View Full Version : ozbey'in bahçesi
Sayın ozbey, bahçenize bayıldım. Ellerinize sağlık.
Sayın zenfree, teşekkür ederim, beğenmenize sevindim.
Satı Uğurtan
03-09-2010, 01:29
Sevgili ozbey, Güngörle ben çelikten tutturduk, ayrıca çok yayılıcı bu yıl bahçede bir kaç yerde kendiliğinden çıktı.
Sevgili ozbey, Güngörle ben çelikten tutturduk, ayrıca çok yayılıcı bu yıl bahçede bir kaç yerde kendiliğinden çıktı.
Sevgili Satı, çok zarif bir çiçek,inşallah çok istilacı bir bitki değildir.
Orhan Özbilgiç
05-09-2010, 09:27
Sevgili Satı, çok zarif bir çiçek,inşallah çok istilacı bir bitki değildir.
Sevgili ozbey;
Satı kardeşimin affına sığınarak ben yanıtlayayım.
İstanbul' da apartmanımızın bahçesinde vardı. Geeçen yaz sulanmadığı için kurumuş:(. Aslında kurakçıl bir bitki. Ama her bitkinin bir dayanma sınırı var tabii.
İstilacılığı, birkaç metrekare içinde sürekli kök sürgünleri vermeden öte bir şey değil. Yani bir Acem Borusu ile karşılaştırılamaz. Boylanması da pek 5-6 metreyi geçmemişti bizimkinin.
Ama çok cici çiçekleri var. Önerebilirim.
Selamlar.
Satı Uğurtan
05-09-2010, 11:55
Sevgili ozbey, sevgili Orhan beyin, anlattığı gibi çok güzel çok sevimli, tohumundan göndereceğim sevgiler.
Yücel Canpolat
05-09-2010, 12:15
Ozbey Kardeşimiz yine döktürmüş Onun ellerine emeklerine sağlık iyi ki varsınız Arkadaşlar.
Sevgili ozbey, sevgili Orhan beyin, anlattığı gibi çok güzel çok sevimli, tohumundan göndereceğim sevgiler.
Sevgili arkadaşım, istilacı olmamasına çok sevindim. Canım benim, tohumunu yollamayı düşünmende ayrı bir incelik, teşekkür ederim.
Sevgili ozbey;
Satı kardeşimin affına sığınarak ben yanıtlayayım.
İstanbul' da apartmanımızın bahçesinde vardı. Geeçen yaz sulanmadığı için kurumuş:(. Aslında kurakçıl bir bitki. Ama her bitkinin bir dayanma sınırı var tabii.
İstilacılığı, birkaç metrekare içinde sürekli kök sürgünleri vermeden öte bir şey değil. Yani bir Acem Borusu ile karşılaştırılamaz. Boylanması da pek 5-6 metreyi geçmemişti bizimkinin.
Ama çok cici çiçekleri var. Önerebilirim.
Selamlar.
Sevgili Orhan bey bilgilendirmenize çok teşekkür ederim. Bahçem birkaç metrekare içinde çıkacak kök sürgünleri için müsait değil,çiçekler için ayrılan bölümü maalesef geniş tutamıyorum. Ancak bahçe dışına tel' e sardırabileceğim yere dikerim, bu cici çiçekleri birebir görmek hoşuma gidecektir.
Sevgi ve selamlar.
Ozbey Kardeşimiz yine döktürmüş Onun ellerine emeklerine sağlık iyi ki varsınız Arkadaşlar.
Sevgili Yücel bey, övgü dolu sözlerinize çok teşekkür ederim, iltifatınız biraz olsun teselli etti. İyi ki sizlerde bu sitedesiniz, sizler gibi yüreği güzel olan arkadaşlarla kocaman ağaçlar. net ailesiyiz.
Selam ve sevgilerimle.
Bal' a karıştırılmak için toplananlar.
Gece görünümü ile çok büyüleyici.
gercekten güzeller emeğinize sağlık
gercekten güzeller emeğinize sağlık
Sayın webrix, teşekkür ederim.
Orhan Özbilgiç
15-09-2010, 16:43
Gece görünümü ile çok büyüleyici.
İşte bir Özbey+Bodrum güzelliği.
Çok nefis bir görüntü. Eline sağlık.:)
İşte bir Özbey+Bodrum güzelliği.
Çok nefis bir görüntü. Eline sağlık.:)
Teşekkür ederim Orhan bey, bu güzellik bana doğanın bir armağanı. Beğenmenize çok sevindim, mutlu oldum.
Yaz mevsiminin vazgeçilmez çiçeği.
Sevgi Durul
19-09-2010, 22:10
Sevgili ozbey, ben zıpçıktılara maşallah demiştim ama begonvilin rengi de maşallahlıymış.
Satı Uğurtan
19-09-2010, 22:13
Sevgili Ozbey, kum zambağı harika hayran kaldım, o ne güzellik öyle sevgiler.
Vildan Sönmez
19-09-2010, 22:17
Sevgili Özbey, daha geçen hafta Dudi arkadaşımızın zıpçıktılarına gödrüğüm engüzel zıpçıktı saksısı demiştim, seninkiler de öyle. Ne mutlu sizlere.
Sevgili SDurul, Satı ve Vildan abla teşekkür ederim. Yaz ayında bahçemin pek keyfi yoktu.
Begonvil, zıpçıktı ve kum zambakları keyifle açınca bende mutlu oldum.
Adalet Yağcı
20-09-2010, 08:34
Sevgili Ozbey, zıpçıktılar ne güzel olmuşlar, sevgili Dudi den sonra sizin, dolayısı ile bizim de gözlerimiz bayram etti, ellerinize sağlık.
Sevgili ozbey,zıpcıktı gelin buketigibi.
Ama o nemuhteşem bir renk begonvil nazar deymesin.
Sevgili Ozbey, zıpçıktılar ne güzel olmuşlar, sevgili Dudi den sonra sizin, dolayısı ile bizim de gözlerimiz bayram etti, ellerinize sağlık.
Teşekkür ederim ablacığım, gerçekten bu çiçeği seviyorum. Zıpçıktı buralarda eylül, ekim ayını seviyor.
Sevgiler.
Sevgili ozbey,zıpcıktı gelin buketigibi.
Ama o nemuhteşem bir renk begonvil nazar deymesin.
Sevgili sevim4, teşekkür ederim. Güzel bir benzetme yapmışsınız, çok hoşuma gitti.
Bu begonvil' in hem rengi ve görünümü, hem de diğerleri gibi çiçeklerini dökmeden üzerinde kuruması açısından daha ayrıcalıklı olduğunu düşünüyorum. Çünkü dökülenleri toplama derdiniz olmuyor.
Sevgiler.
günebakan
20-09-2010, 15:16
Sevgili Ozbey begonvil ve zıpçıktılar harika görünüyor. Beyaz zıpçıktıların bu sene çoşma zamanı galiba herkesin zıpçıktıları çoşmuş:)
Sevgili Ozbey begonvil ve zıpçıktılar harika görünüyor. Beyaz zıpçıktıların bu sene çoşma zamanı galiba herkesin zıpçıktıları çoşmuş:)
Sevgili günebakan teşekkür ederim, begonvil ve zıpçıktılar bu mevsimin insana coşku veren çiçeklerinden diye düşünüyorum.
Vildan Sönmez
25-09-2010, 23:44
Sevgili özbey, İstanbul'da da çiçeklenmiş erguvan gördüm, denk gelirse fotoğrafını çekeceğim. Mevsimler karıştı, bitkiler de şaşırıyor. İster misin elma da yapsın ?
Orhan Özbilgiç
26-09-2010, 07:25
Mevsime aldandı.
Bu gerçekten aldanmış!
Benim ağustos başında çiçeklenen armutlarım bayağı büyümüştü. Yakında yenecek kıvama gelebileceklerini sanıyorum. Belkide olgunlaştılar.:confused: Çünkü iki haftadır İstanbul' dayım.
172864
172865
Orhan Özbilgiç
26-09-2010, 07:37
Sevgili özbey, İstanbul'da da çiçeklenmiş erguvan gördüm, denk gelirse fotoğrafını çekeceğim. Mevsimler karıştı, bitkiler de şaşırıyor. İster misin elma da yapsın ?
Vildan Hanım;
Benim İstanbul' da, apartman bahçesine, tam peceremizin önüne gelecek şekilde diktiğim Erguvan da geçen sonbaharda çiçeklenince, sizin gibi düşünmüştüm.
Ama sonradan karşıma çıkan bir bilgi ben şaşırttı! Erguvan senede iki kez(Sonbaharda da) çiçekleniyormuş. Şartlar uygun olursa tabii.:)
Sevgili Vildan abla meyve de tutsa gerçekten çok hoş olur.
Üstelik yer kirazımda yeniden çiçeklendi, belki yılda iki kez çiçek veriyordur.
Bu gerçekten aldanmış!
Benim ağustos başında çiçeklenen armutlarım bayağı büyümüştü. Yakında yenecek kıvama gelebileceklerini sanıyorum. Belkide olgunlaştılar.:confused: Çünkü iki haftadır İstanbul' dayım.
172864
172865
Sevgili orhan Özbilgiç, sizin armutların maşallahı var, afiyetle yemek nasip olsun.
Benim elmanın aldanmışlığı uzun sürerse belki meyve de tutar:p
Şimdiye kadar hiç meyve tutmadığı için bu çok hoşuma gider.
Sevgi Durul
23-11-2010, 00:07
Sevgili ozbey nerelerdesiniz? Paylaşımlarınızın devamı dileğiyle...Sevgiler...
Orhan Özbilgiç
23-11-2010, 06:00
Sevgili orhan Özbilgiç, sizin armutların maşallahı var, afiyetle yemek nasip olsun.
Benim elmanın aldanmışlığı uzun sürerse belki meyve de tutar:p
Şimdiye kadar hiç meyve tutmadığı için bu çok hoşuma gider.
Ben armutları, üç hafta önce yedim. Ama mevsimsiz tadı olmuyor, çoğu meyve gibi.:(
Haa.. Arkadaş! Gerçekten nerelerdesin?
fikreteren
23-11-2010, 08:16
Hep insanlar aldanacak değilye biraz da meyvalar aldansın.Şaka bir tarafa ben iklimin yavaş yavaş değiştiğini düşünüyorum.Zıpçıktıların harika bir görüntüsü var. ellerininize sağlık.
Sayın Ozbey bahçenizi gezdim,gece ziyafeti oldu,yani hem ziyaret,hem ziyafet. Hakikaten harikaydı.Bayıldım çiçeklerinize,ikliminiz de müsait.Ellerinize sağlık,Sebzeler,ve meyvalarda çok değişik,mesela murt meyvasını sizde gördüm.asma üzümünüz,çok sıhhatli,bütün çiçekler öyle. Ama tarihlere baktığımda bu sene hiç fotoğraf yok.Bu güzelliklerden bizleri mahrum etmeyi herhalde düşünmüyorsunuzdur.Ellerinize sağlık,bol çiçekli günler dilerim efendim.
Sayın Ozbey bahçenizi gezdim,gece ziyafeti oldu,yani hem ziyaret,hem ziyafet. Hakikaten harikaydı.Bayıldım çiçeklerinize,ikliminiz de müsait.Ellerinize sağlık,Sebzeler,ve meyvalarda çok değişik,mesela murt meyvasını sizde gördüm.asma üzümünüz,çok sıhhatli,bütün çiçekler öyle. Ama tarihlere baktığımda bu sene hiç fotoğraf yok.Bu güzelliklerden bizleri mahrum etmeyi herhalde düşünmüyorsunuzdur.Ellerinize sağlık,bol çiçekli günler dilerim efendim.
Sayın berrinb, teşekkür ederim, beğenmenize sevindim.
Haklısınız bu sene çok fotoğraf yükleme ile ilgilenemedim. Yoğun bir çalışma temposu içindeyim, çok zamanım olmuyor. Üyelerin bahçelerini ve site'yi bile alelacele kısa sürede gezinebiliyorum. Selamlar.
Vildan Sönmez
29-04-2011, 20:52
Anlaşıldı 19 Mayıs haftası emanetteki jakaranda ile Datça'ya gelinecek,(inşallah bir aksilik çıkmazsa)
Anlaşıldı 19 Mayıs haftası emanetteki jakaranda ile Datça'ya gelinecek,(inşallah bir aksilik çıkmazsa)
Vildan abla, bu ne güzel haber, belli ki Datça özlenmiş. İnşallah o zaman havalarda güzel olur.
Ben bir aydır Aile hekimliğinde geçici görevdeyim. Mayıs' ın 12 sinde bitecek, inşallah sen geldiğinde nöbetim olmaz da görüşebiliriz.
Vildan Sönmez
29-04-2011, 21:17
Mart'ta gelip dört gün kaldım, çiçeğini getiremediğim için uğramadım, işin olursa hastaneye uğrar çiçeğini bırakır bir yüzünü görüp kaçarım, sevgiler....
Mart'ta gelip dört gün kaldım, çiçeğini getiremediğim için uğramadım, işin olursa hastaneye uğrar çiçeğini bırakır bir yüzünü görüp kaçarım, sevgiler....
Ablacığım keşke mart ayında uğrasaydın, çiçeği getirmen şart değildi ki, sen gelsedin yeterdi.
Sevgili ozbey bahçenizi zevkle gezdim ellerine saglık
Sevgili ozbey bahçenizi zevkle gezdim ellerine saglık
Sevgili burak alkan çok teşekkür ederim, daha iyileri sizlerin olsun.
Bu bahar mevsimine ve ağaçlar. net' in bütün üyelerine sardunya ile merhaba demek istiyorum.
Bu yılın ilk mahsülünü bu gün topladık.
Ben bu dut' u çok seviyorum, çünkü çok bereketli.
Nefis görünüyor. Afiyet olsun :)
Nefis görünüyor. Afiyet olsun :)
Teşekkür ederim, Burada olsaydınız ikram ederdim.
sayın ozbey maşallah bizim dutlar daha yaprak açmadan siz dut yiyosunuz afiyet olsun ayrıca sizin dut önce kırmızımsı sonradan siyah bizimkiler beyazdan siyaha gidiyo tadına gelince çok tatlı acaba sizinkininde tadı aynımı bayağı merak ettim tekrar afiyet olsun
Adalet Yağcı
02-05-2011, 21:38
Sevgili Ozbey, afiyet olsun, dutların görüntüsü ağzımı sulandırdı :)
Komşumun bahçesinde aynı duttan var, tadını biliyorum, gerçekten çok lezzetli.
sayın ozbey maşallah bizim dutlar daha yaprak açmadan siz dut yiyosunuz afiyet olsun ayrıca sizin dut önce kırmızımsı sonradan siyah bizimkiler beyazdan siyaha gidiyo tadına gelince çok tatlı acaba sizinkininde tadı aynımı bayağı merak ettim tekrar afiyet olsun
Sayın r.ali, bu dut yediveren cinsi olduğundan hemcinslerinden daha erkenci ve buranın hava şartlarından neredeyse dokuz ay meyvesi eksik olmuyor.
Tadına gelince olgunlaşıp, kolay koptuğunda tatlı oluyor. Çok keyifli bir meyve ağacı.
Sevgili Ozbey, afiyet olsun, dutların görüntüsü ağzımı sulandırdı :)
Komşumun bahçesinde aynı duttan var, tadını biliyorum, gerçekten çok lezzetli.
Adalet ablacığım keşke ikram edebilseydim. Gerçi yol üstünde olduğumuzdan merak edip tadanlar çoğunlukta.
Sevgi Durul
02-05-2011, 23:27
Sevgili ozbey, dut en sevdiğim meyvelerdendir. Keşke bizde de dokuz ay boyunca meyve veren dut olsaydı. Görüntüsü bile iştah açıcı. Afiyet olsun. Paylaşımlarına devam etmene sevindim.
Sevgili ozbey, dut en sevdiğim meyvelerdendir. Keşke bizde de dokuz ay boyunca meyve veren dut olsaydı. Görüntüsü bile iştah açıcı. Afiyet olsun. Paylaşımlarına devam etmene sevindim.
Sevgili SDurul, sizdeki bahçe ve meyve ağaçları bende olsa bu duttan beş altı tane dikerdim, Belki dokuz ay dut olmazdı ama bütün yaz meyvesini yerdiniz.
Bir gün çeliğinden yetiştirme konusunda tecrübe sahibi olursam sana fide yetiştirir gönderirim canım.
Sevgiler
Yakup Ünal
03-05-2011, 21:36
çok güzel gözüküyor
9 ay boyunca da meyve veriyorsa harika
üstad çelikleme yi öğrendiğinizde bende sizden fide isteye bilirmiyim
çok güzel gözüküyor
9 ay boyunca da meyve veriyorsa harika
üstad çelikleme yi öğrendiğinizde bende sizden fide isteye bilirmiyim
İnşallah, bu konuda başarılı olursam neden olmasın.
Mum çiçeklerimin neredeyse tamamı açtı. Havalar tam ısınmasada açan çiçeklerimle baharın geldiğini görmek insanı mutlu ediyor.
Vildan Sönmez
05-05-2011, 20:31
Ay bir çiçek böyle güzel mi açar, yerini sahibini bu kadar mı sever ?
Doğanay abinle baka kaldık Özbey'cim.
(Dut ağacının kına gecesi gelinlerine benziyor, ellerinle süslemişsin gibi)
günebakan
05-05-2011, 20:33
Off off gece mumları muhteşem gerçekten sevgili Özbey:) dut desen bakmak istemiyorum çok istah açıcı görünüyor ziraa:)
Ay bir çiçek böyle güzel mi açar, yerini sahibini bu kadar mı sever ?
Doğanay abinle baka kaldık Özbey'cim.
(Dut ağacının kına gecesi gelinlerine benziyor, ellerinle süslemişsin gibi)
Teşekkür ederim ablacığım, bu güzellikler paylaşıldıkça anlam kazanıyor.
Daha önce elim hep bahçenin üzerindeydi, bu sene gerçekten çok ilgilenemedim çok güzel açtılar, demek ki çok ilgiyi sevmiyorlarmış.
Rüya gibi. Çok güzeller.
Teşekkür ederim zenfree, bende sizin gibi düşünüyorum. Bitmesinin istenmediği bir rüya gibi.
Sevgi Durul
05-05-2011, 21:55
Sevgili ozbey, hakikaten rüya gibi. Gece mumlarından makro görüntüler çekebilir misin? Sevgiler...
Off off gece mumları muhteşem gerçekten sevgili Özbey:) dut desen bakmak istemiyorum çok istah açıcı görünüyor ziraa:)
Sevgili günebakan, teşekkür ederim. yolun buralara düşerse ikram edebilirim.
Ayiiii bu ne güzellik allahım ellerine sağlık.
Sevgili ozbey bu dut sevilmezmi eline saglık sardunyan mum çiçekleri harika
Ayiiii bu ne güzellik allahım ellerine sağlık.
Teşekkür ederim.
Sevgili burak alkan, teşekkür ederim, bende hepsini seviyorum, Sardunyaların en güzelini Mersin viranşehir' de görmüştüm, rüya gibiydi. Ne zaman sardunya görsem, gözümde hep o manzarayı hatırlarım.
Sevgili burak alkan, teşekkür ederim, bende hepsini seviyorum, Sardunyaların en güzelini Mersin viranşehir' de görmüştüm, rüya gibiydi. Ne zaman sardunya görsem, gözümde hep o manzara canlanır.
Sayın Özbey ,resim istediysek ,bizi çatlatın demedik ki arkadaş,maşallah dutlar olmuş,yeniyor,mum çiçekleri almış başını gidiyor,etrafı kaplamışlar,bizim mum çiçeklerinde daha tık yok ,tomurcuk bile görmüyoruz :)) Şaka biryana efendim hakikaten görüntülere bayıldım.ellerinize sağlık.Selamlar.
Sevgili burak alkan, teşekkür ederim, bende hepsini seviyorum, Sardunyaların en güzelini Mersin viranşehir' de görmüştüm, rüya gibiydi. Ne zaman sardunya görsem, gözümde hep o manzara canlanır.
Sevgili ozbey isteyin yeter size hemen mersinden sardunyaları göndeririz Mersin Viranşehir de rengarenk sardunyalara bende dayanamıyorum hepsi birbirinden güzel:p;)
Adalet Yağcı
07-05-2011, 15:54
Sevgili Ozbey, gece mumlarının en başarılı yetiştiricisi, rüya gibi olmuşlar yine, ben olsam başlarından hiç ayrılmam, fotoğrafta bile seyrine doyum olmuyor.
Sayın Özbey ,resim istediysek ,bizi çatlatın demedik ki arkadaş,maşallah dutlar olmuş,yeniyor,mum çiçekleri almış başını gidiyor,etrafı kaplamışlar,bizim mum çiçeklerinde daha tık yok ,tomurcuk bile görmüyoruz :)) Şaka biryana efendim hakikaten görüntülere bayıldım.ellerinize sağlık.Selamlar.
Sayın berrinb, teşekkür ederim. Buraya bahar erken geliyor, dolayısıyla bu güzellikleri paylaşabiliyorum. Daha sonra da ben sizlerin güzel bahçelerinizde gezinmekten çok keyif alıyorum.
Selamlar.
Sevgili Ozbey, gece mumlarının en başarılı yetiştiricisi, rüya gibi olmuşlar yine, ben olsam başlarından hiç ayrılmam, fotoğrafta bile seyrine doyum olmuyor.
Adalet ablacığım, Gece mumunun başarısı benden daha çok buranın havasını ve suyunu sevmesidir sanıyorum. Çünkü çiçekleri geçince budamasından ve sulanmasından başka pek emeğim geçmiyor, gübresiz kendi halinde ve bütün zarifliği ile diğer çiçeklerime meydan okuyor.
ciceksever70
08-05-2011, 07:58
Gercekten mum cicekleri kiskandiracak güzellikte. Hepsi bir arada olunca daha da güzel duruyor.
loveflower
08-05-2011, 10:45
Mum çiçeklerine hayran kaldım,ellerinize sağlık.
nurcanaybay
08-05-2011, 13:35
Sn.Özbey ;
dün bir çiçek aldım.Çiçek bana çok tanıdık geliyordu ama nerede gördüğümü hatırlıyamıyordum.Bahsettiğim çiçek mum çiçeği gördüğüm yerde sizin bahçenizmiş :))
Bu yıl daha bir güzel açmışlar ,çok beğendim çookk
Gercekten mum cicekleri kiskandiracak güzellikte. Hepsi bir arada olunca daha da güzel duruyor.
Sevgili çiçeksever70, haklısın, bir arada olunca göz dolduruyor. Görenleri çalmaya teşvik ediyor, oysa isteseler dikim zamanı veririm ama nafile, gözümün önünde sorgusuz sualsiz köklüyorlar.
Sn.Özbey ;
dün bir çiçek aldım.Çiçek bana çok tanıdık geliyordu ama nerede gördüğümü hatırlıyamıyordum.Bahsettiğim çiçek mum çiçeği gördüğüm yerde sizin bahçenizmiş :))
Bu yıl daha bir güzel açmışlar ,çok beğendim çookk
Sn nurcanaybay, teşekkür ederim. Bu sene bahar geç gelince alelacele hepsi birden açtı. Sanıyorum baharı kaçımaktan korktular.
Mum çiçeklerine hayran kaldım,ellerinize sağlık.
Sayın loveflower, teşekkür ederim, bahçeme hoşgeldiniz.
Gece mumu çiçeklerinin bu görüntüsüne hayran olmamak elde değil, ben her baktığımda hayran oluyorum.
Sevgi Durul
08-05-2011, 22:31
Sevgili Ozbey, gece mumları her yıl yeniden tohumla mı yetişiyor, yoksa yeniden sürgün mü veriyorlar?
Sevgili Ozbey, gece mumları her yıl yeniden tohumla mı yetişiyor, yoksa yeniden sürgün mü veriyorlar?
Sevgili SDurul, kendi kök sürgünleri ile çoğalıyor. Bir kere dikildikten sonra kendi çoğalıyor.
Zafer İnandıklı
09-05-2011, 20:46
Çok şükür, uzun bir aradan sonra Datça'dan esintiler gelmeye başladı.
Geçen yıl bana gönderdiğiniz gece mumları gelişiyorlar. Çiçek açmaları yakındır sanırım.
Selâmlar...
Çok şükür, uzun bir aradan sonra Datça'dan esintiler gelmeye başladı.
Geçen yıl bana gönderdiğiniz gece mumları gelişiyorlar. Çiçek açmaları yakındır sanırım.
Selâmlar...
Zafer bey, Datça' dan size daha güzel esintiler yaşatabildiysem ne mutlu bana.
Benim gece mumu çiçekleri geçince sizinkilerle baharı yaşarız.
mandalinci
11-05-2011, 06:14
Bu yılın ilk mahsülünü bu gün topladık.
Bu ne kadar muhteşem ve bereketli bir dut, ellerinize sağlık:)
Bu ne kadar muhteşem ve bereketli bir dut, ellerinize sağlık:)
Teşekkür ederim, bahçesi müsait olan arkadaşlara tavsiye ederim.
Sn.Özbey, selamlar. Bu sabah TRT haberde başkanınız Datça'nın badem türünün onaylanması çalışmalarından bahsediyordu. Özellikle 2 tür bademin çok farklı aromaları olduğundan bahsettiler. Ayrıca yakında Datça Film Festivali başlayacakmış.
Arayı bu kadar açmayın, özletiyorsunuz. :) Sevgiler.
Sn.Özbey, selamlar. Bu sabah TRT haberde başkanınız Datça'nın badem türünün onaylanması çalışmalarından bahsediyordu. Özellikle 2 tür bademin çok farklı aromaları olduğundan bahsettiler. Ayrıca yakında Datça Film Festivali başlayacakmış.
Arayı bu kadar açmayın, özletiyorsunuz. :) Sevgiler.
Sayın limon, haklısınız, uzun süre aranıza aktif katılamadım.Çalışma hayatımdaki yoğun tempodan zamanım pek kalmıyor. Datça bademi için söylenenlere katılıyorum. Onaylanma çalışmalarına gereken ilgi için geç bile kalındığını düşünüyorum.Bu sene etkinlikler anlamında sönük geçiyor, filim festivali biraz olsun renk katacak.
Sevgi ve selamlar.
Vildan Sönmez
27-07-2011, 20:52
Bütün mevvelerİn ham halini çocukluğumdan beri çok severim özellikle de bademin. Geçen yıl ilk kez çağla zamanı Datça'ya gittim. Badem halini biliyorum da çağlasının lezzeti muhteşemdi daha da İstanbul'da turfanda çağla almam. Bu yıl Mayısta gittiğimde ise geç kalmıştım. Yaz geçiyor ben hala buralardayım. Sevgili özbey, bahçenizden ve Datça'dan birkaç fotoğraf yükleyin de hasret giderelim...
Bütün mevvelerİn ham halini çocukluğumdan beri çok severim özellikle de bademin. Geçen yıl ilk kez çağla zamanı Datça'ya gittim. Badem halini biliyorum da çağlasının lezzeti muhteşemdi daha da İstanbul'da turfanda çağla almam. Bu yıl Mayısta gittiğimde ise geç kalmıştım. Yaz geçiyor ben hala buralardayım. Sevgili özbey, bahçenizden ve Datça'dan birkaç fotoğraf yükleyin de hasret giderelim...
Vildan ablacığım, buralara gelemediğin zaman haberdar edersen, çağla zamanı seve seve yollayabilirim. Çalışan insan olmak çok zor. Burası turizm bölgesi olduğundan izinlerimiz çok kısıtlanıyor, çalışma temposu ve yorgunluğunu canımıza tak ettiriyor inan. Formda aktif olmayı bende çok istiyorum fakat bu yorgunluktan hiç keyfim kalmıyor. Söz en kısa zamanda özlemini gidermeye çalışacağım. Sevgi ve selamlar.
Orhan Özbilgiç
28-07-2011, 20:30
... Sevgili özbey, bahçenizden ve Datça'dan birkaç fotoğraf yükleyin de hasret giderelim...
Evet valla! Bence de, çok güzel olur. Datça fotoğraflarına her yerde rastlıyamıyoruz. Sevgi ve selamlar, sayın özbey.
Sevgi Durul
28-07-2011, 20:35
Sevgili özbey, bahçenizden ve Datça'dan birkaç fotoğraf yükleyin de hasret giderelim...
Evet ya sevgili ozbey, bahçe fotoğraflarınızı özledik, bekliyoruz. Sevgiler...
Datça'yı özleyen ve bahçemi merak eden güzel dostlarıma, güzel begonvilimi armağan ediyorum.
Begonvil buraların vazgeçilmezi, her rengi ayrı güzellikte.
Çelikten yetiştirdim, ikinci senesi, sanırım bu sene de açmayacak.
Bu sene bahçemin bir çok yerine diktim.
Bu biberim dört senedir kurumadan, aynı yerinde ürün veriyor.
Sevgili ozbey,özlettiniz gendinizi bahçenizi yine harika görüntüler begonviller maşallah coşmuş.
Ellerinize sağlık.
Satı Uğurtan
31-07-2011, 00:15
Sevgili ozbey, begonvil en çok yetiştirmek istediğim bahçemde görmek istediğim bir ağaç, yalnız İzmitin soğuklarına dayanamadığı için bu şansım hiç olmayacak.
Senin bahçene çok yakışmış, sağlıkla büyüt sağlıkla keyfini sür sevgiler.
Sevgili ozbey,özlettiniz gendinizi bahçenizi yine harika görüntüler begonviller maşallah coşmuş.
Ellerinize sağlık.
Sevgilis sevim4, ziyaretiniz için teşekkür ederim, beğenmenize sevindim.
Sevgili ozbey, begonvil en çok yetiştirmek istediğim bahçemde görmek istediğim bir ağaç, yalnız İzmitin soğuklarına dayanamadığı için bu şansım hiç olmayacak.
Senin bahçene çok yakışmış, sağlıkla büyüt sağlıkla keyfini sür sevgiler.
Sevgili Satı, teşekkür ederim, keşke bahçede yerim olsa begonvil' in her rengini yetiştirirdim, ben de çok seviyorum. Siz belki saksıda yetiştirip, kışın içeri alırsanız, bir şansınız olabilir.
Satı Uğurtan
31-07-2011, 11:48
Sevgili Satı, teşekkür ederim, keşke bahçede yerim olsa begonvil' in her rengini yetiştirirdim, ben de çok seviyorum. Siz belki saksıda yetiştirip, kışın içeri alırsanız, bir şansınız olabilir.
Özbeyciğim, saksıdada denedim, Güngör almıştı bir yıl kaldı saksıda ikinci yıl hiç tadı olmadı, üçüncü yıl kurudu, ne yapalım sizlerin bahçesindekileriyle mutlu oluruz:)
Özbeyciğim, saksıdada denedim, Güngör almıştı bir yıl kaldı saksıda ikinci yıl hiç tadı olmadı, üçüncü yıl kurudu, ne yapalım sizlerin bahçesindekileriyle mutlu oluruz:)
O zaman yapacak bir şey yok canım, sağlık olsun. Burada bile yetiştirmek için ısrarla üzerine düştüğüm çiçekler oluyor, en sonunda pes ediyorum.
Kokulu, kokusuz yasemin türlerinin hepsi favorim.
Bahçemde pembe yaseminim yok. İnşallah onu da bulacağım.
Çiçeğini gece açınca, belki sabah solar diye fotoğraflamaya çalıştım.
Adalet Yağcı
06-08-2011, 15:51
Begonviller ve mavi yaseminler, bahçemde defalarca denediğim, sonra da vaz geçtiğim iki güzellik, sizin bahçeyi, daha doğrusu sizi çok sevmişler sevgili Ozbey.
Şimdi öyle imrendim ki, Mart gibi mavi yasemini tekrar deneyeceğim, harika çiçeklenmişler, ellerinize sağlık.
günebakan
06-08-2011, 18:51
Mavi yasemin harika görünüyor sevgili Ozbey en sevdiğim yasemin türlerinden:)
Orhan Özbilgiç
06-08-2011, 19:38
Begonvil' i görüpte imrenmemek mümkün mü? Adalet Hanım denemiş. Ben hiç denemedim. Buralarda,güney cepheli duvar diplerinde bile, yetiştirmekte başarısız olan birçok kişi tanıyorum. O yüzden hiç denemedim.
Mavi yasemininde nazlı olduğunu bilmiyordum. Aman bırakalım onlarda, Akdenizde olsun. Her şey, her yerde yetişirse, hiçbir bitkinin cazibesi kalmaz. Değil mi özbey.:p
Kaktüsünüz de çok güzel çiçeklenmiş. Elinize sağlık. Sevgi ve selamlar.
Sevgili ozbey mavi yasemin harika ellerinize sağlık...
[QUOTE=Adalet Yağcı;844533]Begonviller ve mavi yaseminler, bahçemde defalarca denediğim, sonra da vaz geçtiğim iki güzellik, sizin bahçeyi, daha doğrusu sizi çok sevmişler sevgili Ozbey.
Şimdi öyle imrendim ki, Mart gibi mavi yasemini tekrar deneyeceğim, harika çiçeklenmişler, ellerinize sağlık.[/QUO
Adalet ablacığım, annemlerin Mersin'deki bahçesine buradan götürdükleri beyaz begonvil ilk yıllar biraz nazlanmıştı, şimdi ise görsel güzelliği ile mahallenin kraliçesiymiş. Mavi yasemin çelikle bile kolayca üretiliyor. Suyu az, güneşi çok seviyor.
Bence vazgeçme, bu sefer olacak:))
Sevgili ozbey mavi yasemin harika ellerinize sağlık...
Sevgili Periş, teşekkür ederim, beğenmenize sevindim.
İnşallah duvar boyuna geldiğinde de fotoğraflayabilirim.
Begonvil' i görüpte imrenmemek mümkün mü? Adalet Hanım denemiş. Ben hiç denemedim. Buralarda,güney cepheli duvar diplerinde bile, yetiştirmekte başarısız olan birçok kişi tanıyorum. O yüzden hiç denemedim.
Mavi yasemininde nazlı olduğunu bilmiyordum. Aman bırakalım onlarda, Akdenizde olsun. Her şey, her yerde yetişirse, hiçbir bitkinin cazibesi kalmaz. Değil mi özbey.:p
Kaktüsünüz de çok güzel çiçeklenmiş. Elinize sağlık. Sevgi ve selamlar.
Teşekkür ederim Orhan bey.
Ben de bazı çiçek türlerini yetiştirmek için ısrarcı oluyorum. En çok köklendirmeyi başarıp da kaybettiklerime üzülüyorum. Kaç yıldır çelikten Atatürk çiçeği yetiştirmeye çalıştım, başarılı olduğumda kadı lokmasına kurban gitti. Bakalım bu sene yetiştirdiklerimi koruyabilecek miyim?
Mis zambak konusunda da çok hüsrana uğradım. Haklısınız maalesef her bitki, her yerde olmuyor.
Mavi yasemin harika görünüyor sevgili Ozbey en sevdiğim yasemin türlerinden:)
Sevgili günebakan, teşekkür ederim. İstanbul' da saksıda yetiştirilebilir sanırım.
günebakan
07-08-2011, 01:09
Ben de var zaten saksı da oldukça da güzel çiçekleniyor:)
Satı Uğurtan
07-08-2011, 01:11
Sevgili ozbey, yine bahçen coşmuş, benim mavi yasemin daha açmadı, sanıyorum gölgede olması etkiledi, kışın donmasınlar diye korunaklı bir yere diktim bu defada güneş görmeyince geç açacak.
Sevgili ozbey, yine bahçen coşmuş, benim mavi yasemin daha açmadı, sanıyorum gölgede olması etkiledi, kışın donmasınlar diye korunaklı bir yere diktim bu defada güneş görmeyince geç açacak.
Satıcığım, sevgili günebakan gibi saksıya alırsan güzelliğini daha erken görebilirsin. Sevgiler.
Sevgi Durul
08-08-2011, 20:46
Sevgili ozbey, mavi yaseminini ben de çok beğendim. Benimki saksıda, güzel çiçeklendi ama bu kadar değil. Şartlar uygun olsa, ben de bahçeye dikerdim.
Güzelliklerin devamını dilerim arkadaşım. Sevgiler...
Sevgili ozbey, mavi yaseminini ben de çok beğendim. Benimki saksıda, güzel çiçeklendi ama bu kadar değil. Şartlar uygun olsa, ben de bahçeye dikerdim.
Güzelliklerin devamını dilerim arkadaşım. Sevgiler...
Haklısın canım, sizin oralar kışın elverişli olmuyor, soğuk havaya dayanmaz. Buralarda inanılmaz büyüyor, bahçe duvarlarını aşarak yasemin gibi kapatıcı çit görevi yapıyor.
Bu seneye kadar bahçemde bulundurmayı hiç düşünmemiştim, sonradan hoşuma gitmeye başladığı için diktim. Selamlar.
Yaz mevsiminin görüntüsü ile narin, bakımı konusunda en kanaatkar çiçeklerinden olması insanı mutlu ediyor.
Görüntüsü hoş yaz çiçeği.
Bakalım meyvesini ne zaman görebileceğim?
Tam beş senedir çiçek açıp meyve tutmuyordu. Bu sene ilk kez iki tanede olsa meyve tuttu.
Orhan Özbilgiç
15-08-2011, 12:41
Sayın ozbey;
Yine, güzel olduğu kadar ilginç bitkiler sunuyorsunuz. Teşekkürler.
-İpek çiçeği' nin rengi çok güzel.
-Üçüz Çiçeği' ne bayıldım.
-Pitaya , ''meyvesi var.'' Dediğiniz için çok hoşuma gitti. Yoksa yüzlerce çeşidi olduğu için, Kaktüsleri sevmeme rağmen, sadece kıyısından bulaşmayı yeğledim. Kaktüssever arkadaşlarımıza masayı bırakın, oda, bahçe yetmiyor.:D
-Aynı elmadan geçen yıl bende diktim. Üzerinde seyreltmeme rağmen 5-6 tane meyve var. Galiba Datça'nın sıcağını sevmedi.
Güle güle keyfini çıkarın. Selamlar.
Sevgili ozbey,ipek çiçeği çok güzel görünüyor üçüz çiçeği bir havalı duruşu.
Pitaya çok güzel canlı malesef ben kayıp ettim benimkini.
Hepisini güle güle büyüt
Yine harika görüntüler. Mavi yasemin ne kadar bol çiçeklenmiş. Echinopsis de çok güzel açmış, sanırım lila pembe arası bir renk. Benim de Bodrum'dan aldığım ve açmasını beklediğim bir tür var. Sanırım sizinki gibi açacak.:)
Sayın ozbey;
Yine, güzel olduğu kadar ilginç bitkiler sunuyorsunuz. Teşekkürler.
-İpek çiçeği' nin rengi çok güzel.
-Üçüz Çiçeği' ne bayıldım.
-Pitaya , ''meyvesi var.'' Dediğiniz için çok hoşuma gitti. Yoksa yüzlerce çeşidi olduğu için, Kaktüsleri sevmeme rağmen, sadece kıyısından bulaşmayı yeğledim. Kaktüssever arkadaşlarımıza masayı bırakın, oda, bahçe yetmiyor.:D
-Aynı elmadan geçen yıl bende diktim. Üzerinde seyreltmeme rağmen 5-6 tane meyve var. Galiba Datça'nın sıcağını sevmedi.
Güle güle keyfini çıkarın. Selamlar.
Sayın Orhan Özbilgiç, öncelikle güzel sözlerinize teşekkür ederim. Haklısınız ilginç bitkileri ve çeşitliliği seviyorum. Tek vazgeçemediğim bitki mis kokulu ve yasemin türleri.
Bunun için edinebileceğim şartları zorlayarak yasemin türlerini biraraya getirmeye çalışıyorum.
Kaktüs türlerini site üyelerimizin ve oğlumun sayesinde yeni yeni sevmeye başladım. Aslında kısa ömürlü çiçekleri çok sevmiyorum.
Zavallı elma belki daha önce meyveye yatardı fakat bahçede gezmediği köşe kalmadı:)
Sevgiyle kalın.
Sevgili ozbey,ipek çiçeği çok güzel görünüyor üçüz çiçeği bir havalı duruşu.
Pitaya çok güzel canlı malesef ben kayıp ettim benimkini.
Hepisini güle güle büyüt
Sevgili sevim4, beğenilerinize teşekkür ederim, isterseniz üçüz çiçeğinde tohum oluştuğunda hatırlatırsanız gönderebilirim.
İnşallah bir gün Pitaya'm meyvesini verirse onu da görüntülemek nasip olur.
Selamlar.
.
Yine harika görüntüler. Mavi yasemin ne kadar bol çiçeklenmiş. Echinopsis de çok güzel açmış, sanırım lila pembe arası bir renk. Benim de Bodrum'dan aldığım ve açmasını beklediğim bir tür var. Sanırım sizinki gibi açacak.:)
Sayın zenfree, teşekkür ederim.
Echinopsis aynı bahsettiğiniz renkte. Geçen sene diktiğimde minicikti, bu sene bol çiçek açıyor. Aslında Kaktüs türlerini küçük oğlum daha çok seviyor. Oğlum ne zaman datça' ya gelse kaktüs çiçek açıyor. Aralarında gizli bir anlaşma mı var anlayamadım.
Bir türlü İzmir' e gelmek nasip olmadı, gelebilsem aklım hala Jasminum polyanthum da, ilk işim adresini verdiğiniz yerlere gitmek olacak.
Madagaskar yasemini' ni burada buldum ve aldım.
Sevgi ve selamlar.
Sevgi Durul
15-08-2011, 22:25
Sevgili arkadaşım, üçüz çiçeklerin çok güzel dallanmışlar, Allah aşkına, bir sırrı varsa öğrenmek isterim. Üçüz çiçeğimin fotoğrafını ekliyorum, boyu bir karış var yok. Üzerinde minik bir çiçek. Geçen sene ilk ektiğimde bile daha güzel gelişmişlerdi. Havalar yağışlı gittiği için bahçeye gidemeyince tohum alamamıştım. Şimdi tek tük alakasız yerlerde çimlendiler ve bu gün itibariyle birinin görüntüsü.
Daha sonra bu fotoğrafı silerim.
240721
Çokteşekkür ederim sevgili ozbey,bana hediye gelen tohumların içinde üçüz çiçeği tohumuda varmış.
Ben büyüyünce anladım.
Çok sevindim.
Canım arkadaşım, benim de henüz yeni çiçeklenmeye başlayan üçüz çiçeklerim var. Sanırım datça' yı ve direk güneşi seviyorlar. Bütün çiçeklerimi akşam sulamaya dikkat etmeye çalışıyorum.
Fakat senin çiçeğin bu haliyle çok şirin görünüyor, sakın silme, hatıra kalsın.
Sevgiler.
Çokteşekkür ederim sevgili ozbey,bana hediye gelen tohumların içinde üçüz çiçeği tohumuda varmış.
Ben büyüyünce anladım.
Çok sevindim.
Rica ederim, sağlıkla büyütün.
Çimlerin arasında kalan küçük bir parçası baktım kış' ın yeşil kalıyor.
Bu sene çimlerin arasına kapatıcı olarak diktim. Hem çimin arasındaki boşlukları kapattı,hem de biçilmesine rağmen açan çiçekleriyle hoş bir görüntüsü oldu.
fatma sunay
21-08-2011, 17:13
Sevgili Özbey çiçler arasında nekadar güzel bir görüntü yaratmış elinize sağlık. Üçüz çiçeğini ilk kez sizin bahçede farkettim. Değişik bir çiçek tohudan mı yoksa hersene kendiliğinden mi çıkıyor.
Sevgili Özbey çiçler arasında nekadar güzel bir görüntü yaratmış elinize sağlık. Üçüz çiçeğini ilk kez sizin bahçede farkettim. Değişik bir çiçek tohudan mı yoksa hersene kendiliğinden mi çıkıyor.
Sevgili fatma hanım, ben de bu görüntüyü seviyorum.
Fotoğrafları cep telefonu ile çektiğim için gerçek görüntüsünün güzelliğini yansıtamıyorum.
Üçüz çiçeğini bir kere tohumdan dikince her sene dökülen tohumlarından yenileniyor. Çok zarif, zahmetsiz bir çiçek.
Sonbahar sonu hatırlatırsanız size tohumundan göndereyim.
Bu fotoğraf sizin için.
Çimler çok çok güzel olmuş. Üçüz çiçeği gelin gibi çok zarif.
Çimler çok çok güzel olmuş. Üçüz çiçeği gelin gibi çok zarif.
Sayın zenfree, teşekkür ederim. Bu yıl çimlerin bu görüntüsünü daha çok sevdim.
İki senedir seyrek açıyordu. Bu sene üzerinde bol tomurcuğu var.
Yaz ayının başlarında geldiğinde bizden çekinip, kaçacak köşe arardı. Her gece onun için yiyecek koyuyoruz. Şimdi, biz bahçede oturuyorken geliyor ve çekinmeden dolaşıp, karnını doyuruyor.
Bir de isim koyabilseydik:))
fatma sunay
05-09-2011, 20:02
Sevgil Özbey benim için koyduğunuz resim çok güzel teşekkür ederim. Bahçe misafiriniz zarar vermiyorsa iyi çok sevimli. Yaseminin rengi sarımı benmi öyle gördüm. Benim yasemin beyaz çiçekli. Selamlar...
[QUOTE=fatma sunay;855696]Sevgil Özbey benim için koyduğunuz resim çok güzel teşekkür ederim. Bahçe misafiriniz zarar vermiyorsa iyi çok sevimli. Yaseminin rengi sarımı benmi öyle gördüm. Benim yasemin beyaz çiçekli. Selamlar...[/QUOT
Sevgili fatma hanım, kirpinin bahçeme hiç zararı yok, aksine sümüklü böceklerin düşmanı. Her gece onun için bahçeye yiyecek bırakıyorum, çekinmeden yiyor. Köpeğimizide onun varlığına alıştırdık, yatıp onu seyrediyor.
Yaseminim( Murayya) sağolsun tomurcuğu eksik olmuyor ama tam açacakken gördüğünüz gibi sararıp dökülüyor. Bu sene yere geçirmeyi planlıyorum, su kontrolü daha iyi olur diye.
Sevgi ve selamlar.
Nihayet,
Öncelikle bu muhteşem güzel çiçekle tanışmama vesile olan ağaçlar net' e, bilgi ve tecrübeleri ile yol gösteren üye arkadaşlara ve tohumunu esirgemeyip gönderen değerli arkadaşların her birine tek tek teşekkür ederim.
İnşallah tohum kapsülü de oluşur ve ben de datça da yetişmesi ve yayılmasına sebep olurum.
arzuakyurek
15-09-2011, 18:20
Gözünüz aydın Sevgili Özbey, darısı başıma. Gerçi benim yolum biraz uzun ama sabırla bekleyeceğim. Zengarden den tohum aldım, talimata uygun ektim (07 ekim de) bekliyorum.
İnşallah filizlenir, şimdilik bir hareket yok .
Tekrar gözünüz aydın.
Sevgi Durul
15-09-2011, 18:28
Sevgili ozbey, sellukan güzel açmış, maşallah. Benim iki kökte de birer salkım tomurcuk var. Her gün bahçeye inip açmışlar mı diye bakıyorum. Galiba tomurcuklandıktan sonra biraz geç açıyor. Ama olsun, hiç ümidim yoktu, tomurcuklandı ya elbet açar. Şimdilik sizlerinkileri seyrediyoruz.
Sevgili arzuakyurek, 7 Ekimde derken, 7 Eylül mü? Keşke acele etmeseydiniz, bahara bıraksaydınız.
arzuakyurek
15-09-2011, 18:37
Sevgili SDurul evet Eylül olacaktı :) kendi evimizi alana kadar evde yetiştireceğimi söyleyince firma yetkilisi ekebilirsin şimdi dedi. İnşallah yetişir, hiç abartmıyorum günde en az 10 kez bakıyorum bir hareket varmı diye :)
Gözünüz aydın Sevgili Özbey, darısı başıma. Gerçi benim yolum biraz uzun ama sabırla bekleyeceğim. Zengarden den tohum aldım, talimata uygun ektim (07 ekim de) bekliyorum.
İnşallah filizlenir, şimdilik bir hareket yok .
Tekrar gözünüz aydın.
Sevgili arzu hanım, teşekkür ederim. İnanın açtığını hem de kendi bahçemde gözlerimin görerek, ellerimle dokunarak açtığını görmek, çok mutlu etti beni.
Umarım siz de bu sevinci yaşarsınız. Olmazsa bile üzülmeyin, baharda hatırlatırsanız ve tohum olursa size gönderirim. Bu arada tohum paylaşım bölümünde sık sık dağıtımı yapılıyor, oradan da isteyebilirsiniz. Üye arkadaşlar çok bonkör, gönderirler.
Bol şans dilerim.
Sevgili ozbey, sellukan güzel açmış, maşallah. Benim iki kökte de birer salkım tomurcuk var. Her gün bahçeye inip açmışlar mı diye bakıyorum. Galiba tomurcuklandıktan sonra biraz geç açıyor. Ama olsun, hiç ümidim yoktu, tomurcuklandı ya elbet açar. Şimdilik sizlerinkileri seyrediyoruz.
Sevgili arzuakyurek, 7 Ekimde derken, 7 Eylül mü? Keşke acele etmeseydiniz, bahara bıraksaydınız.
Sevgili arkadaşım, teşekkür ederim.
İnan ki selluka tam bir sabır sarmaşığı. tomurcuk oluştuktan sonra çiçek açma aşamasına gelmesi uzun sürede oluyor.
Belki ben sabırsızım, açması çok uzun gibi geldi:))
Darısı senin sellukana, koklamayı unutma, mis gibi kokusu.
arzuakyurek
15-09-2011, 20:08
Sevgili arzu hanım, teşekkür ederim. İnanın açtığını hem de kendi bahçemde gözlerimin görerek, ellerimle dokunarak açtığını görmek, çok mutlu etti beni.
Umarım siz de bu sevinci yaşarsınız. Olmazsa bile üzülmeyin, baharda hatırlatırsanız ve tohum olursa size gönderirim. Bu arada tohum paylaşım bölümünde sık sık dağıtımı yapılıyor, oradan da isteyebilirsiniz. Üye arkadaşlar çok bonkör, gönderirler.
Bol şans dilerim.
Sevgili Özbey, hakikaten çok bonkör ve iyi niyetli üyeleri olan bir aile diyorum ben sitemiz için. Eminim tohumlarımda başarı elde edemezsem birileri yardımıma koşar ;)
fatma sunay
15-09-2011, 20:09
Sevgili Özbey selluka çok güzel açmış emeğinize sağlık. Bende ağaçlar net yaşgünü toplantısında arkadaşlardan almıştım ama baharda geç geldiğim için ekemedim. İnşallah seneye ekerim ama burada yetişirmi bilmiyorum. Deneyip göreceğim. Selamlar...
Sevgili Özbey selluka çok güzel açmış emeğinize sağlık. Bende ağaçlar net yaşgünü toplantısında arkadaşlardan almıştım ama baharda geç geldiğim için ekemedim. İnşallah seneye ekerim ama burada yetişirmi bilmiyorum. Deneyip göreceğim. Selamlar...
Sevgili fatma sunay, teşşekkür ederim. Şimdilik açan tek çiçeği, ama üzeri tomurcuk dolu. Tohumdan yetişip tomurcuğa durması biraz uzun sürüyor.
İstanbul toplantısına katılan arkadaşlardan çelik isterseniz, daha zahmetsiz ve garanti olur. İnşallah ileride sizlerin de sevinç çığlıklarınızı duyarız.
Sevgilerimle.
Zafer İnandıklı
15-09-2011, 20:41
En büyük dileklerimden biri, bu güzel bahçede çoook özlediğimiz Datçanın havasını teneffüs ederek, bir akşam çayı içebilmek.
Ailece selâm ve sevgilerimizi gönderiyoruz.
En büyük dileklerimden biri, bu güzel bahçede çoook özlediğimiz Datçanın havasını teneffüs ederek, bir akşam çayı içebilmek.
Ailece selâm ve sevgilerimizi gönderiyoruz.
O beklediğimiz gün ne zaman gelecek, sabırsızlıkla bekliyoruz.
Eylül ay' ı datça için özel bir ay, bambaşka bir huzur hakim. Deniz olabildiğince güzel ve ben senelik izinindeyken neden olmasın? Çok mutlu oluruz.
Sevgi Durul
06-01-2012, 21:04
Sevgili arkadaşım, biraz önce baktım en son mesajını, 29 Eylül gibi bahçe sayfama yazmışsın.
Merak ettim, bir ses verebilir misin?
Paylaşımlarının devamı dileğiyle... Mutlu yıllar... Sevgiler...
Sevgili arkadaşım, biraz önce baktım en son mesajını, 29 Eylül gibi bahçe sayfama yazmışsın.
Merak ettim, bir ses verebilir misin?
Paylaşımlarının devamı dileğiyle... Mutlu yıllar... Sevgiler...
Sevgili SDurul, eşim ve kendi aile büyüklerimizin rahatsızlıkları dolayısıyla sıkıntılı bir süreç yaşadık. Sıkıntı bitti mi, bitmedi ama kabullenme süreci bizim için biraz sancılı oldu. Bugün şöyle bir girip bakınırken iletini gördüm.
Canım ben iyiyim, merak etme. İnşallah ,yeniyıl hepimizin bütün güzellikleriyle huzurlu ve sağlıklı yaşadığımız bir yıl olsun.
Sevgiler
Vildan Sönmez
09-01-2012, 21:31
Bütün sıkıntılarını atlatmanı dilerim sevgili Özbey, sağlık olsun da gerisi yoluna girer.....
Sevgili SDurul, eşim ve kendi aile büyüklerimizin rahatsızlıkları dolayısıyla sıkıntılı bir süreç yaşadık. Sıkıntı bitti mi, bitmedi ama kabullenme süreci bizim için biraz sancılı oldu. Bugün şöyle bir girip bakınırken iletini gördüm.
Canım ben iyiyim, merak etme. İnşallah ,yeniyıl hepimizin bütün güzellikleriyle huzurlu ve sağlıklı yaşadığımız bir yıl olsun.
Sevgiler
Sevgi Durul
09-01-2012, 21:33
Sevgili ozbey, üzüldüm, hastalık sağlık bizim için. Aile büyüklerine Allah'tan acil şifalar, size de kolaylıklar diliyorum. Sevgiler....
Sihirli bir değnek olsa, bir dokunuşta tüm hastalıklar, kötülükler, olumsuzluklar yok olsa...
Sevgili ozbey,çok geçmiş olsun allahım acil şifalar versin.
Sevgili Vildan abla, SDurul ve sevim4, şifa dileklerinize çok teşekkür ederim. İnanın hiç bir şeyin tadı kalmıyor. Yeter ki sevdiklerimiz ve sevenlerimiz iyi ve sağlıklı olsunlar. Ancak o zaman huzur bulabiliyorum. Allah kimseyi dermansız dert ve şifasız hastalıklarla karşı karşıya bırakmasın.
En güzel sağlıklı günler sizlerle olsun.
sevgihoca
11-10-2015, 20:59
Ay,bu gece mumu çiçekleri öldürdü beni,ne kadar nefis bir görünüm.Buralarda bulunur mu bu çiçek,arayan bulurmuş.Bakalım nerede rastgelirim,belki İzmir'de bulurum.Başka bir şehre gidince ancak etraftaki çiçeklere bakıyorum.Mutlaka farklı çiçekler buluyorum.Hatay'a gittiğimde ıtır çiçeğini buldum.Bakalım bu güzel çiçeği nerede bulacağım.Sevgiler.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.