye dikili onlar, yok edin diye değil'' diyorum ama kime?..
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

ozbey
03-05-2010, 12:26
Meyve kapsülleri çok büyüdü. İlk kez yetiştiriyorum, meyvesi için daha erken gibi geldi. Bu mevsim de bu kadar gelişebilir mi anlayamadım.

ozbey
03-05-2010, 12:35
Mevsimi değil ama açıyorlar.

limon
03-05-2010, 14:48
Begonvilin rengi de vurulmayacak gibi değilmiş, güle güle büyütün Sevgili Özbey.

Aşırma deyince aklıma geldi. Çocukluğumuzda İstanbul'da denizin tertemiz olduğu zamanlarda, İstanbul çevresinde yazlık kamplar olurdu. Genelde yazlık kamplar meyve bahçeleriyle iç içe olurdu. Bir gün dayımın arkadaşı (o zaman delikanlılar) çok güzel görünen tellerle çevrili bir Elma bahçesinden zor bela 3-5 Elma aşırırken bahçenin sahibine yakalanmış. Bahçe sahibi sadece "O telleri hayvanlar girmesin diye çevirdik ama işe yaramamış demek ki" demiş.( ne kıvrak zeka) Bizimki utançtan kıpkırmızı kesilmiş tabii. Kıssadan hisse olarak aklımın bir köşesinde kalan gerçek bir hikayedir. :)

Didem
03-05-2010, 14:54
Sevgili ozbey,

Çok ilginç, benim kasımpatılar da açmaya çalışıyorlar. Ne oluyor ben de anlamadım doğrusu?

ozbey
03-05-2010, 15:22
Begonvilin rengi de vurulmayacak gibi değilmiş, güle güle büyütün Sevgili Özbey.

Aşırma deyince aklıma geldi. Çocukluğumuzda İstanbul'da denizin tertemiz olduğu zamanlarda, İstanbul çevresinde yazlık kamplar olurdu. Genelde yazlık kamplar meyve bahçeleriyle iç içe olurdu. Bir gün dayımın arkadaşı (o zaman delikanlılar) çok güzel görünen tellerle çevrili bir Elma bahçesinden zor bela 3-5 Elma aşırırken bahçenin sahibine yakalanmış. Bahçe sahibi sadece "O telleri hayvanlar girmesin diye çevirdik ama işe yaramamış demek ki" demiş.( ne kıvrak zeka) Bizimki utançtan kıpkırmızı kesilmiş tabii. Kıssadan hisse olarak aklımın bir köşesinde kalan gerçek bir hikayedir. :)

Sevgili limon, hikayenize bayıldım. Bu hikayeyi, gelen geçen okusun diye büyük harflerle tabelaya yazıp koysam mı acaba :-) Belki anlama kapasitelerine bir faydam olur. Teşekkür ederim.

ozbey
03-05-2010, 15:25
Sevgili ozbey,

Çok ilginç, benim kasımpatılar da açmaya çalışıyorlar. Ne oluyor ben de anlamadım doğrusu?

Sevgili Didem, minik şarap rengi de açtı, onu fotoğraflayamadım ama açmaları hoşuma da gitti.

Vildan Sönmez
05-05-2010, 21:55
Arkadaşlar, bazı kasımpatı türleri ilkbahar ve sonbaharda olmak üzere iki kez açıyormuş. Kasım ayında Mutlu Kutlu'dan aldıklarım için öyle bilgi vermişti kendisi. Sizinkiler onlardan olmalı.

Vildan Sönmez
05-05-2010, 21:57
Sevgili özbey, benim gece mumu diye gözünün içine baktığım saksıda adını bilmediğim bu çiçekler açıyor.
Naneye benzese de hiç kokmuyor, nane olamaz.

Vildan Sönmez
05-05-2010, 21:58
Ama arada farklı fideler de var. Üzerinde tomurcuklar var. Siz bilirsiniz, bunlar gece mumu tomurcukları mı ? Dilerim öyledir.

ozbey
05-05-2010, 22:28
Ama arada farklı fideler de var. Üzerinde tomurcuklar var. Siz bilirsiniz, bunlar gece mumu tomurcukları mı ? Dilerim öyledir.

Sevgili Vildan Sönmez, Tomurcuğu olan Gece mumu.
Bir önce fotoğrafladığınız yabani kır otu, her yerde çıkıyor. İsmini ben de bilmiyorum fakat zarif görünümü hep hoşuma gitmistir.

Adalet Yağcı
05-05-2010, 22:30
Sevgili Ozbey'in izni ile, "Evvett" Gece mumu, gözleriniz aydın olsun.

Sevgili Ozbey, güvey fenerleriniz harika olmuşlar, on beş güne kadar dış kabuk sararacak, tabi hava yeterince sıcak giderse.

Sararan kabuğun içindeki olgunlaşan meyveyi seçebilirsiniz, olgunlaştığını düşündüğünüz meyvelerin dış kabuğunu açıp, harika lezzeti duyumsamak için dilinizle damağınızın arasında bir süre tutun ve sonra yavaş yavaş yutun :) inanılmaz bir aroma ve lezzet bence.

ozbey
06-05-2010, 18:29
Sevgili Ozbey'in izni ile, "Evvett" Gece mumu, gözleriniz aydın olsun.

Sevgili Ozbey, güvey fenerleriniz harika olmuşlar, on beş güne kadar dış kabuk sararacak, tabi hava yeterince sıcak giderse.

Sararan kabuğun içindeki olgunlaşan meyveyi seçebilirsiniz, olgunlaştığını düşündüğünüz meyvelerin dış kabuğunu açıp, harika lezzeti duyumsamak için dilinizle damağınızın arasında bir süre tutun ve sonra yavaş yavaş yutun :) inanılmaz bir aroma ve lezzet bence.

Sevgili Adalet hanım, güvey fenerlerinin tadını ,şimdiden çok merak ettim.

Müjgan Yılmaz
06-05-2010, 23:51
Sevgili Özbey,
Bahçeniz gerçekten sanat eseri olmuş,ellerinize sağlık.Adalet bana gece mumlarının fotolarını gönderdi,ve ekledi bu çiçekler Özbey in behçesiden .(çok iyibiliyor benim bu çiçeğe aşık olacağımı ve hemen tohum isteyeceğimi)Ben de şu çiçeğin tohumlarından alayım Adalet ede göndereyim dedim.
Nerde...ıkı haftadır,Eminönü nü (tüm botanıkçileri)tavaf ettim,hiçbirinde bu çiçeğin tohumlarını bulamadım.başka bir isimle bulunabilir mi?Acaba ezan çiçeği olarak sorsam dedim ama siz bir mesajınız da ezan çiçeğiyle bu bitkiyi karıştırıyorlar demişsiniz demek ki ezan çiçeği değil diye düşündüm.
Sevgili Özbey ,bana bir adres verebilir misiniz?

ozbey
07-05-2010, 02:12
Sevgili Özbey,
Bahçeniz gerçekten sanat eseri olmuş,ellerinize sağlık.Adalet bana gece mumlarının fotolarını gönderdi,ve ekledi bu çiçekler Özbey in behçesiden .(çok iyibiliyor benim bu çiçeğe aşık olacağımı ve hemen tohum isteyeceğimi)Ben de şu çiçeğin tohumlarından alayım Adalet ede göndereyim dedim.
Nerde...ıkı haftadır,Eminönü nü (tüm botanıkçileri)tavaf ettim,hiçbirinde bu çiçeğin tohumlarını bulamadım.başka bir isimle bulunabilir mi?Acaba ezan çiçeği olarak sorsam dedim ama siz bir mesajınız da ezan çiçeğiyle bu bitkiyi karıştırıyorlar demişsiniz demek ki ezan çiçeği değil diye düşündüm.
Sevgili Özbey ,bana bir adres verebilir misiniz?

Sevgili Müjgan Yılmaz, övgüleriniz için teşekkür ederim. Ağaçlar net' te o kadar güzel bahçeler var ki... Size bir adres vermek isterdim ama arkadaşım fidelerini Almanya' dan getirmişti.

Didem
07-05-2010, 09:04
Sevgili Özbey,

Gece mumlarınız harika bir şekilde açtılar, bu kadar kısa sürede, inanamıyorum. Bu çiçekle beni tanıştırdığınız için size tekrar teşekkür ederim. Şimdi onları çoğaltmak için çalışacağım.. sevgiler..

ozbey
07-05-2010, 20:49
Sevgili Özbey,

Gece mumlarınız harika bir şekilde açtılar, bu kadar kısa sürede, inanamıyorum. Bu çiçekle beni tanıştırdığınız için size tekrar teşekkür ederim. Şimdi onları çoğaltmak için çalışacağım.. sevgiler..

Sevgili Didem,mutlu olmana çok sevindim, artık fotoğraflarını beklerim.
Sevgiler.

ozbey
07-05-2010, 21:48
Petunya'ların hepsi değil ama bazıları kadar güzel kokuyor.

sevim4
07-05-2010, 21:55
Kokusu buraya geldi sevgili ozbey.

Hhatice
07-05-2010, 22:14
Bu çiçek yazın daha bol ve gösterişliymiş, ki bu hali bile çok güzeldi.
(Yüz buldum ya, sevgili Özbey, bahçenin bir köşesinde bana ekerse, yaza gelir alırım :o )

Bu çiçeğin ismi nedir?

ozbey
07-05-2010, 22:54
Bu çiçeğin ismi nedir?

Ateş çiçeği.

Hhatice
07-05-2010, 23:04
Bu begonvil'i yeni aldım. Henüz dikili begonviller açmadı.

Çok güzel maşallah ,güle güle büyütün :)

ozbey
07-05-2010, 23:17
Kokusu buraya geldi sevgili ozbey.

Sevgili sevim4, kokusunu ben de yeni keşfettim, dikmenizi tavsiye ederim.
Alırken koklayarak seçim yaparsanız iyi olur, hepsi kokmuyor.

ozbey
08-05-2010, 18:55
Oğlumla ekip çalışması içindeyiz :-), okuduğu üniversitenin bahçesinde ağaç gibi olduğunu söylediğinde kışın, ''bahçevan' dan bir iki çelik istesene'' demiştim.

Getirdiği çeliklerden sadece bir tanesi tuttu ama yaprak, dal gelişimi olmadan büyükçe bir çiçek verdi. Daha kendisi bile gelmediği için göremedi.
Gören hayret ediyor.

ozbey
08-05-2010, 19:00
Sevgili Güngör Salman'ın gönderdiği Atlas, çok zarif bir çiçek açtı.

Satı Uğurtan
08-05-2010, 19:05
Sevgili Güngör Salman'ın gönderdiği Atlas, çok zarif bir çiçek açtı.
Sevgili ozbey,çiçek rengi çok güzel, sağlıkla büyüt.

nurcanaybay
08-05-2010, 19:20
Ortanca çeliği çok ilgimi çekti ,bonsai gibi :)
Tebrik ederim.

dağ çiği
08-05-2010, 20:35
Ortanca gerçekten çok güzel ne mutlu gözüküyor.Çocukluğumuzda herkesin atlasları vardı burda ne güzeldiler her atlas gördüğümde çocukluğum aklıma geliyor.

günebakan
08-05-2010, 21:03
Ortancalar ve atlas muhteşem görünüyor güle güle büyütün:)

ozbey
08-05-2010, 23:13
Sevgili dağ çiği, Satı, günebakan ve nurcanaybay hepinize teşekkür ederim.

Oğlumda görünce çok mutlu olacak, o zamana kadar çiçeği geçmez inşallah.

ozbey
10-05-2010, 21:32
Geçen yıl Mersin' de ki form' u dolaşırken burnuma mis gibi gelen kokunun, minik bir saksıdaki Gardenya olduğunu öğrendiğimden bu yana hep bir ''gardenyam ''olmasını arzu etmiştim.

Dört ay önce bir tane edindim ve bugün nöbet çıkışı eve geldiğimde bir tanesinin açmış olduğunu görünce nasıl mutlu oldum, sanki bütün yorgunluğum bir anda gitti.

Katmerli olduğunu sanıyordum, katmersiz çıktı ama kokusu gerçekten muhteşem.

Vildan Sönmez
10-05-2010, 22:17
Ekip sağlam tabii, ortancaya da size sürpriz yapmak kalmış. O da ekipten..;)

Oğlumla ekip çalışması içindeyiz :-), okuduğu üniversitenin bahçesinde ağaç gibi olduğunu söylediğinde kışın, ''bahçevan' dan bir iki çelik istesene'' demiştim.

Getirdiği çeliklerden sadece bir tanesi tuttu ama yaprak, dal gelişimi olmadan büyükçe bir çiçek verdi. Daha kendisi bile gelmediği için göremedi.
Gören hayret ediyor.

Gülbeşeker
10-05-2010, 22:43
çok güzel bahçeniz var ellerinize sağlık

ozbey
11-05-2010, 00:43
çok güzel bahçeniz var ellerinize sağlık

Sayın Gülbeşeker, teşekkür ederim.

Birol
16-05-2010, 15:42
Sevgili ozbey
Çiçekleriniz harika hele o ortanca yokmu bittim. Size sihirbaz gülü dahil bazı sözlerim vardı yerine getiremedim tekrar özür dilerim. Biliyorsunuz sizin ve kendim için yetiştirdiğim sellukam maalesef kurudu. Sihirbaz gülüm ise kışın kurudu diye öyle üzülmüştüm ki anlatamam tam ümidimi kesmiş yerine başka gül dikecekken birde bektımki alttan sürgün vermiş nasıl sevindim nasıl anlatamam, şu an üzerinde dört tane gül var. Bu sene daha bi dikkatli bakıp çelikten size bir kök tutturacağım söz. Sevgiyle kalın.

Adalet Yağcı
16-05-2010, 18:47
Sevgili Ozbey, cüce ortancanız çok güzelmiş, bu küçücük daldan bu kadar büyük çiçek açması harika, büyüdüğü zaman çiçekten görünmeyecek.

ozbey
16-05-2010, 20:23
Sevgili ozbey
Çiçekleriniz harika hele o ortanca yokmu bittim. Size sihirbaz gülü dahil bazı sözlerim vardı yerine getiremedim tekrar özür dilerim. Biliyorsunuz sizin ve kendim için yetiştirdiğim sellukam maalesef kurudu. Sihirbaz gülüm ise kışın kurudu diye öyle üzülmüştüm ki anlatamam tam ümidimi kesmiş yerine başka gül dikecekken birde bektımki alttan sürgün vermiş nasıl sevindim nasıl anlatamam, şu an üzerinde dört tane gül var. Bu sene daha bi dikkatli bakıp çelikten size bir kök tutturacağım söz. Sevgiyle kalın.

Sevgili Birol, teşekkür ederim. Lütfen üzülmeyin, özür dilenecek de bir durum yok, önemli olan sağlıklı ve keyifli olmanızdır, gerisinin bir önemi yok. Belki ben size Selluka gönderecek duruma gelirim. Sayın kalambaklı'nın gönderdiği tohumlar çimlendi ve büyüme aşamasındalar.

Sihirbaz gülünüz için, sizin adınıza çok sevindim :-).
Size gönderdiğim gelişti mi? Umarım kuruyup sizi üzmemişlerdir.
Kendi küçük, marifeti büyük Ortancamız inanın bahçemizin maskotu oldu.
Sevgiler.

ozbey
16-05-2010, 20:36
Sevgili Ozbey, cüce ortancanız çok güzelmiş, bu küçücük daldan bu kadar büyük çiçek açması harika, büyüdüğü zaman çiçekten görünmeyecek.

Sevgili Adalet Yağcı,
Ortancanın çiçekleri hala genişleyerek büyümeye devam ediyor, fotoğrafını yüklediğim günden bu yana nerdeyse saksının en'ini geçti.
Hala yaprak gelişimi yok, inanın çok garip bir gelişimi var.

ozbey
16-05-2010, 20:49
Hazeranların tohumları burada da çıkınca kıyamamamıştım, şimdi iyi ki çekmemişim diyorum.

ozbey
16-05-2010, 21:11
Üzerine titresem böyle ürün vermez, tek gıdası su olan çeri domates' ten her gün bir tabak topluyorum. Bu kadar bereketli olduğunu bilmiyordum.

Adalet Yağcı
16-05-2010, 21:53
Eh maşallah doğrusu, bizim fideler daha viyollerde beklerken siz ürünleri toplamaya başlamışsınız.
Afiyet olsun.

ozbey
16-05-2010, 22:49
Eh maşallah doğrusu, bizim fideler daha viyollerde beklerken siz ürünleri toplamaya başlamışsınız.
Afiyet olsun.

Teşekkür ederim, şimdiye kadar fidesini alıp diktiğim domatesler çabuk hastalanıyor, bir kğ, dan fazla ürün alamıyordum. Bu domatesin fidesi kendiliğinden çıktı ve kendi çabası ile bu durumda.

Vildan Sönmez
16-05-2010, 23:22
Bu ne güzel bir mor köşe ve ne bereketli bir çeri. Şeytan diyor yetiş bitmeden bahçede o beyaz örtülü küçük masada çerilerden ye, üstüne bir fincan da kahve.
Tabii gelirken de beyaz süs yoncalarını getirmeyi unutma ;););)
(Enez'e gitmeme gerek kalmadı yengemin bahçesinde beyaz süs yoncası buldum)

limon
17-05-2010, 09:34
Çerinin her türü güzel olmuyor sn.Özbey, şansınıza çok güzel bir cinsmiş.

Mor çiçekleri çok seviyorum, Hazeranlara bayıldım. Artık benim de Gece Mumu çiçeklerim var. :) Feriha Hanım göndermiş sağolsun fidelerini. Henüz çok ufak fideler ama tek tük çiçek açıyorlar bile. Çok kolay gelişiyorlarmış, inşallah sizinkiler gibi olurlar.

ozbey
17-05-2010, 13:32
Çerinin her türü güzel olmuyor sn.Özbey, şansınıza çok güzel bir cinsmiş.

Mor çiçekleri çok seviyorum, Hazeranlara bayıldım. Artık benim de Gece Mumu çiçeklerim var. :) Feriha Hanım göndermiş sağolsun fidelerini. Henüz çok ufak fideler ama tek tük çiçek açıyorlar bile. Çok kolay gelişiyorlarmış, inşallah sizinkiler gibi olurlar.

Sn limon, gece mumlarınız hayırlı olsun, merak etmeyin ayrık otu kadar arsız bir çiçek.
Çeri, çok kullanmaya alışamadığım bir domates türü, meyve niyetine tüketiyorum. Herhangi gübre takviyesi olmadığı için tadı harika ve doğal.

ozbey
17-05-2010, 13:36
Bu ne güzel bir mor köşe ve ne bereketli bir çeri. Şeytan diyor yetiş bitmeden bahçede o beyaz örtülü küçük masada çerilerden ye, üstüne bir fincan da kahve.
Tabii gelirken de beyaz süs yoncalarını getirmeyi unutma ;););)
(Enez'e gitmeme gerek kalmadı yengemin bahçesinde beyaz süs yoncası buldum)

Vildan abla, bence de bitmeden yetiş :-)). Kahve hazırladım bile.
Yoncaları dört gözle bekliyorum.

dağ çiği
17-05-2010, 22:04
Maşallah o ne güzel çerileriniz, afiyetle yiyin .Mor köşenizde çok güzel olmuş hazeran güzel bir çiçekmiş hercailerin güzelliğide dillere destan birbirlerine çok yakışmışlar.

ozbey
18-05-2010, 01:00
Maşallah o ne güzel çerileriniz, afiyetle yiyin .Mor köşenizde çok güzel olmuş hazeran güzel bir çiçekmiş hercailerin güzelliğide dillere destan birbirlerine çok yakışmışlar.

Teşekkür ederim dağ çiği, hercailer bahçemin vazgeçilmezleri. Hazeranlar da her sene dökülen tohumlardan kendisi çıkıyor.
Bana göre, Mor ve lila renk çiçekler bahçelere çok yakışıyor.

limon
18-05-2010, 09:31
Bana göre, Mor ve lila renk çiçekler bahçelere çok yakışıyor.

Kesinlikle katılıyorum ama benim favorim Mor-Beyaz. :) Gerçi bu sene kırmızı çiçekler de ilgimi çekiyor.

Nurdan Öz
18-05-2010, 18:59
Sayın Ozbey bahçeniz çok güzel emeğinize sağlık. 2 nolu mesajınızda son resimdeki pembe çiçeğin ne olduğunu öğrenebilir miyim?

Zafer İnandıklı
18-05-2010, 22:32
Datça havası bir başka, suyu bir başka. Yetiştiren de yüreğini ortaya koyarsa, bitkiler de böyle coşar. Elinize emeğinize sağlık.

Bu gün gazete de okudum. O muhteşem okaliptus ağacına hangi vicdansız eller kıydı acaba, onları lanetliyorum.

Sevgi ve sağlıkla kalın.

Vildan Sönmez
18-05-2010, 22:54
Geçen yıl da yola biraz kavis vermek yerine yaşlı okaliptusları keserek genişletmişlerdi.
Aktur'daki 'ıslah' çalışmasında son durumu da ayrıca merak ediyorum.
Bilginiz var mı sayın Özbey ?

Datça havası bir başka, suyu bir başka. Yetiştiren de yüreğini ortaya koyarsa, bitkiler de böyle coşar. Elinize emeğinize sağlık.

Bu gün gazete de okudum. O muhteşem okaliptus ağacına hangi vicdansız eller kıydı acaba, onları lanetliyorum.

Sevgi ve sağlıkla kalın.

ozbey
19-05-2010, 19:56

Sevgi ve sağlıkla kalın.

Zafer Bey, inanın okaliptus ağacının kesilmiş halini, görmeye dayanamam diye gidip bakmadım. Yerel gazeteye göre, okuduğum kadarı ile trafiği rahatlatmak için kesmişler. İnsanoğlu var etmekten daha çok, yok etmek şartlanmış gibi.

Yıllardır varlığı ile nice tarihsel olaylara, sevinçlere, üzüntülere ve hüzünlere şahitlik etmiş, aşıklara nokta adres olmuş bu muhteşem ağaca maalesef kıymışlar.
Bence Datça şimdi çıplak kaldı.

ozbey
19-05-2010, 19:58
Geçen yıl da yola biraz kavis vermek yerine yaşlı okaliptusları keserek genişletmişlerdi.
Aktur'daki 'ıslah' çalışmasında son durumu da ayrıca merak ediyorum.
Bilginiz var mı sayın Özbey ?

O konuda hiç bilgim yok ama, nasılsa yok etmek için hep bir sebepleri yokmu?

ozbey
19-05-2010, 20:03
Sayın Ozbey bahçeniz çok güzel emeğinize sağlık. 2 nolu mesajınızda son resimdeki pembe çiçeğin ne olduğunu öğrenebilir miyim?

Sayın rose parade, teşekkür ederim.
Öğrenmek istediğiniz çiçeğin ismi: Gece mumu.

ozbey
19-05-2010, 23:37
Geçen yıl ki görünümü,

ozbey
19-05-2010, 23:40
Geçen yıl sarıldığı kemer taşımadığı için neredeyse tamamı budanmıştı.Henüz tam doldurmadı ama yeni desteğine alıştı, dallandı ve çiçeklendi.

ozbey
20-05-2010, 21:17
Bugün ilk kez kesilen Okaliptus' un yerini görmeye gittim, yerine hurma ağacı dikmişlerdi.
Alelacele çektiğim bu fotoğrafı çok iyi çıkmasa da konu ile ilgilenen doğa dostlarım için yükledim.

Vildan Sönmez
20-05-2010, 21:44
Yazıklar olsun.
Datça'da trafik ne kadar yoğun ki, en fazla yaz gelince tatilcilerle sıkışır.
Demek ki bu zihniyet her yerde aynı, İstanbul'da yol genişleteceğiz diye yol kenarlarında ağaç bırakmadılar neredeyse.

ozbey
20-05-2010, 23:59
Yazıklar olsun.
Datça'da trafik ne kadar yoğun ki, en fazla yaz gelince tatilcilerle sıkışır.
Demek ki bu zihniyet her yerde aynı, İstanbul'da yol genişleteceğiz diye yol kenarlarında ağaç bırakmadılar neredeyse.

Haklısın ablacığım, burayı da şehirleştirmeye çalışıyorlar. Oysa burası doğal dokusu ile diğer şehirlerden ve tatil yerlerinden farklı.
Umarım daha fazla başka şehirlere benzetmeye çalışmazlar.

Onbir sene önce buraya geldiğimizde: İşte yaşamayı istediğim küçük sahil kasabası burası, diye düşünmüştüm.
Geçen yıllar içinde nasıl bir değiştilmeye çalışıldığına bizzat, üzülerek şahit olduk.Belki ileride bu günleri de özleyeceğiz.

fooflower
24-05-2010, 09:50
sayın ozbey selamlar. Ezan çiçeğini yani gece mumunu siteye üye olduğum gün sizin bahçenizde dolaşırken gördüm. O günden beri izmir'de gece mumu arıyorum bulamıyorum.
5 metreye yakın bahçemde yürüme yolumun kenarına bordur şeklinde ekmeyi düşünüyorum.Ekim zamanı geçmek üzere sizden ricam bana fide gönderebilirmisiniz eğer ukalalık olarak kabul etmezseniz.Saygıyla

ozbey
24-05-2010, 23:17
sayın ozbey selamlar. Ezan çiçeğini yani gece mumunu siteye üye olduğum gün sizin bahçenizde dolaşırken gördüm. O günden beri izmir'de gece mumu arıyorum bulamıyorum.
5 metreye yakın bahçemde yürüme yolumun kenarına bordur şeklinde ekmeyi düşünüyorum.Ekim zamanı geçmek üzere sizden ricam bana fide gönderebilirmisiniz eğer ukalalık olarak kabul etmezseniz.Saygıyla

Sayın fooflover, teşekkür ederim. Gece mumu ' nu bana Almanya' dan arkadaşım getirmişti. Artık dikme mevsimi geçti , hepsini biçtim, ileride gönderirim.

Adalet Yağcı
31-05-2010, 15:28
Sevgili Ozbey, nasıl görünüyorlar?
Yerlerine hemen alışıp çiçek bile açtılar :D

Adalet Yağcı
09-06-2010, 14:33
Sevgili Ozbey, nerelerdisiniz, bahçenin yolunu mu kaybettiniz yoksa :)

ozbey
10-06-2010, 01:59
Sevgili Ozbey, nerelerdisiniz, bahçenin yolunu mu kaybettiniz yoksa :)

Sevgili Adalet Abla, yolumu kaybetmedim de, yoğun bir koşuşturma içindeyim, yorgunluktan kendimi kaybetmediğim için şükrediyorum.
Büyük oğlumun mezuniyet töreni vardı. Aydın'a törene gittik, bir hafta sonra İzmir' de stajı başlayacak, bu sebeple eşyalarını taşıdık. Küçük oğlumun da İstanbul' da stajı var, harıl harıl ikisinin de eşyalarını yıkayıp, ütülüyor, hazırlıyorum.Çünkü ikiside sadece bir hafta bizimle kalabilecekti, dört günleri gitti bile.

Sizin şefkatli ellerinizde hangi çiçek hayat bulmaz ki, Gece mumları tutmasın.
Güle güle büyütün, ellerinize sağlık. Sevgi ve selamlar.

Adalet Yağcı
10-06-2010, 11:10
Varlığına alıştığımız dostlarımızı bir süre göremeyince merak ediyoruz doğal olarak.

Ne mutlu size, çocuklarınız staja başlayacaklar, hayat dersine ilk adımlar, eminim siz de onlar kadar heyecanlısınız, ikisine de başarılar diliyorum, size de kolaylıklar diliyorum, her konuda :)

Vildan Sönmez
10-06-2010, 11:22
Desenize siz de bizim gibi kalıyorsunuz, bir Köroğlu, bir Ayvaz....
Ama bunlar tatlı ayrılıklar. Allah yardımcıları olsun, başarılar dilerim. Küçük oğlunuzun İstanbul'daki stajı hangi şirkette ?

ozbey
10-06-2010, 20:53
Sevgili Vildan abla ve Adalet abla, güzel dilekleriniz için her ikinize de çok teşekkür ederim.
Sizin sözleriniz bana moral verdi. Sevgi ve saygılar.

Hhatice
10-06-2010, 21:16
Sevgili Adalet Abla, yolumu kaybetmedim de, yoğun bir koşuşturma içindeyim, yorgunluktan kendimi kaybetmediğim için şükrediyorum.
Büyük oğlumun mezuniyet töreni vardı. Aydın'a törene gittik, bir hafta sonra İzmir' de stajı başlayacak, bu sebeple eşyalarını taşıdık. Küçük oğlumun da İstanbul' da stajı var, harıl harıl ikisinin de eşyalarını yıkayıp, ütülüyor, hazırlıyorum.Çünkü ikiside sadece bir hafta bizimle kalabilecekti, dört günleri gitti bile.

Sizin şefkatli ellerinizde hangi çiçek hayat bulmaz ki, Gece mumları tutmasın.
Güle güle büyütün, ellerinize sağlık. Sevgi ve selamlar.

Sevgili Özbey Allah kavuştursun stajları hayırlı olsun :)
Sizin gece mumları çoştukça çoştu ,öyle keyifliler ki ,ben de çok sevdim bu çiçeği tekrar teşekkür ediyorum .

Orhan Özbilgiç
10-06-2010, 22:52
Sevgili ozbey;
Delikanlılar için bende, iyi dileklerimi iletmek istedim. Onlar için bu stajlar, çok keyifli bir yaşamın başlangıcı olur inşaallah.:)

ozbey
11-06-2010, 03:48
Sevgili Özbey Allah kavuştursun stajları hayırlı olsun :)
Sizin gece mumları çoştukça çoştu ,öyle keyifliler ki ,ben de çok sevdim bu çiçeği tekrar teşekkür ediyorum .

Sevgili Hhatice, güzel dileklerinize teşekkür ederim.
Gece mumu çiçeğinin sizi mutlu etmesine çok sevindim. Kimbilir bu gidişle belki de ağaçlar net' te kocaman'' Gece mumu '' aialesi oluruz. Ben bu çiçeğin insanlara mutlulukta getirdiğini düşünüyorum.

ozbey
11-06-2010, 04:08
Sevgili ozbey;
Delikanlılar için bende, iyi dileklerimi iletmek istedim. Onlar için bu stajlar, çok keyifli bir yaşamın başlangıcı olur inşaallah.:)

Sevgili Orhan Özbilgiç, evlatlar söz konusu olunca insan çok hassaslaşıyor, öyle değil mi? Bende hassas bir dönemdeyim ama siz ve samimi dileklerde bulunan arkadaşlar moral verdiniz, teşekkür ederim. Herkesin evladının yolu açık olsun.

Sevgi Durul
11-06-2010, 04:20
Sevgili ozbey, şimdiden evlatlarınızla Allah kavuştursun, başarıları daim olsun. Sevgiler...

nazlı06
11-06-2010, 09:58
Sevgili Özbey, çocuklarımız belirli bir yaşa gelince okuldu, işti derken uçup gidiyorlar. Bizlere ise onların arkalarından bakıp, onlara destek olmaktan başka bişey kalmıyor. ne güzel sizin iki çocuğunuzda yavaş yavaş yollarını çizmeye başlamışlar. İnşallah başarıları daim olur.

Birol
11-06-2010, 10:29
Sevgili ozbey
Ne mutluki size büyütüp okutup mezuniyetini görüp iş başlangıcı staj seviyesine getirmişsiniz. Allah yollarını açık etsin.

ozbey
12-06-2010, 01:28
Sevgili SDurul, nazlı06 ve Birol, bu güzel dilekleriniz için sonsuz teşekkürler.
Allah, hepimizin evlatlarına sağlıklı olarak, başarı ve şansları ile doğruluktan ayrılmadan hayırlı iş ve kazanç sahibi olmak nasip etsin. Bizlere de onların iyi günlerini görmek...
Küçük oğlum yaz okulu için gidiyor. Daha önceki mesajımı gece saat: 3.30 da yazınca onunla ilgili ayrıntıyı atladığımı fark ettim, okulunu iki sene sonra bitirecek.
Çocuklarımız, bizden 2002 yılından bu yana ayrılar, büyük oğlum askerliğini ( Şırnak' ta) yaptıktan sonra okumaya karar verdi, şimdi kendiside mutlu ve artık geleceğe dair bir sürü planları var, hayırlısı olanlar gerçekleşsin.

Satı Uğurtan
12-06-2010, 01:38
Sevgili SDurul, nazlı06 ve Birol, bu güzel dilekleriniz için sonsuz teşekkürler.
Allah, hepimizin evlatlarına sağlıklı olarak, başarı ve şansları ile doğruluktan ayrılmadan hayırlı iş ve kazanç sahibi olmak nasip etsin. Bizlere de onların iyi günlerini görmek...
Küçük oğlum yaz okulu için gidiyor. Daha önceki mesajımı gece saat: 3.30 da yazınca onunla ilgili ayrıntıyı atladığımı fark ettim, okulunu iki sene bitirecek.
Çocuklarımız, bizden 2002 yılından bu yana ayrılar, büyük oğlum askerliğini ( Şırnak' ta) yaptıktan sonra okumaya karar verdi, şimdi kendiside mutlu ve artık geleceğe dair bir sürü planları var, hayırlısı olanlar gerçekleşsin.

Sevgili arkadaşım, her şey gönüllerince olsun çok öptüm sevgiler:)

ozbey
12-06-2010, 21:03
Sevgili arkadaşım, her şey gönüllerince olsun çok öptüm sevgiler:)

Satıcığım, teşekkür çok ederim, hayat hiç kolay değil. Daha yolun başındalar, şansları açık olur inşallah. Sevgiler.

hazan-z
13-06-2010, 01:25
Sevgili arkadaşım,delikanlılarına sağlıklı,huzurlu ve başarı dolu güzel günler diliyorum.Benim kızımda staj için Ankara'ya gitti.İlk defa ayrılınca çok zor oldu.Seniçok iyi anlıyorum.Rabbim bütün anne babalara evlatlarının güzel günlerini görmeyi nasip etsin.Selam ve sevgiler.

ozbey
13-06-2010, 22:46
Sevgili arkadaşım,delikanlılarına sağlıklı,huzurlu ve başarı dolu güzel günler diliyorum.Benim kızımda staj için Ankara'ya gitti.İlk defa ayrılınca çok zor oldu.Seniçok iyi anlıyorum.Rabbim bütün anne babalara evlatlarının güzel günlerini görmeyi nasip etsin.Selam ve sevgiler.

Sevgili hazan-z,güzel temennilerine çok teşekür ederim arkadaşım. Biz çocuklarla zaten sekiz senedir ayrıyız, sizin için ilk olduğundan çok zor gelmiştir, Allah kavuştursun.Sevgiler.

Sevgi Durul
25-06-2010, 00:47
Bu güzel bahçenin sahibi sevgili arkadaşım, nerelerdesiniz? Her şey yolundadır inşallah.
Sevgiler...

ozbey
26-06-2010, 12:02
Bu güzel bahçenin sahibi sevgili arkadaşım, nerelerdesiniz? Her şey yolundadır inşallah.
Sevgiler...

Sevgili SDurul, mesajınızı bugün gördüm. Endişelenme arkadaşım, evdeki bilgisayarı staja giden oğluma lazım olduğu için vermek zorunda kaldım. Sanıyorum bu ayrılığım iki ay sürecek, fırsat buldukça arkadaşlarımdan girmeye çalışıyorum.
Sevgi ve selamlar.

Adalet Yağcı
26-06-2010, 13:02
Sevgili Ozbey, önce çocuklarımız geliyor değil mi?
İnşallah sık sık fırsatınız olur da güzelliklerinizi kaçırmayız.
Sevgiler.

ozbey
26-06-2010, 21:13
Sevgili Ozbey, önce çocuklarımız geliyor değil mi?
İnşallah sık sık fırsatınız olur da güzelliklerinizi kaçırmayız.
Sevgiler.

Sevgili Adalet abla, çocuklar konusunda çok haklısın, aslında oğlumun kendi masaüstü bilgisayarı var, fakat dizüstü bilgisayar çok gerekli diye ısrar etti. Önce vermem diye direndim ama gerekli olduğuna ikna olunca verdim. Eşimle elimizden oyuncağımız alınmış gibiyiz :))
Yer kirazımın meyveleri oldu , tadını çok beğendim, sürekli çiçek açıyor, yeni yeni meyveleri oluşuyor.
Maviş çiçeğim, nasıl da güzel açtı, inşallah bir gün fotoğraflarını yükleyebilirim.

Adalet Yağcı
26-06-2010, 22:19
Sevgili Ozbey, siz yine bir yolunu bulur bizimle birlikte olursunuz, delikanlı stajını hayırlısı ile bitirir inşallah.
Onlar başarılı huzurlu ve mutlu olsunlar da bizim bilgisayarımız hiç olmasın.

Yer kirazınız çabuk olmuş, benimkiler daha tek tük çiçeklerini göstermeye başladılar.
Bir haftadır arkası kesilmeyen yağmur ve soğuktan bitkilerim yeterince gelişemediler.

Yeterince toplayabilirseniz reçel yapmayı deneyin, ben denemedim ama deneyenler çok güzel olduğunu söylüyorlar.

ciceksever70
26-06-2010, 22:54
Bu aksami sizin zevkli, samimi ve renkli bahcenizi gezerek gecirdim. Bugüne kadar neden hic gezmemisim diye de hayiflandim. Gece mumlari, begonviller tüm cicekler cok güzel. Saglikla tadini cikarmanizi dilerim.

ozbey
30-06-2010, 15:45
Bu aksami sizin zevkli, samimi ve renkli bahcenizi gezerek gecirdim. Bugüne kadar neden hic gezmemisim diye de hayiflandim. Gece mumlari, begonviller tüm cicekler cok güzel. Saglikla tadini cikarmanizi dilerim.

Sevgili ciceksever70, keyif almış olmanız çok beni çok mutlu etti, teşekkür ederim. Bahçemle elimden geldiği kadarıyla ilgilenmeye çalışıyorum.

ozbey
30-06-2010, 17:14
Sevgili Ozbey, siz yine bir yolunu bulur bizimle birlikte olursunuz, delikanlı stajını hayırlısı ile bitirir inşallah.
Onlar başarılı huzurlu ve mutlu olsunlar da bizim bilgisayarımız hiç olmasın.

Yer kirazınız çabuk olmuş, benimkiler daha tek tük çiçeklerini göstermeye başladılar.
Bir haftadır arkası kesilmeyen yağmur ve soğuktan bitkilerim yeterince gelişemediler.

Yeterince toplayabilirseniz reçel yapmayı deneyin, ben denemedim ama deneyenler çok güzel olduğunu söylüyorlar.

Sevgili Adalet abla, yer kirazının reçelini yaptım, afiyetle yedik. Hoş bir tadı ve rehası var, tavsiye ederim. Yalnız reçel yapmak için bir kaç kök dikmek lazım, biriktirmek için sabır gerekiyor.
Yer kirazının dalından da üretilebiliyor, test ettim kökleniyor.

Adalet Yağcı
02-07-2010, 07:31
Sevgili Ozbey, bu sene ben de deneyeceğim, 17 kök yer kirazım var, hava iyice ısındığında bol çiçeklenip meyve verecektir.

Ben de sizin gibi sabırsızım, olgunlarını dalından koparıp afiyetle yemeye bayılıyorum, bu nedenle geçen sene üç kök olandan reçellik için biriktiremedim, tabi etraftaki komşulara da göz hakkı tattırmak lazım.

Bu sene bolca ekmiştim, çimlenmede sorun olmuyor, herkese fide dağıttım, artık benden meyve istemesinler diye :)

ozbey
03-07-2010, 10:13
Sevgili Ozbey, bu sene ben de deneyeceğim, 17 kök yer kirazım var, hava iyice ısındığında bol çiçeklenip meyve verecektir.

Ben de sizin gibi sabırsızım, olgunlarını dalından koparıp afiyetle yemeye bayılıyorum, bu nedenle geçen sene üç kök olandan reçellik için biriktiremedim, tabi etraftaki komşulara da göz hakkı tattırmak lazım.

Bu sene bolca ekmiştim, çimlenmede sorun olmuyor, herkese fide dağıttım, artık benden meyve istemesinler diye :)

Sevgili Adalet abla, sizin yöntem: Her gün balık tutup yedirmek yerine, balık tutmayı öğretmek, misali olmuş.
Mersin'den abim geldi, bir ay'a yakın bizde misafirdi. Yer kirazının tadını nve reçelini de çok beğendi. Artık pazartesi dönüyor, üç kök fidesi vardı, abime verdim, Mersin de yetiştirecek.
Benim komşularım da şanslı, bahçemde ne yetişirse tattırıyorum, yer kirazım tek kök olduğu için paylarına ancak üç' er tane düştü. Artık seneye fidesini veririm.

Vildan Sönmez
01-08-2010, 16:29
Datça'ya gidince Özbey kardeşime uğramadan olmazdı, yarım saat görüşüp dönecektim sözde. Çiçekler, bahçeler derken vaktin nasıl geçtiğini anlamadık. Tabii kahve, Datça bademi, bahçeden 7 cm.lik dutlar, tam kalkıyoruz derken Ahmet Bey kardeşimizin kaşıkla kestiği buz gibi kavunun tadı damağımızda. En önemlisi de eşlerimizle birlikte, hayata ve çocuklarımıza dair sohbetler... Devamı gelecek sefer bizde olur inşallah Sevgili Özbey ...

Vildan Sönmez
01-08-2010, 16:32
Öğlen güneşi fotoğraf çekmeye pek uygun değildi ama bahçe yine de güzeldi.
Bu japon gülü kimbilir kaç yıllık gövdesi üzerinde taze dallarda çiçekler açmış.

Vildan Sönmez
01-08-2010, 16:34
7cm'e kadar ulaşanAvustralya dutunun tadına baktık.

Vildan Sönmez
01-08-2010, 16:36
Datça güzeli begoviller..

Vildan Sönmez
01-08-2010, 16:37
Pırıl pırıl üzümler..

Vildan Sönmez
01-08-2010, 16:38
Zinnia ve ekinezyalar..

Vildan Sönmez
01-08-2010, 16:40
Yaseminler bulut gibi..Sarı papatyanın formu çok hoştu.

Vildan Sönmez
01-08-2010, 16:43
Datça'da gül yetiştirmek kolay değildir.

Vildan Sönmez
01-08-2010, 16:45
Bu hatminin koyu bordo rengi çok güzeldi. Ana dal tavana ulaşınca kesilmiş, yan dallardan çiçeklenmiş.

Vildan Sönmez
01-08-2010, 16:50
Fotoğraf solanyum ağacının güzelliğini anlatamamış.

Vildan Sönmez
01-08-2010, 16:54
Euphorbia milli, çin gülü de deniyor sanıyorum, genç ve keyifli, benimki yıllardır 20 cm.i geçemedi.:mad:

Vildan Sönmez
01-08-2010, 16:56
Hoşça kal Özbey kardeşim, tekrar görüşmek dileğiyle...

limon
01-08-2010, 21:20
Vildan Hanım, şahane fotoğraflar, cıvıl cıvıl renkler, içim açıldı akşam akşam. Sevgili Özbey'in bahçesini sizin gözünüzden görmek çok güzel geldi, sanki kendim gelmiş, gezmiş, buz gibi kavunu kaşıklamış gibi hissediyorum. :) Tatlı muhabbetleriniz daim olsun. İstanbul'un %80 neminden sonra orası cennet gibi gelmiştir eminim. :)

pmözlem
01-08-2010, 21:58
Sn.Özbey merhaba,

Ben yeni katıldım ve kendimi sizin hoş sahbetiniz içinde buldum. Ben de bitkiyi tanıyamadım ancak Ezan Çiçeği olmadığını düşünüyorum. Çünkü Ezan Çiçeği sarı renkli çiçkeleri olan, akşam ezanı saatlerinde açan ve sabah solan bir çiçektir.

Saygılar

sevim4
02-08-2010, 10:05
Ellerine sağlık çok güzel.

ozbey
03-08-2010, 00:41
Sn.Özbey merhaba,

Ben yeni katıldım ve kendimi sizin hoş sahbetiniz içinde buldum. Ben de bitkiyi tanıyamadım ancak Ezan Çiçeği olmadığını düşünüyorum. Çünkü Ezan Çiçeği sarı renkli çiçkeleri olan, akşam ezanı saatlerinde açan ve sabah solan bir çiçektir.

Saygılar

Sn. pmözlem merhaba, aramıza hoşgeldiniz.
Ağaçlar net, bir çok dostlukların kurulduğu (Vildan Sönmez abla ile bizim dostluğumuz gibi), çok değerli bilgi, tecrübe ve birikimlerin, paylaşımların yaşandığı doğa dostu olan doğru adrestesiniz. Vaktin nasıl geçtiğini anlamıyor insan. Bir zaman sonra bakıyorsunuz ki kocaman bir aileniz var.
Bende çiçek konusundaki düşüncelerinize katılıyorum, keyifli saatler geçirmeniz dileğiyle.

ozbey
03-08-2010, 01:00
Sevgili Vildan abla, İstanbul' a sağ selim gitmenize sevindim. Eşim ve bende sizin sohbetlerinize doyamadık, görüşebildiğimiz için mutlu olduk.
Bahçem senin elinden fotoğraflanınca bir başka güzellik kazanmış, ellerine sağlık.
Bir dahaki görüşmemizde inşallah sevgili asker oğlunuzda sağ selim aramıza katıllmış olur ve hüzünle buğulanan gözlerini sevinç pırıltıları doldurur.
Değerli eşinizi de tanımaış olmaktan mutluluk duyduk.
Sevgi ve selamlar.

ozbey
03-08-2010, 01:03
Vildan Hanım, şahane fotoğraflar, cıvıl cıvıl renkler, içim açıldı akşam akşam. Sevgili Özbey'in bahçesini sizin gözünüzden görmek çok güzel geldi, sanki kendim gelmiş, gezmiş, buz gibi kavunu kaşıklamış gibi hissediyorum. :) Tatlı muhabbetleriniz daim olsun. İstanbul'un %80 neminden sonra orası cennet gibi gelmiştir eminim. :)

Sevgili Limon, yolunuz buralara düşerse buz gibi kavunla sizide ağırlamaktan mutluluk duyarım.

cemo
03-08-2010, 08:19
Sevgili Özbey

Keyf içinde bahcenizi gezdim. Japon gülünde gözüm kaldı, maşallah ağaç olmuş. Ben ise 7 saksı japon gülümü iklimden dolayı, içeri dışarı taşımaktayım.

Sağlık ve mutluluk içinde yaşayın. Çok güzel.

Müjgan Yılmaz
03-08-2010, 22:48
Sevgili Özbey,
Ben de foruma ara vermek zorun da kalıyorum,zaman zaman.Sizi de birkaç kez aradım,yokluğunuz dikkatimi çekti ,neyse yakalamışken tekrar teşekkür edeyim istedim.
Gece mumlarım aldı başını gidiyor ve beni de çok mutlu ediyor.
Ben de Sevgili Vildan Sönmez gibi sürpriz bir ziyaret yapabilirim.Datça da açılan sanat okuluna sıkça davet ediliyorum,belli olmaz bir gün çat kapı ordayım ,ona göre!!!
O güzel bitkileri dokunarak,koklayarak seyretmek,sanırım çok farklı olur.

ozbey
03-08-2010, 22:51
Sevgili Özbey

Keyf içinde bahcenizi gezdim. Japon gülünde gözüm kaldı, maşallah ağaç olmuş. Ben ise 7 saksı japon gülümü iklimden dolayı, içeri dışarı taşımaktayım.

Sağlık ve mutluluk içinde yaşayın. Çok güzel.

Sevgili cemo, teşekkür ederim. Japon gülleri çok güzel bir bitki fakat hastalıkları bitmiyor. Sizin bulunduğunuz bölgede ancak evde muhafaza edilebilir.
Sizde sağlık ve huzur içinde kalın.

ozbey
03-08-2010, 22:59
Sevgili Özbey,
Ben de foruma ara vermek zorun da kalıyorum,zaman zaman.Sizi de birkaç kez aradım,yokluğunuz dikkatimi çekti ,neyse yakalamışken tekrar teşekkür edeyim istedim.
Gece mumlarım aldı başını gidiyor ve beni de çok mutlu ediyor.
Ben de Sevgili Vildan Sönmez gibi sürpriz bir ziyaret yapabilirim.Datça da açılan sanat okuluna sıkça davet ediliyorum,belli olmaz bir gün çat kapı ordayım ,ona göre!!!
O güzel bitkileri dokunarak,koklayarak seyretmek,sanırım çok farklı olur.

Sevgili Müjgan Yılmaz, sizinle tanışmaktan mutluluk duyarım. Gelirseniz mutlaka çat kapı gelmenize çok sevinirim.
Gece Mumlarınızın sizi mutlu etmesine çok sevindim, mutluluğunuz daim olsun.

günebakan
03-08-2010, 23:14
Sevgili Ozbey hepsi birbirinden güzel hele de yasemin ile egenin güzeli begonviller harika. Vildan hanım gibi ben de Euphorbia milli gözüne bakıyorumki dallasın budaklansılar diye ama zorla büyüyorlar:)

Satı Uğurtan
03-08-2010, 23:14
Sevgili Özbey,bahçendeki güzellikleri ve sahibini tanımayı çok istiyordum fakat bu defa mümkün olmadı .
Umarım başka bir zaman görme ve sizi tanıma şansım olur sevgiler.

cemo
03-08-2010, 23:25
Sevgili cemo, teşekkür ederim. Japon gülleri çok güzel bir bitki fakat hastalıkları bitmiyor. Sizin bulunduğunuz bölgede ancak evde muhafaza edilebilir.
Sizde sağlık ve huzur içinde kalın.

Baharla beraber japon gülleri bahcede yerlerini alıyor. Havalar soğumaya başlayıncada içeri taşınıyor. Çok şükür hiç hasta olmadılar 2 yıldır. Aslında bir saksıyı bahceye dikip, kışı atlatacak mı denemek istiyorum. Bakalım kıyabilirmiyim:)

Sevgiyle kalın

ozbey
04-08-2010, 19:18
Sevgili Ozbey hepsi birbirinden güzel hele de yasemin ile egenin güzeli begonviller harika. Vildan hanım gibi ben de Euphorbia milli gözüne bakıyorumki dallasın budaklansılar diye ama zorla büyüyorlar:)

Sevgili günebakan, begonviller buranın olmazsa olmazlarından, Yaseminleri ve çeşitlerini çok seviyorum. Bahçemde neredeyse bildiğim tüm çeşitleri ( Akdeniz yasemini, murayya, yıldız, mavi yasemin ve ful yasemin) var.
Euphorbia milli çiçeklerini sonbahar' a saklıyor sanırım.

ozbey
04-08-2010, 19:21
Sevgili Özbey,bahçendeki güzellikleri ve sahibini tanımayı çok istiyordum fakat bu defa mümkün olmadı .
Umarım başka bir zaman görme ve sizi tanıma şansım olur sevgiler.

Sevgili Satı, bende seni tanımayı çok isterdim, bakarsın birgün tık kapı gelirsin, buna çok sevinirim.

ozbey
04-08-2010, 19:26
Baharla beraber japon gülleri bahcede yerlerini alıyor. Havalar soğumaya başlayıncada içeri taşınıyor. Çok şükür hiç hasta olmadılar 2 yıldır. Aslında bir saksıyı bahceye dikip, kışı atlatacak mı denemek istiyorum. Bakalım kıyabilirmiyim:)

Sevgiyle kalın

Sevgili cemo, kışı dışarıda atlatabileceğini sanmıyorum ama atlatamazsa üzülmyin ben buradan alıp size gönderirim.

cemo
04-08-2010, 20:10
Cok sağolun sevgili özbey, göndermiş kadar oldunuz inanın.

Bahceye almak istediğim kırmızı yalın kat, 2 saksı aynı renkten var. Birini riske edip etmemekte kararsızım. Diğer yandan, içeri dışarı saksı taşımak zor geliyor. Burada bazı bahcelerde begonvil görüyorum. Begonvil yaşarsa, japon gülü neden yaşamasın diyorum.

Herşey gönlünüzce olsun.

ozbey
05-08-2010, 00:33
Cok sağolun sevgili özbey, göndermiş kadar oldunuz inanın.

Bahceye almak istediğim kırmızı yalın kat, 2 saksı aynı renkten var. Birini riske edip etmemekte kararsızım. Diğer yandan, içeri dışarı saksı taşımak zor geliyor. Burada bazı bahcelerde begonvil görüyorum. Begonvil yaşarsa, japon gülü neden yaşamasın diyorum.

Herşey gönlünüzce olsun.

Saksı çiçekleri bana hep çok zor gelmiştir. Taşımaktan değil ama bir iki gün uzaklamaya kalksak buraların iklim şartlarından hem kim? sulayacak, hem de bazıları az, bazıları çok su istiyor, doğru sulanır mı?derdine düşüyorum.
Bazen desıkılıyor hepsini yere, toprağa geçiriyorum fakat bir süre sonra yeniden saksıları doldurmuş oluyorum.:)
Begonvil yaşıyorsa belki japon gülü de yaşar.Sonucu görmek için denemeye değer.

cemo
05-08-2010, 08:08
Bazen desıkılıyor hepsini yere, toprağa geçiriyorum fakat bir süre sonra yeniden saksıları doldurmuş oluyorum.:)

Dünden beri annem, küpeleri ve sakız sardunyaları bahceye dikiyor. 30 kadar saksı boşaldı, bu saksıları hemen yok etmek lazım. Korkarım baharda yeniden doldururum bende. :p:p

Şu an ki aklımla bir daha mevsimlik yok, saksı taşımak yok diyorum ama sözümü tutabilirmiyim bilemiyorum.;)

ozbey
05-08-2010, 20:04
Dünden beri annem, küpeleri ve sakız sardunyaları bahceye dikiyor. 30 kadar saksı boşaldı, bu saksıları hemen yok etmek lazım. Korkarım baharda yeniden doldururum bende. :p:p

Şu an ki aklımla bir daha mevsimlik yok, saksı taşımak yok diyorum ama sözümü tutabilirmiyim bilemiyorum.;)

:D:D Bu konularda verdiği sözleri tutan var mı acaba? Bakarsınız sözünüzü tutarsınız da bizlere örnek olursunuz.

Sevgi Durul
05-08-2010, 21:09
Ben de balkondaki saksılardan çok sıkıldım. Balkonu yıkamak çok zor gelmeye başladı. Ve dün karar verdim. Ölen çiçek olursa, yerine dikmeyeyim diye. Akşam üzeri sizin gönderdiğiniz süs biberleri fidelerinin fazlasını komşuya götüreyim dedim. O da çiçekleri sevdiğimi biliyor ya, bana kendi çiçeklerini gösterdi. Bizim küpeler öledursun, onunkiler şıkır şıkır çiçek içinde. İyi ki biber fidelerini götürmüşüm, bir şey öğrenmiş oldum. Küpeler bahçenin kuzey kısmında, serin yerde duruyorlar. Çiçeklere bakarken, bir de ne göreyim, beyaz maviş. Burnumun dibinde imiş de haberim yokmuş. Komşum beyaz maviş sözü verdi. Ben de ona kendi mavişimden vereceğim. Bunları neden mi yazdım. Balkondaki çiçekleri azaltmaya karar verdiğimin yarım saatine yeni çiçek toplamaya başladım.

İşte böyle sevgili arkadaşım, verilen sözler, konu çiçek olunca maalesef tutulamıyor. Sevgiler...

ozbey
06-08-2010, 16:10
Ben de balkondaki saksılardan çok sıkıldım. Balkonu yıkamak çok zor gelmeye başladı. Ve dün karar verdim. Ölen çiçek olursa, yerine dikmeyeyim diye. Akşam üzeri sizin gönderdiğiniz süs biberleri fidelerinin fazlasını komşuya götüreyim dedim. O da çiçekleri sevdiğimi biliyor ya, bana kendi çiçeklerini gösterdi. Bizim küpeler öledursun, onunkiler şıkır şıkır çiçek içinde. İyi ki biber fidelerini götürmüşüm, bir şey öğrenmiş oldum. Küpeler bahçenin kuzey kısmında, serin yerde duruyorlar. Çiçeklere bakarken, bir de ne göreyim, beyaz maviş. Burnumun dibinde imiş de haberim yokmuş. Komşum beyaz maviş sözü verdi. Ben de ona kendi mavişimden vereceğim. Bunları neden mi yazdım. Balkondaki çiçekleri azaltmaya karar verdiğimin yarım saatine yeni çiçek toplamaya başladım.

İşte böyle sevgili arkadaşım, verilen sözler, konu çiçek olunca maalesef tutulamıyor. Sevgiler...

Sevgili SDurul, Küpe çiçeğini bende çok seviyorum. Merzifon'da balkonum sarkan küpe çiçekleriyle şenlenirdi, iklimde müsait olunca sorunsuz güzelliğini sunardı. Fakat şimdi bulunduğumuz yer çok sıcak, kaç kez aldım, gölgede de olsa yaşatamadım, artık vaz geçtim. İklim şartları Cam güzeli içinde geçerli olduğundan bu konudaki hevesimde içimde kaldı.
Beyaz Maviş' den bulmana senin adına ve kendi adıma da :D çok sevindim, yetiştirip çoğaltınca...
Ben mevcut saksılara ekleme yapmadan şartlara göre içindeki çiçekleri değiştirmeye kendimi zorluyorum, yoksa tutabilene aşkolsun.
Sevgiler.

Sevgi Durul
06-08-2010, 21:07
Sevgili Özbey, beyaz maviş hele bir gelsin, çoğalttığımda birinci sıradasınız.
Sevgiler...

cemo
06-08-2010, 21:27
Arkadaşlar

Aman ha aman dikkat edin, maviş olsun, mavişin beyazı olsun derken, benim durumuma düşmeyesiniz. İllet bir hastalık bu dikkat edin:)

Bu mavişin birde balon denileni var, onu görme süper, mavişten daha iri çiçekli:))

Müjgan Yılmaz
06-08-2010, 22:07
Sevgili Özbey,
Mumçiçeklerinden tohum alınabiliniyor mu?Ve ne zaman bugun baktım çiçeklerden solan var ama tohuma benzer bir şey göremedim.Burada kışın -12 leri gördük mumlar da bahçede ya donarlarsa,bir daha çıkmazsa ben ne yaparım.Olmadı bir iki fıde saksıya geçirip serada mı muhafaza etsem,bilgilerinize sunulur....Ne derseniz onu uygulayacağım.
Not:Mavi çiçek delisi olarak,her türlü öneriye açığım,hani olurda,ilginç MAVİ çiçek tohumlarınız olur ve de dağıtmak istersiniz diye araya bir laf atayım dedim,sevgiler...

ozbey
06-08-2010, 23:47
Arkadaşlar

Aman ha aman dikkat edin, maviş olsun, mavişin beyazı olsun derken, benim durumuma düşmeyesiniz. İllet bir hastalık bu dikkat edin:)

Bu mavişin birde balon denileni var, onu görme süper, mavişten daha iri çiçekli:))

Sevgili cemo, bahsettiğiniz balon çiçeği tohumunu geçen yıl internetten almıştım fakat tohumdan çimlendirme konusunda pek başarılı olduğum söylenemez, bu sebeple balon çiçeğimde olmadı.

ozbey
06-08-2010, 23:56
Sevgili Özbey,
Mumçiçeklerinden tohum alınabiliniyor mu?Ve ne zaman bugun baktım çiçeklerden solan var ama tohuma benzer bir şey göremedim.Burada kışın -12 leri gördük mumlar da bahçede ya donarlarsa,bir daha çıkmazsa ben ne yaparım.Olmadı bir iki fıde saksıya geçirip serada mı muhafaza etsem,bilgilerinize sunulur....Ne derseniz onu uygulayacağım.
Not:Mavi çiçek delisi olarak,her türlü öneriye açığım,hani olurda,ilginç MAVİ çiçek tohumlarınız olur ve de dağıtmak istersiniz diye araya bir laf atayım dedim,sevgiler...

Müjgan hanım, gece mumunun tohumlarını çok araştırmama rağmen bende şimdiye kadar göremedim. Çoğu zaman çok alakasız bölgelerde de çıkıyor, oraya nasıl gidiyor, inanın anlayamadım.
Size önerim: Bir kaç kök saksıya almanız, birazınıda bulunduğu yerde bırakın, bakalım seneye aynı yerden çıkacakmı? çıkarsa ne ala...hep birlikte deneyim kazanmış oluruz.
Sevgiler.

ozbey
06-08-2010, 23:58
Sevgili Özbey, beyaz maviş hele bir gelsin, çoğalttığımda birinci sıradasınız.
Sevgiler...

Teşekkür ederim güzel arkadaşım, almış kadar mutlu oldum.
Sevgiler.

Yücel Canpolat
07-08-2010, 01:01
Merhaba izinsiz girdim bahçenize iyi ki girmişim, süper ellerinize emeğinize sağlik.

ozbey
08-08-2010, 00:45
Merhaba izinsiz girdim bahçenize iyi ki girmişim, süper ellerinize emeğinize sağlik.

Merhaba Yücel Canpolat, hoşgeldiniz, ağaçlar. net' teki bütün bahçe ve güzellikler hepimizin, izin almanıza gerek yokki.
Fırsat oldukça bende bütün bahçe başlıklarını açan arkadaşların bahçelerinde dolaşıyorum. Uzak diyarlardaki güzellikleri görmek sanki benimmiş gibi büyük bir haz veriyor.
Beğenmenize sevindim, teşekkür ederim.

Yücel Canpolat
08-08-2010, 01:26
Sayın Ozbey iadei ziyareti bekliyoruz.:)

ozbey
08-08-2010, 23:58
Ben güzele güzel demem, güzel benim olmayınca:(
Yol üstünde gördüğüm bu güzelliği sizlerle paylaşmak istedim.

ozbey
09-08-2010, 00:06
Fotoraflarını çektikten sonra toplayarak, incecik kıydım ve üzerine zeytinyağı koyarak güneşli bir köşeye bıraktım. İhtiyacı olanlara da vermek üzere iki kavanoz yaptım.

Sevgi Durul
09-08-2010, 00:13
Sevgili Özbey, iyi ki kudret narının nasıl hazırlanacağını yazdınız. Ben de de kudret narı var, ama daha yeşiller ve küçükler. Olgunlaştığını renginden anlayacağız sanırım. Biliyorsanız, bir de nelerde kullanılacağını yazar mısınız? Sevgiler...

Yücel Canpolat
09-08-2010, 00:41
kudret narı makro çekimlerde çok güzel sonuç veriyor bekliyoruz.:)

ozbey
09-08-2010, 08:29
kudret narı makro çekimlerde çok güzel sonuç veriyor bekliyoruz.:)

Sevgili Yücel bey, fotoğraf makinem olmadığı için çekimleri cep telefonu ile yapıyorum. İki kez fotoğraf makinesi aldım, bir tanesini küçük oğlum festivalde arkadaşına teslim etmiş, arkadaşı çantasını çaldırınca makinede gitti, diğer makineyi de büyük oğlum oğlum götürmüştü, ekranı bozulmuş.
Artık fotoğraf makinesi almamaya karalıyım.
Cep telefonu ile makro çekim yapılabiliyor mu bilmiyorum, oluyorsa seve seve...

ozbey
09-08-2010, 09:14
Sevgili Özbey, iyi ki kudret narının nasıl hazırlanacağını yazdınız. Ben de de kudret narı var, ama daha yeşiller ve küçükler. Olgunlaştığını renginden anlayacağız sanırım. Biliyorsanız, bir de nelerde kullanılacağını yazar mısınız? Sevgiler...

Sevgili SDurul, olgunlaşınca rengi turuncu oluyor. Büyüklerimizden edindiğim bilgiler aşagıda internetten derlediklerimle örtüşüyor. Özellikle mide ve yaralar kısmı ile ilgili bölümler.

Çekirdekleri zehirli olabileceğinden çekirdeklerinden temizlenerek kullanılması gerekir.

Taze kudret narı meyvesi olgunlaşınca ezilir ve balla karıştırılıp kullanılabilir. Kudret narı bitkisinin kullanılan kısmı meyveleridir.

Kudret narı ile sindirim sistemi hastalıkları ‘na doğal destek sağlanabilir.
Kudret narı mide bağırsak rahatsızlıklarında ilk akla gelen besinlerdendir( olgun meyvesi balla ezilerek kullanılır).Ülser, gastrit, kolit, kabızlık gibi sorunlara karşı kullanılmaktadır. Kırk gün süreyle kür yapılması önerilmektedir.

Yaraların iyileşmesi için kudret narı iyi bir doğal alternatiftir( zeytin yagında ezilip, üç hafta güneşte bekletilir).

Kadınlarda görülen vajina yaraları için zeytinyağında bekletilmiş kudret narı kullanılabilir.

Egzama ve sedefe iyi gelmesi kudret narı yararları arasındadır. Bu durumlarda merhem olarak kullanılır.

Şeker hastalığına iyi gelen bitkiler : Kudret narı şeker rahatsızlığına karşı da faydalı olduğu belirtilmektedir.
Sevgiler.

Sevgi Durul
09-08-2010, 09:23
Teşekkür ederim sevgili arkadaşım. Anladığım kadarıyla çekirdeklerini temizlemek gerekiyor. Çekirdeklerini temizlemek için kolay bir yöntem var mı? Teşekkürler...

ozbey
09-08-2010, 09:46
Teşekkür ederim sevgili arkadaşım. Anladığım kadarıyla çekirdeklerini temizlemek gerekiyor. Çekirdeklerini temizlemek için kolay bir yöntem var mı? Teşekkürler...

Kendimce bir yöntem buldum. Çekirdeklerini yemek kaşığı ile alıp tel süzgü içine koyuyorum, akan suyun altında hafif karıştırarak sürtüyorum, çabuk temizleniyor.
Gölgeye koyarak kurutuyorum.

Yücel Canpolat
09-08-2010, 09:49
Sayın Ozbey resimleriniz harika ben sadece yakın plan çekimi için söylemiştim tabi ki cep telefonu ile yakın çekim yapabilirsiniz.:)

ozbey
09-08-2010, 13:08
Sayın Ozbey resimleriniz harika ben sadece yakın plan çekimi için söylemiştim tabi ki cep telefonu ile yakın çekim yapabilirsiniz.:)

Sayın Yücel Bey, önerinizi dikkate alacağım.

Fatoş
10-08-2010, 15:59
Yaseminler bulut gibi..Sarı papatyanın formu çok hoştu.

Sevgili Özbey bahçenizdeki çiçekler çok güzel, sizdeki bu yasemin maşallah ne kadar gelişmiş, bende geçen sene yazlığa fide halinde ekmiştim son gittiğimde baya gelişmişti ama iki aydır gitmediğimden nasıl olduğunu bilemiyorum,komşularım kendi yaseminlerini sarmaşık kırmızı gülle kombine etmişlerdi görüntüsü çok güzel olmuştu ama resimini çekememiştim. Bahçeniz çok güzel ellerinize sağlık.

ozbey
10-08-2010, 22:30
Sevgili Özbey bahçenizdeki çiçekler çok güzel, sizdeki bu yasemin maşallah ne kadar gelişmiş, bende geçen sene yazlığa fide halinde ekmiştim son gittiğimde baya gelişmişti ama iki aydır gitmediğimden nasıl olduğunu bilemiyorum,komşularım kendi yaseminlerini sarmaşık kırmızı gülle kombine etmişlerdi görüntüsü çok güzel olmuştu ama resimini çekememiştim. Bahçeniz çok güzel ellerinize sağlık.

Sevgili Fatoş, güzel sözlerinize teşekkür ederim. Solanum yaseminim üç senelik, güneş' i ve suyu çok seviyor. Geçen yıl mecburiyetten tek bir filiz bile bırakmayarak budamak zorunda kalmıştık.
Başka bir yasemini de kırmızı sarmaşık gül ile kombine yapmıştım, henüz birbirini saramadı.
Bu sene bahçem bana güzel gelmiyor, Kadı lokması böceği yüzünden üç senedir bir çok meyve ağaçlarımı ve çiçeklerimi kaybettim. Bu zararlı ile uğraşmak beni çok yordu, zarara uğrattı ve biraz da hevesimi kırdı.
Moralim düzelince yine herşeyi unutur, çiçekçilere koşar, internetten siparişler vermeye başlarım.:D

Solanum Yaseminim budama öncesi böyleydi.

Fatoş
10-08-2010, 23:26
Sevgili Özbey üzüldüm, çok güzelmiş , ben bu doruk noktasındaki halini görmemiştim ama üzülmeyin toparlanmış, bu güzele Kuşadası'nda gelin tacı deniyor. Bu yıl hepimiz hava şartlarından ve böceklerden dolayı bir çok bitkimizi çiçeğimizi kaybettik,arda kalan çiçeklerin gülümsemesi bize her şeyi unutturuyor. Sevgiyle kalın.

ozbey
12-08-2010, 01:31
Sevgili Özbey üzüldüm, çok güzelmiş , ben bu doruk noktasındaki halini görmemiştim ama üzülmeyin toparlanmış, bu güzele Kuşadası'nda gelin tacı deniyor. Bu yıl hepimiz hava şartlarından ve böceklerden dolayı bir çok bitkimizi çiçeğimizi kaybettik,arda kalan çiçeklerin gülümsemesi bize her şeyi unutturuyor. Sevgiyle kalın.

Sevgili Fatoş, gelin tacı ismi çok yakışmış, bende soranlara ''Bahçemin Gelini'' diyordum.
Sevgi ve selamlar.

sevim.K
12-08-2010, 05:58
İnsan böyle güzel bahçeden çıkmak istemez. Çok güzel sevgili özbey. Her köşesi. Emeklerinize sağlık.:)

Adalet Yağcı
12-08-2010, 09:35
Sevgili Ozbey, şu kadı lokması denen illetten kurtulamadığınıza üzüldüm, eminim mutlak bir çaresi vardır, ziraatçiler mutlka bilirler.

Solanum yasemininiz ne kadar da hoşmuş, gerçekten gelin gibiymiş, çiçeklerin yakın plân fotoğrafı var mıydı acaba?

Bu günlerde bahçelerin keyfi kaçtı artık, Ağustos ayı sıcakları her şeyi kavurdu, İlk baharın o coşkusunu yeniden yaşamak için sabırsızlanıyorum şimdiden :)

ozbey
12-08-2010, 13:40
İnsan böyle güzel bahçeden çıkmak istemez. Çok güzel sevgili özbey. Her köşesi. Emeklerinize sağlık.:)

Teşekkür ederim, kadı lokması sayesinde pek bir şey kalmadı ama kalanların keyfini o gün çıkarmaya çalışıyorum, belki sıra buna gelmiştir diye.

ozbey
12-08-2010, 23:01
Sevgili Ozbey, şu kadı lokması denen illetten kurtulamadığınıza üzüldüm, eminim mutlak bir çaresi vardır, ziraatçiler mutlka bilirler.

Solanum yasemininiz ne kadar da hoşmuş, gerçekten gelin gibiymiş, çiçeklerin yakın plân fotoğrafı var mıydı acaba?

Bu günlerde bahçelerin keyfi kaçtı artık, Ağustos ayı sıcakları her şeyi kavurdu, İlk baharın o coşkusunu yeniden yaşamak için sabırsızlanıyorum şimdiden :)

Sevgili Adalet abla, bahçenin keyfini kadı lokması kadar sıcaklarda etkiledi. Burası doğal kliması ile ünlü bir yerdi, fakat bu sene o serinlik yok, sıcaklardan bitkilerde biz de uyuştuk.
Şimdiye kadar ziraatçıarın önerdikleri tarım ilaçlarını kullandık, artık doğal yolla mücadele yapmaya çalışıyoruz. Mavi su dolu kap uygulamasını da yaptım, bizimkiler bu tuzağa düşmediler. Niğde' de toprağa demir tozu karıştırıyorlarmış, şimdi onu deneyeceğim.
Solanum yaseminin yakın fotoğrafını çektim, fakat bluetooth proğramım çalışmadığı için bilgisayara atamadım, yapılınca eklerim.

Sevgi Durul
12-08-2010, 23:05
Sevgili Ozbey, mavi su dolu kap, kiraz çiçeklerine musallat olan bakla zınnı için yararlı oluyor.
Yine de kadı lokmasına faydası oluyorsa bilmiyorum.
Sevgiler...

ozbey
13-08-2010, 10:13
Sevgili Ozbey, mavi su dolu kap, kiraz çiçeklerine musallat olan bakla zınnı için yararlı oluyor.
Yine de kadı lokmasına faydası oluyorsa bilmiyorum.
Sevgiler...

Sevgili SDurul, artık her duyduğum yöntemi denemekten başka çarem yok. İnşallah bir gün başa çıkabilirim.
Selamlar.

Orhan Özbilgiç
13-08-2010, 12:43
Sevgili ozbey,
Uzun bir aradan sonra, o güzel bahçeniz ve nadide bitkilerinizi nihayet görebildim.
Sayın Vildan Sönmez' in ziyaretinden itibaren izlediğim görüntüler gerçekten iç açıcı. Solanyum, Yasemin ve Begonviller enfes.

Bir şeyi merak ediyorum. Bende Avusturalya Dut' u fidanı almak istediğimde, bir arkadaşım engel oldu. ''Tadı pek yok!'' Diye..Görüntüsü harika.;) Ama gerçektende tadı az mı?

Tüm bu güzellikler içinde, sizlere sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum.

ozbey
13-08-2010, 13:40
[QUOTE=Orhan Özbilgiç;683225]Sevgili ozbey,
Uzun bir aradan sonra, o güzel bahçeniz ve nadide bitkilerinizi nihayet görebildim.
Sayın Vildan Sönmez' in ziyaretinden itibaren izlediğim görüntüler gerçekten iç açıcı. Solanyum, Yasemin ve Begonviller enfes.

Bir şeyi merak ediyorum. Bende Avusturalya Dut' u fidanı almak istediğimde, bir arkadaşım engel oldu. ''Tadı pek yok!'' Diye..Görüntüsü harika.;) Ama gerçektende tadı az mı?

Tüm bu güzellikler içinde, sizlere sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum.[/QUOT
Sevgili Orhan Özbilgiç, teşekkür ederim, bu sene bahçemin ben pek tadını alamadım. Sıcaklar bir yanda, kadı lokması diğer yandan...her sene bir pürüz çıkıyor,artık kalnlar ve sağlığımıza şükürler olsun.

Avusturalya dut'unun ilk sene meyvesinin tadını pek alamadım, ilk baharda tam olgunlaşanın tadı çok güzel ama ikinci parti durduğu meyveler hem çok iriler, hem de az kızarmışının bile tadı müthiş. Tavsiye ederim.

Orhan Özbilgiç
13-08-2010, 13:51
[QUOTE=Orhan Özbilgiç;683225]Sevgili ozbey,

Tüm bu güzellikler içinde, sizlere sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum.[/QUOT
Sevgili Orhan Özbilgiç, teşekkür ederim, bu sene bahçemin ben pek tadını alamadım. Sıcaklar bir yanda, kadı lokması diğer yandan...her sene bir pürüz çıkıyor,artık kalnlar ve sağlığımıza şükürler olsun.

Avusturalya dut'unun ilk sene meyvesinin tadını pek alamadım, ilk baharda tam olgunlaşanın tadı çok güzel ama ikinci parti durduğu meyveler hem çok iriler, hem de az kızarmışının bile tadı müthiş. Tavsiye ederim.

Sevgili ozbey;
Kadı lokması her yerde aynı zararları veriyor. Buralardada tam bir baş belası.:mad:
Avusturalya Dut' u önerinize teşekkürederim. Gelecek yıl için bir tane alabilirim.

ozbey
13-08-2010, 14:36
[QUOTE=ozbey;683241]

Sevgili ozbey;
Kadı lokması her yerde aynı zararları veriyor. Buralardada tam bir baş belası.:mad:
Avusturalya Dut' u önerinize teşekkürederim. Gelecek yıl için bir tane alabilirim.

Sevgili Orhan Özbilgiç, rica ederim, Avusturalya Dut' u budadıkça meyveye ( yedi veren gibi) duruyor. Neredeyse kış'a kadar dut yiyebiliyorsunuz.

ozbey
27-08-2010, 23:26
Kavurucu sıcaklardan etkilenmedi.

Satı Uğurtan
27-08-2010, 23:32
Sevgili Ozbey, solanum yasmin çiçekleri çok güzel benim solanum dulcamaranın beyazı gibi çiçek yapısı aynı, birinin çiçeği mavi birinin beyaz galiba, sevgiler.

ozbey
27-08-2010, 23:39
Sevgili Ozbey, solanum yasmin çiçekleri çok güzel benim solanum dulcamaranın beyazı gibi çiçek yapısı aynı, birinin çiçeği mavi birinin beyaz galiba, sevgiler.

Sevgili Satı Uğurtan, haklısın, renklerinin dışında çiçek yapıları çok benziyor, bu sarılıcı bir tür.
Sevgiler.

Adalet Yağcı
27-08-2010, 23:45
Sevgili Ozbey, solanum yesemine bayıldım, ne kadar güzel gelişmiş, bildiğim kadar kokusu yoktu değil mi?
Demek Satı hanımda da mavisi var, tüm yaz bahçeyi mavi beyaz bu güzelliğin süslediğini düşündüm de süper olurdu her halde.

ozbey
27-08-2010, 23:59
Sevgili Ozbey, solanum yesemine bayıldım, ne kadar güzel gelişmiş, bildiğim kadar kokusu yoktu değil mi?
Demek Satı hanımda da mavisi var, tüm yaz bahçeyi mavi beyaz bu güzelliğin süslediğini düşündüm de süper olurdu her halde.

Sevgili Adalet ablacığım, haklısın kokusu yok ama bu haliyle bile çok güzel.
Bahçemde o kadar kokusu olan bitki varki, fakat sıcaklardan keyfini yaşayamadım.
Çelikten yetiştirdiğim solanum yasminim var, ama sıcaklardan etkilendi, eğer toparlanırsa onu sana gönderirim.

Satı Uğurtan
28-08-2010, 00:05
Sevgili Ozbey benimkide sarılıcı istersen tohum verdi, karışık hoş olacağını düşünüyorum, gönderebilirim sevgiler.

ozbey
28-08-2010, 00:12
Sevgili Ozbey benimkide sarılıcı istersen tohum verdi, karışık hoş olacağını düşünüyorum, gönderebilirim sevgiler.

Satıcığım, teşekkür ederim. Sen tohumlarını al, sonbaharda başka çiçek tohumları ,isteğim de olabilir, toplu gönderirsin canım. Bende sana solanum yasmin tohumları oluşunca ayırırım.
Sevgiler.

Satı Uğurtan
28-08-2010, 00:17
Sevgili Ozbey, solanum dulcamara tohumların ayrılıyor, başka neler istiyorsan şimdiden onlarıda bildirirsen sevinirim.
Ayrıca solanum yasmin tohumları için teşekkür ederim.

sevim.K
28-08-2010, 06:40
Sıcakları çok fazla sevdiği belli oluyor, çiçekleri çok mutlu:);)

sevim4
28-08-2010, 10:43
Sevgili ozbey çok güzel açmış kokulumudur?

ozbey
28-08-2010, 19:47
Sıcakları çok fazla sevdiği belli oluyor, çiçekleri çok mutlu:);)

Bu günlerde yitirdiğim bitkilerin yerine solanumun mutlu olması benim için de teselli oluyor.

ozbey
28-08-2010, 19:50
Sevgili ozbey çok güzel açmış kokulumudur?

Sevgili sevim4, keşke kokusu da olsaydı, maalesef her güzelin kusuru olurmuş, bu güzelin kokusu yok. Görünüşü ile göz' ü doyurması yetiyor.

sevim.K
28-08-2010, 19:59
Sevgili özbey hepimiz bir çok bitkimizi yitirdik. Benim kışın önce fırtınadan sonra da soğuk ve dondan balkondaki bitkilerimin çoğu öldü. Baharda yeni çiçekler aldık, tohumlardan yetiştirdik bu kez de kavurucu sıcaklar ve nem:( Dairemizin ön kısmında küçük bir yeşil alan var. Boşlukları çiçeklendirmeyi düşündüm bu kayıplar cesaretimi kırdı:(.

Sanırım yine de vazgeçemiyeceğim. Çünkü bir yandan da yeni neler yetiştirmeyi isteyebileceğimi düşünüyorum;) Sevgiler:))

ozbey
28-08-2010, 22:28
Sevgili özbey hepimiz bir çok bitkimizi yitirdik. Benim kışın önce fırtınadan sonra da soğuk ve dondan balkondaki bitkilerimin çoğu öldü. Baharda yeni çiçekler aldık, tohumlardan yetiştirdik bu kez de kavurucu sıcaklar ve nem:( Dairemizin ön kısmında küçük bir yeşil alan var. Boşlukları çiçeklendirmeyi düşündüm bu kayıplar cesaretimi kırdı:(.

Sanırım yine de vazgeçemiyeceğim. Çünkü bir yandan da yeni neler yetiştirmeyi isteyebileceğimi düşünüyorum;) Sevgiler:))

Sevgili sevim.K, form' daki birçok arkadaşımızın benzer kayıpları yaşadıklarını üzülerek izliyorum. Burada sıcaklar kadar lodos rüzgarları da genel olarak büyük, küçük bir çok bitkiyi yaktı.
****** bu kayıplar insanın hevesini kırıyor, fakat doğanın verdiği hasarlar karşısında çaresiz katlanıyoruz.
Sevgiler.

Sevgi Durul
28-08-2010, 22:42
Sevgili arkadaşım ozbey, hep aynı sözleri yazmış olmamak için yazmamıştım. Ama ben de solanumu çok beğendim. Tohumla mı, çelikle mi yetişiyor?
Sevgiler...

cemo
29-08-2010, 08:19
Bu, beyaz solanum u sevdim ben:)

Kalıcı olması, iştahımı kabarttı yine. Mavisi çalı tarzında büyüdü gitti benim. Karda bile üzerinde çiçek vardı. Zahmetsiz bir güzellik:) Listeme beyazını ekliyeyim hemen.

Teşekkürler Özbey, beyazını tanıttığın için. Mevsimlikler sıcaktı, dondu cok üzüyor. Bu tür çiçeklere yönelmekte fayda var.

ozbey
29-08-2010, 09:43
Sevgili arkadaşım ozbey, hep aynı sözleri yazmış olmamak için yazmamıştım. Ama ben de solanumu çok beğendim. Tohumla mı, çelikle mi yetişiyor?
Sevgiler?

Sevgili SDurul, bende üyelerin o güzel bahçelerini çok beğenerek ve mutluluk duyarak geziniyorum ama her zaman yorum yazmıyorum, istemedim için değil de yazacak birşey bulamadığımdan.
Ben çelikten yetiştiriyorum, bazen tohum veriyor ama denemedim.
Kar yağan bölgede dışarıda yaşamıyor diye biliyorum.
Sevgiler.

ozbey
29-08-2010, 10:32
Bu, beyaz solanum u sevdim ben:)

Kalıcı olması, iştahımı kabarttı yine. Mavisi çalı tarzında büyüdü gitti benim. Karda bile üzerinde çiçek vardı. Zahmetsiz bir güzellik:) Listeme beyazını ekliyeyim hemen.

Teşekkürler Özbey, beyazını tanıttığın için. Mevsimlikler sıcaktı, dondu cok üzüyor. Bu tür çiçeklere yönelmekte fayda var.

Sevgili cemo, ben solanumun mavisini ''Singapur'' diye biliyorum ve çalı form' lu bir bitki, beyaz solanum sarılıcı türlerden. Mavi olan soğuk iklime dayanıklı fakat bu sıcak iklimi seviyor, soğuğa dayanıklı değilmiş.
Büyük saksıda çok güzel olur, kışın içeriye alırsınız.

Biz kalıcı çiçek dikelim diye her defasında düşünsekte hayata geçirmekte başarılı olamayız, mevsimi gelince yine kanımız kaynar. Çünkü mevsimliklerin de güzelliği ve havası, insana verdiği enerji de başka oluyor.

cemo
29-08-2010, 10:45
Saksıda bir içeri, bir dışarı cok zor oluyor Özbey. Mavi ile idare edeceğiz o zaman.:(

Mevsimliklerden 2-3 fide alıp dikeriz ne yapalım:))

ozbey
29-08-2010, 13:14
Saksıda bir içeri, bir dışarı cok zor oluyor Özbey. Mavi ile idare edeceğiz o zaman.:(

Mevsimliklerden 2-3 fide alıp dikeriz ne yapalım:))

Haklısınız, size bu konuda katılıyorum.

Adalet Yağcı
29-08-2010, 15:10
Sevgili Adalet ablacığım, haklısın kokusu yok ama bu haliyle bile çok güzel.
Bahçemde o kadar kokusu olan bitki varki, fakat sıcaklardan keyfini yaşayamadım.
Çelikten yetiştirdiğim solanum yasminim var, ama sıcaklardan etkilendi, eğer toparlanırsa onu sana gönderirim.

Sevgili Ozbey, benim mavi solanumum var, beyazından daha önce Fidanistanbuldan sipariş vermiştim, ama gelen yasemin pervane çıktı.

Bu sene sıcaklar hepimizin canına okudu, küpelerim ölüm kalım savaşı veriyor, biraz daha dişlerini sıksalar diye dua ediyorum.
Eylülde bu kadar sıcak olmaz.

Sevgi Durul
29-08-2010, 23:21
Bu sene sıcaklar hepimizin canına okudu, küpelerim ölüm kalım savaşı veriyor, biraz daha dişlerini sıksalar diye dua ediyorum.

Benim küpeler sizlere ömür. Açelyam da öyle. Çok sevmeme rağmen bu iki çiçekten bir daha almayı düşünmüyorum.

Güngör Salman
29-08-2010, 23:39
Sevgili Ozbey, Solanum jasminoides tohum veriyormu?

Satı Uğurtan
30-08-2010, 00:07
Sevgili Ozbey, sevgili cemo, solanum dulcamara da sarmaşık çokta güzel ben Almanyadan getirmiştim kışa dayanıklı benim bahçede resimleri var.

ozbey
31-08-2010, 02:34
Sevgili Ozbey, Solanum jasminoides tohum veriyormu?

Sevgili Güngör Salman, daha önce tohum veriyordu, ama bazı sebeplerden dolayı kış' ın derin budama yapmak zorunda kaldım. Bu yaz bayağı toparlandı, umarım tohumda verir.

ozbey
31-08-2010, 02:37
Sevgili Ozbey, sevgili cemo, solanum dulcamara da sarmaşık çokta güzel ben Almanyadan getirmiştim kışa dayanıklı benim bahçede resimleri var.

Gerçekten çok zarif bir görünümü var, sarmaşık olduğunu bilmiyordum. O zaman çelikten de yetişir diye düşünüyorum, hiç denedin mi?

ozbey
31-08-2010, 02:49
Sevgili Ozbey, benim mavi solanumum var, beyazından daha önce Fidanistanbuldan sipariş vermiştim, ama gelen yasemin pervane çıktı.

Adalet Ablacığım, çok geçmiş olsun, küpe çiçeğini çok severim, Hele ki yabancı dergilerdeki çeşitlerin biçimlendirilmelerine içim gidiyor. Burası sıcak olduğu için kaç kez hüsrana uğradım, artık o riski göze alamıyorum.
Fidanistanbuldan bende üç sene önce fidanlar almıştım, bir çoğu belirttikleri gibi çıkmadı, özür dilediler ama bir daha alışveriş yapmadım. Bendeki fidan ölmezse sana ayırdım onu.
Eylül ay' ı sıcak gçmezse kalan bitkiler keyiflenir, bizim de moralimiz düzelir inşallah ablacığım.
Sevgi ve selamlar.

Adalet Yağcı
31-08-2010, 08:59
Sevgili Ozbey, yüreğinize sağlık, çok teşekkür ediyorum.
İnşallah sizinki gibi her tarafı saran bir solanum yetiştirebilirim, önemli olan eksi derecelere dayanabilmesi.

ozbey
31-08-2010, 12:25
Sevgili Ozbey, yüreğinize sağlık, çok teşekkür ediyorum.
İnşallah sizinki gibi her tarafı saran bir solanum yetiştirebilirim, önemli olan eksi derecelere dayanabilmesi.

Ablacığım, benim solanum eksi derecelere dayanmıyor, Satı hanımın bahsettiği mavi solanum eksi' ye dayanıyormuş.

ozbey
31-08-2010, 21:59
Komşum bu sene hediye etmişti, nihayet çiçek açtı. Bende çiçeğini ilk kez gördüm, rengi ve görünümü gerçekten çok güzel.

Sevgi Durul
31-08-2010, 22:02
Benim de birkaç tane kaktüsüm var, euphorbia miliiden başkası hiç açmadı daha. Ne güzel, sizinki açmış. İyi seyirler...

zenfree
31-08-2010, 22:56
Sayın ozbey, bahçenize bayıldım. Ellerinize sağlık.

ozbey
01-09-2010, 01:52
Benim de birkaç tane kaktüsüm var, euphorbia miliiden başkası hiç açmadı daha. Ne güzel, sizinki açmış. İyi seyirler...

Sevgili SDurul, teşekkür ederim, euphorbia miliiden benimde var. Yaz başında birkaç kez açtı, şimdi açmıyor, oysa kışın ne kadar çok açmıştı.
Kaktüsleri çok seviyorum ama çiçeklerinin ömrü çok kısa.
iyi geceler.